Četvrtak, 24.10.2013.

08:58

SAD: Ubili dečaka zbog lažne puške

Policajci su ubili 13-godišnjeg dečaka koji je nosio plastičnu repliku puške u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Istraga je u toku.

Izvor: B92

SAD: Ubili deèaka zbog lažne puške IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

juca

pre 10 godina

Primetiste li da NIKADA nema vesti ni o jednom ubistvu u Rusiji. Tamo se ne ubijaju. Statistika kaze da u Rusiji ima dva i po puta vise ubistava. Mada je ova puska savrsena replika. Ko jos detetu za igru kupuje oruzje. Verovatno made in China. Mrznja prema Amerikancima nam nista dobro nece doneti. Vidim raspada se vec dvadeset godina.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Dezurni mrzitelji na delu.Vec 61 komentar o propaloj Americi.Ovo se danas desilo u Srbiji do 14 sati ali niste komentarisali.Evo naslova:"Preminuo policajac","Nadjene dve mrtve zene u stanu","Zandaru trideset dana pritvora zbog pucanja na zenu koja je sporo vozila".Voleo bih da cujem vase misljenje o bolestini koja hara Srbijom?

USA

pre 10 godina

Pratite vesti. Dečko je išao niz ulicu, policajci su mu prišli sa leđa i počeli da viču na njega, dok se okretao ka njima da vidi o čemu se tu uopšte radi oni su ga izrešetali, jer im se navodno učinilo da se cev "puške" podiže. Očigledna krivica policajaca.

my way

pre 10 godina

Alo ljudi, klinac je nekoliko puta ODBIO DA SPUSTI ORUZJE i policija ga je ubila jer nikako nisu mogli znati da li je pravo ili replika; da ga je spustio ne bi mu bilo nista, jel vama stvarno treba crtati?!!
(Mojeime, 24. oktobar 2013 12:04)

Jos samo da si procitao ceo tekst, ali od takvog intelektualca koji mora drugima da crta je to izgleda previse ocekivati. Po recima serifa koji njihovu stranu drzi, na dete koje nikog nije ugrozavalo se obrusili kao na teroristu i kad se sokirano i uplaseno okretalo ka njima kad su viknuli sasuli 7 metaka u njega jer se zamislite pomerila i igracka. A svedok kaze "prvo sam cuo sirenu i NEKOLIKO SEKUNDI kasnije 7 hitaca". Dovoljno, ili treba ja tebi jos nesto mozda da crtam? Ne daj Boze da se u Srbiji tako nesto desilo, amerofili koji brane ove debile (sto je neodbranjivo) bi puni mrznje prema Srbiji i Srbima trazili obnavljanje smrtne kazne, ali to je stvar njihove inteligencije i morala.

Milan

pre 10 godina

kuku, kretena. sad ce da zabrane igracke puske....
(DaLanik, 24. oktobar 2013 09:28)

I treba da zabrane. Ništa igračke samo pravo oružje.
Da je klinac imao pravi kalaš sa 30 metaka možda bi i imao neke šanse protiv ******** zaštitnika poretka.

CP6uH-UF(ujko;)

pre 10 godina

Kakvi ste licimeri. Pravite se da je kod nas situacija bolja, a o Rusiji da i ne govorim. Drugo, Amerika je velika zemlja i dosta se toga desava. Postoje pravila da kada vas policijska kola zaustave(iza vas a ne ispred) vi ne izlazite iz kola.zasto? Jer je bilo slucajeva da pandur nekog zaustavi zbog pregorele lampice, a ovaj ubije pandura. Zato ostajete u kolima za rukama na volanu dok policajac ne dodje do vas.zna se red.

učenjak

pre 10 godina

Dete od 13 godina može da bude sportista ili prosto snažno i naravno da može da drži pušku od 4 kile u rukama. Ko ne veruje, ima dokumentovano u Africi decu sa pravim puškama. Uostalom srpske školske torbe teže 5-6 kila a nose ih desetogodišnjaci.

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Dvojica policajaca iz grada Santa Rosa tvrde da su otvorili vatru na dečaka, nakon što je on "odbio da spusti oružje" za koje su verovali da je pravo. "Dvojica zamenika šerifa su videli tinejdžera sa nečim što je izgledalo kao neka vrsta puške. Pozvali su pojačanje i više puta naredili dečaku da spusti oružje, pre nego što su ispalili nekoliko hitaca", saopštila je policija“. А код нас двојица наркодилера згазе полицајца и он умре од задобијених повреда и ником ништа, чак ни појачање није дошло да подржи колегу у невољи. Јесте, господин Вељовић је оштро запретио терористима, но, но, у ћошак малишани да клечћите на кукурузу пет минута!

Nažalost

pre 10 godina

Ovo treba da bude za nauk i nama u našoj nazovi državi. Pre svega potrebno je učiti i vaspitavati decu da moraju da se povinuju uvek i bezuslovno zahtevima onih koji su dužni da čuvaju red i zakon i da nas štite. Jer šta bi bilo da je puška bila prava a da je dečak instruisan da je upotrebi sa nekim ciljem i da je ubio nekoga? Onda bi bilo da je nesposobna policija jel da? Osim toga 13-togodišnjaci vrše dosta krivičnih dela i u našoj zemlji i ko dakle može da garantuje da je to samo igračka, kada se i igračke prave tako da sa nekoliko metara nije moguće utvrditi da li se radi o pravom oružju ili igrački?

