Nedelja, 18.08.2013.

16:16

Kako biti siromašan ali seksi

Izvor: Lazar Krstiæ

Kako biti siromašan ali seksi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Đorđe Popović

pre 10 godina

Što se tiče novog ministra i njegove biografije, mislim da su korektni, jer čovek koji je bio đak generacije, polaznik u Petnici i koji je dobio stipendiju prestižnog univerziteta svakako obećava. Mada mislim da je za takvo mesto potrebno i malo više iskustva, ali pustimo čoveka godinu dana pa tek onda ćemo videti o kome se zapravo radi. izgubili smo toliko pa nam jedna godina ne znači ništa :).
Ideja o Petnici je izuzetna, a ovakav naslov ima ulogu da privuče što više čitalaca, pa za to gospodine ministre sve pohvale. Svako ko je bio polaznik IS Petnice (poput mene) zna šta se tamo radi i kakva se iskustva mogu steći. Svako iole ozbiljniji može naći mesto u Petnici,a svaki trenutak tamo ispuniće mu odlični saradnici koji svakako znaju sta rade.
Poređenje sa Berlinom ima za cilj da nam kaže kakve sve probleme danas ima Petnica (pre svega materijalne) a sta od nje može postati.
Esej je super, nadam se da će i vaš rad biti takav. Puno sreće...
p.s. za one koji nisu ćuli šta je Petnica...petnica.rs...

maturant/masturbant

pre 10 godina

E moj decko!Evo ja i siromasan i seksi ali nista brate.Nema ni za lek.Mora covek sam sebi da pomogne nekako.Ako ima neko da mi zeli da pomogne kao siromahu evo tu sam na raspolozenju.Pruzite mi ruku i dajte ono sto treba.

Dan

pre 10 godina

Samo da pitam, koji je to velik uspeh iza sebe imao B. Đelić kad je došao da radi u Vladu Srbije? Kruže sasvim suprotne priče o njegovim velikim uspesima.

mima

pre 10 godina

Naslov je privukao odredjenu grupu citalaca i nadam se da ce biti jos tekstova ovog mladog coveka sa drugacijim naslovima, i da ce mu komentari koje dobije biti pokazatelj kako uopste da uspostavi komunikaciju sa ljudima u ovoj drzavi, kako da ih podstakne da veruju u znanje, rad i trud a na korist svih.
Zaboravili smo da su nekad manastiri bili "inkubatori" pismenosti, znanja i kulture, jer odavno imamo skole i razne institucije i televiziju i internet. Petnica je izdvojena kao "inkubator" za negu posebno nadarenih i covek daje ideje kako da to gnezdo bude sto izdrzljivije i obimnije i pravi ohrabrujuce poredjenje sa Berlinom.

E GLUPOG LI NASLOVA Bože me sačuvaj

pre 10 godina

E GLUPOG LI NASLOVA Bože me sačuvaj. Dobro mi je što nisam mlada a još bolje što nisam seksi. To je pecalica za budale. Pitanje je kako da ostanem bogata i budem što bogatija a da se ni o koga ne ogrešim. Seksi je relativno. Kao što ćelavi zadrigli političar odskoči kad stane u ovoj stradiji na svoj novčanik tako i nama starijima život ume da pruži niz zadovoljstava bez glupog prilepka SEKSI.

ORA EST

pre 10 godina

Procitah clanak i skoro sve komentare.
Moje mišljenje je sledece: Iz poznatog CV a ovog mladog coveka ništa nije impozantno, ni Jejl, ni clan MENSE, mnogi to i ovde imaju pa ništa posebno nisu uradili.
Ali cinjenica da je clan "Bratstva", meni mnogo govori i daje nadu.
To se ne postaje nikakvim zaslugama, vec odabirom i sa razlogom.
Zato i nije bitno ko je ovaj mladi covek, vec ko stoji iza njega i kako ce uraditi nešto dobro za nas. A to nam je nagrada ili nadoknada.

Slobo

pre 10 godina

Nece se promeniti Srbija dok se ne promenite vi sto ostavljate komentare. Vidim, svi ste pametniji od ovog coveka. Bravo, papci, a vise od pola vas ne zna cime ce da plati internet na kraju meseca. Treba podrzati mlade i nove. Ako mu mi svi ne damo podrsku, kako da ocekujemo da napravi rezultate. Srbiju treba da menjamo svi, a ne samo ovaj mladi covek. Pljuvali ste i po Djindjicu u ono vreme, dokle vise?!

Милутин

pre 10 godina

Нека зауставе расипање државног новца,политичке кадрове у јавним предузећима,пореске утаје,демагогију ....Сви из ОССИ личе на Вука Јеремића,овде се продају за националисте а уствари их занима једино статус.Увек су, као увређени када им се то каже јер су напустили добро плаћене послове на трулом западу и дошли да нам помогну.Овде нема никакве одговорности,време је дуго,живот јефтин а Срби глупи.Рај за Јеремије.Онај нам је сачувао КиМ а овоме желим бољу срећу.

Kuca na promaji

pre 10 godina

Al' ste negativni, svi pljuju po njegovom CV-ju, a niko ga nije ni video.
(srbijasine, 19. avgust 2013 02:46)

Kao ni Tomu Diplomu na faksu

dovla

pre 10 godina

Impresivna biografija? Pa njegova pocetnicka biografija staje na pola strane. Procitajte biografiju Maria Draga, predsednika evropske centralne banke, da vidite kako izgleda biografija jednog finansijskog strucnjaka.

olja

pre 10 godina

Mislim da su iznete ideje odlicne. Mozda su postavljeni komentari toliko negativni zbog toga sto smo u Srbiji navikli da nista ne moze da krene sa mrtve tacke, ali neko ko je bio u inostranstvu je mogao da "nahvata" optimizam i sveze ideje i da ima volju da ih konacno ovde i sprovede. Osim toga, radi se o "insajderu" iz Petnice, sto je tip osobe koja je tradicionalno nezastupljena u svetu politike. Krstic je osoba koja zna kroz sta mladi bez politicke veze u Srbiji prolaze. Super je tekst, samo napred, ne obaziri se na komentare.

