Sreda, 14.08.2013.

19:24

“Lazara Krstića će brzo potrošiti”

Potencijalni ministar finansija Lazar Krstić bi usled neiskustva u politici i državnoj upravi, mogao ubrzo biti portošen, ocenjuju ekonomisti za list "Danas".

Izvor: Danas

“Lazara Krstiæa æe brzo potrošiti” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Sladjana

pre 10 godina

Zaista ne razumem zasto ste se okomili na Krstica? Stanje na polju nasih finansija je toliko lose da ne moze biti gore i u svakom slucaju ce Krstic biti bolji od prethodnika.

Sladjana

pre 10 godina

Ja bih dala priliku Krstiću, svi moraju negde poceti da rade, a on je pre svega mlad čovek, obrazovan i željan da radi, pa tek onda da se ocenjuje njegov rad a ne da se prognozira i pre no što je stupio na dužnost.

mika015

pre 10 godina

naravno da su veliki izazovi i problemi pred Krsticem ali sam siguran da je Vucic napravio pravi odabir jer za ovih godinu dana u vlasti nije napravio nijedan potez stetan za gradjane srbije

State of Exit

pre 10 godina

Odmah neagativne prognoze i crne slutnje a da čovek još nije ni počeo da radi. Ima sve predispozicije da bude uspešan ministar ne vidim razloga za toliku zabrinutost

14457

pre 10 godina

Konacno jedan mlad covek, izuzetno cenjen I obrazovan u svojoj profesiji, pravo je osvezenje za Srbiju I verujem da ce se maksimalno posvetiti poslu.

12059

pre 10 godina

Treba da pruzimo punu podrsku gospodinu Krsticu umesto sto ga kritikujete, a jos nije ni poceo da radi, verujem da ce odgovorno raditi svoj posao sa rezultatima prvenstveno jer nije stranacki kadar i bice nepristrasan, drago mi je da se konacno ceni znanje, a ne stranacka pripadnost.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovom mladom strucnjaku treba pruziti maksimalnu podrsku da istraje u svojoj nameri da uvede red u nasu monetarnu i fiskalnu politiku

jevrem

pre 10 godina

Dovođenjem jednog mladog ekonomskih stručnjaka koji se školovao u inostranstvu, i koji nema nikakav dug prema našim bajnim biznismenima , Vučić želi da prekine sa lošom praksom da se stranački ministri izbegavaju preduzimanje nepopularnih ekonomskih mera, a sve iz straha pada rejtinga njihove stranke, a da se sa druge strane donose zakoni po volji srpskih tajkuna, koji omogućavaju tajkunima da vrše tzv. zakonitu krađu, i tako državni, pokrajinski i opštinski budžeti bivaju sve tanji, a tajkuni bivaju sve bogatiji.

jovaN

pre 10 godina

Pa ako necete krstica ja bih vam odmah vratio Dinkica j***** lud smo mi narod (Morgot, 14. avgust 2013 23:28) Mazohizam srpski! Ili jesmo ili nismo osiromašeni! Odlučimo se šta hoćemo!

Saška 983

pre 10 godina

Za oblast ekonomije I finansija treba angažovati mlade i školovane kadrove poput gospodina Krstića . Do sada smo uglavnom šansu da pokažu šta znaju u oblasti finansija davali tzv. “iskusnim stručnjacima”, poput Cvetkovića i Dinkića, i sa njima srpska ekonomija je tonula sve više. Vreme je da se šansa pruži mladim ljudima, koji će imati bezrezervnu političku podršku u liku Vučića, koji opet ima podršku među građanima Srbije, i to može biti dobitna kombinacija.

Šidski šahista

pre 10 godina

Besmisleno je porediti Božu Đelića i gospodina Krstića. Sasvim su druge okolnosti nego pe 12 godina.
TAda se išlo sa razgradnjom i rasturanjem Srbije dok danas se ide na konsolidaciji i vraćanju Srbije iz "mrtvih".

sirmium

pre 10 godina

Dosta nam je "sposobnih" ministara finansija i privrede poput Dinkića, Cvetkovića, Vlahovića, koji su se jedino pokazali sposobni da na uštrb državnih budžeta napune svoje džepove, i džepove ljudima bliskim vlasti. Dovoljno je samo da ovaj mladi gospodin pošteno radi svoj posao i spreči mahinacije u ministarstvu, i već će biti mnogo bolji od svih prethodnih ministara finansija.

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Krajnje je neumesno porediti Đelića sa gospodinom Krstićem.evo navešću jedan drastičan primer:
Gospodin Đelić je došao u Srbiju gde je započeta privatizacija i gde je budžet punjen iz tih sredstava a sa druge strane se nije vodilo računa o privredi i njenom stanju.
Gospodin Krstić dolazi posle sprovedene privatizacije gde su sve pare proćerdeane i potrošene gde je ekonomija na kolenima a javne finansije u katastrofalnom stanju.
Kakvi su stručnjaci u finansijama Boža Đelić i Mlađa Dinkić vidi se po tome da je sve rasporodato, krediti podizani, ekonomija na kolenima i prazan budžet.
Zato želim svu sreću i svako dobro našem mlađanom Lazaru na novom poslu!

Evelin

pre 10 godina

Da, nasi ekonomisti sve znaju, zato je zemlja u ekonomskom sunovratu. Nemojmo suditi unapred. Ja sam bas optimisticna u vezi njegovog rada i radovalo bi me to da prihvati mesto ministra.

kedira

pre 10 godina

Ne bi se Lazar prihvatio takvog posla da nije siguran u sebe i svoje mogućnosti, a ni Vučić neće dozvoliti da se tako nešto desi.

Morsi

pre 10 godina

Sjajan izbor. Relativno mladi, neiskvareni, zavrsili jedne od najboljih svetskih univerziteta, uspesni u poslu kojim se bave. Svaka cast Vucicu

Glisa

pre 10 godina

Strucnjaci sa pravim diplomama, jeste da nisu doktori nauka poput Gangule, ali zato imaju neophodno znanje, sposobnost i nestranacke su licnosti

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Srpska napredna stranka je zasluzio sve pohvale, pokazali su da nemaju ni najmanje sumnje kada je u pitanju strucnost da cene znanje i strucnost, i da nije bitna politicka pripadnost, a pred Krsticem je mnogo problema i verujem da ce se snaci u svemu tome. Kada je dobio i podrsku od gospodina Dzeletovica mislim da ce biti dobar ministar finansija.

dr. Sokrates

pre 10 godina

Za gospodina Krstića, ukoliko bude izabran za ministra, je bitno da će on imati punu političku podršku u liku Aleksandra Vučića. Takođe je bitno da ima dobru ekipu saradnika, i da Vučić sigurno neće dozvoliti nikom da ovom mladom gospodinu podmeće nogu i odmaže u radu.

Utopija

pre 10 godina

Srbija-zemlja utopija. Ovi ga vec osudili na propast. Mislim da ce decko maksimalni iskoristiti sansu. Mlad je zeljan dokazivanja

moji do mojega...

pre 10 godina

Ovo je ludilo. Bivsi nizi konsultant ce da vodi finansije jedne drzave.
(Stojan, 14. avgust 2013 22:26)
Zaboravljate da ovi prethodni nisu bili ni "niži konsultaniti" već nećaci i stričevići...

Bulevar

pre 10 godina

Pa zasto smo mi Srbi takvi ljudi? Zasto odmah osudjujemo nekoga i pre nego sto je poceo da radi? Mi smo u napred gubitnici. Ja znam da se nas narod mnogo razocarao u poslednjih 20 godina, al treba ipak imati malo vere. Nije nikad sve tako crno. U Srbiji ima nade za bolje sutra. bolje bi nam bilo da Lazaru Krsticu pozelimo srecu i nadamo se da ce uspeti da pomogne bar malo nasoj zemlji.

Srbenda

pre 10 godina

Ljudi pa niko nije ni rekao da je on cudotvorac. Ne moze on od Srbije da napravi nemacku, to je tacno. Al moze bar da zaustavi dalje propadanje finansija zemlje, i to ce biti nogo vise nego sto je njegov prethodnik uradio. Ja sam na takvom rezultatu zadovoljan.

Biljana

pre 10 godina

KO ce vama ugoditi,nije ni poceo da obavlja svoj posao vi ga vec smenjujete.
Trgnite se malo,razmisljajte racionalno.. Coveku treba dati sansu moze nam biti samo bolje nikako gore... Verujem u Krstica

trač-analitika...

pre 10 godina

"Na svaki gram dobra ovde idu dva grama zla, nema u ovoj zemlji dobrote bez mržnje i veličine bez zavisti; nema ni najmanjeg predmeta bez njegove senke..!” M. Selimović
Treba li ovom nešto dodavati kad su naši karakteri u pitanju? Umesto podrške mladim i obrazovanima dočekujemo ih pogrdom i omalovažavanjem!

pravnik

pre 10 godina

Ispusene lule, preko Danas ispusenih novina, na "nezavisnom" mediju B92 kritikuju i spletkare. Gospodo Verane, Veso Rakijo, analiticari i nevladini organizatori sa milionima u dzepu preko grbace napacenog naroda: ZNATE LI KAKO BI NAM LEPSE BILO KADA SE VASI JAUCI DEMOKRATIJE NE BI CULI, bar godinu dana ? Procvetali bi, verujte. Zato se povucite u rupe iz kojih ste izmileli i pisite memoare, dok ne dodje normalno vreme gde ce biti totalno nebitno sta vi mislite i pisete i za koje pisanije i pamflete niko normalan nece davati dve pare.

Miroslav

pre 10 godina

@Nebojsa citiram te: nije pljacka vec nedobrovoljna solidarnost. Genijalno! Ajd' da preskocimo nedobrovoljna, ali solidarnost, solidarnost koga prema kome? Sta je solidarno uzeti od poreskog obveznika i spiskati na RTS, milanski edikt, Miladina, odstetu SOS kanalu, penzije i lecenje komunjarskih jagnjecih brigadira, plate krimosima u mupu i sudovima, DB ubicama, serije smradosa bajica, dotiranje smrdljivih novina, plate skupstinskom olosu, titove blizance, popovske penzije,155 agencija, subvencije zeleznici kojom ne putuje niko, zelezaru u zemlji gde nema rude gvozdja... ...

nindzica

pre 10 godina

Ne osudjujte bez razloga,nemate ni jedan!Dobrodoslicu pozelite novom ministru!Nisu svi kao prosli,to je ova vlast vec dokazala!

reakan

pre 10 godina

neke stvari dolaze sa godinama. npr iskustvo, ali avaj... za vas koji pominjete zemlje sa progresivnim oporezivanjem, uzmite u obzir da su to zemlje koje ne zavise od stranih investitora, I koje imaju privredu koja radi... mi nemamo, zavisimo od milostinje, kredita I chega ne, zato I subvencionishemo radna mesta... sns mora da pokazhe rezultate, dosta je bilo populizma, I to narod shvata polako... obecali su kule I gradove, nisu isposhtovali nikoga I eto problema. ..

Miroslav

pre 10 godina

Moze progresivno oporezivanje ako ce maksimalna stopa da bude kolika je sada flat:) Ako je ovo fora da jos vise zavuce ruku u dzepove nas koji punimo budzet tim lopuzama, ja obecavam da cu da prebacuim firmu u Republiku Srpsku, tamo zaposlim 43 radnika a isto toliko posaljem na biro u Srbiji. Pa se j.....! I ovako ozbiljno razmisljam da to uradim zbog pljacke na kursu dinara. Ako dignete porez Adio!

STANKO

pre 10 godina

Ma nema sanse!!! Vucic je, kao i uvek, i ovaj put napravio pravi izbor!!! Covek je mlad, pametan, obrazovan, sposoban, zeli da napreduje!!! Bio bi odlican ministar finansija i sigurna sam da bi mnogo toga korisnog uradio za Srbiju!!!

Cindirela

pre 10 godina

Kako pricate o coveku a jos nije ni jedan potez ucinjen..Potrositi..pa nije on roba. Ovo je prepoznatljiv stil za se koga...

EU Citizen

pre 10 godina

@Nebojsa
U prevodu, vid pljačke, jer šta je drugo "nedobrovoljna solidarnost" nego pljačka koju sprovode državni reketaši koji pažljivo uzgajaju svoje parazitske glasačke mašinerije. Jedini, ali fatalni problem vas i vaših nemoralnih neistomišljenika jeste to što ta vrsta krađe, isto kao što svaki parazit guši i ubija organizam domaćina, guši i ubija ekonomiju, a naročito danas kada sve više pametnih i uspešnih zemalja liberalizuje ekonomiju, smanjuje poreze, ukida nemoralnu progresiju (to jest, kažnjavanje za vrednoću, pamet i uspeh) i na taj način postaje neizdrživa konkurencija za socijalističke pijavice i trutove. Gospodin Prokopijević samo dosledno, mudro i hrabro govori istinu o tome da su veliko poresko opterećenje, progresivno haračenje, ogromna javna potrošnja i glomazni, suvišni i korumpirani državni aparat najveći uzroci nekonkurentnosti i propasti srpske ekonomije, i zato ga komunjare, partokratski socijal-demagozi i njihovi botovi poput vas toliko patološki mrze - on zna da je car go, bilo da se zove Vučić, Tadić ili Koštunica, i ne boji se da vašim plitkoumnim parolama razložno i staloženo suprotstavi duboko poznavanje ekonomskih zakonitosti i gvozdenu logiku koji kažu da vas bez hitnih i dubokih strukturalnih reformi u pravcu radikalne liberalizacije i drastičnog smanjenja preraspodele i javne potrošnje, za par kratkih godina čeka prosjački štap, pa makar doveli i Dejvida Koperfilda, a ne ovog nesretnog klinca koji podseća na Pinokija na konopcima lutkara...

bankrot bejbi

pre 10 godina

Pa naravno da će biti potrošen ali to nije sve. Osim toga što će biti potrošen mladi i ambiciozni Krstić će biti i teško kompromitovan jer će mu lopovi namestiti igru za koju on nema iskustva. Platiće i svoje neiskustvo i tuđ lopovluk ali neka tako i bude - sam je hteo. Danima u štami su najvažniji naslovi tipa "Jedan mlad stručnjak je bolji od hrpe partijskih parazita" a prava istina je da jedan mlad stručnjak nema nikakve šanse pored hrpe partijskih parazita. Sad ćemo samo prisustvovati spoznaji te bolne istine.

