Nedelja, 25.08.2013.

18:16

Dačić:Politička predstava opozicije

Premijer Dačić, reagujući na današnje kritike opozicije, kaže da je reč o "političkoj predstavi" čiji je cilj da se umanji značaj rekonstrukcije vlade.

Izvor: Tanjug

Daèiæ:Politièka predstava opozicije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Merlin

pre 10 godina

Dachi nema pojma sta prica. Covek je vise za Guchu ili za ispod nekog satora,ali da on bude PV,to je sramota za sve nas,ali pre svega je to delo onog Tadica koji hvala Bogu vise nije u politici !

nessa974

pre 10 godina

a zašto vi ne izađete na izbore?!? koliko se ja sećam ova vlast ima podršku 40% glasača od izašlih 35%... to je otprilike 15-tak pošto ukupnog biračkog tela... gde su ostali, oni što ih je mrzelo da glasaju ali redovno komentarišu?

saučeše Srbijo

pre 10 godina

Eto nam kad nije bilo lustracije sad se opet ovi iz devedesetih rekonstruisali. Kukala nam majka sad kad zajašu opet solo.

lale

pre 10 godina

potocki@ kazes da je ovo prava rekonstrukcija???? Pogledaj malo Belgiju, rekonstrukcija njihive vlade je uradjena za JEDAN DAN!!!! Predstavili su nove ministre i njihove programe sve za JEDAN DAN, a koliko meseci nasa vlada pokusava da se rekonstruise i gde je program novih ministara???? Sobzirom da volimo spanske serije onda ne cudi sto nam je vlada u tom maniru! Ti si pravi primer zasto vas zovemo botovi jer bez razmisljanja bez svog stava i bez kritike pises komentare onako kako centralni komitet stranke kaze!

vodoinstalater

pre 10 godina

Proradiće degenek i vodoinstalaterska klešta od 2" opet ja vam jamčim. I tebi Dačiću a i ovim Radikalima. Prošli put ste se izvukli k'o puvanjak iz gaća. Ovog puta će vam pucati po leđima, definitivno i za uvek...

Olgica

pre 10 godina

Dačić je svojim izjavama u poslednjih nekoliko dana i dao prostora za negativne koemntare. Posebno zbog toga što smatra da je potrebno dati prednost političarima a ne ekspertima. SPS izgleda samo razmišlja o tome ko će da lepi plakate za sledeće izbore. Ukoliko se mesta u ministarstvima dobijaju samo na osnovu stručnosti, a krajnje je vreme da tako i bude, onda se boje da niko neće hteti više da radi za stranku.

Pavle

pre 10 godina

Posao opozicije i jeste da kritikuje, ali upravo kritikuju ono što nisu sprovodili dok su bili na vlasti ili su zaslužni za veomo loše stanje. Malo više samokritičnosti više bi koristilo, pre svega opoziciji.

xxl

pre 10 godina

Onog dana kad je DS umislio da su Bogom dani da je vlast njihovo pravo i nicije vise ne slusajuci vapaje gladne Srbije tada sam znao da ce komunjare da se vrate u velikom stilu i da ce poceti ponovo njihova predstava kao i zadnjih 50 dok su bili na vlasti. Zato sve sto pisemo dzaba je nece sunce ovu napacenu SRBIJU JOS DUGO DA OGREJE....MISLIM NA GRADJANE POLITICARIMA JE EXTRA ONI UZIVAJU KAO CAREVI.

grok

pre 10 godina

Klasična sps retorika iz 90-tih kada je bio portparolčić. Opozicija kriva za sve. I za hiperinflaciju i za rat i loš standard a njegov slobica samo žrtva koja izgara za narod. FUJ OD A DO Š.

potocki

pre 10 godina

Ovo je prava rekonstrukcija, i da su ovako temeljne rekonstrukcije vršene u prethodnoj deceniji u Srbiji bi bilo mnogo manje zloupotreba ministarskih pozicija poput slučajeva Dulić i Dragin.

Kućica na Drini

pre 10 godina

Za sve što nevalja , Dačiću je kriva opozicija . Rekonstrukcija vlade traje mesecima, a za to je najveći krivac baš Ivica Dačić . Da je hteo da se deložira iz MUP-a Srbije davno bi taj posao bio završen . A što neće da napusti MUP to znaju i vrapci na grani. Žuljaju ga brojne afere ,pa je jedino siguran dok drži MUP pod kontrolom . A što se predstava i teatra tiče on je verna kopija pokojnog Taška Načića . Na sve strane , u svakoj prilici se šepurio i pretio da će da hapsi. Ovo najnovije oko Dinkića je njegov veliki poraz . Došlo je do toga da mu je čak i Palma okrenuo leđa

ima ljutnje

pre 10 godina

Zadatak i pozicije i opozicije je PRE SVEGA da svima bude bolje, a ne PRE SVEGA I PRE SVIH NAS, DA BUDE BOLJE samo uskom krugu ljudi iz opozicije i pozicije. Nazalost do sada smo na delu videli kakvi su PRE SVEGA prioriteti.

