Utorak, 10.09.2013.

13:39

Sirija prihvatila predlog Rusije

Sirijska vlada prihvatila je predlog Rusije da stavi svoje hemijsko oružje pod međunarodnu kontrolu, saopštio sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualem.

Izvor: Beta

Sirija prihvatila predlog Rusije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

larry

pre 10 godina

a zasto nas rusi ne ubedise da stavimo kosovo pod kontrolu medjunarodne zajednice bez bombardovanja? ispada da su veci prijatelji arapima...

Selektor reprezentacije

pre 10 godina

@dogovoreno

Vi ko nasi fudbaleri: igrali smo odlicno, nadigrali ih u prvom poluvremenu, ali oni pobedili i idu dalje. Cinjenice: Asad ostaje na vlasti, Sirija nije napadnuta, pobunjenici nisu nista blize pobedi, naprotiv, gube strpljenje pa ubijaju civile gde stignu. USA dobro igrala, sa "dobrom" taktikom, al izgunili utakmicu. Ili preciznije, Rusi im omogucili koliko toliko castan poraz, kako ovde neki lupeta sa svojim kantama. A sada Amerika angazuje pisare po svetu da dobiju makar forumski rat. Ili jos peciznije, spasi sto se spasti moze.

bzvz

pre 10 godina

Pokusali su Ameri preko Sirije da izazovu rat,ali nije im poslo za rukom uprkos ogromnom upinjanju njihovih zvanicnika i laganju epskih razmera!Ali,to nije kraj,njima nema zivota bez rata i sada ce da izmisle nesto mnogo suptilnije kao razlog,nego ovo sa hemijskim oruzjem.Vrlo brzo cemo videti i bice nesto do sada nevidjeno!

Zoran

pre 10 godina

Zasto su pristali kada nisu krivi ?
(Milan5, 10. septembar 2013 16:49)

A sto ovi pristali da idu u Hag kad nisu krivi? Neki oslobodjeni, pa sto isli? Pa zato sto ce da radi sila, eto zasto.

netko

pre 10 godina

Ovo je prvi put da je Amerika doživela ovoliki otpor u svom spoljnom mešanju. Svi dosadašnji napadi su nekako prolazili uz mlaku reakciju, a često i uz veliku podršku drugih zemalja. Ovo je očigledno momenat koji ne mora postati redovna pojava, ali koji pokazuje da Amerika ipak ne može sve sama i da ipak zavisi delom i od drugih... Na sve to treba dodati možda i najjače negodovanje domaće javnosti još od Vijetnama. Svi internet portali pa čak i mnogi mediji idu otvoreno protiv napada na Siriju...
(Komentator, 10. septembar 2013 13:59)

ma kakav otpor..
jednostavno, vecina americkih saveznika je u novcanoj krizi...drma im se ekonomija samo tako. ekonomska kriza je uzela danak i nema se para za ratovanje, svako modernije naoruzanje, rakete, bombe avioni kosta ohoho a oni jednostavno nemaju za to, zato im se ne ratuje. ameri su druga prica, oni su sila i bas ih briga koliko se zaduzuju, a ako pokrenu neku proizvodnju oruzija jos im se i isplati.
99 recimo su imali love i na bacanje, pa su mogli da nas bombarduju do mile volje

Ono sto je apsurd, je to da su assada zapravo odbranili americki i engleski bankari koji su napravili onu svinjariju oko ekonomske krize - drugim recima, zapad je sam kriv sto gubi svoju moc na medjunarodnom planu - koliko para toliko muzike

ko je ovde pobednik?

pre 10 godina

Znaci utalili se Ameri i Rusi da svako nastavi da prodaje oruzje svojim miljenicima u Siriji, a sto ce neduzan narod ginuti jos ko zna koliko dugo nema veze. Asad pobunu ne moze da ugusi i pored vojne premoci, jer da moze to bi vec odavno uradio, a ni pobunjenici ne mogu da ga svrgnu. Agonija se nastavlja a zemlja je u sve vecim rusevinama.

Zoran

pre 10 godina

(ko je ovde pobednik?, 10. septembar 2013 16:02), najveci pobednik je Putin. To mu priznaje i narod Amerike. Sledeci po redu je Sirija. I na kraju Obama, jer se izvukao.

Zoran

pre 10 godina

E sad kad smo vas razoruzali, sad ce mo da vas bijemo!
I to Izrael prvi, jer ne mozete da vrsite odmazdu hemijskim oruzjem.
(superb, 10. septembar 2013 14:28)

Veruj, to nece da se desi. Rusija ima veliki interes u Siriji. Nema snase, veruj. Pre ce treci svetski rat nego to.

Pop

pre 10 godina

tresla se gora, rodio se mis..da je amerika tolko mocna vec bi ona napala, ali im je veci interes da se ne zameraju sa Rusijom i Kinom nego da toboze zavode demokratiju, kao u ostalim zemljama okruzenja.To vam Amerika, cas sa teroristima, cas protiv njih kako im jednostavno udgovara u tom trenutku.KANCER SVETA!!!

