Nedelja, 18.08.2013.

16:36

Krstiću je neophodna podrška Vlade

Konsenzus u vladajućoj koaliciji o rezovima u ekonomiji ključni preduslov za uspeh budućeg ministra finansija Lazara Krstića, smatraju analitičari.

Izvor: B92

Krstiæu je neophodna podrška Vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Очистимо

pre 10 godina

Ако резултати рада овог човека буду бар упола као што је његова биографија онда за Србију заиста долазе много бољи дани. Невезано за политичку припадност мислим да би сваког грађанина ове државе требала да одушеви идеја да се оно најбоље из наше земље, које је отишло вани из многих разлога, врати у своју матицу и помогне јој да стане на ноге и крене путем развоја и напретка.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Svakako treba imace podrsku vlade a i podrsku svih nas, da nece biti lako nece, ocekuje ga tezak posao, ali isto tako mislim da je sposoban da konacno resi najveci problem u Srbiji!

banex

pre 10 godina

Ko će Srbima, a pogotovo nedobronamernim ugoditi? Ako je kandidat za ministra finansija mlad, onda je kritika da nema iskustva. U slučaju da je bi predložen neki stariji čovek, onda bi bila kritika da se ne daje šansa mladim obrazovanim ljudima, i da zbog toga mladi stručnjaci beže iz Srbije.

Markan

pre 10 godina

Manite se vise price o merama koje su polularne a koje ne,ova zemlja mora da krene napred, zato je Vucic ovog momka i doveo da sredi stavari a ne da se ubiraju politicki poeni dosta je vise toga,ovi silni analiticari tandrcu do besvesti i nikad nisu u pravu.

1051212

pre 10 godina

Drago mi je da je pocelo da se ceni znanje, Krstic je osvezenje za Srbiju i trebu mu puna podrska, a ne da se kritikuje, a jos nije ni stupio na funkciju.

Borica BOR

pre 10 godina

Kad se kao kandidat za ministra finansija spomene stranac, kažu neki a što ne naš. Kad se spomene neko školovan u Srbiji, onda kažu da su u Srbiji dipleme uglavnom kupljene. Kad se spomene neki naš čovek školovan u inostranstvu, onda kažu, a zar mi nemamo takvih kadrova u Srbiji. Kad se spomene neko od iskusnih ekonomskih stručnjaka u Srbiji, onda kažu takvi su nas doveli do ivice bankrota. Kad se spomene neko mlad, onda kažu nema iskustvo, i ajde sada ugodi srpskom narodu.

Mujo IV

pre 10 godina

Nece biti lako,to svi znamo.Treba dosta uloziti zruda i rada da ovo jednom krene kako valja ali bogami bice potegni povuci,sve je pokradeno,ostali smo goli kao misi.

Medena

pre 10 godina

Sve dok bude radio dobro, efikasno i nacin na koji opravdava poverenje, uverena sam da ce imati podrsku Vlade ali i gradjana naravno.

Miki

pre 10 godina

Ova zemlja mora napred. Ako neko misli da će ne spustajući plate i penzije zarad glasova građana ova zemlja napredovati, vara se. Ko tako razmišlja onda ovoj zemlji ne misli dobro i može da se pridruži opoziciji (mislim na SPS)...

CRNI BOMBARDER

pre 10 godina

Nadam se da njegovim dolaskom krecu bolji dani za Srbiju,da ce se napraviti dobar tim koji ce moci da isprati angazovanost Vucica i pomoci mu u oporavku zemlje,jer od proslih je imao slabu podrsku.U svakom slucaju ceka ih dosta rada i pronalazka resenja za nagomilane probleme,samo se nadam da su dorasli izazovu.

Igor

pre 10 godina

Krstić će imati podršku vlade ili bar većine. Ako se SPS ne slaže sa tim može da se pridruži Dinkiću. Rezovi se moraju praviti da bi ova zemlja krenula napred. Dosta je bilo zamazivanja očiju naroda...Istina je bolna ali tako je, mi smo već 20 godina u krizi i mora da se prelomi...

šasija

pre 10 godina

Ne sumnjam ni malo da će Krstić imati punu podršku u vladi, a garant za to je Aleksandar Vučić. Siguran sam da pored Vučića niko neće smeti ovom mladom gospodinu da podmeće noge i radi iza leđa, jer će takvi vrlo brzo leteti iz vlade.

Biljana

pre 10 godina

Вучић је изјавио да ће Крстић имати његову потпуну подршку.
За почетак сасвим довољно

BOZANA 63

pre 10 godina

Uz velika ocekivanja, Lazar Krstica ceka tezak posao. Bas zato sto je svoja znanja sticao daleko, vazno je i ko ce biti deo njegovog tima. Naravno da mora da ima podrsku u svojim merama svih kako u vladi tako i u javnocti.

Branko

pre 10 godina

Verujem da će Krstić imati podršku svih u vladi. Najviše primedbi je bilo baš na rad ovog ministarstva, na čije čelo dolazi Krstić i rezovi su neminovni. Verujem da znanje ovog mladog čoveka može pomoći i stabilizovati finansije zemlje.

Berac lovorika

pre 10 godina

Ako Krstic ne bude imao bezrezervnu podrsku vlade a i opozicije efekti njegovog rada bice sporiji sto ce uticati na krajnje efekte svih "mera".

cicalol

pre 10 godina

izdići će se Krstić i iznad vlade, jer će se za razliku od svoji prethodnika baviti problemima ministarstva finansija, a ne kako da za sebe i svoju stranku stvori korist.

leopard

pre 10 godina

Neohodna jeste pomoć kako vlade, ali tako i opozicije, daj da nam krene jednom u državi, a ne da sečemo sve a da nismo ni videli da li bi išlo

Telma

pre 10 godina

Ambicioznost i strucnost Lazara Krstica moraju da budu podrzani od svih predstavnika u Vladi Srbije. Spremnost da ga podrzi i pruzi svu neophodnu pomoc vec je iskazao vicepremijer, Aleksandar Vucic.