Mikica

pre 10 godina

Neka se ne boje raznorazni dusebriznici, nije Krstic malo dete a nije ni tako naivan, dobro je njega procenio Vucic, a to sto je studirao i radio u Americi najbolje govori o tome koliko je sposoban i vredan.

oklahoma kid

pre 10 godina

"Veoma je ostra ocena da ce SNS da ,,istrosi" Lazara Krstica. Naime, SNS je ozbiljna stranka koja ljude ne koristi za jednokratnu upotrebu, niti im namece nesto sto je van njihovih strucnih misljenja. Ne treba apriori imati negativisticki pristup prema novim kadrovima. Treba im ukazati poverenje a na njima je da to opravdaju. Verujem da ce buduci Ministar da ima maksimalnu podrsku od vicepremijera, Aleksandra Vucica, kao i da ce novi tim da radi koordinirano i uz maksimalnu saradnju.
(Darija, 14. avgust 2013 22:21) "

Takozvana SNS dok se drugačije zvala je za jednokratnu upotrebu iskoristila celu Srbiju, sve njene ljudske, ekonomske i svake druge resurse, a sve za njihov vlažan san o Karlobag-Karlovac, itd granicama.

Iskoristila je pa iz zemlje oterala stotine hiljada mladih i školovanih, nakon što su im na granici cinično naplatili izlazak iz zemlje.

Iskoristila je pa prepustila sudbini više stotina hiljada ljudi iz takozvane Krajine, a poslednji koje je iskoristila su kosmetski Srbi.

Iskoristila je i potrošila čak i budućnost moje dece, moju više ni ne računam.

Pa o čemu onda vi to lupetate? Uporno nam kao iskusan šibicar podmećete tezu da je SNS neka nova stranka? Kako imate nerava za to, kad ih svi znamo?

Realan iz Londona

pre 10 godina

Idiotska odluka mladog ministra finansija! Po meni samom odlukom mi je vec dokazao svoje neiskustvo, nezrelost, analiticke sposobnosti i na moje veliko iznenadjenje patriotsku naklonost koja mu je ocigledno pomrsila sve ostale gore navedene osobine ako ih je uopste i imao. Nemam problem sa tim da je neko patriota ali ta osobina nece poboljsati nasu ekonomiju i privredu, nego hladnokrvnost i resenost odnosno istrajnost da se neke stvari promene. Mislim iskljucivo na CINJENICU koju svaka budala sa malo mozga zna a to bi trebao i mladi ministar da zna a to je da nema u Srbiji politicke resenosti i hrabrosti da se stvari iz korena promene. Nasi ekonomski problemi su vrlo lako resivi samo sto niko ne sme da kaze narodu kako se to resava. Ne mozes da imas uspesnu privredu kad imas duplo vise ljudi na budzetu (sto radnika sto penzionera) nego radnika iz privatnog sektora koji sve te budzetske rashode treba da pokriju. Dakle reforma javnog sektora, administracije i penzionog sistema. I to takva reforma da 400-500 hiljada ljudi ostane sto bez posla sto bez penzija ili da im se drasticno umanje npr. preko 50%! Tu je problem ljudi, sto kad bi se tako nesto dogodilo imali bi socialne nerede po BG-u a politicari koji bi glasali za takve mere bi odmah mogli da se oproste politike. Mogu da dovedu i Warren Buffeta za ministra ali ako necete da promenite stvari iz korena odnosno ceo sistem vrednosti i rada onda nam ni Bog nece pomoci a kamoli ovaj mladi ministar.

ranča

pre 10 godina

Još nije došao na mesto ministra već ga smenjuju, zemljo Srbijo, ovakvi potezi treba da budu nada za bolje sutra a ne tema za širenje pesimizma.

Skolski drug

pre 10 godina

Vučić se opasno izblamirao. Po svetu nam se smeju. Kakva smo to zemlja kad konsultant preuzima min finansija. Cirkus. Da li prosecan sns bot uopšte zna koliko NIŠTA je biti konsultant u takvim kućama. Npr. Đelić je za njega Zmaj Ognjeni Vuk pošto je Partner u takvoj kući. Al dobro, povataće i Sns botovi te cake za jedno 15 godina.

DADA

pre 10 godina

Pa mi smo stvarno narod za posmatranje od strane psihologa, čovek nije ni krenuo da radi a već se našli "stručnjaci" da kritikuju, neverovatni smo.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Neverovatno.

Potpuno se slazem sa lokalnim eggs-pertima i gledaocima u solju za kafu.

Moram pod hitno da zakazem kod psihijatra.

Darija

pre 10 godina

Veoma je ostra ocena da ce SNS da ,,istrosi" Lazara Krstica. Naime, SNS je ozbiljna stranka koja ljude ne koristi za jednokratnu upotrebu, niti im namece nesto sto je van njihovih strucnih misljenja. Ne treba apriori imati negativisticki pristup prema novim kadrovima. Treba im ukazati poverenje a na njima je da to opravdaju. Verujem da ce buduci Ministar da ima maksimalnu podrsku od vicepremijera, Aleksandra Vucica, kao i da ce novi tim da radi koordinirano i uz maksimalnu saradnju.

Nebojsa

pre 10 godina

“Takođe, progresivno oporezivanje je pljačkaško i još više će podstaći izbegavanje poreza, te smanjiti motive za investicije."
Uvek je zanimljivo cuti sta kaze Miroslav Prokopijevic, udarna pesnica neoliberalne misli u Srbiji. Beskomproisan i beskurpulozan, cesto se ne stidi se da kaze nesto sto i neki drugi misle, ali ne smeju da kazu. A to nesto, kao i u ovom slucaju, je, gotovo bez izuzetka, surovo, debelokozacki, nesolidarno, jednom recju neeticno.
Svakako da progresivno oporezivanje nije nikakva pljacka... vec mehanizam solidarnosti. Jer porezi i doprinosi jesu, znacajnim delom, vid nedobrovoljne, obavezujuce, drustvenim konsenzusom prihvacene solidarnosti.

Milan

pre 10 godina

Ne mora da znaci da ce biti brzo potrosen - demagogija je najaci adut srbijanske politike, pa koliko bude potreban da se sustina zaobilazi, toliko ce i biti koristan.Obzirom na godine i poznavanje sustine ovdasnje politicke scene, njegove zablude mogu trajati taman onoliko koliko je potrebno, na sta prevejani demagozi i racunaju.

nenis

pre 10 godina

Neverovqtno ali tacno. Ko ce nas Srbe da zadovolji. Nama je svima potreban jedan dobar potres u politici i ekonomiji. Naravno odbqcili smo sve koji pojusavaju da nam pomognu da podjemo pravim putem. Slazem se da imamo izvanredne ekonomiste u zemlji ali vreme je da prihvatimo da nazalost do sada niko nije uspeo. Zasto, pitamo se svi? Dajte vec jednom odresene ruke talentovanim expertima sansu da pokazu sta je moguce! Prekinimo da potcenjujemo mlade zbog nedostagka iskustva. To je velika greska. Nazalost vecina nema pojma o proseku starosti ministara i politicara na Zapadu koji je nazalost daleko ispod srpskog proseka.

Odin

pre 10 godina

Smatram da će Lazar Krstić, kao mladi političar ipak pokazati da moraju mlađi političari da se više angažuju i pokrenu, jer oni imaju snage dovoljno da izguraju teške zadatke. Isto tako smatram da neće moći da ga "potroše" kako se navodi u naslovu.

nazalost

pre 10 godina

Samo jedno pitanje za botove koji slepo slusaju sta vodja govori...a zasto onda ne dovedu strucnjake i u ostala ministarstva posto su ovi trenutni ministri dno dna?
I te price kako je Vucic zvao ali niko nece...pa jel' mislite da smo svi veverice?Da se zakopcavamo na ledjima?

Pa sta bi sa predizbornim obecanjima?Imaju program za sve,imaju ljude za sve?A sad idemo okolo i kukamo trazeci pomoc?

Ovoj drzavi i ovom narodu nema spasa.Ovde vecina nista,ali bas nista ne razume.I prosto uziva kad je lazu i obecavaju kule i gradove.

Ovom momku svaka cast,ali takvih i kod nas i u belom svetu ima "k'o 'ladne vode".On nema ni iskustvo ni znanje da bude ministar.Savetnik,pomocnik ili tako nesto,to da.Ali da bude ministar...pa to veze sa mozgom nema.Niti poznaje politiku,niti politicare,niti ima iskustva u vodjenju tako velikog i ozbiljnog sistema,a tesko da ce proci bez "saplitanja" sa svih strana,i povrh svega on dolazi u jedan totalni haos u drzavu koja je pred finansijskim kolapsom.
Kao sto u tekstu pise i veci strucnjaci od njega se nisu proslavili u Srbiji,pa nece ni on.

A da je ovo sto pisem tacno uvericete se vrlo brzo.

EU Citizen

pre 10 godina

Profesor Prokopijević, ubedljivo najtrezveniji i najpotkovaniji ekonomista srednje generacije, kao i sto puta do sada je rekao sve bitno u tri rečenice. I budali je jasno da, iako je nedostatak ljudi u Srbiji tragičan i akutan, za ključna mesta kao što su ministarstvo finasija ili Narodna banka bi se uvek našlo nekoliko ljudi poput njega, da osmisle istinske, strukturalne reforme i ovu zemlju izvuku iz blata (šta mislite, recimo, na šta je ličila Slovačka posle Mečijara i kakva korenita transformacija je bila potrebna, ali ta zemlja je ipak našla snage da izbaci Dzurindu i Ivana Mikloša na površinu i osmisli najuspešniji paket reformi u postkomunističkoj Evropi na čijem uspehu i danas parazitira populista Fico). Poenta je u tome što ni ovoj vladi, isto kao sve prethodne, sa izuzetkom Đinđićeve, koja je za tri kratke godine promenila više od svih ostalih zajedno, nije ni na kraj pameti da nešto menja: njima, s jedne strane, odgovara pseudokapitalistički, polufeudalni sistem koji njima i njihovim drugarima bez rizika konkurencije donosi ogromne profite, a, s druge, nemaju dovoljno ekonomsko i političko obrazovanje i psosobnost predviđanja da shvate da ova zemlja sa takvom politikom ne samo da neće uspeti da se izvuče iz teškoća i dostigne kakav-takav rast i prosperitet, već ni da izbegne totalni ekobnomski kolaps, iz koga više nema ko da ih vadi, jer EU, iz sličnih razloga, samo na mnogo višem nivou, ima previše svojih problema i premalo novca, a nikoga drugog ne zanimaju.

Alisija B

pre 10 godina

Dokle ćemo da budemo maliciozni, da prejudiciramo. Treba pustiti ovog mladog, elokventnog čoveka da podigne posrnulu ekonomiju u Srbiji.

Dr. Petar Pan

pre 10 godina

ne, pa nama je u žilama da pljujemo i da se odričemo školovanih i stručnih kadrova a da želimo barabe i lopove. Šta hoćete bre? Dinkića? Ma dajte molim vas, pružite čoveku šansu pa posle kritikujte ako ima mesta tu. Doduše, nije sns kao ds pa da mlade i školovane tera iz zemlje i izbacuje iz stranke (Mislim konkretno na Vuka Jeremića). Polako, verujem u ovog klinju...

Vojvodina

pre 10 godina

A šta su dotični ekonomisti uradili proteklih godina ,osim što umeju da kritikuju i ocenjuju, da li je iko od njih iskusnih,nezamenljivih i tako kritički orijentisanih ,zasukao rukave i uradio nešto pametno i pozitivno za ovaj narod i državu? Čitamo već godinama - grupa ekonomista rekla ovo ili ono, strašan posao za uraditi....kad ste tako pametni i iskusni, životno i profesionalno,gde ste bili svih ovih godina? Sad vam smeta neko mlad,pametan sa znanjem i vizijama koje su vam nedostupne....džaba vam znanje i iskustvo kad ga niste omplemenili i podelili na dobrobit svih nas, vreme je za smenu generacija odavno!!!!!

Cinik

pre 10 godina

Nemam ništa protiv ovog mladog čoveka ali smatram da je sjedne strane gospodin Vučić jako neozbiljan kada je jednog mladog i politički potpuno neiskusnog čoveka doveo na jedno ovako odgovorno mesto a s druge strane smatram i da se Lazar kao mladi idealista zatračao prihvatawem ove funkcije. Zamislite tog mladog čoveka koji je teoretski izuzetno potkovan kada uđe u klinč sa srpskim tajkunima koji sede u Vladi Srbije, pa zatim uđe u borbu sa iskusnim vukovima iz Svetske banke, EU i ko zna kime, vrlo brzo će mu entuzijazam opasti.

hm...

pre 10 godina

poznavanje politike je preduslov za bilo kakvu politicku funkciju.
vidim da ljudi imaju velika ocekivanja ali mislim da su ekonomisti u pravu.

mudroser

pre 10 godina

"... progresivno oporezivanje je pljačkaško i još više će podstaći izbegavanje poreza, te smanjiti motive za investicije..", vidim i Švedska i Holandija itd propadoše a naši vrli ekonomisti samo melju.Počela sujeta i ljubomora a još nije čovek ni došao.Takođe, primećujem iskusni nas vodaju već 20 godina.

kiza

pre 10 godina

Krstić je žrtveno jagnje da se kupi još par meseci vlasti.Naravno,da niko ozbiljan neće da se prihvati funkcije jer mu političari neće dozvoliti da uradi ono što se mora.Da vidim koji ministar će da otpusti hiljade radnika eps-a,rts-a,železnica,mts-a ili da ukine desetine agencija.

nesa

pre 10 godina

Le le le le le le,kad gi dovate ovi nasi ,,strucnjaci,,iz politiku....lele mu ga majke! Nadam se da poznaje tu oblast odlicno,da nema kompromisa i da trazi rezultate,a onda ce znati i da se odbrani od nasih dezurnih ,,strucnjaka,,i ,,placenih,,medija. Djelic i drustvo to nije znalo i brzo su usli u ,,kolo,,iz koga su izasli puni evra i jos gorom ekonomijom.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Ipak, preovladjuje stav da bi mladi ekonomista, bez obzira na svu njegovu strucnost i moguci talenat, mogao da bude ubrzo ”potrošen“, i to zbog nedostatka iskustva u visokoj politici i drzavnoj upravi, a od strane politicara ciju podrsku trenutno uziva. Aleksandar Vucic pruzice maksimalnu podrsku gospodinu Krsticu.

Out of space

pre 10 godina

Dakle doticni ekonomisti zele da kazu da nam nije potreban mladi obrazovani covek u Vladi sa svetski priznatom diplomom? E pa ne bih se slozila jer se ljudi ne mogu trositi- koliko vise daju sebe toliko vise i vrede.

Cinik

pre 10 godina

Nemam ništa protiv ovog mladog čoveka ali smatram da je sjedne strane gospodin Vučić jako neozbiljan kada je jednog mladog i politički potpuno neiskusnog čoveka doveo na jedno ovako odgovorno mesto a s druge strane smatram i da se Lazar kao mladi idealista zatračao prihvatawem ove funkcije. Zamislite tog mladog čoveka koji je teoretski izuzetno potkovan kada uđe u klinč sa srpskim tajkunima koji sede u Vladi Srbije, pa zatim uđe u borbu sa iskusnim vukovima iz Svetske banke, EU i ko zna kime, vrlo brzo će mu entuzijazam opasti.

