Četvrtak, 03.10.2013.

11:58

Nikolić: Menjamo odluku PR, ili...

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da će Beograd pokušati, uz pomoć EU, da promeni odluku prištinskih institucija o zabrani posete srpskih zvaničnika Kosovu.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Menjamo odluku PR, ili... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

SirOliver

pre 10 godina

Regularnost izbora, sem ovog incidenta, dovodi se u pitanje i ne ucestvovanjem Srba u CIK kao i odbijanje da se verifikuju sve izborne prijave raseljenih lica.

Plan ,,B,,

pre 10 godina

Bojim se da je zapad to i zakuvao i da ce sad traziti izgovore ili se baviti jos boljim prevarama kada sa nama pregovara ili nas u nesto uverava. A ucene pretiv nasih interesa su najverovatnije. Tada cemo se osvestiti, a sta cemo preduzeti posle...? Treba svi zajedno da sednemo i dobro razmislimo i o planu ,,B,,.

PECANAC

pre 10 godina

(kvaziliste, 03. oktobar 2013 17:05) Da da a kod nas cveta cvece i bele lale. Odakle izvuce ovu bajku majke ti. Pa znas li ti covece da se na kosovu bolje zivi nego u 90% srbije i to sve zahvaljujuci gastarbajterima koji za razliku od nas salju ogromne financije na kosovo, jer za albance u odnosu na nas rec "porodica" jos ima znacenja. Pogledaj samo koliki je sa nase strane procenat izvoza prema kosovu sve ce ti biti jasno.

Ambasador

pre 10 godina

@(kvaziliste, 3. oktobar 2013 17:05)
Ma daj covece, to sto ti kazes nije istina ali (nazalost) ni vi niste puno bolji.

Samo Insajder da citas bice ti jasno da smo otprilike ista g*vna, samo drugo pakovanje.

lady

pre 10 godina

Imam utisak da evropske zemlje samo cekaju da se zavrse kosovski izbori , da srpsko stanovnistvo izlaskom i ucescem na tim izborima potvrdi legitimitet kosovskih institucija i da tu zavrse prici o priznanju drzavnosti Kosova. Kako na drugaciji nacin tumaciti njihovu nezainteresovanost za ocigledno nedemokratske i anticivilizacijeske poteze Pristine? Odlucnost Nikolica pokazana u ovom obracanju u Strazburu pokazuje da se Srbija nije i nece pomiriti sa takvim scenarijem

kvaziliste

pre 10 godina

u pristini je panika ,nazovi vlast je u raspadu, nezaposlenost pedeset odsto, krimina sto odstol, svuda razgovor preko nisana ,trgovina oruzjem, narod jad i beda,vlada krvna osveta, strahovlada oruzjem i ubistvima , silna plemenska podela,izdrzavanje terorista, sakupljanje i otprema dobrovoljaca za siriju, posebno-strah od jedinstva srba i stvaranja szo, --a sa druge strane mentori nemaju vladu i u finansijskoj su krizi, i krizi vlasti uopšte.
srpski predsednik nikolic mora da uceni zapad da se postuje briselski sporazum.

novica952

pre 10 godina

Predsednik Nikolić u razgovoru sa predsednik SE gospodinom Minjonom israko problem koji je nastao u primenu briselskog sporazuma nerazumnom odlukom prištine da zabrani dolazak srpskih zbaničnika u izbornoj kampanji na Kosovo da bi podržali srpsku listu za novembaraske izbore.Predsednik Nikolić je jasno stavio do znanja da ako priština ne promeni odluku koju je donela,Srbija će preispititi ulogu u briselskom sporazuma i do daljeng prekinuti kontakte sa prištinom.Da je situacija kompleksna i teška pokazuje i hitan sastanak koji je Eštonova na brzinu zakazala sa Dačićem i tačijem u briselu za koji dan.Vreme prolazi a možda je i to želja prištine da na kraju izborne kampanje par dana pre izbora promeni odluku i tako direknto utiče na izborni proces.

roger

pre 10 godina

Komentari Pristina provocira Beograd. A Pristina je glavni grad cega I Beogrd cega. Gradjani Srbije mogu na Kosovo SA PASOSIMA, pametnom dovoljno. Nego mene interesuje infostan I zasto nema grejanja. Po zakonu tri dana ispod 15 stepeni prosecno, obavezno je grejanje.

