Subota, 10.08.2013.

14:15

Koji problemi najviše muče mlade?

Najveći problem mladih u Srbiji je nezaposlenost. Oni su izloženi diskriminaciji, a često su nosioci stereotipa, predrasuda i diskriminatorskih stavova.

Izvor: Tanjug

Koji problemi najviše muèe mlade? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

ZAPOSLITI OMLADINU

pre 10 godina

Pametni narodi uče od uspešnih..
Npr: u Nemačkoj nezaposlenost mladih pada još od 2005.g.. U ovoj zemlji je uveden sistem dvojnog PRIPRAVNIČKOG STAŽIRANJA, kojim se reguliše prelaz iz sistema obrazovanja , u sferu rada.. Više od 60 odsto mladih ulazi u sferu rada kroz sistem srednjeg stručnog obrazovanja (neki produžavaju na univerzitet) , u kojem učenici provedu 12 sati nedeljno u NASTAVI u školi
, a tri dana na „PRAKSI“ u preduzeću.

Četiri glavna faktora za uspeh ove politike:
1).sveobuhvatan i kvalitetan obrazovni sistem,
2).visok nivo korporativnog partnerstva,
3).nacionalni okvir kvalifikacija i
4).održivo finansiranje u oblast istraživanja i razvoja..

Mimi

pre 10 godina

Мучи ме то што ме ниједна девојка неће.
(Вук самотњак, 10. avgust 2013 18:45)

U danasnje vreme sve vise je samih mladica i devojaka, jer svi nesto glume... Nekad su izlazili u provod mladic i devojka, a danas devojke setaju sa drugaricama, a mladici sa drugovima.
(Devojke jedva cekaju da im pridje neki decko, skupi hrabrost..., 10. avgust 2013 19:36)

A kad im neko pridje , takmice se koja ce pre da te odbije ( da ne upotrebim neku drugu rec)da bi ispala bitna pred drugaricama... NE glume svi... devojke izigravaju ludilo ... momcima preostaje samo da gledaju...

Lola

pre 10 godina

U ovoj zemlji većina ima problem i podložna je diskriminaciji , prema tome ovo sve je još jedna nametnuta tema . Veliki problem je neznanje i nerealnost , pa tako svako dolazi u firmu sa osećajem genijalnosti i kompleksa više vrednosti , nespreman da shvate da se svaki "zanat peče" i da je za znanje sem površnog bubanja na faxu potreban mukotrpan rad . Sistem koji forsira veze i vezice , formu bez suštine , fakultete bez znanja ne može biti dobar ni za koga , pa ni za mlade , a na njima je da li će se uklopinti u njega ili menjati . Kada prestanu da uzimaju diplome forme radi , jure vezice , počnu prihvataju da rade za početak niže poslove i trude se dokazati biće bolje , ovako ne .

milica

pre 10 godina

Naravno, zene su krive, zato sto hoce ovo ili ono, i ne pravi im se porodica, a muskarci - sve suvo zlato, ne znas koji je vise vredan i radan, sve stoje u redu za brak. Ma kako da ne!

!@#$!@

pre 10 godina

Ovo sto se prica oko ovih 70 posto i ostalo. To je dobro, ma sta ko rekao, jer u suprotnom Srbija moze postati ono sto je danas Svedska ili Velika Britanija!
Uostalom, ni ti mladi iz tih drugih zajednica nisu nesto mnogo naklonjeni nasoj deci!
Konacno, oko zasnivanja porodice. Kako? Neodstatak novca, a ni devojke vise nisu toliko voljne da radjaju. Diskoteke i pisanje perverzija na Ask.fm sa ko zna kojim ljudima, sve devojke od 15-19, dakle to je danasnja mlada zenska populacija. Momci samo prate. Jer ako zena postane neobuzdana i nema osecaj porodicu, onda ta nacija nema buducnost. Pogledajte sve one devojke s Medicinskog i Pravnog - mislite da njih briga zasnivanje porodice?! Diskoteke brale i sve traze svog Bred Pita.
Pomislite samo na Izrael, tamo devojke sluze vojni rok - nacionalno odgovorna i svesna zenska populacija, zato Izrael ce opstati.

114

pre 10 godina

Sta smatrate pod mlade?! Mnogi cetrdesetogodisnjaci u danasnje vreme se ponasaju kao dvadesetogodisnjaci.
(Idite na splavove, diskoteke..., 10. avgust 2013 15:28)
@
Cudno? Vise ne, jer to je ono sto danas traze mnoge devojke, mnoge su i sponzoruse, pogledajte samo njihove slike na FB, bas me interesuje da li roditelji znaju.
Otudji mladu zensku populaciju od svesti odgovornosti prema naciji, porodici - imaces belu kugu.

22 godine

pre 10 godina

Neizvesnost nikad veca, ne mozes da planiras sledecu nedelju, a kamo li neku dalju buducnost, poceli smo da zivimo od danas do sutra, samo da ima za pljuge i bombu (zajecarac 2l), zavrsis fax i budes glavni baja na birou za (ne)zaposljavanje. A drzava nista ne preduzima, sve je gore i gore, klinci od 13,14 godina vec hoce da budu kriminalci, a devojcice pevaljke i karminuse sto gledaju po rijaliti programima i grandovima...Polako se gubimo, a niko nista ne preduzima, mora drzava da se posveti mladima i kulturi mnoogo vise

Mladost krutost

pre 10 godina

Najveci problem mladih u Srbiji je da im penzioneri roditelji i babe i dede ne odu na onaj svet prerano,tako da sve aktivnosti aktuelne vlasti valja usmeriti u ocuvanje njihovog zdravlja i borbe da im se zivotni vek produzi, kako bi nase mlado potomstvo sa cetrdesetak godina starosti sto pre doslo do posla.

repus

pre 10 godina

муче их рђа и нерад хучу како тешко живе а никада омладина није боље живела нити оволико ленствовала кад им понудите посао као да им нудите пропаст одмах настане лелек и кукњава како су они школовани и немогу да раде за 30еу дневно физички па самилосно кажу како немају констоитуцију да раде физички никада није боље омладина живела него сада паразитишу од бабиних и дединих пензија и од родитеља

zoran

pre 10 godina

"Posla ima za svakog ko hoće da radi, ali ima previše lenčuga."
(Radojica, 10. avgust 2013 19:40)

Mislim da ima više prekodrinskih i Kosovara, nego lenčuga. A da smo barem njihov problem rešili pa đene-đene. Ovako, oni ovde ostadoše za uvek a naša deca kud koji mili moji po svetu.
I što je najgore, opet nisu svi došli. Ostalo ih je "na svojim ognjištima" taman za još jedno dva rata... A tada ni nas neće ovde biti i na kraju, j**o lud zbunjenog.

zasto?

pre 10 godina

Zasto bi se iko bavio mladima kad se oni sami ne bave sobom? Zasto ne postoje udruzenja mladih ciji bi se glas cuo dalje od glasa pojedinca? Zasto da se politicke partije bave mladima kad oni masovno ne glasaju, njih to ne interesuje... Zasto? Zato sto nas je nadjacala stranka penzionera a za to ne krivim njih, jer se bore za svoje interese nego nas koji bi da pomalo ucimo i odemo u zezanje a drzavu neka vodi ko hoce... Eto ZATO!

Aleksandar

pre 10 godina

Muči me to što nisam ni primetio da više nisam mlad dok sam razmišljao o tome kakvi me problemi muče. Sad se ne tangiram pa mi mnogo lepše, a od sledeće godine - doviđenja, doviđenja do oslobođenja!

katica popović

pre 10 godina

Deca su onakva kao su ih vaspitali roditelji, škola i društvo! Zbog dibidus pogrešene ratne politike privreda se sunovratila već 1991g pa su roditelji: radili, radili, radili (sve i svašta) samo da bi prehranili svoju decu, za vaspitanje nije bilo vremena. Vaspitavala ih je škola, ulica i društvo. Škola je atrofirala pa su i tu dobili defektno obrazovanje. Društvo tj, politička elita je htela da ODVOJI SRBIJU OD EVROPE, dibidus, da ukine građansku kulturu, moral, čak je i nauka izvrgnuta ruglu, rad kao osnovna vrednost zapadne kulture je izvrgnuta ruglu i da u Srbiju uvedu neki „moral“: „kozaka“, „talibana“, „proklete avlije“. Kultura i znanje su „ukinuti“ na scenu su stupili „pink“, splavovi, „badze, bidze“, „kajle“, „sveće“, „krstovi“, „tamljani“, hiromanti, gatare, vračare, astrolozi, sportovi, sportivi i sportovi (većina omladine postala po profesiji sportski navijači).
Ps. Eto političari odgajili ste „zmiju u nedrima Rima“ ako mislite da ćete moći to da kontrolišete grdno ste se prevarili! Takvu zatucanu, bahatu i ne-vaspitanu i ne-sposobnu omladinu nije imao ni jedan narod u Evropi. Sa njima možemo samo da se vratimo u 18 vek.

Svaba

pre 10 godina

dajte da se ne lazemo,svi oce preko da odu a da rade u fotelji,alooo bree,imam 22 godine i radim u Nemackoj,smejali su mi se kad sam ucio,kazu sto ucis nemacki ???? ,ne pitajte me sta radim ovde a govorim tri jezika,prema tome braco Srbi,manje letovanja i zimovanja ,pare na kurs nemackog,norveskog ,svedskog pa pokusavajte,bice tesko ali trazite ,grebite,al jbg ,preci provod ,e onda sedite kuci i placite,da znate samo:nemam ni kuceta ni maceta u Nemackoj ,ali sam tu,auf wiedersehen

Devojke jedva cekaju da im pridje neki decko, skupi hrabrost...

pre 10 godina

Мучи ме то што ме ниједна девојка неће.
(Вук самотњак, 10. avgust 2013 18:45)

U danasnje vreme sve vise je samih mladica i devojaka, jer svi nesto glume... Nekad su izlazili u provod mladic i devojka, a danas devojke setaju sa drugaricama, a mladici sa drugovima.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(pfffffff, 10. avgust 2013 15:35)

Vreme je za revoluciju. A huligani moraju da shvate da nije narod neprijatelj, političari su i to sve političke partije, cela elita. Treba malo taj bes da potroše na političare. Tako bi ne samo za sebe radili dobro, već za celu zemlju, to su prave patriote. Ja, iako sam stariji, rado bih se pridružio revoluciji i stao bih u prve redove pored tih huligana. Želim dobro svojoj zemlji i vreme je ipak da oteramo štetočine, mi smo svi braća i sestre, zavadili su nas i sada nas jašu decenijama. Hajde mi svi da jašemo njih.

Matko

pre 10 godina

Cim covek nema novca on ne moze da funkcionise normalno i odmah se javljaju depresija i nezadovoljstvo u svakom pogledu, sto je osoba starija i bez posla duze vreme sve je gore i gore, ja bi smanjio plate svima koji rade u drzavnim sluzbama, taj novac ulozio u otvaranje mini fabrika za proizvodnju i uposlio ljude, proizvodnja je najvaznija...

Mislite drugačije...

pre 10 godina

Ponekad se zapitam koliko ima mladih i nezaposlenih, a uopšte im ne pada na pamet da izađu na ulicu i pokažu neki revolt i otpor! Morate da shvatite da ove na vlasti baš brige za mlade i tako ima da ostane sve dok im se ne pokaže nezadovoljstvo!

Mi tamo, kad ono medjutim

pre 10 godina

Nekada je mlade mucila mladost, sada i stare muci mladost jer nisu resili pitanja iz proslosti u poslednjih par decenija unazad! Nego lepo, novo ime drzave, naroda, novi ministri, politika, estrada, elita, akademici... novi identitet, pa da krenemo ispocetka. Ovo 'seci usi da krpis dupe' jednostavno ne daje rezultate...a da, i novo zaduzenje kod mmf-a, tek da ima za crne dane.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Zivot je skola - zivot sam za sebe je vrlo jeftin u Srbiji, ali je zato zivotna skola jako skupa... Pa zato mnogi ovde zive priuceno.

mf

pre 10 godina

@lik
Taj gazda sto te je zaposlio preko veze je debil a ne drzava, meni da dodje doktor nauka u firmu i da je pre toga neko zvao za njega( da se raspita) oterao bih i njega i tog sto je zvao u tri ...lepe...Ako doktor nauka nije sposoban ili bilo ko drugi da nadje posao i sam sebe predstavi u najboljem svetlu taj ne zasluzuje ni koru 'leba. ( govorim za privatne firme za drzavne ne zelim da komentarisem)

jajac

pre 10 godina

mene muci gde ima da se nadju jeftini cvarci i kavurma...salu na stranu,ko bre uopste pita mlade sta misle i kako im je..eto,Ja i dan danas zalim sto sam najlepse godine zivota proveo u Srbiji..36 godina,dece nemam,nisam ozenjen,radnog staza 3 meseca a radim 7 godina..stanje na racunu mi je krompir..e da,imam ekonomski fakultet..ovo ti je presek generacije u par recenica

P2345

pre 10 godina

Nemam pare, nemam posao, zivim sa roditeljima, nemam prostor da upraznjavam seksualne odnose sa mojom lepsom polovinom, nemam izgleda da se osamostalim, nemam pare za more, moram da smislim odakle da nadjem pare za master studije. A inace izadjem u kafic dva, tri puta mesecno, ne idem po splavovima a kad izadjem to obicno bude neka kucna sedeljka ili bleja u kraju i pijemo pivce. Ali sada moramo da kupimo pivo pre 10 pa ni to ne mozemo da popijemo hladno kao ljudi.