Mihailo

pre 10 godina

@(Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac, 10. septembar 2013 14:03)

Nikad do sada na B92 nisam pročitao lepši i iskreniji komentar, koji samo govori u prilog činjenici da i običan, mali, nažalost neškolovani čovek, može u dubokoj starosti biti itekako trezven, da razume ono što se oko njega događa i da ima ispravne, zdrave i pravedne stavove. Zista sam oduševljen. Svaka Vam čast dragi gospodine i hvala Vam za sve što ste pružili ovoj zemlji.

ja

pre 10 godina

To se zove kupovina vremena. U medjuvremenu treba satrti svaki trag od tzv. pobunjenika I stvari vratiti na prvobitno mesto I krenuti dalje, u budućnost !

sibke

pre 10 godina

xaxaxaxa,izvuce se obama,ovi kao ponude predlog o stavljanju gasa pod kontrolu,a ameri se sloze da ako sirijci prihvate predlog, da nece napasti,pricam ti pricu....

Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac

pre 10 godina

Poslak poruk a vije brze bolje ponististe!Zasto da Seljak nema pravo da posalje jednu poruku?ovaj tezak Seljak ima punig 88 godina koji se borijo u partizanskim redovima za vreme drugog s. rata, a vi brze bolj kaste videli dase neki seljo usudijo da se proseta internetom izbacviste bez daste procitali stasam napisao?Hteosam da kazem da Amerika ugrozava ostatak Sveta jer sujoj se otvorili apetiti za tudim bogastvima je prsla apetite ismog Dzinkis Kana, a da ne govorim o ostalim pohlepnicima,Hitlera, Aleksandra velikoga,Rimskog carstva?1Ako se Amerika ne osvesti i prestane napadati druge Drzave,nece proci dobro kao sto i pre nje nisu prosli!Vi gospodo objavlju jete komentare samo gospode, a ne seljaka, jer vam je ispod casti:sta Seljak zna seljacina ko seljacina i tuse zavrasava, ako vas slavna gospodo hrani, ako to ne cin i SELJAK?!Ja imam 88 godina 4 razreda skole, ali vas pozivam na takmicenje klioko psenicnig zrna moze stati na jednoj sahvosko tabli, ako potrvite izracunate sledivam jedan Pojas ne upotrbljivan uspomena od moje P.Majke!Mica Zivkovic,Selo Jablanica, zaseok Uvac.

dr

pre 10 godina

Шта се решава стављањем хемијског оружја Сирије под контролу УН? Ко ће да стави побуњенике под контролу? Ко ће да реши проблем грађанског рата? Ко ће да врати 2 милиона избеглица? САД-у и Русији су битни само њихови интереси. Сирија=колатерална штета.

Slav

pre 10 godina

Ipak je na samitu bilo teskih reci... bilo je povlacenje opasne linije... dokaz je i javni , bar prećutni stav Nemacke u korist Rusije, zbog ogromne i rastuće privredne povezanosti.... Izjava Obame o mogucnosti istog , samo pokazuje da je napravljen kompromis," kao "spremnosti i SAD , za ovu mogucnost , pre donosenja iste.... Samim tim se stice utisak da Amerika nije popila veliki šamar ratnih retorici, a Rusija je objavljuje zastitu svojih interesa na velika zvona... I hvala bogu na tome... Po meni kljucni vojni aspekt je test Amerike i Izraela, ispaljivanjem onih balističkih raketa na Sredozemlju, i momentalni otkrivanje istih od strane Rusa. A za osto izgovoreno, nikada obicni ljudi nece saznati.

Vanja

pre 10 godina

@Aleksandar, 10. septembar 2013 14:09

Sve drzave nisu potpisale konvenciju iz 1993, a one koje nisu potpisale su:
Sirija, Izrael (gle cuda), Egipat, Juzni Sudan, Severna Koreja, Angola i valjda Mjanmar (bivsa Burma)

Zoran

pre 10 godina

Eh, bas ovaj Putin muci Obamu. Prvo on sredio posao i postao covek sposoban da resava probleme mirnim putem, a drugo koji sada razlog naci da bombardujemo Siriju.

Milan

pre 10 godina

Svaka cast Keriju na predlogu da nece biti napada ako Sirija preda hemijsko oruzje i svaka cast Rusiji na diplomatiji kojom je ideju sprovela u delo.

