Subota, 24.08.2013.

11:16

Preokret: EPS više nije gubitaš

EPS je napravio pozitivan preokret u poslovanju i umesto planiranog gubitka od oko 21 milijarde dinara, ovu godinu će završiti bez gubitka.

Izvor: Tanjug

Preokret: EPS više nije gubitaš IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 10 godina

Hvala Drekavac na savetu. Drago mi je što i ti još uvek veruješ u poštenje i institucije. Ali, na žalost, bojim se da je to uzaludan posao.
Pozdrav!!!

mr.t

pre 10 godina

Lako je biti ekspert i preuzeti racun Elektrovojvodine. Ne moze samo da se udje i da se rusi tudje, lepo sam im rekao, polako komsije...

skorpija

pre 10 godina

jao jao po partijskoj osnovi zaposleni po istoj otpusteni i tako ce proci sad i ovi novi.... to vam ne gospodo rizik posla... uostalom zar za politiku ne treba debeo obraz?

Darko

pre 10 godina

Da ste poskupili za jos 20% mozda bi bili i u dobitku, a verovatno i neke investicije su ukinute, kao sto je i gradnja puteva drasticno smanjena za vreme ove vlade ali to se na kraju obije o glavu kao i 90-god. putevi ce propasti a i elektrane ako se ne remontuju i odrzavaju takođe propadaju.

Zrno po zrno, pogača.

pre 10 godina

Ja od EPS-a nisam dobio nikakvo obaveštenje da na njihovom računu imaju neke moje pare i kako i do kada mogu da ih dobijem inače će da ih PRIHODUJU.

nijebitnoime

pre 10 godina

(Poljoprivreda moze do 30. godine zivota !, 24. avgust 2013 19:17) i skupljao sljive za rakiju i grozdje za vino, brao borovnice bez onog ceslja vec rukama (pa ne mozes oprati 5 dana ruke) i radio kod kolege kad je gradio kucu. od svega najvise bole ramena kad busis plafon i slicno. na upale sam navikao jos od kad sam kao mladji trenirao. tako da mi je to postalo sasvim normalno. vise me brine sto moram andol da popijem kad mi glava pulsira kad skupim 6 dana u nedelji po 14-16 sati u kancelariji ispred monitora.

a posto vidim da i ti imas internet. lepo se i ti obrazuj. mozes naci mnogo korisnih saveta, nacina i sprava kako skupljati/brati voce a da bude efikasnije i da plodovi koje skupljas budu kvalitetniji.

Obradovanje

pre 10 godina

Moja mačka juče pojela 3 kg soli.
''Dokle će sistem koji je decenijama gradjen da trpi ovakve uništivače naše privrede. Sramotno i tužno.''

welcome to Srbija

pre 10 godina

U Novom Sadu u elektrovojvodini u kancelariji ima 3 stolice a zaposlenih po kancelariji 12. jedni sede dok se drugi sećkaju i tako neizmenično. Partijsko zapošljavanje. nemojte da brinete...sve će to narod platiti. ma sve ih na kolac!!!

Goca

pre 10 godina

Sramota je sta nam radite mi smo ulozili godine i znanje a vi se svetite! Clanovi i simpatizeri Ds-a su proterani iz EPS-a, bitno je da su ostali preletaci

sasa

pre 10 godina

kada citam komentare na dnevna desavanja u srbiji, a svako od njih je antireklama za sns i sps, dakle kriminalisticke organizacije koje su, nazalost, trenutno na vlasti u srbiji, nije mi jasno ko je glasao za sns. svi kritikuju, a sns sve jaci i jaci.

Goca

pre 10 godina

gospodine Obradovicu radim kao agencijski radnik 3 godine u Pd Centar Kg, na odmoru sam do prvog septembra, saznala sam da sam bez ikakvog razloga stavljena na spisak za da kazem otkaz! Pitanje je da li ipak razlog postoji a on je taj sto sam clan DS-a i nemam nameru da budem preletac ili vise cenite preletace?Srdacan pozdrav od nekoga kome je tih 25.000 dinara znacilo

Poljoprivreda moze do 30. godine zivota !

pre 10 godina

@nijebitnoime

Da li ste nekada skupljali sljive za rakiju jedno 2-3 sata ? Ako jeste, kako ste se uspravili posle toga ? Koju mast ste koristili za ledja ? Mnogo diklofenka ili brufena nije dobro za zeludac.

Slobodan

pre 10 godina

Naravno da EPS nije gubitas. O tome dovoljno govore njihove plate. uporedite ih sa svojima i bice vam jasno ko je jedini gubitas ;)

nijebitnoime

pre 10 godina

(Doktor, 24. avgust 2013 17:06) naravno da cu ti ja pricati. ako neces da platis onda mozes i bez struje. da necu mozda ja da placam i struju za tebe? dovoljno je sto se od poreza koje moja firma placa finansiraju razni neradnici u drzavnim upravama, postama i slicno.

nedelju dana sam ja pokusavao da dobijem nekog u elektrodistribuciji kraljevo, posle 10 sati nema nikog. u postama slicno.

dovoljno je sto se od poreza na dobit placaju razne subvencije za poljoprivredu. sto meni niko nista ne subvencionise? ako se tebi ne isplati da gajis psenicu a ti promeni kulturu. gaji povrce, radi nesto drugo. nemoj da posejes a onda da pravis racunicu koliko si na gubitku.
ja kad nesto radim imam racunicu unapred da vidim da li mi se isplati. ne pokrecem novi projekat bez racunice. radim po 16 sati dnevno da bi obezbedio svojim radnicima i meni plate i razvoj firme.

a sad jos jednom procitaj tekst. ja sam rekao kome treba pomoci.
a vidis na primer selo backo gradiste. odes tamo imaju 2 kafane. uvek pune. cugaju i puse ceo dan. oni koji nemaju za kafanu oni ispred prodavnice. i samo kukaju te nece da placa ovo te nece da placa ono. kontam da si ti jedan od takvih. aj sad pravac na pivo i kukaj kako su svi protiv tebe a nemoj nista da radis i da pomognes samom sebi i porodici.

ili uzmu gaje voce i onda sve u rakiju. vazno je sve popiti. tako da ne patetisi oko psenice, vec kad vec imas internet obrazuj se kako bi mogao bolje da radis nesto drugo ako ti vec psenica ne ide.

Milan Nis

pre 10 godina

Otvorim firmu napravim 100.000.000 evra duga,zatvorim i otvorim novu firmu i na NULI SAM. Moze mi se ja sam JAVNO PREDUZECE.Ovi sto su reprogramirali dug, kad pocnu da kasne sa otplatama, a pocece garant,ne znam kome ce na grbacu, neko ce morato da pokrije tu NULU.
Opet gologlavi narod, nece valjda rukovodstvo EPSa.

istina

pre 10 godina

EPS možda nije problem ali šta se dešava sa Elektrodistribucijom Beograd je za rubriku verovali ili ne i stvarno treba da uleti neka državna revizija i da rasture to malo je reći kriminalno i propadajuće stanje u kojem se nalazi. Direktor ED Beograd je sa svojim "pomoćnicima" doveo ovu distribiciju do same propasti. Unšitili su projekat koji su razvijali Elektrotehničkih fakultet i Distribucija uvodeći stranačku firmu i sada jedva su izdali račun koji uzgred budi rečeno ima valutu 26-i a neki su dobili isti recimo 24-og (obaveštenja još niko nije ni dobio), sporazumi ne mogu da se sklope osim ručno hemijskom olovkom, blagajne više ne rade nego što rade a ljudi koji rade u distribuciji treba neko da ih okrene i pita kako to izgleda kada već 60 dana rade po 16 sati dnevno. Ja bih rado naveo i imena ali nažalost komentar mi ne bi bio objavljen ali evo bar ovako ako neko želi da zna kako stvari stvarno funkcionišu u pozadini.

Vozd

pre 10 godina

Kada trebaju da se sumira rad i sposobnost rukovodilaca javnih preduzeca onda svi pricaju kako su se reformisali i kako su u plusu, a kada treba da se povecaju cene onda posluju u minusu.

Jos pamtim izjave Bajatovica koji je u roku od nedelju dana izjavio u dva navrata da je poslovanje Srbijagasa od minus 200 do plus 200 miliona, a sve zavisno od toga dal ga pitate 'kakvi su vasi rezulati' ili 'kako opravdate poskupljenje struje. Tako i ovaj Obradovic, kada je pre mesec dana struja poskupela 11 posto bilo je ili poskupljenje ili kolaps, a sada odjednom posao cveta, suficit samo pici, nikad bolje rukovodstvo...

Doktor

pre 10 godina

@nijebitnoime

druze, jel ti ti nekad bio u selu? Jel znas koliko je ulaganje bilo po kilogramu psenice a po kojoj ceni je kasnije kilogram prodat ? Ne znas ? Evo da ti kazem - 23din ulozeno! A prodajemo po 16din. Jel ti sad jasno? Nije? Ti mi pricaj o zaradi na selu i obrazovanju preko tutorijala!! Pa bi jos da iskljucujes struju bedi i sirotinji?? Sram te bilo!!
Narode!! Ne mojte nista placati!! Nistaaaa! Ni struju, ni vodu, ni penziono, socijalno i doprinos, ni poreze!! Kad iskljuce - prikljucite sami!! Ne dajte svoje pare dusmanima!!

