Sreda, 16.10.2013.

00:10

Dačić:Najpovoljniji izveštaj dosad

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport predao premijeru Ivici Dačiću Izveštaj o napretku Srbije na putu ka EU. Dačić: Najpovoljniji izveštaj do sada.

Izvor: B92

Daèiæ:Najpovoljniji izveštaj dosad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

SirOliver

pre 10 godina

Nadam se da je ovaj izvestaj konacna odluka EU da zapocne pristupne pregovore sa Srbijom i resi kosovsko pitanje,koje se podrazumeva.

Nosonja

pre 10 godina

Ovako povoljan izvestaj moze biti dodatni podstrek da se isprave sve one stvari koje su nam zamerene i nadam se da ce Vlada ozbiljno i brzo raditi na tome.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je da nastavimo rad na ispunjavanju standarda potrebnih za ulazak u EU jer samo tako mozemo skratiti proces pregovora koji u proseku traje 5-7 godina

Danijel Miščević

pre 10 godina

Eto, a toliko su neki kukali kako će otkazivanje Parade ponosa puno uticati na naše evrointegracije. Dobar posao su odradili Vučić i Dačić...najviše Vučić...

Siniša

pre 10 godina

Super, sad će plate da nam skoče, a investitori kad nagrnu... uvozićemo radnu snagu...blago si ga nama sa ovakvim režimom...sve uspeh za uspehom, a nama sve gore...nešto tu ozbiljno ne štima. Pitanje za premijera - Pošto smo se odrekli Kosova, za datum, da li to znači da više nećemo otplaćivati kredite Kosova?

SIlvester

pre 10 godina

Moja plata je 400 evra, a na Zapadu je 2-3000 evra za isti posao. Bez obzira na tu činjenicu, političari pokušavaju da me uvere kako ni to nisam zaradio već sam džabalebario na kreditima, i da su i moji unuci zaduženi i neće to moći da vrate!???

Narode, oni od nas prave idiote. Dokle ćemo da trpimo i domaću i inostranu bagru?

ja

pre 10 godina

predlazem da mi dtzava obracuna moj deo duga, da ja to platim pa da se u moje ime drzava vise ne zaduzuje.... koliko smp ono zaduzeni po glavi stanovnika ?

darko

pre 10 godina

to mu dođe kao kad đak stalno ima jedinicu iz matematike i na kraju ide na popravni i izvuče nekako dvojku pa se hvali kako mu je to najbolji rezultat do sada...

Pačija škola

pre 10 godina

"Očekujemo da Evropska komisija i Evropski savet daju pozitivno mišljenje za održavanje međuvladine konferencije, odnosno za zvaničan početak pregovora" rekao je Dačić.
Ko je danas slušao RSE mogao je da čuje mišljenje da je, ipak, moguće da se u januaru 2014.godine ne dobije famozni "datum" za otpočinjanje pregovora sa EU, jer se "za to najviše pita Nemačka"?!
A "naši tamburaši" o tome ćute li ćute?!
@Srbin.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Dačić je rekao da je zadovoljan ocenom koju je dobila Srbija

Sad se svi mogu uveriti u Dačićevu "SKROMNOST" !
Iako u tom izvestaju osim "pohvale" za otpocinjanje pregovora o normalizaciji odnosa sa SUSEDNOM DRZAVOM Kosovo, NE POSTOJI NISTA VISE sto u Srbiji valja, pocevsi od slobode medija, zabrane "parade ponosa" pa do NIJEDNE PRESUDE za kriminal i korupciju, "nas Premijer"
Dačić je i pored svih tih "zamerki" izuzetno zadovoljan ocenom koju je dobila Srbija !
Ako to nije "skromnost" Ja onda ne znam sta je ?

Alex1

pre 10 godina

@(andrijana, 16. oktobar 2013 13:41) "...stratesko partnerstvo sa Rusijom..."

O čemu ti pričaš?!?!?! Misliš na "gasno" ili na "vojno"?

1. Otkad se to zove "partnerstvo"? To se zove sabotaža.
2. Da li si svesna da toga nema u izveštaju EK i da to može samo da nas zakopa i to na duže staze?

Alex1

pre 10 godina

@(Светлана Fox, 16. oktobar 2013 13:41) "Овакве тврдње, иначе, све чешће у нашој јавности, су последица све јачег наметања али и прихватња ропског духа у Србији. Само ропска душа може да верује да им господар жели све најбоље. Уосталом, и изјава Бранка Ружића о корисности замерки од стране ЕУ је последица истог стања свести, мада Ружић то доживљава само као вештину."

Koliko sam primetio, izjava se odnosila na političare, a ne na građane. Sem toga, ako Vi mislite da nam naši političari žele dobro, a evropski žele samo da nas "muče i eksploatišu" :), u velikoj ste zabludi.

