Subota, 14.09.2013.

10:36

Postignut dogovor o oružju u Siriji

SAD i Rusija postigle su dogovor o kontroli sirijskog hemijskog oružja, izjavio je danas američki državni sekretar Džon Keri.

Izvor: Tanjug

Postignut dogovor o oružju u Siriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

sasa jokic

pre 10 godina

Da su Rusi bili ovako uporni i u vezi Kosovskog problema, verovatno bi Taci izvisio. Ali nismo mi Rusima nikada bili toliko bitni, sem kada smo trebali da im poklanjamo NIS i sl.

tajson

pre 10 godina

sta covek (normalan) i ako nije proAmerikcki orjentisan,jednostovno kaze da nisu smeli zbog Rusije nista da urade, ni Francuska koja je bila za bombardovanje, a Nemci i Britanci odmah rekli njet bombardovanju,zar ovo nije dokaz da se boje stava Rusije i Kine,usput nisam ni za istok ni za zapad naravno za sredinu(Srbiju )jesam mnogo...

"let start a war said Maggie one day"

pre 10 godina

Mislim da je sada dan žalosti na CNN-u,BBC-u,NBC-u i ostalim globalnim informativnim medijskim kompanijama.Tako su se zahktali u prethodne dve nedelje da će ih ovo,odlaganje bombardovanja,totalno poremetiti.Verovatno su i marketnški stručnjaci smislili naziv akcije,a specijalni ratni izveštači su bili pod "punom ratnom opremom".Šteta je napravljena ovim dogovorom za mirno rešenje i veliki novac će ove medijske kuće izgubiti.Ništa se bolje ne prodaje od rata,a i neki ratovi su izazvani zbog toga.

strumf

pre 10 godina

isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46)
Sto nam govori sta? Prakticno nista.Rusija,Amerika u cemu je razlika?Razlike nema,a slicnost je INTERES!Nema te religije,verovanja,ljutnje,srece,mrznje ili ljubavi JACE od INTERESA.Upamtite to drugari.Pogotovo ne,na ovako visokim nivoima.

anbeast

pre 10 godina

Vidim mnogi komentatori jos uvek veruju u Deda Mraza :) Boli uvo i Ruse i Amerikance za Siriju, Srbiju, Somaliju.... Sve je to samo sah... bio, jeste i bice (bar do neke opste promene svesti covecanstva). Sve velike sile (SAD, Rusiju, Kinu, VB, Francusku, Nemacku....) zanimaju samo njihovi interesi...

my way

pre 10 godina

Svaka cast Rusiji, na putu je da spasi desetine hiljada zivota, ako ne i vise, plus da spreci dolazak onih monstruma zvanih pobunjenici na vlast. Od njihovih zverskih zlocina je vise svima muka! O onima koji bi voleli rat, smrt i unistenje i podrzavaju politiku ratova SAD ne zelim da trosim reci, niti da im odgovaram, jer njima i nema na sta da se odgovori.

Nenad

pre 10 godina

Američki vojni plan je propao jer je Amerika ostala sama u svom naumu, toliko da su navlačili broj država koje ih podržavaju među Crnom Gorom i Diznilendom. Rusija je samo uskočila na polugotovo.

putnik

pre 10 godina

Jojme koliko gresite, Asad nije pristalica veinskih Siita, oni su manjina, mada je sada vise Sunita u armiji.
Niti je rec o nafti, nemaju oni nafte.
Jeste, da je tada bio Putin umesto Jelcina bila druga pesma, ali Rusija je tada bila losa.
Ne pije vise vidu rek Tesko koga Rusija brani...

double man

pre 10 godina

Nisam 'rusofil' al dajte vise,jedno je rusija pod jelcinjom a drugo je RUSIJA pod PUTINOM!Putin je izgleda kako vreme prolazi sve slicniji Staljinu,sve vise apsolutista,s'tim sto on na finjaka odradjuje neke prljave stvari a to je naucio od prijatelja Amerikanaca...

pera

pre 10 godina

haha kakva rusija bre. obama nema podrsku u samoj americi u tome je stvar. i sad kao bajagi postigli dogovor sa rusima. boli ih uvo za ruse...

kix

pre 10 godina

Joooj Boze... Rusi i amerikanci odlucuju o zivotima i o ratu u Siriji. Ko da Sirija nije suverena, samostalna drzava i gradjani sirije nisu isti ljudi kao ameri i rusi. Lose mi je od ove glupe globalizacije. Neka puste te jadne ljude na miru.

alexa

pre 10 godina

U Siriji se ne bori diktator Asad sa pobunjenim narodom već Šiiti i Suniti. Asad je predstavnik većinskog naroda Šita. Na strani Sunita je uglavnom Al Kaida. Iz tog razloga je Asad uvek imao podršku i istoka i zapada. Zato se američki vojnici i oglašavaju na internetu sa parolama "nećemo da se borimo na strani Al Kaide". To što Amerikanci sada žele da se priključe Al Kaidi samo pokazuje njihov karakter a to je da ih ne interesuje ni demokratija i ni sloboda naroda već sopstveni interes, a u slučaju Sirije je destabilizacija Arabijskog poluostrva.
Iran je tu najdemokratskija država jer imaju smenjivu vlast i najmanji upliv religije u politiku. Za razliku od njih Saudijska Arabija ima totalitarnu vlast vehabijskog tipa gde je život u potpunosti podredjen šerijatskom načinu života. Ali to ne smeta Amerikancima jer im Saudijska Arabija daje naftu, a Iran želi da ima slobodu i neće da bude pod američkom okupacijom. Inače Iran je država Šiita.