Marko

pre 10 godina

Znaci, pootpustali su sav onaj visak zaposlenih koji sedi po kancelarijama. Ili prave mesta za novu radnu snagu koju ce po partijskoj liniji zaposliti. Koja burleska od drzave i javnih preduzeca.

Energeticar

pre 10 godina

Kakva politicka propaganda! Zanimljivo da se izlazi sa ovakvim pricama bas sad kad treba da se izabere novi generalni. Da li je ovo uvertira za najavu da ce gosp. Obradovic sa svojim 'strucnjacima' ostati na istim mestima.
Naravno da se ustedelo kad nisu radjeni planirani remonti. Dokle ce sistem koji je decenijama gradjen da trpi ovakve unistivace nase privrede. Sramotno i tuzno. Treba nesto ostaviti nasim pokoljenjima.

Igor Gavran

pre 10 godina

Ne vidim nacin da EPS bude neprofitabilan a da to nije posledica kradje. Djerdapske elektrane proizvedu stotine miliona evra ciste energije, a to je manji deo ukupne proizvodnje. Gde idu te pare? Rukovodstvo EPSa koje izadje u medije sa izjavom "mi smo neprofitabilni" treba odmah poslati na izdrzavanje zatvorske kazne od 10 godina bez sudjenja. Nemoguce je da nema profita, jer su u poslednjim decenijama investicije prakticno stale.

veselisoft

pre 10 godina

Strasna im konkurencija ne mogu se izboriti sami sa sobom... Uh sada mogu da odahnu nisu na gubitku prevazisli su konkurenciju!!!!!!!! S O A

Mirko

pre 10 godina

Koje besomucne lazi! 10 godina su ogromni gubitasi,sad odjednom preko noci - na nuli su! Ovako se upravlja sa neobrazovanim narodom.Serviraj laz - i to je to.SVA JAVNA PPREDUZECA U SRBIJI SU MAFIJASKA I TO SVI ZNAMO.

slobinator

pre 10 godina

a što bi i bio?toliko nas pljačkaju da bi trebali imati milijarde viška.meni je prošli mesec njihov radnik očitao 700kw više nego što treba.dobio sam račun od 10 umesto 3 hiljade dinara

asd

pre 10 godina

Vao! Uspeli ste! Molim lepo clanak o tome koliko su stvari skuplji od kada je sns kolovodja. Ovako bi i moja baba znala da izvuce bilo koju kompaniju. Dizi cene, nek' narod placa i bice sve u redu. Molim lepo clanak sta koliko je poskupelo od maja proslel godine!

Mervile

pre 10 godina

Slazem se sa vise komentara oko kreativnog knjigovodstva. Ovo je moguce jedino kroz izmenu u knjigama nikako kroz realnost. Prosto vremenski okvir u kome je to uradjeno jasno daje odgovor. Videcemo da li ce DRI imati sta da kaze sledece godine posle revizije....

dzoni

pre 10 godina

totalno neverovatno! Ovo kao da je prica za malu decu. neko moze da ustedi 20 milijardi za 8 meseci. Cudo je sto niko nece da objasni kako je to ucinjeno. Knjigovodstveno je moguce sve uraditi i meni ovo lici samo na jos jednu propagandu. Ako ie neko stvarno ustedeo toliki novac, onda ga dajte za Ministra finansija

zoran

pre 10 godina

Sledeća laž u režiji Gospodina Vučića i kompanije:

Preokret: Srpske Železnice nisu više gubitaš

Živi bili pa videli. Pa navikli smo mi na njihove medijske bombe još tokom devedesetih godina. Pa ko se ne seća Miloševića iz nekakvih haletin, i na TV vidljivo odavno napuštenih, kao otvara nove pogone, bulazni o ogromnim investicijama i slično. Pa "brze pruge Srbije" od čega je poluizgrađeno 800 metara tu kod Batajnice. Pa kako je išao po Vojvodini i mrsio o OGROMNIM rezervama nafte. Mal' te ne, gde ON stane nogom tu šikne nafta 100 metara u vis. Pa Šešelj što je imao rakete da gađa Beč i Rim. Pa tajno Teslino oružje... i da ne nabrajam nema dovoljno slova za komentar. Nema ni u deset komentara koliko je tih nebuloznih prevara bilo...

A punoglavci i onda kao i sada, punoglavci. Gledaju i veruju.

kwh

pre 10 godina

Sada ono najavljeno poskupljenje struje nema nikakvog smisla. Oni su profitabilna firma i bez tog povecanja, ili ja negde gresim?
A ti gubici uopste i nisu bili realni gubici, ko zna kako su se tu iznosile pare iz EPS-a. I cim se zapretilo da se mora uvesti red u tu firmu, odjednom nema gubitaka. Verujem da bi se tu pojavilo jos vise viskova, samo kada bi sutra neko zapretio nekom revizijom u EPS-u.

va

pre 10 godina

Meni uopste nije jasno kako se obracunava ova struja.
Mi u principu svaki mesec trosimo priblizno istu kolicinu struje, ali nam se racuni u 2 meseca mogu razlikovati i po 900 dinara (od 2600 do 3500 din), bez ikakvih dodatnih aktivnosti.
Uopste nisam siguran da se ljudi koji citaju to stanje rade to profesionalno, ili se steluju racuni u centrali. Prosli mesec sam potrosio 150 kW vise struje nego mesec pre, a da nemam pojma na sta je to otislo, i bukvalno se to tako dogadja stalno. Jedan mesec dodje oko 2600 din, drugi mesec dodje oko 3500 din, a da bukvalno ne postoji neka velika razlika u potrosnji od meseca do meseca.
Ne znam uopste, kako bi ja mogao to da prekontrolisem u svom stanu, koliko trosim el. energije. Ostavljen sam izgleda na miliost i nemilost njihovim odokativnim metodama.

Кривокапић

pre 10 godina

Какав преокрет и каква лаж. Ајде да видимо те књиге. Зашто финансијски извештаји јавних компанија нису јавни?

Veliki brat

pre 10 godina

Njih treba pitati otkud im GUBITAK u prenosu energije koji na nekim mestima u pojedinim mesecima ide i do 20% (i to ne samo u zimskim, kada bi mislili da neko krade energiju).

Ili im merni inustrmenti nisu dobri ili se neke firme prikačile na divlje...

Kako god bilo, kad bi se izborili sa tim "gubicima" imali bi oni i to kakav profit...
Ali ne, to nikoga u EPS-u ne interesuje, pa čak ni vodeće inženjere i menadžment, ali se zato svi bave pričom o remontima, modernizaciji itd., dakle stvarima koje se podrazumevaju i nisu same po sebi nikakav problem.

ja

pre 10 godina

evo kako moze da se radi, pošto se neplatiše pogotovu one sa ećim dugom favorizuju. lepo umesto da se plaća račun za struju mesečno, isti se ne plati, već sebi na bankovni račun uplaćuješ tu sumu. I tako što duže, najbolje bar pet godina. lepo se i oroči novac. kad krene "kuknjava" da ne plaćate račun, a vi ih lepo zamolite da sav dug isplatite odmah, a oni vam oproste npr. 30%.
Kamata išla, a vi zaradili. tako se to radi.

drekavac

pre 10 godina

@ Sale
Sale, lažu te i jedni i drugi, ili neće da se muče, ili je u pitanju neko njihov. Strašno, ali je nažalost tako. Bitno je samo da se (i jednima i drugima) podnese prijava U PISANOJ FORMI, da se uredno zavede u pisarnici EPS-a, odnosno MUP-a, stave pečat na tvoj primerak (kao dokaz da si isti takav primerak predao njima) i posle oni po tome MORAJU da postupaju, jedni svoje postupanje pravdaju centrali, a drugi tužilaštvu.
Inače, imam rodbinu koja radi i u policiji i u EPS-u i mogu ti reći da su prilično zdušni u tvrdnjama da je u EPS-u odvija najveća pljačka u Srbiji, i to kontinuirana. Vlada namerna neuređenost, nema striktne podele odgovornosti,... Veliki broj zaposlenih nešto muti. Takođe, izvestan broj običnih građana, shvatajući da je stanje haotično, krade struju na razne načine, ali se najveća krađa događa kod najvećih potrošača (preduzetnika), koji to najčešće čine u saradnji sa nekim radnikom/radnicima EPS-a. A načini su brojni: neplombiranje brojila tzv. kodirano-sigurnosnim plombama (KSP), već običnim olovnim (lako izmenjivim), povezivanjem mimo brojila, korišćenjem određenih magneta za usporavanje brojila, evidentiranje niže nalazne struje (manjeg prečnika provodnika od stvarnog). A kad se sprovede kontrola nekog pojedinca, lepo se sve to izmeni dan pre ili čak prilikom kontrole, pa se tako izmenjeno stanje fotografiše i prikaže kao zatečeno stanje. Međutim, simptomatično je da se skoro uvek nakon takve kontrole budući računi kontrolisanih utrostruče.

