Aktuelno

Sreda, 30.10.2013.

17:50

Rusi napravili vakcinu protiv raka i već je koriste

Izvor: Itar-Tass

Rusi napravili vakcinu protiv raka i veæ je koriste IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

gorango

pre 10 godina

"Spike"

Sasvim se slazem sa vama da sam nekompetentan i nemam ambiciju da glumim neko znanje kojim ne raspolazem. Vrlo sam sematizovao to sto sam zeleo da objasnim i "malo" pobrkao stvari. Ali nemojte se bazirati na to moje objasnjenje procesa koji uzrokuje dichloroacetat na mitohondrije i kancer, nego na to sto o tome kazu vase kolge Lekari i naucnici (posto ste ocigledno u toj bransi) pa sami donesite objektivno misljenje o tom pitanju. Bilo bi interesantno da nadjete vremena i ukljucite se na "thedcasite.com) i vidite koliko publikacija sirom sveta ima o raznim studijama vezanim za dichloroacetat, koje mozete konsultovati online. Tu je sve strucno opisano od strane vasih kolega, pa procenite sami dali je to nebuloza ili nesto sto vredi da se uzme u obzir. Samo molim vas da zbog toga sto nisam kompetentan ne bacate unapred senku na nesto sto niti je moj izum, niti licni interes. Sve studije dokazuju da je dichloroacetat najbolje "oruzje" protiv raka (cak i drugih patologija, pulmonarna hipertenzija, itd...) ikada proizvedeno.

Bilo bi vrlo zanimljivo da kad budete (ako za to nadjete vremena) pregledali te studije, ukljucite se drugom prilikom i kazete nam vase objektivno misljenje o potencijalu te terapije. Ja vam se iskreno izvinjavam ako sam vas iritirao svojim neznanjem, sto je razumljivo, ali vas takodje molim, nemojte radi toga ignorisati mogucnost da je mozda dichloroacet vredan paznje bez da proverite.

Cekam vase misljenje drugom prilikom.

Spike

pre 10 godina

@Gorango

Zaista postujem Vasu zelju da saznate nesto vise i pomognete drugima, ali ovo sto ste napisali je uzasno, ali uzasno nepoznavanje medicine i patofiziologije! Tolika kolicina netacnih informacija koje ste izneli je zastrasujuca iako Vam je namera mozda bila plemenita. Prva stvar - "mitohondrije su kao strazari koji svakodnevno eliminisu nenormalne celije u nasem telu". Mitohondrije nemaju vezu zastitom od nenormalnih celija. U njima se vrsi tzv. oksidativna fosforilacija, dakle celijsko disanje, i neki drugi procesi koji treba da obezbede elektrone za to (Krebsov ciklus, beta-oksidacija masnih kiselina...). Antitumorska zastita je mnogo komplesniji proces i odigrava se na vise nivoa: tokom same replikacije DKN, postreplikativno, zatim preko mehanizama imunog sistema, antioksidativne zastite itd. "Kancerozne celije su anaerobicne (ne disu kiseonik,nego energiju izvlace iz glikoze)" - ovde ima nekoliko gresaka da ne znam odakle da pocnem. Celije kancera itekako koriste glukozu, jer se iz njega dobijaju elektroni (tj. redukovani koenzimi) koji se ce dati energiju ATP-a. Postoji i nesto sto ze zove anerobna glikoliza. A ovo o regulaciji glikolize je tek posebna prica... Zaista Vas molim, i u ime onih kojima je pomoc potrebna da ne sirite ovako i ovoliko netacne informacije. Ja Vas razumem jer niste studirali ovu materiju, pa imate samo povrsne informacije (YouTube), ali ste zasli u jako slozenu materiju za koju ste nekompetentni i kojom dovodite ljude u opasne zablude

mujcinovic salih

pre 10 godina

Vidim da su misljenja podeljena.Nista cudno,ovo je Srbija.O leku ne mogu nista da kazem nemam nikakvo znanje o medicini.Lepo bi bilo kada bi pomagao,lecio i najednostavniji kancer ako takav postoji.Jedino sto me brine u je to sto oni to uspesno koriste duze vreme a da Nobelov komitet to nije saznao.Mada sumnjam da je vest takvog znacaja mogla da im promakne.Ove godine Nobela su dobili drugi ljudi,sto znaci da tu nesto ne klapa?

Radanko

pre 10 godina

U originalnom tekstu-ITAR-TASS, ne spominje se rak pluća, na žalost, nego rak crijeva, prostate i dojke... "The vaccine is counteracting several types of cancer - colorectal (bowel) cancer, breast cancer and prostate cancer - and the institute is ready to start its industrial production, Kozlov added.

Gorango

pre 10 godina

Pa kad sam poceo, sad moram i da objasnim kako Funkcionise Dichloroacetat (DCA):

Dichloroacetat je koriscen vec pedesetih godina kako bi se ojacale Mitohondrije (nisam siguran dali se tako kaze na Srpskom...) u organizmu, pogotovo kod dece. Te mitohondrije su kao strazari koji svakodnevno eliminisu nenormalne celije u nasem telu, sto nas u teoriji donekle stiti od raka. Ali mitohondrije se iskljucivo baziraju na "nepravilno disanje" nenormalnih celija koje su aerobicne, za razliku od kanceroznih koje su anaerobicne (ne disu kiseonik,nego energiju izvlace iz glikoze). Do skoro se mislilo da tumor definitivno osteti mitohondrije kako bi se zastitio od njih. Medjutim, tim Doktora Michalekisa sa Alberta Univerziteta je otkrio da to nije tacno. Mitohondrije su samo "uspavane" jer ne primecuju nikakvu nenormalnu varijaciju kiseonika tu gde ga nema uopste. Tu dichloroacetate obavlja posao jer je utice kao inhibitor "piruvirat hidrogenaz kenaza" regulatora glikolize i onemogucuje kancernim celijama da se snabdevaju glikozom, sto ih primorava da ponovo koriste kiseonik kako bi opstale. Tada ih mitohondrije napokon primecuju i eliminisu uzrokovajauci opoptozu (samounistenje) kancernih celija.
Ali tesko da ce uskoro Dichloroacetate biti validiran jer laboratorije ne mogu da ga patentiraju i zarade na njemu, pa nece uloziti ni cent da se studija zavrsi. Dok za imunoterapiju svaka nova molekula je zivo zlato i estimiraju potencijal na 36 milijardi dolara zarade u buduce. To je to.

Pera

pre 10 godina

A ovaj lek se zove Vakcina iz cisto marketinskih pobuda. Kao i onaj kubanski, niti sprecava niti leci, zapravo je samo jos jedna moguca terapija koja se koristi. Ali mnogo bolje zvuci kada ga nazovete Vakcinom a ne "dodatnom terapijom koja produzava zivot".