Grabljivica

pre 10 godina

@Srbija je Evropa
Molio bih te da u koš kvazi demokratije ne svrstavaš dobar deo samosvesnog srpskog društva. Toliko.
Kakvo naivno posmatranje. Smešno.

obi van

pre 10 godina

"isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46) "
Posto si dobio puno pluseva sa ovakvim komentarom da podsjetim da je Rusija bankrotirala 1998. a da je tada drzavom upravljala pijandura Jeljcin i imali su rat u Ceceniji kao i na svojim granicama. Tada se NATOu nije cak ni Kina smjela suprotstaviti kad su im ambasadu bombardovali. USA je bila mnogima pa i meni svjetionik slobode u doba Hladnog rata. Danas ih se jednostavno bojim.

Ja

pre 10 godina

Citam komentar jednog lika kako mi pokusavamo da budemo deo nekakve zapadne Evrope, demokratije, da imamo neke rusofile jos kod nas!! Niti su nam ikada Rusi pomagali niti ovi Amerikanci i svi zapadnjaci, ali cinjenica da napad na jednu suverenu drzavu bi bio izveden da se ovaj put Rusi nisu umesali, jer isti ti Amerikanci se ponasaju kao svetski policajci. Zasto nisu napali Siriju? Zbog manjka javnog mnjenja?AHHAHA frka Eusi dali naoruzanje, e tako su i nama mogli, ali Jeljcin bio pijan, a Slobo umisljen Tito, pa nam j.........

milan

pre 10 godina

Na ime ovog postignutog "mira", američke kompanije su, najverovatnije, dobile još neku koncesiju kod njihove braće Rusa, gde su, kao korisnici koncesija, prisutni sa preko 30 odsto na ruskom tržištu

"naši kauboji"

pre 10 godina

Ma kauboji ce da se smire jer moraju, ali "nasi" kauboji, sudeci prema komentarima, su se bas uznemirili. Zaista mi nije jasno zasto, sto ih boli sto nece biti napada na Siriju ?
(osica, 14. septembar 2013 13:50)

Zato što znamo iz ličnog iskustva kako taj napad izgleda.

jaooo

pre 10 godina

Alo amerofili gde ste bili za vreme "milosrdnog anđela" da li ste i onda na zidovima svojih kuća držali njihove zastave? Da li ste se u njih kleli i priželjkivali što više žrtava poput male Milice Rakić i svih žrtava tog američkog milosrđa? Vama su mozgovi veličine lešnika pa ste toliko naivni, slepi da i pored očiju ne možete da shvatite realnost i suštinu svih dešavanja kako u svetu tako i kada je reč o Siriji! Žalosno je koliko ste glupi ali vas ne treba žaliti.....!

milentije

pre 10 godina

Snaga i uticaj Rusije na svetskoj sceni (a i na unutrasnjoj) neprekidno rastu od pojave Putina. Toliko potrebna ravnoteza, tj. protivteza galopirajucem kapitalizmu, ponovo se uspostavlja. Moras biti slep pa da to ne uocis.

Banovo Brdjanin

pre 10 godina

Šta neko reče? Da nije Rusije sad bi rata bilo? Aha ha ha ha. Baš obrnuto. Da nije bilo Rusije, ne bi bilo ni zločinačkog Asadovog režima još uvek na vlasti. I pored tragično loše vladavine, i pored 100 000 ubijenih protivnika režima i oko 2 miliona izbeglica, Asad je još uvek na vlasti jer ga Rusi pomažu protiv opozicije. Slično je bilo i sa Slobom 90-tih.

Mihailo

pre 10 godina

Amerikanci su se džabe vozali na onim svojim čamcima do Sredozemlja. Svaka čast Rusima, tako se brane saveznici.
Nažalost, mi nikada nismo bili njihovi saveznici, večito smo imali vladare koji su se oslanjali na Zapad, a kada zagusti udri u plač i zovi Ruse. I ne treba da nas brane, jer nikada nismo bili iskreni.

kraja

pre 10 godina

...samo mesec dana ranije, ovde se nije moglo disati od napaljenih amerikanofila zeljnih tudje krvi...
...sada primecujemo da su tiho nestali, kao posle intervencije u libiji...
...kao posle tunisa, kao posle egipatskog haosa...
...kao posle abhazije i juzne osetije...

veverko

pre 10 godina

Čestitam. Sad ih nukujte, pre nego što izvrše sledeći napad.. Asad je lažov i masovni ubica a ruske ljige će podržati svaki ološ, šljam i ubice dece samo da idu "na nerv" civilizovanom svetu. Samo pečurke i dronomicin tu pomažu, sve ostalo je ..homeopatija.

