Utorak, 22.10.2013.

10:11

Da li se sećate svoje prve konzole?

Izvor: B92

Da li se seæate svoje prve konzole? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

A.M.

pre 10 godina

Bejaše to davne devedeset i neke... brdo tetris igara koje je otac redovno nosio i zaboravljao u kupatila, a zatim Terminator oko '96-e baš za novu godinu Deda Mraz doneo kao da je znao šta fali televizoru od daj bože 13 inča bez daljinca. Omiljena igra Super Mario i muke Tantalove da se preskoči velika provalija na prvom nivou. Bilo je mnogo drugih igara od kojih posebno pamtim nindža kornjače i tenkove. Za bombardovanje iznajmljena Sega Saturn kozola te sam na njoj zvanično diplomirao gaming sa 7 god kad sam za vreme uzbune prešao igru po prvi put - Aladin, a drugi nivo na Lion King nisam mogao da predjem ni po cenu života. Sledeće godine donesem kući djacku knjižicu sa svim peticama a kući me sačeka Sony Playstation sa 3 igre - Fifa 98,Grand Turismo(ne prevaziđen, moj omiljeni auto onaj aston martin plavo beli pa zatim čini mi se crvena korveta) i Herkules(kako sam voleo tu igru). Najlepši deo u vezi te konzole bili su katalozi koje je BeoSoft slao svakog meseca a ja odmah birao nove igre (ne više od dve, kućno pravilo). Tu konzolu obeležile su igre Xena,Star Wars Jedi Power Battles i Alien 4. Jedino ja sam mogao da ubijem dva stražara na poslednjem nivou a da me oni ne taknu. Moj najmlađi brat je plakao strahovito svaki put kad vidi credits na kraju igre pa misli da je Xena otišla :D. Zbog Aliena konzola danas verovatno i neradi koliko puta smo je od trzanja oborili a da stvar bude gora adapter je zafrkavao pa je slika bila crno bela. Kasnije stiže prvi PC i Doom 2 i Hexen 2 od kojih nisam mogao da spavam kao i Disciples i mnozina drugih. Konzole su nam bile mnogo skupe kasnije pa sam i PS2 i 3 propustio ali pre 2-3 god moj brat dobije PS2 pa sam nadoknadio gradivo,a PS3 sam letos kod prijatelja u Holandiji gazio do iznemoglosti,a sad sa nestrpljenjem čekam poziv sa biroa da skupim dve-tri plate pa pravac prodavnica i PS4 a odeća i obuća će automatski biti nepotreban trošak :)

s

pre 10 godina

snes kertridzi u beosoftu po 100maraka.pa narezani piratski diskovi po 10 dm koje je takodje beosoft prodavao.pa re toga oni cuveni kertridzi sa po 50ak igrica za gameboy.koje je samo uzbudjenje vladalo dok se cekalo da igrica stigne.danas igram gta 5 koji ne pruza ni deo uzbudjenja koje su te igrice davale.ipak je masta igrica sa najboljom grafikom:)

siroma'

pre 10 godina

prva je bila bila Sega Mega Drive a prve igrice super mario i tenkici,eh kad se samo setim tih vremena. Nit briga nit pameti :-P

Dzoni

pre 10 godina

Prva konzola koju sam imao je nintendo game boy..kupili smo u vreme Ante Markovica 1990 godine..igre su bile ekstra zabavne i danas dan mi nije jasno kako je na jednom ketridzu stajalo 24 igre a uopste nisu bile neke proste..sta bi dao da ga nadjem na tavanu negde ali tamo vise niko ne sme ni da priviri posle 30 godina odlaganja stari

Marjan

pre 10 godina

Ja sam prvo igrao igrice spektrumu koga jos imam posle sam imao konzolu Osaka Japan sa buvljaka koja je bila kopija od stare nintendove nes konzole ali i bolja jer sam mogao da igram i zute i velike sive diskete. Krajem 90ih cale mi doneo iz Italije plejstation kako on zove plejstejsn, na srecu kupio mi je modovan pa nisam morao da kupujem originale. Sada imam imam ps2 i ps3,zbog neke nostalgije kupio sam iz Engleske posebnu memorikarticu za ps1 da igram normalno ps1 igre na ps2 koji je modovan i narezo sam sve nes igrice koje su ikad izasle sve stalo na 1 obican cd za ps2 koje ponekad odigram.

MouseWho

pre 10 godina

secam se :-) rambo se zvala, imala onaj dzojstik kao avion da vozis (jedan. sedmiccno se menjao zbog loma :-) ) i glavnaa igrica bila pile koje prelazi ulicu :-) .... rambo, nintendo, terminator, sega-mega, play station 1 i onda komp :-) :-) aaa imam blazeni osmeh detinjstva na licu :-) :-)

llopez

pre 10 godina

Sega orginal ...

Aladin, Miki Maus, Mortal Kombat 2 i 3, Onaj sto se bije u strip ne secam se kako se zove - to mi je bila omiljena ... Na PS1 ne zaboravljam stari NFS i cuvene sifre spoilt, MK Trilogy, Snow Board, Ace Combat, Silent Hil itd itd

Maks

pre 10 godina

Ja sam, ako se dobro sećam, prvo imao neku rusku džepnu konzolu koja je imala samo jednu igricu sa onim vukom iz onog ruskog crtanog filma "Nu pogodi" (koji su puštali i kod nas tad)... posle sam dobio onaj Terminator sa buvljaka i omiljena igrica dok sam imao tu konzolu mi je bila Duck Tales sa Bajom Patkom (ne znam da li je ta igrica mogla da se nađe kod nas, ali komšiji je valjda neko doneo tu igricu, pa sam zajmio od njega)... pa SuperNintendo donešen iz Nemačke (za koji sam uglavnom samo iznajmljivao igrice jer mi je bilo skupo da ih kupujem... sećam se da su neke igrice koštale i po 100 maraka), onda je tetka htela da mi kupi Segu kad je išla u Bugarsku, ali su joj uvalili "Sega-Terminator" jer je kutija bila skoro ista, tako da Segu nisam imao, ali sam uz SuperNintendo igrice i igrice za GameBoy (koje su mogle da se igraju na SuperNintendu uz adapter za GameBoy igrice) igrao i Segu češto u obližnjoj Segoteki, pogotovo Mortal Kombat 3 (mada je Mortal Kombat 3 imao verziju i za SuperNintendo, ali to sam tek kasnije saznao)... e onda je došao Playstation i taj Playstation još uvek čuvam i još uvek radi (nikada ga ni na servis nisam nosio)... na Playstationu sam najviše igrao SouthPark, Medal of Honor, FIFA 2002, Simpsonove i Asteriksa...

