Utorak, 24.09.2013.

14:09

Obama Nikoliću: Imate podršku SAD

Predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama potvrdio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću podršku vašingtonske administracije aktuelnoj politici Beograda.

Izvor: Tanjug

Obama Nikoliæu: Imate podršku SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Milorad Jaksic

pre 10 godina

Srbiji ce mnogo znaciti podrska SAD i predsednika Obame, pogotovu sto za koji mesec treba da dobijemo datum za pocetak pregovora.

AlanFord

pre 10 godina

Drago nam je da imamo podrsku Amerike ,verovatno su i oni uvideli da Srbija zeli da vodi iskrenu politiku za dobro svojih gradjana.

Washington

pre 10 godina

A sto mu Nikolic nije rekao ono sto je govorio o Americi pre 6+ godina? Ne mogu da verujem kakvog predsednika imamo. Covek koji je pogazio svaku svoju rec, covek bez ikakvog ponosa, i to javno radi! Ja bi umro od sramote da mi se ovo desava u mom privatnom zivotu a kamoli da imam javni zivot i da sam predsednik Srbije.

Ako narod opet izglasa ovog sarlatana onda definitivno zasluzujemo da zivimo u septickoj jami.

kosta

pre 10 godina

Obama je i Tačiju rekao da albanci na KiM imaju podršku SAD. Pošto oba imaju podršku od istog, valjda je g. Nikoliću jasno šta će SAD podržavati.

Hestija

pre 10 godina

Tomislav Nikolić je jedini predsednik koji je uspeo da ojača kontakt sa predsednikom Obame. Prvi put da se Srbija u poslednjih 25 godina približila SAD i da će zaista jakim bilateralnim vezama biti i povezana. Tomislav Nikolić zaista radi na približavanje Srbije svetu i jačanju njenog ugleda. Prvi put Srbija ima predsednika koji radi za interes naroda i države.

BG-USA

pre 10 godina

Ova pohvala mu dodje isto kao da su neradnika i pijanicu dobro izlupali policajci i oduzeli mu decu zbog zlostavljanja, zena ga je ostavila, komsije mu davale da po nesto pojede kako ne bi crkao, a onda kada se okupao, obrijao i dosao na slavu kod komsije, potapsali ga po ramenu i rekli "good job" ... Eh Srbijo, Srbijo moja... Mora da se Obama jako obradovao susretu sa ovim covekom koji nas bruka gde god se pojavi u inostranstvu.

Nemanja

pre 10 godina

Sto puta ljubim mog predsednika Tomislava Nikolica. To je najbolji predsednik u istoriji Srbije. Uspeo je da se sprijatelji sa Obamom i prezadovoljna sam sto je Obama rekao da ce ga podrzati u svemu.
(Zora, 24. septembar 2013 15:14)

Ljubim i ja tebe Zoro,nasmejala si me do suza

Dr Mr

pre 10 godina

"Susret je bio srdacan i prijateljski"... Obama i Toma su inace stari drugari. Jedva su ih odvojili kad su poceli da se grle i ljube.

Kraljevcanin

pre 10 godina

... preneli su Tanjugu izvori iz delegacije Srbije. Dovoljno receno!
(TDI, 24. septembar 2013 15:33).

Vracao sam se 5 puta da ti dam plus, ali ne vredi, moze samo jedan. Nema veze, od mene zasluzujes bar 100!

from Serbistan

pre 10 godina

onaj osecaj kad vise neznas zasto i koga vise da mrzis. Kad se video sa Putinom uaaaaa, sad sa Obamom uaaaa..... ma nije bitno i da se video sa Evremom i sa vasim roditeljima, prijateljima, neprijateljima........ vi jednostavno ste losi VI i sad bar i vi znate da ste losi i budite i dalje losi, imate moju podrsku

Sin po materi

pre 10 godina

Lako je da rade ono sto zapad zeli i za to dobijaju pohvale. Ova vlast nema zadrtu opoziciju koja preti i kune, koja optuzuje za Kosovo, kojoj su svi izdajnici. Sada je opozicija kulturna i evropski nastrojena pa ovi mogu sve da ispunjavaju bez pritisaka.

Dramaturg

pre 10 godina

Obama: Nastavite sa kvazi hapsenjima i jeftinom demagogijom.
Nikolic: Ja,Aca i Ivica samo to i radimo.
Obama: Imate moju podrsku.
Nikolic: Hvala vam,Barace.Vi ste Prometej naseg doba.
Obama: Tomo,ne preterujte.
Nikolic:Ne preterujem,tako mi stiropora.

jaooo

pre 10 godina

Da li ce Srbija ikada nauciti nesto o svetskoj politici kada je SAD u pitanju? Nikada se ne trazi podrska od odlazeceg predsednika SAD, koji vise nece moci ni da se kandiduje za tu funkciju, vec se gleda medju senatorima, kongresmenima i guvernerima ko ce da odskoci kao najozbiljniji kandidat za novog predsednika. Tako smo se prevarili i 1992. kada je Klinton dosao umesto Busa starijeg.

