Subota, 21.09.2013.

16:58

Kostić:Imam para, ali gde da uložim

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da je ta kompanija "prošla neoštećena" kroz ekonomsku krizu. Kaže da ima novca ali da nema gde da ga uloži.

Izvor: Beta

Kostiæ:Imam para, ali gde da uložim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

Budimo realni

pre 10 godina

Ovo je vec provokacija, koliko poreza placa godisnje kad ima toliki prihod? Koliko je poreza platio u periodu od kad je bio normalan do sada kada je milijarder? Sve se lako da proveriti... UDARIO MU SECER U GLAVU!!! U zemlji u kojoj je mnogo gladnih, nezaposlenih, gde su deca neuhranjena, gde je kopanje po kontejnerima svakodnevnica, gospodin nedodirljivi se pita sta da radi sa 600-700 miliona evra svake godine. E moja Srbijo vidis li ko je na vrhu?

olivera

pre 10 godina

Polako sa komentarima, mozda covek stvarno ne zna. Kosticu, ulozi u Petnicu! Nema bolje investicije za ovu zemlju od Petnice! To je buducnost i prosperitet ove zemlje! Iskreno! Olivera iz Kragujevca

М. Н. Лазар

pre 10 godina

'Ајд' што обогатио без икаквих рефернси,(и квалитета)- него нас још и завитлава!

М. Н. Лазар

pre 10 godina

Костићу,
Илија Коларац је имао мање од 4 разреда школе,а уложио је у Универзитет!..., па престани да нас понижаваш!

daevon

pre 10 godina

Možda je vreme da platiš šećerane. Platio si po 1€. Čudno ali je onda nekako poskupeo šećer. Neverujem da ti imaš nešto sa tim. To je kriv MMF i ovi strani lopovi koji neće da kupe šećer ispod 80 dinara. Čudno je i to koliko je mala cena otkupa šećerne repe. I to su oni krivi... Ipak, sad bi mogao da dodaš još po 1€ šećerane, da ima leba da kupimo taj dan.

anonymus

pre 10 godina

Ja cu da ti kazem uzmi zlato neces pogresiti,a Srbija ima Arape iz dana u dan sve vise napredujemo.Smanjila se nezaposlenost,korupcija i mito,kriminal,fabrike rade i normalno je sto covek nema gde da ulozi.

nišlijka

pre 10 godina

Ima para a traži besplatan savet. Nema više šećerana od 1evra. Jesi li razmišljao o banjama. Institut Niška banja je na 7km od Niša. KC Niš je svega 7km od banje. Od smeštajnih kapaciteta ima samo hotel "Radon", stacionar "Zelangora", još jedan stacionarčić i nešto malo po okolnim kućama. Grad Niš nema para za razvoj banje, a NB zbog blizine gradu ne može da dođe do para iz banjskog fonda. Napravi gerontološki centar za prosečnog nemačkog i engleskog penzionera. Svima bi bilo dobro. Akva park...Banja ima provereno dobro medicinsko osoblje. Nedostaje joj samo neko ko ima šta da investira. Do sada su političari dovodili samo neke za slikanje. Ne dozvoli da gradski Urbanizam bilo šta radi da ti ne bi provukli saobraćajnicu gde joj nije mesto, a nakon toga te zvali na dogovor...

Zoca

pre 10 godina

U normalnom svetu se dobit od 5-6% vec smatra rizicnim ulaganjem. Za dobit od 15% se smatra da si ili kriminalac ili lopov. Ni Siferka ni bilo koji Nemac poslovan covek nece da se hvata u to kolo, jednostavno nece da ga boli glava i da se preslisava s kim je imao posla.

Predlog za gosp.Kostića

pre 10 godina

Izgradite par azila za napaćene napuštene mačke i pse, napuštene od istih ovih mudrosera i zlobnika i neradnika, što pišu svakojake komentare protiv sposobnih i radnih ljudi.Uradićete dobro delo, dobiti simpatije mnogih a ne košta mnogo.
Komunizmu i Bogu si težak..

Aleksandar

pre 10 godina

Kosticu, nije sve u preprodaji sirovina. Ima mnogo toga i u samim finalnim proizvodima. Imam ideju, ali za to mora mesto direktora tog ogranka.

Nesh

pre 10 godina

G. Kosticu,
EU finansira djelimicno izgradnju malih termoelektrana za paljenje slame i ostalog bioloskog otpada. "Zelena" elekro i toplotna energija iz ovakvih izvora se subvecionise iz Evropskih fondova. Specijalno su interesantne zemlje kandidati za ulazak u EU. Projekat postoji i vec je dobro isproban u EU i Kini. Trenutno se ispituju mogucnosti izgradnje ovih mini termoelktrana u Ukrajini. Vojvodina / Srbija / slavonija takodje imaju mnogo bioloskog otpada pa ovakav projekat ne bi trebalo da bude problematican.

ban

pre 10 godina

Covek obicno kada ima pare plati svoje dugove koje je u predhodnom periodu napravi!Mogao bi i ti da platis dugove malim firmama koje guras u propast krseci sve valute placanja!

lala

pre 10 godina

.. uzmes papir i pocnes da pises sta sve Srbija uvozi : paradajz, jabuke, orahe, lubenice, meso, mesne preradjevine, cipele, tekstil, namestaj, papir, gradjevinski materijali .. pa onda gde Srbi idu na letovanje i zasto? .. pa gde salju decu na skolovamje i zasto? .. pa gde se lece? .. pa vestacke oplodnje? .. pa korektivna hirurgija? .... postao si ko tvoje plavuse .... " necu nista samo se hvalim ".

пребреза

pre 10 godina

Za početak,gospodine Kostiću,kupite još šećerana koja god se prodaje i sačekajte.Šećer je po meni najjeftiniji industrijski proizvod koji postoji na tržištu.To ne može dugo da traje.Ako nešto jeftinije postoji neka neko nabroji.Zato još jednom gospodine Kostiću,šećer,šećer,šećer.E sada pošto sam vam tako dobar savet dao,pomognite mi da i ja započnem svoj mali biznis,sve ostalo osim početnog kapitala imam.Još nešto da vam preporučim:Turizam.Nadam se da ste čuli za manifestaciju Šljivijada u Blacu,nedaleko od te varošice ,duboko u planini Jastrebac nalazi se malo predivno jezero Popova.Već 40 godina biser lepote i zdravlja propada.Takve šume nema na Balkanu.Pa mislim, ako nemate poverenja da meni pomognete u biznisu,a vi prvom prilikom u Blace pa do Jastrebca,u selo Popova.U susednom selu Prebreza,nalazi se čuveni rezervat prirode.Čist vazduh,stoletne bukve,bistri čisti potoci,šumsko i oostalo voće...Vidimo se na Šljivijadi Blace 2014 godine!

ds bot

pre 10 godina

Uložio si ti pozamašnu cifru u Aleksandra Velikog da objasnite narodu kako smo mi siromašni i kako je GMO hrana spas za nas. Veliki hapsi druge tajkune da bi tebi napravio mesto.

Masa

pre 10 godina

Samo da se zna da je covek unistio Carnex. Kvalitet proizvoda je drasticno oborio. Nekada su imali svoje farme i klali su po 300 tovljenika za sat koje su ugovarali sa nasim seljacima a sada dobijaju istranzirano meso iz uvoza ko zna odakle i prodaju ga pod Carnexovim brendom.

sasa jokic

pre 10 godina

Ove lokalne sto su Ti se svidjale bas ne prolaze dobro. Jedna zatvara radnje po Beogradu, druga sipa gorivo za 500 dinara, a Ti ne znas sta ces sa parama.
Namazane su lokalne, znaju one da od Tebe vajde nema. E tako je i u biznisu.....

Cvetko Rajković

pre 10 godina

za (Rajko Cvetkovic, 21. septembar 2013 21:52)

Ako ne znate pozadinu onoga kako je Kostić došao do bogastva, onda nemojte ni da komentarišete.

Pogledajte Insajder na tu temu

srdjan petrov

pre 10 godina

Odmah da vrati odakle je i uzeo tj.odakle mu je poklonjeno, kako ga nije sramota da se uopšte pojavljuje u javnosti. Ja kad sam se zaposlio (a ne samo ja vec svi zaposleni u Kovačičkoj Opštini) kao mlad čovek odvajao sam svaki mesec jednu dnevnicu više od godinu dana da bi šecerana počela sa radom,napravljeni su novi asfaltni putevi prema svim pravcima (BG, ZR) sve je razdrndano od kamiona pa eto nek mu je prvo da popravi sve puteve koje je razdrndao od kamiona...i eto nek ga ne žulja račun...mi izgradismo a mangupi sad po belom svetu sviraju ....i pričaju o biznisu.

mali Perica

pre 10 godina

Da se razumemo...glasao sam za zute, nisam neki skriveni sps,dss ili sns.

za to sto MK postoji, DJINDJIC je kriv. nagradio je kostica sto mu je odradjivao prljave poslove oko finansiranja DS, a posle tadic nastavio da ga koristi i da mu sredjuje poslove

a sto se tice njegovog privatnog zivota...da li se zna koliko je tukao svoju bivsu?

Rade

pre 10 godina

Ne znam gde bi investirali gospodine Kosticu, ali za pocetak krenite sa ispunjavanjem obecanog i u Kovacici ciju ste seceranu kupili za 3eur, a obecali godisnje 100.000eur donacija za opstinski budzet, a koju do sada niste ispunili.

PravdaNS

pre 10 godina

Koji je ovo m.f.j.š! Evo ga trenutno ucenjuje Vrbašku opštinu da mu daju ne znam tačno koliko hektara zemlje ili će u suprotnom otpustiti masu radnika u Karneksu i to je čak odredio broj radnika po hektaru zemlje. Jedino ispravno je oduzetimu svu zemlju koju je do sada ''pokupovao'' po Vojvodini, a onda i fabrike. I na kraju u zatvor ovog ''biznismena'' gde mu je i mesto.

Posmatrac

pre 10 godina

"Ako imas jos 5 evra kupi jos 3 secerane"
(Savet, 21. septembar 2013 20:33)
A zasto ti ne kupis 3 secerane za 5 evra?. Ako nemas 5 evra ja cu ti dati.Nemoj nas obicne ljude toliko potcenjivati, da ne znamo na sta ciljas.
Ameri su nedavno prodali drzavi Srbiji smederevsku zelezaru za 1 dolar. Sto se nisi javio da je kupis za 2 evra, a znas da je ona mnogo veca od 3 secerane.

Milan

pre 10 godina

Preporucio bih Kosticu da investira u srpsku mladez,da podrzi podizanje nataliteta jel ce time u doglednoj buducnosti povecati broj potencijalnih potrosaca. 10 miliona evra je dovoljno da se za dve hiljade porodica u Srbiji za rodjenje cetvrtog deteta jednokratno uplati 5000 evra. Mozda nije ekonomski opravdano ali i sami ste rekli da stanje na racunu varira za po nekoliko desetina miliona evra. Ili bar spasite ovu decu koja nemaju novca za potrebno lecenje. Sa tim novcem na racunu, sigurno je da ne bih promovisao genetski modifikovane organizme (GMO). INVESTIRAJTE u organsku proizvodnju, 800000 hektara je neobradjeno u Srbiji.

jovan@

pre 10 godina

Pa najbolje bi bilo da ih vratis odakle si ih uzeo!!! Samo sto ce ih tu opet uzet neko kao ti a za narod vas zaabole....Eeee Srbijo...???

Dr.

pre 10 godina

Pitanje koje Kostic sebi postavlja je klasicno "proklestvo gluposti".
Novac je prigrabio koristeci veze, privilegije, poznanstva.
Ono sto ne postoji to je ideja, dusa, vizija.
Ovakvi ljudi mogu da funkcionisu samo u ovakvim sredinama i ovakvom okruzenju.
Ovaj covek i njemu slicni ne znaju sta je to zadovoljstvo pruzanja. Oni samo otimaju.
Za razliku od njega Gejts nije kupio nista za dolar ili dva usput unapred imajuci informaciju da ce EU otkupiti sve sto proizvede fabrika koju je kupio. Nije bilo dosta, alavo je prepakivao robu uvezenu iz EU lepeci samo etikete. Kome je otimao? Onome ko nema i kome je trebala pomoc.
Ipak Gejts se nije pitao u sta da ulozi! Gejts je Gejts, a Kostic? Svakako nije Gejts!
Ipak ono sto ima (ili nema) u glavi je Kosticevo prokletstvo. Novac ne moze da kupi sve, posebno ne savest.

mnogo je vazan

pre 10 godina

Kupi jos neko preduzece u Bgd, pa ga zatvori posle 2-3 godine, izvuci pare prodajuci delove firmi, pola javno pola na crno i tajno, i to najbolje zajedno da Zepterom, kao sto ste uradili da Beteksom, Agroopremom i sl. A i ono sto van je ostalo od istih i dr. kupljenih preduzeca donosi vam samo gubitke. Zgrade vam zvrje prazne od Beteksove RK na BB, do Balkanske, a niste se bas usrecili ni da Beogradelektrom u K. Mihailovoj pa ni mnogim dr. Jos bolje da vam sve "prodaju" za 1 evro, a vi svima otpremninu pa uzivajte u praznim objektima. Bas mi nesto zao ove krize pa ne rasprodaste sve sto pokupovaste!
(mmmmm, 21. septembar 2013 21:12)

Eh, da je samo Beograd u pitanju, citava Srbija je u pitanju, kupi preduzece za neku sicu, a onda za tri godine bukvalno rasteraju sve zaposleno kucama i ostave 20-ak zaposlenih, podobnih da kao nesto privredjuju i nikom nista. Posebna prica je obilazak preduzeca po Vojvodini helikopterom...

Neko iz privrede

pre 10 godina

"nađite mi metu u regionu koja će obezbediti povraćaj kapitala od 15 odsto. Nema je"

Ovo pokazuje i otkriva da si ti samo jedan tajkun a ne sposoban biznismen!!!
Nigde na svetu, u konkurentnoj privredi, ne možeš unapred da očekuješ ROI 15!!!
Nadji kompaniju, sredi je, podigni je na zdrave noge pa ces imati i 30%.
Ali naravno ti to ne možeš u tržišnoj utakmici na globalnom nivou, nego si naviko na lov u mutnom, daj nesto gde cu odmah da imam ROI 15 a ako još to mogu da platim smesne pare onda je idealno.
Tako i moja baba zna da vodi biznis.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Zar je u Srbiji bila tolika beda, da niko nije ponudio 4 evra za šećerane i pobedio Kostića, a Brozovići šta kažete? Ameri su nam prodali Železaru sa 1 dolar, a Kostić se ne gura da je plati makar 3 dolara, a Brozovići šta kažete?