Posle su mi kupili računar, tako da više nisam kupovao konzole nakon Playstationa jedinice... ali razmišljam da nabavim neki polovan PS2, da nadoknadim :)

cepes

pre 10 godina

moj cale jos uvek cuva zx spectrum,c64,nintendo,super
nintendo,sega mega drive,playstation 1 i 2...3 smo preskocili ali ce zato xbox 360 da upotpuni ovu kolekciju...hvala mom caletu koji me je uveo u taj svet i koji i dalje sa svojih 57 i dalje cepa igrice :)

da da

pre 10 godina

Naravno ali to nije bila Sonijeva konzola. Oni tada nisu ni znali šta je to, ali su zato znali koliko para zgrće Nintendo !!! Tako je i dan danas, .... :-)

Milosav

pre 10 godina

Daleke 1983. neko je doneo u skolu malecki Nintendo Donkey Kong, bili smo svi zarazeni tom igricom, sednes u poslednju klupu i udri po ceo cas.

xPlay

pre 10 godina

Commodore64, Sega, PSone, PS2 i tu mi negde mladost stade pa nisam nastavio... Nostalgije radi, uzeh Xperia Play, čisto da ponekad odigram Tomb Raider ili u Collin McRae 2 provozam tojotu kontrolu...

CW4 Ritter

pre 10 godina

N64,Playstation 1,Xbox,Dreamcast,Gamecube,Xbox 360,Playstation 3 to su bile sve konzole u mom vlasništvu. ALI PLAYSTATION 1 JE MAJKA.

nexus 4

pre 10 godina

haha obratite paznju na sony kad prikaze prvi put soni je sivi a kad prikaze 2 put soni sivi je na lijevu stranu a oni igraju soni bijeli.....ahhah

gamer

pre 10 godina

Moja prva konzola je bila džepni bilijar..to zahteva savršenu koordinaciju pokreta i nervnih završetaka,nešto između klis-a i klik-klak-a,izgleda lako jer i jeste lako,samo ne valja da se pretera jer se dobije "gigantic ballz" sindrom koji prelazi u hronično oboljenje i posle 100 godina kažu da ne mož' da se izleči..zato oprezno

radioaktivni

pre 10 godina

Prva igrica ikada odigrana u mom slucaju je Flight simulator na zx 81 "kompjuteru" u vidu nekih brojeva i poruka obzirom da grafike nije bilo, jeste da nije konzola, ali je tada bilo mnoogo dobro. Uvek sam vise voleo kompjutere nego konzole. Sada cepam sa klincima nitendo Wii, i deru me.

M.

pre 10 godina

Atari 2600, donet negde iz Švabije 1985. ili 1986, dok su drugarima donosili spektrume ili komodore.
Ja nisam morao da učitavam igricu pola sata...

matorac

pre 10 godina

Ja sam prekucavao basic igre u zx81 svaki put kad sam hteo da se igram. Tek posle je došao zx spectrum i kasetofoni kineskog kvaliteta :P

darkwood

pre 10 godina

Moja prva konzola je bila 1976 godine koju mi je otac doneo iz Belgije. Ne znam ime proizvođača ali je imala dve igrice i to čuveni ping pong sa dve crte i kockastom lopticom i drugu sa jednom crtom, kockastom lopticom a preko puta sa gomilom koje si trebao uništavati.Pozadina ekrana je bila zelena a loptice i "reketi" beli. Sledeći je bio ZX spectrum 85. ili tako neke godine pa Commodore pa prvi PC 1994.

vladimir

pre 10 godina

moja prva konzola je isto bila terminator, kao i mnogima ovde. nije baš dugo trajala, verovatno neki škart. i posle toga do Xbox-a 360 i PS3 nisam ni imao konzolu uopšte, ali sam se igrao na psone u igraonici jednom samo. bio sam totalno operisan od toga jer moji nisu nikad ništa hteli da mi kupe kad sam bio mali. sad furam ps3 i gta a ps4 sam već preorderovao.

Shonke

pre 10 godina

@Drakula
Zvanična Sonyjeva cena za Evropu je 399eur (oko 45000 dinara) a u jednoj domaćoj firmi koja se bavi prodajom igara, rekvizita i opreme, PS4 može da se naruči po ceni od 45999 RSD (mislim da se plaća avans od 30%). Neki koji su pre mesec dana naručili ovih dana su dobili obaveštenje da će dobiti konzolu na dan promocije - 15.11.2013.

ПАНКрти

pre 10 godina

Сега мега драјв 2!! Сећам се за време бомбардовања, није било лепо време, али за мене јесте.. био клинац, појма нисам имао шта се дешава.. по цео дан смо кидали тенкиће.. ух.. Али, Сега ради и дан данас, чувам је у сефу.

steff

pre 10 godina

Sega mega drive sa dva dzojstika!
I nezaboravni Super Mario!
P.S. kad treba Super Mario da skoci,svi u sobi skacemo,ona Sega leti levo desno...to su bili dani...

Milan

pre 10 godina

Cena 399 dolara...? Znači kod nas će koštati 50 000 dinara, minimum. Eh...Srbijo.
(Drakula, 22. oktobar 2013 10:29)
Kostace vise posto konzole spadaju u luksuznu robu. Pretpostavljam oko 750 Evra.

Stoke City @ Stoke city

pre 10 godina

Možda neko nije ukapirao, ali Soni nije moja prva konzola. Daleko od toga, ali je konzola koja je ostavila najdublji trag, najduže trajala i imala mnoštvo genijalnih momenata...

Hmmm

pre 10 godina

ja ne mogu da nadjem gde mi je izgubljena moja Pong konzola iz 80-tih. Dve crte levo i desno i kvadrat koji treba da bude loptica se odbija od njih i od ivica. Kontroleri samo sa pomerajem gore-dole...

dzordz

pre 10 godina

Secam se ratni kineski nes,ali prva prava 2000 godine Playstation sa 10 igara(nazalost pirata),ali to tad nije bilo bitno,bilo je samo da se cepa Sony :-)

Vlada

pre 10 godina

Mislim da sam jedan od retkih ljudi iz IT koji ljubav prema IT nije počeo sa konzolom. Moj prvi računar bio je Amiga 500, a konzolu nikada nisam imao, niti sam nešto patio zbog toga.

aca88

pre 10 godina

Imao keca i dvojku, sada imam trojku i ostacu jos neko vreme na njoj jer u decembru izlazi Gran Turismo 6 cim GT7 izadje za PS4 kupujem i njega (PS4)! :)

Antun

pre 10 godina

Prva konzola kineska verzija paralela prvim konzolama i kertridzi 4u1, 100u1… pozajmljivanje na koji dan od drugara gameboy, a pre toga ostavljene pare u vrednosti nekoliko konzola u igraonicama, od prvog nintenda i super marija (iznajmljivanje na sat), do kasnije fife, mortal kombata, kolina reli (iznajmljivanje na celu noc plus drusrvo) itd… .neprocenjivo za sve ostalo tu je mastercard.

Batica

pre 10 godina

Kako da ne, kupljen na buvljaku sve sa ketridžima u koje je stajalo 500+ igrica... ali bejah srećan, igrao se Mario, tenkići, pucale patke i kuća uvek bila puna društva. A posle kad bi nam dosadilo, igrali bi basket u dvorištu i sreći nikad kraja.

