Sreda, 28.08.2013.

13:05

EU možda uvodi sankcije Hrvatskoj

Uprkos pomirljivimom pismu Zagreba koje je juče upućeno Briselu, EU bi već sledeće nedelje mogla da uvede sankcije Hrvatskoj zbog podrivanja pravnog poretka EU.

Izvor: Tanjug

EU možda uvodi sankcije Hrvatskoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

marko

pre 10 godina

Ma sve je to farsa. Taj slucaj Djurekovica je vise bitan svima nama nego Nemcima. Nemcima je bitan cisto sa aspekta da se ne otkrije njhova uloga u celoj prici, ali mi smo ostecena strana, i to je sve bilo usmereno protiv nas, i taj mehanizam se dugo primenjivao. Recimo ja se rado zalazem da Perkovic isprica sve sto ima u svoju odbranu, ali ruku dam da je tek u tome problem za Nemce. Tako da ko zna sta je u pozadini cele price. Mozda neciji memoari, mozda neko poravnanje, ko zna.

Ron

pre 10 godina

Ne brinite se, komsije, imate jednu od najlepsih obala u Evropi, civilizovaniji ste od nas, sigurna ste zemlja tako da ce vas zadrzati u EU bez obzira na gluposti koje budete pravili. Mada, nemojte dozvoliti pojedincima da prave ovakve gluposti. Pozdrav iz kontinentalnog Srbistana.

Djubrone

pre 10 godina

Ma da samo će ga ispitat' stari moj bio sam ja na takvom inf. Razgovoru i šta da ti kažem ujutro sam bio sav plav od razgovora, ah da onaj kamen u bubregu ujutro je bio pijesak, čudo šta može običan razgovor i nisam prizn'o tek poslje drugog samara.

gost

pre 10 godina

Europska komisija je pokrenula 68 postupaka protiv država članica, tako da nije Hrvatska jedina članica s kojom EK ne razgovara istim jezikom.

juji

pre 10 godina

@Danke Deutschland Perkovica ce izrucit i ispitat, po EU nalogu ga smiju ispitat samo za optuzbe iz naloga,tako da ga nemogu za nista drugo ni ispitat,ni optuzit,a sigurno ne za zlocine pocinjene na teritoriju neke druge zemlje.Po meni je Milanovic strasno nesposoban,jer ovakvo brukanje Hrvatskoj nije trebala.

TRi čiste

pre 10 godina

Izručenje navedenog lica nije moguće iz razloga zastare. Za zastaru je itekako zaslužan T,Karamatko koji je u vreme raniji nemačkih zahteva po ovom pitanju bio visoki funkcioner policije a u drugom šef svih tajnih službi.međutim HDZ na vlasti i HDZ u opoziciji je dosledan svojim stavovima isto ko vaš predsednik. Milanović što neki ne žele da znaju želi da menja i ustav kako politička ubojstava nebi mogla ići u zastaru. I još nešto u vezi crkvenih komentara, crkva u RH je u potpunosti zaboravila na svoje poslanje i dala se na zgrtanje bogatstva, što je najbolje vidljivo u slučaju Gotovina. Najpre pozivala na rušenje vlasti/SDP zbog namere izručenja a kasnije jkada je to HDZ uradio nadbiskup splitski Marin Barišić javno izjavi da zakone treba poštovati. Pri ovome izgleda da zec leži u ćinjenici da je upravo tada Sanader/HDZ dao crkvi 50 mijijuna kuna izvanproračunskih sredstava (nekih 6,8 miliona evra.) O ugledu Katoličke crkve u RH najbolje svedoči činjenica da predsedničke izbore dobi čovek koji je agnostik a parlamentarne partija koju vodi deklarisani nevernik. Oni koje je crkva javno podržavala pretpeli su teške poraze, a šta je osobito zanimljivo neki od njih su oličenje svega onog što crkva načelno propoveda( fiktivni razvod Bandića radi otkupa stana što je i na tv dvoboju sam opravdao time da se radi o malom stančiću).

blaž

pre 10 godina

hrvatska, kao i ostale zemlje uostalom, slijednice totalitarnih režima taoci su oligarha što "kao" legalnih što ilegalnih sigurnosih službi koji su uspjeli svu društvenu ili državnu imovinu staviti pod svojom kontrolom skupa sa političkim životom podanika ili'ti poreznih obveznika po novom, u ovom slučaju niti je briga vladu za perkovića a još manje što javnost o tome misli, brine njih uvođenje reda i siguran početak gubitka nezasluženih privilegija koja uživaju već sedamdeset godina ...

A.Semjonov

pre 10 godina

Nemojte da ste toliko nadmeni i zluradi. Uskoro i Srbiju ceka ciscenje od UDBASA i njihovih naslednika. Znate li koliko egzekutora sa dozvolom za ubijanje nadmeno seta ulicama nasih gradova!?

Pazarac

pre 10 godina

Jadno,sve babovi sinovi,rodjaci,veze i cuda da bi se neko zastitio pa cak i u "EVROPSKOJ" Hrvatskoj.Sankcije vaze samo za one najslabije,dok se za Pisaniju-prljavstinu(bosanski)uvek trazi neka rupa u zakonu.Ali nek znaju da je to mnoge narode unistilo!Iskreno se nadam u buducnosti pravednijem Balkanu

sisak

pre 10 godina

Sve stranke, uključujući HDZ i vladajući HNS su za izručenje, samo su protiv SDP,Milanović i Pupovac.
Eto tko radi protiv europske Hrvatske.

grozza

pre 10 godina

Koliko brace Hrvata na ovom forumu... Nisam Jugonostalgicar, al realno, nije bilo drzave kao Juge (geopoliticka pozicija, prirodni resursi, geografski diverzitet, umerena kilma, zdrava hrana, solidan broj stanovnika, znacajna povrsina teritorije...) Al posto smo svi usijane glave i posto su nam bile prece ove male prcije koje danas imamo ( da posluzimo ko pupak Evrope, da nam svo djubre uvale po mogucstvu, svima) neka nam sad... Kamo srece da je s Titom umrla i njegova partija i komunizam a ne i ogroman zajednicki resurs koji smo imali. Da smo bili pametniji ko zna gde bi stigli. Al posto nismo, zarad buducih generacija, bolje da se ne sastajemo vise. Pozdrav i sve najbolje komsijama

Hm!

pre 10 godina

He he! EU je razmazila hrvate. Uvek su bili na njihovojh strani! Ali situacija se promenila , jer na drugoj strani vise nisu srbi , vec EU !
Dobrodosli u svoju " nezavisnost"!
Srbiju je mnogo kostao savez sa Hrvatskom, a kostace i EU-u
dugogodisnja podrska Hrvatskoj, ali je razlika u tome sto ce EU naplatiti sve Hrvatskoj sa lepim kamatama!