Istinomer

pre 10 godina

Ova vest nije sgurno za bilo kakav komentar gradjana jer malo ko je u toku svega sa cime se manipulise u situaciji u kojoj se Srbija nalazi.
Gradjani nikad nece znati punu istinu, ali zato znaju dobro za svoje probleme i svakojake, totalno nepotrebne novine placanje struje kao nekoj novoj firmi i to totalno neorganizovano. Nase su organizacije takve da nikad nece biti jednake za sve, neki ne moraju da placaju nista jer to zastareva a one koji redovno placaju treba jos oglobiti. Treba da postoji socijalni program ali ne treba pomagati kradje!

NS

pre 10 godina

Sada ce se Rusi naljutiti sto im ne poklonismo EPS kao i Nis.... Koja je to el.privreda i naftna ind u svetu u gubitku to moze samo kod nas.......Dobra organizacija i kvalitetan menadment i to mora da radi pozitivno......... A ne NIS poklonimo i oni ga za dve godine naprave naj jacom kompanijom na balkanu gde je tu mozak....... To mogu samo Srbi koji su bez mozga........

jovan vukadinovic

pre 10 godina

Ovaj sto je "procenio"da mu treba cak 500 miliona EUR da zaduzi EPS,pa kad mu nisu dozovlili Mihajlovicka i njegovi sto ga izabrase,stigao je da uporpasti sve nove projekte i veluki Moravu 4 HE i Ibar 10 HE i Kolubaru B sa EdF/edison i....ne sprovede remonte/ide zima pa cemo vec videti posledice/ i uvozi struju skuplje u Srbiju nego sto je izvozi...i sprovede fantasticno partijsko zaposljavanje a evo ga okrpi njegova minisarka i danas,cerez haosa i diksriminaacije potrosaca oko novih racuna,...dakle neverovatan lik,odasvud izbacen i odsyranjen pa mu malo samoreklamerstva taman dobro doje...more...pod'rotacijama"ce morati vucic da ga vozi tamo odakle su ga i dovezli...ima populacija pravo ima u svom vokabularu za ovakve...rec je Kohav !!!
"Expert" mu je malo rogobatno...majko mila...kakv uporpasttitelj..

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Smanjili ste sebi plate?! Nego onaj vas Tika bez diplome se celo leto voza po Dunavu. Jel jahtu od plate kupio?

jovanSRB

pre 10 godina

Trud ne platisa se konacno isplatio. od 5 do 20god. Cekanje da ti neko kaze da ne moras da izmiris dug, je dokaz da su im redovne platise i dalje ovce koje mogu da sisaju jos godinama...

Sale

pre 10 godina

EPS-ova reklamna kampanja na TV vezana za krađu struje je farsa iz jednog prostog razloga jer u mojoj zgradi se tip i to veoma stručno priključuje što na brojila što direktno na žice??? (tako nekako,nisam stručan) Kad smo ga prijavili Elektrovojvodini dobili smo odgovor da oni nisu nadležni za krađu koja čine fizička lica nego samo za krađu prvnih lica??? Policija tvrdi da to nije njihov posao. Kome da se obratim? Hvala.

Radim u EPS

pre 10 godina

Ovo je nastimano kroz knjigovodsvo. Ova firma mora da pokaze da ne gubi pare I nama sto radimo tu je naredjeno da to sredimo kroz papiriologiju.

ima li iko normalan ?

pre 10 godina

Prvo i osnovno sto je po meni van svake pameti je stavka "planirani gubitak"!
Zamislite da imate firmu i planirate da sledece godine radite sa gubitkom?!

Inace ovo je klasicna laz,marketinski potez.

nijebitnoime

pre 10 godina

(Lima, 24. avgust 2013 12:11) ne nego ja treba da placam struju svima. najjaca mi je sirotinja koja sedi i samo ceka da neko nesto udeli. ili jos bolje prodali kucu i njivu na selu dosli u grad u neku garsonjeru i kuknjava.

toliko praznih domacinstva i sela. niko nista ne radi. idite bavite se poljoprivredom radite nesto. moze lepo da se zivi. posto saradjujem sa dosta uspesnih poljoprivrednika znam to. kaze meni jedan nece niko da gaji ovce i koze. nestasica ovcijeg mleka pa uvoze iz makedonije i sta ti ja znam. ima ljudi prave svoj sir nasli direktno kupce. nemaju posrednike i nakupce i lepo zaradjuju.

izbacis sve koji su preprodavci i prakticno pokupis sav ekstra profit i ulozis. covek je uveo satelitski internet u svoje domacinstvo, preko mail-a se cuje sa krajnjim kupcima i dogovorio je kako da to distribuira. ima i par ekskluzivnih beogradskih restorana da kupuju od njega.

druga prica. drugar zavrsio engleski jezik i knjizevnost. i nije nesto preterano islo oko nalazenja posla. nije sedeo i kukao. uzeo sam preko you tuba tutoriale za adobe illustrator i poceo da crta logo, razlicite vectorske slike i da prodaje preko neta. posle par meseci zaradio prvih 100 eur. danas prosecno mesecno 700 eur zaradjuje. upisao je drugi fakultet, studira graficku animaciju.

razumem ja starije ljude koji ne mogu da rade. njima treba pomoci. ali likovi koji svaki dan popuse 2 paklice cigara, popiju 2-3 piva i samo kukaju nek zive u mraku za bolje i nisu dok se ne opamete.

Zoran Milosavljevic

pre 10 godina

" Obradović i dodao da će EPS ubuduće više ulagati u odnose sa kupcima koji redovno izmiruju svoje obaveze"
ali sa druge strane osnivanjem EPS Snabdevanje ukunuta je jednistrano mogucnost placanja struje preko trajnog nalog bez obrazlozenja. Ovim su kaznjeni potrosaci koji redovno.
izmiruju dugove.

kreativno knjigovodstvo

pre 10 godina

To se zove "kreativno knjigovodstvo" i u većini zemalja civilizovanog sveta je kažnjivo zakonom. Bira se direktor i odmah EPS stiče uslove da izađe na Londonsku berzu koliko je uspešna kompanija! hahahahah koji ste vi....

nijebitnoime

pre 10 godina

(Lima, 24. avgust 2013 12:11) ne nego ja treba da placam struju svima. najjaca mi je sirotinja koja sedi i samo ceka da neko nesto udeli. ili jos bolje prodali kucu i njivu na selu dosli u grad u neku garsonjeru i kuknjava.

toliko praznih domacinstva i sela. niko nista ne radi. idite bavite se poljoprivredom radite nesto. moze lepo da se zivi. posto saradjujem sa dosta uspesnih poljoprivrednika znam to. kaze meni jedan nece niko da gaji ovce i koze. nestasica ovcijeg mleka pa uvoze iz makedonije i sta ti ja znam. ima ljudi prave svoj sir nasli direktno kupce. nemaju posrednike i nakupce i lepo zaradjuju.

izbacis sve koji su preprodavci i prakticno pokupis sav ekstra profit i ulozis. covek je uveo satelitski internet u svoje domacinstvo, preko mail-a se cuje sa krajnjim kupcima i dogovorio je kako da to distribuira. ima i par ekskluzivnih beogradskih restorana da kupuju od njega.

druga prica. drugar zavrsio engleski jezik i knjizevnost. i nije nesto preterano islo oko nalazenja posla. nije sedeo i kukao. uzeo sam preko you tuba tutoriale za adobe illustrator i poceo da crta logo, razlicite vectorske slike i da prodaje preko neta. posle par meseci zaradio prvih 100 eur. danas prosecno mesecno 700 eur zaradjuje. upisao je drugi fakultet, studira graficku animaciju.

razumem ja starije ljude koji ne mogu da rade. njima treba pomoci. ali likovi koji svaki dan popuse 2 paklice cigara, popiju 2-3 piva i samo kukaju nek zive u mraku za bolje i nisu dok se ne opamete.

kreativno knjigovodstvo

pre 10 godina

To se zove "kreativno knjigovodstvo" i u većini zemalja civilizovanog sveta je kažnjivo zakonom. Bira se direktor i odmah EPS stiče uslove da izađe na Londonsku berzu koliko je uspešna kompanija! hahahahah koji ste vi....

Sale

pre 10 godina

EPS-ova reklamna kampanja na TV vezana za krađu struje je farsa iz jednog prostog razloga jer u mojoj zgradi se tip i to veoma stručno priključuje što na brojila što direktno na žice??? (tako nekako,nisam stručan) Kad smo ga prijavili Elektrovojvodini dobili smo odgovor da oni nisu nadležni za krađu koja čine fizička lica nego samo za krađu prvnih lica??? Policija tvrdi da to nije njihov posao. Kome da se obratim? Hvala.

