Utorak, 24.09.2013.

14:47

Dačić: Hvala im za 5. oktobar

Povodom godišnjice izbora 2000. godine premijer i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je u Nišu da je to što su tada smenjeni bilo dobro za njegovu stranku.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Hvala im za 5. oktobar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Sokolac

pre 10 godina

Možda vi gospodine Dačiću imate razloga da se zahvaljujete DOS-u što vas je srušio 2000 -te godine , ali da su građani znali da će ta nova vlast predvođena sa DS dovesti Srbiju do bankrota a njene građane do prosjačkog štapa , nikada ne bi rušili Miloševića.

Sanja

pre 10 godina

Sta je ovo ljudi moji, pa ovi nas sad otvoreno z....ju! Ludilo uslo u Srbiju, 90 su malo dete za ovo danas! Diktatura, jos malo pa cemo ko Severna Koreja da izgledamo!

Monarhista

pre 10 godina

Na koju vlast se vratio?
Pa juce kaze da je slusao Tadica kao sto sada slusa Vucica...on ima platu i beneficije ali vlast nema....a i ovo sto ima imace samo dok bude ikebana i dok se neko ne zapita a kofece?

boze sacuvaj nas

pre 10 godina

sta prica ovaj vise? Dokle ce da govori kao da spasava Srbiju a sam je ucestvovao u njenom padu. Da mi je neko pricao ovo 2000 ne bih verovala. A i ovi drugi nisu nista bolji. Ne znam d ali nam političari mogu pomoći ali da nam odmažu to vidim svaki dan. Jedino Bog da nam preko noći pošalje svima u Srbiji po zrnce pameti ne bi li se tako izvukli iz ovih muka.

Zeljko

pre 10 godina

Ajde, ajde.... Sili se još malo, izazivaj. Hajde, izazovi varnicu, da se ovaj učmali narod ponovo trgne pa da dobiješ po njušci kad što već jednom izbegao. Jaooooo, ovce... on nam se još i podsmeva...

Circulus Vitiosus

pre 10 godina

Sledeci izbori, proci cete kao radikali, nece vas ni senilni penzioneri ni partijski podanici izvuci da predjete cenzus, samo se uzdam u trunku zdravog razuma ove zemlje...

Vlada

pre 10 godina

Vaši verni glasači u poznim godinama su vratili na vlast staru ekipu. Drugim rečima, vratili su se na mesto zločina da nas overe. Prvo prodaj Kosovo, onda privatizuj sve i uzmi procenat od toga, a verni zapad će nam finansijski pomoći. Kome zapad daje tu nešto nedostaje. Na žalost Srbija to ne vidi.

Srđan

pre 10 godina

На нашу несрећу а на твоју срећу друже Дачићу шести октобар није још свануо...

andrijano

pre 10 godina

imao je harizmu i ono spiclivsko seljacko da pridobije vecinu ali je sa kofercetom i misom bananom stvarno uprskao stvar.od demokrata sam ocekivao mnogo ali i za njih toliko afera se vezuje da mi je bilo mucni to sve gledati.stvarno su izgubili i kompas i obraz i meru.naprednjaci,od njih nista ne ocekujem,onu su na testu.

vosa

pre 10 godina

ma dobro je Nenad Canak rekao Tadicu da ce mu koferce zabiti noz u ledja ... nema veze to i nije bitno ...vuk menja dlaku ali ne i cud ... mi Vojvodjani sve dobro pamtimo i Seselja sendvicara i Tomu desnu sekijevu ruku u vice premjera Vucica kako je galamio i vredjao i Miloseviceve jogurtase i Cedu ulizicu najveceg neprijatelja autonomije i Tadica foliranta i Draskovice Vuka koji menja dlaku ali je cetnik koji bi se olako uhvatio za noz i spavaca Kostunjavog i Velju vradjasa ... nekako ne znam dali nas je palma vredjao za to ne znam ..ovi nabrojani samo da nas ne brane od nas ...

Realna

pre 10 godina

Sram te bilo tako nesto gospodine Dacicu,jeste rusili su vas,ruse vas i srusice vas opet,postali ste mnogo prepotentni,ne zaboravite volja NARODA je VELIKA,mi mozda cutimo i trpimo,ali znamo mi da kazemo i dosta,e sad je DOSTA sa tim vasim cinicnim izjavama,srusicemo vas na kraju uz pomoc vase SUJETE,sram vas bilo!Znam da mi necete objaviti komentar,ali jako me iznerviralo "koferce"!

muka mi je

pre 10 godina

kakav si ti bednik Dacicu! zivim za dan kad ces ispastati za zlodela stranke kojom rukovodis! ko bre glasa za ovaj ljudski talog!?

Dragan Pixy

pre 10 godina

Premijer sa 5% glasova, postavljen na 'konsultacijama' po stranim ambasadama...
Dunav, Srbijagas, Galenika, kofer, Mrka i putevi...
Industrija uništena, zdravstvo i obrazovanje katastrofalni, natalitet negativan...
Srbi proterani iz Hrvatske, Kosovo izgubljeno, Vojvodina i Sandžak potencijalna žarišta, ocrnjeni u svetu...
Udba i dalje vlada, uništene generacije mladih, kriminalci gazduju, svako ko može gleda da ode iz Srbije...

Head Hunters

pre 10 godina

Za sta smo se borili? Posle trinaest godina ovaj mali Mirin deckic nam se smeje u lice,a ministi iz '99 vladaju Srbijom. Ne ceka nas nista dobro,a nismo nista dobro ni zasluzili,kakav narod takva vlast.

osica

pre 10 godina

Gradjani Srbije jel uzivate dok slusate premijera?
(Pitanje, 24. septembar 2013 16:19)

Da. Sve je u pravu i treba da nam se smeje jer smo 5. oktobra doveli na vlast najvece lopove i kriminalce, na celu sa Dinkicem, koji su unistili i razvukli sve sto im je doslo pod ruku.

madjilac

pre 10 godina

Proverena sramoto srbije zar je moguce da ces politicki nastradati za sva vremena daj boze sto pre to bolje za ovaj glupi narod koji vas je izabrao aka tako mu treba to je izabrao pa neka dobrovoljno pati.

sumorni

pre 10 godina

Ako ti se dopao 5-ti oktobar, onda si ti sretan čovek.

Srušićemo te ponovo, pošto ti se to dopalo.

Jedino, ovaj put ma da boli, i to ozbiljno da boli, znamo gde smo se zeznuli prošli put.

Svanuće kad tad

pre 10 godina

Licemeru gospodine. Utroba mi se okrene kada mi se smeškaš-te u lice sa ove fotografije i zahvaljujete za 5. oktobar nakon svega što se dešavalo pre njega. Ljudsko dostojanstvo ste pogazili, sažvakali i ispljunuli a sada mi upravljate životom. Znate onu teoriju u fizici - energija se ne može stvoriti sama od sebe niti uništiti u potpunosti -mislite o tome..

Laki

pre 10 godina

Nikada im neću oprostiti devedesete i to što su mi uništili mladost. Demokratama nikad neću oprostiti što su svojom nesposobnošću doveli do toga da nam se ova spodoba i dalje smeje u lice. Razmislite braćo Srbi kuda idemo svi zajedno sa ovakvim vođama.

Zoran

pre 10 godina

Slobodan Milosevic i ovaj mali od palube su oduzeli ljudima10 godina zivota a ovaj se sprda sa tim. Pa bakterija mu nije ravna a i onom manekenu koji mu je omogucio ovo. Da povraca covek od ovih likova!

Petar

pre 10 godina

Човек је потпуно у праву што се захваљује, као и за ово што рече (нарочито на крају цитата):
„On je rekao da ne može da kaže da je nova vlast donela napredak, napomenuvši da je naprotiv, donela previše izneverenih očekivanja"…
То је фер и поштено.
Само требало је да именује заслужне: прво „Необавештеног“, а затим Клунија, или-ти: „Здраво каљу“, који направи са њим противприродни брак у ком блиском однпосу му штрцну еликсир новог живота, а ондак растури све оно за шта смо поразбијали лонце и шерпење тих дана које Захваљивач помиње, дана чија је данас годишњица (тринаеста, баш баксузна).

neko ko pamti

pre 10 godina

U kojoj normalnoj zemlji jer država još nismo premijer je i šef policije, i onda se mnogi ne nadju na mestu koje su,,zaslužili,, po zakonu. Ako se neko kao on, služi rečima "ko se mačem služi od mača i strada", jer to mislio na svoje i sve koji su s njim bili terminatori svega što predstavlja život, opstanak, nauku, kulturu, saobraćaj, ekonomiju. Ako ga ikada a hoće sigurno, sretne neki mlad čovek i upita ga zašto mu je ubio oca u suludom ratu njegovog šefa "za Srbiju gde god ima Srba" šta li će mu ovaj posilni Miloševića odgovoriti? I on bi da se to "zaboravi" šefe policije, neće da može, još taj "mač" niste otplatili po zakonu, stopirali ste lustraciju, ali mozgove niste "naštelovali" na vašu "talasnu dužinu" po kojoj je krvnik nedužan, po onoliku i onakvu cenu. Ko sada "moli boga da izbora ne bude" i ko to nama "tepa" da smo svi koji su glasali protiv rušitelja Beograda, a za Djilasa, "protivrirodni bludnici". To niko nikada normalan nije ni rekao niti se usudio. Ko je ostao u Srbiji i preživeo vaš teror, ovaj se protivprirodni povratak najgorih ove zemlje, ne može da ne oseti gadjenje, i zaprepašenje da ste još uvek na slobodi. GDE je ministre onaj džak, zašto niste uradili do kraja svoj posao? Dokle ćete da izbegavate "nezgodne teme", NIS, Galenika, Južni tok, Simpo? Gde to drugari ne moraju 20 godina da plaćaju porez. U vreme čije vlasti je pobijena elita ove zemlje, a ne vaša "elita" iz "patrijotskih" redova ratnih profitera. Vaši fanovi su naši krvnici i krvopije, još.

Kraljevcanin

pre 10 godina

Sad sam siguran. Naš premijer pati. Ali i mi patimo! On nema! Ali ni mi nemamo! On pati od nemaštine. Isto i mi, samo malo drugačije. Mi obični (za njega) miševi, nemamo leba, a on nema sećanja. Nemaština sećanja se zove amnezija, nemaština svega ostalog se, predsedniče Vlade, zove glad! Premijer pati od amnezije! A mi patimo od posledica iste!

