Ponedeljak, 14.10.2013.

11:04

Kakve muškarce žene treba da traže posle tridesete?

Izvor: Super žena

Kakve muškarce žene treba da traže posle tridesete? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

doktor

pre 10 godina

Prvo ovi muskarci koji za zene u 30 kazu da su tetke, babe, da ne vrede, sta ocekuju? Da ih postuje neka zena? Mislite da ste vi sa pivskim stomakom i tri dlake na glavi ostvarenje zenskog sna? Pa lepo je ziveti u iluziji. Zena koja ima preko 30 zna sta zeli, sta ne, zato se mnogima cini da su im kriterijumi visociji. Ne mozes nekoj koja je zrela pricati bajke, kao da je klinka. Ono sto mi se ne svidja je nepostovanje muskaraca prema zenama, zato sto su momci ovako iskompleksirani, zato smo i na dnu kao drustvo. Zene vam ne valjaju, a svaki drugi zivi sa roditeljima i trazi od kevine penzije za pivo. I onda kad vas neka odbije, ona je sponzorusa, ovakva i onakva. Pa bolje da je sama nego sa tipom koji spava do pola dana, onda bleji u kladionici i ceke maminu penziju.

Ognjen

pre 10 godina

Moja žena je imala 36, a ja 38 godina kada smo se venčali. Ona je tada imala uspešnu karijeru, dobro je zarađivala, vozila je dobar auto, nije imala nikakvih kompleksa, obišla pola sveta... Ja sam bio u sličnoj poziciji, ali nisam baš bio lud da se ženim ženama koje bi pokazivao kao trofej. To sam prevazišao sa 30. Želeo sam normalnu ženu, sa kojom ću imati porodicu, a ne ženu kojoj je bitno da ima najskuplje cipele od svih žena u društvu, najskuplje kreme, da bude u najluksuznijim hotelima. Moja supruga je neke stvari sama sebi priuštila, nisam ja bio potreban da joj kupim cipele ili auto. Nikada se nisam pokajao što sam se njom oženio, imamo sjajan brak i sjajnu decu, a i odlične karijere. I možemo da računamo jedno na drugo ako negde zapne (a ne da razmišljam da li će otići sa nekim drugim čiji je novčanik deblji).

Rista

pre 10 godina

@Marko

Tacno. Nisam se ni jednog jedinog trenutka osvrnuo na komentare militannih i primitivnih sto zena (manjina), sto muskaraca (vecina)u okviru ove teme, vec sam se direktno 'obrusio' na Vas.

Pare. Novac. Paaare!. Noovac! Izrazita vecina muskih komentara (ne samo na ovu temu) se svodi na ovo. Zene samo hoce pare i jedino pare. Potisnuto su agresivni. Zaslepljeni. I iznad svega, izgleda, razocarani. Nazalost, koliko istine sadrzi ova masa komentara ostaje na svakome od nas da proceni. Problem je sto niko od njih ne 'mrda' dalje odatle, ne vidi sve ono drugo sto zena predstavlja. Toplinu, ljubav, okrepljenje, zrtvovanje... moze se nabrajati jos dosta... Takvi muskarci nicim ne rade na sebi da bi se izvukli iz samosazaljivo-introspektivnog stanja u kome se nalaze, i po meni, potrebno je sa njima PUNO razgovarati. I pomoci im... A pravo da Vam kazem, ne verujem da bi se vecina zena i muskaraca u to upustala, kao sto Vi rekoste, daleko od toga da su svi zlatni, ima nas svakakvih.

Sve dok niste rekli ono o 'mlakonji' imao sam potpuno drugaciju predstavu o tome, jer, verujte mi da i ja ISTO TO prolazim svaki bogovetni dan.

Srdacan pozdrav.

Rista

pre 10 godina

@Marko

E ovako obrazlozen komentar je vec nesto sasvim drugo...

I ja sam veran svojoj supruzi (zajedno smo 16 godina), da bilo je iskusenja, i odolelo im se.

Ono gde, po meni, nastaje kurslus je upravo u toj sferi interesovanja. Ne slazem se u potpunosti sa onim sto ste rekli o muskim sferama (sve nam se vrti oko posla, sporta i sexa), ali ok, shvatio sam sta ste hteli reci. A zene...hmmm, pa sad da ih bas interesuje sve, ni tu se ne bih potpuno slozio, pogotovo ako postoji kolizija u interesovanjima partnera.

Veza na zdravim nogama ce uociti takvog gremlina na vreme i zauzdati ga i kanalisati (uz obostrano razumevanje zasto je onoj drugoj strani to nesto interesantno), dakle prihvatice i 'pasivno' to podrzati.

Tu nastaje onaj problem kada se mi, kako Vi kazete osecamo 'muskijim'. Jer kada razumevanja nema, ili da dodam, i male zrtve zarad obostrane harmonije i nastavka sklada, onda muskarci, po svojoj prirodi postaju strahovito rigidni i pocinju da aktivno unizavaju zenska interesovanja.

Zene pak, imaju vrlo suptilne nacine da Vam prvo usade osecaj krivice zasto nesto volite, i vrlo vesto manipulisu vasim teznjama, do mere da svane dan kada Vi i niste svesni zasto ste nesto prestali da volite, smatrajuci da ste to nesto prevazisli, dok ona sve vreme vuce konce iza pozornice.

Da ponovim, sve to proizilazi iz nedostatka podrske, razumevanja, sve manja onoga 'mi' a mnogo vise onoga 'ona' i 'on'.

I da, niste mlakonja... oni su sivonje!

Srdacan pozdrav

Marko

pre 10 godina

@ Rista
I jos nesto:kazete da ja svojim komentarima uopste ne doprinosim resavanju problema medju polovima,vec da ga produbljujem.Veoma interesantno.Niste se bunili kada je preko 30 muskaraca ovde pisalo sve najgore o zenama,narocito o zenama koje imaju vise od 30 godina.Ne znam na koji su nacin njihovi komentari doprineli boljem odnosu medju polovima kad su toliko zatrovani mrznjom i bili bez ikakve zelje za kompromisom.A kada sam ja ukazao na greske koje prave,bas zato da bi malo porazmislili i shvatili da je potreban dogovor i uvazavanje medju polovima,vi ste me optuzili da radim nesto lose.Verovatno ste ocekivali da se solidarisem sa svim ostalim muskima pa mi zamerate sto nisam.Rekao bih da upravo vi ne doprinosite resavanju problema medju polovima jer previse drzite stranu svom polu pa ne vidite "sumu od drveta".
Toliko.

Marko

pre 10 godina

@ Rista
Jaz koji se stvorio medju polovima je definitivno krivica oba pola,s tim da s obzirom na to sto vidim oko sebe i po komentarima na ovim stranama primecujem da smo ipak malo vise krivi mi muskarci,jer necemo da se menjamo i prilagodimo se.Ne masem ja ovde nekakvom svojom superiornoscu i znam jos par muskaraca slicnih sebi,al kada god s vecinom prijatelja pokusam pricati na tu temu uglavnom dobijem epitet nekog "mlakonje" jer sam veran zeni.To sto ce neki u meni videti problem ili pretnju,jer ce njihove zene shvatiti da ima i dobrih muzeva,nije moj problem.Kao sto je neko pomenuo u komentaru,zene su dosta napredovale tokom 20 veka(imaju puno interesovanja,sve ih zanima) a mnogi muskarci su ostali na istom nivou,nesposobni da se prilagode i da napreduju na psiho-socijalnom nivou(i dalje nam se sve vrti oko posla,sporta i sexa).Nemozemo sad zene terati i traziti da se vrate jedan vek unazad da bi se eto vecini muskaraca vratio osecaj nadmoci ili muskosti(u tom smislu sam i napisao da smo malo vise krivi mi muskarci,jer umesto da radimo na sebi,mi ocekujemo da se zena pretvara da je na nizem nivou od nas i da vodimo glavnu rec cak i kad nismo u pravu a sve zato da bi se mi osecali "vise muskima").A mislim da generalno sve zene vole da imaju pametnijeg i sposobnijeg partnera od sebe-jer to svakoj imponuje...Opet ponavljam,ne stajem na stranu zena vec samo primecujem da nikad nije bilo vise isfrustriranih muskaraca koji krive druge(zene),umesto da resavaju problem u sebi.

Rista

pre 10 godina

@Marko

Oprostite, a gde sam to ja spomenuo da sam se razveo ili bih se razveo da sam bogat(pritom ni to nisam naveo nigde), obzirom da sam ja bio taj koji je spomenuo visinu Vase zarade dva puta u svom komentaru.

Vi, pak na osnovu toga idete i dalje od toga, govoreci da to govori o mojim kvalitetima kao osobe. Dakle, nastavljate sa stavom '...ja sam iznad i prezirem...', ne obaziruci se na to ko je sta napisao, sto je vid ociglednog spinovanja (da ne upotrebim neku tezu rec), a vidim da se neki komentari ovde na to ne obaziru vec Vas hvale i zele Vam svaku srecu. Deluje kao da imate neku zajednicku nit koja 'vibrira' i lako se pronalazite.

Ponovicu da je jaz izmedju polova veci nego ikada ranije, i da stavovi koje zastupate samo to produbljuju. Znate, humanost i saosecanje se ne zavrsavaju na Vasem ili bilo cijem kucnom pragu, nego naprotiv, pozeljno je da se prelivaju i preko toga. Posebnost kojom ocigledno masete ispred svacijih ociju ne treba da bude zasnovana na (kvazi) osecaju superiornosti, vec ona treba da bude nesto sto treba da se deli i ustupa i daje svima, a ne samo najuzem krugu 'odabranih'. Dok to ne shvatite, verujem da ce suma koju ne vidite od drveta za Vas ostati vecita tajna.

Srdacan pozdrav...

Gvizda

pre 10 godina

@Marko,
ako stvarno postojis i ako je pola ovoga sto si napisao istina, sjajno! Ti si ono sto prave zene (one od 30,40 i 50 koje su na Balkanu izbrisane sa spiska zivih)smatraju pravim muskarcem.Mislim da si to bio i pre 33 i velikih para. Zelim tebi i tvojoj supruzi sve najbolje, jer ste stvarno izuzetak u danasnje vreme. I originalni! Ej, maznuti neke vece pare, a ne razvoditi se i traziti drugu ?!? Sta, imas Mozak i Savest ,a ne samo hormone? Neverovatno! Odstupate od scenarija lose sapunice radjene u koprodukciji bivsih republika, na srecu!

Elena

pre 10 godina

@Marko Drago mi je sto postoje muskarci kao Vi. Nakon procitanog komentara prva reakcija mi je Bravo! Zelim Vam svu srecu i ljubav u braku.

Krele

pre 10 godina

Metaforicki, trazenje partnera vam je kao kad kupujete auto. Prvo razmislite da li vam treba i cemu ce da vam sluzi. Onda gledate da li je lep i kako ce vam stojati kad vas vide u njemu... Naravno, svi bi Mercedese, BMW, Audi ili sta vec, ali na kraju ipak postavite ono kapitalno pitanje, "imam li ja para za to" ili bolje receno "sta ja nudim da bih to imala/imao".
Ovde je kljucno bilo postavljanje pitanja godista "automobila". E pa dragi moji i drage moje, godiste automobila nije jedina stvar, jer nije isto imati Mercedes star 10 godina i toliko star Jugo. A medju ljudima ima raznih modela i marki automobila. Tu se uvek gleda i kolometraza, gde bih radije uzeo Juga koji je presao 2000km nego Mercedes sa 200.000. Bitno je i ko ga je vosio, kako ga je koristio, ima li kuku za prikolicu pa cak i samu prikolicu (koja je cesto neodvojiva). Da li je taj auto bio havarisan, pa makar i nov? A posto je odrzavanje? Koliko trosi? Neki namerno vracaju kilometrazu da bi im se makar malo podigla cena. Koliki je gepek? Ima li klimu?

I do kraja opet ce se postaviti pitanje, "imam li ja dovoljno para za sve to".

Marko

pre 10 godina

@ Nikola
Ha,ha,ha-cim sam sposoban i bogat a nisam ozenio neku 10-15 godina mladju od sebe odmah dobih etiketu smotanog.Puno si druze pogresio-moja zena (tada devojka)je bila sa mnom i kad nisam imao maltene ni dinara(pristojno zaradjujem tek od svoje 33 godine,a tada sam bio vec bi 2 godine u vezi sa njom)tako da u vodu pada tvoja"briljantna"teorija" o tome da me je zena upecala jer sam bogat i smotan.I da-moja zena je sa godinama sve lepsa i lepsa.
Neko je pomenuo da se hvalim svojim visokim primanjima-visoka primanja sam pomenuo upravo zato sto je vecina muskaraca napisala da ce svaki bogat muskarac ozeniti pre neku mladju,pa sam hteo na svom primeru da vas demantujem.To sto bi vi ocigledno ostavili svoju devojku samo zato sto ste se obogatili pa sad mozete da imate i neku mladju govori dovoljno o vasim kvalitetima tj nekvalitetima kao osobe.Zene su generalno odanije kao partneri-jedna moja rodjaka je ostala u braku sa muzem bez obzira sto je on izgubio nogu...Pitam se koliko bi muskaraca ostalo u braku sa zenom koja je izgubila ruku,nogu i slicno.Verovatno jako malo.
Daleko da ja sad mislim da su sve zene zlatne-ima ih svakojakih,ali mi je jako zasmetalo to sto muskarci preteruju kad govore da su zene krive za sve.Ocekujete da zena bude dovoljno moderna i da vam pridje(najceste oni koji nemaju petlju da pridju zeni pa ocekuju da ona odradi sav posao),ali zato ipak patrijarhalno ocekujete da se ipak vasa rec vise postuje.Odlucite se vise sta zelite.

Realno II

pre 10 godina

@larry: jesi li ti bas siguran u to sve sto pises??? O broju godina i rizicnim trudnocama? Ja u 39-toj godini rodila drugo dete, analize fenomenalne, zdrava kao dren, porodjaj fenomenalan. A izgledam bolje nego vecina zena od 25-30. Tako da se malo informisi o zenama i zdravlju pre nego sto napises komentar.

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

bitno je samo da ima sto vise PARA. ako muskarac mozda zeli da joj pruzi postovanje, od nje ce dobiti odgovor "ah, to nama ne treba nama trebaju pare", ako mozda zeli da joj pruzi ljubav i podrsku - "ne treba nama ljubav, nama trebaju pare", ako mozda zeli porodicu - "ma ne, ne, ipak ne, bolje su ipak pare" ako zeli zeli da joj pruzi pare - "oooo daaaa, gazi me, ponizavaj me, budi mi deda, budi tinejdzer, ali mi daj Pareee". Jedno je ipak sigurno, od prazne sobe se ni jedna nece spasiti, a ta soba dolazi i samo dolazi, a puna je strahova, introspekcije, jada i cemera.

sanja

pre 10 godina

Test na daunov sindrom se preporucuje kod majke koja je 35+. U mom slucaju poklopilo se da se nas sest drugarica porodilo iste godine i sve smo imale 31,32,33 godine i sve rodile zdravu decu. Neki autori smatraju da starost oca ne igra ulogu za daunovom sindrom ali vecina smatra da je rizik kod muskaraca koji zele da postanu ocevi nakon 45-te godine podjednak kao i kod zena. Nije tacno da su muskarci podjednako genetski zdravi za reprodukciju u 70-oj godini kao sto su bili u svojim dvadesetim. Ako je nekome opravdanje zasto voli zene ispod 30 godina da bi mu rodile zdravu decu - ok. Ja licno mislim da je u pitanju nesto drugo.

gospodjica

pre 10 godina

Vracala sam se proletos sa sluzbenog puta. Na aerodromu me je jedna isprepadana i uplakana devojka sa naseg govornog podrucja zamolila da podje sa mnom do terminala jer nikad nije putovala avionom i ne zna da se snadje (sto se videlo vec kod prve kapije gde je trebalo da otkuca kartu). U roku od nekoliko minuta mi je ispricala da ima 22 godine, da se razvela nakon 3 meseca braka jer je njegovi nisu voleli, da je njen zivot gotov jer je sad bez partnera, da se uzasno boji letenja jer joj je prvi put, da ne zna kako ce naci posao jer je zavrsila neku trogodisnju skolu... Samo da proverim: da li sam ja polovnjaca jer imam 30 godina, fakultet, posao, videla sam i procitala svasta, umem da se snadjem, nisam se udavala i nemam decka, ili ona koja se vec u 22. razvela?