Danke Deutschland

pre 10 godina

Kada se radi o ovom slucaju nije merodavno ni sta kaze Hrvatska, ni sta pise B92, ni sta komentarisu citaoci vec iskljucivo sta zahteva Nemacka. A Nemacka kaze da je Perkovic bio UDBIN sef za spoljne delatnosti, da je bio jedno vreme potpredsednik saveznog ministra odbrane, da je organizirao svasta po inostranstvu, da je pod njegovim patronatom ubijeno nekoliko nemackih agenata... Dalje, da je nakon sto je pismeno obavestio nemacku tajnu sluzbu (BND) o imenima svih agenata na prostoru Nemacke (iz bivse YU) osim onih koji su Hrvati, da je pocetkom 90-tih pristupio "pokretu" Franje Tudjmana, da je licno organizovao i postavio kompletnu novu sluzbu unutrasnjih poslova u Hrvatskom (MUP), da je uspostavio i koordinirao rad svih tajnih sluzbi u novoj drzavi do 2002. A kada je postalo papreno, za svog naslednika je postavio svoga sina Sasu, koga je predsednik Mesic odmah vodio sam sobom po celom svetu da upozna sve "kolege" koji deluju u inostranstvu, te na kraju da je "svo znanje" preslo s oca na sina te se istim sluzi i danasnji predsednik Josipovic. Dakle, ako ga Nemci dobiju u svoje ruke, na videlo ce izaci noge operacije novonastale drzave. Jer onu staru bi oni da oblate koliko mogu, problem je sto ce biti oblacena i ova nova. A to je vec FRKA. Pozdrav iz Nemacke!

Veliki pozdrav

pre 10 godina

@ivan zagreb & ostali susjedi

Na vrhu strane pise da je tekst prenesen sa index.hr.
Isto vazi i za vecinu vesti vezanih za Hrvatsku.
Rubrika region se uredjuje tako sto se uglavnom prenose vesti sa hrvatskih, bosanskih, crnogorskih medija. Zato treba uvek pogledati izvor pre ostavljanja komentara.

evropljanin

pre 10 godina

Jedan školovani Hrvat mi skoro reče da je on evroskeptik i da nije trebalo da uđe u EU, jer "mi smo ginuli da izađemo iz države sa 6 naroda, a sad ulazimo u državu sa 27 naroda". Prvo mi nije bilo jasno kako se to može "ginuti", valjda taj glagol ima samo svršeni oblik, al sam to prećutao i samo sam mu rekao da onda "treba da počnete da ginete odmah da izađete iz EU, jer oni ne znaju za proceduru za izlazak, niti imaju u planu da je naprave u skoroj budućnosti"

najdragi_vodja

pre 10 godina

Neće, eto naš dragi heroj Kim Zoky Un na mig iz Pyongyanga mijenja lex-banditen , ne mogu obe partije da budu pod sankcijama istovremeno.

Stambol

pre 10 godina

Nasi dragi susedi, nismo optereceni sa vama. Dovoljno imamo svoje probleme. Medjutim, posto ste mlada clanica EU, a i mi tezimo ka istoj, normalno je da nas zanimaji problemi koji se odnose izmedju, recimo, Brisela i Zagreba jer, hteli mi to ili ne, vise nas interesuju te vesti nego vesti na relaciji, recimo, Brisel-Sofija. Nakon dve Jugoslavije i dalje se oseca bliskost dva naroda, iako je vodjen rat. Na kraju, ovima koji bi opet da prave Jugoslaviju, HISTORIA MAGISTRA VITAE EST. Bile su dovoljne dve da vidimo da nam ne ide. Srecno vama u EU.

Neko spolja

pre 10 godina

Gdin Perković je bio pripadnik obaveštajnih službi bivše SFRJ (da mi se ne omakne reč "naših"). Nemci ga konkretno optužuju da je pre trideset (30!) godina u Nemačkoj ubio građanina SFRJ, koji je bio poznat kao emigrant iz iste. Perkoviću se za to delo već sudilo, pa mu nije bila dokazana krivica. Da li može neko da objasni zašto je Nemačkoj toliko stalo do toga da osudi Perkovića, posle više pokušaja i 30 godina? Koliko emigranata je bilo ubijano na sve strane iz raznih zemalja pa i u Nemačkoj? E pa, stalo im je do toga zato što dotični nije bio samo emigrant, već i agent zapadno nemačke obaveštajne službe. A to celu priču stavlja u potpuno drugi kontekst. Ne radi se tu o nikakvom Evropskom pravnom redu i sličnim "Vivian Reading" budalaštinama, nego Hrvati jednostavno ne daju svog agenta. I ja im dajem podršku, istrajte, iako nemate mnogo šansi.

Saedi Folluf

pre 10 godina

Ironija je gusta kao katran u ovoj priči. Ne samo da je zver bila komunistička već su je naknadno usvojili i zločinci Hrvatske. Ubijao je i donosio bedu ko zna kom broju ljudi za života. Ali, Hrvatska voli da nagrađuje svoje zločince. Rezultat? "Haj'mo donijeti zakon o izuzeću zvjeri! Europa je ionako prepuna budala kad su nas do sad pustili činit' što hoćemo!"

Sve je jasno

pre 10 godina

Meni samo nije jasno da li Hrvati misle da su ovi iz EU toliki idioti pa će ih pustiti da rade šata hoće? Alo komšije nije vam ovo Balkan gde ćete prosipati priču da neko nije zločinac, da li je vama to jasno? Da li Hrvatska shvata da nisu trebali da uđu u EU, da su ulaz dobili kao Bugari i Rumuni svojevremeno. EU je u svoje članstvo primila zemlju koja je najnetolerantnija prema nacionalnim manjinama posebno srpske nacionalnosti, zemlju koja nije rešila imovinska prava proteranih Srba, koja ima katastrofalnu ekonomiju i postala je članica... Hrvatska izgleda ne shvata da će skupo platiti oslobađanje Gotovine, EU će to naplatiti itekako, tek ćete videti... Ili se uzmite u pamet ili će biti veselo, EU vas neće milovati.

Lex

pre 10 godina

Doci ce sve to i Srbiju, ne sekirajte se. U jednom trenutku ce, tokom pristupnih pregovora, Srbija biti primorana da postupa po evropskim nalozima za hapsenje i da izrucuje svoje gradjane drugim drzavama. To nece bas biti docekano s odusevljenjem u javnosti i Srbija ce se naci u slicnom polozaju.

