Ponedeljak, 09.09.2013.

14:25

Dan VI: Srbija izgubila, Francuzi sa 4 boda

Košarkaši Srbije poraženi su od Crne Gore 83:76 u poslednjem kolu prve faze Evrobsketa, ali sa četiri boda idu u drugu rundu.

Izvor: AK

Dan VI: Srbija izgubila, Francuzi sa 4 boda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

325 Komentari

Sortiraj po:

Koferi su već spakovani...

pre 10 godina

Nama na pleju Vasa a vama Amerikanac, nama u zadnjoj četvrtini centri Štimac i Gagić, a vama Dubljević i Vučević, i uz sve to uglavnom egal utakmica i samo 7 razlike na kraju. I za to vi doživljavate erupciju oduševljenja umesto da razmislite zašto po drugi put pokazujete krajnju nemoć u prolasku grupe na Evroskim prvenstvima. Videlo se iz aviona da Ivković pokušava da eksperimentiše sa nekim segmentima igre i da omogući veću minutažu igračima sa klupe. Vi kao da ste se spremali za utakmicu sa Srbijom a ne prolazak iz grupe.

Nesalomivi

pre 10 godina

Budimo realni. Da je Srbiji bila potrebna pobeda, bila bi i ostvarena. Ali, posto su igrali rastereceno, dogodilo se to sto se dogodilo. Obijektivno gledajuci, Crna Gora ima dobru reprezentaciju, ali Srbija ima bolju. Gledajuci dalje u buducnost, Crna Gora za narednih nekoliko godina ima reprezentaciju u kosarci, kao i Srbija. Ali, problem sa Crnogorcima je taj, sto posle ove generacije, nece imati narednu koja ce biti ovoliko dobra, ukoliko ne budu poceli da dovode strance, a vec se jedan u timu nalazi. Tako je i sa Makedoncima, o Hrvatima koji su imali srece da ne govorim. Tu je Srbja u prednosti, slozio se neko sa mnom ili ne, to je cinjenica. Ja sam Novosadjanin, dakle Srbin, i ponosan sam na to. Volim svoju zemlju, dok tudje ne mrzim, postujem naravno. Ali, svaki put, kada se dogodi jedna od retkih pobeda nad nasom selekcijom od strane komsija u bilo kojem sportu, oni dodju na nase forume ili pak druge stranice da bi podbadali. Ljubomora je ocigledna. Srbija je bolja u svemu globalno gledajuci od svake zemlje u regionu, kada je sport u pitanju. Pomirite se sa tim, ali se nemojte predati. Borite se, mozda ce te jednoga dana biti dobri poput nas. ;) Tada necete morati da se zadovoljavate utesnim pobedama, koje ipak vode kuci.
Idemo Srbijo do polu-finala.
SRECNO

trener29zg

pre 10 godina

Kakvi glupi sustavi natjecanja. Hrvatska sa 4 pobjede prenosi 2 boda, a Srbija sa 3 prenosi 4.
NAdam se četvrtfinalu Srbija-Hrvatska

eee

pre 10 godina

Da pogodim srbi...sudije su sudili protiv vas? A ne... vi ste pustili CG-ce da vas pobede...
(Marko, 10. septembar 2013 00:37)
Ne, nego je SRBIJA jos proslog kola obezbedila sebi PRVU poziciju u grupi! Tako da je rastereceno i opusteno usla u ovu totalno nebitnu utakmicu (msm na takmicarski znacaj)! Odmorila kapitena, i jos neke igrace! Sansu pruzila igracima koji su imali manju minutazu i to je to... Mi prenosimo 4 boda dalje (verovarno prolazimo u cetvrt-finale), a Vi idete kuci... Ako ne verujes, pogledaj tabelu...

Dushan

pre 10 godina

E, da je bilo zdravlja i zelje za reprezentacijom, moglo je biti:
1 Teodosic, Markovic
2 Nedovic, Bogdanovic
3 Bjelica, Lucic, Micov
4 Velickovic, Savanovic, Macvan
5 Krstic, Katic
Da su nam bar tu Teo i Lucic, al sta da se radi, i ovako guraju dobro. Cetvrtfinale skoro obezbedjeno, a onda je svasta moguce. Realno svetsko prvenstvo ne moze da nam izmakne, al medalja je zelja.

bogdan cg

pre 10 godina

zelio bih da cestitam Srbiji prolaz u drugi krug i nadam se da ce osvojiti neku od medalja..sto se tice igre nase reprezentacije hvalilo je malo vise iskustva i srece dok borbenosti nije nedostajalo,eto pobjeda protiv litvanije je mogla da bude odlucujuca,ali bice bolje drugi put jer potencijala sigurno ima..pozdrav iz cg

Max

pre 10 godina

3:0, pa se mjerite koliko hocete :)
(kako god okrenes, 10. septembar 2013 01:22)

Sto jes-jes. Svako se raduje necemu, vi pobedi za srecan put kuci, mi prolazu medju 12 najboljih u Evropi. Od uvek ste bili mali u svakom smislu te reci.

Erceg

pre 10 godina

Srpska posla ! Svaki poraz u pobjedu pretvaraju ? I HR su vas sad eliminisali u fudbalu, ostajete bez Brazlia, a trtljate kao da idete? CG vas DERE 3. Put za redom !!!! Hehehe

Nataeos

pre 10 godina

Da pogodim srbi...sudije su sudili protiv vas? A ne... vi ste pustili CG-ce da vas pobede...
(Marko, 10. septembar 2013 00:37)
Ne, nego znaš ono: pobediš i ideš kući!!

Djomla88

pre 10 godina

Drago mi je sto Crna Gora nece ici kuci plakajuci jer su ostvarili pobedu protiv Evropskog prvaka 2013 SRBIJU !!! Tako da se nadam da ce i Crnogorcima biti drago sto smo osvojili zlato !!!

Vukasin

pre 10 godina

Sjajan raspored. Pobedimo Belgiju i idemo u cetvrtfinale jer Belgija bi onda imala 3 utakmice manje dva kola pre kraja a istovremeno letonija bi imala, bez obzira sta urade, 2 utakmice manje minimum i poraz u medjusobnom duelu. Bice sjajno ako se vec u sredu obezbedimo:)

dule

pre 10 godina

Bez Krstica i Markovica smo se i drzali dobro, ali kada je posle trece cetvrtine Duda na klupi ostavio Nedovica, Bjelicu i Kalinica videlo se da mladi Micic (19 godina), Krstic (20 godina) i Bogdanovic (21 godina) nisu moglii da zadrze vodjstvo. Plus je Gagic igrao skoro celu poslednju cetvrtinu, sta vise reci.
Svaka cast Rice-u sto je doneo pobedu susedima. A mladi Ivanovic sedi na klupi umesto da ga sad puste da igra, al dobro jurili su da ostvare bar jednu pobedu (zasluzenu).
P.S. Samo smo mi igleda iz okruzenja bez nekog Amera, i bas mi je drago zbog toga.

anja

pre 10 godina

Kakva smo mi fela svi mi ex Jugovici, pa izgleda kad se citaju ovi komentari da je svima lepo sto imamo sa kim da se prepucavamo a ipak volimo, "ko se bije taj se voli", svaka utakmica bilo koje ex republike ima bar po 50 komentara i po stitine likova i dislikova, a bilo koja utakmica van ex Yu prostora ni 5. Cudo smo mi, i odvojeni jos uvek smo spojeni, pa valjda ima tu neke paradoksalne lepote, zato ko god ostao od exovaca, napred srecno !

Strahinja

pre 10 godina

Da l' je ovaj mec bio bitan? Ne. Igrali su igraci kojima je potrebno razigravanje pred drugu fazu. Samo na Balkanu se vise ceni pobeda i odlazenje kuci a pljuje poraz sa rezervama i prolazak dalje i nada za medalju! Bore se, i to ce biti bitnije kasnije. Ne odustaju, i to moze samo dobro da donese. Da l' je bolje imati Macvana( ili bilo kog drugog ko je otkazao) ili ove koji su tu i bore se? PROSLI SU DALJE SA MAX. Ne znam vise da ocekujemo? Ajde ljudi podrzite ih i navijajte oni ce se potruditi da vrate to poverenje. gotovo sigurno ce proci u cetvrtfinale a tamo je uvek sve otvoreno. Zao mi je samo sto Teodosica nema.

Dino_Baggio

pre 10 godina

@ Aca Maca

Bla bla bla sta bi bilo kad bi bilo... Da se Michael Jordan rodio u Oslu Norvezani bi bili prvaci sveta 7 puta a da se Pele rodio u Minsku Belorusija bi osvojila Cile 62 i Meksiko 70...

dovla

pre 10 godina

@Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

mislis da smo pobijedili i sami sebe :)

Objektivno

pre 10 godina

Za neke koji kazu da nismo oslabljeni kao Srbija, moram da kazem da nemamo Shorcanitisa, Kufosa i Kalathisa. Velika nepravda da nemamo bodove za drugu rundu. Sistem takmicenja nije dobar. Sta da se radi, moramo da se borimo. Ali ovaj nas trener ne zna gde se nalazi. Daj Boze da prodjemo dalje, mada bice tesko. ΕΛΛΑΣ!

slobinator

pre 10 godina

(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)
kakav lik.pa te iste sudije su vam poklonile pobedu protiv makedonije.što se tiče večerašnje utakmice,duda se zezao.igrao sa drugim timom i odmarao igrače.elem."stare mušterije"idu u drugi krug sa 4 boda i blizu su četvrt-finala,a vi dete kući na cetinje.još ćete se hvaliti kako ste novog prvaka evrope tukli triput za redom

crna gora-montenegro???

pre 10 godina

da li neko od crnogoraca moze da mi objasni zasto koristite italijanski naziv za vasu zemlju??? kakve vi veze imate sa italijom(osim pre i za vreme II sv.rata)?? jel se to vi stidite vaseg imena ili sta li je vec????

realno

pre 10 godina

Stare mušterije je lako dobiti ali sudije su nam uzele prolaz protiv Bosne ...
(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)

sedi jedan!

Makedoncima su uzeli prolaz protiv Crne Gore ...

Igor s

pre 10 godina

Ja nemogu da verujem kako smo na kraju, izgubili ovu utakmicu protiv ekipe Crne gore, pošto su naši košarkaši na početku igrali brzo protiv ekipe Crne gore, a nakraju smo izgubili. Ja se nadam da ćemo uspeti da pobedimo Belgiju. SRBIJA

Radosav

pre 10 godina

Nije problem poraz, imamo maksimalna 4 boda, problem je sto svaki put cekamo sut do 4-5 sekundi do kraja napada, i to vecinom na centra pa onda on ledjima pokusava ili se okrenuti i sut, ili dati pass, koji retko kad prodje. Hocu da vidim malo vise "raspucaniju Srbiju" protiv reprezentacija koji su kandidati za medalju ce trebati barem 10 trojki u utakmici da se prodje.

Vlado

pre 10 godina

Pobjeda nad nama Cnogorecima je ravno osvajnju medalje, isto kao ranije i Makedoncima , ali slaba im to utjeha. Neko ide dalje, a neko igra za plasman od 13 do 24 mjesta.

Sorobija

pre 10 godina

(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)
kad stare musterije ti dodju u punom svetlu...

Uostalom pitaj Makedonce sta misle o sudijskoj kradji..
Svejedno ste zajedno sa njima zasluzeno ispali..

megamind

pre 10 godina

Šteta što smo na ovako slabom prvenstvu došli sa oslabljenim timom. Nije tačno da danas svi igraju košarku, pre će biti da je malo ko više zna. Da su pošla još trojica standardnih reprezentativaca (nije bitno ko), mogli bismo lagano do medalje, ovako ćemo se mučiti, ali je opet četvrtfinale realan domet.

walker

pre 10 godina

Prva postava nam je dobra, ostatak loš. Dobro je da smo odmorili Krstića i Markovića jer su nam to jedini nezamjenjivi igrači. Treba nam njihovih bar 30-35 minuta po utakmici ako dođemo do četvrtfinala.

Ivan

pre 10 godina

Evo ih CrnoGorci opet umislili da su velesila. Kao gaze Srbiju. Pa zar ne shvatate da vi za Srbe uopšte niste bitni? Srbi mere snage sa jačima a ne sa Crnom Gorom i sličnim malim državicama.

Idemo dalje do medalje

pre 10 godina

Kako su mi smesni ovi crnogorci... Loze se da su kao bolji,a svako prvenstvo ispadaju u grupi. Pricam o ep posto su sp gledali samo preko tv-a. :)) Pobede samo onda kad neko kao mi danas izvede drugi tim,jel prvi cuva za borbu za medalje.Nama je vaznije da sacuvamo igrace za bitne meceve nego da njih dobijemo po svaku cenu i kad nam nije neophodno,jel mi za razliku od njih nemamo komplekse. A svi znaju pa i oni da bi ih mi dobili glatko da nam je to ista trebalo,usli bi Krstic i Markovic i posprdali bi se sa njima.Uverice se u to prvom prilikom kada bude bila bitna utakmica,polako ima vremena...Nego likuju kao i makedonci onda jel svi oni oce da puknu od muke sto idu kuci,a Srbija dalje sa realnim mogucnostima da se umesa u borbu za medalje. :)) E pa sta da vam radim djetici i ostale zavidne komsije,idite kuci,zavalite se u fotelju i gledajte kako se igraju veliki mecevi,mozda nesto naucite... :)) I tesite se da ste bolji sto ste nas pobedili u jednoj utakmici koja je ravna prijateljskoj... sta reci kompleksi su cudo... :)) Napred Srbija!Realno je da dodjemo do polufinala,posto cetvrt finale prakticno imamo u dzepu! A sad idem da gledam Djokovica,mogu i djetici da gledaju i da ih udaraju kompleksi sto smo i tu ispred njih... :)))

Dado

pre 10 godina

Dobro je ljudi šta se palite, pa moramo brači pustiti, da se raduju na povratku u svoju rodnu Crnu Goru, šta se palite sada. Svakako nam je prva runda prošla taman kako smo želeli a samim tim što nismo pobedili sve, niko još uvek ne računa na nas ozbiljno. Moramo zahvaliti Bosni, koja je pobedila Makedonce i tako nam omogučila da prenesemo 4 boda, posle onog kiksa sa južnim komšijama.

E sad, utakmica za dva dana biče veoma bitna. Realno smo kvalitetniji od Belgije, iskren da budem, ne poznajem mnogo taj tim, ali ako je danas jedna Francuska mogla da gubi za 18 pa onda preokrene na +20, onda znamo koliko je sati. Ukrajina je mnogo nezgodnija i dobro je, da sa njima igramo kasnije. Realno je očekivati da Ukrajina pobedi Letoniju i zato mi obavezno moramo da pobedimo Belgijance...na taj način mi smo več u sreču u 1/4 finalu a to nam je primaran cilj! Poraz Letonije i Belgije, znači da nas više ne mogu prestiči, pa bi tako utakmice sa Ukrajinom i Francuskom bile puno lakše a igralo bi nam i puno više opcija, jer realno gledano, ne bi bilo loše ako se izbegnu Španci i Slovenci u 1/4 finalu, protiv svih ostalih imamo više nego lepe šanse da prodjemo dalje, ali otom potom...momci dobro se odmorite i u nove pobede!

anbeast

pre 10 godina

Opustena utakmica... Markovic i Krstic nisu igrali, dosta vremena za Gagica, Stimca, Nemanju Krstica... Vaznije je bilo da oni igraju sto vise nego dobiti ovo radi, kao nekog prestiza. Ne kazem da nije bilo lepo pobediti i zapusiti usta komsijama, ali je savrseno nebitno.... Idemo dalje, sta bude bice... Ova selekcija je pokazala neke jako lepe i ohrabrujuce stvari (iskreno, vise nego sto sam ocekivao)... Mislim da bi Teo itekako znacio ovoj ekipi (pod uslovom da mu Duda malcice skrati povodac). Ajmo, hrabro, cvrsto u odbrani, utakmicu po utakmicu, pa videcemo...

galileo

pre 10 godina

CG je sa svima igrala neizvesne utakmice,nisu toliko losi, zeznuli su se protiv letonije za pola kosa, prokockali protiv bosne 12 poena vodjstva, protiv litvanije produzeci, niko ih nije nadigrao, ali nisu ni dovoljno dobri. Srbija je bolji tim od CG, ali nema onu klasu da ih dobije rutinski u revijalnom mecu, da im je trebalo dobili bi verovatno. Za medalje ce se boriti Spanija,Francuska i Italija, a iz drugog plana Litvanija,Grcka,Srbija i Slovenija, dok Ukraina,Hrvatska,Belgija,Letonija,Finska bi bili velika iznenadjenja ako uzmu medalju.

miki

pre 10 godina

Srbiji zelim da osvoji zlato.Mi smo na ovom turniru dobili samo Makedoniju ,i to skoro nezasluzeno,a izgubili dobijene meceva u kojima smo bili bolji,od Bih,Letonije i Litvanije. Svakako da bi sa Miroticem,Pekovicem i Todorovicem napravili bolji rezultat,Jos bolji rezultat bi bio da cu Crnogorci koji igraju za drugu zemlju nastupili za svoju domovinu: Bogdanovice, Nedovic, Andjusic i ostali..

Munja

pre 10 godina

Het trik - pametnom dosta!!! I da se rayumijemo ovo je samo ybog onih koji su srecni sto smo mi ispali, a ja licno sam navijao ya Srbiju ali vidim ovdje da je ovdje bitnije sto je CG ispala nego sto Srbija ide dalje, pa prema tome 3:0 je trenutno - toliko o tome, sledece sezone, godine a kako je krenulo milenijuma mozda nas i dobijete!

el_darinjo

pre 10 godina

Ovako...potpuno nebitan poraz, u kome smo dobili sve ono sto smo hteli osim rezultata koji nam i nije bitan. Da nije dobro izgubiti og CG nije, ali je mnogo bitnije regenerisati ekipu u fizickom smislu jer smo odigrali 5 utakmica za 6 dana. Ono sto nije dobro, je to da poneki igraci koliko god da se trude ne mogu da dodju do potrebnog nivoa za EP. Raduju minuti Micica, ali nam on, iako ima dobar pregled igre, totalno usporava ritam besomucnim tabanjem lopte. Andjusic u padu, ko mu uzme otvorene suteve za 3 nema ga nigde. Bez zelje da se sada pravim pametan,vidi se da nam nedostaje Milosavljevic, bas umesto Andjusica jer je kompletniji igrac, moze da ubaci spolja, ima i prodor, a u odbrani je mnogo bolji. Stimac i Gagic su pomalo u psiholoskom nokdaunu, shvataju da su totalno nebitni za nasu igru, pa ma koliko se trudili to izgleda bas slabo, pogotovo u odbrani. Nedovic nezainteresovan nadam se da ce biti na svom nivou za dva dana. Bogdanovic na momente briljantan, pa onda udje u lose minute i tako u krug.Bjelica a pogotovo Katic na svom nivou, sigurni i pouzdani.Mislim da ce to sve da "legne" na svoje mesto do 1/4 finala, a tamo sta nam Bog da

SASA FRANKFURT

pre 10 godina

Ne može niko da me ubedi da za B. Marjanovića nije bilo mesta, a neke klade igraju. Bobi bi nam kao remetio koncepciju što reče jedan internet "znalac"!

djordjevic

pre 10 godina

Ima jedan lik u najboljim igrackim godinama koji bi dusu ispustio pre nego sto bi dozvolio poraz...Neki Dragan Milosavljevic, kazu da na prvenstvo nije pozvan iz CISTA MIRA.

Rade

pre 10 godina

uopste se ne slazem sa vama sto pricate kako nema igru nasa ekipa, mi smo vec preneli maksimalni broj bodova, I sada je Duda odmarao neke igrace a I vecina nije dala svoj maksimum.. Napred Srbija!! A sada svi prebacite na Prvu tv da bodrimo naseg Noleta!!!

Skopje ima mikro klima

pre 10 godina

Stare mušterije je lako dobiti ali sudije su nam uzele prolaz protiv Bosne ...
(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)

Mislis sudije vam poklonile pobedu protiv Makedonije???

djukenzi

pre 10 godina

Fina utakmica za gledanje. Mozda niste veceras igrali sa 100% mogucnosti ali misljenja sam da cete ovako igrati i na narednim utakmicama. Jedino ste bljesnuli protiv Litvanije jer ste bili dobro napaljeni... Mi smo pokazali koliko nam je malo falilo da budemo i prvi u grupi ali...potreban je bio Dasic i "pravi" Vucevic...Kad pogledate rezultate u nasoj grupi svaka reprezentacija je makar jednom porazena sa desetak razlike i vise, jedino je crna gora igrala svaku na jednu ili dvije lopte...ali dzaba prica kad idemo kuci. Srbija je potpuno zasluzeno pobijedjena, i ne vjerujem da bi bilo mnogo drugacije da je Krstic igrao, s obzirom da vam je Katic dao dvadesetak poena (ni sam nije svjetan kako).... U svakom slucaju zelim vam puno srece u drugom krugu...mislim da ce vam biti potrebna! pozz

Branislav

pre 10 godina

Eto, dragi juzni susedi, to je razlika izmedju nase i vase reprezentacije. Mi izgubimo protiv vas i opet idemo kao prvi u grupi dalje, a vi pobedite nas pa idete u hotele da pakujete kofere.
Pozdrav

Bojan

pre 10 godina

Lose, lose. Nije igra bilo toliko losa koliko sam pristup utakmici i opustanje u nekim delovima. Razumem da sama utakmica nije imala neki znacaj, ali ovo je Evropsko prvenstvo ne pripremni period, tako da ne sme biti opustanja ni na jednom mecu. Ako zele da budu sampioni moraju na svakoj utakmici davati 100%, a ne ovako da se igraju.

crnobeli delija

pre 10 godina

ok, revijalna utakmica, odmarali neki igraci, ali...

Gagic i Stimac zajedno, ne vrede pola Katica. Ako neka ekipa pritisne Krleta i natovari licne greske, mi nemamo nikoga pod kosem.

Nedovic nije za 1. On ne zna da razigra igrace, ulaz mu je cesto na silu i besmislen i ispaljuje loptu ako u prvih 5 sekundi napada ne ide kako je zamislio. Mali Krstic, Micic i kalinic su ljudi koji ne bi usli u 12 da nije bilo onolikih povreda i otkaza i zato nije u redu biti prestrog prema njihovom ucinku, mislim da su sasvim OK.

misha

pre 10 godina

Citam neke potpuno neopravdane zamerke na racun danasnje igre Gagica.
Sve sami strucnjaci, decko je malo uplasen i apsolutno slusa sve sto mu se kaze, ocigledno se boji da ne zabrlja, sto je mozda i bolje nego da srlja kao Micic ponekad.
Mislim da je od rezervista on najvise pokazao. Dao je mladic 6 poena, 6 skokova(od cega bar 3 u napadu) mozda i koji vise, a nije ni igrao previse.
Sa njim u reketu neuporedivo smo cvrsce izgledali nego sa Stimcem ili Bjelicom kada on pokusa da odigra na cetvorci.
Nije on sad Karl Meloun, ali mislim da je odradio prilicno korektno i zasluzio vecu minutazu nego do sada.
Bjelica i dalje potpuno nejasan, izgleda melanholicno kao nekada Tepic, a od takvih melanholik igraca retko smo vidjali ekstra partije. S obzirom na ocekivano on je po meni jedno od najvecih razocarenja, Bogdanovic i Nedovic za njega izgledaju kao matorci.
Nadam se boljim partijama svih nasih igraca u novoj grupi!
Napred Srbija

vidi vidi

pre 10 godina

(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Vidi ovako dve pobede u kvalifikacijama mi na prvenstvu vi pobedili u ne bitnoj utakmici mi dalje sa 4 boda a vi idete kući koje sad tu duplo gori. Sa dve pobede protiv Ukrajine i Belgije mi u četvrt finalu a vi opet kući i ne vidim kako ste vi onda duplo bolji.

Traianus

pre 10 godina

Ja ne znam kojoj se mi medalji nadamo, kad ne mozemo da pobedimo jednu Crnu Goru! Pa oni nisu izbacili nijednog velikog igraca u istoriji. Igraju kosarku od prekjuce. Sve u svemu tuzno i jadno.

ištvan

pre 10 godina

Pirova pobeda Crnogoraca, srećan sam što su me demantovali jer sam pre nekoliko meseci prognozirao finale Crna Gora - Slovenija. Ali oni znaju da igraju samo u kvalifikacijama i u ovakvim utakmicama u kojima protivnik čuva snagu. Mogu se hvalisati koliko hoće, ali mi smo odigrali bez svog najboljeg igrača i prvog organizatora igre. Bila je evidentna neuigranost u odnosu na Crnogorce koji igraju u gotovo istom sastavu kao u kvalifikacijama. Ne bih baš da kritikujem igrače, imaće već prilike da bolje igraju, a svaka nova utakmica je i novi izazov. Malo me je razočarala smušenost nekih od igrača, ali šta je tu je. Neka svako od njih pruži ono što može, za koji plasman će to biti dovoljno, videćemo. Pred početak takmičenja smatrao sam da nemamo šanse ni za drugi krug, ali to što su dalje prošle Ukrajina i Belgija, veće je čudo nego naš prenos četiri boda iz prvog dela takmičenja.

