Petak, 18.10.2013.

20:17

Er Srbija imaće najmoderniji avion

Prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će za tačno sedam dana poleteti prvi avion kompanije "Er Srbija".

Izvor: Tanjug

Er Srbija imaæe najmoderniji avion IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 10 godina

Ono sto su mnogi napadali i sa nipodstavanjem govorili kao je to samo marketinski trik SNS-a i Aleksandra Vuca , da od toga nema nista kakva nova kompanija umesto Jata da nema ni govora od toga sada ce morati da sakriju poglede i bar se izvinu prvo gradjanima Srbije, vladi a potom i Aleksandru Vucic. Novoj kompaniji zelim mnogo bezbednih letova.

Hehe

pre 10 godina

Jedva cekam da vidim prvenca, verujem da ce ostavljati bez reci. Jos uvek nismo svesni sta ce to znaciti da Srbija ima najjacu aviokompaniju u regionu i to sto cemo imati bolje i direktne linije sa udaljenim gradovima sveta kao sto je Chicago. Kritikuju pojedinci sve sto se radi i svakoga ko radi u Srbiji a kukaju i zale se na nezaposlenost. I jos, taj ko radi radi valjda da bi svima bilo bolje, da bi svi mi imali koristi.

Srbin 100%

pre 10 godina

Strateskom saradnjom sa Itihadom stvoreni su neophodni uslovi da se nova kompanije "Er Srbija" strateski pozicionira kao lider u regionu u oblasti avioprevoza

yugo55

pre 10 godina

Ako jedna Srbija koja je do skoro bila na izdisaju sad ima najmoderniji avion u Evropi onda treba odati priznanje onom ko je zaslužan za taj podvig.
(mangini, 19. oktobar 2013 10:10)
------
ako je A319, 10 godina star,friško ofarban najmoderniji avion u Evropi...

mangini

pre 10 godina

Ako jedna Srbija koja je do skoro bila na izdisaju sad ima najmoderniji avion u Evropi onda treba odati priznanje onom ko je zaslužan za taj podvig.

a77

pre 10 godina

Ne, ja nisam glasao za SNS i moram da priznam da sam dugo gajio odbojnost prema Nikoliću i posebno Vučiću. Jer ja sam, pobogu, Evropljanin! ALI, sve što je ovaj mladi čovek uradio do sada je bilo za DOBROBIT SRBIJE, a nikako za NJEGOVU LIČNU KORIST. I ja to cenim. I te kako!

Povećanje poreza, cene struje, goriva, granice aflatoksina su potezi koje treba itekako ceniti

MarkoBg

pre 10 godina

ljudi moji vi nema te veze sa avionima, radim ceo život sa njima, posao je odličan, šefovi rade za er srbiju, ne za etihad i imaju naše državljanstvo i generalni i izvršni tako da nam neće zabraniti da letimo. Posao nema grešku i ne ja nisam sns bot,imam pametnija posla

ћилиричар

pre 10 godina

Штета што се вође неће возити овим авионом, него оним старим Лирџетом што се стално квари.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Pucate od besa DS lopovčine, Srbija ide napred bez vas i samo bez vas! SNS Aleksandra Vučića je jedna moderna stranka i ne treba je porediti sa SNS Tomislava Nikolića!

Dusan.

pre 10 godina

a319(320) je postao klasika. Jeste moderan ali nije najmoderniji malo bezveze receno i pomalo degradirajuce za ljude koji ipak nesto znaju o avionima i koriste iste za prevoz. Najmoderniji entitet mogu danas da nose a350, Boeing 787 kao avioni koji su postavili nesto novo u avio svetu. ( nebitno sad koliko dobro )
Drugo, o uspehu pricamo nakon 1-2+ godine a ne danas kada ni jedan let kompanija nije ostvarija. Moj komentar nije politicki samo misljenje na izjavu Vucica o ovoj temi!

Dr.Mr

pre 10 godina

Sve pohvale Aleksandru Vučiću i novoj vladi za ER-Srbiju prethodni režim je godinama sistematski uništavao JAT i sve je vodilo ka prodaji ovog za državu veoma važnog preduzeća, raduje me činjenica da je vlada uspela u ovom projektu i ER-Srbija jako lepo zvuči...

dragan

pre 10 godina

Gledo sam na nacinalnoj geografiji maticni aerodrom u Emiratima. Jedna gojazna, ruzna, starija zena, napadno nasminkana je sef za salterske sluzbenike. Elem doslo par Nemaca ujutro na aerodrom na avion za Diseldorf, odjednom se ispostavi da nema mesta. Ova sefica nema mobilni vec vadi ogroman toki voki i pita upravu. Da ne duzim ponudili su im avion u 18h za Minhen, a posle nek se sami snadju za prevoz do Diseldorfa.

q

pre 10 godina

TEST koji su zaposleni resavali u okviru programa resavanja viska zaposlenih :

1. Naborjte imena svih 1642 postradala putnika sa Titanika i njihove tacne adrese stanovanja. Imate 3 minuta . Sad !

milan

pre 10 godina

Pitam se samo ko ce sa tim modernim avionima da leti i za koju cenu da dosada o tome Niko nista negovori. Vucicu zasto vas kritikujemo, sigurno je da vi naprednjaci zelite vasu proslost brzo da zaboravite i potpuno ali mi koji je znamo ne mozemo da verujemo u to da Sem Vase gladi za vlascu i moci ima jos nesto drugo u ostalom vas stil svakodnevno to potvrdjuje da se nije nista bitno promenilo.

nidza

pre 10 godina

Za neupucene, i djilasove patrone sto pisu negativne komentare... Avioni su imali manje letova nego najnovija Turkis airlines flota, enterijer koji spominjete je radjen kao avionima proizvedenim 2012-2013.. Pozdrav od radnika sa aerodroma ;)

Srpska posla

pre 10 godina

Alooo, Srbi, koji je vaš problem? Prvo imate onog Klunija foliranta za predsednika i za vreme njegovog mandata se odigraju najveće prevare i mahinacije, od Luke Beograd do NISa... Ali, vama izgleda NIŠTA, baš NIŠTA nije po volji, pa tako i kad nova vlast pokuša da razmrda učmalu, duboko korumpiranu privredu, vama opet nešto smeta??? O čem se radi???

Ne, ja nisam glasao za SNS i moram da priznam da sam dugo gajio odbojnost prema Nikoliću i posebno Vučiću. Jer ja sam, pobogu, Evropljanin! ALI, sve što je ovaj mladi čovek uradio do sada je bilo za DOBROBIT SRBIJE, a nikako za NJEGOVU LIČNU KORIST. I ja to cenim. I te kako!

Naravno, ako vi ni to ne možete da prepoznate - dajte se pobijte već jednom. Hoćemo da vidimo utoke i kame. To uvek pali kod nas, zar ne?

