Nedelja, 29.09.2013.

16:08

Da li nam slede vanredni izbori?

Izbora za novu vlastu u Beogradu će biti. Da li će u tom paketu biti i vanredni parlamentarni, pitanje je koje bi uskoro moglo da dobije konkretnije obrise.

Izvor: B92

Da li nam slede vanredni izbori? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

NACIONALNI - PARK - FRUSKA - GORA

pre 10 godina

Srpskoj naprednoj stranci kao najvecoj u ovom trenutku je potrebna podrska naroda da bi vodili drzavu, bez lazne skromnosti oni je imaju najvise zahvaljujuci Aleksandru Vucicu. Bez podrske gradjana ne bi mogli da vode drzavu, ako na bilo koji nacin se dovede u pitanje podrska gradjana Srbije tek tada, su izbori jedino moguce resenje iako smatram da nam nisu potrebni u ovom trenutku. Mislim da je volja naroda u ovom trenutku jasna. Ja mislim da na kraju krajeva treba da razgovaraju i sa koalicionim parnerima i da vide sta je najbolje resenje.

Donatelo

pre 10 godina

Vanredni izbori su sve izvesniji i trebalo bi ih što pre održati kako bi se stavlia tačka više. Ekonomski oporavak mora da bude u fokusu jer kao zemlja nemamo više vremena za gubljenje.

Ivaanaa760

pre 10 godina

Toliko se svi busaju u grudi kako su spremni za izbore, a tresu se od rezultata izbora. Mnogi ni cenzus nece preci , jedino naprednjaci nemaju razloga za brigu oko rezultata.

Морава и брда

pre 10 godina

Док се сви они расправљају, Србија је у Социјалној пропасти невиђеној до сада!
Цитат из интервјуа Ласла Андора, европског комесара за запошљавање, сурова истина:

>>> Све говори да је ситуација у Србији веома тешка – више од милион особа је незапослено, свака друга млада особа нема радну књижицу, а готово 700.000 људи прима неку врсту социјалне помоћи. Око 20 одсто становништва живи на ивици сиромаштва, а стопа запослености особа од 15 до 65 година износи свега 45 одсто. Ти бројеви представљају велики изазов и терет за социјални систем и истовремено упозоравају на чињеницу да је пензиони систем неодржив у постојећој форми. Свестан сам чињенице да у српском народу постоји уверење да ће се ови проблеми решити уласком Србије у Европску унију, али – то су проблеми које морате решити пре. Не можете очекивати од нас да решимо ваше проблеме”, каже у разговору за „Политику” европски комесар за запошљавање, социјална питања и инклузију Ласло Андор, који је био у дводневној посети Србији.<
:::::

Народе социјално-друштвена ситуација у Србији је невиђено лоша!

АЛАРМ!

ala sa željina

pre 10 godina

Da li ovi znaju nešto drugo da rade osim da pričaju o procentima i kako će razvaliti na izborima. Posao vlasti je da radi u interesu građana a ne da napada opoziciju.
Dojadili su bogu i narodu kako njima nije do funkcija i fotelja već do građana. Jadna je zemlja u kojoj oni vladaju!

Sara

pre 10 godina

Pa dobro bre narode da li si toliko glup? Dokle ces dozvoliti da ti najveci radikalski demagog maze oci. Zasto cekate izbore u Bg-u? Zato sto treba napraviti dovoljno afera kako bi ukaljao ugled Dragana Djilasa ali ne brinite opet cemo glasati za njega!

Aleksandar

pre 10 godina

Vanredno glasanje možda i sledi, izbori nikako - već podugo smo bez izbora i možemo samo da glasamo za onog ko će brže ili sporije da nas vodi put stranputice.

Đorđe A.

pre 10 godina

Nestrpljivo očekujem izbore, kako bi narod najzad na duže vreme zapušio usta opoziciji i njenom kritizerstvu, a izbacivanje Dačića iz vlade bi bio lep bonus...

istorija

pre 10 godina

Ajmo vise na te izbore i da vise ne slusam Djilasa i Stefanovica kako placu. Imaju 10% podrske naroda, sto im je otalo od Tadica, a oni uporni da idu na izbor. Ajde neka Vucic osvoji vecinu i formira sam vladu i tako im pokaze da su postali ruzna proslost Srbije.

Nikola

pre 10 godina

Samo ne bele listiće molim! Ako ste nezadovoljni prošlim i sadašnjom Vladom, dajte svoj glas onima koji nikada do sada nisu učestvovali u pravljenju tragičnog stanja u kome se nalazi Srbija!

(Vanja Petrović, 29. septembar 2013 20:42)

vanja,
reci cu nesto bolno ali istinito.
Jedini u Srbiji koji jos nisu bili na vlasti (ili ciji lideri nisu bili na vlasti) su DVERI.

Zar za njih treba da glasam?
Ne...ipak biram beli listic

Boki

pre 10 godina

Sjasi Kurta da uzjasi Murta.
Ovi sto vladaju,svoje neznanje i nesposobnost pravdaju nasledjem,svetskom krizom i losom klimom.
Zuti se odjednom prosvetili. Imaju ljude,viziju. Pa gde se to dene dok su bili na vlasti. Sve moj do moga. Fali im samo Vuk. Nema nama spasa. Oni su Srbija, od nas stvoreni, zbog nase zatucanosti vecno zivi.

gordon

pre 10 godina

Pitanje je koliko finansijski možemo da podnesemo izbore, a videlo se da promene mogu da se dese i bez njih, što je najbolje moguće rešenje u ovom trenutku.

iskustvo uci

pre 10 godina

@Kaiser Von Banovo brdo i ostali prpadjije od belih listica. Beli listici su bivsi Ds-glasaci. Da ste manje krali i bolje radili dobili bi nas glas. To vam je po zasluzi. Jeste Kaiseru, ni jedno ponudjeno ne valja. Nisam partijski grebator, ne volim Tomu, ne volim lopove. Barem mi je obraz cist. Pozdrav i do izbora zasucite rukave. Valjda neki vas clan ne nosi sako. Nisu se valjda svi ogrebali. Ne objavljuju mi komentare, valjda ce ovaj.