Ružić ne zaslužuje komentar, ali izveštaj jeste objektivan, za razliku od izjava naših vrlih političara, svih po redu. Preporučio bih svima da čitaju izveštaje EK umesto što čitaju "dnevne novine" i stanje u zemlji će im biti mnogo jasnije.

mira

pre 10 godina

Evropu interesuje samo jedno, za sada, da se resi Kosovo. I sve dok to ne zavrse ova vlada bice najbolja na svetu. E, onda ce mozda da se priupitaju sta je sa drzavljanima Srbije, i kako oni zive.

metalurg

pre 10 godina

Nacekasmo se mi ovih pozitivnih izvestaja al ista je tu je. Neke stvari se jednostavno ne mogu pozurivati. Polako ali sigurno idemo napred.

gargi

pre 10 godina

Nema ni jednog razloga da ne dobijemo pozitivan izvestaj. Ako ce neodrzana parada da pobije sve ono sto smo uradili od zadatih uslova onda evropo svaka ti cast. Iskreno se nadam da nam nece mnogo uzeti za zlo sto je parada otkazana samo i jedino zbog bezbednosti ucesnika.

danica

pre 10 godina

U poslednje vreme dolaze nam uglavnom samo lepe vesti iz EU. Nadam se da se ovim izvestajem nece prekinuti taj kontinuitet. Sve smo blizi pocetku pregovora i ocigledno je da je poceo da preovladava optimizam kod gradjana.

bas sam se nasmejala

pre 10 godina

A ti i tvoji dojucerasnji ministri Mrkonjic i Obradovic kao i Djukic Dejanovic ste mnogo zasluzni za ovaj pozitivan izvestaj, jel tako?

SIlvester

pre 10 godina

Gručo Marks, čuveni komičar, rekao je: "Ne bih pristao da budem član bilo kog kluba koji bi mene prihvatio za svog člana!" Odlična rečenica, šta će mi klub država koji bi pristao da ova užasna, neradnička, lopovska i potpuno razularena Srbija bude zajedno sa njima. Država koja 25 godina razvija kleptokratiju i počiva na lažima i ogoljenom razbojništvu sada maže oči i svetu i sopstvenom narodu. A začudo nema sile ni spolja ni iznutra koja bi naterala šljam da nam se skine sa grbače, vrati pare, da im se konfiskuje imovina a oni zbog neke božije pravde pošalju na robiju..

Paja

pre 10 godina

Najpovoljniji je jer si dosad dao najvise dobar ce ti biti izvestaj I kad das Vojvodinu ,Presevo I Rasku neznam samo dal svak pojedinacno ili grupno al bice ti jako dobra ocean bez brige.

Светлана Fox

pre 10 godina

@Jovana Milovanovic - pravnik - Citam komentare i vidim da neki pojedinci ne razumeju zasto nam je ona potrebna. Evo par primera: prvo oni ce deliti packe nasim politicarima, svaka cast pojedincima, jer su navikli da povremeno skrenu sa kursa u potrazi za svojim interesima,


Овакве тврдње, иначе, све чешће у нашој јавности, су последица све јачег наметања али и прихватња ропског духа у Србији. Само ропска душа може да верује да им господар жели све најбоље. Уосталом, и изјава Бранка Ружића о корисности замерки од стране ЕУ је последица истог стања свести, мада Ружић то доживљава само као вештину.

andrijana

pre 10 godina

Pocetak pregovora sa EU, investicije iz Emirata, Etihad-Air Serbia, stratesko partnerstvo sa Rusijom, korupcija u opadanju... Posle duzeg vremena pocela sam optimisticki da gledam na buducnost, svoju i svoje dece.

RADIMO - PUNOM - PAROM

pre 10 godina

Evropska Unija se nasla u cudu da je Srbija uspela da za veoma kratko vreme svojom odgovornom politikom sigurno je zasluzila da je prihvate da bude sto pre clan EU.Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu Srbija ce biti pravna, uredjena i demokratska drzava, a EU upravo i cene takve vrednosti jedne drzave. Reforme koje vlada donosi su u interesu naseg naroda i drzave. Srbija ima buducnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i drzave. Potpuno podrzavam, cenim, postujem rad kao i vecina gradjana Srbije Aleksandra Vucica.

acea

pre 10 godina

Nama je EU potrebna, mi njoj mnogo manje!!!
Zbog toga se ocekuje od nas da ispunimo razne uslove kako bi postali clan, delom ekonomske, delom pravnicke, a najvecim delom politicke!!!
Zbog toga sto je ona nama potrebna mi sve te uslove moramo ispuniti, samo je pitanje vremena. Da li cemo ih ispuniti za 2, 5 ili 15 godina! TO predhodna vlast nije shvatila - mislila je da mi imamo vremena!!! Mi nemamo vremena, NI MALO vremena!!! 2000. sam imao manje od 20, sada imam vise od 30 a skoro nista se nije promenilo!!!
Nadam se da to ovi shvataju i da ce stvarno raditi na tome!!

Ilitija

pre 10 godina

Srbija je zaslužila svojom odgovornom politikom koja vodi ka EU.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti pravna, uređena i demokratska država. Reforme koje vlada donosi su u interesu našeg naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Potpuno podržavam, cenim, poštujem i volim rad Aleksandra Vučića.

Jovana Milovanovic - pravnik

pre 10 godina

Citam komentare i vidim da neki pojedinci ne razumeju zasto nam je ona potrebna. Evo par primera: prvo oni ce deliti packe nasim politicarima, svaka cast pojedincima, jer su navikli da povremeno skrenu sa kursa u potrazi za svojim interesima, opet svaka cast pojedincima, tu je sloboda kretanja koju vec delimicno imamo, mogucnost prave konkurencije na nasem trzistu, i veci izbor. Mi sada od toga nista u principu nemamo, jer nam je sistem ogrezao u kriminal, i korupciju, nesto se u poslednje vreme desava na bolje ali ne smeju se ovi gore zaustaviti ha recima hvale iz Brisela ili naroda preko izbor, vec samo da rade i to konstantno.