Ana P.

pre 10 godina

Jedan od vecih problema je to sto se rad na crno zove volontiranje u Srbiji. Umesto da se lekarima volontiranje prizna i da automatski kasnije dobiju specijalizaciju, oni se iskoriscavaju i onda posle nekoliko god. odlaze iz zemlje.
Ovakvom i sl. temamo treba da se bavite.

Dejan

pre 10 godina

U ovoj zemlji vec 20 godina slusam o problemu mladih , danas kada sam na pragu 4-te decenije zivota sve mi je isto kao i pre(sem bolova u svakom delu tela i jako otanjenim nervnim sistemom). Sada kada posle dvadeset radnih godina u 10-ak razlicitih poslova (5-6 godina radnog staza) a veci deo na crno, primim juce svoju platu od 25000 din danas platim racune i kiriju i sad nemam ni 1000 dinara do kraja meseca mogu mladima da porucim samo da beze odavde bilo gde jer ovde od postenog rada covek ne moze da ocekuje bilo kakav napredak.
p.s.bivsi optimista

Che

pre 10 godina

Sto nema alkohola posle 22h, sto su stolice u kaficu neudobne, sto ljudi imaju averziju prema splavovima, sto je ogranicenje ispod 100km/h u gradu, sto je malo mesta za bleju, sto nema vise provoda......

trifun

pre 10 godina

imam dve diplome sa prosekom 9, imam 30 godina, radim u struci u drzavnoj firmi na ugovor za 24000. kad platim racune, ostane mi 10000 za sve ostalo. da ne nalazim sam sebi po neku tezgu, ne znam kako bih kupio patike ili otisao na letovanje jedom u par godina. sanjam o stalnom zaposlenju jer bi mi to donelo platu od 40000 sa kojom bih mogao fino da zivim, a koja mi je nedostizna. skroman, ne idem po kafanama, ne pusim, ne pijem, bavim se sportom, vredan i dobar radnik. i onda mi se pojavi neki pametnjakovic da mi kaze da sam nesposoban, da sam lenj, a ljidi za hvatanje zjala imaju po 100 000. i onda ispada - stvarno sam glup.

Šoši

pre 10 godina

Evo da i ja lanem koju. Mislim da je čitava moja generacija ('88) promašena, imam masu drugova koji ne rade ništa. Ja sam završio neku višu školu pre godinu i po i od tad sam na birou, škola me nije toliko zanimala, samo sam gledao da položim ispite. Kad sam završio, bum! sudar sa realnošću, shvatio sam da je život nešto drugo, da ne znam ništa da radim, cimao masu veza da nađem neki posao u struci ali ništa, pokušao da radim neke leve poslove, ali nisam umeo da se snađem u njima i došao sam do tačke kad sam udario glavom u zid. Upisao sam sad još jedan fakultet, počeo sam da učim programiranje i sada šta mi bog da. Keva mi ne radi, ćale uskoro ostaje bez posla i tako.

lik

pre 10 godina

Iskreno,moj zivot je jedna cudna prica,bio sam odlican djak,cak i u srednjoj sam krenuo jako dobro i u dosta zahtevnom smeru elektrotehnicke sam gurao solidno,bio vrlo dobar,al onda su se u mojoj familiji(koja je iance dosta siromasna)dogodile mnoge lose stvari,razvood roditelja,cale mizernu platu koju uopste nije dobijao redovno,majka bez posla ostala i otisla kod drugog coveka,a u kuci dugova na sve strane,prosto ne znas sta treba da se prvo plati,i od tog trenutka meni skolovanje postaje najmanji problem,a to je u stvari jako losa stvar za bilo kog tinejdzera kada mu skolovanje postaje marginalna stvar.Bio sam prinudjen da napustim skolovanje usled teske finansijske situacije.Sa 17 god sam morao da radim razne privatne poslove kako bi stekao koji dinar da pomognem da se razni dugovi saniraju.I onda se ja zapitam,sta meni vredi svo to ucenje i zelja za skolovanjem,kad ja nemam osnovne finansisjke uslove za normalno ucenje?A da vam kazem jos nesto,imali ili nemali skolu,ukoliko imate vezu,potpuno je nebitno,pa ja sam jedno vreme radio u ozbiljnoj firmi bez srednje skole i to za solidnu platu,jer znate zasto??VEZA i nista drugo,i sta to govori onim osobama sto cekaju na birou poziv za zaposljavanje?Govori da je sistem vrednosti ove drzave debelo poremecen i da se skolovanje u ovoj zemlji ne ceni na adekvatan nacin i mnoge kupljene diplome koje daju laznu vrednost odredjenim licnostima

Вујке

pre 10 godina

Мене муче свакодневни животни проблеми попут не запослености немаиштине немању среће како у љубави тако и осталим сферама живота.И онда како човек да буде весео и радосан кад ништа нема.

Kostadin

pre 10 godina

Sve nas ubi potrosacki sistem vrednosti. Kako je rekao Ilija Cvorovic, "Hoces da jedes, j..es, a to kosta." Pre su se ljudi zadovoljavali sa mnogo manje svega. Procice i ovo, samo nas biti nece. Sto je sasvim normalno.

Vlada ZR

pre 10 godina

Osnovni problem mladih je sto se spominju jednom godisnje, mozda. Nema jasne politike prema mladima, nema konkretnog resavanja nasih problema. Ne pita nas niko nista. Gde su Saveti za mlade, Kancelarije itd.? Sluze samo za partijske podmlatke kako bi se pojedinci namirili. (cast izuzecima).
Verujem da mnogima odgovara sto mladi nemaju energiju... Kome jos treba buntovna i nekontrolisana omladina u ovakvom trulom sistemu? Mladima je pozrebna svetlost, nada. Da ustanu i donesu promene. Niko drugi nece.

Ja bezim odavde

pre 10 godina

Imam 27 godina, zavrsen fakultet (drzavni, u roku, sa visokom prosecnom ocenom)... vec tri godine trazim posao... u pocetku sam trazila posao u struci, sad vec trazim bilo sta. Ne trazim da mi drzava da posao, ne tezim poslu u drzavnoj upravi, samo trazim da svi imamo jednake sanse i mogucnosti... Kako vreme prolazi shvatam da je jedini izlaz odlazak iz Srbije i to ce sasvim sigurno biti konacan ishod. Vazecu diplomu imam. Znanje jezika takodje... ovde nemam vise sta da trazim. Slicno je sa svim mladim ljudima.
Kako da budem zadovoljna kad ne mogu sebi ni letovanje da priustim...

,,Japanac"

pre 10 godina

I mene smara sto su mi ispiti za 10-ak dana... Nije problem sesti, nauciti i dobiti desetku, zaista, to je imalo smisla u prve dve godine studiranja... Al vec dodje treca i pitas se-zasto ja uopste ovo ucim? Niti je to znanje korisno za buduce zaposlenje, niti bilo sta... Sluzi mi da ispadnem pametan u drustvu drugara pijandura iz srednje skole i to je to. Treba mi iskustvo za posao a posao za iskustvo! Wtf ljudi moji?!? Ucim za sta? Da bih bio na birou 5 godina da bih posle zavrsio na radnom mestu gde ce mi zadatak biti da pitam "Sta cete od priloga?"... Mnogo toga nas muci, a nikoga ne zanimamo jer su naravno penzosi najbrojnija izborna klijentela... Dan mladih? Haha, dan huligana i narkomana pre bih rekao...

nina

pre 10 godina

ovaj cirkus od države nas sve muči, šta će modelsice u skupštini i raznorazni pevači i đilkoši da budu na funkcijama i političari?

22 godine

pre 10 godina

Svi problemi ne bi mogli da stanu a 100 komentara. Konkretno, studiram inzenjerski faks, drzavni, a plasim se za posao sutra. Uz to, gledam ljude koji zavrsavaju razne singi-dingi i sega-mega fakultete i zaposljavaju se preko veze u drzavnim sluzbama na izmisljena radna mesta. Zivim za dan da odem iz Srbije i da dodjem jednom godisnje da vidim kako se nista ne menja.

одлив мозгова

pre 10 godina

Ne sve mlade ,to ide selektivno po socijalnoj liniji,a kako je krenulo ne samo mladi vec ce i novorodjencad u srbiji da bude hendikepirana siromastvom svojih roditelja kao sto i jeste do zavrsetka neke srednje skole a za dalje se svira.Kada covek sa diplomom ,akademski gradjanin ove zemlje ide da bere metlice u polje zarad egzistencije.

nervoza

pre 10 godina

kada se bude obratila paznja na VECINU i svim manjinama ce biti bolje... kada se bude obratila paznja na "obicnu srpsku" omladinu, i drugima,koje ne smatram nesrbima(gejevi,romi itd) bice bolje... kod nas se sve radi unazad zato je "obicna omladina" nezadovoljna... resite prvo veci problem a logicno je da je to problem vecine... ne prvo roma,gejeva i ostalih... zadovoljna osoba ne moze mrzeti i diskriminisati ostale... sto vise zadovoljnije omladine,manje diskriminacije i sl problema...

vladimir

pre 10 godina

Prosečna mlada osoba u Srbiji rođena je '91, imala je svega 8 godina za vreme bombardovanja, a 12 godina kad je ubijen Đinđić. I dalje mislite da je ova generacija mladih imala priliku da odlučuje o bilo čemu bitnom u ovoj državi što direktno utiče na njihov život danas?

Merosina

pre 10 godina

Ljudi zivimo u cirkus drzavi, gde svi pricaju o mladima a PUPS drma li drma...pa logicno je to, milion penzionera i svi ce glasati za Krku (samim tim i Dacica), mladima ne ostaju vise ni mrvice....sram da bude ovo drustvo (citaj partije) koje na ovaj nacin muci mlade....pa treba da udjem u vladajucu stranku da lizem patos da bih dobio posao na ugovor koji mozda i ne dobijem...u drazvnim strukturama rade ljudi koji nisu hteli uloziti truda da nauce engleski a ja sa dva jezika ne mogu u piljarnici da radim. Treba napustiti Srbiju!!!

Zoran

pre 10 godina

Mlade muci kako da dobro zive a sto manje da rade. Tako ih muci kako da imaju dobra kola a da ne rade puno i da ne prijavljuju ko lopovise i krade. Interesuje ih da ne zavise od roditelja, ali da se zaposle u drzavnu sluzbu. Inrteresuje ih sve u svetu sto je vrhunsko osim morala. Cast izuzecima, oni napuste Srbiju.

omladinac

pre 10 godina

Svo moje drustvo jos zivi sa roditeljima. polovina nemamo posla, a druga polovina radi za 20.000 na crno. garderobu nisam kupio vec 3 godine a u kaficu nisam bio nepamtim! Da komsija ima zakljucan wifi sad nebi ni ovaj komentar mogao poslati...

malo li je?

pre 10 godina

Sto u 25 god imamo diplome fakulteta, kurseva, razne prekfalifikacije a nemamo pare za pelene pa samim tim nemamo ni dete. I ne sedim po kaficima,ne idem na more,nemam ni internet u stanu otkad je poskupelo grejanje za 1000 ravno. Kablovsku nikad nisam ni imala. E sad ce opet da se nadje neko pametan da mi da predlog kako da ustedim.

Student

pre 10 godina

Trazim posao u belom,zutom ili kakvom god svetu, plata nek je dovoljna da se prezivi. Hvala unapred.
Molim drzavu da ukine akcize na pivo od 2l, jedino to sa ovim ,,dzeparcem,, mogu da kupim. Hvala poverenici, ekspertima, strucnjacima i raznim agencijama na razumevanju :D
Sta muci mlade: kupis stan i robijas 40godina, posao nemas, a i ako ga imas velika ti je plata. Muci me sto vidim gedzovane sa kajlama, telefonima i automobilima, a nemaju ni srednju skolu, ali jbg, snasli se.

Bulevar_87

pre 10 godina

imam dve devojke. ova jedna zna za ovu drugu. a ova druga ne zna za prvu. sad ne znam kako da kazem prvoj a da me ne ostavi. tj ja bih da zivim kao sultan a da su njih dve Mahidevran i Hurem. ostalo sam u zivotu sredio. zavrsio fax imam dobar posao dobro placen...e to me muci mesecima.