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Za svega nekoliko dana Lazar Kristic, presao je put od javnosti nepoznatog mladica do najtrazenije politicke i ekonomske figure. Iako jos nije zvanicno postao ministar finansija, sam njegov povratak u zemlju istice se kao pozitivan primer, pa je tako, na primer njegovo pismo procitano na letnjoj skupstini srpskih studenata u inostranstvu.

Halabuka

pre 10 godina

Samo treba da se pusti da ovaj mladi covek radi svoj posao i sve ce biti u redu.Ne treba mu podmetati nogu ,vec treba prihvatiti da se sprovedu one mere koje on predlozi.Ako kaze,nema dovoljno para za ovo ili ono ,treba to prihvatiti ,a ne da svako vuce samo za svoj resor.svi smo mi jedna drzava i svi podjednako treba da podnesemo teret ovih teskih vremena.

Individualizam

pre 10 godina

Nije nista uradjeno ako ovaj momak nema podrsku za svioje dalje poduhvate.Verujem da ce vucicevu podrsku imati,ali da li ce imati i dacicevu?Hoce li sada Dacic dokazao da je spreman za promeneili ce potvrditi da se za promene zalaze samo pro forme?!

Zaljubljena

pre 10 godina

Nece biti lako,to svi znamo.Treba biti majstor pa od prazne kuce,kakva je Srbija napraviti nesto.treba svi slozni da budemo,tada ce krstic nesto moci da uradi.

Мишчевић БЦ

pre 10 godina

Најпотребнија му је подршка премијера, ма ко он био! А сматрамм да је Вучић заслужио то место, и да би он најбоље радио тај посао!

potkivač

pre 10 godina

A u Vladi karijeristi i partijske podguzne muve cije zelje mora da ispunjava! Narocito nesposobnih bivsih radikala! Cak i "intelektualce" sa kosovskih fakulteta!

Zemo

pre 10 godina

Pa posle rekonstrukcije u vladi bi trebalo da su ljudi kojima je stalo do napretka drzave pa ce samim tim Krstic imati podrsku svih ili bar vecine

vesnica

pre 10 godina

Sad cete da vidite kako Srbin koji se skolovao u inostranstvu dovodi Srbiju u red. Krsticu je dovoljna Vuciceva podrska, a ostali ministri se plase da se suprostave Vucicu jer su svesni da je narod na Vucicevoj strani i da im se ne pise dobro ako se suprostave

Micko

pre 10 godina

Narod je u globalu podrzao Krstica za ministra, sto znaci da ocekuje da se njegove zamisli sprovode i u delo, tako da bi bilo glupo da vlada taj proces koci.

Vladan62

pre 10 godina

Ako se oformi nova vlada sa sposobnim ljudima koji se mogu dogovoriti oko svega neće biti problema, naravno SPS mora da nestane iz te sledeće vlade.
Podrška mladom Krstiću !

Pesimista sa razlogom

pre 10 godina

Situacija je mnogo komplikovanija, nego što izgleda?!
To što planira da provede novi ministar finansija Krstić, jeste, samo da se krstimo, da tako bude, jer, bez političke podrške koalicije na vlasti to je nemoguće provesti?!
A, sem podrške SNS, teško da se može očekivati podrška koalicije oko SPS-a, npr. za reformu penzionog sistema, ukoliko podrazumeva smanjenje penzija - no pasaran?!
Onda, ipak, solucija su vanredni izbori da bi SNS sa DS-om obezbedila političko jedinstvo vladajuće koalicije, a dok se to desi, dovešće se u pitanje mnoga druga goruća pitanja od važnosti za izbore na Kosovu i pridruživanje EU, a i od najavljenog Maršalovog plana za Srbiju, neće biti ništa?!

Glogovac

pre 10 godina

Tu nema zbora,ako bi ne dao Bog izostala podrška ili bilo kakvo poturanje klipova novom ministru finansija,siguran sam da bi ovo bio još jedan neuspeo pokušaj spasavanja Srbije iz propasti.Ono što razlikuje ovaj pokušaj od predhodnih je što najmarkantnija figura u političkom životu Srbije Aleksandar Vučić stoji iza ovoga.A znamo kada Vučić stane iza nečega onda tu mora da bude i rezultata.

Bojana

pre 10 godina

E, to je ono sto kod nas uvek koci situaciju, sto ce sad oni sto su bili bliski sa Dinkicem da teraju inat i namerno koce Krsticeve planove ma koliko oni bili dobri za drzavu

Мики

pre 10 godina

Нема никаквих проблема за Крстића јер ће Александар Вучић Цане преко његовог Маршаловог плана упумпати бројне милијарде евра у српску привреду. А, то је само мали део оних 100 милијарди евра које је обећао Томислав Николић Цане током изборне кампање. Заправо, Крстић ће имат највећи проблем да потроши силне милирјарде које ћа набавити ова двојица наших великих државника. Дачић неће набавити ни евро, он је потпуно бескористан.

Carpe diem

pre 10 godina

Dzabe to sto su doveli ovog momka ,ako ne bude saglasnosti i konsenzusa u donosenju vaznih,ali verujem i bolnih odluka.Ne verujem da ce biti problema od strane ministara iz SNS-a buduci da su ga oni doveli,ali samo da dacic ne pravi neki problem.

Јупитер

pre 10 godina

Имајући у виду план који је будући министар изнео више сам него сигуран да ће отпори бити паклени, нарочито из оних кругова који су до стечених богатстава дошли на нејасан и сумњив начин и који ће тако зарађене привилегије хтети да сачувакју по сваку цену и на сваки могући начин. У том контексту Крстићу ће бити потребна сва подршка. А судећи по иступима Вучића у њему ће је имати тако да верујем да ће резултат свега тога на крају бити позитиван по народ и државу.

snenoklica

pre 10 godina

Nadajmo se da ce se i u nasoj drzavi konacno isplatiti mladost,pamet i inostrano obrazovanje kao i iskustvo i povesti nas ka putu napretka.

