Nedelja, 03.11.2013.

10:15

Krstić: Budžet nije politički

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da je budžet za iduću godinu pravljen realno, a ne u politčke svrhe i da ga kao takvog treba podržati.

Izvor: Politika

Krstiæ: Budžet nije politièki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

sultanija

pre 10 godina

Kod nas su uvek mere koje ,,lupe'' po dzepu glupe! E pa nije tako! Da se sve ovo sprovelo mnogo ranije ne bismo bili u ovoj situaiciji u kojoj smo sada. Zakljucak je da je ovo posledica prethodne vlasti. Mogla je i ova vlada da se pravi luda, i da podize kredite, vestacki podigne plate i onda su svi srecni... Da li je neko razmisljao sta nakon toga sledi, da li je neko razmisljao da mogu opet nastupiti 90-te, kada je inflacija bila do plafona.... Razmisli malo narode, nema nista brzo u ekonomiji...Za svaki oporavak treba vremena, pogotovo za nas koji smo u krizi od 90 - ih.

Srbin 100%

pre 10 godina

Budzet je napravio veoma dobar balans izmedju socijalnih zahteva,investicija i stednje i upravo odslikava kakav je plan vlade za konsolidovanje javnih finansija tokom sledecih godina

MELANIJA - POPIC

pre 10 godina

Tek sada vidim opravdanost poteza koji je ucinio Aleksandar Vucic kada je na mesto ministra finansija postavio ne stranacku licnost. Ovo je prvi put da je neko imao smelosti i hrabrosti da kaze da ovo nije niti ce biti politicki budzet. Ovo ce biti jedan totalni preokret u ministarstvu finansija. Do sad niko nije imao smelosti da se uhvati u kostac sa deficitom. Ali dosao je i taj ternutak, bice tesko ali uspece ministar finasija Lazar Krstic da odbrani predlog budzeta za 2014 godinu.

ukile

pre 10 godina

Neko ne moze da shvati da budemo li nastavili da zivimo po starom, sledece godine u ovo vreme, budzet ce nam liciti na svajcarski sir.

Srbin 100%

pre 10 godina

Budzet je po prvim najavama uspeo da ostvari pravi balans izmedju socijalnih potreba,investicija i neophodne stednje.Sada je samo na institucijama da se pridrzavaju mera vlade za smanjenje budzetskog deficita

URSULA

pre 10 godina

Izuzetaka ne sme da bude, vreme kada su postojale povlastice za one sa jakim političkim vezama je prošlo. Ako već stežemo kaiš, red je da to učinimo svi, jer to činimo za svoje bolje sutra i bolju sutrašnjicu naše deci.

ekonomista

pre 10 godina

Treba podržati gospodina Krstića u merama koje predlaže. Možda se čine kao male i beskorisne, ali jedino tako možemo krenuti sa popunjavanjem rupa u budžetu.

Mali Zeka

pre 10 godina

Mnogi će biti nezadovoljni ovim budžetom ali ovo nije budžet samo za 2014-u godinu, ovo je budžet koji pokazuje u kom smeru će ići država narednih godina. I raduje me to što će konačno biti rešeno pitanje tolikih gubitaša koji su sve ove godine isisavali pare iz budžeta i nisu ništa pametno uradili sa novcem koji su dobijali od države!

STEFANIJA

pre 10 godina

U Srbiji se odomaćilo mišljenje da onaj čija je politička moć veća, treba da uzme i veći deo kolača pri preraspodeli budžeta, bez obzira na realne potrebe. S'obzirom na to da je naša zemlja u poslednjih petnaest godina jako osiromašila, sve što prelazi granice realnog smatram bahatošću naših političata. Dovođenje Krstića na mesto ministra finansija je Vučićev odličan potez, jer nije stranačka ličnost, pa zbog pristrasnoti i privrženosti nekoj od političkih struja neće podleći političkim pritiscima.

Petar Pan

pre 10 godina

Polažem puno nade u reforme koje su počele da se sprovode, naročito u finansija i privredi...Ništa ne može preko noći da se promeni, potreban je vremenski period od nekoliko godina da se postigli rezultati!

skakavac

pre 10 godina

Naravno, ovaj budžet će izazvati mnogo polemike i uvek će biti nezadovoljnih ali ovakav budžet je nužan ako mislimo u budućnosti da napravimo napredak koji će nam doneti bolju i sigurniju budućnost.

mileta

pre 10 godina

Bez negovanja naše kulturne baštine i kulture uopšte ne možemo ni opstati kao narod. Konačno da neko shvati da treba ulagati u kulturu.

Telma

pre 10 godina

Napokon, posle duzeg vremena, da se izrada budzeta zasniva na ekonomksim pokazateljima i potrebama, a ne na politickim interesima pojedinih uticajnih stranaka. Do realizacije ovakvog budzeta, za koji moze da se kaze da je realniji od prethodnih, potrebna je primena veoma kompleksnih i teskih ekonomskih mera. Ali, u svakom slucaju, Srbija nema drugu alternativu. Sve rezerve i drugojacija razmisljanja dovode samo do jos brzeg ekonomskog pada Srbije. Ministar Krstic, sa saradnicima, je odlicno definisao stanje u kome se nalazi Srbija, kao i mere njenog oporavka. Takodje, preduzeti su prvi veoma bitni koraci odredjenim ekonomskim reformama, koji su stvorili u svetu pravu sliku o Srbiji, ali i spremnost bitnih medjunarodnih finansijskih institucija da povoljnijim finansijskim sredstvima pomognu srpskoj ekonomiji i privredi. U tom pogledu je bilo neophodno da se sprovede sve ono sto je do sada i izreceno, kako bi se nastavio dalji trend oporavka privrede. Uz svaku od ovih pozitivnih ideja i njihovu primenu stoje SNS, kao stozer vlasti u Srbiji i vicepremijer Aleksandar Vucic.