Hrvat

pre 10 godina

I tako, dete od 13 godina mase kalasnjikovim koji ima 4,3 kile i 87 cm. duzinu. A za pojasom i pistolj. Americke bajke. Kriminalna drzava, drustvo ubica spremnih da svakog momenta ubiju.
(aleksa, 24. oktobar 2013 10:51)

Ima djece koji nose puno teže oružje i hladnokrvno ubijaju.

http://www.dw.de/sve-vi%C5%A1e-djece-dr%C5%BEi-oru%C5%BEje-u-rukama/a-16500355

Dakicar18

pre 10 godina

Da su ovi policajci radili u Srbiji kad smo se pre 15ak godina (govorim za svoju generaciju) igrali "rata" oko zgrada i u kraju, ne bi bilo cele generacije :D Igrali smo se puskama, pistoljima, jenki zulu, gadjali vodom i blatom, grudvama, i ne fali nam nista, barem ne u psihickom pogledu. A to da igranje s oruzjem podstice na nasilje je glupost! To je jednostavna prolazna faza deteta, neko se igrao u prirodi a neko sad sedi kod kuce za kompjuterom ;)

Žaki

pre 10 godina

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca,(Dragan Torbica, 24. oktobar 2013 11:21)

Zakoni su ovde skrojeni da štite nečiju privatnu vojsku u vidu ćelavih protuva koji muču po stadionima i prebijaju po narudžbi. "Zanimljiva" teza koju zastupaš: "ne sme da zapuca dok se na njega ne otvori vatra"?? A šta ako taj prvi metak pogodi pravo u oko policajca a sa izlazne strane mu napravi rupu veličine dlana a mozak prospe po asfaltu ili travnjaku? Kome da uloži žalbu? Ne kažem da zakon nije takav, ali da li je to iz ugla policajca, koji sa svakom budalom ima posla, dobar zakon?!

Prvo njima treba zabraniti nošenje oružja

pre 10 godina

Nista me necudi. Jedino resenje je zabraniti oruzje.
(Laki, 24. oktobar 2013 11:33)

Pa kako će onda policajci da uteruju autoritet. Praćkama?

Mojeime

pre 10 godina

Alo ljudi, klinac je nekoliko puta ODBIO DA SPUSTI ORUZJE i policija ga je ubila jer nikako nisu mogli znati da li je pravo ili replika; da ga je spustio ne bi mu bilo nista, jel vama stvarno treba crtati?!!

Zoran

pre 10 godina

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca,(Dragan Torbica, 24. oktobar 2013 11:21)

Fin rezon. Izadje neko ispred policajca sa uperenim pistoljem u njega i policajac ceka da ovaj prvi zapuca. Al zato pucate na zenu koja vozi kola i ide sporo kao sada u Nisu.

Dragan Torbica

pre 10 godina

@ E hajde svi vi što osuđujete policajce i Ameriku sada lepo u prodavnicu, pa kupite plastične pištolje (koji izgledaju kao pravi) i potegnite ih na srpske policajce, baš me zanima kako ćete proći. Za ovu tragediju je odgovoran staratelj koji je dozvolio detetu da šeta sa realističnom replikom oružja. Sa 20 metara se ne raspoznaje da li je pravo ili igračka.
(Ja, 24. oktobar 2013 10:28)

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca, a postoji još gomila odredbi u pravilniku kada sme da se otvara vatra. Prema tome, ne lupaj. Amerikanci su paranoični i pucaju na koga stignu, koliko je samo slučajeva u poslednjih par meseci kada su njihovi policajci glumili Divljeg Bila Hikoka.

psihopate sa znackama

pre 10 godina

7 хитаца у 12-годишњака, немам речи, монструме на електричну столицу
(realan, 24. oktobar 2013 09:22)
Pa pazi, kod nas se dobije metak u slepoocnicu zbog prolaska kroz crveno, i nema el. stolice, vec samo par godina zatvora... Tu smo negde s Amerima, iako smo 50x manji

Laki

pre 10 godina

Nista me necudi. Jedino resenje je zabraniti oruzje. I kod nas i to sto pre. Kad vidim ko se sve seta sa pistoljima... Ne zna se ko ima nizi coeficijent inteligencije. Svima ce nam doci glave. Barabe. Ko li u Americi sve moze da postane policajac?

Bivsi dizajner tobogana

pre 10 godina

Pa kod nas policajac pucao na zenu koja je sporo vozila auto. Jedva cekam da neko pomene "njihovu demokratiju".
(xitam, 24. oktobar 2013 09:27)


sve je to doslo iz AMERIKE

Murica

pre 10 godina

Hiljade i hiljade ovakvih slucajeva u SAD. Bez desetak metkova u sumnjivog nema nista. I onda kao, pa bio nam je sumnjiv. Strasne stvari, strasne.

Ivana

pre 10 godina

A sta ce detetu igracka koja toliko lici na pravi Kalasnjikov? Stvarno mora bas takvu igracku da ima? Ne odobravam postupak policajaca ali ova tragedija ima vise aspekata. Ovakve igracke treba zabraniti, kome je uopste palo napamet da bi to bila dobra ideja dati deci ovako nesto?!

Kalimero

pre 10 godina

Mozda je pandur mislio da je klincu cale kupio pravu pusku kad je bila ona akcija "Moja prva puska"! Jel se seca neko toga? Decak (5) ubio svoju sestru (2) puskom koju je dobio za CETVRTI rodjendan! Toliko o Americi...

