Petak, 09.08.2013.

20:28

Dinamovi klinci najbolji na svetu!

Zagrebački Dinamo odavno organizaciono dominira na Balkanu, a u petak je potvrdio da nema premca u radu sa mladima.

Izvor: B92

Dinamovi klinci najbolji na svetu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Ivan Bukvic

pre 10 godina

Sasa iz CGore 10 August2013 E moj Sasa. Tvoja usporedba Srpskih fudbalera nasprama Hrvatskim gdje ukljucujes i Crnogorce je zaista interesanta.A evo sti ja kazem.Sjeti se ti i svi ostali,ovih imena.Bobek Zebec,Sostaric,Cajkovski,Vukas,Suker,Boban,Skoblar{zlatna kopacka Evrope] Jerkovic[zlatna kopacka Svijetsko Prvenstvo]Suker[zlatna kopacka Sjetsko Prvenstvo.]Prijateljski pozdrav svim ljudima dobre volje.

Keti S.

pre 10 godina

Dragi sunarodnici i sugradjani nemojte biti tako nekorektni.Ovim decacima treba cestitati i pozeleti im (koliko je god to moguce)sto veci uspeh u karijeri.Nema sumnje da im nece biti nimalo lako jer ce se vrlo brzo suociti sa sivilom ex-YU fudbalskih liga koje nazalost ne predstavljaju pravi okvir i sredinu za "uoblicavanje"talenta i njegovo "pretvaranje" u stvaran kvalitet.Oni koji budu imali vise srece mogu zavrsiti u nekom od znacajnijih evropskih klubova gde bi imali daleko bolje uslove za rad i vece mogucnosti da napreduju.To uostalom vazi i za nase evropske prvake u kategoriji do 19 godina starosti.I oni se vec suocavaju sa prethodno navedenim.Da li je resenje u nekoj regionalnoj ligi po uzoru na kosarkasku ostaje na strucnjacima da procene,ali obicni ljubitelji fudbala na ovim prostorima bice(sve dok takva liga ne ugleda svetlost dana)zakinuti za istinski kvalitet fudbalske igre kada je prostor ex-YU,pa i celog regiona u pitanju.Cestitke Dinamovim klincima,i Pozz svima dobre volje!

zg slavac

pre 10 godina

Usporedbe partizanove i dinamove skole su degutantne. Skauti Rome, Tottenhama, Lyona, Bayerna, Reala, HSVa... slazu se u tome. Samo nastavite slati svoje najbolje igrace u Kinu, Svicarsku, Poljsku

za sašu iz cg

pre 10 godina

dobro saša, partizan i zvezda su najveći na ovom prostorima, naravno poznati su da su njihove uspjehe postizali isključivo srpski igrači, suci im nikada nisu pomagali, a Šuker je očigledno jedini igrač kojeg znaš iz hrvatske, npr jedan bobek, hrvat koji je morao doći u bg, je za sve ove pa i šukera pojam od igrača, i da nećemo nikada ništa osvojti, ali nećete ni vi, jer više nema fore sa samo3 stranca u ekipi,kao prije isl, meni samo nije jasno od kud ovoliko promašenih komentara za članak o klincima koji su osvojili neki turnir koji je možda i važan a možda i nije, važno je da su oni sretni, a ne tko je najbolji svih vremena u sfrj

Sasa iz CG

pre 10 godina

Prije ce biti da Dinamo izbacuje Brazilce kao na traci :-DDD Hrvati kao uvijek igrali najbolji fudbal u bivsim drzavama? Pa da, Dinamo osvojio evropsku i svjetsku titulu, Suker bio najbolji igrac (ali u carobnjaku iz Oza), mozda posle Savicevica, Mijatovica, Stojkovica, pa da ne pominjemo ranije generacije, Pizona, Sekularca, Deleta Savica itd itd. Dinamo je u boljoj situaciji od Zvezde ili Partizana, jer je realno nikakav fudbal i u Hrvatskoj i u Srbiji, i u CG, i u BiH, i u Sloveniji, i u Makedoniji...ali NIKAD, NIKAD ne moze biti veci klub od Zvezde i Partizana! Nikad osvojiti nista nece, a ovi klubovi su igrali finala LS, a Zvezda i osvojila sve na svijetu! Igra Dinamo kao LS gdje su i Bate Borisov, Plzen, Kluz, Bazel, Apoel, pa koji iole stabilan sampion po danasnjem nacinu zrebanja ne moze u LS...Mozete samo da se hvalite da je manja katastrofa u Dinamu, nego u Zvezdi, Partizanu, Hajduku...ali manja ili veca, sve je to katastrofa!

blam u tuđe ime

pre 10 godina

Ja ne znam da li ste slabije moći rasuđivanja, ali u tekstu lepo piše, a može da se proveri i na sajtu takmičenja. Igrali su ovo i Ajaks i Barselona, ali nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir. Kad je poslednji put Ajaks nastupio, osvojio je poslednje mesto od 20. ekipa, izgubio svih 7 utakmica.