Maximus

pre 10 godina

Revijalna utakmica, ali Gagic, Angjusic, Stimac, reprezentaciju mogu da gledaju samo preko TV-a. Nije mi jasno kako Duda nije mogao da nagje zamenu za ove cepanice. Nisu ni za opstinsku ligu, kamoli za reprezentaciju.

Maestralni

pre 10 godina

Realno, napisah preksinoc, Cg ce dobiti Srbiju. Dobili bi vas i za prolaz. Bez Krstica, vi ste blagi uzas. Protiv Francuza ste na -20.

vlajzi

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju...
(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Ma ajde sto idemo dalje, nego sto smo i 1. u grupi. A vi? Jednu utakmicu dobili sudijskom kradjom, drugu utakmicu dobili jer nije imala rezultatski znacaj... pa vi bre niste ni zasluzili da igrate Evropsko! hahahah

Mayor

pre 10 godina

Stimac jedan od najlosijih u nasoj reprezentaciji.Kada je on na parketu protivnik redovno pravi serije i odlepljuje se.Mozda i gresim,mozda mi se samo cini da je tako.

lud

pre 10 godina

Шта ако изгубимо са 14 разлике, зар неће БиХ бити испред нас због боље кош разлике?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zbunjen, 9. septembar 2013 22:32)

Gledaju se medjusobni susreti, a ne koš-razlika!

sss

pre 10 godina

Pa kad ste najbolji sto idete kuci crnogorci? Jedna pobeda protiv Srbije i jedna kradja protiv Makedonije, i da bas mi je zao sto je Makedonija ispala!!!

zbunjen

pre 10 godina

Шта ако изгубимо са 14 разлике, зар неће БиХ бити испред нас због боље кош разлике?

gregpopovic

pre 10 godina

Sacuvaj me Boze nase igre, pogotovo od Gagica i Stimca. Nasta je spala nasa kosarka, a zna se da Crnogorcima ova utakmica nista ne znaci.. Bole oci!

slavko licno

pre 10 godina

E profesoore Ivkovicu,tri puta za redom gubis od Crnogoraca!!!!Treba li bilo sta komentarisati? Gubimo i kad je bitno i nebitno!!!! Uskoro cete kuci sa sve Gagicen ,Stimcem ,Micicem i Nemanjom Krsticem. PENZIJA i to hitno.Ovo sve pocinje da lici na fudbalsku reprezentaciju......!!!!

HanSolo

pre 10 godina

Nema tu ništa od medalje.. Mi smo prošli prvi krug i to je to.. Nema borbenosti, niko hvata inicijativu.. Užas od igre.. Daj bože da se varam, ali ne verujem u njih. Igraju bez glave i samo srljaju kad gube.. To nema veze sa mladosti neho je to više neznalost.. A Micic, šta radi u timu..

Napred_Srbija

pre 10 godina

Znam da Srbija ne igra 100%, i odmaraju se neki igraci, ali nekako bih voleo da vidim Srbiju u drugoj rundi sa boljim sutem za 3 poena... Nedostaju mi trojke..

Довла

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju... (No, što da se čini!, 09. septembar 2013 22:32)
Разбијате нас,нема шта.Три пута сте нас победили у небитним утакмицама,ова сада која ништа није значила и две у квалификацијама где се знало да ћемо на крају и ми и ви највероватније проћи.Проблем је што вама и Македонији важније да нас добијете него да нешто урадите на првенству.Зато ми идемо у други круг и касније у четвртфинале а ви кући!

hawkeye

pre 10 godina

Hrvati su uzeli 4 medalje na ep i sp.Ali samo jednu od kada pravi majstori igraju. Sisli sportisti sa postolja zbog politika a ne vracaju se na isto zbog neznanja.
(Sale internacionale, 9. septembar 2013 21:31) sreća pa je naše znanje veliko

Mikoli

pre 10 godina

Stimac, Krstic Nemanja, Micic i Andjusic OUT, Lucic, Savanovic, Teo, Velickovic IN. E to cemo gledati sledece godine na svetskom i bice nam jako lepo :)

Mirko

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju...
(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Pa problem je u tome sto se titula na EP-u ne osvaja tako sto je bitno da pobedis Srbiju.Ocigledno da vam je to jedino bilo bitno.Cestitam vam na pobedi a sad idite kuci.

ultrasrbin

pre 10 godina

OK ako vam nije bitno sta cete uraditi,ali nemojte da vas ovi indijanci ponizavaju i lece komplekse. Stimac + Gagic = cirkus. Andjusica nema nigde,a Micic se zalece suvise. Nedovic se suvise igra basketa,ali valjda je zasluzio. voleo bih da pobedite pa da se zna da su Crnogorci uspeli da pobede samo Makedoniju i to otimacinom.

Mayor

pre 10 godina

Navijam za partizan i logicno je da crveno belu boju ne podnosim, pa me zanima zasto je morao dres reprezentacije da bude takav, pa zar na nasoj zastavi nema plave boje ? Zbog cega sortsevi nisu plavi kao sto je jedno vreme bilo u fudbalu a vidim da je i kod njih izbaceno i da dresom dominira crveno bela boja. ZASTO ? Prosto ne mogu punim srcem da navijam za reprezentaciju.. (???, 09. septembar 2013 21:26)Auu brate,koje ti komplekse imas?Pa igra reprezentacija,zjb i Zvezdu i Partizan.

Zoki

pre 10 godina

Dobil smo sve sto smo morali da dobijemo, reprezentacije koje su sa nama prosle dalje. Ne vidim razlog za ovoliko negativnih komentara. Nemamo kapacitet a ni iskustvo i toliko ugraca u rotaciji da bi dobijali sve na prvenstvu jer vise nema na klupi Scepanovica, Topica, Berica, Tomasevica, Loncara, Sase Obradovica i ostalih rezervi koji su sa lakocom ubacivali po 20 poena. Obzirom cime raspolazemo igramo odlicno. Garantujem da cemo u drugoj grupi imati dve pobede minimum a u cetvrtfinalu smo egal sa svima, stim sto je Spanija i dalje favorit broj 1 i sa njima smo autsajderi. Da su tu Teo i Lucic Imali bi glatko sve pobede, tako da iako oslabljeni igramo odlicno i idemo po planu. Napred momci!

milan jovanovic

pre 10 godina

Bez Krstica ovaj tim nikoga ne moze da pobedi. Stimac, Gagic, pa to je tuga za gledati. Bogdanovic? Nedovic koji je jos uvek poluigrac...Pa pravo je cudo da idem dalje. CUDO. Hvala Krsticu i nikome vise. Ako je pola ove reprezentacije nasa buducnost - crno nam se pise.

KOKOLO

pre 10 godina

GAGIC neznam sta vise da kazem za tog coveka,on je fenomen a vi shvatite kako kome odgovara,ja licno misli na ono sto misli vecina.

geometar iz valjeva

pre 10 godina

Komično! Da nismo juče dobili,ispali bi.Crna gora i Makedonija nam lupaju komplekse. Mislim da je to strašno. Možda se guzimo ko Žabari u fudbalu,mada mislim da smo na ivici forme i da počinjemo da padamo. Baš smo tanki kada ne ginemo po parketu. Više smo požrtvovani nego kvalitetni.

Nataeos

pre 10 godina

Nema tu ništa od medalje.. Mi smo prošli prvi krug i to je to.. Nema borbenosti, niko hvata inicijativu.. Užas od igre.. Daj bože da se varam, ali ne verujem u njih. Igraju bez glave i samo srljaju kad gube.. To nema veze sa mladosti neho je to više neznalost.. A Micic, šta radi u timu..
(HanSolo, 09. septembar 2013 22:40)
Ako ne verujes u njih, sta ih gledas??

Damir Zr

pre 10 godina

Sta zna Rasko sta su NBA centri,igra covek pa razbija,a Vucevicu se mozda i ispuni zelja da zaigra za Zvezdu,ukoliko ga Orlando trejduje za Raska.

ja

pre 10 godina

Već dva dana ovdje komentirate stručnog komentatora na HTV-u. Možda su ovdje većinom mlađi, ali ako ne znate tko je Petar Skansi (osvojio dva svjetska zlata 1970 i 1978 kao igrač, te olimpijsko srebro i kao igrač i kao trener) onda se prvo informirajte.

StiX

pre 10 godina

Znaci Andjusic je jedno veliko NULA od sutera. Covek ne moze trojku da ubode. Sam na sutu-airball! Neverovatno. Ne govorim o drugim kvalitetima, ali majstore ako sebe nazivas suterom brate vezbaj radi nesto.Ne moze se to promasivati.

Mile

pre 10 godina

@Aca Maca mozes da se tesis imali ste tri vrhunska igraca Kukoc,Radja,Petrovic mi ceo drim tim Paspalj,Djordjevic,Danilovic,Divac,Savic plus vrhunski Rebraca,Bodiroga,Loncar da ne nabrajam

Dejan

pre 10 godina

Micić, Anđušić, i ova dva centra su zalutali u reprezentaciju, i dobro mali Krstić je mlad i nije ni igrao, znači imamo 5 igrača manje... Zamislite da je tih 5 popunjeno sa realno boljim zamenama koje imamo...
Pri tome, u ostalih 7, imamo 2 čisto odbrambena igrača... Nemamo poentera...
Ovako škripi dosta, jer samo se desi da nam nije dan, ili nas stisnu i pročitaju, i desi se Makedonija... Trebaće nam dosta sreće u nastavku...

NajezihSe

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!
(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)

Svaka cast

student_iz_parka

pre 10 godina

@ Aca Maca

Ne leti previse, Drazen Petrovic nije bio Majkl Dzordan iako je bio Srbin. Osim toga, mi smo osvajali medalje i posle 2000-te godine, a i dalje smo u poziciji da mozemo da im se nadamo. Vasa i nasa kosarka ne mogu da se porede. Cist primer - kad smo mi 1998. i 2002. osvajali titule prvaka sveta, vas nije bilo na oba prvenstva! Mi svetski prvaci 2 puta za redom a vas nije bilo ni u grupi na prvenstvu! I jos nesto, da smo mi imali pravo nastupa 92, 93 i 94, imali bi smo jos vise medalja nego sto ih imamo sad, plus bi ste vi verovatno imali koju medalju manje.

Tako da se ti prvo "informiraj" pre nego sto mislis da ispadnes pametan.

идемо даље

pre 10 godina

Добар вам овај из Ријеке Црнојевића. О кукавно српство угашено.
Боље играмо без Теодосића.

milos

pre 10 godina

19:8 je sada, utakmica je gotova. Kad god imamo prednost, veoma je tesko nasem protivniku da nas sustigne. Pogotovo kad ih sa klupe vodi Duda.

Neko iz Makedonije

pre 10 godina

Moja Makedonija je ispala. :(

Citam glupe komenare i ne razumem sta je tu lose ako do kraja prvenstva navijam za Srbiju? Radovao sam se pobedama svih ex-yu reprezentacija, sada zelim Srbiji i Hrvatskoj da idu sto dalje, ako je moguce do finala. A veceras cu i za Novaka...

Ajmo sada popis neprijateljskih snaga putem minusa...

Sale internacionale

pre 10 godina

Hrvati su uzeli 4 medalje na ep i sp.Ali samo jednu od kada pravi majstori igraju. Sisli sportisti sa postolja zbog politika a ne vracaju se na isto zbog neznanja.

???

pre 10 godina

Navijam za partizan i logicno je da crveno belu boju ne podnosim, pa me zanima zasto je morao dres reprezentacije da bude takav, pa zar na nasoj zastavi nema plave boje ? Zbog cega sortsevi nisu plavi kao sto je jedno vreme bilo u fudbalu a vidim da je i kod njih izbaceno i da dresom dominira crveno bela boja. ZASTO ? Prosto ne mogu punim srcem da navijam za reprezentaciju..

vedran1111

pre 10 godina

Gledao sam Bosnu,,i jako mi je zao sto nisu prosli..Ovaj Dzedovic strasan igrac,a Teletovicu da ne pisem,pa covjek sa parkinga ubacije trice!Glavu gore momci,pokazali ste da su Balkanci najjaci u Basketu!I ja se nadam da ce te vi navijati za nas,kao sto smo danas JA za vas!Peace

zozybozy

pre 10 godina

Što će uraditi Srbija? Pobjeda ili poraz? Litva ili BiH? Bit će zanimljivo vidjeti. Tipujem na Crnogorce i na BiH. Litva je ipak Litva...

vlada popovic

pre 10 godina

Bosna mora da nadje pravog selektora.2 minuta pre kraja vodi 14 razlike i tek kada razlika padne na 6 Aca uzima time out????????Steta sto su ispali,bas steta.

davud

pre 10 godina

Zasto bosna nema srece eto kosarka imali su velike sanse za dalje i razliku od 16 sta ce sutra biti od fudbala da li ce i to prokockati protiv slovacke u svakom slucaju sretno bosno do pobjede.

dejan

pre 10 godina

Bosna je na plus 16 izgubila na neiskustvo. Umesto da primire, igraju na centra, ovaj ludak sa 10 metara gadja trojke. Bosna bez Mirze treba, ko mi bez Tea.

Aca Maca

pre 10 godina

Gledam Hrvatska-Ceska na hrt-u.Pita strucni konsultant komentatora "znas li koju smo medalju osvojili na racun faula na protivnickom igracu"? Kaze komentator a ne znam ima ih puno!!! Umro sam od smeha,pa imaju samo 2 (dve).Srebro u Barseloni i bronza u Atini!!!Kakvi carevi...
(Goxi, 9. septembar 2013 18:47)

Nije 2 (dvije) nego 4 (četri) medalje, uz one u Barceloni i Ateni, Hrvatska je uzela još 2 bronce sa SP i EP. A da najbolji igrač Europe i kapetan hrvatske reprezentacije nije stradao u nesretnoj prometnoj nesreći 1993g, po medaljama bi vi Srbi nama gledali u leđa, to i sami znate! Tako da se prvo informiraj prije nego misliš da ispadaš pametan!

damir

pre 10 godina

i sretan i tužan ali i ponosan na ove momke..svaka čast na borbenosti i zalaganju, malo nam je falilo. a sad uz srbiju do kraja. nek vam je sretno

ivke

pre 10 godina

Ljudi moji ja sam srbin iz bih i nikada ranije nisam nesto pretjerano navijao za bih u bilo kom sportu.veceras sam plakao od tuge kada je mec zavrsio.mirza je za mene najbolji kosarkas u evropi( trenutno). ostatak tima je dao sve od sebe i dok su imali +16 ja sam se osjecao ponosno. tesko cu prezaliti los start prvenstva, ali se nadam da ce mirza odigrati na nekom sledecem velikom prvenstvu. srbija do zlata!!!

Neso

pre 10 godina

Za ove pametnjakovice sto se rugaju ovima za bododve kako racunaju,ljudi su ne obavesteni da idu samo tri repke dalje ...a Koliko znam na ranijim evropskim prvesnstvima uvek su prolazile 4 ekipe od 6 u grupi a dve su ispadale sad prolaze 3 a 3 ispadaju dokle to menajne pravila vise

polako

pre 10 godina

Kako je lepo što gube sve bivše države SFRJ, pogotovo što su Bosna i Crna Gora ispale, to me više raduje od uspeha Srbije! Još da ispadnu Hrvati... Da komšiji crkne krava! (znam da nije lepo, ali šta ću kad sam Srbin ;-))

miki

pre 10 godina

teletovic trpa celu utakmicu i na kraju direktan krivac sto bosna nije prosla...e tu je razlika izmedju dobrih i onih vrhunskih igraca

Macak

pre 10 godina

Tuzan sam i iznerviran...prokockali su sansu da diu dalje i da nabiju litvancima Jugo kompleks za debelih godina unaprijed.
Za nas su oni bili jedna od musterija od vremena SSSRa, preko cepanja Zalgirisa od strane Cibone pa onda i deranje njihove reprezentacije u vrijeme poslednje Jugoslavije.
Jednom sam pricao sa tipom iz Litvanije, oni se jako loze na kosarku. Nasi su za njih bili neki zli duh, zla kob, nepremostiva prepreka,strah...
Prvi put kad su uzeli rastimovanu ekipu SCG na EP u Svedskoj to je bio nacionalni dogadjaj.
Sad je trebalo i Bosna da ih otrese poslije Srbije i da ih izbaci van, zreli su bili za to, ali Bosna nema trenera koji bi u pravom momentu zaustavio euforiju i sprijecio srljanje. On se gubi, urla od srece kad ide a onda kuka kad krene naopako...
Ocigledno su igraci preuzeli sve odluke u svoje ruke, trener nije imao uticaja, pa su neke prebrze trojke Teletovica u momntima velikog vodjstva i Gordicevi ulazi dali sansu Litvanima da se presaberu...
dzaba je sad pricati o tome e da je ovo dobra ekipa i da bi kad bi...ovo je moglo biti ulazenje 3 ekipe iz bivse Juge u drugo kolo i odstranjivanje nezgoidnih Litvanaca iz konkurencije za sledeci Svjetsko prvenstvo/Olimpijada ciklus....
Nekako se nadam da nece biti polufinale Srbija Litvanija..

vs

pre 10 godina

Sad sam saznao da je strucni komentar Petar Skansi. I komentator je dobar: uzeli Hrvati loptu, a on Stoj, rucna! Komentator kaze gotovo je, a Skansi mu kaze: Miran budi! Jos mu Skansi kaze da mu se svidja kako izgovara ime Pumprla. Ahahaha... Cesi su poresmesna ekipa, promasise ljudi beskonacan broj slobodnih bacanja, lopte im izlaze iz kosa, dok se Hrvatima vracaju, pogadjaju od table... Veseli bacanja 1/9, sramota za NBA igraca, pa nije kosarka samo kucanje.

skolski

pre 10 godina

Uz svo postovanje, moze Mirza ovako i 50 poena da da, nerezonski igrac kojeg nikad ne bih pozelio u timu da imam. Krstic je Olajuwon za njega.
S druge strane, Djedovic je ubica, 100% sam siguran da u skorijem periodu prelazi u neki jaci klub.

Kapetan

pre 10 godina

Bosanci su jednostavno prvaci u tome da od gotovog naprave veresiju. Kod +16 umjesto da smire napade da idu prodori pod kos gdje bi Litvanci morali da prave faul, Bosna suta trice nerezonski. Greska je Petrovica sto kod +12 i 3 uzastopna promasena napada nije zvao time out da smiri malo ekipu i izvrsi izmjenu Stipanovic koji je jaci u odbrani umjesto Kikanovica i Zeko na pleya da smiri igru. Jako mi je zao Bosne, ali zivot je takav, nepravedan. Sretno Srbijo protiv Montenegrana.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Makedonija-plej crnac, Crna Gora-plej crnac, Bosna-plej crnac, Hrvatska-plej crnac....DUDIN VRTIC - JEDNOSTAVNO NEPROCENJIVO....

beliks

pre 10 godina

Gledam BIH , sjajno igraju večeras i iskreno bih voleo da prođu.
Sviđa mi se kako su borbeni. Mirzi svaka čast.
Naravno, što se nas Srba tiče-imamo odličnu situaciju da stignemo do četvrtfinala , a posle kako bude. Generalno, jako zanimljiv eurobasket , a ima i kvalitetnih utakmica. Suđenje-moglo bi bolje.
Pozdrav iz Beograda

Nijemijasnočemuobezvrijeđivanje

pre 10 godina

Nije mi jasno otkud vama da je Hrvatska osvojila jednu ili dvije medalje na prvenstvima kad ih ima 4(Barcelona 92. srebro,Kanada 94. NJemačka 94. Atena 95. bronca).Poznato je da vi volite obezvrijeđivate sve i svakog.

Ravna Romanija

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)
Aj kralju pa mi smo ti treci koji prolaze...Ocigledno nisi cuo za onu anegdotu kada se vojnik popeo na tenka da izbroji ostale tenkove:-)

zona pres

pre 10 godina

Ovaj selektor Litvanije veze nema, drzi na klupi Lavrinovice, a juce je samo zbog njihovih poena dobio utakmicu, a vidi i sam da spoljna linija nista ne pogadja, a o dva ,,NBA,, asa Monieunasu i Valinciunasu i da ne pricam. Mirza OTAC

volim te Bosno

pre 10 godina

Borili smo se do kraja ljudskih mogucnosti. Nasi kosarkasi su bili na najvisem mogucem nivou. Hvala im na svemu. Odlazimo sa stilom. Hvala svima na podrsci.

Бојан

pre 10 godina

Понадали се босанци ал их је Клеиза спустио на земљу! Босна и спорт-не иде то једно са другим! Боснаци су рођени за певање а не за спорт! Браво за Литванију!

vlajzi

pre 10 godina

Meni vise ne treba no da vas pobjedimo veceras, i ha, neprocenjivo!
(Scepan, 9. septembar 2013 17:07)

Ja da sam Duda, ja bi vas i pustio da dobijete... ako vam toliko malo treba za srecu. Mi Srbi smo dzentlmeni, kad vidimo da je neko zgazen, mi pomognemo. Ionako cemo mi po medalju, a vi kuci.

munZ

pre 10 godina

Alo bre Bosanci, MNOGO STE ME IZNERVIRALI! Kakva užasna završnica... Šta da kažem, očito ste moji kada ste me toliko iznervirali :)

vlada

pre 10 godina

Au bre koliko ih je izvlačio Teletović toliko ih je i zakopao sa ovim šutem sa pola terene bukvalno 6-7 sekundi pre kraja bez ikakvog rezona, imali su vremena da izgrade bolju situaciju!

Srbin300%

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!
(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)

E ko nije upoznao niti jednog Makedonca može da misli da nas oni ne vole ili ne znam ti ni ja šta, ali realno ovako misli većina makedonaca o većini srba!

Bilo je trenutaka kada sam se u Makedoniji osećao više dobrodošao nego u svojoj rodjenoj zemlji Srbiji!
Hvala vam na tome braćo Makedonci! Vole vas braća Srbi!!!

KosancicIvan

pre 10 godina

Ajde batalite.Vise nego ocigledno je da je Litvanija,poslovicno jaka racunala na max. pobeda u grupi.Srbija je razbila taj koncept i sad je tu kraj. Nisu se snasli u novoj ulozi.Vrlo cudna grupa,samim tim i rezultati.

Mile

pre 10 godina

Da su Bosanci malo bolje odigrali prva dva kola pre svega protiv Letonije prosli bi dalje,Litvanci ocaj nemaju vodju na terenu katastrofalno vodjenje ekipe od strane njihovog trenera mozda se i plasiraju u 1/4 finale to im je krajnji domet

Novo-kralj-CG

pre 10 godina

Litvanija ovako da je igrala protiv nas kao ovo sad protiv BIH ,dobili bi ih 15 razlike.Nama pogadja centar njihov 4 trojke preko ruku ,uz faul (gazenje ono linije).Nevjerovatno.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Makedonija-plej crnac, Crna Gora-plej crnac, Bosna-plej crnac, Hrvatska-plej crnac....DUDIN VRTIC - JEDNOSTAVNO NEPROCENJIVO....

gregpopovic

pre 10 godina

Jovanovic Igor, 9. septembar 2013 16:22)

Kako da ne, bas taj Gagic ce biti otkrice na ovome EP i to kao najgori srpski reprezentativni igrac u istoriji ove igre! Jedino ako mislis na nosenje peskira i vode, slicno Tepicu, onda ok, podrzavam!

Petar III

pre 10 godina

@(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)
Hvala ti na iskrenom i lepom komentaru. Kamo srece da je vise ljudi kao sto si ti u bratskoj Makedoniji.

odlicno!

pre 10 godina

Sjajno, Letonija pobedila, ne zavise Makedonci od nas. Takodje i Bosna igra sama za sebe - treba im 10 razlike, nezavisno od naseg rezultata.

Dakle, nema ljutis, sto si uradio, uradio si, niko nista ne moze da prebaci Srbiji.

Mi smo treća ekipa koja ide dalje...

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Majstore, mi nismo pobedili sve tri, nego ostale 2, a 2+2 je vazda bilo 4!

ja

pre 10 godina

da l će Crnogorci da danas poslavljaju kako su nam dali trojku sa pola terena u kvalifikacijama? Prvo mesto u kvalifikacijama je lep uspeh
možda probaju da ponove isto, tako da treba biti oprezan

olijov

pre 10 godina

@Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Glup, gluplji, pa ti, tu negde...

st.anger

pre 10 godina

Jel može neko da mi objasni kako to da Srbija sigurno prenosi 4 boda. Ako izgubi od CG (ne daj bože) a Litvanija dobije BIH, Litvanci će imati pobedu više?
(assassin, 9. septembar 2013 16:31)
U drugoj fazi takmicenja racunaju se samo bodovi koji su osvojeni protiv ekipa koje su prosle u drugu fazu. U nasem slucaju je to Letonija i pobednik duela BIH/ Litvanija. Posto Makedonija i Crna Gora nemaju sanse za prolaz dalje bodovi protiv njih ce nam ostati samo u ruzno/lepom secanju.

