Ponedeljak, 09.09.2013.

21:48

O smeni Đilasa do kraja nedelje

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić trebalo bi do kraja ove nedelje da postignu konačan dogovor o smeni vlasti u Skupštini Beograda, saznaju "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

O smeni Ðilasa do kraja nedelje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

paraglajder

pre 10 godina

Donesite odluku za izlazak na izbore. Prelomite vec jednom. U Beogradu je postalo neizdrzljivo...
(Mirka, 10. septembar 2013 18:57)

Šta je konkretno neizdržljivo? To što za ista radna mesta imate i po 30% više plate? To što najugroženiji penzioneri imaju pomoć od grada? Itd.
Dođite kod nas da vidite šta Vučević "pomaže", pa onda kukajte...

Violinista

pre 10 godina

Odstrelio Tadica, dokopao se mesta predsednika demokrata, i pomislio da je bog...A realnost surova i tuzna
(dream, 10. septembar 2013 16:28)

"Odstrelio" Tadića?! O čemu vi pričate, zaboga miloga? Đilas je izabran isto kao i Tadić, a "odstreljen je premijer, ako se ne sećate dobro... I to ne od strane DS-ovaca.

drena

pre 10 godina

Djilas napadaju sa dva fronta. Jedan je od strane opozicije u gradskoj vlasti, a druga iz demokratske stranke. Ima treci faktor a to jE Djilas i njegova diktatura u DS prilikom postavljanja kadrova.

Ironija

pre 10 godina

Ja bih pre rekao da je ovo obrnuti peti oktobar. Kao da se većina stranaka udružuje da konačno skinu DS sa vlasti u Beogradu. Kako je život ironičan.

Mladen Arsic

pre 10 godina

Đilas nema tu harizmu da vodi stranku, od kada je on na njenom čelu ona je u stalnom opadanju. Pod hitno novi izbori unutar stranke da nam se vrati Tadić.

borka

pre 10 godina

Nema nikakve ljutnje. Ako Đilas ne može da privuče birače na izborima ili nema dovoljno za formiranje vlasti u gradu neka ide. TO je rešenje najviše demokratski. Možda je i dobro se ispitaju pojedini poslovi u gradu, da ode ova vlast.

MilanCh

pre 10 godina

Onog trenutka kada smene Djilasa, nastaje anarhija koj aide na ruku naprednjacima i jos nekima. Beograd postaje Guca, rakoja se pece na centru. Toliko o tome.

IlijaSenta

pre 10 godina

Meni nije jasno zašto se Đilas predstavlja kao žrtva u celoj ovoj priči. Stvar je jasna , ako poštujemo principe demokratije onda vlast formira onaj ko ima većinu. Uostalom Đils je na vlasti dugo u Beogradu, promena će prijati.

šalaj rabota

pre 10 godina

kad vidim kakvim se 'važnim' poslovima bave oni koji vode ovu državu, a u nedostatku bilo kakve inicijative da se u zemlji bar nešto na bolje promeni, kosa mi se diže na glavi. propali smo sa ovima, načisto!

Alex

pre 10 godina

Hteli ste da budete Beli Listici u drugom krugu predsednickih izbora!
E sada da i vo ostetite Eliot Nesa i Mastera!
Pozdrav iz demokratskog Leskovca Beooogradjani.

Hmmm

pre 10 godina

Miki Rakic i A.Vucic su prijatelji i to se zna. A obzirom da je Rakic covek od poverenja B.Tadica i da je sam bio na poziciji na kojoj je sad Vucic(koordinator sluzbi bezbodnosti) jasno je sta je iza. Tadic i ekipa potkopavaju Djilasa u stranci, od spolja Kurir i Informer rade posao i konacno Dacic i Vucic sprovode silu. Posle toga opet Bota, pa opet politika nacionalnog pomirenja sada sa SNS. Skoro je sigurno da sledi organizovani udar na SPS(imaju da biraju, to je tek mutna stranka) i iz opozicije i pozicije i onda novi izbori. A ti narode zivi od danas do sutra, od Dinkica do Krstica, od Mrke do Velje i slicno. Ja lepo reko nemoj da smenjujete Tadica, njegovi su se bar nakrali, a ovi tek treba opet da zahvate.

cvancik

pre 10 godina

Ako, ako smenite Djilasa. Imacemo manje reklama po raznim televizijama, manje zardinjerije za sirotinju po vozovima i busevima i manje onih koji se stide sirotinje sto na ulici na kartonima zaradjuje za hleb. Djilas kada reklame ulozi malo u sirotinju onda neka bude gradonacelnik ali udovoljavati samo onima kojima je u ovoj nemastini i ekonomskom propadanju sve potaman je cinizam koji gradonacelknik itekako dobro zna da koristi - pazi! - samo na sirotinji koja ne trazi nista od Djilasa ali im zato Djilas oduzima i ono poslednje kartonsku tezgu, ili mali ulicni prostor na buvljaku na kojem prodaje svoje porodicne uspomene za jedan dan zivota.

rmala

pre 10 godina

Kaoko se vole svoji gradjani. Prekraja se njihova volja. Nemojte pametnjaci da me ubedjujete matematicki za koga sam glasala. znam dobro. Partiskim mahinacijama hoce da nam ukradu Gradonacelnika.

1984

pre 10 godina

Isuvise se cekalo na ovo, ako je vec rekonstrukcija izvrsena i sagledani rezultati, neka onda vazi isti kriterijum i za grad. Nema tu nikakve razlike, ti ljudi su tu zbog nas a mi imamo mogucnost da ih menjamo shodno postignutim rezultatima.

veljko

pre 10 godina

Podrska Djilasu,zahvaljujuci njemu Beograd izgleda kao svetska metropola,zahvaljujuci njemu dete mi ide u novu skolu,dobili smo besplatno nove knjige,lokalni dom zdravlja je renoviran i zato ima moju podrsku.

SLAG - NA - TORTU

pre 10 godina

Ono sto je bilo daleko i skoro nezamislivo, sada je veoma blizu i ostvarivo. Ako raspisu izbore za Beograd, glasaću za SNS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu. To ce biti moj poklon glas za Aleksandra Vucica jer upravo zbog toga sto je podmetnuo ledja za konacno rešavanje Kosova. Jer niko nije imao hrabrosti pre njega da to uradi.

enzo

pre 10 godina

Hajde, barem se usaglasite....ovako malo ispadate smesno:

Ono sto je bilo daleko i skoro nezamislivo, sada je veoma blizu i ostvarivo. Ako raspisu izbore za Beograd, glasaću za SNS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu. To ce biti moj poklon glas za Aleksandra Vucica jer upravo zbog toga sto je podmetnuo ledja za konacno rešavanje Kosova. Jer niko nije imao hrabrosti pre njega da to uradi.
(SLAG - NA - TORTU, 10. septembar 2013 09:02)

A ako ipak raspišu izbore za Beograd, glasaću za SPS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu, a za SNS neću. To će biti moj poklon glas za Dačića, upravo zbog toga što je potpisao Briselski sporazum i podmetnuo ledja za konačno rešavanje Kosova.
(S Vračara, 10. septembar 2013 00:31)

novicavg

pre 10 godina

Rokovi sa održavanje skupštine grada su vrlo brzo ističu i vladajuća republička kolaicija mora da napravi dogovor šta i kako dalje.Naprednjaci su zatražili smenu Đilasa kao gradonačelnika, na redu je SPS sa svojim kolaicionim potencijalom a to je PUPS da se odluče i da prihvate zahtev naprednjaka ili naprave neku drugu računicu.Beograd i Đilasov odlazak može jako da zakuva političku scenu Srbije i da dovede ponovo do krize odnosa u vladajućoj kolaiciji.Velika nepoznanica je ponašanje PUPS-a koji po svim pričama do sada radi bi nastavio saradnju sa Đilasom i prve reakcije posle ostavke Antića išle su u tom pravcu.Čekamo da prođe ovih desetak dana i da vidimo rasplet sage oko izbora beogradskog prvog čoveka.