Izgleda da su psiholozi prestali da rade u našim osnovnim školama...

Ante

pre 10 godina

Ovi sto pricaju da je srbija bila u 4 finala, ne znam kako je uspjela u ovih desetak godina (ili manje) od kad postoji? Do kad je bila juga? Pa srb i cg? Srbija u ovih par godina se jedva koji put kvalificirala za nesto, kakva finala vi spominjete?

The Storm

pre 10 godina

(Vladimir_natal_Petkovic, 10. avgust 2013 12:06

Komšija, daj nam molim te objasni koji se to uefin i fifin nogometni turnir ili natjecanje održava u uzrastima kadate za KLUBOVE! Ovo je najveći i najsnažniji turnir u U15 uzrastu na svijetu pod pokroviteljstvom NIKE-a i Manchester Uniteda u kojem sudjeluje preko 9000 tisuća klubova iz cijelog svijeta. I vi Srbi ste imali svog prestavnika, OFK Beograd je pobjednik turnira u Srbiji ali se nije uspio plasirati dalje jer je u sljedećoj rundi kvalifikacija završio tek na 20 mjestu! Stoga smanjite bijes i ljubomoru, ružno je kako komplekse iskazujte, Hrvati su uvijek bili bolji u nogometu i tako će i zauvijek ostati, nema razloga da se oko toga nervirate kad je jednostavno tako!

Aca Maca

pre 10 godina

@(Vladimir_natal_Petkovic, 10. avgust 2013 12:06


Ja stvarno ne znam zašto je vas u Srbiji tako zapekla vijest da je Dinamo pobjednik najvećeg svjetskog turnira u U15 uzrastu u kojem je sudjelovalo preko 8000 tisuća ekipa iz cijelog svijeta?! I nije istina da srbijanski timovi nisu sudjelovali, pobjednik kvalifikacija u Srbiji je bio OFK Beograd koji se u daljem krugu kvalifikacija nije uspio plasirati na završni turnir! Ali najlakše je živiti u neznanju i negirati istinu a ona kaže je da su Hrvati nogometna velesila za Srbiju koja je samo u posljednjih godinu dana izgubila više utakmica nego Hrvatska u 7 godina! I nemojte nas nasmijavati sa finalima u mlađim uzrastima jer ih i Hrvatska ima, kad nešto napravite u seniorskom nogometu, ono što se jedino ozbiljno broji, poput Hrvata, onda možemo razglabati o nogometu. Do tada se možete samo mjerkati sa Hrvatima koji su 3 stepenice iznad vas što i sami znate.

Filip Petrovic

pre 10 godina

Dinamo jeste trenutno najbolji u bivsoj zemlji, ali ne izgleda mi bas nedostizno statiranje u ls. Malo stabilnije finansiranje klubova i videcemo za 2-3 godine.
(Rogre, 10. avgust 2013 12:22)

Dinamo je najbolji na ovim prostorima od raspada zajedničke države, to je konstanta i nitko mu ozbiljno ne može niti zaprijetiti jer uz Ajax i Porto ima najbolju nogometnu školu u Europi koja igrače izbacije kao na traci. Dinamo u jednoj sezoni od transfera zaradi kao svi srbijanski klubovi zajedno u 5 godina.

Revolt

pre 10 godina

KSG, mogao si odmah i da napises da mislis na Kup sajamskih gradova '67.
Plava masino, u fudbalu ne postoji Evroliga vec Liga Evrope. Smeh,
nemoj da brukas i sebe i nas- nasi klinci su prvi u uzrastu do 19 godina!

samo fer

pre 10 godina

Ovaj uspjeh mojeg voljenog kluba je samo jos jedan dokaz odlicnog rada sa djecom u klubu.Ipak,to je samo fundament na kojem se mora jos puno radit,znojit i imat srece da bi se netko od tih talentiranih klinaca razvio u odlicnog seniorskog igraca....nemojte bit ljubomorni nego pogledajte u svoje dvoriste i gledajte vase talentirane klince koji imaju isto odlicne uspjehe,ali.....kad trebaju u seniore preci igraju tatini sinovi i tu propada sve....nista normaalnim ljudima ne smeta uspjeh susjeda,nego NE-normalnim...ti isti ce naci bilo kakvu gresku u uspjehu drugog dok ce svakvu ispriku naci za SVOJ neuspjeh...odlike kompleksasa.....