R.Zivkovic, Rotterdam

pre 10 godina

RE: veverko, pa sto se bolan ne prestavis,"hrabro i odvazno"kada zelis nekome pecurke damu se sve zatre?! Kako bi bilo tebi veverko kada bi ti neko tako nabio jednu pecurku u tvoje dvoriste, da ti unisti svu porodicu?! Patis veselnice od zla mrznje prema drugome, pa bi ti tako nesto dalo malo oduska i uzivanja kada bi Ameri poceli prosipati pecurke po Siriji, kao sto su prosipali po Srbiji jeli?!? Verovatno si se radovao 1999. godine kada je ubijena Milica Rakic na nosi u Batajnici, zar ne Veverko?! Tako bi i Ameri ubijali po citavoj Siriji ako zapocnu pakleni plan zar ne VEVERKO!?!

Milan

pre 10 godina

- njet
vise od pola sirije je u rusevinama, sruseno od strane asadovih krvoloka i ubica. asadovci imaju artiljeriju, tenkove i avijaciju, pobunjenici nemaju nista osim pesadijskog oruzja. u kojem svetu lazi i samoobamana vi zivite. treba da se srami svako ko podrzava asada, a zna istinu. srecom pa ove komentare ne mogu citati svedjani, danci, svajcarci i drugi prosveceni narodi, jer da mogu prezirali bi nas jos vise, a u njihovim ocima bismo bili jos veci balkanski sljam nego sto jesmo.

Mihailo

pre 10 godina

Kako su samo lepo upakovali svoje povlačenje iz uloge "svetskog policajca", a da se ne obrukaju baš previše. Šteta što sukob na Kosovu nije došao desetak godina kasnije.

Srbija je Evropa

pre 10 godina

Keri prica u ime celog sveta, da nije tuzno bilo bi smesno.
(Lima, 14. septembar 2013 13:06)
Naravno da ne prica u ime Rusije, Asadove Sirije, Irana i S. Koreje. Samo u ime demokratskog sveta. Onog istog kome i Srbija, uprkos protivljenju unutrasnjeg neprijatelja i rusofila, pripada.

Yes!

pre 10 godina

@Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade!
(njet, 14. septembar 2013 12:37)

Pre neki dan je bilo objavljeno da je trecina zgrada u Siriji u rusevinama: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=10&nav_category=78&nav_id=752162 Nijednu od njih nisu srusili Amerikanci. Da nije bilo Rusa koji podrzavaju svoju marionetu Asada, ne bi trecina stambenog fonda Sirije bilo u rusevinama. Nema niceg humanog ni u Ruskim ni u Americkim interesima.

osica

pre 10 godina

Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade! Vreme je bilo da neko kaze kaubojima da se smire!
(njet, 14. septembar 2013 12:37)

Ma kauboji ce da se smire jer moraju, ali "nasi" kauboji, sudeci prema komentarima, su se bas uznemirili. Zaista mi nije jasno zasto, sto ih boli sto nece biti napada na Siriju ?

Милош

pre 10 godina

@podanik
Русија је хтела, није хтео пијани Јељцин и потплаћено америчко робље око њега.

Ab

pre 10 godina

isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46)

Bombardovanje srbije bi se izbeglo da je sloba to hteo, al njega boleo k. za nas samo da ostane na vlasti.

njet

pre 10 godina

Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade! Vreme je bilo da neko kaze kaubojima da se smire!

njet

pre 10 godina

Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade! Vreme je bilo da neko kaze kaubojima da se smire!

Mihailo

pre 10 godina

Amerikanci su se džabe vozali na onim svojim čamcima do Sredozemlja. Svaka čast Rusima, tako se brane saveznici.
Nažalost, mi nikada nismo bili njihovi saveznici, večito smo imali vladare koji su se oslanjali na Zapad, a kada zagusti udri u plač i zovi Ruse. I ne treba da nas brane, jer nikada nismo bili iskreni.

milentije

pre 10 godina

Snaga i uticaj Rusije na svetskoj sceni (a i na unutrasnjoj) neprekidno rastu od pojave Putina. Toliko potrebna ravnoteza, tj. protivteza galopirajucem kapitalizmu, ponovo se uspostavlja. Moras biti slep pa da to ne uocis.

jaooo

pre 10 godina

Alo amerofili gde ste bili za vreme "milosrdnog anđela" da li ste i onda na zidovima svojih kuća držali njihove zastave? Da li ste se u njih kleli i priželjkivali što više žrtava poput male Milice Rakić i svih žrtava tog američkog milosrđa? Vama su mozgovi veličine lešnika pa ste toliko naivni, slepi da i pored očiju ne možete da shvatite realnost i suštinu svih dešavanja kako u svetu tako i kada je reč o Siriji! Žalosno je koliko ste glupi ali vas ne treba žaliti.....!

kraja

pre 10 godina

...samo mesec dana ranije, ovde se nije moglo disati od napaljenih amerikanofila zeljnih tudje krvi...
...sada primecujemo da su tiho nestali, kao posle intervencije u libiji...
...kao posle tunisa, kao posle egipatskog haosa...
...kao posle abhazije i juzne osetije...

