Subota, 14.09.2013.

17:30

EP: Odbojkašice ostale bez medalje

Odbojkašice Srbije izgubile su od Belgije sa 3:2 u setovima (23:25, 25:21, 28:26, 21:25, 15:11) u meču za treće mesto na Evropskom prvenstvu.

Izvor: SO

EP: Odbojkašice ostale bez medalje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

!

pre 10 godina

Lepo su svi i napisali u komentarima, sve je ovde jasno. Na kraju cemo Terzica morati nekakvim demonstracijama da teramo sa mesta selektora, jer to je ocigledno nemoguca misija, nesto sto ni smak sveta ne moze da promeni. Ne mogu opisati koliko mi je muka, doslo mi je da razbijem televizor danas od njegovog vanserijskog bezobrazluka. :)

Odbojka

pre 10 godina

A da malo odmoris jadnu Jocu, nista a? E moj Terza, sa ovakvim timom treba raditi, a ne spradati se, ogroman su potencijal. Nije ovo neuspeh, mada je propast jer imamo stvarno taentovan tim, a telenat i rad su dve razlicite stvari. Mozda oni treniraju, ali sa losim selktorom ;) Devojke svaka cast, Terzicu unesi se vremena na vreme svezine u igri ubacivanjem Bjelice, devojka najmotivisanija!

napred

pre 10 godina

sigurno vam nije zalije od njih http://www.worldofvolley.com/fun/galleries/802/ech-w-serbia-vs-belgium-3rd-place.html?profileId= ;)

Žanina Bilić

pre 10 godina

Mislim da je došlo vrijeme da se Zoran Terzić oprosti s mjesta selektora, jer se je i on a i igračice zasitile jednih drugih i da na njegovo mjesto dodje Zoran Gajić koji bi podmladio sastav i kod kojeg bi igrale najspremnije igračice. Istina je da su svi uspjesi vezani uz Zorana Terzića. Bronca sa SP 2006, srebro s EP 2007, zlato s EP 2011, dvije broce s GP 2011 i 2013 i tri zlata iz europske lige 2009, 2010 i 2011. Na ovom prvenstvu se je vidjelo da se u reprezentaciji nalaze igračice zbog prijašnjih zasluga, a koje su daleko od stare forme kao Nikolić i Malagurski (dugo ozljedjena) ili Tijana Malašević koja objektivno nema kvalitet. Takodjer nas je ozljeda Brankice Mihajlović izbacila iz ritma, ali je moralo da u reprezentacii budu igračice koje je mogu zamijeniti (Spasojević ili Tomašević). Nama je bilo bitnije da osvojimo medalju na GP, dok su Ruskinje svoju formu tempirale za EP i u GP isprobavale igračice. Vidjelo se je i da reprezentacija Italije nije ništa napravila koja je takodjer bila na finalu GP koji je završio samo 5 dana prije početka EP.

Samo kazem

pre 10 godina

@Odbojkas, jeste meč su izgubile Jovana i Maja, dok su ostale igračice blistale, ali su ih, eto, ove dve sputavale. Da ne pricam o fantastičnom treneru koji je odlično pripremio zadnje dve utakmice. Ko je još bilo šta osvojio bez makar jednog efektivnog primača, a kada oba ne funkcionišu onda to postaje nemoguća misija. I Jelena i Brižitka su bile dugo odsutne, nisu još spremne i nisu one krive što igraju, ali je evidentno da smo imali pa možda i najslabiju primačku dijagonalu na EP :(

Pravi patrijota

pre 10 godina

4 mesto u odbojci vredi vise od svetskog i evropskog zlata u vaterpolu. Nije ovo sport koji igraju 2-3 zemlje kao vaterpolo i rukomet. Ovde je onkurencija 2 puta veca nego u kosarci. Bravo devojke!

ucz

pre 10 godina

promene su neophodne. poceti od strucnog staba. malo podmladiti ekipu. uigrati ih i spreman docekati OI. imamo kvalitet za vrh, ali devojke ne mogu same. treba im neko da im podigne samopouzdanje kad padnu, da savet kad grese i sl. a sada im najvise treba podrska navijaca!!!

na vama je hocete li je pruziti ili ne.

stručnjak

pre 10 godina

Meni nije jasno kako netko u odbojci može izgubiti 10 poena zaredom protiv momčadi od koje si puno bolji. To znači 9 puta primaju servis i imaju prvu priliku za smeč. Nema šanse da te 9 puta zaredom pročita suparnik. To znači neozbiljnost.

Marija

pre 10 godina

Kako vas nije sramota krivicu svaljivati na Jovanu, devojku koja dva meseca igra bez prestanka na visokom nivou. Pa na Maju, koja nas je toliko puta izvukla i tokom Gran prija i na Evropskom prvenstvu sto servisima, sto lucidnim potezima poput onog smeca za set loptu poput Italijanki. Sta mislite kako se one sada osecaju, one su najvise zelele pobedu. Ocigledno je bilo da ove devojke nisu vise mogle sto od umora, sto od mentalne preopterecenosti, a to je rezultiralo slabijim partijama i Milene i Maje, pa i Jovane u polufinalnom i ovom poslednjem mecu.

Iskreno

pre 10 godina

Otkako je Vučić ušao u sport posle ponoći, u doba vampira, gledamo našu katastrofu: fudbal ispali, CZ i P ispali, košarkaši ništa, vaterpolisti sedmi, odbojkašice katastrofa, Novak daleko od Novaka... Biće sve gore.

Аматер

pre 10 godina

Шта је са овим негативним коментарима? Када је 4. место у Европи постало лош резултат? Штета за медаљом, али свака част девојкама!!!

Majstor Zivota

pre 10 godina

Juce sam napisao da ne moze jedna igracica da pobedi bilo koju ekipu, makar ta napadacica se zvala Jovana Brakocevic,bez sumnje najbolji evorpski korektor, ali 97!!!! lopti da dobije u napadu, protiv ekipe koja igra vrhunsku odbranu....nemoguce je pobediti! Napad iz nase zone 4 je plac Boziji, 11 poena obe igracice zajedno u 5 setova..pa to je uzas! Slab servis,ponovo dosta gresaka u tom elementu, bez igre u polju, gubili smo sve duge poene... Tesko,tesko je ocekivati da moze sa takvom igrom da se dodje do pobede.

psl

pre 10 godina

Mora se prznati da su ruskinje u polufinalu bile bolje, ali ocajna igra za bronzu nema opravdanja. mislim da je glavni krivac seklektor. Pa nismo dosli na evropsko prvenstvo sa sedam odbojkasica. milena Rasic ocajna na servisu duze vreme, Jelena Nikoli na Grand Pri takmicenju nije skoro ni igrala, sve ekipe su najvi[e paznje obratila na Brakocevic. Nije mi jasno zasto nije ulazila Malagurski i Stefana. Pet set da nepricamo, videlo se da Jovana nema snage jedva je prebacivala loptu svaki njen smec je bio uhvacen. Selektor je izgleda zaboravio da je poveo dvanaest igracica na prvenstvo.

mali aut

pre 10 godina

Idi Terzicu i povedi Nikolicku. Celo EP igra Nikolicka koja prošlu sezonu nije ni igrala i propustila pola priprema, svasta! Ovo 4.mesto je ogroman neuspeh.

suza

pre 10 godina

Ovo je stvarno prevršilo svaku meru. Dragi stručnjaci, kada se izgubi ne može samo biti tehničar kriv. Po mom mišljenju Maja je naša najstandardnija odbojkašica. Pa na koga lopte da idu neko na precenjenu najbolju korektorku sveta. Jel ste vi videli taj očajan prijem. Jelena totalno neprobojna, Rašićka izbacuje čiste lopte u aut, Krsmanovićka gura loptu, ne smečuje. Na srednjaka se igra kada je dobar prijem, a mi ga opet u ovom meču nismo imali. Oslanjali smo se na Jovanu i Jelenu. Obe su bile očajne. Ćebićka par jednostavnih lopti nije "uhvatila" a to joj je posao, zar ne. Na servis Maje i Nataše smo osvojili i najviše poena. Jovana ima najjači servis a Belgijanke su ga bez problema primale. Po mom mišljenu Terzić je kriv što nije menjao, Jelena što nije pokazala nikakvo iskustvo, strašno je grešila, a Jovana što je iz sve snage pucala, umesto malo da je i lobovala, inteligentnije plasirala lopte. Ovo nikako nije dobar rezultat. Potrebne su promene.

suza

pre 10 godina

Ruska i belgijska dizačica su imale olkšan posao gospodine stručnjaku jer ima je prijem bio vrlo solidan. Nisu one imale Jelenu i Molnar pa da su morale da se muče

Ezel

pre 10 godina

Ne verujem kakav smo mi narod. Omalazavamo odbojkasice kao da su poslednje a ne 4 u evropi. Pa i da su uzele zlato opet bi rekli da ne valja. Do pre 5 godina ovi nasi strucnjaci nisu ni pratili odbojku, a sad oni znaju kako se sprema taktika. Sramota. Bravo za devojke, svako normalan ce im cestitati i pruziti podrsku.

NS

pre 10 godina

Steta za nase devojke. Belgija je juce izgubila dobijen mec tako da je ovo moralo da se dobije posto smo trebali biti psihicki spremniji a i kvalitetnija smo ekipa. sto se tice selektora on je trebao odavno da ode, Jednostavno covek ne zna da vodi ekipu, Postujem i cenim Nikolicevu ali zena nije igrala vise od godinu zbog porodjaja i videli ste ono u drugom setu sve idu na nju i prijem katastrofa. E to treba da zna selektor ali nije ni sada kasno sto ga pre oteraju to ce se ekipa pre vratiti.

nada ZR

pre 10 godina

JOVANA,bas se doznajes u odbojku,odlicno si opisala mec,ovo je veliki neuspeh.Takva bezvoljnost i igracica i trenera nije skoro vidjena.