Парадокс

pre 10 godina

Без обзира на то шта пише у стратешким актима, премоћ политике над правом се и даље убедљиво демонстрира – представници владајућих странака отворено поручују да ће смењивати помоћнике министара и директоре јавних предузећа, не марећи ни најмање због тога што Закон о државним службеницима и Закон о јавним предузећима предвиђају да се ова места попуњавају на конкурсима. При постављању службеника на положаје, Влада је током прошле године кршила Закон још чешће него што је то чинила претходна коалиција.

Vasa

pre 10 godina

Glad beogradskog članstva tera Vučića da pogazi ono šta je rekao. Beograd je izabrao gradonačelnika, i smeniće ga na sledećim izborima. Ovo je gaženje volje Beograđana. Ovo je diktatura u Srbiji.

ognjen

pre 10 godina

Povodom izbora Đilasa za gradonačelnika i formiranja koalicije DS-SPS-LDP u Beogradu posle izbora 2008. godine, tadašnja perjanica DS-a Jelena Trivan je izjavila sledeće: "Tu nema ničeg novog i spektakularnog. Rekli smo da je za razvoj Beograda vrlo važno da vlada kakva postoji na republičkom nivou postoji i na nivou Skupštine grada Beograda i da ćemo učiniti sve i činimo sve da Beograd dobije takvu vlast“, i kako sada jedan princip koji je 2008. god. bio u redu, danas nije.

teamoe

pre 10 godina

Prvi put, kao nešto, pratim politiku i smatram da je Djilas, za ove što ga napadaju, car. Ako bude izbora, izlazi cela moja porodica (6) i daje mu glasove.

rogati

pre 10 godina

ako sam za ikoga glasao, to je bio DS, nekada, davno davno, a ovi prefarbani prosvetljeni nacisocioevropejci nikada videti glasa od mene videti neće, ali đilas...taj ga je zasluzio, a vi koji se plašite stručnjaka iz pečenjare...jeste gadno je, al sve se to smeni, a ovaj je to odavno zaslužio. vi podržavate gradonačelnika kakvog bi hteli, a ne ovakvog kakav zaista jeste.

Mišo

pre 10 godina

Možda bi bilo najbolje da se raspišu izbori u Beogradu pa da se gospodin Đilas uveri da više nema podršku beograđana i da jedva čekaju da se kompletna vlast u Beogradu promeni.

Terapeut Justin

pre 10 godina

Ko vam je rekao da dirate Beograd? Veliki brat vam je dao zadatke da "uredite odnose sa Kosovom",da obavite one poslove koje niko pre vas nije hteo, da budete evropejci po nalogu... Beograd nije u domacem zadatku.

!j o k e r

pre 10 godina

molim vas hoce li se vise birati licnost I njene ideje za bolje sutra beograda a ne partiski "drugovi"....pod 1, a pod dva kako nova vlast skida I menja bivsu demkratski izabranu vlast kojoj mandat jos uvek traje!!!!????.....
..

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Ko bre vama (DS) iz "kruga dvojke" daje pravo da kazete da je SNS dosao na vlast zbog gradjana iz vukoj..ina?!?! Jel vas to Djilas naucio? Da delite raju na Centar i "ostalo"... Moj komsija je glasao za DS zbog mene, zato sto ga postujem, uvazavam, radim kao politicar za njega i ostale (malo nas je, verujte mi). A posto imamo i svoje ja onda nismo bas po volji Novoj DS. Leti Djilas, letite i vi. I da se ne ponovi ni na dan da DS ponovo bude atar kruga dvojke sa sistemom vrednosti koji oblikuje Djilas/Sapic and co.

aidaso

pre 10 godina

He, he, dinar sutra 115, budzetski deficit u avgustu povecan, naplata pdv-a u avgustu manja od ocekivane, prognoza deficita do kraja godine preko 5.5%....he, he ,he a vi narodnjaci radujte se sto vasi puleni ruse Djilasa a sta ce vam deca sutra na lebac mazati nema veze, he, he, he
(he, he, 9. septembar 2013 22:52)

vas je očito partiska knjižica zaposlila, pa su vaša deca imala šta da mažu i do sada na hleb, za razliku od velike većine koja nije imala te privilegije.

lolita

pre 10 godina

Doveli nekoliko vanstranackih eksperata za ministre, pa odmah navlaili da negde smeste svoje otpatke od kadra (njihove elite), zarad unutrasnjeg namirenja...
(prekomponovanje elite, 9. septembar 2013 23:19)

Vučić je ne jednom pokazao i dokazao da partiska knjižica ne igra značaj,zako da je vaša izjava malo smešna...a sns ima kadar u to nemoj te da sumnjate, a to što se ne trpa tamo gde nije stručan, e to je nešto na šta vi niste bavikli.

S Vračara

pre 10 godina

Mislite li vi, SPS i SNS da pocnete nešto i da radite u Srbiji. Izuzev Kosova koji ste skoro završili, šta ste još uradili.
Srbiji se smrklo od kada ste vi na vlasti.
(COGITO ERGO SUM, 9. septembar 2013 22:23)
Malo li je? (mislim na ovo - izuzev Kosova koje ste skoro završili!)
Pa to Kosovo je bilo kamen oko vrata, da se ne lažemo. Ja mislim da Vučić vaga koliko mu (im) je rešavanje Kosova oduzelo simpatizera i procenjuje da li će preuzimanje Beograda to da mu nadoknadi, s tim što on i tu ima problem, jer nema jakog kandidata za gradonačelnika, a zbog izbora nestranačkih ličnosti u Vladu u Beogradu će morati da vodi računa o apetitima stranke. Meni je uvlačenje DSS-a u beogradsku vlast potez kojim bi možda mogao da neutrališe njihov otpor u odnosu na Briselski sporazum, jer bi to otupilo oštricu njihove kritike. Čak me ni ne zanima kako će rešiti Beograd, mnogo me više interesuje hoće li ova Vlada konačno da se uhvati u koštac sa ekonomskim problemima, privredom i finansijama, da Krstić i Radulović dobiju šansu.

A ako ipak raspišu izbore za Beograd, glasaću za SPS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu, a za SNS neću. To će biti moj poklon glas za Dačića, upravo zbog toga što je potpisao Briselski sporazum i podmetnuo ledja za konačno rešavanje Kosova.

pastir belih ovaca

pre 10 godina

Za (Del Boy, 09. septembar 2013 22:52)

SNS je došao na vlast zahvaljujući vama iz vuko...ina.
A beli listići su bili principijelni, jer nisu mogli da dozvole sebi da pljunu na sebe i da glasaju za one koje su vaskrsli SPS i kupovali pašnjake u centru Beograda (toga mozda ima kod vas, ali u Beogradu nema pašnjaka na Vračaru od 1921).
(Nerviranje, srbima radovanje, 9. septembar 2013 23:39)

A zasto onda, Vi, "beli listici", (koji ne znaju, da na 5 km od Terazija, IMA pasnjaka, u PKB, Opstina Palilula), toliko placu za Djilasom?
Trebalo bi, da vam je sve jedno!
Ta neuspela farsa sa "belim listicima", osmisljena je da pomogne, upravo, Djilasu i Tadicu, ali je samo polovicno uspela. Djilas je "pobedio" i sada zeli sa 300.000 onih koji su ga glasali, da neprikosnoveno vlada prestonicom od 2 miliona stanovnika (i dalje), a Tadic .. za malo.
Principijelno, nema sta ... za malo!