RIO

pre 10 godina

Gospodine Dačiću, ovakav cinizam ste mogli samo jednom da upotrebite. Upotrebili ste ga i zapamtite.
Ni Vi ni "gospodar Vučić" nećete ostati dovoljno dugo u igri da biste ponovili Miloševićeve i Šešeljeve šeme smrti.
U Srbiji je sazrela svest da je neophodno da se obavi lustracija, a zatim osveta za uništene godine.
Sve vas čeka osveta. Ovoga puta neće biti opraštanja.

sloba

pre 10 godina

Imam poruku za sve dobre i cestite ljude u koji komentarisu ovog politikanta i licemera , da se na sledecim izborima pronadje bilo koja opcija i glasa za nju da ovakav slj_m vide nikade nedodje u priliku da ucenjuje SRBIJU !!!!!!!!

Ddule

pre 10 godina

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bismo stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bismo se vratli na vlast", rekao je Dačić."

Vecu glupost nisam cuo ni citao u mom zivotu! To je pluvanje na inteligenciju i razum svakog casnog Srbina.

Sad razumem zasto nije cudo da Srbija raspada totalno! Pa sa ovakvima i Beograd ce se deliti na nekoliko monastva.

nema nazad

pre 10 godina

Nije valjalo devedesetih, došlo je do promene na jedan čudan način. Koštunica je dobio prvi krug kada je gašenjem određenog broja biračkih mesta na Kosovu smanjen ukupan broj biračkog tela. U svakom slučaju promena je bila neminovna. Pitanje za sve je a kako su se opet vratili ti isti ljudi? Najveća tekovina promena iz 2000. godine je širenje svesti da je vlast smenjiva. E, to nas dovodi do drugog dela priče, zamislite kakvi su bili ovi novi kada se sve olako zaboravilo onim starima. Dok god najveći broj nas traži krivce u drugima, a ne polazi od sebe samih u svim segmentima društva, dotle će ovakve karikature svih boja da nam budu na vlasti.Ja lično nisam osetio nikakvu promenu posle 2000, samo su se imena i likovi na ekranima promenili, gotovo sve kombinacije su ostale iste, verovatno zato što se igrači iz senke koji su davali pare i jednima i drugima, zaista nikada nisu promenili.

KOFERCE

pre 10 godina

Ne, treba da kaze hvala, onima sto su izvrsili atentat na Djindjica, jer da je on ziv, jos bi neki virili iz misije rupe! Ova drzava je cirkus!

dule

pre 10 godina

Ovom izjavom: 'da su nas ranije srusili pre bi se vratili na vlast' nas premijer pokazuje da ga gradjani Srbije ne interesuju vec ga jedino zanima opstanak na vlasti.

onaj koji pamti

pre 10 godina

Molio bih B92 ili bilo koju drugu informativnu kucu da pronadje video snimak Ivice Dacica koji place ko malo dete 6-og oktobra. Ja se vrlo dobro secam tog snimka, dao bih sve da ga nadjem i da ga ovde postiram da svi vi vidite o kakvom se licemeru radi. A oni iz DS koji su ovog ratnog profitera vratili na vlast neka se danas zamisle nakon ovih izazivackih izjava.

nagaz

pre 10 godina

Ali kad juce (gostujuci na B92 kod Ljubice Gojgic) rece da nece podrzati Djilasa, jer sta su oni (SPS) dobili - pet godina Vuciceve mrznje?!?!?!!? Dno dna!!!!!! Eto na kom nivou se oni bave svojim poslom, a nasim zivotima. Vucic ne moze da mu oprosti!!! A dobrobit gradjana i zemlje? Imajte to na umu!!

vodoinstalater

pre 10 godina

Niste vi, smenjeni 5. Oktobra, majstore, nego je 58% biračkog tela glasalo na Parlamentarnim Izborima koji su bili u Decembru. Tada je DS osvojio impozantnih 64%, tvoj SPS+JUL je imao 13% a današnji Radikali tada su imali 9%.
Demonstracije i MASOVNO okupljanje se desilo zbog Miloševićevog pokušaja da ponovo POKRADE glasove i da ne dozvoli V. Koštunici da bude Predsednik Srbije umesto njega. Znači, služiš se lažima, znači ko laže, znači taj i krade, znači, a ko krade, znači ide u znači tvorza...

Prema tome, za razliku od punoglavaca koji će dati glas tebi, Vučiću, Tomi, Palmi i ostalim prevarantima samo da im pokažete lili-hip, ima MNOOOOGOOOO nas koji pamtimo.

tuzno

pre 10 godina

Kako ga nije sramota da na ovakav perfidan nacin prikazuje 5 oktobar kao izborni poraz u demokratskoj drzavi i kao fazu u istorijskom razvoju SPS-a. 2000 te je revolucijom srusena diktatorska i zlocinacka vlast ciji su mnogi sudionici izbegli pravdu i sada opet vladaju ovom zemljom. Ta vlast i taj SPS su odgovorni za ratove, izbeglice, brutalne likvidacije, pljackanje i otimanje privatne i drustvene imovine, ugrozavanje svih bogom danih ljudskih prava (ne samo onih zapadno demokratskih). Tako da ako sadasnji premijer povlaci paralele izmedju ove i one vlasti to sluti na veliko zlo ovom narodu i ovoj zemlji.

6.10

pre 10 godina

ID: "To sve treba ostaviti u prošlosti." Necu da ostavim to u proslosti, uzeli ste mi najbolje godine zivota, morao sam da idem u rat zbog vas, bombardovali su me zbog vas, na kraju sam morao da odem iz zemlje zbog vas. I sad puj-pike-ne-vazi. E pa nece moci ...

zoran

pre 10 godina

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bi stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bi se vratli na vlast", rekao je Dačić.

Koliko neko može nisko da padne pa makar bio i političar. To isto kao onaj što pre neki dan izjavi da će da pozajmi opoziciji ljude za demonstracije.

Srbijo, nisi bila na nižem nivou još od Despota Đurađa Brankovića i pada Smedereva. Definitivno...

ivan78bg

pre 10 godina

Auuuuu.Nije vlast pre 2000 bila idealna......Izgubljeni svi ratovi koje nismo vodili ljudi silni izginuli kolone izbeglica,izazvana hiperinflacija gde su ljudi imali po 5 maraka platu prodavnice prazne.Pokradeni izbori vishe puta.I na kraju pritisnuti nikad vecim demostracijama priznali poraz na izborima....I za taku vlast Dacic kaze da nije idealna hahahahahaahahahahahahha...

odosmo svi..

pre 10 godina

onaj osecaj kad te je sramota zbog nekoga, osecaj kad ti suze krecu od nemoci, onaj osecaj kad te je sramota sto si stanovnik iste drzave sa ovim..

ja

pre 10 godina

Da je 5 Oktobar zavrsen na nacin kako se tada narodu Srbije predstavljalo a ne sjasi kurta da uzjase murta, vi nikada ne biste dobili sansu posle svega sto ste upropastili krajem 80-tih i pocetkom 90-tih. Mene samo cudi kako Srbi izbeglice iz Hrvatske, Kosova vas ne tuze za izdaju i prevaru jer ne treba zaboraviti da je SPS mnogo vise kriv za stradanja Srba nego Hrvati, Bosnjaci i Albanci zajedno... Sve to uz jos ono patriotsko iznosenje novca iz zemlje, pocetak privatizacije i ono najgore srozanje morala naroda do te mere da je i vama eto pruzena nova prilika da nas izludjujete svojim glupostima...Srbija je cudna zemlja u kojoj samo totalizam ima sansu jer ako se secate pocevsi od Tita,Milosevica (bilo koju funkciju obavljao) bio u stvari vladar koga se sve pitalo, tako je bilo i sa Tadicem a sada Vucic ide istim putem jer, iako on mozda to ne zeli, narod od jega pravi spasitelja koji sve zna moze i hoce te niko ne dodvodi u pitanje njegove odluke (kao onomad Tadic kada je dao Dacicu sansu da nas ponovo...), zato bi bilo najbolje kada bi Vucic smenio sebe sa svih funkcija u drzavi i na to mesto postavio strucnjake to je jedina sansa da ne zavrsi kao Milosevic ili Tadic, jedina gora stvar od toga sto ce na njegovo mesto doci Seselj a onda smo ga n...

ProfesorKiksMaler

pre 10 godina

Neka se zahvali Tadiću što ga je iz mrtvih podigao, pa posle neka se podsmeva svima nama.
Nismo bolje ni zaslužili.
Zbogom pameti, kad nas vode šešeljevci i miloševićevci.

Čovek sa pamćenjem

pre 10 godina

A vama hvala na propasti države, ratu, mrtvima, masovnim grobnicama, hiper inflaciji, ubistvima političkih neistomišljenika, krađi izbora, batinjanju građana, populizmu, prodaji Kosova, očekivanim poskupljenjima i otpuštanjima .....

Laik

pre 10 godina

Demokrate kada smenite sa vlasti, oni odu. Vi kada izgubite izbore, vama to nije dovoljan znak da odete, nego vas treba najuriti. U tome je razlika.

Vlada

pre 10 godina

Vi se niste reformisali. Niko se u Srbiji nije reformisao. Promenjen je spoljnopoliticki kurs, ide se ka EU i to je zasluga 5. Oktobra. Medjutim, mnogo vazniji od spoljnopolitickog je unutrasnji kurs, a on je daleko od reformisanog. I dalje smo svedoci jake partijske drzave, u kojoj ne postoji jasna podela vlasti na 3 NEZAVISNA stuba vlasti, zakonodavnu, sudsku i izvrsnu, na kome se temelje slobodna, demokratska drustva. I dalje se sudije biraju u skupstini, i dalje poslanici jedne partije uvek dizu ruke zajedno, i dalje se prave truli kompromisi konceptualno razlicitih politickih struja. Zaposljavanje u drzavnoj administraciji je i dalje u velikoj meri pod uticajem partija na vlasti.

Drzava Srbija je jedna od najneorganizovanijih i najneozbiljnijih drzava sveta. Spoljnopoliticki i unutarpoliticki kursevi se menjaju na visegodisnjem nivou, diletantizam vlada na svakom koraku. Neuki ljudi, nedostojni svojih partijski proguranih pozicija, donose vrlo vazne odluke koje se ticu miliona ljudi.