Ivan

pre 10 godina

Covek je vec 10 dana u svim novinama. Ova vlada se samo bavi marketingom. Pricaju nesto za Djilasa, a Djilas bar sme da kaze narodu - e ne moze tako - kao kod npr. Bus plusa. Ova vlada ne sme ni zaostale dugove za RTS i za doprinose da naplati - da se ne bi zamerila glasacima. S druge strane, svaki dan novi tekstovi, a rezultata nigde nikakvih.

Zbunjen

pre 10 godina

Apsolutno mi nije jasno, kako je moguce toliko negativnih komentara?

Ni jedan jedini pozitivan ili neutralan! Predjite preko svojih kompleksa i nesigurnosti i uvidite da to vama najvise steti!

Taman da je dosao najveci strucnjak na svetu u tu fotelju - i onda bi se osula paljba, i to od onih koji pojma o tome nemaju. Uostalom kao i uvek u Srbiji.

Borinquen

pre 10 godina

Momku jos niko nije rekao da mi zivimo od 2000-te u politickom marketingu, I da smo se malo umorili od toga...
Inkubatori su trenutni trend u preduzetnistvu koji generalno nije los, ali ne u ekonomijama I drzavama koje tehnoloski zaostaju 20-30 godina, koje nemaju da investiraju u nauku I koje nemaju viziju I planove razvoja malo bolje od vizija partijskih mocnika uoblicenih u borbi za vlast I lopovluku...
Obrazovanje, istrazivenja, inovacija, inkubacija je pravi redosled, ali se kuce u Srbiji davno ne prave od temelja... Ja momku ne zameram nista, a voleo bih da se seti da je pre odlaska u Petnicu imao bar "Elektro pionir" za igranje, a ne Facebook...

san i java

pre 10 godina

pametan, simpa, uspešni diplomac i...šta? koje reference taj ima za preozbiljan posao koji mu predstoji? hoće li izigravati potrčka političkim manipulatorima bez iole ozbiljnih kvalifikacija koji će se sakriti iza njegove atraktivna diplome? već ga žalim, a i nas.

Terapija

pre 10 godina

Meni je Laza mnogo seksi.Klasican primer ciste juznoslovenske lepote.
(Milica, 18. avgust 2013 16:57)

Ajde ti lepo pod 'ladan tush. Garantovano pomaze za takve slucajeve!

Warren Zevon

pre 10 godina

Tacno je da je Berlin cool! Vec 3 godine zivim ovde (presao is Londona). Jeste da je IT centar evrope ali i sa rush60.com zaradjujem $2000 mesecno. Nadam se da ce ce i u srbiji biti posla za mlade i skolovane koji hoce da rade.

kisa

pre 10 godina

Lazare , ne znam sta da ti kazem. Ako je suditi po vecini komentara ovde u startu te ne zasluzuju. I ne samo to , toliko su zatucani, gnevni, ne pismeni, a sebi toliko daju kredibiliteta. Tipicno od Srba: aspiracije velike - nigde podloge za iste, previsoko misljenje o sebi i naravno ne pogresivim svojim sudovima - takodje baziranim na 0 rezultata. Znate li seljacijo kome Jejl daje stipendiju? Znate li seljacijo kojiko Mekinsli dobije aplikacija na svaki posao oglasen? Ja cenim izmedju hiljadu i dve hiljade. Da li ste seljacijo uopste bili u Berlinu ikada, i iz kog razloga , da mi je znati.
Meni se bas dopao ceo clanak. Vrlo je inspirisan i optimistican. Covek iz jednog drugog kraja radnog univerzuma a ume izvanredno da napise nadahnuti osvrt, to mnogo govori za sebe. Ja mu zelim puno uspeha. Mozda isti i nas zatalasa.

pg

pre 10 godina

sto ste svi sad granuli na coeka, te zutokljunac te prazna prica!

pa milo djukanovic je uradio pripravnicki kao premijer i pogledajte dje je sad! :D

Laki

pre 10 godina

Covek ima ideje i entuzijazam a i neke vrlo konkretne i jasne predloge. Meni se to jako dopada i zao mi je sto je vecina komentara negativna i potcenjivacka..Prilicno je za zaljenje sto kod nas prolaze patetika i demagogija a ljudi sa pozitivnom i savremenom energijom bivaju ponizeni..
tuga...

jovan

pre 10 godina

da li sam postao totalno poremecen, al' meni je ova prica kao jedno obicno foliranje. valjda i zato sto nam stalno objasnajvaju sa zapada kako smo tupavi za biznis, a kad krenes da nesto napravis ne mozes da mrdnes od tajkuna, reketasa, opstinskih baraba i krimosa.

Ljubivojevic

pre 10 godina

Pratim sve ove tekstove sa zanimanjem otkad se ovaj mladi covek pojavio i kada sam ga uporedio sa nekim njegovim prethodnicima od ranije dosao sam do frapantne zakonitosti koja vlada a glasi,Vlada koja nije sposobna da se stara o drzavi koja joj je poverena nije sposobna ni da iznajmi odgovarajuceg strucnjaka koji ce to raditi umesto nje.Procitao sam esej koji je napisao ,mislim da ce nam biti spasavaj se ko moze.

Natalija Nikolić

pre 10 godina

Dobro je što ste objavili ovaj tekst tu se sve „vidi“ intelektualni kapacitet autora. Nivo „pismenog zadatka iz srpskog jezika“ u gimnazijama za ocenu 4.
Ps. Porediti Petnicu i Berlin je pokazatelj da Krstić nema izgrađene kriterijume ŠTA SE SA ČIM MOŽE POREDITI!