IlijaSenta

pre 10 godina

Nema mnogo mesta za politiku kada su u pitanju državne finansije. Pre svega zbog toga što smo zemlja sa visokim deficitom i potrebni su školovani kadrovi poput Krstića da sprovedu ovako bolne rezove. Suzdržavanja su neophodna jer smo definitivno došli do kraja i pred bankrotom smo.

Radovanka H

pre 10 godina

Krstic je pokazao odlucnost za sprovodjenje ekonomskih mera i sigurna sam da ce za dve do tri godine ove mere imati odlican rezultat.

Vlada Matic

pre 10 godina

Ekonomske reforme sa kojima smo suoceni nece biti lako podnosljive ali ono sto se mora, mora se i neka nam bude za utehu to da ce reforme doneti bolji zivot u Srbiji.

DragutinMarijanovic

pre 10 godina

Tek će se Dinkić češati kada shvati koliko je ovaj mali upravu kada priča o nekim stvarima vezanim za budžet. Nema tu potrebe za politikom, treba uraditi ono što se mora uradti i kraj. Ili to ili bankrot.

zenon

pre 10 godina

kako ste krenuli, djonom, na paushalce i sve one koji pokushavaju da legalno zhive od svog rada a ne na crno/sivo/... samo pokazuje koliki ste diletant na polju za koji se busate u prsa da ste najbolji. na Yale se ne uchi kako jednu jad&beda drzhavu skockate i doterate u red nego se uchi kako se iste te jad&beda drzhave mogu opljachakti i da postanu robovi goldman&sachsa, j.p. morgana i ostalih belosvetskih finansijskih hohshtaplera. necje vam pomocji ni sve milijarde$ MMF, UAE kad vam zanatlije i mali privrednici zatvore svoje radnje i radionice i zakucaju na vrata biro rada, njih na desetine hiljada, sve sa svojim porodicama. s jedne strane strancima trpate u dzhepove na hiljade eura po radniku sa izuzetno diskutabilnim efektom, a s druge strane u maloj privredi i zanatsvu kazhnjavate vlasnika sa po 100E poreza na svakog zaposlenog. na krupne ribe ni ne pomishljate da udarite, za to treba imati m..., a milijarde $ se upravo tamo kriju a ne u novim kreditima, pitajte Turke, sa kojima momentalno ne prichamo, ili Ekvador, Island ako Vam je blizhe onda Madjare kako se na legalan nachin mozhe uzeti novac mocjnima, otplacjivati dugove povecjati zaposlenost itd. s toga nama ne trebaju fensi japiji sa Yale nego lokalni dzhukci koji poznaju puls ovog podnjeblja i znaju gde se koji dinar krije i od koga ga treba uzeti. u prvom krugu oporezujete profit offshore kompanija i eto vam milijarde koje nedostaju iz budzheta, a ne podicji PDV na hranu, shkolski pribor, kompjutere...

Lelica L-

pre 10 godina

Da je bilo sreće, kao što nije, pa da su ove mere preduzete davno, do sada bi mi uveliko uživali, a ovako ... samo smo tonuli dublje i dublje. Verujem u ovog čoveka i nadam se da će uspeti u svojim namerama.

25.000

pre 10 godina

Politicki ili ne budzet se odnosi na sve gradjane Srbije nezavisno od politickog opredeljenja , samim tim , merama stednje cemo mozda mi sa manjim ili mnogo manjim primanjima od granice mera stednje mozda videti svoju sansu za normalniji zivot , ustedama tamo gde se moze stedeti i smanjenjem nekih cena namirnica

Mica Negotin

pre 10 godina

Jel vi znate da nije Srbija "Krug dvojke"!?
Povecanje PDV sa 8% na 20% ne moze da izdrži 80% Hotela u unutrasnjosti i 100% Banjskih Hotela!!
Hocete da nas unistite i da opet zavlada Drzavna svojina i onako samo Drzavni Hoteli rade jer su subvencionisani!!!

IgorB

pre 10 godina

Pa ako nastavimo DS-ovu politiku populizma možemo svi kolektivno uskoro da se selimo iz zemlje pošto institucije neće imati od čega da rade. Osim toga zlatno je pravilo da koliko trošiš treba i toliko da zarađuješ.

MarinaG

pre 10 godina

Dokle god se procenat stanovnoštva koje radi ne poveća neće se bitno ni osetiti benefiti privrednog rasta i povećanja BDP-a zemlje. Slažem se sa još jednom konstatacijom koju je Nrstić rekao, a to je da je neophodan nadzor celog janvno sektora kako bi se sprečile zloupotrebe.

