Ponedeljak, 23.09.2013.

23:51

Insajder: Energetski (ne)sporazum 1.

https://i1.ytimg.com/vi/vXO-Ci0xcWQ/sddefault.jpg

Izvor: B92

Insajder: Energetski (ne)sporazum 1. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Zvonko-Bec

pre 10 godina

Drumska Mafija
Gradevinska Mafija
Zdravstvena Mafija
Poljoprivredna Mafija
i najnovija
Energetska Mafija

Obicni gradani Srbije probudite se vec jednom ovo vise nije normalno sta se radi u jednoj drzavi.A svima tim mafijasima je ista adresa a to je SKUPSTINA SRBIJE..

obican gradjanin

pre 10 godina

Dajte ljudi,dignimo svoj glas !Oformimo SUD JAVNOSTI ciji poziv nece smeti niko da ignorise,na cija pitanja mora da se odgovara i koji ce imati najvecu moc da razreresi i kazni politicare, rukovodioce, direktore koji rade na stetu svojih gradjana/poreskih jadnika ove drzave,kao i pravo da ponisti lose odluke.DOSTA VISE TAJNOSTI. Preko glave mi je placanje svojih malih racuna,jos mi trebaju njihovi astronomski racuni kojima cu da obezbedim njihove praunuke a moji neka vracaju dugove i ako jos nisu rodjeni.

xim

pre 10 godina

Koliko se secam, Dinkic je bio jedini protiv potpisivanja ovakvog ugovora i prodaje NIS-a po veoma niskoj ceni. Zalagao se za prodaju NIS-a po ceni od 2 milijarde. Zato je i odustao od pregovora, ali je verovatno pritisnut ucenama ostalih politickih partija pristao na potpisivanje. Ovo sto govorim jesu cinjenice i izjave na televiziji, clan URS-a sadasnjeg nikad nisam bio, samo govorim realno. I bas se pitam, zasto je Dinkic prihvatio da potpise sporazum nakon svih svojih izjava?

tamo_daleko

pre 10 godina

Odlicna emisija,samo na zalost cini mi se da svaki trud ekipe "Insajdera" po pravilu biva zaboravljen od strane gradjanstva.Nekoliko dana kasnije sve se svodi na uobicajenu utopiju,"Farmu" i ostale programe za zaglupljivanje populacije.Da li je bilo ko uopste i pomislio da odrzi mirni,protestni miting? Da li je gradjanstvo javno trazilo objasnjenje za ovu pljacku? Slicno se izdesavalo i posle slucaja "Kolubara".Ne kaze nas narod bez razloga :"ovce su za sisanje".Posmatrajuci ovo iz Dijaspore,mogu samo reci da vam je i dobro sa obzirom KO vas VODI i KOLIKO preduzimate za svoju buducnost i buducnost vase dece.Totalna apatija.Pozdrav.

VV

pre 10 godina

U delu "Mehanizmi izvlacenja novca" opisali ste kako funkciuonise firma Messer Tehnogas (Nemci su vecinski vlasnici i ispumpavaju novac kroz konsultantske usluge i ugovorene poslove izmedju maticne firme i cerki). Dokle ce "drzava" Srbija dozvoljavati takvim firmama da joj na taj nacin stete? Ko je uzeo novac da o"drzava" to stanje?

Milos

pre 10 godina

Zaista smo drustvo ogrezlo u kriminalu i korupciji od najvisih do najnizih distanci. Sve cemo uraditi za proklete pare, nista nam sveto nije, moral nam je na najnizim granama i zato nam je tako kako jeste. Poslednji trenutci su nam da se zamislimo, ako ne zbog nas onda zarad nasih potomaka. Srbija je u pitanju i srpski narod! Svakom preporucujem ko nije citao da obavezno procita Arcibalda Rajsa "Cujte Srbi". Nista se do dan danas nije promenilo. Tuzno i porazavajuce.

Elly

pre 10 godina

Rusija te iscedi kao krpu sa osmehom na povrsini i lepom pricom,a sustinski veliko nista,to ti duplo naplate kasnije.Nemci ti kazu u lice sta zele,bez muvanja i osmejaka!

Kalimero

pre 10 godina

Brankici i ekipi svaka čast na hrabrosti. Ko je i najmanje upućen zna sa je izneto u prvoj emisiji samo mrvica.
Vama dragi sugrađani i sapatnici želim sve najbolje, koliko je to moguće u ovom okruženju.

laki

pre 10 godina

strasno!proterati sljam koji pljacka narod,ali nista iznenadjujuce pa nasi su opljackali i kolubaru i sve sto je drzavno tj narodu pripadalo ,rusi su samo dosli da pomognu u tome.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zaljubljenost srba u ruse ne moze se objasniti racionalnim razlozima.Rusi to koriste!.Pljacka ovih razmera je moguca samo u situaciji kad jedna strana nekriticki pristaje na sve sto druga predlozi.Ujedno ovo je osveta rusije za 1948 godinu.

