Sreda, 04.09.2013.

19:42

Dačić: Menjaćemo vlast u Beogradu

Srpski premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da će vlast u Beogradu biti promenjena, ali da se o tome još nije razgovaralo.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Menjaæemo vlast u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen

pre 10 godina

Ova mala korumpirana komunistička žaba koja bi umesto u premijerskoj fotelji trebalo odavno da sedi u zatvoru već se toliko nadula u pokušaju da imitira vola da će uskoro da eksplodira :))) Nijedna vlast nije nepromenljiva, uključujući i ovu beogradsku, ali gospodin Đilas, iako prema mnogim njegovim potezima i izjavama poput pokušaja da zabrani prodaju alkohola, imam ozbiljne rezerve, do sada se ipak pokazao kao vrlo sposoban, uspešan i popularan gradonačelnik, pa imam utisak da će, ako neko želi da ga skloni sa mesta na kome je, morati da raspiše izbore, jer ga u suprotnom u Beogradu čekaju veliki problemi, uključujući i masovne proteste građana, jer jednostavno nije korektno nekoga ko je ubedljivo pobedio na prethodnim izborima i pokazao se odlično na svom poslu skidati zakulisnim mahinacijama, i to Beograđani, još uvek politički najracionalniji i najsvesniji deo ove države, po svim znacima koje vidim nemaju nameru da dozvole, naročito ne od strane istih beskičmenjaka i prevrtača u tankoj "demokratskoj" i "proevropskoj" koži zbog čije su izborne prevare šetali mesecima 1996-97.

Beli list

pre 10 godina

Bivši stanovnik Srbije, sve si rekao. Potpisujem. DS nikad više neće biti ono što je bila, jer nema sa kim. SOcijaldemokrata sam po opredeljenju, ali oni nisu moj izbor, jer u toj organizaciji nema nikoga ko uopšte razume političke pravce, pojam socijalne demokratije, već razumeju samo govor novca i moći. Poletarci moraju prvo da nauče da lete na malim visinama, pa tek onda da se vinu. A oni su mislili odmah gore. Ne biva.

Todor

pre 10 godina

A voleo bi da probaju... Da se obrukaju i pokazu pravo lice... SPSovci i SNSovci idite muljajte i otimajte vlast negde drugde, pustite Djilasa radi covek nema vremena da se zamajava sa vama...

###(Bivši stanovnik Srbije, 5. septembar 2013 00:30)

pre 10 godina

reci kako si uspeo jer meni je pun k*** vise ovih komunjara i njihove diktature, ne volim ih iz dna duse jer su me zezali jos od malena kad sam isao u skolu. odeljenej je bilo puno oficirske dece koja su mi se smejala sto slavim slavu i sto nisam imao para za more da idem sa skolom. mislio sam da cu uspeti ali posto sam skroman uvek sam sramezljivao pitao poznanike kako otici odavde sad sam toliko sjeban da mi treba samo kap da se ubijem jer ovo se vise ne moze izdrzati. al sad sam mator niko me ne bi ni primio, razmisljam da sad sa ovim sirijskim izbeglicama pokusam da udjem negde makar ziveo par dana al da osetim zivot zapada.

ninepi

pre 10 godina

Ako ste vi beogradjani toliko pametni i vredniji od nas iz provincije, trebali bi bar da se razumete u demokratiju i matematiku (to je ono sto ste ucili u skoli). Vlast se osvaja sa 50% + 1 glas. Djilasovih 36% nije dovoljno i on NIJE pobedio u Beogradu. Zasto vam toliko smeta demokratija, jer Dacic pominje demokratsku smenu u Beogradu. Daleko od toga da slavim Dacica, ali mi Srbi i vi Begradjani nista bolje nismo ni zasluzili. Kad je trebalo da delamo 5.oktobra, mi smo stali, nismo isli do kraja??? Ovo sad je kazna. Zato ko god moze, palimo iz Srbije!!!

Jovan011

pre 10 godina

Pogledajte sta je uradjeno u Nisu, Novom Sadu, Zajecaru gde imate vlast? Nista.
Ostaje Beograd da i u njemu uradite nista, zar ne?

Sesti Oktobar

pre 10 godina

Pogledajte Zemun, tamo su na vlasti presvuceni radikali i uporedite sa Novim Beogradom ili Beogradom pa cete vidite sta bi bilo kada bi zajahala crveno-crna koalicija iz 90-ih...Jel znate koliko je Dacic dobio na proslim lokalnim izborima u Zitoradji- 8 %!!! Prozivaju Djilasa za novi most kod Ade, a u njihovo ''zlatno'' vreme 90-ih su mostovi ruseni, a ne gradjeni...

Gradjanin

pre 10 godina

Prekomponovanje vlasti je za mene ocekivano.Ako se sečate posle višemesečnih demonstracuja i lexspecijalisa,vlast na lokalu u gotovo svim gradovima držala je koalicija zajedno,a crvena banda je bila na republičkom nivou.To je srušilo Slobu.5. oktobar je bio samo egzekucija.Oni to vise nece dozvoliti ni po cenu gradjanskog rata.

Predrag

pre 10 godina

Oćete da uzmete vlast kao onomad Studio B? Uspeli ste, trajalo je neko vreme pa se seti šta je bilo posle toga. Sa Beogradom se ne igraj.

XP

pre 10 godina

I dok vlast već drugu godinu ništa drugo ne radi nego se bavi samim sobom, vozovi prolaze, šanse za boljitkom i napretkom su sve manje.Želja za apsolutnom vlašću je karakteristika diktatorskih režima, a izbori su dakle bili samo farsa.Sve smo bliži Severnoj Koreji i Siriji.

asd

pre 10 godina

gradonacelnika bira gradska skupstina.
Stranka Broj mandata
DS 50
SNS 37
SPS 13
DSS 10

A ko misli da ne treba da se smeni onda nek pogleda kako je pre DS pravio vecinu u parlamentu. Ko ima vecinu sa koalicijom taj pravi vlast. I tako treba da ostane. Inace u suprotnom DS nikad nije imao najveci broj mandata u parlementu. A na sledecim izborima ocekujem da LDP preuzme vlast.

Milan

pre 10 godina

Ilija i Djura Cvorovic resili da promene vlast u Beogradu. Ali sa time moraju da se dogovore sa Semenkom jer samo sa njim imaju vecinu: Ukupno 110 poslanika:

DS 50

DSS 10

SNS 37

SPS 13

neko iz publike

pre 10 godina

Al se primate(komentatori i ostala publika)....a jasno je ko dan da je Djilas doveo Dačića i Vučića na vlast kad je izminirao drugi krug predsedničkih izbora..lane o Djurdjevdanu ...

Siki

pre 10 godina

Svako jutro kad se probudiš Tadićevu sliku da ljubiš. On je moje glasove dao tebi, tebi koji si do juče vozom putovao iz svog sela na studije u BG a sad menjaš vlast u BG. Jadna Srbijo.

Misha

pre 10 godina

Menjaj, nego šta...Što mi u Srbiji da živimo lošije od Beograda, neka se sada i oni podsete kako izgledaju 90te...Pa posle "beli papirići"....Tako vam i treba...

b

pre 10 godina

@YO YO Tačno. Neka premijer koji to nije postavi gradonačelnika u Prizrenu, mog neka ne dira. Mi smo ovde glasali, a on je uredio izbore na Kosovu, pa neka i učestvuje, a ne da nam ovde odvlači pažnju od debakla koji režira već skoro četvrt veka. Svejedno, istorija će mu suditi, što bi rekli njegovi drugovi.

obican smrtnik

pre 10 godina

E vala jedva cekam i to cudo da vidim, a onda dolazi 6. oktobar da vas pocistimo jednom za svagda sa sve Prvim na celu. Mene bi bio blam kada bih na demokratskim izborima imala cistih 10% manje od svog politickog protivnika u svom gradu, a sad sam kao neka bitna faca u drzavi. Moja porodica nikada nece zaboraviti 90.

NO PASARAN

pre 10 godina

Dacicu,da li ti nesto znaci 5 oktobar?Beograd ti nije u amanet ostavio Milosevic,Beograd pripada Beogradjanima,i oni ce odluciti ko ce biti prvi covek grada.Naravno,sigurno ne neko iz SPS ili SNS,pardon,ex SRS.

zagor

pre 10 godina

umesto da gledaš kako pomoći narodu i državi, a problema je milijardu,tebi je bitnije kako uzeti još više vlasti makar i na silu i uhljebiti svoje nesposobne kadrove.kako se možeš pogledati u ogledalo?sramoto!

precanin

pre 10 godina

Gradjani druze Dacicu postavljaju i menjaju Vlast, ne ti ! Jel je Djilas pobedio mladjanog Vucica ? Znaci gradjani Beograda dali glas Djilasu. Koko ti sad to da promenis, ko ti je dao to pravo ? Umesto da stitis i sprovodis zakon ti ga krsis !? Pa Vucica treba da bude sramota sto na taj nacin zeli Vlast u Beogradu, izgubio a sad hoce silom !? Imaju se simpatizeri SNS-e cime i ponositi ?

xy

pre 10 godina

vesna pesic je posle suncanja u meksiku, odlucila malo da popljuje kod olje u utisku, i da, ne razmisljajuci o posledicama, gurne glavu u pesak. sto volim te analize, kad analiziras, posle "ambasadovanja" to je strava. gde je sad da kaze koju? gde je sad bilo ko da kaze sta je rekonstrukcija? rekonstrukcija - nerad i palamudjenje jos sest meseci. ode nama dve godine u nepovrat. e vesna, nadam se da citas komentare i da radis statistiku nove socioloske devijacije zvane "bot od 2 do 4 popodne". sns i sps bot, da me neko ne razume pogresno. kukala vam nana ako sklonite djilasa: onda ce septika biti potpuna. A Ds - ili se probudite i pocnite da radite, ili se sklanjajte i ponudite alternativu! dosta je bre vise glupiranja!!

b

pre 10 godina

premijer koji to nije je omalovažen od strane vicepremijera koji je premijer. bes će da iskali, kao i svi KAPLARI, na nekom trećem. a teorija organizacije rada kaže, poglavlje prvo, jedan čovek na jednom mestu i po jedno mesto za svakog čoveka (ovo su me naučili, kao i Đilasa, na Mašinskom fakultetu(neće valjda zbog toga da ga ugase?)). pošto vicepremijer koji je premijer ne poštuje ovo pravilo, njegova organizacija koja se zove Vlada Srbije ne može da funkcioniše kako treba. ako u obzir uzmete kojekakve nepismene Tončeve, diplomce Sega-Mega fakulteta, apsolvente s Jejla, plivače, šahistkinje, stečajne upravnike, poslastičare, ugostitelje, kopače kanala do Soluna, graditelje 3 km/god autoputa i dirigente u najboljem slučaju imaćete Guču u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća. a onda će to da prenesu i na Beograd kao na zlatnu koku. i onda opet lom i onda opet sve iz početka, samo ćemo svi biti po 5-10 godina stariji. i još umorniji.

Xibrid

pre 10 godina

Zar ovakav čovek da bude premijer, briga njega za napredak, osveta je važna zapamtite da je to u pitanju !!!! Ovako sveti svog Slobu u suštini su isti !!!! Zla od ljudi jer su punu mržnje !

Bivši stanovnik Srbije

pre 10 godina

Bio sam klinac kada je SPS žario i palio Srbijom... Došao je DOS na vlast, ali nakon ubistva Đinđića ja nisam video nijedan jedini pomak! Ove godine sam napustio Srbiju i sada uživam u blagodetima severne Evrope. Nije to moja zemlja, nisu oko mene najbliži, ali ja više nisam mogao! DS od 2003 godine nije NIŠTA uradio da Srbija krene napred! Podigao je SPS iz pepela, doprineo je da se ne pomerimo sa mrtve tačke i na kraju je uspeo da bude toliko nesposoban da je danas SNS-SPS na vlasti! Nema šta dalje mi da pričamo jer sve što se danas dešava je na prvom mestu posledica lošeg rada DS od 2003 godine.
Ja više ne živim u Srbiji na poslednjim izborima sa ponosno bio BELI LISTIĆ, a sada više neću ni glasati na istim... Nije da nisam pokušao da živim i radim u zemlji u kojoj sam rođen, odrastao i u kojoj imam porodicu i prijatelje, ali iskreno nisam mogao više. Može da priča ko šta hoće, ali meni je bilo DOSTA!
Ova smena vlasti u Bgd je posledica tumaranja DS-a koje iz nekog razloga nikako da stane...ta stranka je mogla da bude nosilac svega najboljeg, a na kraju se pokazala kao samo još jedna u nizu za žaljenje... Neće ni SNS ni SPS na kraju bolje proći, ali šta smo mi kao građani imali od toga...jedno veliko ništa...

Student

pre 10 godina

Neverovatni su mi komentari da djilas nista nije uradio, most koji nicemu ne sluzi ( secam se da krenem na nbg i u guzvi zaspim u busu na sajmu i posle pola sata se probudim na gazeli) most koji kosta vise nego ceo budzet neke manje zemlje, daj ljudi uozbiljite se, covek reko bice otvoren tad i tad, petlja otvorena tad i tad, sve ispostovano, a ne ko mrkonjic 10 god radi koridor 5km ( drug mi je radio za domacu firmu koja je radila varove na mostu... firma je izgubila posao zbog neozbiljnosti ) , bus plus... ??? Kupite mesecnu kartu i cutite!!! Sad imate i vremensku , pa kome ne odgovara nek ide kolima na posao, sledece... djilas ne prima platu vec je daje u dobrotvorne svrhe, drugi nek se ugledaju. tajkun je li ??? Napravio majstor pare pre politike, sad hoce nesto da uradi za Vas a vi samo se***te, vantelesna oplodnja -veliki plus, nisam za ni jednu stranku al za djikija cu da glasam, beogradjanin sam i drago mi je sto imam ovakvog coveka da vodi moj grad ...

Nesa

pre 10 godina

Za ovo su dosta zasluzni takozvani Beli Listici. Izasli na izbore i dozvolili da se SNS i SPS danas osile. Nisu imali za koga da glasaju...Gde je sad Vesna Pesic ?
SNS se plasi izbora, jer osim Vucica nemaju nikoga, ama bas nikoga.

CrvenoCrnaApokalipsa

pre 10 godina

Ej junaci nasi, vrli politicari, "patriote'...Eno albanci naveliko kupuju stanove po Nisu, prave mudro Veliku Albaniju...Al nemojte da se zamarate tim glupostima, vaznije je ko ce da zajasi vlast u Bg...Samo tako nastavite..mudro, kao sto vec decenijama radite..

Predrag

pre 10 godina

Prekombinovao si se, najbolji studentu.
Ne kapiras da narod dobro zna sta su uradili ovoj drzavi Milosevic i njegovi poltroni, /a i ti si jedan od njih,kao i cela ekipa oko tebe./
Mozda si morao posle poslednjih izbora da budes premijer, ali te i smetliste istorije zasigurno ceka.

delta

pre 10 godina

(ROĐENA BEOGRAĐANKA, 4. septembar 2013 21:14)

Ja sam rodjeni Beogradjanin i nikada nisam niti ću podržavati Djilasa a znam još dosta ljudi koji su takodje rodjeni Beogradjani i ne podržavaju žutaće tako da te fore sa demonstracijama ako i pokušate da napravite ima šaka jada da se skupi i to verovatno samo oni što su pozapošljavani po beogradskim JKPovima i sl i to zbog straha da ne ostanu bez privilegija i posla...

lukavi

pre 10 godina

Deja vu horora iz 90 tih je svakim danom sve veći i veći;
nevidjena bahatost mizernih likova, je..... u zdrav mozak, RTS opet onaj stari, sprdnja sa narodom, kriminalci se bahate po ulicama opet, pljačke, ubistva, droga, uskoro će i opšta otimačina a mi opet blejimo sve dok ne bude prekasno za još neku generaciju ove nesretne zemlje.
Pitam se samo Tadiću, da li još uvek mirno spavaš ?

Dalaj lama

pre 10 godina

Beogradjani ne dozvolite ova ponizavanja ,idejnog vodju ovog sm..a od coveka koji preti su ljudi lopatama terali sa vlasti zato sto im je upropastio živite nekima zauvek a ovo sm... će taj posao iz 90 tih privesti kraju zar ne primećujete tu mržnju i želju za osvetom u njegovom govoru briga,njega za nas važno da preti ,a Vučić iskusni lisac i manipulant svom privesku samo iz pitanje naredjuje šta ovo s...će treba da radi a on to mora i hoće jer je željan vlasti ! Setite se samo miliona ljudi koji su gladni čekali da naidje kamion sa hlebom jer su rafovi po marketima bili prazni to zlo smo jedva oterali bojim se da se vratilo samo su maske druge!!!Beogradjani probudite se dok nije kasno !!!!

Dalaj lama

pre 10 godina

(miroslav) Čovek objasnio samo što bezmozgasi kojih ima u Srbiji to nešto ne vide što si ti rekao ...Oni su samo masa ali glupa !!!!

vlada

pre 10 godina

To Dačiću i Vučiću.
Glupi Amerikanci su na vreme trebali da vam daju pare i dobili bi i Kosovo i uništenu Srbiju.
Mada i ovo su majstorski odradili.
Uzgred kad sam video ko ima najviše pluseva vidi se da plaćeni SNS botovi rade skraćeno radno vreme.