Ceca

pre 10 godina

Napskon posle toliko godina da vidim da je nesto krenulo na bolje i da ce pare iz budzeta ici na mesta gde su najpotrebnija a ne tamo gde politicki lideri narede. Mislim da je Krstic jako dobar primer mladog coveka koji dobro obavlja svoj posao i nadam se da ce tako i nastaviti.

waserwas

pre 10 godina

Budžet jeste predložen poštujući realnost,ali i mi se moramo ponašati poštujući tu istu realnost i u skladu sa potrebama ,ne samo nas već i države kao celine.

Himalajski Jeeeeeeeeti

pre 10 godina

Donoseći predlog Budžeta ,sa svim socijalnim predstavnicima je razgovarano ,ali oni će kao i do sada ,kad političkem potrebe im nalože promenuti svoje mišljenje.

Milica

pre 10 godina

Konacno posle nekoliko godina da se na vreme usvoji budzet. to je jasan znak stabilizacije nasih finansija. nek se ostvari 90% predvidjana i to ce biti odlicno, a ako se ovako nastavi to ce biti moguce. Krstic je ocito uneo novu energiju i podrska vucicu da ga zastiti od uticaja sa strane!

Vladimir

pre 10 godina

Ovaj scenario smo vec vidjali sa Milosevicem kada je svojim klincima davao da se igraju sa nebitnim stvraima....kao na orimer kad je dao Vucicu da glumi Ministra za informisanje...Slabog ste pamcenja Srbi...bas slabog

Patriota

pre 10 godina

Potpuno se slazem!
Stručno povecati PDV za 150% i dovesti jednu svoju granu (hotelijerstvo) u situaciju da ima najveci porez u Evropi!
Ekspertski cete nam doci glave...

Sohoo

pre 10 godina

Naravno da nije,sto bi sigurno opozicija optuzivala. Doveden je ministar da nas izbavi iz teske situacije a ne da pomaze propadanju Srbije kao neki pre.

RealaNN

pre 10 godina

Ti politicki budzeti, dogovori i razna manipulisanja od strane politicara su nas doveli, gde se trenutno nalazimo. Nadamo se da je to vreme proslo i da sada se radi na boljem standardu gradjana...

smrtnik

pre 10 godina

Jos da se pohvataju svi koji prikazuju manje plate zaposlenima a ostatak im daju na ruke i oni koji ne kucaju nista i ne izdaju racune. U nocnim klubovima koji imaju prihode vikendom po nekoliko hiljada € i ne izdaju racune npr.

Humus

pre 10 godina

Ovo ce biti jedan preokret u ministarstvu finansija. Do sad niko nije imao smelosti da se uhvati u kostac sa deficitom. Ali dosao je i taj ternutak,bice tesko ali uspece Krstic.

jovan

pre 10 godina

Neka bude kakav god, samo da krenemo da se vadimo iz ovog blata.. Nadam se da će istrajati u ovome što radi. U svakom slučaju, moglo je i mnogo gora situacija da nas snađe.

Ekonomista

pre 10 godina

Ministre Krsticu kod nas u centru grada postoje 2 jako velike kineske robne kuce plus oko 200 manjih radnjica na kojoj se prodaje roba slj kvaliteta,a ne placaju dinara drzavi!E sada pitam ja vas da li u Nemacku moze da dodje neko iz Gornje volte otvori robnu kucu u centru Berlina ne placa porez,radnike maltretira i ne daje im platu..pa naravno da ne mozeee .. jer da moze postali bi uboga sirotinja ko i mi za par godina ...A zasto bi bili sirotinja kad ne moraju... mislim ne moramo ni mi da budemo ali eto ...i dokle ovaj komentar ne bude imao 10000 lajkova a 2 dislajka nema nam pomoci

Ekonomista

pre 10 godina

Ministre Krsticu kod nas u centru grada postoje 2 jako velike kineske robne kuce plus oko 200 manjih radnjica na kojoj se prodaje roba slj kvaliteta,a ne placaju dinara drzavi!E sada pitam ja vas da li u Nemacku moze da dodje neko iz Gornje volte otvori robnu kucu u centru Berlina ne placa porez,radnike maltretira i ne daje im platu..pa naravno da ne mozeee .. jer da moze postali bi uboga sirotinja ko i mi za par godina ...A zasto bi bili sirotinja kad ne moraju... mislim ne moramo ni mi da budemo ali eto ...i dokle ovaj komentar ne bude imao 10000 lajkova a 2 dislajka nema nam pomoci

Vladimir

pre 10 godina

Ovaj scenario smo vec vidjali sa Milosevicem kada je svojim klincima davao da se igraju sa nebitnim stvraima....kao na orimer kad je dao Vucicu da glumi Ministra za informisanje...Slabog ste pamcenja Srbi...bas slabog

Mica Negotin

pre 10 godina

Jel vi znate da nije Srbija "Krug dvojke"!?
Povecanje PDV sa 8% na 20% ne moze da izdrži 80% Hotela u unutrasnjosti i 100% Banjskih Hotela!!
Hocete da nas unistite i da opet zavlada Drzavna svojina i onako samo Drzavni Hoteli rade jer su subvencionisani!!!

Patriota

pre 10 godina

Potpuno se slazem!
Stručno povecati PDV za 150% i dovesti jednu svoju granu (hotelijerstvo) u situaciju da ima najveci porez u Evropi!
Ekspertski cete nam doci glave...