Хххх

pre 10 godina

хах, то беше она фуш сега са жутим кетриџима које смо мењали на пијаци..Супер марио, галакси, тенк, и пикало се НБА 92 са Џорданом, Пипеном, Петровићем...Ех, животе луталицо :D

Stoke City

pre 10 godina

Uh. Pre par godina sam uzeo Soni keca da odigram Tomb Raider 3, Metal gear solid, Crasha, Gran Turismo, Alone in the Dark, Resident evil (2), Silent hill, GTA (1), Final Fantasy, Tekken, Mortal Combat...

Au, koji fleš. Najjače od svega je da je Soni i dalje radio i da je ista ona atmosfera ostala, pomešana uz osećaj nostalgije. Koliko sam samo naučio engleski uz Solid Snake-a, pa menjao džojped da mi Mantis ne bi pročitao misli ili se ložio na Korvetu, iako je mnogo zanosila, zvao kuma ushićeno da mu kažem da sam Lari u Nevadi našao uzije i da super izgledaju, koristio savegame kristale kao lud, svaki put se štrecnuo kada mi onaj bos iskoči u policijskog stanici, kucao šifru za tenk i gazio sve po ulici, uživao u borbi Sub Zero vs Scorpion...

Moja omiljena konzola. Iako se omatorilo, vraćam joj se uvek. Ima taj neki šmek, nešto revolucionarno, igrice sa dušom koje su često po priči bile ispred svog vremena...

zozonko

pre 10 godina

Moj prvi racunar je bio comodor64, i jos se secam zamajavanja oko azimuta glave, podesavanjas kastefona da ucita igricu. Koji godinu kasnije sam kupio prvi PC racunar, Pentium II. To je vec bila druga prica. Konzole sam vrlo retko igrao, mada se secam kertdridza po pijacama, kopija Sege i Nintenda. Eh, bese to vreme detinjstva. :-))))) Samo sto kod mene sve ide u drugom smeeru, kada sam bio klinac i nisam bas voleo igrice, cak sam u svom drustvu vasio za jedinog lika koji smatra da je to gubljenje vremena. A danas, pa ja sam pasionirani ljubitelj. Mada, ako cemo relano, danasnje igre prilvace najvise zbog svoje realisticne grafike, koje je tih devedesetih bila samo SF. :-))))

sky

pre 10 godina

Prvi kompjuter ZX prva konzola neka no name iz vremena originalnog Nitenda sa 100ak umemorisanih igara i u to vreme karakteristicnim ketridzima... i more unistenih dzojstika

dosledan

pre 10 godina

Imao sam srecu da osetim uzbudjenje i zadovoljstvo cekajuci da se ucita igrica sa kasete komodora 64, zatim disketa amige 500 i 1200!!! Mislim da najskuplja igracka konzola/kompjuter to ne moze docarati bilo kojem detetu danasnjice!!!

Adam Jensen

pre 10 godina

Uglavnom sam se igrao na Amstrad, Commodore i Amiga računarima, negde do 1996. kada je ćale kupio PC (zverina za to doba - Pentium na 120Mhz sa 16MB RAMa, 1,3GB HDD i CD ROM drajv BRE; sa sve 15' Philips Briliance, sa zvučnicima i mikrofonom, monitorom.!:))

Što se moje istorije sa konzolama tiče, prva konzola na kojoj sam se igrao je bila SEGA Master System (još negde 1990.) i NES, a posle SNES i Sega Genesis (poznatija kod nas kao Mega Drive). Bio sam i ostao veliki fan SEGA konzola i "ignorisao" sam PlayStation i PlayStation 2 koliko god sam mogao (iz čistog inata :D) a igrao se na SEGA Saturn i Dreamcast konzolama. Posle sam "prihvatio" PS2 i Xbox, a kasnije i Xbox 360. PS3 mi iz nekog razloga nikada nije bio previše interesantan, a danas se vrlo malo igram jer izgleda da sam konačno porastao (il' su igre postale suviše slične jedna drugoj, pa me više ne privlače kao nekada).

Eto. :)

sasa

pre 10 godina

Secam se za vreme sankcija sredinom devedesetih majka i otac otisli u neku sverc turu do bugarske da kupe hranu i svasta nesto za kucu. U toj turi kupili su i cuveni Rambo TV games. Mojoj sreci nije bilo kraja. Drustvo i ja smo po ceo dan i nos igrali te igrice.

djinajlu

pre 10 godina

Bese to 2000ta kad mi je kum iz Nemacke doneo PSone onu malu verziju PS keca koja je tih godina izasla, kad sam video konzolu nije bilo kraja mojoj sreci, ceo komsiluk igrao na ispadanje winning eleven ili nba live, a sad sednu u jednu sobu svako svoj laptop i przi dotu 2 na netu.

Batica

pre 10 godina

Kako da ne, kupljen na buvljaku sve sa ketridžima u koje je stajalo 500+ igrica... ali bejah srećan, igrao se Mario, tenkići, pucale patke i kuća uvek bila puna društva. A posle kad bi nam dosadilo, igrali bi basket u dvorištu i sreći nikad kraja.

Stoke City

pre 10 godina

Uh. Pre par godina sam uzeo Soni keca da odigram Tomb Raider 3, Metal gear solid, Crasha, Gran Turismo, Alone in the Dark, Resident evil (2), Silent hill, GTA (1), Final Fantasy, Tekken, Mortal Combat...

Au, koji fleš. Najjače od svega je da je Soni i dalje radio i da je ista ona atmosfera ostala, pomešana uz osećaj nostalgije. Koliko sam samo naučio engleski uz Solid Snake-a, pa menjao džojped da mi Mantis ne bi pročitao misli ili se ložio na Korvetu, iako je mnogo zanosila, zvao kuma ushićeno da mu kažem da sam Lari u Nevadi našao uzije i da super izgledaju, koristio savegame kristale kao lud, svaki put se štrecnuo kada mi onaj bos iskoči u policijskog stanici, kucao šifru za tenk i gazio sve po ulici, uživao u borbi Sub Zero vs Scorpion...

Moja omiljena konzola. Iako se omatorilo, vraćam joj se uvek. Ima taj neki šmek, nešto revolucionarno, igrice sa dušom koje su često po priči bile ispred svog vremena...

dosledan

pre 10 godina

Imao sam srecu da osetim uzbudjenje i zadovoljstvo cekajuci da se ucita igrica sa kasete komodora 64, zatim disketa amige 500 i 1200!!! Mislim da najskuplja igracka konzola/kompjuter to ne moze docarati bilo kojem detetu danasnjice!!!