Rista

pre 10 godina

"Budući ministar finansija Lazar Krstić privlači veliku pažnju javnosti koja zbog njegove impresivne biografije" - Koje "ïmpresivne" biografije? Zavrsio fakultet i radio par godina u konsultantskoj kuci. Mos' misliti.

vip

pre 10 godina

Dobro, momak je do sad dobro radio za svojih 29 godina. Ali reći da ima impresivnu biografiju? Ja pokušavam da pronadjem koje je to biografija i nigde na web-u je nema. Možda sam nešto propustio? I, konačno, nije dovoljno imati "impresivnu" biografiju nego biografiju koja odgovara poziciji na kojoj je. A da mu ova daje kvalifikacije za ministra finansija? E pa u to nisam siguran. Više mi liči na propagandu iz "dobrih" starih dana.

Miki

pre 10 godina

Mnogo filozofije i mudrovanaj sa samo 29 godina. Govori kao neko od 60 godina osvrcuci se na svoje zivotno delo, mladost i prosla vremena, ostavivis za sobom celu uspesnu karijeru i Nobelovu nagradu. Mnogo visoko leti ovaj deckic, mnogo.

Marko

pre 10 godina

Meni je Laza mnogo seksi.Klasican primer ciste juznoslovenske lepote.
(Milica, 18. avgust 2013 16:57)

Tebi Milice su izgleda samo seksi Lazine pare, koje mislis da on ima!

Srbislav Prepotentović

pre 10 godina

E moj ministre... na kojoj li planeti ti živiš. Pa ove naše jajare od političara ima da te iskoriste da obaviš ono što niko neće (privatizacija sportskih klubova, oporezivanje Crkve, itd.), a potom da ti napakuju 300 čuda, i na kraju ćeš ti ispasti jedini grbav.

Patrijota

pre 10 godina

Najzesca je fora njegov "impresivan" CV??? Ha,ha,ha...to je CV zbog kojeg je imao ispodprosecnu platu za "Face" u USA! Zavrsio covek Jejl, i sta onda? Sta je dalje uradio; da nije mozda doktorirao? Pa naravno da nije jer da slucajno jeste ne bi se vratio u Srbiju da ga vodaju radikali kao mecku po vasaru!
E moj Krsticu, ti si jedan obicni jeftini folirant i demagog sto pametniji vec primecuju! Ostali ce veoma brzo, a onda ces leteti umazan ...

Nikola

pre 10 godina

Nama je trebao neki juznokoreanac, japanac ili kinez, a ne zutokljuni karijerista. On nije predstavnik inteligencije u svojoj generiaciji (govorim kao pripadnik njegove generacije), vec pripadnik drustvenog sloja koji laktovima i sarmom pokusava da za sebe isposluje stvari koje drugacije ne zasluzuje. Kao takav nije dobar mesto coveka koji treba da ucini sve za druge a malo za sebe, da uvede red ali sa razumevanjem situacije siromasnog sloja stanovnistva.
On je cist promasaj. Stvar jedino moze dobro da prodje ako je on pion koji ce raditi ono sto mu neko pametniji, iskusniji i povezaniji kaze.

Ja

pre 10 godina

Tako je i B.Djelic spavao kod tetke na kauču,a sad vidi ga mali uspeo u životu, 10 miliona € u banci . Što bi rekao Bogoljub Karić: Srbijo majko!!!

duško

pre 10 godina

imali stanari zgrade u svom dvorištu problem. nakotilo se malih mačića koliko hoćeš i oni odluče da zamole gazdu mačka da ga kastrira. i gazda kastrirao svog mačka i problem bio riješen. ali, za par mjeseci ponovo se počeše mačići pojavljivati...opet se stanari požalili gazdi mačka, ali on im reče da je kastrirao svog mačka. kako mu je bilo sumnjivo krene on da špijunira mačka i utvrdi da on svaki dan drugim mačcima iza šupe drži predavanje kako se "to" radi...naravoučenije: ako nemaš m**a uvijek možeš biti konsultant

Bankarac Monetarac

pre 10 godina

Prazna prica konsultantskim zargonom.

Bolje da ste nam doveli nekog zlog, skrtog i preduzetnog Judena iz Goldman Sachsa, koji radi sa novcem...taj bi znao kako sa Srbistanom.

Sa Lakijem sprint stranputicom.

Bankarac Monetarac

pre 10 godina

Prazna prica konsultantskim zargonom.

Bolje da ste nam doveli nekog zlog, skrtog i preduzetnog Judena iz Goldman Sachsa, koji radi sa novcem...taj bi znao kako sa Srbistanom.

Sa Lakijem sprint stranputicom.

Rista

pre 10 godina

"Budući ministar finansija Lazar Krstić privlači veliku pažnju javnosti koja zbog njegove impresivne biografije" - Koje "ïmpresivne" biografije? Zavrsio fakultet i radio par godina u konsultantskoj kuci. Mos' misliti.

Miki

pre 10 godina

Mnogo filozofije i mudrovanaj sa samo 29 godina. Govori kao neko od 60 godina osvrcuci se na svoje zivotno delo, mladost i prosla vremena, ostavivis za sobom celu uspesnu karijeru i Nobelovu nagradu. Mnogo visoko leti ovaj deckic, mnogo.

Patrijota

pre 10 godina

Najzesca je fora njegov "impresivan" CV??? Ha,ha,ha...to je CV zbog kojeg je imao ispodprosecnu platu za "Face" u USA! Zavrsio covek Jejl, i sta onda? Sta je dalje uradio; da nije mozda doktorirao? Pa naravno da nije jer da slucajno jeste ne bi se vratio u Srbiju da ga vodaju radikali kao mecku po vasaru!
E moj Krsticu, ti si jedan obicni jeftini folirant i demagog sto pametniji vec primecuju! Ostali ce veoma brzo, a onda ces leteti umazan ...

jovan

pre 10 godina

da li sam postao totalno poremecen, al' meni je ova prica kao jedno obicno foliranje. valjda i zato sto nam stalno objasnajvaju sa zapada kako smo tupavi za biznis, a kad krenes da nesto napravis ne mozes da mrdnes od tajkuna, reketasa, opstinskih baraba i krimosa.

