Ponedeljak, 09.09.2013.

17:09

Postoje li srodne duše?

Izvor: novosti.rs

Postoje li srodne duše? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Putovanje u Stvarnost

pre 10 godina

@ putovanje u samoci
hm,da ste privlacni,jeste..iako mislite da vas nisam shvatio,ostavljate dojam kao da zelite da vam opet pisem..ako je tako znate li zasto...

jos jedna jelena

pre 10 godina

samo da podsetim da pojam "srodne duse" nema nikakve veze sa tim ko se kako zove, na kog lika iz filma vas podseca, i ostale nebuloze.

...tebe

pre 10 godina

Nikad ne reci ...kada se najmanje nadas zivot ti donese
nekog ...bez ikakvog plana,razmisljanja...naprosto se samo
desi...sve sto si radio,govorio,iza cega si stojao...vise nije tako bitno bez...

Jelena

pre 10 godina

Moju polovinu srca je uzeo Bog i nadam se da je pored njega ja zivim sa svojom polovinom na zemlji nadam se cvrsto i uopste ne lebdim jer kada dodje vreme opet ce se nase polovine naci.

Midzit

pre 10 godina

Ja sam u divnoj,ispunjavajucoj vezi u kojoj sam mazena preko svake mere i obozavam ga sada,sedam godina kasnije, kao i prvog dana. Ali njega bas ne bih mogla nazvati srodnom dusom,on uglavnom smatra da sam neprilagodjena i nepredvidiva pa obicno moram detaljno da se objasnjavam. Ponekad pozelim da moze da mi kaze we- we are the same.. jer tako se prepoznaju srodne duse,ali nema veze,zadovoljna sam i ovako,pas me razume, decko se trudi :)

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

@Putovanje u Stvarnost,

niste me shvatili a moguce necete ni dalje,neki se ljudi prosto ne shvataju.
U svom komentaru Californiji htela sam reci da izbori koje u nekom trenutku pravimo nisu ni malo slucajni I da su uslovljeni onim sto nosimo u sebi.Da umesto vecitog kajanja bolje izaberemo ili prihvatanje sebe ili konkretno da popravimo ucinjeno (ako je moguce).

Samocu nikako ne smatram svojim konacnim izborom,ona mi sada,na ovom delu puta,najvise odgovara. Konacnih izbora nema.

Da li sam volela,to vam necu odgovoriti

P.S Da li je u Vasem niku Stvarnost kontra pojam Samoci?

Treba doživeti bar jednom to

pre 10 godina

Priča o mojoj "srodnoj duši"

Zaposlila sam se u novoj firmi. Ponedeljak je bio, 2.12.2002. Puno novih očekivanja, utisaka Već sam bila srećno udata za divnog supruga kog sam obožavala i vratila se sa drugog porodiljskog odsustva, imali smo već ćerkicu i sina. Čini mi se da nisam bila srećnija u ljubavi nikad više nego tih dana. Muž i ja smo se topili od miline pored dvoje divnih stvorenja, lepo smo živeli, on je bio moja studentska ljubav...

Ali tog drugog decembra, ja sam ušla u kancelariju novog kolege, jer sam se redom upoznavala sa svima u novoj firmi i ne mogu ni danas da verujem šta mi se desilo!
Poznata sam kao jako racionalna i promišljena osoba, ali život je nepredvidiv.

Stajala sam na vratima, prozborili smo par reči formalnosti, bio je to običan čovek, ni po čemu da se fizički posebno izdvaja, ali ja sam bila skamenjena od eksplozije svojih osećanja za njega -običnog čoveka koga sam prvi put videla.
Nisam mogla da progovorim dalje ni reč, prepala sam se na smrt!
On je nešto pričao, a ja padala u nesvest od strasti, od želje, od simpatija, naježila sam se sva i utrnula!
Samo mi se to tada u životu desilo i nikada više.
Nisam to tada očekivala, sačekalo me je iza ćoška. Zaljubila sam se na prvi pogled, već zrela i voljena, srećna u ljubavi, i sa nekim iskustvom pre braka.
Sve u meni govorilo mi je da je to moja kasno pronadjena druga polovina
Nikad nismo ništa imali, klonila sam ga se, on ne zna o tome ništa, i prošlo me

jeca

pre 10 godina

Ja mislim da vecina vas mes zaljubljenost i srodnu dusu. Moj suprug je ljubav mog zivota, moja sreca, najveca podrska, radost i jos mnogo toga, ali srodna dusa nikako. Kada bih morala da izaberem srodnu dusu, to bi bila moja najbolja drugarica. Razumemo se i bez reci, razmisljamo isto, volimo iste stvari... Zivimo udaljene oko 100km, ali svake nedelje jedan dan je nas. Ne znam sta ce biti u mom zivotu ni sutra u vezi vecine stvari, ali znam ako dozivimo starost, da cemo zajedno, ispijati kafe, tracariti, raspravljati se, uzivati u 'dobrom drustvu'.

Slatka

pre 10 godina

ja netju nikad imati srodnu dusu jednom bila i ta ostala ali nazalost nismo ostali zajedno.....srce ce mi vecno lutati:-(:-(:-(:-(

putovanje u stvarnost

pre 10 godina

@ Putovanje u samoci
veoma zanimljiv nick i pored toga neverovatno kodiran post,koji iza sebe krije mnoga razocarenja i njima pruzrokovane dusevne blokade..podjemo li samo analizirati koristene kljucne reci kao i njihov redosled uociti cemo pored i onog "nije vazno" veliku potrebu utehe,samopriznanja kao i opravdanja za svoje uverenje..jos nesto,sve je vazno,da li ste vi stvarno ikada bili spremni bez straha i otvorenog srca poci ljubavi u susret,.....verovatno da sad vise i ne zelite,odlucili ste se za samocu,i tu postoje srodne duse...(sorry,omaklo se)

california

pre 10 godina

u pravu ste, i slazem se da ne treba napustati nekog koga zaista volite.ja nisam imao puno izbora, jer mi je to bila jedina nada da sutra svojoj deci mogu obezbediti normalan zivot.nisam imao nikoga osim brata koji mi je i pomogao da odem.zivot me nije mazio kao ni mnoge druge na balkanu.Neko mi je pomenuo da nije lepo imati devojku dok mislim o drugoj...i to podrzavam apsolutno, ali stvar je takva da ne ulazim ni u kakve veze i da jednostavno moram ici dalje, mozda jednog dana upoznam devojku i da sve krene ispocetka na onaj najljepsi moguci nacin. zasto se udala, bas kao sto je neko spomenuo, iz straha od samoce i pritiska okoline, konzervativne i jako tradicionalne porodice ali u onom najgorem smislu kad su te dve osobine u pitanju. zasto mnogi izgube ili jos gore napuste srodnu dusu je veliko pitanje, jednostavno desi se i ne mozes puno uticati.i ja se sto puta zapitam da li bi bilo bolje da sam ostao, bio tu sa njom i bilo bi nekako...mozda u nekom drugom paralelnom svetu zivimo zajedno

Ona tamo neka

pre 10 godina

Dirljive su vam price, i na zalost tuzne. I moja je slicna, nasla sam ga pre 2 godine, bila je to ljubav bukvalno na prvi pogled. Na zalost previse je toga sto nas razdvaja ali ja i dalje osecam da je on taj i da cemo se jednog dana konacno spojiti u jedno.

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

Mesa se zaljubljenost (nekoliko komentara gde je u pitanju jednostrana naklonost) I idealizacija (osecanja prema 'zauzetima' koje realan zivot nije testirao)sa pojmom srodne duse.
Srodne duse se sretnu,prepoznaju I ostanu zajedno.Zivot je proces u kom ne samo starimo nego se I menjamo,ako se menjate u istom pravcu i ako ceo zivot imate nesto cvrsto sto vas spaja (ne mislim na decu)onda ste vi istinske srodne duse. Ako se menjate u razlicitim pravcima onda ste bili jedno za drugo u to vreme ali vreme je proslo.Takvi su nam putevi,razliciti su
@californija, tvoja prica ima puno nedoslednosti. Ispred nje si stavio odlazak,mogli ste otici zajedno ali niste i to nije slucajno,nista nije slucajno, to govori mnogo o Tebi,onome kojeg ne zelis da prihvatis! Druge stvari stavljas ispred Osecanja ili Duse koji uzvracaju,muci te Secanje plus si u vezi koja 'nije to-to'. Imas tri puta, Prvi je da duhovnim tehnikama razresis Secanje ,trazis Oprost ali na prvom mestu oprostis Sebi,da prihvatis svoju Nemoc. Drugi je da zenu koju nazivas srodnom dusom povedes,sve sa decom, sa sobom. Mozda bi pristala?Ili opet nemas snage?Opet neka prepreka zbog koje ces je ostaviti I sada kad si shvatio sta ti znaci? Pa,dobro,takav si,nemas snage,vazno je da se prihvatis. Treci,najgori,kojim vec ides je da tako dusevno opterecen nastavis da se provlacis kroz zivot.Ne zaboravi Masta I Secanje su dve najvece slabosti dusevne.

@Milice,hvala!

Вук самотњак

pre 10 godina

(Nasla sam, 9. septembar 2013 18:01)

Ех да је то тако једноставно наћи девојку која може ми бити сродна душа као што си ти.
Тешко ја тешко.Ја је тражим даље у нади да ћу је наћи коначно.Надам се да ће ми се срећа ускоро осмехнути.Мислим да сам то заслужио.

maki

pre 10 godina

Ima srodnih dusa i retko se srecu...nazalost.Samo treba se opustiti i netraziti,zivot ih namesti kad se najmanje nadamo tome.Tako se i meni desilo.Hvala nebu i andjelima ...Bog me pogledao i poslao mi mog muza sa kojim sam presrecna i svima zelim pola srece koju ja imam.:)

Dusan

pre 10 godina

mali savet - ako vas druga osoba ne konta, to nije vasa srodna dusa. Provereno, mislio sam za mnoge da su srodne duse, dok srodna dusa nije dosla. To je prepoznavanje u sekundi, nevidjena energija, i sve to sto i drugi pisu.