Gorango

pre 10 godina

"Jelena", u Parizu nisu svi zivi i zdravi nego samo nekoliko stotina srecnika koji su imali tu srecu da postoji molekula zahvaljujuci kojoj su bili izleceni imunoterapijom. Uz to su sve slucajevi koji su bili u odmakloj fazi bolesti sa metastazama, stepen 3 ili cetiri, sto nije mala stvar. Centar Gustave Roussy je jedan od najvecih u svetu za cancerologiju u kojem radi par stotina istrazivaca, lekara, profesora, pa ne treba tako lako omalovaziti jednu informaciju koja nekom moze biti od pomoci. Moja zena je uskoro preminula na pragu tretmana u tom centru jer joj bolest nije dala da do njega dodje, a na putu je bila, jer je imala zakazanu biopsiju iduceg meseca, posle koje je trebala da se odredi molekula za njen slucaj.Veruj mi ona je redovno vrsila sve kontrole dojke, materice, itd... Ali se podmuklo stvorio epidermoidni karcinom na plucu i ako nije nikad pusila niti pila. To je vrlo agresivna verzija raka koja potrefi samo 2% pusaca. Profesor kojeg smo konsultovali nam je rekao da je to samo drugi slucaj u njegovoj karijeri da vidi nepusaca sa tim oboljenjem ! Ali kad se okomi... Toliko o svemocnoj preventivi.
To sto sam napisao da je u Sidneju izlecen rak dojke, samo sam hteo da kazem da jedan isti lek, u tom slucaju Dichloroacetate, leci sve vrste raka, vrlo lako i efikasno. Hemijoterapija nekad moze da izleci, pogotovo u ranijim fazama, ali je vrlo brutalna i druge, kao moju zenu,moze potpuno unistiti.

CarlosNS

pre 10 godina

Rak nastaje kao posledica greske u DNK. To i jeste razlog zbog kojeg kada se tumor odstrani sa jednog mesta, on se pre ili kasnije pojavi na nekom drugom. Kako je navedeno u tekstu, ova vakcina je u stvari terapija koja pomaze da se celije tumora eliminisu na malo drugaciji nacin. Jedini nacin da se rak totalno izleci je promena DNK, a to je nemoguce jer isti DNK nosi svaka celija...na zalost.

Milivoje

pre 10 godina

Dr Mercola je promovisao film "Cancer is Serious Business" o dr Stanislawu Burzynskom i njegovom pokušaju da FDA odobri primenu njegovih metoda u lečenju kancera.

Ukratko, on je na doktorskim studijama iz biohemije (a završio je i medicinu) otkrio povećano prisustvo tzv. neoplastona (jedinjenja koje je on otkrio i dao im ime) kod osoba obolelih od raka jetre, ako se ne varam. To ga je navelo na dalja istraživanja i do nekih vrlo obećavajućih rezultata. Njegova tehnika se sastoji u tome da analizira konkretan slučaj i da na osnovu tih ispitivanja napravi odgovarajući koktel čiji je cilj da aktivira genetske prekidače za uništavanje ćelija raka. Koktel uključuje i te antineoplastone koje je Burzynski patentirao. U filmu se govori o uspešnim i neuspešnim slučajevima (uglavnom o uspešnim), ali i o raznim pokušajima da se Burzynski diskredituje, sabotira, pokrade i slično koji traju već dvadesetak godina. Postoji i drugi deo filma koji prati neke novije događaje. Ta klinika je trenutno pod nekakvom zabranom primene neoplastonske terapije, ali se i dalje bave pravljenjem personalizovanih koktela od lekova dostupnih na tržištu. U svakom slučaju deluje zanimljivo meni kao laiku za ovu oblast.

Prwdrag

pre 10 godina

Citao sam pre vise meseci da je u Americi , ne mogu sada da se setim da li na Harvardu ili nekom drugom institutu , oformljen tim vrhunskih onkologa i biohemicara i farmaceuta , koji su dali sebi zadatak da pobede rak u sledecih 10 godina. Budzet je obezbedio jedan od americkih milijarderai zaista je ogroman. Sto se Rusa tice , ovo me podseca na onaj cudotvorni kubanski let ,koji je pokusan da bude proturen ovde u Srbiji, a koji nije prosao ni pola testova u Evropi ili Americi , a lek koji ne moze ili nije uspesno testiran u recimo Svajcarskoj ili Americi je bolje izbegavati.

Морава и брда

pre 10 godina

Русија је пријатељска земља и коначно Србија треба д се УОЗБИЉИ и да сарађује са Руским научно-медицинским центрима!

Под хитно да се успостави сарадња са престижним руским научним установама, не само у области медицине , већ шире, бре!

Jelena

pre 10 godina

Mirko, svemir: sreca sto postoje "hejteri", da bi se mediokriteti kao ti, koji o svemu znaju malo ili nista, bolje i sigurnije osecali u masi istomisljenika, bez potrebe da licno ukljucuju mozak i, ne daj boze, razmisljaju drugacije od tople, zastitnicke, mase.
Pre svega, vakcina je nesto sasvim drugo; ne moze vakcina da budenesto sto se daje u poodmaklim fazama bolesti. Drugo, kao sto bi svaki normalan covek TREBALO da zna(a znaju samo hejteri)ima toliko vrsta raka, a svakidrugacije deluje u zavisnosti od bezbroj faktora; dli je moguce izmisliti lek zkoji leci sve?!
U Sidneju izlecili rak dojke?! Pa i u Beogradu je izleceno mnogo zena. 85% zena obolelih odraka dojke se izleci. U Parizu, posle 2 godine terapije svi zivi i zdravi?! Smatra se da je covek zdrav ako se posle 5 godina bolest ne vrati. Na zalost,nekada to bude i kasnije.
Kao sto rece kiwi, prevencija na prvommestu, a ne izbegavanje mamografije.

gorango

pre 10 godina

Sa mo da dodam za zainteresovane da DCA tretman moze da se nabavi u Torontu u klinici Doktora Khan (Medicor cancer center). Daju package 3 meseca tretmana i nije potrebo boraviti tamo jer je posologija tog tretmana vrlo prosta: Promesa se u vodu 25mg Dichloroacetata po kili tezine. Na primer, za coveka od 70 kg = 1,75gr i to je to. Cena je oko 600 dolara po nedelji tretmana. Ali DCA moze da se nabavi i preko interneta (puredcacom) za cenu od stotinak dolara za 50 gr (od prilike mesec dana tretmana). Medjutim tu ne mogu da garantujem da je pravi ili cisti dikloroacetat jer taj koji sam ja nabavio za prijatelja niko nije hteo da mi analizira u Francuskoj. Samo da napomenem za one koji bi da probaju da se izlece sa DCA da jedine studije (mada retke) koje nisu imale dobre rezultate sa tim, su one vodjene u asocijaciji sa hemioterapijama. Zato klinika Medicor trazi da se pre upotrebe 4 nedelje prestane sa hemioterapijom. Inace "puredca.com" daje sva uputstva upotrebe.

Toliko. Bili mi vi svi zivi i zdravi.

мм

pre 10 godina

Ал зато Амери имају лек за HIV ал га дају само милионерима. Класичан пример тога је Меџик Џонсон који се заразио пре 20 година и и даље није оболео, док сиротиња умире.

SrBskaSveznalica

pre 10 godina

Bobe Rock, vecina srBskih sveznalica (pa i ja) ne bi ulazila u pricu sa osobom koja pise ``cak sta vise``, a potom i ``najbolji`` u dve reci.