VUK DLAKU MENJA AL SAMO DOK UZME MALO PARA

pre 10 godina

Podrsku ima Obaminu, a sto mu ne pomenu Kosovo video bi da li bi mu se uopste obratio a jos manje dao podrsku. Ne zna Obama koju igru igra Nikolic i Dacic i misli jadan da su se promenili a u stvari jhesu dok zgrnu malo donacija i poprave budjet posle jovo nanovo,videcete. A i Obama,uskoro tj.posle 3 novembra.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(Amerikanac, 24. septembar 2013 17:23)

Tvoja analiza je još gora. Pare su ograničene, SAD žele što više da imaju za sebe. Ako smo mi dužni njima da plaćamo kamatu na kredite koje smo uzeli, nema potrebe da nam reklamiraju ni iPhone ni bilo šta drugo, to mora da im se plati hteli mi ili ne hteli. Inače, pošto si pomenuo iPhone, meni iPhone u životu ne treba, glupost teška, sitno nešto ne može ni da se pročita, i tableti su glupost isto. SAD i EU će prvo da porobe sve zemlje preko svojih kredita, mi smo već sada robovi dugova. Naravno da SAD-u odgovara glomazna administracija Srbije, glomazan javni sektor. To znači zavisnost od kredita, a zatim doživotno robovanje, bez mogućnosti da se iz ropstva ikada izađe. Tvoje razumevanje stvari nema nikakve veze sa realnošću koja se dešava iza zavese. Tvoje razumevanje je bazirano na promociji koju sprovode zapadne sile, naseo si na reklame i propagandu. Moje razumevanje je bazirano na ekonomiji i finansijama. Reklame su za ovce, a ovo drugo za one koji shvataju šta se dešava.

zoran

pre 10 godina

Bilo kako bilo,mislim da je veoma dobro sto smo kao drzava dobili pohvalu od americkog predsednika jer ranije nikada nismo.Mislim da ce Srbija polako krenuti ka boljem i to sigurno.
(spartanac, 24. septembar 2013 14:18)


Sigurno da ce nam biti bolje...samo da jos damo Vojvodinu i Rashku i ima da nam "svane".

Amerikanac

pre 10 godina

@Pametnjaković to je losa analiza. Americi je u stvari stalo do toga da niko ne bude siromasan jer ako su svi siromasni onda niko ne moze da priusti americke proizvode. Amerika bi najvise volela kada bi citava Srbija imala para da kupi, na primer iPhone. Onaj ko te zeli siromasnim su Kina i Rusija jer ces u njihovim fabrikama uskoro raditi ti ili tvoja deca za plate manje nego sto placaju Kinezima jer im se samo tako isplati da te hrane. Ili ces za Kineze obradjivati zemlju da bi ih prehranio. Pogledaj sta Kinezi rade u Africi i bice ti jasna slika Srbije za 15 godina. Zivi bili pa videli.

Milan Nis

pre 10 godina

S'obzirom da mu je to isto rekao i Putin,navodi na samo jedan zakljucak i USA i Rusiju,nesto bas zabole uvo za Srbiju i sta ona radi i prica,sve dok se ne lati maca.

Pametnjaković

pre 10 godina

Naravno da SAD-u odgovara da Srbija ide unazad, tj. da se zadužuje i da sahranjuje svoju budućnost. Deca Srbije će biti robovi SAD-a za 20-30 godina, bez mogućnosti izlaska iz ropstva. Što više loše stojećih zemalja, to će biti bolje za SAD. Ekonomija je lepa samo za one koji su na vrhu piramide.

Goran

pre 10 godina

Davno se nije desilo da Srbija preko nekog našeg državnika dobije podršku Amerike. Sada je reči podrške uputio predsednik SAD. Nadajmo se da je to početak nove ere saradnje, naročito one vezane za biznis, ulaganja.

Goca

pre 10 godina

Prvi put vidim da su sve velike svetske sile uz nas. To mnogo govori o politici koja se vodi unutar zemlje, ali i stavova koje pokazujemo u međunarodnim odnosima.

Majk Majers i Somalijski gusari OTIMACI...

pre 10 godina

Pa jeli moguce da imamo vasu podrsku,pa da kada ste zajedno zavrsili pravnu proceduru oko predaje Kosova,teritorije za koji ni Obama ni Nikolic nemaju apsolutno nikakvih prava da je nekom dodeljuju ni silom ni pravno...leci ce to na svoje kad tad,svima ce se vratiti kao bumerang greh i nepravda nacinjena srpskom narodu...zivi bili pa videli...Bog je velik a vi se njemu rugajte...

Miloš76

pre 10 godina

Ma možemo da pričamo šta hoćemo...ali se meni ipak više svidja današnje nebo nad Srbijom od onog iz marta i aprila 1999.

Mogao je Obama i da ne razgovara sa Nikolićem...al to bi vam bilo kao da ste vi otišli u Pariz na nedelju dana a niste videli ajfelov toranj...

u svakom slučaju bolje je imati bilo kakvu podršku...ne dopada mi se period u kome tu podršku nismo imali...

Hmmm

pre 10 godina

Pa kada je priznao Kosovo naravno da će ga hvaliti i podržavati. I Milošević je bio hvaljen kao faktor stabilnosti pa smo na kraju dobili po tintari.

Velibor, USA

pre 10 godina

Jedina zapravo podrška (obratiti pažnju na kratkoću i uopštenu neodređenost vesti!) je u vezi konstruktivnog pristupa kosovskom problemu ista ona i još veća od one zbog koje su ovi, koji zbog iste stvari dobijaju američku podršku, hteli Botu i DS da linčuju i vešaju na Terazijama.
Sigurno NE podrška NI zeleno svetlo da sns-d(ss)ovci okupiraju ni siluju Beograd i naprave svinjac od istog nakon što su okupirali i silovali Novi Sad i napravili svinjac u rekordno kratkom roku. A okupacija i silovanje Beograda od strane d(ss)-sns-gljivica-palmaša bi sasvim verovatno značila ne samo kraj Obamine i verbalne podrške vladi Srbije već i ponovni početak Srbije na tapetu zapadnih kritika i usporavanja u svemu!
Znam šta govorim, govorim s lica mesta tj. Amerike.