Thor

pre 10 godina

Ja bih dao priliku Krstiću, jer pre svega mlad je čovek, željan da radi, pa tek onda da se ocenjuje njegov rad a ne da se prognozira i pre no što je stupio na dužnost.

Malkom

pre 10 godina

sns je običan copy-paste ds od pre neku godinu. forma i demagogija a suštine nigde. dečkova biografija nema veze sa glupostima koje je predložio u programu. Otkrio je koliko je zeken i neupućen na prvom koraku. Biće neko vreme bela mečka koju će sns da vodi sa cirkusa na cirkus i onda krah.

Vlada

pre 10 godina

Mi smo mnogo toga već potrošili sa poznatim i dobrim ekonomistima. Kasa prazna, mnogo toga prodato, čekajući šansu svi pobegli iz zemlje, a narod živi iz dana u dan sve lošije. Dečko će sigurno uspeti ako političari složno stanu iza njega. Ako to ne žele nama ni bog ne može pomoći.

Микица

pre 10 godina

Опорезивање мора да буде фер и да се види како се новац пореских обвезника троши.

Прогресивно опорезивање неће урадити ништа осим натерати извознике да пребаце фирме из Србије.

Најгоре, поскупљује радну снагу и улагања у Србију.

То значи смањивање броја радних места, нарочито високо плаћених, и смањивање укупно уплаћеног пореза.

Смањивање броја високо плаћених радних места значи даље егзодус младих и стручних, никако повратак.

Укратко, просечна плата ће бити 20000 динара.

NScentar

pre 10 godina

Da stavimo moju baba Persu, od 90 godina, na ministarstvo financije nebi nista losije uradila nego ovi pametnjakovci poslednje 20+ godina. Ali da budemo fer, ekonomiste nisu drzali budjet Srbije, nego politicari. Ako politicari dignu ruke od drzavne kese, i po je veliko pitanje, onda Srbija ima sansu. Sve zavisi koliko slobode ce Vucic dati ovom mladicu. Ali jedna dobra stvar, kad Krstic pocne da tera oni sto sede po drzavne preduzeca, a nista ne rade, on ce biti kriv, ne Vucic. I to ce Aleksandru da odgovara. Vreme je da se Srbija malo ocisti. Znam da nemoze puno, ali i malo bi bilo divno.

Patrijota

pre 10 godina

To je sasvim logicna stvar i jasna svakome sa jednom vijugom vise od kokoske! Prvo i osnovno pitanje je sta su to njegove extra reference osim sto je mlad??? Ama bas nijedna i nista!!! Niti je kao prvo doktorirao, niti je radio na nekom narocitom mestu u firmi sto pokazuje smesna plata od samo 60.000 $ godisnje, niti ima ikakvog iskustva u ovom poslu, niti i da nesto zna, ima s kim da radi.....
Takodje je veoma drsko i suludo sa njegove strane da se prihvati takvoga posla sa nekakvom nadom da ce kao nesto mozda i uraditi??? A posebna drskost i bezobrazluk se ogleda u njegovom rezonu 100%; idem da se malo zezam, bicu u centru paznje i napraviti kredit za sutra, znam da necu nista uraditi jer niti znam niti je to u ovom sastavu i trenu nemoguce, ali boli me uvo i kada me sutnu nece biti posledica???
POTPUNO ISTI SCENARIO SA NESPOSOBNIM FOLIRANTOM VUKOM JEREMICEM KOJI NIJE AMA BAS NISTA URADIO KAO MINISTAR OSIM LICNE PROMOCIJE ZA DALJU KARIJERU!!!
Uzevsi sve ovo u obzir zelim mu sto pre da ga suznu kao zadnjeg dripca jer to po svemu zasluzuje! Zivi bili pa videli?

Mars

pre 10 godina

Verujem u vasu strucnost,ali zasto vec sumljate u decka a jos niste videli kako radi. Nadam se da niste u pravu i da ce mladost pokazti svoje prednosti.

Miki

pre 10 godina

Krstić treba da sprovodi političke odlike kao subvencije Srbijagasu, Železnici ,plaćanje dugova bivšeg Jat-a,subvencije rudnicima.Da li će rasteretiti državu od glomazne administracije,da li će naterati javna pretuzeća da uplaćuju doprinose i na vreme plaćaju porez je Sizifov posao svakog ministra finansija. Boža Đelić je imao bolje reference,bio je iskusniji, obrazovaniji,radio je u Silicijumskoj dolini,savetnik poljskog premijera,predsednika Ruske federacije,ruskog ministra finansija,partner firme Mekenzi,direktor banke Kredit agrikol za istočnu Evropu(jedna od najjačih banaka u svetu)i tu je zaradio veliki novac,a za radikale je bio lopov. Ne znam kako će proći ovaj stručnjak u zemlji Srbiji.

zoran

pre 10 godina

Pa sami Radikali si izjavili da će dečko biti simbol. Znači da će mu i uloga biti samo simbolična. I Avramović se nije svojevremeno bolje proveo. Dok je svirao po iz Miloševićeve notne sveske bio je eknomista svetskog renomea. Čim je hteo da se pridruži opoziciji (koalicija Savez za promene) odmah su krenuli preko državnih medija da ga zasipaju uvredama i da ga proglašavaju za neznalicu, izlapelog starca i slično. Jedan od glavnih koji su prednjačili u uvredama bio je Šešelj. Ovi koji sada dovode ovog momka ne razlikuju se ni malo od svog ideologa i Velikog Vođe.
Identično je bilo i sa Milanom Panićem. Stariji pamte kako je Šešelj vređao ovog čoveka, i to javno, u ondašnjoj Saveznoj Skupštini uz direktan TV prenos...

Deda Mraz

pre 10 godina

Mnogi su imali sansu da se pokazu i dokazu na polju finansija pa nista nisu postigli, sada neka daju sansu mladim ljudima koji zele da rade.

Sasa jokic

pre 10 godina

Lazara Krstica ce ubiti sopstvane ambicije.
Uz sve dobre namere, decko jednostavno nije dovoljno inteligentan, cim sa 29 godina uopste razmislja o toj poziciji.
Ili je kao sto sam vec pisao poslat da otvara usta.

Veki

pre 10 godina

Progresivno oporezivanje postoji u Nemackoj, Ceskoj, Skandinaviji i nizu drugih zemalja EU, tako da me zanima na cemu Prokopijevic zasniva stav da je takvo oporezivanje pljackasko.

kocka je bačena

pre 10 godina

Vrli ekonomski stručnjaci su ustvari samo analitičari prošlih vremena.Ne žive u sadašnjosti pa tako ne mogu ni da vide budućnost.Za njih je sve već viđeni kliše posle povike ovaj i ovaj je spasitelj ne tako zatim ga potope političari,ali da li te tako danas?Da li je neko sve ove godine unazad od vlasti smeo prstom da pokaže na Miškovića,a kamo li da ga optuži ili da ga još uhapsi i spremi mu suđenje,odgovor je isuviše jasan NE.Vučić uvodi do sada nezamislivi standarde u političkom životu Srbije.I zato sam ubeđen da ovaj projekat sa novim ministrom finansija, da će biti uspešan.

ljubica

pre 10 godina

Mozda i jeste Lazar Krstic pametan i strucan i sve naj. Ali izgleda kao cudak. Aleksandar Vucic je fin i elegantan covek pa bi mogao ovog svog kandidata za ministra da malo uljudi da ne izgleda kao da je zalutao u vremenu. Ne zna se na koga vise lici na Linkolna ili Amisa.

ORKA

pre 10 godina

Gospodo ekonomisti da ste znali nesto do sada biste svoje znanje iskoristili u ovoj posrnuloj zemlji,sada licite na babe koje vode abrove na ulicama i nisu od nikakve koristi a usput su posesivne i ljubomorne.

Flomaster

pre 10 godina

Javnost i mediji bi trebali da budu najbolji garant da neko ko radi ispravno ne bude "potrosen" ako naleti na razne interesne grupe koje bi ga diskreditovale.
Problem je sto su mediji kod nas pod direktnom kontrolom raznih interesnih grupa. Javnost je amorfna, potpuno bezvoljna i zaokupljena prezivljavanjem od danas do sutra i ceka spas sa neba bez zelje da preuzme sudbinu u svoje ruke.
Da bi neka reforma uspela mora da pridobije siroku podrsku u narodu! Ako se udara po kriminalcima, lopovima i bogatima to narod lako pozdravlja jer ih nista ne kosta!
Reforme podrazumevaju rezove po dubini gde svako mora manje ili vise da menja navike, nacin rada, da se odrekne nekih privilegija..... Reforma je uvodjenje reda i jednakog zakona za sve, odricanje i vise rada danas za bolju drzavu i drustvo sutra!
Onaj ko uspe da pridobije narod i pre svega mlade ljude da budu aktivniji moze da racuna na uspeh posle teskih godina napornog rada! Podrazumeva se da je kristalno cist i ima jasnu viziju reforme drustva.
Ako ovaj momak ima snage i ideje za sve to, srecno! Puna podrska!

Inženjer

pre 10 godina

GOSPODO EKONOMSKI STRUČNAJCI, sve vas boli SMENA GENERACIJE. Odjednom ste shvatili da ste proćerdali karijere i da ništa korisno iza vas neće ostati. Buduće generacije nemaju po čemu da vas pamte. Što rekli moji majstori na gradilištu "NEMA CEVI ZA KOJU MOŽETE DA SE UHVATITE (one koju ste svojeručno postavili)".

Jevgenija

pre 10 godina

Pre nego sto pocnemo da napadamo i Vucica koji je i doveo Krstica koji se skolovao u inostranstvu kako nista ne znaju samo da podsetim da je Vucic je javno pozvao nase ekonomiste i strucnjake iz zemlje da se jave za finansije i privredu. I sta je bilo? Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase. E, sada cemo ovom nalazimo mane, jer mi sve znamo. Doneo je plan sta ce da radi i kakve rezultate ce da postigne. Svakako nece ostati bez rezultata 12 godina.

Inženjer

pre 10 godina

GOSPODO EKONOMSKI STRUČNAJCI, sve vas boli SMENA GENERACIJE. Odjednom ste shvatili da ste proćerdali karijere i da ništa korisno iza vas neće ostati. Buduće generacije nemaju po čemu da vas pamte. Što rekli moji majstori na gradilištu "NEMA CEVI ZA KOJU MOŽETE DA SE UHVATITE (one koju ste svojeručno postavili)".

ORKA

pre 10 godina

Gospodo ekonomisti da ste znali nesto do sada biste svoje znanje iskoristili u ovoj posrnuloj zemlji,sada licite na babe koje vode abrove na ulicama i nisu od nikakve koristi a usput su posesivne i ljubomorne.

Jevgenija

pre 10 godina

Pre nego sto pocnemo da napadamo i Vucica koji je i doveo Krstica koji se skolovao u inostranstvu kako nista ne znaju samo da podsetim da je Vucic je javno pozvao nase ekonomiste i strucnjake iz zemlje da se jave za finansije i privredu. I sta je bilo? Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase. E, sada cemo ovom nalazimo mane, jer mi sve znamo. Doneo je plan sta ce da radi i kakve rezultate ce da postigne. Svakako nece ostati bez rezultata 12 godina.

Flomaster

pre 10 godina

Javnost i mediji bi trebali da budu najbolji garant da neko ko radi ispravno ne bude "potrosen" ako naleti na razne interesne grupe koje bi ga diskreditovale.
Problem je sto su mediji kod nas pod direktnom kontrolom raznih interesnih grupa. Javnost je amorfna, potpuno bezvoljna i zaokupljena prezivljavanjem od danas do sutra i ceka spas sa neba bez zelje da preuzme sudbinu u svoje ruke.
Da bi neka reforma uspela mora da pridobije siroku podrsku u narodu! Ako se udara po kriminalcima, lopovima i bogatima to narod lako pozdravlja jer ih nista ne kosta!
Reforme podrazumevaju rezove po dubini gde svako mora manje ili vise da menja navike, nacin rada, da se odrekne nekih privilegija..... Reforma je uvodjenje reda i jednakog zakona za sve, odricanje i vise rada danas za bolju drzavu i drustvo sutra!
Onaj ko uspe da pridobije narod i pre svega mlade ljude da budu aktivniji moze da racuna na uspeh posle teskih godina napornog rada! Podrazumeva se da je kristalno cist i ima jasnu viziju reforme drustva.
Ako ovaj momak ima snage i ideje za sve to, srecno! Puna podrska!

Deda Mraz

pre 10 godina

Mnogi su imali sansu da se pokazu i dokazu na polju finansija pa nista nisu postigli, sada neka daju sansu mladim ljudima koji zele da rade.

Vlada

pre 10 godina

Mi smo mnogo toga već potrošili sa poznatim i dobrim ekonomistima. Kasa prazna, mnogo toga prodato, čekajući šansu svi pobegli iz zemlje, a narod živi iz dana u dan sve lošije. Dečko će sigurno uspeti ako političari složno stanu iza njega. Ako to ne žele nama ni bog ne može pomoći.

Mars

pre 10 godina

Verujem u vasu strucnost,ali zasto vec sumljate u decka a jos niste videli kako radi. Nadam se da niste u pravu i da ce mladost pokazti svoje prednosti.

Vojvodina

pre 10 godina

A šta su dotični ekonomisti uradili proteklih godina ,osim što umeju da kritikuju i ocenjuju, da li je iko od njih iskusnih,nezamenljivih i tako kritički orijentisanih ,zasukao rukave i uradio nešto pametno i pozitivno za ovaj narod i državu? Čitamo već godinama - grupa ekonomista rekla ovo ili ono, strašan posao za uraditi....kad ste tako pametni i iskusni, životno i profesionalno,gde ste bili svih ovih godina? Sad vam smeta neko mlad,pametan sa znanjem i vizijama koje su vam nedostupne....džaba vam znanje i iskustvo kad ga niste omplemenili i podelili na dobrobit svih nas, vreme je za smenu generacija odavno!!!!!

Thor

pre 10 godina

Ja bih dao priliku Krstiću, jer pre svega mlad je čovek, željan da radi, pa tek onda da se ocenjuje njegov rad a ne da se prognozira i pre no što je stupio na dužnost.

Dr. Petar Pan

pre 10 godina

ne, pa nama je u žilama da pljujemo i da se odričemo školovanih i stručnih kadrova a da želimo barabe i lopove. Šta hoćete bre? Dinkića? Ma dajte molim vas, pružite čoveku šansu pa posle kritikujte ako ima mesta tu. Doduše, nije sns kao ds pa da mlade i školovane tera iz zemlje i izbacuje iz stranke (Mislim konkretno na Vuka Jeremića). Polako, verujem u ovog klinju...

