Utorak, 15.10.2013.

15:49

SBB ima novog vlasnika

Kompanija Kolberg Kravis Roberts (KKR) saopštila je da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB/Telemah grupe od kompanije Mid Europa partners.

Izvor: Beta

SBB ima novog vlasnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Bivši korisnik SBB

pre 10 godina

U toj milijardi od prodaje SBB se nalazi i mojih 100 eur sto sam im dao za prikljucak, pogledajte gde su pa mi posaljite, hvala

blablaphone

pre 10 godina

@r2d2
izvini druze ali zasto te to cudi? danas svaki poslodavac gleda da ti uvali ugovor o privremenom radu, strucnom usavrsavanju ili nesto sasvim trece... i sada se iscudjujes za sbb a to radi ~90% privrednika a ostatak jednostavno mora drugacije iz mnogobrojnih razloga. to je svakodnevnica a ne nesto jedinstveno za njih. da se razumemo ne branim ih jedostavno konstatujem stanje, nas sistem je uzasan a sistem cine ljudi tako da bi nesto vise od ovoga sto sam rekao bilo suvisno zar ne?

goc21

pre 10 godina

za sve koji se pitaju za porez on nece biti placen u Srbiji jer je prodata kiparska u cijem je sastavu sbb, tj. prodata je firma koja je vlasnik sbb,sk,total tv iz srbije, telemach iz slovenije i bhtelemach iz bosne. A za emisiju Insajder svakako ima puno posla za sve vreme koliko sam korisnik sbb kablovske nisam dobio nijedan racun a prilikom placanja tih racuna koje na urucuju nikad nisam dobio fiskalni racun vec obicno papirce, na koje se verovatno ne placa PDV

Aleksandar

pre 10 godina

@nije ti bas neki argument

I to sto jos IKOM pusta osnovne kanale u digitalnom obliku (DVB-C), uporedo sa analognim signalom, sto SBB laze da se neki kanali vise ne prikazuju/postoje (ART), sto su jeftiniji i bolji sa kombinacijama paketa DTV+Internet u donosu na SBB (ne zanima nas fiksni telefon), zacrnjivanje kanala kod SBB-a, a kod drugih ne (toga nema u normalnom svetu). A i ne sme da se donosi ikakava odluka vezana za to, jer mi placamo da nam se distribuira kanal, a ne delovi i mnogo toga jos.

Ali, najgore od svega je sto su preuzeli odredjene teritorije, tako da ne mozes da biras kog kablovskog provajdera hoces (nemaju uslova za to, kada zatrazis da ti uvedu). Tako da imamo teritorijalni monopol kod KDS distributera.

I sta sad?

Dragan

pre 10 godina

U svakom pogledu SBB je najbolji kablovski operater u Srbiji. Na zalost, ja nemam mogucnost da se pretplatim na njih ali zato mogu na jednog ozloglasenog drzavnog operatera. SBB jedini ima u svojoj ponudi blizu 50 kanala u HD rezoluciji, najatraktivnije kanale u ponudi, vrhunski kvalitet slike i tona, najpovoljnije cene za takozvane mix pakete i najbrzi internet ako izuzmemo internet Targo Telekoma koji ovih dana treba da bankrorira. Znam da SBB jos uvek ne pruza nivo usluga kao u zemljama EU, ali ovde je u svakom pogledu najmanje 10 godina ispred ostalih operatera.

R2d2

pre 10 godina

Ne znam kakve su im usluge ali kad sam bio na razgovoru za posao, rekli su mi da nemam fiksnu platu...uvredljiva i ponizavajuca ponuda. Pozivam sve da otkazu ugovor sa takvom izrabljivackom firmom.

SOS

pre 10 godina

@(iskustvo uci, 15. oktobar 2013 18:04) Ko gleda SOS Kanal ili Prvu televiziju? Ko ne gleda? Budito ozbiljni, stvarno, valjda ne mislite ozbiljno da ce neko da ukida nacionalnu televiziju ili sportsku televiziju koja postoji dve decenije, a da ce da uvodi ves masinu za pranje para od TV prava, TV Arena sport, koja je primer rasipanja drzavnog novca u milionskim iznosima. Prica oko TV Arene sport je za Insajder.

Izdajnik

pre 10 godina

(Beograd, 15. oktobar 2013 23:55) lupi covek i osta ziv! Dragan Solak je firmu napravio u Kg i zvala se KDS, a kasnije prelazi u SBB... radim u toj firmi pa znam... a, taj rvoj "deki" je izgleda neki sofer

Misionar

pre 10 godina

Hoće njih država da juri da li su platili porez od prodaje ili su dali kad je trebalo? SBB je prodat za vise od Maxi-a ali se to ne spominje pa je malo čudno.

dragan

pre 10 godina

Nije mi jasno sta se menja kad je direktor i menadzemt isti.Nekad je kablovska bila sa vecinom sranim kanalima a sad sa vecinom domacih kanala.To im odgovara jer strancima moraju da plate preuzimanje a domacim ne.Sad nema a nekad bilo nemacki,francuski,engleski,italijanski kanali.Treba im nametnuti normu 75% stranih,25% domacih kanala.Ko gleda SOS,Duga,Kopernikus,CNN,Rusia today,BBC,itd.Ja ima 80 kanala al sam umemorisao samo 20 kanala ostalo je smece.

Gazdarica CVM Honde

pre 10 godina

SBB je super firma. Barem ne stavlja kilo sminke na rosavo lice, kao neki. Sve pohvale za SBB. Neko vreme sam imala iptv, slavila sam dan kad sam pobegla i vratila na SBB.

Beograd

pre 10 godina

Moj drugar Deki je prvi vlasnik i osnivač SBB-a.Država nije imala sluha za njegove ideje i projekte pa je firmu poklonio doskorašnjem vlasniku.Sada je vozač i ima akvarijum nema ga na Balkanu.Toliko od mene!!!

nije ti bas neki argument

pre 10 godina

Nema šanse da Arena udje u programe SBB-a. Vlasnik Arene je Telekom Srbija i zato ga oni u okviru svoje open iptv usluge nude. To im je jedan od glavnih aduta u tržišnoj utakmici sa konkurencijom.
(Marko, 15. oktobar 2013 17:09)
Kako onda Kopernikus i IKOM imaju Arenu?

Ex

pre 10 godina

Arenu nećete da dobijete, Telekom je vlasnik. Ali zato Pinkovih milion kanala hoćete, čim nov vlasnik iskešira 800.000 evra, a verujem da hoće. Ne očekujte ni ulaganja u mrežu, to je trošak! Ali se spremite na napadne radnike što vam nude nove ugovore i telefon!

madjar pored SBB

pre 10 godina

ajde da napisem nesto, mada je bespredmetna je tema, posto sam ih otkazao pre tri godine. iz kikinde sam i nema madjarskih kanal. kako sam cuo, valjda su sada pre nedelju dana vratili dva kanal i to posle molebana http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BD nekoliko korisnika madjarskog zivlja cetrali. bilo je i dana i godina kada je bilo svih 6 kanala ali eto, neko mislim da edukuje srpski narod preko pink kanala i ostalih smece kanala. elem, sta hoce pisac da kaze. nema se paketa za nacionalne manjine, nema se osnovni paket, nema se opcije da sam biras sta hoces da gledas, pa da kazu sledece: do 10 kanala je 1 euro ili 2 euro i teraj se. da ne kazem da se u zakonu pise odrzavanje i na to se ne placa porez, dok na pretplatu se placa porez. dakle, kada pogledate novinari i svi moji gradjani srbije u svoje "racune" necete naci da pise pretplata.! za insajder cista desetka. al capone je uhvacen da nije platio porez, ali to ne vazi u srbiji. o internetu da ne govorim, da ne mozes imati sbb internet a da ne uzmes catv. humor i primitivizam u jednom paketu, ali izgleda je u necijoj interesu da od srpskog naroda napravi sto primitivniju naciju preko ovih kanala, prvenstveno pink, radi lakseg manipulisanja. laku noc deco i pozdrav.

