Subota, 28.09.2013.

12:13

Reakcije iz sveta na zabranu Prajda

Na zabranu Parade ponosa u Beogradu, oštro su reagovali i zvaničnici iz Brisela, Vašingtona, ali i iz međunarodnih organizacija.

Izvor: Tanjug

Reakcije iz sveta na zabranu Prajda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

NACIONALNI - PARK- FRUSKA - GORA

pre 10 godina

Po procenama Komesara SE za ljudska prva da su Srpske vlasti propustile priliku da izraze postovanje svih ljudskih prava i time naprave veliki korak napred, ocenili su nesto ranije i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin. Lako je njima da dele lekcije, daju besplatne savete, samo je problem sto to treba i obezbediti da sigurnost svvih gradjana bude obezbedjena. Pa svedoci smo da i tamo gde se odrzavaju ovakve manifestacije dolazi do velikih sukoba zbog interesa manje grupe ljudi.

bez_cenzure

pre 10 godina

vezano ga gay pride zanimljivo je da nije nikada održan u Poljskoj koja je članica EU od 2004.godine. Zbog čega se mora održavati u Beogradu?

natalija54

pre 10 godina

(Dusan, 28. septembar 2013 15:10)
Delim vase misljenje, Dusane. Ali na zalost to gospoda sa Zapada ne mogu da shvate, da razumeju, pre bih rekla, ne zele. Nase "ne", ce biti uvek njihovo "da", da gresimo, da nije tako trebalo. Sacekajte, ali od datuma nema nista-bojim se da to ne bude njihov zadnji odgovor.

zagorka

pre 10 godina

I treba svet da vidi s kim ima posla.
(Srednji vek, 28. septembar 2013 12:24)
A i mi treba da vidimo sa kim nema sale. Samo, zalosno je sto ta ista Evropa ima dvostruke arsine kada je u pitanju isti ili slican problem u gotovo istim sredinama, do juce, istoj drzavi.

neša012

pre 10 godina

Ovaj izvestilac evropskog parlamenta za Srbiju gospodin Kacin kao da je jedva dočekao da Srbija otkaže paradu pa da počne da deli packe i da ovo otkazivanje stavlja u ravan male te ne kao da smo obajvili rat nekoj susednoj državi.Dali je moguće da je ovaj čovek toliko opterećen ovom državom da je uvek u prilici da deli savete i preporuke,Nisam čuo da se u Ljuljani ili mariboru održava parada ponosa ali bi voleo da vidim kako to tamo izgledfa i zašto je Beograd posebno interesantan EU.Dali od svih problema i nedaća koje pritiskaju Srbiju ova parada osoba sa drugačijom seksualnom orjentacijom neko ostali svet može da izazove takve salve napada i od onih koji nikada nebi smeli zbog prošlosti da upre prst u Srbiju.

pera pavic

pre 10 godina

Naravno da Texas ima Prajd (Google je cudo!)

Cisto par komentara, bez da ulazim u raspravu.
U UK je do sredine 20. veka homoseksualnost bila KRIVICNO DELO!
Druga stvar sto se tice USA. Voleo bih da vidim tu paradu u Teksasu.
Toliko o drami o srednjem veku.
(Englez, 28. septembar 2013 13:37)
# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-39)

Kole

pre 10 godina

@Vlada
Pa jasno je da gradjani sami odlucuju sta zele ili ne. Bili su skoro demokratski izbori i gradjani su ogromnom vecinom glasali za proevropske partije. Zakoni i pravila EU su poznati i ove reakcije iz EU su samo reflekcija toga. Ili sacekajte nove izbore ili trazite vanredne ako imate vecinu, ako mislite da izborna volja nije ispostovana. Sta tu nije jasno ?

pera lozac

pre 10 godina

U jednoj EU zemlji PRAVO MANJINE da natpisi na institucijama budu na njihovom pismu je UNUTRASNJA STVAR TE ZEMLJE.
U Srbiji PRAVO MANJINE na slobodno kretanje je MEDJUNARODNA STVAR.
Izgleda da ta prava zavise od toga ko treba da uziva i ko treba da postuje ta prava.

Ivo

pre 10 godina

Trebalo bi da zapad jednom ukapira da nas narod nece da vidi povorku LBGT na ulicama.
(filozof, 28. septembar 2013 22:05)

A bi li ti onda istom logikom prihvatio da Hrvati nece cirilicne ploce na zidovima, da albanci nece Srbe na ulicama, neko nece crnce, a nekome smeta da zene voze? Jel to ok?

E kad se samo sjetim zgrazanja "tolerantnih" Srba uzasnim Hrvatima zbog ploca u Vukovaru? A sto je ovo? Prvaci ste u dvostrukim arsinima dragi moji susjedi.

I btw., samo pogledajte kako se hrvatska vlast postavila u slucaju Vukovara (beskompromisna obrana zakona) i usporedite malo.

filozof

pre 10 godina

Trebalo bi da zapad jednom ukapira da nas narod nece da vidi povorku LBGT na ulicama (parada ponosa je los naziv za ovu manifestaciju). Ako Saudijska Arabija nema takvu povorku, zasto bi Srbija recimo tako nesto organizovala??? LBGT populacija iz Srbije moze da ucestvuje na takvim paradama u nekim od blizih nam zemalja.

erlend

pre 10 godina

Treba im se objasniti da nije u pitanju narušavanje demokratije, jednostavno to je rezultat dugogodišnjeg stanja u Srbiji, za koji između ostalog premijer treba da snosi najveću odgovornost kao ministar policije, drugi bi možda i uspeli da izbalansiraju ove stvari.

Nenad

pre 10 godina

@filozof

Pre bih rekao da ti nisi nesto ukapirao: Evropa ne daje ove komentare tek tako. SRBIJA je ta koja trazi clanstvo u EU, a ne obrnuto. Prema tome sasvim je logicno da postojeci clanovi ocenjuju potencijalne kandidate po standardima i zakonima unije koje vaze za sve clanice. Kome se to ne svidja moze slobodno da otkaze pregovore, pa ko mu brani ? Budi siguran da ce nakon toga da te ostave na miru i vise nece biti nikakvih komentara. Kad moze Saudijska Arabija sama, zasto ne i Srbija ? Doduse mi nemamo nafte, ali zato smo prepuni alhemicara koji znaju kako pretvoriti olovo u zlato.

