Sreda, 14.08.2013.

18:21

Komšić ne da opremu za Kusturičin film

Izvor: Merima Spahiæ

Komšiæ ne da opremu za Kusturièin film IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Morales

pre 10 godina

@mone:Nisi u pravu. Srbi su primili hriscanstvo dobrovoljno ko sto su ga primili Afrikanci i Juznoamerikanci. Uostalom jedan od nasih kraljeva umalo nije primio katolicanstvo umesto pravoslavlja. Prouci malo. A koliko su bili dobri hriscani najbolje pokazuje primer kako su mucili nehriscane recimo bogumile-sekli im jezike. (Mica, 15. avgust 2013 00:33)Istina je za bogumile proganjali su ih u to vreme u celoj Evropi,mnogo su veći teror doživeli od Vatikana.A to da su Srbi ili Sloveni silom primili hrišćanstvo je neistina.Za razliku o Afrike(podsaharske)i Amerike Srbi nisu primili hrišćanstvo od kolonijalnih sila(Portugal,Španija,Engleska,Francuska,Holandija...) već od Grka(Ćirilo i Metodije su bili najpoznatiji kada je u pitanju širenje hrišćastva i pismenosti medju Slovenima)i Vizantije.Znači Srbi,kao i svi J.Sloveni su bili hrišćani pre nego što su to postali mnogi Evropski narodi,a koji su kasnije silom ili bez sile preneli veru u Ameriku i južno od Sahare u Africi.A to da je Stefan Prvovenčani primio krunu iz Vatikana je bilo normalno jer se u to vreme Srbija osamostalila od Vizantije i nije mogla od nje da traži priznanje.

nećete u brazil

pre 10 godina

balašević ima jednu pjesmu u kojoj spominje:
uđe, tuđe, komšije, red je red......
pantić(milojko) bi rekao:"razbahatio se mustafa,
a ni cveće nije poneo".......:)

dejan marelli

pre 10 godina

Ali najjače mi je ovo pozivanje na ustav i zakon... Sad se setio ustava i zakona i to u Bosni, najkorumpiranijoj državi na svetu! Država u kojoj su bezakonje, kriminal i korupcija poprimile razmere epidemije, e sad se Komšić setio da treba da se poštuje zakon i ustav! Licemerje!

Roger.ch

pre 10 godina

E pa dragi moji koji branite Emira,je li to samo zato da provocirate bosnjake ili vam je drago sto je taj isti Émir iz budzeta Srbije bog zna koliko novca uzeo za svoje propale projekte po nekim vuko.ebinama...e htio je sad malo i od Bosne,e plati pasa pa uzmi..cuj njemu vojska da volontira u filmu,pa nisi Segal jarane..a vi djeco iz manjeg Bosanskog entiteta tzv.republike srpske propagandu od Dodika o odvajanju od Bosne jos niste zaboravili?..e pa ta propaganda vas je dovela do toga da imate manji standard od federacije a prodali ste boga oca,..p.s.jos se niste odvojili ili cete 2014?

ja

pre 10 godina

Женска ће са побједником. Филм че видјети 10 милиона. Бад гај остаде наоружан и опасан. Описо га је Куста у Ундерграунду - то је онај што народу лаже да рат још траје.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Nista se ne snima van politike.Holivud primer.Svaki film politicka poruka ili neki sponzor nekome u kongresu.Samo to je to kad mali nebitni uvte sebi da su neko.Covek samo steti odlicnom fudbaleru Zelje Komsicu.Mene samo cudi kako poplave ne odnesu ovakav olos

Miki

pre 10 godina

Jos samo fali da ovi nazovi politicari u Sarajevu organizuju paljenje knjiga i slika nepozeljnih umjetnika pa da se i zvanicno izjednace sa ostalim nakazama iz istorije koje su pokusale umjetnost i kreativnost zaustaviti dekretom.

preci su mi srbi bili

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.

Gresis!Kusturica sa ponosom nosi svoje ime,i jos ponosnije istice svoje pravo poreklo!Nisam siguran,da li si recimo ti spreman da pogledas svoje poreklo,istoriju predaka i sl.Ipak je Emir jedan od najvecih intelektualaca i umetnika na ovim prostorima,za razliku od nekih minornih politicara,koje niko i ne poznaje!

Penzioner

pre 10 godina

Mozda i nije lose sto neda oruzje. S obzirom na stanje BiH oruzanih snaga ta bi oprema bila nekako svojstvenija nekom filmu o drugom svjetskom ratu ili ranije....

zar nije tako?

pre 10 godina

a vi djeco što dijelite države preko interneta i u svojom snovima, idite na spavanje. al prvo popijte mlijeko i piskite, da ne bi loše sanjali.

realno

pre 10 godina

Kusta je do juce krao kamen po Trebinju a kad su ga gradjani otjerali sad se vratio da snima film.Andricgrad pravi na privatnoj zemlji parama profitabilnih firmi iz RS-a a za te iste pare bi sutra bio po nacionalnosti i motokultivator.On trazi vojsku i oruzje na zajam a bez da ista plati osim mozda ako Mile nema sta u steku pa da mu plati.Nek proba snimit ljubavni film bez oruzja

abraham

pre 10 godina

samo ti nemanja dodji u bilecu dacemo ti citavu mehanizovanu brigadu iz kasarne u kojoj je jos uvijek vojska republike srpske, samo pokazi svijetu istinu

Vultures

pre 10 godina

u beogradu zivi 200000 muslimana...
(mladen, 14. avgust 2013 23:27

nosiš ime prvih navijača Borca iz Banja Luke a ne znaš koliko je Banja Luka multietična.....baš si vulgaran
(Siniša, 14. avgust 2013 23:43)

200 000 muslimna u Beogradu, cisto sumnjam pogotovo ako citiras nekog TVOG muftiju!

Sinisa, Vultures jeste staro ime navijaca Borca i tada je BL bila multietnicn, od 92 nije!

BIH

pre 10 godina

Samo me interesuje jedna stvar recimo da je Beograd gadjan i bombardovan 4 godine svakodnevno sa par hiljada granata evo recimo od Madjara I jedan poznati srpski reziser evo recimo Goran Markovic ode na stranu onih koji bombarduju njegov grad I identifikuje se sa njima I sa svojim ugledom gdje god moze u svjetu opravdava to bombardovanje I ubijanje dojucerasnjih svojih prijatelja ili sugradjana ....Kako bi obican gradjanin Beograda reagovao na to bez obzira bio on Srbin ili neko sasvim treci...I kako bi okarakterisao potez Gorana Markovica kao covjeka !

SEĆAŠ LI SE SLOBE

pre 10 godina

Nemanja bi, pored glavne uloge, mogao da bude i narator koji prepričava tokom filma, šta je u stvari poenta velike ideje. Ovako bi se moglo pomisliti da se radi o odraslom dečaku Mogliju, koga su odgajili bosanski medvedi i on umesto da ode kod mlade (Belučijeve), odluči da se druži sa zmijom. A zmija ko svaka dobra zmija - spašava ga od nekakvog iskušenja. Možda i neki drugi kraj, ali obavezno začinjen balkanskim ludilooom.

hahah

pre 10 godina

jao pa kakvu im je kosku uvalio... pa za tog komšića niko van bosne nije čuo a u svetu je poznat reditelj kome na noge dolaze džoni i monika.
kakvo će pranje preko medija biti za par dana...

Mica

pre 10 godina

@mone:
Nisi u pravu. Srbi su primili hriscanstvo dobrovoljno ko sto su ga primili Afrikanci i Juznoamerikanci. Uostalom jedan od nasih kraljeva umalo nije primio katolicanstvo umesto pravoslavlja. Prouci malo. A koliko su bili dobri hriscani najbolje pokazuje primer kako su mucili nehriscane recimo bogumile-sekli im jezike.

danguba

pre 10 godina

Motivi predsjednistva BiH su očigledni i pogrešni, ali mi je zlo vise od Kuste, njegovog zicanja, veza, lizanja sa rezimom i sl. Malo li je jedna planina što je dobio, pa grad na Drini, helikopter vlade RS da se vozika okolo ..., i to sve zahvaljući podobnosti i poznanstvima sa Dodikom, Grigorijem, Tadićem i ekipom, a uz sve to nije snimio pristojan film barem 15 god. Jos fura neku kvazi ljevičarsku i antiglobalističku priču, a slizao se sa diktatorom, crkvom i ostalim ološem, koji su unesrećili, popljačkali narod i sad se razmeću našim parama, prave kule i gradove. Kusta, jel ti neko rekao da si upao u loše društvo?

Predrag

pre 10 godina

Koliko je Kusturica sirokih shvatanja govori to da je u Andricgradu izgradio samo pravoslavnu crkvu, kao da na tom podrucju ne zive i muslimani i katolici.

Milan D.

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće.
(Bosanac, 14. avgust 2013 22:04)

Nisam bas siguran ko se u stvari ovde stidi svog imena i porekla.

Febo

pre 10 godina

"Nego,volite li vi u blizini i drustvu osobu koja stano jauce,koja se stalno 'duri',koja paranoise,koja misli da je pokradena..
(fan club Scepovic, 14. avgust 2013 22:22)

Alal ti vera, odlican opis Srba i njihovog ponasanja u HR, CG, BIH, ili na Kosovu kako danas tako i od doba Turaka :)

integritet iznad svega

pre 10 godina

@ bosanac
"Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bosanac, 14. avgust 2013 22:04) "

Naprotiv, Kusturica se ponosi svojim imenom i porijeklom, zato i smeta onima koji svoje porijeklo nijecu.

expert

pre 10 godina

Gospodine Izmetbegovicu, jos od donosenja Milanskog edikta svaki covjek u civilizovamom svijetu ima pravo na slobodu vjeroispovijesti. Kusturicini preci su slobodno birali da prime islam iako su prije toga bili hriscani, a sada je Kusturica svojom slobodnom voljom prihvatio hriscanstvo. Vasa izjava o njegovom "izdajstvu" na nasu srecu i korist mnogo govori o Vama, sto sada cijeli svijet napokon moze da vidi. Dakle, Vi sve one koje nisu muslimani smatrate izdajnicima. E za to mi "izdajnici" necemo sa vama. A nece Bogami ni Emiri, ni Kusturica ni Bekric:)

Gorcin

pre 10 godina

Komsiceva odluka jeste glupa, ali ovoliko pogresnih navoda u komentarima nisam odavno procitao. Od toga da je Andjelina snimala film u BiH pa da su se Srbi bunili do toga da je Zeljko Komsic bosnjacki clan Predsjednistva BiH i da neki komandiri i ministri donose odluku o angaziranju OS BiH. Treba barem proguglati prije komentarisanja. Evo ispravki krivih navoda.

Zbod snimanja Andjelininog filma su se bunili iskljucivo Bosnjaci da bi ga nakon sto je snimljen ukivali u zvijezde iako se radi o losem filmu. Srbi se nisu bunili zbog snimanja ali jesu nakon sto je film snimljen. Zeljko Komsic je hrvatski clan Predsjednistva, a taj drzavni organ donosi iskljucivo odluke o angaziranju OS BiH, odnosno, daje saglasnost ako ministarstvo zatrazi da se angaziraju.