Nenad

pre 10 godina

Spram ovog filma, Hičkokovi mogu da se uvrste u komedije!
Svaka čast na profesionalnosti i hvala.
PS Jedva čekam drugu epizodu pa da uradim još 200 sklekova da bi se smirio.

kayo

pre 10 godina

Sve čestitke "Insajderu", vrhunac istraživačkog novinarstva. U slučaju "Južni tok" su upletene veoma mutne strukture, tako da Zemunski klan, JSO i ini predstavljaju prave amatere. Treba procesuirati Ćoravog, Manekena, bezličnog Cvetkovića, pa tek Bajatovića, koji je samo privesak Koferčetu. Svakako bi bilo loše da on jedini bude kolateralna šteta, a da se gorepomenuti i ostali izvuku iz blata koje su sami zamesili.

Milos

pre 10 godina

Kako je moguce da im svima prolazi ovo cutanje i neodgovaranje na postavljena pitanja novinara? To su sada poceli da primenjuju svi nasi politicari pa i u najnovijim aferama.

Posmatrac iz dijaspore (napustio Srbiju)

pre 10 godina

Tesko je unistiti mafijasko gnezdo u Srbiji, koje je sama vlast... Sve to placaju jadni gradjani Srbije, kojima su oci zamazane, a ruke vezane... PROBUDI SE SRBIJO VEC JEDNOM.

mali Perica

pre 10 godina

E sad dobijamo i neke "tacne" informacije: Nemacka ne uvozi gas iz Rusije!!!
Verovatno je zbog toga Helmut Kol direktor zajednice firme Nemacke i Rusije.

Imports by country - Germany
By country of origin (in mcm) 2006 2007 2008 2009 2010e %Total 2010
Netherlands 24754 22150 19972 21796 24106 24.19%
Norway 25890 25204 27531 32493 32694 32.80%
Russia 39405 38295 40735 35751 38938 39.07%
Non-specified/Other 3681 2706 3753 4517 3925 3.94%
Total 93730 88355 91991 94557 99663 100%
%Total Consumption 93.94% 91.29% 93.75% 101.12% 102.40
c = confidential; - = nill; ..= not available
Source: Natural Gas Information © OECD/IEA,

NAJVECI deo gasa koji Nemacka koristi-39.07% dolazi iz Rusije.

Dosta lupetanja

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ovo je prevara,ocigledno je da rusi imaju vlast nad Srbijom.Tolika zaljubljenost u jednu diktatorsku zemlju nije objasnjiva racionalnim razlozima.Ljubav prema rusiji koja se granici sa fanatizmom postoji jos samo kod clanova AL Kaide spram iste?

roger

pre 10 godina

Srbijagas je propast Srbije, neki to znaju. Dok postoji Srbijagas nece biti Srbije. Juzni tok je odavno procenjen kao propali projekat. Rusi ne snabdevaju gasom dve najznacajnije zemlje u EU, Britaniju I Nemacku. To retko ko zna, Britanija I Nemacka se snabdevaju iz Severnog mora.

Rade 0811

pre 10 godina

I pored dobrih namera koje je mozda imao, Insajder je pokazao ogromno neznanje i bespotrebno podigao na noge ljude polovicnog znanja. Insajder u upao u vlastitu zamku.

bm

pre 10 godina

I eto LSV i LDP koji se najvise mrzi u Srbiji, nije imao nista sa ovime. Nekazem da su ove stranke idealne i ciste kao suza ali nikada nisu imali ucesce u Srpskim najsumnjivijim poslovima.
Mislite o tome.

Nikola Jovanov

pre 10 godina

Na osnovu ovih informacija jos dobih i utisak da su nam Rusi mnogo sto sta progledali kroz prste i poklonili. Cini mi se da ni 49% nismo zasluzili, na osnovu sposobnosti pregovaraca i strucnosti ljudi koji su to vodili...

bk

pre 10 godina

1. Juzni tok je zamisljen da zaobidje Ukrainu koja je u proslosti pravila probleme u stabilnom snabdevanju gasom drzavama EU pre svega.
2. Kada je projekat zamisljen nije bilo ni predvidjeno da prolazi kroz Srbiju. Ispod crnog mora je dolazio gasovod do Bugarske , zatim Rumunija,Madjarska , itd itd.Sve su to clanice EU.Nas tu na mapi nije ni bilo.Mi tada nismo bili ni blizu kandidata za EU a uspeli smo da UMOLIMO da se promeni trasa.