Borac

pre 10 godina

Zalosno je sto smo dosli na takvo nivo da zavisimo sta ce drugi reci o nama, ko da mi nemamo izgradje svoj stav po nekim pitanjima. Ja neznam zasto neki namecu svoje stavove i misljenja a drugima ne dozvoljavaju da sami odlucuju za sebe, ko da smo maloletnici i moramo da slusamo one koji nam nisu ni ocevi ni poocimi. Ja se samo pitam sta bi uradili oni koji nas osudjuju sto odlucujemo da zaustavimo nesto sto bi dovelo do demoliranja drzavne imovine i sto zelimo da zastitimo zivote ljudi, i sto zelimo da ne prihvatamo ono sto je nepravedno i necasno i prljavo, kad sav svet polako potpada pod uticaj nemoralnog i necasnog, i sto smo se usudili da podignemo glas za pravdu.

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

Kako sada citava Evropa razocarana Vucicem???
To sto su prava manjina ugrozena?
To sto se hapse politicki protivnici?
To sto se trazi zabrana emisija poput utiska nedelje?
To sto su pusteni svi ekstremni desnicari na slobodu?
To sto se skidaju sa poternica kriminalci a hapse profesori?
To sto se nasilno rusi vlast u Beogradu?

Sve to dragi i poslusni gradjani, ma koliko da vam lici na diktaturu, ipak nije diktatura!
Ko ne veruje neka pita Americkog ambasadora, koji je kao i vi danas razocaran!
Pa ne bi vas gospodin Kirbi slagao, ipak se Americka ambasada u Beogradu najbolje razume u demokratiju u Srbiji....

Бојан Илић

pre 10 godina

Velibor USA!
Одличан коментар!
Али за САД!
Геј лоби је тамо веома јак! Сигурно су негде повезани и са овим у Србији!
Имају пара као блата, лепе "друштвене положаје",неко би рекао школовани људи углавном( знам и хетерошколоване али раде за састављање краја са крајем!
Зашто не би неко од њих личним примером показао "интегрисаност са обичним смртником" и помогао нпр. хуманитарном помоћи најугроженијима у Држави?!
Новогодишње пакетиће за децу без родитеља, неки фонд као Б92, јавно ( да не кажем транспарентно)!
Уз то све ТВ камере..... "Обичном смртнику" би то био леп гест и тако би му се "ослободио мозак"!

Jova

pre 10 godina

Kakvi crni lobiji, kakvi bakraci ?!?
Jos kada bi vi razumeli da ovo nema nikakve veze sa homoseksualcima (moglo je isto tako da se radi o marsovcima), nego jednostavno o testu tolerantnosti jednog drustva. Ako to jedna zemlja vecinski ne razume, onda nemate sta ni da trazite u EU, evo africka unija vas ceka rasirenih ruku. Umesto sto se becite, zasto lepo ne nazovete EU i prekinete sve pregovore ? Verujte mi, vise neko vam nece reci ni rec i ostavice vas da uzivate u tom svom savrsenstvu.

Dr. Protic

pre 10 godina

Tipicno spinovanje izjava marginalnih, trecerazrednih birokrata, pri tom eksponenata homoseksualnog lobija, u cilju hitnog pronalazenja razloga za usporavanje srpske evropske integracije.
Sto i nije tako lose, konacno cemo shvatiti da moramo da se okrenemo sami sebi, radu, moralu, uredjenju sopstvenog habitata.
Nije tako daleko dan kada cemo biti zahvalni i Kacinu i americkoj ambasadi i ministarki Uli na ovim kritikama, i komesaru stefanu Fileu, jer ce nam one pomoci da ne udjemo u nakaznu tvorevinu EU, obolelu od gigantizma, na slabasnim nogama, punu protivurecnosti, bede, rasizma, nacizma, zasnovanu na politicarima kupljenim od strane banaka i jalovim pricama o raznim pravima, a nikakvim obavezama.

Velibor, USA

pre 10 godina

@Ma sta se bre ovo desava, Dusan, Петар Миловановић, nemanja i sl. pa vi i dalje ne kopčate da su svi ti problemi -- diskriminisani i getoizovani Srbi na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj, u BiH, onda, gladan narod, bez posla, ...---- upravo razlog VIŠE DA SE SOLIDARIŠETE S SUNARODNICIMA VAM SRPSKIM GEJEVIMA koji najčešće kroz isto prolaze i to deset puta gore! pa, kada vidite i znate kako je biti obespravljen i getoizovan i bez novca i bez posla i bez životnih prava i bezbednosti, pa, onda, gospodo, zar vam nikako da padne na tu vašu pamet da je to TIM VIŠE RAZLOG DA RAZUMETE, PODRŽITE, SAOSEĆATE vaše sopstvene sugrađane i sunarodnike gej urođene orijentacije, a NE da protivpostavljate, uporno razdorno i divizivno za narod protivpostavljate jedne na pravdi Boga ugrožene i obespravljene Srbima drugima.
Vaši gej sunarodnici i sugrađani stalno pozivaju da se sve na pravdi Boga ugrožene skupine u srpskom društvu PRIDRUŽE i gej glasu za oslobađanje od ropstva, ali vi poput vas koje ovde s razlogom prozvah, to očito ODBIJATE iz vaših ličnih homofobičnih animoziteta i ignorantnosti prema gej vam sugrađanima i sunarodnicima.
pa, šta onda hoćete baš vi Ma sta se bre ovo desava, Dusan, Петар Миловановић, nemanja i slični vama? da vam se ovo ne kaže? ma, kazaće vam se uvek dok ili ne ukopčate ili bar prestanete da zamenujete teze (ionako samo i jedino pominjete ugrožene Srbe kad se o gej tematici povede reč) i širite homofobiju!

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Žalim što je gej parada u Srbiji po treći put zabranjena", napisao je Šulc na svom Tviter nalogu, dodajući da se "prava svih moraju poštovati".

Господине Šulc и госпподине Кацин, а да ли су европске вредности, демократско поштовање људских права, права мањина, разноврсност, као и обавеза борбе против дискриминације када сте нас мучки напали и бомбардовали 1999. године, разорили нам све по држави, многе грађане, војнике и полицајце убили и све сте то чинили дивљачки, крвнички без одлуке Савета безбедности УН, типично нацифашистички, бре!? После сте нам окупирали најсветији део територије и на Косову и Метохији створили наказану нацифашистичко-дрогерашко-мафијашку државу у којој нема Срба а било их је на стотине хиљада. Преостали Срби живе у концентрационим логорима опасаним бодљикавом жицом, окружени вашим тенковима и борним колима и не смеју изаћи из својих села и станова у градовима. И сада нас ви учите демократији и поштовању људских и мањинских права, европским вредностима, а од 1999. године до данас не дозвољавате да се расељени срби врате својим кућама! Када се сви Срби врате на отето Косово и Метохију, када нам вратите територију и валаст над њом, е онда нека ваши хомосексуалци парадирају свакога дана!