Trebamo pisati na cinjenicama utemeljene komentare, a ne sadrzaj komentara podredjivati vlastitim emocijama. Izmedju ostalog i zbog povodljivosti za spinom i poluinformacijama su ovce na ovim prostorima ratovale 8 godina, ako u te ratove ukljucimo Kosovo.

Zoki

pre 10 godina

Pucao je u sopstvenu nogu. On ne može da spreči snimanje filma, te scene će biti snimljene van BiH, ali će se manje para okrenuti u BiH. Međutim, Komšić je na takvom intelektualnom nivou da ovakvi potezi nisu iznenađenje. Za BiH je bolje da imaju tri vola u predsedništvu nego ovu trojicu koji sada tamo sede, bilo bi jeftinije - a učinak isti.

brule

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da ovo zavredjuje da bude vest.Pa naći će Kusturica zamenu,samo što je taj političar pokazao svu glupost koja ga krasi,a radio je to često puta.Ali problem je što se mediji ne bave i ne pomnju filmske festivale,a trenutno je aktuelan festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.Važniji je neki političar koji će sledeći godine biti prošlost,od festivala koji postoji 37 godina.Pa nije samo država i nedostatak para u budžetu kriva za loše stanje u kulturi,već i mediji koji ne samo da ne ulažu(materijalno)u kulturu,nego se ne trude da isprate neke važne kulturološke dogadjaje.

mone

pre 10 godina

@Grigorije Silni:Znaci i Srbi bi trebalo da se vrate svojim korenima time sto bi odbacili hriscanstvo i vratili se mnogobostvu? (Milutin, 14. avgust 2013 21:12)Srbe niko nije silom naterao da prime hrišćanstvo,niti su to uradili da bi sačuvali živote,porodicu ili svoje kuće i imovinu.Oni su,kao u ostalom svi Sloveni,hrišćanstvo primili slobodno i samovoljno.To je velika razlika u odnosu na Srbe koji su morali da predju u islam,kako bi preživeli.Medjutim tokom vekova su mnogi zaboravili svoje korene i ostali verni islamu,ali zato neko nije zaboravio svoje poreklo.

mladen

pre 10 godina

(Vultures, 14. avgust 2013 21:57)


u beogradu zivi 200000 muslimana,to je izjavio muhamed jusufspahic srpski muftija.kazi mi koliko zivi pravoslavaca i rimo-katolika u sarajevu.problem ostalih naroda iz bivse sfrj je taj sto tokom svojeg razvitka nisu uspeli da ugrade tolerantnost u mislima svojih ljudi.

Bojan

pre 10 godina

Jednom za svagda dosta je sa poluistinama: Sarajevske vlasti su odobrile Andjelini da snima film tek kada su unapred trazile scenario i procitali ga mimo svake procedure. Andjelina je snimala u Madjarskoj i u Bosni !

pazar...

pre 10 godina

Ma to Komsic samo tvrdi pazar...Kao neda vojsku i oruzje!Hoce na sebe da skrene paznju a da mu zena ne posumnja...Ne Emira naravno,nego Monike Beluci.Ceka da ga ona zamoli...Pa da sutra ima sta da prica raji!Kao ono,ja ne dam vojsku a ona navalila i ja sta cu slab sam na lepe zene i dado joj i oruzje i vojnike...Ma dade sve...Ma sta je ba smesno!

Kronicar

pre 10 godina

Da kojim slucajem bosanskohercegovacki Oscarovac, Danis Tanovic, snima film u susjednoj Srbiji i pokusa dobiti logisticku potporu Vojske Srbije, zaobilazeci pri tome vrhovnoga komandanta te iste vojske, naime predsjednika Srbije Tomislava Nikolica, da li bi tada Tomislav Nikolic sjedio skrstenih ruku i gledao kako mu jedan redatelj podriva politicki autoritet? - Pljesak za gospodina Komsica, jedinog istinskog drzavnika u Bosni i Hercegovini!

dsagsg

pre 10 godina

Pa dobro, hteo je da dobije rekvizitu za dz. a sad ce morati malo da se otvori - desava se.

Ono sto je jedino merodavno je ocena na www.rottentomatoes.com, a cenim da cak i ako snimi los film opet ce biti duplo bolje ocenjen od Andjelininog "remek dela".

p.s. ponekad me stvarno iznenadjuje glupost pojedinih bosnjackih politicara, umesto da mu daju opremu i da time poentiraju oni i dalje zive u 1995. godini. Nije lako sarajevskoj raji sa takvim mudzahedinima

Bosanac

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.

ogi

pre 10 godina

cuj ovoga andjelina snimala film u madjarskoj jer su se srbi bunili?!snimala je dio filma u madjarskoj jer su protestvovala razna udruzenja iz federacije,i ministar kulture kantona sarajevo nije dozvolio snimanje.sve ostalo su tipicna podmetanja iz sarajeva na koje smo navikli..dodik je njima antibiotik

aleksa

pre 10 godina

kaze veceras bakir izetbegovic "kusturica nece dobiti od nas nikakvu podrsku jer je veliki izdajnik svoga naroda,"tj mislio je na bosnjake ili ti muslimane..mozes misliti lika kakav razlog navodi.. e zato kad im sad dodik ospori neki zakon,onda ce kukati dodik nacionalista,dodik fasista itd
ja bi im sad opet ponistio onaj zakon o maticnom broju..a sto se tice oruzja rijesice se to.pa imaju i srbi clana predsjednistva

fan club Scepovic

pre 10 godina

Da Monika igra silovanu Bosnjakinu-bilo bi i halve za ekipu na setu,u to sam siguran.Ali,kad nije film u 'duhu zrtve' ,onda nema ni za litar goriva. Jadno. Pa ko iole poznaje Kustine filmove zna da on ne bi nikakvom scenom maliciozno uvrijedio drugi narod. Ali ima tu druga stvar. Nije o 'Zrtvi'! Sav Bosnjacki habitus se opetovano svodi samo na matricu o zrtvi. Cime su dojadili i Bogu i narodu. Jer su prekardasili. Odavno. Nego,volite li vi u blizini i drustvu osobu koja stano jauce,koja se stalno 'duri',koja paranoise,koja misli da je pokradena..e takve su bosnjacke elite.Pa pa paranoja,dovidjenja lepa moja.

gaga

pre 10 godina

da hrvatima kojim slucajem treba bilo sta za snimanje filma dao bi bez razmisljanja, samo se meni cini da iza toga stoji neko iz muslimanskog dela predsednistva, jer oni ne vole kusturicu, zna se zasto....

Vultures

pre 10 godina

Ocekivano od "multikulturalnog" Sarajeva.
(komita, 14. avgust 2013 18:49)

oruzje je dato andjelini bez istobtakvih ddozvola
(bojan, 14. avgust 2013 18:52)

Volio bih znti koliko su multikulturnl vasi gradovi, pocevsi od Beograda i Banja Luke? 1% multikulti, daleko manje nego Sarajevo sigurno, a kao drugo film od A.Jolie nije snimam u BiH tako da sumnjm da su joj poslali naoruzanje u Madjarsku.

Muzicar

pre 10 godina

E moji dragi Srbi...otidjite na Klix.ba pa procitajte kako nas muslimani pljuju i ismejavaju zbog ovoga. Hvala B92 sto, kao jedini u regionu, ne dozvoljavaju sirenje etnicke mrznje. BiH je puna prostakluka i nevidim mogucnosti da se Srbi integrisu u tu tvorevinu.

Soro

pre 10 godina

Snimi ce Kusta film, iako mu Bosnjaci podmecu nogu i sabotiraju. Dobro je ovo sto Komsic i bosnjacka Co, ne dozvoljavaju Kusti opremu i oruzje, time samo potvrdjuju cinjenicu da prisvajaju ama bas SVE. Sve je "njihovo", i sve je "Bosnjacko", a onda napadaju Dodika i RS sto hoce mirni razlaz?!

zar nije tako?

pre 10 godina

ljudi ne provaljujte se, Angelina je u Mađarskoj snimala jer su se srbi bunili. Ovaj kusturica,bolje mu je prvo da se okupa, sve hoće na ruke da dobije. plati gospodine pa se klati, kostime,glumce,pomoćno osoblje. A vi nacionalisti puknite od ljubomore, BiH neće šaka zastupljenih kretena podjeliti.Pozdrav

Stadion JNA

pre 10 godina

Od kad se to filmovi snimaju sa pravim oružjem i pravom vojskom?
(Pametnjaković, 14. avgust 2013 20:46)

Od Veljka Bulajića i "Bitke za Neretvu".

Sale

pre 10 godina

Dakle, evo kako je naš narod "obavešten".
Film Anđeline Džoli NIJE sniman u BiH već u Mađarskoj pa prema tome nije ni dobila vojsku za snimanje.
Sa ovakvim tupadžijama, nijedna vlast ne treba da brine za svoju budućnost.

mile

pre 10 godina

za ove dole opranog mozga, andjelina je snimala film u madjarskoj

oruzje je dato andjelini bez istobtakvih ddozvola
(bojan, 14. avgust 2013 18:52)

Andjelina moze a Kusturica ne moze
(Milos, 14. avgust 2013 19:01)

glavno da su Andzelini dali,kada je snimala anti Srpski film...
(cobi ns, 14. avgust 2013 19:33)

...ali za Andja je moglo sve da dobije.
(drasko, 14. avgust 2013 19:56)

јерава

pre 10 godina

Жељко Комшић је морална наказа,мали човјек који представља народ који није за њега гласао и то му ни мало не смета да прави проблеме у БиХ у име тог истог народа који није за њега гласао. Тај мали човјек без и мало морала никада није ни помислио да је баш он камен спотицања БиХ ка било каквом напредку.

Milan

pre 10 godina

Jos jedna malicioznost,licni animozitet i neprofesionalnost stavljena u sluzbu drzavnog sluzbenika.
Covek ne trazi nista za dazbe nego da iznajmi to sto mu treba i da plati.Tako je ve radjeno sa drugim reziserima.Osim licne netrpeljivosti prema Emiru ili Nemanji ne vidim drugi razlog za ovakvo ponasanje.Ipak drago mi je da se jos neko dobro snalazi u onome"svetsko a nase -srpsko".Mislim na gluposti,sebicnosti i sujetu.Komsicu,stavrno si dotakao dno.

mile

pre 10 godina

pazite ovo, pa ljudi kakvu sramotu vi sebi činite,pogledajte malo vaše komentare,pa andjelinin film su zabranili snimat bošnjaci


"Film se isprva trebao snimati u Sarajevu, međutim, tamošnje vlasti - bivši članovi Predsjedništva BiH, Sulejman Tihić i Haris Silajdžić - odbile su datu dozvolu filmskoj ekipi, tako da se na kraju snimalo u Mađarskoj."

marko

pre 10 godina

Meni je od kad sam cuo, snimanje filma tamo veliki rizik. Pa politicari tamo bi pre izbrali da urade nesto naopako, nego leba da jedu. Pa nesreca je osnovna matrica funkcionisanja sistema, i niko tamo nema interes da se desi nesto lepo. Lepo nek se Kusta sa ekipom pokupi i dodje da snima negde po Srbiji, posto nam bar gudure ne fale, a ne da se tamo zamara sa nesrecnicima koji mu nisu do malog prsta. Pri tome i ljude oko sebe dovodi u neprijatnosti i potencijalnu opasnost.