Da li je moglo bolje? Mozda je i moglo a isto tako, moglo je i da ne prolazi kroz nasu teritoriju kao sto je Rumunija prosla.Odnos dobiti 51-49? Ako je dobit recimo milijardu eur-a , nama pripada 490 miliona a rusima 510 ... Da li je zbog tih 1 % trebalo da kazemo arogantno ,ej,sta je bre vama? Nama je to malo , mi necemo da se akamo za tih pisljivih 490 miliona!Pa sta ako nas bije glas da smo klimav i prevrtljiv partner, pa sta ako nismo clanica EU kao ostale drzave kroz koji prolazi trasa gasovoda, mi trazimo ,ne iste ,nego najbolje uslove jer smo mi najbitniji u toj igri, zahtevamo sediste u Beogradu ,punu kontrolu nad svim i svacim, nasih 51 % u deljenju dobiti.

To je ipak mastarija,spustimo se na zemlju konacno!

Ljubomir Zejak

pre 10 godina

ENERGETSKI (NE)SPORAZUM.1.ep.
Ako Srbija misli da pobedi kriminal i korupciju,u tu borbu se moraju ukljuciti svi novinari srbije. Ponovo naglasavam;Svaka cast izvrsnim novinarima INSAJDERA!.Zar nije porazno to sto se moral srpskog coveka nalazi zgazen u smecu?!.Imali negde kraja tom bezskrupuloznom pljackanju drzave?.

Srari komentar koji je uvek aktuelan.
SVE POHVALE EKIPI INSAJDERA!.Strah coveka da uhvati kakav je to kriminal,kada je drzavni vrh srbije ukljucen u njega?!.Srbija i srpski gradjani nisu u stanju da rese ovaj najopasniji problem u drzavi.Dobro se vidi,ko je iz vrha srbije glavni ARHITEKTA ovoga haosa na Kosovu i sire.Treba pozvati u skupstinu srbije sve one koji su vladali srbijom posle 2000-te!:Tadica,Kostunicu,Zivkovica,Cvetkovica,Dacica i druge.Da u skupstini objasne narodu srbije;Da li su znali za ovaj haos,i zasto nisu preduzeli adekvatne mere da se on suzbije?!.Pokojni Dr:Zoran Dlindjic je imao nameru da se obracuna sa ovim zlom i sredi srbiju,kako bi bila pravna drzava.Nazalost nije u tome uspeo,jer je mafija bila brza.Danas je nastao totalni haos u srbiji;svako svakog optuzuje i "odredjuje mu koliko ce da robija?!".Predsenik srbije preti sa stegnutom pesnicom,ni sam nezna kome?!.DANAS JE DACIC NAJODGOVORNI STO JE SRBIJA U HAOSU!.Sada je ocigledno jasno za ono sto sam ranije govorijo:SRBIJI JE POTREBAN PROTEKTORAT!.

Benzinac

pre 10 godina

Bajatovicu? Pa sta uradi? Mislis da je Srpski narod toliko glup.Hvala insajderu i zelim Vam sve najbolje.Jedino Vi radite nesto za ovu zemlju.

neko

pre 10 godina

Tja ! Da li postoji jedno javno preduzeće , koje zahvata ( šakom i kapom ) iz budžeta, a da ne radi preko posrednika ? To je mehanizam poslovanja u Srbiji, još od 90-ih. A preduzeća koja posreduju su redovno u privatnom vlasništvu. Za npr. Bus plus se to zna od osnivanja i nikom ništa. Ni reklamni prostor/vreme se ne kupuju direktno od medija. I nijedna stranka koja je od 90-ih na vlasti nije nevina u tom pogledu

Benzinac

pre 10 godina

Bajatovicu? Pa sta uradi? Mislis da je Srpski narod toliko glup.Hvala insajderu i zelim Vam sve najbolje.Jedino Vi radite nesto za ovu zemlju.

bm

pre 10 godina

I eto LSV i LDP koji se najvise mrzi u Srbiji, nije imao nista sa ovime. Nekazem da su ove stranke idealne i ciste kao suza ali nikada nisu imali ucesce u Srpskim najsumnjivijim poslovima.
Mislite o tome.

Ljubomir Zejak

pre 10 godina

ENERGETSKI (NE)SPORAZUM.1.ep.
Ako Srbija misli da pobedi kriminal i korupciju,u tu borbu se moraju ukljuciti svi novinari srbije. Ponovo naglasavam;Svaka cast izvrsnim novinarima INSAJDERA!.Zar nije porazno to sto se moral srpskog coveka nalazi zgazen u smecu?!.Imali negde kraja tom bezskrupuloznom pljackanju drzave?.