Brucos - posteno

pre 10 godina

Ima li ko da nam objasni sta je Krstic zavrsio i koje zvanje ima. Etika, politika, matematika i ekonomija, i sta sad. Takodjer da nam neko kaze sta je radio od "diplomiranja" do danas, tj. na kojim projektima. Kratko receno, ko je taj covjek i koji su radni uspjesi. Da je iz Amerike i da je mlad to vidimo. Molim da se izbjegne ta Petnica, vukovac, najbolji iz muzickog odgoja, sjedio u klupi gdje je sjedio Klinton i slicno. Licno bih htio saznati da li je Vucic doveo nekog po znanju sebi ravnoga. I glede spomenutog, sta on misli u kojem ili ka kojem drzavnom ustrojstvu tezimo ili trebamo teziti. Meni je sve to mutno. A jos ako se radikali plave boje motaju okolo onda nije mutno neg' crno.

Panonski

pre 10 godina

Istina, Krsticu je potrebna podrska vlade, ali on je zato i dosao, da nesto uradi, a ne da figurira. Uostalom, ne bojim se ja za njega. Dacic ga nece kociti, inace ce dobiti izbore, koje sada najmanje zeli i on i bilo ko drugi osim naprednjaka. Tako da, Vucicu, svaka cast po ko zna koji put, uradio si pravu stvar za drzavu..

Markoni

pre 10 godina

Treba stati sa nepotrebnim natpisima o buducem ministru g-dinu Krsticu! Jasno je da se od jednog coveka ne mogu ocekivolje cuda.Vlada Srbije mora timski raditi, kako vidi i sam PREMIJER i VICEPREMIJER, ali da u realizaciji ciljeva i programa koji bi doneli boljitak narodu Srbije, svako pojedinacno mora imati odgovornost da se ti ciljevi i realizuju.Nema Srbija vremena ni snage za eksperimente. Trazimo brze promene. Ne otucjujmo ono sto ce biti skuplje od zlata-izvori vode, ru dnici, plodna zemlja, sume...SNS samo napred i svi drugi na posao!!!

MILICA

pre 10 godina

Nesporno je da njegov sam njegov povratak u zemlju jeste pozitivan pozitivan primer svim mladim ljudima koji su u predhodnom periodu otišli iz zemlje željni znanja pa se nadam daće im se sada pružiti šansa da svo to znanje primene u svojoj zemlji, verujem da će nam on puno pomoći jer pored znanja poseduje i iskustvo što nam je neophpdno kako bi prevazišli ovakvu krizu u kojou nas uvališe predhodne političke strukture.

bice vruca jesen

pre 10 godina

Polazim od pretpostavke da mladic ima znanje, mada sama cinjenica da je sa Yale to ne mora da znaci.
Teoretsko naravno jer, kao sto Culibrk lepo rece, on kao prvo dolazi iz drzave sa drugim sistemom (USA) i nema ni sekunde staza/iskustva u radu drzavnih organa u drzavama u tranziciji.
Meni ce najinteresantnije biti to kakva ce biti interakcija sa Krkobabicem [oko penzija] i Ilicem oko gradjevine.
Pogotovo to sto novi ministar po godinama Krkobabicu moze biti unuk.
A jos zanimljivije ce biti ako njemu kao ministru savetnik bude i Stros Kan
Znaci ministra koji je do pre par dana bio mladji konsultant savetuje doskorasnji direktor MMF, a sto je apsurd nad apsurdima

Marija

pre 10 godina

Zajedno mozemo dogurati daleko. Imamo mladost na jednoj strani i zelju za napredkom, na drugoj godine i iskustvo, kada se sve to ujedini u plusu smo. Sve cestitke mladom Krsticu.

Nikola

pre 10 godina

Pred njim je definitivno veliki posao,ali on je na tom mestu zbog svog znanja i na njega treba i da se osloni,a normalno je da i vlada treba da bude uz njega..

goran

pre 10 godina

Zasto imam osecaj da ce prva zrtva biti Bajatovic koji je direktor javnog preduzeca ali i narodni poslanik, a sto je vise nego ocit sukob interesa zakonodavne i izvrsne vlasti a koji je do sada tolerisan iako je protivustavan.
Culibrk je potpino u prvu kada kaze da ce momak kojio dolazi iz drugog sistema [USA] morati mnogo da uci/prilagodjava se.
najzxanimljivije ce biti oko penzija tj Krkobabica

vesnica

pre 10 godina

Sad cete da vidite kako Srbin koji se skolovao u inostranstvu dovodi Srbiju u red. Krsticu je dovoljna Vuciceva podrska, a ostali ministri se plase da se suprostave Vucicu jer su svesni da je narod na Vucicevoj strani i da im se ne pise dobro ako se suprostave

Halabuka

pre 10 godina

Samo treba da se pusti da ovaj mladi covek radi svoj posao i sve ce biti u redu.Ne treba mu podmetati nogu ,vec treba prihvatiti da se sprovedu one mere koje on predlozi.Ako kaze,nema dovoljno para za ovo ili ono ,treba to prihvatiti ,a ne da svako vuce samo za svoj resor.svi smo mi jedna drzava i svi podjednako treba da podnesemo teret ovih teskih vremena.

Мишчевић БЦ

pre 10 godina

Најпотребнија му је подршка премијера, ма ко он био! А сматрамм да је Вучић заслужио то место, и да би он најбоље радио тај посао!

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Za svega nekoliko dana Lazar Kristic, presao je put od javnosti nepoznatog mladica do najtrazenije politicke i ekonomske figure. Iako jos nije zvanicno postao ministar finansija, sam njegov povratak u zemlju istice se kao pozitivan primer, pa je tako, na primer njegovo pismo procitano na letnjoj skupstini srpskih studenata u inostranstvu.

Individualizam

pre 10 godina

Nije nista uradjeno ako ovaj momak nema podrsku za svioje dalje poduhvate.Verujem da ce vucicevu podrsku imati,ali da li ce imati i dacicevu?Hoce li sada Dacic dokazao da je spreman za promeneili ce potvrditi da se za promene zalaze samo pro forme?!