Munja

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)
Eee Marko, Marko...
Hajde nesto lakse: Ako u nekoj trci treci prestigne drugog trkaca, koje mesto zauzima?
;-)

emirTZ

pre 10 godina

Bosna i Hercegovina je samu sebe izbacila i to u prvoj utakmici prije nego što je prvenstvo i počelo tako reći. Na kraju će reći falilo je samo malo sreće i ostale uobičajene floskule a zapravo je trebalo samo malo više mozga. Nesvatljivo je pružiti onako sramotnu partiju protiv vele sile Latvije.

Grobar od malena...

pre 10 godina

(Misa, 9. septembar 2013 17:02)

Mišo, da nisi nešto pomešao?
Nisu Makedonci dovođenu u kontekst sa Lejkersima, nego BIH!!!

doktor fritz

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Jakako, ali ne treba nam to za 1/8 finala. Potrebnije će biti u 1/2 finalu.

mungos

pre 10 godina

Da li je moguce da rts nema drugog komentator pored Sarenca osim ovog Petra Dende? Zacha Wrighta zove zeko? Delininkaitis je deli plusvnesto sto smadralja I jos milion primera,komentarise
istim recima 10 god,zgadi mi svaku utakmicu...

Goxi

pre 10 godina

Gledam Hrvatska-Ceska na hrt-u.Pita strucni konsultant komentatora "znas li koju smo medalju osvojili na racun faula na protivnickom igracu"? Kaze komentator a ne znam ima ih puno!!! Umro sam od smeha,pa imaju samo 2 (dve).Srebro u Barseloni i bronza u Atini!!!Kakvi carevi...

ivan

pre 10 godina

ih sto mi je milo sto ispadose makedonci i crngorci sa onim crncima jos bosna neka ispadne i milina...svi ce oni protiv nas da navijaju sve to mrzi srbe..a veceras dranje djetica napred SRBIJOO

shame boner

pre 10 godina

Bas me briga i za Letonce i za Makedonce. Bitno mi je da prenosimo 4 boda. Ali kada bih morao birati za koga da navijam,izabrao bih Letonce. Zato sto nemaju stranaca u ekipi.Mislim da je pitanje vremena kada ce neka mala,iskompleksirana drzavica da plati 2 crnca da igraju za njih. Pa ce se naci neko da plati 3 crnca.....i tako unedogled. Ionako je danasnja kosarka,zahvaljujuci Ulebu i Fibi,spala na razinu vaterpola i rukometa,pa na svakom takmicenju guraju sudjenjem domacina do bar polufinala(a bitno im jedino da ima samo sve vise navijaca u kretenskom kapama koji piju pivo).

Igor-MKD

pre 10 godina

На крајот, кога ќе се средат малку импресиите, ќе следиат и анализите, како тоа истата репрезентација која пред две години беше четврта во Европа, сега не можеше да ја помине групата. Имаше и малери, и погрешни судиски одлуки, но, сепак, најголемата вина ја сносат македонските кошаркари и стручнио штаб. Се чини дека пресудно беше што изостана хемијата, победничкиот дух, цврстиот карактер. Од капитенот Перо Антиќ, па се до селекторот Алеш Пипан. Голем дел од нив, и подобро е да си заминат да си пензионираат и да добијат врамени дресови.

igor

pre 10 godina

Dudo izvedi rezervni tim, odmaraj igrace i neka nas pobede djetici cisto da ne odu kuci razocarani, mnogo su im znacile i one 2 pobede u kvalifikacijama!

Lazarevski

pre 10 godina

Pred se bi sakal da im chestitam na srbite shto vo sledniot krug kje prenesat maximum 4 poeni! Mnogu mi e cool shto srbite se gorda i sportska nacija i NIKAD ne bi zemale stranec da igra za niv. McCaleb e legenda na makedonskata kosharka, no sega smetam deka e vreme, poneseni od uspesite postignati poslednive nekolku godini, makedonskata kosharka da dozhivee renesansa i da pochneme da razvivame domashni talenti. Koga bev vo Belgrad, Novi Belgrad, primetiv deka pozadi sekoj blok zgradi ima kosharkarsko igralishte. Taka se prepoznavaat i gaat mladi talenti. Jas sum ogromen ljubitel na kosharkata, i sega otkako ja nema Makedonija, kje navivam za Srbija kako za nashi! Bidete mi pozdraveni i da navivame za uspesi na mladata srpskata reprezentacija!!

P.S. Bidejkji Srbija e neprikosnoven sportski gigant na Balkanite, nashata pobeda nad vas (chitaj deklasiranje), za nas ima pogolemo znachenje otkolku 4toto mesto vo Litvanija :PP

Pozz

Dragan Miladinovic

pre 10 godina

Zanimljivo je šta bi bilo da BiH dobije Litvaniju, onda pored Srbije u drugi krug prolaze dve reprezentacije iz trojke Letonija, Litvanija, BiH koje bi se našle u skupu gde je svako nekog pobedio i od nekog izgubio.

Komša

pre 10 godina

Dobro je da nismo došli u situaciju da moramo da igramo protiv sebe da bi preneli 4 boda.To donosi lošu karmu, a sa druge strane čovek treba da bude blesav da igra u korist svoje štete.
Zamislite da smo morali da počnemo sa Raškom na pleju (ko Grci i Talijani kad kalkulišu).
Sad zapravo počinje pravo evropsko (stari format) i ova 4 boda znače siguran prolaz u nokaut fazu.

spurs19

pre 10 godina

Samo reči hvale za Letoniju.
Nikad čuo ni za jednog igrača ali pokazali su da to nije bitno, već timska igra i borbenost...nismo li i mi ovakvi u očima naših protivnika ,,obična grupa talentovanih momaka,,...

Fans United

pre 10 godina

Znaci sad kad Makedonija i Montenegro idu kuci, od sada pa nadalje Makedonci i Crnogorci navijaju za Srbiju. Na kraju krajeva, mi smo svi braca. Napred Srbija!

Esperto

pre 10 godina

@novo kralj cg
Majstore, a nije ti palo na pamet da su namerno odugovlačili sa potpisom kako ne bi bez veze akali igrača kojem daju onoliku kintu? :)

scepan mali

pre 10 godina

Meni vise ne treba no da vas pobjedimo veceras, i ha, neprocenjivo!
(Scepan,

Ni meni vise,nego da vam vidimo ledja!Aj,veceras pakovanje pa u ekologiju!

Urke

pre 10 godina

Posle tekme SRB-MKD sam napisao da poraz nije bitan jer Makedonci nece proci dalje i dobio sam gomilu minusa. Jedino sam pogresio jer sam mislio da ce imati bar jos jednu pobedu, kad ono jos dva poraza. I dalje su mi jako simpaticna ekipa, ali im se blizi smena generacija.

Sima

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne? (Marko, 09. septembar 2013 16:35) Pa nismo pobedili sami sebe brate

Dexi Kladovo

pre 10 godina

Najbitnije u porazu ovih visokih letaca jesta da Srbija prenosi 4 boda u drugi krug,be obzira na sve.Idemo Duda, idemo Srbija!!!!

ciric1709

pre 10 godina

pa pobogu - nije Letonija obezbedila Srbiji 4 boda - nego naši momci hrabrom i borbenom igrom sa takođe hrabrim i smelim Dudom ... napred Srbija

Dule Astro

pre 10 godina

Uh, dobro je. Sad neću morati objašnjavati lepšoj polovini kako to da nam je bolje da izgubimo od Crne Gore u poslednjoj utakmici zbog prenošenja bodova u drugi krug.

Sloba

pre 10 godina

Sada skroz odmoriti Krstica (bez minuta protiv Crnogoraca),odmoriti Nedovica,Bogdanovica(zbog povreda),Markovica,Bjelicu,Katica,Kalinica ili im dati da odigraju maksimalno 10-15 minuta,dati najvecu minutazu Stimcu,Gagicu,Krsticu,Micicu,Andjusicu,...kada je Krstic juce mogao 34 minuta sto ne bi mogli i ovi klinci 25-30 minuta da odigraju,znacice im na sticanju samopouzdanja,pa sta bude,ako se budu borili niko im nece zameriti ni na porazu,doslo je njihovih 5 minuta i prilika da dokazu da su zasluzeno pozvani na ovo Evropsko Prvenstvo.

Vetropolo-fan

pre 10 godina

Ponavljam jucerasnje izreceno, kosarkaska tradicija, sirina rostera i timska igra nadvladavaju timove koji se svode na dva-tri imena. Kvalifikacije macku o rep obesiti, one nikada nisu bile relevantne za procenu necijih sposbnosti na jednom jakom turniru, gde nema intermeca, odmaranja sa Slovacima i Islandjanima, nego iz dana u dan igras jake utakmice. Litvanija ne da nece izgubiti dvocifreno od BiH, nego ce ih sigurno savladati. Kao sto neko lepo rece prvenstvo tek sada pocinje, a u drugoj fazi igraju kosarkaske zemlje, mi, Balti, Francuzi, verovatno Izraelci i Ukrajinci koji se vracaju na veliku scenu, a bili su u doba SSSR-a uz rame Rusima i Litvancima po broju igraca koje su davali u reprezentaciju. Neprijatno iznenadjenje prvenstva nije katastrofa Rusa ili Turaka u D grupi, nego plivanje Grka u istoj toj grupi. Prenose dva zasluzena poraza u drugu rundu, a tamo cekaju Spanci i domacin turnira.
I kakav Pekovic i Minnesota, bio je Nikola u Litvaniji, a epilog je bio isti. Problem Crne Gore je selektor (manji) i igranje igraca za licni interes (mnogo veci). Ni u Litvaniji, ni u Sloveniji nisu bili TIM, tu im ni LeBron ne bi pomogao.

Floro Flores

pre 10 godina

Duda protiv MNE odmara najbolje,kako nam je ovo dobro doslo!Znaci veceras centarski tandem Stimac-Gagic,jedva cekam ,bice komedija!

Pokojni Toza

pre 10 godina

Sta ih briga, matjedonci su vec ostvarili istorijski uspeh. Pobedili su Srbiju pa sad mogu mirno kuci. Posle takvog uspeha doslo je do zasicenja kod njih pa je normalno da nisu imali vise motiva da se bore protiv ovih slabijih reprezentacija.

assassin

pre 10 godina

Jel može neko da mi objasni kako to da Srbija sigurno prenosi 4 boda. Ako izgubi od CG (ne daj bože) a Litvanija dobije BIH, Litvanci će imati pobedu više?

mica

pre 10 godina

Ето напаљени југовићи иду кући, ми и Балти даље. Ни ми не би овај успех постигли да није Дуде који зна да побеђује са 3 играча, иако су га у квалификацијама сви пљували. За нас је ово огроман успех. Мислим да Црна Гора има много бољи тим од БиХ или МКД, тесно су губили све мечеве али се нису посложили као у квалификацијама.

Delija UE

pre 10 godina

Letonija je ovo rutinski dobila i nama omogucila prenos 4 boda. Ocekivao sam bolje Makedonce i tezu utakmicu, ali nista nisu pokazali iz prethodnih utakmica. Makedonija je dobra, ali matora ekipa i previse zavisi od Mekejleba. Navijao sam za njih zbog Pere delije, ali kada su nas pobedili, normalno da sam poceo da navijam protiv njih. Inace ovo je najludje prvenstvo, od kada pratim kosarku, a to je od 95. Evo Finska pobedi Grcku, a Grci nisu oslabljeni kao npr. nasa reprezentacija. Veoma cudni rezultati.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Ne moze se igrati jedno ovakvo tamicenje sa 3 vrhunska igraca od kojih sve zavisi. Na primeru Makedonije se vidi znacaj igara koje su pruzali Micic, Kalinic, Hemanja Krstic, Gagic. Na prvi pogled bledo, a u stvari od ogromnog znacaja za tim. Sve je to kvalitetno dozirano od strane Maestra Dude Ivkovica, taman kad treba i koliko treba...

Sta bi bilo kad bi bilo

pre 10 godina

Dragi citaoci,imam jedno pitanje za sve,pa ko moze neka pomogne.Da li mislite da bi sa igracima koje cu vam sad navesti bili bez premca u evropi i svetu,i da bi gazili sve redom.Tim je sledeci: Teodosic, Markovic, Savanovic, Velickovic, Bjelica, Erceg, Micov, Lucic, Nedovic, Krstic, Milicic, Keselj...Ja msm.da bi i sa Amerima igrali egal,a sa ostalim bi se sprdali.

Makedonac

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!

Django

pre 10 godina

Било је тренутака када су ме нервирали Македонци, због прљаве игре у одбрани, ишчуђивања због сваке судијске одлуке и чињенице да им је странац главни играч, али ми је ипак жао што не иду даље... Ипак смо суседи и пријатељи...

Marko

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?

kmet

pre 10 godina

Dakle, više je nego realno da ovo izgleda ovako:

Grupa E
1/ Francuska 4
2/ Srbija 4
3/ Ukraina 2
4/ Litvanija 2
5/ Letonija 2
6/ Belgija 2

Za očekivati je rasplet koji će kreirati grupu F bude:
Grupa F
1/ Italija 4
2/ Španija 2
3/ Finska 2
4/ Slovenija 2
5/ Hrvatska 2
6/ Grčka 0

PA OVO JE ODLIČNO!
Imamo realne šanse da u sudaru sa Belgijom i Ukrainom obezbedimo prolaz u 1/4 finale i tako osiguramo bar još dve utakmice gde bi bili među prvih sedam ekima koje će igrati svetsko prvenstvo 2014god.
Više sam nego zadovoljan.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Ne moze se igrati jedno ovakvo tamicenje sa 3 vrhunska igraca od kojih sve zavisi. Na primeru Makedonije se vidi znacaj igara koje su pruzali Micic, Kalinic, Hemanja Krstic, Gagic. Na prvi pogled bledo, a u stvari od ogromnog znacaja za tim. Sve je to kvalitetno dozirano od strane Maestra Dude Ivkovica, taman kad treba i koliko treba...

Makaveli

pre 10 godina

Letonci ce zasluzeno sa Srbijom i Litvanijom u drugi krug. Meni je licno drago sto Crna Gora i Makedonija ispadaju... dosadni su do zla Boga, mira ne bi imali da su kojim slucajem prosli dalje.

djoka

pre 10 godina

mi prenosimo onda 100% 4 boda,verovatno cemo odmarati rovite igrace i Krleta.A ne bi bilo lose da pobedimo djetice,cisto zbog onog iz kvalifikacija :)

el_darinjo

pre 10 godina

posle 15 min Makedonija gubi vec 15 razlike, a treba im pobeda minimum 10 razl. juzni susedi izgledaju potroseno, kao izduvani baloni...ima jos da se igra ali mi nije jasno kako moze Letonija da izgleda svezije a imala je manje od 15 sati da se regenerise....e Makedonci, vazno je da ste Srbiju pobedili,ostalo nije bitno

crni_redstar

pre 10 godina

makedonci nisu zasluzili prolaz dalje. niko sa stranim igracima to ne zasluzuje. ovo nije klubsko prvenstvo. letonci bolji,sudije opet lose.

Anja

pre 10 godina

Kakvu gresku je napravio Slovenac sa Makedoncima, igrao sa 7 premorenih igraca, a imao ipak dobre momke na klupi, steta sto ih nije pustao ranije, mnogo se pljuvalo po makedoncima ovde (cast izuzecima) ali mislim da je ovaj Pipen/Pepin ili kako vec, najveci krivac, lose je vodio tim. Ponovo i ponovo se dokazuje Dudina velicina i hrabrost da se ulaze u buducnost i da se gleda dugorocno.

Novo-kralj-CG

pre 10 godina

Boze mili tesko li mi je gledati sad prvenstvo,samo da Minesota nije odugovlacila sa potpisivanjem ugovora sa Pekovicem....bili bi vjerovatno prvi u grupi...posle svega vidjenog...i dizanja forme u svakoj narednoj utakmici.Poz iz Cg.Svim srcem nadalje uz Srbiju

Rile

pre 10 godina

Idemo Letonija! Ne bih voleo da i Mkd pobedi sa +10 i da onda moram da navijam protiv nasih u tekmi sa Montenegrom.To moje srce ne bi prezivelo :D

miloš novi sad

pre 10 godina

Makedonci u kanalu totalnom. Znači večeras lagano razigravanje Štimca, Gagića, Anđušića, Micića i Nemanje Krstića i odmaranje kapitena.

don iz Bosne

pre 10 godina

Ha ha ha Makedonija pusta .treba ih kazniti izbacivanjem sa sledecih takmicenja pa ljudi se setaju valjda skontali da nemogu dalje .Letonija djaba vam pustaju BIH dobija Litvu sa 11 .zivi bili pa vidjeli djaba stimanje.

crni_redstar

pre 10 godina

makedonci nisu zasluzili prolaz dalje. niko sa stranim igracima to ne zasluzuje. ovo nije klubsko prvenstvo. letonci bolji,sudije opet lose.

Makedonac

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!

djoka

pre 10 godina

mi prenosimo onda 100% 4 boda,verovatno cemo odmarati rovite igrace i Krleta.A ne bi bilo lose da pobedimo djetice,cisto zbog onog iz kvalifikacija :)

Makaveli

pre 10 godina

Letonci ce zasluzeno sa Srbijom i Litvanijom u drugi krug. Meni je licno drago sto Crna Gora i Makedonija ispadaju... dosadni su do zla Boga, mira ne bi imali da su kojim slucajem prosli dalje.

miloš novi sad

pre 10 godina

Makedonci u kanalu totalnom. Znači večeras lagano razigravanje Štimca, Gagića, Anđušića, Micića i Nemanje Krstića i odmaranje kapitena.

Anja

pre 10 godina

Kakvu gresku je napravio Slovenac sa Makedoncima, igrao sa 7 premorenih igraca, a imao ipak dobre momke na klupi, steta sto ih nije pustao ranije, mnogo se pljuvalo po makedoncima ovde (cast izuzecima) ali mislim da je ovaj Pipen/Pepin ili kako vec, najveci krivac, lose je vodio tim. Ponovo i ponovo se dokazuje Dudina velicina i hrabrost da se ulaze u buducnost i da se gleda dugorocno.

shame boner

pre 10 godina

Bas me briga i za Letonce i za Makedonce. Bitno mi je da prenosimo 4 boda. Ali kada bih morao birati za koga da navijam,izabrao bih Letonce. Zato sto nemaju stranaca u ekipi.Mislim da je pitanje vremena kada ce neka mala,iskompleksirana drzavica da plati 2 crnca da igraju za njih. Pa ce se naci neko da plati 3 crnca.....i tako unedogled. Ionako je danasnja kosarka,zahvaljujuci Ulebu i Fibi,spala na razinu vaterpola i rukometa,pa na svakom takmicenju guraju sudjenjem domacina do bar polufinala(a bitno im jedino da ima samo sve vise navijaca u kretenskom kapama koji piju pivo).

el_darinjo

pre 10 godina

posle 15 min Makedonija gubi vec 15 razlike, a treba im pobeda minimum 10 razl. juzni susedi izgledaju potroseno, kao izduvani baloni...ima jos da se igra ali mi nije jasno kako moze Letonija da izgleda svezije a imala je manje od 15 sati da se regenerise....e Makedonci, vazno je da ste Srbiju pobedili,ostalo nije bitno

ciric1709

pre 10 godina

pa pobogu - nije Letonija obezbedila Srbiji 4 boda - nego naši momci hrabrom i borbenom igrom sa takođe hrabrim i smelim Dudom ... napred Srbija

eee

pre 10 godina

Da pogodim srbi...sudije su sudili protiv vas? A ne... vi ste pustili CG-ce da vas pobede...
(Marko, 10. septembar 2013 00:37)
Ne, nego je SRBIJA jos proslog kola obezbedila sebi PRVU poziciju u grupi! Tako da je rastereceno i opusteno usla u ovu totalno nebitnu utakmicu (msm na takmicarski znacaj)! Odmorila kapitena, i jos neke igrace! Sansu pruzila igracima koji su imali manju minutazu i to je to... Mi prenosimo 4 boda dalje (verovarno prolazimo u cetvrt-finale), a Vi idete kuci... Ako ne verujes, pogledaj tabelu...

Neko iz Makedonije

pre 10 godina

Moja Makedonija je ispala. :(

Citam glupe komenare i ne razumem sta je tu lose ako do kraja prvenstva navijam za Srbiju? Radovao sam se pobedama svih ex-yu reprezentacija, sada zelim Srbiji i Hrvatskoj da idu sto dalje, ako je moguce do finala. A veceras cu i za Novaka...

Ajmo sada popis neprijateljskih snaga putem minusa...

Max

pre 10 godina

3:0, pa se mjerite koliko hocete :)
(kako god okrenes, 10. septembar 2013 01:22)

Sto jes-jes. Svako se raduje necemu, vi pobedi za srecan put kuci, mi prolazu medju 12 najboljih u Evropi. Od uvek ste bili mali u svakom smislu te reci.

Nataeos

pre 10 godina

Da pogodim srbi...sudije su sudili protiv vas? A ne... vi ste pustili CG-ce da vas pobede...
(Marko, 10. septembar 2013 00:37)
Ne, nego znaš ono: pobediš i ideš kući!!

Floro Flores

pre 10 godina

Duda protiv MNE odmara najbolje,kako nam je ovo dobro doslo!Znaci veceras centarski tandem Stimac-Gagic,jedva cekam ,bice komedija!

zona pres

pre 10 godina

Ovaj selektor Litvanije veze nema, drzi na klupi Lavrinovice, a juce je samo zbog njihovih poena dobio utakmicu, a vidi i sam da spoljna linija nista ne pogadja, a o dva ,,NBA,, asa Monieunasu i Valinciunasu i da ne pricam. Mirza OTAC

NajezihSe

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!
(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)

Svaka cast

Urke

pre 10 godina

Posle tekme SRB-MKD sam napisao da poraz nije bitan jer Makedonci nece proci dalje i dobio sam gomilu minusa. Jedino sam pogresio jer sam mislio da ce imati bar jos jednu pobedu, kad ono jos dva poraza. I dalje su mi jako simpaticna ekipa, ali im se blizi smena generacija.

Mayor

pre 10 godina

Navijam za partizan i logicno je da crveno belu boju ne podnosim, pa me zanima zasto je morao dres reprezentacije da bude takav, pa zar na nasoj zastavi nema plave boje ? Zbog cega sortsevi nisu plavi kao sto je jedno vreme bilo u fudbalu a vidim da je i kod njih izbaceno i da dresom dominira crveno bela boja. ZASTO ? Prosto ne mogu punim srcem da navijam za reprezentaciju.. (???, 09. septembar 2013 21:26)Auu brate,koje ti komplekse imas?Pa igra reprezentacija,zjb i Zvezdu i Partizan.

Novo-kralj-CG

pre 10 godina

Boze mili tesko li mi je gledati sad prvenstvo,samo da Minesota nije odugovlacila sa potpisivanjem ugovora sa Pekovicem....bili bi vjerovatno prvi u grupi...posle svega vidjenog...i dizanja forme u svakoj narednoj utakmici.Poz iz Cg.Svim srcem nadalje uz Srbiju

kmet

pre 10 godina

Dakle, više je nego realno da ovo izgleda ovako:

Grupa E
1/ Francuska 4
2/ Srbija 4
3/ Ukraina 2
4/ Litvanija 2
5/ Letonija 2
6/ Belgija 2

Za očekivati je rasplet koji će kreirati grupu F bude:
Grupa F
1/ Italija 4
2/ Španija 2
3/ Finska 2
4/ Slovenija 2
5/ Hrvatska 2
6/ Grčka 0

PA OVO JE ODLIČNO!
Imamo realne šanse da u sudaru sa Belgijom i Ukrainom obezbedimo prolaz u 1/4 finale i tako osiguramo bar još dve utakmice gde bi bili među prvih sedam ekima koje će igrati svetsko prvenstvo 2014god.
Više sam nego zadovoljan.

dule

pre 10 godina

Bez Krstica i Markovica smo se i drzali dobro, ali kada je posle trece cetvrtine Duda na klupi ostavio Nedovica, Bjelicu i Kalinica videlo se da mladi Micic (19 godina), Krstic (20 godina) i Bogdanovic (21 godina) nisu moglii da zadrze vodjstvo. Plus je Gagic igrao skoro celu poslednju cetvrtinu, sta vise reci.
Svaka cast Rice-u sto je doneo pobedu susedima. A mladi Ivanovic sedi na klupi umesto da ga sad puste da igra, al dobro jurili su da ostvare bar jednu pobedu (zasluzenu).
P.S. Samo smo mi igleda iz okruzenja bez nekog Amera, i bas mi je drago zbog toga.

dovla

pre 10 godina

@Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

mislis da smo pobijedili i sami sebe :)

student_iz_parka

pre 10 godina

@ Aca Maca

Ne leti previse, Drazen Petrovic nije bio Majkl Dzordan iako je bio Srbin. Osim toga, mi smo osvajali medalje i posle 2000-te godine, a i dalje smo u poziciji da mozemo da im se nadamo. Vasa i nasa kosarka ne mogu da se porede. Cist primer - kad smo mi 1998. i 2002. osvajali titule prvaka sveta, vas nije bilo na oba prvenstva! Mi svetski prvaci 2 puta za redom a vas nije bilo ni u grupi na prvenstvu! I jos nesto, da smo mi imali pravo nastupa 92, 93 i 94, imali bi smo jos vise medalja nego sto ih imamo sad, plus bi ste vi verovatno imali koju medalju manje.