X101

pre 10 godina

SBB pokriva mali deo teritorije i nije mi jasno kako dobija pravo na exklusivne sadrzaje ona prica imaju TotalTv me ne intetesuje to su prazne price. Ovi investicioni fondovi su uvek losa vest takvi entiteti kupuju samo da bi preprodali a pi pravilu ne ulazu u sirenje mreze. Ukoliko mene pitate ovo nisu bas dobre vesti kako za sadasnje korisnike tako i za 70% onih do kojih ova mreza nikada nece ni doci.

lala iz šumadije

pre 10 godina

...običnim radnicima u sbb želim da ih gazde pogledaju i povećaju plate. sramota je da.firma sa tolikim prilivom novca placa radnike jedva 20 hiljada...

Srđan

pre 10 godina

Pa ne verujem da ce se ici na povecanje cene. Cena je trenutno prilicno uskladjena sa ostalim ponudjacima kablovske televizije, tako da to moze samo da rezultuje gubitak klijenata. Osim toga, SBB je napravio ozbiljan gaf kada nije potpisao ugovor sa Pinkom o preuzimanju novih kanala, tako da bi dodatno povecanje cene prelilo casu.
(Umetnik u gladovanju, 15. oktobar 2013 17:16)

Ti mora da se šališ. Iako sam višegodišnji pretplatnik SBB interneta i televizije, prvi ne bih produžio ugovor prilikom isteka istog, kada bi se ta pošast proširila na njihovu mrežu, i time me verovatno uskratila za određeni broj kanala.

miki

pre 10 godina

(darthneshko,
Pitaš se zašto niko neće kod Telkoma? Koliko vidim da je arena (1),2,3,4 na nekom promotivnom tamo, mada oni to mogu uvek da promene.
Najveći štos je ako želiđ da Tv gledaš na 2, 3, ili 4 TV. Svaki Tv mora imati STB uređaj koji se za ostale televizore naplaćuje. Takođe komplikovanije tehničko rešenje. Neko kupi i da skoro 1000 evra za dobar tv, i da mora da bude prinuđen da koristi daljinski od STB uređeja, smešno. Kablovska televizija je najjednostavnije i najbolje tehničko rešenje za sada.

darthneshko

pre 10 godina

Khm, khm.. veoma interesantno, citajuci ove komentare, malo se zamislih, pa ako im je tako losa ponuda, zasto svio ne predju kod telekoma na njegov prelepi IPTV, mislim tu je odnos prema korisnicima, super, a o tome sto vam uvale kablove od metar i zilet, pa ruter morate da drzite odmah pored tv-a, necu ni da pricam. Internet, pa mozda je SBB los, ne znam, ali u odnosu na ORION, koji dere, i koji je za duplo manju brzinu skuplji od SBB-a, a cak vas i primorva da potpisujete ugoovor za prepaid.. sta je sa time? Svi oni love u mutnom, moze im se, jer ovde je korisnik ovca za sisanje. A ugovor im uz nakaradno shvacen a boga mi i donesen zakon o obligacijamka to i omogucava. Pa recimo SBB u gradovima van BG-a nema nekje kanale, jer pobogu mora da pruzi sansu i lokalcima, a mene ti lokalci i ne zanimaju!!! A sta cemo sa uvaljivanjem risivera, iako svaki bolji noviji TV ima slot za karticu za DVBC, DVBT? Sta ce mi risiver, ako tv moze da otkljucava te kanale karticom?

Prijemnik

pre 10 godina

Kad ce neko da kupi PTT NET pa da i nama jednom svane?
(Korisnik, 15. oktobar 2013 18:10)
Perd arene sport kluba, euro sporta, diskaverija i sličnih kanala, filmskih kanala kolko hoćeš bolji su od SBB-a i IKOMA.
Keva ima IKOM to bi poželeo samo neprijatelju. SBB, gomila filmskih kanala. Inače u zgradi imam mogućnost da biram između KDS-a i IKOMA.

P.S Stvarno u vreme interneta ne vidim potrebu za velikim brojem filmskih kanala, bolje da daju dva dobra filmska kanala i da ukinu ovih 10. Meni je došlo da zapalim TV zbog PINKA. Ne znam kome to treba. Umesto da vrate RAI, i francuske kanale.

gradjanin propale drzave

pre 10 godina

Cudno, brze bolje, posle vise godina "gubitaka iznad visine kapitala".
Prodaje se najveca divlja gradnja u poslednjoj deceniji u Srbiji!
E drzavo moja ima li te?

Zoran

pre 10 godina

Ja sam u Americi imao bellsouth internet, jedna mala kompanija. Vremenom su ojacali i kupio ih ATT. Dok sam imao kod njih internet nije imao problema, sada stalno. Ocekujte da vam kvalitet usluga padne a i cena malo gore. Uostalom vidite sta ste dobili od ulaska stranaca po samoposlugama.

Kurta & Murta biznis u Srbiji

pre 10 godina

SBB je jedini kablovski operater na svetu kome može da se desi da posle odlaska servisera ostavlja daleko gori signal u čitavoj zgradi, pa moraju da dolaze opet da isprave brljotinu. Ko ih je uopšte terao da čačkaju kada je bilo dobro? Rekoše nešto kao redovna provera. Jedini je kablovski operater na svetu čiji serviser ti u lice 'ladno kaže da posle njegove intervencije slika ima više šuma (snega) jer "mora" da ga bude, a ne odgovara na pitanje kako je pre toga mesecima signal bio bolji i sa manje šuma. Samo kaže da bi poboljšanjem TV signala tj. usluge meni, bio slabiji protok onima sa kablovskim internetom!? Pa reši majstore, investiraj SBB, a ne zakidaj jednima da udovoljiš drugima. Ja sam njihov pretplatnik od 2003.g. i najzad sam morao 2007.g. da se spasavam kupujući pojačivač u samoodbrani od SBB-a i njihove povremeno loše ili vrlo loše usluge. A dešavalo se i da je signal tako slab da ni pojačivač ne pomaže, pa onda opet moraš da zoveš njihove servisere "eksperte". Da li će novi gazda biti bolji? Ne verujem, jer ovde je potrošač nezaštićen od samovolje bahatih i pohlepnih prodavaca svega i svačega.

udri magarce

pre 10 godina

@ (Pauperislav, 15. oktobar 2013 16:53)

Pretplata je skoro poskupela ako si obratio paznju a internet ce poskupeti 50 do 200 dinara uskoro, cim usledi ubrzanje poskupece.