WTF

pre 10 godina

California, lako je zagristi u tu tvoju pricu i rasplakati se... Ali, znas sta, jadna je tvoja devojka koja mozda misli da si ti taj za nju a ti ovamo mastas i patis za drugom. Zao mi je sto ti se to tako desilo, ali nisi u redu, izvini! Meni je najgora nocna mora da cu sresti nekoga poput tebe koga cu voljeti svim srcem i dusom, a za njega cu ja da budem samo utjeha. Nikad ne treba dozvoliti da ti bude prioritet neko kome si ti samo zamjena, druga opcija... Da mi kazes da si svojoj partnerki rekao koliko ti u zivotu neko drugi znaci i da bi je vjerovatno ostavio za nju kad bi bilo prilike, a da je ona svjesno i informisano usla u tu vezu, onda bi bio u redu. Ali kladim sve sto imam na to da ona nema pojma. :-(

Majorka

pre 10 godina

@Naivno; A ne, jasno je meni zašto nismo zajedno, ali mi nije jasno zašto tako treba da bude, ako već postoje srodne duše, zašto često nisu skupa,a ako ne mogu da budu zajedno zašto su se uopšte sretali, kad žive različite živote. Tipičan primjer za to dao je ovaj komentator @california. Nisu i neće biti zajedno, ali znaju da takvo nešto neće više imati. Eto, na tu vrstu nejasnoće sam mislila. I nisam pogriješila, godine su prošle, i dalje mislim i osjećam što i prvog dana. Osjećaj vremenom malo izblijedi, kao i sve drugo, ali nikad ne nestane.

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

@california
samo 2 pitanja za tebe:
1) da li srodna dusa napusta srodnu dusu, zbog para?
2) da li srodna dusa radja zbog straha od samoce i pritiska okoline?

a evo ti i odgovor: AKO JE PRAVA NE I NIKAD
preporucio bih ti pesmu: "uspeo sam u zivotu"

Jagodica

pre 10 godina

Mnogo je tuzno i jako mi je zao sto neke osobe nikada ne dozive taj cudesni susret, taj osecaj kuljanja krvi u sopstvenom telu na dodir, to trazenje njegovih plavih ociju i taj mili osecaj ukrstanja pogleda, taj topli zagrljaj koji brise sve ostalo, sve prethodne svadje i uvrede.. Kao sto je neko napisao vec, takve veze nazalost najcesce crpe i lome. Srela sam ga kad sam mu se najmanje nadala, u trenutku kada svoju srodnu dusu nisam "trazila"... Moj odlazak u inostranstvo i pokusaj da zivimo kod njega u pocetku je izgledao kao najbolja moguca opcija. I jeste bilo savrseno. Ne zbog samog zivota nego zbog trenutaka koje smo nas dvoje imali. A onda je krenuo pakao, ugusili smo jedno drugo preteranom zeljom. Posesivnost i ljubomora s njegove strane su nas unistili. I ne bih volela da se pomirimo. Nikada. I da, promenio je tok mog zivota. Izgradio me je na jedan potpuno novi nacin. Rekla bih bolji. Srecna sam... Samo nisam
Sigurna da cu ikada vise se osetiti onako blazeno i ispunjeno kao sto sam se osecala u njegovom zagrljaju... Ne preostaje mi nista drugo nego da cekam i ne "trazim", mozda budem imala srece pa mi se dva puta desi :)

Milica

pre 10 godina

neznam koliko ima veze datum rodjenja sa tim . muvala sam se sa likom koji je rodjen dan pre mene ... osetila sam nesto cudno... nisam ga jos uvek videla - ali nadam se da je on moja srodna dusa . ipak sam osetila nesto neopisivo !

Realno

pre 10 godina

Sve je laz,samo pusta laz,sto se oko nas u krug vrti!Sve je laz...osim smrti!
Ljubav ne postoji,to je najveca civilizacijska podvala covecanstvu!
Sve je materijano oko nas,i mi ljudi smo materija,koja se pojavljuje,i izvesno vreme istraje,dok ne nestane!Postoje samo interesi!

novosadjanin

pre 10 godina

Da, postoje. Nadju se poneki ljudi na odredjenom senzibilitetu, sto bi rekli, frekvenciji. To je lepo, ali svaki covek u sebi zna biti mrgud i los takodje, mi smo sami sebi vecita bitka izmedju dobra i zla. Opet, znas da ti je srodna dusa onomad kada pregurate sve i svasta i mozete biti potpuno iskreni jedno prema drugom. Ne verujem da je to bas potpuno odmah cim se sretnes, vec kada iskusis to.

iskrena

pre 10 godina

@ Nasla sam

Ako i dalje ''bezi'' , to nije srodna dusa... Razmisli na vreme. Odnosno ti nisi njegova, ako mislis da on jeste tvoja srodna dusa. To sto nam neko ''bezi'' zato sto se plasi , mozda je stidljiv, itd...itd..., su obicne gluposti i zavaravanja.

Pokušavam da shvatim

pre 10 godina

@nevidljivo,svemoguce; Hvala tebi što si napisao sve ovo, kao da sam čitala svoj post. Od prve do zadnje rečenice isto mi se desilo, san, datum, ta osoba, zajednička obostrana privlačnost i znanje da jednom drugo mijenjamo život, prekratko je bilo, i da, nadam se smo se zauvijek rastali, a jedno isto znam, a to nikome nisam ni rekla, da se poslije toga moj životni tok potpuno promijenio, od svega što mi se ikad desilo, jedino to me promijenilo, i zahvalna sam uprkos svemu. Nisam neka lujka, ali za ovu neobičnu situaciju nemam objašnjenje i ne tražim ga ni od koga. Neke stvari ipak samo mi sami možemo da shvatmo, mada ni nama nije jasno kako i zašto je baš to ostavilo takav trag.

Milica

pre 10 godina

Inace, u srodne duse najcesce sumnjaju oni koji misle da se one "traze" a ne "dogadjaju". Istina je da takve osobe ili sretnemo ili ne, one se namenski ne traze.

@california, rasplakao me je komentar :(
@putovanje u samoci, veoma dobar i iskren komentar

Milica

pre 10 godina

Jedan od retkih tekstova na ovu temu a da nije povrsan i banalizovan do kraja. Iako sam termin "srodne duse" nekima moze zvucati banalno, definitivno postoje ljudi koje srecemo u zivotu, nimalo slucajno, a koji ostave dubok trag iako mozda nismo proveli dugo vremena zajedno ili cak nikada nismo ni bili u vezi. Svako od nas ko je imao prilike da sretne takvu osobu, zna da je to onaj jedinstveni osecaj koji se ne moze prepricati niti opisati, kad jednostavno znas da je ta osoba tvoja druga polovina. Mnogi od nas to ne shvataju ni fatalno ni sudbinski, a neki cak iz straha od odbijanja nikad to i ne priznaju drugoj osobi. Neki se (poput mene) mirne duse pomire sa tim da je ta osoba negde daleko, jer su prosto takve okolnosti u kojima zivimo i koje ne mozemo da menjamo. Srodne duse dakle postoje, sto uopste ne mora da znaci da cete ostatak zivota provesti sa svojom.

Naivno

pre 10 godina

(Pokušavam da shvatim, 09. septembar 2013 22:21) Umesto analize i shvatanja desavanja, zasto onda nisi ucinila SVE da ga zadrzis, ako si osecala da je tvoja Srodna Dusa?!

djole

pre 10 godina

Mislim da nista gore nema nego kada u losem braku naletis na srodnu dusu a ne mozes nista trenutno da promenis. Prava stvar je kada srodna dusa naleti u pravo vreme..posle ostaje samo zal i razmisljanje sbbkbb..:)

Nasla sam

pre 10 godina

@ vuk samotnjak Jedno srugom potpuno odgovaramo, samo sto on mene zbog nekih privatnih stvari sada izbegava. To je ljubav koja rusi sve granice. Bar da moje strane. Nadam se da ce i on dati sve od sebe da nam to uspe. btw i ja tebi zelim ovakva osecanja.

ivanhoe

pre 10 godina

Izazivanje osecaja da te neko zna sto godina u prodaji se zove “familijarizacija“ i to moze uvezbati svako sa iole malo emocionalne inteligencije. A “srodna dusa“ je nesto sasvim drugo. Stvar je u tome da osetis bliskost sa nekim onoga trenutka kada ga ugledas, cak i ako ni rec ne progovorite. To je ljubav na prvi pogled, fatalna privlacnost koju osetimo prema nekom. Svako to nekad iskusi a da li ce se to pretvoriti u trajnu vezu zavisi od mnogo toga, kao sto se i kaze u tekstu.

aaa

pre 10 godina

naravno da postoji...Ja sam je nasla odavno jos pre 15 godina, ali nazalost nikada nije mogao niti ce biti, moj zato sto je vec odavno neciji...Jos uvek verujem da je on taj moja druga polovina, ying yang, moje drugo ja. Mogu da kazem da sam srecna sto znam da postoji i sto sam je pronasla, a nesrecna sto nikada nece biti moja :( Ne odsutajte u postrazi za svojom srodnom dusom jer ona negde sigurno postoji :)

california

pre 10 godina

ja licno verujem u to, jer sam se uverio da tako nesto zaista postoji. pre 5 godina upoznao sam devojku u novom sadu gde smo se na prvi pogled onako kao klinci zaljubili :) proveli smo pola godine zajedno, neopisiv osecaj, ma ne znam, nesto magicno.ali je sve stalo kada sam otisao za boljim zivotom/poslom u san francisko.mislio
sam da ce mi nova okolina odvuci paznju i sve ostalo.5god je nisam video.nedostaje mi kao prvog dana,ne mogu zaboraviti ni najmanju sitnicu koju smo imali. posto se par godina nismo videli a ni culi najmanje 3godine odlucio sam da je potrazim jer sam imao papire i cak je mogao prevesti kod sebe.dajle zenio bih je i to je to.kuci je nije bila, njena sestra mi je rejla da se udala :( moj svet se srusio, no ipak sam je potrazio. kada smo se sreli, nakon toliko vremena osjecaj je bio neverovatan, niko reci nije izgovarao, suze su same tekle i meni i njoj, ali....kasno je bilo, ima prelepu curicu i malog decaka sa covekom sa kojim zivi. vratio sam se, zivim dalje, imam devojku no ipak fali ono nesto, nije to ona devojka i nije to ona srodna dusa.zivot nas je rastavio.malo sam oduzio pricu ali samo sam htio da kazem da ni nakon 5 godina neki osecaji ne izblede, cak porastu i budu veci i jaci...