Skeptik

pre 10 godina

Te igračke izgledaju toliko realistično da potpuno razumem policajce koji su pucali. Najveća odgovornost je na roditeljima tog deteta.

lazy houseboy

pre 10 godina

7 hitaca je malo van pameti ali to sto su pucali uopste nije. Oni nisu znali da "oruzje" nije pravo niti da je klinac bas omiljen. Ocigledno ne bi bilo nista neobicno da je klinja resio malo da ubija. Vise puta odbio da spusti oruzje? Okretao se i podizao cev ka policajcima? Pa i ne zapucali. U tom trenutku niti je puska igracka, niti je dete neduzno niti se igra. Ovo je potpuno razumljiv ishod.

zar nije tako?

pre 10 godina

u USA pametan čovjek ne može biti u policiji. jednom je neki čovjek želio u policiju,kada su ga provjerili i ispitali,rekli su mu da je prepametan za policajca,država ga treba na drugom radnom mjestu.

aleksa

pre 10 godina

I tako, dete od 13 godina mase kalasnjikovim koji ima 4,3 kile i 87 cm. duzinu. A za pojasom i pistolj. Americke bajke. Kriminalna drzava, drustvo ubica spremnih da svakog momenta ubiju.

dex

pre 10 godina

da se ovo desilo u palestini ili siriji u americi bi ovo bila top vest i svi bi pozivali na bombardovanje ili sl.
ovako to se jedva moze naci kao vest tamo. dobro zatrpano na petoj stranici novina.
amerikanci su najveci manipulatori istinom na svetu

freddie

pre 10 godina

mislim da zadnja recenica objasnjava cijeli clanak: "Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."

kako netko dolje rece: nije ni cudo kad prodajete puske ko cokoladice..

mlekadzija

pre 10 godina

Mnogo neumesnih komentara. Jadni roditelji, samo to je jos jedna od tragedija zasnovana na tekovini divljeg zapada. Pravo na nosenje oruzja...

Džoni B.

pre 10 godina

Kakvi debi*i... 7 hitaca na dečaka od 13 godina s plastičnom puškom. Zaista junački. Ako si već policajac, onda provodi u streljani par sati mesečno da znaš gadjati u ruke i noge ili da okrzneš trup. Ako nekad prebrzo odreaguješ, da nisi napravio nepopravljivu štetu. A ne idiotsko uputstvo, pucaj uvek da bi ubio. Mislim da će sad da krene talas protesta širom Amerike. Dosta je bilo.

Meho Tuzlak

pre 10 godina

U pitanju je igračka, koja liči na AK-47, poznatiji kao "kalašnjikov".

Opet su krivi Rusi i Kinezi. Zlotvori su prodavali američkoj djeci kalašnjikove i replike kao igračke istih i evo šta su izazvali.

Ja

pre 10 godina

E hajde svi vi što osuđujete policajce i Ameriku sada lepo u prodavnicu, pa kupite plastične pištolje (koji izgledaju kao pravi) i potegnite ih na srpske policajce, baš me zanima kako ćete proći. Za ovu tragediju je odgovoran staratelj koji je dozvolio detetu da šeta sa realističnom replikom oružja. Sa 20 metara se ne raspoznaje da li je pravo ili igračka.

Vladan

pre 10 godina

Zato sto "replika" zvuci vise preteci nego "igracka".
A kad bi americka policija imala isto, ako ne i strozije, pravilo kao sto ima njihova vojska da se ne puca dok se ne zapuca na njih, bilo bi verujem manje ovakvih nesreca. Dok imaju pravo da pucaju po nahodjenju ovakve tragedije ce se, na zalost, desavati.

Milan Nis

pre 10 godina

"Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."

Ovo je strasna tragedija,ali ovo gore je uzrok problema uvukao se strah u ljude,nazalost bice sve vise ovakvih slucajeva.Na kraju ce zabraniti deci igracke,a oruzje ce i dalje moci da nabavlja ko kako zeli,kad jednom dvanaestogodisnjaku nije bio problem da dodje do njega.

Igor

pre 10 godina

"Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."
Znaci nista neobicno da kod njih decko od 12,13 godina seta ulicom i ubija sve redom. Razumem reakciju policajaca pogotovo sto je od ovoga u Nevadi prosao samo jedan dan.

Dejan

pre 10 godina

Svasta, znaci da nam deca nisu bezbedna napolju i kada se igraju sa igrackama. Al sedam hitaca na dete od 13 godina.. To su psihopate a ne policajci.

dex

pre 10 godina

da se ovo desilo u palestini ili siriji u americi bi ovo bila top vest i svi bi pozivali na bombardovanje ili sl.
ovako to se jedva moze naci kao vest tamo. dobro zatrpano na petoj stranici novina.
amerikanci su najveci manipulatori istinom na svetu

Dejan

pre 10 godina

Svasta, znaci da nam deca nisu bezbedna napolju i kada se igraju sa igrackama. Al sedam hitaca na dete od 13 godina.. To su psihopate a ne policajci.

Igor

pre 10 godina

"Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."
Znaci nista neobicno da kod njih decko od 12,13 godina seta ulicom i ubija sve redom. Razumem reakciju policajaca pogotovo sto je od ovoga u Nevadi prosao samo jedan dan.

lazy houseboy

pre 10 godina

7 hitaca je malo van pameti ali to sto su pucali uopste nije. Oni nisu znali da "oruzje" nije pravo niti da je klinac bas omiljen. Ocigledno ne bi bilo nista neobicno da je klinja resio malo da ubija. Vise puta odbio da spusti oruzje? Okretao se i podizao cev ka policajcima? Pa i ne zapucali. U tom trenutku niti je puska igracka, niti je dete neduzno niti se igra. Ovo je potpuno razumljiv ishod.

Murica

pre 10 godina

Hiljade i hiljade ovakvih slucajeva u SAD. Bez desetak metkova u sumnjivog nema nista. I onda kao, pa bio nam je sumnjiv. Strasne stvari, strasne.

mlekadzija

pre 10 godina

Mnogo neumesnih komentara. Jadni roditelji, samo to je jos jedna od tragedija zasnovana na tekovini divljeg zapada. Pravo na nosenje oruzja...