Stefan-Nis

pre 10 godina

@Japanac
Vidi, ja poticem iz porodice ciji su mesecni prihodi bili jedno duzeee vreme total 40000 a u pitanju je cetvoroclana porodica. Ja student, brat srednjoskolac. Faks sam shvatio od prvog dana jako ozb. i rekao sebi uci zbog sebe, naci ces posao kad ga zavrsis, ali do zavrsetka ima puno pa ti uci i isplatice ti se trud. Zato sto sam bio kukavica jer nisam znao kakav cu biti student nisam uzimao student.kredit od tricavih 6100 mesecno. Na drugoj god sam dobio stipendiju od 6100. u trecoj od 10000, na cetvrtoj sam primao 25000. Diplomirao medju prvima s 10-om i ako Bog da primacu i na masteru toliko . Da je lako svi bi imali 10ke. Vidis meni i mnogima koju su se mucili kao ja nije bilo lako da ucimo po 3h od 1.oktobra pa do 4. jula i to SVAKOG dana. Tako da ti koji " mogu ali nemaju zbog cega" ni ne moraju da uce i neka samo kukaju. Uostalom, koliko god veca sansa je da dobijes posao sa sto vecim prosekom nego sa 6,2. Konkurisao sam bio za stipendiju bar 20 puta za ove 4 god i dobio svega 3 puta, ali nisam dizao ruke. Ako Bog da od naredne god.pocinjem sa radom na faksu, a i ako ne pocnem, idemo dalje! Tako treba da razmislja svaki student! Razumem one koji su na birou 5 god, ali ja jos nisam na birou, i dokle god dodjem na njihovo mesto verovacu!
Hvala i prijatno!

gfghfh

pre 10 godina

imam 34 god,a 6 godina radnog staza.Vec duze vreme radim bez prijave, mesec dana prijava pa sest bez prijave. mladi....i kada se zaposle ...uslov mesec dana probni rad bez plate,pa tri meseca bez prijave i tako. ko ce to resiti. inspekcija dodje,tuc-muc zavrse na nekoj klopi sa koverticom i stvar resena. Sta radi ta inspekcija,kada ce spreciti rad na crno 100%.

diplomiran a ne zaposlen

pre 10 godina

Država duradi nešto ! Država je kriva što me mrzi d'učim za ispite, što neće da mi nađe posao i što PSŽ nije pobedio sinoć, a trebalo nam za pivo i pljuge...(Omladinac, 10. avgust 2013 16:34)

Evo mene nije mrzelo da ucim, diplomirao sam vec godinu dana trazim posao sto po internetu, sto po oglasima sto po "zavodu za zaposljavanje" i pogodi nema, a kada ima traze mi 5 godina iskustva takodje sam hteo da radim za dz da steknem iskustvo al pogodi ne moze! I verovao ili ne, ne kladim se, ne pijem i ne pusim tako da bi voleo da znam ko je meni kriv? Ti si samo potvrdio diskriminaciju prema mladima koja je pomenuta u tekstu jer nas sve proglasavate lenjim buvama!

Vladimir

pre 10 godina

Sto se tice zaposlenja, mladi ga jedini dobijaju. Dzabe konkursi, radno iskustvo, godine staza, godine na birou... Kad ce posao da dobije neko bez radnog iskustva, znanja jezika, bilo kakvih kvalifikacija... osim partijskih.

homosapiens

pre 10 godina

Mozda bi se mladi i pobunili, digli glas ali kako kad se ovde ubijaju premijeri, bivsi drzavnici bacaju u krec, novinari takodje, pale verski objekti, prebijaju do smrti obicni ljudi, gaze na pesackim prelazima, premijer se druzi sa Misama - bananama, vicepremijer obecava 100 : 1(muslimana:srbin), predsednik je znao da ce ubiti premjera, kopira uz to diplomu VS. Ovde treba vandredno stanje. Raspustiti policiju. Dusana Mihajlovica (bivseg ministra UP), Dacica, Dinkica, dr Kost. pozvati na 76 sati neprekidnog ispitivanja. Zaboravio sam sigurno nesto ali ovo je dosta za pocetak

go to

pre 10 godina

Ima od svega po malo.Ne kazem da nema lenjih,uobrazenih i tome sl ali sa druge strane,verujem da osecaju i neku vrstu nepravde.Zasto bi se recimo bilo koji od njih bavio stocarstvom ili poljoprivredom? Da crnce po celi dan kako bi nahranili sav taj sljam na Tv? Ili ove sto se bave politikom a usput kradjom i unistavanjem drzave? Podrzavam omladinu iako nisam njihovih godina

Miša, Bgd

pre 10 godina

Najveći problem mladih je nemaština. Oni koji imaju sreće da i nađu posao, sa platom od 200-350 Eur teško da mogu da se osamostale od roditelja a o porodici da ne pričam. Znam, sad će neko krenuti o punim kafićima i sl. ali desetak hiljada mladih po tim kafićima čine oko 2% populacije mladih (brojke važe za populaciju Beograda). Takođe, nemaština je plodno tlo za kriminal, uvek bila, kao i za pad moralnih i socijalnih vrednosti.

Omladinac

pre 10 godina

Država duradi nešto ! Država je kriva što me mrzi d'učim za ispite, što neće da mi nađe posao i što PSŽ nije pobedio sinoć, a trebalo nam za pivo i pljuge...

Vix

pre 10 godina

ja sam mislio da je ovo članak o rezultatima nekog istraživanja sa konkretnim podacima o uzorku, pitanjima itd.
Bilo bi interesantno da se sprovede to istraživanje, jer po meni nikoga ovde ne sekira diskriminacija ili predrasude, a lepo je ići na letovanja, sedeti po kafićima, kupovati novu odeću...Kad su izlazili studenti da se bune oko uslova školovanja, uglavnom su im svi zamerali što ne uče, da su lenji itd. Pitajte mlade oko kojeg problema bi se masovno okupili na ulici.

Bili Piton

pre 10 godina

Slažem se sa gospodinom, ali zašto sve preko 55 ne penzionišu i eto posla za mlade? Neće gospoda kapitalisti da zaposlenima daju penziji, već ih jašu do smrti. Jedini krivac za sve je divljački srpski kapitalizam. Zbog toga je i uspeo komunizam u Srbiji, jer su kapitalisti bili pohlepni i nezasiti.

Z

pre 10 godina

Šta muči mlade?Muči ih to što nemaju normalan život već 23 god.Muči ih to što nikada neće imati normalnu mladost bez trzavica!Ali,kada je to bilo koga na vlasi zanimalo?!

pfffffff

pre 10 godina

Nezaposlenost, velike cene baš svega a plate slabašne,to što ma koju školu završio bez neke jake vezice nema zaposljenja, na svu tu muku tu je i dalje duh 90-tih, klinke se uče da ako nisu sponzoruše nisu normalne, momci se pale na kriminal iz nekog razloga. Grand parada vlada u plejerima, postali smo otuđeni od druženja, sve je više samih, bez devojke (dečka) bez prijatelja, zbunjena mladost, nepredvidiva budućnost, večiti snovi o boljem, o putovanju, o dobrim kolima ili velikoj kući, dobrom stanu..želje i snovi koji nas ubijaju jer su gotovo nedostižni.
Internet je takođe postao poguban. Zatamničili smo se u sobe, ima nas na FB, na Twitu, nema nas više po ulicama, da šetamo, po parkovima i škoslim dvorištima da se tu upoznajemo, družimo, igramo basket, fudbal..i td. Mnogo toga smeta i ubija omladinu u pojam, a država ćuti, država samo drobi o Kosovu i EU, sve ostalo je nebitno,a vreme ide, ne staje. Bela kuga je činjenica i realna u ovakvoj situaciji.
Oni koji imaju mozga i sreće i mogućnosti beže kao đavo od krsta od ove države, oni koji ne mogu, oni su u nesvesnoj polu-depresiji i krune dane, bore se nekako, ili su već digli ruke. Uništeno je samopouzdanje svoj omladini, pune im se glave glupostima od malih nogu, deca prvo nauče da naprave e-mail, pa tek onda kako da voze biciklu, tinejdzeri su neobrazovani, neiskusni, a malo stariji u depresiji ili u polu- kriminalu.
Sve u svemu,kakva država takva omladina.

zoran

pre 10 godina

U Lebanu nedostatak vode,jer se po selima iz vodovoda zalivaju bašte i njive.
(hik, 10. avgust 2013 14:40)

Naravno kad sve odvukoše ovi iz Beograd.

A tebi, vidim, Android radi ;)

Jurica

pre 10 godina

Ma,hajde,kakvi problemi... Većina mladih u Srbiji bi mogli da kažu "nikom nije lepše nego nam', samo da je 'vako svaki dan." Bez vaspitanja, bez obrazovanja, bez interesovanja, bez morala ili bilo kakvog sistema vrednosti, bez svesti o tome šta znači život oni su vuku kroz dane i srećni su.

rakijamen

pre 10 godina

Mlad sam, zavrsio fax (Ekonomija) upisao master, govorim dva jezika i ne mogu da nadjem posao. E, to je najveci problem, jer jos zavisim od roditelja.

7.edmica

pre 10 godina

-Politika odavno nema kulturnih referenci na koje bi se mladi
-pozivali i kojima bi se rukovodili.Glas mladih intelektualaca
rijetko se moze cuti i premalo ga se postuje...!!

pfffffff

pre 10 godina

Nezaposlenost, velike cene baš svega a plate slabašne,to što ma koju školu završio bez neke jake vezice nema zaposljenja, na svu tu muku tu je i dalje duh 90-tih, klinke se uče da ako nisu sponzoruše nisu normalne, momci se pale na kriminal iz nekog razloga. Grand parada vlada u plejerima, postali smo otuđeni od druženja, sve je više samih, bez devojke (dečka) bez prijatelja, zbunjena mladost, nepredvidiva budućnost, večiti snovi o boljem, o putovanju, o dobrim kolima ili velikoj kući, dobrom stanu..želje i snovi koji nas ubijaju jer su gotovo nedostižni.
Internet je takođe postao poguban. Zatamničili smo se u sobe, ima nas na FB, na Twitu, nema nas više po ulicama, da šetamo, po parkovima i škoslim dvorištima da se tu upoznajemo, družimo, igramo basket, fudbal..i td. Mnogo toga smeta i ubija omladinu u pojam, a država ćuti, država samo drobi o Kosovu i EU, sve ostalo je nebitno,a vreme ide, ne staje. Bela kuga je činjenica i realna u ovakvoj situaciji.
Oni koji imaju mozga i sreće i mogućnosti beže kao đavo od krsta od ove države, oni koji ne mogu, oni su u nesvesnoj polu-depresiji i krune dane, bore se nekako, ili su već digli ruke. Uništeno je samopouzdanje svoj omladini, pune im se glave glupostima od malih nogu, deca prvo nauče da naprave e-mail, pa tek onda kako da voze biciklu, tinejdzeri su neobrazovani, neiskusni, a malo stariji u depresiji ili u polu- kriminalu.
Sve u svemu,kakva država takva omladina.

rakijamen

pre 10 godina

Mlad sam, zavrsio fax (Ekonomija) upisao master, govorim dva jezika i ne mogu da nadjem posao. E, to je najveci problem, jer jos zavisim od roditelja.

Miša, Bgd

pre 10 godina

Najveći problem mladih je nemaština. Oni koji imaju sreće da i nađu posao, sa platom od 200-350 Eur teško da mogu da se osamostale od roditelja a o porodici da ne pričam. Znam, sad će neko krenuti o punim kafićima i sl. ali desetak hiljada mladih po tim kafićima čine oko 2% populacije mladih (brojke važe za populaciju Beograda). Takođe, nemaština je plodno tlo za kriminal, uvek bila, kao i za pad moralnih i socijalnih vrednosti.

omladinac

pre 10 godina

Svo moje drustvo jos zivi sa roditeljima. polovina nemamo posla, a druga polovina radi za 20.000 na crno. garderobu nisam kupio vec 3 godine a u kaficu nisam bio nepamtim! Da komsija ima zakljucan wifi sad nebi ni ovaj komentar mogao poslati...

homosapiens

pre 10 godina

Mozda bi se mladi i pobunili, digli glas ali kako kad se ovde ubijaju premijeri, bivsi drzavnici bacaju u krec, novinari takodje, pale verski objekti, prebijaju do smrti obicni ljudi, gaze na pesackim prelazima, premijer se druzi sa Misama - bananama, vicepremijer obecava 100 : 1(muslimana:srbin), predsednik je znao da ce ubiti premjera, kopira uz to diplomu VS. Ovde treba vandredno stanje. Raspustiti policiju. Dusana Mihajlovica (bivseg ministra UP), Dacica, Dinkica, dr Kost. pozvati na 76 sati neprekidnog ispitivanja. Zaboravio sam sigurno nesto ali ovo je dosta za pocetak

7.edmica

pre 10 godina

-Politika odavno nema kulturnih referenci na koje bi se mladi
-pozivali i kojima bi se rukovodili.Glas mladih intelektualaca
rijetko se moze cuti i premalo ga se postuje...!!

Z

pre 10 godina

Šta muči mlade?Muči ih to što nemaju normalan život već 23 god.Muči ih to što nikada neće imati normalnu mladost bez trzavica!Ali,kada je to bilo koga na vlasi zanimalo?!

malo li je?

pre 10 godina

Sto u 25 god imamo diplome fakulteta, kurseva, razne prekfalifikacije a nemamo pare za pelene pa samim tim nemamo ni dete. I ne sedim po kaficima,ne idem na more,nemam ni internet u stanu otkad je poskupelo grejanje za 1000 ravno. Kablovsku nikad nisam ni imala. E sad ce opet da se nadje neko pametan da mi da predlog kako da ustedim.