Žena posle 30te

pre 10 godina

Samo muškarce koji se uklapaju u vaše ciljeve, i vi u njegove, naravno.

Ako imate zajedničke ciljeve, sve ostalo ide lakše, i partnerstvo može da cveta.

Ali to podrazumeva da do tog vremena već znate šta hoćete i kakvog partnera tražite, ako čekate da drugi to umesto vas otkrivaju, niste za ozbiljnu priču..., onda vam treba neozbiljan pertner...

lik od tri banke

pre 10 godina

zene u tridesetoj treba da shvate da njima kuca bioloski sat,a ne muskarcu narocito solo curama.otvorite se,znajte sta zelite,nazovite muskarca,ako vam se neko svidi dajte mu do znanja pogledom,nemojte cekati da on uvek pridje..jedno je sigurno,sve je isto kao u dvedesetim godinama,mada nista nije isto al tri banke godine su godine gde nema tolko cekanja vec vreme zrelosti

23g

pre 10 godina

Larry! cini mi se da si malo u krivu. jer i prethodnici spermatozoida vremenom potencijalno se "ostecuju" odnosno njihov genom i popravni mehanizmi kao i svaka celija jel. pa samim tim su podlozniji mutacijama, te nerazdvajanju hromozoma, te ovo, te ono! nek me neko ispravi ako nisam u pravu ali je ovo moje misljenje!

svetlana

pre 10 godina

Zena tek oko 30-35 dozivljava svoj vrhunac u svemu :ako je lijepa tada je raskosno lijepa,tek je svjesna sebe i svojih mogucnosti na pravi nacin,tada je spremna da na pravi nacin odgovori svim obavezama.koje donosi brak i podizanje djece.Tada je zena u svom punom sjaju tako da su ovi komentari smijesni i bogami daju ih prilicne neznalice.

larry

pre 10 godina

ne razumem toliko minusa... ovde se govori o braku a cilj braka su potomci... mogu da se menjaju trendovi u svetu ali je jedna stvar nepromenljiva a to je fiziologija ljudskog bica zene i muskarca... zena bi idealno trebalo da rodi prvo dete izmedju 22 i 27 godine da bi trudnoca bila sa sto manje komplikacija... prva trudnoca u recimo 32 godini se vec racuna kao rizicna (daunov sindrom i sl.) da ne govorim o raznim drugim rizicima i verovatno velikom broju abortusa koju zena obavi do svoje 30- te.... muskarac sa druge strane moze i u 70 da bude otac bez posledica po potomstvo jer je stvaranje spermatozoida kontinuiran proces a jajna celija je stara koliko i zena... u tom smislu sam napisao ono ranije pa sada ko se ljuti neka se ljuti ali ovo je surova istina za zene 30+ koje jos nisu radjale

Sanja

pre 10 godina

Dete sam dobila u 32-oj godini, misleci da sam uhvatila "zadnji voz" sto se radjanja tice. Zivim na zapadu i kad mi je dete krenulo u skolu videla sam da su majke njegovih skolskih drugova/drugarica mojih godina ili malo mladje a ima ih dosta i starijih. To da je zena 30+ stara povezujem sa sposobnoscu reprodukcije, stvaranja porodice i sl. Ta granica se pomera i zene bez problema imaju prvo dete u 34/35/36-oj. Sada mi je 43 i vidim koliko sam u svojim 30-tim bila nezrela i neiskusna u mnogim stvarima. Zenama koje su usle u 30-tu sa ove vremenske distance mogu da savetujem da ne panice i da ne stavljaju sebe "off the market" zato sto misle da im vreme prolazi ili sto cuju komentare neispunjenih muskaraca da su stare. Vodite racuna o svom fizickom izgledu (da se ne lazemo to je prvo na sta muskarci padaju) vezbajte, druzite se, budite otvorene, sto je moguce vise optimisticne i muskarci ce vam sami prilaziti. A sto dalje od onih koji ce vam govoriti da ste stare, to su verovatno muskarci koji su stariji od vas a ni sami nemaju porodicu, svako se cese tamo gde ga svrbi :)

da ne komplikujemo

pre 10 godina

Da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi, nekome ko ima 20,30,40 ili 50 godina, odgovor je u svakom slucaju isti. Svako bira partnera na osnovu licnog - zivotnog- emocionalnog iskustva isto tako i intelekta. I ne znam sto su se mnogi primili na clanak koji je ekvivalentan clancima tipa: kako zadovoljiti partnera u krevetu? tipa, uradi ovo uradi ono... na ovaj nacin ces ga izludeti... Sve je stvar individue i ne postoji savet za takve i slicne stvari jer da ga ima svi bi ziveli u srecnim vezama i brakovima. Postoji samo nacin da dodjete do srece, a otkricete ga samo svojom voljom, bez pritisaka okoline.

23g

pre 10 godina

u mojoj sredini sredovecni lakse nalaze partnere nego mladi. to nisu samo udovci i ravedeni vec i svaleracija... a i oni "stari" ne zaostaju. kad mi je baba pricala sta se sve radi na tim igrakama za penzionere... razmisljala sam mnogo na tu temi ali do odgovora nisam dosla. ako stavimo na stranu da sam zauzeta meni se niko godinama nije udvarao. mozda ako imas ogranicen izbor lakse je birati... ne znam!

Mozda

pre 10 godina

- Mozda bi ljudi trebali da prestanu da sude o ljudima na osnovu njihovih godina. Standardi se tu menjaju tokom zivota, a cesto dolazi i do neocekivanih obrta, verujte.
- Ljudi treba da shvate da niko u vezu ne ulazi zbog onog drugog vec zbog samog sebe. Ipak je svako sebi prvi na listi. Jedinu razliku pravi broj bodova.
- Mozda nije ni bitno ko je tu mladji ili stariji, ona ili on, jer to ne treba nikog da interesuje, pa ni da sudi o tome. Pogotovo ako ga ni ne pitaju.
- Mozda bi zene trebale da shvate da nema dovoljno ni bogatih ni lepih ni mladih muskaraca, a pogotovo ne onih koji su sve to odjednom. Nema ni takvih zena, ma sta one mislile o sebi. Cak ni toliko pametnih, ako vec ne lepih.
- Mozda bi muskarci trebali da shvate da lepe i mlade zene nisu uvek neko ko ce im doneti srecu, cak ni na krace staze. Srecu cesto ne donose ni one druge.
- Mozda i nije sreca imati nekog, pogotovo ne po svaku cenu. Neko je srecniji kad je sam, iako je to suprotno nasim celozivotnim ucenjima. Po njemu, moras imati nekog, makar ti i na nos izlazio.
- Nije strasno ako neko ne nadje nikog dovoljno dobrog tokom zivota. Strasno kada u tome ne trazi razlog i u sebi.
- Mozda je ipak sve toliko prolazno i relativno, da se ne vredi previse naprezati oko svega. Ako i ne uspemo u trazenju tog toliko obozavanog savrsenstva tokom zivota, uspecemo valjda kad nas zakopaju. Tamo bar vise nista nece biti bitno, osim tuge sto je zivot prosao u tako besmislenom naporu, trazenju vecne srece.

Одбачен

pre 10 godina

Богами почело је и да буде у 20 годинама тешко наћи девојку а камоли у после 30 године.

Dupli standardi

pre 10 godina

@Marko; Vaša žena je prava srećnica, vi spadate u onih 5% muškaraca na Balkanu koji razmišljaju svjetski. Za ostale komentare nisam iznenađena, izvrijeđali su žene od 30+ godina (90% muških komentara!), kao da su najgore babe. Imam 24, par godina prođe za čas, brzo dođe trideseta i gledaću da me ne dotiču ovakvi ljudi kao većina komentatora, jer znamo ipak šta se krije iza njihovog stava. I zašto mislite da ženska od 30 godina ne može da se drzne i nađe super momka od npr. 27, za do kraja života? ;) Ja znam takve primjere! Na muškarce koji traže isključivo mlađe (mene startuju "momci" od po 37) isključivo gledam kao na inferiorne jer oni to i jesu, nije prirodno da zrela osoba želi klinku! A ako nisi zreo sa 35+, nikad nećeš ni biti. Tako da sve je to OK, ali vrijeđati mlade žene od 30 da im otkucava sat (a vama ne otkucava?), da im se zavjesa spušta(a vaša se pretpostavljam podiže?) i šta sve još ne pročitah ovdje, govori o vama više nego što mislite.

Rista

pre 10 godina

Marko,

Zene i treba da budu skolovane, ravnopravne i da budu tretirane kao bracni drugovi i zivotni saputnici.

Medjutim, nije mi jasno otkud onakve kvalifikacije prema Vasim kolegama. Ako ste vec zaprepasceni tim njihovim stavovima, uradite nesto po tom pitanju, umesto sto se postavljate u poziciju '...ja sam iznad i gledam ih odozgo sa dozom prezira...'

Otac Vas je dobio sa 25 godina (ako se ne varam). Recite mi, koliko se danasnjih mladih parova odlucuje na dobijanje potomstva u tim godinama? Da li bi to mozda znacilo da je Vas otac, za danasnja merila, ipak malo prevazidjenih stavova u ocima onih koje neki zovu 'polovnjacama', a neki ih brane usput naglasavajuci kolika im je plata?

Da li znate da su 80% otpustenih usled poslednje ekonomske krize muskarci? Da li mislite da svi oni imaju stavove da je zena bice nize vrednosti? Ili, po Vama oni odmah ne zaradjuju i ne zavredjuju nista, iako mozda uopste nisu krivi za gubitak posla?

Vas stav nicim ne doprinosi popravljanju stanja nikada dubljeg jaza izmedju polova koji je danas predominantan, osim mozda Vaseg licnog, slatkog, udobnog kutka u kojem se nalazite, zaradjujuci tri puta vise od Vase supruge, i mozda, da tako kazem trenutno beskonacno vise od ljudi koji nemaju ili su izgubili posao...., kako ih Vi nazivate, i kojih se stidite.

Dragana

pre 10 godina

Po muskim komentarima bih zakljucila da cim zena predje 30 tu da ona vise nema prava da bira i da trazi coveka po svojoj meri.Vazno je da vi muskarci-svakakvi-neobrazovani,lenji,imate prava da trazite vrednu,finu i prelepu zenu samo zato sto ste muskarci bez obzira na godine i osobine ,a lepa,obrazovana i sposobna zena treba da se uda ispod svog nivoa samo zato sto ima vise od 30 godina.Ma najbolje da se uda za nekog glupaka ili pijanicu koji ce da je maltretira jer zaboga ona ima vise od 30 godina i ne moze i ne sme mnogo da bira.Kako se ona od 30 i vise godina samo usudjuje da trazi nekog slicnog sebi.Iako neki muskarac nije lep,nije vredan,nije sposoban,nema duha-njega ce svi da razumeju sto se nije ozenio,al zato za sposobnu i lepu zenu koja nije udata a koja trazi ravnopravnog muskarca-u intelektualnom i duhovnom smislu, niko nema razumevanja.Naravno da ima zena koje precenjuju sebe i ocekuju previse,ali nazalost mnogo je veci problem sto su zene danas u duhovnom i intelektualnom pogledu nadmasile muskarce.Zena koja je procitala preko 3000 knjiga ne moze intelektualno da se nadje sa nekim umisljenim prostakom koji u zivotu nije procitao knjigu i kome se ceo zivot zasniva na gledanju tv-a i sporta-sto je slucaj sa preko 80 % muskaraca.O cemu ona(ja i mnoge druge zene)da pricamo sa njim...i kad ga odbijemo on nece pomisliti da je on kriv za to vec cemo mi ispasti "prepotentne" jer kako se usudjujemo da budemo pametnije od njega i da odbijemo njega"takvog"

Lady

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koji komentari. Meni je 32 godine, sama sam, samostalna sam, na visokom položaju radim, uživam, putujem i radujem se životu... Znači trebala sam da se udam za bilo kog slepca( kad već tako moram da kažem) samo da bi bila udata pre 30 godine jer posle 3o god. onda je prošao voz??? Il te ljubav oće il te neće, na silu se ne može ništa dostići... Naravno da su kriterije više no kad sam imala 20 god. jer od grešaka koje kroz život prolaziš "učiš" ...

Marko

pre 10 godina

"Polovnjaca " sa 30 godina.Strasno.Imam 42 godine(isto ima i moja zena) ,u braku smo 7 godina.Oboje zaradjujemo,iako ja kao programer imam troduplo vecu platu(znaci spadam u grupu veoma sposobnih i pozeljnih muskaraca).Nikada,ama bas nikada nisam pomislio da je moja zena tada ili sada polovnjaca,ni jedna ta od 25 ne moze da se meri sa mojom (ili bilo cijom)zenom od oko 40 godina(osim ako vam je bitan samo fizicki izgled)jer te zene su vec izradjene i sigurne licnosti,pravi bracni drugovi.Samo nesigurni i iskompleksirani muskarci traze neke neigradjene mlade cure jer znaju da nisu dorasli onim zrelim zenama od 30 i na vise..Sa tom starijom-zrelijom morate na ravnopravnoj nozi biti,pa vam se zato i ne svidjaju.Zato vi necete njih(ili one vas)a ne zato sto su one "lose, polovne ili nadrndane".Vecina vas(kazem vas,jer su komentari puni takvih)u stvari zeli majku,a ne zenu kao pravog ljubavnog i bracnog partnera.I tu je glavni problem.Radim sa puno momaka(takva je struka) i svaki dan se susrecem sa njihovim stavovima-sramota je reci da je moj otac od 67 godina modernijih i normalnijih stavova od vecine njih.Moj otac je insistirao jos u ono vreme da moja majka polozi vozacki,da se doskoluje,radi,da dele ravnopravno poslove u kuci,a ovi sad muskarci cesto ne znaju ni da zarade,ne daju nista-a ocekuju sve od zena,a najgore je sto nece da prihvate da i zene imaju pravo na svoje misljenje...Bukvalno se stidim svog pola,kad vidim kakvih sve muskaraca(pi.kica)ima.

Nikola

pre 10 godina

(Marko, 14. oktobar 2013 16:03) Nisu te zene izgradjene niti bilo sta,vec im je dosao zadnji voz.Tvoja zena je u tebi videla smotanog ali odanog i vrednog muskarca koji ce kuci donositi platu i to je to.Verovatno pati i zeli da bude sa nekim drugim ili prethodnim muskarcem koji joj je slomio srce ali kojeg je iskreno volela ali se ipak zadovoljilja sa tobom.Shvati ti nikad nisi bio njen prvi a ni drugi,treci vec poslednji izbor po principu daj sta das.

Bojan

pre 10 godina

Mislim da je malo glupo praviti te razlike pre i posle 30. To je sve individualno. Moja sestra ima kolegice koje i sa 25 nisu bile posebno privlacne i vidi se kako ih vreme gazi. Sa druge strane poznajem zene od 36 koje su dobre i fizicki i mentalno (imaju zivota i ljubavi u sebi).
Ja imam 31 i to gledam malo sa pragmaticne strane.. mnoge mladje devojke su klinke koje smaraju pune su nesigurnosti i u njih treba uloziti puno vremena.. neke starije su isto tako smaracice i pune kompleksa, traze da im se covek jako puno posveti kako bi se poklopila njihova nesigurnost. Sa druge strane ima 3X-godisnjakinja koje su previse zivahne i nece da gube vreme sa tobom nego to "malo" sto im je preostalo da maksimalno iskoriste.
Prema tome zene koje ovo citate ako imate 30+ nemojte da se bedacite, ali malo pokusajte realnije da sagledate sliku sebe, okruzenja i cinjenicu da je sve prolazno. Mnogi se postavljaju u poziciju nekoga ko nesto bira, trazi i ocekuje. Podjite nekada od toga da ako vi nesto date, moze se desiti da vam se to visestruko vrati. Malo manje sebicnosti i samozivosti.

Realno II

pre 10 godina

@Zena u 30-im tesko da moze zavesti vrsnjaka koji je finansijski potkovan i dobro izgleda. Takvi muskarci najcesce biraju mladje zene. Tako da zene, sto vise cekate to su vam sanse objektivno manje. Ili birajte "nesituirane" pa zajedno zaradjujte za zivot. Za seks avanture je bolje da birate sto mladje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realno, 14. oktobar 2013 12:35)

Ja sam u 30-toj zavela, ne vrsnjaka nego mladjeg od mene, finansijski super potkovanog. I sad smo u sjajnom braku sa dvoje dece. Tako da zene, glavu gore i ne slusajte lupetanja!

programer

pre 10 godina

Ako su same, a jesu mnoge, onda ce samo da nadju hakere.. Upss! pogresih za dve tipke na tastaturi! (: Npr. neka traze prleta, tihog ili Gavrila Milentijevica - bata leku..