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

Verujem da u odredjenom periodu postoji odredjena osoba koja nam je srodna. Neko je srecan na tom polju pa takvu osobu sretne na vreme, dobije decu ili kako god nastavi da se voli I uvazava ceo zivot. Neko vecito trazi,nalazi,menja...Ja se nisam tu nasla, nikako mi ti putevi ne idu, sve mi je zatvoreno, kao da sam osudjena na samocu I na duhovno razvijanje u samoci.Sve vidim ali ne mogu da promenim. Nije vazno ali vrlo sam privlacna,nije u tome poenta nego u onome unutra. Samoca je hladna ali moze biti plodna kao sto I partnerstvo moze biti jalovo

Korisnica

pre 10 godina

Ja sam nasla svoju,samo je komplikovano,on mi je skopski drug,ima isto 22 godine,bili smo u istom odeljenju 11 godina,nismo se podnosili. A sad,malo mi je 24h sa njim...On zeli da bude sa mnom a ja upravo izasla iz duge veze,od koje se oporavljamo i ja i moj sin,bili smo mnogo vezani za tu osobu,..Ako bude bio ovakav i kad prodje sve to..njegova sam :-)

emirati

pre 10 godina

Naravno da postoje srodne duse !
Apropo toga,ko nije u zivotu bio "ludo zaljubljen,ko nije patio zbog ljubavi,ko nije provodio besane noci ....uzalud je procerdao svoj zivot !
Srodna dusa: obostrano iskreno i bezgranicno razumevanje,obostrana tolerancija,topao pogled,skromnost,lepo vaspitanje...ko to da ne pozdravi ako je isto takav !?

nevidljivo,svemoguce

pre 10 godina

u nekoliko reci..ko nije doziveo tako nesto tesko moze da poveruje a jos manje da shvati sta su stvarno ti tzv.sudbinski susreti..negde otprilike kad je ta osoba bila rodjena (a mozda cak i na isti dan,ne znam) sanjao sam u DETALJE celu buducu situaciju,tada jos nisam pridavao (iz neznanja) snovima neku posebnu vaznost..kada je doslo vreme naseg nenadanog susreta i pogleda oci u oci,vratio mi se celi film u jednoj sekundi i prozeo me do tada neki nepoznati strah..iskreno receno,u to vreme uopste nisam znao mnogo o takvim pojavama,ali kako pise u clanku,ti kljucevi i brave..joj,joj..strava jedna,da tako nesto moze uopste da postoji,ma,kakav nlp,skaniranje i sl..proveli smo relativno kratko vreme zajedno,nije bilo toga sto nismo bili u stanju zajedno napraviti,nedozivljena energija..ipak,nekako celo to vreme u pozadini svega proplitao se osecaj kao da je dosla da me nekud "odvede" iz te "moje" dotadasnje zivotne realnosti..meni je bilo malo kasno za put u nepoznato,"razisli" smo se za uvek,makar se nadam..u svakom slucaju ipak je na neki nacin uspela da promeni moj zivotni put na bolje...(hvala,za sve)

ja

pre 10 godina

@jaa: Potpuno tacno, ja sam svojoj srodnoj dusi dala 15 godina svog zivota, izasla iz veze potpuno iscedjena i istrosena. Tipican primer kada veza sagori sve u tebi. Da ne pricam o tome koliko mi je vremena trebalo da se sastavim nakon toga, da pocnem da vidjam i druge muskarce. Sada prema osobama suprotnog pola nemam nikakva ocekivanja i mastanja, trazim samo postovanje, prijateljstvo i dobar seks, naravno.

....

pre 10 godina

Nikada nisam verovala da postoje srodne duse, ali sam pre,pa evo sada ce 6 godina upoznala decka sa kojim sam vec posle prvog sastanka imala osecaj kao da ga znam dugo. Nakon mesec dana zabavljanja oboje smo osecali kao da smo jako jako dugo zajedno,kao da pre nase veze ni jednu drugu nismo imali. Mislila sam da to nece potrajati,ali evo jos uvek smo zajedno... sada smo vec i u braku i jos uvek smo zaljubljeni kao na pocetku... Tako da mi moje iskustvo ipak govori da srodne duse postoje

Вук самотњак.

pre 10 godina

(Nasla sam, 9. septembar 2013 18:01)

Драго ми је због тебе.
Ako је тако?
Od срца вам желим да будете срећни и задовољни.

Zagor

pre 10 godina

Ne postoji srodna dusa.
Istina za nekoga upravo to pomislimo,ali kada prodje vreme i prodje zaljubljenost,shvatimo da je to bio samo lazan osecaj.

Nasla sam

pre 10 godina

Nasla sam srodnu dusu. Sasvim sam sigurna da je on onaj pravi. I on zna da sam ja ona prava, ali i dalje "bezi" od mene. Tacno se oseti kada je neko stvoren za nekoga. Mozete cutati zajedno i bice vam lepo. Sa tom osobom sve je lepo. Nije bitno ni vreme ni mesto, bitno je da ste zajedno... Onaj osecaj kada vam srce kuca za nekoga... Onaj osecaj kada ni jedna druga osoba ne moze vasu srodnu dusu da zameni.

jaaa

pre 10 godina

I ja sad nasla srodnu dusu i 5 godina smo bili zajedno,nece obaveze,smaram ga,gusim ga sto ga volim :-) ljudi ne zavaravajte se,nadjite nekog sa kim cete da se smejete a ne da patite ceo zivot zbog nekog ko ga ne zasluzuje... ;-)sad sam srecnija nego dok sam bila sa njim

Nasla sam

pre 10 godina

Nasla sam srodnu dusu. Sasvim sam sigurna da je on onaj pravi. I on zna da sam ja ona prava, ali i dalje "bezi" od mene. Tacno se oseti kada je neko stvoren za nekoga. Mozete cutati zajedno i bice vam lepo. Sa tom osobom sve je lepo. Nije bitno ni vreme ni mesto, bitno je da ste zajedno... Onaj osecaj kada vam srce kuca za nekoga... Onaj osecaj kada ni jedna druga osoba ne moze vasu srodnu dusu da zameni.

....

pre 10 godina

Nikada nisam verovala da postoje srodne duse, ali sam pre,pa evo sada ce 6 godina upoznala decka sa kojim sam vec posle prvog sastanka imala osecaj kao da ga znam dugo. Nakon mesec dana zabavljanja oboje smo osecali kao da smo jako jako dugo zajedno,kao da pre nase veze ni jednu drugu nismo imali. Mislila sam da to nece potrajati,ali evo jos uvek smo zajedno... sada smo vec i u braku i jos uvek smo zaljubljeni kao na pocetku... Tako da mi moje iskustvo ipak govori da srodne duse postoje

california

pre 10 godina

ja licno verujem u to, jer sam se uverio da tako nesto zaista postoji. pre 5 godina upoznao sam devojku u novom sadu gde smo se na prvi pogled onako kao klinci zaljubili :) proveli smo pola godine zajedno, neopisiv osecaj, ma ne znam, nesto magicno.ali je sve stalo kada sam otisao za boljim zivotom/poslom u san francisko.mislio
sam da ce mi nova okolina odvuci paznju i sve ostalo.5god je nisam video.nedostaje mi kao prvog dana,ne mogu zaboraviti ni najmanju sitnicu koju smo imali. posto se par godina nismo videli a ni culi najmanje 3godine odlucio sam da je potrazim jer sam imao papire i cak je mogao prevesti kod sebe.dajle zenio bih je i to je to.kuci je nije bila, njena sestra mi je rejla da se udala :( moj svet se srusio, no ipak sam je potrazio. kada smo se sreli, nakon toliko vremena osjecaj je bio neverovatan, niko reci nije izgovarao, suze su same tekle i meni i njoj, ali....kasno je bilo, ima prelepu curicu i malog decaka sa covekom sa kojim zivi. vratio sam se, zivim dalje, imam devojku no ipak fali ono nesto, nije to ona devojka i nije to ona srodna dusa.zivot nas je rastavio.malo sam oduzio pricu ali samo sam htio da kazem da ni nakon 5 godina neki osecaji ne izblede, cak porastu i budu veci i jaci...

jaaa

pre 10 godina

I ja sad nasla srodnu dusu i 5 godina smo bili zajedno,nece obaveze,smaram ga,gusim ga sto ga volim :-) ljudi ne zavaravajte se,nadjite nekog sa kim cete da se smejete a ne da patite ceo zivot zbog nekog ko ga ne zasluzuje... ;-)sad sam srecnija nego dok sam bila sa njim

ja

pre 10 godina

@jaa: Potpuno tacno, ja sam svojoj srodnoj dusi dala 15 godina svog zivota, izasla iz veze potpuno iscedjena i istrosena. Tipican primer kada veza sagori sve u tebi. Da ne pricam o tome koliko mi je vremena trebalo da se sastavim nakon toga, da pocnem da vidjam i druge muskarce. Sada prema osobama suprotnog pola nemam nikakva ocekivanja i mastanja, trazim samo postovanje, prijateljstvo i dobar seks, naravno.