Ja bezim odavde

pre 10 godina

Imam 27 godina, zavrsen fakultet (drzavni, u roku, sa visokom prosecnom ocenom)... vec tri godine trazim posao... u pocetku sam trazila posao u struci, sad vec trazim bilo sta. Ne trazim da mi drzava da posao, ne tezim poslu u drzavnoj upravi, samo trazim da svi imamo jednake sanse i mogucnosti... Kako vreme prolazi shvatam da je jedini izlaz odlazak iz Srbije i to ce sasvim sigurno biti konacan ishod. Vazecu diplomu imam. Znanje jezika takodje... ovde nemam vise sta da trazim. Slicno je sa svim mladim ljudima.
Kako da budem zadovoljna kad ne mogu sebi ni letovanje da priustim...

diplomiran a ne zaposlen

pre 10 godina

Država duradi nešto ! Država je kriva što me mrzi d'učim za ispite, što neće da mi nađe posao i što PSŽ nije pobedio sinoć, a trebalo nam za pivo i pljuge...(Omladinac, 10. avgust 2013 16:34)

Evo mene nije mrzelo da ucim, diplomirao sam vec godinu dana trazim posao sto po internetu, sto po oglasima sto po "zavodu za zaposljavanje" i pogodi nema, a kada ima traze mi 5 godina iskustva takodje sam hteo da radim za dz da steknem iskustvo al pogodi ne moze! I verovao ili ne, ne kladim se, ne pijem i ne pusim tako da bi voleo da znam ko je meni kriv? Ti si samo potvrdio diskriminaciju prema mladima koja je pomenuta u tekstu jer nas sve proglasavate lenjim buvama!

Šoši

pre 10 godina

Evo da i ja lanem koju. Mislim da je čitava moja generacija ('88) promašena, imam masu drugova koji ne rade ništa. Ja sam završio neku višu školu pre godinu i po i od tad sam na birou, škola me nije toliko zanimala, samo sam gledao da položim ispite. Kad sam završio, bum! sudar sa realnošću, shvatio sam da je život nešto drugo, da ne znam ništa da radim, cimao masu veza da nađem neki posao u struci ali ništa, pokušao da radim neke leve poslove, ali nisam umeo da se snađem u njima i došao sam do tačke kad sam udario glavom u zid. Upisao sam sad još jedan fakultet, počeo sam da učim programiranje i sada šta mi bog da. Keva mi ne radi, ćale uskoro ostaje bez posla i tako.

Student

pre 10 godina

Trazim posao u belom,zutom ili kakvom god svetu, plata nek je dovoljna da se prezivi. Hvala unapred.
Molim drzavu da ukine akcize na pivo od 2l, jedino to sa ovim ,,dzeparcem,, mogu da kupim. Hvala poverenici, ekspertima, strucnjacima i raznim agencijama na razumevanju :D
Sta muci mlade: kupis stan i robijas 40godina, posao nemas, a i ako ga imas velika ti je plata. Muci me sto vidim gedzovane sa kajlama, telefonima i automobilima, a nemaju ni srednju skolu, ali jbg, snasli se.

lik

pre 10 godina

Iskreno,moj zivot je jedna cudna prica,bio sam odlican djak,cak i u srednjoj sam krenuo jako dobro i u dosta zahtevnom smeru elektrotehnicke sam gurao solidno,bio vrlo dobar,al onda su se u mojoj familiji(koja je iance dosta siromasna)dogodile mnoge lose stvari,razvood roditelja,cale mizernu platu koju uopste nije dobijao redovno,majka bez posla ostala i otisla kod drugog coveka,a u kuci dugova na sve strane,prosto ne znas sta treba da se prvo plati,i od tog trenutka meni skolovanje postaje najmanji problem,a to je u stvari jako losa stvar za bilo kog tinejdzera kada mu skolovanje postaje marginalna stvar.Bio sam prinudjen da napustim skolovanje usled teske finansijske situacije.Sa 17 god sam morao da radim razne privatne poslove kako bi stekao koji dinar da pomognem da se razni dugovi saniraju.I onda se ja zapitam,sta meni vredi svo to ucenje i zelja za skolovanjem,kad ja nemam osnovne finansisjke uslove za normalno ucenje?A da vam kazem jos nesto,imali ili nemali skolu,ukoliko imate vezu,potpuno je nebitno,pa ja sam jedno vreme radio u ozbiljnoj firmi bez srednje skole i to za solidnu platu,jer znate zasto??VEZA i nista drugo,i sta to govori onim osobama sto cekaju na birou poziv za zaposljavanje?Govori da je sistem vrednosti ove drzave debelo poremecen i da se skolovanje u ovoj zemlji ne ceni na adekvatan nacin i mnoge kupljene diplome koje daju laznu vrednost odredjenim licnostima

,,Japanac"

pre 10 godina

I mene smara sto su mi ispiti za 10-ak dana... Nije problem sesti, nauciti i dobiti desetku, zaista, to je imalo smisla u prve dve godine studiranja... Al vec dodje treca i pitas se-zasto ja uopste ovo ucim? Niti je to znanje korisno za buduce zaposlenje, niti bilo sta... Sluzi mi da ispadnem pametan u drustvu drugara pijandura iz srednje skole i to je to. Treba mi iskustvo za posao a posao za iskustvo! Wtf ljudi moji?!? Ucim za sta? Da bih bio na birou 5 godina da bih posle zavrsio na radnom mestu gde ce mi zadatak biti da pitam "Sta cete od priloga?"... Mnogo toga nas muci, a nikoga ne zanimamo jer su naravno penzosi najbrojnija izborna klijentela... Dan mladih? Haha, dan huligana i narkomana pre bih rekao...

Bili Piton

pre 10 godina

Slažem se sa gospodinom, ali zašto sve preko 55 ne penzionišu i eto posla za mlade? Neće gospoda kapitalisti da zaposlenima daju penziji, već ih jašu do smrti. Jedini krivac za sve je divljački srpski kapitalizam. Zbog toga je i uspeo komunizam u Srbiji, jer su kapitalisti bili pohlepni i nezasiti.

nina

pre 10 godina

ovaj cirkus od države nas sve muči, šta će modelsice u skupštini i raznorazni pevači i đilkoši da budu na funkcijama i političari?

gfghfh

pre 10 godina

imam 34 god,a 6 godina radnog staza.Vec duze vreme radim bez prijave, mesec dana prijava pa sest bez prijave. mladi....i kada se zaposle ...uslov mesec dana probni rad bez plate,pa tri meseca bez prijave i tako. ko ce to resiti. inspekcija dodje,tuc-muc zavrse na nekoj klopi sa koverticom i stvar resena. Sta radi ta inspekcija,kada ce spreciti rad na crno 100%.

22 godine

pre 10 godina

Svi problemi ne bi mogli da stanu a 100 komentara. Konkretno, studiram inzenjerski faks, drzavni, a plasim se za posao sutra. Uz to, gledam ljude koji zavrsavaju razne singi-dingi i sega-mega fakultete i zaposljavaju se preko veze u drzavnim sluzbama na izmisljena radna mesta. Zivim za dan da odem iz Srbije i da dodjem jednom godisnje da vidim kako se nista ne menja.

Merosina

pre 10 godina

Ljudi zivimo u cirkus drzavi, gde svi pricaju o mladima a PUPS drma li drma...pa logicno je to, milion penzionera i svi ce glasati za Krku (samim tim i Dacica), mladima ne ostaju vise ni mrvice....sram da bude ovo drustvo (citaj partije) koje na ovaj nacin muci mlade....pa treba da udjem u vladajucu stranku da lizem patos da bih dobio posao na ugovor koji mozda i ne dobijem...u drazvnim strukturama rade ljudi koji nisu hteli uloziti truda da nauce engleski a ja sa dva jezika ne mogu u piljarnici da radim. Treba napustiti Srbiju!!!

go to

pre 10 godina

Ima od svega po malo.Ne kazem da nema lenjih,uobrazenih i tome sl ali sa druge strane,verujem da osecaju i neku vrstu nepravde.Zasto bi se recimo bilo koji od njih bavio stocarstvom ili poljoprivredom? Da crnce po celi dan kako bi nahranili sav taj sljam na Tv? Ili ove sto se bave politikom a usput kradjom i unistavanjem drzave? Podrzavam omladinu iako nisam njihovih godina

Jurica

pre 10 godina

Ma,hajde,kakvi problemi... Većina mladih u Srbiji bi mogli da kažu "nikom nije lepše nego nam', samo da je 'vako svaki dan." Bez vaspitanja, bez obrazovanja, bez interesovanja, bez morala ili bilo kakvog sistema vrednosti, bez svesti o tome šta znači život oni su vuku kroz dane i srećni su.

Vladimir

pre 10 godina

Sto se tice zaposlenja, mladi ga jedini dobijaju. Dzabe konkursi, radno iskustvo, godine staza, godine na birou... Kad ce posao da dobije neko bez radnog iskustva, znanja jezika, bilo kakvih kvalifikacija... osim partijskih.

Vlada ZR

pre 10 godina

Osnovni problem mladih je sto se spominju jednom godisnje, mozda. Nema jasne politike prema mladima, nema konkretnog resavanja nasih problema. Ne pita nas niko nista. Gde su Saveti za mlade, Kancelarije itd.? Sluze samo za partijske podmlatke kako bi se pojedinci namirili. (cast izuzecima).
Verujem da mnogima odgovara sto mladi nemaju energiju... Kome jos treba buntovna i nekontrolisana omladina u ovakvom trulom sistemu? Mladima je pozrebna svetlost, nada. Da ustanu i donesu promene. Niko drugi nece.

vladimir

pre 10 godina

Prosečna mlada osoba u Srbiji rođena je '91, imala je svega 8 godina za vreme bombardovanja, a 12 godina kad je ubijen Đinđić. I dalje mislite da je ova generacija mladih imala priliku da odlučuje o bilo čemu bitnom u ovoj državi što direktno utiče na njihov život danas?

P2345

pre 10 godina

Nemam pare, nemam posao, zivim sa roditeljima, nemam prostor da upraznjavam seksualne odnose sa mojom lepsom polovinom, nemam izgleda da se osamostalim, nemam pare za more, moram da smislim odakle da nadjem pare za master studije. A inace izadjem u kafic dva, tri puta mesecno, ne idem po splavovima a kad izadjem to obicno bude neka kucna sedeljka ili bleja u kraju i pijemo pivce. Ali sada moramo da kupimo pivo pre 10 pa ni to ne mozemo da popijemo hladno kao ljudi.

Devojke jedva cekaju da im pridje neki decko, skupi hrabrost...

pre 10 godina

Мучи ме то што ме ниједна девојка неће.
(Вук самотњак, 10. avgust 2013 18:45)

U danasnje vreme sve vise je samih mladica i devojaka, jer svi nesto glume... Nekad su izlazili u provod mladic i devojka, a danas devojke setaju sa drugaricama, a mladici sa drugovima.

Bulevar_87

pre 10 godina

imam dve devojke. ova jedna zna za ovu drugu. a ova druga ne zna za prvu. sad ne znam kako da kazem prvoj a da me ne ostavi. tj ja bih da zivim kao sultan a da su njih dve Mahidevran i Hurem. ostalo sam u zivotu sredio. zavrsio fax imam dobar posao dobro placen...e to me muci mesecima.

Вујке

pre 10 godina

Мене муче свакодневни животни проблеми попут не запослености немаиштине немању среће како у љубави тако и осталим сферама живота.И онда како човек да буде весео и радосан кад ништа нема.

Dejan

pre 10 godina

U ovoj zemlji vec 20 godina slusam o problemu mladih , danas kada sam na pragu 4-te decenije zivota sve mi je isto kao i pre(sem bolova u svakom delu tela i jako otanjenim nervnim sistemom). Sada kada posle dvadeset radnih godina u 10-ak razlicitih poslova (5-6 godina radnog staza) a veci deo na crno, primim juce svoju platu od 25000 din danas platim racune i kiriju i sad nemam ni 1000 dinara do kraja meseca mogu mladima da porucim samo da beze odavde bilo gde jer ovde od postenog rada covek ne moze da ocekuje bilo kakav napredak.
p.s.bivsi optimista

nervoza

pre 10 godina

kada se bude obratila paznja na VECINU i svim manjinama ce biti bolje... kada se bude obratila paznja na "obicnu srpsku" omladinu, i drugima,koje ne smatram nesrbima(gejevi,romi itd) bice bolje... kod nas se sve radi unazad zato je "obicna omladina" nezadovoljna... resite prvo veci problem a logicno je da je to problem vecine... ne prvo roma,gejeva i ostalih... zadovoljna osoba ne moze mrzeti i diskriminisati ostale... sto vise zadovoljnije omladine,manje diskriminacije i sl problema...

trifun

pre 10 godina

imam dve diplome sa prosekom 9, imam 30 godina, radim u struci u drzavnoj firmi na ugovor za 24000. kad platim racune, ostane mi 10000 za sve ostalo. da ne nalazim sam sebi po neku tezgu, ne znam kako bih kupio patike ili otisao na letovanje jedom u par godina. sanjam o stalnom zaposlenju jer bi mi to donelo platu od 40000 sa kojom bih mogao fino da zivim, a koja mi je nedostizna. skroman, ne idem po kafanama, ne pusim, ne pijem, bavim se sportom, vredan i dobar radnik. i onda mi se pojavi neki pametnjakovic da mi kaze da sam nesposoban, da sam lenj, a ljidi za hvatanje zjala imaju po 100 000. i onda ispada - stvarno sam glup.