Osim što pljujete, ja NIJEDAN konstruktivan alternativan predlog ne videh već mesecima. U čem je problem, braćo Srbi? Smeta vam Vučić? Pa, DAJTE, aman, DAJTE neki konkretan plan koji je suprotan njegovom.

Šta? Nemate? Tako sam i mislio...

A sad nastavite da se koljete. To nam je ipak nacionalni sport.

zur'an

pre 10 godina

Citajuci komentare nista ne valja.Ako se nesto ne uradi ne valja, ako se nesto uradi ne valja. Jedan do Moskve putuje 2,5 sata?
A vecina misli da se polovni avioni kupuju u Bubanj Potoku

Vuk

pre 10 godina

O kakvoj privatizaciji pricate botovi? Prvo se obavestite u stranci, Er-Srbija je u vlasnistvu drzave Srbije 51%. Jedino ako ne mislite da je Vucic Srbija I da je ujedno I vlasnik I Er-Srbije.

USA

pre 10 godina

A319 Air Serbia mozda ce biti jedan od boljih samo zbog PTV entertainment system koji druge avio kompanije u Evropi nemaju na narrow body type avionu sto je odlicno za Air Serbia. A da bi Air Serbia imala najmodernije avione Air Serbia treba da nabavi A350 ili A380 ili B767-8 ili B787 jer su to najmoderniji avioni na trzistu I da ima usluge kao npr. Singapore Airlines, Qatar Airways, Etihad, Emirates, Cathay Pacific... Air Serbia Mora za par godina da uvede linije za Severnu Ameriku jer upravo na Long Haul Flights kompanije tipa Lufthansa, Turkish, British Airways ubiraju najvise profita i tako njihovi aerodromi postali glavni hubovi. Ako Air Serbia ne uvede te letove Air Serbia ce biti samo jedna regionalna avio kompanija, a aerodrom Beograd samo regionalni aerodrom.

pravda

pre 10 godina

"imace" kazete. hmm... necu bolje nista da komentarisem. sacekacu kada u naslovu bude pisalo "imamo" e tada cu podeliti radost. sve ostalo nek ostane po strane ipak je ovo srbija, zemlja u kojoj je nemoguce ipak moguce!

gradjanin1

pre 10 godina

Ovo je verovatno bila uvertira kako bi se napalila raja i opravdali troskovi koji ce nastati pri doceku tog aviona. Desetine hiljada evra ce biti bacene na festu kad prvi avion doleti. A vi ovcice placajte porez...kvaziradikali ce znati sta im je ciniti s kintom.

Miloš

pre 10 godina

Vučić je ovde govorio o enterijeru aviona i IFE sistemu za putnike, kao i ponudi u C klasi, koja će zaista biti na najvišem svetskom nivou, a za evropske kratkolinijske letove, zaista će biti bolja od praktično svega što se nudi - dosta letim, ali ne znam ni za jednu kompaniju koja nudi personalizovani IFE u sedištima sa tim dimenzijama ekrana i 2-2 konfiguraciju u C klasi. Svakako se može postaviti pitanje zašto je to tako!

Miroslav

pre 10 godina

Sad ce ovi iz ds-a da puknu od muke,danima pokusavaju da upropaste taj posao oko jat-a
Nama ne treba niko sa strane da nas upropasti,to najbolje sami radimo
Nikad ovde opozicija nece reci da je nesto vladajuca stranka dobro radili ili da dobro radi,pa makar i zlatne poluge padale sa neba oni koji su u opoziciji ce uvek ce da budu protiv,bili oni iz sns,ds,sps...

David

pre 10 godina

Zahvaljujući ovoj investiciji zaustavljeno je propadanje JAT-a, a i rasipanje državnog novca kroz razne subvencije. Air Serbia ima mogućnost da krene na pravi način i jednog dana bude lider na prostoru Balkana. Uvek će imati onih koji ni u čemu ne vide dobro.

Bogoljub

pre 10 godina

O cemu ovaj izgubljeni slucaj prica? Koji to politicari ne zele Srbiji zlo? Jel ovaj ponovo prica o izdajnicima i patri(j)otima?
Pa njemu nije bio dovoljan jedan 5. oktobar ,pa hoce jos jedan? Ovo je prevrsilo svaku meru i nece na dobro pliticki da se zavrsi, ni za Vucica ni za SNS. Sta je sledece, svako ko kaze nesto protiv Vucica, taj je protiv Srbije?
Ovo se zavrsava sa onim 'Drzava, to sam ja'.
Uzasan je ovaj SNS, uzasan!

Jet je cena kampanje

pre 10 godina

@Sasa: @ZackChuck: U pravu si. PROPAST JATA I OVAKVA EUFORIJA ZBOG FIKTIVNE FIRME ER SRBIJA JE CENA VUCICEVE PREDIZBORNE KAMPANJE! Propadanje nacionalne aviokompanije ne da nije zaustavljeno vec je ovo definitivno njen kraj. Posle prevare u nabavci aviona (dobijamo krseve i to u vlasnistvu Etihada), posle pravljenja reda letenja iz koga je vidljivo da nam otimaju slotove, posle visemesecnog zivota Etihadove bulumente u beogradskim hotelima na racun Jata, kao i svih ostalih ogromnih troskova, juce je raspisan konkurs kojim se pozivaju svi zaposleni da se prijave na socijalni program. Pre toga su nastimovali testiranje tako da niko ne polozi i rekli da bez 60% resenih zadataka niko nece biti primljen u Er Srbiju. Tako Jat ostaje i bez poslednjeg resursa - radnika.. Ali nema veze, nadiru novi...

bob

pre 10 godina

@perser
mislis slotove?
koliko strucnjaka ovde ima.

vucic realno lupa, mislio je na enterijer i to je sve. ostalo je isto/slicno drugim avio kompanijama. jesu moderni avioni i relativno mladi i to je sve.
a sto se tice ovih careva kojima nije jasno zasto se inicijalno iznajmljuju a ne kupuju novi avioni, novi avioni se prilicno cekaju, ovo sa iznajmljivanjem je prelazno i iznudjeno resenje. i jat je godinama i sam iznajmljivao i atr i b734 i jos mnogo vazduhoplova pa niko nije kritikovao, sto sad?
ideja je da se pregovara o kupovini novih a320 neo ili b737 max aviona 2015. godine. dodatno, uz etihad ce cene novih aviona kao i goriva biti znacajno nize zbog pregovaracke pozicije koju etihad ima i konacno, kako ljudi uopste kritikuju ovaj dil kad bi jat bankrotirao bukvalno do kraja oktobra i to znaju svi.