Mirko

pre 10 godina

Probali su lazima.Nisu uspeli zato se sada malo prave "englezi", a za to vreme smisljaju neki drugi nacin za vojnu intarvenciju...sad ce da izmisle neko tajno nuklearno oruzje ili neki novi "Racak".

bez_predrasuda

pre 10 godina

Rusija je sa ovom inicijativom spasila Baraka Obamu ogromnog poniženja. Da Amerikanci krenu u rat bez jasnog ratnog cilja, to je suludo. Da ruše Asada - bez saveznika ne mogu. Asadova opozicija je Al Kaida plus marginalne političke grupe i lokalne plemenske grupe, što znači Amerikanci vojsku na tlo ne smeju da šalju. Politički su usamljeniji nego ikada. I laici znaju da se prvo postavlja cilj, pa onda koriste sredstva. Bez cilja: šta radiš?
Ovako intervencije neće biti, Asad će zgromiti opoziciju, hemijsko oružje će biti uklonjeno, a time i rizik da padne u ruke Al Kaidi. Rusija pobedila, nobelovac se izvukao. Sreća za sve, a najviše za nesretnike tamo dole, preko čijih leđa se sve lomi.

američki hejter

pre 10 godina

Džaba vam nije ni Sadam imao oružja za masovno uništenje a na kraju su svi taj povod za kretanje u rat vrlo brzo zaboravili.

Aleksandar

pre 10 godina

A zašto je uopšte dozvoljeno ikome da poseduje hemijsko oružje kad je svim postojećim i nepostojećim konvencijama isto zabranjeno za upotrebu i apsolutno sve države pri UN su potpisale sve to? Kasno je posle delati kad ga ludak upotrebi... krčag je već slomljen.

daba

pre 10 godina

Situacija kao iz snova, Sirija ce od Rusa kupovati jos vise konvencionalnog oruzja, a Ameri ce nastaviti prodaju oruzja pobunjenicima, i naravno srecni ruku pod ruku odose da "muzu" svako svoju zlatnu koku...

Ste Van

pre 10 godina

Bravo za majku Rusiju...Do cilja se može doći i drugim putem a ne destrukcijom. A sada se nadam da će Sirijci uspeti da one divne mirotvorce koji čupaju i jedu srce vojnicima, a koje Zapad uvažava, dovedu u red i pobede. Sirija Sirijcima a ne Amerima i Izraelu.

MI-8

pre 10 godina

Kakva ironija... Obama pod prinudom zasluzuje svog Nobela. Eto vidite da je Obamino predsedavanje ipak kljucno za uspostavljanje mira.

amstel

pre 10 godina

A kog će to hemijskog oružja Sirija da se otarasi? Onog što ga koriste pobunjenici ili onog koje Sirija nema i nikad ga nije upotrebila protiv civila? Nema valjda Asad to hemijsko oružje? Mislim, znam da je Sirija jedna od svega nekoliko zemalja na svetu koja nije članica Konvencije o hemijskom oružju, ali da li to baš sigurno znači da to oružje ima vlada Sirije?

Komentator

pre 10 godina

Ovo je prvi put da je Amerika doživela ovoliki otpor u svom spoljnom mešanju. Svi dosadašnji napadi su nekako prolazili uz mlaku reakciju, a često i uz veliku podršku drugih zemalja. Ovo je očigledno momenat koji ne mora postati redovna pojava, ali koji pokazuje da Amerika ipak ne može sve sama i da ipak zavisi delom i od drugih... Na sve to treba dodati možda i najjače negodovanje domaće javnosti još od Vijetnama. Svi internet portali pa čak i mnogi mediji idu otvoreno protiv napada na Siriju...

BojanJ

pre 10 godina

Kakav obrt a?! Rusi imaju veliki interes tu i to je to. Biće velikog rata k?da ovce poput n?s ne budu mogli d? kontrolisu preko kredita,novca,banaka,poslova. A do tada ima da ćutimo i slusamo velikog brata....beeeeeee

bez_predrasuda

pre 10 godina

Rusija je sa ovom inicijativom spasila Baraka Obamu ogromnog poniženja. Da Amerikanci krenu u rat bez jasnog ratnog cilja, to je suludo. Da ruše Asada - bez saveznika ne mogu. Asadova opozicija je Al Kaida plus marginalne političke grupe i lokalne plemenske grupe, što znači Amerikanci vojsku na tlo ne smeju da šalju. Politički su usamljeniji nego ikada. I laici znaju da se prvo postavlja cilj, pa onda koriste sredstva. Bez cilja: šta radiš?
Ovako intervencije neće biti, Asad će zgromiti opoziciju, hemijsko oružje će biti uklonjeno, a time i rizik da padne u ruke Al Kaidi. Rusija pobedila, nobelovac se izvukao. Sreća za sve, a najviše za nesretnike tamo dole, preko čijih leđa se sve lomi.

BojanJ

pre 10 godina

Kakav obrt a?! Rusi imaju veliki interes tu i to je to. Biće velikog rata k?da ovce poput n?s ne budu mogli d? kontrolisu preko kredita,novca,banaka,poslova. A do tada ima da ćutimo i slusamo velikog brata....beeeeeee

Komentator

pre 10 godina

Ovo je prvi put da je Amerika doživela ovoliki otpor u svom spoljnom mešanju. Svi dosadašnji napadi su nekako prolazili uz mlaku reakciju, a često i uz veliku podršku drugih zemalja. Ovo je očigledno momenat koji ne mora postati redovna pojava, ali koji pokazuje da Amerika ipak ne može sve sama i da ipak zavisi delom i od drugih... Na sve to treba dodati možda i najjače negodovanje domaće javnosti još od Vijetnama. Svi internet portali pa čak i mnogi mediji idu otvoreno protiv napada na Siriju...