Nema Brazila sa Srbijance.. :))

pre 10 godina

(Branko_NoviSad, 10. avgust 2013 12:16)

Ne komšija, FAKT JE da se Srbija 16 godina ne može plasirati na EP, onda kada se slučajno i plasirate na neko veliko natjecanje uvijek završite kao ekipa sa NAJGOROM GOL razlikom! Fakt je da ste redovne mušterije poluamatera iz N. Zelanda, Kazahstana, Azerbeđana, Estonije, Litve, Hondurasa, itd. Fakt je da nećete u Brazil, ahaha! Fakt je da je državni prvak Srbije, Partizan, najgora momčad u povijesti europske lige, naima od posljednjih 23 utakmica u tom natjecanju u skupinama čak je 23 izgubio! Nemojte nas nasmijavati sa finalima klinaca koji nakon toga apsolutno ništa nisu napravili u seniorskom nogometu. Što ste dobila sa ona 2 finala u U21 generacije? Apsolutno ništa, nogomet vam nikada nije bio gori nakon toga, pa neće biti niti ništa bolji sad kad je U19 ekipa osvojila EP jer to apsolutno nema nikakvu težinu niti dokaz buduće kvalitete, to bi bar vi Srbi morali znati na svojim primjerima! I da, Hrvatska je u mlađim kategorijama igrala u finalu EP, vaš je problem što vi to ne znate! Fakt je da su Hrvati velesila za vas u nogometu a to najbolje boli, vidimo se u Beogradu, samo molim vas nemojte opet gasiti struju kada Hrvati zagospodare terenom! :))

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

(NogometAS, 10. avgust 2013 10:48)

znas koja je razlika izmedju srbina i hrvata u sportu zvanom fudbal(nogomet) srbin ima 4 finala hrvat nema nijedan!!!

ove decije turnire gde zagreb pobedi a domazale je treci nije fifin niti uefin turnir nego turnir manchester uniteda tako da je cinjenica koju sam naveo sigurno bolna za vas.na tim decijim turnirma nikad nisu ucetvovali srpski timovi ,sto je sigurno bruka i katastrofa jer kad moze neki dinamo zagreb(najgora ekipa ikada u historiji LS) i domzale onda morao bi i najveci klub sa ovih prostora zvezda ali dobro to je neka druga tema.kad hrvat dodje do finala u ovom sportu onda ajd mozemo se meriti ovako je to stvarno bezmisleno.

Branko_NoviSad

pre 10 godina

srbi 4 finala u sportu zvanom fudbal hrvat niti jedan jedini!;)

To je FAKT!!

top 10 reprezentacija sveta bla bla ..dodjite bar jednom u finale nekog turnira(klub ili repka) pa da pricamo ovako mozete samo da slinite po ne bitnim stvarima (top 10 repka sveta,ispadanje u grupi po turnirima)

Rogre

pre 10 godina

Dinamo jeste trenutno najbolji u bivsoj zemlji, ali ne izgleda mi bas nedostizno statiranje u ls. Malo stabilnije finansiranje klubova i videcemo za 2-3 godine. A klincima svaka cast.

Ante

pre 10 godina

Kao nesto novo je da je Hrvatska nogometna i opcenito sportska velesila.. Sve osim medalje bi bilo razocarenje, a finale protiv milana ne bilo plitak potok, cuj milan..

edo

pre 10 godina

Ali bi bilo lepo znati ko je sve iz tih pionirskih timova stigao do prvog tima "Dinama".
Iz te generacije su do prvog tima stigli Milan Badelj,Dejan Lovren,Josip Pivaric,Ivan Tomecak... jos su neki odigrali pokoju minutu,ali danas su ili u drugoj momcadi,Lokomotivi ili u nekim drugim prvoligaskim klubovima poput Tomuslava Havojica u Istri