VA

pre 10 godina

Meni je ovih devojaka jako zao. Celo se leto pripremaju za ovo takmicenje i onda najgore 4.mesto. Necu kriviti niti jednu igracicu, ali hocu selektora Terzica. Prvo, primacka dijagonala Molnar-Nikolic nije vise za ovu reprezentaciju, prijem los, a ne mogu da prodju ni kada pucaju bez bloka. Nije onda cudo sto sve lopte idu na Jovanu, koja opet nije svemoguca. Drugo, ekipa je ocigledno jako umorna. Jedina smo reprezentacija koja igra vec dva meseca po raznim kontinentima sa istom ekipom, normalno je da one to nece izdrzati. Sto se danasnje utakmice tice, primaci jako lose, blokeri takodje bledo, libero nista nije u polju uhvatio, dizac se sasvim na kraju pogubio, korektor nije vise mogao.
Sigurno da je potrebna sveza krv. Zahvaliti se nekim odbojkasicama na svemu pruzenom do sada reprezentaciji (to najiskrenije mislim jer su sve ove devojke ostavile neizbrisiv trag u srpskom sportu). Zadrzati Brakocevic i Ognjenovic (ali vise prostora dati i Bjelici i Antonijevic), Rasic i Veljkovic (Ninkovic), Mihajlovic i Vesovic (Malagurski, Malesevic)i libero Popovic (Rosic). I naravno novi selector!!!

oxydant

pre 10 godina

Naše devojke imaju samo visinu i ništa više ! Neborbene,anemične,smušene..
Sto godina igraju zajedno sa ovim trenerom.Promene su neophodne!

Duche

pre 10 godina

Terzicev poraz! Ne razumem kako se covek odrzao desetak godina na ovoj poziciji. Pa on u tajm autu samo zna da vice na devojke, nikakav savet sta da odigraju. I tako godinama. Ne ide, a ne menja nista. Forsira Jocu, pa ne moze ona sve sama. I Rasicka. Gde su tu dva primaca da razbijaju protivnika?! Molnarova ne moze da prodje nikako. Nikoliceva preumorna. Pratim Terzica pomno. Jako sumnjiv strucnjak

steki

pre 10 godina

terzic je neverovatan,sa istom ekipom koja je prosli put bila prvak evrope, a sve ostale ekipesu podmladile timove,on ostaje bez medalje,jer devojke nisu krive.sad je vreme da vise ode,

muamua

pre 10 godina

gde se igralo prvenstvo??? secam se kada je bil olimpijada u pekingu vise su vremena provodile u svilenoj dolini nego u pripremama za utakmice....

Dr.Brele

pre 10 godina

Mislim da je vreme da Terzic podnese ostavku. Imamo najjacu ekipu u Evropi a nismo to i potvrdili. Cestitke devojkama na borbenosti, svejedno.

dragan

pre 10 godina

Cestitam selektoru cetvrto mesto i yelim mu jos mnogo takvih mesta.
Cestitam mu na tome sto je izgurao svoju filozofiju da se izmena pravi samo ako se igracica povredi.
Cestitam mu sto je sveo srpski npad sa dsetak opcoja na samo jednu.
Cestitam mu sto je dokazao da se dva takmixenja u 15 dana mogu odigrati sa istom postavom.
Cestitam mu na 98 lopti?! koje su dignute na Brakocevicku u JEDNOM MECU (ni krivu ni duznu)
Cestitam mu na sjajnum igrama Btizitke Molnar, njegove omiljene igracice.
Cestitam mu na takodje sjajnom prvesntvu J. Nikolic.
Cesitam mu na velikom otporu koji je reprezentacija pruyila favoriovanoj Belgiji.
Ukratko, zelim mu da odradi bar jos jedan olimpijski ciklus.

ivan anastasijević

pre 10 godina

Jer rekoh da pucamo! Ne moze se ceo sampionat igrati sa sedam, ej sedam igracica! Maler sa Brankicom Mihajlovic nebitan, bilo bi isto! Covek drzi na klupi Veljkovic, a Rasicka bez snage svaki drugi put samo prebaci loptu. Nikolic i Molnar umorne i vrlo promenljive. Maja svaku drugu lopru baca Jovani, koja jedva stoji na nogama! A Malagurski i Bjelica udju pa jos brze izadju! Boricicu dosta bre, Terzic ostavka ili smena! Sramota, kako covek vodi tim koji je po individuelnim kvalitetima medju pet najboljih na svetu!

branko

pre 10 godina

Неуспех.
Верујем да су ми се неки подсмевали кад сам чак у два текста написао да у Белгијанке одлична екипа. Синоћ су испустиле победу над Немицама – данас им се то вратило.
Пратим југословенски а касније српски спорт већ неколико деценија. Не бих се могао сетити да је некад постојала оваква екипа. Каква? Па таква да је не могу описти нити схватити. Наставићу да их пратим али мислим да се о њима више нећу оглашавати на форуму јер било шта да се о њима напише добро или лоше, већ сутра не важи. Ја то тешко подносим а њима желим и даље сваку срећу и успех.
ПС, Захваљујем свима који су читали моје текстове и дали о њима своју оцену, свеједно коју.

CANE

pre 10 godina

Ovako goru nasu partiju nisam video,sta im se desilo,od utakmice sa Italijom odjednom su stale.Mnogo lopti ide na Jovanu,a ona je jako umorna i nemoze da skoci. Sa druge strane vrlo losa odbojka Belgije samo su se branile,koliko lopti su izvukle iz mreze i iz tribina?STVARNO SRAMOTA KO BI REKAO DA CE NAS BELGIJA DOBITI?Devojke glavu gore.A ti Terzicu jesi strucnjak,ali moras da shvatas da nemoze jedna postava da igra 2 meseca bez promene i da dobro igra.Ubaci Malagurski i Stefanu one devojke razbijaju.Nadam se da ces posle ovog ne uspeha dati OSTAVKU!!!!Jovana BRAKOCEVIC SAMO NAPRED !! Dobila si 100 lopti u utakmici i dala 33 pojena BRAWO...Da niko ne zaboravi da je BRANKICA MIHAJLOVIC POVREDJENA !!!! DA JE ONA IGRALA SIGURNO BI BILI 1 !!!!!!! SAMO NAPRED DEVOJKE TERZIC OSTAVKA SRAM TE BILO FORSIRAS DEVOJKE

Laki Bg

pre 10 godina

Mnogo vremena unazad u komentarima sam pominjao Terzica kao najlosiji deo reprezentacije.Ovo sto je uradio juce i danas , nacin vodjenja ekipe ostavljanje Molnarove u igri( to je njegova odluka a ne njena) ne menjanje Ognjenovic koja je Brakocevicki dala nekoliko lopti ispod pazuha dok su Belgijankke kao i Ruskinje juce imale pun skauting.Sta treba da se uradi ili da se ne uradi dok ovi u Savezu ne odluce da smene Terzica.Terzic mora pod hitno da ode kao i strucni stab( Misko Mitic ne) a pogotovo skauting( bolje da ste gledali Tomija i Dzerija- odbojku i druge ekipe sigurno niste ili ne znate).Katastrofa od vodjenja ekipe a mozda bi neko javno trebalo da kaze i o nekim drugim stvarima o kojima novinari u kuloarima pricaju na sva glas.Terzic pod hitno otkaz

Odbojkas

pre 10 godina

Petar,

Kakav bre Terzic,Ne igra on odbojku.Mec izgubila Jovana Brakocevic i Maja Ognjenovic.Pet puta Jovanu hvataju i svaki put opet na nju dok ne probije. A Maja kao tehnicar samo na nu salje mesto da promeni stranu. Procitale nas belgijanke.I jos nesto.Ocito ne znaju da igraju peti set.Fokaz protiv bugarki i sada.Kada je trebalo posle izjednacenja na 2;2 da imaju psiholosku prednost totalni pad

Juce sam napisao.Boricicu su vazne svetske lige,Grand Prix jer je tamo lova. Komercijalizovao je odbojku.Prosle godine na OI je bila bruka jer su se istrosile na Grand Pixu a muskarci na Svetskoj ligi.I muskarci nece bolje proci

mikasa

pre 10 godina

Pa odavno se nisam ovako iznervirao. Terza, SADA JE STVARNO DOSLO VREME DA ODES. i povedes Nikolicku Ognjenovicku Krsmanovic i Molnar. Hvala vam za sve medalje ali i dovidjenja. Utakmicu ne. bi ni komentarisao jer cu se ponovo iznervirati.

doktor

pre 10 godina

ma,nemoguce! Pa,one su trebalo da se prosetaju do zlata?! Belgijanke do ponoci igraju sa Nemackom i izgube,a onda vise zelje pokazu nego nase. Nikoliceva posle Rusije izjavljuje:"Nismo ocekivale da ce odigrati ovako dobro"... Shvatite nase su samo dobre,ali nikako veliki favoriti na velikim takmicenjima.Prosle OI su to i pokazale!