ЗОРАН

pre 10 godina

Ovaj/ovi su opsednuti vlascu! Bolesno je to vise,ajde bre radite nesto, niste izabrani radi vas, vec naroda! O njemu najmanje brinete!

inzenjer

pre 10 godina

Na vlasti je najveca bagr@ gori su od tih koje su smenili, samo su ih iskoristili. Vec vidjena doktrina '90. na sceni Dacic, Vucic, Nikolic, Vulin, i ostali koji su nas unazadili. DS treba da se opameti i otarasi CG kadrova sa pravnog fax-a

Sumadinac

pre 10 godina

Ala se ovaj Dacic okurazio posle rekonstrukcije!!! Bolje cuti i zahvali se bogu jer si je preziveo i ostao na mesto precednika vlade. Al da znas posle sledecih izbora si debela opozicija i ima da te gaze gore nego Djilasa.

Aleksa

pre 10 godina

Kakva je ovo jadna drzava, kad je cak i premijer ucenjen od prvog potpredsednika vlade. Malo koferce, malo banana, malo socijalisticki direktori... dovoljno da se lazni premijer natera na ovakve sumanute poteze. A Beograd ne bi trebalo da je vasa stranacka prcija, gospodine Dacicu. Nisam za to glasao, ako me razumete?

Yo Yo

pre 10 godina

Aorist, perfekat, pluskvamperfekat, imperfekat...ne zna se sta Vam vise zelim...Za nas iz Beograda je Djilas imperativ.. idite postavljajte gradonacelnika u onom Vasem mestu...

Srdjan, N. Sad

pre 10 godina

Kad već priča u pluskvamperfektu mogao bi da istraži imovinu zaboravljenih drugara Gorice Gajević, Radomana Božovića... Meni je još neverovatno da je SPS danas uopšte u skupštini Srbije. To mu dodje kao da je Nacionalsocijalistička nemačka radnička stranka posle II svetskog rata ponovo došla na vlast.

igi

pre 10 godina

Naravno da je u Srbiji potpuno nevazno kako ko radi posao na funkciji,mnogo je vaznije strancarenje.
Djilasa mozete da volite ili ne,ali morate postovati ono sve sto je uradio za Beograd. Da njega nije bilo,ne bi se renovirala Gazela,izgradio most na Savi,pravio kineski most za Borcu,most kod Obrenovca,Bulevar kr.Alexandra,itd...
kao sto nisu oni pre njega 20 godina radili ista.
E pa mi Beogradjani koji zivimo ovde stvarno,a ne vozimo se limuzinama kao ovi politikanti,znamo to da cenimo.I zato je dobio 2 mandata od Beogradjana,a dačić to hocće da manja.E pa to je prekrajanje izborne volje gradjana.
Pod hitno uvesti direktne izbore za gradonacelnika svih velikih gradova u Srbiji!
Onda nece zavisi od volje prevrtljivih odbornika.

Bando crvena

pre 10 godina

Kakav paradoks, imate čoveka (Bajatović) koji je ojadio Srbijagas za 1 milijardu evra i niko ne može da ga smeni i na drugoj strani čoveka (Đilas) koji je izgradio tri mosta, obdaništa, škole, domove zdravlja, rekonstruiosao ulice, bulevare, parkove, sportske objekte, bazene...kupio 30 novih tramvaja, 400 novih autobusa, trolejbuse... obezbedio da deca u osnovnoj školi imaju besplatne udžbenike, podigao PKB iz mrtvih...itd. I sad tog čoveka hoće ovi koji nemaju nikakve rezultate, već samo ogromne gubitke...da smene - pa to je strašno. Ma menjaj onog Bajatovića i ostale hoštaplere i neznalice iz dvoje partije (SPS), ostavi se ti Beograda, jer nam je dosta više i SPS i SNS i svih vaših prevara, a ako hoćete da izađemo na ulicu, pa spremni smo, bliži se 6. oktobar...

Xepoj

pre 10 godina

Da je bilo 6. oktobra i osvete naroda za maltretiranje koje je prezivljavao od tvog predsednika i tvoje stranke, stranka bi ti bila zabranjena a ti ko zna gde ,jer si pomagao rezim koji je ubijao ljude i unazadio nekoliko drzava, ne bi ti danas bio ovde vest.

SPS je zlo

pre 10 godina

Ko se sastajao sa Bojovićem, Mišom Bananom...Nadam se da će sudije, koje su donele skandaloznu presudu u vezi afere ,,kofer-če'', reći po čijem nalogu su to uradili i da kažu pravu istinu...Ko je opljačkao Galeniku, Agrobanku, Puteve Srbije, Kolubaru, Azotaru, Dunav osiguranje...pa ljudi iz SPS. Ko je napravio gubitak od jedne milijarde evra u Srbijagasu - pa ljudi iz SPS. Ucenjeni ljudi, lopovi...rade svašta kako bi sebe sačuvali od hapšenja, zatvora...Beograd ćemo odbraniti od ol.ša

winston

pre 10 godina

Đilas 36,1 - Vučić 24,3 - To je bio rezultat izbora za gradonacelnika 2012te. Sta sad hoce ovaj mali? Njegova koalicija sa SPS-PUPS-JS je dobila 9,59 - ja da sam on bi se stideo i cutao. Gradjani su izabrali koaliciju koju su hteli, i dosta vise. Ima veci posao u Srbiju nego samo grabiti vise fotelje, sto Vucic i Dacic non-stop rade.

beogradjanka

pre 10 godina

Postovani gospodine Djilas uz Vas je Vas Beograd Vasi sugradjani!!!Rodjena sam Beogradjanka i zao mi je sto o sudbini mog grada odlucuju likovi iz sela za koja nikad nisam cula!!!Vama gospodine Djilas Hvala za sve sto cinite za svaki most,svako obdaniste ,svaku uvecanu penziju, svaki paketic za bebe .............HVALA HVALA HVALA!!!

pedjas

pre 10 godina

6 meseci govorite o rekonstrukciji vlade i juce napokon ste je formirali , videcemo svi kako ce biti u narednih 6 meseci .... ali umesto da radite i da se bavite biznisom vi vec najavljujete sledecih 6 meseci smenu vlasti u Beogradu i pricace te i ispirati mozak vec istrosenom narodu . Sve to neko gleda

orden

pre 10 godina

Drage moje demokrate, dok ne najurimo Tadića koji je abolirao Dačića i SPS i vratio ih na političku scenu Srbije i dao im vlast, ne očekujte nikakve promene na bolje u Srbiji. Tadić i Ivica moraju zajedno otići kao simboli zajedničkog zla koje je ušlo u Srbiju i poništilo svu borbu koju je vodila Demokratska stranka protv socijalista - priznali mi to ili ne - baš je tako.

miroslav

pre 10 godina

Pa sta ste cekali i do sada. 20 godina nas zamajavate sa svojom sabracom iz SNS-a/SRS-a, pa , brate, dokrajcite jednom ovu Srbiju.
Sve ratove koje ste vodili ste izgubili, na kraju ste na tacni predali i Kosovo, koje Vam je 20 godina sluzilo da pravite maglu oko sebe i zamajavate neuki narod.
Kao politicaru, svaka Vam cast - takve obrte samo Vi mozete da pravite.

genije

pre 10 godina

Ovo je bitna vest.
Da imaju gde "botovi" ovih i onih da oštre kandže...

A priča o "starom sajmištu" (i stravičnim stradanjima), priče o vrlo skorim stradanjima, kao i priče o TRENUTNIM stradanjima (ekonomsko ruiniranje potpuno uništene države) su u drugom planu i generalno vesti sa malo komentara (sem ako se nekom političaru/stranci nešto može "zalepiti")...
Kao i pljuvanje po svakoj retkoj dobroj stvari koja nam se desi, po svakom Čoveku koji se ovde pojavi...

BOTOVI!!! Da l' su SNSovi, SPSovi, DSovi ili LDPovi - meni ste svi isti!
VI ste Zlo Srbije, zajedno sa vašim "bogovima"!

nikola

pre 10 godina

Nego sta nego da se menja pa nece meni zabranjivati da pijem pivo kada hocu dripci, lopovi, manipulatori ... Radim bre po ceo dan kod privatnika smradova i kada se uvece vratim kuci ne mogu da se opustim uz par limenki piva, a splavovi puni celu noc ej celu noc menjaj bre to dacicu ... I ovako su pukli na izborima ...

ccc

pre 10 godina

bahanalije vladajuce koalicije. jedino sto oni i oni njihovi zabludeli trolovi nisu svesni da im trolovi kao ovi na b92 sajtu nisu realni glasovi. mnogo ce vucic i dacic da se iznenade posle izbora. osim ako nemaju jos nekoliko vreca listica u steku.

La loš

pre 10 godina

Citat uz Kurira:
"- Dačić je tako rešio zbog principa kojim se rukovodio i kad je formirao vlast na republičkom nivou, a to je da se koalicija pravi po volji naroda. On sada smatra da volja Beograđana više nije koalicija DS-SPS i želi opet da posluša narod i napravi većinu sa SNS. Dačić je vrlo principijelan u tome - navodi naš izvor.

Mišljenje autora:
Pošten čovek može svašta da proguta, oni drugi mogu svašta da kažu. Možda je to radi opstanka na vlasti jeb.m li ga ??? nisam političar, pošten sam građanin.

milan

pre 10 godina

Narod je glasao za vlast u BG bude SPS i DS sve ostale kombinacije bila bi prevara biraca ili bolje receno laz prema njima. Ako si ti Dacicu na tako nesto spreman onda ces morati da snosis i posledice da oni koji ne govore istinu kad tad padnu na nos sto ti od sveg srca zelim.

Hera

pre 10 godina

Nadam se da će biti promena vlasti u Beogradu i na lokalnim samoupravama i da će Dragan Đilas odgovarati za malverzacije, privatizacije i uvođenje BUSPLUS. Dragan Đilas je veliku svotu novca strpao sebi u đžep. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.

zozonko

pre 10 godina

(Deyan, 4. septembar 2013 21:41) @ Bravo, tako je. Ako treba na ulice, pa da vidimo da li ce im se svideti repriza 1996/97 godine. Da podsetimo premijera, tadasnjeg potparola SPS-a, kako je to kada narod kaze NE. Osvojio je minoran broj glasova u Bg, mi smo ga 2008 godine vratili na politicku scenu, kao politicku avet, i oprali od ljage, a sada on hoce da menja. Kad-tad ce se Dacic kajati za sve sto radi, samo bice mu kasno. Plasim se, kako uvek kazem, da sa ovom vladom 2013 ne postane 1993 godina. Novi Sad su oteli, na prevaru, ali Vojvodinu i Beograd nece nikada.

JD

pre 10 godina

Nova vlada, premijer i vicepremijer postupaju sistematično, odmereno i timski. Sve pohvale. O svakom pitanju donose zajedničke odluke, i ne stoje u mestu, rešili su da uvedu prmene u sve pore društva. A jedan od koraka je i sređivanje situacije u glavnom gradu. Verujem da će ostvariti postavljeni cilj.

David

pre 10 godina

Dacicu i Vucicu,upamtite da su Beogradjani izabrali Djilasa za preko 35% podrske?
Obice vam se to o glavu i tu ce biti pocetak kraja CRVENO-CRNE koalicije.

Neck

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se razgovara o Beogradu i iskreno se nadam da nece biti drame u redovima SPS kao i oko rekonstrukcije. Ako treba, neka bude izbora, jer smatram da su se jedino naprednjaci pokazali kao uspesni u ovoj vladi, tako da mislim i da bi i u Beogradu sada glatko pobedili.

Milos

pre 10 godina

O Boze, kako ne vidite vi iz DS-a? Nije problem u Dacicu on je takav kakav je. Ali vi ste doveli do ovoga i vasa zelja da jasete ovom zemljom. Pre 13 godina ste ga sruisili a sada ce on da vas zatre. To vam je doneo Tadic i njegovo istorijsko pomirenje. Sto kaze moja majka kada se vratila iz Beograda 5. oktobra "Nema sanse ovi iz SPS ni za tvoga i moga zivota da se vrate". A onda Tadic i istorijsko pomirenje. Sa kim? Sa ovima sto su nas 10 godina unistavali. Pa kad se vratio Dacic i SPS i Vucic i Toma su videli da je sve moguce. Sto ne bi i oni malo promenili plocu i evo ih na vlasti. I nije kriv Tadic nego cela DS. Nisam cuo Djilasa ili bilo koga iz vrha da se buni. Na zalost postali ste grobari Srbije zajedno sa Ivicom.

iskustvo uci

pre 10 godina

Pozdrav svim dobrtim ljudima. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=578081082256106&set=a.552952461435635.1073741826.552942544769960&type=1&theater

zmitjkoe

pre 10 godina

Pa vec godinu dana samo to i radite, rusite lokalne vlasti po celoj Srbiji. U nekim gradovima se i po 4-5 puta "prekomponovali" vlast, cesto na kriminalan nacin (Novi Sad). Ovaj jadni lik ne zna da je ovo poslednja stvar koju ce morati da uradi po Vucicevom naredjenju, posle cega ce se definitivno okliznuti na Bananu. Zato je maknuo Antica iz gradske skupstine. Ali i Dacic i Vucic mnogo rizikuju ako isprovociraju nove izbore. Vucic ocekuje pobedu svog piona preko kojeg ce najzad moci da upravlja i Beogradom. Vucic je vec poceo predizbornu antikampanju nazvavsi Djilasa kriminalcem i tajkunom. Dovoljno je da na izborima upotrebi neki novi trik ili opet otkrije dzak sa glasackim listicima 100 metara od Djilasovog kontejnera. Tri puta je Vucic pokusavao da vlada Beogradom i bivao potucen sve dok mu Dacic nije posluzio da postane vladar Srbije. Sad ce Dacic da mu omoguci novu bitku za Beograd. Ovo nece biti izbori za gradonacelnika vec referendum protiv diktature laznog mesije koji je sluzeci Milosevica i Seselja shvatio da je lako biti vladar Srbije posto Srbi ne vladaju sobom i neko mora da ih vodi. Parafrazirao je Milosevicevo jevandjelje "niko ne sme da vas krade osim DS" i tako je postao Prvi i sam se zaduzio za borbu protiv korupcije i kriminala, ostavljajuci Dacicu saobracajnu policiju. Lako je vladati Srbijom ali je tesko osvojiti Beograd. To Vucic zna najbolje ali opet kidise, vlast je slast ali su sve pare u Beogradu, odnosno ono sto je preostalo posle zutih lopova.

milan

pre 10 godina

Jedva cekam nismo rascistili neke stvari tako je i tvoj voljeni vodja mislio da je mnogo jak al se zezno ali ovaj put narod nece stati pa ti cackaj mecku

Deyan

pre 10 godina

Ne damo vam Beograd ... Da li si razumeo?
Na ulice cemo da izadjemo, lopovi hohstaplerski, upropastili ste mi mladost, sredinom devedesetih nigde nisam mogao zbog tebe i ovog vucica da putujem, da zivim zivot dostojan coveka, i opet i ponovo vi..

Sasho

pre 10 godina

Zato se DS raskokodakao!DS ako misli da bude ozbiljna partija plavog mora da menja,jednostavno antipatican je sto bi reko narod nije narodni covek!

srb

pre 10 godina

Tuzno je da vecina u Srbiji zaboravila devedesete i ljude koji su sad na vlasti. Dok je tada i kontejner bio luksuz , i Dacic i Vucic su lepo ziveli, a nama prodavali maglu, gurali u besmislene ratove , i preko noci se odrekli velike srbije.

Dzoker

pre 10 godina

Oduzmi mostove, sklonjen Karton city, sredjen autoput kroz Bg, oduzmi nove tramvaje, trole i autobuse, oduzmi rekonstruisane bulevare, oduzmi nove vrtice, skole....

Ma da, Djilas nije nista uradio, tvoj Mrkonjic bi to pre roka.

Ljubicica

pre 10 godina

Ajde da vidimo da li ce ova prica biti pretocena u delo ili ce ostati samo prazno slovo na papiru. Vreme je da vidimo dela. Proslo je vise od godinu dana i opet nista. Nema vise vremena za cekanje. DS odlazi u proslost, vec su kaznjeni na proslim izborima. SPS ako nastavi sa sedenjem na dve i vise stolica,takodje. Pa neka stave prst na celo.

Vladan R

pre 10 godina

Rodjena beogradjanka
Izgleda da ti nije jasno kako funkcionisu izbori. Na izborima nije nuzno pobednik onaj ko osvoji, kao pojedinacha stranka, najvise procenata, osim ako nema vise od 50 procenata. Pobednik je onaj koji sa ostalim strankama skupi vise od pola poslanickih mandata. U stvari jasno je to vama jer ste se godinama izrugivali sa tim sto radikali imaju najvise mandata a ne mogu na vlast. Sada kada se vama to desava, pravite se naivni, i sto je najgore, suprotno demokratskim principima, u koje se toliko kunete, nameravate da na ulici ostvarite sto na izborima ipak niste. Jer da ponovim, jeste osvojili najvise mandata ali manje od 50 procenata, i samim tim ako vas koalicioni partenra odluci da okrene curak naopako, jedino sto mozete je da predjete u opoziciju i da placete kako je zivot nepravedan, ali niposto ne smete da izlazite na ulicu i eventualno izazovete neke sukobe.