Kada covek sleti na aerodrom Nikola Tesla iz neke ozbiljne drzave, kada pogleda isarane znakove i fasade, razrovane ulice, nepokosenu travu, polu-raspale automobile, ne treba da cita vesti ili dublje se uputi u politicke faktore, vec moze da zakljuci da je ova drzava neuspesna i bedna. Kad kazem bedna, ne mislim na gradjane, oni su u kandzama partija. Kad kazem bedna, ne mislim ni na zemlju Srbiju, ona je prelepa i bogata. Mislim na drzavu, mislim na VAS!

sara

pre 10 godina

"Ni vlast pre 5.oktobra nije bila idealna", rece Dacic...tacno, izgubila je ratove u kojima nije ucestvovala, dobili smo nicim izazvane sankcije, hiperinflaciju, ekonomiju destrukcije...a na kraju je cak i pokusala da ukrade izbore tog 24.9.2000. E, kad ovaj PM danas drzi lekcije i pokusava da pretekne jos koji mesec...

Futurist

pre 10 godina

oni su moja dugogodisnja enigma :) oni i g17. u svakoj su vladi. posto je tekst o socijalistima necu da pominjem druge..
govorim kao covek kom je levica bliska srcu i razumu. mislim na ideju..
da li su oni ikad imali ista levicarsko u sebi sem imena ? ? ? ? da li je njihovo vodjstvo najbolje sto imaju u svojim redovima (sve Milosevicev kadar ) ?
zaista mogu da razumem i opravdam decu od cetrnaest godina (npr Hitlerovu omladinu ), decake koji su dobili puske da brane zemlju od komunisticke i kapitalistickodemokraske nemani koja ulazi u Berlin. koji god zlocin da su napravili, deca su to, ispranih mozgova.. ali ovi su bili formirani, odrasli i pismeni ljudi. promenili su se sa cetrdesetak i vise godina ???? mislim stvarno..
sve je to svet koji ne ume nista drugo da radi nego da se bavi politikom na najprizemniji nacin, zato necu reci socijalisticki politicari nego socijalisticki politikanti sa parolom APP ( ako prodje- prodje)

dragan

pre 10 godina

Niste se vi reformisali samo ste promenili rukovodstvo stranke silom prilika.Iz svega ste izašli bogatiji mislim na novac koji vam je čuvala Borka Vučić i na mnogobrojne privatizacije koje su vodili ljudi iz vaše stranke.To sve pokušavate i dalje da zadržite preko Ministarstva unutrašnjih poslova koji vodite jer je to vaš uslov za ulazak u bilo kakvu vlast.Srbija neće biti bolja dok vi i vaša stranka ne napusti vlast.Vreme je da budete u opoziciji i da tamo zauvek ostanete.

Silvester

pre 10 godina

Da ste vi zaista srušeni 5. oktobra, masa vas bi bila u zatvoru, sav kapital vam oduzet, a vama zabranjeno bavljenje politikom u narednih 20 godina. Međutim, ono što su mnogi još tada ukapirali - imali ste vašu vernu opoziciju 90-ih sa kojom ste radili biznis sve u 16 i pljačkali radničku klasu Srbije dok ste narod slali u ratove i pričali im priče o svetskoj zaveri. Za to vreme ste punili džakove sa parama, delili tal sa opozicionim strankama i tajkunima, da bi zbog međunarodnih faktora zmija samo presvukla košulju, dobila naziv DOS, i pregrmela malo medijske halabuke. Kapital je ostao među drugarima, funkcije po javnim preduzećima, veze sa domaćim i stranim tajkunima i kriminalcima... sve je to bila jedna velika mimikrija, i Srbija nema partije već jednu veliku PARTIJU koja nas zamajava decenijama, glumeći kobajagi višepartijski sistem. Pa ne možete nas bre lagati sve vreme, nismo toliki majmuni, iako ste se svojski potrudili da nam isperete mozak do kraja...

cukce

pre 10 godina

Zamolio bih državni vrh pre svega Tomu Nikolića i Ivicu Dačića da ne dolaze više u Niš na opere, sletove, aeromitinge, hodočašća i druge manifestacije. Davno je ustanovljeno da od njihovog dolaska nema nikakve koristi ni za Niš ni za južnu Srbiju pa barem štetu da ne prave blokiranjem ulica te ometanjem ljudi u slobodi kratanja, angažovavanjem stotinak policajaca i plaćanje dnevnica istim iz džepa ovog napaćenog naroda!

popeye

pre 10 godina

Како срушени, кад исти и слични и даље јашу!? Наша несрећа је што никад није било 6.октобра!!

Миленко, Зворник

pre 10 godina

Ја тај датум, 5. октобар, памтим по два догађаја:
1) на тај дан давне 1973. напустила нас је жена ХЕРОЈ, Милунка Савић.
2) на тај дан не тако давне 2000. почело је потпуно пропадање Србије које и дан данас траје на велику жалост свих нас који још овде у Србији покушавамо да живимо...

Milos

pre 10 godina

Boze stvarno cu da glasam za Cedu Jovanovica i LDP. Evo javno se izvinjavam sto sam toliko godina bio zaludjen a sto je taj covek i ta stranka uvek bili na pravom putu. Cedomire Jovanovicu napravi jos jedan 5. oktobar i posalji ovog coveka i njegovu stranku u istoriju.

vojvođanin

pre 10 godina

Kakav ljigavac!!!
Đinđiću, za sve si bio u pravu, ali si pogrešio kada si rekao da Srbija neće stati ako ubiju tebe!!! Znali su oni zašto to rade.

Milos

pre 10 godina

Osecam prizvuk ironije u Dacicevom komentaru, ali bi stvarno trebao da im zahvali, ne zato sto su ih smenili nego sto ih nisu pohapsili zbog decenijske pljacke, ratnih zlocina, izdaje, ratovanja sa celim svetom, najvece hiperinflacije (dug je spisak) i sto su sprecili gradjane da uzmu pravdu u svoje ruke!

srđan

pre 10 godina

kad bi samo znao da peti oktobar nije bio rusenje vlasti....vlast je srusena na izborima a petog je samo bilo ono sto ce biti uvek ako se zezas sa glasovima...

Valter

pre 10 godina

Pa možda bi vas i srušili ranije da niste ubijali političke i druge protivnike. Ovako ste opustošili zemlju do daske. A ostali ste nereformisani komunisti.

madjilac

pre 10 godina

Kakvo je ovo licemerstvo ,,taj covek nema ni obraza ni dusu.E Srbijo sta si dozivela da oni koji su te toliko ponizili devedeetih sada maltrne likuju kako su oni bogom dati da unisdte Srbiju nacisto.Zar je malo ono sto si radio tada ps sada sa nasladjivanjem ponizavas one koji su te digli iz zaborava.zDacicu mislis li ti sta ce biti kad odes sa vlasti moras isplatiti sve racune I prijasnje I sadasnje za unistavanje Srbije.Kako te bre nije sramot.

Psiholog

pre 10 godina

Da ce Jeremic preci u SPS znao sam kada sam video pre nekoliko meseci izvestaj sa Daciceve posete Njujorku. Upao mi je u oko detalj kada se Jeremic rukuje sa Dacicem. Sirok pokret Jeremica rukom iz psihologije ukazuje na srecu onoga koji pravi takav pokret sto mi je bio jasan signal da Jeremic prelazi u SPS. Ovo sada je samo priprema terena ali u sustini sve je vec dogovoreno.

vojvođanin

pre 10 godina

Kakav ljigavac!!!
Đinđiću, za sve si bio u pravu, ali si pogrešio kada si rekao da Srbija neće stati ako ubiju tebe!!! Znali su oni zašto to rade.

6.10

pre 10 godina

ID: "To sve treba ostaviti u prošlosti." Necu da ostavim to u proslosti, uzeli ste mi najbolje godine zivota, morao sam da idem u rat zbog vas, bombardovali su me zbog vas, na kraju sam morao da odem iz zemlje zbog vas. I sad puj-pike-ne-vazi. E pa nece moci ...

Milos

pre 10 godina

Boze stvarno cu da glasam za Cedu Jovanovica i LDP. Evo javno se izvinjavam sto sam toliko godina bio zaludjen a sto je taj covek i ta stranka uvek bili na pravom putu. Cedomire Jovanovicu napravi jos jedan 5. oktobar i posalji ovog coveka i njegovu stranku u istoriju.

odosmo svi..

pre 10 godina

onaj osecaj kad te je sramota zbog nekoga, osecaj kad ti suze krecu od nemoci, onaj osecaj kad te je sramota sto si stanovnik iste drzave sa ovim..

Valter

pre 10 godina

Pa možda bi vas i srušili ranije da niste ubijali političke i druge protivnike. Ovako ste opustošili zemlju do daske. A ostali ste nereformisani komunisti.

Čovek sa pamćenjem

pre 10 godina

A vama hvala na propasti države, ratu, mrtvima, masovnim grobnicama, hiper inflaciji, ubistvima političkih neistomišljenika, krađi izbora, batinjanju građana, populizmu, prodaji Kosova, očekivanim poskupljenjima i otpuštanjima .....

vodoinstalater

pre 10 godina

Niste vi, smenjeni 5. Oktobra, majstore, nego je 58% biračkog tela glasalo na Parlamentarnim Izborima koji su bili u Decembru. Tada je DS osvojio impozantnih 64%, tvoj SPS+JUL je imao 13% a današnji Radikali tada su imali 9%.
Demonstracije i MASOVNO okupljanje se desilo zbog Miloševićevog pokušaja da ponovo POKRADE glasove i da ne dozvoli V. Koštunici da bude Predsednik Srbije umesto njega. Znači, služiš se lažima, znači ko laže, znači taj i krade, znači, a ko krade, znači ide u znači tvorza...

Prema tome, za razliku od punoglavaca koji će dati glas tebi, Vučiću, Tomi, Palmi i ostalim prevarantima samo da im pokažete lili-hip, ima MNOOOOGOOOO nas koji pamtimo.

ivan78bg

pre 10 godina

Auuuuu.Nije vlast pre 2000 bila idealna......Izgubljeni svi ratovi koje nismo vodili ljudi silni izginuli kolone izbeglica,izazvana hiperinflacija gde su ljudi imali po 5 maraka platu prodavnice prazne.Pokradeni izbori vishe puta.I na kraju pritisnuti nikad vecim demostracijama priznali poraz na izborima....I za taku vlast Dacic kaze da nije idealna hahahahahaahahahahahahha...

onaj koji pamti

pre 10 godina

Molio bih B92 ili bilo koju drugu informativnu kucu da pronadje video snimak Ivice Dacica koji place ko malo dete 6-og oktobra. Ja se vrlo dobro secam tog snimka, dao bih sve da ga nadjem i da ga ovde postiram da svi vi vidite o kakvom se licemeru radi. A oni iz DS koji su ovog ratnog profitera vratili na vlast neka se danas zamisle nakon ovih izazivackih izjava.