SUMP

pre 10 godina

Nisu ni usli, a vec sankcije??? Ovo verovatno ni Srbiji nece poci za rukom kad pristupe.
Inace, odluka o neizrucivanju par dana pre pristupanja EU je zaista sramotna.

DedaPantelija

pre 10 godina

Presmješno je gledati ove komentare iz Srbije :)
Slabo vi shvaćate političke igre, vidim da neki još ovdje vjeruju da su Srbi nepravedno u HR dobili po repu unatoč činjenici da su postavljali balvane po tuđim državama sve do 1995.

ivan zagreb

pre 10 godina

Uz duzno poštovanje , Vaše novine konstantno se bave Hrvatskom.ali vi niste objavili niti jednu točnu informaciju o istoj već 10 godina.
Dajete skroz krive i neistinite informacije, a s obzirom da vam ni to očito još nije dosta izmišljate nekakve tekstove koje veze s mozgom nemaju.Jučer ste objavili tekst o hrani u Hrvatskoj, a veze nemate kakvo je stanje i što se događa i koliko su cijene hrane otišle dole.
Neki dan ste objavili skroz krivo sve o investicijama u hrvatskoj koje su inače 4x veće nego u Srbiji.
Mislim da bi novinarstvo morali pomaknuti s točke koje je bilo u Turskoj otprilike prije 50 godina...Nemojte manipulirati ljudima u Srbiji pišući krive informacije o Hrvatskoj. Imate vi jos jako puno raditi da bi bili kao Hrvatska.
Pozdrav iz Zagreba.

Troml

pre 10 godina

EU možda uvodi sankcije Hrvatskoj
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prvo, kakve to veze ima sa Srbijom
da su se Srbi toliko uzbudili?
Drugo, svako zlo za neko dobro,
bit će brži i teži pad koalicije
s SDP-om na čelu.
Treće, ne brinite brigu o Hrvatskoj,
imate previše svojih probleme (malo
težih i večih).

zoki dolina cupova

pre 10 godina

to je vec pravo i pravda..vazni je lex Perkovic nego stotine hiljada protjeranih i opljackanih Srba..sve je politika..pravo je samo sluskinja u rukama mocnih!!

Domagoj

pre 10 godina

Niš od toga. Opet je Hrvatska popustila...

Hrvatska je spremna surađivati i voljna je uskladiti zakona koji se tiče primjene Europskog uhidbenog naloga s europskim zakonima. To je sažetak pisma koje je potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe Viviane Reding sinoć primila od hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića, dok je premijer Zoran Milanović slično pisao predsjedniku EK Joséu Manuelu Barrosu, potvrdila je za Večernji list Mina Andreeva, glasnogovornica V. Reding.

mattko

pre 10 godina

Ovo je samo packa. Kao i uvek zahtev EU ce biti ispunjen jer ta zemlja ne moye da dozvoli luksuy sebi da bude van evropskih tokova.Ubrzo ce to shvatiti i ostatak Balkana. Konkretan povod za ovu packu je bio pokusaj da se dozvoli zastara necasnih ubistava emigracije i politickih protivnika iz bivse Jugovalavije. Slican problem mogle bi imati i druge zemlje iz bivse YU jer nisu zlocinci bili slati samo iz Hrvatske.

Sasa RS

pre 10 godina

Pa sta su mislili Hrvati, da ce moci da prosipaju lafinu kao i dok nisu usli u uniju.Jedno je deklarisati se ka demokratska drzava a drugo je to stvarno i biti.Sve ovo vazi i za ostale drzave na balkanu da nebude neke zabune da nekoga mrzim.To je tako kome se svidja neka kusa a kome ne na kraju ce ipak morati i nikoga nece pitati sta voli!!!

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Partijski podmladak na vlasti štiti svoje crne pretke.
Zbog 10 dkg (pokvarenog) mesa (Perković & co, - ima njih još) ovi žrtvuju (relativno zdravu) čitavu kravu (Hrvatska).
Crni Milanoviću... -.-

Izdajnik

pre 10 godina

"hrvatska je mlada demokracija" doduse nastala na zlocinima protiv svog(srpskog)naroda i ostrascena podrskom vatikana i jenkija pa misli da moze da rovari po eu... pa ne mozeeeee

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Komunisti u Hrvatskoj štite Brozove ubice i neće da ih izruče Evropi.
Upropastiše na komunsiti, i nas i njih.
Srbijo, ko će tebe da partijskih monstruma oslobodi?

Izdajnik

pre 10 godina

"hrvatska je mlada demokracija" doduse nastala na zlocinima protiv svog(srpskog)naroda i ostrascena podrskom vatikana i jenkija pa misli da moze da rovari po eu... pa ne mozeeeee

Sasa RS

pre 10 godina

Pa sta su mislili Hrvati, da ce moci da prosipaju lafinu kao i dok nisu usli u uniju.Jedno je deklarisati se ka demokratska drzava a drugo je to stvarno i biti.Sve ovo vazi i za ostale drzave na balkanu da nebude neke zabune da nekoga mrzim.To je tako kome se svidja neka kusa a kome ne na kraju ce ipak morati i nikoga nece pitati sta voli!!!

zoki dolina cupova

pre 10 godina

to je vec pravo i pravda..vazni je lex Perkovic nego stotine hiljada protjeranih i opljackanih Srba..sve je politika..pravo je samo sluskinja u rukama mocnih!!