Milena

pre 10 godina

Da li ova vlast stvarno očekuje da će dobiti podršku naroda da nas odvede sve u dužničko ropstvo. Svakih nedelju dana po par stotina miliona evra novi kredit uzimaju. Šta je njihov zadatak koji su dobili od Amera, da nas prodaju Arapima? Izbori pod hitno a u medjuvremenu im oduzeti olovke da ne mogu da potpisuju nove kredite

FRAJLA

pre 10 godina

Definitivno treba da budu izbori i oni će biti jasna slika volje građana.Bojim se da pojedinim političkim opcijama nije baš najjasnije kako stoje sa glasačkim telom.Bivša opcija je napravila dosta propusta na svim poljima pa sad treba dobro da raszmisli šta joj je činiti.

Redar

pre 10 godina

SNS je stranka koja ima najvecu podrsku naroda i ne treba da dozvoli da je ucenjuju male stranke koje su se pri tom negativno pokazale u proslim Vlada-ma.

kaktus

pre 10 godina

Pa sudeci po najnovijem prozivanju Kostunice, verovatno ce izbora biti.Vucic ustvari mora sada, za godinu dana bi mu cenzus bio u opasnosti

ni pametan, ni sposoban,ni mudar

pre 10 godina

Ako mislis gospodine Prvi da sa Kurirom vodis zemlju u prosperitet , bolje se skloni.
Rezultati su ti nula a poceo si bogami i da ne vladas najbolje svojim postupcima i izjavama.

Dok svi ne odete

pre 10 godina

I kad izlaznost bude 10% (uža familija političara + zaposleni u javnim preduzećima) ovi će da se prepiru ko ima 27% a ko 14%, OD IZAŠLIH!!
Možete da raspisujete koliko god hoćete izbora - MI VIŠE NE IZLAZIMO!
DOVIĐENJA!

Vanja Petrović

pre 10 godina

Samo ne bele listiće molim! Ako ste nezadovoljni prošlim i sadašnjom Vladom, dajte svoj glas onima koji nikada do sada nisu učestvovali u pravljenju tragičnog stanja u kome se nalazi Srbija!

Znači, obavestite se, raspitajte se o partijama koje nikada nisu ni sa čim naškodile Srbiji, vašoj deci, džepovima i ponosu!! Samo ne bele listiće jer je to na šta vladajuća stranka računa. Naravno, ako želite išta da menjate...a, ako ne...na kraju svih krajeva, videće se ishod...

Gabi

pre 10 godina

Verovatno nam slede, pošto treba da plaćamo da Vučko uvežba kako se vodi država, pošto ne zna šta će sa rekonstrukcijom, sada će nas maltretirati novim izborima! Uvek je želeo vlast, a sada ne zna šta treba da radi!

Orwell Djordje Vegan

pre 10 godina

Nece izaci ni 40% gradjana. Neka objave rezultate anketa o izlaznosti. Prikrivaju se cinjenice, a objavljuju samo procenti glasaca od onih koji bi izasli, odnosno njihovi patuljci.

ikich

pre 10 godina

Vlada bez vizije, narod bez države. ..umesto 100 milijardi investicija to su nam doneli , i mržnju. Dajem glas svakom ko ide iskreno za demokratiju a to nije neki prorok Vucic niti li SNS.

Tanzu Colak

pre 10 godina

vidim Kurir ne ceka. Ako je
Vucic toliko posten i siguran u pobedu sta ce mu montirani tekstovi u Kuriru. Vec dve godine oni blate svakog ko smeta velikom vodji. Nazalost stranke koje se sluze tim metodama ne mogu ovu zemlju da vode napred. Taj koncept sa medijima je vec vidjen 90-ih.

ZoranNS

pre 10 godina

Vnaredne izbore što pre, ako se Šešelj vrati biće belaja, nacionalistikoji su sada razbijeni u DSS, Dveri, navijači, SPC, SNS, SPS, SRS će vrlo brzo razumeti Šešelja, a onda zbogom Evropo ...

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Najgora stvar u zivotu nekog coveka kada nema licni stav.Tako i ovi koji se zalazu za bele listice.ILi izadjes da nekoga biras ili ne izadjes. Beli listici su izum Srba kao i prekomponovanje vlasti a izumela ih "pametnica" Vesna Pesic. Nije valjda da od gomile resenja nista ne valja

Bosko

pre 10 godina

Ne verujem u nove političke stranke i reciklirane političare.Ne možete da stojite sa strane i gledate kako se Srbija dalje urušava. Glasam za ukidanje politicara kao profesije, za ekonomski pokret i uvodjenje direktne digitalne demokratije.

krug dvojke

pre 10 godina

samo nam to jos fali. bolje za te pare da posalju bolesnu decu na lecenje u inostranstvo. inace izbori sluze da gradjani daju legitimitet izabranim politicarima da se materijalno i finansijski obezbede i nista vise. sto se mene tice beli listic jer je sve jedno ko je na vlasti.

Milos

pre 10 godina

Samo bih voleo da gospodin Vucic (posto je toliko samouveren) saceka da gospodin Seselj izadje iz haskog zatvora i da moze otpocetka ucestvuje u predizbornoj kampanji.