Posmatrac

pre 10 godina

@ Pazi ovo

Pod uslovom da devojka od 25 hoce da bude u drustvu ''polovnih'' muskaraca.
Stan koji imas verovatno si nasledio. Mislim da su u mnogo vecem problemu danas muskarci zbog nemogucnosti nalazenja odgovarajuce partnerke. Zene su navikle da ako ne sretnu odgovarajuceg, drugim stvarima ispune i kvalitetno osmisle svoj zivot.

Alekandar

pre 10 godina

U zivotu sam bio toliko puta odbijen od devojaka koje su moje godiste (83god),dok nisam upoznao moju verenicu koja je 5 godina mladja.Mislim da u danasnjem svetu zene su te koje biraju a ne muskarci.I sasvim je normalno da muskarac bude sa devojkom koja je mladja,vedrija,lepsa kao sto je normalno da devojke zele ozbiljnog i ostvarenog muskarca.Zene posle 30 pocinju da gube trku sa vremenom,muskarci koji su studirali i radili pocinju da shvataju da su oni sada ulov i naravno da ce birati devojke kojima nije jedino bitno kada ce da dobiju bebu i kada ce da se udaju.

Komsinica

pre 10 godina

Vecina mojih koleginica koje su zavrsile fakultet postaju (blago receno) azdaje. Nije ni cudo sto ih muskarci ne zele. U vrtlogu samog uspeha i zelje za istim, zaboravljaju da treba biti covek. I u poslu i u ljubavi i prijateljstvu. "Ja donosim pare, on ima da mi igra kao kuce" nije stav/izjava koju sam cula jednom. Hodati po zemlji i nije tako dosadno. Bar meni.

bella

pre 10 godina

Društvo, sa bivšim sam u zadnja 2ipo meseca u kontaktu drugarski i postoje emocije, zbog njega brzopleto i rasprava glupa smo i raskinuli. Bio mi je rodjus skoro kod mene na ručku je bio, živi blizu i na tortu, ispoštovan je. Za vikend sam izašla sa drugaricama, poželeo mi lep provod, ja nisam videla ni odgovorila, da bi kroz par min poslao poruku i rekao žurka mene nema nigde, to nisam očekivao a sutra ćeš me zvati- kao korist. Umesto da čuva taj ok odnos što imamo on meni nije jasan?

D.

pre 10 godina

Do neke 30. godine vise su mi se svidjali i vise su me interesovali stariji muskarci, te sam sa takvima uglavnom i bila u vezama. Od kada sam presla 30 (dakle poslednje 3,4 godine) mnogo me vise jure mladji i sve se vise interesujem za njih. Tako to valjda ide s godinama... ;)

andrijano

pre 10 godina

jel padaju kriterijumi? :)verovatno ste svi imali neku dobru i kvalitetnu osobu pored sebe u jednom trenutku do tridesete.to vas je tad smaralo,zeleli ste vise.vise partnera,vise izlazaka,letovanja,druzenja,boljih fizickih osobina,vise i bolje od seksa.dobri momci ili devojke koji su bili dobri tad su bili dosadni i smaraci,gusili su.budite iskreni pa priznajte kako je uskociti u poslednji voz.verovatno neki teretni koji je mnogo spor.Niste ni tad imali hrabrosti da ostanete na peronu zivota i sudbine i da cekate vas poslovni voz iako je vreme letelo.Za ove koji u zivotu nisu pravili kompromise i koji su ostali na tom peronu sebi dosledni, da i dalje cekaju, uvek ima nade.Za one koji su usli u poslednji,cak i kad iz njega izadju ostane prljavstina teretnog voza.

savidza

pre 10 godina

samo pravili br 1.a pritom one ne znaju nista da rade kao njihove majke ili bake,a hoce 100 puta vise,i pare i paznju i lagodan zivot..sta vi nudite?

Moderno

pre 10 godina

Mnogo me nervira to potenciranje trazenja nekoga. Ljudi se ili nadju ili ne i nije problem do pojedinaca, vec do celokupne slike ljubavi koja se predstavlja kao splet seksa i imidza, dajte molim Vas ljubav je u sustini najmanje seks, koji je bitan prvih par godina, a realno ako se ljudi zaista vole i ako su kompatibilni onda je i ta stavka odlicna, tako da sto si vise sa nekim vise si uskladjen,ali brzo vreme, menjanje partnera i polako gubljenje identiteta u vezicama, doprinose tim opstim nezadovoljstvom, a sustina je valjda da budes strpljiv da upoznas nekoga i da ne gubis vreme sa nekim ukoliko vidis da nije za tebe, niko ne moze da menja nekoga vecina nas zena misli da je moguce.

andrijano

pre 10 godina

U ovoj zemlji vlada siromastvo koje je ostavilo traga na ljude u vidu kompleksa,straha od zivota,straha od neizvesnosti.Mislim da i zene i muskarci treba da se drze pravila koliko posedujes toliko trazis i dobijes.znaci ako nemas love treba da budes sa likom koji nema love i suprotno.ako si zavrsila fakultet trazis muza sa fakultetom.ako si zgodna devojka trazis zgodnog frajera.ako si hladna i ohola osoba ne mozes traziti dobru osobu pored sebe.znaci koliko dajes toliko dobijas.koliko imas toliko i trazis od drugoga.los si frajer a hoces dobru ribu.ne moze bato.imas srednju skolu a hoces da budes sa doktorkom.ne moze bato.nemas love,stan,ne radis a hoces da ti muz sve to stvori.ne moze seko.ovako kad bi se sve postavljalo bilo bi super.a u praksi je da zgodna riba bez skole i obrazivanja vozi auto, ima love, stan jer se dobro udala.da doktorka placa kiriju za stan i vozi se prevozom.da losi frajeri imaju dobre ribe.

bas lepo

pre 10 godina

kakva mrznja prema zenama, uzas. krivi su muskarci! u firmi od nas 50 imamo 6 zena oko 35 godina koje su same. sjajne osobe, lepe i pametne, zaradjuju solidno. ali sta to vredi kad muskarci u srb traze olicenje patrijarhalne zene, da kuva, pere, pegla i slusa debila od muza. Svaka koja to nece nema prolaz. dakle kvalitetne zene.

Pazio ovo

pre 10 godina

Skoro svi komentari su pisani od strane muskaraca ! Pa ovo je show. I ja sam muskarac i slazem se sa svim komentarima. Onaj koji je ostvaren ne zeli neku ''polovnjacu'' od 3 banke koja je samo cangrizava jer joj otkucava bioloski casovnik. Lepo nadjes neku od 25 i uzivas. Nemam karijeru i posao ali imam svoj stan. Znaci, ja nisam i neka prilika.

Tupavko

pre 10 godina

E pa sad,ako budu cekale da se svih 5 "kriterijuma" ostvari, sumnjam da ce se nesto ovajditi.Oni koji su situirani i imaju karijeru,uglavnom su taj posao obavili pre 30-e,tako da ako i ima takvih izuzetaka,oni ce vodeci se logikom trzista,traziti nesto mladje cure.Kad se mi poredimo sa svetom i to onim razvijenim,koji i tamo nije bas idealan,vidi se koliko smo svetlosnih godina udaljeni.Ali nase dame ne misle tako,misle da ce uvek neko biti tu samo je potrebno da one izaberu,da uloze dovoljno truda u sebe,da rade na sebi,a vec nesto ce da se nadje.Medjutim,kako godine i vreme prolazi,ne biva bas tako.To se "ocituje" svakog dana,vidi se ne samo po ovim kmentarima,nego po celokupnom zivotu i desavanjima u drustvu.Pitajte koga god hocete od drugova i drugarica,svi su nesto u autu.Neko ili mnogi ce reci da sam frustriran,negativan i jos po nesto,ali ajde da preptostavimo da je tako,sta je sa ostalih 3 miliona muskaraca u Srbiji?

nex

pre 10 godina

Ne znam kako je drugde, ali sam primetio da većina naših žena nakon 30-te podigne kriterijume, umesto da ih spusti. Doduše, "popuste" kada se približe 40-toj, ali ih tada malo ko hoće... Na kraju, mnoge kvalitetne žene ostanu same..

Mama.

pre 10 godina

Kakve muškarce žene traže posle tridesete?

Pa nikakve, zato su i mnoge same!
(Hoce princa na belom konju, a to ima samo u bajkama., 14. oktobar 2013 12:14)

I ja sam slicno mislila i cekala sam mog princa do 40 godine, ali se on nije pojavio. Kada sam bila na letovanju pre 6 godina upoznala sam jednog Spanca i ostala sam trudna, i rodila predivnu devojcicu koja sada ima 5 godina, jeste da nema oca, ali ima od mene svu ljubav ovoga sveta.

Ne cekajte princa.

pre 10 godina

Kakve muškarce žene traže posle tridesete?

Pa nikakve, zato su i mnoge same!
(Hoce princa na belom konju, a to ima samo u bajkama., 14. oktobar 2013 12:14)

I ja sam slicno mislila i cekala sam mog princa do 40 godine, ali se on nije pojavio. Kada sam bila na letovanju pre 6 godina upoznala sam jednog Spanca i ostala sam sa njim trudna, i rodila predivnu devojcicu koja sada ima 5 godina, jeste da nema oca, ali ima od mene svu ljubav ovoga sveta.

stranac

pre 10 godina

A jeli, koliko bi trebale da budu stare te sta traze muskarce od 30? Situiran? Ili bolje receno ma gotovo. Znaci kad su sve profurale sada ajd na gotovo. Nema toga nista ako muskarac ima mozga, takav ce muskarac isto tako traziti uzajamnost ili ce sebi traziti mladje, sem ako nije p...

Realno

pre 10 godina

Zena u 30-im tesko da moze zavesti vrsnjaka koji je finansijski potkovan i dobro izgleda. Takvi muskarci najcesce biraju mladje zene. Tako da zene, sto vise cekate to su vam sanse objektivno manje. Ili birajte "nesituirane" pa zajedno zaradjujte za zivot. Za seks avanture je bolje da birate sto mladje.

Joca

pre 10 godina

Problem zena posle 30 je sto muskarce vise ne vide kao cilj vec kao sredstvo ka osvarenju ISKLJUCIVO SVOJIH ciljeva. Njegove zelje i ciljevi i nisu nesto posebno bitni dokle god ne ometaju njenu planiranu putanju, za koju on treba da se pravi da ne zna. Znajuci to, muskarci bas i ne trce za samodovoljnim i sebicnim "zivotnim pratiljama" jer one to sigurno nece ni biti. Zene posle 35 prestaju biti interesantne jer onda problem postaje biti suvise izrazen, a gotovo da vise nista ni ne nude. Posle 40, zavesa se spusta.

NEmanja

pre 10 godina

Jedini propust ovog teksta je sto svi ti saveti pretpostavljaju da se ta zena ostvarila kao osoba. S obzirom da je to retko slucaj, onda su i ovo...retki saveti.

Marko

pre 10 godina

"Polovnjaca " sa 30 godina.Strasno.Imam 42 godine(isto ima i moja zena) ,u braku smo 7 godina.Oboje zaradjujemo,iako ja kao programer imam troduplo vecu platu(znaci spadam u grupu veoma sposobnih i pozeljnih muskaraca).Nikada,ama bas nikada nisam pomislio da je moja zena tada ili sada polovnjaca,ni jedna ta od 25 ne moze da se meri sa mojom (ili bilo cijom)zenom od oko 40 godina(osim ako vam je bitan samo fizicki izgled)jer te zene su vec izradjene i sigurne licnosti,pravi bracni drugovi.Samo nesigurni i iskompleksirani muskarci traze neke neigradjene mlade cure jer znaju da nisu dorasli onim zrelim zenama od 30 i na vise..Sa tom starijom-zrelijom morate na ravnopravnoj nozi biti,pa vam se zato i ne svidjaju.Zato vi necete njih(ili one vas)a ne zato sto su one "lose, polovne ili nadrndane".Vecina vas(kazem vas,jer su komentari puni takvih)u stvari zeli majku,a ne zenu kao pravog ljubavnog i bracnog partnera.I tu je glavni problem.Radim sa puno momaka(takva je struka) i svaki dan se susrecem sa njihovim stavovima-sramota je reci da je moj otac od 67 godina modernijih i normalnijih stavova od vecine njih.Moj otac je insistirao jos u ono vreme da moja majka polozi vozacki,da se doskoluje,radi,da dele ravnopravno poslove u kuci,a ovi sad muskarci cesto ne znaju ni da zarade,ne daju nista-a ocekuju sve od zena,a najgore je sto nece da prihvate da i zene imaju pravo na svoje misljenje...Bukvalno se stidim svog pola,kad vidim kakvih sve muskaraca(pi.kica)ima.

Realno

pre 10 godina

Zena u 30-im tesko da moze zavesti vrsnjaka koji je finansijski potkovan i dobro izgleda. Takvi muskarci najcesce biraju mladje zene. Tako da zene, sto vise cekate to su vam sanse objektivno manje. Ili birajte "nesituirane" pa zajedno zaradjujte za zivot. Za seks avanture je bolje da birate sto mladje.

NEmanja

pre 10 godina

Jedini propust ovog teksta je sto svi ti saveti pretpostavljaju da se ta zena ostvarila kao osoba. S obzirom da je to retko slucaj, onda su i ovo...retki saveti.

Lady

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koji komentari. Meni je 32 godine, sama sam, samostalna sam, na visokom položaju radim, uživam, putujem i radujem se životu... Znači trebala sam da se udam za bilo kog slepca( kad već tako moram da kažem) samo da bi bila udata pre 30 godine jer posle 3o god. onda je prošao voz??? Il te ljubav oće il te neće, na silu se ne može ništa dostići... Naravno da su kriterije više no kad sam imala 20 god. jer od grešaka koje kroz život prolaziš "učiš" ...

Dupli standardi

pre 10 godina

@Marko; Vaša žena je prava srećnica, vi spadate u onih 5% muškaraca na Balkanu koji razmišljaju svjetski. Za ostale komentare nisam iznenađena, izvrijeđali su žene od 30+ godina (90% muških komentara!), kao da su najgore babe. Imam 24, par godina prođe za čas, brzo dođe trideseta i gledaću da me ne dotiču ovakvi ljudi kao većina komentatora, jer znamo ipak šta se krije iza njihovog stava. I zašto mislite da ženska od 30 godina ne može da se drzne i nađe super momka od npr. 27, za do kraja života? ;) Ja znam takve primjere! Na muškarce koji traže isključivo mlađe (mene startuju "momci" od po 37) isključivo gledam kao na inferiorne jer oni to i jesu, nije prirodno da zrela osoba želi klinku! A ako nisi zreo sa 35+, nikad nećeš ni biti. Tako da sve je to OK, ali vrijeđati mlade žene od 30 da im otkucava sat (a vama ne otkucava?), da im se zavjesa spušta(a vaša se pretpostavljam podiže?) i šta sve još ne pročitah ovdje, govori o vama više nego što mislite.

andrijano

pre 10 godina

U ovoj zemlji vlada siromastvo koje je ostavilo traga na ljude u vidu kompleksa,straha od zivota,straha od neizvesnosti.Mislim da i zene i muskarci treba da se drze pravila koliko posedujes toliko trazis i dobijes.znaci ako nemas love treba da budes sa likom koji nema love i suprotno.ako si zavrsila fakultet trazis muza sa fakultetom.ako si zgodna devojka trazis zgodnog frajera.ako si hladna i ohola osoba ne mozes traziti dobru osobu pored sebe.znaci koliko dajes toliko dobijas.koliko imas toliko i trazis od drugoga.los si frajer a hoces dobru ribu.ne moze bato.imas srednju skolu a hoces da budes sa doktorkom.ne moze bato.nemas love,stan,ne radis a hoces da ti muz sve to stvori.ne moze seko.ovako kad bi se sve postavljalo bilo bi super.a u praksi je da zgodna riba bez skole i obrazivanja vozi auto, ima love, stan jer se dobro udala.da doktorka placa kiriju za stan i vozi se prevozom.da losi frajeri imaju dobre ribe.