Димитрије

pre 10 godina

Наводно исто то му је рекао и Путин у Кијеву. Једна од те две приче не одговора истини.

Zora

pre 10 godina

Sto puta ljubim mog predsednika Tomislava Nikolica. To je najbolji predsednik u istoriji Srbije. Uspeo je da se sprijatelji sa Obamom i prezadovoljna sam sto je Obama rekao da ce ga podrzati u svemu.

Velibor, USA

pre 10 godina

Jedina zapravo podrška je u vezi konstruktivnog pristupa kosovskom problemu ista ona i još veća od one zbog koje su ovi, koji zbog iste stvari dobijaju američku podršku, hteli Botu i DS da linčuju i vešaju na Terazijama.
Sigurno NE podrška NI zeleno svetlo da sns-d(ss)ovci okupiraju ni siluju Beograd i naprave svinjac od istog nakon što su okupirali i silovali Novi Sad i napravili svinjac u rekordno kratkom roku. A okupacija i silovanje Beograda od strane d(ss)-sns-gljivica-palmaša bi sasvim verovatno značila ne samo kraj Obamine i verbalne podrške vladi Srbije već i ponovni početak Srbije na tapetu zapadnih kritika i usporavanja u svemu!
Znam šta govorim, govorim s lica mesta tj. Amerike.

Nebojsa

pre 10 godina

A sta to Nikolic zapravo "radi", pa mu je Obama poslao tako preko potrebnu podrsku. Kako bese ono, "dodjem pre podne u kabinet, pijemo kafu do podneva, (onda verovatno glanca diplomu koja visi na zidu, prim. moja), rucam u 5".

spartanac

pre 10 godina

Bilo kako bilo,mislim da je veoma dobro sto smo kao drzava dobili pohvalu od americkog predsednika jer ranije nikada nismo.Mislim da ce Srbija polako krenuti ka boljem i to sigurno.

dejan

pre 10 godina

(spartanac, 24. septembar 2013 14:18)

Vi SNS-ovci ste bogovi :))))))))))

Aman ljudi pre samo godinu i po ste hteli da ga koljete zubima!!! :)))) Ne mogu da prestanem da se smejem :)))

Dragan Jurić

pre 10 godina

Brat Obama,brat Putin,braća Palestinci,braća Kinezi... A čini mi se da su nam nekako najbliži braća Liliputanci! Toliko te "podrške" imamo!

Koliko izgubljenih nada, ljudi i zasto sve to, samo zbog necije glupavosti,lopovluka,bezebrazluka

pre 10 godina

Jbt da je neko pricao pre deceniju,dve da ce se Nikolic, Dacic i kompanija ovoliko transformisati i da ce postati sve ono sto su nekad pljuvali + jos napredniji, jednostavno niko ne bi verovao u to.
Ali jbg to je nasa realnost i surova istina koja pokazuje da ce nasi politicari, gotovo svi AMA BAS SVE URADITI DA SEDNU I POTOM OSTANU STO DUZE U FOTELJI, SVE STO TREBA , NE OBAZIRUCI SE NA NAROD ,ZEMLJU ,GRADJANE.

Milance

pre 10 godina

Predsednik Nikolić dostojanstveno i marljivo obavlja svoje dužnosti, bez prevelike pompe i samopromocije. I ako su oči javnosti uprte u mnoge senzacionalnije teme u zemlji, nadam se da će rezultati ove posete SAD ipak biti adekvatno primećeni.

Nebojsa

pre 10 godina

Ima podrsku jer cine sve sto im ta ista administracija naredi. Do prosle godine taj isti pekac rakije je pljuvao svakoga ko bi pomislio da uradi nesto slicno. I gle cuda, dobio je izbore...

Adam

pre 10 godina

To je drzava! Stav, institucije i rad. Setite se "ambasadora" koji je zvanicnicima u Americi prenosio svoje licne stavove. Razlika izmedju ovog sad i onog tad je nebo i zemlja. Kako se do nje doslo ne znam i ne zelim da znam, zelim da ovo traje.

dejan

pre 10 godina

(spartanac, 24. septembar 2013 14:18)

Vi SNS-ovci ste bogovi :))))))))))

Aman ljudi pre samo godinu i po ste hteli da ga koljete zubima!!! :)))) Ne mogu da prestanem da se smejem :)))

Nebojsa

pre 10 godina

A sta to Nikolic zapravo "radi", pa mu je Obama poslao tako preko potrebnu podrsku. Kako bese ono, "dodjem pre podne u kabinet, pijemo kafu do podneva, (onda verovatno glanca diplomu koja visi na zidu, prim. moja), rucam u 5".

Koliko izgubljenih nada, ljudi i zasto sve to, samo zbog necije glupavosti,lopovluka,bezebrazluka

pre 10 godina

Jbt da je neko pricao pre deceniju,dve da ce se Nikolic, Dacic i kompanija ovoliko transformisati i da ce postati sve ono sto su nekad pljuvali + jos napredniji, jednostavno niko ne bi verovao u to.
Ali jbg to je nasa realnost i surova istina koja pokazuje da ce nasi politicari, gotovo svi AMA BAS SVE URADITI DA SEDNU I POTOM OSTANU STO DUZE U FOTELJI, SVE STO TREBA , NE OBAZIRUCI SE NA NAROD ,ZEMLJU ,GRADJANE.

Dramaturg

pre 10 godina

Obama: Nastavite sa kvazi hapsenjima i jeftinom demagogijom.
Nikolic: Ja,Aca i Ivica samo to i radimo.
Obama: Imate moju podrsku.
Nikolic: Hvala vam,Barace.Vi ste Prometej naseg doba.
Obama: Tomo,ne preterujte.
Nikolic:Ne preterujem,tako mi stiropora.