Moji Srbi su veliki nesrećnici, pameti nemamo ni za lek, a da trabunjamo koješta ...

djuro

pre 10 godina

Nemoj da ulazes NIGDE ako ne znas! ZOVI MLADE PREDUZIMACE sa ZAPADA IZ AMERIKE I EVROPE I ponudi im kapital da otvore biznise u Srbiji! I videces onda kako to ide! Pozdrav. Canada

evita

pre 10 godina

Posto gospodin zamislja da je Bil Gates, neka sledi njegov primer pa malo investira u sirotista, bolesne, azile... Obzirom da je genije, verovatno ce jos i zaraditi... Primucilo mi na ovu vest...

Dejan

pre 10 godina

Ulazi u umetnost i nauku. Da te pamte ko mecenu i dobrotvora, a ne ko lopova.
(Lazar, 21. septembar 2013 19:34)

Nemoj, Lazo, molim te! Bio bi to Novi Pink!

Nikola Zlatibor

pre 10 godina

Kostiću je mesto u zatvoru, jer je zaradio veliki novac i napravio ozbiljne/odrzive Firme!
A to je rezervisano samo za Javna preduzeca, da mogu politicari da klepaju i za strance, oni su visa rasa od nas!

Gerov

pre 10 godina

Kupi si tupe!

Mozda te onda jurne i Klaudija Sifer!

B'mti zemlju u kojoj ovakvi smorovi dobiju sansu da nekome objasnjavaju nesto! A pola njih je radilo na ... belo!

mmmmm

pre 10 godina

Kupi jos neko preduzece u Bgd, pa ga zatvori posle 2-3 godine, izvuci pare prodajuci delove firmi, pola javno pola na crno i tajno, i to najbolje zajedno da Zepterom, kao sto ste uradili da Beteksom, Agroopremom i sl. A i ono sto van je ostalo od istih i dr. kupljenih preduzeca donosi vam samo gubitke. Zgrade vam zvrje prazne od Beteksove RK na BB, do Balkanske, a niste se bas usrecili ni da Beogradelektrom u K. Mihailovoj pa ni mnogim dr. Jos bolje da vam sve "prodaju" za 1 evro, a vi svima otpremninu pa uzivajte u praznim objektima. Bas mi nesto zao ove krize pa ne rasprodaste sve sto pokupovaste!

Goran

pre 10 godina

Pa moze recimo novac da se ulozi u aparat za prodaju kokica u Vrbasu.

Kazu neki ljudi iz Vrbasa koji vole da jedu kokice ko pocne da prodaje kokice na ulici u Vrbasu postaje tajkun u Srbiji. AKo ne svi barem neki od njih koji to vec jesu radili.

Toma

pre 10 godina

Ne poznajem gospodina, ali imam respekt prema rezultatu koji je ostvario.
Zavisno od količine para na raspolaganju, ja bih uložio u informatiku (zapošljavanje programera itd.) i takođe u metalsku industriju (npr. proizvodnja rezervnih delova za automobile i slično). Malicioznim komentarima nema mesta, siguran sam da je čovek dobronameran i da je dovoljno lično bogat, treba uposliti svoj narod, to je vrhunac patriotizma.

Dr.

pre 10 godina

Da je g. Kostic zaradio novac koji kaze da ima na posten nacin, tada bi znao gde da ih investira!
Oni koji su svojom idejom zaradili svoj novac obicno imaju ideju i sta dalje. Oni koji su dilovima i korupcijom stekli novac ti ideje nemaju i nisu je ni imali.

ajd sad...

pre 10 godina

sta 15%? 1500% najmanje! brojke ne lazu- ulozis tri evra i napravis milione,e to je biznis. ako nekima nije jasno odakle srbiji dug od 50 milijardi- evo odgovora. kada nekom uspesnom "biznismenu" ode racun u plus milion -srbija se za taj milion zaduzi.

branko

pre 10 godina

Osnuj tehnoloski inkubator ili ulozi u neki postojeci. Zaradi i daj sansu drugima da zarade ucini konacno nesto korisno za srpsku privredu

Grunf

pre 10 godina

evo uloži u mene da te bog vidi.ulagao si u sve i svašta. u pesme,autore,pevačice,silikone,uloži malo na moj račun i da on vidi da postoji plus

Srbija

pre 10 godina

Koliko secerana od po 3 evra mozes kupis za te pare juuuu, jos samo kad bi postojala jos neka druga banana drzava gde mozes da ulozis taj tvoj "tesko" zaradjeni novac i kupis secerane za 3 evra....

Relja

pre 10 godina

On je najgori, ruga nam se otvoreno. A njegov "slucaj" sa spiska 24 privatizacije nikako da dodje na red. Ostalo ne mogu da kazem, necete hteti objaviti. Skocio mi pritisak najmanje za 40 kada sam "ovo" procitao, nemam reci. Dno.

Dusan

pre 10 godina

@(Bisa, 21. septembar 2013 18:28)

E meni je ovo najbolje od svega, uz izvinjenje sto malo odstupam od teme. Bisin komentar je dobio gomilu pluseva i samo jedan minus? Zasto?

Jel ste koji ste ocenjivali bili na Kopaoniku, a odmah zatim skoknuli u Portoroz? I bas ista iskustva? A niste culi da obicno za neki sud treba cuti obe strane, je ovde ne vidim bas nijedan detalj o tome zasto se Bisa zali!? Ili je jedini argument za "plus" to sto se neko pljuje?

Nasa slika i prilika...

Autoportret

pre 10 godina

Čovek koji sebe predstavlja kao uspešnog biznismena ne zna gde da uloži novac?
Niti je uspešan, niti je biznismen.
Običan interesni igrač i politički finansijer, koji je svoje "poslove" dobijao da bi se oprao novac.
Sada više nema "šećerana za evro" i šta onda?

P.S. Ko se još seća prvog Insajdera iz 2004?

Ccc

pre 10 godina

A da ulozi u Senoinu ulicu u Petrovaradinu, koju izrovase njegovi sleperi koji voze danonocno? Zidovi kuca nam popucali, nocu ne mozemo da spavamo, a on gleda "region"? Pogledaj malo komsiluk koji unistavas!

bibershtruc

pre 10 godina

da ulozis? gde? a sto da ulozis? da bi zaradio jos vise jer ti je ovo nedovoljno? sta kazes da, za razliku do sada i po ugledu na neke druge bogate srbe mnogo godina pre tebe poklonis zdravstvu, kulturi, obrazovanju ili osnujes neku zaduzbinu? ne bi nista falilo...

cika dzo

pre 10 godina

Mislim da bi drzava,poput svojevremeno Rusije, trebala da se nagodi sa Koletom,Miskom i slicnima.Oni su samo dobro iskoristili rupe u zakonima koje su odgovorni u drzavi namerno naprabili.Time bi na neki nacin svi imali korist, ovako drzava tumara u mraku, a njihovi advokati su svemoguci.Dakle, mr.Cukermen ulozi u svoju slobodu!

Mrk_djok

pre 10 godina

Pa mozes ponovo da kupis secer iz EU, da ga prepakujes, pa izvezes kao Srpski secer u EU.

Do sada se isplatilo.

Eventualne sankcije EU zbog toga, platice narod.

Milan-Indjija

pre 10 godina

A zasto onda u kombinatu Agrounija u Indjiji, koji je Vase vlasnistvo, radi mnogo neprijavljenih vecitih sezonskih radnika, od kojih neki i vise od decenije. Da upravo tako. Ne mislim na sezonski rad povremeno, vec 365 dana u godini! Zbog cega gospodine Kosticu ne prijavljujete radnike? Ovo pisem za Indjiju, a verujem da je tako i u drugim Vasim preduzecima. I za kraj, nazalost i sam sam kao sezonac(redovni)u Vasoj firmi "izgubio" cetiri godine radnog staza. Ali sta Vas to dotice, kada Vam drzava to dozvoljava. Je li? A ovamo se hvalite kako imate novca. Pa cudilo bi me da nemate.

albert ajnstajn

pre 10 godina

Vidim po komentarima, ima ljudi koji su simpatizeri tajkuna
Da bi covek postao milijarder legalnim putem,postoje samo dva nacina:
1.nasledjeno bogatstvo i dalje umnozavao
2.napravio patent ili biovprvi u necemu

S obzirom da smo ziveli u komunizmu do 1989 i da su svi imali manje-vise isto novca prvi nacin otpada
Nisam upucen da su nesto izmislili ili bili prvi u necemu
Svi znamo da para ide na paru,a sta ako nemas para?
U prevodu svi tajkuni su ojadili drzavu a najvise narod

Debeljko

pre 10 godina

Sta kazes care, 15% minimum a? I nema nista sto pase tvojim kriterijumima? Da li ti je palo na pamet da bi prva stabilna kompanija sa takvim potencijalom za investicije bila za sekundu kupljena od mnogo vecih igraca nego sto si ti, kojima je i 10% astronomski povracaj. Ja kapiram da si navikao da mlatis nevidjenu lovu na ovim prostorima kad si finansirao politicare ali nije to zauvek.

Marija....

pre 10 godina

G. Kosticu imam ideju: Bolnica u Vrbasu je u katastrofalnom stanju udji samo inkognito na hirurgiju ali kod obicnih pacijenata pa ces videti gde ces uloziti ne treba ti mnogo para uz to kupi jednu dobru peglu da se mogu uz dobro pranje i dobro peglanje dezinfikovati posteljina a o prljavim prozorima da i ne pricam. Malo osmirglati okvir i prefarbati nije tesko. Samo trebate da nadjete postene radnike da vam ne pokradu sve posto ce biti bogatiji posle rada kod vas. Necete trebati puno ni uloziti. Verujte mi znam o cemu pisem posto sam videla.

mp

pre 10 godina

Kosticu je mesto u zatvoru a on se predstavlja kao uspesni poslovni covek; Beda. Valjda ovo pokazuje kako je bedno nase drustvo koje nema nikakvih standarda;

Mile pile

pre 10 godina

Kole vrlo jednostavno investiraj na ono isto mesto odakle si krenuo praznih dzepova. A B92 bih zamolio da nas odmori od ovakvih likova... delta nije dobar Kole je dobar .... Ha ha ha

Washington

pre 10 godina

Mozda škola, bolnica, obnova Petnice... toliko ima stvari gde može da se postane čovek i za budućnost ti ostane ime. ne mora samo da se obrne profit. Ovo čisto kao savet kad već neko ima para a ne zna šta s njima
(ja, 21. septembar 2013 17:20)

A koja je poenta ulagati ako neces napraviti profit?! To znaci da ce opet neko za 2 godine morati da daje svoj novac da mu propada. I treba covek da napravi profit, samim tim ce moci i da daje novac u dobrotvorne svrhe. Bar tako bi trebalo da bude. Ovde u Srbiji niko nikom ne pomaze vise.

Eto garantujem da i ti imas prijatelja kojim treba novca, pa kad god budes imao 20, 30 eura viska, ti njima dadni kad si toliko dobar covek. Eto to isto trazis od ovog coveka.

Vlada

pre 10 godina

Normalno da niko nece da ulaze u domacu proizvodnju. Loši zakoni, propisi, komplikovana procedura. Ja bih da pitam ove pametnjakovice sta bi proizvodili u Srbiji? Bas me zanima
(Coyote, 21. septembar 2013 18:20)

Kada su se bogatili ti losi propisi i zakonu su im bili od velike koristi, a sada kada su puni onda se zale nemaju gde da uloze i da su losi zakoni.
Da li u Srbiji postoji jedan uspesni biznismen koji ce iskreno da odgovori kako je dosao do prvog miliona?

neutralni

pre 10 godina

Nemam komentar koji bi mi administrator pustio na sajt, pa ću samo da konstatujem: za ovakvo stanje na ovim prostorima (osim određenih individua) dobranu krivicu snose i mediji, koji ovakvima još i posvećuju prostor na svojim stranicama (i to afirmativno!). O Bože, gledaj i pamti, pa jednom i vrati svakom prema zasluzi. Samo molim Te da ne dozvoliš da na kraju ovakvima dignu i spomenik (kao što su digli u Požarevcu).

Kozmo

pre 10 godina

Pre 2 godine cena šećera 138 dinara u vreme spremanja zimnice,u Hrvatskoj tada cena Koletovog cukra bila 56 dinara,preračunato u dinare,a danas cena šećera u Serbiji 80ak dinara?????Ko je tu lud a ko je neobuzdani monopolista,koji je dobio čitavu jednu prehrambenu granu za 1 e,2-3 ministra kumašina koji su donosili zakone i uredbe po njegovoj želji i potrebama,a država mu za uzvrat ni cvonjka ne uze bar za neki park a o boravku u ustanovi gde se nosi prugasto ništa...Ali zato pevac svako jutro kukuriče..

Pera Livac

pre 10 godina

Čovek je uspeo u svom poslu. Zaradio novaci želi da uloži. Njegov problem je ozbiljan i muči sve one koji su akumulirali novac. Umesto da se radujemo potencijalnim ulagačima i pritiskamo državu da stvara ambijent za ulaganje mi pljujemo i lupetamo.
Muka mi je od stručnjaka koji lupetaju o 3 Evra.
Pera Livac

mile

pre 10 godina

Kostić ima para ali njegovi radnici ne. Kao i kod svih privatnika plate kod Kostića su tajna, ako ne radiš barem 2-3 posla onda si nepoželjan i oko njega su razne hijene menadžeri koji mere svaki dinar i otpuštaju radnike čim se malo bune ili nešto progovore.

Bisa

pre 10 godina

Gospodine Kosticu ne znam kakve su Vam druge kompanije ali vasa MK na Kopaoniku je jedna katasrtofa. Bila sam letos, i NIKAD VISE, jos uvek se dopisujem sa Vasim menadzerima oko racuna, a za druge stvari sama sam kriva sto sam bila tamo, za to dala i vreme i novac.
Te koleginica nije ovde, te ovo te ono, dobiti ne mogu nista, gledajuci sudstvo u Srbiji. Znam da Vi ne mozete raditi taj posao, ali treba bar da izaberete menadzere koji treba da rade svoj posao. Kako ja vidim, tamo se koristi situacija, jer nema konkurencije, steta, steta za Kopaonik, za Srbiju, za vas sigurno nije, za sada. Mogu samo da kazem, posle boravka u MK na Kopaoniku sam otisla na more za Portoroz, ne mogu recima da opisem kakva je razlika, mozda ovako Vas MK je u 18. veku u svemu a Hotel u Portorozu u 21, i to po svemu. E to je zalost. Ja sam ocekivala da jedan biznismen nas uvlaci u novo vreme, a ne vraca u 18. vek, nazalost je tako.