Kalimero

pre 10 godina

Mozda je pandur mislio da je klincu cale kupio pravu pusku kad je bila ona akcija "Moja prva puska"! Jel se seca neko toga? Decak (5) ubio svoju sestru (2) puskom koju je dobio za CETVRTI rodjendan! Toliko o Americi...

freddie

pre 10 godina

mislim da zadnja recenica objasnjava cijeli clanak: "Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."

kako netko dolje rece: nije ni cudo kad prodajete puske ko cokoladice..

Ja

pre 10 godina

E hajde svi vi što osuđujete policajce i Ameriku sada lepo u prodavnicu, pa kupite plastične pištolje (koji izgledaju kao pravi) i potegnite ih na srpske policajce, baš me zanima kako ćete proći. Za ovu tragediju je odgovoran staratelj koji je dozvolio detetu da šeta sa realističnom replikom oružja. Sa 20 metara se ne raspoznaje da li je pravo ili igračka.

Vladan

pre 10 godina

Zato sto "replika" zvuci vise preteci nego "igracka".
A kad bi americka policija imala isto, ako ne i strozije, pravilo kao sto ima njihova vojska da se ne puca dok se ne zapuca na njih, bilo bi verujem manje ovakvih nesreca. Dok imaju pravo da pucaju po nahodjenju ovakve tragedije ce se, na zalost, desavati.

Džoni B.

pre 10 godina

Kakvi debi*i... 7 hitaca na dečaka od 13 godina s plastičnom puškom. Zaista junački. Ako si već policajac, onda provodi u streljani par sati mesečno da znaš gadjati u ruke i noge ili da okrzneš trup. Ako nekad prebrzo odreaguješ, da nisi napravio nepopravljivu štetu. A ne idiotsko uputstvo, pucaj uvek da bi ubio. Mislim da će sad da krene talas protesta širom Amerike. Dosta je bilo.

zar nije tako?

pre 10 godina

u USA pametan čovjek ne može biti u policiji. jednom je neki čovjek želio u policiju,kada su ga provjerili i ispitali,rekli su mu da je prepametan za policajca,država ga treba na drugom radnom mjestu.

Dragan Torbica

pre 10 godina

@ E hajde svi vi što osuđujete policajce i Ameriku sada lepo u prodavnicu, pa kupite plastične pištolje (koji izgledaju kao pravi) i potegnite ih na srpske policajce, baš me zanima kako ćete proći. Za ovu tragediju je odgovoran staratelj koji je dozvolio detetu da šeta sa realističnom replikom oružja. Sa 20 metara se ne raspoznaje da li je pravo ili igračka.
(Ja, 24. oktobar 2013 10:28)

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca, a postoji još gomila odredbi u pravilniku kada sme da se otvara vatra. Prema tome, ne lupaj. Amerikanci su paranoični i pucaju na koga stignu, koliko je samo slučajeva u poslednjih par meseci kada su njihovi policajci glumili Divljeg Bila Hikoka.

Ivana

pre 10 godina

A sta ce detetu igracka koja toliko lici na pravi Kalasnjikov? Stvarno mora bas takvu igracku da ima? Ne odobravam postupak policajaca ali ova tragedija ima vise aspekata. Ovakve igracke treba zabraniti, kome je uopste palo napamet da bi to bila dobra ideja dati deci ovako nesto?!

Milan Nis

pre 10 godina

"Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."

Ovo je strasna tragedija,ali ovo gore je uzrok problema uvukao se strah u ljude,nazalost bice sve vise ovakvih slucajeva.Na kraju ce zabraniti deci igracke,a oruzje ce i dalje moci da nabavlja ko kako zeli,kad jednom dvanaestogodisnjaku nije bio problem da dodje do njega.

Skeptik

pre 10 godina

Te igračke izgledaju toliko realistično da potpuno razumem policajce koji su pucali. Najveća odgovornost je na roditeljima tog deteta.

Meho Tuzlak

pre 10 godina

U pitanju je igračka, koja liči na AK-47, poznatiji kao "kalašnjikov".

Opet su krivi Rusi i Kinezi. Zlotvori su prodavali američkoj djeci kalašnjikove i replike kao igračke istih i evo šta su izazvali.

aleksa

pre 10 godina

I tako, dete od 13 godina mase kalasnjikovim koji ima 4,3 kile i 87 cm. duzinu. A za pojasom i pistolj. Americke bajke. Kriminalna drzava, drustvo ubica spremnih da svakog momenta ubiju.

Žaki

pre 10 godina

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca,(Dragan Torbica, 24. oktobar 2013 11:21)

Zakoni su ovde skrojeni da štite nečiju privatnu vojsku u vidu ćelavih protuva koji muču po stadionima i prebijaju po narudžbi. "Zanimljiva" teza koju zastupaš: "ne sme da zapuca dok se na njega ne otvori vatra"?? A šta ako taj prvi metak pogodi pravo u oko policajca a sa izlazne strane mu napravi rupu veličine dlana a mozak prospe po asfaltu ili travnjaku? Kome da uloži žalbu? Ne kažem da zakon nije takav, ali da li je to iz ugla policajca, koji sa svakom budalom ima posla, dobar zakon?!