Divos

pre 10 godina

Једна апсурдна одлука, и најблаже речено идиотско објашњење овог лика, иначе бошњачког члана у председништву БиХ.
О употреби људства, војних полигона или МТС оружаних снага одлуку доносе команданти јединица (зависно колики је степен услуга и тражена војна опрема), или у крајњем случају МО (министар или заменик), тако би барем морало бити, а и у бившој држави, Југи, ЈНА је у барем 90% филмова са ратном тематиком значајно учестовала и са ТМС, и са људством. Некако је то и логично, оружане снаге, војска су на државном буџету, у њеном финансирању учествују сви грађани земље и логично је да се то и врати, а филм свакако јесте општа корист свих грађана, барем добар филм, а овај филм сјајног редитеља ће то сигурно бити. Када би се председништво бавило таквим баналностима као пто је употреба МТС у ОС, неби имали времена да се било чиме другим баве.
Овде је овај лик Жељко, иначе већ доказани мрзитељ свега што долази из Српске и што је српско, мотивисан искључиво завишћу, повукао овај потез како би мало напакостио у отежао реализацију овог филма. Такав је, у његовом менталном склопу био би неопростив "грех" да се у Српској нешто добро догађа, и снима филм који ће сигурно оставити траг у филмској уметности, свакако и учинити позитивну промоцију тог краја, а да он мало не ремети и загорчава ствари, колико је већ у могућности, једноставно таква је матрица по којој функцинонише

Bubamarac

pre 10 godina

Ma nema veze, kupit ce Dodik i vojsku ako treba. :( Isto kao sto je kupio i dva helikoptera za gasenje pozara, koje je obecao prosle godine, dok su Trebinjem harali pozari. I kao sto je napravio Aerodrom u Trebinju, gdje je Monika Belucci jucer sletjela. A sad malo ozbiljnosti. Kusturice, zar si stvarno mislio da ce ti BiH dati sve sto pozelis, kao sto to radi Dodik? Ne znam u sta je pamet sabrala ova Monika Beluci, pa se upustila sa ovim u neki biznis. Al dobro, vidjet ce i ona na kraju da je pogrijesila, jadnica.

drFelgood

pre 10 godina

(cobi ns, 14. avgust 2013 19:33)

Nema veze, naucices ti srpski jezik i pravopis mozda, nekad. Vazno je da si Srbin, ovo ostalo sve dodje.

umetnost...

pre 10 godina

Ljubomora malih ljudi...Neka vidi svet ko su ti koji sebe stavljaju ispred umetnosti a svoju zemlju guraju u jos vecu kulturnu izolaciju...Imaju srecu da im legendarni i vrhunski reditelj,snima film bas u njihovoj drzavi...I umesto da izadju u susret i pomognu umetnosti,oni ponovo preko umetnosti zapisavaju svoju teritoriju...Ali nema te teritorije koju umetnost nije osvojila...Umetnost ne zna za granice!Ona je velicanstvena!Umetnost svojom stvaralascu nas obogacuje i cini vise ljudima...Ali u svakom vremenu su bili oni ,mali, koji su pokusavali da uguse umetnost... Ali na srecu svih nas,umetnost ipak nadje pukotinu i opet se pojavi jos jaca i mocnija...

dekret

pre 10 godina

Ljudi kada cete shvatiti,da za umetnost ne vaze isti zakoni...Umetnost je protiv oruzja i rata..I u ovom filmu ce verovatno to i biti poenta...Prema tome ne govori ovo nista o Kusturici,o njegovom filmu,Moniki Beluci,Kanskom festivalu...Ovo govori o ljudima koje je pregazilo vreme,o politickim apartcicima koji pokusavaju da ubiju umetnost,jednim dekretom...

Saša73

pre 10 godina

Ovaj Emir je čitavi svoju filmsku karijeru gradio na dobroj volji političara. Od Cvjetina Mijatovića do danas...nekad miljenik režima i sada očekuje isto...pomoć političara, pomoć države,pomoć iz budžeta. Za uzvrat ponudi po koju patriotsko-idiotsku izjavu, i slikanje sa gostima iz sveta. . . sad mu eto treba pomoć od onih drugih, u stvari njemu prvih. Pre ili kasnije ovaj lik će pokajnički moliti svoje sgrađane da mu oproste za sve ono zbog čega je nepoželjan u svom rodnom gradu sarajevu.

W.W.

pre 10 godina

Pa sta je Kusta mislio...da on moze da prica sta god oce o BiH, a da ce oni njemu da pomognu? A zasto bi? Pa to samo mi u Srbiji dopustamo da nas svako blati, a potom mu se i slihtamo da ga odobrovoljimo.

Milos

pre 10 godina

Eto kakva bi BiH izgledala da je ovakvi "multietnicari" salonci vode a ustvari prerusene zelene beretke. Andjelina moze a Kusturica ne moze a RS po dejtonu ima pravo na sopstvenu vojsku. Na njihovu zalost film ce se snimati u RS i to se ovaj salonac nece pitati ali hvala mu sto se uvek dosledno pokaze.

drasko

pre 10 godina

...ali za Andja je moglo sve da dobije.
Eto kako politicari kuvaju corbu i kako guraju narod u svadju i netrpeljivost. Jedan termin imam za njih : marva !!!

MaxBunker

pre 10 godina

Heheh Komšo za oružje i vojnike možemo i da se snadjemo :)
Tvoje je samo da nadješ naturščika koji će kreštavim glasićem vikati: Help Baznia ;))

Steva

pre 10 godina

Nista, siguran sam da ce se u Trebinju skupiti potrebo oruzje za dan. A Komsic, ne bih se iznenadio da vec sutra promijeni kosulju ( po obicaju) i donese odluku u prilog Kusturice.

aleksa

pre 10 godina

ajmo sada pljuvaci na rs i na dodika,dje ste sad..dje je sad americki ambasador,i valentin incko da kazu svoj stav,kad vec o svakoj gluposti imaju misljenje.ali ne,kad se promovise rs,onda je politika iz sarajeva koci na svakom koraku,a kad je ona dzoli snimala film o srbima zlikovcima,onda je bilo sv ok.. svaki dan nas koce i osporavaju,ignorisu stavove,ignorisu nas kao narod..e zato neka nam bog pozivi dodika,on je za njih penicilin.hoce da unitarizuju bih na svakom koraku,pa da se stidimo grobova nasih,i nase mladosti izgubljene za rs..ja sam apolitican,i ne svidja mi se pristup dodika ponekad..ali sa ovima nemozes drugacije,pa svaki dan i na svakom koraku te ugnjetavaju,pa znaci dokle vise..mozes misliti molim te ne daju par pusaka i jedan kamion za film..a to je oruzje vecim dijelom od vrs.

drasko

pre 10 godina

...ali za Andja je moglo sve da dobije.
Eto kako politicari kuvaju corbu i kako guraju narod u svadju i netrpeljivost. Jedan termin imam za njih : marva !!!

Milos

pre 10 godina

Eto kakva bi BiH izgledala da je ovakvi "multietnicari" salonci vode a ustvari prerusene zelene beretke. Andjelina moze a Kusturica ne moze a RS po dejtonu ima pravo na sopstvenu vojsku. Na njihovu zalost film ce se snimati u RS i to se ovaj salonac nece pitati ali hvala mu sto se uvek dosledno pokaze.

aleksa

pre 10 godina

ajmo sada pljuvaci na rs i na dodika,dje ste sad..dje je sad americki ambasador,i valentin incko da kazu svoj stav,kad vec o svakoj gluposti imaju misljenje.ali ne,kad se promovise rs,onda je politika iz sarajeva koci na svakom koraku,a kad je ona dzoli snimala film o srbima zlikovcima,onda je bilo sv ok.. svaki dan nas koce i osporavaju,ignorisu stavove,ignorisu nas kao narod..e zato neka nam bog pozivi dodika,on je za njih penicilin.hoce da unitarizuju bih na svakom koraku,pa da se stidimo grobova nasih,i nase mladosti izgubljene za rs..ja sam apolitican,i ne svidja mi se pristup dodika ponekad..ali sa ovima nemozes drugacije,pa svaki dan i na svakom koraku te ugnjetavaju,pa znaci dokle vise..mozes misliti molim te ne daju par pusaka i jedan kamion za film..a to je oruzje vecim dijelom od vrs.

MaxBunker

pre 10 godina

Heheh Komšo za oružje i vojnike možemo i da se snadjemo :)
Tvoje je samo da nadješ naturščika koji će kreštavim glasićem vikati: Help Baznia ;))

Milan D.

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće.
(Bosanac, 14. avgust 2013 22:04)

Nisam bas siguran ko se u stvari ovde stidi svog imena i porekla.

Steva

pre 10 godina

Nista, siguran sam da ce se u Trebinju skupiti potrebo oruzje za dan. A Komsic, ne bih se iznenadio da vec sutra promijeni kosulju ( po obicaju) i donese odluku u prilog Kusturice.

јерава

pre 10 godina

Жељко Комшић је морална наказа,мали човјек који представља народ који није за њега гласао и то му ни мало не смета да прави проблеме у БиХ у име тог истог народа који није за њега гласао. Тај мали човјек без и мало морала никада није ни помислио да је баш он камен спотицања БиХ ка било каквом напредку.

dekret

pre 10 godina

Ljudi kada cete shvatiti,da za umetnost ne vaze isti zakoni...Umetnost je protiv oruzja i rata..I u ovom filmu ce verovatno to i biti poenta...Prema tome ne govori ovo nista o Kusturici,o njegovom filmu,Moniki Beluci,Kanskom festivalu...Ovo govori o ljudima koje je pregazilo vreme,o politickim apartcicima koji pokusavaju da ubiju umetnost,jednim dekretom...

danguba

pre 10 godina

Motivi predsjednistva BiH su očigledni i pogrešni, ali mi je zlo vise od Kuste, njegovog zicanja, veza, lizanja sa rezimom i sl. Malo li je jedna planina što je dobio, pa grad na Drini, helikopter vlade RS da se vozika okolo ..., i to sve zahvaljući podobnosti i poznanstvima sa Dodikom, Grigorijem, Tadićem i ekipom, a uz sve to nije snimio pristojan film barem 15 god. Jos fura neku kvazi ljevičarsku i antiglobalističku priču, a slizao se sa diktatorom, crkvom i ostalim ološem, koji su unesrećili, popljačkali narod i sad se razmeću našim parama, prave kule i gradove. Kusta, jel ti neko rekao da si upao u loše društvo?