Speedy Gonzales

pre 10 godina

Daleko smo mi od Evrope i kada su u pitanju izbori.Glasaci ne biraju vec glasaju. Nema veze kakav im je zivotni standard, koliko je debeo novcanik vec glasaju za svoju partiju.Kao navijaci. Za Zvezdu ili Partizan. Bez obzira ko je od njih los .U Evropi se za samo mesec dana okrene sve na tumbe. Primeri Italija i Grcka.U Engleskoj se promeni vlast samo zbog povecanja nekog poreza.Moze ova Srbija da propada jos opet ce GLASATI za SNS. U Srbiji nisu gradjani vec navijaci. Vecina gradjana ne razmislja glavom. Vecini je najvaznije bilo mada od toga niko nema koristi sto su uhapsili Miskovica i jos par ostalih.I naravno SNS na tome gradi svoju poziciju. Oni ne samo da nisu zaustavili pad Srbije vec se taj pad nastavio. Obecanje ludom radovanje

??

pre 10 godina

Izbori nebi nista promenili, ljudi moraju da se angazuju svuda i na svakom mestu i da prestane prica samo o strankama nego da se napravi sto vise novih predloga u svim oblastima a glasanja ce uvek biti slicna prema svesti nasih ljudi. Svadje su najgori izbor!

Skidaki

pre 10 godina

Ljudi, pa da li ste vi normalni, kakvi izbori, bavite ze ekonomijom,privredom, pa glasali smo 2012, imamo toliko toga da menjamo.. razocaran sam u ovu vladu i sve politicke partije...

beli listic zauvek

pre 10 godina

Ako dodje do vanrednih izbora glasacu isto kao i na prethodnim
BELI LISTIC
Zaista ne vidim razliku izmedju SNS, DS, DSS, LDP, SPO...njima sve bolje, dzepovi im sve puniji a nama opet gloginje.
Svi su vec vladali (ili su lideri stranaka bili na vlasti) i nista nisu uradili za drzavu i narod.

toza

pre 10 godina

Mi smo definitivno jedno bolesno politikom opterećeno društvo. Politika je u Srbiji sve valjda zbog toga što je usko povezana sa egzistencijom. Pobede tvoji i ti si na vrhu liste za posao a ukoliko izgube lako se može dogoditi da ozgubiš posao, privilegije ili da zaglaviš zatvor.
Definitivno se mora raditi na promeni izbornog zakona gde će odbornici ili poslanici istinski biti vlasnici mandata (ovo što sad imamo je smejurija čak gora od one gde su stranke bile vlasnice mandata). Dakle većinski izborni sistem je rešenje i početi od lokalnih izbora.
Da tada svi treba da shvatimo da je izborni ciklus četvorogodišnji i da se vlade pre toga menjaju samo kada skupštinska većina izgubi podršku. Vladajuća garniture treba da radi a ne da se bavi praćenjem istraživanja popularnosti i da na osnovu toga određuje termin izbora jer u suprotnom neće postojati ni volje ni želje ni hrabrosti da se donesu nepopularne mere.
Sve što sam gore napisao nije smela da uradi nijedna vladajuća garniture. Ovi koji su sada su još pogoršali situaciju konstantnim vođenjem predizborne kampanje i stalni pozivanjem na ispitivanja popularnosti.
Gospodo odigrajte jednom utakmicu pošteno svih 90 minuta.

ramadani

pre 10 godina

poruka za vucica kao najuticajnijeg politicara da zelim da zivim u normalnoj drzavi sa stabilnom vladom a ne da izlazim na izbore svake godine,na izbore koje srbiju preskupo kostaju o cemu se razmisljalo prije godinu dana kod saziva ove vlade

crna guja

pre 10 godina

Prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da su vanredni parlemantrani izbori mogući iako kako kaže Srbija ima veće probleme od izbora.

U pravu si , ali bi izbori posluzili da otklonimo veliki problem ove zemlje: VAS!!!

Vi vodite ovu zemlju u bespovratan sunovrat, tako bi bar postojala slaba nada da se sunovrat prekine i da se pocne nesto i da radi, a ne samo da se pricaju bajke za malu decu!!!

marko

pre 10 godina

Redakcija B92 danas kanda namerila da maksimalno troluje SNS botove - svakih sat vremena nova vest, ne mogu sirotani ni da završe nedeljni ručak!

marko

pre 10 godina

Redakcija B92 danas kanda namerila da maksimalno troluje SNS botove - svakih sat vremena nova vest, ne mogu sirotani ni da završe nedeljni ručak!

ramadani

pre 10 godina

poruka za vucica kao najuticajnijeg politicara da zelim da zivim u normalnoj drzavi sa stabilnom vladom a ne da izlazim na izbore svake godine,na izbore koje srbiju preskupo kostaju o cemu se razmisljalo prije godinu dana kod saziva ove vlade

crna guja

pre 10 godina

Prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da su vanredni parlemantrani izbori mogući iako kako kaže Srbija ima veće probleme od izbora.

U pravu si , ali bi izbori posluzili da otklonimo veliki problem ove zemlje: VAS!!!

Vi vodite ovu zemlju u bespovratan sunovrat, tako bi bar postojala slaba nada da se sunovrat prekine i da se pocne nesto i da radi, a ne samo da se pricaju bajke za malu decu!!!

Skidaki

pre 10 godina

Ljudi, pa da li ste vi normalni, kakvi izbori, bavite ze ekonomijom,privredom, pa glasali smo 2012, imamo toliko toga da menjamo.. razocaran sam u ovu vladu i sve politicke partije...

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Najgora stvar u zivotu nekog coveka kada nema licni stav.Tako i ovi koji se zalazu za bele listice.ILi izadjes da nekoga biras ili ne izadjes. Beli listici su izum Srba kao i prekomponovanje vlasti a izumela ih "pametnica" Vesna Pesic. Nije valjda da od gomile resenja nista ne valja

beli listic zauvek

pre 10 godina

Ako dodje do vanrednih izbora glasacu isto kao i na prethodnim
BELI LISTIC
Zaista ne vidim razliku izmedju SNS, DS, DSS, LDP, SPO...njima sve bolje, dzepovi im sve puniji a nama opet gloginje.
Svi su vec vladali (ili su lideri stranaka bili na vlasti) i nista nisu uradili za drzavu i narod.