Pravopis ti je nula, ali dok delis lekcije nama, srBskim sveznalicama, ujedno si dao svoje ekspertsko misljenje o tumorima i njihovom lecenju.Bravo, Dr Bobe Rock! Sto bi rekala Njegova Visost Br.1 - Glava sto je praznija, to je bezobraznija!

Stanimir Branimir

pre 10 godina

U naslovu bi čovek mislio da je napravljena vakcina koja leči od bilo kojeg raka. A u članku piše da vakcina produžava život obolelih dva puta, i to ne za sve vrste raka. Čak je naglašeno da ne može da se očekuje jedan lek koji će da bude efikasan protiv svakog raka. Svakako je lepa vest, ali praviti ovako pompezne naslove je neumesno. Imamo i kubansku vakcinu protiv laka pluća o kojoj se pričalo da leči i u poslednjem stadijumu raka a ispostavilo se da je i to jedna od vakcina koje produžuju život za neki određeni period. Sve je to za pohvalu, ali ne stvarajte euforiju kao da je pronađen lek za rak.

Bosna

pre 10 godina

Ako iko ovo skarabudži i spasi ljude onda su to Rusi.Ljudo rasturaju i da imaju novac kao američki stručnjaci ko zna gdje bi im kraj bio.

Aleksandar

pre 10 godina

Daj Bože da ovo deluje. Moja majka je pre mesec dana u 50. godini umrla od raka bubrega. Skoro svakog dana čujem da se neko od poznanika ili ljudi koji su u mom okruženju oboli od raka. Valjda će neke buduće generacije imati siguran lek protiv tog čuda.

Rusi pronasli vakcinu protiv raka i vec je upotrebljavaju

pre 10 godina

Ta vaccina se daje vec 5 godina u Nemackoj (institut Profesora Neselhut) i efikasna je u 20 do 30 posto slucajeva. Medjutim Imunoterapije koja se daje u Francuskoj (Institut de Cancerologie Gustave Roussy) daje fantasticne rezultate i kako stvari stoje leci definitivno. Od kad se primenjuje, dve godine unazad, svi koji su tretirani su danas zivi i zdravi. Ima pacijenata za koje je sve bilo izgubljeno i koji su vec bili na palijativnoj terapiji i koji su danas na ovom svetu. Medjutim za imunoterapiju prvo mora da se ustanovi koji je gen mutirao i da postoji molekula protiv njega, sto za sad nije uvek slucaj, mada svakim danom stizu nove i znam za pacijente koji su ozdravili iako su imali rak pluca sa metastazama u cetvrtoj fazi.
Ali najbolje od svega je tretman sa Sodium Dikloroacetatom (DCA) koju od 2007 eksperimentise Alberta Univerzitet u Kanadi. Medjutim studije idu sporo jer molekula ne moze da se patentira i ni jedna laboratoria nece da finansira izmedju 500 Mil i Milijardu dolara da se dovede do kraja jer nebi imali finansijske vajde od toga. Ali u Univerzitetu Alberta su izlecili Glioblasome (rak mozga), pulmonarnu hipertenziju; Univerzitet u Lidsu kolorektalni kancer, U Sidneju rak Dojke, itd... Dovoljno je otkucati DCA cancer treatment, ili Doctor Michelakis, na googlu, ili na Youtub-u da bi videli kako Sodium Dichloroacetate (DCA) brise tumor pluca za pet nedelja bez da steti zdravim celijama a pije se kao svaki lek.

Bob Rock

pre 10 godina

Ma sta vecina srBskih sveznalica mislila, ne postoji "lek za rak koji zle farmaceutske kuce kriju da bi otimale pare od nesrecnog naroda"...

Cak sta vise, nemoguce je napraviti univerzalni lek koji bi lecio rak...

Svaki tumor je prica za sebe, cak se isti tip tumora kod razlicitih osoba razlicito tretira...

Naj bolji nacin za sprecavanje tumora je prevencija (uklanjanje faktora koji dovode to tumora) i rano otkrivanje... Ranim otkrivanjem moguce je svaki tumor ili potpuno izleciti ili dugo drzati pod kontrolom...

Goca

pre 10 godina

Rec je o jednoj od novijih tehnologija borbe protiv raka. Istu tehniku ima lek Provenge . Na zalost, nije to konacan udarac raku; ta nesreca je teska za unistiti.

MM

pre 10 godina

rak dojke, rak debelog creva i rak prostate - tri vrste kancera kod kojih medicinski petrolej daje najbolje rezultate, biće da Rusi prodaju staru foru.

Respect

pre 10 godina

Da su ovo Amerikanci uradili garantovano bi to odmah bilo proglaseno za zaveru farmaceutskih mocnika, masona, Rotsilda, Bilederberga i ne znam koga sve ne. Ali posto su Rusi, onda je to "ono" pravo, humano i altruisticno. Salu na stranu, ko god uspe da makar malo popravi sanse da pobedimo ili da se barem nosimo sa tumorima - svaka mu cast.

Bob Rock

pre 10 godina

Ma sta vecina srBskih sveznalica mislila, ne postoji "lek za rak koji zle farmaceutske kuce kriju da bi otimale pare od nesrecnog naroda"...

Cak sta vise, nemoguce je napraviti univerzalni lek koji bi lecio rak...

Svaki tumor je prica za sebe, cak se isti tip tumora kod razlicitih osoba razlicito tretira...

Naj bolji nacin za sprecavanje tumora je prevencija (uklanjanje faktora koji dovode to tumora) i rano otkrivanje... Ranim otkrivanjem moguce je svaki tumor ili potpuno izleciti ili dugo drzati pod kontrolom...

Respect

pre 10 godina

Da su ovo Amerikanci uradili garantovano bi to odmah bilo proglaseno za zaveru farmaceutskih mocnika, masona, Rotsilda, Bilederberga i ne znam koga sve ne. Ali posto su Rusi, onda je to "ono" pravo, humano i altruisticno. Salu na stranu, ko god uspe da makar malo popravi sanse da pobedimo ili da se barem nosimo sa tumorima - svaka mu cast.

Aleksandar

pre 10 godina

Daj Bože da ovo deluje. Moja majka je pre mesec dana u 50. godini umrla od raka bubrega. Skoro svakog dana čujem da se neko od poznanika ili ljudi koji su u mom okruženju oboli od raka. Valjda će neke buduće generacije imati siguran lek protiv tog čuda.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

U naslovu bi čovek mislio da je napravljena vakcina koja leči od bilo kojeg raka. A u članku piše da vakcina produžava život obolelih dva puta, i to ne za sve vrste raka. Čak je naglašeno da ne može da se očekuje jedan lek koji će da bude efikasan protiv svakog raka. Svakako je lepa vest, ali praviti ovako pompezne naslove je neumesno. Imamo i kubansku vakcinu protiv laka pluća o kojoj se pričalo da leči i u poslednjem stadijumu raka a ispostavilo se da je i to jedna od vakcina koje produžuju život za neki određeni period. Sve je to za pohvalu, ali ne stvarajte euforiju kao da je pronađen lek za rak.