Jovana

pre 10 godina

Žao što toliki trud i napor Jovane Brakočević nije krunisan nekom medaljom. Devojka je odigrala 23 seta praktično bez pauze, bila ubedljivo najviše opterećena i u takvim okolnostima je obavljala svoj posao maksimalno korektno.
A sad, zašto se celokupna igra svela na nju... Nama se čitava koncepcija igre koja je pripremana tokom leta raspala još u prvoj utakmici posle povrede Brankice Mihajlović. U ovakvoj postavci tima ona je pored Maje Ogjenović jedina nezamenljiva igračica jer nemamo drugog primača sa takvim napadačkim kapacitetom. Tu je Sanja Malagurski, ali ona praktično dve čitave sezone nije uopšte igrala, a i u pripremnom periodu jedva da je dobijala šansu.
Posao trenera je da ima spreman rezervni plan u slučaju nepredviđenih okolnosti, a tu je Terzić najviše podbacio. Izgledali smo kao Rusija u najgorim danima (inače, bruka je i sramota da ni naše igračice ni stručni štab nisu znali kakav je ovaj ruski tim i da igraju mnogo raznovrsnije i brže nego ranije, pobogu, 2013. je godina, sve informacije su lako dostpune) - igraj preko korektora, pa koliko prođe, prođe. Eventualno nekoliko akcija preko srednjaka, ali čim je prijem loš, a dosta često je bio takav, to ne može da prođe. Pritom je na klupi bilo igračica (Bjelica, Veljković, Malešević) koje su mogle makar malo da zamene startere i unesu živost u igru. Nažalost, šansu su dobijale samo kad je bilo suviše kasno jer je ekipa bila u očitom nokautu.
Sve u svemu, ogromna šteta, i bez Brankice smo mogli do medalje.

zexy

pre 10 godina

Ceo meč samo dve akcije: oko 20% napada koreja na Natašu i oko 80% akcija na Jovanu Brakočević iz drugog plana... dugačak poen na kraju prvog seta gde imamo 6 (i slovima šest) kontranapada i SVIH ŠEST idu na Jovanu B. Belgijanke nisu morale ni da sklanjaju blok sa te strane.

ZR

pre 10 godina

Neverovatno je da jedino Terzic ne vidi da je morao nesto da menja, devojke su bile kao iscedjen limun, vise nisu mogle ni da se krecu, a na klupi sedi toliko kvalitetnih igracica.

A Beligijanke imale srece koliko su teske...
Velika steta, ovakva ekipa da ostane bez medalje.

Neko

pre 10 godina

Ovog Terzica treba proterati iz odbojke,jer lik veze s vezom nema.Ove prave serije,a on drzi Nikolic i Molnarku kao da su mu cerke.Isto tako mi ne ide u glavu ova Brakocevic.Ogromna je,a smec nikakav,svaki su joj uhvatili.Jednostavno uz selektora treba izbaciti sve sem Rasicke i Cebicke i krenuti ispocetka,jer ovo ce biti jos samo gore.Svi ovde hvale Ognjenovic,ali po meni i ruska i belgijska dizacica su za nju profesorke.Ona ne zna ceo mec da odigra na istom nivou i onda gresi kao pocetnica.Ovo je u svakom slucaju veliki neuspeh da ne kazem blam!

dajte Zakoca ili Gajica - odmah!

pre 10 godina

Ne piši glupost Terzić je jedan od najboljih trenera u ženskoj odbojci.A plasman u polufinale je veoma dobar rezultat,a ako dodamo treće mesto na Gran priju to govori da i dalje ima uspeha.To se zove kontinuitet dobrih rezultata i ponekad kad se to pokvari,prošlgodišnja olimpijada,treba istrpeti jer menjati selektora zbog jednog ili dva loša rezultata je neodgovorno i odraz slabih i loše organizovanih sportskih saveza.A OSS je naš najbolje organizovan savez koji donosi konstantne uspehe već 2 decenije u izuzetnoj konkurenciji,što i u svetskoj odbojci vide i cene.
(glok, 13. septembar 2013 21:33)

Kako bese: "kontinuitet rezultata"? Ajde da vidimo:
2008 OI - debakl, porazi od svih jacih ekipa
2009 EP - debakl, -II-
2010 SP - debakl -II-
2011 EP - zlato, domaci teren
2012 OI - debakl, svih 5 poraza, set kolicnik 2:15
2013 EP - 4.mesto sa ubedljivo najjacom ekipom, dakle - debakl
I sve to sa jednom od najjacih ekipa sveta, koja moze komotno da izvede ne dve, vec tri postave istog kvaliteta koje bi mogle da igraju polufinala na velikim takmicenjima. Ali, sta ja to pricam, kad Terzic najbolje zna? Zato valjda dozvoljava serije od 10:0, a belgijski trener reaguje nakon 3:0 serija za nas.

Kale_pravi

pre 10 godina

Najgora moguca varijanta. Lakse je podneti 6 mesto, nego izgubiti dve utakmice u zavrsnici. Ne treba kritikovati, celo leto su se spremale, trenirale, odricale....podrska igracicama, zao mi je, bice bolje dogodine...

Nikola LFC

pre 10 godina

Ja ludim u kuci a terzic nista.. Ja da sam trener, ja bih psovao, skakao i ludovao.. Ne znam da li da mu kazem svaka ti cast sto se tako iskulira ili da mu kazem “care, daj ukljuci se malo u utakmicu“

my way

pre 10 godina

Ponovicu, fale Sanja Bursac i Jelena Blagojevic. Hvala Brizitki Molnar i Jeleni Nikolic na svemu sto su pruzile u reprezentaciji, ali nisu na nivou ekipe koja je u svetskom vrhu i koja ide na medalje. Vise smisla ima spremati mladje igracice da prekinu bauk zvan Olipmijske igre u Riju za 3 godine.

Talic Zlatko

pre 10 godina

Samo ti Terzicu nastavi da igras sa sedam igracica, a ti Majo svaku drugu loptu na Jovanu! Pa kud puklo! Veljkovic, Malagurski, Zivkovic, Bjelica... neka sede, sede, sede....valjda ce ovaj poraz protiv Belgije oznaciti kraj Terziceve ere. Velika korist, mali gubitak- samo bronza!

Ja realno, Trpimir

pre 10 godina

Gde je onaj "iliJA", što je tvrdio da su tri selekcije ubedljivo najbolje na svetu:Kina, Brazil i Srbija? "Zaboravi" čovek Rusiju!? Sigurno je juče, posle meča, uputio puno čestitki Ruskinjama, a iskritikovao Srpkinje i Terzića.
Sada je u dilemi šta da piše! Belgija-Srbija je trenutno 1:1 u setovima! Koga da kritikuje, a koga da hvali, s nestrpljenjem čeka on! Za njega nije važno ko će da pobedi, važno da on prvi "ispali" komentar!

tytanus

pre 10 godina

znaci, kako je moguce??? vodis 2-1 24-19 i izgubis mec... danas imas 10-4 pa 12-8 pa lagano 12-18... pa dal' je moguce.. kakva su to shizofrena cepanja i crne rupe???

veliki strumf

pre 10 godina

Kolika je neznalica i tvrdoglavstina ovaj Terzic, prosto mi dodje da polomim tv gledajuci onu njegovu facu. U 2. setu vodimo 9-2 i 10-4, Belgijanke prave seriju 12-2, odnosno od 12-8 seriju 10-0 i od dobijenog seta (prakticno i meca one okrecu na 4 razlike), a on za sve to vreme ne menja nista i trazi ceo 1 time out. Prijem NULETINA a on drzi Molnar i Nikolic, Jovanu 5 puta blokiraju, a Bjelica mu na klupi. Pa NEZNALICE napravi izmenu, razbij im ritam igre. Na ovom nivou dopustiti seriju 10-0 je teska bruka. Ako je uslov da oteramo ovog krajnje antipaticnog coveka da ne osvojimo medalju, potpisujem odmah.

veliki strumf

pre 10 godina

Kolika je neznalica i tvrdoglavstina ovaj Terzic, prosto mi dodje da polomim tv gledajuci onu njegovu facu. U 2. setu vodimo 9-2 i 10-4, Belgijanke prave seriju 12-2, odnosno od 12-8 seriju 10-0 i od dobijenog seta (prakticno i meca one okrecu na 4 razlike), a on za sve to vreme ne menja nista i trazi ceo 1 time out. Prijem NULETINA a on drzi Molnar i Nikolic, Jovanu 5 puta blokiraju, a Bjelica mu na klupi. Pa NEZNALICE napravi izmenu, razbij im ritam igre. Na ovom nivou dopustiti seriju 10-0 je teska bruka. Ako je uslov da oteramo ovog krajnje antipaticnog coveka da ne osvojimo medalju, potpisujem odmah.

my way

pre 10 godina

Ponovicu, fale Sanja Bursac i Jelena Blagojevic. Hvala Brizitki Molnar i Jeleni Nikolic na svemu sto su pruzile u reprezentaciji, ali nisu na nivou ekipe koja je u svetskom vrhu i koja ide na medalje. Vise smisla ima spremati mladje igracice da prekinu bauk zvan Olipmijske igre u Riju za 3 godine.

Talic Zlatko

pre 10 godina

Samo ti Terzicu nastavi da igras sa sedam igracica, a ti Majo svaku drugu loptu na Jovanu! Pa kud puklo! Veljkovic, Malagurski, Zivkovic, Bjelica... neka sede, sede, sede....valjda ce ovaj poraz protiv Belgije oznaciti kraj Terziceve ere. Velika korist, mali gubitak- samo bronza!

tytanus

pre 10 godina

znaci, kako je moguce??? vodis 2-1 24-19 i izgubis mec... danas imas 10-4 pa 12-8 pa lagano 12-18... pa dal' je moguce.. kakva su to shizofrena cepanja i crne rupe???

Dr.Brele

pre 10 godina

Mislim da je vreme da Terzic podnese ostavku. Imamo najjacu ekipu u Evropi a nismo to i potvrdili. Cestitke devojkama na borbenosti, svejedno.

dragan

pre 10 godina

Cestitam selektoru cetvrto mesto i yelim mu jos mnogo takvih mesta.
Cestitam mu na tome sto je izgurao svoju filozofiju da se izmena pravi samo ako se igracica povredi.
Cestitam mu sto je sveo srpski npad sa dsetak opcoja na samo jednu.
Cestitam mu sto je dokazao da se dva takmixenja u 15 dana mogu odigrati sa istom postavom.
Cestitam mu na 98 lopti?! koje su dignute na Brakocevicku u JEDNOM MECU (ni krivu ni duznu)
Cestitam mu na sjajnum igrama Btizitke Molnar, njegove omiljene igracice.
Cestitam mu na takodje sjajnom prvesntvu J. Nikolic.
Cesitam mu na velikom otporu koji je reprezentacija pruyila favoriovanoj Belgiji.
Ukratko, zelim mu da odradi bar jos jedan olimpijski ciklus.