Zoki

pre 10 godina

Pucao je u sopstvenu nogu. On ne može da spreči snimanje filma, te scene će biti snimljene van BiH, ali će se manje para okrenuti u BiH. Međutim, Komšić je na takvom intelektualnom nivou da ovakvi potezi nisu iznenađenje. Za BiH je bolje da imaju tri vola u predsedništvu nego ovu trojicu koji sada tamo sede, bilo bi jeftinije - a učinak isti.

fan club Scepovic

pre 10 godina

Da Monika igra silovanu Bosnjakinu-bilo bi i halve za ekipu na setu,u to sam siguran.Ali,kad nije film u 'duhu zrtve' ,onda nema ni za litar goriva. Jadno. Pa ko iole poznaje Kustine filmove zna da on ne bi nikakvom scenom maliciozno uvrijedio drugi narod. Ali ima tu druga stvar. Nije o 'Zrtvi'! Sav Bosnjacki habitus se opetovano svodi samo na matricu o zrtvi. Cime su dojadili i Bogu i narodu. Jer su prekardasili. Odavno. Nego,volite li vi u blizini i drustvu osobu koja stano jauce,koja se stalno 'duri',koja paranoise,koja misli da je pokradena..e takve su bosnjacke elite.Pa pa paranoja,dovidjenja lepa moja.

Sale

pre 10 godina

Dakle, evo kako je naš narod "obavešten".
Film Anđeline Džoli NIJE sniman u BiH već u Mađarskoj pa prema tome nije ni dobila vojsku za snimanje.
Sa ovakvim tupadžijama, nijedna vlast ne treba da brine za svoju budućnost.

W.W.

pre 10 godina

Pa sta je Kusta mislio...da on moze da prica sta god oce o BiH, a da ce oni njemu da pomognu? A zasto bi? Pa to samo mi u Srbiji dopustamo da nas svako blati, a potom mu se i slihtamo da ga odobrovoljimo.

Muzicar

pre 10 godina

E moji dragi Srbi...otidjite na Klix.ba pa procitajte kako nas muslimani pljuju i ismejavaju zbog ovoga. Hvala B92 sto, kao jedini u regionu, ne dozvoljavaju sirenje etnicke mrznje. BiH je puna prostakluka i nevidim mogucnosti da se Srbi integrisu u tu tvorevinu.

expert

pre 10 godina

Gospodine Izmetbegovicu, jos od donosenja Milanskog edikta svaki covjek u civilizovamom svijetu ima pravo na slobodu vjeroispovijesti. Kusturicini preci su slobodno birali da prime islam iako su prije toga bili hriscani, a sada je Kusturica svojom slobodnom voljom prihvatio hriscanstvo. Vasa izjava o njegovom "izdajstvu" na nasu srecu i korist mnogo govori o Vama, sto sada cijeli svijet napokon moze da vidi. Dakle, Vi sve one koje nisu muslimani smatrate izdajnicima. E za to mi "izdajnici" necemo sa vama. A nece Bogami ni Emiri, ni Kusturica ni Bekric:)

Saša73

pre 10 godina

Ovaj Emir je čitavi svoju filmsku karijeru gradio na dobroj volji političara. Od Cvjetina Mijatovića do danas...nekad miljenik režima i sada očekuje isto...pomoć političara, pomoć države,pomoć iz budžeta. Za uzvrat ponudi po koju patriotsko-idiotsku izjavu, i slikanje sa gostima iz sveta. . . sad mu eto treba pomoć od onih drugih, u stvari njemu prvih. Pre ili kasnije ovaj lik će pokajnički moliti svoje sgrađane da mu oproste za sve ono zbog čega je nepoželjan u svom rodnom gradu sarajevu.

Divos

pre 10 godina

Једна апсурдна одлука, и најблаже речено идиотско објашњење овог лика, иначе бошњачког члана у председништву БиХ.
О употреби људства, војних полигона или МТС оружаних снага одлуку доносе команданти јединица (зависно колики је степен услуга и тражена војна опрема), или у крајњем случају МО (министар или заменик), тако би барем морало бити, а и у бившој држави, Југи, ЈНА је у барем 90% филмова са ратном тематиком значајно учестовала и са ТМС, и са људством. Некако је то и логично, оружане снаге, војска су на државном буџету, у њеном финансирању учествују сви грађани земље и логично је да се то и врати, а филм свакако јесте општа корист свих грађана, барем добар филм, а овај филм сјајног редитеља ће то сигурно бити. Када би се председништво бавило таквим баналностима као пто је употреба МТС у ОС, неби имали времена да се било чиме другим баве.
Овде је овај лик Жељко, иначе већ доказани мрзитељ свега што долази из Српске и што је српско, мотивисан искључиво завишћу, повукао овај потез како би мало напакостио у отежао реализацију овог филма. Такав је, у његовом менталном склопу био би неопростив "грех" да се у Српској нешто добро догађа, и снима филм који ће сигурно оставити траг у филмској уметности, свакако и учинити позитивну промоцију тог краја, а да он мало не ремети и загорчава ствари, колико је већ у могућности, једноставно таква је матрица по којој функцинонише

Stadion JNA

pre 10 godina

Od kad se to filmovi snimaju sa pravim oružjem i pravom vojskom?
(Pametnjaković, 14. avgust 2013 20:46)

Od Veljka Bulajića i "Bitke za Neretvu".

Soro

pre 10 godina

Snimi ce Kusta film, iako mu Bosnjaci podmecu nogu i sabotiraju. Dobro je ovo sto Komsic i bosnjacka Co, ne dozvoljavaju Kusti opremu i oruzje, time samo potvrdjuju cinjenicu da prisvajaju ama bas SVE. Sve je "njihovo", i sve je "Bosnjacko", a onda napadaju Dodika i RS sto hoce mirni razlaz?!

ogi

pre 10 godina

cuj ovoga andjelina snimala film u madjarskoj jer su se srbi bunili?!snimala je dio filma u madjarskoj jer su protestvovala razna udruzenja iz federacije,i ministar kulture kantona sarajevo nije dozvolio snimanje.sve ostalo su tipicna podmetanja iz sarajeva na koje smo navikli..dodik je njima antibiotik

Milan

pre 10 godina

Jos jedna malicioznost,licni animozitet i neprofesionalnost stavljena u sluzbu drzavnog sluzbenika.
Covek ne trazi nista za dazbe nego da iznajmi to sto mu treba i da plati.Tako je ve radjeno sa drugim reziserima.Osim licne netrpeljivosti prema Emiru ili Nemanji ne vidim drugi razlog za ovakvo ponasanje.Ipak drago mi je da se jos neko dobro snalazi u onome"svetsko a nase -srpsko".Mislim na gluposti,sebicnosti i sujetu.Komsicu,stavrno si dotakao dno.

aleksa

pre 10 godina

kaze veceras bakir izetbegovic "kusturica nece dobiti od nas nikakvu podrsku jer je veliki izdajnik svoga naroda,"tj mislio je na bosnjake ili ti muslimane..mozes misliti lika kakav razlog navodi.. e zato kad im sad dodik ospori neki zakon,onda ce kukati dodik nacionalista,dodik fasista itd
ja bi im sad opet ponistio onaj zakon o maticnom broju..a sto se tice oruzja rijesice se to.pa imaju i srbi clana predsjednistva

umetnost...

pre 10 godina

Ljubomora malih ljudi...Neka vidi svet ko su ti koji sebe stavljaju ispred umetnosti a svoju zemlju guraju u jos vecu kulturnu izolaciju...Imaju srecu da im legendarni i vrhunski reditelj,snima film bas u njihovoj drzavi...I umesto da izadju u susret i pomognu umetnosti,oni ponovo preko umetnosti zapisavaju svoju teritoriju...Ali nema te teritorije koju umetnost nije osvojila...Umetnost ne zna za granice!Ona je velicanstvena!Umetnost svojom stvaralascu nas obogacuje i cini vise ljudima...Ali u svakom vremenu su bili oni ,mali, koji su pokusavali da uguse umetnost... Ali na srecu svih nas,umetnost ipak nadje pukotinu i opet se pojavi jos jaca i mocnija...

integritet iznad svega

pre 10 godina

@ bosanac
"Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bosanac, 14. avgust 2013 22:04) "

Naprotiv, Kusturica se ponosi svojim imenom i porijeklom, zato i smeta onima koji svoje porijeklo nijecu.

dsagsg

pre 10 godina

Pa dobro, hteo je da dobije rekvizitu za dz. a sad ce morati malo da se otvori - desava se.

Ono sto je jedino merodavno je ocena na www.rottentomatoes.com, a cenim da cak i ako snimi los film opet ce biti duplo bolje ocenjen od Andjelininog "remek dela".

p.s. ponekad me stvarno iznenadjuje glupost pojedinih bosnjackih politicara, umesto da mu daju opremu i da time poentiraju oni i dalje zive u 1995. godini. Nije lako sarajevskoj raji sa takvim mudzahedinima

mile

pre 10 godina

pazite ovo, pa ljudi kakvu sramotu vi sebi činite,pogledajte malo vaše komentare,pa andjelinin film su zabranili snimat bošnjaci


"Film se isprva trebao snimati u Sarajevu, međutim, tamošnje vlasti - bivši članovi Predsjedništva BiH, Sulejman Tihić i Haris Silajdžić - odbile su datu dozvolu filmskoj ekipi, tako da se na kraju snimalo u Mađarskoj."

mone

pre 10 godina

@Grigorije Silni:Znaci i Srbi bi trebalo da se vrate svojim korenima time sto bi odbacili hriscanstvo i vratili se mnogobostvu? (Milutin, 14. avgust 2013 21:12)Srbe niko nije silom naterao da prime hrišćanstvo,niti su to uradili da bi sačuvali živote,porodicu ili svoje kuće i imovinu.Oni su,kao u ostalom svi Sloveni,hrišćanstvo primili slobodno i samovoljno.To je velika razlika u odnosu na Srbe koji su morali da predju u islam,kako bi preživeli.Medjutim tokom vekova su mnogi zaboravili svoje korene i ostali verni islamu,ali zato neko nije zaboravio svoje poreklo.

Bubamarac

pre 10 godina

Ma nema veze, kupit ce Dodik i vojsku ako treba. :( Isto kao sto je kupio i dva helikoptera za gasenje pozara, koje je obecao prosle godine, dok su Trebinjem harali pozari. I kao sto je napravio Aerodrom u Trebinju, gdje je Monika Belucci jucer sletjela. A sad malo ozbiljnosti. Kusturice, zar si stvarno mislio da ce ti BiH dati sve sto pozelis, kao sto to radi Dodik? Ne znam u sta je pamet sabrala ova Monika Beluci, pa se upustila sa ovim u neki biznis. Al dobro, vidjet ce i ona na kraju da je pogrijesila, jadnica.

preci su mi srbi bili

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.