živeli škoti

pre 10 godina

smucili su mi se i dacic i vucic i kostunica. Umesto da rade nesto pametno, recimo da ne znam, mozda malo urade nesto sa kcs koji je polu prazan vec 25 godina ili nesto tako po pitanju zdravstva u Srbiji oni se bave smenom vlasti u Beogradu. (nije za objavljivanje) gadite mi se! Pogledajte malo dalje od fotelje.

nikola

pre 10 godina

Sve se vraca sve se placa,ako ga smene sa mesta gradonacelnika,njegovi pratijski drugovi ce ga smeniti i sa partijske funkcije,pa zar taj scenario nije poznat,zar on to isto nije uradio Tadicu.

Gde nam je Dačo

pre 10 godina

Nešto se Dačić niti čuje niti vidi zadnjih dana. Čini mi se da će on biti smenjen i pre nego što se raspišu izbori za gradonačelnika Beograda.

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za (Del Boy, 09. septembar 2013 22:52)

SNS je došao na vlast zahvaljujući vama iz vuko...ina.
A beli listići su bili principijelni, jer nisu mogli da dozvole sebi da pljunu na sebe i da glasaju za one koje su vaskrsli SPS i kupovali pašnjake u centru Beograda (toga mozda ima kod vas, ali u Beogradu nema pašnjaka na Vračaru od 1921).

prekomponovanje elite

pre 10 godina

Doveli nekoliko vanstranackih eksperata za ministre, pa odmah navlaili da negde smeste svoje otpatke od kadra (njihove elite), zarad unutrasnjeg namirenja...

crna guja

pre 10 godina

Znaci to je bila cena opstanka SPS-a, jedna od gnusnih i podlih mahinacija Dacica, izdaja i prevrtljivost pomocu kojih se odrzava vise od 20. godina na vlasti!!!
Jedna od najvecih gresaka demokrata je sto su se udruzili sa dokazanim podlacima, od pocetka se znalo da ce im se kad tad obiti o glavu, ali se iskreno nadam da ce se isto desiti i Vucicu!!!

nova vlast

pre 10 godina

Djilasove reci da klizimo ka diktaturi ma koliko da kazem "nestvarno" zvuce, ili kao politicko prepucavanje, sve vise dobijaju na tezini, jer sadsanja vlast nista drugo i ne zna niti radi osim sto se obracunava sa Djilasom i DS-om, samo povecavaju apetite da osvajaju novu vlast, ovaj put u Beogradu gde je isti taj Djilas dobio vise glasova nego sto je za prethodnog mandata imao. Sta je to ucinio lose ili strasnije od onogs sto mu pripisuju iz prethodnog mandata za vreme sadsnjeg mandata, zbog cega ga sad treba smeniti protivno volji Beogradjana koji su mu dali vise glasova?
Ili sta je i gde nova vlast napravila nesto bolje u bilo kom gradu i mestu u Srbiji, gde se to bolje zivi pa da se nadamo boljem u Bg od novonajavljene vlasti, nek se jave takvi da objave da im je bolje!?
I na kraju kad je toliki apetit i kada su matematicke mogucnosti takve da se preuzme vlast u BG ili bilo gde u Srbiji, kako li ce se podneti gubljenje iste kad gradjani kazu da su nezadovoljni, setimo se kako se rusio Milosevic... Sada kad uzimaju vlast izgledaju bezazleno cak kazu kako im je navodno najmanji problem otici sa iste, a samo se grabe za funkcije na svim nivoima, sta vise pojedinci imaju nekoliko funkcija, cak i tamo gde znaju da nemaju moralni vec samo matematicki legitimitet.
Ako u Beogradu hoce da se menja vlast onda su izbori jedino resenje, a ne medjutrgovina i spletkarenje vladjaucih koalicionih stranaka koji se ovako odrzavaju dok imaju jos sta da dele i uzmu.

zmitjkoe

pre 10 godina

Definitivno počinje završna faza u smeni gradonačelnika i nov i bolji period za Beograd.
(MartinDEL, 9. septembar 2013 22:19)

Kad si poslednji put posetio Beograd?

he, he

pre 10 godina

He, he, dinar sutra 115, budzetski deficit u avgustu povecan, naplata pdv-a u avgustu manja od ocekivane, prognoza deficita do kraja godine preko 5.5%....he, he ,he a vi narodnjaci radujte se sto vasi puleni ruse Djilasa a sta ce vam deca sutra na lebac mazati nema veze, he, he, he

Shole

pre 10 godina

Raspisati izbore pa neka narod odluci jer ako naprednjaci preuzmu vlast bez izbora ne moze se ziveti od izjava opozicije kako ti nije legitimno bla bla bla najbolje izbori.

Osećanja su obostrana....."ŠEFE"

pre 10 godina

"Šef odborničke grupe SNS u glavnom gradu Aleksandar Jovičić kaže za „Novosti“ da je svakoga dana sve jača politička podrška za smenu Đilasove vlasti".

Šefe...kako "jača" ta politička podrška tako jača i moja, a i odlučnost svih Beograđana da sprečimo vas primitivne vlasnike pečenjara sa osnovnom školicom što volite da se vozite pokretnim stepenicama u suprotnom smeru, da vodite naš grad! Veruj mi šefe, da će vas svaki nasilni pokušaj promene vlasti u BG, tj. pokušaj promene vlasti u BGu bez izbora, skupo koštati!

COGITO ERGO SUM

pre 10 godina

Mislite li vi, SPS i SNS da pocnete nešto i da radite u Srbiji. Izuzev Kosova koji ste skoro završili, šta ste još uradili.
Srbiji se smrklo od kada ste vi na vlasti.

nikola

pre 10 godina

Sve se vraca sve se placa,ako ga smene sa mesta gradonacelnika,njegovi pratijski drugovi ce ga smeniti i sa partijske funkcije,pa zar taj scenario nije poznat,zar on to isto nije uradio Tadicu.

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Ko bre vama (DS) iz "kruga dvojke" daje pravo da kazete da je SNS dosao na vlast zbog gradjana iz vukoj..ina?!?! Jel vas to Djilas naucio? Da delite raju na Centar i "ostalo"... Moj komsija je glasao za DS zbog mene, zato sto ga postujem, uvazavam, radim kao politicar za njega i ostale (malo nas je, verujte mi). A posto imamo i svoje ja onda nismo bas po volji Novoj DS. Leti Djilas, letite i vi. I da se ne ponovi ni na dan da DS ponovo bude atar kruga dvojke sa sistemom vrednosti koji oblikuje Djilas/Sapic and co.

aidaso

pre 10 godina

He, he, dinar sutra 115, budzetski deficit u avgustu povecan, naplata pdv-a u avgustu manja od ocekivane, prognoza deficita do kraja godine preko 5.5%....he, he ,he a vi narodnjaci radujte se sto vasi puleni ruse Djilasa a sta ce vam deca sutra na lebac mazati nema veze, he, he, he
(he, he, 9. septembar 2013 22:52)

vas je očito partiska knjižica zaposlila, pa su vaša deca imala šta da mažu i do sada na hleb, za razliku od velike većine koja nije imala te privilegije.

Mišo

pre 10 godina

Možda bi bilo najbolje da se raspišu izbori u Beogradu pa da se gospodin Đilas uveri da više nema podršku beograđana i da jedva čekaju da se kompletna vlast u Beogradu promeni.

lolita

pre 10 godina

Doveli nekoliko vanstranackih eksperata za ministre, pa odmah navlaili da negde smeste svoje otpatke od kadra (njihove elite), zarad unutrasnjeg namirenja...
(prekomponovanje elite, 9. septembar 2013 23:19)

Vučić je ne jednom pokazao i dokazao da partiska knjižica ne igra značaj,zako da je vaša izjava malo smešna...a sns ima kadar u to nemoj te da sumnjate, a to što se ne trpa tamo gde nije stručan, e to je nešto na šta vi niste bavikli.

ognjen

pre 10 godina

Povodom izbora Đilasa za gradonačelnika i formiranja koalicije DS-SPS-LDP u Beogradu posle izbora 2008. godine, tadašnja perjanica DS-a Jelena Trivan je izjavila sledeće: "Tu nema ničeg novog i spektakularnog. Rekli smo da je za razvoj Beograda vrlo važno da vlada kakva postoji na republičkom nivou postoji i na nivou Skupštine grada Beograda i da ćemo učiniti sve i činimo sve da Beograd dobije takvu vlast“, i kako sada jedan princip koji je 2008. god. bio u redu, danas nije.