Coyote

pre 10 godina

Normalno da niko nece da ulaze u domacu proizvodnju. Loši zakoni, propisi, komplikovana procedura. Ja bih da pitam ove pametnjakovice sta bi proizvodili u Srbiji? Bas me zanima

Valjevac

pre 10 godina

Evo dodji kod mene u Osladic kod Valjeva da napravimo susare za voce pa dogodine da u celom regionu otkupljujemo voce po malo visim cenama da i seljacima malo svane a ne da daju za 8din...SRAMOTA, susimo i izvozimo u Rusiju. Dobar ti, dobar ja, dobra citava valjevska opstina.

Ja bih tako.

pre 10 godina

1.) Napravi barem 3 kompleksa po uzoru na "Terme Čatež" i ostavljaćemo pare tebi i Srbiji a ne Sloveniji. Narodu treba odmor te vrste i sa tim sadržajima a termalnih voda je u Srbiji koliko hoćeš.
2.) Kad već lokalne samouprave ne mogu, napravi ti savremene deponije koje će praviti struju i puno reciklirati.

3.) Za kusur kupi recimo OFK Beograd :-)

Pametnjaković

pre 10 godina

Lepo je da Srbija ima uspešne privatnike, to nam treba ko leba. Ali, čim čujem "grupa" u nazivu, odmah me asocira na jedno glavno preduzeće i mnogo manjih, a to je dobitna kombinacija, u Srbiji, za prelivanje para iz budžeta, preko javnih nabavki, u ta manja preduzeća čiji se broj ni ne zna, a onda ping pong malo ovamo onamo završe pare u glavnoj firmi. Naravno to nije zabranjeno, jer su zakoni i napisani tako da baš to i štite. To je inače elita Srbije smislila da radi. EU i USA daju pare, a onda grupe to razgrabe preko javnih nabavki, potpuno legalno. Tako da, uspeh je u Srbiji relativna stvar i ja ne bih ozbiljno uzimao priču nekoga ko to promoviše na sva zvona. To može da radi svako, samo je potrebno da poznaje mafiju koja vlada našom zemljom (sve političke partije Srbije).

mf

pre 10 godina

pre neki dan procitah da je secer najgora droga, sto i sam mislim odavno...to je onda isto kao kad bi diler prave droge rekao da je prosao kroz krizu neokrznut...JADNO!

srecko

pre 10 godina

Gospodine Kole.
Ne daj pare nikome. Posebno ne ovim internet skorojevicima koji cmizrde da im neko samo da pare i oni ih potrose na mobilne, krpice i putovanja po inostranstvu.
Ne daj. Ni nesposobnoj drzavi koja te pare deli sakom i kapom dzabalebarosima koji su umislili da da su Bogom dati, niti malim privatnicima sto kupuju Audije i zlatne satove.
Ne daj. Ni nasminkanim silikonskim sponzorusama, nit nabildovanim sportistima.
Ne daj. Ni siromasnom narodu, niti crkvi, policiji i vojsci - nisu zasluzili.
Ne daj. Ne ulazi u akcije, u banke, drzavne obaveznice, u nekretnine, fabrike i firme - svi smo mi lopovi i sve cemo ti pokrasti.
Ne daj. Ni politicarima, savetnicima, masna tasna likovima, osiguranjima, finansijskim strucnjacima nit brokerima.

Ulozi pare u sebe, uzivaj. Pare su tvoje i samo tvoje.

Dragutin

pre 10 godina

Kada bi smo mogli da ovog Kostica stavimo u neki zatvor i otmemo mu sve te pare sa kojima se hvali po novinama to bi bilo lepo.Ja mislim da sve te bogatase treba oporezovati do gole koze.Nikakva korist od ovih velikih firmi i tih nazovi bogatasa i ovih prica.Nama trebaju male firme i preduzetnici koji mogu sami za sebe da zarade a da ne prerastu neke velicine (previse veliki da propadnu a velika rupa za drzavni budzet).Drzave i zakoni treba da naprave povoljnu ekonomku i zakonsku sredinu da moze da se pocne mali posao i da se neometano raste.Dok se to ne resi mi propadamo i propadamo i propadamo a svi Kostici ovoga sveta ce da se hrane na nasim lesevima i da izjavljuju kako su posteni i pametni i ostale gluposti.Ako imas para mozes da ucenis podmitis i kupis za bagatelu.

ja

pre 10 godina

Mozda škola, bolnica, obnova Petnice... toliko ima stvari gde može da se postane čovek i za budućnost ti ostane ime. ne mora samo da se obrne profit. Ovo čisto kao savet kad već neko ima para a ne zna šta s njima

londonac

pre 10 godina

ahahah brateeee ovo sa Klaufijom Shifer ti je odvala za medalju :-) madaaaa vidjao ja tebe na liniji za London sa ribama koje su mnogo bolje od gore pomenute gospojice...svaka cast,skidam kapu ;-)

Bojan

pre 10 godina

Probaj onda na neko drugo trziste, da unesrecis neke druge osim nas budala na Balkanu. Ovde mozes bez problema da potkupis i politicare na najvisim polozajima.

miroslav cirovic

pre 10 godina

obicno se kaze da se do prvog miliona dodje na nelegalan nacin a zatim se razvije legalni biznis.ovaj gospodin je dosao do prvih 100 miliona na politicki i prevarantski nacin i sada se bez ikakve obrazovne podloge pojavljuje kao teoreticar i pametnjakovic.a ako ima visak para neka sagradi ambulante i skole pa da ga bar po necemu pamtimo.

ninepi

pre 10 godina

Svi se plase da se bave proizvodnjom, to je mnogo rizicno. Radije bi trgovinu, kupis nesto za 100 dinara, podmitis jos 200 i posle prodajes po 1500. brzo obrnes sredstva i imas cistu i veliku zaradu. Pa kako su se svi ti likovi vezani za politicare tako obogatili. Da nisu mozda mnogo pametni, genijalni? Ovi sto ja znam, nisu.

jadno

pre 10 godina

vrati oteto i dobijeno na nelegalan nacin, pa onda podvuci crtu .... i ja bih danas bio bogat da mi je neko poklonio secerane za 3 eura i jos mnooooogo toga....

Aца

pre 10 godina

Ево где да уложиш новац на пример: купи шећеране за евро по комаду, онда увези шећер из Европе па им тај исти шећер извези по двострукој цени. Ако те ухвате ти препродај шећеране ( до тада разјури раднике ) по вишој цени богатом странцу. Онда купи за три евра хотеле на Копаонику, разјури размажене и захтевне туристе и уместо њих почни са "конгресним" туризмом који се финансира из алајбегове сламе ( буџета који се зеленашким зајмовима пуни )којим располаже угледна клијентела која пије шампањац, једе кавијар...остатак новца уложи у увоз меса и житарица старости 20 година и уништи пољопривреду, па ћеш тако јефтино купити плодну земљу, па је после препродати богатим странцима...заболеше ме прстићи, наставите даље...

Nebitan

pre 10 godina

Znaci on tih 600 miliona nema (tj mogao bi da ih ima ako digne kredit) a kaze da ih ima i jos bi da ih investira. nije ni čudo sto je ekonomija gde jeste.

marko

pre 10 godina

Sa tim parama se ne mora samo kupiti druga firma, moze se pokrenuti i neka dugorocna prica. Npr ulaganje u neciju pamet i znanje i u njegovu ideju. Ali kako to nasem bizMismenu objasniti kad on hoce iskljucivo i samo 15% godisnji obrt na kapital. To sto bi mogao da ima mozda milijarde za 10-15 godina to njemu kao obicnom liferantu i secikesi od danas do sutra, ne znaci apsolutno nista. Najgore od svega je sto taj jos misli da je popio svu pamet sveta i da treba ovako redovno da nas obasipa svojim neznanjem i praznom verbalnom onanijom. Evo predlog od mene, i to za dzabe, idite do raznih fakulteta i do ovih za zastitu patenata, pa vidite dal ima neko nesto pametno da je inovirao ili barem ima nekih ideja po fakultetima. Pokrenite fabriku za te proizvode, ili sta vec. Verujem da je to tesko da prelomi mozgu koji misli da je resenje da svojih 500 miliona eura gurne u njive i da radi secernu repu i kukuruz, i da se sa obicnim malim seljacima cima oko necistoca i vlaznosti.

dejavu

pre 10 godina

Sta onda rade Arapi kod nas.Kako su oni dali 10 potpuno razlicitih predloga za investiranje.Poenta je sto je Kostic alav i hoce da duplira ulozeno za 2.5 godine.I sad kad su presusile varijante...e sad je los ambijent za ulaganje.Klasican domaci biznismen kome je sekira (nekoliko puta) pala u med zvani mucke uz saglasnost drzave, i koji sad prosipa mudrosti.

Berac repe

pre 10 godina

Molim te, samo nemoj ti da spasavas nasu ekonomiju. Kada ovaj covek pocne da prica o ekonomiji, mene odmah zaboli stomak, znajuci kako je dosao do prvih par miliona evra.
Neko ce reci da je human, poklonivsi svoju kucu i ko zna sta jos u humanitarne svrhe, ali svi smo svesni prave istine.
Kad je toliki maher, sto ne siri svoj biznis u Nemackoj, Francuskoj, Svedskoj, Holandiji..., nego u Ukrajini gde je stopa korupcije verovato oko 99%.

Aца

pre 10 godina

Ево где да уложиш новац на пример: купи шећеране за евро по комаду, онда увези шећер из Европе па им тај исти шећер извези по двострукој цени. Ако те ухвате ти препродај шећеране ( до тада разјури раднике ) по вишој цени богатом странцу. Онда купи за три евра хотеле на Копаонику, разјури размажене и захтевне туристе и уместо њих почни са "конгресним" туризмом који се финансира из алајбегове сламе ( буџета који се зеленашким зајмовима пуни )којим располаже угледна клијентела која пије шампањац, једе кавијар...остатак новца уложи у увоз меса и житарица старости 20 година и уништи пољопривреду, па ћеш тако јефтино купити плодну земљу, па је после препродати богатим странцима...заболеше ме прстићи, наставите даље...

ninepi

pre 10 godina

Svi se plase da se bave proizvodnjom, to je mnogo rizicno. Radije bi trgovinu, kupis nesto za 100 dinara, podmitis jos 200 i posle prodajes po 1500. brzo obrnes sredstva i imas cistu i veliku zaradu. Pa kako su se svi ti likovi vezani za politicare tako obogatili. Da nisu mozda mnogo pametni, genijalni? Ovi sto ja znam, nisu.

mp

pre 10 godina

Kosticu je mesto u zatvoru a on se predstavlja kao uspesni poslovni covek; Beda. Valjda ovo pokazuje kako je bedno nase drustvo koje nema nikakvih standarda;

ja

pre 10 godina

Mozda škola, bolnica, obnova Petnice... toliko ima stvari gde može da se postane čovek i za budućnost ti ostane ime. ne mora samo da se obrne profit. Ovo čisto kao savet kad već neko ima para a ne zna šta s njima

Milan-Indjija

pre 10 godina

A zasto onda u kombinatu Agrounija u Indjiji, koji je Vase vlasnistvo, radi mnogo neprijavljenih vecitih sezonskih radnika, od kojih neki i vise od decenije. Da upravo tako. Ne mislim na sezonski rad povremeno, vec 365 dana u godini! Zbog cega gospodine Kosticu ne prijavljujete radnike? Ovo pisem za Indjiju, a verujem da je tako i u drugim Vasim preduzecima. I za kraj, nazalost i sam sam kao sezonac(redovni)u Vasoj firmi "izgubio" cetiri godine radnog staza. Ali sta Vas to dotice, kada Vam drzava to dozvoljava. Je li? A ovamo se hvalite kako imate novca. Pa cudilo bi me da nemate.

PravdaNS

pre 10 godina

Koji je ovo m.f.j.š! Evo ga trenutno ucenjuje Vrbašku opštinu da mu daju ne znam tačno koliko hektara zemlje ili će u suprotnom otpustiti masu radnika u Karneksu i to je čak odredio broj radnika po hektaru zemlje. Jedino ispravno je oduzetimu svu zemlju koju je do sada ''pokupovao'' po Vojvodini, a onda i fabrike. I na kraju u zatvor ovog ''biznismena'' gde mu je i mesto.

londonac

pre 10 godina

ahahah brateeee ovo sa Klaufijom Shifer ti je odvala za medalju :-) madaaaa vidjao ja tebe na liniji za London sa ribama koje su mnogo bolje od gore pomenute gospojice...svaka cast,skidam kapu ;-)

Berac repe

pre 10 godina

Molim te, samo nemoj ti da spasavas nasu ekonomiju. Kada ovaj covek pocne da prica o ekonomiji, mene odmah zaboli stomak, znajuci kako je dosao do prvih par miliona evra.
Neko ce reci da je human, poklonivsi svoju kucu i ko zna sta jos u humanitarne svrhe, ali svi smo svesni prave istine.
Kad je toliki maher, sto ne siri svoj biznis u Nemackoj, Francuskoj, Svedskoj, Holandiji..., nego u Ukrajini gde je stopa korupcije verovato oko 99%.

Dr.

pre 10 godina

Pitanje koje Kostic sebi postavlja je klasicno "proklestvo gluposti".
Novac je prigrabio koristeci veze, privilegije, poznanstva.
Ono sto ne postoji to je ideja, dusa, vizija.
Ovakvi ljudi mogu da funkcionisu samo u ovakvim sredinama i ovakvom okruzenju.
Ovaj covek i njemu slicni ne znaju sta je to zadovoljstvo pruzanja. Oni samo otimaju.
Za razliku od njega Gejts nije kupio nista za dolar ili dva usput unapred imajuci informaciju da ce EU otkupiti sve sto proizvede fabrika koju je kupio. Nije bilo dosta, alavo je prepakivao robu uvezenu iz EU lepeci samo etikete. Kome je otimao? Onome ko nema i kome je trebala pomoc.
Ipak Gejts se nije pitao u sta da ulozi! Gejts je Gejts, a Kostic? Svakako nije Gejts!
Ipak ono sto ima (ili nema) u glavi je Kosticevo prokletstvo. Novac ne moze da kupi sve, posebno ne savest.

jadno

pre 10 godina

vrati oteto i dobijeno na nelegalan nacin, pa onda podvuci crtu .... i ja bih danas bio bogat da mi je neko poklonio secerane za 3 eura i jos mnooooogo toga....

