Petak, 13.09.2013.

16:58

EP: Srbija loša, Rusija u finalu

Srpske odbojkašice nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva, čiji domaćini su Nemačka i Švajcarska, pošto su poražene od Rusije sa 3:0.

Izvor: JT

EP: Srbija loša, Rusija u finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

predrag

pre 10 godina

a govorilo se da mogu uzeti, zlato ma nemaju one pojma igrati(pobedile bi nas i nemice, nizozemke,belgijke,hrvatice, beloruskinje s ovakvom lošom igrom), sramota za našu odbojku

borko

pre 10 godina

Jos jedan katastrofalan dan za srpski sport. Izgubili smo sve sto se moglo zgubiti (Djokovic nije mogao pa makar igrao i zavezanih ociju).

my way

pre 10 godina

Fale ovde na prijemu Sanja Bursac i Jelena Blagojevic kao lebac nasusni! Nista, idemo dalje, sa bronzom na Grand Prix-u i sutrasnjom ovo bi bila uspesna godina.

Vasa

pre 10 godina

Sramota je sta pisete. Treba biti uz nase devojke i kad je tesko,nije im lako,celo leto treniraju i igraju a niko ih ne pita kako im je. Vi ste ponos Srbije. Sta god da se desi sutra,glavu gore ide se dalje. Vi ste sve sjajni igraci,ne bi igrali svi u dobrim klubovima i ne bi vas cenili toliko. Tako da ovi komentari ne treba da vas doticu.

kardiolog

pre 10 godina

Ovde bese jedan komentator napisao da su trenutno tri selekcije najbolje na svetu: Brazil, Kina i Srbija. Kada ja upitah "a Rusija", da nisi slucajno zaboravio! Odgovori mi da su bez Gamove samo prosecna ekipa i da ce proci sa nama kao Italija! Gde si sada, koji ti je nik veceras!

glok

pre 10 godina

(dajte Zakoca ili Gajica, pa da uzimamo zlata!, 13. septembar 2013 20:25)Ne piši glupost Terzić je jedan od najboljih trenera u ženskoj odbojci.A plasman u polufinale je veoma dobar rezultat,a ako dodamo treće mesto na Gran priju to govori da i dalje ima uspeha.To se zove kontinuitet dobrih rezultata i ponekad kad se to pokvari,prošlgodišnja olimpijada,treba istrpeti jer menjati selektora zbog jednog ili dva loša rezultata je neodgovorno i odraz slabih i loše organizovanih sportskih saveza.A OSS je naš najbolje organizovan savez koji donosi konstantne uspehe već 2 decenije u izuzetnoj konkurenciji,što i u svetskoj odbojci vide i cene.

podrška devojkama

pre 10 godina

(Alex Student, 13. septembar 2013 19:36)

Ništa, Alex, onda tebe i tvoje društvo šaljemo već na sledeće SP. Nadam se da će devojke sutra da osvoje bronzu i time i kartu za sledeće SP u Italiji, pa eto ti prilike i otvorenog puta da se dokažeš i pokažeš.

Реално

pre 10 godina

Дакле, разбили су нас. Руски блок је био непролазан, читали су све наше комбинације, често су имале састављен и тројни блок. Када се изгуби сигурност у нападу, крену и грешке у одбрани и пријему. Надам се да ће се успети издићи из овога и дати све од себе у борби за бронзу (и освојити је!). Срећно, девојке!

Majstor Zivota

pre 10 godina

Ocekivano? Mozda. Ali od pocetka utakmice se videlo kakav ce rezultat biti! Video sam da je bilo nekih komentara ranije na igru Maje Ognjenovic, i evo sada se vidi da su ti negativni komentari bili skroz na mestu! Toliko lopti dignutih na 3 bloka, posle ne toliko loseg i pomerenog prijema je mnogo. Mogle su se cuti i kritike Terzica na jednom tajm autu na takvu,monotonu igru Brakocevic,pa Brakocevic,pa Brakocevic....I onda se videlo da nisu skauti ruske ekipe lose odradili svoj posao pre utakmice. O servisu i da ne pricam...

dajte Zakoca ili Gajica, pa da uzimamo zlata!

pre 10 godina

Jako losa igra...nadam se bronzi. I to bi bio veliki uspeh. Ovi sto pljuju Terzu su smesni. Bronza na GP i polufinale EP.Malo li je
(dring, 13. septembar 2013 19:19)

Malo je sa ovakvom grupom igracica, jako malo. Terzic je 2008e izgubio svaki dodir sa realnoscu. Razbio je ekipu koja je, iako neiskusna, igrala egal meceve i ponekad pobedjivala najvece sile u ovom sportu - Brazil, Rusiju, Italiju i Kubu. Svake godine njemu se pojavi neka izvanredna igracica: Brakocevic 2007e, Veljkovic 2008e, Malagurski 2009e, Ninkovic 2010e, Bjelica 2011e, Mihajlovic 2012e, a on opet "nema" kvalitetne zamene, pa igra stalno sa 7 istih igracica, pa tako ih umara i ne integrise ostatak ekipe, koji mu samo greje klupu.

O aroganciji, drskosti, mrzovoljnosti istog najbolje svefoci utakmica sa Bugarskom, kada je nemo gledao kako se topi 5 mec lopti u cetvrtom setu, a onda nije progovorio niti jednu jedinu rec u pauzi izmedju 4. i 5. seta.

Ne znam samo zasto ga se tako cuva, a Gajic ili Travica su otisli nakon prvog losijeg rezultata, sa klupe muskog tima. Ili je Boricic neko ko ne vidi pravu sliku svog mezimca ili Djokovicev teca ima "specijalni tretman"? Treceg nema.

vanja

pre 10 godina

Ne kritikujem ja Terzica zeto sto ne zna vec zato sto zna, a stalno mu fali nesto da osvoji sa ced drugom ODLICNOM generacijom odbojkasica. Pa jel normalno toliko forsiranje Molnar. Nje nema u bloku, nje nema u napadu. Pa kada Brizitka igra - mi igramo sa dva libera maltene! Krsmanovcka udara samo almu. I igra. Non stop. Ma da ne nabrajam vise. Igracice mogu da imaju slab dan, ali trener je tu da probere, da izvrsi zamene..Setimo se Olompijade u Pekingu 2008. Dobar tim, dobile prve dve utakmice i - raspašoj!Dosta, ajde da se zabavljamo..Moze se nabrajati koliko hocete. Vreme je da igraju NAJBOLJE. Ko god dodje, a bojim se da ce sve ostati isto, nece postizati slabije rezultate. Pa ima grupu odlicnih igracica. I na kraju - ja ne projektujem uspehe sportista kao utehu za losu ekonomsku situaciju. Jednostavno, odbojkaska zenska reprezentacija je po potencijalu svetski vrh, a ne igra na tom nivou. I to treba reci.

ivan

pre 10 godina

Ova Rusija je ubedljivo izbacila i jaku Tursku u četvrtfinalu, i moggli smo da se uverimo u njen kvalitet u meču protiv naše reprezentacije. Sa postavom gde sve igračice sem tehničara imaju preko 190 cm stvarno su delovale moćno. Ne treba previše kritikovati našu reprezentaciju, malo je degutantno vređanje posle njihovog slavljenja nakon pobede nad Italijom u četvrtfinalu.

odbojkašica

pre 10 godina

Ne razumem Vas koji sebi dajete za pravo da delite mišljenje o stvarima za koje niste stručni i koji mislite da ste pametni, pa delite 'savete' ko treba da igra, da bude selektor itd.. Anja Spasojević- odustala od reprezentacije pre više godina, Ivana Đerisilo- operisala koleno, rame. A što se tiče selektora, zar treba da se menja selektor kao u drugim sportovima na svakih godinu dana (fudbal, košarka- mislim na klubska takmičenja), to će valjda da donese rezultat kao što imamo primere..e pa neće nikako, nema ništa gore nego menjati trenere (iz iskustva pričam). Zoran Terzić se više puta dokazao: 2006- bronza SP, 2007-srebro EP, 2011-bronza Grand Prix i zlato EP, 2013- bronza Grand Prix i za sad borba za bronzu, ali našem 'pametnom' narodu niko ne valja, zato smo takvi kakvi smo i zato ćemo uvek ostati okoreli Balkanci. Verovatno zato što jr loš profesionalac vodi jednu od najjačih ekipa u Rusiji, pa i u Evropi!? Jedan pametni čovek je rekao: 'Ceni sebe samoga da bi te i drugi cenili' , ali za Vas je verovatno i taj čovek glup...OD INATA SE NE ŽIVI.

podrška devojkama

pre 10 godina

Ovo danas je zaista bilo izuzetno slabo izdanje naših devojaka. Očajno su servirale, dosta grešile u napadu, bloka nigde. Možemo sada da kritikujemo do mile volje i selektora i devojke, i sama sam to radila, ali mislim da je najvažnije u ovom trenutku da našim odbojkašicama pružimo podršku i da ih bodrimo u borbi za bronzu. Mislim da bi bilo sjajno da se jedno užasno naporno leto završi sa još jednom osvojenom medaljom.