Милош

pre 10 godina

@podanik
Русија је хтела, није хтео пијани Јељцин и потплаћено америчко робље око њега.

obi van

pre 10 godina

"isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46) "
Posto si dobio puno pluseva sa ovakvim komentarom da podsjetim da je Rusija bankrotirala 1998. a da je tada drzavom upravljala pijandura Jeljcin i imali su rat u Ceceniji kao i na svojim granicama. Tada se NATOu nije cak ni Kina smjela suprotstaviti kad su im ambasadu bombardovali. USA je bila mnogima pa i meni svjetionik slobode u doba Hladnog rata. Danas ih se jednostavno bojim.

osica

pre 10 godina

Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade! Vreme je bilo da neko kaze kaubojima da se smire!
(njet, 14. septembar 2013 12:37)

Ma kauboji ce da se smire jer moraju, ali "nasi" kauboji, sudeci prema komentarima, su se bas uznemirili. Zaista mi nije jasno zasto, sto ih boli sto nece biti napada na Siriju ?

alexa

pre 10 godina

U Siriji se ne bori diktator Asad sa pobunjenim narodom već Šiiti i Suniti. Asad je predstavnik većinskog naroda Šita. Na strani Sunita je uglavnom Al Kaida. Iz tog razloga je Asad uvek imao podršku i istoka i zapada. Zato se američki vojnici i oglašavaju na internetu sa parolama "nećemo da se borimo na strani Al Kaide". To što Amerikanci sada žele da se priključe Al Kaidi samo pokazuje njihov karakter a to je da ih ne interesuje ni demokratija i ni sloboda naroda već sopstveni interes, a u slučaju Sirije je destabilizacija Arabijskog poluostrva.
Iran je tu najdemokratskija država jer imaju smenjivu vlast i najmanji upliv religije u politiku. Za razliku od njih Saudijska Arabija ima totalitarnu vlast vehabijskog tipa gde je život u potpunosti podredjen šerijatskom načinu života. Ali to ne smeta Amerikancima jer im Saudijska Arabija daje naftu, a Iran želi da ima slobodu i neće da bude pod američkom okupacijom. Inače Iran je država Šiita.

Mihailo

pre 10 godina

Kako su samo lepo upakovali svoje povlačenje iz uloge "svetskog policajca", a da se ne obrukaju baš previše. Šteta što sukob na Kosovu nije došao desetak godina kasnije.

Yes!

pre 10 godina

@Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade!
(njet, 14. septembar 2013 12:37)

Pre neki dan je bilo objavljeno da je trecina zgrada u Siriji u rusevinama: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=10&nav_category=78&nav_id=752162 Nijednu od njih nisu srusili Amerikanci. Da nije bilo Rusa koji podrzavaju svoju marionetu Asada, ne bi trecina stambenog fonda Sirije bilo u rusevinama. Nema niceg humanog ni u Ruskim ni u Americkim interesima.

my way

pre 10 godina

Svaka cast Rusiji, na putu je da spasi desetine hiljada zivota, ako ne i vise, plus da spreci dolazak onih monstruma zvanih pobunjenici na vlast. Od njihovih zverskih zlocina je vise svima muka! O onima koji bi voleli rat, smrt i unistenje i podrzavaju politiku ratova SAD ne zelim da trosim reci, niti da im odgovaram, jer njima i nema na sta da se odgovori.

R.Zivkovic, Rotterdam

pre 10 godina

RE: veverko, pa sto se bolan ne prestavis,"hrabro i odvazno"kada zelis nekome pecurke damu se sve zatre?! Kako bi bilo tebi veverko kada bi ti neko tako nabio jednu pecurku u tvoje dvoriste, da ti unisti svu porodicu?! Patis veselnice od zla mrznje prema drugome, pa bi ti tako nesto dalo malo oduska i uzivanja kada bi Ameri poceli prosipati pecurke po Siriji, kao sto su prosipali po Srbiji jeli?!? Verovatno si se radovao 1999. godine kada je ubijena Milica Rakic na nosi u Batajnici, zar ne Veverko?! Tako bi i Ameri ubijali po citavoj Siriji ako zapocnu pakleni plan zar ne VEVERKO!?!

Banovo Brdjanin

pre 10 godina

Šta neko reče? Da nije Rusije sad bi rata bilo? Aha ha ha ha. Baš obrnuto. Da nije bilo Rusije, ne bi bilo ni zločinačkog Asadovog režima još uvek na vlasti. I pored tragično loše vladavine, i pored 100 000 ubijenih protivnika režima i oko 2 miliona izbeglica, Asad je još uvek na vlasti jer ga Rusi pomažu protiv opozicije. Slično je bilo i sa Slobom 90-tih.

