Petak, 25.10.2013.

11:12

"Problem Srbijagasa veći od nas"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da različita mišljenja po pitanju rešavanja problema u Srbijagasu ne mogu da se tumače kao lični sukob.

Izvor: Tanjug

"Problem Srbijagasa veæi od nas" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Srbin 100%

pre 10 godina

Srbijagas je za kratko vreme od jednog od najuspesnijih preduzeca postao gubitas sa ogromnim dugom,zato je neophodno uraditi reviziju poslovanja i utvrditi Bajatovicevu odgovornost za los finansijski rezultat

LIMU N

pre 10 godina

ma kakvi licni sukobi,to je medijska prica.Srbija gas je propao delecei velike plate,trosenje novca na reprezentaciju i ne vadeci se iz sluzbenih automobila po 24 sata!

Boško Dimitrijević

pre 10 godina

Gospodin Bajatović je odavno trebao da bude na informativnom razgovoru. SPS gubi kredibilitet zbog ovakvih ljudi. Političarima koji naprave krivično delo treba automatski oduzimati politički imunitet. Zakon za sve treba da bude isti. Mislim da će i ovakvi slučajevi biti regulisani u skrije vreme.

dobro jutro,Zorana

pre 10 godina

Problemi Srbijagasa veci od nas?Da li je moguce,Zorana?Pa zar TVOJ NAJVECI PROBLEM NIJE DJILAS,ili si se vratila u realnost i pokusavas da radis ono za sta dobijas novac iz budzeta?Kako sada lepo slazete kockice mozaika,pa polako uklapate i SPS i Bajatovica.Imate vi koristi od Beka,priznajte.

jeca

pre 10 godina

nije to problem njih ili vas,u pitanju je kriminal,i dokle god je bajatovic na slobodi znacice da ste svi umesani u kriminalne radnje,stoje uostalom ocigledno i svakim danom sve ociglednije,banana,saric,veliki trnoci i .............!

nina

pre 10 godina

gospodja ublazava stav,ocigledno je na to upozorio firer(vucic) ,on ionako ne sme da dira kriminalce(narocito narko bosove) pa ni tog bandita bajatovica! ne sme on na dacica ocigledno bi taj imao mnogo toga da kaze o vucicu odnosno o zajednickim dilovima sa bananom. istim tim ucenama je i ostao na mestu ministra policije i kobajagi premijera.

Natalija54

pre 10 godina

Ministarka se pita gde je preostali deo novca. Neka se nadlezni organi istrage pobrinu za to. Skoro procitah tekst u "e-novine" o izvesnoj Ivani Petrovic, funkcionerki SPS-a i direktorki marketinga u Srbijagas-u kako je za kratko vreme profitirala. Sta ces, tako to oni, umeju, skolovani kadar SPS-a.

SAMO- FER - I - KOREKTNO

pre 10 godina

Najveci problem Srbijagasa je pripajanje, radi socijalnog mira, niza propalih firmi koje su svojim neuspesnim poslovanjem dovele do problema koje danas imamo. Iskreno verujem da ce se planom reformisanja konacno resiti ovaj i slicni problemi. Ono sto se takodje nesme zaboraviti da problem Srbijegasa nije od juce, da je drzava svesno ostvljala problem pod tepih, sada je dogorelo do nokata, tako da se to mora resiti u sto kracem roku. Ministarka energetike Zorana Mihajlovic samo radi svoj posao i niste vise od toga.

petraa

pre 10 godina

"Od ukupnog gubitka u iznosu od 1,2 milijarde evra, oko 250 do 280 miliona evra bilo je zbog tog dispariteta iz prethodnog perioda. Pitanje je šta je sa ostalim delom gubitka", zapitala je Mihajlović.
A ja kao laik u politici cu dati odgovor. Pa gde bi drugde taj novac nego u privatne dzepove, malo saradnicima, a mnogo vise Bajatovicu. Zato, sto pre pokrenuti pitanje, "Gde je taj novac?" A ne sumnjam da slucaj Srbijagasa nije vec procesuiran.

Dario P.

pre 10 godina

Prosto mi nije jasno zbog čega je Bajatović još uvek direktor Srbijagasa ??? Kada će političari u SRbiji posle afera biti smenjivani???

Astor

pre 10 godina

Čitajte suštinu i cilj kampanje "Srbijagas": ovim se zadaje završni udarac gospodinu Dačiću. Naterali su ga da se odrekne Obradovića i Mrkonjića, sada niz potok pusta Bajatovića. Pametno radi Vučić. Skloniće Dačića sa političke scene tako što će ga ustvari skloniti njegovi iz SPS-a. Penzioneri i Palma idu tamo ko da više. Gotova stvar i definitivan nestanak SPS sa političke scene.

pametan

pre 10 godina

Baja kao narodni poslanik glasao za izbor vlade i Zoranu, kao clanicu iste, a ona na vladi glasala za njegovo imenovanje na mesto direktora SG?!? Znaci, sve je moglo da bude drugacije, nego sto je sad. Cabar!!!