Duci0167

pre 10 godina

Ja se samo nadam da ce jednog lepog dana narod shvatiti da je ON taj koji raspolaze politicarima i da je ON taj koji kroji njihovu sudbinu,ne obrnuto! Nadam se danu kada ce narod iskljucivo interesovati UČINJENO sa rezultatima na bolje! Kada se nece posvadjati oko politike na slavi prijatelja. Kada ce prestati da od politicara pravi idola. ********
ps. "beli listic" sam dok neko ne predlozi resetovanje kompletnog sistema!

politikanti...

pre 10 godina

Ma to je nas folklor!Kad nema sta pametnije da se kaze ili radi a pogotovo,kad si mogao a nisi!!!Onda ti samo ostaje da sve druge,kritikujes,obesmislis...a pri tom i ne trepnes!Pa deset godina smo se ni zamajavali sa prethodnim rezimom i njihovim vladanjem i evo gde smo!!!Ne mozemo da nadjemo toliko eksperata,koliko nam je potrebno,da bi ispravili silne dubioze koje su nam ostavili!!!

b

pre 10 godina

Dačić ulazi u istoriju kao najneubedljiviji premijer ikada, odnosno kao premijer koji to nije. Mislim da bi njegov jedini moralan gest bio da podnese ostavku i vrati mandat. Izazvao je ozbiljan tektonski poremećaj na političkoj sceni, što je proizvelo određena očekivanja kod glasača, ali posledice su sve gore i gore. Ova koalicija iz 90ih nema ni ideju, ni viziju, ni snagu da išta promeni. Samo demagogija i jeftin populizam koji nas već preskupo koštaju. Imaju podršku "zapada" koju lično doživljavam kao ponižavanje Srbije zbog događaja iz skore prošlosti i njome mašu kao Sloba nekad. Sve u svemu, sve je mnogo gore nego pre godinu dana.

zoran

pre 10 godina

Pitanje za Dačića:

Ko je medijator? Ketrin Ešton?

Ma ne, ne! Ne mislim u Briselu nego ovde u Vladi. Kad razgovaraš sa Vučićem?

Neće ovo na dobro da izađe. Strah me samo da nam se ne desi crtani film sa sirijskim scenarijom... Zaista me strah...

odosmo svi..

pre 10 godina

na koji broj moze da se glasa da krstic postane novi ministar? a na koji da se dacic i vucic zamene(dobro je da se tokom odnosa menjaju polozaji, da se razbije monotonija)?

sashko

pre 10 godina

Činjenica je da se premijer preračunao jer je prvobitni cilj da se URS izbaci iz Vlade, prouzrokovao mnogo problema unutar koalicije SNS -SPS. Iako je u prvo trenutku izgledalo da je dačić pobednik, Dinkićevo imenovanje je demonstracije sile vicepremijera... A i odnosi izmedju SPS i SNS su tokom dogovora oko rekonstrukcije vrlo zahladili...

proxima centauri

pre 10 godina

Jedini koji ovde prave predstavu ste vi, premijer i narocito prvi potpredsednik. Ovo sa Dinkicem je predstava dostojna Sterijine nagrade.

Jedino nisam u stanju da odredim zanr: da li je komedia dell'arte, anticka tragedija.

zoran

pre 10 godina

A koja predstava je bila Vaša a naročito Radikalska koju ste izvodili pre a naročito posle ubistva Premijera Đinđića? Tada ste bili opozicija i zaista ne znam zašto ste to radili?
I šta sad? Na nebuloze koje radite sa ovom državom, zajedno sa vašim koalicionim partnerom, i koje traju li traju opozicija treba da ćuti ?

garavi

pre 10 godina

pa i treba da vas pljuju kad ste ne sposobni , i ne samo oni nego cela srbija . o nama se radi o gradjanima srbije . vi se zezate godinu ipo dana i nista bas nista ne radite. ma treba narod da vas otera kao pse , celu vladu .

Spectator

pre 10 godina

Dačić se žali da opozicija nastoji da umanji značaj rekonstrukcije Vlade. Ovo je stvarno smešno. Ako neko umanjuje značaj rekonstrukcije Vlade, onda je to sama Vlada, odnosno stranke koje je čine. Očigledno je da se ušlo u rekonstrukciju Vlade, a da se uopšte nije znalo šta se time želi postići. Po onome što sam do sada čuo ko sve može biti ministar, vlada će morati odmah krenuti u novu rekonstrukciju. Po svoj prilici ceo mandat će joj proći u rekonstrukcijama. Važno je zamajavati narod koji ipak sve više shvaća da se radi o jednoj najobičnijoj cirkusijadi, koja će ga skupo koštati.

Tokmak

pre 10 godina

Kakva politička predstava opozicije? Ovo je cirkuska predstava Vlade kojoj su najuspešnija tačka nastu dva klovna koji pričaju zaista veoma smešne stvari da se narod grohotom smeje.

Deki

pre 10 godina

@(Maca, 25. avgust 2013 19:37), a šta je Vučić radio ako ne baš to što si napisala, dok je bio u opoziciji? A pratim politiku još od 1993, kada se on otprilike i počeo baviti u Radikalnoj stranci! On čak i danas uporedjuje Krstića sa Djelićem i ako novi ministar još nije počeo da radi!

LFC

pre 10 godina

Opet demagogija. Ovde nema sta da se umanji, ovde ne postoji znacaj. Rekonstrukcija je normalna stvar ako nesto ne stima, a nije stimalo dosta. Inace, rekonstrukcija ce dobiti na znacaju ako se pokaze kroz godinu-dve da se zaista nesto promenilo na bolje. Onda ce moci da se kaze da je to bilo znacajno, sada ne. Jos se rekonstrukcija vrsila 6 meseci. Kako onda to da bude znacajno? Radite nesto konkretno, pustite price...

Miki

pre 10 godina

Rekonstrukcija je super. Čim se ova šestomesečna rekonstrukcija završi, odmah započnite novu, devetomesečnu! Presipajte iz šupljeg u prazno i nemojte ništa drugo da radite, jer ćete samo da napravite štetu.

бидермајер

pre 10 godina

Реконструкција је плод једногодишњег лошег рада владе.И шта сад ,ућуткајте опозиоцију фактима свог рада а не поново неком реконструкцијом у неком догледном скоријем времену . Ето дали сте себи још једну прилику без да се народ ту питао за било шта ,а верујем да је спроведе анкета да не би имали ни 30 % поверења.А да су избори појео би вас мрак цензуса и једне и друге исто као радикале.
Србија стоји пред прекретницом а ово вам је добра прилика да докажете у наредном периоду супротно или да нисте вредни мандата народа.Време вам је почело данас и тече....