NogometAS

pre 10 godina

Vidim da će se neki Srbi pojesti od muke ali nema veze, mi u Hrvatskoj čvrsto stojimo na nogama i znamo da bez daljenjg rada neće biti ništa od ovih klinaca koji su osvojli svjetski naslov. Kao što vjerojatno neće biti apsolutno ništa od U19 srbijanske generacije koja je osvojila EP nedavno. Vi Srbi bi to najbolje trebali znati, mnogo ozbiljnija generacija ona U21 vam je 2 puta bila viceprvak europe pa ste danas apsolutna sprdnja na nogometnoj karti svijeta. Tako će i dalje ostati, jer za razliku od Hrvata vi ne znate dobre juniore pretvoriti u kvalitetne seniore! I da Dinamo ima uz Porto posljednjih 5 godina ima uvjerljivo najbolju nogometnu školu u Europi, nemojte nas nasmijavati sa pričama o Partizanu, hahahahahaha!

bfd

pre 10 godina

To da je svetsko klupsko prvenstvo mozete da prodajete nekom drugom!
Isto tako FIBA (ponovo) pokrece neku vrstu svetskog klupskog takmicenja gde ce igrati sampion Evrolige i J.Amerike i pobednik ce biti nezvanicni sampion sveta! A pola NBA im se smeju....

Mladen

pre 10 godina

Nisam neki nacionalista mada bih po svim prilikama trebao biti jer sam jedan od onih koji su prognani sa teritorije njihove drzave, ali zar mislite da bi na bilo kom hrvatskom portalu pisalo kao jedna od glavnih vesti da je kojim slucajem neka ekipa iz srbije ovo osvojila i to jos sa znakom uzvika! Mislim stvarno...

smeh

pre 10 godina

Sto ste ljubomorni?koliko su vasi dobri govori da se nijedan ni mogao kvalificirati na ovo natjecanje...
(Zigzag, 9. avgust 2013 22:28)

koliko su nasi dobri govori da smo mi u ovoj kategoriji upravo postali prvaci Evrope

Igor

pre 10 godina

Medju ovim klubovima nema dva koji imaju najbolju omladinsku skolu, a to su PARTIZAN i AJAKS, naravno ne zelim da umanjim uspeh Dinama ali neke stvari treba da se znaju.

Pero Antic

pre 10 godina

Gluposti. Pa moja generacija je igrala mnogo jace turnire na kojima smo dobijali Man utd,Milan,Ajaks,Juve,Fiorentinu,Real,Barsu,Bajern,Borusiju i jednu i drugu,Olimpijakos,CSK Moskvu. Pa niko nije rekao da smo najbolji na svetu. A ovi prosli Ulsan na penale i kao ludilo turnir. Elem,moja generacija je '89,Partizan.

The blue machine

pre 10 godina

@Smesni ste

To sto pljujes po Dinamu iz ljubomore ili neznanja je tvoje pravo ali pokazi malo respekta..

Dinamo sigurno nije klub bez tradicije:
- prvi jugoslovenski klub sa euro titulom
- najvise puta viceprvak Jugoslavije (sigurno nije slucajno toliko puta zakinut)
- dinamovci i purgeri su najvece legende Partizana, Zvezde i Hajduka (Stjepan Bobek, Robert Prosinecki i Bajdo Vukas)
- ako ove sezone udje u Champions league to ce biti vec 5 (citaj peti) put igranje CL od raspada Juge (toliko recimo Hajduk i Zvezda nemaju zajedno nastupa u grupi Eurolige od kraja Yu)

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Gde je Ajax ? Gde je Partizan ? Gde je Barselona ? Molim vas,ne budite smesni da Dinamo ima neku opasnu skolu ! Cuj Domzale treci :)

gerilac

pre 10 godina

ante....alo prika
pa da ti i sa ove teme skreneš na Mamića,
šta ti je. Alo, klinci, DINAMO, njihova, naša
škola je najdominantnija škola na svijetu. Nekažem seniori, ajde ni juniori, ali klinci DINAMA rasturaju po svim turnirima. I sad ajmo o Mamiću, pa jel ti misliš da sam tak bu prodo Alena, bude da, alo za 15estak milja a ima poslje njega još tri takva slična klinca, I to samo za tu poziciju igre, Nebudi smješan, i ja bi ih prodavo, njima egzistencija, nama-meni pare, a ti sad kaži kao Dinamo loša ekipa. je muda ... budi pametan..pa da još tri naša kluba tak posluju u Hrvatskoj bi svi igrali nogoš i svi imali para, sport je veliki turizam,,biznis..