Srari komentar koji je uvek aktuelan.
SVE POHVALE EKIPI INSAJDERA!.Strah coveka da uhvati kakav je to kriminal,kada je drzavni vrh srbije ukljucen u njega?!.Srbija i srpski gradjani nisu u stanju da rese ovaj najopasniji problem u drzavi.Dobro se vidi,ko je iz vrha srbije glavni ARHITEKTA ovoga haosa na Kosovu i sire.Treba pozvati u skupstinu srbije sve one koji su vladali srbijom posle 2000-te!:Tadica,Kostunicu,Zivkovica,Cvetkovica,Dacica i druge.Da u skupstini objasne narodu srbije;Da li su znali za ovaj haos,i zasto nisu preduzeli adekvatne mere da se on suzbije?!.Pokojni Dr:Zoran Dlindjic je imao nameru da se obracuna sa ovim zlom i sredi srbiju,kako bi bila pravna drzava.Nazalost nije u tome uspeo,jer je mafija bila brza.Danas je nastao totalni haos u srbiji;svako svakog optuzuje i "odredjuje mu koliko ce da robija?!".Predsenik srbije preti sa stegnutom pesnicom,ni sam nezna kome?!.DANAS JE DACIC NAJODGOVORNI STO JE SRBIJA U HAOSU!.Sada je ocigledno jasno za ono sto sam ranije govorijo:SRBIJI JE POTREBAN PROTEKTORAT!.

tamo_daleko

pre 10 godina

Odlicna emisija,samo na zalost cini mi se da svaki trud ekipe "Insajdera" po pravilu biva zaboravljen od strane gradjanstva.Nekoliko dana kasnije sve se svodi na uobicajenu utopiju,"Farmu" i ostale programe za zaglupljivanje populacije.Da li je bilo ko uopste i pomislio da odrzi mirni,protestni miting? Da li je gradjanstvo javno trazilo objasnjenje za ovu pljacku? Slicno se izdesavalo i posle slucaja "Kolubara".Ne kaze nas narod bez razloga :"ovce su za sisanje".Posmatrajuci ovo iz Dijaspore,mogu samo reci da vam je i dobro sa obzirom KO vas VODI i KOLIKO preduzimate za svoju buducnost i buducnost vase dece.Totalna apatija.Pozdrav.

neko

pre 10 godina

Tja ! Da li postoji jedno javno preduzeće , koje zahvata ( šakom i kapom ) iz budžeta, a da ne radi preko posrednika ? To je mehanizam poslovanja u Srbiji, još od 90-ih. A preduzeća koja posreduju su redovno u privatnom vlasništvu. Za npr. Bus plus se to zna od osnivanja i nikom ništa. Ni reklamni prostor/vreme se ne kupuju direktno od medija. I nijedna stranka koja je od 90-ih na vlasti nije nevina u tom pogledu

Elly

pre 10 godina

Rusija te iscedi kao krpu sa osmehom na povrsini i lepom pricom,a sustinski veliko nista,to ti duplo naplate kasnije.Nemci ti kazu u lice sta zele,bez muvanja i osmejaka!

kayo

pre 10 godina

Sve čestitke "Insajderu", vrhunac istraživačkog novinarstva. U slučaju "Južni tok" su upletene veoma mutne strukture, tako da Zemunski klan, JSO i ini predstavljaju prave amatere. Treba procesuirati Ćoravog, Manekena, bezličnog Cvetkovića, pa tek Bajatovića, koji je samo privesak Koferčetu. Svakako bi bilo loše da on jedini bude kolateralna šteta, a da se gorepomenuti i ostali izvuku iz blata koje su sami zamesili.

Nikola Jovanov

pre 10 godina

Na osnovu ovih informacija jos dobih i utisak da su nam Rusi mnogo sto sta progledali kroz prste i poklonili. Cini mi se da ni 49% nismo zasluzili, na osnovu sposobnosti pregovaraca i strucnosti ljudi koji su to vodili...

Kalimero

pre 10 godina

Brankici i ekipi svaka čast na hrabrosti. Ko je i najmanje upućen zna sa je izneto u prvoj emisiji samo mrvica.
Vama dragi sugrađani i sapatnici želim sve najbolje, koliko je to moguće u ovom okruženju.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zaljubljenost srba u ruse ne moze se objasniti racionalnim razlozima.Rusi to koriste!.Pljacka ovih razmera je moguca samo u situaciji kad jedna strana nekriticki pristaje na sve sto druga predlozi.Ujedno ovo je osveta rusije za 1948 godinu.

Nenad

pre 10 godina

Spram ovog filma, Hičkokovi mogu da se uvrste u komedije!
Svaka čast na profesionalnosti i hvala.
PS Jedva čekam drugu epizodu pa da uradim još 200 sklekova da bi se smirio.

obican gradjanin

pre 10 godina

Dajte ljudi,dignimo svoj glas !Oformimo SUD JAVNOSTI ciji poziv nece smeti niko da ignorise,na cija pitanja mora da se odgovara i koji ce imati najvecu moc da razreresi i kazni politicare, rukovodioce, direktore koji rade na stetu svojih gradjana/poreskih jadnika ove drzave,kao i pravo da ponisti lose odluke.DOSTA VISE TAJNOSTI. Preko glave mi je placanje svojih malih racuna,jos mi trebaju njihovi astronomski racuni kojima cu da obezbedim njihove praunuke a moji neka vracaju dugove i ako jos nisu rodjeni.

roger

pre 10 godina

Srbijagas je propast Srbije, neki to znaju. Dok postoji Srbijagas nece biti Srbije. Juzni tok je odavno procenjen kao propali projekat. Rusi ne snabdevaju gasom dve najznacajnije zemlje u EU, Britaniju I Nemacku. To retko ko zna, Britanija I Nemacka se snabdevaju iz Severnog mora.