Marko

pre 10 godina

Nema šanse da Arena udje u programe SBB-a. Vlasnik Arene je Telekom Srbija i zato ga oni u okviru svoje open iptv usluge nude. To im je jedan od glavnih aduta u tržišnoj utakmici sa konkurencijom.

R2 D2

pre 10 godina

Secate se onog bajatog vica o partizanima, cetnicima i sumaru koji najuri i jedne I druge izz sume? E pa tako ce biti i ovde. A sumar se zove Netflix. Stigli su vec u Irsku i Holandiju, a nece im trebati mnogo da stigne i do Balkana. Mislite o tome ...

Mirko

pre 10 godina

Ovo je samo jos jedan americki hedz-fond, koji kupuje firme sa velikim potencijalom da bi za par godina, prvenstveno kroz otpustanje radnika, umetno digao cenu akcija na trzistu i onda svoj deo opet prodao s velikom dobiti. ZLO!

hladni

pre 10 godina

na arenu zaboravite, ako bi dosli do arene morali bi telekomu da daju sport klub, a to nikad nece uraditi jer je sport klub jaci za klasu, telekom je taj koji gubi trzisnu utakmicu i to sa 10ak golova razlike.

nije tu samo sportska borba, sbb ima foxove i viasatove, ima cinestarove, dogovorio je saradnju sa prvom o kablovskim kanalima, a do 2017. godine ima prava na 13 pink kanala, sbb je ozbiljan igrac, za razliku od telekoma koji finansira drzava i koji propada iz godine u godinu, privatizacija je neminovnost.

CIA, snajka, CIA

pre 10 godina

Bivsi americki ambasador u Srbiji, Kameron Kanter, odlicno je obavio svoj novi posao u SBB-u.
Sada svi znate ko ima kabl u Vasem domu...I ko zna da nocu gledate "nevaljale" kanale.

Zoran

pre 10 godina

Da li će ovo značiti skuplje SBB usluge - to jest kablovski internet, TV i telefonija?
(Pauperislav, 15. oktobar 2013 16:53)

To ce znaciti losiji kvalitet.

Umetnik u gladovanju

pre 10 godina

Pa ne verujem da ce se ici na povecanje cene. Cena je trenutno prilicno uskladjena sa ostalim ponudjacima kablovske televizije, tako da to moze samo da rezultuje gubitak klijenata. Osim toga, SBB je napravio ozbiljan gaf kada nije potpisao ugovor sa Pinkom o preuzimanju novih kanala, tako da bi dodatno povecanje cene prelilo casu.

Simeon

pre 10 godina

KKR je kompanija koja kupuje manje kompanije i posle prodaje delove firme koji su neprofitabilni i posle ponovo prodaje celu kompaniju. Ako je jedan on programa na kablovskoj preskup za njih, za mesec ga vise nece biti. A i cena ce se povecati. Henri Kravis zaradjuje miliardu godisnje, on ne zaradjuje te pare sto daje ljudima sta oni traze nego kroz profit maximanizaciju. Ovo vam pricam iz prve ruke jer zivim u NY i radio sam za ovu firmu godinu dana kao racunovodja.

Sandra

pre 10 godina

Bravo za SBB.Telekom Austria se busao na velika vrata,kako ce da ih kupi,cujem vec su neki delili pozicije.Treba u zivotu biti svestan ko si i gde si.Mnogo srece odlicnom menadzmentu,pogotovo Viktoriji koja moze biti svima inspiracija.

aman zaman

pre 10 godina

Nadajmo se da ce s novim vlasnikom doci i novi odnos prema klijentima i znatno bolji nivo usluga. Ako se to ne desi - pitanje vlasnistva je kompletno irelevantno...

m

pre 10 godina

Da, ali nije to buyout kakav treba. Kad te kupi investiciona firma, akcenat je samo i iskljucivo na profitu (dakle ne toliko razvoj) + sminkanje cifara i unutrasnjeg uredjenja zarad neke sledece prodaje... Inace, s obzirom da je ovakva situacija na trzistu uopte mi nije jasna nasa Komisija za zastitu konkurencije sto dozvoljava kartelsko ponasanje Internet provajdera? Zasto se jednostavno ne uvede konkurencija na to trziste s obzirom na vlasnicku strukturu koja koliko vidim nije nesto mnogo politicki obojena...? (ili se varam? za sad citajuci iz novina ne mogu da zakljucim ko, tu koga, sta) Takodje, treba taj sektor malo i regulisati s obzirom na to kakvi se korisnicki Ugovori prave i sta provajderi pokusavaju da naplate...

aleksandar Cvetkovic

pre 10 godina

Kupac je investiciona kompanija koja nema veze sa kablovskom televizijom...Glavni cilj investicionih kompanija je povecanje profita, tacnije smanjenje troskova -znaci mozemo ocekivati otpustanja i povecanje cene usluge?

aleksandar Cvetkovic

pre 10 godina

Kupac je investiciona kompanija koja nema veze sa kablovskom televizijom...Glavni cilj investicionih kompanija je povecanje profita, tacnije smanjenje troskova -znaci mozemo ocekivati otpustanja i povecanje cene usluge?

aman zaman

pre 10 godina

Nadajmo se da ce s novim vlasnikom doci i novi odnos prema klijentima i znatno bolji nivo usluga. Ako se to ne desi - pitanje vlasnistva je kompletno irelevantno...

Mirko

pre 10 godina

Ovo je samo jos jedan americki hedz-fond, koji kupuje firme sa velikim potencijalom da bi za par godina, prvenstveno kroz otpustanje radnika, umetno digao cenu akcija na trzistu i onda svoj deo opet prodao s velikom dobiti. ZLO!

Simeon

pre 10 godina

KKR je kompanija koja kupuje manje kompanije i posle prodaje delove firme koji su neprofitabilni i posle ponovo prodaje celu kompaniju. Ako je jedan on programa na kablovskoj preskup za njih, za mesec ga vise nece biti. A i cena ce se povecati. Henri Kravis zaradjuje miliardu godisnje, on ne zaradjuje te pare sto daje ljudima sta oni traze nego kroz profit maximanizaciju. Ovo vam pricam iz prve ruke jer zivim u NY i radio sam za ovu firmu godinu dana kao racunovodja.

Marko

pre 10 godina

Nema šanse da Arena udje u programe SBB-a. Vlasnik Arene je Telekom Srbija i zato ga oni u okviru svoje open iptv usluge nude. To im je jedan od glavnih aduta u tržišnoj utakmici sa konkurencijom.