одлив мозгова

pre 10 godina

Ne sve mlade ,to ide selektivno po socijalnoj liniji,a kako je krenulo ne samo mladi vec ce i novorodjencad u srbiji da bude hendikepirana siromastvom svojih roditelja kao sto i jeste do zavrsetka neke srednje skole a za dalje se svira.Kada covek sa diplomom ,akademski gradjanin ove zemlje ide da bere metlice u polje zarad egzistencije.

Kostadin

pre 10 godina

Sve nas ubi potrosacki sistem vrednosti. Kako je rekao Ilija Cvorovic, "Hoces da jedes, j..es, a to kosta." Pre su se ljudi zadovoljavali sa mnogo manje svega. Procice i ovo, samo nas biti nece. Sto je sasvim normalno.

Vix

pre 10 godina

ja sam mislio da je ovo članak o rezultatima nekog istraživanja sa konkretnim podacima o uzorku, pitanjima itd.
Bilo bi interesantno da se sprovede to istraživanje, jer po meni nikoga ovde ne sekira diskriminacija ili predrasude, a lepo je ići na letovanja, sedeti po kafićima, kupovati novu odeću...Kad su izlazili studenti da se bune oko uslova školovanja, uglavnom su im svi zamerali što ne uče, da su lenji itd. Pitajte mlade oko kojeg problema bi se masovno okupili na ulici.

Omladinac

pre 10 godina

Država duradi nešto ! Država je kriva što me mrzi d'učim za ispite, što neće da mi nađe posao i što PSŽ nije pobedio sinoć, a trebalo nam za pivo i pljuge...

Matko

pre 10 godina

Cim covek nema novca on ne moze da funkcionise normalno i odmah se javljaju depresija i nezadovoljstvo u svakom pogledu, sto je osoba starija i bez posla duze vreme sve je gore i gore, ja bi smanjio plate svima koji rade u drzavnim sluzbama, taj novac ulozio u otvaranje mini fabrika za proizvodnju i uposlio ljude, proizvodnja je najvaznija...

jajac

pre 10 godina

mene muci gde ima da se nadju jeftini cvarci i kavurma...salu na stranu,ko bre uopste pita mlade sta misle i kako im je..eto,Ja i dan danas zalim sto sam najlepse godine zivota proveo u Srbiji..36 godina,dece nemam,nisam ozenjen,radnog staza 3 meseca a radim 7 godina..stanje na racunu mi je krompir..e da,imam ekonomski fakultet..ovo ti je presek generacije u par recenica

Stefan-Nis

pre 10 godina

@Japanac
Vidi, ja poticem iz porodice ciji su mesecni prihodi bili jedno duzeee vreme total 40000 a u pitanju je cetvoroclana porodica. Ja student, brat srednjoskolac. Faks sam shvatio od prvog dana jako ozb. i rekao sebi uci zbog sebe, naci ces posao kad ga zavrsis, ali do zavrsetka ima puno pa ti uci i isplatice ti se trud. Zato sto sam bio kukavica jer nisam znao kakav cu biti student nisam uzimao student.kredit od tricavih 6100 mesecno. Na drugoj god sam dobio stipendiju od 6100. u trecoj od 10000, na cetvrtoj sam primao 25000. Diplomirao medju prvima s 10-om i ako Bog da primacu i na masteru toliko . Da je lako svi bi imali 10ke. Vidis meni i mnogima koju su se mucili kao ja nije bilo lako da ucimo po 3h od 1.oktobra pa do 4. jula i to SVAKOG dana. Tako da ti koji " mogu ali nemaju zbog cega" ni ne moraju da uce i neka samo kukaju. Uostalom, koliko god veca sansa je da dobijes posao sa sto vecim prosekom nego sa 6,2. Konkurisao sam bio za stipendiju bar 20 puta za ove 4 god i dobio svega 3 puta, ali nisam dizao ruke. Ako Bog da od naredne god.pocinjem sa radom na faksu, a i ako ne pocnem, idemo dalje! Tako treba da razmislja svaki student! Razumem one koji su na birou 5 god, ali ja jos nisam na birou, i dokle god dodjem na njihovo mesto verovacu!
Hvala i prijatno!

Ana P.

pre 10 godina

Jedan od vecih problema je to sto se rad na crno zove volontiranje u Srbiji. Umesto da se lekarima volontiranje prizna i da automatski kasnije dobiju specijalizaciju, oni se iskoriscavaju i onda posle nekoliko god. odlaze iz zemlje.
Ovakvom i sl. temamo treba da se bavite.

Zoran

pre 10 godina

Mlade muci kako da dobro zive a sto manje da rade. Tako ih muci kako da imaju dobra kola a da ne rade puno i da ne prijavljuju ko lopovise i krade. Interesuje ih da ne zavise od roditelja, ali da se zaposle u drzavnu sluzbu. Inrteresuje ih sve u svetu sto je vrhunsko osim morala. Cast izuzecima, oni napuste Srbiju.

zoran

pre 10 godina

"Posla ima za svakog ko hoće da radi, ali ima previše lenčuga."
(Radojica, 10. avgust 2013 19:40)

Mislim da ima više prekodrinskih i Kosovara, nego lenčuga. A da smo barem njihov problem rešili pa đene-đene. Ovako, oni ovde ostadoše za uvek a naša deca kud koji mili moji po svetu.
I što je najgore, opet nisu svi došli. Ostalo ih je "na svojim ognjištima" taman za još jedno dva rata... A tada ni nas neće ovde biti i na kraju, j**o lud zbunjenog.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Zivot je skola - zivot sam za sebe je vrlo jeftin u Srbiji, ali je zato zivotna skola jako skupa... Pa zato mnogi ovde zive priuceno.

katica popović

pre 10 godina

Deca su onakva kao su ih vaspitali roditelji, škola i društvo! Zbog dibidus pogrešene ratne politike privreda se sunovratila već 1991g pa su roditelji: radili, radili, radili (sve i svašta) samo da bi prehranili svoju decu, za vaspitanje nije bilo vremena. Vaspitavala ih je škola, ulica i društvo. Škola je atrofirala pa su i tu dobili defektno obrazovanje. Društvo tj, politička elita je htela da ODVOJI SRBIJU OD EVROPE, dibidus, da ukine građansku kulturu, moral, čak je i nauka izvrgnuta ruglu, rad kao osnovna vrednost zapadne kulture je izvrgnuta ruglu i da u Srbiju uvedu neki „moral“: „kozaka“, „talibana“, „proklete avlije“. Kultura i znanje su „ukinuti“ na scenu su stupili „pink“, splavovi, „badze, bidze“, „kajle“, „sveće“, „krstovi“, „tamljani“, hiromanti, gatare, vračare, astrolozi, sportovi, sportivi i sportovi (većina omladine postala po profesiji sportski navijači).
Ps. Eto političari odgajili ste „zmiju u nedrima Rima“ ako mislite da ćete moći to da kontrolišete grdno ste se prevarili! Takvu zatucanu, bahatu i ne-vaspitanu i ne-sposobnu omladinu nije imao ni jedan narod u Evropi. Sa njima možemo samo da se vratimo u 18 vek.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(pfffffff, 10. avgust 2013 15:35)

Vreme je za revoluciju. A huligani moraju da shvate da nije narod neprijatelj, političari su i to sve političke partije, cela elita. Treba malo taj bes da potroše na političare. Tako bi ne samo za sebe radili dobro, već za celu zemlju, to su prave patriote. Ja, iako sam stariji, rado bih se pridružio revoluciji i stao bih u prve redove pored tih huligana. Želim dobro svojoj zemlji i vreme je ipak da oteramo štetočine, mi smo svi braća i sestre, zavadili su nas i sada nas jašu decenijama. Hajde mi svi da jašemo njih.

Svaba

pre 10 godina

dajte da se ne lazemo,svi oce preko da odu a da rade u fotelji,alooo bree,imam 22 godine i radim u Nemackoj,smejali su mi se kad sam ucio,kazu sto ucis nemacki ???? ,ne pitajte me sta radim ovde a govorim tri jezika,prema tome braco Srbi,manje letovanja i zimovanja ,pare na kurs nemackog,norveskog ,svedskog pa pokusavajte,bice tesko ali trazite ,grebite,al jbg ,preci provod ,e onda sedite kuci i placite,da znate samo:nemam ni kuceta ni maceta u Nemackoj ,ali sam tu,auf wiedersehen

Mislite drugačije...

pre 10 godina

Ponekad se zapitam koliko ima mladih i nezaposlenih, a uopšte im ne pada na pamet da izađu na ulicu i pokažu neki revolt i otpor! Morate da shvatite da ove na vlasti baš brige za mlade i tako ima da ostane sve dok im se ne pokaže nezadovoljstvo!

22 godine

pre 10 godina

Neizvesnost nikad veca, ne mozes da planiras sledecu nedelju, a kamo li neku dalju buducnost, poceli smo da zivimo od danas do sutra, samo da ima za pljuge i bombu (zajecarac 2l), zavrsis fax i budes glavni baja na birou za (ne)zaposljavanje. A drzava nista ne preduzima, sve je gore i gore, klinci od 13,14 godina vec hoce da budu kriminalci, a devojcice pevaljke i karminuse sto gledaju po rijaliti programima i grandovima...Polako se gubimo, a niko nista ne preduzima, mora drzava da se posveti mladima i kulturi mnoogo vise

Mi tamo, kad ono medjutim

pre 10 godina

Nekada je mlade mucila mladost, sada i stare muci mladost jer nisu resili pitanja iz proslosti u poslednjih par decenija unazad! Nego lepo, novo ime drzave, naroda, novi ministri, politika, estrada, elita, akademici... novi identitet, pa da krenemo ispocetka. Ovo 'seci usi da krpis dupe' jednostavno ne daje rezultate...a da, i novo zaduzenje kod mmf-a, tek da ima za crne dane.

repus

pre 10 godina

муче их рђа и нерад хучу како тешко живе а никада омладина није боље живела нити оволико ленствовала кад им понудите посао као да им нудите пропаст одмах настане лелек и кукњава како су они школовани и немогу да раде за 30еу дневно физички па самилосно кажу како немају констоитуцију да раде физички никада није боље омладина живела него сада паразитишу од бабиних и дединих пензија и од родитеља

Aleksandar

pre 10 godina

Muči me to što nisam ni primetio da više nisam mlad dok sam razmišljao o tome kakvi me problemi muče. Sad se ne tangiram pa mi mnogo lepše, a od sledeće godine - doviđenja, doviđenja do oslobođenja!

Che

pre 10 godina

Sto nema alkohola posle 22h, sto su stolice u kaficu neudobne, sto ljudi imaju averziju prema splavovima, sto je ogranicenje ispod 100km/h u gradu, sto je malo mesta za bleju, sto nema vise provoda......

Mladost krutost

pre 10 godina

Najveci problem mladih u Srbiji je da im penzioneri roditelji i babe i dede ne odu na onaj svet prerano,tako da sve aktivnosti aktuelne vlasti valja usmeriti u ocuvanje njihovog zdravlja i borbe da im se zivotni vek produzi, kako bi nase mlado potomstvo sa cetrdesetak godina starosti sto pre doslo do posla.

milica

pre 10 godina

Naravno, zene su krive, zato sto hoce ovo ili ono, i ne pravi im se porodica, a muskarci - sve suvo zlato, ne znas koji je vise vredan i radan, sve stoje u redu za brak. Ma kako da ne!

zasto?

pre 10 godina

Zasto bi se iko bavio mladima kad se oni sami ne bave sobom? Zasto ne postoje udruzenja mladih ciji bi se glas cuo dalje od glasa pojedinca? Zasto da se politicke partije bave mladima kad oni masovno ne glasaju, njih to ne interesuje... Zasto? Zato sto nas je nadjacala stranka penzionera a za to ne krivim njih, jer se bore za svoje interese nego nas koji bi da pomalo ucimo i odemo u zezanje a drzavu neka vodi ko hoce... Eto ZATO!