Vracar

pre 10 godina

Mnogo sam razocaran u Vucica i SNS.
- Uvode nam GMO?? Pored toliko poljoprivrede?
- Ako nista drugo barem su priblizili Kosovo prznanju kao drzavi
- Hoce da nas uvedu u NATO
- Pitanje Vojvodine za njih treba da se resava kroz autonomiju
- Privatizacija EPSa, Telekoma i klubova samo sto nije krenula
- Saradnja sa Rusijom na najnizem nivou

Ovo sa Etihadom bih zaista pozdravio da su oni kupili avione pa ajde makar i polovne ali ne oni su IZNAJMILI polovne avione. Nije sad da mi sve ne valja ali iskreno iznajmiti avione znaci povecati troskove i potencijalno biti na korak od bankrota svaki put dakle veci rizik. Koja je razlika izmedju SNS i LDP-a? Ja ne kapiram.

LEA

pre 10 godina

Konačno da i nešto lepo čujemo. Već dugo se nalazimo u jednoj dokolici okruženi samo problemima i brigama, tako da ova lepa vest mnogo znači svima nama, a vremenom ćemo postati svesni pravog doprinosa ove avio kompanije našoj zemlji.

Sasa

pre 10 godina

Nemas ti Vucicu pojma o avionima i vazduhoplovstvu, kao ni o mnogim drugim stvarima o kojima baljezgas, ali posto je 'Farma' raja u Srbiji to sto jeste tvoje nebuloze prolaze bez problema. Ti 'najmoderniji' avioni o kojima pricas ce biti najmanje 10 godina stari, dok se ne kupe novi. A i pitanje je da li ce ti novi biti najmoderniji.

zbunjeni

pre 10 godina

Da li se neki polovan avion, ma koliko imao uredjen enterijer I mozda novu avio opremu moze da se nazove najmodernijim. Meni je ipak to pre novi avion tek izasao Iz fabricke hale.

perser

pre 10 godina

Vucicu, da li cujes sebe i sta govoris!???????? Uzimas kredit i dodatno zaduzujes gradjane Srbije!!!!!!!!! A, za sta? Za polovne vazduhoplove koji nece biti u vlasnistu nacionalne aviokompanije, vec ce bit samo iznajmljeni!!!!!!!!! Ti si Etihad-u prodao postove Jat-a i kao tvoji predhodnici, omrsio brk!!!!!!!!!

A.Semjonov

pre 10 godina

Vidim da bi ovde mnogi zluradi komentatori radije videli JAT na nekom otpadu ili rasprodaji za bud zasto. Na srecu Srbije to se nece desiti. Er Srbiji svako dobro i ispeh!

ukile

pre 10 godina

Jat je davne 1985.godine kao prva avio kompanija u Evropi kupio najmodernije avione tog doba, Boinge 737/300. Takvu tradiciju nastavice da koristi Air Serbia, naslednik nekadasnjeg Jugoslovenskog Aero Transporta.

branko

pre 10 godina

Dolaskom Etihada prestaće pljačka države koja se godinama odvijala pod plaštom JATa. Ti krugovi su sada ispali iz igre i poslednjim atomima snage pokušavaju da sruše celu priču oko Ersrbije. Jasno je da Ersrbija ima perspektivnu budućnost jer će je voditi profesionalci iz avio biznisa a ne prodavci patika i politikanti po principu podele izbornog plena.

rus

pre 10 godina

vucic se razime u sve ko marica, sad je i expert za avione . . . airbus 319 koji je bar 10 godina star sigurno nije najmoderniji . . . al sta znaju njegovi biraci, oni ni ovako ne lete, nego idu peske od sela do sela

Sonja

pre 10 godina

Stvarno je bio red da se nesto uradi sa jatom,pored aviona koji su zastareli i neverovatnih ugovora sa air busom kada su ostali i bez para i bez aviona ta kompanija je vec godinama bila u minusu. Stvaranje nove i profitabilnije kompanije je vise nego dobra stvar.

aleksa

pre 10 godina

O cemu ovaj covek?Ja to ne razumem. Sta je avion? Prevozno sredstvo od tacke A do tacke B. I nista vise. Meni je svejedno dali letim BEG-MOS Jatovim B737 ili Aeroflotovim A321. Bas svejedno, kakav luksuz mi treba za ta 2,5 sata? Pa necu za to vreme da umrem bez soka ili sa sokom, sa sendvicem ili sa nekim Aeroflotovim obrokom, ili nedaj Boze da ne mogu to vreme provesti bez kafe. Nesto nisam nikada imao naviku ni da se osmehujem stjurdesama ili ne daj Boze stjuardima. Jedva da ih primetim. Ponesem neku svoju ukrstenicu, sudoku ili nesto slicno, poletim, sletim i dovidjenja. I uvek jedino molim Boga da ispred mene ne sede ti zahtevni koji vole da obore sediste pa cak i u tom polozaju da jedu ili piju.Ili da mi poveci prtljag koji nece da stvave samo ispod svojih nogu stave na prolaz.

engineer

pre 10 godina

ne znam samo kako polovni meksicki Airbus moze da bude najmoderniji avion, ali ajde... kad nasminkas babu ona ne moze nikako da postane devojka...

rus

pre 10 godina

vucic se razime u sve ko marica, sad je i expert za avione . . . airbus 319 koji je bar 10 godina star sigurno nije najmoderniji . . . al sta znaju njegovi biraci, oni ni ovako ne lete, nego idu peske od sela do sela

engineer

pre 10 godina

ne znam samo kako polovni meksicki Airbus moze da bude najmoderniji avion, ali ajde... kad nasminkas babu ona ne moze nikako da postane devojka...

branko

pre 10 godina

Dolaskom Etihada prestaće pljačka države koja se godinama odvijala pod plaštom JATa. Ti krugovi su sada ispali iz igre i poslednjim atomima snage pokušavaju da sruše celu priču oko Ersrbije. Jasno je da Ersrbija ima perspektivnu budućnost jer će je voditi profesionalci iz avio biznisa a ne prodavci patika i politikanti po principu podele izbornog plena.

Sasa

pre 10 godina

Nemas ti Vucicu pojma o avionima i vazduhoplovstvu, kao ni o mnogim drugim stvarima o kojima baljezgas, ali posto je 'Farma' raja u Srbiji to sto jeste tvoje nebuloze prolaze bez problema. Ti 'najmoderniji' avioni o kojima pricas ce biti najmanje 10 godina stari, dok se ne kupe novi. A i pitanje je da li ce ti novi biti najmoderniji.

perser

pre 10 godina

Vucicu, da li cujes sebe i sta govoris!???????? Uzimas kredit i dodatno zaduzujes gradjane Srbije!!!!!!!!! A, za sta? Za polovne vazduhoplove koji nece biti u vlasnistu nacionalne aviokompanije, vec ce bit samo iznajmljeni!!!!!!!!! Ti si Etihad-u prodao postove Jat-a i kao tvoji predhodnici, omrsio brk!!!!!!!!!

zbunjeni

pre 10 godina

Da li se neki polovan avion, ma koliko imao uredjen enterijer I mozda novu avio opremu moze da se nazove najmodernijim. Meni je ipak to pre novi avion tek izasao Iz fabricke hale.

