Petak, 30.08.2013.

00:42

Krajišnik sleteo u Beograd

Momčilo Krajišnik stigao je, posle izdržane dve trećine kazne u Hagu, na beogradski aerodrom, javila je, nešto posle 18 sati, Radio-televizija Republike Srpske.

Izvor: B92

Krajišnik sleteo u Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

gle ko prica o glupoci

pre 10 godina

Ponekad me bas iznenadi glupoca pojedinih Srba u Srbiji..Vi svakako tretirate svoj narod u RS kao neki strani narod koji nema nista zajednicko sa vama.[...]
(milan, 30. avgust 2013 19:29)

Kakve to uopste ima veze? Zlocinci su zlocinci, nebitno da li su pripadnici istog naroda ili nekog drugog - i dalje su zlocinci.

Uopste me ne cudi sto to nisi sposoban da razumes.

Ђорђе

pre 10 godina

@MM

Ovdje se radi o trosenju para poreskih obveznika na docek osobi koja izlazi iz zatvora. Ne, nije rijec o Nelsonu Mendeli. Rijec je o Momcilu Krajisniku.

Tvoj citav komentar osobe "hladne glave" koja ne zeli da dize buru zvuci kao da ga je pisala Milica Krajisnik. Carsijske price? Da je Momcilo ratni profiter su carsijske price? Ja bih se bar zacrvenio u licu da ovako nesto i pomislim.

Republika Srpska

pre 10 godina

Niste svesni kroz kakav pakao je prosao Srpski narod zapadno od Drine u WW1,WW2(Jasenovac,Stara Gradiska,dovoljno?) i sad 1992-1995(Oluja,Bljesak).Da podsetim sve da su Srbi cinili 55% stanovnistva Bosne i Hercegovine pre WW2.A sad na ima 35% i drzimo preko 50% teritorije(u FBiH 3 opstine imaju srpsku vecinu).Sta je trebalo da radimo 1992?Da sagnemo glavu i da pustimo da nas gaze,e pa to ne moze kod nas!

milan

pre 10 godina

Ponekad me bas iznenadi glupoca pojedinih Srba u Srbiji..Vi svakako tretirate svoj narod u RS kao neki strani narod koji nema nista zajednicko sa vama.Aj mogu razumjeti da Hrvati i Bosnjaci lose pricaju o svemu sto je srpsko ali izgleda da ste i vi svoje obrazovanje i informisanje o Srbima iz RS naucili iz priloga CNN,BBC i ostalih nam "naklonjenih" medija.Momcilo Krajisnik je svoje odsluzio i sad je slobodan covjek,treba pustiti covjeka na miru.Da se nadovezem na ovog jednog "patriotu" i mnogo nekog pametnog covjeka koji kaze onako ponosito da je Srbija nesto najvrijednije sto srpski narod ima.Pa sto junace ti onda uzese Kosovo,cjepaju ti drzavu kao da je neka guvernija a ne drzava,a ti nista,samo sutis.A onda ce vjerovatno za nekih 15,20 godina moj entitet da bude mjesto gdje ce vecina Srba da zive i da se nestide da kazu da su Srbi i da podrzavaju one koji su je stvarali.

Милутин

pre 10 godina

Схватите једном за свагда, на нашој планети и даље влада искључиво закон јачег и сналажљивијег. Ко поверује да је могуће опстати уз помоћ миродопских метода унапред је осуђен на пропаст. Мир, хуманост, правда су само предах између два рата.

dejan

pre 10 godina

ja bi se odman slozio sa prvim martom. ali krajisnika ne smatram vise, cak ga smatram manje, odgovornim za rat u BIH od Alije Izetbegovica. Ako je Alija heroj u bosni za muslimane ne vidim sto Krajisnik ne bi bio heroj za srbe. Zbog toga sto nije osudjen u Hagu? ma dajte svi vidimo kakva je to institucija. znaci... prvi mart... buzzoff

Bacvanin

pre 10 godina

Sta se pravi scena, pa ljudi, dnevno izlaze osudjeni kriminalci nakon odsluzene kazne pa se ne pravi festa.
I ovo usidjivano lice je zavrsilo sa sluzenjem kazne, sada ga treba svakih par dana proveravati da li sve radi legalno, i na prvo pogresno parkiranje ga vratiti u zatvor da odsluzi do kraja, isto kao sto se radi sa svakim ubicom ili dilerom droge ili silovateljem.
Nije ovaj nista poseban nego ostali u CZ-u.

ssss

pre 10 godina

@svjedok.
To je ta prica, samo ljudima u Srbiji treba to predociti.
Kakvi njegovi crni zlocini, za pare je on lezo, za astronomske svote para, a nasi postdejtonski izbjegli iz Vogosce, Ilidze, Grbavice itd. itd. su mu trebali suditi.

Neko-iz-mase

pre 10 godina

Svako slavi svoga a nikog nezanima sta su zlocinci kriminalci radili za vreme rata..nazalost srbija i bosna hrvatska su U mozgu nacionalno zaraženi vecina mrzi sve sto nepripada njihovoj naciji..žalosno žalosno .. Drago mi je sto ne pripadam visi tim drzavama...

Mrgud

pre 10 godina

kad vidim koliko mrzite sopstveni narod ne cudi me sto nam je Srbija takva kakva jeste
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile1970)

Ne izjednacavaj narod sa ovim...i svim njihovim obozavaocima..preskocicu prideve. Dosta nam je sto nas drugi izjednacavaju sa njima jos sami treba to sebi da radimo.