Rade

pre 10 godina

Ne znam gde bi investirali gospodine Kosticu, ali za pocetak krenite sa ispunjavanjem obecanog i u Kovacici ciju ste seceranu kupili za 3eur, a obecali godisnje 100.000eur donacija za opstinski budzet, a koju do sada niste ispunili.

Kozmo

pre 10 godina

Pre 2 godine cena šećera 138 dinara u vreme spremanja zimnice,u Hrvatskoj tada cena Koletovog cukra bila 56 dinara,preračunato u dinare,a danas cena šećera u Serbiji 80ak dinara?????Ko je tu lud a ko je neobuzdani monopolista,koji je dobio čitavu jednu prehrambenu granu za 1 e,2-3 ministra kumašina koji su donosili zakone i uredbe po njegovoj želji i potrebama,a država mu za uzvrat ni cvonjka ne uze bar za neki park a o boravku u ustanovi gde se nosi prugasto ništa...Ali zato pevac svako jutro kukuriče..

Autoportret

pre 10 godina

Čovek koji sebe predstavlja kao uspešnog biznismena ne zna gde da uloži novac?
Niti je uspešan, niti je biznismen.
Običan interesni igrač i politički finansijer, koji je svoje "poslove" dobijao da bi se oprao novac.
Sada više nema "šećerana za evro" i šta onda?

P.S. Ko se još seća prvog Insajdera iz 2004?

srdjan petrov

pre 10 godina

Odmah da vrati odakle je i uzeo tj.odakle mu je poklonjeno, kako ga nije sramota da se uopšte pojavljuje u javnosti. Ja kad sam se zaposlio (a ne samo ja vec svi zaposleni u Kovačičkoj Opštini) kao mlad čovek odvajao sam svaki mesec jednu dnevnicu više od godinu dana da bi šecerana počela sa radom,napravljeni su novi asfaltni putevi prema svim pravcima (BG, ZR) sve je razdrndano od kamiona pa eto nek mu je prvo da popravi sve puteve koje je razdrndao od kamiona...i eto nek ga ne žulja račun...mi izgradismo a mangupi sad po belom svetu sviraju ....i pričaju o biznisu.

dejavu

pre 10 godina

Sta onda rade Arapi kod nas.Kako su oni dali 10 potpuno razlicitih predloga za investiranje.Poenta je sto je Kostic alav i hoce da duplira ulozeno za 2.5 godine.I sad kad su presusile varijante...e sad je los ambijent za ulaganje.Klasican domaci biznismen kome je sekira (nekoliko puta) pala u med zvani mucke uz saglasnost drzave, i koji sad prosipa mudrosti.

albert ajnstajn

pre 10 godina

Vidim po komentarima, ima ljudi koji su simpatizeri tajkuna
Da bi covek postao milijarder legalnim putem,postoje samo dva nacina:
1.nasledjeno bogatstvo i dalje umnozavao
2.napravio patent ili biovprvi u necemu

S obzirom da smo ziveli u komunizmu do 1989 i da su svi imali manje-vise isto novca prvi nacin otpada
Nisam upucen da su nesto izmislili ili bili prvi u necemu
Svi znamo da para ide na paru,a sta ako nemas para?
U prevodu svi tajkuni su ojadili drzavu a najvise narod

Neko iz privrede

pre 10 godina

"nađite mi metu u regionu koja će obezbediti povraćaj kapitala od 15 odsto. Nema je"

Ovo pokazuje i otkriva da si ti samo jedan tajkun a ne sposoban biznismen!!!
Nigde na svetu, u konkurentnoj privredi, ne možeš unapred da očekuješ ROI 15!!!
Nadji kompaniju, sredi je, podigni je na zdrave noge pa ces imati i 30%.
Ali naravno ti to ne možeš u tržišnoj utakmici na globalnom nivou, nego si naviko na lov u mutnom, daj nesto gde cu odmah da imam ROI 15 a ako još to mogu da platim smesne pare onda je idealno.
Tako i moja baba zna da vodi biznis.

Bojan

pre 10 godina

Probaj onda na neko drugo trziste, da unesrecis neke druge osim nas budala na Balkanu. Ovde mozes bez problema da potkupis i politicare na najvisim polozajima.

Valjevac

pre 10 godina

Evo dodji kod mene u Osladic kod Valjeva da napravimo susare za voce pa dogodine da u celom regionu otkupljujemo voce po malo visim cenama da i seljacima malo svane a ne da daju za 8din...SRAMOTA, susimo i izvozimo u Rusiju. Dobar ti, dobar ja, dobra citava valjevska opstina.

Relja

pre 10 godina

On je najgori, ruga nam se otvoreno. A njegov "slucaj" sa spiska 24 privatizacije nikako da dodje na red. Ostalo ne mogu da kazem, necete hteti objaviti. Skocio mi pritisak najmanje za 40 kada sam "ovo" procitao, nemam reci. Dno.

Mrk_djok

pre 10 godina

Pa mozes ponovo da kupis secer iz EU, da ga prepakujes, pa izvezes kao Srpski secer u EU.

Do sada se isplatilo.

Eventualne sankcije EU zbog toga, platice narod.

sasa jokic

pre 10 godina

Ove lokalne sto su Ti se svidjale bas ne prolaze dobro. Jedna zatvara radnje po Beogradu, druga sipa gorivo za 500 dinara, a Ti ne znas sta ces sa parama.
Namazane su lokalne, znaju one da od Tebe vajde nema. E tako je i u biznisu.....

Dr.

pre 10 godina

Da je g. Kostic zaradio novac koji kaze da ima na posten nacin, tada bi znao gde da ih investira!
Oni koji su svojom idejom zaradili svoj novac obicno imaju ideju i sta dalje. Oni koji su dilovima i korupcijom stekli novac ti ideje nemaju i nisu je ni imali.

Gerov

pre 10 godina

Kupi si tupe!

Mozda te onda jurne i Klaudija Sifer!

B'mti zemlju u kojoj ovakvi smorovi dobiju sansu da nekome objasnjavaju nesto! A pola njih je radilo na ... belo!

mnogo je vazan

pre 10 godina

Kupi jos neko preduzece u Bgd, pa ga zatvori posle 2-3 godine, izvuci pare prodajuci delove firmi, pola javno pola na crno i tajno, i to najbolje zajedno da Zepterom, kao sto ste uradili da Beteksom, Agroopremom i sl. A i ono sto van je ostalo od istih i dr. kupljenih preduzeca donosi vam samo gubitke. Zgrade vam zvrje prazne od Beteksove RK na BB, do Balkanske, a niste se bas usrecili ni da Beogradelektrom u K. Mihailovoj pa ni mnogim dr. Jos bolje da vam sve "prodaju" za 1 evro, a vi svima otpremninu pa uzivajte u praznim objektima. Bas mi nesto zao ove krize pa ne rasprodaste sve sto pokupovaste!
(mmmmm, 21. septembar 2013 21:12)

Eh, da je samo Beograd u pitanju, citava Srbija je u pitanju, kupi preduzece za neku sicu, a onda za tri godine bukvalno rasteraju sve zaposleno kucama i ostave 20-ak zaposlenih, podobnih da kao nesto privredjuju i nikom nista. Posebna prica je obilazak preduzeca po Vojvodini helikopterom...

Mile pile

pre 10 godina

Kole vrlo jednostavno investiraj na ono isto mesto odakle si krenuo praznih dzepova. A B92 bih zamolio da nas odmori od ovakvih likova... delta nije dobar Kole je dobar .... Ha ha ha

Debeljko

pre 10 godina

Sta kazes care, 15% minimum a? I nema nista sto pase tvojim kriterijumima? Da li ti je palo na pamet da bi prva stabilna kompanija sa takvim potencijalom za investicije bila za sekundu kupljena od mnogo vecih igraca nego sto si ti, kojima je i 10% astronomski povracaj. Ja kapiram da si navikao da mlatis nevidjenu lovu na ovim prostorima kad si finansirao politicare ali nije to zauvek.

Ccc

pre 10 godina

A da ulozi u Senoinu ulicu u Petrovaradinu, koju izrovase njegovi sleperi koji voze danonocno? Zidovi kuca nam popucali, nocu ne mozemo da spavamo, a on gleda "region"? Pogledaj malo komsiluk koji unistavas!

Cvetko Rajković

pre 10 godina

za (Rajko Cvetkovic, 21. septembar 2013 21:52)

Ako ne znate pozadinu onoga kako je Kostić došao do bogastva, onda nemojte ni da komentarišete.

Pogledajte Insajder na tu temu

Bisa

pre 10 godina

Gospodine Kosticu ne znam kakve su Vam druge kompanije ali vasa MK na Kopaoniku je jedna katasrtofa. Bila sam letos, i NIKAD VISE, jos uvek se dopisujem sa Vasim menadzerima oko racuna, a za druge stvari sama sam kriva sto sam bila tamo, za to dala i vreme i novac.
Te koleginica nije ovde, te ovo te ono, dobiti ne mogu nista, gledajuci sudstvo u Srbiji. Znam da Vi ne mozete raditi taj posao, ali treba bar da izaberete menadzere koji treba da rade svoj posao. Kako ja vidim, tamo se koristi situacija, jer nema konkurencije, steta, steta za Kopaonik, za Srbiju, za vas sigurno nije, za sada. Mogu samo da kazem, posle boravka u MK na Kopaoniku sam otisla na more za Portoroz, ne mogu recima da opisem kakva je razlika, mozda ovako Vas MK je u 18. veku u svemu a Hotel u Portorozu u 21, i to po svemu. E to je zalost. Ja sam ocekivala da jedan biznismen nas uvlaci u novo vreme, a ne vraca u 18. vek, nazalost je tako.

mile

pre 10 godina

Kostić ima para ali njegovi radnici ne. Kao i kod svih privatnika plate kod Kostića su tajna, ako ne radiš barem 2-3 posla onda si nepoželjan i oko njega su razne hijene menadžeri koji mere svaki dinar i otpuštaju radnike čim se malo bune ili nešto progovore.

Dejan

pre 10 godina

Ulazi u umetnost i nauku. Da te pamte ko mecenu i dobrotvora, a ne ko lopova.
(Lazar, 21. septembar 2013 19:34)

Nemoj, Lazo, molim te! Bio bi to Novi Pink!

jovan@

pre 10 godina

Pa najbolje bi bilo da ih vratis odakle si ih uzeo!!! Samo sto ce ih tu opet uzet neko kao ti a za narod vas zaabole....Eeee Srbijo...???

miroslav cirovic

pre 10 godina

obicno se kaze da se do prvog miliona dodje na nelegalan nacin a zatim se razvije legalni biznis.ovaj gospodin je dosao do prvih 100 miliona na politicki i prevarantski nacin i sada se bez ikakve obrazovne podloge pojavljuje kao teoreticar i pametnjakovic.a ako ima visak para neka sagradi ambulante i skole pa da ga bar po necemu pamtimo.

mali Perica

pre 10 godina

Da se razumemo...glasao sam za zute, nisam neki skriveni sps,dss ili sns.

za to sto MK postoji, DJINDJIC je kriv. nagradio je kostica sto mu je odradjivao prljave poslove oko finansiranja DS, a posle tadic nastavio da ga koristi i da mu sredjuje poslove

a sto se tice njegovog privatnog zivota...da li se zna koliko je tukao svoju bivsu?

Goran

pre 10 godina

Pa moze recimo novac da se ulozi u aparat za prodaju kokica u Vrbasu.

Kazu neki ljudi iz Vrbasa koji vole da jedu kokice ko pocne da prodaje kokice na ulici u Vrbasu postaje tajkun u Srbiji. AKo ne svi barem neki od njih koji to vec jesu radili.

marko

pre 10 godina

Sa tim parama se ne mora samo kupiti druga firma, moze se pokrenuti i neka dugorocna prica. Npr ulaganje u neciju pamet i znanje i u njegovu ideju. Ali kako to nasem bizMismenu objasniti kad on hoce iskljucivo i samo 15% godisnji obrt na kapital. To sto bi mogao da ima mozda milijarde za 10-15 godina to njemu kao obicnom liferantu i secikesi od danas do sutra, ne znaci apsolutno nista. Najgore od svega je sto taj jos misli da je popio svu pamet sveta i da treba ovako redovno da nas obasipa svojim neznanjem i praznom verbalnom onanijom. Evo predlog od mene, i to za dzabe, idite do raznih fakulteta i do ovih za zastitu patenata, pa vidite dal ima neko nesto pametno da je inovirao ili barem ima nekih ideja po fakultetima. Pokrenite fabriku za te proizvode, ili sta vec. Verujem da je to tesko da prelomi mozgu koji misli da je resenje da svojih 500 miliona eura gurne u njive i da radi secernu repu i kukuruz, i da se sa obicnim malim seljacima cima oko necistoca i vlaznosti.

ajd sad...

pre 10 godina

sta 15%? 1500% najmanje! brojke ne lazu- ulozis tri evra i napravis milione,e to je biznis. ako nekima nije jasno odakle srbiji dug od 50 milijardi- evo odgovora. kada nekom uspesnom "biznismenu" ode racun u plus milion -srbija se za taj milion zaduzi.

Srbija

pre 10 godina

Koliko secerana od po 3 evra mozes kupis za te pare juuuu, jos samo kad bi postojala jos neka druga banana drzava gde mozes da ulozis taj tvoj "tesko" zaradjeni novac i kupis secerane za 3 evra....

mmmmm

pre 10 godina

Kupi jos neko preduzece u Bgd, pa ga zatvori posle 2-3 godine, izvuci pare prodajuci delove firmi, pola javno pola na crno i tajno, i to najbolje zajedno da Zepterom, kao sto ste uradili da Beteksom, Agroopremom i sl. A i ono sto van je ostalo od istih i dr. kupljenih preduzeca donosi vam samo gubitke. Zgrade vam zvrje prazne od Beteksove RK na BB, do Balkanske, a niste se bas usrecili ni da Beogradelektrom u K. Mihailovoj pa ni mnogim dr. Jos bolje da vam sve "prodaju" za 1 evro, a vi svima otpremninu pa uzivajte u praznim objektima. Bas mi nesto zao ove krize pa ne rasprodaste sve sto pokupovaste!

evita

pre 10 godina

Posto gospodin zamislja da je Bil Gates, neka sledi njegov primer pa malo investira u sirotista, bolesne, azile... Obzirom da je genije, verovatno ce jos i zaraditi... Primucilo mi na ovu vest...