Zaljubljena

pre 10 godina

Nece biti lako,to svi znamo.Treba biti majstor pa od prazne kuce,kakva je Srbija napraviti nesto.treba svi slozni da budemo,tada ce krstic nesto moci da uradi.

Vladan62

pre 10 godina

Ako se oformi nova vlada sa sposobnim ljudima koji se mogu dogovoriti oko svega neće biti problema, naravno SPS mora da nestane iz te sledeće vlade.
Podrška mladom Krstiću !

Marija

pre 10 godina

Zajedno mozemo dogurati daleko. Imamo mladost na jednoj strani i zelju za napredkom, na drugoj godine i iskustvo, kada se sve to ujedini u plusu smo. Sve cestitke mladom Krsticu.

Micko

pre 10 godina

Narod je u globalu podrzao Krstica za ministra, sto znaci da ocekuje da se njegove zamisli sprovode i u delo, tako da bi bilo glupo da vlada taj proces koci.

Bojana

pre 10 godina

E, to je ono sto kod nas uvek koci situaciju, sto ce sad oni sto su bili bliski sa Dinkicem da teraju inat i namerno koce Krsticeve planove ma koliko oni bili dobri za drzavu

Carpe diem

pre 10 godina

Dzabe to sto su doveli ovog momka ,ako ne bude saglasnosti i konsenzusa u donosenju vaznih,ali verujem i bolnih odluka.Ne verujem da ce biti problema od strane ministara iz SNS-a buduci da su ga oni doveli,ali samo da dacic ne pravi neki problem.

Panonski

pre 10 godina

Istina, Krsticu je potrebna podrska vlade, ali on je zato i dosao, da nesto uradi, a ne da figurira. Uostalom, ne bojim se ja za njega. Dacic ga nece kociti, inace ce dobiti izbore, koje sada najmanje zeli i on i bilo ko drugi osim naprednjaka. Tako da, Vucicu, svaka cast po ko zna koji put, uradio si pravu stvar za drzavu..

Nikola

pre 10 godina

Pred njim je definitivno veliki posao,ali on je na tom mestu zbog svog znanja i na njega treba i da se osloni,a normalno je da i vlada treba da bude uz njega..

Zemo

pre 10 godina

Pa posle rekonstrukcije u vladi bi trebalo da su ljudi kojima je stalo do napretka drzave pa ce samim tim Krstic imati podrsku svih ili bar vecine

potkivač

pre 10 godina

A u Vladi karijeristi i partijske podguzne muve cije zelje mora da ispunjava! Narocito nesposobnih bivsih radikala! Cak i "intelektualce" sa kosovskih fakulteta!

Glogovac

pre 10 godina

Tu nema zbora,ako bi ne dao Bog izostala podrška ili bilo kakvo poturanje klipova novom ministru finansija,siguran sam da bi ovo bio još jedan neuspeo pokušaj spasavanja Srbije iz propasti.Ono što razlikuje ovaj pokušaj od predhodnih je što najmarkantnija figura u političkom životu Srbije Aleksandar Vučić stoji iza ovoga.A znamo kada Vučić stane iza nečega onda tu mora da bude i rezultata.

MILICA

pre 10 godina

Nesporno je da njegov sam njegov povratak u zemlju jeste pozitivan pozitivan primer svim mladim ljudima koji su u predhodnom periodu otišli iz zemlje željni znanja pa se nadam daće im se sada pružiti šansa da svo to znanje primene u svojoj zemlji, verujem da će nam on puno pomoći jer pored znanja poseduje i iskustvo što nam je neophpdno kako bi prevazišli ovakvu krizu u kojou nas uvališe predhodne političke strukture.

Markoni

pre 10 godina

Treba stati sa nepotrebnim natpisima o buducem ministru g-dinu Krsticu! Jasno je da se od jednog coveka ne mogu ocekivolje cuda.Vlada Srbije mora timski raditi, kako vidi i sam PREMIJER i VICEPREMIJER, ali da u realizaciji ciljeva i programa koji bi doneli boljitak narodu Srbije, svako pojedinacno mora imati odgovornost da se ti ciljevi i realizuju.Nema Srbija vremena ni snage za eksperimente. Trazimo brze promene. Ne otucjujmo ono sto ce biti skuplje od zlata-izvori vode, ru dnici, plodna zemlja, sume...SNS samo napred i svi drugi na posao!!!

Јупитер

pre 10 godina

Имајући у виду план који је будући министар изнео више сам него сигуран да ће отпори бити паклени, нарочито из оних кругова који су до стечених богатстава дошли на нејасан и сумњив начин и који ће тако зарађене привилегије хтети да сачувакју по сваку цену и на сваки могући начин. У том контексту Крстићу ће бити потребна сва подршка. А судећи по иступима Вучића у њему ће је имати тако да верујем да ће резултат свега тога на крају бити позитиван по народ и државу.

snenoklica

pre 10 godina

Nadajmo se da ce se i u nasoj drzavi konacno isplatiti mladost,pamet i inostrano obrazovanje kao i iskustvo i povesti nas ka putu napretka.

goran

pre 10 godina

Zasto imam osecaj da ce prva zrtva biti Bajatovic koji je direktor javnog preduzeca ali i narodni poslanik, a sto je vise nego ocit sukob interesa zakonodavne i izvrsne vlasti a koji je do sada tolerisan iako je protivustavan.
Culibrk je potpino u prvu kada kaze da ce momak kojio dolazi iz drugog sistema [USA] morati mnogo da uci/prilagodjava se.
najzxanimljivije ce biti oko penzija tj Krkobabica

Brucos - posteno

pre 10 godina

Ima li ko da nam objasni sta je Krstic zavrsio i koje zvanje ima. Etika, politika, matematika i ekonomija, i sta sad. Takodjer da nam neko kaze sta je radio od "diplomiranja" do danas, tj. na kojim projektima. Kratko receno, ko je taj covjek i koji su radni uspjesi. Da je iz Amerike i da je mlad to vidimo. Molim da se izbjegne ta Petnica, vukovac, najbolji iz muzickog odgoja, sjedio u klupi gdje je sjedio Klinton i slicno. Licno bih htio saznati da li je Vucic doveo nekog po znanju sebi ravnoga. I glede spomenutog, sta on misli u kojem ili ka kojem drzavnom ustrojstvu tezimo ili trebamo teziti. Meni je sve to mutno. A jos ako se radikali plave boje motaju okolo onda nije mutno neg' crno.

