Četvrtak, 24.10.2013.

22:21

"Tražim hitno izvinjenje Erdogana"

Premijer Dačić ocenjuje da je izjava turskog premijera Erdogana u Prizrenu nediplomatska, a vicepremijer Vučić "traži hitno javno izvinjenje Ankare".

Izvor: RTS

"Tražim hitno izvinjenje Erdogana" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

344 Komentari

Sortiraj po:

Rusty Ryan

pre 10 godina

Iako je Vučić reagovao ispravno, ne verujem da će se Turska izviniti Srbiji, a na nama je da izvučemo pouku iz ovog incidenta i dobro razmotrimo svoje pozicije u spoljnoj politici. Turska je u istom vojnom savezu sa Grčkom pa su opet ozbiljne provokacije na toj relaciji redovna pojava...

Vinca

pre 10 godina

Boga mi imacemo mi problema sa ovima. Ako ne dobijemo izvinjenje ovo ce biti opomena za nas. Ovo je stvarno sokantna izjava Erdogana.

Iv

pre 10 godina

Njihove ambicije ne prolaze, ciljaju na Balkan , cak to ni ne kriju! Isto kao sto i Austrija i Nemacka drze sapu na Evropi , tako i ovi bi da se rasire po Balkanu opet.

alibaba

pre 10 godina

"Da ti se izvni!!!A kada ces ti meni da se izvinis na izgubljenim godinama,na strahu dok sam gledala sta se radi u Bosni i u isto vreme smisljala kako da pobegnem iz svoje zemlje jer se zbog tebe Gospodine Vucicu nikada nisam osecala svoja na svome.I nemoj sad da dramis i da se pravis da to nisi znao.Predsednik Erdogan je damo rekao nepobitnu istinu da je Turska je za mene i moje zemljake jedina prava domovina.
(svoja u tudjoj zemlji, 25. oktobar 2013 17:35)"

Kada cete vi, i vasi, da se izvinite nama za 500 godina unazadjivanja, i sto zahvaljujuci vama, u srcu evrope, imamo mahale, sokake, hijerarhiju sa "baabom" na celu, sto se izuvamo kad ulazimo u kucu, itd?

svoja u tudjoj zemlji

pre 10 godina

Da ti se izvni!!!A kada ces ti meni da se izvinis na izgubljenim godinama,na strahu dok sam gledala sta se radi u Bosni i u isto vreme smisljala kako da pobegnem iz svoje zemlje jer se zbog tebe Gospodine Vucicu nikada nisam osecala svoja na svome.I nemoj sad da dramis i da se pravis da to nisi znao.Predsednik Erdogan je damo rekao nepobitnu istinu da je Turska je za mene i moje zemljake jedina prava domovina.

Sara81

pre 10 godina

A lepo im je Nikolic rekao kada su bili pregovori o saradnji nasih dveju zemalja, da sve moze sa nama, samo da se ne mesaju u nasu unutrasnju politiku! Al njima ne vredi govoriti.

Midheaven

pre 10 godina

A oni se valjda nadalju da ce na kraju Kosovo pripasti njima. U kojim li oni bajkama zive? Barem nismo jedini koji imamo fantazije prema Kosovu, imaju ih i oni.

bajooo

pre 10 godina

Srbija i zvaničnici moraju zatražiti od turskih zvaničnika objašnjenje ove izjave, mada je sve jasno, Turska hoće destabilizaciju Balkana. Kosovo je bilo, jeste i ostaće srpsko, a Turci nek razmisle o izjavama njihovih zvaničnika.

Deki

pre 10 godina

Realno Turska je opet na Balkanu....a mi mozemo samo da cutimo i slusamo, a za optimiste nek pogledaju na wiki tursku vojnu moc....sve ce im biti jasno

pasa

pre 10 godina

erdoigan je ponistio diplomatsku pristojnost prema srbiji i vucic mu daje priliku da izjavom o pogresnoj intterpretaciji ili gresci opravda sebe i svoj stav, za koji je tvrdio da je na visiko dobrom nivou.
erdogan u turskoj nije omiljen, narod jedva ceka izbora da ga zbaci, a ne treba zaboraviti da je primenio necuvenu silu na ulicama turskih gradova u gusenju pobune protiv njega. takodje, i njegov ratoboran stav protiv sirije i mesanje u njene unutrasnje stvari, kao sto je to ucinio izjavom na srpskom kosovu.
treba mu dati lekciju, jer zbog takvih aspiracija i ponasanja turska ni posle dvadeset godina nije clan eu.

Ilja Irig

pre 10 godina

Šta bi se desilo kada bi Nikolić otišao u Banjaluku i nešto ovako izjavio za Republiku Srpsku? EU i SAD bi istog momenta Nikolića optužili da priziva ratove na Balkanu. Očigledno je da Evropa još ima duple aršine za Srbiju, i trebaće vremena da se to promeni. Nikolić i Vučić su počeli da vraćaju ugled Srbije, ali na ovakve izjave EU ne sme da ostane nema, kao što sigurno ne bi ostala nema kada bi Nikolić u Banjaluci izjavio da je Republika Srpska Srbija.

ljubica

pre 10 godina

Posle svih mogucih Izvinjavamo se , mnogo se izvinjavamo nisam mislila da ce neko traziti izvinjenje za nas Srbe. Reagovao je Vucic na neodmerenu i nediplomatsku izjavu Erdogana. Ali to isto treba da urade i predsednik i premijer.

dalmatinac

pre 10 godina

Zaista ne mogu slijediti logiku vas u Srbiji koje ovo sablažnjava. Pa jel Turska priznala Kosovo kao neovisnu državu? Da, priznala je. Pa što ima Turska nakon toga da se ispričava Srbiji i Srbima za ono što komentira vezano,za njih, drugu susjednu državu?

Whirlpool

pre 10 godina

Smatram da je izvinjenje koje Vucic trazi od premijera Turske na mestu,jer svi znamo kakav je bio ishod KOSOVSKE BITKE,i nema razloga da nas neko na takav nacin omalovazava!

Cvele kralj

pre 10 godina

Ovo bi trebala biti još jedna u nizu provokacija vlasti u Srbiji, kao i samog srpskog naroda, tako da mi nisu jasni oni kojima je ovo normalno što je Erdogan izjavio. Za Vučića je ovo neprihvatljivo, jer on Kosovo smatra kao deo teritorije Srbije, a ne kao nepoštovanje islamske vere i želi da ovakve izjave Erdogana naiđu na osudu međunarodne zajednice koje treba da uvide da se od Kosova nije odustalo i da na njemu žive i Srbi.

Сарказам

pre 10 godina

Доста се извињавао Тадић другима, да мало међународна заједница увиди да не треба само Србија да се извињава! Ова изјава Вучића није непоштовање исламске вере већ одбрана територије на којој живе и Срби, а то је Косово.

vilajet...

pre 10 godina

Erdogan Velicanstveni,narode deli na muslimanske i one druge ili nevernike,kako su u vreme Osmanlija govorili za one koji nisu muslimani!Sta znaci reci da je zbog muslimanske brace,Kosovo tursko..Jeste ali malo sutra!Da li to Erdogan nas sve zajedno vraca u tamne vilajete proslosti,gde smo se do istrebljenja borili ali na verskoj osnovi...Da li on to hoca da kaze,da se svet deli na muslimane i sve druge..Kako je moguce da on to izjavi na teritoriji koja je pred izbore i koja se upravo opredeljuje ka mirnom sazivotu naroda razlicite vere,koji tamo zive!Da li je on to hteo da zaplasi Srbe na Kosovu i tako pomogne Pristini,da sprovede neke svoje ideje...Sta je to nego prizivanje nepostovanja tudje zemlje i drugog naroda na toj teritoriji..Zelimo da se UN,izjasne cija je to zvanicno danas zemlja...Da se ne bi ovakve neprijatne situacije dogadjale vise! EU i Amerika bi trebalo da se ograde od ove Erdoganove izjave i uskrate mu podrsku u ovom njegovom nadasve neprijateljskom stavu,ma kako ga on naknadno objasnjavao!Vreme Osmanlija je daleka proslost i pomislili smo da smo konacno sa Turskom uspostavili korektne i prijateljske odnose.Tretirajuci je danas kao jednom modernom i demokratskom zemljom!.Nismo ni ocekivali da nas zovu bracom ali posle 500 godina cekanja na bolje odnose,bar prijateljima! Kad ono...nista od toga!Retrogradne snage na celu sa Erdoganom to zele da poniste i tako sa jednom recenicom,nas vrate u tamne vilajete nase proslosti!

E, da vidim sta cemo sad

pre 10 godina

Drago mi je samo da se ovako nesto deslilo na vreme. Ako nam je to od pomoci, posto da se razumemo imamo celu Evropu protiv sebe koja je cela nama iza ledja godinama unazad zajedno sa Amerikom pripremala Turskoj teren. E, da vidim sta cemo sad, jer Evropa nam nece pomoci, oni se i slazu sa tom Turskom idejom.

demograf

pre 10 godina

@Ne vidim nista sporno u izjavi Erdogana, koji je bio u prijateljskoj poseti drzavi koju je njegova zemlja priznala. To nema nikakve veze sa Srbijom.
(marko, nis, 25. oktobar 2013 09:08)

Samo polako, Markec. Eto njih jos malo i kod tebe u Nisu, pa ces da okrenes plocu. Ili to mozda nece imati veze sa Srbijom, posto Nis tada nece biti Srbija?

Neca

pre 10 godina

Ne treba nam oživljavanje sukoba iz daleke prošlosti. Posle ovakve nesmotrenost turskog premijera najmanje što očekujemo je izvinjenje...

veoma obavesteni

pre 10 godina

To je ucinak ove politike. Nikolic menja ambasadora u Turskoj zbog bezazlene kritike turskih politicara. Nikolic putuje u Tursku i peva im "Namen" o prijateljstvu i zove ih da investiraju u Srbiju, a oni su naravno vec u Sandzak i tamo narod vec usklice kad Turska u kosarci pobedi Srbiju. Vucic nam dovodi Arape u Vojvodinu, Dacic peva "Miljacku" u Sarajevu. Nisam ni slucajno onaj koji mrzi ili ne trpi muslimane ili takodje Albance. Zivim u Nemackoj decenijama i nikada nisam svoju decu odgajao u duhu nacionalista ili da ne trpe narod druge vere ili drzavnosti, ali sam im uvek govorio da procene sami sa kime se druze. Moj sin u detinjstvu je imao mnogo prijatelja, Turaka. U vreme njegovog puberteta cesto mi je govorio o tim drugarima, vecina njih, je pokusavala da ga ubedi kako je muslimanska vera najcistija i najpravednija. Samo sam mu stavio do znanja da neko ko u njegovom prisustvu i licno njemu tako prica, je ekstreman i taj mu nikada ne moze biti iskreni prijatelj. Malo sam i ponosan ne samo na mog sina vec i na mene da sam uspeo da mu u detinjstvu dam pravu smernicu. I sada ima, ali daleko manje prijatelja Turaka. Oni koji su shvatili objasnjenja mog sina i njegov cvrsti mentalitet su i dalje njegovi prijatelji. Medju mnogobrojne prijatelje, Nemaca, tako nesto nije bilo. Mislim u ovom trenutku da Erdoganu, cija je agresivna i polarizirana politika i u Nemackoj poznata, "proces" priznavanja nezavisnosti Kosova prilicno sporo "napreduje" i ovim pokusava da svojim osmanskim iperijalistickim duhom zapalili masu, ne samo na Kosovu vec i u Bujanovcu, Presevu, Medvedji i ponajvise u Sandzaku. Kosovo nije narod Srbije izgubio vec politicari slicni ovom Erdoganu koji su krajem devetnaestog veka zapalili tlo bivse Jugoslavije.

Ne volim dramaturgiju, ali tako je

pre 10 godina

Ovo nije samo skandalozno, i gore je od toga. To je otvorena pretnja! Da ne kazem huskanje ratnog scenarija.

samo vas gledam

pre 10 godina

ma manite se politike i navalite da pravite decu. vratite obavezno sluzenje vojnog roka s oruzjem ili cemo uskoro nestati kao narod

Pedja

pre 10 godina

Ne zaboravite , Turska je , istorijski gledano . do nedavno bila velika evropska sila . velika imperija. Jedno vreme je , uz Englesku , bila najjaca drzava u Evropi i pametnm politikom , uclanjenjem u Nato pakt, to ce opet postati. Nisu Turci nama krivi sto smo glupi , nepismeni i zaostali. Kao narod , imali smo dovoljno vremena da se osvestimo , da srusimo komunizam koji i danas , preobucen , hara , da pristupimo Natu , da se jednom zauvek oslobodimo zlikovacke crveno crne boje i da se prikljucimo SLOBODNIM I JAKIM. Ali nece se desiti.. Mi ustvari srljamo prema gorem ne prema boljem... ja se bar nadam da ce Vojvodina biti postedjena i postati slobodna.

Vasilije

pre 10 godina

Predsedniče i potpredsedniče vlade,
Zaustavite pljačku Srpskih šuma i eto vam novac za budžet. Eto vam novac da naoružate Srbiju, jer ako to ne učinite zalud su vam ekonomske reforme. Novi Balkanski rat je na pomolu a Srbija neće moći ni da odbrani svoje teritorije a kamoli da povrati oteto. Nadam se da ovo nećete shvatiti kao kritiku već za neke smesan a za one ozbiljne i koi misle dobro ovoj zemlji dobar savet. Ako ne znate kako i koliko se pljačkaju srpske šume vasim službama sam uvek na raspolaganju.

Jole

pre 10 godina

Znaju oni dobro ali navika je jaca od diplomatije. Mozda je ovo mamac za Tursku i slicne alavce zbog kojih za koju godinu moze i da se ratuje?

Nina 555

pre 10 godina

Erdogan se ponasa kao slon u staklarskom izlogu i u svojoj zemlji gde je doziveo otpor i proteste gradjana zbog svoje arogancije i krutog ponasanja a sve je to propratila negativna reakcija iz sveta. Zato me i ne cudi da je izjavio ovo jer covek ocigledno nema ni takta meru ni kulturu govora. Nadam se da ce imati bar dovoljno pameti da se izvini

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@vidite vise komentara ima na erdoganovu izjavu nego na ubistva,silovanja,pljacke,jadnog i bednog zivota,siromastva itd sto se desavaju u srbijicu...vidite gradjani da vas mediji i politicari udaraju u zdrav mozak da bi vam skrenuli pamet na izjavu erdogana da bi zataskali probleme koje se desavaju u srbiji.....izjava erdogana ti je jedna dlaka na celoj glavi ....sta zaoravo znaci ako neko nezna da kapira....na celu glavu su veliki problemi a vi komentarisete najmanji problem a velike i krupne probleme ne komentarisete....bolestan ste vi narod a i mediji su najvise bolesni....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (adje, 25. oktobar 2013 09:42)

Aj' sto smo mi bolesni, neg' sto ti tako nepismen jos i vrijedjas....

bez uzbudjenja

pre 10 godina

Covek je pun sebe, bahat, nevaspitan i ne znam cemu toliko uzbudjenje naroda.
Tuzno je sto se niko ne uzbudjuje na slicne izjave nasih politicara, a skandaloznije su od ove milion puta i nazalost svakodnevne.
Ko je Vucic da ON TRAZI !!!!!!
O izjavama trenutnog nam Predsednika izlisan je svaki komentar.

Deratizacija

pre 10 godina

Šta je tu sporno kod Erdogana! Po ovim komentarima ovaj Turčin ima veću podršku u Srbiji nego u Turskoj. Edrogan garantovano dobija sledeće izbore u Srbistanu.

Sofija

pre 10 godina

Odem na turske sajtove da vidim ima li reakcije na našu protesnu izjavu,kad tamo-ništa,ignorišu skoro svi šta smo izjavili,a tamo gde se pojavila Vučićeva i Dačićeva izjava-komentari čitalaca u stilu da smo bezobrazni,da je Sandzak bosanski a Bosna i Sandzak otomansko carstvo!!!Ludilo!!!
Turci nam nikad nisu bili prijatelji i ne treba im dozvoliti dolazak na naše tržište!
A o Erdoganu šta reći-čovek je bio u zatvoru zbog islamističkih shvatanja i raspirivanja verske mržnje!
Neka vlast protera turskog ambasadora!

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

ova izjava erdogana moze se tumaciti i kao jasan signal da turcima smeta srpska kontrola na balkanu.gledao sam jednu jako iteresantnu emisiju o makedoniji i o njihovom ratu sa albancima,gde jedan intelektualac,albanac u skoplju kaze" srbija kontrolise 4 drzave u regionu a to su kosovo bosna makedonija crna gora ,nije to ona kontrola kao pre ali je jedna vrsta "tihe kontrole" gde srbin pomoc crkve i nevladinih organizacija kroji sudbinu tih drzava..srbi su duboko u svakodnevnom sistemu tih drzava"nije ova izjava erdogana iznenadnjene to je samo neka vrsta "potvrde" da islam dominira ..sto i nije bas slucaj.albanski profesor ima pravo ,ima pravo na paranoju samo mi srbi ne vidimo neke stvari.nasa politika u okruzenju radi povremeno odlican posao sa tom tihom diplomatijom,proterati srba do zadnjeg je i dalje cilj tih zemalja u regionu jer oni srbe smatraju kao na primer jevreje koji pametno obavljaju njihov posao..za mene je to kompliment i jasna slika da "ne prijatelj " se oseca ugrozenim.

pozz

master

pre 10 godina

Za sve države koje su priznale Kosovo ono nema nikakve veze sa Srbijom. Samim tim samo Kosovo bi trebalo da se ljuti na ovakvu izjavu.
Naravno da se niko neće izviniti zbog ovoga, jer kako da se izvinite jednoj državi za izjavu koju ste dali o drugoj državi?

Nina

pre 10 godina

Teško da je ovaj čovek uopšte svestan težine svojih izgovorenih reči i opravdanog zaprepašćenja Srbije koje su one proizvele. tako nešto je nedopustivo za jednog diplomatu...

Срби небески народ

pre 10 godina

е да имамо више вучића не би смели да нам писне нико и да причају разне глупости, треба да клонирамо вучића у 10, 20 примерака и били би неуништиви :)

BokiM

pre 10 godina

Traži hitno izvinjenje nakon 3 dana, kakav gubitnik. Tako će da funkcioniše i kancelarija za brze odgovore? Jedino SNS botovi reaguju posle nekoliko milisekundi, za sve ostalo ste beskorisni.

Radojko

pre 10 godina

Na ovu provokaciju ne treba nasesti. Ima većih sila od Srbije kojima obnavljanje turske ekspanzije u Evropi ne odgovara. Pustimo njih da se rvu sa osmanskim pretenzijama. Mi treba sa svima da imamo dobre odnose i da ih koristimo za svoju ekonomsku korist. Da barem jednom budemo pametni.

neko

pre 10 godina

Alo ljudi, pa ne treba mi ovako nejaki da iniciramo bilo kakav sukob sa bilo kim, a kamoli sa ponovo mocnom Turskom.

Da je ovo presedan svake vrste - jeste. Da treba koristiti diplomatska sredstva - treba. Ali zaustavljati kamione i slicno. Mislim da bismo mogli da izazovemo na kraju i mnogo vecu reakciju, a to bi nas potpuno unistilo kao narod.

Sta treba da radimo? Pa isto sto su radili Turci decenijama. Da cutimo, razvijamo se(ajde da pocnemo da se razvijamo napokon) i da radjamo decu, jer ako narod izumre, pregazice nas kao plitak potok. Mirnim putem ili nekako drugacije. Nije to ni bitno.

Svake godine se broj ljudi u Srbiji smanjuje za 20-30 hiljada.

Imamo ucmalu elitu, potkupljivu i neinteligentnu.
Mnogi pametni ljudi i dalje beze iz zemlje.

Dakle, prvo se okrenimo sebi, nemamo snage da sada reagujemo na sirenje Turske po Balkanu.

Cak i da Kosovo, Albanija, Bosna udju u nekakvu Tursku Uniju ili nesto slicno, mi ne mozemo to da sprecimo. Mozemo samo da jacamo kao zemlja i da probamo da pristupimo EU. Kao sto su uspele Bugarska i Grcka. Bugari u sustini igraju najpametnije. Ne zive previse dobro, ali se ne zaduzuju previse. Grcka je pala na tom ispitu. Naravno da bi Turskoj odgovaralo da Grci napuste EU, ali Grci zato moraju biti pametni.

Ne smemo SADA nikako da udjemo u bilo kakav sukob, jer nemamo NIKAKVE sanse.

E svašta

pre 10 godina

.....kao sto radi sa Makedonijom ako ne otstupi deo teritorije oko jonskog mora....
(gosev, 25. oktobar 2013 10:03)

Sve sve al' otkud Makedoniji teritorija "oko" Jonskog mora koje mora da se "odrekne" u korist Grčke ??? Od kad je Makedonija primorska Država ???

Ljubivoje I

pre 10 godina

Erdoganu vi nista necete moci. Za mnoge nase gradjane bi bilo bolje da uradite ono sto mozete. Da sprecite pir komunista na Dedinju i da dokazete da Srbija stvarno zeli demokratiju i Evropu.

Turska krv/ srpsko srce

pre 10 godina

Dragi moji Srbi, za vreme protesta protiv Erdoana u Istanbulu, Ankari, Izmiru, Antaliji i drugim velikim gradovima, srpski mediji su bili suzdrzani a zvanicnici cu cutali. To je zato jer Erdoan finansira SVE vlade na Balkanu i njihove politicare. Ne ocekujte izvinjenje. Pre samarcinu.

Stivi G LFC

pre 10 godina

Vecina vaas se izlupala, samo si ti Miloshe rekao pravu stvar. Doneti deklaraciju o genocidu na Jermenima, povuci ambasadora iz Ankare i podrzati Kurde.

hogar

pre 10 godina

najveci progon(sedamdesetih godina prosslog veka) nad turcima na kosovu,kao i najvecu asimilaciju turaka uccinili su albanci. ali koga sada briga za to kao i za one prolaznike ispred turske ambasade u beogradu koji su rizikovali zzivot zbog turskog ambasadora.

gosev

pre 10 godina

Kao sto neki srpski politicari daju izjave da su Srbija i Grcka 'susedne' zemlje tako i Erdogan moze da kaze da su Turska i Kosovo jedno .Turska zeli Albance sa svoje strane zato sto su okruzeni vec neprijatelkim zemljama oko sebe tu mislim na zblizavanje Grcke Izraela Kipra zbog nalazista plina u mediteranu u okolini Kipra i drugo nalaziste u Jonskom moru oko Krfa i Sarande. Grcka vec radi na tome i ucenjuje Albaniju da ce je blokirati u EU isto kao sto radi sa Makedonijom ako ne otstupi deo teritorije oko jonskog mora. Inace morska granica Grka sa Albanijom nije definirana i oni su tehnicki kao u 'ratu. Cisto geopoliticka izjava Erdogana i pokazivanje da je Turska jedna snazna sila u regionu.

Desanka

pre 10 godina

"Gračanice, da si nam bar jabuka, da te možemo staviti u nedra i zagrejati tako studenu od starosti, da nam bar poljima oko tebe nisu predaka divnih rasejane kosti."

tadija

pre 10 godina

Koliko Kosovo nije srpsko, toliko nije ni Albansko, i dokle god Srbija ne prizna Kosovo, Kosovo neće biti nezavisno, a to, da Srbija prizna Kosovo, se neće dogoditi nikada, pa možda ni tada, i ako želi da reše status Kosova o tome će se još morati pregovarati. Isto kao što Srbija nema kontrolu nad Albanskim delom Kosova, tako ni Albanci nemaju kontrolu nad Severom Kosova, i nikada neće ni imati, jer je policija na Severu Kosova srpska, komandir policije za Sever Kosova je Srbin, sudije koje će suditi Srbima na Severu Kosova su Srbi, a tzv. Vojska Kosova nikada neće moći da kroči na Sever Kosova, što je potvrđeno i nakon postizanja briselskog sporazunma i u američkom senatu.

"Догодине у Цариграду"

pre 10 godina

Покушај Дачића и Вучића да "изваде флеке" ће вероватно бити игнорисан.
Дипломатска игра је другачија, не одвија се онако како изгледа.
Још они ништа нису научили, а Тадић је научио касно, пошто је су представницима Турске допустио да буду посредници у решавању спора "посвађаних" исламских заједница у Србији. Помислили људи да и даље могу да одлучују о свему, али је игра завршена пре помирења две "посвађане" заједнице. Провидно.
А за Ердоганове речи... Не схватају да је то више претња Албанцима, него било коме другом.
Сада ће сви безумни интернет ратници да крену у напад, да се освете за прошлост. И онда ће се поздрављати старим поздравом:

Upozoravao je Drecun

pre 10 godina

Pa sad Turska ima kolonizacijske ciljeve prema celom balkanu i masta da spoji sve zemlje otd turske, kosova, bosne pa i dela grcke. Od kad je drecun pricao o tome na TV-u, a napravio je i dokumentarac na istu temu.

Ana

pre 10 godina

Gospodin vec duze vreme javno izjavljuje kako treba povratiti teritorije koje su nekad bile pod Turskom. Turske serije se koriste za navikavanje ljudi na Turksu kulturu i to je opste poznato u Turskoj. A narod, umesto дa gradi, obrazuje se, napreduje, sedi kod kuce i gleda Turske serije... Svako je kovac svoje sudbine. A kada nas pojedu, pitacemo se zasto nam je takva ''sudbina''

sone

pre 10 godina

Онамо, онамо...да виђу Призрен!
Та то је моје - дома ћу доћ'!
Старина мила тамо ме зове,
ту морам једном оружан поћ'.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Nije Turcin mali Djokica pa da ne zna sta prica sa bi ti trazio izvinjenje .mogao si da mu uzvratis nekom sofisticiranom diplomatski uvijenom uvredom i da zavrsis sa tom pricom diplomatski a ne da se po inerciji uvlacite svima pa i Turcima ne bi li investirali u nekoliko km puta po Sandzaku ili neku dzamiju posto ima jos po neka mesna zajednica gde ih nema.

Stefan

pre 10 godina

Srbija je postala kukavicka drzava sa kukavicama na svom vrhu.
(c_l, 24. oktobar 2013 22:49)

Srbija je bila kukavicka drzava, jer je ovo prvi put da se ovako reaguje na prst u oko koji smo dobili od Turske, a ovo je samo jedan u nizu tokom svih ovih godina...

Marlon

pre 10 godina

Vozimo kola jednosmernom ulicom u suprotnom smeru i gazimo tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; pusimo u liftu i trujemo tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; imamo devastirane bolnice koje bi trebalo da lece tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; muzevi ubijaju zene, a zene muzeve, na ocigled te iste dece koju bi trebalo "vise" da pravimo; nepismeni ucitelji i TV voditelji uce gramatici tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; politicari kradu gde stignu i daju lep primer toj istoj deci koju bi trebalo "vise" da pravimo.
Mozda smo i zasluzili da nestanemo?

neko

pre 10 godina

Лепо је мој деда говорио да Турцима не треба веровати. Једно причају, друго раде...

Beograd

pre 10 godina

Želim da živim sigurno i slobodno sa svojim detetom u Evropskoj Uniji u kojoj granice ne postoje i nacionalnosti su potpuno nebitne! Evropa nema alterantivu i drago mi je što su Vučić i Dačić priznali Kosovo i prihvatli da EVROPA NEMA ALTERNATIVU! Napred građanski Beograde! Ne dozvolimo da Beograd bude talac švercera sa Severa Kosova i Južnog toka, nego zagrlimo braću u Evropi!!!

sone

pre 10 godina

Ovakava izjava je mogla doci i ranije ali nije, nego tek sad posle prodaje Jata Emiratima a znamo da je turska zelela da kupi Jat,pa je tu i propali gasovod Nabuko koji je Turska htela da provede kroz Srbiju do Evrope,mnoge smo im planove pokvarili tako da me ovakva izjava ne cudi.

onako usput

pre 10 godina

>>Dusanovim grado u ostroj noti Turskoj vladi je budalastina jer Turci ne znaju ko je Dusan, niti u Prizrenu postoji cigla od Dusanovog grada

za one koji knjigu nisu videli u skoli ne postoji. Ali za one sa elementrnim stepenom obrazovanja postoji. Npr. Sinan-pasina dzmija u Prizrenu je sagradjena od cigli crkve Sv. Arhandjela grobnog mesta cara Dusana. I dan danas se vide na pojedinim duborezi u kamenu svoje originalne namene. Knjigu u sake.

sandzaklija

pre 10 godina

Jedva cekam da opet dodje u Sandzak da opet grad Novi Pazar ukrasimo turskim i bosnjackim zastavama! Sandzak je otrgnut od Bosne berlinskim kongresom ali krenulo je na bolje ovo juce je dobar znak

Gde zivimo

pre 10 godina

Kurdistan i Srbija bi trebalo da se pobratime jer dele istu sudbinu. Trebalo bi odmah da se proznaju kao samostalna drzava. Isto tako podrzavam deklaraciju o osudi genocida na Jermeni od strane turaka.
To je najmanje sto Srbija moze da ucini. Inace, hegemonisti i imperijalisti ( u Titovo vreme oni su bili na zapadu) al sad su na istoku ne gube vreme. Svaki dan, jedan dan za njih. Rade na svakakve nacine, menjaju demografsku sliku, imaju jeftinu industriju a uortacili su se sa amerima koji imaju svoj interes, i na kraju svi oni dobijaju a mi gubimo..

matori

pre 10 godina

"...vicepremijer Vučić "traži hitno javno izvinjenje Ankare"..."

A ako oni to ne urade, ON će lično ići da im se popi.a ispod prozora!
Ili šta je hteo da kaže mister Prvi?

Milos

pre 10 godina

Neko se pitao sta bi rekao Milos Obrenovic rekao bi: "Efendija ovo te kosta neki milioni evra a i drumovi nam nesto propali pa bi mogli da ih uredite da udobno putujete po vasem carstvu u Evropi " Milos je uvek gledao da izvuce korist.

žsavić

pre 10 godina

Šta ko radi ovi samo traže izvinjenje.
Šta ti je ponosan narod...100 godina traži izvinjenje, niko mu se dosad još nije izvinio, ali ponosan narod ne gubi ni nadu, a tek ponos.
Nego ovo je valjda drugi ili treći krug, jer od Turske su već tražili par puta, a pošto više niko nije ostao da mu nisu tražili počinju novi krug sa Turskom.
Ko sme bre duvredi ovaj ponosan narod, na čelu sa Miloševićem, Šešeljem, Koštunicom, Dačić-Vučić-Nikolićem...sve sami intelektualci, sa diplomama.

Coco Bill

pre 10 godina

Evo vam nove žvake pa sad lepo razmatrajte šta "učiniti" Turcima ?! "Zamislite" Kosovo je prisvojeno od Turske i to posle ovih silnih pregovora sa Albancima !!! Kako je nas lako popaliti Bože dragi.

karapaja

pre 10 godina

Ovaj poziv vise lici na nesto sto je za domacu upotrebu, da eto mi cujemo nase kako teraju nekog na izvinjenje. Vise na to lici, nego li sto ce stvarno potezi nasih podstaci i naterati nekog na izvinjenje.

Turski premijer nije javno vredjao nase politicare, nego drzavu, da je kojim slucajem njih napao znali bi oni kako da odgovore, a ovako vredjali drzavu - PA STA? Jedno protestno pismo resava problem.

Nikola

pre 10 godina

Neko ce napisati "opet Srbi sa teorijama zavere", ali je u poslednje vreme jasno kao dan da se polako obistinjuje plan Bilderbeske grupe, a to je prvo stvaranje jedne vrste Balkanske unije i ponovno vracanje Turske sa svojomk sapom, nad ovim prostorima. Uostalom u jednom od scenarija EU, je stvaranje kategorija drzava u clanstvu, gde bi i po tom scenariju Turska bila "zaduzena" za prostor Balkana.
Mi sami ispadamo smesni, setite se problema u islamskoj zajednici, koji nasa tadasnja vlada nije umela da resi, pa je u pomoc zvala turskog premijera. Sami saljemo takve poruke i posle je neko drugi kriv. Takodje, sve vise se po evropskim krugovima spominje pojam "velike Albanije", sto jasno ukazuje na namere i moguca zarista, ali isto tako koga Zapad smatra za lidera u regionu,a to je Albanija. Ko ne veruje, neka zapise ove reci i za jedno 20 godina ih procita...

Hamburg

pre 10 godina

Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, http://de.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A2yet_Kosovo
Ne mozete vise narod da LAZETE: Dosta.
Poz.

istorija

pre 10 godina

Treba traziti objasnјenje a ne izvinjenje, da li je neko pogledao plаn NATOa da napravi pohod sa Turskom koji se zove PUTEVIMA PREDAKA PO BALKANU turci uce srpski a albanci i ostali srpski i turski to je plan prema tome Srbi budite spremni na novih petsto godina mozda nam bude i bolje posto su Turci sad napredniji od nas.

neka nam se seo svet smeje, zasluzili smo

pre 10 godina

Posto je za za zapad i Tursku Kosovo samostalna drzava, sto i de facto jeste... Jedini koji bi mogao da se zali zapadu su Taci i Albanci! Jel tako, a u to cisto sumnjam?! Sta onda Srbija ima sa time? Ispadamo smesni, po ko koji zna put... Evo Turcima, Nemcima, Amerikancima, Britancima se tresu gace!!

Dositej

pre 10 godina

Zar nas prvi podpredsednik stvarno misli da ce njemu neko za nesto da se zivinjava? Od muslimanskih zemalja moli milostinju, kredite, pomoc... Povredjena sujeta prosjaku? I bogatas da se izvinjava? Hmmm....tesko!

ksenija

pre 10 godina

Meni ta Erdoganova izjava zvuci potpuno bizarno. Jedan covek koji je dugo radio na Kosovu mi je rekao da je broj etnickih Turaka tamo drasticno smanjen - jer Turci nisu mogli da dobiju nikakav posao ako se prethodno ne deklarisu kao Albanci.

osililo se to

pre 10 godina

Pre dvadesetak godina,ako je neko hteo da nase muslimane uvredi,samo mu kaze Turcine! Bili su besni i do bola uvredjeni,a sada su na to ponosni!?
Tako i Turska,islamizuje se,hoce da bude svetska sila,pa i na istok i na
zapad zeli ekspanziju.Ovo je deo tog plana. Pitanje je dokle ce ih USA,pa i
EU pustati. Mi smo sto se ono kaze kolateralna steta. Da smo u EU i NATO
imali bi vece sanse,ovako smo "slobodni za odstrel"!

...

pre 10 godina

Trazim hitno od svih mojih fellow-srba da prestanu da placu zbog ove izjave. Necete valda zbog jedne glupe izjave od jednog glupog coveka da se ljutite i da mrzite turke??? Turci su utsvari jako fini narod. Samo zato njihov premijer nesto kaze ne znaci da svi turci tako misle! Da li svi srbi misle isto kao nas glupi predsednik? Imam puno turskih prijatelja i vecina njih nisu ni culi za Kosovo a jako vole Srbiju.

Tako smo radili i devedesetih.

pre 10 godina

. Povuci ambasadora iz Ankare 2. Doneti deklaraciju o osudi genocida nad Jermenima 3. podrzati zvanicno Kurde
(Milosh, 25. oktobar 2013 08:36)

Da li ste vi ljudi normalni?! Pa turska je sada velesila, a gde smo mi?!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Narod lepo kaže - ne može šut sa rogatim, ali za to treba postupati pametno, jer i Turska ima svoje Kosovo. Erdogan, po izgledu neće dugo, je prolazan a Kosovo i Kurdistan su večni.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Turska hoce na oruk na Balkan ponovo i to na srpske zemlje ili teritorije i to bez pardona?!Tako drsko i provokativno bez imalo srama!Povuci Ambasadora na konstutacije iz Ankare i poslati demars Turskoj za ovu izjavu. Sutra ce Erdogan doci u Rasku pa ce reci isto to sto je rekao u Prizrenu?!Pozvati turskog ambasadora u Ministarstvo spoljnih poslava i predati mu protestnu notu. Dosta se Srbija povijala i precutkivala pred silnicima i agresorima!

strong

pre 10 godina

"Povuci ambasadora iz Ankare 2. Doneti deklaraciju o osudi genocida nad Jermenima 3. podrzati zvanicno Kurde"
(Milosh, 25. oktobar 2013 08:36)
Pri tom doneti hitnu odluku o bombardovanju Turske a na kraju krenuti sa pešadijskim napadom gde bi ti i slični tebi pokazali svu svoju nadljudsku hrabrost.Šalu na stranu ipak mislim da uskoro kreće treći,četvrti ciklus turskih serija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.Da te podsetim ili da te upoznam najpopularnija serija u Srbiji u vreme najveće krize u Srbiji bila je "Sirota mala bogatašica".I da završim u stilu ovih Šešelja i ova dva njegova kuma.Mislim da treba bombardovati Krško...Ubi me ako znam zašto?

Floyd

pre 10 godina

Godinama ste ratovali sa svetom i busali u grudi, kontrirali i dobronamernim pokusajima da se pomogne i zaustavi ludilo. A sve vreme kleli u tradicionalne vrednosti i kao tradicionalni domacini izgubili svoju zemlju. Domacinski nema sta! E sad gledajte kako vam svaka susa se setka po prokletoj avlijici i radi sta hoce i molim vas zacepite jer izgledate jadno i gubitnicki. Pogotovu izgleda jadno kontriranje deklaracijama priznavanja jer govori da nista niste naucili. Umesto da strpljivo se grade saveznici kroz EU pridruzivanje u kojem cete ucvrstiti pozicije pa Turskoj praviti probleme vi se borite protiv EU sa laznom maskom "skeptika" i hrlite u zagrljaj jos gorem "domacinu" nesrecnoj Rusiji. Od izvinjenja nema nista jer se on ni svoim gradjanima nije izvinjavao pa ce vama " domacinima". Tuzni ste.

ljiljanaD

pre 10 godina

Ova izjava je zaista neprimerena i narusava prijateljstvo Srbije i Turske. Sve je obojeno tako da podigne tenziju medju Srbima, ali moramo biti pribrani i dati diplomatski odgovor, a kako ce Zapad i svet reagovati, videcemo.