Ste Van

pre 10 godina

Bravo za majku Rusiju...Do cilja se može doći i drugim putem a ne destrukcijom. A sada se nadam da će Sirijci uspeti da one divne mirotvorce koji čupaju i jedu srce vojnicima, a koje Zapad uvažava, dovedu u red i pobede. Sirija Sirijcima a ne Amerima i Izraelu.

sibke

pre 10 godina

xaxaxaxa,izvuce se obama,ovi kao ponude predlog o stavljanju gasa pod kontrolu,a ameri se sloze da ako sirijci prihvate predlog, da nece napasti,pricam ti pricu....

Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac

pre 10 godina

Poslak poruk a vije brze bolje ponististe!Zasto da Seljak nema pravo da posalje jednu poruku?ovaj tezak Seljak ima punig 88 godina koji se borijo u partizanskim redovima za vreme drugog s. rata, a vi brze bolj kaste videli dase neki seljo usudijo da se proseta internetom izbacviste bez daste procitali stasam napisao?Hteosam da kazem da Amerika ugrozava ostatak Sveta jer sujoj se otvorili apetiti za tudim bogastvima je prsla apetite ismog Dzinkis Kana, a da ne govorim o ostalim pohlepnicima,Hitlera, Aleksandra velikoga,Rimskog carstva?1Ako se Amerika ne osvesti i prestane napadati druge Drzave,nece proci dobro kao sto i pre nje nisu prosli!Vi gospodo objavlju jete komentare samo gospode, a ne seljaka, jer vam je ispod casti:sta Seljak zna seljacina ko seljacina i tuse zavrasava, ako vas slavna gospodo hrani, ako to ne cin i SELJAK?!Ja imam 88 godina 4 razreda skole, ali vas pozivam na takmicenje klioko psenicnig zrna moze stati na jednoj sahvosko tabli, ako potrvite izracunate sledivam jedan Pojas ne upotrbljivan uspomena od moje P.Majke!Mica Zivkovic,Selo Jablanica, zaseok Uvac.

amstel

pre 10 godina

A kog će to hemijskog oružja Sirija da se otarasi? Onog što ga koriste pobunjenici ili onog koje Sirija nema i nikad ga nije upotrebila protiv civila? Nema valjda Asad to hemijsko oružje? Mislim, znam da je Sirija jedna od svega nekoliko zemalja na svetu koja nije članica Konvencije o hemijskom oružju, ali da li to baš sigurno znači da to oružje ima vlada Sirije?

Zoran

pre 10 godina

(ko je ovde pobednik?, 10. septembar 2013 16:02), najveci pobednik je Putin. To mu priznaje i narod Amerike. Sledeci po redu je Sirija. I na kraju Obama, jer se izvukao.

Aleksandar

pre 10 godina

A zašto je uopšte dozvoljeno ikome da poseduje hemijsko oružje kad je svim postojećim i nepostojećim konvencijama isto zabranjeno za upotrebu i apsolutno sve države pri UN su potpisale sve to? Kasno je posle delati kad ga ludak upotrebi... krčag je već slomljen.

Pop

pre 10 godina

tresla se gora, rodio se mis..da je amerika tolko mocna vec bi ona napala, ali im je veci interes da se ne zameraju sa Rusijom i Kinom nego da toboze zavode demokratiju, kao u ostalim zemljama okruzenja.To vam Amerika, cas sa teroristima, cas protiv njih kako im jednostavno udgovara u tom trenutku.KANCER SVETA!!!

Zoran

pre 10 godina

Eh, bas ovaj Putin muci Obamu. Prvo on sredio posao i postao covek sposoban da resava probleme mirnim putem, a drugo koji sada razlog naci da bombardujemo Siriju.

Slav

pre 10 godina

Ipak je na samitu bilo teskih reci... bilo je povlacenje opasne linije... dokaz je i javni , bar prećutni stav Nemacke u korist Rusije, zbog ogromne i rastuće privredne povezanosti.... Izjava Obame o mogucnosti istog , samo pokazuje da je napravljen kompromis," kao "spremnosti i SAD , za ovu mogucnost , pre donosenja iste.... Samim tim se stice utisak da Amerika nije popila veliki šamar ratnih retorici, a Rusija je objavljuje zastitu svojih interesa na velika zvona... I hvala bogu na tome... Po meni kljucni vojni aspekt je test Amerike i Izraela, ispaljivanjem onih balističkih raketa na Sredozemlju, i momentalni otkrivanje istih od strane Rusa. A za osto izgovoreno, nikada obicni ljudi nece saznati.