Nebojsa

pre 10 godina

Ima podrsku jer cine sve sto im ta ista administracija naredi. Do prosle godine taj isti pekac rakije je pljuvao svakoga ko bi pomislio da uradi nesto slicno. I gle cuda, dobio je izbore...

Dragan Jurić

pre 10 godina

Brat Obama,brat Putin,braća Palestinci,braća Kinezi... A čini mi se da su nam nekako najbliži braća Liliputanci! Toliko te "podrške" imamo!

Димитрије

pre 10 godina

Наводно исто то му је рекао и Путин у Кијеву. Једна од те две приче не одговора истини.

Hmmm

pre 10 godina

Pa kada je priznao Kosovo naravno da će ga hvaliti i podržavati. I Milošević je bio hvaljen kao faktor stabilnosti pa smo na kraju dobili po tintari.

spartanac

pre 10 godina

Bilo kako bilo,mislim da je veoma dobro sto smo kao drzava dobili pohvalu od americkog predsednika jer ranije nikada nismo.Mislim da ce Srbija polako krenuti ka boljem i to sigurno.

Milan Nis

pre 10 godina

S'obzirom da mu je to isto rekao i Putin,navodi na samo jedan zakljucak i USA i Rusiju,nesto bas zabole uvo za Srbiju i sta ona radi i prica,sve dok se ne lati maca.

Amerikanac

pre 10 godina

@Pametnjaković to je losa analiza. Americi je u stvari stalo do toga da niko ne bude siromasan jer ako su svi siromasni onda niko ne moze da priusti americke proizvode. Amerika bi najvise volela kada bi citava Srbija imala para da kupi, na primer iPhone. Onaj ko te zeli siromasnim su Kina i Rusija jer ces u njihovim fabrikama uskoro raditi ti ili tvoja deca za plate manje nego sto placaju Kinezima jer im se samo tako isplati da te hrane. Ili ces za Kineze obradjivati zemlju da bi ih prehranio. Pogledaj sta Kinezi rade u Africi i bice ti jasna slika Srbije za 15 godina. Zivi bili pa videli.

Majk Majers i Somalijski gusari OTIMACI...

pre 10 godina

Pa jeli moguce da imamo vasu podrsku,pa da kada ste zajedno zavrsili pravnu proceduru oko predaje Kosova,teritorije za koji ni Obama ni Nikolic nemaju apsolutno nikakvih prava da je nekom dodeljuju ni silom ni pravno...leci ce to na svoje kad tad,svima ce se vratiti kao bumerang greh i nepravda nacinjena srpskom narodu...zivi bili pa videli...Bog je velik a vi se njemu rugajte...

Velibor, USA

pre 10 godina

Jedina zapravo podrška (obratiti pažnju na kratkoću i uopštenu neodređenost vesti!) je u vezi konstruktivnog pristupa kosovskom problemu ista ona i još veća od one zbog koje su ovi, koji zbog iste stvari dobijaju američku podršku, hteli Botu i DS da linčuju i vešaju na Terazijama.
Sigurno NE podrška NI zeleno svetlo da sns-d(ss)ovci okupiraju ni siluju Beograd i naprave svinjac od istog nakon što su okupirali i silovali Novi Sad i napravili svinjac u rekordno kratkom roku. A okupacija i silovanje Beograda od strane d(ss)-sns-gljivica-palmaša bi sasvim verovatno značila ne samo kraj Obamine i verbalne podrške vladi Srbije već i ponovni početak Srbije na tapetu zapadnih kritika i usporavanja u svemu!
Znam šta govorim, govorim s lica mesta tj. Amerike.

Pametnjaković

pre 10 godina

Naravno da SAD-u odgovara da Srbija ide unazad, tj. da se zadužuje i da sahranjuje svoju budućnost. Deca Srbije će biti robovi SAD-a za 20-30 godina, bez mogućnosti izlaska iz ropstva. Što više loše stojećih zemalja, to će biti bolje za SAD. Ekonomija je lepa samo za one koji su na vrhu piramide.

Kraljevcanin

pre 10 godina

... preneli su Tanjugu izvori iz delegacije Srbije. Dovoljno receno!
(TDI, 24. septembar 2013 15:33).

Vracao sam se 5 puta da ti dam plus, ali ne vredi, moze samo jedan. Nema veze, od mene zasluzujes bar 100!

Nemanja

pre 10 godina

Sto puta ljubim mog predsednika Tomislava Nikolica. To je najbolji predsednik u istoriji Srbije. Uspeo je da se sprijatelji sa Obamom i prezadovoljna sam sto je Obama rekao da ce ga podrzati u svemu.
(Zora, 24. septembar 2013 15:14)

Ljubim i ja tebe Zoro,nasmejala si me do suza

Velibor, USA

pre 10 godina

Jedina zapravo podrška je u vezi konstruktivnog pristupa kosovskom problemu ista ona i još veća od one zbog koje su ovi, koji zbog iste stvari dobijaju američku podršku, hteli Botu i DS da linčuju i vešaju na Terazijama.
Sigurno NE podrška NI zeleno svetlo da sns-d(ss)ovci okupiraju ni siluju Beograd i naprave svinjac od istog nakon što su okupirali i silovali Novi Sad i napravili svinjac u rekordno kratkom roku. A okupacija i silovanje Beograda od strane d(ss)-sns-gljivica-palmaša bi sasvim verovatno značila ne samo kraj Obamine i verbalne podrške vladi Srbije već i ponovni početak Srbije na tapetu zapadnih kritika i usporavanja u svemu!
Znam šta govorim, govorim s lica mesta tj. Amerike.