Moram da istaknem još jednu činjenicu - Berlin je 3. grad u kome igraju naše odbojkašice od početka turnira. Prvo su grupnu fazu igrale u Šverinu, onda su na tri dana otputovale u Cirih i tamo odigale samo jednu utakmicu, da bi juče došle u Berlin i odmah danas igrale i to prvo polufinale. Nije to opravdanje, ali ni tolike pređene kilometre, pakovanja, promene sredine, hale, uslova, ne treba zanemariti.

Što se devojaka tiče, danas su sve bile blede. Rašić ovaj turnir igra prilično loše (najbolja je bila protiv Italije, ali ostalo ispod njenog nivoa što je negde i normalno jer igra celog leta bez pauze), Nataša je na ovom turniru bila dobra, danas i ona bez prolaza, Jelena toliko koliko može u ovom trenutku, Brižitka takođe. Očekivano je bilo da Jovana sama ne može da donese sve poene, a naša igra se od povrede Brankice svela na nju. Ruskinje su je zatvorile i to je to.Suzana i Maja možda i najstandardnije, ali to je bilo nedovoljno za iole pristojniji rezultat. Izmene koje je Terzić pravio su, bojim se, došle prekasno.
Ali nema veze, idemo po bronzu :)

dragan

pre 10 godina

Gagic. Katic. Andjusic. Nedovic, Micic ...Mnogo igraca koji igraju daleko ispod potrebnog nivoa za reprezentaciju. Krstic je ostavljen sam. Bjelica nije u stanju da se psihicki nosi sa ulogom nosioca igre..Sve u svemu - daleko od medalje, a bogami daleko i od mesta koje vodi na SP. Ko je kriv? Igraci koji "ne mogu" da igraju i ne odazivaju se? Slab kvalitet srpske kosarke uopste? Cinjnica da nemamo ni dva solidna sutera? KAsnjenje da se u novi olimpijski ciklus krene sa novim selektorom i nekim novim idejama? Bilo je jasno da se sa ovim timom cuda ne mogu ocekivati, ali trend pada srpske kmosarke nakon Litvanije je nastavljen. To je CINJENICA, a navijaci mogu da zatvarju oci pred tim.

bata

pre 10 godina

Terzicu, steta pa vam nece doci Nemacka u borbi za bronzu da ostanete bez medalje. A imate sjajan tim. Ubuduce vodi samo sedam igracica, jer ostale ionako ne igraju.

Maxa

pre 10 godina

Ponovo padamo na psiholoskom planu,ruskinje sa podmladjenim timom nas biju 3:0,odlucio je prvi set,ali iako su ga izgubile nisu smele toliko da padnu u nastavku s obzirom da su iskusna ekipa koja dugo igra zajedno i navikla je na zavrsnice velikih takmicenja.Dosta slab prijem,nepostojeci blok,sve van ritma,sto je nedopustivo za polufinale,ipak treba sutra odigrati protiv belgije i osvojiti bronzu.

Alex Student

pre 10 godina

Stidite se, ovo je bilo zalostno.
Pre utakmice pricale kako su favoriti i da niko ne moze da ih zaustavi.
Samo zato sto su odigrale jednu dobru partiju protiv Italije.
Sramota!
Moji drugari i ja odigramo kvalitetnije na plazi, bez zajebancije.

Laki Bg

pre 10 godina

Pozdrav za stručnjake poput Darka i Odbojakša.Ko bi mogao da bude kriv za loš skauting i za postavku igre u kojoj Molnar ide u bloku kao najniža na paralelu njihovoj najboljoj igračici korektoru.Ko je uradio skauting a nije primetio da visoke ruskinje na prijemu stoje daleko od mreže- nismo videli ni jednu skraćenu servu.Ko je držao Brižitku Molnar u igri i puštao je da pravi početničke greške( ta devojka nije zaslužila da je neko gura u propast, trebalo je izvesti napolje)Ko je pustio da gubimo poene po 5-6 zaredom( a u odbojci važi uzimaj tajm aut posle 2 eventualno tri vezana poena)Pa naravno Terzić i stručni štab su krivi a Terzić već duže vreme pravi haos u odnosima medju igračicama i u njihovim glavama.To je stvar koju manji broj ljudi zna ali ovi u Savezu znaju.I konačno čoveku koji se predstavlja kao odbojkaš( dovoljno da je igrao i beton ligu dve godine- mada mi je nešto sumnjivo)Boričić je najbolji sportski funkcioner u ovoj zemlji u zadnje vreme i on ne utiče ni na strategiju niti na pripreme selekcija.Dragi nazovi odbojkašu ono što se povremeno pika odbojka na nekoj plaži ne znači profesionalizam i pravo na to ime.Bojim se utakmice za bronzu - sa ovakvom taktikom nema šanse, možemo da se nadamo da će to biti Belgijanke i da proradi sportski inat i sreća, inače od trenera i skauta nema ‚leba

Darko

pre 10 godina

Neverovatno je kako se uvek kritikuje Terzic, a odbojkasicama se nikad nista ne zamera. U zavrsnici prvog seta tri razlicite igracice prave servis gresku i to kada smo uspeli da sa -3 dodjemo na -1 i kada se lomio ceo mec. Na kraju krajeva ne moramo kritikovati ni trenera ni odbojkasice, vec sportski cestitati pobedu boljoj ekipi, a nasima pozeleti sve najbolje u borbi za bronzu

serbia volleybal

pre 10 godina

Alo ljudi sta je vama...Nikad ne umete da se radujete ni pobedama ni bar osvojenoj medalji..Uspeh je doci medju najbolje 4 u evropi u konkurenciji od 54 zemalja...Svaka cast devojkama..Rusija je ipak Rusija.Mi smo osvojili bronzu na gran priju one su bile ispod 6 pozicije negde...Aaa nadam se medalji ..

Gox

pre 10 godina

Same sebe su pobedile.Naložile se posle pobede protiv Italije,pričale kako im baš odgovara stil Rusije i da neće biti problema...i onda dođe meč,Ruskinje pokažu zube i kraj.

mikasa

pre 10 godina

Igras koliko ti protivnik dozvoli a ove Ruskinje nam nisu dali ni trunku sanse. Opasna ekipa, visoka , brza i takticki odlicna.Kod nas se osetilo neigranje Brankice jer je nedostajao takav primac koji ima i jak smec.Steta, ne branim Terzu ali ne igra trener.

Odbojkas

pre 10 godina

(zexy

Sta je Terzic kriv? Ne moze on da igra umesto igracica.Ovo je najbolje sto imamo.Ruska reprezentacija bez Gramove i jos nekih se dugo pripremala za ovo EP.Igrale Grand Prix ali nisu se plasirale za finale.Spremale se za EP. Igraju jaku rusku ligu.Nama je kao i uvek i Boricicu vazna svetka liga i Grand Prix jer je tu lova.Ne bi mi ni EP osvojili da se igralo umesto u Beograda.I da smo otisli u finaleigrali bi sa domacinima koji su se kroz Evroligu spremali za ovo.Slicno ce i muska reprezentacija da prodje