Ђорђе

pre 10 godina

kad vidim koliko mrzite sopstveni narod ne cudi me sto nam je Srbija takva kakva jeste
(mile1970, 30. avgust 2013 17:08)

Mile, ja ukazujem na covjeka koji je profitirao u ratu. Citav rat, i nekoliko godina poslije je krao, a i ubijao. Dok su tvoja braca i prijatelji bili ubijani oruzjem koje je izmedju ostalih Krajisnik prodavao Muslimanima i Hrvatima, Krajisnik je krao od tebe i mene.

Ko sada mrzi svoj narod? Ja koji ukazujem na njegova djela?

Ili on koji je pljackao svoj narod dok je ovaj ginuo?

MM

pre 10 godina

Ne bih zalazila u carsijske price sta je sve doticni pokrao ili nije, ali on tamo nije osudjen zbog lopovluka, vec zato sto je bio na pogresnoj strani. Ne bih ga dakle slavila i glorifikovala njegova dostignuca, ali je cinjenica da su se Srbi u BiH odrzali, dok su u Hrvatskoj neslavno pukli sa par stotina hiljada izbeglih. Da li se iko od onih koji pljuju RS danas moze zapitati kako bi izgledala unitarna Bosna, uz neizbeznu prevlast Muslimana? Suzivot nam na tim prostorima ne gine, previse smo izmesani da bi se mogli odvajati, to nas cak cini i jacima. U isto vreme, malo li jaci vetrovi zaduvaju, svaka ptica svom jatu leti, dok god cemo samo jednu stranu okrivljivati za sve zajednicke nesrece, nema izlaza. Veoma sam skepticna na temu buducbosti BiH, ali tako je kako je. Ovaj je covek odrobijao svoje po osudi "svetske pravde" i ljudske nepravde, dobro dosao u svoj dom!

citalac

pre 10 godina

Kada nismo bili u mogucnosti osuditi sve zlocince u zemlji,neko je morao to uraditi a to je TPI u Hagu.I ja mislim da svi oni koji su napravili zlocine bez ikakve potrebe samo da ispune svoja zadovoljstva trebali su zavrsiti u Hagu kao sto je to zavrsio Milosevic a ne da im pravimo veselja, kome zlocincima,znaci da i mi prihvatamo zlocine koje su oni napravili i tako ulazimo u istu kategoriju.

Dušan

pre 10 godina

Skoro svaka država je nastala na ratu i zločinu. Ne vidim zašto bi se mi pravili sveci i osuđivali RS kao 'genocidnu tvorevinu'. . Budimo zahvalni što postoji i što su naši sunarodnici uspeli da je naprave i održe

kobac

pre 10 godina

On je bio u zatvoru na pogrešnom mjestu i za pogrešne grijehe.
Naime, trebalo je da ga mi osudimo za kriminal, kao i mnoge druge "vodje", a ratna priča i Hag nemaju smisla. U suštini imaju, ali za takve kao on i slične, to je manje bitno.

Svjedok

pre 10 godina

Da, najtuzniji dio ove price je da udruzenje studenata pomaze u organizaciji doceka. Studenti u svijetu zapocinju i predvode velike promjene u drustvu, zapocinju revolucije. Ove "patriote" studenti ce voditi ovu nazovi drzavu sutra. E zar je za ocekivati da ce drzava sutra biti bolja od drzave danas?

Sjecam se studentskog doma na Palama 2000-e godine (gdje sam bio student kratko). Zima romanijska a u domu nema grijanja. Ali ima grijanja u kancelariji direktora doma, gospodina Savića. Ima Savić i dva kompjutera za stolom, ugasena, jer ne zna ni da ih upali (nema daljinskog). Vrti penkalo u ruci. Dosadno mu. U sobama kreveti na sprat. Istovremeno u sobi troje mora biti u krevetu dok jedno stoji, jer nema prostora. A kancelarija direktora Savića, sva mirise na romanijsku lamperiju, veca od 3 studentske sobe.
A mozda je kancelarija direktora studentskog doma i cilj mnogih, i najkraci put do istog vodi preko obraza svoga.

Svjedok

pre 10 godina

Beskurpulozni ratni profiter i ubica.
Zivio sam na Palama od 1992-e do 2001. Licno mu poznajem djecu (koja nisu ni bila losa).

Koliko je odgovoran za ratne zlocine, ne znam, ali znam da je to jedan od najvecih kriminalaca i ubica koji su postojali u Republici Srpskoj ikada. To je covjek koji je citav rat (zajedno sa ostatkom politicara SDS-a, sa Karadzicem na celu) otimao i to malo jada od svog naroda, na njihovoj bijedi i krvi zaradio milione i milione. Citav rat je trgovao sa onima koji su mu bili toboze neprijatelji (Muslimani i Hrvati). Ne zamo da su im prodavali hranu, alkohol, cigare i gorivo, vec su im prodavali oruzje koje su ovi koristili da ubijaju njegov narod. Njegov brat je nastavio pljackati narod u njegovo ime kada je ovaj osudjen. A sada se vraca da radi na pumpi svoje djece? Koju je on finansirao pokradenim parama. Samo nije rekao sta ce raditi, pumpati gorivo ili biti knjigovodja.
Licno je odgovoran za desetine ubistava politickih protivnika i ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin prijetili njegovom biznisu. Sve sam vidio svojim ocima. Zbog Krajisnika i slicnih njemu sam pobjegao sa Balkana. Bespovratno su unistili su sve sto se moglo unistiti. A Paljani mu prave docek? I ne cudi me. Zivjeh tamo 10 godina. Poseban je to narod. Paljani.

ja

pre 10 godina

molm za jednu hitnu denacifikaciju republike srpske.
I jos jedna stvar bosanci:Srbija je ono najvrednije što srpski narod ima a ne nekakav entitet.

