Sreda, 30.10.2013.

00:14

Putin: Sve ćemo rešiti prijateljski

Odnosi Srbije i Rusije se dobro razvijaju, ali ima problema sa srpske strane koji treba da se reše, kazao je predsednik Nikolić na sastanku sa Putinom.

Izvor: B92

Putin: Sve æemo rešiti prijateljski IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

215 Komentari

Sortiraj po:

marmelada

pre 10 godina

Prijateljstvo izmedju Srbije i Rusije postoji decenija, samo je nekima tesko da to shvate. Nas mogu svi napadati, samo ce nas Rusi bratski braniti.A pogotovo sada gada je na celu srpskog naroda hrabar, posten i cestit covek kakav je Vucic!

sinisa

pre 10 godina

Lepo je videti dva predsednika kako sede za istim stolom. Samo nam govori koliko Putin ceni napore Nikolica u promenama Srbije, i verovatno je pitanje vremena kada stizu nove investicije.

Jablan Predic

pre 10 godina

Prijateljstvo izmedju naseg i Ruskog naroda postojivise od 200 godina, samo je nekima tesko da to shvate. Nas mogu svi napadati, samo ce nas Rusi bratski braniti.

Đorđe A.

pre 10 godina

Nema puno smisla gledati na pitanje izgradnje gasovoda kao nekakvo okretanje Rusiji - ipak taj Južni tok ide do Italije i pravi se, kao i pre njega Severni tok, prvenstveno zbog zemalja EU. A investiciju koja donosi veliku korist Srbiji ne sme niko da ugrozi, pa ni problematični Bajatović koji pokušava da se sakrije iza Rusa i predstavi sebe kao nezamenljivi deo celog projekta.

Diona

pre 10 godina

Tomislav Nikolić želi da širi i jača prijateljske odnose sa celim svetom, da privuče strane investitore iz celog sveta, ali tačno zna na koga može da računa. Srbija i Rusija i treba da nađu zajednički interes, svaki projekat nosi sa sobom otvaranje novih radnih mesta, i omogućavanje ulaganje u ostale grane privrede. Srbija je bogata prirodnim resursima i energetskih potencijala koje treba iskoristiti. Južni tok je najznačajniji strateški projekat koji će moći da pokrene razvoj privrede Srbije.

gargamel i strumfovi

pre 10 godina

Prijateljski nego kako drugačije,još kada bi predsednik uspeo da unese i investicije u državu bio bi to pun pogodak.

pero

pre 10 godina

Nikolić ponavlja Tadićevu mantru: "Svetska kriza, zaduživali smo se zbog krize". Prebacivanje odgovornost van zemlje tj. izgleda i on drži destruktivnim snagama u Srbiji zaleđinu! ŽALOSTI NAŠA!

govorit moskva

pre 10 godina

SerBskie Rusofili. Pogledajte sajt kremlja i videcete da je sam Putin rekao da je ovo skoro privatna poseta./organizacija BROTHERS KARIC U DOGOVORU SA BACEVICEM/. Usput je izgrdio ministarku energetike. Preneo joj pozdrav kao sto ga je svojevremeno preneo TADICU /poljubac crne udovice/.
Osvestite se malo SerBi. Pomocu rodjaka KGB vam kontrolise zemlju.

mr.real

pre 10 godina

"Putin: Sve ćemo rešiti prijateljski"
Prevod:
"Vi ćete nama prijateljski prodati EPS za par stotina miliona USD a mi ćemo nastaviti da vas prijateljski pomažemo u vašoj bespoštednoj borbi za očuvanje integriteta i teritorijalnog suvereniteta....."
Ako smo glupi - za bolje i nismo?!

sanja

pre 10 godina

Za Dule Dudule: Da gledala sam. Evo gde gresite... nemacki BASF, francuski EDF i italijanska ENI, su direktni partneri, odnosno investitori. I sve ove kompanije su registrovale zajednicku kompaniju sa Gazpromom u Svajcarskoj, zbog troskova koji bi bili skoro dupli, da je tako nesto uradjeno na teritoriji eu. ENI, italijanska kompanija koja posluje u 79 drzava sveta i nad kojom udeo u vlasnistvu ima drzava(Italija) do koje cev treba da stigne, i to drzava koja je clanica EU, nije zelela da registruje zajednicku kompaniju na teritoriji te iste EU. Ovo vazi i za sve ostale kompanije. Da li vam to govori nesto? Verujemo li mi da Italiji nije vazno sta ce biti sa ovim projektom? Dalje, mi nista ne finansiramo u Juznom Toku dok traje izgradnja po najnovijem dogovoru. Svoj udeo cemo vracati od prihoda kada gas potece. Za isplatu ce nam trebati 5-7 godina. Nakon toga nasa dobit ce biti oko 200 miliona eura godisnje. Ovo su veoma lako proverljive cinjenice.

Сима

pre 10 godina

@Dule dudule, Sanja i ostali navijaci - Da li ste vi gledali insider. Sve vam je lepo receno i da je NIS, od.naša naftna polja poklonjena Rusima.

Да, ја гледао Инсајдер и тамо видео да је Емир Кустурица члан грађевинске мафије. После тога ми се све објаснило па више нисам хтео да гледам.

sanja

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi alergicni na rec 'prijateljski', koja se veoma cesto koristi u diplomatskom govoru, posebno kada drzave zele da ozbiljno saradjuju ili da rese neko pitanje. Ovaj izraz se jedino ne koristi kada ste s nekim u ratu, kada ste napadnuti ili kad napadate golom silom, ili u slucajevima npr. zatezanja dip. odnosa. Diplomatski govor ne treba shvatati bukvalno. Tu vrstu govora laici po pravilu pogresno tumace, jer je veoma zamrsen i za njegovo desifrovanje se uce velike skole.

petar

pre 10 godina

Bravo za Nikolica i celu srpsku ekipu....braco Rusi, da li ste nam prijatelji stvarno ili samo na recima...kao i Evropa. Nama trebaju dela.Prijatelju Putine, i cela Rusijo pokazi se. Hvala.

podanik

pre 10 godina

'prijateljku rusiju' je raskrinkao insajder, poslednjih par emisija.

ako su to, neka pristanu na aneks ugovora kojim se ispravlja otimacina. ako nasa vlast ima cohones za aneks.

usput, Tita je predsednik rusije primao na po 10 dana i vise, a ovog iz banana drzave srbije na par sati i cao.

Zoran

pre 10 godina

Nikolić: “Postoje neki problemi sa naše strane ali ćemo da ih rešimo“. Neko je bio kod tate da se izvini, za nešto veeeeliko. Tu-tu, bu-bu, no-no !

Vladan

pre 10 godina

Na investicionom forumu g.Nikolic je izjavio da je on garant za investiciono ulaganje u Srbiju. Posto su u pitanje investicije od nekoliko miliona pa i destina miliona dolara gde je potrebno i deset godina da bi se investicije vratile sledi da smo dobili novog dozivotnog predsednika. Ja bih vise voleo da je izjavio da institucije sistema u kojem se provode reforme garant za investicije i danas i u buducnosti

Foto vest

pre 10 godina

Slike govore vise od hiljadu reci:
Fotografija 2: Gleda ga Putin kao zmija zabu - Sad si mi dos'o na zicer!

Fotografija 4: Snuzdeni Toma - ufatilo ga na delu! Djuricu prosto neprijatno, propao bi u zemlju.

Vladislav Il

pre 10 godina

@rami

Участники встречи с Президентом Сербии Томиславом Николичем

С сербской стороны:

Марко ДЖУРИЧ – советник Президента Республики Сербии по внешней политике
Предраг МИКИЧ – советник Президента Республики Сербии по экономическим вопросам

Aleksandar

pre 10 godina

Kad god su nama rusi nešto na prijateljskoj bazi mi smo na....li. Ja bih radije da se to stavi na papir i da se zna koliko šta košta.

Misljenje

pre 10 godina

Lepa rec i rajska vrata otvara. Mi smo bili u zadnje dve decenije potpuno izolovani i tvrdoglavi a moramo da se privikavamo na nove izazove u svetu. Do promena mora da dodje i mora neko da to uradi!

Petrović

pre 10 godina

Rusija, Kina, Emirati,SAD, Brazil, Afrika, i sl., to su super partneri za Srbiju. Njihovo ogromnno tržište uvek može da apsorbuje kvalitetne proizvode iz Srbije kojih nema tamo.

Dule dudule, Sanja i ostali navijaci

pre 10 godina

Da li ste vi gledali insider. Sve vam je lepo receno i da je NIS, od.naša naftna polja poklonjena Rusima. Poklonjen Banatski dvor, gasna nalazišta, i to godišnje vredi jednu milijardu usd. O nekretninama ne govorim, to je trostruko niže placeno od realne vrednosti. Uplata poreza je kao što su vec drugi objasnili placanje iz naših džepova, jer je to ukljuceno u cenu derivata.
A što se tice Južnog toka, Rusi sad pokušavaju da mi sve izfinansiramo na nekim njihovim racunima u Švajcarskoj, a od Južnog toka nema ni govora. Sanja, to uopšte ne interesuje ni Nemacku, Francusku, niti bilo koju zemlju Zapadne Evrope. To je slepo crevo za one koji obožavaju Ruse.
Zašto oni ne krenu sa gradnjom istog, kroz Crno more, Bugarsku, pa neka onda postavljaju pitanje šta radi Srbija.
Samo dalje od nas, i ako baš žele neka nas vole na udaljenosti.

Krokodil

pre 10 godina

Ne verujem da ce Putin ikada posetiti Srbiju, i ne verujem u to da nam je Rusija prijatelj jer u politici toga NEMA, vec samo interes koga Rusija na ovim prostorima ima jako malo. Ono sto nama treba je kolektivno osvescenje.

Sasa

pre 10 godina

JAT tj Er Srbija se modernizovao zahvaljujuci ulaganjima od strane Emirata, ne bi bilo lose da Srbija i Rusija sklope neki slican sporazum kada su u pitanju zeleznice.
(Zmaj od nocaja, 30. oktobar 2013 08:58)

Odlican komentar. Ruska zeleznica je sklopila saradnju sa Deutsche Bahn-om tako da bi bila prava stvar da investiraju u Srpsku zeleznicu. Da dodju do Soluna, Bara, Ploca i pravci prema Ukrajini Rusiji I zemljama EU.

Samo sto za taj poduhvat treba puno milijardi.

Mile

pre 10 godina

Da li je Srbija zasluzila ovog lika da joj bude predsednik. Boze, kako me je sramota. Kad god ga vidim i procitam gomilu gluposti koje izgovori, dobijam napad neverovatnog besa.

Dule-dudule

pre 10 godina

(onako usput, 30. oktobar 2013 18:38)
hajde da "onako usput" igramo posteno i otvorenih karata.
niko nije oterao Amerikance, vi to vrlo dobro znate..smederevska zelezara je radila dok je bilo sirovina, to jest, srpskog oruzja koje je nemilice poceo da topi Boris Tadic a nastavili njegovi sledbenici...naravno, pod budnim okom NATO izaslanika koji su kontrolisali svaki komad oruzja koji je otisao u pec...a ako cemo posteno, bilo je tu itekako oruzja i orudja..ooohhhhooooo.
Belorusi nisu preuzeli smederevsku zelezaru jer ova zemlja nije imala vise sirovina da topi u pecima jer je sve oruzje ...ISTOPLJENO...DOK JE BILO ORUZJA, BILO JE I POSLA.
kazem opet..hajde da diskutujemo ali posteno...argumentima.
a ako meni ne verujete, vi se podrobnije raspitajte..najbolje je da priupitate radnike smederevske zelezare sta su koristili kao sirovine za topljenje. Oni ce vam dati najtacnije informacije kako je vojska ostala " gola"...a zasto ? na to pitanje bi trebalo da odgovore tadasnji politicari i Boris Tadic, Sutanovac...ja na to pitanje ne znam odgovor.
i opet, diskutujmo ali sa cvrstim argumentima i posteno.

sumorni

pre 10 godina

""Otkako sam stupio na dužnost predsednika, na međunarodnoj sceni o Srbiji niko ne govori ružne reči, Srbija više nije izopštenik iz svetske zajednice i više nema neprijatelja nigde u svetu", rekao je Nikolić. "

Treba zaista biti Tomislav Nikolić pa javno izjavitti ovakvu nebulozu.

Силвија

pre 10 godina

@djokica - Garantujem da nisu uložili ni dolar jer nisu ni morali jer dobili su na poklon profitabilnu kompaniju. Ne znam da li postoji na svetu neka druga država koja je nekome poklonila nacionalnu naftnu kompaniju.


Ево како мали ђокица све зна и у све се разуме. Тачно као мали ђокица. НИС је био губиташ пре приватизације, има тога на интернету колико хоћеш

Sarkazam

pre 10 godina

Bravo Tomo, Tako treba.Rusi su nasa braca.Pomagali nam u najtezim trenucima .Oni su svetska velesila.Srbiji treba zastitnik.Ulozice braca Rusi u Srbiju. Postacemo uz rusku bracu jaka zemlja i izaci iz krize

rami

pre 10 godina

pogledajte samo ko sedi sa ruske a ko sa srpske strane .Sa ruske pored putna najbolji strucnjaci za ekonomske odnose i oblaast energetike ukljucujuci Milera predsednika Gasproma.A sa nase pored Nikolica,zena verovatno prevodilac,savetnik Djuric koji ne zna nista iokrenut ledjima verovatno ambasador u Moskvi.Sta nasi mogu da ispregovaraju?Apsolutno nista jer nista ne znaju.

Cinjenicno stanje

pre 10 godina

Ma dosta sa lako svarljivim uobicajenim floskulama. Gde je problem sa ciframa i odgovornostima iz obostrano preuzetih obaveza.

onako usput

pre 10 godina

...NIS nije smederevska zelezara a bacuske Rusi nisu Amerikanci.
Upamti to dobro...jednom za svagda.
(Dule-dudule, 30. oktobar 2013 17:36)

DULE, kad ste vec oterali amere, gde su oni belorusi sto su obecali da ce ponovo pokrenuti smederevsku zeljezaru?

Lorena

pre 10 godina

Evo konkretnog dokaza da su odnosi dve zemlje nikad bolji. Očekujem da se taj pozitivan trend nastavi kroz nove razvojne projekte. Nikolić je u pravu kada je rekao da se promenio odnos drugih zemalja prema Srbiji. Juče su došle i pozitivne kritike iz Velike Britanije, nama tradicionalno nenaklonjene zemlje. Svaka čast!

marmelada

pre 10 godina

Srbija i Rusija su vekovni prijatelji, pa s tim u vezi ne vidim razloga da se ne ponašamo prijateljski jedni prema drugima! Rusija je jedna od najvećih svetskih sila, a nama je pomoć neophodna!Sigurna sam da ce nam rusi i te kako izaci u susret!

divnicka

pre 10 godina

Rusija je uvek dobrodosla u Srbiju a ova poseta Nikolica Moskvi moze i treba da doprinese jacoj saradnji, animiranje i ulaganje ruskog kapitala u nasu privredu, poljoprivredu najvise, ciji bi proizvodi imali siroko rusko trziste.

Macedoroman

pre 10 godina

Danas je objavljena vest kako je ruska kompanije Zaab tužila državu Srbiju zbog sistemske korupcije koja onemogućava pravnu sigurnost njene investicije u Vodu Vrnjci. Verovatno će o lošim iskustvima ruskih investitora u Srbiji biti reči u Moskvi. Biće teško objasniti baćuškama zašto bi ulagali pare u Srbiju.

Vladisla II

pre 10 godina

http://kremlin.ru/news/19519

Veoma uzdrzan razgovor u kome konstatovana stagnacija u odnosima i u kome je Nikolic opleo po Vladi RS da opstruira medjudrzavne dogovore. Jasno i glasno pise od reci do reci. Rusi objavili ceo razgovor, cak je Putin posetu Nikolica ocenio kao skoro privatnu a ne kao zvanicnu.

Ponti

pre 10 godina

Kome nije jasno na koje se probleme misli, neka pogleda vest na B92: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=10&dd=30&nav_category=12&nav_id=771440

bmr sabac

pre 10 godina

za djokicu - Ulozili su vise od milijardu eura u modernizaciju rafinerije u Pancevu. Domace firme su radile, preko hiljadu ljudi je bilo na gradilistu u nekim trenucima. Pa, moja porodica i ja smo ziveli godinu dana od tih "ruskih" para, zato prekinite da pricate kako su to Rusi dobili dzabe... Informisite sr pre nego sto automatski reagujete negativno na sve sto ima veze sa Putinom, Rusijom itd...

Dule-dudule

pre 10 godina

@ DJOKICA... Taj NIS je i pre Rusa poslovao u plusu a mi smo im ga poklonili.
zbog takvih " strucnjaka i eksperata " kao sto si ti, crni Djokice, mi i jesmo tu gde jesmo.
NIS je bio razvalina, rak rana srpske privrede, nesto poput Galenike ili jos bolje,poput Kolubare ali x 10..pa ti sada vidi..NIS su cerupali godinama ko god je stigao a drzava je odvajala stotine miliona $$$$ iz budzeta da bi pokrivala opljackano ..i svi su cutali jer su svi imali korist od pljacke.
ali, kada je NIS prodat, pljackasi su ostali bez zrtve i naravno udarili na sva zvona kako je NIS lose prodat i slicne gluposti..nije njih briga da li je prodat dobro ili ne vec sto vise nemaju odakle da " zahvataju" kada im zatreba.
Rusi su od te razvaline napravili kompaniju vrednu respekta, profitabilnu,i poreski plateznu.
I stoga, Djokice, informisi se , ne lupetaj i ne pisi gluposti tek da bi samo nesto naskrabao. I ne siri mrznju.
i upamti...NIS nije smederevska zelezara a bacuske Rusi nisu Amerikanci.
Upamti to dobro...jednom za svagda.