Дај Боже да грешим,али.

lale

pre 10 godina

mi sve radimo temeljno i polako, BELGIJSKA vlada je izvrsila rekonstrukciju za JEDAN dan a SNS za 6 MESECI nije mogao da pronadje strucne ljude u svojoj stranci pa nam dovodi strance, ja podrzavam mladog Krstica i zelim mu sve najbolje i ne sumnjam u njegovu volju da nam pomogne ali u partijske kadrove sa kojima mora da saradjuje ja nemam poverenja

Pametnom dosta

pre 10 godina

Šta je problem sa ovim zahtevom? Sasvim je legitiman i nešto što treba uvesti kao obavezno za ubuduće.
Opozicija je tu da kritikuje i ukazuje na propuste, zloupotrebe i loše kandidate za ministre, tome opozicija i služi u demokratskim sistemima, gospodine ultra-giga, kofer, miljacka premijeru, a to što vama opozicija toliko smeta i najviše bi voleli da je nema, to je neka druga priča, koja govori o vama i vašim polupismenim glasačima.
Zar vam nije bilo dosta 6 meseci blebetanja o rekonstrukciji da iznedrite kandidate ili je u pitanju neko lobiranje tipa koferčeta i blekberi telefona pa se još licitira, nebi li se više ućarilo!!??
eee ko vas ne zna...

Maca

pre 10 godina

Po meni jeste da je opozicija tu da bi kritikovala, ali ja ovde imam utisak da oni jedva cekaju da se desi nesto lose da bi imali o cemu da komentarisu.Tu im zameram ,jer ovde sta god da se radi, radi se o interesu narada ,a ne stranaka ,a to svi trebaju da imaju na umu.

SJ

pre 10 godina

KO CE BITI MINISTAR? To je danas najcuvanija tajna u Srbiji! U stvari sve vreme se igra,kao da ce neko drugi da ih preuzme u prelaznom roku.Spisak sa imenima buducih ministra je cuvanjija tajna od testova za polaganje prijemnog ispita,Sutra kad osvane novi dan procitacemo u Kuriru

sumorni

pre 10 godina

Vlada je jedva sakupila godinu dana, a od toga je skoro 6 meseci rekonstrukcija.

A dok je "radila" mahom se bavila sastancima sa dilerima droge, trovanjem naroda zatrovanim mlekom, krađom maturskih testova i otimanjem vlasti na silu gde god se stiglo.

Za uzvrat, poskupelo je sve, počev od gasa za grejanje, pa do struje, povećan je PDV, uvedeni novi porezi, a zemlja zadužena ko nikad u svojoj istoriji.

Investicije su u najnižem obimu u zadnjih 12 godina, nezaposlenost vrtoglavo raste, a zemlja je za ovih godinu dana zadužena kao nikad u svojoj istoriji.

Oriznali ste Kosovo, izljubili se sa njihovim predsednikom i premijerom,, sad ste sa njima na "ti".

Jel vi planirate nešto da radite i kad? Hoće to biti ove decenije, ili one tamo?

Prođe vam mandat a prstom niste mrdnuli, osim što se samohvalite i prosipate demagogiju od koje se stomak okreće.

Čisto da vas podsetimo, prošla su vremena kada se za ovakav "učinak" nije odgovaralo, vaš raboš je već sad toliki da nemožete nositi ni kad bi ste hteli.

dojadili su i sopstvenom članstvu

pre 10 godina

Delovanje onemoćale opozicije koja uporno odbija da se obračuna sa kriminalom u sopstvenim redovima, svelo sa na nemušta saopštenja. Pretpostavljam da će oni koji nemaju pametnija posla odslušati proširenu verziju tih saopštenja na predstojećoj sednici skupštine, ali ja zaista nemam nameru da sebe izlažem takvom mentalnom zlostavljanju...

Grcanski Despot

pre 10 godina

Novi ministri neka iznesu svoj program tako i treba, ali postavljam pitanje zasta sluzi premijer jedne vlde? Valjda su ministri sastavnio deo vlade, a premijer izlaze program. Ili ima novih momenata u funkcionisanju, pitam opoziciju?

ugor

pre 10 godina

Odlično rečeno. Sve je ovo prestava, opozicije ili pozicije. Narod ili se smeje ili plače. Sve zavisi da li se daje komedija ili tragedija.

sumorni

pre 10 godina

Vlada je jedva sakupila godinu dana, a od toga je skoro 6 meseci rekonstrukcija.

A dok je "radila" mahom se bavila sastancima sa dilerima droge, trovanjem naroda zatrovanim mlekom, krađom maturskih testova i otimanjem vlasti na silu gde god se stiglo.

Za uzvrat, poskupelo je sve, počev od gasa za grejanje, pa do struje, povećan je PDV, uvedeni novi porezi, a zemlja zadužena ko nikad u svojoj istoriji.

Investicije su u najnižem obimu u zadnjih 12 godina, nezaposlenost vrtoglavo raste, a zemlja je za ovih godinu dana zadužena kao nikad u svojoj istoriji.

Oriznali ste Kosovo, izljubili se sa njihovim predsednikom i premijerom,, sad ste sa njima na "ti".

Jel vi planirate nešto da radite i kad? Hoće to biti ove decenije, ili one tamo?

Prođe vam mandat a prstom niste mrdnuli, osim što se samohvalite i prosipate demagogiju od koje se stomak okreće.

Čisto da vas podsetimo, prošla su vremena kada se za ovakav "učinak" nije odgovaralo, vaš raboš je već sad toliki da nemožete nositi ni kad bi ste hteli.

Miki

pre 10 godina

Rekonstrukcija je super. Čim se ova šestomesečna rekonstrukcija završi, odmah započnite novu, devetomesečnu! Presipajte iz šupljeg u prazno i nemojte ništa drugo da radite, jer ćete samo da napravite štetu.