Viktor

pre 10 godina

@Lala iz Banata, 30. avgust 2013 08:08

S obzirom kakav sud ga je i osudio, nije ni cudo sto vecinu srpskog naroda presude tog "kengurskog suda" za kaznjavanje neposlusnih Srba ne uzima za ozbiljno.

Miroslav

pre 10 godina

Građani pozvani da dočekaju ratnog profitera. Dok je vojska ginula a običan narod nije znao šta mu sutrašnji dan donosi, Krajišnik i Karadžić su razvijali biznis tj.šverc, malo preko Drine malo sa ''ljutim neprijateljima'' muslimanima. Bogatili se na nesreći sopstvenog naroda!

Srbija

pre 10 godina

(D. Maravich, 30. avgust 2013 05:14) -to pricaj iskljucivo u svoje ime a ne u ime" svih Srba sirom sveta". Svi casni Srbi sirom sveta gnusaju se ovog osudjenog ratnog zlocinca i zlodela koje je pocinio.

Lala iz Banata

pre 10 godina

Kakva tragikomedija!
Samo na Balkanu se SLAVI kada pravosnažno osuđeni kriminalci izađu iz zatvora.
Dok je ovako, nema nam boljitka.
:(

Marina

pre 10 godina

Razumljivo je da se iz Haaga svečano dočekuju oslobođeni osumnjičenici,ali optuženi pa osuđeni pa na izdržavanju višegodišnje kazne ne zaslužuju javnu dobrodošlicu. Da se ne radi o kome se radi pomislila bih da su uzgubili vezu sa stvarnošću,a ovako Dodik,Krajišik,stalne težnje Srba za nebeskom državom nebeskog naroda ...nije nikakvo iznenađenje.

Divos

pre 10 godina

У најтежим временима за српски род у БиХ господин Крајишник је био председавајући Народне Скупштине Српске (није био предедник Српске како погрешно стоји у чланку), наравно на тој функцији колико му је већ умеће и положај омогућавао дао је свој допринос у борби српског народа да остане и опстане на својим вековним просторима, као и на очувању оног најсветијег, Републике Српске. У току рата у једном делу српског народа у Српској није био омиљен, посебно међу мојим саборцима у ВРС, али то је усуд политичара у таквим временима, бивају омражени, прозивани за бројне криминалне и нечасне радње, да ли те приче имају основа, нећу овом приликом, а и није моје да судим.
А судбина се некад бизарно нашали са историјом, па Момчило сноси последице за оно за што никакве кривице нема, осуђен је пред овим квази-судом, наравно на темељу лажне и апстрактне оптужнице. А да сам у праву, доказује чињеница да је Крајишник у поратном времену био и члан председништва БиХ, и наравно да је тада морао проћи детаљну и темељиту проверу ОХР-а (на основу сигурно добрих оперативних поадатака), и да је било шта лоше починио не би ни могао бити на тој функцији. И јасно је да тада на том положају није радио по жељама и у интересу МЗ (тј стварних газда), него у интересу Срспке. Зато су и извукли из ладице апстрактну оптужницу, јер ако не радите како газда каже, ваља сносити последице. Момчило је сносио, робијао је (неправедно) и одробијао је своје, и данас је слободан човек. И треба да ужива у слободи.

Paljanin

pre 10 godina

NIJE "prvi predsednik Republike Srpske"! Momčilo je predsjedavao Narodnom skupštinom RS i to mu je cijeli grijeh. Ukoliko je on zločinac-onda su i svi Narodni poslanici i oni koji su ih birali i djeca od onih koji su ih birali......... Generali nekih drugih naroda, ljudi koji su imali ovlaštenja, instrumente, činili zločine, su oslobađani dok je ovaj nevin čovjek čamio u ćeliji.
Dobro došao među svoje u svoju Republiku Srpsku!

D. Maravich

pre 10 godina

Srecno se vratio, Predsednice!
Ne samo Pale i Republika Srpska vec i Srbi sirom sveta raduju se vasem povratku i zele da on bude preokret ka boljem i srecnijem zivotu naseg naroda ma gde on ziveo.
Zelim Vam dobro zdravlje i mirne dane u krugu najblizih.
D. Maravic

Lala iz Banata

pre 10 godina

Kakva tragikomedija!
Samo na Balkanu se SLAVI kada pravosnažno osuđeni kriminalci izađu iz zatvora.
Dok je ovako, nema nam boljitka.
:(

D. Maravich

pre 10 godina

Srecno se vratio, Predsednice!
Ne samo Pale i Republika Srpska vec i Srbi sirom sveta raduju se vasem povratku i zele da on bude preokret ka boljem i srecnijem zivotu naseg naroda ma gde on ziveo.
Zelim Vam dobro zdravlje i mirne dane u krugu najblizih.
D. Maravic

Miroslav

pre 10 godina

Građani pozvani da dočekaju ratnog profitera. Dok je vojska ginula a običan narod nije znao šta mu sutrašnji dan donosi, Krajišnik i Karadžić su razvijali biznis tj.šverc, malo preko Drine malo sa ''ljutim neprijateljima'' muslimanima. Bogatili se na nesreći sopstvenog naroda!

Srbija

pre 10 godina

(D. Maravich, 30. avgust 2013 05:14) -to pricaj iskljucivo u svoje ime a ne u ime" svih Srba sirom sveta". Svi casni Srbi sirom sveta gnusaju se ovog osudjenog ratnog zlocinca i zlodela koje je pocinio.

Marina

pre 10 godina

Razumljivo je da se iz Haaga svečano dočekuju oslobođeni osumnjičenici,ali optuženi pa osuđeni pa na izdržavanju višegodišnje kazne ne zaslužuju javnu dobrodošlicu. Da se ne radi o kome se radi pomislila bih da su uzgubili vezu sa stvarnošću,a ovako Dodik,Krajišik,stalne težnje Srba za nebeskom državom nebeskog naroda ...nije nikakvo iznenađenje.