Konstatacija

pre 10 godina

Петар Миловановић

Ajde ne pisi gliuposti.Bio je sastanak G8 a Rusija je po protokolu bila domacin.Niko nije dosao na noge Putinu.I po najmanje se razgovaralo o Siriji. Ovaj nas je dosao na noge Putinu da mu ovaj ocita lekciju oko garancije Srbije za Juzni tok. Sta ovaj nas moze Putinu da kaze. Razgovaralo se kako se kaze i o svetskim problemima.Putin je bas cekao da cuje sta kaze Toma o svetskim problemima

a sta je sa MIGovima

pre 10 godina

Ne pricitah ni reci o avionima MIG29 koje je Vucic dok je bio ministar odbrane kao 'prednarucio'.
Ili se ispostavilo da Srbija u sadasnjimuslovima ne moze kreditno zadiziti.
[A mozda je ministar finansija Krstic kao 'americki' covek sa Yale 'zabegenisao' Fantome

zoran

pre 10 godina

Србија је једна намигуша. Служавка Европе, а с Русима је добра само кад јој требају паре и повољни кредити.
(Владимир, 30. oktobar 2013 16:56)

Odlično! Sad još, Bладимире, navedi nam koliko je to kredita do sada Rusija isplatila Srbiji (mislim za poslednjih četvrt veka)?
Inače, ima ona kineska poslovica. " Neprijatelj nikada ne može biti licemeran. To može samo prijatelj". I mislim da odlično pristaje uz, kako se mnogi ovde lože, "viševekovno" prijateljstvo između Rusije i Srbije. Narod ostavite po strani. On sa politikama dve zemlje nema nikakve veze.

Suk

pre 10 godina

Nemojomo o prijateljstvu, ako je ikako moguce. U politici postoje intresi i samo interesi. Kad god cujem rec "priajtelj" od politicara, uplasim se, jer to uglavnom signalizira da ce biti nekakvog iskoriscavanja. Prema tome ostavite emocije kod kuce, i vratite se u (ekonomsku) realnost.

Homo politicus

pre 10 godina

Sad ce da krenu komentari tipa mi smo mali narod idemo pod noge rusima itd. Izgleda da bi trebali poslati "novinara" Sarapu sa Studia B u srpsku delegaciju da objasni koliko smo mali i bedni

Moskovljanin

pre 10 godina

Kada mala zemlja dodje u posetu velikoj zemlj. Danas ni u jednim stampanim medijima nislova o poseti Master Diplome Rusiji.Mozda ce sutra u nekoj fus noti da bude koji tekst. Sada kada pisem u Moskvi je 19,14 .U vestima od 19 casova na ruskom kanalu 1 tek u 14 minutu vest od 20 sekundi da se Putin sastao sa srpskim predsednikom. A ja cekao da cujem sta je nas PreCednik razgovarao sa Putinom

Suhii

pre 10 godina

Dok zapadne sile spijuniraju jedni druge mi gradimo prijateljstva na visi nivo jos boljom i efikasnijom akcijom naseg diplomate spremnog da da sve od sebe.

FOKUSSS

pre 10 godina

Sa Rusijom uvek ide i najbolja saradnja. Nikolic i Putin za nase dve zemlje znace sponu, neraskidivu vezu i saradnju u svakom pogledu. Samo treba animirati ruske investitore i pridobiti siroko rusko trziste. Predsednik Nikolic upravo i vrlo uspesno radi na tome.

jopix

pre 10 godina

Pa nije problem koliko novca ulazi u budzet nego gde se taj novac baci. Moze u budzet da ulazi i trilion dolara, ako se trose dva triliona na neprofitabilne stvari, tj sluze za potrosnju, a ne za daljne investicije i razvoj zemlje.

onako usput

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembra u budžet Srbije uplatio 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

E pa gospodine predsednice, NIS bi uplatio PDV u iznosu od 10 % ukupnog buzeta bio on placen 1 EUR ili 2.2 MILIJARDE EVRA (kolika je bila procena revizora), to je tako kad se magistrira a ne zna se ni kako i ni kada! nije uredu da se pljuje po politickim protivnicima po inostranstvu, Putin sigurno voli rusiju i ne poljije po inostranstvu svoju zemlju i sigorno radi uvek u njenu korist, bilo bi dobro da branite srbiju u inostranstvu i da se zalazete za srpske interese a ne svoje licne odnosno stranacke! ako ne cenite svoju zemlju (ukljucijuci i poziciji i opoziciju odnosno sve njene gradjane) politicki saveznici a pogotovo politicki neprijatelji vsa nece ceniti a ako ves ne cene nema sanse da postignete bilo kakav uspeh!

bojan

pre 10 godina

Mi kao da smo bili izolovani od ostatka sveta i to sve zahvaljujuci DSu.Nadajmo se da ce sada investitori uvideti da i Srbija ima kvalitete.

onako usput

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembar u budžet Srbije uplati 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

E pa gospodine predsednice, NIS bi uplatio PDV u iznosu od 10 % ukupnog buzeta bio on placen 1 EUR ili MILIJARDU EVRA, e pa predsednice to je tako kad se magistrira a ne zna se kako i kad! nije uredu da se pljuje po politickim protivnicima kad si u inostranstvu, Putin sigurno voli rusiju i sigorno radi uvek u njenu korist, bilo bi dobro da branite srbiju u inostranstvu i da se zalazete za srpske interese a ne svoje licne i stranacke! ako ne cenite svoju zemlju ni politicki saveznici a pogotovo politicki neprijatelji va nece ceniti a ako ves ne cene nema sanse da postignete bilo kakav uspeh

joxi

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija i ekonomija. Nema napretka bez investicija. Istok ili zapad? Po meni su svi dobrodosli, drago mi je sto je ova vlast otvorena za saradnju sa svima.

roki

pre 10 godina

Problemi sa Srpske strane????

Pa da li je ovaj Putin normalan? Da li smo mu NIS za saku pasulja a jos mu nije dosta.

Sta sad hoce, mozda EPS za saku pirinca.

mi smo jedne velike budale, tesko zamislivo da ovakav narod postoji na kugli zemaljskoj

Predstava

pre 10 godina

U izveštaju o poseti ambasada u Moskvi će navesti: "Ocenjujemo da je poseta PR Nikolića protekla veoma uspešno". Fraza koja se ponavlja u svakom izveštaju verovatno od 1945. godine pa do dana današnjeg a govori o udvoričkom odnosu većine naših diplomata, ambasadora, ministara prema političkom vrhu. Tu nema suštine već samo jedna providna malograđanska forma koja ima za cilj samo ostvarivanje ličnih interesa diplomata. Nema u tim izveštajima nikakve nepristrasne analize, nikakvih zaključaka ni preporuka, nikakvih vremenskih okvira i sugestija šta treba uraditi već prepričavanje onoga šta je rečeno. Šta će nam takva diplomatija? Šta će nam takav ministar koji ne zna kako da vodi napred već je ograničen time kako se radilo pre 30 godina. Onda će i ova poseta biti poseta samo kako bi se neki političari pojavili u novinama a ne kako bi se ostvarili neki naši ciljevi. Mi ciljeve uostalom ni nemamo.

Владимир

pre 10 godina

Србија је једна намигуша. Служавка Европе, а с Русима је добра само кад јој требају паре и повољни кредити.

djokica

pre 10 godina

Ruski NIS uplatio u budzet Srbije 690 miliona evra poreza konji ionako mora da se plati. Znači mi sad treba da im budemo zahvalni što plaćaju porez?!? Taj NIS je i pre Rusa poslovao u plusu a mi smo im ga poklonili. Pa da su meni ili bilo kome dali tu kompaniju za dzabe i mi bi ostvarivali profit jer sa ovom cenom goriva je nemoguće ne ostvariti profit. Kaži ti nama Nikoliću koliko su ti Rusi uložili svojih para u NIS, to je ono bitno. Garantujem da nisu uložili ni dolar jer nisu ni morali jer dobili su na poklon profitabilnu kompaniju. Ne znam da li postoji na svetu neka druga država koja je nekome poklonila nacionalnu naftnu kompaniju.

JasminaĐ

pre 10 godina

Države su nam vekovni prijatelji, pa ne vidim razloga da se ne ponašamo prijateljski jedni prema drugima! Rusija je jedna od najvećih svetskih sila, a nama je pomoć neophodna!

rusi-nasa-braca

pre 10 godina

od kako je nikolic postao predsednik,nikad bolje odnose nismo imali sa rusijom,sto ne znaci da mogu biti jos bolje,svak cast samo neka tako nastavi

kostas

pre 10 godina

Nikolic poziva investitore i cak kaze "Ja vam garantujem..'
A par vest nize, citamo kako je ruski investor sudu u Strazburu tuzio drzavu Srbiju radi kupcije i radi toga jer neke Srbe stiti sud [u Kraljevu]

A sta mislite kome ce novi potencijalni investitor iz Rusije vise verovati: Nikolicu i njegovom: "Ja vam garantujem", ili tom prevarenom Rusu koji je zavrsio tuzeci Srbiju??

ivan

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembar u budžet Srbije uplati 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

OVO NIJE TACNO...novac od PDV-a su uplatili gradjani Srbije, kroz cenu goria, koja je samo presla kroz ruke NIS-a. Bilo ko da je vlasnik NISa ista suma bi bila uplaćena! Kako varaju ovaj narod domagogijom, ovo je strašno!!!

Milan Nis

pre 10 godina

Koliko je samo bitno da covek ostavi utisak na njih! Verujem da ce se Nikolic izboriti za neke investitore. Da stanemo na noge!(Predrag, 30. oktobar 2013 11:15)
Nikolic je i u predizbornoj kampanji govorio da ce saradjivati i sa istokom i sa zapadom i to je obecanje ispunio drago mi je sto nastavlja da razvija dobre odnose sa rusijom i svakako da su svi investitori dobrodosli
(aljosa, 30. oktobar 2013 11:07)
Dobra diplomatija NIkolica pomoci ce nam ojacamo dobre odnose sa zemljom koja nam pomaze i daje snagu u raznim diplomatskim i ekonomskim pitanjima
(mikan, 30. oktobar 2013 10:59)

Ja dalje nemam stomak da citam,pa ovakve hvalospeve ni TITU nisu pisali.

koza i rog ...

pre 10 godina

Izvinite, ali ja NE VERUJEM da je on uopšte razgovarao sa Putinom.
Na zvaničnom sajtu predsednika Rusije nema ni pomena, ni crtice. Bojim se da je Nikolić ovaj put ispušio za susret ili su ga nekako "ugurali" na minut-dva negde u prolazu, između svih ovih sastanaka koji su lepo, jasno i glasno, objavljeni na sajtu. Uostalom, pogledajte sami: http://eng.kremlin.ru/

wlado

pre 10 godina

koje slepilo vlada u nasem narodu,pa idite do rusije pa vidite na svojoj kozi koliko i kako nas vole "braca". ponasaju se prema Srbima kao da smo najgori cergari, sprdaju se s nama tamo...

Петар Миловановић

pre 10 godina

Nikolić danas u Moskvi sa Putinom. Ako je po onoj narodnoj "s'kim si takav si" onda je prakticno i Nikolic "veliki drzavnik" !
(Bucko razmisljam, 30. oktobar 2013 12:32) Господине Буцко размисљам, пре месец дана у Москви су били сви светски лидери на разговоре о економији, али је преовладала тема рата у Сирији! Тада нисте нашли за сходно да иронично коментаришете скуп 20 светских лидера и руског председника Путина! Ако су они отишли на ноге Владимиру Путину и прихватили његов предлог о окончању рата у Сирији, зашто би по вама он био „велики државник“! Нема горе него када мали прцвољци и интелектуални кикирези коментаришу било шта о великим државницима великих држава! Поготово када немају чиме да размишљају, бре! И Србија је Велика у очима наших непријатеља, па стално настоје да је смање!

Marko

pre 10 godina

Ako se dobro secam 100 milijardi € novih investicija je obecao za vreme predizborne kampanje, a ja ga drzim za rec!
Necu sad da vodim NEGATIVNU kampanju i sve podset na hleb od 3 RSD i stosta drugo.
Zelim da verujem da se promenio.

Pelezinho94

pre 10 godina

Ovo je susret dve bratske zemlje,Srbije i Rusije. Nikolić dolaskom u Rusiju pokazuje da još uvek imamo podršku od njih i nadam se da će Rusi početi da ulažu u Srbiju i da će im se to vratiti.

dragan

pre 10 godina

Ovakva saradnja i poboljsanje prijateljskih odnosa sa Rusojom je i vise nego dobro za nasu drzavu iz vise razloga. Jedan od tih razloga je predstavljanje nase zemlj investitorima kao i dovodjenje istih sto je za nasu privredu veoma dobro i zajedno sa investitorima iz UAE pretvorice nasu zemlju kao primamljivu drzavu za investitore iz celeog sveta sto ce Srbiju podici na noge.

MIle i njegovo pile

pre 10 godina

Kako je predsednik Nikolić obećao. Otvaraće vrata i na severu, jugu ali i na istoku i zapadu. upravo to radi i samo neka istraje na tom putu.

sanja

pre 10 godina

Ne znam zasto ovde neki pisu o stotinu milijardi eura investicija kada se radi o sedam milijardi, sto je samo po sebi ogromna cifra. Tako velika suma nikada nije ulozena ovde. Sto milijardi je nerealna cifra za ulaganje bilo gde. Drugo, Nikolic ce prilikom ove posete, ako zeli investicije, morati da objasni zbog cega njegova ministarka sabotira gasni projekat od kog zavise ne samo Rusija, vec i Nemacka, Italija i Francuska koje su ulozile ogroman novac u taj projekat.

book

pre 10 godina

Nisam bas nesto verovala u mogucnost pregovaranja predsednika Nikolic kako sa Rusijom tako i sa drugima, mada moram priznati da me je prijatno iznenadio.

Marko

pre 10 godina

Ako bacuske odrze obecanja, u sta UOPSTE ne sumnjam, bice to i vise od 100 milijardi € ulaganja u nasu tuznu zemlju i pre zavrsetka tekuce godine.
Vidim ja, bice najzad para i za taj famozni,od nacionalnog znacaja vazan, kanal!

Mali Zeka

pre 10 godina

Odnosi sa Moskvom su oduvek bili vazni za Srbiju i oni se moraju održavati i poboljšavati a zajednički susreti najviših zvaničnika su pravi način za to!

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija, ekonomija. To je danas prioritet Srbije. Ovaj sastanak dva predsednika je upravo posvećen ekonomiji i uspostavljanju još boljih i čvršćih veza između Srbije i Rusije.

milojko

pre 10 godina

Dosta su bolji odnosi sa Rusijom od kad su naprednjaci na vlasti u Srbiji.Pozitivan rad se prepoznaje i na diplomatskom i na ekonomskom polju

poslanik

pre 10 godina

Paznja je tu,ona koju zasluzujemo pogotovo sad kad uveravamo svet a posebno Rusiju dobrim timom i predsednikom,da je Srbija ozbiljna zemlja sa velikim potencijalom

polarna veverica

pre 10 godina

Srbiji su potrebni investitori a ima dosta potencijalnih investitora u Rusiji koji znaju da je Srbija sigurno mesto za investiranje.

Gospodin Jakovljević

pre 10 godina

Rusko malo Srbiji je dovoljno. Predsednik Nikolić će sigurno iskoristiti priliku da to "Rusko malo" iskoristi i dovede u Srbiju da bi nama konačno krenulo ka mnogo boljem i lepšem.

jugoslav

pre 10 godina

Od kada je dosla nova vlast poboljsani su odnosi sa Rusijom postali smo zemlja u kojoj je sigurno ulagati i poslovati i kada sprovedemo neophodne reforme ocekujem jos mnogo vise investicija

krofne

pre 10 godina

Imamo dobru saradnju sa Rusijom ali to ne znaci da ne treba da radimo na daljem unapredjenju odnosa i dovodjenju jos stranih investicija iz Rusije nama su potrebna nova radna mesta da se ljudi zaposle i nadam se da ce nam Rusija u tome pomoci

Tahoe

pre 10 godina

Nisam neki Rusofil, jer mislim da je sve iz interesa, mislim na tu ljubav, ali ako mozemo da u njima nadjemo dobrog investitora za nase dobr projekte, slazem se za sve. Samo poslovno, ljubav po strani.

Sasko

pre 10 godina

Milim sve rusofile da mi objasne zasto nam je Rusija bratska i u cemu nam pomaze?Navedite pomoc dobijenu od strane Rusije.Osim sto su za male pare kupili Nis,sto nam za velike pare prodaju gas...voleo bih da znam kakvu pomoc su nam dali.U medjuvremenu da vas podsetim da su najveci donatori od 2000-te Austrija,Norveska,Nemacka,Japan(zahvaljujuci njihovim donacijama deca vam se nisu smezavala u skolama,hitna pomoc je dobijala aparate,ambulantna kola,gradovi autobuse itd itd).Molim za odgovor.

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija, ekonomija. To je danas prioritet Srbije. Ovaj sastanak dva predsednika je upravo posvećen ekonomiji i uspostavljanju još boljih i čvršćih veza između Srbije i Rusije.