Damjan

pre 10 godina

Ponovo se dokazuje na delu zelja albanaca sa Kosmeta i jedan jedini cilj, a to je da se ozakoni proterivanje gradjana Srbije sa tog teritorija. Podrzavam predsednika, budite uporni i cvrsti u stavovima zastitr gradjana na Kosmetu...

boris

pre 10 godina

Meni je zanimljivo da se Vulin nakon sve one huskaske retorike veoma, veoma primirio - kao da mu je neko naredeio da usuti tj da je preterao.
Ne zaboravimo da je podpredsednik vlade Kosova, inace Srbin, rekao da je reakciju Pristine (zabrana poseta u vreme kampanje) izazvala Vulinova huskaska retorika.
A, isto tako, ne zaboravimo da su ovo lokalni (opstinski) izbori i ovaj Petrovic i dalje ostaje podpredsednik vlade Kosova tj do opstih izbora

RaDE

pre 10 godina

"Nikolić je rekao da je takvom odlukom Priština predstvjeće izbore učinila neregularnim..."
Избори су једино регуларни уколико исте распише Председник народне скупштине Р. Србије, барем тако налаже Устав Србије и Закон о локалној самоуправи.. Од првог тренутка ови избори НИСУ РЕГУЛАРНИ.

MisterNo

pre 10 godina

Dosadan si više i ti a i tvoj premijer s ovim prijetnjama. Odustanite već jednom i nemojte nas više s time zamarati. Znam da nećete odustati ali zašto nas s time gnjavite. Siguran sam da sve ovo radite samo radi stolice i ništa više. Briga vas za narod a još manje za R.Kosovo. Kosovo je nezavisno, prihvatio ili ne, svejedno. Pjevat ćeš kako bude htjela EU i gotovo.

miljan

pre 10 godina

dosta je bilo udovoljavanja EU mi smo uradili skoro sve što su tražili,a ispada da u našoj zemlji svi imaju veća prava od nas.Od albanaca se ne traži ništa i oni ne moraju da ispoštuju nikakav dogovor.Onda tu nema nikakve demokratije nego se ide na čistu diktaturu i etničko čisto kosovo.Potpuno se slažem sa predsednikom.

Vesna NS

pre 10 godina

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je juče da je odluka vlade Kosova da se srpskim zvaničnicima ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju dok traje kampanja za lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, definitivna i da se nikako ne može promeniti.

I sta ces sad Tomo, 'oces primeniti pretnje od pre par godina???
Ne pada ti na pamet da su te pretnje svi culi i videli, pa ti sad ne veruju, a u svakom slucaju imaju vecinu planete uz sebe, bas zahvaljujuci tebi i tvojoj bratiji???

bzvz

pre 10 godina

EU uzvraca udarac zbog neodrzavanja parade.Malo da nas ponizi,da se zna ko vodi igru!Jer nista nije slucajno i nista Pristina ne odlucuje sama.Naravno i Ameri aminuju!

gican

pre 10 godina

Samo jedan problem vidim, i to taj:

"Srbija je prepustila upravljanje delom svoje teritorije Ujednijenim nacijama i sprovođenje demokratskih i regularnih izbora na tom delu teritorije nema nikakve veze sa priznavanjem ili nepriznavanjem Kosova i Metohije, istakao je predsednik Srbije."

Da mu jave, druga je to država.

muz puz

pre 10 godina

Miloševićeva pogubna politika po Srbiju je bar bila dosledna u uništavanju svega srpskog. Bar nismo bili svetska sprdnja. Ova sadašnja je pogubna i nedosledna u uništavanju države.

drž, ne daj!

pre 10 godina

Ma ovo je tako očigledna farsa i diverzija koja treba da ubede Srbe na Kosovu kako eto Albanci njima ne daju da izađu na izbore, pa onda baš u inat i za živu glavu moraju svi da na te izbore izađu. Sad će kao bajagi Eštonova da pritisne, pa će Albanci da dozvole Ivici da ode gde hoće, 1:0 za nas ... "Srbi, mnogo ste jaki, ne možemo da vas sprečimo da izađete na izbore (i date im/nam legitimitet)". Ne ide ovde ništa bez drame i panike. A posle kad se reflektori ugase i kad postignemo "veliku pobedu", opet će jači da tlači a demokratija će biti podređena višim ciljevima. Jednom kada se svi aduti bace na sto, oni su tada potrošeni i ne daju nikakav uticaj onom ko ih je držao.

