Nedelja, 15.09.2013.

22:16

Utisak: Mi smo jedna prčvarnica

Promena vlasti u Beogradu treba da se sprovede na izborima, kažu gosti Utiska nedelje. Opozicija treba da stane na noge i potrebni su joj nove ideje i ljudi.

Izvor: B92

Utisak: Mi smo jedna prèvarnica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

observer

pre 10 godina

"Takođe postoje i dešavanja unutar samog SNS-a gde vlada nezadovoljstvo među članstvom...."

Ovo je deo koji mene interesuje, i o kojem se malo zna. Mi Banaćani znamo za "slučaj" u Zrenjaninu (Knežević - Nikolić), i još ponešto, ali (bez ikakve zluradosti, zaista) to je problem koji se gura pod tepih - a može sve nas (zajedno sa SNS) da lupi u čelo jednog dana...

Vuka S

pre 10 godina

Kome mozemo da zahvalimo na ovako delikatesnom karakterisanju sopstvenog naroda. Nemamo ko da nas vodi, kad se sve pretvorilo u novac i kupi me - prodaj me. A odakle to potice, kompleksno je pitanje. Ko moze to da preobrazi u regularnu tekovinu? Svakome cete naci manu, a ni pokusati da nesto i sami promenite.

Belodedic

pre 10 godina

Opozicija je svojim "radom" u proslim vladama zasluzila ovako mizernu podrsku koju trenutno ima! Sada se udruzuju a posvadjace se za mesec dana!

matori

pre 10 godina

Mi jesmo bili jedana prčvarnica, pre ovih poslednjih izbora. Ja bih rekao da sada postajemo država, i to ona prava, pravna i sigurna. Ne može sada svako da je "muze" kako hoće, osposobila se država da brani ono što joj pripada ali i svima nama. Ne znam za druge, ali ja se mnogo bolje osećam sada u Srbiji.
(Raša, 16. septembar 2013 12:18)

Čisto da se zapitam da li živimo u istoj zemlji. Ste probali skoro da dobijete npr. građevinski dozvolu, ma šta - da produžite vozačku?

Sistem ne postoji, i ne funkcioniše - ovo je država i kojoj se trenutno gleda u jednog čoveka, a i ne pomišlja se na to da se jačaju institucije i sistem koji će da RADI, i da nastavi da radi ma koji čovek da je u pitanju....

Tek o "muži" bih mogao dva dana, krenite samo od šeikovog kredita.... Koštaće nas i dušu, a ne novac, i to na 50 godina unapred.

ALEX

pre 10 godina

Gospođo Pešić hvala vam na belim listićima. Dobro ste posavetovali ovaj prosti i neobrazovani narod.Hteli ste ga, eto vam ga. i nemate pravo da se žalite.

Maki

pre 10 godina

Ma sta ko govorio, vlast u gradu mora da se menja. Odmah. Stefanovic kao gradonacelnik zvuci lepo, mada covek obavlja drugu, ozbiljnu, funkciju, i to na vrlo dobar i reprezentativan nacin.

Raša

pre 10 godina

Mi jesmo bili jedana prčvarnica, pre ovih poslednjih izbora. Ja bih rekao da sada postajemo država, i to ona prava, pravna i sigurna. Ne može sada svako da je "muze" kako hoće, osposobila se država da brani ono što joj pripada ali i svima nama. Ne znam za druge, ali ja se mnogo bolje osećam sada u Srbiji.

Aurum

pre 10 godina

Gosti emisije jesu ukazali na mane a takodje i pruzili dosta tema za razmisljanje kako i na koji nacin je moguce izvrsiti izmene. Realno, moguce je promeniti sve, Vucic nas je sam u to uverio koliko puta, ostaje pitanje hoce li se i ovo promeniti u nekom kracem vremenskom intervalu.

ganglija

pre 10 godina

Nekako ne verujem ljudima, a pogotovo politicarima kojima, narodski receno, dodje pamet iz dupeta u glavu i to nakon dvadeset i nesto godina, pa neka ima i drzavne i privatne diplome, ma bilo kojeg fakulteta, ali ako nije imao petlje, hocu reci vizije i smelosti tada nema je ni sada. Dvadeset i nesto godina slusam i gledam politicare koji vode politiku hocu-necu, mi ne moramo - mi moramo, mi necemo - mi hocemo itd.itd. da bi postali prepisivaci jedni od drugih i ponavljaci jednog te istog prepucavanja zavisi ko je na VLASTI.

martinčan

pre 10 godina

Posle decenije uništavanja, ili barem srozavanje, autoriteta institucija u Srbiji potrebno je vreme da te institucije, poput sudstva, ponovo zažive. Prethodnih godina institicije su bile potpuno nevažne, već su o svemu odlučivali pojedinci. Sada su konačno počele da zaživljavaju neke državne institucije, i to jeste i cilj svake uređene države, pa je takav slučaj i sa sudstvom. Aktuelna vlast je sudstvo zatekla u katastrofalnom stanju, posle, blago je reći, neuspešne reforme pravosuđa, koju je izveo trio Malović-Mesarović-Homen, a zbog koje je kritike Srbiji uputila i EU. Sudije su sedele kući i dobijali plate, i na kraju su morali biti vraćeni na posao. Em je ta loše izvedena reforma dodatno srozala autoritet sudstva u Srbiji, em je Srbija pretrpela ogromnu finansijsku štetu, a minister Selaković je dobar deo svog vremena u prethodnih godinu dana morao da potroši na ispravljanje grešaka te katastrofalno odrađene reforme, i za to je dobio pohvale i iz Brisela. Sigurno je da je stanje u sudstvu još daleko od idealnog, ali bitno je da minister Selaković iskreno želi da poravi stanje u sudstvu, ali za to je potrebno vreme, jer ono što je uništavano deceniju se ne može dovesti u red za godinu dana.

Hijavata

pre 10 godina

Srbija je gora od prcvarnice.Decenijama nismo naucili nista.Srbija je uvek volela ovna predvodnika tj coveka koji ce umesto njih da resava probleme. Srbija se nije opametila a sumnjam da ce. Za nas haos i nered su nam uvek drugi krivi.Pocev od Turaka pa do zapada.Danas je Turska apoteka za Srbiju.Nered,prljavstina, neobrazovanost caruju Srbijom. Jedna haoticna borba za vlast koja se podupire politickom demagogijom. Nije problem u politicarima biznismenima.Ima ih od Amerike do Nemacke.Problem je u gradjanima Srbije jer nikada nisu mogli da sagledaju sta je za njih dobro.Kao stado ovaca koje ide za ovnom predvodnikom. Imali smo sansu posle 5 Oktobra da nesto promenimo. Nazalost nismo i sada nam se opet javljaju vodje,sinovi nacije.

Gospodja Vesna Pesic nikako sebe da ubaci u krivca za proslogodisnje izbore. Gospodja beli listic.I sta smo doboli,Dobili Tomislava Nikolica kome je ona dala podrsku ali iz cistog animoziteta prema Tadicu

Jokac

pre 10 godina

Sve isto radila je i demokratska stranka samo sto to tada u datom momentu nije nikome smetalo,ne razumem kako to da jedni mogu i da im je dozvoljeno a da drugi ne mogu i da nikako ni pod kojim uslovima ne smeju da pokrenu pitanje vlasti u glavnom gradu jer toboze nije u redu prema sadasnjoj vlasti koja inace opustosi Beograd

Andjela

pre 10 godina

Jedan prilog naše "prčvarnice" (apsolutni mediski mrak i nastavak kolektivističke histerije). Ovaj komentar o pobedi u Dejvis kupu (pošto nije u funkciji pobedničke histerije) nije hteo da objavi ni jedan sporski mediji u Srbiji! Sve u svemu pokazalo se ono što sam odavno tvrdila da ovde sport ne služi da razvija vrline nego obrnuto da razvija mane očuvava status qvo!
Još jedna od brojnih „Pirovih pobeda“, zašto? Tipsarević: „Najjači smo na svetu, pobedu posvećujemo Troickom“. Ima više razloga zašto ću biti protiv ove izjave. Pominjati čoveka koji je na "ledu" zbog dopinga je nemoralno. Kao drugo neću da mi uzor bude istetoviran čovek to me podseća na huligana. Takođe neću da mi bude uzor teniser koji non stop vulgarno psuje u toku meča. Zatim neću da mi uzor bude čovek koji ne zna za fer plej. Više puta su sa sudijom oštetili kanađanje. Loptica pogodi liniju oni tvrde da nije pogodila.
Ps. A o nedostatku empatije i sporske solidarnosti da i ne govorimo, Pospišil se kod poslednjeg poena saple i pao (povredio?) a oni boli ih „štikla“, pitam se šta bi bilo da se to desilo Noletu (a da su se drugi tako ponašali prema njemu). Za reditelja prenosa takođe proslava je bila jedino bitna nije mu padalo na pamet da napravi usporen snimak, da vidimo taj poslednji poen (i da vidimo i šta se dogodilo tom teniseru Kanade).

Thorsten

pre 10 godina

Ono sto je nesumnjivo je da je opozicija u totalnom rasulu. A razloga ima napretek, a pre svega jer su to ljudi koji nisu nikada vodili normalne politicke kampanje. Oni su svi iznikli iz protesta devedesetih godina, pisteci u pistaljku, jureci po ulici i posecujuci trecerazredne skupove i kurseve po madjaskoj na temu demokratija i gradjanska neposlusnost, ne moze se napraviti neko ko moze da vodi normalnu politicku borbu, narocito ne agrumentima. Novo vreme trazi nove ljude, na zalost stranke su takve kakve su. Vucic je to video, naravno da je i SNS kao i svaka druga stranka prepun nekog sljama udvorica, tako je u svakoj stranci kod nas , narocito ako jos i osvoje vlast. DS moze da posvedoci tome, jer su je takvi i razorili. Ipak u opoziciji fali i kvalitetnih ljudi, bas kao i u strankama na vlasti. Djilas recimo nema dana rada u struci, a zavrsio je Masinski fakultet, isto kao i Sutanovac, o Cedi da ne pricamo. DSS se ne moze ni racunati u aktivnu opoziciju, jer njihov stav koji je EU skeptican i protivan EU iskljucuje ih iz nekog buduceg saveza. Neki noi DOS na nacelima na kojima je stvaran onaj iz 90tih bi bio potpuno poguban za zemlju. Jako bolne reforme moraju da pocnu konacno, to ce zahtevati fokus na nesto sasvim drugo, a ne na stranke kao takve. Potrebno je tzv prociscenje u hodu, promena elite, a ako to ne moze onda bar promena nacina razmisljanja, mada to kod mnogih nije moguce. Na opoziciji je da se temeljno promeni, sa Cedom i Djilasom sanse su im MINIMALNE.

jel ste muzicari ili niste muzicari?

pre 10 godina

Tužno je bilo sinoć gledati nastavak samourušavanja Vesne Pešić. Kako joj je to sad odjednom neprijatno da prizna da je glasala za Tomislava Nikolića? Slaviša Orlović ju je potsetio na činjenicu da je (uzgred, nakon višemesečne kampanje belih listića) pred drugi krug pozvala da se glasa za T.N, a ona na to odgovara: Otkud vi znate za koga sam ja glasala? Gospođo Pešić, javno i nedvosmisleno ste pozvali da se glasa za T.N, i nemojte sad to da relativizujete i razvodnjavate nekakvim polu-doskočicama. Godinu dana hvalite ove ljude na vlasti, a sad, očigledno, menjate mišljenje. Imate pravo na promenu mišljenja i sto puta ako treba - vaša stvar, ali nemojte da tvrdite da niste radili nešto što ste radili.

sasa jokic

pre 10 godina

Hiljadu puta cemo analizirati situaciju, i hiljadu puta cemo doci do istog zakljucka. Ne mogu se stvari u Srbiji menjati dok se ne resi pitanje tajnih sluzbi.
Sve drzave koje suprosle kroz ozbiljnu tranziciju, prvo su rasformirale tajne sluzbe, stvorile novu, i tek onda reformisale ekonomiju.
U Srbiji istinskim intelektualcima ne pada na pamet da se politicki angazuju, jer ne zele da budu marionete u rukama tih zlocinackih udruzenja, koja ce ih tretirati kao robu za jednokratnu upotrebu.
Problem je sto je za reformu tajnih sluzbi potrebna pomoc spolja, a nazlost vidimo da velikim silma upravo ove stare odgovaraju. Zato nam Premijer putuje u Ameriku svakih mesec dana,
Nadam se da ce ova garnitura bjti tu (zbog cega je i dovedena) dok odradi pricu oko Kosova, i da ce onda krenuti prave reforme sa novim ljudima, ali ne ovima sto stavljaju "nova" ispred imena partije!
Svako ko se barem jddnom nasao na funkciji, kora nestati sa politicke scene, sve su to parziti i neradnici,
Koji na politiku gledaju kao poligon za licno bogacenje.

Branko

pre 10 godina

"Sociloškinja Vesna Pešić smatra da je Srbija postala jedna močvara."
Nije močvara već živo blato ali ko je kriv za to? Bolje rečeno ko je odgovoran za to što nas je snašlo i što je ogromna energija naroda ispoljena u protestima 1996/97. i 2000. utrošena nizašta? Koji su to rezultati postignuti od 2000. do danas?

cipiripi

pre 10 godina

Teza koju je Bekic izneo oko ujedinjavanja opozicije mislim da je potpuno dobar pristup. Naime, nasa opozicija i jeste neka bleda senka i kopija koja ima samo sliku osim tona. Treba da prvo srede svoje redove pa tek onda da krenu sa radom i kritikama, ovako em deluju neuverljivo, em nemaju nikakve argumente kojima bi mogli da podkrepe svoje tvrdnje. Previse putera imaju svi oni na glavi.

Pozitivac

pre 10 godina

Svako zastupa svoje stavove, sa jedne strane to je ok, ali koliko su objektivni u zastupanju tih stavova!? Imam utisak da pojedinci iako slepo veruju u neka ubeđenja i dalje udaraju glavom o zid samo radi zastupanja pojedinih stavova. Potrenbo je objektivno pogledati činjenice. Jeste možda Đilas pre godinu dana imao većinu, ove godine to nije tako, razlog tome je što su beograđani postali svesniji dešavanja oko sebe i žele to da promene. Ako vlast i vlada nastave sa razrešavanjem gorućih pitanja u dražavi kao što sada rade vrlo brzo ćemo videti gde smo bili, i gde smo mogli da budemo da je predhodna vlast malo više gledala interes države, a ne samo lični interes.

Dr.

pre 10 godina

@ Vladislav

Pokusacu da odgovorim na neka Vasa zapazanja. Ima ih puno. Ako govorimo o Srbiji sitem cini politicka elita, ljudi(glasaci)se tu malo sta pitaju. U poslednjoj knjizi "Dugovecnost" Basara dobro obradjuje tu temu.
Nasa drzava nije pala sa marsa vec je kidnapovana i otudjena od gradjana upregnuta da radi u korist "elite" i zato tvrdim da je ovo surogat drzave i cancer.
Verujem da cu Vas iznenaditi ali pikavce, i ostalo djubre bacaju i Japanci, na crveno prelaze i Francuzi i Japanci, nuzde gde ne treba svi redom i u EU i van nje. Nismo izuzetak. Nemojte se zanositi, cak i u sredjenim zemljama ljudi su svuda veoma slicni.
Pogledajte komentare nasih iz inostranstva. Svi do jednog skrecu paznju da organizacija ovde ne valja. Vecina je tamo uspesna. To je zato jer tamo postoji sistem koji jeste surov ali daje mogucnosti. Tamo imas ideju, ok samo napred. Kod nas imas ideju, susretnes se sa gde sam tu ja? ne od strane naroda na ulici vec od establismenta.
Da li postoji mesto gde niko ne krade? Da Japan. Sistem je tamo organizovan tako da niko ne mora da krade. Krali bi mozda ali nemaju razloga za to. Da li mora da se krade. Ne. Krasti je sramota samo je nas establisment na to zaboravio.
Na kraju moram da se slozim da vlast imamo onakvu kakvu smo zasluzili. Kada te prvi put neko prevari onda je on kriv za to kao Milosevic 90te. Kada te drugi put neko prevari onda si kriv i ti i on kao 2000, a kada te treci put prevari-sam si kriv kao 2012-13.

jj

pre 10 godina

Srbija je odavno prcvarnica, jos i pre vremena Miloseviceve vlasti i NIKO to jos nije ispravio ni popravio. Ne shvatam kako neko ko je bio i na vlasti u tom periodu moze da kritikujr sadasnjost a da se ne osvrne na proslost.
Pri tom, ne treba gledati unazad, vec sta da radimo ubuduce!

Dr.

pre 10 godina

"PRCVARNICA
Naziv za posebnu vrstu ugostiteljskog objekta (na primer bife Prolece u Petrovac na Mlavi, ili disko Napredak u Centi) u kome se obično okupljaju ljudi koji nemaju budućnost, a hoće da zaborave prošlost".

Ne slazem se da postoje ljudi koji nemaju buducnost, niti ljudi koji treba da zaborave proslost.
Da je nasa drzavna struktura prcvarnica - to jeste, ali mi se tu ne okupljamo svojevoljno vec gazde izvode dobar kabare program a bogami znaju i da se pozivaju na svetlu proslost ne dozvoljavajuci da zaboravimo trijumfe nad Turcima i NATOom.
Pri tom prcvarnica je sve manja, i malobrojnija.
Omladina bezi iz te prcvarnice trazeci sebi mesto pod suncem.
Ljudi smo mi ovde jednaki ljudima bilo gde u svetu sa svim svojim vrlinama i manama. Kad izadjemo iz prcvarnice to se jasno vidi.
Ono sto je potrebno uraditi bilo bi uciniti od prcvarnice pristojno mesto.
Zacudjujuce to i nije tako tesko. Uslov je da gazde prestanu sa kabareom ili da bar mi pocnemo da ignorisemo kabare verujuci u svoju buducnost i imajuci svest o svojoj proslosti.
Dakle gazde nemojte vise guslati, nismo razbili Turke, nismo razbili NATO, opljackani smo, ponizeni, ispljuvani...ali ipak smo ljudi koji zele isto sto i svi drugi da posteno zarade svoje parce hleba, svoje mesto pod Suncem za sebe i svoju decu.
NASA DRZAVA ZA POCETAK MORA PROMENITI ODNOS PREMA GRADJANIMA!
Mi, gradjani nismo krave muzare, niti roblje. Imamo buducnost i svesni smo proslosti!

Kviki

pre 10 godina

Vesna, Vi ste svoje rekla uoči prošlih izbora.
Za Vas ne bih glasao ni da mi život zavisi od toga!
Dobili ste instrukcije sa zapada da zbog Kosova rušite Tadića i taj zadatak ste obavili uspešno. Taj zadatak je odradio i SNS.
Vi ste SNS-ov portparol i "čovek prošlosti"!

Gradjanin Beograda

pre 10 godina

Vesna Pesic bi htela da bude politicki guru u Srbiji.Ona sve kritikuje i namece svoje misljenje.Bila je predsednik jedne minorne stranke.I onda se kao takva uvalila u DOS.I nije joj nista smetalo dok je bila ambasador u Meksiku.PokusalauLDPi tojoj nije valjalo.Podrzavala na izborima Tomu Nikolica.Ko je slusao sinoc Utisak mogao je da shvati da ne zna sta hoce.Mesala babe i zabe

Jovo Bakic i Slavisa Orlovic su pravilno dali politicko stanje u Srbiji i Beogradu.Ocigledno je da vlasti pogotovu SPS-u vise odgovara prekomponovanje vlasti u Beogradu.A ni jedni ni drugi nemju kadar za Beograd.Takodje i odlicna kontstacija oko Megatrend strucnjaka kao i uloge Nebojse Stefanovica

MAXIM

pre 10 godina

Tako izgleda kad dodju ljudi koji koji imaju sta da kazu.
Ali sta ces kad 90% nas to ne shvatamo. Kao da smo svi zavrsili Sega-Mega.
A kad je ta lakrdija u pitanju: Skoro se polagao prijemni za srednje skole.
Ja dvojici mojih poznanika,u jednoj raspravi,ponudio: Ako rese dva zadatka ud 20, placam rucak mesec dana. Ako ne, oni meni jedan dan. Pogodili ste. Nisu prihvatili.
I dalje nudim. Ko god hoce sa tom diplomom: Da izvucemo jedan set zadataka za prijemni za srednju skolu, ko resi 50% ima rucak. Adresu ostavljam redakciji.

sve je to isto

pre 10 godina

Sve se isti likovi vrte vec 20 godina. Jedino sto mi je jasno je da svi imaju iste poslodavce, a nama je kao dat neki izbor. Pravac ove zemlje je ostao isti, samo se parole menjaju.
Takodje je sistem ostao isti, samo su druge guzice sele u ministarstva. Jedina razlika je sto su oni prvi bili "nasminkani", a ovi sada su kao "narodski". "Hleba i igara" za mase, propaganda i pljuvacina na sve strane.
Zemlja prodata, industrije nema, sada ce da uvaljaju i njive i vodu kojekakvim arapima. Stranci su nas pokupovali za bagatelu. Kako uopste nas narod moze i da pomislja na ekonomski napredak, kada smo prodajama izgubili bilo kakvu mogucnost za ekonomsku nezavisnost i razvoj. Jedino sto nam preostaje je jos kredita i dugova, jer tako funkcionise tzv. "liberalni" kapitalizam.
Ceo zivot izlazim da glasam, kao gradjanska duznost, i biram izmedju raznih zala. Ne pristajem vise ni na jedno zlo, jer zlo je zlo u sta god bilo preruseno.

higzbozon

pre 10 godina

VI STE!!! NE MI! VI! VI NA TV-U, VI U NOVINAMA, VI U PARLAMENTU! VI STE BRE PRCVARNICA!
I sta je bre ovo? Jel to neka NLP kampanja zadnjih godima. KOnsanto cujem mi smo ovakvi onakvi.JA BRE VIDIM SAMO NORMALNE LJUDE OKO SEBE I NISTA NORMALNO NA TVU I VESTIMA. UBIJATE U POJAM OVAJ NAROD! VI STE!!!!

dragan

pre 10 godina

@Srx: Ne mora se Megatrend zatvoriti. Problem je u tome što je to jedna nižerazredna institucija, koju može maltene svako "pregaziti", a praktično njihovi diplomci vode ovu zemlju. I na najvišim i na nižim nivoima. Ja sam zaprepašćen koji broj njih se pojavio odjednom. Npr. u SAD-u se zna koji su prestižni univerziteti (MIT, Yale, Stanford, Princeton, itd.) i mala je šansa da neko od vodećih ljudi "establišmenta" nije završio neku od ovih škola. Sa druge strane ima preko 4000 visokih škola u SAD-u. Da li možete da zamislite da je npr. predsednik SAD-a završio neki nižerazredni koledž? Dakle, nije problem Megatrend već činjenica da potpuni amateri vode zemlju - ministarstva, javne službe, javna i zavisna preduzeća, agencije,...