Bećar

pre 10 godina

Beograđani - nebitno je da li će Đilas biti smenjen (dokazao je da zna i drugo da radi, nije mu politika prvo i jedino zanimanje, niti je stranački preletač, niti vuče repove (koferče) za sobom, pored dobre žvake nešto vam i ostaje u amanet).
Beograđani - bitno je da li vaše mišljenje i glasanje neko poništava da li vas to neko vuče za nos.
Beograđani - ako to bude tako - promenite ime u Novosađani, Futožani ili Veterničani. To su naseljena mesta sa najvećim brojem prirasta stanovnika nakon 90 tih godina.

Gavrilo

pre 10 godina

Beograd je izmedju Djilasa i Vucica izabrao Djilasa!
Sad ako se to Vucicu ili Dacicu ne svidja, nije problem, raspisite izbore ponovo pa ce te saznati sta Beograd misli o Djilasu ali i o vama.

ps/ U redu je i da kandidat SNS bude Djulijani.

Circulus Vitiosus

pre 10 godina

Nećeš ti mali Slobice ništa da menjaš, čak i da dodje do izbora mi Beogradjani ćemo odlučiti i izbor će ponovo biti Djilas, samo ovog puta dovoljni ubedljivo da vas ućuti za narednih par godina!

velja

pre 10 godina

Ovaj Dacic je sramota za Srbiju. Koga ces ti da smenjujes? Ajde pozabavi se malo platama i penzijama, svi su ostali bez posla, prodao si 15 posto teritorije a u kampanji si se kunuo u Kosovo. Cuti i uradi bar nesto konacno dok vas gradjani ne proteraju.

nenad

pre 10 godina

Tako i treba DS-u vratili su ga iz mrtvih od ratnog portparola do snazne politicke licnosti i to sve sticajem okolnosti.Sad se ponasa kao car.Care raspisi izbore pa da vidimo koliko si jak!

Milan

pre 10 godina

DS i DSS treba da naprave vecinu u Beogradu. To su dve opozicione partije na republickom nivou. Naravno da postoje politicke razlike ali ipak se radi o lokalnom nivou.

vldjuka

pre 10 godina

To što se Đilasov biznis naglo razvio u periodu vladavine DS ne znači da je njegov poslovni uspeh rezultat političkih privilegija. Njegov biznis je realan i nezavisan od politike, siguran sam da će se to pokazati u narednom periodu, kada Đilas bude van politike. To je bolje za njega, jer će imati više vremena za porodicu. Bolje je i za DS, jer bogataš na čelu stranke je uvek loša preporuka za stranku. Uvek postoji sumnja da se politika zloupotrebljava za biznis. Iskustva u Srbiji pokazuju da je ova kombinacija veoma čest slučaj.

ROĐENA BEOGRAĐANKA

pre 10 godina

(bordura, 4. septembar 2013 20:40)
Kakve veze imaju građani iz unutrašnjosti sa gradonačelnikom Beograda?? Alo botino, da li ti je jasno da je Đilas odrao Vučića na izborima za gradonačelnika prošle godine? Da li ti je jasno da beograđani podržavaju Đilasa i da ćemo svi do jednog izaći na ulice ako ga smenite? Vučić i Dačić ne mogu da svare to što Đilas gradi, obnavlja i što je Beograd mnogo lepši, čistiji i uređeniji grad od kad je on na vlasti, a ova dvojica samo prodaju maglu i zadužuju se u nedogled! Ako ti nešto ne odgovara u Beogradu, slobodno se vrati u svoje selo, ionako nam je dosta vas polupismene potrošne robe kojoj je jedina svrha u životu kucanje kometara.

Bojan

pre 10 godina

Pa sta si cekao do sad? Nista ti nisi bolji od Djilasa, ista sorta ljudi, samo vam je bitna vlast i nista dugo. Svaka cast Vucicu kaad uspeva da izadje nakraj sa Dacicem.

La loš

pre 10 godina

Moliću lepo.
Objasnite predsedniku da ima pored sebe PRVOG podpredsednika i nema drugog, trećeg i ... nego PRVOG.

To PRVI, a nema drugih znači da je PRVI.

Svi ostali, pa i predsednik su za jednokratnu upotrebu, samo im treba objasniti.

evita

pre 10 godina

Na nasu zalost, Djilas je sada u slicnoj situaciji kao polovinom 90-tih pok. Djindjic...Ne moze da uradi nista a da ga ova crveno-crna-penzionerska koalicija ne omete. Sve sto je postigao u ovih par godina ce se izbrisati a gradjani ce nastaviti da trpe zulum stanovnika Beograda...

Alex

pre 10 godina

Eto Beogradjani!
Da ste u drugom krugu predsednickih izbora izasli na izbore u procentu u kome su izasli ostali gradjani Srbije, sada bi predsednik i dalje bio Tadic, a vlast DS.
Ali ne, vi ste hteli da sedite kuci, bilo vas je briga za nas ostale.
E pa eto vam sad!
Diplomac i Eliot Nes samo za vas. I plus koferce!

bordura

pre 10 godina

Polako se priprema teren za smenu Đilasa, u tome Vas podržavaju građani iz unutrašnjosti i očekuju da se dogode promene i u manjim mestima gde je DS ostao na vlasti.

Amos

pre 10 godina

"duh promene treba preneti na niže instance, kao što su javna preduzeća i ustanove u lokalnim samoupravama" - drugim recima drugovima i drugaricama iz SPS je zinulo nesto za radnim mestima u opstinama, mesnim zajednicama, skupstinama, odborima, na mestima sto samo posebni znalci dobijaju posao po ugovoru, tak oda se za njih nigde ni ne vidi ni ne cuje.
Vi bi burazeru jednostavno da zgrabite lovu i namirite partijske poslusnike! TAKO lepo reci da te cela Srbija razume!

Ali nece to ici jednostavno - jer ima i DS mnoooogo gladnih usta i vilica koje skljocaju. Sve su to naravno vredni radnici kojima je Srbija na prvom mestu.

Vlast, opozicija, vlast, opozicija, ....

pre 10 godina

A koje godine ćete da počnete nešto KORISNO da radite?

Do sada ste samo menjali vaše ljude iz jedne u drugu fotelju (rekonstrukcija Vlade) i pronalazili nove fotelje u koje možete da se uvalite.

Sir Giles

pre 10 godina

Možda ne odmah.
Još jedan izborni ciklus i još koja godina zamlaćivanja.
A onda ćete proći kao Ehnaton.
Dletima će brisati vaše ime sa zidova.

zoran1965

pre 10 godina

samo napred, ako 'beogradjani' na izborima izaberu drugog...
samo, kada dodje novi 5 oktobar, nece vam pomoci ni britanska ambasada, ko prosli put...

Još jedan Milošević? Vala što je mnogo, mnogo je

pre 10 godina

Dokle ovaj Dačić misli da može ovoliko da se bahati? Imali smo jednog Miloševića, zar nam treba još jednan? Dočekaćemo i vi valjda da se njega uskoro rešimo. Baš me zanima dokle će Dačić da ostane nedodirljiv i čime on to ucenjuje svoje koalicione partnere da može ovako da se ponaša

novicavg

pre 10 godina

Sačekaćemo i taj dan,valjda će doći brzo jer SPS mora da reaguje zbog skupštine grada i nedavne ostavke gospodina Antića i prelaska u ministarsku fotelju.Dali će beogradski socijalisti imati snage da zajedno sa svojim kolaicionim parnerom u Beogradu PUPS-om uspeti da prepakuju beogradsku vlast i da sa SNS odborničkom grupom naprave novu vlast po meri beograđana. Dali premijer dačić misli ozbiljno o ovome ili samo kupuje vreme za neku novu kalkulantsku igru da bi opstao na vlasti.

remember-the-time

pre 10 godina

strasno, kakvo bahacenje od strane coveka koji je predsednik vlade i ministar policije, cija stranka ima 7-8 % glasova, ciji su funkcioneri umesani u skoro sve sporne privatizacije i mahinacije u poslednje 23 godine, ko je trebalo da bude lustriran 6. oktobra i ko licno vuce gomilu afera za sobom zbog kojih bi u normalnoj zemlji upravo on bio pluskvamperfekat!!!
cudo je kako politicka alhemija uspeva u srbiji! uvreda za zdrav razum!

nesretnik

pre 10 godina

Napokon su nasli stručan kadar... Šta god primenili sve ostaje isto. Ova politika u našoj dragoj zemlji dobra je samo kad imaš problema sa probavom.

serbia dying

pre 10 godina

Vi socijalisti nikada niste ni izasli iz svake pore zivota u Srbiji,to je i jeste jedan od razloga sto zivimo ovako kako zivimo.
Sto se mene tice mozete slobodno pod ruku sa onima sto su vas vratili na vlast i sa ovima sa kojima ste na vlasti i da se nosite sto dalje odavde,da ne kazem gde.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

brate ruši...ako mislis da su beogradjani kao novosadjani e pa grdno si se za...bao !!! jedva cekam...13 godina se nisam mlatio sa murjom

markon

pre 10 godina

@zoran1965
cek da ti objasnim nesto, nismo mi vi da nas neko vija i bije po ulici godinama. Da ste nesto drugo pokusali drugacije bi se taj 5. oktobar zavrsio na zalost mnogo nasilnije ali ne u vasu korist...

Merlin

pre 10 godina

Pa menjajte, medjutim, Beogradjani vama nikad nece davati podrsku, na sledecim izborima cete to videti ponovo. To sve u narodu ima izraz - kurvanje, menjas jednog partnera za drugog pri cemu je DS osvojio u BG najvise glasova, ali ok, vreme ce pokazati svima sta su i ko su ovi iz SPS. Ja jedinog kojeg krivim je Tadic, koji je katastrofalnom politikom unistio i DS i Srbiju, a podigao unisteni SPS, sve je Tadic cinio da pomogne SPS-u,a zasto,vreme ce reci.
Inace, promena partnera u Bg se cini samo zbog namirenja funkcijama smenjenih i nesposobnih ministara iz Vlade, kako iz SNS tako i iz SPS.

Prince of Persia

pre 10 godina

Dačić je više puta okretao ledja svojim koalicionim partnerima, prošle godine demokrata, Dinkiću i sada namerava da okrene ledja i Djilasu. Ne bi bilo pametno da naprednjaci budu saučesnici u ovoj prljavoj igri SPS-a i ako žele da menjaju vlast u Beogradu izbori su najbolja opcija.

змај од ноћаја

pre 10 godina

да ли је то место намењено неком из Дачићеве партије или ће то бити напредњак?слажем се да Ђиласа треба сменути.

XTR

pre 10 godina

6 oktobar ce sigurno i biti, ali ispred skupstine grada. jedina zrtva ce biti djilas i njemu slicni milioneri koji su ojadili gradsku kasu. rodjeni sam beogradjanin i ne dam da moj grad tone u milionske dugove, dok se oni koji ga vode baskare u limuzinama i vilama. nedak da ga vode ljudi koji imaju licne interese i 150 preduzeca. ne dam ni bus plus, ni most od 700000000 evra koji ne sluzi nicemu. Gotov je. Beograd krece NAPRED

zoran1965

pre 10 godina

ako misle 'beogradjani' da treba bolji gradonacelnik, samo napred...
sledeci 5. oktobar imace i nastavak, 6 oktobar. tadica nema vise da vas spasava...

zoran1965

pre 10 godina

ako misle 'beogradjani' da treba bolji gradonacelnik, samo napred...
sledeci 5. oktobar imace i nastavak, 6 oktobar. tadica nema vise da vas spasava...

remember-the-time

pre 10 godina

strasno, kakvo bahacenje od strane coveka koji je predsednik vlade i ministar policije, cija stranka ima 7-8 % glasova, ciji su funkcioneri umesani u skoro sve sporne privatizacije i mahinacije u poslednje 23 godine, ko je trebalo da bude lustriran 6. oktobra i ko licno vuce gomilu afera za sobom zbog kojih bi u normalnoj zemlji upravo on bio pluskvamperfekat!!!
cudo je kako politicka alhemija uspeva u srbiji! uvreda za zdrav razum!

zoran1965

pre 10 godina

samo napred, ako 'beogradjani' na izborima izaberu drugog...
samo, kada dodje novi 5 oktobar, nece vam pomoci ni britanska ambasada, ko prosli put...

Još jedan Milošević? Vala što je mnogo, mnogo je

pre 10 godina

Dokle ovaj Dačić misli da može ovoliko da se bahati? Imali smo jednog Miloševića, zar nam treba još jednan? Dočekaćemo i vi valjda da se njega uskoro rešimo. Baš me zanima dokle će Dačić da ostane nedodirljiv i čime on to ucenjuje svoje koalicione partnere da može ovako da se ponaša

Prince of Persia

pre 10 godina

Dačić je više puta okretao ledja svojim koalicionim partnerima, prošle godine demokrata, Dinkiću i sada namerava da okrene ledja i Djilasu. Ne bi bilo pametno da naprednjaci budu saučesnici u ovoj prljavoj igri SPS-a i ako žele da menjaju vlast u Beogradu izbori su najbolja opcija.

Vlast, opozicija, vlast, opozicija, ....

pre 10 godina

A koje godine ćete da počnete nešto KORISNO da radite?

Do sada ste samo menjali vaše ljude iz jedne u drugu fotelju (rekonstrukcija Vlade) i pronalazili nove fotelje u koje možete da se uvalite.

Xepoj

pre 10 godina

Da je bilo 6. oktobra i osvete naroda za maltretiranje koje je prezivljavao od tvog predsednika i tvoje stranke, stranka bi ti bila zabranjena a ti ko zna gde ,jer si pomagao rezim koji je ubijao ljude i unazadio nekoliko drzava, ne bi ti danas bio ovde vest.

velja

pre 10 godina

Ovaj Dacic je sramota za Srbiju. Koga ces ti da smenjujes? Ajde pozabavi se malo platama i penzijama, svi su ostali bez posla, prodao si 15 posto teritorije a u kampanji si se kunuo u Kosovo. Cuti i uradi bar nesto konacno dok vas gradjani ne proteraju.

nenad

pre 10 godina

Tako i treba DS-u vratili su ga iz mrtvih od ratnog portparola do snazne politicke licnosti i to sve sticajem okolnosti.Sad se ponasa kao car.Care raspisi izbore pa da vidimo koliko si jak!

milan

pre 10 godina

Jedva cekam nismo rascistili neke stvari tako je i tvoj voljeni vodja mislio da je mnogo jak al se zezno ali ovaj put narod nece stati pa ti cackaj mecku

ROĐENA BEOGRAĐANKA

pre 10 godina

(bordura, 4. septembar 2013 20:40)
Kakve veze imaju građani iz unutrašnjosti sa gradonačelnikom Beograda?? Alo botino, da li ti je jasno da je Đilas odrao Vučića na izborima za gradonačelnika prošle godine? Da li ti je jasno da beograđani podržavaju Đilasa i da ćemo svi do jednog izaći na ulice ako ga smenite? Vučić i Dačić ne mogu da svare to što Đilas gradi, obnavlja i što je Beograd mnogo lepši, čistiji i uređeniji grad od kad je on na vlasti, a ova dvojica samo prodaju maglu i zadužuju se u nedogled! Ako ti nešto ne odgovara u Beogradu, slobodno se vrati u svoje selo, ionako nam je dosta vas polupismene potrošne robe kojoj je jedina svrha u životu kucanje kometara.

Amos

pre 10 godina

"duh promene treba preneti na niže instance, kao što su javna preduzeća i ustanove u lokalnim samoupravama" - drugim recima drugovima i drugaricama iz SPS je zinulo nesto za radnim mestima u opstinama, mesnim zajednicama, skupstinama, odborima, na mestima sto samo posebni znalci dobijaju posao po ugovoru, tak oda se za njih nigde ni ne vidi ni ne cuje.
Vi bi burazeru jednostavno da zgrabite lovu i namirite partijske poslusnike! TAKO lepo reci da te cela Srbija razume!

Ali nece to ici jednostavno - jer ima i DS mnoooogo gladnih usta i vilica koje skljocaju. Sve su to naravno vredni radnici kojima je Srbija na prvom mestu.

змај од ноћаја

pre 10 godina

да ли је то место намењено неком из Дачићеве партије или ће то бити напредњак?слажем се да Ђиласа треба сменути.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

brate ruši...ako mislis da su beogradjani kao novosadjani e pa grdno si se za...bao !!! jedva cekam...13 godina se nisam mlatio sa murjom

srb

pre 10 godina

Tuzno je da vecina u Srbiji zaboravila devedesete i ljude koji su sad na vlasti. Dok je tada i kontejner bio luksuz , i Dacic i Vucic su lepo ziveli, a nama prodavali maglu, gurali u besmislene ratove , i preko noci se odrekli velike srbije.

