Utorak, 29.10.2013.

16:57

Sahrana Tijanića u Aleji zaslužnih

Komemoracija povodom smrti generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića biće održana u četvrtak u 12 časova, a ispraćaj za kremaciju u petak u 15 časova.

Izvor: B92

Sahrana Tijaniæa u Aleji zaslužnih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Provincijalka

pre 10 godina

I ovaj "događaj" služi za pljuvanje Đilasa.Neko reče da je za sahranu u aleji zaslužan Đilas. Pa zar zaboraviste da Đilas više nije gradonačelnik Beograda.SNS i SPS stidite se.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

KO ima pravo da zaboravi poklice "Ako Djindjic prezivi Srbija nece!"?
Kakav mentalni Mazohizam je u glavi predlozioca, zasto se lazemo, o kakvoj zasluzi se bulazni?
Tijanic je zasluzio neko dvoriste kao njegov idejni satrap Milosevic?
Casni novinari, direktori RTSa, obicni direktori, cenjeni lekari, inzenjeri, sportisti... pa ne zasluzise "Aleju", a jedno polupismeno piskaralo, dodvorica, nasilnik zaznojeni i zapenuseni da se "smesti" u Aleju zasluznih...
Trebali bi naslednici i potomci ZASLUZNIH da dignu glas, a ako se ne uspe - da se dosadasnji zasluzni izmeste: da Tijanic ostane spomenik gluposti danasnjoj bratiji!

Sloba

pre 10 godina

Simbol servilnog novinarstva, uvek je bio protiv nekog a u nečijem netransparentnom interesu, drzak u javnoj komunikaciji, sklon zloupotrebi javnih sredstava... Klasičan propagandista, koji jeste dobro pisao ali je bio model kako se bezčašće društveno isplati. Sigurno jeste zaslužan za zlo koje je nadvladalo našom medijskom scenom. Ne sudim, samo konstatujem.

m.l.

pre 10 godina

Tijanic je covek koji je profesionalno zadovoljavao formu, a sustinu je promasio. Zaista nije zasluzio, uvek je bio rezimski covek i cuvao ledja, njegov "otpor" kada je postojao, bio je samo privid. Zaista nema zasluge za takvu pocast, ali izgleda da je zaduzio neke za zivota toliko da moraju na ovakav nacin da mu se oduze. Srdja Popovic je zasluzio po svim moralnim kriterijumima da bude sahranjen u aleji, ali je bio advokat, svoj i slobodan, covek od integriteta, a to plasi ljude koji nisu takvi.

OKnO

pre 10 godina

Ako je vo tačno, implicira da je aleja velikana otvorena za sve.
Shvatam ja da je takav predlog mogao doći od članova njegove porodice, ili od nekog društva "Tijanićevog kluba" u RTS-u, ali molim vas, taj čovek nema ni jednu jedinu pozitivnu zaslugu u medijima Srbije.
Kapiram ja da je imao sluha da oseti sve turbulencije na političkoj sceni Srbije, i uvek je znao na vreme ka kome da se okrene (ili okrene leđa), ali ta kvalifikacija preletača, manipulatora, dvoličnosti.... do sada nisu bile kvalifikacije za aleju velikana (ispravite me ako grešim).
Što neko reče možete da mu pljunete pod prozor, ne može ni to, služba ne da.

nada ZR

pre 10 godina

da je ziv na svako vase pitanje i negodovanje odgovorio bi vam tako da se nikada vise ne bi upustali u polemiku sa njim i o njemu!

Adriano Celentano

pre 10 godina

A bio je veeeliki UDBAS, skoro sve sto je postigao i prigrabio za sebe je zasluga UDBE, nije jedini, prepoznaju se njihovi pipci, ima ih medju tajkunima koje znamo i one koje ne znamo, politicarima ( 1 , 1+1 ), oni su celu corbu napravili u kojoj se danas lagano kuvamo.

boskopro

pre 10 godina

Kakva smo mi zemlja? Nikada se niko nije toliko ispovraćao kroz olovku. Politčka prostitutka, pero za najam, bez ijednog principa osim lične koristi. Takav čovek u Aleji? Svašta!

pablito

pre 10 godina

@Ilija, 29. oktobar 2013 23:17

Vukadinovicu, ti li si?

A sto se Tijanica tice u najmanju ruku je bio kontroverzan i da mu tu nije mesto...

nista vise ne moze da me iznenadi

pre 10 godina

O pokojniku sve najlepse? Stvarno? Jel to vazi i za Hitlera, Staljina, Milosevica, ubice, silovatelje, ...?
A pojam "zasluzan" je prilicno rastegljiv. I Milosevic je "zasluzan" za MNOGO toga u ovoj zemlji. Cudno da i on nije u aleji?
Srbija je stvarno specificna!

Bata

pre 10 godina

Da postoji aleja Bia satadnika pa u redu. Ne zasluzuje da bude sahranjen cak ni na istom groblju gde je sahranjen Djindjic ciju je smrt ovaj ****** slavio.

Mile

pre 10 godina

Ima nebrojano razloga za to:
-desna ruka Mire Markovic i njenog rezima koji unistio mnoge zivote u Srbiji
-huskac pred ubistvo premijera Djindjica

S druge strane stalno umiru recimo hirurzi koji su tokom svoje karijere spasili na hiljade zivota, ali se o njima ne pise niti se sahranjuju u Aleji zasluznih gradjana.

Tata

pre 10 godina

Дали се зна ко је донео овакву одлуку и по ком основу је покојник то заслужио?

Deja Vu

pre 10 godina

Velika je sramota odluka da se Aleksandar Tijanić sahrani u Aleji velikana, kao što je velika sramota da Tijanić, Koštunica, Tomić, Bulatović, Mihajlov i još neki oko njih nisu pozvani na odgovornost, a, nažalost, posle smrti Srđe Popovića, to se verovatno nikada neće ni desiti.

Илија Дракулић

pre 10 godina

Баш су ме ови хипербирократизовани и неоригинални церемонијал-мајстори разочарали. А зашто се испраћај тако квалификованог руководиоца Јавног Сервиса и тако поузданог кадра не-баш-тако-јавне Службе не обави у Алеји заслужних грађана у Ђаковици? Па, то је, малтене, у самом срцу овако моћне државе Србије?