Ab

pre 10 godina

isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46)

Bombardovanje srbije bi se izbeglo da je sloba to hteo, al njega boleo k. za nas samo da ostane na vlasti.

kix

pre 10 godina

Joooj Boze... Rusi i amerikanci odlucuju o zivotima i o ratu u Siriji. Ko da Sirija nije suverena, samostalna drzava i gradjani sirije nisu isti ljudi kao ameri i rusi. Lose mi je od ove glupe globalizacije. Neka puste te jadne ljude na miru.

Ja

pre 10 godina

Citam komentar jednog lika kako mi pokusavamo da budemo deo nekakve zapadne Evrope, demokratije, da imamo neke rusofile jos kod nas!! Niti su nam ikada Rusi pomagali niti ovi Amerikanci i svi zapadnjaci, ali cinjenica da napad na jednu suverenu drzavu bi bio izveden da se ovaj put Rusi nisu umesali, jer isti ti Amerikanci se ponasaju kao svetski policajci. Zasto nisu napali Siriju? Zbog manjka javnog mnjenja?AHHAHA frka Eusi dali naoruzanje, e tako su i nama mogli, ali Jeljcin bio pijan, a Slobo umisljen Tito, pa nam j.........

Srbija je Evropa

pre 10 godina

Keri prica u ime celog sveta, da nije tuzno bilo bi smesno.
(Lima, 14. septembar 2013 13:06)
Naravno da ne prica u ime Rusije, Asadove Sirije, Irana i S. Koreje. Samo u ime demokratskog sveta. Onog istog kome i Srbija, uprkos protivljenju unutrasnjeg neprijatelja i rusofila, pripada.

Milan

pre 10 godina

- njet
vise od pola sirije je u rusevinama, sruseno od strane asadovih krvoloka i ubica. asadovci imaju artiljeriju, tenkove i avijaciju, pobunjenici nemaju nista osim pesadijskog oruzja. u kojem svetu lazi i samoobamana vi zivite. treba da se srami svako ko podrzava asada, a zna istinu. srecom pa ove komentare ne mogu citati svedjani, danci, svajcarci i drugi prosveceni narodi, jer da mogu prezirali bi nas jos vise, a u njihovim ocima bismo bili jos veci balkanski sljam nego sto jesmo.

veverko

pre 10 godina

Čestitam. Sad ih nukujte, pre nego što izvrše sledeći napad.. Asad je lažov i masovni ubica a ruske ljige će podržati svaki ološ, šljam i ubice dece samo da idu "na nerv" civilizovanom svetu. Samo pečurke i dronomicin tu pomažu, sve ostalo je ..homeopatija.

double man

pre 10 godina

Nisam 'rusofil' al dajte vise,jedno je rusija pod jelcinjom a drugo je RUSIJA pod PUTINOM!Putin je izgleda kako vreme prolazi sve slicniji Staljinu,sve vise apsolutista,s'tim sto on na finjaka odradjuje neke prljave stvari a to je naucio od prijatelja Amerikanaca...

anbeast

pre 10 godina

Vidim mnogi komentatori jos uvek veruju u Deda Mraza :) Boli uvo i Ruse i Amerikance za Siriju, Srbiju, Somaliju.... Sve je to samo sah... bio, jeste i bice (bar do neke opste promene svesti covecanstva). Sve velike sile (SAD, Rusiju, Kinu, VB, Francusku, Nemacku....) zanimaju samo njihovi interesi...

strumf

pre 10 godina

isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46)
Sto nam govori sta? Prakticno nista.Rusija,Amerika u cemu je razlika?Razlike nema,a slicnost je INTERES!Nema te religije,verovanja,ljutnje,srece,mrznje ili ljubavi JACE od INTERESA.Upamtite to drugari.Pogotovo ne,na ovako visokim nivoima.

Grabljivica

pre 10 godina

@Srbija je Evropa
Molio bih te da u koš kvazi demokratije ne svrstavaš dobar deo samosvesnog srpskog društva. Toliko.
Kakvo naivno posmatranje. Smešno.

Nenad

pre 10 godina

Američki vojni plan je propao jer je Amerika ostala sama u svom naumu, toliko da su navlačili broj država koje ih podržavaju među Crnom Gorom i Diznilendom. Rusija je samo uskočila na polugotovo.

putnik

pre 10 godina

Jojme koliko gresite, Asad nije pristalica veinskih Siita, oni su manjina, mada je sada vise Sunita u armiji.
Niti je rec o nafti, nemaju oni nafte.
Jeste, da je tada bio Putin umesto Jelcina bila druga pesma, ali Rusija je tada bila losa.
Ne pije vise vidu rek Tesko koga Rusija brani...