1984

pre 10 godina

Isuvise se cekalo na ovo, ako je vec rekonstrukcija izvrsena i sagledani rezultati, neka onda vazi isti kriterijum i za grad. Nema tu nikakve razlike, ti ljudi su tu zbog nas a mi imamo mogucnost da ih menjamo shodno postignutim rezultatima.

borka

pre 10 godina

Nema nikakve ljutnje. Ako Đilas ne može da privuče birače na izborima ili nema dovoljno za formiranje vlasti u gradu neka ide. TO je rešenje najviše demokratski. Možda je i dobro se ispitaju pojedini poslovi u gradu, da ode ova vlast.

pastir belih ovaca

pre 10 godina

Za (Del Boy, 09. septembar 2013 22:52)

SNS je došao na vlast zahvaljujući vama iz vuko...ina.
A beli listići su bili principijelni, jer nisu mogli da dozvole sebi da pljunu na sebe i da glasaju za one koje su vaskrsli SPS i kupovali pašnjake u centru Beograda (toga mozda ima kod vas, ali u Beogradu nema pašnjaka na Vračaru od 1921).
(Nerviranje, srbima radovanje, 9. septembar 2013 23:39)

A zasto onda, Vi, "beli listici", (koji ne znaju, da na 5 km od Terazija, IMA pasnjaka, u PKB, Opstina Palilula), toliko placu za Djilasom?
Trebalo bi, da vam je sve jedno!
Ta neuspela farsa sa "belim listicima", osmisljena je da pomogne, upravo, Djilasu i Tadicu, ali je samo polovicno uspela. Djilas je "pobedio" i sada zeli sa 300.000 onih koji su ga glasali, da neprikosnoveno vlada prestonicom od 2 miliona stanovnika (i dalje), a Tadic .. za malo.
Principijelno, nema sta ... za malo!

SLAG - NA - TORTU

pre 10 godina

Ono sto je bilo daleko i skoro nezamislivo, sada je veoma blizu i ostvarivo. Ako raspisu izbore za Beograd, glasaću za SNS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu. To ce biti moj poklon glas za Aleksandra Vucica jer upravo zbog toga sto je podmetnuo ledja za konacno rešavanje Kosova. Jer niko nije imao hrabrosti pre njega da to uradi.

cvancik

pre 10 godina

Ako, ako smenite Djilasa. Imacemo manje reklama po raznim televizijama, manje zardinjerije za sirotinju po vozovima i busevima i manje onih koji se stide sirotinje sto na ulici na kartonima zaradjuje za hleb. Djilas kada reklame ulozi malo u sirotinju onda neka bude gradonacelnik ali udovoljavati samo onima kojima je u ovoj nemastini i ekonomskom propadanju sve potaman je cinizam koji gradonacelknik itekako dobro zna da koristi - pazi! - samo na sirotinji koja ne trazi nista od Djilasa ali im zato Djilas oduzima i ono poslednje kartonsku tezgu, ili mali ulicni prostor na buvljaku na kojem prodaje svoje porodicne uspomene za jedan dan zivota.

IlijaSenta

pre 10 godina

Meni nije jasno zašto se Đilas predstavlja kao žrtva u celoj ovoj priči. Stvar je jasna , ako poštujemo principe demokratije onda vlast formira onaj ko ima većinu. Uostalom Đils je na vlasti dugo u Beogradu, promena će prijati.

drena

pre 10 godina

Djilas napadaju sa dva fronta. Jedan je od strane opozicije u gradskoj vlasti, a druga iz demokratske stranke. Ima treci faktor a to jE Djilas i njegova diktatura u DS prilikom postavljanja kadrova.

Ironija

pre 10 godina

Ja bih pre rekao da je ovo obrnuti peti oktobar. Kao da se većina stranaka udružuje da konačno skinu DS sa vlasti u Beogradu. Kako je život ironičan.

Osećanja su obostrana....."ŠEFE"

pre 10 godina

"Šef odborničke grupe SNS u glavnom gradu Aleksandar Jovičić kaže za „Novosti“ da je svakoga dana sve jača politička podrška za smenu Đilasove vlasti".

Šefe...kako "jača" ta politička podrška tako jača i moja, a i odlučnost svih Beograđana da sprečimo vas primitivne vlasnike pečenjara sa osnovnom školicom što volite da se vozite pokretnim stepenicama u suprotnom smeru, da vodite naš grad! Veruj mi šefe, da će vas svaki nasilni pokušaj promene vlasti u BG, tj. pokušaj promene vlasti u BGu bez izbora, skupo koštati!

Shole

pre 10 godina

Raspisati izbore pa neka narod odluci jer ako naprednjaci preuzmu vlast bez izbora ne moze se ziveti od izjava opozicije kako ti nije legitimno bla bla bla najbolje izbori.

COGITO ERGO SUM

pre 10 godina

Mislite li vi, SPS i SNS da pocnete nešto i da radite u Srbiji. Izuzev Kosova koji ste skoro završili, šta ste još uradili.
Srbiji se smrklo od kada ste vi na vlasti.

crna guja

pre 10 godina

Znaci to je bila cena opstanka SPS-a, jedna od gnusnih i podlih mahinacija Dacica, izdaja i prevrtljivost pomocu kojih se odrzava vise od 20. godina na vlasti!!!
Jedna od najvecih gresaka demokrata je sto su se udruzili sa dokazanim podlacima, od pocetka se znalo da ce im se kad tad obiti o glavu, ali se iskreno nadam da ce se isto desiti i Vucicu!!!

he, he

pre 10 godina

He, he, dinar sutra 115, budzetski deficit u avgustu povecan, naplata pdv-a u avgustu manja od ocekivane, prognoza deficita do kraja godine preko 5.5%....he, he ,he a vi narodnjaci radujte se sto vasi puleni ruse Djilasa a sta ce vam deca sutra na lebac mazati nema veze, he, he, he

zmitjkoe

pre 10 godina

Definitivno počinje završna faza u smeni gradonačelnika i nov i bolji period za Beograd.
(MartinDEL, 9. septembar 2013 22:19)

Kad si poslednji put posetio Beograd?

nova vlast

pre 10 godina

Djilasove reci da klizimo ka diktaturi ma koliko da kazem "nestvarno" zvuce, ili kao politicko prepucavanje, sve vise dobijaju na tezini, jer sadsanja vlast nista drugo i ne zna niti radi osim sto se obracunava sa Djilasom i DS-om, samo povecavaju apetite da osvajaju novu vlast, ovaj put u Beogradu gde je isti taj Djilas dobio vise glasova nego sto je za prethodnog mandata imao. Sta je to ucinio lose ili strasnije od onogs sto mu pripisuju iz prethodnog mandata za vreme sadsnjeg mandata, zbog cega ga sad treba smeniti protivno volji Beogradjana koji su mu dali vise glasova?
Ili sta je i gde nova vlast napravila nesto bolje u bilo kom gradu i mestu u Srbiji, gde se to bolje zivi pa da se nadamo boljem u Bg od novonajavljene vlasti, nek se jave takvi da objave da im je bolje!?
I na kraju kad je toliki apetit i kada su matematicke mogucnosti takve da se preuzme vlast u BG ili bilo gde u Srbiji, kako li ce se podneti gubljenje iste kad gradjani kazu da su nezadovoljni, setimo se kako se rusio Milosevic... Sada kad uzimaju vlast izgledaju bezazleno cak kazu kako im je navodno najmanji problem otici sa iste, a samo se grabe za funkcije na svim nivoima, sta vise pojedinci imaju nekoliko funkcija, cak i tamo gde znaju da nemaju moralni vec samo matematicki legitimitet.
Ako u Beogradu hoce da se menja vlast onda su izbori jedino resenje, a ne medjutrgovina i spletkarenje vladjaucih koalicionih stranaka koji se ovako odrzavaju dok imaju jos sta da dele i uzmu.

prekomponovanje elite

pre 10 godina

Doveli nekoliko vanstranackih eksperata za ministre, pa odmah navlaili da negde smeste svoje otpatke od kadra (njihove elite), zarad unutrasnjeg namirenja...