Roach

pre 10 godina

Razgovori dva predsednika su uvek bili srdačni , otvoreni , iskreni. Tako će biti i ovaj put. Mislim da prepreka nema po pitanju izgradnje Južnog toka.

govorit Moskva

pre 10 godina

Cudna mi je ova poseta.U moskvi ima jako malo imformacija da je do posete uopste i doslo.Ovo lici na organizaciju BOGOLJUBA KARICA.

jovan

pre 10 godina

Sta reci kada ovde i na pozitivne vesti pisu negativne komentare ovo je u svakom slucaju dobra vest unapredjujemo odnose sa rusijom Nikolic radi na dovodjenju stranih investicija i od toga cemo svi imati koristi

Krejvika

pre 10 godina

Rusija je nas prirodni saveznik i prijatelj,i uvek ima novih mogucnosti za saradnju i uspostavljanje boljih ekonomskih odnosa izmedju nase dve zemlje. Pozdravljam napore predsednika NIkolica koji zeli da privuce investicije iz ERusije u nasu zemlju.

mikis

pre 10 godina

Konačno da se pojavi neko ko će zaista ojačati odnose sa bratskom Rusijom, a da se pritom ne odrekne EU. Sve pohvale gospodinu Nikoliću, vidimo da se maksimalno trudi da dovede što više investitora, samo napred!

Nenad Sremac

pre 10 godina

Voleo bih tj želeo bih da na otvaranju izgradnje Južnog toka kroz Srbiju, prisustvuje predsednik Rusije Vladimir Putin. Verujem da će ga naš predsednik Nikolić pozvati da pridssustvuje toj svečanosti.

Jadranka

pre 10 godina

Od svih saradnji nekako mi je najdraža sa Rusijom. Oni su oduvek bili naš bratski narod koji nas je pomagao, šteta što su u nekom prethodnom periodu naši odnosi bili malo zahladneli. Međutim danas predsednik shvata značaj ove saradnje i teži ka njoj.

Marko

pre 10 godina

Davno usnih san:
Spas Srbije je jedino u obliku Gubernije u okviru velike Ruske Imperije.
Taj san i dalje zivi u meni ili zivotari, kak vam je drago!

aljosa

pre 10 godina

Nikolic je i u predizbornoj kampanji govorio da ce saradjivati i sa istokom i sa zapadom i to je obecanje ispunio drago mi je sto nastavlja da razvija dobre odnose sa rusijom i svakako da su svi investitori dobrodosli

Milica

pre 10 godina

Susreti se ne dešavaju slučajno i srpska politika je zadnjih godina postala "nekako iskrenija" i prema Zapadu i prema Rusiji sto ce rezultirati boljim statusom Srbije i na istoku i zapadu.Polozaj nase zemlje se popravlja,a bio je itekako urusen i negativan u njihovim ocima.Ovo je dobar put.

Gradjanin Srbije

pre 10 godina

Otisao da kukumavci za lovu? A Rusi ga pozvali da mu priprete oko pocetka izgradnje Juznog toka jer Srbija jos nije dala garanciju.Takodje bi Toma voleo da mu Putin dodje u goste za mesec dana da mu uruci ordenje a i on za uzvrat da dobije od rusa. Ne sastaje se Putin u roku od mesec dana ni sa kim. I bas bi veole Putin da cuje sta Toma misli o svetskoj politici. Bas bi mu bilo dragoceno.MI se pitamo oko Sirije i svetskih problema ko Burkina Faso oko SB UN

Švabo

pre 10 godina

Prethodne vlasti su zanemarivale odnose sa bratskom nam Rusijom. Dolaskom na mesto predsednika Srbije, Nikolić je uspostavio bliske odnose sa njom i ne samo sa Rusijom. tako radi ponosni predsednik Srbije za svoje građane!

Vladislav Il

pre 10 godina

@basuska

Putin NEMA poverenja u postojecu garnituru i to je otvoreno u lice rekao Nikolicu nekoliko puta. Nikada odnosi sa Rusijom nisu bili na nizem nivou. Tadic je ovde u Moskvi bio rado vidjeniji gost jer je bio ozbiljan sagovornik. Putin je uvek od njega cuo sta Srbija sme, a sta nesme od EU koja je uvek blokirala odnose Beograda i Moskve. I niz koraka Srbije je bio u to doba uskladjen zajednickim stavovima i dogovorima Rusije i Srbije. I to je bilo daleko od dobrih odnosa, al spram ovih danas je bilo kao da smo drzavna zajednica. A ko ne veruje i ne mora. Zato i nema investicija ni izgradnje infrastrukture. Ima samo placenih jalovih pohvala SNSbotova.

Šidski šahista

pre 10 godina

Predsednik Nikolić radi svoj posao na afirmaciji Srbije u svetu kao i animiranje stranih investitora u Srbiji. Ova poseta je pre svega usmerena ka tom cilju. Što se tiče garancije za Južni tok pa ta priča je odavno u toku i sa nestrpljenjem se očekuje početak izgradnje

mikan

pre 10 godina

Dobra diplomatija NIkolica pomoci ce nam ojacamo dobre odnose sa zemljom koja nam pomaze i daje snagu u raznim diplomatskim i ekonomskim pitanjima

zoran radakovic

pre 10 godina

Rusija nam moze puno pomoci u ovoj krizi u kojoj smo. Ipak su veca sila,imaju bolju infrastrukturu i mnogo toga. Bitno je i to sto nas pravi covek predstavlja Rusima!

Putin – Merkel 1:0

pre 10 godina

Iako irusi imaju svoje interese na Balkanu i nisu ni oni cvece preme nama, opet nekako vise volim pregovore sa Putinom nego sa Eston Kucer, Angela Merkel.

Citajte sitan slova

pre 10 godina

Ajde nek investiraju ali nek ne bude kao sa NIS-om. Ceo posao njima u korist! Do duse za to su krive demokrate ali ipak pazite i vi malo...sta dogovarate!

Cvetko Kojic

pre 10 godina

Srbiji niko ne moze da zabrani da paralelno sa procedurom ulaska u EU i saradnjom sa zemljama clanicama, ima dobre odnose i poslovne aranzmane i sa istocnim svetom.

Mišljenje

pre 10 godina

Samo napred. Što ostvarujemo bolje kontakte sa uspešnim i stabilnim državama i ostvarujemo međudržavnu saradnju sa njima u okviru zajedničkih projekata biće i nama bolje, razvijaćemo se i ići napred. Sve najbolje u pregovorima predsedniku Nikoliću i njegovim saradnicima sa predstavnicima Rusije.

Orhideja

pre 10 godina

Moskva mora da zna da i pored našeg ka EU kojim se krećemo, Rusija je veoma važan partner Srbiji. Ekonomske odnose moramo održavati sa svima i pokazati da više nemamo neprijatelje u svetu već želimo saradnju sa svima.

Karlo

pre 10 godina

Njih dvojica mogu i u opustenijoj odevnoj varijanti da se sretnu. Umesto u crnim kostimima, ko' da ih je FBI obuko, lepo brate u kimono-ima, pa red price a red dzudo tuce.

@:komentator koji pita: " A jel' leteo sa Novakom?" Nije, Novak mlati lopticu po Parisu. Ali leti avionom (obrati paznju, nije SA AVIJONOM) koji nosi Novakovo ime. Dodjes mi kintu za mali skolski cas:)

Zmaj od nocaja

pre 10 godina

JAT tj Er Srbija se modernizovao zahvaljujuci ulaganjima od strane Emirata, ne bi bilo lose da Srbija i Rusija sklope neki slican sporazum kada su u pitanju zeleznice.

gojkoP

pre 10 godina

Mi imamo sjajnu saradnju, al nikada nije lose izneti i upoznati s svim potencijalima koje Srbija ima i tako na obostrana zadovoljstvo uciniti saradnju jos boljom i prosiriti je, jer zainteresovanost uvek postoji i od strane Srbije i od strane Rusije.

nevenkaT

pre 10 godina

Pravi prijatelji ne uslovljavaju prijatelje ni u cemu, ako ne mogu da pomognu- ne zele ni da odmazu, takva je Rusija prema Srbiji, mi to znama cenimo i dragi su mi susreti naseg i njihovog predsednika upravo zbog te veze koju imamo, a koja nije samo politicka vec i verska i nadasve prijateljska.

Pošteno

pre 10 godina

Samo napred. Što ostvarujemo bolje kontakte sa uspešnim i stabilnim državama i ostvarujemo međudržavnu saradnju sa njima u okviru zajedničkih projekata biće i nama bolje, razvijaćemo se i ići napred. Sve najbolje u pregovorima predsedniku Nikoliću i njegovim saradnicima sa predstavnicima Rusije.

SOVA

pre 10 godina

Ako su UAE nasli racunicu da uloze u nasu zemlju verujem da ce i Rusija naci neku da podpomogne neki od projekata koji im ce Srbija predstaviti.

Thomas Opokuary

pre 10 godina

Neka pricaju o cemu god, ali mi je drago kad vidim bilo koga od ovdasnjih politicara, da je u Rusiji!!!Koliko puta je Tadic bio u Rusiji...Njegova putanja se znala, Berlin, Brisel, Vatikan.I sta mi videsmo od toga, za jedan ceo i jedan skraceni mandat najlepseg nam predsednika.Ovaj mozda nesto i uradi.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Kako je najavljeno iz kabineta , predsednik Tomislav Nikolic Srbije ce razgovarati sa Vladimirom Putinom o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, napretku radova na Juznom toku, izvozu Srbije u Rusiju, ulaganjima u srpsku zeleznicu, potencijalnim investicijama u Srbiju, kao i o aktuelnoj situaciji u svetu. Takodje se nadam da ce nas predsednik uputiti poziv Vladimiru Putinui da sto pre poseti Srbiju.

prevaren

pre 10 godina

Ovi SNS su takvi populisti kakve svet video nije. U Ministarstvu poljoprivrede ne mozete da dobijete obicno resenje od uprave za veterinu vec 3 nedelje ,a taksa je 6.800,00 dinara,njihov odgovor je kad ih pitate sta je sa predmetom "pa tuzite nas,zakonski rok za izdavanje je 30 dana" . I mi cemo u Evropu!! Koga bre ovi lazu ,sram ih bilo sve do jednog. Samo pricaju price od kojih nema nista jer su nesposobni da sprovedu bilo sta u delo. Dole vlada SNS-SPS ,lopovi,lazovi i pozeri najobicniji. Jedan polovni avion na lizing sleteo na Surcin. To im je najvece dostignuce!!! Boze me sacuvaj! Ko bi glasao za ove nesrecnike,stvarno je zasluzio samo da gladuje...

igi

pre 10 godina

Hocemo opet nsto da im poklonimo,kao NIS? Ma mi smo bogata nacija,mi mozemo da priustimo da poklanjamo domace resurse...jos ako je posao Bajatovic da otvori za ruse jos koju offshore firmu,pa jos manje poreza da se uplacuje u budzet,bice super.A mozda nam Bajatko ugovori jos visu cenu gasa,specijalno za Srbiju,jer mi imamo takve odnose sa rusima-placamo sve najskuplje,jer smo "braća".
Ko će kome,nego svoj svome.
Evo,predlazem da rusima poklonimo i MTS...i aerodrom Beograd.
Ma ustvari-da im poklonimo SVE-proglasimo Srbiju ruskom gubernijom,kako rece nas predsednik jednom,i da zavrsimo sa tim svim formalnostima.
Zauzvrat,Amfilohije ce postatii poglavar Ruske crkve,i kvit smo!

djemba

pre 10 godina

Ovaj Marko Đurić ima najbolji posao u Srbiji. Putuje po svetu sa Tomom diplomom,ne radi ništa,debele dnevnice...Travel Tv - Putini da prenese da NATO na jugu Rumunije pravi ogromnu bazu,da plaćamo račun za gas 12,000 din za stan od 60 kvadrata,hvala braćo na povoljnom gasu...

Nikola

pre 10 godina

Otisao nas dragi predsednik da uruci orden Putinu. :-) I medalju Medvedevu. Smesni smo sa svim garniturama politicara u poslednjih 15 godina...

Ceca

pre 10 godina

Investiciona konferencija u Moskvi, investiciona konferenciaj u Londonu... Srbija ima svasta da ponudi investitorima,nadam se da ce i oni to prepoznati.

Miljan

pre 10 godina

Investicija u zeleznicu zvuci zanimljivo, jer zeleznica je oduvek bilo jeftino prevozno sredstvo. Aktivirali se nasi politicari , samo jos da investitori da navale.

cacanin

pre 10 godina

"U delegaciji sa predsednikom Nikolićem su i njegovi savetnici - Marko Đurić, Predrag Mikić i Stanislava Pak Stanković".

Koliko ce ovo da kosta gradjane Srbije?

Nikola

pre 10 godina

Otisao nas dragi predsednik da uruci orden Putinu. :-) I medalju Medvedevu. Smesni smo sa svim garniturama politicara u poslednjih 15 godina...

Miljan

pre 10 godina

Investicija u zeleznicu zvuci zanimljivo, jer zeleznica je oduvek bilo jeftino prevozno sredstvo. Aktivirali se nasi politicari , samo jos da investitori da navale.

divnicka

pre 10 godina

Rusija je uvek dobrodosla u Srbiju a ova poseta Nikolica Moskvi moze i treba da doprinese jacoj saradnji, animiranje i ulaganje ruskog kapitala u nasu privredu, poljoprivredu najvise, ciji bi proizvodi imali siroko rusko trziste.

bmr sabac

pre 10 godina

za djokicu - Ulozili su vise od milijardu eura u modernizaciju rafinerije u Pancevu. Domace firme su radile, preko hiljadu ljudi je bilo na gradilistu u nekim trenucima. Pa, moja porodica i ja smo ziveli godinu dana od tih "ruskih" para, zato prekinite da pricate kako su to Rusi dobili dzabe... Informisite sr pre nego sto automatski reagujete negativno na sve sto ima veze sa Putinom, Rusijom itd...

Dule-dudule

pre 10 godina

@ DJOKICA... Taj NIS je i pre Rusa poslovao u plusu a mi smo im ga poklonili.
zbog takvih " strucnjaka i eksperata " kao sto si ti, crni Djokice, mi i jesmo tu gde jesmo.
NIS je bio razvalina, rak rana srpske privrede, nesto poput Galenike ili jos bolje,poput Kolubare ali x 10..pa ti sada vidi..NIS su cerupali godinama ko god je stigao a drzava je odvajala stotine miliona $$$$ iz budzeta da bi pokrivala opljackano ..i svi su cutali jer su svi imali korist od pljacke.
ali, kada je NIS prodat, pljackasi su ostali bez zrtve i naravno udarili na sva zvona kako je NIS lose prodat i slicne gluposti..nije njih briga da li je prodat dobro ili ne vec sto vise nemaju odakle da " zahvataju" kada im zatreba.
Rusi su od te razvaline napravili kompaniju vrednu respekta, profitabilnu,i poreski plateznu.
I stoga, Djokice, informisi se , ne lupetaj i ne pisi gluposti tek da bi samo nesto naskrabao. I ne siri mrznju.
i upamti...NIS nije smederevska zelezara a bacuske Rusi nisu Amerikanci.
Upamti to dobro...jednom za svagda.

marmelada

pre 10 godina

Srbija i Rusija su vekovni prijatelji, pa s tim u vezi ne vidim razloga da se ne ponašamo prijateljski jedni prema drugima! Rusija je jedna od najvećih svetskih sila, a nama je pomoć neophodna!Sigurna sam da ce nam rusi i te kako izaci u susret!

Aleksandar

pre 10 godina

Kad god su nama rusi nešto na prijateljskoj bazi mi smo na....li. Ja bih radije da se to stavi na papir i da se zna koliko šta košta.

bojan

pre 10 godina

Mi kao da smo bili izolovani od ostatka sveta i to sve zahvaljujuci DSu.Nadajmo se da ce sada investitori uvideti da i Srbija ima kvalitete.

joxi

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija i ekonomija. Nema napretka bez investicija. Istok ili zapad? Po meni su svi dobrodosli, drago mi je sto je ova vlast otvorena za saradnju sa svima.

Suhii

pre 10 godina

Dok zapadne sile spijuniraju jedni druge mi gradimo prijateljstva na visi nivo jos boljom i efikasnijom akcijom naseg diplomate spremnog da da sve od sebe.

Sasa

pre 10 godina

JAT tj Er Srbija se modernizovao zahvaljujuci ulaganjima od strane Emirata, ne bi bilo lose da Srbija i Rusija sklope neki slican sporazum kada su u pitanju zeleznice.
(Zmaj od nocaja, 30. oktobar 2013 08:58)

Odlican komentar. Ruska zeleznica je sklopila saradnju sa Deutsche Bahn-om tako da bi bila prava stvar da investiraju u Srpsku zeleznicu. Da dodju do Soluna, Bara, Ploca i pravci prema Ukrajini Rusiji I zemljama EU.

Samo sto za taj poduhvat treba puno milijardi.

Ceca

pre 10 godina

Investiciona konferencija u Moskvi, investiciona konferenciaj u Londonu... Srbija ima svasta da ponudi investitorima,nadam se da ce i oni to prepoznati.

prevaren

pre 10 godina

Ovi SNS su takvi populisti kakve svet video nije. U Ministarstvu poljoprivrede ne mozete da dobijete obicno resenje od uprave za veterinu vec 3 nedelje ,a taksa je 6.800,00 dinara,njihov odgovor je kad ih pitate sta je sa predmetom "pa tuzite nas,zakonski rok za izdavanje je 30 dana" . I mi cemo u Evropu!! Koga bre ovi lazu ,sram ih bilo sve do jednog. Samo pricaju price od kojih nema nista jer su nesposobni da sprovedu bilo sta u delo. Dole vlada SNS-SPS ,lopovi,lazovi i pozeri najobicniji. Jedan polovni avion na lizing sleteo na Surcin. To im je najvece dostignuce!!! Boze me sacuvaj! Ko bi glasao za ove nesrecnike,stvarno je zasluzio samo da gladuje...

Силвија

pre 10 godina

@djokica - Garantujem da nisu uložili ni dolar jer nisu ni morali jer dobili su na poklon profitabilnu kompaniju. Ne znam da li postoji na svetu neka druga država koja je nekome poklonila nacionalnu naftnu kompaniju.