Alisija B

pre 10 godina

Dokle ćemo da budemo maliciozni, da prejudiciramo. Treba pustiti ovog mladog, elokventnog čoveka da podigne posrnulu ekonomiju u Srbiji.

Out of space

pre 10 godina

Dakle doticni ekonomisti zele da kazu da nam nije potreban mladi obrazovani covek u Vladi sa svetski priznatom diplomom? E pa ne bih se slozila jer se ljudi ne mogu trositi- koliko vise daju sebe toliko vise i vrede.

Darija

pre 10 godina

Veoma je ostra ocena da ce SNS da ,,istrosi" Lazara Krstica. Naime, SNS je ozbiljna stranka koja ljude ne koristi za jednokratnu upotrebu, niti im namece nesto sto je van njihovih strucnih misljenja. Ne treba apriori imati negativisticki pristup prema novim kadrovima. Treba im ukazati poverenje a na njima je da to opravdaju. Verujem da ce buduci Ministar da ima maksimalnu podrsku od vicepremijera, Aleksandra Vucica, kao i da ce novi tim da radi koordinirano i uz maksimalnu saradnju.

Odin

pre 10 godina

Smatram da će Lazar Krstić, kao mladi političar ipak pokazati da moraju mlađi političari da se više angažuju i pokrenu, jer oni imaju snage dovoljno da izguraju teške zadatke. Isto tako smatram da neće moći da ga "potroše" kako se navodi u naslovu.

nenis

pre 10 godina

Neverovqtno ali tacno. Ko ce nas Srbe da zadovolji. Nama je svima potreban jedan dobar potres u politici i ekonomiji. Naravno odbqcili smo sve koji pojusavaju da nam pomognu da podjemo pravim putem. Slazem se da imamo izvanredne ekonomiste u zemlji ali vreme je da prihvatimo da nazalost do sada niko nije uspeo. Zasto, pitamo se svi? Dajte vec jednom odresene ruke talentovanim expertima sansu da pokazu sta je moguce! Prekinimo da potcenjujemo mlade zbog nedostagka iskustva. To je velika greska. Nazalost vecina nema pojma o proseku starosti ministara i politicara na Zapadu koji je nazalost daleko ispod srpskog proseka.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Ipak, preovladjuje stav da bi mladi ekonomista, bez obzira na svu njegovu strucnost i moguci talenat, mogao da bude ubrzo ”potrošen“, i to zbog nedostatka iskustva u visokoj politici i drzavnoj upravi, a od strane politicara ciju podrsku trenutno uziva. Aleksandar Vucic pruzice maksimalnu podrsku gospodinu Krsticu.

Skolski drug

pre 10 godina

Vučić se opasno izblamirao. Po svetu nam se smeju. Kakva smo to zemlja kad konsultant preuzima min finansija. Cirkus. Da li prosecan sns bot uopšte zna koliko NIŠTA je biti konsultant u takvim kućama. Npr. Đelić je za njega Zmaj Ognjeni Vuk pošto je Partner u takvoj kući. Al dobro, povataće i Sns botovi te cake za jedno 15 godina.

oklahoma kid

pre 10 godina

"Veoma je ostra ocena da ce SNS da ,,istrosi" Lazara Krstica. Naime, SNS je ozbiljna stranka koja ljude ne koristi za jednokratnu upotrebu, niti im namece nesto sto je van njihovih strucnih misljenja. Ne treba apriori imati negativisticki pristup prema novim kadrovima. Treba im ukazati poverenje a na njima je da to opravdaju. Verujem da ce buduci Ministar da ima maksimalnu podrsku od vicepremijera, Aleksandra Vucica, kao i da ce novi tim da radi koordinirano i uz maksimalnu saradnju.
(Darija, 14. avgust 2013 22:21) "

Takozvana SNS dok se drugačije zvala je za jednokratnu upotrebu iskoristila celu Srbiju, sve njene ljudske, ekonomske i svake druge resurse, a sve za njihov vlažan san o Karlobag-Karlovac, itd granicama.

Iskoristila je pa iz zemlje oterala stotine hiljada mladih i školovanih, nakon što su im na granici cinično naplatili izlazak iz zemlje.

Iskoristila je pa prepustila sudbini više stotina hiljada ljudi iz takozvane Krajine, a poslednji koje je iskoristila su kosmetski Srbi.

Iskoristila je i potrošila čak i budućnost moje dece, moju više ni ne računam.

Pa o čemu onda vi to lupetate? Uporno nam kao iskusan šibicar podmećete tezu da je SNS neka nova stranka? Kako imate nerava za to, kad ih svi znamo?

nazalost

pre 10 godina

Samo jedno pitanje za botove koji slepo slusaju sta vodja govori...a zasto onda ne dovedu strucnjake i u ostala ministarstva posto su ovi trenutni ministri dno dna?
I te price kako je Vucic zvao ali niko nece...pa jel' mislite da smo svi veverice?Da se zakopcavamo na ledjima?

Pa sta bi sa predizbornim obecanjima?Imaju program za sve,imaju ljude za sve?A sad idemo okolo i kukamo trazeci pomoc?

Ovoj drzavi i ovom narodu nema spasa.Ovde vecina nista,ali bas nista ne razume.I prosto uziva kad je lazu i obecavaju kule i gradove.

Ovom momku svaka cast,ali takvih i kod nas i u belom svetu ima "k'o 'ladne vode".On nema ni iskustvo ni znanje da bude ministar.Savetnik,pomocnik ili tako nesto,to da.Ali da bude ministar...pa to veze sa mozgom nema.Niti poznaje politiku,niti politicare,niti ima iskustva u vodjenju tako velikog i ozbiljnog sistema,a tesko da ce proci bez "saplitanja" sa svih strana,i povrh svega on dolazi u jedan totalni haos u drzavu koja je pred finansijskim kolapsom.
Kao sto u tekstu pise i veci strucnjaci od njega se nisu proslavili u Srbiji,pa nece ni on.

A da je ovo sto pisem tacno uvericete se vrlo brzo.

Patrijota

pre 10 godina

To je sasvim logicna stvar i jasna svakome sa jednom vijugom vise od kokoske! Prvo i osnovno pitanje je sta su to njegove extra reference osim sto je mlad??? Ama bas nijedna i nista!!! Niti je kao prvo doktorirao, niti je radio na nekom narocitom mestu u firmi sto pokazuje smesna plata od samo 60.000 $ godisnje, niti ima ikakvog iskustva u ovom poslu, niti i da nesto zna, ima s kim da radi.....
Takodje je veoma drsko i suludo sa njegove strane da se prihvati takvoga posla sa nekakvom nadom da ce kao nesto mozda i uraditi??? A posebna drskost i bezobrazluk se ogleda u njegovom rezonu 100%; idem da se malo zezam, bicu u centru paznje i napraviti kredit za sutra, znam da necu nista uraditi jer niti znam niti je to u ovom sastavu i trenu nemoguce, ali boli me uvo i kada me sutnu nece biti posledica???
POTPUNO ISTI SCENARIO SA NESPOSOBNIM FOLIRANTOM VUKOM JEREMICEM KOJI NIJE AMA BAS NISTA URADIO KAO MINISTAR OSIM LICNE PROMOCIJE ZA DALJU KARIJERU!!!
Uzevsi sve ovo u obzir zelim mu sto pre da ga suznu kao zadnjeg dripca jer to po svemu zasluzuje! Zivi bili pa videli?

kiza

pre 10 godina

Krstić je žrtveno jagnje da se kupi još par meseci vlasti.Naravno,da niko ozbiljan neće da se prihvati funkcije jer mu političari neće dozvoliti da uradi ono što se mora.Da vidim koji ministar će da otpusti hiljade radnika eps-a,rts-a,železnica,mts-a ili da ukine desetine agencija.

Nebojsa

pre 10 godina

“Takođe, progresivno oporezivanje je pljačkaško i još više će podstaći izbegavanje poreza, te smanjiti motive za investicije."
Uvek je zanimljivo cuti sta kaze Miroslav Prokopijevic, udarna pesnica neoliberalne misli u Srbiji. Beskomproisan i beskurpulozan, cesto se ne stidi se da kaze nesto sto i neki drugi misle, ali ne smeju da kazu. A to nesto, kao i u ovom slucaju, je, gotovo bez izuzetka, surovo, debelokozacki, nesolidarno, jednom recju neeticno.
Svakako da progresivno oporezivanje nije nikakva pljacka... vec mehanizam solidarnosti. Jer porezi i doprinosi jesu, znacajnim delom, vid nedobrovoljne, obavezujuce, drustvenim konsenzusom prihvacene solidarnosti.

Realan iz Londona

pre 10 godina

Idiotska odluka mladog ministra finansija! Po meni samom odlukom mi je vec dokazao svoje neiskustvo, nezrelost, analiticke sposobnosti i na moje veliko iznenadjenje patriotsku naklonost koja mu je ocigledno pomrsila sve ostale gore navedene osobine ako ih je uopste i imao. Nemam problem sa tim da je neko patriota ali ta osobina nece poboljsati nasu ekonomiju i privredu, nego hladnokrvnost i resenost odnosno istrajnost da se neke stvari promene. Mislim iskljucivo na CINJENICU koju svaka budala sa malo mozga zna a to bi trebao i mladi ministar da zna a to je da nema u Srbiji politicke resenosti i hrabrosti da se stvari iz korena promene. Nasi ekonomski problemi su vrlo lako resivi samo sto niko ne sme da kaze narodu kako se to resava. Ne mozes da imas uspesnu privredu kad imas duplo vise ljudi na budzetu (sto radnika sto penzionera) nego radnika iz privatnog sektora koji sve te budzetske rashode treba da pokriju. Dakle reforma javnog sektora, administracije i penzionog sistema. I to takva reforma da 400-500 hiljada ljudi ostane sto bez posla sto bez penzija ili da im se drasticno umanje npr. preko 50%! Tu je problem ljudi, sto kad bi se tako nesto dogodilo imali bi socialne nerede po BG-u a politicari koji bi glasali za takve mere bi odmah mogli da se oproste politike. Mogu da dovedu i Warren Buffeta za ministra ali ako necete da promenite stvari iz korena odnosno ceo sistem vrednosti i rada onda nam ni Bog nece pomoci a kamoli ovaj mladi ministar.

Malkom

pre 10 godina

sns je običan copy-paste ds od pre neku godinu. forma i demagogija a suštine nigde. dečkova biografija nema veze sa glupostima koje je predložio u programu. Otkrio je koliko je zeken i neupućen na prvom koraku. Biće neko vreme bela mečka koju će sns da vodi sa cirkusa na cirkus i onda krah.

EU Citizen

pre 10 godina

Profesor Prokopijević, ubedljivo najtrezveniji i najpotkovaniji ekonomista srednje generacije, kao i sto puta do sada je rekao sve bitno u tri rečenice. I budali je jasno da, iako je nedostatak ljudi u Srbiji tragičan i akutan, za ključna mesta kao što su ministarstvo finasija ili Narodna banka bi se uvek našlo nekoliko ljudi poput njega, da osmisle istinske, strukturalne reforme i ovu zemlju izvuku iz blata (šta mislite, recimo, na šta je ličila Slovačka posle Mečijara i kakva korenita transformacija je bila potrebna, ali ta zemlja je ipak našla snage da izbaci Dzurindu i Ivana Mikloša na površinu i osmisli najuspešniji paket reformi u postkomunističkoj Evropi na čijem uspehu i danas parazitira populista Fico). Poenta je u tome što ni ovoj vladi, isto kao sve prethodne, sa izuzetkom Đinđićeve, koja je za tri kratke godine promenila više od svih ostalih zajedno, nije ni na kraj pameti da nešto menja: njima, s jedne strane, odgovara pseudokapitalistički, polufeudalni sistem koji njima i njihovim drugarima bez rizika konkurencije donosi ogromne profite, a, s druge, nemaju dovoljno ekonomsko i političko obrazovanje i psosobnost predviđanja da shvate da ova zemlja sa takvom politikom ne samo da neće uspeti da se izvuče iz teškoća i dostigne kakav-takav rast i prosperitet, već ni da izbegne totalni ekobnomski kolaps, iz koga više nema ko da ih vadi, jer EU, iz sličnih razloga, samo na mnogo višem nivou, ima previše svojih problema i premalo novca, a nikoga drugog ne zanimaju.

hm...

pre 10 godina

poznavanje politike je preduslov za bilo kakvu politicku funkciju.
vidim da ljudi imaju velika ocekivanja ali mislim da su ekonomisti u pravu.

NScentar

pre 10 godina

Da stavimo moju baba Persu, od 90 godina, na ministarstvo financije nebi nista losije uradila nego ovi pametnjakovci poslednje 20+ godina. Ali da budemo fer, ekonomiste nisu drzali budjet Srbije, nego politicari. Ako politicari dignu ruke od drzavne kese, i po je veliko pitanje, onda Srbija ima sansu. Sve zavisi koliko slobode ce Vucic dati ovom mladicu. Ali jedna dobra stvar, kad Krstic pocne da tera oni sto sede po drzavne preduzeca, a nista ne rade, on ce biti kriv, ne Vucic. I to ce Aleksandru da odgovara. Vreme je da se Srbija malo ocisti. Znam da nemoze puno, ali i malo bi bilo divno.

Микица

pre 10 godina

Опорезивање мора да буде фер и да се види како се новац пореских обвезника троши.

Прогресивно опорезивање неће урадити ништа осим натерати извознике да пребаце фирме из Србије.

Најгоре, поскупљује радну снагу и улагања у Србију.

То значи смањивање броја радних места, нарочито високо плаћених, и смањивање укупно уплаћеног пореза.

Смањивање броја високо плаћених радних места значи даље егзодус младих и стручних, никако повратак.

Укратко, просечна плата ће бити 20000 динара.

Cinik

pre 10 godina

Nemam ništa protiv ovog mladog čoveka ali smatram da je sjedne strane gospodin Vučić jako neozbiljan kada je jednog mladog i politički potpuno neiskusnog čoveka doveo na jedno ovako odgovorno mesto a s druge strane smatram i da se Lazar kao mladi idealista zatračao prihvatawem ove funkcije. Zamislite tog mladog čoveka koji je teoretski izuzetno potkovan kada uđe u klinč sa srpskim tajkunima koji sede u Vladi Srbije, pa zatim uđe u borbu sa iskusnim vukovima iz Svetske banke, EU i ko zna kime, vrlo brzo će mu entuzijazam opasti.

ranča

pre 10 godina

Još nije došao na mesto ministra već ga smenjuju, zemljo Srbijo, ovakvi potezi treba da budu nada za bolje sutra a ne tema za širenje pesimizma.