Zoran Milosavljevic

pre 10 godina

" Obradović i dodao da će EPS ubuduće više ulagati u odnose sa kupcima koji redovno izmiruju svoje obaveze"
ali sa druge strane osnivanjem EPS Snabdevanje ukunuta je jednistrano mogucnost placanja struje preko trajnog nalog bez obrazlozenja. Ovim su kaznjeni potrosaci koji redovno.
izmiruju dugove.

Radim u EPS

pre 10 godina

Ovo je nastimano kroz knjigovodsvo. Ova firma mora da pokaze da ne gubi pare I nama sto radimo tu je naredjeno da to sredimo kroz papiriologiju.

ima li iko normalan ?

pre 10 godina

Prvo i osnovno sto je po meni van svake pameti je stavka "planirani gubitak"!
Zamislite da imate firmu i planirate da sledece godine radite sa gubitkom?!

Inace ovo je klasicna laz,marketinski potez.

zoran

pre 10 godina

Sledeća laž u režiji Gospodina Vučića i kompanije:

Preokret: Srpske Železnice nisu više gubitaš

Živi bili pa videli. Pa navikli smo mi na njihove medijske bombe još tokom devedesetih godina. Pa ko se ne seća Miloševića iz nekakvih haletin, i na TV vidljivo odavno napuštenih, kao otvara nove pogone, bulazni o ogromnim investicijama i slično. Pa "brze pruge Srbije" od čega je poluizgrađeno 800 metara tu kod Batajnice. Pa kako je išao po Vojvodini i mrsio o OGROMNIM rezervama nafte. Mal' te ne, gde ON stane nogom tu šikne nafta 100 metara u vis. Pa Šešelj što je imao rakete da gađa Beč i Rim. Pa tajno Teslino oružje... i da ne nabrajam nema dovoljno slova za komentar. Nema ni u deset komentara koliko je tih nebuloznih prevara bilo...

A punoglavci i onda kao i sada, punoglavci. Gledaju i veruju.

Slobodan

pre 10 godina

Naravno da EPS nije gubitas. O tome dovoljno govore njihove plate. uporedite ih sa svojima i bice vam jasno ko je jedini gubitas ;)

jovanSRB

pre 10 godina

Trud ne platisa se konacno isplatio. od 5 do 20god. Cekanje da ti neko kaze da ne moras da izmiris dug, je dokaz da su im redovne platise i dalje ovce koje mogu da sisaju jos godinama...

Mirko

pre 10 godina

Koje besomucne lazi! 10 godina su ogromni gubitasi,sad odjednom preko noci - na nuli su! Ovako se upravlja sa neobrazovanim narodom.Serviraj laz - i to je to.SVA JAVNA PPREDUZECA U SRBIJI SU MAFIJASKA I TO SVI ZNAMO.

welcome to Srbija

pre 10 godina

U Novom Sadu u elektrovojvodini u kancelariji ima 3 stolice a zaposlenih po kancelariji 12. jedni sede dok se drugi sećkaju i tako neizmenično. Partijsko zapošljavanje. nemojte da brinete...sve će to narod platiti. ma sve ih na kolac!!!

dzoni

pre 10 godina

totalno neverovatno! Ovo kao da je prica za malu decu. neko moze da ustedi 20 milijardi za 8 meseci. Cudo je sto niko nece da objasni kako je to ucinjeno. Knjigovodstveno je moguce sve uraditi i meni ovo lici samo na jos jednu propagandu. Ako ie neko stvarno ustedeo toliki novac, onda ga dajte za Ministra finansija

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Smanjili ste sebi plate?! Nego onaj vas Tika bez diplome se celo leto voza po Dunavu. Jel jahtu od plate kupio?

NS

pre 10 godina

Sada ce se Rusi naljutiti sto im ne poklonismo EPS kao i Nis.... Koja je to el.privreda i naftna ind u svetu u gubitku to moze samo kod nas.......Dobra organizacija i kvalitetan menadment i to mora da radi pozitivno......... A ne NIS poklonimo i oni ga za dve godine naprave naj jacom kompanijom na balkanu gde je tu mozak....... To mogu samo Srbi koji su bez mozga........

Кривокапић

pre 10 godina

Какав преокрет и каква лаж. Ајде да видимо те књиге. Зашто финансијски извештаји јавних компанија нису јавни?

Milan Nis

pre 10 godina

Otvorim firmu napravim 100.000.000 evra duga,zatvorim i otvorim novu firmu i na NULI SAM. Moze mi se ja sam JAVNO PREDUZECE.Ovi sto su reprogramirali dug, kad pocnu da kasne sa otplatama, a pocece garant,ne znam kome ce na grbacu, neko ce morato da pokrije tu NULU.
Opet gologlavi narod, nece valjda rukovodstvo EPSa.

Igor Gavran

pre 10 godina

Ne vidim nacin da EPS bude neprofitabilan a da to nije posledica kradje. Djerdapske elektrane proizvedu stotine miliona evra ciste energije, a to je manji deo ukupne proizvodnje. Gde idu te pare? Rukovodstvo EPSa koje izadje u medije sa izjavom "mi smo neprofitabilni" treba odmah poslati na izdrzavanje zatvorske kazne od 10 godina bez sudjenja. Nemoguce je da nema profita, jer su u poslednjim decenijama investicije prakticno stale.

Energeticar

pre 10 godina

Kakva politicka propaganda! Zanimljivo da se izlazi sa ovakvim pricama bas sad kad treba da se izabere novi generalni. Da li je ovo uvertira za najavu da ce gosp. Obradovic sa svojim 'strucnjacima' ostati na istim mestima.
Naravno da se ustedelo kad nisu radjeni planirani remonti. Dokle ce sistem koji je decenijama gradjen da trpi ovakve unistivace nase privrede. Sramotno i tuzno. Treba nesto ostaviti nasim pokoljenjima.

Vozd

pre 10 godina

Kada trebaju da se sumira rad i sposobnost rukovodilaca javnih preduzeca onda svi pricaju kako su se reformisali i kako su u plusu, a kada treba da se povecaju cene onda posluju u minusu.

Jos pamtim izjave Bajatovica koji je u roku od nedelju dana izjavio u dva navrata da je poslovanje Srbijagasa od minus 200 do plus 200 miliona, a sve zavisno od toga dal ga pitate 'kakvi su vasi rezulati' ili 'kako opravdate poskupljenje struje. Tako i ovaj Obradovic, kada je pre mesec dana struja poskupela 11 posto bilo je ili poskupljenje ili kolaps, a sada odjednom posao cveta, suficit samo pici, nikad bolje rukovodstvo...

istina

pre 10 godina

EPS možda nije problem ali šta se dešava sa Elektrodistribucijom Beograd je za rubriku verovali ili ne i stvarno treba da uleti neka državna revizija i da rasture to malo je reći kriminalno i propadajuće stanje u kojem se nalazi. Direktor ED Beograd je sa svojim "pomoćnicima" doveo ovu distribiciju do same propasti. Unšitili su projekat koji su razvijali Elektrotehničkih fakultet i Distribucija uvodeći stranačku firmu i sada jedva su izdali račun koji uzgred budi rečeno ima valutu 26-i a neki su dobili isti recimo 24-og (obaveštenja još niko nije ni dobio), sporazumi ne mogu da se sklope osim ručno hemijskom olovkom, blagajne više ne rade nego što rade a ljudi koji rade u distribuciji treba neko da ih okrene i pita kako to izgleda kada već 60 dana rade po 16 sati dnevno. Ja bih rado naveo i imena ali nažalost komentar mi ne bi bio objavljen ali evo bar ovako ako neko želi da zna kako stvari stvarno funkcionišu u pozadini.

drekavac

pre 10 godina

@ Sale
Sale, lažu te i jedni i drugi, ili neće da se muče, ili je u pitanju neko njihov. Strašno, ali je nažalost tako. Bitno je samo da se (i jednima i drugima) podnese prijava U PISANOJ FORMI, da se uredno zavede u pisarnici EPS-a, odnosno MUP-a, stave pečat na tvoj primerak (kao dokaz da si isti takav primerak predao njima) i posle oni po tome MORAJU da postupaju, jedni svoje postupanje pravdaju centrali, a drugi tužilaštvu.
Inače, imam rodbinu koja radi i u policiji i u EPS-u i mogu ti reći da su prilično zdušni u tvrdnjama da je u EPS-u odvija najveća pljačka u Srbiji, i to kontinuirana. Vlada namerna neuređenost, nema striktne podele odgovornosti,... Veliki broj zaposlenih nešto muti. Takođe, izvestan broj običnih građana, shvatajući da je stanje haotično, krade struju na razne načine, ali se najveća krađa događa kod najvećih potrošača (preduzetnika), koji to najčešće čine u saradnji sa nekim radnikom/radnicima EPS-a. A načini su brojni: neplombiranje brojila tzv. kodirano-sigurnosnim plombama (KSP), već običnim olovnim (lako izmenjivim), povezivanjem mimo brojila, korišćenjem određenih magneta za usporavanje brojila, evidentiranje niže nalazne struje (manjeg prečnika provodnika od stvarnog). A kad se sprovede kontrola nekog pojedinca, lepo se sve to izmeni dan pre ili čak prilikom kontrole, pa se tako izmenjeno stanje fotografiše i prikaže kao zatečeno stanje. Međutim, simptomatično je da se skoro uvek nakon takve kontrole budući računi kontrolisanih utrostruče.