Хххх

pre 10 godina

хах, то беше она фуш сега са жутим кетриџима које смо мењали на пијаци..Супер марио, галакси, тенк, и пикало се НБА 92 са Џорданом, Пипеном, Петровићем...Ех, животе луталицо :D

darkwood

pre 10 godina

Moja prva konzola je bila 1976 godine koju mi je otac doneo iz Belgije. Ne znam ime proizvođača ali je imala dve igrice i to čuveni ping pong sa dve crte i kockastom lopticom i drugu sa jednom crtom, kockastom lopticom a preko puta sa gomilom koje si trebao uništavati.Pozadina ekrana je bila zelena a loptice i "reketi" beli. Sledeći je bio ZX spectrum 85. ili tako neke godine pa Commodore pa prvi PC 1994.

sasa

pre 10 godina

Secam se za vreme sankcija sredinom devedesetih majka i otac otisli u neku sverc turu do bugarske da kupe hranu i svasta nesto za kucu. U toj turi kupili su i cuveni Rambo TV games. Mojoj sreci nije bilo kraja. Drustvo i ja smo po ceo dan i nos igrali te igrice.

djinajlu

pre 10 godina

Bese to 2000ta kad mi je kum iz Nemacke doneo PSone onu malu verziju PS keca koja je tih godina izasla, kad sam video konzolu nije bilo kraja mojoj sreci, ceo komsiluk igrao na ispadanje winning eleven ili nba live, a sad sednu u jednu sobu svako svoj laptop i przi dotu 2 na netu.

Adam Jensen

pre 10 godina

Uglavnom sam se igrao na Amstrad, Commodore i Amiga računarima, negde do 1996. kada je ćale kupio PC (zverina za to doba - Pentium na 120Mhz sa 16MB RAMa, 1,3GB HDD i CD ROM drajv BRE; sa sve 15' Philips Briliance, sa zvučnicima i mikrofonom, monitorom.!:))

Što se moje istorije sa konzolama tiče, prva konzola na kojoj sam se igrao je bila SEGA Master System (još negde 1990.) i NES, a posle SNES i Sega Genesis (poznatija kod nas kao Mega Drive). Bio sam i ostao veliki fan SEGA konzola i "ignorisao" sam PlayStation i PlayStation 2 koliko god sam mogao (iz čistog inata :D) a igrao se na SEGA Saturn i Dreamcast konzolama. Posle sam "prihvatio" PS2 i Xbox, a kasnije i Xbox 360. PS3 mi iz nekog razloga nikada nije bio previše interesantan, a danas se vrlo malo igram jer izgleda da sam konačno porastao (il' su igre postale suviše slične jedna drugoj, pa me više ne privlače kao nekada).

Eto. :)

zozonko

pre 10 godina

Moj prvi racunar je bio comodor64, i jos se secam zamajavanja oko azimuta glave, podesavanjas kastefona da ucita igricu. Koji godinu kasnije sam kupio prvi PC racunar, Pentium II. To je vec bila druga prica. Konzole sam vrlo retko igrao, mada se secam kertdridza po pijacama, kopija Sege i Nintenda. Eh, bese to vreme detinjstva. :-))))) Samo sto kod mene sve ide u drugom smeeru, kada sam bio klinac i nisam bas voleo igrice, cak sam u svom drustvu vasio za jedinog lika koji smatra da je to gubljenje vremena. A danas, pa ja sam pasionirani ljubitelj. Mada, ako cemo relano, danasnje igre prilvace najvise zbog svoje realisticne grafike, koje je tih devedesetih bila samo SF. :-))))

Hmmm

pre 10 godina

ja ne mogu da nadjem gde mi je izgubljena moja Pong konzola iz 80-tih. Dve crte levo i desno i kvadrat koji treba da bude loptica se odbija od njih i od ivica. Kontroleri samo sa pomerajem gore-dole...

M.

pre 10 godina

Atari 2600, donet negde iz Švabije 1985. ili 1986, dok su drugarima donosili spektrume ili komodore.
Ja nisam morao da učitavam igricu pola sata...

Milosav

pre 10 godina

Daleke 1983. neko je doneo u skolu malecki Nintendo Donkey Kong, bili smo svi zarazeni tom igricom, sednes u poslednju klupu i udri po ceo cas.

ПАНКрти

pre 10 godina

Сега мега драјв 2!! Сећам се за време бомбардовања, није било лепо време, али за мене јесте.. био клинац, појма нисам имао шта се дешава.. по цео дан смо кидали тенкиће.. ух.. Али, Сега ради и дан данас, чувам је у сефу.

CW4 Ritter

pre 10 godina

N64,Playstation 1,Xbox,Dreamcast,Gamecube,Xbox 360,Playstation 3 to su bile sve konzole u mom vlasništvu. ALI PLAYSTATION 1 JE MAJKA.

aca88

pre 10 godina

Imao keca i dvojku, sada imam trojku i ostacu jos neko vreme na njoj jer u decembru izlazi Gran Turismo 6 cim GT7 izadje za PS4 kupujem i njega (PS4)! :)

Vlada

pre 10 godina

Mislim da sam jedan od retkih ljudi iz IT koji ljubav prema IT nije počeo sa konzolom. Moj prvi računar bio je Amiga 500, a konzolu nikada nisam imao, niti sam nešto patio zbog toga.

dzordz

pre 10 godina

Secam se ratni kineski nes,ali prva prava 2000 godine Playstation sa 10 igara(nazalost pirata),ali to tad nije bilo bitno,bilo je samo da se cepa Sony :-)

radioaktivni

pre 10 godina

Prva igrica ikada odigrana u mom slucaju je Flight simulator na zx 81 "kompjuteru" u vidu nekih brojeva i poruka obzirom da grafike nije bilo, jeste da nije konzola, ali je tada bilo mnoogo dobro. Uvek sam vise voleo kompjutere nego konzole. Sada cepam sa klincima nitendo Wii, i deru me.

xPlay

pre 10 godina

Commodore64, Sega, PSone, PS2 i tu mi negde mladost stade pa nisam nastavio... Nostalgije radi, uzeh Xperia Play, čisto da ponekad odigram Tomb Raider ili u Collin McRae 2 provozam tojotu kontrolu...

Antun

pre 10 godina

Prva konzola kineska verzija paralela prvim konzolama i kertridzi 4u1, 100u1… pozajmljivanje na koji dan od drugara gameboy, a pre toga ostavljene pare u vrednosti nekoliko konzola u igraonicama, od prvog nintenda i super marija (iznajmljivanje na sat), do kasnije fife, mortal kombata, kolina reli (iznajmljivanje na celu noc plus drusrvo) itd… .neprocenjivo za sve ostalo tu je mastercard.

gamer

pre 10 godina

Moja prva konzola je bila džepni bilijar..to zahteva savršenu koordinaciju pokreta i nervnih završetaka,nešto između klis-a i klik-klak-a,izgleda lako jer i jeste lako,samo ne valja da se pretera jer se dobije "gigantic ballz" sindrom koji prelazi u hronično oboljenje i posle 100 godina kažu da ne mož' da se izleči..zato oprezno

cepes

pre 10 godina

moj cale jos uvek cuva zx spectrum,c64,nintendo,super
nintendo,sega mega drive,playstation 1 i 2...3 smo preskocili ali ce zato xbox 360 da upotpuni ovu kolekciju...hvala mom caletu koji me je uveo u taj svet i koji i dalje sa svojih 57 i dalje cepa igrice :)

sky

pre 10 godina

Prvi kompjuter ZX prva konzola neka no name iz vremena originalnog Nitenda sa 100ak umemorisanih igara i u to vreme karakteristicnim ketridzima... i more unistenih dzojstika

MouseWho

pre 10 godina

secam se :-) rambo se zvala, imala onaj dzojstik kao avion da vozis (jedan. sedmiccno se menjao zbog loma :-) ) i glavnaa igrica bila pile koje prelazi ulicu :-) .... rambo, nintendo, terminator, sega-mega, play station 1 i onda komp :-) :-) aaa imam blazeni osmeh detinjstva na licu :-) :-)

Stoke City @ Stoke city

pre 10 godina

Možda neko nije ukapirao, ali Soni nije moja prva konzola. Daleko od toga, ali je konzola koja je ostavila najdublji trag, najduže trajala i imala mnoštvo genijalnih momenata...