Tamara

pre 10 godina

Teško nam je svima jer volimo da vidimo kad naši sportisti i sportistkinje pobeđuju. Međutim, to nije razlog da se odmah pljuje po njima kada izgube! Dobro bre ljudi, jeste li vi gledali meč? Drugi set, nema bloka! Ne može odbojka da se igra bez odbrane. Selektor je pokušao na sve načine, devojke su pokušale, nažalost danas nije išlo baš ništa, a i protv sebe su imale mnogo težeg i ozbiljnijeg protivnika. Pobedio je bolji tim ovoga puta, nama ostaje da se borimo za bronzu. I glavu gore, veliki je uspeh doći do polufinala! Našim sjajnim devojkama treba podrška, a ne omalovažavanje. Samo napred devojke, i dalje verujemo u vas! :)

tina

pre 10 godina

Stvarno je bilo mučno gledati odbojkašice. Totalno izgubljene i nemotivisane na tereneu. Čudno, ipak je polufinale EP. Treba da budemo uz njih, ali mislim da je ovaj rezultat poniženje za ovakav jak sastav naše reprezentacije. Ko je kriv ne znam. Sigurno svi pomalo. Zaista moram reći par stvari o našoj igri. Mi nismo imali prijem. Molnar je bila očajna na prijemu i servisu. Krsmanovićkin blok smo imali samo protiv Italije, a na GP i ovom prvenstvu nigde. Ne razumem šta radi u startnoj postavi. Rašić jedan dan MVP, drugi najgora na terenu. Brakočević nije bila loša a ni nešto dobra. Ćebić toplo hladno. Neke neverovatno teške lopte pokupi a neke neverovatno lake lopte ne može da spasi. Nikolić je od svih primača bila najstabilnija, ali i ona je imala par kikseva. Maja je po mom mišljenju naša najbolja odbojkašica. Vrlo raznovrsna i lucidna, ali ne može ništa da uradi kada nemamo prijem. Jbg, tek se sada vidi koliko smo sreće imalu 2011 u Beogradu. Da nije bilo publike, ne bi osvojili nijednu medalju. Malo su me devojke i razočarale lošom energijom. Nekako su delovale nemotivisano. Ne znam u čemu je problem.

ucz

pre 10 godina

nisam gledala, ne mogu mnogo da kazem, ali ekipa koja ima kvalitet kao nasa, moze da pobedi bilo koga. cenim da je danas sve bilo u glavi.

doktor

pre 10 godina

To ste vi umislili da su one najbolje u Evropi! Svaka ozbiljna reprezentacija,a Rusija je svetska sila, ih deklasira.Setite se Kine i Brazila! Bronza puna kapa!

mislim dakle postojim

pre 10 godina

Kako smo jadna nacija....Biti u polufinalu je uspeh...To sto smo pukli ekonomski i sto ljudi hoce to na neki nacin da kompenzuju uspehom u sportu je jadno i bedno...veoma bedno

zexy

pre 10 godina

Stvarno više ne znam šta treba da se dogodi da Terzić prepusti svoje mesto nekom drugom. Isti slučaj kao sa Udovičićem - ima najjaču ekipu unazad 6-7 godina, a stalno neka treća i četvrta mesta, samo poneki bljesak u finalu.

Brankica

pre 10 godina

Razumem da Brankica Mihajlovic nije igrala protiv slabe Italije, ali kad je vec jos pre par dana receno da se skoro oporavila, morala je sada da igra. Proslo je vec nedelju dana od povrede.

borko

pre 10 godina

Mislio sam da znam puno ruskih odbojkasica, ali ispade da od ovih ne znam ni jednu. Izgleda da su svi osim nas dosli sa B reprezentacijama, a Italija sa juniorskom, ali ni to nije bilo dovoljno za zlato.

senzacija

pre 10 godina

Uvek me plasi kad smo pred neko prvenstvo toliko dominantni po kvalitetu igraca u odnosu na ostale ekipe. Tad se obicno pitam sta to moze da se dogodi pa da ne osvojimo zlato. Ali eto vaterpolisti nisu uspeli, a ni sad odbojkasice u konkurenciji gotovo juniorskih ekipa ostalih reprezentacija

Citizen

pre 10 godina

Opet ista prica. Doble Italiju 3-0 i odmah se okurazle sa izjavama da idu do kraja da im nema ravnih. U ovom mecu je pobedio kretenski mentalitet nase nacije. Izgubile su pre nego sto su izasle na teren. Steta!

Valter

pre 10 godina

Pozdravljam komentatora od neki dan,bio je to neki "Nesa".Tada umesto da se raduje pobedi Srbije ned Italijom,on geledao na HRT-u poraz Hrvatske od domacina Njemacke i kako kaze,"umirao od smeha"!Em komantatoru,em losim Hrvaticama.Otisao i dalje pa Srbiju proglasio sampionom Evrope i onako kako on kaze "realno,samo su nam Brazilke ravne u svetskim merilima"!?Napisao sam mu da smo se tada svi njemu smijali a danas neka se i on smije sam sebi.Ili da se srami!Hrvatska je porazene od ove iste Rusije sa 1:3 u dobroj igri a drugi poraz je imala od drugog finaliste-Njemacke!Pametnom dosta.A "Nesi" i ostalim "Nesama" u Srbiji i Hrvatskoj......navijajte i volite svoje,to je normalno.Ali ne pljujte po suparnicima i komsijama.To je dno dna ljudske zlobe i nekulture.Pozdrav iz Istre!

iggy

pre 10 godina

Nisam do sada video nijednog trenera, ni u jednom sportu koji se ovako na timeout-ima ponasa prema igracima(igracicama). Da li neko zna neki sport u Srbiji gde 10 godina u nazad nije selektor bar jednom smenjen? Zar je Terzic jedini strucnjak za zensku odbojku u Srbiji i toliko nezamenjiv?

djembadjemba

pre 10 godina

Terzo kralju pa mogao si opusteno i sad da izostavis Sanju i Stefanu, kad si ih vec bio zaboravio. Sto da kvaris tradiciju igranja celog takmicenja sa jednom jedinom postavom.

djidji

pre 10 godina

Pisem krajem drugog seta, i odmah da kazem nije Terzic kriv, krivi smo mi kao nacija kad nam je on trener. Pa on bre drzi ovu Brizitku koja nema snage loptu da udari a Sanja Malagurski mu do sad sedela na klupi. Ej bre!Isto je najvaznije devojke se bore od kad su usle Sanja I Stefana!

zexy

pre 10 godina

Stvarno više ne znam šta treba da se dogodi da Terzić prepusti svoje mesto nekom drugom. Isti slučaj kao sa Udovičićem - ima najjaču ekipu unazad 6-7 godina, a stalno neka treća i četvrta mesta, samo poneki bljesak u finalu.

djidji

pre 10 godina

Pisem krajem drugog seta, i odmah da kazem nije Terzic kriv, krivi smo mi kao nacija kad nam je on trener. Pa on bre drzi ovu Brizitku koja nema snage loptu da udari a Sanja Malagurski mu do sad sedela na klupi. Ej bre!Isto je najvaznije devojke se bore od kad su usle Sanja I Stefana!

mislim dakle postojim

pre 10 godina

Kako smo jadna nacija....Biti u polufinalu je uspeh...To sto smo pukli ekonomski i sto ljudi hoce to na neki nacin da kompenzuju uspehom u sportu je jadno i bedno...veoma bedno

Valter

pre 10 godina

Pozdravljam komentatora od neki dan,bio je to neki "Nesa".Tada umesto da se raduje pobedi Srbije ned Italijom,on geledao na HRT-u poraz Hrvatske od domacina Njemacke i kako kaze,"umirao od smeha"!Em komantatoru,em losim Hrvaticama.Otisao i dalje pa Srbiju proglasio sampionom Evrope i onako kako on kaze "realno,samo su nam Brazilke ravne u svetskim merilima"!?Napisao sam mu da smo se tada svi njemu smijali a danas neka se i on smije sam sebi.Ili da se srami!Hrvatska je porazene od ove iste Rusije sa 1:3 u dobroj igri a drugi poraz je imala od drugog finaliste-Njemacke!Pametnom dosta.A "Nesi" i ostalim "Nesama" u Srbiji i Hrvatskoj......navijajte i volite svoje,to je normalno.Ali ne pljujte po suparnicima i komsijama.To je dno dna ljudske zlobe i nekulture.Pozdrav iz Istre!