VV

pre 10 godina

U delu "Mehanizmi izvlacenja novca" opisali ste kako funkciuonise firma Messer Tehnogas (Nemci su vecinski vlasnici i ispumpavaju novac kroz konsultantske usluge i ugovorene poslove izmedju maticne firme i cerki). Dokle ce "drzava" Srbija dozvoljavati takvim firmama da joj na taj nacin stete? Ko je uzeo novac da o"drzava" to stanje?

Posmatrac iz dijaspore (napustio Srbiju)

pre 10 godina

Tesko je unistiti mafijasko gnezdo u Srbiji, koje je sama vlast... Sve to placaju jadni gradjani Srbije, kojima su oci zamazane, a ruke vezane... PROBUDI SE SRBIJO VEC JEDNOM.

Milos

pre 10 godina

Zaista smo drustvo ogrezlo u kriminalu i korupciji od najvisih do najnizih distanci. Sve cemo uraditi za proklete pare, nista nam sveto nije, moral nam je na najnizim granama i zato nam je tako kako jeste. Poslednji trenutci su nam da se zamislimo, ako ne zbog nas onda zarad nasih potomaka. Srbija je u pitanju i srpski narod! Svakom preporucujem ko nije citao da obavezno procita Arcibalda Rajsa "Cujte Srbi". Nista se do dan danas nije promenilo. Tuzno i porazavajuce.

Zvonko-Bec

pre 10 godina

Drumska Mafija
Gradevinska Mafija
Zdravstvena Mafija
Poljoprivredna Mafija
i najnovija
Energetska Mafija

Obicni gradani Srbije probudite se vec jednom ovo vise nije normalno sta se radi u jednoj drzavi.A svima tim mafijasima je ista adresa a to je SKUPSTINA SRBIJE..

bk

pre 10 godina

1. Juzni tok je zamisljen da zaobidje Ukrainu koja je u proslosti pravila probleme u stabilnom snabdevanju gasom drzavama EU pre svega.
2. Kada je projekat zamisljen nije bilo ni predvidjeno da prolazi kroz Srbiju. Ispod crnog mora je dolazio gasovod do Bugarske , zatim Rumunija,Madjarska , itd itd.Sve su to clanice EU.Nas tu na mapi nije ni bilo.Mi tada nismo bili ni blizu kandidata za EU a uspeli smo da UMOLIMO da se promeni trasa.

Da li je moglo bolje? Mozda je i moglo a isto tako, moglo je i da ne prolazi kroz nasu teritoriju kao sto je Rumunija prosla.Odnos dobiti 51-49? Ako je dobit recimo milijardu eur-a , nama pripada 490 miliona a rusima 510 ... Da li je zbog tih 1 % trebalo da kazemo arogantno ,ej,sta je bre vama? Nama je to malo , mi necemo da se akamo za tih pisljivih 490 miliona!Pa sta ako nas bije glas da smo klimav i prevrtljiv partner, pa sta ako nismo clanica EU kao ostale drzave kroz koji prolazi trasa gasovoda, mi trazimo ,ne iste ,nego najbolje uslove jer smo mi najbitniji u toj igri, zahtevamo sediste u Beogradu ,punu kontrolu nad svim i svacim, nasih 51 % u deljenju dobiti.

To je ipak mastarija,spustimo se na zemlju konacno!

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ovo je prevara,ocigledno je da rusi imaju vlast nad Srbijom.Tolika zaljubljenost u jednu diktatorsku zemlju nije objasnjiva racionalnim razlozima.Ljubav prema rusiji koja se granici sa fanatizmom postoji jos samo kod clanova AL Kaide spram iste?

laki

pre 10 godina

strasno!proterati sljam koji pljacka narod,ali nista iznenadjujuce pa nasi su opljackali i kolubaru i sve sto je drzavno tj narodu pripadalo ,rusi su samo dosli da pomognu u tome.