Duche

pre 10 godina

Terzicev poraz! Ne razumem kako se covek odrzao desetak godina na ovoj poziciji. Pa on u tajm autu samo zna da vice na devojke, nikakav savet sta da odigraju. I tako godinama. Ne ide, a ne menja nista. Forsira Jocu, pa ne moze ona sve sama. I Rasicka. Gde su tu dva primaca da razbijaju protivnika?! Molnarova ne moze da prodje nikako. Nikoliceva preumorna. Pratim Terzica pomno. Jako sumnjiv strucnjak

dajte Zakoca ili Gajica - odmah!

pre 10 godina

Ne piši glupost Terzić je jedan od najboljih trenera u ženskoj odbojci.A plasman u polufinale je veoma dobar rezultat,a ako dodamo treće mesto na Gran priju to govori da i dalje ima uspeha.To se zove kontinuitet dobrih rezultata i ponekad kad se to pokvari,prošlgodišnja olimpijada,treba istrpeti jer menjati selektora zbog jednog ili dva loša rezultata je neodgovorno i odraz slabih i loše organizovanih sportskih saveza.A OSS je naš najbolje organizovan savez koji donosi konstantne uspehe već 2 decenije u izuzetnoj konkurenciji,što i u svetskoj odbojci vide i cene.
(glok, 13. septembar 2013 21:33)

Kako bese: "kontinuitet rezultata"? Ajde da vidimo:
2008 OI - debakl, porazi od svih jacih ekipa
2009 EP - debakl, -II-
2010 SP - debakl -II-
2011 EP - zlato, domaci teren
2012 OI - debakl, svih 5 poraza, set kolicnik 2:15
2013 EP - 4.mesto sa ubedljivo najjacom ekipom, dakle - debakl
I sve to sa jednom od najjacih ekipa sveta, koja moze komotno da izvede ne dve, vec tri postave istog kvaliteta koje bi mogle da igraju polufinala na velikim takmicenjima. Ali, sta ja to pricam, kad Terzic najbolje zna? Zato valjda dozvoljava serije od 10:0, a belgijski trener reaguje nakon 3:0 serija za nas.

ZR

pre 10 godina

Neverovatno je da jedino Terzic ne vidi da je morao nesto da menja, devojke su bile kao iscedjen limun, vise nisu mogle ni da se krecu, a na klupi sedi toliko kvalitetnih igracica.

A Beligijanke imale srece koliko su teske...
Velika steta, ovakva ekipa da ostane bez medalje.

Nikola LFC

pre 10 godina

Ja ludim u kuci a terzic nista.. Ja da sam trener, ja bih psovao, skakao i ludovao.. Ne znam da li da mu kazem svaka ti cast sto se tako iskulira ili da mu kazem “care, daj ukljuci se malo u utakmicu“

Kale_pravi

pre 10 godina

Najgora moguca varijanta. Lakse je podneti 6 mesto, nego izgubiti dve utakmice u zavrsnici. Ne treba kritikovati, celo leto su se spremale, trenirale, odricale....podrska igracicama, zao mi je, bice bolje dogodine...

Laki Bg

pre 10 godina

Mnogo vremena unazad u komentarima sam pominjao Terzica kao najlosiji deo reprezentacije.Ovo sto je uradio juce i danas , nacin vodjenja ekipe ostavljanje Molnarove u igri( to je njegova odluka a ne njena) ne menjanje Ognjenovic koja je Brakocevicki dala nekoliko lopti ispod pazuha dok su Belgijankke kao i Ruskinje juce imale pun skauting.Sta treba da se uradi ili da se ne uradi dok ovi u Savezu ne odluce da smene Terzica.Terzic mora pod hitno da ode kao i strucni stab( Misko Mitic ne) a pogotovo skauting( bolje da ste gledali Tomija i Dzerija- odbojku i druge ekipe sigurno niste ili ne znate).Katastrofa od vodjenja ekipe a mozda bi neko javno trebalo da kaze i o nekim drugim stvarima o kojima novinari u kuloarima pricaju na sva glas.Terzic pod hitno otkaz

steki

pre 10 godina

terzic je neverovatan,sa istom ekipom koja je prosli put bila prvak evrope, a sve ostale ekipesu podmladile timove,on ostaje bez medalje,jer devojke nisu krive.sad je vreme da vise ode,

Jovana

pre 10 godina

Žao što toliki trud i napor Jovane Brakočević nije krunisan nekom medaljom. Devojka je odigrala 23 seta praktično bez pauze, bila ubedljivo najviše opterećena i u takvim okolnostima je obavljala svoj posao maksimalno korektno.
A sad, zašto se celokupna igra svela na nju... Nama se čitava koncepcija igre koja je pripremana tokom leta raspala još u prvoj utakmici posle povrede Brankice Mihajlović. U ovakvoj postavci tima ona je pored Maje Ogjenović jedina nezamenljiva igračica jer nemamo drugog primača sa takvim napadačkim kapacitetom. Tu je Sanja Malagurski, ali ona praktično dve čitave sezone nije uopšte igrala, a i u pripremnom periodu jedva da je dobijala šansu.
Posao trenera je da ima spreman rezervni plan u slučaju nepredviđenih okolnosti, a tu je Terzić najviše podbacio. Izgledali smo kao Rusija u najgorim danima (inače, bruka je i sramota da ni naše igračice ni stručni štab nisu znali kakav je ovaj ruski tim i da igraju mnogo raznovrsnije i brže nego ranije, pobogu, 2013. je godina, sve informacije su lako dostpune) - igraj preko korektora, pa koliko prođe, prođe. Eventualno nekoliko akcija preko srednjaka, ali čim je prijem loš, a dosta često je bio takav, to ne može da prođe. Pritom je na klupi bilo igračica (Bjelica, Veljković, Malešević) koje su mogle makar malo da zamene startere i unesu živost u igru. Nažalost, šansu su dobijale samo kad je bilo suviše kasno jer je ekipa bila u očitom nokautu.
Sve u svemu, ogromna šteta, i bez Brankice smo mogli do medalje.

Neko

pre 10 godina

Ovog Terzica treba proterati iz odbojke,jer lik veze s vezom nema.Ove prave serije,a on drzi Nikolic i Molnarku kao da su mu cerke.Isto tako mi ne ide u glavu ova Brakocevic.Ogromna je,a smec nikakav,svaki su joj uhvatili.Jednostavno uz selektora treba izbaciti sve sem Rasicke i Cebicke i krenuti ispocetka,jer ovo ce biti jos samo gore.Svi ovde hvale Ognjenovic,ali po meni i ruska i belgijska dizacica su za nju profesorke.Ona ne zna ceo mec da odigra na istom nivou i onda gresi kao pocetnica.Ovo je u svakom slucaju veliki neuspeh da ne kazem blam!

suza

pre 10 godina

Ruska i belgijska dizačica su imale olkšan posao gospodine stručnjaku jer ima je prijem bio vrlo solidan. Nisu one imale Jelenu i Molnar pa da su morale da se muče

ivan anastasijević

pre 10 godina

Jer rekoh da pucamo! Ne moze se ceo sampionat igrati sa sedam, ej sedam igracica! Maler sa Brankicom Mihajlovic nebitan, bilo bi isto! Covek drzi na klupi Veljkovic, a Rasicka bez snage svaki drugi put samo prebaci loptu. Nikolic i Molnar umorne i vrlo promenljive. Maja svaku drugu lopru baca Jovani, koja jedva stoji na nogama! A Malagurski i Bjelica udju pa jos brze izadju! Boricicu dosta bre, Terzic ostavka ili smena! Sramota, kako covek vodi tim koji je po individuelnim kvalitetima medju pet najboljih na svetu!

Majstor Zivota

pre 10 godina

Juce sam napisao da ne moze jedna igracica da pobedi bilo koju ekipu, makar ta napadacica se zvala Jovana Brakocevic,bez sumnje najbolji evorpski korektor, ali 97!!!! lopti da dobije u napadu, protiv ekipe koja igra vrhunsku odbranu....nemoguce je pobediti! Napad iz nase zone 4 je plac Boziji, 11 poena obe igracice zajedno u 5 setova..pa to je uzas! Slab servis,ponovo dosta gresaka u tom elementu, bez igre u polju, gubili smo sve duge poene... Tesko,tesko je ocekivati da moze sa takvom igrom da se dodje do pobede.

NS

pre 10 godina

Steta za nase devojke. Belgija je juce izgubila dobijen mec tako da je ovo moralo da se dobije posto smo trebali biti psihicki spremniji a i kvalitetnija smo ekipa. sto se tice selektora on je trebao odavno da ode, Jednostavno covek ne zna da vodi ekipu, Postujem i cenim Nikolicevu ali zena nije igrala vise od godinu zbog porodjaja i videli ste ono u drugom setu sve idu na nju i prijem katastrofa. E to treba da zna selektor ali nije ni sada kasno sto ga pre oteraju to ce se ekipa pre vratiti.

mali aut

pre 10 godina

Idi Terzicu i povedi Nikolicku. Celo EP igra Nikolicka koja prošlu sezonu nije ni igrala i propustila pola priprema, svasta! Ovo 4.mesto je ogroman neuspeh.

Iskreno

pre 10 godina

Otkako je Vučić ušao u sport posle ponoći, u doba vampira, gledamo našu katastrofu: fudbal ispali, CZ i P ispali, košarkaši ništa, vaterpolisti sedmi, odbojkašice katastrofa, Novak daleko od Novaka... Biće sve gore.

