Četvrtak, 26.09.2013.

17:08

DSS: Bez izbora ne ulazimo u vlast

Predsedništvo DSS zatražilo je istovremeno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i izbora u Beogradu i saopštilo da bez izbora neće ući u vlast u Beogradu.

Izvor: Tanjug

DSS: Bez izbora ne ulazimo u vlast IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

crv

pre 10 godina

Kada vidim na sta danas lici 90% "naroda" u Srbiji, itekako sam zadovoljan sto sam u tih 10%
Uzgred, ovo nije nikakav udarac SNSu, vec velika "usluga". I njima a i svima vama koji niste svesni sta sve placate.
Izbiti najvecem manipulatoru, manevarski prostor i izvore finansiranja je nesto sto bi svi trebalo da postuju, bez obzira kako vam to izgledalo na prvi pogled.
Mislim da g. Bivsem sada biti mnogo teze da kreira svoj imidz, koji sa realnoscu nema ama bas nikakve veze.

Sneshkica

pre 10 godina

Salonski politicari koji odavno nemaju dodir sa narodom sada traze izbore. desice se suprotno od ocekivanja. Moze samo da se desi da naprednjaci dobiju vise nego sto su imali podrske gradjana a ovi sto traze vanredne izbore na svim nivoima da odu konacno u istoriju.

petak13

pre 10 godina

Voleli ili ne DSS, oni su jedini dosledni i principijelni, tj. jedini imaju politiku. sve drugo je klasicna pijaca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 26. septembar 2013 19:14)
Da su dosledni u svom stavu to je istina ali da ih ta doslednost ponekad košta skupo i to je istina jer u politici ponekad treba biti pragmatičan i protivniku ne gurati prst u oko. Koštuničina računica je pokazala da je često pogrešna

Suboticanka

pre 10 godina

Stvarno ne razumem i ne znam da li cu ikada, ove "desne" demokrate. Nisu prebacili 10% podrske odavno a stalno zele izbore?! Imaju li pojma koliko kostaju izbori i/ili gubitak vremena da se nesto uradi ? Ovakvim ponasanjem i dalje potvrdjuju svoju bahatost i koliko preziru sopstveni narod. "Salonski" politicari - Kostunica i njegove kabinetlije.

Milos Veliki

pre 10 godina

Kazu neki ljudi kako su ovi iz dss-a principejalni, ali nema tu principa , nego je licemerje ocigledno, kao smeta nam Djilas, ali nam smetaju i naprednjaci, samo smo mi cakani, sto je stvarno licemerno, jer ako ti neko smeta sto ga podrzavas? Padaju u ocima gradjana ove demokrate u pokusaju.

talir

pre 10 godina

Sada doslednost Koštunice hvale oni koji su ga do juče žestoko kritikovali zbog toga. SNS treba da id na izbore na svim nivoima, i da nakon izbora sama, ili uz podršku stranaka manjina, formira vladu, i pošalje u opoziciju i lažne patriJote iz DSS-a, i LDP, i DS, i SPS, jer zaslužuju svi da budu u opoziciji. Ako zatreba još poslanika za većinu pre bih uzeo Dinkića nego bilo koje od ovih navedenih stranaka.

Djordje

pre 10 godina

@Цеца Fox
Ne znam da li vi imate amneziju. To sto je Cedomir Jovanovic govorio u sudnici govori vec 10 godina. Svakakve teorije zavera sam cuo u Srbiji, ali ova je najludja.

otomoje

pre 10 godina

DSS se ovim preporučuje DS-u i LDP-u, i sada mogu zajedno da rade na svaranju novog DOS-a, ali Koštunica mora biti nosilac liste, a pridržiće im se i Čanak, ali će opet morati noć pre glasanja da sedi na ruci dok mu ne utrne kako bi mogao da zaokruži ime Vojislava Koštunice na glasačkom listiću.

arsic

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno ko moze da glasa za ovaj DSS. To je stranka kojoj izgleda samo odgovara da bude opozicija, imaju kontra stavove od svih drugih stranaka, pravi kontrasi, evo i sad se videlo da nece u vlast.

Цеца Fox

pre 10 godina

@novica952 - Dali je opcija izbora prinudne uprave jedino rešenje i nakon toga izbori ili ima mesta za neki novi dogovor i izbor novog gradonačelnika iz postojeće većine.


Можда ћемо дочекати дан када ће СНС ботови знати да се ”да ли” пише одвојено, а не ”дали” као наш мудри СНС бот новица952. Осим тога, сазнали смо да се СНС плаши избора и то прилично. И, на крају, још нешто важно, сазнали смо зашто је Чеда Јовановић претходних дана у судници нападао Коштуницу. Очигледно, то је био покушај притиска на Коштуницу да уђе у колицију са СНС и СПС у Београду и да се на тај начин обесмисли ДСС критика државне политике према питању Косова. А, Ђилас нека размисли за кога ради Чеда Јовановић. О Божи Прелевићу да не трошимо речи, он је, ипак, јефтин материјал.

Aleksandar

pre 10 godina

SNS i SPS botovi su odlepili od muke.:-)))
svaka cast DSS , BEOGRADJANI CE ZNATI DA CENE ovu doslednost. Ja necu glasati za vas , ali ipak svaka cast.
Dacic je napravio katastrofalan potez smenom Djilasa , jer posle izbora u Beogradu SPS je na poslednjem mestu kao koalicioni partner, ako uopste i predje cenzus u glavnom gradu.
Posle beogradskih izbora u januaru: DS 35% , LDP 7% , SNS 30%, DSS 10% , SRS 5%, Dveri 5%, SPS 5%. Vlast prave DS,LDP i DSS ili Dveri ili SRS , uglavnom SPS daleeeeeeeeko od vlasti u Beogradu.
Licno da sam Djilas , uzeo bih DSS .
Bravo za DSS

dejavu

pre 10 godina

SPS ce biti najveci gubitnik i beogradskih i republickih izbora.Sva desavanja navode na buduce zblizavanje trenutno najudaljenijih,SNS i DS.Objektivno ,to je najprirodnija koalicija jer SNS tehnicki sprovodi sa mnogo vise cvrstine i volje ono sto je DS teorijski zagovarao 15 godina.Demokrate su besmislenom smenom pred najavljene izbore dignute iz mrtvih,i iako se jos dugo nece vratiti na stare pozicije,od sada ce im popularnost samo rasti.Cisto sumnjam da je Dacic insistiranjem na smeni to zeleo ali je upravo to postigao,mobilisanje starih glasaca DS-a.A covek bio u svoje vreme jedan od najboljih diplomaca FPN-a ....Sto se Kostunice tice,ovo je vise potez da komsiji crkne krava nego sto ce ozbiljno uticati rejting.Mada delimicno ipak hoce.

