Petak, 27.09.2013.

08:43

Jovanka Broz u komi

Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, kaže za B92 da je stanje Jovanke Broz od jutros teško i neizvesno. Ona je u komi i priključena je na respirator

Izvor: B92

Jovanka Broz u komi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Oteto_je_oteto

pre 10 godina

Molim vas, koja je razlika izmedju otete kuce od 750 kvadrata na Dedinju i otete kuce od npr. 70 kvadrata od strane kolonista u Vojvodini posle II svetskog rata...?

vosa

pre 10 godina

(Dr.Rosić, 27. septembar 2013 17:22).... ma tebi ako nosis beli mantil treba ga svuci i oduzeti titulu dr. i diomu lekara ... jesi li ti ikad cuo za Hipokratovu zakletvu ... ti si duzan da pomazes da covek prezivi dok god se moze cak i ako drugi izgube nadu ... ma sram te bilo ... reci ,,,pustimo baka Jovanku da umre,,, sakrij se pod crnu zemlju grobaru jedan zive ljude teras u grob ... nisam iz komunisticke porodice i niko mi nije bio komunista i nismo nesto gotivili neznabozce .. ali su bili daleko pravedniji od danasnjih ,,,vernika,,, idu u crkvu mole se i bogate se na teret naroda .. eto Titin sef je opet ostao narodu a karadjordjevici bi i u njega zavirivali da uzmu ono sto im je ispalo iz aviona kad su bezali a narod to vratio drzavi ... ma treba im dodeliti kucu slicnu Jovankinoj ... malo njene skromnosti im ne bi naskodilo ... ma zelim joj oporavak i neka jos pozivi i ako joj nije bilo lako.

Doktor visih nauka

pre 10 godina

@Jovanka Budisavljević (Dr.Rosić, 27. septembar 2013 17:22)

Doktore Rosic? Zar ti je tesko da napises Jovanka BROZ?!? Radis u instituciji koja je sazidana u BROZOVO vreme, moglo bi da padne jedno postovanje prema tom prezimenu za koje zna ceo svet.

VesnaDC

pre 10 godina

Zgrazam se od komentara pojedinaca. Duboko se klanjam ovoj velikoj dostojanstvenoj zeni ,Jovanki Broz, baki Jovanki. Zelim da mirno sklopi oci I nadje svoj konacni mir.

Dr.Rosić

pre 10 godina

Tamo gde se operise debelo crevo,ne moze da lezi stara osoba koja lako podleze bolnickim infekcijama i za koju ne postoje uslovi za negu koju ona trazi.(Ivana, 27. septembar 2013 12:55)

Ivana, ne sećam vas se sa fakulteta.Ne pišite svašta tek da vam prodje vreme. Stanje u kome se nalazi Jovanka Budisavljević je potpuno rezonski razvoj teškog statusa u kome je i primljena u UC. To što pišete nema nikakve veze sa realnošću a pogotovu sa trenutnoim pogoršanjem stanja. Ortostatska pneumonija (izazvana dugim ležanjem) je praktično jedini uzrok ukupnog pogoršanja i pada u septičko stanje, iz koga proizilaze otkazivanja organa. Slabljenje kardio-respiratornih funkcija (u godinama već načetim plućima i srcu) su samo tužni sled dogadjaja koji se ne može mnogo promeniti. A ako se i produži, samo je patnja ta koja ostaje. Pustimo baka Jovanku da na miru ode s ovog sveta, ne opterećujmo trud lekara teorijama zavere i nestručnosti.
Ne poznajete sistem rada za šokA i šokB u UC-u, pa komentarisanje na tako ružan način kao što je nehigijena i zaraza medju pacijentima, nije korektno.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

@ ZORICA - CANADA, 27. septembar 2013 15:48

Draga Baka Zorka:

Prihvatamo ponude svih baka mladjih od 40 godina, pod uslovom da su dugonoge crnke sa plavim ocima, i da nam NE donesu decu i unucice u miraz :-)

Jovanka i mi

pre 10 godina

Sad umesto Tita i Jovanke imamo, razbucane firme i fabrike, razbucano zdravstvo, skolstvo i kulturu.
Zivimo u zivom blatu.
Moj respekt prema zeni koja je bila dama, i ostala.
Mi nastavljamo nase zivotinjarenje.
Hvala.

David

pre 10 godina

Srbijo, stidi se!
(Rada Kibbeling, 27. septembar 2013 15:14)

Nismo je mi stavili u UDBA-šku izolaciju. Stavili su je podrepaši njenog muža JBT-a. Nismo joj mi upadali (u otetu kuću) i krali memoare sa opasnim sadržajem. Sve joj to rade isti ljudi ili njihova deca, naravno zaposlena u "bezbednosnim" strukturama decenijama. To što je ona posle ovakvog tretmana obolela od manije gonjenja i nije nikom dozvoljavala da udje u kuću i ponešto popravi, opet nije naša sramota.

nikad zaboraviti!!!!

pre 10 godina

Pravi BEOGRADJANI nikad ne zaboravljaju sta su ima radili ovi iz SESTE LICKE kad su dosli na ruskim tenkovima na vlast. Ta zena i dalje zivi u jednoj od tih otetih Vila domaceg stanovnistva od 750m2.

curious reader

pre 10 godina

Za Baku Zoricu: Oh ovo je cool! No sto cemo ako je "Deda Cvetko" zauzet, tj. ozenjen?! Puno pozdrava oboma i cestitke na vedrom duhu! Takve vas trebamo svugdje. Citatelj iz USA.