MLADI SOCIJALISTA

pre 10 godina

nerkadasnji vodja mladih socijalista je blagovremeno od socijalista dobio pocetni kapital da osnuje tv most, posle je ojacao u politickim krugovima, da bi posle 2oo3 ponovo bio jedan od lidera sps.
sto se tice srbijagasa, totalno izopaceno vodi firmu, unazadio je menadzment firme, razdelio firmu na vise desetina organizacionih jedinica, sklonio neposlusnike, koji su protiv njega, bio siroke ruke i sakupljao novci u svoje dzepove i svojih najblizih saradnika istomisljenika. sada se pravda ha je slusao drzavu, vlast i slicno. neka se proveri, ako je bajatovic radio protivzakonito, na stetu jp i drzave, oduzeti mu sve nelegalno steceno i uhapsiti. nema veze , nake se sps ljuti, pa neka i ode iz vlade, nije bajatovic jaci od drzave i pravde.

IrinaJ

pre 10 godina

Problem Srbijagasa nije nastao juče već je rezultat lošeg menadžmenta. Bajatović pre svega mora da podnese bar neku odgovornost zbog toga. Prosto je neverovatno da preduzeće takve delatnosti poput Srbjagasa ima toliko velike gubitke.

Djoshica

pre 10 godina

Uvedeno je, jedno, jedino, nikad viđeno, i teorijski, i praktično, ne razmatrano pravilo: Sami predlažemo rešenja, za probleme koje pravimo. Genijalno. Što više problema-više rešenja. Do duše, tu se praksa, i teorija razdvaja... Praktično (u prezentu),se prave problemi, a teorijski(u futuru), se predlažu rešenja. A za sve posledice, okriviljuje se prošla vlast. Tako, imamo štrajkove, koji su protivu loših rezultata prošle vlasti, a istovremeno demonstriraju zadovoljstvo, sadašnjom vlašću... Koja rešava pomenute, tekuće probleme... U buduće. Bravo!

aki

pre 10 godina

ministarko,kako mnogo toga kases kad je rec o promociji tvoje stranke o
problemima opozicionih lidera etc.ali kada se radi o konkretim problemima
iz tvog resora onda kao kisa oko.....

Tahoe

pre 10 godina

Koliko su ove price stare, to je neverovatno... otprilike od kada postoji Insajder. Cim se otkriju malverzacije i gubici koji opterecuju drzavu i drustvu odmah je politicki usmereno. Smesno, pateticno i zalosno. Drago mi je sto se ispituje, i treba sto imaju da se bune da malo tuzilastvo, policija i mediji ispitaju tako neke nepoznate cinjenice.

Helios

pre 10 godina

Nekontrolisano trošenje novca i loše poslovanje je sinonim za Srbijagas. Nadležni organi moraju ispitati kako je došlo do ogromnih gubitaka u ovoj kompaniji.

Nole

pre 10 godina

Razlika je ogromna od štete za cenu gasa do cifre od 1,2 milijarde EUR-a i to skoro 1 milijarda EUR-a. Samo da ne bude kao sa Privrednom bankom i njenim rukovodstvom da se sve samo zataška i smeni Bajatović. INSAJDER je mnogo toga otkrio, a sada treba da nastupi tužilaštvo i policija.

Dužni i ružni

pre 10 godina

Plaća li Srbijagas i preduzeća koja mu duguju poreze ili se očekuje da im se gleda kroz prste a direktor PU gleda na drugu stranu?

Iza Brda

pre 10 godina

Ministarka je ovim poručila dve stvari:
1. Da nije u stanju da vodi i kontroliše resor koji joj je dodeljen, i da nema ingerencije nad jedinicom koja je formacijski "ispod nje"
2. Da strani intersi i ljudi koji nisu rezidenti ove zemlje biraju postavljaju i čuvaju "svoje" ljude na strateška mesta u državnoj upravi, što je glavna odlika da jedna država dobije prefiks "banana".
Da li je ova žena, koja se izdaje za ministra, ovo nesmotreno izjavila, ili sa namerom da alarmira javnost i pokrene neki proces, ostaće tajna samo njoj znana.
U svakom slučaju, od danas su stvari kristalno jasne.