živeli škoti

pre 10 godina

smucili su mi se i dacic i vucic i kostunica. Umesto da rade nesto pametno, recimo da ne znam, mozda malo urade nesto sa kcs koji je polu prazan vec 25 godina ili nesto tako po pitanju zdravstva u Srbiji oni se bave smenom vlasti u Beogradu. (nije za objavljivanje) gadite mi se! Pogledajte malo dalje od fotelje.

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za (Del Boy, 09. septembar 2013 22:52)

SNS je došao na vlast zahvaljujući vama iz vuko...ina.
A beli listići su bili principijelni, jer nisu mogli da dozvole sebi da pljunu na sebe i da glasaju za one koje su vaskrsli SPS i kupovali pašnjake u centru Beograda (toga mozda ima kod vas, ali u Beogradu nema pašnjaka na Vračaru od 1921).

!j o k e r

pre 10 godina

molim vas hoce li se vise birati licnost I njene ideje za bolje sutra beograda a ne partiski "drugovi"....pod 1, a pod dva kako nova vlast skida I menja bivsu demkratski izabranu vlast kojoj mandat jos uvek traje!!!!????.....
..

Gde nam je Dačo

pre 10 godina

Nešto se Dačić niti čuje niti vidi zadnjih dana. Čini mi se da će on biti smenjen i pre nego što se raspišu izbori za gradonačelnika Beograda.

Vasa

pre 10 godina

Glad beogradskog članstva tera Vučića da pogazi ono šta je rekao. Beograd je izabrao gradonačelnika, i smeniće ga na sledećim izborima. Ovo je gaženje volje Beograđana. Ovo je diktatura u Srbiji.

Terapeut Justin

pre 10 godina

Ko vam je rekao da dirate Beograd? Veliki brat vam je dao zadatke da "uredite odnose sa Kosovom",da obavite one poslove koje niko pre vas nije hteo, da budete evropejci po nalogu... Beograd nije u domacem zadatku.

teamoe

pre 10 godina

Prvi put, kao nešto, pratim politiku i smatram da je Djilas, za ove što ga napadaju, car. Ako bude izbora, izlazi cela moja porodica (6) i daje mu glasove.

Парадокс

pre 10 godina

Без обзира на то шта пише у стратешким актима, премоћ политике над правом се и даље убедљиво демонстрира – представници владајућих странака отворено поручују да ће смењивати помоћнике министара и директоре јавних предузећа, не марећи ни најмање због тога што Закон о државним службеницима и Закон о јавним предузећима предвиђају да се ова места попуњавају на конкурсима. При постављању службеника на положаје, Влада је током прошле године кршила Закон још чешће него што је то чинила претходна коалиција.

rogati

pre 10 godina

ako sam za ikoga glasao, to je bio DS, nekada, davno davno, a ovi prefarbani prosvetljeni nacisocioevropejci nikada videti glasa od mene videti neće, ali đilas...taj ga je zasluzio, a vi koji se plašite stručnjaka iz pečenjare...jeste gadno je, al sve se to smeni, a ovaj je to odavno zaslužio. vi podržavate gradonačelnika kakvog bi hteli, a ne ovakvog kakav zaista jeste.

S Vračara

pre 10 godina

Mislite li vi, SPS i SNS da pocnete nešto i da radite u Srbiji. Izuzev Kosova koji ste skoro završili, šta ste još uradili.
Srbiji se smrklo od kada ste vi na vlasti.
(COGITO ERGO SUM, 9. septembar 2013 22:23)
Malo li je? (mislim na ovo - izuzev Kosova koje ste skoro završili!)
Pa to Kosovo je bilo kamen oko vrata, da se ne lažemo. Ja mislim da Vučić vaga koliko mu (im) je rešavanje Kosova oduzelo simpatizera i procenjuje da li će preuzimanje Beograda to da mu nadoknadi, s tim što on i tu ima problem, jer nema jakog kandidata za gradonačelnika, a zbog izbora nestranačkih ličnosti u Vladu u Beogradu će morati da vodi računa o apetitima stranke. Meni je uvlačenje DSS-a u beogradsku vlast potez kojim bi možda mogao da neutrališe njihov otpor u odnosu na Briselski sporazum, jer bi to otupilo oštricu njihove kritike. Čak me ni ne zanima kako će rešiti Beograd, mnogo me više interesuje hoće li ova Vlada konačno da se uhvati u koštac sa ekonomskim problemima, privredom i finansijama, da Krstić i Radulović dobiju šansu.

A ako ipak raspišu izbore za Beograd, glasaću za SPS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu, a za SNS neću. To će biti moj poklon glas za Dačića, upravo zbog toga što je potpisao Briselski sporazum i podmetnuo ledja za konačno rešavanje Kosova.

veljko

pre 10 godina

Podrska Djilasu,zahvaljujuci njemu Beograd izgleda kao svetska metropola,zahvaljujuci njemu dete mi ide u novu skolu,dobili smo besplatno nove knjige,lokalni dom zdravlja je renoviran i zato ima moju podrsku.

Alex

pre 10 godina

Hteli ste da budete Beli Listici u drugom krugu predsednickih izbora!
E sada da i vo ostetite Eliot Nesa i Mastera!
Pozdrav iz demokratskog Leskovca Beooogradjani.

Mladen Arsic

pre 10 godina

Đilas nema tu harizmu da vodi stranku, od kada je on na njenom čelu ona je u stalnom opadanju. Pod hitno novi izbori unutar stranke da nam se vrati Tadić.

enzo

pre 10 godina

Hajde, barem se usaglasite....ovako malo ispadate smesno:

Ono sto je bilo daleko i skoro nezamislivo, sada je veoma blizu i ostvarivo. Ako raspisu izbore za Beograd, glasaću za SNS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu. To ce biti moj poklon glas za Aleksandra Vucica jer upravo zbog toga sto je podmetnuo ledja za konacno rešavanje Kosova. Jer niko nije imao hrabrosti pre njega da to uradi.
(SLAG - NA - TORTU, 10. septembar 2013 09:02)

A ako ipak raspišu izbore za Beograd, glasaću za SPS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu, a za SNS neću. To će biti moj poklon glas za Dačića, upravo zbog toga što je potpisao Briselski sporazum i podmetnuo ledja za konačno rešavanje Kosova.
(S Vračara, 10. septembar 2013 00:31)

rmala

pre 10 godina

Kaoko se vole svoji gradjani. Prekraja se njihova volja. Nemojte pametnjaci da me ubedjujete matematicki za koga sam glasala. znam dobro. Partiskim mahinacijama hoce da nam ukradu Gradonacelnika.