Radovanka H

pre 10 godina

Srbija je konacno na jednom stabilnom putu,ima jos puno toga da se promeni ali se radi na tome.To je svakako primetno i van nasih granica sto je pokrenulo pricu o ulasku Srbije u EU.Smatram da smo zasluzili pozitivan stav,ali ocekujem i ukazivanje na jos promena.

Malena

pre 10 godina

Sa promenama koje su sprovedene u Srbiji i koje se i dalje nastavljaju,zasluzili smo u skorije vreme ulazak u EU,ali sa njima nikad nismo sigurni da li ce biti i novih uslova.

Magnolija

pre 10 godina

Ne samo u Evropi vec i sire Srbija dobija pozitivne kritike za reformu pravosudja,borbu protiv korupcije i kriminala,ekonomske mere i ubedjena sam da ce se bivse vlasti iznenaditi novim izvestajem.

Sloba

pre 10 godina

Mogla bi nasa vlada da malo i odmori. Posao je odradjen, sve je dobro tako da mozemo svi da se opustimo, uzivamo i radujemo se srecnom i uspesnom drustvu koje su izgradili nasi vladari. Posle zimskog odmora i praznika polako nastaviti sa radom.

nada poslednja umire...

pre 10 godina

Nesporno je da bi trebalo da pohvale do sada urađeno! Ali je takođe nesporno da će iskoristiti priliku da "poguraju" i sledeće poteze!

maja

pre 10 godina

da ulozi mnogo truda Ali I mnogo para....do poslednjeg dinara...dok svaki gradjanin se ne zaduzi po 6000.evra I da nema odakle da ih vrati. ko ne veruje ziv bio pa video...

Mina

pre 10 godina

Kada je izveštaj u pitanju verujem da će možda biti i manjih zamerki ili samo predloga u kojim oblastima da se pojača rad na unapređenju i reformama. Vidim da se naša vlast i naprednjaci vode izrekom: Ništa nije toliko dobro da ne može biti bolje. Što je svakako pohvalno i obećavajuće. Idemo napred.

Riki Rubio

pre 10 godina

Ako je EU toliko stalo do medijskih javnih servisa, neka ih ona finansira a ne da obavezuje mene kao građanina protiv moje volje to da radim i da se to još podrugljivo naziva pretplatom umesto taksom, porezom tj. haračem...

Nobody

pre 10 godina

Moze sve da se ispuni,ali ako nije normalizovan odnos sa Kosovom sve ce biti uzalud. Dok se obe strane,BG i PR ne sloze i u detalje,pisi propalo.Zdravi bili pa videli.

Srbin

pre 10 godina

"Uradili smo sve sto ste trazili do sada. U narednom periodu dacemo i vise! Ne mozete vi ni traziti toliko koliko vam mi mozemo dati. Ipak je ovo Srbija!" Tako treba da glasi izvestaj Srpske Vlade!

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Ovo je rezultat rada Vlade Srbije a pre svega Aleksandra Vučića koji se uhvatio u koštac sa borbom protiv korupcije i kriminala kao i reformi pravosuđa koju vodi ministar Selaković.
EK prepoznaje uložen rad i trud i to iznosi u svom izveštaju.

darko87 Lazarevac

pre 10 godina

Ovo je dokaz ispravne politike ove Vlade,dokaz sposobnosti Dacica,a narocito Aleksandra Vucica,svaki pozitivan izvestaj Brisela je veliki plus ka napretku ulaska u EU!Samo tako nastavite.

Srbin

pre 10 godina

"Uradili smo sve sto ste trazili do sada. U narednom periodu dacemo i vise! Ne mozete vi ni traziti toliko koliko vam mi mozemo dati. Ipak je ovo Srbija!" Tako treba da glasi izvestaj Srpske Vlade!

Nobody

pre 10 godina

Moze sve da se ispuni,ali ako nije normalizovan odnos sa Kosovom sve ce biti uzalud. Dok se obe strane,BG i PR ne sloze i u detalje,pisi propalo.Zdravi bili pa videli.

maja

pre 10 godina

da ulozi mnogo truda Ali I mnogo para....do poslednjeg dinara...dok svaki gradjanin se ne zaduzi po 6000.evra I da nema odakle da ih vrati. ko ne veruje ziv bio pa video...

Riki Rubio

pre 10 godina

Ako je EU toliko stalo do medijskih javnih servisa, neka ih ona finansira a ne da obavezuje mene kao građanina protiv moje volje to da radim i da se to još podrugljivo naziva pretplatom umesto taksom, porezom tj. haračem...

SIlvester

pre 10 godina

Gručo Marks, čuveni komičar, rekao je: "Ne bih pristao da budem član bilo kog kluba koji bi mene prihvatio za svog člana!" Odlična rečenica, šta će mi klub država koji bi pristao da ova užasna, neradnička, lopovska i potpuno razularena Srbija bude zajedno sa njima. Država koja 25 godina razvija kleptokratiju i počiva na lažima i ogoljenom razbojništvu sada maže oči i svetu i sopstvenom narodu. A začudo nema sile ni spolja ni iznutra koja bi naterala šljam da nam se skine sa grbače, vrati pare, da im se konfiskuje imovina a oni zbog neke božije pravde pošalju na robiju..