Kozmo

pre 10 godina

Naravno kad mediji nisu juce dopustili da se kaze ista lose.I treba da bude u aleji velikana.
Ja znam da su knjizevnici velikani,pronalazaci,neko ko je radio na ocuvanju jezika i kulture.
Tijanic nije radio ni na polju medicine,nemam pojma koji je osnov?
Moze se procitati sta pise u zaljucku na zahtev i ko ga je predao?!

Ma daj

pre 10 godina

@Ilija
Ako ti stvarno do sada nije jasno nemoj vise da se trudis, neces nikada ukapirati. Premda se vise cini da si iz DSS price, pa ispaljujes po zadatku.

sasa jokic

pre 10 godina

Ilija@ Razmisljao sam da Ti objasnim koje su zasluge Zorana Djindjica, ali sam odustao. Niti imam dovoljno prostora za to na ovom forumu, plus cinjenica da se pitas koje su njegove zasluge meni govori da Ti jednostavno nisi u mogucnosti da shvatis neke stvari. Verovatno je problem sa kapacitetom ram memorije....

Verka

pre 10 godina

Neka mu je laka zemlja (ili urna, sta je vec izabrao), ali ova medijska i svaka druga prljavstina u kojoj danas plivamo dobrim delom je zasluga njegova i njegovog poimanja "slobode izrazavanja".

Ilija

pre 10 godina

Pominjete Djindjica, svih ovih godina cekam konkretan odgovor koji bi me ubedio, zbog cega je pomenuti sahranjen u aleji zasluznih? Cime je on to zasluzio, osim sto je poslao Milosevica u Hag, osim sto se zavadio sa kriminalnom organizacijom ciji je i bio clan, osim sto nam je pricao nebulozne metafore...!? Kakav je boljitak Srbija imala kad je doticni bio premijer? U jednom se slazemo, a to je da ni po kojem osnovu Tijanic nije zasluzio mesto u aleji... Znam da mi nece postaviti komentar, i nije me briga. Frustriran sam ljudima koji velicaju pokojnog premijera, a ni sami ne znaju koje je dobro taj covek uradio za Srbiju?

Lale

pre 10 godina

Tijanic u Aleji zasluznih
Srbija verna tradiciji ostaje nakaradna zemlja.
Bivsi Seseljevi radikali i Slobini socijalisti ovim peru svoju proslost.

Goran Djordjevic

pre 10 godina

Nije ovo tako lose...
Bice mu ozbiljno neprijatno u zagrobnom delu zivota sto se usunjao pored velikana nepozvan na party...

Neša

pre 10 godina

Ovde se reaguje "na prvu loptu". Tijanic ce biti privremeno sahranjen u Aleji zasluznih gradjana dok se deo zgrade u Takovskoj 10, ne preuredi u mauzolej.
Tijanic je bio urednik "Intervjua" - ugasen; direktor RTV "Politika" - ne postoji; direktor BK TV - ugasena; Ministar u vladi pod rezimom SL. Milosevica - ne postoji; savetnik za medije V. Kostunice - politicki mrtav; gen. dir. RTS.... Dakle, logican sled je da se i RTS preobrazi u muzej, a u muzeju ce biti i mesta za mauzolej.

Benevolent

pre 10 godina

Tijanić uredan, namirisan, sišao sa neke od svetskih modnih pista, iako diplomirani gimnazijalac, običavao je da svojim petominutnim pridikama daje lekcije doktorima nauka i ostalim nabeđenicima. Čekajući zeleno, na semaforu nikada nije čačkao nos. Nije pljuvao po patosu, ali je obilato koristio pljuvačku iz svog nalivpera za prskanje protivnika, koji mu nikada nisu nedostajali. Po svojoj neskromnoj tvrdnji bio je najbolji basketaš Novog Beograda. Na dvoboj vam se ne bi isplatilo da ga izazovete. Mogli biste sa njim da pokušate da odigrate sumanuto “jedan na jedan”, ne biste, doduše postigli ni jedan koš, ali biste ga pobedili ako biste mu makar proturili loptu kroz noge. Usput, mogli biste I sami da mu se provučete kroz noge. Što se tiče nogu, obilato je dizao baš te ekstremitete svojih mnogobrojnih saradnica, koje je birao u horizontali, jer bi bar tada bili izjednačeni. Malopre sam pominjao neke biste, Tijanić je i sebi za života napravio jednu. Iako je uvek šefovao u medijima koje je upravo on i napravio vodećim, kao autokrata, diktator, a što ne reći Bog i batina, najduže se, ipak zadržao na čelu javne medijske prostituke. Za tu perverziju ga je i kaznio njegov nebeski kolega, i tako dokazao tvrdnju pok. Tijanića da jedino On može da ga odatle makne. Tako kompleksnu, višeslojno protivrečnu ličnost teško može iko posthumno raščlaniti. Mogao se samoobjasniti jedino Aleksandar Tijanić, ali pokojnik nije tako hteo. Slavan je bio, slavan i ostao!

Tatko

pre 10 godina

Neka mu je laka zemlja i saucesce porodici. Ali pored Radovica, Copica, Koraca, Djindjica, Radmilovica, Stojkovica... da pociva i Tijanic, ne razumem?

Nune Popović

pre 10 godina

Sramota i kruna besčašća u Srbiji, kao što se moglo i očekivati, sluga svih režima će biti sahranjen u Aleji zaslužnih. Zato ću još jednom ponoviti: Svašta čovek može da sazna, pa i da je Tijanić bio "veliki novinar". Sunce mu kalajisano, da ne poveruješ da ima toliko ljudi kojima sluga i propagator Kom. partije, Miloševića, Koštunice, Tadića i Vučić-Nikolića, može da bude "veliki novinar". Ako o mrtvima treba da se priča "sve najbolje", pa zato i o Tijaniću, dajte malo pišite i o "veličinama" svih ostalih zlikovaca. Ima ih onoliko. I za promenu, objavite neko od tih veličanstvenih novinarskih dela Aleksandra Tijanića.