Sto Evropa da se cese, kad Vlada hrabri huligane

pre 10 godina

@ Ma sta se bre ovo desava? Mozemo da pomremo gladni, i niko se nece okrenuti. Ali za ovo nam mira nema, pocelo je od razocarenja, zavrsice se osudama i sankcijama. Izgleda da je stvarno bilo bolje da je nastala milionska steta i da se izvrsi najveca mobilizacija oruzane sile jos od '99 godine, kao sto je i planirano. Manje bi smetalo...
(Sasha, 28. septembar 2013 12:46)

Desava se ono sto ti, @Sasha, NECES da shvatis: sve pocinje (i zavrsava se) na postovanju ljudskih prava. Na postovanju coveka i svih njegovih potreba.
A srpska Vlada ne postuje svoje gradjane uopste. Ne postuje ljudsku potrebu da se stanovnici Srbije osecaju bezbedno, pa indirektno salje signale ekstremistima (eufemizam za ubice) da mogu da rade "svoj posao".

I zasto bi se, onda, iko iz Evrope pocesao za to sto Srbijom i dalje vlada neimastina, korupcija, zverska ponasanja, podrepastvo u vrhu vladajucih nam stranaka?... Zasto da Evropa brine o gradjanima Srbije, kad to ne cine oni kojima je dato poverenje i zadatak da to cine.

Zivot drzave pociva na ljudskim pravima. I zavrsava tako. Onda sve ide kako treba, pa, cak i saradnja sa svetom.

nemanja

pre 10 godina

a to sto radimo za platu od dvesta evra i sto na poslu dozivljavamo svakojaka izzivljavanja to njih bas briga ...ljudi u Srbiji su bez prava na neke normalne stvari koji ovi sto osudjuju u svojim zemljama imaju....

Dusan

pre 10 godina

Ja sam mislio da su osnovna prava pravo na život i pravo na rad. Mi ta prava nemamo u Srbiji. Zašto gospoda iz EU i USA ne izraze žaljenje zbog toga? Jos nije reseno pitanje proteranih Srba iz Slovenije (clanica EU), Hrvatske (clanica EU), Kosova i Metohije, kidnapovanja i trgovine organima Srba sа Kоsоvа i Metohije, а оni sе zgrazavaju zbog neodrzanog skupa LGBT osoba u Beogradu koji je ipak sinoc na neki nacin i odrzan!?! Vidi se koliko za ozbiljno oni uzimaju zivotna pitanja kada nije u pitanju njihova demokratksa EU.

kontrabasica

pre 10 godina

Kacin vam je lepo obrazlozio pre ovoga. Parada treba da se odrzi ili ce krenuti da cepaju Vojvodinu. Onaj ko ne ume da sabere 1+1 ili je neznalica ili namerno zeli problem. A Parada je bila samo simbol postovanja i principijalnosti i na tom ispitu ste pali. Tesko da ce biti popravnog, zadatak je bio previse lak.

modesty

pre 10 godina

Znaci srpskim patrijotama je lakse da poklone svetu zemlju Albancima, da dozvole hiljade Srba da budu etnicki ocisceni sa Kosova, nego da dozvole jednu setnju gejeva po Beogradu. Ako je ovo zaista stav vecine Srba, onda smo zasluzili sve sto nam se desava.

Arus

pre 10 godina

Kazete stizu reakcije iz sveta... Pravilnije je da ste napisali dela sveta.

I to onog "naprednog" dela koji je covecastvo obogatio za ropstvo, imperijalizam, nacizam, komunizam, liberalni kapitalizam, eugeniku, antisemitizam...

E ako od njih stizu reakcije razocaranosti i osude- dobro je, pametno smo postupili!

Englez

pre 10 godina

Cisto par komentara, bez da ulazim u raspravu.
U UK je do sredine 20. veka homoseksualnost bila KRIVICNO DELO!
Druga stvar sto se tice USA. Voleo bih da vidim tu paradu u Teksasu.
Toliko o drami o srednjem veku.

Sasha

pre 10 godina

Ma sta se bre ovo desava? Mozemo da pomremo gladni, i niko se nece okrenuti. Ali za ovo nam mira nema, pocelo je od razocarenja, zavrsice se osudama i sankcijama. Izgleda da je stvarno bilo bolje da je nastala milionska steta i da se izvrsi najveca mobilizacija oruzane sile jos od '99 godine, kao sto je i planirano. Manje bi smetalo...

Sasha

pre 10 godina

Ma sta se bre ovo desava? Mozemo da pomremo gladni, i niko se nece okrenuti. Ali za ovo nam mira nema, pocelo je od razocarenja, zavrsice se osudama i sankcijama. Izgleda da je stvarno bilo bolje da je nastala milionska steta i da se izvrsi najveca mobilizacija oruzane sile jos od '99 godine, kao sto je i planirano. Manje bi smetalo...

erlend

pre 10 godina

Treba im se objasniti da nije u pitanju narušavanje demokratije, jednostavno to je rezultat dugogodišnjeg stanja u Srbiji, za koji između ostalog premijer treba da snosi najveću odgovornost kao ministar policije, drugi bi možda i uspeli da izbalansiraju ove stvari.

Arus

pre 10 godina

Kazete stizu reakcije iz sveta... Pravilnije je da ste napisali dela sveta.

I to onog "naprednog" dela koji je covecastvo obogatio za ropstvo, imperijalizam, nacizam, komunizam, liberalni kapitalizam, eugeniku, antisemitizam...

E ako od njih stizu reakcije razocaranosti i osude- dobro je, pametno smo postupili!

Dr. Protic

pre 10 godina

Tipicno spinovanje izjava marginalnih, trecerazrednih birokrata, pri tom eksponenata homoseksualnog lobija, u cilju hitnog pronalazenja razloga za usporavanje srpske evropske integracije.
Sto i nije tako lose, konacno cemo shvatiti da moramo da se okrenemo sami sebi, radu, moralu, uredjenju sopstvenog habitata.
Nije tako daleko dan kada cemo biti zahvalni i Kacinu i americkoj ambasadi i ministarki Uli na ovim kritikama, i komesaru stefanu Fileu, jer ce nam one pomoci da ne udjemo u nakaznu tvorevinu EU, obolelu od gigantizma, na slabasnim nogama, punu protivurecnosti, bede, rasizma, nacizma, zasnovanu na politicarima kupljenim od strane banaka i jalovim pricama o raznim pravima, a nikakvim obavezama.