Himalajski Jeeeeeeeeti

pre 10 godina

Donoseći predlog Budžeta ,sa svim socijalnim predstavnicima je razgovarano ,ali oni će kao i do sada ,kad političkem potrebe im nalože promenuti svoje mišljenje.

zenon

pre 10 godina

kako ste krenuli, djonom, na paushalce i sve one koji pokushavaju da legalno zhive od svog rada a ne na crno/sivo/... samo pokazuje koliki ste diletant na polju za koji se busate u prsa da ste najbolji. na Yale se ne uchi kako jednu jad&beda drzhavu skockate i doterate u red nego se uchi kako se iste te jad&beda drzhave mogu opljachakti i da postanu robovi goldman&sachsa, j.p. morgana i ostalih belosvetskih finansijskih hohshtaplera. necje vam pomocji ni sve milijarde$ MMF, UAE kad vam zanatlije i mali privrednici zatvore svoje radnje i radionice i zakucaju na vrata biro rada, njih na desetine hiljada, sve sa svojim porodicama. s jedne strane strancima trpate u dzhepove na hiljade eura po radniku sa izuzetno diskutabilnim efektom, a s druge strane u maloj privredi i zanatsvu kazhnjavate vlasnika sa po 100E poreza na svakog zaposlenog. na krupne ribe ni ne pomishljate da udarite, za to treba imati m..., a milijarde $ se upravo tamo kriju a ne u novim kreditima, pitajte Turke, sa kojima momentalno ne prichamo, ili Ekvador, Island ako Vam je blizhe onda Madjare kako se na legalan nachin mozhe uzeti novac mocjnima, otplacjivati dugove povecjati zaposlenost itd. s toga nama ne trebaju fensi japiji sa Yale nego lokalni dzhukci koji poznaju puls ovog podnjeblja i znaju gde se koji dinar krije i od koga ga treba uzeti. u prvom krugu oporezujete profit offshore kompanija i eto vam milijarde koje nedostaju iz budzheta, a ne podicji PDV na hranu, shkolski pribor, kompjutere...

MarinaG

pre 10 godina

Dokle god se procenat stanovnoštva koje radi ne poveća neće se bitno ni osetiti benefiti privrednog rasta i povećanja BDP-a zemlje. Slažem se sa još jednom konstatacijom koju je Nrstić rekao, a to je da je neophodan nadzor celog janvno sektora kako bi se sprečile zloupotrebe.

smrtnik

pre 10 godina

Jos da se pohvataju svi koji prikazuju manje plate zaposlenima a ostatak im daju na ruke i oni koji ne kucaju nista i ne izdaju racune. U nocnim klubovima koji imaju prihode vikendom po nekoliko hiljada € i ne izdaju racune npr.

Milica

pre 10 godina

Konacno posle nekoliko godina da se na vreme usvoji budzet. to je jasan znak stabilizacije nasih finansija. nek se ostvari 90% predvidjana i to ce biti odlicno, a ako se ovako nastavi to ce biti moguce. Krstic je ocito uneo novu energiju i podrska vucicu da ga zastiti od uticaja sa strane!

jovan

pre 10 godina

Neka bude kakav god, samo da krenemo da se vadimo iz ovog blata.. Nadam se da će istrajati u ovome što radi. U svakom slučaju, moglo je i mnogo gora situacija da nas snađe.

IgorB

pre 10 godina

Pa ako nastavimo DS-ovu politiku populizma možemo svi kolektivno uskoro da se selimo iz zemlje pošto institucije neće imati od čega da rade. Osim toga zlatno je pravilo da koliko trošiš treba i toliko da zarađuješ.

RealaNN

pre 10 godina

Ti politicki budzeti, dogovori i razna manipulisanja od strane politicara su nas doveli, gde se trenutno nalazimo. Nadamo se da je to vreme proslo i da sada se radi na boljem standardu gradjana...

Humus

pre 10 godina

Ovo ce biti jedan preokret u ministarstvu finansija. Do sad niko nije imao smelosti da se uhvati u kostac sa deficitom. Ali dosao je i taj ternutak,bice tesko ali uspece Krstic.

Sohoo

pre 10 godina

Naravno da nije,sto bi sigurno opozicija optuzivala. Doveden je ministar da nas izbavi iz teske situacije a ne da pomaze propadanju Srbije kao neki pre.

waserwas

pre 10 godina

Budžet jeste predložen poštujući realnost,ali i mi se moramo ponašati poštujući tu istu realnost i u skladu sa potrebama ,ne samo nas već i države kao celine.

Ceca

pre 10 godina

Napskon posle toliko godina da vidim da je nesto krenulo na bolje i da ce pare iz budzeta ici na mesta gde su najpotrebnija a ne tamo gde politicki lideri narede. Mislim da je Krstic jako dobar primer mladog coveka koji dobro obavlja svoj posao i nadam se da ce tako i nastaviti.