Grunf

pre 10 godina

Opet rukovodstvo Srbije govori u budućem vremenu.Po ko zna koji put država Srbija je nespremno dočekala neku odluku tamo neke tkz.države.Opet je dovedena pred svršen čin i sada kao nešto pokušava da se čupa ne zna ni pred kim.Ko je sada odgovaran za to.Šta radi Srpska diplomatija,službe bezbednosti kao lobisti koje imamo a nismo znali i još gore nismo ni pretpostavljali za ovakvu odluku.Meni to govori samo jedno.Državni vrh Srbije je jedva dočekao ovu odluku Prištine i sada koketira sa pregovorima ili ne.Koketira opet sa emocijama gradjana Srbije koja su krajnje iskrene.Koketira sa EU koja emocije nema.Dakle opet ista priča toliko puta već vidjena.Sve govori da je predizborna kampanja u punom jeku i da ovakve stvari gode pojedinim strankama.Divno složene priča za klimoglavce.Eto mi smo hteli ali nas oni isprovocirali i pa šta sada hoćete prekinuli smo pregovopre.Srbija je sve dala od sebe ali drugi nije hteo.Tako smo dobili po nosu od celog sveta sankcijama pa bombardovanjem.Dragi moj Predsedniče na žalost Srbija je kao imptentni muškarac kada god zatreba a ono zakaže.Tu ne pomažu lekovu.To je uglavnom stanje svesti.Sve ide iz glave.Dokle ćete voditi politiku "femka se kao seljačka mlada".Večito nespremni i neobavešteni.

gican

pre 10 godina

Samo jedan problem vidim, i to taj:

"Srbija je prepustila upravljanje delom svoje teritorije Ujednijenim nacijama i sprovođenje demokratskih i regularnih izbora na tom delu teritorije nema nikakve veze sa priznavanjem ili nepriznavanjem Kosova i Metohije, istakao je predsednik Srbije."

Da mu jave, druga je to država.

muz puz

pre 10 godina

Miloševićeva pogubna politika po Srbiju je bar bila dosledna u uništavanju svega srpskog. Bar nismo bili svetska sprdnja. Ova sadašnja je pogubna i nedosledna u uništavanju države.

Grunf

pre 10 godina

Opet rukovodstvo Srbije govori u budućem vremenu.Po ko zna koji put država Srbija je nespremno dočekala neku odluku tamo neke tkz.države.Opet je dovedena pred svršen čin i sada kao nešto pokušava da se čupa ne zna ni pred kim.Ko je sada odgovaran za to.Šta radi Srpska diplomatija,službe bezbednosti kao lobisti koje imamo a nismo znali i još gore nismo ni pretpostavljali za ovakvu odluku.Meni to govori samo jedno.Državni vrh Srbije je jedva dočekao ovu odluku Prištine i sada koketira sa pregovorima ili ne.Koketira opet sa emocijama gradjana Srbije koja su krajnje iskrene.Koketira sa EU koja emocije nema.Dakle opet ista priča toliko puta već vidjena.Sve govori da je predizborna kampanja u punom jeku i da ovakve stvari gode pojedinim strankama.Divno složene priča za klimoglavce.Eto mi smo hteli ali nas oni isprovocirali i pa šta sada hoćete prekinuli smo pregovopre.Srbija je sve dala od sebe ali drugi nije hteo.Tako smo dobili po nosu od celog sveta sankcijama pa bombardovanjem.Dragi moj Predsedniče na žalost Srbija je kao imptentni muškarac kada god zatreba a ono zakaže.Tu ne pomažu lekovu.To je uglavnom stanje svesti.Sve ide iz glave.Dokle ćete voditi politiku "femka se kao seljačka mlada".Večito nespremni i neobavešteni.

Vesna NS

pre 10 godina

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je juče da je odluka vlade Kosova da se srpskim zvaničnicima ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju dok traje kampanja za lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, definitivna i da se nikako ne može promeniti.

I sta ces sad Tomo, 'oces primeniti pretnje od pre par godina???
Ne pada ti na pamet da su te pretnje svi culi i videli, pa ti sad ne veruju, a u svakom slucaju imaju vecinu planete uz sebe, bas zahvaljujuci tebi i tvojoj bratiji???