Ljubicica

pre 10 godina

Ajde da vidimo da li ce ova prica biti pretocena u delo ili ce ostati samo prazno slovo na papiru. Vreme je da vidimo dela. Proslo je vise od godinu dana i opet nista. Nema vise vremena za cekanje. DS odlazi u proslost, vec su kaznjeni na proslim izborima. SPS ako nastavi sa sedenjem na dve i vise stolica,takodje. Pa neka stave prst na celo.

SPS je zlo

pre 10 godina

Ko se sastajao sa Bojovićem, Mišom Bananom...Nadam se da će sudije, koje su donele skandaloznu presudu u vezi afere ,,kofer-če'', reći po čijem nalogu su to uradili i da kažu pravu istinu...Ko je opljačkao Galeniku, Agrobanku, Puteve Srbije, Kolubaru, Azotaru, Dunav osiguranje...pa ljudi iz SPS. Ko je napravio gubitak od jedne milijarde evra u Srbijagasu - pa ljudi iz SPS. Ucenjeni ljudi, lopovi...rade svašta kako bi sebe sačuvali od hapšenja, zatvora...Beograd ćemo odbraniti od ol.ša

nikola

pre 10 godina

Nego sta nego da se menja pa nece meni zabranjivati da pijem pivo kada hocu dripci, lopovi, manipulatori ... Radim bre po ceo dan kod privatnika smradova i kada se uvece vratim kuci ne mogu da se opustim uz par limenki piva, a splavovi puni celu noc ej celu noc menjaj bre to dacicu ... I ovako su pukli na izborima ...

Alex

pre 10 godina

Eto Beogradjani!
Da ste u drugom krugu predsednickih izbora izasli na izbore u procentu u kome su izasli ostali gradjani Srbije, sada bi predsednik i dalje bio Tadic, a vlast DS.
Ali ne, vi ste hteli da sedite kuci, bilo vas je briga za nas ostale.
E pa eto vam sad!
Diplomac i Eliot Nes samo za vas. I plus koferce!

precanin

pre 10 godina

Gradjani druze Dacicu postavljaju i menjaju Vlast, ne ti ! Jel je Djilas pobedio mladjanog Vucica ? Znaci gradjani Beograda dali glas Djilasu. Koko ti sad to da promenis, ko ti je dao to pravo ? Umesto da stitis i sprovodis zakon ti ga krsis !? Pa Vucica treba da bude sramota sto na taj nacin zeli Vlast u Beogradu, izgubio a sad hoce silom !? Imaju se simpatizeri SNS-e cime i ponositi ?

Bojan

pre 10 godina

Pa sta si cekao do sad? Nista ti nisi bolji od Djilasa, ista sorta ljudi, samo vam je bitna vlast i nista dugo. Svaka cast Vucicu kaad uspeva da izadje nakraj sa Dacicem.

Deyan

pre 10 godina

Ne damo vam Beograd ... Da li si razumeo?
Na ulice cemo da izadjemo, lopovi hohstaplerski, upropastili ste mi mladost, sredinom devedesetih nigde nisam mogao zbog tebe i ovog vucica da putujem, da zivim zivot dostojan coveka, i opet i ponovo vi..

XTR

pre 10 godina

6 oktobar ce sigurno i biti, ali ispred skupstine grada. jedina zrtva ce biti djilas i njemu slicni milioneri koji su ojadili gradsku kasu. rodjeni sam beogradjanin i ne dam da moj grad tone u milionske dugove, dok se oni koji ga vode baskare u limuzinama i vilama. nedak da ga vode ljudi koji imaju licne interese i 150 preduzeca. ne dam ni bus plus, ni most od 700000000 evra koji ne sluzi nicemu. Gotov je. Beograd krece NAPRED

bordura

pre 10 godina

Polako se priprema teren za smenu Đilasa, u tome Vas podržavaju građani iz unutrašnjosti i očekuju da se dogode promene i u manjim mestima gde je DS ostao na vlasti.

Sasho

pre 10 godina

Zato se DS raskokodakao!DS ako misli da bude ozbiljna partija plavog mora da menja,jednostavno antipatican je sto bi reko narod nije narodni covek!

La loš

pre 10 godina

Citat uz Kurira:
"- Dačić je tako rešio zbog principa kojim se rukovodio i kad je formirao vlast na republičkom nivou, a to je da se koalicija pravi po volji naroda. On sada smatra da volja Beograđana više nije koalicija DS-SPS i želi opet da posluša narod i napravi većinu sa SNS. Dačić je vrlo principijelan u tome - navodi naš izvor.

Mišljenje autora:
Pošten čovek može svašta da proguta, oni drugi mogu svašta da kažu. Možda je to radi opstanka na vlasti jeb.m li ga ??? nisam političar, pošten sam građanin.

novicavg

pre 10 godina

Sačekaćemo i taj dan,valjda će doći brzo jer SPS mora da reaguje zbog skupštine grada i nedavne ostavke gospodina Antića i prelaska u ministarsku fotelju.Dali će beogradski socijalisti imati snage da zajedno sa svojim kolaicionim parnerom u Beogradu PUPS-om uspeti da prepakuju beogradsku vlast i da sa SNS odborničkom grupom naprave novu vlast po meri beograđana. Dali premijer dačić misli ozbiljno o ovome ili samo kupuje vreme za neku novu kalkulantsku igru da bi opstao na vlasti.

Hera

pre 10 godina

Nadam se da će biti promena vlasti u Beogradu i na lokalnim samoupravama i da će Dragan Đilas odgovarati za malverzacije, privatizacije i uvođenje BUSPLUS. Dragan Đilas je veliku svotu novca strpao sebi u đžep. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.

JD

pre 10 godina

Nova vlada, premijer i vicepremijer postupaju sistematično, odmereno i timski. Sve pohvale. O svakom pitanju donose zajedničke odluke, i ne stoje u mestu, rešili su da uvedu prmene u sve pore društva. A jedan od koraka je i sređivanje situacije u glavnom gradu. Verujem da će ostvariti postavljeni cilj.

Bando crvena

pre 10 godina

Kakav paradoks, imate čoveka (Bajatović) koji je ojadio Srbijagas za 1 milijardu evra i niko ne može da ga smeni i na drugoj strani čoveka (Đilas) koji je izgradio tri mosta, obdaništa, škole, domove zdravlja, rekonstruiosao ulice, bulevare, parkove, sportske objekte, bazene...kupio 30 novih tramvaja, 400 novih autobusa, trolejbuse... obezbedio da deca u osnovnoj školi imaju besplatne udžbenike, podigao PKB iz mrtvih...itd. I sad tog čoveka hoće ovi koji nemaju nikakve rezultate, već samo ogromne gubitke...da smene - pa to je strašno. Ma menjaj onog Bajatovića i ostale hoštaplere i neznalice iz dvoje partije (SPS), ostavi se ti Beograda, jer nam je dosta više i SPS i SNS i svih vaših prevara, a ako hoćete da izađemo na ulicu, pa spremni smo, bliži se 6. oktobar...

orden

pre 10 godina

Drage moje demokrate, dok ne najurimo Tadića koji je abolirao Dačića i SPS i vratio ih na političku scenu Srbije i dao im vlast, ne očekujte nikakve promene na bolje u Srbiji. Tadić i Ivica moraju zajedno otići kao simboli zajedničkog zla koje je ušlo u Srbiju i poništilo svu borbu koju je vodila Demokratska stranka protv socijalista - priznali mi to ili ne - baš je tako.

Xibrid

pre 10 godina

Zar ovakav čovek da bude premijer, briga njega za napredak, osveta je važna zapamtite da je to u pitanju !!!! Ovako sveti svog Slobu u suštini su isti !!!! Zla od ljudi jer su punu mržnje !

Bećar

pre 10 godina

Beograđani - nebitno je da li će Đilas biti smenjen (dokazao je da zna i drugo da radi, nije mu politika prvo i jedino zanimanje, niti je stranački preletač, niti vuče repove (koferče) za sobom, pored dobre žvake nešto vam i ostaje u amanet).
Beograđani - bitno je da li vaše mišljenje i glasanje neko poništava da li vas to neko vuče za nos.
Beograđani - ako to bude tako - promenite ime u Novosađani, Futožani ili Veterničani. To su naseljena mesta sa najvećim brojem prirasta stanovnika nakon 90 tih godina.

Neck

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se razgovara o Beogradu i iskreno se nadam da nece biti drame u redovima SPS kao i oko rekonstrukcije. Ako treba, neka bude izbora, jer smatram da su se jedino naprednjaci pokazali kao uspesni u ovoj vladi, tako da mislim i da bi i u Beogradu sada glatko pobedili.

NO PASARAN

pre 10 godina

Dacicu,da li ti nesto znaci 5 oktobar?Beograd ti nije u amanet ostavio Milosevic,Beograd pripada Beogradjanima,i oni ce odluciti ko ce biti prvi covek grada.Naravno,sigurno ne neko iz SPS ili SNS,pardon,ex SRS.

nesretnik

pre 10 godina

Napokon su nasli stručan kadar... Šta god primenili sve ostaje isto. Ova politika u našoj dragoj zemlji dobra je samo kad imaš problema sa probavom.

b

pre 10 godina

@YO YO Tačno. Neka premijer koji to nije postavi gradonačelnika u Prizrenu, mog neka ne dira. Mi smo ovde glasali, a on je uredio izbore na Kosovu, pa neka i učestvuje, a ne da nam ovde odvlači pažnju od debakla koji režira već skoro četvrt veka. Svejedno, istorija će mu suditi, što bi rekli njegovi drugovi.

Srdjan, N. Sad

pre 10 godina

Kad već priča u pluskvamperfektu mogao bi da istraži imovinu zaboravljenih drugara Gorice Gajević, Radomana Božovića... Meni je još neverovatno da je SPS danas uopšte u skupštini Srbije. To mu dodje kao da je Nacionalsocijalistička nemačka radnička stranka posle II svetskog rata ponovo došla na vlast.

lukavi

pre 10 godina

Deja vu horora iz 90 tih je svakim danom sve veći i veći;
nevidjena bahatost mizernih likova, je..... u zdrav mozak, RTS opet onaj stari, sprdnja sa narodom, kriminalci se bahate po ulicama opet, pljačke, ubistva, droga, uskoro će i opšta otimačina a mi opet blejimo sve dok ne bude prekasno za još neku generaciju ove nesretne zemlje.
Pitam se samo Tadiću, da li još uvek mirno spavaš ?

markon

pre 10 godina

@zoran1965
cek da ti objasnim nesto, nismo mi vi da nas neko vija i bije po ulici godinama. Da ste nesto drugo pokusali drugacije bi se taj 5. oktobar zavrsio na zalost mnogo nasilnije ali ne u vasu korist...

b

pre 10 godina

premijer koji to nije je omalovažen od strane vicepremijera koji je premijer. bes će da iskali, kao i svi KAPLARI, na nekom trećem. a teorija organizacije rada kaže, poglavlje prvo, jedan čovek na jednom mestu i po jedno mesto za svakog čoveka (ovo su me naučili, kao i Đilasa, na Mašinskom fakultetu(neće valjda zbog toga da ga ugase?)). pošto vicepremijer koji je premijer ne poštuje ovo pravilo, njegova organizacija koja se zove Vlada Srbije ne može da funkcioniše kako treba. ako u obzir uzmete kojekakve nepismene Tončeve, diplomce Sega-Mega fakulteta, apsolvente s Jejla, plivače, šahistkinje, stečajne upravnike, poslastičare, ugostitelje, kopače kanala do Soluna, graditelje 3 km/god autoputa i dirigente u najboljem slučaju imaćete Guču u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća. a onda će to da prenesu i na Beograd kao na zlatnu koku. i onda opet lom i onda opet sve iz početka, samo ćemo svi biti po 5-10 godina stariji. i još umorniji.

Milos

pre 10 godina

O Boze, kako ne vidite vi iz DS-a? Nije problem u Dacicu on je takav kakav je. Ali vi ste doveli do ovoga i vasa zelja da jasete ovom zemljom. Pre 13 godina ste ga sruisili a sada ce on da vas zatre. To vam je doneo Tadic i njegovo istorijsko pomirenje. Sto kaze moja majka kada se vratila iz Beograda 5. oktobra "Nema sanse ovi iz SPS ni za tvoga i moga zivota da se vrate". A onda Tadic i istorijsko pomirenje. Sa kim? Sa ovima sto su nas 10 godina unistavali. Pa kad se vratio Dacic i SPS i Vucic i Toma su videli da je sve moguce. Sto ne bi i oni malo promenili plocu i evo ih na vlasti. I nije kriv Tadic nego cela DS. Nisam cuo Djilasa ili bilo koga iz vrha da se buni. Na zalost postali ste grobari Srbije zajedno sa Ivicom.

Dzoker

pre 10 godina

Oduzmi mostove, sklonjen Karton city, sredjen autoput kroz Bg, oduzmi nove tramvaje, trole i autobuse, oduzmi rekonstruisane bulevare, oduzmi nove vrtice, skole....

Ma da, Djilas nije nista uradio, tvoj Mrkonjic bi to pre roka.

vldjuka

pre 10 godina

To što se Đilasov biznis naglo razvio u periodu vladavine DS ne znači da je njegov poslovni uspeh rezultat političkih privilegija. Njegov biznis je realan i nezavisan od politike, siguran sam da će se to pokazati u narednom periodu, kada Đilas bude van politike. To je bolje za njega, jer će imati više vremena za porodicu. Bolje je i za DS, jer bogataš na čelu stranke je uvek loša preporuka za stranku. Uvek postoji sumnja da se politika zloupotrebljava za biznis. Iskustva u Srbiji pokazuju da je ova kombinacija veoma čest slučaj.

Vladan R

pre 10 godina

Rodjena beogradjanka
Izgleda da ti nije jasno kako funkcionisu izbori. Na izborima nije nuzno pobednik onaj ko osvoji, kao pojedinacha stranka, najvise procenata, osim ako nema vise od 50 procenata. Pobednik je onaj koji sa ostalim strankama skupi vise od pola poslanickih mandata. U stvari jasno je to vama jer ste se godinama izrugivali sa tim sto radikali imaju najvise mandata a ne mogu na vlast. Sada kada se vama to desava, pravite se naivni, i sto je najgore, suprotno demokratskim principima, u koje se toliko kunete, nameravate da na ulici ostvarite sto na izborima ipak niste. Jer da ponovim, jeste osvojili najvise mandata ali manje od 50 procenata, i samim tim ako vas koalicioni partenra odluci da okrene curak naopako, jedino sto mozete je da predjete u opoziciju i da placete kako je zivot nepravedan, ali niposto ne smete da izlazite na ulicu i eventualno izazovete neke sukobe.

Gavrilo

pre 10 godina

Beograd je izmedju Djilasa i Vucica izabrao Djilasa!
Sad ako se to Vucicu ili Dacicu ne svidja, nije problem, raspisite izbore ponovo pa ce te saznati sta Beograd misli o Djilasu ali i o vama.

ps/ U redu je i da kandidat SNS bude Djulijani.

Circulus Vitiosus

pre 10 godina

Nećeš ti mali Slobice ništa da menjaš, čak i da dodje do izbora mi Beogradjani ćemo odlučiti i izbor će ponovo biti Djilas, samo ovog puta dovoljni ubedljivo da vas ućuti za narednih par godina!

inzenjer

pre 10 godina

Na vlasti je najveca bagr@ gori su od tih koje su smenili, samo su ih iskoristili. Vec vidjena doktrina '90. na sceni Dacic, Vucic, Nikolic, Vulin, i ostali koji su nas unazadili. DS treba da se opameti i otarasi CG kadrova sa pravnog fax-a

evita

pre 10 godina

Na nasu zalost, Djilas je sada u slicnoj situaciji kao polovinom 90-tih pok. Djindjic...Ne moze da uradi nista a da ga ova crveno-crna-penzionerska koalicija ne omete. Sve sto je postigao u ovih par godina ce se izbrisati a gradjani ce nastaviti da trpe zulum stanovnika Beograda...

beogradjanka

pre 10 godina

Postovani gospodine Djilas uz Vas je Vas Beograd Vasi sugradjani!!!Rodjena sam Beogradjanka i zao mi je sto o sudbini mog grada odlucuju likovi iz sela za koja nikad nisam cula!!!Vama gospodine Djilas Hvala za sve sto cinite za svaki most,svako obdaniste ,svaku uvecanu penziju, svaki paketic za bebe .............HVALA HVALA HVALA!!!

Dalaj lama

pre 10 godina

Beogradjani ne dozvolite ova ponizavanja ,idejnog vodju ovog sm..a od coveka koji preti su ljudi lopatama terali sa vlasti zato sto im je upropastio živite nekima zauvek a ovo sm... će taj posao iz 90 tih privesti kraju zar ne primećujete tu mržnju i želju za osvetom u njegovom govoru briga,njega za nas važno da preti ,a Vučić iskusni lisac i manipulant svom privesku samo iz pitanje naredjuje šta ovo s...će treba da radi a on to mora i hoće jer je željan vlasti ! Setite se samo miliona ljudi koji su gladni čekali da naidje kamion sa hlebom jer su rafovi po marketima bili prazni to zlo smo jedva oterali bojim se da se vratilo samo su maske druge!!!Beogradjani probudite se dok nije kasno !!!!