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Dačić je rekao da je zadovoljan ocenom koju je dobila Srbija

Sad se svi mogu uveriti u Dačićevu "SKROMNOST" !
Iako u tom izvestaju osim "pohvale" za otpocinjanje pregovora o normalizaciji odnosa sa SUSEDNOM DRZAVOM Kosovo, NE POSTOJI NISTA VISE sto u Srbiji valja, pocevsi od slobode medija, zabrane "parade ponosa" pa do NIJEDNE PRESUDE za kriminal i korupciju, "nas Premijer"
Dačić je i pored svih tih "zamerki" izuzetno zadovoljan ocenom koju je dobila Srbija !
Ako to nije "skromnost" Ja onda ne znam sta je ?

Paja

pre 10 godina

Najpovoljniji je jer si dosad dao najvise dobar ce ti biti izvestaj I kad das Vojvodinu ,Presevo I Rasku neznam samo dal svak pojedinacno ili grupno al bice ti jako dobra ocean bez brige.

bas sam se nasmejala

pre 10 godina

A ti i tvoji dojucerasnji ministri Mrkonjic i Obradovic kao i Djukic Dejanovic ste mnogo zasluzni za ovaj pozitivan izvestaj, jel tako?

acea

pre 10 godina

Nama je EU potrebna, mi njoj mnogo manje!!!
Zbog toga se ocekuje od nas da ispunimo razne uslove kako bi postali clan, delom ekonomske, delom pravnicke, a najvecim delom politicke!!!
Zbog toga sto je ona nama potrebna mi sve te uslove moramo ispuniti, samo je pitanje vremena. Da li cemo ih ispuniti za 2, 5 ili 15 godina! TO predhodna vlast nije shvatila - mislila je da mi imamo vremena!!! Mi nemamo vremena, NI MALO vremena!!! 2000. sam imao manje od 20, sada imam vise od 30 a skoro nista se nije promenilo!!!
Nadam se da to ovi shvataju i da ce stvarno raditi na tome!!

Светлана Fox

pre 10 godina

@Jovana Milovanovic - pravnik - Citam komentare i vidim da neki pojedinci ne razumeju zasto nam je ona potrebna. Evo par primera: prvo oni ce deliti packe nasim politicarima, svaka cast pojedincima, jer su navikli da povremeno skrenu sa kursa u potrazi za svojim interesima,


Овакве тврдње, иначе, све чешће у нашој јавности, су последица све јачег наметања али и прихватња ропског духа у Србији. Само ропска душа може да верује да им господар жели све најбоље. Уосталом, и изјава Бранка Ружића о корисности замерки од стране ЕУ је последица истог стања свести, мада Ружић то доживљава само као вештину.

mira

pre 10 godina

Evropu interesuje samo jedno, za sada, da se resi Kosovo. I sve dok to ne zavrse ova vlada bice najbolja na svetu. E, onda ce mozda da se priupitaju sta je sa drzavljanima Srbije, i kako oni zive.

Jovana Milovanovic - pravnik

pre 10 godina

Citam komentare i vidim da neki pojedinci ne razumeju zasto nam je ona potrebna. Evo par primera: prvo oni ce deliti packe nasim politicarima, svaka cast pojedincima, jer su navikli da povremeno skrenu sa kursa u potrazi za svojim interesima, opet svaka cast pojedincima, tu je sloboda kretanja koju vec delimicno imamo, mogucnost prave konkurencije na nasem trzistu, i veci izbor. Mi sada od toga nista u principu nemamo, jer nam je sistem ogrezao u kriminal, i korupciju, nesto se u poslednje vreme desava na bolje ali ne smeju se ovi gore zaustaviti ha recima hvale iz Brisela ili naroda preko izbor, vec samo da rade i to konstantno.

SIlvester

pre 10 godina

Moja plata je 400 evra, a na Zapadu je 2-3000 evra za isti posao. Bez obzira na tu činjenicu, političari pokušavaju da me uvere kako ni to nisam zaradio već sam džabalebario na kreditima, i da su i moji unuci zaduženi i neće to moći da vrate!???

Narode, oni od nas prave idiote. Dokle ćemo da trpimo i domaću i inostranu bagru?

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Ovo je rezultat rada Vlade Srbije a pre svega Aleksandra Vučića koji se uhvatio u koštac sa borbom protiv korupcije i kriminala kao i reformi pravosuđa koju vodi ministar Selaković.
EK prepoznaje uložen rad i trud i to iznosi u svom izveštaju.

Pačija škola

pre 10 godina

"Očekujemo da Evropska komisija i Evropski savet daju pozitivno mišljenje za održavanje međuvladine konferencije, odnosno za zvaničan početak pregovora" rekao je Dačić.
Ko je danas slušao RSE mogao je da čuje mišljenje da je, ipak, moguće da se u januaru 2014.godine ne dobije famozni "datum" za otpočinjanje pregovora sa EU, jer se "za to najviše pita Nemačka"?!
A "naši tamburaši" o tome ćute li ćute?!
@Srbin.