Ево како мали ђокица све зна и у све се разуме. Тачно као мали ђокица. НИС је био губиташ пре приватизације, има тога на интернету колико хоћеш

Петар Миловановић

pre 10 godina

Nikolić danas u Moskvi sa Putinom. Ako je po onoj narodnoj "s'kim si takav si" onda je prakticno i Nikolic "veliki drzavnik" !
(Bucko razmisljam, 30. oktobar 2013 12:32) Господине Буцко размисљам, пре месец дана у Москви су били сви светски лидери на разговоре о економији, али је преовладала тема рата у Сирији! Тада нисте нашли за сходно да иронично коментаришете скуп 20 светских лидера и руског председника Путина! Ако су они отишли на ноге Владимиру Путину и прихватили његов предлог о окончању рата у Сирији, зашто би по вама он био „велики државник“! Нема горе него када мали прцвољци и интелектуални кикирези коментаришу било шта о великим државницима великих држава! Поготово када немају чиме да размишљају, бре! И Србија је Велика у очима наших непријатеља, па стално настоје да је смање!

Jadranka

pre 10 godina

Od svih saradnji nekako mi je najdraža sa Rusijom. Oni su oduvek bili naš bratski narod koji nas je pomagao, šteta što su u nekom prethodnom periodu naši odnosi bili malo zahladneli. Međutim danas predsednik shvata značaj ove saradnje i teži ka njoj.

Lorena

pre 10 godina

Evo konkretnog dokaza da su odnosi dve zemlje nikad bolji. Očekujem da se taj pozitivan trend nastavi kroz nove razvojne projekte. Nikolić je u pravu kada je rekao da se promenio odnos drugih zemalja prema Srbiji. Juče su došle i pozitivne kritike iz Velike Britanije, nama tradicionalno nenaklonjene zemlje. Svaka čast!

FOKUSSS

pre 10 godina

Sa Rusijom uvek ide i najbolja saradnja. Nikolic i Putin za nase dve zemlje znace sponu, neraskidivu vezu i saradnju u svakom pogledu. Samo treba animirati ruske investitore i pridobiti siroko rusko trziste. Predsednik Nikolic upravo i vrlo uspesno radi na tome.

Citajte sitan slova

pre 10 godina

Ajde nek investiraju ali nek ne bude kao sa NIS-om. Ceo posao njima u korist! Do duse za to su krive demokrate ali ipak pazite i vi malo...sta dogovarate!

aljosa

pre 10 godina

Nikolic je i u predizbornoj kampanji govorio da ce saradjivati i sa istokom i sa zapadom i to je obecanje ispunio drago mi je sto nastavlja da razvija dobre odnose sa rusijom i svakako da su svi investitori dobrodosli

JasminaĐ

pre 10 godina

Države su nam vekovni prijatelji, pa ne vidim razloga da se ne ponašamo prijateljski jedni prema drugima! Rusija je jedna od najvećih svetskih sila, a nama je pomoć neophodna!

Zmaj od nocaja

pre 10 godina

JAT tj Er Srbija se modernizovao zahvaljujuci ulaganjima od strane Emirata, ne bi bilo lose da Srbija i Rusija sklope neki slican sporazum kada su u pitanju zeleznice.

jovan

pre 10 godina

Sta reci kada ovde i na pozitivne vesti pisu negativne komentare ovo je u svakom slucaju dobra vest unapredjujemo odnose sa rusijom Nikolic radi na dovodjenju stranih investicija i od toga cemo svi imati koristi

zoran radakovic

pre 10 godina

Rusija nam moze puno pomoci u ovoj krizi u kojoj smo. Ipak su veca sila,imaju bolju infrastrukturu i mnogo toga. Bitno je i to sto nas pravi covek predstavlja Rusima!

mikan

pre 10 godina

Dobra diplomatija NIkolica pomoci ce nam ojacamo dobre odnose sa zemljom koja nam pomaze i daje snagu u raznim diplomatskim i ekonomskim pitanjima

Thomas Opokuary

pre 10 godina

Neka pricaju o cemu god, ali mi je drago kad vidim bilo koga od ovdasnjih politicara, da je u Rusiji!!!Koliko puta je Tadic bio u Rusiji...Njegova putanja se znala, Berlin, Brisel, Vatikan.I sta mi videsmo od toga, za jedan ceo i jedan skraceni mandat najlepseg nam predsednika.Ovaj mozda nesto i uradi.

Mišljenje

pre 10 godina

Samo napred. Što ostvarujemo bolje kontakte sa uspešnim i stabilnim državama i ostvarujemo međudržavnu saradnju sa njima u okviru zajedničkih projekata biće i nama bolje, razvijaćemo se i ići napred. Sve najbolje u pregovorima predsedniku Nikoliću i njegovim saradnicima sa predstavnicima Rusije.

rusi-nasa-braca

pre 10 godina

od kako je nikolic postao predsednik,nikad bolje odnose nismo imali sa rusijom,sto ne znaci da mogu biti jos bolje,svak cast samo neka tako nastavi

Švabo

pre 10 godina

Prethodne vlasti su zanemarivale odnose sa bratskom nam Rusijom. Dolaskom na mesto predsednika Srbije, Nikolić je uspostavio bliske odnose sa njom i ne samo sa Rusijom. tako radi ponosni predsednik Srbije za svoje građane!

Šidski šahista

pre 10 godina

Predsednik Nikolić radi svoj posao na afirmaciji Srbije u svetu kao i animiranje stranih investitora u Srbiji. Ova poseta je pre svega usmerena ka tom cilju. Što se tiče garancije za Južni tok pa ta priča je odavno u toku i sa nestrpljenjem se očekuje početak izgradnje

Pelezinho94

pre 10 godina

Ovo je susret dve bratske zemlje,Srbije i Rusije. Nikolić dolaskom u Rusiju pokazuje da još uvek imamo podršku od njih i nadam se da će Rusi početi da ulažu u Srbiju i da će im se to vratiti.

Nenad Sremac

pre 10 godina

Voleo bih tj želeo bih da na otvaranju izgradnje Južnog toka kroz Srbiju, prisustvuje predsednik Rusije Vladimir Putin. Verujem da će ga naš predsednik Nikolić pozvati da pridssustvuje toj svečanosti.

BOŽANA 63

pre 10 godina

Kako je najavljeno iz kabineta , predsednik Tomislav Nikolic Srbije ce razgovarati sa Vladimirom Putinom o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, napretku radova na Juznom toku, izvozu Srbije u Rusiju, ulaganjima u srpsku zeleznicu, potencijalnim investicijama u Srbiju, kao i o aktuelnoj situaciji u svetu. Takodje se nadam da ce nas predsednik uputiti poziv Vladimiru Putinui da sto pre poseti Srbiju.

Tahoe

pre 10 godina

Nisam neki Rusofil, jer mislim da je sve iz interesa, mislim na tu ljubav, ali ako mozemo da u njima nadjemo dobrog investitora za nase dobr projekte, slazem se za sve. Samo poslovno, ljubav po strani.

Mali Zeka

pre 10 godina

Odnosi sa Moskvom su oduvek bili vazni za Srbiju i oni se moraju održavati i poboljšavati a zajednički susreti najviših zvaničnika su pravi način za to!

cacanin

pre 10 godina

"U delegaciji sa predsednikom Nikolićem su i njegovi savetnici - Marko Đurić, Predrag Mikić i Stanislava Pak Stanković".

Koliko ce ovo da kosta gradjane Srbije?

Vladislav Il

pre 10 godina

@rami

Участники встречи с Президентом Сербии Томиславом Николичем

С сербской стороны:

Марко ДЖУРИЧ – советник Президента Республики Сербии по внешней политике
Предраг МИКИЧ – советник Президента Республики Сербии по экономическим вопросам

polarna veverica

pre 10 godina

Srbiji su potrebni investitori a ima dosta potencijalnih investitora u Rusiji koji znaju da je Srbija sigurno mesto za investiranje.

milojko

pre 10 godina

Dosta su bolji odnosi sa Rusijom od kad su naprednjaci na vlasti u Srbiji.Pozitivan rad se prepoznaje i na diplomatskom i na ekonomskom polju

Cvetko Kojic

pre 10 godina

Srbiji niko ne moze da zabrani da paralelno sa procedurom ulaska u EU i saradnjom sa zemljama clanicama, ima dobre odnose i poslovne aranzmane i sa istocnim svetom.

jugoslav

pre 10 godina

Od kada je dosla nova vlast poboljsani su odnosi sa Rusijom postali smo zemlja u kojoj je sigurno ulagati i poslovati i kada sprovedemo neophodne reforme ocekujem jos mnogo vise investicija

krofne

pre 10 godina

Imamo dobru saradnju sa Rusijom ali to ne znaci da ne treba da radimo na daljem unapredjenju odnosa i dovodjenju jos stranih investicija iz Rusije nama su potrebna nova radna mesta da se ljudi zaposle i nadam se da ce nam Rusija u tome pomoci

poslanik

pre 10 godina

Paznja je tu,ona koju zasluzujemo pogotovo sad kad uveravamo svet a posebno Rusiju dobrim timom i predsednikom,da je Srbija ozbiljna zemlja sa velikim potencijalom

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija, ekonomija. To je danas prioritet Srbije. Ovaj sastanak dva predsednika je upravo posvećen ekonomiji i uspostavljanju još boljih i čvršćih veza između Srbije i Rusije.

djemba

pre 10 godina

Ovaj Marko Đurić ima najbolji posao u Srbiji. Putuje po svetu sa Tomom diplomom,ne radi ništa,debele dnevnice...Travel Tv - Putini da prenese da NATO na jugu Rumunije pravi ogromnu bazu,da plaćamo račun za gas 12,000 din za stan od 60 kvadrata,hvala braćo na povoljnom gasu...

Pošteno

pre 10 godina

Samo napred. Što ostvarujemo bolje kontakte sa uspešnim i stabilnim državama i ostvarujemo međudržavnu saradnju sa njima u okviru zajedničkih projekata biće i nama bolje, razvijaćemo se i ići napred. Sve najbolje u pregovorima predsedniku Nikoliću i njegovim saradnicima sa predstavnicima Rusije.

nevenkaT

pre 10 godina

Pravi prijatelji ne uslovljavaju prijatelje ni u cemu, ako ne mogu da pomognu- ne zele ni da odmazu, takva je Rusija prema Srbiji, mi to znama cenimo i dragi su mi susreti naseg i njihovog predsednika upravo zbog te veze koju imamo, a koja nije samo politicka vec i verska i nadasve prijateljska.

Marko

pre 10 godina

Ako bacuske odrze obecanja, u sta UOPSTE ne sumnjam, bice to i vise od 100 milijardi € ulaganja u nasu tuznu zemlju i pre zavrsetka tekuce godine.
Vidim ja, bice najzad para i za taj famozni,od nacionalnog znacaja vazan, kanal!

igi

pre 10 godina

Hocemo opet nsto da im poklonimo,kao NIS? Ma mi smo bogata nacija,mi mozemo da priustimo da poklanjamo domace resurse...jos ako je posao Bajatovic da otvori za ruse jos koju offshore firmu,pa jos manje poreza da se uplacuje u budzet,bice super.A mozda nam Bajatko ugovori jos visu cenu gasa,specijalno za Srbiju,jer mi imamo takve odnose sa rusima-placamo sve najskuplje,jer smo "braća".
Ko će kome,nego svoj svome.
Evo,predlazem da rusima poklonimo i MTS...i aerodrom Beograd.
Ma ustvari-da im poklonimo SVE-proglasimo Srbiju ruskom gubernijom,kako rece nas predsednik jednom,i da zavrsimo sa tim svim formalnostima.
Zauzvrat,Amfilohije ce postatii poglavar Ruske crkve,i kvit smo!

Gospodin Jakovljević

pre 10 godina

Rusko malo Srbiji je dovoljno. Predsednik Nikolić će sigurno iskoristiti priliku da to "Rusko malo" iskoristi i dovede u Srbiju da bi nama konačno krenulo ka mnogo boljem i lepšem.

gojkoP

pre 10 godina

Mi imamo sjajnu saradnju, al nikada nije lose izneti i upoznati s svim potencijalima koje Srbija ima i tako na obostrana zadovoljstvo uciniti saradnju jos boljom i prosiriti je, jer zainteresovanost uvek postoji i od strane Srbije i od strane Rusije.

Misljenje

pre 10 godina

Lepa rec i rajska vrata otvara. Mi smo bili u zadnje dve decenije potpuno izolovani i tvrdoglavi a moramo da se privikavamo na nove izazove u svetu. Do promena mora da dodje i mora neko da to uradi!

zoran

pre 10 godina

Србија је једна намигуша. Служавка Европе, а с Русима је добра само кад јој требају паре и повољни кредити.
(Владимир, 30. oktobar 2013 16:56)

Odlično! Sad još, Bладимире, navedi nam koliko je to kredita do sada Rusija isplatila Srbiji (mislim za poslednjih četvrt veka)?
Inače, ima ona kineska poslovica. " Neprijatelj nikada ne može biti licemeran. To može samo prijatelj". I mislim da odlično pristaje uz, kako se mnogi ovde lože, "viševekovno" prijateljstvo između Rusije i Srbije. Narod ostavite po strani. On sa politikama dve zemlje nema nikakve veze.

Petrović

pre 10 godina

Rusija, Kina, Emirati,SAD, Brazil, Afrika, i sl., to su super partneri za Srbiju. Njihovo ogromnno tržište uvek može da apsorbuje kvalitetne proizvode iz Srbije kojih nema tamo.

sumorni

pre 10 godina

""Otkako sam stupio na dužnost predsednika, na međunarodnoj sceni o Srbiji niko ne govori ružne reči, Srbija više nije izopštenik iz svetske zajednice i više nema neprijatelja nigde u svetu", rekao je Nikolić. "

Treba zaista biti Tomislav Nikolić pa javno izjavitti ovakvu nebulozu.

koza i rog ...

pre 10 godina

Izvinite, ali ja NE VERUJEM da je on uopšte razgovarao sa Putinom.
Na zvaničnom sajtu predsednika Rusije nema ni pomena, ni crtice. Bojim se da je Nikolić ovaj put ispušio za susret ili su ga nekako "ugurali" na minut-dva negde u prolazu, između svih ovih sastanaka koji su lepo, jasno i glasno, objavljeni na sajtu. Uostalom, pogledajte sami: http://eng.kremlin.ru/

Krokodil

pre 10 godina

Ne verujem da ce Putin ikada posetiti Srbiju, i ne verujem u to da nam je Rusija prijatelj jer u politici toga NEMA, vec samo interes koga Rusija na ovim prostorima ima jako malo. Ono sto nama treba je kolektivno osvescenje.

rami

pre 10 godina

pogledajte samo ko sedi sa ruske a ko sa srpske strane .Sa ruske pored putna najbolji strucnjaci za ekonomske odnose i oblaast energetike ukljucujuci Milera predsednika Gasproma.A sa nase pored Nikolica,zena verovatno prevodilac,savetnik Djuric koji ne zna nista iokrenut ledjima verovatno ambasador u Moskvi.Sta nasi mogu da ispregovaraju?Apsolutno nista jer nista ne znaju.

Sasko

pre 10 godina

Milim sve rusofile da mi objasne zasto nam je Rusija bratska i u cemu nam pomaze?Navedite pomoc dobijenu od strane Rusije.Osim sto su za male pare kupili Nis,sto nam za velike pare prodaju gas...voleo bih da znam kakvu pomoc su nam dali.U medjuvremenu da vas podsetim da su najveci donatori od 2000-te Austrija,Norveska,Nemacka,Japan(zahvaljujuci njihovim donacijama deca vam se nisu smezavala u skolama,hitna pomoc je dobijala aparate,ambulantna kola,gradovi autobuse itd itd).Molim za odgovor.

wlado

pre 10 godina

koje slepilo vlada u nasem narodu,pa idite do rusije pa vidite na svojoj kozi koliko i kako nas vole "braca". ponasaju se prema Srbima kao da smo najgori cergari, sprdaju se s nama tamo...

Mile

pre 10 godina

Da li je Srbija zasluzila ovog lika da joj bude predsednik. Boze, kako me je sramota. Kad god ga vidim i procitam gomilu gluposti koje izgovori, dobijam napad neverovatnog besa.

Marko

pre 10 godina

Ako se dobro secam 100 milijardi € novih investicija je obecao za vreme predizborne kampanje, a ja ga drzim za rec!
Necu sad da vodim NEGATIVNU kampanju i sve podset na hleb od 3 RSD i stosta drugo.
Zelim da verujem da se promenio.

Vladislav Il

pre 10 godina

@basuska

Putin NEMA poverenja u postojecu garnituru i to je otvoreno u lice rekao Nikolicu nekoliko puta. Nikada odnosi sa Rusijom nisu bili na nizem nivou. Tadic je ovde u Moskvi bio rado vidjeniji gost jer je bio ozbiljan sagovornik. Putin je uvek od njega cuo sta Srbija sme, a sta nesme od EU koja je uvek blokirala odnose Beograda i Moskve. I niz koraka Srbije je bio u to doba uskladjen zajednickim stavovima i dogovorima Rusije i Srbije. I to je bilo daleko od dobrih odnosa, al spram ovih danas je bilo kao da smo drzavna zajednica. A ko ne veruje i ne mora. Zato i nema investicija ni izgradnje infrastrukture. Ima samo placenih jalovih pohvala SNSbotova.

govorit Moskva

pre 10 godina

Cudna mi je ova poseta.U moskvi ima jako malo imformacija da je do posete uopste i doslo.Ovo lici na organizaciju BOGOLJUBA KARICA.