Samo istina

pre 10 godina

@ U jednom trenutku je imao ideju o federaciji sa Bugarima koje je vodio Georgi Dimitrov pa i Albanijom sa sve Enverom Hodžom.
Sve to što mu pripisuju njegovi fanovi je običan splet političkih okolnosti gde je naš položaj na mapi doneo američku naklonost i pare a i kredite.
(Sestra Radica iz UC, 27. septembar 2013 15:35)

Draga sestrice @Sestro Radice! Pokusavas ovde da proturis svoje neznanje kao istinu. A PRAVA ISTINA je da je Staljin hteo da YU (ne samo Srbija) cini federaciju sa Bugarskom i Albanijom kako bi Dimitrova postavio za sefa te drzave. Broz i cela KPJ se protivila tome. Zbog toga je kasnije objavljena i Rezolucija IB (Znas li sta je to?), pa je Broz i Srbija u E. Hodzi stekla velikog neprijatelja, a Bugari su i najmanju priliku koristili da nam napakoste.

A o kreditima: Jel ti poznato, sestrice Radice, da je svaka sadasnja drzava bivse nam domovine/otadzbine 3 puta vise zaduzena nego sto je tada bila Yu? Ne vracaju se sada dugovi ex-Yu nego iz svojih dugova ne mogu da se ispetljaju drzave ex-Yu koje su SAME NAPRAVILE "razdruzivanjem" (eufemizam za krvoprolice).

ZORICA - CANADA

pre 10 godina

@ DEDA CVETKO - uvek imate prelepe komentare , sa kojima se gotovo uvek slozim . Tako i ovaj put u vezi drage nam, gospodje Jovanke .....zelela bih da se desi cudo i da se ona oporavi ....a za vas DEDA CVETKO - would you like to marry me......PLEASE !!!!! BAKA ZORICA !!!!!

Necu ni po cijoj volji

pre 10 godina

@ Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Pa da! Po tebi je sve to Srbija i svi su Srbi.

E, da znas, iako sam i rodjen, i odrastao u Srbiji (Nis), necu da budem Srbin kad se to naredjuje. Ponosan sam Crnogorac, iz ponosne Srbije koju je takvom ucinio Broz, a vi takvi joj uzimate obraz gde stignete i ne propustate i najmanju priliku.

Ej, Srbijo, Srbijo! Ej, cela ex-Jugoslavijo!

Deda Stanoje

pre 10 godina

33 god. izolacije! Pa ni Nelson Mendela za vreme aparthejda, nije toliko bio zatocen, kao ta jadna zena.
(Milan-Indjija, 27. septembar 2013 11:10)

Jadna žena? Jadna je samo jer je ona danas jedna stara baka, na kraju života, a nažalost nema svoju decu. Samo mi je zato nje žao. A porediti zatočenje u tamnici aparthejda mučenika Nelsona Mendele sa povučenim životom jedne starice u 750 kvadrata u otetoj kući predratnim vlasnicima, je najordinarnija glupost i preterivanje.

slavko

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

E moj Zoki, ta kretenska zelja za mapama i granicama, vecim drzavama nas je i upropastila. Poenta je kako se zivi, sta ja imam, evo sutra da kazu da je Srbija pola Evrope, a da zivim kao danas. S...m ti se ja na sve to.

Sestra Radica iz UC

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Može se itekako nabrajati niz Titovih "prijateljski ideja" prema Srbiji. U jednom trenutku je imao ideju o federaciji sa Bugarima koje je vodio Georgi Dimitrov pa i Albanijom sa sve Enverom Hodžom.
Sve to što mu pripisuju njegovi fanovi je običan splet političkih okolnosti gde je naš položaj na mapi doneo američku naklonost i pare a i kredite.
No to sve nema veze sa bolešću Jovanke Budisavljević, žene u dubokoj starosti,koju je upravo režim njenog muža stavio u situaciju u kakvoj su nekad živeli mnogi od nas koji su imali pečat "gradjanske klase". Skrajnuti i obeleženi. Bar oni Beogradjani koji nisu pobijeni na Sremskom frontu, na koji su poslati bez ikakve obuke kao topovsko meso, baš zato da bi se "proredio Beograd" i napravio prostor za VI Ličku, Kordunašku i tako to.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Gde je sada "kraljevska" porodica da u ime nacionalnog pomirenja pruzi ruku ovoj casnoj i napacenoj zeni, koja NIJE pobegla iz zemlje sa zlatom, koja NIJE zapatila alkoholnu cirozu od prevelike nostalgije, i koja NIJE provela cetiri ratne godine igrajuci bridz i bilijar po Londonu i Njujorku, vec je ratovala po gudurama Bosne, Srbije i Hrvatske protiv okupatora? Gde je krunski savet? Gde nam je "regent"? Kamo monarhisti? Uja? Dignite glave, da znamo da ste zivi i da jos uvek propovedate nacionalno "pomirenje". Uostalom, Jovanka vam je 28 godina odrzavala Beli Dvor i tamo pajala prasinu, mogli biste da je se setite makar kao dvorske posluge.