David

pre 10 godina

Dacicu i Vucicu,upamtite da su Beogradjani izabrali Djilasa za preko 35% podrske?
Obice vam se to o glavu i tu ce biti pocetak kraja CRVENO-CRNE koalicije.

Merlin

pre 10 godina

Pa menjajte, medjutim, Beogradjani vama nikad nece davati podrsku, na sledecim izborima cete to videti ponovo. To sve u narodu ima izraz - kurvanje, menjas jednog partnera za drugog pri cemu je DS osvojio u BG najvise glasova, ali ok, vreme ce pokazati svima sta su i ko su ovi iz SPS. Ja jedinog kojeg krivim je Tadic, koji je katastrofalnom politikom unistio i DS i Srbiju, a podigao unisteni SPS, sve je Tadic cinio da pomogne SPS-u,a zasto,vreme ce reci.
Inace, promena partnera u Bg se cini samo zbog namirenja funkcijama smenjenih i nesposobnih ministara iz Vlade, kako iz SNS tako i iz SPS.

Nesa

pre 10 godina

Za ovo su dosta zasluzni takozvani Beli Listici. Izasli na izbore i dozvolili da se SNS i SPS danas osile. Nisu imali za koga da glasaju...Gde je sad Vesna Pesic ?
SNS se plasi izbora, jer osim Vucica nemaju nikoga, ama bas nikoga.

zozonko

pre 10 godina

(Deyan, 4. septembar 2013 21:41) @ Bravo, tako je. Ako treba na ulice, pa da vidimo da li ce im se svideti repriza 1996/97 godine. Da podsetimo premijera, tadasnjeg potparola SPS-a, kako je to kada narod kaze NE. Osvojio je minoran broj glasova u Bg, mi smo ga 2008 godine vratili na politicku scenu, kao politicku avet, i oprali od ljage, a sada on hoce da menja. Kad-tad ce se Dacic kajati za sve sto radi, samo bice mu kasno. Plasim se, kako uvek kazem, da sa ovom vladom 2013 ne postane 1993 godina. Novi Sad su oteli, na prevaru, ali Vojvodinu i Beograd nece nikada.

Yo Yo

pre 10 godina

Aorist, perfekat, pluskvamperfekat, imperfekat...ne zna se sta Vam vise zelim...Za nas iz Beograda je Djilas imperativ.. idite postavljajte gradonacelnika u onom Vasem mestu...

ЗОРАН

pre 10 godina

Ovaj/ovi su opsednuti vlascu! Bolesno je to vise,ajde bre radite nesto, niste izabrani radi vas, vec naroda! O njemu najmanje brinete!

winston

pre 10 godina

Đilas 36,1 - Vučić 24,3 - To je bio rezultat izbora za gradonacelnika 2012te. Sta sad hoce ovaj mali? Njegova koalicija sa SPS-PUPS-JS je dobila 9,59 - ja da sam on bi se stideo i cutao. Gradjani su izabrali koaliciju koju su hteli, i dosta vise. Ima veci posao u Srbiju nego samo grabiti vise fotelje, sto Vucic i Dacic non-stop rade.

serbia dying

pre 10 godina

Vi socijalisti nikada niste ni izasli iz svake pore zivota u Srbiji,to je i jeste jedan od razloga sto zivimo ovako kako zivimo.
Sto se mene tice mozete slobodno pod ruku sa onima sto su vas vratili na vlast i sa ovima sa kojima ste na vlasti i da se nosite sto dalje odavde,da ne kazem gde.

vlada

pre 10 godina

To Dačiću i Vučiću.
Glupi Amerikanci su na vreme trebali da vam daju pare i dobili bi i Kosovo i uništenu Srbiju.
Mada i ovo su majstorski odradili.
Uzgred kad sam video ko ima najviše pluseva vidi se da plaćeni SNS botovi rade skraćeno radno vreme.

CrvenoCrnaApokalipsa

pre 10 godina

Ej junaci nasi, vrli politicari, "patriote'...Eno albanci naveliko kupuju stanove po Nisu, prave mudro Veliku Albaniju...Al nemojte da se zamarate tim glupostima, vaznije je ko ce da zajasi vlast u Bg...Samo tako nastavite..mudro, kao sto vec decenijama radite..

ccc

pre 10 godina

bahanalije vladajuce koalicije. jedino sto oni i oni njihovi zabludeli trolovi nisu svesni da im trolovi kao ovi na b92 sajtu nisu realni glasovi. mnogo ce vucic i dacic da se iznenade posle izbora. osim ako nemaju jos nekoliko vreca listica u steku.

Sumadinac

pre 10 godina

Ala se ovaj Dacic okurazio posle rekonstrukcije!!! Bolje cuti i zahvali se bogu jer si je preziveo i ostao na mesto precednika vlade. Al da znas posle sledecih izbora si debela opozicija i ima da te gaze gore nego Djilasa.

Predrag

pre 10 godina

Prekombinovao si se, najbolji studentu.
Ne kapiras da narod dobro zna sta su uradili ovoj drzavi Milosevic i njegovi poltroni, /a i ti si jedan od njih,kao i cela ekipa oko tebe./
Mozda si morao posle poslednjih izbora da budes premijer, ali te i smetliste istorije zasigurno ceka.

igi

pre 10 godina

Naravno da je u Srbiji potpuno nevazno kako ko radi posao na funkciji,mnogo je vaznije strancarenje.
Djilasa mozete da volite ili ne,ali morate postovati ono sve sto je uradio za Beograd. Da njega nije bilo,ne bi se renovirala Gazela,izgradio most na Savi,pravio kineski most za Borcu,most kod Obrenovca,Bulevar kr.Alexandra,itd...
kao sto nisu oni pre njega 20 godina radili ista.
E pa mi Beogradjani koji zivimo ovde stvarno,a ne vozimo se limuzinama kao ovi politikanti,znamo to da cenimo.I zato je dobio 2 mandata od Beogradjana,a dačić to hocće da manja.E pa to je prekrajanje izborne volje gradjana.
Pod hitno uvesti direktne izbore za gradonacelnika svih velikih gradova u Srbiji!
Onda nece zavisi od volje prevrtljivih odbornika.

miroslav

pre 10 godina

Pa sta ste cekali i do sada. 20 godina nas zamajavate sa svojom sabracom iz SNS-a/SRS-a, pa , brate, dokrajcite jednom ovu Srbiju.
Sve ratove koje ste vodili ste izgubili, na kraju ste na tacni predali i Kosovo, koje Vam je 20 godina sluzilo da pravite maglu oko sebe i zamajavate neuki narod.
Kao politicaru, svaka Vam cast - takve obrte samo Vi mozete da pravite.

pedjas

pre 10 godina

6 meseci govorite o rekonstrukciji vlade i juce napokon ste je formirali , videcemo svi kako ce biti u narednih 6 meseci .... ali umesto da radite i da se bavite biznisom vi vec najavljujete sledecih 6 meseci smenu vlasti u Beogradu i pricace te i ispirati mozak vec istrosenom narodu . Sve to neko gleda

Aleksa

pre 10 godina

Kakva je ovo jadna drzava, kad je cak i premijer ucenjen od prvog potpredsednika vlade. Malo koferce, malo banana, malo socijalisticki direktori... dovoljno da se lazni premijer natera na ovakve sumanute poteze. A Beograd ne bi trebalo da je vasa stranacka prcija, gospodine Dacicu. Nisam za to glasao, ako me razumete?

Milan

pre 10 godina

DS i DSS treba da naprave vecinu u Beogradu. To su dve opozicione partije na republickom nivou. Naravno da postoje politicke razlike ali ipak se radi o lokalnom nivou.

Sir Giles

pre 10 godina

Možda ne odmah.
Još jedan izborni ciklus i još koja godina zamlaćivanja.
A onda ćete proći kao Ehnaton.
Dletima će brisati vaše ime sa zidova.

zmitjkoe

pre 10 godina

Pa vec godinu dana samo to i radite, rusite lokalne vlasti po celoj Srbiji. U nekim gradovima se i po 4-5 puta "prekomponovali" vlast, cesto na kriminalan nacin (Novi Sad). Ovaj jadni lik ne zna da je ovo poslednja stvar koju ce morati da uradi po Vucicevom naredjenju, posle cega ce se definitivno okliznuti na Bananu. Zato je maknuo Antica iz gradske skupstine. Ali i Dacic i Vucic mnogo rizikuju ako isprovociraju nove izbore. Vucic ocekuje pobedu svog piona preko kojeg ce najzad moci da upravlja i Beogradom. Vucic je vec poceo predizbornu antikampanju nazvavsi Djilasa kriminalcem i tajkunom. Dovoljno je da na izborima upotrebi neki novi trik ili opet otkrije dzak sa glasackim listicima 100 metara od Djilasovog kontejnera. Tri puta je Vucic pokusavao da vlada Beogradom i bivao potucen sve dok mu Dacic nije posluzio da postane vladar Srbije. Sad ce Dacic da mu omoguci novu bitku za Beograd. Ovo nece biti izbori za gradonacelnika vec referendum protiv diktature laznog mesije koji je sluzeci Milosevica i Seselja shvatio da je lako biti vladar Srbije posto Srbi ne vladaju sobom i neko mora da ih vodi. Parafrazirao je Milosevicevo jevandjelje "niko ne sme da vas krade osim DS" i tako je postao Prvi i sam se zaduzio za borbu protiv korupcije i kriminala, ostavljajuci Dacicu saobracajnu policiju. Lako je vladati Srbijom ali je tesko osvojiti Beograd. To Vucic zna najbolje ali opet kidise, vlast je slast ali su sve pare u Beogradu, odnosno ono sto je preostalo posle zutih lopova.

milan

pre 10 godina

Narod je glasao za vlast u BG bude SPS i DS sve ostale kombinacije bila bi prevara biraca ili bolje receno laz prema njima. Ako si ti Dacicu na tako nesto spreman onda ces morati da snosis i posledice da oni koji ne govore istinu kad tad padnu na nos sto ti od sveg srca zelim.

Bivši stanovnik Srbije

pre 10 godina

Bio sam klinac kada je SPS žario i palio Srbijom... Došao je DOS na vlast, ali nakon ubistva Đinđića ja nisam video nijedan jedini pomak! Ove godine sam napustio Srbiju i sada uživam u blagodetima severne Evrope. Nije to moja zemlja, nisu oko mene najbliži, ali ja više nisam mogao! DS od 2003 godine nije NIŠTA uradio da Srbija krene napred! Podigao je SPS iz pepela, doprineo je da se ne pomerimo sa mrtve tačke i na kraju je uspeo da bude toliko nesposoban da je danas SNS-SPS na vlasti! Nema šta dalje mi da pričamo jer sve što se danas dešava je na prvom mestu posledica lošeg rada DS od 2003 godine.
Ja više ne živim u Srbiji na poslednjim izborima sa ponosno bio BELI LISTIĆ, a sada više neću ni glasati na istim... Nije da nisam pokušao da živim i radim u zemlji u kojoj sam rođen, odrastao i u kojoj imam porodicu i prijatelje, ali iskreno nisam mogao više. Može da priča ko šta hoće, ali meni je bilo DOSTA!
Ova smena vlasti u Bgd je posledica tumaranja DS-a koje iz nekog razloga nikako da stane...ta stranka je mogla da bude nosilac svega najboljeg, a na kraju se pokazala kao samo još jedna u nizu za žaljenje... Neće ni SNS ni SPS na kraju bolje proći, ali šta smo mi kao građani imali od toga...jedno veliko ništa...

La loš

pre 10 godina

Moliću lepo.
Objasnite predsedniku da ima pored sebe PRVOG podpredsednika i nema drugog, trećeg i ... nego PRVOG.

To PRVI, a nema drugih znači da je PRVI.

Svi ostali, pa i predsednik su za jednokratnu upotrebu, samo im treba objasniti.

genije

pre 10 godina

Ovo je bitna vest.
Da imaju gde "botovi" ovih i onih da oštre kandže...

A priča o "starom sajmištu" (i stravičnim stradanjima), priče o vrlo skorim stradanjima, kao i priče o TRENUTNIM stradanjima (ekonomsko ruiniranje potpuno uništene države) su u drugom planu i generalno vesti sa malo komentara (sem ako se nekom političaru/stranci nešto može "zalepiti")...
Kao i pljuvanje po svakoj retkoj dobroj stvari koja nam se desi, po svakom Čoveku koji se ovde pojavi...

BOTOVI!!! Da l' su SNSovi, SPSovi, DSovi ili LDPovi - meni ste svi isti!
VI ste Zlo Srbije, zajedno sa vašim "bogovima"!

zagor

pre 10 godina

umesto da gledaš kako pomoći narodu i državi, a problema je milijardu,tebi je bitnije kako uzeti još više vlasti makar i na silu i uhljebiti svoje nesposobne kadrove.kako se možeš pogledati u ogledalo?sramoto!

obican smrtnik

pre 10 godina

E vala jedva cekam i to cudo da vidim, a onda dolazi 6. oktobar da vas pocistimo jednom za svagda sa sve Prvim na celu. Mene bi bio blam kada bih na demokratskim izborima imala cistih 10% manje od svog politickog protivnika u svom gradu, a sad sam kao neka bitna faca u drzavi. Moja porodica nikada nece zaboraviti 90.

iskustvo uci

pre 10 godina

Pozdrav svim dobrtim ljudima. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=578081082256106&set=a.552952461435635.1073741826.552942544769960&type=1&theater

Dalaj lama

pre 10 godina

(miroslav) Čovek objasnio samo što bezmozgasi kojih ima u Srbiji to nešto ne vide što si ti rekao ...Oni su samo masa ali glupa !!!!

delta

pre 10 godina

(ROĐENA BEOGRAĐANKA, 4. septembar 2013 21:14)

Ja sam rodjeni Beogradjanin i nikada nisam niti ću podržavati Djilasa a znam još dosta ljudi koji su takodje rodjeni Beogradjani i ne podržavaju žutaće tako da te fore sa demonstracijama ako i pokušate da napravite ima šaka jada da se skupi i to verovatno samo oni što su pozapošljavani po beogradskim JKPovima i sl i to zbog straha da ne ostanu bez privilegija i posla...

Student

pre 10 godina

Neverovatni su mi komentari da djilas nista nije uradio, most koji nicemu ne sluzi ( secam se da krenem na nbg i u guzvi zaspim u busu na sajmu i posle pola sata se probudim na gazeli) most koji kosta vise nego ceo budzet neke manje zemlje, daj ljudi uozbiljite se, covek reko bice otvoren tad i tad, petlja otvorena tad i tad, sve ispostovano, a ne ko mrkonjic 10 god radi koridor 5km ( drug mi je radio za domacu firmu koja je radila varove na mostu... firma je izgubila posao zbog neozbiljnosti ) , bus plus... ??? Kupite mesecnu kartu i cutite!!! Sad imate i vremensku , pa kome ne odgovara nek ide kolima na posao, sledece... djilas ne prima platu vec je daje u dobrotvorne svrhe, drugi nek se ugledaju. tajkun je li ??? Napravio majstor pare pre politike, sad hoce nesto da uradi za Vas a vi samo se***te, vantelesna oplodnja -veliki plus, nisam za ni jednu stranku al za djikija cu da glasam, beogradjanin sam i drago mi je sto imam ovakvog coveka da vodi moj grad ...

Jovan011

pre 10 godina

Pogledajte sta je uradjeno u Nisu, Novom Sadu, Zajecaru gde imate vlast? Nista.
Ostaje Beograd da i u njemu uradite nista, zar ne?

Sesti Oktobar

pre 10 godina

Pogledajte Zemun, tamo su na vlasti presvuceni radikali i uporedite sa Novim Beogradom ili Beogradom pa cete vidite sta bi bilo kada bi zajahala crveno-crna koalicija iz 90-ih...Jel znate koliko je Dacic dobio na proslim lokalnim izborima u Zitoradji- 8 %!!! Prozivaju Djilasa za novi most kod Ade, a u njihovo ''zlatno'' vreme 90-ih su mostovi ruseni, a ne gradjeni...

Todor

pre 10 godina

A voleo bi da probaju... Da se obrukaju i pokazu pravo lice... SPSovci i SNSovci idite muljajte i otimajte vlast negde drugde, pustite Djilasa radi covek nema vremena da se zamajava sa vama...

Siki

pre 10 godina

Svako jutro kad se probudiš Tadićevu sliku da ljubiš. On je moje glasove dao tebi, tebi koji si do juče vozom putovao iz svog sela na studije u BG a sad menjaš vlast u BG. Jadna Srbijo.

Misha

pre 10 godina

Menjaj, nego šta...Što mi u Srbiji da živimo lošije od Beograda, neka se sada i oni podsete kako izgledaju 90te...Pa posle "beli papirići"....Tako vam i treba...