Speedy Gonzales

pre 10 godina

Daleko smo mi od Evrope i kada su u pitanju izbori.Glasaci ne biraju vec glasaju. Nema veze kakav im je zivotni standard, koliko je debeo novcanik vec glasaju za svoju partiju.Kao navijaci. Za Zvezdu ili Partizan. Bez obzira ko je od njih los .U Evropi se za samo mesec dana okrene sve na tumbe. Primeri Italija i Grcka.U Engleskoj se promeni vlast samo zbog povecanja nekog poreza.Moze ova Srbija da propada jos opet ce GLASATI za SNS. U Srbiji nisu gradjani vec navijaci. Vecina gradjana ne razmislja glavom. Vecini je najvaznije bilo mada od toga niko nema koristi sto su uhapsili Miskovica i jos par ostalih.I naravno SNS na tome gradi svoju poziciju. Oni ne samo da nisu zaustavili pad Srbije vec se taj pad nastavio. Obecanje ludom radovanje

toza

pre 10 godina

Mi smo definitivno jedno bolesno politikom opterećeno društvo. Politika je u Srbiji sve valjda zbog toga što je usko povezana sa egzistencijom. Pobede tvoji i ti si na vrhu liste za posao a ukoliko izgube lako se može dogoditi da ozgubiš posao, privilegije ili da zaglaviš zatvor.
Definitivno se mora raditi na promeni izbornog zakona gde će odbornici ili poslanici istinski biti vlasnici mandata (ovo što sad imamo je smejurija čak gora od one gde su stranke bile vlasnice mandata). Dakle većinski izborni sistem je rešenje i početi od lokalnih izbora.
Da tada svi treba da shvatimo da je izborni ciklus četvorogodišnji i da se vlade pre toga menjaju samo kada skupštinska većina izgubi podršku. Vladajuća garniture treba da radi a ne da se bavi praćenjem istraživanja popularnosti i da na osnovu toga određuje termin izbora jer u suprotnom neće postojati ni volje ni želje ni hrabrosti da se donesu nepopularne mere.
Sve što sam gore napisao nije smela da uradi nijedna vladajuća garniture. Ovi koji su sada su još pogoršali situaciju konstantnim vođenjem predizborne kampanje i stalni pozivanjem na ispitivanja popularnosti.
Gospodo odigrajte jednom utakmicu pošteno svih 90 minuta.

??

pre 10 godina

Izbori nebi nista promenili, ljudi moraju da se angazuju svuda i na svakom mestu i da prestane prica samo o strankama nego da se napravi sto vise novih predloga u svim oblastima a glasanja ce uvek biti slicna prema svesti nasih ljudi. Svadje su najgori izbor!

Redar

pre 10 godina

SNS je stranka koja ima najvecu podrsku naroda i ne treba da dozvoli da je ucenjuju male stranke koje su se pri tom negativno pokazale u proslim Vlada-ma.

Đorđe A.

pre 10 godina

Nestrpljivo očekujem izbore, kako bi narod najzad na duže vreme zapušio usta opoziciji i njenom kritizerstvu, a izbacivanje Dačića iz vlade bi bio lep bonus...

FRAJLA

pre 10 godina

Definitivno treba da budu izbori i oni će biti jasna slika volje građana.Bojim se da pojedinim političkim opcijama nije baš najjasnije kako stoje sa glasačkim telom.Bivša opcija je napravila dosta propusta na svim poljima pa sad treba dobro da raszmisli šta joj je činiti.

istorija

pre 10 godina

Ajmo vise na te izbore i da vise ne slusam Djilasa i Stefanovica kako placu. Imaju 10% podrske naroda, sto im je otalo od Tadica, a oni uporni da idu na izbor. Ajde neka Vucic osvoji vecinu i formira sam vladu i tako im pokaze da su postali ruzna proslost Srbije.

gordon

pre 10 godina

Pitanje je koliko finansijski možemo da podnesemo izbore, a videlo se da promene mogu da se dese i bez njih, što je najbolje moguće rešenje u ovom trenutku.

Tanzu Colak

pre 10 godina

vidim Kurir ne ceka. Ako je
Vucic toliko posten i siguran u pobedu sta ce mu montirani tekstovi u Kuriru. Vec dve godine oni blate svakog ko smeta velikom vodji. Nazalost stranke koje se sluze tim metodama ne mogu ovu zemlju da vode napred. Taj koncept sa medijima je vec vidjen 90-ih.

Milos

pre 10 godina

Samo bih voleo da gospodin Vucic (posto je toliko samouveren) saceka da gospodin Seselj izadje iz haskog zatvora i da moze otpocetka ucestvuje u predizbornoj kampanji.

ni pametan, ni sposoban,ni mudar

pre 10 godina

Ako mislis gospodine Prvi da sa Kurirom vodis zemlju u prosperitet , bolje se skloni.
Rezultati su ti nula a poceo si bogami i da ne vladas najbolje svojim postupcima i izjavama.

Gabi

pre 10 godina

Verovatno nam slede, pošto treba da plaćamo da Vučko uvežba kako se vodi država, pošto ne zna šta će sa rekonstrukcijom, sada će nas maltretirati novim izborima! Uvek je želeo vlast, a sada ne zna šta treba da radi!

ikich

pre 10 godina

Vlada bez vizije, narod bez države. ..umesto 100 milijardi investicija to su nam doneli , i mržnju. Dajem glas svakom ko ide iskreno za demokratiju a to nije neki prorok Vucic niti li SNS.