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Partijski podmladak na vlasti štiti svoje crne pretke.
Zbog 10 dkg (pokvarenog) mesa (Perković & co, - ima njih još) ovi žrtvuju (relativno zdravu) čitavu kravu (Hrvatska).
Crni Milanoviću... -.-

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Komunisti u Hrvatskoj štite Brozove ubice i neće da ih izruče Evropi.
Upropastiše na komunsiti, i nas i njih.
Srbijo, ko će tebe da partijskih monstruma oslobodi?

mattko

pre 10 godina

Ovo je samo packa. Kao i uvek zahtev EU ce biti ispunjen jer ta zemlja ne moye da dozvoli luksuy sebi da bude van evropskih tokova.Ubrzo ce to shvatiti i ostatak Balkana. Konkretan povod za ovu packu je bio pokusaj da se dozvoli zastara necasnih ubistava emigracije i politickih protivnika iz bivse Jugovalavije. Slican problem mogle bi imati i druge zemlje iz bivse YU jer nisu zlocinci bili slati samo iz Hrvatske.

ivan zagreb

pre 10 godina

Uz duzno poštovanje , Vaše novine konstantno se bave Hrvatskom.ali vi niste objavili niti jednu točnu informaciju o istoj već 10 godina.
Dajete skroz krive i neistinite informacije, a s obzirom da vam ni to očito još nije dosta izmišljate nekakve tekstove koje veze s mozgom nemaju.Jučer ste objavili tekst o hrani u Hrvatskoj, a veze nemate kakvo je stanje i što se događa i koliko su cijene hrane otišle dole.
Neki dan ste objavili skroz krivo sve o investicijama u hrvatskoj koje su inače 4x veće nego u Srbiji.
Mislim da bi novinarstvo morali pomaknuti s točke koje je bilo u Turskoj otprilike prije 50 godina...Nemojte manipulirati ljudima u Srbiji pišući krive informacije o Hrvatskoj. Imate vi jos jako puno raditi da bi bili kao Hrvatska.
Pozdrav iz Zagreba.

Saedi Folluf

pre 10 godina

Ironija je gusta kao katran u ovoj priči. Ne samo da je zver bila komunistička već su je naknadno usvojili i zločinci Hrvatske. Ubijao je i donosio bedu ko zna kom broju ljudi za života. Ali, Hrvatska voli da nagrađuje svoje zločince. Rezultat? "Haj'mo donijeti zakon o izuzeću zvjeri! Europa je ionako prepuna budala kad su nas do sad pustili činit' što hoćemo!"

Sve je jasno

pre 10 godina

Meni samo nije jasno da li Hrvati misle da su ovi iz EU toliki idioti pa će ih pustiti da rade šata hoće? Alo komšije nije vam ovo Balkan gde ćete prosipati priču da neko nije zločinac, da li je vama to jasno? Da li Hrvatska shvata da nisu trebali da uđu u EU, da su ulaz dobili kao Bugari i Rumuni svojevremeno. EU je u svoje članstvo primila zemlju koja je najnetolerantnija prema nacionalnim manjinama posebno srpske nacionalnosti, zemlju koja nije rešila imovinska prava proteranih Srba, koja ima katastrofalnu ekonomiju i postala je članica... Hrvatska izgleda ne shvata da će skupo platiti oslobađanje Gotovine, EU će to naplatiti itekako, tek ćete videti... Ili se uzmite u pamet ili će biti veselo, EU vas neće milovati.

SUMP

pre 10 godina

Nisu ni usli, a vec sankcije??? Ovo verovatno ni Srbiji nece poci za rukom kad pristupe.
Inace, odluka o neizrucivanju par dana pre pristupanja EU je zaista sramotna.

Stambol

pre 10 godina

Nasi dragi susedi, nismo optereceni sa vama. Dovoljno imamo svoje probleme. Medjutim, posto ste mlada clanica EU, a i mi tezimo ka istoj, normalno je da nas zanimaji problemi koji se odnose izmedju, recimo, Brisela i Zagreba jer, hteli mi to ili ne, vise nas interesuju te vesti nego vesti na relaciji, recimo, Brisel-Sofija. Nakon dve Jugoslavije i dalje se oseca bliskost dva naroda, iako je vodjen rat. Na kraju, ovima koji bi opet da prave Jugoslaviju, HISTORIA MAGISTRA VITAE EST. Bile su dovoljne dve da vidimo da nam ne ide. Srecno vama u EU.

Domagoj

pre 10 godina

Niš od toga. Opet je Hrvatska popustila...

Hrvatska je spremna surađivati i voljna je uskladiti zakona koji se tiče primjene Europskog uhidbenog naloga s europskim zakonima. To je sažetak pisma koje je potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe Viviane Reding sinoć primila od hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića, dok je premijer Zoran Milanović slično pisao predsjedniku EK Joséu Manuelu Barrosu, potvrdila je za Večernji list Mina Andreeva, glasnogovornica V. Reding.

Danke Deutschland

pre 10 godina

Kada se radi o ovom slucaju nije merodavno ni sta kaze Hrvatska, ni sta pise B92, ni sta komentarisu citaoci vec iskljucivo sta zahteva Nemacka. A Nemacka kaze da je Perkovic bio UDBIN sef za spoljne delatnosti, da je bio jedno vreme potpredsednik saveznog ministra odbrane, da je organizirao svasta po inostranstvu, da je pod njegovim patronatom ubijeno nekoliko nemackih agenata... Dalje, da je nakon sto je pismeno obavestio nemacku tajnu sluzbu (BND) o imenima svih agenata na prostoru Nemacke (iz bivse YU) osim onih koji su Hrvati, da je pocetkom 90-tih pristupio "pokretu" Franje Tudjmana, da je licno organizovao i postavio kompletnu novu sluzbu unutrasnjih poslova u Hrvatskom (MUP), da je uspostavio i koordinirao rad svih tajnih sluzbi u novoj drzavi do 2002. A kada je postalo papreno, za svog naslednika je postavio svoga sina Sasu, koga je predsednik Mesic odmah vodio sam sobom po celom svetu da upozna sve "kolege" koji deluju u inostranstvu, te na kraju da je "svo znanje" preslo s oca na sina te se istim sluzi i danasnji predsednik Josipovic. Dakle, ako ga Nemci dobiju u svoje ruke, na videlo ce izaci noge operacije novonastale drzave. Jer onu staru bi oni da oblate koliko mogu, problem je sto ce biti oblacena i ova nova. A to je vec FRKA. Pozdrav iz Nemacke!

Hm!

pre 10 godina

He he! EU je razmazila hrvate. Uvek su bili na njihovojh strani! Ali situacija se promenila , jer na drugoj strani vise nisu srbi , vec EU !
Dobrodosli u svoju " nezavisnost"!
Srbiju je mnogo kostao savez sa Hrvatskom, a kostace i EU-u
dugogodisnja podrska Hrvatskoj, ali je razlika u tome sto ce EU naplatiti sve Hrvatskoj sa lepim kamatama!

evropljanin

pre 10 godina

Jedan školovani Hrvat mi skoro reče da je on evroskeptik i da nije trebalo da uđe u EU, jer "mi smo ginuli da izađemo iz države sa 6 naroda, a sad ulazimo u državu sa 27 naroda". Prvo mi nije bilo jasno kako se to može "ginuti", valjda taj glagol ima samo svršeni oblik, al sam to prećutao i samo sam mu rekao da onda "treba da počnete da ginete odmah da izađete iz EU, jer oni ne znaju za proceduru za izlazak, niti imaju u planu da je naprave u skoroj budućnosti"