Cinik

pre 10 godina

Nemam ništa protiv ovog mladog čoveka ali smatram da je sjedne strane gospodin Vučić jako neozbiljan kada je jednog mladog i politički potpuno neiskusnog čoveka doveo na jedno ovako odgovorno mesto a s druge strane smatram i da se Lazar kao mladi idealista zatračao prihvatawem ove funkcije. Zamislite tog mladog čoveka koji je teoretski izuzetno potkovan kada uđe u klinč sa srpskim tajkunima koji sede u Vladi Srbije, pa zatim uđe u borbu sa iskusnim vukovima iz Svetske banke, EU i ko zna kime, vrlo brzo će mu entuzijazam opasti.

zoran

pre 10 godina

Pa sami Radikali si izjavili da će dečko biti simbol. Znači da će mu i uloga biti samo simbolična. I Avramović se nije svojevremeno bolje proveo. Dok je svirao po iz Miloševićeve notne sveske bio je eknomista svetskog renomea. Čim je hteo da se pridruži opoziciji (koalicija Savez za promene) odmah su krenuli preko državnih medija da ga zasipaju uvredama i da ga proglašavaju za neznalicu, izlapelog starca i slično. Jedan od glavnih koji su prednjačili u uvredama bio je Šešelj. Ovi koji sada dovode ovog momka ne razlikuju se ni malo od svog ideologa i Velikog Vođe.
Identično je bilo i sa Milanom Panićem. Stariji pamte kako je Šešelj vređao ovog čoveka, i to javno, u ondašnjoj Saveznoj Skupštini uz direktan TV prenos...

Miki

pre 10 godina

Krstić treba da sprovodi političke odlike kao subvencije Srbijagasu, Železnici ,plaćanje dugova bivšeg Jat-a,subvencije rudnicima.Da li će rasteretiti državu od glomazne administracije,da li će naterati javna pretuzeća da uplaćuju doprinose i na vreme plaćaju porez je Sizifov posao svakog ministra finansija. Boža Đelić je imao bolje reference,bio je iskusniji, obrazovaniji,radio je u Silicijumskoj dolini,savetnik poljskog premijera,predsednika Ruske federacije,ruskog ministra finansija,partner firme Mekenzi,direktor banke Kredit agrikol za istočnu Evropu(jedna od najjačih banaka u svetu)i tu je zaradio veliki novac,a za radikale je bio lopov. Ne znam kako će proći ovaj stručnjak u zemlji Srbiji.

Sasa jokic

pre 10 godina

Lazara Krstica ce ubiti sopstvane ambicije.
Uz sve dobre namere, decko jednostavno nije dovoljno inteligentan, cim sa 29 godina uopste razmislja o toj poziciji.
Ili je kao sto sam vec pisao poslat da otvara usta.

nesa

pre 10 godina

Le le le le le le,kad gi dovate ovi nasi ,,strucnjaci,,iz politiku....lele mu ga majke! Nadam se da poznaje tu oblast odlicno,da nema kompromisa i da trazi rezultate,a onda ce znati i da se odbrani od nasih dezurnih ,,strucnjaka,,i ,,placenih,,medija. Djelic i drustvo to nije znalo i brzo su usli u ,,kolo,,iz koga su izasli puni evra i jos gorom ekonomijom.

ljubica

pre 10 godina

Mozda i jeste Lazar Krstic pametan i strucan i sve naj. Ali izgleda kao cudak. Aleksandar Vucic je fin i elegantan covek pa bi mogao ovog svog kandidata za ministra da malo uljudi da ne izgleda kao da je zalutao u vremenu. Ne zna se na koga vise lici na Linkolna ili Amisa.

DADA

pre 10 godina

Pa mi smo stvarno narod za posmatranje od strane psihologa, čovek nije ni krenuo da radi a već se našli "stručnjaci" da kritikuju, neverovatni smo.

mudroser

pre 10 godina

"... progresivno oporezivanje je pljačkaško i još više će podstaći izbegavanje poreza, te smanjiti motive za investicije..", vidim i Švedska i Holandija itd propadoše a naši vrli ekonomisti samo melju.Počela sujeta i ljubomora a još nije čovek ni došao.Takođe, primećujem iskusni nas vodaju već 20 godina.

Milan

pre 10 godina

Ne mora da znaci da ce biti brzo potrosen - demagogija je najaci adut srbijanske politike, pa koliko bude potreban da se sustina zaobilazi, toliko ce i biti koristan.Obzirom na godine i poznavanje sustine ovdasnje politicke scene, njegove zablude mogu trajati taman onoliko koliko je potrebno, na sta prevejani demagozi i racunaju.

Miroslav

pre 10 godina

@Nebojsa citiram te: nije pljacka vec nedobrovoljna solidarnost. Genijalno! Ajd' da preskocimo nedobrovoljna, ali solidarnost, solidarnost koga prema kome? Sta je solidarno uzeti od poreskog obveznika i spiskati na RTS, milanski edikt, Miladina, odstetu SOS kanalu, penzije i lecenje komunjarskih jagnjecih brigadira, plate krimosima u mupu i sudovima, DB ubicama, serije smradosa bajica, dotiranje smrdljivih novina, plate skupstinskom olosu, titove blizance, popovske penzije,155 agencija, subvencije zeleznici kojom ne putuje niko, zelezaru u zemlji gde nema rude gvozdja... ...

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Neverovatno.

Potpuno se slazem sa lokalnim eggs-pertima i gledaocima u solju za kafu.

Moram pod hitno da zakazem kod psihijatra.

EU Citizen

pre 10 godina

@Nebojsa
U prevodu, vid pljačke, jer šta je drugo "nedobrovoljna solidarnost" nego pljačka koju sprovode državni reketaši koji pažljivo uzgajaju svoje parazitske glasačke mašinerije. Jedini, ali fatalni problem vas i vaših nemoralnih neistomišljenika jeste to što ta vrsta krađe, isto kao što svaki parazit guši i ubija organizam domaćina, guši i ubija ekonomiju, a naročito danas kada sve više pametnih i uspešnih zemalja liberalizuje ekonomiju, smanjuje poreze, ukida nemoralnu progresiju (to jest, kažnjavanje za vrednoću, pamet i uspeh) i na taj način postaje neizdrživa konkurencija za socijalističke pijavice i trutove. Gospodin Prokopijević samo dosledno, mudro i hrabro govori istinu o tome da su veliko poresko opterećenje, progresivno haračenje, ogromna javna potrošnja i glomazni, suvišni i korumpirani državni aparat najveći uzroci nekonkurentnosti i propasti srpske ekonomije, i zato ga komunjare, partokratski socijal-demagozi i njihovi botovi poput vas toliko patološki mrze - on zna da je car go, bilo da se zove Vučić, Tadić ili Koštunica, i ne boji se da vašim plitkoumnim parolama razložno i staloženo suprotstavi duboko poznavanje ekonomskih zakonitosti i gvozdenu logiku koji kažu da vas bez hitnih i dubokih strukturalnih reformi u pravcu radikalne liberalizacije i drastičnog smanjenja preraspodele i javne potrošnje, za par kratkih godina čeka prosjački štap, pa makar doveli i Dejvida Koperfilda, a ne ovog nesretnog klinca koji podseća na Pinokija na konopcima lutkara...

Miroslav

pre 10 godina

Moze progresivno oporezivanje ako ce maksimalna stopa da bude kolika je sada flat:) Ako je ovo fora da jos vise zavuce ruku u dzepove nas koji punimo budzet tim lopuzama, ja obecavam da cu da prebacuim firmu u Republiku Srpsku, tamo zaposlim 43 radnika a isto toliko posaljem na biro u Srbiji. Pa se j.....! I ovako ozbiljno razmisljam da to uradim zbog pljacke na kursu dinara. Ako dignete porez Adio!

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovom mladom strucnjaku treba pruziti maksimalnu podrsku da istraje u svojoj nameri da uvede red u nasu monetarnu i fiskalnu politiku

Sladjana

pre 10 godina

Ja bih dala priliku Krstiću, svi moraju negde poceti da rade, a on je pre svega mlad čovek, obrazovan i željan da radi, pa tek onda da se ocenjuje njegov rad a ne da se prognozira i pre no što je stupio na dužnost.

Veki

pre 10 godina

Progresivno oporezivanje postoji u Nemackoj, Ceskoj, Skandinaviji i nizu drugih zemalja EU, tako da me zanima na cemu Prokopijevic zasniva stav da je takvo oporezivanje pljackasko.

Morsi

pre 10 godina

Sjajan izbor. Relativno mladi, neiskvareni, zavrsili jedne od najboljih svetskih univerziteta, uspesni u poslu kojim se bave. Svaka cast Vucicu

jovaN

pre 10 godina

Pa ako necete krstica ja bih vam odmah vratio Dinkica j***** lud smo mi narod (Morgot, 14. avgust 2013 23:28) Mazohizam srpski! Ili jesmo ili nismo osiromašeni! Odlučimo se šta hoćemo!

14457

pre 10 godina

Konacno jedan mlad covek, izuzetno cenjen I obrazovan u svojoj profesiji, pravo je osvezenje za Srbiju I verujem da ce se maksimalno posvetiti poslu.

Sladjana

pre 10 godina

Zaista ne razumem zasto ste se okomili na Krstica? Stanje na polju nasih finansija je toliko lose da ne moze biti gore i u svakom slucaju ce Krstic biti bolji od prethodnika.

bankrot bejbi

pre 10 godina

Pa naravno da će biti potrošen ali to nije sve. Osim toga što će biti potrošen mladi i ambiciozni Krstić će biti i teško kompromitovan jer će mu lopovi namestiti igru za koju on nema iskustva. Platiće i svoje neiskustvo i tuđ lopovluk ali neka tako i bude - sam je hteo. Danima u štami su najvažniji naslovi tipa "Jedan mlad stručnjak je bolji od hrpe partijskih parazita" a prava istina je da jedan mlad stručnjak nema nikakve šanse pored hrpe partijskih parazita. Sad ćemo samo prisustvovati spoznaji te bolne istine.

trač-analitika...

pre 10 godina

"Na svaki gram dobra ovde idu dva grama zla, nema u ovoj zemlji dobrote bez mržnje i veličine bez zavisti; nema ni najmanjeg predmeta bez njegove senke..!” M. Selimović
Treba li ovom nešto dodavati kad su naši karakteri u pitanju? Umesto podrške mladim i obrazovanima dočekujemo ih pogrdom i omalovažavanjem!

sirmium

pre 10 godina

Dosta nam je "sposobnih" ministara finansija i privrede poput Dinkića, Cvetkovića, Vlahovića, koji su se jedino pokazali sposobni da na uštrb državnih budžeta napune svoje džepove, i džepove ljudima bliskim vlasti. Dovoljno je samo da ovaj mladi gospodin pošteno radi svoj posao i spreči mahinacije u ministarstvu, i već će biti mnogo bolji od svih prethodnih ministara finansija.

12059

pre 10 godina

Treba da pruzimo punu podrsku gospodinu Krsticu umesto sto ga kritikujete, a jos nije ni poceo da radi, verujem da ce odgovorno raditi svoj posao sa rezultatima prvenstveno jer nije stranacki kadar i bice nepristrasan, drago mi je da se konacno ceni znanje, a ne stranacka pripadnost.

State of Exit

pre 10 godina

Odmah neagativne prognoze i crne slutnje a da čovek još nije ni počeo da radi. Ima sve predispozicije da bude uspešan ministar ne vidim razloga za toliku zabrinutost

reakan

pre 10 godina

neke stvari dolaze sa godinama. npr iskustvo, ali avaj... za vas koji pominjete zemlje sa progresivnim oporezivanjem, uzmite u obzir da su to zemlje koje ne zavise od stranih investitora, I koje imaju privredu koja radi... mi nemamo, zavisimo od milostinje, kredita I chega ne, zato I subvencionishemo radna mesta... sns mora da pokazhe rezultate, dosta je bilo populizma, I to narod shvata polako... obecali su kule I gradove, nisu isposhtovali nikoga I eto problema. ..

dr. Sokrates

pre 10 godina

Za gospodina Krstića, ukoliko bude izabran za ministra, je bitno da će on imati punu političku podršku u liku Aleksandra Vučića. Takođe je bitno da ima dobru ekipu saradnika, i da Vučić sigurno neće dozvoliti nikom da ovom mladom gospodinu podmeće nogu i odmaže u radu.

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Srpska napredna stranka je zasluzio sve pohvale, pokazali su da nemaju ni najmanje sumnje kada je u pitanju strucnost da cene znanje i strucnost, i da nije bitna politicka pripadnost, a pred Krsticem je mnogo problema i verujem da ce se snaci u svemu tome. Kada je dobio i podrsku od gospodina Dzeletovica mislim da ce biti dobar ministar finansija.

Glisa

pre 10 godina

Strucnjaci sa pravim diplomama, jeste da nisu doktori nauka poput Gangule, ali zato imaju neophodno znanje, sposobnost i nestranacke su licnosti

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Krajnje je neumesno porediti Đelića sa gospodinom Krstićem.evo navešću jedan drastičan primer:
Gospodin Đelić je došao u Srbiju gde je započeta privatizacija i gde je budžet punjen iz tih sredstava a sa druge strane se nije vodilo računa o privredi i njenom stanju.
Gospodin Krstić dolazi posle sprovedene privatizacije gde su sve pare proćerdeane i potrošene gde je ekonomija na kolenima a javne finansije u katastrofalnom stanju.
Kakvi su stručnjaci u finansijama Boža Đelić i Mlađa Dinkić vidi se po tome da je sve rasporodato, krediti podizani, ekonomija na kolenima i prazan budžet.
Zato želim svu sreću i svako dobro našem mlađanom Lazaru na novom poslu!

Evelin

pre 10 godina

Da, nasi ekonomisti sve znaju, zato je zemlja u ekonomskom sunovratu. Nemojmo suditi unapred. Ja sam bas optimisticna u vezi njegovog rada i radovalo bi me to da prihvati mesto ministra.

mika015

pre 10 godina

naravno da su veliki izazovi i problemi pred Krsticem ali sam siguran da je Vucic napravio pravi odabir jer za ovih godinu dana u vlasti nije napravio nijedan potez stetan za gradjane srbije

Mikica

pre 10 godina

Neka se ne boje raznorazni dusebriznici, nije Krstic malo dete a nije ni tako naivan, dobro je njega procenio Vucic, a to sto je studirao i radio u Americi najbolje govori o tome koliko je sposoban i vredan.

Biljana

pre 10 godina

KO ce vama ugoditi,nije ni poceo da obavlja svoj posao vi ga vec smenjujete.
Trgnite se malo,razmisljajte racionalno.. Coveku treba dati sansu moze nam biti samo bolje nikako gore... Verujem u Krstica

Bulevar

pre 10 godina

Pa zasto smo mi Srbi takvi ljudi? Zasto odmah osudjujemo nekoga i pre nego sto je poceo da radi? Mi smo u napred gubitnici. Ja znam da se nas narod mnogo razocarao u poslednjih 20 godina, al treba ipak imati malo vere. Nije nikad sve tako crno. U Srbiji ima nade za bolje sutra. bolje bi nam bilo da Lazaru Krsticu pozelimo srecu i nadamo se da ce uspeti da pomogne bar malo nasoj zemlji.