MisterNo

pre 10 godina

Dosadan si više i ti a i tvoj premijer s ovim prijetnjama. Odustanite već jednom i nemojte nas više s time zamarati. Znam da nećete odustati ali zašto nas s time gnjavite. Siguran sam da sve ovo radite samo radi stolice i ništa više. Briga vas za narod a još manje za R.Kosovo. Kosovo je nezavisno, prihvatio ili ne, svejedno. Pjevat ćeš kako bude htjela EU i gotovo.

drž, ne daj!

pre 10 godina

Ma ovo je tako očigledna farsa i diverzija koja treba da ubede Srbe na Kosovu kako eto Albanci njima ne daju da izađu na izbore, pa onda baš u inat i za živu glavu moraju svi da na te izbore izađu. Sad će kao bajagi Eštonova da pritisne, pa će Albanci da dozvole Ivici da ode gde hoće, 1:0 za nas ... "Srbi, mnogo ste jaki, ne možemo da vas sprečimo da izađete na izbore (i date im/nam legitimitet)". Ne ide ovde ništa bez drame i panike. A posle kad se reflektori ugase i kad postignemo "veliku pobedu", opet će jači da tlači a demokratija će biti podređena višim ciljevima. Jednom kada se svi aduti bace na sto, oni su tada potrošeni i ne daju nikakav uticaj onom ko ih je držao.

boris

pre 10 godina

Meni je zanimljivo da se Vulin nakon sve one huskaske retorike veoma, veoma primirio - kao da mu je neko naredeio da usuti tj da je preterao.
Ne zaboravimo da je podpredsednik vlade Kosova, inace Srbin, rekao da je reakciju Pristine (zabrana poseta u vreme kampanje) izazvala Vulinova huskaska retorika.
A, isto tako, ne zaboravimo da su ovo lokalni (opstinski) izbori i ovaj Petrovic i dalje ostaje podpredsednik vlade Kosova tj do opstih izbora

bzvz

pre 10 godina

EU uzvraca udarac zbog neodrzavanja parade.Malo da nas ponizi,da se zna ko vodi igru!Jer nista nije slucajno i nista Pristina ne odlucuje sama.Naravno i Ameri aminuju!

roger

pre 10 godina

Komentari Pristina provocira Beograd. A Pristina je glavni grad cega I Beogrd cega. Gradjani Srbije mogu na Kosovo SA PASOSIMA, pametnom dovoljno. Nego mene interesuje infostan I zasto nema grejanja. Po zakonu tri dana ispod 15 stepeni prosecno, obavezno je grejanje.

RaDE

pre 10 godina

"Nikolić je rekao da je takvom odlukom Priština predstvjeće izbore učinila neregularnim..."
Избори су једино регуларни уколико исте распише Председник народне скупштине Р. Србије, барем тако налаже Устав Србије и Закон о локалној самоуправи.. Од првог тренутка ови избори НИСУ РЕГУЛАРНИ.

PECANAC

pre 10 godina

(kvaziliste, 03. oktobar 2013 17:05) Da da a kod nas cveta cvece i bele lale. Odakle izvuce ovu bajku majke ti. Pa znas li ti covece da se na kosovu bolje zivi nego u 90% srbije i to sve zahvaljujuci gastarbajterima koji za razliku od nas salju ogromne financije na kosovo, jer za albance u odnosu na nas rec "porodica" jos ima znacenja. Pogledaj samo koliki je sa nase strane procenat izvoza prema kosovu sve ce ti biti jasno.

Ambasador

pre 10 godina

@(kvaziliste, 3. oktobar 2013 17:05)
Ma daj covece, to sto ti kazes nije istina ali (nazalost) ni vi niste puno bolji.

Samo Insajder da citas bice ti jasno da smo otprilike ista g*vna, samo drugo pakovanje.

miljan

pre 10 godina

dosta je bilo udovoljavanja EU mi smo uradili skoro sve što su tražili,a ispada da u našoj zemlji svi imaju veća prava od nas.Od albanaca se ne traži ništa i oni ne moraju da ispoštuju nikakav dogovor.Onda tu nema nikakve demokratije nego se ide na čistu diktaturu i etničko čisto kosovo.Potpuno se slažem sa predsednikom.