EU Citizen

pre 10 godina

Ova mala korumpirana komunistička žaba koja bi umesto u premijerskoj fotelji trebalo odavno da sedi u zatvoru već se toliko nadula u pokušaju da imitira vola da će uskoro da eksplodira :))) Nijedna vlast nije nepromenljiva, uključujući i ovu beogradsku, ali gospodin Đilas, iako prema mnogim njegovim potezima i izjavama poput pokušaja da zabrani prodaju alkohola, imam ozbiljne rezerve, do sada se ipak pokazao kao vrlo sposoban, uspešan i popularan gradonačelnik, pa imam utisak da će, ako neko želi da ga skloni sa mesta na kome je, morati da raspiše izbore, jer ga u suprotnom u Beogradu čekaju veliki problemi, uključujući i masovne proteste građana, jer jednostavno nije korektno nekoga ko je ubedljivo pobedio na prethodnim izborima i pokazao se odlično na svom poslu skidati zakulisnim mahinacijama, i to Beograđani, još uvek politički najracionalniji i najsvesniji deo ove države, po svim znacima koje vidim nemaju nameru da dozvole, naročito ne od strane istih beskičmenjaka i prevrtača u tankoj "demokratskoj" i "proevropskoj" koži zbog čije su izborne prevare šetali mesecima 1996-97.

xy

pre 10 godina

vesna pesic je posle suncanja u meksiku, odlucila malo da popljuje kod olje u utisku, i da, ne razmisljajuci o posledicama, gurne glavu u pesak. sto volim te analize, kad analiziras, posle "ambasadovanja" to je strava. gde je sad da kaze koju? gde je sad bilo ko da kaze sta je rekonstrukcija? rekonstrukcija - nerad i palamudjenje jos sest meseci. ode nama dve godine u nepovrat. e vesna, nadam se da citas komentare i da radis statistiku nove socioloske devijacije zvane "bot od 2 do 4 popodne". sns i sps bot, da me neko ne razume pogresno. kukala vam nana ako sklonite djilasa: onda ce septika biti potpuna. A Ds - ili se probudite i pocnite da radite, ili se sklanjajte i ponudite alternativu! dosta je bre vise glupiranja!!

asd

pre 10 godina

gradonacelnika bira gradska skupstina.
Stranka Broj mandata
DS 50
SNS 37
SPS 13
DSS 10

A ko misli da ne treba da se smeni onda nek pogleda kako je pre DS pravio vecinu u parlamentu. Ko ima vecinu sa koalicijom taj pravi vlast. I tako treba da ostane. Inace u suprotnom DS nikad nije imao najveci broj mandata u parlementu. A na sledecim izborima ocekujem da LDP preuzme vlast.

Predrag

pre 10 godina

Oćete da uzmete vlast kao onomad Studio B? Uspeli ste, trajalo je neko vreme pa se seti šta je bilo posle toga. Sa Beogradom se ne igraj.

Milan

pre 10 godina

Ilija i Djura Cvorovic resili da promene vlast u Beogradu. Ali sa time moraju da se dogovore sa Semenkom jer samo sa njim imaju vecinu: Ukupno 110 poslanika:

DS 50

DSS 10

SNS 37

SPS 13

XP

pre 10 godina

I dok vlast već drugu godinu ništa drugo ne radi nego se bavi samim sobom, vozovi prolaze, šanse za boljitkom i napretkom su sve manje.Želja za apsolutnom vlašću je karakteristika diktatorskih režima, a izbori su dakle bili samo farsa.Sve smo bliži Severnoj Koreji i Siriji.

###(Bivši stanovnik Srbije, 5. septembar 2013 00:30)

pre 10 godina

reci kako si uspeo jer meni je pun k*** vise ovih komunjara i njihove diktature, ne volim ih iz dna duse jer su me zezali jos od malena kad sam isao u skolu. odeljenej je bilo puno oficirske dece koja su mi se smejala sto slavim slavu i sto nisam imao para za more da idem sa skolom. mislio sam da cu uspeti ali posto sam skroman uvek sam sramezljivao pitao poznanike kako otici odavde sad sam toliko sjeban da mi treba samo kap da se ubijem jer ovo se vise ne moze izdrzati. al sad sam mator niko me ne bi ni primio, razmisljam da sad sa ovim sirijskim izbeglicama pokusam da udjem negde makar ziveo par dana al da osetim zivot zapada.

ninepi

pre 10 godina

Ako ste vi beogradjani toliko pametni i vredniji od nas iz provincije, trebali bi bar da se razumete u demokratiju i matematiku (to je ono sto ste ucili u skoli). Vlast se osvaja sa 50% + 1 glas. Djilasovih 36% nije dovoljno i on NIJE pobedio u Beogradu. Zasto vam toliko smeta demokratija, jer Dacic pominje demokratsku smenu u Beogradu. Daleko od toga da slavim Dacica, ali mi Srbi i vi Begradjani nista bolje nismo ni zasluzili. Kad je trebalo da delamo 5.oktobra, mi smo stali, nismo isli do kraja??? Ovo sad je kazna. Zato ko god moze, palimo iz Srbije!!!

Beli list

pre 10 godina

Bivši stanovnik Srbije, sve si rekao. Potpisujem. DS nikad više neće biti ono što je bila, jer nema sa kim. SOcijaldemokrata sam po opredeljenju, ali oni nisu moj izbor, jer u toj organizaciji nema nikoga ko uopšte razume političke pravce, pojam socijalne demokratije, već razumeju samo govor novca i moći. Poletarci moraju prvo da nauče da lete na malim visinama, pa tek onda da se vinu. A oni su mislili odmah gore. Ne biva.

Gradjanin

pre 10 godina

Prekomponovanje vlasti je za mene ocekivano.Ako se sečate posle višemesečnih demonstracuja i lexspecijalisa,vlast na lokalu u gotovo svim gradovima držala je koalicija zajedno,a crvena banda je bila na republičkom nivou.To je srušilo Slobu.5. oktobar je bio samo egzekucija.Oni to vise nece dozvoliti ni po cenu gradjanskog rata.

neko iz publike

pre 10 godina

Al se primate(komentatori i ostala publika)....a jasno je ko dan da je Djilas doveo Dačića i Vučića na vlast kad je izminirao drugi krug predsedničkih izbora..lane o Djurdjevdanu ...

змај од ноћаја

pre 10 godina

да ли је то место намењено неком из Дачићеве партије или ће то бити напредњак?слажем се да Ђиласа треба сменути.

XTR

pre 10 godina

6 oktobar ce sigurno i biti, ali ispred skupstine grada. jedina zrtva ce biti djilas i njemu slicni milioneri koji su ojadili gradsku kasu. rodjeni sam beogradjanin i ne dam da moj grad tone u milionske dugove, dok se oni koji ga vode baskare u limuzinama i vilama. nedak da ga vode ljudi koji imaju licne interese i 150 preduzeca. ne dam ni bus plus, ni most od 700000000 evra koji ne sluzi nicemu. Gotov je. Beograd krece NAPRED

Milan

pre 10 godina

DS i DSS treba da naprave vecinu u Beogradu. To su dve opozicione partije na republickom nivou. Naravno da postoje politicke razlike ali ipak se radi o lokalnom nivou.

bordura

pre 10 godina

Polako se priprema teren za smenu Đilasa, u tome Vas podržavaju građani iz unutrašnjosti i očekuju da se dogode promene i u manjim mestima gde je DS ostao na vlasti.

ROĐENA BEOGRAĐANKA

pre 10 godina

(bordura, 4. septembar 2013 20:40)
Kakve veze imaju građani iz unutrašnjosti sa gradonačelnikom Beograda?? Alo botino, da li ti je jasno da je Đilas odrao Vučića na izborima za gradonačelnika prošle godine? Da li ti je jasno da beograđani podržavaju Đilasa i da ćemo svi do jednog izaći na ulice ako ga smenite? Vučić i Dačić ne mogu da svare to što Đilas gradi, obnavlja i što je Beograd mnogo lepši, čistiji i uređeniji grad od kad je on na vlasti, a ova dvojica samo prodaju maglu i zadužuju se u nedogled! Ako ti nešto ne odgovara u Beogradu, slobodno se vrati u svoje selo, ionako nam je dosta vas polupismene potrošne robe kojoj je jedina svrha u životu kucanje kometara.

Alex

pre 10 godina

Eto Beogradjani!
Da ste u drugom krugu predsednickih izbora izasli na izbore u procentu u kome su izasli ostali gradjani Srbije, sada bi predsednik i dalje bio Tadic, a vlast DS.
Ali ne, vi ste hteli da sedite kuci, bilo vas je briga za nas ostale.
E pa eto vam sad!
Diplomac i Eliot Nes samo za vas. I plus koferce!

Bećar

pre 10 godina

Beograđani - nebitno je da li će Đilas biti smenjen (dokazao je da zna i drugo da radi, nije mu politika prvo i jedino zanimanje, niti je stranački preletač, niti vuče repove (koferče) za sobom, pored dobre žvake nešto vam i ostaje u amanet).
Beograđani - bitno je da li vaše mišljenje i glasanje neko poništava da li vas to neko vuče za nos.
Beograđani - ako to bude tako - promenite ime u Novosađani, Futožani ili Veterničani. To su naseljena mesta sa najvećim brojem prirasta stanovnika nakon 90 tih godina.

genije

pre 10 godina

Ovo je bitna vest.
Da imaju gde "botovi" ovih i onih da oštre kandže...

A priča o "starom sajmištu" (i stravičnim stradanjima), priče o vrlo skorim stradanjima, kao i priče o TRENUTNIM stradanjima (ekonomsko ruiniranje potpuno uništene države) su u drugom planu i generalno vesti sa malo komentara (sem ako se nekom političaru/stranci nešto može "zalepiti")...
Kao i pljuvanje po svakoj retkoj dobroj stvari koja nam se desi, po svakom Čoveku koji se ovde pojavi...

BOTOVI!!! Da l' su SNSovi, SPSovi, DSovi ili LDPovi - meni ste svi isti!
VI ste Zlo Srbije, zajedno sa vašim "bogovima"!

evita

pre 10 godina

Na nasu zalost, Djilas je sada u slicnoj situaciji kao polovinom 90-tih pok. Djindjic...Ne moze da uradi nista a da ga ova crveno-crna-penzionerska koalicija ne omete. Sve sto je postigao u ovih par godina ce se izbrisati a gradjani ce nastaviti da trpe zulum stanovnika Beograda...

delta

pre 10 godina

(ROĐENA BEOGRAĐANKA, 4. septembar 2013 21:14)

Ja sam rodjeni Beogradjanin i nikada nisam niti ću podržavati Djilasa a znam još dosta ljudi koji su takodje rodjeni Beogradjani i ne podržavaju žutaće tako da te fore sa demonstracijama ako i pokušate da napravite ima šaka jada da se skupi i to verovatno samo oni što su pozapošljavani po beogradskim JKPovima i sl i to zbog straha da ne ostanu bez privilegija i posla...

La loš

pre 10 godina

Moliću lepo.
Objasnite predsedniku da ima pored sebe PRVOG podpredsednika i nema drugog, trećeg i ... nego PRVOG.

To PRVI, a nema drugih znači da je PRVI.

Svi ostali, pa i predsednik su za jednokratnu upotrebu, samo im treba objasniti.

David

pre 10 godina

Dacicu i Vucicu,upamtite da su Beogradjani izabrali Djilasa za preko 35% podrske?
Obice vam se to o glavu i tu ce biti pocetak kraja CRVENO-CRNE koalicije.

Circulus Vitiosus

pre 10 godina

Nećeš ti mali Slobice ništa da menjaš, čak i da dodje do izbora mi Beogradjani ćemo odlučiti i izbor će ponovo biti Djilas, samo ovog puta dovoljni ubedljivo da vas ućuti za narednih par godina!

zozonko

pre 10 godina

(Deyan, 4. septembar 2013 21:41) @ Bravo, tako je. Ako treba na ulice, pa da vidimo da li ce im se svideti repriza 1996/97 godine. Da podsetimo premijera, tadasnjeg potparola SPS-a, kako je to kada narod kaze NE. Osvojio je minoran broj glasova u Bg, mi smo ga 2008 godine vratili na politicku scenu, kao politicku avet, i oprali od ljage, a sada on hoce da menja. Kad-tad ce se Dacic kajati za sve sto radi, samo bice mu kasno. Plasim se, kako uvek kazem, da sa ovom vladom 2013 ne postane 1993 godina. Novi Sad su oteli, na prevaru, ali Vojvodinu i Beograd nece nikada.

winston

pre 10 godina

Đilas 36,1 - Vučić 24,3 - To je bio rezultat izbora za gradonacelnika 2012te. Sta sad hoce ovaj mali? Njegova koalicija sa SPS-PUPS-JS je dobila 9,59 - ja da sam on bi se stideo i cutao. Gradjani su izabrali koaliciju koju su hteli, i dosta vise. Ima veci posao u Srbiju nego samo grabiti vise fotelje, sto Vucic i Dacic non-stop rade.

ccc

pre 10 godina

bahanalije vladajuce koalicije. jedino sto oni i oni njihovi zabludeli trolovi nisu svesni da im trolovi kao ovi na b92 sajtu nisu realni glasovi. mnogo ce vucic i dacic da se iznenade posle izbora. osim ako nemaju jos nekoliko vreca listica u steku.

Hera

pre 10 godina

Nadam se da će biti promena vlasti u Beogradu i na lokalnim samoupravama i da će Dragan Đilas odgovarati za malverzacije, privatizacije i uvođenje BUSPLUS. Dragan Đilas je veliku svotu novca strpao sebi u đžep. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti. SNS je jedina stranka kojoj je stalo do interesa naroda i države.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

brate ruši...ako mislis da su beogradjani kao novosadjani e pa grdno si se za...bao !!! jedva cekam...13 godina se nisam mlatio sa murjom

Dzoker

pre 10 godina

Oduzmi mostove, sklonjen Karton city, sredjen autoput kroz Bg, oduzmi nove tramvaje, trole i autobuse, oduzmi rekonstruisane bulevare, oduzmi nove vrtice, skole....

Ma da, Djilas nije nista uradio, tvoj Mrkonjic bi to pre roka.

beogradjanka

pre 10 godina

Postovani gospodine Djilas uz Vas je Vas Beograd Vasi sugradjani!!!Rodjena sam Beogradjanka i zao mi je sto o sudbini mog grada odlucuju likovi iz sela za koja nikad nisam cula!!!Vama gospodine Djilas Hvala za sve sto cinite za svaki most,svako obdaniste ,svaku uvecanu penziju, svaki paketic za bebe .............HVALA HVALA HVALA!!!

Deyan

pre 10 godina

Ne damo vam Beograd ... Da li si razumeo?
Na ulice cemo da izadjemo, lopovi hohstaplerski, upropastili ste mi mladost, sredinom devedesetih nigde nisam mogao zbog tebe i ovog vucica da putujem, da zivim zivot dostojan coveka, i opet i ponovo vi..

srb

pre 10 godina

Tuzno je da vecina u Srbiji zaboravila devedesete i ljude koji su sad na vlasti. Dok je tada i kontejner bio luksuz , i Dacic i Vucic su lepo ziveli, a nama prodavali maglu, gurali u besmislene ratove , i preko noci se odrekli velike srbije.

Merlin

pre 10 godina

Pa menjajte, medjutim, Beogradjani vama nikad nece davati podrsku, na sledecim izborima cete to videti ponovo. To sve u narodu ima izraz - kurvanje, menjas jednog partnera za drugog pri cemu je DS osvojio u BG najvise glasova, ali ok, vreme ce pokazati svima sta su i ko su ovi iz SPS. Ja jedinog kojeg krivim je Tadic, koji je katastrofalnom politikom unistio i DS i Srbiju, a podigao unisteni SPS, sve je Tadic cinio da pomogne SPS-u,a zasto,vreme ce reci.
Inace, promena partnera u Bg se cini samo zbog namirenja funkcijama smenjenih i nesposobnih ministara iz Vlade, kako iz SNS tako i iz SPS.

iskustvo uci

pre 10 godina

Pozdrav svim dobrtim ljudima. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=578081082256106&set=a.552952461435635.1073741826.552942544769960&type=1&theater

Gavrilo

pre 10 godina

Beograd je izmedju Djilasa i Vucica izabrao Djilasa!
Sad ako se to Vucicu ili Dacicu ne svidja, nije problem, raspisite izbore ponovo pa ce te saznati sta Beograd misli o Djilasu ali i o vama.

ps/ U redu je i da kandidat SNS bude Djulijani.

zmitjkoe

pre 10 godina

Pa vec godinu dana samo to i radite, rusite lokalne vlasti po celoj Srbiji. U nekim gradovima se i po 4-5 puta "prekomponovali" vlast, cesto na kriminalan nacin (Novi Sad). Ovaj jadni lik ne zna da je ovo poslednja stvar koju ce morati da uradi po Vucicevom naredjenju, posle cega ce se definitivno okliznuti na Bananu. Zato je maknuo Antica iz gradske skupstine. Ali i Dacic i Vucic mnogo rizikuju ako isprovociraju nove izbore. Vucic ocekuje pobedu svog piona preko kojeg ce najzad moci da upravlja i Beogradom. Vucic je vec poceo predizbornu antikampanju nazvavsi Djilasa kriminalcem i tajkunom. Dovoljno je da na izborima upotrebi neki novi trik ili opet otkrije dzak sa glasackim listicima 100 metara od Djilasovog kontejnera. Tri puta je Vucic pokusavao da vlada Beogradom i bivao potucen sve dok mu Dacic nije posluzio da postane vladar Srbije. Sad ce Dacic da mu omoguci novu bitku za Beograd. Ovo nece biti izbori za gradonacelnika vec referendum protiv diktature laznog mesije koji je sluzeci Milosevica i Seselja shvatio da je lako biti vladar Srbije posto Srbi ne vladaju sobom i neko mora da ih vodi. Parafrazirao je Milosevicevo jevandjelje "niko ne sme da vas krade osim DS" i tako je postao Prvi i sam se zaduzio za borbu protiv korupcije i kriminala, ostavljajuci Dacicu saobracajnu policiju. Lako je vladati Srbijom ali je tesko osvojiti Beograd. To Vucic zna najbolje ali opet kidise, vlast je slast ali su sve pare u Beogradu, odnosno ono sto je preostalo posle zutih lopova.

milan

pre 10 godina

Narod je glasao za vlast u BG bude SPS i DS sve ostale kombinacije bila bi prevara biraca ili bolje receno laz prema njima. Ako si ti Dacicu na tako nesto spreman onda ces morati da snosis i posledice da oni koji ne govore istinu kad tad padnu na nos sto ti od sveg srca zelim.