Alex1

pre 10 godina

@(Светлана Fox, 16. oktobar 2013 13:41) "Овакве тврдње, иначе, све чешће у нашој јавности, су последица све јачег наметања али и прихватња ропског духа у Србији. Само ропска душа може да верује да им господар жели све најбоље. Уосталом, и изјава Бранка Ружића о корисности замерки од стране ЕУ је последица истог стања свести, мада Ружић то доживљава само као вештину."

Koliko sam primetio, izjava se odnosila na političare, a ne na građane. Sem toga, ako Vi mislite da nam naši političari žele dobro, a evropski žele samo da nas "muče i eksploatišu" :), u velikoj ste zabludi.

Ružić ne zaslužuje komentar, ali izveštaj jeste objektivan, za razliku od izjava naših vrlih političara, svih po redu. Preporučio bih svima da čitaju izveštaje EK umesto što čitaju "dnevne novine" i stanje u zemlji će im biti mnogo jasnije.

ja

pre 10 godina

predlazem da mi dtzava obracuna moj deo duga, da ja to platim pa da se u moje ime drzava vise ne zaduzuje.... koliko smp ono zaduzeni po glavi stanovnika ?

darko

pre 10 godina

to mu dođe kao kad đak stalno ima jedinicu iz matematike i na kraju ide na popravni i izvuče nekako dvojku pa se hvali kako mu je to najbolji rezultat do sada...

nada poslednja umire...

pre 10 godina

Nesporno je da bi trebalo da pohvale do sada urađeno! Ali je takođe nesporno da će iskoristiti priliku da "poguraju" i sledeće poteze!

Sloba

pre 10 godina

Mogla bi nasa vlada da malo i odmori. Posao je odradjen, sve je dobro tako da mozemo svi da se opustimo, uzivamo i radujemo se srecnom i uspesnom drustvu koje su izgradili nasi vladari. Posle zimskog odmora i praznika polako nastaviti sa radom.

Alex1

pre 10 godina

@(andrijana, 16. oktobar 2013 13:41) "...stratesko partnerstvo sa Rusijom..."

O čemu ti pričaš?!?!?! Misliš na "gasno" ili na "vojno"?

1. Otkad se to zove "partnerstvo"? To se zove sabotaža.
2. Da li si svesna da toga nema u izveštaju EK i da to može samo da nas zakopa i to na duže staze?

Malena

pre 10 godina

Sa promenama koje su sprovedene u Srbiji i koje se i dalje nastavljaju,zasluzili smo u skorije vreme ulazak u EU,ali sa njima nikad nismo sigurni da li ce biti i novih uslova.

Ilitija

pre 10 godina

Srbija je zaslužila svojom odgovornom politikom koja vodi ka EU.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti pravna, uređena i demokratska država. Reforme koje vlada donosi su u interesu našeg naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Potpuno podržavam, cenim, poštujem i volim rad Aleksandra Vučića.

RADIMO - PUNOM - PAROM

pre 10 godina

Evropska Unija se nasla u cudu da je Srbija uspela da za veoma kratko vreme svojom odgovornom politikom sigurno je zasluzila da je prihvate da bude sto pre clan EU.Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu Srbija ce biti pravna, uredjena i demokratska drzava, a EU upravo i cene takve vrednosti jedne drzave. Reforme koje vlada donosi su u interesu naseg naroda i drzave. Srbija ima buducnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i drzave. Potpuno podrzavam, cenim, postujem rad kao i vecina gradjana Srbije Aleksandra Vucica.

Siniša

pre 10 godina

Super, sad će plate da nam skoče, a investitori kad nagrnu... uvozićemo radnu snagu...blago si ga nama sa ovakvim režimom...sve uspeh za uspehom, a nama sve gore...nešto tu ozbiljno ne štima. Pitanje za premijera - Pošto smo se odrekli Kosova, za datum, da li to znači da više nećemo otplaćivati kredite Kosova?

darko87 Lazarevac

pre 10 godina

Ovo je dokaz ispravne politike ove Vlade,dokaz sposobnosti Dacica,a narocito Aleksandra Vucica,svaki pozitivan izvestaj Brisela je veliki plus ka napretku ulaska u EU!Samo tako nastavite.

Mina

pre 10 godina

Kada je izveštaj u pitanju verujem da će možda biti i manjih zamerki ili samo predloga u kojim oblastima da se pojača rad na unapređenju i reformama. Vidim da se naša vlast i naprednjaci vode izrekom: Ništa nije toliko dobro da ne može biti bolje. Što je svakako pohvalno i obećavajuće. Idemo napred.

Magnolija

pre 10 godina

Ne samo u Evropi vec i sire Srbija dobija pozitivne kritike za reformu pravosudja,borbu protiv korupcije i kriminala,ekonomske mere i ubedjena sam da ce se bivse vlasti iznenaditi novim izvestajem.

danica

pre 10 godina

U poslednje vreme dolaze nam uglavnom samo lepe vesti iz EU. Nadam se da se ovim izvestajem nece prekinuti taj kontinuitet. Sve smo blizi pocetku pregovora i ocigledno je da je poceo da preovladava optimizam kod gradjana.

andrijana

pre 10 godina

Pocetak pregovora sa EU, investicije iz Emirata, Etihad-Air Serbia, stratesko partnerstvo sa Rusijom, korupcija u opadanju... Posle duzeg vremena pocela sam optimisticki da gledam na buducnost, svoju i svoje dece.

metalurg

pre 10 godina

Nacekasmo se mi ovih pozitivnih izvestaja al ista je tu je. Neke stvari se jednostavno ne mogu pozurivati. Polako ali sigurno idemo napred.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je da nastavimo rad na ispunjavanju standarda potrebnih za ulazak u EU jer samo tako mozemo skratiti proces pregovora koji u proseku traje 5-7 godina

Radovanka H

pre 10 godina

Srbija je konacno na jednom stabilnom putu,ima jos puno toga da se promeni ali se radi na tome.To je svakako primetno i van nasih granica sto je pokrenulo pricu o ulasku Srbije u EU.Smatram da smo zasluzili pozitivan stav,ali ocekujem i ukazivanje na jos promena.