A.Semjonov

pre 10 godina

Vidim da bi ovde mnogi zluradi komentatori radije videli JAT na nekom otpadu ili rasprodaji za bud zasto. Na srecu Srbije to se nece desiti. Er Srbiji svako dobro i ispeh!

aleksa

pre 10 godina

O cemu ovaj covek?Ja to ne razumem. Sta je avion? Prevozno sredstvo od tacke A do tacke B. I nista vise. Meni je svejedno dali letim BEG-MOS Jatovim B737 ili Aeroflotovim A321. Bas svejedno, kakav luksuz mi treba za ta 2,5 sata? Pa necu za to vreme da umrem bez soka ili sa sokom, sa sendvicem ili sa nekim Aeroflotovim obrokom, ili nedaj Boze da ne mogu to vreme provesti bez kafe. Nesto nisam nikada imao naviku ni da se osmehujem stjurdesama ili ne daj Boze stjuardima. Jedva da ih primetim. Ponesem neku svoju ukrstenicu, sudoku ili nesto slicno, poletim, sletim i dovidjenja. I uvek jedino molim Boga da ispred mene ne sede ti zahtevni koji vole da obore sediste pa cak i u tom polozaju da jedu ili piju.Ili da mi poveci prtljag koji nece da stvave samo ispod svojih nogu stave na prolaz.

Sonja

pre 10 godina

Stvarno je bio red da se nesto uradi sa jatom,pored aviona koji su zastareli i neverovatnih ugovora sa air busom kada su ostali i bez para i bez aviona ta kompanija je vec godinama bila u minusu. Stvaranje nove i profitabilnije kompanije je vise nego dobra stvar.

ukile

pre 10 godina

Jat je davne 1985.godine kao prva avio kompanija u Evropi kupio najmodernije avione tog doba, Boinge 737/300. Takvu tradiciju nastavice da koristi Air Serbia, naslednik nekadasnjeg Jugoslovenskog Aero Transporta.

LEA

pre 10 godina

Konačno da i nešto lepo čujemo. Već dugo se nalazimo u jednoj dokolici okruženi samo problemima i brigama, tako da ova lepa vest mnogo znači svima nama, a vremenom ćemo postati svesni pravog doprinosa ove avio kompanije našoj zemlji.

Jet je cena kampanje

pre 10 godina

@Sasa: @ZackChuck: U pravu si. PROPAST JATA I OVAKVA EUFORIJA ZBOG FIKTIVNE FIRME ER SRBIJA JE CENA VUCICEVE PREDIZBORNE KAMPANJE! Propadanje nacionalne aviokompanije ne da nije zaustavljeno vec je ovo definitivno njen kraj. Posle prevare u nabavci aviona (dobijamo krseve i to u vlasnistvu Etihada), posle pravljenja reda letenja iz koga je vidljivo da nam otimaju slotove, posle visemesecnog zivota Etihadove bulumente u beogradskim hotelima na racun Jata, kao i svih ostalih ogromnih troskova, juce je raspisan konkurs kojim se pozivaju svi zaposleni da se prijave na socijalni program. Pre toga su nastimovali testiranje tako da niko ne polozi i rekli da bez 60% resenih zadataka niko nece biti primljen u Er Srbiju. Tako Jat ostaje i bez poslednjeg resursa - radnika.. Ali nema veze, nadiru novi...

Dusan.

pre 10 godina

a319(320) je postao klasika. Jeste moderan ali nije najmoderniji malo bezveze receno i pomalo degradirajuce za ljude koji ipak nesto znaju o avionima i koriste iste za prevoz. Najmoderniji entitet mogu danas da nose a350, Boeing 787 kao avioni koji su postavili nesto novo u avio svetu. ( nebitno sad koliko dobro )
Drugo, o uspehu pricamo nakon 1-2+ godine a ne danas kada ni jedan let kompanija nije ostvarija. Moj komentar nije politicki samo misljenje na izjavu Vucica o ovoj temi!

USA

pre 10 godina

A319 Air Serbia mozda ce biti jedan od boljih samo zbog PTV entertainment system koji druge avio kompanije u Evropi nemaju na narrow body type avionu sto je odlicno za Air Serbia. A da bi Air Serbia imala najmodernije avione Air Serbia treba da nabavi A350 ili A380 ili B767-8 ili B787 jer su to najmoderniji avioni na trzistu I da ima usluge kao npr. Singapore Airlines, Qatar Airways, Etihad, Emirates, Cathay Pacific... Air Serbia Mora za par godina da uvede linije za Severnu Ameriku jer upravo na Long Haul Flights kompanije tipa Lufthansa, Turkish, British Airways ubiraju najvise profita i tako njihovi aerodromi postali glavni hubovi. Ako Air Serbia ne uvede te letove Air Serbia ce biti samo jedna regionalna avio kompanija, a aerodrom Beograd samo regionalni aerodrom.

Vuk

pre 10 godina

O kakvoj privatizaciji pricate botovi? Prvo se obavestite u stranci, Er-Srbija je u vlasnistvu drzave Srbije 51%. Jedino ako ne mislite da je Vucic Srbija I da je ujedno I vlasnik I Er-Srbije.

Bogoljub

pre 10 godina

O cemu ovaj izgubljeni slucaj prica? Koji to politicari ne zele Srbiji zlo? Jel ovaj ponovo prica o izdajnicima i patri(j)otima?
Pa njemu nije bio dovoljan jedan 5. oktobar ,pa hoce jos jedan? Ovo je prevrsilo svaku meru i nece na dobro pliticki da se zavrsi, ni za Vucica ni za SNS. Sta je sledece, svako ko kaze nesto protiv Vucica, taj je protiv Srbije?
Ovo se zavrsava sa onim 'Drzava, to sam ja'.
Uzasan je ovaj SNS, uzasan!

gradjanin1

pre 10 godina

Ovo je verovatno bila uvertira kako bi se napalila raja i opravdali troskovi koji ce nastati pri doceku tog aviona. Desetine hiljada evra ce biti bacene na festu kad prvi avion doleti. A vi ovcice placajte porez...kvaziradikali ce znati sta im je ciniti s kintom.

yugo55

pre 10 godina

Ako jedna Srbija koja je do skoro bila na izdisaju sad ima najmoderniji avion u Evropi onda treba odati priznanje onom ko je zaslužan za taj podvig.
(mangini, 19. oktobar 2013 10:10)
------
ako je A319, 10 godina star,friško ofarban najmoderniji avion u Evropi...

Vracar

pre 10 godina

Mnogo sam razocaran u Vucica i SNS.
- Uvode nam GMO?? Pored toliko poljoprivrede?
- Ako nista drugo barem su priblizili Kosovo prznanju kao drzavi
- Hoce da nas uvedu u NATO
- Pitanje Vojvodine za njih treba da se resava kroz autonomiju
- Privatizacija EPSa, Telekoma i klubova samo sto nije krenula
- Saradnja sa Rusijom na najnizem nivou

Ovo sa Etihadom bih zaista pozdravio da su oni kupili avione pa ajde makar i polovne ali ne oni su IZNAJMILI polovne avione. Nije sad da mi sve ne valja ali iskreno iznajmiti avione znaci povecati troskove i potencijalno biti na korak od bankrota svaki put dakle veci rizik. Koja je razlika izmedju SNS i LDP-a? Ja ne kapiram.