Darko

pre 10 godina

Neverovatno je kako se uvek kritikuje Terzic, a odbojkasicama se nikad nista ne zamera. U zavrsnici prvog seta tri razlicite igracice prave servis gresku i to kada smo uspeli da sa -3 dodjemo na -1 i kada se lomio ceo mec. Na kraju krajeva ne moramo kritikovati ni trenera ni odbojkasice, vec sportski cestitati pobedu boljoj ekipi, a nasima pozeleti sve najbolje u borbi za bronzu

iggy

pre 10 godina

Nisam do sada video nijednog trenera, ni u jednom sportu koji se ovako na timeout-ima ponasa prema igracima(igracicama). Da li neko zna neki sport u Srbiji gde 10 godina u nazad nije selektor bar jednom smenjen? Zar je Terzic jedini strucnjak za zensku odbojku u Srbiji i toliko nezamenjiv?

mikasa

pre 10 godina

Igras koliko ti protivnik dozvoli a ove Ruskinje nam nisu dali ni trunku sanse. Opasna ekipa, visoka , brza i takticki odlicna.Kod nas se osetilo neigranje Brankice jer je nedostajao takav primac koji ima i jak smec.Steta, ne branim Terzu ali ne igra trener.

dajte Zakoca ili Gajica, pa da uzimamo zlata!

pre 10 godina

Jako losa igra...nadam se bronzi. I to bi bio veliki uspeh. Ovi sto pljuju Terzu su smesni. Bronza na GP i polufinale EP.Malo li je
(dring, 13. septembar 2013 19:19)

Malo je sa ovakvom grupom igracica, jako malo. Terzic je 2008e izgubio svaki dodir sa realnoscu. Razbio je ekipu koja je, iako neiskusna, igrala egal meceve i ponekad pobedjivala najvece sile u ovom sportu - Brazil, Rusiju, Italiju i Kubu. Svake godine njemu se pojavi neka izvanredna igracica: Brakocevic 2007e, Veljkovic 2008e, Malagurski 2009e, Ninkovic 2010e, Bjelica 2011e, Mihajlovic 2012e, a on opet "nema" kvalitetne zamene, pa igra stalno sa 7 istih igracica, pa tako ih umara i ne integrise ostatak ekipe, koji mu samo greje klupu.

O aroganciji, drskosti, mrzovoljnosti istog najbolje svefoci utakmica sa Bugarskom, kada je nemo gledao kako se topi 5 mec lopti u cetvrtom setu, a onda nije progovorio niti jednu jedinu rec u pauzi izmedju 4. i 5. seta.

Ne znam samo zasto ga se tako cuva, a Gajic ili Travica su otisli nakon prvog losijeg rezultata, sa klupe muskog tima. Ili je Boricic neko ko ne vidi pravu sliku svog mezimca ili Djokovicev teca ima "specijalni tretman"? Treceg nema.

doktor

pre 10 godina

To ste vi umislili da su one najbolje u Evropi! Svaka ozbiljna reprezentacija,a Rusija je svetska sila, ih deklasira.Setite se Kine i Brazila! Bronza puna kapa!

ivan

pre 10 godina

Ova Rusija je ubedljivo izbacila i jaku Tursku u četvrtfinalu, i moggli smo da se uverimo u njen kvalitet u meču protiv naše reprezentacije. Sa postavom gde sve igračice sem tehničara imaju preko 190 cm stvarno su delovale moćno. Ne treba previše kritikovati našu reprezentaciju, malo je degutantno vređanje posle njihovog slavljenja nakon pobede nad Italijom u četvrtfinalu.

Реално

pre 10 godina

Дакле, разбили су нас. Руски блок је био непролазан, читали су све наше комбинације, често су имале састављен и тројни блок. Када се изгуби сигурност у нападу, крену и грешке у одбрани и пријему. Надам се да ће се успети издићи из овога и дати све од себе у борби за бронзу (и освојити је!). Срећно, девојке!

tina

pre 10 godina

Stvarno je bilo mučno gledati odbojkašice. Totalno izgubljene i nemotivisane na tereneu. Čudno, ipak je polufinale EP. Treba da budemo uz njih, ali mislim da je ovaj rezultat poniženje za ovakav jak sastav naše reprezentacije. Ko je kriv ne znam. Sigurno svi pomalo. Zaista moram reći par stvari o našoj igri. Mi nismo imali prijem. Molnar je bila očajna na prijemu i servisu. Krsmanovićkin blok smo imali samo protiv Italije, a na GP i ovom prvenstvu nigde. Ne razumem šta radi u startnoj postavi. Rašić jedan dan MVP, drugi najgora na terenu. Brakočević nije bila loša a ni nešto dobra. Ćebić toplo hladno. Neke neverovatno teške lopte pokupi a neke neverovatno lake lopte ne može da spasi. Nikolić je od svih primača bila najstabilnija, ali i ona je imala par kikseva. Maja je po mom mišljenju naša najbolja odbojkašica. Vrlo raznovrsna i lucidna, ali ne može ništa da uradi kada nemamo prijem. Jbg, tek se sada vidi koliko smo sreće imalu 2011 u Beogradu. Da nije bilo publike, ne bi osvojili nijednu medalju. Malo su me devojke i razočarale lošom energijom. Nekako su delovale nemotivisano. Ne znam u čemu je problem.

Citizen

pre 10 godina

Opet ista prica. Doble Italiju 3-0 i odmah se okurazle sa izjavama da idu do kraja da im nema ravnih. U ovom mecu je pobedio kretenski mentalitet nase nacije. Izgubile su pre nego sto su izasle na teren. Steta!

djembadjemba

pre 10 godina

Terzo kralju pa mogao si opusteno i sad da izostavis Sanju i Stefanu, kad si ih vec bio zaboravio. Sto da kvaris tradiciju igranja celog takmicenja sa jednom jedinom postavom.

Tamara

pre 10 godina

Teško nam je svima jer volimo da vidimo kad naši sportisti i sportistkinje pobeđuju. Međutim, to nije razlog da se odmah pljuje po njima kada izgube! Dobro bre ljudi, jeste li vi gledali meč? Drugi set, nema bloka! Ne može odbojka da se igra bez odbrane. Selektor je pokušao na sve načine, devojke su pokušale, nažalost danas nije išlo baš ništa, a i protv sebe su imale mnogo težeg i ozbiljnijeg protivnika. Pobedio je bolji tim ovoga puta, nama ostaje da se borimo za bronzu. I glavu gore, veliki je uspeh doći do polufinala! Našim sjajnim devojkama treba podrška, a ne omalovažavanje. Samo napred devojke, i dalje verujemo u vas! :)

senzacija

pre 10 godina

Uvek me plasi kad smo pred neko prvenstvo toliko dominantni po kvalitetu igraca u odnosu na ostale ekipe. Tad se obicno pitam sta to moze da se dogodi pa da ne osvojimo zlato. Ali eto vaterpolisti nisu uspeli, a ni sad odbojkasice u konkurenciji gotovo juniorskih ekipa ostalih reprezentacija

borko

pre 10 godina

Mislio sam da znam puno ruskih odbojkasica, ali ispade da od ovih ne znam ni jednu. Izgleda da su svi osim nas dosli sa B reprezentacijama, a Italija sa juniorskom, ali ni to nije bilo dovoljno za zlato.

Odbojkas

pre 10 godina

(zexy

Sta je Terzic kriv? Ne moze on da igra umesto igracica.Ovo je najbolje sto imamo.Ruska reprezentacija bez Gramove i jos nekih se dugo pripremala za ovo EP.Igrale Grand Prix ali nisu se plasirale za finale.Spremale se za EP. Igraju jaku rusku ligu.Nama je kao i uvek i Boricicu vazna svetka liga i Grand Prix jer je tu lova.Ne bi mi ni EP osvojili da se igralo umesto u Beograda.I da smo otisli u finaleigrali bi sa domacinima koji su se kroz Evroligu spremali za ovo.Slicno ce i muska reprezentacija da prodje

vanja

pre 10 godina

Ne kritikujem ja Terzica zeto sto ne zna vec zato sto zna, a stalno mu fali nesto da osvoji sa ced drugom ODLICNOM generacijom odbojkasica. Pa jel normalno toliko forsiranje Molnar. Nje nema u bloku, nje nema u napadu. Pa kada Brizitka igra - mi igramo sa dva libera maltene! Krsmanovcka udara samo almu. I igra. Non stop. Ma da ne nabrajam vise. Igracice mogu da imaju slab dan, ali trener je tu da probere, da izvrsi zamene..Setimo se Olompijade u Pekingu 2008. Dobar tim, dobile prve dve utakmice i - raspašoj!Dosta, ajde da se zabavljamo..Moze se nabrajati koliko hocete. Vreme je da igraju NAJBOLJE. Ko god dodje, a bojim se da ce sve ostati isto, nece postizati slabije rezultate. Pa ima grupu odlicnih igracica. I na kraju - ja ne projektujem uspehe sportista kao utehu za losu ekonomsku situaciju. Jednostavno, odbojkaska zenska reprezentacija je po potencijalu svetski vrh, a ne igra na tom nivou. I to treba reci.