Koki

pre 10 godina

Postoji jedna stara latinska izreka : De mortuis nil nisi bene; de vivis nil nisi verum – O mrtvima sve najbolje; o živima samo istina. Naravno aleja zasluznih gradjana je poslednje mesto gde cu otici.

naravoučenije - za društveni ugled je dovoljno da si koristan moćnima

pre 10 godina

Da, stvarno je dao nemerljiv doprinos društvu pa je red da mu se to društvo oduži tako što ce biti sahranjen u Aleji zaslužnih. Prosto je njegov domet u ravni sa Jovanom Cvijićem, Mijom Aleksićem, Zoranom Đinđićem, Radivojem Koraćom, Ivom Andrićem...
Poenta je da o tome ko će biti sahranjen u Aleji zaslužnih odlučuje gradonačelnik Beograda i ovo je sramno maslo gradonačelnika Đilasa jer on time devalvira društveni značaj na nivo onoga što se u normalnim zemljama podrazumeva kao elementarna osobina.
Tijanić se ni po čemu nije izdigao od većine svojih kolega osim po elementarnom ljudskom poštenju da kaže ono što misli ma koliko to neprijatno bilo. Sa druge strane, to on nije mogao da radi bez koordinacije odozgo inače bi kao mnogi drugi završio u fotelji sa lovačkom puškom ili u haustoru u lokvi krvi.
Ali ovo nikako nije kritika Tijanića, već morala ovog bednog društva i posebno morala i etike njegove elite tačnije gradonačelnika.
O mrtvima sve najlepše ali o živima bi se moglo mnogo što šta reći.

uf

pre 10 godina

gledao sam na tv-u reakcije i komentare mnogih politicara, novinara i ostalih na smrt direktora rts-a i svi su imali samo reci hvale za njega, jedino komentatori b92 imaju dijametralno suprotno misljenje.
komentatore b92 za precednika, premijera i ppv srbije!

Raco

pre 10 godina

Ja ne vidim chime je ovaj lik zasluzio da bude u aleji zasluznih sahranjen?On je vladao veoma dobro retorikom,a ako je to dovoljno da bude dobar novinar,neka bude.Nikada mi se ni kao novinar ni kao chovek nije dopadao.Uvek je iz njega dolazila neka svadjalachka nit kada se bilo kome obracao.Po meni ne vidim uopste razloga za ovakvu pochast.

danilo

pre 10 godina

Čovek koji je napisao pre atentata na Djindjića:
"Ako preživi Djindjić, neće preživeti Srbija!", sada leži na desetak metara od zaista velikog čoveka koji jeste svoj život dao za Srbiju.
Ovakve situacije traže klišeirane tekstove,ali šta je mnogo, mnogo je...

aca

pre 10 godina

U aleji su sahranjeni velikani iz nase blize a i dalje istorije.Ali isto tako je npr sahranjen Radomir Stojicic Badza, za kojeg se posle uspostavilo da je bio kriminalac.Mislim da Tijanic nije zasluzio mesto u aleji, kad se setim onog ubijanja muva u studiju rts.Ili kad se mlatio sa Miodragom Vujevicem u sudu jer ga je ovaj nazvao bubasvabom.

katica

pre 10 godina

Zaslužan je on, kako da ne, eto promovisao je Mirine knjige! A bio je u "taboru" kako je to dokazivao advokat Srđa Popović koja je "IZVEO DRŽAVNI UDAR" da bi se posle ubistva Đinđića zadržao Mirin i Slobin kurs Srbije kao "ruske gubernije" a što je značilo dalje UBRZANO PROPADANJE Srbije u svakom smislu...
Ps. Srbija zemlja bez bilo kakve civilizovane budućnosti, zašto? Zato što da bi jedna zmelja imala civilizovanu budućnost ona kao prvo (najvažnije!) mora imati SISTEM VREDNOSTI.

kuca

pre 10 godina

Mislim, a mozda gresim, da aleja zasluznih nije isto sto I aleja velikana. Djindjic je u aleji velikana nebih volela da ovaj veliki novinar koji je rekao znamo sta za Djindjica , bude pored VELIKOG DJINDJICA. Sjajan pisac kolumni, moralno............

lala

pre 10 godina

U srbiji je sve devalvirano, kao i kriterijum ko treba da bude sahranjen u aleji velikana. Kao novinar-bio je malo ekstravagantan za doba komunizma, a da li je zaslužio aleju velikana - po meni ne. Njegovi članci koje je pisao u doba komunizma su mogli da budu objavljeni samo uz odobrenje UDBE. Eto, da se svetu pokaže da i u Jugi postoji sloboda štampe.

Bucko

pre 10 godina

Vlast lepo greje, problem nastaje kada isuvise dugo stojis pored izvora toplote. Bez obzira, kada se pojavio na javnoj sceni i po izgledu i po govoru i po ponasanju, pisanju je privlacio paznju. Bio mi je simpatican.... A posle. Posle sam bio zauzet sopstvenim prezivljavanjem. Pocivaj u miru.

anonimus

pre 10 godina

"nasa novokomponovana kultura se zasniva na tri postulata: harmonika dugmetara, pasulj prebranac i pneumatici". Ovo su reci od pre 25 godina. Bio si najveci, pocivaj u miru.

danilo

pre 10 godina

Čovek koji je napisao pre atentata na Djindjića:
"Ako preživi Djindjić, neće preživeti Srbija!", sada leži na desetak metara od zaista velikog čoveka koji jeste svoj život dao za Srbiju.
Ovakve situacije traže klišeirane tekstove,ali šta je mnogo, mnogo je...

lala

pre 10 godina

U srbiji je sve devalvirano, kao i kriterijum ko treba da bude sahranjen u aleji velikana. Kao novinar-bio je malo ekstravagantan za doba komunizma, a da li je zaslužio aleju velikana - po meni ne. Njegovi članci koje je pisao u doba komunizma su mogli da budu objavljeni samo uz odobrenje UDBE. Eto, da se svetu pokaže da i u Jugi postoji sloboda štampe.

Raco

pre 10 godina

Ja ne vidim chime je ovaj lik zasluzio da bude u aleji zasluznih sahranjen?On je vladao veoma dobro retorikom,a ako je to dovoljno da bude dobar novinar,neka bude.Nikada mi se ni kao novinar ni kao chovek nije dopadao.Uvek je iz njega dolazila neka svadjalachka nit kada se bilo kome obracao.Po meni ne vidim uopste razloga za ovakvu pochast.

katica

pre 10 godina

Zaslužan je on, kako da ne, eto promovisao je Mirine knjige! A bio je u "taboru" kako je to dokazivao advokat Srđa Popović koja je "IZVEO DRŽAVNI UDAR" da bi se posle ubistva Đinđića zadržao Mirin i Slobin kurs Srbije kao "ruske gubernije" a što je značilo dalje UBRZANO PROPADANJE Srbije u svakom smislu...
Ps. Srbija zemlja bez bilo kakve civilizovane budućnosti, zašto? Zato što da bi jedna zmelja imala civilizovanu budućnost ona kao prvo (najvažnije!) mora imati SISTEM VREDNOSTI.

aca

pre 10 godina

U aleji su sahranjeni velikani iz nase blize a i dalje istorije.Ali isto tako je npr sahranjen Radomir Stojicic Badza, za kojeg se posle uspostavilo da je bio kriminalac.Mislim da Tijanic nije zasluzio mesto u aleji, kad se setim onog ubijanja muva u studiju rts.Ili kad se mlatio sa Miodragom Vujevicem u sudu jer ga je ovaj nazvao bubasvabom.

anonimus

pre 10 godina

"nasa novokomponovana kultura se zasniva na tri postulata: harmonika dugmetara, pasulj prebranac i pneumatici". Ovo su reci od pre 25 godina. Bio si najveci, pocivaj u miru.