Pop

pre 10 godina

Imala je super zivot dok je bila sa Titom. Onako ni Michael Jackson nije ziveo, dok joj je suprug medjuoslalom i odlucivao, ko ima pravo na zivot, a ko ne.

bokius

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Zbog nje i njenog muza svi Srbi su ziveli u istoj drzavi i imali dug period prethodno (i naknadno) nevidjenog rasta i prosperiteta u miru i uz postovanje celog sveta. Kao i Srbi, i svi drugi narodi ex-YU (postojeci i novonastali) imaju puno toga da zahvale Titu.

Nighthawk

pre 10 godina

Nazivela se ona lepog zivots i luxuza, dok su neki gladovali. Srbiju pocepali, podelili. Zelim joj oporavak, ali joj ne treba davati medijske paznje. 60 godina ne izbija iz medija...

Ivana

pre 10 godina

Tamo gde se operise debelo crevo ,ne moze da lezi stara osoba koja lako podleze bolnickim infekcijama i za koju ne postoje uslovi za negu koju ona trazi.Politicko samoreklamerstvo partijskih lekara zavrsilo je kako se ocekivalo i to je bilo ispod casti i ugleda lekara.

Milan-Indjija

pre 10 godina

33 god. izolacije! Pa ni Nelson Mendela za vreme aparthejda, nije toliko bio zatocen, kao ta jadna zena. Sram drzave, naroda i slom ljudskosti u Srbistanu. I treba da nas vuku za nos i prevaspitavaju, da konacno izbijemo iz glave da smo neko i nesto, a ne najobicniji i unazadjeni narod.

Carter

pre 10 godina

Volela ga, kao sto i vecina Srba voli svog Hrvata, Slovenca itd. i spremi da svoj zivot zrtvuju za njih, kao i za ideju nove Juge. Doci ce opet vreme kada ce to i bez srama i straha moci javno svi da izgovore.

pero

pre 10 godina

Nije mi bila nesto simpaticna u Titovo vrijeme ali sada joj skidam kapu. Tolike godine sikaniranja a uspjela je ostati prkosna i dostojanstvena. Ljudi zaboravljaju da je ona provela citav rat u partizanima, i da nije bila Titova zena zasluzila je duboki naklon.

crveni

pre 10 godina

Pa kad je videla ko je opet na vlasti, oni koji su joj oduzeli poslednje 33 god. života, shvatila je da je bolje da skroz nestane ...... Sramota za državu!

Mia

pre 10 godina

Još kao devojčica slušala sam da lepim i otmenim ženama govore:"Izgledaš kao Jovanka Broz!" Tako mala nisam bila u prilici da vidim i da se zagledam u tu pojavu,da vidim kako treba Jovanku Broz. I jeste dama i trebalo ju je poštovati! Žao mi da završi,sad i ovako!

M

pre 10 godina

konacno bar jedan komentar.. cak i ako se zanemari istorija, niko ne obraca paznju na nju kao na coveka. vaznije je komentarisati kolicinu vlage na mesecu..

Milan-Indjija

pre 10 godina

33 god. izolacije! Pa ni Nelson Mendela za vreme aparthejda, nije toliko bio zatocen, kao ta jadna zena. Sram drzave, naroda i slom ljudskosti u Srbistanu. I treba da nas vuku za nos i prevaspitavaju, da konacno izbijemo iz glave da smo neko i nesto, a ne najobicniji i unazadjeni narod.

Mia

pre 10 godina

Još kao devojčica slušala sam da lepim i otmenim ženama govore:"Izgledaš kao Jovanka Broz!" Tako mala nisam bila u prilici da vidim i da se zagledam u tu pojavu,da vidim kako treba Jovanku Broz. I jeste dama i trebalo ju je poštovati! Žao mi da završi,sad i ovako!

pero

pre 10 godina

Nije mi bila nesto simpaticna u Titovo vrijeme ali sada joj skidam kapu. Tolike godine sikaniranja a uspjela je ostati prkosna i dostojanstvena. Ljudi zaboravljaju da je ona provela citav rat u partizanima, i da nije bila Titova zena zasluzila je duboki naklon.

M

pre 10 godina

konacno bar jedan komentar.. cak i ako se zanemari istorija, niko ne obraca paznju na nju kao na coveka. vaznije je komentarisati kolicinu vlage na mesecu..