Dakicar18

pre 10 godina

Da su ovi policajci radili u Srbiji kad smo se pre 15ak godina (govorim za svoju generaciju) igrali "rata" oko zgrada i u kraju, ne bi bilo cele generacije :D Igrali smo se puskama, pistoljima, jenki zulu, gadjali vodom i blatom, grudvama, i ne fali nam nista, barem ne u psihickom pogledu. A to da igranje s oruzjem podstice na nasilje je glupost! To je jednostavna prolazna faza deteta, neko se igrao u prirodi a neko sad sedi kod kuce za kompjuterom ;)

psihopate sa znackama

pre 10 godina

7 хитаца у 12-годишњака, немам речи, монструме на електричну столицу
(realan, 24. oktobar 2013 09:22)
Pa pazi, kod nas se dobije metak u slepoocnicu zbog prolaska kroz crveno, i nema el. stolice, vec samo par godina zatvora... Tu smo negde s Amerima, iako smo 50x manji

Bivsi dizajner tobogana

pre 10 godina

Pa kod nas policajac pucao na zenu koja je sporo vozila auto. Jedva cekam da neko pomene "njihovu demokratiju".
(xitam, 24. oktobar 2013 09:27)


sve je to doslo iz AMERIKE

Hrvat

pre 10 godina

I tako, dete od 13 godina mase kalasnjikovim koji ima 4,3 kile i 87 cm. duzinu. A za pojasom i pistolj. Americke bajke. Kriminalna drzava, drustvo ubica spremnih da svakog momenta ubiju.
(aleksa, 24. oktobar 2013 10:51)

Ima djece koji nose puno teže oružje i hladnokrvno ubijaju.

http://www.dw.de/sve-vi%C5%A1e-djece-dr%C5%BEi-oru%C5%BEje-u-rukama/a-16500355

Mojeime

pre 10 godina

Alo ljudi, klinac je nekoliko puta ODBIO DA SPUSTI ORUZJE i policija ga je ubila jer nikako nisu mogli znati da li je pravo ili replika; da ga je spustio ne bi mu bilo nista, jel vama stvarno treba crtati?!!

Nažalost

pre 10 godina

Ovo treba da bude za nauk i nama u našoj nazovi državi. Pre svega potrebno je učiti i vaspitavati decu da moraju da se povinuju uvek i bezuslovno zahtevima onih koji su dužni da čuvaju red i zakon i da nas štite. Jer šta bi bilo da je puška bila prava a da je dečak instruisan da je upotrebi sa nekim ciljem i da je ubio nekoga? Onda bi bilo da je nesposobna policija jel da? Osim toga 13-togodišnjaci vrše dosta krivičnih dela i u našoj zemlji i ko dakle može da garantuje da je to samo igračka, kada se i igračke prave tako da sa nekoliko metara nije moguće utvrditi da li se radi o pravom oružju ili igrački?

Zoran

pre 10 godina

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca,(Dragan Torbica, 24. oktobar 2013 11:21)

Fin rezon. Izadje neko ispred policajca sa uperenim pistoljem u njega i policajac ceka da ovaj prvi zapuca. Al zato pucate na zenu koja vozi kola i ide sporo kao sada u Nisu.

Prvo njima treba zabraniti nošenje oružja

pre 10 godina

Nista me necudi. Jedino resenje je zabraniti oruzje.
(Laki, 24. oktobar 2013 11:33)

Pa kako će onda policajci da uteruju autoritet. Praćkama?

my way

pre 10 godina

Alo ljudi, klinac je nekoliko puta ODBIO DA SPUSTI ORUZJE i policija ga je ubila jer nikako nisu mogli znati da li je pravo ili replika; da ga je spustio ne bi mu bilo nista, jel vama stvarno treba crtati?!!
(Mojeime, 24. oktobar 2013 12:04)

Jos samo da si procitao ceo tekst, ali od takvog intelektualca koji mora drugima da crta je to izgleda previse ocekivati. Po recima serifa koji njihovu stranu drzi, na dete koje nikog nije ugrozavalo se obrusili kao na teroristu i kad se sokirano i uplaseno okretalo ka njima kad su viknuli sasuli 7 metaka u njega jer se zamislite pomerila i igracka. A svedok kaze "prvo sam cuo sirenu i NEKOLIKO SEKUNDI kasnije 7 hitaca". Dovoljno, ili treba ja tebi jos nesto mozda da crtam? Ne daj Boze da se u Srbiji tako nesto desilo, amerofili koji brane ove debile (sto je neodbranjivo) bi puni mrznje prema Srbiji i Srbima trazili obnavljanje smrtne kazne, ali to je stvar njihove inteligencije i morala.

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Dvojica policajaca iz grada Santa Rosa tvrde da su otvorili vatru na dečaka, nakon što je on "odbio da spusti oružje" za koje su verovali da je pravo. "Dvojica zamenika šerifa su videli tinejdžera sa nečim što je izgledalo kao neka vrsta puške. Pozvali su pojačanje i više puta naredili dečaku da spusti oružje, pre nego što su ispalili nekoliko hitaca", saopštila je policija“. А код нас двојица наркодилера згазе полицајца и он умре од задобијених повреда и ником ништа, чак ни појачање није дошло да подржи колегу у невољи. Јесте, господин Вељовић је оштро запретио терористима, но, но, у ћошак малишани да клечћите на кукурузу пет минута!

učenjak

pre 10 godina

Dete od 13 godina može da bude sportista ili prosto snažno i naravno da može da drži pušku od 4 kile u rukama. Ko ne veruje, ima dokumentovano u Africi decu sa pravim puškama. Uostalom srpske školske torbe teže 5-6 kila a nose ih desetogodišnjaci.

CP6uH-UF(ujko;)

pre 10 godina

Kakvi ste licimeri. Pravite se da je kod nas situacija bolja, a o Rusiji da i ne govorim. Drugo, Amerika je velika zemlja i dosta se toga desava. Postoje pravila da kada vas policijska kola zaustave(iza vas a ne ispred) vi ne izlazite iz kola.zasto? Jer je bilo slucajeva da pandur nekog zaustavi zbog pregorele lampice, a ovaj ubije pandura. Zato ostajete u kolima za rukama na volanu dok policajac ne dodje do vas.zna se red.