Dača

pre 10 godina

Opšte stanovište posetilaca ovog sajta svodi se na stereotipe tipa "nisam bio dobro obavešten" i "imam osam mačaka" koji se neprikidno provlače kroz sve medije. Okej, mediji su učinili svoje, ali sad je tek jasno zašto je DSS pristao da stane na stranu SNS-a koji ga je izdao na prethodnim izborima. Zbog ovog vrlo lukavog navlačenja na tanak led, jednoglasno! Sad SNS ne može ni napred ni nazad. Mora na nove parlamentarne izbore ako želi vlast u Beogradu. Osličan politički potez koji je izgleda precizno planiran. Svaka čast.

Dobro jutro

pre 10 godina

"Samo da podsetim da su najvece pljackaske privatizacije izvrsene za vreme vlade Vojislava Kostunice.
(zlatan, 26. septembar 2013 19:39)"
Gospodine,potpuno ste u pravu.Svako stariji od 20 godina to i sam zna,a oni mladji su mogli u svakom trenutku da saznaju istinu.Podaci o svemu tome su svima dostupni.Zato ja sada pitam nešto drugo : zbog čega onda zadnjih godinu dana za te privatizacije optužujete DS?Zašto se nigde ne pominje istina?Zašto za Kolubaru ne hapsite one koji su je zaista opljačkali i uništili.Zašto....ma koga to ja uopšte pitam...

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Ne znam da li da se svojevrsnoj politickoj autisticnosti gospodina Vojislava Kostunice divim zbog navodne doslednosti, ili ovim potezom tvrdi pazar. Ili da se smejem zbog nedostatka osecaja za vreme i prostor u kome obitava.
On je krenuo stopama Dragana Djilas da stranku i ovako orunulu potpuno unisti da nestane sa politicke scene kao sto je to slucaja sa SRS.

Milan LDP

pre 10 godina

Veoma principijelan stav, za to kapa dole. Medjutim meni je vazna druga stvar. Posto DSS ovoj vlasti vise nije potreban otvorio se prostor da se ispita uloga Kostunice i DSS-a u predmetima: ispitivanje politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, energetski sporazum sa Rusijom, Kolubara, Kosovo(patriotska pljacka), C-market...

RaDE

pre 10 godina

Из коментара није тешко закључити да се СНС боји избора. Шта се сакривају иза некаквих пара. Па не морају да троше паре на предизборну кампању, у закону овако нешто није уписано као ОБАВЕЗНО. Какви су то демагози, а и кукавице. Кажу нема времена Србија за изборе, шта ће нам избори када се резултати знају, а у страви истина је оно ШТО ИМ ВУЧИЋ НИЈЕ РЕКАО ЈЕР СЕ БОЈИ ДА КАЖЕ ИСТИНУ - уколико би СНС пристао на ванредне републичке изборе, грађани би схватили да они не би били расписани на територији Косова и Метохије, па би сва прича Дачићева, Вучићева, Вулинова, Дрецунова... да је Косово и даље у саставу Србије и да је Бриселски споразум НЕУТРАЛАН, ПАЛА У ВОДУ. Зато немамо ВАНРЕДНЕ изборе већ се реконструише влада 6 месеци што је временски исто као и 2 предизборне кампање.
Господо бивши радикали, будите фер па реците истину у коментарима због чега то није потребно ићи на ванредне републичке, покрајинске и градске изборе.
Успут, очекујем да ових дана Стефановић распише изборе за општине на Косову и Метохији на шта га обавезује УСТАВ и Закон о локалној самоуправи, јер није ваљда да ће највећи борци против криминала кршити Устав земље којом владају, захваљујући изборној крађи за коју су сами тврдили да се десила.

ljubica

pre 10 godina

Pamet DSS nas je i dovela u ovu situaciju pocevsi od 2000. god. pa na dalje sa koalicionim i kohabitacionim vladama. Ne vode oni racuna o narodu jer da je tako ne bi zagovarali trosenje para na izbore za koje se vec zna kakve ce rezultate dati. Ili su oni kao i obicno neobavesteni.

jesen

pre 10 godina

Srbija je u dubokoj političkoj,ekonomskoj i moralnoj krizi još od kada je vaš lider preuzeo kormilo države a vaši članovi zauzeli vodeće funkcije po raznim firmama i ustanovama gde su mnogi i dan danas.

novica952

pre 10 godina

Ako je neko očekivao neki vid saradnje u Beogradu između DSS i trenutno vladajuće republičke koalcije sada je shvatio da je podrška DSS bila samo za smenu Đilasa i da od dugoročnije saradnje nema ništa.Današnje saopštenje predsedništva DSS pokazuje šta je u stvari stvarna želja ove stranke a to su vanredni republički izbori i izbori za skupštinu grada Beograda u što kraćemo roku.Ovo saopštenje verovatno će uticati i na dogovor SNS i SPS oko daljih koraka u gradi i odluke kuda i kako dalje.Dali je opcija izbora prinudne uprave jedino rešenje i nakon toga izbori ili ima mesta za neki novi dogovor i izbor novog gradonačelnika iz postojeće većine.