Biljana.

pre 10 godina

Otkad su Turci nama prijatelji? Otkada Turska radi sa i za Srbiju,5 vekova smo se klali, oni nas malo vise, ostavili su za sobom ljuta neprijateljstva i probleme- izgleda da samo mi zaboravljamo na kojoj su strani prijatelji, mi smo izgleda bespomocno zbunjeni od kad je pocelo postojanje Srba. Ovde pothitno treba da se zauzme stav i da se njega drzi. A ne cim daju neki dinar da ga zgrabimo i zaboravimo pretnju koju nose. Mogu da se trte i lupaju o nekoj toleranciji i demokratiji ali uvek ce islamske zemlje da se drze zajedno i da osvajaju i da se sire kad god se ukaze prilika za to. Bosna, Albanija, Turska- vecita opozicija- religijska, dok se mi brinemo oko tolerancije oni ce da napune Srbiju dzamijama. Pamet u glavu, uvek postoje visi ciljevi.

Marko

pre 10 godina

Dovoljno je da naš ministar inostranih poslova ode u Jerevan i oda poštu Jeremnima stradalim u genocidu, onda će Turska tražiti objašnjenje od nas kao i kada je crnogorski premijer to uradio. Ako baš hoćemo da ih uvredimo onda i zvanično u skupštini doneti deklaraciju kojom se osuđuje genocid nad Jermenima. I na karaju komentarisati kada nasilno sprečavaju proteste Kurda kako Turska ugrožava ljudska prava, oni su nama sve to radili i što se tiče sukoba u BiH i što se tiče Albanaca. To je dovoljno za prekid diplomatskih odnosa. Problem su naravno odnosi sa Azerbejdžanom, lično smatram da ti odnosi traba da se zasnivaju samo na ekonomskom interesu. I naravno naši poturčeni Srbi koji su u tripu da su Turci isto bi se bunili. Ko nije shvatio Turska više ne vodi osvajački rat sa oružijem već sa širenjem svog uticaja. Nemci pokušavaju da spreče to širenje na svojoj teritoriji ali oni su već naselili Nemačku i u budućnosti će se videti njihove prave namere. Mi da smo pametni sa njima teba samo biti distanciran, i ako postoji obostrani ekonomski interes, a ne da Toma daje izjave kako su nam braća. Sada će neko reći siromašni smo treba da ćutimo. Ne treba da ćutimo jer dobro znamo ko su Turci, i popustljivost pred njihovim bezobrazlukom može samo da nas košta u budućnosti, bolje da se zbližavamo sa Nemačkom i Francuskom nego sa Turskom. Mi smo njima veza sa EU jer nam je takav geografski položaj. Neće da nas poštuju nećemo ni mi njih.

dragi

pre 10 godina

Erdogan bi trebalo više da se pozabavi svojom pozicijom u Turskoj vladi, koja je veoma upitna, a ne da daje ovakve besmislene izjave.

Zoran

pre 10 godina

A sto Vozd trazi izvinjenje iz Tel Aviva? Da nije imao neka posla tamo ili je samo gledao Makabi v. Zvezda BG?
Covek je ipak chudo, metafizicar, carobnjak.. sedi u Vladi po 15 sati i onda osvane u Tel Avivu nicim izazvan, osim mladalackim porivom sa severa...
Vrhunski mag/doktor demagogije

peta kolona maršira...

pre 10 godina

Aha kako da ne, Čovek Je baš lud da se VAMA izvinjava .
(Red, 25. oktobar 2013 08:28)
Tipično srpski - štitimo tuđe, pljujemo naše!

e

pre 10 godina

Beograd -- Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi izjavio je da Izrael za sada nije priznao nezavisnost Kosova, uprkos činjenici da je Srbija u UN glasala za Palestinu.
Sad samo uporedite ove dve vesti.

Miroslav

pre 10 godina

Ove malene reakcije namenjene su domaćoj javnosti, od danas do sutra. Nastup u Prizrenu, samo je jedan vidljivi delić spoljne politike Turske u kojoj Erdoganov ekstremizam ima glavnu ulogu. Setite se izjave da je napad na BIH napad na Tursku, da Srbija ne bi imala istoriju da nije Turske, da smo njihova pokrajna, itd. Oni su deklarisani neprijatelji Srbije i Srba. Samo što naši metiljavci nisu u stanju ništa da urade.

Amelie

pre 10 godina

Ovakve izjave su provokativnog karaktera, i u cilju da se Srbi razljute, krenu nemire i/ili bojkotuju izbore- i samim tim pretrpe poraze/osude. Albanici pretenduju veliku Albaniju bar je meni poznato jos od pocetka 2000-ih. Tajip pretenduje osmanlijsko carstvo- ali na bazi islama a ne nacionalnosti- i to je valjda sada i jasno izaslo na svetlo dana. Srbi(ja) treba da se koncentrisu na ove izbore, i preko toga ostvaruju svoja prava, i ne dozvole da nasedaju na ovakve gluposti. Buniti se ok, ali odrzavati dobre odnose je neophodno. Kako i Nemacka osudjuje Ameriku za atak na privatnost najviseg drzavnika, a ipak im na pamet ne pada da prekidaju odnose i/ili ih drasticno pogorsavaju. Politika je za glumce i licemere.
A mi moramo raditi na natalitetu, jer u suprotnom cemo se sami istrebiti, i niko nam nece biti kriv.

visi

pre 10 godina

Kazu da cim je cuo za ovakvu reakciju Srbije Erdogan nije mogao da spava celu noc, i sve vreme je samo mislio kako da se Izvinjava Srbiji. Ko vise slivose jednu Bankrotiranu Drzavu , izuzev Seikova iz Emirata koji za saku Dolara kupuju sta zele gde u Srbiji, i ako se tako nastavi oni ce uskoro biti vlasnici Srbije.

baby blue

pre 10 godina

Каква изјава...Наравно да Србија заслужује извињење. Ипак, мислим да су шансе за добијање истог мале.

Zvonko

pre 10 godina

Jedino oštrom i przom reakcijom države možemo svima staviti do znanja da je Kosovo deo Srbije i sprečiti "apetite" i ostalih zemalja koji bi samo po verskoj sličnosti da svojataju Kosovo.

adje

pre 10 godina

vidite vise komentara ima na erdoganovu izjavu nego na ubistva,silovanja,pljacke,jadnog i bednog zivota,siromastva itd sto se desavaju u srbijicu...vidite gradjani da vas mediji i politicari udaraju u zdrav mozak da bi vam skrenuli pamet na izjavu erdogana da bi zataskali probleme koje se desavaju u srbiji.....izjava erdogana ti je jedna dlaka na celoj glavi ....sta zaoravo znaci ako neko nezna da kapira....na celu glavu su veliki problemi a vi komentarisete najmanji problem a velike i krupne probleme ne komentarisete....bolestan ste vi narod a i mediji su najvise bolesni....

marko, nis

pre 10 godina

Ne vidim nista sporno u izjavi Erdogana, koji je bio u prijateljskoj poseti drzavi koju je njegova zemlja priznala. To nema nikakve veze sa Srbijom.

Gestern

pre 10 godina

Pa do juce ste bili jako ponosni na saradnji sa njima! Sad kada ste guju u nedra svoja legli,tesko da ce te uspeti da je izbacite! A inace,ne zanosite
se idejama da ce se uplasiti,osilili se oni,pretesno im samo u Turskoj pa
guraju prst u oko i Rusima i Amerima,ali i EU! Vidi Syriu,pa ce onda Balkan
na red doci,ovo je jos sondiranje!

nesa

pre 10 godina

Koliko nas narod a i eksperti ne poznaju ovog tipa. Pa on je i u sred Berlina izazivao skandale manipulisuci Turcima u Nemackoj.Jako konfliktna licnost i u svojoj zemlji. Ide mu na ruku jaka Turska ekonomija pa lupa sta hoce.Nemcima se nije izvinio nece sigurno ni Vucicu. Protestna nota Turskoj ambasadi i to je to.Pa Berluskoni je u sred evropskog parlamenta ponudio Nemcu Sulcu ulogu nacistickog cuvara u novom filmu. Sta je Seselj lupao o velikoj Srbiji da ne pominjem. Jel se neko izvinio? Ne talasajte

bez_cenzure

pre 10 godina

Čekam taj dan da vratimo otetu teritoriju! Doći će i taj dan! Promjene ne zavise samo od prilika u svijetu nego i od stavova same države čija je teritorija oteta. Da se Srbija ponaša da joj je teritorija oteta i da prilagodi svoje odnose prema državama koje su priznale tu kvazi tvorevinu na način kako dolikuje jednoj zemlji koja ima svoj stav Albanci i dalje ne bi mogli legalizovati svoju paradržavu a broj država u svijetu koji ih je priznao ne bi prelazio niti 50. Da Srbi manje kradu od sopstvenog naroda i rade za dobrobit i države i cjelokupnog društva Srbija bi imala mnogo bolju poziciju u svijetu i ne bi bila toliko podložna ucjenama.

Mima

pre 10 godina

Ovo ne da je skandalozno nego nemam reci... Sad bi trebalo i mi malo da pokazemo zube, a ne da trazimo da se Turska izvini jer od toga nema nista.

Od tada svima govorim 'Iz Republike Srpske'

pre 10 godina

Slucajno sam na jednoj svecanoj veceri u Beogradu sjedio pored jednog direktora hotela iz Turske. Pita me on odakle sam, ja kazem iz Bosne i Hercegovine. A on meni: 'a pa to je kao da si rekao iz Turske, mi Bosnu smatramo dijelom nase zemlje'. Ja na tren zabezeknut, pa mu odgovorim: 'pa vidi, i pola Bosne smatra da je dio Turske, ali eto, ja dolazim iz one druge polovine Bosne gdje vas smatramo visevjekovnim okupatorima i gdje cete opet moci doci na vlast samo kad nas porazite oruzijem!'. On malo zabezeknut, pa mi kaze:'Al i u tom tvom dijelu Bosne je Sulejman najpopularniji, zar ne?'...

Veljko Nikolic

pre 10 godina

Izjava Erdogana ne samo da je skandalozna i nediplomatska, vec je i sramna, pogotovu u trenutku kad su rane otvorene i mnogo toga nedefinisano.

trydbenik

pre 10 godina

Primiti erdogana u sns i problem rešen. Inače, pitanje da li bi nam bilo lošije pod turskom, nego pod našim političarima. Bezmalo 30 godina ti ljudi bez poštenog posla a žive na visokoj nozi. Koga boli?

krle - dron

pre 10 godina

On je to rekao misleci da im poruci da ne zaborave da su turci naselili albance na kosovo a da su srbi zaboravili da ih proteraju zajedno sa turcima,no nikad se ne zna.....

Vlada

pre 10 godina

Čerčil je jednom prilikom lepo rekao za Tursku: Bolesnik sa Bosfora!
Samo čitajte Njegoša i to vam je najbolji priručnik za upoznavanje turske duše i Turaka.
Najbolje bi bilo da Srbija dozvoli Kurdima da otvore ambasadu u Beogradu i da Skupština Srbije potvrdi jermensku deklaraciju o genocidu... pa posle možemo mi njima da se izvinjavamo ko'lko 'oćeš, al' ambasada neka radi u Beogradu(:

dokon_um

pre 10 godina

Poruka Ace prvog je jasna, ali samo uz gusle dobija potrebnu ostrinu i cvrstinu od koje ce se Erdoganu pritresti gace, te ce on brze bolje poitati da moli i preklinje za oprost.

Vlaja

pre 10 godina

Pa zar nisu skoro Toma i Dačić izjavili da je Turska naš veliki prijatelj? Valjda je svima jasno da je ova vlada formirana po želji Nemačke i Amerike sa osnovnim zadatkom da priznaju Kosovo što je učinjeno. Početak pregovora sa EU će započeti, što je dobro, ali za biće još jedan uslov - da se prizna Kosovo i zvanično od Srbije, što i jeste učinjeno potpisivanjem briselskog sporazuma.Međutim, nedostaje javno rukovanje...

Magla, magla, svuda oko nas...

pre 10 godina

Ma opušteno, navikli smo mi da nas stolećima drugi tlače tako da nam najmanje smeta to što smo sami sebi najveći neprijatelji dok drugi oko nas rade u svom interesu. Mogu misliti u šta nam se društvo pretvorilo gde su kriminalizovani pojedinci postali pripadnici javnih funkcija, policije, sudstva, zdravstva… i koji koriste svoje privilegije za svoje poslove, što nam je pravosuđe potpuno politizovano, što zakoni odgovaraju samo onima koji se bogate na muci naroda, što je svest naroda na nivou prvobitne ljudske zajednice što nam za svakave gluposti treba pomoć prijatelja, rođaka, poznanika, što nam inteligencija napušta zemlju jer je svesna da ovde ništa ne može na pošteno, što su nam privatna preduzeća isto toliko u politici kao i javna i državna, što se sve svodi na ja tebi - ti meni, što se svi lažemo kada sebi kažemo da je ovde moguća promena na bolje gde će svi imati istu šansu za uspeh a ne da se prilagode pravilima političkih i ličnih interesa bez obzira na posledice po državu. Ko god da je na vlasti, teško da će promeniti svest ovakvog naroda a o tome niko javno ne želi da priča kako ne bi sebi ½zatarabio½ političku karijeru. Dok je god onih koji žive tuđim životima po nekakvim farmama i drugim šarenim lažama za mediokritete, dotle mi nećemo biti stabilna i poštena država. A to priznaćete nikada nećemo ni postati. Zar vam ovakve izjave nekih zvaničnika ne govore dovoljno o tome šta oni misle o nama kao narodu prvenstveno.

Mirko

pre 10 godina

Turska agresivna politika prema balkanskim zemljama, u korist muslimanskog naroda u njima, je vec otvorena politika turske vlasti. Bas onako kako je tu doktrinu pre nekoliko godina smislio i objavio ministar vanjskih poslova Davatoglu. Srbija treba svom snagom da bezi prema EU iako i ova strana joj ne zeli sve najbolje ali u poredjenju sa turskim namerama su andjeli. Istovremeno Srbija treba da deluje na usaglasavanju stavova po pitanju turskih PRETNJI, prvenstveno sa Grckom, Bugarskom i Rumunijom. Na ostale se naravno ne racuna.

panzer general

pre 10 godina

To što u zadnjih stotinjsk godina, na prostoru nekadašnje turske imperije koja je trajala više od 500 godina, nastalo brdo malih državica, ne znači de se turska ne smije prisječati svojih slavnih dana.
Neki si ko što znamo, od ljetovanja na grčkim otocima iskonstruirali svoju povijest, ovi gore su je s druge strane stvarno i imali.

ragnor

pre 10 godina

Erdogan bi hteo da bude "Suljo Veličanstveni", a u biti celo vreme, kako u sopstvenoj zemlji tako i u inostranstvu ispada samo "Mujo"...

dumila

pre 10 godina

E sad Lolek$Bolek,
kazite vi njemu da jos vise volite to kosovo od njega jer ste ga "branili" zadnjih 15-tak godina.Koliko ste ga branili svi pobegose od njega.Kosovo se voli vise od mame i tate,Zvezde i Partizana. U zdravlje.

Dušan

pre 10 godina

Mislim da reakcija države mora biti oštra, Tursi premijer je izrekao ono što je očigledno vekovna težnja Turaka, da vrate otomansko carstvo. Izgleda da se za momenat zaboravio zašto Turska nikako ne može da uđe u EU. Ovakve izjave su u savremenom svetu neprihvatljive. U najmanju ruku, duguju izvinjenje Srbiji.

samo da ne padne krv

pre 10 godina

Ma nije čika Redžep mislio ništa loše, malo ga je ponela atmosfera... Poslaće Dačiću tepsiju baklava u znak izvinjenja!

sarajevo.ba

pre 10 godina

Po komentarima vidim rat ce...sad se pozivate i na Izrael da brani srpsku zemlju,,jel i ovdje ovaj Sion i kanton Vale srpski,nedajte ga,,,samo ratujte,dobro rece jedan u komentaru da ne nasjeda 3x na istu foru,,zivite,radite,razvijajte se,pustite Tursku i. Rusiju,sta mi imamo od Turske kao bratska zemlja,isto sto i vi od Rusa,imate vise koristi od nas sto kupimo neki vas proizvod
Al ajd prsite se vi i dalje
A Vucicu pismo se napise Erdoanu da se javne izvine a ne ostavlja se izjava na Rts-u ili gdje vec,ili on gleda dnevnik Rts-a kao ti Turske serije...moguce

Marko

pre 10 godina

Evo za pocetak neka drzava Srbija stornira Sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom. Od tog Sporazuma mi imamo samo stetu a Turska korist. Tako da ce jednim udarcem dve muve. Bezbolno i korisno.

milan

pre 10 godina

Ljudi se plase Nemaca, a ja se plasim Turaka. Nemacki narod je poslednjih decenija ucen da bude politicki korektan i da se stidi svoje proslosti. A Turci su (kao mi) uceni da su najbolji i da njima sve pripada. Cije se ekspanzije vi vise plasite?

budimo realni

pre 10 godina

"Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova."

Ma 100% znaju, prica se da svi to ponavljaju kao mantru i da im je bas stalo da ne nanesu dusevnu bol "oslobodiocima" Dusevnovog grada.

pera bonasera

pre 10 godina

Eto ti ga sad Kosovo je Tursko,juce je bilo Olbrajtovo,prekljuce Klintonovo,cije li ce biti sutra? ko zna mozda ponovo nase kao sto je uvek i bilo.

Vladimir

pre 10 godina

I Vučiću ako se ne izvini onda šta??Objavićeš rat Turskoj? Pa i ti si svojevremeno lupetao ono Karlobag, Virovitica.Sećaš se valjda. Pa nešto ne znam da si se ti zbog toga izvinjavao.

Branko

pre 10 godina

Da vidimo najpre šta o ovome misli EU, onda će biti sve mnogo jasnije. Bojim se da će morati naši političari da ublaže svoje izjave u odnosu na Erdogana i Tursku. EU nema alternativu i to je to.

vedran

pre 10 godina

bolje bi vam bilo da vodite računa o vojvodini jer je vec preko 60000 ljudi uzelo madjarski pasos.branimo ljudi ono sto nam je ostalo

Sava

pre 10 godina

Ne znam šta su se naši političari pogubili. Kao da je bitno da li će ovaj da priča diplomatskim ili direktnim, narodnim jezikom. Zar bi bilo OK da je sve to isto rekao u zavijenoj diplomatskoj formi?
Nego kada mi za jedno 20 godina udjemo u tu EU imaćemo prilike da vratimo Turskoj kroz razne blokade. Treba ih sada iskulirati jer i tako ne mozemo ništa promeniti ali za neku godinu kad se najmanje nadaju zavući im kajlu!

marko

pre 10 godina

Erdogan je samo primer kako diplomatija i politika imaju uvek svoje nazadne varijante. Pa covek je u Turskoj napravio haos, sa Sirijom maltene zaratio, sa Izraelom prekinuo odnose, sa Iranom pred prekidom, sa Rusijom i Bugarskom stalno u trzavicama, sa mnogim islamskim zemljama u napetim odnosima posto zeli da se nametne kao novi politicki i ideoloski lider, a kapaciteta nigde. Jedino ovakve rupe kao sto su Albanija i kosovo mu dodju da izleci sve svoje frustracije i da se totalno izlupeta. Pa to mu u zivotu ne bi palo na pamet da kaze u bilo kojoj drugoj zemlji. Nas problem nije on, vec ovi domaci koji se primaju na razne sandzake i ostale gluposti. Vidimo da i kod nas vec ima gomila onih koji sad vide kao neki sandzak. Da nisam upoznat sa istorijom tih krajeva mozda bih i sam podlego toj svakodnevnoj kampanji. Taj region se nikad nije tako zvao, a posebno ne u vreme Turaka. Oni su prvi znali da su ovde dosli samo privremeno, a to sto su se razne age i begovi na kraju odomacili i umislili to je Turska za sva vremena, to je vec nesto drugo. Tako da znaju turci kako su ovde prosli i kako ce proci sledeci put jos gore. Ali kao i svaka druga zemlja sire svoj uticaj tamo gde mogu, a posebno tamo gde su indijanci. Mada realno i indijanci su imali vise samosvesti i ponosa. Ovi danasnji bi i glavu izgubili za nekoga koga to cak i ne interesuje, a sve zbog totalne zablude koju je iskonstruisao neko sasvim treci samo da naskodi jednoj od strana.

gile pk

pre 10 godina

Hitno izvinjenje il inace sta? Zabranicete turske serije?ajde bre,sedimo tu gde jesmo,tolko smo slabi ,da moze da nas jase ko stigne,zaboga skandal,kao nismo znali njegov stav

serbione

pre 10 godina

Cika Vule Jeremic je majka za ovakve provokatore. Mesicu je objasnio kratko i jasno, i ovaj se vise nije javljao. Sto li ga ovi ne uzmu u vladu. On je sad slobodni letac. :)

Milovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Ko se to toliko iznenadjuje ovom izjavom dotičnog turčina.
ZETRA gospdo ,a kome je to novo.Turčin je samo podsećanja radi dao ove dve
izjave u zadnje vreme,jer oni nikada nisu odustali od gledanja kako do Beča
ZETRA,tu je sve uprogramirano,znači Kosovo,Sandžak.Bosna i zagrebačka džamija.

Boss

pre 10 godina

@...drugim recima,braco Srbi spremite oruzje!
(SRBIN, 24. oktobar 2013 22:29)
Lepo, ali koje oruzje?
Srbija danas ima 20-tak ispravnih aviona, uglavnom zastarelih (osim 3 MiG 29, dok Turska ima oko 800 aviona, od toga vise od 400 borbenih po licenci proizvode F-16 (oko 260 komada, veliki deo modernizovan), a imaju i oko 150 starih americkih Fantoma F-4 koje trebaju da zamene sa 100 F-35).
Turska ima i vise od 4 000 tenkova, dosta starih ili loseg kvaliteta, ali i solidan broj modernih. Srbija ima ukupno oko 300 tenkova i oklopnih vozila, svi su zastareli i u jako losem stanju.
Turska ima i vojni budzet veci od 18.2 milijardi dolara, Srbija 805 miliona.
Turska je od 1997 do danas potrosila vise od 120 milijardi dolara na modernizaciju i nabavku oruzja (nezavisno od godisnjeg vojnog budzeta), dok je Srbija u zadnjih deset godina unistila i isekla vecinu svog oruzja, ostalog iz vremena mocne JNA.
Da ne duzim dalje.... mislim da je jasno. Iako u poredjenju sa vojnim supersilama ( SAD i Rusija)ili cak i sa Kinom i Indijom, turska vojska nije narocito jaka,za nas su oni vojna supersila.
Poenta je u tome da je nasa vojska godinama propadala dok su Turci za koje smo pre 25 godina bili vojna sila, postali vojno i ekonomski najmocniji u regionu. Zato bolje da na neki miran nacin cuvamo i ovo malo sto imamo, nego da opet idemo u rat protiv jacega od sebe.

Bariton

pre 10 godina

Reagovanje Vlade u pravom trenutku na provokacije sa strane i ukazivanje na takve pojave evropskim zvaničnicima, znak da se ozbiljno i pravično pristupa rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

VUK - DLAKU - MENJA - CUD - NIKADA

pre 10 godina

Sasvim je u redu sto premijer Srbije Ivica Dacic trazi da se Turska izvini, jer je ovo ocigledno skandal od strane Erdogana. Ali isto tako smeta zapadu kada dodje u posetu Srbiji funkcioner Rusije kod nas i kaze da smo isti narod ili nas patrijarh kad to izjavi. Sto se tice Turske pa poznato je da oni hoce da vrate ako ne Otomansku imperiju onda da imaju bar koliki toliki uticaj na Balkan. U tome ih zdusno podrzavaju Albanija, Bosna, Kosovo. Takodje imaju veliki uticaj i na Sandzak. Pa cak i mi Srbi pripomazemo povratku Turske na ove teritorije neprestanim pustanjem njihovih serija. Kao da nam nije bilo malo 500 godina pod njihovom vladavinom.

Shkot

pre 10 godina

Šta je tu nediplomatsko? Ni meni kao albancu nije drago da on stavlja znak jednakosti između Turske i Kosova, ali pošto Turska je priznala Kosovo, onda bi svaka zvanicna nota od strane Srbije bila smatrala kao nelegalno miješanje u Tursko-Kosovskim odnosima. To zna čak i Vučić, kao što zna da Srbija je više zavisna od Turske nego Turska od Srbije.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja znam barem 10 ljudi iz Beograda koji zure predvece da ne propuste neku Tursku seriju. Njihove serije propagiraju njihovu kulturu. Nadam se da svi znamo sta se desavalo kroz isrotiju i iz tog razloga postujuci narod koji je trpeo i zulum i silovanje ja to ne mogu da gledam. Grobovi nasih predaka se prevrcu a istorija se ponavlja. Tako se nedavno Tadic i isti Erdogan otvorili u NP Kemal ataturk dok su se smejali i sekli makazama zelenu traku na otvaranju. Sada su izjave teze i drugacije. Vecina srba zuri na Tursko more. Dajte ljudi pogledajte se u ogledalo. Istorija se ponavlja a mi postajemo narod koji svako potcenjuje i tako ce biti dok nas jednoga dana vise ne bude. Nazalost.

Marko

pre 10 godina

Turska je jako ozbiljna zemlja imati je za neprijatelja, ali ja ne vidim kako mi ikada i mozemo biti prijatelji.. Ovo govorim iz dva velika razloga - prvi je sto Turska i na Kosovu i u Sandzaku i Bosni moze pronaci nacije koje ih smatraju svojom i finansijski ih pomagati, naoruzavati, nastaviti sa huskanjem na konflikt; a drugi razlog je sto je Turska uz Saudijsku Arabiju ubedljivo najveci americki saveznik u regionu koji je strateski jako bitan za Ameriku. Turska privreda je veoma ojacala na americkom kapitalu, njihova vojska je u top 10 u svetu, a koliko vidim i njihov uticaj kod nas se znatno povecao (isto ne verujem da je to slucajno).
Nas manevarski prostor u ovom trenutku je neverovatno mali jer mi saveznike ni prijatelje u svetu nemamo (ma koliko mi neke od njih tako nazivali). Jedini saveznicki blok koji bi nam mozda mogao pomoci uz mnogo manju cenu je udaljen geografski od nas a i mi nesto nismo ni bili fer prema njima pa moglo bi se reci od 2og svetskog rata (u poslednjih 20ak godina)
U danasnjem svetu saveznistvo je kategorija zasnovana iskljucivo na interesu i malo nekim istorijskim vezama bliskih naroda - sto se interesa tice ja ne znam sta mi zapadu mozemo ponuditi a sto oni vec nemaju kod drugih, para za lobiranje nemamo, vojska nam je unistena, politicari potupljeni, oni sto nisu lutaju ni sami ne znaju gde.. Nek nam je Bog u pomoci!

mlackea

pre 10 godina

Erdogan igra na kartu nacionalizma, jer mu je to jedina koja mu je preostala. Turci su nedavno na ulicama Ankare veoma slikovito prikazali svoje misljenje o Erdoganovoj politici. Da li da pominjemo ne tako davnu ostavku njihovog kompletnog vojnog vrha zbog licemerne spoljne politike prema susednim mislimanskim zemljama ?

Pitanje koje mu treba postaviti jeste sta misle o njemu njegovi gradjani a ne obracati paznju na besmislene izjave, utoliko pre sto su Turcima za vreme okupacije Srbije, velike probleme na Kosovu i Metohiji pravili upravo Albanci :)

A sta rade Rusi?

pre 10 godina

Ova izjava je iznenadjenje samo za ljude koji zive sa glavomu pesku. Turska se osilila i bice tako sve dok ne zasvrbi Amerikance i razrese to kao sa Irakom, Avganistanom i drugim muslimanskim zemljama sa slicnim idejama.

EU Citizen

pre 10 godina

Može da ti se "izvini" samo tako da prekine svaku ekonomsku saradnju sa ovom bednom zemljom koja se još nešto busa i koprca, i ostavi je još bednijom, ti si, mediokritetu, koji praviš od komarca magarca, i štetiš ovoj državi zbog jeftinih poena kod najneobrazovanijeg i najdestruktivnijeg dela biračkog tela, za Erdogana isto što i premijer Burkina Faso, a cela tvoja drljava zemlja duplo manja i deset puta siromašinja od Istambula :)) To jest, što kaže naš narod, izvini se sebi :)))

Mare

pre 10 godina

Opet vas setaju zedne preko vode. Tako su trubili o Sloveniji dok je Hrvatska klizala, pa se bavili Hrvatskom dok je Bosna klizala. Pa onda ratovali u Hrvatskoj i Bosni dok je Kosovo klizalo. Nezapazeno su otisle i Crna Gora i Makedonija (nekad zvana stara Srbija). E sad kad i Kosovo ode pricaju o Kosovu a kliza Vojvodina. A onda ce da pricaju o Vojvodini dok se kuva u Raskoj i na Jugu. Samo se prica o trenutnom stanju, niko da razmisli zasto je do toga doslo i kako ubuduce preduprediti. A stalno isti ljudi iz istog miljea, gube i ljude i zemlju, stalno prave nove neprijatelje ali ko haje za to, vlast se cvrsto drzi, samo da Dedinje ostane u Srbiji i dovoljno je.
Da li je neko pomislio da je mozda problem do Beograda, kad niko ne zeli da ima veze sa njim?
Jedini ko se izvukao je Republika Srpska i to iskljucivo zato sto nisu slusali Beograd vec su donosili odluke u kljucnim trenucima koje su njima odgovarale. A Krajina i Srbi sa Kosova su slusali Beograd pa znaju kako su sjajno prosli.
Ko od ovih i vlasti i opozicije izaslih iz iste kuhinj) ceka pomoc i resenje, ima grdno da se razocara.

zmitjkoe

pre 10 godina

"Kad dođem na Kosovo osećam se kao kod kuće", rece Erdogan u Prizrenu. To isto bi ladno mogao da kaze i prilkom posete Beogradu, JER SMO POLA MILENIJUMA BILI DEO TURSKE. Nazvati Prizren Dusanovim grado u ostroj noti Turskoj vladi je budalastina jer Turci ne znaju ko je Dusan, niti u Prizrenu postoji cigla od Dusanovog grada. Skandal je dobro dosao da se kurcimo par dana, iako od Turske mozemo imati samo korist, ali vise volimo da pravimo stetu. Mnogo se naljutili oni koji su Kosovo vratili Albancima, ali skoce ko opareni kad neko hoce Kosovo da im "uzme". Jad i beda. Traziti hitno izvinjenje od Erdogana moze samo... Vucic i Dacic, jer im je skandal pao ko narucen.

Jukon92

pre 10 godina

Ja nikako ne mogu da prihvatim ovu Erdoganovu izjavu i mislim da ni jedan Srbin ne može da je prihvati. Kosovo nikako ne može biti druga zemlja nikome. Kosovo je sastavni deo Srbije i nikako ne može biti turska, niti bilo čija zemlja.

Grada

pre 10 godina

Erdogan je dobro razmislio pre nego sto je kazao to sto je kazao. EU ga usporava da udje, ali ga zato pusta sta hoce pred vratima. Ono sto se moze iskoristiti iz njegove izjave je da je Kosovo kao I Albanija islamizirana zemlja I da je Srbija godinama radila ono isto sto radi I Nemacka, odnosno brani se od njihove dominacije. Nazalost nista vise se ne moze izvuci iz ove izjave, ili treba da objavljujemo i rat Turskoj.

bzvz

pre 10 godina

Da se svi u so pretvorimo,ne bi Turku rucak osolili!Ali smo zato tajkunima i politicarima dozvolili da nas jasu vise nego Turcima za pola veka.To smo mi,a Erdogan prica sta misli ,jer vidi da ima posla sa kukavicama.Zato pssst,i pokrijmo se usima kada nismo za bolje.

Ja

pre 10 godina

Ne mozemo mi da pretimo Turskoj, kao da se izvini Erdogan hitno - a u suprotnom sta? To nije reakcija, ali zato Srbija moze da objavi da priznaje nezavisni Kurdistan u granicama koje odredi PKK. Pa da vidite kako ce da zapeni Erdogan. Nece zbog toga Kurdistan biti ni mm blizi nezavisnosti, ali bi mu to ipak bila dobrana samarcina.

nemanja

pre 10 godina

...Erdogan vrlo dobro zna "da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova"... Kao sto svako od nas zna da Kosovo nije srpsko od poslednjeg balkanskog "rata" 1999. Ali eto, svi tripuju, malo Erdogan, malo mi...

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Predlazem da se Vuk Jeremic pridruzi Vucicu.U tom slucaju Turska i Erdogan bi morali dobro da se zamisle.Takodje mislim da Dacic ne treba da se mesa,dovoljna su ova dvojica,ha,ha,ha...

tz

pre 10 godina

Ma ovo je prst u oko Njemackoj koja ne dozvoljava ulazak Turske u EU jer opravdano osjeca strah od konkurencije i smatra da je EU premala da bi je dijelila, sa dovoljno slabom Francuskom i dovoljno nezainteresovanom Britanijom Njemacka vlada Evropom, ulazak Turske bi polarizovao EU jer su i sada dovoljno jaki a u buducnosti mogu biti samo jaci da to urade. Niti Erdogan voli Kosovo (ili BIH) niti mrzi Srbiju (slicno se moze reci i za Rusiju u suprotnom pravcu), veliki se malo igraju, ali oni ce vec nekako prelomiti racune a mi cemo i dalje raspravljati o "vjecnim prijateljima i nepreijateljima", srednjem vijeku, mitovima ...

A sto se tice nasih "mocnih" politicara, njima svakako ove lako zapaljive price dobro dodju da skrenu paznju sa egzistencijalnih problema kojima treba da se bave.

GospojinkaPO

pre 10 godina

Izvinjenje je najmanje sto se ocekuje nakon ovakve nepromisljene i uvredjive izjave i drago mi je sto ga zahtevaju i nadam se da ce i uslediti-jer je vise no sramota da se ovakve stvari izjavljuju.

Poslednji Mohikanac

pre 10 godina

Odavno bi nam vise za grb prilicio dvoglavi noj!

Srecom pa se medo u Sibiru budi noj moze da zabode obe glave u pesak, medo ce opet da protrese azdaju iz Male Azije za primer svima na Balkanu bas kao nekada!

Albano

pre 10 godina

Srbi su pametan narod po meni ali imate jednu manu sto niste sposobni da vidite unapred geopoliticke dogadjaje. Ne mora biti politikolog pa znati da uz dogovor sa Nemackom i sa blagoslov Anerike evropa se deli u dve uticajne sfere. Od Slovenije na gore bice Nemacka sfera a juznije Turska. I u Bonstilu bice Turci uskoro. E sad to sto mi Albanci imamo ogromnu podrsku od Njemacke i Turske, a da ne pricam od USA to ne znam dali treba da vas zabrinjava.

Ash

pre 10 godina

A kad mi svojatamo Bosnu, onda je u redu? Ako ne smeta stanovnicima Kosova, ne znam sta se Dacic uspalio i koga to on stiti iz Beograda? Pa nije Erdogan na Kalemegdanu rekao da je Beograd Turski grad... Mada, to bi bilo zanimljivo. :)

ruska braća

pre 10 godina

Kada će Vladimi Putin izjaviti 'Rusija je Srbija'-'Srbija je Rusija'? Nemamo saveznike gazi nas ko stigne a naše okruženje je uglavom neprijateljsko.

Laura

pre 10 godina

Pa prekinite diplomatske odnose sa turskom i pokazite velicinu ' a ne da ga molite za izvinjenje , a i mi smo neki narod , gledamo sulejmana i trcimo kod njih na more , a oni u sred nase zemlje nas ponizavaju.

kvazi ministri

pre 10 godina

Pa kad vec u zvanicnoj izjavi kazete za Kosovo da je kvazidrzava sto pozivate Srbe dole da glasaju na izborima koje je raspisala ta ista kvazidrzava?

drazen mihic

pre 10 godina

kad meni neko dodje u posjetu kazem mu da se osjeca kao kod svoje kuce,
ne znam zasto se politizuje bez potrebe, svakako nece biti nista od toga,
samo se nasli patrioti kao oni ce da protestuju, prete, traze izvinjenje,
mlacenje prazne price, imali sta pametnije da se radi ili cemo gubit vreme
na ove gluposti...

Zivota

pre 10 godina

Dacicu I Vucicu,
Sram vas bilo, vi ste priznali Kosova pa sada glumite I nije vam kao nesto jasno. Vas dvojica sa Tadicem I Nikolicem ste najveca bruka Srbije. To ce istorija bez dileme potvrditim a kao sto je evidentno I sada se u Prizrenu potvrdjuje.

ex-JUGO

pre 10 godina

Zbog dobrosusedskih odnosa na Balkanu, i normalno ne bi ni bilo ovakve izjave Erdogana, da je juce pored ove troice Premiera, Erdogana, Rame, Thaqia, bio i Dacic. Ali, Sebija jos gleda unazad a ne napred, i nije spremna za dobrosusedsku saradnju.

Tekelija

pre 10 godina

Превише се Ердогану тресу руке од овако одлучне реакције нашег државног врха па не може да погоди типке на факсу док покушава да пошаље своје писано извињење директ у УН...

Izrael u srcu

pre 10 godina

Šta treba da se desi pa da shvatimo da nam ni jedna muslimanska država nikad neće biti prijatelj zbog Bosne, Kosova i Sandžaka. Trebalo je opozvati priznanje Palestine, Izrael nam nikad nije bio neprijatelj niti će biti.