ProfesorKiksMaler

pre 10 godina

Neka se zahvali Tadiću što ga je iz mrtvih podigao, pa posle neka se podsmeva svima nama.
Nismo bolje ni zaslužili.
Zbogom pameti, kad nas vode šešeljevci i miloševićevci.

Vlada

pre 10 godina

Vi se niste reformisali. Niko se u Srbiji nije reformisao. Promenjen je spoljnopoliticki kurs, ide se ka EU i to je zasluga 5. Oktobra. Medjutim, mnogo vazniji od spoljnopolitickog je unutrasnji kurs, a on je daleko od reformisanog. I dalje smo svedoci jake partijske drzave, u kojoj ne postoji jasna podela vlasti na 3 NEZAVISNA stuba vlasti, zakonodavnu, sudsku i izvrsnu, na kome se temelje slobodna, demokratska drustva. I dalje se sudije biraju u skupstini, i dalje poslanici jedne partije uvek dizu ruke zajedno, i dalje se prave truli kompromisi konceptualno razlicitih politickih struja. Zaposljavanje u drzavnoj administraciji je i dalje u velikoj meri pod uticajem partija na vlasti.

Drzava Srbija je jedna od najneorganizovanijih i najneozbiljnijih drzava sveta. Spoljnopoliticki i unutarpoliticki kursevi se menjaju na visegodisnjem nivou, diletantizam vlada na svakom koraku. Neuki ljudi, nedostojni svojih partijski proguranih pozicija, donose vrlo vazne odluke koje se ticu miliona ljudi.

Kada covek sleti na aerodrom Nikola Tesla iz neke ozbiljne drzave, kada pogleda isarane znakove i fasade, razrovane ulice, nepokosenu travu, polu-raspale automobile, ne treba da cita vesti ili dublje se uputi u politicke faktore, vec moze da zakljuci da je ova drzava neuspesna i bedna. Kad kazem bedna, ne mislim na gradjane, oni su u kandzama partija. Kad kazem bedna, ne mislim ni na zemlju Srbiju, ona je prelepa i bogata. Mislim na drzavu, mislim na VAS!

zoran

pre 10 godina

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bi stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bi se vratli na vlast", rekao je Dačić.

Koliko neko može nisko da padne pa makar bio i političar. To isto kao onaj što pre neki dan izjavi da će da pozajmi opoziciji ljude za demonstracije.

Srbijo, nisi bila na nižem nivou još od Despota Đurađa Brankovića i pada Smedereva. Definitivno...

RIO

pre 10 godina

Gospodine Dačiću, ovakav cinizam ste mogli samo jednom da upotrebite. Upotrebili ste ga i zapamtite.
Ni Vi ni "gospodar Vučić" nećete ostati dovoljno dugo u igri da biste ponovili Miloševićeve i Šešeljeve šeme smrti.
U Srbiji je sazrela svest da je neophodno da se obavi lustracija, a zatim osveta za uništene godine.
Sve vas čeka osveta. Ovoga puta neće biti opraštanja.

cukce

pre 10 godina

Zamolio bih državni vrh pre svega Tomu Nikolića i Ivicu Dačića da ne dolaze više u Niš na opere, sletove, aeromitinge, hodočašća i druge manifestacije. Davno je ustanovljeno da od njihovog dolaska nema nikakve koristi ni za Niš ni za južnu Srbiju pa barem štetu da ne prave blokiranjem ulica te ometanjem ljudi u slobodi kratanja, angažovavanjem stotinak policajaca i plaćanje dnevnica istim iz džepa ovog napaćenog naroda!

popeye

pre 10 godina

Како срушени, кад исти и слични и даље јашу!? Наша несрећа је што никад није било 6.октобра!!

Ddule

pre 10 godina

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bismo stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bismo se vratli na vlast", rekao je Dačić."

Vecu glupost nisam cuo ni citao u mom zivotu! To je pluvanje na inteligenciju i razum svakog casnog Srbina.

Sad razumem zasto nije cudo da Srbija raspada totalno! Pa sa ovakvima i Beograd ce se deliti na nekoliko monastva.

tuzno

pre 10 godina

Kako ga nije sramota da na ovakav perfidan nacin prikazuje 5 oktobar kao izborni poraz u demokratskoj drzavi i kao fazu u istorijskom razvoju SPS-a. 2000 te je revolucijom srusena diktatorska i zlocinacka vlast ciji su mnogi sudionici izbegli pravdu i sada opet vladaju ovom zemljom. Ta vlast i taj SPS su odgovorni za ratove, izbeglice, brutalne likvidacije, pljackanje i otimanje privatne i drustvene imovine, ugrozavanje svih bogom danih ljudskih prava (ne samo onih zapadno demokratskih). Tako da ako sadasnji premijer povlaci paralele izmedju ove i one vlasti to sluti na veliko zlo ovom narodu i ovoj zemlji.

srđan

pre 10 godina

kad bi samo znao da peti oktobar nije bio rusenje vlasti....vlast je srusena na izborima a petog je samo bilo ono sto ce biti uvek ako se zezas sa glasovima...

nagaz

pre 10 godina

Ali kad juce (gostujuci na B92 kod Ljubice Gojgic) rece da nece podrzati Djilasa, jer sta su oni (SPS) dobili - pet godina Vuciceve mrznje?!?!?!!? Dno dna!!!!!! Eto na kom nivou se oni bave svojim poslom, a nasim zivotima. Vucic ne moze da mu oprosti!!! A dobrobit gradjana i zemlje? Imajte to na umu!!

dule

pre 10 godina

Ovom izjavom: 'da su nas ranije srusili pre bi se vratili na vlast' nas premijer pokazuje da ga gradjani Srbije ne interesuju vec ga jedino zanima opstanak na vlasti.

Laik

pre 10 godina

Demokrate kada smenite sa vlasti, oni odu. Vi kada izgubite izbore, vama to nije dovoljan znak da odete, nego vas treba najuriti. U tome je razlika.

KOFERCE

pre 10 godina

Ne, treba da kaze hvala, onima sto su izvrsili atentat na Djindjica, jer da je on ziv, jos bi neki virili iz misije rupe! Ova drzava je cirkus!

Milos

pre 10 godina

Osecam prizvuk ironije u Dacicevom komentaru, ali bi stvarno trebao da im zahvali, ne zato sto su ih smenili nego sto ih nisu pohapsili zbog decenijske pljacke, ratnih zlocina, izdaje, ratovanja sa celim svetom, najvece hiperinflacije (dug je spisak) i sto su sprecili gradjane da uzmu pravdu u svoje ruke!

sara

pre 10 godina

"Ni vlast pre 5.oktobra nije bila idealna", rece Dacic...tacno, izgubila je ratove u kojima nije ucestvovala, dobili smo nicim izazvane sankcije, hiperinflaciju, ekonomiju destrukcije...a na kraju je cak i pokusala da ukrade izbore tog 24.9.2000. E, kad ovaj PM danas drzi lekcije i pokusava da pretekne jos koji mesec...

sloba

pre 10 godina

Imam poruku za sve dobre i cestite ljude u koji komentarisu ovog politikanta i licemera , da se na sledecim izborima pronadje bilo koja opcija i glasa za nju da ovakav slj_m vide nikade nedodje u priliku da ucenjuje SRBIJU !!!!!!!!

Silvester

pre 10 godina

Da ste vi zaista srušeni 5. oktobra, masa vas bi bila u zatvoru, sav kapital vam oduzet, a vama zabranjeno bavljenje politikom u narednih 20 godina. Međutim, ono što su mnogi još tada ukapirali - imali ste vašu vernu opoziciju 90-ih sa kojom ste radili biznis sve u 16 i pljačkali radničku klasu Srbije dok ste narod slali u ratove i pričali im priče o svetskoj zaveri. Za to vreme ste punili džakove sa parama, delili tal sa opozicionim strankama i tajkunima, da bi zbog međunarodnih faktora zmija samo presvukla košulju, dobila naziv DOS, i pregrmela malo medijske halabuke. Kapital je ostao među drugarima, funkcije po javnim preduzećima, veze sa domaćim i stranim tajkunima i kriminalcima... sve je to bila jedna velika mimikrija, i Srbija nema partije već jednu veliku PARTIJU koja nas zamajava decenijama, glumeći kobajagi višepartijski sistem. Pa ne možete nas bre lagati sve vreme, nismo toliki majmuni, iako ste se svojski potrudili da nam isperete mozak do kraja...

madjilac

pre 10 godina

Kakvo je ovo licemerstvo ,,taj covek nema ni obraza ni dusu.E Srbijo sta si dozivela da oni koji su te toliko ponizili devedeetih sada maltrne likuju kako su oni bogom dati da unisdte Srbiju nacisto.Zar je malo ono sto si radio tada ps sada sa nasladjivanjem ponizavas one koji su te digli iz zaborava.zDacicu mislis li ti sta ce biti kad odes sa vlasti moras isplatiti sve racune I prijasnje I sadasnje za unistavanje Srbije.Kako te bre nije sramot.

Kraljevcanin

pre 10 godina

Sad sam siguran. Naš premijer pati. Ali i mi patimo! On nema! Ali ni mi nemamo! On pati od nemaštine. Isto i mi, samo malo drugačije. Mi obični (za njega) miševi, nemamo leba, a on nema sećanja. Nemaština sećanja se zove amnezija, nemaština svega ostalog se, predsedniče Vlade, zove glad! Premijer pati od amnezije! A mi patimo od posledica iste!

neko ko pamti

pre 10 godina

U kojoj normalnoj zemlji jer država još nismo premijer je i šef policije, i onda se mnogi ne nadju na mestu koje su,,zaslužili,, po zakonu. Ako se neko kao on, služi rečima "ko se mačem služi od mača i strada", jer to mislio na svoje i sve koji su s njim bili terminatori svega što predstavlja život, opstanak, nauku, kulturu, saobraćaj, ekonomiju. Ako ga ikada a hoće sigurno, sretne neki mlad čovek i upita ga zašto mu je ubio oca u suludom ratu njegovog šefa "za Srbiju gde god ima Srba" šta li će mu ovaj posilni Miloševića odgovoriti? I on bi da se to "zaboravi" šefe policije, neće da može, još taj "mač" niste otplatili po zakonu, stopirali ste lustraciju, ali mozgove niste "naštelovali" na vašu "talasnu dužinu" po kojoj je krvnik nedužan, po onoliku i onakvu cenu. Ko sada "moli boga da izbora ne bude" i ko to nama "tepa" da smo svi koji su glasali protiv rušitelja Beograda, a za Djilasa, "protivrirodni bludnici". To niko nikada normalan nije ni rekao niti se usudio. Ko je ostao u Srbiji i preživeo vaš teror, ovaj se protivprirodni povratak najgorih ove zemlje, ne može da ne oseti gadjenje, i zaprepašenje da ste još uvek na slobodi. GDE je ministre onaj džak, zašto niste uradili do kraja svoj posao? Dokle ćete da izbegavate "nezgodne teme", NIS, Galenika, Južni tok, Simpo? Gde to drugari ne moraju 20 godina da plaćaju porez. U vreme čije vlasti je pobijena elita ove zemlje, a ne vaša "elita" iz "patrijotskih" redova ratnih profitera. Vaši fanovi su naši krvnici i krvopije, još.