Sin po materi

pre 10 godina

Lako je da rade ono sto zapad zeli i za to dobijaju pohvale. Ova vlast nema zadrtu opoziciju koja preti i kune, koja optuzuje za Kosovo, kojoj su svi izdajnici. Sada je opozicija kulturna i evropski nastrojena pa ovi mogu sve da ispunjavaju bez pritisaka.

from Serbistan

pre 10 godina

onaj osecaj kad vise neznas zasto i koga vise da mrzis. Kad se video sa Putinom uaaaaa, sad sa Obamom uaaaa..... ma nije bitno i da se video sa Evremom i sa vasim roditeljima, prijateljima, neprijateljima........ vi jednostavno ste losi VI i sad bar i vi znate da ste losi i budite i dalje losi, imate moju podrsku

jaooo

pre 10 godina

Da li ce Srbija ikada nauciti nesto o svetskoj politici kada je SAD u pitanju? Nikada se ne trazi podrska od odlazeceg predsednika SAD, koji vise nece moci ni da se kandiduje za tu funkciju, vec se gleda medju senatorima, kongresmenima i guvernerima ko ce da odskoci kao najozbiljniji kandidat za novog predsednika. Tako smo se prevarili i 1992. kada je Klinton dosao umesto Busa starijeg.

Dr Mr

pre 10 godina

"Susret je bio srdacan i prijateljski"... Obama i Toma su inace stari drugari. Jedva su ih odvojili kad su poceli da se grle i ljube.

BG-USA

pre 10 godina

Ova pohvala mu dodje isto kao da su neradnika i pijanicu dobro izlupali policajci i oduzeli mu decu zbog zlostavljanja, zena ga je ostavila, komsije mu davale da po nesto pojede kako ne bi crkao, a onda kada se okupao, obrijao i dosao na slavu kod komsije, potapsali ga po ramenu i rekli "good job" ... Eh Srbijo, Srbijo moja... Mora da se Obama jako obradovao susretu sa ovim covekom koji nas bruka gde god se pojavi u inostranstvu.

zoran

pre 10 godina

Bilo kako bilo,mislim da je veoma dobro sto smo kao drzava dobili pohvalu od americkog predsednika jer ranije nikada nismo.Mislim da ce Srbija polako krenuti ka boljem i to sigurno.
(spartanac, 24. septembar 2013 14:18)


Sigurno da ce nam biti bolje...samo da jos damo Vojvodinu i Rashku i ima da nam "svane".

Adam

pre 10 godina

To je drzava! Stav, institucije i rad. Setite se "ambasadora" koji je zvanicnicima u Americi prenosio svoje licne stavove. Razlika izmedju ovog sad i onog tad je nebo i zemlja. Kako se do nje doslo ne znam i ne zelim da znam, zelim da ovo traje.

Milance

pre 10 godina

Predsednik Nikolić dostojanstveno i marljivo obavlja svoje dužnosti, bez prevelike pompe i samopromocije. I ako su oči javnosti uprte u mnoge senzacionalnije teme u zemlji, nadam se da će rezultati ove posete SAD ipak biti adekvatno primećeni.

Miloš76

pre 10 godina

Ma možemo da pričamo šta hoćemo...ali se meni ipak više svidja današnje nebo nad Srbijom od onog iz marta i aprila 1999.

Mogao je Obama i da ne razgovara sa Nikolićem...al to bi vam bilo kao da ste vi otišli u Pariz na nedelju dana a niste videli ajfelov toranj...

u svakom slučaju bolje je imati bilo kakvu podršku...ne dopada mi se period u kome tu podršku nismo imali...

Goran

pre 10 godina

Davno se nije desilo da Srbija preko nekog našeg državnika dobije podršku Amerike. Sada je reči podrške uputio predsednik SAD. Nadajmo se da je to početak nove ere saradnje, naročito one vezane za biznis, ulaganja.

VUK DLAKU MENJA AL SAMO DOK UZME MALO PARA

pre 10 godina

Podrsku ima Obaminu, a sto mu ne pomenu Kosovo video bi da li bi mu se uopste obratio a jos manje dao podrsku. Ne zna Obama koju igru igra Nikolic i Dacic i misli jadan da su se promenili a u stvari jhesu dok zgrnu malo donacija i poprave budjet posle jovo nanovo,videcete. A i Obama,uskoro tj.posle 3 novembra.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(Amerikanac, 24. septembar 2013 17:23)

Tvoja analiza je još gora. Pare su ograničene, SAD žele što više da imaju za sebe. Ako smo mi dužni njima da plaćamo kamatu na kredite koje smo uzeli, nema potrebe da nam reklamiraju ni iPhone ni bilo šta drugo, to mora da im se plati hteli mi ili ne hteli. Inače, pošto si pomenuo iPhone, meni iPhone u životu ne treba, glupost teška, sitno nešto ne može ni da se pročita, i tableti su glupost isto. SAD i EU će prvo da porobe sve zemlje preko svojih kredita, mi smo već sada robovi dugova. Naravno da SAD-u odgovara glomazna administracija Srbije, glomazan javni sektor. To znači zavisnost od kredita, a zatim doživotno robovanje, bez mogućnosti da se iz ropstva ikada izađe. Tvoje razumevanje stvari nema nikakve veze sa realnošću koja se dešava iza zavese. Tvoje razumevanje je bazirano na promociji koju sprovode zapadne sile, naseo si na reklame i propagandu. Moje razumevanje je bazirano na ekonomiji i finansijama. Reklame su za ovce, a ovo drugo za one koji shvataju šta se dešava.