Damjan

pre 10 godina

Ponovo se dokazuje na delu zelja albanaca sa Kosmeta i jedan jedini cilj, a to je da se ozakoni proterivanje gradjana Srbije sa tog teritorija. Podrzavam predsednika, budite uporni i cvrsti u stavovima zastitr gradjana na Kosmetu...

lady

pre 10 godina

Imam utisak da evropske zemlje samo cekaju da se zavrse kosovski izbori , da srpsko stanovnistvo izlaskom i ucescem na tim izborima potvrdi legitimitet kosovskih institucija i da tu zavrse prici o priznanju drzavnosti Kosova. Kako na drugaciji nacin tumaciti njihovu nezainteresovanost za ocigledno nedemokratske i anticivilizacijeske poteze Pristine? Odlucnost Nikolica pokazana u ovom obracanju u Strazburu pokazuje da se Srbija nije i nece pomiriti sa takvim scenarijem

kvaziliste

pre 10 godina

u pristini je panika ,nazovi vlast je u raspadu, nezaposlenost pedeset odsto, krimina sto odstol, svuda razgovor preko nisana ,trgovina oruzjem, narod jad i beda,vlada krvna osveta, strahovlada oruzjem i ubistvima , silna plemenska podela,izdrzavanje terorista, sakupljanje i otprema dobrovoljaca za siriju, posebno-strah od jedinstva srba i stvaranja szo, --a sa druge strane mentori nemaju vladu i u finansijskoj su krizi, i krizi vlasti uopšte.
srpski predsednik nikolic mora da uceni zapad da se postuje briselski sporazum.

novica952

pre 10 godina

Predsednik Nikolić u razgovoru sa predsednik SE gospodinom Minjonom israko problem koji je nastao u primenu briselskog sporazuma nerazumnom odlukom prištine da zabrani dolazak srpskih zbaničnika u izbornoj kampanji na Kosovo da bi podržali srpsku listu za novembaraske izbore.Predsednik Nikolić je jasno stavio do znanja da ako priština ne promeni odluku koju je donela,Srbija će preispititi ulogu u briselskom sporazuma i do daljeng prekinuti kontakte sa prištinom.Da je situacija kompleksna i teška pokazuje i hitan sastanak koji je Eštonova na brzinu zakazala sa Dačićem i tačijem u briselu za koji dan.Vreme prolazi a možda je i to želja prištine da na kraju izborne kampanje par dana pre izbora promeni odluku i tako direknto utiče na izborni proces.

Plan ,,B,,

pre 10 godina

Bojim se da je zapad to i zakuvao i da ce sad traziti izgovore ili se baviti jos boljim prevarama kada sa nama pregovara ili nas u nesto uverava. A ucene pretiv nasih interesa su najverovatnije. Tada cemo se osvestiti, a sta cemo preduzeti posle...? Treba svi zajedno da sednemo i dobro razmislimo i o planu ,,B,,.

SirOliver

pre 10 godina

Regularnost izbora, sem ovog incidenta, dovodi se u pitanje i ne ucestvovanjem Srba u CIK kao i odbijanje da se verifikuju sve izborne prijave raseljenih lica.

Damjan

pre 10 godina

Ponovo se dokazuje na delu zelja albanaca sa Kosmeta i jedan jedini cilj, a to je da se ozakoni proterivanje gradjana Srbije sa tog teritorija. Podrzavam predsednika, budite uporni i cvrsti u stavovima zastitr gradjana na Kosmetu...

miljan

pre 10 godina

dosta je bilo udovoljavanja EU mi smo uradili skoro sve što su tražili,a ispada da u našoj zemlji svi imaju veća prava od nas.Od albanaca se ne traži ništa i oni ne moraju da ispoštuju nikakav dogovor.Onda tu nema nikakve demokratije nego se ide na čistu diktaturu i etničko čisto kosovo.Potpuno se slažem sa predsednikom.

kvaziliste

pre 10 godina

u pristini je panika ,nazovi vlast je u raspadu, nezaposlenost pedeset odsto, krimina sto odstol, svuda razgovor preko nisana ,trgovina oruzjem, narod jad i beda,vlada krvna osveta, strahovlada oruzjem i ubistvima , silna plemenska podela,izdrzavanje terorista, sakupljanje i otprema dobrovoljaca za siriju, posebno-strah od jedinstva srba i stvaranja szo, --a sa druge strane mentori nemaju vladu i u finansijskoj su krizi, i krizi vlasti uopšte.
srpski predsednik nikolic mora da uceni zapad da se postuje briselski sporazum.