Pedja

pre 10 godina

"Od ukupnog gubitka u iznosu od 1,2 milijarde evra, oko 250 do 280 miliona evra bilo je zbog tog dispariteta iz prethodnog perioda. Pitanje je šta je sa ostalim delom gubitka"

Brankica Stankovic i ekipa : Insajdera" su vam lepo rekli sta je sa " ostalim delom gubitka".
Ako ministarka nije gledala " Insajder" koji je uradio posao umesto nje savetujem joj da ga pogleda.
A kladio bih se da ga je ipak gledala.

p.s. Pored druga Bajatovica mene licno je najvise dojmila gospodja Hadzibabic iz Агенција за енергетику Републике Србије koja me je osvojila svojim apsolutnim neznanjem i neinteresovanjem za svoj posao. Tako nesto odavno nisam video.
Usput voleo bih da szanam i kolika je njena plata odnosno kolko je placaju poreski obveznici ove zemlje izmedju kojih sam i ja?

juca

pre 10 godina

Napokon da cujem od Ministarke nesto o njenom resoru. Srbijagas nas vuce u provaliju kao I ostala javna preduzeca. Ako resis Srbijagas imaces moj glas bez obzira sto je struja poskupela I sto si se do sada samo bavila Djilasom.

slavko peric

pre 10 godina

Mada bi nekima to i odgovaralo, ali vise se jednom mora stati na put gubitasima iz javnog sektora. Ne moze stalno narod preko poreza da nadohnadjuje necije malverzacije.

Drug Crni

pre 10 godina

Petrohemija duguje Srbijagasu 150 miliona eura, Galenika 11 miliona eura. Ko zna ko sve i koliko jos njih duguje toj kompaniji i pitanje je da li bi uopste bili u minusu da se bar deo dugova naplati. A svedoci smo da je samo premijer smeo da objavi i to samo Petrohemijin dug. Mene zanima da li ce i ova ministarka da cuva glasove rasparcavanjem i prodajom za male pare drzavnih preduzeca ili ce objaviti ko sve duguje i koliko i naplatiti te dugove. Pa onda nece imati razloga da napada mozda uspesna preduzeca, samo opterecena trenutno ocuvanjem socijalnog mira.

Stanislava

pre 10 godina

Vecina nas jeste gledala kako i na koji nacin je doslo do formiranja Srbijagasa, kakvi su tokovi novca i sve ostalo. Pod hitno se mora resiti to pitanje, bez daljih odlaganja istog. Podrzavam Zoranu u ovoj inicijativi, da se nadlezni organi pozabave ovom temom.

vk

pre 10 godina

Treba staviti Srbijagas pod kontrolu raznih interesnih grupa iz USA i EU, kao i sabotirati projekat Juzni tok (koji smo vec preskupo platili). Nista licno, just business as usual.

slobo

pre 10 godina

pa ovi mirniji tonovi samo pokazuju da je neko a zna se ko upozorio ministarku da malo prikoči sa Srbijagasom jer ako se ide do kraja svašta može da se izrodi

genije

pre 10 godina

Više od MILIJARDU EVRA gubitka?!?
Koliki su nas to maj**ni vodili i vode?! Zar je moguće da se toliko godina ćuti o ovome?
I treba Brankica da nas upoznaje sa time i ovi što sad tapkaju u mraku ne znajući šta da rade (ne verujem doduše da ima iko ko zna šta da uradi sa time)?
I naravno niko na robiju otići neće...

petraa

pre 10 godina

"Od ukupnog gubitka u iznosu od 1,2 milijarde evra, oko 250 do 280 miliona evra bilo je zbog tog dispariteta iz prethodnog perioda. Pitanje je šta je sa ostalim delom gubitka", zapitala je Mihajlović.
A ja kao laik u politici cu dati odgovor. Pa gde bi drugde taj novac nego u privatne dzepove, malo saradnicima, a mnogo vise Bajatovicu. Zato, sto pre pokrenuti pitanje, "Gde je taj novac?" A ne sumnjam da slucaj Srbijagasa nije vec procesuiran.

Tahoe

pre 10 godina

Koliko su ove price stare, to je neverovatno... otprilike od kada postoji Insajder. Cim se otkriju malverzacije i gubici koji opterecuju drzavu i drustvu odmah je politicki usmereno. Smesno, pateticno i zalosno. Drago mi je sto se ispituje, i treba sto imaju da se bune da malo tuzilastvo, policija i mediji ispitaju tako neke nepoznate cinjenice.