Pametnom dosta

pre 10 godina

Šta je problem sa ovim zahtevom? Sasvim je legitiman i nešto što treba uvesti kao obavezno za ubuduće.
Opozicija je tu da kritikuje i ukazuje na propuste, zloupotrebe i loše kandidate za ministre, tome opozicija i služi u demokratskim sistemima, gospodine ultra-giga, kofer, miljacka premijeru, a to što vama opozicija toliko smeta i najviše bi voleli da je nema, to je neka druga priča, koja govori o vama i vašim polupismenim glasačima.
Zar vam nije bilo dosta 6 meseci blebetanja o rekonstrukciji da iznedrite kandidate ili je u pitanju neko lobiranje tipa koferčeta i blekberi telefona pa se još licitira, nebi li se više ućarilo!!??
eee ko vas ne zna...

lale

pre 10 godina

mi sve radimo temeljno i polako, BELGIJSKA vlada je izvrsila rekonstrukciju za JEDAN dan a SNS za 6 MESECI nije mogao da pronadje strucne ljude u svojoj stranci pa nam dovodi strance, ja podrzavam mladog Krstica i zelim mu sve najbolje i ne sumnjam u njegovu volju da nam pomogne ali u partijske kadrove sa kojima mora da saradjuje ja nemam poverenja

zoran

pre 10 godina

A koja predstava je bila Vaša a naročito Radikalska koju ste izvodili pre a naročito posle ubistva Premijera Đinđića? Tada ste bili opozicija i zaista ne znam zašto ste to radili?
I šta sad? Na nebuloze koje radite sa ovom državom, zajedno sa vašim koalicionim partnerom, i koje traju li traju opozicija treba da ćuti ?

proxima centauri

pre 10 godina

Jedini koji ovde prave predstavu ste vi, premijer i narocito prvi potpredsednik. Ovo sa Dinkicem je predstava dostojna Sterijine nagrade.

Jedino nisam u stanju da odredim zanr: da li je komedia dell'arte, anticka tragedija.

Tokmak

pre 10 godina

Kakva politička predstava opozicije? Ovo je cirkuska predstava Vlade kojoj su najuspešnija tačka nastu dva klovna koji pričaju zaista veoma smešne stvari da se narod grohotom smeje.

бидермајер

pre 10 godina

Реконструкција је плод једногодишњег лошег рада владе.И шта сад ,ућуткајте опозиоцију фактима свог рада а не поново неком реконструкцијом у неком догледном скоријем времену . Ето дали сте себи још једну прилику без да се народ ту питао за било шта ,а верујем да је спроведе анкета да не би имали ни 30 % поверења.А да су избори појео би вас мрак цензуса и једне и друге исто као радикале.
Србија стоји пред прекретницом а ово вам је добра прилика да докажете у наредном периоду супротно или да нисте вредни мандата народа.Време вам је почело данас и тече....

Дај Боже да грешим,али.

garavi

pre 10 godina

pa i treba da vas pljuju kad ste ne sposobni , i ne samo oni nego cela srbija . o nama se radi o gradjanima srbije . vi se zezate godinu ipo dana i nista bas nista ne radite. ma treba narod da vas otera kao pse , celu vladu .

SJ

pre 10 godina

KO CE BITI MINISTAR? To je danas najcuvanija tajna u Srbiji! U stvari sve vreme se igra,kao da ce neko drugi da ih preuzme u prelaznom roku.Spisak sa imenima buducih ministra je cuvanjija tajna od testova za polaganje prijemnog ispita,Sutra kad osvane novi dan procitacemo u Kuriru

Spectator

pre 10 godina

Dačić se žali da opozicija nastoji da umanji značaj rekonstrukcije Vlade. Ovo je stvarno smešno. Ako neko umanjuje značaj rekonstrukcije Vlade, onda je to sama Vlada, odnosno stranke koje je čine. Očigledno je da se ušlo u rekonstrukciju Vlade, a da se uopšte nije znalo šta se time želi postići. Po onome što sam do sada čuo ko sve može biti ministar, vlada će morati odmah krenuti u novu rekonstrukciju. Po svoj prilici ceo mandat će joj proći u rekonstrukcijama. Važno je zamajavati narod koji ipak sve više shvaća da se radi o jednoj najobičnijoj cirkusijadi, koja će ga skupo koštati.

Deki

pre 10 godina

@(Maca, 25. avgust 2013 19:37), a šta je Vučić radio ako ne baš to što si napisala, dok je bio u opoziciji? A pratim politiku još od 1993, kada se on otprilike i počeo baviti u Radikalnoj stranci! On čak i danas uporedjuje Krstića sa Djelićem i ako novi ministar još nije počeo da radi!

LFC

pre 10 godina

Opet demagogija. Ovde nema sta da se umanji, ovde ne postoji znacaj. Rekonstrukcija je normalna stvar ako nesto ne stima, a nije stimalo dosta. Inace, rekonstrukcija ce dobiti na znacaju ako se pokaze kroz godinu-dve da se zaista nesto promenilo na bolje. Onda ce moci da se kaze da je to bilo znacajno, sada ne. Jos se rekonstrukcija vrsila 6 meseci. Kako onda to da bude znacajno? Radite nesto konkretno, pustite price...

sashko

pre 10 godina

Činjenica je da se premijer preračunao jer je prvobitni cilj da se URS izbaci iz Vlade, prouzrokovao mnogo problema unutar koalicije SNS -SPS. Iako je u prvo trenutku izgledalo da je dačić pobednik, Dinkićevo imenovanje je demonstracije sile vicepremijera... A i odnosi izmedju SPS i SNS su tokom dogovora oko rekonstrukcije vrlo zahladili...

ugor

pre 10 godina

Odlično rečeno. Sve je ovo prestava, opozicije ili pozicije. Narod ili se smeje ili plače. Sve zavisi da li se daje komedija ili tragedija.

odosmo svi..

pre 10 godina

na koji broj moze da se glasa da krstic postane novi ministar? a na koji da se dacic i vucic zamene(dobro je da se tokom odnosa menjaju polozaji, da se razbije monotonija)?