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Gde je sada "kraljevska" porodica da u ime nacionalnog pomirenja pruzi ruku ovoj casnoj i napacenoj zeni, koja NIJE pobegla iz zemlje sa zlatom, koja NIJE zapatila alkoholnu cirozu od prevelike nostalgije, i koja NIJE provela cetiri ratne godine igrajuci bridz i bilijar po Londonu i Njujorku, vec je ratovala po gudurama Bosne, Srbije i Hrvatske protiv okupatora? Gde je krunski savet? Gde nam je "regent"? Kamo monarhisti? Uja? Dignite glave, da znamo da ste zivi i da jos uvek propovedate nacionalno "pomirenje". Uostalom, Jovanka vam je 28 godina odrzavala Beli Dvor i tamo pajala prasinu, mogli biste da je se setite makar kao dvorske posluge.

crveni

pre 10 godina

Pa kad je videla ko je opet na vlasti, oni koji su joj oduzeli poslednje 33 god. života, shvatila je da je bolje da skroz nestane ...... Sramota za državu!

Carter

pre 10 godina

Volela ga, kao sto i vecina Srba voli svog Hrvata, Slovenca itd. i spremi da svoj zivot zrtvuju za njih, kao i za ideju nove Juge. Doci ce opet vreme kada ce to i bez srama i straha moci javno svi da izgovore.

bokius

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Zbog nje i njenog muza svi Srbi su ziveli u istoj drzavi i imali dug period prethodno (i naknadno) nevidjenog rasta i prosperiteta u miru i uz postovanje celog sveta. Kao i Srbi, i svi drugi narodi ex-YU (postojeci i novonastali) imaju puno toga da zahvale Titu.

Ivana

pre 10 godina

Tamo gde se operise debelo crevo ,ne moze da lezi stara osoba koja lako podleze bolnickim infekcijama i za koju ne postoje uslovi za negu koju ona trazi.Politicko samoreklamerstvo partijskih lekara zavrsilo je kako se ocekivalo i to je bilo ispod casti i ugleda lekara.

Jovanka i mi

pre 10 godina

Sad umesto Tita i Jovanke imamo, razbucane firme i fabrike, razbucano zdravstvo, skolstvo i kulturu.
Zivimo u zivom blatu.
Moj respekt prema zeni koja je bila dama, i ostala.
Mi nastavljamo nase zivotinjarenje.
Hvala.

Samo istina

pre 10 godina

@ U jednom trenutku je imao ideju o federaciji sa Bugarima koje je vodio Georgi Dimitrov pa i Albanijom sa sve Enverom Hodžom.
Sve to što mu pripisuju njegovi fanovi je običan splet političkih okolnosti gde je naš položaj na mapi doneo američku naklonost i pare a i kredite.
(Sestra Radica iz UC, 27. septembar 2013 15:35)

Draga sestrice @Sestro Radice! Pokusavas ovde da proturis svoje neznanje kao istinu. A PRAVA ISTINA je da je Staljin hteo da YU (ne samo Srbija) cini federaciju sa Bugarskom i Albanijom kako bi Dimitrova postavio za sefa te drzave. Broz i cela KPJ se protivila tome. Zbog toga je kasnije objavljena i Rezolucija IB (Znas li sta je to?), pa je Broz i Srbija u E. Hodzi stekla velikog neprijatelja, a Bugari su i najmanju priliku koristili da nam napakoste.

A o kreditima: Jel ti poznato, sestrice Radice, da je svaka sadasnja drzava bivse nam domovine/otadzbine 3 puta vise zaduzena nego sto je tada bila Yu? Ne vracaju se sada dugovi ex-Yu nego iz svojih dugova ne mogu da se ispetljaju drzave ex-Yu koje su SAME NAPRAVILE "razdruzivanjem" (eufemizam za krvoprolice).

slavko

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

E moj Zoki, ta kretenska zelja za mapama i granicama, vecim drzavama nas je i upropastila. Poenta je kako se zivi, sta ja imam, evo sutra da kazu da je Srbija pola Evrope, a da zivim kao danas. S...m ti se ja na sve to.

Dr.Rosić

pre 10 godina

Tamo gde se operise debelo crevo,ne moze da lezi stara osoba koja lako podleze bolnickim infekcijama i za koju ne postoje uslovi za negu koju ona trazi.(Ivana, 27. septembar 2013 12:55)

Ivana, ne sećam vas se sa fakulteta.Ne pišite svašta tek da vam prodje vreme. Stanje u kome se nalazi Jovanka Budisavljević je potpuno rezonski razvoj teškog statusa u kome je i primljena u UC. To što pišete nema nikakve veze sa realnošću a pogotovu sa trenutnoim pogoršanjem stanja. Ortostatska pneumonija (izazvana dugim ležanjem) je praktično jedini uzrok ukupnog pogoršanja i pada u septičko stanje, iz koga proizilaze otkazivanja organa. Slabljenje kardio-respiratornih funkcija (u godinama već načetim plućima i srcu) su samo tužni sled dogadjaja koji se ne može mnogo promeniti. A ako se i produži, samo je patnja ta koja ostaje. Pustimo baka Jovanku da na miru ode s ovog sveta, ne opterećujmo trud lekara teorijama zavere i nestručnosti.
Ne poznajete sistem rada za šokA i šokB u UC-u, pa komentarisanje na tako ružan način kao što je nehigijena i zaraza medju pacijentima, nije korektno.