SAMO- FER - I - KOREKTNO

pre 10 godina

Najveci problem Srbijagasa je pripajanje, radi socijalnog mira, niza propalih firmi koje su svojim neuspesnim poslovanjem dovele do problema koje danas imamo. Iskreno verujem da ce se planom reformisanja konacno resiti ovaj i slicni problemi. Ono sto se takodje nesme zaboraviti da problem Srbijegasa nije od juce, da je drzava svesno ostvljala problem pod tepih, sada je dogorelo do nokata, tako da se to mora resiti u sto kracem roku. Ministarka energetike Zorana Mihajlovic samo radi svoj posao i niste vise od toga.

slavko peric

pre 10 godina

Mada bi nekima to i odgovaralo, ali vise se jednom mora stati na put gubitasima iz javnog sektora. Ne moze stalno narod preko poreza da nadohnadjuje necije malverzacije.

MLADI SOCIJALISTA

pre 10 godina

nerkadasnji vodja mladih socijalista je blagovremeno od socijalista dobio pocetni kapital da osnuje tv most, posle je ojacao u politickim krugovima, da bi posle 2oo3 ponovo bio jedan od lidera sps.
sto se tice srbijagasa, totalno izopaceno vodi firmu, unazadio je menadzment firme, razdelio firmu na vise desetina organizacionih jedinica, sklonio neposlusnike, koji su protiv njega, bio siroke ruke i sakupljao novci u svoje dzepove i svojih najblizih saradnika istomisljenika. sada se pravda ha je slusao drzavu, vlast i slicno. neka se proveri, ako je bajatovic radio protivzakonito, na stetu jp i drzave, oduzeti mu sve nelegalno steceno i uhapsiti. nema veze , nake se sps ljuti, pa neka i ode iz vlade, nije bajatovic jaci od drzave i pravde.

genije

pre 10 godina

Više od MILIJARDU EVRA gubitka?!?
Koliki su nas to maj**ni vodili i vode?! Zar je moguće da se toliko godina ćuti o ovome?
I treba Brankica da nas upoznaje sa time i ovi što sad tapkaju u mraku ne znajući šta da rade (ne verujem doduše da ima iko ko zna šta da uradi sa time)?
I naravno niko na robiju otići neće...

Dužni i ružni

pre 10 godina

Plaća li Srbijagas i preduzeća koja mu duguju poreze ili se očekuje da im se gleda kroz prste a direktor PU gleda na drugu stranu?

juca

pre 10 godina

Napokon da cujem od Ministarke nesto o njenom resoru. Srbijagas nas vuce u provaliju kao I ostala javna preduzeca. Ako resis Srbijagas imaces moj glas bez obzira sto je struja poskupela I sto si se do sada samo bavila Djilasom.

Stanislava

pre 10 godina

Vecina nas jeste gledala kako i na koji nacin je doslo do formiranja Srbijagasa, kakvi su tokovi novca i sve ostalo. Pod hitno se mora resiti to pitanje, bez daljih odlaganja istog. Podrzavam Zoranu u ovoj inicijativi, da se nadlezni organi pozabave ovom temom.

Nole

pre 10 godina

Razlika je ogromna od štete za cenu gasa do cifre od 1,2 milijarde EUR-a i to skoro 1 milijarda EUR-a. Samo da ne bude kao sa Privrednom bankom i njenim rukovodstvom da se sve samo zataška i smeni Bajatović. INSAJDER je mnogo toga otkrio, a sada treba da nastupi tužilaštvo i policija.

IrinaJ

pre 10 godina

Problem Srbijagasa nije nastao juče već je rezultat lošeg menadžmenta. Bajatović pre svega mora da podnese bar neku odgovornost zbog toga. Prosto je neverovatno da preduzeće takve delatnosti poput Srbjagasa ima toliko velike gubitke.

Natalija54

pre 10 godina

Ministarka se pita gde je preostali deo novca. Neka se nadlezni organi istrage pobrinu za to. Skoro procitah tekst u "e-novine" o izvesnoj Ivani Petrovic, funkcionerki SPS-a i direktorki marketinga u Srbijagas-u kako je za kratko vreme profitirala. Sta ces, tako to oni, umeju, skolovani kadar SPS-a.

Dario P.

pre 10 godina

Prosto mi nije jasno zbog čega je Bajatović još uvek direktor Srbijagasa ??? Kada će političari u SRbiji posle afera biti smenjivani???

Astor

pre 10 godina

Čitajte suštinu i cilj kampanje "Srbijagas": ovim se zadaje završni udarac gospodinu Dačiću. Naterali su ga da se odrekne Obradovića i Mrkonjića, sada niz potok pusta Bajatovića. Pametno radi Vučić. Skloniće Dačića sa političke scene tako što će ga ustvari skloniti njegovi iz SPS-a. Penzioneri i Palma idu tamo ko da više. Gotova stvar i definitivan nestanak SPS sa političke scene.