Milan

pre 10 godina

Cena 399 dolara...? Znači kod nas će koštati 50 000 dinara, minimum. Eh...Srbijo.
(Drakula, 22. oktobar 2013 10:29)
Kostace vise posto konzole spadaju u luksuznu robu. Pretpostavljam oko 750 Evra.

Marjan

pre 10 godina

Ja sam prvo igrao igrice spektrumu koga jos imam posle sam imao konzolu Osaka Japan sa buvljaka koja je bila kopija od stare nintendove nes konzole ali i bolja jer sam mogao da igram i zute i velike sive diskete. Krajem 90ih cale mi doneo iz Italije plejstation kako on zove plejstejsn, na srecu kupio mi je modovan pa nisam morao da kupujem originale. Sada imam imam ps2 i ps3,zbog neke nostalgije kupio sam iz Engleske posebnu memorikarticu za ps1 da igram normalno ps1 igre na ps2 koji je modovan i narezo sam sve nes igrice koje su ikad izasle sve stalo na 1 obican cd za ps2 koje ponekad odigram.

steff

pre 10 godina

Sega mega drive sa dva dzojstika!
I nezaboravni Super Mario!
P.S. kad treba Super Mario da skoci,svi u sobi skacemo,ona Sega leti levo desno...to su bili dani...

matorac

pre 10 godina

Ja sam prekucavao basic igre u zx81 svaki put kad sam hteo da se igram. Tek posle je došao zx spectrum i kasetofoni kineskog kvaliteta :P

Shonke

pre 10 godina

@Drakula
Zvanična Sonyjeva cena za Evropu je 399eur (oko 45000 dinara) a u jednoj domaćoj firmi koja se bavi prodajom igara, rekvizita i opreme, PS4 može da se naruči po ceni od 45999 RSD (mislim da se plaća avans od 30%). Neki koji su pre mesec dana naručili ovih dana su dobili obaveštenje da će dobiti konzolu na dan promocije - 15.11.2013.

vladimir

pre 10 godina

moja prva konzola je isto bila terminator, kao i mnogima ovde. nije baš dugo trajala, verovatno neki škart. i posle toga do Xbox-a 360 i PS3 nisam ni imao konzolu uopšte, ali sam se igrao na psone u igraonici jednom samo. bio sam totalno operisan od toga jer moji nisu nikad ništa hteli da mi kupe kad sam bio mali. sad furam ps3 i gta a ps4 sam već preorderovao.

Maks

pre 10 godina

Ja sam, ako se dobro sećam, prvo imao neku rusku džepnu konzolu koja je imala samo jednu igricu sa onim vukom iz onog ruskog crtanog filma "Nu pogodi" (koji su puštali i kod nas tad)... posle sam dobio onaj Terminator sa buvljaka i omiljena igrica dok sam imao tu konzolu mi je bila Duck Tales sa Bajom Patkom (ne znam da li je ta igrica mogla da se nađe kod nas, ali komšiji je valjda neko doneo tu igricu, pa sam zajmio od njega)... pa SuperNintendo donešen iz Nemačke (za koji sam uglavnom samo iznajmljivao igrice jer mi je bilo skupo da ih kupujem... sećam se da su neke igrice koštale i po 100 maraka), onda je tetka htela da mi kupi Segu kad je išla u Bugarsku, ali su joj uvalili "Sega-Terminator" jer je kutija bila skoro ista, tako da Segu nisam imao, ali sam uz SuperNintendo igrice i igrice za GameBoy (koje su mogle da se igraju na SuperNintendu uz adapter za GameBoy igrice) igrao i Segu češto u obližnjoj Segoteki, pogotovo Mortal Kombat 3 (mada je Mortal Kombat 3 imao verziju i za SuperNintendo, ali to sam tek kasnije saznao)... e onda je došao Playstation i taj Playstation još uvek čuvam i još uvek radi (nikada ga ni na servis nisam nosio)... na Playstationu sam najviše igrao SouthPark, Medal of Honor, FIFA 2002, Simpsonove i Asteriksa...

Posle su mi kupili računar, tako da više nisam kupovao konzole nakon Playstationa jedinice... ali razmišljam da nabavim neki polovan PS2, da nadoknadim :)

da da

pre 10 godina

Naravno ali to nije bila Sonijeva konzola. Oni tada nisu ni znali šta je to, ali su zato znali koliko para zgrće Nintendo !!! Tako je i dan danas, .... :-)

llopez

pre 10 godina

Sega orginal ...

Aladin, Miki Maus, Mortal Kombat 2 i 3, Onaj sto se bije u strip ne secam se kako se zove - to mi je bila omiljena ... Na PS1 ne zaboravljam stari NFS i cuvene sifre spoilt, MK Trilogy, Snow Board, Ace Combat, Silent Hil itd itd

nexus 4

pre 10 godina

haha obratite paznju na sony kad prikaze prvi put soni je sivi a kad prikaze 2 put soni sivi je na lijevu stranu a oni igraju soni bijeli.....ahhah

A.M.