Dragana

pre 10 godina

Po muskim komentarima bih zakljucila da cim zena predje 30 tu da ona vise nema prava da bira i da trazi coveka po svojoj meri.Vazno je da vi muskarci-svakakvi-neobrazovani,lenji,imate prava da trazite vrednu,finu i prelepu zenu samo zato sto ste muskarci bez obzira na godine i osobine ,a lepa,obrazovana i sposobna zena treba da se uda ispod svog nivoa samo zato sto ima vise od 30 godina.Ma najbolje da se uda za nekog glupaka ili pijanicu koji ce da je maltretira jer zaboga ona ima vise od 30 godina i ne moze i ne sme mnogo da bira.Kako se ona od 30 i vise godina samo usudjuje da trazi nekog slicnog sebi.Iako neki muskarac nije lep,nije vredan,nije sposoban,nema duha-njega ce svi da razumeju sto se nije ozenio,al zato za sposobnu i lepu zenu koja nije udata a koja trazi ravnopravnog muskarca-u intelektualnom i duhovnom smislu, niko nema razumevanja.Naravno da ima zena koje precenjuju sebe i ocekuju previse,ali nazalost mnogo je veci problem sto su zene danas u duhovnom i intelektualnom pogledu nadmasile muskarce.Zena koja je procitala preko 3000 knjiga ne moze intelektualno da se nadje sa nekim umisljenim prostakom koji u zivotu nije procitao knjigu i kome se ceo zivot zasniva na gledanju tv-a i sporta-sto je slucaj sa preko 80 % muskaraca.O cemu ona(ja i mnoge druge zene)da pricamo sa njim...i kad ga odbijemo on nece pomisliti da je on kriv za to vec cemo mi ispasti "prepotentne" jer kako se usudjujemo da budemo pametnije od njega i da odbijemo njega"takvog"

bas lepo

pre 10 godina

kakva mrznja prema zenama, uzas. krivi su muskarci! u firmi od nas 50 imamo 6 zena oko 35 godina koje su same. sjajne osobe, lepe i pametne, zaradjuju solidno. ali sta to vredi kad muskarci u srb traze olicenje patrijarhalne zene, da kuva, pere, pegla i slusa debila od muza. Svaka koja to nece nema prolaz. dakle kvalitetne zene.

Realno II

pre 10 godina

@Zena u 30-im tesko da moze zavesti vrsnjaka koji je finansijski potkovan i dobro izgleda. Takvi muskarci najcesce biraju mladje zene. Tako da zene, sto vise cekate to su vam sanse objektivno manje. Ili birajte "nesituirane" pa zajedno zaradjujte za zivot. Za seks avanture je bolje da birate sto mladje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realno, 14. oktobar 2013 12:35)

Ja sam u 30-toj zavela, ne vrsnjaka nego mladjeg od mene, finansijski super potkovanog. I sad smo u sjajnom braku sa dvoje dece. Tako da zene, glavu gore i ne slusajte lupetanja!

nex

pre 10 godina

Ne znam kako je drugde, ali sam primetio da većina naših žena nakon 30-te podigne kriterijume, umesto da ih spusti. Doduše, "popuste" kada se približe 40-toj, ali ih tada malo ko hoće... Na kraju, mnoge kvalitetne žene ostanu same..

stranac

pre 10 godina

A jeli, koliko bi trebale da budu stare te sta traze muskarce od 30? Situiran? Ili bolje receno ma gotovo. Znaci kad su sve profurale sada ajd na gotovo. Nema toga nista ako muskarac ima mozga, takav ce muskarac isto tako traziti uzajamnost ili ce sebi traziti mladje, sem ako nije p...

Sanja

pre 10 godina

Dete sam dobila u 32-oj godini, misleci da sam uhvatila "zadnji voz" sto se radjanja tice. Zivim na zapadu i kad mi je dete krenulo u skolu videla sam da su majke njegovih skolskih drugova/drugarica mojih godina ili malo mladje a ima ih dosta i starijih. To da je zena 30+ stara povezujem sa sposobnoscu reprodukcije, stvaranja porodice i sl. Ta granica se pomera i zene bez problema imaju prvo dete u 34/35/36-oj. Sada mi je 43 i vidim koliko sam u svojim 30-tim bila nezrela i neiskusna u mnogim stvarima. Zenama koje su usle u 30-tu sa ove vremenske distance mogu da savetujem da ne panice i da ne stavljaju sebe "off the market" zato sto misle da im vreme prolazi ili sto cuju komentare neispunjenih muskaraca da su stare. Vodite racuna o svom fizickom izgledu (da se ne lazemo to je prvo na sta muskarci padaju) vezbajte, druzite se, budite otvorene, sto je moguce vise optimisticne i muskarci ce vam sami prilaziti. A sto dalje od onih koji ce vam govoriti da ste stare, to su verovatno muskarci koji su stariji od vas a ni sami nemaju porodicu, svako se cese tamo gde ga svrbi :)

Bojan

pre 10 godina

Mislim da je malo glupo praviti te razlike pre i posle 30. To je sve individualno. Moja sestra ima kolegice koje i sa 25 nisu bile posebno privlacne i vidi se kako ih vreme gazi. Sa druge strane poznajem zene od 36 koje su dobre i fizicki i mentalno (imaju zivota i ljubavi u sebi).
Ja imam 31 i to gledam malo sa pragmaticne strane.. mnoge mladje devojke su klinke koje smaraju pune su nesigurnosti i u njih treba uloziti puno vremena.. neke starije su isto tako smaracice i pune kompleksa, traze da im se covek jako puno posveti kako bi se poklopila njihova nesigurnost. Sa druge strane ima 3X-godisnjakinja koje su previse zivahne i nece da gube vreme sa tobom nego to "malo" sto im je preostalo da maksimalno iskoriste.
Prema tome zene koje ovo citate ako imate 30+ nemojte da se bedacite, ali malo pokusajte realnije da sagledate sliku sebe, okruzenja i cinjenicu da je sve prolazno. Mnogi se postavljaju u poziciju nekoga ko nesto bira, trazi i ocekuje. Podjite nekada od toga da ako vi nesto date, moze se desiti da vam se to visestruko vrati. Malo manje sebicnosti i samozivosti.

Joca

pre 10 godina

Problem zena posle 30 je sto muskarce vise ne vide kao cilj vec kao sredstvo ka osvarenju ISKLJUCIVO SVOJIH ciljeva. Njegove zelje i ciljevi i nisu nesto posebno bitni dokle god ne ometaju njenu planiranu putanju, za koju on treba da se pravi da ne zna. Znajuci to, muskarci bas i ne trce za samodovoljnim i sebicnim "zivotnim pratiljama" jer one to sigurno nece ni biti. Zene posle 35 prestaju biti interesantne jer onda problem postaje biti suvise izrazen, a gotovo da vise nista ni ne nude. Posle 40, zavesa se spusta.

Mozda

pre 10 godina

- Mozda bi ljudi trebali da prestanu da sude o ljudima na osnovu njihovih godina. Standardi se tu menjaju tokom zivota, a cesto dolazi i do neocekivanih obrta, verujte.
- Ljudi treba da shvate da niko u vezu ne ulazi zbog onog drugog vec zbog samog sebe. Ipak je svako sebi prvi na listi. Jedinu razliku pravi broj bodova.
- Mozda nije ni bitno ko je tu mladji ili stariji, ona ili on, jer to ne treba nikog da interesuje, pa ni da sudi o tome. Pogotovo ako ga ni ne pitaju.
- Mozda bi zene trebale da shvate da nema dovoljno ni bogatih ni lepih ni mladih muskaraca, a pogotovo ne onih koji su sve to odjednom. Nema ni takvih zena, ma sta one mislile o sebi. Cak ni toliko pametnih, ako vec ne lepih.
- Mozda bi muskarci trebali da shvate da lepe i mlade zene nisu uvek neko ko ce im doneti srecu, cak ni na krace staze. Srecu cesto ne donose ni one druge.
- Mozda i nije sreca imati nekog, pogotovo ne po svaku cenu. Neko je srecniji kad je sam, iako je to suprotno nasim celozivotnim ucenjima. Po njemu, moras imati nekog, makar ti i na nos izlazio.
- Nije strasno ako neko ne nadje nikog dovoljno dobrog tokom zivota. Strasno kada u tome ne trazi razlog i u sebi.
- Mozda je ipak sve toliko prolazno i relativno, da se ne vredi previse naprezati oko svega. Ako i ne uspemo u trazenju tog toliko obozavanog savrsenstva tokom zivota, uspecemo valjda kad nas zakopaju. Tamo bar vise nista nece biti bitno, osim tuge sto je zivot prosao u tako besmislenom naporu, trazenju vecne srece.

Mama.

pre 10 godina

Kakve muškarce žene traže posle tridesete?

Pa nikakve, zato su i mnoge same!
(Hoce princa na belom konju, a to ima samo u bajkama., 14. oktobar 2013 12:14)

I ja sam slicno mislila i cekala sam mog princa do 40 godine, ali se on nije pojavio. Kada sam bila na letovanju pre 6 godina upoznala sam jednog Spanca i ostala sam trudna, i rodila predivnu devojcicu koja sada ima 5 godina, jeste da nema oca, ali ima od mene svu ljubav ovoga sveta.

svetlana

pre 10 godina

Zena tek oko 30-35 dozivljava svoj vrhunac u svemu :ako je lijepa tada je raskosno lijepa,tek je svjesna sebe i svojih mogucnosti na pravi nacin,tada je spremna da na pravi nacin odgovori svim obavezama.koje donosi brak i podizanje djece.Tada je zena u svom punom sjaju tako da su ovi komentari smijesni i bogami daju ih prilicne neznalice.

Komsinica

pre 10 godina

Vecina mojih koleginica koje su zavrsile fakultet postaju (blago receno) azdaje. Nije ni cudo sto ih muskarci ne zele. U vrtlogu samog uspeha i zelje za istim, zaboravljaju da treba biti covek. I u poslu i u ljubavi i prijateljstvu. "Ja donosim pare, on ima da mi igra kao kuce" nije stav/izjava koju sam cula jednom. Hodati po zemlji i nije tako dosadno. Bar meni.

Moderno

pre 10 godina

Mnogo me nervira to potenciranje trazenja nekoga. Ljudi se ili nadju ili ne i nije problem do pojedinaca, vec do celokupne slike ljubavi koja se predstavlja kao splet seksa i imidza, dajte molim Vas ljubav je u sustini najmanje seks, koji je bitan prvih par godina, a realno ako se ljudi zaista vole i ako su kompatibilni onda je i ta stavka odlicna, tako da sto si vise sa nekim vise si uskladjen,ali brzo vreme, menjanje partnera i polako gubljenje identiteta u vezicama, doprinose tim opstim nezadovoljstvom, a sustina je valjda da budes strpljiv da upoznas nekoga i da ne gubis vreme sa nekim ukoliko vidis da nije za tebe, niko ne moze da menja nekoga vecina nas zena misli da je moguce.

Marko

pre 10 godina

@ Nikola
Ha,ha,ha-cim sam sposoban i bogat a nisam ozenio neku 10-15 godina mladju od sebe odmah dobih etiketu smotanog.Puno si druze pogresio-moja zena (tada devojka)je bila sa mnom i kad nisam imao maltene ni dinara(pristojno zaradjujem tek od svoje 33 godine,a tada sam bio vec bi 2 godine u vezi sa njom)tako da u vodu pada tvoja"briljantna"teorija" o tome da me je zena upecala jer sam bogat i smotan.I da-moja zena je sa godinama sve lepsa i lepsa.
Neko je pomenuo da se hvalim svojim visokim primanjima-visoka primanja sam pomenuo upravo zato sto je vecina muskaraca napisala da ce svaki bogat muskarac ozeniti pre neku mladju,pa sam hteo na svom primeru da vas demantujem.To sto bi vi ocigledno ostavili svoju devojku samo zato sto ste se obogatili pa sad mozete da imate i neku mladju govori dovoljno o vasim kvalitetima tj nekvalitetima kao osobe.Zene su generalno odanije kao partneri-jedna moja rodjaka je ostala u braku sa muzem bez obzira sto je on izgubio nogu...Pitam se koliko bi muskaraca ostalo u braku sa zenom koja je izgubila ruku,nogu i slicno.Verovatno jako malo.
Daleko da ja sad mislim da su sve zene zlatne-ima ih svakojakih,ali mi je jako zasmetalo to sto muskarci preteruju kad govore da su zene krive za sve.Ocekujete da zena bude dovoljno moderna i da vam pridje(najceste oni koji nemaju petlju da pridju zeni pa ocekuju da ona odradi sav posao),ali zato ipak patrijarhalno ocekujete da se ipak vasa rec vise postuje.Odlucite se vise sta zelite.

Tupavko

pre 10 godina

E pa sad,ako budu cekale da se svih 5 "kriterijuma" ostvari, sumnjam da ce se nesto ovajditi.Oni koji su situirani i imaju karijeru,uglavnom su taj posao obavili pre 30-e,tako da ako i ima takvih izuzetaka,oni ce vodeci se logikom trzista,traziti nesto mladje cure.Kad se mi poredimo sa svetom i to onim razvijenim,koji i tamo nije bas idealan,vidi se koliko smo svetlosnih godina udaljeni.Ali nase dame ne misle tako,misle da ce uvek neko biti tu samo je potrebno da one izaberu,da uloze dovoljno truda u sebe,da rade na sebi,a vec nesto ce da se nadje.Medjutim,kako godine i vreme prolazi,ne biva bas tako.To se "ocituje" svakog dana,vidi se ne samo po ovim kmentarima,nego po celokupnom zivotu i desavanjima u drustvu.Pitajte koga god hocete od drugova i drugarica,svi su nesto u autu.Neko ili mnogi ce reci da sam frustriran,negativan i jos po nesto,ali ajde da preptostavimo da je tako,sta je sa ostalih 3 miliona muskaraca u Srbiji?

Ne cekajte princa.

pre 10 godina

Kakve muškarce žene traže posle tridesete?

Pa nikakve, zato su i mnoge same!
(Hoce princa na belom konju, a to ima samo u bajkama., 14. oktobar 2013 12:14)

I ja sam slicno mislila i cekala sam mog princa do 40 godine, ali se on nije pojavio. Kada sam bila na letovanju pre 6 godina upoznala sam jednog Spanca i ostala sam sa njim trudna, i rodila predivnu devojcicu koja sada ima 5 godina, jeste da nema oca, ali ima od mene svu ljubav ovoga sveta.

andrijano

pre 10 godina

jel padaju kriterijumi? :)verovatno ste svi imali neku dobru i kvalitetnu osobu pored sebe u jednom trenutku do tridesete.to vas je tad smaralo,zeleli ste vise.vise partnera,vise izlazaka,letovanja,druzenja,boljih fizickih osobina,vise i bolje od seksa.dobri momci ili devojke koji su bili dobri tad su bili dosadni i smaraci,gusili su.budite iskreni pa priznajte kako je uskociti u poslednji voz.verovatno neki teretni koji je mnogo spor.Niste ni tad imali hrabrosti da ostanete na peronu zivota i sudbine i da cekate vas poslovni voz iako je vreme letelo.Za ove koji u zivotu nisu pravili kompromise i koji su ostali na tom peronu sebi dosledni, da i dalje cekaju, uvek ima nade.Za one koji su usli u poslednji,cak i kad iz njega izadju ostane prljavstina teretnog voza.

Posmatrac

pre 10 godina

@ Pazi ovo

Pod uslovom da devojka od 25 hoce da bude u drustvu ''polovnih'' muskaraca.
Stan koji imas verovatno si nasledio. Mislim da su u mnogo vecem problemu danas muskarci zbog nemogucnosti nalazenja odgovarajuce partnerke. Zene su navikle da ako ne sretnu odgovarajuceg, drugim stvarima ispune i kvalitetno osmisle svoj zivot.