Dedal

pre 10 godina

Pametan covek, koji pretenduje da bude intelektualac, vidi iza sedam bregova. I misli i cuti i meri svaku svoju rec. Vi gospodjo Pesic ste daleko od toga. U svakom sosu ste bili ili mirodjija ili ste aktivno ucestvovali u dovodjenju na vlast ko zna koga i ko zna kakvih kvaliteta. Ne zelim da ulazim u razloge, da li su to Vase izvorne ideje ili samo ste prenosili ideje i naloge drugih, kao recimo gospodja Kandic, ali Vase politicko delovanje i uticaj na naivno javno mnjenje, podlozno manipulaciji, se pokazalo pogubno za ovo drustvo. Vreme je da nas ostavite na miru i da vise niti koga branite, niti koga napadate, a jos manje nekoga da hvalite i preporucujete.

Bojan

pre 10 godina

Sustina njihovog bogacenja je u sprezi politike i biznisa. Mislite li da je Chadda iz Pakistana tako dobar biznismen da od golje sa studentskih demonstracija dodje do faraonskog nacina zivota bez politike? Ili Djilas sa reklamnim monopolima, velikim bratovima, svadbama za 48 stati i slicnim glupostima koje narod konzumira u ovom zatvorenom i izolovanom toru zvanom Srbija.

;)

pre 10 godina

Zbog čega sociološkinja udara samo na poslodavce, zašto ne pozove sve političare da uzmu radne knjižice u ruke i budu političari, a da na njihova radna mesta dođu ljudi koji se ne bave politikom. Političke f-je su listopadne, ne vidim zbog čega bi neko kada zglajzne kretao iz početka dok bi se drugi vraćao na sigurno radno mesto.

paraglajder

pre 10 godina

Ujedinjenje da, ali jedino sa novim ljudima i novom imenima. DOS fazon sa sadasnjim lidetima - ne prolazi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komarac, 16. septembar 2013 07:20)

DOS je bio tada, u tom istorijskom trenutku i sa tim ljudima i povodom, i nikad više. Danas je potrebno drugačije raditi, ali definitivno se mora - jer meni deluje da se opozicija "osvestila" tek kad je došlo do Đilasa, kad su shvatili da se mahinacijama može oboriti jedan gradonačelnik Beograda - to znači da njih, manje, može pojesti otprilike...

vladislav

pre 10 godina

@Dr...

A ko cini i pravi sistem?... Ljudi. Tako da se ne bih slozio da nisu krivi ljudi nego drzava, kao da je drzava nesto palo sa marsa odvojivo od ljudi. Ljudi grade drzavu i sistem. Jeste da su svuda ljudi isti, mane i vrline, ali to nema veze sa obrazovanjem i edukovanjem coveka. Tacno je gde god nasi odu preko, dobro rade..rade jer se plase u tim drzavama pikavac da bace na pod, ovde vrse nuzdu na sred Trga Republike. To sto Svajcarac ima onakvu drzavu a mi ne, mu nije palo sa marsa, nego je on izgradio, postujuci pravila, suzbijajuci korupciju, samim tim porezima koji se ulazu u infrastrukturu, gde to neko ne ukrade(a tu opet gle sedi covek a ne zamisljena drzava)..uspesan skolski sistem, pravni..itd..mislim nama nikako da dopre do svesti da smo sami odgovorni sto smo tu gde jesmo! Sto bismo se prodali za 10k dinara?! Zapeli komsiji nogu, isarali svez ofarban lift za 2 dana a sami placali to farbenje pre toga itd itd...na sitnim primerima ka krupnim sve je odgovornost naroda kakvo mu je dvoriste, a ne samo Vesne Pesic, Djilasa, Vucica..oni su plod ogromne vecine nazalost.

kad vec sve znate

pre 10 godina

citam ove komentare... sve ih pametni ljudi pisu... a ovamo nemamo za koga da glasamo... Hajde vi sto sve znate i sto sve razumete ucinite jos jedan mali napor i formirajte jednu jaku politicku alternativu danasanjoj i poziciji i opoziciji. Dajte sansu ovoj zemlji. Dajte sansu velikom broju glasaca koji danas ne znaju za koga bi glasali.

IstineRadi

pre 10 godina

Uz uvazavanje emisije i voditeljke, gosti bi morali da poznaju cinjenice. A Prof. Orlovic je morao da se informise pre nego sto komentarise novog ministra prosvete,koga ocigledno ne poznaje ali mu ne smeta da ima negativno misljenje. Za njegovu informaciju prof. Jovanovica je bio najmladji redovni profesor u istoriji Medicinskog fakulteta i jedan od najmladjih kandidata za Akademiju nauka. To se kolega bez ozbiljnih referenci ne moze! A vasim komentarima dovodite u zabludu javnost da je zavrsio Megatrend, povezujuci ga sa imenom Mice Jovanovica. Samo ste prevideli da je Dacic rekao da su ga mnogi predlozili medju njima i akademik Rakic. Jeftino kritizersvo, jer u Srbiji je moderno biti antiprotivan!

Pametnjaković

pre 10 godina

Ako nam je kao narodu, u većini, dosta svega, ne vidim šta nas sprečava da sprovedemo revoluciju i sklonimo trajno sve one koji nam smetaju. To bi još bila prilika da očistimo i administraciju i sudstvo i zdravstvo i prosvetu i policiju i vojsku i sve druge državne službe, organe, organizacije, agencije, itd. Malo mi njih da jašemo.

Bilal

pre 10 godina

Samo jedna crtica u prilog onome sto je prof Vesna Pesic rekla o Djilasu i Jovanoviću - njih dvojica su daleko od politike. Nema kod njih, posebno kod Djilasa, nikakve dubine, strategije, filozofske misli. Jedini koji je to imao danas pociva na Novom groblju, ubila ga Srbija.
(I ime i pre zime, 16. septembar 2013 03:57)
Не могу да схватим да сте Ви завршили ФПН? Па управо је Чедомир Јовановић био покојном Премијеру десна рука. Па ко је водио студентске протесте 1996/97? Ко је убедио Слободана Милошевића да се преда и крене пут Хага? Ко је преговарао са побуњеном ЈСО у Кули? Друга је ствар што су милиони у Србији, а међу њима и Ви, поверовали у лажи и измишљотине београдске таблоидиране штампе. Па они су урнисали и дошли главе Ђинђићу, а ево видим сад су ударили и на Ђиласа. Можда Ђилас у себи има истакнутију менаџерску него политичку црту, мада је покојни премијер увек сматрао да је странка превасходно предузеће, ал' Чеда је сигурно најталентованији политичар у земљи. Па чију политику сада спроводе СНС и СПС на Косову? Манимо се анимозитета и острашћености 'ајде да размишљамо реално и трезвено.

Dr.

pre 10 godina

@ Svetlana i @ Papir trpi sve

Imam utisak da oboje gresite. Niti mi treba da postajemo "bolji" narod, niti je istina da nikada i nismo bili dobri.
Ono sto ovde ne valja nije narod vec organizacija tj drzava.

Ziveo sam u dve veoma sredjene drzave. Hodajuci plocnicima dva velegrada pitao sam se u cemu je razlika? Verujte mi, ljudi su svuda isti sa svim svojim vrlinama i manama. Ono sto je razlicito to je sistem, norme ponasanja, moral, organizovanost...
Nasi ljudi kada odu negde, bilo gde, u sredjenu drzavu, veoma se dobro uklapaju. Cenjeni su na poslu i ne iskacu iz ambijenta. Funkcionisu normalno. Kriminalce izuzimam, oni su svuda isti. U japanu recimo nasi ljudi recikliraju disciplinovano kao i Japanci. U Parizu placaju poreze kao i Francuzi. Nema razlike medju bioloskim jedinkama i jedine razlike su kulturoloske koje se lako peglaju.
Razlika je u drzavi. Nasi ljudi tamo negde imaju drzavu, nazalost ne svoju, dok nasi ljudi ovde imaju surogat drzave. To je razlika.
Drzavu i njen establisment cine partije. Bice da te partije varajuci narod uzurpiraju mehanizme vlasti radi , bicu otvoren, gole pljacke a funkcije normalne drzave se uopste ne sprovode.
Da ilustrujem. Nasa drzava odredjuje sebi budzet tako da zadovolji potrebe partijske masine(otuda 120 agencija, partijko udomljavanje...)potpuno ne hajuci za unistavanje privrede i zavlacenje ruke u dzep gradjana.
Jednom cu se sloziti sa Vucicem. Nasa drzava je cancer!

bg011

pre 10 godina

Dokle vise prica o privatnim univerzitetima?Smatram da covek koji zeli da stekne obrazovanje moze to da uradi i na privatnom i na drzavnom univerzitetu i potrebno je puno truda i rada da bi se zavrsila oba.Oni koji samo zele da steknu diplomu preko veze takodje to mogu i na privatnom i na drzavnom univerzitetu,nema razlike.
G.Stefanovic je pokazao kako se odgovorno vodi Skupstina i za veoma kratko vreme je povratio njen ugled.Smatram da bi isto tako bio veoma uspesan i odgovoran gradonacelnik.

Zoran Simic

pre 10 godina

Kada ce se kod nas prekinuti ovaj sistem negativne selekcije pa da vec jednom ovakvi pametni ljudi poput Jove Bakica budu u vrhu vlasti a da se oni koji ne zasluzuju da vode ni manju zenatsku radnju, sklone sa pozicija sa kojih nam vec godinama kroje sudbinu.

hypatija

pre 10 godina

Ако ми дозвољавате ја бих да прокоментаришем ову вест овако. И позицији, а пре свега опозицији, потребни су нови људи, нова имена и нове идеје... Па ми сва ова и слична наклапања слушамо од једних истих људи задњих 20-25 година.
Њих само смрт може да удаљи из српске политике. Зато мислим да , ако заиста желе добро српском народу и Србији уопште, ова извикана имена српске политике морају да се повуку из јавног, а пре свега политичког живота Србије. Ствар је проста, времена су се променила и траже се нови људи, нове идеје.. Они су као стари фића на данашњем ауто-путу.. потенцијална опасност, а дефинитивно преспори , троми, застарели.

Jagoda

pre 10 godina

Izbori za Beograd nisu obicni lokalni ili izbori za neki grad. Zato sto se Beograd ne rusi, ne osvaja, za Beograd se ne osvaja za Beograd se dobija poverenje na izborima.Nadam se ubedljivoj pobedi naprednjaka ako dodje do izbora.

dipl. ing.

pre 10 godina

Sto se tice napada na privatne univerzitete. Pa zar na tzv. drzavnim ne moze da se kupi diploma? Uvek je mogla i sada moze. I na njemu su zaposljavani profesori i asistenti po rodjacko-kumovsko-partijskom kljucu. I cime se danas bave na tim drzavnim fakultetima? Privatnim biznisom, nastavom se bave koliko moraju, cast (vrlo retkim) izuzecima. Svako ko je studirao to zna. Nabusiti profesori, ko zna kako doktorirali, nikada nemaju vremena za studenta, ljubomorno cuvaju literaturu, koju im je fakultet (narod) kupio, niko ne zna cime se oni bave, ali zato u tzv. inovacionim centrima ili sl. sve u 16 rade privatne poslove, uposljavajuci asistente, cak i administraciju fakulteta, primajuci platu koju im mi obezbedjujemo, radeci u prostorijama, sa sredstvima koje smo im mi kupili.
Privatni ili drzavni, stvar je samo u kontroli rada, ali to ovde nekome ocigledno ne odgovara.

Shone

pre 10 godina

Ja pozivam Vesnu Pesic da obnovi svoju stranku, ili da osnuje novu, sve jedno... Ona je na vreme izasla iz te mocvare i nije se ukaljala, a pametna je, iskusna i postena. Ko kaze da nema ko da vodi Srbiju.

Mustra bačka

pre 10 godina

Jok, mi smo prčvarnica i po.
Situacija u kojoj zemlja tone nadzvučnom brzinom, jedan ("mali") čovek ucenjuje sve redom, drugi "samoinicijativno i ničim izazvano" uzima ogromne kredite i angažuje neke eksperte mimo Skupštine i pod nejasnim uslovima, gde se ministri smenjuju na sednici GO jedne stranke - a generalno vlada opšta "kafanska" atmosfera (gđa Bekuta, Pionirski park i slično) - to je ljudi za serijal, a ne za jednu epizodu...

Marko

pre 10 godina

Da bi opozicija živnula, kažu gosti Utiska nedelje, potrebno je da se promene čelni ljudi opozicije. Slažem se. Đilas i Jovanović teško da mogu više od ikoga da budu doživljeni kao ozbiljni nosioci promena. Mežuitm i tzv. političke analitičare, te tumače srpske zbilje, takođe bi trebalo promeniti. I njih već godinama gledamo i slušamo njihove jedne te iste priče. Jer sa ovakvom opozicijom i sa ovakvim analitičarima, Vučić ne mora da se brine. Jer Vučić, kakav god da je, nešto radi za ovo društvo, dok njegovi protivnici samo pričaju prazne priče i građani su to prepoznali. Alternativa je potrebna, ali ovo što imamo nije alternativa.

nn lice

pre 10 godina

Ona smatra da prethodno opozicioni lideri moraju da vide u čemu su do sada grešili i zašto su izgubili izbore.

Znate kako ce povratiti poverenje gradjana: da se prijave policiji, da priznaju svoje grehe, da vrate pokradenu imovinu koja se meri milijardama i da na miru okajavaju svoje grehe u zatvoru, gde im je i mesto. Da pre toga uvedu zakon da svi na vlasti prijave svu imovinu, racune itd. svoje i svoje rodbine i kumova, da uvedu potpunu transparetnost poslovanja i racuna svih firmi koje oni, rodbina i kumovi poseduju, e tek onda.

svetlanast.

pre 10 godina

DS je u proslom mandatu imala vlast i ministra za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovica koji im je posle izgubljenih izbora "vratio" clansku kartu DS.

Menjali su izborne zakone /na zahtev EU - kako bi obezbedili veci uticaj gradjana na izbor poslanika i odbornika/ i mogli su da u Beogradu "ukinu", prekomponovanje, da uvedu direktne izbore za gradonacelnike - ali nisu.

Sad su "naucili" da zakoni treba da budu dobri i za vlast i za opoziciju.
Sto se tice ujedinjenja, u politici ne vazi prvilo: Dva losa ubise Milosa!

mornar

pre 10 godina

Ova lica veoma se često pojavljuju na "Utisku nedelje" država je dala tom univerzitetu koji pominjete dozvolu ako državi to ne odgovara zašto ga ne ukine.Upoređivati nečije organizacione sposobnosti sa"kućnim savetom je nekorektno nije kućni savet nego Skupština zgrade i Savet zgrade koji ima svoje utemeljenje u zakonu.Kako je organizovan život u zgradama u kojim žive učesnici emisije.Dali su oni bili predsednici tog "kućnog saveta" živo me interesuje.U mojoj zgradi stanuje osam intelektualaca ali ni jedan ne pokazuje interes da svoje organizacijske sposobnosti oproba u organizovanje zgrade. Nama trebaju preuzimljivi ljudi a poznato je da mnogi preduzimljivi ljudi mnogo puta nemaju fakultetsku diplomu.

Dr. Petar Pan

pre 10 godina

Prvo, Aca Šapić je doktorirao na univerzitetu "bodljikava žica i stado ovaca" pa je on na vrhu u Beogradu koliko znam. Kako možete diskreditovati jedan fakultet koji godinama unazad ima akreditaciju (iako je privatni a znam da mnogi državni je gube)? Gospodjo Pešić, svako pojavljivanje Vučića je bilo striktno da demantuje opoziciju, tj Dragana Djilasa, koji je počeo da se hvali da su konstruktivna opozicija a zapravo su promašili zanimanje. Generalno gledano celokupna opozicija u Srbiji je smešna, da li se plaše autoriteta pa ne umeju da funkcionišu ili zaista ne umeju, ne znam ali su postali sprdnja. Nadam se da će biti izbora, ne samo da pobedi sns (što je očigledno) već da se nauče pameti svi ostali.. Slušam narod svaki dan u ordinaciji, znam šta žele...

Sale

pre 10 godina

Vrlo dobro svi znaju da je uvek bilo ko pobedi u Beogradu, pobedjuje izbore... Sto znaci, veoma je tanka linija izmedju obaranja Djilasa i pucanja Vlade u kojoj ce se prekombinovati mnogi igraci... Klaterala ce biti Dacic jer je najslabiji od svih u igri...

Dakle, Djilas oboren, SNS dobije Beograd, ali nema kadrove... Okrenuce se Pajticu, Djilasa smenjuje Jeremic kao predsednik stranke i pravi se DS-SNS koalicija po zelji SAD i EU koju nece vrlo lako skinuti sa vlasti u nadnim decenijama nazalost...

Problem sa svim ovim jeste sto se nista nece promeniti!!! Bukvalno nista!!! Jer zadnjih 100 godina se nista nije promenilo i nece ni za jos 100 godina!!!

Rovac

pre 10 godina

Ne razumem Vesnu. Cisto demagosko razmislanje.Zasto neko ko ima miliona na racunima,kako ona kaze, ne bi mogao da se bavi politikom ili ne daj boze da bude na vlasti

Ako opozicija ovako razmislja onda ce Aca I drustvo dugo da vladaju ( na nasu nesrecu)

DEMOKRATA - SVE - DO - VECERAS

pre 10 godina

Vecerasnji gosti na B-92 u Utisku nedelje toliko su izrekli nekulturnih reci kada je drzava u pitanju da ne zelim da ih ni ponovim. Znaci privatni fakulteti su dobri za neke ljude kada na njima doktorira Aleksandar Sapic i mnogi drugi iz DS-a. Losi kada isto to uradi neko za koga oni smatraju da je politicki nepodoban, pa gospodo morate imati iste kriterijume prema svima to je valjda demokratski.

astronomia

pre 10 godina

Kako to da su samo u Srbiji privatni fakulteti losi, a svugde sirom sveta, npr u Nemackoj, Sjedinjenim Drzavama, Britaniji, tamo su ok? Ljudi ovde u Beogradu upisuju fakultete i samo misle koja ce ocena da im stoji na papiru i kada ce da diplomiraju a za znanje ih bas briga. Ko da je to bitno, kad apliciras za posao u neku firmu i ne znas da radis, mozes da zavrsis 10 drzavnih fakulteta neces dobiti posao! Tako je i u inostranstvu, privatni ili drzavni, sasvim sve jedno. Znanje je vazno! Ja kapiram da na privatnom stvari funkcionisu ovako: platis, ne moras da razmisljas dal ces proci godinu, a koliko hoces znanja da naucis to je na tebi posle nemoj da se zalis sto si platio, a nisi ucio!

I ime i pre zime

pre 10 godina

Dok sam studirala politikologiju na FPN-u, Djilas je bio gost na jednoj od neobaveznih tribina, zajedno sa tadašnjim dekanom prof Milanom Podunavcem. Bilo je to pre 5-6 godina, u vreme kada su ga spremali da bude ministar bez portfelja na kratko (kasnije postaje gradonacelnik). Na tribini je uglavnom govorio o sebi i izmedju ostalog naglasio kako je najpre probao da studira politicke nauke, ali mu nikako nije islo pa se prebacio na Mašinski fakultet. Samo jedna crtica u prilog onome sto je prof Vesna Pesic rekla o Djilasu i Jovanoviću - njih dvojica su daleko od politike. Nema kod njih, posebno kod Djilasa, nikakve dubine, strategije, filozofske misli. Jedini koji je to imao danas pociva na Novom groblju, ubila ga Srbija.

xy

pre 10 godina

Vesni je bilo lepo u Meksiku. Svi su losi danas. Nego, Vesna - za koga da glasamo? Primecujem da si vrsna u kritikovanju, ali ne primetih neki konkretan predlog i resenje. Dosadni ste svi, i isti, svi komplet. Cela ekipa vas sto se po medijima pljuje a za vikend druzi uz picence dok pravite nove kombinacije. SNS botovi, ne varajte se: mislim i na Acu, Tomu i novoumivene mladjane snsnovce lupace minusa. Mi smo dno dna. Posten covek NEMA za koga da glasa!!

Papir trpi sve

pre 10 godina

Srbija se menja, samo ko nece to i ne vidi. Jos samo mi (kao pojedinci) da se promenimo i postanemo ljudi koji su vredni, radni, odgovorni prema sebi, porodici, firmi u kojoj rade, drzavi.....ljubazni, vodimo racuna o svom okruzenju, uredni i cisti.......posteni.................................
(Svetlana, 15. septembar 2013 23:46)

Nikada nismo takvi bili, zasto bi se sada menjali kada napokon zivimo u sasvim odgovarajucem brlogu koji smo sami zamesili neukoscu, naivnoscu i sklonoscu ka idolopoklonstvom?

daevon

pre 10 godina

Ja mislim da treba napokon da se otarasimo SPSa i ljudi koji su najviše devastirali Srbiju. Možda u celoj istoriji.

Ako je SNS okrenuo svoju ideologiju donekle ka građanskoj (makar kao maska) a svakako evropskoj opciji, mogao bi da pravi vladu sa DS.

Uprkos pogrešnom izbornom sistemu, a prema pokazanom prostitutskom mentalitetu političara, ovde može svako sa svakim. U svim varijacijama i opcijama. Pa nije li onda najprirodnije da dve najveće stranke formiraju vladu? I BGD i dalje. SNS premijera i predsednika, DS predsednika parlamenta i gradonačelnika Beograda. Ili slično.

Koliko bi to bilo uspešno ne znam, ali vrhovna korist je da bi time napaćeni građani Srbije manje gledali i zavisili od spodoba iz SPSa. A takođe i smirile bi se konstantne političke tenzije koje traju mescima i godinama (nebitno šta pljuje DSS sa mršavim cenzusom).