!@#$!@

pre 10 godina

Ovo sto se prica oko ovih 70 posto i ostalo. To je dobro, ma sta ko rekao, jer u suprotnom Srbija moze postati ono sto je danas Svedska ili Velika Britanija!
Uostalom, ni ti mladi iz tih drugih zajednica nisu nesto mnogo naklonjeni nasoj deci!
Konacno, oko zasnivanja porodice. Kako? Neodstatak novca, a ni devojke vise nisu toliko voljne da radjaju. Diskoteke i pisanje perverzija na Ask.fm sa ko zna kojim ljudima, sve devojke od 15-19, dakle to je danasnja mlada zenska populacija. Momci samo prate. Jer ako zena postane neobuzdana i nema osecaj porodicu, onda ta nacija nema buducnost. Pogledajte sve one devojke s Medicinskog i Pravnog - mislite da njih briga zasnivanje porodice?! Diskoteke brale i sve traze svog Bred Pita.
Pomislite samo na Izrael, tamo devojke sluze vojni rok - nacionalno odgovorna i svesna zenska populacija, zato Izrael ce opstati.

mf

pre 10 godina

@lik
Taj gazda sto te je zaposlio preko veze je debil a ne drzava, meni da dodje doktor nauka u firmu i da je pre toga neko zvao za njega( da se raspita) oterao bih i njega i tog sto je zvao u tri ...lepe...Ako doktor nauka nije sposoban ili bilo ko drugi da nadje posao i sam sebe predstavi u najboljem svetlu taj ne zasluzuje ni koru 'leba. ( govorim za privatne firme za drzavne ne zelim da komentarisem)

114

pre 10 godina

Sta smatrate pod mlade?! Mnogi cetrdesetogodisnjaci u danasnje vreme se ponasaju kao dvadesetogodisnjaci.
(Idite na splavove, diskoteke..., 10. avgust 2013 15:28)
@
Cudno? Vise ne, jer to je ono sto danas traze mnoge devojke, mnoge su i sponzoruse, pogledajte samo njihove slike na FB, bas me interesuje da li roditelji znaju.
Otudji mladu zensku populaciju od svesti odgovornosti prema naciji, porodici - imaces belu kugu.

Lola

pre 10 godina

U ovoj zemlji većina ima problem i podložna je diskriminaciji , prema tome ovo sve je još jedna nametnuta tema . Veliki problem je neznanje i nerealnost , pa tako svako dolazi u firmu sa osećajem genijalnosti i kompleksa više vrednosti , nespreman da shvate da se svaki "zanat peče" i da je za znanje sem površnog bubanja na faxu potreban mukotrpan rad . Sistem koji forsira veze i vezice , formu bez suštine , fakultete bez znanja ne može biti dobar ni za koga , pa ni za mlade , a na njima je da li će se uklopinti u njega ili menjati . Kada prestanu da uzimaju diplome forme radi , jure vezice , počnu prihvataju da rade za početak niže poslove i trude se dokazati biće bolje , ovako ne .

Mimi

pre 10 godina

Мучи ме то што ме ниједна девојка неће.
(Вук самотњак, 10. avgust 2013 18:45)

U danasnje vreme sve vise je samih mladica i devojaka, jer svi nesto glume... Nekad su izlazili u provod mladic i devojka, a danas devojke setaju sa drugaricama, a mladici sa drugovima.
(Devojke jedva cekaju da im pridje neki decko, skupi hrabrost..., 10. avgust 2013 19:36)

A kad im neko pridje , takmice se koja ce pre da te odbije ( da ne upotrebim neku drugu rec)da bi ispala bitna pred drugaricama... NE glume svi... devojke izigravaju ludilo ... momcima preostaje samo da gledaju...

ZAPOSLITI OMLADINU

pre 10 godina

Pametni narodi uče od uspešnih..
Npr: u Nemačkoj nezaposlenost mladih pada još od 2005.g.. U ovoj zemlji je uveden sistem dvojnog PRIPRAVNIČKOG STAŽIRANJA, kojim se reguliše prelaz iz sistema obrazovanja , u sferu rada.. Više od 60 odsto mladih ulazi u sferu rada kroz sistem srednjeg stručnog obrazovanja (neki produžavaju na univerzitet) , u kojem učenici provedu 12 sati nedeljno u NASTAVI u školi
, a tri dana na „PRAKSI“ u preduzeću.

Četiri glavna faktora za uspeh ove politike:
1).sveobuhvatan i kvalitetan obrazovni sistem,
2).visok nivo korporativnog partnerstva,
3).nacionalni okvir kvalifikacija i
4).održivo finansiranje u oblast istraživanja i razvoja..

zoran

pre 10 godina

U Lebanu nedostatak vode,jer se po selima iz vodovoda zalivaju bašte i njive.
(hik, 10. avgust 2013 14:40)

Naravno kad sve odvukoše ovi iz Beograd.

A tebi, vidim, Android radi ;)

Jurica

pre 10 godina

Ma,hajde,kakvi problemi... Većina mladih u Srbiji bi mogli da kažu "nikom nije lepše nego nam', samo da je 'vako svaki dan." Bez vaspitanja, bez obrazovanja, bez interesovanja, bez morala ili bilo kakvog sistema vrednosti, bez svesti o tome šta znači život oni su vuku kroz dane i srećni su.

Bulevar_87

pre 10 godina

imam dve devojke. ova jedna zna za ovu drugu. a ova druga ne zna za prvu. sad ne znam kako da kazem prvoj a da me ne ostavi. tj ja bih da zivim kao sultan a da su njih dve Mahidevran i Hurem. ostalo sam u zivotu sredio. zavrsio fax imam dobar posao dobro placen...e to me muci mesecima.

Omladinac

pre 10 godina

Država duradi nešto ! Država je kriva što me mrzi d'učim za ispite, što neće da mi nađe posao i što PSŽ nije pobedio sinoć, a trebalo nam za pivo i pljuge...

Stefan-Nis

pre 10 godina

@Japanac
Vidi, ja poticem iz porodice ciji su mesecni prihodi bili jedno duzeee vreme total 40000 a u pitanju je cetvoroclana porodica. Ja student, brat srednjoskolac. Faks sam shvatio od prvog dana jako ozb. i rekao sebi uci zbog sebe, naci ces posao kad ga zavrsis, ali do zavrsetka ima puno pa ti uci i isplatice ti se trud. Zato sto sam bio kukavica jer nisam znao kakav cu biti student nisam uzimao student.kredit od tricavih 6100 mesecno. Na drugoj god sam dobio stipendiju od 6100. u trecoj od 10000, na cetvrtoj sam primao 25000. Diplomirao medju prvima s 10-om i ako Bog da primacu i na masteru toliko . Da je lako svi bi imali 10ke. Vidis meni i mnogima koju su se mucili kao ja nije bilo lako da ucimo po 3h od 1.oktobra pa do 4. jula i to SVAKOG dana. Tako da ti koji " mogu ali nemaju zbog cega" ni ne moraju da uce i neka samo kukaju. Uostalom, koliko god veca sansa je da dobijes posao sa sto vecim prosekom nego sa 6,2. Konkurisao sam bio za stipendiju bar 20 puta za ove 4 god i dobio svega 3 puta, ali nisam dizao ruke. Ako Bog da od naredne god.pocinjem sa radom na faksu, a i ako ne pocnem, idemo dalje! Tako treba da razmislja svaki student! Razumem one koji su na birou 5 god, ali ja jos nisam na birou, i dokle god dodjem na njihovo mesto verovacu!
Hvala i prijatno!

Zoran

pre 10 godina

Mlade muci kako da dobro zive a sto manje da rade. Tako ih muci kako da imaju dobra kola a da ne rade puno i da ne prijavljuju ko lopovise i krade. Interesuje ih da ne zavise od roditelja, ali da se zaposle u drzavnu sluzbu. Inrteresuje ih sve u svetu sto je vrhunsko osim morala. Cast izuzecima, oni napuste Srbiju.

Svaba

pre 10 godina

dajte da se ne lazemo,svi oce preko da odu a da rade u fotelji,alooo bree,imam 22 godine i radim u Nemackoj,smejali su mi se kad sam ucio,kazu sto ucis nemacki ???? ,ne pitajte me sta radim ovde a govorim tri jezika,prema tome braco Srbi,manje letovanja i zimovanja ,pare na kurs nemackog,norveskog ,svedskog pa pokusavajte,bice tesko ali trazite ,grebite,al jbg ,preci provod ,e onda sedite kuci i placite,da znate samo:nemam ni kuceta ni maceta u Nemackoj ,ali sam tu,auf wiedersehen

Che

pre 10 godina

Sto nema alkohola posle 22h, sto su stolice u kaficu neudobne, sto ljudi imaju averziju prema splavovima, sto je ogranicenje ispod 100km/h u gradu, sto je malo mesta za bleju, sto nema vise provoda......

Bili Piton

pre 10 godina

Slažem se sa gospodinom, ali zašto sve preko 55 ne penzionišu i eto posla za mlade? Neće gospoda kapitalisti da zaposlenima daju penziji, već ih jašu do smrti. Jedini krivac za sve je divljački srpski kapitalizam. Zbog toga je i uspeo komunizam u Srbiji, jer su kapitalisti bili pohlepni i nezasiti.

!@#$!@

pre 10 godina

Ovo sto se prica oko ovih 70 posto i ostalo. To je dobro, ma sta ko rekao, jer u suprotnom Srbija moze postati ono sto je danas Svedska ili Velika Britanija!
Uostalom, ni ti mladi iz tih drugih zajednica nisu nesto mnogo naklonjeni nasoj deci!
Konacno, oko zasnivanja porodice. Kako? Neodstatak novca, a ni devojke vise nisu toliko voljne da radjaju. Diskoteke i pisanje perverzija na Ask.fm sa ko zna kojim ljudima, sve devojke od 15-19, dakle to je danasnja mlada zenska populacija. Momci samo prate. Jer ako zena postane neobuzdana i nema osecaj porodicu, onda ta nacija nema buducnost. Pogledajte sve one devojke s Medicinskog i Pravnog - mislite da njih briga zasnivanje porodice?! Diskoteke brale i sve traze svog Bred Pita.
Pomislite samo na Izrael, tamo devojke sluze vojni rok - nacionalno odgovorna i svesna zenska populacija, zato Izrael ce opstati.

rakijamen

pre 10 godina

Mlad sam, zavrsio fax (Ekonomija) upisao master, govorim dva jezika i ne mogu da nadjem posao. E, to je najveci problem, jer jos zavisim od roditelja.

pfffffff

pre 10 godina

Nezaposlenost, velike cene baš svega a plate slabašne,to što ma koju školu završio bez neke jake vezice nema zaposljenja, na svu tu muku tu je i dalje duh 90-tih, klinke se uče da ako nisu sponzoruše nisu normalne, momci se pale na kriminal iz nekog razloga. Grand parada vlada u plejerima, postali smo otuđeni od druženja, sve je više samih, bez devojke (dečka) bez prijatelja, zbunjena mladost, nepredvidiva budućnost, večiti snovi o boljem, o putovanju, o dobrim kolima ili velikoj kući, dobrom stanu..želje i snovi koji nas ubijaju jer su gotovo nedostižni.
Internet je takođe postao poguban. Zatamničili smo se u sobe, ima nas na FB, na Twitu, nema nas više po ulicama, da šetamo, po parkovima i škoslim dvorištima da se tu upoznajemo, družimo, igramo basket, fudbal..i td. Mnogo toga smeta i ubija omladinu u pojam, a država ćuti, država samo drobi o Kosovu i EU, sve ostalo je nebitno,a vreme ide, ne staje. Bela kuga je činjenica i realna u ovakvoj situaciji.
Oni koji imaju mozga i sreće i mogućnosti beže kao đavo od krsta od ove države, oni koji ne mogu, oni su u nesvesnoj polu-depresiji i krune dane, bore se nekako, ili su već digli ruke. Uništeno je samopouzdanje svoj omladini, pune im se glave glupostima od malih nogu, deca prvo nauče da naprave e-mail, pa tek onda kako da voze biciklu, tinejdzeri su neobrazovani, neiskusni, a malo stariji u depresiji ili u polu- kriminalu.
Sve u svemu,kakva država takva omladina.

mf

pre 10 godina

@lik
Taj gazda sto te je zaposlio preko veze je debil a ne drzava, meni da dodje doktor nauka u firmu i da je pre toga neko zvao za njega( da se raspita) oterao bih i njega i tog sto je zvao u tri ...lepe...Ako doktor nauka nije sposoban ili bilo ko drugi da nadje posao i sam sebe predstavi u najboljem svetlu taj ne zasluzuje ni koru 'leba. ( govorim za privatne firme za drzavne ne zelim da komentarisem)

114

pre 10 godina

Sta smatrate pod mlade?! Mnogi cetrdesetogodisnjaci u danasnje vreme se ponasaju kao dvadesetogodisnjaci.
(Idite na splavove, diskoteke..., 10. avgust 2013 15:28)
@
Cudno? Vise ne, jer to je ono sto danas traze mnoge devojke, mnoge su i sponzoruse, pogledajte samo njihove slike na FB, bas me interesuje da li roditelji znaju.
Otudji mladu zensku populaciju od svesti odgovornosti prema naciji, porodici - imaces belu kugu.