Zora

pre 10 godina

Sto puta ljubim mog predsednika Tomislava Nikolica. To je najbolji predsednik u istoriji Srbije. Uspeo je da se sprijatelji sa Obamom i prezadovoljna sam sto je Obama rekao da ce ga podrzati u svemu.

Goca

pre 10 godina

Prvi put vidim da su sve velike svetske sile uz nas. To mnogo govori o politici koja se vodi unutar zemlje, ali i stavova koje pokazujemo u međunarodnim odnosima.

kosta

pre 10 godina

Obama je i Tačiju rekao da albanci na KiM imaju podršku SAD. Pošto oba imaju podršku od istog, valjda je g. Nikoliću jasno šta će SAD podržavati.

Washington

pre 10 godina

A sto mu Nikolic nije rekao ono sto je govorio o Americi pre 6+ godina? Ne mogu da verujem kakvog predsednika imamo. Covek koji je pogazio svaku svoju rec, covek bez ikakvog ponosa, i to javno radi! Ja bi umro od sramote da mi se ovo desava u mom privatnom zivotu a kamoli da imam javni zivot i da sam predsednik Srbije.

Ako narod opet izglasa ovog sarlatana onda definitivno zasluzujemo da zivimo u septickoj jami.

Hestija

pre 10 godina

Tomislav Nikolić je jedini predsednik koji je uspeo da ojača kontakt sa predsednikom Obame. Prvi put da se Srbija u poslednjih 25 godina približila SAD i da će zaista jakim bilateralnim vezama biti i povezana. Tomislav Nikolić zaista radi na približavanje Srbije svetu i jačanju njenog ugleda. Prvi put Srbija ima predsednika koji radi za interes naroda i države.

AlanFord

pre 10 godina

Drago nam je da imamo podrsku Amerike ,verovatno su i oni uvideli da Srbija zeli da vodi iskrenu politiku za dobro svojih gradjana.

Milorad Jaksic

pre 10 godina

Srbiji ce mnogo znaciti podrska SAD i predsednika Obame, pogotovu sto za koji mesec treba da dobijemo datum za pocetak pregovora.

spartanac

pre 10 godina

Bilo kako bilo,mislim da je veoma dobro sto smo kao drzava dobili pohvalu od americkog predsednika jer ranije nikada nismo.Mislim da ce Srbija polako krenuti ka boljem i to sigurno.

Milance

pre 10 godina

Predsednik Nikolić dostojanstveno i marljivo obavlja svoje dužnosti, bez prevelike pompe i samopromocije. I ako su oči javnosti uprte u mnoge senzacionalnije teme u zemlji, nadam se da će rezultati ove posete SAD ipak biti adekvatno primećeni.

Adam

pre 10 godina

To je drzava! Stav, institucije i rad. Setite se "ambasadora" koji je zvanicnicima u Americi prenosio svoje licne stavove. Razlika izmedju ovog sad i onog tad je nebo i zemlja. Kako se do nje doslo ne znam i ne zelim da znam, zelim da ovo traje.

Zora

pre 10 godina

Sto puta ljubim mog predsednika Tomislava Nikolica. To je najbolji predsednik u istoriji Srbije. Uspeo je da se sprijatelji sa Obamom i prezadovoljna sam sto je Obama rekao da ce ga podrzati u svemu.

Goca

pre 10 godina

Prvi put vidim da su sve velike svetske sile uz nas. To mnogo govori o politici koja se vodi unutar zemlje, ali i stavova koje pokazujemo u međunarodnim odnosima.

Goran

pre 10 godina

Davno se nije desilo da Srbija preko nekog našeg državnika dobije podršku Amerike. Sada je reči podrške uputio predsednik SAD. Nadajmo se da je to početak nove ere saradnje, naročito one vezane za biznis, ulaganja.

Nebojsa

pre 10 godina

A sta to Nikolic zapravo "radi", pa mu je Obama poslao tako preko potrebnu podrsku. Kako bese ono, "dodjem pre podne u kabinet, pijemo kafu do podneva, (onda verovatno glanca diplomu koja visi na zidu, prim. moja), rucam u 5".

Miloš76

pre 10 godina

Ma možemo da pričamo šta hoćemo...ali se meni ipak više svidja današnje nebo nad Srbijom od onog iz marta i aprila 1999.

Mogao je Obama i da ne razgovara sa Nikolićem...al to bi vam bilo kao da ste vi otišli u Pariz na nedelju dana a niste videli ajfelov toranj...

u svakom slučaju bolje je imati bilo kakvu podršku...ne dopada mi se period u kome tu podršku nismo imali...

Pametnjaković

pre 10 godina

Naravno da SAD-u odgovara da Srbija ide unazad, tj. da se zadužuje i da sahranjuje svoju budućnost. Deca Srbije će biti robovi SAD-a za 20-30 godina, bez mogućnosti izlaska iz ropstva. Što više loše stojećih zemalja, to će biti bolje za SAD. Ekonomija je lepa samo za one koji su na vrhu piramide.

Hestija

pre 10 godina

Tomislav Nikolić je jedini predsednik koji je uspeo da ojača kontakt sa predsednikom Obame. Prvi put da se Srbija u poslednjih 25 godina približila SAD i da će zaista jakim bilateralnim vezama biti i povezana. Tomislav Nikolić zaista radi na približavanje Srbije svetu i jačanju njenog ugleda. Prvi put Srbija ima predsednika koji radi za interes naroda i države.