Brankica

pre 10 godina

Razumem da Brankica Mihajlovic nije igrala protiv slabe Italije, ali kad je vec jos pre par dana receno da se skoro oporavila, morala je sada da igra. Proslo je vec nedelju dana od povrede.

Vasa

pre 10 godina

Sramota je sta pisete. Treba biti uz nase devojke i kad je tesko,nije im lako,celo leto treniraju i igraju a niko ih ne pita kako im je. Vi ste ponos Srbije. Sta god da se desi sutra,glavu gore ide se dalje. Vi ste sve sjajni igraci,ne bi igrali svi u dobrim klubovima i ne bi vas cenili toliko. Tako da ovi komentari ne treba da vas doticu.

odbojkašica

pre 10 godina

Ne razumem Vas koji sebi dajete za pravo da delite mišljenje o stvarima za koje niste stručni i koji mislite da ste pametni, pa delite 'savete' ko treba da igra, da bude selektor itd.. Anja Spasojević- odustala od reprezentacije pre više godina, Ivana Đerisilo- operisala koleno, rame. A što se tiče selektora, zar treba da se menja selektor kao u drugim sportovima na svakih godinu dana (fudbal, košarka- mislim na klubska takmičenja), to će valjda da donese rezultat kao što imamo primere..e pa neće nikako, nema ništa gore nego menjati trenere (iz iskustva pričam). Zoran Terzić se više puta dokazao: 2006- bronza SP, 2007-srebro EP, 2011-bronza Grand Prix i zlato EP, 2013- bronza Grand Prix i za sad borba za bronzu, ali našem 'pametnom' narodu niko ne valja, zato smo takvi kakvi smo i zato ćemo uvek ostati okoreli Balkanci. Verovatno zato što jr loš profesionalac vodi jednu od najjačih ekipa u Rusiji, pa i u Evropi!? Jedan pametni čovek je rekao: 'Ceni sebe samoga da bi te i drugi cenili' , ali za Vas je verovatno i taj čovek glup...OD INATA SE NE ŽIVI.

Laki Bg

pre 10 godina

Pozdrav za stručnjake poput Darka i Odbojakša.Ko bi mogao da bude kriv za loš skauting i za postavku igre u kojoj Molnar ide u bloku kao najniža na paralelu njihovoj najboljoj igračici korektoru.Ko je uradio skauting a nije primetio da visoke ruskinje na prijemu stoje daleko od mreže- nismo videli ni jednu skraćenu servu.Ko je držao Brižitku Molnar u igri i puštao je da pravi početničke greške( ta devojka nije zaslužila da je neko gura u propast, trebalo je izvesti napolje)Ko je pustio da gubimo poene po 5-6 zaredom( a u odbojci važi uzimaj tajm aut posle 2 eventualno tri vezana poena)Pa naravno Terzić i stručni štab su krivi a Terzić već duže vreme pravi haos u odnosima medju igračicama i u njihovim glavama.To je stvar koju manji broj ljudi zna ali ovi u Savezu znaju.I konačno čoveku koji se predstavlja kao odbojkaš( dovoljno da je igrao i beton ligu dve godine- mada mi je nešto sumnjivo)Boričić je najbolji sportski funkcioner u ovoj zemlji u zadnje vreme i on ne utiče ni na strategiju niti na pripreme selekcija.Dragi nazovi odbojkašu ono što se povremeno pika odbojka na nekoj plaži ne znači profesionalizam i pravo na to ime.Bojim se utakmice za bronzu - sa ovakvom taktikom nema šanse, možemo da se nadamo da će to biti Belgijanke i da proradi sportski inat i sreća, inače od trenera i skauta nema ‚leba

kardiolog

pre 10 godina

Ovde bese jedan komentator napisao da su trenutno tri selekcije najbolje na svetu: Brazil, Kina i Srbija. Kada ja upitah "a Rusija", da nisi slucajno zaboravio! Odgovori mi da su bez Gamove samo prosecna ekipa i da ce proci sa nama kao Italija! Gde si sada, koji ti je nik veceras!

Majstor Zivota

pre 10 godina

Ocekivano? Mozda. Ali od pocetka utakmice se videlo kakav ce rezultat biti! Video sam da je bilo nekih komentara ranije na igru Maje Ognjenovic, i evo sada se vidi da su ti negativni komentari bili skroz na mestu! Toliko lopti dignutih na 3 bloka, posle ne toliko loseg i pomerenog prijema je mnogo. Mogle su se cuti i kritike Terzica na jednom tajm autu na takvu,monotonu igru Brakocevic,pa Brakocevic,pa Brakocevic....I onda se videlo da nisu skauti ruske ekipe lose odradili svoj posao pre utakmice. O servisu i da ne pricam...

podrška devojkama

pre 10 godina

Ovo danas je zaista bilo izuzetno slabo izdanje naših devojaka. Očajno su servirale, dosta grešile u napadu, bloka nigde. Možemo sada da kritikujemo do mile volje i selektora i devojke, i sama sam to radila, ali mislim da je najvažnije u ovom trenutku da našim odbojkašicama pružimo podršku i da ih bodrimo u borbi za bronzu. Mislim da bi bilo sjajno da se jedno užasno naporno leto završi sa još jednom osvojenom medaljom.

Moram da istaknem još jednu činjenicu - Berlin je 3. grad u kome igraju naše odbojkašice od početka turnira. Prvo su grupnu fazu igrale u Šverinu, onda su na tri dana otputovale u Cirih i tamo odigale samo jednu utakmicu, da bi juče došle u Berlin i odmah danas igrale i to prvo polufinale. Nije to opravdanje, ali ni tolike pređene kilometre, pakovanja, promene sredine, hale, uslova, ne treba zanemariti.

Što se devojaka tiče, danas su sve bile blede. Rašić ovaj turnir igra prilično loše (najbolja je bila protiv Italije, ali ostalo ispod njenog nivoa što je negde i normalno jer igra celog leta bez pauze), Nataša je na ovom turniru bila dobra, danas i ona bez prolaza, Jelena toliko koliko može u ovom trenutku, Brižitka takođe. Očekivano je bilo da Jovana sama ne može da donese sve poene, a naša igra se od povrede Brankice svela na nju. Ruskinje su je zatvorile i to je to.Suzana i Maja možda i najstandardnije, ali to je bilo nedovoljno za iole pristojniji rezultat. Izmene koje je Terzić pravio su, bojim se, došle prekasno.
Ali nema veze, idemo po bronzu :)

ucz

pre 10 godina

nisam gledala, ne mogu mnogo da kazem, ali ekipa koja ima kvalitet kao nasa, moze da pobedi bilo koga. cenim da je danas sve bilo u glavi.

serbia volleybal

pre 10 godina

Alo ljudi sta je vama...Nikad ne umete da se radujete ni pobedama ni bar osvojenoj medalji..Uspeh je doci medju najbolje 4 u evropi u konkurenciji od 54 zemalja...Svaka cast devojkama..Rusija je ipak Rusija.Mi smo osvojili bronzu na gran priju one su bile ispod 6 pozicije negde...Aaa nadam se medalji ..

glok

pre 10 godina

(dajte Zakoca ili Gajica, pa da uzimamo zlata!, 13. septembar 2013 20:25)Ne piši glupost Terzić je jedan od najboljih trenera u ženskoj odbojci.A plasman u polufinale je veoma dobar rezultat,a ako dodamo treće mesto na Gran priju to govori da i dalje ima uspeha.To se zove kontinuitet dobrih rezultata i ponekad kad se to pokvari,prošlgodišnja olimpijada,treba istrpeti jer menjati selektora zbog jednog ili dva loša rezultata je neodgovorno i odraz slabih i loše organizovanih sportskih saveza.A OSS je naš najbolje organizovan savez koji donosi konstantne uspehe već 2 decenije u izuzetnoj konkurenciji,što i u svetskoj odbojci vide i cene.

bata

pre 10 godina

Terzicu, steta pa vam nece doci Nemacka u borbi za bronzu da ostanete bez medalje. A imate sjajan tim. Ubuduce vodi samo sedam igracica, jer ostale ionako ne igraju.

podrška devojkama

pre 10 godina

(Alex Student, 13. septembar 2013 19:36)

Ništa, Alex, onda tebe i tvoje društvo šaljemo već na sledeće SP. Nadam se da će devojke sutra da osvoje bronzu i time i kartu za sledeće SP u Italiji, pa eto ti prilike i otvorenog puta da se dokažeš i pokažeš.

borko

pre 10 godina

Jos jedan katastrofalan dan za srpski sport. Izgubili smo sve sto se moglo zgubiti (Djokovic nije mogao pa makar igrao i zavezanih ociju).