Frank Martin

pre 10 godina

Jedini "problem" je što DSS jedva prelazi cenzus i vodi politiku prošlosti koja je skoro potpuno uništila Srbiju i ne vidim šta će im novo doneti prevremeni izbori. Naprednjacima izbori odgovaraju, a Beograd će u najgorem slučaju dobiti prinudnu upravu.

allo allo

pre 10 godina

dss je u ovom trenutku zaista u poziciji da postavlja uslove i odlucuje s kim ce u koaliciju.a posebno im odgovaraju vanredni izbori jer imaju visok rejting u narodu koji jedva ceka da gomila parazita iz te stranke ponovo pokaze svoje umece.

кисели

pre 10 godina

Каже Коштуница неће у власт без избора. Неће ДСС ући у власт ни са изборима ни без њих. ДСС ће да буде вечита опозициона, а надам се ускоро, и опозицона ванпарламентарна странка.

Oka

pre 10 godina

Ko kaze da cete uopste u vlast? O tome odlucuje narod, a tu slabo stojite. Nasli ste da ucenjujete najjacu politicku opciju u zemljí, ocigledno ste, kao vas predsednik, neobavesteni!

Milovan

pre 10 godina

Zbog ovakve doslednosti , da sam Djilas, za koga cu glasati , uzeo bih DSS na gradskom nivou za koalicionog partnera a sve ostale bih sutnuo!
Bravo za DSS za ovaj potez, napred DS!

boki56

pre 10 godina

Pametno. Samo sto ce biti razocaran onaj Andreja koji se svojski trudio da dokaze da je sve zbog gradjana a ti gradjani im dali 10 poslanika.Valjalo bi da budu izbori i da jednom nestanu ove male stranke sa nikakvom podrskom a velikim ucenjivackim kapacitetom.
Sad ste gurnuli SNSu prst u oko i ocekujte i vi otktivanje afera za vaseg mandata. Oni su taman isplanirali da vode grad 6 meseci i da to vreme iskoriste za razvlacenje DSa po blatu.

Milovan

pre 10 godina

Svaka cast na principijelnosti.Nisam glasac DSSa ,ali postujem ovo.Sad Krkobabic neka razmislja sta je uradio,izgubio je sigurnu vlast jos 3 godine zbog Dacica i Vucica,a sad ce morati na izbore za 2-3 meseca i verovatno NEucestvovanje u vlasti.
Tako prodje svako ko izda!

Nebojsa

pre 10 godina

Kako ih je DSS prevarila? Ako se ne varam, ako DSS ostane pri ovom stavu, onda ce SNS-SPS morati da raspise izbore za BGD, a ne mislim da je to ono sto su hteli. Predlazem im da kao kandidate za gradonacelnika razmotre Nebojsu "Megatrend" Stefanovica ili onog klinca Jovicica.

opajdara

pre 10 godina

Ne znam da li da se svojevrsnoj politickoj autisticnosti gospodina Kostunice divim (zbog doslednosti) ili smejem ( zbog nedostatka osecaja za vreme i prostor u kome obitava).

penzioner

pre 10 godina

Nisam simpatizer DSS-a ali im svaka čast kako su znalački, bravurozno navukli SNS na tanak led. Tako se radi, inteligentno, iako su mala strankau stanju su da dobro prodrmaju najjače, to se traži od opozicije, da kontroliše rad velikih!!

netko

pre 10 godina

cek malo..
zasto ste onda bili za smenu djilasa ako necete da budete deo vlasti?

Samo zato da komsiji crkne krava jel tako?

JBte, demokratska stranka u rasulu a ovi jos imaju komplekse od nje...oko bg van odgovara sns a oko kosova ih pljujete?

zao mi radikala

pre 10 godina

110 odbornika Skupstina grada(50lista oko Djilasa, 37 lista oko Tome Nikolica, Socijalisti i druzina 13 i DSS 10).
Pa kako ce ovi sve da organizuju kad ce stanje biti 50:50, ili to za njih nije bitno jer su pomocu stapa i kanapa sklepali republicku vlast gde niko, nikog ocima ne moze da gleda.

opajdara

pre 10 godina

Ne znam da li da se svojevrsnoj politickoj autisticnosti gospodina Kostunice divim (zbog doslednosti) ili smejem ( zbog nedostatka osecaja za vreme i prostor u kome obitava).

jesen

pre 10 godina

Srbija je u dubokoj političkoj,ekonomskoj i moralnoj krizi još od kada je vaš lider preuzeo kormilo države a vaši članovi zauzeli vodeće funkcije po raznim firmama i ustanovama gde su mnogi i dan danas.

novica952

pre 10 godina

Ako je neko očekivao neki vid saradnje u Beogradu između DSS i trenutno vladajuće republičke koalcije sada je shvatio da je podrška DSS bila samo za smenu Đilasa i da od dugoročnije saradnje nema ništa.Današnje saopštenje predsedništva DSS pokazuje šta je u stvari stvarna želja ove stranke a to su vanredni republički izbori i izbori za skupštinu grada Beograda u što kraćemo roku.Ovo saopštenje verovatno će uticati i na dogovor SNS i SPS oko daljih koraka u gradi i odluke kuda i kako dalje.Dali je opcija izbora prinudne uprave jedino rešenje i nakon toga izbori ili ima mesta za neki novi dogovor i izbor novog gradonačelnika iz postojeće većine.

Frank Martin

pre 10 godina

Jedini "problem" je što DSS jedva prelazi cenzus i vodi politiku prošlosti koja je skoro potpuno uništila Srbiju i ne vidim šta će im novo doneti prevremeni izbori. Naprednjacima izbori odgovaraju, a Beograd će u najgorem slučaju dobiti prinudnu upravu.