Tako da se ti prvo "informiraj" pre nego sto mislis da ispadnes pametan.

Rile

pre 10 godina

Idemo Letonija! Ne bih voleo da i Mkd pobedi sa +10 i da onda moram da navijam protiv nasih u tekmi sa Montenegrom.To moje srce ne bi prezivelo :D

Django

pre 10 godina

Било је тренутака када су ме нервирали Македонци, због прљаве игре у одбрани, ишчуђивања због сваке судијске одлуке и чињенице да им је странац главни играч, али ми је ипак жао што не иду даље... Ипак смо суседи и пријатељи...

Skopje ima mikro klima

pre 10 godina

Stare mušterije je lako dobiti ali sudije su nam uzele prolaz protiv Bosne ...
(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)

Mislis sudije vam poklonile pobedu protiv Makedonije???

Napred_Srbija

pre 10 godina

Znam da Srbija ne igra 100%, i odmaraju se neki igraci, ali nekako bih voleo da vidim Srbiju u drugoj rundi sa boljim sutem za 3 poena... Nedostaju mi trojke..

Vetropolo-fan

pre 10 godina

Ponavljam jucerasnje izreceno, kosarkaska tradicija, sirina rostera i timska igra nadvladavaju timove koji se svode na dva-tri imena. Kvalifikacije macku o rep obesiti, one nikada nisu bile relevantne za procenu necijih sposbnosti na jednom jakom turniru, gde nema intermeca, odmaranja sa Slovacima i Islandjanima, nego iz dana u dan igras jake utakmice. Litvanija ne da nece izgubiti dvocifreno od BiH, nego ce ih sigurno savladati. Kao sto neko lepo rece prvenstvo tek sada pocinje, a u drugoj fazi igraju kosarkaske zemlje, mi, Balti, Francuzi, verovatno Izraelci i Ukrajinci koji se vracaju na veliku scenu, a bili su u doba SSSR-a uz rame Rusima i Litvancima po broju igraca koje su davali u reprezentaciju. Neprijatno iznenadjenje prvenstva nije katastrofa Rusa ili Turaka u D grupi, nego plivanje Grka u istoj toj grupi. Prenose dva zasluzena poraza u drugu rundu, a tamo cekaju Spanci i domacin turnira.
I kakav Pekovic i Minnesota, bio je Nikola u Litvaniji, a epilog je bio isti. Problem Crne Gore je selektor (manji) i igranje igraca za licni interes (mnogo veci). Ni u Litvaniji, ni u Sloveniji nisu bili TIM, tu im ni LeBron ne bi pomogao.

Sloba

pre 10 godina

Sada skroz odmoriti Krstica (bez minuta protiv Crnogoraca),odmoriti Nedovica,Bogdanovica(zbog povreda),Markovica,Bjelicu,Katica,Kalinica ili im dati da odigraju maksimalno 10-15 minuta,dati najvecu minutazu Stimcu,Gagicu,Krsticu,Micicu,Andjusicu,...kada je Krstic juce mogao 34 minuta sto ne bi mogli i ovi klinci 25-30 minuta da odigraju,znacice im na sticanju samopouzdanja,pa sta bude,ako se budu borili niko im nece zameriti ni na porazu,doslo je njihovih 5 minuta i prilika da dokazu da su zasluzeno pozvani na ovo Evropsko Prvenstvo.

anja

pre 10 godina

Kakva smo mi fela svi mi ex Jugovici, pa izgleda kad se citaju ovi komentari da je svima lepo sto imamo sa kim da se prepucavamo a ipak volimo, "ko se bije taj se voli", svaka utakmica bilo koje ex republike ima bar po 50 komentara i po stitine likova i dislikova, a bilo koja utakmica van ex Yu prostora ni 5. Cudo smo mi, i odvojeni jos uvek smo spojeni, pa valjda ima tu neke paradoksalne lepote, zato ko god ostao od exovaca, napred srecno !

Maximus

pre 10 godina

Revijalna utakmica, ali Gagic, Angjusic, Stimac, reprezentaciju mogu da gledaju samo preko TV-a. Nije mi jasno kako Duda nije mogao da nagje zamenu za ove cepanice. Nisu ni za opstinsku ligu, kamoli za reprezentaciju.

Goxi

pre 10 godina

Gledam Hrvatska-Ceska na hrt-u.Pita strucni konsultant komentatora "znas li koju smo medalju osvojili na racun faula na protivnickom igracu"? Kaze komentator a ne znam ima ih puno!!! Umro sam od smeha,pa imaju samo 2 (dve).Srebro u Barseloni i bronza u Atini!!!Kakvi carevi...

slobinator

pre 10 godina

(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)
kakav lik.pa te iste sudije su vam poklonile pobedu protiv makedonije.što se tiče večerašnje utakmice,duda se zezao.igrao sa drugim timom i odmarao igrače.elem."stare mušterije"idu u drugi krug sa 4 boda i blizu su četvrt-finala,a vi dete kući na cetinje.još ćete se hvaliti kako ste novog prvaka evrope tukli triput za redom

Dule Astro

pre 10 godina

Uh, dobro je. Sad neću morati objašnjavati lepšoj polovini kako to da nam je bolje da izgubimo od Crne Gore u poslednjoj utakmici zbog prenošenja bodova u drugi krug.

beliks

pre 10 godina

Gledam BIH , sjajno igraju večeras i iskreno bih voleo da prođu.
Sviđa mi se kako su borbeni. Mirzi svaka čast.
Naravno, što se nas Srba tiče-imamo odličnu situaciju da stignemo do četvrtfinala , a posle kako bude. Generalno, jako zanimljiv eurobasket , a ima i kvalitetnih utakmica. Suđenje-moglo bi bolje.
Pozdrav iz Beograda

Strahinja

pre 10 godina

Da l' je ovaj mec bio bitan? Ne. Igrali su igraci kojima je potrebno razigravanje pred drugu fazu. Samo na Balkanu se vise ceni pobeda i odlazenje kuci a pljuje poraz sa rezervama i prolazak dalje i nada za medalju! Bore se, i to ce biti bitnije kasnije. Ne odustaju, i to moze samo dobro da donese. Da l' je bolje imati Macvana( ili bilo kog drugog ko je otkazao) ili ove koji su tu i bore se? PROSLI SU DALJE SA MAX. Ne znam vise da ocekujemo? Ajde ljudi podrzite ih i navijajte oni ce se potruditi da vrate to poverenje. gotovo sigurno ce proci u cetvrtfinale a tamo je uvek sve otvoreno. Zao mi je samo sto Teodosica nema.

Vukasin

pre 10 godina

Sjajan raspored. Pobedimo Belgiju i idemo u cetvrtfinale jer Belgija bi onda imala 3 utakmice manje dva kola pre kraja a istovremeno letonija bi imala, bez obzira sta urade, 2 utakmice manje minimum i poraz u medjusobnom duelu. Bice sjajno ako se vec u sredu obezbedimo:)

olijov

pre 10 godina

@Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Glup, gluplji, pa ti, tu negde...

Esperto

pre 10 godina

@novo kralj cg
Majstore, a nije ti palo na pamet da su namerno odugovlačili sa potpisom kako ne bi bez veze akali igrača kojem daju onoliku kintu? :)

Djomla88

pre 10 godina

Drago mi je sto Crna Gora nece ici kuci plakajuci jer su ostvarili pobedu protiv Evropskog prvaka 2013 SRBIJU !!! Tako da se nadam da ce i Crnogorcima biti drago sto smo osvojili zlato !!!

vedran1111

pre 10 godina

Gledao sam Bosnu,,i jako mi je zao sto nisu prosli..Ovaj Dzedovic strasan igrac,a Teletovicu da ne pisem,pa covjek sa parkinga ubacije trice!Glavu gore momci,pokazali ste da su Balkanci najjaci u Basketu!I ja se nadam da ce te vi navijati za nas,kao sto smo danas JA za vas!Peace

Dino_Baggio

pre 10 godina

@ Aca Maca

Bla bla bla sta bi bilo kad bi bilo... Da se Michael Jordan rodio u Oslu Norvezani bi bili prvaci sveta 7 puta a da se Pele rodio u Minsku Belorusija bi osvojila Cile 62 i Meksiko 70...

mica

pre 10 godina

Ето напаљени југовићи иду кући, ми и Балти даље. Ни ми не би овај успех постигли да није Дуде који зна да побеђује са 3 играча, иако су га у квалификацијама сви пљували. За нас је ово огроман успех. Мислим да Црна Гора има много бољи тим од БиХ или МКД, тесно су губили све мечеве али се нису посложили као у квалификацијама.

vlada popovic

pre 10 godina

Bosna mora da nadje pravog selektora.2 minuta pre kraja vodi 14 razlike i tek kada razlika padne na 6 Aca uzima time out????????Steta sto su ispali,bas steta.

Damir Zr

pre 10 godina

Sta zna Rasko sta su NBA centri,igra covek pa razbija,a Vucevicu se mozda i ispuni zelja da zaigra za Zvezdu,ukoliko ga Orlando trejduje za Raska.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Ne moze se igrati jedno ovakvo tamicenje sa 3 vrhunska igraca od kojih sve zavisi. Na primeru Makedonije se vidi znacaj igara koje su pruzali Micic, Kalinic, Hemanja Krstic, Gagic. Na prvi pogled bledo, a u stvari od ogromnog znacaja za tim. Sve je to kvalitetno dozirano od strane Maestra Dude Ivkovica, taman kad treba i koliko treba...

crna gora-montenegro???

pre 10 godina

da li neko od crnogoraca moze da mi objasni zasto koristite italijanski naziv za vasu zemlju??? kakve vi veze imate sa italijom(osim pre i za vreme II sv.rata)?? jel se to vi stidite vaseg imena ili sta li je vec????

Pokojni Toza

pre 10 godina

Sta ih briga, matjedonci su vec ostvarili istorijski uspeh. Pobedili su Srbiju pa sad mogu mirno kuci. Posle takvog uspeha doslo je do zasicenja kod njih pa je normalno da nisu imali vise motiva da se bore protiv ovih slabijih reprezentacija.

ultrasrbin

pre 10 godina

OK ako vam nije bitno sta cete uraditi,ali nemojte da vas ovi indijanci ponizavaju i lece komplekse. Stimac + Gagic = cirkus. Andjusica nema nigde,a Micic se zalece suvise. Nedovic se suvise igra basketa,ali valjda je zasluzio. voleo bih da pobedite pa da se zna da su Crnogorci uspeli da pobede samo Makedoniju i to otimacinom.

bogdan cg

pre 10 godina

zelio bih da cestitam Srbiji prolaz u drugi krug i nadam se da ce osvojiti neku od medalja..sto se tice igre nase reprezentacije hvalilo je malo vise iskustva i srece dok borbenosti nije nedostajalo,eto pobjeda protiv litvanije je mogla da bude odlucujuca,ali bice bolje drugi put jer potencijala sigurno ima..pozdrav iz cg

mungos

pre 10 godina

Da li je moguce da rts nema drugog komentator pored Sarenca osim ovog Petra Dende? Zacha Wrighta zove zeko? Delininkaitis je deli plusvnesto sto smadralja I jos milion primera,komentarise
istim recima 10 god,zgadi mi svaku utakmicu...

Mile

pre 10 godina

@Aca Maca mozes da se tesis imali ste tri vrhunska igraca Kukoc,Radja,Petrovic mi ceo drim tim Paspalj,Djordjevic,Danilovic,Divac,Savic plus vrhunski Rebraca,Bodiroga,Loncar da ne nabrajam

Lazarevski

pre 10 godina

Pred se bi sakal da im chestitam na srbite shto vo sledniot krug kje prenesat maximum 4 poeni! Mnogu mi e cool shto srbite se gorda i sportska nacija i NIKAD ne bi zemale stranec da igra za niv. McCaleb e legenda na makedonskata kosharka, no sega smetam deka e vreme, poneseni od uspesite postignati poslednive nekolku godini, makedonskata kosharka da dozhivee renesansa i da pochneme da razvivame domashni talenti. Koga bev vo Belgrad, Novi Belgrad, primetiv deka pozadi sekoj blok zgradi ima kosharkarsko igralishte. Taka se prepoznavaat i gaat mladi talenti. Jas sum ogromen ljubitel na kosharkata, i sega otkako ja nema Makedonija, kje navivam za Srbija kako za nashi! Bidete mi pozdraveni i da navivame za uspesi na mladata srpskata reprezentacija!!

P.S. Bidejkji Srbija e neprikosnoven sportski gigant na Balkanite, nashata pobeda nad vas (chitaj deklasiranje), za nas ima pogolemo znachenje otkolku 4toto mesto vo Litvanija :PP

Pozz

scepan mali

pre 10 godina

Meni vise ne treba no da vas pobjedimo veceras, i ha, neprocenjivo!
(Scepan,

Ni meni vise,nego da vam vidimo ledja!Aj,veceras pakovanje pa u ekologiju!

Mayor

pre 10 godina

Stimac jedan od najlosijih u nasoj reprezentaciji.Kada je on na parketu protivnik redovno pravi serije i odlepljuje se.Mozda i gresim,mozda mi se samo cini da je tako.

Delija UE

pre 10 godina

Letonija je ovo rutinski dobila i nama omogucila prenos 4 boda. Ocekivao sam bolje Makedonce i tezu utakmicu, ali nista nisu pokazali iz prethodnih utakmica. Makedonija je dobra, ali matora ekipa i previse zavisi od Mekejleba. Navijao sam za njih zbog Pere delije, ali kada su nas pobedili, normalno da sam poceo da navijam protiv njih. Inace ovo je najludje prvenstvo, od kada pratim kosarku, a to je od 95. Evo Finska pobedi Grcku, a Grci nisu oslabljeni kao npr. nasa reprezentacija. Veoma cudni rezultati.

Sale internacionale

pre 10 godina

Hrvati su uzeli 4 medalje na ep i sp.Ali samo jednu od kada pravi majstori igraju. Sisli sportisti sa postolja zbog politika a ne vracaju se na isto zbog neznanja.

Branislav

pre 10 godina

Eto, dragi juzni susedi, to je razlika izmedju nase i vase reprezentacije. Mi izgubimo protiv vas i opet idemo kao prvi u grupi dalje, a vi pobedite nas pa idete u hotele da pakujete kofere.
Pozdrav

odlicno!

pre 10 godina

Sjajno, Letonija pobedila, ne zavise Makedonci od nas. Takodje i Bosna igra sama za sebe - treba im 10 razlike, nezavisno od naseg rezultata.

Dakle, nema ljutis, sto si uradio, uradio si, niko nista ne moze da prebaci Srbiji.

ivke

pre 10 godina

Ljudi moji ja sam srbin iz bih i nikada ranije nisam nesto pretjerano navijao za bih u bilo kom sportu.veceras sam plakao od tuge kada je mec zavrsio.mirza je za mene najbolji kosarkas u evropi( trenutno). ostatak tima je dao sve od sebe i dok su imali +16 ja sam se osjecao ponosno. tesko cu prezaliti los start prvenstva, ali se nadam da ce mirza odigrati na nekom sledecem velikom prvenstvu. srbija do zlata!!!

Dexi Kladovo

pre 10 godina

Najbitnije u porazu ovih visokih letaca jesta da Srbija prenosi 4 boda u drugi krug,be obzira na sve.Idemo Duda, idemo Srbija!!!!

KOKOLO

pre 10 godina

GAGIC neznam sta vise da kazem za tog coveka,on je fenomen a vi shvatite kako kome odgovara,ja licno misli na ono sto misli vecina.

Довла

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju... (No, što da se čini!, 09. septembar 2013 22:32)
Разбијате нас,нема шта.Три пута сте нас победили у небитним утакмицама,ова сада која ништа није значила и две у квалификацијама где се знало да ћемо на крају и ми и ви највероватније проћи.Проблем је што вама и Македонији важније да нас добијете него да нешто урадите на првенству.Зато ми идемо у други круг и касније у четвртфинале а ви кући!

damir

pre 10 godina

i sretan i tužan ali i ponosan na ove momke..svaka čast na borbenosti i zalaganju, malo nam je falilo. a sad uz srbiju do kraja. nek vam je sretno

ištvan

pre 10 godina

Pirova pobeda Crnogoraca, srećan sam što su me demantovali jer sam pre nekoliko meseci prognozirao finale Crna Gora - Slovenija. Ali oni znaju da igraju samo u kvalifikacijama i u ovakvim utakmicama u kojima protivnik čuva snagu. Mogu se hvalisati koliko hoće, ali mi smo odigrali bez svog najboljeg igrača i prvog organizatora igre. Bila je evidentna neuigranost u odnosu na Crnogorce koji igraju u gotovo istom sastavu kao u kvalifikacijama. Ne bih baš da kritikujem igrače, imaće već prilike da bolje igraju, a svaka nova utakmica je i novi izazov. Malo me je razočarala smušenost nekih od igrača, ali šta je tu je. Neka svako od njih pruži ono što može, za koji plasman će to biti dovoljno, videćemo. Pred početak takmičenja smatrao sam da nemamo šanse ni za drugi krug, ali to što su dalje prošle Ukrajina i Belgija, veće je čudo nego naš prenos četiri boda iz prvog dela takmičenja.

Srbin300%

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!
(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)

E ko nije upoznao niti jednog Makedonca može da misli da nas oni ne vole ili ne znam ti ni ja šta, ali realno ovako misli većina makedonaca o većini srba!

Bilo je trenutaka kada sam se u Makedoniji osećao više dobrodošao nego u svojoj rodjenoj zemlji Srbiji!
Hvala vam na tome braćo Makedonci! Vole vas braća Srbi!!!

Aca Maca

pre 10 godina

Gledam Hrvatska-Ceska na hrt-u.Pita strucni konsultant komentatora "znas li koju smo medalju osvojili na racun faula na protivnickom igracu"? Kaze komentator a ne znam ima ih puno!!! Umro sam od smeha,pa imaju samo 2 (dve).Srebro u Barseloni i bronza u Atini!!!Kakvi carevi...
(Goxi, 9. septembar 2013 18:47)

Nije 2 (dvije) nego 4 (četri) medalje, uz one u Barceloni i Ateni, Hrvatska je uzela još 2 bronce sa SP i EP. A da najbolji igrač Europe i kapetan hrvatske reprezentacije nije stradao u nesretnoj prometnoj nesreći 1993g, po medaljama bi vi Srbi nama gledali u leđa, to i sami znate! Tako da se prvo informiraj prije nego misliš da ispadaš pametan!

StiX

pre 10 godina

Znaci Andjusic je jedno veliko NULA od sutera. Covek ne moze trojku da ubode. Sam na sutu-airball! Neverovatno. Ne govorim o drugim kvalitetima, ali majstore ako sebe nazivas suterom brate vezbaj radi nesto.Ne moze se to promasivati.

Dejan

pre 10 godina

Micić, Anđušić, i ova dva centra su zalutali u reprezentaciju, i dobro mali Krstić je mlad i nije ni igrao, znači imamo 5 igrača manje... Zamislite da je tih 5 popunjeno sa realno boljim zamenama koje imamo...
Pri tome, u ostalih 7, imamo 2 čisto odbrambena igrača... Nemamo poentera...
Ovako škripi dosta, jer samo se desi da nam nije dan, ili nas stisnu i pročitaju, i desi se Makedonija... Trebaće nam dosta sreće u nastavku...

Mirko

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju...
(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Pa problem je u tome sto se titula na EP-u ne osvaja tako sto je bitno da pobedis Srbiju.Ocigledno da vam je to jedino bilo bitno.Cestitam vam na pobedi a sad idite kuci.

Vlado

pre 10 godina

Pobjeda nad nama Cnogorecima je ravno osvajnju medalje, isto kao ranije i Makedoncima , ali slaba im to utjeha. Neko ide dalje, a neko igra za plasman od 13 do 24 mjesta.

Sima

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne? (Marko, 09. septembar 2013 16:35) Pa nismo pobedili sami sebe brate

gregpopovic

pre 10 godina

Sacuvaj me Boze nase igre, pogotovo od Gagica i Stimca. Nasta je spala nasa kosarka, a zna se da Crnogorcima ova utakmica nista ne znaci.. Bole oci!

igor

pre 10 godina

Dudo izvedi rezervni tim, odmaraj igrace i neka nas pobede djetici cisto da ne odu kuci razocarani, mnogo su im znacile i one 2 pobede u kvalifikacijama!

HanSolo

pre 10 godina

Nema tu ništa od medalje.. Mi smo prošli prvi krug i to je to.. Nema borbenosti, niko hvata inicijativu.. Užas od igre.. Daj bože da se varam, ali ne verujem u njih. Igraju bez glave i samo srljaju kad gube.. To nema veze sa mladosti neho je to više neznalost.. A Micic, šta radi u timu..

Erceg

pre 10 godina

Srpska posla ! Svaki poraz u pobjedu pretvaraju ? I HR su vas sad eliminisali u fudbalu, ostajete bez Brazlia, a trtljate kao da idete? CG vas DERE 3. Put za redom !!!! Hehehe

emirTZ

pre 10 godina

Bosna i Hercegovina je samu sebe izbacila i to u prvoj utakmici prije nego što je prvenstvo i počelo tako reći. Na kraju će reći falilo je samo malo sreće i ostale uobičajene floskule a zapravo je trebalo samo malo više mozga. Nesvatljivo je pružiti onako sramotnu partiju protiv vele sile Latvije.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Makedonija-plej crnac, Crna Gora-plej crnac, Bosna-plej crnac, Hrvatska-plej crnac....DUDIN VRTIC - JEDNOSTAVNO NEPROCENJIVO....

Objektivno

pre 10 godina

Za neke koji kazu da nismo oslabljeni kao Srbija, moram da kazem da nemamo Shorcanitisa, Kufosa i Kalathisa. Velika nepravda da nemamo bodove za drugu rundu. Sistem takmicenja nije dobar. Sta da se radi, moramo da se borimo. Ali ovaj nas trener ne zna gde se nalazi. Daj Boze da prodjemo dalje, mada bice tesko. ΕΛΛΑΣ!

ja

pre 10 godina

da l će Crnogorci da danas poslavljaju kako su nam dali trojku sa pola terena u kvalifikacijama? Prvo mesto u kvalifikacijama je lep uspeh
možda probaju da ponove isto, tako da treba biti oprezan

Mi smo treća ekipa koja ide dalje...

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Majstore, mi nismo pobedili sve tri, nego ostale 2, a 2+2 je vazda bilo 4!

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Makedonija-plej crnac, Crna Gora-plej crnac, Bosna-plej crnac, Hrvatska-plej crnac....DUDIN VRTIC - JEDNOSTAVNO NEPROCENJIVO....

Idemo dalje do medalje

pre 10 godina

Kako su mi smesni ovi crnogorci... Loze se da su kao bolji,a svako prvenstvo ispadaju u grupi. Pricam o ep posto su sp gledali samo preko tv-a. :)) Pobede samo onda kad neko kao mi danas izvede drugi tim,jel prvi cuva za borbu za medalje.Nama je vaznije da sacuvamo igrace za bitne meceve nego da njih dobijemo po svaku cenu i kad nam nije neophodno,jel mi za razliku od njih nemamo komplekse. A svi znaju pa i oni da bi ih mi dobili glatko da nam je to ista trebalo,usli bi Krstic i Markovic i posprdali bi se sa njima.Uverice se u to prvom prilikom kada bude bila bitna utakmica,polako ima vremena...Nego likuju kao i makedonci onda jel svi oni oce da puknu od muke sto idu kuci,a Srbija dalje sa realnim mogucnostima da se umesa u borbu za medalje. :)) E pa sta da vam radim djetici i ostale zavidne komsije,idite kuci,zavalite se u fotelju i gledajte kako se igraju veliki mecevi,mozda nesto naucite... :)) I tesite se da ste bolji sto ste nas pobedili u jednoj utakmici koja je ravna prijateljskoj... sta reci kompleksi su cudo... :)) Napred Srbija!Realno je da dodjemo do polufinala,posto cetvrt finale prakticno imamo u dzepu! A sad idem da gledam Djokovica,mogu i djetici da gledaju i da ih udaraju kompleksi sto smo i tu ispred njih... :)))

Munja

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)
Eee Marko, Marko...
Hajde nesto lakse: Ako u nekoj trci treci prestigne drugog trkaca, koje mesto zauzima?
;-)

ja

pre 10 godina

Već dva dana ovdje komentirate stručnog komentatora na HTV-u. Možda su ovdje većinom mlađi, ali ako ne znate tko je Petar Skansi (osvojio dva svjetska zlata 1970 i 1978 kao igrač, te olimpijsko srebro i kao igrač i kao trener) onda se prvo informirajte.