Danijel Miščević

pre 10 godina

Eto, a toliko su neki kukali kako će otkazivanje Parade ponosa puno uticati na naše evrointegracije. Dobar posao su odradili Vučić i Dačić...najviše Vučić...

gargi

pre 10 godina

Nema ni jednog razloga da ne dobijemo pozitivan izvestaj. Ako ce neodrzana parada da pobije sve ono sto smo uradili od zadatih uslova onda evropo svaka ti cast. Iskreno se nadam da nam nece mnogo uzeti za zlo sto je parada otkazana samo i jedino zbog bezbednosti ucesnika.

Nosonja

pre 10 godina

Ovako povoljan izvestaj moze biti dodatni podstrek da se isprave sve one stvari koje su nam zamerene i nadam se da ce Vlada ozbiljno i brzo raditi na tome.

SirOliver

pre 10 godina

Nadam se da je ovaj izvestaj konacna odluka EU da zapocne pristupne pregovore sa Srbijom i resi kosovsko pitanje,koje se podrazumeva.

Rođak Ilije Čvorovića

pre 10 godina

Ovo je rezultat rada Vlade Srbije a pre svega Aleksandra Vučića koji se uhvatio u koštac sa borbom protiv korupcije i kriminala kao i reformi pravosuđa koju vodi ministar Selaković.
EK prepoznaje uložen rad i trud i to iznosi u svom izveštaju.

RADIMO - PUNOM - PAROM

pre 10 godina

Evropska Unija se nasla u cudu da je Srbija uspela da za veoma kratko vreme svojom odgovornom politikom sigurno je zasluzila da je prihvate da bude sto pre clan EU.Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu Srbija ce biti pravna, uredjena i demokratska drzava, a EU upravo i cene takve vrednosti jedne drzave. Reforme koje vlada donosi su u interesu naseg naroda i drzave. Srbija ima buducnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i drzave. Potpuno podrzavam, cenim, postujem rad kao i vecina gradjana Srbije Aleksandra Vucica.

Ilitija

pre 10 godina

Srbija je zaslužila svojom odgovornom politikom koja vodi ka EU.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti pravna, uređena i demokratska država. Reforme koje vlada donosi su u interesu našeg naroda i države. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države. Potpuno podržavam, cenim, poštujem i volim rad Aleksandra Vučića.

darko87 Lazarevac

pre 10 godina

Ovo je dokaz ispravne politike ove Vlade,dokaz sposobnosti Dacica,a narocito Aleksandra Vucica,svaki pozitivan izvestaj Brisela je veliki plus ka napretku ulaska u EU!Samo tako nastavite.

andrijana

pre 10 godina

Pocetak pregovora sa EU, investicije iz Emirata, Etihad-Air Serbia, stratesko partnerstvo sa Rusijom, korupcija u opadanju... Posle duzeg vremena pocela sam optimisticki da gledam na buducnost, svoju i svoje dece.

Magnolija

pre 10 godina

Ne samo u Evropi vec i sire Srbija dobija pozitivne kritike za reformu pravosudja,borbu protiv korupcije i kriminala,ekonomske mere i ubedjena sam da ce se bivse vlasti iznenaditi novim izvestajem.

danica

pre 10 godina

U poslednje vreme dolaze nam uglavnom samo lepe vesti iz EU. Nadam se da se ovim izvestajem nece prekinuti taj kontinuitet. Sve smo blizi pocetku pregovora i ocigledno je da je poceo da preovladava optimizam kod gradjana.

Sloba

pre 10 godina

Mogla bi nasa vlada da malo i odmori. Posao je odradjen, sve je dobro tako da mozemo svi da se opustimo, uzivamo i radujemo se srecnom i uspesnom drustvu koje su izgradili nasi vladari. Posle zimskog odmora i praznika polako nastaviti sa radom.

Radovanka H

pre 10 godina

Srbija je konacno na jednom stabilnom putu,ima jos puno toga da se promeni ali se radi na tome.To je svakako primetno i van nasih granica sto je pokrenulo pricu o ulasku Srbije u EU.Smatram da smo zasluzili pozitivan stav,ali ocekujem i ukazivanje na jos promena.

Malena

pre 10 godina

Sa promenama koje su sprovedene u Srbiji i koje se i dalje nastavljaju,zasluzili smo u skorije vreme ulazak u EU,ali sa njima nikad nismo sigurni da li ce biti i novih uslova.