Subotičanin

pre 10 godina

Možda ću malo promašiti temu, ali jedan detalj iz Srbije: danas, 15.09.2013. na auto-putu Novi Sad-Horgoš, na nadvožnjaku kod Bačkih Vinograda (7-8km pre granice) policija je postavila radar, a 500 metara dalje, na parkingu na mestu gde je predviđena poslednja naplatna rampa (ili prva kad ulazite u Srbiju) zaustavljaju i kažnjavaju vozila. I to na normu!!! Da se razumemo, ne podržavam divljanje u saobraćaju, ali ovaj čin policije nema nikakve veze sa sprečavanjem brze vožnje već je u pitanju klasična otimačina para i punjenje sve praznijeg budžeta naplaćivanjem kazni strancima ili gastarbajterima, nebitno. Muka mi je od ove zemlje, zaista smo jadni, bedni, baš kao i ljudi koji nas vode!!!

madam x

pre 10 godina

“Slaviša Orlović dodaje i da je klima u srpskom drutšvu po njegovoj oceni loša, da vlada strah i nepoverenje, da su mediji u jako lošem stanju i da vlada jedna atmsofera beznađa i to ne samo u društvu nego i u vlasti. Ističe da kada se pogledaju tabloidi Kurir i Informer da bi po naslovima neko ko je prvi put došao u Srbiju mogao da zaključi da je na delu državni udar”. Tačno 100% Samo pošto radi na fakultetu Političkih nauka valjda bi Orlović morao znati da je to zašto jer nije bilo 6 oktobra i lustacije. A to znači da je umesto da započnemo da izgrađujemo društvo na građnskom sistemu vrednosti (koji se pokazao toliko uspešnim u Švajcarskoj, Danskoj, Češkoj i sličnim zemljama u Evropi našeg “gabarita” nastavljen je stari šizofreni antisistem “Proklete avlije”! Bez lustracije nikada ništa neće biti od Srbije!

ivan

pre 10 godina

vi sto ste zavrsavali drzavne fakultete ste nam do sad vodili zemlju. nema boljeg primera vase pameti, vasih prednosti itd... ma sve mali Ajnstajni :)

dexydjole

pre 10 godina

Stvarno je kranje vreme da se ovi političari uozbilje i da počnu da rade u interesu naroda koji ih je doveo na vlast. Ova vlada bolje radi od predhodne, ali mislim da Beograd više nemože da čeka, jer šta je to izgrađeno u interesu naroda u Beogradu i grde su te fabrike za zapošljavanje u ovih 13 godina, ko će brinuti da deca u obdaništima da imaju meso za obrok, da autobusi budu novi i čisti, da nam ulice budu asvaltirane, da zelenilo pokrije svaki ćošak grada, da nestanu oronule fasade, da psi lutalice nebudu na svakom ćošku, da nestanu divlje deponije, da ulice budu čiste, da i Beograd počne da liči na Evropski grad.

orao

pre 10 godina

Izgubljeno poverenje teško da može da se vrati jer to nije bezazleno izgubljeno poverenje, tu su godine neimastine i preživljavanja.

blabla

pre 10 godina

Sve je vrlo jednostavno. Kralj moze da se hvali svojim kraljevstvom samo ako mu kraljevstvo dobro radi, odn. ako svaki clan kraljevstva sve svoje uspehe pripise bas njemu. Posto niko kralju ne pripisuje svoje uspehe, onda je sasvim prirodno da je za kralja njegovo kraljevstvo mocvara. ))): Mora kraljvska svita da se povuce medju 4 zida (administracija treba da je u podrumu), a da se za kraljevstvo zna samo zahvaljujuci vrednim "mravima" ))): Nauka uvek utice na politiku, druga je prica sto televizija nema koga da pozove da da misljenje, vec zove samo jednog te istog. Tako da analiticari ne moraju da se plase, tv fotelje ce im i dalje ostati na raspolaganju. ))):

Fearless

pre 10 godina

Svaka cast Jovi Bakicu. Konacno neko da se dohvati pitanja sumnjivih fakulteta... Stranke ne smeju, jer im je vecina "kadrova" upravo tu "skolovana".

Idemo da isteramo ovu temu do kraja... Ne volim Djilasa, ali ako mu je dr Stefanovic alternativa...

Bolero

pre 10 godina

To je apsolutno tacno , da je Srbija i ne samo Srbija prcvarnica , i da sadasnji trenutni vlasnik (vlada)te prcvarnice nema pojma sta da radi , a kamoli vi (opozicija)konobari iz te prcvarnice imate pojma sta da radite sa njom i sa sobom (sem da peljesite), dok su gosti izludeli i jedva cekaju da izlete napolje i zbog neznanja ulete u neku drugu prcvarnicu koja spolja izgleda ok , ali je ustvari ista puska.

javni neradnik

pre 10 godina

pita li se iko da li nama uopste treba vlast? i za koga da glasamo mi koji ne zelimo nikakvu vlast? ne zelimo ni manje ni vece zlo, zelimo slobodu!

mija

pre 10 godina

pomeno sam nekim strancima dam se univerzitet zove megatrend, ne vereju nema sansa iako se u brata kunem, i neko komentarise da je vesnu pregazilo vreme-nisam siguran mozebiti al znam da je nas vreme pregazilo, batrgamo se negde tu u iljadudevtstotoj, ko sto rasa popov kaze u ovom intevrjuu sto ste okacili-borimo se svim snagama za feudalizam

Don Hihot

pre 10 godina

Tadic i DS su bili pogubni za Srbiju, a Vucic je u svoju vladu doveo "strucnjake" kao sto su: Nebojsa Rodic (sekretar republicke izborne komisije kad je utvrdjena kradja glasova), Lazar Krstić (mladi lav - studirao na Jejlu cije je skolovanje platila vlada SAD i nije ekonomista), Saša Radulović (bivsi stecajni upravnik u 14 preduzeca u isto vreme! - optuzen i kaznjen za korupciju), Dragan Glamočić (Clan Americkog udruzenja za nauku u mlekarstvu i saradnik Nacionalnog istraživačkog saveta SAD), Aleksandar Vulin (covek se povukao sa mesta koordinatora za Kosovo i Metohiju zbog moralnih dilema i osvanuo odmah na drugoj funciji bez moralnih dilema) i ne zaboravimo savetnike Gazenbauera, izbacenog iz Austrijske vlade pracen aferama oko firmi u kojima je bio savetnik i lobista nezavisnog Kosova, kao i Stros Kana( izbacenog iz MMF-a zbog seksualne afere).
Ova vlada nije proslavila nijednu godisnjicu vaznu Srpskoj drzavi, pa bi moj zakljucak bio da nisam optimista. Vi me naravno ne morate uzimati bas ozbiljno ako ne zelite.

london calling

pre 10 godina

Megatrend pre svega treba da promeni ime jer je ovo trenutno prilicno bizarno i odbijajuce....asocira na nesto neozbiljno i i nabrzinu sklepano...

Veliki brat

pre 10 godina

Nešto mi nije jasno.
Kaže se da postoji nezadovoljstvo u SNS jer se za kadrove u ministarstvima biraju neki nestranački stručnjaci, a ne članovi SNS koji su se borili da stranka dođe na vlast, a sad nisu "namireni" nekim funkcijama.

Međutim, većina tih ljudi u SNS već su bili u nekim strankama i na nekim funkcijama.

Sa druge strane, kakve bi oni to funkcije da dobiju, kad nemaju 2 čoveka koji mogu konkurisati za mesto gradonačelnika Beograda ili bilo koju ozbiljniju funkciju na nivou grada Beograda?

Na kraju, ispada da je SNS poslužila samo da se Nikolić i Vučić dočepaju vlasti, pošto kroz radikale to nikako nisu mogli, a kad oni više ne budu mogli da budu na nekim funkcijama, stranka će prestati da postoji.


Jedan od najvećih problema ove države je što ne postoji SISTEM koji će funkcionisati i bez političara. Ovde sve zavisi i za sve moraju da se pitaju političari
Onaj ko je apolitičan a hteo bi da bude direktor, ukapira da nema ništa od toga, jer kao direktor sa platom od 100-150k din. ne može ni stan da kupi za 4 godine direktorovanja niti neki bolji auto (osim ako ne stegne kaiš) a ubija se od posla i odgovornost velika, dok njegove kolege koji šuruju sa partijama u mutnim poslovima...

Dakle, kod nas je "sistem": ne isplati se biti pošten!


Tekst kaže da ne treba sumnjati u inteligenciju Dačića! Videli smo više puta (npr. Kalaj, planina, itd.) njegovu inteligenciju, nego u SPS ne sme niko da pisne od ulizica oko njega.

Bobbie

pre 10 godina

A na kom fakultetu je sve po P.S? Ima svugde korupcije,pustanja svojih ljudi ma ljudi smo,Srbi,znamo se dobro.Domacin na selu nema diplomu ali uspesno vodi domacinstvo.Pa kako bez diplome,bez fakulteta?Cime se vi gospodo bavite umesto da radite.

Desko

pre 10 godina

Citam i ne verujem... Dacic inteligentan,ja bih pre rekao opcinjen foteljom i za fotelju sve,dusu prodajem. Zatim Vucic nema koga za gradonacelnika Beograda, u to nema sanse da poverujem,zatim u sns razdor jer svi zele vlast,pa vlast zele i oni sto nisu u sns a ti sto su u sns pa bar njih ima ko da obuzda i kontrolise nije Vucic stvorio najjacu stranku da ljudi zeljni vlasti i moci mogu vladati.

Igranje megatrendovaca

pre 10 godina

Samo bih se nadovezala na naslov: Mi smo jedna prčvarnica u kojoj se megatrendovci igraju svima nama kako im se i kada ćefne, a pri tome se ni najmanje ne osvrću na naše želje izražene kroz glasanje na izborima

anarhija

pre 10 godina

E ako ima akreditaciju onda stvarno treba da bude uvažen

Nema veze to što skoro svi mi poznajemo po nekoga ko studira ili je je diplomirao na tom "ubiverzitetu", nema veze što je belodano kako se to završava, ništa to nema veze važno je da on ima neki papir na kome piše reč akreditacija....

ajd

pre 10 godina

Da li je moguce da toliko ljudi uopste ne kapira zasto je Vesna Pesic glasala za SNS?Pa pobogu, DS je MORALA sici sa vlasti jer su nas potpuno unistili, skoro kao Sloba devedesetih i zato je neko drugi morao da dodje na vlast.Bilo ko drugi.Pa makar i SNS!Ali nije postojala druga opozicija niti alternativa osim SNS pa je morala da glasa za njih kao nuzno zlo.Mislite da bi glasala za Vucica i Tomu da je imala drugu opciju?Pa naravno da ne bi!Skapirajte to!

SNS je samo posluzila za skidanje DS-a sa vlasti kao privremena opcija dok se ne nadje neka druga normalna alternativa.Tako da je normalno da Vesna sad zeli da skine ovo privremeno nuzno zlo i zato je potrebna jaka opozicija.

močvara

pre 10 godina

Tipičan sam srpski glasač koji nema za koga da glasa. Donekle mi je Vučić i ulio poverenje, ali dok se ne otrese onih kriminalaca iz sps-a, nikakvu promenu videti nećemo. Opozicija je još gora, oni su tek pokazali kakvi su, sada su se još srozali, onaj Tadić nije makar bio toliko nepodnošljiv za gledanje. Užas,užas,užas !

proxima centauri

pre 10 godina

Zavrsila sam jedan od "ozbiljnih" tehnickih fakulteta BU, pocetkom osamdesetih.

Prema tome nemam bas nikakve veze sa Megatrend univerzitetom.

Medjutim, cela buka oko njega me nervira. Ima li taj univerzitet akreditaciju? Ako je ima, otkud tolike tvrdnje da sa njega izlaze neznalice?

Ako neko moze da dokaze da su ljudi koji su ga zavrsili neznalice, zasto onda ima akreditaciju?

Smatram neophodnim da se to uredi, jer ovo je NEPODNOSLJIVO. Megatrend, pa Megatrend. I koliko to su nam bolji fakulteti BU?

Mislim11

pre 10 godina

@ajd

Jesi ti gledao i slusao emisiju i sta je Vesna rekla o opoziciji, tacnije, ko su i sta su Ceda i Djilas? Oni ne da nisu opozicija, nego nisu ni politicari, vec biznismeni koje interesuje samo profit... ukratko...

Srx

pre 10 godina

Svako od nas ima svoje misljenje o Megatrendu, moje je lose. Ali dosta vise etiketrianja ljudi da li su sa Megtrenda ili su sa nekog drzavnog fakulteta. Dosta afera je potresalo drzavne fakultete, tako nisu ni oni "cisti" i to je vec druga tema. Uostalom, mocni ljudi imaju svuda prodju, to bar nije tajna u Srbiji.

Ne valja Megatrend - ispitajte njegovo poslovanje i akreditaciju, zatvorite ga ili prekinite sa omalozavanjem ljudi koji imaju njegovu diplomu.

Biznismen

pre 10 godina

Vesna Pešić je u pravu, kako mogu pojedinci iz opozicije da se nadaju da će povrati poverenje naroda i da će brinuti o interesima tog naroda i države kad imaju milione na bankovnim računima od svojih privatnih firmi. E pa nikako, nemaju čemu da se nadju oni su narodno poverenje izgubili jer kako kaže narodna poslovica "sit gladnom ne veruje".

Steeler

pre 10 godina

... "Mi smo kao politička zajednica jedna velika prčvarnica u kojoj se stranke igraju nama - osnivaju univerzitete da bi njihovi kadrovi mogli da doktoriraju i magistriraju i predaju, onda se igramo malo nauke i politike, a čitavo društvo propada." ... I tako prolaze naši životi.

Ja ne znam koliko je potrebno da se mi (ljudi koji živimo na teritoriji Srbije) trgnemo i barem POKUŠAMO da se izborimo za bolje?

Barem da pokušamo, pa šta bude. Ovako... Samo jedan po jedan umire... od gladi, zime, stresa, nasilja u porodici, besparice, droge itd.

Dve loše solucije

pre 10 godina

Baš me zanima da li će se Vučić i pored toga što njegovi članovi željno čekaju svoj deo kolača baš toliko igrati sa sudbinom Beograda, jer smo svesni da niko od njegovih članova ne može na ovu funkciju. Razlog je veoma prost, ili su previše mladi i mnogo neiskusni da bi se učili na Beogradu, ili su skoro pa neobrazovani. A opet, da ide na prekomponovanje da bi Dačić, prosto uvalio nekog svog, mislim da mu je još lošija opcija

Student

pre 10 godina

Prazne priče i ponavljam prazne priče, možemo sada da nipodastavamo te privatne fakultete koliko god želimo ali treba da se zapitamo ko im je davao akreditaciju, ko je kontrolisao njihov rad, ko je zagovarao Bolonjski sistem školstva. Mora svima da bude jasno svršeni diplomci sa privatnih fakulteta imaju apsolutno ista prava kao i oni sa državnih. A što se tiče političke scene mogao bih da poručim DS-u, tražili ste gledajte, kako ste radili tako vam se vraća, gledam pre neki dan skupštinu i vidim kako se bune zbog poslovnika, a oni ga usvojili, kakav paradoks, e tako i sa Beogradom, ne znam šta im nije jasno, godinama su vlast na republičkom nivou držali ujedinjuci se svima samo da radikali ne bi bili na vlasti, e sad se svi ujedinjuju protiv njih u Beogradu, sve se vraća sve se plaća!

Svetlana

pre 10 godina

Srbija se menja, samo ko nece to i ne vidi. Jos samo mi (kao pojedinci) da se promenimo i postanemo ljudi koji su vredni, radni, odgovorni prema sebi, porodici, firmi u kojoj rade, drzavi.....ljubazni, vodimo racuna o svom okruzenju, uredni i cisti.......posteni.................................

ime

pre 10 godina

Dakle, kada nemas argumente onda udri po Megatrendu, iako je to univerzitet ciji fakulteti imaju akreditaciju koju su dobijali jos za vreme bivsih vlasti... takodje, fakulteti gde su se obrazovali mnogi kadrovi te iste bivse vlasti...

Vladimir

pre 10 godina

Ali Vucic je o tome informisan i on se bavi bitnim stvarima....a sad stari radikali i novi naprednjaci malo klikcite komentare....al cete i dalje da budete na minimalcu....uz obecanja.....

Ipak je vreme pregazilo

pre 10 godina

@ajd A da ta Vesna možda ne želi da bude stožer te nove jake opozicije? Ma hajde koja glupost. Ranije sam je dosta uvažavao, ali ovo danas je bilo obično lupetanje što se nje tiče. Vreme je ipak polako gazi. A to njeno glasanje sad za ovog, pa onog, još jedna glupost. Zašto ona sama nije doprinela da stranka u kojoj je bila, utiče i nešto promeni na političkoj sceni?

Boško

pre 10 godina

Vučić zna šata radi, ne podleže stranačkoj atmosferi, bira mlade i stručne kadrove, nije opterećen stranačkom pripadnošću. Ne treba potceniti mlade iz te stranke koji stasavaju, završavaju fakultete i uskoro bi mogli da postanu glavna snaga. Sve je više baš mladih koji privučeni Vučićevom energijom i snagom podržavaju promene koje se dešavaju.

Srbin 100%

pre 10 godina

Znaci privatni fakulteti su dobri za neke ljude kada na njima doktorira Sapic a losi kada isto to uradi neko za koga oni smatraju da je politicki nepodoban...svasta

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Ne znam u kom je sada političkom agregatnom stanju gospođa Pešić? Mislim da joj je vreme da se povuče u penziju i živi penzionerskim životom.

bg

pre 10 godina

Svaka cast Vesni Pesic. Za mene je najjaci utisak iz ovog Utiska njen zakljucak da u ovoj zemlji nemamo pravo svojine i nemamo pravo na zivot. Susta istina!

bg

pre 10 godina

Svaka cast Vesni Pesic. Za mene je najjaci utisak iz ovog Utiska njen zakljucak da u ovoj zemlji nemamo pravo svojine i nemamo pravo na zivot. Susta istina!

Igranje megatrendovaca

pre 10 godina

Samo bih se nadovezala na naslov: Mi smo jedna prčvarnica u kojoj se megatrendovci igraju svima nama kako im se i kada ćefne, a pri tome se ni najmanje ne osvrću na naše želje izražene kroz glasanje na izborima

Steeler

pre 10 godina

... "Mi smo kao politička zajednica jedna velika prčvarnica u kojoj se stranke igraju nama - osnivaju univerzitete da bi njihovi kadrovi mogli da doktoriraju i magistriraju i predaju, onda se igramo malo nauke i politike, a čitavo društvo propada." ... I tako prolaze naši životi.

Ja ne znam koliko je potrebno da se mi (ljudi koji živimo na teritoriji Srbije) trgnemo i barem POKUŠAMO da se izborimo za bolje?

Barem da pokušamo, pa šta bude. Ovako... Samo jedan po jedan umire... od gladi, zime, stresa, nasilja u porodici, besparice, droge itd.

ajd

pre 10 godina

Da li je moguce da toliko ljudi uopste ne kapira zasto je Vesna Pesic glasala za SNS?Pa pobogu, DS je MORALA sici sa vlasti jer su nas potpuno unistili, skoro kao Sloba devedesetih i zato je neko drugi morao da dodje na vlast.Bilo ko drugi.Pa makar i SNS!Ali nije postojala druga opozicija niti alternativa osim SNS pa je morala da glasa za njih kao nuzno zlo.Mislite da bi glasala za Vucica i Tomu da je imala drugu opciju?Pa naravno da ne bi!Skapirajte to!

SNS je samo posluzila za skidanje DS-a sa vlasti kao privremena opcija dok se ne nadje neka druga normalna alternativa.Tako da je normalno da Vesna sad zeli da skine ovo privremeno nuzno zlo i zato je potrebna jaka opozicija.

Mislim11

pre 10 godina

@ajd

Jesi ti gledao i slusao emisiju i sta je Vesna rekla o opoziciji, tacnije, ko su i sta su Ceda i Djilas? Oni ne da nisu opozicija, nego nisu ni politicari, vec biznismeni koje interesuje samo profit... ukratko...

Srx

pre 10 godina

Svako od nas ima svoje misljenje o Megatrendu, moje je lose. Ali dosta vise etiketrianja ljudi da li su sa Megtrenda ili su sa nekog drzavnog fakulteta. Dosta afera je potresalo drzavne fakultete, tako nisu ni oni "cisti" i to je vec druga tema. Uostalom, mocni ljudi imaju svuda prodju, to bar nije tajna u Srbiji.

Ne valja Megatrend - ispitajte njegovo poslovanje i akreditaciju, zatvorite ga ili prekinite sa omalozavanjem ljudi koji imaju njegovu diplomu.

Biznismen

pre 10 godina

Vesna Pešić je u pravu, kako mogu pojedinci iz opozicije da se nadaju da će povrati poverenje naroda i da će brinuti o interesima tog naroda i države kad imaju milione na bankovnim računima od svojih privatnih firmi. E pa nikako, nemaju čemu da se nadju oni su narodno poverenje izgubili jer kako kaže narodna poslovica "sit gladnom ne veruje".

močvara

pre 10 godina

Tipičan sam srpski glasač koji nema za koga da glasa. Donekle mi je Vučić i ulio poverenje, ali dok se ne otrese onih kriminalaca iz sps-a, nikakvu promenu videti nećemo. Opozicija je još gora, oni su tek pokazali kakvi su, sada su se još srozali, onaj Tadić nije makar bio toliko nepodnošljiv za gledanje. Užas,užas,užas !

Dve loše solucije

pre 10 godina

Baš me zanima da li će se Vučić i pored toga što njegovi članovi željno čekaju svoj deo kolača baš toliko igrati sa sudbinom Beograda, jer smo svesni da niko od njegovih članova ne može na ovu funkciju. Razlog je veoma prost, ili su previše mladi i mnogo neiskusni da bi se učili na Beogradu, ili su skoro pa neobrazovani. A opet, da ide na prekomponovanje da bi Dačić, prosto uvalio nekog svog, mislim da mu je još lošija opcija

proxima centauri

pre 10 godina

Zavrsila sam jedan od "ozbiljnih" tehnickih fakulteta BU, pocetkom osamdesetih.

Prema tome nemam bas nikakve veze sa Megatrend univerzitetom.

Medjutim, cela buka oko njega me nervira. Ima li taj univerzitet akreditaciju? Ako je ima, otkud tolike tvrdnje da sa njega izlaze neznalice?

Ako neko moze da dokaze da su ljudi koji su ga zavrsili neznalice, zasto onda ima akreditaciju?

Smatram neophodnim da se to uredi, jer ovo je NEPODNOSLJIVO. Megatrend, pa Megatrend. I koliko to su nam bolji fakulteti BU?

Srbin 100%

pre 10 godina

Znaci privatni fakulteti su dobri za neke ljude kada na njima doktorira Sapic a losi kada isto to uradi neko za koga oni smatraju da je politicki nepodoban...svasta

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Ne znam u kom je sada političkom agregatnom stanju gospođa Pešić? Mislim da joj je vreme da se povuče u penziju i živi penzionerskim životom.

anarhija

pre 10 godina

E ako ima akreditaciju onda stvarno treba da bude uvažen

Nema veze to što skoro svi mi poznajemo po nekoga ko studira ili je je diplomirao na tom "ubiverzitetu", nema veze što je belodano kako se to završava, ništa to nema veze važno je da on ima neki papir na kome piše reč akreditacija....

Vladimir

pre 10 godina

Ali Vucic je o tome informisan i on se bavi bitnim stvarima....a sad stari radikali i novi naprednjaci malo klikcite komentare....al cete i dalje da budete na minimalcu....uz obecanja.....

Dr.

pre 10 godina

@ Svetlana i @ Papir trpi sve

Imam utisak da oboje gresite. Niti mi treba da postajemo "bolji" narod, niti je istina da nikada i nismo bili dobri.
Ono sto ovde ne valja nije narod vec organizacija tj drzava.

Ziveo sam u dve veoma sredjene drzave. Hodajuci plocnicima dva velegrada pitao sam se u cemu je razlika? Verujte mi, ljudi su svuda isti sa svim svojim vrlinama i manama. Ono sto je razlicito to je sistem, norme ponasanja, moral, organizovanost...
Nasi ljudi kada odu negde, bilo gde, u sredjenu drzavu, veoma se dobro uklapaju. Cenjeni su na poslu i ne iskacu iz ambijenta. Funkcionisu normalno. Kriminalce izuzimam, oni su svuda isti. U japanu recimo nasi ljudi recikliraju disciplinovano kao i Japanci. U Parizu placaju poreze kao i Francuzi. Nema razlike medju bioloskim jedinkama i jedine razlike su kulturoloske koje se lako peglaju.
Razlika je u drzavi. Nasi ljudi tamo negde imaju drzavu, nazalost ne svoju, dok nasi ljudi ovde imaju surogat drzave. To je razlika.
Drzavu i njen establisment cine partije. Bice da te partije varajuci narod uzurpiraju mehanizme vlasti radi , bicu otvoren, gole pljacke a funkcije normalne drzave se uopste ne sprovode.
Da ilustrujem. Nasa drzava odredjuje sebi budzet tako da zadovolji potrebe partijske masine(otuda 120 agencija, partijko udomljavanje...)potpuno ne hajuci za unistavanje privrede i zavlacenje ruke u dzep gradjana.
Jednom cu se sloziti sa Vucicem. Nasa drzava je cancer!

xy

pre 10 godina

Vesni je bilo lepo u Meksiku. Svi su losi danas. Nego, Vesna - za koga da glasamo? Primecujem da si vrsna u kritikovanju, ali ne primetih neki konkretan predlog i resenje. Dosadni ste svi, i isti, svi komplet. Cela ekipa vas sto se po medijima pljuje a za vikend druzi uz picence dok pravite nove kombinacije. SNS botovi, ne varajte se: mislim i na Acu, Tomu i novoumivene mladjane snsnovce lupace minusa. Mi smo dno dna. Posten covek NEMA za koga da glasa!!