Oka

pre 10 godina

Ko kaze da cete uopste u vlast? O tome odlucuje narod, a tu slabo stojite. Nasli ste da ucenjujete najjacu politicku opciju u zemljí, ocigledno ste, kao vas predsednik, neobavesteni!

ljubica

pre 10 godina

Pamet DSS nas je i dovela u ovu situaciju pocevsi od 2000. god. pa na dalje sa koalicionim i kohabitacionim vladama. Ne vode oni racuna o narodu jer da je tako ne bi zagovarali trosenje para na izbore za koje se vec zna kakve ce rezultate dati. Ili su oni kao i obicno neobavesteni.

allo allo

pre 10 godina

dss je u ovom trenutku zaista u poziciji da postavlja uslove i odlucuje s kim ce u koaliciju.a posebno im odgovaraju vanredni izbori jer imaju visok rejting u narodu koji jedva ceka da gomila parazita iz te stranke ponovo pokaze svoje umece.

кисели

pre 10 godina

Каже Коштуница неће у власт без избора. Неће ДСС ући у власт ни са изборима ни без њих. ДСС ће да буде вечита опозициона, а надам се ускоро, и опозицона ванпарламентарна странка.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Ne znam da li da se svojevrsnoj politickoj autisticnosti gospodina Vojislava Kostunice divim zbog navodne doslednosti, ili ovim potezom tvrdi pazar. Ili da se smejem zbog nedostatka osecaja za vreme i prostor u kome obitava.
On je krenuo stopama Dragana Djilas da stranku i ovako orunulu potpuno unisti da nestane sa politicke scene kao sto je to slucaja sa SRS.

arsic

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno ko moze da glasa za ovaj DSS. To je stranka kojoj izgleda samo odgovara da bude opozicija, imaju kontra stavove od svih drugih stranaka, pravi kontrasi, evo i sad se videlo da nece u vlast.

talir

pre 10 godina

Sada doslednost Koštunice hvale oni koji su ga do juče žestoko kritikovali zbog toga. SNS treba da id na izbore na svim nivoima, i da nakon izbora sama, ili uz podršku stranaka manjina, formira vladu, i pošalje u opoziciju i lažne patriJote iz DSS-a, i LDP, i DS, i SPS, jer zaslužuju svi da budu u opoziciji. Ako zatreba još poslanika za većinu pre bih uzeo Dinkića nego bilo koje od ovih navedenih stranaka.

Milovan

pre 10 godina

Svaka cast na principijelnosti.Nisam glasac DSSa ,ali postujem ovo.Sad Krkobabic neka razmislja sta je uradio,izgubio je sigurnu vlast jos 3 godine zbog Dacica i Vucica,a sad ce morati na izbore za 2-3 meseca i verovatno NEucestvovanje u vlasti.
Tako prodje svako ko izda!

Nebojsa

pre 10 godina

Kako ih je DSS prevarila? Ako se ne varam, ako DSS ostane pri ovom stavu, onda ce SNS-SPS morati da raspise izbore za BGD, a ne mislim da je to ono sto su hteli. Predlazem im da kao kandidate za gradonacelnika razmotre Nebojsu "Megatrend" Stefanovica ili onog klinca Jovicica.

penzioner

pre 10 godina

Nisam simpatizer DSS-a ali im svaka čast kako su znalački, bravurozno navukli SNS na tanak led. Tako se radi, inteligentno, iako su mala strankau stanju su da dobro prodrmaju najjače, to se traži od opozicije, da kontroliše rad velikih!!

Djordje

pre 10 godina

@Цеца Fox
Ne znam da li vi imate amneziju. To sto je Cedomir Jovanovic govorio u sudnici govori vec 10 godina. Svakakve teorije zavera sam cuo u Srbiji, ali ova je najludja.

Milovan

pre 10 godina

Zbog ovakve doslednosti , da sam Djilas, za koga cu glasati , uzeo bih DSS na gradskom nivou za koalicionog partnera a sve ostale bih sutnuo!
Bravo za DSS za ovaj potez, napred DS!

boki56

pre 10 godina

Pametno. Samo sto ce biti razocaran onaj Andreja koji se svojski trudio da dokaze da je sve zbog gradjana a ti gradjani im dali 10 poslanika.Valjalo bi da budu izbori i da jednom nestanu ove male stranke sa nikakvom podrskom a velikim ucenjivackim kapacitetom.
Sad ste gurnuli SNSu prst u oko i ocekujte i vi otktivanje afera za vaseg mandata. Oni su taman isplanirali da vode grad 6 meseci i da to vreme iskoriste za razvlacenje DSa po blatu.

RaDE

pre 10 godina

Из коментара није тешко закључити да се СНС боји избора. Шта се сакривају иза некаквих пара. Па не морају да троше паре на предизборну кампању, у закону овако нешто није уписано као ОБАВЕЗНО. Какви су то демагози, а и кукавице. Кажу нема времена Србија за изборе, шта ће нам избори када се резултати знају, а у страви истина је оно ШТО ИМ ВУЧИЋ НИЈЕ РЕКАО ЈЕР СЕ БОЈИ ДА КАЖЕ ИСТИНУ - уколико би СНС пристао на ванредне републичке изборе, грађани би схватили да они не би били расписани на територији Косова и Метохије, па би сва прича Дачићева, Вучићева, Вулинова, Дрецунова... да је Косово и даље у саставу Србије и да је Бриселски споразум НЕУТРАЛАН, ПАЛА У ВОДУ. Зато немамо ВАНРЕДНЕ изборе већ се реконструише влада 6 месеци што је временски исто као и 2 предизборне кампање.
Господо бивши радикали, будите фер па реците истину у коментарима због чега то није потребно ићи на ванредне републичке, покрајинске и градске изборе.
Успут, очекујем да ових дана Стефановић распише изборе за општине на Косову и Метохији на шта га обавезује УСТАВ и Закон о локалној самоуправи, јер није ваљда да ће највећи борци против криминала кршити Устав земље којом владају, захваљујући изборној крађи за коју су сами тврдили да се десила.

zao mi radikala

pre 10 godina

110 odbornika Skupstina grada(50lista oko Djilasa, 37 lista oko Tome Nikolica, Socijalisti i druzina 13 i DSS 10).
Pa kako ce ovi sve da organizuju kad ce stanje biti 50:50, ili to za njih nije bitno jer su pomocu stapa i kanapa sklepali republicku vlast gde niko, nikog ocima ne moze da gleda.

netko

pre 10 godina

cek malo..
zasto ste onda bili za smenu djilasa ako necete da budete deo vlasti?