novica952

pre 10 godina

Predsednik Nikolić u razgovoru sa predsednik SE gospodinom Minjonom israko problem koji je nastao u primenu briselskog sporazuma nerazumnom odlukom prištine da zabrani dolazak srpskih zbaničnika u izbornoj kampanji na Kosovo da bi podržali srpsku listu za novembaraske izbore.Predsednik Nikolić je jasno stavio do znanja da ako priština ne promeni odluku koju je donela,Srbija će preispititi ulogu u briselskom sporazuma i do daljeng prekinuti kontakte sa prištinom.Da je situacija kompleksna i teška pokazuje i hitan sastanak koji je Eštonova na brzinu zakazala sa Dačićem i tačijem u briselu za koji dan.Vreme prolazi a možda je i to želja prištine da na kraju izborne kampanje par dana pre izbora promeni odluku i tako direknto utiče na izborni proces.

lady

pre 10 godina

Imam utisak da evropske zemlje samo cekaju da se zavrse kosovski izbori , da srpsko stanovnistvo izlaskom i ucescem na tim izborima potvrdi legitimitet kosovskih institucija i da tu zavrse prici o priznanju drzavnosti Kosova. Kako na drugaciji nacin tumaciti njihovu nezainteresovanost za ocigledno nedemokratske i anticivilizacijeske poteze Pristine? Odlucnost Nikolica pokazana u ovom obracanju u Strazburu pokazuje da se Srbija nije i nece pomiriti sa takvim scenarijem

muz puz

pre 10 godina

Miloševićeva pogubna politika po Srbiju je bar bila dosledna u uništavanju svega srpskog. Bar nismo bili svetska sprdnja. Ova sadašnja je pogubna i nedosledna u uništavanju države.

Grunf

pre 10 godina

Opet rukovodstvo Srbije govori u budućem vremenu.Po ko zna koji put država Srbija je nespremno dočekala neku odluku tamo neke tkz.države.Opet je dovedena pred svršen čin i sada kao nešto pokušava da se čupa ne zna ni pred kim.Ko je sada odgovaran za to.Šta radi Srpska diplomatija,službe bezbednosti kao lobisti koje imamo a nismo znali i još gore nismo ni pretpostavljali za ovakvu odluku.Meni to govori samo jedno.Državni vrh Srbije je jedva dočekao ovu odluku Prištine i sada koketira sa pregovorima ili ne.Koketira opet sa emocijama gradjana Srbije koja su krajnje iskrene.Koketira sa EU koja emocije nema.Dakle opet ista priča toliko puta već vidjena.Sve govori da je predizborna kampanja u punom jeku i da ovakve stvari gode pojedinim strankama.Divno složene priča za klimoglavce.Eto mi smo hteli ali nas oni isprovocirali i pa šta sada hoćete prekinuli smo pregovopre.Srbija je sve dala od sebe ali drugi nije hteo.Tako smo dobili po nosu od celog sveta sankcijama pa bombardovanjem.Dragi moj Predsedniče na žalost Srbija je kao imptentni muškarac kada god zatreba a ono zakaže.Tu ne pomažu lekovu.To je uglavnom stanje svesti.Sve ide iz glave.Dokle ćete voditi politiku "femka se kao seljačka mlada".Večito nespremni i neobavešteni.

RaDE

pre 10 godina

"Nikolić je rekao da je takvom odlukom Priština predstvjeće izbore učinila neregularnim..."
Избори су једино регуларни уколико исте распише Председник народне скупштине Р. Србије, барем тако налаже Устав Србије и Закон о локалној самоуправи.. Од првог тренутка ови избори НИСУ РЕГУЛАРНИ.

bzvz

pre 10 godina

EU uzvraca udarac zbog neodrzavanja parade.Malo da nas ponizi,da se zna ko vodi igru!Jer nista nije slucajno i nista Pristina ne odlucuje sama.Naravno i Ameri aminuju!

gican

pre 10 godina

Samo jedan problem vidim, i to taj:

"Srbija je prepustila upravljanje delom svoje teritorije Ujednijenim nacijama i sprovođenje demokratskih i regularnih izbora na tom delu teritorije nema nikakve veze sa priznavanjem ili nepriznavanjem Kosova i Metohije, istakao je predsednik Srbije."