Tatko

pre 10 godina

Neka mu je laka zemlja i saucesce porodici. Ali pored Radovica, Copica, Koraca, Djindjica, Radmilovica, Stojkovica... da pociva i Tijanic, ne razumem?

kuca

pre 10 godina

Mislim, a mozda gresim, da aleja zasluznih nije isto sto I aleja velikana. Djindjic je u aleji velikana nebih volela da ovaj veliki novinar koji je rekao znamo sta za Djindjica , bude pored VELIKOG DJINDJICA. Sjajan pisac kolumni, moralno............

Neša

pre 10 godina

Ovde se reaguje "na prvu loptu". Tijanic ce biti privremeno sahranjen u Aleji zasluznih gradjana dok se deo zgrade u Takovskoj 10, ne preuredi u mauzolej.
Tijanic je bio urednik "Intervjua" - ugasen; direktor RTV "Politika" - ne postoji; direktor BK TV - ugasena; Ministar u vladi pod rezimom SL. Milosevica - ne postoji; savetnik za medije V. Kostunice - politicki mrtav; gen. dir. RTS.... Dakle, logican sled je da se i RTS preobrazi u muzej, a u muzeju ce biti i mesta za mauzolej.

Lale

pre 10 godina

Tijanic u Aleji zasluznih
Srbija verna tradiciji ostaje nakaradna zemlja.
Bivsi Seseljevi radikali i Slobini socijalisti ovim peru svoju proslost.

Bucko

pre 10 godina

Vlast lepo greje, problem nastaje kada isuvise dugo stojis pored izvora toplote. Bez obzira, kada se pojavio na javnoj sceni i po izgledu i po govoru i po ponasanju, pisanju je privlacio paznju. Bio mi je simpatican.... A posle. Posle sam bio zauzet sopstvenim prezivljavanjem. Pocivaj u miru.

Nune Popović

pre 10 godina

Sramota i kruna besčašća u Srbiji, kao što se moglo i očekivati, sluga svih režima će biti sahranjen u Aleji zaslužnih. Zato ću još jednom ponoviti: Svašta čovek može da sazna, pa i da je Tijanić bio "veliki novinar". Sunce mu kalajisano, da ne poveruješ da ima toliko ljudi kojima sluga i propagator Kom. partije, Miloševića, Koštunice, Tadića i Vučić-Nikolića, može da bude "veliki novinar". Ako o mrtvima treba da se priča "sve najbolje", pa zato i o Tijaniću, dajte malo pišite i o "veličinama" svih ostalih zlikovaca. Ima ih onoliko. I za promenu, objavite neko od tih veličanstvenih novinarskih dela Aleksandra Tijanića.

Goran Djordjevic

pre 10 godina

Nije ovo tako lose...
Bice mu ozbiljno neprijatno u zagrobnom delu zivota sto se usunjao pored velikana nepozvan na party...

Benevolent

pre 10 godina

Tijanić uredan, namirisan, sišao sa neke od svetskih modnih pista, iako diplomirani gimnazijalac, običavao je da svojim petominutnim pridikama daje lekcije doktorima nauka i ostalim nabeđenicima. Čekajući zeleno, na semaforu nikada nije čačkao nos. Nije pljuvao po patosu, ali je obilato koristio pljuvačku iz svog nalivpera za prskanje protivnika, koji mu nikada nisu nedostajali. Po svojoj neskromnoj tvrdnji bio je najbolji basketaš Novog Beograda. Na dvoboj vam se ne bi isplatilo da ga izazovete. Mogli biste sa njim da pokušate da odigrate sumanuto “jedan na jedan”, ne biste, doduše postigli ni jedan koš, ali biste ga pobedili ako biste mu makar proturili loptu kroz noge. Usput, mogli biste I sami da mu se provučete kroz noge. Što se tiče nogu, obilato je dizao baš te ekstremitete svojih mnogobrojnih saradnica, koje je birao u horizontali, jer bi bar tada bili izjednačeni. Malopre sam pominjao neke biste, Tijanić je i sebi za života napravio jednu. Iako je uvek šefovao u medijima koje je upravo on i napravio vodećim, kao autokrata, diktator, a što ne reći Bog i batina, najduže se, ipak zadržao na čelu javne medijske prostituke. Za tu perverziju ga je i kaznio njegov nebeski kolega, i tako dokazao tvrdnju pok. Tijanića da jedino On može da ga odatle makne. Tako kompleksnu, višeslojno protivrečnu ličnost teško može iko posthumno raščlaniti. Mogao se samoobjasniti jedino Aleksandar Tijanić, ali pokojnik nije tako hteo. Slavan je bio, slavan i ostao!

naravoučenije - za društveni ugled je dovoljno da si koristan moćnima

pre 10 godina

Da, stvarno je dao nemerljiv doprinos društvu pa je red da mu se to društvo oduži tako što ce biti sahranjen u Aleji zaslužnih. Prosto je njegov domet u ravni sa Jovanom Cvijićem, Mijom Aleksićem, Zoranom Đinđićem, Radivojem Koraćom, Ivom Andrićem...
Poenta je da o tome ko će biti sahranjen u Aleji zaslužnih odlučuje gradonačelnik Beograda i ovo je sramno maslo gradonačelnika Đilasa jer on time devalvira društveni značaj na nivo onoga što se u normalnim zemljama podrazumeva kao elementarna osobina.
Tijanić se ni po čemu nije izdigao od većine svojih kolega osim po elementarnom ljudskom poštenju da kaže ono što misli ma koliko to neprijatno bilo. Sa druge strane, to on nije mogao da radi bez koordinacije odozgo inače bi kao mnogi drugi završio u fotelji sa lovačkom puškom ili u haustoru u lokvi krvi.
Ali ovo nikako nije kritika Tijanića, već morala ovog bednog društva i posebno morala i etike njegove elite tačnije gradonačelnika.
O mrtvima sve najlepše ali o živima bi se moglo mnogo što šta reći.