Maxa

pre 10 godina

Ponovo padamo na psiholoskom planu,ruskinje sa podmladjenim timom nas biju 3:0,odlucio je prvi set,ali iako su ga izgubile nisu smele toliko da padnu u nastavku s obzirom da su iskusna ekipa koja dugo igra zajedno i navikla je na zavrsnice velikih takmicenja.Dosta slab prijem,nepostojeci blok,sve van ritma,sto je nedopustivo za polufinale,ipak treba sutra odigrati protiv belgije i osvojiti bronzu.

Alex Student

pre 10 godina

Stidite se, ovo je bilo zalostno.
Pre utakmice pricale kako su favoriti i da niko ne moze da ih zaustavi.
Samo zato sto su odigrale jednu dobru partiju protiv Italije.
Sramota!
Moji drugari i ja odigramo kvalitetnije na plazi, bez zajebancije.

my way

pre 10 godina

Fale ovde na prijemu Sanja Bursac i Jelena Blagojevic kao lebac nasusni! Nista, idemo dalje, sa bronzom na Grand Prix-u i sutrasnjom ovo bi bila uspesna godina.

Gox

pre 10 godina

Same sebe su pobedile.Naložile se posle pobede protiv Italije,pričale kako im baš odgovara stil Rusije i da neće biti problema...i onda dođe meč,Ruskinje pokažu zube i kraj.

dragan

pre 10 godina

Gagic. Katic. Andjusic. Nedovic, Micic ...Mnogo igraca koji igraju daleko ispod potrebnog nivoa za reprezentaciju. Krstic je ostavljen sam. Bjelica nije u stanju da se psihicki nosi sa ulogom nosioca igre..Sve u svemu - daleko od medalje, a bogami daleko i od mesta koje vodi na SP. Ko je kriv? Igraci koji "ne mogu" da igraju i ne odazivaju se? Slab kvalitet srpske kosarke uopste? Cinjnica da nemamo ni dva solidna sutera? KAsnjenje da se u novi olimpijski ciklus krene sa novim selektorom i nekim novim idejama? Bilo je jasno da se sa ovim timom cuda ne mogu ocekivati, ali trend pada srpske kmosarke nakon Litvanije je nastavljen. To je CINJENICA, a navijaci mogu da zatvarju oci pred tim.

predrag

pre 10 godina

a govorilo se da mogu uzeti, zlato ma nemaju one pojma igrati(pobedile bi nas i nemice, nizozemke,belgijke,hrvatice, beloruskinje s ovakvom lošom igrom), sramota za našu odbojku

zexy

pre 10 godina

Stvarno više ne znam šta treba da se dogodi da Terzić prepusti svoje mesto nekom drugom. Isti slučaj kao sa Udovičićem - ima najjaču ekipu unazad 6-7 godina, a stalno neka treća i četvrta mesta, samo poneki bljesak u finalu.

djidji

pre 10 godina

Pisem krajem drugog seta, i odmah da kazem nije Terzic kriv, krivi smo mi kao nacija kad nam je on trener. Pa on bre drzi ovu Brizitku koja nema snage loptu da udari a Sanja Malagurski mu do sad sedela na klupi. Ej bre!Isto je najvaznije devojke se bore od kad su usle Sanja I Stefana!

doktor

pre 10 godina

To ste vi umislili da su one najbolje u Evropi! Svaka ozbiljna reprezentacija,a Rusija je svetska sila, ih deklasira.Setite se Kine i Brazila! Bronza puna kapa!

Alex Student

pre 10 godina

Stidite se, ovo je bilo zalostno.
Pre utakmice pricale kako su favoriti i da niko ne moze da ih zaustavi.
Samo zato sto su odigrale jednu dobru partiju protiv Italije.
Sramota!
Moji drugari i ja odigramo kvalitetnije na plazi, bez zajebancije.

glok

pre 10 godina

(dajte Zakoca ili Gajica, pa da uzimamo zlata!, 13. septembar 2013 20:25)Ne piši glupost Terzić je jedan od najboljih trenera u ženskoj odbojci.A plasman u polufinale je veoma dobar rezultat,a ako dodamo treće mesto na Gran priju to govori da i dalje ima uspeha.To se zove kontinuitet dobrih rezultata i ponekad kad se to pokvari,prošlgodišnja olimpijada,treba istrpeti jer menjati selektora zbog jednog ili dva loša rezultata je neodgovorno i odraz slabih i loše organizovanih sportskih saveza.A OSS je naš najbolje organizovan savez koji donosi konstantne uspehe već 2 decenije u izuzetnoj konkurenciji,što i u svetskoj odbojci vide i cene.

Valter

pre 10 godina

Pozdravljam komentatora od neki dan,bio je to neki "Nesa".Tada umesto da se raduje pobedi Srbije ned Italijom,on geledao na HRT-u poraz Hrvatske od domacina Njemacke i kako kaze,"umirao od smeha"!Em komantatoru,em losim Hrvaticama.Otisao i dalje pa Srbiju proglasio sampionom Evrope i onako kako on kaze "realno,samo su nam Brazilke ravne u svetskim merilima"!?Napisao sam mu da smo se tada svi njemu smijali a danas neka se i on smije sam sebi.Ili da se srami!Hrvatska je porazene od ove iste Rusije sa 1:3 u dobroj igri a drugi poraz je imala od drugog finaliste-Njemacke!Pametnom dosta.A "Nesi" i ostalim "Nesama" u Srbiji i Hrvatskoj......navijajte i volite svoje,to je normalno.Ali ne pljujte po suparnicima i komsijama.To je dno dna ljudske zlobe i nekulture.Pozdrav iz Istre!

iggy

pre 10 godina

Nisam do sada video nijednog trenera, ni u jednom sportu koji se ovako na timeout-ima ponasa prema igracima(igracicama). Da li neko zna neki sport u Srbiji gde 10 godina u nazad nije selektor bar jednom smenjen? Zar je Terzic jedini strucnjak za zensku odbojku u Srbiji i toliko nezamenjiv?

mislim dakle postojim

pre 10 godina

Kako smo jadna nacija....Biti u polufinalu je uspeh...To sto smo pukli ekonomski i sto ljudi hoce to na neki nacin da kompenzuju uspehom u sportu je jadno i bedno...veoma bedno

borko

pre 10 godina

Mislio sam da znam puno ruskih odbojkasica, ali ispade da od ovih ne znam ni jednu. Izgleda da su svi osim nas dosli sa B reprezentacijama, a Italija sa juniorskom, ali ni to nije bilo dovoljno za zlato.

Odbojkas

pre 10 godina

(zexy

Sta je Terzic kriv? Ne moze on da igra umesto igracica.Ovo je najbolje sto imamo.Ruska reprezentacija bez Gramove i jos nekih se dugo pripremala za ovo EP.Igrale Grand Prix ali nisu se plasirale za finale.Spremale se za EP. Igraju jaku rusku ligu.Nama je kao i uvek i Boricicu vazna svetka liga i Grand Prix jer je tu lova.Ne bi mi ni EP osvojili da se igralo umesto u Beograda.I da smo otisli u finaleigrali bi sa domacinima koji su se kroz Evroligu spremali za ovo.Slicno ce i muska reprezentacija da prodje

odbojkašica

pre 10 godina

Ne razumem Vas koji sebi dajete za pravo da delite mišljenje o stvarima za koje niste stručni i koji mislite da ste pametni, pa delite 'savete' ko treba da igra, da bude selektor itd.. Anja Spasojević- odustala od reprezentacije pre više godina, Ivana Đerisilo- operisala koleno, rame. A što se tiče selektora, zar treba da se menja selektor kao u drugim sportovima na svakih godinu dana (fudbal, košarka- mislim na klubska takmičenja), to će valjda da donese rezultat kao što imamo primere..e pa neće nikako, nema ništa gore nego menjati trenere (iz iskustva pričam). Zoran Terzić se više puta dokazao: 2006- bronza SP, 2007-srebro EP, 2011-bronza Grand Prix i zlato EP, 2013- bronza Grand Prix i za sad borba za bronzu, ali našem 'pametnom' narodu niko ne valja, zato smo takvi kakvi smo i zato ćemo uvek ostati okoreli Balkanci. Verovatno zato što jr loš profesionalac vodi jednu od najjačih ekipa u Rusiji, pa i u Evropi!? Jedan pametni čovek je rekao: 'Ceni sebe samoga da bi te i drugi cenili' , ali za Vas je verovatno i taj čovek glup...OD INATA SE NE ŽIVI.