Kurta & Murta biznis u Srbiji

pre 10 godina

SBB je jedini kablovski operater na svetu kome može da se desi da posle odlaska servisera ostavlja daleko gori signal u čitavoj zgradi, pa moraju da dolaze opet da isprave brljotinu. Ko ih je uopšte terao da čačkaju kada je bilo dobro? Rekoše nešto kao redovna provera. Jedini je kablovski operater na svetu čiji serviser ti u lice 'ladno kaže da posle njegove intervencije slika ima više šuma (snega) jer "mora" da ga bude, a ne odgovara na pitanje kako je pre toga mesecima signal bio bolji i sa manje šuma. Samo kaže da bi poboljšanjem TV signala tj. usluge meni, bio slabiji protok onima sa kablovskim internetom!? Pa reši majstore, investiraj SBB, a ne zakidaj jednima da udovoljiš drugima. Ja sam njihov pretplatnik od 2003.g. i najzad sam morao 2007.g. da se spasavam kupujući pojačivač u samoodbrani od SBB-a i njihove povremeno loše ili vrlo loše usluge. A dešavalo se i da je signal tako slab da ni pojačivač ne pomaže, pa onda opet moraš da zoveš njihove servisere "eksperte". Da li će novi gazda biti bolji? Ne verujem, jer ovde je potrošač nezaštićen od samovolje bahatih i pohlepnih prodavaca svega i svačega.

Zoran

pre 10 godina

Ja sam u Americi imao bellsouth internet, jedna mala kompanija. Vremenom su ojacali i kupio ih ATT. Dok sam imao kod njih internet nije imao problema, sada stalno. Ocekujte da vam kvalitet usluga padne a i cena malo gore. Uostalom vidite sta ste dobili od ulaska stranaca po samoposlugama.

m

pre 10 godina

Da, ali nije to buyout kakav treba. Kad te kupi investiciona firma, akcenat je samo i iskljucivo na profitu (dakle ne toliko razvoj) + sminkanje cifara i unutrasnjeg uredjenja zarad neke sledece prodaje... Inace, s obzirom da je ovakva situacija na trzistu uopte mi nije jasna nasa Komisija za zastitu konkurencije sto dozvoljava kartelsko ponasanje Internet provajdera? Zasto se jednostavno ne uvede konkurencija na to trziste s obzirom na vlasnicku strukturu koja koliko vidim nije nesto mnogo politicki obojena...? (ili se varam? za sad citajuci iz novina ne mogu da zakljucim ko, tu koga, sta) Takodje, treba taj sektor malo i regulisati s obzirom na to kakvi se korisnicki Ugovori prave i sta provajderi pokusavaju da naplate...

CIA, snajka, CIA

pre 10 godina

Bivsi americki ambasador u Srbiji, Kameron Kanter, odlicno je obavio svoj novi posao u SBB-u.
Sada svi znate ko ima kabl u Vasem domu...I ko zna da nocu gledate "nevaljale" kanale.

lala iz šumadije

pre 10 godina

...običnim radnicima u sbb želim da ih gazde pogledaju i povećaju plate. sramota je da.firma sa tolikim prilivom novca placa radnike jedva 20 hiljada...

Prijemnik

pre 10 godina

Kad ce neko da kupi PTT NET pa da i nama jednom svane?
(Korisnik, 15. oktobar 2013 18:10)
Perd arene sport kluba, euro sporta, diskaverija i sličnih kanala, filmskih kanala kolko hoćeš bolji su od SBB-a i IKOMA.
Keva ima IKOM to bi poželeo samo neprijatelju. SBB, gomila filmskih kanala. Inače u zgradi imam mogućnost da biram između KDS-a i IKOMA.

P.S Stvarno u vreme interneta ne vidim potrebu za velikim brojem filmskih kanala, bolje da daju dva dobra filmska kanala i da ukinu ovih 10. Meni je došlo da zapalim TV zbog PINKA. Ne znam kome to treba. Umesto da vrate RAI, i francuske kanale.

R2 D2

pre 10 godina

Secate se onog bajatog vica o partizanima, cetnicima i sumaru koji najuri i jedne I druge izz sume? E pa tako ce biti i ovde. A sumar se zove Netflix. Stigli su vec u Irsku i Holandiju, a nece im trebati mnogo da stigne i do Balkana. Mislite o tome ...

gradjanin propale drzave

pre 10 godina

Cudno, brze bolje, posle vise godina "gubitaka iznad visine kapitala".
Prodaje se najveca divlja gradnja u poslednjoj deceniji u Srbiji!
E drzavo moja ima li te?

Zoran

pre 10 godina

Da li će ovo značiti skuplje SBB usluge - to jest kablovski internet, TV i telefonija?
(Pauperislav, 15. oktobar 2013 16:53)

To ce znaciti losiji kvalitet.

madjar pored SBB

pre 10 godina

ajde da napisem nesto, mada je bespredmetna je tema, posto sam ih otkazao pre tri godine. iz kikinde sam i nema madjarskih kanal. kako sam cuo, valjda su sada pre nedelju dana vratili dva kanal i to posle molebana http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BD nekoliko korisnika madjarskog zivlja cetrali. bilo je i dana i godina kada je bilo svih 6 kanala ali eto, neko mislim da edukuje srpski narod preko pink kanala i ostalih smece kanala. elem, sta hoce pisac da kaze. nema se paketa za nacionalne manjine, nema se osnovni paket, nema se opcije da sam biras sta hoces da gledas, pa da kazu sledece: do 10 kanala je 1 euro ili 2 euro i teraj se. da ne kazem da se u zakonu pise odrzavanje i na to se ne placa porez, dok na pretplatu se placa porez. dakle, kada pogledate novinari i svi moji gradjani srbije u svoje "racune" necete naci da pise pretplata.! za insajder cista desetka. al capone je uhvacen da nije platio porez, ali to ne vazi u srbiji. o internetu da ne govorim, da ne mozes imati sbb internet a da ne uzmes catv. humor i primitivizam u jednom paketu, ali izgleda je u necijoj interesu da od srpskog naroda napravi sto primitivniju naciju preko ovih kanala, prvenstveno pink, radi lakseg manipulisanja. laku noc deco i pozdrav.

udri magarce

pre 10 godina

@ (Pauperislav, 15. oktobar 2013 16:53)

Pretplata je skoro poskupela ako si obratio paznju a internet ce poskupeti 50 do 200 dinara uskoro, cim usledi ubrzanje poskupece.

Srđan

pre 10 godina

Pa ne verujem da ce se ici na povecanje cene. Cena je trenutno prilicno uskladjena sa ostalim ponudjacima kablovske televizije, tako da to moze samo da rezultuje gubitak klijenata. Osim toga, SBB je napravio ozbiljan gaf kada nije potpisao ugovor sa Pinkom o preuzimanju novih kanala, tako da bi dodatno povecanje cene prelilo casu.
(Umetnik u gladovanju, 15. oktobar 2013 17:16)

Ti mora da se šališ. Iako sam višegodišnji pretplatnik SBB interneta i televizije, prvi ne bih produžio ugovor prilikom isteka istog, kada bi se ta pošast proširila na njihovu mrežu, i time me verovatno uskratila za određeni broj kanala.

hladni

pre 10 godina

na arenu zaboravite, ako bi dosli do arene morali bi telekomu da daju sport klub, a to nikad nece uraditi jer je sport klub jaci za klasu, telekom je taj koji gubi trzisnu utakmicu i to sa 10ak golova razlike.

nije tu samo sportska borba, sbb ima foxove i viasatove, ima cinestarove, dogovorio je saradnju sa prvom o kablovskim kanalima, a do 2017. godine ima prava na 13 pink kanala, sbb je ozbiljan igrac, za razliku od telekoma koji finansira drzava i koji propada iz godine u godinu, privatizacija je neminovnost.