Nefa

pre 10 godina

Uz duzno postovanje,ali za vise od pola klubova nisam ni cuo..gde je Ajax,Fejenord,Benfika,Porto,Partizan,neki francuski,jos koji italijanski klub..nema to veze sa prvenstvom sveta..ali cestiram,uzeti bilo koji turnir je uspeh..

danguba

pre 10 godina

Englezi respect!!! Oni napune old traford (76000) a igraju klinci.
(zgb, 9. avgust 2013 21:09)

Napune ga kad Rio igra oproštajnu utakmicu protiv Sevilje, nakon klinaca. Inače, klincima svaka čast, a i Mamiću, koji je stvorio uslove za njihov razvoj. BBB možda zavide Zvezdi i Hajduku na njihovim uspjesima i organizaciji zadnjih godina, pa hoće i u Dinamu da primjene njihov model, nakon što smjene Mamića...

Gdu su sada nekadasnji pioniri?

pre 10 godina

"Dinamo Zagreb tradicionalno igra bitnu ulogu na turnirima najboljih svetskih igrača do 15 godina, bio je treći na turniru 2004, a prošle godine bili su šesti." Zasluzuju cestitke za to. Ali bi bilo lepo znati ko je sve iz tih pionirskih timova stigao do prvog tima "Dinama". Jer, jedino kontinuitet u izgradnji mladih igraca daje stvarne rezultate.

zg

pre 10 godina

draganzg@ da nema mamica dinamo bi bio u bankrotu kao i hajduk nasa liga je takva da nemozes zadrzat igraca ako stigne neka ponuda iz velkog kluba i on zeli otic a svi zele otic u ligu petice i dinamo je jedan od rijetkih klubova u hnl-u koji nije u minusu i netrazi pomoc od drzave uz split i rijeku ciji bi primjer trebali slijedit svi klubovi u hnl i privatizirat se

KSG '68

pre 10 godina

@Smesni ste

Da li moramo da budemo toliko neobrazovani, pa da ne znamo da je Dinamo uz Zvezdu, Galatasaraj i Steauu jedini balkanski osvajač nekog evropskog kupa?

zizzu

pre 10 godina

Barselona je jedne godine odrala CZV
legendarna generacija 1995.Veljko Simic,Filip Jankovic,Vukan Savicevic,Nemanja Maksimovic,Pavlovski valjda na golu Vesic,Lazic,....Dosta njih je pobeglo.

Ante

pre 10 godina

"Mančester Junajted Premijer kup". Da, bas prvaci sveta. Pobedama nad mocnim Ulsanom i Arsenalom. Uspeh je ali palite se gore od njihovog indexa. Daj otvorite jednu rubriku o Mamicu. Da ne pricam sa Hrvatima nego citam samo ovde mislio bih da je covek cudotvorac, andjeo i buda u jednom. Jel pricamo o istom Dinamu koji je dobio 7 komada od Liona, osvojio nula bodova, tuzen je od Eduarda i ostalih zvezda koje su tu ponikle i koji ima 2 hrvatska igraca u postavi? Sto ne pisete zasto njihovi navijaci bojkotuju klub, imaju 2.000 coveka po utakmici, 3.000 na mecu Lige Sampiona? Mora da je zato sto je sve sjajno i bajno. P.S. Da li ste videli na sta im lici stadion? Sta imaju oni od toga kad Mamic sve sebi u dzep, a pritom klub uopste nije njegov? Pisite ili o obe strane medalje ili nemojte ni da pisete. Ovako ispade da su veci klub od Barselone.
(sto je babi milo, 09. avgust 2013 21:31)
2000 čoveka? U koju si ti školu išao? Mislim da bi administratori na B92 trebali osim ružnih riječi pripaziti i na ovakve komentatore.. 2000 čoveka :(

DraganZG

pre 10 godina

Džabe i talent i uspjeh kad će ih Mamić sve "utopit" po stranim klubovima najkasnije do njihove 20. godine i normalno da će Dinamo poslije gubiti utakmice u ligi prvaka . Za Mamića je to sve business i investicija , a od sporta i navijača ni traga ni glasa .

Nemanja

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (piksla, 9. avgust 2013 21:17)

Modrić, Eduardo, Mandžukić, Kovačić, Halilović...samo u poslednjih 5-6 godina. Treba dalje?