Englez

pre 10 godina

Cisto par komentara, bez da ulazim u raspravu.
U UK je do sredine 20. veka homoseksualnost bila KRIVICNO DELO!
Druga stvar sto se tice USA. Voleo bih da vidim tu paradu u Teksasu.
Toliko o drami o srednjem veku.

Dusan

pre 10 godina

Ja sam mislio da su osnovna prava pravo na život i pravo na rad. Mi ta prava nemamo u Srbiji. Zašto gospoda iz EU i USA ne izraze žaljenje zbog toga? Jos nije reseno pitanje proteranih Srba iz Slovenije (clanica EU), Hrvatske (clanica EU), Kosova i Metohije, kidnapovanja i trgovine organima Srba sа Kоsоvа i Metohije, а оni sе zgrazavaju zbog neodrzanog skupa LGBT osoba u Beogradu koji je ipak sinoc na neki nacin i odrzan!?! Vidi se koliko za ozbiljno oni uzimaju zivotna pitanja kada nije u pitanju njihova demokratksa EU.

Borac

pre 10 godina

Zalosno je sto smo dosli na takvo nivo da zavisimo sta ce drugi reci o nama, ko da mi nemamo izgradje svoj stav po nekim pitanjima. Ja neznam zasto neki namecu svoje stavove i misljenja a drugima ne dozvoljavaju da sami odlucuju za sebe, ko da smo maloletnici i moramo da slusamo one koji nam nisu ni ocevi ni poocimi. Ja se samo pitam sta bi uradili oni koji nas osudjuju sto odlucujemo da zaustavimo nesto sto bi dovelo do demoliranja drzavne imovine i sto zelimo da zastitimo zivote ljudi, i sto zelimo da ne prihvatamo ono sto je nepravedno i necasno i prljavo, kad sav svet polako potpada pod uticaj nemoralnog i necasnog, i sto smo se usudili da podignemo glas za pravdu.

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Žalim što je gej parada u Srbiji po treći put zabranjena", napisao je Šulc na svom Tviter nalogu, dodajući da se "prava svih moraju poštovati".

Господине Šulc и госпподине Кацин, а да ли су европске вредности, демократско поштовање људских права, права мањина, разноврсност, као и обавеза борбе против дискриминације када сте нас мучки напали и бомбардовали 1999. године, разорили нам све по држави, многе грађане, војнике и полицајце убили и све сте то чинили дивљачки, крвнички без одлуке Савета безбедности УН, типично нацифашистички, бре!? После сте нам окупирали најсветији део територије и на Косову и Метохији створили наказану нацифашистичко-дрогерашко-мафијашку државу у којој нема Срба а било их је на стотине хиљада. Преостали Срби живе у концентрационим логорима опасаним бодљикавом жицом, окружени вашим тенковима и борним колима и не смеју изаћи из својих села и станова у градовима. И сада нас ви учите демократији и поштовању људских и мањинских права, европским вредностима, а од 1999. године до данас не дозвољавате да се расељени срби врате својим кућама! Када се сви Срби врате на отето Косово и Метохију, када нам вратите територију и валаст над њом, е онда нека ваши хомосексуалци парадирају свакога дана!

Jova

pre 10 godina

Kakvi crni lobiji, kakvi bakraci ?!?
Jos kada bi vi razumeli da ovo nema nikakve veze sa homoseksualcima (moglo je isto tako da se radi o marsovcima), nego jednostavno o testu tolerantnosti jednog drustva. Ako to jedna zemlja vecinski ne razume, onda nemate sta ni da trazite u EU, evo africka unija vas ceka rasirenih ruku. Umesto sto se becite, zasto lepo ne nazovete EU i prekinete sve pregovore ? Verujte mi, vise neko vam nece reci ni rec i ostavice vas da uzivate u tom svom savrsenstvu.

filozof

pre 10 godina

Trebalo bi da zapad jednom ukapira da nas narod nece da vidi povorku LBGT na ulicama (parada ponosa je los naziv za ovu manifestaciju). Ako Saudijska Arabija nema takvu povorku, zasto bi Srbija recimo tako nesto organizovala??? LBGT populacija iz Srbije moze da ucestvuje na takvim paradama u nekim od blizih nam zemalja.

Бојан Илић

pre 10 godina

Velibor USA!
Одличан коментар!
Али за САД!
Геј лоби је тамо веома јак! Сигурно су негде повезани и са овим у Србији!
Имају пара као блата, лепе "друштвене положаје",неко би рекао школовани људи углавном( знам и хетерошколоване али раде за састављање краја са крајем!
Зашто не би неко од њих личним примером показао "интегрисаност са обичним смртником" и помогао нпр. хуманитарном помоћи најугроженијима у Држави?!
Новогодишње пакетиће за децу без родитеља, неки фонд као Б92, јавно ( да не кажем транспарентно)!
Уз то све ТВ камере..... "Обичном смртнику" би то био леп гест и тако би му се "ослободио мозак"!

nemanja

pre 10 godina

a to sto radimo za platu od dvesta evra i sto na poslu dozivljavamo svakojaka izzivljavanja to njih bas briga ...ljudi u Srbiji su bez prava na neke normalne stvari koji ovi sto osudjuju u svojim zemljama imaju....

modesty

pre 10 godina

Znaci srpskim patrijotama je lakse da poklone svetu zemlju Albancima, da dozvole hiljade Srba da budu etnicki ocisceni sa Kosova, nego da dozvole jednu setnju gejeva po Beogradu. Ako je ovo zaista stav vecine Srba, onda smo zasluzili sve sto nam se desava.