Milos

pre 10 godina

Kako je moguce da im svima prolazi ovo cutanje i neodgovaranje na postavljena pitanja novinara? To su sada poceli da primenjuju svi nasi politicari pa i u najnovijim aferama.

xim

pre 10 godina

Koliko se secam, Dinkic je bio jedini protiv potpisivanja ovakvog ugovora i prodaje NIS-a po veoma niskoj ceni. Zalagao se za prodaju NIS-a po ceni od 2 milijarde. Zato je i odustao od pregovora, ali je verovatno pritisnut ucenama ostalih politickih partija pristao na potpisivanje. Ovo sto govorim jesu cinjenice i izjave na televiziji, clan URS-a sadasnjeg nikad nisam bio, samo govorim realno. I bas se pitam, zasto je Dinkic prihvatio da potpise sporazum nakon svih svojih izjava?

Rade 0811

pre 10 godina

I pored dobrih namera koje je mozda imao, Insajder je pokazao ogromno neznanje i bespotrebno podigao na noge ljude polovicnog znanja. Insajder u upao u vlastitu zamku.

mali Perica

pre 10 godina

E sad dobijamo i neke "tacne" informacije: Nemacka ne uvozi gas iz Rusije!!!
Verovatno je zbog toga Helmut Kol direktor zajednice firme Nemacke i Rusije.

Imports by country - Germany
By country of origin (in mcm) 2006 2007 2008 2009 2010e %Total 2010
Netherlands 24754 22150 19972 21796 24106 24.19%
Norway 25890 25204 27531 32493 32694 32.80%
Russia 39405 38295 40735 35751 38938 39.07%
Non-specified/Other 3681 2706 3753 4517 3925 3.94%
Total 93730 88355 91991 94557 99663 100%
%Total Consumption 93.94% 91.29% 93.75% 101.12% 102.40
c = confidential; - = nill; ..= not available
Source: Natural Gas Information © OECD/IEA,

NAJVECI deo gasa koji Nemacka koristi-39.07% dolazi iz Rusije.

Dosta lupetanja

Rade 0811

pre 10 godina

I pored dobrih namera koje je mozda imao, Insajder je pokazao ogromno neznanje i bespotrebno podigao na noge ljude polovicnog znanja. Insajder u upao u vlastitu zamku.

bk

pre 10 godina

1. Juzni tok je zamisljen da zaobidje Ukrainu koja je u proslosti pravila probleme u stabilnom snabdevanju gasom drzavama EU pre svega.
2. Kada je projekat zamisljen nije bilo ni predvidjeno da prolazi kroz Srbiju. Ispod crnog mora je dolazio gasovod do Bugarske , zatim Rumunija,Madjarska , itd itd.Sve su to clanice EU.Nas tu na mapi nije ni bilo.Mi tada nismo bili ni blizu kandidata za EU a uspeli smo da UMOLIMO da se promeni trasa.

Da li je moglo bolje? Mozda je i moglo a isto tako, moglo je i da ne prolazi kroz nasu teritoriju kao sto je Rumunija prosla.Odnos dobiti 51-49? Ako je dobit recimo milijardu eur-a , nama pripada 490 miliona a rusima 510 ... Da li je zbog tih 1 % trebalo da kazemo arogantno ,ej,sta je bre vama? Nama je to malo , mi necemo da se akamo za tih pisljivih 490 miliona!Pa sta ako nas bije glas da smo klimav i prevrtljiv partner, pa sta ako nismo clanica EU kao ostale drzave kroz koji prolazi trasa gasovoda, mi trazimo ,ne iste ,nego najbolje uslove jer smo mi najbitniji u toj igri, zahtevamo sediste u Beogradu ,punu kontrolu nad svim i svacim, nasih 51 % u deljenju dobiti.

To je ipak mastarija,spustimo se na zemlju konacno!

bm

pre 10 godina

I eto LSV i LDP koji se najvise mrzi u Srbiji, nije imao nista sa ovime. Nekazem da su ove stranke idealne i ciste kao suza ali nikada nisu imali ucesce u Srpskim najsumnjivijim poslovima.
Mislite o tome.

roger

pre 10 godina

Srbijagas je propast Srbije, neki to znaju. Dok postoji Srbijagas nece biti Srbije. Juzni tok je odavno procenjen kao propali projekat. Rusi ne snabdevaju gasom dve najznacajnije zemlje u EU, Britaniju I Nemacku. To retko ko zna, Britanija I Nemacka se snabdevaju iz Severnog mora.

Ljubomir Zejak

pre 10 godina

ENERGETSKI (NE)SPORAZUM.1.ep.
Ako Srbija misli da pobedi kriminal i korupciju,u tu borbu se moraju ukljuciti svi novinari srbije. Ponovo naglasavam;Svaka cast izvrsnim novinarima INSAJDERA!.Zar nije porazno to sto se moral srpskog coveka nalazi zgazen u smecu?!.Imali negde kraja tom bezskrupuloznom pljackanju drzave?.