emirati

pre 10 godina

Naravno da postoje srodne duse !
Apropo toga,ko nije u zivotu bio "ludo zaljubljen,ko nije patio zbog ljubavi,ko nije provodio besane noci ....uzalud je procerdao svoj zivot !
Srodna dusa: obostrano iskreno i bezgranicno razumevanje,obostrana tolerancija,topao pogled,skromnost,lepo vaspitanje...ko to da ne pozdravi ako je isto takav !?

nevidljivo,svemoguce

pre 10 godina

u nekoliko reci..ko nije doziveo tako nesto tesko moze da poveruje a jos manje da shvati sta su stvarno ti tzv.sudbinski susreti..negde otprilike kad je ta osoba bila rodjena (a mozda cak i na isti dan,ne znam) sanjao sam u DETALJE celu buducu situaciju,tada jos nisam pridavao (iz neznanja) snovima neku posebnu vaznost..kada je doslo vreme naseg nenadanog susreta i pogleda oci u oci,vratio mi se celi film u jednoj sekundi i prozeo me do tada neki nepoznati strah..iskreno receno,u to vreme uopste nisam znao mnogo o takvim pojavama,ali kako pise u clanku,ti kljucevi i brave..joj,joj..strava jedna,da tako nesto moze uopste da postoji,ma,kakav nlp,skaniranje i sl..proveli smo relativno kratko vreme zajedno,nije bilo toga sto nismo bili u stanju zajedno napraviti,nedozivljena energija..ipak,nekako celo to vreme u pozadini svega proplitao se osecaj kao da je dosla da me nekud "odvede" iz te "moje" dotadasnje zivotne realnosti..meni je bilo malo kasno za put u nepoznato,"razisli" smo se za uvek,makar se nadam..u svakom slucaju ipak je na neki nacin uspela da promeni moj zivotni put na bolje...(hvala,za sve)

Milica

pre 10 godina

Jedan od retkih tekstova na ovu temu a da nije povrsan i banalizovan do kraja. Iako sam termin "srodne duse" nekima moze zvucati banalno, definitivno postoje ljudi koje srecemo u zivotu, nimalo slucajno, a koji ostave dubok trag iako mozda nismo proveli dugo vremena zajedno ili cak nikada nismo ni bili u vezi. Svako od nas ko je imao prilike da sretne takvu osobu, zna da je to onaj jedinstveni osecaj koji se ne moze prepricati niti opisati, kad jednostavno znas da je ta osoba tvoja druga polovina. Mnogi od nas to ne shvataju ni fatalno ni sudbinski, a neki cak iz straha od odbijanja nikad to i ne priznaju drugoj osobi. Neki se (poput mene) mirne duse pomire sa tim da je ta osoba negde daleko, jer su prosto takve okolnosti u kojima zivimo i koje ne mozemo da menjamo. Srodne duse dakle postoje, sto uopste ne mora da znaci da cete ostatak zivota provesti sa svojom.

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

Verujem da u odredjenom periodu postoji odredjena osoba koja nam je srodna. Neko je srecan na tom polju pa takvu osobu sretne na vreme, dobije decu ili kako god nastavi da se voli I uvazava ceo zivot. Neko vecito trazi,nalazi,menja...Ja se nisam tu nasla, nikako mi ti putevi ne idu, sve mi je zatvoreno, kao da sam osudjena na samocu I na duhovno razvijanje u samoci.Sve vidim ali ne mogu da promenim. Nije vazno ali vrlo sam privlacna,nije u tome poenta nego u onome unutra. Samoca je hladna ali moze biti plodna kao sto I partnerstvo moze biti jalovo

djole

pre 10 godina

Mislim da nista gore nema nego kada u losem braku naletis na srodnu dusu a ne mozes nista trenutno da promenis. Prava stvar je kada srodna dusa naleti u pravo vreme..posle ostaje samo zal i razmisljanje sbbkbb..:)

Вук самотњак.

pre 10 godina

(Nasla sam, 9. septembar 2013 18:01)

Драго ми је због тебе.
Ako је тако?
Od срца вам желим да будете срећни и задовољни.

Zagor

pre 10 godina

Ne postoji srodna dusa.
Istina za nekoga upravo to pomislimo,ali kada prodje vreme i prodje zaljubljenost,shvatimo da je to bio samo lazan osecaj.

aaa

pre 10 godina

naravno da postoji...Ja sam je nasla odavno jos pre 15 godina, ali nazalost nikada nije mogao niti ce biti, moj zato sto je vec odavno neciji...Jos uvek verujem da je on taj moja druga polovina, ying yang, moje drugo ja. Mogu da kazem da sam srecna sto znam da postoji i sto sam je pronasla, a nesrecna sto nikada nece biti moja :( Ne odsutajte u postrazi za svojom srodnom dusom jer ona negde sigurno postoji :)

Milica

pre 10 godina

Inace, u srodne duse najcesce sumnjaju oni koji misle da se one "traze" a ne "dogadjaju". Istina je da takve osobe ili sretnemo ili ne, one se namenski ne traze.

@california, rasplakao me je komentar :(
@putovanje u samoci, veoma dobar i iskren komentar

ivanhoe

pre 10 godina

Izazivanje osecaja da te neko zna sto godina u prodaji se zove “familijarizacija“ i to moze uvezbati svako sa iole malo emocionalne inteligencije. A “srodna dusa“ je nesto sasvim drugo. Stvar je u tome da osetis bliskost sa nekim onoga trenutka kada ga ugledas, cak i ako ni rec ne progovorite. To je ljubav na prvi pogled, fatalna privlacnost koju osetimo prema nekom. Svako to nekad iskusi a da li ce se to pretvoriti u trajnu vezu zavisi od mnogo toga, kao sto se i kaze u tekstu.

Korisnica

pre 10 godina

Ja sam nasla svoju,samo je komplikovano,on mi je skopski drug,ima isto 22 godine,bili smo u istom odeljenju 11 godina,nismo se podnosili. A sad,malo mi je 24h sa njim...On zeli da bude sa mnom a ja upravo izasla iz duge veze,od koje se oporavljamo i ja i moj sin,bili smo mnogo vezani za tu osobu,..Ako bude bio ovakav i kad prodje sve to..njegova sam :-)

Pokušavam da shvatim

pre 10 godina

@nevidljivo,svemoguce; Hvala tebi što si napisao sve ovo, kao da sam čitala svoj post. Od prve do zadnje rečenice isto mi se desilo, san, datum, ta osoba, zajednička obostrana privlačnost i znanje da jednom drugo mijenjamo život, prekratko je bilo, i da, nadam se smo se zauvijek rastali, a jedno isto znam, a to nikome nisam ni rekla, da se poslije toga moj životni tok potpuno promijenio, od svega što mi se ikad desilo, jedino to me promijenilo, i zahvalna sam uprkos svemu. Nisam neka lujka, ali za ovu neobičnu situaciju nemam objašnjenje i ne tražim ga ni od koga. Neke stvari ipak samo mi sami možemo da shvatmo, mada ni nama nije jasno kako i zašto je baš to ostavilo takav trag.

WTF

pre 10 godina

California, lako je zagristi u tu tvoju pricu i rasplakati se... Ali, znas sta, jadna je tvoja devojka koja mozda misli da si ti taj za nju a ti ovamo mastas i patis za drugom. Zao mi je sto ti se to tako desilo, ali nisi u redu, izvini! Meni je najgora nocna mora da cu sresti nekoga poput tebe koga cu voljeti svim srcem i dusom, a za njega cu ja da budem samo utjeha. Nikad ne treba dozvoliti da ti bude prioritet neko kome si ti samo zamjena, druga opcija... Da mi kazes da si svojoj partnerki rekao koliko ti u zivotu neko drugi znaci i da bi je vjerovatno ostavio za nju kad bi bilo prilike, a da je ona svjesno i informisano usla u tu vezu, onda bi bio u redu. Ali kladim sve sto imam na to da ona nema pojma. :-(

Dusan

pre 10 godina

mali savet - ako vas druga osoba ne konta, to nije vasa srodna dusa. Provereno, mislio sam za mnoge da su srodne duse, dok srodna dusa nije dosla. To je prepoznavanje u sekundi, nevidjena energija, i sve to sto i drugi pisu.

jeca

pre 10 godina

Ja mislim da vecina vas mes zaljubljenost i srodnu dusu. Moj suprug je ljubav mog zivota, moja sreca, najveca podrska, radost i jos mnogo toga, ali srodna dusa nikako. Kada bih morala da izaberem srodnu dusu, to bi bila moja najbolja drugarica. Razumemo se i bez reci, razmisljamo isto, volimo iste stvari... Zivimo udaljene oko 100km, ali svake nedelje jedan dan je nas. Ne znam sta ce biti u mom zivotu ni sutra u vezi vecine stvari, ali znam ako dozivimo starost, da cemo zajedno, ispijati kafe, tracariti, raspravljati se, uzivati u 'dobrom drustvu'.

maki

pre 10 godina

Ima srodnih dusa i retko se srecu...nazalost.Samo treba se opustiti i netraziti,zivot ih namesti kad se najmanje nadamo tome.Tako se i meni desilo.Hvala nebu i andjelima ...Bog me pogledao i poslao mi mog muza sa kojim sam presrecna i svima zelim pola srece koju ja imam.:)