Natalija Nikolić

pre 10 godina

Dobro je što ste objavili ovaj tekst tu se sve „vidi“ intelektualni kapacitet autora. Nivo „pismenog zadatka iz srpskog jezika“ u gimnazijama za ocenu 4.
Ps. Porediti Petnicu i Berlin je pokazatelj da Krstić nema izgrađene kriterijume ŠTA SE SA ČIM MOŽE POREDITI!

vip

pre 10 godina

Dobro, momak je do sad dobro radio za svojih 29 godina. Ali reći da ima impresivnu biografiju? Ja pokušavam da pronadjem koje je to biografija i nigde na web-u je nema. Možda sam nešto propustio? I, konačno, nije dovoljno imati "impresivnu" biografiju nego biografiju koja odgovara poziciji na kojoj je. A da mu ova daje kvalifikacije za ministra finansija? E pa u to nisam siguran. Više mi liči na propagandu iz "dobrih" starih dana.

Marko

pre 10 godina

Meni je Laza mnogo seksi.Klasican primer ciste juznoslovenske lepote.
(Milica, 18. avgust 2013 16:57)

Tebi Milice su izgleda samo seksi Lazine pare, koje mislis da on ima!

Ljubivojevic

pre 10 godina

Pratim sve ove tekstove sa zanimanjem otkad se ovaj mladi covek pojavio i kada sam ga uporedio sa nekim njegovim prethodnicima od ranije dosao sam do frapantne zakonitosti koja vlada a glasi,Vlada koja nije sposobna da se stara o drzavi koja joj je poverena nije sposobna ni da iznajmi odgovarajuceg strucnjaka koji ce to raditi umesto nje.Procitao sam esej koji je napisao ,mislim da ce nam biti spasavaj se ko moze.

Ja

pre 10 godina

Tako je i B.Djelic spavao kod tetke na kauču,a sad vidi ga mali uspeo u životu, 10 miliona € u banci . Što bi rekao Bogoljub Karić: Srbijo majko!!!

duško

pre 10 godina

imali stanari zgrade u svom dvorištu problem. nakotilo se malih mačića koliko hoćeš i oni odluče da zamole gazdu mačka da ga kastrira. i gazda kastrirao svog mačka i problem bio riješen. ali, za par mjeseci ponovo se počeše mačići pojavljivati...opet se stanari požalili gazdi mačka, ali on im reče da je kastrirao svog mačka. kako mu je bilo sumnjivo krene on da špijunira mačka i utvrdi da on svaki dan drugim mačcima iza šupe drži predavanje kako se "to" radi...naravoučenije: ako nemaš m**a uvijek možeš biti konsultant

Srbislav Prepotentović

pre 10 godina

E moj ministre... na kojoj li planeti ti živiš. Pa ove naše jajare od političara ima da te iskoriste da obaviš ono što niko neće (privatizacija sportskih klubova, oporezivanje Crkve, itd.), a potom da ti napakuju 300 čuda, i na kraju ćeš ti ispasti jedini grbav.

Nikola

pre 10 godina

Nama je trebao neki juznokoreanac, japanac ili kinez, a ne zutokljuni karijerista. On nije predstavnik inteligencije u svojoj generiaciji (govorim kao pripadnik njegove generacije), vec pripadnik drustvenog sloja koji laktovima i sarmom pokusava da za sebe isposluje stvari koje drugacije ne zasluzuje. Kao takav nije dobar mesto coveka koji treba da ucini sve za druge a malo za sebe, da uvede red ali sa razumevanjem situacije siromasnog sloja stanovnistva.
On je cist promasaj. Stvar jedino moze dobro da prodje ako je on pion koji ce raditi ono sto mu neko pametniji, iskusniji i povezaniji kaze.

Kuca na promaji

pre 10 godina

Al' ste negativni, svi pljuju po njegovom CV-ju, a niko ga nije ni video.
(srbijasine, 19. avgust 2013 02:46)

Kao ni Tomu Diplomu na faksu

dovla

pre 10 godina

Impresivna biografija? Pa njegova pocetnicka biografija staje na pola strane. Procitajte biografiju Maria Draga, predsednika evropske centralne banke, da vidite kako izgleda biografija jednog finansijskog strucnjaka.

Ivan

pre 10 godina

Covek je vec 10 dana u svim novinama. Ova vlada se samo bavi marketingom. Pricaju nesto za Djilasa, a Djilas bar sme da kaze narodu - e ne moze tako - kao kod npr. Bus plusa. Ova vlada ne sme ni zaostale dugove za RTS i za doprinose da naplati - da se ne bi zamerila glasacima. S druge strane, svaki dan novi tekstovi, a rezultata nigde nikakvih.

Terapija

pre 10 godina

Meni je Laza mnogo seksi.Klasican primer ciste juznoslovenske lepote.
(Milica, 18. avgust 2013 16:57)

Ajde ti lepo pod 'ladan tush. Garantovano pomaze za takve slucajeve!

san i java

pre 10 godina

pametan, simpa, uspešni diplomac i...šta? koje reference taj ima za preozbiljan posao koji mu predstoji? hoće li izigravati potrčka političkim manipulatorima bez iole ozbiljnih kvalifikacija koji će se sakriti iza njegove atraktivna diplome? već ga žalim, a i nas.

Borinquen

pre 10 godina

Momku jos niko nije rekao da mi zivimo od 2000-te u politickom marketingu, I da smo se malo umorili od toga...
Inkubatori su trenutni trend u preduzetnistvu koji generalno nije los, ali ne u ekonomijama I drzavama koje tehnoloski zaostaju 20-30 godina, koje nemaju da investiraju u nauku I koje nemaju viziju I planove razvoja malo bolje od vizija partijskih mocnika uoblicenih u borbi za vlast I lopovluku...
Obrazovanje, istrazivenja, inovacija, inkubacija je pravi redosled, ali se kuce u Srbiji davno ne prave od temelja... Ja momku ne zameram nista, a voleo bih da se seti da je pre odlaska u Petnicu imao bar "Elektro pionir" za igranje, a ne Facebook...