Boško Dimitrijević

pre 10 godina

Gospodin Bajatović je odavno trebao da bude na informativnom razgovoru. SPS gubi kredibilitet zbog ovakvih ljudi. Političarima koji naprave krivično delo treba automatski oduzimati politički imunitet. Zakon za sve treba da bude isti. Mislim da će i ovakvi slučajevi biti regulisani u skrije vreme.

LIMU N

pre 10 godina

ma kakvi licni sukobi,to je medijska prica.Srbija gas je propao delecei velike plate,trosenje novca na reprezentaciju i ne vadeci se iz sluzbenih automobila po 24 sata!

Iza Brda

pre 10 godina

Ministarka je ovim poručila dve stvari:
1. Da nije u stanju da vodi i kontroliše resor koji joj je dodeljen, i da nema ingerencije nad jedinicom koja je formacijski "ispod nje"
2. Da strani intersi i ljudi koji nisu rezidenti ove zemlje biraju postavljaju i čuvaju "svoje" ljude na strateška mesta u državnoj upravi, što je glavna odlika da jedna država dobije prefiks "banana".
Da li je ova žena, koja se izdaje za ministra, ovo nesmotreno izjavila, ili sa namerom da alarmira javnost i pokrene neki proces, ostaće tajna samo njoj znana.
U svakom slučaju, od danas su stvari kristalno jasne.

Pedja

pre 10 godina

"Od ukupnog gubitka u iznosu od 1,2 milijarde evra, oko 250 do 280 miliona evra bilo je zbog tog dispariteta iz prethodnog perioda. Pitanje je šta je sa ostalim delom gubitka"

Brankica Stankovic i ekipa : Insajdera" su vam lepo rekli sta je sa " ostalim delom gubitka".
Ako ministarka nije gledala " Insajder" koji je uradio posao umesto nje savetujem joj da ga pogleda.
A kladio bih se da ga je ipak gledala.

p.s. Pored druga Bajatovica mene licno je najvise dojmila gospodja Hadzibabic iz Агенција за енергетику Републике Србије koja me je osvojila svojim apsolutnim neznanjem i neinteresovanjem za svoj posao. Tako nesto odavno nisam video.
Usput voleo bih da szanam i kolika je njena plata odnosno kolko je placaju poreski obveznici ove zemlje izmedju kojih sam i ja?

Srbin 100%

pre 10 godina

Srbijagas je za kratko vreme od jednog od najuspesnijih preduzeca postao gubitas sa ogromnim dugom,zato je neophodno uraditi reviziju poslovanja i utvrditi Bajatovicevu odgovornost za los finansijski rezultat

slobo

pre 10 godina

pa ovi mirniji tonovi samo pokazuju da je neko a zna se ko upozorio ministarku da malo prikoči sa Srbijagasom jer ako se ide do kraja svašta može da se izrodi

aki

pre 10 godina

ministarko,kako mnogo toga kases kad je rec o promociji tvoje stranke o
problemima opozicionih lidera etc.ali kada se radi o konkretim problemima
iz tvog resora onda kao kisa oko.....

nina

pre 10 godina

gospodja ublazava stav,ocigledno je na to upozorio firer(vucic) ,on ionako ne sme da dira kriminalce(narocito narko bosove) pa ni tog bandita bajatovica! ne sme on na dacica ocigledno bi taj imao mnogo toga da kaze o vucicu odnosno o zajednickim dilovima sa bananom. istim tim ucenama je i ostao na mestu ministra policije i kobajagi premijera.

Djoshica

pre 10 godina

Uvedeno je, jedno, jedino, nikad viđeno, i teorijski, i praktično, ne razmatrano pravilo: Sami predlažemo rešenja, za probleme koje pravimo. Genijalno. Što više problema-više rešenja. Do duše, tu se praksa, i teorija razdvaja... Praktično (u prezentu),se prave problemi, a teorijski(u futuru), se predlažu rešenja. A za sve posledice, okriviljuje se prošla vlast. Tako, imamo štrajkove, koji su protivu loših rezultata prošle vlasti, a istovremeno demonstriraju zadovoljstvo, sadašnjom vlašću... Koja rešava pomenute, tekuće probleme... U buduće. Bravo!

pametan

pre 10 godina

Baja kao narodni poslanik glasao za izbor vlade i Zoranu, kao clanicu iste, a ona na vladi glasala za njegovo imenovanje na mesto direktora SG?!? Znaci, sve je moglo da bude drugacije, nego sto je sad. Cabar!!!

dobro jutro,Zorana

pre 10 godina

Problemi Srbijagasa veci od nas?Da li je moguce,Zorana?Pa zar TVOJ NAJVECI PROBLEM NIJE DJILAS,ili si se vratila u realnost i pokusavas da radis ono za sta dobijas novac iz budzeta?Kako sada lepo slazete kockice mozaika,pa polako uklapate i SPS i Bajatovica.Imate vi koristi od Beka,priznajte.