Milan Nis

pre 10 godina

Koliko je samo bitno da covek ostavi utisak na njih! Verujem da ce se Nikolic izboriti za neke investitore. Da stanemo na noge!(Predrag, 30. oktobar 2013 11:15)
Nikolic je i u predizbornoj kampanji govorio da ce saradjivati i sa istokom i sa zapadom i to je obecanje ispunio drago mi je sto nastavlja da razvija dobre odnose sa rusijom i svakako da su svi investitori dobrodosli
(aljosa, 30. oktobar 2013 11:07)
Dobra diplomatija NIkolica pomoci ce nam ojacamo dobre odnose sa zemljom koja nam pomaze i daje snagu u raznim diplomatskim i ekonomskim pitanjima
(mikan, 30. oktobar 2013 10:59)

Ja dalje nemam stomak da citam,pa ovakve hvalospeve ni TITU nisu pisali.

Macedoroman

pre 10 godina

Danas je objavljena vest kako je ruska kompanije Zaab tužila državu Srbiju zbog sistemske korupcije koja onemogućava pravnu sigurnost njene investicije u Vodu Vrnjci. Verovatno će o lošim iskustvima ruskih investitora u Srbiji biti reči u Moskvi. Biće teško objasniti baćuškama zašto bi ulagali pare u Srbiju.

Владимир

pre 10 godina

Србија је једна намигуша. Служавка Европе, а с Русима је добра само кад јој требају паре и повољни кредити.

Suk

pre 10 godina

Nemojomo o prijateljstvu, ako je ikako moguce. U politici postoje intresi i samo interesi. Kad god cujem rec "priajtelj" od politicara, uplasim se, jer to uglavnom signalizira da ce biti nekakvog iskoriscavanja. Prema tome ostavite emocije kod kuce, i vratite se u (ekonomsku) realnost.

Gradjanin Srbije

pre 10 godina

Otisao da kukumavci za lovu? A Rusi ga pozvali da mu priprete oko pocetka izgradnje Juznog toka jer Srbija jos nije dala garanciju.Takodje bi Toma voleo da mu Putin dodje u goste za mesec dana da mu uruci ordenje a i on za uzvrat da dobije od rusa. Ne sastaje se Putin u roku od mesec dana ni sa kim. I bas bi veole Putin da cuje sta Toma misli o svetskoj politici. Bas bi mu bilo dragoceno.MI se pitamo oko Sirije i svetskih problema ko Burkina Faso oko SB UN

Konstatacija

pre 10 godina

Петар Миловановић

Ajde ne pisi gliuposti.Bio je sastanak G8 a Rusija je po protokolu bila domacin.Niko nije dosao na noge Putinu.I po najmanje se razgovaralo o Siriji. Ovaj nas je dosao na noge Putinu da mu ovaj ocita lekciju oko garancije Srbije za Juzni tok. Sta ovaj nas moze Putinu da kaze. Razgovaralo se kako se kaze i o svetskim problemima.Putin je bas cekao da cuje sta kaze Toma o svetskim problemima

Moskovljanin

pre 10 godina

Kada mala zemlja dodje u posetu velikoj zemlj. Danas ni u jednim stampanim medijima nislova o poseti Master Diplome Rusiji.Mozda ce sutra u nekoj fus noti da bude koji tekst. Sada kada pisem u Moskvi je 19,14 .U vestima od 19 casova na ruskom kanalu 1 tek u 14 minutu vest od 20 sekundi da se Putin sastao sa srpskim predsednikom. A ja cekao da cujem sta je nas PreCednik razgovarao sa Putinom

onako usput

pre 10 godina

...NIS nije smederevska zelezara a bacuske Rusi nisu Amerikanci.
Upamti to dobro...jednom za svagda.
(Dule-dudule, 30. oktobar 2013 17:36)

DULE, kad ste vec oterali amere, gde su oni belorusi sto su obecali da ce ponovo pokrenuti smederevsku zeljezaru?

djokica

pre 10 godina

Ruski NIS uplatio u budzet Srbije 690 miliona evra poreza konji ionako mora da se plati. Znači mi sad treba da im budemo zahvalni što plaćaju porez?!? Taj NIS je i pre Rusa poslovao u plusu a mi smo im ga poklonili. Pa da su meni ili bilo kome dali tu kompaniju za dzabe i mi bi ostvarivali profit jer sa ovom cenom goriva je nemoguće ne ostvariti profit. Kaži ti nama Nikoliću koliko su ti Rusi uložili svojih para u NIS, to je ono bitno. Garantujem da nisu uložili ni dolar jer nisu ni morali jer dobili su na poklon profitabilnu kompaniju. Ne znam da li postoji na svetu neka druga država koja je nekome poklonila nacionalnu naftnu kompaniju.

roki

pre 10 godina

Problemi sa Srpske strane????

Pa da li je ovaj Putin normalan? Da li smo mu NIS za saku pasulja a jos mu nije dosta.

Sta sad hoce, mozda EPS za saku pirinca.

mi smo jedne velike budale, tesko zamislivo da ovakav narod postoji na kugli zemaljskoj

kostas

pre 10 godina

Nikolic poziva investitore i cak kaze "Ja vam garantujem..'
A par vest nize, citamo kako je ruski investor sudu u Strazburu tuzio drzavu Srbiju radi kupcije i radi toga jer neke Srbe stiti sud [u Kraljevu]

A sta mislite kome ce novi potencijalni investitor iz Rusije vise verovati: Nikolicu i njegovom: "Ja vam garantujem", ili tom prevarenom Rusu koji je zavrsio tuzeci Srbiju??

Dule dudule, Sanja i ostali navijaci

pre 10 godina

Da li ste vi gledali insider. Sve vam je lepo receno i da je NIS, od.naša naftna polja poklonjena Rusima. Poklonjen Banatski dvor, gasna nalazišta, i to godišnje vredi jednu milijardu usd. O nekretninama ne govorim, to je trostruko niže placeno od realne vrednosti. Uplata poreza je kao što su vec drugi objasnili placanje iz naših džepova, jer je to ukljuceno u cenu derivata.
A što se tice Južnog toka, Rusi sad pokušavaju da mi sve izfinansiramo na nekim njihovim racunima u Švajcarskoj, a od Južnog toka nema ni govora. Sanja, to uopšte ne interesuje ni Nemacku, Francusku, niti bilo koju zemlju Zapadne Evrope. To je slepo crevo za one koji obožavaju Ruse.
Zašto oni ne krenu sa gradnjom istog, kroz Crno more, Bugarsku, pa neka onda postavljaju pitanje šta radi Srbija.
Samo dalje od nas, i ako baš žele neka nas vole na udaljenosti.

a sta je sa MIGovima

pre 10 godina

Ne pricitah ni reci o avionima MIG29 koje je Vucic dok je bio ministar odbrane kao 'prednarucio'.
Ili se ispostavilo da Srbija u sadasnjimuslovima ne moze kreditno zadiziti.
[A mozda je ministar finansija Krstic kao 'americki' covek sa Yale 'zabegenisao' Fantome

jopix

pre 10 godina

Pa nije problem koliko novca ulazi u budzet nego gde se taj novac baci. Moze u budzet da ulazi i trilion dolara, ako se trose dva triliona na neprofitabilne stvari, tj sluze za potrosnju, a ne za daljne investicije i razvoj zemlje.

Sarkazam

pre 10 godina

Bravo Tomo, Tako treba.Rusi su nasa braca.Pomagali nam u najtezim trenucima .Oni su svetska velesila.Srbiji treba zastitnik.Ulozice braca Rusi u Srbiju. Postacemo uz rusku bracu jaka zemlja i izaci iz krize

Vladisla II

pre 10 godina

http://kremlin.ru/news/19519

Veoma uzdrzan razgovor u kome konstatovana stagnacija u odnosima i u kome je Nikolic opleo po Vladi RS da opstruira medjudrzavne dogovore. Jasno i glasno pise od reci do reci. Rusi objavili ceo razgovor, cak je Putin posetu Nikolica ocenio kao skoro privatnu a ne kao zvanicnu.

Dule-dudule

pre 10 godina

(onako usput, 30. oktobar 2013 18:38)
hajde da "onako usput" igramo posteno i otvorenih karata.
niko nije oterao Amerikance, vi to vrlo dobro znate..smederevska zelezara je radila dok je bilo sirovina, to jest, srpskog oruzja koje je nemilice poceo da topi Boris Tadic a nastavili njegovi sledbenici...naravno, pod budnim okom NATO izaslanika koji su kontrolisali svaki komad oruzja koji je otisao u pec...a ako cemo posteno, bilo je tu itekako oruzja i orudja..ooohhhhooooo.
Belorusi nisu preuzeli smederevsku zelezaru jer ova zemlja nije imala vise sirovina da topi u pecima jer je sve oruzje ...ISTOPLJENO...DOK JE BILO ORUZJA, BILO JE I POSLA.
kazem opet..hajde da diskutujemo ali posteno...argumentima.
a ako meni ne verujete, vi se podrobnije raspitajte..najbolje je da priupitate radnike smederevske zelezare sta su koristili kao sirovine za topljenje. Oni ce vam dati najtacnije informacije kako je vojska ostala " gola"...a zasto ? na to pitanje bi trebalo da odgovore tadasnji politicari i Boris Tadic, Sutanovac...ja na to pitanje ne znam odgovor.
i opet, diskutujmo ali sa cvrstim argumentima i posteno.

ivan

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembar u budžet Srbije uplati 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

OVO NIJE TACNO...novac od PDV-a su uplatili gradjani Srbije, kroz cenu goria, koja je samo presla kroz ruke NIS-a. Bilo ko da je vlasnik NISa ista suma bi bila uplaćena! Kako varaju ovaj narod domagogijom, ovo je strašno!!!

sanja

pre 10 godina

Ne znam zasto ovde neki pisu o stotinu milijardi eura investicija kada se radi o sedam milijardi, sto je samo po sebi ogromna cifra. Tako velika suma nikada nije ulozena ovde. Sto milijardi je nerealna cifra za ulaganje bilo gde. Drugo, Nikolic ce prilikom ove posete, ako zeli investicije, morati da objasni zbog cega njegova ministarka sabotira gasni projekat od kog zavise ne samo Rusija, vec i Nemacka, Italija i Francuska koje su ulozile ogroman novac u taj projekat.

onako usput

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembra u budžet Srbije uplatio 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

E pa gospodine predsednice, NIS bi uplatio PDV u iznosu od 10 % ukupnog buzeta bio on placen 1 EUR ili 2.2 MILIJARDE EVRA (kolika je bila procena revizora), to je tako kad se magistrira a ne zna se ni kako i ni kada! nije uredu da se pljuje po politickim protivnicima po inostranstvu, Putin sigurno voli rusiju i ne poljije po inostranstvu svoju zemlju i sigorno radi uvek u njenu korist, bilo bi dobro da branite srbiju u inostranstvu i da se zalazete za srpske interese a ne svoje licne odnosno stranacke! ako ne cenite svoju zemlju (ukljucijuci i poziciji i opoziciju odnosno sve njene gradjane) politicki saveznici a pogotovo politicki neprijatelji vsa nece ceniti a ako ves ne cene nema sanse da postignete bilo kakav uspeh!

govorit moskva

pre 10 godina

SerBskie Rusofili. Pogledajte sajt kremlja i videcete da je sam Putin rekao da je ovo skoro privatna poseta./organizacija BROTHERS KARIC U DOGOVORU SA BACEVICEM/. Usput je izgrdio ministarku energetike. Preneo joj pozdrav kao sto ga je svojevremeno preneo TADICU /poljubac crne udovice/.
Osvestite se malo SerBi. Pomocu rodjaka KGB vam kontrolise zemlju.

Putin – Merkel 1:0

pre 10 godina

Iako irusi imaju svoje interese na Balkanu i nisu ni oni cvece preme nama, opet nekako vise volim pregovore sa Putinom nego sa Eston Kucer, Angela Merkel.

Marko

pre 10 godina

Davno usnih san:
Spas Srbije je jedino u obliku Gubernije u okviru velike Ruske Imperije.
Taj san i dalje zivi u meni ili zivotari, kak vam je drago!

Predstava

pre 10 godina

U izveštaju o poseti ambasada u Moskvi će navesti: "Ocenjujemo da je poseta PR Nikolića protekla veoma uspešno". Fraza koja se ponavlja u svakom izveštaju verovatno od 1945. godine pa do dana današnjeg a govori o udvoričkom odnosu većine naših diplomata, ambasadora, ministara prema političkom vrhu. Tu nema suštine već samo jedna providna malograđanska forma koja ima za cilj samo ostvarivanje ličnih interesa diplomata. Nema u tim izveštajima nikakve nepristrasne analize, nikakvih zaključaka ni preporuka, nikakvih vremenskih okvira i sugestija šta treba uraditi već prepričavanje onoga šta je rečeno. Šta će nam takva diplomatija? Šta će nam takav ministar koji ne zna kako da vodi napred već je ograničen time kako se radilo pre 30 godina. Onda će i ova poseta biti poseta samo kako bi se neki političari pojavili u novinama a ne kako bi se ostvarili neki naši ciljevi. Mi ciljeve uostalom ni nemamo.

onako usput

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembar u budžet Srbije uplati 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

E pa gospodine predsednice, NIS bi uplatio PDV u iznosu od 10 % ukupnog buzeta bio on placen 1 EUR ili MILIJARDU EVRA, e pa predsednice to je tako kad se magistrira a ne zna se kako i kad! nije uredu da se pljuje po politickim protivnicima kad si u inostranstvu, Putin sigurno voli rusiju i sigorno radi uvek u njenu korist, bilo bi dobro da branite srbiju u inostranstvu i da se zalazete za srpske interese a ne svoje licne i stranacke! ako ne cenite svoju zemlju ni politicki saveznici a pogotovo politicki neprijatelji va nece ceniti a ako ves ne cene nema sanse da postignete bilo kakav uspeh

Karlo

pre 10 godina

Njih dvojica mogu i u opustenijoj odevnoj varijanti da se sretnu. Umesto u crnim kostimima, ko' da ih je FBI obuko, lepo brate u kimono-ima, pa red price a red dzudo tuce.

@:komentator koji pita: " A jel' leteo sa Novakom?" Nije, Novak mlati lopticu po Parisu. Ali leti avionom (obrati paznju, nije SA AVIJONOM) koji nosi Novakovo ime. Dodjes mi kintu za mali skolski cas:)

Zoran

pre 10 godina

Nikolić: “Postoje neki problemi sa naše strane ali ćemo da ih rešimo“. Neko je bio kod tate da se izvini, za nešto veeeeliko. Tu-tu, bu-bu, no-no !

Foto vest

pre 10 godina

Slike govore vise od hiljadu reci:
Fotografija 2: Gleda ga Putin kao zmija zabu - Sad si mi dos'o na zicer!

Fotografija 4: Snuzdeni Toma - ufatilo ga na delu! Djuricu prosto neprijatno, propao bi u zemlju.

mr.real

pre 10 godina

"Putin: Sve ćemo rešiti prijateljski"
Prevod:
"Vi ćete nama prijateljski prodati EPS za par stotina miliona USD a mi ćemo nastaviti da vas prijateljski pomažemo u vašoj bespoštednoj borbi za očuvanje integriteta i teritorijalnog suvereniteta....."
Ako smo glupi - za bolje i nismo?!

podanik

pre 10 godina

'prijateljku rusiju' je raskrinkao insajder, poslednjih par emisija.

ako su to, neka pristanu na aneks ugovora kojim se ispravlja otimacina. ako nasa vlast ima cohones za aneks.

usput, Tita je predsednik rusije primao na po 10 dana i vise, a ovog iz banana drzave srbije na par sati i cao.

Cinjenicno stanje

pre 10 godina

Ma dosta sa lako svarljivim uobicajenim floskulama. Gde je problem sa ciframa i odgovornostima iz obostrano preuzetih obaveza.

Сима

pre 10 godina

@Dule dudule, Sanja i ostali navijaci - Da li ste vi gledali insider. Sve vam je lepo receno i da je NIS, od.naša naftna polja poklonjena Rusima.

Да, ја гледао Инсајдер и тамо видео да је Емир Кустурица члан грађевинске мафије. После тога ми се све објаснило па више нисам хтео да гледам.

SOVA

pre 10 godina

Ako su UAE nasli racunicu da uloze u nasu zemlju verujem da ce i Rusija naci neku da podpomogne neki od projekata koji im ce Srbija predstaviti.

book

pre 10 godina

Nisam bas nesto verovala u mogucnost pregovaranja predsednika Nikolic kako sa Rusijom tako i sa drugima, mada moram priznati da me je prijatno iznenadio.

Ponti

pre 10 godina

Kome nije jasno na koje se probleme misli, neka pogleda vest na B92: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=10&dd=30&nav_category=12&nav_id=771440

Homo politicus

pre 10 godina

Sad ce da krenu komentari tipa mi smo mali narod idemo pod noge rusima itd. Izgleda da bi trebali poslati "novinara" Sarapu sa Studia B u srpsku delegaciju da objasni koliko smo mali i bedni

dragan

pre 10 godina

Ovakva saradnja i poboljsanje prijateljskih odnosa sa Rusojom je i vise nego dobro za nasu drzavu iz vise razloga. Jedan od tih razloga je predstavljanje nase zemlj investitorima kao i dovodjenje istih sto je za nasu privredu veoma dobro i zajedno sa investitorima iz UAE pretvorice nasu zemlju kao primamljivu drzavu za investitore iz celeog sveta sto ce Srbiju podici na noge.

sanja

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi alergicni na rec 'prijateljski', koja se veoma cesto koristi u diplomatskom govoru, posebno kada drzave zele da ozbiljno saradjuju ili da rese neko pitanje. Ovaj izraz se jedino ne koristi kada ste s nekim u ratu, kada ste napadnuti ili kad napadate golom silom, ili u slucajevima npr. zatezanja dip. odnosa. Diplomatski govor ne treba shvatati bukvalno. Tu vrstu govora laici po pravilu pogresno tumace, jer je veoma zamrsen i za njegovo desifrovanje se uce velike skole.