"let start a war said Maggie one day"

pre 10 godina

Mislim da je sada dan žalosti na CNN-u,BBC-u,NBC-u i ostalim globalnim informativnim medijskim kompanijama.Tako su se zahktali u prethodne dve nedelje da će ih ovo,odlaganje bombardovanja,totalno poremetiti.Verovatno su i marketnški stručnjaci smislili naziv akcije,a specijalni ratni izveštači su bili pod "punom ratnom opremom".Šteta je napravljena ovim dogovorom za mirno rešenje i veliki novac će ove medijske kuće izgubiti.Ništa se bolje ne prodaje od rata,a i neki ratovi su izazvani zbog toga.

tajson

pre 10 godina

sta covek (normalan) i ako nije proAmerikcki orjentisan,jednostovno kaze da nisu smeli zbog Rusije nista da urade, ni Francuska koja je bila za bombardovanje, a Nemci i Britanci odmah rekli njet bombardovanju,zar ovo nije dokaz da se boje stava Rusije i Kine,usput nisam ni za istok ni za zapad naravno za sredinu(Srbiju )jesam mnogo...

pera

pre 10 godina

haha kakva rusija bre. obama nema podrsku u samoj americi u tome je stvar. i sad kao bajagi postigli dogovor sa rusima. boli ih uvo za ruse...

milan

pre 10 godina

Na ime ovog postignutog "mira", američke kompanije su, najverovatnije, dobile još neku koncesiju kod njihove braće Rusa, gde su, kao korisnici koncesija, prisutni sa preko 30 odsto na ruskom tržištu

"naši kauboji"

pre 10 godina

Ma kauboji ce da se smire jer moraju, ali "nasi" kauboji, sudeci prema komentarima, su se bas uznemirili. Zaista mi nije jasno zasto, sto ih boli sto nece biti napada na Siriju ?
(osica, 14. septembar 2013 13:50)

Zato što znamo iz ličnog iskustva kako taj napad izgleda.

sasa jokic

pre 10 godina

Da su Rusi bili ovako uporni i u vezi Kosovskog problema, verovatno bi Taci izvisio. Ali nismo mi Rusima nikada bili toliko bitni, sem kada smo trebali da im poklanjamo NIS i sl.

veverko

pre 10 godina

Čestitam. Sad ih nukujte, pre nego što izvrše sledeći napad.. Asad je lažov i masovni ubica a ruske ljige će podržati svaki ološ, šljam i ubice dece samo da idu "na nerv" civilizovanom svetu. Samo pečurke i dronomicin tu pomažu, sve ostalo je ..homeopatija.

Srbija je Evropa

pre 10 godina

Keri prica u ime celog sveta, da nije tuzno bilo bi smesno.
(Lima, 14. septembar 2013 13:06)
Naravno da ne prica u ime Rusije, Asadove Sirije, Irana i S. Koreje. Samo u ime demokratskog sveta. Onog istog kome i Srbija, uprkos protivljenju unutrasnjeg neprijatelja i rusofila, pripada.

Banovo Brdjanin

pre 10 godina

Šta neko reče? Da nije Rusije sad bi rata bilo? Aha ha ha ha. Baš obrnuto. Da nije bilo Rusije, ne bi bilo ni zločinačkog Asadovog režima još uvek na vlasti. I pored tragično loše vladavine, i pored 100 000 ubijenih protivnika režima i oko 2 miliona izbeglica, Asad je još uvek na vlasti jer ga Rusi pomažu protiv opozicije. Slično je bilo i sa Slobom 90-tih.

Milan

pre 10 godina

- njet
vise od pola sirije je u rusevinama, sruseno od strane asadovih krvoloka i ubica. asadovci imaju artiljeriju, tenkove i avijaciju, pobunjenici nemaju nista osim pesadijskog oruzja. u kojem svetu lazi i samoobamana vi zivite. treba da se srami svako ko podrzava asada, a zna istinu. srecom pa ove komentare ne mogu citati svedjani, danci, svajcarci i drugi prosveceni narodi, jer da mogu prezirali bi nas jos vise, a u njihovim ocima bismo bili jos veci balkanski sljam nego sto jesmo.

Yes!

pre 10 godina

@Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade!
(njet, 14. septembar 2013 12:37)

Pre neki dan je bilo objavljeno da je trecina zgrada u Siriji u rusevinama: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=10&nav_category=78&nav_id=752162 Nijednu od njih nisu srusili Amerikanci. Da nije bilo Rusa koji podrzavaju svoju marionetu Asada, ne bi trecina stambenog fonda Sirije bilo u rusevinama. Nema niceg humanog ni u Ruskim ni u Americkim interesima.

njet

pre 10 godina

Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade! Vreme je bilo da neko kaze kaubojima da se smire!

pera

pre 10 godina

haha kakva rusija bre. obama nema podrsku u samoj americi u tome je stvar. i sad kao bajagi postigli dogovor sa rusima. boli ih uvo za ruse...

Mihailo

pre 10 godina

Amerikanci su se džabe vozali na onim svojim čamcima do Sredozemlja. Svaka čast Rusima, tako se brane saveznici.
Nažalost, mi nikada nismo bili njihovi saveznici, večito smo imali vladare koji su se oslanjali na Zapad, a kada zagusti udri u plač i zovi Ruse. I ne treba da nas brane, jer nikada nismo bili iskreni.

milan

pre 10 godina

Na ime ovog postignutog "mira", američke kompanije su, najverovatnije, dobile još neku koncesiju kod njihove braće Rusa, gde su, kao korisnici koncesija, prisutni sa preko 30 odsto na ruskom tržištu

jaooo

pre 10 godina

Alo amerofili gde ste bili za vreme "milosrdnog anđela" da li ste i onda na zidovima svojih kuća držali njihove zastave? Da li ste se u njih kleli i priželjkivali što više žrtava poput male Milice Rakić i svih žrtava tog američkog milosrđa? Vama su mozgovi veličine lešnika pa ste toliko naivni, slepi da i pored očiju ne možete da shvatite realnost i suštinu svih dešavanja kako u svetu tako i kada je reč o Siriji! Žalosno je koliko ste glupi ali vas ne treba žaliti.....!