Милутин

pre 10 godina

Нека зауставе расипање државног новца,политичке кадрове у јавним предузећима,пореске утаје,демагогију ....Сви из ОССИ личе на Вука Јеремића,овде се продају за националисте а уствари их занима једино статус.Увек су, као увређени када им се то каже јер су напустили добро плаћене послове на трулом западу и дошли да нам помогну.Овде нема никакве одговорности,време је дуго,живот јефтин а Срби глупи.Рај за Јеремије.Онај нам је сачувао КиМ а овоме желим бољу срећу.

Zbunjen

pre 10 godina

Apsolutno mi nije jasno, kako je moguce toliko negativnih komentara?

Ni jedan jedini pozitivan ili neutralan! Predjite preko svojih kompleksa i nesigurnosti i uvidite da to vama najvise steti!

Taman da je dosao najveci strucnjak na svetu u tu fotelju - i onda bi se osula paljba, i to od onih koji pojma o tome nemaju. Uostalom kao i uvek u Srbiji.

kisa

pre 10 godina

Lazare , ne znam sta da ti kazem. Ako je suditi po vecini komentara ovde u startu te ne zasluzuju. I ne samo to , toliko su zatucani, gnevni, ne pismeni, a sebi toliko daju kredibiliteta. Tipicno od Srba: aspiracije velike - nigde podloge za iste, previsoko misljenje o sebi i naravno ne pogresivim svojim sudovima - takodje baziranim na 0 rezultata. Znate li seljacijo kome Jejl daje stipendiju? Znate li seljacijo kojiko Mekinsli dobije aplikacija na svaki posao oglasen? Ja cenim izmedju hiljadu i dve hiljade. Da li ste seljacijo uopste bili u Berlinu ikada, i iz kog razloga , da mi je znati.
Meni se bas dopao ceo clanak. Vrlo je inspirisan i optimistican. Covek iz jednog drugog kraja radnog univerzuma a ume izvanredno da napise nadahnuti osvrt, to mnogo govori za sebe. Ja mu zelim puno uspeha. Mozda isti i nas zatalasa.

olja

pre 10 godina

Mislim da su iznete ideje odlicne. Mozda su postavljeni komentari toliko negativni zbog toga sto smo u Srbiji navikli da nista ne moze da krene sa mrtve tacke, ali neko ko je bio u inostranstvu je mogao da "nahvata" optimizam i sveze ideje i da ima volju da ih konacno ovde i sprovede. Osim toga, radi se o "insajderu" iz Petnice, sto je tip osobe koja je tradicionalno nezastupljena u svetu politike. Krstic je osoba koja zna kroz sta mladi bez politicke veze u Srbiji prolaze. Super je tekst, samo napred, ne obaziri se na komentare.

Laki

pre 10 godina

Covek ima ideje i entuzijazam a i neke vrlo konkretne i jasne predloge. Meni se to jako dopada i zao mi je sto je vecina komentara negativna i potcenjivacka..Prilicno je za zaljenje sto kod nas prolaze patetika i demagogija a ljudi sa pozitivnom i savremenom energijom bivaju ponizeni..
tuga...

Warren Zevon

pre 10 godina

Tacno je da je Berlin cool! Vec 3 godine zivim ovde (presao is Londona). Jeste da je IT centar evrope ali i sa rush60.com zaradjujem $2000 mesecno. Nadam se da ce ce i u srbiji biti posla za mlade i skolovane koji hoce da rade.

pg

pre 10 godina

sto ste svi sad granuli na coeka, te zutokljunac te prazna prica!

pa milo djukanovic je uradio pripravnicki kao premijer i pogledajte dje je sad! :D

Slobo

pre 10 godina

Nece se promeniti Srbija dok se ne promenite vi sto ostavljate komentare. Vidim, svi ste pametniji od ovog coveka. Bravo, papci, a vise od pola vas ne zna cime ce da plati internet na kraju meseca. Treba podrzati mlade i nove. Ako mu mi svi ne damo podrsku, kako da ocekujemo da napravi rezultate. Srbiju treba da menjamo svi, a ne samo ovaj mladi covek. Pljuvali ste i po Djindjicu u ono vreme, dokle vise?!

E GLUPOG LI NASLOVA Bože me sačuvaj

pre 10 godina

E GLUPOG LI NASLOVA Bože me sačuvaj. Dobro mi je što nisam mlada a još bolje što nisam seksi. To je pecalica za budale. Pitanje je kako da ostanem bogata i budem što bogatija a da se ni o koga ne ogrešim. Seksi je relativno. Kao što ćelavi zadrigli političar odskoči kad stane u ovoj stradiji na svoj novčanik tako i nama starijima život ume da pruži niz zadovoljstava bez glupog prilepka SEKSI.

mima

pre 10 godina

Naslov je privukao odredjenu grupu citalaca i nadam se da ce biti jos tekstova ovog mladog coveka sa drugacijim naslovima, i da ce mu komentari koje dobije biti pokazatelj kako uopste da uspostavi komunikaciju sa ljudima u ovoj drzavi, kako da ih podstakne da veruju u znanje, rad i trud a na korist svih.
Zaboravili smo da su nekad manastiri bili "inkubatori" pismenosti, znanja i kulture, jer odavno imamo skole i razne institucije i televiziju i internet. Petnica je izdvojena kao "inkubator" za negu posebno nadarenih i covek daje ideje kako da to gnezdo bude sto izdrzljivije i obimnije i pravi ohrabrujuce poredjenje sa Berlinom.

ORA EST

pre 10 godina

Procitah clanak i skoro sve komentare.
Moje mišljenje je sledece: Iz poznatog CV a ovog mladog coveka ništa nije impozantno, ni Jejl, ni clan MENSE, mnogi to i ovde imaju pa ništa posebno nisu uradili.
Ali cinjenica da je clan "Bratstva", meni mnogo govori i daje nadu.
To se ne postaje nikakvim zaslugama, vec odabirom i sa razlogom.
Zato i nije bitno ko je ovaj mladi covek, vec ko stoji iza njega i kako ce uraditi nešto dobro za nas. A to nam je nagrada ili nadoknada.