SrBskaSveznalica

pre 10 godina

Bobe Rock, vecina srBskih sveznalica (pa i ja) ne bi ulazila u pricu sa osobom koja pise ``cak sta vise``, a potom i ``najbolji`` u dve reci.

Pravopis ti je nula, ali dok delis lekcije nama, srBskim sveznalicama, ujedno si dao svoje ekspertsko misljenje o tumorima i njihovom lecenju.Bravo, Dr Bobe Rock! Sto bi rekala Njegova Visost Br.1 - Glava sto je praznija, to je bezobraznija!

Bosna

pre 10 godina

Ako iko ovo skarabudži i spasi ljude onda su to Rusi.Ljudo rasturaju i da imaju novac kao američki stručnjaci ko zna gdje bi im kraj bio.

Rusi pronasli vakcinu protiv raka i vec je upotrebljavaju

pre 10 godina

Ta vaccina se daje vec 5 godina u Nemackoj (institut Profesora Neselhut) i efikasna je u 20 do 30 posto slucajeva. Medjutim Imunoterapije koja se daje u Francuskoj (Institut de Cancerologie Gustave Roussy) daje fantasticne rezultate i kako stvari stoje leci definitivno. Od kad se primenjuje, dve godine unazad, svi koji su tretirani su danas zivi i zdravi. Ima pacijenata za koje je sve bilo izgubljeno i koji su vec bili na palijativnoj terapiji i koji su danas na ovom svetu. Medjutim za imunoterapiju prvo mora da se ustanovi koji je gen mutirao i da postoji molekula protiv njega, sto za sad nije uvek slucaj, mada svakim danom stizu nove i znam za pacijente koji su ozdravili iako su imali rak pluca sa metastazama u cetvrtoj fazi.
Ali najbolje od svega je tretman sa Sodium Dikloroacetatom (DCA) koju od 2007 eksperimentise Alberta Univerzitet u Kanadi. Medjutim studije idu sporo jer molekula ne moze da se patentira i ni jedna laboratoria nece da finansira izmedju 500 Mil i Milijardu dolara da se dovede do kraja jer nebi imali finansijske vajde od toga. Ali u Univerzitetu Alberta su izlecili Glioblasome (rak mozga), pulmonarnu hipertenziju; Univerzitet u Lidsu kolorektalni kancer, U Sidneju rak Dojke, itd... Dovoljno je otkucati DCA cancer treatment, ili Doctor Michelakis, na googlu, ili na Youtub-u da bi videli kako Sodium Dichloroacetate (DCA) brise tumor pluca za pet nedelja bez da steti zdravim celijama a pije se kao svaki lek.

Goca

pre 10 godina

Rec je o jednoj od novijih tehnologija borbe protiv raka. Istu tehniku ima lek Provenge . Na zalost, nije to konacan udarac raku; ta nesreca je teska za unistiti.

Jelena

pre 10 godina

Mirko, svemir: sreca sto postoje "hejteri", da bi se mediokriteti kao ti, koji o svemu znaju malo ili nista, bolje i sigurnije osecali u masi istomisljenika, bez potrebe da licno ukljucuju mozak i, ne daj boze, razmisljaju drugacije od tople, zastitnicke, mase.
Pre svega, vakcina je nesto sasvim drugo; ne moze vakcina da budenesto sto se daje u poodmaklim fazama bolesti. Drugo, kao sto bi svaki normalan covek TREBALO da zna(a znaju samo hejteri)ima toliko vrsta raka, a svakidrugacije deluje u zavisnosti od bezbroj faktora; dli je moguce izmisliti lek zkoji leci sve?!
U Sidneju izlecili rak dojke?! Pa i u Beogradu je izleceno mnogo zena. 85% zena obolelih odraka dojke se izleci. U Parizu, posle 2 godine terapije svi zivi i zdravi?! Smatra se da je covek zdrav ako se posle 5 godina bolest ne vrati. Na zalost,nekada to bude i kasnije.
Kao sto rece kiwi, prevencija na prvommestu, a ne izbegavanje mamografije.

gorango

pre 10 godina

Sa mo da dodam za zainteresovane da DCA tretman moze da se nabavi u Torontu u klinici Doktora Khan (Medicor cancer center). Daju package 3 meseca tretmana i nije potrebo boraviti tamo jer je posologija tog tretmana vrlo prosta: Promesa se u vodu 25mg Dichloroacetata po kili tezine. Na primer, za coveka od 70 kg = 1,75gr i to je to. Cena je oko 600 dolara po nedelji tretmana. Ali DCA moze da se nabavi i preko interneta (puredcacom) za cenu od stotinak dolara za 50 gr (od prilike mesec dana tretmana). Medjutim tu ne mogu da garantujem da je pravi ili cisti dikloroacetat jer taj koji sam ja nabavio za prijatelja niko nije hteo da mi analizira u Francuskoj. Samo da napomenem za one koji bi da probaju da se izlece sa DCA da jedine studije (mada retke) koje nisu imale dobre rezultate sa tim, su one vodjene u asocijaciji sa hemioterapijama. Zato klinika Medicor trazi da se pre upotrebe 4 nedelje prestane sa hemioterapijom. Inace "puredca.com" daje sva uputstva upotrebe.

Toliko. Bili mi vi svi zivi i zdravi.

Milivoje

pre 10 godina

Dr Mercola je promovisao film "Cancer is Serious Business" o dr Stanislawu Burzynskom i njegovom pokušaju da FDA odobri primenu njegovih metoda u lečenju kancera.

Ukratko, on je na doktorskim studijama iz biohemije (a završio je i medicinu) otkrio povećano prisustvo tzv. neoplastona (jedinjenja koje je on otkrio i dao im ime) kod osoba obolelih od raka jetre, ako se ne varam. To ga je navelo na dalja istraživanja i do nekih vrlo obećavajućih rezultata. Njegova tehnika se sastoji u tome da analizira konkretan slučaj i da na osnovu tih ispitivanja napravi odgovarajući koktel čiji je cilj da aktivira genetske prekidače za uništavanje ćelija raka. Koktel uključuje i te antineoplastone koje je Burzynski patentirao. U filmu se govori o uspešnim i neuspešnim slučajevima (uglavnom o uspešnim), ali i o raznim pokušajima da se Burzynski diskredituje, sabotira, pokrade i slično koji traju već dvadesetak godina. Postoji i drugi deo filma koji prati neke novije događaje. Ta klinika je trenutno pod nekakvom zabranom primene neoplastonske terapije, ali se i dalje bave pravljenjem personalizovanih koktela od lekova dostupnih na tržištu. U svakom slučaju deluje zanimljivo meni kao laiku za ovu oblast.

Морава и брда

pre 10 godina

Русија је пријатељска земља и коначно Србија треба д се УОЗБИЉИ и да сарађује са Руским научно-медицинским центрима!

Под хитно да се успостави сарадња са престижним руским научним установама, не само у области медицине , већ шире, бре!

мм

pre 10 godina

Ал зато Амери имају лек за HIV ал га дају само милионерима. Класичан пример тога је Меџик Џонсон који се заразио пре 20 година и и даље није оболео, док сиротиња умире.