Dragutin

pre 10 godina

Kada bi smo mogli da ovog Kostica stavimo u neki zatvor i otmemo mu sve te pare sa kojima se hvali po novinama to bi bilo lepo.Ja mislim da sve te bogatase treba oporezovati do gole koze.Nikakva korist od ovih velikih firmi i tih nazovi bogatasa i ovih prica.Nama trebaju male firme i preduzetnici koji mogu sami za sebe da zarade a da ne prerastu neke velicine (previse veliki da propadnu a velika rupa za drzavni budzet).Drzave i zakoni treba da naprave povoljnu ekonomku i zakonsku sredinu da moze da se pocne mali posao i da se neometano raste.Dok se to ne resi mi propadamo i propadamo i propadamo a svi Kostici ovoga sveta ce da se hrane na nasim lesevima i da izjavljuju kako su posteni i pametni i ostale gluposti.Ako imas para mozes da ucenis podmitis i kupis za bagatelu.

Ja bih tako.

pre 10 godina

1.) Napravi barem 3 kompleksa po uzoru na "Terme Čatež" i ostavljaćemo pare tebi i Srbiji a ne Sloveniji. Narodu treba odmor te vrste i sa tim sadržajima a termalnih voda je u Srbiji koliko hoćeš.
2.) Kad već lokalne samouprave ne mogu, napravi ti savremene deponije koje će praviti struju i puno reciklirati.

3.) Za kusur kupi recimo OFK Beograd :-)

Marija....

pre 10 godina

G. Kosticu imam ideju: Bolnica u Vrbasu je u katastrofalnom stanju udji samo inkognito na hirurgiju ali kod obicnih pacijenata pa ces videti gde ces uloziti ne treba ti mnogo para uz to kupi jednu dobru peglu da se mogu uz dobro pranje i dobro peglanje dezinfikovati posteljina a o prljavim prozorima da i ne pricam. Malo osmirglati okvir i prefarbati nije tesko. Samo trebate da nadjete postene radnike da vam ne pokradu sve posto ce biti bogatiji posle rada kod vas. Necete trebati puno ni uloziti. Verujte mi znam o cemu pisem posto sam videla.

Pametnjaković

pre 10 godina

Lepo je da Srbija ima uspešne privatnike, to nam treba ko leba. Ali, čim čujem "grupa" u nazivu, odmah me asocira na jedno glavno preduzeće i mnogo manjih, a to je dobitna kombinacija, u Srbiji, za prelivanje para iz budžeta, preko javnih nabavki, u ta manja preduzeća čiji se broj ni ne zna, a onda ping pong malo ovamo onamo završe pare u glavnoj firmi. Naravno to nije zabranjeno, jer su zakoni i napisani tako da baš to i štite. To je inače elita Srbije smislila da radi. EU i USA daju pare, a onda grupe to razgrabe preko javnih nabavki, potpuno legalno. Tako da, uspeh je u Srbiji relativna stvar i ja ne bih ozbiljno uzimao priču nekoga ko to promoviše na sva zvona. To može da radi svako, samo je potrebno da poznaje mafiju koja vlada našom zemljom (sve političke partije Srbije).

neutralni

pre 10 godina

Nemam komentar koji bi mi administrator pustio na sajt, pa ću samo da konstatujem: za ovakvo stanje na ovim prostorima (osim određenih individua) dobranu krivicu snose i mediji, koji ovakvima još i posvećuju prostor na svojim stranicama (i to afirmativno!). O Bože, gledaj i pamti, pa jednom i vrati svakom prema zasluzi. Samo molim Te da ne dozvoliš da na kraju ovakvima dignu i spomenik (kao što su digli u Požarevcu).

Vlada

pre 10 godina

Normalno da niko nece da ulaze u domacu proizvodnju. Loši zakoni, propisi, komplikovana procedura. Ja bih da pitam ove pametnjakovice sta bi proizvodili u Srbiji? Bas me zanima
(Coyote, 21. septembar 2013 18:20)

Kada su se bogatili ti losi propisi i zakonu su im bili od velike koristi, a sada kada su puni onda se zale nemaju gde da uloze i da su losi zakoni.
Da li u Srbiji postoji jedan uspesni biznismen koji ce iskreno da odgovori kako je dosao do prvog miliona?

Nebitan

pre 10 godina

Znaci on tih 600 miliona nema (tj mogao bi da ih ima ako digne kredit) a kaze da ih ima i jos bi da ih investira. nije ni čudo sto je ekonomija gde jeste.

cika dzo

pre 10 godina

Mislim da bi drzava,poput svojevremeno Rusije, trebala da se nagodi sa Koletom,Miskom i slicnima.Oni su samo dobro iskoristili rupe u zakonima koje su odgovorni u drzavi namerno naprabili.Time bi na neki nacin svi imali korist, ovako drzava tumara u mraku, a njihovi advokati su svemoguci.Dakle, mr.Cukermen ulozi u svoju slobodu!

Posmatrac

pre 10 godina

"Ako imas jos 5 evra kupi jos 3 secerane"
(Savet, 21. septembar 2013 20:33)
A zasto ti ne kupis 3 secerane za 5 evra?. Ako nemas 5 evra ja cu ti dati.Nemoj nas obicne ljude toliko potcenjivati, da ne znamo na sta ciljas.
Ameri su nedavno prodali drzavi Srbiji smederevsku zelezaru za 1 dolar. Sto se nisi javio da je kupis za 2 evra, a znas da je ona mnogo veca od 3 secerane.

Milan

pre 10 godina

Preporucio bih Kosticu da investira u srpsku mladez,da podrzi podizanje nataliteta jel ce time u doglednoj buducnosti povecati broj potencijalnih potrosaca. 10 miliona evra je dovoljno da se za dve hiljade porodica u Srbiji za rodjenje cetvrtog deteta jednokratno uplati 5000 evra. Mozda nije ekonomski opravdano ali i sami ste rekli da stanje na racunu varira za po nekoliko desetina miliona evra. Ili bar spasite ovu decu koja nemaju novca za potrebno lecenje. Sa tim novcem na racunu, sigurno je da ne bih promovisao genetski modifikovane organizme (GMO). INVESTIRAJTE u organsku proizvodnju, 800000 hektara je neobradjeno u Srbiji.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Zar je u Srbiji bila tolika beda, da niko nije ponudio 4 evra za šećerane i pobedio Kostića, a Brozovići šta kažete? Ameri su nam prodali Železaru sa 1 dolar, a Kostić se ne gura da je plati makar 3 dolara, a Brozovići šta kažete?

Moji Srbi su veliki nesrećnici, pameti nemamo ni za lek, a da trabunjamo koješta ...

bibershtruc

pre 10 godina

da ulozis? gde? a sto da ulozis? da bi zaradio jos vise jer ti je ovo nedovoljno? sta kazes da, za razliku do sada i po ugledu na neke druge bogate srbe mnogo godina pre tebe poklonis zdravstvu, kulturi, obrazovanju ili osnujes neku zaduzbinu? ne bi nista falilo...

srecko

pre 10 godina

Gospodine Kole.
Ne daj pare nikome. Posebno ne ovim internet skorojevicima koji cmizrde da im neko samo da pare i oni ih potrose na mobilne, krpice i putovanja po inostranstvu.
Ne daj. Ni nesposobnoj drzavi koja te pare deli sakom i kapom dzabalebarosima koji su umislili da da su Bogom dati, niti malim privatnicima sto kupuju Audije i zlatne satove.
Ne daj. Ni nasminkanim silikonskim sponzorusama, nit nabildovanim sportistima.
Ne daj. Ni siromasnom narodu, niti crkvi, policiji i vojsci - nisu zasluzili.
Ne daj. Ne ulazi u akcije, u banke, drzavne obaveznice, u nekretnine, fabrike i firme - svi smo mi lopovi i sve cemo ti pokrasti.
Ne daj. Ni politicarima, savetnicima, masna tasna likovima, osiguranjima, finansijskim strucnjacima nit brokerima.

Ulozi pare u sebe, uzivaj. Pare su tvoje i samo tvoje.

branko

pre 10 godina

Osnuj tehnoloski inkubator ili ulozi u neki postojeci. Zaradi i daj sansu drugima da zarade ucini konacno nesto korisno za srpsku privredu

Masa

pre 10 godina

Samo da se zna da je covek unistio Carnex. Kvalitet proizvoda je drasticno oborio. Nekada su imali svoje farme i klali su po 300 tovljenika za sat koje su ugovarali sa nasim seljacima a sada dobijaju istranzirano meso iz uvoza ko zna odakle i prodaju ga pod Carnexovim brendom.

Grunf

pre 10 godina

evo uloži u mene da te bog vidi.ulagao si u sve i svašta. u pesme,autore,pevačice,silikone,uloži malo na moj račun i da on vidi da postoji plus

djuro

pre 10 godina

Nemoj da ulazes NIGDE ako ne znas! ZOVI MLADE PREDUZIMACE sa ZAPADA IZ AMERIKE I EVROPE I ponudi im kapital da otvore biznise u Srbiji! I videces onda kako to ide! Pozdrav. Canada

Nikola Zlatibor

pre 10 godina

Kostiću je mesto u zatvoru, jer je zaradio veliki novac i napravio ozbiljne/odrzive Firme!
A to je rezervisano samo za Javna preduzeca, da mogu politicari da klepaju i za strance, oni su visa rasa od nas!

ban

pre 10 godina

Covek obicno kada ima pare plati svoje dugove koje je u predhodnom periodu napravi!Mogao bi i ti da platis dugove malim firmama koje guras u propast krseci sve valute placanja!

mf

pre 10 godina

pre neki dan procitah da je secer najgora droga, sto i sam mislim odavno...to je onda isto kao kad bi diler prave droge rekao da je prosao kroz krizu neokrznut...JADNO!

Washington

pre 10 godina

Mozda škola, bolnica, obnova Petnice... toliko ima stvari gde može da se postane čovek i za budućnost ti ostane ime. ne mora samo da se obrne profit. Ovo čisto kao savet kad već neko ima para a ne zna šta s njima
(ja, 21. septembar 2013 17:20)

A koja je poenta ulagati ako neces napraviti profit?! To znaci da ce opet neko za 2 godine morati da daje svoj novac da mu propada. I treba covek da napravi profit, samim tim ce moci i da daje novac u dobrotvorne svrhe. Bar tako bi trebalo da bude. Ovde u Srbiji niko nikom ne pomaze vise.

Eto garantujem da i ti imas prijatelja kojim treba novca, pa kad god budes imao 20, 30 eura viska, ti njima dadni kad si toliko dobar covek. Eto to isto trazis od ovog coveka.

Zoca

pre 10 godina

U normalnom svetu se dobit od 5-6% vec smatra rizicnim ulaganjem. Za dobit od 15% se smatra da si ili kriminalac ili lopov. Ni Siferka ni bilo koji Nemac poslovan covek nece da se hvata u to kolo, jednostavno nece da ga boli glava i da se preslisava s kim je imao posla.

Pera Livac

pre 10 godina

Čovek je uspeo u svom poslu. Zaradio novaci želi da uloži. Njegov problem je ozbiljan i muči sve one koji su akumulirali novac. Umesto da se radujemo potencijalnim ulagačima i pritiskamo državu da stvara ambijent za ulaganje mi pljujemo i lupetamo.
Muka mi je od stručnjaka koji lupetaju o 3 Evra.
Pera Livac

Toma

pre 10 godina

Ne poznajem gospodina, ali imam respekt prema rezultatu koji je ostvario.
Zavisno od količine para na raspolaganju, ja bih uložio u informatiku (zapošljavanje programera itd.) i takođe u metalsku industriju (npr. proizvodnja rezervnih delova za automobile i slično). Malicioznim komentarima nema mesta, siguran sam da je čovek dobronameran i da je dovoljno lično bogat, treba uposliti svoj narod, to je vrhunac patriotizma.

lala

pre 10 godina

.. uzmes papir i pocnes da pises sta sve Srbija uvozi : paradajz, jabuke, orahe, lubenice, meso, mesne preradjevine, cipele, tekstil, namestaj, papir, gradjevinski materijali .. pa onda gde Srbi idu na letovanje i zasto? .. pa gde salju decu na skolovamje i zasto? .. pa gde se lece? .. pa vestacke oplodnje? .. pa korektivna hirurgija? .... postao si ko tvoje plavuse .... " necu nista samo se hvalim ".

ds bot

pre 10 godina

Uložio si ti pozamašnu cifru u Aleksandra Velikog da objasnite narodu kako smo mi siromašni i kako je GMO hrana spas za nas. Veliki hapsi druge tajkune da bi tebi napravio mesto.

daevon

pre 10 godina

Možda je vreme da platiš šećerane. Platio si po 1€. Čudno ali je onda nekako poskupeo šećer. Neverujem da ti imaš nešto sa tim. To je kriv MMF i ovi strani lopovi koji neće da kupe šećer ispod 80 dinara. Čudno je i to koliko je mala cena otkupa šećerne repe. I to su oni krivi... Ipak, sad bi mogao da dodaš još po 1€ šećerane, da ima leba da kupimo taj dan.

Coyote

pre 10 godina

Normalno da niko nece da ulaze u domacu proizvodnju. Loši zakoni, propisi, komplikovana procedura. Ja bih da pitam ove pametnjakovice sta bi proizvodili u Srbiji? Bas me zanima

nišlijka

pre 10 godina

Ima para a traži besplatan savet. Nema više šećerana od 1evra. Jesi li razmišljao o banjama. Institut Niška banja je na 7km od Niša. KC Niš je svega 7km od banje. Od smeštajnih kapaciteta ima samo hotel "Radon", stacionar "Zelangora", još jedan stacionarčić i nešto malo po okolnim kućama. Grad Niš nema para za razvoj banje, a NB zbog blizine gradu ne može da dođe do para iz banjskog fonda. Napravi gerontološki centar za prosečnog nemačkog i engleskog penzionera. Svima bi bilo dobro. Akva park...Banja ima provereno dobro medicinsko osoblje. Nedostaje joj samo neko ko ima šta da investira. Do sada su političari dovodili samo neke za slikanje. Ne dozvoli da gradski Urbanizam bilo šta radi da ti ne bi provukli saobraćajnicu gde joj nije mesto, a nakon toga te zvali na dogovor...

anonymus

pre 10 godina

Ja cu da ti kazem uzmi zlato neces pogresiti,a Srbija ima Arape iz dana u dan sve vise napredujemo.Smanjila se nezaposlenost,korupcija i mito,kriminal,fabrike rade i normalno je sto covek nema gde da ulozi.