Ilija

pre 10 godina

Pominjete Djindjica, svih ovih godina cekam konkretan odgovor koji bi me ubedio, zbog cega je pomenuti sahranjen u aleji zasluznih? Cime je on to zasluzio, osim sto je poslao Milosevica u Hag, osim sto se zavadio sa kriminalnom organizacijom ciji je i bio clan, osim sto nam je pricao nebulozne metafore...!? Kakav je boljitak Srbija imala kad je doticni bio premijer? U jednom se slazemo, a to je da ni po kojem osnovu Tijanic nije zasluzio mesto u aleji... Znam da mi nece postaviti komentar, i nije me briga. Frustriran sam ljudima koji velicaju pokojnog premijera, a ni sami ne znaju koje je dobro taj covek uradio za Srbiju?

uf

pre 10 godina

gledao sam na tv-u reakcije i komentare mnogih politicara, novinara i ostalih na smrt direktora rts-a i svi su imali samo reci hvale za njega, jedino komentatori b92 imaju dijametralno suprotno misljenje.
komentatore b92 za precednika, premijera i ppv srbije!

Koki

pre 10 godina

Postoji jedna stara latinska izreka : De mortuis nil nisi bene; de vivis nil nisi verum – O mrtvima sve najbolje; o živima samo istina. Naravno aleja zasluznih gradjana je poslednje mesto gde cu otici.

Mile

pre 10 godina

Ima nebrojano razloga za to:
-desna ruka Mire Markovic i njenog rezima koji unistio mnoge zivote u Srbiji
-huskac pred ubistvo premijera Djindjica

S druge strane stalno umiru recimo hirurzi koji su tokom svoje karijere spasili na hiljade zivota, ali se o njima ne pise niti se sahranjuju u Aleji zasluznih gradjana.

Bata

pre 10 godina

Da postoji aleja Bia satadnika pa u redu. Ne zasluzuje da bude sahranjen cak ni na istom groblju gde je sahranjen Djindjic ciju je smrt ovaj ****** slavio.

Илија Дракулић

pre 10 godina

Баш су ме ови хипербирократизовани и неоригинални церемонијал-мајстори разочарали. А зашто се испраћај тако квалификованог руководиоца Јавног Сервиса и тако поузданог кадра не-баш-тако-јавне Службе не обави у Алеји заслужних грађана у Ђаковици? Па, то је, малтене, у самом срцу овако моћне државе Србије?

Deja Vu

pre 10 godina

Velika je sramota odluka da se Aleksandar Tijanić sahrani u Aleji velikana, kao što je velika sramota da Tijanić, Koštunica, Tomić, Bulatović, Mihajlov i još neki oko njih nisu pozvani na odgovornost, a, nažalost, posle smrti Srđe Popovića, to se verovatno nikada neće ni desiti.

Tata

pre 10 godina

Дали се зна ко је донео овакву одлуку и по ком основу је покојник то заслужио?

Verka

pre 10 godina

Neka mu je laka zemlja (ili urna, sta je vec izabrao), ali ova medijska i svaka druga prljavstina u kojoj danas plivamo dobrim delom je zasluga njegova i njegovog poimanja "slobode izrazavanja".

Kozmo

pre 10 godina

Naravno kad mediji nisu juce dopustili da se kaze ista lose.I treba da bude u aleji velikana.
Ja znam da su knjizevnici velikani,pronalazaci,neko ko je radio na ocuvanju jezika i kulture.
Tijanic nije radio ni na polju medicine,nemam pojma koji je osnov?
Moze se procitati sta pise u zaljucku na zahtev i ko ga je predao?!

sasa jokic

pre 10 godina

Ilija@ Razmisljao sam da Ti objasnim koje su zasluge Zorana Djindjica, ali sam odustao. Niti imam dovoljno prostora za to na ovom forumu, plus cinjenica da se pitas koje su njegove zasluge meni govori da Ti jednostavno nisi u mogucnosti da shvatis neke stvari. Verovatno je problem sa kapacitetom ram memorije....

Sloba

pre 10 godina

Simbol servilnog novinarstva, uvek je bio protiv nekog a u nečijem netransparentnom interesu, drzak u javnoj komunikaciji, sklon zloupotrebi javnih sredstava... Klasičan propagandista, koji jeste dobro pisao ali je bio model kako se bezčašće društveno isplati. Sigurno jeste zaslužan za zlo koje je nadvladalo našom medijskom scenom. Ne sudim, samo konstatujem.

Ma daj

pre 10 godina

@Ilija
Ako ti stvarno do sada nije jasno nemoj vise da se trudis, neces nikada ukapirati. Premda se vise cini da si iz DSS price, pa ispaljujes po zadatku.

nista vise ne moze da me iznenadi

pre 10 godina

O pokojniku sve najlepse? Stvarno? Jel to vazi i za Hitlera, Staljina, Milosevica, ubice, silovatelje, ...?
A pojam "zasluzan" je prilicno rastegljiv. I Milosevic je "zasluzan" za MNOGO toga u ovoj zemlji. Cudno da i on nije u aleji?
Srbija je stvarno specificna!

m.l.

pre 10 godina

Tijanic je covek koji je profesionalno zadovoljavao formu, a sustinu je promasio. Zaista nije zasluzio, uvek je bio rezimski covek i cuvao ledja, njegov "otpor" kada je postojao, bio je samo privid. Zaista nema zasluge za takvu pocast, ali izgleda da je zaduzio neke za zivota toliko da moraju na ovakav nacin da mu se oduze. Srdja Popovic je zasluzio po svim moralnim kriterijumima da bude sahranjen u aleji, ali je bio advokat, svoj i slobodan, covek od integriteta, a to plasi ljude koji nisu takvi.

Adriano Celentano

pre 10 godina

A bio je veeeliki UDBAS, skoro sve sto je postigao i prigrabio za sebe je zasluga UDBE, nije jedini, prepoznaju se njihovi pipci, ima ih medju tajkunima koje znamo i one koje ne znamo, politicarima ( 1 , 1+1 ), oni su celu corbu napravili u kojoj se danas lagano kuvamo.

boskopro

pre 10 godina

Kakva smo mi zemlja? Nikada se niko nije toliko ispovraćao kroz olovku. Politčka prostitutka, pero za najam, bez ijednog principa osim lične koristi. Takav čovek u Aleji? Svašta!