bice vruca jesen

pre 10 godina

Polazim od pretpostavke da mladic ima znanje, mada sama cinjenica da je sa Yale to ne mora da znaci.
Teoretsko naravno jer, kao sto Culibrk lepo rece, on kao prvo dolazi iz drzave sa drugim sistemom (USA) i nema ni sekunde staza/iskustva u radu drzavnih organa u drzavama u tranziciji.
Meni ce najinteresantnije biti to kakva ce biti interakcija sa Krkobabicem [oko penzija] i Ilicem oko gradjevine.
Pogotovo to sto novi ministar po godinama Krkobabicu moze biti unuk.
A jos zanimljivije ce biti ako njemu kao ministru savetnik bude i Stros Kan
Znaci ministra koji je do pre par dana bio mladji konsultant savetuje doskorasnji direktor MMF, a sto je apsurd nad apsurdima

Мики

pre 10 godina

Нема никаквих проблема за Крстића јер ће Александар Вучић Цане преко његовог Маршаловог плана упумпати бројне милијарде евра у српску привреду. А, то је само мали део оних 100 милијарди евра које је обећао Томислав Николић Цане током изборне кампање. Заправо, Крстић ће имат највећи проблем да потроши силне милирјарде које ћа набавити ова двојица наших великих државника. Дачић неће набавити ни евро, он је потпуно бескористан.

Pesimista sa razlogom

pre 10 godina

Situacija je mnogo komplikovanija, nego što izgleda?!
To što planira da provede novi ministar finansija Krstić, jeste, samo da se krstimo, da tako bude, jer, bez političke podrške koalicije na vlasti to je nemoguće provesti?!
A, sem podrške SNS, teško da se može očekivati podrška koalicije oko SPS-a, npr. za reformu penzionog sistema, ukoliko podrazumeva smanjenje penzija - no pasaran?!
Onda, ipak, solucija su vanredni izbori da bi SNS sa DS-om obezbedila političko jedinstvo vladajuće koalicije, a dok se to desi, dovešće se u pitanje mnoga druga goruća pitanja od važnosti za izbore na Kosovu i pridruživanje EU, a i od najavljenog Maršalovog plana za Srbiju, neće biti ništa?!

Telma

pre 10 godina

Ambicioznost i strucnost Lazara Krstica moraju da budu podrzani od svih predstavnika u Vladi Srbije. Spremnost da ga podrzi i pruzi svu neophodnu pomoc vec je iskazao vicepremijer, Aleksandar Vucic.

BOZANA 63

pre 10 godina

Uz velika ocekivanja, Lazar Krstica ceka tezak posao. Bas zato sto je svoja znanja sticao daleko, vazno je i ko ce biti deo njegovog tima. Naravno da mora da ima podrsku u svojim merama svih kako u vladi tako i u javnocti.

Branko

pre 10 godina

Verujem da će Krstić imati podršku svih u vladi. Najviše primedbi je bilo baš na rad ovog ministarstva, na čije čelo dolazi Krstić i rezovi su neminovni. Verujem da znanje ovog mladog čoveka može pomoći i stabilizovati finansije zemlje.

Borica BOR

pre 10 godina

Kad se kao kandidat za ministra finansija spomene stranac, kažu neki a što ne naš. Kad se spomene neko školovan u Srbiji, onda kažu da su u Srbiji dipleme uglavnom kupljene. Kad se spomene neki naš čovek školovan u inostranstvu, onda kažu, a zar mi nemamo takvih kadrova u Srbiji. Kad se spomene neko od iskusnih ekonomskih stručnjaka u Srbiji, onda kažu takvi su nas doveli do ivice bankrota. Kad se spomene neko mlad, onda kažu nema iskustvo, i ajde sada ugodi srpskom narodu.

Очистимо

pre 10 godina

Ако резултати рада овог човека буду бар упола као што је његова биографија онда за Србију заиста долазе много бољи дани. Невезано за политичку припадност мислим да би сваког грађанина ове државе требала да одушеви идеја да се оно најбоље из наше земље, које је отишло вани из многих разлога, врати у своју матицу и помогне јој да стане на ноге и крене путем развоја и напретка.

cicalol

pre 10 godina

izdići će se Krstić i iznad vlade, jer će se za razliku od svoji prethodnika baviti problemima ministarstva finansija, a ne kako da za sebe i svoju stranku stvori korist.

leopard

pre 10 godina

Neohodna jeste pomoć kako vlade, ali tako i opozicije, daj da nam krene jednom u državi, a ne da sečemo sve a da nismo ni videli da li bi išlo

šasija

pre 10 godina

Ne sumnjam ni malo da će Krstić imati punu podršku u vladi, a garant za to je Aleksandar Vučić. Siguran sam da pored Vučića niko neće smeti ovom mladom gospodinu da podmeće noge i radi iza leđa, jer će takvi vrlo brzo leteti iz vlade.

Medena

pre 10 godina

Sve dok bude radio dobro, efikasno i nacin na koji opravdava poverenje, uverena sam da ce imati podrsku Vlade ali i gradjana naravno.

Miki

pre 10 godina

Ova zemlja mora napred. Ako neko misli da će ne spustajući plate i penzije zarad glasova građana ova zemlja napredovati, vara se. Ko tako razmišlja onda ovoj zemlji ne misli dobro i može da se pridruži opoziciji (mislim na SPS)...

Mujo IV

pre 10 godina

Nece biti lako,to svi znamo.Treba dosta uloziti zruda i rada da ovo jednom krene kako valja ali bogami bice potegni povuci,sve je pokradeno,ostali smo goli kao misi.

1051212

pre 10 godina

Drago mi je da je pocelo da se ceni znanje, Krstic je osvezenje za Srbiju i trebu mu puna podrska, a ne da se kritikuje, a jos nije ni stupio na funkciju.