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

Mesa se zaljubljenost (nekoliko komentara gde je u pitanju jednostrana naklonost) I idealizacija (osecanja prema 'zauzetima' koje realan zivot nije testirao)sa pojmom srodne duse.
Srodne duse se sretnu,prepoznaju I ostanu zajedno.Zivot je proces u kom ne samo starimo nego se I menjamo,ako se menjate u istom pravcu i ako ceo zivot imate nesto cvrsto sto vas spaja (ne mislim na decu)onda ste vi istinske srodne duse. Ako se menjate u razlicitim pravcima onda ste bili jedno za drugo u to vreme ali vreme je proslo.Takvi su nam putevi,razliciti su
@californija, tvoja prica ima puno nedoslednosti. Ispred nje si stavio odlazak,mogli ste otici zajedno ali niste i to nije slucajno,nista nije slucajno, to govori mnogo o Tebi,onome kojeg ne zelis da prihvatis! Druge stvari stavljas ispred Osecanja ili Duse koji uzvracaju,muci te Secanje plus si u vezi koja 'nije to-to'. Imas tri puta, Prvi je da duhovnim tehnikama razresis Secanje ,trazis Oprost ali na prvom mestu oprostis Sebi,da prihvatis svoju Nemoc. Drugi je da zenu koju nazivas srodnom dusom povedes,sve sa decom, sa sobom. Mozda bi pristala?Ili opet nemas snage?Opet neka prepreka zbog koje ces je ostaviti I sada kad si shvatio sta ti znaci? Pa,dobro,takav si,nemas snage,vazno je da se prihvatis. Treci,najgori,kojim vec ides je da tako dusevno opterecen nastavis da se provlacis kroz zivot.Ne zaboravi Masta I Secanje su dve najvece slabosti dusevne.

@Milice,hvala!

Treba doživeti bar jednom to

pre 10 godina

Priča o mojoj "srodnoj duši"

Zaposlila sam se u novoj firmi. Ponedeljak je bio, 2.12.2002. Puno novih očekivanja, utisaka Već sam bila srećno udata za divnog supruga kog sam obožavala i vratila se sa drugog porodiljskog odsustva, imali smo već ćerkicu i sina. Čini mi se da nisam bila srećnija u ljubavi nikad više nego tih dana. Muž i ja smo se topili od miline pored dvoje divnih stvorenja, lepo smo živeli, on je bio moja studentska ljubav...

Ali tog drugog decembra, ja sam ušla u kancelariju novog kolege, jer sam se redom upoznavala sa svima u novoj firmi i ne mogu ni danas da verujem šta mi se desilo!
Poznata sam kao jako racionalna i promišljena osoba, ali život je nepredvidiv.

Stajala sam na vratima, prozborili smo par reči formalnosti, bio je to običan čovek, ni po čemu da se fizički posebno izdvaja, ali ja sam bila skamenjena od eksplozije svojih osećanja za njega -običnog čoveka koga sam prvi put videla.
Nisam mogla da progovorim dalje ni reč, prepala sam se na smrt!
On je nešto pričao, a ja padala u nesvest od strasti, od želje, od simpatija, naježila sam se sva i utrnula!
Samo mi se to tada u životu desilo i nikada više.
Nisam to tada očekivala, sačekalo me je iza ćoška. Zaljubila sam se na prvi pogled, već zrela i voljena, srećna u ljubavi, i sa nekim iskustvom pre braka.
Sve u meni govorilo mi je da je to moja kasno pronadjena druga polovina
Nikad nismo ništa imali, klonila sam ga se, on ne zna o tome ništa, i prošlo me

Ona tamo neka

pre 10 godina

Dirljive su vam price, i na zalost tuzne. I moja je slicna, nasla sam ga pre 2 godine, bila je to ljubav bukvalno na prvi pogled. Na zalost previse je toga sto nas razdvaja ali ja i dalje osecam da je on taj i da cemo se jednog dana konacno spojiti u jedno.

Naivno

pre 10 godina

(Pokušavam da shvatim, 09. septembar 2013 22:21) Umesto analize i shvatanja desavanja, zasto onda nisi ucinila SVE da ga zadrzis, ako si osecala da je tvoja Srodna Dusa?!

Nasla sam

pre 10 godina

@ vuk samotnjak Jedno srugom potpuno odgovaramo, samo sto on mene zbog nekih privatnih stvari sada izbegava. To je ljubav koja rusi sve granice. Bar da moje strane. Nadam se da ce i on dati sve od sebe da nam to uspe. btw i ja tebi zelim ovakva osecanja.

iskrena

pre 10 godina

@ Nasla sam

Ako i dalje ''bezi'' , to nije srodna dusa... Razmisli na vreme. Odnosno ti nisi njegova, ako mislis da on jeste tvoja srodna dusa. To sto nam neko ''bezi'' zato sto se plasi , mozda je stidljiv, itd...itd..., su obicne gluposti i zavaravanja.

Majorka

pre 10 godina

@Naivno; A ne, jasno je meni zašto nismo zajedno, ali mi nije jasno zašto tako treba da bude, ako već postoje srodne duše, zašto često nisu skupa,a ako ne mogu da budu zajedno zašto su se uopšte sretali, kad žive različite živote. Tipičan primjer za to dao je ovaj komentator @california. Nisu i neće biti zajedno, ali znaju da takvo nešto neće više imati. Eto, na tu vrstu nejasnoće sam mislila. I nisam pogriješila, godine su prošle, i dalje mislim i osjećam što i prvog dana. Osjećaj vremenom malo izblijedi, kao i sve drugo, ali nikad ne nestane.

california

pre 10 godina

u pravu ste, i slazem se da ne treba napustati nekog koga zaista volite.ja nisam imao puno izbora, jer mi je to bila jedina nada da sutra svojoj deci mogu obezbediti normalan zivot.nisam imao nikoga osim brata koji mi je i pomogao da odem.zivot me nije mazio kao ni mnoge druge na balkanu.Neko mi je pomenuo da nije lepo imati devojku dok mislim o drugoj...i to podrzavam apsolutno, ali stvar je takva da ne ulazim ni u kakve veze i da jednostavno moram ici dalje, mozda jednog dana upoznam devojku i da sve krene ispocetka na onaj najljepsi moguci nacin. zasto se udala, bas kao sto je neko spomenuo, iz straha od samoce i pritiska okoline, konzervativne i jako tradicionalne porodice ali u onom najgorem smislu kad su te dve osobine u pitanju. zasto mnogi izgube ili jos gore napuste srodnu dusu je veliko pitanje, jednostavno desi se i ne mozes puno uticati.i ja se sto puta zapitam da li bi bilo bolje da sam ostao, bio tu sa njom i bilo bi nekako...mozda u nekom drugom paralelnom svetu zivimo zajedno

Вук самотњак

pre 10 godina

(Nasla sam, 9. septembar 2013 18:01)

Ех да је то тако једноставно наћи девојку која може ми бити сродна душа као што си ти.
Тешко ја тешко.Ја је тражим даље у нади да ћу је наћи коначно.Надам се да ће ми се срећа ускоро осмехнути.Мислим да сам то заслужио.

novosadjanin

pre 10 godina

Da, postoje. Nadju se poneki ljudi na odredjenom senzibilitetu, sto bi rekli, frekvenciji. To je lepo, ali svaki covek u sebi zna biti mrgud i los takodje, mi smo sami sebi vecita bitka izmedju dobra i zla. Opet, znas da ti je srodna dusa onomad kada pregurate sve i svasta i mozete biti potpuno iskreni jedno prema drugom. Ne verujem da je to bas potpuno odmah cim se sretnes, vec kada iskusis to.

Jagodica

pre 10 godina

Mnogo je tuzno i jako mi je zao sto neke osobe nikada ne dozive taj cudesni susret, taj osecaj kuljanja krvi u sopstvenom telu na dodir, to trazenje njegovih plavih ociju i taj mili osecaj ukrstanja pogleda, taj topli zagrljaj koji brise sve ostalo, sve prethodne svadje i uvrede.. Kao sto je neko napisao vec, takve veze nazalost najcesce crpe i lome. Srela sam ga kad sam mu se najmanje nadala, u trenutku kada svoju srodnu dusu nisam "trazila"... Moj odlazak u inostranstvo i pokusaj da zivimo kod njega u pocetku je izgledao kao najbolja moguca opcija. I jeste bilo savrseno. Ne zbog samog zivota nego zbog trenutaka koje smo nas dvoje imali. A onda je krenuo pakao, ugusili smo jedno drugo preteranom zeljom. Posesivnost i ljubomora s njegove strane su nas unistili. I ne bih volela da se pomirimo. Nikada. I da, promenio je tok mog zivota. Izgradio me je na jedan potpuno novi nacin. Rekla bih bolji. Srecna sam... Samo nisam
Sigurna da cu ikada vise se osetiti onako blazeno i ispunjeno kao sto sam se osecala u njegovom zagrljaju... Ne preostaje mi nista drugo nego da cekam i ne "trazim", mozda budem imala srece pa mi se dva puta desi :)

Midzit

pre 10 godina

Ja sam u divnoj,ispunjavajucoj vezi u kojoj sam mazena preko svake mere i obozavam ga sada,sedam godina kasnije, kao i prvog dana. Ali njega bas ne bih mogla nazvati srodnom dusom,on uglavnom smatra da sam neprilagodjena i nepredvidiva pa obicno moram detaljno da se objasnjavam. Ponekad pozelim da moze da mi kaze we- we are the same.. jer tako se prepoznaju srodne duse,ali nema veze,zadovoljna sam i ovako,pas me razume, decko se trudi :)

putovanje u stvarnost

pre 10 godina

@ Putovanje u samoci
veoma zanimljiv nick i pored toga neverovatno kodiran post,koji iza sebe krije mnoga razocarenja i njima pruzrokovane dusevne blokade..podjemo li samo analizirati koristene kljucne reci kao i njihov redosled uociti cemo pored i onog "nije vazno" veliku potrebu utehe,samopriznanja kao i opravdanja za svoje uverenje..jos nesto,sve je vazno,da li ste vi stvarno ikada bili spremni bez straha i otvorenog srca poci ljubavi u susret,.....verovatno da sad vise i ne zelite,odlucili ste se za samocu,i tu postoje srodne duse...(sorry,omaklo se)

Jelena

pre 10 godina

Moju polovinu srca je uzeo Bog i nadam se da je pored njega ja zivim sa svojom polovinom na zemlji nadam se cvrsto i uopste ne lebdim jer kada dodje vreme opet ce se nase polovine naci.