STEFANIJA

pre 10 godina

U Srbiji se odomaćilo mišljenje da onaj čija je politička moć veća, treba da uzme i veći deo kolača pri preraspodeli budžeta, bez obzira na realne potrebe. S'obzirom na to da je naša zemlja u poslednjih petnaest godina jako osiromašila, sve što prelazi granice realnog smatram bahatošću naših političata. Dovođenje Krstića na mesto ministra finansija je Vučićev odličan potez, jer nije stranačka ličnost, pa zbog pristrasnoti i privrženosti nekoj od političkih struja neće podleći političkim pritiscima.

ukile

pre 10 godina

Neko ne moze da shvati da budemo li nastavili da zivimo po starom, sledece godine u ovo vreme, budzet ce nam liciti na svajcarski sir.

Radovanka H

pre 10 godina

Krstic je pokazao odlucnost za sprovodjenje ekonomskih mera i sigurna sam da ce za dve do tri godine ove mere imati odlican rezultat.

Lelica L-

pre 10 godina

Da je bilo sreće, kao što nije, pa da su ove mere preduzete davno, do sada bi mi uveliko uživali, a ovako ... samo smo tonuli dublje i dublje. Verujem u ovog čoveka i nadam se da će uspeti u svojim namerama.

Vlada Matic

pre 10 godina

Ekonomske reforme sa kojima smo suoceni nece biti lako podnosljive ali ono sto se mora, mora se i neka nam bude za utehu to da ce reforme doneti bolji zivot u Srbiji.

Telma

pre 10 godina

Napokon, posle duzeg vremena, da se izrada budzeta zasniva na ekonomksim pokazateljima i potrebama, a ne na politickim interesima pojedinih uticajnih stranaka. Do realizacije ovakvog budzeta, za koji moze da se kaze da je realniji od prethodnih, potrebna je primena veoma kompleksnih i teskih ekonomskih mera. Ali, u svakom slucaju, Srbija nema drugu alternativu. Sve rezerve i drugojacija razmisljanja dovode samo do jos brzeg ekonomskog pada Srbije. Ministar Krstic, sa saradnicima, je odlicno definisao stanje u kome se nalazi Srbija, kao i mere njenog oporavka. Takodje, preduzeti su prvi veoma bitni koraci odredjenim ekonomskim reformama, koji su stvorili u svetu pravu sliku o Srbiji, ali i spremnost bitnih medjunarodnih finansijskih institucija da povoljnijim finansijskim sredstvima pomognu srpskoj ekonomiji i privredi. U tom pogledu je bilo neophodno da se sprovede sve ono sto je do sada i izreceno, kako bi se nastavio dalji trend oporavka privrede. Uz svaku od ovih pozitivnih ideja i njihovu primenu stoje SNS, kao stozer vlasti u Srbiji i vicepremijer Aleksandar Vucic.

Petar Pan

pre 10 godina

Polažem puno nade u reforme koje su počele da se sprovode, naročito u finansija i privredi...Ništa ne može preko noći da se promeni, potreban je vremenski period od nekoliko godina da se postigli rezultati!

skakavac

pre 10 godina

Naravno, ovaj budžet će izazvati mnogo polemike i uvek će biti nezadovoljnih ali ovakav budžet je nužan ako mislimo u budućnosti da napravimo napredak koji će nam doneti bolju i sigurniju budućnost.

Mali Zeka

pre 10 godina

Mnogi će biti nezadovoljni ovim budžetom ali ovo nije budžet samo za 2014-u godinu, ovo je budžet koji pokazuje u kom smeru će ići država narednih godina. I raduje me to što će konačno biti rešeno pitanje tolikih gubitaša koji su sve ove godine isisavali pare iz budžeta i nisu ništa pametno uradili sa novcem koji su dobijali od države!

URSULA

pre 10 godina

Izuzetaka ne sme da bude, vreme kada su postojale povlastice za one sa jakim političkim vezama je prošlo. Ako već stežemo kaiš, red je da to učinimo svi, jer to činimo za svoje bolje sutra i bolju sutrašnjicu naše deci.

MELANIJA - POPIC

pre 10 godina

Tek sada vidim opravdanost poteza koji je ucinio Aleksandar Vucic kada je na mesto ministra finansija postavio ne stranacku licnost. Ovo je prvi put da je neko imao smelosti i hrabrosti da kaze da ovo nije niti ce biti politicki budzet. Ovo ce biti jedan totalni preokret u ministarstvu finansija. Do sad niko nije imao smelosti da se uhvati u kostac sa deficitom. Ali dosao je i taj ternutak, bice tesko ali uspece ministar finasija Lazar Krstic da odbrani predlog budzeta za 2014 godinu.

Srbin 100%

pre 10 godina

Budzet je napravio veoma dobar balans izmedju socijalnih zahteva,investicija i stednje i upravo odslikava kakav je plan vlade za konsolidovanje javnih finansija tokom sledecih godina

IlijaSenta

pre 10 godina

Nema mnogo mesta za politiku kada su u pitanju državne finansije. Pre svega zbog toga što smo zemlja sa visokim deficitom i potrebni su školovani kadrovi poput Krstića da sprovedu ovako bolne rezove. Suzdržavanja su neophodna jer smo definitivno došli do kraja i pred bankrotom smo.

DragutinMarijanovic

pre 10 godina

Tek će se Dinkić češati kada shvati koliko je ovaj mali upravu kada priča o nekim stvarima vezanim za budžet. Nema tu potrebe za politikom, treba uraditi ono što se mora uradti i kraj. Ili to ili bankrot.