Ne znam bas ko je tu smesan

pre 10 godina

Smesni ste, nemoj da lupetas- Dinamo je cetiri puta bio prvak, a vi
18 ili 19 ako racunas i onu sezonu kad su igrali samo Makedonci i BiH.

gledam i cekam

pre 10 godina

Sta se babi snilo...eto je Zvezda klub s tradicijom pa dodje da ne moze gola Cernomorecu dat. Ti jos zivis u devedesetima druze. Probudi se -vrijeme je! PS ne kaze se 2000 coveka nego 2000 ljudi.

šabalele

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (piksla, 9. avgust 2013 21:17)


Jedino je mjerilo prijatelju moj kada prodaš klinca od 17 godina Romi za 8 milijuna eura,imaš ponude za jednoga od 16 god teške od 15 do 20 milijuna,prodaš klinca od 18 godina Interu za 15 milijuna,Tottenhamu za 21,Arsenalu za 15,Man.cityu za 13...i uz sve te prodaje vrlo vjerojatno ulaziš u ligu prvaka treću sezonu zaredom svake godine sve jači...vašim vrijednim talentima navijači skidaju kapetansku traku,sve je jasno.

sds

pre 10 godina

Smesan klub bez identiteta, bez ozbiljne navijacke grupe i bez istorije. Nijedan evropski trofej, u bivsoj Jugi su uspeli nekako 3 puta da osvoje ligu (Zvezda 21 put, npr.), u evropskim takmicenjima sluzi za popravljanje gol razlike...
(Smesni ste, 9. avgust 2013 21:47)

Smiješan je ovakav tvoj komentar na vijest da su klinci do 15 godina osvojili neki turnir...

nikola87

pre 10 godina

Auu sad sam se baš uplašio a mislim da bi trebali i Španci. Klati im se to 1. mesto tamo pored zahuktalih, supertalentovanih, fenomenalnih hrvatskih "nogometaša".

sto je babi milo

pre 10 godina

"Mančester Junajted Premijer kup". Da, bas prvaci sveta. Pobedama nad mocnim Ulsanom i Arsenalom. Uspeh je ali palite se gore od njihovog indexa. Daj otvorite jednu rubriku o Mamicu. Da ne pricam sa Hrvatima nego citam samo ovde mislio bih da je covek cudotvorac, andjeo i buda u jednom. Jel pricamo o istom Dinamu koji je dobio 7 komada od Liona, osvojio nula bodova, tuzen je od Eduarda i ostalih zvezda koje su tu ponikle i koji ima 2 hrvatska igraca u postavi? Sto ne pisete zasto njihovi navijaci bojkotuju klub, imaju 2.000 coveka po utakmici, 3.000 na mecu Lige Sampiona? Mora da je zato sto je sve sjajno i bajno. P.S. Da li ste videli na sta im lici stadion? Sta imaju oni od toga kad Mamic sve sebi u dzep, a pritom klub uopste nije njegov? Pisite ili o obe strane medalje ili nemojte ni da pisete. Ovako ispade da su veci klub od Barselone.

111

pre 10 godina

ovaj turnir je po starosnim kategorijama a ovo je najmladja znaci i najnebitnija kategorija....koga zanima Najk premijer kup u uzrastu do 15 godina

Smesni ste

pre 10 godina

Smesan klub bez identiteta, bez ozbiljne navijacke grupe i bez istorije. Nijedan evropski trofej, u bivsoj Jugi su uspeli nekako 3 puta da osvoje ligu (Zvezda 21 put, npr.), u evropskim takmicenjima sluzi za popravljanje gol razlike...

piksla

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.

Agram

pre 10 godina

Svaka čast i Partizanu, ali koje je to vrijednije igrače prodao od Eduarda, Modrića, Ćorluke i Kovačića. Sva četvorica su iz dinamove škole Hitrec-Kacijan i sva četvorica iz Dinama prodani za iznose veće od deset milijuna eura. Ne sjećam se da je dosad Partizan imao transfere takve veličine.

šabalele

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (piksla, 9. avgust 2013 21:17)


Jedino je mjerilo prijatelju moj kada prodaš klinca od 17 godina Romi za 8 milijuna eura,imaš ponude za jednoga od 16 god teške od 15 do 20 milijuna,prodaš klinca od 18 godina Interu za 15 milijuna,Tottenhamu za 21,Arsenalu za 15,Man.cityu za 13...i uz sve te prodaje vrlo vjerojatno ulaziš u ligu prvaka treću sezonu zaredom svake godine sve jači...vašim vrijednim talentima navijači skidaju kapetansku traku,sve je jasno.

sds

pre 10 godina

Smesan klub bez identiteta, bez ozbiljne navijacke grupe i bez istorije. Nijedan evropski trofej, u bivsoj Jugi su uspeli nekako 3 puta da osvoje ligu (Zvezda 21 put, npr.), u evropskim takmicenjima sluzi za popravljanje gol razlike...
(Smesni ste, 9. avgust 2013 21:47)

Smiješan je ovakav tvoj komentar na vijest da su klinci do 15 godina osvojili neki turnir...