ћилиричар

pre 10 godina

Штета што се вође неће возити овим авионом, него оним старим Лирџетом што се стално квари.

Srpska posla

pre 10 godina

Alooo, Srbi, koji je vaš problem? Prvo imate onog Klunija foliranta za predsednika i za vreme njegovog mandata se odigraju najveće prevare i mahinacije, od Luke Beograd do NISa... Ali, vama izgleda NIŠTA, baš NIŠTA nije po volji, pa tako i kad nova vlast pokuša da razmrda učmalu, duboko korumpiranu privredu, vama opet nešto smeta??? O čem se radi???

Ne, ja nisam glasao za SNS i moram da priznam da sam dugo gajio odbojnost prema Nikoliću i posebno Vučiću. Jer ja sam, pobogu, Evropljanin! ALI, sve što je ovaj mladi čovek uradio do sada je bilo za DOBROBIT SRBIJE, a nikako za NJEGOVU LIČNU KORIST. I ja to cenim. I te kako!

Naravno, ako vi ni to ne možete da prepoznate - dajte se pobijte već jednom. Hoćemo da vidimo utoke i kame. To uvek pali kod nas, zar ne?

Osim što pljujete, ja NIJEDAN konstruktivan alternativan predlog ne videh već mesecima. U čem je problem, braćo Srbi? Smeta vam Vučić? Pa, DAJTE, aman, DAJTE neki konkretan plan koji je suprotan njegovom.

Šta? Nemate? Tako sam i mislio...

A sad nastavite da se koljete. To nam je ipak nacionalni sport.

milan

pre 10 godina

Pitam se samo ko ce sa tim modernim avionima da leti i za koju cenu da dosada o tome Niko nista negovori. Vucicu zasto vas kritikujemo, sigurno je da vi naprednjaci zelite vasu proslost brzo da zaboravite i potpuno ali mi koji je znamo ne mozemo da verujemo u to da Sem Vase gladi za vlascu i moci ima jos nesto drugo u ostalom vas stil svakodnevno to potvrdjuje da se nije nista bitno promenilo.

q

pre 10 godina

TEST koji su zaposleni resavali u okviru programa resavanja viska zaposlenih :

1. Naborjte imena svih 1642 postradala putnika sa Titanika i njihove tacne adrese stanovanja. Imate 3 minuta . Sad !

pravda

pre 10 godina

"imace" kazete. hmm... necu bolje nista da komentarisem. sacekacu kada u naslovu bude pisalo "imamo" e tada cu podeliti radost. sve ostalo nek ostane po strane ipak je ovo srbija, zemlja u kojoj je nemoguce ipak moguce!

bob

pre 10 godina

@perser
mislis slotove?
koliko strucnjaka ovde ima.

vucic realno lupa, mislio je na enterijer i to je sve. ostalo je isto/slicno drugim avio kompanijama. jesu moderni avioni i relativno mladi i to je sve.
a sto se tice ovih careva kojima nije jasno zasto se inicijalno iznajmljuju a ne kupuju novi avioni, novi avioni se prilicno cekaju, ovo sa iznajmljivanjem je prelazno i iznudjeno resenje. i jat je godinama i sam iznajmljivao i atr i b734 i jos mnogo vazduhoplova pa niko nije kritikovao, sto sad?
ideja je da se pregovara o kupovini novih a320 neo ili b737 max aviona 2015. godine. dodatno, uz etihad ce cene novih aviona kao i goriva biti znacajno nize zbog pregovaracke pozicije koju etihad ima i konacno, kako ljudi uopste kritikuju ovaj dil kad bi jat bankrotirao bukvalno do kraja oktobra i to znaju svi.

MarkoBg

pre 10 godina

ljudi moji vi nema te veze sa avionima, radim ceo život sa njima, posao je odličan, šefovi rade za er srbiju, ne za etihad i imaju naše državljanstvo i generalni i izvršni tako da nam neće zabraniti da letimo. Posao nema grešku i ne ja nisam sns bot,imam pametnija posla

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Pucate od besa DS lopovčine, Srbija ide napred bez vas i samo bez vas! SNS Aleksandra Vučića je jedna moderna stranka i ne treba je porediti sa SNS Tomislava Nikolića!

zur'an

pre 10 godina

Citajuci komentare nista ne valja.Ako se nesto ne uradi ne valja, ako se nesto uradi ne valja. Jedan do Moskve putuje 2,5 sata?
A vecina misli da se polovni avioni kupuju u Bubanj Potoku

dragan

pre 10 godina

Gledo sam na nacinalnoj geografiji maticni aerodrom u Emiratima. Jedna gojazna, ruzna, starija zena, napadno nasminkana je sef za salterske sluzbenike. Elem doslo par Nemaca ujutro na aerodrom na avion za Diseldorf, odjednom se ispostavi da nema mesta. Ova sefica nema mobilni vec vadi ogroman toki voki i pita upravu. Da ne duzim ponudili su im avion u 18h za Minhen, a posle nek se sami snadju za prevoz do Diseldorfa.

Dr.Mr

pre 10 godina

Sve pohvale Aleksandru Vučiću i novoj vladi za ER-Srbiju prethodni režim je godinama sistematski uništavao JAT i sve je vodilo ka prodaji ovog za državu veoma važnog preduzeća, raduje me činjenica da je vlada uspela u ovom projektu i ER-Srbija jako lepo zvuči...

mangini

pre 10 godina

Ako jedna Srbija koja je do skoro bila na izdisaju sad ima najmoderniji avion u Evropi onda treba odati priznanje onom ko je zaslužan za taj podvig.

a77

pre 10 godina

Ne, ja nisam glasao za SNS i moram da priznam da sam dugo gajio odbojnost prema Nikoliću i posebno Vučiću. Jer ja sam, pobogu, Evropljanin! ALI, sve što je ovaj mladi čovek uradio do sada je bilo za DOBROBIT SRBIJE, a nikako za NJEGOVU LIČNU KORIST. I ja to cenim. I te kako!