Ab

pre 10 godina

isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46)

Bombardovanje srbije bi se izbeglo da je sloba to hteo, al njega boleo k. za nas samo da ostane na vlasti.

milentije

pre 10 godina

Snaga i uticaj Rusije na svetskoj sceni (a i na unutrasnjoj) neprekidno rastu od pojave Putina. Toliko potrebna ravnoteza, tj. protivteza galopirajucem kapitalizmu, ponovo se uspostavlja. Moras biti slep pa da to ne uocis.

"naši kauboji"

pre 10 godina

Ma kauboji ce da se smire jer moraju, ali "nasi" kauboji, sudeci prema komentarima, su se bas uznemirili. Zaista mi nije jasno zasto, sto ih boli sto nece biti napada na Siriju ?
(osica, 14. septembar 2013 13:50)

Zato što znamo iz ličnog iskustva kako taj napad izgleda.

kraja

pre 10 godina

...samo mesec dana ranije, ovde se nije moglo disati od napaljenih amerikanofila zeljnih tudje krvi...
...sada primecujemo da su tiho nestali, kao posle intervencije u libiji...
...kao posle tunisa, kao posle egipatskog haosa...
...kao posle abhazije i juzne osetije...

alexa

pre 10 godina

U Siriji se ne bori diktator Asad sa pobunjenim narodom već Šiiti i Suniti. Asad je predstavnik većinskog naroda Šita. Na strani Sunita je uglavnom Al Kaida. Iz tog razloga je Asad uvek imao podršku i istoka i zapada. Zato se američki vojnici i oglašavaju na internetu sa parolama "nećemo da se borimo na strani Al Kaide". To što Amerikanci sada žele da se priključe Al Kaidi samo pokazuje njihov karakter a to je da ih ne interesuje ni demokratija i ni sloboda naroda već sopstveni interes, a u slučaju Sirije je destabilizacija Arabijskog poluostrva.
Iran je tu najdemokratskija država jer imaju smenjivu vlast i najmanji upliv religije u politiku. Za razliku od njih Saudijska Arabija ima totalitarnu vlast vehabijskog tipa gde je život u potpunosti podredjen šerijatskom načinu života. Ali to ne smeta Amerikancima jer im Saudijska Arabija daje naftu, a Iran želi da ima slobodu i neće da bude pod američkom okupacijom. Inače Iran je država Šiita.

Mihailo

pre 10 godina

Kako su samo lepo upakovali svoje povlačenje iz uloge "svetskog policajca", a da se ne obrukaju baš previše. Šteta što sukob na Kosovu nije došao desetak godina kasnije.

Милош

pre 10 godina

@podanik
Русија је хтела, није хтео пијани Јељцин и потплаћено америчко робље око њега.

Ja

pre 10 godina

Citam komentar jednog lika kako mi pokusavamo da budemo deo nekakve zapadne Evrope, demokratije, da imamo neke rusofile jos kod nas!! Niti su nam ikada Rusi pomagali niti ovi Amerikanci i svi zapadnjaci, ali cinjenica da napad na jednu suverenu drzavu bi bio izveden da se ovaj put Rusi nisu umesali, jer isti ti Amerikanci se ponasaju kao svetski policajci. Zasto nisu napali Siriju? Zbog manjka javnog mnjenja?AHHAHA frka Eusi dali naoruzanje, e tako su i nama mogli, ali Jeljcin bio pijan, a Slobo umisljen Tito, pa nam j.........

strumf

pre 10 godina

isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46)
Sto nam govori sta? Prakticno nista.Rusija,Amerika u cemu je razlika?Razlike nema,a slicnost je INTERES!Nema te religije,verovanja,ljutnje,srece,mrznje ili ljubavi JACE od INTERESA.Upamtite to drugari.Pogotovo ne,na ovako visokim nivoima.

my way

pre 10 godina

Svaka cast Rusiji, na putu je da spasi desetine hiljada zivota, ako ne i vise, plus da spreci dolazak onih monstruma zvanih pobunjenici na vlast. Od njihovih zverskih zlocina je vise svima muka! O onima koji bi voleli rat, smrt i unistenje i podrzavaju politiku ratova SAD ne zelim da trosim reci, niti da im odgovaram, jer njima i nema na sta da se odgovori.

osica

pre 10 godina

Da nije bilo Rusa, do sada bi vec pola Sirije bilo u rusevinama, a "kolateralne stete"bi bilo na hiljade! Vreme je bilo da neko kaze kaubojima da se smire!
(njet, 14. septembar 2013 12:37)