tina

pre 10 godina

Stvarno je bilo mučno gledati odbojkašice. Totalno izgubljene i nemotivisane na tereneu. Čudno, ipak je polufinale EP. Treba da budemo uz njih, ali mislim da je ovaj rezultat poniženje za ovakav jak sastav naše reprezentacije. Ko je kriv ne znam. Sigurno svi pomalo. Zaista moram reći par stvari o našoj igri. Mi nismo imali prijem. Molnar je bila očajna na prijemu i servisu. Krsmanovićkin blok smo imali samo protiv Italije, a na GP i ovom prvenstvu nigde. Ne razumem šta radi u startnoj postavi. Rašić jedan dan MVP, drugi najgora na terenu. Brakočević nije bila loša a ni nešto dobra. Ćebić toplo hladno. Neke neverovatno teške lopte pokupi a neke neverovatno lake lopte ne može da spasi. Nikolić je od svih primača bila najstabilnija, ali i ona je imala par kikseva. Maja je po mom mišljenju naša najbolja odbojkašica. Vrlo raznovrsna i lucidna, ali ne može ništa da uradi kada nemamo prijem. Jbg, tek se sada vidi koliko smo sreće imalu 2011 u Beogradu. Da nije bilo publike, ne bi osvojili nijednu medalju. Malo su me devojke i razočarale lošom energijom. Nekako su delovale nemotivisano. Ne znam u čemu je problem.

dragan

pre 10 godina

Gagic. Katic. Andjusic. Nedovic, Micic ...Mnogo igraca koji igraju daleko ispod potrebnog nivoa za reprezentaciju. Krstic je ostavljen sam. Bjelica nije u stanju da se psihicki nosi sa ulogom nosioca igre..Sve u svemu - daleko od medalje, a bogami daleko i od mesta koje vodi na SP. Ko je kriv? Igraci koji "ne mogu" da igraju i ne odazivaju se? Slab kvalitet srpske kosarke uopste? Cinjnica da nemamo ni dva solidna sutera? KAsnjenje da se u novi olimpijski ciklus krene sa novim selektorom i nekim novim idejama? Bilo je jasno da se sa ovim timom cuda ne mogu ocekivati, ali trend pada srpske kmosarke nakon Litvanije je nastavljen. To je CINJENICA, a navijaci mogu da zatvarju oci pred tim.

Darko

pre 10 godina

Neverovatno je kako se uvek kritikuje Terzic, a odbojkasicama se nikad nista ne zamera. U zavrsnici prvog seta tri razlicite igracice prave servis gresku i to kada smo uspeli da sa -3 dodjemo na -1 i kada se lomio ceo mec. Na kraju krajeva ne moramo kritikovati ni trenera ni odbojkasice, vec sportski cestitati pobedu boljoj ekipi, a nasima pozeleti sve najbolje u borbi za bronzu

ucz

pre 10 godina

nisam gledala, ne mogu mnogo da kazem, ali ekipa koja ima kvalitet kao nasa, moze da pobedi bilo koga. cenim da je danas sve bilo u glavi.

dajte Zakoca ili Gajica, pa da uzimamo zlata!

pre 10 godina

Jako losa igra...nadam se bronzi. I to bi bio veliki uspeh. Ovi sto pljuju Terzu su smesni. Bronza na GP i polufinale EP.Malo li je
(dring, 13. septembar 2013 19:19)

Malo je sa ovakvom grupom igracica, jako malo. Terzic je 2008e izgubio svaki dodir sa realnoscu. Razbio je ekipu koja je, iako neiskusna, igrala egal meceve i ponekad pobedjivala najvece sile u ovom sportu - Brazil, Rusiju, Italiju i Kubu. Svake godine njemu se pojavi neka izvanredna igracica: Brakocevic 2007e, Veljkovic 2008e, Malagurski 2009e, Ninkovic 2010e, Bjelica 2011e, Mihajlovic 2012e, a on opet "nema" kvalitetne zamene, pa igra stalno sa 7 istih igracica, pa tako ih umara i ne integrise ostatak ekipe, koji mu samo greje klupu.

O aroganciji, drskosti, mrzovoljnosti istog najbolje svefoci utakmica sa Bugarskom, kada je nemo gledao kako se topi 5 mec lopti u cetvrtom setu, a onda nije progovorio niti jednu jedinu rec u pauzi izmedju 4. i 5. seta.

Ne znam samo zasto ga se tako cuva, a Gajic ili Travica su otisli nakon prvog losijeg rezultata, sa klupe muskog tima. Ili je Boricic neko ko ne vidi pravu sliku svog mezimca ili Djokovicev teca ima "specijalni tretman"? Treceg nema.

borko

pre 10 godina

Jos jedan katastrofalan dan za srpski sport. Izgubili smo sve sto se moglo zgubiti (Djokovic nije mogao pa makar igrao i zavezanih ociju).

Citizen

pre 10 godina

Opet ista prica. Doble Italiju 3-0 i odmah se okurazle sa izjavama da idu do kraja da im nema ravnih. U ovom mecu je pobedio kretenski mentalitet nase nacije. Izgubile su pre nego sto su izasle na teren. Steta!

senzacija

pre 10 godina

Uvek me plasi kad smo pred neko prvenstvo toliko dominantni po kvalitetu igraca u odnosu na ostale ekipe. Tad se obicno pitam sta to moze da se dogodi pa da ne osvojimo zlato. Ali eto vaterpolisti nisu uspeli, a ni sad odbojkasice u konkurenciji gotovo juniorskih ekipa ostalih reprezentacija

Majstor Zivota

pre 10 godina

Ocekivano? Mozda. Ali od pocetka utakmice se videlo kakav ce rezultat biti! Video sam da je bilo nekih komentara ranije na igru Maje Ognjenovic, i evo sada se vidi da su ti negativni komentari bili skroz na mestu! Toliko lopti dignutih na 3 bloka, posle ne toliko loseg i pomerenog prijema je mnogo. Mogle su se cuti i kritike Terzica na jednom tajm autu na takvu,monotonu igru Brakocevic,pa Brakocevic,pa Brakocevic....I onda se videlo da nisu skauti ruske ekipe lose odradili svoj posao pre utakmice. O servisu i da ne pricam...

Vasa

pre 10 godina

Sramota je sta pisete. Treba biti uz nase devojke i kad je tesko,nije im lako,celo leto treniraju i igraju a niko ih ne pita kako im je. Vi ste ponos Srbije. Sta god da se desi sutra,glavu gore ide se dalje. Vi ste sve sjajni igraci,ne bi igrali svi u dobrim klubovima i ne bi vas cenili toliko. Tako da ovi komentari ne treba da vas doticu.

mikasa

pre 10 godina

Igras koliko ti protivnik dozvoli a ove Ruskinje nam nisu dali ni trunku sanse. Opasna ekipa, visoka , brza i takticki odlicna.Kod nas se osetilo neigranje Brankice jer je nedostajao takav primac koji ima i jak smec.Steta, ne branim Terzu ali ne igra trener.

kardiolog

pre 10 godina

Ovde bese jedan komentator napisao da su trenutno tri selekcije najbolje na svetu: Brazil, Kina i Srbija. Kada ja upitah "a Rusija", da nisi slucajno zaboravio! Odgovori mi da su bez Gamove samo prosecna ekipa i da ce proci sa nama kao Italija! Gde si sada, koji ti je nik veceras!

djembadjemba

pre 10 godina

Terzo kralju pa mogao si opusteno i sad da izostavis Sanju i Stefanu, kad si ih vec bio zaboravio. Sto da kvaris tradiciju igranja celog takmicenja sa jednom jedinom postavom.

bata

pre 10 godina

Terzicu, steta pa vam nece doci Nemacka u borbi za bronzu da ostanete bez medalje. A imate sjajan tim. Ubuduce vodi samo sedam igracica, jer ostale ionako ne igraju.