Povećanje poreza, cene struje, goriva, granice aflatoksina su potezi koje treba itekako ceniti

Miloš

pre 10 godina

Vučić je ovde govorio o enterijeru aviona i IFE sistemu za putnike, kao i ponudi u C klasi, koja će zaista biti na najvišem svetskom nivou, a za evropske kratkolinijske letove, zaista će biti bolja od praktično svega što se nudi - dosta letim, ali ne znam ni za jednu kompaniju koja nudi personalizovani IFE u sedištima sa tim dimenzijama ekrana i 2-2 konfiguraciju u C klasi. Svakako se može postaviti pitanje zašto je to tako!

nidza

pre 10 godina

Za neupucene, i djilasove patrone sto pisu negativne komentare... Avioni su imali manje letova nego najnovija Turkis airlines flota, enterijer koji spominjete je radjen kao avionima proizvedenim 2012-2013.. Pozdrav od radnika sa aerodroma ;)

Srbin 100%

pre 10 godina

Strateskom saradnjom sa Itihadom stvoreni su neophodni uslovi da se nova kompanije "Er Srbija" strateski pozicionira kao lider u regionu u oblasti avioprevoza

Hehe

pre 10 godina

Jedva cekam da vidim prvenca, verujem da ce ostavljati bez reci. Jos uvek nismo svesni sta ce to znaciti da Srbija ima najjacu aviokompaniju u regionu i to sto cemo imati bolje i direktne linije sa udaljenim gradovima sveta kao sto je Chicago. Kritikuju pojedinci sve sto se radi i svakoga ko radi u Srbiji a kukaju i zale se na nezaposlenost. I jos, taj ko radi radi valjda da bi svima bilo bolje, da bi svi mi imali koristi.

David

pre 10 godina

Zahvaljujući ovoj investiciji zaustavljeno je propadanje JAT-a, a i rasipanje državnog novca kroz razne subvencije. Air Serbia ima mogućnost da krene na pravi način i jednog dana bude lider na prostoru Balkana. Uvek će imati onih koji ni u čemu ne vide dobro.

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 10 godina

Ono sto su mnogi napadali i sa nipodstavanjem govorili kao je to samo marketinski trik SNS-a i Aleksandra Vuca , da od toga nema nista kakva nova kompanija umesto Jata da nema ni govora od toga sada ce morati da sakriju poglede i bar se izvinu prvo gradjanima Srbije, vladi a potom i Aleksandru Vucic. Novoj kompaniji zelim mnogo bezbednih letova.

Miroslav

pre 10 godina

Sad ce ovi iz ds-a da puknu od muke,danima pokusavaju da upropaste taj posao oko jat-a
Nama ne treba niko sa strane da nas upropasti,to najbolje sami radimo
Nikad ovde opozicija nece reci da je nesto vladajuca stranka dobro radili ili da dobro radi,pa makar i zlatne poluge padale sa neba oni koji su u opoziciji ce uvek ce da budu protiv,bili oni iz sns,ds,sps...

ukile

pre 10 godina

Jat je davne 1985.godine kao prva avio kompanija u Evropi kupio najmodernije avione tog doba, Boinge 737/300. Takvu tradiciju nastavice da koristi Air Serbia, naslednik nekadasnjeg Jugoslovenskog Aero Transporta.

aleksa

pre 10 godina

O cemu ovaj covek?Ja to ne razumem. Sta je avion? Prevozno sredstvo od tacke A do tacke B. I nista vise. Meni je svejedno dali letim BEG-MOS Jatovim B737 ili Aeroflotovim A321. Bas svejedno, kakav luksuz mi treba za ta 2,5 sata? Pa necu za to vreme da umrem bez soka ili sa sokom, sa sendvicem ili sa nekim Aeroflotovim obrokom, ili nedaj Boze da ne mogu to vreme provesti bez kafe. Nesto nisam nikada imao naviku ni da se osmehujem stjurdesama ili ne daj Boze stjuardima. Jedva da ih primetim. Ponesem neku svoju ukrstenicu, sudoku ili nesto slicno, poletim, sletim i dovidjenja. I uvek jedino molim Boga da ispred mene ne sede ti zahtevni koji vole da obore sediste pa cak i u tom polozaju da jedu ili piju.Ili da mi poveci prtljag koji nece da stvave samo ispod svojih nogu stave na prolaz.

LEA

pre 10 godina

Konačno da i nešto lepo čujemo. Već dugo se nalazimo u jednoj dokolici okruženi samo problemima i brigama, tako da ova lepa vest mnogo znači svima nama, a vremenom ćemo postati svesni pravog doprinosa ove avio kompanije našoj zemlji.

Sasa

pre 10 godina

Nemas ti Vucicu pojma o avionima i vazduhoplovstvu, kao ni o mnogim drugim stvarima o kojima baljezgas, ali posto je 'Farma' raja u Srbiji to sto jeste tvoje nebuloze prolaze bez problema. Ti 'najmoderniji' avioni o kojima pricas ce biti najmanje 10 godina stari, dok se ne kupe novi. A i pitanje je da li ce ti novi biti najmoderniji.

branko

pre 10 godina

Dolaskom Etihada prestaće pljačka države koja se godinama odvijala pod plaštom JATa. Ti krugovi su sada ispali iz igre i poslednjim atomima snage pokušavaju da sruše celu priču oko Ersrbije. Jasno je da Ersrbija ima perspektivnu budućnost jer će je voditi profesionalci iz avio biznisa a ne prodavci patika i politikanti po principu podele izbornog plena.

rus

pre 10 godina

vucic se razime u sve ko marica, sad je i expert za avione . . . airbus 319 koji je bar 10 godina star sigurno nije najmoderniji . . . al sta znaju njegovi biraci, oni ni ovako ne lete, nego idu peske od sela do sela

perser

pre 10 godina

Vucicu, da li cujes sebe i sta govoris!???????? Uzimas kredit i dodatno zaduzujes gradjane Srbije!!!!!!!!! A, za sta? Za polovne vazduhoplove koji nece biti u vlasnistu nacionalne aviokompanije, vec ce bit samo iznajmljeni!!!!!!!!! Ti si Etihad-u prodao postove Jat-a i kao tvoji predhodnici, omrsio brk!!!!!!!!!

A.Semjonov

pre 10 godina

Vidim da bi ovde mnogi zluradi komentatori radije videli JAT na nekom otpadu ili rasprodaji za bud zasto. Na srecu Srbije to se nece desiti. Er Srbiji svako dobro i ispeh!

Sonja

pre 10 godina

Stvarno je bio red da se nesto uradi sa jatom,pored aviona koji su zastareli i neverovatnih ugovora sa air busom kada su ostali i bez para i bez aviona ta kompanija je vec godinama bila u minusu. Stvaranje nove i profitabilnije kompanije je vise nego dobra stvar.

engineer

pre 10 godina

ne znam samo kako polovni meksicki Airbus moze da bude najmoderniji avion, ali ajde... kad nasminkas babu ona ne moze nikako da postane devojka...