Student

pre 10 godina

Prazne priče i ponavljam prazne priče, možemo sada da nipodastavamo te privatne fakultete koliko god želimo ali treba da se zapitamo ko im je davao akreditaciju, ko je kontrolisao njihov rad, ko je zagovarao Bolonjski sistem školstva. Mora svima da bude jasno svršeni diplomci sa privatnih fakulteta imaju apsolutno ista prava kao i oni sa državnih. A što se tiče političke scene mogao bih da poručim DS-u, tražili ste gledajte, kako ste radili tako vam se vraća, gledam pre neki dan skupštinu i vidim kako se bune zbog poslovnika, a oni ga usvojili, kakav paradoks, e tako i sa Beogradom, ne znam šta im nije jasno, godinama su vlast na republičkom nivou držali ujedinjuci se svima samo da radikali ne bi bili na vlasti, e sad se svi ujedinjuju protiv njih u Beogradu, sve se vraća sve se plaća!

Don Hihot

pre 10 godina

Tadic i DS su bili pogubni za Srbiju, a Vucic je u svoju vladu doveo "strucnjake" kao sto su: Nebojsa Rodic (sekretar republicke izborne komisije kad je utvrdjena kradja glasova), Lazar Krstić (mladi lav - studirao na Jejlu cije je skolovanje platila vlada SAD i nije ekonomista), Saša Radulović (bivsi stecajni upravnik u 14 preduzeca u isto vreme! - optuzen i kaznjen za korupciju), Dragan Glamočić (Clan Americkog udruzenja za nauku u mlekarstvu i saradnik Nacionalnog istraživačkog saveta SAD), Aleksandar Vulin (covek se povukao sa mesta koordinatora za Kosovo i Metohiju zbog moralnih dilema i osvanuo odmah na drugoj funciji bez moralnih dilema) i ne zaboravimo savetnike Gazenbauera, izbacenog iz Austrijske vlade pracen aferama oko firmi u kojima je bio savetnik i lobista nezavisnog Kosova, kao i Stros Kana( izbacenog iz MMF-a zbog seksualne afere).
Ova vlada nije proslavila nijednu godisnjicu vaznu Srpskoj drzavi, pa bi moj zakljucak bio da nisam optimista. Vi me naravno ne morate uzimati bas ozbiljno ako ne zelite.

Fearless

pre 10 godina

Svaka cast Jovi Bakicu. Konacno neko da se dohvati pitanja sumnjivih fakulteta... Stranke ne smeju, jer im je vecina "kadrova" upravo tu "skolovana".

Idemo da isteramo ovu temu do kraja... Ne volim Djilasa, ali ako mu je dr Stefanovic alternativa...

Svetlana

pre 10 godina

Srbija se menja, samo ko nece to i ne vidi. Jos samo mi (kao pojedinci) da se promenimo i postanemo ljudi koji su vredni, radni, odgovorni prema sebi, porodici, firmi u kojoj rade, drzavi.....ljubazni, vodimo racuna o svom okruzenju, uredni i cisti.......posteni.................................

Bilal

pre 10 godina

Samo jedna crtica u prilog onome sto je prof Vesna Pesic rekla o Djilasu i Jovanoviću - njih dvojica su daleko od politike. Nema kod njih, posebno kod Djilasa, nikakve dubine, strategije, filozofske misli. Jedini koji je to imao danas pociva na Novom groblju, ubila ga Srbija.
(I ime i pre zime, 16. septembar 2013 03:57)
Не могу да схватим да сте Ви завршили ФПН? Па управо је Чедомир Јовановић био покојном Премијеру десна рука. Па ко је водио студентске протесте 1996/97? Ко је убедио Слободана Милошевића да се преда и крене пут Хага? Ко је преговарао са побуњеном ЈСО у Кули? Друга је ствар што су милиони у Србији, а међу њима и Ви, поверовали у лажи и измишљотине београдске таблоидиране штампе. Па они су урнисали и дошли главе Ђинђићу, а ево видим сад су ударили и на Ђиласа. Можда Ђилас у себи има истакнутију менаџерску него политичку црту, мада је покојни премијер увек сматрао да је странка превасходно предузеће, ал' Чеда је сигурно најталентованији политичар у земљи. Па чију политику сада спроводе СНС и СПС на Косову? Манимо се анимозитета и острашћености 'ајде да размишљамо реално и трезвено.

Ipak je vreme pregazilo

pre 10 godina

@ajd A da ta Vesna možda ne želi da bude stožer te nove jake opozicije? Ma hajde koja glupost. Ranije sam je dosta uvažavao, ali ovo danas je bilo obično lupetanje što se nje tiče. Vreme je ipak polako gazi. A to njeno glasanje sad za ovog, pa onog, još jedna glupost. Zašto ona sama nije doprinela da stranka u kojoj je bila, utiče i nešto promeni na političkoj sceni?

Subotičanin

pre 10 godina

Možda ću malo promašiti temu, ali jedan detalj iz Srbije: danas, 15.09.2013. na auto-putu Novi Sad-Horgoš, na nadvožnjaku kod Bačkih Vinograda (7-8km pre granice) policija je postavila radar, a 500 metara dalje, na parkingu na mestu gde je predviđena poslednja naplatna rampa (ili prva kad ulazite u Srbiju) zaustavljaju i kažnjavaju vozila. I to na normu!!! Da se razumemo, ne podržavam divljanje u saobraćaju, ali ovaj čin policije nema nikakve veze sa sprečavanjem brze vožnje već je u pitanju klasična otimačina para i punjenje sve praznijeg budžeta naplaćivanjem kazni strancima ili gastarbajterima, nebitno. Muka mi je od ove zemlje, zaista smo jadni, bedni, baš kao i ljudi koji nas vode!!!

Mustra bačka

pre 10 godina

Jok, mi smo prčvarnica i po.
Situacija u kojoj zemlja tone nadzvučnom brzinom, jedan ("mali") čovek ucenjuje sve redom, drugi "samoinicijativno i ničim izazvano" uzima ogromne kredite i angažuje neke eksperte mimo Skupštine i pod nejasnim uslovima, gde se ministri smenjuju na sednici GO jedne stranke - a generalno vlada opšta "kafanska" atmosfera (gđa Bekuta, Pionirski park i slično) - to je ljudi za serijal, a ne za jednu epizodu...

dragan

pre 10 godina

@Srx: Ne mora se Megatrend zatvoriti. Problem je u tome što je to jedna nižerazredna institucija, koju može maltene svako "pregaziti", a praktično njihovi diplomci vode ovu zemlju. I na najvišim i na nižim nivoima. Ja sam zaprepašćen koji broj njih se pojavio odjednom. Npr. u SAD-u se zna koji su prestižni univerziteti (MIT, Yale, Stanford, Princeton, itd.) i mala je šansa da neko od vodećih ljudi "establišmenta" nije završio neku od ovih škola. Sa druge strane ima preko 4000 visokih škola u SAD-u. Da li možete da zamislite da je npr. predsednik SAD-a završio neki nižerazredni koledž? Dakle, nije problem Megatrend već činjenica da potpuni amateri vode zemlju - ministarstva, javne službe, javna i zavisna preduzeća, agencije,...

madam x

pre 10 godina

“Slaviša Orlović dodaje i da je klima u srpskom drutšvu po njegovoj oceni loša, da vlada strah i nepoverenje, da su mediji u jako lošem stanju i da vlada jedna atmsofera beznađa i to ne samo u društvu nego i u vlasti. Ističe da kada se pogledaju tabloidi Kurir i Informer da bi po naslovima neko ko je prvi put došao u Srbiju mogao da zaključi da je na delu državni udar”. Tačno 100% Samo pošto radi na fakultetu Političkih nauka valjda bi Orlović morao znati da je to zašto jer nije bilo 6 oktobra i lustacije. A to znači da je umesto da započnemo da izgrađujemo društvo na građnskom sistemu vrednosti (koji se pokazao toliko uspešnim u Švajcarskoj, Danskoj, Češkoj i sličnim zemljama u Evropi našeg “gabarita” nastavljen je stari šizofreni antisistem “Proklete avlije”! Bez lustracije nikada ništa neće biti od Srbije!

ime

pre 10 godina

Dakle, kada nemas argumente onda udri po Megatrendu, iako je to univerzitet ciji fakulteti imaju akreditaciju koju su dobijali jos za vreme bivsih vlasti... takodje, fakulteti gde su se obrazovali mnogi kadrovi te iste bivse vlasti...

Papir trpi sve

pre 10 godina

Srbija se menja, samo ko nece to i ne vidi. Jos samo mi (kao pojedinci) da se promenimo i postanemo ljudi koji su vredni, radni, odgovorni prema sebi, porodici, firmi u kojoj rade, drzavi.....ljubazni, vodimo racuna o svom okruzenju, uredni i cisti.......posteni.................................
(Svetlana, 15. septembar 2013 23:46)

Nikada nismo takvi bili, zasto bi se sada menjali kada napokon zivimo u sasvim odgovarajucem brlogu koji smo sami zamesili neukoscu, naivnoscu i sklonoscu ka idolopoklonstvom?

I ime i pre zime

pre 10 godina

Dok sam studirala politikologiju na FPN-u, Djilas je bio gost na jednoj od neobaveznih tribina, zajedno sa tadašnjim dekanom prof Milanom Podunavcem. Bilo je to pre 5-6 godina, u vreme kada su ga spremali da bude ministar bez portfelja na kratko (kasnije postaje gradonacelnik). Na tribini je uglavnom govorio o sebi i izmedju ostalog naglasio kako je najpre probao da studira politicke nauke, ali mu nikako nije islo pa se prebacio na Mašinski fakultet. Samo jedna crtica u prilog onome sto je prof Vesna Pesic rekla o Djilasu i Jovanoviću - njih dvojica su daleko od politike. Nema kod njih, posebno kod Djilasa, nikakve dubine, strategije, filozofske misli. Jedini koji je to imao danas pociva na Novom groblju, ubila ga Srbija.

Rovac

pre 10 godina

Ne razumem Vesnu. Cisto demagosko razmislanje.Zasto neko ko ima miliona na racunima,kako ona kaze, ne bi mogao da se bavi politikom ili ne daj boze da bude na vlasti

Ako opozicija ovako razmislja onda ce Aca I drustvo dugo da vladaju ( na nasu nesrecu)

Kviki

pre 10 godina

Vesna, Vi ste svoje rekla uoči prošlih izbora.
Za Vas ne bih glasao ni da mi život zavisi od toga!
Dobili ste instrukcije sa zapada da zbog Kosova rušite Tadića i taj zadatak ste obavili uspešno. Taj zadatak je odradio i SNS.
Vi ste SNS-ov portparol i "čovek prošlosti"!

Veliki brat

pre 10 godina

Nešto mi nije jasno.
Kaže se da postoji nezadovoljstvo u SNS jer se za kadrove u ministarstvima biraju neki nestranački stručnjaci, a ne članovi SNS koji su se borili da stranka dođe na vlast, a sad nisu "namireni" nekim funkcijama.

Međutim, većina tih ljudi u SNS već su bili u nekim strankama i na nekim funkcijama.

Sa druge strane, kakve bi oni to funkcije da dobiju, kad nemaju 2 čoveka koji mogu konkurisati za mesto gradonačelnika Beograda ili bilo koju ozbiljniju funkciju na nivou grada Beograda?

Na kraju, ispada da je SNS poslužila samo da se Nikolić i Vučić dočepaju vlasti, pošto kroz radikale to nikako nisu mogli, a kad oni više ne budu mogli da budu na nekim funkcijama, stranka će prestati da postoji.


Jedan od najvećih problema ove države je što ne postoji SISTEM koji će funkcionisati i bez političara. Ovde sve zavisi i za sve moraju da se pitaju političari
Onaj ko je apolitičan a hteo bi da bude direktor, ukapira da nema ništa od toga, jer kao direktor sa platom od 100-150k din. ne može ni stan da kupi za 4 godine direktorovanja niti neki bolji auto (osim ako ne stegne kaiš) a ubija se od posla i odgovornost velika, dok njegove kolege koji šuruju sa partijama u mutnim poslovima...

Dakle, kod nas je "sistem": ne isplati se biti pošten!


Tekst kaže da ne treba sumnjati u inteligenciju Dačića! Videli smo više puta (npr. Kalaj, planina, itd.) njegovu inteligenciju, nego u SPS ne sme niko da pisne od ulizica oko njega.

Bojan

pre 10 godina

Sustina njihovog bogacenja je u sprezi politike i biznisa. Mislite li da je Chadda iz Pakistana tako dobar biznismen da od golje sa studentskih demonstracija dodje do faraonskog nacina zivota bez politike? Ili Djilas sa reklamnim monopolima, velikim bratovima, svadbama za 48 stati i slicnim glupostima koje narod konzumira u ovom zatvorenom i izolovanom toru zvanom Srbija.

london calling

pre 10 godina

Megatrend pre svega treba da promeni ime jer je ovo trenutno prilicno bizarno i odbijajuce....asocira na nesto neozbiljno i i nabrzinu sklepano...

javni neradnik

pre 10 godina

pita li se iko da li nama uopste treba vlast? i za koga da glasamo mi koji ne zelimo nikakvu vlast? ne zelimo ni manje ni vece zlo, zelimo slobodu!

higzbozon

pre 10 godina

VI STE!!! NE MI! VI! VI NA TV-U, VI U NOVINAMA, VI U PARLAMENTU! VI STE BRE PRCVARNICA!
I sta je bre ovo? Jel to neka NLP kampanja zadnjih godima. KOnsanto cujem mi smo ovakvi onakvi.JA BRE VIDIM SAMO NORMALNE LJUDE OKO SEBE I NISTA NORMALNO NA TVU I VESTIMA. UBIJATE U POJAM OVAJ NAROD! VI STE!!!!

Gradjanin Beograda

pre 10 godina

Vesna Pesic bi htela da bude politicki guru u Srbiji.Ona sve kritikuje i namece svoje misljenje.Bila je predsednik jedne minorne stranke.I onda se kao takva uvalila u DOS.I nije joj nista smetalo dok je bila ambasador u Meksiku.PokusalauLDPi tojoj nije valjalo.Podrzavala na izborima Tomu Nikolica.Ko je slusao sinoc Utisak mogao je da shvati da ne zna sta hoce.Mesala babe i zabe

Jovo Bakic i Slavisa Orlovic su pravilno dali politicko stanje u Srbiji i Beogradu.Ocigledno je da vlasti pogotovu SPS-u vise odgovara prekomponovanje vlasti u Beogradu.A ni jedni ni drugi nemju kadar za Beograd.Takodje i odlicna kontstacija oko Megatrend strucnjaka kao i uloge Nebojse Stefanovica

dipl. ing.

pre 10 godina

Sto se tice napada na privatne univerzitete. Pa zar na tzv. drzavnim ne moze da se kupi diploma? Uvek je mogla i sada moze. I na njemu su zaposljavani profesori i asistenti po rodjacko-kumovsko-partijskom kljucu. I cime se danas bave na tim drzavnim fakultetima? Privatnim biznisom, nastavom se bave koliko moraju, cast (vrlo retkim) izuzecima. Svako ko je studirao to zna. Nabusiti profesori, ko zna kako doktorirali, nikada nemaju vremena za studenta, ljubomorno cuvaju literaturu, koju im je fakultet (narod) kupio, niko ne zna cime se oni bave, ali zato u tzv. inovacionim centrima ili sl. sve u 16 rade privatne poslove, uposljavajuci asistente, cak i administraciju fakulteta, primajuci platu koju im mi obezbedjujemo, radeci u prostorijama, sa sredstvima koje smo im mi kupili.
Privatni ili drzavni, stvar je samo u kontroli rada, ali to ovde nekome ocigledno ne odgovara.

Sale

pre 10 godina

Vrlo dobro svi znaju da je uvek bilo ko pobedi u Beogradu, pobedjuje izbore... Sto znaci, veoma je tanka linija izmedju obaranja Djilasa i pucanja Vlade u kojoj ce se prekombinovati mnogi igraci... Klaterala ce biti Dacic jer je najslabiji od svih u igri...

Dakle, Djilas oboren, SNS dobije Beograd, ali nema kadrove... Okrenuce se Pajticu, Djilasa smenjuje Jeremic kao predsednik stranke i pravi se DS-SNS koalicija po zelji SAD i EU koju nece vrlo lako skinuti sa vlasti u nadnim decenijama nazalost...

Problem sa svim ovim jeste sto se nista nece promeniti!!! Bukvalno nista!!! Jer zadnjih 100 godina se nista nije promenilo i nece ni za jos 100 godina!!!

Shone

pre 10 godina

Ja pozivam Vesnu Pesic da obnovi svoju stranku, ili da osnuje novu, sve jedno... Ona je na vreme izasla iz te mocvare i nije se ukaljala, a pametna je, iskusna i postena. Ko kaze da nema ko da vodi Srbiju.

Bolero

pre 10 godina

To je apsolutno tacno , da je Srbija i ne samo Srbija prcvarnica , i da sadasnji trenutni vlasnik (vlada)te prcvarnice nema pojma sta da radi , a kamoli vi (opozicija)konobari iz te prcvarnice imate pojma sta da radite sa njom i sa sobom (sem da peljesite), dok su gosti izludeli i jedva cekaju da izlete napolje i zbog neznanja ulete u neku drugu prcvarnicu koja spolja izgleda ok , ali je ustvari ista puska.

Boško

pre 10 godina

Vučić zna šata radi, ne podleže stranačkoj atmosferi, bira mlade i stručne kadrove, nije opterećen stranačkom pripadnošću. Ne treba potceniti mlade iz te stranke koji stasavaju, završavaju fakultete i uskoro bi mogli da postanu glavna snaga. Sve je više baš mladih koji privučeni Vučićevom energijom i snagom podržavaju promene koje se dešavaju.

mija

pre 10 godina

pomeno sam nekim strancima dam se univerzitet zove megatrend, ne vereju nema sansa iako se u brata kunem, i neko komentarise da je vesnu pregazilo vreme-nisam siguran mozebiti al znam da je nas vreme pregazilo, batrgamo se negde tu u iljadudevtstotoj, ko sto rasa popov kaze u ovom intevrjuu sto ste okacili-borimo se svim snagama za feudalizam

Branko

pre 10 godina

"Sociloškinja Vesna Pešić smatra da je Srbija postala jedna močvara."
Nije močvara već živo blato ali ko je kriv za to? Bolje rečeno ko je odgovoran za to što nas je snašlo i što je ogromna energija naroda ispoljena u protestima 1996/97. i 2000. utrošena nizašta? Koji su to rezultati postignuti od 2000. do danas?

hypatija

pre 10 godina

Ако ми дозвољавате ја бих да прокоментаришем ову вест овако. И позицији, а пре свега опозицији, потребни су нови људи, нова имена и нове идеје... Па ми сва ова и слична наклапања слушамо од једних истих људи задњих 20-25 година.
Њих само смрт може да удаљи из српске политике. Зато мислим да , ако заиста желе добро српском народу и Србији уопште, ова извикана имена српске политике морају да се повуку из јавног, а пре свега политичког живота Србије. Ствар је проста, времена су се променила и траже се нови људи, нове идеје.. Они су као стари фића на данашњем ауто-путу.. потенцијална опасност, а дефинитивно преспори , троми, застарели.

Zoran Simic

pre 10 godina

Kada ce se kod nas prekinuti ovaj sistem negativne selekcije pa da vec jednom ovakvi pametni ljudi poput Jove Bakica budu u vrhu vlasti a da se oni koji ne zasluzuju da vode ni manju zenatsku radnju, sklone sa pozicija sa kojih nam vec godinama kroje sudbinu.

Dr.

pre 10 godina

@ Vladislav

Pokusacu da odgovorim na neka Vasa zapazanja. Ima ih puno. Ako govorimo o Srbiji sitem cini politicka elita, ljudi(glasaci)se tu malo sta pitaju. U poslednjoj knjizi "Dugovecnost" Basara dobro obradjuje tu temu.
Nasa drzava nije pala sa marsa vec je kidnapovana i otudjena od gradjana upregnuta da radi u korist "elite" i zato tvrdim da je ovo surogat drzave i cancer.
Verujem da cu Vas iznenaditi ali pikavce, i ostalo djubre bacaju i Japanci, na crveno prelaze i Francuzi i Japanci, nuzde gde ne treba svi redom i u EU i van nje. Nismo izuzetak. Nemojte se zanositi, cak i u sredjenim zemljama ljudi su svuda veoma slicni.
Pogledajte komentare nasih iz inostranstva. Svi do jednog skrecu paznju da organizacija ovde ne valja. Vecina je tamo uspesna. To je zato jer tamo postoji sistem koji jeste surov ali daje mogucnosti. Tamo imas ideju, ok samo napred. Kod nas imas ideju, susretnes se sa gde sam tu ja? ne od strane naroda na ulici vec od establismenta.
Da li postoji mesto gde niko ne krade? Da Japan. Sistem je tamo organizovan tako da niko ne mora da krade. Krali bi mozda ali nemaju razloga za to. Da li mora da se krade. Ne. Krasti je sramota samo je nas establisment na to zaboravio.
Na kraju moram da se slozim da vlast imamo onakvu kakvu smo zasluzili. Kada te prvi put neko prevari onda je on kriv za to kao Milosevic 90te. Kada te drugi put neko prevari onda si kriv i ti i on kao 2000, a kada te treci put prevari-sam si kriv kao 2012-13.

kad vec sve znate

pre 10 godina

citam ove komentare... sve ih pametni ljudi pisu... a ovamo nemamo za koga da glasamo... Hajde vi sto sve znate i sto sve razumete ucinite jos jedan mali napor i formirajte jednu jaku politicku alternativu danasanjoj i poziciji i opoziciji. Dajte sansu ovoj zemlji. Dajte sansu velikom broju glasaca koji danas ne znaju za koga bi glasali.