D.

pre 10 godina

Do neke 30. godine vise su mi se svidjali i vise su me interesovali stariji muskarci, te sam sa takvima uglavnom i bila u vezama. Od kada sam presla 30 (dakle poslednje 3,4 godine) mnogo me vise jure mladji i sve se vise interesujem za njih. Tako to valjda ide s godinama... ;)

Одбачен

pre 10 godina

Богами почело је и да буде у 20 годинама тешко наћи девојку а камоли у после 30 године.

gospodjica

pre 10 godina

Vracala sam se proletos sa sluzbenog puta. Na aerodromu me je jedna isprepadana i uplakana devojka sa naseg govornog podrucja zamolila da podje sa mnom do terminala jer nikad nije putovala avionom i ne zna da se snadje (sto se videlo vec kod prve kapije gde je trebalo da otkuca kartu). U roku od nekoliko minuta mi je ispricala da ima 22 godine, da se razvela nakon 3 meseca braka jer je njegovi nisu voleli, da je njen zivot gotov jer je sad bez partnera, da se uzasno boji letenja jer joj je prvi put, da ne zna kako ce naci posao jer je zavrsila neku trogodisnju skolu... Samo da proverim: da li sam ja polovnjaca jer imam 30 godina, fakultet, posao, videla sam i procitala svasta, umem da se snadjem, nisam se udavala i nemam decka, ili ona koja se vec u 22. razvela?

da ne komplikujemo

pre 10 godina

Da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi, nekome ko ima 20,30,40 ili 50 godina, odgovor je u svakom slucaju isti. Svako bira partnera na osnovu licnog - zivotnog- emocionalnog iskustva isto tako i intelekta. I ne znam sto su se mnogi primili na clanak koji je ekvivalentan clancima tipa: kako zadovoljiti partnera u krevetu? tipa, uradi ovo uradi ono... na ovaj nacin ces ga izludeti... Sve je stvar individue i ne postoji savet za takve i slicne stvari jer da ga ima svi bi ziveli u srecnim vezama i brakovima. Postoji samo nacin da dodjete do srece, a otkricete ga samo svojom voljom, bez pritisaka okoline.

Gvizda

pre 10 godina

@Marko,
ako stvarno postojis i ako je pola ovoga sto si napisao istina, sjajno! Ti si ono sto prave zene (one od 30,40 i 50 koje su na Balkanu izbrisane sa spiska zivih)smatraju pravim muskarcem.Mislim da si to bio i pre 33 i velikih para. Zelim tebi i tvojoj supruzi sve najbolje, jer ste stvarno izuzetak u danasnje vreme. I originalni! Ej, maznuti neke vece pare, a ne razvoditi se i traziti drugu ?!? Sta, imas Mozak i Savest ,a ne samo hormone? Neverovatno! Odstupate od scenarija lose sapunice radjene u koprodukciji bivsih republika, na srecu!

doktor

pre 10 godina

Prvo ovi muskarci koji za zene u 30 kazu da su tetke, babe, da ne vrede, sta ocekuju? Da ih postuje neka zena? Mislite da ste vi sa pivskim stomakom i tri dlake na glavi ostvarenje zenskog sna? Pa lepo je ziveti u iluziji. Zena koja ima preko 30 zna sta zeli, sta ne, zato se mnogima cini da su im kriterijumi visociji. Ne mozes nekoj koja je zrela pricati bajke, kao da je klinka. Ono sto mi se ne svidja je nepostovanje muskaraca prema zenama, zato sto su momci ovako iskompleksirani, zato smo i na dnu kao drustvo. Zene vam ne valjaju, a svaki drugi zivi sa roditeljima i trazi od kevine penzije za pivo. I onda kad vas neka odbije, ona je sponzorusa, ovakva i onakva. Pa bolje da je sama nego sa tipom koji spava do pola dana, onda bleji u kladionici i ceke maminu penziju.

Rista

pre 10 godina

Marko,

Zene i treba da budu skolovane, ravnopravne i da budu tretirane kao bracni drugovi i zivotni saputnici.

Medjutim, nije mi jasno otkud onakve kvalifikacije prema Vasim kolegama. Ako ste vec zaprepasceni tim njihovim stavovima, uradite nesto po tom pitanju, umesto sto se postavljate u poziciju '...ja sam iznad i gledam ih odozgo sa dozom prezira...'

Otac Vas je dobio sa 25 godina (ako se ne varam). Recite mi, koliko se danasnjih mladih parova odlucuje na dobijanje potomstva u tim godinama? Da li bi to mozda znacilo da je Vas otac, za danasnja merila, ipak malo prevazidjenih stavova u ocima onih koje neki zovu 'polovnjacama', a neki ih brane usput naglasavajuci kolika im je plata?

Da li znate da su 80% otpustenih usled poslednje ekonomske krize muskarci? Da li mislite da svi oni imaju stavove da je zena bice nize vrednosti? Ili, po Vama oni odmah ne zaradjuju i ne zavredjuju nista, iako mozda uopste nisu krivi za gubitak posla?

Vas stav nicim ne doprinosi popravljanju stanja nikada dubljeg jaza izmedju polova koji je danas predominantan, osim mozda Vaseg licnog, slatkog, udobnog kutka u kojem se nalazite, zaradjujuci tri puta vise od Vase supruge, i mozda, da tako kazem trenutno beskonacno vise od ljudi koji nemaju ili su izgubili posao...., kako ih Vi nazivate, i kojih se stidite.

Alekandar

pre 10 godina

U zivotu sam bio toliko puta odbijen od devojaka koje su moje godiste (83god),dok nisam upoznao moju verenicu koja je 5 godina mladja.Mislim da u danasnjem svetu zene su te koje biraju a ne muskarci.I sasvim je normalno da muskarac bude sa devojkom koja je mladja,vedrija,lepsa kao sto je normalno da devojke zele ozbiljnog i ostvarenog muskarca.Zene posle 30 pocinju da gube trku sa vremenom,muskarci koji su studirali i radili pocinju da shvataju da su oni sada ulov i naravno da ce birati devojke kojima nije jedino bitno kada ce da dobiju bebu i kada ce da se udaju.

Realno II

pre 10 godina

@larry: jesi li ti bas siguran u to sve sto pises??? O broju godina i rizicnim trudnocama? Ja u 39-toj godini rodila drugo dete, analize fenomenalne, zdrava kao dren, porodjaj fenomenalan. A izgledam bolje nego vecina zena od 25-30. Tako da se malo informisi o zenama i zdravlju pre nego sto napises komentar.

Krele

pre 10 godina

Metaforicki, trazenje partnera vam je kao kad kupujete auto. Prvo razmislite da li vam treba i cemu ce da vam sluzi. Onda gledate da li je lep i kako ce vam stojati kad vas vide u njemu... Naravno, svi bi Mercedese, BMW, Audi ili sta vec, ali na kraju ipak postavite ono kapitalno pitanje, "imam li ja para za to" ili bolje receno "sta ja nudim da bih to imala/imao".
Ovde je kljucno bilo postavljanje pitanja godista "automobila". E pa dragi moji i drage moje, godiste automobila nije jedina stvar, jer nije isto imati Mercedes star 10 godina i toliko star Jugo. A medju ljudima ima raznih modela i marki automobila. Tu se uvek gleda i kolometraza, gde bih radije uzeo Juga koji je presao 2000km nego Mercedes sa 200.000. Bitno je i ko ga je vosio, kako ga je koristio, ima li kuku za prikolicu pa cak i samu prikolicu (koja je cesto neodvojiva). Da li je taj auto bio havarisan, pa makar i nov? A posto je odrzavanje? Koliko trosi? Neki namerno vracaju kilometrazu da bi im se makar malo podigla cena. Koliki je gepek? Ima li klimu?

I do kraja opet ce se postaviti pitanje, "imam li ja dovoljno para za sve to".

Nikola

pre 10 godina

(Marko, 14. oktobar 2013 16:03) Nisu te zene izgradjene niti bilo sta,vec im je dosao zadnji voz.Tvoja zena je u tebi videla smotanog ali odanog i vrednog muskarca koji ce kuci donositi platu i to je to.Verovatno pati i zeli da bude sa nekim drugim ili prethodnim muskarcem koji joj je slomio srce ali kojeg je iskreno volela ali se ipak zadovoljilja sa tobom.Shvati ti nikad nisi bio njen prvi a ni drugi,treci vec poslednji izbor po principu daj sta das.

savidza

pre 10 godina

samo pravili br 1.a pritom one ne znaju nista da rade kao njihove majke ili bake,a hoce 100 puta vise,i pare i paznju i lagodan zivot..sta vi nudite?

Elena

pre 10 godina

@Marko Drago mi je sto postoje muskarci kao Vi. Nakon procitanog komentara prva reakcija mi je Bravo! Zelim Vam svu srecu i ljubav u braku.

Ognjen

pre 10 godina

Moja žena je imala 36, a ja 38 godina kada smo se venčali. Ona je tada imala uspešnu karijeru, dobro je zarađivala, vozila je dobar auto, nije imala nikakvih kompleksa, obišla pola sveta... Ja sam bio u sličnoj poziciji, ali nisam baš bio lud da se ženim ženama koje bi pokazivao kao trofej. To sam prevazišao sa 30. Želeo sam normalnu ženu, sa kojom ću imati porodicu, a ne ženu kojoj je bitno da ima najskuplje cipele od svih žena u društvu, najskuplje kreme, da bude u najluksuznijim hotelima. Moja supruga je neke stvari sama sebi priuštila, nisam ja bio potreban da joj kupim cipele ili auto. Nikada se nisam pokajao što sam se njom oženio, imamo sjajan brak i sjajnu decu, a i odlične karijere. I možemo da računamo jedno na drugo ako negde zapne (a ne da razmišljam da li će otići sa nekim drugim čiji je novčanik deblji).

sanja

pre 10 godina

Test na daunov sindrom se preporucuje kod majke koja je 35+. U mom slucaju poklopilo se da se nas sest drugarica porodilo iste godine i sve smo imale 31,32,33 godine i sve rodile zdravu decu. Neki autori smatraju da starost oca ne igra ulogu za daunovom sindrom ali vecina smatra da je rizik kod muskaraca koji zele da postanu ocevi nakon 45-te godine podjednak kao i kod zena. Nije tacno da su muskarci podjednako genetski zdravi za reprodukciju u 70-oj godini kao sto su bili u svojim dvadesetim. Ako je nekome opravdanje zasto voli zene ispod 30 godina da bi mu rodile zdravu decu - ok. Ja licno mislim da je u pitanju nesto drugo.

Marko

pre 10 godina

@ Rista
Jaz koji se stvorio medju polovima je definitivno krivica oba pola,s tim da s obzirom na to sto vidim oko sebe i po komentarima na ovim stranama primecujem da smo ipak malo vise krivi mi muskarci,jer necemo da se menjamo i prilagodimo se.Ne masem ja ovde nekakvom svojom superiornoscu i znam jos par muskaraca slicnih sebi,al kada god s vecinom prijatelja pokusam pricati na tu temu uglavnom dobijem epitet nekog "mlakonje" jer sam veran zeni.To sto ce neki u meni videti problem ili pretnju,jer ce njihove zene shvatiti da ima i dobrih muzeva,nije moj problem.Kao sto je neko pomenuo u komentaru,zene su dosta napredovale tokom 20 veka(imaju puno interesovanja,sve ih zanima) a mnogi muskarci su ostali na istom nivou,nesposobni da se prilagode i da napreduju na psiho-socijalnom nivou(i dalje nam se sve vrti oko posla,sporta i sexa).Nemozemo sad zene terati i traziti da se vrate jedan vek unazad da bi se eto vecini muskaraca vratio osecaj nadmoci ili muskosti(u tom smislu sam i napisao da smo malo vise krivi mi muskarci,jer umesto da radimo na sebi,mi ocekujemo da se zena pretvara da je na nizem nivou od nas i da vodimo glavnu rec cak i kad nismo u pravu a sve zato da bi se mi osecali "vise muskima").A mislim da generalno sve zene vole da imaju pametnijeg i sposobnijeg partnera od sebe-jer to svakoj imponuje...Opet ponavljam,ne stajem na stranu zena vec samo primecujem da nikad nije bilo vise isfrustriranih muskaraca koji krive druge(zene),umesto da resavaju problem u sebi.

Žena posle 30te

pre 10 godina

Samo muškarce koji se uklapaju u vaše ciljeve, i vi u njegove, naravno.

Ako imate zajedničke ciljeve, sve ostalo ide lakše, i partnerstvo može da cveta.

Ali to podrazumeva da do tog vremena već znate šta hoćete i kakvog partnera tražite, ako čekate da drugi to umesto vas otkrivaju, niste za ozbiljnu priču..., onda vam treba neozbiljan pertner...

Pazio ovo

pre 10 godina

Skoro svi komentari su pisani od strane muskaraca ! Pa ovo je show. I ja sam muskarac i slazem se sa svim komentarima. Onaj koji je ostvaren ne zeli neku ''polovnjacu'' od 3 banke koja je samo cangrizava jer joj otkucava bioloski casovnik. Lepo nadjes neku od 25 i uzivas. Nemam karijeru i posao ali imam svoj stan. Znaci, ja nisam i neka prilika.

larry

pre 10 godina

ne razumem toliko minusa... ovde se govori o braku a cilj braka su potomci... mogu da se menjaju trendovi u svetu ali je jedna stvar nepromenljiva a to je fiziologija ljudskog bica zene i muskarca... zena bi idealno trebalo da rodi prvo dete izmedju 22 i 27 godine da bi trudnoca bila sa sto manje komplikacija... prva trudnoca u recimo 32 godini se vec racuna kao rizicna (daunov sindrom i sl.) da ne govorim o raznim drugim rizicima i verovatno velikom broju abortusa koju zena obavi do svoje 30- te.... muskarac sa druge strane moze i u 70 da bude otac bez posledica po potomstvo jer je stvaranje spermatozoida kontinuiran proces a jajna celija je stara koliko i zena... u tom smislu sam napisao ono ranije pa sada ko se ljuti neka se ljuti ali ovo je surova istina za zene 30+ koje jos nisu radjale

Marko

pre 10 godina

@ Rista
I jos nesto:kazete da ja svojim komentarima uopste ne doprinosim resavanju problema medju polovima,vec da ga produbljujem.Veoma interesantno.Niste se bunili kada je preko 30 muskaraca ovde pisalo sve najgore o zenama,narocito o zenama koje imaju vise od 30 godina.Ne znam na koji su nacin njihovi komentari doprineli boljem odnosu medju polovima kad su toliko zatrovani mrznjom i bili bez ikakve zelje za kompromisom.A kada sam ja ukazao na greske koje prave,bas zato da bi malo porazmislili i shvatili da je potreban dogovor i uvazavanje medju polovima,vi ste me optuzili da radim nesto lose.Verovatno ste ocekivali da se solidarisem sa svim ostalim muskima pa mi zamerate sto nisam.Rekao bih da upravo vi ne doprinosite resavanju problema medju polovima jer previse drzite stranu svom polu pa ne vidite "sumu od drveta".
Toliko.

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

bitno je samo da ima sto vise PARA. ako muskarac mozda zeli da joj pruzi postovanje, od nje ce dobiti odgovor "ah, to nama ne treba nama trebaju pare", ako mozda zeli da joj pruzi ljubav i podrsku - "ne treba nama ljubav, nama trebaju pare", ako mozda zeli porodicu - "ma ne, ne, ipak ne, bolje su ipak pare" ako zeli zeli da joj pruzi pare - "oooo daaaa, gazi me, ponizavaj me, budi mi deda, budi tinejdzer, ali mi daj Pareee". Jedno je ipak sigurno, od prazne sobe se ni jedna nece spasiti, a ta soba dolazi i samo dolazi, a puna je strahova, introspekcije, jada i cemera.

23g

pre 10 godina

Larry! cini mi se da si malo u krivu. jer i prethodnici spermatozoida vremenom potencijalno se "ostecuju" odnosno njihov genom i popravni mehanizmi kao i svaka celija jel. pa samim tim su podlozniji mutacijama, te nerazdvajanju hromozoma, te ovo, te ono! nek me neko ispravi ako nisam u pravu ali je ovo moje misljenje!

Rista

pre 10 godina

@Marko

Oprostite, a gde sam to ja spomenuo da sam se razveo ili bih se razveo da sam bogat(pritom ni to nisam naveo nigde), obzirom da sam ja bio taj koji je spomenuo visinu Vase zarade dva puta u svom komentaru.

Vi, pak na osnovu toga idete i dalje od toga, govoreci da to govori o mojim kvalitetima kao osobe. Dakle, nastavljate sa stavom '...ja sam iznad i prezirem...', ne obaziruci se na to ko je sta napisao, sto je vid ociglednog spinovanja (da ne upotrebim neku tezu rec), a vidim da se neki komentari ovde na to ne obaziru vec Vas hvale i zele Vam svaku srecu. Deluje kao da imate neku zajednicku nit koja 'vibrira' i lako se pronalazite.