Vanja

pre 10 godina

@Aleksandar, 10. septembar 2013 14:09

Sve drzave nisu potpisale konvenciju iz 1993, a one koje nisu potpisale su:
Sirija, Izrael (gle cuda), Egipat, Juzni Sudan, Severna Koreja, Angola i valjda Mjanmar (bivsa Burma)

dr

pre 10 godina

Шта се решава стављањем хемијског оружја Сирије под контролу УН? Ко ће да стави побуњенике под контролу? Ко ће да реши проблем грађанског рата? Ко ће да врати 2 милиона избеглица? САД-у и Русији су битни само њихови интереси. Сирија=колатерална штета.

Milan

pre 10 godina

Svaka cast Keriju na predlogu da nece biti napada ako Sirija preda hemijsko oruzje i svaka cast Rusiji na diplomatiji kojom je ideju sprovela u delo.

MI-8

pre 10 godina

Kakva ironija... Obama pod prinudom zasluzuje svog Nobela. Eto vidite da je Obamino predsedavanje ipak kljucno za uspostavljanje mira.

Zoran

pre 10 godina

E sad kad smo vas razoruzali, sad ce mo da vas bijemo!
I to Izrael prvi, jer ne mozete da vrsite odmazdu hemijskim oruzjem.
(superb, 10. septembar 2013 14:28)

Veruj, to nece da se desi. Rusija ima veliki interes u Siriji. Nema snase, veruj. Pre ce treci svetski rat nego to.

američki hejter

pre 10 godina

Džaba vam nije ni Sadam imao oružja za masovno uništenje a na kraju su svi taj povod za kretanje u rat vrlo brzo zaboravili.

ko je ovde pobednik?

pre 10 godina

Znaci utalili se Ameri i Rusi da svako nastavi da prodaje oruzje svojim miljenicima u Siriji, a sto ce neduzan narod ginuti jos ko zna koliko dugo nema veze. Asad pobunu ne moze da ugusi i pored vojne premoci, jer da moze to bi vec odavno uradio, a ni pobunjenici ne mogu da ga svrgnu. Agonija se nastavlja a zemlja je u sve vecim rusevinama.

ja

pre 10 godina

To se zove kupovina vremena. U medjuvremenu treba satrti svaki trag od tzv. pobunjenika I stvari vratiti na prvobitno mesto I krenuti dalje, u budućnost !

Mirko

pre 10 godina

Probali su lazima.Nisu uspeli zato se sada malo prave "englezi", a za to vreme smisljaju neki drugi nacin za vojnu intarvenciju...sad ce da izmisle neko tajno nuklearno oruzje ili neki novi "Racak".

daba

pre 10 godina

Situacija kao iz snova, Sirija ce od Rusa kupovati jos vise konvencionalnog oruzja, a Ameri ce nastaviti prodaju oruzja pobunjenicima, i naravno srecni ruku pod ruku odose da "muzu" svako svoju zlatnu koku...

Zoran

pre 10 godina

Zasto su pristali kada nisu krivi ?
(Milan5, 10. septembar 2013 16:49)

A sto ovi pristali da idu u Hag kad nisu krivi? Neki oslobodjeni, pa sto isli? Pa zato sto ce da radi sila, eto zasto.

Mihailo

pre 10 godina

@(Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac, 10. septembar 2013 14:03)

Nikad do sada na B92 nisam pročitao lepši i iskreniji komentar, koji samo govori u prilog činjenici da i običan, mali, nažalost neškolovani čovek, može u dubokoj starosti biti itekako trezven, da razume ono što se oko njega događa i da ima ispravne, zdrave i pravedne stavove. Zista sam oduševljen. Svaka Vam čast dragi gospodine i hvala Vam za sve što ste pružili ovoj zemlji.

bzvz

pre 10 godina

Pokusali su Ameri preko Sirije da izazovu rat,ali nije im poslo za rukom uprkos ogromnom upinjanju njihovih zvanicnika i laganju epskih razmera!Ali,to nije kraj,njima nema zivota bez rata i sada ce da izmisle nesto mnogo suptilnije kao razlog,nego ovo sa hemijskim oruzjem.Vrlo brzo cemo videti i bice nesto do sada nevidjeno!