Markan

pre 10 godina

Manite se vise price o merama koje su polularne a koje ne,ova zemlja mora da krene napred, zato je Vucic ovog momka i doveo da sredi stavari a ne da se ubiraju politicki poeni dosta je vise toga,ovi silni analiticari tandrcu do besvesti i nikad nisu u pravu.

banex

pre 10 godina

Ko će Srbima, a pogotovo nedobronamernim ugoditi? Ako je kandidat za ministra finansija mlad, onda je kritika da nema iskustva. U slučaju da je bi predložen neki stariji čovek, onda bi bila kritika da se ne daje šansa mladim obrazovanim ljudima, i da zbog toga mladi stručnjaci beže iz Srbije.

Berac lovorika

pre 10 godina

Ako Krstic ne bude imao bezrezervnu podrsku vlade a i opozicije efekti njegovog rada bice sporiji sto ce uticati na krajnje efekte svih "mera".

Biljana

pre 10 godina

Вучић је изјавио да ће Крстић имати његову потпуну подршку.
За почетак сасвим довољно

Igor

pre 10 godina

Krstić će imati podršku vlade ili bar većine. Ako se SPS ne slaže sa tim može da se pridruži Dinkiću. Rezovi se moraju praviti da bi ova zemlja krenula napred. Dosta je bilo zamazivanja očiju naroda...Istina je bolna ali tako je, mi smo već 20 godina u krizi i mora da se prelomi...

CRNI BOMBARDER

pre 10 godina

Nadam se da njegovim dolaskom krecu bolji dani za Srbiju,da ce se napraviti dobar tim koji ce moci da isprati angazovanost Vucica i pomoci mu u oporavku zemlje,jer od proslih je imao slabu podrsku.U svakom slucaju ceka ih dosta rada i pronalazka resenja za nagomilane probleme,samo se nadam da su dorasli izazovu.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Svakako treba imace podrsku vlade a i podrsku svih nas, da nece biti lako nece, ocekuje ga tezak posao, ali isto tako mislim da je sposoban da konacno resi najveci problem u Srbiji!

Мики

pre 10 godina

Нема никаквих проблема за Крстића јер ће Александар Вучић Цане преко његовог Маршаловог плана упумпати бројне милијарде евра у српску привреду. А, то је само мали део оних 100 милијарди евра које је обећао Томислав Николић Цане током изборне кампање. Заправо, Крстић ће имат највећи проблем да потроши силне милирјарде које ћа набавити ова двојица наших великих државника. Дачић неће набавити ни евро, он је потпуно бескористан.

Pesimista sa razlogom

pre 10 godina

Situacija je mnogo komplikovanija, nego što izgleda?!
To što planira da provede novi ministar finansija Krstić, jeste, samo da se krstimo, da tako bude, jer, bez političke podrške koalicije na vlasti to je nemoguće provesti?!
A, sem podrške SNS, teško da se može očekivati podrška koalicije oko SPS-a, npr. za reformu penzionog sistema, ukoliko podrazumeva smanjenje penzija - no pasaran?!
Onda, ipak, solucija su vanredni izbori da bi SNS sa DS-om obezbedila političko jedinstvo vladajuće koalicije, a dok se to desi, dovešće se u pitanje mnoga druga goruća pitanja od važnosti za izbore na Kosovu i pridruživanje EU, a i od najavljenog Maršalovog plana za Srbiju, neće biti ništa?!

bice vruca jesen

pre 10 godina

Polazim od pretpostavke da mladic ima znanje, mada sama cinjenica da je sa Yale to ne mora da znaci.
Teoretsko naravno jer, kao sto Culibrk lepo rece, on kao prvo dolazi iz drzave sa drugim sistemom (USA) i nema ni sekunde staza/iskustva u radu drzavnih organa u drzavama u tranziciji.
Meni ce najinteresantnije biti to kakva ce biti interakcija sa Krkobabicem [oko penzija] i Ilicem oko gradjevine.
Pogotovo to sto novi ministar po godinama Krkobabicu moze biti unuk.
A jos zanimljivije ce biti ako njemu kao ministru savetnik bude i Stros Kan
Znaci ministra koji je do pre par dana bio mladji konsultant savetuje doskorasnji direktor MMF, a sto je apsurd nad apsurdima

Brucos - posteno

pre 10 godina

Ima li ko da nam objasni sta je Krstic zavrsio i koje zvanje ima. Etika, politika, matematika i ekonomija, i sta sad. Takodjer da nam neko kaze sta je radio od "diplomiranja" do danas, tj. na kojim projektima. Kratko receno, ko je taj covjek i koji su radni uspjesi. Da je iz Amerike i da je mlad to vidimo. Molim da se izbjegne ta Petnica, vukovac, najbolji iz muzickog odgoja, sjedio u klupi gdje je sjedio Klinton i slicno. Licno bih htio saznati da li je Vucic doveo nekog po znanju sebi ravnoga. I glede spomenutog, sta on misli u kojem ili ka kojem drzavnom ustrojstvu tezimo ili trebamo teziti. Meni je sve to mutno. A jos ako se radikali plave boje motaju okolo onda nije mutno neg' crno.

Marija

pre 10 godina

Zajedno mozemo dogurati daleko. Imamo mladost na jednoj strani i zelju za napredkom, na drugoj godine i iskustvo, kada se sve to ujedini u plusu smo. Sve cestitke mladom Krsticu.

Nikola

pre 10 godina

Pred njim je definitivno veliki posao,ali on je na tom mestu zbog svog znanja i na njega treba i da se osloni,a normalno je da i vlada treba da bude uz njega..

Glogovac

pre 10 godina

Tu nema zbora,ako bi ne dao Bog izostala podrška ili bilo kakvo poturanje klipova novom ministru finansija,siguran sam da bi ovo bio još jedan neuspeo pokušaj spasavanja Srbije iz propasti.Ono što razlikuje ovaj pokušaj od predhodnih je što najmarkantnija figura u političkom životu Srbije Aleksandar Vučić stoji iza ovoga.A znamo kada Vučić stane iza nečega onda tu mora da bude i rezultata.