DedaPantelija

pre 10 godina

Presmješno je gledati ove komentare iz Srbije :)
Slabo vi shvaćate političke igre, vidim da neki još ovdje vjeruju da su Srbi nepravedno u HR dobili po repu unatoč činjenici da su postavljali balvane po tuđim državama sve do 1995.

grozza

pre 10 godina

Koliko brace Hrvata na ovom forumu... Nisam Jugonostalgicar, al realno, nije bilo drzave kao Juge (geopoliticka pozicija, prirodni resursi, geografski diverzitet, umerena kilma, zdrava hrana, solidan broj stanovnika, znacajna povrsina teritorije...) Al posto smo svi usijane glave i posto su nam bile prece ove male prcije koje danas imamo ( da posluzimo ko pupak Evrope, da nam svo djubre uvale po mogucstvu, svima) neka nam sad... Kamo srece da je s Titom umrla i njegova partija i komunizam a ne i ogroman zajednicki resurs koji smo imali. Da smo bili pametniji ko zna gde bi stigli. Al posto nismo, zarad buducih generacija, bolje da se ne sastajemo vise. Pozdrav i sve najbolje komsijama

Lex

pre 10 godina

Doci ce sve to i Srbiju, ne sekirajte se. U jednom trenutku ce, tokom pristupnih pregovora, Srbija biti primorana da postupa po evropskim nalozima za hapsenje i da izrucuje svoje gradjane drugim drzavama. To nece bas biti docekano s odusevljenjem u javnosti i Srbija ce se naci u slicnom polozaju.

Troml

pre 10 godina

EU možda uvodi sankcije Hrvatskoj
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prvo, kakve to veze ima sa Srbijom
da su se Srbi toliko uzbudili?
Drugo, svako zlo za neko dobro,
bit će brži i teži pad koalicije
s SDP-om na čelu.
Treće, ne brinite brigu o Hrvatskoj,
imate previše svojih probleme (malo
težih i večih).

Neko spolja

pre 10 godina

Gdin Perković je bio pripadnik obaveštajnih službi bivše SFRJ (da mi se ne omakne reč "naših"). Nemci ga konkretno optužuju da je pre trideset (30!) godina u Nemačkoj ubio građanina SFRJ, koji je bio poznat kao emigrant iz iste. Perkoviću se za to delo već sudilo, pa mu nije bila dokazana krivica. Da li može neko da objasni zašto je Nemačkoj toliko stalo do toga da osudi Perkovića, posle više pokušaja i 30 godina? Koliko emigranata je bilo ubijano na sve strane iz raznih zemalja pa i u Nemačkoj? E pa, stalo im je do toga zato što dotični nije bio samo emigrant, već i agent zapadno nemačke obaveštajne službe. A to celu priču stavlja u potpuno drugi kontekst. Ne radi se tu o nikakvom Evropskom pravnom redu i sličnim "Vivian Reading" budalaštinama, nego Hrvati jednostavno ne daju svog agenta. I ja im dajem podršku, istrajte, iako nemate mnogo šansi.

Veliki pozdrav

pre 10 godina

@ivan zagreb & ostali susjedi

Na vrhu strane pise da je tekst prenesen sa index.hr.
Isto vazi i za vecinu vesti vezanih za Hrvatsku.
Rubrika region se uredjuje tako sto se uglavnom prenose vesti sa hrvatskih, bosanskih, crnogorskih medija. Zato treba uvek pogledati izvor pre ostavljanja komentara.

A.Semjonov

pre 10 godina

Nemojte da ste toliko nadmeni i zluradi. Uskoro i Srbiju ceka ciscenje od UDBASA i njihovih naslednika. Znate li koliko egzekutora sa dozvolom za ubijanje nadmeno seta ulicama nasih gradova!?

Ron

pre 10 godina

Ne brinite se, komsije, imate jednu od najlepsih obala u Evropi, civilizovaniji ste od nas, sigurna ste zemlja tako da ce vas zadrzati u EU bez obzira na gluposti koje budete pravili. Mada, nemojte dozvoliti pojedincima da prave ovakve gluposti. Pozdrav iz kontinentalnog Srbistana.

sisak

pre 10 godina

Sve stranke, uključujući HDZ i vladajući HNS su za izručenje, samo su protiv SDP,Milanović i Pupovac.
Eto tko radi protiv europske Hrvatske.

blaž

pre 10 godina

hrvatska, kao i ostale zemlje uostalom, slijednice totalitarnih režima taoci su oligarha što "kao" legalnih što ilegalnih sigurnosih službi koji su uspjeli svu društvenu ili državnu imovinu staviti pod svojom kontrolom skupa sa političkim životom podanika ili'ti poreznih obveznika po novom, u ovom slučaju niti je briga vladu za perkovića a još manje što javnost o tome misli, brine njih uvođenje reda i siguran početak gubitka nezasluženih privilegija koja uživaju već sedamdeset godina ...

TRi čiste

pre 10 godina

Izručenje navedenog lica nije moguće iz razloga zastare. Za zastaru je itekako zaslužan T,Karamatko koji je u vreme raniji nemačkih zahteva po ovom pitanju bio visoki funkcioner policije a u drugom šef svih tajnih službi.međutim HDZ na vlasti i HDZ u opoziciji je dosledan svojim stavovima isto ko vaš predsednik. Milanović što neki ne žele da znaju želi da menja i ustav kako politička ubojstava nebi mogla ići u zastaru. I još nešto u vezi crkvenih komentara, crkva u RH je u potpunosti zaboravila na svoje poslanje i dala se na zgrtanje bogatstva, što je najbolje vidljivo u slučaju Gotovina. Najpre pozivala na rušenje vlasti/SDP zbog namere izručenja a kasnije jkada je to HDZ uradio nadbiskup splitski Marin Barišić javno izjavi da zakone treba poštovati. Pri ovome izgleda da zec leži u ćinjenici da je upravo tada Sanader/HDZ dao crkvi 50 mijijuna kuna izvanproračunskih sredstava (nekih 6,8 miliona evra.) O ugledu Katoličke crkve u RH najbolje svedoči činjenica da predsedničke izbore dobi čovek koji je agnostik a parlamentarne partija koju vodi deklarisani nevernik. Oni koje je crkva javno podržavala pretpeli su teške poraze, a šta je osobito zanimljivo neki od njih su oličenje svega onog što crkva načelno propoveda( fiktivni razvod Bandića radi otkupa stana što je i na tv dvoboju sam opravdao time da se radi o malom stančiću).

najdragi_vodja

pre 10 godina

Neće, eto naš dragi heroj Kim Zoky Un na mig iz Pyongyanga mijenja lex-banditen , ne mogu obe partije da budu pod sankcijama istovremeno.

gost

pre 10 godina

Europska komisija je pokrenula 68 postupaka protiv država članica, tako da nije Hrvatska jedina članica s kojom EK ne razgovara istim jezikom.

juji

pre 10 godina

@Danke Deutschland Perkovica ce izrucit i ispitat, po EU nalogu ga smiju ispitat samo za optuzbe iz naloga,tako da ga nemogu za nista drugo ni ispitat,ni optuzit,a sigurno ne za zlocine pocinjene na teritoriju neke druge zemlje.Po meni je Milanovic strasno nesposoban,jer ovakvo brukanje Hrvatskoj nije trebala.