М. Н. Лазар

pre 10 godina

Костићу,
Илија Коларац је имао мање од 4 разреда школе,а уложио је у Универзитет!..., па престани да нас понижаваш!

Dusan

pre 10 godina

@(Bisa, 21. septembar 2013 18:28)

E meni je ovo najbolje od svega, uz izvinjenje sto malo odstupam od teme. Bisin komentar je dobio gomilu pluseva i samo jedan minus? Zasto?

Jel ste koji ste ocenjivali bili na Kopaoniku, a odmah zatim skoknuli u Portoroz? I bas ista iskustva? A niste culi da obicno za neki sud treba cuti obe strane, je ovde ne vidim bas nijedan detalj o tome zasto se Bisa zali!? Ili je jedini argument za "plus" to sto se neko pljuje?

Nasa slika i prilika...

Aleksandar

pre 10 godina

Kosticu, nije sve u preprodaji sirovina. Ima mnogo toga i u samim finalnim proizvodima. Imam ideju, ali za to mora mesto direktora tog ogranka.

Predlog za gosp.Kostića

pre 10 godina

Izgradite par azila za napaćene napuštene mačke i pse, napuštene od istih ovih mudrosera i zlobnika i neradnika, što pišu svakojake komentare protiv sposobnih i radnih ljudi.Uradićete dobro delo, dobiti simpatije mnogih a ne košta mnogo.
Komunizmu i Bogu si težak..

М. Н. Лазар

pre 10 godina

'Ајд' што обогатио без икаквих рефернси,(и квалитета)- него нас још и завитлава!

пребреза

pre 10 godina

Za početak,gospodine Kostiću,kupite još šećerana koja god se prodaje i sačekajte.Šećer je po meni najjeftiniji industrijski proizvod koji postoji na tržištu.To ne može dugo da traje.Ako nešto jeftinije postoji neka neko nabroji.Zato još jednom gospodine Kostiću,šećer,šećer,šećer.E sada pošto sam vam tako dobar savet dao,pomognite mi da i ja započnem svoj mali biznis,sve ostalo osim početnog kapitala imam.Još nešto da vam preporučim:Turizam.Nadam se da ste čuli za manifestaciju Šljivijada u Blacu,nedaleko od te varošice ,duboko u planini Jastrebac nalazi se malo predivno jezero Popova.Već 40 godina biser lepote i zdravlja propada.Takve šume nema na Balkanu.Pa mislim, ako nemate poverenja da meni pomognete u biznisu,a vi prvom prilikom u Blace pa do Jastrebca,u selo Popova.U susednom selu Prebreza,nalazi se čuveni rezervat prirode.Čist vazduh,stoletne bukve,bistri čisti potoci,šumsko i oostalo voće...Vidimo se na Šljivijadi Blace 2014 godine!

Nesh

pre 10 godina

G. Kosticu,
EU finansira djelimicno izgradnju malih termoelektrana za paljenje slame i ostalog bioloskog otpada. "Zelena" elekro i toplotna energija iz ovakvih izvora se subvecionise iz Evropskih fondova. Specijalno su interesantne zemlje kandidati za ulazak u EU. Projekat postoji i vec je dobro isproban u EU i Kini. Trenutno se ispituju mogucnosti izgradnje ovih mini termoelktrana u Ukrajini. Vojvodina / Srbija / slavonija takodje imaju mnogo bioloskog otpada pa ovakav projekat ne bi trebalo da bude problematican.

olivera

pre 10 godina

Polako sa komentarima, mozda covek stvarno ne zna. Kosticu, ulozi u Petnicu! Nema bolje investicije za ovu zemlju od Petnice! To je buducnost i prosperitet ove zemlje! Iskreno! Olivera iz Kragujevca

Budimo realni

pre 10 godina

Ovo je vec provokacija, koliko poreza placa godisnje kad ima toliki prihod? Koliko je poreza platio u periodu od kad je bio normalan do sada kada je milijarder? Sve se lako da proveriti... UDARIO MU SECER U GLAVU!!! U zemlji u kojoj je mnogo gladnih, nezaposlenih, gde su deca neuhranjena, gde je kopanje po kontejnerima svakodnevnica, gospodin nedodirljivi se pita sta da radi sa 600-700 miliona evra svake godine. E moja Srbijo vidis li ko je na vrhu?

Pera Livac

pre 10 godina

Čovek je uspeo u svom poslu. Zaradio novaci želi da uloži. Njegov problem je ozbiljan i muči sve one koji su akumulirali novac. Umesto da se radujemo potencijalnim ulagačima i pritiskamo državu da stvara ambijent za ulaganje mi pljujemo i lupetamo.
Muka mi je od stručnjaka koji lupetaju o 3 Evra.
Pera Livac

Toma

pre 10 godina

Ne poznajem gospodina, ali imam respekt prema rezultatu koji je ostvario.
Zavisno od količine para na raspolaganju, ja bih uložio u informatiku (zapošljavanje programera itd.) i takođe u metalsku industriju (npr. proizvodnja rezervnih delova za automobile i slično). Malicioznim komentarima nema mesta, siguran sam da je čovek dobronameran i da je dovoljno lično bogat, treba uposliti svoj narod, to je vrhunac patriotizma.

Posmatrac

pre 10 godina

"Ako imas jos 5 evra kupi jos 3 secerane"
(Savet, 21. septembar 2013 20:33)
A zasto ti ne kupis 3 secerane za 5 evra?. Ako nemas 5 evra ja cu ti dati.Nemoj nas obicne ljude toliko potcenjivati, da ne znamo na sta ciljas.
Ameri su nedavno prodali drzavi Srbiji smederevsku zelezaru za 1 dolar. Sto se nisi javio da je kupis za 2 evra, a znas da je ona mnogo veca od 3 secerane.

srecko

pre 10 godina

Gospodine Kole.
Ne daj pare nikome. Posebno ne ovim internet skorojevicima koji cmizrde da im neko samo da pare i oni ih potrose na mobilne, krpice i putovanja po inostranstvu.
Ne daj. Ni nesposobnoj drzavi koja te pare deli sakom i kapom dzabalebarosima koji su umislili da da su Bogom dati, niti malim privatnicima sto kupuju Audije i zlatne satove.
Ne daj. Ni nasminkanim silikonskim sponzorusama, nit nabildovanim sportistima.
Ne daj. Ni siromasnom narodu, niti crkvi, policiji i vojsci - nisu zasluzili.
Ne daj. Ne ulazi u akcije, u banke, drzavne obaveznice, u nekretnine, fabrike i firme - svi smo mi lopovi i sve cemo ti pokrasti.
Ne daj. Ni politicarima, savetnicima, masna tasna likovima, osiguranjima, finansijskim strucnjacima nit brokerima.

Ulozi pare u sebe, uzivaj. Pare su tvoje i samo tvoje.

Washington

pre 10 godina

Mozda škola, bolnica, obnova Petnice... toliko ima stvari gde može da se postane čovek i za budućnost ti ostane ime. ne mora samo da se obrne profit. Ovo čisto kao savet kad već neko ima para a ne zna šta s njima
(ja, 21. septembar 2013 17:20)

A koja je poenta ulagati ako neces napraviti profit?! To znaci da ce opet neko za 2 godine morati da daje svoj novac da mu propada. I treba covek da napravi profit, samim tim ce moci i da daje novac u dobrotvorne svrhe. Bar tako bi trebalo da bude. Ovde u Srbiji niko nikom ne pomaze vise.

Eto garantujem da i ti imas prijatelja kojim treba novca, pa kad god budes imao 20, 30 eura viska, ti njima dadni kad si toliko dobar covek. Eto to isto trazis od ovog coveka.

ja

pre 10 godina

Mozda škola, bolnica, obnova Petnice... toliko ima stvari gde može da se postane čovek i za budućnost ti ostane ime. ne mora samo da se obrne profit. Ovo čisto kao savet kad već neko ima para a ne zna šta s njima

Coyote

pre 10 godina

Normalno da niko nece da ulaze u domacu proizvodnju. Loši zakoni, propisi, komplikovana procedura. Ja bih da pitam ove pametnjakovice sta bi proizvodili u Srbiji? Bas me zanima

Dusan

pre 10 godina

@(Bisa, 21. septembar 2013 18:28)

E meni je ovo najbolje od svega, uz izvinjenje sto malo odstupam od teme. Bisin komentar je dobio gomilu pluseva i samo jedan minus? Zasto?

Jel ste koji ste ocenjivali bili na Kopaoniku, a odmah zatim skoknuli u Portoroz? I bas ista iskustva? A niste culi da obicno za neki sud treba cuti obe strane, je ovde ne vidim bas nijedan detalj o tome zasto se Bisa zali!? Ili je jedini argument za "plus" to sto se neko pljuje?

Nasa slika i prilika...

londonac

pre 10 godina

ahahah brateeee ovo sa Klaufijom Shifer ti je odvala za medalju :-) madaaaa vidjao ja tebe na liniji za London sa ribama koje su mnogo bolje od gore pomenute gospojice...svaka cast,skidam kapu ;-)

mp

pre 10 godina

Kosticu je mesto u zatvoru a on se predstavlja kao uspesni poslovni covek; Beda. Valjda ovo pokazuje kako je bedno nase drustvo koje nema nikakvih standarda;

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

Zar je u Srbiji bila tolika beda, da niko nije ponudio 4 evra za šećerane i pobedio Kostića, a Brozovići šta kažete? Ameri su nam prodali Železaru sa 1 dolar, a Kostić se ne gura da je plati makar 3 dolara, a Brozovići šta kažete?

Moji Srbi su veliki nesrećnici, pameti nemamo ni za lek, a da trabunjamo koješta ...

Predlog za gosp.Kostića

pre 10 godina

Izgradite par azila za napaćene napuštene mačke i pse, napuštene od istih ovih mudrosera i zlobnika i neradnika, što pišu svakojake komentare protiv sposobnih i radnih ljudi.Uradićete dobro delo, dobiti simpatije mnogih a ne košta mnogo.
Komunizmu i Bogu si težak..

Dragutin

pre 10 godina

Kada bi smo mogli da ovog Kostica stavimo u neki zatvor i otmemo mu sve te pare sa kojima se hvali po novinama to bi bilo lepo.Ja mislim da sve te bogatase treba oporezovati do gole koze.Nikakva korist od ovih velikih firmi i tih nazovi bogatasa i ovih prica.Nama trebaju male firme i preduzetnici koji mogu sami za sebe da zarade a da ne prerastu neke velicine (previse veliki da propadnu a velika rupa za drzavni budzet).Drzave i zakoni treba da naprave povoljnu ekonomku i zakonsku sredinu da moze da se pocne mali posao i da se neometano raste.Dok se to ne resi mi propadamo i propadamo i propadamo a svi Kostici ovoga sveta ce da se hrane na nasim lesevima i da izjavljuju kako su posteni i pametni i ostale gluposti.Ako imas para mozes da ucenis podmitis i kupis za bagatelu.

Aца

pre 10 godina

Ево где да уложиш новац на пример: купи шећеране за евро по комаду, онда увези шећер из Европе па им тај исти шећер извези по двострукој цени. Ако те ухвате ти препродај шећеране ( до тада разјури раднике ) по вишој цени богатом странцу. Онда купи за три евра хотеле на Копаонику, разјури размажене и захтевне туристе и уместо њих почни са "конгресним" туризмом који се финансира из алајбегове сламе ( буџета који се зеленашким зајмовима пуни )којим располаже угледна клијентела која пије шампањац, једе кавијар...остатак новца уложи у увоз меса и житарица старости 20 година и уништи пољопривреду, па ћеш тако јефтино купити плодну земљу, па је после препродати богатим странцима...заболеше ме прстићи, наставите даље...

Nikola Zlatibor

pre 10 godina

Kostiću je mesto u zatvoru, jer je zaradio veliki novac i napravio ozbiljne/odrzive Firme!
A to je rezervisano samo za Javna preduzeca, da mogu politicari da klepaju i za strance, oni su visa rasa od nas!

jadno

pre 10 godina

vrati oteto i dobijeno na nelegalan nacin, pa onda podvuci crtu .... i ja bih danas bio bogat da mi je neko poklonio secerane za 3 eura i jos mnooooogo toga....

cika dzo

pre 10 godina

Mislim da bi drzava,poput svojevremeno Rusije, trebala da se nagodi sa Koletom,Miskom i slicnima.Oni su samo dobro iskoristili rupe u zakonima koje su odgovorni u drzavi namerno naprabili.Time bi na neki nacin svi imali korist, ovako drzava tumara u mraku, a njihovi advokati su svemoguci.Dakle, mr.Cukermen ulozi u svoju slobodu!

bibershtruc

pre 10 godina

da ulozis? gde? a sto da ulozis? da bi zaradio jos vise jer ti je ovo nedovoljno? sta kazes da, za razliku do sada i po ugledu na neke druge bogate srbe mnogo godina pre tebe poklonis zdravstvu, kulturi, obrazovanju ili osnujes neku zaduzbinu? ne bi nista falilo...