Gresis!Kusturica sa ponosom nosi svoje ime,i jos ponosnije istice svoje pravo poreklo!Nisam siguran,da li si recimo ti spreman da pogledas svoje poreklo,istoriju predaka i sl.Ipak je Emir jedan od najvecih intelektualaca i umetnika na ovim prostorima,za razliku od nekih minornih politicara,koje niko i ne poznaje!

Bosanac

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.

gaga

pre 10 godina

da hrvatima kojim slucajem treba bilo sta za snimanje filma dao bi bez razmisljanja, samo se meni cini da iza toga stoji neko iz muslimanskog dela predsednistva, jer oni ne vole kusturicu, zna se zasto....

mladen

pre 10 godina

(Vultures, 14. avgust 2013 21:57)


u beogradu zivi 200000 muslimana,to je izjavio muhamed jusufspahic srpski muftija.kazi mi koliko zivi pravoslavaca i rimo-katolika u sarajevu.problem ostalih naroda iz bivse sfrj je taj sto tokom svojeg razvitka nisu uspeli da ugrade tolerantnost u mislima svojih ljudi.

mile

pre 10 godina

za ove dole opranog mozga, andjelina je snimala film u madjarskoj

oruzje je dato andjelini bez istobtakvih ddozvola
(bojan, 14. avgust 2013 18:52)

Andjelina moze a Kusturica ne moze
(Milos, 14. avgust 2013 19:01)

glavno da su Andzelini dali,kada je snimala anti Srpski film...
(cobi ns, 14. avgust 2013 19:33)

...ali za Andja je moglo sve da dobije.
(drasko, 14. avgust 2013 19:56)

zar nije tako?

pre 10 godina

ljudi ne provaljujte se, Angelina je u Mađarskoj snimala jer su se srbi bunili. Ovaj kusturica,bolje mu je prvo da se okupa, sve hoće na ruke da dobije. plati gospodine pa se klati, kostime,glumce,pomoćno osoblje. A vi nacionalisti puknite od ljubomore, BiH neće šaka zastupljenih kretena podjeliti.Pozdrav

Kronicar

pre 10 godina

Da kojim slucajem bosanskohercegovacki Oscarovac, Danis Tanovic, snima film u susjednoj Srbiji i pokusa dobiti logisticku potporu Vojske Srbije, zaobilazeci pri tome vrhovnoga komandanta te iste vojske, naime predsjednika Srbije Tomislava Nikolica, da li bi tada Tomislav Nikolic sjedio skrstenih ruku i gledao kako mu jedan redatelj podriva politicki autoritet? - Pljesak za gospodina Komsica, jedinog istinskog drzavnika u Bosni i Hercegovini!

Febo

pre 10 godina

"Nego,volite li vi u blizini i drustvu osobu koja stano jauce,koja se stalno 'duri',koja paranoise,koja misli da je pokradena..
(fan club Scepovic, 14. avgust 2013 22:22)

Alal ti vera, odlican opis Srba i njihovog ponasanja u HR, CG, BIH, ili na Kosovu kako danas tako i od doba Turaka :)

drFelgood

pre 10 godina

(cobi ns, 14. avgust 2013 19:33)

Nema veze, naucices ti srpski jezik i pravopis mozda, nekad. Vazno je da si Srbin, ovo ostalo sve dodje.

Gorcin

pre 10 godina

Komsiceva odluka jeste glupa, ali ovoliko pogresnih navoda u komentarima nisam odavno procitao. Od toga da je Andjelina snimala film u BiH pa da su se Srbi bunili do toga da je Zeljko Komsic bosnjacki clan Predsjednistva BiH i da neki komandiri i ministri donose odluku o angaziranju OS BiH. Treba barem proguglati prije komentarisanja. Evo ispravki krivih navoda.

Zbod snimanja Andjelininog filma su se bunili iskljucivo Bosnjaci da bi ga nakon sto je snimljen ukivali u zvijezde iako se radi o losem filmu. Srbi se nisu bunili zbog snimanja ali jesu nakon sto je film snimljen. Zeljko Komsic je hrvatski clan Predsjednistva, a taj drzavni organ donosi iskljucivo odluke o angaziranju OS BiH, odnosno, daje saglasnost ako ministarstvo zatrazi da se angaziraju.

Trebamo pisati na cinjenicama utemeljene komentare, a ne sadrzaj komentara podredjivati vlastitim emocijama. Izmedju ostalog i zbog povodljivosti za spinom i poluinformacijama su ovce na ovim prostorima ratovale 8 godina, ako u te ratove ukljucimo Kosovo.

Miki

pre 10 godina

Jos samo fali da ovi nazovi politicari u Sarajevu organizuju paljenje knjiga i slika nepozeljnih umjetnika pa da se i zvanicno izjednace sa ostalim nakazama iz istorije koje su pokusale umjetnost i kreativnost zaustaviti dekretom.

Predrag

pre 10 godina

Koliko je Kusturica sirokih shvatanja govori to da je u Andricgradu izgradio samo pravoslavnu crkvu, kao da na tom podrucju ne zive i muslimani i katolici.

marko

pre 10 godina

Meni je od kad sam cuo, snimanje filma tamo veliki rizik. Pa politicari tamo bi pre izbrali da urade nesto naopako, nego leba da jedu. Pa nesreca je osnovna matrica funkcionisanja sistema, i niko tamo nema interes da se desi nesto lepo. Lepo nek se Kusta sa ekipom pokupi i dodje da snima negde po Srbiji, posto nam bar gudure ne fale, a ne da se tamo zamara sa nesrecnicima koji mu nisu do malog prsta. Pri tome i ljude oko sebe dovodi u neprijatnosti i potencijalnu opasnost.

Vultures

pre 10 godina

Ocekivano od "multikulturalnog" Sarajeva.
(komita, 14. avgust 2013 18:49)

oruzje je dato andjelini bez istobtakvih ddozvola
(bojan, 14. avgust 2013 18:52)

Volio bih znti koliko su multikulturnl vasi gradovi, pocevsi od Beograda i Banja Luke? 1% multikulti, daleko manje nego Sarajevo sigurno, a kao drugo film od A.Jolie nije snimam u BiH tako da sumnjm da su joj poslali naoruzanje u Madjarsku.

brule

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da ovo zavredjuje da bude vest.Pa naći će Kusturica zamenu,samo što je taj političar pokazao svu glupost koja ga krasi,a radio je to često puta.Ali problem je što se mediji ne bave i ne pomnju filmske festivale,a trenutno je aktuelan festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.Važniji je neki političar koji će sledeći godine biti prošlost,od festivala koji postoji 37 godina.Pa nije samo država i nedostatak para u budžetu kriva za loše stanje u kulturi,već i mediji koji ne samo da ne ulažu(materijalno)u kulturu,nego se ne trude da isprate neke važne kulturološke dogadjaje.

abraham

pre 10 godina

samo ti nemanja dodji u bilecu dacemo ti citavu mehanizovanu brigadu iz kasarne u kojoj je jos uvijek vojska republike srpske, samo pokazi svijetu istinu

BIH

pre 10 godina

Samo me interesuje jedna stvar recimo da je Beograd gadjan i bombardovan 4 godine svakodnevno sa par hiljada granata evo recimo od Madjara I jedan poznati srpski reziser evo recimo Goran Markovic ode na stranu onih koji bombarduju njegov grad I identifikuje se sa njima I sa svojim ugledom gdje god moze u svjetu opravdava to bombardovanje I ubijanje dojucerasnjih svojih prijatelja ili sugradjana ....Kako bi obican gradjanin Beograda reagovao na to bez obzira bio on Srbin ili neko sasvim treci...I kako bi okarakterisao potez Gorana Markovica kao covjeka !

Bojan

pre 10 godina

Jednom za svagda dosta je sa poluistinama: Sarajevske vlasti su odobrile Andjelini da snima film tek kada su unapred trazile scenario i procitali ga mimo svake procedure. Andjelina je snimala u Madjarskoj i u Bosni !

pazar...

pre 10 godina

Ma to Komsic samo tvrdi pazar...Kao neda vojsku i oruzje!Hoce na sebe da skrene paznju a da mu zena ne posumnja...Ne Emira naravno,nego Monike Beluci.Ceka da ga ona zamoli...Pa da sutra ima sta da prica raji!Kao ono,ja ne dam vojsku a ona navalila i ja sta cu slab sam na lepe zene i dado joj i oruzje i vojnike...Ma dade sve...Ma sta je ba smesno!

Roger.ch

pre 10 godina

E pa dragi moji koji branite Emira,je li to samo zato da provocirate bosnjake ili vam je drago sto je taj isti Émir iz budzeta Srbije bog zna koliko novca uzeo za svoje propale projekte po nekim vuko.ebinama...e htio je sad malo i od Bosne,e plati pasa pa uzmi..cuj njemu vojska da volontira u filmu,pa nisi Segal jarane..a vi djeco iz manjeg Bosanskog entiteta tzv.republike srpske propagandu od Dodika o odvajanju od Bosne jos niste zaboravili?..e pa ta propaganda vas je dovela do toga da imate manji standard od federacije a prodali ste boga oca,..p.s.jos se niste odvojili ili cete 2014?

zar nije tako?

pre 10 godina

a vi djeco što dijelite države preko interneta i u svojom snovima, idite na spavanje. al prvo popijte mlijeko i piskite, da ne bi loše sanjali.

realno

pre 10 godina

Kusta je do juce krao kamen po Trebinju a kad su ga gradjani otjerali sad se vratio da snima film.Andricgrad pravi na privatnoj zemlji parama profitabilnih firmi iz RS-a a za te iste pare bi sutra bio po nacionalnosti i motokultivator.On trazi vojsku i oruzje na zajam a bez da ista plati osim mozda ako Mile nema sta u steku pa da mu plati.Nek proba snimit ljubavni film bez oruzja

mirko kojotovski

pre 10 godina

Nista se ne snima van politike.Holivud primer.Svaki film politicka poruka ili neki sponzor nekome u kongresu.Samo to je to kad mali nebitni uvte sebi da su neko.Covek samo steti odlicnom fudbaleru Zelje Komsicu.Mene samo cudi kako poplave ne odnesu ovakav olos

dejan marelli

pre 10 godina

Ali najjače mi je ovo pozivanje na ustav i zakon... Sad se setio ustava i zakona i to u Bosni, najkorumpiranijoj državi na svetu! Država u kojoj su bezakonje, kriminal i korupcija poprimile razmere epidemije, e sad se Komšić setio da treba da se poštuje zakon i ustav! Licemerje!

Vultures

pre 10 godina

u beogradu zivi 200000 muslimana...
(mladen, 14. avgust 2013 23:27

nosiš ime prvih navijača Borca iz Banja Luke a ne znaš koliko je Banja Luka multietična.....baš si vulgaran
(Siniša, 14. avgust 2013 23:43)

200 000 muslimna u Beogradu, cisto sumnjam pogotovo ako citiras nekog TVOG muftiju!