25.000

pre 10 godina

Politicki ili ne budzet se odnosi na sve gradjane Srbije nezavisno od politickog opredeljenja , samim tim , merama stednje cemo mozda mi sa manjim ili mnogo manjim primanjima od granice mera stednje mozda videti svoju sansu za normalniji zivot , ustedama tamo gde se moze stedeti i smanjenjem nekih cena namirnica

mileta

pre 10 godina

Bez negovanja naše kulturne baštine i kulture uopšte ne možemo ni opstati kao narod. Konačno da neko shvati da treba ulagati u kulturu.

ekonomista

pre 10 godina

Treba podržati gospodina Krstića u merama koje predlaže. Možda se čine kao male i beskorisne, ali jedino tako možemo krenuti sa popunjavanjem rupa u budžetu.

Srbin 100%

pre 10 godina

Budzet je po prvim najavama uspeo da ostvari pravi balans izmedju socijalnih potreba,investicija i neophodne stednje.Sada je samo na institucijama da se pridrzavaju mera vlade za smanjenje budzetskog deficita

sultanija

pre 10 godina

Kod nas su uvek mere koje ,,lupe'' po dzepu glupe! E pa nije tako! Da se sve ovo sprovelo mnogo ranije ne bismo bili u ovoj situaiciji u kojoj smo sada. Zakljucak je da je ovo posledica prethodne vlasti. Mogla je i ova vlada da se pravi luda, i da podize kredite, vestacki podigne plate i onda su svi srecni... Da li je neko razmisljao sta nakon toga sledi, da li je neko razmisljao da mogu opet nastupiti 90-te, kada je inflacija bila do plafona.... Razmisli malo narode, nema nista brzo u ekonomiji...Za svaki oporavak treba vremena, pogotovo za nas koji smo u krizi od 90 - ih.

Humus

pre 10 godina

Ovo ce biti jedan preokret u ministarstvu finansija. Do sad niko nije imao smelosti da se uhvati u kostac sa deficitom. Ali dosao je i taj ternutak,bice tesko ali uspece Krstic.

Milica

pre 10 godina

Konacno posle nekoliko godina da se na vreme usvoji budzet. to je jasan znak stabilizacije nasih finansija. nek se ostvari 90% predvidjana i to ce biti odlicno, a ako se ovako nastavi to ce biti moguce. Krstic je ocito uneo novu energiju i podrska vucicu da ga zastiti od uticaja sa strane!

Sohoo

pre 10 godina

Naravno da nije,sto bi sigurno opozicija optuzivala. Doveden je ministar da nas izbavi iz teske situacije a ne da pomaze propadanju Srbije kao neki pre.

jovan

pre 10 godina

Neka bude kakav god, samo da krenemo da se vadimo iz ovog blata.. Nadam se da će istrajati u ovome što radi. U svakom slučaju, moglo je i mnogo gora situacija da nas snađe.

RealaNN

pre 10 godina

Ti politicki budzeti, dogovori i razna manipulisanja od strane politicara su nas doveli, gde se trenutno nalazimo. Nadamo se da je to vreme proslo i da sada se radi na boljem standardu gradjana...

Ceca

pre 10 godina

Napskon posle toliko godina da vidim da je nesto krenulo na bolje i da ce pare iz budzeta ici na mesta gde su najpotrebnija a ne tamo gde politicki lideri narede. Mislim da je Krstic jako dobar primer mladog coveka koji dobro obavlja svoj posao i nadam se da ce tako i nastaviti.

waserwas

pre 10 godina

Budžet jeste predložen poštujući realnost,ali i mi se moramo ponašati poštujući tu istu realnost i u skladu sa potrebama ,ne samo nas već i države kao celine.

IgorB

pre 10 godina

Pa ako nastavimo DS-ovu politiku populizma možemo svi kolektivno uskoro da se selimo iz zemlje pošto institucije neće imati od čega da rade. Osim toga zlatno je pravilo da koliko trošiš treba i toliko da zarađuješ.

Radovanka H

pre 10 godina

Krstic je pokazao odlucnost za sprovodjenje ekonomskih mera i sigurna sam da ce za dve do tri godine ove mere imati odlican rezultat.

Lelica L-

pre 10 godina

Da je bilo sreće, kao što nije, pa da su ove mere preduzete davno, do sada bi mi uveliko uživali, a ovako ... samo smo tonuli dublje i dublje. Verujem u ovog čoveka i nadam se da će uspeti u svojim namerama.

Vlada Matic

pre 10 godina

Ekonomske reforme sa kojima smo suoceni nece biti lako podnosljive ali ono sto se mora, mora se i neka nam bude za utehu to da ce reforme doneti bolji zivot u Srbiji.

IlijaSenta

pre 10 godina

Nema mnogo mesta za politiku kada su u pitanju državne finansije. Pre svega zbog toga što smo zemlja sa visokim deficitom i potrebni su školovani kadrovi poput Krstića da sprovedu ovako bolne rezove. Suzdržavanja su neophodna jer smo definitivno došli do kraja i pred bankrotom smo.