Samo zato da komsiji crkne krava jel tako?

JBte, demokratska stranka u rasulu a ovi jos imaju komplekse od nje...oko bg van odgovara sns a oko kosova ih pljujete?

Aleksandar

pre 10 godina

SNS i SPS botovi su odlepili od muke.:-)))
svaka cast DSS , BEOGRADJANI CE ZNATI DA CENE ovu doslednost. Ja necu glasati za vas , ali ipak svaka cast.
Dacic je napravio katastrofalan potez smenom Djilasa , jer posle izbora u Beogradu SPS je na poslednjem mestu kao koalicioni partner, ako uopste i predje cenzus u glavnom gradu.
Posle beogradskih izbora u januaru: DS 35% , LDP 7% , SNS 30%, DSS 10% , SRS 5%, Dveri 5%, SPS 5%. Vlast prave DS,LDP i DSS ili Dveri ili SRS , uglavnom SPS daleeeeeeeeko od vlasti u Beogradu.
Licno da sam Djilas , uzeo bih DSS .
Bravo za DSS

Dača

pre 10 godina

Opšte stanovište posetilaca ovog sajta svodi se na stereotipe tipa "nisam bio dobro obavešten" i "imam osam mačaka" koji se neprikidno provlače kroz sve medije. Okej, mediji su učinili svoje, ali sad je tek jasno zašto je DSS pristao da stane na stranu SNS-a koji ga je izdao na prethodnim izborima. Zbog ovog vrlo lukavog navlačenja na tanak led, jednoglasno! Sad SNS ne može ni napred ni nazad. Mora na nove parlamentarne izbore ako želi vlast u Beogradu. Osličan politički potez koji je izgleda precizno planiran. Svaka čast.

Dobro jutro

pre 10 godina

"Samo da podsetim da su najvece pljackaske privatizacije izvrsene za vreme vlade Vojislava Kostunice.
(zlatan, 26. septembar 2013 19:39)"
Gospodine,potpuno ste u pravu.Svako stariji od 20 godina to i sam zna,a oni mladji su mogli u svakom trenutku da saznaju istinu.Podaci o svemu tome su svima dostupni.Zato ja sada pitam nešto drugo : zbog čega onda zadnjih godinu dana za te privatizacije optužujete DS?Zašto se nigde ne pominje istina?Zašto za Kolubaru ne hapsite one koji su je zaista opljačkali i uništili.Zašto....ma koga to ja uopšte pitam...

Milan LDP

pre 10 godina

Veoma principijelan stav, za to kapa dole. Medjutim meni je vazna druga stvar. Posto DSS ovoj vlasti vise nije potreban otvorio se prostor da se ispita uloga Kostunice i DSS-a u predmetima: ispitivanje politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, energetski sporazum sa Rusijom, Kolubara, Kosovo(patriotska pljacka), C-market...

dejavu

pre 10 godina

SPS ce biti najveci gubitnik i beogradskih i republickih izbora.Sva desavanja navode na buduce zblizavanje trenutno najudaljenijih,SNS i DS.Objektivno ,to je najprirodnija koalicija jer SNS tehnicki sprovodi sa mnogo vise cvrstine i volje ono sto je DS teorijski zagovarao 15 godina.Demokrate su besmislenom smenom pred najavljene izbore dignute iz mrtvih,i iako se jos dugo nece vratiti na stare pozicije,od sada ce im popularnost samo rasti.Cisto sumnjam da je Dacic insistiranjem na smeni to zeleo ali je upravo to postigao,mobilisanje starih glasaca DS-a.A covek bio u svoje vreme jedan od najboljih diplomaca FPN-a ....Sto se Kostunice tice,ovo je vise potez da komsiji crkne krava nego sto ce ozbiljno uticati rejting.Mada delimicno ipak hoce.

Цеца Fox

pre 10 godina

@novica952 - Dali je opcija izbora prinudne uprave jedino rešenje i nakon toga izbori ili ima mesta za neki novi dogovor i izbor novog gradonačelnika iz postojeće većine.


Можда ћемо дочекати дан када ће СНС ботови знати да се ”да ли” пише одвојено, а не ”дали” као наш мудри СНС бот новица952. Осим тога, сазнали смо да се СНС плаши избора и то прилично. И, на крају, још нешто важно, сазнали смо зашто је Чеда Јовановић претходних дана у судници нападао Коштуницу. Очигледно, то је био покушај притиска на Коштуницу да уђе у колицију са СНС и СПС у Београду и да се на тај начин обесмисли ДСС критика државне политике према питању Косова. А, Ђилас нека размисли за кога ради Чеда Јовановић. О Божи Прелевићу да не трошимо речи, он је, ипак, јефтин материјал.

crv

pre 10 godina

Kada vidim na sta danas lici 90% "naroda" u Srbiji, itekako sam zadovoljan sto sam u tih 10%
Uzgred, ovo nije nikakav udarac SNSu, vec velika "usluga". I njima a i svima vama koji niste svesni sta sve placate.
Izbiti najvecem manipulatoru, manevarski prostor i izvore finansiranja je nesto sto bi svi trebalo da postuju, bez obzira kako vam to izgledalo na prvi pogled.
Mislim da g. Bivsem sada biti mnogo teze da kreira svoj imidz, koji sa realnoscu nema ama bas nikakve veze.

otomoje

pre 10 godina

DSS se ovim preporučuje DS-u i LDP-u, i sada mogu zajedno da rade na svaranju novog DOS-a, ali Koštunica mora biti nosilac liste, a pridržiće im se i Čanak, ali će opet morati noć pre glasanja da sedi na ruci dok mu ne utrne kako bi mogao da zaokruži ime Vojislava Koštunice na glasačkom listiću.