Sinisa, Vultures jeste staro ime navijaca Borca i tada je BL bila multietnicn, od 92 nije!

hahah

pre 10 godina

jao pa kakvu im je kosku uvalio... pa za tog komšića niko van bosne nije čuo a u svetu je poznat reditelj kome na noge dolaze džoni i monika.
kakvo će pranje preko medija biti za par dana...

Penzioner

pre 10 godina

Mozda i nije lose sto neda oruzje. S obzirom na stanje BiH oruzanih snaga ta bi oprema bila nekako svojstvenija nekom filmu o drugom svjetskom ratu ili ranije....

Mica

pre 10 godina

@mone:
Nisi u pravu. Srbi su primili hriscanstvo dobrovoljno ko sto su ga primili Afrikanci i Juznoamerikanci. Uostalom jedan od nasih kraljeva umalo nije primio katolicanstvo umesto pravoslavlja. Prouci malo. A koliko su bili dobri hriscani najbolje pokazuje primer kako su mucili nehriscane recimo bogumile-sekli im jezike.

ja

pre 10 godina

Женска ће са побједником. Филм че видјети 10 милиона. Бад гај остаде наоружан и опасан. Описо га је Куста у Ундерграунду - то је онај што народу лаже да рат још траје.

Morales

pre 10 godina

@mone:Nisi u pravu. Srbi su primili hriscanstvo dobrovoljno ko sto su ga primili Afrikanci i Juznoamerikanci. Uostalom jedan od nasih kraljeva umalo nije primio katolicanstvo umesto pravoslavlja. Prouci malo. A koliko su bili dobri hriscani najbolje pokazuje primer kako su mucili nehriscane recimo bogumile-sekli im jezike. (Mica, 15. avgust 2013 00:33)Istina je za bogumile proganjali su ih u to vreme u celoj Evropi,mnogo su veći teror doživeli od Vatikana.A to da su Srbi ili Sloveni silom primili hrišćanstvo je neistina.Za razliku o Afrike(podsaharske)i Amerike Srbi nisu primili hrišćanstvo od kolonijalnih sila(Portugal,Španija,Engleska,Francuska,Holandija...) već od Grka(Ćirilo i Metodije su bili najpoznatiji kada je u pitanju širenje hrišćastva i pismenosti medju Slovenima)i Vizantije.Znači Srbi,kao i svi J.Sloveni su bili hrišćani pre nego što su to postali mnogi Evropski narodi,a koji su kasnije silom ili bez sile preneli veru u Ameriku i južno od Sahare u Africi.A to da je Stefan Prvovenčani primio krunu iz Vatikana je bilo normalno jer se u to vreme Srbija osamostalila od Vizantije i nije mogla od nje da traži priznanje.

SEĆAŠ LI SE SLOBE

pre 10 godina

Nemanja bi, pored glavne uloge, mogao da bude i narator koji prepričava tokom filma, šta je u stvari poenta velike ideje. Ovako bi se moglo pomisliti da se radi o odraslom dečaku Mogliju, koga su odgajili bosanski medvedi i on umesto da ode kod mlade (Belučijeve), odluči da se druži sa zmijom. A zmija ko svaka dobra zmija - spašava ga od nekakvog iskušenja. Možda i neki drugi kraj, ali obavezno začinjen balkanskim ludilooom.

nećete u brazil

pre 10 godina

balašević ima jednu pjesmu u kojoj spominje:
uđe, tuđe, komšije, red je red......
pantić(milojko) bi rekao:"razbahatio se mustafa,
a ni cveće nije poneo".......:)

W.W.

pre 10 godina

Pa sta je Kusta mislio...da on moze da prica sta god oce o BiH, a da ce oni njemu da pomognu? A zasto bi? Pa to samo mi u Srbiji dopustamo da nas svako blati, a potom mu se i slihtamo da ga odobrovoljimo.

Saša73

pre 10 godina

Ovaj Emir je čitavi svoju filmsku karijeru gradio na dobroj volji političara. Od Cvjetina Mijatovića do danas...nekad miljenik režima i sada očekuje isto...pomoć političara, pomoć države,pomoć iz budžeta. Za uzvrat ponudi po koju patriotsko-idiotsku izjavu, i slikanje sa gostima iz sveta. . . sad mu eto treba pomoć od onih drugih, u stvari njemu prvih. Pre ili kasnije ovaj lik će pokajnički moliti svoje sgrađane da mu oproste za sve ono zbog čega je nepoželjan u svom rodnom gradu sarajevu.

Bosanac

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.

zar nije tako?

pre 10 godina

ljudi ne provaljujte se, Angelina je u Mađarskoj snimala jer su se srbi bunili. Ovaj kusturica,bolje mu je prvo da se okupa, sve hoće na ruke da dobije. plati gospodine pa se klati, kostime,glumce,pomoćno osoblje. A vi nacionalisti puknite od ljubomore, BiH neće šaka zastupljenih kretena podjeliti.Pozdrav

danguba

pre 10 godina

Motivi predsjednistva BiH su očigledni i pogrešni, ali mi je zlo vise od Kuste, njegovog zicanja, veza, lizanja sa rezimom i sl. Malo li je jedna planina što je dobio, pa grad na Drini, helikopter vlade RS da se vozika okolo ..., i to sve zahvaljući podobnosti i poznanstvima sa Dodikom, Grigorijem, Tadićem i ekipom, a uz sve to nije snimio pristojan film barem 15 god. Jos fura neku kvazi ljevičarsku i antiglobalističku priču, a slizao se sa diktatorom, crkvom i ostalim ološem, koji su unesrećili, popljačkali narod i sad se razmeću našim parama, prave kule i gradove. Kusta, jel ti neko rekao da si upao u loše društvo?

Febo

pre 10 godina

"Nego,volite li vi u blizini i drustvu osobu koja stano jauce,koja se stalno 'duri',koja paranoise,koja misli da je pokradena..
(fan club Scepovic, 14. avgust 2013 22:22)

Alal ti vera, odlican opis Srba i njihovog ponasanja u HR, CG, BIH, ili na Kosovu kako danas tako i od doba Turaka :)

Bubamarac

pre 10 godina

Ma nema veze, kupit ce Dodik i vojsku ako treba. :( Isto kao sto je kupio i dva helikoptera za gasenje pozara, koje je obecao prosle godine, dok su Trebinjem harali pozari. I kao sto je napravio Aerodrom u Trebinju, gdje je Monika Belucci jucer sletjela. A sad malo ozbiljnosti. Kusturice, zar si stvarno mislio da ce ti BiH dati sve sto pozelis, kao sto to radi Dodik? Ne znam u sta je pamet sabrala ova Monika Beluci, pa se upustila sa ovim u neki biznis. Al dobro, vidjet ce i ona na kraju da je pogrijesila, jadnica.

aleksa

pre 10 godina

ajmo sada pljuvaci na rs i na dodika,dje ste sad..dje je sad americki ambasador,i valentin incko da kazu svoj stav,kad vec o svakoj gluposti imaju misljenje.ali ne,kad se promovise rs,onda je politika iz sarajeva koci na svakom koraku,a kad je ona dzoli snimala film o srbima zlikovcima,onda je bilo sv ok.. svaki dan nas koce i osporavaju,ignorisu stavove,ignorisu nas kao narod..e zato neka nam bog pozivi dodika,on je za njih penicilin.hoce da unitarizuju bih na svakom koraku,pa da se stidimo grobova nasih,i nase mladosti izgubljene za rs..ja sam apolitican,i ne svidja mi se pristup dodika ponekad..ali sa ovima nemozes drugacije,pa svaki dan i na svakom koraku te ugnjetavaju,pa znaci dokle vise..mozes misliti molim te ne daju par pusaka i jedan kamion za film..a to je oruzje vecim dijelom od vrs.

Kronicar

pre 10 godina

Da kojim slucajem bosanskohercegovacki Oscarovac, Danis Tanovic, snima film u susjednoj Srbiji i pokusa dobiti logisticku potporu Vojske Srbije, zaobilazeci pri tome vrhovnoga komandanta te iste vojske, naime predsjednika Srbije Tomislava Nikolica, da li bi tada Tomislav Nikolic sjedio skrstenih ruku i gledao kako mu jedan redatelj podriva politicki autoritet? - Pljesak za gospodina Komsica, jedinog istinskog drzavnika u Bosni i Hercegovini!

Milos

pre 10 godina

Eto kakva bi BiH izgledala da je ovakvi "multietnicari" salonci vode a ustvari prerusene zelene beretke. Andjelina moze a Kusturica ne moze a RS po dejtonu ima pravo na sopstvenu vojsku. Na njihovu zalost film ce se snimati u RS i to se ovaj salonac nece pitati ali hvala mu sto se uvek dosledno pokaze.

Vultures

pre 10 godina

Ocekivano od "multikulturalnog" Sarajeva.
(komita, 14. avgust 2013 18:49)

oruzje je dato andjelini bez istobtakvih ddozvola
(bojan, 14. avgust 2013 18:52)

Volio bih znti koliko su multikulturnl vasi gradovi, pocevsi od Beograda i Banja Luke? 1% multikulti, daleko manje nego Sarajevo sigurno, a kao drugo film od A.Jolie nije snimam u BiH tako da sumnjm da su joj poslali naoruzanje u Madjarsku.

Divos

pre 10 godina

Једна апсурдна одлука, и најблаже речено идиотско објашњење овог лика, иначе бошњачког члана у председништву БиХ.
О употреби људства, војних полигона или МТС оружаних снага одлуку доносе команданти јединица (зависно колики је степен услуга и тражена војна опрема), или у крајњем случају МО (министар или заменик), тако би барем морало бити, а и у бившој држави, Југи, ЈНА је у барем 90% филмова са ратном тематиком значајно учестовала и са ТМС, и са људством. Некако је то и логично, оружане снаге, војска су на државном буџету, у њеном финансирању учествују сви грађани земље и логично је да се то и врати, а филм свакако јесте општа корист свих грађана, барем добар филм, а овај филм сјајног редитеља ће то сигурно бити. Када би се председништво бавило таквим баналностима као пто је употреба МТС у ОС, неби имали времена да се било чиме другим баве.
Овде је овај лик Жељко, иначе већ доказани мрзитељ свега што долази из Српске и што је српско, мотивисан искључиво завишћу, повукао овај потез како би мало напакостио у отежао реализацију овог филма. Такав је, у његовом менталном склопу био би неопростив "грех" да се у Српској нешто добро догађа, и снима филм који ће сигурно оставити траг у филмској уметности, свакако и учинити позитивну промоцију тог краја, а да он мало не ремети и загорчава ствари, колико је већ у могућности, једноставно таква је матрица по којој функцинонише

umetnost...

pre 10 godina

Ljubomora malih ljudi...Neka vidi svet ko su ti koji sebe stavljaju ispred umetnosti a svoju zemlju guraju u jos vecu kulturnu izolaciju...Imaju srecu da im legendarni i vrhunski reditelj,snima film bas u njihovoj drzavi...I umesto da izadju u susret i pomognu umetnosti,oni ponovo preko umetnosti zapisavaju svoju teritoriju...Ali nema te teritorije koju umetnost nije osvojila...Umetnost ne zna za granice!Ona je velicanstvena!Umetnost svojom stvaralascu nas obogacuje i cini vise ljudima...Ali u svakom vremenu su bili oni ,mali, koji su pokusavali da uguse umetnost... Ali na srecu svih nas,umetnost ipak nadje pukotinu i opet se pojavi jos jaca i mocnija...

drasko

pre 10 godina

...ali za Andja je moglo sve da dobije.
Eto kako politicari kuvaju corbu i kako guraju narod u svadju i netrpeljivost. Jedan termin imam za njih : marva !!!