Ponovicu da je jaz izmedju polova veci nego ikada ranije, i da stavovi koje zastupate samo to produbljuju. Znate, humanost i saosecanje se ne zavrsavaju na Vasem ili bilo cijem kucnom pragu, nego naprotiv, pozeljno je da se prelivaju i preko toga. Posebnost kojom ocigledno masete ispred svacijih ociju ne treba da bude zasnovana na (kvazi) osecaju superiornosti, vec ona treba da bude nesto sto treba da se deli i ustupa i daje svima, a ne samo najuzem krugu 'odabranih'. Dok to ne shvatite, verujem da ce suma koju ne vidite od drveta za Vas ostati vecita tajna.

Srdacan pozdrav...

Rista

pre 10 godina

@Marko

E ovako obrazlozen komentar je vec nesto sasvim drugo...

I ja sam veran svojoj supruzi (zajedno smo 16 godina), da bilo je iskusenja, i odolelo im se.

Ono gde, po meni, nastaje kurslus je upravo u toj sferi interesovanja. Ne slazem se u potpunosti sa onim sto ste rekli o muskim sferama (sve nam se vrti oko posla, sporta i sexa), ali ok, shvatio sam sta ste hteli reci. A zene...hmmm, pa sad da ih bas interesuje sve, ni tu se ne bih potpuno slozio, pogotovo ako postoji kolizija u interesovanjima partnera.

Veza na zdravim nogama ce uociti takvog gremlina na vreme i zauzdati ga i kanalisati (uz obostrano razumevanje zasto je onoj drugoj strani to nesto interesantno), dakle prihvatice i 'pasivno' to podrzati.

Tu nastaje onaj problem kada se mi, kako Vi kazete osecamo 'muskijim'. Jer kada razumevanja nema, ili da dodam, i male zrtve zarad obostrane harmonije i nastavka sklada, onda muskarci, po svojoj prirodi postaju strahovito rigidni i pocinju da aktivno unizavaju zenska interesovanja.

Zene pak, imaju vrlo suptilne nacine da Vam prvo usade osecaj krivice zasto nesto volite, i vrlo vesto manipulisu vasim teznjama, do mere da svane dan kada Vi i niste svesni zasto ste nesto prestali da volite, smatrajuci da ste to nesto prevazisli, dok ona sve vreme vuce konce iza pozornice.

Da ponovim, sve to proizilazi iz nedostatka podrske, razumevanja, sve manja onoga 'mi' a mnogo vise onoga 'ona' i 'on'.

I da, niste mlakonja... oni su sivonje!

Srdacan pozdrav

23g

pre 10 godina

u mojoj sredini sredovecni lakse nalaze partnere nego mladi. to nisu samo udovci i ravedeni vec i svaleracija... a i oni "stari" ne zaostaju. kad mi je baba pricala sta se sve radi na tim igrakama za penzionere... razmisljala sam mnogo na tu temi ali do odgovora nisam dosla. ako stavimo na stranu da sam zauzeta meni se niko godinama nije udvarao. mozda ako imas ogranicen izbor lakse je birati... ne znam!

lik od tri banke

pre 10 godina

zene u tridesetoj treba da shvate da njima kuca bioloski sat,a ne muskarcu narocito solo curama.otvorite se,znajte sta zelite,nazovite muskarca,ako vam se neko svidi dajte mu do znanja pogledom,nemojte cekati da on uvek pridje..jedno je sigurno,sve je isto kao u dvedesetim godinama,mada nista nije isto al tri banke godine su godine gde nema tolko cekanja vec vreme zrelosti

programer

pre 10 godina

Ako su same, a jesu mnoge, onda ce samo da nadju hakere.. Upss! pogresih za dve tipke na tastaturi! (: Npr. neka traze prleta, tihog ili Gavrila Milentijevica - bata leku..

Rista

pre 10 godina

@Marko

Tacno. Nisam se ni jednog jedinog trenutka osvrnuo na komentare militannih i primitivnih sto zena (manjina), sto muskaraca (vecina)u okviru ove teme, vec sam se direktno 'obrusio' na Vas.

Pare. Novac. Paaare!. Noovac! Izrazita vecina muskih komentara (ne samo na ovu temu) se svodi na ovo. Zene samo hoce pare i jedino pare. Potisnuto su agresivni. Zaslepljeni. I iznad svega, izgleda, razocarani. Nazalost, koliko istine sadrzi ova masa komentara ostaje na svakome od nas da proceni. Problem je sto niko od njih ne 'mrda' dalje odatle, ne vidi sve ono drugo sto zena predstavlja. Toplinu, ljubav, okrepljenje, zrtvovanje... moze se nabrajati jos dosta... Takvi muskarci nicim ne rade na sebi da bi se izvukli iz samosazaljivo-introspektivnog stanja u kome se nalaze, i po meni, potrebno je sa njima PUNO razgovarati. I pomoci im... A pravo da Vam kazem, ne verujem da bi se vecina zena i muskaraca u to upustala, kao sto Vi rekoste, daleko od toga da su svi zlatni, ima nas svakakvih.

Sve dok niste rekli ono o 'mlakonji' imao sam potpuno drugaciju predstavu o tome, jer, verujte mi da i ja ISTO TO prolazim svaki bogovetni dan.

Srdacan pozdrav.

bella

pre 10 godina

Društvo, sa bivšim sam u zadnja 2ipo meseca u kontaktu drugarski i postoje emocije, zbog njega brzopleto i rasprava glupa smo i raskinuli. Bio mi je rodjus skoro kod mene na ručku je bio, živi blizu i na tortu, ispoštovan je. Za vikend sam izašla sa drugaricama, poželeo mi lep provod, ja nisam videla ni odgovorila, da bi kroz par min poslao poruku i rekao žurka mene nema nigde, to nisam očekivao a sutra ćeš me zvati- kao korist. Umesto da čuva taj ok odnos što imamo on meni nije jasan?

Nikola

pre 10 godina

(Marko, 14. oktobar 2013 16:03) Nisu te zene izgradjene niti bilo sta,vec im je dosao zadnji voz.Tvoja zena je u tebi videla smotanog ali odanog i vrednog muskarca koji ce kuci donositi platu i to je to.Verovatno pati i zeli da bude sa nekim drugim ili prethodnim muskarcem koji joj je slomio srce ali kojeg je iskreno volela ali se ipak zadovoljilja sa tobom.Shvati ti nikad nisi bio njen prvi a ni drugi,treci vec poslednji izbor po principu daj sta das.

Ne cekajte princa.

pre 10 godina

Kakve muškarce žene traže posle tridesete?

Pa nikakve, zato su i mnoge same!
(Hoce princa na belom konju, a to ima samo u bajkama., 14. oktobar 2013 12:14)

I ja sam slicno mislila i cekala sam mog princa do 40 godine, ali se on nije pojavio. Kada sam bila na letovanju pre 6 godina upoznala sam jednog Spanca i ostala sam sa njim trudna, i rodila predivnu devojcicu koja sada ima 5 godina, jeste da nema oca, ali ima od mene svu ljubav ovoga sveta.

Mama.

pre 10 godina

Kakve muškarce žene traže posle tridesete?

Pa nikakve, zato su i mnoge same!
(Hoce princa na belom konju, a to ima samo u bajkama., 14. oktobar 2013 12:14)

I ja sam slicno mislila i cekala sam mog princa do 40 godine, ali se on nije pojavio. Kada sam bila na letovanju pre 6 godina upoznala sam jednog Spanca i ostala sam trudna, i rodila predivnu devojcicu koja sada ima 5 godina, jeste da nema oca, ali ima od mene svu ljubav ovoga sveta.

Pazio ovo

pre 10 godina

Skoro svi komentari su pisani od strane muskaraca ! Pa ovo je show. I ja sam muskarac i slazem se sa svim komentarima. Onaj koji je ostvaren ne zeli neku ''polovnjacu'' od 3 banke koja je samo cangrizava jer joj otkucava bioloski casovnik. Lepo nadjes neku od 25 i uzivas. Nemam karijeru i posao ali imam svoj stan. Znaci, ja nisam i neka prilika.

larry

pre 10 godina

ne razumem toliko minusa... ovde se govori o braku a cilj braka su potomci... mogu da se menjaju trendovi u svetu ali je jedna stvar nepromenljiva a to je fiziologija ljudskog bica zene i muskarca... zena bi idealno trebalo da rodi prvo dete izmedju 22 i 27 godine da bi trudnoca bila sa sto manje komplikacija... prva trudnoca u recimo 32 godini se vec racuna kao rizicna (daunov sindrom i sl.) da ne govorim o raznim drugim rizicima i verovatno velikom broju abortusa koju zena obavi do svoje 30- te.... muskarac sa druge strane moze i u 70 da bude otac bez posledica po potomstvo jer je stvaranje spermatozoida kontinuiran proces a jajna celija je stara koliko i zena... u tom smislu sam napisao ono ranije pa sada ko se ljuti neka se ljuti ali ovo je surova istina za zene 30+ koje jos nisu radjale

bella

pre 10 godina

Društvo, sa bivšim sam u zadnja 2ipo meseca u kontaktu drugarski i postoje emocije, zbog njega brzopleto i rasprava glupa smo i raskinuli. Bio mi je rodjus skoro kod mene na ručku je bio, živi blizu i na tortu, ispoštovan je. Za vikend sam izašla sa drugaricama, poželeo mi lep provod, ja nisam videla ni odgovorila, da bi kroz par min poslao poruku i rekao žurka mene nema nigde, to nisam očekivao a sutra ćeš me zvati- kao korist. Umesto da čuva taj ok odnos što imamo on meni nije jasan?

Alekandar

pre 10 godina

U zivotu sam bio toliko puta odbijen od devojaka koje su moje godiste (83god),dok nisam upoznao moju verenicu koja je 5 godina mladja.Mislim da u danasnjem svetu zene su te koje biraju a ne muskarci.I sasvim je normalno da muskarac bude sa devojkom koja je mladja,vedrija,lepsa kao sto je normalno da devojke zele ozbiljnog i ostvarenog muskarca.Zene posle 30 pocinju da gube trku sa vremenom,muskarci koji su studirali i radili pocinju da shvataju da su oni sada ulov i naravno da ce birati devojke kojima nije jedino bitno kada ce da dobiju bebu i kada ce da se udaju.

Joca

pre 10 godina

Problem zena posle 30 je sto muskarce vise ne vide kao cilj vec kao sredstvo ka osvarenju ISKLJUCIVO SVOJIH ciljeva. Njegove zelje i ciljevi i nisu nesto posebno bitni dokle god ne ometaju njenu planiranu putanju, za koju on treba da se pravi da ne zna. Znajuci to, muskarci bas i ne trce za samodovoljnim i sebicnim "zivotnim pratiljama" jer one to sigurno nece ni biti. Zene posle 35 prestaju biti interesantne jer onda problem postaje biti suvise izrazen, a gotovo da vise nista ni ne nude. Posle 40, zavesa se spusta.

Realno

pre 10 godina

Zena u 30-im tesko da moze zavesti vrsnjaka koji je finansijski potkovan i dobro izgleda. Takvi muskarci najcesce biraju mladje zene. Tako da zene, sto vise cekate to su vam sanse objektivno manje. Ili birajte "nesituirane" pa zajedno zaradjujte za zivot. Za seks avanture je bolje da birate sto mladje.

stranac

pre 10 godina

A jeli, koliko bi trebale da budu stare te sta traze muskarce od 30? Situiran? Ili bolje receno ma gotovo. Znaci kad su sve profurale sada ajd na gotovo. Nema toga nista ako muskarac ima mozga, takav ce muskarac isto tako traziti uzajamnost ili ce sebi traziti mladje, sem ako nije p...

programer

pre 10 godina

Ako su same, a jesu mnoge, onda ce samo da nadju hakere.. Upss! pogresih za dve tipke na tastaturi! (: Npr. neka traze prleta, tihog ili Gavrila Milentijevica - bata leku..

Rista

pre 10 godina

Marko,

Zene i treba da budu skolovane, ravnopravne i da budu tretirane kao bracni drugovi i zivotni saputnici.

Medjutim, nije mi jasno otkud onakve kvalifikacije prema Vasim kolegama. Ako ste vec zaprepasceni tim njihovim stavovima, uradite nesto po tom pitanju, umesto sto se postavljate u poziciju '...ja sam iznad i gledam ih odozgo sa dozom prezira...'

Otac Vas je dobio sa 25 godina (ako se ne varam). Recite mi, koliko se danasnjih mladih parova odlucuje na dobijanje potomstva u tim godinama? Da li bi to mozda znacilo da je Vas otac, za danasnja merila, ipak malo prevazidjenih stavova u ocima onih koje neki zovu 'polovnjacama', a neki ih brane usput naglasavajuci kolika im je plata?

Da li znate da su 80% otpustenih usled poslednje ekonomske krize muskarci? Da li mislite da svi oni imaju stavove da je zena bice nize vrednosti? Ili, po Vama oni odmah ne zaradjuju i ne zavredjuju nista, iako mozda uopste nisu krivi za gubitak posla?

Vas stav nicim ne doprinosi popravljanju stanja nikada dubljeg jaza izmedju polova koji je danas predominantan, osim mozda Vaseg licnog, slatkog, udobnog kutka u kojem se nalazite, zaradjujuci tri puta vise od Vase supruge, i mozda, da tako kazem trenutno beskonacno vise od ljudi koji nemaju ili su izgubili posao...., kako ih Vi nazivate, i kojih se stidite.

nex

pre 10 godina

Ne znam kako je drugde, ali sam primetio da većina naših žena nakon 30-te podigne kriterijume, umesto da ih spusti. Doduše, "popuste" kada se približe 40-toj, ali ih tada malo ko hoće... Na kraju, mnoge kvalitetne žene ostanu same..

Realno II

pre 10 godina

@Zena u 30-im tesko da moze zavesti vrsnjaka koji je finansijski potkovan i dobro izgleda. Takvi muskarci najcesce biraju mladje zene. Tako da zene, sto vise cekate to su vam sanse objektivno manje. Ili birajte "nesituirane" pa zajedno zaradjujte za zivot. Za seks avanture je bolje da birate sto mladje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realno, 14. oktobar 2013 12:35)

Ja sam u 30-toj zavela, ne vrsnjaka nego mladjeg od mene, finansijski super potkovanog. I sad smo u sjajnom braku sa dvoje dece. Tako da zene, glavu gore i ne slusajte lupetanja!

bas lepo

pre 10 godina

kakva mrznja prema zenama, uzas. krivi su muskarci! u firmi od nas 50 imamo 6 zena oko 35 godina koje su same. sjajne osobe, lepe i pametne, zaradjuju solidno. ali sta to vredi kad muskarci u srb traze olicenje patrijarhalne zene, da kuva, pere, pegla i slusa debila od muza. Svaka koja to nece nema prolaz. dakle kvalitetne zene.

Komsinica

pre 10 godina

Vecina mojih koleginica koje su zavrsile fakultet postaju (blago receno) azdaje. Nije ni cudo sto ih muskarci ne zele. U vrtlogu samog uspeha i zelje za istim, zaboravljaju da treba biti covek. I u poslu i u ljubavi i prijateljstvu. "Ja donosim pare, on ima da mi igra kao kuce" nije stav/izjava koju sam cula jednom. Hodati po zemlji i nije tako dosadno. Bar meni.

lik od tri banke

pre 10 godina

zene u tridesetoj treba da shvate da njima kuca bioloski sat,a ne muskarcu narocito solo curama.otvorite se,znajte sta zelite,nazovite muskarca,ako vam se neko svidi dajte mu do znanja pogledom,nemojte cekati da on uvek pridje..jedno je sigurno,sve je isto kao u dvedesetim godinama,mada nista nije isto al tri banke godine su godine gde nema tolko cekanja vec vreme zrelosti

Dragana

pre 10 godina

Po muskim komentarima bih zakljucila da cim zena predje 30 tu da ona vise nema prava da bira i da trazi coveka po svojoj meri.Vazno je da vi muskarci-svakakvi-neobrazovani,lenji,imate prava da trazite vrednu,finu i prelepu zenu samo zato sto ste muskarci bez obzira na godine i osobine ,a lepa,obrazovana i sposobna zena treba da se uda ispod svog nivoa samo zato sto ima vise od 30 godina.Ma najbolje da se uda za nekog glupaka ili pijanicu koji ce da je maltretira jer zaboga ona ima vise od 30 godina i ne moze i ne sme mnogo da bira.Kako se ona od 30 i vise godina samo usudjuje da trazi nekog slicnog sebi.Iako neki muskarac nije lep,nije vredan,nije sposoban,nema duha-njega ce svi da razumeju sto se nije ozenio,al zato za sposobnu i lepu zenu koja nije udata a koja trazi ravnopravnog muskarca-u intelektualnom i duhovnom smislu, niko nema razumevanja.Naravno da ima zena koje precenjuju sebe i ocekuju previse,ali nazalost mnogo je veci problem sto su zene danas u duhovnom i intelektualnom pogledu nadmasile muskarce.Zena koja je procitala preko 3000 knjiga ne moze intelektualno da se nadje sa nekim umisljenim prostakom koji u zivotu nije procitao knjigu i kome se ceo zivot zasniva na gledanju tv-a i sporta-sto je slucaj sa preko 80 % muskaraca.O cemu ona(ja i mnoge druge zene)da pricamo sa njim...i kad ga odbijemo on nece pomisliti da je on kriv za to vec cemo mi ispasti "prepotentne" jer kako se usudjujemo da budemo pametnije od njega i da odbijemo njega"takvog"

savidza

pre 10 godina

samo pravili br 1.a pritom one ne znaju nista da rade kao njihove majke ili bake,a hoce 100 puta vise,i pare i paznju i lagodan zivot..sta vi nudite?