Prwdrag

pre 10 godina

Citao sam pre vise meseci da je u Americi , ne mogu sada da se setim da li na Harvardu ili nekom drugom institutu , oformljen tim vrhunskih onkologa i biohemicara i farmaceuta , koji su dali sebi zadatak da pobede rak u sledecih 10 godina. Budzet je obezbedio jedan od americkih milijarderai zaista je ogroman. Sto se Rusa tice , ovo me podseca na onaj cudotvorni kubanski let ,koji je pokusan da bude proturen ovde u Srbiji, a koji nije prosao ni pola testova u Evropi ili Americi , a lek koji ne moze ili nije uspesno testiran u recimo Svajcarskoj ili Americi je bolje izbegavati.

MM

pre 10 godina

rak dojke, rak debelog creva i rak prostate - tri vrste kancera kod kojih medicinski petrolej daje najbolje rezultate, biće da Rusi prodaju staru foru.

Spike

pre 10 godina

@Gorango

Zaista postujem Vasu zelju da saznate nesto vise i pomognete drugima, ali ovo sto ste napisali je uzasno, ali uzasno nepoznavanje medicine i patofiziologije! Tolika kolicina netacnih informacija koje ste izneli je zastrasujuca iako Vam je namera mozda bila plemenita. Prva stvar - "mitohondrije su kao strazari koji svakodnevno eliminisu nenormalne celije u nasem telu". Mitohondrije nemaju vezu zastitom od nenormalnih celija. U njima se vrsi tzv. oksidativna fosforilacija, dakle celijsko disanje, i neki drugi procesi koji treba da obezbede elektrone za to (Krebsov ciklus, beta-oksidacija masnih kiselina...). Antitumorska zastita je mnogo komplesniji proces i odigrava se na vise nivoa: tokom same replikacije DKN, postreplikativno, zatim preko mehanizama imunog sistema, antioksidativne zastite itd. "Kancerozne celije su anaerobicne (ne disu kiseonik,nego energiju izvlace iz glikoze)" - ovde ima nekoliko gresaka da ne znam odakle da pocnem. Celije kancera itekako koriste glukozu, jer se iz njega dobijaju elektroni (tj. redukovani koenzimi) koji se ce dati energiju ATP-a. Postoji i nesto sto ze zove anerobna glikoliza. A ovo o regulaciji glikolize je tek posebna prica... Zaista Vas molim, i u ime onih kojima je pomoc potrebna da ne sirite ovako i ovoliko netacne informacije. Ja Vas razumem jer niste studirali ovu materiju, pa imate samo povrsne informacije (YouTube), ali ste zasli u jako slozenu materiju za koju ste nekompetentni i kojom dovodite ljude u opasne zablude

Radanko

pre 10 godina

U originalnom tekstu-ITAR-TASS, ne spominje se rak pluća, na žalost, nego rak crijeva, prostate i dojke... "The vaccine is counteracting several types of cancer - colorectal (bowel) cancer, breast cancer and prostate cancer - and the institute is ready to start its industrial production, Kozlov added.

Gorango

pre 10 godina

Pa kad sam poceo, sad moram i da objasnim kako Funkcionise Dichloroacetat (DCA):

Dichloroacetat je koriscen vec pedesetih godina kako bi se ojacale Mitohondrije (nisam siguran dali se tako kaze na Srpskom...) u organizmu, pogotovo kod dece. Te mitohondrije su kao strazari koji svakodnevno eliminisu nenormalne celije u nasem telu, sto nas u teoriji donekle stiti od raka. Ali mitohondrije se iskljucivo baziraju na "nepravilno disanje" nenormalnih celija koje su aerobicne, za razliku od kanceroznih koje su anaerobicne (ne disu kiseonik,nego energiju izvlace iz glikoze). Do skoro se mislilo da tumor definitivno osteti mitohondrije kako bi se zastitio od njih. Medjutim, tim Doktora Michalekisa sa Alberta Univerziteta je otkrio da to nije tacno. Mitohondrije su samo "uspavane" jer ne primecuju nikakvu nenormalnu varijaciju kiseonika tu gde ga nema uopste. Tu dichloroacetate obavlja posao jer je utice kao inhibitor "piruvirat hidrogenaz kenaza" regulatora glikolize i onemogucuje kancernim celijama da se snabdevaju glikozom, sto ih primorava da ponovo koriste kiseonik kako bi opstale. Tada ih mitohondrije napokon primecuju i eliminisu uzrokovajauci opoptozu (samounistenje) kancernih celija.
Ali tesko da ce uskoro Dichloroacetate biti validiran jer laboratorije ne mogu da ga patentiraju i zarade na njemu, pa nece uloziti ni cent da se studija zavrsi. Dok za imunoterapiju svaka nova molekula je zivo zlato i estimiraju potencijal na 36 milijardi dolara zarade u buduce. To je to.

Pera

pre 10 godina

A ovaj lek se zove Vakcina iz cisto marketinskih pobuda. Kao i onaj kubanski, niti sprecava niti leci, zapravo je samo jos jedna moguca terapija koja se koristi. Ali mnogo bolje zvuci kada ga nazovete Vakcinom a ne "dodatnom terapijom koja produzava zivot".

CarlosNS

pre 10 godina

Rak nastaje kao posledica greske u DNK. To i jeste razlog zbog kojeg kada se tumor odstrani sa jednog mesta, on se pre ili kasnije pojavi na nekom drugom. Kako je navedeno u tekstu, ova vakcina je u stvari terapija koja pomaze da se celije tumora eliminisu na malo drugaciji nacin. Jedini nacin da se rak totalno izleci je promena DNK, a to je nemoguce jer isti DNK nosi svaka celija...na zalost.

Gorango

pre 10 godina

"Jelena", u Parizu nisu svi zivi i zdravi nego samo nekoliko stotina srecnika koji su imali tu srecu da postoji molekula zahvaljujuci kojoj su bili izleceni imunoterapijom. Uz to su sve slucajevi koji su bili u odmakloj fazi bolesti sa metastazama, stepen 3 ili cetiri, sto nije mala stvar. Centar Gustave Roussy je jedan od najvecih u svetu za cancerologiju u kojem radi par stotina istrazivaca, lekara, profesora, pa ne treba tako lako omalovaziti jednu informaciju koja nekom moze biti od pomoci. Moja zena je uskoro preminula na pragu tretmana u tom centru jer joj bolest nije dala da do njega dodje, a na putu je bila, jer je imala zakazanu biopsiju iduceg meseca, posle koje je trebala da se odredi molekula za njen slucaj.Veruj mi ona je redovno vrsila sve kontrole dojke, materice, itd... Ali se podmuklo stvorio epidermoidni karcinom na plucu i ako nije nikad pusila niti pila. To je vrlo agresivna verzija raka koja potrefi samo 2% pusaca. Profesor kojeg smo konsultovali nam je rekao da je to samo drugi slucaj u njegovoj karijeri da vidi nepusaca sa tim oboljenjem ! Ali kad se okomi... Toliko o svemocnoj preventivi.
To sto sam napisao da je u Sidneju izlecen rak dojke, samo sam hteo da kazem da jedan isti lek, u tom slucaju Dichloroacetate, leci sve vrste raka, vrlo lako i efikasno. Hemijoterapija nekad moze da izleci, pogotovo u ranijim fazama, ali je vrlo brutalna i druge, kao moju zenu,moze potpuno unistiti.