Pazarac

pre 10 godina

Jadno,sve babovi sinovi,rodjaci,veze i cuda da bi se neko zastitio pa cak i u "EVROPSKOJ" Hrvatskoj.Sankcije vaze samo za one najslabije,dok se za Pisaniju-prljavstinu(bosanski)uvek trazi neka rupa u zakonu.Ali nek znaju da je to mnoge narode unistilo!Iskreno se nadam u buducnosti pravednijem Balkanu

Djubrone

pre 10 godina

Ma da samo će ga ispitat' stari moj bio sam ja na takvom inf. Razgovoru i šta da ti kažem ujutro sam bio sav plav od razgovora, ah da onaj kamen u bubregu ujutro je bio pijesak, čudo šta može običan razgovor i nisam prizn'o tek poslje drugog samara.

marko

pre 10 godina

Ma sve je to farsa. Taj slucaj Djurekovica je vise bitan svima nama nego Nemcima. Nemcima je bitan cisto sa aspekta da se ne otkrije njhova uloga u celoj prici, ali mi smo ostecena strana, i to je sve bilo usmereno protiv nas, i taj mehanizam se dugo primenjivao. Recimo ja se rado zalazem da Perkovic isprica sve sto ima u svoju odbranu, ali ruku dam da je tek u tome problem za Nemce. Tako da ko zna sta je u pozadini cele price. Mozda neciji memoari, mozda neko poravnanje, ko zna.

DedaPantelija

pre 10 godina

Presmješno je gledati ove komentare iz Srbije :)
Slabo vi shvaćate političke igre, vidim da neki još ovdje vjeruju da su Srbi nepravedno u HR dobili po repu unatoč činjenici da su postavljali balvane po tuđim državama sve do 1995.

ivan zagreb

pre 10 godina

Uz duzno poštovanje , Vaše novine konstantno se bave Hrvatskom.ali vi niste objavili niti jednu točnu informaciju o istoj već 10 godina.
Dajete skroz krive i neistinite informacije, a s obzirom da vam ni to očito još nije dosta izmišljate nekakve tekstove koje veze s mozgom nemaju.Jučer ste objavili tekst o hrani u Hrvatskoj, a veze nemate kakvo je stanje i što se događa i koliko su cijene hrane otišle dole.
Neki dan ste objavili skroz krivo sve o investicijama u hrvatskoj koje su inače 4x veće nego u Srbiji.
Mislim da bi novinarstvo morali pomaknuti s točke koje je bilo u Turskoj otprilike prije 50 godina...Nemojte manipulirati ljudima u Srbiji pišući krive informacije o Hrvatskoj. Imate vi jos jako puno raditi da bi bili kao Hrvatska.
Pozdrav iz Zagreba.

Izdajnik

pre 10 godina

"hrvatska je mlada demokracija" doduse nastala na zlocinima protiv svog(srpskog)naroda i ostrascena podrskom vatikana i jenkija pa misli da moze da rovari po eu... pa ne mozeeeee

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Komunisti u Hrvatskoj štite Brozove ubice i neće da ih izruče Evropi.
Upropastiše na komunsiti, i nas i njih.
Srbijo, ko će tebe da partijskih monstruma oslobodi?

Troml

pre 10 godina

EU možda uvodi sankcije Hrvatskoj
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prvo, kakve to veze ima sa Srbijom
da su se Srbi toliko uzbudili?
Drugo, svako zlo za neko dobro,
bit će brži i teži pad koalicije
s SDP-om na čelu.
Treće, ne brinite brigu o Hrvatskoj,
imate previše svojih probleme (malo
težih i večih).

Sve je jasno

pre 10 godina

Meni samo nije jasno da li Hrvati misle da su ovi iz EU toliki idioti pa će ih pustiti da rade šata hoće? Alo komšije nije vam ovo Balkan gde ćete prosipati priču da neko nije zločinac, da li je vama to jasno? Da li Hrvatska shvata da nisu trebali da uđu u EU, da su ulaz dobili kao Bugari i Rumuni svojevremeno. EU je u svoje članstvo primila zemlju koja je najnetolerantnija prema nacionalnim manjinama posebno srpske nacionalnosti, zemlju koja nije rešila imovinska prava proteranih Srba, koja ima katastrofalnu ekonomiju i postala je članica... Hrvatska izgleda ne shvata da će skupo platiti oslobađanje Gotovine, EU će to naplatiti itekako, tek ćete videti... Ili se uzmite u pamet ili će biti veselo, EU vas neće milovati.

zoki dolina cupova

pre 10 godina

to je vec pravo i pravda..vazni je lex Perkovic nego stotine hiljada protjeranih i opljackanih Srba..sve je politika..pravo je samo sluskinja u rukama mocnih!!

Lex

pre 10 godina

Doci ce sve to i Srbiju, ne sekirajte se. U jednom trenutku ce, tokom pristupnih pregovora, Srbija biti primorana da postupa po evropskim nalozima za hapsenje i da izrucuje svoje gradjane drugim drzavama. To nece bas biti docekano s odusevljenjem u javnosti i Srbija ce se naci u slicnom polozaju.

Hm!

pre 10 godina

He he! EU je razmazila hrvate. Uvek su bili na njihovojh strani! Ali situacija se promenila , jer na drugoj strani vise nisu srbi , vec EU !
Dobrodosli u svoju " nezavisnost"!
Srbiju je mnogo kostao savez sa Hrvatskom, a kostace i EU-u
dugogodisnja podrska Hrvatskoj, ali je razlika u tome sto ce EU naplatiti sve Hrvatskoj sa lepim kamatama!