Futurist

pre 10 godina

oni su moja dugogodisnja enigma :) oni i g17. u svakoj su vladi. posto je tekst o socijalistima necu da pominjem druge..
govorim kao covek kom je levica bliska srcu i razumu. mislim na ideju..
da li su oni ikad imali ista levicarsko u sebi sem imena ? ? ? ? da li je njihovo vodjstvo najbolje sto imaju u svojim redovima (sve Milosevicev kadar ) ?
zaista mogu da razumem i opravdam decu od cetrnaest godina (npr Hitlerovu omladinu ), decake koji su dobili puske da brane zemlju od komunisticke i kapitalistickodemokraske nemani koja ulazi u Berlin. koji god zlocin da su napravili, deca su to, ispranih mozgova.. ali ovi su bili formirani, odrasli i pismeni ljudi. promenili su se sa cetrdesetak i vise godina ???? mislim stvarno..
sve je to svet koji ne ume nista drugo da radi nego da se bavi politikom na najprizemniji nacin, zato necu reci socijalisticki politicari nego socijalisticki politikanti sa parolom APP ( ako prodje- prodje)

dragan

pre 10 godina

Niste se vi reformisali samo ste promenili rukovodstvo stranke silom prilika.Iz svega ste izašli bogatiji mislim na novac koji vam je čuvala Borka Vučić i na mnogobrojne privatizacije koje su vodili ljudi iz vaše stranke.To sve pokušavate i dalje da zadržite preko Ministarstva unutrašnjih poslova koji vodite jer je to vaš uslov za ulazak u bilo kakvu vlast.Srbija neće biti bolja dok vi i vaša stranka ne napusti vlast.Vreme je da budete u opoziciji i da tamo zauvek ostanete.

ja

pre 10 godina

Da je 5 Oktobar zavrsen na nacin kako se tada narodu Srbije predstavljalo a ne sjasi kurta da uzjase murta, vi nikada ne biste dobili sansu posle svega sto ste upropastili krajem 80-tih i pocetkom 90-tih. Mene samo cudi kako Srbi izbeglice iz Hrvatske, Kosova vas ne tuze za izdaju i prevaru jer ne treba zaboraviti da je SPS mnogo vise kriv za stradanja Srba nego Hrvati, Bosnjaci i Albanci zajedno... Sve to uz jos ono patriotsko iznosenje novca iz zemlje, pocetak privatizacije i ono najgore srozanje morala naroda do te mere da je i vama eto pruzena nova prilika da nas izludjujete svojim glupostima...Srbija je cudna zemlja u kojoj samo totalizam ima sansu jer ako se secate pocevsi od Tita,Milosevica (bilo koju funkciju obavljao) bio u stvari vladar koga se sve pitalo, tako je bilo i sa Tadicem a sada Vucic ide istim putem jer, iako on mozda to ne zeli, narod od jega pravi spasitelja koji sve zna moze i hoce te niko ne dodvodi u pitanje njegove odluke (kao onomad Tadic kada je dao Dacicu sansu da nas ponovo...), zato bi bilo najbolje kada bi Vucic smenio sebe sa svih funkcija u drzavi i na to mesto postavio strucnjake to je jedina sansa da ne zavrsi kao Milosevic ili Tadic, jedina gora stvar od toga sto ce na njegovo mesto doci Seselj a onda smo ga n...

Psiholog

pre 10 godina

Da ce Jeremic preci u SPS znao sam kada sam video pre nekoliko meseci izvestaj sa Daciceve posete Njujorku. Upao mi je u oko detalj kada se Jeremic rukuje sa Dacicem. Sirok pokret Jeremica rukom iz psihologije ukazuje na srecu onoga koji pravi takav pokret sto mi je bio jasan signal da Jeremic prelazi u SPS. Ovo sada je samo priprema terena ali u sustini sve je vec dogovoreno.

Sanja

pre 10 godina

Sta je ovo ljudi moji, pa ovi nas sad otvoreno z....ju! Ludilo uslo u Srbiju, 90 su malo dete za ovo danas! Diktatura, jos malo pa cemo ko Severna Koreja da izgledamo!

nema nazad

pre 10 godina

Nije valjalo devedesetih, došlo je do promene na jedan čudan način. Koštunica je dobio prvi krug kada je gašenjem određenog broja biračkih mesta na Kosovu smanjen ukupan broj biračkog tela. U svakom slučaju promena je bila neminovna. Pitanje za sve je a kako su se opet vratili ti isti ljudi? Najveća tekovina promena iz 2000. godine je širenje svesti da je vlast smenjiva. E, to nas dovodi do drugog dela priče, zamislite kakvi su bili ovi novi kada se sve olako zaboravilo onim starima. Dok god najveći broj nas traži krivce u drugima, a ne polazi od sebe samih u svim segmentima društva, dotle će ovakve karikature svih boja da nam budu na vlasti.Ja lično nisam osetio nikakvu promenu posle 2000, samo su se imena i likovi na ekranima promenili, gotovo sve kombinacije su ostale iste, verovatno zato što se igrači iz senke koji su davali pare i jednima i drugima, zaista nikada nisu promenili.

Svanuće kad tad

pre 10 godina

Licemeru gospodine. Utroba mi se okrene kada mi se smeškaš-te u lice sa ove fotografije i zahvaljujete za 5. oktobar nakon svega što se dešavalo pre njega. Ljudsko dostojanstvo ste pogazili, sažvakali i ispljunuli a sada mi upravljate životom. Znate onu teoriju u fizici - energija se ne može stvoriti sama od sebe niti uništiti u potpunosti -mislite o tome..

boze sacuvaj nas

pre 10 godina

sta prica ovaj vise? Dokle ce da govori kao da spasava Srbiju a sam je ucestvovao u njenom padu. Da mi je neko pricao ovo 2000 ne bih verovala. A i ovi drugi nisu nista bolji. Ne znam d ali nam političari mogu pomoći ali da nam odmažu to vidim svaki dan. Jedino Bog da nam preko noći pošalje svima u Srbiji po zrnce pameti ne bi li se tako izvukli iz ovih muka.

Laki

pre 10 godina

Nikada im neću oprostiti devedesete i to što su mi uništili mladost. Demokratama nikad neću oprostiti što su svojom nesposobnošću doveli do toga da nam se ova spodoba i dalje smeje u lice. Razmislite braćo Srbi kuda idemo svi zajedno sa ovakvim vođama.

Миленко, Зворник

pre 10 godina

Ја тај датум, 5. октобар, памтим по два догађаја:
1) на тај дан давне 1973. напустила нас је жена ХЕРОЈ, Милунка Савић.
2) на тај дан не тако давне 2000. почело је потпуно пропадање Србије које и дан данас траје на велику жалост свих нас који још овде у Србији покушавамо да живимо...

sumorni

pre 10 godina

Ako ti se dopao 5-ti oktobar, onda si ti sretan čovek.

Srušićemo te ponovo, pošto ti se to dopalo.

Jedino, ovaj put ma da boli, i to ozbiljno da boli, znamo gde smo se zeznuli prošli put.

Zoran

pre 10 godina

Slobodan Milosevic i ovaj mali od palube su oduzeli ljudima10 godina zivota a ovaj se sprda sa tim. Pa bakterija mu nije ravna a i onom manekenu koji mu je omogucio ovo. Da povraca covek od ovih likova!

Dragan Pixy

pre 10 godina

Premijer sa 5% glasova, postavljen na 'konsultacijama' po stranim ambasadama...
Dunav, Srbijagas, Galenika, kofer, Mrka i putevi...
Industrija uništena, zdravstvo i obrazovanje katastrofalni, natalitet negativan...
Srbi proterani iz Hrvatske, Kosovo izgubljeno, Vojvodina i Sandžak potencijalna žarišta, ocrnjeni u svetu...
Udba i dalje vlada, uništene generacije mladih, kriminalci gazduju, svako ko može gleda da ode iz Srbije...

muka mi je

pre 10 godina

kakav si ti bednik Dacicu! zivim za dan kad ces ispastati za zlodela stranke kojom rukovodis! ko bre glasa za ovaj ljudski talog!?

Zeljko

pre 10 godina

Ajde, ajde.... Sili se još malo, izazivaj. Hajde, izazovi varnicu, da se ovaj učmali narod ponovo trgne pa da dobiješ po njušci kad što već jednom izbegao. Jaooooo, ovce... on nam se još i podsmeva...

Head Hunters

pre 10 godina

Za sta smo se borili? Posle trinaest godina ovaj mali Mirin deckic nam se smeje u lice,a ministi iz '99 vladaju Srbijom. Ne ceka nas nista dobro,a nismo nista dobro ni zasluzili,kakav narod takva vlast.

Circulus Vitiosus

pre 10 godina

Sledeci izbori, proci cete kao radikali, nece vas ni senilni penzioneri ni partijski podanici izvuci da predjete cenzus, samo se uzdam u trunku zdravog razuma ove zemlje...

Petar

pre 10 godina

Човек је потпуно у праву што се захваљује, као и за ово што рече (нарочито на крају цитата):
„On je rekao da ne može da kaže da je nova vlast donela napredak, napomenuvši da je naprotiv, donela previše izneverenih očekivanja"…
То је фер и поштено.
Само требало је да именује заслужне: прво „Необавештеног“, а затим Клунија, или-ти: „Здраво каљу“, који направи са њим противприродни брак у ком блиском однпосу му штрцну еликсир новог живота, а ондак растури све оно за шта смо поразбијали лонце и шерпење тих дана које Захваљивач помиње, дана чија је данас годишњица (тринаеста, баш баксузна).