Ivan

pre 10 godina

Evo ih CrnoGorci opet umislili da su velesila. Kao gaze Srbiju. Pa zar ne shvatate da vi za Srbe uopšte niste bitni? Srbi mere snage sa jačima a ne sa Crnom Gorom i sličnim malim državicama.

munZ

pre 10 godina

Alo bre Bosanci, MNOGO STE ME IZNERVIRALI! Kakva užasna završnica... Šta da kažem, očito ste moji kada ste me toliko iznervirali :)

dejan

pre 10 godina

Bosna je na plus 16 izgubila na neiskustvo. Umesto da primire, igraju na centra, ovaj ludak sa 10 metara gadja trojke. Bosna bez Mirze treba, ko mi bez Tea.

Nijemijasnočemuobezvrijeđivanje

pre 10 godina

Nije mi jasno otkud vama da je Hrvatska osvojila jednu ili dvije medalje na prvenstvima kad ih ima 4(Barcelona 92. srebro,Kanada 94. NJemačka 94. Atena 95. bronca).Poznato je da vi volite obezvrijeđivate sve i svakog.

realno

pre 10 godina

Stare mušterije je lako dobiti ali sudije su nam uzele prolaz protiv Bosne ...
(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)

sedi jedan!

Makedoncima su uzeli prolaz protiv Crne Gore ...

идемо даље

pre 10 godina

Добар вам овај из Ријеке Црнојевића. О кукавно српство угашено.
Боље играмо без Теодосића.

Ravna Romanija

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)
Aj kralju pa mi smo ti treci koji prolaze...Ocigledno nisi cuo za onu anegdotu kada se vojnik popeo na tenka da izbroji ostale tenkove:-)

vidi vidi

pre 10 godina

(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Vidi ovako dve pobede u kvalifikacijama mi na prvenstvu vi pobedili u ne bitnoj utakmici mi dalje sa 4 boda a vi idete kući koje sad tu duplo gori. Sa dve pobede protiv Ukrajine i Belgije mi u četvrt finalu a vi opet kući i ne vidim kako ste vi onda duplo bolji.

vlajzi

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju...
(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Ma ajde sto idemo dalje, nego sto smo i 1. u grupi. A vi? Jednu utakmicu dobili sudijskom kradjom, drugu utakmicu dobili jer nije imala rezultatski znacaj... pa vi bre niste ni zasluzili da igrate Evropsko! hahahah

djordjevic

pre 10 godina

Ima jedan lik u najboljim igrackim godinama koji bi dusu ispustio pre nego sto bi dozvolio poraz...Neki Dragan Milosavljevic, kazu da na prvenstvo nije pozvan iz CISTA MIRA.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Ne moze se igrati jedno ovakvo tamicenje sa 3 vrhunska igraca od kojih sve zavisi. Na primeru Makedonije se vidi znacaj igara koje su pruzali Micic, Kalinic, Hemanja Krstic, Gagic. Na prvi pogled bledo, a u stvari od ogromnog znacaja za tim. Sve je to kvalitetno dozirano od strane Maestra Dude Ivkovica, taman kad treba i koliko treba...

vlajzi

pre 10 godina

Meni vise ne treba no da vas pobjedimo veceras, i ha, neprocenjivo!
(Scepan, 9. septembar 2013 17:07)

Ja da sam Duda, ja bi vas i pustio da dobijete... ako vam toliko malo treba za srecu. Mi Srbi smo dzentlmeni, kad vidimo da je neko zgazen, mi pomognemo. Ionako cemo mi po medalju, a vi kuci.

vs

pre 10 godina

Sad sam saznao da je strucni komentar Petar Skansi. I komentator je dobar: uzeli Hrvati loptu, a on Stoj, rucna! Komentator kaze gotovo je, a Skansi mu kaze: Miran budi! Jos mu Skansi kaze da mu se svidja kako izgovara ime Pumprla. Ahahaha... Cesi su poresmesna ekipa, promasise ljudi beskonacan broj slobodnih bacanja, lopte im izlaze iz kosa, dok se Hrvatima vracaju, pogadjaju od table... Veseli bacanja 1/9, sramota za NBA igraca, pa nije kosarka samo kucanje.

Kapetan

pre 10 godina

Bosanci su jednostavno prvaci u tome da od gotovog naprave veresiju. Kod +16 umjesto da smire napade da idu prodori pod kos gdje bi Litvanci morali da prave faul, Bosna suta trice nerezonski. Greska je Petrovica sto kod +12 i 3 uzastopna promasena napada nije zvao time out da smiri malo ekipu i izvrsi izmjenu Stipanovic koji je jaci u odbrani umjesto Kikanovica i Zeko na pleya da smiri igru. Jako mi je zao Bosne, ali zivot je takav, nepravedan. Sretno Srbijo protiv Montenegrana.

Macak

pre 10 godina

Tuzan sam i iznerviran...prokockali su sansu da diu dalje i da nabiju litvancima Jugo kompleks za debelih godina unaprijed.
Za nas su oni bili jedna od musterija od vremena SSSRa, preko cepanja Zalgirisa od strane Cibone pa onda i deranje njihove reprezentacije u vrijeme poslednje Jugoslavije.
Jednom sam pricao sa tipom iz Litvanije, oni se jako loze na kosarku. Nasi su za njih bili neki zli duh, zla kob, nepremostiva prepreka,strah...
Prvi put kad su uzeli rastimovanu ekipu SCG na EP u Svedskoj to je bio nacionalni dogadjaj.
Sad je trebalo i Bosna da ih otrese poslije Srbije i da ih izbaci van, zreli su bili za to, ali Bosna nema trenera koji bi u pravom momentu zaustavio euforiju i sprijecio srljanje. On se gubi, urla od srece kad ide a onda kuka kad krene naopako...
Ocigledno su igraci preuzeli sve odluke u svoje ruke, trener nije imao uticaja, pa su neke prebrze trojke Teletovica u momntima velikog vodjstva i Gordicevi ulazi dali sansu Litvanima da se presaberu...
dzaba je sad pricati o tome e da je ovo dobra ekipa i da bi kad bi...ovo je moglo biti ulazenje 3 ekipe iz bivse Juge u drugo kolo i odstranjivanje nezgoidnih Litvanaca iz konkurencije za sledeci Svjetsko prvenstvo/Olimpijada ciklus....
Nekako se nadam da nece biti polufinale Srbija Litvanija..

don iz Bosne

pre 10 godina

Ha ha ha Makedonija pusta .treba ih kazniti izbacivanjem sa sledecih takmicenja pa ljudi se setaju valjda skontali da nemogu dalje .Letonija djaba vam pustaju BIH dobija Litvu sa 11 .zivi bili pa vidjeli djaba stimanje.

Fans United

pre 10 godina

Znaci sad kad Makedonija i Montenegro idu kuci, od sada pa nadalje Makedonci i Crnogorci navijaju za Srbiju. Na kraju krajeva, mi smo svi braca. Napred Srbija!

st.anger

pre 10 godina

Jel može neko da mi objasni kako to da Srbija sigurno prenosi 4 boda. Ako izgubi od CG (ne daj bože) a Litvanija dobije BIH, Litvanci će imati pobedu više?
(assassin, 9. septembar 2013 16:31)
U drugoj fazi takmicenja racunaju se samo bodovi koji su osvojeni protiv ekipa koje su prosle u drugu fazu. U nasem slucaju je to Letonija i pobednik duela BIH/ Litvanija. Posto Makedonija i Crna Gora nemaju sanse za prolaz dalje bodovi protiv njih ce nam ostati samo u ruzno/lepom secanju.

galileo

pre 10 godina

CG je sa svima igrala neizvesne utakmice,nisu toliko losi, zeznuli su se protiv letonije za pola kosa, prokockali protiv bosne 12 poena vodjstva, protiv litvanije produzeci, niko ih nije nadigrao, ali nisu ni dovoljno dobri. Srbija je bolji tim od CG, ali nema onu klasu da ih dobije rutinski u revijalnom mecu, da im je trebalo dobili bi verovatno. Za medalje ce se boriti Spanija,Francuska i Italija, a iz drugog plana Litvanija,Grcka,Srbija i Slovenija, dok Ukraina,Hrvatska,Belgija,Letonija,Finska bi bili velika iznenadjenja ako uzmu medalju.

Sta bi bilo kad bi bilo

pre 10 godina

Dragi citaoci,imam jedno pitanje za sve,pa ko moze neka pomogne.Da li mislite da bi sa igracima koje cu vam sad navesti bili bez premca u evropi i svetu,i da bi gazili sve redom.Tim je sledeci: Teodosic, Markovic, Savanovic, Velickovic, Bjelica, Erceg, Micov, Lucic, Nedovic, Krstic, Milicic, Keselj...Ja msm.da bi i sa Amerima igrali egal,a sa ostalim bi se sprdali.

Zoki

pre 10 godina

Dobil smo sve sto smo morali da dobijemo, reprezentacije koje su sa nama prosle dalje. Ne vidim razlog za ovoliko negativnih komentara. Nemamo kapacitet a ni iskustvo i toliko ugraca u rotaciji da bi dobijali sve na prvenstvu jer vise nema na klupi Scepanovica, Topica, Berica, Tomasevica, Loncara, Sase Obradovica i ostalih rezervi koji su sa lakocom ubacivali po 20 poena. Obzirom cime raspolazemo igramo odlicno. Garantujem da cemo u drugoj grupi imati dve pobede minimum a u cetvrtfinalu smo egal sa svima, stim sto je Spanija i dalje favorit broj 1 i sa njima smo autsajderi. Da su tu Teo i Lucic Imali bi glatko sve pobede, tako da iako oslabljeni igramo odlicno i idemo po planu. Napred momci!

Dushan

pre 10 godina

E, da je bilo zdravlja i zelje za reprezentacijom, moglo je biti:
1 Teodosic, Markovic
2 Nedovic, Bogdanovic
3 Bjelica, Lucic, Micov
4 Velickovic, Savanovic, Macvan
5 Krstic, Katic
Da su nam bar tu Teo i Lucic, al sta da se radi, i ovako guraju dobro. Cetvrtfinale skoro obezbedjeno, a onda je svasta moguce. Realno svetsko prvenstvo ne moze da nam izmakne, al medalja je zelja.

Igor-MKD

pre 10 godina

На крајот, кога ќе се средат малку импресиите, ќе следиат и анализите, како тоа истата репрезентација која пред две години беше четврта во Европа, сега не можеше да ја помине групата. Имаше и малери, и погрешни судиски одлуки, но, сепак, најголемата вина ја сносат македонските кошаркари и стручнио штаб. Се чини дека пресудно беше што изостана хемијата, победничкиот дух, цврстиот карактер. Од капитенот Перо Антиќ, па се до селекторот Алеш Пипан. Голем дел од нив, и подобро е да си заминат да си пензионираат и да добијат врамени дресови.

polako

pre 10 godina

Kako je lepo što gube sve bivše države SFRJ, pogotovo što su Bosna i Crna Gora ispale, to me više raduje od uspeha Srbije! Još da ispadnu Hrvati... Da komšiji crkne krava! (znam da nije lepo, ali šta ću kad sam Srbin ;-))

Petar III

pre 10 godina

@(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)
Hvala ti na iskrenom i lepom komentaru. Kamo srece da je vise ljudi kao sto si ti u bratskoj Makedoniji.

Dado

pre 10 godina

Dobro je ljudi šta se palite, pa moramo brači pustiti, da se raduju na povratku u svoju rodnu Crnu Goru, šta se palite sada. Svakako nam je prva runda prošla taman kako smo želeli a samim tim što nismo pobedili sve, niko još uvek ne računa na nas ozbiljno. Moramo zahvaliti Bosni, koja je pobedila Makedonce i tako nam omogučila da prenesemo 4 boda, posle onog kiksa sa južnim komšijama.

E sad, utakmica za dva dana biče veoma bitna. Realno smo kvalitetniji od Belgije, iskren da budem, ne poznajem mnogo taj tim, ali ako je danas jedna Francuska mogla da gubi za 18 pa onda preokrene na +20, onda znamo koliko je sati. Ukrajina je mnogo nezgodnija i dobro je, da sa njima igramo kasnije. Realno je očekivati da Ukrajina pobedi Letoniju i zato mi obavezno moramo da pobedimo Belgijance...na taj način mi smo več u sreču u 1/4 finalu a to nam je primaran cilj! Poraz Letonije i Belgije, znači da nas više ne mogu prestiči, pa bi tako utakmice sa Ukrajinom i Francuskom bile puno lakše a igralo bi nam i puno više opcija, jer realno gledano, ne bi bilo loše ako se izbegnu Španci i Slovenci u 1/4 finalu, protiv svih ostalih imamo više nego lepe šanse da prodjemo dalje, ali otom potom...momci dobro se odmorite i u nove pobede!

volim te Bosno

pre 10 godina

Borili smo se do kraja ljudskih mogucnosti. Nasi kosarkasi su bili na najvisem mogucem nivou. Hvala im na svemu. Odlazimo sa stilom. Hvala svima na podrsci.

skolski

pre 10 godina

Uz svo postovanje, moze Mirza ovako i 50 poena da da, nerezonski igrac kojeg nikad ne bih pozelio u timu da imam. Krstic je Olajuwon za njega.
S druge strane, Djedovic je ubica, 100% sam siguran da u skorijem periodu prelazi u neki jaci klub.

Nesalomivi

pre 10 godina

Budimo realni. Da je Srbiji bila potrebna pobeda, bila bi i ostvarena. Ali, posto su igrali rastereceno, dogodilo se to sto se dogodilo. Obijektivno gledajuci, Crna Gora ima dobru reprezentaciju, ali Srbija ima bolju. Gledajuci dalje u buducnost, Crna Gora za narednih nekoliko godina ima reprezentaciju u kosarci, kao i Srbija. Ali, problem sa Crnogorcima je taj, sto posle ove generacije, nece imati narednu koja ce biti ovoliko dobra, ukoliko ne budu poceli da dovode strance, a vec se jedan u timu nalazi. Tako je i sa Makedoncima, o Hrvatima koji su imali srece da ne govorim. Tu je Srbja u prednosti, slozio se neko sa mnom ili ne, to je cinjenica. Ja sam Novosadjanin, dakle Srbin, i ponosan sam na to. Volim svoju zemlju, dok tudje ne mrzim, postujem naravno. Ali, svaki put, kada se dogodi jedna od retkih pobeda nad nasom selekcijom od strane komsija u bilo kojem sportu, oni dodju na nase forume ili pak druge stranice da bi podbadali. Ljubomora je ocigledna. Srbija je bolja u svemu globalno gledajuci od svake zemlje u regionu, kada je sport u pitanju. Pomirite se sa tim, ali se nemojte predati. Borite se, mozda ce te jednoga dana biti dobri poput nas. ;) Tada necete morati da se zadovoljavate utesnim pobedama, koje ipak vode kuci.
Idemo Srbijo do polu-finala.
SRECNO

Komša

pre 10 godina

Dobro je da nismo došli u situaciju da moramo da igramo protiv sebe da bi preneli 4 boda.To donosi lošu karmu, a sa druge strane čovek treba da bude blesav da igra u korist svoje štete.
Zamislite da smo morali da počnemo sa Raškom na pleju (ko Grci i Talijani kad kalkulišu).
Sad zapravo počinje pravo evropsko (stari format) i ova 4 boda znače siguran prolaz u nokaut fazu.

sss

pre 10 godina

Pa kad ste najbolji sto idete kuci crnogorci? Jedna pobeda protiv Srbije i jedna kradja protiv Makedonije, i da bas mi je zao sto je Makedonija ispala!!!

Sorobija

pre 10 godina

(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)
kad stare musterije ti dodju u punom svetlu...

Uostalom pitaj Makedonce sta misle o sudijskoj kradji..
Svejedno ste zajedno sa njima zasluzeno ispali..

anbeast

pre 10 godina

Opustena utakmica... Markovic i Krstic nisu igrali, dosta vremena za Gagica, Stimca, Nemanju Krstica... Vaznije je bilo da oni igraju sto vise nego dobiti ovo radi, kao nekog prestiza. Ne kazem da nije bilo lepo pobediti i zapusiti usta komsijama, ali je savrseno nebitno.... Idemo dalje, sta bude bice... Ova selekcija je pokazala neke jako lepe i ohrabrujuce stvari (iskreno, vise nego sto sam ocekivao)... Mislim da bi Teo itekako znacio ovoj ekipi (pod uslovom da mu Duda malcice skrati povodac). Ajmo, hrabro, cvrsto u odbrani, utakmicu po utakmicu, pa videcemo...

Munja

pre 10 godina

Het trik - pametnom dosta!!! I da se rayumijemo ovo je samo ybog onih koji su srecni sto smo mi ispali, a ja licno sam navijao ya Srbiju ali vidim ovdje da je ovdje bitnije sto je CG ispala nego sto Srbija ide dalje, pa prema tome 3:0 je trenutno - toliko o tome, sledece sezone, godine a kako je krenulo milenijuma mozda nas i dobijete!

davud

pre 10 godina

Zasto bosna nema srece eto kosarka imali su velike sanse za dalje i razliku od 16 sta ce sutra biti od fudbala da li ce i to prokockati protiv slovacke u svakom slucaju sretno bosno do pobjede.

spurs19

pre 10 godina

Samo reči hvale za Letoniju.
Nikad čuo ni za jednog igrača ali pokazali su da to nije bitno, već timska igra i borbenost...nismo li i mi ovakvi u očima naših protivnika ,,obična grupa talentovanih momaka,,...

el_darinjo

pre 10 godina

Ovako...potpuno nebitan poraz, u kome smo dobili sve ono sto smo hteli osim rezultata koji nam i nije bitan. Da nije dobro izgubiti og CG nije, ali je mnogo bitnije regenerisati ekipu u fizickom smislu jer smo odigrali 5 utakmica za 6 dana. Ono sto nije dobro, je to da poneki igraci koliko god da se trude ne mogu da dodju do potrebnog nivoa za EP. Raduju minuti Micica, ali nam on, iako ima dobar pregled igre, totalno usporava ritam besomucnim tabanjem lopte. Andjusic u padu, ko mu uzme otvorene suteve za 3 nema ga nigde. Bez zelje da se sada pravim pametan,vidi se da nam nedostaje Milosavljevic, bas umesto Andjusica jer je kompletniji igrac, moze da ubaci spolja, ima i prodor, a u odbrani je mnogo bolji. Stimac i Gagic su pomalo u psiholoskom nokdaunu, shvataju da su totalno nebitni za nasu igru, pa ma koliko se trudili to izgleda bas slabo, pogotovo u odbrani. Nedovic nezainteresovan nadam se da ce biti na svom nivou za dva dana. Bogdanovic na momente briljantan, pa onda udje u lose minute i tako u krug.Bjelica a pogotovo Katic na svom nivou, sigurni i pouzdani.Mislim da ce to sve da "legne" na svoje mesto do 1/4 finala, a tamo sta nam Bog da

???

pre 10 godina

Navijam za partizan i logicno je da crveno belu boju ne podnosim, pa me zanima zasto je morao dres reprezentacije da bude takav, pa zar na nasoj zastavi nema plave boje ? Zbog cega sortsevi nisu plavi kao sto je jedno vreme bilo u fudbalu a vidim da je i kod njih izbaceno i da dresom dominira crveno bela boja. ZASTO ? Prosto ne mogu punim srcem da navijam za reprezentaciju..

crnobeli delija

pre 10 godina

ok, revijalna utakmica, odmarali neki igraci, ali...

Gagic i Stimac zajedno, ne vrede pola Katica. Ako neka ekipa pritisne Krleta i natovari licne greske, mi nemamo nikoga pod kosem.

Nedovic nije za 1. On ne zna da razigra igrace, ulaz mu je cesto na silu i besmislen i ispaljuje loptu ako u prvih 5 sekundi napada ne ide kako je zamislio. Mali Krstic, Micic i kalinic su ljudi koji ne bi usli u 12 da nije bilo onolikih povreda i otkaza i zato nije u redu biti prestrog prema njihovom ucinku, mislim da su sasvim OK.

megamind

pre 10 godina

Šteta što smo na ovako slabom prvenstvu došli sa oslabljenim timom. Nije tačno da danas svi igraju košarku, pre će biti da je malo ko više zna. Da su pošla još trojica standardnih reprezentativaca (nije bitno ko), mogli bismo lagano do medalje, ovako ćemo se mučiti, ali je opet četvrtfinale realan domet.

misha

pre 10 godina

Citam neke potpuno neopravdane zamerke na racun danasnje igre Gagica.
Sve sami strucnjaci, decko je malo uplasen i apsolutno slusa sve sto mu se kaze, ocigledno se boji da ne zabrlja, sto je mozda i bolje nego da srlja kao Micic ponekad.
Mislim da je od rezervista on najvise pokazao. Dao je mladic 6 poena, 6 skokova(od cega bar 3 u napadu) mozda i koji vise, a nije ni igrao previse.
Sa njim u reketu neuporedivo smo cvrsce izgledali nego sa Stimcem ili Bjelicom kada on pokusa da odigra na cetvorci.
Nije on sad Karl Meloun, ali mislim da je odradio prilicno korektno i zasluzio vecu minutazu nego do sada.
Bjelica i dalje potpuno nejasan, izgleda melanholicno kao nekada Tepic, a od takvih melanholik igraca retko smo vidjali ekstra partije. S obzirom na ocekivano on je po meni jedno od najvecih razocarenja, Bogdanovic i Nedovic za njega izgledaju kao matorci.
Nadam se boljim partijama svih nasih igraca u novoj grupi!
Napred Srbija

Grobar od malena...

pre 10 godina

(Misa, 9. septembar 2013 17:02)

Mišo, da nisi nešto pomešao?
Nisu Makedonci dovođenu u kontekst sa Lejkersima, nego BIH!!!

miki

pre 10 godina

teletovic trpa celu utakmicu i na kraju direktan krivac sto bosna nije prosla...e tu je razlika izmedju dobrih i onih vrhunskih igraca

SASA FRANKFURT

pre 10 godina

Ne može niko da me ubedi da za B. Marjanovića nije bilo mesta, a neke klade igraju. Bobi bi nam kao remetio koncepciju što reče jedan internet "znalac"!

Rade

pre 10 godina

uopste se ne slazem sa vama sto pricate kako nema igru nasa ekipa, mi smo vec preneli maksimalni broj bodova, I sada je Duda odmarao neke igrace a I vecina nije dala svoj maksimum.. Napred Srbija!! A sada svi prebacite na Prvu tv da bodrimo naseg Noleta!!!

djukenzi

pre 10 godina

Fina utakmica za gledanje. Mozda niste veceras igrali sa 100% mogucnosti ali misljenja sam da cete ovako igrati i na narednim utakmicama. Jedino ste bljesnuli protiv Litvanije jer ste bili dobro napaljeni... Mi smo pokazali koliko nam je malo falilo da budemo i prvi u grupi ali...potreban je bio Dasic i "pravi" Vucevic...Kad pogledate rezultate u nasoj grupi svaka reprezentacija je makar jednom porazena sa desetak razlike i vise, jedino je crna gora igrala svaku na jednu ili dvije lopte...ali dzaba prica kad idemo kuci. Srbija je potpuno zasluzeno pobijedjena, i ne vjerujem da bi bilo mnogo drugacije da je Krstic igrao, s obzirom da vam je Katic dao dvadesetak poena (ni sam nije svjetan kako).... U svakom slucaju zelim vam puno srece u drugom krugu...mislim da ce vam biti potrebna! pozz

doktor fritz

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Jakako, ali ne treba nam to za 1/8 finala. Potrebnije će biti u 1/2 finalu.

lud

pre 10 godina

Шта ако изгубимо са 14 разлике, зар неће БиХ бити испред нас због боље кош разлике?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zbunjen, 9. septembar 2013 22:32)

Gledaju se medjusobni susreti, a ne koš-razlika!

miki

pre 10 godina

Srbiji zelim da osvoji zlato.Mi smo na ovom turniru dobili samo Makedoniju ,i to skoro nezasluzeno,a izgubili dobijene meceva u kojima smo bili bolji,od Bih,Letonije i Litvanije. Svakako da bi sa Miroticem,Pekovicem i Todorovicem napravili bolji rezultat,Jos bolji rezultat bi bio da cu Crnogorci koji igraju za drugu zemlju nastupili za svoju domovinu: Bogdanovice, Nedovic, Andjusic i ostali..

ivan

pre 10 godina

ih sto mi je milo sto ispadose makedonci i crngorci sa onim crncima jos bosna neka ispadne i milina...svi ce oni protiv nas da navijaju sve to mrzi srbe..a veceras dranje djetica napred SRBIJOO

Nataeos

pre 10 godina

Nema tu ništa od medalje.. Mi smo prošli prvi krug i to je to.. Nema borbenosti, niko hvata inicijativu.. Užas od igre.. Daj bože da se varam, ali ne verujem u njih. Igraju bez glave i samo srljaju kad gube.. To nema veze sa mladosti neho je to više neznalost.. A Micic, šta radi u timu..
(HanSolo, 09. septembar 2013 22:40)
Ako ne verujes u njih, sta ih gledas??

vlada

pre 10 godina

Au bre koliko ih je izvlačio Teletović toliko ih je i zakopao sa ovim šutem sa pola terene bukvalno 6-7 sekundi pre kraja bez ikakvog rezona, imali su vremena da izgrade bolju situaciju!

hawkeye

pre 10 godina

Hrvati su uzeli 4 medalje na ep i sp.Ali samo jednu od kada pravi majstori igraju. Sisli sportisti sa postolja zbog politika a ne vracaju se na isto zbog neznanja.
(Sale internacionale, 9. septembar 2013 21:31) sreća pa je naše znanje veliko

Бојан

pre 10 godina

Понадали се босанци ал их је Клеиза спустио на земљу! Босна и спорт-не иде то једно са другим! Боснаци су рођени за певање а не за спорт! Браво за Литванију!

slavko licno

pre 10 godina

E profesoore Ivkovicu,tri puta za redom gubis od Crnogoraca!!!!Treba li bilo sta komentarisati? Gubimo i kad je bitno i nebitno!!!! Uskoro cete kuci sa sve Gagicen ,Stimcem ,Micicem i Nemanjom Krsticem. PENZIJA i to hitno.Ovo sve pocinje da lici na fudbalsku reprezentaciju......!!!!