Petar Pan

pre 10 godina

Polažem puno nade u reforme koje su počele da se sprovode, naročito u finansija i privredi...Ništa ne može preko noći da se promeni, potreban je vremenski period od nekoliko godina da se postigli rezultati!

skakavac

pre 10 godina

Naravno, ovaj budžet će izazvati mnogo polemike i uvek će biti nezadovoljnih ali ovakav budžet je nužan ako mislimo u budućnosti da napravimo napredak koji će nam doneti bolju i sigurniju budućnost.

STEFANIJA

pre 10 godina

U Srbiji se odomaćilo mišljenje da onaj čija je politička moć veća, treba da uzme i veći deo kolača pri preraspodeli budžeta, bez obzira na realne potrebe. S'obzirom na to da je naša zemlja u poslednjih petnaest godina jako osiromašila, sve što prelazi granice realnog smatram bahatošću naših političata. Dovođenje Krstića na mesto ministra finansija je Vučićev odličan potez, jer nije stranačka ličnost, pa zbog pristrasnoti i privrženosti nekoj od političkih struja neće podleći političkim pritiscima.

Telma

pre 10 godina

Napokon, posle duzeg vremena, da se izrada budzeta zasniva na ekonomksim pokazateljima i potrebama, a ne na politickim interesima pojedinih uticajnih stranaka. Do realizacije ovakvog budzeta, za koji moze da se kaze da je realniji od prethodnih, potrebna je primena veoma kompleksnih i teskih ekonomskih mera. Ali, u svakom slucaju, Srbija nema drugu alternativu. Sve rezerve i drugojacija razmisljanja dovode samo do jos brzeg ekonomskog pada Srbije. Ministar Krstic, sa saradnicima, je odlicno definisao stanje u kome se nalazi Srbija, kao i mere njenog oporavka. Takodje, preduzeti su prvi veoma bitni koraci odredjenim ekonomskim reformama, koji su stvorili u svetu pravu sliku o Srbiji, ali i spremnost bitnih medjunarodnih finansijskih institucija da povoljnijim finansijskim sredstvima pomognu srpskoj ekonomiji i privredi. U tom pogledu je bilo neophodno da se sprovede sve ono sto je do sada i izreceno, kako bi se nastavio dalji trend oporavka privrede. Uz svaku od ovih pozitivnih ideja i njihovu primenu stoje SNS, kao stozer vlasti u Srbiji i vicepremijer Aleksandar Vucic.

mileta

pre 10 godina

Bez negovanja naše kulturne baštine i kulture uopšte ne možemo ni opstati kao narod. Konačno da neko shvati da treba ulagati u kulturu.

DragutinMarijanovic

pre 10 godina

Tek će se Dinkić češati kada shvati koliko je ovaj mali upravu kada priča o nekim stvarima vezanim za budžet. Nema tu potrebe za politikom, treba uraditi ono što se mora uradti i kraj. Ili to ili bankrot.

25.000

pre 10 godina

Politicki ili ne budzet se odnosi na sve gradjane Srbije nezavisno od politickog opredeljenja , samim tim , merama stednje cemo mozda mi sa manjim ili mnogo manjim primanjima od granice mera stednje mozda videti svoju sansu za normalniji zivot , ustedama tamo gde se moze stedeti i smanjenjem nekih cena namirnica

Mali Zeka

pre 10 godina

Mnogi će biti nezadovoljni ovim budžetom ali ovo nije budžet samo za 2014-u godinu, ovo je budžet koji pokazuje u kom smeru će ići država narednih godina. I raduje me to što će konačno biti rešeno pitanje tolikih gubitaša koji su sve ove godine isisavali pare iz budžeta i nisu ništa pametno uradili sa novcem koji su dobijali od države!

Mica Negotin

pre 10 godina

Jel vi znate da nije Srbija "Krug dvojke"!?
Povecanje PDV sa 8% na 20% ne moze da izdrži 80% Hotela u unutrasnjosti i 100% Banjskih Hotela!!
Hocete da nas unistite i da opet zavlada Drzavna svojina i onako samo Drzavni Hoteli rade jer su subvencionisani!!!

ekonomista

pre 10 godina

Treba podržati gospodina Krstića u merama koje predlaže. Možda se čine kao male i beskorisne, ali jedino tako možemo krenuti sa popunjavanjem rupa u budžetu.

Ekonomista

pre 10 godina

Ministre Krsticu kod nas u centru grada postoje 2 jako velike kineske robne kuce plus oko 200 manjih radnjica na kojoj se prodaje roba slj kvaliteta,a ne placaju dinara drzavi!E sada pitam ja vas da li u Nemacku moze da dodje neko iz Gornje volte otvori robnu kucu u centru Berlina ne placa porez,radnike maltretira i ne daje im platu..pa naravno da ne mozeee .. jer da moze postali bi uboga sirotinja ko i mi za par godina ...A zasto bi bili sirotinja kad ne moraju... mislim ne moramo ni mi da budemo ali eto ...i dokle ovaj komentar ne bude imao 10000 lajkova a 2 dislajka nema nam pomoci

Vladimir

pre 10 godina

Ovaj scenario smo vec vidjali sa Milosevicem kada je svojim klincima davao da se igraju sa nebitnim stvraima....kao na orimer kad je dao Vucicu da glumi Ministra za informisanje...Slabog ste pamcenja Srbi...bas slabog

Himalajski Jeeeeeeeeti

pre 10 godina

Donoseći predlog Budžeta ,sa svim socijalnim predstavnicima je razgovarano ,ali oni će kao i do sada ,kad političkem potrebe im nalože promenuti svoje mišljenje.