VA

pre 10 godina

Meni je ovih devojaka jako zao. Celo se leto pripremaju za ovo takmicenje i onda najgore 4.mesto. Necu kriviti niti jednu igracicu, ali hocu selektora Terzica. Prvo, primacka dijagonala Molnar-Nikolic nije vise za ovu reprezentaciju, prijem los, a ne mogu da prodju ni kada pucaju bez bloka. Nije onda cudo sto sve lopte idu na Jovanu, koja opet nije svemoguca. Drugo, ekipa je ocigledno jako umorna. Jedina smo reprezentacija koja igra vec dva meseca po raznim kontinentima sa istom ekipom, normalno je da one to nece izdrzati. Sto se danasnje utakmice tice, primaci jako lose, blokeri takodje bledo, libero nista nije u polju uhvatio, dizac se sasvim na kraju pogubio, korektor nije vise mogao.
Sigurno da je potrebna sveza krv. Zahvaliti se nekim odbojkasicama na svemu pruzenom do sada reprezentaciji (to najiskrenije mislim jer su sve ove devojke ostavile neizbrisiv trag u srpskom sportu). Zadrzati Brakocevic i Ognjenovic (ali vise prostora dati i Bjelici i Antonijevic), Rasic i Veljkovic (Ninkovic), Mihajlovic i Vesovic (Malagurski, Malesevic)i libero Popovic (Rosic). I naravno novi selector!!!

Аматер

pre 10 godina

Шта је са овим негативним коментарима? Када је 4. место у Европи постало лош резултат? Штета за медаљом, али свака част девојкама!!!

Marija

pre 10 godina

Kako vas nije sramota krivicu svaljivati na Jovanu, devojku koja dva meseca igra bez prestanka na visokom nivou. Pa na Maju, koja nas je toliko puta izvukla i tokom Gran prija i na Evropskom prvenstvu sto servisima, sto lucidnim potezima poput onog smeca za set loptu poput Italijanki. Sta mislite kako se one sada osecaju, one su najvise zelele pobedu. Ocigledno je bilo da ove devojke nisu vise mogle sto od umora, sto od mentalne preopterecenosti, a to je rezultiralo slabijim partijama i Milene i Maje, pa i Jovane u polufinalnom i ovom poslednjem mecu.

oxydant

pre 10 godina

Naše devojke imaju samo visinu i ništa više ! Neborbene,anemične,smušene..
Sto godina igraju zajedno sa ovim trenerom.Promene su neophodne!

suza

pre 10 godina

Ovo je stvarno prevršilo svaku meru. Dragi stručnjaci, kada se izgubi ne može samo biti tehničar kriv. Po mom mišljenju Maja je naša najstandardnija odbojkašica. Pa na koga lopte da idu neko na precenjenu najbolju korektorku sveta. Jel ste vi videli taj očajan prijem. Jelena totalno neprobojna, Rašićka izbacuje čiste lopte u aut, Krsmanovićka gura loptu, ne smečuje. Na srednjaka se igra kada je dobar prijem, a mi ga opet u ovom meču nismo imali. Oslanjali smo se na Jovanu i Jelenu. Obe su bile očajne. Ćebićka par jednostavnih lopti nije "uhvatila" a to joj je posao, zar ne. Na servis Maje i Nataše smo osvojili i najviše poena. Jovana ima najjači servis a Belgijanke su ga bez problema primale. Po mom mišljenu Terzić je kriv što nije menjao, Jelena što nije pokazala nikakvo iskustvo, strašno je grešila, a Jovana što je iz sve snage pucala, umesto malo da je i lobovala, inteligentnije plasirala lopte. Ovo nikako nije dobar rezultat. Potrebne su promene.

doktor

pre 10 godina

ma,nemoguce! Pa,one su trebalo da se prosetaju do zlata?! Belgijanke do ponoci igraju sa Nemackom i izgube,a onda vise zelje pokazu nego nase. Nikoliceva posle Rusije izjavljuje:"Nismo ocekivale da ce odigrati ovako dobro"... Shvatite nase su samo dobre,ali nikako veliki favoriti na velikim takmicenjima.Prosle OI su to i pokazale!

Ja realno, Trpimir

pre 10 godina

Gde je onaj "iliJA", što je tvrdio da su tri selekcije ubedljivo najbolje na svetu:Kina, Brazil i Srbija? "Zaboravi" čovek Rusiju!? Sigurno je juče, posle meča, uputio puno čestitki Ruskinjama, a iskritikovao Srpkinje i Terzića.
Sada je u dilemi šta da piše! Belgija-Srbija je trenutno 1:1 u setovima! Koga da kritikuje, a koga da hvali, s nestrpljenjem čeka on! Za njega nije važno ko će da pobedi, važno da on prvi "ispali" komentar!

CANE

pre 10 godina

Ovako goru nasu partiju nisam video,sta im se desilo,od utakmice sa Italijom odjednom su stale.Mnogo lopti ide na Jovanu,a ona je jako umorna i nemoze da skoci. Sa druge strane vrlo losa odbojka Belgije samo su se branile,koliko lopti su izvukle iz mreze i iz tribina?STVARNO SRAMOTA KO BI REKAO DA CE NAS BELGIJA DOBITI?Devojke glavu gore.A ti Terzicu jesi strucnjak,ali moras da shvatas da nemoze jedna postava da igra 2 meseca bez promene i da dobro igra.Ubaci Malagurski i Stefanu one devojke razbijaju.Nadam se da ces posle ovog ne uspeha dati OSTAVKU!!!!Jovana BRAKOCEVIC SAMO NAPRED !! Dobila si 100 lopti u utakmici i dala 33 pojena BRAWO...Da niko ne zaboravi da je BRANKICA MIHAJLOVIC POVREDJENA !!!! DA JE ONA IGRALA SIGURNO BI BILI 1 !!!!!!! SAMO NAPRED DEVOJKE TERZIC OSTAVKA SRAM TE BILO FORSIRAS DEVOJKE

Ezel

pre 10 godina

Ne verujem kakav smo mi narod. Omalazavamo odbojkasice kao da su poslednje a ne 4 u evropi. Pa i da su uzele zlato opet bi rekli da ne valja. Do pre 5 godina ovi nasi strucnjaci nisu ni pratili odbojku, a sad oni znaju kako se sprema taktika. Sramota. Bravo za devojke, svako normalan ce im cestitati i pruziti podrsku.

Žanina Bilić

pre 10 godina

Mislim da je došlo vrijeme da se Zoran Terzić oprosti s mjesta selektora, jer se je i on a i igračice zasitile jednih drugih i da na njegovo mjesto dodje Zoran Gajić koji bi podmladio sastav i kod kojeg bi igrale najspremnije igračice. Istina je da su svi uspjesi vezani uz Zorana Terzića. Bronca sa SP 2006, srebro s EP 2007, zlato s EP 2011, dvije broce s GP 2011 i 2013 i tri zlata iz europske lige 2009, 2010 i 2011. Na ovom prvenstvu se je vidjelo da se u reprezentaciji nalaze igračice zbog prijašnjih zasluga, a koje su daleko od stare forme kao Nikolić i Malagurski (dugo ozljedjena) ili Tijana Malašević koja objektivno nema kvalitet. Takodjer nas je ozljeda Brankice Mihajlović izbacila iz ritma, ali je moralo da u reprezentacii budu igračice koje je mogu zamijeniti (Spasojević ili Tomašević). Nama je bilo bitnije da osvojimo medalju na GP, dok su Ruskinje svoju formu tempirale za EP i u GP isprobavale igračice. Vidjelo se je i da reprezentacija Italije nije ništa napravila koja je takodjer bila na finalu GP koji je završio samo 5 dana prije početka EP.

!

pre 10 godina

Lepo su svi i napisali u komentarima, sve je ovde jasno. Na kraju cemo Terzica morati nekakvim demonstracijama da teramo sa mesta selektora, jer to je ocigledno nemoguca misija, nesto sto ni smak sveta ne moze da promeni. Ne mogu opisati koliko mi je muka, doslo mi je da razbijem televizor danas od njegovog vanserijskog bezobrazluka. :)

zexy

pre 10 godina

Ceo meč samo dve akcije: oko 20% napada koreja na Natašu i oko 80% akcija na Jovanu Brakočević iz drugog plana... dugačak poen na kraju prvog seta gde imamo 6 (i slovima šest) kontranapada i SVIH ŠEST idu na Jovanu B. Belgijanke nisu morale ni da sklanjaju blok sa te strane.

mikasa

pre 10 godina

Pa odavno se nisam ovako iznervirao. Terza, SADA JE STVARNO DOSLO VREME DA ODES. i povedes Nikolicku Ognjenovicku Krsmanovic i Molnar. Hvala vam za sve medalje ali i dovidjenja. Utakmicu ne. bi ni komentarisao jer cu se ponovo iznervirati.

branko

pre 10 godina

Неуспех.
Верујем да су ми се неки подсмевали кад сам чак у два текста написао да у Белгијанке одлична екипа. Синоћ су испустиле победу над Немицама – данас им се то вратило.
Пратим југословенски а касније српски спорт већ неколико деценија. Не бих се могао сетити да је некад постојала оваква екипа. Каква? Па таква да је не могу описти нити схватити. Наставићу да их пратим али мислим да се о њима више нећу оглашавати на форуму јер било шта да се о њима напише добро или лоше, већ сутра не важи. Ја то тешко подносим а њима желим и даље сваку срећу и успех.
ПС, Захваљујем свима који су читали моје текстове и дали о њима своју оцену, свеједно коју.

psl

pre 10 godina

Mora se prznati da su ruskinje u polufinalu bile bolje, ali ocajna igra za bronzu nema opravdanja. mislim da je glavni krivac seklektor. Pa nismo dosli na evropsko prvenstvo sa sedam odbojkasica. milena Rasic ocajna na servisu duze vreme, Jelena Nikoli na Grand Pri takmicenju nije skoro ni igrala, sve ekipe su najvi[e paznje obratila na Brakocevic. Nije mi jasno zasto nije ulazila Malagurski i Stefana. Pet set da nepricamo, videlo se da Jovana nema snage jedva je prebacivala loptu svaki njen smec je bio uhvacen. Selektor je izgleda zaboravio da je poveo dvanaest igracica na prvenstvo.