Novo-kralj-CG

pre 10 godina

Litvanija ovako da je igrala protiv nas kao ovo sad protiv BIH ,dobili bi ih 15 razlike.Nama pogadja centar njihov 4 trojke preko ruku ,uz faul (gazenje ono linije).Nevjerovatno.

Mile

pre 10 godina

Da su Bosanci malo bolje odigrali prva dva kola pre svega protiv Letonije prosli bi dalje,Litvanci ocaj nemaju vodju na terenu katastrofalno vodjenje ekipe od strane njihovog trenera mozda se i plasiraju u 1/4 finale to im je krajnji domet

geometar iz valjeva

pre 10 godina

Komično! Da nismo juče dobili,ispali bi.Crna gora i Makedonija nam lupaju komplekse. Mislim da je to strašno. Možda se guzimo ko Žabari u fudbalu,mada mislim da smo na ivici forme i da počinjemo da padamo. Baš smo tanki kada ne ginemo po parketu. Više smo požrtvovani nego kvalitetni.

walker

pre 10 godina

Prva postava nam je dobra, ostatak loš. Dobro je da smo odmorili Krstića i Markovića jer su nam to jedini nezamjenjivi igrači. Treba nam njihovih bar 30-35 minuta po utakmici ako dođemo do četvrtfinala.

Mikoli

pre 10 godina

Stimac, Krstic Nemanja, Micic i Andjusic OUT, Lucic, Savanovic, Teo, Velickovic IN. E to cemo gledati sledece godine na svetskom i bice nam jako lepo :)

Traianus

pre 10 godina

Ja ne znam kojoj se mi medalji nadamo, kad ne mozemo da pobedimo jednu Crnu Goru! Pa oni nisu izbacili nijednog velikog igraca u istoriji. Igraju kosarku od prekjuce. Sve u svemu tuzno i jadno.

zbunjen

pre 10 godina

Шта ако изгубимо са 14 разлике, зар неће БиХ бити испред нас због боље кош разлике?

Radosav

pre 10 godina

Nije problem poraz, imamo maksimalna 4 boda, problem je sto svaki put cekamo sut do 4-5 sekundi do kraja napada, i to vecinom na centra pa onda on ledjima pokusava ili se okrenuti i sut, ili dati pass, koji retko kad prodje. Hocu da vidim malo vise "raspucaniju Srbiju" protiv reprezentacija koji su kandidati za medalju ce trebati barem 10 trojki u utakmici da se prodje.

gregpopovic

pre 10 godina

Jovanovic Igor, 9. septembar 2013 16:22)

Kako da ne, bas taj Gagic ce biti otkrice na ovome EP i to kao najgori srpski reprezentativni igrac u istoriji ove igre! Jedino ako mislis na nosenje peskira i vode, slicno Tepicu, onda ok, podrzavam!

milan jovanovic

pre 10 godina

Bez Krstica ovaj tim nikoga ne moze da pobedi. Stimac, Gagic, pa to je tuga za gledati. Bogdanovic? Nedovic koji je jos uvek poluigrac...Pa pravo je cudo da idem dalje. CUDO. Hvala Krsticu i nikome vise. Ako je pola ove reprezentacije nasa buducnost - crno nam se pise.

Neso

pre 10 godina

Za ove pametnjakovice sto se rugaju ovima za bododve kako racunaju,ljudi su ne obavesteni da idu samo tri repke dalje ...a Koliko znam na ranijim evropskim prvesnstvima uvek su prolazile 4 ekipe od 6 u grupi a dve su ispadale sad prolaze 3 a 3 ispadaju dokle to menajne pravila vise

Maestralni

pre 10 godina

Realno, napisah preksinoc, Cg ce dobiti Srbiju. Dobili bi vas i za prolaz. Bez Krstica, vi ste blagi uzas. Protiv Francuza ste na -20.

trener29zg

pre 10 godina

Kakvi glupi sustavi natjecanja. Hrvatska sa 4 pobjede prenosi 2 boda, a Srbija sa 3 prenosi 4.
NAdam se četvrtfinalu Srbija-Hrvatska

Marko

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?

KosancicIvan

pre 10 godina

Ajde batalite.Vise nego ocigledno je da je Litvanija,poslovicno jaka racunala na max. pobeda u grupi.Srbija je razbila taj koncept i sad je tu kraj. Nisu se snasli u novoj ulozi.Vrlo cudna grupa,samim tim i rezultati.

Bojan

pre 10 godina

Lose, lose. Nije igra bilo toliko losa koliko sam pristup utakmici i opustanje u nekim delovima. Razumem da sama utakmica nije imala neki znacaj, ali ovo je Evropsko prvenstvo ne pripremni period, tako da ne sme biti opustanja ni na jednom mecu. Ako zele da budu sampioni moraju na svakoj utakmici davati 100%, a ne ovako da se igraju.

Igor s

pre 10 godina

Ja nemogu da verujem kako smo na kraju, izgubili ovu utakmicu protiv ekipe Crne gore, pošto su naši košarkaši na početku igrali brzo protiv ekipe Crne gore, a nakraju smo izgubili. Ja se nadam da ćemo uspeti da pobedimo Belgiju. SRBIJA

Koferi su već spakovani...

pre 10 godina

Nama na pleju Vasa a vama Amerikanac, nama u zadnjoj četvrtini centri Štimac i Gagić, a vama Dubljević i Vučević, i uz sve to uglavnom egal utakmica i samo 7 razlike na kraju. I za to vi doživljavate erupciju oduševljenja umesto da razmislite zašto po drugi put pokazujete krajnju nemoć u prolasku grupe na Evroskim prvenstvima. Videlo se iz aviona da Ivković pokušava da eksperimentiše sa nekim segmentima igre i da omogući veću minutažu igračima sa klupe. Vi kao da ste se spremali za utakmicu sa Srbijom a ne prolazak iz grupe.

zozybozy

pre 10 godina

Što će uraditi Srbija? Pobjeda ili poraz? Litva ili BiH? Bit će zanimljivo vidjeti. Tipujem na Crnogorce i na BiH. Litva je ipak Litva...

assassin

pre 10 godina

Jel može neko da mi objasni kako to da Srbija sigurno prenosi 4 boda. Ako izgubi od CG (ne daj bože) a Litvanija dobije BIH, Litvanci će imati pobedu više?

milos

pre 10 godina

19:8 je sada, utakmica je gotova. Kad god imamo prednost, veoma je tesko nasem protivniku da nas sustigne. Pogotovo kad ih sa klupe vodi Duda.

Dragan Miladinovic

pre 10 godina

Zanimljivo je šta bi bilo da BiH dobije Litvaniju, onda pored Srbije u drugi krug prolaze dve reprezentacije iz trojke Letonija, Litvanija, BiH koje bi se našle u skupu gde je svako nekog pobedio i od nekog izgubio.

Novo-kralj-CG

pre 10 godina

Boze mili tesko li mi je gledati sad prvenstvo,samo da Minesota nije odugovlacila sa potpisivanjem ugovora sa Pekovicem....bili bi vjerovatno prvi u grupi...posle svega vidjenog...i dizanja forme u svakoj narednoj utakmici.Poz iz Cg.Svim srcem nadalje uz Srbiju

HanSolo

pre 10 godina

Nema tu ništa od medalje.. Mi smo prošli prvi krug i to je to.. Nema borbenosti, niko hvata inicijativu.. Užas od igre.. Daj bože da se varam, ali ne verujem u njih. Igraju bez glave i samo srljaju kad gube.. To nema veze sa mladosti neho je to više neznalost.. A Micic, šta radi u timu..

Sta bi bilo kad bi bilo

pre 10 godina

Dragi citaoci,imam jedno pitanje za sve,pa ko moze neka pomogne.Da li mislite da bi sa igracima koje cu vam sad navesti bili bez premca u evropi i svetu,i da bi gazili sve redom.Tim je sledeci: Teodosic, Markovic, Savanovic, Velickovic, Bjelica, Erceg, Micov, Lucic, Nedovic, Krstic, Milicic, Keselj...Ja msm.da bi i sa Amerima igrali egal,a sa ostalim bi se sprdali.

assassin

pre 10 godina

Jel može neko da mi objasni kako to da Srbija sigurno prenosi 4 boda. Ako izgubi od CG (ne daj bože) a Litvanija dobije BIH, Litvanci će imati pobedu više?

Erceg

pre 10 godina

Srpska posla ! Svaki poraz u pobjedu pretvaraju ? I HR su vas sad eliminisali u fudbalu, ostajete bez Brazlia, a trtljate kao da idete? CG vas DERE 3. Put za redom !!!! Hehehe

Marko

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?

???

pre 10 godina

Navijam za partizan i logicno je da crveno belu boju ne podnosim, pa me zanima zasto je morao dres reprezentacije da bude takav, pa zar na nasoj zastavi nema plave boje ? Zbog cega sortsevi nisu plavi kao sto je jedno vreme bilo u fudbalu a vidim da je i kod njih izbaceno i da dresom dominira crveno bela boja. ZASTO ? Prosto ne mogu punim srcem da navijam za reprezentaciju..

zbunjen

pre 10 godina

Шта ако изгубимо са 14 разлике, зар неће БиХ бити испред нас због боље кош разлике?

Aca Maca

pre 10 godina

Gledam Hrvatska-Ceska na hrt-u.Pita strucni konsultant komentatora "znas li koju smo medalju osvojili na racun faula na protivnickom igracu"? Kaze komentator a ne znam ima ih puno!!! Umro sam od smeha,pa imaju samo 2 (dve).Srebro u Barseloni i bronza u Atini!!!Kakvi carevi...
(Goxi, 9. septembar 2013 18:47)

Nije 2 (dvije) nego 4 (četri) medalje, uz one u Barceloni i Ateni, Hrvatska je uzela još 2 bronce sa SP i EP. A da najbolji igrač Europe i kapetan hrvatske reprezentacije nije stradao u nesretnoj prometnoj nesreći 1993g, po medaljama bi vi Srbi nama gledali u leđa, to i sami znate! Tako da se prvo informiraj prije nego misliš da ispadaš pametan!

don iz Bosne

pre 10 godina

Ha ha ha Makedonija pusta .treba ih kazniti izbacivanjem sa sledecih takmicenja pa ljudi se setaju valjda skontali da nemogu dalje .Letonija djaba vam pustaju BIH dobija Litvu sa 11 .zivi bili pa vidjeli djaba stimanje.

Munja

pre 10 godina

Het trik - pametnom dosta!!! I da se rayumijemo ovo je samo ybog onih koji su srecni sto smo mi ispali, a ja licno sam navijao ya Srbiju ali vidim ovdje da je ovdje bitnije sto je CG ispala nego sto Srbija ide dalje, pa prema tome 3:0 je trenutno - toliko o tome, sledece sezone, godine a kako je krenulo milenijuma mozda nas i dobijete!

djukenzi

pre 10 godina

Fina utakmica za gledanje. Mozda niste veceras igrali sa 100% mogucnosti ali misljenja sam da cete ovako igrati i na narednim utakmicama. Jedino ste bljesnuli protiv Litvanije jer ste bili dobro napaljeni... Mi smo pokazali koliko nam je malo falilo da budemo i prvi u grupi ali...potreban je bio Dasic i "pravi" Vucevic...Kad pogledate rezultate u nasoj grupi svaka reprezentacija je makar jednom porazena sa desetak razlike i vise, jedino je crna gora igrala svaku na jednu ili dvije lopte...ali dzaba prica kad idemo kuci. Srbija je potpuno zasluzeno pobijedjena, i ne vjerujem da bi bilo mnogo drugacije da je Krstic igrao, s obzirom da vam je Katic dao dvadesetak poena (ni sam nije svjetan kako).... U svakom slucaju zelim vam puno srece u drugom krugu...mislim da ce vam biti potrebna! pozz

polako

pre 10 godina

Kako je lepo što gube sve bivše države SFRJ, pogotovo što su Bosna i Crna Gora ispale, to me više raduje od uspeha Srbije! Još da ispadnu Hrvati... Da komšiji crkne krava! (znam da nije lepo, ali šta ću kad sam Srbin ;-))

Maestralni

pre 10 godina

Realno, napisah preksinoc, Cg ce dobiti Srbiju. Dobili bi vas i za prolaz. Bez Krstica, vi ste blagi uzas. Protiv Francuza ste na -20.

Goxi

pre 10 godina

Gledam Hrvatska-Ceska na hrt-u.Pita strucni konsultant komentatora "znas li koju smo medalju osvojili na racun faula na protivnickom igracu"? Kaze komentator a ne znam ima ih puno!!! Umro sam od smeha,pa imaju samo 2 (dve).Srebro u Barseloni i bronza u Atini!!!Kakvi carevi...

Бојан

pre 10 godina

Понадали се босанци ал их је Клеиза спустио на земљу! Босна и спорт-не иде то једно са другим! Боснаци су рођени за певање а не за спорт! Браво за Литванију!

miki

pre 10 godina

Srbiji zelim da osvoji zlato.Mi smo na ovom turniru dobili samo Makedoniju ,i to skoro nezasluzeno,a izgubili dobijene meceva u kojima smo bili bolji,od Bih,Letonije i Litvanije. Svakako da bi sa Miroticem,Pekovicem i Todorovicem napravili bolji rezultat,Jos bolji rezultat bi bio da cu Crnogorci koji igraju za drugu zemlju nastupili za svoju domovinu: Bogdanovice, Nedovic, Andjusic i ostali..

ja

pre 10 godina

Već dva dana ovdje komentirate stručnog komentatora na HTV-u. Možda su ovdje većinom mlađi, ali ako ne znate tko je Petar Skansi (osvojio dva svjetska zlata 1970 i 1978 kao igrač, te olimpijsko srebro i kao igrač i kao trener) onda se prvo informirajte.

milos

pre 10 godina

19:8 je sada, utakmica je gotova. Kad god imamo prednost, veoma je tesko nasem protivniku da nas sustigne. Pogotovo kad ih sa klupe vodi Duda.

slavko licno

pre 10 godina

E profesoore Ivkovicu,tri puta za redom gubis od Crnogoraca!!!!Treba li bilo sta komentarisati? Gubimo i kad je bitno i nebitno!!!! Uskoro cete kuci sa sve Gagicen ,Stimcem ,Micicem i Nemanjom Krsticem. PENZIJA i to hitno.Ovo sve pocinje da lici na fudbalsku reprezentaciju......!!!!

ultrasrbin

pre 10 godina

OK ako vam nije bitno sta cete uraditi,ali nemojte da vas ovi indijanci ponizavaju i lece komplekse. Stimac + Gagic = cirkus. Andjusica nema nigde,a Micic se zalece suvise. Nedovic se suvise igra basketa,ali valjda je zasluzio. voleo bih da pobedite pa da se zna da su Crnogorci uspeli da pobede samo Makedoniju i to otimacinom.

Makaveli

pre 10 godina

Letonci ce zasluzeno sa Srbijom i Litvanijom u drugi krug. Meni je licno drago sto Crna Gora i Makedonija ispadaju... dosadni su do zla Boga, mira ne bi imali da su kojim slucajem prosli dalje.

Mayor

pre 10 godina

Navijam za partizan i logicno je da crveno belu boju ne podnosim, pa me zanima zasto je morao dres reprezentacije da bude takav, pa zar na nasoj zastavi nema plave boje ? Zbog cega sortsevi nisu plavi kao sto je jedno vreme bilo u fudbalu a vidim da je i kod njih izbaceno i da dresom dominira crveno bela boja. ZASTO ? Prosto ne mogu punim srcem da navijam za reprezentaciju.. (???, 09. septembar 2013 21:26)Auu brate,koje ti komplekse imas?Pa igra reprezentacija,zjb i Zvezdu i Partizan.

Dejan

pre 10 godina

Micić, Anđušić, i ova dva centra su zalutali u reprezentaciju, i dobro mali Krstić je mlad i nije ni igrao, znači imamo 5 igrača manje... Zamislite da je tih 5 popunjeno sa realno boljim zamenama koje imamo...
Pri tome, u ostalih 7, imamo 2 čisto odbrambena igrača... Nemamo poentera...
Ovako škripi dosta, jer samo se desi da nam nije dan, ili nas stisnu i pročitaju, i desi se Makedonija... Trebaće nam dosta sreće u nastavku...

Nijemijasnočemuobezvrijeđivanje

pre 10 godina

Nije mi jasno otkud vama da je Hrvatska osvojila jednu ili dvije medalje na prvenstvima kad ih ima 4(Barcelona 92. srebro,Kanada 94. NJemačka 94. Atena 95. bronca).Poznato je da vi volite obezvrijeđivate sve i svakog.

Traianus

pre 10 godina

Ja ne znam kojoj se mi medalji nadamo, kad ne mozemo da pobedimo jednu Crnu Goru! Pa oni nisu izbacili nijednog velikog igraca u istoriji. Igraju kosarku od prekjuce. Sve u svemu tuzno i jadno.

Dushan

pre 10 godina

E, da je bilo zdravlja i zelje za reprezentacijom, moglo je biti:
1 Teodosic, Markovic
2 Nedovic, Bogdanovic
3 Bjelica, Lucic, Micov
4 Velickovic, Savanovic, Macvan
5 Krstic, Katic
Da su nam bar tu Teo i Lucic, al sta da se radi, i ovako guraju dobro. Cetvrtfinale skoro obezbedjeno, a onda je svasta moguce. Realno svetsko prvenstvo ne moze da nam izmakne, al medalja je zelja.

crni_redstar

pre 10 godina

makedonci nisu zasluzili prolaz dalje. niko sa stranim igracima to ne zasluzuje. ovo nije klubsko prvenstvo. letonci bolji,sudije opet lose.

student_iz_parka

pre 10 godina

@ Aca Maca

Ne leti previse, Drazen Petrovic nije bio Majkl Dzordan iako je bio Srbin. Osim toga, mi smo osvajali medalje i posle 2000-te godine, a i dalje smo u poziciji da mozemo da im se nadamo. Vasa i nasa kosarka ne mogu da se porede. Cist primer - kad smo mi 1998. i 2002. osvajali titule prvaka sveta, vas nije bilo na oba prvenstva! Mi svetski prvaci 2 puta za redom a vas nije bilo ni u grupi na prvenstvu! I jos nesto, da smo mi imali pravo nastupa 92, 93 i 94, imali bi smo jos vise medalja nego sto ih imamo sad, plus bi ste vi verovatno imali koju medalju manje.

Tako da se ti prvo "informiraj" pre nego sto mislis da ispadnes pametan.

Djomla88

pre 10 godina

Drago mi je sto Crna Gora nece ici kuci plakajuci jer su ostvarili pobedu protiv Evropskog prvaka 2013 SRBIJU !!! Tako da se nadam da ce i Crnogorcima biti drago sto smo osvojili zlato !!!

Sale internacionale

pre 10 godina

Hrvati su uzeli 4 medalje na ep i sp.Ali samo jednu od kada pravi majstori igraju. Sisli sportisti sa postolja zbog politika a ne vracaju se na isto zbog neznanja.

geometar iz valjeva

pre 10 godina

Komično! Da nismo juče dobili,ispali bi.Crna gora i Makedonija nam lupaju komplekse. Mislim da je to strašno. Možda se guzimo ko Žabari u fudbalu,mada mislim da smo na ivici forme i da počinjemo da padamo. Baš smo tanki kada ne ginemo po parketu. Više smo požrtvovani nego kvalitetni.

Novo-kralj-CG

pre 10 godina

Litvanija ovako da je igrala protiv nas kao ovo sad protiv BIH ,dobili bi ih 15 razlike.Nama pogadja centar njihov 4 trojke preko ruku ,uz faul (gazenje ono linije).Nevjerovatno.

zozybozy

pre 10 godina

Što će uraditi Srbija? Pobjeda ili poraz? Litva ili BiH? Bit će zanimljivo vidjeti. Tipujem na Crnogorce i na BiH. Litva je ipak Litva...

Mile

pre 10 godina

@Aca Maca mozes da se tesis imali ste tri vrhunska igraca Kukoc,Radja,Petrovic mi ceo drim tim Paspalj,Djordjevic,Danilovic,Divac,Savic plus vrhunski Rebraca,Bodiroga,Loncar da ne nabrajam

Django

pre 10 godina

Било је тренутака када су ме нервирали Македонци, због прљаве игре у одбрани, ишчуђивања због сваке судијске одлуке и чињенице да им је странац главни играч, али ми је ипак жао што не иду даље... Ипак смо суседи и пријатељи...

ivan

pre 10 godina

ih sto mi je milo sto ispadose makedonci i crngorci sa onim crncima jos bosna neka ispadne i milina...svi ce oni protiv nas da navijaju sve to mrzi srbe..a veceras dranje djetica napred SRBIJOO

milan jovanovic

pre 10 godina

Bez Krstica ovaj tim nikoga ne moze da pobedi. Stimac, Gagic, pa to je tuga za gledati. Bogdanovic? Nedovic koji je jos uvek poluigrac...Pa pravo je cudo da idem dalje. CUDO. Hvala Krsticu i nikome vise. Ako je pola ove reprezentacije nasa buducnost - crno nam se pise.

Max

pre 10 godina

3:0, pa se mjerite koliko hocete :)
(kako god okrenes, 10. septembar 2013 01:22)

Sto jes-jes. Svako se raduje necemu, vi pobedi za srecan put kuci, mi prolazu medju 12 najboljih u Evropi. Od uvek ste bili mali u svakom smislu te reci.

Makedonac

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!

Neko iz Makedonije

pre 10 godina

Moja Makedonija je ispala. :(

Citam glupe komenare i ne razumem sta je tu lose ako do kraja prvenstva navijam za Srbiju? Radovao sam se pobedama svih ex-yu reprezentacija, sada zelim Srbiji i Hrvatskoj da idu sto dalje, ako je moguce do finala. A veceras cu i za Novaka...

Ajmo sada popis neprijateljskih snaga putem minusa...

Mayor

pre 10 godina

Stimac jedan od najlosijih u nasoj reprezentaciji.Kada je on na parketu protivnik redovno pravi serije i odlepljuje se.Mozda i gresim,mozda mi se samo cini da je tako.

slobinator

pre 10 godina

(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)
kakav lik.pa te iste sudije su vam poklonile pobedu protiv makedonije.što se tiče večerašnje utakmice,duda se zezao.igrao sa drugim timom i odmarao igrače.elem."stare mušterije"idu u drugi krug sa 4 boda i blizu su četvrt-finala,a vi dete kući na cetinje.još ćete se hvaliti kako ste novog prvaka evrope tukli triput za redom

trener29zg

pre 10 godina

Kakvi glupi sustavi natjecanja. Hrvatska sa 4 pobjede prenosi 2 boda, a Srbija sa 3 prenosi 4.
NAdam se četvrtfinalu Srbija-Hrvatska

идемо даље

pre 10 godina

Добар вам овај из Ријеке Црнојевића. О кукавно српство угашено.
Боље играмо без Теодосића.

Idemo dalje do medalje

pre 10 godina

Kako su mi smesni ovi crnogorci... Loze se da su kao bolji,a svako prvenstvo ispadaju u grupi. Pricam o ep posto su sp gledali samo preko tv-a. :)) Pobede samo onda kad neko kao mi danas izvede drugi tim,jel prvi cuva za borbu za medalje.Nama je vaznije da sacuvamo igrace za bitne meceve nego da njih dobijemo po svaku cenu i kad nam nije neophodno,jel mi za razliku od njih nemamo komplekse. A svi znaju pa i oni da bi ih mi dobili glatko da nam je to ista trebalo,usli bi Krstic i Markovic i posprdali bi se sa njima.Uverice se u to prvom prilikom kada bude bila bitna utakmica,polako ima vremena...Nego likuju kao i makedonci onda jel svi oni oce da puknu od muke sto idu kuci,a Srbija dalje sa realnim mogucnostima da se umesa u borbu za medalje. :)) E pa sta da vam radim djetici i ostale zavidne komsije,idite kuci,zavalite se u fotelju i gledajte kako se igraju veliki mecevi,mozda nesto naucite... :)) I tesite se da ste bolji sto ste nas pobedili u jednoj utakmici koja je ravna prijateljskoj... sta reci kompleksi su cudo... :)) Napred Srbija!Realno je da dodjemo do polufinala,posto cetvrt finale prakticno imamo u dzepu! A sad idem da gledam Djokovica,mogu i djetici da gledaju i da ih udaraju kompleksi sto smo i tu ispred njih... :)))

eee

pre 10 godina

Da pogodim srbi...sudije su sudili protiv vas? A ne... vi ste pustili CG-ce da vas pobede...
(Marko, 10. septembar 2013 00:37)
Ne, nego je SRBIJA jos proslog kola obezbedila sebi PRVU poziciju u grupi! Tako da je rastereceno i opusteno usla u ovu totalno nebitnu utakmicu (msm na takmicarski znacaj)! Odmorila kapitena, i jos neke igrace! Sansu pruzila igracima koji su imali manju minutazu i to je to... Mi prenosimo 4 boda dalje (verovarno prolazimo u cetvrt-finale), a Vi idete kuci... Ako ne verujes, pogledaj tabelu...