Agram

pre 10 godina

Svaka čast i Partizanu, ali koje je to vrijednije igrače prodao od Eduarda, Modrića, Ćorluke i Kovačića. Sva četvorica su iz dinamove škole Hitrec-Kacijan i sva četvorica iz Dinama prodani za iznose veće od deset milijuna eura. Ne sjećam se da je dosad Partizan imao transfere takve veličine.

gledam i cekam

pre 10 godina

Sta se babi snilo...eto je Zvezda klub s tradicijom pa dodje da ne moze gola Cernomorecu dat. Ti jos zivis u devedesetima druze. Probudi se -vrijeme je! PS ne kaze se 2000 coveka nego 2000 ljudi.

KSG '68

pre 10 godina

@Smesni ste

Da li moramo da budemo toliko neobrazovani, pa da ne znamo da je Dinamo uz Zvezdu, Galatasaraj i Steauu jedini balkanski osvajač nekog evropskog kupa?

Nemanja

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (piksla, 9. avgust 2013 21:17)

Modrić, Eduardo, Mandžukić, Kovačić, Halilović...samo u poslednjih 5-6 godina. Treba dalje?

danguba

pre 10 godina

Englezi respect!!! Oni napune old traford (76000) a igraju klinci.
(zgb, 9. avgust 2013 21:09)

Napune ga kad Rio igra oproštajnu utakmicu protiv Sevilje, nakon klinaca. Inače, klincima svaka čast, a i Mamiću, koji je stvorio uslove za njihov razvoj. BBB možda zavide Zvezdi i Hajduku na njihovim uspjesima i organizaciji zadnjih godina, pa hoće i u Dinamu da primjene njihov model, nakon što smjene Mamića...

Ante

pre 10 godina

"Mančester Junajted Premijer kup". Da, bas prvaci sveta. Pobedama nad mocnim Ulsanom i Arsenalom. Uspeh je ali palite se gore od njihovog indexa. Daj otvorite jednu rubriku o Mamicu. Da ne pricam sa Hrvatima nego citam samo ovde mislio bih da je covek cudotvorac, andjeo i buda u jednom. Jel pricamo o istom Dinamu koji je dobio 7 komada od Liona, osvojio nula bodova, tuzen je od Eduarda i ostalih zvezda koje su tu ponikle i koji ima 2 hrvatska igraca u postavi? Sto ne pisete zasto njihovi navijaci bojkotuju klub, imaju 2.000 coveka po utakmici, 3.000 na mecu Lige Sampiona? Mora da je zato sto je sve sjajno i bajno. P.S. Da li ste videli na sta im lici stadion? Sta imaju oni od toga kad Mamic sve sebi u dzep, a pritom klub uopste nije njegov? Pisite ili o obe strane medalje ili nemojte ni da pisete. Ovako ispade da su veci klub od Barselone.
(sto je babi milo, 09. avgust 2013 21:31)
2000 čoveka? U koju si ti školu išao? Mislim da bi administratori na B92 trebali osim ružnih riječi pripaziti i na ovakve komentatore.. 2000 čoveka :(

sto je babi milo

pre 10 godina

"Mančester Junajted Premijer kup". Da, bas prvaci sveta. Pobedama nad mocnim Ulsanom i Arsenalom. Uspeh je ali palite se gore od njihovog indexa. Daj otvorite jednu rubriku o Mamicu. Da ne pricam sa Hrvatima nego citam samo ovde mislio bih da je covek cudotvorac, andjeo i buda u jednom. Jel pricamo o istom Dinamu koji je dobio 7 komada od Liona, osvojio nula bodova, tuzen je od Eduarda i ostalih zvezda koje su tu ponikle i koji ima 2 hrvatska igraca u postavi? Sto ne pisete zasto njihovi navijaci bojkotuju klub, imaju 2.000 coveka po utakmici, 3.000 na mecu Lige Sampiona? Mora da je zato sto je sve sjajno i bajno. P.S. Da li ste videli na sta im lici stadion? Sta imaju oni od toga kad Mamic sve sebi u dzep, a pritom klub uopste nije njegov? Pisite ili o obe strane medalje ili nemojte ni da pisete. Ovako ispade da su veci klub od Barselone.