Ibor

pre 10 godina

Vala je upravu kad kaže da su isti narod....pa Erdogan,Tači i Rama liče ko jaje jajetu.
Ono što mi je drago je to da je naša vlada reagovala,taman sam pomislio da će se po običaju praviti da se ništa nije desilo.A možete samo zamisliti kakva bi bila međunarodna reakcija da Nikolić ode u Bijeljinu i kaže da je Republika Srpska Srbija.
Naravno da znam da se ništa neče desiti jer su i Albanci i Turci saveznici Amerike i jer je Turska daleko veća,moćnija i uticajnija zemlja od Srbije,ali mi je drago što su naši reagovali,čisto da ne bude potpuno ponižavanje.

eskim moravski

pre 10 godina

Nezavisnost Kosmeta nikada ne treba prihvatiti. Moje misljenje je da moramo da udjemo u NATO. Cast svim nasim zrtvama i cast bratskoj Rusiji! Ovako smo kao sirocici, sa nama moze ko kako hoce. Mi nismo ni sitnina za baksis koji se ostavlja u kafani. Izvinite na ovakvom komentaru, ali mislim da bi izjava g. Erdogana imala sasvim drugaciji ton, mozda ne bi bila data u Prizrenu i mozda Rumunija ne bi htela da po svaku cenu 'porumunljuje' nase Vlahe ... Primera ima zaista mnogo, a nama je prava politicka pomoc preko potrebna.

smrtnik

pre 10 godina

E pa braco moja i ostali...ova zemlja nebi imala niti jedan problem da ima m..a da izgura nesto do kraja. Da se nije zaprijetilo licno Milosevicu i njegovim drugarima da ako se ne povuku sa KiM (a dosli su do same karaule na granici sa Albanijom) kIM bi se sacuvale. Al bili su junaci dok im se glave nisu ucijenile a onda svi junaci nikom ponikose. Sto god je Srbija pocela nista nije zavrsila. A sada cutite i neka vam bude nauk za ubuduce

'ajduk

pre 10 godina

A nisu tražili izvinjenje od svih tih država koje su priznale nezavisnost kosova? Realno to bi trebao, po toj logici, biti 100 x veći skandal od par izgovorenih reči. Ok, odradite to reda radi "oštro" reagovanje i vratite se u realnost molim vas

vlada

pre 10 godina

"Smatram da je ta izjava veliki skandal i tražim hitno javno izvinjenje Turske i njenog premijera Erdogana. To je nedopustivo ponašanje u međunarodnim odnosima i treba videti kakve će biti reakcije drugih zemalja", rekao je Vučić iz Tel Aviva za "Naše novine" i naglasio da Erdogan vrlo dobro zna "da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova", prenosi RTS.

Bravo Vučiću! Skupljaj neprijatelje! Samo napred! Ne treba ni sa jednom državom da imamo dobar odnos, pa zašto sa turcima da imamo dobar odnos! I0onako su nas jahali 500 godina!

I da razjasnimo: ČOVEK JE REKAO DA SE NA KOSOVU OSEĆA KAO KOD KUĆE!
Šta je tu skandalozno?????

Tigran

pre 10 godina

Zasto Srbija za pocetak ne prizna genocid nad Jermenima kako su to uradile Francuska, Nemacka, Rusija, Poljska, Kanada i mnoge druge drzave? Cega se plasi?

Lenox

pre 10 godina

Koliko vidim svi imaju pravo da Kosovo nazivaju svojom zemljom, samo se nama lupaju packe kada kazemo da je Kosovo Srbija, krajnje je vreme da Dacic bude premijer a ne samo da se zove premijerom, ili to mesto prepusti nekome sposobnijem od sebe !

polako samo bez nervoze

pre 10 godina

Budite šmekeri obojica pa mu vratite istom merom.

Recimo kažite da i Carigrad budi u nama slična osećanja kao istorijski centar istočnog hrišćanstva, ko zna šta nosi sutra, možda zaista Kosovo, Sandžak i Bosna budu turski ali može da se desi i da hrišćani vrate Carigrad, posebno ako Turska bude donosila glupe političke odluke u budućnosti.

Erdogan je pokupio packe sa Zapada i oko Sirije i oko Egipta i sad je našao na nama da leči frustracije.

Djordje

pre 10 godina

E botovi, uzivali ste dok je taj isti Erdogan koristio silu protiv mirnih demonstranata i suprostavljao se Novom Zverskom poretku, a sad kad je djavo zaigrao na vasa vrata menjate plocu. Tuzno...

Drug Crni

pre 10 godina

Zna se sta bi sad trebalo. Zabranis promet Turske robe u nasu i preko nase teritorije. Za pocetak. Pa cekas njihov potez. Realno njihov glas protiv nas u medjunarodnoj zajednici nista ne znaci jer nisu tamo gde tezimo, u EU.

Milan

pre 10 godina

Sta fali izjavi, covek ima pravo da kaze kako se oseca.
Sve ostalo je srbijanski problem. Nije vise srpski problem, jer sa nestankom Kosova nestaje i osecaja srpstva, a ono je udavljeno lazima, srbijanskim.

dasinjo

pre 10 godina

Realno, više je Kosovo Turska, nego Vukovar Srbija, pa Srbi svejedno lupaju ovo drugo. Vukovaru nikada sve do 45.-te ni preko Dunava nije bila Srbija, a kamoli da je sam Vukovar bio. S druge strane, skoro 450 godina su Turci vladali Kosovom.

Nesalomivi-Novosadjanin

pre 10 godina

Srbija jednom i uvek na Kosovu. Kosovo je Srbija i uvek ce to biti.
Nemamo drugu zemlju osim Srbije, druga nam zemlja nije ni potrebna.
Vazno je voleti je, postovati, braniti. Na takav je nacin jedino mozemo sacuvati.

Erdogan mora uputiti izvinjenje.

ZIVELA NASA SRBIJA

milano_boy

pre 10 godina

hahhahaha svasts,svi znaju da je Kosovo Srpska zemlja,ni moju cerku od 2 god ne bih mogao da lazes stakvim glupostima,probudi se narode...

e moj Vucicu

pre 10 godina

Mislim da ce Erdogan doleteti specijalnim avionom nase nacionalne kompanije ETIHAD da se tebi licno izvini,posto ti to trazis.
Ti si zadnji koji ima pravo da pisne kad je Kosovo u pitanju.
Sedi malo prelistaj stampu,preslusaj snimke medija iz vremena pred bombardovanje i za vreme bombordavanja.Ako se ne secas da te podsetim, bio si tada Ministar informisanja.Sram te bilo.

lekar

pre 10 godina

Bas me zanima sta ces da uradis ako ti se hitno ne izvini. Napraviti od Pazara novu Srebrenicu? priznati Kurde? Ajde (i 'ajde' je turska rec) bolje se pokrij usima covece.

Inat - lepa srpska reč

pre 10 godina

Odmah da reagujemo tako što ćemo iz inata da gledamo seriju "Sulejman veličanstveni", zato što je Erdogan rekao da je ne voli.

Sajo

pre 10 godina

Pa Erdogan tako misli i kada dodje i proseta pa KALEMEGDANU ili ode na DORCOL...ili kada ode do PLILULE KARABURME...OSeca se isto kao i na kosovo...KAO KOD KUCE...tako nemojte da se osecate manje vaznim...:)))i da ae ljutite...

reziel

pre 10 godina

a sta ocekujete, da otpocne rat sa turskom? realno mi ne mozemo da kontrolisemo ni sopstvenu teritoriju a kamoli da ce neko paziti sta prica iz straha od nase reakcije.

a tako je

pre 10 godina

Turci smatraju da su ratovima izgubili te teritorije i da su one trenutačno okupirane. Znači, Sandžak,Kosovo,Makedonija,Albanija pa i BIH. E sada, kako će ići dalje isključivo ovisi o ljudima koji na tom prostoru žive. Znači, Albanci, Makedonci,Bošnjaci i janjičari.

bumerang

pre 10 godina

Ne da je nediplomatska, nego je da udje u anale kao podsetnik. Mesati se tako direktno u tudje stvari i provocirati je skandal. Doci ce i nasih 5min.

Beogradjanin

pre 10 godina

Pozdrav za sve strasne Internet ratnike,ukoliko zelite da budete pravi Srpski patriota kao ja potrebno je samo malo a to je da napravite 4-oro dece minimum i nista vise.Ako to ne mozete nije problem eno u Bujanovcu,N pazaru,Presevu kupite nekretninu i idite tamo da zivite.To je jedini pravi Srpski nacionalizam i najveci dokaz da ste patriota!

Bole

pre 10 godina

Hteo bih da iskoristim ovu priliku da pozdravim sjajno osoblje jednog hotela u Kusadasiju gde odsedamo vec 6 god.Za razliku od "POLITICARA"obican narod vrlo dobro razume sve sto se izdesavalo.Pozdravljam recepcionara Sulejmana,i sledece godine ako bog da donosim mu vino i nasu Srpsku rakiju pa da popijemo po jednu."Politika je kurva",tako je meni moj deda govorio.Pozdrav za sve normalne Turke ! Ne odustajemo od Kusadasija i Turske,najbolji ste domacini !

Dragos

pre 10 godina

Pazarac: mozda je Sandzak Turska, ali je Raska svakako Srbija. Pa sad svi znamo sta je starije .................

Turska ekspanzionisticka politika se nastavlja svim silama ............. prvo su poceli da turaju nos i da dele lekcije Izraelu, pa Egiptu, zatim su za vreme ramazanskog posta pretvorili crkvu Svete Sofije u Trabzonu u dzamiju, a sada su poceli i da se mesaju u unutrasnje pitanje Srbije.

BK

pre 10 godina

Nema smesnije nego kada dodju Albanci i Bosnje da pitaju za nase susede a oni i jedni i drugi apsolutno svima u nikakvim odnosima. Bosnjaci ratovali protiv Srba i Hrvata druge u okruzenju i nemaju a Albanci ja ne znam da li da pominjem? da su oni sa svima u svom okruzenju u nikakvim odnosima. Pa jos dodju ovde da se ohrabruju ovakvim izjavama a da znaju da nicija nije gorela do zore. Krug Izrael-Kipar-Grcka-Srbija-Bugarska-Rumunija su sasvim dovoljne da rasprse te snove o zelenim transverzalama.

Svetozar

pre 10 godina

Posto cak vise nemamo pravo ni da se posteno naljutimo na ociglednu provokaciju i pretnju premijera jedne drzave koja sneva neoosmanlijske sne i koja je u svakom smislu raskinula sa Ataturkovom Turskom, ovakvu izjavu nazivamo nediplomatskom. Licno, kao prosecan gradjanin neobavezan politickom korektnoscu reci cu da je ovakva izjava preteca, uvredljiva i signalizacija povratka turskog uticaja na balkansko tlo. Mene zabrinjavaju ovakvi istupi, jer nisu bezazleni. Citajuci neke bosansko-hercegovacke portale iz Federacije dosao sam do zakljucka da se obican svet u istoj porpilicno raduje ovakvim istupima i da se mozda malo oseca uvredjenim sto Kosovo nije na trecem mestu, a Bosna na drugom.Veliki je uticaj islamskih zemalja, a i islamistickih pokreta, pa i onih radikalnih, na narod Federacije i cini mi se da oni nisu ni svesni da povratak Turske ne znaci mir i zadovoljstvo za bilo koga, kao i da je isti taj muslimanski zivalj proziveo krvave dane u zajednickoj nam istoriji. U pamet se moramo uzeti mi, narodi Balkana i ostaviti svoje razmirice po strani kada je u pitanju dobrobit svakog od nas.

dokon_um

pre 10 godina

Erdoganova izjava je sasvim korektna i u duhu vremenau u kome zivimo. To sto Srbi zive u svom svetu lazi i sanjaju nestvarne snove ponajmanje je Erdoganova krivica. Jednog dana kada i ako se Srbi probude videce ono sto vidi citav svet, a dotle lepo sanjajte ipak su snovi najlepsi deo Zivota.

Sonja S.

pre 10 godina

Kakva ce biti reakcija?
Nikakva!
Turci ce reci - nismo bas tako mislili a Srbija ce pa dobro ako niste!
A Kosovo nam ode sve dalje i dalje!

Gruzanin

pre 10 godina

U pravu su, hvala hvala hvala Erdogane, hvala i ponovo, sto ovo rece. A sad braco Srbi, od Vladivostoka do Kalifornije, svi da pocnemo da se spremamo za obracun, do koga ce neminovno doci. Uzdajmo se samo u sebe, jer mi nikoga nemamo, a i ne treba nam, samo srpska sloga!

Miloš

pre 10 godina

Erdoganova politika, ne samo ova izjava - mada je ona dobar primer te politike - pre svega treba da zabrine sekularne Turke, a tek onda njihove susede, i Srbiju. Navodno umereni islamista se polako samoproglašava vođom novog Osmanskog carstva, zasnovanog na religiji. Nemojte misliti da su protesti u Istanbulu bili zbog drveća u nekom parku... Naš ponos je ovde "kolateralna šteta".

Gospodin iz Srbije

pre 10 godina

Kao prvo masa ljudi u Srbiji ( velika vecina ukljucujuci politicare sto je paradox) ne poznaje niti zeli da upozna situaciju malo blize.
Kosovski Albanci nisu u "takvoj ljubavi" sa Turcima kao sto mnogi u Srbiji misle.
Takodje kosovski Albanci nisu u "takvoj ljubavi" ni sa Albancima iz Albanije cak mogu slobodno i napisati da se starosedeci Albanci sa Kosova uopste i ne mirisu sa Albancima iz Albanije.
I to je jedna vrlo zanimljiva pojava.
Svi su ovde zaboravili da je pokojni Ibrahim Rugova sahranjen po katolickim obicajima a ne muslimanskim.
Kosovski Albanci mnogi vise naginju katolicanstvu nego islamu.
Hteli mi to da proznamo ili ne kosovski Albanci su napredovali za ovih zadnjih 30 godina munjevito ( za razliku od nas Srba koji svakim danom nazadujemo ) i to svako ko zeli biti realan bez obzira na politicku pripadnost vidi.
Kosovski Albanci su najmladja nacija u Evropi , pro-amerikanizovani sa zeljom da udju u NATO pakt i da budu najveci americki saveznici.
Za razliku od nas koji ne znamo gde zelimo, da li u Evropu ili u rusku guberniju.

Ko malo dublje poznaje situaciju moze slobodno reci da je izjava Erdogana vise namenjena nekim drugima nego Srbima i Srbiji.
Erdogan ocajnicki zeli da pridobije simpatije kosovskih Albanaca ali to slabo polazi za rukom.

Naravno osudjujem i ja ovakvu izjavu Erdogana, ali da imamo politiku kao drzava i skolovane ljude na funkcijama sve bi bilo drugacije.
Odavno bi bili u EU i NATO, i oslobodjeni od UDBE.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ova izjava ne doprinosi smirivanju tenzija i vlada je sa pravom zahteva objasnjenje od Turskog predsednika koji je ovom izjavom narusio dosadasnje dobre odnose dve drzave

dule

pre 10 godina

Hebiga isto tako smeta zapadu kada dodje neki Rus kod nas i kaze da smo isti narod ili nas patrijarh kad to izjavi. Sto se tice Turske pa poznato je da oni hoce da vrate ako ne Otomansku imperiju onda bar koliki toliki uticaj na Balkan sto im i uspeva. Podrzava ih Albanija, Bosna, Kosovo. Takodje imaju veliki uticaj i na sandzak. Pa cak i mi Srbi pripomazemo povratku Turske na ove teritorije neprestanim pustanjem njihovih serija. Kao da nam nije bilo malo 500 godina.

Јоца

pre 10 godina

Такво паљевиначко размишљање нас је и довело у овакву позицију. Задњи пут када смо "спремали оружје" против турске се завршило петстогодишњим ропством а ослободили смо се лукавошћу, дипломатијом и политиком која је користила насиље само кад је било јасно да је то паметно. Да су јевреји ишли главом кроз зид против римљана не би данас ни постојали, а камоли имали поново израељеву земљу.

jaa

pre 10 godina

Pa sami ste krivi, prekinute odnose sa na primer crnom gorom zbog njihovog priznanja kosova nikolić obnavlja bratski i hvali se time. ozbiljne zemlje prate poteze i tumače ih pa ako ste ovima oprostili a morate i ovima za istu stvar i malo po malo evo nas.

i.j.kv

pre 10 godina

E sad cemo da vidimo snagu vodja danasnje Srbije,ako se g.Erdogan izvine ili objasni da nije shvacen i preveden tacno onda cu prestati da budem kritican prema gospodi premijeru i prvom podpredsedniku...ali mrka kapa,posle potpisa ove dvojicde u Briselu Kosovo je blize Turskoj bar 300 puta nego Srbiji,neka place ko god hoce ali danas je to realnost.A u dnevniku RTS,vestima raznih medija Srpskih Kosovo je Srbija.Jabogme...

dragan

pre 10 godina

Kad moze Toma imati mamu Rusiju moze i Erdogan da ima omiljeno mesto.Na kraj krajeva i mi gde god bili zelimo da se osecamo kao kod kuce.Eto Guzenbauer i com isto vole sto su ovde.A ovaj Ivica bolje da misli kako posle izbora vise nece biti nikog u parlamentu.A Vucic kad dodje Seselj da trazi drzavu za azil.I na Historiju nesto o muslimanima-dok su u Pariz ziveli u brvnarama u muslimanskoj drzavi koja se protezala preko cele Spanije svi gradovi osvetljeni uljnim svetiljkama,fontane,prelepe palate.

sonosmali

pre 10 godina

Ajmo Obilici, sirite Srpstvo po centru Pristine. Samo se plasim da necete moci bez pasosa bez obzira sto je Kosovo "sastavni deo Srbije".
P.S. znam da mi nece objaviti kom.

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Pa dobro i cije je sada kosovo?Srpsko,Tursko ili Albansko?Ja sam zbunjen!Koferce udri im sankcije za ovako skandaloznu izjavu,predlazem restrikcije u izvozu svinjskog mesa pa da vidimo sta ce jadni Turci da jedu!

Bosanac

pre 10 godina

meni nije jasko kakvo bolan izvinjenje, pa cije je kosovo ljudi dragi urazumite se malo, vi bi samo da ratujete da mrzite, kosove je medjunarodno priznata drzava i sta se tu ima vise polemisati...sad ko god bude rekao da je kosovo suvereno vi cete od njih traziti izvinjenja, nemojte praiti veci cirkus nego sto jeste i sad...dosta ste tokom rata osramotili drzavu i srbe

NokiJa

pre 10 godina

Kako se ne bi osecao kao kod kuce,pa 500 godina nije malo.
(a sto?, 24. oktobar 2013 22:50)

Neko pod Turcima ,neko pod Ungrima,neko macem do slobode,neko lazima i izdajom!

b

pre 10 godina

aha pazi samo da ti se ne izvini, kako ti nije jasno da tebe niko ne slusa i ne uvazava kao premijera, opet dokaz koliko vasa vlada ima uticaj na zemlje EU , a tek na islamske zemlje koje nisu clanice EU, pozovi ti zivadina jovanovica da te on povede u one zemlje koje su podrzavale rezim tvog predsednika milosevica, a to su neka baja mare, burkina faso, severna koreja, sve same svetske velesile i ekonomski giganti

fen

pre 10 godina

i sta da Srbija uradi drugoj po velicini vojnoj sili u NATO paktu ako se ne izvine? Sto sadasnji vlastodrsci ne poniste sve dogovore o Kosovu kao sto je predsednik Nikolic LICNO obecao na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici?

Nizozemac

pre 10 godina

A,vi ste to sad kao uvredjeni,hajde bedo gola dokle vise cete da se pravite ludi,Kosovo je prepricana prica i svacije je ali vase vise nije,pa jos ovi vasi ''strucnjaci''se sekiraju za SKOPJE I TIRANU,e jad vas ubio pa ne znate vise ni sta pricate!

lazar

pre 10 godina

a sta ste ocekivali vise?..previse ste popustali albancima.i sad je to sta je...dugo je to trajalo..tesko je vratiti se..ali preispitajte se Srbi..kakvu ste politiku vodili posljednjih godina i ne samo na Kosmetu....rezultati su tu..zalosno

igor

pre 10 godina

Pa svaki dan neki od ambasadora "prijateljskih" EU drzava izjavljuje kako treba da priznamo Kosova,kako je to druga drzava i slicno...to su po Dacicu ok i odmerene izjave ?

Boki

pre 10 godina

danas u politici moze da lupa ko sta hoce u to smo se uverili svi, na nasim politicarima je da dokazu turcinu da to nije tako. Neka ne pricaju nego neka urade nesto da I turci I svet shvate da su Kosovo I Metohija Srpska zemlja. Ujedinimo se sa Republikom Srpskom oni znaju kako treba sa turcima.

Cuca Nikolic

pre 10 godina

Za "Pazarac": da se nisi malo presao. Sedi i nauci istoriju i pogledaj granice koje jos uvek postoje ovakve kakve su. A ako ti se svidja da budes Turcin a ne ni (Novo) Pazarac, pa sto ne odes u Tursku. Tamo traje rat izmedju ovog nazadnog predsednika koji izgleda nije bas ni normalan, pa se lepo prikljuci mudzahedinima i ostalim religioznim manijacima. Covece, jesi li ti neki vehabija? BLJAK!

North

pre 10 godina

Turci kupuju sve zivo po K i M. Kupili ellektrodistibuciju, aerodrom i sve sto imalo vredi... cak i ono cemu nisu reseni vlasnicki odnosi... samo je mali problem sto radnu snagu salju iz Turske da radi na Kosovu, a vikend provode kuci. Komsije sa juga nisu bas zadovoljne time ali ih niko i ne pita... Najgore jeu svemu sto nema vise EPS-a, pa da se struja ne placa godinama...Ali, sami su trazili i neka im jesa srecom!

willi

pre 10 godina

.pa zar mi ne shvatamo da smo mi vrlo sitni za velike vojne i politicke igre a nesto se stalno pravimo kao da se svet vrti oko nas. sta mozemo mi da ucinimo ako ne daj boze dodje do kosova II. do pre nekoliko godina najsmesnija drzava u evropi nam je zastala u grlu kao kost. albanci i njihovi guraci ameri, nemci, turci ce nam unistiti naciju. pa mi nismo u stanju da resimo problem ovog muslimana iz sandzaka koji laje vredja ponizava a niko mu nista ne sme. bog neka nam je na pomoci.

MONARHIJA

pre 10 godina

Vučić zaslužuje poštovanje zbog napora koji ulaže ali mora još mnogo da uči da bi postao državnik.Mora se osloboditi tog populističkog refleksa koji ga može koštati u medjunarodnim odnosima.

blue madness,zg

pre 10 godina

Erdoganova izjava je skandalozna.
Iako sam Hrvat i nisam islamofob,moram priznati da suosjećam sa vama.
Imate moćne neprijatelje i one vaše priče o CIA-i,Vatikanu itd nisu uopće daleko od istine.

Tigran

pre 10 godina

Erdoganova poruka nediplomatska? I to je sve? Mozemo li da pretpostavimo sta bi se desilo u Grckoj ili Bugarskoj da je ovo uradio? Zar je moguce da ne mozemo neku reakciju normalnu da damo? Zasto Srbija ne sme da donese rezoluciju o osudi genocida nad Jermenima? Smele su Nemacka, Francuska, Italija, Kanada, Rusija, Grcka, Poljska itd. ali jedna Srbija ne sme iako je Turska ponizava i gazi na ovaj nacin. U genocidu nad Jermenima je stradalo 1.5 miliona ljudi!

a protestna nota??

pre 10 godina

Ako je izjava zaista 'nediplomatska', zasto onda Dacic, kao predsednik vlade nije naredio ministru in. poslova Mrkicu da pozove u MIP ambasadora Turske i uruci mu zvanicnu protestnu notu ??
Ovako, sve se svodi kao kada je nas Nikolic rekao da je 'Vukovar stari srpski grad' a Hrvatska to ocenila 'nediplomatskom' izjavom

Sasa

pre 10 godina

Evo nekih predloga za odgovor na Erdoganovu bahatu neootomansku okupacionu izjavu:

1. U skupstini zakazite raspravu o odredjivanju Srbije prema Turskom genocidu nad Jermenima. Te donesite zakon o kaznjivosti poricanja tog genocida, kao sto je ucinila Francuska pre neko vreme.

2. Pedlozite Grcima i Bugarima odrzavanje zajednicke vojne vezbe.

3. Demarsh turskom ambasadoru pod obavezno.

4. Proglasite Erdogana za persona non grata na teritoriji Srbije dok se ne izvini i povuce izjavu.

5. Odresite kesu i angazujte profesionalce za drustvene mreze da pokrenu antikampanju letovanju u Turskoj.

6. Njihove kamione i sva druga vozila trebala bi da dobiju posebnu paznju na ulasku, prolasku i izlasku iz Srbije. Ko zna sta sve voze, da se pretrese malo.

opravljac aviona

pre 10 godina

Ajmo politicari, da vas vidimo sad na delu.. Kolikom jacinom ovo nabijete Turskoj na nos toliko smatrate Kosovo srpskim..pa da vas vidimo sad..

pozitron

pre 10 godina

Ako smo odlucili da zaboravimo na ucesce Turske u napadu na SRJ i na kasnije priznanje Kosova zasto bi nam sada smetala ova izjava!? Kakva su to "uveravanja koja zvanicnici u Beogradu dobijaju u kontaktu sa turskim kolegama"? Sigurno ne da ce da nam vrate Kosovo.

Milan

pre 10 godina

Trojne sastanke i sjedejke koje je ovaj Turčin pogrešno shvatio potpuno prekinuti, a međusobne bilatelarne kontakte svesti u okvire minimuma. Čovjek je očito shvatio da su završeni ratovi Turske na ovim teritorijama i da im ovdje nema mjesta kao do konačnog protjerivanja okupatora. Očito posao nije dovoljno dobro urađen.

Dejan

pre 10 godina

Poslusajte pesmu Ljube Manasijevica o Prizrenu Dusanovom gradu ( a i Dacicevom :) https://www.youtube.com/watch?v=uzLsx1qgP68&feature=youtube_gdata_player
Evo to je ono sto oni nemaju a mi na zalost mnogih jos uvek imamo. Ko hoce nek ismeva, a ko oseca on zna na sta mislim i neka uziva u pesmi.

Astor

pre 10 godina

Ma sve je to u redu, prededniče Vlade. Nego objasni ti Srbima i pokaži javno kakav ste međudržavni ugovor potpisali sa Turskom i koja je trasa autoputa kroz Srbiju koju će finansirati Turska? Ili je i ovde sve prekriženo crnim markerom?

blabla

pre 10 godina

Ево сада и ја нешто да напишем. Мени се свидела поетска реченица "Kad dođem na Kosovo osećam se kao kod kuće". И ми када одемо у Турску на море се осећамо као код куће. )))): Османска Турска, још боље Османско царство, пустите неки филм из тог периода, на пример о "невероватно високом степену толеранције" на утицаје страних култура и религија у време Османског царства. ))): И тако дочекате госте на свом терену )))):

Astor

pre 10 godina

Ma sve je to u redu, prededniče Vlade. Nego objasni ti Srbima i pokaži javno kakav ste međudržavni ugovor potpisali sa Turskom i koja je trasa autoputa kroz Srbiju koju će finansirati Turska? Ili je i ovde sve prekriženo crnim markerom?

Sasa

pre 10 godina

Evo nekih predloga za odgovor na Erdoganovu bahatu neootomansku okupacionu izjavu:

1. U skupstini zakazite raspravu o odredjivanju Srbije prema Turskom genocidu nad Jermenima. Te donesite zakon o kaznjivosti poricanja tog genocida, kao sto je ucinila Francuska pre neko vreme.

2. Pedlozite Grcima i Bugarima odrzavanje zajednicke vojne vezbe.

3. Demarsh turskom ambasadoru pod obavezno.

4. Proglasite Erdogana za persona non grata na teritoriji Srbije dok se ne izvini i povuce izjavu.

5. Odresite kesu i angazujte profesionalce za drustvene mreze da pokrenu antikampanju letovanju u Turskoj.

6. Njihove kamione i sva druga vozila trebala bi da dobiju posebnu paznju na ulasku, prolasku i izlasku iz Srbije. Ko zna sta sve voze, da se pretrese malo.

Gospodin iz Srbije

pre 10 godina

Kao prvo masa ljudi u Srbiji ( velika vecina ukljucujuci politicare sto je paradox) ne poznaje niti zeli da upozna situaciju malo blize.
Kosovski Albanci nisu u "takvoj ljubavi" sa Turcima kao sto mnogi u Srbiji misle.
Takodje kosovski Albanci nisu u "takvoj ljubavi" ni sa Albancima iz Albanije cak mogu slobodno i napisati da se starosedeci Albanci sa Kosova uopste i ne mirisu sa Albancima iz Albanije.
I to je jedna vrlo zanimljiva pojava.
Svi su ovde zaboravili da je pokojni Ibrahim Rugova sahranjen po katolickim obicajima a ne muslimanskim.
Kosovski Albanci mnogi vise naginju katolicanstvu nego islamu.
Hteli mi to da proznamo ili ne kosovski Albanci su napredovali za ovih zadnjih 30 godina munjevito ( za razliku od nas Srba koji svakim danom nazadujemo ) i to svako ko zeli biti realan bez obzira na politicku pripadnost vidi.
Kosovski Albanci su najmladja nacija u Evropi , pro-amerikanizovani sa zeljom da udju u NATO pakt i da budu najveci americki saveznici.
Za razliku od nas koji ne znamo gde zelimo, da li u Evropu ili u rusku guberniju.

Ko malo dublje poznaje situaciju moze slobodno reci da je izjava Erdogana vise namenjena nekim drugima nego Srbima i Srbiji.
Erdogan ocajnicki zeli da pridobije simpatije kosovskih Albanaca ali to slabo polazi za rukom.

Naravno osudjujem i ja ovakvu izjavu Erdogana, ali da imamo politiku kao drzava i skolovane ljude na funkcijama sve bi bilo drugacije.
Odavno bi bili u EU i NATO, i oslobodjeni od UDBE.

blabla

pre 10 godina

Ево сада и ја нешто да напишем. Мени се свидела поетска реченица "Kad dođem na Kosovo osećam se kao kod kuće". И ми када одемо у Турску на море се осећамо као код куће. )))): Османска Турска, још боље Османско царство, пустите неки филм из тог периода, на пример о "невероватно високом степену толеранције" на утицаје страних култура и религија у време Османског царства. ))): И тако дочекате госте на свом терену )))):

blue madness,zg

pre 10 godina

Erdoganova izjava je skandalozna.
Iako sam Hrvat i nisam islamofob,moram priznati da suosjećam sa vama.
Imate moćne neprijatelje i one vaše priče o CIA-i,Vatikanu itd nisu uopće daleko od istine.

dasinjo

pre 10 godina

Realno, više je Kosovo Turska, nego Vukovar Srbija, pa Srbi svejedno lupaju ovo drugo. Vukovaru nikada sve do 45.-te ni preko Dunava nije bila Srbija, a kamoli da je sam Vukovar bio. S druge strane, skoro 450 godina su Turci vladali Kosovom.

Boki

pre 10 godina

danas u politici moze da lupa ko sta hoce u to smo se uverili svi, na nasim politicarima je da dokazu turcinu da to nije tako. Neka ne pricaju nego neka urade nesto da I turci I svet shvate da su Kosovo I Metohija Srpska zemlja. Ujedinimo se sa Republikom Srpskom oni znaju kako treba sa turcima.

Milan

pre 10 godina

Trojne sastanke i sjedejke koje je ovaj Turčin pogrešno shvatio potpuno prekinuti, a međusobne bilatelarne kontakte svesti u okvire minimuma. Čovjek je očito shvatio da su završeni ratovi Turske na ovim teritorijama i da im ovdje nema mjesta kao do konačnog protjerivanja okupatora. Očito posao nije dovoljno dobro urađen.

Tigran

pre 10 godina

Erdoganova poruka nediplomatska? I to je sve? Mozemo li da pretpostavimo sta bi se desilo u Grckoj ili Bugarskoj da je ovo uradio? Zar je moguce da ne mozemo neku reakciju normalnu da damo? Zasto Srbija ne sme da donese rezoluciju o osudi genocida nad Jermenima? Smele su Nemacka, Francuska, Italija, Kanada, Rusija, Grcka, Poljska itd. ali jedna Srbija ne sme iako je Turska ponizava i gazi na ovaj nacin. U genocidu nad Jermenima je stradalo 1.5 miliona ljudi!

reziel

pre 10 godina

a sta ocekujete, da otpocne rat sa turskom? realno mi ne mozemo da kontrolisemo ni sopstvenu teritoriju a kamoli da ce neko paziti sta prica iz straha od nase reakcije.

lekar

pre 10 godina

Bas me zanima sta ces da uradis ako ti se hitno ne izvini. Napraviti od Pazara novu Srebrenicu? priznati Kurde? Ajde (i 'ajde' je turska rec) bolje se pokrij usima covece.

dule

pre 10 godina

Hebiga isto tako smeta zapadu kada dodje neki Rus kod nas i kaze da smo isti narod ili nas patrijarh kad to izjavi. Sto se tice Turske pa poznato je da oni hoce da vrate ako ne Otomansku imperiju onda bar koliki toliki uticaj na Balkan sto im i uspeva. Podrzava ih Albanija, Bosna, Kosovo. Takodje imaju veliki uticaj i na sandzak. Pa cak i mi Srbi pripomazemo povratku Turske na ove teritorije neprestanim pustanjem njihovih serija. Kao da nam nije bilo malo 500 godina.

b

pre 10 godina

aha pazi samo da ti se ne izvini, kako ti nije jasno da tebe niko ne slusa i ne uvazava kao premijera, opet dokaz koliko vasa vlada ima uticaj na zemlje EU , a tek na islamske zemlje koje nisu clanice EU, pozovi ti zivadina jovanovica da te on povede u one zemlje koje su podrzavale rezim tvog predsednika milosevica, a to su neka baja mare, burkina faso, severna koreja, sve same svetske velesile i ekonomski giganti

Beogradjanin

pre 10 godina

Pozdrav za sve strasne Internet ratnike,ukoliko zelite da budete pravi Srpski patriota kao ja potrebno je samo malo a to je da napravite 4-oro dece minimum i nista vise.Ako to ne mozete nije problem eno u Bujanovcu,N pazaru,Presevu kupite nekretninu i idite tamo da zivite.To je jedini pravi Srpski nacionalizam i najveci dokaz da ste patriota!

a tako je

pre 10 godina

Turci smatraju da su ratovima izgubili te teritorije i da su one trenutačno okupirane. Znači, Sandžak,Kosovo,Makedonija,Albanija pa i BIH. E sada, kako će ići dalje isključivo ovisi o ljudima koji na tom prostoru žive. Znači, Albanci, Makedonci,Bošnjaci i janjičari.

Dragos

pre 10 godina

Pazarac: mozda je Sandzak Turska, ali je Raska svakako Srbija. Pa sad svi znamo sta je starije .................

Turska ekspanzionisticka politika se nastavlja svim silama ............. prvo su poceli da turaju nos i da dele lekcije Izraelu, pa Egiptu, zatim su za vreme ramazanskog posta pretvorili crkvu Svete Sofije u Trabzonu u dzamiju, a sada su poceli i da se mesaju u unutrasnje pitanje Srbije.

e moj Vucicu

pre 10 godina

Mislim da ce Erdogan doleteti specijalnim avionom nase nacionalne kompanije ETIHAD da se tebi licno izvini,posto ti to trazis.
Ti si zadnji koji ima pravo da pisne kad je Kosovo u pitanju.
Sedi malo prelistaj stampu,preslusaj snimke medija iz vremena pred bombardovanje i za vreme bombordavanja.Ako se ne secas da te podsetim, bio si tada Ministar informisanja.Sram te bilo.

fen

pre 10 godina

i sta da Srbija uradi drugoj po velicini vojnoj sili u NATO paktu ako se ne izvine? Sto sadasnji vlastodrsci ne poniste sve dogovore o Kosovu kao sto je predsednik Nikolic LICNO obecao na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici?

dokon_um

pre 10 godina

Poruka Ace prvog je jasna, ali samo uz gusle dobija potrebnu ostrinu i cvrstinu od koje ce se Erdoganu pritresti gace, te ce on brze bolje poitati da moli i preklinje za oprost.

a protestna nota??

pre 10 godina

Ako je izjava zaista 'nediplomatska', zasto onda Dacic, kao predsednik vlade nije naredio ministru in. poslova Mrkicu da pozove u MIP ambasadora Turske i uruci mu zvanicnu protestnu notu ??
Ovako, sve se svodi kao kada je nas Nikolic rekao da je 'Vukovar stari srpski grad' a Hrvatska to ocenila 'nediplomatskom' izjavom

NokiJa

pre 10 godina

Kako se ne bi osecao kao kod kuce,pa 500 godina nije malo.
(a sto?, 24. oktobar 2013 22:50)

Neko pod Turcima ,neko pod Ungrima,neko macem do slobode,neko lazima i izdajom!

Inat - lepa srpska reč

pre 10 godina

Odmah da reagujemo tako što ćemo iz inata da gledamo seriju "Sulejman veličanstveni", zato što je Erdogan rekao da je ne voli.

pozitron

pre 10 godina

Ako smo odlucili da zaboravimo na ucesce Turske u napadu na SRJ i na kasnije priznanje Kosova zasto bi nam sada smetala ova izjava!? Kakva su to "uveravanja koja zvanicnici u Beogradu dobijaju u kontaktu sa turskim kolegama"? Sigurno ne da ce da nam vrate Kosovo.

Cuca Nikolic

pre 10 godina

Za "Pazarac": da se nisi malo presao. Sedi i nauci istoriju i pogledaj granice koje jos uvek postoje ovakve kakve su. A ako ti se svidja da budes Turcin a ne ni (Novo) Pazarac, pa sto ne odes u Tursku. Tamo traje rat izmedju ovog nazadnog predsednika koji izgleda nije bas ni normalan, pa se lepo prikljuci mudzahedinima i ostalim religioznim manijacima. Covece, jesi li ti neki vehabija? BLJAK!

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Pa dobro i cije je sada kosovo?Srpsko,Tursko ili Albansko?Ja sam zbunjen!Koferce udri im sankcije za ovako skandaloznu izjavu,predlazem restrikcije u izvozu svinjskog mesa pa da vidimo sta ce jadni Turci da jedu!

Sonja S.

pre 10 godina

Kakva ce biti reakcija?
Nikakva!
Turci ce reci - nismo bas tako mislili a Srbija ce pa dobro ako niste!
A Kosovo nam ode sve dalje i dalje!

Nizozemac

pre 10 godina

A,vi ste to sad kao uvredjeni,hajde bedo gola dokle vise cete da se pravite ludi,Kosovo je prepricana prica i svacije je ali vase vise nije,pa jos ovi vasi ''strucnjaci''se sekiraju za SKOPJE I TIRANU,e jad vas ubio pa ne znate vise ni sta pricate!

dokon_um

pre 10 godina

Erdoganova izjava je sasvim korektna i u duhu vremenau u kome zivimo. To sto Srbi zive u svom svetu lazi i sanjaju nestvarne snove ponajmanje je Erdoganova krivica. Jednog dana kada i ako se Srbi probude videce ono sto vidi citav svet, a dotle lepo sanjajte ipak su snovi najlepsi deo Zivota.

opravljac aviona

pre 10 godina

Ajmo politicari, da vas vidimo sad na delu.. Kolikom jacinom ovo nabijete Turskoj na nos toliko smatrate Kosovo srpskim..pa da vas vidimo sad..