jovan vukadinovic

pre 10 godina

Ovaj sto je "procenio"da mu treba cak 500 miliona EUR da zaduzi EPS,pa kad mu nisu dozovlili Mihajlovicka i njegovi sto ga izabrase,stigao je da uporpasti sve nove projekte i veluki Moravu 4 HE i Ibar 10 HE i Kolubaru B sa EdF/edison i....ne sprovede remonte/ide zima pa cemo vec videti posledice/ i uvozi struju skuplje u Srbiju nego sto je izvozi...i sprovede fantasticno partijsko zaposljavanje a evo ga okrpi njegova minisarka i danas,cerez haosa i diksriminaacije potrosaca oko novih racuna,...dakle neverovatan lik,odasvud izbacen i odsyranjen pa mu malo samoreklamerstva taman dobro doje...more...pod'rotacijama"ce morati vucic da ga vozi tamo odakle su ga i dovezli...ima populacija pravo ima u svom vokabularu za ovakve...rec je Kohav !!!
"Expert" mu je malo rogobatno...majko mila...kakv uporpasttitelj..

nijebitnoime

pre 10 godina

(Doktor, 24. avgust 2013 17:06) naravno da cu ti ja pricati. ako neces da platis onda mozes i bez struje. da necu mozda ja da placam i struju za tebe? dovoljno je sto se od poreza koje moja firma placa finansiraju razni neradnici u drzavnim upravama, postama i slicno.

nedelju dana sam ja pokusavao da dobijem nekog u elektrodistribuciji kraljevo, posle 10 sati nema nikog. u postama slicno.

dovoljno je sto se od poreza na dobit placaju razne subvencije za poljoprivredu. sto meni niko nista ne subvencionise? ako se tebi ne isplati da gajis psenicu a ti promeni kulturu. gaji povrce, radi nesto drugo. nemoj da posejes a onda da pravis racunicu koliko si na gubitku.
ja kad nesto radim imam racunicu unapred da vidim da li mi se isplati. ne pokrecem novi projekat bez racunice. radim po 16 sati dnevno da bi obezbedio svojim radnicima i meni plate i razvoj firme.

a sad jos jednom procitaj tekst. ja sam rekao kome treba pomoci.
a vidis na primer selo backo gradiste. odes tamo imaju 2 kafane. uvek pune. cugaju i puse ceo dan. oni koji nemaju za kafanu oni ispred prodavnice. i samo kukaju te nece da placa ovo te nece da placa ono. kontam da si ti jedan od takvih. aj sad pravac na pivo i kukaj kako su svi protiv tebe a nemoj nista da radis i da pomognes samom sebi i porodici.

ili uzmu gaje voce i onda sve u rakiju. vazno je sve popiti. tako da ne patetisi oko psenice, vec kad vec imas internet obrazuj se kako bi mogao bolje da radis nesto drugo ako ti vec psenica ne ide.

Marko

pre 10 godina

Znaci, pootpustali su sav onaj visak zaposlenih koji sedi po kancelarijama. Ili prave mesta za novu radnu snagu koju ce po partijskoj liniji zaposliti. Koja burleska od drzave i javnih preduzeca.

ja

pre 10 godina

evo kako moze da se radi, pošto se neplatiše pogotovu one sa ećim dugom favorizuju. lepo umesto da se plaća račun za struju mesečno, isti se ne plati, već sebi na bankovni račun uplaćuješ tu sumu. I tako što duže, najbolje bar pet godina. lepo se i oroči novac. kad krene "kuknjava" da ne plaćate račun, a vi ih lepo zamolite da sav dug isplatite odmah, a oni vam oproste npr. 30%.
Kamata išla, a vi zaradili. tako se to radi.

kwh

pre 10 godina

Sada ono najavljeno poskupljenje struje nema nikakvog smisla. Oni su profitabilna firma i bez tog povecanja, ili ja negde gresim?
A ti gubici uopste i nisu bili realni gubici, ko zna kako su se tu iznosile pare iz EPS-a. I cim se zapretilo da se mora uvesti red u tu firmu, odjednom nema gubitaka. Verujem da bi se tu pojavilo jos vise viskova, samo kada bi sutra neko zapretio nekom revizijom u EPS-u.

va

pre 10 godina

Meni uopste nije jasno kako se obracunava ova struja.
Mi u principu svaki mesec trosimo priblizno istu kolicinu struje, ali nam se racuni u 2 meseca mogu razlikovati i po 900 dinara (od 2600 do 3500 din), bez ikakvih dodatnih aktivnosti.
Uopste nisam siguran da se ljudi koji citaju to stanje rade to profesionalno, ili se steluju racuni u centrali. Prosli mesec sam potrosio 150 kW vise struje nego mesec pre, a da nemam pojma na sta je to otislo, i bukvalno se to tako dogadja stalno. Jedan mesec dodje oko 2600 din, drugi mesec dodje oko 3500 din, a da bukvalno ne postoji neka velika razlika u potrosnji od meseca do meseca.
Ne znam uopste, kako bi ja mogao to da prekontrolisem u svom stanu, koliko trosim el. energije. Ostavljen sam izgleda na miliost i nemilost njihovim odokativnim metodama.

asd

pre 10 godina

Vao! Uspeli ste! Molim lepo clanak o tome koliko su stvari skuplji od kada je sns kolovodja. Ovako bi i moja baba znala da izvuce bilo koju kompaniju. Dizi cene, nek' narod placa i bice sve u redu. Molim lepo clanak sta koliko je poskupelo od maja proslel godine!

veselisoft

pre 10 godina

Strasna im konkurencija ne mogu se izboriti sami sa sobom... Uh sada mogu da odahnu nisu na gubitku prevazisli su konkurenciju!!!!!!!! S O A

slobinator

pre 10 godina

a što bi i bio?toliko nas pljačkaju da bi trebali imati milijarde viška.meni je prošli mesec njihov radnik očitao 700kw više nego što treba.dobio sam račun od 10 umesto 3 hiljade dinara

Mervile

pre 10 godina

Slazem se sa vise komentara oko kreativnog knjigovodstva. Ovo je moguce jedino kroz izmenu u knjigama nikako kroz realnost. Prosto vremenski okvir u kome je to uradjeno jasno daje odgovor. Videcemo da li ce DRI imati sta da kaze sledece godine posle revizije....

Doktor

pre 10 godina

@nijebitnoime

druze, jel ti ti nekad bio u selu? Jel znas koliko je ulaganje bilo po kilogramu psenice a po kojoj ceni je kasnije kilogram prodat ? Ne znas ? Evo da ti kazem - 23din ulozeno! A prodajemo po 16din. Jel ti sad jasno? Nije? Ti mi pricaj o zaradi na selu i obrazovanju preko tutorijala!! Pa bi jos da iskljucujes struju bedi i sirotinji?? Sram te bilo!!
Narode!! Ne mojte nista placati!! Nistaaaa! Ni struju, ni vodu, ni penziono, socijalno i doprinos, ni poreze!! Kad iskljuce - prikljucite sami!! Ne dajte svoje pare dusmanima!!

Poljoprivreda moze do 30. godine zivota !

pre 10 godina

@nijebitnoime

Da li ste nekada skupljali sljive za rakiju jedno 2-3 sata ? Ako jeste, kako ste se uspravili posle toga ? Koju mast ste koristili za ledja ? Mnogo diklofenka ili brufena nije dobro za zeludac.

Veliki brat

pre 10 godina

Njih treba pitati otkud im GUBITAK u prenosu energije koji na nekim mestima u pojedinim mesecima ide i do 20% (i to ne samo u zimskim, kada bi mislili da neko krade energiju).

Ili im merni inustrmenti nisu dobri ili se neke firme prikačile na divlje...

Kako god bilo, kad bi se izborili sa tim "gubicima" imali bi oni i to kakav profit...
Ali ne, to nikoga u EPS-u ne interesuje, pa čak ni vodeće inženjere i menadžment, ali se zato svi bave pričom o remontima, modernizaciji itd., dakle stvarima koje se podrazumevaju i nisu same po sebi nikakav problem.

Goca

pre 10 godina

gospodine Obradovicu radim kao agencijski radnik 3 godine u Pd Centar Kg, na odmoru sam do prvog septembra, saznala sam da sam bez ikakvog razloga stavljena na spisak za da kazem otkaz! Pitanje je da li ipak razlog postoji a on je taj sto sam clan DS-a i nemam nameru da budem preletac ili vise cenite preletace?Srdacan pozdrav od nekoga kome je tih 25.000 dinara znacilo

Darko

pre 10 godina

Da ste poskupili za jos 20% mozda bi bili i u dobitku, a verovatno i neke investicije su ukinute, kao sto je i gradnja puteva drasticno smanjena za vreme ove vlade ali to se na kraju obije o glavu kao i 90-god. putevi ce propasti a i elektrane ako se ne remontuju i odrzavaju takođe propadaju.

sasa

pre 10 godina

kada citam komentare na dnevna desavanja u srbiji, a svako od njih je antireklama za sns i sps, dakle kriminalisticke organizacije koje su, nazalost, trenutno na vlasti u srbiji, nije mi jasno ko je glasao za sns. svi kritikuju, a sns sve jaci i jaci.