Srbin

pre 10 godina

"Uradili smo sve sto ste trazili do sada. U narednom periodu dacemo i vise! Ne mozete vi ni traziti toliko koliko vam mi mozemo dati. Ipak je ovo Srbija!" Tako treba da glasi izvestaj Srpske Vlade!

Mina

pre 10 godina

Kada je izveštaj u pitanju verujem da će možda biti i manjih zamerki ili samo predloga u kojim oblastima da se pojača rad na unapređenju i reformama. Vidim da se naša vlast i naprednjaci vode izrekom: Ništa nije toliko dobro da ne može biti bolje. Što je svakako pohvalno i obećavajuće. Idemo napred.

metalurg

pre 10 godina

Nacekasmo se mi ovih pozitivnih izvestaja al ista je tu je. Neke stvari se jednostavno ne mogu pozurivati. Polako ali sigurno idemo napred.

Jovana Milovanovic - pravnik

pre 10 godina

Citam komentare i vidim da neki pojedinci ne razumeju zasto nam je ona potrebna. Evo par primera: prvo oni ce deliti packe nasim politicarima, svaka cast pojedincima, jer su navikli da povremeno skrenu sa kursa u potrazi za svojim interesima, opet svaka cast pojedincima, tu je sloboda kretanja koju vec delimicno imamo, mogucnost prave konkurencije na nasem trzistu, i veci izbor. Mi sada od toga nista u principu nemamo, jer nam je sistem ogrezao u kriminal, i korupciju, nesto se u poslednje vreme desava na bolje ali ne smeju se ovi gore zaustaviti ha recima hvale iz Brisela ili naroda preko izbor, vec samo da rade i to konstantno.

acea

pre 10 godina

Nama je EU potrebna, mi njoj mnogo manje!!!
Zbog toga se ocekuje od nas da ispunimo razne uslove kako bi postali clan, delom ekonomske, delom pravnicke, a najvecim delom politicke!!!
Zbog toga sto je ona nama potrebna mi sve te uslove moramo ispuniti, samo je pitanje vremena. Da li cemo ih ispuniti za 2, 5 ili 15 godina! TO predhodna vlast nije shvatila - mislila je da mi imamo vremena!!! Mi nemamo vremena, NI MALO vremena!!! 2000. sam imao manje od 20, sada imam vise od 30 a skoro nista se nije promenilo!!!
Nadam se da to ovi shvataju i da ce stvarno raditi na tome!!

gargi

pre 10 godina

Nema ni jednog razloga da ne dobijemo pozitivan izvestaj. Ako ce neodrzana parada da pobije sve ono sto smo uradili od zadatih uslova onda evropo svaka ti cast. Iskreno se nadam da nam nece mnogo uzeti za zlo sto je parada otkazana samo i jedino zbog bezbednosti ucesnika.

nada poslednja umire...

pre 10 godina

Nesporno je da bi trebalo da pohvale do sada urađeno! Ali je takođe nesporno da će iskoristiti priliku da "poguraju" i sledeće poteze!

Светлана Fox

pre 10 godina

@Jovana Milovanovic - pravnik - Citam komentare i vidim da neki pojedinci ne razumeju zasto nam je ona potrebna. Evo par primera: prvo oni ce deliti packe nasim politicarima, svaka cast pojedincima, jer su navikli da povremeno skrenu sa kursa u potrazi za svojim interesima,


Овакве тврдње, иначе, све чешће у нашој јавности, су последица све јачег наметања али и прихватња ропског духа у Србији. Само ропска душа може да верује да им господар жели све најбоље. Уосталом, и изјава Бранка Ружића о корисности замерки од стране ЕУ је последица истог стања свести, мада Ружић то доживљава само као вештину.

maja

pre 10 godina

da ulozi mnogo truda Ali I mnogo para....do poslednjeg dinara...dok svaki gradjanin se ne zaduzi po 6000.evra I da nema odakle da ih vrati. ko ne veruje ziv bio pa video...

Paja

pre 10 godina

Najpovoljniji je jer si dosad dao najvise dobar ce ti biti izvestaj I kad das Vojvodinu ,Presevo I Rasku neznam samo dal svak pojedinacno ili grupno al bice ti jako dobra ocean bez brige.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Dačić je rekao da je zadovoljan ocenom koju je dobila Srbija

Sad se svi mogu uveriti u Dačićevu "SKROMNOST" !
Iako u tom izvestaju osim "pohvale" za otpocinjanje pregovora o normalizaciji odnosa sa SUSEDNOM DRZAVOM Kosovo, NE POSTOJI NISTA VISE sto u Srbiji valja, pocevsi od slobode medija, zabrane "parade ponosa" pa do NIJEDNE PRESUDE za kriminal i korupciju, "nas Premijer"
Dačić je i pored svih tih "zamerki" izuzetno zadovoljan ocenom koju je dobila Srbija !
Ako to nije "skromnost" Ja onda ne znam sta je ?

Riki Rubio

pre 10 godina

Ako je EU toliko stalo do medijskih javnih servisa, neka ih ona finansira a ne da obavezuje mene kao građanina protiv moje volje to da radim i da se to još podrugljivo naziva pretplatom umesto taksom, porezom tj. haračem...

Alex1

pre 10 godina

@(Светлана Fox, 16. oktobar 2013 13:41) "Овакве тврдње, иначе, све чешће у нашој јавности, су последица све јачег наметања али и прихватња ропског духа у Србији. Само ропска душа може да верује да им господар жели све најбоље. Уосталом, и изјава Бранка Ружића о корисности замерки од стране ЕУ је последица истог стања свести, мада Ружић то доживљава само као вештину."