Selektor reprezentacije

pre 10 godina

@dogovoreno

Vi ko nasi fudbaleri: igrali smo odlicno, nadigrali ih u prvom poluvremenu, ali oni pobedili i idu dalje. Cinjenice: Asad ostaje na vlasti, Sirija nije napadnuta, pobunjenici nisu nista blize pobedi, naprotiv, gube strpljenje pa ubijaju civile gde stignu. USA dobro igrala, sa "dobrom" taktikom, al izgunili utakmicu. Ili preciznije, Rusi im omogucili koliko toliko castan poraz, kako ovde neki lupeta sa svojim kantama. A sada Amerika angazuje pisare po svetu da dobiju makar forumski rat. Ili jos peciznije, spasi sto se spasti moze.

netko

pre 10 godina

Ovo je prvi put da je Amerika doživela ovoliki otpor u svom spoljnom mešanju. Svi dosadašnji napadi su nekako prolazili uz mlaku reakciju, a često i uz veliku podršku drugih zemalja. Ovo je očigledno momenat koji ne mora postati redovna pojava, ali koji pokazuje da Amerika ipak ne može sve sama i da ipak zavisi delom i od drugih... Na sve to treba dodati možda i najjače negodovanje domaće javnosti još od Vijetnama. Svi internet portali pa čak i mnogi mediji idu otvoreno protiv napada na Siriju...
(Komentator, 10. septembar 2013 13:59)

ma kakav otpor..
jednostavno, vecina americkih saveznika je u novcanoj krizi...drma im se ekonomija samo tako. ekonomska kriza je uzela danak i nema se para za ratovanje, svako modernije naoruzanje, rakete, bombe avioni kosta ohoho a oni jednostavno nemaju za to, zato im se ne ratuje. ameri su druga prica, oni su sila i bas ih briga koliko se zaduzuju, a ako pokrenu neku proizvodnju oruzija jos im se i isplati.
99 recimo su imali love i na bacanje, pa su mogli da nas bombarduju do mile volje

Ono sto je apsurd, je to da su assada zapravo odbranili americki i engleski bankari koji su napravili onu svinjariju oko ekonomske krize - drugim recima, zapad je sam kriv sto gubi svoju moc na medjunarodnom planu - koliko para toliko muzike

larry

pre 10 godina

a zasto nas rusi ne ubedise da stavimo kosovo pod kontrolu medjunarodne zajednice bez bombardovanja? ispada da su veci prijatelji arapima...

Aleksandar

pre 10 godina

A zašto je uopšte dozvoljeno ikome da poseduje hemijsko oružje kad je svim postojećim i nepostojećim konvencijama isto zabranjeno za upotrebu i apsolutno sve države pri UN su potpisale sve to? Kasno je posle delati kad ga ludak upotrebi... krčag je već slomljen.

Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac

pre 10 godina

Poslak poruk a vije brze bolje ponististe!Zasto da Seljak nema pravo da posalje jednu poruku?ovaj tezak Seljak ima punig 88 godina koji se borijo u partizanskim redovima za vreme drugog s. rata, a vi brze bolj kaste videli dase neki seljo usudijo da se proseta internetom izbacviste bez daste procitali stasam napisao?Hteosam da kazem da Amerika ugrozava ostatak Sveta jer sujoj se otvorili apetiti za tudim bogastvima je prsla apetite ismog Dzinkis Kana, a da ne govorim o ostalim pohlepnicima,Hitlera, Aleksandra velikoga,Rimskog carstva?1Ako se Amerika ne osvesti i prestane napadati druge Drzave,nece proci dobro kao sto i pre nje nisu prosli!Vi gospodo objavlju jete komentare samo gospode, a ne seljaka, jer vam je ispod casti:sta Seljak zna seljacina ko seljacina i tuse zavrasava, ako vas slavna gospodo hrani, ako to ne cin i SELJAK?!Ja imam 88 godina 4 razreda skole, ali vas pozivam na takmicenje klioko psenicnig zrna moze stati na jednoj sahvosko tabli, ako potrvite izracunate sledivam jedan Pojas ne upotrbljivan uspomena od moje P.Majke!Mica Zivkovic,Selo Jablanica, zaseok Uvac.

Ste Van

pre 10 godina

Bravo za majku Rusiju...Do cilja se može doći i drugim putem a ne destrukcijom. A sada se nadam da će Sirijci uspeti da one divne mirotvorce koji čupaju i jedu srce vojnicima, a koje Zapad uvažava, dovedu u red i pobede. Sirija Sirijcima a ne Amerima i Izraelu.

amstel

pre 10 godina

A kog će to hemijskog oružja Sirija da se otarasi? Onog što ga koriste pobunjenici ili onog koje Sirija nema i nikad ga nije upotrebila protiv civila? Nema valjda Asad to hemijsko oružje? Mislim, znam da je Sirija jedna od svega nekoliko zemalja na svetu koja nije članica Konvencije o hemijskom oružju, ali da li to baš sigurno znači da to oružje ima vlada Sirije?