Kućica na Drini

pre 10 godina

Za sve što nevalja , Dačiću je kriva opozicija . Rekonstrukcija vlade traje mesecima, a za to je najveći krivac baš Ivica Dačić . Da je hteo da se deložira iz MUP-a Srbije davno bi taj posao bio završen . A što neće da napusti MUP to znaju i vrapci na grani. Žuljaju ga brojne afere ,pa je jedino siguran dok drži MUP pod kontrolom . A što se predstava i teatra tiče on je verna kopija pokojnog Taška Načića . Na sve strane , u svakoj prilici se šepurio i pretio da će da hapsi. Ovo najnovije oko Dinkića je njegov veliki poraz . Došlo je do toga da mu je čak i Palma okrenuo leđa

grok

pre 10 godina

Klasična sps retorika iz 90-tih kada je bio portparolčić. Opozicija kriva za sve. I za hiperinflaciju i za rat i loš standard a njegov slobica samo žrtva koja izgara za narod. FUJ OD A DO Š.

b

pre 10 godina

Dačić ulazi u istoriju kao najneubedljiviji premijer ikada, odnosno kao premijer koji to nije. Mislim da bi njegov jedini moralan gest bio da podnese ostavku i vrati mandat. Izazvao je ozbiljan tektonski poremećaj na političkoj sceni, što je proizvelo određena očekivanja kod glasača, ali posledice su sve gore i gore. Ova koalicija iz 90ih nema ni ideju, ni viziju, ni snagu da išta promeni. Samo demagogija i jeftin populizam koji nas već preskupo koštaju. Imaju podršku "zapada" koju lično doživljavam kao ponižavanje Srbije zbog događaja iz skore prošlosti i njome mašu kao Sloba nekad. Sve u svemu, sve je mnogo gore nego pre godinu dana.

Grcanski Despot

pre 10 godina

Novi ministri neka iznesu svoj program tako i treba, ali postavljam pitanje zasta sluzi premijer jedne vlde? Valjda su ministri sastavnio deo vlade, a premijer izlaze program. Ili ima novih momenata u funkcionisanju, pitam opoziciju?

zoran

pre 10 godina

Pitanje za Dačića:

Ko je medijator? Ketrin Ešton?

Ma ne, ne! Ne mislim u Briselu nego ovde u Vladi. Kad razgovaraš sa Vučićem?

Neće ovo na dobro da izađe. Strah me samo da nam se ne desi crtani film sa sirijskim scenarijom... Zaista me strah...

ima ljutnje

pre 10 godina

Zadatak i pozicije i opozicije je PRE SVEGA da svima bude bolje, a ne PRE SVEGA I PRE SVIH NAS, DA BUDE BOLJE samo uskom krugu ljudi iz opozicije i pozicije. Nazalost do sada smo na delu videli kakvi su PRE SVEGA prioriteti.

vodoinstalater

pre 10 godina

Proradiće degenek i vodoinstalaterska klešta od 2" opet ja vam jamčim. I tebi Dačiću a i ovim Radikalima. Prošli put ste se izvukli k'o puvanjak iz gaća. Ovog puta će vam pucati po leđima, definitivno i za uvek...

lale

pre 10 godina

potocki@ kazes da je ovo prava rekonstrukcija???? Pogledaj malo Belgiju, rekonstrukcija njihive vlade je uradjena za JEDAN DAN!!!! Predstavili su nove ministre i njihove programe sve za JEDAN DAN, a koliko meseci nasa vlada pokusava da se rekonstruise i gde je program novih ministara???? Sobzirom da volimo spanske serije onda ne cudi sto nam je vlada u tom maniru! Ti si pravi primer zasto vas zovemo botovi jer bez razmisljanja bez svog stava i bez kritike pises komentare onako kako centralni komitet stranke kaze!

dojadili su i sopstvenom članstvu

pre 10 godina

Delovanje onemoćale opozicije koja uporno odbija da se obračuna sa kriminalom u sopstvenim redovima, svelo sa na nemušta saopštenja. Pretpostavljam da će oni koji nemaju pametnija posla odslušati proširenu verziju tih saopštenja na predstojećoj sednici skupštine, ali ja zaista nemam nameru da sebe izlažem takvom mentalnom zlostavljanju...

Duci0167

pre 10 godina

Ja se samo nadam da ce jednog lepog dana narod shvatiti da je ON taj koji raspolaze politicarima i da je ON taj koji kroji njihovu sudbinu,ne obrnuto! Nadam se danu kada ce narod iskljucivo interesovati UČINJENO sa rezultatima na bolje! Kada se nece posvadjati oko politike na slavi prijatelja. Kada ce prestati da od politicara pravi idola. ********
ps. "beli listic" sam dok neko ne predlozi resetovanje kompletnog sistema!

xxl

pre 10 godina

Onog dana kad je DS umislio da su Bogom dani da je vlast njihovo pravo i nicije vise ne slusajuci vapaje gladne Srbije tada sam znao da ce komunjare da se vrate u velikom stilu i da ce poceti ponovo njihova predstava kao i zadnjih 50 dok su bili na vlasti. Zato sve sto pisemo dzaba je nece sunce ovu napacenu SRBIJU JOS DUGO DA OGREJE....MISLIM NA GRADJANE POLITICARIMA JE EXTRA ONI UZIVAJU KAO CAREVI.

nessa974

pre 10 godina

a zašto vi ne izađete na izbore?!? koliko se ja sećam ova vlast ima podršku 40% glasača od izašlih 35%... to je otprilike 15-tak pošto ukupnog biračkog tela... gde su ostali, oni što ih je mrzelo da glasaju ali redovno komentarišu?

Maca

pre 10 godina

Po meni jeste da je opozicija tu da bi kritikovala, ali ja ovde imam utisak da oni jedva cekaju da se desi nesto lose da bi imali o cemu da komentarisu.Tu im zameram ,jer ovde sta god da se radi, radi se o interesu narada ,a ne stranaka ,a to svi trebaju da imaju na umu.