Bosanac

pre 10 godina

meni nije jasko kakvo bolan izvinjenje, pa cije je kosovo ljudi dragi urazumite se malo, vi bi samo da ratujete da mrzite, kosove je medjunarodno priznata drzava i sta se tu ima vise polemisati...sad ko god bude rekao da je kosovo suvereno vi cete od njih traziti izvinjenja, nemojte praiti veci cirkus nego sto jeste i sad...dosta ste tokom rata osramotili drzavu i srbe

Svetozar

pre 10 godina

Posto cak vise nemamo pravo ni da se posteno naljutimo na ociglednu provokaciju i pretnju premijera jedne drzave koja sneva neoosmanlijske sne i koja je u svakom smislu raskinula sa Ataturkovom Turskom, ovakvu izjavu nazivamo nediplomatskom. Licno, kao prosecan gradjanin neobavezan politickom korektnoscu reci cu da je ovakva izjava preteca, uvredljiva i signalizacija povratka turskog uticaja na balkansko tlo. Mene zabrinjavaju ovakvi istupi, jer nisu bezazleni. Citajuci neke bosansko-hercegovacke portale iz Federacije dosao sam do zakljucka da se obican svet u istoj porpilicno raduje ovakvim istupima i da se mozda malo oseca uvredjenim sto Kosovo nije na trecem mestu, a Bosna na drugom.Veliki je uticaj islamskih zemalja, a i islamistickih pokreta, pa i onih radikalnih, na narod Federacije i cini mi se da oni nisu ni svesni da povratak Turske ne znaci mir i zadovoljstvo za bilo koga, kao i da je isti taj muslimanski zivalj proziveo krvave dane u zajednickoj nam istoriji. U pamet se moramo uzeti mi, narodi Balkana i ostaviti svoje razmirice po strani kada je u pitanju dobrobit svakog od nas.

sonosmali

pre 10 godina

Ajmo Obilici, sirite Srpstvo po centru Pristine. Samo se plasim da necete moci bez pasosa bez obzira sto je Kosovo "sastavni deo Srbije".
P.S. znam da mi nece objaviti kom.

Drug Crni

pre 10 godina

Zna se sta bi sad trebalo. Zabranis promet Turske robe u nasu i preko nase teritorije. Za pocetak. Pa cekas njihov potez. Realno njihov glas protiv nas u medjunarodnoj zajednici nista ne znaci jer nisu tamo gde tezimo, u EU.

Miloš

pre 10 godina

Erdoganova politika, ne samo ova izjava - mada je ona dobar primer te politike - pre svega treba da zabrine sekularne Turke, a tek onda njihove susede, i Srbiju. Navodno umereni islamista se polako samoproglašava vođom novog Osmanskog carstva, zasnovanog na religiji. Nemojte misliti da su protesti u Istanbulu bili zbog drveća u nekom parku... Naš ponos je ovde "kolateralna šteta".

lazar

pre 10 godina

a sta ste ocekivali vise?..previse ste popustali albancima.i sad je to sta je...dugo je to trajalo..tesko je vratiti se..ali preispitajte se Srbi..kakvu ste politiku vodili posljednjih godina i ne samo na Kosmetu....rezultati su tu..zalosno

North

pre 10 godina

Turci kupuju sve zivo po K i M. Kupili ellektrodistibuciju, aerodrom i sve sto imalo vredi... cak i ono cemu nisu reseni vlasnicki odnosi... samo je mali problem sto radnu snagu salju iz Turske da radi na Kosovu, a vikend provode kuci. Komsije sa juga nisu bas zadovoljne time ali ih niko i ne pita... Najgore jeu svemu sto nema vise EPS-a, pa da se struja ne placa godinama...Ali, sami su trazili i neka im jesa srecom!

Milan

pre 10 godina

Sta fali izjavi, covek ima pravo da kaze kako se oseca.
Sve ostalo je srbijanski problem. Nije vise srpski problem, jer sa nestankom Kosova nestaje i osecaja srpstva, a ono je udavljeno lazima, srbijanskim.

Bole

pre 10 godina

Hteo bih da iskoristim ovu priliku da pozdravim sjajno osoblje jednog hotela u Kusadasiju gde odsedamo vec 6 god.Za razliku od "POLITICARA"obican narod vrlo dobro razume sve sto se izdesavalo.Pozdravljam recepcionara Sulejmana,i sledece godine ako bog da donosim mu vino i nasu Srpsku rakiju pa da popijemo po jednu."Politika je kurva",tako je meni moj deda govorio.Pozdrav za sve normalne Turke ! Ne odustajemo od Kusadasija i Turske,najbolji ste domacini !

Nesalomivi-Novosadjanin

pre 10 godina

Srbija jednom i uvek na Kosovu. Kosovo je Srbija i uvek ce to biti.
Nemamo drugu zemlju osim Srbije, druga nam zemlja nije ni potrebna.
Vazno je voleti je, postovati, braniti. Na takav je nacin jedino mozemo sacuvati.

Erdogan mora uputiti izvinjenje.

ZIVELA NASA SRBIJA

i.j.kv

pre 10 godina

E sad cemo da vidimo snagu vodja danasnje Srbije,ako se g.Erdogan izvine ili objasni da nije shvacen i preveden tacno onda cu prestati da budem kritican prema gospodi premijeru i prvom podpredsedniku...ali mrka kapa,posle potpisa ove dvojicde u Briselu Kosovo je blize Turskoj bar 300 puta nego Srbiji,neka place ko god hoce ali danas je to realnost.A u dnevniku RTS,vestima raznih medija Srpskih Kosovo je Srbija.Jabogme...

Sajo

pre 10 godina

Pa Erdogan tako misli i kada dodje i proseta pa KALEMEGDANU ili ode na DORCOL...ili kada ode do PLILULE KARABURME...OSeca se isto kao i na kosovo...KAO KOD KUCE...tako nemojte da se osecate manje vaznim...:)))i da ae ljutite...

Јоца

pre 10 godina

Такво паљевиначко размишљање нас је и довело у овакву позицију. Задњи пут када смо "спремали оружје" против турске се завршило петстогодишњим ропством а ослободили смо се лукавошћу, дипломатијом и политиком која је користила насиље само кад је било јасно да је то паметно. Да су јевреји ишли главом кроз зид против римљана не би данас ни постојали, а камоли имали поново израељеву земљу.

bumerang

pre 10 godina

Ne da je nediplomatska, nego je da udje u anale kao podsetnik. Mesati se tako direktno u tudje stvari i provocirati je skandal. Doci ce i nasih 5min.

igor

pre 10 godina

Pa svaki dan neki od ambasadora "prijateljskih" EU drzava izjavljuje kako treba da priznamo Kosova,kako je to druga drzava i slicno...to su po Dacicu ok i odmerene izjave ?

BK

pre 10 godina

Nema smesnije nego kada dodju Albanci i Bosnje da pitaju za nase susede a oni i jedni i drugi apsolutno svima u nikakvim odnosima. Bosnjaci ratovali protiv Srba i Hrvata druge u okruzenju i nemaju a Albanci ja ne znam da li da pominjem? da su oni sa svima u svom okruzenju u nikakvim odnosima. Pa jos dodju ovde da se ohrabruju ovakvim izjavama a da znaju da nicija nije gorela do zore. Krug Izrael-Kipar-Grcka-Srbija-Bugarska-Rumunija su sasvim dovoljne da rasprse te snove o zelenim transverzalama.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ova izjava ne doprinosi smirivanju tenzija i vlada je sa pravom zahteva objasnjenje od Turskog predsednika koji je ovom izjavom narusio dosadasnje dobre odnose dve drzave

dragan

pre 10 godina

Kad moze Toma imati mamu Rusiju moze i Erdogan da ima omiljeno mesto.Na kraj krajeva i mi gde god bili zelimo da se osecamo kao kod kuce.Eto Guzenbauer i com isto vole sto su ovde.A ovaj Ivica bolje da misli kako posle izbora vise nece biti nikog u parlamentu.A Vucic kad dodje Seselj da trazi drzavu za azil.I na Historiju nesto o muslimanima-dok su u Pariz ziveli u brvnarama u muslimanskoj drzavi koja se protezala preko cele Spanije svi gradovi osvetljeni uljnim svetiljkama,fontane,prelepe palate.

Gruzanin

pre 10 godina

U pravu su, hvala hvala hvala Erdogane, hvala i ponovo, sto ovo rece. A sad braco Srbi, od Vladivostoka do Kalifornije, svi da pocnemo da se spremamo za obracun, do koga ce neminovno doci. Uzdajmo se samo u sebe, jer mi nikoga nemamo, a i ne treba nam, samo srpska sloga!

willi

pre 10 godina

.pa zar mi ne shvatamo da smo mi vrlo sitni za velike vojne i politicke igre a nesto se stalno pravimo kao da se svet vrti oko nas. sta mozemo mi da ucinimo ako ne daj boze dodje do kosova II. do pre nekoliko godina najsmesnija drzava u evropi nam je zastala u grlu kao kost. albanci i njihovi guraci ameri, nemci, turci ce nam unistiti naciju. pa mi nismo u stanju da resimo problem ovog muslimana iz sandzaka koji laje vredja ponizava a niko mu nista ne sme. bog neka nam je na pomoci.

MONARHIJA

pre 10 godina

Vučić zaslužuje poštovanje zbog napora koji ulaže ali mora još mnogo da uči da bi postao državnik.Mora se osloboditi tog populističkog refleksa koji ga može koštati u medjunarodnim odnosima.

Od tada svima govorim 'Iz Republike Srpske'

pre 10 godina

Slucajno sam na jednoj svecanoj veceri u Beogradu sjedio pored jednog direktora hotela iz Turske. Pita me on odakle sam, ja kazem iz Bosne i Hercegovine. A on meni: 'a pa to je kao da si rekao iz Turske, mi Bosnu smatramo dijelom nase zemlje'. Ja na tren zabezeknut, pa mu odgovorim: 'pa vidi, i pola Bosne smatra da je dio Turske, ali eto, ja dolazim iz one druge polovine Bosne gdje vas smatramo visevjekovnim okupatorima i gdje cete opet moci doci na vlast samo kad nas porazite oruzijem!'. On malo zabezeknut, pa mi kaze:'Al i u tom tvom dijelu Bosne je Sulejman najpopularniji, zar ne?'...

Dejan

pre 10 godina

Poslusajte pesmu Ljube Manasijevica o Prizrenu Dusanovom gradu ( a i Dacicevom :) https://www.youtube.com/watch?v=uzLsx1qgP68&feature=youtube_gdata_player
Evo to je ono sto oni nemaju a mi na zalost mnogih jos uvek imamo. Ko hoce nek ismeva, a ko oseca on zna na sta mislim i neka uziva u pesmi.

jaa

pre 10 godina

Pa sami ste krivi, prekinute odnose sa na primer crnom gorom zbog njihovog priznanja kosova nikolić obnavlja bratski i hvali se time. ozbiljne zemlje prate poteze i tumače ih pa ako ste ovima oprostili a morate i ovima za istu stvar i malo po malo evo nas.

milano_boy

pre 10 godina

hahhahaha svasts,svi znaju da je Kosovo Srpska zemlja,ni moju cerku od 2 god ne bih mogao da lazes stakvim glupostima,probudi se narode...

Vladimir

pre 10 godina

I Vučiću ako se ne izvini onda šta??Objavićeš rat Turskoj? Pa i ti si svojevremeno lupetao ono Karlobag, Virovitica.Sećaš se valjda. Pa nešto ne znam da si se ti zbog toga izvinjavao.

zmitjkoe

pre 10 godina

"Kad dođem na Kosovo osećam se kao kod kuće", rece Erdogan u Prizrenu. To isto bi ladno mogao da kaze i prilkom posete Beogradu, JER SMO POLA MILENIJUMA BILI DEO TURSKE. Nazvati Prizren Dusanovim grado u ostroj noti Turskoj vladi je budalastina jer Turci ne znaju ko je Dusan, niti u Prizrenu postoji cigla od Dusanovog grada. Skandal je dobro dosao da se kurcimo par dana, iako od Turske mozemo imati samo korist, ali vise volimo da pravimo stetu. Mnogo se naljutili oni koji su Kosovo vratili Albancima, ali skoce ko opareni kad neko hoce Kosovo da im "uzme". Jad i beda. Traziti hitno izvinjenje od Erdogana moze samo... Vucic i Dacic, jer im je skandal pao ko narucen.

Marko

pre 10 godina

Turska je jako ozbiljna zemlja imati je za neprijatelja, ali ja ne vidim kako mi ikada i mozemo biti prijatelji.. Ovo govorim iz dva velika razloga - prvi je sto Turska i na Kosovu i u Sandzaku i Bosni moze pronaci nacije koje ih smatraju svojom i finansijski ih pomagati, naoruzavati, nastaviti sa huskanjem na konflikt; a drugi razlog je sto je Turska uz Saudijsku Arabiju ubedljivo najveci americki saveznik u regionu koji je strateski jako bitan za Ameriku. Turska privreda je veoma ojacala na americkom kapitalu, njihova vojska je u top 10 u svetu, a koliko vidim i njihov uticaj kod nas se znatno povecao (isto ne verujem da je to slucajno).
Nas manevarski prostor u ovom trenutku je neverovatno mali jer mi saveznike ni prijatelje u svetu nemamo (ma koliko mi neke od njih tako nazivali). Jedini saveznicki blok koji bi nam mozda mogao pomoci uz mnogo manju cenu je udaljen geografski od nas a i mi nesto nismo ni bili fer prema njima pa moglo bi se reci od 2og svetskog rata (u poslednjih 20ak godina)
U danasnjem svetu saveznistvo je kategorija zasnovana iskljucivo na interesu i malo nekim istorijskim vezama bliskih naroda - sto se interesa tice ja ne znam sta mi zapadu mozemo ponuditi a sto oni vec nemaju kod drugih, para za lobiranje nemamo, vojska nam je unistena, politicari potupljeni, oni sto nisu lutaju ni sami ne znaju gde.. Nek nam je Bog u pomoci!

gile pk

pre 10 godina

Hitno izvinjenje il inace sta? Zabranicete turske serije?ajde bre,sedimo tu gde jesmo,tolko smo slabi ,da moze da nas jase ko stigne,zaboga skandal,kao nismo znali njegov stav

Tigran

pre 10 godina

Zasto Srbija za pocetak ne prizna genocid nad Jermenima kako su to uradile Francuska, Nemacka, Rusija, Poljska, Kanada i mnoge druge drzave? Cega se plasi?

vedran

pre 10 godina

bolje bi vam bilo da vodite računa o vojvodini jer je vec preko 60000 ljudi uzelo madjarski pasos.branimo ljudi ono sto nam je ostalo

samo da ne padne krv

pre 10 godina

Ma nije čika Redžep mislio ništa loše, malo ga je ponela atmosfera... Poslaće Dačiću tepsiju baklava u znak izvinjenja!

Vlaja

pre 10 godina

Pa zar nisu skoro Toma i Dačić izjavili da je Turska naš veliki prijatelj? Valjda je svima jasno da je ova vlada formirana po želji Nemačke i Amerike sa osnovnim zadatkom da priznaju Kosovo što je učinjeno. Početak pregovora sa EU će započeti, što je dobro, ali za biće još jedan uslov - da se prizna Kosovo i zvanično od Srbije, što i jeste učinjeno potpisivanjem briselskog sporazuma.Međutim, nedostaje javno rukovanje...

nesa

pre 10 godina

Koliko nas narod a i eksperti ne poznaju ovog tipa. Pa on je i u sred Berlina izazivao skandale manipulisuci Turcima u Nemackoj.Jako konfliktna licnost i u svojoj zemlji. Ide mu na ruku jaka Turska ekonomija pa lupa sta hoce.Nemcima se nije izvinio nece sigurno ni Vucicu. Protestna nota Turskoj ambasadi i to je to.Pa Berluskoni je u sred evropskog parlamenta ponudio Nemcu Sulcu ulogu nacistickog cuvara u novom filmu. Sta je Seselj lupao o velikoj Srbiji da ne pominjem. Jel se neko izvinio? Ne talasajte

Zoran

pre 10 godina

A sto Vozd trazi izvinjenje iz Tel Aviva? Da nije imao neka posla tamo ili je samo gledao Makabi v. Zvezda BG?
Covek je ipak chudo, metafizicar, carobnjak.. sedi u Vladi po 15 sati i onda osvane u Tel Avivu nicim izazvan, osim mladalackim porivom sa severa...
Vrhunski mag/doktor demagogije

Ash

pre 10 godina

A kad mi svojatamo Bosnu, onda je u redu? Ako ne smeta stanovnicima Kosova, ne znam sta se Dacic uspalio i koga to on stiti iz Beograda? Pa nije Erdogan na Kalemegdanu rekao da je Beograd Turski grad... Mada, to bi bilo zanimljivo. :)

nemanja

pre 10 godina

...Erdogan vrlo dobro zna "da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova"... Kao sto svako od nas zna da Kosovo nije srpsko od poslednjeg balkanskog "rata" 1999. Ali eto, svi tripuju, malo Erdogan, malo mi...

Boss

pre 10 godina

@...drugim recima,braco Srbi spremite oruzje!
(SRBIN, 24. oktobar 2013 22:29)
Lepo, ali koje oruzje?
Srbija danas ima 20-tak ispravnih aviona, uglavnom zastarelih (osim 3 MiG 29, dok Turska ima oko 800 aviona, od toga vise od 400 borbenih po licenci proizvode F-16 (oko 260 komada, veliki deo modernizovan), a imaju i oko 150 starih americkih Fantoma F-4 koje trebaju da zamene sa 100 F-35).
Turska ima i vise od 4 000 tenkova, dosta starih ili loseg kvaliteta, ali i solidan broj modernih. Srbija ima ukupno oko 300 tenkova i oklopnih vozila, svi su zastareli i u jako losem stanju.
Turska ima i vojni budzet veci od 18.2 milijardi dolara, Srbija 805 miliona.
Turska je od 1997 do danas potrosila vise od 120 milijardi dolara na modernizaciju i nabavku oruzja (nezavisno od godisnjeg vojnog budzeta), dok je Srbija u zadnjih deset godina unistila i isekla vecinu svog oruzja, ostalog iz vremena mocne JNA.
Da ne duzim dalje.... mislim da je jasno. Iako u poredjenju sa vojnim supersilama ( SAD i Rusija)ili cak i sa Kinom i Indijom, turska vojska nije narocito jaka,za nas su oni vojna supersila.
Poenta je u tome da je nasa vojska godinama propadala dok su Turci za koje smo pre 25 godina bili vojna sila, postali vojno i ekonomski najmocniji u regionu. Zato bolje da na neki miran nacin cuvamo i ovo malo sto imamo, nego da opet idemo u rat protiv jacega od sebe.

trydbenik

pre 10 godina

Primiti erdogana u sns i problem rešen. Inače, pitanje da li bi nam bilo lošije pod turskom, nego pod našim političarima. Bezmalo 30 godina ti ljudi bez poštenog posla a žive na visokoj nozi. Koga boli?

ruska braća

pre 10 godina

Kada će Vladimi Putin izjaviti 'Rusija je Srbija'-'Srbija je Rusija'? Nemamo saveznike gazi nas ko stigne a naše okruženje je uglavom neprijateljsko.

vlada

pre 10 godina

"Smatram da je ta izjava veliki skandal i tražim hitno javno izvinjenje Turske i njenog premijera Erdogana. To je nedopustivo ponašanje u međunarodnim odnosima i treba videti kakve će biti reakcije drugih zemalja", rekao je Vučić iz Tel Aviva za "Naše novine" i naglasio da Erdogan vrlo dobro zna "da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova", prenosi RTS.

Bravo Vučiću! Skupljaj neprijatelje! Samo napred! Ne treba ni sa jednom državom da imamo dobar odnos, pa zašto sa turcima da imamo dobar odnos! I0onako su nas jahali 500 godina!

I da razjasnimo: ČOVEK JE REKAO DA SE NA KOSOVU OSEĆA KAO KOD KUĆE!
Šta je tu skandalozno?????

e

pre 10 godina

Beograd -- Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi izjavio je da Izrael za sada nije priznao nezavisnost Kosova, uprkos činjenici da je Srbija u UN glasala za Palestinu.
Sad samo uporedite ove dve vesti.

milan

pre 10 godina

Ljudi se plase Nemaca, a ja se plasim Turaka. Nemacki narod je poslednjih decenija ucen da bude politicki korektan i da se stidi svoje proslosti. A Turci su (kao mi) uceni da su najbolji i da njima sve pripada. Cije se ekspanzije vi vise plasite?

Poslednji Mohikanac

pre 10 godina

Odavno bi nam vise za grb prilicio dvoglavi noj!

Srecom pa se medo u Sibiru budi noj moze da zabode obe glave u pesak, medo ce opet da protrese azdaju iz Male Azije za primer svima na Balkanu bas kao nekada!

...

pre 10 godina

Trazim hitno od svih mojih fellow-srba da prestanu da placu zbog ove izjave. Necete valda zbog jedne glupe izjave od jednog glupog coveka da se ljutite i da mrzite turke??? Turci su utsvari jako fini narod. Samo zato njihov premijer nesto kaze ne znaci da svi turci tako misle! Da li svi srbi misle isto kao nas glupi predsednik? Imam puno turskih prijatelja i vecina njih nisu ni culi za Kosovo a jako vole Srbiju.

Zivota

pre 10 godina

Dacicu I Vucicu,
Sram vas bilo, vi ste priznali Kosova pa sada glumite I nije vam kao nesto jasno. Vas dvojica sa Tadicem I Nikolicem ste najveca bruka Srbije. To ce istorija bez dileme potvrditim a kao sto je evidentno I sada se u Prizrenu potvrdjuje.

EU Citizen

pre 10 godina

Može da ti se "izvini" samo tako da prekine svaku ekonomsku saradnju sa ovom bednom zemljom koja se još nešto busa i koprca, i ostavi je još bednijom, ti si, mediokritetu, koji praviš od komarca magarca, i štetiš ovoj državi zbog jeftinih poena kod najneobrazovanijeg i najdestruktivnijeg dela biračkog tela, za Erdogana isto što i premijer Burkina Faso, a cela tvoja drljava zemlja duplo manja i deset puta siromašinja od Istambula :)) To jest, što kaže naš narod, izvini se sebi :)))

Albano

pre 10 godina

Srbi su pametan narod po meni ali imate jednu manu sto niste sposobni da vidite unapred geopoliticke dogadjaje. Ne mora biti politikolog pa znati da uz dogovor sa Nemackom i sa blagoslov Anerike evropa se deli u dve uticajne sfere. Od Slovenije na gore bice Nemacka sfera a juznije Turska. I u Bonstilu bice Turci uskoro. E sad to sto mi Albanci imamo ogromnu podrsku od Njemacke i Turske, a da ne pricam od USA to ne znam dali treba da vas zabrinjava.

bzvz

pre 10 godina

Da se svi u so pretvorimo,ne bi Turku rucak osolili!Ali smo zato tajkunima i politicarima dozvolili da nas jasu vise nego Turcima za pola veka.To smo mi,a Erdogan prica sta misli ,jer vidi da ima posla sa kukavicama.Zato pssst,i pokrijmo se usima kada nismo za bolje.

Vlada

pre 10 godina

Čerčil je jednom prilikom lepo rekao za Tursku: Bolesnik sa Bosfora!
Samo čitajte Njegoša i to vam je najbolji priručnik za upoznavanje turske duše i Turaka.
Najbolje bi bilo da Srbija dozvoli Kurdima da otvore ambasadu u Beogradu i da Skupština Srbije potvrdi jermensku deklaraciju o genocidu... pa posle možemo mi njima da se izvinjavamo ko'lko 'oćeš, al' ambasada neka radi u Beogradu(:

polako samo bez nervoze

pre 10 godina

Budite šmekeri obojica pa mu vratite istom merom.

Recimo kažite da i Carigrad budi u nama slična osećanja kao istorijski centar istočnog hrišćanstva, ko zna šta nosi sutra, možda zaista Kosovo, Sandžak i Bosna budu turski ali može da se desi i da hrišćani vrate Carigrad, posebno ako Turska bude donosila glupe političke odluke u budućnosti.

Erdogan je pokupio packe sa Zapada i oko Sirije i oko Egipta i sad je našao na nama da leči frustracije.

marko, nis

pre 10 godina

Ne vidim nista sporno u izjavi Erdogana, koji je bio u prijateljskoj poseti drzavi koju je njegova zemlja priznala. To nema nikakve veze sa Srbijom.

dalmatinac

pre 10 godina

Zaista ne mogu slijediti logiku vas u Srbiji koje ovo sablažnjava. Pa jel Turska priznala Kosovo kao neovisnu državu? Da, priznala je. Pa što ima Turska nakon toga da se ispričava Srbiji i Srbima za ono što komentira vezano,za njih, drugu susjednu državu?

Shkot

pre 10 godina

Šta je tu nediplomatsko? Ni meni kao albancu nije drago da on stavlja znak jednakosti između Turske i Kosova, ali pošto Turska je priznala Kosovo, onda bi svaka zvanicna nota od strane Srbije bila smatrala kao nelegalno miješanje u Tursko-Kosovskim odnosima. To zna čak i Vučić, kao što zna da Srbija je više zavisna od Turske nego Turska od Srbije.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Po komentarima vidim rat ce...sad se pozivate i na Izrael da brani srpsku zemlju,,jel i ovdje ovaj Sion i kanton Vale srpski,nedajte ga,,,samo ratujte,dobro rece jedan u komentaru da ne nasjeda 3x na istu foru,,zivite,radite,razvijajte se,pustite Tursku i. Rusiju,sta mi imamo od Turske kao bratska zemlja,isto sto i vi od Rusa,imate vise koristi od nas sto kupimo neki vas proizvod
Al ajd prsite se vi i dalje
A Vucicu pismo se napise Erdoanu da se javne izvine a ne ostavlja se izjava na Rts-u ili gdje vec,ili on gleda dnevnik Rts-a kao ti Turske serije...moguce

Floyd

pre 10 godina

Godinama ste ratovali sa svetom i busali u grudi, kontrirali i dobronamernim pokusajima da se pomogne i zaustavi ludilo. A sve vreme kleli u tradicionalne vrednosti i kao tradicionalni domacini izgubili svoju zemlju. Domacinski nema sta! E sad gledajte kako vam svaka susa se setka po prokletoj avlijici i radi sta hoce i molim vas zacepite jer izgledate jadno i gubitnicki. Pogotovu izgleda jadno kontriranje deklaracijama priznavanja jer govori da nista niste naucili. Umesto da strpljivo se grade saveznici kroz EU pridruzivanje u kojem cete ucvrstiti pozicije pa Turskoj praviti probleme vi se borite protiv EU sa laznom maskom "skeptika" i hrlite u zagrljaj jos gorem "domacinu" nesrecnoj Rusiji. Od izvinjenja nema nista jer se on ni svoim gradjanima nije izvinjavao pa ce vama " domacinima". Tuzni ste.

visi

pre 10 godina

Kazu da cim je cuo za ovakvu reakciju Srbije Erdogan nije mogao da spava celu noc, i sve vreme je samo mislio kako da se Izvinjava Srbiji. Ko vise slivose jednu Bankrotiranu Drzavu , izuzev Seikova iz Emirata koji za saku Dolara kupuju sta zele gde u Srbiji, i ako se tako nastavi oni ce uskoro biti vlasnici Srbije.

A sta rade Rusi?

pre 10 godina

Ova izjava je iznenadjenje samo za ljude koji zive sa glavomu pesku. Turska se osilila i bice tako sve dok ne zasvrbi Amerikance i razrese to kao sa Irakom, Avganistanom i drugim muslimanskim zemljama sa slicnim idejama.

Dušan

pre 10 godina

Mislim da reakcija države mora biti oštra, Tursi premijer je izrekao ono što je očigledno vekovna težnja Turaka, da vrate otomansko carstvo. Izgleda da se za momenat zaboravio zašto Turska nikako ne može da uđe u EU. Ovakve izjave su u savremenom svetu neprihvatljive. U najmanju ruku, duguju izvinjenje Srbiji.

Biljana.

pre 10 godina

Otkad su Turci nama prijatelji? Otkada Turska radi sa i za Srbiju,5 vekova smo se klali, oni nas malo vise, ostavili su za sobom ljuta neprijateljstva i probleme- izgleda da samo mi zaboravljamo na kojoj su strani prijatelji, mi smo izgleda bespomocno zbunjeni od kad je pocelo postojanje Srba. Ovde pothitno treba da se zauzme stav i da se njega drzi. A ne cim daju neki dinar da ga zgrabimo i zaboravimo pretnju koju nose. Mogu da se trte i lupaju o nekoj toleranciji i demokratiji ali uvek ce islamske zemlje da se drze zajedno i da osvajaju i da se sire kad god se ukaze prilika za to. Bosna, Albanija, Turska- vecita opozicija- religijska, dok se mi brinemo oko tolerancije oni ce da napune Srbiju dzamijama. Pamet u glavu, uvek postoje visi ciljevi.

Tako smo radili i devedesetih.

pre 10 godina

. Povuci ambasadora iz Ankare 2. Doneti deklaraciju o osudi genocida nad Jermenima 3. podrzati zvanicno Kurde
(Milosh, 25. oktobar 2013 08:36)

Da li ste vi ljudi normalni?! Pa turska je sada velesila, a gde smo mi?!

Djordje

pre 10 godina

E botovi, uzivali ste dok je taj isti Erdogan koristio silu protiv mirnih demonstranata i suprostavljao se Novom Zverskom poretku, a sad kad je djavo zaigrao na vasa vrata menjate plocu. Tuzno...

Miroslav

pre 10 godina

Ove malene reakcije namenjene su domaćoj javnosti, od danas do sutra. Nastup u Prizrenu, samo je jedan vidljivi delić spoljne politike Turske u kojoj Erdoganov ekstremizam ima glavnu ulogu. Setite se izjave da je napad na BIH napad na Tursku, da Srbija ne bi imala istoriju da nije Turske, da smo njihova pokrajna, itd. Oni su deklarisani neprijatelji Srbije i Srba. Samo što naši metiljavci nisu u stanju ništa da urade.

kvazi ministri

pre 10 godina

Pa kad vec u zvanicnoj izjavi kazete za Kosovo da je kvazidrzava sto pozivate Srbe dole da glasaju na izborima koje je raspisala ta ista kvazidrzava?

strong

pre 10 godina

"Povuci ambasadora iz Ankare 2. Doneti deklaraciju o osudi genocida nad Jermenima 3. podrzati zvanicno Kurde"
(Milosh, 25. oktobar 2013 08:36)
Pri tom doneti hitnu odluku o bombardovanju Turske a na kraju krenuti sa pešadijskim napadom gde bi ti i slični tebi pokazali svu svoju nadljudsku hrabrost.Šalu na stranu ipak mislim da uskoro kreće treći,četvrti ciklus turskih serija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.Da te podsetim ili da te upoznam najpopularnija serija u Srbiji u vreme najveće krize u Srbiji bila je "Sirota mala bogatašica".I da završim u stilu ovih Šešelja i ova dva njegova kuma.Mislim da treba bombardovati Krško...Ubi me ako znam zašto?

Izrael u srcu

pre 10 godina

Šta treba da se desi pa da shvatimo da nam ni jedna muslimanska država nikad neće biti prijatelj zbog Bosne, Kosova i Sandžaka. Trebalo je opozvati priznanje Palestine, Izrael nam nikad nije bio neprijatelj niti će biti.

tz

pre 10 godina

Ma ovo je prst u oko Njemackoj koja ne dozvoljava ulazak Turske u EU jer opravdano osjeca strah od konkurencije i smatra da je EU premala da bi je dijelila, sa dovoljno slabom Francuskom i dovoljno nezainteresovanom Britanijom Njemacka vlada Evropom, ulazak Turske bi polarizovao EU jer su i sada dovoljno jaki a u buducnosti mogu biti samo jaci da to urade. Niti Erdogan voli Kosovo (ili BIH) niti mrzi Srbiju (slicno se moze reci i za Rusiju u suprotnom pravcu), veliki se malo igraju, ali oni ce vec nekako prelomiti racune a mi cemo i dalje raspravljati o "vjecnim prijateljima i nepreijateljima", srednjem vijeku, mitovima ...

A sto se tice nasih "mocnih" politicara, njima svakako ove lako zapaljive price dobro dodju da skrenu paznju sa egzistencijalnih problema kojima treba da se bave.

Laura

pre 10 godina

Pa prekinite diplomatske odnose sa turskom i pokazite velicinu ' a ne da ga molite za izvinjenje , a i mi smo neki narod , gledamo sulejmana i trcimo kod njih na more , a oni u sred nase zemlje nas ponizavaju.

Ja

pre 10 godina

Ne mozemo mi da pretimo Turskoj, kao da se izvini Erdogan hitno - a u suprotnom sta? To nije reakcija, ali zato Srbija moze da objavi da priznaje nezavisni Kurdistan u granicama koje odredi PKK. Pa da vidite kako ce da zapeni Erdogan. Nece zbog toga Kurdistan biti ni mm blizi nezavisnosti, ali bi mu to ipak bila dobrana samarcina.

Beograd

pre 10 godina

Želim da živim sigurno i slobodno sa svojim detetom u Evropskoj Uniji u kojoj granice ne postoje i nacionalnosti su potpuno nebitne! Evropa nema alterantivu i drago mi je što su Vučić i Dačić priznali Kosovo i prihvatli da EVROPA NEMA ALTERNATIVU! Napred građanski Beograde! Ne dozvolimo da Beograd bude talac švercera sa Severa Kosova i Južnog toka, nego zagrlimo braću u Evropi!!!

Tekelija

pre 10 godina

Превише се Ердогану тресу руке од овако одлучне реакције нашег државног врха па не може да погоди типке на факсу док покушава да пошаље своје писано извињење директ у УН...

drazen mihic

pre 10 godina

kad meni neko dodje u posjetu kazem mu da se osjeca kao kod svoje kuce,
ne znam zasto se politizuje bez potrebe, svakako nece biti nista od toga,
samo se nasli patrioti kao oni ce da protestuju, prete, traze izvinjenje,
mlacenje prazne price, imali sta pametnije da se radi ili cemo gubit vreme
na ove gluposti...

Mare

pre 10 godina

Opet vas setaju zedne preko vode. Tako su trubili o Sloveniji dok je Hrvatska klizala, pa se bavili Hrvatskom dok je Bosna klizala. Pa onda ratovali u Hrvatskoj i Bosni dok je Kosovo klizalo. Nezapazeno su otisle i Crna Gora i Makedonija (nekad zvana stara Srbija). E sad kad i Kosovo ode pricaju o Kosovu a kliza Vojvodina. A onda ce da pricaju o Vojvodini dok se kuva u Raskoj i na Jugu. Samo se prica o trenutnom stanju, niko da razmisli zasto je do toga doslo i kako ubuduce preduprediti. A stalno isti ljudi iz istog miljea, gube i ljude i zemlju, stalno prave nove neprijatelje ali ko haje za to, vlast se cvrsto drzi, samo da Dedinje ostane u Srbiji i dovoljno je.
Da li je neko pomislio da je mozda problem do Beograda, kad niko ne zeli da ima veze sa njim?
Jedini ko se izvukao je Republika Srpska i to iskljucivo zato sto nisu slusali Beograd vec su donosili odluke u kljucnim trenucima koje su njima odgovarale. A Krajina i Srbi sa Kosova su slusali Beograd pa znaju kako su sjajno prosli.
Ko od ovih i vlasti i opozicije izaslih iz iste kuhinj) ceka pomoc i resenje, ima grdno da se razocara.

krle - dron

pre 10 godina

On je to rekao misleci da im poruci da ne zaborave da su turci naselili albance na kosovo a da su srbi zaboravili da ih proteraju zajedno sa turcima,no nikad se ne zna.....

Marko

pre 10 godina

Evo za pocetak neka drzava Srbija stornira Sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom. Od tog Sporazuma mi imamo samo stetu a Turska korist. Tako da ce jednim udarcem dve muve. Bezbolno i korisno.

Stivi G LFC

pre 10 godina

Vecina vaas se izlupala, samo si ti Miloshe rekao pravu stvar. Doneti deklaraciju o genocidu na Jermenima, povuci ambasadora iz Ankare i podrzati Kurde.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Predlazem da se Vuk Jeremic pridruzi Vucicu.U tom slucaju Turska i Erdogan bi morali dobro da se zamisle.Takodje mislim da Dacic ne treba da se mesa,dovoljna su ova dvojica,ha,ha,ha...

serbione

pre 10 godina

Cika Vule Jeremic je majka za ovakve provokatore. Mesicu je objasnio kratko i jasno, i ovaj se vise nije javljao. Sto li ga ovi ne uzmu u vladu. On je sad slobodni letac. :)

ragnor

pre 10 godina

Erdogan bi hteo da bude "Suljo Veličanstveni", a u biti celo vreme, kako u sopstvenoj zemlji tako i u inostranstvu ispada samo "Mujo"...

bez_cenzure

pre 10 godina

Čekam taj dan da vratimo otetu teritoriju! Doći će i taj dan! Promjene ne zavise samo od prilika u svijetu nego i od stavova same države čija je teritorija oteta. Da se Srbija ponaša da joj je teritorija oteta i da prilagodi svoje odnose prema državama koje su priznale tu kvazi tvorevinu na način kako dolikuje jednoj zemlji koja ima svoj stav Albanci i dalje ne bi mogli legalizovati svoju paradržavu a broj država u svijetu koji ih je priznao ne bi prelazio niti 50. Da Srbi manje kradu od sopstvenog naroda i rade za dobrobit i države i cjelokupnog društva Srbija bi imala mnogo bolju poziciju u svijetu i ne bi bila toliko podložna ucjenama.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Turska hoce na oruk na Balkan ponovo i to na srpske zemlje ili teritorije i to bez pardona?!Tako drsko i provokativno bez imalo srama!Povuci Ambasadora na konstutacije iz Ankare i poslati demars Turskoj za ovu izjavu. Sutra ce Erdogan doci u Rasku pa ce reci isto to sto je rekao u Prizrenu?!Pozvati turskog ambasadora u Ministarstvo spoljnih poslava i predati mu protestnu notu. Dosta se Srbija povijala i precutkivala pred silnicima i agresorima!

sandzaklija

pre 10 godina

Jedva cekam da opet dodje u Sandzak da opet grad Novi Pazar ukrasimo turskim i bosnjackim zastavama! Sandzak je otrgnut od Bosne berlinskim kongresom ali krenulo je na bolje ovo juce je dobar znak

marko

pre 10 godina

Erdogan je samo primer kako diplomatija i politika imaju uvek svoje nazadne varijante. Pa covek je u Turskoj napravio haos, sa Sirijom maltene zaratio, sa Izraelom prekinuo odnose, sa Iranom pred prekidom, sa Rusijom i Bugarskom stalno u trzavicama, sa mnogim islamskim zemljama u napetim odnosima posto zeli da se nametne kao novi politicki i ideoloski lider, a kapaciteta nigde. Jedino ovakve rupe kao sto su Albanija i kosovo mu dodju da izleci sve svoje frustracije i da se totalno izlupeta. Pa to mu u zivotu ne bi palo na pamet da kaze u bilo kojoj drugoj zemlji. Nas problem nije on, vec ovi domaci koji se primaju na razne sandzake i ostale gluposti. Vidimo da i kod nas vec ima gomila onih koji sad vide kao neki sandzak. Da nisam upoznat sa istorijom tih krajeva mozda bih i sam podlego toj svakodnevnoj kampanji. Taj region se nikad nije tako zvao, a posebno ne u vreme Turaka. Oni su prvi znali da su ovde dosli samo privremeno, a to sto su se razne age i begovi na kraju odomacili i umislili to je Turska za sva vremena, to je vec nesto drugo. Tako da znaju turci kako su ovde prosli i kako ce proci sledeci put jos gore. Ali kao i svaka druga zemlja sire svoj uticaj tamo gde mogu, a posebno tamo gde su indijanci. Mada realno i indijanci su imali vise samosvesti i ponosa. Ovi danasnji bi i glavu izgubili za nekoga koga to cak i ne interesuje, a sve zbog totalne zablude koju je iskonstruisao neko sasvim treci samo da naskodi jednoj od strana.