Sasho

pre 10 godina

Zato se DS raskokodakao!DS ako misli da bude ozbiljna partija plavog mora da menja,jednostavno antipatican je sto bi reko narod nije narodni covek!

Milos

pre 10 godina

O Boze, kako ne vidite vi iz DS-a? Nije problem u Dacicu on je takav kakav je. Ali vi ste doveli do ovoga i vasa zelja da jasete ovom zemljom. Pre 13 godina ste ga sruisili a sada ce on da vas zatre. To vam je doneo Tadic i njegovo istorijsko pomirenje. Sto kaze moja majka kada se vratila iz Beograda 5. oktobra "Nema sanse ovi iz SPS ni za tvoga i moga zivota da se vrate". A onda Tadic i istorijsko pomirenje. Sa kim? Sa ovima sto su nas 10 godina unistavali. Pa kad se vratio Dacic i SPS i Vucic i Toma su videli da je sve moguce. Sto ne bi i oni malo promenili plocu i evo ih na vlasti. I nije kriv Tadic nego cela DS. Nisam cuo Djilasa ili bilo koga iz vrha da se buni. Na zalost postali ste grobari Srbije zajedno sa Ivicom.

Bojan

pre 10 godina

Pa sta si cekao do sad? Nista ti nisi bolji od Djilasa, ista sorta ljudi, samo vam je bitna vlast i nista dugo. Svaka cast Vucicu kaad uspeva da izadje nakraj sa Dacicem.

JD

pre 10 godina

Nova vlada, premijer i vicepremijer postupaju sistematično, odmereno i timski. Sve pohvale. O svakom pitanju donose zajedničke odluke, i ne stoje u mestu, rešili su da uvedu prmene u sve pore društva. A jedan od koraka je i sređivanje situacije u glavnom gradu. Verujem da će ostvariti postavljeni cilj.

nikola

pre 10 godina

Nego sta nego da se menja pa nece meni zabranjivati da pijem pivo kada hocu dripci, lopovi, manipulatori ... Radim bre po ceo dan kod privatnika smradova i kada se uvece vratim kuci ne mogu da se opustim uz par limenki piva, a splavovi puni celu noc ej celu noc menjaj bre to dacicu ... I ovako su pukli na izborima ...

Neck

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se razgovara o Beogradu i iskreno se nadam da nece biti drame u redovima SPS kao i oko rekonstrukcije. Ako treba, neka bude izbora, jer smatram da su se jedino naprednjaci pokazali kao uspesni u ovoj vladi, tako da mislim i da bi i u Beogradu sada glatko pobedili.

Sir Giles

pre 10 godina

Možda ne odmah.
Još jedan izborni ciklus i još koja godina zamlaćivanja.
A onda ćete proći kao Ehnaton.
Dletima će brisati vaše ime sa zidova.

Ljubicica

pre 10 godina

Ajde da vidimo da li ce ova prica biti pretocena u delo ili ce ostati samo prazno slovo na papiru. Vreme je da vidimo dela. Proslo je vise od godinu dana i opet nista. Nema vise vremena za cekanje. DS odlazi u proslost, vec su kaznjeni na proslim izborima. SPS ako nastavi sa sedenjem na dve i vise stolica,takodje. Pa neka stave prst na celo.

Vladan R

pre 10 godina

Rodjena beogradjanka
Izgleda da ti nije jasno kako funkcionisu izbori. Na izborima nije nuzno pobednik onaj ko osvoji, kao pojedinacha stranka, najvise procenata, osim ako nema vise od 50 procenata. Pobednik je onaj koji sa ostalim strankama skupi vise od pola poslanickih mandata. U stvari jasno je to vama jer ste se godinama izrugivali sa tim sto radikali imaju najvise mandata a ne mogu na vlast. Sada kada se vama to desava, pravite se naivni, i sto je najgore, suprotno demokratskim principima, u koje se toliko kunete, nameravate da na ulici ostvarite sto na izborima ipak niste. Jer da ponovim, jeste osvojili najvise mandata ali manje od 50 procenata, i samim tim ako vas koalicioni partenra odluci da okrene curak naopako, jedino sto mozete je da predjete u opoziciju i da placete kako je zivot nepravedan, ali niposto ne smete da izlazite na ulicu i eventualno izazovete neke sukobe.

novicavg

pre 10 godina

Sačekaćemo i taj dan,valjda će doći brzo jer SPS mora da reaguje zbog skupštine grada i nedavne ostavke gospodina Antića i prelaska u ministarsku fotelju.Dali će beogradski socijalisti imati snage da zajedno sa svojim kolaicionim parnerom u Beogradu PUPS-om uspeti da prepakuju beogradsku vlast i da sa SNS odborničkom grupom naprave novu vlast po meri beograđana. Dali premijer dačić misli ozbiljno o ovome ili samo kupuje vreme za neku novu kalkulantsku igru da bi opstao na vlasti.

zoran1965

pre 10 godina

ako misle 'beogradjani' da treba bolji gradonacelnik, samo napred...
sledeci 5. oktobar imace i nastavak, 6 oktobar. tadica nema vise da vas spasava...

serbia dying

pre 10 godina

Vi socijalisti nikada niste ni izasli iz svake pore zivota u Srbiji,to je i jeste jedan od razloga sto zivimo ovako kako zivimo.
Sto se mene tice mozete slobodno pod ruku sa onima sto su vas vratili na vlast i sa ovima sa kojima ste na vlasti i da se nosite sto dalje odavde,da ne kazem gde.

vldjuka

pre 10 godina

To što se Đilasov biznis naglo razvio u periodu vladavine DS ne znači da je njegov poslovni uspeh rezultat političkih privilegija. Njegov biznis je realan i nezavisan od politike, siguran sam da će se to pokazati u narednom periodu, kada Đilas bude van politike. To je bolje za njega, jer će imati više vremena za porodicu. Bolje je i za DS, jer bogataš na čelu stranke je uvek loša preporuka za stranku. Uvek postoji sumnja da se politika zloupotrebljava za biznis. Iskustva u Srbiji pokazuju da je ova kombinacija veoma čest slučaj.

zoran1965

pre 10 godina

samo napred, ako 'beogradjani' na izborima izaberu drugog...
samo, kada dodje novi 5 oktobar, nece vam pomoci ni britanska ambasada, ko prosli put...

markon

pre 10 godina

@zoran1965
cek da ti objasnim nesto, nismo mi vi da nas neko vija i bije po ulici godinama. Da ste nesto drugo pokusali drugacije bi se taj 5. oktobar zavrsio na zalost mnogo nasilnije ali ne u vasu korist...

precanin

pre 10 godina

Gradjani druze Dacicu postavljaju i menjaju Vlast, ne ti ! Jel je Djilas pobedio mladjanog Vucica ? Znaci gradjani Beograda dali glas Djilasu. Koko ti sad to da promenis, ko ti je dao to pravo ? Umesto da stitis i sprovodis zakon ti ga krsis !? Pa Vucica treba da bude sramota sto na taj nacin zeli Vlast u Beogradu, izgubio a sad hoce silom !? Imaju se simpatizeri SNS-e cime i ponositi ?

Još jedan Milošević? Vala što je mnogo, mnogo je

pre 10 godina

Dokle ovaj Dačić misli da može ovoliko da se bahati? Imali smo jednog Miloševića, zar nam treba još jednan? Dočekaćemo i vi valjda da se njega uskoro rešimo. Baš me zanima dokle će Dačić da ostane nedodirljiv i čime on to ucenjuje svoje koalicione partnere da može ovako da se ponaša

asd

pre 10 godina

gradonacelnika bira gradska skupstina.
Stranka Broj mandata
DS 50
SNS 37
SPS 13
DSS 10

A ko misli da ne treba da se smeni onda nek pogleda kako je pre DS pravio vecinu u parlamentu. Ko ima vecinu sa koalicijom taj pravi vlast. I tako treba da ostane. Inace u suprotnom DS nikad nije imao najveci broj mandata u parlementu. A na sledecim izborima ocekujem da LDP preuzme vlast.

NO PASARAN

pre 10 godina

Dacicu,da li ti nesto znaci 5 oktobar?Beograd ti nije u amanet ostavio Milosevic,Beograd pripada Beogradjanima,i oni ce odluciti ko ce biti prvi covek grada.Naravno,sigurno ne neko iz SPS ili SNS,pardon,ex SRS.

Bando crvena

pre 10 godina

Kakav paradoks, imate čoveka (Bajatović) koji je ojadio Srbijagas za 1 milijardu evra i niko ne može da ga smeni i na drugoj strani čoveka (Đilas) koji je izgradio tri mosta, obdaništa, škole, domove zdravlja, rekonstruiosao ulice, bulevare, parkove, sportske objekte, bazene...kupio 30 novih tramvaja, 400 novih autobusa, trolejbuse... obezbedio da deca u osnovnoj školi imaju besplatne udžbenike, podigao PKB iz mrtvih...itd. I sad tog čoveka hoće ovi koji nemaju nikakve rezultate, već samo ogromne gubitke...da smene - pa to je strašno. Ma menjaj onog Bajatovića i ostale hoštaplere i neznalice iz dvoje partije (SPS), ostavi se ti Beograda, jer nam je dosta više i SPS i SNS i svih vaših prevara, a ako hoćete da izađemo na ulicu, pa spremni smo, bliži se 6. oktobar...

Yo Yo

pre 10 godina

Aorist, perfekat, pluskvamperfekat, imperfekat...ne zna se sta Vam vise zelim...Za nas iz Beograda je Djilas imperativ.. idite postavljajte gradonacelnika u onom Vasem mestu...

Nesa

pre 10 godina

Za ovo su dosta zasluzni takozvani Beli Listici. Izasli na izbore i dozvolili da se SNS i SPS danas osile. Nisu imali za koga da glasaju...Gde je sad Vesna Pesic ?
SNS se plasi izbora, jer osim Vucica nemaju nikoga, ama bas nikoga.

b

pre 10 godina

@YO YO Tačno. Neka premijer koji to nije postavi gradonačelnika u Prizrenu, mog neka ne dira. Mi smo ovde glasali, a on je uredio izbore na Kosovu, pa neka i učestvuje, a ne da nam ovde odvlači pažnju od debakla koji režira već skoro četvrt veka. Svejedno, istorija će mu suditi, što bi rekli njegovi drugovi.

Amos

pre 10 godina

"duh promene treba preneti na niže instance, kao što su javna preduzeća i ustanove u lokalnim samoupravama" - drugim recima drugovima i drugaricama iz SPS je zinulo nesto za radnim mestima u opstinama, mesnim zajednicama, skupstinama, odborima, na mestima sto samo posebni znalci dobijaju posao po ugovoru, tak oda se za njih nigde ni ne vidi ni ne cuje.
Vi bi burazeru jednostavno da zgrabite lovu i namirite partijske poslusnike! TAKO lepo reci da te cela Srbija razume!

Ali nece to ici jednostavno - jer ima i DS mnoooogo gladnih usta i vilica koje skljocaju. Sve su to naravno vredni radnici kojima je Srbija na prvom mestu.

Prince of Persia

pre 10 godina

Dačić je više puta okretao ledja svojim koalicionim partnerima, prošle godine demokrata, Dinkiću i sada namerava da okrene ledja i Djilasu. Ne bi bilo pametno da naprednjaci budu saučesnici u ovoj prljavoj igri SPS-a i ako žele da menjaju vlast u Beogradu izbori su najbolja opcija.

remember-the-time

pre 10 godina

strasno, kakvo bahacenje od strane coveka koji je predsednik vlade i ministar policije, cija stranka ima 7-8 % glasova, ciji su funkcioneri umesani u skoro sve sporne privatizacije i mahinacije u poslednje 23 godine, ko je trebalo da bude lustriran 6. oktobra i ko licno vuce gomilu afera za sobom zbog kojih bi u normalnoj zemlji upravo on bio pluskvamperfekat!!!
cudo je kako politicka alhemija uspeva u srbiji! uvreda za zdrav razum!

orden

pre 10 godina

Drage moje demokrate, dok ne najurimo Tadića koji je abolirao Dačića i SPS i vratio ih na političku scenu Srbije i dao im vlast, ne očekujte nikakve promene na bolje u Srbiji. Tadić i Ivica moraju zajedno otići kao simboli zajedničkog zla koje je ušlo u Srbiju i poništilo svu borbu koju je vodila Demokratska stranka protv socijalista - priznali mi to ili ne - baš je tako.

lukavi

pre 10 godina

Deja vu horora iz 90 tih je svakim danom sve veći i veći;
nevidjena bahatost mizernih likova, je..... u zdrav mozak, RTS opet onaj stari, sprdnja sa narodom, kriminalci se bahate po ulicama opet, pljačke, ubistva, droga, uskoro će i opšta otimačina a mi opet blejimo sve dok ne bude prekasno za još neku generaciju ove nesretne zemlje.
Pitam se samo Tadiću, da li još uvek mirno spavaš ?

Xibrid

pre 10 godina

Zar ovakav čovek da bude premijer, briga njega za napredak, osveta je važna zapamtite da je to u pitanju !!!! Ovako sveti svog Slobu u suštini su isti !!!! Zla od ljudi jer su punu mržnje !

Vlast, opozicija, vlast, opozicija, ....

pre 10 godina

A koje godine ćete da počnete nešto KORISNO da radite?

Do sada ste samo menjali vaše ljude iz jedne u drugu fotelju (rekonstrukcija Vlade) i pronalazili nove fotelje u koje možete da se uvalite.

nenad

pre 10 godina

Tako i treba DS-u vratili su ga iz mrtvih od ratnog portparola do snazne politicke licnosti i to sve sticajem okolnosti.Sad se ponasa kao car.Care raspisi izbore pa da vidimo koliko si jak!

velja

pre 10 godina

Ovaj Dacic je sramota za Srbiju. Koga ces ti da smenjujes? Ajde pozabavi se malo platama i penzijama, svi su ostali bez posla, prodao si 15 posto teritorije a u kampanji si se kunuo u Kosovo. Cuti i uradi bar nesto konacno dok vas gradjani ne proteraju.

Xepoj

pre 10 godina

Da je bilo 6. oktobra i osvete naroda za maltretiranje koje je prezivljavao od tvog predsednika i tvoje stranke, stranka bi ti bila zabranjena a ti ko zna gde ,jer si pomagao rezim koji je ubijao ljude i unazadio nekoliko drzava, ne bi ti danas bio ovde vest.

vlada

pre 10 godina

To Dačiću i Vučiću.
Glupi Amerikanci su na vreme trebali da vam daju pare i dobili bi i Kosovo i uništenu Srbiju.
Mada i ovo su majstorski odradili.
Uzgred kad sam video ko ima najviše pluseva vidi se da plaćeni SNS botovi rade skraćeno radno vreme.

Dalaj lama

pre 10 godina

Beogradjani ne dozvolite ova ponizavanja ,idejnog vodju ovog sm..a od coveka koji preti su ljudi lopatama terali sa vlasti zato sto im je upropastio živite nekima zauvek a ovo sm... će taj posao iz 90 tih privesti kraju zar ne primećujete tu mržnju i želju za osvetom u njegovom govoru briga,njega za nas važno da preti ,a Vučić iskusni lisac i manipulant svom privesku samo iz pitanje naredjuje šta ovo s...će treba da radi a on to mora i hoće jer je željan vlasti ! Setite se samo miliona ljudi koji su gladni čekali da naidje kamion sa hlebom jer su rafovi po marketima bili prazni to zlo smo jedva oterali bojim se da se vratilo samo su maske druge!!!Beogradjani probudite se dok nije kasno !!!!