Dan

pre 10 godina

Samo da pitam, koji je to velik uspeh iza sebe imao B. Đelić kad je došao da radi u Vladu Srbije? Kruže sasvim suprotne priče o njegovim velikim uspesima.

maturant/masturbant

pre 10 godina

E moj decko!Evo ja i siromasan i seksi ali nista brate.Nema ni za lek.Mora covek sam sebi da pomogne nekako.Ako ima neko da mi zeli da pomogne kao siromahu evo tu sam na raspolozenju.Pruzite mi ruku i dajte ono sto treba.

Đorđe Popović

pre 10 godina

Što se tiče novog ministra i njegove biografije, mislim da su korektni, jer čovek koji je bio đak generacije, polaznik u Petnici i koji je dobio stipendiju prestižnog univerziteta svakako obećava. Mada mislim da je za takvo mesto potrebno i malo više iskustva, ali pustimo čoveka godinu dana pa tek onda ćemo videti o kome se zapravo radi. izgubili smo toliko pa nam jedna godina ne znači ništa :).
Ideja o Petnici je izuzetna, a ovakav naslov ima ulogu da privuče što više čitalaca, pa za to gospodine ministre sve pohvale. Svako ko je bio polaznik IS Petnice (poput mene) zna šta se tamo radi i kakva se iskustva mogu steći. Svako iole ozbiljniji može naći mesto u Petnici,a svaki trenutak tamo ispuniće mu odlični saradnici koji svakako znaju sta rade.
Poređenje sa Berlinom ima za cilj da nam kaže kakve sve probleme danas ima Petnica (pre svega materijalne) a sta od nje može postati.
Esej je super, nadam se da će i vaš rad biti takav. Puno sreće...
p.s. za one koji nisu ćuli šta je Petnica...petnica.rs...

Bankarac Monetarac

pre 10 godina

Prazna prica konsultantskim zargonom.

Bolje da ste nam doveli nekog zlog, skrtog i preduzetnog Judena iz Goldman Sachsa, koji radi sa novcem...taj bi znao kako sa Srbistanom.

Sa Lakijem sprint stranputicom.

kisa

pre 10 godina

Lazare , ne znam sta da ti kazem. Ako je suditi po vecini komentara ovde u startu te ne zasluzuju. I ne samo to , toliko su zatucani, gnevni, ne pismeni, a sebi toliko daju kredibiliteta. Tipicno od Srba: aspiracije velike - nigde podloge za iste, previsoko misljenje o sebi i naravno ne pogresivim svojim sudovima - takodje baziranim na 0 rezultata. Znate li seljacijo kome Jejl daje stipendiju? Znate li seljacijo kojiko Mekinsli dobije aplikacija na svaki posao oglasen? Ja cenim izmedju hiljadu i dve hiljade. Da li ste seljacijo uopste bili u Berlinu ikada, i iz kog razloga , da mi je znati.
Meni se bas dopao ceo clanak. Vrlo je inspirisan i optimistican. Covek iz jednog drugog kraja radnog univerzuma a ume izvanredno da napise nadahnuti osvrt, to mnogo govori za sebe. Ja mu zelim puno uspeha. Mozda isti i nas zatalasa.

Miki

pre 10 godina

Mnogo filozofije i mudrovanaj sa samo 29 godina. Govori kao neko od 60 godina osvrcuci se na svoje zivotno delo, mladost i prosla vremena, ostavivis za sobom celu uspesnu karijeru i Nobelovu nagradu. Mnogo visoko leti ovaj deckic, mnogo.

Zbunjen

pre 10 godina

Apsolutno mi nije jasno, kako je moguce toliko negativnih komentara?

Ni jedan jedini pozitivan ili neutralan! Predjite preko svojih kompleksa i nesigurnosti i uvidite da to vama najvise steti!

Taman da je dosao najveci strucnjak na svetu u tu fotelju - i onda bi se osula paljba, i to od onih koji pojma o tome nemaju. Uostalom kao i uvek u Srbiji.

Rista

pre 10 godina

"Budući ministar finansija Lazar Krstić privlači veliku pažnju javnosti koja zbog njegove impresivne biografije" - Koje "ïmpresivne" biografije? Zavrsio fakultet i radio par godina u konsultantskoj kuci. Mos' misliti.

Marko

pre 10 godina

Meni je Laza mnogo seksi.Klasican primer ciste juznoslovenske lepote.
(Milica, 18. avgust 2013 16:57)

Tebi Milice su izgleda samo seksi Lazine pare, koje mislis da on ima!

olja

pre 10 godina

Mislim da su iznete ideje odlicne. Mozda su postavljeni komentari toliko negativni zbog toga sto smo u Srbiji navikli da nista ne moze da krene sa mrtve tacke, ali neko ko je bio u inostranstvu je mogao da "nahvata" optimizam i sveze ideje i da ima volju da ih konacno ovde i sprovede. Osim toga, radi se o "insajderu" iz Petnice, sto je tip osobe koja je tradicionalno nezastupljena u svetu politike. Krstic je osoba koja zna kroz sta mladi bez politicke veze u Srbiji prolaze. Super je tekst, samo napred, ne obaziri se na komentare.

Patrijota

pre 10 godina

Najzesca je fora njegov "impresivan" CV??? Ha,ha,ha...to je CV zbog kojeg je imao ispodprosecnu platu za "Face" u USA! Zavrsio covek Jejl, i sta onda? Sta je dalje uradio; da nije mozda doktorirao? Pa naravno da nije jer da slucajno jeste ne bi se vratio u Srbiju da ga vodaju radikali kao mecku po vasaru!
E moj Krsticu, ti si jedan obicni jeftini folirant i demagog sto pametniji vec primecuju! Ostali ce veoma brzo, a onda ces leteti umazan ...