Panonski

pre 10 godina

Istina, Krsticu je potrebna podrska vlade, ali on je zato i dosao, da nesto uradi, a ne da figurira. Uostalom, ne bojim se ja za njega. Dacic ga nece kociti, inace ce dobiti izbore, koje sada najmanje zeli i on i bilo ko drugi osim naprednjaka. Tako da, Vucicu, svaka cast po ko zna koji put, uradio si pravu stvar za drzavu..

Markoni

pre 10 godina

Treba stati sa nepotrebnim natpisima o buducem ministru g-dinu Krsticu! Jasno je da se od jednog coveka ne mogu ocekivolje cuda.Vlada Srbije mora timski raditi, kako vidi i sam PREMIJER i VICEPREMIJER, ali da u realizaciji ciljeva i programa koji bi doneli boljitak narodu Srbije, svako pojedinacno mora imati odgovornost da se ti ciljevi i realizuju.Nema Srbija vremena ni snage za eksperimente. Trazimo brze promene. Ne otucjujmo ono sto ce biti skuplje od zlata-izvori vode, ru dnici, plodna zemlja, sume...SNS samo napred i svi drugi na posao!!!

MILICA

pre 10 godina

Nesporno je da njegov sam njegov povratak u zemlju jeste pozitivan pozitivan primer svim mladim ljudima koji su u predhodnom periodu otišli iz zemlje željni znanja pa se nadam daće im se sada pružiti šansa da svo to znanje primene u svojoj zemlji, verujem da će nam on puno pomoći jer pored znanja poseduje i iskustvo što nam je neophpdno kako bi prevazišli ovakvu krizu u kojou nas uvališe predhodne političke strukture.

Мишчевић БЦ

pre 10 godina

Најпотребнија му је подршка премијера, ма ко он био! А сматрамм да је Вучић заслужио то место, и да би он најбоље радио тај посао!

goran

pre 10 godina

Zasto imam osecaj da ce prva zrtva biti Bajatovic koji je direktor javnog preduzeca ali i narodni poslanik, a sto je vise nego ocit sukob interesa zakonodavne i izvrsne vlasti a koji je do sada tolerisan iako je protivustavan.
Culibrk je potpino u prvu kada kaze da ce momak kojio dolazi iz drugog sistema [USA] morati mnogo da uci/prilagodjava se.
najzxanimljivije ce biti oko penzija tj Krkobabica

Micko

pre 10 godina

Narod je u globalu podrzao Krstica za ministra, sto znaci da ocekuje da se njegove zamisli sprovode i u delo, tako da bi bilo glupo da vlada taj proces koci.

vesnica

pre 10 godina

Sad cete da vidite kako Srbin koji se skolovao u inostranstvu dovodi Srbiju u red. Krsticu je dovoljna Vuciceva podrska, a ostali ministri se plase da se suprostave Vucicu jer su svesni da je narod na Vucicevoj strani i da im se ne pise dobro ako se suprostave

Telma

pre 10 godina

Ambicioznost i strucnost Lazara Krstica moraju da budu podrzani od svih predstavnika u Vladi Srbije. Spremnost da ga podrzi i pruzi svu neophodnu pomoc vec je iskazao vicepremijer, Aleksandar Vucic.

Zemo

pre 10 godina

Pa posle rekonstrukcije u vladi bi trebalo da su ljudi kojima je stalo do napretka drzave pa ce samim tim Krstic imati podrsku svih ili bar vecine

Halabuka

pre 10 godina

Samo treba da se pusti da ovaj mladi covek radi svoj posao i sve ce biti u redu.Ne treba mu podmetati nogu ,vec treba prihvatiti da se sprovedu one mere koje on predlozi.Ako kaze,nema dovoljno para za ovo ili ono ,treba to prihvatiti ,a ne da svako vuce samo za svoj resor.svi smo mi jedna drzava i svi podjednako treba da podnesemo teret ovih teskih vremena.

Bojana

pre 10 godina

E, to je ono sto kod nas uvek koci situaciju, sto ce sad oni sto su bili bliski sa Dinkicem da teraju inat i namerno koce Krsticeve planove ma koliko oni bili dobri za drzavu

Јупитер

pre 10 godina

Имајући у виду план који је будући министар изнео више сам него сигуран да ће отпори бити паклени, нарочито из оних кругова који су до стечених богатстава дошли на нејасан и сумњив начин и који ће тако зарађене привилегије хтети да сачувакју по сваку цену и на сваки могући начин. У том контексту Крстићу ће бити потребна сва подршка. А судећи по иступима Вучића у њему ће је имати тако да верујем да ће резултат свега тога на крају бити позитиван по народ и државу.

Carpe diem

pre 10 godina

Dzabe to sto su doveli ovog momka ,ako ne bude saglasnosti i konsenzusa u donosenju vaznih,ali verujem i bolnih odluka.Ne verujem da ce biti problema od strane ministara iz SNS-a buduci da su ga oni doveli,ali samo da dacic ne pravi neki problem.

Vladan62

pre 10 godina

Ako se oformi nova vlada sa sposobnim ljudima koji se mogu dogovoriti oko svega neće biti problema, naravno SPS mora da nestane iz te sledeće vlade.
Podrška mladom Krstiću !

ALEKS - FERGUSON

pre 10 godina

Za svega nekoliko dana Lazar Kristic, presao je put od javnosti nepoznatog mladica do najtrazenije politicke i ekonomske figure. Iako jos nije zvanicno postao ministar finansija, sam njegov povratak u zemlju istice se kao pozitivan primer, pa je tako, na primer njegovo pismo procitano na letnjoj skupstini srpskih studenata u inostranstvu.

snenoklica

pre 10 godina

Nadajmo se da ce se i u nasoj drzavi konacno isplatiti mladost,pamet i inostrano obrazovanje kao i iskustvo i povesti nas ka putu napretka.

banex

pre 10 godina

Ko će Srbima, a pogotovo nedobronamernim ugoditi? Ako je kandidat za ministra finansija mlad, onda je kritika da nema iskustva. U slučaju da je bi predložen neki stariji čovek, onda bi bila kritika da se ne daje šansa mladim obrazovanim ljudima, i da zbog toga mladi stručnjaci beže iz Srbije.

potkivač

pre 10 godina

A u Vladi karijeristi i partijske podguzne muve cije zelje mora da ispunjava! Narocito nesposobnih bivsih radikala! Cak i "intelektualce" sa kosovskih fakulteta!