Laki

pre 10 godina

Nista me necudi. Jedino resenje je zabraniti oruzje. I kod nas i to sto pre. Kad vidim ko se sve seta sa pistoljima... Ne zna se ko ima nizi coeficijent inteligencije. Svima ce nam doci glave. Barabe. Ko li u Americi sve moze da postane policajac?

Milan

pre 10 godina

kuku, kretena. sad ce da zabrane igracke puske....
(DaLanik, 24. oktobar 2013 09:28)

I treba da zabrane. Ništa igračke samo pravo oružje.
Da je klinac imao pravi kalaš sa 30 metaka možda bi i imao neke šanse protiv ******** zaštitnika poretka.

USA

pre 10 godina

Pratite vesti. Dečko je išao niz ulicu, policajci su mu prišli sa leđa i počeli da viču na njega, dok se okretao ka njima da vidi o čemu se tu uopšte radi oni su ga izrešetali, jer im se navodno učinilo da se cev "puške" podiže. Očigledna krivica policajaca.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Dezurni mrzitelji na delu.Vec 61 komentar o propaloj Americi.Ovo se danas desilo u Srbiji do 14 sati ali niste komentarisali.Evo naslova:"Preminuo policajac","Nadjene dve mrtve zene u stanu","Zandaru trideset dana pritvora zbog pucanja na zenu koja je sporo vozila".Voleo bih da cujem vase misljenje o bolestini koja hara Srbijom?

juca

pre 10 godina

Primetiste li da NIKADA nema vesti ni o jednom ubistvu u Rusiji. Tamo se ne ubijaju. Statistika kaze da u Rusiji ima dva i po puta vise ubistava. Mada je ova puska savrsena replika. Ko jos detetu za igru kupuje oruzje. Verovatno made in China. Mrznja prema Amerikancima nam nista dobro nece doneti. Vidim raspada se vec dvadeset godina.

lazy houseboy

pre 10 godina

7 hitaca je malo van pameti ali to sto su pucali uopste nije. Oni nisu znali da "oruzje" nije pravo niti da je klinac bas omiljen. Ocigledno ne bi bilo nista neobicno da je klinja resio malo da ubija. Vise puta odbio da spusti oruzje? Okretao se i podizao cev ka policajcima? Pa i ne zapucali. U tom trenutku niti je puska igracka, niti je dete neduzno niti se igra. Ovo je potpuno razumljiv ishod.

Ja

pre 10 godina

E hajde svi vi što osuđujete policajce i Ameriku sada lepo u prodavnicu, pa kupite plastične pištolje (koji izgledaju kao pravi) i potegnite ih na srpske policajce, baš me zanima kako ćete proći. Za ovu tragediju je odgovoran staratelj koji je dozvolio detetu da šeta sa realističnom replikom oružja. Sa 20 metara se ne raspoznaje da li je pravo ili igračka.

Ivana

pre 10 godina

A sta ce detetu igracka koja toliko lici na pravi Kalasnjikov? Stvarno mora bas takvu igracku da ima? Ne odobravam postupak policajaca ali ova tragedija ima vise aspekata. Ovakve igracke treba zabraniti, kome je uopste palo napamet da bi to bila dobra ideja dati deci ovako nesto?!

Skeptik

pre 10 godina

Te igračke izgledaju toliko realistično da potpuno razumem policajce koji su pucali. Najveća odgovornost je na roditeljima tog deteta.

Igor

pre 10 godina

"Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."
Znaci nista neobicno da kod njih decko od 12,13 godina seta ulicom i ubija sve redom. Razumem reakciju policajaca pogotovo sto je od ovoga u Nevadi prosao samo jedan dan.

Dejan

pre 10 godina

Svasta, znaci da nam deca nisu bezbedna napolju i kada se igraju sa igrackama. Al sedam hitaca na dete od 13 godina.. To su psihopate a ne policajci.

aleksa

pre 10 godina

I tako, dete od 13 godina mase kalasnjikovim koji ima 4,3 kile i 87 cm. duzinu. A za pojasom i pistolj. Americke bajke. Kriminalna drzava, drustvo ubica spremnih da svakog momenta ubiju.

Džoni B.

pre 10 godina

Kakvi debi*i... 7 hitaca na dečaka od 13 godina s plastičnom puškom. Zaista junački. Ako si već policajac, onda provodi u streljani par sati mesečno da znaš gadjati u ruke i noge ili da okrzneš trup. Ako nekad prebrzo odreaguješ, da nisi napravio nepopravljivu štetu. A ne idiotsko uputstvo, pucaj uvek da bi ubio. Mislim da će sad da krene talas protesta širom Amerike. Dosta je bilo.

Mojeime

pre 10 godina

Alo ljudi, klinac je nekoliko puta ODBIO DA SPUSTI ORUZJE i policija ga je ubila jer nikako nisu mogli znati da li je pravo ili replika; da ga je spustio ne bi mu bilo nista, jel vama stvarno treba crtati?!!