...tebe

pre 10 godina

Nikad ne reci ...kada se najmanje nadas zivot ti donese
nekog ...bez ikakvog plana,razmisljanja...naprosto se samo
desi...sve sto si radio,govorio,iza cega si stojao...vise nije tako bitno bez...

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

@california
samo 2 pitanja za tebe:
1) da li srodna dusa napusta srodnu dusu, zbog para?
2) da li srodna dusa radja zbog straha od samoce i pritiska okoline?

a evo ti i odgovor: AKO JE PRAVA NE I NIKAD
preporucio bih ti pesmu: "uspeo sam u zivotu"

Realno

pre 10 godina

Sve je laz,samo pusta laz,sto se oko nas u krug vrti!Sve je laz...osim smrti!
Ljubav ne postoji,to je najveca civilizacijska podvala covecanstvu!
Sve je materijano oko nas,i mi ljudi smo materija,koja se pojavljuje,i izvesno vreme istraje,dok ne nestane!Postoje samo interesi!

Slatka

pre 10 godina

ja netju nikad imati srodnu dusu jednom bila i ta ostala ali nazalost nismo ostali zajedno.....srce ce mi vecno lutati:-(:-(:-(:-(

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

@Putovanje u Stvarnost,

niste me shvatili a moguce necete ni dalje,neki se ljudi prosto ne shvataju.
U svom komentaru Californiji htela sam reci da izbori koje u nekom trenutku pravimo nisu ni malo slucajni I da su uslovljeni onim sto nosimo u sebi.Da umesto vecitog kajanja bolje izaberemo ili prihvatanje sebe ili konkretno da popravimo ucinjeno (ako je moguce).

Samocu nikako ne smatram svojim konacnim izborom,ona mi sada,na ovom delu puta,najvise odgovara. Konacnih izbora nema.

Da li sam volela,to vam necu odgovoriti

P.S Da li je u Vasem niku Stvarnost kontra pojam Samoci?

Putovanje u Stvarnost

pre 10 godina

@ putovanje u samoci
hm,da ste privlacni,jeste..iako mislite da vas nisam shvatio,ostavljate dojam kao da zelite da vam opet pisem..ako je tako znate li zasto...

jos jedna jelena

pre 10 godina

samo da podsetim da pojam "srodne duse" nema nikakve veze sa tim ko se kako zove, na kog lika iz filma vas podseca, i ostale nebuloze.

Milica

pre 10 godina

neznam koliko ima veze datum rodjenja sa tim . muvala sam se sa likom koji je rodjen dan pre mene ... osetila sam nesto cudno... nisam ga jos uvek videla - ali nadam se da je on moja srodna dusa . ipak sam osetila nesto neopisivo !

Zagor

pre 10 godina

Ne postoji srodna dusa.
Istina za nekoga upravo to pomislimo,ali kada prodje vreme i prodje zaljubljenost,shvatimo da je to bio samo lazan osecaj.

Korisnica

pre 10 godina

Ja sam nasla svoju,samo je komplikovano,on mi je skopski drug,ima isto 22 godine,bili smo u istom odeljenju 11 godina,nismo se podnosili. A sad,malo mi je 24h sa njim...On zeli da bude sa mnom a ja upravo izasla iz duge veze,od koje se oporavljamo i ja i moj sin,bili smo mnogo vezani za tu osobu,..Ako bude bio ovakav i kad prodje sve to..njegova sam :-)

Milica

pre 10 godina

neznam koliko ima veze datum rodjenja sa tim . muvala sam se sa likom koji je rodjen dan pre mene ... osetila sam nesto cudno... nisam ga jos uvek videla - ali nadam se da je on moja srodna dusa . ipak sam osetila nesto neopisivo !

Nasla sam

pre 10 godina

Nasla sam srodnu dusu. Sasvim sam sigurna da je on onaj pravi. I on zna da sam ja ona prava, ali i dalje "bezi" od mene. Tacno se oseti kada je neko stvoren za nekoga. Mozete cutati zajedno i bice vam lepo. Sa tom osobom sve je lepo. Nije bitno ni vreme ni mesto, bitno je da ste zajedno... Onaj osecaj kada vam srce kuca za nekoga... Onaj osecaj kada ni jedna druga osoba ne moze vasu srodnu dusu da zameni.

Realno

pre 10 godina

Sve je laz,samo pusta laz,sto se oko nas u krug vrti!Sve je laz...osim smrti!
Ljubav ne postoji,to je najveca civilizacijska podvala covecanstvu!
Sve je materijano oko nas,i mi ljudi smo materija,koja se pojavljuje,i izvesno vreme istraje,dok ne nestane!Postoje samo interesi!

nevidljivo,svemoguce

pre 10 godina

u nekoliko reci..ko nije doziveo tako nesto tesko moze da poveruje a jos manje da shvati sta su stvarno ti tzv.sudbinski susreti..negde otprilike kad je ta osoba bila rodjena (a mozda cak i na isti dan,ne znam) sanjao sam u DETALJE celu buducu situaciju,tada jos nisam pridavao (iz neznanja) snovima neku posebnu vaznost..kada je doslo vreme naseg nenadanog susreta i pogleda oci u oci,vratio mi se celi film u jednoj sekundi i prozeo me do tada neki nepoznati strah..iskreno receno,u to vreme uopste nisam znao mnogo o takvim pojavama,ali kako pise u clanku,ti kljucevi i brave..joj,joj..strava jedna,da tako nesto moze uopste da postoji,ma,kakav nlp,skaniranje i sl..proveli smo relativno kratko vreme zajedno,nije bilo toga sto nismo bili u stanju zajedno napraviti,nedozivljena energija..ipak,nekako celo to vreme u pozadini svega proplitao se osecaj kao da je dosla da me nekud "odvede" iz te "moje" dotadasnje zivotne realnosti..meni je bilo malo kasno za put u nepoznato,"razisli" smo se za uvek,makar se nadam..u svakom slucaju ipak je na neki nacin uspela da promeni moj zivotni put na bolje...(hvala,za sve)

aaa

pre 10 godina

naravno da postoji...Ja sam je nasla odavno jos pre 15 godina, ali nazalost nikada nije mogao niti ce biti, moj zato sto je vec odavno neciji...Jos uvek verujem da je on taj moja druga polovina, ying yang, moje drugo ja. Mogu da kazem da sam srecna sto znam da postoji i sto sam je pronasla, a nesrecna sto nikada nece biti moja :( Ne odsutajte u postrazi za svojom srodnom dusom jer ona negde sigurno postoji :)

emirati

pre 10 godina

Naravno da postoje srodne duse !
Apropo toga,ko nije u zivotu bio "ludo zaljubljen,ko nije patio zbog ljubavi,ko nije provodio besane noci ....uzalud je procerdao svoj zivot !
Srodna dusa: obostrano iskreno i bezgranicno razumevanje,obostrana tolerancija,topao pogled,skromnost,lepo vaspitanje...ko to da ne pozdravi ako je isto takav !?

california

pre 10 godina

ja licno verujem u to, jer sam se uverio da tako nesto zaista postoji. pre 5 godina upoznao sam devojku u novom sadu gde smo se na prvi pogled onako kao klinci zaljubili :) proveli smo pola godine zajedno, neopisiv osecaj, ma ne znam, nesto magicno.ali je sve stalo kada sam otisao za boljim zivotom/poslom u san francisko.mislio
sam da ce mi nova okolina odvuci paznju i sve ostalo.5god je nisam video.nedostaje mi kao prvog dana,ne mogu zaboraviti ni najmanju sitnicu koju smo imali. posto se par godina nismo videli a ni culi najmanje 3godine odlucio sam da je potrazim jer sam imao papire i cak je mogao prevesti kod sebe.dajle zenio bih je i to je to.kuci je nije bila, njena sestra mi je rejla da se udala :( moj svet se srusio, no ipak sam je potrazio. kada smo se sreli, nakon toliko vremena osjecaj je bio neverovatan, niko reci nije izgovarao, suze su same tekle i meni i njoj, ali....kasno je bilo, ima prelepu curicu i malog decaka sa covekom sa kojim zivi. vratio sam se, zivim dalje, imam devojku no ipak fali ono nesto, nije to ona devojka i nije to ona srodna dusa.zivot nas je rastavio.malo sam oduzio pricu ali samo sam htio da kazem da ni nakon 5 godina neki osecaji ne izblede, cak porastu i budu veci i jaci...

jos jedna jelena

pre 10 godina

samo da podsetim da pojam "srodne duse" nema nikakve veze sa tim ko se kako zove, na kog lika iz filma vas podseca, i ostale nebuloze.

ja

pre 10 godina

@jaa: Potpuno tacno, ja sam svojoj srodnoj dusi dala 15 godina svog zivota, izasla iz veze potpuno iscedjena i istrosena. Tipican primer kada veza sagori sve u tebi. Da ne pricam o tome koliko mi je vremena trebalo da se sastavim nakon toga, da pocnem da vidjam i druge muskarce. Sada prema osobama suprotnog pola nemam nikakva ocekivanja i mastanja, trazim samo postovanje, prijateljstvo i dobar seks, naravno.

ivanhoe

pre 10 godina

Izazivanje osecaja da te neko zna sto godina u prodaji se zove “familijarizacija“ i to moze uvezbati svako sa iole malo emocionalne inteligencije. A “srodna dusa“ je nesto sasvim drugo. Stvar je u tome da osetis bliskost sa nekim onoga trenutka kada ga ugledas, cak i ako ni rec ne progovorite. To je ljubav na prvi pogled, fatalna privlacnost koju osetimo prema nekom. Svako to nekad iskusi a da li ce se to pretvoriti u trajnu vezu zavisi od mnogo toga, kao sto se i kaze u tekstu.