Koliko sam primetio, izjava se odnosila na političare, a ne na građane. Sem toga, ako Vi mislite da nam naši političari žele dobro, a evropski žele samo da nas "muče i eksploatišu" :), u velikoj ste zabludi.

Ružić ne zaslužuje komentar, ali izveštaj jeste objektivan, za razliku od izjava naših vrlih političara, svih po redu. Preporučio bih svima da čitaju izveštaje EK umesto što čitaju "dnevne novine" i stanje u zemlji će im biti mnogo jasnije.

Alex1

pre 10 godina

@(andrijana, 16. oktobar 2013 13:41) "...stratesko partnerstvo sa Rusijom..."

O čemu ti pričaš?!?!?! Misliš na "gasno" ili na "vojno"?

1. Otkad se to zove "partnerstvo"? To se zove sabotaža.
2. Da li si svesna da toga nema u izveštaju EK i da to može samo da nas zakopa i to na duže staze?

mira

pre 10 godina

Evropu interesuje samo jedno, za sada, da se resi Kosovo. I sve dok to ne zavrse ova vlada bice najbolja na svetu. E, onda ce mozda da se priupitaju sta je sa drzavljanima Srbije, i kako oni zive.

darko

pre 10 godina

to mu dođe kao kad đak stalno ima jedinicu iz matematike i na kraju ide na popravni i izvuče nekako dvojku pa se hvali kako mu je to najbolji rezultat do sada...

Danijel Miščević

pre 10 godina

Eto, a toliko su neki kukali kako će otkazivanje Parade ponosa puno uticati na naše evrointegracije. Dobar posao su odradili Vučić i Dačić...najviše Vučić...

Nobody

pre 10 godina

Moze sve da se ispuni,ali ako nije normalizovan odnos sa Kosovom sve ce biti uzalud. Dok se obe strane,BG i PR ne sloze i u detalje,pisi propalo.Zdravi bili pa videli.

SIlvester

pre 10 godina

Gručo Marks, čuveni komičar, rekao je: "Ne bih pristao da budem član bilo kog kluba koji bi mene prihvatio za svog člana!" Odlična rečenica, šta će mi klub država koji bi pristao da ova užasna, neradnička, lopovska i potpuno razularena Srbija bude zajedno sa njima. Država koja 25 godina razvija kleptokratiju i počiva na lažima i ogoljenom razbojništvu sada maže oči i svetu i sopstvenom narodu. A začudo nema sile ni spolja ni iznutra koja bi naterala šljam da nam se skine sa grbače, vrati pare, da im se konfiskuje imovina a oni zbog neke božije pravde pošalju na robiju..

bas sam se nasmejala

pre 10 godina

A ti i tvoji dojucerasnji ministri Mrkonjic i Obradovic kao i Djukic Dejanovic ste mnogo zasluzni za ovaj pozitivan izvestaj, jel tako?

Pačija škola

pre 10 godina

"Očekujemo da Evropska komisija i Evropski savet daju pozitivno mišljenje za održavanje međuvladine konferencije, odnosno za zvaničan početak pregovora" rekao je Dačić.
Ko je danas slušao RSE mogao je da čuje mišljenje da je, ipak, moguće da se u januaru 2014.godine ne dobije famozni "datum" za otpočinjanje pregovora sa EU, jer se "za to najviše pita Nemačka"?!
A "naši tamburaši" o tome ćute li ćute?!
@Srbin.

ja

pre 10 godina

predlazem da mi dtzava obracuna moj deo duga, da ja to platim pa da se u moje ime drzava vise ne zaduzuje.... koliko smp ono zaduzeni po glavi stanovnika ?

SIlvester

pre 10 godina

Moja plata je 400 evra, a na Zapadu je 2-3000 evra za isti posao. Bez obzira na tu činjenicu, političari pokušavaju da me uvere kako ni to nisam zaradio već sam džabalebario na kreditima, i da su i moji unuci zaduženi i neće to moći da vrate!???

Narode, oni od nas prave idiote. Dokle ćemo da trpimo i domaću i inostranu bagru?

Siniša

pre 10 godina

Super, sad će plate da nam skoče, a investitori kad nagrnu... uvozićemo radnu snagu...blago si ga nama sa ovakvim režimom...sve uspeh za uspehom, a nama sve gore...nešto tu ozbiljno ne štima. Pitanje za premijera - Pošto smo se odrekli Kosova, za datum, da li to znači da više nećemo otplaćivati kredite Kosova?

Srbin 100%

pre 10 godina

Potrebno je da nastavimo rad na ispunjavanju standarda potrebnih za ulazak u EU jer samo tako mozemo skratiti proces pregovora koji u proseku traje 5-7 godina

Nosonja

pre 10 godina

Ovako povoljan izvestaj moze biti dodatni podstrek da se isprave sve one stvari koje su nam zamerene i nadam se da ce Vlada ozbiljno i brzo raditi na tome.

SirOliver

pre 10 godina

Nadam se da je ovaj izvestaj konacna odluka EU da zapocne pristupne pregovore sa Srbijom i resi kosovsko pitanje,koje se podrazumeva.