Da mu jave, druga je to država.

MisterNo

pre 10 godina

Dosadan si više i ti a i tvoj premijer s ovim prijetnjama. Odustanite već jednom i nemojte nas više s time zamarati. Znam da nećete odustati ali zašto nas s time gnjavite. Siguran sam da sve ovo radite samo radi stolice i ništa više. Briga vas za narod a još manje za R.Kosovo. Kosovo je nezavisno, prihvatio ili ne, svejedno. Pjevat ćeš kako bude htjela EU i gotovo.

drž, ne daj!

pre 10 godina

Ma ovo je tako očigledna farsa i diverzija koja treba da ubede Srbe na Kosovu kako eto Albanci njima ne daju da izađu na izbore, pa onda baš u inat i za živu glavu moraju svi da na te izbore izađu. Sad će kao bajagi Eštonova da pritisne, pa će Albanci da dozvole Ivici da ode gde hoće, 1:0 za nas ... "Srbi, mnogo ste jaki, ne možemo da vas sprečimo da izađete na izbore (i date im/nam legitimitet)". Ne ide ovde ništa bez drame i panike. A posle kad se reflektori ugase i kad postignemo "veliku pobedu", opet će jači da tlači a demokratija će biti podređena višim ciljevima. Jednom kada se svi aduti bace na sto, oni su tada potrošeni i ne daju nikakav uticaj onom ko ih je držao.

Plan ,,B,,

pre 10 godina

Bojim se da je zapad to i zakuvao i da ce sad traziti izgovore ili se baviti jos boljim prevarama kada sa nama pregovara ili nas u nesto uverava. A ucene pretiv nasih interesa su najverovatnije. Tada cemo se osvestiti, a sta cemo preduzeti posle...? Treba svi zajedno da sednemo i dobro razmislimo i o planu ,,B,,.

roger

pre 10 godina

Komentari Pristina provocira Beograd. A Pristina je glavni grad cega I Beogrd cega. Gradjani Srbije mogu na Kosovo SA PASOSIMA, pametnom dovoljno. Nego mene interesuje infostan I zasto nema grejanja. Po zakonu tri dana ispod 15 stepeni prosecno, obavezno je grejanje.

boris

pre 10 godina

Meni je zanimljivo da se Vulin nakon sve one huskaske retorike veoma, veoma primirio - kao da mu je neko naredeio da usuti tj da je preterao.
Ne zaboravimo da je podpredsednik vlade Kosova, inace Srbin, rekao da je reakciju Pristine (zabrana poseta u vreme kampanje) izazvala Vulinova huskaska retorika.
A, isto tako, ne zaboravimo da su ovo lokalni (opstinski) izbori i ovaj Petrovic i dalje ostaje podpredsednik vlade Kosova tj do opstih izbora

Vesna NS

pre 10 godina

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je juče da je odluka vlade Kosova da se srpskim zvaničnicima ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju dok traje kampanja za lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, definitivna i da se nikako ne može promeniti.

I sta ces sad Tomo, 'oces primeniti pretnje od pre par godina???
Ne pada ti na pamet da su te pretnje svi culi i videli, pa ti sad ne veruju, a u svakom slucaju imaju vecinu planete uz sebe, bas zahvaljujuci tebi i tvojoj bratiji???

SirOliver

pre 10 godina

Regularnost izbora, sem ovog incidenta, dovodi se u pitanje i ne ucestvovanjem Srba u CIK kao i odbijanje da se verifikuju sve izborne prijave raseljenih lica.

PECANAC

pre 10 godina

(kvaziliste, 03. oktobar 2013 17:05) Da da a kod nas cveta cvece i bele lale. Odakle izvuce ovu bajku majke ti. Pa znas li ti covece da se na kosovu bolje zivi nego u 90% srbije i to sve zahvaljujuci gastarbajterima koji za razliku od nas salju ogromne financije na kosovo, jer za albance u odnosu na nas rec "porodica" jos ima znacenja. Pogledaj samo koliki je sa nase strane procenat izvoza prema kosovu sve ce ti biti jasno.

Ambasador

pre 10 godina

@(kvaziliste, 3. oktobar 2013 17:05)
Ma daj covece, to sto ti kazes nije istina ali (nazalost) ni vi niste puno bolji.

Samo Insajder da citas bice ti jasno da smo otprilike ista g*vna, samo drugo pakovanje.