ZORICA - CANADA

pre 10 godina

@ DEDA CVETKO - uvek imate prelepe komentare , sa kojima se gotovo uvek slozim . Tako i ovaj put u vezi drage nam, gospodje Jovanke .....zelela bih da se desi cudo i da se ona oporavi ....a za vas DEDA CVETKO - would you like to marry me......PLEASE !!!!! BAKA ZORICA !!!!!

David

pre 10 godina

Srbijo, stidi se!
(Rada Kibbeling, 27. septembar 2013 15:14)

Nismo je mi stavili u UDBA-šku izolaciju. Stavili su je podrepaši njenog muža JBT-a. Nismo joj mi upadali (u otetu kuću) i krali memoare sa opasnim sadržajem. Sve joj to rade isti ljudi ili njihova deca, naravno zaposlena u "bezbednosnim" strukturama decenijama. To što je ona posle ovakvog tretmana obolela od manije gonjenja i nije nikom dozvoljavala da udje u kuću i ponešto popravi, opet nije naša sramota.

Necu ni po cijoj volji

pre 10 godina

@ Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Pa da! Po tebi je sve to Srbija i svi su Srbi.

E, da znas, iako sam i rodjen, i odrastao u Srbiji (Nis), necu da budem Srbin kad se to naredjuje. Ponosan sam Crnogorac, iz ponosne Srbije koju je takvom ucinio Broz, a vi takvi joj uzimate obraz gde stignete i ne propustate i najmanju priliku.

Ej, Srbijo, Srbijo! Ej, cela ex-Jugoslavijo!

VesnaDC

pre 10 godina

Zgrazam se od komentara pojedinaca. Duboko se klanjam ovoj velikoj dostojanstvenoj zeni ,Jovanki Broz, baki Jovanki. Zelim da mirno sklopi oci I nadje svoj konacni mir.

nikad zaboraviti!!!!

pre 10 godina

Pravi BEOGRADJANI nikad ne zaboravljaju sta su ima radili ovi iz SESTE LICKE kad su dosli na ruskim tenkovima na vlast. Ta zena i dalje zivi u jednoj od tih otetih Vila domaceg stanovnistva od 750m2.

Pop

pre 10 godina

Imala je super zivot dok je bila sa Titom. Onako ni Michael Jackson nije ziveo, dok joj je suprug medjuoslalom i odlucivao, ko ima pravo na zivot, a ko ne.

Deda Stanoje

pre 10 godina

33 god. izolacije! Pa ni Nelson Mendela za vreme aparthejda, nije toliko bio zatocen, kao ta jadna zena.
(Milan-Indjija, 27. septembar 2013 11:10)

Jadna žena? Jadna je samo jer je ona danas jedna stara baka, na kraju života, a nažalost nema svoju decu. Samo mi je zato nje žao. A porediti zatočenje u tamnici aparthejda mučenika Nelsona Mendele sa povučenim životom jedne starice u 750 kvadrata u otetoj kući predratnim vlasnicima, je najordinarnija glupost i preterivanje.

Nighthawk

pre 10 godina

Nazivela se ona lepog zivots i luxuza, dok su neki gladovali. Srbiju pocepali, podelili. Zelim joj oporavak, ali joj ne treba davati medijske paznje. 60 godina ne izbija iz medija...

Sestra Radica iz UC

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Može se itekako nabrajati niz Titovih "prijateljski ideja" prema Srbiji. U jednom trenutku je imao ideju o federaciji sa Bugarima koje je vodio Georgi Dimitrov pa i Albanijom sa sve Enverom Hodžom.
Sve to što mu pripisuju njegovi fanovi je običan splet političkih okolnosti gde je naš položaj na mapi doneo američku naklonost i pare a i kredite.
No to sve nema veze sa bolešću Jovanke Budisavljević, žene u dubokoj starosti,koju je upravo režim njenog muža stavio u situaciju u kakvoj su nekad živeli mnogi od nas koji su imali pečat "gradjanske klase". Skrajnuti i obeleženi. Bar oni Beogradjani koji nisu pobijeni na Sremskom frontu, na koji su poslati bez ikakve obuke kao topovsko meso, baš zato da bi se "proredio Beograd" i napravio prostor za VI Ličku, Kordunašku i tako to.

curious reader

pre 10 godina

Za Baku Zoricu: Oh ovo je cool! No sto cemo ako je "Deda Cvetko" zauzet, tj. ozenjen?! Puno pozdrava oboma i cestitke na vedrom duhu! Takve vas trebamo svugdje. Citatelj iz USA.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

@ ZORICA - CANADA, 27. septembar 2013 15:48

Draga Baka Zorka:

Prihvatamo ponude svih baka mladjih od 40 godina, pod uslovom da su dugonoge crnke sa plavim ocima, i da nam NE donesu decu i unucice u miraz :-)

Doktor visih nauka

pre 10 godina

@Jovanka Budisavljević (Dr.Rosić, 27. septembar 2013 17:22)