Velibor, USA

pre 10 godina

@Ma sta se bre ovo desava, Dusan, Петар Миловановић, nemanja i sl. pa vi i dalje ne kopčate da su svi ti problemi -- diskriminisani i getoizovani Srbi na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj, u BiH, onda, gladan narod, bez posla, ...---- upravo razlog VIŠE DA SE SOLIDARIŠETE S SUNARODNICIMA VAM SRPSKIM GEJEVIMA koji najčešće kroz isto prolaze i to deset puta gore! pa, kada vidite i znate kako je biti obespravljen i getoizovan i bez novca i bez posla i bez životnih prava i bezbednosti, pa, onda, gospodo, zar vam nikako da padne na tu vašu pamet da je to TIM VIŠE RAZLOG DA RAZUMETE, PODRŽITE, SAOSEĆATE vaše sopstvene sugrađane i sunarodnike gej urođene orijentacije, a NE da protivpostavljate, uporno razdorno i divizivno za narod protivpostavljate jedne na pravdi Boga ugrožene i obespravljene Srbima drugima.
Vaši gej sunarodnici i sugrađani stalno pozivaju da se sve na pravdi Boga ugrožene skupine u srpskom društvu PRIDRUŽE i gej glasu za oslobađanje od ropstva, ali vi poput vas koje ovde s razlogom prozvah, to očito ODBIJATE iz vaših ličnih homofobičnih animoziteta i ignorantnosti prema gej vam sugrađanima i sunarodnicima.
pa, šta onda hoćete baš vi Ma sta se bre ovo desava, Dusan, Петар Миловановић, nemanja i slični vama? da vam se ovo ne kaže? ma, kazaće vam se uvek dok ili ne ukopčate ili bar prestanete da zamenujete teze (ionako samo i jedino pominjete ugrožene Srbe kad se o gej tematici povede reč) i širite homofobiju!

kontrabasica

pre 10 godina

Kacin vam je lepo obrazlozio pre ovoga. Parada treba da se odrzi ili ce krenuti da cepaju Vojvodinu. Onaj ko ne ume da sabere 1+1 ili je neznalica ili namerno zeli problem. A Parada je bila samo simbol postovanja i principijalnosti i na tom ispitu ste pali. Tesko da ce biti popravnog, zadatak je bio previse lak.

Sto Evropa da se cese, kad Vlada hrabri huligane

pre 10 godina

@ Ma sta se bre ovo desava? Mozemo da pomremo gladni, i niko se nece okrenuti. Ali za ovo nam mira nema, pocelo je od razocarenja, zavrsice se osudama i sankcijama. Izgleda da je stvarno bilo bolje da je nastala milionska steta i da se izvrsi najveca mobilizacija oruzane sile jos od '99 godine, kao sto je i planirano. Manje bi smetalo...
(Sasha, 28. septembar 2013 12:46)

Desava se ono sto ti, @Sasha, NECES da shvatis: sve pocinje (i zavrsava se) na postovanju ljudskih prava. Na postovanju coveka i svih njegovih potreba.
A srpska Vlada ne postuje svoje gradjane uopste. Ne postuje ljudsku potrebu da se stanovnici Srbije osecaju bezbedno, pa indirektno salje signale ekstremistima (eufemizam za ubice) da mogu da rade "svoj posao".

I zasto bi se, onda, iko iz Evrope pocesao za to sto Srbijom i dalje vlada neimastina, korupcija, zverska ponasanja, podrepastvo u vrhu vladajucih nam stranaka?... Zasto da Evropa brine o gradjanima Srbije, kad to ne cine oni kojima je dato poverenje i zadatak da to cine.

Zivot drzave pociva na ljudskim pravima. I zavrsava tako. Onda sve ide kako treba, pa, cak i saradnja sa svetom.

Ivo

pre 10 godina

Trebalo bi da zapad jednom ukapira da nas narod nece da vidi povorku LBGT na ulicama.
(filozof, 28. septembar 2013 22:05)

A bi li ti onda istom logikom prihvatio da Hrvati nece cirilicne ploce na zidovima, da albanci nece Srbe na ulicama, neko nece crnce, a nekome smeta da zene voze? Jel to ok?

E kad se samo sjetim zgrazanja "tolerantnih" Srba uzasnim Hrvatima zbog ploca u Vukovaru? A sto je ovo? Prvaci ste u dvostrukim arsinima dragi moji susjedi.

I btw., samo pogledajte kako se hrvatska vlast postavila u slucaju Vukovara (beskompromisna obrana zakona) i usporedite malo.

Nenad

pre 10 godina

@filozof

Pre bih rekao da ti nisi nesto ukapirao: Evropa ne daje ove komentare tek tako. SRBIJA je ta koja trazi clanstvo u EU, a ne obrnuto. Prema tome sasvim je logicno da postojeci clanovi ocenjuju potencijalne kandidate po standardima i zakonima unije koje vaze za sve clanice. Kome se to ne svidja moze slobodno da otkaze pregovore, pa ko mu brani ? Budi siguran da ce nakon toga da te ostave na miru i vise nece biti nikakvih komentara. Kad moze Saudijska Arabija sama, zasto ne i Srbija ? Doduse mi nemamo nafte, ali zato smo prepuni alhemicara koji znaju kako pretvoriti olovo u zlato.

pera lozac

pre 10 godina

U jednoj EU zemlji PRAVO MANJINE da natpisi na institucijama budu na njihovom pismu je UNUTRASNJA STVAR TE ZEMLJE.
U Srbiji PRAVO MANJINE na slobodno kretanje je MEDJUNARODNA STVAR.
Izgleda da ta prava zavise od toga ko treba da uziva i ko treba da postuje ta prava.

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

Kako sada citava Evropa razocarana Vucicem???
To sto su prava manjina ugrozena?
To sto se hapse politicki protivnici?
To sto se trazi zabrana emisija poput utiska nedelje?
To sto su pusteni svi ekstremni desnicari na slobodu?
To sto se skidaju sa poternica kriminalci a hapse profesori?
To sto se nasilno rusi vlast u Beogradu?

Sve to dragi i poslusni gradjani, ma koliko da vam lici na diktaturu, ipak nije diktatura!
Ko ne veruje neka pita Americkog ambasadora, koji je kao i vi danas razocaran!
Pa ne bi vas gospodin Kirbi slagao, ipak se Americka ambasada u Beogradu najbolje razume u demokratiju u Srbiji....

pera pavic

pre 10 godina

Naravno da Texas ima Prajd (Google je cudo!)

Cisto par komentara, bez da ulazim u raspravu.
U UK je do sredine 20. veka homoseksualnost bila KRIVICNO DELO!
Druga stvar sto se tice USA. Voleo bih da vidim tu paradu u Teksasu.
Toliko o drami o srednjem veku.
(Englez, 28. septembar 2013 13:37)
# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-39)

NACIONALNI - PARK- FRUSKA - GORA

pre 10 godina

Po procenama Komesara SE za ljudska prva da su Srpske vlasti propustile priliku da izraze postovanje svih ljudskih prava i time naprave veliki korak napred, ocenili su nesto ranije i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin. Lako je njima da dele lekcije, daju besplatne savete, samo je problem sto to treba i obezbediti da sigurnost svvih gradjana bude obezbedjena. Pa svedoci smo da i tamo gde se odrzavaju ovakve manifestacije dolazi do velikih sukoba zbog interesa manje grupe ljudi.