MarinaG

pre 10 godina

Dokle god se procenat stanovnoštva koje radi ne poveća neće se bitno ni osetiti benefiti privrednog rasta i povećanja BDP-a zemlje. Slažem se sa još jednom konstatacijom koju je Nrstić rekao, a to je da je neophodan nadzor celog janvno sektora kako bi se sprečile zloupotrebe.

URSULA

pre 10 godina

Izuzetaka ne sme da bude, vreme kada su postojale povlastice za one sa jakim političkim vezama je prošlo. Ako već stežemo kaiš, red je da to učinimo svi, jer to činimo za svoje bolje sutra i bolju sutrašnjicu naše deci.

smrtnik

pre 10 godina

Jos da se pohvataju svi koji prikazuju manje plate zaposlenima a ostatak im daju na ruke i oni koji ne kucaju nista i ne izdaju racune. U nocnim klubovima koji imaju prihode vikendom po nekoliko hiljada € i ne izdaju racune npr.

Srbin 100%

pre 10 godina

Budzet je po prvim najavama uspeo da ostvari pravi balans izmedju socijalnih potreba,investicija i neophodne stednje.Sada je samo na institucijama da se pridrzavaju mera vlade za smanjenje budzetskog deficita

Patriota

pre 10 godina

Potpuno se slazem!
Stručno povecati PDV za 150% i dovesti jednu svoju granu (hotelijerstvo) u situaciju da ima najveci porez u Evropi!
Ekspertski cete nam doci glave...

zenon

pre 10 godina

kako ste krenuli, djonom, na paushalce i sve one koji pokushavaju da legalno zhive od svog rada a ne na crno/sivo/... samo pokazuje koliki ste diletant na polju za koji se busate u prsa da ste najbolji. na Yale se ne uchi kako jednu jad&beda drzhavu skockate i doterate u red nego se uchi kako se iste te jad&beda drzhave mogu opljachakti i da postanu robovi goldman&sachsa, j.p. morgana i ostalih belosvetskih finansijskih hohshtaplera. necje vam pomocji ni sve milijarde$ MMF, UAE kad vam zanatlije i mali privrednici zatvore svoje radnje i radionice i zakucaju na vrata biro rada, njih na desetine hiljada, sve sa svojim porodicama. s jedne strane strancima trpate u dzhepove na hiljade eura po radniku sa izuzetno diskutabilnim efektom, a s druge strane u maloj privredi i zanatsvu kazhnjavate vlasnika sa po 100E poreza na svakog zaposlenog. na krupne ribe ni ne pomishljate da udarite, za to treba imati m..., a milijarde $ se upravo tamo kriju a ne u novim kreditima, pitajte Turke, sa kojima momentalno ne prichamo, ili Ekvador, Island ako Vam je blizhe onda Madjare kako se na legalan nachin mozhe uzeti novac mocjnima, otplacjivati dugove povecjati zaposlenost itd. s toga nama ne trebaju fensi japiji sa Yale nego lokalni dzhukci koji poznaju puls ovog podnjeblja i znaju gde se koji dinar krije i od koga ga treba uzeti. u prvom krugu oporezujete profit offshore kompanija i eto vam milijarde koje nedostaju iz budzheta, a ne podicji PDV na hranu, shkolski pribor, kompjutere...

MELANIJA - POPIC

pre 10 godina

Tek sada vidim opravdanost poteza koji je ucinio Aleksandar Vucic kada je na mesto ministra finansija postavio ne stranacku licnost. Ovo je prvi put da je neko imao smelosti i hrabrosti da kaze da ovo nije niti ce biti politicki budzet. Ovo ce biti jedan totalni preokret u ministarstvu finansija. Do sad niko nije imao smelosti da se uhvati u kostac sa deficitom. Ali dosao je i taj ternutak, bice tesko ali uspece ministar finasija Lazar Krstic da odbrani predlog budzeta za 2014 godinu.

ukile

pre 10 godina

Neko ne moze da shvati da budemo li nastavili da zivimo po starom, sledece godine u ovo vreme, budzet ce nam liciti na svajcarski sir.

Srbin 100%

pre 10 godina

Budzet je napravio veoma dobar balans izmedju socijalnih zahteva,investicija i stednje i upravo odslikava kakav je plan vlade za konsolidovanje javnih finansija tokom sledecih godina

sultanija

pre 10 godina

Kod nas su uvek mere koje ,,lupe'' po dzepu glupe! E pa nije tako! Da se sve ovo sprovelo mnogo ranije ne bismo bili u ovoj situaiciji u kojoj smo sada. Zakljucak je da je ovo posledica prethodne vlasti. Mogla je i ova vlada da se pravi luda, i da podize kredite, vestacki podigne plate i onda su svi srecni... Da li je neko razmisljao sta nakon toga sledi, da li je neko razmisljao da mogu opet nastupiti 90-te, kada je inflacija bila do plafona.... Razmisli malo narode, nema nista brzo u ekonomiji...Za svaki oporavak treba vremena, pogotovo za nas koji smo u krizi od 90 - ih.