Pavle

pre 10 godina

Posao opozicije i jeste da kritikuje, ali upravo kritikuju ono što nisu sprovodili dok su bili na vlasti ili su zaslužni za veomo loše stanje. Malo više samokritičnosti više bi koristilo, pre svega opoziciji.

Olgica

pre 10 godina

Dačić je svojim izjavama u poslednjih nekoliko dana i dao prostora za negativne koemntare. Posebno zbog toga što smatra da je potrebno dati prednost političarima a ne ekspertima. SPS izgleda samo razmišlja o tome ko će da lepi plakate za sledeće izbore. Ukoliko se mesta u ministarstvima dobijaju samo na osnovu stručnosti, a krajnje je vreme da tako i bude, onda se boje da niko neće hteti više da radi za stranku.

saučeše Srbijo

pre 10 godina

Eto nam kad nije bilo lustracije sad se opet ovi iz devedesetih rekonstruisali. Kukala nam majka sad kad zajašu opet solo.

potocki

pre 10 godina

Ovo je prava rekonstrukcija, i da su ovako temeljne rekonstrukcije vršene u prethodnoj deceniji u Srbiji bi bilo mnogo manje zloupotreba ministarskih pozicija poput slučajeva Dulić i Dragin.

Merlin

pre 10 godina

Dachi nema pojma sta prica. Covek je vise za Guchu ili za ispod nekog satora,ali da on bude PV,to je sramota za sve nas,ali pre svega je to delo onog Tadica koji hvala Bogu vise nije u politici !

politikanti...

pre 10 godina

Ma to je nas folklor!Kad nema sta pametnije da se kaze ili radi a pogotovo,kad si mogao a nisi!!!Onda ti samo ostaje da sve druge,kritikujes,obesmislis...a pri tom i ne trepnes!Pa deset godina smo se ni zamajavali sa prethodnim rezimom i njihovim vladanjem i evo gde smo!!!Ne mozemo da nadjemo toliko eksperata,koliko nam je potrebno,da bi ispravili silne dubioze koje su nam ostavili!!!

dojadili su i sopstvenom članstvu

pre 10 godina

Delovanje onemoćale opozicije koja uporno odbija da se obračuna sa kriminalom u sopstvenim redovima, svelo sa na nemušta saopštenja. Pretpostavljam da će oni koji nemaju pametnija posla odslušati proširenu verziju tih saopštenja na predstojećoj sednici skupštine, ali ja zaista nemam nameru da sebe izlažem takvom mentalnom zlostavljanju...

Maca

pre 10 godina

Po meni jeste da je opozicija tu da bi kritikovala, ali ja ovde imam utisak da oni jedva cekaju da se desi nesto lose da bi imali o cemu da komentarisu.Tu im zameram ,jer ovde sta god da se radi, radi se o interesu narada ,a ne stranaka ,a to svi trebaju da imaju na umu.

Grcanski Despot

pre 10 godina

Novi ministri neka iznesu svoj program tako i treba, ali postavljam pitanje zasta sluzi premijer jedne vlde? Valjda su ministri sastavnio deo vlade, a premijer izlaze program. Ili ima novih momenata u funkcionisanju, pitam opoziciju?

potocki

pre 10 godina

Ovo je prava rekonstrukcija, i da su ovako temeljne rekonstrukcije vršene u prethodnoj deceniji u Srbiji bi bilo mnogo manje zloupotreba ministarskih pozicija poput slučajeva Dulić i Dragin.

Pavle

pre 10 godina

Posao opozicije i jeste da kritikuje, ali upravo kritikuju ono što nisu sprovodili dok su bili na vlasti ili su zaslužni za veomo loše stanje. Malo više samokritičnosti više bi koristilo, pre svega opoziciji.

politikanti...

pre 10 godina

Ma to je nas folklor!Kad nema sta pametnije da se kaze ili radi a pogotovo,kad si mogao a nisi!!!Onda ti samo ostaje da sve druge,kritikujes,obesmislis...a pri tom i ne trepnes!Pa deset godina smo se ni zamajavali sa prethodnim rezimom i njihovim vladanjem i evo gde smo!!!Ne mozemo da nadjemo toliko eksperata,koliko nam je potrebno,da bi ispravili silne dubioze koje su nam ostavili!!!

odosmo svi..

pre 10 godina

na koji broj moze da se glasa da krstic postane novi ministar? a na koji da se dacic i vucic zamene(dobro je da se tokom odnosa menjaju polozaji, da se razbije monotonija)?

ugor

pre 10 godina

Odlično rečeno. Sve je ovo prestava, opozicije ili pozicije. Narod ili se smeje ili plače. Sve zavisi da li se daje komedija ili tragedija.

Tokmak

pre 10 godina

Kakva politička predstava opozicije? Ovo je cirkuska predstava Vlade kojoj su najuspešnija tačka nastu dva klovna koji pričaju zaista veoma smešne stvari da se narod grohotom smeje.

sashko

pre 10 godina

Činjenica je da se premijer preračunao jer je prvobitni cilj da se URS izbaci iz Vlade, prouzrokovao mnogo problema unutar koalicije SNS -SPS. Iako je u prvo trenutku izgledalo da je dačić pobednik, Dinkićevo imenovanje je demonstracije sile vicepremijera... A i odnosi izmedju SPS i SNS su tokom dogovora oko rekonstrukcije vrlo zahladili...

sumorni

pre 10 godina

Vlada je jedva sakupila godinu dana, a od toga je skoro 6 meseci rekonstrukcija.

A dok je "radila" mahom se bavila sastancima sa dilerima droge, trovanjem naroda zatrovanim mlekom, krađom maturskih testova i otimanjem vlasti na silu gde god se stiglo.

Za uzvrat, poskupelo je sve, počev od gasa za grejanje, pa do struje, povećan je PDV, uvedeni novi porezi, a zemlja zadužena ko nikad u svojoj istoriji.