Natalija Nikolić

pre 10 godina

Dobro je što ste objavili ovaj tekst tu se sve „vidi“ intelektualni kapacitet autora. Nivo „pismenog zadatka iz srpskog jezika“ u gimnazijama za ocenu 4.
Ps. Porediti Petnicu i Berlin je pokazatelj da Krstić nema izgrađene kriterijume ŠTA SE SA ČIM MOŽE POREDITI!

Laki

pre 10 godina

Covek ima ideje i entuzijazam a i neke vrlo konkretne i jasne predloge. Meni se to jako dopada i zao mi je sto je vecina komentara negativna i potcenjivacka..Prilicno je za zaljenje sto kod nas prolaze patetika i demagogija a ljudi sa pozitivnom i savremenom energijom bivaju ponizeni..
tuga...

Nikola

pre 10 godina

Nama je trebao neki juznokoreanac, japanac ili kinez, a ne zutokljuni karijerista. On nije predstavnik inteligencije u svojoj generiaciji (govorim kao pripadnik njegove generacije), vec pripadnik drustvenog sloja koji laktovima i sarmom pokusava da za sebe isposluje stvari koje drugacije ne zasluzuje. Kao takav nije dobar mesto coveka koji treba da ucini sve za druge a malo za sebe, da uvede red ali sa razumevanjem situacije siromasnog sloja stanovnistva.
On je cist promasaj. Stvar jedino moze dobro da prodje ako je on pion koji ce raditi ono sto mu neko pametniji, iskusniji i povezaniji kaze.

duško

pre 10 godina

imali stanari zgrade u svom dvorištu problem. nakotilo se malih mačića koliko hoćeš i oni odluče da zamole gazdu mačka da ga kastrira. i gazda kastrirao svog mačka i problem bio riješen. ali, za par mjeseci ponovo se počeše mačići pojavljivati...opet se stanari požalili gazdi mačka, ali on im reče da je kastrirao svog mačka. kako mu je bilo sumnjivo krene on da špijunira mačka i utvrdi da on svaki dan drugim mačcima iza šupe drži predavanje kako se "to" radi...naravoučenije: ako nemaš m**a uvijek možeš biti konsultant

Ljubivojevic

pre 10 godina

Pratim sve ove tekstove sa zanimanjem otkad se ovaj mladi covek pojavio i kada sam ga uporedio sa nekim njegovim prethodnicima od ranije dosao sam do frapantne zakonitosti koja vlada a glasi,Vlada koja nije sposobna da se stara o drzavi koja joj je poverena nije sposobna ni da iznajmi odgovarajuceg strucnjaka koji ce to raditi umesto nje.Procitao sam esej koji je napisao ,mislim da ce nam biti spasavaj se ko moze.

Slobo

pre 10 godina

Nece se promeniti Srbija dok se ne promenite vi sto ostavljate komentare. Vidim, svi ste pametniji od ovog coveka. Bravo, papci, a vise od pola vas ne zna cime ce da plati internet na kraju meseca. Treba podrzati mlade i nove. Ako mu mi svi ne damo podrsku, kako da ocekujemo da napravi rezultate. Srbiju treba da menjamo svi, a ne samo ovaj mladi covek. Pljuvali ste i po Djindjicu u ono vreme, dokle vise?!

Ja

pre 10 godina

Tako je i B.Djelic spavao kod tetke na kauču,a sad vidi ga mali uspeo u životu, 10 miliona € u banci . Što bi rekao Bogoljub Karić: Srbijo majko!!!

vip

pre 10 godina

Dobro, momak je do sad dobro radio za svojih 29 godina. Ali reći da ima impresivnu biografiju? Ja pokušavam da pronadjem koje je to biografija i nigde na web-u je nema. Možda sam nešto propustio? I, konačno, nije dovoljno imati "impresivnu" biografiju nego biografiju koja odgovara poziciji na kojoj je. A da mu ova daje kvalifikacije za ministra finansija? E pa u to nisam siguran. Više mi liči na propagandu iz "dobrih" starih dana.

jovan

pre 10 godina

da li sam postao totalno poremecen, al' meni je ova prica kao jedno obicno foliranje. valjda i zato sto nam stalno objasnajvaju sa zapada kako smo tupavi za biznis, a kad krenes da nesto napravis ne mozes da mrdnes od tajkuna, reketasa, opstinskih baraba i krimosa.

pg

pre 10 godina

sto ste svi sad granuli na coeka, te zutokljunac te prazna prica!

pa milo djukanovic je uradio pripravnicki kao premijer i pogledajte dje je sad! :D

ORA EST

pre 10 godina

Procitah clanak i skoro sve komentare.
Moje mišljenje je sledece: Iz poznatog CV a ovog mladog coveka ništa nije impozantno, ni Jejl, ni clan MENSE, mnogi to i ovde imaju pa ništa posebno nisu uradili.
Ali cinjenica da je clan "Bratstva", meni mnogo govori i daje nadu.
To se ne postaje nikakvim zaslugama, vec odabirom i sa razlogom.
Zato i nije bitno ko je ovaj mladi covek, vec ko stoji iza njega i kako ce uraditi nešto dobro za nas. A to nam je nagrada ili nadoknada.

Terapija

pre 10 godina

Meni je Laza mnogo seksi.Klasican primer ciste juznoslovenske lepote.
(Milica, 18. avgust 2013 16:57)

Ajde ti lepo pod 'ladan tush. Garantovano pomaze za takve slucajeve!

Ivan

pre 10 godina

Covek je vec 10 dana u svim novinama. Ova vlada se samo bavi marketingom. Pricaju nesto za Djilasa, a Djilas bar sme da kaze narodu - e ne moze tako - kao kod npr. Bus plusa. Ova vlada ne sme ni zaostale dugove za RTS i za doprinose da naplati - da se ne bi zamerila glasacima. S druge strane, svaki dan novi tekstovi, a rezultata nigde nikakvih.

dovla

pre 10 godina

Impresivna biografija? Pa njegova pocetnicka biografija staje na pola strane. Procitajte biografiju Maria Draga, predsednika evropske centralne banke, da vidite kako izgleda biografija jednog finansijskog strucnjaka.