pre 10 godina

Bejaše to davne devedeset i neke... brdo tetris igara koje je otac redovno nosio i zaboravljao u kupatila, a zatim Terminator oko '96-e baš za novu godinu Deda Mraz doneo kao da je znao šta fali televizoru od daj bože 13 inča bez daljinca. Omiljena igra Super Mario i muke Tantalove da se preskoči velika provalija na prvom nivou. Bilo je mnogo drugih igara od kojih posebno pamtim nindža kornjače i tenkove. Za bombardovanje iznajmljena Sega Saturn kozola te sam na njoj zvanično diplomirao gaming sa 7 god kad sam za vreme uzbune prešao igru po prvi put - Aladin, a drugi nivo na Lion King nisam mogao da predjem ni po cenu života. Sledeće godine donesem kući djacku knjižicu sa svim peticama a kući me sačeka Sony Playstation sa 3 igre - Fifa 98,Grand Turismo(ne prevaziđen, moj omiljeni auto onaj aston martin plavo beli pa zatim čini mi se crvena korveta) i Herkules(kako sam voleo tu igru). Najlepši deo u vezi te konzole bili su katalozi koje je BeoSoft slao svakog meseca a ja odmah birao nove igre (ne više od dve, kućno pravilo). Tu konzolu obeležile su igre Xena,Star Wars Jedi Power Battles i Alien 4. Jedino ja sam mogao da ubijem dva stražara na poslednjem nivou a da me oni ne taknu. Moj najmlađi brat je plakao strahovito svaki put kad vidi credits na kraju igre pa misli da je Xena otišla :D. Zbog Aliena konzola danas verovatno i neradi koliko puta smo je od trzanja oborili a da stvar bude gora adapter je zafrkavao pa je slika bila crno bela. Kasnije stiže prvi PC i Doom 2 i Hexen 2 od kojih nisam mogao da spavam kao i Disciples i mnozina drugih. Konzole su nam bile mnogo skupe kasnije pa sam i PS2 i 3 propustio ali pre 2-3 god moj brat dobije PS2 pa sam nadoknadio gradivo,a PS3 sam letos kod prijatelja u Holandiji gazio do iznemoglosti,a sad sa nestrpljenjem čekam poziv sa biroa da skupim dve-tri plate pa pravac prodavnica i PS4 a odeća i obuća će automatski biti nepotreban trošak :)

Dzoni

pre 10 godina

Prva konzola koju sam imao je nintendo game boy..kupili smo u vreme Ante Markovica 1990 godine..igre su bile ekstra zabavne i danas dan mi nije jasno kako je na jednom ketridzu stajalo 24 igre a uopste nisu bile neke proste..sta bi dao da ga nadjem na tavanu negde ali tamo vise niko ne sme ni da priviri posle 30 godina odlaganja stari

siroma'

pre 10 godina

prva je bila bila Sega Mega Drive a prve igrice super mario i tenkici,eh kad se samo setim tih vremena. Nit briga nit pameti :-P

s

pre 10 godina

snes kertridzi u beosoftu po 100maraka.pa narezani piratski diskovi po 10 dm koje je takodje beosoft prodavao.pa re toga oni cuveni kertridzi sa po 50ak igrica za gameboy.koje je samo uzbudjenje vladalo dok se cekalo da igrica stigne.danas igram gta 5 koji ne pruza ni deo uzbudjenja koje su te igrice davale.ipak je masta igrica sa najboljom grafikom:)

Vlada

pre 10 godina

Mislim da sam jedan od retkih ljudi iz IT koji ljubav prema IT nije počeo sa konzolom. Moj prvi računar bio je Amiga 500, a konzolu nikada nisam imao, niti sam nešto patio zbog toga.

gamer

pre 10 godina

Moja prva konzola je bila džepni bilijar..to zahteva savršenu koordinaciju pokreta i nervnih završetaka,nešto između klis-a i klik-klak-a,izgleda lako jer i jeste lako,samo ne valja da se pretera jer se dobije "gigantic ballz" sindrom koji prelazi u hronično oboljenje i posle 100 godina kažu da ne mož' da se izleči..zato oprezno

nexus 4

pre 10 godina

haha obratite paznju na sony kad prikaze prvi put soni je sivi a kad prikaze 2 put soni sivi je na lijevu stranu a oni igraju soni bijeli.....ahhah

M.

pre 10 godina

Atari 2600, donet negde iz Švabije 1985. ili 1986, dok su drugarima donosili spektrume ili komodore.
Ja nisam morao da učitavam igricu pola sata...

zozonko

pre 10 godina

Moj prvi racunar je bio comodor64, i jos se secam zamajavanja oko azimuta glave, podesavanjas kastefona da ucita igricu. Koji godinu kasnije sam kupio prvi PC racunar, Pentium II. To je vec bila druga prica. Konzole sam vrlo retko igrao, mada se secam kertdridza po pijacama, kopija Sege i Nintenda. Eh, bese to vreme detinjstva. :-))))) Samo sto kod mene sve ide u drugom smeeru, kada sam bio klinac i nisam bas voleo igrice, cak sam u svom drustvu vasio za jedinog lika koji smatra da je to gubljenje vremena. A danas, pa ja sam pasionirani ljubitelj. Mada, ako cemo relano, danasnje igre prilvace najvise zbog svoje realisticne grafike, koje je tih devedesetih bila samo SF. :-))))

Stoke City

pre 10 godina

Uh. Pre par godina sam uzeo Soni keca da odigram Tomb Raider 3, Metal gear solid, Crasha, Gran Turismo, Alone in the Dark, Resident evil (2), Silent hill, GTA (1), Final Fantasy, Tekken, Mortal Combat...

Au, koji fleš. Najjače od svega je da je Soni i dalje radio i da je ista ona atmosfera ostala, pomešana uz osećaj nostalgije. Koliko sam samo naučio engleski uz Solid Snake-a, pa menjao džojped da mi Mantis ne bi pročitao misli ili se ložio na Korvetu, iako je mnogo zanosila, zvao kuma ushićeno da mu kažem da sam Lari u Nevadi našao uzije i da super izgledaju, koristio savegame kristale kao lud, svaki put se štrecnuo kada mi onaj bos iskoči u policijskog stanici, kucao šifru za tenk i gazio sve po ulici, uživao u borbi Sub Zero vs Scorpion...

Moja omiljena konzola. Iako se omatorilo, vraćam joj se uvek. Ima taj neki šmek, nešto revolucionarno, igrice sa dušom koje su često po priči bile ispred svog vremena...

Adam Jensen

pre 10 godina

Uglavnom sam se igrao na Amstrad, Commodore i Amiga računarima, negde do 1996. kada je ćale kupio PC (zverina za to doba - Pentium na 120Mhz sa 16MB RAMa, 1,3GB HDD i CD ROM drajv BRE; sa sve 15' Philips Briliance, sa zvučnicima i mikrofonom, monitorom.!:))

Što se moje istorije sa konzolama tiče, prva konzola na kojoj sam se igrao je bila SEGA Master System (još negde 1990.) i NES, a posle SNES i Sega Genesis (poznatija kod nas kao Mega Drive). Bio sam i ostao veliki fan SEGA konzola i "ignorisao" sam PlayStation i PlayStation 2 koliko god sam mogao (iz čistog inata :D) a igrao se na SEGA Saturn i Dreamcast konzolama. Posle sam "prihvatio" PS2 i Xbox, a kasnije i Xbox 360. PS3 mi iz nekog razloga nikada nije bio previše interesantan, a danas se vrlo malo igram jer izgleda da sam konačno porastao (il' su igre postale suviše slične jedna drugoj, pa me više ne privlače kao nekada).