Investicije su u najnižem obimu u zadnjih 12 godina, nezaposlenost vrtoglavo raste, a zemlja je za ovih godinu dana zadužena kao nikad u svojoj istoriji.

Oriznali ste Kosovo, izljubili se sa njihovim predsednikom i premijerom,, sad ste sa njima na "ti".

Jel vi planirate nešto da radite i kad? Hoće to biti ove decenije, ili one tamo?

Prođe vam mandat a prstom niste mrdnuli, osim što se samohvalite i prosipate demagogiju od koje se stomak okreće.

Čisto da vas podsetimo, prošla su vremena kada se za ovakav "učinak" nije odgovaralo, vaš raboš je već sad toliki da nemožete nositi ni kad bi ste hteli.

SJ

pre 10 godina

KO CE BITI MINISTAR? To je danas najcuvanija tajna u Srbiji! U stvari sve vreme se igra,kao da ce neko drugi da ih preuzme u prelaznom roku.Spisak sa imenima buducih ministra je cuvanjija tajna od testova za polaganje prijemnog ispita,Sutra kad osvane novi dan procitacemo u Kuriru

proxima centauri

pre 10 godina

Jedini koji ovde prave predstavu ste vi, premijer i narocito prvi potpredsednik. Ovo sa Dinkicem je predstava dostojna Sterijine nagrade.

Jedino nisam u stanju da odredim zanr: da li je komedia dell'arte, anticka tragedija.

zoran

pre 10 godina

A koja predstava je bila Vaša a naročito Radikalska koju ste izvodili pre a naročito posle ubistva Premijera Đinđića? Tada ste bili opozicija i zaista ne znam zašto ste to radili?
I šta sad? Na nebuloze koje radite sa ovom državom, zajedno sa vašim koalicionim partnerom, i koje traju li traju opozicija treba da ćuti ?

garavi

pre 10 godina

pa i treba da vas pljuju kad ste ne sposobni , i ne samo oni nego cela srbija . o nama se radi o gradjanima srbije . vi se zezate godinu ipo dana i nista bas nista ne radite. ma treba narod da vas otera kao pse , celu vladu .

Pametnom dosta

pre 10 godina

Šta je problem sa ovim zahtevom? Sasvim je legitiman i nešto što treba uvesti kao obavezno za ubuduće.
Opozicija je tu da kritikuje i ukazuje na propuste, zloupotrebe i loše kandidate za ministre, tome opozicija i služi u demokratskim sistemima, gospodine ultra-giga, kofer, miljacka premijeru, a to što vama opozicija toliko smeta i najviše bi voleli da je nema, to je neka druga priča, koja govori o vama i vašim polupismenim glasačima.
Zar vam nije bilo dosta 6 meseci blebetanja o rekonstrukciji da iznedrite kandidate ili je u pitanju neko lobiranje tipa koferčeta i blekberi telefona pa se još licitira, nebi li se više ućarilo!!??
eee ko vas ne zna...

бидермајер

pre 10 godina

Реконструкција је плод једногодишњег лошег рада владе.И шта сад ,ућуткајте опозиоцију фактима свог рада а не поново неком реконструкцијом у неком догледном скоријем времену . Ето дали сте себи још једну прилику без да се народ ту питао за било шта ,а верујем да је спроведе анкета да не би имали ни 30 % поверења.А да су избори појео би вас мрак цензуса и једне и друге исто као радикале.
Србија стоји пред прекретницом а ово вам је добра прилика да докажете у наредном периоду супротно или да нисте вредни мандата народа.Време вам је почело данас и тече....

Дај Боже да грешим,али.

Miki

pre 10 godina

Rekonstrukcija je super. Čim se ova šestomesečna rekonstrukcija završi, odmah započnite novu, devetomesečnu! Presipajte iz šupljeg u prazno i nemojte ništa drugo da radite, jer ćete samo da napravite štetu.

lale

pre 10 godina

mi sve radimo temeljno i polako, BELGIJSKA vlada je izvrsila rekonstrukciju za JEDAN dan a SNS za 6 MESECI nije mogao da pronadje strucne ljude u svojoj stranci pa nam dovodi strance, ja podrzavam mladog Krstica i zelim mu sve najbolje i ne sumnjam u njegovu volju da nam pomogne ali u partijske kadrove sa kojima mora da saradjuje ja nemam poverenja

Spectator

pre 10 godina

Dačić se žali da opozicija nastoji da umanji značaj rekonstrukcije Vlade. Ovo je stvarno smešno. Ako neko umanjuje značaj rekonstrukcije Vlade, onda je to sama Vlada, odnosno stranke koje je čine. Očigledno je da se ušlo u rekonstrukciju Vlade, a da se uopšte nije znalo šta se time želi postići. Po onome što sam do sada čuo ko sve može biti ministar, vlada će morati odmah krenuti u novu rekonstrukciju. Po svoj prilici ceo mandat će joj proći u rekonstrukcijama. Važno je zamajavati narod koji ipak sve više shvaća da se radi o jednoj najobičnijoj cirkusijadi, koja će ga skupo koštati.

Deki

pre 10 godina

@(Maca, 25. avgust 2013 19:37), a šta je Vučić radio ako ne baš to što si napisala, dok je bio u opoziciji? A pratim politiku još od 1993, kada se on otprilike i počeo baviti u Radikalnoj stranci! On čak i danas uporedjuje Krstića sa Djelićem i ako novi ministar još nije počeo da radi!

b

pre 10 godina

Dačić ulazi u istoriju kao najneubedljiviji premijer ikada, odnosno kao premijer koji to nije. Mislim da bi njegov jedini moralan gest bio da podnese ostavku i vrati mandat. Izazvao je ozbiljan tektonski poremećaj na političkoj sceni, što je proizvelo određena očekivanja kod glasača, ali posledice su sve gore i gore. Ova koalicija iz 90ih nema ni ideju, ni viziju, ni snagu da išta promeni. Samo demagogija i jeftin populizam koji nas već preskupo koštaju. Imaju podršku "zapada" koju lično doživljavam kao ponižavanje Srbije zbog događaja iz skore prošlosti i njome mašu kao Sloba nekad. Sve u svemu, sve je mnogo gore nego pre godinu dana.