OKnO

pre 10 godina

Ako je vo tačno, implicira da je aleja velikana otvorena za sve.
Shvatam ja da je takav predlog mogao doći od članova njegove porodice, ili od nekog društva "Tijanićevog kluba" u RTS-u, ali molim vas, taj čovek nema ni jednu jedinu pozitivnu zaslugu u medijima Srbije.
Kapiram ja da je imao sluha da oseti sve turbulencije na političkoj sceni Srbije, i uvek je znao na vreme ka kome da se okrene (ili okrene leđa), ali ta kvalifikacija preletača, manipulatora, dvoličnosti.... do sada nisu bile kvalifikacije za aleju velikana (ispravite me ako grešim).
Što neko reče možete da mu pljunete pod prozor, ne može ni to, služba ne da.

pablito

pre 10 godina

@Ilija, 29. oktobar 2013 23:17

Vukadinovicu, ti li si?

A sto se Tijanica tice u najmanju ruku je bio kontroverzan i da mu tu nije mesto...

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

KO ima pravo da zaboravi poklice "Ako Djindjic prezivi Srbija nece!"?
Kakav mentalni Mazohizam je u glavi predlozioca, zasto se lazemo, o kakvoj zasluzi se bulazni?
Tijanic je zasluzio neko dvoriste kao njegov idejni satrap Milosevic?
Casni novinari, direktori RTSa, obicni direktori, cenjeni lekari, inzenjeri, sportisti... pa ne zasluzise "Aleju", a jedno polupismeno piskaralo, dodvorica, nasilnik zaznojeni i zapenuseni da se "smesti" u Aleju zasluznih...
Trebali bi naslednici i potomci ZASLUZNIH da dignu glas, a ako se ne uspe - da se dosadasnji zasluzni izmeste: da Tijanic ostane spomenik gluposti danasnjoj bratiji!

nada ZR

pre 10 godina

da je ziv na svako vase pitanje i negodovanje odgovorio bi vam tako da se nikada vise ne bi upustali u polemiku sa njim i o njemu!

Provincijalka

pre 10 godina

I ovaj "događaj" služi za pljuvanje Đilasa.Neko reče da je za sahranu u aleji zaslužan Đilas. Pa zar zaboraviste da Đilas više nije gradonačelnik Beograda.SNS i SPS stidite se.

anonimus

pre 10 godina

"nasa novokomponovana kultura se zasniva na tri postulata: harmonika dugmetara, pasulj prebranac i pneumatici". Ovo su reci od pre 25 godina. Bio si najveci, pocivaj u miru.

Ilija

pre 10 godina

Pominjete Djindjica, svih ovih godina cekam konkretan odgovor koji bi me ubedio, zbog cega je pomenuti sahranjen u aleji zasluznih? Cime je on to zasluzio, osim sto je poslao Milosevica u Hag, osim sto se zavadio sa kriminalnom organizacijom ciji je i bio clan, osim sto nam je pricao nebulozne metafore...!? Kakav je boljitak Srbija imala kad je doticni bio premijer? U jednom se slazemo, a to je da ni po kojem osnovu Tijanic nije zasluzio mesto u aleji... Znam da mi nece postaviti komentar, i nije me briga. Frustriran sam ljudima koji velicaju pokojnog premijera, a ni sami ne znaju koje je dobro taj covek uradio za Srbiju?

lala

pre 10 godina

U srbiji je sve devalvirano, kao i kriterijum ko treba da bude sahranjen u aleji velikana. Kao novinar-bio je malo ekstravagantan za doba komunizma, a da li je zaslužio aleju velikana - po meni ne. Njegovi članci koje je pisao u doba komunizma su mogli da budu objavljeni samo uz odobrenje UDBE. Eto, da se svetu pokaže da i u Jugi postoji sloboda štampe.

danilo

pre 10 godina

Čovek koji je napisao pre atentata na Djindjića:
"Ako preživi Djindjić, neće preživeti Srbija!", sada leži na desetak metara od zaista velikog čoveka koji jeste svoj život dao za Srbiju.
Ovakve situacije traže klišeirane tekstove,ali šta je mnogo, mnogo je...

Benevolent

pre 10 godina

Tijanić uredan, namirisan, sišao sa neke od svetskih modnih pista, iako diplomirani gimnazijalac, običavao je da svojim petominutnim pridikama daje lekcije doktorima nauka i ostalim nabeđenicima. Čekajući zeleno, na semaforu nikada nije čačkao nos. Nije pljuvao po patosu, ali je obilato koristio pljuvačku iz svog nalivpera za prskanje protivnika, koji mu nikada nisu nedostajali. Po svojoj neskromnoj tvrdnji bio je najbolji basketaš Novog Beograda. Na dvoboj vam se ne bi isplatilo da ga izazovete. Mogli biste sa njim da pokušate da odigrate sumanuto “jedan na jedan”, ne biste, doduše postigli ni jedan koš, ali biste ga pobedili ako biste mu makar proturili loptu kroz noge. Usput, mogli biste I sami da mu se provučete kroz noge. Što se tiče nogu, obilato je dizao baš te ekstremitete svojih mnogobrojnih saradnica, koje je birao u horizontali, jer bi bar tada bili izjednačeni. Malopre sam pominjao neke biste, Tijanić je i sebi za života napravio jednu. Iako je uvek šefovao u medijima koje je upravo on i napravio vodećim, kao autokrata, diktator, a što ne reći Bog i batina, najduže se, ipak zadržao na čelu javne medijske prostituke. Za tu perverziju ga je i kaznio njegov nebeski kolega, i tako dokazao tvrdnju pok. Tijanića da jedino On može da ga odatle makne. Tako kompleksnu, višeslojno protivrečnu ličnost teško može iko posthumno raščlaniti. Mogao se samoobjasniti jedino Aleksandar Tijanić, ali pokojnik nije tako hteo. Slavan je bio, slavan i ostao!

Bucko

pre 10 godina

Vlast lepo greje, problem nastaje kada isuvise dugo stojis pored izvora toplote. Bez obzira, kada se pojavio na javnoj sceni i po izgledu i po govoru i po ponasanju, pisanju je privlacio paznju. Bio mi je simpatican.... A posle. Posle sam bio zauzet sopstvenim prezivljavanjem. Pocivaj u miru.