darthneshko

pre 10 godina

Khm, khm.. veoma interesantno, citajuci ove komentare, malo se zamislih, pa ako im je tako losa ponuda, zasto svio ne predju kod telekoma na njegov prelepi IPTV, mislim tu je odnos prema korisnicima, super, a o tome sto vam uvale kablove od metar i zilet, pa ruter morate da drzite odmah pored tv-a, necu ni da pricam. Internet, pa mozda je SBB los, ne znam, ali u odnosu na ORION, koji dere, i koji je za duplo manju brzinu skuplji od SBB-a, a cak vas i primorva da potpisujete ugoovor za prepaid.. sta je sa time? Svi oni love u mutnom, moze im se, jer ovde je korisnik ovca za sisanje. A ugovor im uz nakaradno shvacen a boga mi i donesen zakon o obligacijamka to i omogucava. Pa recimo SBB u gradovima van BG-a nema nekje kanale, jer pobogu mora da pruzi sansu i lokalcima, a mene ti lokalci i ne zanimaju!!! A sta cemo sa uvaljivanjem risivera, iako svaki bolji noviji TV ima slot za karticu za DVBC, DVBT? Sta ce mi risiver, ako tv moze da otkljucava te kanale karticom?

Ex

pre 10 godina

Arenu nećete da dobijete, Telekom je vlasnik. Ali zato Pinkovih milion kanala hoćete, čim nov vlasnik iskešira 800.000 evra, a verujem da hoće. Ne očekujte ni ulaganja u mrežu, to je trošak! Ali se spremite na napadne radnike što vam nude nove ugovore i telefon!

X101

pre 10 godina

SBB pokriva mali deo teritorije i nije mi jasno kako dobija pravo na exklusivne sadrzaje ona prica imaju TotalTv me ne intetesuje to su prazne price. Ovi investicioni fondovi su uvek losa vest takvi entiteti kupuju samo da bi preprodali a pi pravilu ne ulazu u sirenje mreze. Ukoliko mene pitate ovo nisu bas dobre vesti kako za sadasnje korisnike tako i za 70% onih do kojih ova mreza nikada nece ni doci.

Umetnik u gladovanju

pre 10 godina

Pa ne verujem da ce se ici na povecanje cene. Cena je trenutno prilicno uskladjena sa ostalim ponudjacima kablovske televizije, tako da to moze samo da rezultuje gubitak klijenata. Osim toga, SBB je napravio ozbiljan gaf kada nije potpisao ugovor sa Pinkom o preuzimanju novih kanala, tako da bi dodatno povecanje cene prelilo casu.

miki

pre 10 godina

(darthneshko,
Pitaš se zašto niko neće kod Telkoma? Koliko vidim da je arena (1),2,3,4 na nekom promotivnom tamo, mada oni to mogu uvek da promene.
Najveći štos je ako želiđ da Tv gledaš na 2, 3, ili 4 TV. Svaki Tv mora imati STB uređaj koji se za ostale televizore naplaćuje. Takođe komplikovanije tehničko rešenje. Neko kupi i da skoro 1000 evra za dobar tv, i da mora da bude prinuđen da koristi daljinski od STB uređeja, smešno. Kablovska televizija je najjednostavnije i najbolje tehničko rešenje za sada.

Beograd

pre 10 godina

Moj drugar Deki je prvi vlasnik i osnivač SBB-a.Država nije imala sluha za njegove ideje i projekte pa je firmu poklonio doskorašnjem vlasniku.Sada je vozač i ima akvarijum nema ga na Balkanu.Toliko od mene!!!

Sandra

pre 10 godina

Bravo za SBB.Telekom Austria se busao na velika vrata,kako ce da ih kupi,cujem vec su neki delili pozicije.Treba u zivotu biti svestan ko si i gde si.Mnogo srece odlicnom menadzmentu,pogotovo Viktoriji koja moze biti svima inspiracija.

nije ti bas neki argument

pre 10 godina

Nema šanse da Arena udje u programe SBB-a. Vlasnik Arene je Telekom Srbija i zato ga oni u okviru svoje open iptv usluge nude. To im je jedan od glavnih aduta u tržišnoj utakmici sa konkurencijom.
(Marko, 15. oktobar 2013 17:09)
Kako onda Kopernikus i IKOM imaju Arenu?

Misionar

pre 10 godina

Hoće njih država da juri da li su platili porez od prodaje ili su dali kad je trebalo? SBB je prodat za vise od Maxi-a ali se to ne spominje pa je malo čudno.

Aleksandar

pre 10 godina

@nije ti bas neki argument

I to sto jos IKOM pusta osnovne kanale u digitalnom obliku (DVB-C), uporedo sa analognim signalom, sto SBB laze da se neki kanali vise ne prikazuju/postoje (ART), sto su jeftiniji i bolji sa kombinacijama paketa DTV+Internet u donosu na SBB (ne zanima nas fiksni telefon), zacrnjivanje kanala kod SBB-a, a kod drugih ne (toga nema u normalnom svetu). A i ne sme da se donosi ikakava odluka vezana za to, jer mi placamo da nam se distribuira kanal, a ne delovi i mnogo toga jos.

Ali, najgore od svega je sto su preuzeli odredjene teritorije, tako da ne mozes da biras kog kablovskog provajdera hoces (nemaju uslova za to, kada zatrazis da ti uvedu). Tako da imamo teritorijalni monopol kod KDS distributera.

I sta sad?

Dragan

pre 10 godina

U svakom pogledu SBB je najbolji kablovski operater u Srbiji. Na zalost, ja nemam mogucnost da se pretplatim na njih ali zato mogu na jednog ozloglasenog drzavnog operatera. SBB jedini ima u svojoj ponudi blizu 50 kanala u HD rezoluciji, najatraktivnije kanale u ponudi, vrhunski kvalitet slike i tona, najpovoljnije cene za takozvane mix pakete i najbrzi internet ako izuzmemo internet Targo Telekoma koji ovih dana treba da bankrorira. Znam da SBB jos uvek ne pruza nivo usluga kao u zemljama EU, ali ovde je u svakom pogledu najmanje 10 godina ispred ostalih operatera.

R2d2

pre 10 godina

Ne znam kakve su im usluge ali kad sam bio na razgovoru za posao, rekli su mi da nemam fiksnu platu...uvredljiva i ponizavajuca ponuda. Pozivam sve da otkazu ugovor sa takvom izrabljivackom firmom.

goc21

pre 10 godina

za sve koji se pitaju za porez on nece biti placen u Srbiji jer je prodata kiparska u cijem je sastavu sbb, tj. prodata je firma koja je vlasnik sbb,sk,total tv iz srbije, telemach iz slovenije i bhtelemach iz bosne. A za emisiju Insajder svakako ima puno posla za sve vreme koliko sam korisnik sbb kablovske nisam dobio nijedan racun a prilikom placanja tih racuna koje na urucuju nikad nisam dobio fiskalni racun vec obicno papirce, na koje se verovatno ne placa PDV

Gazdarica CVM Honde

pre 10 godina

SBB je super firma. Barem ne stavlja kilo sminke na rosavo lice, kao neki. Sve pohvale za SBB. Neko vreme sam imala iptv, slavila sam dan kad sam pobegla i vratila na SBB.

dragan

pre 10 godina

Nije mi jasno sta se menja kad je direktor i menadzemt isti.Nekad je kablovska bila sa vecinom sranim kanalima a sad sa vecinom domacih kanala.To im odgovara jer strancima moraju da plate preuzimanje a domacim ne.Sad nema a nekad bilo nemacki,francuski,engleski,italijanski kanali.Treba im nametnuti normu 75% stranih,25% domacih kanala.Ko gleda SOS,Duga,Kopernikus,CNN,Rusia today,BBC,itd.Ja ima 80 kanala al sam umemorisao samo 20 kanala ostalo je smece.