Pokušavam da shvatim

pre 10 godina

@nevidljivo,svemoguce; Hvala tebi što si napisao sve ovo, kao da sam čitala svoj post. Od prve do zadnje rečenice isto mi se desilo, san, datum, ta osoba, zajednička obostrana privlačnost i znanje da jednom drugo mijenjamo život, prekratko je bilo, i da, nadam se smo se zauvijek rastali, a jedno isto znam, a to nikome nisam ni rekla, da se poslije toga moj životni tok potpuno promijenio, od svega što mi se ikad desilo, jedino to me promijenilo, i zahvalna sam uprkos svemu. Nisam neka lujka, ali za ovu neobičnu situaciju nemam objašnjenje i ne tražim ga ni od koga. Neke stvari ipak samo mi sami možemo da shvatmo, mada ni nama nije jasno kako i zašto je baš to ostavilo takav trag.

Naivno

pre 10 godina

(Pokušavam da shvatim, 09. septembar 2013 22:21) Umesto analize i shvatanja desavanja, zasto onda nisi ucinila SVE da ga zadrzis, ako si osecala da je tvoja Srodna Dusa?!

....

pre 10 godina

Nikada nisam verovala da postoje srodne duse, ali sam pre,pa evo sada ce 6 godina upoznala decka sa kojim sam vec posle prvog sastanka imala osecaj kao da ga znam dugo. Nakon mesec dana zabavljanja oboje smo osecali kao da smo jako jako dugo zajedno,kao da pre nase veze ni jednu drugu nismo imali. Mislila sam da to nece potrajati,ali evo jos uvek smo zajedno... sada smo vec i u braku i jos uvek smo zaljubljeni kao na pocetku... Tako da mi moje iskustvo ipak govori da srodne duse postoje

djole

pre 10 godina

Mislim da nista gore nema nego kada u losem braku naletis na srodnu dusu a ne mozes nista trenutno da promenis. Prava stvar je kada srodna dusa naleti u pravo vreme..posle ostaje samo zal i razmisljanje sbbkbb..:)

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

@Putovanje u Stvarnost,

niste me shvatili a moguce necete ni dalje,neki se ljudi prosto ne shvataju.
U svom komentaru Californiji htela sam reci da izbori koje u nekom trenutku pravimo nisu ni malo slucajni I da su uslovljeni onim sto nosimo u sebi.Da umesto vecitog kajanja bolje izaberemo ili prihvatanje sebe ili konkretno da popravimo ucinjeno (ako je moguce).

Samocu nikako ne smatram svojim konacnim izborom,ona mi sada,na ovom delu puta,najvise odgovara. Konacnih izbora nema.

Da li sam volela,to vam necu odgovoriti

P.S Da li je u Vasem niku Stvarnost kontra pojam Samoci?

Nasla sam

pre 10 godina

@ vuk samotnjak Jedno srugom potpuno odgovaramo, samo sto on mene zbog nekih privatnih stvari sada izbegava. To je ljubav koja rusi sve granice. Bar da moje strane. Nadam se da ce i on dati sve od sebe da nam to uspe. btw i ja tebi zelim ovakva osecanja.

Milica

pre 10 godina

Inace, u srodne duse najcesce sumnjaju oni koji misle da se one "traze" a ne "dogadjaju". Istina je da takve osobe ili sretnemo ili ne, one se namenski ne traze.

@california, rasplakao me je komentar :(
@putovanje u samoci, veoma dobar i iskren komentar

iskrena

pre 10 godina

@ Nasla sam

Ako i dalje ''bezi'' , to nije srodna dusa... Razmisli na vreme. Odnosno ti nisi njegova, ako mislis da on jeste tvoja srodna dusa. To sto nam neko ''bezi'' zato sto se plasi , mozda je stidljiv, itd...itd..., su obicne gluposti i zavaravanja.

Slatka

pre 10 godina

ja netju nikad imati srodnu dusu jednom bila i ta ostala ali nazalost nismo ostali zajedno.....srce ce mi vecno lutati:-(:-(:-(:-(

jaaa

pre 10 godina

I ja sad nasla srodnu dusu i 5 godina smo bili zajedno,nece obaveze,smaram ga,gusim ga sto ga volim :-) ljudi ne zavaravajte se,nadjite nekog sa kim cete da se smejete a ne da patite ceo zivot zbog nekog ko ga ne zasluzuje... ;-)sad sam srecnija nego dok sam bila sa njim

Вук самотњак.

pre 10 godina

(Nasla sam, 9. septembar 2013 18:01)

Драго ми је због тебе.
Ako је тако?
Od срца вам желим да будете срећни и задовољни.

california

pre 10 godina

u pravu ste, i slazem se da ne treba napustati nekog koga zaista volite.ja nisam imao puno izbora, jer mi je to bila jedina nada da sutra svojoj deci mogu obezbediti normalan zivot.nisam imao nikoga osim brata koji mi je i pomogao da odem.zivot me nije mazio kao ni mnoge druge na balkanu.Neko mi je pomenuo da nije lepo imati devojku dok mislim o drugoj...i to podrzavam apsolutno, ali stvar je takva da ne ulazim ni u kakve veze i da jednostavno moram ici dalje, mozda jednog dana upoznam devojku i da sve krene ispocetka na onaj najljepsi moguci nacin. zasto se udala, bas kao sto je neko spomenuo, iz straha od samoce i pritiska okoline, konzervativne i jako tradicionalne porodice ali u onom najgorem smislu kad su te dve osobine u pitanju. zasto mnogi izgube ili jos gore napuste srodnu dusu je veliko pitanje, jednostavno desi se i ne mozes puno uticati.i ja se sto puta zapitam da li bi bilo bolje da sam ostao, bio tu sa njom i bilo bi nekako...mozda u nekom drugom paralelnom svetu zivimo zajedno

Treba doživeti bar jednom to

pre 10 godina

Priča o mojoj "srodnoj duši"

Zaposlila sam se u novoj firmi. Ponedeljak je bio, 2.12.2002. Puno novih očekivanja, utisaka Već sam bila srećno udata za divnog supruga kog sam obožavala i vratila se sa drugog porodiljskog odsustva, imali smo već ćerkicu i sina. Čini mi se da nisam bila srećnija u ljubavi nikad više nego tih dana. Muž i ja smo se topili od miline pored dvoje divnih stvorenja, lepo smo živeli, on je bio moja studentska ljubav...

Ali tog drugog decembra, ja sam ušla u kancelariju novog kolege, jer sam se redom upoznavala sa svima u novoj firmi i ne mogu ni danas da verujem šta mi se desilo!
Poznata sam kao jako racionalna i promišljena osoba, ali život je nepredvidiv.

Stajala sam na vratima, prozborili smo par reči formalnosti, bio je to običan čovek, ni po čemu da se fizički posebno izdvaja, ali ja sam bila skamenjena od eksplozije svojih osećanja za njega -običnog čoveka koga sam prvi put videla.
Nisam mogla da progovorim dalje ni reč, prepala sam se na smrt!
On je nešto pričao, a ja padala u nesvest od strasti, od želje, od simpatija, naježila sam se sva i utrnula!
Samo mi se to tada u životu desilo i nikada više.
Nisam to tada očekivala, sačekalo me je iza ćoška. Zaljubila sam se na prvi pogled, već zrela i voljena, srećna u ljubavi, i sa nekim iskustvom pre braka.
Sve u meni govorilo mi je da je to moja kasno pronadjena druga polovina
Nikad nismo ništa imali, klonila sam ga se, on ne zna o tome ništa, i prošlo me

Putovanje u Stvarnost

pre 10 godina

@ putovanje u samoci
hm,da ste privlacni,jeste..iako mislite da vas nisam shvatio,ostavljate dojam kao da zelite da vam opet pisem..ako je tako znate li zasto...

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

Verujem da u odredjenom periodu postoji odredjena osoba koja nam je srodna. Neko je srecan na tom polju pa takvu osobu sretne na vreme, dobije decu ili kako god nastavi da se voli I uvazava ceo zivot. Neko vecito trazi,nalazi,menja...Ja se nisam tu nasla, nikako mi ti putevi ne idu, sve mi je zatvoreno, kao da sam osudjena na samocu I na duhovno razvijanje u samoci.Sve vidim ali ne mogu da promenim. Nije vazno ali vrlo sam privlacna,nije u tome poenta nego u onome unutra. Samoca je hladna ali moze biti plodna kao sto I partnerstvo moze biti jalovo

Milica

pre 10 godina

Jedan od retkih tekstova na ovu temu a da nije povrsan i banalizovan do kraja. Iako sam termin "srodne duse" nekima moze zvucati banalno, definitivno postoje ljudi koje srecemo u zivotu, nimalo slucajno, a koji ostave dubok trag iako mozda nismo proveli dugo vremena zajedno ili cak nikada nismo ni bili u vezi. Svako od nas ko je imao prilike da sretne takvu osobu, zna da je to onaj jedinstveni osecaj koji se ne moze prepricati niti opisati, kad jednostavno znas da je ta osoba tvoja druga polovina. Mnogi od nas to ne shvataju ni fatalno ni sudbinski, a neki cak iz straha od odbijanja nikad to i ne priznaju drugoj osobi. Neki se (poput mene) mirne duse pomire sa tim da je ta osoba negde daleko, jer su prosto takve okolnosti u kojima zivimo i koje ne mozemo da menjamo. Srodne duse dakle postoje, sto uopste ne mora da znaci da cete ostatak zivota provesti sa svojom.