Utopija

pre 10 godina

Srbija-zemlja utopija. Ovi ga vec osudili na propast. Mislim da ce decko maksimalni iskoristiti sansu. Mlad je zeljan dokazivanja

kedira

pre 10 godina

Ne bi se Lazar prihvatio takvog posla da nije siguran u sebe i svoje mogućnosti, a ni Vučić neće dozvoliti da se tako nešto desi.

Saška 983

pre 10 godina

Za oblast ekonomije I finansija treba angažovati mlade i školovane kadrove poput gospodina Krstića . Do sada smo uglavnom šansu da pokažu šta znaju u oblasti finansija davali tzv. “iskusnim stručnjacima”, poput Cvetkovića i Dinkića, i sa njima srpska ekonomija je tonula sve više. Vreme je da se šansa pruži mladim ljudima, koji će imati bezrezervnu političku podršku u liku Vučića, koji opet ima podršku među građanima Srbije, i to može biti dobitna kombinacija.

jevrem

pre 10 godina

Dovođenjem jednog mladog ekonomskih stručnjaka koji se školovao u inostranstvu, i koji nema nikakav dug prema našim bajnim biznismenima , Vučić želi da prekine sa lošom praksom da se stranački ministri izbegavaju preduzimanje nepopularnih ekonomskih mera, a sve iz straha pada rejtinga njihove stranke, a da se sa druge strane donose zakoni po volji srpskih tajkuna, koji omogućavaju tajkunima da vrše tzv. zakonitu krađu, i tako državni, pokrajinski i opštinski budžeti bivaju sve tanji, a tajkuni bivaju sve bogatiji.

kocka je bačena

pre 10 godina

Vrli ekonomski stručnjaci su ustvari samo analitičari prošlih vremena.Ne žive u sadašnjosti pa tako ne mogu ni da vide budućnost.Za njih je sve već viđeni kliše posle povike ovaj i ovaj je spasitelj ne tako zatim ga potope političari,ali da li te tako danas?Da li je neko sve ove godine unazad od vlasti smeo prstom da pokaže na Miškovića,a kamo li da ga optuži ili da ga još uhapsi i spremi mu suđenje,odgovor je isuviše jasan NE.Vučić uvodi do sada nezamislivi standarde u političkom životu Srbije.I zato sam ubeđen da ovaj projekat sa novim ministrom finansija, da će biti uspešan.

Cindirela

pre 10 godina

Kako pricate o coveku a jos nije ni jedan potez ucinjen..Potrositi..pa nije on roba. Ovo je prepoznatljiv stil za se koga...

STANKO

pre 10 godina

Ma nema sanse!!! Vucic je, kao i uvek, i ovaj put napravio pravi izbor!!! Covek je mlad, pametan, obrazovan, sposoban, zeli da napreduje!!! Bio bi odlican ministar finansija i sigurna sam da bi mnogo toga korisnog uradio za Srbiju!!!

nindzica

pre 10 godina

Ne osudjujte bez razloga,nemate ni jedan!Dobrodoslicu pozelite novom ministru!Nisu svi kao prosli,to je ova vlast vec dokazala!

pravnik

pre 10 godina

Ispusene lule, preko Danas ispusenih novina, na "nezavisnom" mediju B92 kritikuju i spletkare. Gospodo Verane, Veso Rakijo, analiticari i nevladini organizatori sa milionima u dzepu preko grbace napacenog naroda: ZNATE LI KAKO BI NAM LEPSE BILO KADA SE VASI JAUCI DEMOKRATIJE NE BI CULI, bar godinu dana ? Procvetali bi, verujte. Zato se povucite u rupe iz kojih ste izmileli i pisite memoare, dok ne dodje normalno vreme gde ce biti totalno nebitno sta vi mislite i pisete i za koje pisanije i pamflete niko normalan nece davati dve pare.

moji do mojega...

pre 10 godina

Ovo je ludilo. Bivsi nizi konsultant ce da vodi finansije jedne drzave.
(Stojan, 14. avgust 2013 22:26)
Zaboravljate da ovi prethodni nisu bili ni "niži konsultaniti" već nećaci i stričevići...

Srbenda

pre 10 godina

Ljudi pa niko nije ni rekao da je on cudotvorac. Ne moze on od Srbije da napravi nemacku, to je tacno. Al moze bar da zaustavi dalje propadanje finansija zemlje, i to ce biti nogo vise nego sto je njegov prethodnik uradio. Ja sam na takvom rezultatu zadovoljan.

Šidski šahista

pre 10 godina

Besmisleno je porediti Božu Đelića i gospodina Krstića. Sasvim su druge okolnosti nego pe 12 godina.
TAda se išlo sa razgradnjom i rasturanjem Srbije dok danas se ide na konsolidaciji i vraćanju Srbije iz "mrtvih".

Patrijota

pre 10 godina

To je sasvim logicna stvar i jasna svakome sa jednom vijugom vise od kokoske! Prvo i osnovno pitanje je sta su to njegove extra reference osim sto je mlad??? Ama bas nijedna i nista!!! Niti je kao prvo doktorirao, niti je radio na nekom narocitom mestu u firmi sto pokazuje smesna plata od samo 60.000 $ godisnje, niti ima ikakvog iskustva u ovom poslu, niti i da nesto zna, ima s kim da radi.....
Takodje je veoma drsko i suludo sa njegove strane da se prihvati takvoga posla sa nekakvom nadom da ce kao nesto mozda i uraditi??? A posebna drskost i bezobrazluk se ogleda u njegovom rezonu 100%; idem da se malo zezam, bicu u centru paznje i napraviti kredit za sutra, znam da necu nista uraditi jer niti znam niti je to u ovom sastavu i trenu nemoguce, ali boli me uvo i kada me sutnu nece biti posledica???
POTPUNO ISTI SCENARIO SA NESPOSOBNIM FOLIRANTOM VUKOM JEREMICEM KOJI NIJE AMA BAS NISTA URADIO KAO MINISTAR OSIM LICNE PROMOCIJE ZA DALJU KARIJERU!!!
Uzevsi sve ovo u obzir zelim mu sto pre da ga suznu kao zadnjeg dripca jer to po svemu zasluzuje! Zivi bili pa videli?

nazalost

pre 10 godina

Samo jedno pitanje za botove koji slepo slusaju sta vodja govori...a zasto onda ne dovedu strucnjake i u ostala ministarstva posto su ovi trenutni ministri dno dna?
I te price kako je Vucic zvao ali niko nece...pa jel' mislite da smo svi veverice?Da se zakopcavamo na ledjima?

Pa sta bi sa predizbornim obecanjima?Imaju program za sve,imaju ljude za sve?A sad idemo okolo i kukamo trazeci pomoc?

Ovoj drzavi i ovom narodu nema spasa.Ovde vecina nista,ali bas nista ne razume.I prosto uziva kad je lazu i obecavaju kule i gradove.

Ovom momku svaka cast,ali takvih i kod nas i u belom svetu ima "k'o 'ladne vode".On nema ni iskustvo ni znanje da bude ministar.Savetnik,pomocnik ili tako nesto,to da.Ali da bude ministar...pa to veze sa mozgom nema.Niti poznaje politiku,niti politicare,niti ima iskustva u vodjenju tako velikog i ozbiljnog sistema,a tesko da ce proci bez "saplitanja" sa svih strana,i povrh svega on dolazi u jedan totalni haos u drzavu koja je pred finansijskim kolapsom.
Kao sto u tekstu pise i veci strucnjaci od njega se nisu proslavili u Srbiji,pa nece ni on.

A da je ovo sto pisem tacno uvericete se vrlo brzo.

kiza

pre 10 godina

Krstić je žrtveno jagnje da se kupi još par meseci vlasti.Naravno,da niko ozbiljan neće da se prihvati funkcije jer mu političari neće dozvoliti da uradi ono što se mora.Da vidim koji ministar će da otpusti hiljade radnika eps-a,rts-a,železnica,mts-a ili da ukine desetine agencija.

oklahoma kid

pre 10 godina

"Veoma je ostra ocena da ce SNS da ,,istrosi" Lazara Krstica. Naime, SNS je ozbiljna stranka koja ljude ne koristi za jednokratnu upotrebu, niti im namece nesto sto je van njihovih strucnih misljenja. Ne treba apriori imati negativisticki pristup prema novim kadrovima. Treba im ukazati poverenje a na njima je da to opravdaju. Verujem da ce buduci Ministar da ima maksimalnu podrsku od vicepremijera, Aleksandra Vucica, kao i da ce novi tim da radi koordinirano i uz maksimalnu saradnju.
(Darija, 14. avgust 2013 22:21) "

Takozvana SNS dok se drugačije zvala je za jednokratnu upotrebu iskoristila celu Srbiju, sve njene ljudske, ekonomske i svake druge resurse, a sve za njihov vlažan san o Karlobag-Karlovac, itd granicama.

Iskoristila je pa iz zemlje oterala stotine hiljada mladih i školovanih, nakon što su im na granici cinično naplatili izlazak iz zemlje.

Iskoristila je pa prepustila sudbini više stotina hiljada ljudi iz takozvane Krajine, a poslednji koje je iskoristila su kosmetski Srbi.

Iskoristila je i potrošila čak i budućnost moje dece, moju više ni ne računam.

Pa o čemu onda vi to lupetate? Uporno nam kao iskusan šibicar podmećete tezu da je SNS neka nova stranka? Kako imate nerava za to, kad ih svi znamo?

ljubica

pre 10 godina

Mozda i jeste Lazar Krstic pametan i strucan i sve naj. Ali izgleda kao cudak. Aleksandar Vucic je fin i elegantan covek pa bi mogao ovog svog kandidata za ministra da malo uljudi da ne izgleda kao da je zalutao u vremenu. Ne zna se na koga vise lici na Linkolna ili Amisa.

Malkom

pre 10 godina

sns je običan copy-paste ds od pre neku godinu. forma i demagogija a suštine nigde. dečkova biografija nema veze sa glupostima koje je predložio u programu. Otkrio je koliko je zeken i neupućen na prvom koraku. Biće neko vreme bela mečka koju će sns da vodi sa cirkusa na cirkus i onda krah.

mudroser

pre 10 godina

"... progresivno oporezivanje je pljačkaško i još više će podstaći izbegavanje poreza, te smanjiti motive za investicije..", vidim i Švedska i Holandija itd propadoše a naši vrli ekonomisti samo melju.Počela sujeta i ljubomora a još nije čovek ni došao.Takođe, primećujem iskusni nas vodaju već 20 godina.

EU Citizen

pre 10 godina

Profesor Prokopijević, ubedljivo najtrezveniji i najpotkovaniji ekonomista srednje generacije, kao i sto puta do sada je rekao sve bitno u tri rečenice. I budali je jasno da, iako je nedostatak ljudi u Srbiji tragičan i akutan, za ključna mesta kao što su ministarstvo finasija ili Narodna banka bi se uvek našlo nekoliko ljudi poput njega, da osmisle istinske, strukturalne reforme i ovu zemlju izvuku iz blata (šta mislite, recimo, na šta je ličila Slovačka posle Mečijara i kakva korenita transformacija je bila potrebna, ali ta zemlja je ipak našla snage da izbaci Dzurindu i Ivana Mikloša na površinu i osmisli najuspešniji paket reformi u postkomunističkoj Evropi na čijem uspehu i danas parazitira populista Fico). Poenta je u tome što ni ovoj vladi, isto kao sve prethodne, sa izuzetkom Đinđićeve, koja je za tri kratke godine promenila više od svih ostalih zajedno, nije ni na kraj pameti da nešto menja: njima, s jedne strane, odgovara pseudokapitalistički, polufeudalni sistem koji njima i njihovim drugarima bez rizika konkurencije donosi ogromne profite, a, s druge, nemaju dovoljno ekonomsko i političko obrazovanje i psosobnost predviđanja da shvate da ova zemlja sa takvom politikom ne samo da neće uspeti da se izvuče iz teškoća i dostigne kakav-takav rast i prosperitet, već ni da izbegne totalni ekobnomski kolaps, iz koga više nema ko da ih vadi, jer EU, iz sličnih razloga, samo na mnogo višem nivou, ima previše svojih problema i premalo novca, a nikoga drugog ne zanimaju.

hm...

pre 10 godina

poznavanje politike je preduslov za bilo kakvu politicku funkciju.
vidim da ljudi imaju velika ocekivanja ali mislim da su ekonomisti u pravu.

Cinik

pre 10 godina

Nemam ništa protiv ovog mladog čoveka ali smatram da je sjedne strane gospodin Vučić jako neozbiljan kada je jednog mladog i politički potpuno neiskusnog čoveka doveo na jedno ovako odgovorno mesto a s druge strane smatram i da se Lazar kao mladi idealista zatračao prihvatawem ove funkcije. Zamislite tog mladog čoveka koji je teoretski izuzetno potkovan kada uđe u klinč sa srpskim tajkunima koji sede u Vladi Srbije, pa zatim uđe u borbu sa iskusnim vukovima iz Svetske banke, EU i ko zna kime, vrlo brzo će mu entuzijazam opasti.

Cinik

pre 10 godina

Nemam ništa protiv ovog mladog čoveka ali smatram da je sjedne strane gospodin Vučić jako neozbiljan kada je jednog mladog i politički potpuno neiskusnog čoveka doveo na jedno ovako odgovorno mesto a s druge strane smatram i da se Lazar kao mladi idealista zatračao prihvatawem ove funkcije. Zamislite tog mladog čoveka koji je teoretski izuzetno potkovan kada uđe u klinč sa srpskim tajkunima koji sede u Vladi Srbije, pa zatim uđe u borbu sa iskusnim vukovima iz Svetske banke, EU i ko zna kime, vrlo brzo će mu entuzijazam opasti.

Микица

pre 10 godina

Опорезивање мора да буде фер и да се види како се новац пореских обвезника троши.

Прогресивно опорезивање неће урадити ништа осим натерати извознике да пребаце фирме из Србије.

Најгоре, поскупљује радну снагу и улагања у Србију.

То значи смањивање броја радних места, нарочито високо плаћених, и смањивање укупно уплаћеног пореза.

Смањивање броја високо плаћених радних места значи даље егзодус младих и стручних, никако повратак.

Укратко, просечна плата ће бити 20000 динара.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Neverovatno.

Potpuno se slazem sa lokalnim eggs-pertima i gledaocima u solju za kafu.

Moram pod hitno da zakazem kod psihijatra.