Raco

pre 10 godina

Ja ne vidim chime je ovaj lik zasluzio da bude u aleji zasluznih sahranjen?On je vladao veoma dobro retorikom,a ako je to dovoljno da bude dobar novinar,neka bude.Nikada mi se ni kao novinar ni kao chovek nije dopadao.Uvek je iz njega dolazila neka svadjalachka nit kada se bilo kome obracao.Po meni ne vidim uopste razloga za ovakvu pochast.

uf

pre 10 godina

gledao sam na tv-u reakcije i komentare mnogih politicara, novinara i ostalih na smrt direktora rts-a i svi su imali samo reci hvale za njega, jedino komentatori b92 imaju dijametralno suprotno misljenje.
komentatore b92 za precednika, premijera i ppv srbije!

katica

pre 10 godina

Zaslužan je on, kako da ne, eto promovisao je Mirine knjige! A bio je u "taboru" kako je to dokazivao advokat Srđa Popović koja je "IZVEO DRŽAVNI UDAR" da bi se posle ubistva Đinđića zadržao Mirin i Slobin kurs Srbije kao "ruske gubernije" a što je značilo dalje UBRZANO PROPADANJE Srbije u svakom smislu...
Ps. Srbija zemlja bez bilo kakve civilizovane budućnosti, zašto? Zato što da bi jedna zmelja imala civilizovanu budućnost ona kao prvo (najvažnije!) mora imati SISTEM VREDNOSTI.

Tatko

pre 10 godina

Neka mu je laka zemlja i saucesce porodici. Ali pored Radovica, Copica, Koraca, Djindjica, Radmilovica, Stojkovica... da pociva i Tijanic, ne razumem?

kuca

pre 10 godina

Mislim, a mozda gresim, da aleja zasluznih nije isto sto I aleja velikana. Djindjic je u aleji velikana nebih volela da ovaj veliki novinar koji je rekao znamo sta za Djindjica , bude pored VELIKOG DJINDJICA. Sjajan pisac kolumni, moralno............

naravoučenije - za društveni ugled je dovoljno da si koristan moćnima

pre 10 godina

Da, stvarno je dao nemerljiv doprinos društvu pa je red da mu se to društvo oduži tako što ce biti sahranjen u Aleji zaslužnih. Prosto je njegov domet u ravni sa Jovanom Cvijićem, Mijom Aleksićem, Zoranom Đinđićem, Radivojem Koraćom, Ivom Andrićem...
Poenta je da o tome ko će biti sahranjen u Aleji zaslužnih odlučuje gradonačelnik Beograda i ovo je sramno maslo gradonačelnika Đilasa jer on time devalvira društveni značaj na nivo onoga što se u normalnim zemljama podrazumeva kao elementarna osobina.
Tijanić se ni po čemu nije izdigao od većine svojih kolega osim po elementarnom ljudskom poštenju da kaže ono što misli ma koliko to neprijatno bilo. Sa druge strane, to on nije mogao da radi bez koordinacije odozgo inače bi kao mnogi drugi završio u fotelji sa lovačkom puškom ili u haustoru u lokvi krvi.
Ali ovo nikako nije kritika Tijanića, već morala ovog bednog društva i posebno morala i etike njegove elite tačnije gradonačelnika.
O mrtvima sve najlepše ali o živima bi se moglo mnogo što šta reći.

aca

pre 10 godina

U aleji su sahranjeni velikani iz nase blize a i dalje istorije.Ali isto tako je npr sahranjen Radomir Stojicic Badza, za kojeg se posle uspostavilo da je bio kriminalac.Mislim da Tijanic nije zasluzio mesto u aleji, kad se setim onog ubijanja muva u studiju rts.Ili kad se mlatio sa Miodragom Vujevicem u sudu jer ga je ovaj nazvao bubasvabom.

Neša

pre 10 godina

Ovde se reaguje "na prvu loptu". Tijanic ce biti privremeno sahranjen u Aleji zasluznih gradjana dok se deo zgrade u Takovskoj 10, ne preuredi u mauzolej.
Tijanic je bio urednik "Intervjua" - ugasen; direktor RTV "Politika" - ne postoji; direktor BK TV - ugasena; Ministar u vladi pod rezimom SL. Milosevica - ne postoji; savetnik za medije V. Kostunice - politicki mrtav; gen. dir. RTS.... Dakle, logican sled je da se i RTS preobrazi u muzej, a u muzeju ce biti i mesta za mauzolej.

nada ZR

pre 10 godina

da je ziv na svako vase pitanje i negodovanje odgovorio bi vam tako da se nikada vise ne bi upustali u polemiku sa njim i o njemu!

Nune Popović

pre 10 godina

Sramota i kruna besčašća u Srbiji, kao što se moglo i očekivati, sluga svih režima će biti sahranjen u Aleji zaslužnih. Zato ću još jednom ponoviti: Svašta čovek može da sazna, pa i da je Tijanić bio "veliki novinar". Sunce mu kalajisano, da ne poveruješ da ima toliko ljudi kojima sluga i propagator Kom. partije, Miloševića, Koštunice, Tadića i Vučić-Nikolića, može da bude "veliki novinar". Ako o mrtvima treba da se priča "sve najbolje", pa zato i o Tijaniću, dajte malo pišite i o "veličinama" svih ostalih zlikovaca. Ima ih onoliko. I za promenu, objavite neko od tih veličanstvenih novinarskih dela Aleksandra Tijanića.

Lale

pre 10 godina

Tijanic u Aleji zasluznih
Srbija verna tradiciji ostaje nakaradna zemlja.
Bivsi Seseljevi radikali i Slobini socijalisti ovim peru svoju proslost.

Goran Djordjevic

pre 10 godina

Nije ovo tako lose...
Bice mu ozbiljno neprijatno u zagrobnom delu zivota sto se usunjao pored velikana nepozvan na party...

Bata

pre 10 godina

Da postoji aleja Bia satadnika pa u redu. Ne zasluzuje da bude sahranjen cak ni na istom groblju gde je sahranjen Djindjic ciju je smrt ovaj ****** slavio.

sasa jokic

pre 10 godina

Ilija@ Razmisljao sam da Ti objasnim koje su zasluge Zorana Djindjica, ali sam odustao. Niti imam dovoljno prostora za to na ovom forumu, plus cinjenica da se pitas koje su njegove zasluge meni govori da Ti jednostavno nisi u mogucnosti da shvatis neke stvari. Verovatno je problem sa kapacitetom ram memorije....

Илија Дракулић

pre 10 godina

Баш су ме ови хипербирократизовани и неоригинални церемонијал-мајстори разочарали. А зашто се испраћај тако квалификованог руководиоца Јавног Сервиса и тако поузданог кадра не-баш-тако-јавне Службе не обави у Алеји заслужних грађана у Ђаковици? Па, то је, малтене, у самом срцу овако моћне државе Србије?