Dragan Torbica

pre 10 godina

@ E hajde svi vi što osuđujete policajce i Ameriku sada lepo u prodavnicu, pa kupite plastične pištolje (koji izgledaju kao pravi) i potegnite ih na srpske policajce, baš me zanima kako ćete proći. Za ovu tragediju je odgovoran staratelj koji je dozvolio detetu da šeta sa realističnom replikom oružja. Sa 20 metara se ne raspoznaje da li je pravo ili igračka.
(Ja, 24. oktobar 2013 10:28)

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca, a postoji još gomila odredbi u pravilniku kada sme da se otvara vatra. Prema tome, ne lupaj. Amerikanci su paranoični i pucaju na koga stignu, koliko je samo slučajeva u poslednjih par meseci kada su njihovi policajci glumili Divljeg Bila Hikoka.

dex

pre 10 godina

da se ovo desilo u palestini ili siriji u americi bi ovo bila top vest i svi bi pozivali na bombardovanje ili sl.
ovako to se jedva moze naci kao vest tamo. dobro zatrpano na petoj stranici novina.
amerikanci su najveci manipulatori istinom na svetu

Bivsi dizajner tobogana

pre 10 godina

Pa kod nas policajac pucao na zenu koja je sporo vozila auto. Jedva cekam da neko pomene "njihovu demokratiju".
(xitam, 24. oktobar 2013 09:27)


sve je to doslo iz AMERIKE

Vladan

pre 10 godina

Zato sto "replika" zvuci vise preteci nego "igracka".
A kad bi americka policija imala isto, ako ne i strozije, pravilo kao sto ima njihova vojska da se ne puca dok se ne zapuca na njih, bilo bi verujem manje ovakvih nesreca. Dok imaju pravo da pucaju po nahodjenju ovakve tragedije ce se, na zalost, desavati.

Murica

pre 10 godina

Hiljade i hiljade ovakvih slucajeva u SAD. Bez desetak metkova u sumnjivog nema nista. I onda kao, pa bio nam je sumnjiv. Strasne stvari, strasne.

zar nije tako?

pre 10 godina

u USA pametan čovjek ne može biti u policiji. jednom je neki čovjek želio u policiju,kada su ga provjerili i ispitali,rekli su mu da je prepametan za policajca,država ga treba na drugom radnom mjestu.

CP6uH-UF(ujko;)

pre 10 godina

Kakvi ste licimeri. Pravite se da je kod nas situacija bolja, a o Rusiji da i ne govorim. Drugo, Amerika je velika zemlja i dosta se toga desava. Postoje pravila da kada vas policijska kola zaustave(iza vas a ne ispred) vi ne izlazite iz kola.zasto? Jer je bilo slucajeva da pandur nekog zaustavi zbog pregorele lampice, a ovaj ubije pandura. Zato ostajete u kolima za rukama na volanu dok policajac ne dodje do vas.zna se red.

Kalimero

pre 10 godina

Mozda je pandur mislio da je klincu cale kupio pravu pusku kad je bila ona akcija "Moja prva puska"! Jel se seca neko toga? Decak (5) ubio svoju sestru (2) puskom koju je dobio za CETVRTI rodjendan! Toliko o Americi...

Meho Tuzlak

pre 10 godina

U pitanju je igračka, koja liči na AK-47, poznatiji kao "kalašnjikov".

Opet su krivi Rusi i Kinezi. Zlotvori su prodavali američkoj djeci kalašnjikove i replike kao igračke istih i evo šta su izazvali.

Laki

pre 10 godina

Nista me necudi. Jedino resenje je zabraniti oruzje. I kod nas i to sto pre. Kad vidim ko se sve seta sa pistoljima... Ne zna se ko ima nizi coeficijent inteligencije. Svima ce nam doci glave. Barabe. Ko li u Americi sve moze da postane policajac?

mlekadzija

pre 10 godina

Mnogo neumesnih komentara. Jadni roditelji, samo to je jos jedna od tragedija zasnovana na tekovini divljeg zapada. Pravo na nosenje oruzja...

psihopate sa znackama

pre 10 godina

7 хитаца у 12-годишњака, немам речи, монструме на електричну столицу
(realan, 24. oktobar 2013 09:22)
Pa pazi, kod nas se dobije metak u slepoocnicu zbog prolaska kroz crveno, i nema el. stolice, vec samo par godina zatvora... Tu smo negde s Amerima, iako smo 50x manji

Nažalost

pre 10 godina

Ovo treba da bude za nauk i nama u našoj nazovi državi. Pre svega potrebno je učiti i vaspitavati decu da moraju da se povinuju uvek i bezuslovno zahtevima onih koji su dužni da čuvaju red i zakon i da nas štite. Jer šta bi bilo da je puška bila prava a da je dečak instruisan da je upotrebi sa nekim ciljem i da je ubio nekoga? Onda bi bilo da je nesposobna policija jel da? Osim toga 13-togodišnjaci vrše dosta krivičnih dela i u našoj zemlji i ko dakle može da garantuje da je to samo igračka, kada se i igračke prave tako da sa nekoliko metara nije moguće utvrditi da li se radi o pravom oružju ili igrački?

Milan

pre 10 godina

kuku, kretena. sad ce da zabrane igracke puske....
(DaLanik, 24. oktobar 2013 09:28)

I treba da zabrane. Ništa igračke samo pravo oružje.
Da je klinac imao pravi kalaš sa 30 metaka možda bi i imao neke šanse protiv ******** zaštitnika poretka.

učenjak

pre 10 godina

Dete od 13 godina može da bude sportista ili prosto snažno i naravno da može da drži pušku od 4 kile u rukama. Ko ne veruje, ima dokumentovano u Africi decu sa pravim puškama. Uostalom srpske školske torbe teže 5-6 kila a nose ih desetogodišnjaci.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Dezurni mrzitelji na delu.Vec 61 komentar o propaloj Americi.Ovo se danas desilo u Srbiji do 14 sati ali niste komentarisali.Evo naslova:"Preminuo policajac","Nadjene dve mrtve zene u stanu","Zandaru trideset dana pritvora zbog pucanja na zenu koja je sporo vozila".Voleo bih da cujem vase misljenje o bolestini koja hara Srbijom?

juca

pre 10 godina

Primetiste li da NIKADA nema vesti ni o jednom ubistvu u Rusiji. Tamo se ne ubijaju. Statistika kaze da u Rusiji ima dva i po puta vise ubistava. Mada je ova puska savrsena replika. Ko jos detetu za igru kupuje oruzje. Verovatno made in China. Mrznja prema Amerikancima nam nista dobro nece doneti. Vidim raspada se vec dvadeset godina.

freddie

pre 10 godina

mislim da zadnja recenica objasnjava cijeli clanak: "Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."

kako netko dolje rece: nije ni cudo kad prodajete puske ko cokoladice..