Kole

pre 10 godina

@Vlada
Pa jasno je da gradjani sami odlucuju sta zele ili ne. Bili su skoro demokratski izbori i gradjani su ogromnom vecinom glasali za proevropske partije. Zakoni i pravila EU su poznati i ove reakcije iz EU su samo reflekcija toga. Ili sacekajte nove izbore ili trazite vanredne ako imate vecinu, ako mislite da izborna volja nije ispostovana. Sta tu nije jasno ?

bez_cenzure

pre 10 godina

vezano ga gay pride zanimljivo je da nije nikada održan u Poljskoj koja je članica EU od 2004.godine. Zbog čega se mora održavati u Beogradu?

neša012

pre 10 godina

Ovaj izvestilac evropskog parlamenta za Srbiju gospodin Kacin kao da je jedva dočekao da Srbija otkaže paradu pa da počne da deli packe i da ovo otkazivanje stavlja u ravan male te ne kao da smo obajvili rat nekoj susednoj državi.Dali je moguće da je ovaj čovek toliko opterećen ovom državom da je uvek u prilici da deli savete i preporuke,Nisam čuo da se u Ljuljani ili mariboru održava parada ponosa ali bi voleo da vidim kako to tamo izgledfa i zašto je Beograd posebno interesantan EU.Dali od svih problema i nedaća koje pritiskaju Srbiju ova parada osoba sa drugačijom seksualnom orjentacijom neko ostali svet može da izazove takve salve napada i od onih koji nikada nebi smeli zbog prošlosti da upre prst u Srbiju.

zagorka

pre 10 godina

I treba svet da vidi s kim ima posla.
(Srednji vek, 28. septembar 2013 12:24)
A i mi treba da vidimo sa kim nema sale. Samo, zalosno je sto ta ista Evropa ima dvostruke arsine kada je u pitanju isti ili slican problem u gotovo istim sredinama, do juce, istoj drzavi.

natalija54

pre 10 godina

(Dusan, 28. septembar 2013 15:10)
Delim vase misljenje, Dusane. Ali na zalost to gospoda sa Zapada ne mogu da shvate, da razumeju, pre bih rekla, ne zele. Nase "ne", ce biti uvek njihovo "da", da gresimo, da nije tako trebalo. Sacekajte, ali od datuma nema nista-bojim se da to ne bude njihov zadnji odgovor.

kontrabasica

pre 10 godina

Kacin vam je lepo obrazlozio pre ovoga. Parada treba da se odrzi ili ce krenuti da cepaju Vojvodinu. Onaj ko ne ume da sabere 1+1 ili je neznalica ili namerno zeli problem. A Parada je bila samo simbol postovanja i principijalnosti i na tom ispitu ste pali. Tesko da ce biti popravnog, zadatak je bio previse lak.

Sto Evropa da se cese, kad Vlada hrabri huligane

pre 10 godina

@ Ma sta se bre ovo desava? Mozemo da pomremo gladni, i niko se nece okrenuti. Ali za ovo nam mira nema, pocelo je od razocarenja, zavrsice se osudama i sankcijama. Izgleda da je stvarno bilo bolje da je nastala milionska steta i da se izvrsi najveca mobilizacija oruzane sile jos od '99 godine, kao sto je i planirano. Manje bi smetalo...
(Sasha, 28. septembar 2013 12:46)

Desava se ono sto ti, @Sasha, NECES da shvatis: sve pocinje (i zavrsava se) na postovanju ljudskih prava. Na postovanju coveka i svih njegovih potreba.
A srpska Vlada ne postuje svoje gradjane uopste. Ne postuje ljudsku potrebu da se stanovnici Srbije osecaju bezbedno, pa indirektno salje signale ekstremistima (eufemizam za ubice) da mogu da rade "svoj posao".

I zasto bi se, onda, iko iz Evrope pocesao za to sto Srbijom i dalje vlada neimastina, korupcija, zverska ponasanja, podrepastvo u vrhu vladajucih nam stranaka?... Zasto da Evropa brine o gradjanima Srbije, kad to ne cine oni kojima je dato poverenje i zadatak da to cine.

Zivot drzave pociva na ljudskim pravima. I zavrsava tako. Onda sve ide kako treba, pa, cak i saradnja sa svetom.

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

Kako sada citava Evropa razocarana Vucicem???
To sto su prava manjina ugrozena?
To sto se hapse politicki protivnici?
To sto se trazi zabrana emisija poput utiska nedelje?
To sto su pusteni svi ekstremni desnicari na slobodu?
To sto se skidaju sa poternica kriminalci a hapse profesori?
To sto se nasilno rusi vlast u Beogradu?

Sve to dragi i poslusni gradjani, ma koliko da vam lici na diktaturu, ipak nije diktatura!
Ko ne veruje neka pita Americkog ambasadora, koji je kao i vi danas razocaran!
Pa ne bi vas gospodin Kirbi slagao, ipak se Americka ambasada u Beogradu najbolje razume u demokratiju u Srbiji....

Jova

pre 10 godina

Kakvi crni lobiji, kakvi bakraci ?!?
Jos kada bi vi razumeli da ovo nema nikakve veze sa homoseksualcima (moglo je isto tako da se radi o marsovcima), nego jednostavno o testu tolerantnosti jednog drustva. Ako to jedna zemlja vecinski ne razume, onda nemate sta ni da trazite u EU, evo africka unija vas ceka rasirenih ruku. Umesto sto se becite, zasto lepo ne nazovete EU i prekinete sve pregovore ? Verujte mi, vise neko vam nece reci ni rec i ostavice vas da uzivate u tom svom savrsenstvu.

Nenad

pre 10 godina

@filozof

Pre bih rekao da ti nisi nesto ukapirao: Evropa ne daje ove komentare tek tako. SRBIJA je ta koja trazi clanstvo u EU, a ne obrnuto. Prema tome sasvim je logicno da postojeci clanovi ocenjuju potencijalne kandidate po standardima i zakonima unije koje vaze za sve clanice. Kome se to ne svidja moze slobodno da otkaze pregovore, pa ko mu brani ? Budi siguran da ce nakon toga da te ostave na miru i vise nece biti nikakvih komentara. Kad moze Saudijska Arabija sama, zasto ne i Srbija ? Doduse mi nemamo nafte, ali zato smo prepuni alhemicara koji znaju kako pretvoriti olovo u zlato.