Izdajnik

pre 10 godina

(Beograd, 15. oktobar 2013 23:55) lupi covek i osta ziv! Dragan Solak je firmu napravio u Kg i zvala se KDS, a kasnije prelazi u SBB... radim u toj firmi pa znam... a, taj rvoj "deki" je izgleda neki sofer

SOS

pre 10 godina

@(iskustvo uci, 15. oktobar 2013 18:04) Ko gleda SOS Kanal ili Prvu televiziju? Ko ne gleda? Budito ozbiljni, stvarno, valjda ne mislite ozbiljno da ce neko da ukida nacionalnu televiziju ili sportsku televiziju koja postoji dve decenije, a da ce da uvodi ves masinu za pranje para od TV prava, TV Arena sport, koja je primer rasipanja drzavnog novca u milionskim iznosima. Prica oko TV Arene sport je za Insajder.

blablaphone

pre 10 godina

@r2d2
izvini druze ali zasto te to cudi? danas svaki poslodavac gleda da ti uvali ugovor o privremenom radu, strucnom usavrsavanju ili nesto sasvim trece... i sada se iscudjujes za sbb a to radi ~90% privrednika a ostatak jednostavno mora drugacije iz mnogobrojnih razloga. to je svakodnevnica a ne nesto jedinstveno za njih. da se razumemo ne branim ih jedostavno konstatujem stanje, nas sistem je uzasan a sistem cine ljudi tako da bi nesto vise od ovoga sto sam rekao bilo suvisno zar ne?

Bivši korisnik SBB

pre 10 godina

U toj milijardi od prodaje SBB se nalazi i mojih 100 eur sto sam im dao za prikljucak, pogledajte gde su pa mi posaljite, hvala

hladni

pre 10 godina

na arenu zaboravite, ako bi dosli do arene morali bi telekomu da daju sport klub, a to nikad nece uraditi jer je sport klub jaci za klasu, telekom je taj koji gubi trzisnu utakmicu i to sa 10ak golova razlike.

nije tu samo sportska borba, sbb ima foxove i viasatove, ima cinestarove, dogovorio je saradnju sa prvom o kablovskim kanalima, a do 2017. godine ima prava na 13 pink kanala, sbb je ozbiljan igrac, za razliku od telekoma koji finansira drzava i koji propada iz godine u godinu, privatizacija je neminovnost.

Sandra

pre 10 godina

Bravo za SBB.Telekom Austria se busao na velika vrata,kako ce da ih kupi,cujem vec su neki delili pozicije.Treba u zivotu biti svestan ko si i gde si.Mnogo srece odlicnom menadzmentu,pogotovo Viktoriji koja moze biti svima inspiracija.

Umetnik u gladovanju

pre 10 godina

Pa ne verujem da ce se ici na povecanje cene. Cena je trenutno prilicno uskladjena sa ostalim ponudjacima kablovske televizije, tako da to moze samo da rezultuje gubitak klijenata. Osim toga, SBB je napravio ozbiljan gaf kada nije potpisao ugovor sa Pinkom o preuzimanju novih kanala, tako da bi dodatno povecanje cene prelilo casu.

CIA, snajka, CIA

pre 10 godina

Bivsi americki ambasador u Srbiji, Kameron Kanter, odlicno je obavio svoj novi posao u SBB-u.
Sada svi znate ko ima kabl u Vasem domu...I ko zna da nocu gledate "nevaljale" kanale.

aleksandar Cvetkovic

pre 10 godina

Kupac je investiciona kompanija koja nema veze sa kablovskom televizijom...Glavni cilj investicionih kompanija je povecanje profita, tacnije smanjenje troskova -znaci mozemo ocekivati otpustanja i povecanje cene usluge?

miki

pre 10 godina

(darthneshko,
Pitaš se zašto niko neće kod Telkoma? Koliko vidim da je arena (1),2,3,4 na nekom promotivnom tamo, mada oni to mogu uvek da promene.
Najveći štos je ako želiđ da Tv gledaš na 2, 3, ili 4 TV. Svaki Tv mora imati STB uređaj koji se za ostale televizore naplaćuje. Takođe komplikovanije tehničko rešenje. Neko kupi i da skoro 1000 evra za dobar tv, i da mora da bude prinuđen da koristi daljinski od STB uređeja, smešno. Kablovska televizija je najjednostavnije i najbolje tehničko rešenje za sada.

Zoran

pre 10 godina

Ja sam u Americi imao bellsouth internet, jedna mala kompanija. Vremenom su ojacali i kupio ih ATT. Dok sam imao kod njih internet nije imao problema, sada stalno. Ocekujte da vam kvalitet usluga padne a i cena malo gore. Uostalom vidite sta ste dobili od ulaska stranaca po samoposlugama.

R2 D2

pre 10 godina

Secate se onog bajatog vica o partizanima, cetnicima i sumaru koji najuri i jedne I druge izz sume? E pa tako ce biti i ovde. A sumar se zove Netflix. Stigli su vec u Irsku i Holandiju, a nece im trebati mnogo da stigne i do Balkana. Mislite o tome ...

Prijemnik

pre 10 godina

Kad ce neko da kupi PTT NET pa da i nama jednom svane?
(Korisnik, 15. oktobar 2013 18:10)
Perd arene sport kluba, euro sporta, diskaverija i sličnih kanala, filmskih kanala kolko hoćeš bolji su od SBB-a i IKOMA.
Keva ima IKOM to bi poželeo samo neprijatelju. SBB, gomila filmskih kanala. Inače u zgradi imam mogućnost da biram između KDS-a i IKOMA.

P.S Stvarno u vreme interneta ne vidim potrebu za velikim brojem filmskih kanala, bolje da daju dva dobra filmska kanala i da ukinu ovih 10. Meni je došlo da zapalim TV zbog PINKA. Ne znam kome to treba. Umesto da vrate RAI, i francuske kanale.