Srari komentar koji je uvek aktuelan.
SVE POHVALE EKIPI INSAJDERA!.Strah coveka da uhvati kakav je to kriminal,kada je drzavni vrh srbije ukljucen u njega?!.Srbija i srpski gradjani nisu u stanju da rese ovaj najopasniji problem u drzavi.Dobro se vidi,ko je iz vrha srbije glavni ARHITEKTA ovoga haosa na Kosovu i sire.Treba pozvati u skupstinu srbije sve one koji su vladali srbijom posle 2000-te!:Tadica,Kostunicu,Zivkovica,Cvetkovica,Dacica i druge.Da u skupstini objasne narodu srbije;Da li su znali za ovaj haos,i zasto nisu preduzeli adekvatne mere da se on suzbije?!.Pokojni Dr:Zoran Dlindjic je imao nameru da se obracuna sa ovim zlom i sredi srbiju,kako bi bila pravna drzava.Nazalost nije u tome uspeo,jer je mafija bila brza.Danas je nastao totalni haos u srbiji;svako svakog optuzuje i "odredjuje mu koliko ce da robija?!".Predsenik srbije preti sa stegnutom pesnicom,ni sam nezna kome?!.DANAS JE DACIC NAJODGOVORNI STO JE SRBIJA U HAOSU!.Sada je ocigledno jasno za ono sto sam ranije govorijo:SRBIJI JE POTREBAN PROTEKTORAT!.

Nikola Jovanov

pre 10 godina

Na osnovu ovih informacija jos dobih i utisak da su nam Rusi mnogo sto sta progledali kroz prste i poklonili. Cini mi se da ni 49% nismo zasluzili, na osnovu sposobnosti pregovaraca i strucnosti ljudi koji su to vodili...

mujcinovic salih

pre 10 godina

Ovo je prevara,ocigledno je da rusi imaju vlast nad Srbijom.Tolika zaljubljenost u jednu diktatorsku zemlju nije objasnjiva racionalnim razlozima.Ljubav prema rusiji koja se granici sa fanatizmom postoji jos samo kod clanova AL Kaide spram iste?

Benzinac

pre 10 godina

Bajatovicu? Pa sta uradi? Mislis da je Srpski narod toliko glup.Hvala insajderu i zelim Vam sve najbolje.Jedino Vi radite nesto za ovu zemlju.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Zaljubljenost srba u ruse ne moze se objasniti racionalnim razlozima.Rusi to koriste!.Pljacka ovih razmera je moguca samo u situaciji kad jedna strana nekriticki pristaje na sve sto druga predlozi.Ujedno ovo je osveta rusije za 1948 godinu.

tamo_daleko

pre 10 godina

Odlicna emisija,samo na zalost cini mi se da svaki trud ekipe "Insajdera" po pravilu biva zaboravljen od strane gradjanstva.Nekoliko dana kasnije sve se svodi na uobicajenu utopiju,"Farmu" i ostale programe za zaglupljivanje populacije.Da li je bilo ko uopste i pomislio da odrzi mirni,protestni miting? Da li je gradjanstvo javno trazilo objasnjenje za ovu pljacku? Slicno se izdesavalo i posle slucaja "Kolubara".Ne kaze nas narod bez razloga :"ovce su za sisanje".Posmatrajuci ovo iz Dijaspore,mogu samo reci da vam je i dobro sa obzirom KO vas VODI i KOLIKO preduzimate za svoju buducnost i buducnost vase dece.Totalna apatija.Pozdrav.

xim

pre 10 godina

Koliko se secam, Dinkic je bio jedini protiv potpisivanja ovakvog ugovora i prodaje NIS-a po veoma niskoj ceni. Zalagao se za prodaju NIS-a po ceni od 2 milijarde. Zato je i odustao od pregovora, ali je verovatno pritisnut ucenama ostalih politickih partija pristao na potpisivanje. Ovo sto govorim jesu cinjenice i izjave na televiziji, clan URS-a sadasnjeg nikad nisam bio, samo govorim realno. I bas se pitam, zasto je Dinkic prihvatio da potpise sporazum nakon svih svojih izjava?

mali Perica

pre 10 godina

E sad dobijamo i neke "tacne" informacije: Nemacka ne uvozi gas iz Rusije!!!
Verovatno je zbog toga Helmut Kol direktor zajednice firme Nemacke i Rusije.

Imports by country - Germany
By country of origin (in mcm) 2006 2007 2008 2009 2010e %Total 2010
Netherlands 24754 22150 19972 21796 24106 24.19%
Norway 25890 25204 27531 32493 32694 32.80%
Russia 39405 38295 40735 35751 38938 39.07%
Non-specified/Other 3681 2706 3753 4517 3925 3.94%
Total 93730 88355 91991 94557 99663 100%
%Total Consumption 93.94% 91.29% 93.75% 101.12% 102.40
c = confidential; - = nill; ..= not available
Source: Natural Gas Information © OECD/IEA,

NAJVECI deo gasa koji Nemacka koristi-39.07% dolazi iz Rusije.