Drug Crni

pre 10 godina

Petrohemija duguje Srbijagasu 150 miliona eura, Galenika 11 miliona eura. Ko zna ko sve i koliko jos njih duguje toj kompaniji i pitanje je da li bi uopste bili u minusu da se bar deo dugova naplati. A svedoci smo da je samo premijer smeo da objavi i to samo Petrohemijin dug. Mene zanima da li ce i ova ministarka da cuva glasove rasparcavanjem i prodajom za male pare drzavnih preduzeca ili ce objaviti ko sve duguje i koliko i naplatiti te dugove. Pa onda nece imati razloga da napada mozda uspesna preduzeca, samo opterecena trenutno ocuvanjem socijalnog mira.

Helios

pre 10 godina

Nekontrolisano trošenje novca i loše poslovanje je sinonim za Srbijagas. Nadležni organi moraju ispitati kako je došlo do ogromnih gubitaka u ovoj kompaniji.

vk

pre 10 godina

Treba staviti Srbijagas pod kontrolu raznih interesnih grupa iz USA i EU, kao i sabotirati projekat Juzni tok (koji smo vec preskupo platili). Nista licno, just business as usual.

jeca

pre 10 godina

nije to problem njih ili vas,u pitanju je kriminal,i dokle god je bajatovic na slobodi znacice da ste svi umesani u kriminalne radnje,stoje uostalom ocigledno i svakim danom sve ociglednije,banana,saric,veliki trnoci i .............!

vk

pre 10 godina

Treba staviti Srbijagas pod kontrolu raznih interesnih grupa iz USA i EU, kao i sabotirati projekat Juzni tok (koji smo vec preskupo platili). Nista licno, just business as usual.

Iza Brda

pre 10 godina

Ministarka je ovim poručila dve stvari:
1. Da nije u stanju da vodi i kontroliše resor koji joj je dodeljen, i da nema ingerencije nad jedinicom koja je formacijski "ispod nje"
2. Da strani intersi i ljudi koji nisu rezidenti ove zemlje biraju postavljaju i čuvaju "svoje" ljude na strateška mesta u državnoj upravi, što je glavna odlika da jedna država dobije prefiks "banana".
Da li je ova žena, koja se izdaje za ministra, ovo nesmotreno izjavila, ili sa namerom da alarmira javnost i pokrene neki proces, ostaće tajna samo njoj znana.
U svakom slučaju, od danas su stvari kristalno jasne.

Djoshica

pre 10 godina

Uvedeno je, jedno, jedino, nikad viđeno, i teorijski, i praktično, ne razmatrano pravilo: Sami predlažemo rešenja, za probleme koje pravimo. Genijalno. Što više problema-više rešenja. Do duše, tu se praksa, i teorija razdvaja... Praktično (u prezentu),se prave problemi, a teorijski(u futuru), se predlažu rešenja. A za sve posledice, okriviljuje se prošla vlast. Tako, imamo štrajkove, koji su protivu loših rezultata prošle vlasti, a istovremeno demonstriraju zadovoljstvo, sadašnjom vlašću... Koja rešava pomenute, tekuće probleme... U buduće. Bravo!

dobro jutro,Zorana

pre 10 godina

Problemi Srbijagasa veci od nas?Da li je moguce,Zorana?Pa zar TVOJ NAJVECI PROBLEM NIJE DJILAS,ili si se vratila u realnost i pokusavas da radis ono za sta dobijas novac iz budzeta?Kako sada lepo slazete kockice mozaika,pa polako uklapate i SPS i Bajatovica.Imate vi koristi od Beka,priznajte.

slobo

pre 10 godina

pa ovi mirniji tonovi samo pokazuju da je neko a zna se ko upozorio ministarku da malo prikoči sa Srbijagasom jer ako se ide do kraja svašta može da se izrodi

Drug Crni

pre 10 godina

Petrohemija duguje Srbijagasu 150 miliona eura, Galenika 11 miliona eura. Ko zna ko sve i koliko jos njih duguje toj kompaniji i pitanje je da li bi uopste bili u minusu da se bar deo dugova naplati. A svedoci smo da je samo premijer smeo da objavi i to samo Petrohemijin dug. Mene zanima da li ce i ova ministarka da cuva glasove rasparcavanjem i prodajom za male pare drzavnih preduzeca ili ce objaviti ko sve duguje i koliko i naplatiti te dugove. Pa onda nece imati razloga da napada mozda uspesna preduzeca, samo opterecena trenutno ocuvanjem socijalnog mira.

aki

pre 10 godina

ministarko,kako mnogo toga kases kad je rec o promociji tvoje stranke o
problemima opozicionih lidera etc.ali kada se radi o konkretim problemima
iz tvog resora onda kao kisa oko.....

pametan

pre 10 godina

Baja kao narodni poslanik glasao za izbor vlade i Zoranu, kao clanicu iste, a ona na vladi glasala za njegovo imenovanje na mesto direktora SG?!? Znaci, sve je moglo da bude drugacije, nego sto je sad. Cabar!!!