Vladan

pre 10 godina

Na investicionom forumu g.Nikolic je izjavio da je on garant za investiciono ulaganje u Srbiju. Posto su u pitanje investicije od nekoliko miliona pa i destina miliona dolara gde je potrebno i deset godina da bi se investicije vratile sledi da smo dobili novog dozivotnog predsednika. Ja bih vise voleo da je izjavio da institucije sistema u kojem se provode reforme garant za investicije i danas i u buducnosti

sanja

pre 10 godina

Za Dule Dudule: Da gledala sam. Evo gde gresite... nemacki BASF, francuski EDF i italijanska ENI, su direktni partneri, odnosno investitori. I sve ove kompanije su registrovale zajednicku kompaniju sa Gazpromom u Svajcarskoj, zbog troskova koji bi bili skoro dupli, da je tako nesto uradjeno na teritoriji eu. ENI, italijanska kompanija koja posluje u 79 drzava sveta i nad kojom udeo u vlasnistvu ima drzava(Italija) do koje cev treba da stigne, i to drzava koja je clanica EU, nije zelela da registruje zajednicku kompaniju na teritoriji te iste EU. Ovo vazi i za sve ostale kompanije. Da li vam to govori nesto? Verujemo li mi da Italiji nije vazno sta ce biti sa ovim projektom? Dalje, mi nista ne finansiramo u Juznom Toku dok traje izgradnja po najnovijem dogovoru. Svoj udeo cemo vracati od prihoda kada gas potece. Za isplatu ce nam trebati 5-7 godina. Nakon toga nasa dobit ce biti oko 200 miliona eura godisnje. Ovo su veoma lako proverljive cinjenice.

pero

pre 10 godina

Nikolić ponavlja Tadićevu mantru: "Svetska kriza, zaduživali smo se zbog krize". Prebacivanje odgovornost van zemlje tj. izgleda i on drži destruktivnim snagama u Srbiji zaleđinu! ŽALOSTI NAŠA!

Krejvika

pre 10 godina

Rusija je nas prirodni saveznik i prijatelj,i uvek ima novih mogucnosti za saradnju i uspostavljanje boljih ekonomskih odnosa izmedju nase dve zemlje. Pozdravljam napore predsednika NIkolica koji zeli da privuce investicije iz ERusije u nasu zemlju.

MIle i njegovo pile

pre 10 godina

Kako je predsednik Nikolić obećao. Otvaraće vrata i na severu, jugu ali i na istoku i zapadu. upravo to radi i samo neka istraje na tom putu.

Orhideja

pre 10 godina

Moskva mora da zna da i pored našeg ka EU kojim se krećemo, Rusija je veoma važan partner Srbiji. Ekonomske odnose moramo održavati sa svima i pokazati da više nemamo neprijatelje u svetu već želimo saradnju sa svima.

Jablan Predic

pre 10 godina

Prijateljstvo izmedju naseg i Ruskog naroda postojivise od 200 godina, samo je nekima tesko da to shvate. Nas mogu svi napadati, samo ce nas Rusi bratski braniti.

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija, ekonomija. To je danas prioritet Srbije. Ovaj sastanak dva predsednika je upravo posvećen ekonomiji i uspostavljanju još boljih i čvršćih veza između Srbije i Rusije.

mikis

pre 10 godina

Konačno da se pojavi neko ko će zaista ojačati odnose sa bratskom Rusijom, a da se pritom ne odrekne EU. Sve pohvale gospodinu Nikoliću, vidimo da se maksimalno trudi da dovede što više investitora, samo napred!

gargamel i strumfovi

pre 10 godina

Prijateljski nego kako drugačije,još kada bi predsednik uspeo da unese i investicije u državu bio bi to pun pogodak.

Diona

pre 10 godina

Tomislav Nikolić želi da širi i jača prijateljske odnose sa celim svetom, da privuče strane investitore iz celog sveta, ali tačno zna na koga može da računa. Srbija i Rusija i treba da nađu zajednički interes, svaki projekat nosi sa sobom otvaranje novih radnih mesta, i omogućavanje ulaganje u ostale grane privrede. Srbija je bogata prirodnim resursima i energetskih potencijala koje treba iskoristiti. Južni tok je najznačajniji strateški projekat koji će moći da pokrene razvoj privrede Srbije.

Đorđe A.

pre 10 godina

Nema puno smisla gledati na pitanje izgradnje gasovoda kao nekakvo okretanje Rusiji - ipak taj Južni tok ide do Italije i pravi se, kao i pre njega Severni tok, prvenstveno zbog zemalja EU. A investiciju koja donosi veliku korist Srbiji ne sme niko da ugrozi, pa ni problematični Bajatović koji pokušava da se sakrije iza Rusa i predstavi sebe kao nezamenljivi deo celog projekta.

Roach

pre 10 godina

Razgovori dva predsednika su uvek bili srdačni , otvoreni , iskreni. Tako će biti i ovaj put. Mislim da prepreka nema po pitanju izgradnje Južnog toka.

Milica

pre 10 godina

Susreti se ne dešavaju slučajno i srpska politika je zadnjih godina postala "nekako iskrenija" i prema Zapadu i prema Rusiji sto ce rezultirati boljim statusom Srbije i na istoku i zapadu.Polozaj nase zemlje se popravlja,a bio je itekako urusen i negativan u njihovim ocima.Ovo je dobar put.

petar

pre 10 godina

Bravo za Nikolica i celu srpsku ekipu....braco Rusi, da li ste nam prijatelji stvarno ili samo na recima...kao i Evropa. Nama trebaju dela.Prijatelju Putine, i cela Rusijo pokazi se. Hvala.

sinisa

pre 10 godina

Lepo je videti dva predsednika kako sede za istim stolom. Samo nam govori koliko Putin ceni napore Nikolica u promenama Srbije, i verovatno je pitanje vremena kada stizu nove investicije.

marmelada

pre 10 godina

Prijateljstvo izmedju Srbije i Rusije postoji decenija, samo je nekima tesko da to shvate. Nas mogu svi napadati, samo ce nas Rusi bratski braniti.A pogotovo sada gada je na celu srpskog naroda hrabar, posten i cestit covek kakav je Vucic!

Nikola

pre 10 godina

Otisao nas dragi predsednik da uruci orden Putinu. :-) I medalju Medvedevu. Smesni smo sa svim garniturama politicara u poslednjih 15 godina...

Suk

pre 10 godina

Nemojomo o prijateljstvu, ako je ikako moguce. U politici postoje intresi i samo interesi. Kad god cujem rec "priajtelj" od politicara, uplasim se, jer to uglavnom signalizira da ce biti nekakvog iskoriscavanja. Prema tome ostavite emocije kod kuce, i vratite se u (ekonomsku) realnost.

djemba

pre 10 godina

Ovaj Marko Đurić ima najbolji posao u Srbiji. Putuje po svetu sa Tomom diplomom,ne radi ništa,debele dnevnice...Travel Tv - Putini da prenese da NATO na jugu Rumunije pravi ogromnu bazu,da plaćamo račun za gas 12,000 din za stan od 60 kvadrata,hvala braćo na povoljnom gasu...

Dule dudule, Sanja i ostali navijaci

pre 10 godina

Da li ste vi gledali insider. Sve vam je lepo receno i da je NIS, od.naša naftna polja poklonjena Rusima. Poklonjen Banatski dvor, gasna nalazišta, i to godišnje vredi jednu milijardu usd. O nekretninama ne govorim, to je trostruko niže placeno od realne vrednosti. Uplata poreza je kao što su vec drugi objasnili placanje iz naših džepova, jer je to ukljuceno u cenu derivata.
A što se tice Južnog toka, Rusi sad pokušavaju da mi sve izfinansiramo na nekim njihovim racunima u Švajcarskoj, a od Južnog toka nema ni govora. Sanja, to uopšte ne interesuje ni Nemacku, Francusku, niti bilo koju zemlju Zapadne Evrope. To je slepo crevo za one koji obožavaju Ruse.
Zašto oni ne krenu sa gradnjom istog, kroz Crno more, Bugarsku, pa neka onda postavljaju pitanje šta radi Srbija.
Samo dalje od nas, i ako baš žele neka nas vole na udaljenosti.

Moskovljanin

pre 10 godina

Kada mala zemlja dodje u posetu velikoj zemlj. Danas ni u jednim stampanim medijima nislova o poseti Master Diplome Rusiji.Mozda ce sutra u nekoj fus noti da bude koji tekst. Sada kada pisem u Moskvi je 19,14 .U vestima od 19 casova na ruskom kanalu 1 tek u 14 minutu vest od 20 sekundi da se Putin sastao sa srpskim predsednikom. A ja cekao da cujem sta je nas PreCednik razgovarao sa Putinom

Mile

pre 10 godina

Da li je Srbija zasluzila ovog lika da joj bude predsednik. Boze, kako me je sramota. Kad god ga vidim i procitam gomilu gluposti koje izgovori, dobijam napad neverovatnog besa.

a sta je sa MIGovima

pre 10 godina

Ne pricitah ni reci o avionima MIG29 koje je Vucic dok je bio ministar odbrane kao 'prednarucio'.
Ili se ispostavilo da Srbija u sadasnjimuslovima ne moze kreditno zadiziti.
[A mozda je ministar finansija Krstic kao 'americki' covek sa Yale 'zabegenisao' Fantome

Sasko

pre 10 godina

Milim sve rusofile da mi objasne zasto nam je Rusija bratska i u cemu nam pomaze?Navedite pomoc dobijenu od strane Rusije.Osim sto su za male pare kupili Nis,sto nam za velike pare prodaju gas...voleo bih da znam kakvu pomoc su nam dali.U medjuvremenu da vas podsetim da su najveci donatori od 2000-te Austrija,Norveska,Nemacka,Japan(zahvaljujuci njihovim donacijama deca vam se nisu smezavala u skolama,hitna pomoc je dobijala aparate,ambulantna kola,gradovi autobuse itd itd).Molim za odgovor.

Sarkazam

pre 10 godina

Bravo Tomo, Tako treba.Rusi su nasa braca.Pomagali nam u najtezim trenucima .Oni su svetska velesila.Srbiji treba zastitnik.Ulozice braca Rusi u Srbiju. Postacemo uz rusku bracu jaka zemlja i izaci iz krize

wlado

pre 10 godina

koje slepilo vlada u nasem narodu,pa idite do rusije pa vidite na svojoj kozi koliko i kako nas vole "braca". ponasaju se prema Srbima kao da smo najgori cergari, sprdaju se s nama tamo...

sumorni

pre 10 godina

""Otkako sam stupio na dužnost predsednika, na međunarodnoj sceni o Srbiji niko ne govori ružne reči, Srbija više nije izopštenik iz svetske zajednice i više nema neprijatelja nigde u svetu", rekao je Nikolić. "

Treba zaista biti Tomislav Nikolić pa javno izjavitti ovakvu nebulozu.

rami

pre 10 godina

pogledajte samo ko sedi sa ruske a ko sa srpske strane .Sa ruske pored putna najbolji strucnjaci za ekonomske odnose i oblaast energetike ukljucujuci Milera predsednika Gasproma.A sa nase pored Nikolica,zena verovatno prevodilac,savetnik Djuric koji ne zna nista iokrenut ledjima verovatno ambasador u Moskvi.Sta nasi mogu da ispregovaraju?Apsolutno nista jer nista ne znaju.

igi

pre 10 godina

Hocemo opet nsto da im poklonimo,kao NIS? Ma mi smo bogata nacija,mi mozemo da priustimo da poklanjamo domace resurse...jos ako je posao Bajatovic da otvori za ruse jos koju offshore firmu,pa jos manje poreza da se uplacuje u budzet,bice super.A mozda nam Bajatko ugovori jos visu cenu gasa,specijalno za Srbiju,jer mi imamo takve odnose sa rusima-placamo sve najskuplje,jer smo "braća".
Ko će kome,nego svoj svome.
Evo,predlazem da rusima poklonimo i MTS...i aerodrom Beograd.
Ma ustvari-da im poklonimo SVE-proglasimo Srbiju ruskom gubernijom,kako rece nas predsednik jednom,i da zavrsimo sa tim svim formalnostima.
Zauzvrat,Amfilohije ce postatii poglavar Ruske crkve,i kvit smo!

djokica

pre 10 godina

Ruski NIS uplatio u budzet Srbije 690 miliona evra poreza konji ionako mora da se plati. Znači mi sad treba da im budemo zahvalni što plaćaju porez?!? Taj NIS je i pre Rusa poslovao u plusu a mi smo im ga poklonili. Pa da su meni ili bilo kome dali tu kompaniju za dzabe i mi bi ostvarivali profit jer sa ovom cenom goriva je nemoguće ne ostvariti profit. Kaži ti nama Nikoliću koliko su ti Rusi uložili svojih para u NIS, to je ono bitno. Garantujem da nisu uložili ni dolar jer nisu ni morali jer dobili su na poklon profitabilnu kompaniju. Ne znam da li postoji na svetu neka druga država koja je nekome poklonila nacionalnu naftnu kompaniju.

onako usput

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembra u budžet Srbije uplatio 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

E pa gospodine predsednice, NIS bi uplatio PDV u iznosu od 10 % ukupnog buzeta bio on placen 1 EUR ili 2.2 MILIJARDE EVRA (kolika je bila procena revizora), to je tako kad se magistrira a ne zna se ni kako i ni kada! nije uredu da se pljuje po politickim protivnicima po inostranstvu, Putin sigurno voli rusiju i ne poljije po inostranstvu svoju zemlju i sigorno radi uvek u njenu korist, bilo bi dobro da branite srbiju u inostranstvu i da se zalazete za srpske interese a ne svoje licne odnosno stranacke! ako ne cenite svoju zemlju (ukljucijuci i poziciji i opoziciju odnosno sve njene gradjane) politicki saveznici a pogotovo politicki neprijatelji vsa nece ceniti a ako ves ne cene nema sanse da postignete bilo kakav uspeh!

Vladisla II

pre 10 godina

http://kremlin.ru/news/19519

Veoma uzdrzan razgovor u kome konstatovana stagnacija u odnosima i u kome je Nikolic opleo po Vladi RS da opstruira medjudrzavne dogovore. Jasno i glasno pise od reci do reci. Rusi objavili ceo razgovor, cak je Putin posetu Nikolica ocenio kao skoro privatnu a ne kao zvanicnu.

Ponti

pre 10 godina

Kome nije jasno na koje se probleme misli, neka pogleda vest na B92: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=10&dd=30&nav_category=12&nav_id=771440

Vladislav Il

pre 10 godina

@basuska

Putin NEMA poverenja u postojecu garnituru i to je otvoreno u lice rekao Nikolicu nekoliko puta. Nikada odnosi sa Rusijom nisu bili na nizem nivou. Tadic je ovde u Moskvi bio rado vidjeniji gost jer je bio ozbiljan sagovornik. Putin je uvek od njega cuo sta Srbija sme, a sta nesme od EU koja je uvek blokirala odnose Beograda i Moskve. I niz koraka Srbije je bio u to doba uskladjen zajednickim stavovima i dogovorima Rusije i Srbije. I to je bilo daleko od dobrih odnosa, al spram ovih danas je bilo kao da smo drzavna zajednica. A ko ne veruje i ne mora. Zato i nema investicija ni izgradnje infrastrukture. Ima samo placenih jalovih pohvala SNSbotova.

koza i rog ...

pre 10 godina

Izvinite, ali ja NE VERUJEM da je on uopšte razgovarao sa Putinom.
Na zvaničnom sajtu predsednika Rusije nema ni pomena, ni crtice. Bojim se da je Nikolić ovaj put ispušio za susret ili su ga nekako "ugurali" na minut-dva negde u prolazu, između svih ovih sastanaka koji su lepo, jasno i glasno, objavljeni na sajtu. Uostalom, pogledajte sami: http://eng.kremlin.ru/

govorit Moskva

pre 10 godina

Cudna mi je ova poseta.U moskvi ima jako malo imformacija da je do posete uopste i doslo.Ovo lici na organizaciju BOGOLJUBA KARICA.

kostas

pre 10 godina

Nikolic poziva investitore i cak kaze "Ja vam garantujem..'
A par vest nize, citamo kako je ruski investor sudu u Strazburu tuzio drzavu Srbiju radi kupcije i radi toga jer neke Srbe stiti sud [u Kraljevu]

A sta mislite kome ce novi potencijalni investitor iz Rusije vise verovati: Nikolicu i njegovom: "Ja vam garantujem", ili tom prevarenom Rusu koji je zavrsio tuzeci Srbiju??

Milan Nis

pre 10 godina

Koliko je samo bitno da covek ostavi utisak na njih! Verujem da ce se Nikolic izboriti za neke investitore. Da stanemo na noge!(Predrag, 30. oktobar 2013 11:15)
Nikolic je i u predizbornoj kampanji govorio da ce saradjivati i sa istokom i sa zapadom i to je obecanje ispunio drago mi je sto nastavlja da razvija dobre odnose sa rusijom i svakako da su svi investitori dobrodosli
(aljosa, 30. oktobar 2013 11:07)
Dobra diplomatija NIkolica pomoci ce nam ojacamo dobre odnose sa zemljom koja nam pomaze i daje snagu u raznim diplomatskim i ekonomskim pitanjima
(mikan, 30. oktobar 2013 10:59)

Ja dalje nemam stomak da citam,pa ovakve hvalospeve ni TITU nisu pisali.