Milos Veliki

pre 10 godina

Kazu neki ljudi kako su ovi iz dss-a principejalni, ali nema tu principa , nego je licemerje ocigledno, kao smeta nam Djilas, ali nam smetaju i naprednjaci, samo smo mi cakani, sto je stvarno licemerno, jer ako ti neko smeta sto ga podrzavas? Padaju u ocima gradjana ove demokrate u pokusaju.

Suboticanka

pre 10 godina

Stvarno ne razumem i ne znam da li cu ikada, ove "desne" demokrate. Nisu prebacili 10% podrske odavno a stalno zele izbore?! Imaju li pojma koliko kostaju izbori i/ili gubitak vremena da se nesto uradi ? Ovakvim ponasanjem i dalje potvrdjuju svoju bahatost i koliko preziru sopstveni narod. "Salonski" politicari - Kostunica i njegove kabinetlije.

Sneshkica

pre 10 godina

Salonski politicari koji odavno nemaju dodir sa narodom sada traze izbore. desice se suprotno od ocekivanja. Moze samo da se desi da naprednjaci dobiju vise nego sto su imali podrske gradjana a ovi sto traze vanredne izbore na svim nivoima da odu konacno u istoriju.

petak13

pre 10 godina

Voleli ili ne DSS, oni su jedini dosledni i principijelni, tj. jedini imaju politiku. sve drugo je klasicna pijaca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 26. septembar 2013 19:14)
Da su dosledni u svom stavu to je istina ali da ih ta doslednost ponekad košta skupo i to je istina jer u politici ponekad treba biti pragmatičan i protivniku ne gurati prst u oko. Koštuničina računica je pokazala da je često pogrešna

Dača

pre 10 godina

Opšte stanovište posetilaca ovog sajta svodi se na stereotipe tipa "nisam bio dobro obavešten" i "imam osam mačaka" koji se neprikidno provlače kroz sve medije. Okej, mediji su učinili svoje, ali sad je tek jasno zašto je DSS pristao da stane na stranu SNS-a koji ga je izdao na prethodnim izborima. Zbog ovog vrlo lukavog navlačenja na tanak led, jednoglasno! Sad SNS ne može ni napred ni nazad. Mora na nove parlamentarne izbore ako želi vlast u Beogradu. Osličan politički potez koji je izgleda precizno planiran. Svaka čast.

penzioner

pre 10 godina

Nisam simpatizer DSS-a ali im svaka čast kako su znalački, bravurozno navukli SNS na tanak led. Tako se radi, inteligentno, iako su mala strankau stanju su da dobro prodrmaju najjače, to se traži od opozicije, da kontroliše rad velikih!!

Aleksandar

pre 10 godina

SNS i SPS botovi su odlepili od muke.:-)))
svaka cast DSS , BEOGRADJANI CE ZNATI DA CENE ovu doslednost. Ja necu glasati za vas , ali ipak svaka cast.
Dacic je napravio katastrofalan potez smenom Djilasa , jer posle izbora u Beogradu SPS je na poslednjem mestu kao koalicioni partner, ako uopste i predje cenzus u glavnom gradu.
Posle beogradskih izbora u januaru: DS 35% , LDP 7% , SNS 30%, DSS 10% , SRS 5%, Dveri 5%, SPS 5%. Vlast prave DS,LDP i DSS ili Dveri ili SRS , uglavnom SPS daleeeeeeeeko od vlasti u Beogradu.
Licno da sam Djilas , uzeo bih DSS .
Bravo za DSS

Milovan

pre 10 godina

Zbog ovakve doslednosti , da sam Djilas, za koga cu glasati , uzeo bih DSS na gradskom nivou za koalicionog partnera a sve ostale bih sutnuo!
Bravo za DSS za ovaj potez, napred DS!

Цеца Fox

pre 10 godina

@novica952 - Dali je opcija izbora prinudne uprave jedino rešenje i nakon toga izbori ili ima mesta za neki novi dogovor i izbor novog gradonačelnika iz postojeće većine.


Можда ћемо дочекати дан када ће СНС ботови знати да се ”да ли” пише одвојено, а не ”дали” као наш мудри СНС бот новица952. Осим тога, сазнали смо да се СНС плаши избора и то прилично. И, на крају, још нешто важно, сазнали смо зашто је Чеда Јовановић претходних дана у судници нападао Коштуницу. Очигледно, то је био покушај притиска на Коштуницу да уђе у колицију са СНС и СПС у Београду и да се на тај начин обесмисли ДСС критика државне политике према питању Косова. А, Ђилас нека размисли за кога ради Чеда Јовановић. О Божи Прелевићу да не трошимо речи, он је, ипак, јефтин материјал.

boki56

pre 10 godina

Pametno. Samo sto ce biti razocaran onaj Andreja koji se svojski trudio da dokaze da je sve zbog gradjana a ti gradjani im dali 10 poslanika.Valjalo bi da budu izbori i da jednom nestanu ove male stranke sa nikakvom podrskom a velikim ucenjivackim kapacitetom.
Sad ste gurnuli SNSu prst u oko i ocekujte i vi otktivanje afera za vaseg mandata. Oni su taman isplanirali da vode grad 6 meseci i da to vreme iskoriste za razvlacenje DSa po blatu.

zao mi radikala

pre 10 godina

110 odbornika Skupstina grada(50lista oko Djilasa, 37 lista oko Tome Nikolica, Socijalisti i druzina 13 i DSS 10).
Pa kako ce ovi sve da organizuju kad ce stanje biti 50:50, ili to za njih nije bitno jer su pomocu stapa i kanapa sklepali republicku vlast gde niko, nikog ocima ne moze da gleda.