Realna

pre 10 godina

Sram te bilo tako nesto gospodine Dacicu,jeste rusili su vas,ruse vas i srusice vas opet,postali ste mnogo prepotentni,ne zaboravite volja NARODA je VELIKA,mi mozda cutimo i trpimo,ali znamo mi da kazemo i dosta,e sad je DOSTA sa tim vasim cinicnim izjavama,srusicemo vas na kraju uz pomoc vase SUJETE,sram vas bilo!Znam da mi necete objaviti komentar,ali jako me iznerviralo "koferce"!

Srđan

pre 10 godina

На нашу несрећу а на твоју срећу друже Дачићу шести октобар није још свануо...

Monarhista

pre 10 godina

Na koju vlast se vratio?
Pa juce kaze da je slusao Tadica kao sto sada slusa Vucica...on ima platu i beneficije ali vlast nema....a i ovo sto ima imace samo dok bude ikebana i dok se neko ne zapita a kofece?

vosa

pre 10 godina

ma dobro je Nenad Canak rekao Tadicu da ce mu koferce zabiti noz u ledja ... nema veze to i nije bitno ...vuk menja dlaku ali ne i cud ... mi Vojvodjani sve dobro pamtimo i Seselja sendvicara i Tomu desnu sekijevu ruku u vice premjera Vucica kako je galamio i vredjao i Miloseviceve jogurtase i Cedu ulizicu najveceg neprijatelja autonomije i Tadica foliranta i Draskovice Vuka koji menja dlaku ali je cetnik koji bi se olako uhvatio za noz i spavaca Kostunjavog i Velju vradjasa ... nekako ne znam dali nas je palma vredjao za to ne znam ..ovi nabrojani samo da nas ne brane od nas ...

Vlada

pre 10 godina

Vaši verni glasači u poznim godinama su vratili na vlast staru ekipu. Drugim rečima, vratili su se na mesto zločina da nas overe. Prvo prodaj Kosovo, onda privatizuj sve i uzmi procenat od toga, a verni zapad će nam finansijski pomoći. Kome zapad daje tu nešto nedostaje. Na žalost Srbija to ne vidi.

andrijano

pre 10 godina

imao je harizmu i ono spiclivsko seljacko da pridobije vecinu ali je sa kofercetom i misom bananom stvarno uprskao stvar.od demokrata sam ocekivao mnogo ali i za njih toliko afera se vezuje da mi je bilo mucni to sve gledati.stvarno su izgubili i kompas i obraz i meru.naprednjaci,od njih nista ne ocekujem,onu su na testu.

madjilac

pre 10 godina

Proverena sramoto srbije zar je moguce da ces politicki nastradati za sva vremena daj boze sto pre to bolje za ovaj glupi narod koji vas je izabrao aka tako mu treba to je izabrao pa neka dobrovoljno pati.

osica

pre 10 godina

Gradjani Srbije jel uzivate dok slusate premijera?
(Pitanje, 24. septembar 2013 16:19)

Da. Sve je u pravu i treba da nam se smeje jer smo 5. oktobra doveli na vlast najvece lopove i kriminalce, na celu sa Dinkicem, koji su unistili i razvukli sve sto im je doslo pod ruku.

Sokolac

pre 10 godina

Možda vi gospodine Dačiću imate razloga da se zahvaljujete DOS-u što vas je srušio 2000 -te godine , ali da su građani znali da će ta nova vlast predvođena sa DS dovesti Srbiju do bankrota a njene građane do prosjačkog štapa , nikada ne bi rušili Miloševića.

Миленко, Зворник

pre 10 godina

Ја тај датум, 5. октобар, памтим по два догађаја:
1) на тај дан давне 1973. напустила нас је жена ХЕРОЈ, Милунка Савић.
2) на тај дан не тако давне 2000. почело је потпуно пропадање Србије које и дан данас траје на велику жалост свих нас који још овде у Србији покушавамо да живимо...

Milos

pre 10 godina

Boze stvarno cu da glasam za Cedu Jovanovica i LDP. Evo javno se izvinjavam sto sam toliko godina bio zaludjen a sto je taj covek i ta stranka uvek bili na pravom putu. Cedomire Jovanovicu napravi jos jedan 5. oktobar i posalji ovog coveka i njegovu stranku u istoriju.

vojvođanin

pre 10 godina

Kakav ljigavac!!!
Đinđiću, za sve si bio u pravu, ali si pogrešio kada si rekao da Srbija neće stati ako ubiju tebe!!! Znali su oni zašto to rade.

Valter

pre 10 godina

Pa možda bi vas i srušili ranije da niste ubijali političke i druge protivnike. Ovako ste opustošili zemlju do daske. A ostali ste nereformisani komunisti.

RIO

pre 10 godina

Gospodine Dačiću, ovakav cinizam ste mogli samo jednom da upotrebite. Upotrebili ste ga i zapamtite.
Ni Vi ni "gospodar Vučić" nećete ostati dovoljno dugo u igri da biste ponovili Miloševićeve i Šešeljeve šeme smrti.
U Srbiji je sazrela svest da je neophodno da se obavi lustracija, a zatim osveta za uništene godine.
Sve vas čeka osveta. Ovoga puta neće biti opraštanja.

6.10

pre 10 godina

ID: "To sve treba ostaviti u prošlosti." Necu da ostavim to u proslosti, uzeli ste mi najbolje godine zivota, morao sam da idem u rat zbog vas, bombardovali su me zbog vas, na kraju sam morao da odem iz zemlje zbog vas. I sad puj-pike-ne-vazi. E pa nece moci ...

tuzno

pre 10 godina

Kako ga nije sramota da na ovakav perfidan nacin prikazuje 5 oktobar kao izborni poraz u demokratskoj drzavi i kao fazu u istorijskom razvoju SPS-a. 2000 te je revolucijom srusena diktatorska i zlocinacka vlast ciji su mnogi sudionici izbegli pravdu i sada opet vladaju ovom zemljom. Ta vlast i taj SPS su odgovorni za ratove, izbeglice, brutalne likvidacije, pljackanje i otimanje privatne i drustvene imovine, ugrozavanje svih bogom danih ljudskih prava (ne samo onih zapadno demokratskih). Tako da ako sadasnji premijer povlaci paralele izmedju ove i one vlasti to sluti na veliko zlo ovom narodu i ovoj zemlji.

KOFERCE

pre 10 godina

Ne, treba da kaze hvala, onima sto su izvrsili atentat na Djindjica, jer da je on ziv, jos bi neki virili iz misije rupe! Ova drzava je cirkus!

ProfesorKiksMaler

pre 10 godina

Neka se zahvali Tadiću što ga je iz mrtvih podigao, pa posle neka se podsmeva svima nama.
Nismo bolje ni zaslužili.
Zbogom pameti, kad nas vode šešeljevci i miloševićevci.

nema nazad

pre 10 godina

Nije valjalo devedesetih, došlo je do promene na jedan čudan način. Koštunica je dobio prvi krug kada je gašenjem određenog broja biračkih mesta na Kosovu smanjen ukupan broj biračkog tela. U svakom slučaju promena je bila neminovna. Pitanje za sve je a kako su se opet vratili ti isti ljudi? Najveća tekovina promena iz 2000. godine je širenje svesti da je vlast smenjiva. E, to nas dovodi do drugog dela priče, zamislite kakvi su bili ovi novi kada se sve olako zaboravilo onim starima. Dok god najveći broj nas traži krivce u drugima, a ne polazi od sebe samih u svim segmentima društva, dotle će ovakve karikature svih boja da nam budu na vlasti.Ja lično nisam osetio nikakvu promenu posle 2000, samo su se imena i likovi na ekranima promenili, gotovo sve kombinacije su ostale iste, verovatno zato što se igrači iz senke koji su davali pare i jednima i drugima, zaista nikada nisu promenili.

cukce

pre 10 godina

Zamolio bih državni vrh pre svega Tomu Nikolića i Ivicu Dačića da ne dolaze više u Niš na opere, sletove, aeromitinge, hodočašća i druge manifestacije. Davno je ustanovljeno da od njihovog dolaska nema nikakve koristi ni za Niš ni za južnu Srbiju pa barem štetu da ne prave blokiranjem ulica te ometanjem ljudi u slobodi kratanja, angažovavanjem stotinak policajaca i plaćanje dnevnica istim iz džepa ovog napaćenog naroda!

dule

pre 10 godina

Ovom izjavom: 'da su nas ranije srusili pre bi se vratili na vlast' nas premijer pokazuje da ga gradjani Srbije ne interesuju vec ga jedino zanima opstanak na vlasti.

sloba

pre 10 godina

Imam poruku za sve dobre i cestite ljude u koji komentarisu ovog politikanta i licemera , da se na sledecim izborima pronadje bilo koja opcija i glasa za nju da ovakav slj_m vide nikade nedodje u priliku da ucenjuje SRBIJU !!!!!!!!

osica

pre 10 godina

Gradjani Srbije jel uzivate dok slusate premijera?
(Pitanje, 24. septembar 2013 16:19)

Da. Sve je u pravu i treba da nam se smeje jer smo 5. oktobra doveli na vlast najvece lopove i kriminalce, na celu sa Dinkicem, koji su unistili i razvukli sve sto im je doslo pod ruku.

Sokolac

pre 10 godina

Možda vi gospodine Dačiću imate razloga da se zahvaljujete DOS-u što vas je srušio 2000 -te godine , ali da su građani znali da će ta nova vlast predvođena sa DS dovesti Srbiju do bankrota a njene građane do prosjačkog štapa , nikada ne bi rušili Miloševića.