gorango

pre 10 godina

"Spike"

Sasvim se slazem sa vama da sam nekompetentan i nemam ambiciju da glumim neko znanje kojim ne raspolazem. Vrlo sam sematizovao to sto sam zeleo da objasnim i "malo" pobrkao stvari. Ali nemojte se bazirati na to moje objasnjenje procesa koji uzrokuje dichloroacetat na mitohondrije i kancer, nego na to sto o tome kazu vase kolge Lekari i naucnici (posto ste ocigledno u toj bransi) pa sami donesite objektivno misljenje o tom pitanju. Bilo bi interesantno da nadjete vremena i ukljucite se na "thedcasite.com) i vidite koliko publikacija sirom sveta ima o raznim studijama vezanim za dichloroacetat, koje mozete konsultovati online. Tu je sve strucno opisano od strane vasih kolega, pa procenite sami dali je to nebuloza ili nesto sto vredi da se uzme u obzir. Samo molim vas da zbog toga sto nisam kompetentan ne bacate unapred senku na nesto sto niti je moj izum, niti licni interes. Sve studije dokazuju da je dichloroacetat najbolje "oruzje" protiv raka (cak i drugih patologija, pulmonarna hipertenzija, itd...) ikada proizvedeno.

Bilo bi vrlo zanimljivo da kad budete (ako za to nadjete vremena) pregledali te studije, ukljucite se drugom prilikom i kazete nam vase objektivno misljenje o potencijalu te terapije. Ja vam se iskreno izvinjavam ako sam vas iritirao svojim neznanjem, sto je razumljivo, ali vas takodje molim, nemojte radi toga ignorisati mogucnost da je mozda dichloroacet vredan paznje bez da proverite.

Cekam vase misljenje drugom prilikom.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Vidim da su misljenja podeljena.Nista cudno,ovo je Srbija.O leku ne mogu nista da kazem nemam nikakvo znanje o medicini.Lepo bi bilo kada bi pomagao,lecio i najednostavniji kancer ako takav postoji.Jedino sto me brine u je to sto oni to uspesno koriste duze vreme a da Nobelov komitet to nije saznao.Mada sumnjam da je vest takvog znacaja mogla da im promakne.Ove godine Nobela su dobili drugi ljudi,sto znaci da tu nesto ne klapa?

MM

pre 10 godina

rak dojke, rak debelog creva i rak prostate - tri vrste kancera kod kojih medicinski petrolej daje najbolje rezultate, biće da Rusi prodaju staru foru.

Respect

pre 10 godina

Da su ovo Amerikanci uradili garantovano bi to odmah bilo proglaseno za zaveru farmaceutskih mocnika, masona, Rotsilda, Bilederberga i ne znam koga sve ne. Ali posto su Rusi, onda je to "ono" pravo, humano i altruisticno. Salu na stranu, ko god uspe da makar malo popravi sanse da pobedimo ili da se barem nosimo sa tumorima - svaka mu cast.

Bob Rock

pre 10 godina

Ma sta vecina srBskih sveznalica mislila, ne postoji "lek za rak koji zle farmaceutske kuce kriju da bi otimale pare od nesrecnog naroda"...

Cak sta vise, nemoguce je napraviti univerzalni lek koji bi lecio rak...

Svaki tumor je prica za sebe, cak se isti tip tumora kod razlicitih osoba razlicito tretira...

Naj bolji nacin za sprecavanje tumora je prevencija (uklanjanje faktora koji dovode to tumora) i rano otkrivanje... Ranim otkrivanjem moguce je svaki tumor ili potpuno izleciti ili dugo drzati pod kontrolom...

Морава и брда

pre 10 godina

Русија је пријатељска земља и коначно Србија треба д се УОЗБИЉИ и да сарађује са Руским научно-медицинским центрима!

Под хитно да се успостави сарадња са престижним руским научним установама, не само у области медицине , већ шире, бре!

мм

pre 10 godina

Ал зато Амери имају лек за HIV ал га дају само милионерима. Класичан пример тога је Меџик Џонсон који се заразио пре 20 година и и даље није оболео, док сиротиња умире.

Bosna

pre 10 godina

Ako iko ovo skarabudži i spasi ljude onda su to Rusi.Ljudo rasturaju i da imaju novac kao američki stručnjaci ko zna gdje bi im kraj bio.

Prwdrag

pre 10 godina

Citao sam pre vise meseci da je u Americi , ne mogu sada da se setim da li na Harvardu ili nekom drugom institutu , oformljen tim vrhunskih onkologa i biohemicara i farmaceuta , koji su dali sebi zadatak da pobede rak u sledecih 10 godina. Budzet je obezbedio jedan od americkih milijarderai zaista je ogroman. Sto se Rusa tice , ovo me podseca na onaj cudotvorni kubanski let ,koji je pokusan da bude proturen ovde u Srbiji, a koji nije prosao ni pola testova u Evropi ili Americi , a lek koji ne moze ili nije uspesno testiran u recimo Svajcarskoj ili Americi je bolje izbegavati.

SrBskaSveznalica

pre 10 godina

Bobe Rock, vecina srBskih sveznalica (pa i ja) ne bi ulazila u pricu sa osobom koja pise ``cak sta vise``, a potom i ``najbolji`` u dve reci.

Pravopis ti je nula, ali dok delis lekcije nama, srBskim sveznalicama, ujedno si dao svoje ekspertsko misljenje o tumorima i njihovom lecenju.Bravo, Dr Bobe Rock! Sto bi rekala Njegova Visost Br.1 - Glava sto je praznija, to je bezobraznija!

Rusi pronasli vakcinu protiv raka i vec je upotrebljavaju

pre 10 godina

Ta vaccina se daje vec 5 godina u Nemackoj (institut Profesora Neselhut) i efikasna je u 20 do 30 posto slucajeva. Medjutim Imunoterapije koja se daje u Francuskoj (Institut de Cancerologie Gustave Roussy) daje fantasticne rezultate i kako stvari stoje leci definitivno. Od kad se primenjuje, dve godine unazad, svi koji su tretirani su danas zivi i zdravi. Ima pacijenata za koje je sve bilo izgubljeno i koji su vec bili na palijativnoj terapiji i koji su danas na ovom svetu. Medjutim za imunoterapiju prvo mora da se ustanovi koji je gen mutirao i da postoji molekula protiv njega, sto za sad nije uvek slucaj, mada svakim danom stizu nove i znam za pacijente koji su ozdravili iako su imali rak pluca sa metastazama u cetvrtoj fazi.
Ali najbolje od svega je tretman sa Sodium Dikloroacetatom (DCA) koju od 2007 eksperimentise Alberta Univerzitet u Kanadi. Medjutim studije idu sporo jer molekula ne moze da se patentira i ni jedna laboratoria nece da finansira izmedju 500 Mil i Milijardu dolara da se dovede do kraja jer nebi imali finansijske vajde od toga. Ali u Univerzitetu Alberta su izlecili Glioblasome (rak mozga), pulmonarnu hipertenziju; Univerzitet u Lidsu kolorektalni kancer, U Sidneju rak Dojke, itd... Dovoljno je otkucati DCA cancer treatment, ili Doctor Michelakis, na googlu, ili na Youtub-u da bi videli kako Sodium Dichloroacetate (DCA) brise tumor pluca za pet nedelja bez da steti zdravim celijama a pije se kao svaki lek.