Milan

pre 10 godina

Ne mora da znaci da ce biti brzo potrosen - demagogija je najaci adut srbijanske politike, pa koliko bude potreban da se sustina zaobilazi, toliko ce i biti koristan.Obzirom na godine i poznavanje sustine ovdasnje politicke scene, njegove zablude mogu trajati taman onoliko koliko je potrebno, na sta prevejani demagozi i racunaju.

Inženjer

pre 10 godina

GOSPODO EKONOMSKI STRUČNAJCI, sve vas boli SMENA GENERACIJE. Odjednom ste shvatili da ste proćerdali karijere i da ništa korisno iza vas neće ostati. Buduće generacije nemaju po čemu da vas pamte. Što rekli moji majstori na gradilištu "NEMA CEVI ZA KOJU MOŽETE DA SE UHVATITE (one koju ste svojeručno postavili)".

NScentar

pre 10 godina

Da stavimo moju baba Persu, od 90 godina, na ministarstvo financije nebi nista losije uradila nego ovi pametnjakovci poslednje 20+ godina. Ali da budemo fer, ekonomiste nisu drzali budjet Srbije, nego politicari. Ako politicari dignu ruke od drzavne kese, i po je veliko pitanje, onda Srbija ima sansu. Sve zavisi koliko slobode ce Vucic dati ovom mladicu. Ali jedna dobra stvar, kad Krstic pocne da tera oni sto sede po drzavne preduzeca, a nista ne rade, on ce biti kriv, ne Vucic. I to ce Aleksandru da odgovara. Vreme je da se Srbija malo ocisti. Znam da nemoze puno, ali i malo bi bilo divno.

nesa

pre 10 godina

Le le le le le le,kad gi dovate ovi nasi ,,strucnjaci,,iz politiku....lele mu ga majke! Nadam se da poznaje tu oblast odlicno,da nema kompromisa i da trazi rezultate,a onda ce znati i da se odbrani od nasih dezurnih ,,strucnjaka,,i ,,placenih,,medija. Djelic i drustvo to nije znalo i brzo su usli u ,,kolo,,iz koga su izasli puni evra i jos gorom ekonomijom.

Jevgenija

pre 10 godina

Pre nego sto pocnemo da napadamo i Vucica koji je i doveo Krstica koji se skolovao u inostranstvu kako nista ne znaju samo da podsetim da je Vucic je javno pozvao nase ekonomiste i strucnjake iz zemlje da se jave za finansije i privredu. I sta je bilo? Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase. E, sada cemo ovom nalazimo mane, jer mi sve znamo. Doneo je plan sta ce da radi i kakve rezultate ce da postigne. Svakako nece ostati bez rezultata 12 godina.

ORKA

pre 10 godina

Gospodo ekonomisti da ste znali nesto do sada biste svoje znanje iskoristili u ovoj posrnuloj zemlji,sada licite na babe koje vode abrove na ulicama i nisu od nikakve koristi a usput su posesivne i ljubomorne.

Darija

pre 10 godina

Veoma je ostra ocena da ce SNS da ,,istrosi" Lazara Krstica. Naime, SNS je ozbiljna stranka koja ljude ne koristi za jednokratnu upotrebu, niti im namece nesto sto je van njihovih strucnih misljenja. Ne treba apriori imati negativisticki pristup prema novim kadrovima. Treba im ukazati poverenje a na njima je da to opravdaju. Verujem da ce buduci Ministar da ima maksimalnu podrsku od vicepremijera, Aleksandra Vucica, kao i da ce novi tim da radi koordinirano i uz maksimalnu saradnju.

Mars

pre 10 godina

Verujem u vasu strucnost,ali zasto vec sumljate u decka a jos niste videli kako radi. Nadam se da niste u pravu i da ce mladost pokazti svoje prednosti.

Odin

pre 10 godina

Smatram da će Lazar Krstić, kao mladi političar ipak pokazati da moraju mlađi političari da se više angažuju i pokrenu, jer oni imaju snage dovoljno da izguraju teške zadatke. Isto tako smatram da neće moći da ga "potroše" kako se navodi u naslovu.

Dr. Petar Pan

pre 10 godina

ne, pa nama je u žilama da pljujemo i da se odričemo školovanih i stručnih kadrova a da želimo barabe i lopove. Šta hoćete bre? Dinkića? Ma dajte molim vas, pružite čoveku šansu pa posle kritikujte ako ima mesta tu. Doduše, nije sns kao ds pa da mlade i školovane tera iz zemlje i izbacuje iz stranke (Mislim konkretno na Vuka Jeremića). Polako, verujem u ovog klinju...

Out of space

pre 10 godina

Dakle doticni ekonomisti zele da kazu da nam nije potreban mladi obrazovani covek u Vladi sa svetski priznatom diplomom? E pa ne bih se slozila jer se ljudi ne mogu trositi- koliko vise daju sebe toliko vise i vrede.

Deda Mraz

pre 10 godina

Mnogi su imali sansu da se pokazu i dokazu na polju finansija pa nista nisu postigli, sada neka daju sansu mladim ljudima koji zele da rade.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Ipak, preovladjuje stav da bi mladi ekonomista, bez obzira na svu njegovu strucnost i moguci talenat, mogao da bude ubrzo ”potrošen“, i to zbog nedostatka iskustva u visokoj politici i drzavnoj upravi, a od strane politicara ciju podrsku trenutno uziva. Aleksandar Vucic pruzice maksimalnu podrsku gospodinu Krsticu.

Flomaster

pre 10 godina

Javnost i mediji bi trebali da budu najbolji garant da neko ko radi ispravno ne bude "potrosen" ako naleti na razne interesne grupe koje bi ga diskreditovale.
Problem je sto su mediji kod nas pod direktnom kontrolom raznih interesnih grupa. Javnost je amorfna, potpuno bezvoljna i zaokupljena prezivljavanjem od danas do sutra i ceka spas sa neba bez zelje da preuzme sudbinu u svoje ruke.
Da bi neka reforma uspela mora da pridobije siroku podrsku u narodu! Ako se udara po kriminalcima, lopovima i bogatima to narod lako pozdravlja jer ih nista ne kosta!
Reforme podrazumevaju rezove po dubini gde svako mora manje ili vise da menja navike, nacin rada, da se odrekne nekih privilegija..... Reforma je uvodjenje reda i jednakog zakona za sve, odricanje i vise rada danas za bolju drzavu i drustvo sutra!
Onaj ko uspe da pridobije narod i pre svega mlade ljude da budu aktivniji moze da racuna na uspeh posle teskih godina napornog rada! Podrazumeva se da je kristalno cist i ima jasnu viziju reforme drustva.
Ako ovaj momak ima snage i ideje za sve to, srecno! Puna podrska!

Nebojsa

pre 10 godina

“Takođe, progresivno oporezivanje je pljačkaško i još više će podstaći izbegavanje poreza, te smanjiti motive za investicije."
Uvek je zanimljivo cuti sta kaze Miroslav Prokopijevic, udarna pesnica neoliberalne misli u Srbiji. Beskomproisan i beskurpulozan, cesto se ne stidi se da kaze nesto sto i neki drugi misle, ali ne smeju da kazu. A to nesto, kao i u ovom slucaju, je, gotovo bez izuzetka, surovo, debelokozacki, nesolidarno, jednom recju neeticno.
Svakako da progresivno oporezivanje nije nikakva pljacka... vec mehanizam solidarnosti. Jer porezi i doprinosi jesu, znacajnim delom, vid nedobrovoljne, obavezujuce, drustvenim konsenzusom prihvacene solidarnosti.

DADA

pre 10 godina

Pa mi smo stvarno narod za posmatranje od strane psihologa, čovek nije ni krenuo da radi a već se našli "stručnjaci" da kritikuju, neverovatni smo.

Vojvodina

pre 10 godina

A šta su dotični ekonomisti uradili proteklih godina ,osim što umeju da kritikuju i ocenjuju, da li je iko od njih iskusnih,nezamenljivih i tako kritički orijentisanih ,zasukao rukave i uradio nešto pametno i pozitivno za ovaj narod i državu? Čitamo već godinama - grupa ekonomista rekla ovo ili ono, strašan posao za uraditi....kad ste tako pametni i iskusni, životno i profesionalno,gde ste bili svih ovih godina? Sad vam smeta neko mlad,pametan sa znanjem i vizijama koje su vam nedostupne....džaba vam znanje i iskustvo kad ga niste omplemenili i podelili na dobrobit svih nas, vreme je za smenu generacija odavno!!!!!

Thor

pre 10 godina

Ja bih dao priliku Krstiću, jer pre svega mlad je čovek, željan da radi, pa tek onda da se ocenjuje njegov rad a ne da se prognozira i pre no što je stupio na dužnost.

Realan iz Londona

pre 10 godina

Idiotska odluka mladog ministra finansija! Po meni samom odlukom mi je vec dokazao svoje neiskustvo, nezrelost, analiticke sposobnosti i na moje veliko iznenadjenje patriotsku naklonost koja mu je ocigledno pomrsila sve ostale gore navedene osobine ako ih je uopste i imao. Nemam problem sa tim da je neko patriota ali ta osobina nece poboljsati nasu ekonomiju i privredu, nego hladnokrvnost i resenost odnosno istrajnost da se neke stvari promene. Mislim iskljucivo na CINJENICU koju svaka budala sa malo mozga zna a to bi trebao i mladi ministar da zna a to je da nema u Srbiji politicke resenosti i hrabrosti da se stvari iz korena promene. Nasi ekonomski problemi su vrlo lako resivi samo sto niko ne sme da kaze narodu kako se to resava. Ne mozes da imas uspesnu privredu kad imas duplo vise ljudi na budzetu (sto radnika sto penzionera) nego radnika iz privatnog sektora koji sve te budzetske rashode treba da pokriju. Dakle reforma javnog sektora, administracije i penzionog sistema. I to takva reforma da 400-500 hiljada ljudi ostane sto bez posla sto bez penzija ili da im se drasticno umanje npr. preko 50%! Tu je problem ljudi, sto kad bi se tako nesto dogodilo imali bi socialne nerede po BG-u a politicari koji bi glasali za takve mere bi odmah mogli da se oproste politike. Mogu da dovedu i Warren Buffeta za ministra ali ako necete da promenite stvari iz korena odnosno ceo sistem vrednosti i rada onda nam ni Bog nece pomoci a kamoli ovaj mladi ministar.

Skolski drug

pre 10 godina

Vučić se opasno izblamirao. Po svetu nam se smeju. Kakva smo to zemlja kad konsultant preuzima min finansija. Cirkus. Da li prosecan sns bot uopšte zna koliko NIŠTA je biti konsultant u takvim kućama. Npr. Đelić je za njega Zmaj Ognjeni Vuk pošto je Partner u takvoj kući. Al dobro, povataće i Sns botovi te cake za jedno 15 godina.

Vlada

pre 10 godina

Mi smo mnogo toga već potrošili sa poznatim i dobrim ekonomistima. Kasa prazna, mnogo toga prodato, čekajući šansu svi pobegli iz zemlje, a narod živi iz dana u dan sve lošije. Dečko će sigurno uspeti ako političari složno stanu iza njega. Ako to ne žele nama ni bog ne može pomoći.

Alisija B

pre 10 godina

Dokle ćemo da budemo maliciozni, da prejudiciramo. Treba pustiti ovog mladog, elokventnog čoveka da podigne posrnulu ekonomiju u Srbiji.

ranča

pre 10 godina

Još nije došao na mesto ministra već ga smenjuju, zemljo Srbijo, ovakvi potezi treba da budu nada za bolje sutra a ne tema za širenje pesimizma.

kocka je bačena

pre 10 godina

Vrli ekonomski stručnjaci su ustvari samo analitičari prošlih vremena.Ne žive u sadašnjosti pa tako ne mogu ni da vide budućnost.Za njih je sve već viđeni kliše posle povike ovaj i ovaj je spasitelj ne tako zatim ga potope političari,ali da li te tako danas?Da li je neko sve ove godine unazad od vlasti smeo prstom da pokaže na Miškovića,a kamo li da ga optuži ili da ga još uhapsi i spremi mu suđenje,odgovor je isuviše jasan NE.Vučić uvodi do sada nezamislivi standarde u političkom životu Srbije.I zato sam ubeđen da ovaj projekat sa novim ministrom finansija, da će biti uspešan.

pravnik

pre 10 godina

Ispusene lule, preko Danas ispusenih novina, na "nezavisnom" mediju B92 kritikuju i spletkare. Gospodo Verane, Veso Rakijo, analiticari i nevladini organizatori sa milionima u dzepu preko grbace napacenog naroda: ZNATE LI KAKO BI NAM LEPSE BILO KADA SE VASI JAUCI DEMOKRATIJE NE BI CULI, bar godinu dana ? Procvetali bi, verujte. Zato se povucite u rupe iz kojih ste izmileli i pisite memoare, dok ne dodje normalno vreme gde ce biti totalno nebitno sta vi mislite i pisete i za koje pisanije i pamflete niko normalan nece davati dve pare.

Veki

pre 10 godina

Progresivno oporezivanje postoji u Nemackoj, Ceskoj, Skandinaviji i nizu drugih zemalja EU, tako da me zanima na cemu Prokopijevic zasniva stav da je takvo oporezivanje pljackasko.

STANKO

pre 10 godina

Ma nema sanse!!! Vucic je, kao i uvek, i ovaj put napravio pravi izbor!!! Covek je mlad, pametan, obrazovan, sposoban, zeli da napreduje!!! Bio bi odlican ministar finansija i sigurna sam da bi mnogo toga korisnog uradio za Srbiju!!!

nindzica

pre 10 godina

Ne osudjujte bez razloga,nemate ni jedan!Dobrodoslicu pozelite novom ministru!Nisu svi kao prosli,to je ova vlast vec dokazala!

Biljana

pre 10 godina

KO ce vama ugoditi,nije ni poceo da obavlja svoj posao vi ga vec smenjujete.
Trgnite se malo,razmisljajte racionalno.. Coveku treba dati sansu moze nam biti samo bolje nikako gore... Verujem u Krstica

nenis

pre 10 godina

Neverovqtno ali tacno. Ko ce nas Srbe da zadovolji. Nama je svima potreban jedan dobar potres u politici i ekonomiji. Naravno odbqcili smo sve koji pojusavaju da nam pomognu da podjemo pravim putem. Slazem se da imamo izvanredne ekonomiste u zemlji ali vreme je da prihvatimo da nazalost do sada niko nije uspeo. Zasto, pitamo se svi? Dajte vec jednom odresene ruke talentovanim expertima sansu da pokazu sta je moguce! Prekinimo da potcenjujemo mlade zbog nedostagka iskustva. To je velika greska. Nazalost vecina nema pojma o proseku starosti ministara i politicara na Zapadu koji je nazalost daleko ispod srpskog proseka.

trač-analitika...

pre 10 godina

"Na svaki gram dobra ovde idu dva grama zla, nema u ovoj zemlji dobrote bez mržnje i veličine bez zavisti; nema ni najmanjeg predmeta bez njegove senke..!” M. Selimović
Treba li ovom nešto dodavati kad su naši karakteri u pitanju? Umesto podrške mladim i obrazovanima dočekujemo ih pogrdom i omalovažavanjem!