BojanJ

pre 10 godina

Kakav obrt a?! Rusi imaju veliki interes tu i to je to. Biće velikog rata k?da ovce poput n?s ne budu mogli d? kontrolisu preko kredita,novca,banaka,poslova. A do tada ima da ćutimo i slusamo velikog brata....beeeeeee

bez_predrasuda

pre 10 godina

Rusija je sa ovom inicijativom spasila Baraka Obamu ogromnog poniženja. Da Amerikanci krenu u rat bez jasnog ratnog cilja, to je suludo. Da ruše Asada - bez saveznika ne mogu. Asadova opozicija je Al Kaida plus marginalne političke grupe i lokalne plemenske grupe, što znači Amerikanci vojsku na tlo ne smeju da šalju. Politički su usamljeniji nego ikada. I laici znaju da se prvo postavlja cilj, pa onda koriste sredstva. Bez cilja: šta radiš?
Ovako intervencije neće biti, Asad će zgromiti opoziciju, hemijsko oružje će biti uklonjeno, a time i rizik da padne u ruke Al Kaidi. Rusija pobedila, nobelovac se izvukao. Sreća za sve, a najviše za nesretnike tamo dole, preko čijih leđa se sve lomi.

ko je ovde pobednik?

pre 10 godina

Znaci utalili se Ameri i Rusi da svako nastavi da prodaje oruzje svojim miljenicima u Siriji, a sto ce neduzan narod ginuti jos ko zna koliko dugo nema veze. Asad pobunu ne moze da ugusi i pored vojne premoci, jer da moze to bi vec odavno uradio, a ni pobunjenici ne mogu da ga svrgnu. Agonija se nastavlja a zemlja je u sve vecim rusevinama.

sibke

pre 10 godina

xaxaxaxa,izvuce se obama,ovi kao ponude predlog o stavljanju gasa pod kontrolu,a ameri se sloze da ako sirijci prihvate predlog, da nece napasti,pricam ti pricu....

Pop

pre 10 godina

tresla se gora, rodio se mis..da je amerika tolko mocna vec bi ona napala, ali im je veci interes da se ne zameraju sa Rusijom i Kinom nego da toboze zavode demokratiju, kao u ostalim zemljama okruzenja.To vam Amerika, cas sa teroristima, cas protiv njih kako im jednostavno udgovara u tom trenutku.KANCER SVETA!!!

netko

pre 10 godina

Ovo je prvi put da je Amerika doživela ovoliki otpor u svom spoljnom mešanju. Svi dosadašnji napadi su nekako prolazili uz mlaku reakciju, a često i uz veliku podršku drugih zemalja. Ovo je očigledno momenat koji ne mora postati redovna pojava, ali koji pokazuje da Amerika ipak ne može sve sama i da ipak zavisi delom i od drugih... Na sve to treba dodati možda i najjače negodovanje domaće javnosti još od Vijetnama. Svi internet portali pa čak i mnogi mediji idu otvoreno protiv napada na Siriju...
(Komentator, 10. septembar 2013 13:59)

ma kakav otpor..
jednostavno, vecina americkih saveznika je u novcanoj krizi...drma im se ekonomija samo tako. ekonomska kriza je uzela danak i nema se para za ratovanje, svako modernije naoruzanje, rakete, bombe avioni kosta ohoho a oni jednostavno nemaju za to, zato im se ne ratuje. ameri su druga prica, oni su sila i bas ih briga koliko se zaduzuju, a ako pokrenu neku proizvodnju oruzija jos im se i isplati.
99 recimo su imali love i na bacanje, pa su mogli da nas bombarduju do mile volje

Ono sto je apsurd, je to da su assada zapravo odbranili americki i engleski bankari koji su napravili onu svinjariju oko ekonomske krize - drugim recima, zapad je sam kriv sto gubi svoju moc na medjunarodnom planu - koliko para toliko muzike

Komentator

pre 10 godina

Ovo je prvi put da je Amerika doživela ovoliki otpor u svom spoljnom mešanju. Svi dosadašnji napadi su nekako prolazili uz mlaku reakciju, a često i uz veliku podršku drugih zemalja. Ovo je očigledno momenat koji ne mora postati redovna pojava, ali koji pokazuje da Amerika ipak ne može sve sama i da ipak zavisi delom i od drugih... Na sve to treba dodati možda i najjače negodovanje domaće javnosti još od Vijetnama. Svi internet portali pa čak i mnogi mediji idu otvoreno protiv napada na Siriju...

Mirko

pre 10 godina

Probali su lazima.Nisu uspeli zato se sada malo prave "englezi", a za to vreme smisljaju neki drugi nacin za vojnu intarvenciju...sad ce da izmisle neko tajno nuklearno oruzje ili neki novi "Racak".

daba

pre 10 godina

Situacija kao iz snova, Sirija ce od Rusa kupovati jos vise konvencionalnog oruzja, a Ameri ce nastaviti prodaju oruzja pobunjenicima, i naravno srecni ruku pod ruku odose da "muzu" svako svoju zlatnu koku...

ja

pre 10 godina

To se zove kupovina vremena. U medjuvremenu treba satrti svaki trag od tzv. pobunjenika I stvari vratiti na prvobitno mesto I krenuti dalje, u budućnost !

Zoran

pre 10 godina

E sad kad smo vas razoruzali, sad ce mo da vas bijemo!
I to Izrael prvi, jer ne mozete da vrsite odmazdu hemijskim oruzjem.
(superb, 10. septembar 2013 14:28)

Veruj, to nece da se desi. Rusija ima veliki interes u Siriji. Nema snase, veruj. Pre ce treci svetski rat nego to.