Милутин

pre 10 godina

Нека зауставе расипање државног новца,политичке кадрове у јавним предузећима,пореске утаје,демагогију ....Сви из ОССИ личе на Вука Јеремића,овде се продају за националисте а уствари их занима једино статус.Увек су, као увређени када им се то каже јер су напустили добро плаћене послове на трулом западу и дошли да нам помогну.Овде нема никакве одговорности,време је дуго,живот јефтин а Срби глупи.Рај за Јеремије.Онај нам је сачувао КиМ а овоме желим бољу срећу.

E GLUPOG LI NASLOVA Bože me sačuvaj

pre 10 godina

E GLUPOG LI NASLOVA Bože me sačuvaj. Dobro mi je što nisam mlada a još bolje što nisam seksi. To je pecalica za budale. Pitanje je kako da ostanem bogata i budem što bogatija a da se ni o koga ne ogrešim. Seksi je relativno. Kao što ćelavi zadrigli političar odskoči kad stane u ovoj stradiji na svoj novčanik tako i nama starijima život ume da pruži niz zadovoljstava bez glupog prilepka SEKSI.

Srbislav Prepotentović

pre 10 godina

E moj ministre... na kojoj li planeti ti živiš. Pa ove naše jajare od političara ima da te iskoriste da obaviš ono što niko neće (privatizacija sportskih klubova, oporezivanje Crkve, itd.), a potom da ti napakuju 300 čuda, i na kraju ćeš ti ispasti jedini grbav.

san i java

pre 10 godina

pametan, simpa, uspešni diplomac i...šta? koje reference taj ima za preozbiljan posao koji mu predstoji? hoće li izigravati potrčka političkim manipulatorima bez iole ozbiljnih kvalifikacija koji će se sakriti iza njegove atraktivna diplome? već ga žalim, a i nas.

mima

pre 10 godina

Naslov je privukao odredjenu grupu citalaca i nadam se da ce biti jos tekstova ovog mladog coveka sa drugacijim naslovima, i da ce mu komentari koje dobije biti pokazatelj kako uopste da uspostavi komunikaciju sa ljudima u ovoj drzavi, kako da ih podstakne da veruju u znanje, rad i trud a na korist svih.
Zaboravili smo da su nekad manastiri bili "inkubatori" pismenosti, znanja i kulture, jer odavno imamo skole i razne institucije i televiziju i internet. Petnica je izdvojena kao "inkubator" za negu posebno nadarenih i covek daje ideje kako da to gnezdo bude sto izdrzljivije i obimnije i pravi ohrabrujuce poredjenje sa Berlinom.

Dan

pre 10 godina

Samo da pitam, koji je to velik uspeh iza sebe imao B. Đelić kad je došao da radi u Vladu Srbije? Kruže sasvim suprotne priče o njegovim velikim uspesima.

Warren Zevon

pre 10 godina

Tacno je da je Berlin cool! Vec 3 godine zivim ovde (presao is Londona). Jeste da je IT centar evrope ali i sa rush60.com zaradjujem $2000 mesecno. Nadam se da ce ce i u srbiji biti posla za mlade i skolovane koji hoce da rade.

maturant/masturbant

pre 10 godina

E moj decko!Evo ja i siromasan i seksi ali nista brate.Nema ni za lek.Mora covek sam sebi da pomogne nekako.Ako ima neko da mi zeli da pomogne kao siromahu evo tu sam na raspolozenju.Pruzite mi ruku i dajte ono sto treba.

Kuca na promaji

pre 10 godina

Al' ste negativni, svi pljuju po njegovom CV-ju, a niko ga nije ni video.
(srbijasine, 19. avgust 2013 02:46)

Kao ni Tomu Diplomu na faksu

Đorđe Popović

pre 10 godina

Što se tiče novog ministra i njegove biografije, mislim da su korektni, jer čovek koji je bio đak generacije, polaznik u Petnici i koji je dobio stipendiju prestižnog univerziteta svakako obećava. Mada mislim da je za takvo mesto potrebno i malo više iskustva, ali pustimo čoveka godinu dana pa tek onda ćemo videti o kome se zapravo radi. izgubili smo toliko pa nam jedna godina ne znači ništa :).
Ideja o Petnici je izuzetna, a ovakav naslov ima ulogu da privuče što više čitalaca, pa za to gospodine ministre sve pohvale. Svako ko je bio polaznik IS Petnice (poput mene) zna šta se tamo radi i kakva se iskustva mogu steći. Svako iole ozbiljniji može naći mesto u Petnici,a svaki trenutak tamo ispuniće mu odlični saradnici koji svakako znaju sta rade.
Poređenje sa Berlinom ima za cilj da nam kaže kakve sve probleme danas ima Petnica (pre svega materijalne) a sta od nje može postati.
Esej je super, nadam se da će i vaš rad biti takav. Puno sreće...
p.s. za one koji nisu ćuli šta je Petnica...petnica.rs...

Borinquen

pre 10 godina

Momku jos niko nije rekao da mi zivimo od 2000-te u politickom marketingu, I da smo se malo umorili od toga...
Inkubatori su trenutni trend u preduzetnistvu koji generalno nije los, ali ne u ekonomijama I drzavama koje tehnoloski zaostaju 20-30 godina, koje nemaju da investiraju u nauku I koje nemaju viziju I planove razvoja malo bolje od vizija partijskih mocnika uoblicenih u borbi za vlast I lopovluku...
Obrazovanje, istrazivenja, inovacija, inkubacija je pravi redosled, ali se kuce u Srbiji davno ne prave od temelja... Ja momku ne zameram nista, a voleo bih da se seti da je pre odlaska u Petnicu imao bar "Elektro pionir" za igranje, a ne Facebook...