Marko

pre 10 godina

Da bi opozicija živnula, kažu gosti Utiska nedelje, potrebno je da se promene čelni ljudi opozicije. Slažem se. Đilas i Jovanović teško da mogu više od ikoga da budu doživljeni kao ozbiljni nosioci promena. Mežuitm i tzv. političke analitičare, te tumače srpske zbilje, takođe bi trebalo promeniti. I njih već godinama gledamo i slušamo njihove jedne te iste priče. Jer sa ovakvom opozicijom i sa ovakvim analitičarima, Vučić ne mora da se brine. Jer Vučić, kakav god da je, nešto radi za ovo društvo, dok njegovi protivnici samo pričaju prazne priče i građani su to prepoznali. Alternativa je potrebna, ali ovo što imamo nije alternativa.

sve je to isto

pre 10 godina

Sve se isti likovi vrte vec 20 godina. Jedino sto mi je jasno je da svi imaju iste poslodavce, a nama je kao dat neki izbor. Pravac ove zemlje je ostao isti, samo se parole menjaju.
Takodje je sistem ostao isti, samo su druge guzice sele u ministarstva. Jedina razlika je sto su oni prvi bili "nasminkani", a ovi sada su kao "narodski". "Hleba i igara" za mase, propaganda i pljuvacina na sve strane.
Zemlja prodata, industrije nema, sada ce da uvaljaju i njive i vodu kojekakvim arapima. Stranci su nas pokupovali za bagatelu. Kako uopste nas narod moze i da pomislja na ekonomski napredak, kada smo prodajama izgubili bilo kakvu mogucnost za ekonomsku nezavisnost i razvoj. Jedino sto nam preostaje je jos kredita i dugova, jer tako funkcionise tzv. "liberalni" kapitalizam.
Ceo zivot izlazim da glasam, kao gradjanska duznost, i biram izmedju raznih zala. Ne pristajem vise ni na jedno zlo, jer zlo je zlo u sta god bilo preruseno.

DEMOKRATA - SVE - DO - VECERAS

pre 10 godina

Vecerasnji gosti na B-92 u Utisku nedelje toliko su izrekli nekulturnih reci kada je drzava u pitanju da ne zelim da ih ni ponovim. Znaci privatni fakulteti su dobri za neke ljude kada na njima doktorira Aleksandar Sapic i mnogi drugi iz DS-a. Losi kada isto to uradi neko za koga oni smatraju da je politicki nepodoban, pa gospodo morate imati iste kriterijume prema svima to je valjda demokratski.

MAXIM

pre 10 godina

Tako izgleda kad dodju ljudi koji koji imaju sta da kazu.
Ali sta ces kad 90% nas to ne shvatamo. Kao da smo svi zavrsili Sega-Mega.
A kad je ta lakrdija u pitanju: Skoro se polagao prijemni za srednje skole.
Ja dvojici mojih poznanika,u jednoj raspravi,ponudio: Ako rese dva zadatka ud 20, placam rucak mesec dana. Ako ne, oni meni jedan dan. Pogodili ste. Nisu prihvatili.
I dalje nudim. Ko god hoce sa tom diplomom: Da izvucemo jedan set zadataka za prijemni za srednju skolu, ko resi 50% ima rucak. Adresu ostavljam redakciji.

jel ste muzicari ili niste muzicari?

pre 10 godina

Tužno je bilo sinoć gledati nastavak samourušavanja Vesne Pešić. Kako joj je to sad odjednom neprijatno da prizna da je glasala za Tomislava Nikolića? Slaviša Orlović ju je potsetio na činjenicu da je (uzgred, nakon višemesečne kampanje belih listića) pred drugi krug pozvala da se glasa za T.N, a ona na to odgovara: Otkud vi znate za koga sam ja glasala? Gospođo Pešić, javno i nedvosmisleno ste pozvali da se glasa za T.N, i nemojte sad to da relativizujete i razvodnjavate nekakvim polu-doskočicama. Godinu dana hvalite ove ljude na vlasti, a sad, očigledno, menjate mišljenje. Imate pravo na promenu mišljenja i sto puta ako treba - vaša stvar, ali nemojte da tvrdite da niste radili nešto što ste radili.

ivan

pre 10 godina

vi sto ste zavrsavali drzavne fakultete ste nam do sad vodili zemlju. nema boljeg primera vase pameti, vasih prednosti itd... ma sve mali Ajnstajni :)

astronomia

pre 10 godina

Kako to da su samo u Srbiji privatni fakulteti losi, a svugde sirom sveta, npr u Nemackoj, Sjedinjenim Drzavama, Britaniji, tamo su ok? Ljudi ovde u Beogradu upisuju fakultete i samo misle koja ce ocena da im stoji na papiru i kada ce da diplomiraju a za znanje ih bas briga. Ko da je to bitno, kad apliciras za posao u neku firmu i ne znas da radis, mozes da zavrsis 10 drzavnih fakulteta neces dobiti posao! Tako je i u inostranstvu, privatni ili drzavni, sasvim sve jedno. Znanje je vazno! Ja kapiram da na privatnom stvari funkcionisu ovako: platis, ne moras da razmisljas dal ces proci godinu, a koliko hoces znanja da naucis to je na tebi posle nemoj da se zalis sto si platio, a nisi ucio!

svetlanast.

pre 10 godina

DS je u proslom mandatu imala vlast i ministra za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovica koji im je posle izgubljenih izbora "vratio" clansku kartu DS.

Menjali su izborne zakone /na zahtev EU - kako bi obezbedili veci uticaj gradjana na izbor poslanika i odbornika/ i mogli su da u Beogradu "ukinu", prekomponovanje, da uvedu direktne izbore za gradonacelnike - ali nisu.

Sad su "naucili" da zakoni treba da budu dobri i za vlast i za opoziciju.
Sto se tice ujedinjenja, u politici ne vazi prvilo: Dva losa ubise Milosa!

IstineRadi

pre 10 godina

Uz uvazavanje emisije i voditeljke, gosti bi morali da poznaju cinjenice. A Prof. Orlovic je morao da se informise pre nego sto komentarise novog ministra prosvete,koga ocigledno ne poznaje ali mu ne smeta da ima negativno misljenje. Za njegovu informaciju prof. Jovanovica je bio najmladji redovni profesor u istoriji Medicinskog fakulteta i jedan od najmladjih kandidata za Akademiju nauka. To se kolega bez ozbiljnih referenci ne moze! A vasim komentarima dovodite u zabludu javnost da je zavrsio Megatrend, povezujuci ga sa imenom Mice Jovanovica. Samo ste prevideli da je Dacic rekao da su ga mnogi predlozili medju njima i akademik Rakic. Jeftino kritizersvo, jer u Srbiji je moderno biti antiprotivan!

vladislav

pre 10 godina

@Dr...

A ko cini i pravi sistem?... Ljudi. Tako da se ne bih slozio da nisu krivi ljudi nego drzava, kao da je drzava nesto palo sa marsa odvojivo od ljudi. Ljudi grade drzavu i sistem. Jeste da su svuda ljudi isti, mane i vrline, ali to nema veze sa obrazovanjem i edukovanjem coveka. Tacno je gde god nasi odu preko, dobro rade..rade jer se plase u tim drzavama pikavac da bace na pod, ovde vrse nuzdu na sred Trga Republike. To sto Svajcarac ima onakvu drzavu a mi ne, mu nije palo sa marsa, nego je on izgradio, postujuci pravila, suzbijajuci korupciju, samim tim porezima koji se ulazu u infrastrukturu, gde to neko ne ukrade(a tu opet gle sedi covek a ne zamisljena drzava)..uspesan skolski sistem, pravni..itd..mislim nama nikako da dopre do svesti da smo sami odgovorni sto smo tu gde jesmo! Sto bismo se prodali za 10k dinara?! Zapeli komsiji nogu, isarali svez ofarban lift za 2 dana a sami placali to farbenje pre toga itd itd...na sitnim primerima ka krupnim sve je odgovornost naroda kakvo mu je dvoriste, a ne samo Vesne Pesic, Djilasa, Vucica..oni su plod ogromne vecine nazalost.

Hijavata

pre 10 godina

Srbija je gora od prcvarnice.Decenijama nismo naucili nista.Srbija je uvek volela ovna predvodnika tj coveka koji ce umesto njih da resava probleme. Srbija se nije opametila a sumnjam da ce. Za nas haos i nered su nam uvek drugi krivi.Pocev od Turaka pa do zapada.Danas je Turska apoteka za Srbiju.Nered,prljavstina, neobrazovanost caruju Srbijom. Jedna haoticna borba za vlast koja se podupire politickom demagogijom. Nije problem u politicarima biznismenima.Ima ih od Amerike do Nemacke.Problem je u gradjanima Srbije jer nikada nisu mogli da sagledaju sta je za njih dobro.Kao stado ovaca koje ide za ovnom predvodnikom. Imali smo sansu posle 5 Oktobra da nesto promenimo. Nazalost nismo i sada nam se opet javljaju vodje,sinovi nacije.

Gospodja Vesna Pesic nikako sebe da ubaci u krivca za proslogodisnje izbore. Gospodja beli listic.I sta smo doboli,Dobili Tomislava Nikolica kome je ona dala podrsku ali iz cistog animoziteta prema Tadicu

daevon

pre 10 godina

Ja mislim da treba napokon da se otarasimo SPSa i ljudi koji su najviše devastirali Srbiju. Možda u celoj istoriji.

Ako je SNS okrenuo svoju ideologiju donekle ka građanskoj (makar kao maska) a svakako evropskoj opciji, mogao bi da pravi vladu sa DS.

Uprkos pogrešnom izbornom sistemu, a prema pokazanom prostitutskom mentalitetu političara, ovde može svako sa svakim. U svim varijacijama i opcijama. Pa nije li onda najprirodnije da dve najveće stranke formiraju vladu? I BGD i dalje. SNS premijera i predsednika, DS predsednika parlamenta i gradonačelnika Beograda. Ili slično.

Koliko bi to bilo uspešno ne znam, ali vrhovna korist je da bi time napaćeni građani Srbije manje gledali i zavisili od spodoba iz SPSa. A takođe i smirile bi se konstantne političke tenzije koje traju mescima i godinama (nebitno šta pljuje DSS sa mršavim cenzusom).

jj

pre 10 godina

Srbija je odavno prcvarnica, jos i pre vremena Miloseviceve vlasti i NIKO to jos nije ispravio ni popravio. Ne shvatam kako neko ko je bio i na vlasti u tom periodu moze da kritikujr sadasnjost a da se ne osvrne na proslost.
Pri tom, ne treba gledati unazad, vec sta da radimo ubuduce!

orao

pre 10 godina

Izgubljeno poverenje teško da može da se vrati jer to nije bezazleno izgubljeno poverenje, tu su godine neimastine i preživljavanja.

ALEX

pre 10 godina

Gospođo Pešić hvala vam na belim listićima. Dobro ste posavetovali ovaj prosti i neobrazovani narod.Hteli ste ga, eto vam ga. i nemate pravo da se žalite.

mornar

pre 10 godina

Ova lica veoma se često pojavljuju na "Utisku nedelje" država je dala tom univerzitetu koji pominjete dozvolu ako državi to ne odgovara zašto ga ne ukine.Upoređivati nečije organizacione sposobnosti sa"kućnim savetom je nekorektno nije kućni savet nego Skupština zgrade i Savet zgrade koji ima svoje utemeljenje u zakonu.Kako je organizovan život u zgradama u kojim žive učesnici emisije.Dali su oni bili predsednici tog "kućnog saveta" živo me interesuje.U mojoj zgradi stanuje osam intelektualaca ali ni jedan ne pokazuje interes da svoje organizacijske sposobnosti oproba u organizovanje zgrade. Nama trebaju preuzimljivi ljudi a poznato je da mnogi preduzimljivi ljudi mnogo puta nemaju fakultetsku diplomu.

Dr. Petar Pan

pre 10 godina

Prvo, Aca Šapić je doktorirao na univerzitetu "bodljikava žica i stado ovaca" pa je on na vrhu u Beogradu koliko znam. Kako možete diskreditovati jedan fakultet koji godinama unazad ima akreditaciju (iako je privatni a znam da mnogi državni je gube)? Gospodjo Pešić, svako pojavljivanje Vučića je bilo striktno da demantuje opoziciju, tj Dragana Djilasa, koji je počeo da se hvali da su konstruktivna opozicija a zapravo su promašili zanimanje. Generalno gledano celokupna opozicija u Srbiji je smešna, da li se plaše autoriteta pa ne umeju da funkcionišu ili zaista ne umeju, ne znam ali su postali sprdnja. Nadam se da će biti izbora, ne samo da pobedi sns (što je očigledno) već da se nauče pameti svi ostali.. Slušam narod svaki dan u ordinaciji, znam šta žele...

nn lice

pre 10 godina

Ona smatra da prethodno opozicioni lideri moraju da vide u čemu su do sada grešili i zašto su izgubili izbore.

Znate kako ce povratiti poverenje gradjana: da se prijave policiji, da priznaju svoje grehe, da vrate pokradenu imovinu koja se meri milijardama i da na miru okajavaju svoje grehe u zatvoru, gde im je i mesto. Da pre toga uvedu zakon da svi na vlasti prijave svu imovinu, racune itd. svoje i svoje rodbine i kumova, da uvedu potpunu transparetnost poslovanja i racuna svih firmi koje oni, rodbina i kumovi poseduju, e tek onda.

Dr.

pre 10 godina

"PRCVARNICA
Naziv za posebnu vrstu ugostiteljskog objekta (na primer bife Prolece u Petrovac na Mlavi, ili disko Napredak u Centi) u kome se obično okupljaju ljudi koji nemaju budućnost, a hoće da zaborave prošlost".

Ne slazem se da postoje ljudi koji nemaju buducnost, niti ljudi koji treba da zaborave proslost.
Da je nasa drzavna struktura prcvarnica - to jeste, ali mi se tu ne okupljamo svojevoljno vec gazde izvode dobar kabare program a bogami znaju i da se pozivaju na svetlu proslost ne dozvoljavajuci da zaboravimo trijumfe nad Turcima i NATOom.
Pri tom prcvarnica je sve manja, i malobrojnija.
Omladina bezi iz te prcvarnice trazeci sebi mesto pod suncem.
Ljudi smo mi ovde jednaki ljudima bilo gde u svetu sa svim svojim vrlinama i manama. Kad izadjemo iz prcvarnice to se jasno vidi.
Ono sto je potrebno uraditi bilo bi uciniti od prcvarnice pristojno mesto.
Zacudjujuce to i nije tako tesko. Uslov je da gazde prestanu sa kabareom ili da bar mi pocnemo da ignorisemo kabare verujuci u svoju buducnost i imajuci svest o svojoj proslosti.
Dakle gazde nemojte vise guslati, nismo razbili Turke, nismo razbili NATO, opljackani smo, ponizeni, ispljuvani...ali ipak smo ljudi koji zele isto sto i svi drugi da posteno zarade svoje parce hleba, svoje mesto pod Suncem za sebe i svoju decu.
NASA DRZAVA ZA POCETAK MORA PROMENITI ODNOS PREMA GRADJANIMA!
Mi, gradjani nismo krave muzare, niti roblje. Imamo buducnost i svesni smo proslosti!

Bobbie

pre 10 godina

A na kom fakultetu je sve po P.S? Ima svugde korupcije,pustanja svojih ljudi ma ljudi smo,Srbi,znamo se dobro.Domacin na selu nema diplomu ali uspesno vodi domacinstvo.Pa kako bez diplome,bez fakulteta?Cime se vi gospodo bavite umesto da radite.

blabla

pre 10 godina

Sve je vrlo jednostavno. Kralj moze da se hvali svojim kraljevstvom samo ako mu kraljevstvo dobro radi, odn. ako svaki clan kraljevstva sve svoje uspehe pripise bas njemu. Posto niko kralju ne pripisuje svoje uspehe, onda je sasvim prirodno da je za kralja njegovo kraljevstvo mocvara. ))): Mora kraljvska svita da se povuce medju 4 zida (administracija treba da je u podrumu), a da se za kraljevstvo zna samo zahvaljujuci vrednim "mravima" ))): Nauka uvek utice na politiku, druga je prica sto televizija nema koga da pozove da da misljenje, vec zove samo jednog te istog. Tako da analiticari ne moraju da se plase, tv fotelje ce im i dalje ostati na raspolaganju. ))):

Dedal

pre 10 godina

Pametan covek, koji pretenduje da bude intelektualac, vidi iza sedam bregova. I misli i cuti i meri svaku svoju rec. Vi gospodjo Pesic ste daleko od toga. U svakom sosu ste bili ili mirodjija ili ste aktivno ucestvovali u dovodjenju na vlast ko zna koga i ko zna kakvih kvaliteta. Ne zelim da ulazim u razloge, da li su to Vase izvorne ideje ili samo ste prenosili ideje i naloge drugih, kao recimo gospodja Kandic, ali Vase politicko delovanje i uticaj na naivno javno mnjenje, podlozno manipulaciji, se pokazalo pogubno za ovo drustvo. Vreme je da nas ostavite na miru i da vise niti koga branite, niti koga napadate, a jos manje nekoga da hvalite i preporucujete.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ako nam je kao narodu, u većini, dosta svega, ne vidim šta nas sprečava da sprovedemo revoluciju i sklonimo trajno sve one koji nam smetaju. To bi još bila prilika da očistimo i administraciju i sudstvo i zdravstvo i prosvetu i policiju i vojsku i sve druge državne službe, organe, organizacije, agencije, itd. Malo mi njih da jašemo.

cipiripi

pre 10 godina

Teza koju je Bekic izneo oko ujedinjavanja opozicije mislim da je potpuno dobar pristup. Naime, nasa opozicija i jeste neka bleda senka i kopija koja ima samo sliku osim tona. Treba da prvo srede svoje redove pa tek onda da krenu sa radom i kritikama, ovako em deluju neuverljivo, em nemaju nikakve argumente kojima bi mogli da podkrepe svoje tvrdnje. Previse putera imaju svi oni na glavi.

ganglija

pre 10 godina

Nekako ne verujem ljudima, a pogotovo politicarima kojima, narodski receno, dodje pamet iz dupeta u glavu i to nakon dvadeset i nesto godina, pa neka ima i drzavne i privatne diplome, ma bilo kojeg fakulteta, ali ako nije imao petlje, hocu reci vizije i smelosti tada nema je ni sada. Dvadeset i nesto godina slusam i gledam politicare koji vode politiku hocu-necu, mi ne moramo - mi moramo, mi necemo - mi hocemo itd.itd. da bi postali prepisivaci jedni od drugih i ponavljaci jednog te istog prepucavanja zavisi ko je na VLASTI.

matori

pre 10 godina

Mi jesmo bili jedana prčvarnica, pre ovih poslednjih izbora. Ja bih rekao da sada postajemo država, i to ona prava, pravna i sigurna. Ne može sada svako da je "muze" kako hoće, osposobila se država da brani ono što joj pripada ali i svima nama. Ne znam za druge, ali ja se mnogo bolje osećam sada u Srbiji.
(Raša, 16. septembar 2013 12:18)

Čisto da se zapitam da li živimo u istoj zemlji. Ste probali skoro da dobijete npr. građevinski dozvolu, ma šta - da produžite vozačku?

Sistem ne postoji, i ne funkcioniše - ovo je država i kojoj se trenutno gleda u jednog čoveka, a i ne pomišlja se na to da se jačaju institucije i sistem koji će da RADI, i da nastavi da radi ma koji čovek da je u pitanju....

Tek o "muži" bih mogao dva dana, krenite samo od šeikovog kredita.... Koštaće nas i dušu, a ne novac, i to na 50 godina unapred.

bg011

pre 10 godina

Dokle vise prica o privatnim univerzitetima?Smatram da covek koji zeli da stekne obrazovanje moze to da uradi i na privatnom i na drzavnom univerzitetu i potrebno je puno truda i rada da bi se zavrsila oba.Oni koji samo zele da steknu diplomu preko veze takodje to mogu i na privatnom i na drzavnom univerzitetu,nema razlike.
G.Stefanovic je pokazao kako se odgovorno vodi Skupstina i za veoma kratko vreme je povratio njen ugled.Smatram da bi isto tako bio veoma uspesan i odgovoran gradonacelnik.

paraglajder

pre 10 godina

Ujedinjenje da, ali jedino sa novim ljudima i novom imenima. DOS fazon sa sadasnjim lidetima - ne prolazi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komarac, 16. septembar 2013 07:20)

DOS je bio tada, u tom istorijskom trenutku i sa tim ljudima i povodom, i nikad više. Danas je potrebno drugačije raditi, ali definitivno se mora - jer meni deluje da se opozicija "osvestila" tek kad je došlo do Đilasa, kad su shvatili da se mahinacijama može oboriti jedan gradonačelnik Beograda - to znači da njih, manje, može pojesti otprilike...

Thorsten

pre 10 godina

Ono sto je nesumnjivo je da je opozicija u totalnom rasulu. A razloga ima napretek, a pre svega jer su to ljudi koji nisu nikada vodili normalne politicke kampanje. Oni su svi iznikli iz protesta devedesetih godina, pisteci u pistaljku, jureci po ulici i posecujuci trecerazredne skupove i kurseve po madjaskoj na temu demokratija i gradjanska neposlusnost, ne moze se napraviti neko ko moze da vodi normalnu politicku borbu, narocito ne agrumentima. Novo vreme trazi nove ljude, na zalost stranke su takve kakve su. Vucic je to video, naravno da je i SNS kao i svaka druga stranka prepun nekog sljama udvorica, tako je u svakoj stranci kod nas , narocito ako jos i osvoje vlast. DS moze da posvedoci tome, jer su je takvi i razorili. Ipak u opoziciji fali i kvalitetnih ljudi, bas kao i u strankama na vlasti. Djilas recimo nema dana rada u struci, a zavrsio je Masinski fakultet, isto kao i Sutanovac, o Cedi da ne pricamo. DSS se ne moze ni racunati u aktivnu opoziciju, jer njihov stav koji je EU skeptican i protivan EU iskljucuje ih iz nekog buduceg saveza. Neki noi DOS na nacelima na kojima je stvaran onaj iz 90tih bi bio potpuno poguban za zemlju. Jako bolne reforme moraju da pocnu konacno, to ce zahtevati fokus na nesto sasvim drugo, a ne na stranke kao takve. Potrebno je tzv prociscenje u hodu, promena elite, a ako to ne moze onda bar promena nacina razmisljanja, mada to kod mnogih nije moguce. Na opoziciji je da se temeljno promeni, sa Cedom i Djilasom sanse su im MINIMALNE.

Andjela

pre 10 godina

Jedan prilog naše "prčvarnice" (apsolutni mediski mrak i nastavak kolektivističke histerije). Ovaj komentar o pobedi u Dejvis kupu (pošto nije u funkciji pobedničke histerije) nije hteo da objavi ni jedan sporski mediji u Srbiji! Sve u svemu pokazalo se ono što sam odavno tvrdila da ovde sport ne služi da razvija vrline nego obrnuto da razvija mane očuvava status qvo!
Još jedna od brojnih „Pirovih pobeda“, zašto? Tipsarević: „Najjači smo na svetu, pobedu posvećujemo Troickom“. Ima više razloga zašto ću biti protiv ove izjave. Pominjati čoveka koji je na "ledu" zbog dopinga je nemoralno. Kao drugo neću da mi uzor bude istetoviran čovek to me podseća na huligana. Takođe neću da mi bude uzor teniser koji non stop vulgarno psuje u toku meča. Zatim neću da mi uzor bude čovek koji ne zna za fer plej. Više puta su sa sudijom oštetili kanađanje. Loptica pogodi liniju oni tvrde da nije pogodila.
Ps. A o nedostatku empatije i sporske solidarnosti da i ne govorimo, Pospišil se kod poslednjeg poena saple i pao (povredio?) a oni boli ih „štikla“, pitam se šta bi bilo da se to desilo Noletu (a da su se drugi tako ponašali prema njemu). Za reditelja prenosa takođe proslava je bila jedino bitna nije mu padalo na pamet da napravi usporen snimak, da vidimo taj poslednji poen (i da vidimo i šta se dogodilo tom teniseru Kanade).