onaj koji sudi bez greske

pre 10 godina

@california
samo 2 pitanja za tebe:
1) da li srodna dusa napusta srodnu dusu, zbog para?
2) da li srodna dusa radja zbog straha od samoce i pritiska okoline?

a evo ti i odgovor: AKO JE PRAVA NE I NIKAD
preporucio bih ti pesmu: "uspeo sam u zivotu"

WTF

pre 10 godina

California, lako je zagristi u tu tvoju pricu i rasplakati se... Ali, znas sta, jadna je tvoja devojka koja mozda misli da si ti taj za nju a ti ovamo mastas i patis za drugom. Zao mi je sto ti se to tako desilo, ali nisi u redu, izvini! Meni je najgora nocna mora da cu sresti nekoga poput tebe koga cu voljeti svim srcem i dusom, a za njega cu ja da budem samo utjeha. Nikad ne treba dozvoliti da ti bude prioritet neko kome si ti samo zamjena, druga opcija... Da mi kazes da si svojoj partnerki rekao koliko ti u zivotu neko drugi znaci i da bi je vjerovatno ostavio za nju kad bi bilo prilike, a da je ona svjesno i informisano usla u tu vezu, onda bi bio u redu. Ali kladim sve sto imam na to da ona nema pojma. :-(

Вук самотњак

pre 10 godina

(Nasla sam, 9. septembar 2013 18:01)

Ех да је то тако једноставно наћи девојку која може ми бити сродна душа као што си ти.
Тешко ја тешко.Ја је тражим даље у нади да ћу је наћи коначно.Надам се да ће ми се срећа ускоро осмехнути.Мислим да сам то заслужио.

maki

pre 10 godina

Ima srodnih dusa i retko se srecu...nazalost.Samo treba se opustiti i netraziti,zivot ih namesti kad se najmanje nadamo tome.Tako se i meni desilo.Hvala nebu i andjelima ...Bog me pogledao i poslao mi mog muza sa kojim sam presrecna i svima zelim pola srece koju ja imam.:)

Putovanje u Samoci

pre 10 godina

Mesa se zaljubljenost (nekoliko komentara gde je u pitanju jednostrana naklonost) I idealizacija (osecanja prema 'zauzetima' koje realan zivot nije testirao)sa pojmom srodne duse.
Srodne duse se sretnu,prepoznaju I ostanu zajedno.Zivot je proces u kom ne samo starimo nego se I menjamo,ako se menjate u istom pravcu i ako ceo zivot imate nesto cvrsto sto vas spaja (ne mislim na decu)onda ste vi istinske srodne duse. Ako se menjate u razlicitim pravcima onda ste bili jedno za drugo u to vreme ali vreme je proslo.Takvi su nam putevi,razliciti su
@californija, tvoja prica ima puno nedoslednosti. Ispred nje si stavio odlazak,mogli ste otici zajedno ali niste i to nije slucajno,nista nije slucajno, to govori mnogo o Tebi,onome kojeg ne zelis da prihvatis! Druge stvari stavljas ispred Osecanja ili Duse koji uzvracaju,muci te Secanje plus si u vezi koja 'nije to-to'. Imas tri puta, Prvi je da duhovnim tehnikama razresis Secanje ,trazis Oprost ali na prvom mestu oprostis Sebi,da prihvatis svoju Nemoc. Drugi je da zenu koju nazivas srodnom dusom povedes,sve sa decom, sa sobom. Mozda bi pristala?Ili opet nemas snage?Opet neka prepreka zbog koje ces je ostaviti I sada kad si shvatio sta ti znaci? Pa,dobro,takav si,nemas snage,vazno je da se prihvatis. Treci,najgori,kojim vec ides je da tako dusevno opterecen nastavis da se provlacis kroz zivot.Ne zaboravi Masta I Secanje su dve najvece slabosti dusevne.

@Milice,hvala!

Ona tamo neka

pre 10 godina

Dirljive su vam price, i na zalost tuzne. I moja je slicna, nasla sam ga pre 2 godine, bila je to ljubav bukvalno na prvi pogled. Na zalost previse je toga sto nas razdvaja ali ja i dalje osecam da je on taj i da cemo se jednog dana konacno spojiti u jedno.

Midzit

pre 10 godina

Ja sam u divnoj,ispunjavajucoj vezi u kojoj sam mazena preko svake mere i obozavam ga sada,sedam godina kasnije, kao i prvog dana. Ali njega bas ne bih mogla nazvati srodnom dusom,on uglavnom smatra da sam neprilagodjena i nepredvidiva pa obicno moram detaljno da se objasnjavam. Ponekad pozelim da moze da mi kaze we- we are the same.. jer tako se prepoznaju srodne duse,ali nema veze,zadovoljna sam i ovako,pas me razume, decko se trudi :)

Jelena

pre 10 godina

Moju polovinu srca je uzeo Bog i nadam se da je pored njega ja zivim sa svojom polovinom na zemlji nadam se cvrsto i uopste ne lebdim jer kada dodje vreme opet ce se nase polovine naci.

novosadjanin

pre 10 godina

Da, postoje. Nadju se poneki ljudi na odredjenom senzibilitetu, sto bi rekli, frekvenciji. To je lepo, ali svaki covek u sebi zna biti mrgud i los takodje, mi smo sami sebi vecita bitka izmedju dobra i zla. Opet, znas da ti je srodna dusa onomad kada pregurate sve i svasta i mozete biti potpuno iskreni jedno prema drugom. Ne verujem da je to bas potpuno odmah cim se sretnes, vec kada iskusis to.

Jagodica

pre 10 godina

Mnogo je tuzno i jako mi je zao sto neke osobe nikada ne dozive taj cudesni susret, taj osecaj kuljanja krvi u sopstvenom telu na dodir, to trazenje njegovih plavih ociju i taj mili osecaj ukrstanja pogleda, taj topli zagrljaj koji brise sve ostalo, sve prethodne svadje i uvrede.. Kao sto je neko napisao vec, takve veze nazalost najcesce crpe i lome. Srela sam ga kad sam mu se najmanje nadala, u trenutku kada svoju srodnu dusu nisam "trazila"... Moj odlazak u inostranstvo i pokusaj da zivimo kod njega u pocetku je izgledao kao najbolja moguca opcija. I jeste bilo savrseno. Ne zbog samog zivota nego zbog trenutaka koje smo nas dvoje imali. A onda je krenuo pakao, ugusili smo jedno drugo preteranom zeljom. Posesivnost i ljubomora s njegove strane su nas unistili. I ne bih volela da se pomirimo. Nikada. I da, promenio je tok mog zivota. Izgradio me je na jedan potpuno novi nacin. Rekla bih bolji. Srecna sam... Samo nisam
Sigurna da cu ikada vise se osetiti onako blazeno i ispunjeno kao sto sam se osecala u njegovom zagrljaju... Ne preostaje mi nista drugo nego da cekam i ne "trazim", mozda budem imala srece pa mi se dva puta desi :)

Majorka

pre 10 godina

@Naivno; A ne, jasno je meni zašto nismo zajedno, ali mi nije jasno zašto tako treba da bude, ako već postoje srodne duše, zašto često nisu skupa,a ako ne mogu da budu zajedno zašto su se uopšte sretali, kad žive različite živote. Tipičan primjer za to dao je ovaj komentator @california. Nisu i neće biti zajedno, ali znaju da takvo nešto neće više imati. Eto, na tu vrstu nejasnoće sam mislila. I nisam pogriješila, godine su prošle, i dalje mislim i osjećam što i prvog dana. Osjećaj vremenom malo izblijedi, kao i sve drugo, ali nikad ne nestane.

Dusan

pre 10 godina

mali savet - ako vas druga osoba ne konta, to nije vasa srodna dusa. Provereno, mislio sam za mnoge da su srodne duse, dok srodna dusa nije dosla. To je prepoznavanje u sekundi, nevidjena energija, i sve to sto i drugi pisu.

putovanje u stvarnost

pre 10 godina

@ Putovanje u samoci
veoma zanimljiv nick i pored toga neverovatno kodiran post,koji iza sebe krije mnoga razocarenja i njima pruzrokovane dusevne blokade..podjemo li samo analizirati koristene kljucne reci kao i njihov redosled uociti cemo pored i onog "nije vazno" veliku potrebu utehe,samopriznanja kao i opravdanja za svoje uverenje..jos nesto,sve je vazno,da li ste vi stvarno ikada bili spremni bez straha i otvorenog srca poci ljubavi u susret,.....verovatno da sad vise i ne zelite,odlucili ste se za samocu,i tu postoje srodne duse...(sorry,omaklo se)

jeca

pre 10 godina

Ja mislim da vecina vas mes zaljubljenost i srodnu dusu. Moj suprug je ljubav mog zivota, moja sreca, najveca podrska, radost i jos mnogo toga, ali srodna dusa nikako. Kada bih morala da izaberem srodnu dusu, to bi bila moja najbolja drugarica. Razumemo se i bez reci, razmisljamo isto, volimo iste stvari... Zivimo udaljene oko 100km, ali svake nedelje jedan dan je nas. Ne znam sta ce biti u mom zivotu ni sutra u vezi vecine stvari, ali znam ako dozivimo starost, da cemo zajedno, ispijati kafe, tracariti, raspravljati se, uzivati u 'dobrom drustvu'.

...tebe

pre 10 godina

Nikad ne reci ...kada se najmanje nadas zivot ti donese
nekog ...bez ikakvog plana,razmisljanja...naprosto se samo
desi...sve sto si radio,govorio,iza cega si stojao...vise nije tako bitno bez...