Orwell Djordje Vegan

pre 10 godina

Nece izaci ni 40% gradjana. Neka objave rezultate anketa o izlaznosti. Prikrivaju se cinjenice, a objavljuju samo procenti glasaca od onih koji bi izasli, odnosno njihovi patuljci.

kaktus

pre 10 godina

Pa sudeci po najnovijem prozivanju Kostunice, verovatno ce izbora biti.Vucic ustvari mora sada, za godinu dana bi mu cenzus bio u opasnosti

Dok svi ne odete

pre 10 godina

I kad izlaznost bude 10% (uža familija političara + zaposleni u javnim preduzećima) ovi će da se prepiru ko ima 27% a ko 14%, OD IZAŠLIH!!
Možete da raspisujete koliko god hoćete izbora - MI VIŠE NE IZLAZIMO!
DOVIĐENJA!

Vanja Petrović

pre 10 godina

Samo ne bele listiće molim! Ako ste nezadovoljni prošlim i sadašnjom Vladom, dajte svoj glas onima koji nikada do sada nisu učestvovali u pravljenju tragičnog stanja u kome se nalazi Srbija!

Znači, obavestite se, raspitajte se o partijama koje nikada nisu ni sa čim naškodile Srbiji, vašoj deci, džepovima i ponosu!! Samo ne bele listiće jer je to na šta vladajuća stranka računa. Naravno, ako želite išta da menjate...a, ako ne...na kraju svih krajeva, videće se ishod...

ZoranNS

pre 10 godina

Vnaredne izbore što pre, ako se Šešelj vrati biće belaja, nacionalistikoji su sada razbijeni u DSS, Dveri, navijači, SPC, SNS, SPS, SRS će vrlo brzo razumeti Šešelja, a onda zbogom Evropo ...

krug dvojke

pre 10 godina

samo nam to jos fali. bolje za te pare da posalju bolesnu decu na lecenje u inostranstvo. inace izbori sluze da gradjani daju legitimitet izabranim politicarima da se materijalno i finansijski obezbede i nista vise. sto se mene tice beli listic jer je sve jedno ko je na vlasti.

Sara

pre 10 godina

Pa dobro bre narode da li si toliko glup? Dokle ces dozvoliti da ti najveci radikalski demagog maze oci. Zasto cekate izbore u Bg-u? Zato sto treba napraviti dovoljno afera kako bi ukaljao ugled Dragana Djilasa ali ne brinite opet cemo glasati za njega!

Boki

pre 10 godina

Sjasi Kurta da uzjasi Murta.
Ovi sto vladaju,svoje neznanje i nesposobnost pravdaju nasledjem,svetskom krizom i losom klimom.
Zuti se odjednom prosvetili. Imaju ljude,viziju. Pa gde se to dene dok su bili na vlasti. Sve moj do moga. Fali im samo Vuk. Nema nama spasa. Oni su Srbija, od nas stvoreni, zbog nase zatucanosti vecno zivi.

Bosko

pre 10 godina

Ne verujem u nove političke stranke i reciklirane političare.Ne možete da stojite sa strane i gledate kako se Srbija dalje urušava. Glasam za ukidanje politicara kao profesije, za ekonomski pokret i uvodjenje direktne digitalne demokratije.

Milena

pre 10 godina

Da li ova vlast stvarno očekuje da će dobiti podršku naroda da nas odvede sve u dužničko ropstvo. Svakih nedelju dana po par stotina miliona evra novi kredit uzimaju. Šta je njihov zadatak koji su dobili od Amera, da nas prodaju Arapima? Izbori pod hitno a u medjuvremenu im oduzeti olovke da ne mogu da potpisuju nove kredite

Aleksandar

pre 10 godina

Vanredno glasanje možda i sledi, izbori nikako - već podugo smo bez izbora i možemo samo da glasamo za onog ko će brže ili sporije da nas vodi put stranputice.

Nikola

pre 10 godina

Samo ne bele listiće molim! Ako ste nezadovoljni prošlim i sadašnjom Vladom, dajte svoj glas onima koji nikada do sada nisu učestvovali u pravljenju tragičnog stanja u kome se nalazi Srbija!

(Vanja Petrović, 29. septembar 2013 20:42)

vanja,
reci cu nesto bolno ali istinito.
Jedini u Srbiji koji jos nisu bili na vlasti (ili ciji lideri nisu bili na vlasti) su DVERI.

Zar za njih treba da glasam?
Ne...ipak biram beli listic

iskustvo uci

pre 10 godina

@Kaiser Von Banovo brdo i ostali prpadjije od belih listica. Beli listici su bivsi Ds-glasaci. Da ste manje krali i bolje radili dobili bi nas glas. To vam je po zasluzi. Jeste Kaiseru, ni jedno ponudjeno ne valja. Nisam partijski grebator, ne volim Tomu, ne volim lopove. Barem mi je obraz cist. Pozdrav i do izbora zasucite rukave. Valjda neki vas clan ne nosi sako. Nisu se valjda svi ogrebali. Ne objavljuju mi komentare, valjda ce ovaj.

ala sa željina

pre 10 godina

Da li ovi znaju nešto drugo da rade osim da pričaju o procentima i kako će razvaliti na izborima. Posao vlasti je da radi u interesu građana a ne da napada opoziciju.
Dojadili su bogu i narodu kako njima nije do funkcija i fotelja već do građana. Jadna je zemlja u kojoj oni vladaju!