PravdaNS

pre 10 godina

Koji je ovo m.f.j.š! Evo ga trenutno ucenjuje Vrbašku opštinu da mu daju ne znam tačno koliko hektara zemlje ili će u suprotnom otpustiti masu radnika u Karneksu i to je čak odredio broj radnika po hektaru zemlje. Jedino ispravno je oduzetimu svu zemlju koju je do sada ''pokupovao'' po Vojvodini, a onda i fabrike. I na kraju u zatvor ovog ''biznismena'' gde mu je i mesto.

ninepi

pre 10 godina

Svi se plase da se bave proizvodnjom, to je mnogo rizicno. Radije bi trgovinu, kupis nesto za 100 dinara, podmitis jos 200 i posle prodajes po 1500. brzo obrnes sredstva i imas cistu i veliku zaradu. Pa kako su se svi ti likovi vezani za politicare tako obogatili. Da nisu mozda mnogo pametni, genijalni? Ovi sto ja znam, nisu.

marko

pre 10 godina

Sa tim parama se ne mora samo kupiti druga firma, moze se pokrenuti i neka dugorocna prica. Npr ulaganje u neciju pamet i znanje i u njegovu ideju. Ali kako to nasem bizMismenu objasniti kad on hoce iskljucivo i samo 15% godisnji obrt na kapital. To sto bi mogao da ima mozda milijarde za 10-15 godina to njemu kao obicnom liferantu i secikesi od danas do sutra, ne znaci apsolutno nista. Najgore od svega je sto taj jos misli da je popio svu pamet sveta i da treba ovako redovno da nas obasipa svojim neznanjem i praznom verbalnom onanijom. Evo predlog od mene, i to za dzabe, idite do raznih fakulteta i do ovih za zastitu patenata, pa vidite dal ima neko nesto pametno da je inovirao ili barem ima nekih ideja po fakultetima. Pokrenite fabriku za te proizvode, ili sta vec. Verujem da je to tesko da prelomi mozgu koji misli da je resenje da svojih 500 miliona eura gurne u njive i da radi secernu repu i kukuruz, i da se sa obicnim malim seljacima cima oko necistoca i vlaznosti.

Milan-Indjija

pre 10 godina

A zasto onda u kombinatu Agrounija u Indjiji, koji je Vase vlasnistvo, radi mnogo neprijavljenih vecitih sezonskih radnika, od kojih neki i vise od decenije. Da upravo tako. Ne mislim na sezonski rad povremeno, vec 365 dana u godini! Zbog cega gospodine Kosticu ne prijavljujete radnike? Ovo pisem za Indjiju, a verujem da je tako i u drugim Vasim preduzecima. I za kraj, nazalost i sam sam kao sezonac(redovni)u Vasoj firmi "izgubio" cetiri godine radnog staza. Ali sta Vas to dotice, kada Vam drzava to dozvoljava. Je li? A ovamo se hvalite kako imate novca. Pa cudilo bi me da nemate.

Relja

pre 10 godina

On je najgori, ruga nam se otvoreno. A njegov "slucaj" sa spiska 24 privatizacije nikako da dodje na red. Ostalo ne mogu da kazem, necete hteti objaviti. Skocio mi pritisak najmanje za 40 kada sam "ovo" procitao, nemam reci. Dno.

пребреза

pre 10 godina

Za početak,gospodine Kostiću,kupite još šećerana koja god se prodaje i sačekajte.Šećer je po meni najjeftiniji industrijski proizvod koji postoji na tržištu.To ne može dugo da traje.Ako nešto jeftinije postoji neka neko nabroji.Zato još jednom gospodine Kostiću,šećer,šećer,šećer.E sada pošto sam vam tako dobar savet dao,pomognite mi da i ja započnem svoj mali biznis,sve ostalo osim početnog kapitala imam.Još nešto da vam preporučim:Turizam.Nadam se da ste čuli za manifestaciju Šljivijada u Blacu,nedaleko od te varošice ,duboko u planini Jastrebac nalazi se malo predivno jezero Popova.Već 40 godina biser lepote i zdravlja propada.Takve šume nema na Balkanu.Pa mislim, ako nemate poverenja da meni pomognete u biznisu,a vi prvom prilikom u Blace pa do Jastrebca,u selo Popova.U susednom selu Prebreza,nalazi se čuveni rezervat prirode.Čist vazduh,stoletne bukve,bistri čisti potoci,šumsko i oostalo voće...Vidimo se na Šljivijadi Blace 2014 godine!

Zoca

pre 10 godina

U normalnom svetu se dobit od 5-6% vec smatra rizicnim ulaganjem. Za dobit od 15% se smatra da si ili kriminalac ili lopov. Ni Siferka ni bilo koji Nemac poslovan covek nece da se hvata u to kolo, jednostavno nece da ga boli glava i da se preslisava s kim je imao posla.

Dr.

pre 10 godina

Da je g. Kostic zaradio novac koji kaze da ima na posten nacin, tada bi znao gde da ih investira!
Oni koji su svojom idejom zaradili svoj novac obicno imaju ideju i sta dalje. Oni koji su dilovima i korupcijom stekli novac ti ideje nemaju i nisu je ni imali.

djuro

pre 10 godina

Nemoj da ulazes NIGDE ako ne znas! ZOVI MLADE PREDUZIMACE sa ZAPADA IZ AMERIKE I EVROPE I ponudi im kapital da otvore biznise u Srbiji! I videces onda kako to ide! Pozdrav. Canada

Dr.

pre 10 godina

Pitanje koje Kostic sebi postavlja je klasicno "proklestvo gluposti".
Novac je prigrabio koristeci veze, privilegije, poznanstva.
Ono sto ne postoji to je ideja, dusa, vizija.
Ovakvi ljudi mogu da funkcionisu samo u ovakvim sredinama i ovakvom okruzenju.
Ovaj covek i njemu slicni ne znaju sta je to zadovoljstvo pruzanja. Oni samo otimaju.
Za razliku od njega Gejts nije kupio nista za dolar ili dva usput unapred imajuci informaciju da ce EU otkupiti sve sto proizvede fabrika koju je kupio. Nije bilo dosta, alavo je prepakivao robu uvezenu iz EU lepeci samo etikete. Kome je otimao? Onome ko nema i kome je trebala pomoc.
Ipak Gejts se nije pitao u sta da ulozi! Gejts je Gejts, a Kostic? Svakako nije Gejts!
Ipak ono sto ima (ili nema) u glavi je Kosticevo prokletstvo. Novac ne moze da kupi sve, posebno ne savest.

Berac repe

pre 10 godina

Molim te, samo nemoj ti da spasavas nasu ekonomiju. Kada ovaj covek pocne da prica o ekonomiji, mene odmah zaboli stomak, znajuci kako je dosao do prvih par miliona evra.
Neko ce reci da je human, poklonivsi svoju kucu i ko zna sta jos u humanitarne svrhe, ali svi smo svesni prave istine.
Kad je toliki maher, sto ne siri svoj biznis u Nemackoj, Francuskoj, Svedskoj, Holandiji..., nego u Ukrajini gde je stopa korupcije verovato oko 99%.

Bojan

pre 10 godina

Probaj onda na neko drugo trziste, da unesrecis neke druge osim nas budala na Balkanu. Ovde mozes bez problema da potkupis i politicare na najvisim polozajima.

Valjevac

pre 10 godina

Evo dodji kod mene u Osladic kod Valjeva da napravimo susare za voce pa dogodine da u celom regionu otkupljujemo voce po malo visim cenama da i seljacima malo svane a ne da daju za 8din...SRAMOTA, susimo i izvozimo u Rusiju. Dobar ti, dobar ja, dobra citava valjevska opstina.

Bisa

pre 10 godina

Gospodine Kosticu ne znam kakve su Vam druge kompanije ali vasa MK na Kopaoniku je jedna katasrtofa. Bila sam letos, i NIKAD VISE, jos uvek se dopisujem sa Vasim menadzerima oko racuna, a za druge stvari sama sam kriva sto sam bila tamo, za to dala i vreme i novac.
Te koleginica nije ovde, te ovo te ono, dobiti ne mogu nista, gledajuci sudstvo u Srbiji. Znam da Vi ne mozete raditi taj posao, ali treba bar da izaberete menadzere koji treba da rade svoj posao. Kako ja vidim, tamo se koristi situacija, jer nema konkurencije, steta, steta za Kopaonik, za Srbiju, za vas sigurno nije, za sada. Mogu samo da kazem, posle boravka u MK na Kopaoniku sam otisla na more za Portoroz, ne mogu recima da opisem kakva je razlika, mozda ovako Vas MK je u 18. veku u svemu a Hotel u Portorozu u 21, i to po svemu. E to je zalost. Ja sam ocekivala da jedan biznismen nas uvlaci u novo vreme, a ne vraca u 18. vek, nazalost je tako.

Ja bih tako.

pre 10 godina

1.) Napravi barem 3 kompleksa po uzoru na "Terme Čatež" i ostavljaćemo pare tebi i Srbiji a ne Sloveniji. Narodu treba odmor te vrste i sa tim sadržajima a termalnih voda je u Srbiji koliko hoćeš.
2.) Kad već lokalne samouprave ne mogu, napravi ti savremene deponije koje će praviti struju i puno reciklirati.

3.) Za kusur kupi recimo OFK Beograd :-)

Ccc

pre 10 godina

A da ulozi u Senoinu ulicu u Petrovaradinu, koju izrovase njegovi sleperi koji voze danonocno? Zidovi kuca nam popucali, nocu ne mozemo da spavamo, a on gleda "region"? Pogledaj malo komsiluk koji unistavas!

Debeljko

pre 10 godina

Sta kazes care, 15% minimum a? I nema nista sto pase tvojim kriterijumima? Da li ti je palo na pamet da bi prva stabilna kompanija sa takvim potencijalom za investicije bila za sekundu kupljena od mnogo vecih igraca nego sto si ti, kojima je i 10% astronomski povracaj. Ja kapiram da si navikao da mlatis nevidjenu lovu na ovim prostorima kad si finansirao politicare ali nije to zauvek.

albert ajnstajn

pre 10 godina

Vidim po komentarima, ima ljudi koji su simpatizeri tajkuna
Da bi covek postao milijarder legalnim putem,postoje samo dva nacina:
1.nasledjeno bogatstvo i dalje umnozavao
2.napravio patent ili biovprvi u necemu

S obzirom da smo ziveli u komunizmu do 1989 i da su svi imali manje-vise isto novca prvi nacin otpada
Nisam upucen da su nesto izmislili ili bili prvi u necemu
Svi znamo da para ide na paru,a sta ako nemas para?
U prevodu svi tajkuni su ojadili drzavu a najvise narod

Marija....

pre 10 godina

G. Kosticu imam ideju: Bolnica u Vrbasu je u katastrofalnom stanju udji samo inkognito na hirurgiju ali kod obicnih pacijenata pa ces videti gde ces uloziti ne treba ti mnogo para uz to kupi jednu dobru peglu da se mogu uz dobro pranje i dobro peglanje dezinfikovati posteljina a o prljavim prozorima da i ne pricam. Malo osmirglati okvir i prefarbati nije tesko. Samo trebate da nadjete postene radnike da vam ne pokradu sve posto ce biti bogatiji posle rada kod vas. Necete trebati puno ni uloziti. Verujte mi znam o cemu pisem posto sam videla.

Srbija

pre 10 godina

Koliko secerana od po 3 evra mozes kupis za te pare juuuu, jos samo kad bi postojala jos neka druga banana drzava gde mozes da ulozis taj tvoj "tesko" zaradjeni novac i kupis secerane za 3 evra....

Milan

pre 10 godina

Preporucio bih Kosticu da investira u srpsku mladez,da podrzi podizanje nataliteta jel ce time u doglednoj buducnosti povecati broj potencijalnih potrosaca. 10 miliona evra je dovoljno da se za dve hiljade porodica u Srbiji za rodjenje cetvrtog deteta jednokratno uplati 5000 evra. Mozda nije ekonomski opravdano ali i sami ste rekli da stanje na racunu varira za po nekoliko desetina miliona evra. Ili bar spasite ovu decu koja nemaju novca za potrebno lecenje. Sa tim novcem na racunu, sigurno je da ne bih promovisao genetski modifikovane organizme (GMO). INVESTIRAJTE u organsku proizvodnju, 800000 hektara je neobradjeno u Srbiji.

Nesh

pre 10 godina

G. Kosticu,
EU finansira djelimicno izgradnju malih termoelektrana za paljenje slame i ostalog bioloskog otpada. "Zelena" elekro i toplotna energija iz ovakvih izvora se subvecionise iz Evropskih fondova. Specijalno su interesantne zemlje kandidati za ulazak u EU. Projekat postoji i vec je dobro isproban u EU i Kini. Trenutno se ispituju mogucnosti izgradnje ovih mini termoelktrana u Ukrajini. Vojvodina / Srbija / slavonija takodje imaju mnogo bioloskog otpada pa ovakav projekat ne bi trebalo da bude problematican.

dejavu

pre 10 godina

Sta onda rade Arapi kod nas.Kako su oni dali 10 potpuno razlicitih predloga za investiranje.Poenta je sto je Kostic alav i hoce da duplira ulozeno za 2.5 godine.I sad kad su presusile varijante...e sad je los ambijent za ulaganje.Klasican domaci biznismen kome je sekira (nekoliko puta) pala u med zvani mucke uz saglasnost drzave, i koji sad prosipa mudrosti.

miroslav cirovic

pre 10 godina

obicno se kaze da se do prvog miliona dodje na nelegalan nacin a zatim se razvije legalni biznis.ovaj gospodin je dosao do prvih 100 miliona na politicki i prevarantski nacin i sada se bez ikakve obrazovne podloge pojavljuje kao teoreticar i pametnjakovic.a ako ima visak para neka sagradi ambulante i skole pa da ga bar po necemu pamtimo.

Nebitan

pre 10 godina

Znaci on tih 600 miliona nema (tj mogao bi da ih ima ako digne kredit) a kaze da ih ima i jos bi da ih investira. nije ni čudo sto je ekonomija gde jeste.

neutralni

pre 10 godina

Nemam komentar koji bi mi administrator pustio na sajt, pa ću samo da konstatujem: za ovakvo stanje na ovim prostorima (osim određenih individua) dobranu krivicu snose i mediji, koji ovakvima još i posvećuju prostor na svojim stranicama (i to afirmativno!). O Bože, gledaj i pamti, pa jednom i vrati svakom prema zasluzi. Samo molim Te da ne dozvoliš da na kraju ovakvima dignu i spomenik (kao što su digli u Požarevcu).

Vlada

pre 10 godina

Normalno da niko nece da ulaze u domacu proizvodnju. Loši zakoni, propisi, komplikovana procedura. Ja bih da pitam ove pametnjakovice sta bi proizvodili u Srbiji? Bas me zanima
(Coyote, 21. septembar 2013 18:20)

Kada su se bogatili ti losi propisi i zakonu su im bili od velike koristi, a sada kada su puni onda se zale nemaju gde da uloze i da su losi zakoni.
Da li u Srbiji postoji jedan uspesni biznismen koji ce iskreno da odgovori kako je dosao do prvog miliona?