Istinomer

pre 10 godina

Ova vest nije sgurno za bilo kakav komentar gradjana jer malo ko je u toku svega sa cime se manipulise u situaciji u kojoj se Srbija nalazi.
Gradjani nikad nece znati punu istinu, ali zato znaju dobro za svoje probleme i svakojake, totalno nepotrebne novine placanje struje kao nekoj novoj firmi i to totalno neorganizovano. Nase su organizacije takve da nikad nece biti jednake za sve, neki ne moraju da placaju nista jer to zastareva a one koji redovno placaju treba jos oglobiti. Treba da postoji socijalni program ali ne treba pomagati kradje!

Goca

pre 10 godina

Sramota je sta nam radite mi smo ulozili godine i znanje a vi se svetite! Clanovi i simpatizeri Ds-a su proterani iz EPS-a, bitno je da su ostali preletaci

Zrno po zrno, pogača.

pre 10 godina

Ja od EPS-a nisam dobio nikakvo obaveštenje da na njihovom računu imaju neke moje pare i kako i do kada mogu da ih dobijem inače će da ih PRIHODUJU.

Obradovanje

pre 10 godina

Moja mačka juče pojela 3 kg soli.
''Dokle će sistem koji je decenijama gradjen da trpi ovakve uništivače naše privrede. Sramotno i tužno.''

nijebitnoime

pre 10 godina

(Poljoprivreda moze do 30. godine zivota !, 24. avgust 2013 19:17) i skupljao sljive za rakiju i grozdje za vino, brao borovnice bez onog ceslja vec rukama (pa ne mozes oprati 5 dana ruke) i radio kod kolege kad je gradio kucu. od svega najvise bole ramena kad busis plafon i slicno. na upale sam navikao jos od kad sam kao mladji trenirao. tako da mi je to postalo sasvim normalno. vise me brine sto moram andol da popijem kad mi glava pulsira kad skupim 6 dana u nedelji po 14-16 sati u kancelariji ispred monitora.

a posto vidim da i ti imas internet. lepo se i ti obrazuj. mozes naci mnogo korisnih saveta, nacina i sprava kako skupljati/brati voce a da bude efikasnije i da plodovi koje skupljas budu kvalitetniji.

skorpija

pre 10 godina

jao jao po partijskoj osnovi zaposleni po istoj otpusteni i tako ce proci sad i ovi novi.... to vam ne gospodo rizik posla... uostalom zar za politiku ne treba debeo obraz?

mr.t

pre 10 godina

Lako je biti ekspert i preuzeti racun Elektrovojvodine. Ne moze samo da se udje i da se rusi tudje, lepo sam im rekao, polako komsije...

Sale

pre 10 godina

Hvala Drekavac na savetu. Drago mi je što i ti još uvek veruješ u poštenje i institucije. Ali, na žalost, bojim se da je to uzaludan posao.
Pozdrav!!!

Doktor

pre 10 godina

@nijebitnoime

druze, jel ti ti nekad bio u selu? Jel znas koliko je ulaganje bilo po kilogramu psenice a po kojoj ceni je kasnije kilogram prodat ? Ne znas ? Evo da ti kazem - 23din ulozeno! A prodajemo po 16din. Jel ti sad jasno? Nije? Ti mi pricaj o zaradi na selu i obrazovanju preko tutorijala!! Pa bi jos da iskljucujes struju bedi i sirotinji?? Sram te bilo!!
Narode!! Ne mojte nista placati!! Nistaaaa! Ni struju, ni vodu, ni penziono, socijalno i doprinos, ni poreze!! Kad iskljuce - prikljucite sami!! Ne dajte svoje pare dusmanima!!

Goca

pre 10 godina

gospodine Obradovicu radim kao agencijski radnik 3 godine u Pd Centar Kg, na odmoru sam do prvog septembra, saznala sam da sam bez ikakvog razloga stavljena na spisak za da kazem otkaz! Pitanje je da li ipak razlog postoji a on je taj sto sam clan DS-a i nemam nameru da budem preletac ili vise cenite preletace?Srdacan pozdrav od nekoga kome je tih 25.000 dinara znacilo

nijebitnoime

pre 10 godina

(Lima, 24. avgust 2013 12:11) ne nego ja treba da placam struju svima. najjaca mi je sirotinja koja sedi i samo ceka da neko nesto udeli. ili jos bolje prodali kucu i njivu na selu dosli u grad u neku garsonjeru i kuknjava.

toliko praznih domacinstva i sela. niko nista ne radi. idite bavite se poljoprivredom radite nesto. moze lepo da se zivi. posto saradjujem sa dosta uspesnih poljoprivrednika znam to. kaze meni jedan nece niko da gaji ovce i koze. nestasica ovcijeg mleka pa uvoze iz makedonije i sta ti ja znam. ima ljudi prave svoj sir nasli direktno kupce. nemaju posrednike i nakupce i lepo zaradjuju.

izbacis sve koji su preprodavci i prakticno pokupis sav ekstra profit i ulozis. covek je uveo satelitski internet u svoje domacinstvo, preko mail-a se cuje sa krajnjim kupcima i dogovorio je kako da to distribuira. ima i par ekskluzivnih beogradskih restorana da kupuju od njega.

druga prica. drugar zavrsio engleski jezik i knjizevnost. i nije nesto preterano islo oko nalazenja posla. nije sedeo i kukao. uzeo sam preko you tuba tutoriale za adobe illustrator i poceo da crta logo, razlicite vectorske slike i da prodaje preko neta. posle par meseci zaradio prvih 100 eur. danas prosecno mesecno 700 eur zaradjuje. upisao je drugi fakultet, studira graficku animaciju.

razumem ja starije ljude koji ne mogu da rade. njima treba pomoci. ali likovi koji svaki dan popuse 2 paklice cigara, popiju 2-3 piva i samo kukaju nek zive u mraku za bolje i nisu dok se ne opamete.

nijebitnoime

pre 10 godina

(Doktor, 24. avgust 2013 17:06) naravno da cu ti ja pricati. ako neces da platis onda mozes i bez struje. da necu mozda ja da placam i struju za tebe? dovoljno je sto se od poreza koje moja firma placa finansiraju razni neradnici u drzavnim upravama, postama i slicno.

nedelju dana sam ja pokusavao da dobijem nekog u elektrodistribuciji kraljevo, posle 10 sati nema nikog. u postama slicno.

dovoljno je sto se od poreza na dobit placaju razne subvencije za poljoprivredu. sto meni niko nista ne subvencionise? ako se tebi ne isplati da gajis psenicu a ti promeni kulturu. gaji povrce, radi nesto drugo. nemoj da posejes a onda da pravis racunicu koliko si na gubitku.
ja kad nesto radim imam racunicu unapred da vidim da li mi se isplati. ne pokrecem novi projekat bez racunice. radim po 16 sati dnevno da bi obezbedio svojim radnicima i meni plate i razvoj firme.

a sad jos jednom procitaj tekst. ja sam rekao kome treba pomoci.
a vidis na primer selo backo gradiste. odes tamo imaju 2 kafane. uvek pune. cugaju i puse ceo dan. oni koji nemaju za kafanu oni ispred prodavnice. i samo kukaju te nece da placa ovo te nece da placa ono. kontam da si ti jedan od takvih. aj sad pravac na pivo i kukaj kako su svi protiv tebe a nemoj nista da radis i da pomognes samom sebi i porodici.

ili uzmu gaje voce i onda sve u rakiju. vazno je sve popiti. tako da ne patetisi oko psenice, vec kad vec imas internet obrazuj se kako bi mogao bolje da radis nesto drugo ako ti vec psenica ne ide.

ima li iko normalan ?

pre 10 godina

Prvo i osnovno sto je po meni van svake pameti je stavka "planirani gubitak"!
Zamislite da imate firmu i planirate da sledece godine radite sa gubitkom?!

Inace ovo je klasicna laz,marketinski potez.

kreativno knjigovodstvo

pre 10 godina

To se zove "kreativno knjigovodstvo" i u većini zemalja civilizovanog sveta je kažnjivo zakonom. Bira se direktor i odmah EPS stiče uslove da izađe na Londonsku berzu koliko je uspešna kompanija! hahahahah koji ste vi....

Goca

pre 10 godina

Sramota je sta nam radite mi smo ulozili godine i znanje a vi se svetite! Clanovi i simpatizeri Ds-a su proterani iz EPS-a, bitno je da su ostali preletaci

Poljoprivreda moze do 30. godine zivota !

pre 10 godina

@nijebitnoime

Da li ste nekada skupljali sljive za rakiju jedno 2-3 sata ? Ako jeste, kako ste se uspravili posle toga ? Koju mast ste koristili za ledja ? Mnogo diklofenka ili brufena nije dobro za zeludac.

asd

pre 10 godina

Vao! Uspeli ste! Molim lepo clanak o tome koliko su stvari skuplji od kada je sns kolovodja. Ovako bi i moja baba znala da izvuce bilo koju kompaniju. Dizi cene, nek' narod placa i bice sve u redu. Molim lepo clanak sta koliko je poskupelo od maja proslel godine!