Mima

pre 10 godina

Ovo ne da je skandalozno nego nemam reci... Sad bi trebalo i mi malo da pokazemo zube, a ne da trazimo da se Turska izvini jer od toga nema nista.

'ajduk

pre 10 godina

A nisu tražili izvinjenje od svih tih država koje su priznale nezavisnost kosova? Realno to bi trebao, po toj logici, biti 100 x veći skandal od par izgovorenih reči. Ok, odradite to reda radi "oštro" reagovanje i vratite se u realnost molim vas

VUK - DLAKU - MENJA - CUD - NIKADA

pre 10 godina

Sasvim je u redu sto premijer Srbije Ivica Dacic trazi da se Turska izvini, jer je ovo ocigledno skandal od strane Erdogana. Ali isto tako smeta zapadu kada dodje u posetu Srbiji funkcioner Rusije kod nas i kaze da smo isti narod ili nas patrijarh kad to izjavi. Sto se tice Turske pa poznato je da oni hoce da vrate ako ne Otomansku imperiju onda da imaju bar koliki toliki uticaj na Balkan. U tome ih zdusno podrzavaju Albanija, Bosna, Kosovo. Takodje imaju veliki uticaj i na Sandzak. Pa cak i mi Srbi pripomazemo povratku Turske na ove teritorije neprestanim pustanjem njihovih serija. Kao da nam nije bilo malo 500 godina pod njihovom vladavinom.

osililo se to

pre 10 godina

Pre dvadesetak godina,ako je neko hteo da nase muslimane uvredi,samo mu kaze Turcine! Bili su besni i do bola uvredjeni,a sada su na to ponosni!?
Tako i Turska,islamizuje se,hoce da bude svetska sila,pa i na istok i na
zapad zeli ekspanziju.Ovo je deo tog plana. Pitanje je dokle ce ih USA,pa i
EU pustati. Mi smo sto se ono kaze kolateralna steta. Da smo u EU i NATO
imali bi vece sanse,ovako smo "slobodni za odstrel"!

adje

pre 10 godina

vidite vise komentara ima na erdoganovu izjavu nego na ubistva,silovanja,pljacke,jadnog i bednog zivota,siromastva itd sto se desavaju u srbijicu...vidite gradjani da vas mediji i politicari udaraju u zdrav mozak da bi vam skrenuli pamet na izjavu erdogana da bi zataskali probleme koje se desavaju u srbiji.....izjava erdogana ti je jedna dlaka na celoj glavi ....sta zaoravo znaci ako neko nezna da kapira....na celu glavu su veliki problemi a vi komentarisete najmanji problem a velike i krupne probleme ne komentarisete....bolestan ste vi narod a i mediji su najvise bolesni....

ex-JUGO

pre 10 godina

Zbog dobrosusedskih odnosa na Balkanu, i normalno ne bi ni bilo ovakve izjave Erdogana, da je juce pored ove troice Premiera, Erdogana, Rame, Thaqia, bio i Dacic. Ali, Sebija jos gleda unazad a ne napred, i nije spremna za dobrosusedsku saradnju.

Mirko

pre 10 godina

Turska agresivna politika prema balkanskim zemljama, u korist muslimanskog naroda u njima, je vec otvorena politika turske vlasti. Bas onako kako je tu doktrinu pre nekoliko godina smislio i objavio ministar vanjskih poslova Davatoglu. Srbija treba svom snagom da bezi prema EU iako i ova strana joj ne zeli sve najbolje ali u poredjenju sa turskim namerama su andjeli. Istovremeno Srbija treba da deluje na usaglasavanju stavova po pitanju turskih PRETNJI, prvenstveno sa Grckom, Bugarskom i Rumunijom. Na ostale se naravno ne racuna.

Aleksandar

pre 10 godina

Ja znam barem 10 ljudi iz Beograda koji zure predvece da ne propuste neku Tursku seriju. Njihove serije propagiraju njihovu kulturu. Nadam se da svi znamo sta se desavalo kroz isrotiju i iz tog razloga postujuci narod koji je trpeo i zulum i silovanje ja to ne mogu da gledam. Grobovi nasih predaka se prevrcu a istorija se ponavlja. Tako se nedavno Tadic i isti Erdogan otvorili u NP Kemal ataturk dok su se smejali i sekli makazama zelenu traku na otvaranju. Sada su izjave teze i drugacije. Vecina srba zuri na Tursko more. Dajte ljudi pogledajte se u ogledalo. Istorija se ponavlja a mi postajemo narod koji svako potcenjuje i tako ce biti dok nas jednoga dana vise ne bude. Nazalost.

pera bonasera

pre 10 godina

Eto ti ga sad Kosovo je Tursko,juce je bilo Olbrajtovo,prekljuce Klintonovo,cije li ce biti sutra? ko zna mozda ponovo nase kao sto je uvek i bilo.

Veljko Nikolic

pre 10 godina

Izjava Erdogana ne samo da je skandalozna i nediplomatska, vec je i sramna, pogotovu u trenutku kad su rane otvorene i mnogo toga nedefinisano.

Gde zivimo

pre 10 godina

Kurdistan i Srbija bi trebalo da se pobratime jer dele istu sudbinu. Trebalo bi odmah da se proznaju kao samostalna drzava. Isto tako podrzavam deklaraciju o osudi genocida na Jermeni od strane turaka.
To je najmanje sto Srbija moze da ucini. Inace, hegemonisti i imperijalisti ( u Titovo vreme oni su bili na zapadu) al sad su na istoku ne gube vreme. Svaki dan, jedan dan za njih. Rade na svakakve nacine, menjaju demografsku sliku, imaju jeftinu industriju a uortacili su se sa amerima koji imaju svoj interes, i na kraju svi oni dobijaju a mi gubimo..

Ibor

pre 10 godina

Vala je upravu kad kaže da su isti narod....pa Erdogan,Tači i Rama liče ko jaje jajetu.
Ono što mi je drago je to da je naša vlada reagovala,taman sam pomislio da će se po običaju praviti da se ništa nije desilo.A možete samo zamisliti kakva bi bila međunarodna reakcija da Nikolić ode u Bijeljinu i kaže da je Republika Srpska Srbija.
Naravno da znam da se ništa neče desiti jer su i Albanci i Turci saveznici Amerike i jer je Turska daleko veća,moćnija i uticajnija zemlja od Srbije,ali mi je drago što su naši reagovali,čisto da ne bude potpuno ponižavanje.

Magla, magla, svuda oko nas...

pre 10 godina

Ma opušteno, navikli smo mi da nas stolećima drugi tlače tako da nam najmanje smeta to što smo sami sebi najveći neprijatelji dok drugi oko nas rade u svom interesu. Mogu misliti u šta nam se društvo pretvorilo gde su kriminalizovani pojedinci postali pripadnici javnih funkcija, policije, sudstva, zdravstva… i koji koriste svoje privilegije za svoje poslove, što nam je pravosuđe potpuno politizovano, što zakoni odgovaraju samo onima koji se bogate na muci naroda, što je svest naroda na nivou prvobitne ljudske zajednice što nam za svakave gluposti treba pomoć prijatelja, rođaka, poznanika, što nam inteligencija napušta zemlju jer je svesna da ovde ništa ne može na pošteno, što su nam privatna preduzeća isto toliko u politici kao i javna i državna, što se sve svodi na ja tebi - ti meni, što se svi lažemo kada sebi kažemo da je ovde moguća promena na bolje gde će svi imati istu šansu za uspeh a ne da se prilagode pravilima političkih i ličnih interesa bez obzira na posledice po državu. Ko god da je na vlasti, teško da će promeniti svest ovakvog naroda a o tome niko javno ne želi da priča kako ne bi sebi ½zatarabio½ političku karijeru. Dok je god onih koji žive tuđim životima po nekakvim farmama i drugim šarenim lažama za mediokritete, dotle mi nećemo biti stabilna i poštena država. A to priznaćete nikada nećemo ni postati. Zar vam ovakve izjave nekih zvaničnika ne govore dovoljno o tome šta oni misle o nama kao narodu prvenstveno.

Marko

pre 10 godina

Dovoljno je da naš ministar inostranih poslova ode u Jerevan i oda poštu Jeremnima stradalim u genocidu, onda će Turska tražiti objašnjenje od nas kao i kada je crnogorski premijer to uradio. Ako baš hoćemo da ih uvredimo onda i zvanično u skupštini doneti deklaraciju kojom se osuđuje genocid nad Jermenima. I na karaju komentarisati kada nasilno sprečavaju proteste Kurda kako Turska ugrožava ljudska prava, oni su nama sve to radili i što se tiče sukoba u BiH i što se tiče Albanaca. To je dovoljno za prekid diplomatskih odnosa. Problem su naravno odnosi sa Azerbejdžanom, lično smatram da ti odnosi traba da se zasnivaju samo na ekonomskom interesu. I naravno naši poturčeni Srbi koji su u tripu da su Turci isto bi se bunili. Ko nije shvatio Turska više ne vodi osvajački rat sa oružijem već sa širenjem svog uticaja. Nemci pokušavaju da spreče to širenje na svojoj teritoriji ali oni su već naselili Nemačku i u budućnosti će se videti njihove prave namere. Mi da smo pametni sa njima teba samo biti distanciran, i ako postoji obostrani ekonomski interes, a ne da Toma daje izjave kako su nam braća. Sada će neko reći siromašni smo treba da ćutimo. Ne treba da ćutimo jer dobro znamo ko su Turci, i popustljivost pred njihovim bezobrazlukom može samo da nas košta u budućnosti, bolje da se zbližavamo sa Nemačkom i Francuskom nego sa Turskom. Mi smo njima veza sa EU jer nam je takav geografski položaj. Neće da nas poštuju nećemo ni mi njih.

neka nam se seo svet smeje, zasluzili smo

pre 10 godina

Posto je za za zapad i Tursku Kosovo samostalna drzava, sto i de facto jeste... Jedini koji bi mogao da se zali zapadu su Taci i Albanci! Jel tako, a u to cisto sumnjam?! Sta onda Srbija ima sa time? Ispadamo smesni, po ko koji zna put... Evo Turcima, Nemcima, Amerikancima, Britancima se tresu gace!!

Radojko

pre 10 godina

Na ovu provokaciju ne treba nasesti. Ima većih sila od Srbije kojima obnavljanje turske ekspanzije u Evropi ne odgovara. Pustimo njih da se rvu sa osmanskim pretenzijama. Mi treba sa svima da imamo dobre odnose i da ih koristimo za svoju ekonomsku korist. Da barem jednom budemo pametni.

budimo realni

pre 10 godina

"Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova."

Ma 100% znaju, prica se da svi to ponavljaju kao mantru i da im je bas stalo da ne nanesu dusevnu bol "oslobodiocima" Dusevnovog grada.

dumila

pre 10 godina

E sad Lolek$Bolek,
kazite vi njemu da jos vise volite to kosovo od njega jer ste ga "branili" zadnjih 15-tak godina.Koliko ste ga branili svi pobegose od njega.Kosovo se voli vise od mame i tate,Zvezde i Partizana. U zdravlje.

peta kolona maršira...

pre 10 godina

Aha kako da ne, Čovek Je baš lud da se VAMA izvinjava .
(Red, 25. oktobar 2013 08:28)
Tipično srpski - štitimo tuđe, pljujemo naše!

matori

pre 10 godina

"...vicepremijer Vučić "traži hitno javno izvinjenje Ankare"..."

A ako oni to ne urade, ON će lično ići da im se popi.a ispod prozora!
Ili šta je hteo da kaže mister Prvi?

Dositej

pre 10 godina

Zar nas prvi podpredsednik stvarno misli da ce njemu neko za nesto da se zivinjava? Od muslimanskih zemalja moli milostinju, kredite, pomoc... Povredjena sujeta prosjaku? I bogatas da se izvinjava? Hmmm....tesko!

Branko

pre 10 godina

Da vidimo najpre šta o ovome misli EU, onda će biti sve mnogo jasnije. Bojim se da će morati naši političari da ublaže svoje izjave u odnosu na Erdogana i Tursku. EU nema alternativu i to je to.

Desanka

pre 10 godina

"Gračanice, da si nam bar jabuka, da te možemo staviti u nedra i zagrejati tako studenu od starosti, da nam bar poljima oko tebe nisu predaka divnih rasejane kosti."

onako usput

pre 10 godina

>>Dusanovim grado u ostroj noti Turskoj vladi je budalastina jer Turci ne znaju ko je Dusan, niti u Prizrenu postoji cigla od Dusanovog grada

za one koji knjigu nisu videli u skoli ne postoji. Ali za one sa elementrnim stepenom obrazovanja postoji. Npr. Sinan-pasina dzmija u Prizrenu je sagradjena od cigli crkve Sv. Arhandjela grobnog mesta cara Dusana. I dan danas se vide na pojedinim duborezi u kamenu svoje originalne namene. Knjigu u sake.

Jukon92

pre 10 godina

Ja nikako ne mogu da prihvatim ovu Erdoganovu izjavu i mislim da ni jedan Srbin ne može da je prihvati. Kosovo nikako ne može biti druga zemlja nikome. Kosovo je sastavni deo Srbije i nikako ne može biti turska, niti bilo čija zemlja.

Coco Bill

pre 10 godina

Evo vam nove žvake pa sad lepo razmatrajte šta "učiniti" Turcima ?! "Zamislite" Kosovo je prisvojeno od Turske i to posle ovih silnih pregovora sa Albancima !!! Kako je nas lako popaliti Bože dragi.

Deki

pre 10 godina

Realno Turska je opet na Balkanu....a mi mozemo samo da cutimo i slusamo, a za optimiste nek pogledaju na wiki tursku vojnu moc....sve ce im biti jasno

alibaba

pre 10 godina

"Da ti se izvni!!!A kada ces ti meni da se izvinis na izgubljenim godinama,na strahu dok sam gledala sta se radi u Bosni i u isto vreme smisljala kako da pobegnem iz svoje zemlje jer se zbog tebe Gospodine Vucicu nikada nisam osecala svoja na svome.I nemoj sad da dramis i da se pravis da to nisi znao.Predsednik Erdogan je damo rekao nepobitnu istinu da je Turska je za mene i moje zemljake jedina prava domovina.
(svoja u tudjoj zemlji, 25. oktobar 2013 17:35)"

Kada cete vi, i vasi, da se izvinite nama za 500 godina unazadjivanja, i sto zahvaljujuci vama, u srcu evrope, imamo mahale, sokake, hijerarhiju sa "baabom" na celu, sto se izuvamo kad ulazimo u kucu, itd?

smrtnik

pre 10 godina

E pa braco moja i ostali...ova zemlja nebi imala niti jedan problem da ima m..a da izgura nesto do kraja. Da se nije zaprijetilo licno Milosevicu i njegovim drugarima da ako se ne povuku sa KiM (a dosli su do same karaule na granici sa Albanijom) kIM bi se sacuvale. Al bili su junaci dok im se glave nisu ucijenile a onda svi junaci nikom ponikose. Sto god je Srbija pocela nista nije zavrsila. A sada cutite i neka vam bude nauk za ubuduce

Grada

pre 10 godina

Erdogan je dobro razmislio pre nego sto je kazao to sto je kazao. EU ga usporava da udje, ali ga zato pusta sta hoce pred vratima. Ono sto se moze iskoristiti iz njegove izjave je da je Kosovo kao I Albanija islamizirana zemlja I da je Srbija godinama radila ono isto sto radi I Nemacka, odnosno brani se od njihove dominacije. Nazalost nista vise se ne moze izvuci iz ove izjave, ili treba da objavljujemo i rat Turskoj.

Marlon

pre 10 godina

Vozimo kola jednosmernom ulicom u suprotnom smeru i gazimo tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; pusimo u liftu i trujemo tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; imamo devastirane bolnice koje bi trebalo da lece tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; muzevi ubijaju zene, a zene muzeve, na ocigled te iste dece koju bi trebalo "vise" da pravimo; nepismeni ucitelji i TV voditelji uce gramatici tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; politicari kradu gde stignu i daju lep primer toj istoj deci koju bi trebalo "vise" da pravimo.
Mozda smo i zasluzili da nestanemo?

veoma obavesteni

pre 10 godina

To je ucinak ove politike. Nikolic menja ambasadora u Turskoj zbog bezazlene kritike turskih politicara. Nikolic putuje u Tursku i peva im "Namen" o prijateljstvu i zove ih da investiraju u Srbiju, a oni su naravno vec u Sandzak i tamo narod vec usklice kad Turska u kosarci pobedi Srbiju. Vucic nam dovodi Arape u Vojvodinu, Dacic peva "Miljacku" u Sarajevu. Nisam ni slucajno onaj koji mrzi ili ne trpi muslimane ili takodje Albance. Zivim u Nemackoj decenijama i nikada nisam svoju decu odgajao u duhu nacionalista ili da ne trpe narod druge vere ili drzavnosti, ali sam im uvek govorio da procene sami sa kime se druze. Moj sin u detinjstvu je imao mnogo prijatelja, Turaka. U vreme njegovog puberteta cesto mi je govorio o tim drugarima, vecina njih, je pokusavala da ga ubedi kako je muslimanska vera najcistija i najpravednija. Samo sam mu stavio do znanja da neko ko u njegovom prisustvu i licno njemu tako prica, je ekstreman i taj mu nikada ne moze biti iskreni prijatelj. Malo sam i ponosan ne samo na mog sina vec i na mene da sam uspeo da mu u detinjstvu dam pravu smernicu. I sada ima, ali daleko manje prijatelja Turaka. Oni koji su shvatili objasnjenja mog sina i njegov cvrsti mentalitet su i dalje njegovi prijatelji. Medju mnogobrojne prijatelje, Nemaca, tako nesto nije bilo. Mislim u ovom trenutku da Erdoganu, cija je agresivna i polarizirana politika i u Nemackoj poznata, "proces" priznavanja nezavisnosti Kosova prilicno sporo "napreduje" i ovim pokusava da svojim osmanskim iperijalistickim duhom zapalili masu, ne samo na Kosovu vec i u Bujanovcu, Presevu, Medvedji i ponajvise u Sandzaku. Kosovo nije narod Srbije izgubio vec politicari slicni ovom Erdoganu koji su krajem devetnaestog veka zapalili tlo bivse Jugoslavije.

BokiM

pre 10 godina

Traži hitno izvinjenje nakon 3 dana, kakav gubitnik. Tako će da funkcioniše i kancelarija za brze odgovore? Jedino SNS botovi reaguju posle nekoliko milisekundi, za sve ostalo ste beskorisni.

GospojinkaPO

pre 10 godina

Izvinjenje je najmanje sto se ocekuje nakon ovakve nepromisljene i uvredjive izjave i drago mi je sto ga zahtevaju i nadam se da ce i uslediti-jer je vise no sramota da se ovakve stvari izjavljuju.

panzer general

pre 10 godina

To što u zadnjih stotinjsk godina, na prostoru nekadašnje turske imperije koja je trajala više od 500 godina, nastalo brdo malih državica, ne znači de se turska ne smije prisječati svojih slavnih dana.
Neki si ko što znamo, od ljetovanja na grčkim otocima iskonstruirali svoju povijest, ovi gore su je s druge strane stvarno i imali.

gosev

pre 10 godina

Kao sto neki srpski politicari daju izjave da su Srbija i Grcka 'susedne' zemlje tako i Erdogan moze da kaze da su Turska i Kosovo jedno .Turska zeli Albance sa svoje strane zato sto su okruzeni vec neprijatelkim zemljama oko sebe tu mislim na zblizavanje Grcke Izraela Kipra zbog nalazista plina u mediteranu u okolini Kipra i drugo nalaziste u Jonskom moru oko Krfa i Sarande. Grcka vec radi na tome i ucenjuje Albaniju da ce je blokirati u EU isto kao sto radi sa Makedonijom ako ne otstupi deo teritorije oko jonskog mora. Inace morska granica Grka sa Albanijom nije definirana i oni su tehnicki kao u 'ratu. Cisto geopoliticka izjava Erdogana i pokazivanje da je Turska jedna snazna sila u regionu.

žsavić

pre 10 godina

Šta ko radi ovi samo traže izvinjenje.
Šta ti je ponosan narod...100 godina traži izvinjenje, niko mu se dosad još nije izvinio, ali ponosan narod ne gubi ni nadu, a tek ponos.
Nego ovo je valjda drugi ili treći krug, jer od Turske su već tražili par puta, a pošto više niko nije ostao da mu nisu tražili počinju novi krug sa Turskom.
Ko sme bre duvredi ovaj ponosan narod, na čelu sa Miloševićem, Šešeljem, Koštunicom, Dačić-Vučić-Nikolićem...sve sami intelektualci, sa diplomama.

demograf

pre 10 godina

@Ne vidim nista sporno u izjavi Erdogana, koji je bio u prijateljskoj poseti drzavi koju je njegova zemlja priznala. To nema nikakve veze sa Srbijom.
(marko, nis, 25. oktobar 2013 09:08)

Samo polako, Markec. Eto njih jos malo i kod tebe u Nisu, pa ces da okrenes plocu. Ili to mozda nece imati veze sa Srbijom, posto Nis tada nece biti Srbija?

master

pre 10 godina

Za sve države koje su priznale Kosovo ono nema nikakve veze sa Srbijom. Samim tim samo Kosovo bi trebalo da se ljuti na ovakvu izjavu.
Naravno da se niko neće izviniti zbog ovoga, jer kako da se izvinite jednoj državi za izjavu koju ste dali o drugoj državi?

samo vas gledam

pre 10 godina

ma manite se politike i navalite da pravite decu. vratite obavezno sluzenje vojnog roka s oruzjem ili cemo uskoro nestati kao narod

Vinca

pre 10 godina

Boga mi imacemo mi problema sa ovima. Ako ne dobijemo izvinjenje ovo ce biti opomena za nas. Ovo je stvarno sokantna izjava Erdogana.

Lenox

pre 10 godina

Koliko vidim svi imaju pravo da Kosovo nazivaju svojom zemljom, samo se nama lupaju packe kada kazemo da je Kosovo Srbija, krajnje je vreme da Dacic bude premijer a ne samo da se zove premijerom, ili to mesto prepusti nekome sposobnijem od sebe !

eskim moravski

pre 10 godina

Nezavisnost Kosmeta nikada ne treba prihvatiti. Moje misljenje je da moramo da udjemo u NATO. Cast svim nasim zrtvama i cast bratskoj Rusiji! Ovako smo kao sirocici, sa nama moze ko kako hoce. Mi nismo ni sitnina za baksis koji se ostavlja u kafani. Izvinite na ovakvom komentaru, ali mislim da bi izjava g. Erdogana imala sasvim drugaciji ton, mozda ne bi bila data u Prizrenu i mozda Rumunija ne bi htela da po svaku cenu 'porumunljuje' nase Vlahe ... Primera ima zaista mnogo, a nama je prava politicka pomoc preko potrebna.

mlackea

pre 10 godina

Erdogan igra na kartu nacionalizma, jer mu je to jedina koja mu je preostala. Turci su nedavno na ulicama Ankare veoma slikovito prikazali svoje misljenje o Erdoganovoj politici. Da li da pominjemo ne tako davnu ostavku njihovog kompletnog vojnog vrha zbog licemerne spoljne politike prema susednim mislimanskim zemljama ?

Pitanje koje mu treba postaviti jeste sta misle o njemu njegovi gradjani a ne obracati paznju na besmislene izjave, utoliko pre sto su Turcima za vreme okupacije Srbije, velike probleme na Kosovu i Metohiji pravili upravo Albanci :)

dragi

pre 10 godina

Erdogan bi trebalo više da se pozabavi svojom pozicijom u Turskoj vladi, koja je veoma upitna, a ne da daje ovakve besmislene izjave.

Nikola

pre 10 godina

Neko ce napisati "opet Srbi sa teorijama zavere", ali je u poslednje vreme jasno kao dan da se polako obistinjuje plan Bilderbeske grupe, a to je prvo stvaranje jedne vrste Balkanske unije i ponovno vracanje Turske sa svojomk sapom, nad ovim prostorima. Uostalom u jednom od scenarija EU, je stvaranje kategorija drzava u clanstvu, gde bi i po tom scenariju Turska bila "zaduzena" za prostor Balkana.
Mi sami ispadamo smesni, setite se problema u islamskoj zajednici, koji nasa tadasnja vlada nije umela da resi, pa je u pomoc zvala turskog premijera. Sami saljemo takve poruke i posle je neko drugi kriv. Takodje, sve vise se po evropskim krugovima spominje pojam "velike Albanije", sto jasno ukazuje na namere i moguca zarista, ali isto tako koga Zapad smatra za lidera u regionu,a to je Albanija. Ko ne veruje, neka zapise ove reci i za jedno 20 godina ih procita...

tadija

pre 10 godina

Koliko Kosovo nije srpsko, toliko nije ni Albansko, i dokle god Srbija ne prizna Kosovo, Kosovo neće biti nezavisno, a to, da Srbija prizna Kosovo, se neće dogoditi nikada, pa možda ni tada, i ako želi da reše status Kosova o tome će se još morati pregovarati. Isto kao što Srbija nema kontrolu nad Albanskim delom Kosova, tako ni Albanci nemaju kontrolu nad Severom Kosova, i nikada neće ni imati, jer je policija na Severu Kosova srpska, komandir policije za Sever Kosova je Srbin, sudije koje će suditi Srbima na Severu Kosova su Srbi, a tzv. Vojska Kosova nikada neće moći da kroči na Sever Kosova, što je potvrđeno i nakon postizanja briselskog sporazunma i u američkom senatu.

neko

pre 10 godina

Лепо је мој деда говорио да Турцима не треба веровати. Једно причају, друго раде...

Milos

pre 10 godina

Neko se pitao sta bi rekao Milos Obrenovic rekao bi: "Efendija ovo te kosta neki milioni evra a i drumovi nam nesto propali pa bi mogli da ih uredite da udobno putujete po vasem carstvu u Evropi " Milos je uvek gledao da izvuce korist.

E svašta

pre 10 godina

.....kao sto radi sa Makedonijom ako ne otstupi deo teritorije oko jonskog mora....
(gosev, 25. oktobar 2013 10:03)

Sve sve al' otkud Makedoniji teritorija "oko" Jonskog mora koje mora da se "odrekne" u korist Grčke ??? Od kad je Makedonija primorska Država ???

Pedja

pre 10 godina

Ne zaboravite , Turska je , istorijski gledano . do nedavno bila velika evropska sila . velika imperija. Jedno vreme je , uz Englesku , bila najjaca drzava u Evropi i pametnm politikom , uclanjenjem u Nato pakt, to ce opet postati. Nisu Turci nama krivi sto smo glupi , nepismeni i zaostali. Kao narod , imali smo dovoljno vremena da se osvestimo , da srusimo komunizam koji i danas , preobucen , hara , da pristupimo Natu , da se jednom zauvek oslobodimo zlikovacke crveno crne boje i da se prikljucimo SLOBODNIM I JAKIM. Ali nece se desiti.. Mi ustvari srljamo prema gorem ne prema boljem... ja se bar nadam da ce Vojvodina biti postedjena i postati slobodna.

Ilja Irig

pre 10 godina

Šta bi se desilo kada bi Nikolić otišao u Banjaluku i nešto ovako izjavio za Republiku Srpsku? EU i SAD bi istog momenta Nikolića optužili da priziva ratove na Balkanu. Očigledno je da Evropa još ima duple aršine za Srbiju, i trebaće vremena da se to promeni. Nikolić i Vučić su počeli da vraćaju ugled Srbije, ali na ovakve izjave EU ne sme da ostane nema, kao što sigurno ne bi ostala nema kada bi Nikolić u Banjaluci izjavio da je Republika Srpska Srbija.

svoja u tudjoj zemlji

pre 10 godina

Da ti se izvni!!!A kada ces ti meni da se izvinis na izgubljenim godinama,na strahu dok sam gledala sta se radi u Bosni i u isto vreme smisljala kako da pobegnem iz svoje zemlje jer se zbog tebe Gospodine Vucicu nikada nisam osecala svoja na svome.I nemoj sad da dramis i da se pravis da to nisi znao.Predsednik Erdogan je damo rekao nepobitnu istinu da je Turska je za mene i moje zemljake jedina prava domovina.

ksenija

pre 10 godina

Meni ta Erdoganova izjava zvuci potpuno bizarno. Jedan covek koji je dugo radio na Kosovu mi je rekao da je broj etnickih Turaka tamo drasticno smanjen - jer Turci nisu mogli da dobiju nikakav posao ako se prethodno ne deklarisu kao Albanci.

Gestern

pre 10 godina

Pa do juce ste bili jako ponosni na saradnji sa njima! Sad kada ste guju u nedra svoja legli,tesko da ce te uspeti da je izbacite! A inace,ne zanosite
se idejama da ce se uplasiti,osilili se oni,pretesno im samo u Turskoj pa
guraju prst u oko i Rusima i Amerima,ali i EU! Vidi Syriu,pa ce onda Balkan
na red doci,ovo je jos sondiranje!

"Догодине у Цариграду"

pre 10 godina

Покушај Дачића и Вучића да "изваде флеке" ће вероватно бити игнорисан.
Дипломатска игра је другачија, не одвија се онако како изгледа.
Још они ништа нису научили, а Тадић је научио касно, пошто је су представницима Турске допустио да буду посредници у решавању спора "посвађаних" исламских заједница у Србији. Помислили људи да и даље могу да одлучују о свему, али је игра завршена пре помирења две "посвађане" заједнице. Провидно.
А за Ердоганове речи... Не схватају да је то више претња Албанцима, него било коме другом.
Сада ће сви безумни интернет ратници да крену у напад, да се освете за прошлост. И онда ће се поздрављати старим поздравом:

Zlopamtilo

pre 10 godina

Nije Turcin mali Djokica pa da ne zna sta prica sa bi ti trazio izvinjenje .mogao si da mu uzvratis nekom sofisticiranom diplomatski uvijenom uvredom i da zavrsis sa tom pricom diplomatski a ne da se po inerciji uvlacite svima pa i Turcima ne bi li investirali u nekoliko km puta po Sandzaku ili neku dzamiju posto ima jos po neka mesna zajednica gde ih nema.

Sofija

pre 10 godina

Odem na turske sajtove da vidim ima li reakcije na našu protesnu izjavu,kad tamo-ništa,ignorišu skoro svi šta smo izjavili,a tamo gde se pojavila Vučićeva i Dačićeva izjava-komentari čitalaca u stilu da smo bezobrazni,da je Sandzak bosanski a Bosna i Sandzak otomansko carstvo!!!Ludilo!!!
Turci nam nikad nisu bili prijatelji i ne treba im dozvoliti dolazak na naše tržište!
A o Erdoganu šta reći-čovek je bio u zatvoru zbog islamističkih shvatanja i raspirivanja verske mržnje!
Neka vlast protera turskog ambasadora!

Turska krv/ srpsko srce

pre 10 godina

Dragi moji Srbi, za vreme protesta protiv Erdoana u Istanbulu, Ankari, Izmiru, Antaliji i drugim velikim gradovima, srpski mediji su bili suzdrzani a zvanicnici cu cutali. To je zato jer Erdoan finansira SVE vlade na Balkanu i njihove politicare. Ne ocekujte izvinjenje. Pre samarcinu.

neko

pre 10 godina

Alo ljudi, pa ne treba mi ovako nejaki da iniciramo bilo kakav sukob sa bilo kim, a kamoli sa ponovo mocnom Turskom.

Da je ovo presedan svake vrste - jeste. Da treba koristiti diplomatska sredstva - treba. Ali zaustavljati kamione i slicno. Mislim da bismo mogli da izazovemo na kraju i mnogo vecu reakciju, a to bi nas potpuno unistilo kao narod.

Sta treba da radimo? Pa isto sto su radili Turci decenijama. Da cutimo, razvijamo se(ajde da pocnemo da se razvijamo napokon) i da radjamo decu, jer ako narod izumre, pregazice nas kao plitak potok. Mirnim putem ili nekako drugacije. Nije to ni bitno.

Svake godine se broj ljudi u Srbiji smanjuje za 20-30 hiljada.

Imamo ucmalu elitu, potkupljivu i neinteligentnu.
Mnogi pametni ljudi i dalje beze iz zemlje.

Dakle, prvo se okrenimo sebi, nemamo snage da sada reagujemo na sirenje Turske po Balkanu.

Cak i da Kosovo, Albanija, Bosna udju u nekakvu Tursku Uniju ili nesto slicno, mi ne mozemo to da sprecimo. Mozemo samo da jacamo kao zemlja i da probamo da pristupimo EU. Kao sto su uspele Bugarska i Grcka. Bugari u sustini igraju najpametnije. Ne zive previse dobro, ali se ne zaduzuju previse. Grcka je pala na tom ispitu. Naravno da bi Turskoj odgovaralo da Grci napuste EU, ali Grci zato moraju biti pametni.

Ne smemo SADA nikako da udjemo u bilo kakav sukob, jer nemamo NIKAKVE sanse.

pasa

pre 10 godina

erdoigan je ponistio diplomatsku pristojnost prema srbiji i vucic mu daje priliku da izjavom o pogresnoj intterpretaciji ili gresci opravda sebe i svoj stav, za koji je tvrdio da je na visiko dobrom nivou.
erdogan u turskoj nije omiljen, narod jedva ceka izbora da ga zbaci, a ne treba zaboraviti da je primenio necuvenu silu na ulicama turskih gradova u gusenju pobune protiv njega. takodje, i njegov ratoboran stav protiv sirije i mesanje u njene unutrasnje stvari, kao sto je to ucinio izjavom na srpskom kosovu.
treba mu dati lekciju, jer zbog takvih aspiracija i ponasanja turska ni posle dvadeset godina nije clan eu.

Sava

pre 10 godina

Ne znam šta su se naši političari pogubili. Kao da je bitno da li će ovaj da priča diplomatskim ili direktnim, narodnim jezikom. Zar bi bilo OK da je sve to isto rekao u zavijenoj diplomatskoj formi?
Nego kada mi za jedno 20 godina udjemo u tu EU imaćemo prilike da vratimo Turskoj kroz razne blokade. Treba ih sada iskulirati jer i tako ne mozemo ništa promeniti ali za neku godinu kad se najmanje nadaju zavući im kajlu!

baby blue

pre 10 godina

Каква изјава...Наравно да Србија заслужује извињење. Ипак, мислим да су шансе за добијање истог мале.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Narod lepo kaže - ne može šut sa rogatim, ali za to treba postupati pametno, jer i Turska ima svoje Kosovo. Erdogan, po izgledu neće dugo, je prolazan a Kosovo i Kurdistan su večni.

Zvonko

pre 10 godina

Jedino oštrom i przom reakcijom države možemo svima staviti do znanja da je Kosovo deo Srbije i sprečiti "apetite" i ostalih zemalja koji bi samo po verskoj sličnosti da svojataju Kosovo.

sone

pre 10 godina

Онамо, онамо...да виђу Призрен!
Та то је моје - дома ћу доћ'!
Старина мила тамо ме зове,
ту морам једном оружан поћ'.

karapaja

pre 10 godina

Ovaj poziv vise lici na nesto sto je za domacu upotrebu, da eto mi cujemo nase kako teraju nekog na izvinjenje. Vise na to lici, nego li sto ce stvarno potezi nasih podstaci i naterati nekog na izvinjenje.

Turski premijer nije javno vredjao nase politicare, nego drzavu, da je kojim slucajem njih napao znali bi oni kako da odgovore, a ovako vredjali drzavu - PA STA? Jedno protestno pismo resava problem.

Upozoravao je Drecun

pre 10 godina

Pa sad Turska ima kolonizacijske ciljeve prema celom balkanu i masta da spoji sve zemlje otd turske, kosova, bosne pa i dela grcke. Od kad je drecun pricao o tome na TV-u, a napravio je i dokumentarac na istu temu.

sone

pre 10 godina

Ovakava izjava je mogla doci i ranije ali nije, nego tek sad posle prodaje Jata Emiratima a znamo da je turska zelela da kupi Jat,pa je tu i propali gasovod Nabuko koji je Turska htela da provede kroz Srbiju do Evrope,mnoge smo im planove pokvarili tako da me ovakva izjava ne cudi.

Iv

pre 10 godina

Njihove ambicije ne prolaze, ciljaju na Balkan , cak to ni ne kriju! Isto kao sto i Austrija i Nemacka drze sapu na Evropi , tako i ovi bi da se rasire po Balkanu opet.