Anja

pre 10 godina

Kakvu gresku je napravio Slovenac sa Makedoncima, igrao sa 7 premorenih igraca, a imao ipak dobre momke na klupi, steta sto ih nije pustao ranije, mnogo se pljuvalo po makedoncima ovde (cast izuzecima) ali mislim da je ovaj Pipen/Pepin ili kako vec, najveci krivac, lose je vodio tim. Ponovo i ponovo se dokazuje Dudina velicina i hrabrost da se ulaze u buducnost i da se gleda dugorocno.

gregpopovic

pre 10 godina

Jovanovic Igor, 9. septembar 2013 16:22)

Kako da ne, bas taj Gagic ce biti otkrice na ovome EP i to kao najgori srpski reprezentativni igrac u istoriji ove igre! Jedino ako mislis na nosenje peskira i vode, slicno Tepicu, onda ok, podrzavam!

ivke

pre 10 godina

Ljudi moji ja sam srbin iz bih i nikada ranije nisam nesto pretjerano navijao za bih u bilo kom sportu.veceras sam plakao od tuge kada je mec zavrsio.mirza je za mene najbolji kosarkas u evropi( trenutno). ostatak tima je dao sve od sebe i dok su imali +16 ja sam se osjecao ponosno. tesko cu prezaliti los start prvenstva, ali se nadam da ce mirza odigrati na nekom sledecem velikom prvenstvu. srbija do zlata!!!

gregpopovic

pre 10 godina

Sacuvaj me Boze nase igre, pogotovo od Gagica i Stimca. Nasta je spala nasa kosarka, a zna se da Crnogorcima ova utakmica nista ne znaci.. Bole oci!

Maximus

pre 10 godina

Revijalna utakmica, ali Gagic, Angjusic, Stimac, reprezentaciju mogu da gledaju samo preko TV-a. Nije mi jasno kako Duda nije mogao da nagje zamenu za ove cepanice. Nisu ni za opstinsku ligu, kamoli za reprezentaciju.

crna gora-montenegro???

pre 10 godina

da li neko od crnogoraca moze da mi objasni zasto koristite italijanski naziv za vasu zemlju??? kakve vi veze imate sa italijom(osim pre i za vreme II sv.rata)?? jel se to vi stidite vaseg imena ili sta li je vec????

Branislav

pre 10 godina

Eto, dragi juzni susedi, to je razlika izmedju nase i vase reprezentacije. Mi izgubimo protiv vas i opet idemo kao prvi u grupi dalje, a vi pobedite nas pa idete u hotele da pakujete kofere.
Pozdrav

shame boner

pre 10 godina

Bas me briga i za Letonce i za Makedonce. Bitno mi je da prenosimo 4 boda. Ali kada bih morao birati za koga da navijam,izabrao bih Letonce. Zato sto nemaju stranaca u ekipi.Mislim da je pitanje vremena kada ce neka mala,iskompleksirana drzavica da plati 2 crnca da igraju za njih. Pa ce se naci neko da plati 3 crnca.....i tako unedogled. Ionako je danasnja kosarka,zahvaljujuci Ulebu i Fibi,spala na razinu vaterpola i rukometa,pa na svakom takmicenju guraju sudjenjem domacina do bar polufinala(a bitno im jedino da ima samo sve vise navijaca u kretenskom kapama koji piju pivo).

Nataeos

pre 10 godina

Da pogodim srbi...sudije su sudili protiv vas? A ne... vi ste pustili CG-ce da vas pobede...
(Marko, 10. septembar 2013 00:37)
Ne, nego znaš ono: pobediš i ideš kući!!

doktor fritz

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Jakako, ali ne treba nam to za 1/8 finala. Potrebnije će biti u 1/2 finalu.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Makedonija-plej crnac, Crna Gora-plej crnac, Bosna-plej crnac, Hrvatska-plej crnac....DUDIN VRTIC - JEDNOSTAVNO NEPROCENJIVO....

Skopje ima mikro klima

pre 10 godina

Stare mušterije je lako dobiti ali sudije su nam uzele prolaz protiv Bosne ...
(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)

Mislis sudije vam poklonile pobedu protiv Makedonije???

emirTZ

pre 10 godina

Bosna i Hercegovina je samu sebe izbacila i to u prvoj utakmici prije nego što je prvenstvo i počelo tako reći. Na kraju će reći falilo je samo malo sreće i ostale uobičajene floskule a zapravo je trebalo samo malo više mozga. Nesvatljivo je pružiti onako sramotnu partiju protiv vele sile Latvije.

Fans United

pre 10 godina

Znaci sad kad Makedonija i Montenegro idu kuci, od sada pa nadalje Makedonci i Crnogorci navijaju za Srbiju. Na kraju krajeva, mi smo svi braca. Napred Srbija!

Vlado

pre 10 godina

Pobjeda nad nama Cnogorecima je ravno osvajnju medalje, isto kao ranije i Makedoncima , ali slaba im to utjeha. Neko ide dalje, a neko igra za plasman od 13 do 24 mjesta.

kmet

pre 10 godina

Dakle, više je nego realno da ovo izgleda ovako:

Grupa E
1/ Francuska 4
2/ Srbija 4
3/ Ukraina 2
4/ Litvanija 2
5/ Letonija 2
6/ Belgija 2

Za očekivati je rasplet koji će kreirati grupu F bude:
Grupa F
1/ Italija 4
2/ Španija 2
3/ Finska 2
4/ Slovenija 2
5/ Hrvatska 2
6/ Grčka 0

PA OVO JE ODLIČNO!
Imamo realne šanse da u sudaru sa Belgijom i Ukrainom obezbedimo prolaz u 1/4 finale i tako osiguramo bar još dve utakmice gde bi bili među prvih sedam ekima koje će igrati svetsko prvenstvo 2014god.
Više sam nego zadovoljan.

Ivan

pre 10 godina

Evo ih CrnoGorci opet umislili da su velesila. Kao gaze Srbiju. Pa zar ne shvatate da vi za Srbe uopšte niste bitni? Srbi mere snage sa jačima a ne sa Crnom Gorom i sličnim malim državicama.

Objektivno

pre 10 godina

Za neke koji kazu da nismo oslabljeni kao Srbija, moram da kazem da nemamo Shorcanitisa, Kufosa i Kalathisa. Velika nepravda da nemamo bodove za drugu rundu. Sistem takmicenja nije dobar. Sta da se radi, moramo da se borimo. Ali ovaj nas trener ne zna gde se nalazi. Daj Boze da prodjemo dalje, mada bice tesko. ΕΛΛΑΣ!

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Makedonija-plej crnac, Crna Gora-plej crnac, Bosna-plej crnac, Hrvatska-plej crnac....DUDIN VRTIC - JEDNOSTAVNO NEPROCENJIVO....

Srbin300%

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!
(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)

E ko nije upoznao niti jednog Makedonca može da misli da nas oni ne vole ili ne znam ti ni ja šta, ali realno ovako misli većina makedonaca o većini srba!

Bilo je trenutaka kada sam se u Makedoniji osećao više dobrodošao nego u svojoj rodjenoj zemlji Srbiji!
Hvala vam na tome braćo Makedonci! Vole vas braća Srbi!!!

djoka

pre 10 godina

mi prenosimo onda 100% 4 boda,verovatno cemo odmarati rovite igrace i Krleta.A ne bi bilo lose da pobedimo djetice,cisto zbog onog iz kvalifikacija :)

dule

pre 10 godina

Bez Krstica i Markovica smo se i drzali dobro, ali kada je posle trece cetvrtine Duda na klupi ostavio Nedovica, Bjelicu i Kalinica videlo se da mladi Micic (19 godina), Krstic (20 godina) i Bogdanovic (21 godina) nisu moglii da zadrze vodjstvo. Plus je Gagic igrao skoro celu poslednju cetvrtinu, sta vise reci.
Svaka cast Rice-u sto je doneo pobedu susedima. A mladi Ivanovic sedi na klupi umesto da ga sad puste da igra, al dobro jurili su da ostvare bar jednu pobedu (zasluzenu).
P.S. Samo smo mi igleda iz okruzenja bez nekog Amera, i bas mi je drago zbog toga.

Vetropolo-fan

pre 10 godina

Ponavljam jucerasnje izreceno, kosarkaska tradicija, sirina rostera i timska igra nadvladavaju timove koji se svode na dva-tri imena. Kvalifikacije macku o rep obesiti, one nikada nisu bile relevantne za procenu necijih sposbnosti na jednom jakom turniru, gde nema intermeca, odmaranja sa Slovacima i Islandjanima, nego iz dana u dan igras jake utakmice. Litvanija ne da nece izgubiti dvocifreno od BiH, nego ce ih sigurno savladati. Kao sto neko lepo rece prvenstvo tek sada pocinje, a u drugoj fazi igraju kosarkaske zemlje, mi, Balti, Francuzi, verovatno Izraelci i Ukrajinci koji se vracaju na veliku scenu, a bili su u doba SSSR-a uz rame Rusima i Litvancima po broju igraca koje su davali u reprezentaciju. Neprijatno iznenadjenje prvenstva nije katastrofa Rusa ili Turaka u D grupi, nego plivanje Grka u istoj toj grupi. Prenose dva zasluzena poraza u drugu rundu, a tamo cekaju Spanci i domacin turnira.
I kakav Pekovic i Minnesota, bio je Nikola u Litvaniji, a epilog je bio isti. Problem Crne Gore je selektor (manji) i igranje igraca za licni interes (mnogo veci). Ni u Litvaniji, ni u Sloveniji nisu bili TIM, tu im ni LeBron ne bi pomogao.

olijov

pre 10 godina

@Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Glup, gluplji, pa ti, tu negde...

Nesalomivi

pre 10 godina

Budimo realni. Da je Srbiji bila potrebna pobeda, bila bi i ostvarena. Ali, posto su igrali rastereceno, dogodilo se to sto se dogodilo. Obijektivno gledajuci, Crna Gora ima dobru reprezentaciju, ali Srbija ima bolju. Gledajuci dalje u buducnost, Crna Gora za narednih nekoliko godina ima reprezentaciju u kosarci, kao i Srbija. Ali, problem sa Crnogorcima je taj, sto posle ove generacije, nece imati narednu koja ce biti ovoliko dobra, ukoliko ne budu poceli da dovode strance, a vec se jedan u timu nalazi. Tako je i sa Makedoncima, o Hrvatima koji su imali srece da ne govorim. Tu je Srbja u prednosti, slozio se neko sa mnom ili ne, to je cinjenica. Ja sam Novosadjanin, dakle Srbin, i ponosan sam na to. Volim svoju zemlju, dok tudje ne mrzim, postujem naravno. Ali, svaki put, kada se dogodi jedna od retkih pobeda nad nasom selekcijom od strane komsija u bilo kojem sportu, oni dodju na nase forume ili pak druge stranice da bi podbadali. Ljubomora je ocigledna. Srbija je bolja u svemu globalno gledajuci od svake zemlje u regionu, kada je sport u pitanju. Pomirite se sa tim, ali se nemojte predati. Borite se, mozda ce te jednoga dana biti dobri poput nas. ;) Tada necete morati da se zadovoljavate utesnim pobedama, koje ipak vode kuci.
Idemo Srbijo do polu-finala.
SRECNO

el_darinjo

pre 10 godina

posle 15 min Makedonija gubi vec 15 razlike, a treba im pobeda minimum 10 razl. juzni susedi izgledaju potroseno, kao izduvani baloni...ima jos da se igra ali mi nije jasno kako moze Letonija da izgleda svezije a imala je manje od 15 sati da se regenerise....e Makedonci, vazno je da ste Srbiju pobedili,ostalo nije bitno

Damir Zr

pre 10 godina

Sta zna Rasko sta su NBA centri,igra covek pa razbija,a Vucevicu se mozda i ispuni zelja da zaigra za Zvezdu,ukoliko ga Orlando trejduje za Raska.

Igor s

pre 10 godina

Ja nemogu da verujem kako smo na kraju, izgubili ovu utakmicu protiv ekipe Crne gore, pošto su naši košarkaši na početku igrali brzo protiv ekipe Crne gore, a nakraju smo izgubili. Ja se nadam da ćemo uspeti da pobedimo Belgiju. SRBIJA

Rile

pre 10 godina

Idemo Letonija! Ne bih voleo da i Mkd pobedi sa +10 i da onda moram da navijam protiv nasih u tekmi sa Montenegrom.To moje srce ne bi prezivelo :D

Petar III

pre 10 godina

@(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)
Hvala ti na iskrenom i lepom komentaru. Kamo srece da je vise ljudi kao sto si ti u bratskoj Makedoniji.

Neso

pre 10 godina

Za ove pametnjakovice sto se rugaju ovima za bododve kako racunaju,ljudi su ne obavesteni da idu samo tri repke dalje ...a Koliko znam na ranijim evropskim prvesnstvima uvek su prolazile 4 ekipe od 6 u grupi a dve su ispadale sad prolaze 3 a 3 ispadaju dokle to menajne pravila vise

vlada popovic

pre 10 godina

Bosna mora da nadje pravog selektora.2 minuta pre kraja vodi 14 razlike i tek kada razlika padne na 6 Aca uzima time out????????Steta sto su ispali,bas steta.

StiX

pre 10 godina

Znaci Andjusic je jedno veliko NULA od sutera. Covek ne moze trojku da ubode. Sam na sutu-airball! Neverovatno. Ne govorim o drugim kvalitetima, ali majstore ako sebe nazivas suterom brate vezbaj radi nesto.Ne moze se to promasivati.

Napred_Srbija

pre 10 godina

Znam da Srbija ne igra 100%, i odmaraju se neki igraci, ali nekako bih voleo da vidim Srbiju u drugoj rundi sa boljim sutem za 3 poena... Nedostaju mi trojke..

sss

pre 10 godina

Pa kad ste najbolji sto idete kuci crnogorci? Jedna pobeda protiv Srbije i jedna kradja protiv Makedonije, i da bas mi je zao sto je Makedonija ispala!!!

Довла

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju... (No, što da se čini!, 09. septembar 2013 22:32)
Разбијате нас,нема шта.Три пута сте нас победили у небитним утакмицама,ова сада која ништа није значила и две у квалификацијама где се знало да ћемо на крају и ми и ви највероватније проћи.Проблем је што вама и Македонији важније да нас добијете него да нешто урадите на првенству.Зато ми идемо у други круг и касније у четвртфинале а ви кући!

misha

pre 10 godina

Citam neke potpuno neopravdane zamerke na racun danasnje igre Gagica.
Sve sami strucnjaci, decko je malo uplasen i apsolutno slusa sve sto mu se kaze, ocigledno se boji da ne zabrlja, sto je mozda i bolje nego da srlja kao Micic ponekad.
Mislim da je od rezervista on najvise pokazao. Dao je mladic 6 poena, 6 skokova(od cega bar 3 u napadu) mozda i koji vise, a nije ni igrao previse.
Sa njim u reketu neuporedivo smo cvrsce izgledali nego sa Stimcem ili Bjelicom kada on pokusa da odigra na cetvorci.
Nije on sad Karl Meloun, ali mislim da je odradio prilicno korektno i zasluzio vecu minutazu nego do sada.
Bjelica i dalje potpuno nejasan, izgleda melanholicno kao nekada Tepic, a od takvih melanholik igraca retko smo vidjali ekstra partije. S obzirom na ocekivano on je po meni jedno od najvecih razocarenja, Bogdanovic i Nedovic za njega izgledaju kao matorci.
Nadam se boljim partijama svih nasih igraca u novoj grupi!
Napred Srbija

Strahinja

pre 10 godina

Da l' je ovaj mec bio bitan? Ne. Igrali su igraci kojima je potrebno razigravanje pred drugu fazu. Samo na Balkanu se vise ceni pobeda i odlazenje kuci a pljuje poraz sa rezervama i prolazak dalje i nada za medalju! Bore se, i to ce biti bitnije kasnije. Ne odustaju, i to moze samo dobro da donese. Da l' je bolje imati Macvana( ili bilo kog drugog ko je otkazao) ili ove koji su tu i bore se? PROSLI SU DALJE SA MAX. Ne znam vise da ocekujemo? Ajde ljudi podrzite ih i navijajte oni ce se potruditi da vrate to poverenje. gotovo sigurno ce proci u cetvrtfinale a tamo je uvek sve otvoreno. Zao mi je samo sto Teodosica nema.

mungos

pre 10 godina

Da li je moguce da rts nema drugog komentator pored Sarenca osim ovog Petra Dende? Zacha Wrighta zove zeko? Delininkaitis je deli plusvnesto sto smadralja I jos milion primera,komentarise
istim recima 10 god,zgadi mi svaku utakmicu...

hawkeye

pre 10 godina

Hrvati su uzeli 4 medalje na ep i sp.Ali samo jednu od kada pravi majstori igraju. Sisli sportisti sa postolja zbog politika a ne vracaju se na isto zbog neznanja.
(Sale internacionale, 9. septembar 2013 21:31) sreća pa je naše znanje veliko

vlajzi

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju...
(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Ma ajde sto idemo dalje, nego sto smo i 1. u grupi. A vi? Jednu utakmicu dobili sudijskom kradjom, drugu utakmicu dobili jer nije imala rezultatski znacaj... pa vi bre niste ni zasluzili da igrate Evropsko! hahahah

realno

pre 10 godina

Stare mušterije je lako dobiti ali sudije su nam uzele prolaz protiv Bosne ...
(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)

sedi jedan!

Makedoncima su uzeli prolaz protiv Crne Gore ...

Sorobija

pre 10 godina

(cetinje, 9. septembar 2013 22:46)
kad stare musterije ti dodju u punom svetlu...

Uostalom pitaj Makedonce sta misle o sudijskoj kradji..
Svejedno ste zajedno sa njima zasluzeno ispali..

vidi vidi

pre 10 godina

(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Vidi ovako dve pobede u kvalifikacijama mi na prvenstvu vi pobedili u ne bitnoj utakmici mi dalje sa 4 boda a vi idete kući koje sad tu duplo gori. Sa dve pobede protiv Ukrajine i Belgije mi u četvrt finalu a vi opet kući i ne vidim kako ste vi onda duplo bolji.

Dado

pre 10 godina

Dobro je ljudi šta se palite, pa moramo brači pustiti, da se raduju na povratku u svoju rodnu Crnu Goru, šta se palite sada. Svakako nam je prva runda prošla taman kako smo želeli a samim tim što nismo pobedili sve, niko još uvek ne računa na nas ozbiljno. Moramo zahvaliti Bosni, koja je pobedila Makedonce i tako nam omogučila da prenesemo 4 boda, posle onog kiksa sa južnim komšijama.

E sad, utakmica za dva dana biče veoma bitna. Realno smo kvalitetniji od Belgije, iskren da budem, ne poznajem mnogo taj tim, ali ako je danas jedna Francuska mogla da gubi za 18 pa onda preokrene na +20, onda znamo koliko je sati. Ukrajina je mnogo nezgodnija i dobro je, da sa njima igramo kasnije. Realno je očekivati da Ukrajina pobedi Letoniju i zato mi obavezno moramo da pobedimo Belgijance...na taj način mi smo več u sreču u 1/4 finalu a to nam je primaran cilj! Poraz Letonije i Belgije, znači da nas više ne mogu prestiči, pa bi tako utakmice sa Ukrajinom i Francuskom bile puno lakše a igralo bi nam i puno više opcija, jer realno gledano, ne bi bilo loše ako se izbegnu Španci i Slovenci u 1/4 finalu, protiv svih ostalih imamo više nego lepe šanse da prodjemo dalje, ali otom potom...momci dobro se odmorite i u nove pobede!

Dino_Baggio

pre 10 godina

@ Aca Maca

Bla bla bla sta bi bilo kad bi bilo... Da se Michael Jordan rodio u Oslu Norvezani bi bili prvaci sveta 7 puta a da se Pele rodio u Minsku Belorusija bi osvojila Cile 62 i Meksiko 70...

bogdan cg

pre 10 godina

zelio bih da cestitam Srbiji prolaz u drugi krug i nadam se da ce osvojiti neku od medalja..sto se tice igre nase reprezentacije hvalilo je malo vise iskustva i srece dok borbenosti nije nedostajalo,eto pobjeda protiv litvanije je mogla da bude odlucujuca,ali bice bolje drugi put jer potencijala sigurno ima..pozdrav iz cg

miloš novi sad

pre 10 godina

Makedonci u kanalu totalnom. Znači večeras lagano razigravanje Štimca, Gagića, Anđušića, Micića i Nemanje Krstića i odmaranje kapitena.

ciric1709

pre 10 godina

pa pobogu - nije Letonija obezbedila Srbiji 4 boda - nego naši momci hrabrom i borbenom igrom sa takođe hrabrim i smelim Dudom ... napred Srbija

mica

pre 10 godina

Ето напаљени југовићи иду кући, ми и Балти даље. Ни ми не би овај успех постигли да није Дуде који зна да побеђује са 3 играча, иако су га у квалификацијама сви пљували. За нас је ово огроман успех. Мислим да Црна Гора има много бољи тим од БиХ или МКД, тесно су губили све мечеве али се нису посложили као у квалификацијама.

miki

pre 10 godina

teletovic trpa celu utakmicu i na kraju direktan krivac sto bosna nije prosla...e tu je razlika izmedju dobrih i onih vrhunskih igraca

davud

pre 10 godina

Zasto bosna nema srece eto kosarka imali su velike sanse za dalje i razliku od 16 sta ce sutra biti od fudbala da li ce i to prokockati protiv slovacke u svakom slucaju sretno bosno do pobjede.

KOKOLO

pre 10 godina

GAGIC neznam sta vise da kazem za tog coveka,on je fenomen a vi shvatite kako kome odgovara,ja licno misli na ono sto misli vecina.

Nataeos

pre 10 godina

Nema tu ništa od medalje.. Mi smo prošli prvi krug i to je to.. Nema borbenosti, niko hvata inicijativu.. Užas od igre.. Daj bože da se varam, ali ne verujem u njih. Igraju bez glave i samo srljaju kad gube.. To nema veze sa mladosti neho je to više neznalost.. A Micic, šta radi u timu..
(HanSolo, 09. septembar 2013 22:40)
Ako ne verujes u njih, sta ih gledas??

ištvan

pre 10 godina

Pirova pobeda Crnogoraca, srećan sam što su me demantovali jer sam pre nekoliko meseci prognozirao finale Crna Gora - Slovenija. Ali oni znaju da igraju samo u kvalifikacijama i u ovakvim utakmicama u kojima protivnik čuva snagu. Mogu se hvalisati koliko hoće, ali mi smo odigrali bez svog najboljeg igrača i prvog organizatora igre. Bila je evidentna neuigranost u odnosu na Crnogorce koji igraju u gotovo istom sastavu kao u kvalifikacijama. Ne bih baš da kritikujem igrače, imaće već prilike da bolje igraju, a svaka nova utakmica je i novi izazov. Malo me je razočarala smušenost nekih od igrača, ali šta je tu je. Neka svako od njih pruži ono što može, za koji plasman će to biti dovoljno, videćemo. Pred početak takmičenja smatrao sam da nemamo šanse ni za drugi krug, ali to što su dalje prošle Ukrajina i Belgija, veće je čudo nego naš prenos četiri boda iz prvog dela takmičenja.

Vukasin

pre 10 godina

Sjajan raspored. Pobedimo Belgiju i idemo u cetvrtfinale jer Belgija bi onda imala 3 utakmice manje dva kola pre kraja a istovremeno letonija bi imala, bez obzira sta urade, 2 utakmice manje minimum i poraz u medjusobnom duelu. Bice sjajno ako se vec u sredu obezbedimo:)

Delija UE

pre 10 godina

Letonija je ovo rutinski dobila i nama omogucila prenos 4 boda. Ocekivao sam bolje Makedonce i tezu utakmicu, ali nista nisu pokazali iz prethodnih utakmica. Makedonija je dobra, ali matora ekipa i previse zavisi od Mekejleba. Navijao sam za njih zbog Pere delije, ali kada su nas pobedili, normalno da sam poceo da navijam protiv njih. Inace ovo je najludje prvenstvo, od kada pratim kosarku, a to je od 95. Evo Finska pobedi Grcku, a Grci nisu oslabljeni kao npr. nasa reprezentacija. Veoma cudni rezultati.