Hrvat

pre 10 godina

I tako, dete od 13 godina mase kalasnjikovim koji ima 4,3 kile i 87 cm. duzinu. A za pojasom i pistolj. Americke bajke. Kriminalna drzava, drustvo ubica spremnih da svakog momenta ubiju.
(aleksa, 24. oktobar 2013 10:51)

Ima djece koji nose puno teže oružje i hladnokrvno ubijaju.

http://www.dw.de/sve-vi%C5%A1e-djece-dr%C5%BEi-oru%C5%BEje-u-rukama/a-16500355

Žaki

pre 10 godina

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca,(Dragan Torbica, 24. oktobar 2013 11:21)

Zakoni su ovde skrojeni da štite nečiju privatnu vojsku u vidu ćelavih protuva koji muču po stadionima i prebijaju po narudžbi. "Zanimljiva" teza koju zastupaš: "ne sme da zapuca dok se na njega ne otvori vatra"?? A šta ako taj prvi metak pogodi pravo u oko policajca a sa izlazne strane mu napravi rupu veličine dlana a mozak prospe po asfaltu ili travnjaku? Kome da uloži žalbu? Ne kažem da zakon nije takav, ali da li je to iz ugla policajca, koji sa svakom budalom ima posla, dobar zakon?!

Zoran

pre 10 godina

Policajcima kod nas je zabranjeno da pucaju pre nego što se na njih zapuca,(Dragan Torbica, 24. oktobar 2013 11:21)

Fin rezon. Izadje neko ispred policajca sa uperenim pistoljem u njega i policajac ceka da ovaj prvi zapuca. Al zato pucate na zenu koja vozi kola i ide sporo kao sada u Nisu.

Milan Nis

pre 10 godina

"Do incidenta je došlo samo dan nakon što je 12-godišnjak ubio nastavnika matematike i ranio nekoliko đaka, pre nego što je oduzeo sebi život u školi u Nevadi."

Ovo je strasna tragedija,ali ovo gore je uzrok problema uvukao se strah u ljude,nazalost bice sve vise ovakvih slucajeva.Na kraju ce zabraniti deci igracke,a oruzje ce i dalje moci da nabavlja ko kako zeli,kad jednom dvanaestogodisnjaku nije bio problem da dodje do njega.

my way

pre 10 godina

Alo ljudi, klinac je nekoliko puta ODBIO DA SPUSTI ORUZJE i policija ga je ubila jer nikako nisu mogli znati da li je pravo ili replika; da ga je spustio ne bi mu bilo nista, jel vama stvarno treba crtati?!!
(Mojeime, 24. oktobar 2013 12:04)

Jos samo da si procitao ceo tekst, ali od takvog intelektualca koji mora drugima da crta je to izgleda previse ocekivati. Po recima serifa koji njihovu stranu drzi, na dete koje nikog nije ugrozavalo se obrusili kao na teroristu i kad se sokirano i uplaseno okretalo ka njima kad su viknuli sasuli 7 metaka u njega jer se zamislite pomerila i igracka. A svedok kaze "prvo sam cuo sirenu i NEKOLIKO SEKUNDI kasnije 7 hitaca". Dovoljno, ili treba ja tebi jos nesto mozda da crtam? Ne daj Boze da se u Srbiji tako nesto desilo, amerofili koji brane ove debile (sto je neodbranjivo) bi puni mrznje prema Srbiji i Srbima trazili obnavljanje smrtne kazne, ali to je stvar njihove inteligencije i morala.

Dakicar18

pre 10 godina

Da su ovi policajci radili u Srbiji kad smo se pre 15ak godina (govorim za svoju generaciju) igrali "rata" oko zgrada i u kraju, ne bi bilo cele generacije :D Igrali smo se puskama, pistoljima, jenki zulu, gadjali vodom i blatom, grudvama, i ne fali nam nista, barem ne u psihickom pogledu. A to da igranje s oruzjem podstice na nasilje je glupost! To je jednostavna prolazna faza deteta, neko se igrao u prirodi a neko sad sedi kod kuce za kompjuterom ;)

USA

pre 10 godina

Pratite vesti. Dečko je išao niz ulicu, policajci su mu prišli sa leđa i počeli da viču na njega, dok se okretao ka njima da vidi o čemu se tu uopšte radi oni su ga izrešetali, jer im se navodno učinilo da se cev "puške" podiže. Očigledna krivica policajaca.

Prvo njima treba zabraniti nošenje oružja

pre 10 godina

Nista me necudi. Jedino resenje je zabraniti oruzje.
(Laki, 24. oktobar 2013 11:33)

Pa kako će onda policajci da uteruju autoritet. Praćkama?

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Dvojica policajaca iz grada Santa Rosa tvrde da su otvorili vatru na dečaka, nakon što je on "odbio da spusti oružje" za koje su verovali da je pravo. "Dvojica zamenika šerifa su videli tinejdžera sa nečim što je izgledalo kao neka vrsta puške. Pozvali su pojačanje i više puta naredili dečaku da spusti oružje, pre nego što su ispalili nekoliko hitaca", saopštila je policija“. А код нас двојица наркодилера згазе полицајца и он умре од задобијених повреда и ником ништа, чак ни појачање није дошло да подржи колегу у невољи. Јесте, господин Вељовић је оштро запретио терористима, но, но, у ћошак малишани да клечћите на кукурузу пет минута!