Gradjanin Srbije

pre 10 godina

Otisao da kukumavci za lovu? A Rusi ga pozvali da mu priprete oko pocetka izgradnje Juznog toka jer Srbija jos nije dala garanciju.Takodje bi Toma voleo da mu Putin dodje u goste za mesec dana da mu uruci ordenje a i on za uzvrat da dobije od rusa. Ne sastaje se Putin u roku od mesec dana ni sa kim. I bas bi veole Putin da cuje sta Toma misli o svetskoj politici. Bas bi mu bilo dragoceno.MI se pitamo oko Sirije i svetskih problema ko Burkina Faso oko SB UN

Predstava

pre 10 godina

U izveštaju o poseti ambasada u Moskvi će navesti: "Ocenjujemo da je poseta PR Nikolića protekla veoma uspešno". Fraza koja se ponavlja u svakom izveštaju verovatno od 1945. godine pa do dana današnjeg a govori o udvoričkom odnosu većine naših diplomata, ambasadora, ministara prema političkom vrhu. Tu nema suštine već samo jedna providna malograđanska forma koja ima za cilj samo ostvarivanje ličnih interesa diplomata. Nema u tim izveštajima nikakve nepristrasne analize, nikakvih zaključaka ni preporuka, nikakvih vremenskih okvira i sugestija šta treba uraditi već prepričavanje onoga šta je rečeno. Šta će nam takva diplomatija? Šta će nam takav ministar koji ne zna kako da vodi napred već je ograničen time kako se radilo pre 30 godina. Onda će i ova poseta biti poseta samo kako bi se neki političari pojavili u novinama a ne kako bi se ostvarili neki naši ciljevi. Mi ciljeve uostalom ni nemamo.

Marko

pre 10 godina

Ako se dobro secam 100 milijardi € novih investicija je obecao za vreme predizborne kampanje, a ja ga drzim za rec!
Necu sad da vodim NEGATIVNU kampanju i sve podset na hleb od 3 RSD i stosta drugo.
Zelim da verujem da se promenio.

Konstatacija

pre 10 godina

Петар Миловановић

Ajde ne pisi gliuposti.Bio je sastanak G8 a Rusija je po protokolu bila domacin.Niko nije dosao na noge Putinu.I po najmanje se razgovaralo o Siriji. Ovaj nas je dosao na noge Putinu da mu ovaj ocita lekciju oko garancije Srbije za Juzni tok. Sta ovaj nas moze Putinu da kaze. Razgovaralo se kako se kaze i o svetskim problemima.Putin je bas cekao da cuje sta kaze Toma o svetskim problemima

Владимир

pre 10 godina

Србија је једна намигуша. Служавка Европе, а с Русима је добра само кад јој требају паре и повољни кредити.

Krokodil

pre 10 godina

Ne verujem da ce Putin ikada posetiti Srbiju, i ne verujem u to da nam je Rusija prijatelj jer u politici toga NEMA, vec samo interes koga Rusija na ovim prostorima ima jako malo. Ono sto nama treba je kolektivno osvescenje.

onako usput

pre 10 godina

...NIS nije smederevska zelezara a bacuske Rusi nisu Amerikanci.
Upamti to dobro...jednom za svagda.
(Dule-dudule, 30. oktobar 2013 17:36)

DULE, kad ste vec oterali amere, gde su oni belorusi sto su obecali da ce ponovo pokrenuti smederevsku zeljezaru?

prevaren

pre 10 godina

Ovi SNS su takvi populisti kakve svet video nije. U Ministarstvu poljoprivrede ne mozete da dobijete obicno resenje od uprave za veterinu vec 3 nedelje ,a taksa je 6.800,00 dinara,njihov odgovor je kad ih pitate sta je sa predmetom "pa tuzite nas,zakonski rok za izdavanje je 30 dana" . I mi cemo u Evropu!! Koga bre ovi lazu ,sram ih bilo sve do jednog. Samo pricaju price od kojih nema nista jer su nesposobni da sprovedu bilo sta u delo. Dole vlada SNS-SPS ,lopovi,lazovi i pozeri najobicniji. Jedan polovni avion na lizing sleteo na Surcin. To im je najvece dostignuce!!! Boze me sacuvaj! Ko bi glasao za ove nesrecnike,stvarno je zasluzio samo da gladuje...

podanik

pre 10 godina

'prijateljku rusiju' je raskrinkao insajder, poslednjih par emisija.

ako su to, neka pristanu na aneks ugovora kojim se ispravlja otimacina. ako nasa vlast ima cohones za aneks.

usput, Tita je predsednik rusije primao na po 10 dana i vise, a ovog iz banana drzave srbije na par sati i cao.

Miljan

pre 10 godina

Investicija u zeleznicu zvuci zanimljivo, jer zeleznica je oduvek bilo jeftino prevozno sredstvo. Aktivirali se nasi politicari , samo jos da investitori da navale.

roki

pre 10 godina

Problemi sa Srpske strane????

Pa da li je ovaj Putin normalan? Da li smo mu NIS za saku pasulja a jos mu nije dosta.

Sta sad hoce, mozda EPS za saku pirinca.

mi smo jedne velike budale, tesko zamislivo da ovakav narod postoji na kugli zemaljskoj

Ceca

pre 10 godina

Investiciona konferencija u Moskvi, investiciona konferenciaj u Londonu... Srbija ima svasta da ponudi investitorima,nadam se da ce i oni to prepoznati.

Macedoroman

pre 10 godina

Danas je objavljena vest kako je ruska kompanije Zaab tužila državu Srbiju zbog sistemske korupcije koja onemogućava pravnu sigurnost njene investicije u Vodu Vrnjci. Verovatno će o lošim iskustvima ruskih investitora u Srbiji biti reči u Moskvi. Biće teško objasniti baćuškama zašto bi ulagali pare u Srbiju.

Vladan

pre 10 godina

Na investicionom forumu g.Nikolic je izjavio da je on garant za investiciono ulaganje u Srbiju. Posto su u pitanje investicije od nekoliko miliona pa i destina miliona dolara gde je potrebno i deset godina da bi se investicije vratile sledi da smo dobili novog dozivotnog predsednika. Ja bih vise voleo da je izjavio da institucije sistema u kojem se provode reforme garant za investicije i danas i u buducnosti

Foto vest

pre 10 godina

Slike govore vise od hiljadu reci:
Fotografija 2: Gleda ga Putin kao zmija zabu - Sad si mi dos'o na zicer!

Fotografija 4: Snuzdeni Toma - ufatilo ga na delu! Djuricu prosto neprijatno, propao bi u zemlju.

Karlo

pre 10 godina

Njih dvojica mogu i u opustenijoj odevnoj varijanti da se sretnu. Umesto u crnim kostimima, ko' da ih je FBI obuko, lepo brate u kimono-ima, pa red price a red dzudo tuce.

@:komentator koji pita: " A jel' leteo sa Novakom?" Nije, Novak mlati lopticu po Parisu. Ali leti avionom (obrati paznju, nije SA AVIJONOM) koji nosi Novakovo ime. Dodjes mi kintu za mali skolski cas:)

jopix

pre 10 godina

Pa nije problem koliko novca ulazi u budzet nego gde se taj novac baci. Moze u budzet da ulazi i trilion dolara, ako se trose dva triliona na neprofitabilne stvari, tj sluze za potrosnju, a ne za daljne investicije i razvoj zemlje.

Cinjenicno stanje

pre 10 godina

Ma dosta sa lako svarljivim uobicajenim floskulama. Gde je problem sa ciframa i odgovornostima iz obostrano preuzetih obaveza.

Pelezinho94

pre 10 godina

Ovo je susret dve bratske zemlje,Srbije i Rusije. Nikolić dolaskom u Rusiju pokazuje da još uvek imamo podršku od njih i nadam se da će Rusi početi da ulažu u Srbiju i da će im se to vratiti.

bojan

pre 10 godina

Mi kao da smo bili izolovani od ostatka sveta i to sve zahvaljujuci DSu.Nadajmo se da ce sada investitori uvideti da i Srbija ima kvalitete.

Thomas Opokuary

pre 10 godina

Neka pricaju o cemu god, ali mi je drago kad vidim bilo koga od ovdasnjih politicara, da je u Rusiji!!!Koliko puta je Tadic bio u Rusiji...Njegova putanja se znala, Berlin, Brisel, Vatikan.I sta mi videsmo od toga, za jedan ceo i jedan skraceni mandat najlepseg nam predsednika.Ovaj mozda nesto i uradi.

Jadranka

pre 10 godina

Od svih saradnji nekako mi je najdraža sa Rusijom. Oni su oduvek bili naš bratski narod koji nas je pomagao, šteta što su u nekom prethodnom periodu naši odnosi bili malo zahladneli. Međutim danas predsednik shvata značaj ove saradnje i teži ka njoj.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Nikolić danas u Moskvi sa Putinom. Ako je po onoj narodnoj "s'kim si takav si" onda je prakticno i Nikolic "veliki drzavnik" !
(Bucko razmisljam, 30. oktobar 2013 12:32) Господине Буцко размисљам, пре месец дана у Москви су били сви светски лидери на разговоре о економији, али је преовладала тема рата у Сирији! Тада нисте нашли за сходно да иронично коментаришете скуп 20 светских лидера и руског председника Путина! Ако су они отишли на ноге Владимиру Путину и прихватили његов предлог о окончању рата у Сирији, зашто би по вама он био „велики државник“! Нема горе него када мали прцвољци и интелектуални кикирези коментаришу било шта о великим државницима великих држава! Поготово када немају чиме да размишљају, бре! И Србија је Велика у очима наших непријатеља, па стално настоје да је смање!

jugoslav

pre 10 godina

Od kada je dosla nova vlast poboljsani su odnosi sa Rusijom postali smo zemlja u kojoj je sigurno ulagati i poslovati i kada sprovedemo neophodne reforme ocekujem jos mnogo vise investicija

BOŽANA 63

pre 10 godina

Kako je najavljeno iz kabineta , predsednik Tomislav Nikolic Srbije ce razgovarati sa Vladimirom Putinom o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, napretku radova na Juznom toku, izvozu Srbije u Rusiju, ulaganjima u srpsku zeleznicu, potencijalnim investicijama u Srbiju, kao i o aktuelnoj situaciji u svetu. Takodje se nadam da ce nas predsednik uputiti poziv Vladimiru Putinui da sto pre poseti Srbiju.

divnicka

pre 10 godina

Rusija je uvek dobrodosla u Srbiju a ova poseta Nikolica Moskvi moze i treba da doprinese jacoj saradnji, animiranje i ulaganje ruskog kapitala u nasu privredu, poljoprivredu najvise, ciji bi proizvodi imali siroko rusko trziste.

cacanin

pre 10 godina

"U delegaciji sa predsednikom Nikolićem su i njegovi savetnici - Marko Đurić, Predrag Mikić i Stanislava Pak Stanković".

Koliko ce ovo da kosta gradjane Srbije?

book

pre 10 godina

Nisam bas nesto verovala u mogucnost pregovaranja predsednika Nikolic kako sa Rusijom tako i sa drugima, mada moram priznati da me je prijatno iznenadio.

Zmaj od nocaja

pre 10 godina

JAT tj Er Srbija se modernizovao zahvaljujuci ulaganjima od strane Emirata, ne bi bilo lose da Srbija i Rusija sklope neki slican sporazum kada su u pitanju zeleznice.

milojko

pre 10 godina

Dosta su bolji odnosi sa Rusijom od kad su naprednjaci na vlasti u Srbiji.Pozitivan rad se prepoznaje i na diplomatskom i na ekonomskom polju

Gospodin Jakovljević

pre 10 godina

Rusko malo Srbiji je dovoljno. Predsednik Nikolić će sigurno iskoristiti priliku da to "Rusko malo" iskoristi i dovede u Srbiju da bi nama konačno krenulo ka mnogo boljem i lepšem.

MIle i njegovo pile

pre 10 godina

Kako je predsednik Nikolić obećao. Otvaraće vrata i na severu, jugu ali i na istoku i zapadu. upravo to radi i samo neka istraje na tom putu.

jovan

pre 10 godina

Sta reci kada ovde i na pozitivne vesti pisu negativne komentare ovo je u svakom slucaju dobra vest unapredjujemo odnose sa rusijom Nikolic radi na dovodjenju stranih investicija i od toga cemo svi imati koristi

Marko

pre 10 godina

Ako bacuske odrze obecanja, u sta UOPSTE ne sumnjam, bice to i vise od 100 milijardi € ulaganja u nasu tuznu zemlju i pre zavrsetka tekuce godine.
Vidim ja, bice najzad para i za taj famozni,od nacionalnog znacaja vazan, kanal!

Putin – Merkel 1:0

pre 10 godina

Iako irusi imaju svoje interese na Balkanu i nisu ni oni cvece preme nama, opet nekako vise volim pregovore sa Putinom nego sa Eston Kucer, Angela Merkel.

rusi-nasa-braca

pre 10 godina

od kako je nikolic postao predsednik,nikad bolje odnose nismo imali sa rusijom,sto ne znaci da mogu biti jos bolje,svak cast samo neka tako nastavi

nevenkaT

pre 10 godina

Pravi prijatelji ne uslovljavaju prijatelje ni u cemu, ako ne mogu da pomognu- ne zele ni da odmazu, takva je Rusija prema Srbiji, mi to znama cenimo i dragi su mi susreti naseg i njihovog predsednika upravo zbog te veze koju imamo, a koja nije samo politicka vec i verska i nadasve prijateljska.

Mišljenje

pre 10 godina

Samo napred. Što ostvarujemo bolje kontakte sa uspešnim i stabilnim državama i ostvarujemo međudržavnu saradnju sa njima u okviru zajedničkih projekata biće i nama bolje, razvijaćemo se i ići napred. Sve najbolje u pregovorima predsedniku Nikoliću i njegovim saradnicima sa predstavnicima Rusije.

Švabo

pre 10 godina

Prethodne vlasti su zanemarivale odnose sa bratskom nam Rusijom. Dolaskom na mesto predsednika Srbije, Nikolić je uspostavio bliske odnose sa njom i ne samo sa Rusijom. tako radi ponosni predsednik Srbije za svoje građane!

bmr sabac

pre 10 godina

za djokicu - Ulozili su vise od milijardu eura u modernizaciju rafinerije u Pancevu. Domace firme su radile, preko hiljadu ljudi je bilo na gradilistu u nekim trenucima. Pa, moja porodica i ja smo ziveli godinu dana od tih "ruskih" para, zato prekinite da pricate kako su to Rusi dobili dzabe... Informisite sr pre nego sto automatski reagujete negativno na sve sto ima veze sa Putinom, Rusijom itd...

Krejvika

pre 10 godina

Rusija je nas prirodni saveznik i prijatelj,i uvek ima novih mogucnosti za saradnju i uspostavljanje boljih ekonomskih odnosa izmedju nase dve zemlje. Pozdravljam napore predsednika NIkolica koji zeli da privuce investicije iz ERusije u nasu zemlju.

Mali Zeka

pre 10 godina

Odnosi sa Moskvom su oduvek bili vazni za Srbiju i oni se moraju održavati i poboljšavati a zajednički susreti najviših zvaničnika su pravi način za to!

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija, ekonomija. To je danas prioritet Srbije. Ovaj sastanak dva predsednika je upravo posvećen ekonomiji i uspostavljanju još boljih i čvršćih veza između Srbije i Rusije.

Pošteno

pre 10 godina

Samo napred. Što ostvarujemo bolje kontakte sa uspešnim i stabilnim državama i ostvarujemo međudržavnu saradnju sa njima u okviru zajedničkih projekata biće i nama bolje, razvijaćemo se i ići napred. Sve najbolje u pregovorima predsedniku Nikoliću i njegovim saradnicima sa predstavnicima Rusije.

Šidski šahista

pre 10 godina

Predsednik Nikolić radi svoj posao na afirmaciji Srbije u svetu kao i animiranje stranih investitora u Srbiji. Ova poseta je pre svega usmerena ka tom cilju. Što se tiče garancije za Južni tok pa ta priča je odavno u toku i sa nestrpljenjem se očekuje početak izgradnje

mikis

pre 10 godina

Konačno da se pojavi neko ko će zaista ojačati odnose sa bratskom Rusijom, a da se pritom ne odrekne EU. Sve pohvale gospodinu Nikoliću, vidimo da se maksimalno trudi da dovede što više investitora, samo napred!

polarna veverica

pre 10 godina

Srbiji su potrebni investitori a ima dosta potencijalnih investitora u Rusiji koji znaju da je Srbija sigurno mesto za investiranje.

Citajte sitan slova

pre 10 godina

Ajde nek investiraju ali nek ne bude kao sa NIS-om. Ceo posao njima u korist! Do duse za to su krive demokrate ali ipak pazite i vi malo...sta dogovarate!

mikan

pre 10 godina

Dobra diplomatija NIkolica pomoci ce nam ojacamo dobre odnose sa zemljom koja nam pomaze i daje snagu u raznim diplomatskim i ekonomskim pitanjima

Nenad Sremac

pre 10 godina

Voleo bih tj želeo bih da na otvaranju izgradnje Južnog toka kroz Srbiju, prisustvuje predsednik Rusije Vladimir Putin. Verujem da će ga naš predsednik Nikolić pozvati da pridssustvuje toj svečanosti.

JasminaĐ

pre 10 godina

Države su nam vekovni prijatelji, pa ne vidim razloga da se ne ponašamo prijateljski jedni prema drugima! Rusija je jedna od najvećih svetskih sila, a nama je pomoć neophodna!