Морава и брда

pre 10 godina

Док се сви они расправљају, Србија је у Социјалној пропасти невиђеној до сада!
Цитат из интервјуа Ласла Андора, европског комесара за запошљавање, сурова истина:

>>> Све говори да је ситуација у Србији веома тешка – више од милион особа је незапослено, свака друга млада особа нема радну књижицу, а готово 700.000 људи прима неку врсту социјалне помоћи. Око 20 одсто становништва живи на ивици сиромаштва, а стопа запослености особа од 15 до 65 година износи свега 45 одсто. Ти бројеви представљају велики изазов и терет за социјални систем и истовремено упозоравају на чињеницу да је пензиони систем неодржив у постојећој форми. Свестан сам чињенице да у српском народу постоји уверење да ће се ови проблеми решити уласком Србије у Европску унију, али – то су проблеми које морате решити пре. Не можете очекивати од нас да решимо ваше проблеме”, каже у разговору за „Политику” европски комесар за запошљавање, социјална питања и инклузију Ласло Андор, који је био у дводневној посети Србији.<
:::::

Народе социјално-друштвена ситуација у Србији је невиђено лоша!

АЛАРМ!

Ivaanaa760

pre 10 godina

Toliko se svi busaju u grudi kako su spremni za izbore, a tresu se od rezultata izbora. Mnogi ni cenzus nece preci , jedino naprednjaci nemaju razloga za brigu oko rezultata.

NACIONALNI - PARK - FRUSKA - GORA

pre 10 godina

Srpskoj naprednoj stranci kao najvecoj u ovom trenutku je potrebna podrska naroda da bi vodili drzavu, bez lazne skromnosti oni je imaju najvise zahvaljujuci Aleksandru Vucicu. Bez podrske gradjana ne bi mogli da vode drzavu, ako na bilo koji nacin se dovede u pitanje podrska gradjana Srbije tek tada, su izbori jedino moguce resenje iako smatram da nam nisu potrebni u ovom trenutku. Mislim da je volja naroda u ovom trenutku jasna. Ja mislim da na kraju krajeva treba da razgovaraju i sa koalicionim parnerima i da vide sta je najbolje resenje.

Donatelo

pre 10 godina

Vanredni izbori su sve izvesniji i trebalo bi ih što pre održati kako bi se stavlia tačka više. Ekonomski oporavak mora da bude u fokusu jer kao zemlja nemamo više vremena za gubljenje.

crna guja

pre 10 godina

Prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da su vanredni parlemantrani izbori mogući iako kako kaže Srbija ima veće probleme od izbora.

U pravu si , ali bi izbori posluzili da otklonimo veliki problem ove zemlje: VAS!!!

Vi vodite ovu zemlju u bespovratan sunovrat, tako bi bar postojala slaba nada da se sunovrat prekine i da se pocne nesto i da radi, a ne samo da se pricaju bajke za malu decu!!!

marko

pre 10 godina

Redakcija B92 danas kanda namerila da maksimalno troluje SNS botove - svakih sat vremena nova vest, ne mogu sirotani ni da završe nedeljni ručak!

Skidaki

pre 10 godina

Ljudi, pa da li ste vi normalni, kakvi izbori, bavite ze ekonomijom,privredom, pa glasali smo 2012, imamo toliko toga da menjamo.. razocaran sam u ovu vladu i sve politicke partije...

beli listic zauvek

pre 10 godina

Ako dodje do vanrednih izbora glasacu isto kao i na prethodnim
BELI LISTIC
Zaista ne vidim razliku izmedju SNS, DS, DSS, LDP, SPO...njima sve bolje, dzepovi im sve puniji a nama opet gloginje.
Svi su vec vladali (ili su lideri stranaka bili na vlasti) i nista nisu uradili za drzavu i narod.

ramadani

pre 10 godina

poruka za vucica kao najuticajnijeg politicara da zelim da zivim u normalnoj drzavi sa stabilnom vladom a ne da izlazim na izbore svake godine,na izbore koje srbiju preskupo kostaju o cemu se razmisljalo prije godinu dana kod saziva ove vlade

Speedy Gonzales

pre 10 godina

Daleko smo mi od Evrope i kada su u pitanju izbori.Glasaci ne biraju vec glasaju. Nema veze kakav im je zivotni standard, koliko je debeo novcanik vec glasaju za svoju partiju.Kao navijaci. Za Zvezdu ili Partizan. Bez obzira ko je od njih los .U Evropi se za samo mesec dana okrene sve na tumbe. Primeri Italija i Grcka.U Engleskoj se promeni vlast samo zbog povecanja nekog poreza.Moze ova Srbija da propada jos opet ce GLASATI za SNS. U Srbiji nisu gradjani vec navijaci. Vecina gradjana ne razmislja glavom. Vecini je najvaznije bilo mada od toga niko nema koristi sto su uhapsili Miskovica i jos par ostalih.I naravno SNS na tome gradi svoju poziciju. Oni ne samo da nisu zaustavili pad Srbije vec se taj pad nastavio. Obecanje ludom radovanje

toza

pre 10 godina

Mi smo definitivno jedno bolesno politikom opterećeno društvo. Politika je u Srbiji sve valjda zbog toga što je usko povezana sa egzistencijom. Pobede tvoji i ti si na vrhu liste za posao a ukoliko izgube lako se može dogoditi da ozgubiš posao, privilegije ili da zaglaviš zatvor.
Definitivno se mora raditi na promeni izbornog zakona gde će odbornici ili poslanici istinski biti vlasnici mandata (ovo što sad imamo je smejurija čak gora od one gde su stranke bile vlasnice mandata). Dakle većinski izborni sistem je rešenje i početi od lokalnih izbora.
Da tada svi treba da shvatimo da je izborni ciklus četvorogodišnji i da se vlade pre toga menjaju samo kada skupštinska većina izgubi podršku. Vladajuća garniture treba da radi a ne da se bavi praćenjem istraživanja popularnosti i da na osnovu toga određuje termin izbora jer u suprotnom neće postojati ni volje ni želje ni hrabrosti da se donesu nepopularne mere.
Sve što sam gore napisao nije smela da uradi nijedna vladajuća garniture. Ovi koji su sada su još pogoršali situaciju konstantnim vođenjem predizborne kampanje i stalni pozivanjem na ispitivanja popularnosti.
Gospodo odigrajte jednom utakmicu pošteno svih 90 minuta.