gorango

pre 10 godina

Sa mo da dodam za zainteresovane da DCA tretman moze da se nabavi u Torontu u klinici Doktora Khan (Medicor cancer center). Daju package 3 meseca tretmana i nije potrebo boraviti tamo jer je posologija tog tretmana vrlo prosta: Promesa se u vodu 25mg Dichloroacetata po kili tezine. Na primer, za coveka od 70 kg = 1,75gr i to je to. Cena je oko 600 dolara po nedelji tretmana. Ali DCA moze da se nabavi i preko interneta (puredcacom) za cenu od stotinak dolara za 50 gr (od prilike mesec dana tretmana). Medjutim tu ne mogu da garantujem da je pravi ili cisti dikloroacetat jer taj koji sam ja nabavio za prijatelja niko nije hteo da mi analizira u Francuskoj. Samo da napomenem za one koji bi da probaju da se izlece sa DCA da jedine studije (mada retke) koje nisu imale dobre rezultate sa tim, su one vodjene u asocijaciji sa hemioterapijama. Zato klinika Medicor trazi da se pre upotrebe 4 nedelje prestane sa hemioterapijom. Inace "puredca.com" daje sva uputstva upotrebe.

Toliko. Bili mi vi svi zivi i zdravi.

Jelena

pre 10 godina

Mirko, svemir: sreca sto postoje "hejteri", da bi se mediokriteti kao ti, koji o svemu znaju malo ili nista, bolje i sigurnije osecali u masi istomisljenika, bez potrebe da licno ukljucuju mozak i, ne daj boze, razmisljaju drugacije od tople, zastitnicke, mase.
Pre svega, vakcina je nesto sasvim drugo; ne moze vakcina da budenesto sto se daje u poodmaklim fazama bolesti. Drugo, kao sto bi svaki normalan covek TREBALO da zna(a znaju samo hejteri)ima toliko vrsta raka, a svakidrugacije deluje u zavisnosti od bezbroj faktora; dli je moguce izmisliti lek zkoji leci sve?!
U Sidneju izlecili rak dojke?! Pa i u Beogradu je izleceno mnogo zena. 85% zena obolelih odraka dojke se izleci. U Parizu, posle 2 godine terapije svi zivi i zdravi?! Smatra se da je covek zdrav ako se posle 5 godina bolest ne vrati. Na zalost,nekada to bude i kasnije.
Kao sto rece kiwi, prevencija na prvommestu, a ne izbegavanje mamografije.

Milivoje

pre 10 godina

Dr Mercola je promovisao film "Cancer is Serious Business" o dr Stanislawu Burzynskom i njegovom pokušaju da FDA odobri primenu njegovih metoda u lečenju kancera.

Ukratko, on je na doktorskim studijama iz biohemije (a završio je i medicinu) otkrio povećano prisustvo tzv. neoplastona (jedinjenja koje je on otkrio i dao im ime) kod osoba obolelih od raka jetre, ako se ne varam. To ga je navelo na dalja istraživanja i do nekih vrlo obećavajućih rezultata. Njegova tehnika se sastoji u tome da analizira konkretan slučaj i da na osnovu tih ispitivanja napravi odgovarajući koktel čiji je cilj da aktivira genetske prekidače za uništavanje ćelija raka. Koktel uključuje i te antineoplastone koje je Burzynski patentirao. U filmu se govori o uspešnim i neuspešnim slučajevima (uglavnom o uspešnim), ali i o raznim pokušajima da se Burzynski diskredituje, sabotira, pokrade i slično koji traju već dvadesetak godina. Postoji i drugi deo filma koji prati neke novije događaje. Ta klinika je trenutno pod nekakvom zabranom primene neoplastonske terapije, ali se i dalje bave pravljenjem personalizovanih koktela od lekova dostupnih na tržištu. U svakom slučaju deluje zanimljivo meni kao laiku za ovu oblast.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

U naslovu bi čovek mislio da je napravljena vakcina koja leči od bilo kojeg raka. A u članku piše da vakcina produžava život obolelih dva puta, i to ne za sve vrste raka. Čak je naglašeno da ne može da se očekuje jedan lek koji će da bude efikasan protiv svakog raka. Svakako je lepa vest, ali praviti ovako pompezne naslove je neumesno. Imamo i kubansku vakcinu protiv laka pluća o kojoj se pričalo da leči i u poslednjem stadijumu raka a ispostavilo se da je i to jedna od vakcina koje produžuju život za neki određeni period. Sve je to za pohvalu, ali ne stvarajte euforiju kao da je pronađen lek za rak.

Gorango

pre 10 godina

Pa kad sam poceo, sad moram i da objasnim kako Funkcionise Dichloroacetat (DCA):

Dichloroacetat je koriscen vec pedesetih godina kako bi se ojacale Mitohondrije (nisam siguran dali se tako kaze na Srpskom...) u organizmu, pogotovo kod dece. Te mitohondrije su kao strazari koji svakodnevno eliminisu nenormalne celije u nasem telu, sto nas u teoriji donekle stiti od raka. Ali mitohondrije se iskljucivo baziraju na "nepravilno disanje" nenormalnih celija koje su aerobicne, za razliku od kanceroznih koje su anaerobicne (ne disu kiseonik,nego energiju izvlace iz glikoze). Do skoro se mislilo da tumor definitivno osteti mitohondrije kako bi se zastitio od njih. Medjutim, tim Doktora Michalekisa sa Alberta Univerziteta je otkrio da to nije tacno. Mitohondrije su samo "uspavane" jer ne primecuju nikakvu nenormalnu varijaciju kiseonika tu gde ga nema uopste. Tu dichloroacetate obavlja posao jer je utice kao inhibitor "piruvirat hidrogenaz kenaza" regulatora glikolize i onemogucuje kancernim celijama da se snabdevaju glikozom, sto ih primorava da ponovo koriste kiseonik kako bi opstale. Tada ih mitohondrije napokon primecuju i eliminisu uzrokovajauci opoptozu (samounistenje) kancernih celija.
Ali tesko da ce uskoro Dichloroacetate biti validiran jer laboratorije ne mogu da ga patentiraju i zarade na njemu, pa nece uloziti ni cent da se studija zavrsi. Dok za imunoterapiju svaka nova molekula je zivo zlato i estimiraju potencijal na 36 milijardi dolara zarade u buduce. To je to.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Vidim da su misljenja podeljena.Nista cudno,ovo je Srbija.O leku ne mogu nista da kazem nemam nikakvo znanje o medicini.Lepo bi bilo kada bi pomagao,lecio i najednostavniji kancer ako takav postoji.Jedino sto me brine u je to sto oni to uspesno koriste duze vreme a da Nobelov komitet to nije saznao.Mada sumnjam da je vest takvog znacaja mogla da im promakne.Ove godine Nobela su dobili drugi ljudi,sto znaci da tu nesto ne klapa?