;)

pre 10 godina

Zbog čega sociološkinja udara samo na poslodavce, zašto ne pozove sve političare da uzmu radne knjižice u ruke i budu političari, a da na njihova radna mesta dođu ljudi koji se ne bave politikom. Političke f-je su listopadne, ne vidim zbog čega bi neko kada zglajzne kretao iz početka dok bi se drugi vraćao na sigurno radno mesto.

dexydjole

pre 10 godina

Stvarno je kranje vreme da se ovi političari uozbilje i da počnu da rade u interesu naroda koji ih je doveo na vlast. Ova vlada bolje radi od predhodne, ali mislim da Beograd više nemože da čeka, jer šta je to izgrađeno u interesu naroda u Beogradu i grde su te fabrike za zapošljavanje u ovih 13 godina, ko će brinuti da deca u obdaništima da imaju meso za obrok, da autobusi budu novi i čisti, da nam ulice budu asvaltirane, da zelenilo pokrije svaki ćošak grada, da nestanu oronule fasade, da psi lutalice nebudu na svakom ćošku, da nestanu divlje deponije, da ulice budu čiste, da i Beograd počne da liči na Evropski grad.

Jagoda

pre 10 godina

Izbori za Beograd nisu obicni lokalni ili izbori za neki grad. Zato sto se Beograd ne rusi, ne osvaja, za Beograd se ne osvaja za Beograd se dobija poverenje na izborima.Nadam se ubedljivoj pobedi naprednjaka ako dodje do izbora.

Desko

pre 10 godina

Citam i ne verujem... Dacic inteligentan,ja bih pre rekao opcinjen foteljom i za fotelju sve,dusu prodajem. Zatim Vucic nema koga za gradonacelnika Beograda, u to nema sanse da poverujem,zatim u sns razdor jer svi zele vlast,pa vlast zele i oni sto nisu u sns a ti sto su u sns pa bar njih ima ko da obuzda i kontrolise nije Vucic stvorio najjacu stranku da ljudi zeljni vlasti i moci mogu vladati.

sasa jokic

pre 10 godina

Hiljadu puta cemo analizirati situaciju, i hiljadu puta cemo doci do istog zakljucka. Ne mogu se stvari u Srbiji menjati dok se ne resi pitanje tajnih sluzbi.
Sve drzave koje suprosle kroz ozbiljnu tranziciju, prvo su rasformirale tajne sluzbe, stvorile novu, i tek onda reformisale ekonomiju.
U Srbiji istinskim intelektualcima ne pada na pamet da se politicki angazuju, jer ne zele da budu marionete u rukama tih zlocinackih udruzenja, koja ce ih tretirati kao robu za jednokratnu upotrebu.
Problem je sto je za reformu tajnih sluzbi potrebna pomoc spolja, a nazlost vidimo da velikim silma upravo ove stare odgovaraju. Zato nam Premijer putuje u Ameriku svakih mesec dana,
Nadam se da ce ova garnitura bjti tu (zbog cega je i dovedena) dok odradi pricu oko Kosova, i da ce onda krenuti prave reforme sa novim ljudima, ali ne ovima sto stavljaju "nova" ispred imena partije!
Svako ko se barem jddnom nasao na funkciji, kora nestati sa politicke scene, sve su to parziti i neradnici,
Koji na politiku gledaju kao poligon za licno bogacenje.

Jokac

pre 10 godina

Sve isto radila je i demokratska stranka samo sto to tada u datom momentu nije nikome smetalo,ne razumem kako to da jedni mogu i da im je dozvoljeno a da drugi ne mogu i da nikako ni pod kojim uslovima ne smeju da pokrenu pitanje vlasti u glavnom gradu jer toboze nije u redu prema sadasnjoj vlasti koja inace opustosi Beograd

Pozitivac

pre 10 godina

Svako zastupa svoje stavove, sa jedne strane to je ok, ali koliko su objektivni u zastupanju tih stavova!? Imam utisak da pojedinci iako slepo veruju u neka ubeđenja i dalje udaraju glavom o zid samo radi zastupanja pojedinih stavova. Potrenbo je objektivno pogledati činjenice. Jeste možda Đilas pre godinu dana imao većinu, ove godine to nije tako, razlog tome je što su beograđani postali svesniji dešavanja oko sebe i žele to da promene. Ako vlast i vlada nastave sa razrešavanjem gorućih pitanja u dražavi kao što sada rade vrlo brzo ćemo videti gde smo bili, i gde smo mogli da budemo da je predhodna vlast malo više gledala interes države, a ne samo lični interes.

martinčan

pre 10 godina

Posle decenije uništavanja, ili barem srozavanje, autoriteta institucija u Srbiji potrebno je vreme da te institucije, poput sudstva, ponovo zažive. Prethodnih godina institicije su bile potpuno nevažne, već su o svemu odlučivali pojedinci. Sada su konačno počele da zaživljavaju neke državne institucije, i to jeste i cilj svake uređene države, pa je takav slučaj i sa sudstvom. Aktuelna vlast je sudstvo zatekla u katastrofalnom stanju, posle, blago je reći, neuspešne reforme pravosuđa, koju je izveo trio Malović-Mesarović-Homen, a zbog koje je kritike Srbiji uputila i EU. Sudije su sedele kući i dobijali plate, i na kraju su morali biti vraćeni na posao. Em je ta loše izvedena reforma dodatno srozala autoritet sudstva u Srbiji, em je Srbija pretrpela ogromnu finansijsku štetu, a minister Selaković je dobar deo svog vremena u prethodnih godinu dana morao da potroši na ispravljanje grešaka te katastrofalno odrađene reforme, i za to je dobio pohvale i iz Brisela. Sigurno je da je stanje u sudstvu još daleko od idealnog, ali bitno je da minister Selaković iskreno želi da poravi stanje u sudstvu, ali za to je potrebno vreme, jer ono što je uništavano deceniju se ne može dovesti u red za godinu dana.

Raša

pre 10 godina

Mi jesmo bili jedana prčvarnica, pre ovih poslednjih izbora. Ja bih rekao da sada postajemo država, i to ona prava, pravna i sigurna. Ne može sada svako da je "muze" kako hoće, osposobila se država da brani ono što joj pripada ali i svima nama. Ne znam za druge, ali ja se mnogo bolje osećam sada u Srbiji.

Aurum

pre 10 godina

Gosti emisije jesu ukazali na mane a takodje i pruzili dosta tema za razmisljanje kako i na koji nacin je moguce izvrsiti izmene. Realno, moguce je promeniti sve, Vucic nas je sam u to uverio koliko puta, ostaje pitanje hoce li se i ovo promeniti u nekom kracem vremenskom intervalu.

Maki

pre 10 godina

Ma sta ko govorio, vlast u gradu mora da se menja. Odmah. Stefanovic kao gradonacelnik zvuci lepo, mada covek obavlja drugu, ozbiljnu, funkciju, i to na vrlo dobar i reprezentativan nacin.

observer

pre 10 godina

"Takođe postoje i dešavanja unutar samog SNS-a gde vlada nezadovoljstvo među članstvom...."

Ovo je deo koji mene interesuje, i o kojem se malo zna. Mi Banaćani znamo za "slučaj" u Zrenjaninu (Knežević - Nikolić), i još ponešto, ali (bez ikakve zluradosti, zaista) to je problem koji se gura pod tepih - a može sve nas (zajedno sa SNS) da lupi u čelo jednog dana...

Belodedic

pre 10 godina

Opozicija je svojim "radom" u proslim vladama zasluzila ovako mizernu podrsku koju trenutno ima! Sada se udruzuju a posvadjace se za mesec dana!

Vuka S

pre 10 godina

Kome mozemo da zahvalimo na ovako delikatesnom karakterisanju sopstvenog naroda. Nemamo ko da nas vodi, kad se sve pretvorilo u novac i kupi me - prodaj me. A odakle to potice, kompleksno je pitanje. Ko moze to da preobrazi u regularnu tekovinu? Svakome cete naci manu, a ni pokusati da nesto i sami promenite.

Srx

pre 10 godina

Svako od nas ima svoje misljenje o Megatrendu, moje je lose. Ali dosta vise etiketrianja ljudi da li su sa Megtrenda ili su sa nekog drzavnog fakulteta. Dosta afera je potresalo drzavne fakultete, tako nisu ni oni "cisti" i to je vec druga tema. Uostalom, mocni ljudi imaju svuda prodju, to bar nije tajna u Srbiji.

Ne valja Megatrend - ispitajte njegovo poslovanje i akreditaciju, zatvorite ga ili prekinite sa omalozavanjem ljudi koji imaju njegovu diplomu.

Boško

pre 10 godina

Vučić zna šata radi, ne podleže stranačkoj atmosferi, bira mlade i stručne kadrove, nije opterećen stranačkom pripadnošću. Ne treba potceniti mlade iz te stranke koji stasavaju, završavaju fakultete i uskoro bi mogli da postanu glavna snaga. Sve je više baš mladih koji privučeni Vučićevom energijom i snagom podržavaju promene koje se dešavaju.

proxima centauri

pre 10 godina

Zavrsila sam jedan od "ozbiljnih" tehnickih fakulteta BU, pocetkom osamdesetih.

Prema tome nemam bas nikakve veze sa Megatrend univerzitetom.

Medjutim, cela buka oko njega me nervira. Ima li taj univerzitet akreditaciju? Ako je ima, otkud tolike tvrdnje da sa njega izlaze neznalice?

Ako neko moze da dokaze da su ljudi koji su ga zavrsili neznalice, zasto onda ima akreditaciju?

Smatram neophodnim da se to uredi, jer ovo je NEPODNOSLJIVO. Megatrend, pa Megatrend. I koliko to su nam bolji fakulteti BU?

ime

pre 10 godina

Dakle, kada nemas argumente onda udri po Megatrendu, iako je to univerzitet ciji fakulteti imaju akreditaciju koju su dobijali jos za vreme bivsih vlasti... takodje, fakulteti gde su se obrazovali mnogi kadrovi te iste bivse vlasti...

Mitar rabadžija

pre 10 godina

Ne znam u kom je sada političkom agregatnom stanju gospođa Pešić? Mislim da joj je vreme da se povuče u penziju i živi penzionerskim životom.

Srbin 100%

pre 10 godina

Znaci privatni fakulteti su dobri za neke ljude kada na njima doktorira Sapic a losi kada isto to uradi neko za koga oni smatraju da je politicki nepodoban...svasta

Ipak je vreme pregazilo

pre 10 godina

@ajd A da ta Vesna možda ne želi da bude stožer te nove jake opozicije? Ma hajde koja glupost. Ranije sam je dosta uvažavao, ali ovo danas je bilo obično lupetanje što se nje tiče. Vreme je ipak polako gazi. A to njeno glasanje sad za ovog, pa onog, još jedna glupost. Zašto ona sama nije doprinela da stranka u kojoj je bila, utiče i nešto promeni na političkoj sceni?

ajd

pre 10 godina

Da li je moguce da toliko ljudi uopste ne kapira zasto je Vesna Pesic glasala za SNS?Pa pobogu, DS je MORALA sici sa vlasti jer su nas potpuno unistili, skoro kao Sloba devedesetih i zato je neko drugi morao da dodje na vlast.Bilo ko drugi.Pa makar i SNS!Ali nije postojala druga opozicija niti alternativa osim SNS pa je morala da glasa za njih kao nuzno zlo.Mislite da bi glasala za Vucica i Tomu da je imala drugu opciju?Pa naravno da ne bi!Skapirajte to!

SNS je samo posluzila za skidanje DS-a sa vlasti kao privremena opcija dok se ne nadje neka druga normalna alternativa.Tako da je normalno da Vesna sad zeli da skine ovo privremeno nuzno zlo i zato je potrebna jaka opozicija.

Jagoda

pre 10 godina

Izbori za Beograd nisu obicni lokalni ili izbori za neki grad. Zato sto se Beograd ne rusi, ne osvaja, za Beograd se ne osvaja za Beograd se dobija poverenje na izborima.Nadam se ubedljivoj pobedi naprednjaka ako dodje do izbora.

Svetlana

pre 10 godina

Srbija se menja, samo ko nece to i ne vidi. Jos samo mi (kao pojedinci) da se promenimo i postanemo ljudi koji su vredni, radni, odgovorni prema sebi, porodici, firmi u kojoj rade, drzavi.....ljubazni, vodimo racuna o svom okruzenju, uredni i cisti.......posteni.................................

bg

pre 10 godina

Svaka cast Vesni Pesic. Za mene je najjaci utisak iz ovog Utiska njen zakljucak da u ovoj zemlji nemamo pravo svojine i nemamo pravo na zivot. Susta istina!

Dr. Petar Pan

pre 10 godina

Prvo, Aca Šapić je doktorirao na univerzitetu "bodljikava žica i stado ovaca" pa je on na vrhu u Beogradu koliko znam. Kako možete diskreditovati jedan fakultet koji godinama unazad ima akreditaciju (iako je privatni a znam da mnogi državni je gube)? Gospodjo Pešić, svako pojavljivanje Vučića je bilo striktno da demantuje opoziciju, tj Dragana Djilasa, koji je počeo da se hvali da su konstruktivna opozicija a zapravo su promašili zanimanje. Generalno gledano celokupna opozicija u Srbiji je smešna, da li se plaše autoriteta pa ne umeju da funkcionišu ili zaista ne umeju, ne znam ali su postali sprdnja. Nadam se da će biti izbora, ne samo da pobedi sns (što je očigledno) već da se nauče pameti svi ostali.. Slušam narod svaki dan u ordinaciji, znam šta žele...

močvara

pre 10 godina

Tipičan sam srpski glasač koji nema za koga da glasa. Donekle mi je Vučić i ulio poverenje, ali dok se ne otrese onih kriminalaca iz sps-a, nikakvu promenu videti nećemo. Opozicija je još gora, oni su tek pokazali kakvi su, sada su se još srozali, onaj Tadić nije makar bio toliko nepodnošljiv za gledanje. Užas,užas,užas !

ivan

pre 10 godina

vi sto ste zavrsavali drzavne fakultete ste nam do sad vodili zemlju. nema boljeg primera vase pameti, vasih prednosti itd... ma sve mali Ajnstajni :)

DEMOKRATA - SVE - DO - VECERAS

pre 10 godina

Vecerasnji gosti na B-92 u Utisku nedelje toliko su izrekli nekulturnih reci kada je drzava u pitanju da ne zelim da ih ni ponovim. Znaci privatni fakulteti su dobri za neke ljude kada na njima doktorira Aleksandar Sapic i mnogi drugi iz DS-a. Losi kada isto to uradi neko za koga oni smatraju da je politicki nepodoban, pa gospodo morate imati iste kriterijume prema svima to je valjda demokratski.

Mislim11

pre 10 godina

@ajd

Jesi ti gledao i slusao emisiju i sta je Vesna rekla o opoziciji, tacnije, ko su i sta su Ceda i Djilas? Oni ne da nisu opozicija, nego nisu ni politicari, vec biznismeni koje interesuje samo profit... ukratko...

bg011

pre 10 godina

Dokle vise prica o privatnim univerzitetima?Smatram da covek koji zeli da stekne obrazovanje moze to da uradi i na privatnom i na drzavnom univerzitetu i potrebno je puno truda i rada da bi se zavrsila oba.Oni koji samo zele da steknu diplomu preko veze takodje to mogu i na privatnom i na drzavnom univerzitetu,nema razlike.
G.Stefanovic je pokazao kako se odgovorno vodi Skupstina i za veoma kratko vreme je povratio njen ugled.Smatram da bi isto tako bio veoma uspesan i odgovoran gradonacelnik.

Student

pre 10 godina

Prazne priče i ponavljam prazne priče, možemo sada da nipodastavamo te privatne fakultete koliko god želimo ali treba da se zapitamo ko im je davao akreditaciju, ko je kontrolisao njihov rad, ko je zagovarao Bolonjski sistem školstva. Mora svima da bude jasno svršeni diplomci sa privatnih fakulteta imaju apsolutno ista prava kao i oni sa državnih. A što se tiče političke scene mogao bih da poručim DS-u, tražili ste gledajte, kako ste radili tako vam se vraća, gledam pre neki dan skupštinu i vidim kako se bune zbog poslovnika, a oni ga usvojili, kakav paradoks, e tako i sa Beogradom, ne znam šta im nije jasno, godinama su vlast na republičkom nivou držali ujedinjuci se svima samo da radikali ne bi bili na vlasti, e sad se svi ujedinjuju protiv njih u Beogradu, sve se vraća sve se plaća!

astronomia

pre 10 godina

Kako to da su samo u Srbiji privatni fakulteti losi, a svugde sirom sveta, npr u Nemackoj, Sjedinjenim Drzavama, Britaniji, tamo su ok? Ljudi ovde u Beogradu upisuju fakultete i samo misle koja ce ocena da im stoji na papiru i kada ce da diplomiraju a za znanje ih bas briga. Ko da je to bitno, kad apliciras za posao u neku firmu i ne znas da radis, mozes da zavrsis 10 drzavnih fakulteta neces dobiti posao! Tako je i u inostranstvu, privatni ili drzavni, sasvim sve jedno. Znanje je vazno! Ja kapiram da na privatnom stvari funkcionisu ovako: platis, ne moras da razmisljas dal ces proci godinu, a koliko hoces znanja da naucis to je na tebi posle nemoj da se zalis sto si platio, a nisi ucio!

Marko

pre 10 godina

Da bi opozicija živnula, kažu gosti Utiska nedelje, potrebno je da se promene čelni ljudi opozicije. Slažem se. Đilas i Jovanović teško da mogu više od ikoga da budu doživljeni kao ozbiljni nosioci promena. Mežuitm i tzv. političke analitičare, te tumače srpske zbilje, takođe bi trebalo promeniti. I njih već godinama gledamo i slušamo njihove jedne te iste priče. Jer sa ovakvom opozicijom i sa ovakvim analitičarima, Vučić ne mora da se brine. Jer Vučić, kakav god da je, nešto radi za ovo društvo, dok njegovi protivnici samo pričaju prazne priče i građani su to prepoznali. Alternativa je potrebna, ali ovo što imamo nije alternativa.

Biznismen

pre 10 godina

Vesna Pešić je u pravu, kako mogu pojedinci iz opozicije da se nadaju da će povrati poverenje naroda i da će brinuti o interesima tog naroda i države kad imaju milione na bankovnim računima od svojih privatnih firmi. E pa nikako, nemaju čemu da se nadju oni su narodno poverenje izgubili jer kako kaže narodna poslovica "sit gladnom ne veruje".

dexydjole

pre 10 godina

Stvarno je kranje vreme da se ovi političari uozbilje i da počnu da rade u interesu naroda koji ih je doveo na vlast. Ova vlada bolje radi od predhodne, ali mislim da Beograd više nemože da čeka, jer šta je to izgrađeno u interesu naroda u Beogradu i grde su te fabrike za zapošljavanje u ovih 13 godina, ko će brinuti da deca u obdaništima da imaju meso za obrok, da autobusi budu novi i čisti, da nam ulice budu asvaltirane, da zelenilo pokrije svaki ćošak grada, da nestanu oronule fasade, da psi lutalice nebudu na svakom ćošku, da nestanu divlje deponije, da ulice budu čiste, da i Beograd počne da liči na Evropski grad.

Desko

pre 10 godina

Citam i ne verujem... Dacic inteligentan,ja bih pre rekao opcinjen foteljom i za fotelju sve,dusu prodajem. Zatim Vucic nema koga za gradonacelnika Beograda, u to nema sanse da poverujem,zatim u sns razdor jer svi zele vlast,pa vlast zele i oni sto nisu u sns a ti sto su u sns pa bar njih ima ko da obuzda i kontrolise nije Vucic stvorio najjacu stranku da ljudi zeljni vlasti i moci mogu vladati.

Igranje megatrendovaca

pre 10 godina

Samo bih se nadovezala na naslov: Mi smo jedna prčvarnica u kojoj se megatrendovci igraju svima nama kako im se i kada ćefne, a pri tome se ni najmanje ne osvrću na naše želje izražene kroz glasanje na izborima

anarhija

pre 10 godina

E ako ima akreditaciju onda stvarno treba da bude uvažen

Nema veze to što skoro svi mi poznajemo po nekoga ko studira ili je je diplomirao na tom "ubiverzitetu", nema veze što je belodano kako se to završava, ništa to nema veze važno je da on ima neki papir na kome piše reč akreditacija....

Bilal

pre 10 godina

Samo jedna crtica u prilog onome sto je prof Vesna Pesic rekla o Djilasu i Jovanoviću - njih dvojica su daleko od politike. Nema kod njih, posebno kod Djilasa, nikakve dubine, strategije, filozofske misli. Jedini koji je to imao danas pociva na Novom groblju, ubila ga Srbija.
(I ime i pre zime, 16. septembar 2013 03:57)
Не могу да схватим да сте Ви завршили ФПН? Па управо је Чедомир Јовановић био покојном Премијеру десна рука. Па ко је водио студентске протесте 1996/97? Ко је убедио Слободана Милошевића да се преда и крене пут Хага? Ко је преговарао са побуњеном ЈСО у Кули? Друга је ствар што су милиони у Србији, а међу њима и Ви, поверовали у лажи и измишљотине београдске таблоидиране штампе. Па они су урнисали и дошли главе Ђинђићу, а ево видим сад су ударили и на Ђиласа. Можда Ђилас у себи има истакнутију менаџерску него политичку црту, мада је покојни премијер увек сматрао да је странка превасходно предузеће, ал' Чеда је сигурно најталентованији политичар у земљи. Па чију политику сада спроводе СНС и СПС на Косову? Манимо се анимозитета и острашћености 'ајде да размишљамо реално и трезвено.

IstineRadi

pre 10 godina

Uz uvazavanje emisije i voditeljke, gosti bi morali da poznaju cinjenice. A Prof. Orlovic je morao da se informise pre nego sto komentarise novog ministra prosvete,koga ocigledno ne poznaje ali mu ne smeta da ima negativno misljenje. Za njegovu informaciju prof. Jovanovica je bio najmladji redovni profesor u istoriji Medicinskog fakulteta i jedan od najmladjih kandidata za Akademiju nauka. To se kolega bez ozbiljnih referenci ne moze! A vasim komentarima dovodite u zabludu javnost da je zavrsio Megatrend, povezujuci ga sa imenom Mice Jovanovica. Samo ste prevideli da je Dacic rekao da su ga mnogi predlozili medju njima i akademik Rakic. Jeftino kritizersvo, jer u Srbiji je moderno biti antiprotivan!

Kviki

pre 10 godina

Vesna, Vi ste svoje rekla uoči prošlih izbora.
Za Vas ne bih glasao ni da mi život zavisi od toga!
Dobili ste instrukcije sa zapada da zbog Kosova rušite Tadića i taj zadatak ste obavili uspešno. Taj zadatak je odradio i SNS.
Vi ste SNS-ov portparol i "čovek prošlosti"!

Bobbie

pre 10 godina

A na kom fakultetu je sve po P.S? Ima svugde korupcije,pustanja svojih ljudi ma ljudi smo,Srbi,znamo se dobro.Domacin na selu nema diplomu ali uspesno vodi domacinstvo.Pa kako bez diplome,bez fakulteta?Cime se vi gospodo bavite umesto da radite.