Milan

pre 10 godina

Svaka cast Keriju na predlogu da nece biti napada ako Sirija preda hemijsko oruzje i svaka cast Rusiji na diplomatiji kojom je ideju sprovela u delo.

Mihailo

pre 10 godina

@(Mica Zivkovic,Zlatibor,zaseok Uvac, 10. septembar 2013 14:03)

Nikad do sada na B92 nisam pročitao lepši i iskreniji komentar, koji samo govori u prilog činjenici da i običan, mali, nažalost neškolovani čovek, može u dubokoj starosti biti itekako trezven, da razume ono što se oko njega događa i da ima ispravne, zdrave i pravedne stavove. Zista sam oduševljen. Svaka Vam čast dragi gospodine i hvala Vam za sve što ste pružili ovoj zemlji.

Zoran

pre 10 godina

(ko je ovde pobednik?, 10. septembar 2013 16:02), najveci pobednik je Putin. To mu priznaje i narod Amerike. Sledeci po redu je Sirija. I na kraju Obama, jer se izvukao.

Zoran

pre 10 godina

Eh, bas ovaj Putin muci Obamu. Prvo on sredio posao i postao covek sposoban da resava probleme mirnim putem, a drugo koji sada razlog naci da bombardujemo Siriju.

dr

pre 10 godina

Шта се решава стављањем хемијског оружја Сирије под контролу УН? Ко ће да стави побуњенике под контролу? Ко ће да реши проблем грађанског рата? Ко ће да врати 2 милиона избеглица? САД-у и Русији су битни само њихови интереси. Сирија=колатерална штета.

MI-8

pre 10 godina

Kakva ironija... Obama pod prinudom zasluzuje svog Nobela. Eto vidite da je Obamino predsedavanje ipak kljucno za uspostavljanje mira.

američki hejter

pre 10 godina

Džaba vam nije ni Sadam imao oružja za masovno uništenje a na kraju su svi taj povod za kretanje u rat vrlo brzo zaboravili.

Slav

pre 10 godina

Ipak je na samitu bilo teskih reci... bilo je povlacenje opasne linije... dokaz je i javni , bar prećutni stav Nemacke u korist Rusije, zbog ogromne i rastuće privredne povezanosti.... Izjava Obame o mogucnosti istog , samo pokazuje da je napravljen kompromis," kao "spremnosti i SAD , za ovu mogucnost , pre donosenja iste.... Samim tim se stice utisak da Amerika nije popila veliki šamar ratnih retorici, a Rusija je objavljuje zastitu svojih interesa na velika zvona... I hvala bogu na tome... Po meni kljucni vojni aspekt je test Amerike i Izraela, ispaljivanjem onih balističkih raketa na Sredozemlju, i momentalni otkrivanje istih od strane Rusa. A za osto izgovoreno, nikada obicni ljudi nece saznati.

Zoran

pre 10 godina

Zasto su pristali kada nisu krivi ?
(Milan5, 10. septembar 2013 16:49)

A sto ovi pristali da idu u Hag kad nisu krivi? Neki oslobodjeni, pa sto isli? Pa zato sto ce da radi sila, eto zasto.

larry

pre 10 godina

a zasto nas rusi ne ubedise da stavimo kosovo pod kontrolu medjunarodne zajednice bez bombardovanja? ispada da su veci prijatelji arapima...

Selektor reprezentacije

pre 10 godina

@dogovoreno

Vi ko nasi fudbaleri: igrali smo odlicno, nadigrali ih u prvom poluvremenu, ali oni pobedili i idu dalje. Cinjenice: Asad ostaje na vlasti, Sirija nije napadnuta, pobunjenici nisu nista blize pobedi, naprotiv, gube strpljenje pa ubijaju civile gde stignu. USA dobro igrala, sa "dobrom" taktikom, al izgunili utakmicu. Ili preciznije, Rusi im omogucili koliko toliko castan poraz, kako ovde neki lupeta sa svojim kantama. A sada Amerika angazuje pisare po svetu da dobiju makar forumski rat. Ili jos peciznije, spasi sto se spasti moze.

Vanja

pre 10 godina

@Aleksandar, 10. septembar 2013 14:09

Sve drzave nisu potpisale konvenciju iz 1993, a one koje nisu potpisale su:
Sirija, Izrael (gle cuda), Egipat, Juzni Sudan, Severna Koreja, Angola i valjda Mjanmar (bivsa Burma)

bzvz

pre 10 godina

Pokusali su Ameri preko Sirije da izazovu rat,ali nije im poslo za rukom uprkos ogromnom upinjanju njihovih zvanicnika i laganju epskih razmera!Ali,to nije kraj,njima nema zivota bez rata i sada ce da izmisle nesto mnogo suptilnije kao razlog,nego ovo sa hemijskim oruzjem.Vrlo brzo cemo videti i bice nesto do sada nevidjeno!