Autoportret

pre 10 godina

Čovek koji sebe predstavlja kao uspešnog biznismena ne zna gde da uloži novac?
Niti je uspešan, niti je biznismen.
Običan interesni igrač i politički finansijer, koji je svoje "poslove" dobijao da bi se oprao novac.
Sada više nema "šećerana za evro" i šta onda?

P.S. Ko se još seća prvog Insajdera iz 2004?

Mrk_djok

pre 10 godina

Pa mozes ponovo da kupis secer iz EU, da ga prepakujes, pa izvezes kao Srpski secer u EU.

Do sada se isplatilo.

Eventualne sankcije EU zbog toga, platice narod.

mali Perica

pre 10 godina

Da se razumemo...glasao sam za zute, nisam neki skriveni sps,dss ili sns.

za to sto MK postoji, DJINDJIC je kriv. nagradio je kostica sto mu je odradjivao prljave poslove oko finansiranja DS, a posle tadic nastavio da ga koristi i da mu sredjuje poslove

a sto se tice njegovog privatnog zivota...da li se zna koliko je tukao svoju bivsu?

Aleksandar

pre 10 godina

Kosticu, nije sve u preprodaji sirovina. Ima mnogo toga i u samim finalnim proizvodima. Imam ideju, ali za to mora mesto direktora tog ogranka.

daevon

pre 10 godina

Možda je vreme da platiš šećerane. Platio si po 1€. Čudno ali je onda nekako poskupeo šećer. Neverujem da ti imaš nešto sa tim. To je kriv MMF i ovi strani lopovi koji neće da kupe šećer ispod 80 dinara. Čudno je i to koliko je mala cena otkupa šećerne repe. I to su oni krivi... Ipak, sad bi mogao da dodaš još po 1€ šećerane, da ima leba da kupimo taj dan.

mf

pre 10 godina

pre neki dan procitah da je secer najgora droga, sto i sam mislim odavno...to je onda isto kao kad bi diler prave droge rekao da je prosao kroz krizu neokrznut...JADNO!

ajd sad...

pre 10 godina

sta 15%? 1500% najmanje! brojke ne lazu- ulozis tri evra i napravis milione,e to je biznis. ako nekima nije jasno odakle srbiji dug od 50 milijardi- evo odgovora. kada nekom uspesnom "biznismenu" ode racun u plus milion -srbija se za taj milion zaduzi.

Neko iz privrede

pre 10 godina

"nađite mi metu u regionu koja će obezbediti povraćaj kapitala od 15 odsto. Nema je"

Ovo pokazuje i otkriva da si ti samo jedan tajkun a ne sposoban biznismen!!!
Nigde na svetu, u konkurentnoj privredi, ne možeš unapred da očekuješ ROI 15!!!
Nadji kompaniju, sredi je, podigni je na zdrave noge pa ces imati i 30%.
Ali naravno ti to ne možeš u tržišnoj utakmici na globalnom nivou, nego si naviko na lov u mutnom, daj nesto gde cu odmah da imam ROI 15 a ako još to mogu da platim smesne pare onda je idealno.
Tako i moja baba zna da vodi biznis.

evita

pre 10 godina

Posto gospodin zamislja da je Bil Gates, neka sledi njegov primer pa malo investira u sirotista, bolesne, azile... Obzirom da je genije, verovatno ce jos i zaraditi... Primucilo mi na ovu vest...

mile

pre 10 godina

Kostić ima para ali njegovi radnici ne. Kao i kod svih privatnika plate kod Kostića su tajna, ako ne radiš barem 2-3 posla onda si nepoželjan i oko njega su razne hijene menadžeri koji mere svaki dinar i otpuštaju radnike čim se malo bune ili nešto progovore.

branko

pre 10 godina

Osnuj tehnoloski inkubator ili ulozi u neki postojeci. Zaradi i daj sansu drugima da zarade ucini konacno nesto korisno za srpsku privredu

Gerov

pre 10 godina

Kupi si tupe!

Mozda te onda jurne i Klaudija Sifer!

B'mti zemlju u kojoj ovakvi smorovi dobiju sansu da nekome objasnjavaju nesto! A pola njih je radilo na ... belo!

mnogo je vazan

pre 10 godina

Kupi jos neko preduzece u Bgd, pa ga zatvori posle 2-3 godine, izvuci pare prodajuci delove firmi, pola javno pola na crno i tajno, i to najbolje zajedno da Zepterom, kao sto ste uradili da Beteksom, Agroopremom i sl. A i ono sto van je ostalo od istih i dr. kupljenih preduzeca donosi vam samo gubitke. Zgrade vam zvrje prazne od Beteksove RK na BB, do Balkanske, a niste se bas usrecili ni da Beogradelektrom u K. Mihailovoj pa ni mnogim dr. Jos bolje da vam sve "prodaju" za 1 evro, a vi svima otpremninu pa uzivajte u praznim objektima. Bas mi nesto zao ove krize pa ne rasprodaste sve sto pokupovaste!
(mmmmm, 21. septembar 2013 21:12)

Eh, da je samo Beograd u pitanju, citava Srbija je u pitanju, kupi preduzece za neku sicu, a onda za tri godine bukvalno rasteraju sve zaposleno kucama i ostave 20-ak zaposlenih, podobnih da kao nesto privredjuju i nikom nista. Posebna prica je obilazak preduzeca po Vojvodini helikopterom...

Cvetko Rajković

pre 10 godina

za (Rajko Cvetkovic, 21. septembar 2013 21:52)

Ako ne znate pozadinu onoga kako je Kostić došao do bogastva, onda nemojte ni da komentarišete.

Pogledajte Insajder na tu temu

sasa jokic

pre 10 godina

Ove lokalne sto su Ti se svidjale bas ne prolaze dobro. Jedna zatvara radnje po Beogradu, druga sipa gorivo za 500 dinara, a Ti ne znas sta ces sa parama.
Namazane su lokalne, znaju one da od Tebe vajde nema. E tako je i u biznisu.....

ds bot

pre 10 godina

Uložio si ti pozamašnu cifru u Aleksandra Velikog da objasnite narodu kako smo mi siromašni i kako je GMO hrana spas za nas. Veliki hapsi druge tajkune da bi tebi napravio mesto.

nišlijka

pre 10 godina

Ima para a traži besplatan savet. Nema više šećerana od 1evra. Jesi li razmišljao o banjama. Institut Niška banja je na 7km od Niša. KC Niš je svega 7km od banje. Od smeštajnih kapaciteta ima samo hotel "Radon", stacionar "Zelangora", još jedan stacionarčić i nešto malo po okolnim kućama. Grad Niš nema para za razvoj banje, a NB zbog blizine gradu ne može da dođe do para iz banjskog fonda. Napravi gerontološki centar za prosečnog nemačkog i engleskog penzionera. Svima bi bilo dobro. Akva park...Banja ima provereno dobro medicinsko osoblje. Nedostaje joj samo neko ko ima šta da investira. Do sada su političari dovodili samo neke za slikanje. Ne dozvoli da gradski Urbanizam bilo šta radi da ti ne bi provukli saobraćajnicu gde joj nije mesto, a nakon toga te zvali na dogovor...

anonymus

pre 10 godina

Ja cu da ti kazem uzmi zlato neces pogresiti,a Srbija ima Arape iz dana u dan sve vise napredujemo.Smanjila se nezaposlenost,korupcija i mito,kriminal,fabrike rade i normalno je sto covek nema gde da ulozi.

Mile pile

pre 10 godina

Kole vrlo jednostavno investiraj na ono isto mesto odakle si krenuo praznih dzepova. A B92 bih zamolio da nas odmori od ovakvih likova... delta nije dobar Kole je dobar .... Ha ha ha

Pametnjaković

pre 10 godina

Lepo je da Srbija ima uspešne privatnike, to nam treba ko leba. Ali, čim čujem "grupa" u nazivu, odmah me asocira na jedno glavno preduzeće i mnogo manjih, a to je dobitna kombinacija, u Srbiji, za prelivanje para iz budžeta, preko javnih nabavki, u ta manja preduzeća čiji se broj ni ne zna, a onda ping pong malo ovamo onamo završe pare u glavnoj firmi. Naravno to nije zabranjeno, jer su zakoni i napisani tako da baš to i štite. To je inače elita Srbije smislila da radi. EU i USA daju pare, a onda grupe to razgrabe preko javnih nabavki, potpuno legalno. Tako da, uspeh je u Srbiji relativna stvar i ja ne bih ozbiljno uzimao priču nekoga ko to promoviše na sva zvona. To može da radi svako, samo je potrebno da poznaje mafiju koja vlada našom zemljom (sve političke partije Srbije).

Grunf

pre 10 godina

evo uloži u mene da te bog vidi.ulagao si u sve i svašta. u pesme,autore,pevačice,silikone,uloži malo na moj račun i da on vidi da postoji plus

Dejan

pre 10 godina

Ulazi u umetnost i nauku. Da te pamte ko mecenu i dobrotvora, a ne ko lopova.
(Lazar, 21. septembar 2013 19:34)

Nemoj, Lazo, molim te! Bio bi to Novi Pink!

jovan@

pre 10 godina

Pa najbolje bi bilo da ih vratis odakle si ih uzeo!!! Samo sto ce ih tu opet uzet neko kao ti a za narod vas zaabole....Eeee Srbijo...???

srdjan petrov

pre 10 godina

Odmah da vrati odakle je i uzeo tj.odakle mu je poklonjeno, kako ga nije sramota da se uopšte pojavljuje u javnosti. Ja kad sam se zaposlio (a ne samo ja vec svi zaposleni u Kovačičkoj Opštini) kao mlad čovek odvajao sam svaki mesec jednu dnevnicu više od godinu dana da bi šecerana počela sa radom,napravljeni su novi asfaltni putevi prema svim pravcima (BG, ZR) sve je razdrndano od kamiona pa eto nek mu je prvo da popravi sve puteve koje je razdrndao od kamiona...i eto nek ga ne žulja račun...mi izgradismo a mangupi sad po belom svetu sviraju ....i pričaju o biznisu.

Rade

pre 10 godina

Ne znam gde bi investirali gospodine Kosticu, ali za pocetak krenite sa ispunjavanjem obecanog i u Kovacici ciju ste seceranu kupili za 3eur, a obecali godisnje 100.000eur donacija za opstinski budzet, a koju do sada niste ispunili.

olivera

pre 10 godina

Polako sa komentarima, mozda covek stvarno ne zna. Kosticu, ulozi u Petnicu! Nema bolje investicije za ovu zemlju od Petnice! To je buducnost i prosperitet ove zemlje! Iskreno! Olivera iz Kragujevca

Kozmo

pre 10 godina

Pre 2 godine cena šećera 138 dinara u vreme spremanja zimnice,u Hrvatskoj tada cena Koletovog cukra bila 56 dinara,preračunato u dinare,a danas cena šećera u Serbiji 80ak dinara?????Ko je tu lud a ko je neobuzdani monopolista,koji je dobio čitavu jednu prehrambenu granu za 1 e,2-3 ministra kumašina koji su donosili zakone i uredbe po njegovoj želji i potrebama,a država mu za uzvrat ni cvonjka ne uze bar za neki park a o boravku u ustanovi gde se nosi prugasto ništa...Ali zato pevac svako jutro kukuriče..

mmmmm

pre 10 godina

Kupi jos neko preduzece u Bgd, pa ga zatvori posle 2-3 godine, izvuci pare prodajuci delove firmi, pola javno pola na crno i tajno, i to najbolje zajedno da Zepterom, kao sto ste uradili da Beteksom, Agroopremom i sl. A i ono sto van je ostalo od istih i dr. kupljenih preduzeca donosi vam samo gubitke. Zgrade vam zvrje prazne od Beteksove RK na BB, do Balkanske, a niste se bas usrecili ni da Beogradelektrom u K. Mihailovoj pa ni mnogim dr. Jos bolje da vam sve "prodaju" za 1 evro, a vi svima otpremninu pa uzivajte u praznim objektima. Bas mi nesto zao ove krize pa ne rasprodaste sve sto pokupovaste!

Goran

pre 10 godina

Pa moze recimo novac da se ulozi u aparat za prodaju kokica u Vrbasu.

Kazu neki ljudi iz Vrbasa koji vole da jedu kokice ko pocne da prodaje kokice na ulici u Vrbasu postaje tajkun u Srbiji. AKo ne svi barem neki od njih koji to vec jesu radili.

lala

pre 10 godina

.. uzmes papir i pocnes da pises sta sve Srbija uvozi : paradajz, jabuke, orahe, lubenice, meso, mesne preradjevine, cipele, tekstil, namestaj, papir, gradjevinski materijali .. pa onda gde Srbi idu na letovanje i zasto? .. pa gde salju decu na skolovamje i zasto? .. pa gde se lece? .. pa vestacke oplodnje? .. pa korektivna hirurgija? .... postao si ko tvoje plavuse .... " necu nista samo se hvalim ".

М. Н. Лазар

pre 10 godina

'Ајд' што обогатио без икаквих рефернси,(и квалитета)- него нас још и завитлава!

М. Н. Лазар

pre 10 godina

Костићу,
Илија Коларац је имао мање од 4 разреда школе,а уложио је у Универзитет!..., па престани да нас понижаваш!

Masa

pre 10 godina

Samo da se zna da je covek unistio Carnex. Kvalitet proizvoda je drasticno oborio. Nekada su imali svoje farme i klali su po 300 tovljenika za sat koje su ugovarali sa nasim seljacima a sada dobijaju istranzirano meso iz uvoza ko zna odakle i prodaju ga pod Carnexovim brendom.

ban

pre 10 godina

Covek obicno kada ima pare plati svoje dugove koje je u predhodnom periodu napravi!Mogao bi i ti da platis dugove malim firmama koje guras u propast krseci sve valute placanja!

Budimo realni

pre 10 godina

Ovo je vec provokacija, koliko poreza placa godisnje kad ima toliki prihod? Koliko je poreza platio u periodu od kad je bio normalan do sada kada je milijarder? Sve se lako da proveriti... UDARIO MU SECER U GLAVU!!! U zemlji u kojoj je mnogo gladnih, nezaposlenih, gde su deca neuhranjena, gde je kopanje po kontejnerima svakodnevnica, gospodin nedodirljivi se pita sta da radi sa 600-700 miliona evra svake godine. E moja Srbijo vidis li ko je na vrhu?