Sasa RS

pre 10 godina

Pa sta su mislili Hrvati, da ce moci da prosipaju lafinu kao i dok nisu usli u uniju.Jedno je deklarisati se ka demokratska drzava a drugo je to stvarno i biti.Sve ovo vazi i za ostale drzave na balkanu da nebude neke zabune da nekoga mrzim.To je tako kome se svidja neka kusa a kome ne na kraju ce ipak morati i nikoga nece pitati sta voli!!!

Domagoj

pre 10 godina

Niš od toga. Opet je Hrvatska popustila...

Hrvatska je spremna surađivati i voljna je uskladiti zakona koji se tiče primjene Europskog uhidbenog naloga s europskim zakonima. To je sažetak pisma koje je potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe Viviane Reding sinoć primila od hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića, dok je premijer Zoran Milanović slično pisao predsjedniku EK Joséu Manuelu Barrosu, potvrdila je za Večernji list Mina Andreeva, glasnogovornica V. Reding.

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Partijski podmladak na vlasti štiti svoje crne pretke.
Zbog 10 dkg (pokvarenog) mesa (Perković & co, - ima njih još) ovi žrtvuju (relativno zdravu) čitavu kravu (Hrvatska).
Crni Milanoviću... -.-

Saedi Folluf

pre 10 godina

Ironija je gusta kao katran u ovoj priči. Ne samo da je zver bila komunistička već su je naknadno usvojili i zločinci Hrvatske. Ubijao je i donosio bedu ko zna kom broju ljudi za života. Ali, Hrvatska voli da nagrađuje svoje zločince. Rezultat? "Haj'mo donijeti zakon o izuzeću zvjeri! Europa je ionako prepuna budala kad su nas do sad pustili činit' što hoćemo!"

SUMP

pre 10 godina

Nisu ni usli, a vec sankcije??? Ovo verovatno ni Srbiji nece poci za rukom kad pristupe.
Inace, odluka o neizrucivanju par dana pre pristupanja EU je zaista sramotna.

Neko spolja

pre 10 godina

Gdin Perković je bio pripadnik obaveštajnih službi bivše SFRJ (da mi se ne omakne reč "naših"). Nemci ga konkretno optužuju da je pre trideset (30!) godina u Nemačkoj ubio građanina SFRJ, koji je bio poznat kao emigrant iz iste. Perkoviću se za to delo već sudilo, pa mu nije bila dokazana krivica. Da li može neko da objasni zašto je Nemačkoj toliko stalo do toga da osudi Perkovića, posle više pokušaja i 30 godina? Koliko emigranata je bilo ubijano na sve strane iz raznih zemalja pa i u Nemačkoj? E pa, stalo im je do toga zato što dotični nije bio samo emigrant, već i agent zapadno nemačke obaveštajne službe. A to celu priču stavlja u potpuno drugi kontekst. Ne radi se tu o nikakvom Evropskom pravnom redu i sličnim "Vivian Reading" budalaštinama, nego Hrvati jednostavno ne daju svog agenta. I ja im dajem podršku, istrajte, iako nemate mnogo šansi.

evropljanin

pre 10 godina

Jedan školovani Hrvat mi skoro reče da je on evroskeptik i da nije trebalo da uđe u EU, jer "mi smo ginuli da izađemo iz države sa 6 naroda, a sad ulazimo u državu sa 27 naroda". Prvo mi nije bilo jasno kako se to može "ginuti", valjda taj glagol ima samo svršeni oblik, al sam to prećutao i samo sam mu rekao da onda "treba da počnete da ginete odmah da izađete iz EU, jer oni ne znaju za proceduru za izlazak, niti imaju u planu da je naprave u skoroj budućnosti"

Ron

pre 10 godina

Ne brinite se, komsije, imate jednu od najlepsih obala u Evropi, civilizovaniji ste od nas, sigurna ste zemlja tako da ce vas zadrzati u EU bez obzira na gluposti koje budete pravili. Mada, nemojte dozvoliti pojedincima da prave ovakve gluposti. Pozdrav iz kontinentalnog Srbistana.

Danke Deutschland

pre 10 godina

Kada se radi o ovom slucaju nije merodavno ni sta kaze Hrvatska, ni sta pise B92, ni sta komentarisu citaoci vec iskljucivo sta zahteva Nemacka. A Nemacka kaze da je Perkovic bio UDBIN sef za spoljne delatnosti, da je bio jedno vreme potpredsednik saveznog ministra odbrane, da je organizirao svasta po inostranstvu, da je pod njegovim patronatom ubijeno nekoliko nemackih agenata... Dalje, da je nakon sto je pismeno obavestio nemacku tajnu sluzbu (BND) o imenima svih agenata na prostoru Nemacke (iz bivse YU) osim onih koji su Hrvati, da je pocetkom 90-tih pristupio "pokretu" Franje Tudjmana, da je licno organizovao i postavio kompletnu novu sluzbu unutrasnjih poslova u Hrvatskom (MUP), da je uspostavio i koordinirao rad svih tajnih sluzbi u novoj drzavi do 2002. A kada je postalo papreno, za svog naslednika je postavio svoga sina Sasu, koga je predsednik Mesic odmah vodio sam sobom po celom svetu da upozna sve "kolege" koji deluju u inostranstvu, te na kraju da je "svo znanje" preslo s oca na sina te se istim sluzi i danasnji predsednik Josipovic. Dakle, ako ga Nemci dobiju u svoje ruke, na videlo ce izaci noge operacije novonastale drzave. Jer onu staru bi oni da oblate koliko mogu, problem je sto ce biti oblacena i ova nova. A to je vec FRKA. Pozdrav iz Nemacke!

sisak

pre 10 godina

Sve stranke, uključujući HDZ i vladajući HNS su za izručenje, samo su protiv SDP,Milanović i Pupovac.
Eto tko radi protiv europske Hrvatske.