Samo kazem

pre 10 godina

@Odbojkas, jeste meč su izgubile Jovana i Maja, dok su ostale igračice blistale, ali su ih, eto, ove dve sputavale. Da ne pricam o fantastičnom treneru koji je odlično pripremio zadnje dve utakmice. Ko je još bilo šta osvojio bez makar jednog efektivnog primača, a kada oba ne funkcionišu onda to postaje nemoguća misija. I Jelena i Brižitka su bile dugo odsutne, nisu još spremne i nisu one krive što igraju, ali je evidentno da smo imali pa možda i najslabiju primačku dijagonalu na EP :(

stručnjak

pre 10 godina

Meni nije jasno kako netko u odbojci može izgubiti 10 poena zaredom protiv momčadi od koje si puno bolji. To znači 9 puta primaju servis i imaju prvu priliku za smeč. Nema šanse da te 9 puta zaredom pročita suparnik. To znači neozbiljnost.

napred

pre 10 godina

sigurno vam nije zalije od njih http://www.worldofvolley.com/fun/galleries/802/ech-w-serbia-vs-belgium-3rd-place.html?profileId= ;)

Pravi patrijota

pre 10 godina

4 mesto u odbojci vredi vise od svetskog i evropskog zlata u vaterpolu. Nije ovo sport koji igraju 2-3 zemlje kao vaterpolo i rukomet. Ovde je onkurencija 2 puta veca nego u kosarci. Bravo devojke!

ucz

pre 10 godina

promene su neophodne. poceti od strucnog staba. malo podmladiti ekipu. uigrati ih i spreman docekati OI. imamo kvalitet za vrh, ali devojke ne mogu same. treba im neko da im podigne samopouzdanje kad padnu, da savet kad grese i sl. a sada im najvise treba podrska navijaca!!!

na vama je hocete li je pruziti ili ne.

Odbojkas

pre 10 godina

Petar,

Kakav bre Terzic,Ne igra on odbojku.Mec izgubila Jovana Brakocevic i Maja Ognjenovic.Pet puta Jovanu hvataju i svaki put opet na nju dok ne probije. A Maja kao tehnicar samo na nu salje mesto da promeni stranu. Procitale nas belgijanke.I jos nesto.Ocito ne znaju da igraju peti set.Fokaz protiv bugarki i sada.Kada je trebalo posle izjednacenja na 2;2 da imaju psiholosku prednost totalni pad

Juce sam napisao.Boricicu su vazne svetske lige,Grand Prix jer je tamo lova. Komercijalizovao je odbojku.Prosle godine na OI je bila bruka jer su se istrosile na Grand Pixu a muskarci na Svetskoj ligi.I muskarci nece bolje proci

Odbojka

pre 10 godina

A da malo odmoris jadnu Jocu, nista a? E moj Terza, sa ovakvim timom treba raditi, a ne spradati se, ogroman su potencijal. Nije ovo neuspeh, mada je propast jer imamo stvarno taentovan tim, a telenat i rad su dve razlicite stvari. Mozda oni treniraju, ali sa losim selktorom ;) Devojke svaka cast, Terzicu unesi se vremena na vreme svezine u igri ubacivanjem Bjelice, devojka najmotivisanija!

muamua

pre 10 godina

gde se igralo prvenstvo??? secam se kada je bil olimpijada u pekingu vise su vremena provodile u svilenoj dolini nego u pripremama za utakmice....

nada ZR

pre 10 godina

JOVANA,bas se doznajes u odbojku,odlicno si opisala mec,ovo je veliki neuspeh.Takva bezvoljnost i igracica i trenera nije skoro vidjena.

Neko

pre 10 godina

Ovog Terzica treba proterati iz odbojke,jer lik veze s vezom nema.Ove prave serije,a on drzi Nikolic i Molnarku kao da su mu cerke.Isto tako mi ne ide u glavu ova Brakocevic.Ogromna je,a smec nikakav,svaki su joj uhvatili.Jednostavno uz selektora treba izbaciti sve sem Rasicke i Cebicke i krenuti ispocetka,jer ovo ce biti jos samo gore.Svi ovde hvale Ognjenovic,ali po meni i ruska i belgijska dizacica su za nju profesorke.Ona ne zna ceo mec da odigra na istom nivou i onda gresi kao pocetnica.Ovo je u svakom slucaju veliki neuspeh da ne kazem blam!

Odbojkas

pre 10 godina

Petar,

Kakav bre Terzic,Ne igra on odbojku.Mec izgubila Jovana Brakocevic i Maja Ognjenovic.Pet puta Jovanu hvataju i svaki put opet na nju dok ne probije. A Maja kao tehnicar samo na nu salje mesto da promeni stranu. Procitale nas belgijanke.I jos nesto.Ocito ne znaju da igraju peti set.Fokaz protiv bugarki i sada.Kada je trebalo posle izjednacenja na 2;2 da imaju psiholosku prednost totalni pad

Juce sam napisao.Boricicu su vazne svetske lige,Grand Prix jer je tamo lova. Komercijalizovao je odbojku.Prosle godine na OI je bila bruka jer su se istrosile na Grand Pixu a muskarci na Svetskoj ligi.I muskarci nece bolje proci

Iskreno

pre 10 godina

Otkako je Vučić ušao u sport posle ponoći, u doba vampira, gledamo našu katastrofu: fudbal ispali, CZ i P ispali, košarkaši ništa, vaterpolisti sedmi, odbojkašice katastrofa, Novak daleko od Novaka... Biće sve gore.

oxydant

pre 10 godina

Naše devojke imaju samo visinu i ništa više ! Neborbene,anemične,smušene..
Sto godina igraju zajedno sa ovim trenerom.Promene su neophodne!

Аматер

pre 10 godina

Шта је са овим негативним коментарима? Када је 4. место у Европи постало лош резултат? Штета за медаљом, али свака част девојкама!!!

mikasa

pre 10 godina

Pa odavno se nisam ovako iznervirao. Terza, SADA JE STVARNO DOSLO VREME DA ODES. i povedes Nikolicku Ognjenovicku Krsmanovic i Molnar. Hvala vam za sve medalje ali i dovidjenja. Utakmicu ne. bi ni komentarisao jer cu se ponovo iznervirati.

Pravi patrijota

pre 10 godina

4 mesto u odbojci vredi vise od svetskog i evropskog zlata u vaterpolu. Nije ovo sport koji igraju 2-3 zemlje kao vaterpolo i rukomet. Ovde je onkurencija 2 puta veca nego u kosarci. Bravo devojke!

Ezel

pre 10 godina

Ne verujem kakav smo mi narod. Omalazavamo odbojkasice kao da su poslednje a ne 4 u evropi. Pa i da su uzele zlato opet bi rekli da ne valja. Do pre 5 godina ovi nasi strucnjaci nisu ni pratili odbojku, a sad oni znaju kako se sprema taktika. Sramota. Bravo za devojke, svako normalan ce im cestitati i pruziti podrsku.

veliki strumf

pre 10 godina

Kolika je neznalica i tvrdoglavstina ovaj Terzic, prosto mi dodje da polomim tv gledajuci onu njegovu facu. U 2. setu vodimo 9-2 i 10-4, Belgijanke prave seriju 12-2, odnosno od 12-8 seriju 10-0 i od dobijenog seta (prakticno i meca one okrecu na 4 razlike), a on za sve to vreme ne menja nista i trazi ceo 1 time out. Prijem NULETINA a on drzi Molnar i Nikolic, Jovanu 5 puta blokiraju, a Bjelica mu na klupi. Pa NEZNALICE napravi izmenu, razbij im ritam igre. Na ovom nivou dopustiti seriju 10-0 je teska bruka. Ako je uslov da oteramo ovog krajnje antipaticnog coveka da ne osvojimo medalju, potpisujem odmah.

CANE

pre 10 godina

Ovako goru nasu partiju nisam video,sta im se desilo,od utakmice sa Italijom odjednom su stale.Mnogo lopti ide na Jovanu,a ona je jako umorna i nemoze da skoci. Sa druge strane vrlo losa odbojka Belgije samo su se branile,koliko lopti su izvukle iz mreze i iz tribina?STVARNO SRAMOTA KO BI REKAO DA CE NAS BELGIJA DOBITI?Devojke glavu gore.A ti Terzicu jesi strucnjak,ali moras da shvatas da nemoze jedna postava da igra 2 meseca bez promene i da dobro igra.Ubaci Malagurski i Stefanu one devojke razbijaju.Nadam se da ces posle ovog ne uspeha dati OSTAVKU!!!!Jovana BRAKOCEVIC SAMO NAPRED !! Dobila si 100 lopti u utakmici i dala 33 pojena BRAWO...Da niko ne zaboravi da je BRANKICA MIHAJLOVIC POVREDJENA !!!! DA JE ONA IGRALA SIGURNO BI BILI 1 !!!!!!! SAMO NAPRED DEVOJKE TERZIC OSTAVKA SRAM TE BILO FORSIRAS DEVOJKE

suza

pre 10 godina

Ovo je stvarno prevršilo svaku meru. Dragi stručnjaci, kada se izgubi ne može samo biti tehničar kriv. Po mom mišljenju Maja je naša najstandardnija odbojkašica. Pa na koga lopte da idu neko na precenjenu najbolju korektorku sveta. Jel ste vi videli taj očajan prijem. Jelena totalno neprobojna, Rašićka izbacuje čiste lopte u aut, Krsmanovićka gura loptu, ne smečuje. Na srednjaka se igra kada je dobar prijem, a mi ga opet u ovom meču nismo imali. Oslanjali smo se na Jovanu i Jelenu. Obe su bile očajne. Ćebićka par jednostavnih lopti nije "uhvatila" a to joj je posao, zar ne. Na servis Maje i Nataše smo osvojili i najviše poena. Jovana ima najjači servis a Belgijanke su ga bez problema primale. Po mom mišljenu Terzić je kriv što nije menjao, Jelena što nije pokazala nikakvo iskustvo, strašno je grešila, a Jovana što je iz sve snage pucala, umesto malo da je i lobovala, inteligentnije plasirala lopte. Ovo nikako nije dobar rezultat. Potrebne su promene.

doktor

pre 10 godina

ma,nemoguce! Pa,one su trebalo da se prosetaju do zlata?! Belgijanke do ponoci igraju sa Nemackom i izgube,a onda vise zelje pokazu nego nase. Nikoliceva posle Rusije izjavljuje:"Nismo ocekivale da ce odigrati ovako dobro"... Shvatite nase su samo dobre,ali nikako veliki favoriti na velikim takmicenjima.Prosle OI su to i pokazale!

my way

pre 10 godina

Ponovicu, fale Sanja Bursac i Jelena Blagojevic. Hvala Brizitki Molnar i Jeleni Nikolic na svemu sto su pruzile u reprezentaciji, ali nisu na nivou ekipe koja je u svetskom vrhu i koja ide na medalje. Vise smisla ima spremati mladje igracice da prekinu bauk zvan Olipmijske igre u Riju za 3 godine.