Doktore Rosic? Zar ti je tesko da napises Jovanka BROZ?!? Radis u instituciji koja je sazidana u BROZOVO vreme, moglo bi da padne jedno postovanje prema tom prezimenu za koje zna ceo svet.

vosa

pre 10 godina

(Dr.Rosić, 27. septembar 2013 17:22).... ma tebi ako nosis beli mantil treba ga svuci i oduzeti titulu dr. i diomu lekara ... jesi li ti ikad cuo za Hipokratovu zakletvu ... ti si duzan da pomazes da covek prezivi dok god se moze cak i ako drugi izgube nadu ... ma sram te bilo ... reci ,,,pustimo baka Jovanku da umre,,, sakrij se pod crnu zemlju grobaru jedan zive ljude teras u grob ... nisam iz komunisticke porodice i niko mi nije bio komunista i nismo nesto gotivili neznabozce .. ali su bili daleko pravedniji od danasnjih ,,,vernika,,, idu u crkvu mole se i bogate se na teret naroda .. eto Titin sef je opet ostao narodu a karadjordjevici bi i u njega zavirivali da uzmu ono sto im je ispalo iz aviona kad su bezali a narod to vratio drzavi ... ma treba im dodeliti kucu slicnu Jovankinoj ... malo njene skromnosti im ne bi naskodilo ... ma zelim joj oporavak i neka jos pozivi i ako joj nije bilo lako.

Oteto_je_oteto

pre 10 godina

Molim vas, koja je razlika izmedju otete kuce od 750 kvadrata na Dedinju i otete kuce od npr. 70 kvadrata od strane kolonista u Vojvodini posle II svetskog rata...?

Nighthawk

pre 10 godina

Nazivela se ona lepog zivots i luxuza, dok su neki gladovali. Srbiju pocepali, podelili. Zelim joj oporavak, ali joj ne treba davati medijske paznje. 60 godina ne izbija iz medija...

Pop

pre 10 godina

Imala je super zivot dok je bila sa Titom. Onako ni Michael Jackson nije ziveo, dok joj je suprug medjuoslalom i odlucivao, ko ima pravo na zivot, a ko ne.

nikad zaboraviti!!!!

pre 10 godina

Pravi BEOGRADJANI nikad ne zaboravljaju sta su ima radili ovi iz SESTE LICKE kad su dosli na ruskim tenkovima na vlast. Ta zena i dalje zivi u jednoj od tih otetih Vila domaceg stanovnistva od 750m2.

Milan-Indjija

pre 10 godina

33 god. izolacije! Pa ni Nelson Mendela za vreme aparthejda, nije toliko bio zatocen, kao ta jadna zena. Sram drzave, naroda i slom ljudskosti u Srbistanu. I treba da nas vuku za nos i prevaspitavaju, da konacno izbijemo iz glave da smo neko i nesto, a ne najobicniji i unazadjeni narod.

Carter

pre 10 godina

Volela ga, kao sto i vecina Srba voli svog Hrvata, Slovenca itd. i spremi da svoj zivot zrtvuju za njih, kao i za ideju nove Juge. Doci ce opet vreme kada ce to i bez srama i straha moci javno svi da izgovore.

Sestra Radica iz UC

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Može se itekako nabrajati niz Titovih "prijateljski ideja" prema Srbiji. U jednom trenutku je imao ideju o federaciji sa Bugarima koje je vodio Georgi Dimitrov pa i Albanijom sa sve Enverom Hodžom.
Sve to što mu pripisuju njegovi fanovi je običan splet političkih okolnosti gde je naš položaj na mapi doneo američku naklonost i pare a i kredite.
No to sve nema veze sa bolešću Jovanke Budisavljević, žene u dubokoj starosti,koju je upravo režim njenog muža stavio u situaciju u kakvoj su nekad živeli mnogi od nas koji su imali pečat "gradjanske klase". Skrajnuti i obeleženi. Bar oni Beogradjani koji nisu pobijeni na Sremskom frontu, na koji su poslati bez ikakve obuke kao topovsko meso, baš zato da bi se "proredio Beograd" i napravio prostor za VI Ličku, Kordunašku i tako to.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Gde je sada "kraljevska" porodica da u ime nacionalnog pomirenja pruzi ruku ovoj casnoj i napacenoj zeni, koja NIJE pobegla iz zemlje sa zlatom, koja NIJE zapatila alkoholnu cirozu od prevelike nostalgije, i koja NIJE provela cetiri ratne godine igrajuci bridz i bilijar po Londonu i Njujorku, vec je ratovala po gudurama Bosne, Srbije i Hrvatske protiv okupatora? Gde je krunski savet? Gde nam je "regent"? Kamo monarhisti? Uja? Dignite glave, da znamo da ste zivi i da jos uvek propovedate nacionalno "pomirenje". Uostalom, Jovanka vam je 28 godina odrzavala Beli Dvor i tamo pajala prasinu, mogli biste da je se setite makar kao dvorske posluge.