Tamara

pre 10 godina

Teško nam je svima jer volimo da vidimo kad naši sportisti i sportistkinje pobeđuju. Međutim, to nije razlog da se odmah pljuje po njima kada izgube! Dobro bre ljudi, jeste li vi gledali meč? Drugi set, nema bloka! Ne može odbojka da se igra bez odbrane. Selektor je pokušao na sve načine, devojke su pokušale, nažalost danas nije išlo baš ništa, a i protv sebe su imale mnogo težeg i ozbiljnijeg protivnika. Pobedio je bolji tim ovoga puta, nama ostaje da se borimo za bronzu. I glavu gore, veliki je uspeh doći do polufinala! Našim sjajnim devojkama treba podrška, a ne omalovažavanje. Samo napred devojke, i dalje verujemo u vas! :)

Brankica

pre 10 godina

Razumem da Brankica Mihajlovic nije igrala protiv slabe Italije, ali kad je vec jos pre par dana receno da se skoro oporavila, morala je sada da igra. Proslo je vec nedelju dana od povrede.

Gox

pre 10 godina

Same sebe su pobedile.Naložile se posle pobede protiv Italije,pričale kako im baš odgovara stil Rusije i da neće biti problema...i onda dođe meč,Ruskinje pokažu zube i kraj.

serbia volleybal

pre 10 godina

Alo ljudi sta je vama...Nikad ne umete da se radujete ni pobedama ni bar osvojenoj medalji..Uspeh je doci medju najbolje 4 u evropi u konkurenciji od 54 zemalja...Svaka cast devojkama..Rusija je ipak Rusija.Mi smo osvojili bronzu na gran priju one su bile ispod 6 pozicije negde...Aaa nadam se medalji ..

Laki Bg

pre 10 godina

Pozdrav za stručnjake poput Darka i Odbojakša.Ko bi mogao da bude kriv za loš skauting i za postavku igre u kojoj Molnar ide u bloku kao najniža na paralelu njihovoj najboljoj igračici korektoru.Ko je uradio skauting a nije primetio da visoke ruskinje na prijemu stoje daleko od mreže- nismo videli ni jednu skraćenu servu.Ko je držao Brižitku Molnar u igri i puštao je da pravi početničke greške( ta devojka nije zaslužila da je neko gura u propast, trebalo je izvesti napolje)Ko je pustio da gubimo poene po 5-6 zaredom( a u odbojci važi uzimaj tajm aut posle 2 eventualno tri vezana poena)Pa naravno Terzić i stručni štab su krivi a Terzić već duže vreme pravi haos u odnosima medju igračicama i u njihovim glavama.To je stvar koju manji broj ljudi zna ali ovi u Savezu znaju.I konačno čoveku koji se predstavlja kao odbojkaš( dovoljno da je igrao i beton ligu dve godine- mada mi je nešto sumnjivo)Boričić je najbolji sportski funkcioner u ovoj zemlji u zadnje vreme i on ne utiče ni na strategiju niti na pripreme selekcija.Dragi nazovi odbojkašu ono što se povremeno pika odbojka na nekoj plaži ne znači profesionalizam i pravo na to ime.Bojim se utakmice za bronzu - sa ovakvom taktikom nema šanse, možemo da se nadamo da će to biti Belgijanke i da proradi sportski inat i sreća, inače od trenera i skauta nema ‚leba

ivan

pre 10 godina

Ova Rusija je ubedljivo izbacila i jaku Tursku u četvrtfinalu, i moggli smo da se uverimo u njen kvalitet u meču protiv naše reprezentacije. Sa postavom gde sve igračice sem tehničara imaju preko 190 cm stvarno su delovale moćno. Ne treba previše kritikovati našu reprezentaciju, malo je degutantno vređanje posle njihovog slavljenja nakon pobede nad Italijom u četvrtfinalu.

Maxa

pre 10 godina

Ponovo padamo na psiholoskom planu,ruskinje sa podmladjenim timom nas biju 3:0,odlucio je prvi set,ali iako su ga izgubile nisu smele toliko da padnu u nastavku s obzirom da su iskusna ekipa koja dugo igra zajedno i navikla je na zavrsnice velikih takmicenja.Dosta slab prijem,nepostojeci blok,sve van ritma,sto je nedopustivo za polufinale,ipak treba sutra odigrati protiv belgije i osvojiti bronzu.

podrška devojkama

pre 10 godina

Ovo danas je zaista bilo izuzetno slabo izdanje naših devojaka. Očajno su servirale, dosta grešile u napadu, bloka nigde. Možemo sada da kritikujemo do mile volje i selektora i devojke, i sama sam to radila, ali mislim da je najvažnije u ovom trenutku da našim odbojkašicama pružimo podršku i da ih bodrimo u borbi za bronzu. Mislim da bi bilo sjajno da se jedno užasno naporno leto završi sa još jednom osvojenom medaljom.

Moram da istaknem još jednu činjenicu - Berlin je 3. grad u kome igraju naše odbojkašice od početka turnira. Prvo su grupnu fazu igrale u Šverinu, onda su na tri dana otputovale u Cirih i tamo odigale samo jednu utakmicu, da bi juče došle u Berlin i odmah danas igrale i to prvo polufinale. Nije to opravdanje, ali ni tolike pređene kilometre, pakovanja, promene sredine, hale, uslova, ne treba zanemariti.

Što se devojaka tiče, danas su sve bile blede. Rašić ovaj turnir igra prilično loše (najbolja je bila protiv Italije, ali ostalo ispod njenog nivoa što je negde i normalno jer igra celog leta bez pauze), Nataša je na ovom turniru bila dobra, danas i ona bez prolaza, Jelena toliko koliko može u ovom trenutku, Brižitka takođe. Očekivano je bilo da Jovana sama ne može da donese sve poene, a naša igra se od povrede Brankice svela na nju. Ruskinje su je zatvorile i to je to.Suzana i Maja možda i najstandardnije, ali to je bilo nedovoljno za iole pristojniji rezultat. Izmene koje je Terzić pravio su, bojim se, došle prekasno.
Ali nema veze, idemo po bronzu :)

Реално

pre 10 godina

Дакле, разбили су нас. Руски блок је био непролазан, читали су све наше комбинације, често су имале састављен и тројни блок. Када се изгуби сигурност у нападу, крену и грешке у одбрани и пријему. Надам се да ће се успети издићи из овога и дати све од себе у борби за бронзу (и освојити је!). Срећно, девојке!

podrška devojkama

pre 10 godina

(Alex Student, 13. septembar 2013 19:36)

Ništa, Alex, onda tebe i tvoje društvo šaljemo već na sledeće SP. Nadam se da će devojke sutra da osvoje bronzu i time i kartu za sledeće SP u Italiji, pa eto ti prilike i otvorenog puta da se dokažeš i pokažeš.

my way

pre 10 godina

Fale ovde na prijemu Sanja Bursac i Jelena Blagojevic kao lebac nasusni! Nista, idemo dalje, sa bronzom na Grand Prix-u i sutrasnjom ovo bi bila uspesna godina.

vanja

pre 10 godina

Ne kritikujem ja Terzica zeto sto ne zna vec zato sto zna, a stalno mu fali nesto da osvoji sa ced drugom ODLICNOM generacijom odbojkasica. Pa jel normalno toliko forsiranje Molnar. Nje nema u bloku, nje nema u napadu. Pa kada Brizitka igra - mi igramo sa dva libera maltene! Krsmanovcka udara samo almu. I igra. Non stop. Ma da ne nabrajam vise. Igracice mogu da imaju slab dan, ali trener je tu da probere, da izvrsi zamene..Setimo se Olompijade u Pekingu 2008. Dobar tim, dobile prve dve utakmice i - raspašoj!Dosta, ajde da se zabavljamo..Moze se nabrajati koliko hocete. Vreme je da igraju NAJBOLJE. Ko god dodje, a bojim se da ce sve ostati isto, nece postizati slabije rezultate. Pa ima grupu odlicnih igracica. I na kraju - ja ne projektujem uspehe sportista kao utehu za losu ekonomsku situaciju. Jednostavno, odbojkaska zenska reprezentacija je po potencijalu svetski vrh, a ne igra na tom nivou. I to treba reci.

predrag

pre 10 godina

a govorilo se da mogu uzeti, zlato ma nemaju one pojma igrati(pobedile bi nas i nemice, nizozemke,belgijke,hrvatice, beloruskinje s ovakvom lošom igrom), sramota za našu odbojku