Paljanin

pre 10 godina

NIJE "prvi predsednik Republike Srpske"! Momčilo je predsjedavao Narodnom skupštinom RS i to mu je cijeli grijeh. Ukoliko je on zločinac-onda su i svi Narodni poslanici i oni koji su ih birali i djeca od onih koji su ih birali......... Generali nekih drugih naroda, ljudi koji su imali ovlaštenja, instrumente, činili zločine, su oslobađani dok je ovaj nevin čovjek čamio u ćeliji.
Dobro došao među svoje u svoju Republiku Srpsku!

Divos

pre 10 godina

У најтежим временима за српски род у БиХ господин Крајишник је био председавајући Народне Скупштине Српске (није био предедник Српске како погрешно стоји у чланку), наравно на тој функцији колико му је већ умеће и положај омогућавао дао је свој допринос у борби српског народа да остане и опстане на својим вековним просторима, као и на очувању оног најсветијег, Републике Српске. У току рата у једном делу српског народа у Српској није био омиљен, посебно међу мојим саборцима у ВРС, али то је усуд политичара у таквим временима, бивају омражени, прозивани за бројне криминалне и нечасне радње, да ли те приче имају основа, нећу овом приликом, а и није моје да судим.
А судбина се некад бизарно нашали са историјом, па Момчило сноси последице за оно за што никакве кривице нема, осуђен је пред овим квази-судом, наравно на темељу лажне и апстрактне оптужнице. А да сам у праву, доказује чињеница да је Крајишник у поратном времену био и члан председништва БиХ, и наравно да је тада морао проћи детаљну и темељиту проверу ОХР-а (на основу сигурно добрих оперативних поадатака), и да је било шта лоше починио не би ни могао бити на тој функцији. И јасно је да тада на том положају није радио по жељама и у интересу МЗ (тј стварних газда), него у интересу Срспке. Зато су и извукли из ладице апстрактну оптужницу, јер ако не радите како газда каже, ваља сносити последице. Момчило је сносио, робијао је (неправедно) и одробијао је своје, и данас је слободан човек. И треба да ужива у слободи.

Svjedok

pre 10 godina

Beskurpulozni ratni profiter i ubica.
Zivio sam na Palama od 1992-e do 2001. Licno mu poznajem djecu (koja nisu ni bila losa).

Koliko je odgovoran za ratne zlocine, ne znam, ali znam da je to jedan od najvecih kriminalaca i ubica koji su postojali u Republici Srpskoj ikada. To je covjek koji je citav rat (zajedno sa ostatkom politicara SDS-a, sa Karadzicem na celu) otimao i to malo jada od svog naroda, na njihovoj bijedi i krvi zaradio milione i milione. Citav rat je trgovao sa onima koji su mu bili toboze neprijatelji (Muslimani i Hrvati). Ne zamo da su im prodavali hranu, alkohol, cigare i gorivo, vec su im prodavali oruzje koje su ovi koristili da ubijaju njegov narod. Njegov brat je nastavio pljackati narod u njegovo ime kada je ovaj osudjen. A sada se vraca da radi na pumpi svoje djece? Koju je on finansirao pokradenim parama. Samo nije rekao sta ce raditi, pumpati gorivo ili biti knjigovodja.
Licno je odgovoran za desetine ubistava politickih protivnika i ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin prijetili njegovom biznisu. Sve sam vidio svojim ocima. Zbog Krajisnika i slicnih njemu sam pobjegao sa Balkana. Bespovratno su unistili su sve sto se moglo unistiti. A Paljani mu prave docek? I ne cudi me. Zivjeh tamo 10 godina. Poseban je to narod. Paljani.

ja

pre 10 godina

molm za jednu hitnu denacifikaciju republike srpske.
I jos jedna stvar bosanci:Srbija je ono najvrednije što srpski narod ima a ne nekakav entitet.

Viktor

pre 10 godina

@Lala iz Banata, 30. avgust 2013 08:08

S obzirom kakav sud ga je i osudio, nije ni cudo sto vecinu srpskog naroda presude tog "kengurskog suda" za kaznjavanje neposlusnih Srba ne uzima za ozbiljno.

MM

pre 10 godina

Ne bih zalazila u carsijske price sta je sve doticni pokrao ili nije, ali on tamo nije osudjen zbog lopovluka, vec zato sto je bio na pogresnoj strani. Ne bih ga dakle slavila i glorifikovala njegova dostignuca, ali je cinjenica da su se Srbi u BiH odrzali, dok su u Hrvatskoj neslavno pukli sa par stotina hiljada izbeglih. Da li se iko od onih koji pljuju RS danas moze zapitati kako bi izgledala unitarna Bosna, uz neizbeznu prevlast Muslimana? Suzivot nam na tim prostorima ne gine, previse smo izmesani da bi se mogli odvajati, to nas cak cini i jacima. U isto vreme, malo li jaci vetrovi zaduvaju, svaka ptica svom jatu leti, dok god cemo samo jednu stranu okrivljivati za sve zajednicke nesrece, nema izlaza. Veoma sam skepticna na temu buducbosti BiH, ali tako je kako je. Ovaj je covek odrobijao svoje po osudi "svetske pravde" i ljudske nepravde, dobro dosao u svoj dom!

Svjedok

pre 10 godina

Da, najtuzniji dio ove price je da udruzenje studenata pomaze u organizaciji doceka. Studenti u svijetu zapocinju i predvode velike promjene u drustvu, zapocinju revolucije. Ove "patriote" studenti ce voditi ovu nazovi drzavu sutra. E zar je za ocekivati da ce drzava sutra biti bolja od drzave danas?