Darko

pre 10 godina

Da ste poskupili za jos 20% mozda bi bili i u dobitku, a verovatno i neke investicije su ukinute, kao sto je i gradnja puteva drasticno smanjena za vreme ove vlade ali to se na kraju obije o glavu kao i 90-god. putevi ce propasti a i elektrane ako se ne remontuju i odrzavaju takođe propadaju.

Radim u EPS

pre 10 godina

Ovo je nastimano kroz knjigovodsvo. Ova firma mora da pokaze da ne gubi pare I nama sto radimo tu je naredjeno da to sredimo kroz papiriologiju.

NS

pre 10 godina

Sada ce se Rusi naljutiti sto im ne poklonismo EPS kao i Nis.... Koja je to el.privreda i naftna ind u svetu u gubitku to moze samo kod nas.......Dobra organizacija i kvalitetan menadment i to mora da radi pozitivno......... A ne NIS poklonimo i oni ga za dve godine naprave naj jacom kompanijom na balkanu gde je tu mozak....... To mogu samo Srbi koji su bez mozga........

Zoran Milosavljevic

pre 10 godina

" Obradović i dodao da će EPS ubuduće više ulagati u odnose sa kupcima koji redovno izmiruju svoje obaveze"
ali sa druge strane osnivanjem EPS Snabdevanje ukunuta je jednistrano mogucnost placanja struje preko trajnog nalog bez obrazlozenja. Ovim su kaznjeni potrosaci koji redovno.
izmiruju dugove.

jovan vukadinovic

pre 10 godina

Ovaj sto je "procenio"da mu treba cak 500 miliona EUR da zaduzi EPS,pa kad mu nisu dozovlili Mihajlovicka i njegovi sto ga izabrase,stigao je da uporpasti sve nove projekte i veluki Moravu 4 HE i Ibar 10 HE i Kolubaru B sa EdF/edison i....ne sprovede remonte/ide zima pa cemo vec videti posledice/ i uvozi struju skuplje u Srbiju nego sto je izvozi...i sprovede fantasticno partijsko zaposljavanje a evo ga okrpi njegova minisarka i danas,cerez haosa i diksriminaacije potrosaca oko novih racuna,...dakle neverovatan lik,odasvud izbacen i odsyranjen pa mu malo samoreklamerstva taman dobro doje...more...pod'rotacijama"ce morati vucic da ga vozi tamo odakle su ga i dovezli...ima populacija pravo ima u svom vokabularu za ovakve...rec je Kohav !!!
"Expert" mu je malo rogobatno...majko mila...kakv uporpasttitelj..

va

pre 10 godina

Meni uopste nije jasno kako se obracunava ova struja.
Mi u principu svaki mesec trosimo priblizno istu kolicinu struje, ali nam se racuni u 2 meseca mogu razlikovati i po 900 dinara (od 2600 do 3500 din), bez ikakvih dodatnih aktivnosti.
Uopste nisam siguran da se ljudi koji citaju to stanje rade to profesionalno, ili se steluju racuni u centrali. Prosli mesec sam potrosio 150 kW vise struje nego mesec pre, a da nemam pojma na sta je to otislo, i bukvalno se to tako dogadja stalno. Jedan mesec dodje oko 2600 din, drugi mesec dodje oko 3500 din, a da bukvalno ne postoji neka velika razlika u potrosnji od meseca do meseca.
Ne znam uopste, kako bi ja mogao to da prekontrolisem u svom stanu, koliko trosim el. energije. Ostavljen sam izgleda na miliost i nemilost njihovim odokativnim metodama.

Slobodan

pre 10 godina

Naravno da EPS nije gubitas. O tome dovoljno govore njihove plate. uporedite ih sa svojima i bice vam jasno ko je jedini gubitas ;)

jovanSRB

pre 10 godina

Trud ne platisa se konacno isplatio. od 5 do 20god. Cekanje da ti neko kaze da ne moras da izmiris dug, je dokaz da su im redovne platise i dalje ovce koje mogu da sisaju jos godinama...

vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Smanjili ste sebi plate?! Nego onaj vas Tika bez diplome se celo leto voza po Dunavu. Jel jahtu od plate kupio?

Кривокапић

pre 10 godina

Какав преокрет и каква лаж. Ајде да видимо те књиге. Зашто финансијски извештаји јавних компанија нису јавни?

veselisoft

pre 10 godina

Strasna im konkurencija ne mogu se izboriti sami sa sobom... Uh sada mogu da odahnu nisu na gubitku prevazisli su konkurenciju!!!!!!!! S O A

Igor Gavran

pre 10 godina

Ne vidim nacin da EPS bude neprofitabilan a da to nije posledica kradje. Djerdapske elektrane proizvedu stotine miliona evra ciste energije, a to je manji deo ukupne proizvodnje. Gde idu te pare? Rukovodstvo EPSa koje izadje u medije sa izjavom "mi smo neprofitabilni" treba odmah poslati na izdrzavanje zatvorske kazne od 10 godina bez sudjenja. Nemoguce je da nema profita, jer su u poslednjim decenijama investicije prakticno stale.

nijebitnoime

pre 10 godina

(Poljoprivreda moze do 30. godine zivota !, 24. avgust 2013 19:17) i skupljao sljive za rakiju i grozdje za vino, brao borovnice bez onog ceslja vec rukama (pa ne mozes oprati 5 dana ruke) i radio kod kolege kad je gradio kucu. od svega najvise bole ramena kad busis plafon i slicno. na upale sam navikao jos od kad sam kao mladji trenirao. tako da mi je to postalo sasvim normalno. vise me brine sto moram andol da popijem kad mi glava pulsira kad skupim 6 dana u nedelji po 14-16 sati u kancelariji ispred monitora.

a posto vidim da i ti imas internet. lepo se i ti obrazuj. mozes naci mnogo korisnih saveta, nacina i sprava kako skupljati/brati voce a da bude efikasnije i da plodovi koje skupljas budu kvalitetniji.

Sale

pre 10 godina

EPS-ova reklamna kampanja na TV vezana za krađu struje je farsa iz jednog prostog razloga jer u mojoj zgradi se tip i to veoma stručno priključuje što na brojila što direktno na žice??? (tako nekako,nisam stručan) Kad smo ga prijavili Elektrovojvodini dobili smo odgovor da oni nisu nadležni za krađu koja čine fizička lica nego samo za krađu prvnih lica??? Policija tvrdi da to nije njihov posao. Kome da se obratim? Hvala.

Mirko

pre 10 godina

Koje besomucne lazi! 10 godina su ogromni gubitasi,sad odjednom preko noci - na nuli su! Ovako se upravlja sa neobrazovanim narodom.Serviraj laz - i to je to.SVA JAVNA PPREDUZECA U SRBIJI SU MAFIJASKA I TO SVI ZNAMO.

Marko

pre 10 godina

Znaci, pootpustali su sav onaj visak zaposlenih koji sedi po kancelarijama. Ili prave mesta za novu radnu snagu koju ce po partijskoj liniji zaposliti. Koja burleska od drzave i javnih preduzeca.

Milan Nis

pre 10 godina

Otvorim firmu napravim 100.000.000 evra duga,zatvorim i otvorim novu firmu i na NULI SAM. Moze mi se ja sam JAVNO PREDUZECE.Ovi sto su reprogramirali dug, kad pocnu da kasne sa otplatama, a pocece garant,ne znam kome ce na grbacu, neko ce morato da pokrije tu NULU.
Opet gologlavi narod, nece valjda rukovodstvo EPSa.

Obradovanje

pre 10 godina

Moja mačka juče pojela 3 kg soli.
''Dokle će sistem koji je decenijama gradjen da trpi ovakve uništivače naše privrede. Sramotno i tužno.''

Veliki brat

pre 10 godina

Njih treba pitati otkud im GUBITAK u prenosu energije koji na nekim mestima u pojedinim mesecima ide i do 20% (i to ne samo u zimskim, kada bi mislili da neko krade energiju).

Ili im merni inustrmenti nisu dobri ili se neke firme prikačile na divlje...

Kako god bilo, kad bi se izborili sa tim "gubicima" imali bi oni i to kakav profit...
Ali ne, to nikoga u EPS-u ne interesuje, pa čak ni vodeće inženjere i menadžment, ali se zato svi bave pričom o remontima, modernizaciji itd., dakle stvarima koje se podrazumevaju i nisu same po sebi nikakav problem.

ja

pre 10 godina

evo kako moze da se radi, pošto se neplatiše pogotovu one sa ećim dugom favorizuju. lepo umesto da se plaća račun za struju mesečno, isti se ne plati, već sebi na bankovni račun uplaćuješ tu sumu. I tako što duže, najbolje bar pet godina. lepo se i oroči novac. kad krene "kuknjava" da ne plaćate račun, a vi ih lepo zamolite da sav dug isplatite odmah, a oni vam oproste npr. 30%.
Kamata išla, a vi zaradili. tako se to radi.