Eto. :)

xPlay

pre 10 godina

Commodore64, Sega, PSone, PS2 i tu mi negde mladost stade pa nisam nastavio... Nostalgije radi, uzeh Xperia Play, čisto da ponekad odigram Tomb Raider ili u Collin McRae 2 provozam tojotu kontrolu...

djinajlu

pre 10 godina

Bese to 2000ta kad mi je kum iz Nemacke doneo PSone onu malu verziju PS keca koja je tih godina izasla, kad sam video konzolu nije bilo kraja mojoj sreci, ceo komsiluk igrao na ispadanje winning eleven ili nba live, a sad sednu u jednu sobu svako svoj laptop i przi dotu 2 na netu.

dosledan

pre 10 godina

Imao sam srecu da osetim uzbudjenje i zadovoljstvo cekajuci da se ucita igrica sa kasete komodora 64, zatim disketa amige 500 i 1200!!! Mislim da najskuplja igracka konzola/kompjuter to ne moze docarati bilo kojem detetu danasnjice!!!

Хххх

pre 10 godina

хах, то беше она фуш сега са жутим кетриџима које смо мењали на пијаци..Супер марио, галакси, тенк, и пикало се НБА 92 са Џорданом, Пипеном, Петровићем...Ех, животе луталицо :D

Hmmm

pre 10 godina

ja ne mogu da nadjem gde mi je izgubljena moja Pong konzola iz 80-tih. Dve crte levo i desno i kvadrat koji treba da bude loptica se odbija od njih i od ivica. Kontroleri samo sa pomerajem gore-dole...

vladimir

pre 10 godina

moja prva konzola je isto bila terminator, kao i mnogima ovde. nije baš dugo trajala, verovatno neki škart. i posle toga do Xbox-a 360 i PS3 nisam ni imao konzolu uopšte, ali sam se igrao na psone u igraonici jednom samo. bio sam totalno operisan od toga jer moji nisu nikad ništa hteli da mi kupe kad sam bio mali. sad furam ps3 i gta a ps4 sam već preorderovao.

radioaktivni

pre 10 godina

Prva igrica ikada odigrana u mom slucaju je Flight simulator na zx 81 "kompjuteru" u vidu nekih brojeva i poruka obzirom da grafike nije bilo, jeste da nije konzola, ali je tada bilo mnoogo dobro. Uvek sam vise voleo kompjutere nego konzole. Sada cepam sa klincima nitendo Wii, i deru me.

CW4 Ritter

pre 10 godina

N64,Playstation 1,Xbox,Dreamcast,Gamecube,Xbox 360,Playstation 3 to su bile sve konzole u mom vlasništvu. ALI PLAYSTATION 1 JE MAJKA.

sasa

pre 10 godina

Secam se za vreme sankcija sredinom devedesetih majka i otac otisli u neku sverc turu do bugarske da kupe hranu i svasta nesto za kucu. U toj turi kupili su i cuveni Rambo TV games. Mojoj sreci nije bilo kraja. Drustvo i ja smo po ceo dan i nos igrali te igrice.

aca88

pre 10 godina

Imao keca i dvojku, sada imam trojku i ostacu jos neko vreme na njoj jer u decembru izlazi Gran Turismo 6 cim GT7 izadje za PS4 kupujem i njega (PS4)! :)

Batica

pre 10 godina

Kako da ne, kupljen na buvljaku sve sa ketridžima u koje je stajalo 500+ igrica... ali bejah srećan, igrao se Mario, tenkići, pucale patke i kuća uvek bila puna društva. A posle kad bi nam dosadilo, igrali bi basket u dvorištu i sreći nikad kraja.

darkwood

pre 10 godina

Moja prva konzola je bila 1976 godine koju mi je otac doneo iz Belgije. Ne znam ime proizvođača ali je imala dve igrice i to čuveni ping pong sa dve crte i kockastom lopticom i drugu sa jednom crtom, kockastom lopticom a preko puta sa gomilom koje si trebao uništavati.Pozadina ekrana je bila zelena a loptice i "reketi" beli. Sledeći je bio ZX spectrum 85. ili tako neke godine pa Commodore pa prvi PC 1994.

steff

pre 10 godina

Sega mega drive sa dva dzojstika!
I nezaboravni Super Mario!
P.S. kad treba Super Mario da skoci,svi u sobi skacemo,ona Sega leti levo desno...to su bili dani...

matorac

pre 10 godina

Ja sam prekucavao basic igre u zx81 svaki put kad sam hteo da se igram. Tek posle je došao zx spectrum i kasetofoni kineskog kvaliteta :P

ПАНКрти

pre 10 godina

Сега мега драјв 2!! Сећам се за време бомбардовања, није било лепо време, али за мене јесте.. био клинац, појма нисам имао шта се дешава.. по цео дан смо кидали тенкиће.. ух.. Али, Сега ради и дан данас, чувам је у сефу.

Stoke City @ Stoke city

pre 10 godina

Možda neko nije ukapirao, ali Soni nije moja prva konzola. Daleko od toga, ali je konzola koja je ostavila najdublji trag, najduže trajala i imala mnoštvo genijalnih momenata...

da da

pre 10 godina

Naravno ali to nije bila Sonijeva konzola. Oni tada nisu ni znali šta je to, ali su zato znali koliko para zgrće Nintendo !!! Tako je i dan danas, .... :-)

cepes

pre 10 godina

moj cale jos uvek cuva zx spectrum,c64,nintendo,super
nintendo,sega mega drive,playstation 1 i 2...3 smo preskocili ali ce zato xbox 360 da upotpuni ovu kolekciju...hvala mom caletu koji me je uveo u taj svet i koji i dalje sa svojih 57 i dalje cepa igrice :)

MouseWho

pre 10 godina

secam se :-) rambo se zvala, imala onaj dzojstik kao avion da vozis (jedan. sedmiccno se menjao zbog loma :-) ) i glavnaa igrica bila pile koje prelazi ulicu :-) .... rambo, nintendo, terminator, sega-mega, play station 1 i onda komp :-) :-) aaa imam blazeni osmeh detinjstva na licu :-) :-)

siroma'

pre 10 godina

prva je bila bila Sega Mega Drive a prve igrice super mario i tenkici,eh kad se samo setim tih vremena. Nit briga nit pameti :-P

sky

pre 10 godina

Prvi kompjuter ZX prva konzola neka no name iz vremena originalnog Nitenda sa 100ak umemorisanih igara i u to vreme karakteristicnim ketridzima... i more unistenih dzojstika

Antun

pre 10 godina

Prva konzola kineska verzija paralela prvim konzolama i kertridzi 4u1, 100u1… pozajmljivanje na koji dan od drugara gameboy, a pre toga ostavljene pare u vrednosti nekoliko konzola u igraonicama, od prvog nintenda i super marija (iznajmljivanje na sat), do kasnije fife, mortal kombata, kolina reli (iznajmljivanje na celu noc plus drusrvo) itd… .neprocenjivo za sve ostalo tu je mastercard.

dzordz

pre 10 godina

Secam se ratni kineski nes,ali prva prava 2000 godine Playstation sa 10 igara(nazalost pirata),ali to tad nije bilo bitno,bilo je samo da se cepa Sony :-)

Shonke

pre 10 godina

@Drakula
Zvanična Sonyjeva cena za Evropu je 399eur (oko 45000 dinara) a u jednoj domaćoj firmi koja se bavi prodajom igara, rekvizita i opreme, PS4 može da se naruči po ceni od 45999 RSD (mislim da se plaća avans od 30%). Neki koji su pre mesec dana naručili ovih dana su dobili obaveštenje da će dobiti konzolu na dan promocije - 15.11.2013.