Futurist

pre 10 godina

oni su moja dugogodisnja enigma :) oni i g17. u svakoj su vladi. posto je tekst o socijalistima necu da pominjem druge..
govorim kao covek kom je levica bliska srcu i razumu. mislim na ideju..
da li su oni ikad imali ista levicarsko u sebi sem imena ? ? ? ? da li je njihovo vodjstvo najbolje sto imaju u svojim redovima (sve Milosevicev kadar ) ?
zaista mogu da razumem i opravdam decu od cetrnaest godina (npr Hitlerovu omladinu ), decake koji su dobili puske da brane zemlju od komunisticke i kapitalistickodemokraske nemani koja ulazi u Berlin. koji god zlocin da su napravili, deca su to, ispranih mozgova.. ali ovi su bili formirani, odrasli i pismeni ljudi. promenili su se sa cetrdesetak i vise godina ???? mislim stvarno..
sve je to svet koji ne ume nista drugo da radi nego da se bavi politikom na najprizemniji nacin, zato necu reci socijalisticki politicari nego socijalisticki politikanti sa parolom APP ( ako prodje- prodje)

Čovek sa pamćenjem

pre 10 godina

A vama hvala na propasti države, ratu, mrtvima, masovnim grobnicama, hiper inflaciji, ubistvima političkih neistomišljenika, krađi izbora, batinjanju građana, populizmu, prodaji Kosova, očekivanim poskupljenjima i otpuštanjima .....

nagaz

pre 10 godina

Ali kad juce (gostujuci na B92 kod Ljubice Gojgic) rece da nece podrzati Djilasa, jer sta su oni (SPS) dobili - pet godina Vuciceve mrznje?!?!?!!? Dno dna!!!!!! Eto na kom nivou se oni bave svojim poslom, a nasim zivotima. Vucic ne moze da mu oprosti!!! A dobrobit gradjana i zemlje? Imajte to na umu!!

vodoinstalater

pre 10 godina

Niste vi, smenjeni 5. Oktobra, majstore, nego je 58% biračkog tela glasalo na Parlamentarnim Izborima koji su bili u Decembru. Tada je DS osvojio impozantnih 64%, tvoj SPS+JUL je imao 13% a današnji Radikali tada su imali 9%.
Demonstracije i MASOVNO okupljanje se desilo zbog Miloševićevog pokušaja da ponovo POKRADE glasove i da ne dozvoli V. Koštunici da bude Predsednik Srbije umesto njega. Znači, služiš se lažima, znači ko laže, znači taj i krade, znači, a ko krade, znači ide u znači tvorza...

Prema tome, za razliku od punoglavaca koji će dati glas tebi, Vučiću, Tomi, Palmi i ostalim prevarantima samo da im pokažete lili-hip, ima MNOOOOGOOOO nas koji pamtimo.

onaj koji pamti

pre 10 godina

Molio bih B92 ili bilo koju drugu informativnu kucu da pronadje video snimak Ivice Dacica koji place ko malo dete 6-og oktobra. Ja se vrlo dobro secam tog snimka, dao bih sve da ga nadjem i da ga ovde postiram da svi vi vidite o kakvom se licemeru radi. A oni iz DS koji su ovog ratnog profitera vratili na vlast neka se danas zamisle nakon ovih izazivackih izjava.

srđan

pre 10 godina

kad bi samo znao da peti oktobar nije bio rusenje vlasti....vlast je srusena na izborima a petog je samo bilo ono sto ce biti uvek ako se zezas sa glasovima...

zoran

pre 10 godina

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bi stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bi se vratli na vlast", rekao je Dačić.

Koliko neko može nisko da padne pa makar bio i političar. To isto kao onaj što pre neki dan izjavi da će da pozajmi opoziciji ljude za demonstracije.

Srbijo, nisi bila na nižem nivou još od Despota Đurađa Brankovića i pada Smedereva. Definitivno...

ja

pre 10 godina

Da je 5 Oktobar zavrsen na nacin kako se tada narodu Srbije predstavljalo a ne sjasi kurta da uzjase murta, vi nikada ne biste dobili sansu posle svega sto ste upropastili krajem 80-tih i pocetkom 90-tih. Mene samo cudi kako Srbi izbeglice iz Hrvatske, Kosova vas ne tuze za izdaju i prevaru jer ne treba zaboraviti da je SPS mnogo vise kriv za stradanja Srba nego Hrvati, Bosnjaci i Albanci zajedno... Sve to uz jos ono patriotsko iznosenje novca iz zemlje, pocetak privatizacije i ono najgore srozanje morala naroda do te mere da je i vama eto pruzena nova prilika da nas izludjujete svojim glupostima...Srbija je cudna zemlja u kojoj samo totalizam ima sansu jer ako se secate pocevsi od Tita,Milosevica (bilo koju funkciju obavljao) bio u stvari vladar koga se sve pitalo, tako je bilo i sa Tadicem a sada Vucic ide istim putem jer, iako on mozda to ne zeli, narod od jega pravi spasitelja koji sve zna moze i hoce te niko ne dodvodi u pitanje njegove odluke (kao onomad Tadic kada je dao Dacicu sansu da nas ponovo...), zato bi bilo najbolje kada bi Vucic smenio sebe sa svih funkcija u drzavi i na to mesto postavio strucnjake to je jedina sansa da ne zavrsi kao Milosevic ili Tadic, jedina gora stvar od toga sto ce na njegovo mesto doci Seselj a onda smo ga n...

Psiholog

pre 10 godina

Da ce Jeremic preci u SPS znao sam kada sam video pre nekoliko meseci izvestaj sa Daciceve posete Njujorku. Upao mi je u oko detalj kada se Jeremic rukuje sa Dacicem. Sirok pokret Jeremica rukom iz psihologije ukazuje na srecu onoga koji pravi takav pokret sto mi je bio jasan signal da Jeremic prelazi u SPS. Ovo sada je samo priprema terena ali u sustini sve je vec dogovoreno.

Kraljevcanin

pre 10 godina

Sad sam siguran. Naš premijer pati. Ali i mi patimo! On nema! Ali ni mi nemamo! On pati od nemaštine. Isto i mi, samo malo drugačije. Mi obični (za njega) miševi, nemamo leba, a on nema sećanja. Nemaština sećanja se zove amnezija, nemaština svega ostalog se, predsedniče Vlade, zove glad! Premijer pati od amnezije! A mi patimo od posledica iste!

Svanuće kad tad

pre 10 godina

Licemeru gospodine. Utroba mi se okrene kada mi se smeškaš-te u lice sa ove fotografije i zahvaljujete za 5. oktobar nakon svega što se dešavalo pre njega. Ljudsko dostojanstvo ste pogazili, sažvakali i ispljunuli a sada mi upravljate životom. Znate onu teoriju u fizici - energija se ne može stvoriti sama od sebe niti uništiti u potpunosti -mislite o tome..

Zoran

pre 10 godina

Slobodan Milosevic i ovaj mali od palube su oduzeli ljudima10 godina zivota a ovaj se sprda sa tim. Pa bakterija mu nije ravna a i onom manekenu koji mu je omogucio ovo. Da povraca covek od ovih likova!

Realna

pre 10 godina

Sram te bilo tako nesto gospodine Dacicu,jeste rusili su vas,ruse vas i srusice vas opet,postali ste mnogo prepotentni,ne zaboravite volja NARODA je VELIKA,mi mozda cutimo i trpimo,ali znamo mi da kazemo i dosta,e sad je DOSTA sa tim vasim cinicnim izjavama,srusicemo vas na kraju uz pomoc vase SUJETE,sram vas bilo!Znam da mi necete objaviti komentar,ali jako me iznerviralo "koferce"!

madjilac

pre 10 godina

Proverena sramoto srbije zar je moguce da ces politicki nastradati za sva vremena daj boze sto pre to bolje za ovaj glupi narod koji vas je izabrao aka tako mu treba to je izabrao pa neka dobrovoljno pati.

Circulus Vitiosus

pre 10 godina

Sledeci izbori, proci cete kao radikali, nece vas ni senilni penzioneri ni partijski podanici izvuci da predjete cenzus, samo se uzdam u trunku zdravog razuma ove zemlje...

Zeljko

pre 10 godina

Ajde, ajde.... Sili se još malo, izazivaj. Hajde, izazovi varnicu, da se ovaj učmali narod ponovo trgne pa da dobiješ po njušci kad što već jednom izbegao. Jaooooo, ovce... on nam se još i podsmeva...

ivan78bg

pre 10 godina

Auuuuu.Nije vlast pre 2000 bila idealna......Izgubljeni svi ratovi koje nismo vodili ljudi silni izginuli kolone izbeglica,izazvana hiperinflacija gde su ljudi imali po 5 maraka platu prodavnice prazne.Pokradeni izbori vishe puta.I na kraju pritisnuti nikad vecim demostracijama priznali poraz na izborima....I za taku vlast Dacic kaze da nije idealna hahahahahaahahahahahahha...

Laik

pre 10 godina

Demokrate kada smenite sa vlasti, oni odu. Vi kada izgubite izbore, vama to nije dovoljan znak da odete, nego vas treba najuriti. U tome je razlika.

Silvester

pre 10 godina

Da ste vi zaista srušeni 5. oktobra, masa vas bi bila u zatvoru, sav kapital vam oduzet, a vama zabranjeno bavljenje politikom u narednih 20 godina. Međutim, ono što su mnogi još tada ukapirali - imali ste vašu vernu opoziciju 90-ih sa kojom ste radili biznis sve u 16 i pljačkali radničku klasu Srbije dok ste narod slali u ratove i pričali im priče o svetskoj zaveri. Za to vreme ste punili džakove sa parama, delili tal sa opozicionim strankama i tajkunima, da bi zbog međunarodnih faktora zmija samo presvukla košulju, dobila naziv DOS, i pregrmela malo medijske halabuke. Kapital je ostao među drugarima, funkcije po javnim preduzećima, veze sa domaćim i stranim tajkunima i kriminalcima... sve je to bila jedna velika mimikrija, i Srbija nema partije već jednu veliku PARTIJU koja nas zamajava decenijama, glumeći kobajagi višepartijski sistem. Pa ne možete nas bre lagati sve vreme, nismo toliki majmuni, iako ste se svojski potrudili da nam isperete mozak do kraja...

dragan

pre 10 godina

Niste se vi reformisali samo ste promenili rukovodstvo stranke silom prilika.Iz svega ste izašli bogatiji mislim na novac koji vam je čuvala Borka Vučić i na mnogobrojne privatizacije koje su vodili ljudi iz vaše stranke.To sve pokušavate i dalje da zadržite preko Ministarstva unutrašnjih poslova koji vodite jer je to vaš uslov za ulazak u bilo kakvu vlast.Srbija neće biti bolja dok vi i vaša stranka ne napusti vlast.Vreme je da budete u opoziciji i da tamo zauvek ostanete.

popeye

pre 10 godina

Како срушени, кад исти и слични и даље јашу!? Наша несрећа је што никад није било 6.октобра!!

odosmo svi..

pre 10 godina

onaj osecaj kad te je sramota zbog nekoga, osecaj kad ti suze krecu od nemoci, onaj osecaj kad te je sramota sto si stanovnik iste drzave sa ovim..

sumorni

pre 10 godina

Ako ti se dopao 5-ti oktobar, onda si ti sretan čovek.