Duche

pre 10 godina

Terzicev poraz! Ne razumem kako se covek odrzao desetak godina na ovoj poziciji. Pa on u tajm autu samo zna da vice na devojke, nikakav savet sta da odigraju. I tako godinama. Ne ide, a ne menja nista. Forsira Jocu, pa ne moze ona sve sama. I Rasicka. Gde su tu dva primaca da razbijaju protivnika?! Molnarova ne moze da prodje nikako. Nikoliceva preumorna. Pratim Terzica pomno. Jako sumnjiv strucnjak

Laki Bg

pre 10 godina

Mnogo vremena unazad u komentarima sam pominjao Terzica kao najlosiji deo reprezentacije.Ovo sto je uradio juce i danas , nacin vodjenja ekipe ostavljanje Molnarove u igri( to je njegova odluka a ne njena) ne menjanje Ognjenovic koja je Brakocevicki dala nekoliko lopti ispod pazuha dok su Belgijankke kao i Ruskinje juce imale pun skauting.Sta treba da se uradi ili da se ne uradi dok ovi u Savezu ne odluce da smene Terzica.Terzic mora pod hitno da ode kao i strucni stab( Misko Mitic ne) a pogotovo skauting( bolje da ste gledali Tomija i Dzerija- odbojku i druge ekipe sigurno niste ili ne znate).Katastrofa od vodjenja ekipe a mozda bi neko javno trebalo da kaze i o nekim drugim stvarima o kojima novinari u kuloarima pricaju na sva glas.Terzic pod hitno otkaz

muamua

pre 10 godina

gde se igralo prvenstvo??? secam se kada je bil olimpijada u pekingu vise su vremena provodile u svilenoj dolini nego u pripremama za utakmice....

Talic Zlatko

pre 10 godina

Samo ti Terzicu nastavi da igras sa sedam igracica, a ti Majo svaku drugu loptu na Jovanu! Pa kud puklo! Veljkovic, Malagurski, Zivkovic, Bjelica... neka sede, sede, sede....valjda ce ovaj poraz protiv Belgije oznaciti kraj Terziceve ere. Velika korist, mali gubitak- samo bronza!

dragan

pre 10 godina

Cestitam selektoru cetvrto mesto i yelim mu jos mnogo takvih mesta.
Cestitam mu na tome sto je izgurao svoju filozofiju da se izmena pravi samo ako se igracica povredi.
Cestitam mu sto je sveo srpski npad sa dsetak opcoja na samo jednu.
Cestitam mu sto je dokazao da se dva takmixenja u 15 dana mogu odigrati sa istom postavom.
Cestitam mu na 98 lopti?! koje su dignute na Brakocevicku u JEDNOM MECU (ni krivu ni duznu)
Cestitam mu na sjajnum igrama Btizitke Molnar, njegove omiljene igracice.
Cestitam mu na takodje sjajnom prvesntvu J. Nikolic.
Cesitam mu na velikom otporu koji je reprezentacija pruyila favoriovanoj Belgiji.
Ukratko, zelim mu da odradi bar jos jedan olimpijski ciklus.

dajte Zakoca ili Gajica - odmah!

pre 10 godina

Ne piši glupost Terzić je jedan od najboljih trenera u ženskoj odbojci.A plasman u polufinale je veoma dobar rezultat,a ako dodamo treće mesto na Gran priju to govori da i dalje ima uspeha.To se zove kontinuitet dobrih rezultata i ponekad kad se to pokvari,prošlgodišnja olimpijada,treba istrpeti jer menjati selektora zbog jednog ili dva loša rezultata je neodgovorno i odraz slabih i loše organizovanih sportskih saveza.A OSS je naš najbolje organizovan savez koji donosi konstantne uspehe već 2 decenije u izuzetnoj konkurenciji,što i u svetskoj odbojci vide i cene.
(glok, 13. septembar 2013 21:33)

Kako bese: "kontinuitet rezultata"? Ajde da vidimo:
2008 OI - debakl, porazi od svih jacih ekipa
2009 EP - debakl, -II-
2010 SP - debakl -II-
2011 EP - zlato, domaci teren
2012 OI - debakl, svih 5 poraza, set kolicnik 2:15
2013 EP - 4.mesto sa ubedljivo najjacom ekipom, dakle - debakl
I sve to sa jednom od najjacih ekipa sveta, koja moze komotno da izvede ne dve, vec tri postave istog kvaliteta koje bi mogle da igraju polufinala na velikim takmicenjima. Ali, sta ja to pricam, kad Terzic najbolje zna? Zato valjda dozvoljava serije od 10:0, a belgijski trener reaguje nakon 3:0 serija za nas.

nada ZR

pre 10 godina

JOVANA,bas se doznajes u odbojku,odlicno si opisala mec,ovo je veliki neuspeh.Takva bezvoljnost i igracica i trenera nije skoro vidjena.

VA

pre 10 godina

Meni je ovih devojaka jako zao. Celo se leto pripremaju za ovo takmicenje i onda najgore 4.mesto. Necu kriviti niti jednu igracicu, ali hocu selektora Terzica. Prvo, primacka dijagonala Molnar-Nikolic nije vise za ovu reprezentaciju, prijem los, a ne mogu da prodju ni kada pucaju bez bloka. Nije onda cudo sto sve lopte idu na Jovanu, koja opet nije svemoguca. Drugo, ekipa je ocigledno jako umorna. Jedina smo reprezentacija koja igra vec dva meseca po raznim kontinentima sa istom ekipom, normalno je da one to nece izdrzati. Sto se danasnje utakmice tice, primaci jako lose, blokeri takodje bledo, libero nista nije u polju uhvatio, dizac se sasvim na kraju pogubio, korektor nije vise mogao.
Sigurno da je potrebna sveza krv. Zahvaliti se nekim odbojkasicama na svemu pruzenom do sada reprezentaciji (to najiskrenije mislim jer su sve ove devojke ostavile neizbrisiv trag u srpskom sportu). Zadrzati Brakocevic i Ognjenovic (ali vise prostora dati i Bjelici i Antonijevic), Rasic i Veljkovic (Ninkovic), Mihajlovic i Vesovic (Malagurski, Malesevic)i libero Popovic (Rosic). I naravno novi selector!!!

Nikola LFC

pre 10 godina

Ja ludim u kuci a terzic nista.. Ja da sam trener, ja bih psovao, skakao i ludovao.. Ne znam da li da mu kazem svaka ti cast sto se tako iskulira ili da mu kazem “care, daj ukljuci se malo u utakmicu“

Dr.Brele

pre 10 godina

Mislim da je vreme da Terzic podnese ostavku. Imamo najjacu ekipu u Evropi a nismo to i potvrdili. Cestitke devojkama na borbenosti, svejedno.

steki

pre 10 godina

terzic je neverovatan,sa istom ekipom koja je prosli put bila prvak evrope, a sve ostale ekipesu podmladile timove,on ostaje bez medalje,jer devojke nisu krive.sad je vreme da vise ode,

Kale_pravi

pre 10 godina

Najgora moguca varijanta. Lakse je podneti 6 mesto, nego izgubiti dve utakmice u zavrsnici. Ne treba kritikovati, celo leto su se spremale, trenirale, odricale....podrska igracicama, zao mi je, bice bolje dogodine...

branko

pre 10 godina

Неуспех.
Верујем да су ми се неки подсмевали кад сам чак у два текста написао да у Белгијанке одлична екипа. Синоћ су испустиле победу над Немицама – данас им се то вратило.
Пратим југословенски а касније српски спорт већ неколико деценија. Не бих се могао сетити да је некад постојала оваква екипа. Каква? Па таква да је не могу описти нити схватити. Наставићу да их пратим али мислим да се о њима више нећу оглашавати на форуму јер било шта да се о њима напише добро или лоше, већ сутра не важи. Ја то тешко подносим а њима желим и даље сваку срећу и успех.
ПС, Захваљујем свима који су читали моје текстове и дали о њима своју оцену, свеједно коју.