Stambol

pre 10 godina

Nasi dragi susedi, nismo optereceni sa vama. Dovoljno imamo svoje probleme. Medjutim, posto ste mlada clanica EU, a i mi tezimo ka istoj, normalno je da nas zanimaji problemi koji se odnose izmedju, recimo, Brisela i Zagreba jer, hteli mi to ili ne, vise nas interesuju te vesti nego vesti na relaciji, recimo, Brisel-Sofija. Nakon dve Jugoslavije i dalje se oseca bliskost dva naroda, iako je vodjen rat. Na kraju, ovima koji bi opet da prave Jugoslaviju, HISTORIA MAGISTRA VITAE EST. Bile su dovoljne dve da vidimo da nam ne ide. Srecno vama u EU.

grozza

pre 10 godina

Koliko brace Hrvata na ovom forumu... Nisam Jugonostalgicar, al realno, nije bilo drzave kao Juge (geopoliticka pozicija, prirodni resursi, geografski diverzitet, umerena kilma, zdrava hrana, solidan broj stanovnika, znacajna povrsina teritorije...) Al posto smo svi usijane glave i posto su nam bile prece ove male prcije koje danas imamo ( da posluzimo ko pupak Evrope, da nam svo djubre uvale po mogucstvu, svima) neka nam sad... Kamo srece da je s Titom umrla i njegova partija i komunizam a ne i ogroman zajednicki resurs koji smo imali. Da smo bili pametniji ko zna gde bi stigli. Al posto nismo, zarad buducih generacija, bolje da se ne sastajemo vise. Pozdrav i sve najbolje komsijama

mattko

pre 10 godina

Ovo je samo packa. Kao i uvek zahtev EU ce biti ispunjen jer ta zemlja ne moye da dozvoli luksuy sebi da bude van evropskih tokova.Ubrzo ce to shvatiti i ostatak Balkana. Konkretan povod za ovu packu je bio pokusaj da se dozvoli zastara necasnih ubistava emigracije i politickih protivnika iz bivse Jugovalavije. Slican problem mogle bi imati i druge zemlje iz bivse YU jer nisu zlocinci bili slati samo iz Hrvatske.

Pazarac

pre 10 godina

Jadno,sve babovi sinovi,rodjaci,veze i cuda da bi se neko zastitio pa cak i u "EVROPSKOJ" Hrvatskoj.Sankcije vaze samo za one najslabije,dok se za Pisaniju-prljavstinu(bosanski)uvek trazi neka rupa u zakonu.Ali nek znaju da je to mnoge narode unistilo!Iskreno se nadam u buducnosti pravednijem Balkanu

TRi čiste

pre 10 godina

Izručenje navedenog lica nije moguće iz razloga zastare. Za zastaru je itekako zaslužan T,Karamatko koji je u vreme raniji nemačkih zahteva po ovom pitanju bio visoki funkcioner policije a u drugom šef svih tajnih službi.međutim HDZ na vlasti i HDZ u opoziciji je dosledan svojim stavovima isto ko vaš predsednik. Milanović što neki ne žele da znaju želi da menja i ustav kako politička ubojstava nebi mogla ići u zastaru. I još nešto u vezi crkvenih komentara, crkva u RH je u potpunosti zaboravila na svoje poslanje i dala se na zgrtanje bogatstva, što je najbolje vidljivo u slučaju Gotovina. Najpre pozivala na rušenje vlasti/SDP zbog namere izručenja a kasnije jkada je to HDZ uradio nadbiskup splitski Marin Barišić javno izjavi da zakone treba poštovati. Pri ovome izgleda da zec leži u ćinjenici da je upravo tada Sanader/HDZ dao crkvi 50 mijijuna kuna izvanproračunskih sredstava (nekih 6,8 miliona evra.) O ugledu Katoličke crkve u RH najbolje svedoči činjenica da predsedničke izbore dobi čovek koji je agnostik a parlamentarne partija koju vodi deklarisani nevernik. Oni koje je crkva javno podržavala pretpeli su teške poraze, a šta je osobito zanimljivo neki od njih su oličenje svega onog što crkva načelno propoveda( fiktivni razvod Bandića radi otkupa stana što je i na tv dvoboju sam opravdao time da se radi o malom stančiću).

A.Semjonov

pre 10 godina

Nemojte da ste toliko nadmeni i zluradi. Uskoro i Srbiju ceka ciscenje od UDBASA i njihovih naslednika. Znate li koliko egzekutora sa dozvolom za ubijanje nadmeno seta ulicama nasih gradova!?

najdragi_vodja

pre 10 godina

Neće, eto naš dragi heroj Kim Zoky Un na mig iz Pyongyanga mijenja lex-banditen , ne mogu obe partije da budu pod sankcijama istovremeno.

gost

pre 10 godina

Europska komisija je pokrenula 68 postupaka protiv država članica, tako da nije Hrvatska jedina članica s kojom EK ne razgovara istim jezikom.

blaž

pre 10 godina

hrvatska, kao i ostale zemlje uostalom, slijednice totalitarnih režima taoci su oligarha što "kao" legalnih što ilegalnih sigurnosih službi koji su uspjeli svu društvenu ili državnu imovinu staviti pod svojom kontrolom skupa sa političkim životom podanika ili'ti poreznih obveznika po novom, u ovom slučaju niti je briga vladu za perkovića a još manje što javnost o tome misli, brine njih uvođenje reda i siguran početak gubitka nezasluženih privilegija koja uživaju već sedamdeset godina ...

juji

pre 10 godina

@Danke Deutschland Perkovica ce izrucit i ispitat, po EU nalogu ga smiju ispitat samo za optuzbe iz naloga,tako da ga nemogu za nista drugo ni ispitat,ni optuzit,a sigurno ne za zlocine pocinjene na teritoriju neke druge zemlje.Po meni je Milanovic strasno nesposoban,jer ovakvo brukanje Hrvatskoj nije trebala.

Veliki pozdrav

pre 10 godina

@ivan zagreb & ostali susjedi

Na vrhu strane pise da je tekst prenesen sa index.hr.
Isto vazi i za vecinu vesti vezanih za Hrvatsku.
Rubrika region se uredjuje tako sto se uglavnom prenose vesti sa hrvatskih, bosanskih, crnogorskih medija. Zato treba uvek pogledati izvor pre ostavljanja komentara.

Djubrone

pre 10 godina

Ma da samo će ga ispitat' stari moj bio sam ja na takvom inf. Razgovoru i šta da ti kažem ujutro sam bio sav plav od razgovora, ah da onaj kamen u bubregu ujutro je bio pijesak, čudo šta može običan razgovor i nisam prizn'o tek poslje drugog samara.

marko

pre 10 godina

Ma sve je to farsa. Taj slucaj Djurekovica je vise bitan svima nama nego Nemcima. Nemcima je bitan cisto sa aspekta da se ne otkrije njhova uloga u celoj prici, ali mi smo ostecena strana, i to je sve bilo usmereno protiv nas, i taj mehanizam se dugo primenjivao. Recimo ja se rado zalazem da Perkovic isprica sve sto ima u svoju odbranu, ali ruku dam da je tek u tome problem za Nemce. Tako da ko zna sta je u pozadini cele price. Mozda neciji memoari, mozda neko poravnanje, ko zna.