Majk Majers i Somalijski gusari OTIMACI...

pre 10 godina

Pa jeli moguce da imamo vasu podrsku,pa da kada ste zajedno zavrsili pravnu proceduru oko predaje Kosova,teritorije za koji ni Obama ni Nikolic nemaju apsolutno nikakvih prava da je nekom dodeljuju ni silom ni pravno...leci ce to na svoje kad tad,svima ce se vratiti kao bumerang greh i nepravda nacinjena srpskom narodu...zivi bili pa videli...Bog je velik a vi se njemu rugajte...

zoran

pre 10 godina

Bilo kako bilo,mislim da je veoma dobro sto smo kao drzava dobili pohvalu od americkog predsednika jer ranije nikada nismo.Mislim da ce Srbija polako krenuti ka boljem i to sigurno.
(spartanac, 24. septembar 2013 14:18)


Sigurno da ce nam biti bolje...samo da jos damo Vojvodinu i Rashku i ima da nam "svane".

dejan

pre 10 godina

(spartanac, 24. septembar 2013 14:18)

Vi SNS-ovci ste bogovi :))))))))))

Aman ljudi pre samo godinu i po ste hteli da ga koljete zubima!!! :)))) Ne mogu da prestanem da se smejem :)))

Pametnjaković

pre 10 godina

@(Amerikanac, 24. septembar 2013 17:23)

Tvoja analiza je još gora. Pare su ograničene, SAD žele što više da imaju za sebe. Ako smo mi dužni njima da plaćamo kamatu na kredite koje smo uzeli, nema potrebe da nam reklamiraju ni iPhone ni bilo šta drugo, to mora da im se plati hteli mi ili ne hteli. Inače, pošto si pomenuo iPhone, meni iPhone u životu ne treba, glupost teška, sitno nešto ne može ni da se pročita, i tableti su glupost isto. SAD i EU će prvo da porobe sve zemlje preko svojih kredita, mi smo već sada robovi dugova. Naravno da SAD-u odgovara glomazna administracija Srbije, glomazan javni sektor. To znači zavisnost od kredita, a zatim doživotno robovanje, bez mogućnosti da se iz ropstva ikada izađe. Tvoje razumevanje stvari nema nikakve veze sa realnošću koja se dešava iza zavese. Tvoje razumevanje je bazirano na promociji koju sprovode zapadne sile, naseo si na reklame i propagandu. Moje razumevanje je bazirano na ekonomiji i finansijama. Reklame su za ovce, a ovo drugo za one koji shvataju šta se dešava.

Amerikanac

pre 10 godina

@Pametnjaković to je losa analiza. Americi je u stvari stalo do toga da niko ne bude siromasan jer ako su svi siromasni onda niko ne moze da priusti americke proizvode. Amerika bi najvise volela kada bi citava Srbija imala para da kupi, na primer iPhone. Onaj ko te zeli siromasnim su Kina i Rusija jer ces u njihovim fabrikama uskoro raditi ti ili tvoja deca za plate manje nego sto placaju Kinezima jer im se samo tako isplati da te hrane. Ili ces za Kineze obradjivati zemlju da bi ih prehranio. Pogledaj sta Kinezi rade u Africi i bice ti jasna slika Srbije za 15 godina. Zivi bili pa videli.

jaooo

pre 10 godina

Da li ce Srbija ikada nauciti nesto o svetskoj politici kada je SAD u pitanju? Nikada se ne trazi podrska od odlazeceg predsednika SAD, koji vise nece moci ni da se kandiduje za tu funkciju, vec se gleda medju senatorima, kongresmenima i guvernerima ko ce da odskoci kao najozbiljniji kandidat za novog predsednika. Tako smo se prevarili i 1992. kada je Klinton dosao umesto Busa starijeg.

Koliko izgubljenih nada, ljudi i zasto sve to, samo zbog necije glupavosti,lopovluka,bezebrazluka

pre 10 godina

Jbt da je neko pricao pre deceniju,dve da ce se Nikolic, Dacic i kompanija ovoliko transformisati i da ce postati sve ono sto su nekad pljuvali + jos napredniji, jednostavno niko ne bi verovao u to.
Ali jbg to je nasa realnost i surova istina koja pokazuje da ce nasi politicari, gotovo svi AMA BAS SVE URADITI DA SEDNU I POTOM OSTANU STO DUZE U FOTELJI, SVE STO TREBA , NE OBAZIRUCI SE NA NAROD ,ZEMLJU ,GRADJANE.

Nebojsa

pre 10 godina

Ima podrsku jer cine sve sto im ta ista administracija naredi. Do prosle godine taj isti pekac rakije je pljuvao svakoga ko bi pomislio da uradi nesto slicno. I gle cuda, dobio je izbore...

Velibor, USA

pre 10 godina

Jedina zapravo podrška (obratiti pažnju na kratkoću i uopštenu neodređenost vesti!) je u vezi konstruktivnog pristupa kosovskom problemu ista ona i još veća od one zbog koje su ovi, koji zbog iste stvari dobijaju američku podršku, hteli Botu i DS da linčuju i vešaju na Terazijama.
Sigurno NE podrška NI zeleno svetlo da sns-d(ss)ovci okupiraju ni siluju Beograd i naprave svinjac od istog nakon što su okupirali i silovali Novi Sad i napravili svinjac u rekordno kratkom roku. A okupacija i silovanje Beograda od strane d(ss)-sns-gljivica-palmaša bi sasvim verovatno značila ne samo kraj Obamine i verbalne podrške vladi Srbije već i ponovni početak Srbije na tapetu zapadnih kritika i usporavanja u svemu!
Znam šta govorim, govorim s lica mesta tj. Amerike.

from Serbistan

pre 10 godina

onaj osecaj kad vise neznas zasto i koga vise da mrzis. Kad se video sa Putinom uaaaaa, sad sa Obamom uaaaa..... ma nije bitno i da se video sa Evremom i sa vasim roditeljima, prijateljima, neprijateljima........ vi jednostavno ste losi VI i sad bar i vi znate da ste losi i budite i dalje losi, imate moju podrsku

Dramaturg

pre 10 godina

Obama: Nastavite sa kvazi hapsenjima i jeftinom demagogijom.
Nikolic: Ja,Aca i Ivica samo to i radimo.
Obama: Imate moju podrsku.
Nikolic: Hvala vam,Barace.Vi ste Prometej naseg doba.
Obama: Tomo,ne preterujte.
Nikolic:Ne preterujem,tako mi stiropora.