Srbenda

pre 10 godina

Ljudi pa niko nije ni rekao da je on cudotvorac. Ne moze on od Srbije da napravi nemacku, to je tacno. Al moze bar da zaustavi dalje propadanje finansija zemlje, i to ce biti nogo vise nego sto je njegov prethodnik uradio. Ja sam na takvom rezultatu zadovoljan.

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Srpska napredna stranka je zasluzio sve pohvale, pokazali su da nemaju ni najmanje sumnje kada je u pitanju strucnost da cene znanje i strucnost, i da nije bitna politicka pripadnost, a pred Krsticem je mnogo problema i verujem da ce se snaci u svemu tome. Kada je dobio i podrsku od gospodina Dzeletovica mislim da ce biti dobar ministar finansija.

Šidski šahista

pre 10 godina

Besmisleno je porediti Božu Đelića i gospodina Krstića. Sasvim su druge okolnosti nego pe 12 godina.
TAda se išlo sa razgradnjom i rasturanjem Srbije dok danas se ide na konsolidaciji i vraćanju Srbije iz "mrtvih".

Nebojša sa Zvezdare

pre 10 godina

Krajnje je neumesno porediti Đelića sa gospodinom Krstićem.evo navešću jedan drastičan primer:
Gospodin Đelić je došao u Srbiju gde je započeta privatizacija i gde je budžet punjen iz tih sredstava a sa druge strane se nije vodilo računa o privredi i njenom stanju.
Gospodin Krstić dolazi posle sprovedene privatizacije gde su sve pare proćerdeane i potrošene gde je ekonomija na kolenima a javne finansije u katastrofalnom stanju.
Kakvi su stručnjaci u finansijama Boža Đelić i Mlađa Dinkić vidi se po tome da je sve rasporodato, krediti podizani, ekonomija na kolenima i prazan budžet.
Zato želim svu sreću i svako dobro našem mlađanom Lazaru na novom poslu!

moji do mojega...

pre 10 godina

Ovo je ludilo. Bivsi nizi konsultant ce da vodi finansije jedne drzave.
(Stojan, 14. avgust 2013 22:26)
Zaboravljate da ovi prethodni nisu bili ni "niži konsultaniti" već nećaci i stričevići...

Bulevar

pre 10 godina

Pa zasto smo mi Srbi takvi ljudi? Zasto odmah osudjujemo nekoga i pre nego sto je poceo da radi? Mi smo u napred gubitnici. Ja znam da se nas narod mnogo razocarao u poslednjih 20 godina, al treba ipak imati malo vere. Nije nikad sve tako crno. U Srbiji ima nade za bolje sutra. bolje bi nam bilo da Lazaru Krsticu pozelimo srecu i nadamo se da ce uspeti da pomogne bar malo nasoj zemlji.

Utopija

pre 10 godina

Srbija-zemlja utopija. Ovi ga vec osudili na propast. Mislim da ce decko maksimalni iskoristiti sansu. Mlad je zeljan dokazivanja

dr. Sokrates

pre 10 godina

Za gospodina Krstića, ukoliko bude izabran za ministra, je bitno da će on imati punu političku podršku u liku Aleksandra Vučića. Takođe je bitno da ima dobru ekipu saradnika, i da Vučić sigurno neće dozvoliti nikom da ovom mladom gospodinu podmeće nogu i odmaže u radu.

Glisa

pre 10 godina

Strucnjaci sa pravim diplomama, jeste da nisu doktori nauka poput Gangule, ali zato imaju neophodno znanje, sposobnost i nestranacke su licnosti

Evelin

pre 10 godina

Da, nasi ekonomisti sve znaju, zato je zemlja u ekonomskom sunovratu. Nemojmo suditi unapred. Ja sam bas optimisticna u vezi njegovog rada i radovalo bi me to da prihvati mesto ministra.

Cindirela

pre 10 godina

Kako pricate o coveku a jos nije ni jedan potez ucinjen..Potrositi..pa nije on roba. Ovo je prepoznatljiv stil za se koga...

kedira

pre 10 godina

Ne bi se Lazar prihvatio takvog posla da nije siguran u sebe i svoje mogućnosti, a ni Vučić neće dozvoliti da se tako nešto desi.

sirmium

pre 10 godina

Dosta nam je "sposobnih" ministara finansija i privrede poput Dinkića, Cvetkovića, Vlahovića, koji su se jedino pokazali sposobni da na uštrb državnih budžeta napune svoje džepove, i džepove ljudima bliskim vlasti. Dovoljno je samo da ovaj mladi gospodin pošteno radi svoj posao i spreči mahinacije u ministarstvu, i već će biti mnogo bolji od svih prethodnih ministara finansija.

12059

pre 10 godina

Treba da pruzimo punu podrsku gospodinu Krsticu umesto sto ga kritikujete, a jos nije ni poceo da radi, verujem da ce odgovorno raditi svoj posao sa rezultatima prvenstveno jer nije stranacki kadar i bice nepristrasan, drago mi je da se konacno ceni znanje, a ne stranacka pripadnost.

jevrem

pre 10 godina

Dovođenjem jednog mladog ekonomskih stručnjaka koji se školovao u inostranstvu, i koji nema nikakav dug prema našim bajnim biznismenima , Vučić želi da prekine sa lošom praksom da se stranački ministri izbegavaju preduzimanje nepopularnih ekonomskih mera, a sve iz straha pada rejtinga njihove stranke, a da se sa druge strane donose zakoni po volji srpskih tajkuna, koji omogućavaju tajkunima da vrše tzv. zakonitu krađu, i tako državni, pokrajinski i opštinski budžeti bivaju sve tanji, a tajkuni bivaju sve bogatiji.

Srbin 100%

pre 10 godina

Ovom mladom strucnjaku treba pruziti maksimalnu podrsku da istraje u svojoj nameri da uvede red u nasu monetarnu i fiskalnu politiku

Sasa jokic

pre 10 godina

Lazara Krstica ce ubiti sopstvane ambicije.
Uz sve dobre namere, decko jednostavno nije dovoljno inteligentan, cim sa 29 godina uopste razmislja o toj poziciji.
Ili je kao sto sam vec pisao poslat da otvara usta.

Mikica

pre 10 godina

Neka se ne boje raznorazni dusebriznici, nije Krstic malo dete a nije ni tako naivan, dobro je njega procenio Vucic, a to sto je studirao i radio u Americi najbolje govori o tome koliko je sposoban i vredan.

EU Citizen

pre 10 godina

@Nebojsa
U prevodu, vid pljačke, jer šta je drugo "nedobrovoljna solidarnost" nego pljačka koju sprovode državni reketaši koji pažljivo uzgajaju svoje parazitske glasačke mašinerije. Jedini, ali fatalni problem vas i vaših nemoralnih neistomišljenika jeste to što ta vrsta krađe, isto kao što svaki parazit guši i ubija organizam domaćina, guši i ubija ekonomiju, a naročito danas kada sve više pametnih i uspešnih zemalja liberalizuje ekonomiju, smanjuje poreze, ukida nemoralnu progresiju (to jest, kažnjavanje za vrednoću, pamet i uspeh) i na taj način postaje neizdrživa konkurencija za socijalističke pijavice i trutove. Gospodin Prokopijević samo dosledno, mudro i hrabro govori istinu o tome da su veliko poresko opterećenje, progresivno haračenje, ogromna javna potrošnja i glomazni, suvišni i korumpirani državni aparat najveći uzroci nekonkurentnosti i propasti srpske ekonomije, i zato ga komunjare, partokratski socijal-demagozi i njihovi botovi poput vas toliko patološki mrze - on zna da je car go, bilo da se zove Vučić, Tadić ili Koštunica, i ne boji se da vašim plitkoumnim parolama razložno i staloženo suprotstavi duboko poznavanje ekonomskih zakonitosti i gvozdenu logiku koji kažu da vas bez hitnih i dubokih strukturalnih reformi u pravcu radikalne liberalizacije i drastičnog smanjenja preraspodele i javne potrošnje, za par kratkih godina čeka prosjački štap, pa makar doveli i Dejvida Koperfilda, a ne ovog nesretnog klinca koji podseća na Pinokija na konopcima lutkara...

reakan

pre 10 godina

neke stvari dolaze sa godinama. npr iskustvo, ali avaj... za vas koji pominjete zemlje sa progresivnim oporezivanjem, uzmite u obzir da su to zemlje koje ne zavise od stranih investitora, I koje imaju privredu koja radi... mi nemamo, zavisimo od milostinje, kredita I chega ne, zato I subvencionishemo radna mesta... sns mora da pokazhe rezultate, dosta je bilo populizma, I to narod shvata polako... obecali su kule I gradove, nisu isposhtovali nikoga I eto problema. ..

Morsi

pre 10 godina

Sjajan izbor. Relativno mladi, neiskvareni, zavrsili jedne od najboljih svetskih univerziteta, uspesni u poslu kojim se bave. Svaka cast Vucicu

Saška 983

pre 10 godina

Za oblast ekonomije I finansija treba angažovati mlade i školovane kadrove poput gospodina Krstića . Do sada smo uglavnom šansu da pokažu šta znaju u oblasti finansija davali tzv. “iskusnim stručnjacima”, poput Cvetkovića i Dinkića, i sa njima srpska ekonomija je tonula sve više. Vreme je da se šansa pruži mladim ljudima, koji će imati bezrezervnu političku podršku u liku Vučića, koji opet ima podršku među građanima Srbije, i to može biti dobitna kombinacija.

jovaN

pre 10 godina

Pa ako necete krstica ja bih vam odmah vratio Dinkica j***** lud smo mi narod (Morgot, 14. avgust 2013 23:28) Mazohizam srpski! Ili jesmo ili nismo osiromašeni! Odlučimo se šta hoćemo!

State of Exit

pre 10 godina

Odmah neagativne prognoze i crne slutnje a da čovek još nije ni počeo da radi. Ima sve predispozicije da bude uspešan ministar ne vidim razloga za toliku zabrinutost

mika015

pre 10 godina

naravno da su veliki izazovi i problemi pred Krsticem ali sam siguran da je Vucic napravio pravi odabir jer za ovih godinu dana u vlasti nije napravio nijedan potez stetan za gradjane srbije

zoran

pre 10 godina

Pa sami Radikali si izjavili da će dečko biti simbol. Znači da će mu i uloga biti samo simbolična. I Avramović se nije svojevremeno bolje proveo. Dok je svirao po iz Miloševićeve notne sveske bio je eknomista svetskog renomea. Čim je hteo da se pridruži opoziciji (koalicija Savez za promene) odmah su krenuli preko državnih medija da ga zasipaju uvredama i da ga proglašavaju za neznalicu, izlapelog starca i slično. Jedan od glavnih koji su prednjačili u uvredama bio je Šešelj. Ovi koji sada dovode ovog momka ne razlikuju se ni malo od svog ideologa i Velikog Vođe.
Identično je bilo i sa Milanom Panićem. Stariji pamte kako je Šešelj vređao ovog čoveka, i to javno, u ondašnjoj Saveznoj Skupštini uz direktan TV prenos...

Miki

pre 10 godina

Krstić treba da sprovodi političke odlike kao subvencije Srbijagasu, Železnici ,plaćanje dugova bivšeg Jat-a,subvencije rudnicima.Da li će rasteretiti državu od glomazne administracije,da li će naterati javna pretuzeća da uplaćuju doprinose i na vreme plaćaju porez je Sizifov posao svakog ministra finansija. Boža Đelić je imao bolje reference,bio je iskusniji, obrazovaniji,radio je u Silicijumskoj dolini,savetnik poljskog premijera,predsednika Ruske federacije,ruskog ministra finansija,partner firme Mekenzi,direktor banke Kredit agrikol za istočnu Evropu(jedna od najjačih banaka u svetu)i tu je zaradio veliki novac,a za radikale je bio lopov. Ne znam kako će proći ovaj stručnjak u zemlji Srbiji.

bankrot bejbi

pre 10 godina

Pa naravno da će biti potrošen ali to nije sve. Osim toga što će biti potrošen mladi i ambiciozni Krstić će biti i teško kompromitovan jer će mu lopovi namestiti igru za koju on nema iskustva. Platiće i svoje neiskustvo i tuđ lopovluk ali neka tako i bude - sam je hteo. Danima u štami su najvažniji naslovi tipa "Jedan mlad stručnjak je bolji od hrpe partijskih parazita" a prava istina je da jedan mlad stručnjak nema nikakve šanse pored hrpe partijskih parazita. Sad ćemo samo prisustvovati spoznaji te bolne istine.

Miroslav

pre 10 godina

Moze progresivno oporezivanje ako ce maksimalna stopa da bude kolika je sada flat:) Ako je ovo fora da jos vise zavuce ruku u dzepove nas koji punimo budzet tim lopuzama, ja obecavam da cu da prebacuim firmu u Republiku Srpsku, tamo zaposlim 43 radnika a isto toliko posaljem na biro u Srbiji. Pa se j.....! I ovako ozbiljno razmisljam da to uradim zbog pljacke na kursu dinara. Ako dignete porez Adio!

Miroslav

pre 10 godina

@Nebojsa citiram te: nije pljacka vec nedobrovoljna solidarnost. Genijalno! Ajd' da preskocimo nedobrovoljna, ali solidarnost, solidarnost koga prema kome? Sta je solidarno uzeti od poreskog obveznika i spiskati na RTS, milanski edikt, Miladina, odstetu SOS kanalu, penzije i lecenje komunjarskih jagnjecih brigadira, plate krimosima u mupu i sudovima, DB ubicama, serije smradosa bajica, dotiranje smrdljivih novina, plate skupstinskom olosu, titove blizance, popovske penzije,155 agencija, subvencije zeleznici kojom ne putuje niko, zelezaru u zemlji gde nema rude gvozdja... ...

14457

pre 10 godina

Konacno jedan mlad covek, izuzetno cenjen I obrazovan u svojoj profesiji, pravo je osvezenje za Srbiju I verujem da ce se maksimalno posvetiti poslu.

Sladjana

pre 10 godina

Ja bih dala priliku Krstiću, svi moraju negde poceti da rade, a on je pre svega mlad čovek, obrazovan i željan da radi, pa tek onda da se ocenjuje njegov rad a ne da se prognozira i pre no što je stupio na dužnost.

Sladjana

pre 10 godina

Zaista ne razumem zasto ste se okomili na Krstica? Stanje na polju nasih finansija je toliko lose da ne moze biti gore i u svakom slucaju ce Krstic biti bolji od prethodnika.