Velibor, USA

pre 10 godina

@Ma sta se bre ovo desava, Dusan, Петар Миловановић, nemanja i sl. pa vi i dalje ne kopčate da su svi ti problemi -- diskriminisani i getoizovani Srbi na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj, u BiH, onda, gladan narod, bez posla, ...---- upravo razlog VIŠE DA SE SOLIDARIŠETE S SUNARODNICIMA VAM SRPSKIM GEJEVIMA koji najčešće kroz isto prolaze i to deset puta gore! pa, kada vidite i znate kako je biti obespravljen i getoizovan i bez novca i bez posla i bez životnih prava i bezbednosti, pa, onda, gospodo, zar vam nikako da padne na tu vašu pamet da je to TIM VIŠE RAZLOG DA RAZUMETE, PODRŽITE, SAOSEĆATE vaše sopstvene sugrađane i sunarodnike gej urođene orijentacije, a NE da protivpostavljate, uporno razdorno i divizivno za narod protivpostavljate jedne na pravdi Boga ugrožene i obespravljene Srbima drugima.
Vaši gej sunarodnici i sugrađani stalno pozivaju da se sve na pravdi Boga ugrožene skupine u srpskom društvu PRIDRUŽE i gej glasu za oslobađanje od ropstva, ali vi poput vas koje ovde s razlogom prozvah, to očito ODBIJATE iz vaših ličnih homofobičnih animoziteta i ignorantnosti prema gej vam sugrađanima i sunarodnicima.
pa, šta onda hoćete baš vi Ma sta se bre ovo desava, Dusan, Петар Миловановић, nemanja i slični vama? da vam se ovo ne kaže? ma, kazaće vam se uvek dok ili ne ukopčate ili bar prestanete da zamenujete teze (ionako samo i jedino pominjete ugrožene Srbe kad se o gej tematici povede reč) i širite homofobiju!

Arus

pre 10 godina

Kazete stizu reakcije iz sveta... Pravilnije je da ste napisali dela sveta.

I to onog "naprednog" dela koji je covecastvo obogatio za ropstvo, imperijalizam, nacizam, komunizam, liberalni kapitalizam, eugeniku, antisemitizam...

E ako od njih stizu reakcije razocaranosti i osude- dobro je, pametno smo postupili!

modesty

pre 10 godina

Znaci srpskim patrijotama je lakse da poklone svetu zemlju Albancima, da dozvole hiljade Srba da budu etnicki ocisceni sa Kosova, nego da dozvole jednu setnju gejeva po Beogradu. Ako je ovo zaista stav vecine Srba, onda smo zasluzili sve sto nam se desava.

Петар Миловановић

pre 10 godina

"Žalim što je gej parada u Srbiji po treći put zabranjena", napisao je Šulc na svom Tviter nalogu, dodajući da se "prava svih moraju poštovati".

Господине Šulc и госпподине Кацин, а да ли су европске вредности, демократско поштовање људских права, права мањина, разноврсност, као и обавеза борбе против дискриминације када сте нас мучки напали и бомбардовали 1999. године, разорили нам све по држави, многе грађане, војнике и полицајце убили и све сте то чинили дивљачки, крвнички без одлуке Савета безбедности УН, типично нацифашистички, бре!? После сте нам окупирали најсветији део територије и на Косову и Метохији створили наказану нацифашистичко-дрогерашко-мафијашку државу у којој нема Срба а било их је на стотине хиљада. Преостали Срби живе у концентрационим логорима опасаним бодљикавом жицом, окружени вашим тенковима и борним колима и не смеју изаћи из својих села и станова у градовима. И сада нас ви учите демократији и поштовању људских и мањинских права, европским вредностима, а од 1999. године до данас не дозвољавате да се расељени срби врате својим кућама! Када се сви Срби врате на отето Косово и Метохију, када нам вратите територију и валаст над њом, е онда нека ваши хомосексуалци парадирају свакога дана!

Englez

pre 10 godina

Cisto par komentara, bez da ulazim u raspravu.
U UK je do sredine 20. veka homoseksualnost bila KRIVICNO DELO!
Druga stvar sto se tice USA. Voleo bih da vidim tu paradu u Teksasu.
Toliko o drami o srednjem veku.

Sasha

pre 10 godina

Ma sta se bre ovo desava? Mozemo da pomremo gladni, i niko se nece okrenuti. Ali za ovo nam mira nema, pocelo je od razocarenja, zavrsice se osudama i sankcijama. Izgleda da je stvarno bilo bolje da je nastala milionska steta i da se izvrsi najveca mobilizacija oruzane sile jos od '99 godine, kao sto je i planirano. Manje bi smetalo...

Dusan

pre 10 godina

Ja sam mislio da su osnovna prava pravo na život i pravo na rad. Mi ta prava nemamo u Srbiji. Zašto gospoda iz EU i USA ne izraze žaljenje zbog toga? Jos nije reseno pitanje proteranih Srba iz Slovenije (clanica EU), Hrvatske (clanica EU), Kosova i Metohije, kidnapovanja i trgovine organima Srba sа Kоsоvа i Metohije, а оni sе zgrazavaju zbog neodrzanog skupa LGBT osoba u Beogradu koji je ipak sinoc na neki nacin i odrzan!?! Vidi se koliko za ozbiljno oni uzimaju zivotna pitanja kada nije u pitanju njihova demokratksa EU.

Dr. Protic

pre 10 godina

Tipicno spinovanje izjava marginalnih, trecerazrednih birokrata, pri tom eksponenata homoseksualnog lobija, u cilju hitnog pronalazenja razloga za usporavanje srpske evropske integracije.
Sto i nije tako lose, konacno cemo shvatiti da moramo da se okrenemo sami sebi, radu, moralu, uredjenju sopstvenog habitata.
Nije tako daleko dan kada cemo biti zahvalni i Kacinu i americkoj ambasadi i ministarki Uli na ovim kritikama, i komesaru stefanu Fileu, jer ce nam one pomoci da ne udjemo u nakaznu tvorevinu EU, obolelu od gigantizma, na slabasnim nogama, punu protivurecnosti, bede, rasizma, nacizma, zasnovanu na politicarima kupljenim od strane banaka i jalovim pricama o raznim pravima, a nikakvim obavezama.

filozof

pre 10 godina

Trebalo bi da zapad jednom ukapira da nas narod nece da vidi povorku LBGT na ulicama (parada ponosa je los naziv za ovu manifestaciju). Ako Saudijska Arabija nema takvu povorku, zasto bi Srbija recimo tako nesto organizovala??? LBGT populacija iz Srbije moze da ucestvuje na takvim paradama u nekim od blizih nam zemalja.