Sin po materi

pre 10 godina

Lako je da rade ono sto zapad zeli i za to dobijaju pohvale. Ova vlast nema zadrtu opoziciju koja preti i kune, koja optuzuje za Kosovo, kojoj su svi izdajnici. Sada je opozicija kulturna i evropski nastrojena pa ovi mogu sve da ispunjavaju bez pritisaka.

AlanFord

pre 10 godina

Drago nam je da imamo podrsku Amerike ,verovatno su i oni uvideli da Srbija zeli da vodi iskrenu politiku za dobro svojih gradjana.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Brat Obama,brat Putin,braća Palestinci,braća Kinezi... A čini mi se da su nam nekako najbliži braća Liliputanci! Toliko te "podrške" imamo!

VUK DLAKU MENJA AL SAMO DOK UZME MALO PARA

pre 10 godina

Podrsku ima Obaminu, a sto mu ne pomenu Kosovo video bi da li bi mu se uopste obratio a jos manje dao podrsku. Ne zna Obama koju igru igra Nikolic i Dacic i misli jadan da su se promenili a u stvari jhesu dok zgrnu malo donacija i poprave budjet posle jovo nanovo,videcete. A i Obama,uskoro tj.posle 3 novembra.

Kraljevcanin

pre 10 godina

... preneli su Tanjugu izvori iz delegacije Srbije. Dovoljno receno!
(TDI, 24. septembar 2013 15:33).

Vracao sam se 5 puta da ti dam plus, ali ne vredi, moze samo jedan. Nema veze, od mene zasluzujes bar 100!

Hmmm

pre 10 godina

Pa kada je priznao Kosovo naravno da će ga hvaliti i podržavati. I Milošević je bio hvaljen kao faktor stabilnosti pa smo na kraju dobili po tintari.

Velibor, USA

pre 10 godina

Jedina zapravo podrška je u vezi konstruktivnog pristupa kosovskom problemu ista ona i još veća od one zbog koje su ovi, koji zbog iste stvari dobijaju američku podršku, hteli Botu i DS da linčuju i vešaju na Terazijama.
Sigurno NE podrška NI zeleno svetlo da sns-d(ss)ovci okupiraju ni siluju Beograd i naprave svinjac od istog nakon što su okupirali i silovali Novi Sad i napravili svinjac u rekordno kratkom roku. A okupacija i silovanje Beograda od strane d(ss)-sns-gljivica-palmaša bi sasvim verovatno značila ne samo kraj Obamine i verbalne podrške vladi Srbije već i ponovni početak Srbije na tapetu zapadnih kritika i usporavanja u svemu!
Znam šta govorim, govorim s lica mesta tj. Amerike.

Milan Nis

pre 10 godina

S'obzirom da mu je to isto rekao i Putin,navodi na samo jedan zakljucak i USA i Rusiju,nesto bas zabole uvo za Srbiju i sta ona radi i prica,sve dok se ne lati maca.

Димитрије

pre 10 godina

Наводно исто то му је рекао и Путин у Кијеву. Једна од те две приче не одговора истини.

Dr Mr

pre 10 godina

"Susret je bio srdacan i prijateljski"... Obama i Toma su inace stari drugari. Jedva su ih odvojili kad su poceli da se grle i ljube.

BG-USA

pre 10 godina

Ova pohvala mu dodje isto kao da su neradnika i pijanicu dobro izlupali policajci i oduzeli mu decu zbog zlostavljanja, zena ga je ostavila, komsije mu davale da po nesto pojede kako ne bi crkao, a onda kada se okupao, obrijao i dosao na slavu kod komsije, potapsali ga po ramenu i rekli "good job" ... Eh Srbijo, Srbijo moja... Mora da se Obama jako obradovao susretu sa ovim covekom koji nas bruka gde god se pojavi u inostranstvu.

kosta

pre 10 godina

Obama je i Tačiju rekao da albanci na KiM imaju podršku SAD. Pošto oba imaju podršku od istog, valjda je g. Nikoliću jasno šta će SAD podržavati.

Nemanja

pre 10 godina

Sto puta ljubim mog predsednika Tomislava Nikolica. To je najbolji predsednik u istoriji Srbije. Uspeo je da se sprijatelji sa Obamom i prezadovoljna sam sto je Obama rekao da ce ga podrzati u svemu.
(Zora, 24. septembar 2013 15:14)

Ljubim i ja tebe Zoro,nasmejala si me do suza

Washington

pre 10 godina

A sto mu Nikolic nije rekao ono sto je govorio o Americi pre 6+ godina? Ne mogu da verujem kakvog predsednika imamo. Covek koji je pogazio svaku svoju rec, covek bez ikakvog ponosa, i to javno radi! Ja bi umro od sramote da mi se ovo desava u mom privatnom zivotu a kamoli da imam javni zivot i da sam predsednik Srbije.

Ako narod opet izglasa ovog sarlatana onda definitivno zasluzujemo da zivimo u septickoj jami.

Milorad Jaksic

pre 10 godina

Srbiji ce mnogo znaciti podrska SAD i predsednika Obame, pogotovu sto za koji mesec treba da dobijemo datum za pocetak pregovora.