homosapiens

pre 10 godina

Mozda bi se mladi i pobunili, digli glas ali kako kad se ovde ubijaju premijeri, bivsi drzavnici bacaju u krec, novinari takodje, pale verski objekti, prebijaju do smrti obicni ljudi, gaze na pesackim prelazima, premijer se druzi sa Misama - bananama, vicepremijer obecava 100 : 1(muslimana:srbin), predsednik je znao da ce ubiti premjera, kopira uz to diplomu VS. Ovde treba vandredno stanje. Raspustiti policiju. Dusana Mihajlovica (bivseg ministra UP), Dacica, Dinkica, dr Kost. pozvati na 76 sati neprekidnog ispitivanja. Zaboravio sam sigurno nesto ali ovo je dosta za pocetak

Vladimir

pre 10 godina

Sto se tice zaposlenja, mladi ga jedini dobijaju. Dzabe konkursi, radno iskustvo, godine staza, godine na birou... Kad ce posao da dobije neko bez radnog iskustva, znanja jezika, bilo kakvih kvalifikacija... osim partijskih.

repus

pre 10 godina

муче их рђа и нерад хучу како тешко живе а никада омладина није боље живела нити оволико ленствовала кад им понудите посао као да им нудите пропаст одмах настане лелек и кукњава како су они школовани и немогу да раде за 30еу дневно физички па самилосно кажу како немају констоитуцију да раде физички никада није боље омладина живела него сада паразитишу од бабиних и дединих пензија и од родитеља

diplomiran a ne zaposlen

pre 10 godina

Država duradi nešto ! Država je kriva što me mrzi d'učim za ispite, što neće da mi nađe posao i što PSŽ nije pobedio sinoć, a trebalo nam za pivo i pljuge...(Omladinac, 10. avgust 2013 16:34)

Evo mene nije mrzelo da ucim, diplomirao sam vec godinu dana trazim posao sto po internetu, sto po oglasima sto po "zavodu za zaposljavanje" i pogodi nema, a kada ima traze mi 5 godina iskustva takodje sam hteo da radim za dz da steknem iskustvo al pogodi ne moze! I verovao ili ne, ne kladim se, ne pijem i ne pusim tako da bi voleo da znam ko je meni kriv? Ti si samo potvrdio diskriminaciju prema mladima koja je pomenuta u tekstu jer nas sve proglasavate lenjim buvama!

Kostadin

pre 10 godina

Sve nas ubi potrosacki sistem vrednosti. Kako je rekao Ilija Cvorovic, "Hoces da jedes, j..es, a to kosta." Pre su se ljudi zadovoljavali sa mnogo manje svega. Procice i ovo, samo nas biti nece. Sto je sasvim normalno.

Miša, Bgd

pre 10 godina

Najveći problem mladih je nemaština. Oni koji imaju sreće da i nađu posao, sa platom od 200-350 Eur teško da mogu da se osamostale od roditelja a o porodici da ne pričam. Znam, sad će neko krenuti o punim kafićima i sl. ali desetak hiljada mladih po tim kafićima čine oko 2% populacije mladih (brojke važe za populaciju Beograda). Takođe, nemaština je plodno tlo za kriminal, uvek bila, kao i za pad moralnih i socijalnih vrednosti.

nervoza

pre 10 godina

kada se bude obratila paznja na VECINU i svim manjinama ce biti bolje... kada se bude obratila paznja na "obicnu srpsku" omladinu, i drugima,koje ne smatram nesrbima(gejevi,romi itd) bice bolje... kod nas se sve radi unazad zato je "obicna omladina" nezadovoljna... resite prvo veci problem a logicno je da je to problem vecine... ne prvo roma,gejeva i ostalih... zadovoljna osoba ne moze mrzeti i diskriminisati ostale... sto vise zadovoljnije omladine,manje diskriminacije i sl problema...

Vix

pre 10 godina

ja sam mislio da je ovo članak o rezultatima nekog istraživanja sa konkretnim podacima o uzorku, pitanjima itd.
Bilo bi interesantno da se sprovede to istraživanje, jer po meni nikoga ovde ne sekira diskriminacija ili predrasude, a lepo je ići na letovanja, sedeti po kafićima, kupovati novu odeću...Kad su izlazili studenti da se bune oko uslova školovanja, uglavnom su im svi zamerali što ne uče, da su lenji itd. Pitajte mlade oko kojeg problema bi se masovno okupili na ulici.

7.edmica

pre 10 godina

-Politika odavno nema kulturnih referenci na koje bi se mladi
-pozivali i kojima bi se rukovodili.Glas mladih intelektualaca
rijetko se moze cuti i premalo ga se postuje...!!

22 godine

pre 10 godina

Svi problemi ne bi mogli da stanu a 100 komentara. Konkretno, studiram inzenjerski faks, drzavni, a plasim se za posao sutra. Uz to, gledam ljude koji zavrsavaju razne singi-dingi i sega-mega fakultete i zaposljavaju se preko veze u drzavnim sluzbama na izmisljena radna mesta. Zivim za dan da odem iz Srbije i da dodjem jednom godisnje da vidim kako se nista ne menja.

malo li je?

pre 10 godina

Sto u 25 god imamo diplome fakulteta, kurseva, razne prekfalifikacije a nemamo pare za pelene pa samim tim nemamo ni dete. I ne sedim po kaficima,ne idem na more,nemam ni internet u stanu otkad je poskupelo grejanje za 1000 ravno. Kablovsku nikad nisam ni imala. E sad ce opet da se nadje neko pametan da mi da predlog kako da ustedim.

P2345

pre 10 godina

Nemam pare, nemam posao, zivim sa roditeljima, nemam prostor da upraznjavam seksualne odnose sa mojom lepsom polovinom, nemam izgleda da se osamostalim, nemam pare za more, moram da smislim odakle da nadjem pare za master studije. A inace izadjem u kafic dva, tri puta mesecno, ne idem po splavovima a kad izadjem to obicno bude neka kucna sedeljka ili bleja u kraju i pijemo pivce. Ali sada moramo da kupimo pivo pre 10 pa ni to ne mozemo da popijemo hladno kao ljudi.

zasto?

pre 10 godina

Zasto bi se iko bavio mladima kad se oni sami ne bave sobom? Zasto ne postoje udruzenja mladih ciji bi se glas cuo dalje od glasa pojedinca? Zasto da se politicke partije bave mladima kad oni masovno ne glasaju, njih to ne interesuje... Zasto? Zato sto nas je nadjacala stranka penzionera a za to ne krivim njih, jer se bore za svoje interese nego nas koji bi da pomalo ucimo i odemo u zezanje a drzavu neka vodi ko hoce... Eto ZATO!

Z

pre 10 godina

Šta muči mlade?Muči ih to što nemaju normalan život već 23 god.Muči ih to što nikada neće imati normalnu mladost bez trzavica!Ali,kada je to bilo koga na vlasi zanimalo?!

omladinac

pre 10 godina

Svo moje drustvo jos zivi sa roditeljima. polovina nemamo posla, a druga polovina radi za 20.000 na crno. garderobu nisam kupio vec 3 godine a u kaficu nisam bio nepamtim! Da komsija ima zakljucan wifi sad nebi ni ovaj komentar mogao poslati...

Ja bezim odavde

pre 10 godina

Imam 27 godina, zavrsen fakultet (drzavni, u roku, sa visokom prosecnom ocenom)... vec tri godine trazim posao... u pocetku sam trazila posao u struci, sad vec trazim bilo sta. Ne trazim da mi drzava da posao, ne tezim poslu u drzavnoj upravi, samo trazim da svi imamo jednake sanse i mogucnosti... Kako vreme prolazi shvatam da je jedini izlaz odlazak iz Srbije i to ce sasvim sigurno biti konacan ishod. Vazecu diplomu imam. Znanje jezika takodje... ovde nemam vise sta da trazim. Slicno je sa svim mladim ljudima.
Kako da budem zadovoljna kad ne mogu sebi ni letovanje da priustim...

gfghfh

pre 10 godina

imam 34 god,a 6 godina radnog staza.Vec duze vreme radim bez prijave, mesec dana prijava pa sest bez prijave. mladi....i kada se zaposle ...uslov mesec dana probni rad bez plate,pa tri meseca bez prijave i tako. ko ce to resiti. inspekcija dodje,tuc-muc zavrse na nekoj klopi sa koverticom i stvar resena. Sta radi ta inspekcija,kada ce spreciti rad na crno 100%.

Devojke jedva cekaju da im pridje neki decko, skupi hrabrost...

pre 10 godina

Мучи ме то што ме ниједна девојка неће.
(Вук самотњак, 10. avgust 2013 18:45)

U danasnje vreme sve vise je samih mladica i devojaka, jer svi nesto glume... Nekad su izlazili u provod mladic i devojka, a danas devojke setaju sa drugaricama, a mladici sa drugovima.

milica

pre 10 godina

Naravno, zene su krive, zato sto hoce ovo ili ono, i ne pravi im se porodica, a muskarci - sve suvo zlato, ne znas koji je vise vredan i radan, sve stoje u redu za brak. Ma kako da ne!

Lola

pre 10 godina

U ovoj zemlji većina ima problem i podložna je diskriminaciji , prema tome ovo sve je još jedna nametnuta tema . Veliki problem je neznanje i nerealnost , pa tako svako dolazi u firmu sa osećajem genijalnosti i kompleksa više vrednosti , nespreman da shvate da se svaki "zanat peče" i da je za znanje sem površnog bubanja na faxu potreban mukotrpan rad . Sistem koji forsira veze i vezice , formu bez suštine , fakultete bez znanja ne može biti dobar ni za koga , pa ni za mlade , a na njima je da li će se uklopinti u njega ili menjati . Kada prestanu da uzimaju diplome forme radi , jure vezice , počnu prihvataju da rade za početak niže poslove i trude se dokazati biće bolje , ovako ne .

Mimi

pre 10 godina

Мучи ме то што ме ниједна девојка неће.
(Вук самотњак, 10. avgust 2013 18:45)

U danasnje vreme sve vise je samih mladica i devojaka, jer svi nesto glume... Nekad su izlazili u provod mladic i devojka, a danas devojke setaju sa drugaricama, a mladici sa drugovima.
(Devojke jedva cekaju da im pridje neki decko, skupi hrabrost..., 10. avgust 2013 19:36)

A kad im neko pridje , takmice se koja ce pre da te odbije ( da ne upotrebim neku drugu rec)da bi ispala bitna pred drugaricama... NE glume svi... devojke izigravaju ludilo ... momcima preostaje samo da gledaju...

,,Japanac"

pre 10 godina

I mene smara sto su mi ispiti za 10-ak dana... Nije problem sesti, nauciti i dobiti desetku, zaista, to je imalo smisla u prve dve godine studiranja... Al vec dodje treca i pitas se-zasto ja uopste ovo ucim? Niti je to znanje korisno za buduce zaposlenje, niti bilo sta... Sluzi mi da ispadnem pametan u drustvu drugara pijandura iz srednje skole i to je to. Treba mi iskustvo za posao a posao za iskustvo! Wtf ljudi moji?!? Ucim za sta? Da bih bio na birou 5 godina da bih posle zavrsio na radnom mestu gde ce mi zadatak biti da pitam "Sta cete od priloga?"... Mnogo toga nas muci, a nikoga ne zanimamo jer su naravno penzosi najbrojnija izborna klijentela... Dan mladih? Haha, dan huligana i narkomana pre bih rekao...

Student

pre 10 godina

Trazim posao u belom,zutom ili kakvom god svetu, plata nek je dovoljna da se prezivi. Hvala unapred.
Molim drzavu da ukine akcize na pivo od 2l, jedino to sa ovim ,,dzeparcem,, mogu da kupim. Hvala poverenici, ekspertima, strucnjacima i raznim agencijama na razumevanju :D
Sta muci mlade: kupis stan i robijas 40godina, posao nemas, a i ako ga imas velika ti je plata. Muci me sto vidim gedzovane sa kajlama, telefonima i automobilima, a nemaju ni srednju skolu, ali jbg, snasli se.

Вујке

pre 10 godina

Мене муче свакодневни животни проблеми попут не запослености немаиштине немању среће како у љубави тако и осталим сферама живота.И онда како човек да буде весео и радосан кад ништа нема.

Matko

pre 10 godina

Cim covek nema novca on ne moze da funkcionise normalno i odmah se javljaju depresija i nezadovoljstvo u svakom pogledu, sto je osoba starija i bez posla duze vreme sve je gore i gore, ja bi smanjio plate svima koji rade u drzavnim sluzbama, taj novac ulozio u otvaranje mini fabrika za proizvodnju i uposlio ljude, proizvodnja je najvaznija...