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Pucate od besa DS lopovčine, Srbija ide napred bez vas i samo bez vas! SNS Aleksandra Vučića je jedna moderna stranka i ne treba je porediti sa SNS Tomislava Nikolića!

nidza

pre 10 godina

Za neupucene, i djilasove patrone sto pisu negativne komentare... Avioni su imali manje letova nego najnovija Turkis airlines flota, enterijer koji spominjete je radjen kao avionima proizvedenim 2012-2013.. Pozdrav od radnika sa aerodroma ;)

Srpska posla

pre 10 godina

Alooo, Srbi, koji je vaš problem? Prvo imate onog Klunija foliranta za predsednika i za vreme njegovog mandata se odigraju najveće prevare i mahinacije, od Luke Beograd do NISa... Ali, vama izgleda NIŠTA, baš NIŠTA nije po volji, pa tako i kad nova vlast pokuša da razmrda učmalu, duboko korumpiranu privredu, vama opet nešto smeta??? O čem se radi???

Ne, ja nisam glasao za SNS i moram da priznam da sam dugo gajio odbojnost prema Nikoliću i posebno Vučiću. Jer ja sam, pobogu, Evropljanin! ALI, sve što je ovaj mladi čovek uradio do sada je bilo za DOBROBIT SRBIJE, a nikako za NJEGOVU LIČNU KORIST. I ja to cenim. I te kako!

Naravno, ako vi ni to ne možete da prepoznate - dajte se pobijte već jednom. Hoćemo da vidimo utoke i kame. To uvek pali kod nas, zar ne?

Osim što pljujete, ja NIJEDAN konstruktivan alternativan predlog ne videh već mesecima. U čem je problem, braćo Srbi? Smeta vam Vučić? Pa, DAJTE, aman, DAJTE neki konkretan plan koji je suprotan njegovom.

Šta? Nemate? Tako sam i mislio...

A sad nastavite da se koljete. To nam je ipak nacionalni sport.

zbunjeni

pre 10 godina

Da li se neki polovan avion, ma koliko imao uredjen enterijer I mozda novu avio opremu moze da se nazove najmodernijim. Meni je ipak to pre novi avion tek izasao Iz fabricke hale.

David

pre 10 godina

Zahvaljujući ovoj investiciji zaustavljeno je propadanje JAT-a, a i rasipanje državnog novca kroz razne subvencije. Air Serbia ima mogućnost da krene na pravi način i jednog dana bude lider na prostoru Balkana. Uvek će imati onih koji ni u čemu ne vide dobro.

Miroslav

pre 10 godina

Sad ce ovi iz ds-a da puknu od muke,danima pokusavaju da upropaste taj posao oko jat-a
Nama ne treba niko sa strane da nas upropasti,to najbolje sami radimo
Nikad ovde opozicija nece reci da je nesto vladajuca stranka dobro radili ili da dobro radi,pa makar i zlatne poluge padale sa neba oni koji su u opoziciji ce uvek ce da budu protiv,bili oni iz sns,ds,sps...

a77

pre 10 godina

Ne, ja nisam glasao za SNS i moram da priznam da sam dugo gajio odbojnost prema Nikoliću i posebno Vučiću. Jer ja sam, pobogu, Evropljanin! ALI, sve što je ovaj mladi čovek uradio do sada je bilo za DOBROBIT SRBIJE, a nikako za NJEGOVU LIČNU KORIST. I ja to cenim. I te kako!

Povećanje poreza, cene struje, goriva, granice aflatoksina su potezi koje treba itekako ceniti

mangini

pre 10 godina

Ako jedna Srbija koja je do skoro bila na izdisaju sad ima najmoderniji avion u Evropi onda treba odati priznanje onom ko je zaslužan za taj podvig.

Miloš

pre 10 godina

Vučić je ovde govorio o enterijeru aviona i IFE sistemu za putnike, kao i ponudi u C klasi, koja će zaista biti na najvišem svetskom nivou, a za evropske kratkolinijske letove, zaista će biti bolja od praktično svega što se nudi - dosta letim, ali ne znam ni za jednu kompaniju koja nudi personalizovani IFE u sedištima sa tim dimenzijama ekrana i 2-2 konfiguraciju u C klasi. Svakako se može postaviti pitanje zašto je to tako!

Dr.Mr

pre 10 godina

Sve pohvale Aleksandru Vučiću i novoj vladi za ER-Srbiju prethodni režim je godinama sistematski uništavao JAT i sve je vodilo ka prodaji ovog za državu veoma važnog preduzeća, raduje me činjenica da je vlada uspela u ovom projektu i ER-Srbija jako lepo zvuči...

dragan

pre 10 godina

Gledo sam na nacinalnoj geografiji maticni aerodrom u Emiratima. Jedna gojazna, ruzna, starija zena, napadno nasminkana je sef za salterske sluzbenike. Elem doslo par Nemaca ujutro na aerodrom na avion za Diseldorf, odjednom se ispostavi da nema mesta. Ova sefica nema mobilni vec vadi ogroman toki voki i pita upravu. Da ne duzim ponudili su im avion u 18h za Minhen, a posle nek se sami snadju za prevoz do Diseldorfa.

Srbin 100%

pre 10 godina

Strateskom saradnjom sa Itihadom stvoreni su neophodni uslovi da se nova kompanije "Er Srbija" strateski pozicionira kao lider u regionu u oblasti avioprevoza

zur'an

pre 10 godina

Citajuci komentare nista ne valja.Ako se nesto ne uradi ne valja, ako se nesto uradi ne valja. Jedan do Moskve putuje 2,5 sata?
A vecina misli da se polovni avioni kupuju u Bubanj Potoku

q

pre 10 godina

TEST koji su zaposleni resavali u okviru programa resavanja viska zaposlenih :

1. Naborjte imena svih 1642 postradala putnika sa Titanika i njihove tacne adrese stanovanja. Imate 3 minuta . Sad !

MarkoBg

pre 10 godina

ljudi moji vi nema te veze sa avionima, radim ceo život sa njima, posao je odličan, šefovi rade za er srbiju, ne za etihad i imaju naše državljanstvo i generalni i izvršni tako da nam neće zabraniti da letimo. Posao nema grešku i ne ja nisam sns bot,imam pametnija posla

bob

pre 10 godina

@perser
mislis slotove?
koliko strucnjaka ovde ima.

vucic realno lupa, mislio je na enterijer i to je sve. ostalo je isto/slicno drugim avio kompanijama. jesu moderni avioni i relativno mladi i to je sve.
a sto se tice ovih careva kojima nije jasno zasto se inicijalno iznajmljuju a ne kupuju novi avioni, novi avioni se prilicno cekaju, ovo sa iznajmljivanjem je prelazno i iznudjeno resenje. i jat je godinama i sam iznajmljivao i atr i b734 i jos mnogo vazduhoplova pa niko nije kritikovao, sto sad?
ideja je da se pregovara o kupovini novih a320 neo ili b737 max aviona 2015. godine. dodatno, uz etihad ce cene novih aviona kao i goriva biti znacajno nize zbog pregovaracke pozicije koju etihad ima i konacno, kako ljudi uopste kritikuju ovaj dil kad bi jat bankrotirao bukvalno do kraja oktobra i to znaju svi.

milan

pre 10 godina

Pitam se samo ko ce sa tim modernim avionima da leti i za koju cenu da dosada o tome Niko nista negovori. Vucicu zasto vas kritikujemo, sigurno je da vi naprednjaci zelite vasu proslost brzo da zaboravite i potpuno ali mi koji je znamo ne mozemo da verujemo u to da Sem Vase gladi za vlascu i moci ima jos nesto drugo u ostalom vas stil svakodnevno to potvrdjuje da se nije nista bitno promenilo.

yugo55

pre 10 godina

Ako jedna Srbija koja je do skoro bila na izdisaju sad ima najmoderniji avion u Evropi onda treba odati priznanje onom ko je zaslužan za taj podvig.
(mangini, 19. oktobar 2013 10:10)
------
ako je A319, 10 godina star,friško ofarban najmoderniji avion u Evropi...