Ma kauboji ce da se smire jer moraju, ali "nasi" kauboji, sudeci prema komentarima, su se bas uznemirili. Zaista mi nije jasno zasto, sto ih boli sto nece biti napada na Siriju ?

obi van

pre 10 godina

"isto ovako se moglo izbeci i bombardovanje srbije, da je rusija htela, da je imala interesa, kao u ovom slucaju!!
(podanik, 14. septembar 2013 12:46) "
Posto si dobio puno pluseva sa ovakvim komentarom da podsjetim da je Rusija bankrotirala 1998. a da je tada drzavom upravljala pijandura Jeljcin i imali su rat u Ceceniji kao i na svojim granicama. Tada se NATOu nije cak ni Kina smjela suprotstaviti kad su im ambasadu bombardovali. USA je bila mnogima pa i meni svjetionik slobode u doba Hladnog rata. Danas ih se jednostavno bojim.

kix

pre 10 godina

Joooj Boze... Rusi i amerikanci odlucuju o zivotima i o ratu u Siriji. Ko da Sirija nije suverena, samostalna drzava i gradjani sirije nisu isti ljudi kao ameri i rusi. Lose mi je od ove glupe globalizacije. Neka puste te jadne ljude na miru.

sasa jokic

pre 10 godina

Da su Rusi bili ovako uporni i u vezi Kosovskog problema, verovatno bi Taci izvisio. Ali nismo mi Rusima nikada bili toliko bitni, sem kada smo trebali da im poklanjamo NIS i sl.

Nenad

pre 10 godina

Američki vojni plan je propao jer je Amerika ostala sama u svom naumu, toliko da su navlačili broj država koje ih podržavaju među Crnom Gorom i Diznilendom. Rusija je samo uskočila na polugotovo.

R.Zivkovic, Rotterdam

pre 10 godina

RE: veverko, pa sto se bolan ne prestavis,"hrabro i odvazno"kada zelis nekome pecurke damu se sve zatre?! Kako bi bilo tebi veverko kada bi ti neko tako nabio jednu pecurku u tvoje dvoriste, da ti unisti svu porodicu?! Patis veselnice od zla mrznje prema drugome, pa bi ti tako nesto dalo malo oduska i uzivanja kada bi Ameri poceli prosipati pecurke po Siriji, kao sto su prosipali po Srbiji jeli?!? Verovatno si se radovao 1999. godine kada je ubijena Milica Rakic na nosi u Batajnici, zar ne Veverko?! Tako bi i Ameri ubijali po citavoj Siriji ako zapocnu pakleni plan zar ne VEVERKO!?!

anbeast

pre 10 godina

Vidim mnogi komentatori jos uvek veruju u Deda Mraza :) Boli uvo i Ruse i Amerikance za Siriju, Srbiju, Somaliju.... Sve je to samo sah... bio, jeste i bice (bar do neke opste promene svesti covecanstva). Sve velike sile (SAD, Rusiju, Kinu, VB, Francusku, Nemacku....) zanimaju samo njihovi interesi...

tajson

pre 10 godina

sta covek (normalan) i ako nije proAmerikcki orjentisan,jednostovno kaze da nisu smeli zbog Rusije nista da urade, ni Francuska koja je bila za bombardovanje, a Nemci i Britanci odmah rekli njet bombardovanju,zar ovo nije dokaz da se boje stava Rusije i Kine,usput nisam ni za istok ni za zapad naravno za sredinu(Srbiju )jesam mnogo...

Grabljivica

pre 10 godina

@Srbija je Evropa
Molio bih te da u koš kvazi demokratije ne svrstavaš dobar deo samosvesnog srpskog društva. Toliko.
Kakvo naivno posmatranje. Smešno.

double man

pre 10 godina

Nisam 'rusofil' al dajte vise,jedno je rusija pod jelcinjom a drugo je RUSIJA pod PUTINOM!Putin je izgleda kako vreme prolazi sve slicniji Staljinu,sve vise apsolutista,s'tim sto on na finjaka odradjuje neke prljave stvari a to je naucio od prijatelja Amerikanaca...

putnik

pre 10 godina

Jojme koliko gresite, Asad nije pristalica veinskih Siita, oni su manjina, mada je sada vise Sunita u armiji.
Niti je rec o nafti, nemaju oni nafte.
Jeste, da je tada bio Putin umesto Jelcina bila druga pesma, ali Rusija je tada bila losa.
Ne pije vise vidu rek Tesko koga Rusija brani...

"let start a war said Maggie one day"

pre 10 godina

Mislim da je sada dan žalosti na CNN-u,BBC-u,NBC-u i ostalim globalnim informativnim medijskim kompanijama.Tako su se zahktali u prethodne dve nedelje da će ih ovo,odlaganje bombardovanja,totalno poremetiti.Verovatno su i marketnški stručnjaci smislili naziv akcije,a specijalni ratni izveštači su bili pod "punom ratnom opremom".Šteta je napravljena ovim dogovorom za mirno rešenje i veliki novac će ove medijske kuće izgubiti.Ništa se bolje ne prodaje od rata,a i neki ratovi su izazvani zbog toga.