Individualizam

pre 10 godina

Nije nista uradjeno ako ovaj momak nema podrsku za svioje dalje poduhvate.Verujem da ce vucicevu podrsku imati,ali da li ce imati i dacicevu?Hoce li sada Dacic dokazao da je spreman za promeneili ce potvrditi da se za promene zalaze samo pro forme?!

Zaljubljena

pre 10 godina

Nece biti lako,to svi znamo.Treba biti majstor pa od prazne kuce,kakva je Srbija napraviti nesto.treba svi slozni da budemo,tada ce krstic nesto moci da uradi.

cicalol

pre 10 godina

izdići će se Krstić i iznad vlade, jer će se za razliku od svoji prethodnika baviti problemima ministarstva finansija, a ne kako da za sebe i svoju stranku stvori korist.

Berac lovorika

pre 10 godina

Ako Krstic ne bude imao bezrezervnu podrsku vlade a i opozicije efekti njegovog rada bice sporiji sto ce uticati na krajnje efekte svih "mera".

BOZANA 63

pre 10 godina

Uz velika ocekivanja, Lazar Krstica ceka tezak posao. Bas zato sto je svoja znanja sticao daleko, vazno je i ko ce biti deo njegovog tima. Naravno da mora da ima podrsku u svojim merama svih kako u vladi tako i u javnocti.

Branko

pre 10 godina

Verujem da će Krstić imati podršku svih u vladi. Najviše primedbi je bilo baš na rad ovog ministarstva, na čije čelo dolazi Krstić i rezovi su neminovni. Verujem da znanje ovog mladog čoveka može pomoći i stabilizovati finansije zemlje.

šasija

pre 10 godina

Ne sumnjam ni malo da će Krstić imati punu podršku u vladi, a garant za to je Aleksandar Vučić. Siguran sam da pored Vučića niko neće smeti ovom mladom gospodinu da podmeće noge i radi iza leđa, jer će takvi vrlo brzo leteti iz vlade.

Igor

pre 10 godina

Krstić će imati podršku vlade ili bar većine. Ako se SPS ne slaže sa tim može da se pridruži Dinkiću. Rezovi se moraju praviti da bi ova zemlja krenula napred. Dosta je bilo zamazivanja očiju naroda...Istina je bolna ali tako je, mi smo već 20 godina u krizi i mora da se prelomi...

Miki

pre 10 godina

Ova zemlja mora napred. Ako neko misli da će ne spustajući plate i penzije zarad glasova građana ova zemlja napredovati, vara se. Ko tako razmišlja onda ovoj zemlji ne misli dobro i može da se pridruži opoziciji (mislim na SPS)...

1051212

pre 10 godina

Drago mi je da je pocelo da se ceni znanje, Krstic je osvezenje za Srbiju i trebu mu puna podrska, a ne da se kritikuje, a jos nije ni stupio na funkciju.

Markan

pre 10 godina

Manite se vise price o merama koje su polularne a koje ne,ova zemlja mora da krene napred, zato je Vucic ovog momka i doveo da sredi stavari a ne da se ubiraju politicki poeni dosta je vise toga,ovi silni analiticari tandrcu do besvesti i nikad nisu u pravu.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Svakako treba imace podrsku vlade a i podrsku svih nas, da nece biti lako nece, ocekuje ga tezak posao, ali isto tako mislim da je sposoban da konacno resi najveci problem u Srbiji!

leopard

pre 10 godina

Neohodna jeste pomoć kako vlade, ali tako i opozicije, daj da nam krene jednom u državi, a ne da sečemo sve a da nismo ni videli da li bi išlo

Biljana

pre 10 godina

Вучић је изјавио да ће Крстић имати његову потпуну подршку.
За почетак сасвим довољно

Medena

pre 10 godina

Sve dok bude radio dobro, efikasno i nacin na koji opravdava poverenje, uverena sam da ce imati podrsku Vlade ali i gradjana naravno.

CRNI BOMBARDER

pre 10 godina

Nadam se da njegovim dolaskom krecu bolji dani za Srbiju,da ce se napraviti dobar tim koji ce moci da isprati angazovanost Vucica i pomoci mu u oporavku zemlje,jer od proslih je imao slabu podrsku.U svakom slucaju ceka ih dosta rada i pronalazka resenja za nagomilane probleme,samo se nadam da su dorasli izazovu.

Mujo IV

pre 10 godina

Nece biti lako,to svi znamo.Treba dosta uloziti zruda i rada da ovo jednom krene kako valja ali bogami bice potegni povuci,sve je pokradeno,ostali smo goli kao misi.

Borica BOR

pre 10 godina

Kad se kao kandidat za ministra finansija spomene stranac, kažu neki a što ne naš. Kad se spomene neko školovan u Srbiji, onda kažu da su u Srbiji dipleme uglavnom kupljene. Kad se spomene neki naš čovek školovan u inostranstvu, onda kažu, a zar mi nemamo takvih kadrova u Srbiji. Kad se spomene neko od iskusnih ekonomskih stručnjaka u Srbiji, onda kažu takvi su nas doveli do ivice bankrota. Kad se spomene neko mlad, onda kažu nema iskustvo, i ajde sada ugodi srpskom narodu.

Очистимо

pre 10 godina

Ако резултати рада овог човека буду бар упола као што је његова биографија онда за Србију заиста долазе много бољи дани. Невезано за политичку припадност мислим да би сваког грађанина ове државе требала да одушеви идеја да се оно најбоље из наше земље, које је отишло вани из многих разлога, врати у своју матицу и помогне јој да стане на ноге и крене путем развоја и напретка.