Ivo

pre 10 godina

Trebalo bi da zapad jednom ukapira da nas narod nece da vidi povorku LBGT na ulicama.
(filozof, 28. septembar 2013 22:05)

A bi li ti onda istom logikom prihvatio da Hrvati nece cirilicne ploce na zidovima, da albanci nece Srbe na ulicama, neko nece crnce, a nekome smeta da zene voze? Jel to ok?

E kad se samo sjetim zgrazanja "tolerantnih" Srba uzasnim Hrvatima zbog ploca u Vukovaru? A sto je ovo? Prvaci ste u dvostrukim arsinima dragi moji susjedi.

I btw., samo pogledajte kako se hrvatska vlast postavila u slucaju Vukovara (beskompromisna obrana zakona) i usporedite malo.

nemanja

pre 10 godina

a to sto radimo za platu od dvesta evra i sto na poslu dozivljavamo svakojaka izzivljavanja to njih bas briga ...ljudi u Srbiji su bez prava na neke normalne stvari koji ovi sto osudjuju u svojim zemljama imaju....

Бојан Илић

pre 10 godina

Velibor USA!
Одличан коментар!
Али за САД!
Геј лоби је тамо веома јак! Сигурно су негде повезани и са овим у Србији!
Имају пара као блата, лепе "друштвене положаје",неко би рекао школовани људи углавном( знам и хетерошколоване али раде за састављање краја са крајем!
Зашто не би неко од њих личним примером показао "интегрисаност са обичним смртником" и помогао нпр. хуманитарном помоћи најугроженијима у Држави?!
Новогодишње пакетиће за децу без родитеља, неки фонд као Б92, јавно ( да не кажем транспарентно)!
Уз то све ТВ камере..... "Обичном смртнику" би то био леп гест и тако би му се "ослободио мозак"!

Borac

pre 10 godina

Zalosno je sto smo dosli na takvo nivo da zavisimo sta ce drugi reci o nama, ko da mi nemamo izgradje svoj stav po nekim pitanjima. Ja neznam zasto neki namecu svoje stavove i misljenja a drugima ne dozvoljavaju da sami odlucuju za sebe, ko da smo maloletnici i moramo da slusamo one koji nam nisu ni ocevi ni poocimi. Ja se samo pitam sta bi uradili oni koji nas osudjuju sto odlucujemo da zaustavimo nesto sto bi dovelo do demoliranja drzavne imovine i sto zelimo da zastitimo zivote ljudi, i sto zelimo da ne prihvatamo ono sto je nepravedno i necasno i prljavo, kad sav svet polako potpada pod uticaj nemoralnog i necasnog, i sto smo se usudili da podignemo glas za pravdu.

pera lozac

pre 10 godina

U jednoj EU zemlji PRAVO MANJINE da natpisi na institucijama budu na njihovom pismu je UNUTRASNJA STVAR TE ZEMLJE.
U Srbiji PRAVO MANJINE na slobodno kretanje je MEDJUNARODNA STVAR.
Izgleda da ta prava zavise od toga ko treba da uziva i ko treba da postuje ta prava.

Kole

pre 10 godina

@Vlada
Pa jasno je da gradjani sami odlucuju sta zele ili ne. Bili su skoro demokratski izbori i gradjani su ogromnom vecinom glasali za proevropske partije. Zakoni i pravila EU su poznati i ove reakcije iz EU su samo reflekcija toga. Ili sacekajte nove izbore ili trazite vanredne ako imate vecinu, ako mislite da izborna volja nije ispostovana. Sta tu nije jasno ?

erlend

pre 10 godina

Treba im se objasniti da nije u pitanju narušavanje demokratije, jednostavno to je rezultat dugogodišnjeg stanja u Srbiji, za koji između ostalog premijer treba da snosi najveću odgovornost kao ministar policije, drugi bi možda i uspeli da izbalansiraju ove stvari.

pera pavic

pre 10 godina

Naravno da Texas ima Prajd (Google je cudo!)

Cisto par komentara, bez da ulazim u raspravu.
U UK je do sredine 20. veka homoseksualnost bila KRIVICNO DELO!
Druga stvar sto se tice USA. Voleo bih da vidim tu paradu u Teksasu.
Toliko o drami o srednjem veku.
(Englez, 28. septembar 2013 13:37)
# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-39)

neša012

pre 10 godina

Ovaj izvestilac evropskog parlamenta za Srbiju gospodin Kacin kao da je jedva dočekao da Srbija otkaže paradu pa da počne da deli packe i da ovo otkazivanje stavlja u ravan male te ne kao da smo obajvili rat nekoj susednoj državi.Dali je moguće da je ovaj čovek toliko opterećen ovom državom da je uvek u prilici da deli savete i preporuke,Nisam čuo da se u Ljuljani ili mariboru održava parada ponosa ali bi voleo da vidim kako to tamo izgledfa i zašto je Beograd posebno interesantan EU.Dali od svih problema i nedaća koje pritiskaju Srbiju ova parada osoba sa drugačijom seksualnom orjentacijom neko ostali svet može da izazove takve salve napada i od onih koji nikada nebi smeli zbog prošlosti da upre prst u Srbiju.

NACIONALNI - PARK- FRUSKA - GORA

pre 10 godina

Po procenama Komesara SE za ljudska prva da su Srpske vlasti propustile priliku da izraze postovanje svih ljudskih prava i time naprave veliki korak napred, ocenili su nesto ranije i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin. Lako je njima da dele lekcije, daju besplatne savete, samo je problem sto to treba i obezbediti da sigurnost svvih gradjana bude obezbedjena. Pa svedoci smo da i tamo gde se odrzavaju ovakve manifestacije dolazi do velikih sukoba zbog interesa manje grupe ljudi.

natalija54

pre 10 godina

(Dusan, 28. septembar 2013 15:10)
Delim vase misljenje, Dusane. Ali na zalost to gospoda sa Zapada ne mogu da shvate, da razumeju, pre bih rekla, ne zele. Nase "ne", ce biti uvek njihovo "da", da gresimo, da nije tako trebalo. Sacekajte, ali od datuma nema nista-bojim se da to ne bude njihov zadnji odgovor.

zagorka

pre 10 godina

I treba svet da vidi s kim ima posla.
(Srednji vek, 28. septembar 2013 12:24)
A i mi treba da vidimo sa kim nema sale. Samo, zalosno je sto ta ista Evropa ima dvostruke arsine kada je u pitanju isti ili slican problem u gotovo istim sredinama, do juce, istoj drzavi.

bez_cenzure

pre 10 godina

vezano ga gay pride zanimljivo je da nije nikada održan u Poljskoj koja je članica EU od 2004.godine. Zbog čega se mora održavati u Beogradu?