Mervile

pre 10 godina

Slazem se sa vise komentara oko kreativnog knjigovodstva. Ovo je moguce jedino kroz izmenu u knjigama nikako kroz realnost. Prosto vremenski okvir u kome je to uradjeno jasno daje odgovor. Videcemo da li ce DRI imati sta da kaze sledece godine posle revizije....

zoran

pre 10 godina

Sledeća laž u režiji Gospodina Vučića i kompanije:

Preokret: Srpske Železnice nisu više gubitaš

Živi bili pa videli. Pa navikli smo mi na njihove medijske bombe još tokom devedesetih godina. Pa ko se ne seća Miloševića iz nekakvih haletin, i na TV vidljivo odavno napuštenih, kao otvara nove pogone, bulazni o ogromnim investicijama i slično. Pa "brze pruge Srbije" od čega je poluizgrađeno 800 metara tu kod Batajnice. Pa kako je išao po Vojvodini i mrsio o OGROMNIM rezervama nafte. Mal' te ne, gde ON stane nogom tu šikne nafta 100 metara u vis. Pa Šešelj što je imao rakete da gađa Beč i Rim. Pa tajno Teslino oružje... i da ne nabrajam nema dovoljno slova za komentar. Nema ni u deset komentara koliko je tih nebuloznih prevara bilo...

A punoglavci i onda kao i sada, punoglavci. Gledaju i veruju.

slobinator

pre 10 godina

a što bi i bio?toliko nas pljačkaju da bi trebali imati milijarde viška.meni je prošli mesec njihov radnik očitao 700kw više nego što treba.dobio sam račun od 10 umesto 3 hiljade dinara

Energeticar

pre 10 godina

Kakva politicka propaganda! Zanimljivo da se izlazi sa ovakvim pricama bas sad kad treba da se izabere novi generalni. Da li je ovo uvertira za najavu da ce gosp. Obradovic sa svojim 'strucnjacima' ostati na istim mestima.
Naravno da se ustedelo kad nisu radjeni planirani remonti. Dokle ce sistem koji je decenijama gradjen da trpi ovakve unistivace nase privrede. Sramotno i tuzno. Treba nesto ostaviti nasim pokoljenjima.

istina

pre 10 godina

EPS možda nije problem ali šta se dešava sa Elektrodistribucijom Beograd je za rubriku verovali ili ne i stvarno treba da uleti neka državna revizija i da rasture to malo je reći kriminalno i propadajuće stanje u kojem se nalazi. Direktor ED Beograd je sa svojim "pomoćnicima" doveo ovu distribiciju do same propasti. Unšitili su projekat koji su razvijali Elektrotehničkih fakultet i Distribucija uvodeći stranačku firmu i sada jedva su izdali račun koji uzgred budi rečeno ima valutu 26-i a neki su dobili isti recimo 24-og (obaveštenja još niko nije ni dobio), sporazumi ne mogu da se sklope osim ručno hemijskom olovkom, blagajne više ne rade nego što rade a ljudi koji rade u distribuciji treba neko da ih okrene i pita kako to izgleda kada već 60 dana rade po 16 sati dnevno. Ja bih rado naveo i imena ali nažalost komentar mi ne bi bio objavljen ali evo bar ovako ako neko želi da zna kako stvari stvarno funkcionišu u pozadini.

mr.t

pre 10 godina

Lako je biti ekspert i preuzeti racun Elektrovojvodine. Ne moze samo da se udje i da se rusi tudje, lepo sam im rekao, polako komsije...

kwh

pre 10 godina

Sada ono najavljeno poskupljenje struje nema nikakvog smisla. Oni su profitabilna firma i bez tog povecanja, ili ja negde gresim?
A ti gubici uopste i nisu bili realni gubici, ko zna kako su se tu iznosile pare iz EPS-a. I cim se zapretilo da se mora uvesti red u tu firmu, odjednom nema gubitaka. Verujem da bi se tu pojavilo jos vise viskova, samo kada bi sutra neko zapretio nekom revizijom u EPS-u.

dzoni

pre 10 godina

totalno neverovatno! Ovo kao da je prica za malu decu. neko moze da ustedi 20 milijardi za 8 meseci. Cudo je sto niko nece da objasni kako je to ucinjeno. Knjigovodstveno je moguce sve uraditi i meni ovo lici samo na jos jednu propagandu. Ako ie neko stvarno ustedeo toliki novac, onda ga dajte za Ministra finansija

Vozd

pre 10 godina

Kada trebaju da se sumira rad i sposobnost rukovodilaca javnih preduzeca onda svi pricaju kako su se reformisali i kako su u plusu, a kada treba da se povecaju cene onda posluju u minusu.

Jos pamtim izjave Bajatovica koji je u roku od nedelju dana izjavio u dva navrata da je poslovanje Srbijagasa od minus 200 do plus 200 miliona, a sve zavisno od toga dal ga pitate 'kakvi su vasi rezulati' ili 'kako opravdate poskupljenje struje. Tako i ovaj Obradovic, kada je pre mesec dana struja poskupela 11 posto bilo je ili poskupljenje ili kolaps, a sada odjednom posao cveta, suficit samo pici, nikad bolje rukovodstvo...

welcome to Srbija

pre 10 godina

U Novom Sadu u elektrovojvodini u kancelariji ima 3 stolice a zaposlenih po kancelariji 12. jedni sede dok se drugi sećkaju i tako neizmenično. Partijsko zapošljavanje. nemojte da brinete...sve će to narod platiti. ma sve ih na kolac!!!

Zrno po zrno, pogača.

pre 10 godina

Ja od EPS-a nisam dobio nikakvo obaveštenje da na njihovom računu imaju neke moje pare i kako i do kada mogu da ih dobijem inače će da ih PRIHODUJU.

drekavac

pre 10 godina

@ Sale
Sale, lažu te i jedni i drugi, ili neće da se muče, ili je u pitanju neko njihov. Strašno, ali je nažalost tako. Bitno je samo da se (i jednima i drugima) podnese prijava U PISANOJ FORMI, da se uredno zavede u pisarnici EPS-a, odnosno MUP-a, stave pečat na tvoj primerak (kao dokaz da si isti takav primerak predao njima) i posle oni po tome MORAJU da postupaju, jedni svoje postupanje pravdaju centrali, a drugi tužilaštvu.
Inače, imam rodbinu koja radi i u policiji i u EPS-u i mogu ti reći da su prilično zdušni u tvrdnjama da je u EPS-u odvija najveća pljačka u Srbiji, i to kontinuirana. Vlada namerna neuređenost, nema striktne podele odgovornosti,... Veliki broj zaposlenih nešto muti. Takođe, izvestan broj običnih građana, shvatajući da je stanje haotično, krade struju na razne načine, ali se najveća krađa događa kod najvećih potrošača (preduzetnika), koji to najčešće čine u saradnji sa nekim radnikom/radnicima EPS-a. A načini su brojni: neplombiranje brojila tzv. kodirano-sigurnosnim plombama (KSP), već običnim olovnim (lako izmenjivim), povezivanjem mimo brojila, korišćenjem određenih magneta za usporavanje brojila, evidentiranje niže nalazne struje (manjeg prečnika provodnika od stvarnog). A kad se sprovede kontrola nekog pojedinca, lepo se sve to izmeni dan pre ili čak prilikom kontrole, pa se tako izmenjeno stanje fotografiše i prikaže kao zatečeno stanje. Međutim, simptomatično je da se skoro uvek nakon takve kontrole budući računi kontrolisanih utrostruče.

Istinomer

pre 10 godina

Ova vest nije sgurno za bilo kakav komentar gradjana jer malo ko je u toku svega sa cime se manipulise u situaciji u kojoj se Srbija nalazi.
Gradjani nikad nece znati punu istinu, ali zato znaju dobro za svoje probleme i svakojake, totalno nepotrebne novine placanje struje kao nekoj novoj firmi i to totalno neorganizovano. Nase su organizacije takve da nikad nece biti jednake za sve, neki ne moraju da placaju nista jer to zastareva a one koji redovno placaju treba jos oglobiti. Treba da postoji socijalni program ali ne treba pomagati kradje!

sasa

pre 10 godina

kada citam komentare na dnevna desavanja u srbiji, a svako od njih je antireklama za sns i sps, dakle kriminalisticke organizacije koje su, nazalost, trenutno na vlasti u srbiji, nije mi jasno ko je glasao za sns. svi kritikuju, a sns sve jaci i jaci.

skorpija

pre 10 godina

jao jao po partijskoj osnovi zaposleni po istoj otpusteni i tako ce proci sad i ovi novi.... to vam ne gospodo rizik posla... uostalom zar za politiku ne treba debeo obraz?

Sale

pre 10 godina

Hvala Drekavac na savetu. Drago mi je što i ti još uvek veruješ u poštenje i institucije. Ali, na žalost, bojim se da je to uzaludan posao.
Pozdrav!!!