MilanCh

pre 10 godina

Onog trenutka kada smene Djilasa, nastaje anarhija koj aide na ruku naprednjacima i jos nekima. Beograd postaje Guca, rakoja se pece na centru. Toliko o tome.

novicavg

pre 10 godina

Rokovi sa održavanje skupštine grada su vrlo brzo ističu i vladajuća republička kolaicija mora da napravi dogovor šta i kako dalje.Naprednjaci su zatražili smenu Đilasa kao gradonačelnika, na redu je SPS sa svojim kolaicionim potencijalom a to je PUPS da se odluče i da prihvate zahtev naprednjaka ili naprave neku drugu računicu.Beograd i Đilasov odlazak može jako da zakuva političku scenu Srbije i da dovede ponovo do krize odnosa u vladajućoj kolaiciji.Velika nepoznanica je ponašanje PUPS-a koji po svim pričama do sada radi bi nastavio saradnju sa Đilasom i prve reakcije posle ostavke Antića išle su u tom pravcu.Čekamo da prođe ovih desetak dana i da vidimo rasplet sage oko izbora beogradskog prvog čoveka.

šalaj rabota

pre 10 godina

kad vidim kakvim se 'važnim' poslovima bave oni koji vode ovu državu, a u nedostatku bilo kakve inicijative da se u zemlji bar nešto na bolje promeni, kosa mi se diže na glavi. propali smo sa ovima, načisto!

paraglajder

pre 10 godina

Donesite odluku za izlazak na izbore. Prelomite vec jednom. U Beogradu je postalo neizdrzljivo...
(Mirka, 10. septembar 2013 18:57)

Šta je konkretno neizdržljivo? To što za ista radna mesta imate i po 30% više plate? To što najugroženiji penzioneri imaju pomoć od grada? Itd.
Dođite kod nas da vidite šta Vučević "pomaže", pa onda kukajte...

Violinista

pre 10 godina

Odstrelio Tadica, dokopao se mesta predsednika demokrata, i pomislio da je bog...A realnost surova i tuzna
(dream, 10. septembar 2013 16:28)

"Odstrelio" Tadića?! O čemu vi pričate, zaboga miloga? Đilas je izabran isto kao i Tadić, a "odstreljen je premijer, ako se ne sećate dobro... I to ne od strane DS-ovaca.

Hmmm

pre 10 godina

Miki Rakic i A.Vucic su prijatelji i to se zna. A obzirom da je Rakic covek od poverenja B.Tadica i da je sam bio na poziciji na kojoj je sad Vucic(koordinator sluzbi bezbodnosti) jasno je sta je iza. Tadic i ekipa potkopavaju Djilasa u stranci, od spolja Kurir i Informer rade posao i konacno Dacic i Vucic sprovode silu. Posle toga opet Bota, pa opet politika nacionalnog pomirenja sada sa SNS. Skoro je sigurno da sledi organizovani udar na SPS(imaju da biraju, to je tek mutna stranka) i iz opozicije i pozicije i onda novi izbori. A ti narode zivi od danas do sutra, od Dinkica do Krstica, od Mrke do Velje i slicno. Ja lepo reko nemoj da smenjujete Tadica, njegovi su se bar nakrali, a ovi tek treba opet da zahvate.

Osećanja su obostrana....."ŠEFE"

pre 10 godina

"Šef odborničke grupe SNS u glavnom gradu Aleksandar Jovičić kaže za „Novosti“ da je svakoga dana sve jača politička podrška za smenu Đilasove vlasti".

Šefe...kako "jača" ta politička podrška tako jača i moja, a i odlučnost svih Beograđana da sprečimo vas primitivne vlasnike pečenjara sa osnovnom školicom što volite da se vozite pokretnim stepenicama u suprotnom smeru, da vodite naš grad! Veruj mi šefe, da će vas svaki nasilni pokušaj promene vlasti u BG, tj. pokušaj promene vlasti u BGu bez izbora, skupo koštati!

crna guja

pre 10 godina

Znaci to je bila cena opstanka SPS-a, jedna od gnusnih i podlih mahinacija Dacica, izdaja i prevrtljivost pomocu kojih se odrzava vise od 20. godina na vlasti!!!
Jedna od najvecih gresaka demokrata je sto su se udruzili sa dokazanim podlacima, od pocetka se znalo da ce im se kad tad obiti o glavu, ali se iskreno nadam da ce se isto desiti i Vucicu!!!

COGITO ERGO SUM

pre 10 godina

Mislite li vi, SPS i SNS da pocnete nešto i da radite u Srbiji. Izuzev Kosova koji ste skoro završili, šta ste još uradili.
Srbiji se smrklo od kada ste vi na vlasti.

he, he

pre 10 godina

He, he, dinar sutra 115, budzetski deficit u avgustu povecan, naplata pdv-a u avgustu manja od ocekivane, prognoza deficita do kraja godine preko 5.5%....he, he ,he a vi narodnjaci radujte se sto vasi puleni ruse Djilasa a sta ce vam deca sutra na lebac mazati nema veze, he, he, he

S Vračara

pre 10 godina

Mislite li vi, SPS i SNS da pocnete nešto i da radite u Srbiji. Izuzev Kosova koji ste skoro završili, šta ste još uradili.
Srbiji se smrklo od kada ste vi na vlasti.
(COGITO ERGO SUM, 9. septembar 2013 22:23)
Malo li je? (mislim na ovo - izuzev Kosova koje ste skoro završili!)
Pa to Kosovo je bilo kamen oko vrata, da se ne lažemo. Ja mislim da Vučić vaga koliko mu (im) je rešavanje Kosova oduzelo simpatizera i procenjuje da li će preuzimanje Beograda to da mu nadoknadi, s tim što on i tu ima problem, jer nema jakog kandidata za gradonačelnika, a zbog izbora nestranačkih ličnosti u Vladu u Beogradu će morati da vodi računa o apetitima stranke. Meni je uvlačenje DSS-a u beogradsku vlast potez kojim bi možda mogao da neutrališe njihov otpor u odnosu na Briselski sporazum, jer bi to otupilo oštricu njihove kritike. Čak me ni ne zanima kako će rešiti Beograd, mnogo me više interesuje hoće li ova Vlada konačno da se uhvati u koštac sa ekonomskim problemima, privredom i finansijama, da Krstić i Radulović dobiju šansu.

A ako ipak raspišu izbore za Beograd, glasaću za SPS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu, a za SNS neću. To će biti moj poklon glas za Dačića, upravo zbog toga što je potpisao Briselski sporazum i podmetnuo ledja za konačno rešavanje Kosova.

teamoe

pre 10 godina

Prvi put, kao nešto, pratim politiku i smatram da je Djilas, za ove što ga napadaju, car. Ako bude izbora, izlazi cela moja porodica (6) i daje mu glasove.

rogati

pre 10 godina

ako sam za ikoga glasao, to je bio DS, nekada, davno davno, a ovi prefarbani prosvetljeni nacisocioevropejci nikada videti glasa od mene videti neće, ali đilas...taj ga je zasluzio, a vi koji se plašite stručnjaka iz pečenjare...jeste gadno je, al sve se to smeni, a ovaj je to odavno zaslužio. vi podržavate gradonačelnika kakvog bi hteli, a ne ovakvog kakav zaista jeste.

živeli škoti

pre 10 godina

smucili su mi se i dacic i vucic i kostunica. Umesto da rade nesto pametno, recimo da ne znam, mozda malo urade nesto sa kcs koji je polu prazan vec 25 godina ili nesto tako po pitanju zdravstva u Srbiji oni se bave smenom vlasti u Beogradu. (nije za objavljivanje) gadite mi se! Pogledajte malo dalje od fotelje.