Milena

pre 10 godina

Da li ova vlast stvarno očekuje da će dobiti podršku naroda da nas odvede sve u dužničko ropstvo. Svakih nedelju dana po par stotina miliona evra novi kredit uzimaju. Šta je njihov zadatak koji su dobili od Amera, da nas prodaju Arapima? Izbori pod hitno a u medjuvremenu im oduzeti olovke da ne mogu da potpisuju nove kredite

Tanzu Colak

pre 10 godina

vidim Kurir ne ceka. Ako je
Vucic toliko posten i siguran u pobedu sta ce mu montirani tekstovi u Kuriru. Vec dve godine oni blate svakog ko smeta velikom vodji. Nazalost stranke koje se sluze tim metodama ne mogu ovu zemlju da vode napred. Taj koncept sa medijima je vec vidjen 90-ih.

Sara

pre 10 godina

Pa dobro bre narode da li si toliko glup? Dokle ces dozvoliti da ti najveci radikalski demagog maze oci. Zasto cekate izbore u Bg-u? Zato sto treba napraviti dovoljno afera kako bi ukaljao ugled Dragana Djilasa ali ne brinite opet cemo glasati za njega!

Orwell Djordje Vegan

pre 10 godina

Nece izaci ni 40% gradjana. Neka objave rezultate anketa o izlaznosti. Prikrivaju se cinjenice, a objavljuju samo procenti glasaca od onih koji bi izasli, odnosno njihovi patuljci.

krug dvojke

pre 10 godina

samo nam to jos fali. bolje za te pare da posalju bolesnu decu na lecenje u inostranstvo. inace izbori sluze da gradjani daju legitimitet izabranim politicarima da se materijalno i finansijski obezbede i nista vise. sto se mene tice beli listic jer je sve jedno ko je na vlasti.

Gabi

pre 10 godina

Verovatno nam slede, pošto treba da plaćamo da Vučko uvežba kako se vodi država, pošto ne zna šta će sa rekonstrukcijom, sada će nas maltretirati novim izborima! Uvek je želeo vlast, a sada ne zna šta treba da radi!

Dok svi ne odete

pre 10 godina

I kad izlaznost bude 10% (uža familija političara + zaposleni u javnim preduzećima) ovi će da se prepiru ko ima 27% a ko 14%, OD IZAŠLIH!!
Možete da raspisujete koliko god hoćete izbora - MI VIŠE NE IZLAZIMO!
DOVIĐENJA!

ni pametan, ni sposoban,ni mudar

pre 10 godina

Ako mislis gospodine Prvi da sa Kurirom vodis zemlju u prosperitet , bolje se skloni.
Rezultati su ti nula a poceo si bogami i da ne vladas najbolje svojim postupcima i izjavama.

Vanja Petrović

pre 10 godina

Samo ne bele listiće molim! Ako ste nezadovoljni prošlim i sadašnjom Vladom, dajte svoj glas onima koji nikada do sada nisu učestvovali u pravljenju tragičnog stanja u kome se nalazi Srbija!

Znači, obavestite se, raspitajte se o partijama koje nikada nisu ni sa čim naškodile Srbiji, vašoj deci, džepovima i ponosu!! Samo ne bele listiće jer je to na šta vladajuća stranka računa. Naravno, ako želite išta da menjate...a, ako ne...na kraju svih krajeva, videće se ishod...

ikich

pre 10 godina

Vlada bez vizije, narod bez države. ..umesto 100 milijardi investicija to su nam doneli , i mržnju. Dajem glas svakom ko ide iskreno za demokratiju a to nije neki prorok Vucic niti li SNS.

Milos

pre 10 godina

Samo bih voleo da gospodin Vucic (posto je toliko samouveren) saceka da gospodin Seselj izadje iz haskog zatvora i da moze otpocetka ucestvuje u predizbornoj kampanji.

kaktus

pre 10 godina

Pa sudeci po najnovijem prozivanju Kostunice, verovatno ce izbora biti.Vucic ustvari mora sada, za godinu dana bi mu cenzus bio u opasnosti

ZoranNS

pre 10 godina

Vnaredne izbore što pre, ako se Šešelj vrati biće belaja, nacionalistikoji su sada razbijeni u DSS, Dveri, navijači, SPC, SNS, SPS, SRS će vrlo brzo razumeti Šešelja, a onda zbogom Evropo ...

Boki

pre 10 godina

Sjasi Kurta da uzjasi Murta.
Ovi sto vladaju,svoje neznanje i nesposobnost pravdaju nasledjem,svetskom krizom i losom klimom.
Zuti se odjednom prosvetili. Imaju ljude,viziju. Pa gde se to dene dok su bili na vlasti. Sve moj do moga. Fali im samo Vuk. Nema nama spasa. Oni su Srbija, od nas stvoreni, zbog nase zatucanosti vecno zivi.

Aleksandar

pre 10 godina

Vanredno glasanje možda i sledi, izbori nikako - već podugo smo bez izbora i možemo samo da glasamo za onog ko će brže ili sporije da nas vodi put stranputice.

iskustvo uci

pre 10 godina

@Kaiser Von Banovo brdo i ostali prpadjije od belih listica. Beli listici su bivsi Ds-glasaci. Da ste manje krali i bolje radili dobili bi nas glas. To vam je po zasluzi. Jeste Kaiseru, ni jedno ponudjeno ne valja. Nisam partijski grebator, ne volim Tomu, ne volim lopove. Barem mi je obraz cist. Pozdrav i do izbora zasucite rukave. Valjda neki vas clan ne nosi sako. Nisu se valjda svi ogrebali. Ne objavljuju mi komentare, valjda ce ovaj.