Mirko

pre 10 godina

Ovo je samo jos jedan americki hedz-fond, koji kupuje firme sa velikim potencijalom da bi za par godina, prvenstveno kroz otpustanje radnika, umetno digao cenu akcija na trzistu i onda svoj deo opet prodao s velikom dobiti. ZLO!

madjar pored SBB

pre 10 godina

ajde da napisem nesto, mada je bespredmetna je tema, posto sam ih otkazao pre tri godine. iz kikinde sam i nema madjarskih kanal. kako sam cuo, valjda su sada pre nedelju dana vratili dva kanal i to posle molebana http://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BD nekoliko korisnika madjarskog zivlja cetrali. bilo je i dana i godina kada je bilo svih 6 kanala ali eto, neko mislim da edukuje srpski narod preko pink kanala i ostalih smece kanala. elem, sta hoce pisac da kaze. nema se paketa za nacionalne manjine, nema se osnovni paket, nema se opcije da sam biras sta hoces da gledas, pa da kazu sledece: do 10 kanala je 1 euro ili 2 euro i teraj se. da ne kazem da se u zakonu pise odrzavanje i na to se ne placa porez, dok na pretplatu se placa porez. dakle, kada pogledate novinari i svi moji gradjani srbije u svoje "racune" necete naci da pise pretplata.! za insajder cista desetka. al capone je uhvacen da nije platio porez, ali to ne vazi u srbiji. o internetu da ne govorim, da ne mozes imati sbb internet a da ne uzmes catv. humor i primitivizam u jednom paketu, ali izgleda je u necijoj interesu da od srpskog naroda napravi sto primitivniju naciju preko ovih kanala, prvenstveno pink, radi lakseg manipulisanja. laku noc deco i pozdrav.

darthneshko

pre 10 godina

Khm, khm.. veoma interesantno, citajuci ove komentare, malo se zamislih, pa ako im je tako losa ponuda, zasto svio ne predju kod telekoma na njegov prelepi IPTV, mislim tu je odnos prema korisnicima, super, a o tome sto vam uvale kablove od metar i zilet, pa ruter morate da drzite odmah pored tv-a, necu ni da pricam. Internet, pa mozda je SBB los, ne znam, ali u odnosu na ORION, koji dere, i koji je za duplo manju brzinu skuplji od SBB-a, a cak vas i primorva da potpisujete ugoovor za prepaid.. sta je sa time? Svi oni love u mutnom, moze im se, jer ovde je korisnik ovca za sisanje. A ugovor im uz nakaradno shvacen a boga mi i donesen zakon o obligacijamka to i omogucava. Pa recimo SBB u gradovima van BG-a nema nekje kanale, jer pobogu mora da pruzi sansu i lokalcima, a mene ti lokalci i ne zanimaju!!! A sta cemo sa uvaljivanjem risivera, iako svaki bolji noviji TV ima slot za karticu za DVBC, DVBT? Sta ce mi risiver, ako tv moze da otkljucava te kanale karticom?

X101

pre 10 godina

SBB pokriva mali deo teritorije i nije mi jasno kako dobija pravo na exklusivne sadrzaje ona prica imaju TotalTv me ne intetesuje to su prazne price. Ovi investicioni fondovi su uvek losa vest takvi entiteti kupuju samo da bi preprodali a pi pravilu ne ulazu u sirenje mreze. Ukoliko mene pitate ovo nisu bas dobre vesti kako za sadasnje korisnike tako i za 70% onih do kojih ova mreza nikada nece ni doci.

aman zaman

pre 10 godina

Nadajmo se da ce s novim vlasnikom doci i novi odnos prema klijentima i znatno bolji nivo usluga. Ako se to ne desi - pitanje vlasnistva je kompletno irelevantno...

Simeon

pre 10 godina

KKR je kompanija koja kupuje manje kompanije i posle prodaje delove firme koji su neprofitabilni i posle ponovo prodaje celu kompaniju. Ako je jedan on programa na kablovskoj preskup za njih, za mesec ga vise nece biti. A i cena ce se povecati. Henri Kravis zaradjuje miliardu godisnje, on ne zaradjuje te pare sto daje ljudima sta oni traze nego kroz profit maximanizaciju. Ovo vam pricam iz prve ruke jer zivim u NY i radio sam za ovu firmu godinu dana kao racunovodja.

Beograd

pre 10 godina

Moj drugar Deki je prvi vlasnik i osnivač SBB-a.Država nije imala sluha za njegove ideje i projekte pa je firmu poklonio doskorašnjem vlasniku.Sada je vozač i ima akvarijum nema ga na Balkanu.Toliko od mene!!!

Kurta & Murta biznis u Srbiji

pre 10 godina

SBB je jedini kablovski operater na svetu kome može da se desi da posle odlaska servisera ostavlja daleko gori signal u čitavoj zgradi, pa moraju da dolaze opet da isprave brljotinu. Ko ih je uopšte terao da čačkaju kada je bilo dobro? Rekoše nešto kao redovna provera. Jedini je kablovski operater na svetu čiji serviser ti u lice 'ladno kaže da posle njegove intervencije slika ima više šuma (snega) jer "mora" da ga bude, a ne odgovara na pitanje kako je pre toga mesecima signal bio bolji i sa manje šuma. Samo kaže da bi poboljšanjem TV signala tj. usluge meni, bio slabiji protok onima sa kablovskim internetom!? Pa reši majstore, investiraj SBB, a ne zakidaj jednima da udovoljiš drugima. Ja sam njihov pretplatnik od 2003.g. i najzad sam morao 2007.g. da se spasavam kupujući pojačivač u samoodbrani od SBB-a i njihove povremeno loše ili vrlo loše usluge. A dešavalo se i da je signal tako slab da ni pojačivač ne pomaže, pa onda opet moraš da zoveš njihove servisere "eksperte". Da li će novi gazda biti bolji? Ne verujem, jer ovde je potrošač nezaštićen od samovolje bahatih i pohlepnih prodavaca svega i svačega.

gradjanin propale drzave

pre 10 godina

Cudno, brze bolje, posle vise godina "gubitaka iznad visine kapitala".
Prodaje se najveca divlja gradnja u poslednjoj deceniji u Srbiji!
E drzavo moja ima li te?

Gazdarica CVM Honde

pre 10 godina

SBB je super firma. Barem ne stavlja kilo sminke na rosavo lice, kao neki. Sve pohvale za SBB. Neko vreme sam imala iptv, slavila sam dan kad sam pobegla i vratila na SBB.

Dragan

pre 10 godina

U svakom pogledu SBB je najbolji kablovski operater u Srbiji. Na zalost, ja nemam mogucnost da se pretplatim na njih ali zato mogu na jednog ozloglasenog drzavnog operatera. SBB jedini ima u svojoj ponudi blizu 50 kanala u HD rezoluciji, najatraktivnije kanale u ponudi, vrhunski kvalitet slike i tona, najpovoljnije cene za takozvane mix pakete i najbrzi internet ako izuzmemo internet Targo Telekoma koji ovih dana treba da bankrorira. Znam da SBB jos uvek ne pruza nivo usluga kao u zemljama EU, ali ovde je u svakom pogledu najmanje 10 godina ispred ostalih operatera.

Srđan

pre 10 godina

Pa ne verujem da ce se ici na povecanje cene. Cena je trenutno prilicno uskladjena sa ostalim ponudjacima kablovske televizije, tako da to moze samo da rezultuje gubitak klijenata. Osim toga, SBB je napravio ozbiljan gaf kada nije potpisao ugovor sa Pinkom o preuzimanju novih kanala, tako da bi dodatno povecanje cene prelilo casu.
(Umetnik u gladovanju, 15. oktobar 2013 17:16)

Ti mora da se šališ. Iako sam višegodišnji pretplatnik SBB interneta i televizije, prvi ne bih produžio ugovor prilikom isteka istog, kada bi se ta pošast proširila na njihovu mrežu, i time me verovatno uskratila za određeni broj kanala.