Vasa

pre 10 godina

Glad beogradskog članstva tera Vučića da pogazi ono šta je rekao. Beograd je izabrao gradonačelnika, i smeniće ga na sledećim izborima. Ovo je gaženje volje Beograđana. Ovo je diktatura u Srbiji.

enzo

pre 10 godina

Hajde, barem se usaglasite....ovako malo ispadate smesno:

Ono sto je bilo daleko i skoro nezamislivo, sada je veoma blizu i ostvarivo. Ako raspisu izbore za Beograd, glasaću za SNS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu. To ce biti moj poklon glas za Aleksandra Vucica jer upravo zbog toga sto je podmetnuo ledja za konacno rešavanje Kosova. Jer niko nije imao hrabrosti pre njega da to uradi.
(SLAG - NA - TORTU, 10. septembar 2013 09:02)

A ako ipak raspišu izbore za Beograd, glasaću za SPS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu, a za SNS neću. To će biti moj poklon glas za Dačića, upravo zbog toga što je potpisao Briselski sporazum i podmetnuo ledja za konačno rešavanje Kosova.
(S Vračara, 10. septembar 2013 00:31)

MilanCh

pre 10 godina

Onog trenutka kada smene Djilasa, nastaje anarhija koj aide na ruku naprednjacima i jos nekima. Beograd postaje Guca, rakoja se pece na centru. Toliko o tome.

prekomponovanje elite

pre 10 godina

Doveli nekoliko vanstranackih eksperata za ministre, pa odmah navlaili da negde smeste svoje otpatke od kadra (njihove elite), zarad unutrasnjeg namirenja...

veljko

pre 10 godina

Podrska Djilasu,zahvaljujuci njemu Beograd izgleda kao svetska metropola,zahvaljujuci njemu dete mi ide u novu skolu,dobili smo besplatno nove knjige,lokalni dom zdravlja je renoviran i zato ima moju podrsku.

šalaj rabota

pre 10 godina

kad vidim kakvim se 'važnim' poslovima bave oni koji vode ovu državu, a u nedostatku bilo kakve inicijative da se u zemlji bar nešto na bolje promeni, kosa mi se diže na glavi. propali smo sa ovima, načisto!

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za (Del Boy, 09. septembar 2013 22:52)

SNS je došao na vlast zahvaljujući vama iz vuko...ina.
A beli listići su bili principijelni, jer nisu mogli da dozvole sebi da pljunu na sebe i da glasaju za one koje su vaskrsli SPS i kupovali pašnjake u centru Beograda (toga mozda ima kod vas, ali u Beogradu nema pašnjaka na Vračaru od 1921).

!j o k e r

pre 10 godina

molim vas hoce li se vise birati licnost I njene ideje za bolje sutra beograda a ne partiski "drugovi"....pod 1, a pod dva kako nova vlast skida I menja bivsu demkratski izabranu vlast kojoj mandat jos uvek traje!!!!????.....
..

Alex

pre 10 godina

Hteli ste da budete Beli Listici u drugom krugu predsednickih izbora!
E sada da i vo ostetite Eliot Nesa i Mastera!
Pozdrav iz demokratskog Leskovca Beooogradjani.

rmala

pre 10 godina

Kaoko se vole svoji gradjani. Prekraja se njihova volja. Nemojte pametnjaci da me ubedjujete matematicki za koga sam glasala. znam dobro. Partiskim mahinacijama hoce da nam ukradu Gradonacelnika.

Парадокс

pre 10 godina

Без обзира на то шта пише у стратешким актима, премоћ политике над правом се и даље убедљиво демонстрира – представници владајућих странака отворено поручују да ће смењивати помоћнике министара и директоре јавних предузећа, не марећи ни најмање због тога што Закон о државним службеницима и Закон о јавним предузећима предвиђају да се ова места попуњавају на конкурсима. При постављању службеника на положаје, Влада је током прошле године кршила Закон још чешће него што је то чинила претходна коалиција.

Terapeut Justin

pre 10 godina

Ko vam je rekao da dirate Beograd? Veliki brat vam je dao zadatke da "uredite odnose sa Kosovom",da obavite one poslove koje niko pre vas nije hteo, da budete evropejci po nalogu... Beograd nije u domacem zadatku.

Hmmm

pre 10 godina

Miki Rakic i A.Vucic su prijatelji i to se zna. A obzirom da je Rakic covek od poverenja B.Tadica i da je sam bio na poziciji na kojoj je sad Vucic(koordinator sluzbi bezbodnosti) jasno je sta je iza. Tadic i ekipa potkopavaju Djilasa u stranci, od spolja Kurir i Informer rade posao i konacno Dacic i Vucic sprovode silu. Posle toga opet Bota, pa opet politika nacionalnog pomirenja sada sa SNS. Skoro je sigurno da sledi organizovani udar na SPS(imaju da biraju, to je tek mutna stranka) i iz opozicije i pozicije i onda novi izbori. A ti narode zivi od danas do sutra, od Dinkica do Krstica, od Mrke do Velje i slicno. Ja lepo reko nemoj da smenjujete Tadica, njegovi su se bar nakrali, a ovi tek treba opet da zahvate.

nova vlast

pre 10 godina

Djilasove reci da klizimo ka diktaturi ma koliko da kazem "nestvarno" zvuce, ili kao politicko prepucavanje, sve vise dobijaju na tezini, jer sadsanja vlast nista drugo i ne zna niti radi osim sto se obracunava sa Djilasom i DS-om, samo povecavaju apetite da osvajaju novu vlast, ovaj put u Beogradu gde je isti taj Djilas dobio vise glasova nego sto je za prethodnog mandata imao. Sta je to ucinio lose ili strasnije od onogs sto mu pripisuju iz prethodnog mandata za vreme sadsnjeg mandata, zbog cega ga sad treba smeniti protivno volji Beogradjana koji su mu dali vise glasova?
Ili sta je i gde nova vlast napravila nesto bolje u bilo kom gradu i mestu u Srbiji, gde se to bolje zivi pa da se nadamo boljem u Bg od novonajavljene vlasti, nek se jave takvi da objave da im je bolje!?
I na kraju kad je toliki apetit i kada su matematicke mogucnosti takve da se preuzme vlast u BG ili bilo gde u Srbiji, kako li ce se podneti gubljenje iste kad gradjani kazu da su nezadovoljni, setimo se kako se rusio Milosevic... Sada kad uzimaju vlast izgledaju bezazleno cak kazu kako im je navodno najmanji problem otici sa iste, a samo se grabe za funkcije na svim nivoima, sta vise pojedinci imaju nekoliko funkcija, cak i tamo gde znaju da nemaju moralni vec samo matematicki legitimitet.
Ako u Beogradu hoce da se menja vlast onda su izbori jedino resenje, a ne medjutrgovina i spletkarenje vladjaucih koalicionih stranaka koji se ovako odrzavaju dok imaju jos sta da dele i uzmu.

zmitjkoe

pre 10 godina

Definitivno počinje završna faza u smeni gradonačelnika i nov i bolji period za Beograd.
(MartinDEL, 9. septembar 2013 22:19)

Kad si poslednji put posetio Beograd?

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Ko bre vama (DS) iz "kruga dvojke" daje pravo da kazete da je SNS dosao na vlast zbog gradjana iz vukoj..ina?!?! Jel vas to Djilas naucio? Da delite raju na Centar i "ostalo"... Moj komsija je glasao za DS zbog mene, zato sto ga postujem, uvazavam, radim kao politicar za njega i ostale (malo nas je, verujte mi). A posto imamo i svoje ja onda nismo bas po volji Novoj DS. Leti Djilas, letite i vi. I da se ne ponovi ni na dan da DS ponovo bude atar kruga dvojke sa sistemom vrednosti koji oblikuje Djilas/Sapic and co.

lolita

pre 10 godina

Doveli nekoliko vanstranackih eksperata za ministre, pa odmah navlaili da negde smeste svoje otpatke od kadra (njihove elite), zarad unutrasnjeg namirenja...
(prekomponovanje elite, 9. septembar 2013 23:19)

Vučić je ne jednom pokazao i dokazao da partiska knjižica ne igra značaj,zako da je vaša izjava malo smešna...a sns ima kadar u to nemoj te da sumnjate, a to što se ne trpa tamo gde nije stručan, e to je nešto na šta vi niste bavikli.

nikola

pre 10 godina

Sve se vraca sve se placa,ako ga smene sa mesta gradonacelnika,njegovi pratijski drugovi ce ga smeniti i sa partijske funkcije,pa zar taj scenario nije poznat,zar on to isto nije uradio Tadicu.