Ana

pre 10 godina

Gospodin vec duze vreme javno izjavljuje kako treba povratiti teritorije koje su nekad bile pod Turskom. Turske serije se koriste za navikavanje ljudi na Turksu kulturu i to je opste poznato u Turskoj. A narod, umesto дa gradi, obrazuje se, napreduje, sedi kod kuce i gleda Turske serije... Svako je kovac svoje sudbine. A kada nas pojedu, pitacemo se zasto nam je takva ''sudbina''

Deratizacija

pre 10 godina

Šta je tu sporno kod Erdogana! Po ovim komentarima ovaj Turčin ima veću podršku u Srbiji nego u Turskoj. Edrogan garantovano dobija sledeće izbore u Srbistanu.

bajooo

pre 10 godina

Srbija i zvaničnici moraju zatražiti od turskih zvaničnika objašnjenje ove izjave, mada je sve jasno, Turska hoće destabilizaciju Balkana. Kosovo je bilo, jeste i ostaće srpsko, a Turci nek razmisle o izjavama njihovih zvaničnika.

Midheaven

pre 10 godina

A oni se valjda nadalju da ce na kraju Kosovo pripasti njima. U kojim li oni bajkama zive? Barem nismo jedini koji imamo fantazije prema Kosovu, imaju ih i oni.

Rusty Ryan

pre 10 godina

Iako je Vučić reagovao ispravno, ne verujem da će se Turska izviniti Srbiji, a na nama je da izvučemo pouku iz ovog incidenta i dobro razmotrimo svoje pozicije u spoljnoj politici. Turska je u istom vojnom savezu sa Grčkom pa su opet ozbiljne provokacije na toj relaciji redovna pojava...

Milovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Ko se to toliko iznenadjuje ovom izjavom dotičnog turčina.
ZETRA gospdo ,a kome je to novo.Turčin je samo podsećanja radi dao ove dve
izjave u zadnje vreme,jer oni nikada nisu odustali od gledanja kako do Beča
ZETRA,tu je sve uprogramirano,znači Kosovo,Sandžak.Bosna i zagrebačka džamija.

Amelie

pre 10 godina

Ovakve izjave su provokativnog karaktera, i u cilju da se Srbi razljute, krenu nemire i/ili bojkotuju izbore- i samim tim pretrpe poraze/osude. Albanici pretenduju veliku Albaniju bar je meni poznato jos od pocetka 2000-ih. Tajip pretenduje osmanlijsko carstvo- ali na bazi islama a ne nacionalnosti- i to je valjda sada i jasno izaslo na svetlo dana. Srbi(ja) treba da se koncentrisu na ove izbore, i preko toga ostvaruju svoja prava, i ne dozvole da nasedaju na ovakve gluposti. Buniti se ok, ali odrzavati dobre odnose je neophodno. Kako i Nemacka osudjuje Ameriku za atak na privatnost najviseg drzavnika, a ipak im na pamet ne pada da prekidaju odnose i/ili ih drasticno pogorsavaju. Politika je za glumce i licemere.
A mi moramo raditi na natalitetu, jer u suprotnom cemo se sami istrebiti, i niko nam nece biti kriv.

ljubica

pre 10 godina

Posle svih mogucih Izvinjavamo se , mnogo se izvinjavamo nisam mislila da ce neko traziti izvinjenje za nas Srbe. Reagovao je Vucic na neodmerenu i nediplomatsku izjavu Erdogana. Ali to isto treba da urade i predsednik i premijer.

ljiljanaD

pre 10 godina

Ova izjava je zaista neprimerena i narusava prijateljstvo Srbije i Turske. Sve je obojeno tako da podigne tenziju medju Srbima, ali moramo biti pribrani i dati diplomatski odgovor, a kako ce Zapad i svet reagovati, videcemo.

Hamburg

pre 10 godina

Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, http://de.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A2yet_Kosovo
Ne mozete vise narod da LAZETE: Dosta.
Poz.

Stefan

pre 10 godina

Srbija je postala kukavicka drzava sa kukavicama na svom vrhu.
(c_l, 24. oktobar 2013 22:49)

Srbija je bila kukavicka drzava, jer je ovo prvi put da se ovako reaguje na prst u oko koji smo dobili od Turske, a ovo je samo jedan u nizu tokom svih ovih godina...

bez uzbudjenja

pre 10 godina

Covek je pun sebe, bahat, nevaspitan i ne znam cemu toliko uzbudjenje naroda.
Tuzno je sto se niko ne uzbudjuje na slicne izjave nasih politicara, a skandaloznije su od ove milion puta i nazalost svakodnevne.
Ko je Vucic da ON TRAZI !!!!!!
O izjavama trenutnog nam Predsednika izlisan je svaki komentar.

Nina

pre 10 godina

Teško da je ovaj čovek uopšte svestan težine svojih izgovorenih reči i opravdanog zaprepašćenja Srbije koje su one proizvele. tako nešto je nedopustivo za jednog diplomatu...

Ljubivoje I

pre 10 godina

Erdoganu vi nista necete moci. Za mnoge nase gradjane bi bilo bolje da uradite ono sto mozete. Da sprecite pir komunista na Dedinju i da dokazete da Srbija stvarno zeli demokratiju i Evropu.

vilajet...

pre 10 godina

Erdogan Velicanstveni,narode deli na muslimanske i one druge ili nevernike,kako su u vreme Osmanlija govorili za one koji nisu muslimani!Sta znaci reci da je zbog muslimanske brace,Kosovo tursko..Jeste ali malo sutra!Da li to Erdogan nas sve zajedno vraca u tamne vilajete proslosti,gde smo se do istrebljenja borili ali na verskoj osnovi...Da li on to hoca da kaze,da se svet deli na muslimane i sve druge..Kako je moguce da on to izjavi na teritoriji koja je pred izbore i koja se upravo opredeljuje ka mirnom sazivotu naroda razlicite vere,koji tamo zive!Da li je on to hteo da zaplasi Srbe na Kosovu i tako pomogne Pristini,da sprovede neke svoje ideje...Sta je to nego prizivanje nepostovanja tudje zemlje i drugog naroda na toj teritoriji..Zelimo da se UN,izjasne cija je to zvanicno danas zemlja...Da se ne bi ovakve neprijatne situacije dogadjale vise! EU i Amerika bi trebalo da se ograde od ove Erdoganove izjave i uskrate mu podrsku u ovom njegovom nadasve neprijateljskom stavu,ma kako ga on naknadno objasnjavao!Vreme Osmanlija je daleka proslost i pomislili smo da smo konacno sa Turskom uspostavili korektne i prijateljske odnose.Tretirajuci je danas kao jednom modernom i demokratskom zemljom!.Nismo ni ocekivali da nas zovu bracom ali posle 500 godina cekanja na bolje odnose,bar prijateljima! Kad ono...nista od toga!Retrogradne snage na celu sa Erdoganom to zele da poniste i tako sa jednom recenicom,nas vrate u tamne vilajete nase proslosti!

Сарказам

pre 10 godina

Доста се извињавао Тадић другима, да мало међународна заједница увиди да не треба само Србија да се извињава! Ова изјава Вучића није непоштовање исламске вере већ одбрана територије на којој живе и Срби, а то је Косово.

Whirlpool

pre 10 godina

Smatram da je izvinjenje koje Vucic trazi od premijera Turske na mestu,jer svi znamo kakav je bio ishod KOSOVSKE BITKE,i nema razloga da nas neko na takav nacin omalovazava!

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@vidite vise komentara ima na erdoganovu izjavu nego na ubistva,silovanja,pljacke,jadnog i bednog zivota,siromastva itd sto se desavaju u srbijicu...vidite gradjani da vas mediji i politicari udaraju u zdrav mozak da bi vam skrenuli pamet na izjavu erdogana da bi zataskali probleme koje se desavaju u srbiji.....izjava erdogana ti je jedna dlaka na celoj glavi ....sta zaoravo znaci ako neko nezna da kapira....na celu glavu su veliki problemi a vi komentarisete najmanji problem a velike i krupne probleme ne komentarisete....bolestan ste vi narod a i mediji su najvise bolesni....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (adje, 25. oktobar 2013 09:42)

Aj' sto smo mi bolesni, neg' sto ti tako nepismen jos i vrijedjas....

E, da vidim sta cemo sad

pre 10 godina

Drago mi je samo da se ovako nesto deslilo na vreme. Ako nam je to od pomoci, posto da se razumemo imamo celu Evropu protiv sebe koja je cela nama iza ledja godinama unazad zajedno sa Amerikom pripremala Turskoj teren. E, da vidim sta cemo sad, jer Evropa nam nece pomoci, oni se i slazu sa tom Turskom idejom.

Nina 555

pre 10 godina

Erdogan se ponasa kao slon u staklarskom izlogu i u svojoj zemlji gde je doziveo otpor i proteste gradjana zbog svoje arogancije i krutog ponasanja a sve je to propratila negativna reakcija iz sveta. Zato me i ne cudi da je izjavio ovo jer covek ocigledno nema ni takta meru ni kulturu govora. Nadam se da ce imati bar dovoljno pameti da se izvini

istorija

pre 10 godina

Treba traziti objasnјenje a ne izvinjenje, da li je neko pogledao plаn NATOa da napravi pohod sa Turskom koji se zove PUTEVIMA PREDAKA PO BALKANU turci uce srpski a albanci i ostali srpski i turski to je plan prema tome Srbi budite spremni na novih petsto godina mozda nam bude i bolje posto su Turci sad napredniji od nas.

hogar

pre 10 godina

najveci progon(sedamdesetih godina prosslog veka) nad turcima na kosovu,kao i najvecu asimilaciju turaka uccinili su albanci. ali koga sada briga za to kao i za one prolaznike ispred turske ambasade u beogradu koji su rizikovali zzivot zbog turskog ambasadora.

Vasilije

pre 10 godina

Predsedniče i potpredsedniče vlade,
Zaustavite pljačku Srpskih šuma i eto vam novac za budžet. Eto vam novac da naoružate Srbiju, jer ako to ne učinite zalud su vam ekonomske reforme. Novi Balkanski rat je na pomolu a Srbija neće moći ni da odbrani svoje teritorije a kamoli da povrati oteto. Nadam se da ovo nećete shvatiti kao kritiku već za neke smesan a za one ozbiljne i koi misle dobro ovoj zemlji dobar savet. Ako ne znate kako i koliko se pljačkaju srpske šume vasim službama sam uvek na raspolaganju.

Срби небески народ

pre 10 godina

е да имамо више вучића не би смели да нам писне нико и да причају разне глупости, треба да клонирамо вучића у 10, 20 примерака и били би неуништиви :)

Cvele kralj

pre 10 godina

Ovo bi trebala biti još jedna u nizu provokacija vlasti u Srbiji, kao i samog srpskog naroda, tako da mi nisu jasni oni kojima je ovo normalno što je Erdogan izjavio. Za Vučića je ovo neprihvatljivo, jer on Kosovo smatra kao deo teritorije Srbije, a ne kao nepoštovanje islamske vere i želi da ovakve izjave Erdogana naiđu na osudu međunarodne zajednice koje treba da uvide da se od Kosova nije odustalo i da na njemu žive i Srbi.

Sara81

pre 10 godina

A lepo im je Nikolic rekao kada su bili pregovori o saradnji nasih dveju zemalja, da sve moze sa nama, samo da se ne mesaju u nasu unutrasnju politiku! Al njima ne vredi govoriti.

Neca

pre 10 godina

Ne treba nam oživljavanje sukoba iz daleke prošlosti. Posle ovakve nesmotrenost turskog premijera najmanje što očekujemo je izvinjenje...

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

ova izjava erdogana moze se tumaciti i kao jasan signal da turcima smeta srpska kontrola na balkanu.gledao sam jednu jako iteresantnu emisiju o makedoniji i o njihovom ratu sa albancima,gde jedan intelektualac,albanac u skoplju kaze" srbija kontrolise 4 drzave u regionu a to su kosovo bosna makedonija crna gora ,nije to ona kontrola kao pre ali je jedna vrsta "tihe kontrole" gde srbin pomoc crkve i nevladinih organizacija kroji sudbinu tih drzava..srbi su duboko u svakodnevnom sistemu tih drzava"nije ova izjava erdogana iznenadnjene to je samo neka vrsta "potvrde" da islam dominira ..sto i nije bas slucaj.albanski profesor ima pravo ,ima pravo na paranoju samo mi srbi ne vidimo neke stvari.nasa politika u okruzenju radi povremeno odlican posao sa tom tihom diplomatijom,proterati srba do zadnjeg je i dalje cilj tih zemalja u regionu jer oni srbe smatraju kao na primer jevreje koji pametno obavljaju njihov posao..za mene je to kompliment i jasna slika da "ne prijatelj " se oseca ugrozenim.

pozz

Jole

pre 10 godina

Znaju oni dobro ali navika je jaca od diplomatije. Mozda je ovo mamac za Tursku i slicne alavce zbog kojih za koju godinu moze i da se ratuje?

Bariton

pre 10 godina

Reagovanje Vlade u pravom trenutku na provokacije sa strane i ukazivanje na takve pojave evropskim zvaničnicima, znak da se ozbiljno i pravično pristupa rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

Ne volim dramaturgiju, ali tako je

pre 10 godina

Ovo nije samo skandalozno, i gore je od toga. To je otvorena pretnja! Da ne kazem huskanje ratnog scenarija.

dasinjo

pre 10 godina

Realno, više je Kosovo Turska, nego Vukovar Srbija, pa Srbi svejedno lupaju ovo drugo. Vukovaru nikada sve do 45.-te ni preko Dunava nije bila Srbija, a kamoli da je sam Vukovar bio. S druge strane, skoro 450 godina su Turci vladali Kosovom.

Boki

pre 10 godina

danas u politici moze da lupa ko sta hoce u to smo se uverili svi, na nasim politicarima je da dokazu turcinu da to nije tako. Neka ne pricaju nego neka urade nesto da I turci I svet shvate da su Kosovo I Metohija Srpska zemlja. Ujedinimo se sa Republikom Srpskom oni znaju kako treba sa turcima.

Bosanac

pre 10 godina

meni nije jasko kakvo bolan izvinjenje, pa cije je kosovo ljudi dragi urazumite se malo, vi bi samo da ratujete da mrzite, kosove je medjunarodno priznata drzava i sta se tu ima vise polemisati...sad ko god bude rekao da je kosovo suvereno vi cete od njih traziti izvinjenja, nemojte praiti veci cirkus nego sto jeste i sad...dosta ste tokom rata osramotili drzavu i srbe

Sasa

pre 10 godina

Evo nekih predloga za odgovor na Erdoganovu bahatu neootomansku okupacionu izjavu:

1. U skupstini zakazite raspravu o odredjivanju Srbije prema Turskom genocidu nad Jermenima. Te donesite zakon o kaznjivosti poricanja tog genocida, kao sto je ucinila Francuska pre neko vreme.

2. Pedlozite Grcima i Bugarima odrzavanje zajednicke vojne vezbe.

3. Demarsh turskom ambasadoru pod obavezno.

4. Proglasite Erdogana za persona non grata na teritoriji Srbije dok se ne izvini i povuce izjavu.

5. Odresite kesu i angazujte profesionalce za drustvene mreze da pokrenu antikampanju letovanju u Turskoj.

6. Njihove kamione i sva druga vozila trebala bi da dobiju posebnu paznju na ulasku, prolasku i izlasku iz Srbije. Ko zna sta sve voze, da se pretrese malo.

lekar

pre 10 godina

Bas me zanima sta ces da uradis ako ti se hitno ne izvini. Napraviti od Pazara novu Srebrenicu? priznati Kurde? Ajde (i 'ajde' je turska rec) bolje se pokrij usima covece.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ova izjava ne doprinosi smirivanju tenzija i vlada je sa pravom zahteva objasnjenje od Turskog predsednika koji je ovom izjavom narusio dosadasnje dobre odnose dve drzave

Nesalomivi-Novosadjanin

pre 10 godina

Srbija jednom i uvek na Kosovu. Kosovo je Srbija i uvek ce to biti.
Nemamo drugu zemlju osim Srbije, druga nam zemlja nije ni potrebna.
Vazno je voleti je, postovati, braniti. Na takav je nacin jedino mozemo sacuvati.

Erdogan mora uputiti izvinjenje.

ZIVELA NASA SRBIJA

Bole

pre 10 godina

Hteo bih da iskoristim ovu priliku da pozdravim sjajno osoblje jednog hotela u Kusadasiju gde odsedamo vec 6 god.Za razliku od "POLITICARA"obican narod vrlo dobro razume sve sto se izdesavalo.Pozdravljam recepcionara Sulejmana,i sledece godine ako bog da donosim mu vino i nasu Srpsku rakiju pa da popijemo po jednu."Politika je kurva",tako je meni moj deda govorio.Pozdrav za sve normalne Turke ! Ne odustajemo od Kusadasija i Turske,najbolji ste domacini !

milano_boy

pre 10 godina

hahhahaha svasts,svi znaju da je Kosovo Srpska zemlja,ni moju cerku od 2 god ne bih mogao da lazes stakvim glupostima,probudi se narode...

Milan

pre 10 godina

Trojne sastanke i sjedejke koje je ovaj Turčin pogrešno shvatio potpuno prekinuti, a međusobne bilatelarne kontakte svesti u okvire minimuma. Čovjek je očito shvatio da su završeni ratovi Turske na ovim teritorijama i da im ovdje nema mjesta kao do konačnog protjerivanja okupatora. Očito posao nije dovoljno dobro urađen.

Gospodin iz Srbije

pre 10 godina

Kao prvo masa ljudi u Srbiji ( velika vecina ukljucujuci politicare sto je paradox) ne poznaje niti zeli da upozna situaciju malo blize.
Kosovski Albanci nisu u "takvoj ljubavi" sa Turcima kao sto mnogi u Srbiji misle.
Takodje kosovski Albanci nisu u "takvoj ljubavi" ni sa Albancima iz Albanije cak mogu slobodno i napisati da se starosedeci Albanci sa Kosova uopste i ne mirisu sa Albancima iz Albanije.
I to je jedna vrlo zanimljiva pojava.
Svi su ovde zaboravili da je pokojni Ibrahim Rugova sahranjen po katolickim obicajima a ne muslimanskim.
Kosovski Albanci mnogi vise naginju katolicanstvu nego islamu.
Hteli mi to da proznamo ili ne kosovski Albanci su napredovali za ovih zadnjih 30 godina munjevito ( za razliku od nas Srba koji svakim danom nazadujemo ) i to svako ko zeli biti realan bez obzira na politicku pripadnost vidi.
Kosovski Albanci su najmladja nacija u Evropi , pro-amerikanizovani sa zeljom da udju u NATO pakt i da budu najveci americki saveznici.
Za razliku od nas koji ne znamo gde zelimo, da li u Evropu ili u rusku guberniju.

Ko malo dublje poznaje situaciju moze slobodno reci da je izjava Erdogana vise namenjena nekim drugima nego Srbima i Srbiji.
Erdogan ocajnicki zeli da pridobije simpatije kosovskih Albanaca ali to slabo polazi za rukom.

Naravno osudjujem i ja ovakvu izjavu Erdogana, ali da imamo politiku kao drzava i skolovane ljude na funkcijama sve bi bilo drugacije.
Odavno bi bili u EU i NATO, i oslobodjeni od UDBE.

sonosmali

pre 10 godina

Ajmo Obilici, sirite Srpstvo po centru Pristine. Samo se plasim da necete moci bez pasosa bez obzira sto je Kosovo "sastavni deo Srbije".
P.S. znam da mi nece objaviti kom.

Milan

pre 10 godina

Sta fali izjavi, covek ima pravo da kaze kako se oseca.
Sve ostalo je srbijanski problem. Nije vise srpski problem, jer sa nestankom Kosova nestaje i osecaja srpstva, a ono je udavljeno lazima, srbijanskim.

blue madness,zg

pre 10 godina

Erdoganova izjava je skandalozna.
Iako sam Hrvat i nisam islamofob,moram priznati da suosjećam sa vama.
Imate moćne neprijatelje i one vaše priče o CIA-i,Vatikanu itd nisu uopće daleko od istine.

Nizozemac

pre 10 godina

A,vi ste to sad kao uvredjeni,hajde bedo gola dokle vise cete da se pravite ludi,Kosovo je prepricana prica i svacije je ali vase vise nije,pa jos ovi vasi ''strucnjaci''se sekiraju za SKOPJE I TIRANU,e jad vas ubio pa ne znate vise ni sta pricate!

BK

pre 10 godina

Nema smesnije nego kada dodju Albanci i Bosnje da pitaju za nase susede a oni i jedni i drugi apsolutno svima u nikakvim odnosima. Bosnjaci ratovali protiv Srba i Hrvata druge u okruzenju i nemaju a Albanci ja ne znam da li da pominjem? da su oni sa svima u svom okruzenju u nikakvim odnosima. Pa jos dodju ovde da se ohrabruju ovakvim izjavama a da znaju da nicija nije gorela do zore. Krug Izrael-Kipar-Grcka-Srbija-Bugarska-Rumunija su sasvim dovoljne da rasprse te snove o zelenim transverzalama.

blabla

pre 10 godina

Ево сада и ја нешто да напишем. Мени се свидела поетска реченица "Kad dođem na Kosovo osećam se kao kod kuće". И ми када одемо у Турску на море се осећамо као код куће. )))): Османска Турска, још боље Османско царство, пустите неки филм из тог периода, на пример о "невероватно високом степену толеранције" на утицаје страних култура и религија у време Османског царства. ))): И тако дочекате госте на свом терену )))):

dokon_um

pre 10 godina

Erdoganova izjava je sasvim korektna i u duhu vremenau u kome zivimo. To sto Srbi zive u svom svetu lazi i sanjaju nestvarne snove ponajmanje je Erdoganova krivica. Jednog dana kada i ako se Srbi probude videce ono sto vidi citav svet, a dotle lepo sanjajte ipak su snovi najlepsi deo Zivota.

Drug Crni

pre 10 godina

Zna se sta bi sad trebalo. Zabranis promet Turske robe u nasu i preko nase teritorije. Za pocetak. Pa cekas njihov potez. Realno njihov glas protiv nas u medjunarodnoj zajednici nista ne znaci jer nisu tamo gde tezimo, u EU.

Gruzanin

pre 10 godina

U pravu su, hvala hvala hvala Erdogane, hvala i ponovo, sto ovo rece. A sad braco Srbi, od Vladivostoka do Kalifornije, svi da pocnemo da se spremamo za obracun, do koga ce neminovno doci. Uzdajmo se samo u sebe, jer mi nikoga nemamo, a i ne treba nam, samo srpska sloga!

Cuca Nikolic

pre 10 godina

Za "Pazarac": da se nisi malo presao. Sedi i nauci istoriju i pogledaj granice koje jos uvek postoje ovakve kakve su. A ako ti se svidja da budes Turcin a ne ni (Novo) Pazarac, pa sto ne odes u Tursku. Tamo traje rat izmedju ovog nazadnog predsednika koji izgleda nije bas ni normalan, pa se lepo prikljuci mudzahedinima i ostalim religioznim manijacima. Covece, jesi li ti neki vehabija? BLJAK!

Dragos

pre 10 godina

Pazarac: mozda je Sandzak Turska, ali je Raska svakako Srbija. Pa sad svi znamo sta je starije .................

Turska ekspanzionisticka politika se nastavlja svim silama ............. prvo su poceli da turaju nos i da dele lekcije Izraelu, pa Egiptu, zatim su za vreme ramazanskog posta pretvorili crkvu Svete Sofije u Trabzonu u dzamiju, a sada su poceli i da se mesaju u unutrasnje pitanje Srbije.

b

pre 10 godina

aha pazi samo da ti se ne izvini, kako ti nije jasno da tebe niko ne slusa i ne uvazava kao premijera, opet dokaz koliko vasa vlada ima uticaj na zemlje EU , a tek na islamske zemlje koje nisu clanice EU, pozovi ti zivadina jovanovica da te on povede u one zemlje koje su podrzavale rezim tvog predsednika milosevica, a to su neka baja mare, burkina faso, severna koreja, sve same svetske velesile i ekonomski giganti

sandzaklija

pre 10 godina

Jedva cekam da opet dodje u Sandzak da opet grad Novi Pazar ukrasimo turskim i bosnjackim zastavama! Sandzak je otrgnut od Bosne berlinskim kongresom ali krenulo je na bolje ovo juce je dobar znak

bumerang

pre 10 godina

Ne da je nediplomatska, nego je da udje u anale kao podsetnik. Mesati se tako direktno u tudje stvari i provocirati je skandal. Doci ce i nasih 5min.

Sajo

pre 10 godina

Pa Erdogan tako misli i kada dodje i proseta pa KALEMEGDANU ili ode na DORCOL...ili kada ode do PLILULE KARABURME...OSeca se isto kao i na kosovo...KAO KOD KUCE...tako nemojte da se osecate manje vaznim...:)))i da ae ljutite...

Beograd

pre 10 godina

Želim da živim sigurno i slobodno sa svojim detetom u Evropskoj Uniji u kojoj granice ne postoje i nacionalnosti su potpuno nebitne! Evropa nema alterantivu i drago mi je što su Vučić i Dačić priznali Kosovo i prihvatli da EVROPA NEMA ALTERNATIVU! Napred građanski Beograde! Ne dozvolimo da Beograd bude talac švercera sa Severa Kosova i Južnog toka, nego zagrlimo braću u Evropi!!!

Јоца

pre 10 godina

Такво паљевиначко размишљање нас је и довело у овакву позицију. Задњи пут када смо "спремали оружје" против турске се завршило петстогодишњим ропством а ослободили смо се лукавошћу, дипломатијом и политиком која је користила насиље само кад је било јасно да је то паметно. Да су јевреји ишли главом кроз зид против римљана не би данас ни постојали, а камоли имали поново израељеву земљу.

ex-JUGO

pre 10 godina

Zbog dobrosusedskih odnosa na Balkanu, i normalno ne bi ni bilo ovakve izjave Erdogana, da je juce pored ove troice Premiera, Erdogana, Rame, Thaqia, bio i Dacic. Ali, Sebija jos gleda unazad a ne napred, i nije spremna za dobrosusedsku saradnju.

MONARHIJA

pre 10 godina

Vučić zaslužuje poštovanje zbog napora koji ulaže ali mora još mnogo da uči da bi postao državnik.Mora se osloboditi tog populističkog refleksa koji ga može koštati u medjunarodnim odnosima.

NokiJa

pre 10 godina

Kako se ne bi osecao kao kod kuce,pa 500 godina nije malo.
(a sto?, 24. oktobar 2013 22:50)

Neko pod Turcima ,neko pod Ungrima,neko macem do slobode,neko lazima i izdajom!

Tigran

pre 10 godina

Erdoganova poruka nediplomatska? I to je sve? Mozemo li da pretpostavimo sta bi se desilo u Grckoj ili Bugarskoj da je ovo uradio? Zar je moguce da ne mozemo neku reakciju normalnu da damo? Zasto Srbija ne sme da donese rezoluciju o osudi genocida nad Jermenima? Smele su Nemacka, Francuska, Italija, Kanada, Rusija, Grcka, Poljska itd. ali jedna Srbija ne sme iako je Turska ponizava i gazi na ovaj nacin. U genocidu nad Jermenima je stradalo 1.5 miliona ljudi!

dragan

pre 10 godina

Kad moze Toma imati mamu Rusiju moze i Erdogan da ima omiljeno mesto.Na kraj krajeva i mi gde god bili zelimo da se osecamo kao kod kuce.Eto Guzenbauer i com isto vole sto su ovde.A ovaj Ivica bolje da misli kako posle izbora vise nece biti nikog u parlamentu.A Vucic kad dodje Seselj da trazi drzavu za azil.I na Historiju nesto o muslimanima-dok su u Pariz ziveli u brvnarama u muslimanskoj drzavi koja se protezala preko cele Spanije svi gradovi osvetljeni uljnim svetiljkama,fontane,prelepe palate.

a tako je

pre 10 godina

Turci smatraju da su ratovima izgubili te teritorije i da su one trenutačno okupirane. Znači, Sandžak,Kosovo,Makedonija,Albanija pa i BIH. E sada, kako će ići dalje isključivo ovisi o ljudima koji na tom prostoru žive. Znači, Albanci, Makedonci,Bošnjaci i janjičari.

bez_cenzure

pre 10 godina

Čekam taj dan da vratimo otetu teritoriju! Doći će i taj dan! Promjene ne zavise samo od prilika u svijetu nego i od stavova same države čija je teritorija oteta. Da se Srbija ponaša da joj je teritorija oteta i da prilagodi svoje odnose prema državama koje su priznale tu kvazi tvorevinu na način kako dolikuje jednoj zemlji koja ima svoj stav Albanci i dalje ne bi mogli legalizovati svoju paradržavu a broj država u svijetu koji ih je priznao ne bi prelazio niti 50. Da Srbi manje kradu od sopstvenog naroda i rade za dobrobit i države i cjelokupnog društva Srbija bi imala mnogo bolju poziciju u svijetu i ne bi bila toliko podložna ucjenama.

Dejan

pre 10 godina

Poslusajte pesmu Ljube Manasijevica o Prizrenu Dusanovom gradu ( a i Dacicevom :) https://www.youtube.com/watch?v=uzLsx1qgP68&feature=youtube_gdata_player
Evo to je ono sto oni nemaju a mi na zalost mnogih jos uvek imamo. Ko hoce nek ismeva, a ko oseca on zna na sta mislim i neka uziva u pesmi.

Beogradjanin

pre 10 godina

Pozdrav za sve strasne Internet ratnike,ukoliko zelite da budete pravi Srpski patriota kao ja potrebno je samo malo a to je da napravite 4-oro dece minimum i nista vise.Ako to ne mozete nije problem eno u Bujanovcu,N pazaru,Presevu kupite nekretninu i idite tamo da zivite.To je jedini pravi Srpski nacionalizam i najveci dokaz da ste patriota!

Jukon92

pre 10 godina

Ja nikako ne mogu da prihvatim ovu Erdoganovu izjavu i mislim da ni jedan Srbin ne može da je prihvati. Kosovo nikako ne može biti druga zemlja nikome. Kosovo je sastavni deo Srbije i nikako ne može biti turska, niti bilo čija zemlja.

Astor

pre 10 godina

Ma sve je to u redu, prededniče Vlade. Nego objasni ti Srbima i pokaži javno kakav ste međudržavni ugovor potpisali sa Turskom i koja je trasa autoputa kroz Srbiju koju će finansirati Turska? Ili je i ovde sve prekriženo crnim markerom?

serbione

pre 10 godina

Cika Vule Jeremic je majka za ovakve provokatore. Mesicu je objasnio kratko i jasno, i ovaj se vise nije javljao. Sto li ga ovi ne uzmu u vladu. On je sad slobodni letac. :)

Svetozar

pre 10 godina

Posto cak vise nemamo pravo ni da se posteno naljutimo na ociglednu provokaciju i pretnju premijera jedne drzave koja sneva neoosmanlijske sne i koja je u svakom smislu raskinula sa Ataturkovom Turskom, ovakvu izjavu nazivamo nediplomatskom. Licno, kao prosecan gradjanin neobavezan politickom korektnoscu reci cu da je ovakva izjava preteca, uvredljiva i signalizacija povratka turskog uticaja na balkansko tlo. Mene zabrinjavaju ovakvi istupi, jer nisu bezazleni. Citajuci neke bosansko-hercegovacke portale iz Federacije dosao sam do zakljucka da se obican svet u istoj porpilicno raduje ovakvim istupima i da se mozda malo oseca uvredjenim sto Kosovo nije na trecem mestu, a Bosna na drugom.Veliki je uticaj islamskih zemalja, a i islamistickih pokreta, pa i onih radikalnih, na narod Federacije i cini mi se da oni nisu ni svesni da povratak Turske ne znaci mir i zadovoljstvo za bilo koga, kao i da je isti taj muslimanski zivalj proziveo krvave dane u zajednickoj nam istoriji. U pamet se moramo uzeti mi, narodi Balkana i ostaviti svoje razmirice po strani kada je u pitanju dobrobit svakog od nas.

Zvonko

pre 10 godina

Jedino oštrom i przom reakcijom države možemo svima staviti do znanja da je Kosovo deo Srbije i sprečiti "apetite" i ostalih zemalja koji bi samo po verskoj sličnosti da svojataju Kosovo.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Turska hoce na oruk na Balkan ponovo i to na srpske zemlje ili teritorije i to bez pardona?!Tako drsko i provokativno bez imalo srama!Povuci Ambasadora na konstutacije iz Ankare i poslati demars Turskoj za ovu izjavu. Sutra ce Erdogan doci u Rasku pa ce reci isto to sto je rekao u Prizrenu?!Pozvati turskog ambasadora u Ministarstvo spoljnih poslava i predati mu protestnu notu. Dosta se Srbija povijala i precutkivala pred silnicima i agresorima!

dule

pre 10 godina

Hebiga isto tako smeta zapadu kada dodje neki Rus kod nas i kaze da smo isti narod ili nas patrijarh kad to izjavi. Sto se tice Turske pa poznato je da oni hoce da vrate ako ne Otomansku imperiju onda bar koliki toliki uticaj na Balkan sto im i uspeva. Podrzava ih Albanija, Bosna, Kosovo. Takodje imaju veliki uticaj i na sandzak. Pa cak i mi Srbi pripomazemo povratku Turske na ove teritorije neprestanim pustanjem njihovih serija. Kao da nam nije bilo malo 500 godina.

reziel

pre 10 godina

a sta ocekujete, da otpocne rat sa turskom? realno mi ne mozemo da kontrolisemo ni sopstvenu teritoriju a kamoli da ce neko paziti sta prica iz straha od nase reakcije.

Mima

pre 10 godina

Ovo ne da je skandalozno nego nemam reci... Sad bi trebalo i mi malo da pokazemo zube, a ne da trazimo da se Turska izvini jer od toga nema nista.

e moj Vucicu

pre 10 godina

Mislim da ce Erdogan doleteti specijalnim avionom nase nacionalne kompanije ETIHAD da se tebi licno izvini,posto ti to trazis.
Ti si zadnji koji ima pravo da pisne kad je Kosovo u pitanju.
Sedi malo prelistaj stampu,preslusaj snimke medija iz vremena pred bombardovanje i za vreme bombordavanja.Ako se ne secas da te podsetim, bio si tada Ministar informisanja.Sram te bilo.

lazar

pre 10 godina

a sta ste ocekivali vise?..previse ste popustali albancima.i sad je to sta je...dugo je to trajalo..tesko je vratiti se..ali preispitajte se Srbi..kakvu ste politiku vodili posljednjih godina i ne samo na Kosmetu....rezultati su tu..zalosno

zmitjkoe

pre 10 godina

"Kad dođem na Kosovo osećam se kao kod kuće", rece Erdogan u Prizrenu. To isto bi ladno mogao da kaze i prilkom posete Beogradu, JER SMO POLA MILENIJUMA BILI DEO TURSKE. Nazvati Prizren Dusanovim grado u ostroj noti Turskoj vladi je budalastina jer Turci ne znaju ko je Dusan, niti u Prizrenu postoji cigla od Dusanovog grada. Skandal je dobro dosao da se kurcimo par dana, iako od Turske mozemo imati samo korist, ali vise volimo da pravimo stetu. Mnogo se naljutili oni koji su Kosovo vratili Albancima, ali skoce ko opareni kad neko hoce Kosovo da im "uzme". Jad i beda. Traziti hitno izvinjenje od Erdogana moze samo... Vucic i Dacic, jer im je skandal pao ko narucen.

pera bonasera

pre 10 godina

Eto ti ga sad Kosovo je Tursko,juce je bilo Olbrajtovo,prekljuce Klintonovo,cije li ce biti sutra? ko zna mozda ponovo nase kao sto je uvek i bilo.

Vlada

pre 10 godina

Čerčil je jednom prilikom lepo rekao za Tursku: Bolesnik sa Bosfora!
Samo čitajte Njegoša i to vam je najbolji priručnik za upoznavanje turske duše i Turaka.
Najbolje bi bilo da Srbija dozvoli Kurdima da otvore ambasadu u Beogradu i da Skupština Srbije potvrdi jermensku deklaraciju o genocidu... pa posle možemo mi njima da se izvinjavamo ko'lko 'oćeš, al' ambasada neka radi u Beogradu(:

peta kolona maršira...

pre 10 godina

Aha kako da ne, Čovek Je baš lud da se VAMA izvinjava .
(Red, 25. oktobar 2013 08:28)
Tipično srpski - štitimo tuđe, pljujemo naše!

marko

pre 10 godina

Erdogan je samo primer kako diplomatija i politika imaju uvek svoje nazadne varijante. Pa covek je u Turskoj napravio haos, sa Sirijom maltene zaratio, sa Izraelom prekinuo odnose, sa Iranom pred prekidom, sa Rusijom i Bugarskom stalno u trzavicama, sa mnogim islamskim zemljama u napetim odnosima posto zeli da se nametne kao novi politicki i ideoloski lider, a kapaciteta nigde. Jedino ovakve rupe kao sto su Albanija i kosovo mu dodju da izleci sve svoje frustracije i da se totalno izlupeta. Pa to mu u zivotu ne bi palo na pamet da kaze u bilo kojoj drugoj zemlji. Nas problem nije on, vec ovi domaci koji se primaju na razne sandzake i ostale gluposti. Vidimo da i kod nas vec ima gomila onih koji sad vide kao neki sandzak. Da nisam upoznat sa istorijom tih krajeva mozda bih i sam podlego toj svakodnevnoj kampanji. Taj region se nikad nije tako zvao, a posebno ne u vreme Turaka. Oni su prvi znali da su ovde dosli samo privremeno, a to sto su se razne age i begovi na kraju odomacili i umislili to je Turska za sva vremena, to je vec nesto drugo. Tako da znaju turci kako su ovde prosli i kako ce proci sledeci put jos gore. Ali kao i svaka druga zemlja sire svoj uticaj tamo gde mogu, a posebno tamo gde su indijanci. Mada realno i indijanci su imali vise samosvesti i ponosa. Ovi danasnji bi i glavu izgubili za nekoga koga to cak i ne interesuje, a sve zbog totalne zablude koju je iskonstruisao neko sasvim treci samo da naskodi jednoj od strana.