Homo politicus

pre 10 godina

Sad ce da krenu komentari tipa mi smo mali narod idemo pod noge rusima itd. Izgleda da bi trebali poslati "novinara" Sarapu sa Studia B u srpsku delegaciju da objasni koliko smo mali i bedni

SOVA

pre 10 godina

Ako su UAE nasli racunicu da uloze u nasu zemlju verujem da ce i Rusija naci neku da podpomogne neki od projekata koji im ce Srbija predstaviti.

zoran radakovic

pre 10 godina

Rusija nam moze puno pomoci u ovoj krizi u kojoj smo. Ipak su veca sila,imaju bolju infrastrukturu i mnogo toga. Bitno je i to sto nas pravi covek predstavlja Rusima!

poslanik

pre 10 godina

Paznja je tu,ona koju zasluzujemo pogotovo sad kad uveravamo svet a posebno Rusiju dobrim timom i predsednikom,da je Srbija ozbiljna zemlja sa velikim potencijalom

Milica

pre 10 godina

Susreti se ne dešavaju slučajno i srpska politika je zadnjih godina postala "nekako iskrenija" i prema Zapadu i prema Rusiji sto ce rezultirati boljim statusom Srbije i na istoku i zapadu.Polozaj nase zemlje se popravlja,a bio je itekako urusen i negativan u njihovim ocima.Ovo je dobar put.

aljosa

pre 10 godina

Nikolic je i u predizbornoj kampanji govorio da ce saradjivati i sa istokom i sa zapadom i to je obecanje ispunio drago mi je sto nastavlja da razvija dobre odnose sa rusijom i svakako da su svi investitori dobrodosli

Tahoe

pre 10 godina

Nisam neki Rusofil, jer mislim da je sve iz interesa, mislim na tu ljubav, ali ako mozemo da u njima nadjemo dobrog investitora za nase dobr projekte, slazem se za sve. Samo poslovno, ljubav po strani.

dragan

pre 10 godina

Ovakva saradnja i poboljsanje prijateljskih odnosa sa Rusojom je i vise nego dobro za nasu drzavu iz vise razloga. Jedan od tih razloga je predstavljanje nase zemlj investitorima kao i dovodjenje istih sto je za nasu privredu veoma dobro i zajedno sa investitorima iz UAE pretvorice nasu zemlju kao primamljivu drzavu za investitore iz celeog sveta sto ce Srbiju podici na noge.

Suhii

pre 10 godina

Dok zapadne sile spijuniraju jedni druge mi gradimo prijateljstva na visi nivo jos boljom i efikasnijom akcijom naseg diplomate spremnog da da sve od sebe.

Orhideja

pre 10 godina

Moskva mora da zna da i pored našeg ka EU kojim se krećemo, Rusija je veoma važan partner Srbiji. Ekonomske odnose moramo održavati sa svima i pokazati da više nemamo neprijatelje u svetu već želimo saradnju sa svima.

krofne

pre 10 godina

Imamo dobru saradnju sa Rusijom ali to ne znaci da ne treba da radimo na daljem unapredjenju odnosa i dovodjenju jos stranih investicija iz Rusije nama su potrebna nova radna mesta da se ljudi zaposle i nadam se da ce nam Rusija u tome pomoci

sanja

pre 10 godina

Ne znam zasto ovde neki pisu o stotinu milijardi eura investicija kada se radi o sedam milijardi, sto je samo po sebi ogromna cifra. Tako velika suma nikada nije ulozena ovde. Sto milijardi je nerealna cifra za ulaganje bilo gde. Drugo, Nikolic ce prilikom ove posete, ako zeli investicije, morati da objasni zbog cega njegova ministarka sabotira gasni projekat od kog zavise ne samo Rusija, vec i Nemacka, Italija i Francuska koje su ulozile ogroman novac u taj projekat.

marmelada

pre 10 godina

Srbija i Rusija su vekovni prijatelji, pa s tim u vezi ne vidim razloga da se ne ponašamo prijateljski jedni prema drugima! Rusija je jedna od najvećih svetskih sila, a nama je pomoć neophodna!Sigurna sam da ce nam rusi i te kako izaci u susret!

gojkoP

pre 10 godina

Mi imamo sjajnu saradnju, al nikada nije lose izneti i upoznati s svim potencijalima koje Srbija ima i tako na obostrana zadovoljstvo uciniti saradnju jos boljom i prosiriti je, jer zainteresovanost uvek postoji i od strane Srbije i od strane Rusije.

Roach

pre 10 godina

Razgovori dva predsednika su uvek bili srdačni , otvoreni , iskreni. Tako će biti i ovaj put. Mislim da prepreka nema po pitanju izgradnje Južnog toka.

joxi

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija i ekonomija. Nema napretka bez investicija. Istok ili zapad? Po meni su svi dobrodosli, drago mi je sto je ova vlast otvorena za saradnju sa svima.

Laufer mi javlja

pre 10 godina

Ekonomija, ekonomija, ekonomija. To je danas prioritet Srbije. Ovaj sastanak dva predsednika je upravo posvećen ekonomiji i uspostavljanju još boljih i čvršćih veza između Srbije i Rusije.

Marko

pre 10 godina

Davno usnih san:
Spas Srbije je jedino u obliku Gubernije u okviru velike Ruske Imperije.
Taj san i dalje zivi u meni ili zivotari, kak vam je drago!

Dule-dudule

pre 10 godina

@ DJOKICA... Taj NIS je i pre Rusa poslovao u plusu a mi smo im ga poklonili.
zbog takvih " strucnjaka i eksperata " kao sto si ti, crni Djokice, mi i jesmo tu gde jesmo.
NIS je bio razvalina, rak rana srpske privrede, nesto poput Galenike ili jos bolje,poput Kolubare ali x 10..pa ti sada vidi..NIS su cerupali godinama ko god je stigao a drzava je odvajala stotine miliona $$$$ iz budzeta da bi pokrivala opljackano ..i svi su cutali jer su svi imali korist od pljacke.
ali, kada je NIS prodat, pljackasi su ostali bez zrtve i naravno udarili na sva zvona kako je NIS lose prodat i slicne gluposti..nije njih briga da li je prodat dobro ili ne vec sto vise nemaju odakle da " zahvataju" kada im zatreba.
Rusi su od te razvaline napravili kompaniju vrednu respekta, profitabilnu,i poreski plateznu.
I stoga, Djokice, informisi se , ne lupetaj i ne pisi gluposti tek da bi samo nesto naskrabao. I ne siri mrznju.
i upamti...NIS nije smederevska zelezara a bacuske Rusi nisu Amerikanci.
Upamti to dobro...jednom za svagda.

zoran

pre 10 godina

Србија је једна намигуша. Служавка Европе, а с Русима је добра само кад јој требају паре и повољни кредити.
(Владимир, 30. oktobar 2013 16:56)

Odlično! Sad još, Bладимире, navedi nam koliko je to kredita do sada Rusija isplatila Srbiji (mislim za poslednjih četvrt veka)?
Inače, ima ona kineska poslovica. " Neprijatelj nikada ne može biti licemeran. To može samo prijatelj". I mislim da odlično pristaje uz, kako se mnogi ovde lože, "viševekovno" prijateljstvo između Rusije i Srbije. Narod ostavite po strani. On sa politikama dve zemlje nema nikakve veze.

FOKUSSS

pre 10 godina

Sa Rusijom uvek ide i najbolja saradnja. Nikolic i Putin za nase dve zemlje znace sponu, neraskidivu vezu i saradnju u svakom pogledu. Samo treba animirati ruske investitore i pridobiti siroko rusko trziste. Predsednik Nikolic upravo i vrlo uspesno radi na tome.

Силвија

pre 10 godina

@djokica - Garantujem da nisu uložili ni dolar jer nisu ni morali jer dobili su na poklon profitabilnu kompaniju. Ne znam da li postoji na svetu neka druga država koja je nekome poklonila nacionalnu naftnu kompaniju.


Ево како мали ђокица све зна и у све се разуме. Тачно као мали ђокица. НИС је био губиташ пре приватизације, има тога на интернету колико хоћеш

Cvetko Kojic

pre 10 godina

Srbiji niko ne moze da zabrani da paralelno sa procedurom ulaska u EU i saradnjom sa zemljama clanicama, ima dobre odnose i poslovne aranzmane i sa istocnim svetom.

Dule-dudule

pre 10 godina

(onako usput, 30. oktobar 2013 18:38)
hajde da "onako usput" igramo posteno i otvorenih karata.
niko nije oterao Amerikance, vi to vrlo dobro znate..smederevska zelezara je radila dok je bilo sirovina, to jest, srpskog oruzja koje je nemilice poceo da topi Boris Tadic a nastavili njegovi sledbenici...naravno, pod budnim okom NATO izaslanika koji su kontrolisali svaki komad oruzja koji je otisao u pec...a ako cemo posteno, bilo je tu itekako oruzja i orudja..ooohhhhooooo.
Belorusi nisu preuzeli smederevsku zelezaru jer ova zemlja nije imala vise sirovina da topi u pecima jer je sve oruzje ...ISTOPLJENO...DOK JE BILO ORUZJA, BILO JE I POSLA.
kazem opet..hajde da diskutujemo ali posteno...argumentima.
a ako meni ne verujete, vi se podrobnije raspitajte..najbolje je da priupitate radnike smederevske zelezare sta su koristili kao sirovine za topljenje. Oni ce vam dati najtacnije informacije kako je vojska ostala " gola"...a zasto ? na to pitanje bi trebalo da odgovore tadasnji politicari i Boris Tadic, Sutanovac...ja na to pitanje ne znam odgovor.
i opet, diskutujmo ali sa cvrstim argumentima i posteno.

Lorena

pre 10 godina

Evo konkretnog dokaza da su odnosi dve zemlje nikad bolji. Očekujem da se taj pozitivan trend nastavi kroz nove razvojne projekte. Nikolić je u pravu kada je rekao da se promenio odnos drugih zemalja prema Srbiji. Juče su došle i pozitivne kritike iz Velike Britanije, nama tradicionalno nenaklonjene zemlje. Svaka čast!

Aleksandar

pre 10 godina

Kad god su nama rusi nešto na prijateljskoj bazi mi smo na....li. Ja bih radije da se to stavi na papir i da se zna koliko šta košta.

Diona

pre 10 godina

Tomislav Nikolić želi da širi i jača prijateljske odnose sa celim svetom, da privuče strane investitore iz celog sveta, ali tačno zna na koga može da računa. Srbija i Rusija i treba da nađu zajednički interes, svaki projekat nosi sa sobom otvaranje novih radnih mesta, i omogućavanje ulaganje u ostale grane privrede. Srbija je bogata prirodnim resursima i energetskih potencijala koje treba iskoristiti. Južni tok je najznačajniji strateški projekat koji će moći da pokrene razvoj privrede Srbije.

Vladislav Il

pre 10 godina

@rami

Участники встречи с Президентом Сербии Томиславом Николичем

С сербской стороны:

Марко ДЖУРИЧ – советник Президента Республики Сербии по внешней политике
Предраг МИКИЧ – советник Президента Республики Сербии по экономическим вопросам

petar

pre 10 godina

Bravo za Nikolica i celu srpsku ekipu....braco Rusi, da li ste nam prijatelji stvarno ili samo na recima...kao i Evropa. Nama trebaju dela.Prijatelju Putine, i cela Rusijo pokazi se. Hvala.

ivan

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembar u budžet Srbije uplati 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

OVO NIJE TACNO...novac od PDV-a su uplatili gradjani Srbije, kroz cenu goria, koja je samo presla kroz ruke NIS-a. Bilo ko da je vlasnik NISa ista suma bi bila uplaćena! Kako varaju ovaj narod domagogijom, ovo je strašno!!!

sanja

pre 10 godina

Za Dule Dudule: Da gledala sam. Evo gde gresite... nemacki BASF, francuski EDF i italijanska ENI, su direktni partneri, odnosno investitori. I sve ove kompanije su registrovale zajednicku kompaniju sa Gazpromom u Svajcarskoj, zbog troskova koji bi bili skoro dupli, da je tako nesto uradjeno na teritoriji eu. ENI, italijanska kompanija koja posluje u 79 drzava sveta i nad kojom udeo u vlasnistvu ima drzava(Italija) do koje cev treba da stigne, i to drzava koja je clanica EU, nije zelela da registruje zajednicku kompaniju na teritoriji te iste EU. Ovo vazi i za sve ostale kompanije. Da li vam to govori nesto? Verujemo li mi da Italiji nije vazno sta ce biti sa ovim projektom? Dalje, mi nista ne finansiramo u Juznom Toku dok traje izgradnja po najnovijem dogovoru. Svoj udeo cemo vracati od prihoda kada gas potece. Za isplatu ce nam trebati 5-7 godina. Nakon toga nasa dobit ce biti oko 200 miliona eura godisnje. Ovo su veoma lako proverljive cinjenice.

Jablan Predic

pre 10 godina

Prijateljstvo izmedju naseg i Ruskog naroda postojivise od 200 godina, samo je nekima tesko da to shvate. Nas mogu svi napadati, samo ce nas Rusi bratski braniti.

Misljenje

pre 10 godina

Lepa rec i rajska vrata otvara. Mi smo bili u zadnje dve decenije potpuno izolovani i tvrdoglavi a moramo da se privikavamo na nove izazove u svetu. Do promena mora da dodje i mora neko da to uradi!

mr.real

pre 10 godina

"Putin: Sve ćemo rešiti prijateljski"
Prevod:
"Vi ćete nama prijateljski prodati EPS za par stotina miliona USD a mi ćemo nastaviti da vas prijateljski pomažemo u vašoj bespoštednoj borbi za očuvanje integriteta i teritorijalnog suvereniteta....."
Ako smo glupi - za bolje i nismo?!

govorit moskva

pre 10 godina

SerBskie Rusofili. Pogledajte sajt kremlja i videcete da je sam Putin rekao da je ovo skoro privatna poseta./organizacija BROTHERS KARIC U DOGOVORU SA BACEVICEM/. Usput je izgrdio ministarku energetike. Preneo joj pozdrav kao sto ga je svojevremeno preneo TADICU /poljubac crne udovice/.
Osvestite se malo SerBi. Pomocu rodjaka KGB vam kontrolise zemlju.

onako usput

pre 10 godina

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembar u budžet Srbije uplati 690 miliona evra.

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

E pa gospodine predsednice, NIS bi uplatio PDV u iznosu od 10 % ukupnog buzeta bio on placen 1 EUR ili MILIJARDU EVRA, e pa predsednice to je tako kad se magistrira a ne zna se kako i kad! nije uredu da se pljuje po politickim protivnicima kad si u inostranstvu, Putin sigurno voli rusiju i sigorno radi uvek u njenu korist, bilo bi dobro da branite srbiju u inostranstvu i da se zalazete za srpske interese a ne svoje licne i stranacke! ako ne cenite svoju zemlju ni politicki saveznici a pogotovo politicki neprijatelji va nece ceniti a ako ves ne cene nema sanse da postignete bilo kakav uspeh

Petrović

pre 10 godina

Rusija, Kina, Emirati,SAD, Brazil, Afrika, i sl., to su super partneri za Srbiju. Njihovo ogromnno tržište uvek može da apsorbuje kvalitetne proizvode iz Srbije kojih nema tamo.

Сима

pre 10 godina

@Dule dudule, Sanja i ostali navijaci - Da li ste vi gledali insider. Sve vam je lepo receno i da je NIS, od.naša naftna polja poklonjena Rusima.

Да, ја гледао Инсајдер и тамо видео да је Емир Кустурица члан грађевинске мафије. После тога ми се све објаснило па више нисам хтео да гледам.

gargamel i strumfovi

pre 10 godina

Prijateljski nego kako drugačije,još kada bi predsednik uspeo da unese i investicije u državu bio bi to pun pogodak.

Sasa

pre 10 godina

JAT tj Er Srbija se modernizovao zahvaljujuci ulaganjima od strane Emirata, ne bi bilo lose da Srbija i Rusija sklope neki slican sporazum kada su u pitanju zeleznice.
(Zmaj od nocaja, 30. oktobar 2013 08:58)

Odlican komentar. Ruska zeleznica je sklopila saradnju sa Deutsche Bahn-om tako da bi bila prava stvar da investiraju u Srpsku zeleznicu. Da dodju do Soluna, Bara, Ploca i pravci prema Ukrajini Rusiji I zemljama EU.

Samo sto za taj poduhvat treba puno milijardi.

Đorđe A.

pre 10 godina

Nema puno smisla gledati na pitanje izgradnje gasovoda kao nekakvo okretanje Rusiji - ipak taj Južni tok ide do Italije i pravi se, kao i pre njega Severni tok, prvenstveno zbog zemalja EU. A investiciju koja donosi veliku korist Srbiji ne sme niko da ugrozi, pa ni problematični Bajatović koji pokušava da se sakrije iza Rusa i predstavi sebe kao nezamenljivi deo celog projekta.

sanja

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi alergicni na rec 'prijateljski', koja se veoma cesto koristi u diplomatskom govoru, posebno kada drzave zele da ozbiljno saradjuju ili da rese neko pitanje. Ovaj izraz se jedino ne koristi kada ste s nekim u ratu, kada ste napadnuti ili kad napadate golom silom, ili u slucajevima npr. zatezanja dip. odnosa. Diplomatski govor ne treba shvatati bukvalno. Tu vrstu govora laici po pravilu pogresno tumace, jer je veoma zamrsen i za njegovo desifrovanje se uce velike skole.

pero

pre 10 godina

Nikolić ponavlja Tadićevu mantru: "Svetska kriza, zaduživali smo se zbog krize". Prebacivanje odgovornost van zemlje tj. izgleda i on drži destruktivnim snagama u Srbiji zaleđinu! ŽALOSTI NAŠA!

Zoran

pre 10 godina

Nikolić: “Postoje neki problemi sa naše strane ali ćemo da ih rešimo“. Neko je bio kod tate da se izvini, za nešto veeeeliko. Tu-tu, bu-bu, no-no !

sinisa

pre 10 godina

Lepo je videti dva predsednika kako sede za istim stolom. Samo nam govori koliko Putin ceni napore Nikolica u promenama Srbije, i verovatno je pitanje vremena kada stizu nove investicije.

marmelada

pre 10 godina

Prijateljstvo izmedju Srbije i Rusije postoji decenija, samo je nekima tesko da to shvate. Nas mogu svi napadati, samo ce nas Rusi bratski braniti.A pogotovo sada gada je na celu srpskog naroda hrabar, posten i cestit covek kakav je Vucic!