Milovan

pre 10 godina

Svaka cast na principijelnosti.Nisam glasac DSSa ,ali postujem ovo.Sad Krkobabic neka razmislja sta je uradio,izgubio je sigurnu vlast jos 3 godine zbog Dacica i Vucica,a sad ce morati na izbore za 2-3 meseca i verovatno NEucestvovanje u vlasti.
Tako prodje svako ko izda!

Nebojsa

pre 10 godina

Kako ih je DSS prevarila? Ako se ne varam, ako DSS ostane pri ovom stavu, onda ce SNS-SPS morati da raspise izbore za BGD, a ne mislim da je to ono sto su hteli. Predlazem im da kao kandidate za gradonacelnika razmotre Nebojsu "Megatrend" Stefanovica ili onog klinca Jovicica.

Dobro jutro

pre 10 godina

"Samo da podsetim da su najvece pljackaske privatizacije izvrsene za vreme vlade Vojislava Kostunice.
(zlatan, 26. septembar 2013 19:39)"
Gospodine,potpuno ste u pravu.Svako stariji od 20 godina to i sam zna,a oni mladji su mogli u svakom trenutku da saznaju istinu.Podaci o svemu tome su svima dostupni.Zato ja sada pitam nešto drugo : zbog čega onda zadnjih godinu dana za te privatizacije optužujete DS?Zašto se nigde ne pominje istina?Zašto za Kolubaru ne hapsite one koji su je zaista opljačkali i uništili.Zašto....ma koga to ja uopšte pitam...

RaDE

pre 10 godina

Из коментара није тешко закључити да се СНС боји избора. Шта се сакривају иза некаквих пара. Па не морају да троше паре на предизборну кампању, у закону овако нешто није уписано као ОБАВЕЗНО. Какви су то демагози, а и кукавице. Кажу нема времена Србија за изборе, шта ће нам избори када се резултати знају, а у страви истина је оно ШТО ИМ ВУЧИЋ НИЈЕ РЕКАО ЈЕР СЕ БОЈИ ДА КАЖЕ ИСТИНУ - уколико би СНС пристао на ванредне републичке изборе, грађани би схватили да они не би били расписани на територији Косова и Метохије, па би сва прича Дачићева, Вучићева, Вулинова, Дрецунова... да је Косово и даље у саставу Србије и да је Бриселски споразум НЕУТРАЛАН, ПАЛА У ВОДУ. Зато немамо ВАНРЕДНЕ изборе већ се реконструише влада 6 месеци што је временски исто као и 2 предизборне кампање.
Господо бивши радикали, будите фер па реците истину у коментарима због чега то није потребно ићи на ванредне републичке, покрајинске и градске изборе.
Успут, очекујем да ових дана Стефановић распише изборе за општине на Косову и Метохији на шта га обавезује УСТАВ и Закон о локалној самоуправи, јер није ваљда да ће највећи борци против криминала кршити Устав земље којом владају, захваљујући изборној крађи за коју су сами тврдили да се десила.

otomoje

pre 10 godina

DSS se ovim preporučuje DS-u i LDP-u, i sada mogu zajedno da rade na svaranju novog DOS-a, ali Koštunica mora biti nosilac liste, a pridržiće im se i Čanak, ali će opet morati noć pre glasanja da sedi na ruci dok mu ne utrne kako bi mogao da zaokruži ime Vojislava Koštunice na glasačkom listiću.

Milan LDP

pre 10 godina

Veoma principijelan stav, za to kapa dole. Medjutim meni je vazna druga stvar. Posto DSS ovoj vlasti vise nije potreban otvorio se prostor da se ispita uloga Kostunice i DSS-a u predmetima: ispitivanje politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, energetski sporazum sa Rusijom, Kolubara, Kosovo(patriotska pljacka), C-market...

dejavu

pre 10 godina

SPS ce biti najveci gubitnik i beogradskih i republickih izbora.Sva desavanja navode na buduce zblizavanje trenutno najudaljenijih,SNS i DS.Objektivno ,to je najprirodnija koalicija jer SNS tehnicki sprovodi sa mnogo vise cvrstine i volje ono sto je DS teorijski zagovarao 15 godina.Demokrate su besmislenom smenom pred najavljene izbore dignute iz mrtvih,i iako se jos dugo nece vratiti na stare pozicije,od sada ce im popularnost samo rasti.Cisto sumnjam da je Dacic insistiranjem na smeni to zeleo ali je upravo to postigao,mobilisanje starih glasaca DS-a.A covek bio u svoje vreme jedan od najboljih diplomaca FPN-a ....Sto se Kostunice tice,ovo je vise potez da komsiji crkne krava nego sto ce ozbiljno uticati rejting.Mada delimicno ipak hoce.

netko

pre 10 godina

cek malo..
zasto ste onda bili za smenu djilasa ako necete da budete deo vlasti?

Samo zato da komsiji crkne krava jel tako?

JBte, demokratska stranka u rasulu a ovi jos imaju komplekse od nje...oko bg van odgovara sns a oko kosova ih pljujete?

ljubica

pre 10 godina

Pamet DSS nas je i dovela u ovu situaciju pocevsi od 2000. god. pa na dalje sa koalicionim i kohabitacionim vladama. Ne vode oni racuna o narodu jer da je tako ne bi zagovarali trosenje para na izbore za koje se vec zna kakve ce rezultate dati. Ili su oni kao i obicno neobavesteni.

Oka

pre 10 godina

Ko kaze da cete uopste u vlast? O tome odlucuje narod, a tu slabo stojite. Nasli ste da ucenjujete najjacu politicku opciju u zemljí, ocigledno ste, kao vas predsednik, neobavesteni!