aidaso

pre 10 godina

He, he, dinar sutra 115, budzetski deficit u avgustu povecan, naplata pdv-a u avgustu manja od ocekivane, prognoza deficita do kraja godine preko 5.5%....he, he ,he a vi narodnjaci radujte se sto vasi puleni ruse Djilasa a sta ce vam deca sutra na lebac mazati nema veze, he, he, he
(he, he, 9. septembar 2013 22:52)

vas je očito partiska knjižica zaposlila, pa su vaša deca imala šta da mažu i do sada na hleb, za razliku od velike većine koja nije imala te privilegije.

pastir belih ovaca

pre 10 godina

Za (Del Boy, 09. septembar 2013 22:52)

SNS je došao na vlast zahvaljujući vama iz vuko...ina.
A beli listići su bili principijelni, jer nisu mogli da dozvole sebi da pljunu na sebe i da glasaju za one koje su vaskrsli SPS i kupovali pašnjake u centru Beograda (toga mozda ima kod vas, ali u Beogradu nema pašnjaka na Vračaru od 1921).
(Nerviranje, srbima radovanje, 9. septembar 2013 23:39)

A zasto onda, Vi, "beli listici", (koji ne znaju, da na 5 km od Terazija, IMA pasnjaka, u PKB, Opstina Palilula), toliko placu za Djilasom?
Trebalo bi, da vam je sve jedno!
Ta neuspela farsa sa "belim listicima", osmisljena je da pomogne, upravo, Djilasu i Tadicu, ali je samo polovicno uspela. Djilas je "pobedio" i sada zeli sa 300.000 onih koji su ga glasali, da neprikosnoveno vlada prestonicom od 2 miliona stanovnika (i dalje), a Tadic .. za malo.
Principijelno, nema sta ... za malo!

Shole

pre 10 godina

Raspisati izbore pa neka narod odluci jer ako naprednjaci preuzmu vlast bez izbora ne moze se ziveti od izjava opozicije kako ti nije legitimno bla bla bla najbolje izbori.

Mišo

pre 10 godina

Možda bi bilo najbolje da se raspišu izbori u Beogradu pa da se gospodin Đilas uveri da više nema podršku beograđana i da jedva čekaju da se kompletna vlast u Beogradu promeni.

SLAG - NA - TORTU

pre 10 godina

Ono sto je bilo daleko i skoro nezamislivo, sada je veoma blizu i ostvarivo. Ako raspisu izbore za Beograd, glasaću za SNS, jer za ovu i ovakvu DS ne mogu. To ce biti moj poklon glas za Aleksandra Vucica jer upravo zbog toga sto je podmetnuo ledja za konacno rešavanje Kosova. Jer niko nije imao hrabrosti pre njega da to uradi.

ognjen

pre 10 godina

Povodom izbora Đilasa za gradonačelnika i formiranja koalicije DS-SPS-LDP u Beogradu posle izbora 2008. godine, tadašnja perjanica DS-a Jelena Trivan je izjavila sledeće: "Tu nema ničeg novog i spektakularnog. Rekli smo da je za razvoj Beograda vrlo važno da vlada kakva postoji na republičkom nivou postoji i na nivou Skupštine grada Beograda i da ćemo učiniti sve i činimo sve da Beograd dobije takvu vlast“, i kako sada jedan princip koji je 2008. god. bio u redu, danas nije.

1984

pre 10 godina

Isuvise se cekalo na ovo, ako je vec rekonstrukcija izvrsena i sagledani rezultati, neka onda vazi isti kriterijum i za grad. Nema tu nikakve razlike, ti ljudi su tu zbog nas a mi imamo mogucnost da ih menjamo shodno postignutim rezultatima.

Gde nam je Dačo

pre 10 godina

Nešto se Dačić niti čuje niti vidi zadnjih dana. Čini mi se da će on biti smenjen i pre nego što se raspišu izbori za gradonačelnika Beograda.

cvancik

pre 10 godina

Ako, ako smenite Djilasa. Imacemo manje reklama po raznim televizijama, manje zardinjerije za sirotinju po vozovima i busevima i manje onih koji se stide sirotinje sto na ulici na kartonima zaradjuje za hleb. Djilas kada reklame ulozi malo u sirotinju onda neka bude gradonacelnik ali udovoljavati samo onima kojima je u ovoj nemastini i ekonomskom propadanju sve potaman je cinizam koji gradonacelknik itekako dobro zna da koristi - pazi! - samo na sirotinji koja ne trazi nista od Djilasa ali im zato Djilas oduzima i ono poslednje kartonsku tezgu, ili mali ulicni prostor na buvljaku na kojem prodaje svoje porodicne uspomene za jedan dan zivota.

IlijaSenta

pre 10 godina

Meni nije jasno zašto se Đilas predstavlja kao žrtva u celoj ovoj priči. Stvar je jasna , ako poštujemo principe demokratije onda vlast formira onaj ko ima većinu. Uostalom Đils je na vlasti dugo u Beogradu, promena će prijati.

novicavg

pre 10 godina

Rokovi sa održavanje skupštine grada su vrlo brzo ističu i vladajuća republička kolaicija mora da napravi dogovor šta i kako dalje.Naprednjaci su zatražili smenu Đilasa kao gradonačelnika, na redu je SPS sa svojim kolaicionim potencijalom a to je PUPS da se odluče i da prihvate zahtev naprednjaka ili naprave neku drugu računicu.Beograd i Đilasov odlazak može jako da zakuva političku scenu Srbije i da dovede ponovo do krize odnosa u vladajućoj kolaiciji.Velika nepoznanica je ponašanje PUPS-a koji po svim pričama do sada radi bi nastavio saradnju sa Đilasom i prve reakcije posle ostavke Antića išle su u tom pravcu.Čekamo da prođe ovih desetak dana i da vidimo rasplet sage oko izbora beogradskog prvog čoveka.

borka

pre 10 godina

Nema nikakve ljutnje. Ako Đilas ne može da privuče birače na izborima ili nema dovoljno za formiranje vlasti u gradu neka ide. TO je rešenje najviše demokratski. Možda je i dobro se ispitaju pojedini poslovi u gradu, da ode ova vlast.

Ironija

pre 10 godina

Ja bih pre rekao da je ovo obrnuti peti oktobar. Kao da se većina stranaka udružuje da konačno skinu DS sa vlasti u Beogradu. Kako je život ironičan.

paraglajder

pre 10 godina

Donesite odluku za izlazak na izbore. Prelomite vec jednom. U Beogradu je postalo neizdrzljivo...
(Mirka, 10. septembar 2013 18:57)

Šta je konkretno neizdržljivo? To što za ista radna mesta imate i po 30% više plate? To što najugroženiji penzioneri imaju pomoć od grada? Itd.
Dođite kod nas da vidite šta Vučević "pomaže", pa onda kukajte...

Mladen Arsic

pre 10 godina

Đilas nema tu harizmu da vodi stranku, od kada je on na njenom čelu ona je u stalnom opadanju. Pod hitno novi izbori unutar stranke da nam se vrati Tadić.

Violinista

pre 10 godina

Odstrelio Tadica, dokopao se mesta predsednika demokrata, i pomislio da je bog...A realnost surova i tuzna
(dream, 10. septembar 2013 16:28)

"Odstrelio" Tadića?! O čemu vi pričate, zaboga miloga? Đilas je izabran isto kao i Tadić, a "odstreljen je premijer, ako se ne sećate dobro... I to ne od strane DS-ovaca.

drena

pre 10 godina

Djilas napadaju sa dva fronta. Jedan je od strane opozicije u gradskoj vlasti, a druga iz demokratske stranke. Ima treci faktor a to jE Djilas i njegova diktatura u DS prilikom postavljanja kadrova.