Bivši stanovnik Srbije

pre 10 godina

Bio sam klinac kada je SPS žario i palio Srbijom... Došao je DOS na vlast, ali nakon ubistva Đinđića ja nisam video nijedan jedini pomak! Ove godine sam napustio Srbiju i sada uživam u blagodetima severne Evrope. Nije to moja zemlja, nisu oko mene najbliži, ali ja više nisam mogao! DS od 2003 godine nije NIŠTA uradio da Srbija krene napred! Podigao je SPS iz pepela, doprineo je da se ne pomerimo sa mrtve tačke i na kraju je uspeo da bude toliko nesposoban da je danas SNS-SPS na vlasti! Nema šta dalje mi da pričamo jer sve što se danas dešava je na prvom mestu posledica lošeg rada DS od 2003 godine.
Ja više ne živim u Srbiji na poslednjim izborima sa ponosno bio BELI LISTIĆ, a sada više neću ni glasati na istim... Nije da nisam pokušao da živim i radim u zemlji u kojoj sam rođen, odrastao i u kojoj imam porodicu i prijatelje, ali iskreno nisam mogao više. Može da priča ko šta hoće, ali meni je bilo DOSTA!
Ova smena vlasti u Bgd je posledica tumaranja DS-a koje iz nekog razloga nikako da stane...ta stranka je mogla da bude nosilac svega najboljeg, a na kraju se pokazala kao samo još jedna u nizu za žaljenje... Neće ni SNS ni SPS na kraju bolje proći, ali šta smo mi kao građani imali od toga...jedno veliko ništa...

inzenjer

pre 10 godina

Na vlasti je najveca bagr@ gori su od tih koje su smenili, samo su ih iskoristili. Vec vidjena doktrina '90. na sceni Dacic, Vucic, Nikolic, Vulin, i ostali koji su nas unazadili. DS treba da se opameti i otarasi CG kadrova sa pravnog fax-a

Srdjan, N. Sad

pre 10 godina

Kad već priča u pluskvamperfektu mogao bi da istraži imovinu zaboravljenih drugara Gorice Gajević, Radomana Božovića... Meni je još neverovatno da je SPS danas uopšte u skupštini Srbije. To mu dodje kao da je Nacionalsocijalistička nemačka radnička stranka posle II svetskog rata ponovo došla na vlast.

Aleksa

pre 10 godina

Kakva je ovo jadna drzava, kad je cak i premijer ucenjen od prvog potpredsednika vlade. Malo koferce, malo banana, malo socijalisticki direktori... dovoljno da se lazni premijer natera na ovakve sumanute poteze. A Beograd ne bi trebalo da je vasa stranacka prcija, gospodine Dacicu. Nisam za to glasao, ako me razumete?

igi

pre 10 godina

Naravno da je u Srbiji potpuno nevazno kako ko radi posao na funkciji,mnogo je vaznije strancarenje.
Djilasa mozete da volite ili ne,ali morate postovati ono sve sto je uradio za Beograd. Da njega nije bilo,ne bi se renovirala Gazela,izgradio most na Savi,pravio kineski most za Borcu,most kod Obrenovca,Bulevar kr.Alexandra,itd...
kao sto nisu oni pre njega 20 godina radili ista.
E pa mi Beogradjani koji zivimo ovde stvarno,a ne vozimo se limuzinama kao ovi politikanti,znamo to da cenimo.I zato je dobio 2 mandata od Beogradjana,a dačić to hocće da manja.E pa to je prekrajanje izborne volje gradjana.
Pod hitno uvesti direktne izbore za gradonacelnika svih velikih gradova u Srbiji!
Onda nece zavisi od volje prevrtljivih odbornika.

b

pre 10 godina

premijer koji to nije je omalovažen od strane vicepremijera koji je premijer. bes će da iskali, kao i svi KAPLARI, na nekom trećem. a teorija organizacije rada kaže, poglavlje prvo, jedan čovek na jednom mestu i po jedno mesto za svakog čoveka (ovo su me naučili, kao i Đilasa, na Mašinskom fakultetu(neće valjda zbog toga da ga ugase?)). pošto vicepremijer koji je premijer ne poštuje ovo pravilo, njegova organizacija koja se zove Vlada Srbije ne može da funkcioniše kako treba. ako u obzir uzmete kojekakve nepismene Tončeve, diplomce Sega-Mega fakulteta, apsolvente s Jejla, plivače, šahistkinje, stečajne upravnike, poslastičare, ugostitelje, kopače kanala do Soluna, graditelje 3 km/god autoputa i dirigente u najboljem slučaju imaćete Guču u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća. a onda će to da prenesu i na Beograd kao na zlatnu koku. i onda opet lom i onda opet sve iz početka, samo ćemo svi biti po 5-10 godina stariji. i još umorniji.

ninepi

pre 10 godina

Ako ste vi beogradjani toliko pametni i vredniji od nas iz provincije, trebali bi bar da se razumete u demokratiju i matematiku (to je ono sto ste ucili u skoli). Vlast se osvaja sa 50% + 1 glas. Djilasovih 36% nije dovoljno i on NIJE pobedio u Beogradu. Zasto vam toliko smeta demokratija, jer Dacic pominje demokratsku smenu u Beogradu. Daleko od toga da slavim Dacica, ali mi Srbi i vi Begradjani nista bolje nismo ni zasluzili. Kad je trebalo da delamo 5.oktobra, mi smo stali, nismo isli do kraja??? Ovo sad je kazna. Zato ko god moze, palimo iz Srbije!!!

obican smrtnik

pre 10 godina

E vala jedva cekam i to cudo da vidim, a onda dolazi 6. oktobar da vas pocistimo jednom za svagda sa sve Prvim na celu. Mene bi bio blam kada bih na demokratskim izborima imala cistih 10% manje od svog politickog protivnika u svom gradu, a sad sam kao neka bitna faca u drzavi. Moja porodica nikada nece zaboraviti 90.

Milan

pre 10 godina

Ilija i Djura Cvorovic resili da promene vlast u Beogradu. Ali sa time moraju da se dogovore sa Semenkom jer samo sa njim imaju vecinu: Ukupno 110 poslanika:

DS 50

DSS 10

SNS 37

SPS 13

Beli list

pre 10 godina

Bivši stanovnik Srbije, sve si rekao. Potpisujem. DS nikad više neće biti ono što je bila, jer nema sa kim. SOcijaldemokrata sam po opredeljenju, ali oni nisu moj izbor, jer u toj organizaciji nema nikoga ko uopšte razume političke pravce, pojam socijalne demokratije, već razumeju samo govor novca i moći. Poletarci moraju prvo da nauče da lete na malim visinama, pa tek onda da se vinu. A oni su mislili odmah gore. Ne biva.

miroslav

pre 10 godina

Pa sta ste cekali i do sada. 20 godina nas zamajavate sa svojom sabracom iz SNS-a/SRS-a, pa , brate, dokrajcite jednom ovu Srbiju.
Sve ratove koje ste vodili ste izgubili, na kraju ste na tacni predali i Kosovo, koje Vam je 20 godina sluzilo da pravite maglu oko sebe i zamajavate neuki narod.
Kao politicaru, svaka Vam cast - takve obrte samo Vi mozete da pravite.

Predrag

pre 10 godina

Prekombinovao si se, najbolji studentu.
Ne kapiras da narod dobro zna sta su uradili ovoj drzavi Milosevic i njegovi poltroni, /a i ti si jedan od njih,kao i cela ekipa oko tebe./
Mozda si morao posle poslednjih izbora da budes premijer, ali te i smetliste istorije zasigurno ceka.

Sumadinac

pre 10 godina

Ala se ovaj Dacic okurazio posle rekonstrukcije!!! Bolje cuti i zahvali se bogu jer si je preziveo i ostao na mesto precednika vlade. Al da znas posle sledecih izbora si debela opozicija i ima da te gaze gore nego Djilasa.

Dalaj lama

pre 10 godina

(miroslav) Čovek objasnio samo što bezmozgasi kojih ima u Srbiji to nešto ne vide što si ti rekao ...Oni su samo masa ali glupa !!!!

Gradjanin

pre 10 godina

Prekomponovanje vlasti je za mene ocekivano.Ako se sečate posle višemesečnih demonstracuja i lexspecijalisa,vlast na lokalu u gotovo svim gradovima držala je koalicija zajedno,a crvena banda je bila na republičkom nivou.To je srušilo Slobu.5. oktobar je bio samo egzekucija.Oni to vise nece dozvoliti ni po cenu gradjanskog rata.

nesretnik

pre 10 godina

Napokon su nasli stručan kadar... Šta god primenili sve ostaje isto. Ova politika u našoj dragoj zemlji dobra je samo kad imaš problema sa probavom.

milan

pre 10 godina

Jedva cekam nismo rascistili neke stvari tako je i tvoj voljeni vodja mislio da je mnogo jak al se zezno ali ovaj put narod nece stati pa ti cackaj mecku

La loš

pre 10 godina

Citat uz Kurira:
"- Dačić je tako rešio zbog principa kojim se rukovodio i kad je formirao vlast na republičkom nivou, a to je da se koalicija pravi po volji naroda. On sada smatra da volja Beograđana više nije koalicija DS-SPS i želi opet da posluša narod i napravi većinu sa SNS. Dačić je vrlo principijelan u tome - navodi naš izvor.

Mišljenje autora:
Pošten čovek može svašta da proguta, oni drugi mogu svašta da kažu. Možda je to radi opstanka na vlasti jeb.m li ga ??? nisam političar, pošten sam građanin.

SPS je zlo

pre 10 godina

Ko se sastajao sa Bojovićem, Mišom Bananom...Nadam se da će sudije, koje su donele skandaloznu presudu u vezi afere ,,kofer-če'', reći po čijem nalogu su to uradili i da kažu pravu istinu...Ko je opljačkao Galeniku, Agrobanku, Puteve Srbije, Kolubaru, Azotaru, Dunav osiguranje...pa ljudi iz SPS. Ko je napravio gubitak od jedne milijarde evra u Srbijagasu - pa ljudi iz SPS. Ucenjeni ljudi, lopovi...rade svašta kako bi sebe sačuvali od hapšenja, zatvora...Beograd ćemo odbraniti od ol.ša

pedjas

pre 10 godina

6 meseci govorite o rekonstrukciji vlade i juce napokon ste je formirali , videcemo svi kako ce biti u narednih 6 meseci .... ali umesto da radite i da se bavite biznisom vi vec najavljujete sledecih 6 meseci smenu vlasti u Beogradu i pricace te i ispirati mozak vec istrosenom narodu . Sve to neko gleda

Misha

pre 10 godina

Menjaj, nego šta...Što mi u Srbiji da živimo lošije od Beograda, neka se sada i oni podsete kako izgledaju 90te...Pa posle "beli papirići"....Tako vam i treba...

neko iz publike

pre 10 godina

Al se primate(komentatori i ostala publika)....a jasno je ko dan da je Djilas doveo Dačića i Vučića na vlast kad je izminirao drugi krug predsedničkih izbora..lane o Djurdjevdanu ...

Predrag

pre 10 godina

Oćete da uzmete vlast kao onomad Studio B? Uspeli ste, trajalo je neko vreme pa se seti šta je bilo posle toga. Sa Beogradom se ne igraj.

ЗОРАН

pre 10 godina

Ovaj/ovi su opsednuti vlascu! Bolesno je to vise,ajde bre radite nesto, niste izabrani radi vas, vec naroda! O njemu najmanje brinete!

CrvenoCrnaApokalipsa

pre 10 godina

Ej junaci nasi, vrli politicari, "patriote'...Eno albanci naveliko kupuju stanove po Nisu, prave mudro Veliku Albaniju...Al nemojte da se zamarate tim glupostima, vaznije je ko ce da zajasi vlast u Bg...Samo tako nastavite..mudro, kao sto vec decenijama radite..

EU Citizen

pre 10 godina

Ova mala korumpirana komunistička žaba koja bi umesto u premijerskoj fotelji trebalo odavno da sedi u zatvoru već se toliko nadula u pokušaju da imitira vola da će uskoro da eksplodira :))) Nijedna vlast nije nepromenljiva, uključujući i ovu beogradsku, ali gospodin Đilas, iako prema mnogim njegovim potezima i izjavama poput pokušaja da zabrani prodaju alkohola, imam ozbiljne rezerve, do sada se ipak pokazao kao vrlo sposoban, uspešan i popularan gradonačelnik, pa imam utisak da će, ako neko želi da ga skloni sa mesta na kome je, morati da raspiše izbore, jer ga u suprotnom u Beogradu čekaju veliki problemi, uključujući i masovne proteste građana, jer jednostavno nije korektno nekoga ko je ubedljivo pobedio na prethodnim izborima i pokazao se odlično na svom poslu skidati zakulisnim mahinacijama, i to Beograđani, još uvek politički najracionalniji i najsvesniji deo ove države, po svim znacima koje vidim nemaju nameru da dozvole, naročito ne od strane istih beskičmenjaka i prevrtača u tankoj "demokratskoj" i "proevropskoj" koži zbog čije su izborne prevare šetali mesecima 1996-97.

Student

pre 10 godina

Neverovatni su mi komentari da djilas nista nije uradio, most koji nicemu ne sluzi ( secam se da krenem na nbg i u guzvi zaspim u busu na sajmu i posle pola sata se probudim na gazeli) most koji kosta vise nego ceo budzet neke manje zemlje, daj ljudi uozbiljite se, covek reko bice otvoren tad i tad, petlja otvorena tad i tad, sve ispostovano, a ne ko mrkonjic 10 god radi koridor 5km ( drug mi je radio za domacu firmu koja je radila varove na mostu... firma je izgubila posao zbog neozbiljnosti ) , bus plus... ??? Kupite mesecnu kartu i cutite!!! Sad imate i vremensku , pa kome ne odgovara nek ide kolima na posao, sledece... djilas ne prima platu vec je daje u dobrotvorne svrhe, drugi nek se ugledaju. tajkun je li ??? Napravio majstor pare pre politike, sad hoce nesto da uradi za Vas a vi samo se***te, vantelesna oplodnja -veliki plus, nisam za ni jednu stranku al za djikija cu da glasam, beogradjanin sam i drago mi je sto imam ovakvog coveka da vodi moj grad ...

Siki

pre 10 godina

Svako jutro kad se probudiš Tadićevu sliku da ljubiš. On je moje glasove dao tebi, tebi koji si do juče vozom putovao iz svog sela na studije u BG a sad menjaš vlast u BG. Jadna Srbijo.

Jovan011

pre 10 godina

Pogledajte sta je uradjeno u Nisu, Novom Sadu, Zajecaru gde imate vlast? Nista.
Ostaje Beograd da i u njemu uradite nista, zar ne?

Todor

pre 10 godina

A voleo bi da probaju... Da se obrukaju i pokazu pravo lice... SPSovci i SNSovci idite muljajte i otimajte vlast negde drugde, pustite Djilasa radi covek nema vremena da se zamajava sa vama...

Sesti Oktobar

pre 10 godina

Pogledajte Zemun, tamo su na vlasti presvuceni radikali i uporedite sa Novim Beogradom ili Beogradom pa cete vidite sta bi bilo kada bi zajahala crveno-crna koalicija iz 90-ih...Jel znate koliko je Dacic dobio na proslim lokalnim izborima u Zitoradji- 8 %!!! Prozivaju Djilasa za novi most kod Ade, a u njihovo ''zlatno'' vreme 90-ih su mostovi ruseni, a ne gradjeni...

zagor

pre 10 godina

umesto da gledaš kako pomoći narodu i državi, a problema je milijardu,tebi je bitnije kako uzeti još više vlasti makar i na silu i uhljebiti svoje nesposobne kadrove.kako se možeš pogledati u ogledalo?sramoto!

xy

pre 10 godina

vesna pesic je posle suncanja u meksiku, odlucila malo da popljuje kod olje u utisku, i da, ne razmisljajuci o posledicama, gurne glavu u pesak. sto volim te analize, kad analiziras, posle "ambasadovanja" to je strava. gde je sad da kaze koju? gde je sad bilo ko da kaze sta je rekonstrukcija? rekonstrukcija - nerad i palamudjenje jos sest meseci. ode nama dve godine u nepovrat. e vesna, nadam se da citas komentare i da radis statistiku nove socioloske devijacije zvane "bot od 2 do 4 popodne". sns i sps bot, da me neko ne razume pogresno. kukala vam nana ako sklonite djilasa: onda ce septika biti potpuna. A Ds - ili se probudite i pocnite da radite, ili se sklanjajte i ponudite alternativu! dosta je bre vise glupiranja!!

XP

pre 10 godina

I dok vlast već drugu godinu ništa drugo ne radi nego se bavi samim sobom, vozovi prolaze, šanse za boljitkom i napretkom su sve manje.Želja za apsolutnom vlašću je karakteristika diktatorskih režima, a izbori su dakle bili samo farsa.Sve smo bliži Severnoj Koreji i Siriji.

###(Bivši stanovnik Srbije, 5. septembar 2013 00:30)

pre 10 godina

reci kako si uspeo jer meni je pun k*** vise ovih komunjara i njihove diktature, ne volim ih iz dna duse jer su me zezali jos od malena kad sam isao u skolu. odeljenej je bilo puno oficirske dece koja su mi se smejala sto slavim slavu i sto nisam imao para za more da idem sa skolom. mislio sam da cu uspeti ali posto sam skroman uvek sam sramezljivao pitao poznanike kako otici odavde sad sam toliko sjeban da mi treba samo kap da se ubijem jer ovo se vise ne moze izdrzati. al sad sam mator niko me ne bi ni primio, razmisljam da sad sa ovim sirijskim izbeglicama pokusam da udjem negde makar ziveo par dana al da osetim zivot zapada.