Posmatrac

pre 10 godina

@ Pazi ovo

Pod uslovom da devojka od 25 hoce da bude u drustvu ''polovnih'' muskaraca.
Stan koji imas verovatno si nasledio. Mislim da su u mnogo vecem problemu danas muskarci zbog nemogucnosti nalazenja odgovarajuce partnerke. Zene su navikle da ako ne sretnu odgovarajuceg, drugim stvarima ispune i kvalitetno osmisle svoj zivot.

Marko

pre 10 godina

"Polovnjaca " sa 30 godina.Strasno.Imam 42 godine(isto ima i moja zena) ,u braku smo 7 godina.Oboje zaradjujemo,iako ja kao programer imam troduplo vecu platu(znaci spadam u grupu veoma sposobnih i pozeljnih muskaraca).Nikada,ama bas nikada nisam pomislio da je moja zena tada ili sada polovnjaca,ni jedna ta od 25 ne moze da se meri sa mojom (ili bilo cijom)zenom od oko 40 godina(osim ako vam je bitan samo fizicki izgled)jer te zene su vec izradjene i sigurne licnosti,pravi bracni drugovi.Samo nesigurni i iskompleksirani muskarci traze neke neigradjene mlade cure jer znaju da nisu dorasli onim zrelim zenama od 30 i na vise..Sa tom starijom-zrelijom morate na ravnopravnoj nozi biti,pa vam se zato i ne svidjaju.Zato vi necete njih(ili one vas)a ne zato sto su one "lose, polovne ili nadrndane".Vecina vas(kazem vas,jer su komentari puni takvih)u stvari zeli majku,a ne zenu kao pravog ljubavnog i bracnog partnera.I tu je glavni problem.Radim sa puno momaka(takva je struka) i svaki dan se susrecem sa njihovim stavovima-sramota je reci da je moj otac od 67 godina modernijih i normalnijih stavova od vecine njih.Moj otac je insistirao jos u ono vreme da moja majka polozi vozacki,da se doskoluje,radi,da dele ravnopravno poslove u kuci,a ovi sad muskarci cesto ne znaju ni da zarade,ne daju nista-a ocekuju sve od zena,a najgore je sto nece da prihvate da i zene imaju pravo na svoje misljenje...Bukvalno se stidim svog pola,kad vidim kakvih sve muskaraca(pi.kica)ima.

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

bitno je samo da ima sto vise PARA. ako muskarac mozda zeli da joj pruzi postovanje, od nje ce dobiti odgovor "ah, to nama ne treba nama trebaju pare", ako mozda zeli da joj pruzi ljubav i podrsku - "ne treba nama ljubav, nama trebaju pare", ako mozda zeli porodicu - "ma ne, ne, ipak ne, bolje su ipak pare" ako zeli zeli da joj pruzi pare - "oooo daaaa, gazi me, ponizavaj me, budi mi deda, budi tinejdzer, ali mi daj Pareee". Jedno je ipak sigurno, od prazne sobe se ni jedna nece spasiti, a ta soba dolazi i samo dolazi, a puna je strahova, introspekcije, jada i cemera.

Dupli standardi

pre 10 godina

@Marko; Vaša žena je prava srećnica, vi spadate u onih 5% muškaraca na Balkanu koji razmišljaju svjetski. Za ostale komentare nisam iznenađena, izvrijeđali su žene od 30+ godina (90% muških komentara!), kao da su najgore babe. Imam 24, par godina prođe za čas, brzo dođe trideseta i gledaću da me ne dotiču ovakvi ljudi kao većina komentatora, jer znamo ipak šta se krije iza njihovog stava. I zašto mislite da ženska od 30 godina ne može da se drzne i nađe super momka od npr. 27, za do kraja života? ;) Ja znam takve primjere! Na muškarce koji traže isključivo mlađe (mene startuju "momci" od po 37) isključivo gledam kao na inferiorne jer oni to i jesu, nije prirodno da zrela osoba želi klinku! A ako nisi zreo sa 35+, nikad nećeš ni biti. Tako da sve je to OK, ali vrijeđati mlade žene od 30 da im otkucava sat (a vama ne otkucava?), da im se zavjesa spušta(a vaša se pretpostavljam podiže?) i šta sve još ne pročitah ovdje, govori o vama više nego što mislite.

Lady

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koji komentari. Meni je 32 godine, sama sam, samostalna sam, na visokom položaju radim, uživam, putujem i radujem se životu... Znači trebala sam da se udam za bilo kog slepca( kad već tako moram da kažem) samo da bi bila udata pre 30 godine jer posle 3o god. onda je prošao voz??? Il te ljubav oće il te neće, na silu se ne može ništa dostići... Naravno da su kriterije više no kad sam imala 20 god. jer od grešaka koje kroz život prolaziš "učiš" ...

NEmanja

pre 10 godina

Jedini propust ovog teksta je sto svi ti saveti pretpostavljaju da se ta zena ostvarila kao osoba. S obzirom da je to retko slucaj, onda su i ovo...retki saveti.

andrijano

pre 10 godina

jel padaju kriterijumi? :)verovatno ste svi imali neku dobru i kvalitetnu osobu pored sebe u jednom trenutku do tridesete.to vas je tad smaralo,zeleli ste vise.vise partnera,vise izlazaka,letovanja,druzenja,boljih fizickih osobina,vise i bolje od seksa.dobri momci ili devojke koji su bili dobri tad su bili dosadni i smaraci,gusili su.budite iskreni pa priznajte kako je uskociti u poslednji voz.verovatno neki teretni koji je mnogo spor.Niste ni tad imali hrabrosti da ostanete na peronu zivota i sudbine i da cekate vas poslovni voz iako je vreme letelo.Za ove koji u zivotu nisu pravili kompromise i koji su ostali na tom peronu sebi dosledni, da i dalje cekaju, uvek ima nade.Za one koji su usli u poslednji,cak i kad iz njega izadju ostane prljavstina teretnog voza.

Tupavko

pre 10 godina

E pa sad,ako budu cekale da se svih 5 "kriterijuma" ostvari, sumnjam da ce se nesto ovajditi.Oni koji su situirani i imaju karijeru,uglavnom su taj posao obavili pre 30-e,tako da ako i ima takvih izuzetaka,oni ce vodeci se logikom trzista,traziti nesto mladje cure.Kad se mi poredimo sa svetom i to onim razvijenim,koji i tamo nije bas idealan,vidi se koliko smo svetlosnih godina udaljeni.Ali nase dame ne misle tako,misle da ce uvek neko biti tu samo je potrebno da one izaberu,da uloze dovoljno truda u sebe,da rade na sebi,a vec nesto ce da se nadje.Medjutim,kako godine i vreme prolazi,ne biva bas tako.To se "ocituje" svakog dana,vidi se ne samo po ovim kmentarima,nego po celokupnom zivotu i desavanjima u drustvu.Pitajte koga god hocete od drugova i drugarica,svi su nesto u autu.Neko ili mnogi ce reci da sam frustriran,negativan i jos po nesto,ali ajde da preptostavimo da je tako,sta je sa ostalih 3 miliona muskaraca u Srbiji?

D.

pre 10 godina

Do neke 30. godine vise su mi se svidjali i vise su me interesovali stariji muskarci, te sam sa takvima uglavnom i bila u vezama. Od kada sam presla 30 (dakle poslednje 3,4 godine) mnogo me vise jure mladji i sve se vise interesujem za njih. Tako to valjda ide s godinama... ;)

23g

pre 10 godina

u mojoj sredini sredovecni lakse nalaze partnere nego mladi. to nisu samo udovci i ravedeni vec i svaleracija... a i oni "stari" ne zaostaju. kad mi je baba pricala sta se sve radi na tim igrakama za penzionere... razmisljala sam mnogo na tu temi ali do odgovora nisam dosla. ako stavimo na stranu da sam zauzeta meni se niko godinama nije udvarao. mozda ako imas ogranicen izbor lakse je birati... ne znam!

svetlana

pre 10 godina

Zena tek oko 30-35 dozivljava svoj vrhunac u svemu :ako je lijepa tada je raskosno lijepa,tek je svjesna sebe i svojih mogucnosti na pravi nacin,tada je spremna da na pravi nacin odgovori svim obavezama.koje donosi brak i podizanje djece.Tada je zena u svom punom sjaju tako da su ovi komentari smijesni i bogami daju ih prilicne neznalice.

gospodjica

pre 10 godina

Vracala sam se proletos sa sluzbenog puta. Na aerodromu me je jedna isprepadana i uplakana devojka sa naseg govornog podrucja zamolila da podje sa mnom do terminala jer nikad nije putovala avionom i ne zna da se snadje (sto se videlo vec kod prve kapije gde je trebalo da otkuca kartu). U roku od nekoliko minuta mi je ispricala da ima 22 godine, da se razvela nakon 3 meseca braka jer je njegovi nisu voleli, da je njen zivot gotov jer je sad bez partnera, da se uzasno boji letenja jer joj je prvi put, da ne zna kako ce naci posao jer je zavrsila neku trogodisnju skolu... Samo da proverim: da li sam ja polovnjaca jer imam 30 godina, fakultet, posao, videla sam i procitala svasta, umem da se snadjem, nisam se udavala i nemam decka, ili ona koja se vec u 22. razvela?

Marko

pre 10 godina

@ Nikola
Ha,ha,ha-cim sam sposoban i bogat a nisam ozenio neku 10-15 godina mladju od sebe odmah dobih etiketu smotanog.Puno si druze pogresio-moja zena (tada devojka)je bila sa mnom i kad nisam imao maltene ni dinara(pristojno zaradjujem tek od svoje 33 godine,a tada sam bio vec bi 2 godine u vezi sa njom)tako da u vodu pada tvoja"briljantna"teorija" o tome da me je zena upecala jer sam bogat i smotan.I da-moja zena je sa godinama sve lepsa i lepsa.
Neko je pomenuo da se hvalim svojim visokim primanjima-visoka primanja sam pomenuo upravo zato sto je vecina muskaraca napisala da ce svaki bogat muskarac ozeniti pre neku mladju,pa sam hteo na svom primeru da vas demantujem.To sto bi vi ocigledno ostavili svoju devojku samo zato sto ste se obogatili pa sad mozete da imate i neku mladju govori dovoljno o vasim kvalitetima tj nekvalitetima kao osobe.Zene su generalno odanije kao partneri-jedna moja rodjaka je ostala u braku sa muzem bez obzira sto je on izgubio nogu...Pitam se koliko bi muskaraca ostalo u braku sa zenom koja je izgubila ruku,nogu i slicno.Verovatno jako malo.
Daleko da ja sad mislim da su sve zene zlatne-ima ih svakojakih,ali mi je jako zasmetalo to sto muskarci preteruju kad govore da su zene krive za sve.Ocekujete da zena bude dovoljno moderna i da vam pridje(najceste oni koji nemaju petlju da pridju zeni pa ocekuju da ona odradi sav posao),ali zato ipak patrijarhalno ocekujete da se ipak vasa rec vise postuje.Odlucite se vise sta zelite.

Rista

pre 10 godina

@Marko

Oprostite, a gde sam to ja spomenuo da sam se razveo ili bih se razveo da sam bogat(pritom ni to nisam naveo nigde), obzirom da sam ja bio taj koji je spomenuo visinu Vase zarade dva puta u svom komentaru.

Vi, pak na osnovu toga idete i dalje od toga, govoreci da to govori o mojim kvalitetima kao osobe. Dakle, nastavljate sa stavom '...ja sam iznad i prezirem...', ne obaziruci se na to ko je sta napisao, sto je vid ociglednog spinovanja (da ne upotrebim neku tezu rec), a vidim da se neki komentari ovde na to ne obaziru vec Vas hvale i zele Vam svaku srecu. Deluje kao da imate neku zajednicku nit koja 'vibrira' i lako se pronalazite.

Ponovicu da je jaz izmedju polova veci nego ikada ranije, i da stavovi koje zastupate samo to produbljuju. Znate, humanost i saosecanje se ne zavrsavaju na Vasem ili bilo cijem kucnom pragu, nego naprotiv, pozeljno je da se prelivaju i preko toga. Posebnost kojom ocigledno masete ispred svacijih ociju ne treba da bude zasnovana na (kvazi) osecaju superiornosti, vec ona treba da bude nesto sto treba da se deli i ustupa i daje svima, a ne samo najuzem krugu 'odabranih'. Dok to ne shvatite, verujem da ce suma koju ne vidite od drveta za Vas ostati vecita tajna.

Srdacan pozdrav...

Gvizda

pre 10 godina

@Marko,
ako stvarno postojis i ako je pola ovoga sto si napisao istina, sjajno! Ti si ono sto prave zene (one od 30,40 i 50 koje su na Balkanu izbrisane sa spiska zivih)smatraju pravim muskarcem.Mislim da si to bio i pre 33 i velikih para. Zelim tebi i tvojoj supruzi sve najbolje, jer ste stvarno izuzetak u danasnje vreme. I originalni! Ej, maznuti neke vece pare, a ne razvoditi se i traziti drugu ?!? Sta, imas Mozak i Savest ,a ne samo hormone? Neverovatno! Odstupate od scenarija lose sapunice radjene u koprodukciji bivsih republika, na srecu!

Realno II

pre 10 godina

@larry: jesi li ti bas siguran u to sve sto pises??? O broju godina i rizicnim trudnocama? Ja u 39-toj godini rodila drugo dete, analize fenomenalne, zdrava kao dren, porodjaj fenomenalan. A izgledam bolje nego vecina zena od 25-30. Tako da se malo informisi o zenama i zdravlju pre nego sto napises komentar.

andrijano

pre 10 godina

U ovoj zemlji vlada siromastvo koje je ostavilo traga na ljude u vidu kompleksa,straha od zivota,straha od neizvesnosti.Mislim da i zene i muskarci treba da se drze pravila koliko posedujes toliko trazis i dobijes.znaci ako nemas love treba da budes sa likom koji nema love i suprotno.ako si zavrsila fakultet trazis muza sa fakultetom.ako si zgodna devojka trazis zgodnog frajera.ako si hladna i ohola osoba ne mozes traziti dobru osobu pored sebe.znaci koliko dajes toliko dobijas.koliko imas toliko i trazis od drugoga.los si frajer a hoces dobru ribu.ne moze bato.imas srednju skolu a hoces da budes sa doktorkom.ne moze bato.nemas love,stan,ne radis a hoces da ti muz sve to stvori.ne moze seko.ovako kad bi se sve postavljalo bilo bi super.a u praksi je da zgodna riba bez skole i obrazivanja vozi auto, ima love, stan jer se dobro udala.da doktorka placa kiriju za stan i vozi se prevozom.da losi frajeri imaju dobre ribe.

sanja

pre 10 godina

Test na daunov sindrom se preporucuje kod majke koja je 35+. U mom slucaju poklopilo se da se nas sest drugarica porodilo iste godine i sve smo imale 31,32,33 godine i sve rodile zdravu decu. Neki autori smatraju da starost oca ne igra ulogu za daunovom sindrom ali vecina smatra da je rizik kod muskaraca koji zele da postanu ocevi nakon 45-te godine podjednak kao i kod zena. Nije tacno da su muskarci podjednako genetski zdravi za reprodukciju u 70-oj godini kao sto su bili u svojim dvadesetim. Ako je nekome opravdanje zasto voli zene ispod 30 godina da bi mu rodile zdravu decu - ok. Ja licno mislim da je u pitanju nesto drugo.