Predrag

pre 10 godina

Koliko je Kusturica sirokih shvatanja govori to da je u Andricgradu izgradio samo pravoslavnu crkvu, kao da na tom podrucju ne zive i muslimani i katolici.

mone

pre 10 godina

@Grigorije Silni:Znaci i Srbi bi trebalo da se vrate svojim korenima time sto bi odbacili hriscanstvo i vratili se mnogobostvu? (Milutin, 14. avgust 2013 21:12)Srbe niko nije silom naterao da prime hrišćanstvo,niti su to uradili da bi sačuvali živote,porodicu ili svoje kuće i imovinu.Oni su,kao u ostalom svi Sloveni,hrišćanstvo primili slobodno i samovoljno.To je velika razlika u odnosu na Srbe koji su morali da predju u islam,kako bi preživeli.Medjutim tokom vekova su mnogi zaboravili svoje korene i ostali verni islamu,ali zato neko nije zaboravio svoje poreklo.

MaxBunker

pre 10 godina

Heheh Komšo za oružje i vojnike možemo i da se snadjemo :)
Tvoje je samo da nadješ naturščika koji će kreštavim glasićem vikati: Help Baznia ;))

јерава

pre 10 godina

Жељко Комшић је морална наказа,мали човјек који представља народ који није за њега гласао и то му ни мало не смета да прави проблеме у БиХ у име тог истог народа који није за њега гласао. Тај мали човјек без и мало морала никада није ни помислио да је баш он камен спотицања БиХ ка било каквом напредку.

ogi

pre 10 godina

cuj ovoga andjelina snimala film u madjarskoj jer su se srbi bunili?!snimala je dio filma u madjarskoj jer su protestvovala razna udruzenja iz federacije,i ministar kulture kantona sarajevo nije dozvolio snimanje.sve ostalo su tipicna podmetanja iz sarajeva na koje smo navikli..dodik je njima antibiotik

Milan D.

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće.
(Bosanac, 14. avgust 2013 22:04)

Nisam bas siguran ko se u stvari ovde stidi svog imena i porekla.

realno

pre 10 godina

Kusta je do juce krao kamen po Trebinju a kad su ga gradjani otjerali sad se vratio da snima film.Andricgrad pravi na privatnoj zemlji parama profitabilnih firmi iz RS-a a za te iste pare bi sutra bio po nacionalnosti i motokultivator.On trazi vojsku i oruzje na zajam a bez da ista plati osim mozda ako Mile nema sta u steku pa da mu plati.Nek proba snimit ljubavni film bez oruzja

Muzicar

pre 10 godina

E moji dragi Srbi...otidjite na Klix.ba pa procitajte kako nas muslimani pljuju i ismejavaju zbog ovoga. Hvala B92 sto, kao jedini u regionu, ne dozvoljavaju sirenje etnicke mrznje. BiH je puna prostakluka i nevidim mogucnosti da se Srbi integrisu u tu tvorevinu.

fan club Scepovic

pre 10 godina

Da Monika igra silovanu Bosnjakinu-bilo bi i halve za ekipu na setu,u to sam siguran.Ali,kad nije film u 'duhu zrtve' ,onda nema ni za litar goriva. Jadno. Pa ko iole poznaje Kustine filmove zna da on ne bi nikakvom scenom maliciozno uvrijedio drugi narod. Ali ima tu druga stvar. Nije o 'Zrtvi'! Sav Bosnjacki habitus se opetovano svodi samo na matricu o zrtvi. Cime su dojadili i Bogu i narodu. Jer su prekardasili. Odavno. Nego,volite li vi u blizini i drustvu osobu koja stano jauce,koja se stalno 'duri',koja paranoise,koja misli da je pokradena..e takve su bosnjacke elite.Pa pa paranoja,dovidjenja lepa moja.

Soro

pre 10 godina

Snimi ce Kusta film, iako mu Bosnjaci podmecu nogu i sabotiraju. Dobro je ovo sto Komsic i bosnjacka Co, ne dozvoljavaju Kusti opremu i oruzje, time samo potvrdjuju cinjenicu da prisvajaju ama bas SVE. Sve je "njihovo", i sve je "Bosnjacko", a onda napadaju Dodika i RS sto hoce mirni razlaz?!

dsagsg

pre 10 godina

Pa dobro, hteo je da dobije rekvizitu za dz. a sad ce morati malo da se otvori - desava se.

Ono sto je jedino merodavno je ocena na www.rottentomatoes.com, a cenim da cak i ako snimi los film opet ce biti duplo bolje ocenjen od Andjelininog "remek dela".

p.s. ponekad me stvarno iznenadjuje glupost pojedinih bosnjackih politicara, umesto da mu daju opremu i da time poentiraju oni i dalje zive u 1995. godini. Nije lako sarajevskoj raji sa takvim mudzahedinima

Steva

pre 10 godina

Nista, siguran sam da ce se u Trebinju skupiti potrebo oruzje za dan. A Komsic, ne bih se iznenadio da vec sutra promijeni kosulju ( po obicaju) i donese odluku u prilog Kusturice.

Milan

pre 10 godina

Jos jedna malicioznost,licni animozitet i neprofesionalnost stavljena u sluzbu drzavnog sluzbenika.
Covek ne trazi nista za dazbe nego da iznajmi to sto mu treba i da plati.Tako je ve radjeno sa drugim reziserima.Osim licne netrpeljivosti prema Emiru ili Nemanji ne vidim drugi razlog za ovakvo ponasanje.Ipak drago mi je da se jos neko dobro snalazi u onome"svetsko a nase -srpsko".Mislim na gluposti,sebicnosti i sujetu.Komsicu,stavrno si dotakao dno.

dekret

pre 10 godina

Ljudi kada cete shvatiti,da za umetnost ne vaze isti zakoni...Umetnost je protiv oruzja i rata..I u ovom filmu ce verovatno to i biti poenta...Prema tome ne govori ovo nista o Kusturici,o njegovom filmu,Moniki Beluci,Kanskom festivalu...Ovo govori o ljudima koje je pregazilo vreme,o politickim apartcicima koji pokusavaju da ubiju umetnost,jednim dekretom...

expert

pre 10 godina

Gospodine Izmetbegovicu, jos od donosenja Milanskog edikta svaki covjek u civilizovamom svijetu ima pravo na slobodu vjeroispovijesti. Kusturicini preci su slobodno birali da prime islam iako su prije toga bili hriscani, a sada je Kusturica svojom slobodnom voljom prihvatio hriscanstvo. Vasa izjava o njegovom "izdajstvu" na nasu srecu i korist mnogo govori o Vama, sto sada cijeli svijet napokon moze da vidi. Dakle, Vi sve one koje nisu muslimani smatrate izdajnicima. E za to mi "izdajnici" necemo sa vama. A nece Bogami ni Emiri, ni Kusturica ni Bekric:)

Zoki

pre 10 godina

Pucao je u sopstvenu nogu. On ne može da spreči snimanje filma, te scene će biti snimljene van BiH, ali će se manje para okrenuti u BiH. Međutim, Komšić je na takvom intelektualnom nivou da ovakvi potezi nisu iznenađenje. Za BiH je bolje da imaju tri vola u predsedništvu nego ovu trojicu koji sada tamo sede, bilo bi jeftinije - a učinak isti.

Sale

pre 10 godina

Dakle, evo kako je naš narod "obavešten".
Film Anđeline Džoli NIJE sniman u BiH već u Mađarskoj pa prema tome nije ni dobila vojsku za snimanje.
Sa ovakvim tupadžijama, nijedna vlast ne treba da brine za svoju budućnost.

integritet iznad svega

pre 10 godina

@ bosanac
"Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bosanac, 14. avgust 2013 22:04) "

Naprotiv, Kusturica se ponosi svojim imenom i porijeklom, zato i smeta onima koji svoje porijeklo nijecu.

aleksa

pre 10 godina

kaze veceras bakir izetbegovic "kusturica nece dobiti od nas nikakvu podrsku jer je veliki izdajnik svoga naroda,"tj mislio je na bosnjake ili ti muslimane..mozes misliti lika kakav razlog navodi.. e zato kad im sad dodik ospori neki zakon,onda ce kukati dodik nacionalista,dodik fasista itd
ja bi im sad opet ponistio onaj zakon o maticnom broju..a sto se tice oruzja rijesice se to.pa imaju i srbi clana predsjednistva

mladen

pre 10 godina

(Vultures, 14. avgust 2013 21:57)


u beogradu zivi 200000 muslimana,to je izjavio muhamed jusufspahic srpski muftija.kazi mi koliko zivi pravoslavaca i rimo-katolika u sarajevu.problem ostalih naroda iz bivse sfrj je taj sto tokom svojeg razvitka nisu uspeli da ugrade tolerantnost u mislima svojih ljudi.

BIH

pre 10 godina

Samo me interesuje jedna stvar recimo da je Beograd gadjan i bombardovan 4 godine svakodnevno sa par hiljada granata evo recimo od Madjara I jedan poznati srpski reziser evo recimo Goran Markovic ode na stranu onih koji bombarduju njegov grad I identifikuje se sa njima I sa svojim ugledom gdje god moze u svjetu opravdava to bombardovanje I ubijanje dojucerasnjih svojih prijatelja ili sugradjana ....Kako bi obican gradjanin Beograda reagovao na to bez obzira bio on Srbin ili neko sasvim treci...I kako bi okarakterisao potez Gorana Markovica kao covjeka !

preci su mi srbi bili

pre 10 godina

Emir Kusturica se stidi svog imena i porijekla. Sarajevo mu oprostiti neće. Neka snima u svojoj zemlji i sa svojim narodom, u Srbiji. Kao režiser odličan, kao čovjek 0 bodova.

Gresis!Kusturica sa ponosom nosi svoje ime,i jos ponosnije istice svoje pravo poreklo!Nisam siguran,da li si recimo ti spreman da pogledas svoje poreklo,istoriju predaka i sl.Ipak je Emir jedan od najvecih intelektualaca i umetnika na ovim prostorima,za razliku od nekih minornih politicara,koje niko i ne poznaje!