CarlosNS

pre 10 godina

Rak nastaje kao posledica greske u DNK. To i jeste razlog zbog kojeg kada se tumor odstrani sa jednog mesta, on se pre ili kasnije pojavi na nekom drugom. Kako je navedeno u tekstu, ova vakcina je u stvari terapija koja pomaze da se celije tumora eliminisu na malo drugaciji nacin. Jedini nacin da se rak totalno izleci je promena DNK, a to je nemoguce jer isti DNK nosi svaka celija...na zalost.

gorango

pre 10 godina

"Spike"

Sasvim se slazem sa vama da sam nekompetentan i nemam ambiciju da glumim neko znanje kojim ne raspolazem. Vrlo sam sematizovao to sto sam zeleo da objasnim i "malo" pobrkao stvari. Ali nemojte se bazirati na to moje objasnjenje procesa koji uzrokuje dichloroacetat na mitohondrije i kancer, nego na to sto o tome kazu vase kolge Lekari i naucnici (posto ste ocigledno u toj bransi) pa sami donesite objektivno misljenje o tom pitanju. Bilo bi interesantno da nadjete vremena i ukljucite se na "thedcasite.com) i vidite koliko publikacija sirom sveta ima o raznim studijama vezanim za dichloroacetat, koje mozete konsultovati online. Tu je sve strucno opisano od strane vasih kolega, pa procenite sami dali je to nebuloza ili nesto sto vredi da se uzme u obzir. Samo molim vas da zbog toga sto nisam kompetentan ne bacate unapred senku na nesto sto niti je moj izum, niti licni interes. Sve studije dokazuju da je dichloroacetat najbolje "oruzje" protiv raka (cak i drugih patologija, pulmonarna hipertenzija, itd...) ikada proizvedeno.

Bilo bi vrlo zanimljivo da kad budete (ako za to nadjete vremena) pregledali te studije, ukljucite se drugom prilikom i kazete nam vase objektivno misljenje o potencijalu te terapije. Ja vam se iskreno izvinjavam ako sam vas iritirao svojim neznanjem, sto je razumljivo, ali vas takodje molim, nemojte radi toga ignorisati mogucnost da je mozda dichloroacet vredan paznje bez da proverite.

Cekam vase misljenje drugom prilikom.

Aleksandar

pre 10 godina

Daj Bože da ovo deluje. Moja majka je pre mesec dana u 50. godini umrla od raka bubrega. Skoro svakog dana čujem da se neko od poznanika ili ljudi koji su u mom okruženju oboli od raka. Valjda će neke buduće generacije imati siguran lek protiv tog čuda.

Goca

pre 10 godina

Rec je o jednoj od novijih tehnologija borbe protiv raka. Istu tehniku ima lek Provenge . Na zalost, nije to konacan udarac raku; ta nesreca je teska za unistiti.

Gorango

pre 10 godina

"Jelena", u Parizu nisu svi zivi i zdravi nego samo nekoliko stotina srecnika koji su imali tu srecu da postoji molekula zahvaljujuci kojoj su bili izleceni imunoterapijom. Uz to su sve slucajevi koji su bili u odmakloj fazi bolesti sa metastazama, stepen 3 ili cetiri, sto nije mala stvar. Centar Gustave Roussy je jedan od najvecih u svetu za cancerologiju u kojem radi par stotina istrazivaca, lekara, profesora, pa ne treba tako lako omalovaziti jednu informaciju koja nekom moze biti od pomoci. Moja zena je uskoro preminula na pragu tretmana u tom centru jer joj bolest nije dala da do njega dodje, a na putu je bila, jer je imala zakazanu biopsiju iduceg meseca, posle koje je trebala da se odredi molekula za njen slucaj.Veruj mi ona je redovno vrsila sve kontrole dojke, materice, itd... Ali se podmuklo stvorio epidermoidni karcinom na plucu i ako nije nikad pusila niti pila. To je vrlo agresivna verzija raka koja potrefi samo 2% pusaca. Profesor kojeg smo konsultovali nam je rekao da je to samo drugi slucaj u njegovoj karijeri da vidi nepusaca sa tim oboljenjem ! Ali kad se okomi... Toliko o svemocnoj preventivi.
To sto sam napisao da je u Sidneju izlecen rak dojke, samo sam hteo da kazem da jedan isti lek, u tom slucaju Dichloroacetate, leci sve vrste raka, vrlo lako i efikasno. Hemijoterapija nekad moze da izleci, pogotovo u ranijim fazama, ali je vrlo brutalna i druge, kao moju zenu,moze potpuno unistiti.

Pera

pre 10 godina

A ovaj lek se zove Vakcina iz cisto marketinskih pobuda. Kao i onaj kubanski, niti sprecava niti leci, zapravo je samo jos jedna moguca terapija koja se koristi. Ali mnogo bolje zvuci kada ga nazovete Vakcinom a ne "dodatnom terapijom koja produzava zivot".

Radanko

pre 10 godina

U originalnom tekstu-ITAR-TASS, ne spominje se rak pluća, na žalost, nego rak crijeva, prostate i dojke... "The vaccine is counteracting several types of cancer - colorectal (bowel) cancer, breast cancer and prostate cancer - and the institute is ready to start its industrial production, Kozlov added.

Spike

pre 10 godina

@Gorango

Zaista postujem Vasu zelju da saznate nesto vise i pomognete drugima, ali ovo sto ste napisali je uzasno, ali uzasno nepoznavanje medicine i patofiziologije! Tolika kolicina netacnih informacija koje ste izneli je zastrasujuca iako Vam je namera mozda bila plemenita. Prva stvar - "mitohondrije su kao strazari koji svakodnevno eliminisu nenormalne celije u nasem telu". Mitohondrije nemaju vezu zastitom od nenormalnih celija. U njima se vrsi tzv. oksidativna fosforilacija, dakle celijsko disanje, i neki drugi procesi koji treba da obezbede elektrone za to (Krebsov ciklus, beta-oksidacija masnih kiselina...). Antitumorska zastita je mnogo komplesniji proces i odigrava se na vise nivoa: tokom same replikacije DKN, postreplikativno, zatim preko mehanizama imunog sistema, antioksidativne zastite itd. "Kancerozne celije su anaerobicne (ne disu kiseonik,nego energiju izvlace iz glikoze)" - ovde ima nekoliko gresaka da ne znam odakle da pocnem. Celije kancera itekako koriste glukozu, jer se iz njega dobijaju elektroni (tj. redukovani koenzimi) koji se ce dati energiju ATP-a. Postoji i nesto sto ze zove anerobna glikoliza. A ovo o regulaciji glikolize je tek posebna prica... Zaista Vas molim, i u ime onih kojima je pomoc potrebna da ne sirite ovako i ovoliko netacne informacije. Ja Vas razumem jer niste studirali ovu materiju, pa imate samo povrsne informacije (YouTube), ali ste zasli u jako slozenu materiju za koju ste nekompetentni i kojom dovodite ljude u opasne zablude