Milan

pre 10 godina

Cena 399 dolara...? Znači kod nas će koštati 50 000 dinara, minimum. Eh...Srbijo.
(Drakula, 22. oktobar 2013 10:29)
Kostace vise posto konzole spadaju u luksuznu robu. Pretpostavljam oko 750 Evra.

Milosav

pre 10 godina

Daleke 1983. neko je doneo u skolu malecki Nintendo Donkey Kong, bili smo svi zarazeni tom igricom, sednes u poslednju klupu i udri po ceo cas.

Maks

pre 10 godina

Ja sam, ako se dobro sećam, prvo imao neku rusku džepnu konzolu koja je imala samo jednu igricu sa onim vukom iz onog ruskog crtanog filma "Nu pogodi" (koji su puštali i kod nas tad)... posle sam dobio onaj Terminator sa buvljaka i omiljena igrica dok sam imao tu konzolu mi je bila Duck Tales sa Bajom Patkom (ne znam da li je ta igrica mogla da se nađe kod nas, ali komšiji je valjda neko doneo tu igricu, pa sam zajmio od njega)... pa SuperNintendo donešen iz Nemačke (za koji sam uglavnom samo iznajmljivao igrice jer mi je bilo skupo da ih kupujem... sećam se da su neke igrice koštale i po 100 maraka), onda je tetka htela da mi kupi Segu kad je išla u Bugarsku, ali su joj uvalili "Sega-Terminator" jer je kutija bila skoro ista, tako da Segu nisam imao, ali sam uz SuperNintendo igrice i igrice za GameBoy (koje su mogle da se igraju na SuperNintendu uz adapter za GameBoy igrice) igrao i Segu češto u obližnjoj Segoteki, pogotovo Mortal Kombat 3 (mada je Mortal Kombat 3 imao verziju i za SuperNintendo, ali to sam tek kasnije saznao)... e onda je došao Playstation i taj Playstation još uvek čuvam i još uvek radi (nikada ga ni na servis nisam nosio)... na Playstationu sam najviše igrao SouthPark, Medal of Honor, FIFA 2002, Simpsonove i Asteriksa...

Posle su mi kupili računar, tako da više nisam kupovao konzole nakon Playstationa jedinice... ali razmišljam da nabavim neki polovan PS2, da nadoknadim :)

llopez

pre 10 godina

Sega orginal ...

Aladin, Miki Maus, Mortal Kombat 2 i 3, Onaj sto se bije u strip ne secam se kako se zove - to mi je bila omiljena ... Na PS1 ne zaboravljam stari NFS i cuvene sifre spoilt, MK Trilogy, Snow Board, Ace Combat, Silent Hil itd itd

Marjan

pre 10 godina

Ja sam prvo igrao igrice spektrumu koga jos imam posle sam imao konzolu Osaka Japan sa buvljaka koja je bila kopija od stare nintendove nes konzole ali i bolja jer sam mogao da igram i zute i velike sive diskete. Krajem 90ih cale mi doneo iz Italije plejstation kako on zove plejstejsn, na srecu kupio mi je modovan pa nisam morao da kupujem originale. Sada imam imam ps2 i ps3,zbog neke nostalgije kupio sam iz Engleske posebnu memorikarticu za ps1 da igram normalno ps1 igre na ps2 koji je modovan i narezo sam sve nes igrice koje su ikad izasle sve stalo na 1 obican cd za ps2 koje ponekad odigram.

Dzoni

pre 10 godina

Prva konzola koju sam imao je nintendo game boy..kupili smo u vreme Ante Markovica 1990 godine..igre su bile ekstra zabavne i danas dan mi nije jasno kako je na jednom ketridzu stajalo 24 igre a uopste nisu bile neke proste..sta bi dao da ga nadjem na tavanu negde ali tamo vise niko ne sme ni da priviri posle 30 godina odlaganja stari

s

pre 10 godina

snes kertridzi u beosoftu po 100maraka.pa narezani piratski diskovi po 10 dm koje je takodje beosoft prodavao.pa re toga oni cuveni kertridzi sa po 50ak igrica za gameboy.koje je samo uzbudjenje vladalo dok se cekalo da igrica stigne.danas igram gta 5 koji ne pruza ni deo uzbudjenja koje su te igrice davale.ipak je masta igrica sa najboljom grafikom:)

A.M.

pre 10 godina

Bejaše to davne devedeset i neke... brdo tetris igara koje je otac redovno nosio i zaboravljao u kupatila, a zatim Terminator oko '96-e baš za novu godinu Deda Mraz doneo kao da je znao šta fali televizoru od daj bože 13 inča bez daljinca. Omiljena igra Super Mario i muke Tantalove da se preskoči velika provalija na prvom nivou. Bilo je mnogo drugih igara od kojih posebno pamtim nindža kornjače i tenkove. Za bombardovanje iznajmljena Sega Saturn kozola te sam na njoj zvanično diplomirao gaming sa 7 god kad sam za vreme uzbune prešao igru po prvi put - Aladin, a drugi nivo na Lion King nisam mogao da predjem ni po cenu života. Sledeće godine donesem kući djacku knjižicu sa svim peticama a kući me sačeka Sony Playstation sa 3 igre - Fifa 98,Grand Turismo(ne prevaziđen, moj omiljeni auto onaj aston martin plavo beli pa zatim čini mi se crvena korveta) i Herkules(kako sam voleo tu igru). Najlepši deo u vezi te konzole bili su katalozi koje je BeoSoft slao svakog meseca a ja odmah birao nove igre (ne više od dve, kućno pravilo). Tu konzolu obeležile su igre Xena,Star Wars Jedi Power Battles i Alien 4. Jedino ja sam mogao da ubijem dva stražara na poslednjem nivou a da me oni ne taknu. Moj najmlađi brat je plakao strahovito svaki put kad vidi credits na kraju igre pa misli da je Xena otišla :D. Zbog Aliena konzola danas verovatno i neradi koliko puta smo je od trzanja oborili a da stvar bude gora adapter je zafrkavao pa je slika bila crno bela. Kasnije stiže prvi PC i Doom 2 i Hexen 2 od kojih nisam mogao da spavam kao i Disciples i mnozina drugih. Konzole su nam bile mnogo skupe kasnije pa sam i PS2 i 3 propustio ali pre 2-3 god moj brat dobije PS2 pa sam nadoknadio gradivo,a PS3 sam letos kod prijatelja u Holandiji gazio do iznemoglosti,a sad sa nestrpljenjem čekam poziv sa biroa da skupim dve-tri plate pa pravac prodavnica i PS4 a odeća i obuća će automatski biti nepotreban trošak :)