Deda Stanoje

pre 10 godina

33 god. izolacije! Pa ni Nelson Mendela za vreme aparthejda, nije toliko bio zatocen, kao ta jadna zena.
(Milan-Indjija, 27. septembar 2013 11:10)

Jadna žena? Jadna je samo jer je ona danas jedna stara baka, na kraju života, a nažalost nema svoju decu. Samo mi je zato nje žao. A porediti zatočenje u tamnici aparthejda mučenika Nelsona Mendele sa povučenim životom jedne starice u 750 kvadrata u otetoj kući predratnim vlasnicima, je najordinarnija glupost i preterivanje.

Mia

pre 10 godina

Još kao devojčica slušala sam da lepim i otmenim ženama govore:"Izgledaš kao Jovanka Broz!" Tako mala nisam bila u prilici da vidim i da se zagledam u tu pojavu,da vidim kako treba Jovanku Broz. I jeste dama i trebalo ju je poštovati! Žao mi da završi,sad i ovako!

bokius

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Zbog nje i njenog muza svi Srbi su ziveli u istoj drzavi i imali dug period prethodno (i naknadno) nevidjenog rasta i prosperiteta u miru i uz postovanje celog sveta. Kao i Srbi, i svi drugi narodi ex-YU (postojeci i novonastali) imaju puno toga da zahvale Titu.

M

pre 10 godina

konacno bar jedan komentar.. cak i ako se zanemari istorija, niko ne obraca paznju na nju kao na coveka. vaznije je komentarisati kolicinu vlage na mesecu..

pero

pre 10 godina

Nije mi bila nesto simpaticna u Titovo vrijeme ali sada joj skidam kapu. Tolike godine sikaniranja a uspjela je ostati prkosna i dostojanstvena. Ljudi zaboravljaju da je ona provela citav rat u partizanima, i da nije bila Titova zena zasluzila je duboki naklon.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

@ ZORICA - CANADA, 27. septembar 2013 15:48

Draga Baka Zorka:

Prihvatamo ponude svih baka mladjih od 40 godina, pod uslovom da su dugonoge crnke sa plavim ocima, i da nam NE donesu decu i unucice u miraz :-)

crveni

pre 10 godina

Pa kad je videla ko je opet na vlasti, oni koji su joj oduzeli poslednje 33 god. života, shvatila je da je bolje da skroz nestane ...... Sramota za državu!

Ivana

pre 10 godina

Tamo gde se operise debelo crevo ,ne moze da lezi stara osoba koja lako podleze bolnickim infekcijama i za koju ne postoje uslovi za negu koju ona trazi.Politicko samoreklamerstvo partijskih lekara zavrsilo je kako se ocekivalo i to je bilo ispod casti i ugleda lekara.

David

pre 10 godina

Srbijo, stidi se!
(Rada Kibbeling, 27. septembar 2013 15:14)

Nismo je mi stavili u UDBA-šku izolaciju. Stavili su je podrepaši njenog muža JBT-a. Nismo joj mi upadali (u otetu kuću) i krali memoare sa opasnim sadržajem. Sve joj to rade isti ljudi ili njihova deca, naravno zaposlena u "bezbednosnim" strukturama decenijama. To što je ona posle ovakvog tretmana obolela od manije gonjenja i nije nikom dozvoljavala da udje u kuću i ponešto popravi, opet nije naša sramota.

Necu ni po cijoj volji

pre 10 godina

@ Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

Pa da! Po tebi je sve to Srbija i svi su Srbi.

E, da znas, iako sam i rodjen, i odrastao u Srbiji (Nis), necu da budem Srbin kad se to naredjuje. Ponosan sam Crnogorac, iz ponosne Srbije koju je takvom ucinio Broz, a vi takvi joj uzimate obraz gde stignete i ne propustate i najmanju priliku.

Ej, Srbijo, Srbijo! Ej, cela ex-Jugoslavijo!

ZORICA - CANADA

pre 10 godina

@ DEDA CVETKO - uvek imate prelepe komentare , sa kojima se gotovo uvek slozim . Tako i ovaj put u vezi drage nam, gospodje Jovanke .....zelela bih da se desi cudo i da se ona oporavi ....a za vas DEDA CVETKO - would you like to marry me......PLEASE !!!!! BAKA ZORICA !!!!!

VesnaDC

pre 10 godina

Zgrazam se od komentara pojedinaca. Duboko se klanjam ovoj velikoj dostojanstvenoj zeni ,Jovanki Broz, baki Jovanki. Zelim da mirno sklopi oci I nadje svoj konacni mir.

slavko

pre 10 godina

Pa sta zbog nje i njenog muza Srbija je podeljena na pokrajne, makedonija dobila drzavu crnogorci postali nacija da ne navodim vise
(zoki, 27. septembar 2013 13:27)

E moj Zoki, ta kretenska zelja za mapama i granicama, vecim drzavama nas je i upropastila. Poenta je kako se zivi, sta ja imam, evo sutra da kazu da je Srbija pola Evrope, a da zivim kao danas. S...m ti se ja na sve to.