Pedja

pre 10 godina

"Od ukupnog gubitka u iznosu od 1,2 milijarde evra, oko 250 do 280 miliona evra bilo je zbog tog dispariteta iz prethodnog perioda. Pitanje je šta je sa ostalim delom gubitka"

Brankica Stankovic i ekipa : Insajdera" su vam lepo rekli sta je sa " ostalim delom gubitka".
Ako ministarka nije gledala " Insajder" koji je uradio posao umesto nje savetujem joj da ga pogleda.
A kladio bih se da ga je ipak gledala.

p.s. Pored druga Bajatovica mene licno je najvise dojmila gospodja Hadzibabic iz Агенција за енергетику Републике Србије koja me je osvojila svojim apsolutnim neznanjem i neinteresovanjem za svoj posao. Tako nesto odavno nisam video.
Usput voleo bih da szanam i kolika je njena plata odnosno kolko je placaju poreski obveznici ove zemlje izmedju kojih sam i ja?

Helios

pre 10 godina

Nekontrolisano trošenje novca i loše poslovanje je sinonim za Srbijagas. Nadležni organi moraju ispitati kako je došlo do ogromnih gubitaka u ovoj kompaniji.

nina

pre 10 godina

gospodja ublazava stav,ocigledno je na to upozorio firer(vucic) ,on ionako ne sme da dira kriminalce(narocito narko bosove) pa ni tog bandita bajatovica! ne sme on na dacica ocigledno bi taj imao mnogo toga da kaze o vucicu odnosno o zajednickim dilovima sa bananom. istim tim ucenama je i ostao na mestu ministra policije i kobajagi premijera.

jeca

pre 10 godina

nije to problem njih ili vas,u pitanju je kriminal,i dokle god je bajatovic na slobodi znacice da ste svi umesani u kriminalne radnje,stoje uostalom ocigledno i svakim danom sve ociglednije,banana,saric,veliki trnoci i .............!

Stanislava

pre 10 godina

Vecina nas jeste gledala kako i na koji nacin je doslo do formiranja Srbijagasa, kakvi su tokovi novca i sve ostalo. Pod hitno se mora resiti to pitanje, bez daljih odlaganja istog. Podrzavam Zoranu u ovoj inicijativi, da se nadlezni organi pozabave ovom temom.

SAMO- FER - I - KOREKTNO

pre 10 godina

Najveci problem Srbijagasa je pripajanje, radi socijalnog mira, niza propalih firmi koje su svojim neuspesnim poslovanjem dovele do problema koje danas imamo. Iskreno verujem da ce se planom reformisanja konacno resiti ovaj i slicni problemi. Ono sto se takodje nesme zaboraviti da problem Srbijegasa nije od juce, da je drzava svesno ostvljala problem pod tepih, sada je dogorelo do nokata, tako da se to mora resiti u sto kracem roku. Ministarka energetike Zorana Mihajlovic samo radi svoj posao i niste vise od toga.

juca

pre 10 godina

Napokon da cujem od Ministarke nesto o njenom resoru. Srbijagas nas vuce u provaliju kao I ostala javna preduzeca. Ako resis Srbijagas imaces moj glas bez obzira sto je struja poskupela I sto si se do sada samo bavila Djilasom.

Dužni i ružni

pre 10 godina

Plaća li Srbijagas i preduzeća koja mu duguju poreze ili se očekuje da im se gleda kroz prste a direktor PU gleda na drugu stranu?

genije

pre 10 godina

Više od MILIJARDU EVRA gubitka?!?
Koliki su nas to maj**ni vodili i vode?! Zar je moguće da se toliko godina ćuti o ovome?
I treba Brankica da nas upoznaje sa time i ovi što sad tapkaju u mraku ne znajući šta da rade (ne verujem doduše da ima iko ko zna šta da uradi sa time)?
I naravno niko na robiju otići neće...

slavko peric

pre 10 godina

Mada bi nekima to i odgovaralo, ali vise se jednom mora stati na put gubitasima iz javnog sektora. Ne moze stalno narod preko poreza da nadohnadjuje necije malverzacije.