Sanja

pre 10 godina

Dete sam dobila u 32-oj godini, misleci da sam uhvatila "zadnji voz" sto se radjanja tice. Zivim na zapadu i kad mi je dete krenulo u skolu videla sam da su majke njegovih skolskih drugova/drugarica mojih godina ili malo mladje a ima ih dosta i starijih. To da je zena 30+ stara povezujem sa sposobnoscu reprodukcije, stvaranja porodice i sl. Ta granica se pomera i zene bez problema imaju prvo dete u 34/35/36-oj. Sada mi je 43 i vidim koliko sam u svojim 30-tim bila nezrela i neiskusna u mnogim stvarima. Zenama koje su usle u 30-tu sa ove vremenske distance mogu da savetujem da ne panice i da ne stavljaju sebe "off the market" zato sto misle da im vreme prolazi ili sto cuju komentare neispunjenih muskaraca da su stare. Vodite racuna o svom fizickom izgledu (da se ne lazemo to je prvo na sta muskarci padaju) vezbajte, druzite se, budite otvorene, sto je moguce vise optimisticne i muskarci ce vam sami prilaziti. A sto dalje od onih koji ce vam govoriti da ste stare, to su verovatno muskarci koji su stariji od vas a ni sami nemaju porodicu, svako se cese tamo gde ga svrbi :)

Elena

pre 10 godina

@Marko Drago mi je sto postoje muskarci kao Vi. Nakon procitanog komentara prva reakcija mi je Bravo! Zelim Vam svu srecu i ljubav u braku.

doktor

pre 10 godina

Prvo ovi muskarci koji za zene u 30 kazu da su tetke, babe, da ne vrede, sta ocekuju? Da ih postuje neka zena? Mislite da ste vi sa pivskim stomakom i tri dlake na glavi ostvarenje zenskog sna? Pa lepo je ziveti u iluziji. Zena koja ima preko 30 zna sta zeli, sta ne, zato se mnogima cini da su im kriterijumi visociji. Ne mozes nekoj koja je zrela pricati bajke, kao da je klinka. Ono sto mi se ne svidja je nepostovanje muskaraca prema zenama, zato sto su momci ovako iskompleksirani, zato smo i na dnu kao drustvo. Zene vam ne valjaju, a svaki drugi zivi sa roditeljima i trazi od kevine penzije za pivo. I onda kad vas neka odbije, ona je sponzorusa, ovakva i onakva. Pa bolje da je sama nego sa tipom koji spava do pola dana, onda bleji u kladionici i ceke maminu penziju.

Marko

pre 10 godina

@ Rista
I jos nesto:kazete da ja svojim komentarima uopste ne doprinosim resavanju problema medju polovima,vec da ga produbljujem.Veoma interesantno.Niste se bunili kada je preko 30 muskaraca ovde pisalo sve najgore o zenama,narocito o zenama koje imaju vise od 30 godina.Ne znam na koji su nacin njihovi komentari doprineli boljem odnosu medju polovima kad su toliko zatrovani mrznjom i bili bez ikakve zelje za kompromisom.A kada sam ja ukazao na greske koje prave,bas zato da bi malo porazmislili i shvatili da je potreban dogovor i uvazavanje medju polovima,vi ste me optuzili da radim nesto lose.Verovatno ste ocekivali da se solidarisem sa svim ostalim muskima pa mi zamerate sto nisam.Rekao bih da upravo vi ne doprinosite resavanju problema medju polovima jer previse drzite stranu svom polu pa ne vidite "sumu od drveta".
Toliko.

Marko

pre 10 godina

@ Rista
Jaz koji se stvorio medju polovima je definitivno krivica oba pola,s tim da s obzirom na to sto vidim oko sebe i po komentarima na ovim stranama primecujem da smo ipak malo vise krivi mi muskarci,jer necemo da se menjamo i prilagodimo se.Ne masem ja ovde nekakvom svojom superiornoscu i znam jos par muskaraca slicnih sebi,al kada god s vecinom prijatelja pokusam pricati na tu temu uglavnom dobijem epitet nekog "mlakonje" jer sam veran zeni.To sto ce neki u meni videti problem ili pretnju,jer ce njihove zene shvatiti da ima i dobrih muzeva,nije moj problem.Kao sto je neko pomenuo u komentaru,zene su dosta napredovale tokom 20 veka(imaju puno interesovanja,sve ih zanima) a mnogi muskarci su ostali na istom nivou,nesposobni da se prilagode i da napreduju na psiho-socijalnom nivou(i dalje nam se sve vrti oko posla,sporta i sexa).Nemozemo sad zene terati i traziti da se vrate jedan vek unazad da bi se eto vecini muskaraca vratio osecaj nadmoci ili muskosti(u tom smislu sam i napisao da smo malo vise krivi mi muskarci,jer umesto da radimo na sebi,mi ocekujemo da se zena pretvara da je na nizem nivou od nas i da vodimo glavnu rec cak i kad nismo u pravu a sve zato da bi se mi osecali "vise muskima").A mislim da generalno sve zene vole da imaju pametnijeg i sposobnijeg partnera od sebe-jer to svakoj imponuje...Opet ponavljam,ne stajem na stranu zena vec samo primecujem da nikad nije bilo vise isfrustriranih muskaraca koji krive druge(zene),umesto da resavaju problem u sebi.

23g

pre 10 godina

Larry! cini mi se da si malo u krivu. jer i prethodnici spermatozoida vremenom potencijalno se "ostecuju" odnosno njihov genom i popravni mehanizmi kao i svaka celija jel. pa samim tim su podlozniji mutacijama, te nerazdvajanju hromozoma, te ovo, te ono! nek me neko ispravi ako nisam u pravu ali je ovo moje misljenje!

Bojan

pre 10 godina

Mislim da je malo glupo praviti te razlike pre i posle 30. To je sve individualno. Moja sestra ima kolegice koje i sa 25 nisu bile posebno privlacne i vidi se kako ih vreme gazi. Sa druge strane poznajem zene od 36 koje su dobre i fizicki i mentalno (imaju zivota i ljubavi u sebi).
Ja imam 31 i to gledam malo sa pragmaticne strane.. mnoge mladje devojke su klinke koje smaraju pune su nesigurnosti i u njih treba uloziti puno vremena.. neke starije su isto tako smaracice i pune kompleksa, traze da im se covek jako puno posveti kako bi se poklopila njihova nesigurnost. Sa druge strane ima 3X-godisnjakinja koje su previse zivahne i nece da gube vreme sa tobom nego to "malo" sto im je preostalo da maksimalno iskoriste.
Prema tome zene koje ovo citate ako imate 30+ nemojte da se bedacite, ali malo pokusajte realnije da sagledate sliku sebe, okruzenja i cinjenicu da je sve prolazno. Mnogi se postavljaju u poziciju nekoga ko nesto bira, trazi i ocekuje. Podjite nekada od toga da ako vi nesto date, moze se desiti da vam se to visestruko vrati. Malo manje sebicnosti i samozivosti.

Одбачен

pre 10 godina

Богами почело је и да буде у 20 годинама тешко наћи девојку а камоли у после 30 године.

Krele

pre 10 godina

Metaforicki, trazenje partnera vam je kao kad kupujete auto. Prvo razmislite da li vam treba i cemu ce da vam sluzi. Onda gledate da li je lep i kako ce vam stojati kad vas vide u njemu... Naravno, svi bi Mercedese, BMW, Audi ili sta vec, ali na kraju ipak postavite ono kapitalno pitanje, "imam li ja para za to" ili bolje receno "sta ja nudim da bih to imala/imao".
Ovde je kljucno bilo postavljanje pitanja godista "automobila". E pa dragi moji i drage moje, godiste automobila nije jedina stvar, jer nije isto imati Mercedes star 10 godina i toliko star Jugo. A medju ljudima ima raznih modela i marki automobila. Tu se uvek gleda i kolometraza, gde bih radije uzeo Juga koji je presao 2000km nego Mercedes sa 200.000. Bitno je i ko ga je vosio, kako ga je koristio, ima li kuku za prikolicu pa cak i samu prikolicu (koja je cesto neodvojiva). Da li je taj auto bio havarisan, pa makar i nov? A posto je odrzavanje? Koliko trosi? Neki namerno vracaju kilometrazu da bi im se makar malo podigla cena. Koliki je gepek? Ima li klimu?

I do kraja opet ce se postaviti pitanje, "imam li ja dovoljno para za sve to".

Rista

pre 10 godina

@Marko

Tacno. Nisam se ni jednog jedinog trenutka osvrnuo na komentare militannih i primitivnih sto zena (manjina), sto muskaraca (vecina)u okviru ove teme, vec sam se direktno 'obrusio' na Vas.

Pare. Novac. Paaare!. Noovac! Izrazita vecina muskih komentara (ne samo na ovu temu) se svodi na ovo. Zene samo hoce pare i jedino pare. Potisnuto su agresivni. Zaslepljeni. I iznad svega, izgleda, razocarani. Nazalost, koliko istine sadrzi ova masa komentara ostaje na svakome od nas da proceni. Problem je sto niko od njih ne 'mrda' dalje odatle, ne vidi sve ono drugo sto zena predstavlja. Toplinu, ljubav, okrepljenje, zrtvovanje... moze se nabrajati jos dosta... Takvi muskarci nicim ne rade na sebi da bi se izvukli iz samosazaljivo-introspektivnog stanja u kome se nalaze, i po meni, potrebno je sa njima PUNO razgovarati. I pomoci im... A pravo da Vam kazem, ne verujem da bi se vecina zena i muskaraca u to upustala, kao sto Vi rekoste, daleko od toga da su svi zlatni, ima nas svakakvih.

Sve dok niste rekli ono o 'mlakonji' imao sam potpuno drugaciju predstavu o tome, jer, verujte mi da i ja ISTO TO prolazim svaki bogovetni dan.

Srdacan pozdrav.

Moderno

pre 10 godina

Mnogo me nervira to potenciranje trazenja nekoga. Ljudi se ili nadju ili ne i nije problem do pojedinaca, vec do celokupne slike ljubavi koja se predstavlja kao splet seksa i imidza, dajte molim Vas ljubav je u sustini najmanje seks, koji je bitan prvih par godina, a realno ako se ljudi zaista vole i ako su kompatibilni onda je i ta stavka odlicna, tako da sto si vise sa nekim vise si uskladjen,ali brzo vreme, menjanje partnera i polako gubljenje identiteta u vezicama, doprinose tim opstim nezadovoljstvom, a sustina je valjda da budes strpljiv da upoznas nekoga i da ne gubis vreme sa nekim ukoliko vidis da nije za tebe, niko ne moze da menja nekoga vecina nas zena misli da je moguce.

Mozda

pre 10 godina

- Mozda bi ljudi trebali da prestanu da sude o ljudima na osnovu njihovih godina. Standardi se tu menjaju tokom zivota, a cesto dolazi i do neocekivanih obrta, verujte.
- Ljudi treba da shvate da niko u vezu ne ulazi zbog onog drugog vec zbog samog sebe. Ipak je svako sebi prvi na listi. Jedinu razliku pravi broj bodova.
- Mozda nije ni bitno ko je tu mladji ili stariji, ona ili on, jer to ne treba nikog da interesuje, pa ni da sudi o tome. Pogotovo ako ga ni ne pitaju.
- Mozda bi zene trebale da shvate da nema dovoljno ni bogatih ni lepih ni mladih muskaraca, a pogotovo ne onih koji su sve to odjednom. Nema ni takvih zena, ma sta one mislile o sebi. Cak ni toliko pametnih, ako vec ne lepih.
- Mozda bi muskarci trebali da shvate da lepe i mlade zene nisu uvek neko ko ce im doneti srecu, cak ni na krace staze. Srecu cesto ne donose ni one druge.
- Mozda i nije sreca imati nekog, pogotovo ne po svaku cenu. Neko je srecniji kad je sam, iako je to suprotno nasim celozivotnim ucenjima. Po njemu, moras imati nekog, makar ti i na nos izlazio.
- Nije strasno ako neko ne nadje nikog dovoljno dobrog tokom zivota. Strasno kada u tome ne trazi razlog i u sebi.
- Mozda je ipak sve toliko prolazno i relativno, da se ne vredi previse naprezati oko svega. Ako i ne uspemo u trazenju tog toliko obozavanog savrsenstva tokom zivota, uspecemo valjda kad nas zakopaju. Tamo bar vise nista nece biti bitno, osim tuge sto je zivot prosao u tako besmislenom naporu, trazenju vecne srece.

da ne komplikujemo

pre 10 godina

Da li se radi o muskoj ili zenskoj osobi, nekome ko ima 20,30,40 ili 50 godina, odgovor je u svakom slucaju isti. Svako bira partnera na osnovu licnog - zivotnog- emocionalnog iskustva isto tako i intelekta. I ne znam sto su se mnogi primili na clanak koji je ekvivalentan clancima tipa: kako zadovoljiti partnera u krevetu? tipa, uradi ovo uradi ono... na ovaj nacin ces ga izludeti... Sve je stvar individue i ne postoji savet za takve i slicne stvari jer da ga ima svi bi ziveli u srecnim vezama i brakovima. Postoji samo nacin da dodjete do srece, a otkricete ga samo svojom voljom, bez pritisaka okoline.

Rista

pre 10 godina

@Marko

E ovako obrazlozen komentar je vec nesto sasvim drugo...

I ja sam veran svojoj supruzi (zajedno smo 16 godina), da bilo je iskusenja, i odolelo im se.

Ono gde, po meni, nastaje kurslus je upravo u toj sferi interesovanja. Ne slazem se u potpunosti sa onim sto ste rekli o muskim sferama (sve nam se vrti oko posla, sporta i sexa), ali ok, shvatio sam sta ste hteli reci. A zene...hmmm, pa sad da ih bas interesuje sve, ni tu se ne bih potpuno slozio, pogotovo ako postoji kolizija u interesovanjima partnera.

Veza na zdravim nogama ce uociti takvog gremlina na vreme i zauzdati ga i kanalisati (uz obostrano razumevanje zasto je onoj drugoj strani to nesto interesantno), dakle prihvatice i 'pasivno' to podrzati.

Tu nastaje onaj problem kada se mi, kako Vi kazete osecamo 'muskijim'. Jer kada razumevanja nema, ili da dodam, i male zrtve zarad obostrane harmonije i nastavka sklada, onda muskarci, po svojoj prirodi postaju strahovito rigidni i pocinju da aktivno unizavaju zenska interesovanja.

Zene pak, imaju vrlo suptilne nacine da Vam prvo usade osecaj krivice zasto nesto volite, i vrlo vesto manipulisu vasim teznjama, do mere da svane dan kada Vi i niste svesni zasto ste nesto prestali da volite, smatrajuci da ste to nesto prevazisli, dok ona sve vreme vuce konce iza pozornice.

Da ponovim, sve to proizilazi iz nedostatka podrske, razumevanja, sve manja onoga 'mi' a mnogo vise onoga 'ona' i 'on'.

I da, niste mlakonja... oni su sivonje!

Srdacan pozdrav

Žena posle 30te

pre 10 godina

Samo muškarce koji se uklapaju u vaše ciljeve, i vi u njegove, naravno.

Ako imate zajedničke ciljeve, sve ostalo ide lakše, i partnerstvo može da cveta.

Ali to podrazumeva da do tog vremena već znate šta hoćete i kakvog partnera tražite, ako čekate da drugi to umesto vas otkrivaju, niste za ozbiljnu priču..., onda vam treba neozbiljan pertner...

Ognjen

pre 10 godina

Moja žena je imala 36, a ja 38 godina kada smo se venčali. Ona je tada imala uspešnu karijeru, dobro je zarađivala, vozila je dobar auto, nije imala nikakvih kompleksa, obišla pola sveta... Ja sam bio u sličnoj poziciji, ali nisam baš bio lud da se ženim ženama koje bi pokazivao kao trofej. To sam prevazišao sa 30. Želeo sam normalnu ženu, sa kojom ću imati porodicu, a ne ženu kojoj je bitno da ima najskuplje cipele od svih žena u društvu, najskuplje kreme, da bude u najluksuznijim hotelima. Moja supruga je neke stvari sama sebi priuštila, nisam ja bio potreban da joj kupim cipele ili auto. Nikada se nisam pokajao što sam se njom oženio, imamo sjajan brak i sjajnu decu, a i odlične karijere. I možemo da računamo jedno na drugo ako negde zapne (a ne da razmišljam da li će otići sa nekim drugim čiji je novčanik deblji).