Hehe

pre 10 godina

Jedva cekam da vidim prvenca, verujem da ce ostavljati bez reci. Jos uvek nismo svesni sta ce to znaciti da Srbija ima najjacu aviokompaniju u regionu i to sto cemo imati bolje i direktne linije sa udaljenim gradovima sveta kao sto je Chicago. Kritikuju pojedinci sve sto se radi i svakoga ko radi u Srbiji a kukaju i zale se na nezaposlenost. I jos, taj ko radi radi valjda da bi svima bilo bolje, da bi svi mi imali koristi.

Bogoljub

pre 10 godina

O cemu ovaj izgubljeni slucaj prica? Koji to politicari ne zele Srbiji zlo? Jel ovaj ponovo prica o izdajnicima i patri(j)otima?
Pa njemu nije bio dovoljan jedan 5. oktobar ,pa hoce jos jedan? Ovo je prevrsilo svaku meru i nece na dobro pliticki da se zavrsi, ni za Vucica ni za SNS. Sta je sledece, svako ko kaze nesto protiv Vucica, taj je protiv Srbije?
Ovo se zavrsava sa onim 'Drzava, to sam ja'.
Uzasan je ovaj SNS, uzasan!

Jet je cena kampanje

pre 10 godina

@Sasa: @ZackChuck: U pravu si. PROPAST JATA I OVAKVA EUFORIJA ZBOG FIKTIVNE FIRME ER SRBIJA JE CENA VUCICEVE PREDIZBORNE KAMPANJE! Propadanje nacionalne aviokompanije ne da nije zaustavljeno vec je ovo definitivno njen kraj. Posle prevare u nabavci aviona (dobijamo krseve i to u vlasnistvu Etihada), posle pravljenja reda letenja iz koga je vidljivo da nam otimaju slotove, posle visemesecnog zivota Etihadove bulumente u beogradskim hotelima na racun Jata, kao i svih ostalih ogromnih troskova, juce je raspisan konkurs kojim se pozivaju svi zaposleni da se prijave na socijalni program. Pre toga su nastimovali testiranje tako da niko ne polozi i rekli da bez 60% resenih zadataka niko nece biti primljen u Er Srbiju. Tako Jat ostaje i bez poslednjeg resursa - radnika.. Ali nema veze, nadiru novi...

Dusan.

pre 10 godina

a319(320) je postao klasika. Jeste moderan ali nije najmoderniji malo bezveze receno i pomalo degradirajuce za ljude koji ipak nesto znaju o avionima i koriste iste za prevoz. Najmoderniji entitet mogu danas da nose a350, Boeing 787 kao avioni koji su postavili nesto novo u avio svetu. ( nebitno sad koliko dobro )
Drugo, o uspehu pricamo nakon 1-2+ godine a ne danas kada ni jedan let kompanija nije ostvarija. Moj komentar nije politicki samo misljenje na izjavu Vucica o ovoj temi!

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 10 godina

Ono sto su mnogi napadali i sa nipodstavanjem govorili kao je to samo marketinski trik SNS-a i Aleksandra Vuca , da od toga nema nista kakva nova kompanija umesto Jata da nema ni govora od toga sada ce morati da sakriju poglede i bar se izvinu prvo gradjanima Srbije, vladi a potom i Aleksandru Vucic. Novoj kompaniji zelim mnogo bezbednih letova.

Vracar

pre 10 godina

Mnogo sam razocaran u Vucica i SNS.
- Uvode nam GMO?? Pored toliko poljoprivrede?
- Ako nista drugo barem su priblizili Kosovo prznanju kao drzavi
- Hoce da nas uvedu u NATO
- Pitanje Vojvodine za njih treba da se resava kroz autonomiju
- Privatizacija EPSa, Telekoma i klubova samo sto nije krenula
- Saradnja sa Rusijom na najnizem nivou

Ovo sa Etihadom bih zaista pozdravio da su oni kupili avione pa ajde makar i polovne ali ne oni su IZNAJMILI polovne avione. Nije sad da mi sve ne valja ali iskreno iznajmiti avione znaci povecati troskove i potencijalno biti na korak od bankrota svaki put dakle veci rizik. Koja je razlika izmedju SNS i LDP-a? Ja ne kapiram.

gradjanin1

pre 10 godina

Ovo je verovatno bila uvertira kako bi se napalila raja i opravdali troskovi koji ce nastati pri doceku tog aviona. Desetine hiljada evra ce biti bacene na festu kad prvi avion doleti. A vi ovcice placajte porez...kvaziradikali ce znati sta im je ciniti s kintom.

USA

pre 10 godina

A319 Air Serbia mozda ce biti jedan od boljih samo zbog PTV entertainment system koji druge avio kompanije u Evropi nemaju na narrow body type avionu sto je odlicno za Air Serbia. A da bi Air Serbia imala najmodernije avione Air Serbia treba da nabavi A350 ili A380 ili B767-8 ili B787 jer su to najmoderniji avioni na trzistu I da ima usluge kao npr. Singapore Airlines, Qatar Airways, Etihad, Emirates, Cathay Pacific... Air Serbia Mora za par godina da uvede linije za Severnu Ameriku jer upravo na Long Haul Flights kompanije tipa Lufthansa, Turkish, British Airways ubiraju najvise profita i tako njihovi aerodromi postali glavni hubovi. Ako Air Serbia ne uvede te letove Air Serbia ce biti samo jedna regionalna avio kompanija, a aerodrom Beograd samo regionalni aerodrom.

pravda

pre 10 godina

"imace" kazete. hmm... necu bolje nista da komentarisem. sacekacu kada u naslovu bude pisalo "imamo" e tada cu podeliti radost. sve ostalo nek ostane po strane ipak je ovo srbija, zemlja u kojoj je nemoguce ipak moguce!

Vuk

pre 10 godina

O kakvoj privatizaciji pricate botovi? Prvo se obavestite u stranci, Er-Srbija je u vlasnistvu drzave Srbije 51%. Jedino ako ne mislite da je Vucic Srbija I da je ujedno I vlasnik I Er-Srbije.

ћилиричар

pre 10 godina

Штета што се вође неће возити овим авионом, него оним старим Лирџетом што се стално квари.