Merosina

pre 10 godina

Ljudi zivimo u cirkus drzavi, gde svi pricaju o mladima a PUPS drma li drma...pa logicno je to, milion penzionera i svi ce glasati za Krku (samim tim i Dacica), mladima ne ostaju vise ni mrvice....sram da bude ovo drustvo (citaj partije) koje na ovaj nacin muci mlade....pa treba da udjem u vladajucu stranku da lizem patos da bih dobio posao na ugovor koji mozda i ne dobijem...u drazvnim strukturama rade ljudi koji nisu hteli uloziti truda da nauce engleski a ja sa dva jezika ne mogu u piljarnici da radim. Treba napustiti Srbiju!!!

lik

pre 10 godina

Iskreno,moj zivot je jedna cudna prica,bio sam odlican djak,cak i u srednjoj sam krenuo jako dobro i u dosta zahtevnom smeru elektrotehnicke sam gurao solidno,bio vrlo dobar,al onda su se u mojoj familiji(koja je iance dosta siromasna)dogodile mnoge lose stvari,razvood roditelja,cale mizernu platu koju uopste nije dobijao redovno,majka bez posla ostala i otisla kod drugog coveka,a u kuci dugova na sve strane,prosto ne znas sta treba da se prvo plati,i od tog trenutka meni skolovanje postaje najmanji problem,a to je u stvari jako losa stvar za bilo kog tinejdzera kada mu skolovanje postaje marginalna stvar.Bio sam prinudjen da napustim skolovanje usled teske finansijske situacije.Sa 17 god sam morao da radim razne privatne poslove kako bi stekao koji dinar da pomognem da se razni dugovi saniraju.I onda se ja zapitam,sta meni vredi svo to ucenje i zelja za skolovanjem,kad ja nemam osnovne finansisjke uslove za normalno ucenje?A da vam kazem jos nesto,imali ili nemali skolu,ukoliko imate vezu,potpuno je nebitno,pa ja sam jedno vreme radio u ozbiljnoj firmi bez srednje skole i to za solidnu platu,jer znate zasto??VEZA i nista drugo,i sta to govori onim osobama sto cekaju na birou poziv za zaposljavanje?Govori da je sistem vrednosti ove drzave debelo poremecen i da se skolovanje u ovoj zemlji ne ceni na adekvatan nacin i mnoge kupljene diplome koje daju laznu vrednost odredjenim licnostima

Šoši

pre 10 godina

Evo da i ja lanem koju. Mislim da je čitava moja generacija ('88) promašena, imam masu drugova koji ne rade ništa. Ja sam završio neku višu školu pre godinu i po i od tad sam na birou, škola me nije toliko zanimala, samo sam gledao da položim ispite. Kad sam završio, bum! sudar sa realnošću, shvatio sam da je život nešto drugo, da ne znam ništa da radim, cimao masu veza da nađem neki posao u struci ali ništa, pokušao da radim neke leve poslove, ali nisam umeo da se snađem u njima i došao sam do tačke kad sam udario glavom u zid. Upisao sam sad još jedan fakultet, počeo sam da učim programiranje i sada šta mi bog da. Keva mi ne radi, ćale uskoro ostaje bez posla i tako.

vladimir

pre 10 godina

Prosečna mlada osoba u Srbiji rođena je '91, imala je svega 8 godina za vreme bombardovanja, a 12 godina kad je ubijen Đinđić. I dalje mislite da je ova generacija mladih imala priliku da odlučuje o bilo čemu bitnom u ovoj državi što direktno utiče na njihov život danas?

nina

pre 10 godina

ovaj cirkus od države nas sve muči, šta će modelsice u skupštini i raznorazni pevači i đilkoši da budu na funkcijama i političari?

одлив мозгова

pre 10 godina

Ne sve mlade ,to ide selektivno po socijalnoj liniji,a kako je krenulo ne samo mladi vec ce i novorodjencad u srbiji da bude hendikepirana siromastvom svojih roditelja kao sto i jeste do zavrsetka neke srednje skole a za dalje se svira.Kada covek sa diplomom ,akademski gradjanin ove zemlje ide da bere metlice u polje zarad egzistencije.

Pametnjaković

pre 10 godina

@(pfffffff, 10. avgust 2013 15:35)

Vreme je za revoluciju. A huligani moraju da shvate da nije narod neprijatelj, političari su i to sve političke partije, cela elita. Treba malo taj bes da potroše na političare. Tako bi ne samo za sebe radili dobro, već za celu zemlju, to su prave patriote. Ja, iako sam stariji, rado bih se pridružio revoluciji i stao bih u prve redove pored tih huligana. Želim dobro svojoj zemlji i vreme je ipak da oteramo štetočine, mi smo svi braća i sestre, zavadili su nas i sada nas jašu decenijama. Hajde mi svi da jašemo njih.

Ana P.

pre 10 godina

Jedan od vecih problema je to sto se rad na crno zove volontiranje u Srbiji. Umesto da se lekarima volontiranje prizna i da automatski kasnije dobiju specijalizaciju, oni se iskoriscavaju i onda posle nekoliko god. odlaze iz zemlje.
Ovakvom i sl. temamo treba da se bavite.

Mi tamo, kad ono medjutim

pre 10 godina

Nekada je mlade mucila mladost, sada i stare muci mladost jer nisu resili pitanja iz proslosti u poslednjih par decenija unazad! Nego lepo, novo ime drzave, naroda, novi ministri, politika, estrada, elita, akademici... novi identitet, pa da krenemo ispocetka. Ovo 'seci usi da krpis dupe' jednostavno ne daje rezultate...a da, i novo zaduzenje kod mmf-a, tek da ima za crne dane.

zoran

pre 10 godina

U Lebanu nedostatak vode,jer se po selima iz vodovoda zalivaju bašte i njive.
(hik, 10. avgust 2013 14:40)

Naravno kad sve odvukoše ovi iz Beograd.

A tebi, vidim, Android radi ;)

go to

pre 10 godina

Ima od svega po malo.Ne kazem da nema lenjih,uobrazenih i tome sl ali sa druge strane,verujem da osecaju i neku vrstu nepravde.Zasto bi se recimo bilo koji od njih bavio stocarstvom ili poljoprivredom? Da crnce po celi dan kako bi nahranili sav taj sljam na Tv? Ili ove sto se bave politikom a usput kradjom i unistavanjem drzave? Podrzavam omladinu iako nisam njihovih godina

Vlada ZR

pre 10 godina

Osnovni problem mladih je sto se spominju jednom godisnje, mozda. Nema jasne politike prema mladima, nema konkretnog resavanja nasih problema. Ne pita nas niko nista. Gde su Saveti za mlade, Kancelarije itd.? Sluze samo za partijske podmlatke kako bi se pojedinci namirili. (cast izuzecima).
Verujem da mnogima odgovara sto mladi nemaju energiju... Kome jos treba buntovna i nekontrolisana omladina u ovakvom trulom sistemu? Mladima je pozrebna svetlost, nada. Da ustanu i donesu promene. Niko drugi nece.

Dejan

pre 10 godina

U ovoj zemlji vec 20 godina slusam o problemu mladih , danas kada sam na pragu 4-te decenije zivota sve mi je isto kao i pre(sem bolova u svakom delu tela i jako otanjenim nervnim sistemom). Sada kada posle dvadeset radnih godina u 10-ak razlicitih poslova (5-6 godina radnog staza) a veci deo na crno, primim juce svoju platu od 25000 din danas platim racune i kiriju i sad nemam ni 1000 dinara do kraja meseca mogu mladima da porucim samo da beze odavde bilo gde jer ovde od postenog rada covek ne moze da ocekuje bilo kakav napredak.
p.s.bivsi optimista

trifun

pre 10 godina

imam dve diplome sa prosekom 9, imam 30 godina, radim u struci u drzavnoj firmi na ugovor za 24000. kad platim racune, ostane mi 10000 za sve ostalo. da ne nalazim sam sebi po neku tezgu, ne znam kako bih kupio patike ili otisao na letovanje jedom u par godina. sanjam o stalnom zaposlenju jer bi mi to donelo platu od 40000 sa kojom bih mogao fino da zivim, a koja mi je nedostizna. skroman, ne idem po kafanama, ne pusim, ne pijem, bavim se sportom, vredan i dobar radnik. i onda mi se pojavi neki pametnjakovic da mi kaze da sam nesposoban, da sam lenj, a ljidi za hvatanje zjala imaju po 100 000. i onda ispada - stvarno sam glup.

Mladost krutost

pre 10 godina

Najveci problem mladih u Srbiji je da im penzioneri roditelji i babe i dede ne odu na onaj svet prerano,tako da sve aktivnosti aktuelne vlasti valja usmeriti u ocuvanje njihovog zdravlja i borbe da im se zivotni vek produzi, kako bi nase mlado potomstvo sa cetrdesetak godina starosti sto pre doslo do posla.

zoran

pre 10 godina

"Posla ima za svakog ko hoće da radi, ali ima previše lenčuga."
(Radojica, 10. avgust 2013 19:40)

Mislim da ima više prekodrinskih i Kosovara, nego lenčuga. A da smo barem njihov problem rešili pa đene-đene. Ovako, oni ovde ostadoše za uvek a naša deca kud koji mili moji po svetu.
I što je najgore, opet nisu svi došli. Ostalo ih je "na svojim ognjištima" taman za još jedno dva rata... A tada ni nas neće ovde biti i na kraju, j**o lud zbunjenog.

katica popović

pre 10 godina

Deca su onakva kao su ih vaspitali roditelji, škola i društvo! Zbog dibidus pogrešene ratne politike privreda se sunovratila već 1991g pa su roditelji: radili, radili, radili (sve i svašta) samo da bi prehranili svoju decu, za vaspitanje nije bilo vremena. Vaspitavala ih je škola, ulica i društvo. Škola je atrofirala pa su i tu dobili defektno obrazovanje. Društvo tj, politička elita je htela da ODVOJI SRBIJU OD EVROPE, dibidus, da ukine građansku kulturu, moral, čak je i nauka izvrgnuta ruglu, rad kao osnovna vrednost zapadne kulture je izvrgnuta ruglu i da u Srbiju uvedu neki „moral“: „kozaka“, „talibana“, „proklete avlije“. Kultura i znanje su „ukinuti“ na scenu su stupili „pink“, splavovi, „badze, bidze“, „kajle“, „sveće“, „krstovi“, „tamljani“, hiromanti, gatare, vračare, astrolozi, sportovi, sportivi i sportovi (većina omladine postala po profesiji sportski navijači).
Ps. Eto političari odgajili ste „zmiju u nedrima Rima“ ako mislite da ćete moći to da kontrolišete grdno ste se prevarili! Takvu zatucanu, bahatu i ne-vaspitanu i ne-sposobnu omladinu nije imao ni jedan narod u Evropi. Sa njima možemo samo da se vratimo u 18 vek.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Zivot je skola - zivot sam za sebe je vrlo jeftin u Srbiji, ali je zato zivotna skola jako skupa... Pa zato mnogi ovde zive priuceno.

jajac

pre 10 godina

mene muci gde ima da se nadju jeftini cvarci i kavurma...salu na stranu,ko bre uopste pita mlade sta misle i kako im je..eto,Ja i dan danas zalim sto sam najlepse godine zivota proveo u Srbiji..36 godina,dece nemam,nisam ozenjen,radnog staza 3 meseca a radim 7 godina..stanje na racunu mi je krompir..e da,imam ekonomski fakultet..ovo ti je presek generacije u par recenica

Mislite drugačije...

pre 10 godina

Ponekad se zapitam koliko ima mladih i nezaposlenih, a uopšte im ne pada na pamet da izađu na ulicu i pokažu neki revolt i otpor! Morate da shvatite da ove na vlasti baš brige za mlade i tako ima da ostane sve dok im se ne pokaže nezadovoljstvo!

22 godine

pre 10 godina

Neizvesnost nikad veca, ne mozes da planiras sledecu nedelju, a kamo li neku dalju buducnost, poceli smo da zivimo od danas do sutra, samo da ima za pljuge i bombu (zajecarac 2l), zavrsis fax i budes glavni baja na birou za (ne)zaposljavanje. A drzava nista ne preduzima, sve je gore i gore, klinci od 13,14 godina vec hoce da budu kriminalci, a devojcice pevaljke i karminuse sto gledaju po rijaliti programima i grandovima...Polako se gubimo, a niko nista ne preduzima, mora drzava da se posveti mladima i kulturi mnoogo vise

Aleksandar

pre 10 godina

Muči me to što nisam ni primetio da više nisam mlad dok sam razmišljao o tome kakvi me problemi muče. Sad se ne tangiram pa mi mnogo lepše, a od sledeće godine - doviđenja, doviđenja do oslobođenja!

ZAPOSLITI OMLADINU

pre 10 godina

Pametni narodi uče od uspešnih..
Npr: u Nemačkoj nezaposlenost mladih pada još od 2005.g.. U ovoj zemlji je uveden sistem dvojnog PRIPRAVNIČKOG STAŽIRANJA, kojim se reguliše prelaz iz sistema obrazovanja , u sferu rada.. Više od 60 odsto mladih ulazi u sferu rada kroz sistem srednjeg stručnog obrazovanja (neki produžavaju na univerzitet) , u kojem učenici provedu 12 sati nedeljno u NASTAVI u školi
, a tri dana na „PRAKSI“ u preduzeću.

Četiri glavna faktora za uspeh ove politike:
1).sveobuhvatan i kvalitetan obrazovni sistem,
2).visok nivo korporativnog partnerstva,
3).nacionalni okvir kvalifikacija i
4).održivo finansiranje u oblast istraživanja i razvoja..