Floro Flores

pre 10 godina

Duda protiv MNE odmara najbolje,kako nam je ovo dobro doslo!Znaci veceras centarski tandem Stimac-Gagic,jedva cekam ,bice komedija!

beliks

pre 10 godina

Gledam BIH , sjajno igraju večeras i iskreno bih voleo da prođu.
Sviđa mi se kako su borbeni. Mirzi svaka čast.
Naravno, što se nas Srba tiče-imamo odličnu situaciju da stignemo do četvrtfinala , a posle kako bude. Generalno, jako zanimljiv eurobasket , a ima i kvalitetnih utakmica. Suđenje-moglo bi bolje.
Pozdrav iz Beograda

skolski

pre 10 godina

Uz svo postovanje, moze Mirza ovako i 50 poena da da, nerezonski igrac kojeg nikad ne bih pozelio u timu da imam. Krstic je Olajuwon za njega.
S druge strane, Djedovic je ubica, 100% sam siguran da u skorijem periodu prelazi u neki jaci klub.

vedran1111

pre 10 godina

Gledao sam Bosnu,,i jako mi je zao sto nisu prosli..Ovaj Dzedovic strasan igrac,a Teletovicu da ne pisem,pa covjek sa parkinga ubacije trice!Glavu gore momci,pokazali ste da su Balkanci najjaci u Basketu!I ja se nadam da ce te vi navijati za nas,kao sto smo danas JA za vas!Peace

NajezihSe

pre 10 godina

Dosta je bilo muchenja, a odsad verovatno cemo gledati narednih 5-6 evropskih prvenstava na TVu jer povlachenje od reprezentacije su najavili Antic, Gechevski, Ilievski i Mekejleb josh pre ovog prvenstva. Trebace desetak godina da se opet stvore neki novi klinci poput Petra Naumovskog, Vrbice Stefanova, Gechevskog, Antica... Ne bih voleo da uzimamo nove Amerikance pa makar to bio i lichno Kobi Brajant, jer bolje da budemo i poslednji al sa svojim silama nego prvi sa tugjim perjem. Po tom pitanju, svaka chast Srbiji. Mogli ste da uzmete koga god ste zeleli - i Mekejleba, i Zeleznog, i Ejsiloa, i Bertansa - al ste ipak veliki i u porazu i u pobedi, i nadasve - svoji. Zbog toga vas ja lichno i 90% Makedonaca poshtujemo i volimo najvishe od svih naroda na svetu!
(Makedonac, 9. septembar 2013 16:24)

Svaka cast

Rade

pre 10 godina

uopste se ne slazem sa vama sto pricate kako nema igru nasa ekipa, mi smo vec preneli maksimalni broj bodova, I sada je Duda odmarao neke igrace a I vecina nije dala svoj maksimum.. Napred Srbija!! A sada svi prebacite na Prvu tv da bodrimo naseg Noleta!!!

Pokojni Toza

pre 10 godina

Sta ih briga, matjedonci su vec ostvarili istorijski uspeh. Pobedili su Srbiju pa sad mogu mirno kuci. Posle takvog uspeha doslo je do zasicenja kod njih pa je normalno da nisu imali vise motiva da se bore protiv ovih slabijih reprezentacija.

Urke

pre 10 godina

Posle tekme SRB-MKD sam napisao da poraz nije bitan jer Makedonci nece proci dalje i dobio sam gomilu minusa. Jedino sam pogresio jer sam mislio da ce imati bar jos jednu pobedu, kad ono jos dva poraza. I dalje su mi jako simpaticna ekipa, ali im se blizi smena generacija.

scepan mali

pre 10 godina

Meni vise ne treba no da vas pobjedimo veceras, i ha, neprocenjivo!
(Scepan,

Ni meni vise,nego da vam vidimo ledja!Aj,veceras pakovanje pa u ekologiju!

Mikoli

pre 10 godina

Stimac, Krstic Nemanja, Micic i Andjusic OUT, Lucic, Savanovic, Teo, Velickovic IN. E to cemo gledati sledece godine na svetskom i bice nam jako lepo :)

Mirko

pre 10 godina

Šteta je što Srbija, duplo gori tim, ide dalje a ne Crna Gora. Redovno vas razbijamo! Imali bismo šanse i za medalju...
(No, što da se čini!, 9. septembar 2013 22:32)

Pa problem je u tome sto se titula na EP-u ne osvaja tako sto je bitno da pobedis Srbiju.Ocigledno da vam je to jedino bilo bitno.Cestitam vam na pobedi a sad idite kuci.

anbeast

pre 10 godina

Opustena utakmica... Markovic i Krstic nisu igrali, dosta vremena za Gagica, Stimca, Nemanju Krstica... Vaznije je bilo da oni igraju sto vise nego dobiti ovo radi, kao nekog prestiza. Ne kazem da nije bilo lepo pobediti i zapusiti usta komsijama, ali je savrseno nebitno.... Idemo dalje, sta bude bice... Ova selekcija je pokazala neke jako lepe i ohrabrujuce stvari (iskreno, vise nego sto sam ocekivao)... Mislim da bi Teo itekako znacio ovoj ekipi (pod uslovom da mu Duda malcice skrati povodac). Ajmo, hrabro, cvrsto u odbrani, utakmicu po utakmicu, pa videcemo...

megamind

pre 10 godina

Šteta što smo na ovako slabom prvenstvu došli sa oslabljenim timom. Nije tačno da danas svi igraju košarku, pre će biti da je malo ko više zna. Da su pošla još trojica standardnih reprezentativaca (nije bitno ko), mogli bismo lagano do medalje, ovako ćemo se mučiti, ali je opet četvrtfinale realan domet.

Esperto

pre 10 godina

@novo kralj cg
Majstore, a nije ti palo na pamet da su namerno odugovlačili sa potpisom kako ne bi bez veze akali igrača kojem daju onoliku kintu? :)

Lazarevski

pre 10 godina

Pred se bi sakal da im chestitam na srbite shto vo sledniot krug kje prenesat maximum 4 poeni! Mnogu mi e cool shto srbite se gorda i sportska nacija i NIKAD ne bi zemale stranec da igra za niv. McCaleb e legenda na makedonskata kosharka, no sega smetam deka e vreme, poneseni od uspesite postignati poslednive nekolku godini, makedonskata kosharka da dozhivee renesansa i da pochneme da razvivame domashni talenti. Koga bev vo Belgrad, Novi Belgrad, primetiv deka pozadi sekoj blok zgradi ima kosharkarsko igralishte. Taka se prepoznavaat i gaat mladi talenti. Jas sum ogromen ljubitel na kosharkata, i sega otkako ja nema Makedonija, kje navivam za Srbija kako za nashi! Bidete mi pozdraveni i da navivame za uspesi na mladata srpskata reprezentacija!!

P.S. Bidejkji Srbija e neprikosnoven sportski gigant na Balkanite, nashata pobeda nad vas (chitaj deklasiranje), za nas ima pogolemo znachenje otkolku 4toto mesto vo Litvanija :PP

Pozz

Macak

pre 10 godina

Tuzan sam i iznerviran...prokockali su sansu da diu dalje i da nabiju litvancima Jugo kompleks za debelih godina unaprijed.
Za nas su oni bili jedna od musterija od vremena SSSRa, preko cepanja Zalgirisa od strane Cibone pa onda i deranje njihove reprezentacije u vrijeme poslednje Jugoslavije.
Jednom sam pricao sa tipom iz Litvanije, oni se jako loze na kosarku. Nasi su za njih bili neki zli duh, zla kob, nepremostiva prepreka,strah...
Prvi put kad su uzeli rastimovanu ekipu SCG na EP u Svedskoj to je bio nacionalni dogadjaj.
Sad je trebalo i Bosna da ih otrese poslije Srbije i da ih izbaci van, zreli su bili za to, ali Bosna nema trenera koji bi u pravom momentu zaustavio euforiju i sprijecio srljanje. On se gubi, urla od srece kad ide a onda kuka kad krene naopako...
Ocigledno su igraci preuzeli sve odluke u svoje ruke, trener nije imao uticaja, pa su neke prebrze trojke Teletovica u momntima velikog vodjstva i Gordicevi ulazi dali sansu Litvanima da se presaberu...
dzaba je sad pricati o tome e da je ovo dobra ekipa i da bi kad bi...ovo je moglo biti ulazenje 3 ekipe iz bivse Juge u drugo kolo i odstranjivanje nezgoidnih Litvanaca iz konkurencije za sledeci Svjetsko prvenstvo/Olimpijada ciklus....
Nekako se nadam da nece biti polufinale Srbija Litvanija..

Bojan

pre 10 godina

Lose, lose. Nije igra bilo toliko losa koliko sam pristup utakmici i opustanje u nekim delovima. Razumem da sama utakmica nije imala neki znacaj, ali ovo je Evropsko prvenstvo ne pripremni period, tako da ne sme biti opustanja ni na jednom mecu. Ako zele da budu sampioni moraju na svakoj utakmici davati 100%, a ne ovako da se igraju.

galileo

pre 10 godina

CG je sa svima igrala neizvesne utakmice,nisu toliko losi, zeznuli su se protiv letonije za pola kosa, prokockali protiv bosne 12 poena vodjstva, protiv litvanije produzeci, niko ih nije nadigrao, ali nisu ni dovoljno dobri. Srbija je bolji tim od CG, ali nema onu klasu da ih dobije rutinski u revijalnom mecu, da im je trebalo dobili bi verovatno. Za medalje ce se boriti Spanija,Francuska i Italija, a iz drugog plana Litvanija,Grcka,Srbija i Slovenija, dok Ukraina,Hrvatska,Belgija,Letonija,Finska bi bili velika iznenadjenja ako uzmu medalju.

walker

pre 10 godina

Prva postava nam je dobra, ostatak loš. Dobro je da smo odmorili Krstića i Markovića jer su nam to jedini nezamjenjivi igrači. Treba nam njihovih bar 30-35 minuta po utakmici ako dođemo do četvrtfinala.

crnobeli delija

pre 10 godina

ok, revijalna utakmica, odmarali neki igraci, ali...

Gagic i Stimac zajedno, ne vrede pola Katica. Ako neka ekipa pritisne Krleta i natovari licne greske, mi nemamo nikoga pod kosem.

Nedovic nije za 1. On ne zna da razigra igrace, ulaz mu je cesto na silu i besmislen i ispaljuje loptu ako u prvih 5 sekundi napada ne ide kako je zamislio. Mali Krstic, Micic i kalinic su ljudi koji ne bi usli u 12 da nije bilo onolikih povreda i otkaza i zato nije u redu biti prestrog prema njihovom ucinku, mislim da su sasvim OK.

anja

pre 10 godina

Kakva smo mi fela svi mi ex Jugovici, pa izgleda kad se citaju ovi komentari da je svima lepo sto imamo sa kim da se prepucavamo a ipak volimo, "ko se bije taj se voli", svaka utakmica bilo koje ex republike ima bar po 50 komentara i po stitine likova i dislikova, a bilo koja utakmica van ex Yu prostora ni 5. Cudo smo mi, i odvojeni jos uvek smo spojeni, pa valjda ima tu neke paradoksalne lepote, zato ko god ostao od exovaca, napred srecno !

Dexi Kladovo

pre 10 godina

Najbitnije u porazu ovih visokih letaca jesta da Srbija prenosi 4 boda u drugi krug,be obzira na sve.Idemo Duda, idemo Srbija!!!!

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Ne moze se igrati jedno ovakvo tamicenje sa 3 vrhunska igraca od kojih sve zavisi. Na primeru Makedonije se vidi znacaj igara koje su pruzali Micic, Kalinic, Hemanja Krstic, Gagic. Na prvi pogled bledo, a u stvari od ogromnog znacaja za tim. Sve je to kvalitetno dozirano od strane Maestra Dude Ivkovica, taman kad treba i koliko treba...

spurs19

pre 10 godina

Samo reči hvale za Letoniju.
Nikad čuo ni za jednog igrača ali pokazali su da to nije bitno, već timska igra i borbenost...nismo li i mi ovakvi u očima naših protivnika ,,obična grupa talentovanih momaka,,...

st.anger

pre 10 godina

Jel može neko da mi objasni kako to da Srbija sigurno prenosi 4 boda. Ako izgubi od CG (ne daj bože) a Litvanija dobije BIH, Litvanci će imati pobedu više?
(assassin, 9. septembar 2013 16:31)
U drugoj fazi takmicenja racunaju se samo bodovi koji su osvojeni protiv ekipa koje su prosle u drugu fazu. U nasem slucaju je to Letonija i pobednik duela BIH/ Litvanija. Posto Makedonija i Crna Gora nemaju sanse za prolaz dalje bodovi protiv njih ce nam ostati samo u ruzno/lepom secanju.

zona pres

pre 10 godina

Ovaj selektor Litvanije veze nema, drzi na klupi Lavrinovice, a juce je samo zbog njihovih poena dobio utakmicu, a vidi i sam da spoljna linija nista ne pogadja, a o dva ,,NBA,, asa Monieunasu i Valinciunasu i da ne pricam. Mirza OTAC

vs

pre 10 godina

Sad sam saznao da je strucni komentar Petar Skansi. I komentator je dobar: uzeli Hrvati loptu, a on Stoj, rucna! Komentator kaze gotovo je, a Skansi mu kaze: Miran budi! Jos mu Skansi kaze da mu se svidja kako izgovara ime Pumprla. Ahahaha... Cesi su poresmesna ekipa, promasise ljudi beskonacan broj slobodnih bacanja, lopte im izlaze iz kosa, dok se Hrvatima vracaju, pogadjaju od table... Veseli bacanja 1/9, sramota za NBA igraca, pa nije kosarka samo kucanje.

vlajzi

pre 10 godina

Meni vise ne treba no da vas pobjedimo veceras, i ha, neprocenjivo!
(Scepan, 9. septembar 2013 17:07)

Ja da sam Duda, ja bi vas i pustio da dobijete... ako vam toliko malo treba za srecu. Mi Srbi smo dzentlmeni, kad vidimo da je neko zgazen, mi pomognemo. Ionako cemo mi po medalju, a vi kuci.

volim te Bosno

pre 10 godina

Borili smo se do kraja ljudskih mogucnosti. Nasi kosarkasi su bili na najvisem mogucem nivou. Hvala im na svemu. Odlazimo sa stilom. Hvala svima na podrsci.

dejan

pre 10 godina

Bosna je na plus 16 izgubila na neiskustvo. Umesto da primire, igraju na centra, ovaj ludak sa 10 metara gadja trojke. Bosna bez Mirze treba, ko mi bez Tea.

damir

pre 10 godina

i sretan i tužan ali i ponosan na ove momke..svaka čast na borbenosti i zalaganju, malo nam je falilo. a sad uz srbiju do kraja. nek vam je sretno

Zoki

pre 10 godina

Dobil smo sve sto smo morali da dobijemo, reprezentacije koje su sa nama prosle dalje. Ne vidim razlog za ovoliko negativnih komentara. Nemamo kapacitet a ni iskustvo i toliko ugraca u rotaciji da bi dobijali sve na prvenstvu jer vise nema na klupi Scepanovica, Topica, Berica, Tomasevica, Loncara, Sase Obradovica i ostalih rezervi koji su sa lakocom ubacivali po 20 poena. Obzirom cime raspolazemo igramo odlicno. Garantujem da cemo u drugoj grupi imati dve pobede minimum a u cetvrtfinalu smo egal sa svima, stim sto je Spanija i dalje favorit broj 1 i sa njima smo autsajderi. Da su tu Teo i Lucic Imali bi glatko sve pobede, tako da iako oslabljeni igramo odlicno i idemo po planu. Napred momci!

SASA FRANKFURT

pre 10 godina

Ne može niko da me ubedi da za B. Marjanovića nije bilo mesta, a neke klade igraju. Bobi bi nam kao remetio koncepciju što reče jedan internet "znalac"!

Sloba

pre 10 godina

Sada skroz odmoriti Krstica (bez minuta protiv Crnogoraca),odmoriti Nedovica,Bogdanovica(zbog povreda),Markovica,Bjelicu,Katica,Kalinica ili im dati da odigraju maksimalno 10-15 minuta,dati najvecu minutazu Stimcu,Gagicu,Krsticu,Micicu,Andjusicu,...kada je Krstic juce mogao 34 minuta sto ne bi mogli i ovi klinci 25-30 minuta da odigraju,znacice im na sticanju samopouzdanja,pa sta bude,ako se budu borili niko im nece zameriti ni na porazu,doslo je njihovih 5 minuta i prilika da dokazu da su zasluzeno pozvani na ovo Evropsko Prvenstvo.

Jovanovic Igor

pre 10 godina

Ne moze se igrati jedno ovakvo tamicenje sa 3 vrhunska igraca od kojih sve zavisi. Na primeru Makedonije se vidi znacaj igara koje su pruzali Micic, Kalinic, Hemanja Krstic, Gagic. Na prvi pogled bledo, a u stvari od ogromnog znacaja za tim. Sve je to kvalitetno dozirano od strane Maestra Dude Ivkovica, taman kad treba i koliko treba...

Dule Astro

pre 10 godina

Uh, dobro je. Sad neću morati objašnjavati lepšoj polovini kako to da nam je bolje da izgubimo od Crne Gore u poslednjoj utakmici zbog prenošenja bodova u drugi krug.

Komša

pre 10 godina

Dobro je da nismo došli u situaciju da moramo da igramo protiv sebe da bi preneli 4 boda.To donosi lošu karmu, a sa druge strane čovek treba da bude blesav da igra u korist svoje štete.
Zamislite da smo morali da počnemo sa Raškom na pleju (ko Grci i Talijani kad kalkulišu).
Sad zapravo počinje pravo evropsko (stari format) i ova 4 boda znače siguran prolaz u nokaut fazu.

Munja

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)
Eee Marko, Marko...
Hajde nesto lakse: Ako u nekoj trci treci prestigne drugog trkaca, koje mesto zauzima?
;-)

ja

pre 10 godina

da l će Crnogorci da danas poslavljaju kako su nam dali trojku sa pola terena u kvalifikacijama? Prvo mesto u kvalifikacijama je lep uspeh
možda probaju da ponove isto, tako da treba biti oprezan

odlicno!

pre 10 godina

Sjajno, Letonija pobedila, ne zavise Makedonci od nas. Takodje i Bosna igra sama za sebe - treba im 10 razlike, nezavisno od naseg rezultata.

Dakle, nema ljutis, sto si uradio, uradio si, niko nista ne moze da prebaci Srbiji.

KosancicIvan

pre 10 godina

Ajde batalite.Vise nego ocigledno je da je Litvanija,poslovicno jaka racunala na max. pobeda u grupi.Srbija je razbila taj koncept i sad je tu kraj. Nisu se snasli u novoj ulozi.Vrlo cudna grupa,samim tim i rezultati.

el_darinjo

pre 10 godina

Ovako...potpuno nebitan poraz, u kome smo dobili sve ono sto smo hteli osim rezultata koji nam i nije bitan. Da nije dobro izgubiti og CG nije, ali je mnogo bitnije regenerisati ekipu u fizickom smislu jer smo odigrali 5 utakmica za 6 dana. Ono sto nije dobro, je to da poneki igraci koliko god da se trude ne mogu da dodju do potrebnog nivoa za EP. Raduju minuti Micica, ali nam on, iako ima dobar pregled igre, totalno usporava ritam besomucnim tabanjem lopte. Andjusic u padu, ko mu uzme otvorene suteve za 3 nema ga nigde. Bez zelje da se sada pravim pametan,vidi se da nam nedostaje Milosavljevic, bas umesto Andjusica jer je kompletniji igrac, moze da ubaci spolja, ima i prodor, a u odbrani je mnogo bolji. Stimac i Gagic su pomalo u psiholoskom nokdaunu, shvataju da su totalno nebitni za nasu igru, pa ma koliko se trudili to izgleda bas slabo, pogotovo u odbrani. Nedovic nezainteresovan nadam se da ce biti na svom nivou za dva dana. Bogdanovic na momente briljantan, pa onda udje u lose minute i tako u krug.Bjelica a pogotovo Katic na svom nivou, sigurni i pouzdani.Mislim da ce to sve da "legne" na svoje mesto do 1/4 finala, a tamo sta nam Bog da

dovla

pre 10 godina

@Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

mislis da smo pobijedili i sami sebe :)

Igor-MKD

pre 10 godina

На крајот, кога ќе се средат малку импресиите, ќе следиат и анализите, како тоа истата репрезентација која пред две години беше четврта во Европа, сега не можеше да ја помине групата. Имаше и малери, и погрешни судиски одлуки, но, сепак, најголемата вина ја сносат македонските кошаркари и стручнио штаб. Се чини дека пресудно беше што изостана хемијата, победничкиот дух, цврстиот карактер. Од капитенот Перо Антиќ, па се до селекторот Алеш Пипан. Голем дел од нив, и подобро е да си заминат да си пензионираат и да добијат врамени дресови.

igor

pre 10 godina

Dudo izvedi rezervni tim, odmaraj igrace i neka nas pobede djetici cisto da ne odu kuci razocarani, mnogo su im znacile i one 2 pobede u kvalifikacijama!

Mi smo treća ekipa koja ide dalje...

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)

Majstore, mi nismo pobedili sve tri, nego ostale 2, a 2+2 je vazda bilo 4!

Kapetan

pre 10 godina

Bosanci su jednostavno prvaci u tome da od gotovog naprave veresiju. Kod +16 umjesto da smire napade da idu prodori pod kos gdje bi Litvanci morali da prave faul, Bosna suta trice nerezonski. Greska je Petrovica sto kod +12 i 3 uzastopna promasena napada nije zvao time out da smiri malo ekipu i izvrsi izmjenu Stipanovic koji je jaci u odbrani umjesto Kikanovica i Zeko na pleya da smiri igru. Jako mi je zao Bosne, ali zivot je takav, nepravedan. Sretno Srbijo protiv Montenegrana.

djordjevic

pre 10 godina

Ima jedan lik u najboljim igrackim godinama koji bi dusu ispustio pre nego sto bi dozvolio poraz...Neki Dragan Milosavljevic, kazu da na prvenstvo nije pozvan iz CISTA MIRA.

Radosav

pre 10 godina

Nije problem poraz, imamo maksimalna 4 boda, problem je sto svaki put cekamo sut do 4-5 sekundi do kraja napada, i to vecinom na centra pa onda on ledjima pokusava ili se okrenuti i sut, ili dati pass, koji retko kad prodje. Hocu da vidim malo vise "raspucaniju Srbiju" protiv reprezentacija koji su kandidati za medalju ce trebati barem 10 trojki u utakmici da se prodje.

Sima

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne? (Marko, 09. septembar 2013 16:35) Pa nismo pobedili sami sebe brate

Dragan Miladinovic

pre 10 godina

Zanimljivo je šta bi bilo da BiH dobije Litvaniju, onda pored Srbije u drugi krug prolaze dve reprezentacije iz trojke Letonija, Litvanija, BiH koje bi se našle u skupu gde je svako nekog pobedio i od nekog izgubio.

Grobar od malena...

pre 10 godina

(Misa, 9. septembar 2013 17:02)

Mišo, da nisi nešto pomešao?
Nisu Makedonci dovođenu u kontekst sa Lejkersima, nego BIH!!!

munZ

pre 10 godina

Alo bre Bosanci, MNOGO STE ME IZNERVIRALI! Kakva užasna završnica... Šta da kažem, očito ste moji kada ste me toliko iznervirali :)

vlada

pre 10 godina

Au bre koliko ih je izvlačio Teletović toliko ih je i zakopao sa ovim šutem sa pola terene bukvalno 6-7 sekundi pre kraja bez ikakvog rezona, imali su vremena da izgrade bolju situaciju!

Mile

pre 10 godina

Da su Bosanci malo bolje odigrali prva dva kola pre svega protiv Letonije prosli bi dalje,Litvanci ocaj nemaju vodju na terenu katastrofalno vodjenje ekipe od strane njihovog trenera mozda se i plasiraju u 1/4 finale to im je krajnji domet

Ravna Romanija

pre 10 godina

Ne razumem ovaj sistem prenosenja bodova. Ako smo dobili sve tri reprezentacije koje prolaze u drugi krug, trebalo bi da prenosimo sest a ne cetiri boda. Zar ne?
(Marko, 9. septembar 2013 16:35)
Aj kralju pa mi smo ti treci koji prolaze...Ocigledno nisi cuo za onu anegdotu kada se vojnik popeo na tenka da izbroji ostale tenkove:-)

lud

pre 10 godina

Шта ако изгубимо са 14 разлике, зар неће БиХ бити испред нас због боље кош разлике?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zbunjen, 9. septembar 2013 22:32)

Gledaju se medjusobni susreti, a ne koš-razlika!

Koferi su već spakovani...

pre 10 godina

Nama na pleju Vasa a vama Amerikanac, nama u zadnjoj četvrtini centri Štimac i Gagić, a vama Dubljević i Vučević, i uz sve to uglavnom egal utakmica i samo 7 razlike na kraju. I za to vi doživljavate erupciju oduševljenja umesto da razmislite zašto po drugi put pokazujete krajnju nemoć u prolasku grupe na Evroskim prvenstvima. Videlo se iz aviona da Ivković pokušava da eksperimentiše sa nekim segmentima igre i da omogući veću minutažu igračima sa klupe. Vi kao da ste se spremali za utakmicu sa Srbijom a ne prolazak iz grupe.