Jovana

pre 10 godina

Žao što toliki trud i napor Jovane Brakočević nije krunisan nekom medaljom. Devojka je odigrala 23 seta praktično bez pauze, bila ubedljivo najviše opterećena i u takvim okolnostima je obavljala svoj posao maksimalno korektno.
A sad, zašto se celokupna igra svela na nju... Nama se čitava koncepcija igre koja je pripremana tokom leta raspala još u prvoj utakmici posle povrede Brankice Mihajlović. U ovakvoj postavci tima ona je pored Maje Ogjenović jedina nezamenljiva igračica jer nemamo drugog primača sa takvim napadačkim kapacitetom. Tu je Sanja Malagurski, ali ona praktično dve čitave sezone nije uopšte igrala, a i u pripremnom periodu jedva da je dobijala šansu.
Posao trenera je da ima spreman rezervni plan u slučaju nepredviđenih okolnosti, a tu je Terzić najviše podbacio. Izgledali smo kao Rusija u najgorim danima (inače, bruka je i sramota da ni naše igračice ni stručni štab nisu znali kakav je ovaj ruski tim i da igraju mnogo raznovrsnije i brže nego ranije, pobogu, 2013. je godina, sve informacije su lako dostpune) - igraj preko korektora, pa koliko prođe, prođe. Eventualno nekoliko akcija preko srednjaka, ali čim je prijem loš, a dosta često je bio takav, to ne može da prođe. Pritom je na klupi bilo igračica (Bjelica, Veljković, Malešević) koje su mogle makar malo da zamene startere i unesu živost u igru. Nažalost, šansu su dobijale samo kad je bilo suviše kasno jer je ekipa bila u očitom nokautu.
Sve u svemu, ogromna šteta, i bez Brankice smo mogli do medalje.

suza

pre 10 godina

Ruska i belgijska dizačica su imale olkšan posao gospodine stručnjaku jer ima je prijem bio vrlo solidan. Nisu one imale Jelenu i Molnar pa da su morale da se muče

mali aut

pre 10 godina

Idi Terzicu i povedi Nikolicku. Celo EP igra Nikolicka koja prošlu sezonu nije ni igrala i propustila pola priprema, svasta! Ovo 4.mesto je ogroman neuspeh.

tytanus

pre 10 godina

znaci, kako je moguce??? vodis 2-1 24-19 i izgubis mec... danas imas 10-4 pa 12-8 pa lagano 12-18... pa dal' je moguce.. kakva su to shizofrena cepanja i crne rupe???

ivan anastasijević

pre 10 godina

Jer rekoh da pucamo! Ne moze se ceo sampionat igrati sa sedam, ej sedam igracica! Maler sa Brankicom Mihajlovic nebitan, bilo bi isto! Covek drzi na klupi Veljkovic, a Rasicka bez snage svaki drugi put samo prebaci loptu. Nikolic i Molnar umorne i vrlo promenljive. Maja svaku drugu lopru baca Jovani, koja jedva stoji na nogama! A Malagurski i Bjelica udju pa jos brze izadju! Boricicu dosta bre, Terzic ostavka ili smena! Sramota, kako covek vodi tim koji je po individuelnim kvalitetima medju pet najboljih na svetu!

zexy

pre 10 godina

Ceo meč samo dve akcije: oko 20% napada koreja na Natašu i oko 80% akcija na Jovanu Brakočević iz drugog plana... dugačak poen na kraju prvog seta gde imamo 6 (i slovima šest) kontranapada i SVIH ŠEST idu na Jovanu B. Belgijanke nisu morale ni da sklanjaju blok sa te strane.

NS

pre 10 godina

Steta za nase devojke. Belgija je juce izgubila dobijen mec tako da je ovo moralo da se dobije posto smo trebali biti psihicki spremniji a i kvalitetnija smo ekipa. sto se tice selektora on je trebao odavno da ode, Jednostavno covek ne zna da vodi ekipu, Postujem i cenim Nikolicevu ali zena nije igrala vise od godinu zbog porodjaja i videli ste ono u drugom setu sve idu na nju i prijem katastrofa. E to treba da zna selektor ali nije ni sada kasno sto ga pre oteraju to ce se ekipa pre vratiti.

Odbojka

pre 10 godina

A da malo odmoris jadnu Jocu, nista a? E moj Terza, sa ovakvim timom treba raditi, a ne spradati se, ogroman su potencijal. Nije ovo neuspeh, mada je propast jer imamo stvarno taentovan tim, a telenat i rad su dve razlicite stvari. Mozda oni treniraju, ali sa losim selktorom ;) Devojke svaka cast, Terzicu unesi se vremena na vreme svezine u igri ubacivanjem Bjelice, devojka najmotivisanija!

napred

pre 10 godina

sigurno vam nije zalije od njih http://www.worldofvolley.com/fun/galleries/802/ech-w-serbia-vs-belgium-3rd-place.html?profileId= ;)

Žanina Bilić

pre 10 godina

Mislim da je došlo vrijeme da se Zoran Terzić oprosti s mjesta selektora, jer se je i on a i igračice zasitile jednih drugih i da na njegovo mjesto dodje Zoran Gajić koji bi podmladio sastav i kod kojeg bi igrale najspremnije igračice. Istina je da su svi uspjesi vezani uz Zorana Terzića. Bronca sa SP 2006, srebro s EP 2007, zlato s EP 2011, dvije broce s GP 2011 i 2013 i tri zlata iz europske lige 2009, 2010 i 2011. Na ovom prvenstvu se je vidjelo da se u reprezentaciji nalaze igračice zbog prijašnjih zasluga, a koje su daleko od stare forme kao Nikolić i Malagurski (dugo ozljedjena) ili Tijana Malašević koja objektivno nema kvalitet. Takodjer nas je ozljeda Brankice Mihajlović izbacila iz ritma, ali je moralo da u reprezentacii budu igračice koje je mogu zamijeniti (Spasojević ili Tomašević). Nama je bilo bitnije da osvojimo medalju na GP, dok su Ruskinje svoju formu tempirale za EP i u GP isprobavale igračice. Vidjelo se je i da reprezentacija Italije nije ništa napravila koja je takodjer bila na finalu GP koji je završio samo 5 dana prije početka EP.

Ja realno, Trpimir

pre 10 godina

Gde je onaj "iliJA", što je tvrdio da su tri selekcije ubedljivo najbolje na svetu:Kina, Brazil i Srbija? "Zaboravi" čovek Rusiju!? Sigurno je juče, posle meča, uputio puno čestitki Ruskinjama, a iskritikovao Srpkinje i Terzića.
Sada je u dilemi šta da piše! Belgija-Srbija je trenutno 1:1 u setovima! Koga da kritikuje, a koga da hvali, s nestrpljenjem čeka on! Za njega nije važno ko će da pobedi, važno da on prvi "ispali" komentar!

ZR

pre 10 godina

Neverovatno je da jedino Terzic ne vidi da je morao nesto da menja, devojke su bile kao iscedjen limun, vise nisu mogle ni da se krecu, a na klupi sedi toliko kvalitetnih igracica.

A Beligijanke imale srece koliko su teske...
Velika steta, ovakva ekipa da ostane bez medalje.

Marija

pre 10 godina

Kako vas nije sramota krivicu svaljivati na Jovanu, devojku koja dva meseca igra bez prestanka na visokom nivou. Pa na Maju, koja nas je toliko puta izvukla i tokom Gran prija i na Evropskom prvenstvu sto servisima, sto lucidnim potezima poput onog smeca za set loptu poput Italijanki. Sta mislite kako se one sada osecaju, one su najvise zelele pobedu. Ocigledno je bilo da ove devojke nisu vise mogle sto od umora, sto od mentalne preopterecenosti, a to je rezultiralo slabijim partijama i Milene i Maje, pa i Jovane u polufinalnom i ovom poslednjem mecu.

psl

pre 10 godina

Mora se prznati da su ruskinje u polufinalu bile bolje, ali ocajna igra za bronzu nema opravdanja. mislim da je glavni krivac seklektor. Pa nismo dosli na evropsko prvenstvo sa sedam odbojkasica. milena Rasic ocajna na servisu duze vreme, Jelena Nikoli na Grand Pri takmicenju nije skoro ni igrala, sve ekipe su najvi[e paznje obratila na Brakocevic. Nije mi jasno zasto nije ulazila Malagurski i Stefana. Pet set da nepricamo, videlo se da Jovana nema snage jedva je prebacivala loptu svaki njen smec je bio uhvacen. Selektor je izgleda zaboravio da je poveo dvanaest igracica na prvenstvo.

ucz

pre 10 godina

promene su neophodne. poceti od strucnog staba. malo podmladiti ekipu. uigrati ih i spreman docekati OI. imamo kvalitet za vrh, ali devojke ne mogu same. treba im neko da im podigne samopouzdanje kad padnu, da savet kad grese i sl. a sada im najvise treba podrska navijaca!!!

na vama je hocete li je pruziti ili ne.

stručnjak

pre 10 godina

Meni nije jasno kako netko u odbojci može izgubiti 10 poena zaredom protiv momčadi od koje si puno bolji. To znači 9 puta primaju servis i imaju prvu priliku za smeč. Nema šanse da te 9 puta zaredom pročita suparnik. To znači neozbiljnost.

Samo kazem

pre 10 godina

@Odbojkas, jeste meč su izgubile Jovana i Maja, dok su ostale igračice blistale, ali su ih, eto, ove dve sputavale. Da ne pricam o fantastičnom treneru koji je odlično pripremio zadnje dve utakmice. Ko je još bilo šta osvojio bez makar jednog efektivnog primača, a kada oba ne funkcionišu onda to postaje nemoguća misija. I Jelena i Brižitka su bile dugo odsutne, nisu još spremne i nisu one krive što igraju, ali je evidentno da smo imali pa možda i najslabiju primačku dijagonalu na EP :(

!

pre 10 godina

Lepo su svi i napisali u komentarima, sve je ovde jasno. Na kraju cemo Terzica morati nekakvim demonstracijama da teramo sa mesta selektora, jer to je ocigledno nemoguca misija, nesto sto ni smak sveta ne moze da promeni. Ne mogu opisati koliko mi je muka, doslo mi je da razbijem televizor danas od njegovog vanserijskog bezobrazluka. :)

Majstor Zivota

pre 10 godina

Juce sam napisao da ne moze jedna igracica da pobedi bilo koju ekipu, makar ta napadacica se zvala Jovana Brakocevic,bez sumnje najbolji evorpski korektor, ali 97!!!! lopti da dobije u napadu, protiv ekipe koja igra vrhunsku odbranu....nemoguce je pobediti! Napad iz nase zone 4 je plac Boziji, 11 poena obe igracice zajedno u 5 setova..pa to je uzas! Slab servis,ponovo dosta gresaka u tom elementu, bez igre u polju, gubili smo sve duge poene... Tesko,tesko je ocekivati da moze sa takvom igrom da se dodje do pobede.