Sjecam se studentskog doma na Palama 2000-e godine (gdje sam bio student kratko). Zima romanijska a u domu nema grijanja. Ali ima grijanja u kancelariji direktora doma, gospodina Savića. Ima Savić i dva kompjutera za stolom, ugasena, jer ne zna ni da ih upali (nema daljinskog). Vrti penkalo u ruci. Dosadno mu. U sobama kreveti na sprat. Istovremeno u sobi troje mora biti u krevetu dok jedno stoji, jer nema prostora. A kancelarija direktora Savića, sva mirise na romanijsku lamperiju, veca od 3 studentske sobe.
A mozda je kancelarija direktora studentskog doma i cilj mnogih, i najkraci put do istog vodi preko obraza svoga.

Dušan

pre 10 godina

Skoro svaka država je nastala na ratu i zločinu. Ne vidim zašto bi se mi pravili sveci i osuđivali RS kao 'genocidnu tvorevinu'. . Budimo zahvalni što postoji i što su naši sunarodnici uspeli da je naprave i održe

Ђорђе

pre 10 godina

kad vidim koliko mrzite sopstveni narod ne cudi me sto nam je Srbija takva kakva jeste
(mile1970, 30. avgust 2013 17:08)

Mile, ja ukazujem na covjeka koji je profitirao u ratu. Citav rat, i nekoliko godina poslije je krao, a i ubijao. Dok su tvoja braca i prijatelji bili ubijani oruzjem koje je izmedju ostalih Krajisnik prodavao Muslimanima i Hrvatima, Krajisnik je krao od tebe i mene.

Ko sada mrzi svoj narod? Ja koji ukazujem na njegova djela?

Ili on koji je pljackao svoj narod dok je ovaj ginuo?

kobac

pre 10 godina

On je bio u zatvoru na pogrešnom mjestu i za pogrešne grijehe.
Naime, trebalo je da ga mi osudimo za kriminal, kao i mnoge druge "vodje", a ratna priča i Hag nemaju smisla. U suštini imaju, ali za takve kao on i slične, to je manje bitno.

Neko-iz-mase

pre 10 godina

Svako slavi svoga a nikog nezanima sta su zlocinci kriminalci radili za vreme rata..nazalost srbija i bosna hrvatska su U mozgu nacionalno zaraženi vecina mrzi sve sto nepripada njihovoj naciji..žalosno žalosno .. Drago mi je sto ne pripadam visi tim drzavama...

Bacvanin

pre 10 godina

Sta se pravi scena, pa ljudi, dnevno izlaze osudjeni kriminalci nakon odsluzene kazne pa se ne pravi festa.
I ovo usidjivano lice je zavrsilo sa sluzenjem kazne, sada ga treba svakih par dana proveravati da li sve radi legalno, i na prvo pogresno parkiranje ga vratiti u zatvor da odsluzi do kraja, isto kao sto se radi sa svakim ubicom ili dilerom droge ili silovateljem.
Nije ovaj nista poseban nego ostali u CZ-u.

citalac

pre 10 godina

Kada nismo bili u mogucnosti osuditi sve zlocince u zemlji,neko je morao to uraditi a to je TPI u Hagu.I ja mislim da svi oni koji su napravili zlocine bez ikakve potrebe samo da ispune svoja zadovoljstva trebali su zavrsiti u Hagu kao sto je to zavrsio Milosevic a ne da im pravimo veselja, kome zlocincima,znaci da i mi prihvatamo zlocine koje su oni napravili i tako ulazimo u istu kategoriju.

milan

pre 10 godina

Ponekad me bas iznenadi glupoca pojedinih Srba u Srbiji..Vi svakako tretirate svoj narod u RS kao neki strani narod koji nema nista zajednicko sa vama.Aj mogu razumjeti da Hrvati i Bosnjaci lose pricaju o svemu sto je srpsko ali izgleda da ste i vi svoje obrazovanje i informisanje o Srbima iz RS naucili iz priloga CNN,BBC i ostalih nam "naklonjenih" medija.Momcilo Krajisnik je svoje odsluzio i sad je slobodan covjek,treba pustiti covjeka na miru.Da se nadovezem na ovog jednog "patriotu" i mnogo nekog pametnog covjeka koji kaze onako ponosito da je Srbija nesto najvrijednije sto srpski narod ima.Pa sto junace ti onda uzese Kosovo,cjepaju ti drzavu kao da je neka guvernija a ne drzava,a ti nista,samo sutis.A onda ce vjerovatno za nekih 15,20 godina moj entitet da bude mjesto gdje ce vecina Srba da zive i da se nestide da kazu da su Srbi i da podrzavaju one koji su je stvarali.

gle ko prica o glupoci

pre 10 godina

Ponekad me bas iznenadi glupoca pojedinih Srba u Srbiji..Vi svakako tretirate svoj narod u RS kao neki strani narod koji nema nista zajednicko sa vama.[...]
(milan, 30. avgust 2013 19:29)

Kakve to uopste ima veze? Zlocinci su zlocinci, nebitno da li su pripadnici istog naroda ili nekog drugog - i dalje su zlocinci.

Uopste me ne cudi sto to nisi sposoban da razumes.

Mrgud

pre 10 godina

kad vidim koliko mrzite sopstveni narod ne cudi me sto nam je Srbija takva kakva jeste
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile1970)

Ne izjednacavaj narod sa ovim...i svim njihovim obozavaocima..preskocicu prideve. Dosta nam je sto nas drugi izjednacavaju sa njima jos sami treba to sebi da radimo.