Jovanka i mi

pre 10 godina

Sad umesto Tita i Jovanke imamo, razbucane firme i fabrike, razbucano zdravstvo, skolstvo i kulturu.
Zivimo u zivom blatu.
Moj respekt prema zeni koja je bila dama, i ostala.
Mi nastavljamo nase zivotinjarenje.
Hvala.

Samo istina

pre 10 godina

@ U jednom trenutku je imao ideju o federaciji sa Bugarima koje je vodio Georgi Dimitrov pa i Albanijom sa sve Enverom Hodžom.
Sve to što mu pripisuju njegovi fanovi je običan splet političkih okolnosti gde je naš položaj na mapi doneo američku naklonost i pare a i kredite.
(Sestra Radica iz UC, 27. septembar 2013 15:35)

Draga sestrice @Sestro Radice! Pokusavas ovde da proturis svoje neznanje kao istinu. A PRAVA ISTINA je da je Staljin hteo da YU (ne samo Srbija) cini federaciju sa Bugarskom i Albanijom kako bi Dimitrova postavio za sefa te drzave. Broz i cela KPJ se protivila tome. Zbog toga je kasnije objavljena i Rezolucija IB (Znas li sta je to?), pa je Broz i Srbija u E. Hodzi stekla velikog neprijatelja, a Bugari su i najmanju priliku koristili da nam napakoste.

A o kreditima: Jel ti poznato, sestrice Radice, da je svaka sadasnja drzava bivse nam domovine/otadzbine 3 puta vise zaduzena nego sto je tada bila Yu? Ne vracaju se sada dugovi ex-Yu nego iz svojih dugova ne mogu da se ispetljaju drzave ex-Yu koje su SAME NAPRAVILE "razdruzivanjem" (eufemizam za krvoprolice).

curious reader

pre 10 godina

Za Baku Zoricu: Oh ovo je cool! No sto cemo ako je "Deda Cvetko" zauzet, tj. ozenjen?! Puno pozdrava oboma i cestitke na vedrom duhu! Takve vas trebamo svugdje. Citatelj iz USA.

Dr.Rosić

pre 10 godina

Tamo gde se operise debelo crevo,ne moze da lezi stara osoba koja lako podleze bolnickim infekcijama i za koju ne postoje uslovi za negu koju ona trazi.(Ivana, 27. septembar 2013 12:55)

Ivana, ne sećam vas se sa fakulteta.Ne pišite svašta tek da vam prodje vreme. Stanje u kome se nalazi Jovanka Budisavljević je potpuno rezonski razvoj teškog statusa u kome je i primljena u UC. To što pišete nema nikakve veze sa realnošću a pogotovu sa trenutnoim pogoršanjem stanja. Ortostatska pneumonija (izazvana dugim ležanjem) je praktično jedini uzrok ukupnog pogoršanja i pada u septičko stanje, iz koga proizilaze otkazivanja organa. Slabljenje kardio-respiratornih funkcija (u godinama već načetim plućima i srcu) su samo tužni sled dogadjaja koji se ne može mnogo promeniti. A ako se i produži, samo je patnja ta koja ostaje. Pustimo baka Jovanku da na miru ode s ovog sveta, ne opterećujmo trud lekara teorijama zavere i nestručnosti.
Ne poznajete sistem rada za šokA i šokB u UC-u, pa komentarisanje na tako ružan način kao što je nehigijena i zaraza medju pacijentima, nije korektno.

Doktor visih nauka

pre 10 godina

@Jovanka Budisavljević (Dr.Rosić, 27. septembar 2013 17:22)

Doktore Rosic? Zar ti je tesko da napises Jovanka BROZ?!? Radis u instituciji koja je sazidana u BROZOVO vreme, moglo bi da padne jedno postovanje prema tom prezimenu za koje zna ceo svet.

vosa

pre 10 godina

(Dr.Rosić, 27. septembar 2013 17:22).... ma tebi ako nosis beli mantil treba ga svuci i oduzeti titulu dr. i diomu lekara ... jesi li ti ikad cuo za Hipokratovu zakletvu ... ti si duzan da pomazes da covek prezivi dok god se moze cak i ako drugi izgube nadu ... ma sram te bilo ... reci ,,,pustimo baka Jovanku da umre,,, sakrij se pod crnu zemlju grobaru jedan zive ljude teras u grob ... nisam iz komunisticke porodice i niko mi nije bio komunista i nismo nesto gotivili neznabozce .. ali su bili daleko pravedniji od danasnjih ,,,vernika,,, idu u crkvu mole se i bogate se na teret naroda .. eto Titin sef je opet ostao narodu a karadjordjevici bi i u njega zavirivali da uzmu ono sto im je ispalo iz aviona kad su bezali a narod to vratio drzavi ... ma treba im dodeliti kucu slicnu Jovankinoj ... malo njene skromnosti im ne bi naskodilo ... ma zelim joj oporavak i neka jos pozivi i ako joj nije bilo lako.

Oteto_je_oteto

pre 10 godina

Molim vas, koja je razlika izmedju otete kuce od 750 kvadrata na Dedinju i otete kuce od npr. 70 kvadrata od strane kolonista u Vojvodini posle II svetskog rata...?