Duci0167

pre 10 godina

Ja se samo nadam da ce jednog lepog dana narod shvatiti da je ON taj koji raspolaze politicarima i da je ON taj koji kroji njihovu sudbinu,ne obrnuto! Nadam se danu kada ce narod iskljucivo interesovati UČINJENO sa rezultatima na bolje! Kada se nece posvadjati oko politike na slavi prijatelja. Kada ce prestati da od politicara pravi idola. ********
ps. "beli listic" sam dok neko ne predlozi resetovanje kompletnog sistema!

xxl

pre 10 godina

Onog dana kad je DS umislio da su Bogom dani da je vlast njihovo pravo i nicije vise ne slusajuci vapaje gladne Srbije tada sam znao da ce komunjare da se vrate u velikom stilu i da ce poceti ponovo njihova predstava kao i zadnjih 50 dok su bili na vlasti. Zato sve sto pisemo dzaba je nece sunce ovu napacenu SRBIJU JOS DUGO DA OGREJE....MISLIM NA GRADJANE POLITICARIMA JE EXTRA ONI UZIVAJU KAO CAREVI.

vodoinstalater

pre 10 godina

Proradiće degenek i vodoinstalaterska klešta od 2" opet ja vam jamčim. I tebi Dačiću a i ovim Radikalima. Prošli put ste se izvukli k'o puvanjak iz gaća. Ovog puta će vam pucati po leđima, definitivno i za uvek...

Olgica

pre 10 godina

Dačić je svojim izjavama u poslednjih nekoliko dana i dao prostora za negativne koemntare. Posebno zbog toga što smatra da je potrebno dati prednost političarima a ne ekspertima. SPS izgleda samo razmišlja o tome ko će da lepi plakate za sledeće izbore. Ukoliko se mesta u ministarstvima dobijaju samo na osnovu stručnosti, a krajnje je vreme da tako i bude, onda se boje da niko neće hteti više da radi za stranku.

lale

pre 10 godina

potocki@ kazes da je ovo prava rekonstrukcija???? Pogledaj malo Belgiju, rekonstrukcija njihive vlade je uradjena za JEDAN DAN!!!! Predstavili su nove ministre i njihove programe sve za JEDAN DAN, a koliko meseci nasa vlada pokusava da se rekonstruise i gde je program novih ministara???? Sobzirom da volimo spanske serije onda ne cudi sto nam je vlada u tom maniru! Ti si pravi primer zasto vas zovemo botovi jer bez razmisljanja bez svog stava i bez kritike pises komentare onako kako centralni komitet stranke kaze!

nessa974

pre 10 godina

a zašto vi ne izađete na izbore?!? koliko se ja sećam ova vlast ima podršku 40% glasača od izašlih 35%... to je otprilike 15-tak pošto ukupnog biračkog tela... gde su ostali, oni što ih je mrzelo da glasaju ali redovno komentarišu?

Merlin

pre 10 godina

Dachi nema pojma sta prica. Covek je vise za Guchu ili za ispod nekog satora,ali da on bude PV,to je sramota za sve nas,ali pre svega je to delo onog Tadica koji hvala Bogu vise nije u politici !

LFC

pre 10 godina

Opet demagogija. Ovde nema sta da se umanji, ovde ne postoji znacaj. Rekonstrukcija je normalna stvar ako nesto ne stima, a nije stimalo dosta. Inace, rekonstrukcija ce dobiti na znacaju ako se pokaze kroz godinu-dve da se zaista nesto promenilo na bolje. Onda ce moci da se kaze da je to bilo znacajno, sada ne. Jos se rekonstrukcija vrsila 6 meseci. Kako onda to da bude znacajno? Radite nesto konkretno, pustite price...

zoran

pre 10 godina

Pitanje za Dačića:

Ko je medijator? Ketrin Ešton?

Ma ne, ne! Ne mislim u Briselu nego ovde u Vladi. Kad razgovaraš sa Vučićem?

Neće ovo na dobro da izađe. Strah me samo da nam se ne desi crtani film sa sirijskim scenarijom... Zaista me strah...

ima ljutnje

pre 10 godina

Zadatak i pozicije i opozicije je PRE SVEGA da svima bude bolje, a ne PRE SVEGA I PRE SVIH NAS, DA BUDE BOLJE samo uskom krugu ljudi iz opozicije i pozicije. Nazalost do sada smo na delu videli kakvi su PRE SVEGA prioriteti.

Kućica na Drini

pre 10 godina

Za sve što nevalja , Dačiću je kriva opozicija . Rekonstrukcija vlade traje mesecima, a za to je najveći krivac baš Ivica Dačić . Da je hteo da se deložira iz MUP-a Srbije davno bi taj posao bio završen . A što neće da napusti MUP to znaju i vrapci na grani. Žuljaju ga brojne afere ,pa je jedino siguran dok drži MUP pod kontrolom . A što se predstava i teatra tiče on je verna kopija pokojnog Taška Načića . Na sve strane , u svakoj prilici se šepurio i pretio da će da hapsi. Ovo najnovije oko Dinkića je njegov veliki poraz . Došlo je do toga da mu je čak i Palma okrenuo leđa

grok

pre 10 godina

Klasična sps retorika iz 90-tih kada je bio portparolčić. Opozicija kriva za sve. I za hiperinflaciju i za rat i loš standard a njegov slobica samo žrtva koja izgara za narod. FUJ OD A DO Š.

saučeše Srbijo

pre 10 godina

Eto nam kad nije bilo lustracije sad se opet ovi iz devedesetih rekonstruisali. Kukala nam majka sad kad zajašu opet solo.