Marko

pre 10 godina

Nema šanse da Arena udje u programe SBB-a. Vlasnik Arene je Telekom Srbija i zato ga oni u okviru svoje open iptv usluge nude. To im je jedan od glavnih aduta u tržišnoj utakmici sa konkurencijom.

lala iz šumadije

pre 10 godina

...običnim radnicima u sbb želim da ih gazde pogledaju i povećaju plate. sramota je da.firma sa tolikim prilivom novca placa radnike jedva 20 hiljada...

Ex

pre 10 godina

Arenu nećete da dobijete, Telekom je vlasnik. Ali zato Pinkovih milion kanala hoćete, čim nov vlasnik iskešira 800.000 evra, a verujem da hoće. Ne očekujte ni ulaganja u mrežu, to je trošak! Ali se spremite na napadne radnike što vam nude nove ugovore i telefon!

m

pre 10 godina

Da, ali nije to buyout kakav treba. Kad te kupi investiciona firma, akcenat je samo i iskljucivo na profitu (dakle ne toliko razvoj) + sminkanje cifara i unutrasnjeg uredjenja zarad neke sledece prodaje... Inace, s obzirom da je ovakva situacija na trzistu uopte mi nije jasna nasa Komisija za zastitu konkurencije sto dozvoljava kartelsko ponasanje Internet provajdera? Zasto se jednostavno ne uvede konkurencija na to trziste s obzirom na vlasnicku strukturu koja koliko vidim nije nesto mnogo politicki obojena...? (ili se varam? za sad citajuci iz novina ne mogu da zakljucim ko, tu koga, sta) Takodje, treba taj sektor malo i regulisati s obzirom na to kakvi se korisnicki Ugovori prave i sta provajderi pokusavaju da naplate...

udri magarce

pre 10 godina

@ (Pauperislav, 15. oktobar 2013 16:53)

Pretplata je skoro poskupela ako si obratio paznju a internet ce poskupeti 50 do 200 dinara uskoro, cim usledi ubrzanje poskupece.

nije ti bas neki argument

pre 10 godina

Nema šanse da Arena udje u programe SBB-a. Vlasnik Arene je Telekom Srbija i zato ga oni u okviru svoje open iptv usluge nude. To im je jedan od glavnih aduta u tržišnoj utakmici sa konkurencijom.
(Marko, 15. oktobar 2013 17:09)
Kako onda Kopernikus i IKOM imaju Arenu?

goc21

pre 10 godina

za sve koji se pitaju za porez on nece biti placen u Srbiji jer je prodata kiparska u cijem je sastavu sbb, tj. prodata je firma koja je vlasnik sbb,sk,total tv iz srbije, telemach iz slovenije i bhtelemach iz bosne. A za emisiju Insajder svakako ima puno posla za sve vreme koliko sam korisnik sbb kablovske nisam dobio nijedan racun a prilikom placanja tih racuna koje na urucuju nikad nisam dobio fiskalni racun vec obicno papirce, na koje se verovatno ne placa PDV

Zoran

pre 10 godina

Da li će ovo značiti skuplje SBB usluge - to jest kablovski internet, TV i telefonija?
(Pauperislav, 15. oktobar 2013 16:53)

To ce znaciti losiji kvalitet.

SOS

pre 10 godina

@(iskustvo uci, 15. oktobar 2013 18:04) Ko gleda SOS Kanal ili Prvu televiziju? Ko ne gleda? Budito ozbiljni, stvarno, valjda ne mislite ozbiljno da ce neko da ukida nacionalnu televiziju ili sportsku televiziju koja postoji dve decenije, a da ce da uvodi ves masinu za pranje para od TV prava, TV Arena sport, koja je primer rasipanja drzavnog novca u milionskim iznosima. Prica oko TV Arene sport je za Insajder.

R2d2

pre 10 godina

Ne znam kakve su im usluge ali kad sam bio na razgovoru za posao, rekli su mi da nemam fiksnu platu...uvredljiva i ponizavajuca ponuda. Pozivam sve da otkazu ugovor sa takvom izrabljivackom firmom.

dragan

pre 10 godina

Nije mi jasno sta se menja kad je direktor i menadzemt isti.Nekad je kablovska bila sa vecinom sranim kanalima a sad sa vecinom domacih kanala.To im odgovara jer strancima moraju da plate preuzimanje a domacim ne.Sad nema a nekad bilo nemacki,francuski,engleski,italijanski kanali.Treba im nametnuti normu 75% stranih,25% domacih kanala.Ko gleda SOS,Duga,Kopernikus,CNN,Rusia today,BBC,itd.Ja ima 80 kanala al sam umemorisao samo 20 kanala ostalo je smece.

Misionar

pre 10 godina

Hoće njih država da juri da li su platili porez od prodaje ili su dali kad je trebalo? SBB je prodat za vise od Maxi-a ali se to ne spominje pa je malo čudno.

Izdajnik

pre 10 godina

(Beograd, 15. oktobar 2013 23:55) lupi covek i osta ziv! Dragan Solak je firmu napravio u Kg i zvala se KDS, a kasnije prelazi u SBB... radim u toj firmi pa znam... a, taj rvoj "deki" je izgleda neki sofer

blablaphone

pre 10 godina

@r2d2
izvini druze ali zasto te to cudi? danas svaki poslodavac gleda da ti uvali ugovor o privremenom radu, strucnom usavrsavanju ili nesto sasvim trece... i sada se iscudjujes za sbb a to radi ~90% privrednika a ostatak jednostavno mora drugacije iz mnogobrojnih razloga. to je svakodnevnica a ne nesto jedinstveno za njih. da se razumemo ne branim ih jedostavno konstatujem stanje, nas sistem je uzasan a sistem cine ljudi tako da bi nesto vise od ovoga sto sam rekao bilo suvisno zar ne?

Bivši korisnik SBB

pre 10 godina

U toj milijardi od prodaje SBB se nalazi i mojih 100 eur sto sam im dao za prikljucak, pogledajte gde su pa mi posaljite, hvala

Aleksandar

pre 10 godina

@nije ti bas neki argument

I to sto jos IKOM pusta osnovne kanale u digitalnom obliku (DVB-C), uporedo sa analognim signalom, sto SBB laze da se neki kanali vise ne prikazuju/postoje (ART), sto su jeftiniji i bolji sa kombinacijama paketa DTV+Internet u donosu na SBB (ne zanima nas fiksni telefon), zacrnjivanje kanala kod SBB-a, a kod drugih ne (toga nema u normalnom svetu). A i ne sme da se donosi ikakava odluka vezana za to, jer mi placamo da nam se distribuira kanal, a ne delovi i mnogo toga jos.

Ali, najgore od svega je sto su preuzeli odredjene teritorije, tako da ne mozes da biras kog kablovskog provajdera hoces (nemaju uslova za to, kada zatrazis da ti uvedu). Tako da imamo teritorijalni monopol kod KDS distributera.

I sta sad?