Deja Vu

pre 10 godina

Velika je sramota odluka da se Aleksandar Tijanić sahrani u Aleji velikana, kao što je velika sramota da Tijanić, Koštunica, Tomić, Bulatović, Mihajlov i još neki oko njih nisu pozvani na odgovornost, a, nažalost, posle smrti Srđe Popovića, to se verovatno nikada neće ni desiti.

Koki

pre 10 godina

Postoji jedna stara latinska izreka : De mortuis nil nisi bene; de vivis nil nisi verum – O mrtvima sve najbolje; o živima samo istina. Naravno aleja zasluznih gradjana je poslednje mesto gde cu otici.

Mile

pre 10 godina

Ima nebrojano razloga za to:
-desna ruka Mire Markovic i njenog rezima koji unistio mnoge zivote u Srbiji
-huskac pred ubistvo premijera Djindjica

S druge strane stalno umiru recimo hirurzi koji su tokom svoje karijere spasili na hiljade zivota, ali se o njima ne pise niti se sahranjuju u Aleji zasluznih gradjana.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

KO ima pravo da zaboravi poklice "Ako Djindjic prezivi Srbija nece!"?
Kakav mentalni Mazohizam je u glavi predlozioca, zasto se lazemo, o kakvoj zasluzi se bulazni?
Tijanic je zasluzio neko dvoriste kao njegov idejni satrap Milosevic?
Casni novinari, direktori RTSa, obicni direktori, cenjeni lekari, inzenjeri, sportisti... pa ne zasluzise "Aleju", a jedno polupismeno piskaralo, dodvorica, nasilnik zaznojeni i zapenuseni da se "smesti" u Aleju zasluznih...
Trebali bi naslednici i potomci ZASLUZNIH da dignu glas, a ako se ne uspe - da se dosadasnji zasluzni izmeste: da Tijanic ostane spomenik gluposti danasnjoj bratiji!

Verka

pre 10 godina

Neka mu je laka zemlja (ili urna, sta je vec izabrao), ali ova medijska i svaka druga prljavstina u kojoj danas plivamo dobrim delom je zasluga njegova i njegovog poimanja "slobode izrazavanja".

Tata

pre 10 godina

Дали се зна ко је донео овакву одлуку и по ком основу је покојник то заслужио?

Ma daj

pre 10 godina

@Ilija
Ako ti stvarno do sada nije jasno nemoj vise da se trudis, neces nikada ukapirati. Premda se vise cini da si iz DSS price, pa ispaljujes po zadatku.

Kozmo

pre 10 godina

Naravno kad mediji nisu juce dopustili da se kaze ista lose.I treba da bude u aleji velikana.
Ja znam da su knjizevnici velikani,pronalazaci,neko ko je radio na ocuvanju jezika i kulture.
Tijanic nije radio ni na polju medicine,nemam pojma koji je osnov?
Moze se procitati sta pise u zaljucku na zahtev i ko ga je predao?!

boskopro

pre 10 godina

Kakva smo mi zemlja? Nikada se niko nije toliko ispovraćao kroz olovku. Politčka prostitutka, pero za najam, bez ijednog principa osim lične koristi. Takav čovek u Aleji? Svašta!

Sloba

pre 10 godina

Simbol servilnog novinarstva, uvek je bio protiv nekog a u nečijem netransparentnom interesu, drzak u javnoj komunikaciji, sklon zloupotrebi javnih sredstava... Klasičan propagandista, koji jeste dobro pisao ali je bio model kako se bezčašće društveno isplati. Sigurno jeste zaslužan za zlo koje je nadvladalo našom medijskom scenom. Ne sudim, samo konstatujem.

Provincijalka

pre 10 godina

I ovaj "događaj" služi za pljuvanje Đilasa.Neko reče da je za sahranu u aleji zaslužan Đilas. Pa zar zaboraviste da Đilas više nije gradonačelnik Beograda.SNS i SPS stidite se.

Adriano Celentano

pre 10 godina

A bio je veeeliki UDBAS, skoro sve sto je postigao i prigrabio za sebe je zasluga UDBE, nije jedini, prepoznaju se njihovi pipci, ima ih medju tajkunima koje znamo i one koje ne znamo, politicarima ( 1 , 1+1 ), oni su celu corbu napravili u kojoj se danas lagano kuvamo.

nista vise ne moze da me iznenadi

pre 10 godina

O pokojniku sve najlepse? Stvarno? Jel to vazi i za Hitlera, Staljina, Milosevica, ubice, silovatelje, ...?
A pojam "zasluzan" je prilicno rastegljiv. I Milosevic je "zasluzan" za MNOGO toga u ovoj zemlji. Cudno da i on nije u aleji?
Srbija je stvarno specificna!

OKnO

pre 10 godina

Ako je vo tačno, implicira da je aleja velikana otvorena za sve.
Shvatam ja da je takav predlog mogao doći od članova njegove porodice, ili od nekog društva "Tijanićevog kluba" u RTS-u, ali molim vas, taj čovek nema ni jednu jedinu pozitivnu zaslugu u medijima Srbije.
Kapiram ja da je imao sluha da oseti sve turbulencije na političkoj sceni Srbije, i uvek je znao na vreme ka kome da se okrene (ili okrene leđa), ali ta kvalifikacija preletača, manipulatora, dvoličnosti.... do sada nisu bile kvalifikacije za aleju velikana (ispravite me ako grešim).
Što neko reče možete da mu pljunete pod prozor, ne može ni to, služba ne da.

m.l.

pre 10 godina

Tijanic je covek koji je profesionalno zadovoljavao formu, a sustinu je promasio. Zaista nije zasluzio, uvek je bio rezimski covek i cuvao ledja, njegov "otpor" kada je postojao, bio je samo privid. Zaista nema zasluge za takvu pocast, ali izgleda da je zaduzio neke za zivota toliko da moraju na ovakav nacin da mu se oduze. Srdja Popovic je zasluzio po svim moralnim kriterijumima da bude sahranjen u aleji, ali je bio advokat, svoj i slobodan, covek od integriteta, a to plasi ljude koji nisu takvi.

pablito

pre 10 godina

@Ilija, 29. oktobar 2013 23:17

Vukadinovicu, ti li si?

A sto se Tijanica tice u najmanju ruku je bio kontroverzan i da mu tu nije mesto...