Republika Srpska

pre 10 godina

Niste svesni kroz kakav pakao je prosao Srpski narod zapadno od Drine u WW1,WW2(Jasenovac,Stara Gradiska,dovoljno?) i sad 1992-1995(Oluja,Bljesak).Da podsetim sve da su Srbi cinili 55% stanovnistva Bosne i Hercegovine pre WW2.A sad na ima 35% i drzimo preko 50% teritorije(u FBiH 3 opstine imaju srpsku vecinu).Sta je trebalo da radimo 1992?Da sagnemo glavu i da pustimo da nas gaze,e pa to ne moze kod nas!

dejan

pre 10 godina

ja bi se odman slozio sa prvim martom. ali krajisnika ne smatram vise, cak ga smatram manje, odgovornim za rat u BIH od Alije Izetbegovica. Ako je Alija heroj u bosni za muslimane ne vidim sto Krajisnik ne bi bio heroj za srbe. Zbog toga sto nije osudjen u Hagu? ma dajte svi vidimo kakva je to institucija. znaci... prvi mart... buzzoff

ssss

pre 10 godina

@svjedok.
To je ta prica, samo ljudima u Srbiji treba to predociti.
Kakvi njegovi crni zlocini, za pare je on lezo, za astronomske svote para, a nasi postdejtonski izbjegli iz Vogosce, Ilidze, Grbavice itd. itd. su mu trebali suditi.

Ђорђе

pre 10 godina

@MM

Ovdje se radi o trosenju para poreskih obveznika na docek osobi koja izlazi iz zatvora. Ne, nije rijec o Nelsonu Mendeli. Rijec je o Momcilu Krajisniku.

Tvoj citav komentar osobe "hladne glave" koja ne zeli da dize buru zvuci kao da ga je pisala Milica Krajisnik. Carsijske price? Da je Momcilo ratni profiter su carsijske price? Ja bih se bar zacrvenio u licu da ovako nesto i pomislim.

Милутин

pre 10 godina

Схватите једном за свагда, на нашој планети и даље влада искључиво закон јачег и сналажљивијег. Ко поверује да је могуће опстати уз помоћ миродопских метода унапред је осуђен на пропаст. Мир, хуманост, правда су само предах између два рата.

D. Maravich

pre 10 godina

Srecno se vratio, Predsednice!
Ne samo Pale i Republika Srpska vec i Srbi sirom sveta raduju se vasem povratku i zele da on bude preokret ka boljem i srecnijem zivotu naseg naroda ma gde on ziveo.
Zelim Vam dobro zdravlje i mirne dane u krugu najblizih.
D. Maravic

Lala iz Banata

pre 10 godina

Kakva tragikomedija!
Samo na Balkanu se SLAVI kada pravosnažno osuđeni kriminalci izađu iz zatvora.
Dok je ovako, nema nam boljitka.
:(

Srbija

pre 10 godina

(D. Maravich, 30. avgust 2013 05:14) -to pricaj iskljucivo u svoje ime a ne u ime" svih Srba sirom sveta". Svi casni Srbi sirom sveta gnusaju se ovog osudjenog ratnog zlocinca i zlodela koje je pocinio.

ja

pre 10 godina

molm za jednu hitnu denacifikaciju republike srpske.
I jos jedna stvar bosanci:Srbija je ono najvrednije što srpski narod ima a ne nekakav entitet.

Divos

pre 10 godina

У најтежим временима за српски род у БиХ господин Крајишник је био председавајући Народне Скупштине Српске (није био предедник Српске како погрешно стоји у чланку), наравно на тој функцији колико му је већ умеће и положај омогућавао дао је свој допринос у борби српског народа да остане и опстане на својим вековним просторима, као и на очувању оног најсветијег, Републике Српске. У току рата у једном делу српског народа у Српској није био омиљен, посебно међу мојим саборцима у ВРС, али то је усуд политичара у таквим временима, бивају омражени, прозивани за бројне криминалне и нечасне радње, да ли те приче имају основа, нећу овом приликом, а и није моје да судим.
А судбина се некад бизарно нашали са историјом, па Момчило сноси последице за оно за што никакве кривице нема, осуђен је пред овим квази-судом, наравно на темељу лажне и апстрактне оптужнице. А да сам у праву, доказује чињеница да је Крајишник у поратном времену био и члан председништва БиХ, и наравно да је тада морао проћи детаљну и темељиту проверу ОХР-а (на основу сигурно добрих оперативних поадатака), и да је било шта лоше починио не би ни могао бити на тој функцији. И јасно је да тада на том положају није радио по жељама и у интересу МЗ (тј стварних газда), него у интересу Срспке. Зато су и извукли из ладице апстрактну оптужницу, јер ако не радите како газда каже, ваља сносити последице. Момчило је сносио, робијао је (неправедно) и одробијао је своје, и данас је слободан човек. И треба да ужива у слободи.

Paljanin

pre 10 godina

NIJE "prvi predsednik Republike Srpske"! Momčilo je predsjedavao Narodnom skupštinom RS i to mu je cijeli grijeh. Ukoliko je on zločinac-onda su i svi Narodni poslanici i oni koji su ih birali i djeca od onih koji su ih birali......... Generali nekih drugih naroda, ljudi koji su imali ovlaštenja, instrumente, činili zločine, su oslobađani dok je ovaj nevin čovjek čamio u ćeliji.
Dobro došao među svoje u svoju Republiku Srpsku!

Marina

pre 10 godina

Razumljivo je da se iz Haaga svečano dočekuju oslobođeni osumnjičenici,ali optuženi pa osuđeni pa na izdržavanju višegodišnje kazne ne zaslužuju javnu dobrodošlicu. Da se ne radi o kome se radi pomislila bih da su uzgubili vezu sa stvarnošću,a ovako Dodik,Krajišik,stalne težnje Srba za nebeskom državom nebeskog naroda ...nije nikakvo iznenađenje.