Od tada svima govorim 'Iz Republike Srpske'

pre 10 godina

Slucajno sam na jednoj svecanoj veceri u Beogradu sjedio pored jednog direktora hotela iz Turske. Pita me on odakle sam, ja kazem iz Bosne i Hercegovine. A on meni: 'a pa to je kao da si rekao iz Turske, mi Bosnu smatramo dijelom nase zemlje'. Ja na tren zabezeknut, pa mu odgovorim: 'pa vidi, i pola Bosne smatra da je dio Turske, ali eto, ja dolazim iz one druge polovine Bosne gdje vas smatramo visevjekovnim okupatorima i gdje cete opet moci doci na vlast samo kad nas porazite oruzijem!'. On malo zabezeknut, pa mi kaze:'Al i u tom tvom dijelu Bosne je Sulejman najpopularniji, zar ne?'...

svoja u tudjoj zemlji

pre 10 godina

Da ti se izvni!!!A kada ces ti meni da se izvinis na izgubljenim godinama,na strahu dok sam gledala sta se radi u Bosni i u isto vreme smisljala kako da pobegnem iz svoje zemlje jer se zbog tebe Gospodine Vucicu nikada nisam osecala svoja na svome.I nemoj sad da dramis i da se pravis da to nisi znao.Predsednik Erdogan je damo rekao nepobitnu istinu da je Turska je za mene i moje zemljake jedina prava domovina.

Tosiro gaMune

pre 10 godina

Pa dobro i cije je sada kosovo?Srpsko,Tursko ili Albansko?Ja sam zbunjen!Koferce udri im sankcije za ovako skandaloznu izjavu,predlazem restrikcije u izvozu svinjskog mesa pa da vidimo sta ce jadni Turci da jedu!

jaa

pre 10 godina

Pa sami ste krivi, prekinute odnose sa na primer crnom gorom zbog njihovog priznanja kosova nikolić obnavlja bratski i hvali se time. ozbiljne zemlje prate poteze i tumače ih pa ako ste ovima oprostili a morate i ovima za istu stvar i malo po malo evo nas.

panzer general

pre 10 godina

To što u zadnjih stotinjsk godina, na prostoru nekadašnje turske imperije koja je trajala više od 500 godina, nastalo brdo malih državica, ne znači de se turska ne smije prisječati svojih slavnih dana.
Neki si ko što znamo, od ljetovanja na grčkim otocima iskonstruirali svoju povijest, ovi gore su je s druge strane stvarno i imali.

dokon_um

pre 10 godina

Poruka Ace prvog je jasna, ali samo uz gusle dobija potrebnu ostrinu i cvrstinu od koje ce se Erdoganu pritresti gace, te ce on brze bolje poitati da moli i preklinje za oprost.

Veljko Nikolic

pre 10 godina

Izjava Erdogana ne samo da je skandalozna i nediplomatska, vec je i sramna, pogotovu u trenutku kad su rane otvorene i mnogo toga nedefinisano.

Dušan

pre 10 godina

Mislim da reakcija države mora biti oštra, Tursi premijer je izrekao ono što je očigledno vekovna težnja Turaka, da vrate otomansko carstvo. Izgleda da se za momenat zaboravio zašto Turska nikako ne može da uđe u EU. Ovakve izjave su u savremenom svetu neprihvatljive. U najmanju ruku, duguju izvinjenje Srbiji.

i.j.kv

pre 10 godina

E sad cemo da vidimo snagu vodja danasnje Srbije,ako se g.Erdogan izvine ili objasni da nije shvacen i preveden tacno onda cu prestati da budem kritican prema gospodi premijeru i prvom podpredsedniku...ali mrka kapa,posle potpisa ove dvojicde u Briselu Kosovo je blize Turskoj bar 300 puta nego Srbiji,neka place ko god hoce ali danas je to realnost.A u dnevniku RTS,vestima raznih medija Srpskih Kosovo je Srbija.Jabogme...

Ash

pre 10 godina

A kad mi svojatamo Bosnu, onda je u redu? Ako ne smeta stanovnicima Kosova, ne znam sta se Dacic uspalio i koga to on stiti iz Beograda? Pa nije Erdogan na Kalemegdanu rekao da je Beograd Turski grad... Mada, to bi bilo zanimljivo. :)

GospojinkaPO

pre 10 godina

Izvinjenje je najmanje sto se ocekuje nakon ovakve nepromisljene i uvredjive izjave i drago mi je sto ga zahtevaju i nadam se da ce i uslediti-jer je vise no sramota da se ovakve stvari izjavljuju.

...

pre 10 godina

Trazim hitno od svih mojih fellow-srba da prestanu da placu zbog ove izjave. Necete valda zbog jedne glupe izjave od jednog glupog coveka da se ljutite i da mrzite turke??? Turci su utsvari jako fini narod. Samo zato njihov premijer nesto kaze ne znaci da svi turci tako misle! Da li svi srbi misle isto kao nas glupi predsednik? Imam puno turskih prijatelja i vecina njih nisu ni culi za Kosovo a jako vole Srbiju.

fen

pre 10 godina

i sta da Srbija uradi drugoj po velicini vojnoj sili u NATO paktu ako se ne izvine? Sto sadasnji vlastodrsci ne poniste sve dogovore o Kosovu kao sto je predsednik Nikolic LICNO obecao na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici?

trydbenik

pre 10 godina

Primiti erdogana u sns i problem rešen. Inače, pitanje da li bi nam bilo lošije pod turskom, nego pod našim političarima. Bezmalo 30 godina ti ljudi bez poštenog posla a žive na visokoj nozi. Koga boli?

Tako smo radili i devedesetih.

pre 10 godina

. Povuci ambasadora iz Ankare 2. Doneti deklaraciju o osudi genocida nad Jermenima 3. podrzati zvanicno Kurde
(Milosh, 25. oktobar 2013 08:36)

Da li ste vi ljudi normalni?! Pa turska je sada velesila, a gde smo mi?!

Hamburg

pre 10 godina

Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, http://de.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A2yet_Kosovo
Ne mozete vise narod da LAZETE: Dosta.
Poz.

Poslednji Mohikanac

pre 10 godina

Odavno bi nam vise za grb prilicio dvoglavi noj!

Srecom pa se medo u Sibiru budi noj moze da zabode obe glave u pesak, medo ce opet da protrese azdaju iz Male Azije za primer svima na Balkanu bas kao nekada!

vlada

pre 10 godina

"Smatram da je ta izjava veliki skandal i tražim hitno javno izvinjenje Turske i njenog premijera Erdogana. To je nedopustivo ponašanje u međunarodnim odnosima i treba videti kakve će biti reakcije drugih zemalja", rekao je Vučić iz Tel Aviva za "Naše novine" i naglasio da Erdogan vrlo dobro zna "da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova", prenosi RTS.

Bravo Vučiću! Skupljaj neprijatelje! Samo napred! Ne treba ni sa jednom državom da imamo dobar odnos, pa zašto sa turcima da imamo dobar odnos! I0onako su nas jahali 500 godina!

I da razjasnimo: ČOVEK JE REKAO DA SE NA KOSOVU OSEĆA KAO KOD KUĆE!
Šta je tu skandalozno?????

Shkot

pre 10 godina

Šta je tu nediplomatsko? Ni meni kao albancu nije drago da on stavlja znak jednakosti između Turske i Kosova, ali pošto Turska je priznala Kosovo, onda bi svaka zvanicna nota od strane Srbije bila smatrala kao nelegalno miješanje u Tursko-Kosovskim odnosima. To zna čak i Vučić, kao što zna da Srbija je više zavisna od Turske nego Turska od Srbije.

marko, nis

pre 10 godina

Ne vidim nista sporno u izjavi Erdogana, koji je bio u prijateljskoj poseti drzavi koju je njegova zemlja priznala. To nema nikakve veze sa Srbijom.

neko

pre 10 godina

Лепо је мој деда говорио да Турцима не треба веровати. Једно причају, друго раде...

dalmatinac

pre 10 godina

Zaista ne mogu slijediti logiku vas u Srbiji koje ovo sablažnjava. Pa jel Turska priznala Kosovo kao neovisnu državu? Da, priznala je. Pa što ima Turska nakon toga da se ispričava Srbiji i Srbima za ono što komentira vezano,za njih, drugu susjednu državu?

polako samo bez nervoze

pre 10 godina

Budite šmekeri obojica pa mu vratite istom merom.

Recimo kažite da i Carigrad budi u nama slična osećanja kao istorijski centar istočnog hrišćanstva, ko zna šta nosi sutra, možda zaista Kosovo, Sandžak i Bosna budu turski ali može da se desi i da hrišćani vrate Carigrad, posebno ako Turska bude donosila glupe političke odluke u budućnosti.

Erdogan je pokupio packe sa Zapada i oko Sirije i oko Egipta i sad je našao na nama da leči frustracije.

eskim moravski

pre 10 godina

Nezavisnost Kosmeta nikada ne treba prihvatiti. Moje misljenje je da moramo da udjemo u NATO. Cast svim nasim zrtvama i cast bratskoj Rusiji! Ovako smo kao sirocici, sa nama moze ko kako hoce. Mi nismo ni sitnina za baksis koji se ostavlja u kafani. Izvinite na ovakvom komentaru, ali mislim da bi izjava g. Erdogana imala sasvim drugaciji ton, mozda ne bi bila data u Prizrenu i mozda Rumunija ne bi htela da po svaku cenu 'porumunljuje' nase Vlahe ... Primera ima zaista mnogo, a nama je prava politicka pomoc preko potrebna.

Albano

pre 10 godina

Srbi su pametan narod po meni ali imate jednu manu sto niste sposobni da vidite unapred geopoliticke dogadjaje. Ne mora biti politikolog pa znati da uz dogovor sa Nemackom i sa blagoslov Anerike evropa se deli u dve uticajne sfere. Od Slovenije na gore bice Nemacka sfera a juznije Turska. I u Bonstilu bice Turci uskoro. E sad to sto mi Albanci imamo ogromnu podrsku od Njemacke i Turske, a da ne pricam od USA to ne znam dali treba da vas zabrinjava.

EU Citizen

pre 10 godina

Može da ti se "izvini" samo tako da prekine svaku ekonomsku saradnju sa ovom bednom zemljom koja se još nešto busa i koprca, i ostavi je još bednijom, ti si, mediokritetu, koji praviš od komarca magarca, i štetiš ovoj državi zbog jeftinih poena kod najneobrazovanijeg i najdestruktivnijeg dela biračkog tela, za Erdogana isto što i premijer Burkina Faso, a cela tvoja drljava zemlja duplo manja i deset puta siromašinja od Istambula :)) To jest, što kaže naš narod, izvini se sebi :)))

A sta rade Rusi?

pre 10 godina

Ova izjava je iznenadjenje samo za ljude koji zive sa glavomu pesku. Turska se osilila i bice tako sve dok ne zasvrbi Amerikance i razrese to kao sa Irakom, Avganistanom i drugim muslimanskim zemljama sa slicnim idejama.

Bariton

pre 10 godina

Reagovanje Vlade u pravom trenutku na provokacije sa strane i ukazivanje na takve pojave evropskim zvaničnicima, znak da se ozbiljno i pravično pristupa rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

Mirko

pre 10 godina

Turska agresivna politika prema balkanskim zemljama, u korist muslimanskog naroda u njima, je vec otvorena politika turske vlasti. Bas onako kako je tu doktrinu pre nekoliko godina smislio i objavio ministar vanjskih poslova Davatoglu. Srbija treba svom snagom da bezi prema EU iako i ova strana joj ne zeli sve najbolje ali u poredjenju sa turskim namerama su andjeli. Istovremeno Srbija treba da deluje na usaglasavanju stavova po pitanju turskih PRETNJI, prvenstveno sa Grckom, Bugarskom i Rumunijom. Na ostale se naravno ne racuna.

gosev

pre 10 godina

Kao sto neki srpski politicari daju izjave da su Srbija i Grcka 'susedne' zemlje tako i Erdogan moze da kaze da su Turska i Kosovo jedno .Turska zeli Albance sa svoje strane zato sto su okruzeni vec neprijatelkim zemljama oko sebe tu mislim na zblizavanje Grcke Izraela Kipra zbog nalazista plina u mediteranu u okolini Kipra i drugo nalaziste u Jonskom moru oko Krfa i Sarande. Grcka vec radi na tome i ucenjuje Albaniju da ce je blokirati u EU isto kao sto radi sa Makedonijom ako ne otstupi deo teritorije oko jonskog mora. Inace morska granica Grka sa Albanijom nije definirana i oni su tehnicki kao u 'ratu. Cisto geopoliticka izjava Erdogana i pokazivanje da je Turska jedna snazna sila u regionu.

Сарказам

pre 10 godina

Доста се извињавао Тадић другима, да мало међународна заједница увиди да не треба само Србија да се извињава! Ова изјава Вучића није непоштовање исламске вере већ одбрана територије на којој живе и Срби, а то је Косово.

North

pre 10 godina

Turci kupuju sve zivo po K i M. Kupili ellektrodistibuciju, aerodrom i sve sto imalo vredi... cak i ono cemu nisu reseni vlasnicki odnosi... samo je mali problem sto radnu snagu salju iz Turske da radi na Kosovu, a vikend provode kuci. Komsije sa juga nisu bas zadovoljne time ali ih niko i ne pita... Najgore jeu svemu sto nema vise EPS-a, pa da se struja ne placa godinama...Ali, sami su trazili i neka im jesa srecom!

willi

pre 10 godina

.pa zar mi ne shvatamo da smo mi vrlo sitni za velike vojne i politicke igre a nesto se stalno pravimo kao da se svet vrti oko nas. sta mozemo mi da ucinimo ako ne daj boze dodje do kosova II. do pre nekoliko godina najsmesnija drzava u evropi nam je zastala u grlu kao kost. albanci i njihovi guraci ameri, nemci, turci ce nam unistiti naciju. pa mi nismo u stanju da resimo problem ovog muslimana iz sandzaka koji laje vredja ponizava a niko mu nista ne sme. bog neka nam je na pomoci.

Tigran

pre 10 godina

Zasto Srbija za pocetak ne prizna genocid nad Jermenima kako su to uradile Francuska, Nemacka, Rusija, Poljska, Kanada i mnoge druge drzave? Cega se plasi?

Izrael u srcu

pre 10 godina

Šta treba da se desi pa da shvatimo da nam ni jedna muslimanska država nikad neće biti prijatelj zbog Bosne, Kosova i Sandžaka. Trebalo je opozvati priznanje Palestine, Izrael nam nikad nije bio neprijatelj niti će biti.

ragnor

pre 10 godina

Erdogan bi hteo da bude "Suljo Veličanstveni", a u biti celo vreme, kako u sopstvenoj zemlji tako i u inostranstvu ispada samo "Mujo"...

Marko

pre 10 godina

Dovoljno je da naš ministar inostranih poslova ode u Jerevan i oda poštu Jeremnima stradalim u genocidu, onda će Turska tražiti objašnjenje od nas kao i kada je crnogorski premijer to uradio. Ako baš hoćemo da ih uvredimo onda i zvanično u skupštini doneti deklaraciju kojom se osuđuje genocid nad Jermenima. I na karaju komentarisati kada nasilno sprečavaju proteste Kurda kako Turska ugrožava ljudska prava, oni su nama sve to radili i što se tiče sukoba u BiH i što se tiče Albanaca. To je dovoljno za prekid diplomatskih odnosa. Problem su naravno odnosi sa Azerbejdžanom, lično smatram da ti odnosi traba da se zasnivaju samo na ekonomskom interesu. I naravno naši poturčeni Srbi koji su u tripu da su Turci isto bi se bunili. Ko nije shvatio Turska više ne vodi osvajački rat sa oružijem već sa širenjem svog uticaja. Nemci pokušavaju da spreče to širenje na svojoj teritoriji ali oni su već naselili Nemačku i u budućnosti će se videti njihove prave namere. Mi da smo pametni sa njima teba samo biti distanciran, i ako postoji obostrani ekonomski interes, a ne da Toma daje izjave kako su nam braća. Sada će neko reći siromašni smo treba da ćutimo. Ne treba da ćutimo jer dobro znamo ko su Turci, i popustljivost pred njihovim bezobrazlukom može samo da nas košta u budućnosti, bolje da se zbližavamo sa Nemačkom i Francuskom nego sa Turskom. Mi smo njima veza sa EU jer nam je takav geografski položaj. Neće da nas poštuju nećemo ni mi njih.

Miroslav

pre 10 godina

Ove malene reakcije namenjene su domaćoj javnosti, od danas do sutra. Nastup u Prizrenu, samo je jedan vidljivi delić spoljne politike Turske u kojoj Erdoganov ekstremizam ima glavnu ulogu. Setite se izjave da je napad na BIH napad na Tursku, da Srbija ne bi imala istoriju da nije Turske, da smo njihova pokrajna, itd. Oni su deklarisani neprijatelji Srbije i Srba. Samo što naši metiljavci nisu u stanju ništa da urade.

tadija

pre 10 godina

Koliko Kosovo nije srpsko, toliko nije ni Albansko, i dokle god Srbija ne prizna Kosovo, Kosovo neće biti nezavisno, a to, da Srbija prizna Kosovo, se neće dogoditi nikada, pa možda ni tada, i ako želi da reše status Kosova o tome će se još morati pregovarati. Isto kao što Srbija nema kontrolu nad Albanskim delom Kosova, tako ni Albanci nemaju kontrolu nad Severom Kosova, i nikada neće ni imati, jer je policija na Severu Kosova srpska, komandir policije za Sever Kosova je Srbin, sudije koje će suditi Srbima na Severu Kosova su Srbi, a tzv. Vojska Kosova nikada neće moći da kroči na Sever Kosova, što je potvrđeno i nakon postizanja briselskog sporazunma i u američkom senatu.

Upozoravao je Drecun

pre 10 godina

Pa sad Turska ima kolonizacijske ciljeve prema celom balkanu i masta da spoji sve zemlje otd turske, kosova, bosne pa i dela grcke. Od kad je drecun pricao o tome na TV-u, a napravio je i dokumentarac na istu temu.

Whirlpool

pre 10 godina

Smatram da je izvinjenje koje Vucic trazi od premijera Turske na mestu,jer svi znamo kakav je bio ishod KOSOVSKE BITKE,i nema razloga da nas neko na takav nacin omalovazava!

pozitron

pre 10 godina

Ako smo odlucili da zaboravimo na ucesce Turske u napadu na SRJ i na kasnije priznanje Kosova zasto bi nam sada smetala ova izjava!? Kakva su to "uveravanja koja zvanicnici u Beogradu dobijaju u kontaktu sa turskim kolegama"? Sigurno ne da ce da nam vrate Kosovo.

Ibor

pre 10 godina

Vala je upravu kad kaže da su isti narod....pa Erdogan,Tači i Rama liče ko jaje jajetu.
Ono što mi je drago je to da je naša vlada reagovala,taman sam pomislio da će se po običaju praviti da se ništa nije desilo.A možete samo zamisliti kakva bi bila međunarodna reakcija da Nikolić ode u Bijeljinu i kaže da je Republika Srpska Srbija.
Naravno da znam da se ništa neče desiti jer su i Albanci i Turci saveznici Amerike i jer je Turska daleko veća,moćnija i uticajnija zemlja od Srbije,ali mi je drago što su naši reagovali,čisto da ne bude potpuno ponižavanje.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Predlazem da se Vuk Jeremic pridruzi Vucicu.U tom slucaju Turska i Erdogan bi morali dobro da se zamisle.Takodje mislim da Dacic ne treba da se mesa,dovoljna su ova dvojica,ha,ha,ha...

VUK - DLAKU - MENJA - CUD - NIKADA

pre 10 godina

Sasvim je u redu sto premijer Srbije Ivica Dacic trazi da se Turska izvini, jer je ovo ocigledno skandal od strane Erdogana. Ali isto tako smeta zapadu kada dodje u posetu Srbiji funkcioner Rusije kod nas i kaze da smo isti narod ili nas patrijarh kad to izjavi. Sto se tice Turske pa poznato je da oni hoce da vrate ako ne Otomansku imperiju onda da imaju bar koliki toliki uticaj na Balkan. U tome ih zdusno podrzavaju Albanija, Bosna, Kosovo. Takodje imaju veliki uticaj i na Sandzak. Pa cak i mi Srbi pripomazemo povratku Turske na ove teritorije neprestanim pustanjem njihovih serija. Kao da nam nije bilo malo 500 godina pod njihovom vladavinom.

krle - dron

pre 10 godina

On je to rekao misleci da im poruci da ne zaborave da su turci naselili albance na kosovo a da su srbi zaboravili da ih proteraju zajedno sa turcima,no nikad se ne zna.....

Gde zivimo

pre 10 godina

Kurdistan i Srbija bi trebalo da se pobratime jer dele istu sudbinu. Trebalo bi odmah da se proznaju kao samostalna drzava. Isto tako podrzavam deklaraciju o osudi genocida na Jermeni od strane turaka.
To je najmanje sto Srbija moze da ucini. Inace, hegemonisti i imperijalisti ( u Titovo vreme oni su bili na zapadu) al sad su na istoku ne gube vreme. Svaki dan, jedan dan za njih. Rade na svakakve nacine, menjaju demografsku sliku, imaju jeftinu industriju a uortacili su se sa amerima koji imaju svoj interes, i na kraju svi oni dobijaju a mi gubimo..

Срби небески народ

pre 10 godina

е да имамо више вучића не би смели да нам писне нико и да причају разне глупости, треба да клонирамо вучића у 10, 20 примерака и били би неуништиви :)

bajooo

pre 10 godina

Srbija i zvaničnici moraju zatražiti od turskih zvaničnika objašnjenje ove izjave, mada je sve jasno, Turska hoće destabilizaciju Balkana. Kosovo je bilo, jeste i ostaće srpsko, a Turci nek razmisle o izjavama njihovih zvaničnika.

Sonja S.

pre 10 godina

Kakva ce biti reakcija?
Nikakva!
Turci ce reci - nismo bas tako mislili a Srbija ce pa dobro ako niste!
A Kosovo nam ode sve dalje i dalje!

Inat - lepa srpska reč

pre 10 godina

Odmah da reagujemo tako što ćemo iz inata da gledamo seriju "Sulejman veličanstveni", zato što je Erdogan rekao da je ne voli.

Laura

pre 10 godina

Pa prekinite diplomatske odnose sa turskom i pokazite velicinu ' a ne da ga molite za izvinjenje , a i mi smo neki narod , gledamo sulejmana i trcimo kod njih na more , a oni u sred nase zemlje nas ponizavaju.

mlackea

pre 10 godina

Erdogan igra na kartu nacionalizma, jer mu je to jedina koja mu je preostala. Turci su nedavno na ulicama Ankare veoma slikovito prikazali svoje misljenje o Erdoganovoj politici. Da li da pominjemo ne tako davnu ostavku njihovog kompletnog vojnog vrha zbog licemerne spoljne politike prema susednim mislimanskim zemljama ?

Pitanje koje mu treba postaviti jeste sta misle o njemu njegovi gradjani a ne obracati paznju na besmislene izjave, utoliko pre sto su Turcima za vreme okupacije Srbije, velike probleme na Kosovu i Metohiji pravili upravo Albanci :)

Aleksandar

pre 10 godina

Ja znam barem 10 ljudi iz Beograda koji zure predvece da ne propuste neku Tursku seriju. Njihove serije propagiraju njihovu kulturu. Nadam se da svi znamo sta se desavalo kroz isrotiju i iz tog razloga postujuci narod koji je trpeo i zulum i silovanje ja to ne mogu da gledam. Grobovi nasih predaka se prevrcu a istorija se ponavlja. Tako se nedavno Tadic i isti Erdogan otvorili u NP Kemal ataturk dok su se smejali i sekli makazama zelenu traku na otvaranju. Sada su izjave teze i drugacije. Vecina srba zuri na Tursko more. Dajte ljudi pogledajte se u ogledalo. Istorija se ponavlja a mi postajemo narod koji svako potcenjuje i tako ce biti dok nas jednoga dana vise ne bude. Nazalost.

dumila

pre 10 godina

E sad Lolek$Bolek,
kazite vi njemu da jos vise volite to kosovo od njega jer ste ga "branili" zadnjih 15-tak godina.Koliko ste ga branili svi pobegose od njega.Kosovo se voli vise od mame i tate,Zvezde i Partizana. U zdravlje.

Floyd

pre 10 godina

Godinama ste ratovali sa svetom i busali u grudi, kontrirali i dobronamernim pokusajima da se pomogne i zaustavi ludilo. A sve vreme kleli u tradicionalne vrednosti i kao tradicionalni domacini izgubili svoju zemlju. Domacinski nema sta! E sad gledajte kako vam svaka susa se setka po prokletoj avlijici i radi sta hoce i molim vas zacepite jer izgledate jadno i gubitnicki. Pogotovu izgleda jadno kontriranje deklaracijama priznavanja jer govori da nista niste naucili. Umesto da strpljivo se grade saveznici kroz EU pridruzivanje u kojem cete ucvrstiti pozicije pa Turskoj praviti probleme vi se borite protiv EU sa laznom maskom "skeptika" i hrlite u zagrljaj jos gorem "domacinu" nesrecnoj Rusiji. Od izvinjenja nema nista jer se on ni svoim gradjanima nije izvinjavao pa ce vama " domacinima". Tuzni ste.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Narod lepo kaže - ne može šut sa rogatim, ali za to treba postupati pametno, jer i Turska ima svoje Kosovo. Erdogan, po izgledu neće dugo, je prolazan a Kosovo i Kurdistan su večni.

sone

pre 10 godina

Онамо, онамо...да виђу Призрен!
Та то је моје - дома ћу доћ'!
Старина мила тамо ме зове,
ту морам једном оружан поћ'.

istorija

pre 10 godina

Treba traziti objasnјenje a ne izvinjenje, da li je neko pogledao plаn NATOa da napravi pohod sa Turskom koji se zove PUTEVIMA PREDAKA PO BALKANU turci uce srpski a albanci i ostali srpski i turski to je plan prema tome Srbi budite spremni na novih petsto godina mozda nam bude i bolje posto su Turci sad napredniji od nas.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@vidite vise komentara ima na erdoganovu izjavu nego na ubistva,silovanja,pljacke,jadnog i bednog zivota,siromastva itd sto se desavaju u srbijicu...vidite gradjani da vas mediji i politicari udaraju u zdrav mozak da bi vam skrenuli pamet na izjavu erdogana da bi zataskali probleme koje se desavaju u srbiji.....izjava erdogana ti je jedna dlaka na celoj glavi ....sta zaoravo znaci ako neko nezna da kapira....na celu glavu su veliki problemi a vi komentarisete najmanji problem a velike i krupne probleme ne komentarisete....bolestan ste vi narod a i mediji su najvise bolesni....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (adje, 25. oktobar 2013 09:42)

Aj' sto smo mi bolesni, neg' sto ti tako nepismen jos i vrijedjas....

Cvele kralj

pre 10 godina

Ovo bi trebala biti još jedna u nizu provokacija vlasti u Srbiji, kao i samog srpskog naroda, tako da mi nisu jasni oni kojima je ovo normalno što je Erdogan izjavio. Za Vučića je ovo neprihvatljivo, jer on Kosovo smatra kao deo teritorije Srbije, a ne kao nepoštovanje islamske vere i želi da ovakve izjave Erdogana naiđu na osudu međunarodne zajednice koje treba da uvide da se od Kosova nije odustalo i da na njemu žive i Srbi.

vilajet...

pre 10 godina

Erdogan Velicanstveni,narode deli na muslimanske i one druge ili nevernike,kako su u vreme Osmanlija govorili za one koji nisu muslimani!Sta znaci reci da je zbog muslimanske brace,Kosovo tursko..Jeste ali malo sutra!Da li to Erdogan nas sve zajedno vraca u tamne vilajete proslosti,gde smo se do istrebljenja borili ali na verskoj osnovi...Da li on to hoca da kaze,da se svet deli na muslimane i sve druge..Kako je moguce da on to izjavi na teritoriji koja je pred izbore i koja se upravo opredeljuje ka mirnom sazivotu naroda razlicite vere,koji tamo zive!Da li je on to hteo da zaplasi Srbe na Kosovu i tako pomogne Pristini,da sprovede neke svoje ideje...Sta je to nego prizivanje nepostovanja tudje zemlje i drugog naroda na toj teritoriji..Zelimo da se UN,izjasne cija je to zvanicno danas zemlja...Da se ne bi ovakve neprijatne situacije dogadjale vise! EU i Amerika bi trebalo da se ograde od ove Erdoganove izjave i uskrate mu podrsku u ovom njegovom nadasve neprijateljskom stavu,ma kako ga on naknadno objasnjavao!Vreme Osmanlija je daleka proslost i pomislili smo da smo konacno sa Turskom uspostavili korektne i prijateljske odnose.Tretirajuci je danas kao jednom modernom i demokratskom zemljom!.Nismo ni ocekivali da nas zovu bracom ali posle 500 godina cekanja na bolje odnose,bar prijateljima! Kad ono...nista od toga!Retrogradne snage na celu sa Erdoganom to zele da poniste i tako sa jednom recenicom,nas vrate u tamne vilajete nase proslosti!

a protestna nota??

pre 10 godina

Ako je izjava zaista 'nediplomatska', zasto onda Dacic, kao predsednik vlade nije naredio ministru in. poslova Mrkicu da pozove u MIP ambasadora Turske i uruci mu zvanicnu protestnu notu ??
Ovako, sve se svodi kao kada je nas Nikolic rekao da je 'Vukovar stari srpski grad' a Hrvatska to ocenila 'nediplomatskom' izjavom

opravljac aviona

pre 10 godina

Ajmo politicari, da vas vidimo sad na delu.. Kolikom jacinom ovo nabijete Turskoj na nos toliko smatrate Kosovo srpskim..pa da vas vidimo sad..

ruska braća

pre 10 godina

Kada će Vladimi Putin izjaviti 'Rusija je Srbija'-'Srbija je Rusija'? Nemamo saveznike gazi nas ko stigne a naše okruženje je uglavom neprijateljsko.

nemanja

pre 10 godina

...Erdogan vrlo dobro zna "da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova"... Kao sto svako od nas zna da Kosovo nije srpsko od poslednjeg balkanskog "rata" 1999. Ali eto, svi tripuju, malo Erdogan, malo mi...

Ja

pre 10 godina

Ne mozemo mi da pretimo Turskoj, kao da se izvini Erdogan hitno - a u suprotnom sta? To nije reakcija, ali zato Srbija moze da objavi da priznaje nezavisni Kurdistan u granicama koje odredi PKK. Pa da vidite kako ce da zapeni Erdogan. Nece zbog toga Kurdistan biti ni mm blizi nezavisnosti, ali bi mu to ipak bila dobrana samarcina.

Sava

pre 10 godina

Ne znam šta su se naši političari pogubili. Kao da je bitno da li će ovaj da priča diplomatskim ili direktnim, narodnim jezikom. Zar bi bilo OK da je sve to isto rekao u zavijenoj diplomatskoj formi?
Nego kada mi za jedno 20 godina udjemo u tu EU imaćemo prilike da vratimo Turskoj kroz razne blokade. Treba ih sada iskulirati jer i tako ne mozemo ništa promeniti ali za neku godinu kad se najmanje nadaju zavući im kajlu!

Marko

pre 10 godina

Evo za pocetak neka drzava Srbija stornira Sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom. Od tog Sporazuma mi imamo samo stetu a Turska korist. Tako da ce jednim udarcem dve muve. Bezbolno i korisno.

Biljana.

pre 10 godina

Otkad su Turci nama prijatelji? Otkada Turska radi sa i za Srbiju,5 vekova smo se klali, oni nas malo vise, ostavili su za sobom ljuta neprijateljstva i probleme- izgleda da samo mi zaboravljamo na kojoj su strani prijatelji, mi smo izgleda bespomocno zbunjeni od kad je pocelo postojanje Srba. Ovde pothitno treba da se zauzme stav i da se njega drzi. A ne cim daju neki dinar da ga zgrabimo i zaboravimo pretnju koju nose. Mogu da se trte i lupaju o nekoj toleranciji i demokratiji ali uvek ce islamske zemlje da se drze zajedno i da osvajaju i da se sire kad god se ukaze prilika za to. Bosna, Albanija, Turska- vecita opozicija- religijska, dok se mi brinemo oko tolerancije oni ce da napune Srbiju dzamijama. Pamet u glavu, uvek postoje visi ciljevi.

dragi

pre 10 godina

Erdogan bi trebalo više da se pozabavi svojom pozicijom u Turskoj vladi, koja je veoma upitna, a ne da daje ovakve besmislene izjave.

visi

pre 10 godina

Kazu da cim je cuo za ovakvu reakciju Srbije Erdogan nije mogao da spava celu noc, i sve vreme je samo mislio kako da se Izvinjava Srbiji. Ko vise slivose jednu Bankrotiranu Drzavu , izuzev Seikova iz Emirata koji za saku Dolara kupuju sta zele gde u Srbiji, i ako se tako nastavi oni ce uskoro biti vlasnici Srbije.

Stivi G LFC

pre 10 godina

Vecina vaas se izlupala, samo si ti Miloshe rekao pravu stvar. Doneti deklaraciju o genocidu na Jermenima, povuci ambasadora iz Ankare i podrzati Kurde.

Sofija

pre 10 godina

Odem na turske sajtove da vidim ima li reakcije na našu protesnu izjavu,kad tamo-ništa,ignorišu skoro svi šta smo izjavili,a tamo gde se pojavila Vučićeva i Dačićeva izjava-komentari čitalaca u stilu da smo bezobrazni,da je Sandzak bosanski a Bosna i Sandzak otomansko carstvo!!!Ludilo!!!
Turci nam nikad nisu bili prijatelji i ne treba im dozvoliti dolazak na naše tržište!
A o Erdoganu šta reći-čovek je bio u zatvoru zbog islamističkih shvatanja i raspirivanja verske mržnje!
Neka vlast protera turskog ambasadora!

samo vas gledam

pre 10 godina

ma manite se politike i navalite da pravite decu. vratite obavezno sluzenje vojnog roka s oruzjem ili cemo uskoro nestati kao narod

Deki

pre 10 godina

Realno Turska je opet na Balkanu....a mi mozemo samo da cutimo i slusamo, a za optimiste nek pogledaju na wiki tursku vojnu moc....sve ce im biti jasno

pasa

pre 10 godina

erdoigan je ponistio diplomatsku pristojnost prema srbiji i vucic mu daje priliku da izjavom o pogresnoj intterpretaciji ili gresci opravda sebe i svoj stav, za koji je tvrdio da je na visiko dobrom nivou.
erdogan u turskoj nije omiljen, narod jedva ceka izbora da ga zbaci, a ne treba zaboraviti da je primenio necuvenu silu na ulicama turskih gradova u gusenju pobune protiv njega. takodje, i njegov ratoboran stav protiv sirije i mesanje u njene unutrasnje stvari, kao sto je to ucinio izjavom na srpskom kosovu.
treba mu dati lekciju, jer zbog takvih aspiracija i ponasanja turska ni posle dvadeset godina nije clan eu.

Sara81

pre 10 godina

A lepo im je Nikolic rekao kada su bili pregovori o saradnji nasih dveju zemalja, da sve moze sa nama, samo da se ne mesaju u nasu unutrasnju politiku! Al njima ne vredi govoriti.

alibaba

pre 10 godina

"Da ti se izvni!!!A kada ces ti meni da se izvinis na izgubljenim godinama,na strahu dok sam gledala sta se radi u Bosni i u isto vreme smisljala kako da pobegnem iz svoje zemlje jer se zbog tebe Gospodine Vucicu nikada nisam osecala svoja na svome.I nemoj sad da dramis i da se pravis da to nisi znao.Predsednik Erdogan je damo rekao nepobitnu istinu da je Turska je za mene i moje zemljake jedina prava domovina.
(svoja u tudjoj zemlji, 25. oktobar 2013 17:35)"

Kada cete vi, i vasi, da se izvinite nama za 500 godina unazadjivanja, i sto zahvaljujuci vama, u srcu evrope, imamo mahale, sokake, hijerarhiju sa "baabom" na celu, sto se izuvamo kad ulazimo u kucu, itd?

Miloš

pre 10 godina

Erdoganova politika, ne samo ova izjava - mada je ona dobar primer te politike - pre svega treba da zabrine sekularne Turke, a tek onda njihove susede, i Srbiju. Navodno umereni islamista se polako samoproglašava vođom novog Osmanskog carstva, zasnovanog na religiji. Nemojte misliti da su protesti u Istanbulu bili zbog drveća u nekom parku... Naš ponos je ovde "kolateralna šteta".

Djordje

pre 10 godina

E botovi, uzivali ste dok je taj isti Erdogan koristio silu protiv mirnih demonstranata i suprostavljao se Novom Zverskom poretku, a sad kad je djavo zaigrao na vasa vrata menjate plocu. Tuzno...

drazen mihic

pre 10 godina

kad meni neko dodje u posjetu kazem mu da se osjeca kao kod svoje kuce,
ne znam zasto se politizuje bez potrebe, svakako nece biti nista od toga,
samo se nasli patrioti kao oni ce da protestuju, prete, traze izvinjenje,
mlacenje prazne price, imali sta pametnije da se radi ili cemo gubit vreme
na ove gluposti...

Grada

pre 10 godina

Erdogan je dobro razmislio pre nego sto je kazao to sto je kazao. EU ga usporava da udje, ali ga zato pusta sta hoce pred vratima. Ono sto se moze iskoristiti iz njegove izjave je da je Kosovo kao I Albanija islamizirana zemlja I da je Srbija godinama radila ono isto sto radi I Nemacka, odnosno brani se od njihove dominacije. Nazalost nista vise se ne moze izvuci iz ove izjave, ili treba da objavljujemo i rat Turskoj.

Mare

pre 10 godina

Opet vas setaju zedne preko vode. Tako su trubili o Sloveniji dok je Hrvatska klizala, pa se bavili Hrvatskom dok je Bosna klizala. Pa onda ratovali u Hrvatskoj i Bosni dok je Kosovo klizalo. Nezapazeno su otisle i Crna Gora i Makedonija (nekad zvana stara Srbija). E sad kad i Kosovo ode pricaju o Kosovu a kliza Vojvodina. A onda ce da pricaju o Vojvodini dok se kuva u Raskoj i na Jugu. Samo se prica o trenutnom stanju, niko da razmisli zasto je do toga doslo i kako ubuduce preduprediti. A stalno isti ljudi iz istog miljea, gube i ljude i zemlju, stalno prave nove neprijatelje ali ko haje za to, vlast se cvrsto drzi, samo da Dedinje ostane u Srbiji i dovoljno je.
Da li je neko pomislio da je mozda problem do Beograda, kad niko ne zeli da ima veze sa njim?
Jedini ko se izvukao je Republika Srpska i to iskljucivo zato sto nisu slusali Beograd vec su donosili odluke u kljucnim trenucima koje su njima odgovarale. A Krajina i Srbi sa Kosova su slusali Beograd pa znaju kako su sjajno prosli.
Ko od ovih i vlasti i opozicije izaslih iz iste kuhinj) ceka pomoc i resenje, ima grdno da se razocara.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Ko se to toliko iznenadjuje ovom izjavom dotičnog turčina.
ZETRA gospdo ,a kome je to novo.Turčin je samo podsećanja radi dao ove dve
izjave u zadnje vreme,jer oni nikada nisu odustali od gledanja kako do Beča
ZETRA,tu je sve uprogramirano,znači Kosovo,Sandžak.Bosna i zagrebačka džamija.