Raša

pre 10 godina

Mi jesmo bili jedana prčvarnica, pre ovih poslednjih izbora. Ja bih rekao da sada postajemo država, i to ona prava, pravna i sigurna. Ne može sada svako da je "muze" kako hoće, osposobila se država da brani ono što joj pripada ali i svima nama. Ne znam za druge, ali ja se mnogo bolje osećam sada u Srbiji.

mornar

pre 10 godina

Ova lica veoma se često pojavljuju na "Utisku nedelje" država je dala tom univerzitetu koji pominjete dozvolu ako državi to ne odgovara zašto ga ne ukine.Upoređivati nečije organizacione sposobnosti sa"kućnim savetom je nekorektno nije kućni savet nego Skupština zgrade i Savet zgrade koji ima svoje utemeljenje u zakonu.Kako je organizovan život u zgradama u kojim žive učesnici emisije.Dali su oni bili predsednici tog "kućnog saveta" živo me interesuje.U mojoj zgradi stanuje osam intelektualaca ali ni jedan ne pokazuje interes da svoje organizacijske sposobnosti oproba u organizovanje zgrade. Nama trebaju preuzimljivi ljudi a poznato je da mnogi preduzimljivi ljudi mnogo puta nemaju fakultetsku diplomu.

Maki

pre 10 godina

Ma sta ko govorio, vlast u gradu mora da se menja. Odmah. Stefanovic kao gradonacelnik zvuci lepo, mada covek obavlja drugu, ozbiljnu, funkciju, i to na vrlo dobar i reprezentativan nacin.

dipl. ing.

pre 10 godina

Sto se tice napada na privatne univerzitete. Pa zar na tzv. drzavnim ne moze da se kupi diploma? Uvek je mogla i sada moze. I na njemu su zaposljavani profesori i asistenti po rodjacko-kumovsko-partijskom kljucu. I cime se danas bave na tim drzavnim fakultetima? Privatnim biznisom, nastavom se bave koliko moraju, cast (vrlo retkim) izuzecima. Svako ko je studirao to zna. Nabusiti profesori, ko zna kako doktorirali, nikada nemaju vremena za studenta, ljubomorno cuvaju literaturu, koju im je fakultet (narod) kupio, niko ne zna cime se oni bave, ali zato u tzv. inovacionim centrima ili sl. sve u 16 rade privatne poslove, uposljavajuci asistente, cak i administraciju fakulteta, primajuci platu koju im mi obezbedjujemo, radeci u prostorijama, sa sredstvima koje smo im mi kupili.
Privatni ili drzavni, stvar je samo u kontroli rada, ali to ovde nekome ocigledno ne odgovara.

Shone

pre 10 godina

Ja pozivam Vesnu Pesic da obnovi svoju stranku, ili da osnuje novu, sve jedno... Ona je na vreme izasla iz te mocvare i nije se ukaljala, a pametna je, iskusna i postena. Ko kaze da nema ko da vodi Srbiju.

martinčan

pre 10 godina

Posle decenije uništavanja, ili barem srozavanje, autoriteta institucija u Srbiji potrebno je vreme da te institucije, poput sudstva, ponovo zažive. Prethodnih godina institicije su bile potpuno nevažne, već su o svemu odlučivali pojedinci. Sada su konačno počele da zaživljavaju neke državne institucije, i to jeste i cilj svake uređene države, pa je takav slučaj i sa sudstvom. Aktuelna vlast je sudstvo zatekla u katastrofalnom stanju, posle, blago je reći, neuspešne reforme pravosuđa, koju je izveo trio Malović-Mesarović-Homen, a zbog koje je kritike Srbiji uputila i EU. Sudije su sedele kući i dobijali plate, i na kraju su morali biti vraćeni na posao. Em je ta loše izvedena reforma dodatno srozala autoritet sudstva u Srbiji, em je Srbija pretrpela ogromnu finansijsku štetu, a minister Selaković je dobar deo svog vremena u prethodnih godinu dana morao da potroši na ispravljanje grešaka te katastrofalno odrađene reforme, i za to je dobio pohvale i iz Brisela. Sigurno je da je stanje u sudstvu još daleko od idealnog, ali bitno je da minister Selaković iskreno želi da poravi stanje u sudstvu, ali za to je potrebno vreme, jer ono što je uništavano deceniju se ne može dovesti u red za godinu dana.

I ime i pre zime

pre 10 godina

Dok sam studirala politikologiju na FPN-u, Djilas je bio gost na jednoj od neobaveznih tribina, zajedno sa tadašnjim dekanom prof Milanom Podunavcem. Bilo je to pre 5-6 godina, u vreme kada su ga spremali da bude ministar bez portfelja na kratko (kasnije postaje gradonacelnik). Na tribini je uglavnom govorio o sebi i izmedju ostalog naglasio kako je najpre probao da studira politicke nauke, ali mu nikako nije islo pa se prebacio na Mašinski fakultet. Samo jedna crtica u prilog onome sto je prof Vesna Pesic rekla o Djilasu i Jovanoviću - njih dvojica su daleko od politike. Nema kod njih, posebno kod Djilasa, nikakve dubine, strategije, filozofske misli. Jedini koji je to imao danas pociva na Novom groblju, ubila ga Srbija.

Rovac

pre 10 godina

Ne razumem Vesnu. Cisto demagosko razmislanje.Zasto neko ko ima miliona na racunima,kako ona kaze, ne bi mogao da se bavi politikom ili ne daj boze da bude na vlasti

Ako opozicija ovako razmislja onda ce Aca I drustvo dugo da vladaju ( na nasu nesrecu)

xy

pre 10 godina

Vesni je bilo lepo u Meksiku. Svi su losi danas. Nego, Vesna - za koga da glasamo? Primecujem da si vrsna u kritikovanju, ali ne primetih neki konkretan predlog i resenje. Dosadni ste svi, i isti, svi komplet. Cela ekipa vas sto se po medijima pljuje a za vikend druzi uz picence dok pravite nove kombinacije. SNS botovi, ne varajte se: mislim i na Acu, Tomu i novoumivene mladjane snsnovce lupace minusa. Mi smo dno dna. Posten covek NEMA za koga da glasa!!

nn lice

pre 10 godina

Ona smatra da prethodno opozicioni lideri moraju da vide u čemu su do sada grešili i zašto su izgubili izbore.

Znate kako ce povratiti poverenje gradjana: da se prijave policiji, da priznaju svoje grehe, da vrate pokradenu imovinu koja se meri milijardama i da na miru okajavaju svoje grehe u zatvoru, gde im je i mesto. Da pre toga uvedu zakon da svi na vlasti prijave svu imovinu, racune itd. svoje i svoje rodbine i kumova, da uvedu potpunu transparetnost poslovanja i racuna svih firmi koje oni, rodbina i kumovi poseduju, e tek onda.

Jokac

pre 10 godina

Sve isto radila je i demokratska stranka samo sto to tada u datom momentu nije nikome smetalo,ne razumem kako to da jedni mogu i da im je dozvoljeno a da drugi ne mogu i da nikako ni pod kojim uslovima ne smeju da pokrenu pitanje vlasti u glavnom gradu jer toboze nije u redu prema sadasnjoj vlasti koja inace opustosi Beograd

Vladimir

pre 10 godina

Ali Vucic je o tome informisan i on se bavi bitnim stvarima....a sad stari radikali i novi naprednjaci malo klikcite komentare....al cete i dalje da budete na minimalcu....uz obecanja.....

Dve loše solucije

pre 10 godina

Baš me zanima da li će se Vučić i pored toga što njegovi članovi željno čekaju svoj deo kolača baš toliko igrati sa sudbinom Beograda, jer smo svesni da niko od njegovih članova ne može na ovu funkciju. Razlog je veoma prost, ili su previše mladi i mnogo neiskusni da bi se učili na Beogradu, ili su skoro pa neobrazovani. A opet, da ide na prekomponovanje da bi Dačić, prosto uvalio nekog svog, mislim da mu je još lošija opcija

Steeler

pre 10 godina

... "Mi smo kao politička zajednica jedna velika prčvarnica u kojoj se stranke igraju nama - osnivaju univerzitete da bi njihovi kadrovi mogli da doktoriraju i magistriraju i predaju, onda se igramo malo nauke i politike, a čitavo društvo propada." ... I tako prolaze naši životi.

Ja ne znam koliko je potrebno da se mi (ljudi koji živimo na teritoriji Srbije) trgnemo i barem POKUŠAMO da se izborimo za bolje?

Barem da pokušamo, pa šta bude. Ovako... Samo jedan po jedan umire... od gladi, zime, stresa, nasilja u porodici, besparice, droge itd.

higzbozon

pre 10 godina

VI STE!!! NE MI! VI! VI NA TV-U, VI U NOVINAMA, VI U PARLAMENTU! VI STE BRE PRCVARNICA!
I sta je bre ovo? Jel to neka NLP kampanja zadnjih godima. KOnsanto cujem mi smo ovakvi onakvi.JA BRE VIDIM SAMO NORMALNE LJUDE OKO SEBE I NISTA NORMALNO NA TVU I VESTIMA. UBIJATE U POJAM OVAJ NAROD! VI STE!!!!

Don Hihot

pre 10 godina

Tadic i DS su bili pogubni za Srbiju, a Vucic je u svoju vladu doveo "strucnjake" kao sto su: Nebojsa Rodic (sekretar republicke izborne komisije kad je utvrdjena kradja glasova), Lazar Krstić (mladi lav - studirao na Jejlu cije je skolovanje platila vlada SAD i nije ekonomista), Saša Radulović (bivsi stecajni upravnik u 14 preduzeca u isto vreme! - optuzen i kaznjen za korupciju), Dragan Glamočić (Clan Americkog udruzenja za nauku u mlekarstvu i saradnik Nacionalnog istraživačkog saveta SAD), Aleksandar Vulin (covek se povukao sa mesta koordinatora za Kosovo i Metohiju zbog moralnih dilema i osvanuo odmah na drugoj funciji bez moralnih dilema) i ne zaboravimo savetnike Gazenbauera, izbacenog iz Austrijske vlade pracen aferama oko firmi u kojima je bio savetnik i lobista nezavisnog Kosova, kao i Stros Kana( izbacenog iz MMF-a zbog seksualne afere).
Ova vlada nije proslavila nijednu godisnjicu vaznu Srpskoj drzavi, pa bi moj zakljucak bio da nisam optimista. Vi me naravno ne morate uzimati bas ozbiljno ako ne zelite.

Sale

pre 10 godina

Vrlo dobro svi znaju da je uvek bilo ko pobedi u Beogradu, pobedjuje izbore... Sto znaci, veoma je tanka linija izmedju obaranja Djilasa i pucanja Vlade u kojoj ce se prekombinovati mnogi igraci... Klaterala ce biti Dacic jer je najslabiji od svih u igri...

Dakle, Djilas oboren, SNS dobije Beograd, ali nema kadrove... Okrenuce se Pajticu, Djilasa smenjuje Jeremic kao predsednik stranke i pravi se DS-SNS koalicija po zelji SAD i EU koju nece vrlo lako skinuti sa vlasti u nadnim decenijama nazalost...

Problem sa svim ovim jeste sto se nista nece promeniti!!! Bukvalno nista!!! Jer zadnjih 100 godina se nista nije promenilo i nece ni za jos 100 godina!!!

Dedal

pre 10 godina

Pametan covek, koji pretenduje da bude intelektualac, vidi iza sedam bregova. I misli i cuti i meri svaku svoju rec. Vi gospodjo Pesic ste daleko od toga. U svakom sosu ste bili ili mirodjija ili ste aktivno ucestvovali u dovodjenju na vlast ko zna koga i ko zna kakvih kvaliteta. Ne zelim da ulazim u razloge, da li su to Vase izvorne ideje ili samo ste prenosili ideje i naloge drugih, kao recimo gospodja Kandic, ali Vase politicko delovanje i uticaj na naivno javno mnjenje, podlozno manipulaciji, se pokazalo pogubno za ovo drustvo. Vreme je da nas ostavite na miru i da vise niti koga branite, niti koga napadate, a jos manje nekoga da hvalite i preporucujete.

Bojan

pre 10 godina

Sustina njihovog bogacenja je u sprezi politike i biznisa. Mislite li da je Chadda iz Pakistana tako dobar biznismen da od golje sa studentskih demonstracija dodje do faraonskog nacina zivota bez politike? Ili Djilas sa reklamnim monopolima, velikim bratovima, svadbama za 48 stati i slicnim glupostima koje narod konzumira u ovom zatvorenom i izolovanom toru zvanom Srbija.

Aurum

pre 10 godina

Gosti emisije jesu ukazali na mane a takodje i pruzili dosta tema za razmisljanje kako i na koji nacin je moguce izvrsiti izmene. Realno, moguce je promeniti sve, Vucic nas je sam u to uverio koliko puta, ostaje pitanje hoce li se i ovo promeniti u nekom kracem vremenskom intervalu.

Fearless

pre 10 godina

Svaka cast Jovi Bakicu. Konacno neko da se dohvati pitanja sumnjivih fakulteta... Stranke ne smeju, jer im je vecina "kadrova" upravo tu "skolovana".

Idemo da isteramo ovu temu do kraja... Ne volim Djilasa, ali ako mu je dr Stefanovic alternativa...

svetlanast.

pre 10 godina

DS je u proslom mandatu imala vlast i ministra za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovica koji im je posle izgubljenih izbora "vratio" clansku kartu DS.

Menjali su izborne zakone /na zahtev EU - kako bi obezbedili veci uticaj gradjana na izbor poslanika i odbornika/ i mogli su da u Beogradu "ukinu", prekomponovanje, da uvedu direktne izbore za gradonacelnike - ali nisu.

Sad su "naucili" da zakoni treba da budu dobri i za vlast i za opoziciju.
Sto se tice ujedinjenja, u politici ne vazi prvilo: Dva losa ubise Milosa!

daevon

pre 10 godina

Ja mislim da treba napokon da se otarasimo SPSa i ljudi koji su najviše devastirali Srbiju. Možda u celoj istoriji.

Ako je SNS okrenuo svoju ideologiju donekle ka građanskoj (makar kao maska) a svakako evropskoj opciji, mogao bi da pravi vladu sa DS.

Uprkos pogrešnom izbornom sistemu, a prema pokazanom prostitutskom mentalitetu političara, ovde može svako sa svakim. U svim varijacijama i opcijama. Pa nije li onda najprirodnije da dve najveće stranke formiraju vladu? I BGD i dalje. SNS premijera i predsednika, DS predsednika parlamenta i gradonačelnika Beograda. Ili slično.

Koliko bi to bilo uspešno ne znam, ali vrhovna korist je da bi time napaćeni građani Srbije manje gledali i zavisili od spodoba iz SPSa. A takođe i smirile bi se konstantne političke tenzije koje traju mescima i godinama (nebitno šta pljuje DSS sa mršavim cenzusom).

Zoran Simic

pre 10 godina

Kada ce se kod nas prekinuti ovaj sistem negativne selekcije pa da vec jednom ovakvi pametni ljudi poput Jove Bakica budu u vrhu vlasti a da se oni koji ne zasluzuju da vode ni manju zenatsku radnju, sklone sa pozicija sa kojih nam vec godinama kroje sudbinu.

Gradjanin Beograda

pre 10 godina

Vesna Pesic bi htela da bude politicki guru u Srbiji.Ona sve kritikuje i namece svoje misljenje.Bila je predsednik jedne minorne stranke.I onda se kao takva uvalila u DOS.I nije joj nista smetalo dok je bila ambasador u Meksiku.PokusalauLDPi tojoj nije valjalo.Podrzavala na izborima Tomu Nikolica.Ko je slusao sinoc Utisak mogao je da shvati da ne zna sta hoce.Mesala babe i zabe

Jovo Bakic i Slavisa Orlovic su pravilno dali politicko stanje u Srbiji i Beogradu.Ocigledno je da vlasti pogotovu SPS-u vise odgovara prekomponovanje vlasti u Beogradu.A ni jedni ni drugi nemju kadar za Beograd.Takodje i odlicna kontstacija oko Megatrend strucnjaka kao i uloge Nebojse Stefanovica

Pozitivac

pre 10 godina

Svako zastupa svoje stavove, sa jedne strane to je ok, ali koliko su objektivni u zastupanju tih stavova!? Imam utisak da pojedinci iako slepo veruju u neka ubeđenja i dalje udaraju glavom o zid samo radi zastupanja pojedinih stavova. Potrenbo je objektivno pogledati činjenice. Jeste možda Đilas pre godinu dana imao većinu, ove godine to nije tako, razlog tome je što su beograđani postali svesniji dešavanja oko sebe i žele to da promene. Ako vlast i vlada nastave sa razrešavanjem gorućih pitanja u dražavi kao što sada rade vrlo brzo ćemo videti gde smo bili, i gde smo mogli da budemo da je predhodna vlast malo više gledala interes države, a ne samo lični interes.

kad vec sve znate

pre 10 godina

citam ove komentare... sve ih pametni ljudi pisu... a ovamo nemamo za koga da glasamo... Hajde vi sto sve znate i sto sve razumete ucinite jos jedan mali napor i formirajte jednu jaku politicku alternativu danasanjoj i poziciji i opoziciji. Dajte sansu ovoj zemlji. Dajte sansu velikom broju glasaca koji danas ne znaju za koga bi glasali.

Andjela

pre 10 godina

Jedan prilog naše "prčvarnice" (apsolutni mediski mrak i nastavak kolektivističke histerije). Ovaj komentar o pobedi u Dejvis kupu (pošto nije u funkciji pobedničke histerije) nije hteo da objavi ni jedan sporski mediji u Srbiji! Sve u svemu pokazalo se ono što sam odavno tvrdila da ovde sport ne služi da razvija vrline nego obrnuto da razvija mane očuvava status qvo!
Još jedna od brojnih „Pirovih pobeda“, zašto? Tipsarević: „Najjači smo na svetu, pobedu posvećujemo Troickom“. Ima više razloga zašto ću biti protiv ove izjave. Pominjati čoveka koji je na "ledu" zbog dopinga je nemoralno. Kao drugo neću da mi uzor bude istetoviran čovek to me podseća na huligana. Takođe neću da mi bude uzor teniser koji non stop vulgarno psuje u toku meča. Zatim neću da mi uzor bude čovek koji ne zna za fer plej. Više puta su sa sudijom oštetili kanađanje. Loptica pogodi liniju oni tvrde da nije pogodila.
Ps. A o nedostatku empatije i sporske solidarnosti da i ne govorimo, Pospišil se kod poslednjeg poena saple i pao (povredio?) a oni boli ih „štikla“, pitam se šta bi bilo da se to desilo Noletu (a da su se drugi tako ponašali prema njemu). Za reditelja prenosa takođe proslava je bila jedino bitna nije mu padalo na pamet da napravi usporen snimak, da vidimo taj poslednji poen (i da vidimo i šta se dogodilo tom teniseru Kanade).

mija

pre 10 godina

pomeno sam nekim strancima dam se univerzitet zove megatrend, ne vereju nema sansa iako se u brata kunem, i neko komentarise da je vesnu pregazilo vreme-nisam siguran mozebiti al znam da je nas vreme pregazilo, batrgamo se negde tu u iljadudevtstotoj, ko sto rasa popov kaze u ovom intevrjuu sto ste okacili-borimo se svim snagama za feudalizam

Subotičanin

pre 10 godina

Možda ću malo promašiti temu, ali jedan detalj iz Srbije: danas, 15.09.2013. na auto-putu Novi Sad-Horgoš, na nadvožnjaku kod Bačkih Vinograda (7-8km pre granice) policija je postavila radar, a 500 metara dalje, na parkingu na mestu gde je predviđena poslednja naplatna rampa (ili prva kad ulazite u Srbiju) zaustavljaju i kažnjavaju vozila. I to na normu!!! Da se razumemo, ne podržavam divljanje u saobraćaju, ali ovaj čin policije nema nikakve veze sa sprečavanjem brze vožnje već je u pitanju klasična otimačina para i punjenje sve praznijeg budžeta naplaćivanjem kazni strancima ili gastarbajterima, nebitno. Muka mi je od ove zemlje, zaista smo jadni, bedni, baš kao i ljudi koji nas vode!!!

Hijavata

pre 10 godina

Srbija je gora od prcvarnice.Decenijama nismo naucili nista.Srbija je uvek volela ovna predvodnika tj coveka koji ce umesto njih da resava probleme. Srbija se nije opametila a sumnjam da ce. Za nas haos i nered su nam uvek drugi krivi.Pocev od Turaka pa do zapada.Danas je Turska apoteka za Srbiju.Nered,prljavstina, neobrazovanost caruju Srbijom. Jedna haoticna borba za vlast koja se podupire politickom demagogijom. Nije problem u politicarima biznismenima.Ima ih od Amerike do Nemacke.Problem je u gradjanima Srbije jer nikada nisu mogli da sagledaju sta je za njih dobro.Kao stado ovaca koje ide za ovnom predvodnikom. Imali smo sansu posle 5 Oktobra da nesto promenimo. Nazalost nismo i sada nam se opet javljaju vodje,sinovi nacije.

Gospodja Vesna Pesic nikako sebe da ubaci u krivca za proslogodisnje izbore. Gospodja beli listic.I sta smo doboli,Dobili Tomislava Nikolica kome je ona dala podrsku ali iz cistog animoziteta prema Tadicu

london calling

pre 10 godina

Megatrend pre svega treba da promeni ime jer je ovo trenutno prilicno bizarno i odbijajuce....asocira na nesto neozbiljno i i nabrzinu sklepano...

madam x

pre 10 godina

“Slaviša Orlović dodaje i da je klima u srpskom drutšvu po njegovoj oceni loša, da vlada strah i nepoverenje, da su mediji u jako lošem stanju i da vlada jedna atmsofera beznađa i to ne samo u društvu nego i u vlasti. Ističe da kada se pogledaju tabloidi Kurir i Informer da bi po naslovima neko ko je prvi put došao u Srbiju mogao da zaključi da je na delu državni udar”. Tačno 100% Samo pošto radi na fakultetu Političkih nauka valjda bi Orlović morao znati da je to zašto jer nije bilo 6 oktobra i lustacije. A to znači da je umesto da započnemo da izgrađujemo društvo na građnskom sistemu vrednosti (koji se pokazao toliko uspešnim u Švajcarskoj, Danskoj, Češkoj i sličnim zemljama u Evropi našeg “gabarita” nastavljen je stari šizofreni antisistem “Proklete avlije”! Bez lustracije nikada ništa neće biti od Srbije!

blabla

pre 10 godina

Sve je vrlo jednostavno. Kralj moze da se hvali svojim kraljevstvom samo ako mu kraljevstvo dobro radi, odn. ako svaki clan kraljevstva sve svoje uspehe pripise bas njemu. Posto niko kralju ne pripisuje svoje uspehe, onda je sasvim prirodno da je za kralja njegovo kraljevstvo mocvara. ))): Mora kraljvska svita da se povuce medju 4 zida (administracija treba da je u podrumu), a da se za kraljevstvo zna samo zahvaljujuci vrednim "mravima" ))): Nauka uvek utice na politiku, druga je prica sto televizija nema koga da pozove da da misljenje, vec zove samo jednog te istog. Tako da analiticari ne moraju da se plase, tv fotelje ce im i dalje ostati na raspolaganju. ))):

Papir trpi sve

pre 10 godina

Srbija se menja, samo ko nece to i ne vidi. Jos samo mi (kao pojedinci) da se promenimo i postanemo ljudi koji su vredni, radni, odgovorni prema sebi, porodici, firmi u kojoj rade, drzavi.....ljubazni, vodimo racuna o svom okruzenju, uredni i cisti.......posteni.................................
(Svetlana, 15. septembar 2013 23:46)

Nikada nismo takvi bili, zasto bi se sada menjali kada napokon zivimo u sasvim odgovarajucem brlogu koji smo sami zamesili neukoscu, naivnoscu i sklonoscu ka idolopoklonstvom?