Viktor

pre 10 godina

@Lala iz Banata, 30. avgust 2013 08:08

S obzirom kakav sud ga je i osudio, nije ni cudo sto vecinu srpskog naroda presude tog "kengurskog suda" za kaznjavanje neposlusnih Srba ne uzima za ozbiljno.

Miroslav

pre 10 godina

Građani pozvani da dočekaju ratnog profitera. Dok je vojska ginula a običan narod nije znao šta mu sutrašnji dan donosi, Krajišnik i Karadžić su razvijali biznis tj.šverc, malo preko Drine malo sa ''ljutim neprijateljima'' muslimanima. Bogatili se na nesreći sopstvenog naroda!

Svjedok

pre 10 godina

Beskurpulozni ratni profiter i ubica.
Zivio sam na Palama od 1992-e do 2001. Licno mu poznajem djecu (koja nisu ni bila losa).

Koliko je odgovoran za ratne zlocine, ne znam, ali znam da je to jedan od najvecih kriminalaca i ubica koji su postojali u Republici Srpskoj ikada. To je covjek koji je citav rat (zajedno sa ostatkom politicara SDS-a, sa Karadzicem na celu) otimao i to malo jada od svog naroda, na njihovoj bijedi i krvi zaradio milione i milione. Citav rat je trgovao sa onima koji su mu bili toboze neprijatelji (Muslimani i Hrvati). Ne zamo da su im prodavali hranu, alkohol, cigare i gorivo, vec su im prodavali oruzje koje su ovi koristili da ubijaju njegov narod. Njegov brat je nastavio pljackati narod u njegovo ime kada je ovaj osudjen. A sada se vraca da radi na pumpi svoje djece? Koju je on finansirao pokradenim parama. Samo nije rekao sta ce raditi, pumpati gorivo ili biti knjigovodja.
Licno je odgovoran za desetine ubistava politickih protivnika i ljudi koji su na ovaj ili onaj nacin prijetili njegovom biznisu. Sve sam vidio svojim ocima. Zbog Krajisnika i slicnih njemu sam pobjegao sa Balkana. Bespovratno su unistili su sve sto se moglo unistiti. A Paljani mu prave docek? I ne cudi me. Zivjeh tamo 10 godina. Poseban je to narod. Paljani.

Dušan

pre 10 godina

Skoro svaka država je nastala na ratu i zločinu. Ne vidim zašto bi se mi pravili sveci i osuđivali RS kao 'genocidnu tvorevinu'. . Budimo zahvalni što postoji i što su naši sunarodnici uspeli da je naprave i održe

Svjedok

pre 10 godina

Da, najtuzniji dio ove price je da udruzenje studenata pomaze u organizaciji doceka. Studenti u svijetu zapocinju i predvode velike promjene u drustvu, zapocinju revolucije. Ove "patriote" studenti ce voditi ovu nazovi drzavu sutra. E zar je za ocekivati da ce drzava sutra biti bolja od drzave danas?

Sjecam se studentskog doma na Palama 2000-e godine (gdje sam bio student kratko). Zima romanijska a u domu nema grijanja. Ali ima grijanja u kancelariji direktora doma, gospodina Savića. Ima Savić i dva kompjutera za stolom, ugasena, jer ne zna ni da ih upali (nema daljinskog). Vrti penkalo u ruci. Dosadno mu. U sobama kreveti na sprat. Istovremeno u sobi troje mora biti u krevetu dok jedno stoji, jer nema prostora. A kancelarija direktora Savića, sva mirise na romanijsku lamperiju, veca od 3 studentske sobe.
A mozda je kancelarija direktora studentskog doma i cilj mnogih, i najkraci put do istog vodi preko obraza svoga.

MM

pre 10 godina

Ne bih zalazila u carsijske price sta je sve doticni pokrao ili nije, ali on tamo nije osudjen zbog lopovluka, vec zato sto je bio na pogresnoj strani. Ne bih ga dakle slavila i glorifikovala njegova dostignuca, ali je cinjenica da su se Srbi u BiH odrzali, dok su u Hrvatskoj neslavno pukli sa par stotina hiljada izbeglih. Da li se iko od onih koji pljuju RS danas moze zapitati kako bi izgledala unitarna Bosna, uz neizbeznu prevlast Muslimana? Suzivot nam na tim prostorima ne gine, previse smo izmesani da bi se mogli odvajati, to nas cak cini i jacima. U isto vreme, malo li jaci vetrovi zaduvaju, svaka ptica svom jatu leti, dok god cemo samo jednu stranu okrivljivati za sve zajednicke nesrece, nema izlaza. Veoma sam skepticna na temu buducbosti BiH, ali tako je kako je. Ovaj je covek odrobijao svoje po osudi "svetske pravde" i ljudske nepravde, dobro dosao u svoj dom!

Republika Srpska

pre 10 godina

Niste svesni kroz kakav pakao je prosao Srpski narod zapadno od Drine u WW1,WW2(Jasenovac,Stara Gradiska,dovoljno?) i sad 1992-1995(Oluja,Bljesak).Da podsetim sve da su Srbi cinili 55% stanovnistva Bosne i Hercegovine pre WW2.A sad na ima 35% i drzimo preko 50% teritorije(u FBiH 3 opstine imaju srpsku vecinu).Sta je trebalo da radimo 1992?Da sagnemo glavu i da pustimo da nas gaze,e pa to ne moze kod nas!

milan

pre 10 godina

Ponekad me bas iznenadi glupoca pojedinih Srba u Srbiji..Vi svakako tretirate svoj narod u RS kao neki strani narod koji nema nista zajednicko sa vama.Aj mogu razumjeti da Hrvati i Bosnjaci lose pricaju o svemu sto je srpsko ali izgleda da ste i vi svoje obrazovanje i informisanje o Srbima iz RS naucili iz priloga CNN,BBC i ostalih nam "naklonjenih" medija.Momcilo Krajisnik je svoje odsluzio i sad je slobodan covjek,treba pustiti covjeka na miru.Da se nadovezem na ovog jednog "patriotu" i mnogo nekog pametnog covjeka koji kaze onako ponosito da je Srbija nesto najvrijednije sto srpski narod ima.Pa sto junace ti onda uzese Kosovo,cjepaju ti drzavu kao da je neka guvernija a ne drzava,a ti nista,samo sutis.A onda ce vjerovatno za nekih 15,20 godina moj entitet da bude mjesto gdje ce vecina Srba da zive i da se nestide da kazu da su Srbi i da podrzavaju one koji su je stvarali.