Dosta lupetanja

Elly

pre 10 godina

Rusija te iscedi kao krpu sa osmehom na povrsini i lepom pricom,a sustinski veliko nista,to ti duplo naplate kasnije.Nemci ti kazu u lice sta zele,bez muvanja i osmejaka!

obican gradjanin

pre 10 godina

Dajte ljudi,dignimo svoj glas !Oformimo SUD JAVNOSTI ciji poziv nece smeti niko da ignorise,na cija pitanja mora da se odgovara i koji ce imati najvecu moc da razreresi i kazni politicare, rukovodioce, direktore koji rade na stetu svojih gradjana/poreskih jadnika ove drzave,kao i pravo da ponisti lose odluke.DOSTA VISE TAJNOSTI. Preko glave mi je placanje svojih malih racuna,jos mi trebaju njihovi astronomski racuni kojima cu da obezbedim njihove praunuke a moji neka vracaju dugove i ako jos nisu rodjeni.

Zvonko-Bec

pre 10 godina

Drumska Mafija
Gradevinska Mafija
Zdravstvena Mafija
Poljoprivredna Mafija
i najnovija
Energetska Mafija

Obicni gradani Srbije probudite se vec jednom ovo vise nije normalno sta se radi u jednoj drzavi.A svima tim mafijasima je ista adresa a to je SKUPSTINA SRBIJE..

kayo

pre 10 godina

Sve čestitke "Insajderu", vrhunac istraživačkog novinarstva. U slučaju "Južni tok" su upletene veoma mutne strukture, tako da Zemunski klan, JSO i ini predstavljaju prave amatere. Treba procesuirati Ćoravog, Manekena, bezličnog Cvetkovića, pa tek Bajatovića, koji je samo privesak Koferčetu. Svakako bi bilo loše da on jedini bude kolateralna šteta, a da se gorepomenuti i ostali izvuku iz blata koje su sami zamesili.

laki

pre 10 godina

strasno!proterati sljam koji pljacka narod,ali nista iznenadjujuce pa nasi su opljackali i kolubaru i sve sto je drzavno tj narodu pripadalo ,rusi su samo dosli da pomognu u tome.

Kalimero

pre 10 godina

Brankici i ekipi svaka čast na hrabrosti. Ko je i najmanje upućen zna sa je izneto u prvoj emisiji samo mrvica.
Vama dragi sugrađani i sapatnici želim sve najbolje, koliko je to moguće u ovom okruženju.

neko

pre 10 godina

Tja ! Da li postoji jedno javno preduzeće , koje zahvata ( šakom i kapom ) iz budžeta, a da ne radi preko posrednika ? To je mehanizam poslovanja u Srbiji, još od 90-ih. A preduzeća koja posreduju su redovno u privatnom vlasništvu. Za npr. Bus plus se to zna od osnivanja i nikom ništa. Ni reklamni prostor/vreme se ne kupuju direktno od medija. I nijedna stranka koja je od 90-ih na vlasti nije nevina u tom pogledu

Milos

pre 10 godina

Kako je moguce da im svima prolazi ovo cutanje i neodgovaranje na postavljena pitanja novinara? To su sada poceli da primenjuju svi nasi politicari pa i u najnovijim aferama.

Posmatrac iz dijaspore (napustio Srbiju)

pre 10 godina

Tesko je unistiti mafijasko gnezdo u Srbiji, koje je sama vlast... Sve to placaju jadni gradjani Srbije, kojima su oci zamazane, a ruke vezane... PROBUDI SE SRBIJO VEC JEDNOM.

Nenad

pre 10 godina

Spram ovog filma, Hičkokovi mogu da se uvrste u komedije!
Svaka čast na profesionalnosti i hvala.
PS Jedva čekam drugu epizodu pa da uradim još 200 sklekova da bi se smirio.

VV

pre 10 godina

U delu "Mehanizmi izvlacenja novca" opisali ste kako funkciuonise firma Messer Tehnogas (Nemci su vecinski vlasnici i ispumpavaju novac kroz konsultantske usluge i ugovorene poslove izmedju maticne firme i cerki). Dokle ce "drzava" Srbija dozvoljavati takvim firmama da joj na taj nacin stete? Ko je uzeo novac da o"drzava" to stanje?

Milos

pre 10 godina

Zaista smo drustvo ogrezlo u kriminalu i korupciji od najvisih do najnizih distanci. Sve cemo uraditi za proklete pare, nista nam sveto nije, moral nam je na najnizim granama i zato nam je tako kako jeste. Poslednji trenutci su nam da se zamislimo, ako ne zbog nas onda zarad nasih potomaka. Srbija je u pitanju i srpski narod! Svakom preporucujem ko nije citao da obavezno procita Arcibalda Rajsa "Cujte Srbi". Nista se do dan danas nije promenilo. Tuzno i porazavajuce.