Dr.

pre 10 godina

@ Svetlana i @ Papir trpi sve

Imam utisak da oboje gresite. Niti mi treba da postajemo "bolji" narod, niti je istina da nikada i nismo bili dobri.
Ono sto ovde ne valja nije narod vec organizacija tj drzava.

Ziveo sam u dve veoma sredjene drzave. Hodajuci plocnicima dva velegrada pitao sam se u cemu je razlika? Verujte mi, ljudi su svuda isti sa svim svojim vrlinama i manama. Ono sto je razlicito to je sistem, norme ponasanja, moral, organizovanost...
Nasi ljudi kada odu negde, bilo gde, u sredjenu drzavu, veoma se dobro uklapaju. Cenjeni su na poslu i ne iskacu iz ambijenta. Funkcionisu normalno. Kriminalce izuzimam, oni su svuda isti. U japanu recimo nasi ljudi recikliraju disciplinovano kao i Japanci. U Parizu placaju poreze kao i Francuzi. Nema razlike medju bioloskim jedinkama i jedine razlike su kulturoloske koje se lako peglaju.
Razlika je u drzavi. Nasi ljudi tamo negde imaju drzavu, nazalost ne svoju, dok nasi ljudi ovde imaju surogat drzave. To je razlika.
Drzavu i njen establisment cine partije. Bice da te partije varajuci narod uzurpiraju mehanizme vlasti radi , bicu otvoren, gole pljacke a funkcije normalne drzave se uopste ne sprovode.
Da ilustrujem. Nasa drzava odredjuje sebi budzet tako da zadovolji potrebe partijske masine(otuda 120 agencija, partijko udomljavanje...)potpuno ne hajuci za unistavanje privrede i zavlacenje ruke u dzep gradjana.
Jednom cu se sloziti sa Vucicem. Nasa drzava je cancer!

sasa jokic

pre 10 godina

Hiljadu puta cemo analizirati situaciju, i hiljadu puta cemo doci do istog zakljucka. Ne mogu se stvari u Srbiji menjati dok se ne resi pitanje tajnih sluzbi.
Sve drzave koje suprosle kroz ozbiljnu tranziciju, prvo su rasformirale tajne sluzbe, stvorile novu, i tek onda reformisale ekonomiju.
U Srbiji istinskim intelektualcima ne pada na pamet da se politicki angazuju, jer ne zele da budu marionete u rukama tih zlocinackih udruzenja, koja ce ih tretirati kao robu za jednokratnu upotrebu.
Problem je sto je za reformu tajnih sluzbi potrebna pomoc spolja, a nazlost vidimo da velikim silma upravo ove stare odgovaraju. Zato nam Premijer putuje u Ameriku svakih mesec dana,
Nadam se da ce ova garnitura bjti tu (zbog cega je i dovedena) dok odradi pricu oko Kosova, i da ce onda krenuti prave reforme sa novim ljudima, ali ne ovima sto stavljaju "nova" ispred imena partije!
Svako ko se barem jddnom nasao na funkciji, kora nestati sa politicke scene, sve su to parziti i neradnici,
Koji na politiku gledaju kao poligon za licno bogacenje.

jel ste muzicari ili niste muzicari?

pre 10 godina

Tužno je bilo sinoć gledati nastavak samourušavanja Vesne Pešić. Kako joj je to sad odjednom neprijatno da prizna da je glasala za Tomislava Nikolića? Slaviša Orlović ju je potsetio na činjenicu da je (uzgred, nakon višemesečne kampanje belih listića) pred drugi krug pozvala da se glasa za T.N, a ona na to odgovara: Otkud vi znate za koga sam ja glasala? Gospođo Pešić, javno i nedvosmisleno ste pozvali da se glasa za T.N, i nemojte sad to da relativizujete i razvodnjavate nekakvim polu-doskočicama. Godinu dana hvalite ove ljude na vlasti, a sad, očigledno, menjate mišljenje. Imate pravo na promenu mišljenja i sto puta ako treba - vaša stvar, ali nemojte da tvrdite da niste radili nešto što ste radili.

ALEX

pre 10 godina

Gospođo Pešić hvala vam na belim listićima. Dobro ste posavetovali ovaj prosti i neobrazovani narod.Hteli ste ga, eto vam ga. i nemate pravo da se žalite.

Veliki brat

pre 10 godina

Nešto mi nije jasno.
Kaže se da postoji nezadovoljstvo u SNS jer se za kadrove u ministarstvima biraju neki nestranački stručnjaci, a ne članovi SNS koji su se borili da stranka dođe na vlast, a sad nisu "namireni" nekim funkcijama.

Međutim, većina tih ljudi u SNS već su bili u nekim strankama i na nekim funkcijama.

Sa druge strane, kakve bi oni to funkcije da dobiju, kad nemaju 2 čoveka koji mogu konkurisati za mesto gradonačelnika Beograda ili bilo koju ozbiljniju funkciju na nivou grada Beograda?

Na kraju, ispada da je SNS poslužila samo da se Nikolić i Vučić dočepaju vlasti, pošto kroz radikale to nikako nisu mogli, a kad oni više ne budu mogli da budu na nekim funkcijama, stranka će prestati da postoji.


Jedan od najvećih problema ove države je što ne postoji SISTEM koji će funkcionisati i bez političara. Ovde sve zavisi i za sve moraju da se pitaju političari
Onaj ko je apolitičan a hteo bi da bude direktor, ukapira da nema ništa od toga, jer kao direktor sa platom od 100-150k din. ne može ni stan da kupi za 4 godine direktorovanja niti neki bolji auto (osim ako ne stegne kaiš) a ubija se od posla i odgovornost velika, dok njegove kolege koji šuruju sa partijama u mutnim poslovima...

Dakle, kod nas je "sistem": ne isplati se biti pošten!


Tekst kaže da ne treba sumnjati u inteligenciju Dačića! Videli smo više puta (npr. Kalaj, planina, itd.) njegovu inteligenciju, nego u SPS ne sme niko da pisne od ulizica oko njega.

orao

pre 10 godina

Izgubljeno poverenje teško da može da se vrati jer to nije bezazleno izgubljeno poverenje, tu su godine neimastine i preživljavanja.

javni neradnik

pre 10 godina

pita li se iko da li nama uopste treba vlast? i za koga da glasamo mi koji ne zelimo nikakvu vlast? ne zelimo ni manje ni vece zlo, zelimo slobodu!

Bolero

pre 10 godina

To je apsolutno tacno , da je Srbija i ne samo Srbija prcvarnica , i da sadasnji trenutni vlasnik (vlada)te prcvarnice nema pojma sta da radi , a kamoli vi (opozicija)konobari iz te prcvarnice imate pojma sta da radite sa njom i sa sobom (sem da peljesite), dok su gosti izludeli i jedva cekaju da izlete napolje i zbog neznanja ulete u neku drugu prcvarnicu koja spolja izgleda ok , ali je ustvari ista puska.

hypatija

pre 10 godina

Ако ми дозвољавате ја бих да прокоментаришем ову вест овако. И позицији, а пре свега опозицији, потребни су нови људи, нова имена и нове идеје... Па ми сва ова и слична наклапања слушамо од једних истих људи задњих 20-25 година.
Њих само смрт може да удаљи из српске политике. Зато мислим да , ако заиста желе добро српском народу и Србији уопште, ова извикана имена српске политике морају да се повуку из јавног, а пре свега политичког живота Србије. Ствар је проста, времена су се променила и траже се нови људи, нове идеје.. Они су као стари фића на данашњем ауто-путу.. потенцијална опасност, а дефинитивно преспори , троми, застарели.

Pametnjaković

pre 10 godina

Ako nam je kao narodu, u većini, dosta svega, ne vidim šta nas sprečava da sprovedemo revoluciju i sklonimo trajno sve one koji nam smetaju. To bi još bila prilika da očistimo i administraciju i sudstvo i zdravstvo i prosvetu i policiju i vojsku i sve druge državne službe, organe, organizacije, agencije, itd. Malo mi njih da jašemo.

vladislav

pre 10 godina

@Dr...

A ko cini i pravi sistem?... Ljudi. Tako da se ne bih slozio da nisu krivi ljudi nego drzava, kao da je drzava nesto palo sa marsa odvojivo od ljudi. Ljudi grade drzavu i sistem. Jeste da su svuda ljudi isti, mane i vrline, ali to nema veze sa obrazovanjem i edukovanjem coveka. Tacno je gde god nasi odu preko, dobro rade..rade jer se plase u tim drzavama pikavac da bace na pod, ovde vrse nuzdu na sred Trga Republike. To sto Svajcarac ima onakvu drzavu a mi ne, mu nije palo sa marsa, nego je on izgradio, postujuci pravila, suzbijajuci korupciju, samim tim porezima koji se ulazu u infrastrukturu, gde to neko ne ukrade(a tu opet gle sedi covek a ne zamisljena drzava)..uspesan skolski sistem, pravni..itd..mislim nama nikako da dopre do svesti da smo sami odgovorni sto smo tu gde jesmo! Sto bismo se prodali za 10k dinara?! Zapeli komsiji nogu, isarali svez ofarban lift za 2 dana a sami placali to farbenje pre toga itd itd...na sitnim primerima ka krupnim sve je odgovornost naroda kakvo mu je dvoriste, a ne samo Vesne Pesic, Djilasa, Vucica..oni su plod ogromne vecine nazalost.

;)

pre 10 godina

Zbog čega sociološkinja udara samo na poslodavce, zašto ne pozove sve političare da uzmu radne knjižice u ruke i budu političari, a da na njihova radna mesta dođu ljudi koji se ne bave politikom. Političke f-je su listopadne, ne vidim zbog čega bi neko kada zglajzne kretao iz početka dok bi se drugi vraćao na sigurno radno mesto.

paraglajder

pre 10 godina

Ujedinjenje da, ali jedino sa novim ljudima i novom imenima. DOS fazon sa sadasnjim lidetima - ne prolazi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (komarac, 16. septembar 2013 07:20)

DOS je bio tada, u tom istorijskom trenutku i sa tim ljudima i povodom, i nikad više. Danas je potrebno drugačije raditi, ali definitivno se mora - jer meni deluje da se opozicija "osvestila" tek kad je došlo do Đilasa, kad su shvatili da se mahinacijama može oboriti jedan gradonačelnik Beograda - to znači da njih, manje, može pojesti otprilike...

sve je to isto

pre 10 godina

Sve se isti likovi vrte vec 20 godina. Jedino sto mi je jasno je da svi imaju iste poslodavce, a nama je kao dat neki izbor. Pravac ove zemlje je ostao isti, samo se parole menjaju.
Takodje je sistem ostao isti, samo su druge guzice sele u ministarstva. Jedina razlika je sto su oni prvi bili "nasminkani", a ovi sada su kao "narodski". "Hleba i igara" za mase, propaganda i pljuvacina na sve strane.
Zemlja prodata, industrije nema, sada ce da uvaljaju i njive i vodu kojekakvim arapima. Stranci su nas pokupovali za bagatelu. Kako uopste nas narod moze i da pomislja na ekonomski napredak, kada smo prodajama izgubili bilo kakvu mogucnost za ekonomsku nezavisnost i razvoj. Jedino sto nam preostaje je jos kredita i dugova, jer tako funkcionise tzv. "liberalni" kapitalizam.
Ceo zivot izlazim da glasam, kao gradjanska duznost, i biram izmedju raznih zala. Ne pristajem vise ni na jedno zlo, jer zlo je zlo u sta god bilo preruseno.

cipiripi

pre 10 godina

Teza koju je Bekic izneo oko ujedinjavanja opozicije mislim da je potpuno dobar pristup. Naime, nasa opozicija i jeste neka bleda senka i kopija koja ima samo sliku osim tona. Treba da prvo srede svoje redove pa tek onda da krenu sa radom i kritikama, ovako em deluju neuverljivo, em nemaju nikakve argumente kojima bi mogli da podkrepe svoje tvrdnje. Previse putera imaju svi oni na glavi.

Dr.

pre 10 godina

@ Vladislav

Pokusacu da odgovorim na neka Vasa zapazanja. Ima ih puno. Ako govorimo o Srbiji sitem cini politicka elita, ljudi(glasaci)se tu malo sta pitaju. U poslednjoj knjizi "Dugovecnost" Basara dobro obradjuje tu temu.
Nasa drzava nije pala sa marsa vec je kidnapovana i otudjena od gradjana upregnuta da radi u korist "elite" i zato tvrdim da je ovo surogat drzave i cancer.
Verujem da cu Vas iznenaditi ali pikavce, i ostalo djubre bacaju i Japanci, na crveno prelaze i Francuzi i Japanci, nuzde gde ne treba svi redom i u EU i van nje. Nismo izuzetak. Nemojte se zanositi, cak i u sredjenim zemljama ljudi su svuda veoma slicni.
Pogledajte komentare nasih iz inostranstva. Svi do jednog skrecu paznju da organizacija ovde ne valja. Vecina je tamo uspesna. To je zato jer tamo postoji sistem koji jeste surov ali daje mogucnosti. Tamo imas ideju, ok samo napred. Kod nas imas ideju, susretnes se sa gde sam tu ja? ne od strane naroda na ulici vec od establismenta.
Da li postoji mesto gde niko ne krade? Da Japan. Sistem je tamo organizovan tako da niko ne mora da krade. Krali bi mozda ali nemaju razloga za to. Da li mora da se krade. Ne. Krasti je sramota samo je nas establisment na to zaboravio.
Na kraju moram da se slozim da vlast imamo onakvu kakvu smo zasluzili. Kada te prvi put neko prevari onda je on kriv za to kao Milosevic 90te. Kada te drugi put neko prevari onda si kriv i ti i on kao 2000, a kada te treci put prevari-sam si kriv kao 2012-13.

Branko

pre 10 godina

"Sociloškinja Vesna Pešić smatra da je Srbija postala jedna močvara."
Nije močvara već živo blato ali ko je kriv za to? Bolje rečeno ko je odgovoran za to što nas je snašlo i što je ogromna energija naroda ispoljena u protestima 1996/97. i 2000. utrošena nizašta? Koji su to rezultati postignuti od 2000. do danas?

Thorsten

pre 10 godina

Ono sto je nesumnjivo je da je opozicija u totalnom rasulu. A razloga ima napretek, a pre svega jer su to ljudi koji nisu nikada vodili normalne politicke kampanje. Oni su svi iznikli iz protesta devedesetih godina, pisteci u pistaljku, jureci po ulici i posecujuci trecerazredne skupove i kurseve po madjaskoj na temu demokratija i gradjanska neposlusnost, ne moze se napraviti neko ko moze da vodi normalnu politicku borbu, narocito ne agrumentima. Novo vreme trazi nove ljude, na zalost stranke su takve kakve su. Vucic je to video, naravno da je i SNS kao i svaka druga stranka prepun nekog sljama udvorica, tako je u svakoj stranci kod nas , narocito ako jos i osvoje vlast. DS moze da posvedoci tome, jer su je takvi i razorili. Ipak u opoziciji fali i kvalitetnih ljudi, bas kao i u strankama na vlasti. Djilas recimo nema dana rada u struci, a zavrsio je Masinski fakultet, isto kao i Sutanovac, o Cedi da ne pricamo. DSS se ne moze ni racunati u aktivnu opoziciju, jer njihov stav koji je EU skeptican i protivan EU iskljucuje ih iz nekog buduceg saveza. Neki noi DOS na nacelima na kojima je stvaran onaj iz 90tih bi bio potpuno poguban za zemlju. Jako bolne reforme moraju da pocnu konacno, to ce zahtevati fokus na nesto sasvim drugo, a ne na stranke kao takve. Potrebno je tzv prociscenje u hodu, promena elite, a ako to ne moze onda bar promena nacina razmisljanja, mada to kod mnogih nije moguce. Na opoziciji je da se temeljno promeni, sa Cedom i Djilasom sanse su im MINIMALNE.

Mustra bačka

pre 10 godina

Jok, mi smo prčvarnica i po.
Situacija u kojoj zemlja tone nadzvučnom brzinom, jedan ("mali") čovek ucenjuje sve redom, drugi "samoinicijativno i ničim izazvano" uzima ogromne kredite i angažuje neke eksperte mimo Skupštine i pod nejasnim uslovima, gde se ministri smenjuju na sednici GO jedne stranke - a generalno vlada opšta "kafanska" atmosfera (gđa Bekuta, Pionirski park i slično) - to je ljudi za serijal, a ne za jednu epizodu...

Dr.

pre 10 godina

"PRCVARNICA
Naziv za posebnu vrstu ugostiteljskog objekta (na primer bife Prolece u Petrovac na Mlavi, ili disko Napredak u Centi) u kome se obično okupljaju ljudi koji nemaju budućnost, a hoće da zaborave prošlost".

Ne slazem se da postoje ljudi koji nemaju buducnost, niti ljudi koji treba da zaborave proslost.
Da je nasa drzavna struktura prcvarnica - to jeste, ali mi se tu ne okupljamo svojevoljno vec gazde izvode dobar kabare program a bogami znaju i da se pozivaju na svetlu proslost ne dozvoljavajuci da zaboravimo trijumfe nad Turcima i NATOom.
Pri tom prcvarnica je sve manja, i malobrojnija.
Omladina bezi iz te prcvarnice trazeci sebi mesto pod suncem.
Ljudi smo mi ovde jednaki ljudima bilo gde u svetu sa svim svojim vrlinama i manama. Kad izadjemo iz prcvarnice to se jasno vidi.
Ono sto je potrebno uraditi bilo bi uciniti od prcvarnice pristojno mesto.
Zacudjujuce to i nije tako tesko. Uslov je da gazde prestanu sa kabareom ili da bar mi pocnemo da ignorisemo kabare verujuci u svoju buducnost i imajuci svest o svojoj proslosti.
Dakle gazde nemojte vise guslati, nismo razbili Turke, nismo razbili NATO, opljackani smo, ponizeni, ispljuvani...ali ipak smo ljudi koji zele isto sto i svi drugi da posteno zarade svoje parce hleba, svoje mesto pod Suncem za sebe i svoju decu.
NASA DRZAVA ZA POCETAK MORA PROMENITI ODNOS PREMA GRADJANIMA!
Mi, gradjani nismo krave muzare, niti roblje. Imamo buducnost i svesni smo proslosti!

jj

pre 10 godina

Srbija je odavno prcvarnica, jos i pre vremena Miloseviceve vlasti i NIKO to jos nije ispravio ni popravio. Ne shvatam kako neko ko je bio i na vlasti u tom periodu moze da kritikujr sadasnjost a da se ne osvrne na proslost.
Pri tom, ne treba gledati unazad, vec sta da radimo ubuduce!

matori

pre 10 godina

Mi jesmo bili jedana prčvarnica, pre ovih poslednjih izbora. Ja bih rekao da sada postajemo država, i to ona prava, pravna i sigurna. Ne može sada svako da je "muze" kako hoće, osposobila se država da brani ono što joj pripada ali i svima nama. Ne znam za druge, ali ja se mnogo bolje osećam sada u Srbiji.
(Raša, 16. septembar 2013 12:18)

Čisto da se zapitam da li živimo u istoj zemlji. Ste probali skoro da dobijete npr. građevinski dozvolu, ma šta - da produžite vozačku?

Sistem ne postoji, i ne funkcioniše - ovo je država i kojoj se trenutno gleda u jednog čoveka, a i ne pomišlja se na to da se jačaju institucije i sistem koji će da RADI, i da nastavi da radi ma koji čovek da je u pitanju....

Tek o "muži" bih mogao dva dana, krenite samo od šeikovog kredita.... Koštaće nas i dušu, a ne novac, i to na 50 godina unapred.

Belodedic

pre 10 godina

Opozicija je svojim "radom" u proslim vladama zasluzila ovako mizernu podrsku koju trenutno ima! Sada se udruzuju a posvadjace se za mesec dana!

MAXIM

pre 10 godina

Tako izgleda kad dodju ljudi koji koji imaju sta da kazu.
Ali sta ces kad 90% nas to ne shvatamo. Kao da smo svi zavrsili Sega-Mega.
A kad je ta lakrdija u pitanju: Skoro se polagao prijemni za srednje skole.
Ja dvojici mojih poznanika,u jednoj raspravi,ponudio: Ako rese dva zadatka ud 20, placam rucak mesec dana. Ako ne, oni meni jedan dan. Pogodili ste. Nisu prihvatili.
I dalje nudim. Ko god hoce sa tom diplomom: Da izvucemo jedan set zadataka za prijemni za srednju skolu, ko resi 50% ima rucak. Adresu ostavljam redakciji.

dragan

pre 10 godina

@Srx: Ne mora se Megatrend zatvoriti. Problem je u tome što je to jedna nižerazredna institucija, koju može maltene svako "pregaziti", a praktično njihovi diplomci vode ovu zemlju. I na najvišim i na nižim nivoima. Ja sam zaprepašćen koji broj njih se pojavio odjednom. Npr. u SAD-u se zna koji su prestižni univerziteti (MIT, Yale, Stanford, Princeton, itd.) i mala je šansa da neko od vodećih ljudi "establišmenta" nije završio neku od ovih škola. Sa druge strane ima preko 4000 visokih škola u SAD-u. Da li možete da zamislite da je npr. predsednik SAD-a završio neki nižerazredni koledž? Dakle, nije problem Megatrend već činjenica da potpuni amateri vode zemlju - ministarstva, javne službe, javna i zavisna preduzeća, agencije,...

ganglija

pre 10 godina

Nekako ne verujem ljudima, a pogotovo politicarima kojima, narodski receno, dodje pamet iz dupeta u glavu i to nakon dvadeset i nesto godina, pa neka ima i drzavne i privatne diplome, ma bilo kojeg fakulteta, ali ako nije imao petlje, hocu reci vizije i smelosti tada nema je ni sada. Dvadeset i nesto godina slusam i gledam politicare koji vode politiku hocu-necu, mi ne moramo - mi moramo, mi necemo - mi hocemo itd.itd. da bi postali prepisivaci jedni od drugih i ponavljaci jednog te istog prepucavanja zavisi ko je na VLASTI.

Vuka S

pre 10 godina

Kome mozemo da zahvalimo na ovako delikatesnom karakterisanju sopstvenog naroda. Nemamo ko da nas vodi, kad se sve pretvorilo u novac i kupi me - prodaj me. A odakle to potice, kompleksno je pitanje. Ko moze to da preobrazi u regularnu tekovinu? Svakome cete naci manu, a ni pokusati da nesto i sami promenite.

observer

pre 10 godina

"Takođe postoje i dešavanja unutar samog SNS-a gde vlada nezadovoljstvo među članstvom...."

Ovo je deo koji mene interesuje, i o kojem se malo zna. Mi Banaćani znamo za "slučaj" u Zrenjaninu (Knežević - Nikolić), i još ponešto, ali (bez ikakve zluradosti, zaista) to je problem koji se gura pod tepih - a može sve nas (zajedno sa SNS) da lupi u čelo jednog dana...