Bacvanin

pre 10 godina

Sta se pravi scena, pa ljudi, dnevno izlaze osudjeni kriminalci nakon odsluzene kazne pa se ne pravi festa.
I ovo usidjivano lice je zavrsilo sa sluzenjem kazne, sada ga treba svakih par dana proveravati da li sve radi legalno, i na prvo pogresno parkiranje ga vratiti u zatvor da odsluzi do kraja, isto kao sto se radi sa svakim ubicom ili dilerom droge ili silovateljem.
Nije ovaj nista poseban nego ostali u CZ-u.

dejan

pre 10 godina

ja bi se odman slozio sa prvim martom. ali krajisnika ne smatram vise, cak ga smatram manje, odgovornim za rat u BIH od Alije Izetbegovica. Ako je Alija heroj u bosni za muslimane ne vidim sto Krajisnik ne bi bio heroj za srbe. Zbog toga sto nije osudjen u Hagu? ma dajte svi vidimo kakva je to institucija. znaci... prvi mart... buzzoff

Mrgud

pre 10 godina

kad vidim koliko mrzite sopstveni narod ne cudi me sto nam je Srbija takva kakva jeste
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile1970)

Ne izjednacavaj narod sa ovim...i svim njihovim obozavaocima..preskocicu prideve. Dosta nam je sto nas drugi izjednacavaju sa njima jos sami treba to sebi da radimo.

ssss

pre 10 godina

@svjedok.
To je ta prica, samo ljudima u Srbiji treba to predociti.
Kakvi njegovi crni zlocini, za pare je on lezo, za astronomske svote para, a nasi postdejtonski izbjegli iz Vogosce, Ilidze, Grbavice itd. itd. su mu trebali suditi.

kobac

pre 10 godina

On je bio u zatvoru na pogrešnom mjestu i za pogrešne grijehe.
Naime, trebalo je da ga mi osudimo za kriminal, kao i mnoge druge "vodje", a ratna priča i Hag nemaju smisla. U suštini imaju, ali za takve kao on i slične, to je manje bitno.

citalac

pre 10 godina

Kada nismo bili u mogucnosti osuditi sve zlocince u zemlji,neko je morao to uraditi a to je TPI u Hagu.I ja mislim da svi oni koji su napravili zlocine bez ikakve potrebe samo da ispune svoja zadovoljstva trebali su zavrsiti u Hagu kao sto je to zavrsio Milosevic a ne da im pravimo veselja, kome zlocincima,znaci da i mi prihvatamo zlocine koje su oni napravili i tako ulazimo u istu kategoriju.

Neko-iz-mase

pre 10 godina

Svako slavi svoga a nikog nezanima sta su zlocinci kriminalci radili za vreme rata..nazalost srbija i bosna hrvatska su U mozgu nacionalno zaraženi vecina mrzi sve sto nepripada njihovoj naciji..žalosno žalosno .. Drago mi je sto ne pripadam visi tim drzavama...

Ђорђе

pre 10 godina

kad vidim koliko mrzite sopstveni narod ne cudi me sto nam je Srbija takva kakva jeste
(mile1970, 30. avgust 2013 17:08)

Mile, ja ukazujem na covjeka koji je profitirao u ratu. Citav rat, i nekoliko godina poslije je krao, a i ubijao. Dok su tvoja braca i prijatelji bili ubijani oruzjem koje je izmedju ostalih Krajisnik prodavao Muslimanima i Hrvatima, Krajisnik je krao od tebe i mene.

Ko sada mrzi svoj narod? Ja koji ukazujem na njegova djela?

Ili on koji je pljackao svoj narod dok je ovaj ginuo?

Милутин

pre 10 godina

Схватите једном за свагда, на нашој планети и даље влада искључиво закон јачег и сналажљивијег. Ко поверује да је могуће опстати уз помоћ миродопских метода унапред је осуђен на пропаст. Мир, хуманост, правда су само предах између два рата.

gle ko prica o glupoci

pre 10 godina

Ponekad me bas iznenadi glupoca pojedinih Srba u Srbiji..Vi svakako tretirate svoj narod u RS kao neki strani narod koji nema nista zajednicko sa vama.[...]
(milan, 30. avgust 2013 19:29)

Kakve to uopste ima veze? Zlocinci su zlocinci, nebitno da li su pripadnici istog naroda ili nekog drugog - i dalje su zlocinci.

Uopste me ne cudi sto to nisi sposoban da razumes.

Ђорђе

pre 10 godina

@MM

Ovdje se radi o trosenju para poreskih obveznika na docek osobi koja izlazi iz zatvora. Ne, nije rijec o Nelsonu Mendeli. Rijec je o Momcilu Krajisniku.

Tvoj citav komentar osobe "hladne glave" koja ne zeli da dize buru zvuci kao da ga je pisala Milica Krajisnik. Carsijske price? Da je Momcilo ratni profiter su carsijske price? Ja bih se bar zacrvenio u licu da ovako nesto i pomislim.