Roger.ch

pre 10 godina

E pa dragi moji koji branite Emira,je li to samo zato da provocirate bosnjake ili vam je drago sto je taj isti Émir iz budzeta Srbije bog zna koliko novca uzeo za svoje propale projekte po nekim vuko.ebinama...e htio je sad malo i od Bosne,e plati pasa pa uzmi..cuj njemu vojska da volontira u filmu,pa nisi Segal jarane..a vi djeco iz manjeg Bosanskog entiteta tzv.republike srpske propagandu od Dodika o odvajanju od Bosne jos niste zaboravili?..e pa ta propaganda vas je dovela do toga da imate manji standard od federacije a prodali ste boga oca,..p.s.jos se niste odvojili ili cete 2014?

gaga

pre 10 godina

da hrvatima kojim slucajem treba bilo sta za snimanje filma dao bi bez razmisljanja, samo se meni cini da iza toga stoji neko iz muslimanskog dela predsednistva, jer oni ne vole kusturicu, zna se zasto....

Miki

pre 10 godina

Jos samo fali da ovi nazovi politicari u Sarajevu organizuju paljenje knjiga i slika nepozeljnih umjetnika pa da se i zvanicno izjednace sa ostalim nakazama iz istorije koje su pokusale umjetnost i kreativnost zaustaviti dekretom.

mile

pre 10 godina

pazite ovo, pa ljudi kakvu sramotu vi sebi činite,pogledajte malo vaše komentare,pa andjelinin film su zabranili snimat bošnjaci


"Film se isprva trebao snimati u Sarajevu, međutim, tamošnje vlasti - bivši članovi Predsjedništva BiH, Sulejman Tihić i Haris Silajdžić - odbile su datu dozvolu filmskoj ekipi, tako da se na kraju snimalo u Mađarskoj."

Bojan

pre 10 godina

Jednom za svagda dosta je sa poluistinama: Sarajevske vlasti su odobrile Andjelini da snima film tek kada su unapred trazile scenario i procitali ga mimo svake procedure. Andjelina je snimala u Madjarskoj i u Bosni !

brule

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da ovo zavredjuje da bude vest.Pa naći će Kusturica zamenu,samo što je taj političar pokazao svu glupost koja ga krasi,a radio je to često puta.Ali problem je što se mediji ne bave i ne pomnju filmske festivale,a trenutno je aktuelan festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.Važniji je neki političar koji će sledeći godine biti prošlost,od festivala koji postoji 37 godina.Pa nije samo država i nedostatak para u budžetu kriva za loše stanje u kulturi,već i mediji koji ne samo da ne ulažu(materijalno)u kulturu,nego se ne trude da isprate neke važne kulturološke dogadjaje.

pazar...

pre 10 godina

Ma to Komsic samo tvrdi pazar...Kao neda vojsku i oruzje!Hoce na sebe da skrene paznju a da mu zena ne posumnja...Ne Emira naravno,nego Monike Beluci.Ceka da ga ona zamoli...Pa da sutra ima sta da prica raji!Kao ono,ja ne dam vojsku a ona navalila i ja sta cu slab sam na lepe zene i dado joj i oruzje i vojnike...Ma dade sve...Ma sta je ba smesno!

mile

pre 10 godina

za ove dole opranog mozga, andjelina je snimala film u madjarskoj

oruzje je dato andjelini bez istobtakvih ddozvola
(bojan, 14. avgust 2013 18:52)

Andjelina moze a Kusturica ne moze
(Milos, 14. avgust 2013 19:01)

glavno da su Andzelini dali,kada je snimala anti Srpski film...
(cobi ns, 14. avgust 2013 19:33)

...ali za Andja je moglo sve da dobije.
(drasko, 14. avgust 2013 19:56)

drFelgood

pre 10 godina

(cobi ns, 14. avgust 2013 19:33)

Nema veze, naucices ti srpski jezik i pravopis mozda, nekad. Vazno je da si Srbin, ovo ostalo sve dodje.

hahah

pre 10 godina

jao pa kakvu im je kosku uvalio... pa za tog komšića niko van bosne nije čuo a u svetu je poznat reditelj kome na noge dolaze džoni i monika.
kakvo će pranje preko medija biti za par dana...

ja

pre 10 godina

Женска ће са побједником. Филм че видјети 10 милиона. Бад гај остаде наоружан и опасан. Описо га је Куста у Ундерграунду - то је онај што народу лаже да рат још траје.

dejan marelli

pre 10 godina

Ali najjače mi je ovo pozivanje na ustav i zakon... Sad se setio ustava i zakona i to u Bosni, najkorumpiranijoj državi na svetu! Država u kojoj su bezakonje, kriminal i korupcija poprimile razmere epidemije, e sad se Komšić setio da treba da se poštuje zakon i ustav! Licemerje!

marko

pre 10 godina

Meni je od kad sam cuo, snimanje filma tamo veliki rizik. Pa politicari tamo bi pre izbrali da urade nesto naopako, nego leba da jedu. Pa nesreca je osnovna matrica funkcionisanja sistema, i niko tamo nema interes da se desi nesto lepo. Lepo nek se Kusta sa ekipom pokupi i dodje da snima negde po Srbiji, posto nam bar gudure ne fale, a ne da se tamo zamara sa nesrecnicima koji mu nisu do malog prsta. Pri tome i ljude oko sebe dovodi u neprijatnosti i potencijalnu opasnost.

Stadion JNA

pre 10 godina

Od kad se to filmovi snimaju sa pravim oružjem i pravom vojskom?
(Pametnjaković, 14. avgust 2013 20:46)

Od Veljka Bulajića i "Bitke za Neretvu".

Gorcin

pre 10 godina

Komsiceva odluka jeste glupa, ali ovoliko pogresnih navoda u komentarima nisam odavno procitao. Od toga da je Andjelina snimala film u BiH pa da su se Srbi bunili do toga da je Zeljko Komsic bosnjacki clan Predsjednistva BiH i da neki komandiri i ministri donose odluku o angaziranju OS BiH. Treba barem proguglati prije komentarisanja. Evo ispravki krivih navoda.

Zbod snimanja Andjelininog filma su se bunili iskljucivo Bosnjaci da bi ga nakon sto je snimljen ukivali u zvijezde iako se radi o losem filmu. Srbi se nisu bunili zbog snimanja ali jesu nakon sto je film snimljen. Zeljko Komsic je hrvatski clan Predsjednistva, a taj drzavni organ donosi iskljucivo odluke o angaziranju OS BiH, odnosno, daje saglasnost ako ministarstvo zatrazi da se angaziraju.

Trebamo pisati na cinjenicama utemeljene komentare, a ne sadrzaj komentara podredjivati vlastitim emocijama. Izmedju ostalog i zbog povodljivosti za spinom i poluinformacijama su ovce na ovim prostorima ratovale 8 godina, ako u te ratove ukljucimo Kosovo.

abraham

pre 10 godina

samo ti nemanja dodji u bilecu dacemo ti citavu mehanizovanu brigadu iz kasarne u kojoj je jos uvijek vojska republike srpske, samo pokazi svijetu istinu

Mica

pre 10 godina

@mone:
Nisi u pravu. Srbi su primili hriscanstvo dobrovoljno ko sto su ga primili Afrikanci i Juznoamerikanci. Uostalom jedan od nasih kraljeva umalo nije primio katolicanstvo umesto pravoslavlja. Prouci malo. A koliko su bili dobri hriscani najbolje pokazuje primer kako su mucili nehriscane recimo bogumile-sekli im jezike.

zar nije tako?

pre 10 godina

a vi djeco što dijelite države preko interneta i u svojom snovima, idite na spavanje. al prvo popijte mlijeko i piskite, da ne bi loše sanjali.

SEĆAŠ LI SE SLOBE

pre 10 godina

Nemanja bi, pored glavne uloge, mogao da bude i narator koji prepričava tokom filma, šta je u stvari poenta velike ideje. Ovako bi se moglo pomisliti da se radi o odraslom dečaku Mogliju, koga su odgajili bosanski medvedi i on umesto da ode kod mlade (Belučijeve), odluči da se druži sa zmijom. A zmija ko svaka dobra zmija - spašava ga od nekakvog iskušenja. Možda i neki drugi kraj, ali obavezno začinjen balkanskim ludilooom.

Penzioner

pre 10 godina

Mozda i nije lose sto neda oruzje. S obzirom na stanje BiH oruzanih snaga ta bi oprema bila nekako svojstvenija nekom filmu o drugom svjetskom ratu ili ranije....

Vultures

pre 10 godina

u beogradu zivi 200000 muslimana...
(mladen, 14. avgust 2013 23:27

nosiš ime prvih navijača Borca iz Banja Luke a ne znaš koliko je Banja Luka multietična.....baš si vulgaran
(Siniša, 14. avgust 2013 23:43)

200 000 muslimna u Beogradu, cisto sumnjam pogotovo ako citiras nekog TVOG muftiju!

Sinisa, Vultures jeste staro ime navijaca Borca i tada je BL bila multietnicn, od 92 nije!

nećete u brazil

pre 10 godina

balašević ima jednu pjesmu u kojoj spominje:
uđe, tuđe, komšije, red je red......
pantić(milojko) bi rekao:"razbahatio se mustafa,
a ni cveće nije poneo".......:)

mirko kojotovski

pre 10 godina

Nista se ne snima van politike.Holivud primer.Svaki film politicka poruka ili neki sponzor nekome u kongresu.Samo to je to kad mali nebitni uvte sebi da su neko.Covek samo steti odlicnom fudbaleru Zelje Komsicu.Mene samo cudi kako poplave ne odnesu ovakav olos

Morales

pre 10 godina

@mone:Nisi u pravu. Srbi su primili hriscanstvo dobrovoljno ko sto su ga primili Afrikanci i Juznoamerikanci. Uostalom jedan od nasih kraljeva umalo nije primio katolicanstvo umesto pravoslavlja. Prouci malo. A koliko su bili dobri hriscani najbolje pokazuje primer kako su mucili nehriscane recimo bogumile-sekli im jezike. (Mica, 15. avgust 2013 00:33)Istina je za bogumile proganjali su ih u to vreme u celoj Evropi,mnogo su veći teror doživeli od Vatikana.A to da su Srbi ili Sloveni silom primili hrišćanstvo je neistina.Za razliku o Afrike(podsaharske)i Amerike Srbi nisu primili hrišćanstvo od kolonijalnih sila(Portugal,Španija,Engleska,Francuska,Holandija...) već od Grka(Ćirilo i Metodije su bili najpoznatiji kada je u pitanju širenje hrišćastva i pismenosti medju Slovenima)i Vizantije.Znači Srbi,kao i svi J.Sloveni su bili hrišćani pre nego što su to postali mnogi Evropski narodi,a koji su kasnije silom ili bez sile preneli veru u Ameriku i južno od Sahare u Africi.A to da je Stefan Prvovenčani primio krunu iz Vatikana je bilo normalno jer se u to vreme Srbija osamostalila od Vizantije i nije mogla od nje da traži priznanje.