Nikola

pre 10 godina

Samo ne bele listiće molim! Ako ste nezadovoljni prošlim i sadašnjom Vladom, dajte svoj glas onima koji nikada do sada nisu učestvovali u pravljenju tragičnog stanja u kome se nalazi Srbija!

(Vanja Petrović, 29. septembar 2013 20:42)

vanja,
reci cu nesto bolno ali istinito.
Jedini u Srbiji koji jos nisu bili na vlasti (ili ciji lideri nisu bili na vlasti) su DVERI.

Zar za njih treba da glasam?
Ne...ipak biram beli listic

Bosko

pre 10 godina

Ne verujem u nove političke stranke i reciklirane političare.Ne možete da stojite sa strane i gledate kako se Srbija dalje urušava. Glasam za ukidanje politicara kao profesije, za ekonomski pokret i uvodjenje direktne digitalne demokratije.

Redar

pre 10 godina

SNS je stranka koja ima najvecu podrsku naroda i ne treba da dozvoli da je ucenjuju male stranke koje su se pri tom negativno pokazale u proslim Vlada-ma.

Đorđe A.

pre 10 godina

Nestrpljivo očekujem izbore, kako bi narod najzad na duže vreme zapušio usta opoziciji i njenom kritizerstvu, a izbacivanje Dačića iz vlade bi bio lep bonus...

istorija

pre 10 godina

Ajmo vise na te izbore i da vise ne slusam Djilasa i Stefanovica kako placu. Imaju 10% podrske naroda, sto im je otalo od Tadica, a oni uporni da idu na izbor. Ajde neka Vucic osvoji vecinu i formira sam vladu i tako im pokaze da su postali ruzna proslost Srbije.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Najgora stvar u zivotu nekog coveka kada nema licni stav.Tako i ovi koji se zalazu za bele listice.ILi izadjes da nekoga biras ili ne izadjes. Beli listici su izum Srba kao i prekomponovanje vlasti a izumela ih "pametnica" Vesna Pesic. Nije valjda da od gomile resenja nista ne valja

FRAJLA

pre 10 godina

Definitivno treba da budu izbori i oni će biti jasna slika volje građana.Bojim se da pojedinim političkim opcijama nije baš najjasnije kako stoje sa glasačkim telom.Bivša opcija je napravila dosta propusta na svim poljima pa sad treba dobro da raszmisli šta joj je činiti.

??

pre 10 godina

Izbori nebi nista promenili, ljudi moraju da se angazuju svuda i na svakom mestu i da prestane prica samo o strankama nego da se napravi sto vise novih predloga u svim oblastima a glasanja ce uvek biti slicna prema svesti nasih ljudi. Svadje su najgori izbor!

gordon

pre 10 godina

Pitanje je koliko finansijski možemo da podnesemo izbore, a videlo se da promene mogu da se dese i bez njih, što je najbolje moguće rešenje u ovom trenutku.

Ivaanaa760

pre 10 godina

Toliko se svi busaju u grudi kako su spremni za izbore, a tresu se od rezultata izbora. Mnogi ni cenzus nece preci , jedino naprednjaci nemaju razloga za brigu oko rezultata.

ala sa željina

pre 10 godina

Da li ovi znaju nešto drugo da rade osim da pričaju o procentima i kako će razvaliti na izborima. Posao vlasti je da radi u interesu građana a ne da napada opoziciju.
Dojadili su bogu i narodu kako njima nije do funkcija i fotelja već do građana. Jadna je zemlja u kojoj oni vladaju!

Морава и брда

pre 10 godina

Док се сви они расправљају, Србија је у Социјалној пропасти невиђеној до сада!
Цитат из интервјуа Ласла Андора, европског комесара за запошљавање, сурова истина:

>>> Све говори да је ситуација у Србији веома тешка – више од милион особа је незапослено, свака друга млада особа нема радну књижицу, а готово 700.000 људи прима неку врсту социјалне помоћи. Око 20 одсто становништва живи на ивици сиромаштва, а стопа запослености особа од 15 до 65 година износи свега 45 одсто. Ти бројеви представљају велики изазов и терет за социјални систем и истовремено упозоравају на чињеницу да је пензиони систем неодржив у постојећој форми. Свестан сам чињенице да у српском народу постоји уверење да ће се ови проблеми решити уласком Србије у Европску унију, али – то су проблеми које морате решити пре. Не можете очекивати од нас да решимо ваше проблеме”, каже у разговору за „Политику” европски комесар за запошљавање, социјална питања и инклузију Ласло Андор, који је био у дводневној посети Србији.<
:::::

Народе социјално-друштвена ситуација у Србији је невиђено лоша!

АЛАРМ!

Donatelo

pre 10 godina

Vanredni izbori su sve izvesniji i trebalo bi ih što pre održati kako bi se stavlia tačka više. Ekonomski oporavak mora da bude u fokusu jer kao zemlja nemamo više vremena za gubljenje.

NACIONALNI - PARK - FRUSKA - GORA

pre 10 godina

Srpskoj naprednoj stranci kao najvecoj u ovom trenutku je potrebna podrska naroda da bi vodili drzavu, bez lazne skromnosti oni je imaju najvise zahvaljujuci Aleksandru Vucicu. Bez podrske gradjana ne bi mogli da vode drzavu, ako na bilo koji nacin se dovede u pitanje podrska gradjana Srbije tek tada, su izbori jedino moguce resenje iako smatram da nam nisu potrebni u ovom trenutku. Mislim da je volja naroda u ovom trenutku jasna. Ja mislim da na kraju krajeva treba da razgovaraju i sa koalicionim parnerima i da vide sta je najbolje resenje.