Frank Martin

pre 10 godina

Jedini "problem" je što DSS jedva prelazi cenzus i vodi politiku prošlosti koja je skoro potpuno uništila Srbiju i ne vidim šta će im novo doneti prevremeni izbori. Naprednjacima izbori odgovaraju, a Beograd će u najgorem slučaju dobiti prinudnu upravu.

talir

pre 10 godina

Sada doslednost Koštunice hvale oni koji su ga do juče žestoko kritikovali zbog toga. SNS treba da id na izbore na svim nivoima, i da nakon izbora sama, ili uz podršku stranaka manjina, formira vladu, i pošalje u opoziciju i lažne patriJote iz DSS-a, i LDP, i DS, i SPS, jer zaslužuju svi da budu u opoziciji. Ako zatreba još poslanika za većinu pre bih uzeo Dinkića nego bilo koje od ovih navedenih stranaka.

кисели

pre 10 godina

Каже Коштуница неће у власт без избора. Неће ДСС ући у власт ни са изборима ни без њих. ДСС ће да буде вечита опозициона, а надам се ускоро, и опозицона ванпарламентарна странка.

jesen

pre 10 godina

Srbija je u dubokoj političkoj,ekonomskoj i moralnoj krizi još od kada je vaš lider preuzeo kormilo države a vaši članovi zauzeli vodeće funkcije po raznim firmama i ustanovama gde su mnogi i dan danas.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Ne znam da li da se svojevrsnoj politickoj autisticnosti gospodina Vojislava Kostunice divim zbog navodne doslednosti, ili ovim potezom tvrdi pazar. Ili da se smejem zbog nedostatka osecaja za vreme i prostor u kome obitava.
On je krenuo stopama Dragana Djilas da stranku i ovako orunulu potpuno unisti da nestane sa politicke scene kao sto je to slucaja sa SRS.

arsic

pre 10 godina

Stvarno mi nije jasno ko moze da glasa za ovaj DSS. To je stranka kojoj izgleda samo odgovara da bude opozicija, imaju kontra stavove od svih drugih stranaka, pravi kontrasi, evo i sad se videlo da nece u vlast.

allo allo

pre 10 godina

dss je u ovom trenutku zaista u poziciji da postavlja uslove i odlucuje s kim ce u koaliciju.a posebno im odgovaraju vanredni izbori jer imaju visok rejting u narodu koji jedva ceka da gomila parazita iz te stranke ponovo pokaze svoje umece.

opajdara

pre 10 godina

Ne znam da li da se svojevrsnoj politickoj autisticnosti gospodina Kostunice divim (zbog doslednosti) ili smejem ( zbog nedostatka osecaja za vreme i prostor u kome obitava).

Milos Veliki

pre 10 godina

Kazu neki ljudi kako su ovi iz dss-a principejalni, ali nema tu principa , nego je licemerje ocigledno, kao smeta nam Djilas, ali nam smetaju i naprednjaci, samo smo mi cakani, sto je stvarno licemerno, jer ako ti neko smeta sto ga podrzavas? Padaju u ocima gradjana ove demokrate u pokusaju.

novica952

pre 10 godina

Ako je neko očekivao neki vid saradnje u Beogradu između DSS i trenutno vladajuće republičke koalcije sada je shvatio da je podrška DSS bila samo za smenu Đilasa i da od dugoročnije saradnje nema ništa.Današnje saopštenje predsedništva DSS pokazuje šta je u stvari stvarna želja ove stranke a to su vanredni republički izbori i izbori za skupštinu grada Beograda u što kraćemo roku.Ovo saopštenje verovatno će uticati i na dogovor SNS i SPS oko daljih koraka u gradi i odluke kuda i kako dalje.Dali je opcija izbora prinudne uprave jedino rešenje i nakon toga izbori ili ima mesta za neki novi dogovor i izbor novog gradonačelnika iz postojeće većine.

Djordje

pre 10 godina

@Цеца Fox
Ne znam da li vi imate amneziju. To sto je Cedomir Jovanovic govorio u sudnici govori vec 10 godina. Svakakve teorije zavera sam cuo u Srbiji, ali ova je najludja.

Suboticanka

pre 10 godina

Stvarno ne razumem i ne znam da li cu ikada, ove "desne" demokrate. Nisu prebacili 10% podrske odavno a stalno zele izbore?! Imaju li pojma koliko kostaju izbori i/ili gubitak vremena da se nesto uradi ? Ovakvim ponasanjem i dalje potvrdjuju svoju bahatost i koliko preziru sopstveni narod. "Salonski" politicari - Kostunica i njegove kabinetlije.

Sneshkica

pre 10 godina

Salonski politicari koji odavno nemaju dodir sa narodom sada traze izbore. desice se suprotno od ocekivanja. Moze samo da se desi da naprednjaci dobiju vise nego sto su imali podrske gradjana a ovi sto traze vanredne izbore na svim nivoima da odu konacno u istoriju.

petak13

pre 10 godina

Voleli ili ne DSS, oni su jedini dosledni i principijelni, tj. jedini imaju politiku. sve drugo je klasicna pijaca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 26. septembar 2013 19:14)
Da su dosledni u svom stavu to je istina ali da ih ta doslednost ponekad košta skupo i to je istina jer u politici ponekad treba biti pragmatičan i protivniku ne gurati prst u oko. Koštuničina računica je pokazala da je često pogrešna

crv

pre 10 godina

Kada vidim na sta danas lici 90% "naroda" u Srbiji, itekako sam zadovoljan sto sam u tih 10%
Uzgred, ovo nije nikakav udarac SNSu, vec velika "usluga". I njima a i svima vama koji niste svesni sta sve placate.
Izbiti najvecem manipulatoru, manevarski prostor i izvore finansiranja je nesto sto bi svi trebalo da postuju, bez obzira kako vam to izgledalo na prvi pogled.
Mislim da g. Bivsem sada biti mnogo teze da kreira svoj imidz, koji sa realnoscu nema ama bas nikakve veze.