Zoran

pre 10 godina

A sto Vozd trazi izvinjenje iz Tel Aviva? Da nije imao neka posla tamo ili je samo gledao Makabi v. Zvezda BG?
Covek je ipak chudo, metafizicar, carobnjak.. sedi u Vladi po 15 sati i onda osvane u Tel Avivu nicim izazvan, osim mladalackim porivom sa severa...
Vrhunski mag/doktor demagogije

Desanka

pre 10 godina

"Gračanice, da si nam bar jabuka, da te možemo staviti u nedra i zagrejati tako studenu od starosti, da nam bar poljima oko tebe nisu predaka divnih rasejane kosti."

Stefan

pre 10 godina

Srbija je postala kukavicka drzava sa kukavicama na svom vrhu.
(c_l, 24. oktobar 2013 22:49)

Srbija je bila kukavicka drzava, jer je ovo prvi put da se ovako reaguje na prst u oko koji smo dobili od Turske, a ovo je samo jedan u nizu tokom svih ovih godina...

onako usput

pre 10 godina

>>Dusanovim grado u ostroj noti Turskoj vladi je budalastina jer Turci ne znaju ko je Dusan, niti u Prizrenu postoji cigla od Dusanovog grada

za one koji knjigu nisu videli u skoli ne postoji. Ali za one sa elementrnim stepenom obrazovanja postoji. Npr. Sinan-pasina dzmija u Prizrenu je sagradjena od cigli crkve Sv. Arhandjela grobnog mesta cara Dusana. I dan danas se vide na pojedinim duborezi u kamenu svoje originalne namene. Knjigu u sake.

demograf

pre 10 godina

@Ne vidim nista sporno u izjavi Erdogana, koji je bio u prijateljskoj poseti drzavi koju je njegova zemlja priznala. To nema nikakve veze sa Srbijom.
(marko, nis, 25. oktobar 2013 09:08)

Samo polako, Markec. Eto njih jos malo i kod tebe u Nisu, pa ces da okrenes plocu. Ili to mozda nece imati veze sa Srbijom, posto Nis tada nece biti Srbija?

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

ova izjava erdogana moze se tumaciti i kao jasan signal da turcima smeta srpska kontrola na balkanu.gledao sam jednu jako iteresantnu emisiju o makedoniji i o njihovom ratu sa albancima,gde jedan intelektualac,albanac u skoplju kaze" srbija kontrolise 4 drzave u regionu a to su kosovo bosna makedonija crna gora ,nije to ona kontrola kao pre ali je jedna vrsta "tihe kontrole" gde srbin pomoc crkve i nevladinih organizacija kroji sudbinu tih drzava..srbi su duboko u svakodnevnom sistemu tih drzava"nije ova izjava erdogana iznenadnjene to je samo neka vrsta "potvrde" da islam dominira ..sto i nije bas slucaj.albanski profesor ima pravo ,ima pravo na paranoju samo mi srbi ne vidimo neke stvari.nasa politika u okruzenju radi povremeno odlican posao sa tom tihom diplomatijom,proterati srba do zadnjeg je i dalje cilj tih zemalja u regionu jer oni srbe smatraju kao na primer jevreje koji pametno obavljaju njihov posao..za mene je to kompliment i jasna slika da "ne prijatelj " se oseca ugrozenim.

pozz

Ne volim dramaturgiju, ali tako je

pre 10 godina

Ovo nije samo skandalozno, i gore je od toga. To je otvorena pretnja! Da ne kazem huskanje ratnog scenarija.

Pedja

pre 10 godina

Ne zaboravite , Turska je , istorijski gledano . do nedavno bila velika evropska sila . velika imperija. Jedno vreme je , uz Englesku , bila najjaca drzava u Evropi i pametnm politikom , uclanjenjem u Nato pakt, to ce opet postati. Nisu Turci nama krivi sto smo glupi , nepismeni i zaostali. Kao narod , imali smo dovoljno vremena da se osvestimo , da srusimo komunizam koji i danas , preobucen , hara , da pristupimo Natu , da se jednom zauvek oslobodimo zlikovacke crveno crne boje i da se prikljucimo SLOBODNIM I JAKIM. Ali nece se desiti.. Mi ustvari srljamo prema gorem ne prema boljem... ja se bar nadam da ce Vojvodina biti postedjena i postati slobodna.

igor

pre 10 godina

Pa svaki dan neki od ambasadora "prijateljskih" EU drzava izjavljuje kako treba da priznamo Kosova,kako je to druga drzava i slicno...to su po Dacicu ok i odmerene izjave ?

kvazi ministri

pre 10 godina

Pa kad vec u zvanicnoj izjavi kazete za Kosovo da je kvazidrzava sto pozivate Srbe dole da glasaju na izborima koje je raspisala ta ista kvazidrzava?

smrtnik

pre 10 godina

E pa braco moja i ostali...ova zemlja nebi imala niti jedan problem da ima m..a da izgura nesto do kraja. Da se nije zaprijetilo licno Milosevicu i njegovim drugarima da ako se ne povuku sa KiM (a dosli su do same karaule na granici sa Albanijom) kIM bi se sacuvale. Al bili su junaci dok im se glave nisu ucijenile a onda svi junaci nikom ponikose. Sto god je Srbija pocela nista nije zavrsila. A sada cutite i neka vam bude nauk za ubuduce

bzvz

pre 10 godina

Da se svi u so pretvorimo,ne bi Turku rucak osolili!Ali smo zato tajkunima i politicarima dozvolili da nas jasu vise nego Turcima za pola veka.To smo mi,a Erdogan prica sta misli ,jer vidi da ima posla sa kukavicama.Zato pssst,i pokrijmo se usima kada nismo za bolje.

ljiljanaD

pre 10 godina

Ova izjava je zaista neprimerena i narusava prijateljstvo Srbije i Turske. Sve je obojeno tako da podigne tenziju medju Srbima, ali moramo biti pribrani i dati diplomatski odgovor, a kako ce Zapad i svet reagovati, videcemo.

strong

pre 10 godina

"Povuci ambasadora iz Ankare 2. Doneti deklaraciju o osudi genocida nad Jermenima 3. podrzati zvanicno Kurde"
(Milosh, 25. oktobar 2013 08:36)
Pri tom doneti hitnu odluku o bombardovanju Turske a na kraju krenuti sa pešadijskim napadom gde bi ti i slični tebi pokazali svu svoju nadljudsku hrabrost.Šalu na stranu ipak mislim da uskoro kreće treći,četvrti ciklus turskih serija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.Da te podsetim ili da te upoznam najpopularnija serija u Srbiji u vreme najveće krize u Srbiji bila je "Sirota mala bogatašica".I da završim u stilu ovih Šešelja i ova dva njegova kuma.Mislim da treba bombardovati Krško...Ubi me ako znam zašto?

Nikola

pre 10 godina

Neko ce napisati "opet Srbi sa teorijama zavere", ali je u poslednje vreme jasno kao dan da se polako obistinjuje plan Bilderbeske grupe, a to je prvo stvaranje jedne vrste Balkanske unije i ponovno vracanje Turske sa svojomk sapom, nad ovim prostorima. Uostalom u jednom od scenarija EU, je stvaranje kategorija drzava u clanstvu, gde bi i po tom scenariju Turska bila "zaduzena" za prostor Balkana.
Mi sami ispadamo smesni, setite se problema u islamskoj zajednici, koji nasa tadasnja vlada nije umela da resi, pa je u pomoc zvala turskog premijera. Sami saljemo takve poruke i posle je neko drugi kriv. Takodje, sve vise se po evropskim krugovima spominje pojam "velike Albanije", sto jasno ukazuje na namere i moguca zarista, ali isto tako koga Zapad smatra za lidera u regionu,a to je Albanija. Ko ne veruje, neka zapise ove reci i za jedno 20 godina ih procita...

Vasilije

pre 10 godina

Predsedniče i potpredsedniče vlade,
Zaustavite pljačku Srpskih šuma i eto vam novac za budžet. Eto vam novac da naoružate Srbiju, jer ako to ne učinite zalud su vam ekonomske reforme. Novi Balkanski rat je na pomolu a Srbija neće moći ni da odbrani svoje teritorije a kamoli da povrati oteto. Nadam se da ovo nećete shvatiti kao kritiku već za neke smesan a za one ozbiljne i koi misle dobro ovoj zemlji dobar savet. Ako ne znate kako i koliko se pljačkaju srpske šume vasim službama sam uvek na raspolaganju.

Turska krv/ srpsko srce

pre 10 godina

Dragi moji Srbi, za vreme protesta protiv Erdoana u Istanbulu, Ankari, Izmiru, Antaliji i drugim velikim gradovima, srpski mediji su bili suzdrzani a zvanicnici cu cutali. To je zato jer Erdoan finansira SVE vlade na Balkanu i njihove politicare. Ne ocekujte izvinjenje. Pre samarcinu.

Lenox

pre 10 godina

Koliko vidim svi imaju pravo da Kosovo nazivaju svojom zemljom, samo se nama lupaju packe kada kazemo da je Kosovo Srbija, krajnje je vreme da Dacic bude premijer a ne samo da se zove premijerom, ili to mesto prepusti nekome sposobnijem od sebe !

tz

pre 10 godina

Ma ovo je prst u oko Njemackoj koja ne dozvoljava ulazak Turske u EU jer opravdano osjeca strah od konkurencije i smatra da je EU premala da bi je dijelila, sa dovoljno slabom Francuskom i dovoljno nezainteresovanom Britanijom Njemacka vlada Evropom, ulazak Turske bi polarizovao EU jer su i sada dovoljno jaki a u buducnosti mogu biti samo jaci da to urade. Niti Erdogan voli Kosovo (ili BIH) niti mrzi Srbiju (slicno se moze reci i za Rusiju u suprotnom pravcu), veliki se malo igraju, ali oni ce vec nekako prelomiti racune a mi cemo i dalje raspravljati o "vjecnim prijateljima i nepreijateljima", srednjem vijeku, mitovima ...

A sto se tice nasih "mocnih" politicara, njima svakako ove lako zapaljive price dobro dodju da skrenu paznju sa egzistencijalnih problema kojima treba da se bave.

vedran

pre 10 godina

bolje bi vam bilo da vodite računa o vojvodini jer je vec preko 60000 ljudi uzelo madjarski pasos.branimo ljudi ono sto nam je ostalo

gile pk

pre 10 godina

Hitno izvinjenje il inace sta? Zabranicete turske serije?ajde bre,sedimo tu gde jesmo,tolko smo slabi ,da moze da nas jase ko stigne,zaboga skandal,kao nismo znali njegov stav

milan

pre 10 godina

Ljudi se plase Nemaca, a ja se plasim Turaka. Nemacki narod je poslednjih decenija ucen da bude politicki korektan i da se stidi svoje proslosti. A Turci su (kao mi) uceni da su najbolji i da njima sve pripada. Cije se ekspanzije vi vise plasite?

Vladimir

pre 10 godina

I Vučiću ako se ne izvini onda šta??Objavićeš rat Turskoj? Pa i ti si svojevremeno lupetao ono Karlobag, Virovitica.Sećaš se valjda. Pa nešto ne znam da si se ti zbog toga izvinjavao.

budimo realni

pre 10 godina

"Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova."

Ma 100% znaju, prica se da svi to ponavljaju kao mantru i da im je bas stalo da ne nanesu dusevnu bol "oslobodiocima" Dusevnovog grada.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Po komentarima vidim rat ce...sad se pozivate i na Izrael da brani srpsku zemlju,,jel i ovdje ovaj Sion i kanton Vale srpski,nedajte ga,,,samo ratujte,dobro rece jedan u komentaru da ne nasjeda 3x na istu foru,,zivite,radite,razvijajte se,pustite Tursku i. Rusiju,sta mi imamo od Turske kao bratska zemlja,isto sto i vi od Rusa,imate vise koristi od nas sto kupimo neki vas proizvod
Al ajd prsite se vi i dalje
A Vucicu pismo se napise Erdoanu da se javne izvine a ne ostavlja se izjava na Rts-u ili gdje vec,ili on gleda dnevnik Rts-a kao ti Turske serije...moguce

nesa

pre 10 godina

Koliko nas narod a i eksperti ne poznaju ovog tipa. Pa on je i u sred Berlina izazivao skandale manipulisuci Turcima u Nemackoj.Jako konfliktna licnost i u svojoj zemlji. Ide mu na ruku jaka Turska ekonomija pa lupa sta hoce.Nemcima se nije izvinio nece sigurno ni Vucicu. Protestna nota Turskoj ambasadi i to je to.Pa Berluskoni je u sred evropskog parlamenta ponudio Nemcu Sulcu ulogu nacistickog cuvara u novom filmu. Sta je Seselj lupao o velikoj Srbiji da ne pominjem. Jel se neko izvinio? Ne talasajte

ksenija

pre 10 godina

Meni ta Erdoganova izjava zvuci potpuno bizarno. Jedan covek koji je dugo radio na Kosovu mi je rekao da je broj etnickih Turaka tamo drasticno smanjen - jer Turci nisu mogli da dobiju nikakav posao ako se prethodno ne deklarisu kao Albanci.

Neca

pre 10 godina

Ne treba nam oživljavanje sukoba iz daleke prošlosti. Posle ovakve nesmotrenost turskog premijera najmanje što očekujemo je izvinjenje...

bez uzbudjenja

pre 10 godina

Covek je pun sebe, bahat, nevaspitan i ne znam cemu toliko uzbudjenje naroda.
Tuzno je sto se niko ne uzbudjuje na slicne izjave nasih politicara, a skandaloznije su od ove milion puta i nazalost svakodnevne.
Ko je Vucic da ON TRAZI !!!!!!
O izjavama trenutnog nam Predsednika izlisan je svaki komentar.

Deratizacija

pre 10 godina

Šta je tu sporno kod Erdogana! Po ovim komentarima ovaj Turčin ima veću podršku u Srbiji nego u Turskoj. Edrogan garantovano dobija sledeće izbore u Srbistanu.

E, da vidim sta cemo sad

pre 10 godina

Drago mi je samo da se ovako nesto deslilo na vreme. Ako nam je to od pomoci, posto da se razumemo imamo celu Evropu protiv sebe koja je cela nama iza ledja godinama unazad zajedno sa Amerikom pripremala Turskoj teren. E, da vidim sta cemo sad, jer Evropa nam nece pomoci, oni se i slazu sa tom Turskom idejom.

Nina 555

pre 10 godina

Erdogan se ponasa kao slon u staklarskom izlogu i u svojoj zemlji gde je doziveo otpor i proteste gradjana zbog svoje arogancije i krutog ponasanja a sve je to propratila negativna reakcija iz sveta. Zato me i ne cudi da je izjavio ovo jer covek ocigledno nema ni takta meru ni kulturu govora. Nadam se da ce imati bar dovoljno pameti da se izvini

Ilja Irig

pre 10 godina

Šta bi se desilo kada bi Nikolić otišao u Banjaluku i nešto ovako izjavio za Republiku Srpsku? EU i SAD bi istog momenta Nikolića optužili da priziva ratove na Balkanu. Očigledno je da Evropa još ima duple aršine za Srbiju, i trebaće vremena da se to promeni. Nikolić i Vučić su počeli da vraćaju ugled Srbije, ali na ovakve izjave EU ne sme da ostane nema, kao što sigurno ne bi ostala nema kada bi Nikolić u Banjaluci izjavio da je Republika Srpska Srbija.

Tekelija

pre 10 godina

Превише се Ердогану тресу руке од овако одлучне реакције нашег државног врха па не може да погоди типке на факсу док покушава да пошаље своје писано извињење директ у УН...

Zivota

pre 10 godina

Dacicu I Vucicu,
Sram vas bilo, vi ste priznali Kosova pa sada glumite I nije vam kao nesto jasno. Vas dvojica sa Tadicem I Nikolicem ste najveca bruka Srbije. To ce istorija bez dileme potvrditim a kao sto je evidentno I sada se u Prizrenu potvrdjuje.

baby blue

pre 10 godina

Каква изјава...Наравно да Србија заслужује извињење. Ипак, мислим да су шансе за добијање истог мале.

osililo se to

pre 10 godina

Pre dvadesetak godina,ako je neko hteo da nase muslimane uvredi,samo mu kaze Turcine! Bili su besni i do bola uvredjeni,a sada su na to ponosni!?
Tako i Turska,islamizuje se,hoce da bude svetska sila,pa i na istok i na
zapad zeli ekspanziju.Ovo je deo tog plana. Pitanje je dokle ce ih USA,pa i
EU pustati. Mi smo sto se ono kaze kolateralna steta. Da smo u EU i NATO
imali bi vece sanse,ovako smo "slobodni za odstrel"!

karapaja

pre 10 godina

Ovaj poziv vise lici na nesto sto je za domacu upotrebu, da eto mi cujemo nase kako teraju nekog na izvinjenje. Vise na to lici, nego li sto ce stvarno potezi nasih podstaci i naterati nekog na izvinjenje.

Turski premijer nije javno vredjao nase politicare, nego drzavu, da je kojim slucajem njih napao znali bi oni kako da odgovore, a ovako vredjali drzavu - PA STA? Jedno protestno pismo resava problem.

hogar

pre 10 godina

najveci progon(sedamdesetih godina prosslog veka) nad turcima na kosovu,kao i najvecu asimilaciju turaka uccinili su albanci. ali koga sada briga za to kao i za one prolaznike ispred turske ambasade u beogradu koji su rizikovali zzivot zbog turskog ambasadora.

Marlon

pre 10 godina

Vozimo kola jednosmernom ulicom u suprotnom smeru i gazimo tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; pusimo u liftu i trujemo tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; imamo devastirane bolnice koje bi trebalo da lece tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; muzevi ubijaju zene, a zene muzeve, na ocigled te iste dece koju bi trebalo "vise" da pravimo; nepismeni ucitelji i TV voditelji uce gramatici tu istu decu koju bi trebalo "vise" da pravimo; politicari kradu gde stignu i daju lep primer toj istoj deci koju bi trebalo "vise" da pravimo.
Mozda smo i zasluzili da nestanemo?

Nina

pre 10 godina

Teško da je ovaj čovek uopšte svestan težine svojih izgovorenih reči i opravdanog zaprepašćenja Srbije koje su one proizvele. tako nešto je nedopustivo za jednog diplomatu...

BokiM

pre 10 godina

Traži hitno izvinjenje nakon 3 dana, kakav gubitnik. Tako će da funkcioniše i kancelarija za brze odgovore? Jedino SNS botovi reaguju posle nekoliko milisekundi, za sve ostalo ste beskorisni.

Ljubivoje I

pre 10 godina

Erdoganu vi nista necete moci. Za mnoge nase gradjane bi bilo bolje da uradite ono sto mozete. Da sprecite pir komunista na Dedinju i da dokazete da Srbija stvarno zeli demokratiju i Evropu.

ljubica

pre 10 godina

Posle svih mogucih Izvinjavamo se , mnogo se izvinjavamo nisam mislila da ce neko traziti izvinjenje za nas Srbe. Reagovao je Vucic na neodmerenu i nediplomatsku izjavu Erdogana. Ali to isto treba da urade i predsednik i premijer.

'ajduk

pre 10 godina

A nisu tražili izvinjenje od svih tih država koje su priznale nezavisnost kosova? Realno to bi trebao, po toj logici, biti 100 x veći skandal od par izgovorenih reči. Ok, odradite to reda radi "oštro" reagovanje i vratite se u realnost molim vas

Marko

pre 10 godina

Turska je jako ozbiljna zemlja imati je za neprijatelja, ali ja ne vidim kako mi ikada i mozemo biti prijatelji.. Ovo govorim iz dva velika razloga - prvi je sto Turska i na Kosovu i u Sandzaku i Bosni moze pronaci nacije koje ih smatraju svojom i finansijski ih pomagati, naoruzavati, nastaviti sa huskanjem na konflikt; a drugi razlog je sto je Turska uz Saudijsku Arabiju ubedljivo najveci americki saveznik u regionu koji je strateski jako bitan za Ameriku. Turska privreda je veoma ojacala na americkom kapitalu, njihova vojska je u top 10 u svetu, a koliko vidim i njihov uticaj kod nas se znatno povecao (isto ne verujem da je to slucajno).
Nas manevarski prostor u ovom trenutku je neverovatno mali jer mi saveznike ni prijatelje u svetu nemamo (ma koliko mi neke od njih tako nazivali). Jedini saveznicki blok koji bi nam mozda mogao pomoci uz mnogo manju cenu je udaljen geografski od nas a i mi nesto nismo ni bili fer prema njima pa moglo bi se reci od 2og svetskog rata (u poslednjih 20ak godina)
U danasnjem svetu saveznistvo je kategorija zasnovana iskljucivo na interesu i malo nekim istorijskim vezama bliskih naroda - sto se interesa tice ja ne znam sta mi zapadu mozemo ponuditi a sto oni vec nemaju kod drugih, para za lobiranje nemamo, vojska nam je unistena, politicari potupljeni, oni sto nisu lutaju ni sami ne znaju gde.. Nek nam je Bog u pomoci!

Boss

pre 10 godina

@...drugim recima,braco Srbi spremite oruzje!
(SRBIN, 24. oktobar 2013 22:29)
Lepo, ali koje oruzje?
Srbija danas ima 20-tak ispravnih aviona, uglavnom zastarelih (osim 3 MiG 29, dok Turska ima oko 800 aviona, od toga vise od 400 borbenih po licenci proizvode F-16 (oko 260 komada, veliki deo modernizovan), a imaju i oko 150 starih americkih Fantoma F-4 koje trebaju da zamene sa 100 F-35).
Turska ima i vise od 4 000 tenkova, dosta starih ili loseg kvaliteta, ali i solidan broj modernih. Srbija ima ukupno oko 300 tenkova i oklopnih vozila, svi su zastareli i u jako losem stanju.
Turska ima i vojni budzet veci od 18.2 milijardi dolara, Srbija 805 miliona.
Turska je od 1997 do danas potrosila vise od 120 milijardi dolara na modernizaciju i nabavku oruzja (nezavisno od godisnjeg vojnog budzeta), dok je Srbija u zadnjih deset godina unistila i isekla vecinu svog oruzja, ostalog iz vremena mocne JNA.
Da ne duzim dalje.... mislim da je jasno. Iako u poredjenju sa vojnim supersilama ( SAD i Rusija)ili cak i sa Kinom i Indijom, turska vojska nije narocito jaka,za nas su oni vojna supersila.
Poenta je u tome da je nasa vojska godinama propadala dok su Turci za koje smo pre 25 godina bili vojna sila, postali vojno i ekonomski najmocniji u regionu. Zato bolje da na neki miran nacin cuvamo i ovo malo sto imamo, nego da opet idemo u rat protiv jacega od sebe.

Gestern

pre 10 godina

Pa do juce ste bili jako ponosni na saradnji sa njima! Sad kada ste guju u nedra svoja legli,tesko da ce te uspeti da je izbacite! A inace,ne zanosite
se idejama da ce se uplasiti,osilili se oni,pretesno im samo u Turskoj pa
guraju prst u oko i Rusima i Amerima,ali i EU! Vidi Syriu,pa ce onda Balkan
na red doci,ovo je jos sondiranje!

adje

pre 10 godina

vidite vise komentara ima na erdoganovu izjavu nego na ubistva,silovanja,pljacke,jadnog i bednog zivota,siromastva itd sto se desavaju u srbijicu...vidite gradjani da vas mediji i politicari udaraju u zdrav mozak da bi vam skrenuli pamet na izjavu erdogana da bi zataskali probleme koje se desavaju u srbiji.....izjava erdogana ti je jedna dlaka na celoj glavi ....sta zaoravo znaci ako neko nezna da kapira....na celu glavu su veliki problemi a vi komentarisete najmanji problem a velike i krupne probleme ne komentarisete....bolestan ste vi narod a i mediji su najvise bolesni....

neka nam se seo svet smeje, zasluzili smo

pre 10 godina

Posto je za za zapad i Tursku Kosovo samostalna drzava, sto i de facto jeste... Jedini koji bi mogao da se zali zapadu su Taci i Albanci! Jel tako, a u to cisto sumnjam?! Sta onda Srbija ima sa time? Ispadamo smesni, po ko koji zna put... Evo Turcima, Nemcima, Amerikancima, Britancima se tresu gace!!

"Догодине у Цариграду"

pre 10 godina

Покушај Дачића и Вучића да "изваде флеке" ће вероватно бити игнорисан.
Дипломатска игра је другачија, не одвија се онако како изгледа.
Још они ништа нису научили, а Тадић је научио касно, пошто је су представницима Турске допустио да буду посредници у решавању спора "посвађаних" исламских заједница у Србији. Помислили људи да и даље могу да одлучују о свему, али је игра завршена пре помирења две "посвађане" заједнице. Провидно.
А за Ердоганове речи... Не схватају да је то више претња Албанцима, него било коме другом.
Сада ће сви безумни интернет ратници да крену у напад, да се освете за прошлост. И онда ће се поздрављати старим поздравом:

Ana

pre 10 godina

Gospodin vec duze vreme javno izjavljuje kako treba povratiti teritorije koje su nekad bile pod Turskom. Turske serije se koriste za navikavanje ljudi na Turksu kulturu i to je opste poznato u Turskoj. A narod, umesto дa gradi, obrazuje se, napreduje, sedi kod kuce i gleda Turske serije... Svako je kovac svoje sudbine. A kada nas pojedu, pitacemo se zasto nam je takva ''sudbina''

žsavić

pre 10 godina

Šta ko radi ovi samo traže izvinjenje.
Šta ti je ponosan narod...100 godina traži izvinjenje, niko mu se dosad još nije izvinio, ali ponosan narod ne gubi ni nadu, a tek ponos.
Nego ovo je valjda drugi ili treći krug, jer od Turske su već tražili par puta, a pošto više niko nije ostao da mu nisu tražili počinju novi krug sa Turskom.
Ko sme bre duvredi ovaj ponosan narod, na čelu sa Miloševićem, Šešeljem, Koštunicom, Dačić-Vučić-Nikolićem...sve sami intelektualci, sa diplomama.

sone

pre 10 godina

Ovakava izjava je mogla doci i ranije ali nije, nego tek sad posle prodaje Jata Emiratima a znamo da je turska zelela da kupi Jat,pa je tu i propali gasovod Nabuko koji je Turska htela da provede kroz Srbiju do Evrope,mnoge smo im planove pokvarili tako da me ovakva izjava ne cudi.

Radojko

pre 10 godina

Na ovu provokaciju ne treba nasesti. Ima većih sila od Srbije kojima obnavljanje turske ekspanzije u Evropi ne odgovara. Pustimo njih da se rvu sa osmanskim pretenzijama. Mi treba sa svima da imamo dobre odnose i da ih koristimo za svoju ekonomsku korist. Da barem jednom budemo pametni.

Jole

pre 10 godina

Znaju oni dobro ali navika je jaca od diplomatije. Mozda je ovo mamac za Tursku i slicne alavce zbog kojih za koju godinu moze i da se ratuje?

veoma obavesteni

pre 10 godina

To je ucinak ove politike. Nikolic menja ambasadora u Turskoj zbog bezazlene kritike turskih politicara. Nikolic putuje u Tursku i peva im "Namen" o prijateljstvu i zove ih da investiraju u Srbiju, a oni su naravno vec u Sandzak i tamo narod vec usklice kad Turska u kosarci pobedi Srbiju. Vucic nam dovodi Arape u Vojvodinu, Dacic peva "Miljacku" u Sarajevu. Nisam ni slucajno onaj koji mrzi ili ne trpi muslimane ili takodje Albance. Zivim u Nemackoj decenijama i nikada nisam svoju decu odgajao u duhu nacionalista ili da ne trpe narod druge vere ili drzavnosti, ali sam im uvek govorio da procene sami sa kime se druze. Moj sin u detinjstvu je imao mnogo prijatelja, Turaka. U vreme njegovog puberteta cesto mi je govorio o tim drugarima, vecina njih, je pokusavala da ga ubedi kako je muslimanska vera najcistija i najpravednija. Samo sam mu stavio do znanja da neko ko u njegovom prisustvu i licno njemu tako prica, je ekstreman i taj mu nikada ne moze biti iskreni prijatelj. Malo sam i ponosan ne samo na mog sina vec i na mene da sam uspeo da mu u detinjstvu dam pravu smernicu. I sada ima, ali daleko manje prijatelja Turaka. Oni koji su shvatili objasnjenja mog sina i njegov cvrsti mentalitet su i dalje njegovi prijatelji. Medju mnogobrojne prijatelje, Nemaca, tako nesto nije bilo. Mislim u ovom trenutku da Erdoganu, cija je agresivna i polarizirana politika i u Nemackoj poznata, "proces" priznavanja nezavisnosti Kosova prilicno sporo "napreduje" i ovim pokusava da svojim osmanskim iperijalistickim duhom zapalili masu, ne samo na Kosovu vec i u Bujanovcu, Presevu, Medvedji i ponajvise u Sandzaku. Kosovo nije narod Srbije izgubio vec politicari slicni ovom Erdoganu koji su krajem devetnaestog veka zapalili tlo bivse Jugoslavije.

master

pre 10 godina

Za sve države koje su priznale Kosovo ono nema nikakve veze sa Srbijom. Samim tim samo Kosovo bi trebalo da se ljuti na ovakvu izjavu.
Naravno da se niko neće izviniti zbog ovoga, jer kako da se izvinite jednoj državi za izjavu koju ste dali o drugoj državi?

Iv

pre 10 godina

Njihove ambicije ne prolaze, ciljaju na Balkan , cak to ni ne kriju! Isto kao sto i Austrija i Nemacka drze sapu na Evropi , tako i ovi bi da se rasire po Balkanu opet.

samo da ne padne krv

pre 10 godina

Ma nije čika Redžep mislio ništa loše, malo ga je ponela atmosfera... Poslaće Dačiću tepsiju baklava u znak izvinjenja!

Vlaja

pre 10 godina

Pa zar nisu skoro Toma i Dačić izjavili da je Turska naš veliki prijatelj? Valjda je svima jasno da je ova vlada formirana po želji Nemačke i Amerike sa osnovnim zadatkom da priznaju Kosovo što je učinjeno. Početak pregovora sa EU će započeti, što je dobro, ali za biće još jedan uslov - da se prizna Kosovo i zvanično od Srbije, što i jeste učinjeno potpisivanjem briselskog sporazuma.Međutim, nedostaje javno rukovanje...

Magla, magla, svuda oko nas...

pre 10 godina

Ma opušteno, navikli smo mi da nas stolećima drugi tlače tako da nam najmanje smeta to što smo sami sebi najveći neprijatelji dok drugi oko nas rade u svom interesu. Mogu misliti u šta nam se društvo pretvorilo gde su kriminalizovani pojedinci postali pripadnici javnih funkcija, policije, sudstva, zdravstva… i koji koriste svoje privilegije za svoje poslove, što nam je pravosuđe potpuno politizovano, što zakoni odgovaraju samo onima koji se bogate na muci naroda, što je svest naroda na nivou prvobitne ljudske zajednice što nam za svakave gluposti treba pomoć prijatelja, rođaka, poznanika, što nam inteligencija napušta zemlju jer je svesna da ovde ništa ne može na pošteno, što su nam privatna preduzeća isto toliko u politici kao i javna i državna, što se sve svodi na ja tebi - ti meni, što se svi lažemo kada sebi kažemo da je ovde moguća promena na bolje gde će svi imati istu šansu za uspeh a ne da se prilagode pravilima političkih i ličnih interesa bez obzira na posledice po državu. Ko god da je na vlasti, teško da će promeniti svest ovakvog naroda a o tome niko javno ne želi da priča kako ne bi sebi ½zatarabio½ političku karijeru. Dok je god onih koji žive tuđim životima po nekakvim farmama i drugim šarenim lažama za mediokritete, dotle mi nećemo biti stabilna i poštena država. A to priznaćete nikada nećemo ni postati. Zar vam ovakve izjave nekih zvaničnika ne govore dovoljno o tome šta oni misle o nama kao narodu prvenstveno.

Amelie

pre 10 godina

Ovakve izjave su provokativnog karaktera, i u cilju da se Srbi razljute, krenu nemire i/ili bojkotuju izbore- i samim tim pretrpe poraze/osude. Albanici pretenduju veliku Albaniju bar je meni poznato jos od pocetka 2000-ih. Tajip pretenduje osmanlijsko carstvo- ali na bazi islama a ne nacionalnosti- i to je valjda sada i jasno izaslo na svetlo dana. Srbi(ja) treba da se koncentrisu na ove izbore, i preko toga ostvaruju svoja prava, i ne dozvole da nasedaju na ovakve gluposti. Buniti se ok, ali odrzavati dobre odnose je neophodno. Kako i Nemacka osudjuje Ameriku za atak na privatnost najviseg drzavnika, a ipak im na pamet ne pada da prekidaju odnose i/ili ih drasticno pogorsavaju. Politika je za glumce i licemere.
A mi moramo raditi na natalitetu, jer u suprotnom cemo se sami istrebiti, i niko nam nece biti kriv.

e

pre 10 godina

Beograd -- Ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi izjavio je da Izrael za sada nije priznao nezavisnost Kosova, uprkos činjenici da je Srbija u UN glasala za Palestinu.
Sad samo uporedite ove dve vesti.

matori

pre 10 godina

"...vicepremijer Vučić "traži hitno javno izvinjenje Ankare"..."

A ako oni to ne urade, ON će lično ići da im se popi.a ispod prozora!
Ili šta je hteo da kaže mister Prvi?

Dositej

pre 10 godina

Zar nas prvi podpredsednik stvarno misli da ce njemu neko za nesto da se zivinjava? Od muslimanskih zemalja moli milostinju, kredite, pomoc... Povredjena sujeta prosjaku? I bogatas da se izvinjava? Hmmm....tesko!

Milos

pre 10 godina

Neko se pitao sta bi rekao Milos Obrenovic rekao bi: "Efendija ovo te kosta neki milioni evra a i drumovi nam nesto propali pa bi mogli da ih uredite da udobno putujete po vasem carstvu u Evropi " Milos je uvek gledao da izvuce korist.

E svašta

pre 10 godina

.....kao sto radi sa Makedonijom ako ne otstupi deo teritorije oko jonskog mora....
(gosev, 25. oktobar 2013 10:03)

Sve sve al' otkud Makedoniji teritorija "oko" Jonskog mora koje mora da se "odrekne" u korist Grčke ??? Od kad je Makedonija primorska Država ???

neko

pre 10 godina

Alo ljudi, pa ne treba mi ovako nejaki da iniciramo bilo kakav sukob sa bilo kim, a kamoli sa ponovo mocnom Turskom.

Da je ovo presedan svake vrste - jeste. Da treba koristiti diplomatska sredstva - treba. Ali zaustavljati kamione i slicno. Mislim da bismo mogli da izazovemo na kraju i mnogo vecu reakciju, a to bi nas potpuno unistilo kao narod.

Sta treba da radimo? Pa isto sto su radili Turci decenijama. Da cutimo, razvijamo se(ajde da pocnemo da se razvijamo napokon) i da radjamo decu, jer ako narod izumre, pregazice nas kao plitak potok. Mirnim putem ili nekako drugacije. Nije to ni bitno.

Svake godine se broj ljudi u Srbiji smanjuje za 20-30 hiljada.

Imamo ucmalu elitu, potkupljivu i neinteligentnu.
Mnogi pametni ljudi i dalje beze iz zemlje.

Dakle, prvo se okrenimo sebi, nemamo snage da sada reagujemo na sirenje Turske po Balkanu.

Cak i da Kosovo, Albanija, Bosna udju u nekakvu Tursku Uniju ili nesto slicno, mi ne mozemo to da sprecimo. Mozemo samo da jacamo kao zemlja i da probamo da pristupimo EU. Kao sto su uspele Bugarska i Grcka. Bugari u sustini igraju najpametnije. Ne zive previse dobro, ali se ne zaduzuju previse. Grcka je pala na tom ispitu. Naravno da bi Turskoj odgovaralo da Grci napuste EU, ali Grci zato moraju biti pametni.

Ne smemo SADA nikako da udjemo u bilo kakav sukob, jer nemamo NIKAKVE sanse.

Vinca

pre 10 godina

Boga mi imacemo mi problema sa ovima. Ako ne dobijemo izvinjenje ovo ce biti opomena za nas. Ovo je stvarno sokantna izjava Erdogana.

Branko

pre 10 godina

Da vidimo najpre šta o ovome misli EU, onda će biti sve mnogo jasnije. Bojim se da će morati naši političari da ublaže svoje izjave u odnosu na Erdogana i Tursku. EU nema alternativu i to je to.

Coco Bill

pre 10 godina

Evo vam nove žvake pa sad lepo razmatrajte šta "učiniti" Turcima ?! "Zamislite" Kosovo je prisvojeno od Turske i to posle ovih silnih pregovora sa Albancima !!! Kako je nas lako popaliti Bože dragi.

Zlopamtilo

pre 10 godina

Nije Turcin mali Djokica pa da ne zna sta prica sa bi ti trazio izvinjenje .mogao si da mu uzvratis nekom sofisticiranom diplomatski uvijenom uvredom i da zavrsis sa tom pricom diplomatski a ne da se po inerciji uvlacite svima pa i Turcima ne bi li investirali u nekoliko km puta po Sandzaku ili neku dzamiju posto ima jos po neka mesna zajednica gde ih nema.

Midheaven

pre 10 godina

A oni se valjda nadalju da ce na kraju Kosovo pripasti njima. U kojim li oni bajkama zive? Barem nismo jedini koji imamo fantazije prema Kosovu, imaju ih i oni.

Rusty Ryan

pre 10 godina

Iako je Vučić reagovao ispravno, ne verujem da će se Turska izviniti Srbiji, a na nama je da izvučemo pouku iz ovog incidenta i dobro razmotrimo svoje pozicije u spoljnoj politici. Turska je u istom vojnom savezu sa Grčkom pa su opet ozbiljne provokacije na toj relaciji redovna pojava...