Nole

pre 10 godina

Razlika je ogromna od štete za cenu gasa do cifre od 1,2 milijarde EUR-a i to skoro 1 milijarda EUR-a. Samo da ne bude kao sa Privrednom bankom i njenim rukovodstvom da se sve samo zataška i smeni Bajatović. INSAJDER je mnogo toga otkrio, a sada treba da nastupi tužilaštvo i policija.

Astor

pre 10 godina

Čitajte suštinu i cilj kampanje "Srbijagas": ovim se zadaje završni udarac gospodinu Dačiću. Naterali su ga da se odrekne Obradovića i Mrkonjića, sada niz potok pusta Bajatovića. Pametno radi Vučić. Skloniće Dačića sa političke scene tako što će ga ustvari skloniti njegovi iz SPS-a. Penzioneri i Palma idu tamo ko da više. Gotova stvar i definitivan nestanak SPS sa političke scene.

Srbin 100%

pre 10 godina

Srbijagas je za kratko vreme od jednog od najuspesnijih preduzeca postao gubitas sa ogromnim dugom,zato je neophodno uraditi reviziju poslovanja i utvrditi Bajatovicevu odgovornost za los finansijski rezultat

Tahoe

pre 10 godina

Koliko su ove price stare, to je neverovatno... otprilike od kada postoji Insajder. Cim se otkriju malverzacije i gubici koji opterecuju drzavu i drustvu odmah je politicki usmereno. Smesno, pateticno i zalosno. Drago mi je sto se ispituje, i treba sto imaju da se bune da malo tuzilastvo, policija i mediji ispitaju tako neke nepoznate cinjenice.

IrinaJ

pre 10 godina

Problem Srbijagasa nije nastao juče već je rezultat lošeg menadžmenta. Bajatović pre svega mora da podnese bar neku odgovornost zbog toga. Prosto je neverovatno da preduzeće takve delatnosti poput Srbjagasa ima toliko velike gubitke.

MLADI SOCIJALISTA

pre 10 godina

nerkadasnji vodja mladih socijalista je blagovremeno od socijalista dobio pocetni kapital da osnuje tv most, posle je ojacao u politickim krugovima, da bi posle 2oo3 ponovo bio jedan od lidera sps.
sto se tice srbijagasa, totalno izopaceno vodi firmu, unazadio je menadzment firme, razdelio firmu na vise desetina organizacionih jedinica, sklonio neposlusnike, koji su protiv njega, bio siroke ruke i sakupljao novci u svoje dzepove i svojih najblizih saradnika istomisljenika. sada se pravda ha je slusao drzavu, vlast i slicno. neka se proveri, ako je bajatovic radio protivzakonito, na stetu jp i drzave, oduzeti mu sve nelegalno steceno i uhapsiti. nema veze , nake se sps ljuti, pa neka i ode iz vlade, nije bajatovic jaci od drzave i pravde.

Dario P.

pre 10 godina

Prosto mi nije jasno zbog čega je Bajatović još uvek direktor Srbijagasa ??? Kada će političari u SRbiji posle afera biti smenjivani???

petraa

pre 10 godina

"Od ukupnog gubitka u iznosu od 1,2 milijarde evra, oko 250 do 280 miliona evra bilo je zbog tog dispariteta iz prethodnog perioda. Pitanje je šta je sa ostalim delom gubitka", zapitala je Mihajlović.
A ja kao laik u politici cu dati odgovor. Pa gde bi drugde taj novac nego u privatne dzepove, malo saradnicima, a mnogo vise Bajatovicu. Zato, sto pre pokrenuti pitanje, "Gde je taj novac?" A ne sumnjam da slucaj Srbijagasa nije vec procesuiran.

Natalija54

pre 10 godina

Ministarka se pita gde je preostali deo novca. Neka se nadlezni organi istrage pobrinu za to. Skoro procitah tekst u "e-novine" o izvesnoj Ivani Petrovic, funkcionerki SPS-a i direktorki marketinga u Srbijagas-u kako je za kratko vreme profitirala. Sta ces, tako to oni, umeju, skolovani kadar SPS-a.

Boško Dimitrijević

pre 10 godina

Gospodin Bajatović je odavno trebao da bude na informativnom razgovoru. SPS gubi kredibilitet zbog ovakvih ljudi. Političarima koji naprave krivično delo treba automatski oduzimati politički imunitet. Zakon za sve treba da bude isti. Mislim da će i ovakvi slučajevi biti regulisani u skrije vreme.

LIMU N

pre 10 godina

ma kakvi licni sukobi,to je medijska prica.Srbija gas je propao delecei velike plate,trosenje novca na reprezentaciju i ne vadeci se iz sluzbenih automobila po 24 sata!