Srušićemo te ponovo, pošto ti se to dopalo.

Jedino, ovaj put ma da boli, i to ozbiljno da boli, znamo gde smo se zeznuli prošli put.

Srđan

pre 10 godina

На нашу несрећу а на твоју срећу друже Дачићу шести октобар није још свануо...

Sanja

pre 10 godina

Sta je ovo ljudi moji, pa ovi nas sad otvoreno z....ju! Ludilo uslo u Srbiju, 90 su malo dete za ovo danas! Diktatura, jos malo pa cemo ko Severna Koreja da izgledamo!

Vlada

pre 10 godina

Vaši verni glasači u poznim godinama su vratili na vlast staru ekipu. Drugim rečima, vratili su se na mesto zločina da nas overe. Prvo prodaj Kosovo, onda privatizuj sve i uzmi procenat od toga, a verni zapad će nam finansijski pomoći. Kome zapad daje tu nešto nedostaje. Na žalost Srbija to ne vidi.

Monarhista

pre 10 godina

Na koju vlast se vratio?
Pa juce kaze da je slusao Tadica kao sto sada slusa Vucica...on ima platu i beneficije ali vlast nema....a i ovo sto ima imace samo dok bude ikebana i dok se neko ne zapita a kofece?

Vlada

pre 10 godina

Vi se niste reformisali. Niko se u Srbiji nije reformisao. Promenjen je spoljnopoliticki kurs, ide se ka EU i to je zasluga 5. Oktobra. Medjutim, mnogo vazniji od spoljnopolitickog je unutrasnji kurs, a on je daleko od reformisanog. I dalje smo svedoci jake partijske drzave, u kojoj ne postoji jasna podela vlasti na 3 NEZAVISNA stuba vlasti, zakonodavnu, sudsku i izvrsnu, na kome se temelje slobodna, demokratska drustva. I dalje se sudije biraju u skupstini, i dalje poslanici jedne partije uvek dizu ruke zajedno, i dalje se prave truli kompromisi konceptualno razlicitih politickih struja. Zaposljavanje u drzavnoj administraciji je i dalje u velikoj meri pod uticajem partija na vlasti.

Drzava Srbija je jedna od najneorganizovanijih i najneozbiljnijih drzava sveta. Spoljnopoliticki i unutarpoliticki kursevi se menjaju na visegodisnjem nivou, diletantizam vlada na svakom koraku. Neuki ljudi, nedostojni svojih partijski proguranih pozicija, donose vrlo vazne odluke koje se ticu miliona ljudi.

Kada covek sleti na aerodrom Nikola Tesla iz neke ozbiljne drzave, kada pogleda isarane znakove i fasade, razrovane ulice, nepokosenu travu, polu-raspale automobile, ne treba da cita vesti ili dublje se uputi u politicke faktore, vec moze da zakljuci da je ova drzava neuspesna i bedna. Kad kazem bedna, ne mislim na gradjane, oni su u kandzama partija. Kad kazem bedna, ne mislim ni na zemlju Srbiju, ona je prelepa i bogata. Mislim na drzavu, mislim na VAS!

sara

pre 10 godina

"Ni vlast pre 5.oktobra nije bila idealna", rece Dacic...tacno, izgubila je ratove u kojima nije ucestvovala, dobili smo nicim izazvane sankcije, hiperinflaciju, ekonomiju destrukcije...a na kraju je cak i pokusala da ukrade izbore tog 24.9.2000. E, kad ovaj PM danas drzi lekcije i pokusava da pretekne jos koji mesec...

Milos

pre 10 godina

Osecam prizvuk ironije u Dacicevom komentaru, ali bi stvarno trebao da im zahvali, ne zato sto su ih smenili nego sto ih nisu pohapsili zbog decenijske pljacke, ratnih zlocina, izdaje, ratovanja sa celim svetom, najvece hiperinflacije (dug je spisak) i sto su sprecili gradjane da uzmu pravdu u svoje ruke!

Ddule

pre 10 godina

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bismo stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bismo se vratli na vlast", rekao je Dačić."

Vecu glupost nisam cuo ni citao u mom zivotu! To je pluvanje na inteligenciju i razum svakog casnog Srbina.

Sad razumem zasto nije cudo da Srbija raspada totalno! Pa sa ovakvima i Beograd ce se deliti na nekoliko monastva.

neko ko pamti

pre 10 godina

U kojoj normalnoj zemlji jer država još nismo premijer je i šef policije, i onda se mnogi ne nadju na mestu koje su,,zaslužili,, po zakonu. Ako se neko kao on, služi rečima "ko se mačem služi od mača i strada", jer to mislio na svoje i sve koji su s njim bili terminatori svega što predstavlja život, opstanak, nauku, kulturu, saobraćaj, ekonomiju. Ako ga ikada a hoće sigurno, sretne neki mlad čovek i upita ga zašto mu je ubio oca u suludom ratu njegovog šefa "za Srbiju gde god ima Srba" šta li će mu ovaj posilni Miloševića odgovoriti? I on bi da se to "zaboravi" šefe policije, neće da može, još taj "mač" niste otplatili po zakonu, stopirali ste lustraciju, ali mozgove niste "naštelovali" na vašu "talasnu dužinu" po kojoj je krvnik nedužan, po onoliku i onakvu cenu. Ko sada "moli boga da izbora ne bude" i ko to nama "tepa" da smo svi koji su glasali protiv rušitelja Beograda, a za Djilasa, "protivrirodni bludnici". To niko nikada normalan nije ni rekao niti se usudio. Ko je ostao u Srbiji i preživeo vaš teror, ovaj se protivprirodni povratak najgorih ove zemlje, ne može da ne oseti gadjenje, i zaprepašenje da ste još uvek na slobodi. GDE je ministre onaj džak, zašto niste uradili do kraja svoj posao? Dokle ćete da izbegavate "nezgodne teme", NIS, Galenika, Južni tok, Simpo? Gde to drugari ne moraju 20 godina da plaćaju porez. U vreme čije vlasti je pobijena elita ove zemlje, a ne vaša "elita" iz "patrijotskih" redova ratnih profitera. Vaši fanovi su naši krvnici i krvopije, još.

Petar

pre 10 godina

Човек је потпуно у праву што се захваљује, као и за ово што рече (нарочито на крају цитата):
„On je rekao da ne može da kaže da je nova vlast donela napredak, napomenuvši da je naprotiv, donela previše izneverenih očekivanja"…
То је фер и поштено.
Само требало је да именује заслужне: прво „Необавештеног“, а затим Клунија, или-ти: „Здраво каљу“, који направи са њим противприродни брак у ком блиском однпосу му штрцну еликсир новог живота, а ондак растури све оно за шта смо поразбијали лонце и шерпење тих дана које Захваљивач помиње, дана чија је данас годишњица (тринаеста, баш баксузна).

Laki

pre 10 godina

Nikada im neću oprostiti devedesete i to što su mi uništili mladost. Demokratama nikad neću oprostiti što su svojom nesposobnošću doveli do toga da nam se ova spodoba i dalje smeje u lice. Razmislite braćo Srbi kuda idemo svi zajedno sa ovakvim vođama.

vosa

pre 10 godina

ma dobro je Nenad Canak rekao Tadicu da ce mu koferce zabiti noz u ledja ... nema veze to i nije bitno ...vuk menja dlaku ali ne i cud ... mi Vojvodjani sve dobro pamtimo i Seselja sendvicara i Tomu desnu sekijevu ruku u vice premjera Vucica kako je galamio i vredjao i Miloseviceve jogurtase i Cedu ulizicu najveceg neprijatelja autonomije i Tadica foliranta i Draskovice Vuka koji menja dlaku ali je cetnik koji bi se olako uhvatio za noz i spavaca Kostunjavog i Velju vradjasa ... nekako ne znam dali nas je palma vredjao za to ne znam ..ovi nabrojani samo da nas ne brane od nas ...

andrijano

pre 10 godina

imao je harizmu i ono spiclivsko seljacko da pridobije vecinu ali je sa kofercetom i misom bananom stvarno uprskao stvar.od demokrata sam ocekivao mnogo ali i za njih toliko afera se vezuje da mi je bilo mucni to sve gledati.stvarno su izgubili i kompas i obraz i meru.naprednjaci,od njih nista ne ocekujem,onu su na testu.

Head Hunters

pre 10 godina

Za sta smo se borili? Posle trinaest godina ovaj mali Mirin deckic nam se smeje u lice,a ministi iz '99 vladaju Srbijom. Ne ceka nas nista dobro,a nismo nista dobro ni zasluzili,kakav narod takva vlast.

muka mi je

pre 10 godina

kakav si ti bednik Dacicu! zivim za dan kad ces ispastati za zlodela stranke kojom rukovodis! ko bre glasa za ovaj ljudski talog!?

madjilac

pre 10 godina

Kakvo je ovo licemerstvo ,,taj covek nema ni obraza ni dusu.E Srbijo sta si dozivela da oni koji su te toliko ponizili devedeetih sada maltrne likuju kako su oni bogom dati da unisdte Srbiju nacisto.Zar je malo ono sto si radio tada ps sada sa nasladjivanjem ponizavas one koji su te digli iz zaborava.zDacicu mislis li ti sta ce biti kad odes sa vlasti moras isplatiti sve racune I prijasnje I sadasnje za unistavanje Srbije.Kako te bre nije sramot.

Dragan Pixy

pre 10 godina

Premijer sa 5% glasova, postavljen na 'konsultacijama' po stranim ambasadama...
Dunav, Srbijagas, Galenika, kofer, Mrka i putevi...
Industrija uništena, zdravstvo i obrazovanje katastrofalni, natalitet negativan...
Srbi proterani iz Hrvatske, Kosovo izgubljeno, Vojvodina i Sandžak potencijalna žarišta, ocrnjeni u svetu...
Udba i dalje vlada, uništene generacije mladih, kriminalci gazduju, svako ko može gleda da ode iz Srbije...

boze sacuvaj nas

pre 10 godina

sta prica ovaj vise? Dokle ce da govori kao da spasava Srbiju a sam je ucestvovao u njenom padu. Da mi je neko pricao ovo 2000 ne bih verovala. A i ovi drugi nisu nista bolji. Ne znam d ali nam političari mogu pomoći ali da nam odmažu to vidim svaki dan. Jedino Bog da nam preko noći pošalje svima u Srbiji po zrnce pameti ne bi li se tako izvukli iz ovih muka.