piksla

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.

zg

pre 10 godina

draganzg@ da nema mamica dinamo bi bio u bankrotu kao i hajduk nasa liga je takva da nemozes zadrzat igraca ako stigne neka ponuda iz velkog kluba i on zeli otic a svi zele otic u ligu petice i dinamo je jedan od rijetkih klubova u hnl-u koji nije u minusu i netrazi pomoc od drzave uz split i rijeku ciji bi primjer trebali slijedit svi klubovi u hnl i privatizirat se

The blue machine

pre 10 godina

@Smesni ste

To sto pljujes po Dinamu iz ljubomore ili neznanja je tvoje pravo ali pokazi malo respekta..

Dinamo sigurno nije klub bez tradicije:
- prvi jugoslovenski klub sa euro titulom
- najvise puta viceprvak Jugoslavije (sigurno nije slucajno toliko puta zakinut)
- dinamovci i purgeri su najvece legende Partizana, Zvezde i Hajduka (Stjepan Bobek, Robert Prosinecki i Bajdo Vukas)
- ako ove sezone udje u Champions league to ce biti vec 5 (citaj peti) put igranje CL od raspada Juge (toliko recimo Hajduk i Zvezda nemaju zajedno nastupa u grupi Eurolige od kraja Yu)

Smesni ste

pre 10 godina

Smesan klub bez identiteta, bez ozbiljne navijacke grupe i bez istorije. Nijedan evropski trofej, u bivsoj Jugi su uspeli nekako 3 puta da osvoje ligu (Zvezda 21 put, npr.), u evropskim takmicenjima sluzi za popravljanje gol razlike...

DraganZG

pre 10 godina

Džabe i talent i uspjeh kad će ih Mamić sve "utopit" po stranim klubovima najkasnije do njihove 20. godine i normalno da će Dinamo poslije gubiti utakmice u ligi prvaka . Za Mamića je to sve business i investicija , a od sporta i navijača ni traga ni glasa .

NogometAS

pre 10 godina

Vidim da će se neki Srbi pojesti od muke ali nema veze, mi u Hrvatskoj čvrsto stojimo na nogama i znamo da bez daljenjg rada neće biti ništa od ovih klinaca koji su osvojli svjetski naslov. Kao što vjerojatno neće biti apsolutno ništa od U19 srbijanske generacije koja je osvojila EP nedavno. Vi Srbi bi to najbolje trebali znati, mnogo ozbiljnija generacija ona U21 vam je 2 puta bila viceprvak europe pa ste danas apsolutna sprdnja na nogometnoj karti svijeta. Tako će i dalje ostati, jer za razliku od Hrvata vi ne znate dobre juniore pretvoriti u kvalitetne seniore! I da Dinamo ima uz Porto posljednjih 5 godina ima uvjerljivo najbolju nogometnu školu u Europi, nemojte nas nasmijavati sa pričama o Partizanu, hahahahahaha!

Ne znam bas ko je tu smesan

pre 10 godina

Smesni ste, nemoj da lupetas- Dinamo je cetiri puta bio prvak, a vi
18 ili 19 ako racunas i onu sezonu kad su igrali samo Makedonci i BiH.

Nema Brazila sa Srbijance.. :))

pre 10 godina

(Branko_NoviSad, 10. avgust 2013 12:16)

Ne komšija, FAKT JE da se Srbija 16 godina ne može plasirati na EP, onda kada se slučajno i plasirate na neko veliko natjecanje uvijek završite kao ekipa sa NAJGOROM GOL razlikom! Fakt je da ste redovne mušterije poluamatera iz N. Zelanda, Kazahstana, Azerbeđana, Estonije, Litve, Hondurasa, itd. Fakt je da nećete u Brazil, ahaha! Fakt je da je državni prvak Srbije, Partizan, najgora momčad u povijesti europske lige, naima od posljednjih 23 utakmica u tom natjecanju u skupinama čak je 23 izgubio! Nemojte nas nasmijavati sa finalima klinaca koji nakon toga apsolutno ništa nisu napravili u seniorskom nogometu. Što ste dobila sa ona 2 finala u U21 generacije? Apsolutno ništa, nogomet vam nikada nije bio gori nakon toga, pa neće biti niti ništa bolji sad kad je U19 ekipa osvojila EP jer to apsolutno nema nikakvu težinu niti dokaz buduće kvalitete, to bi bar vi Srbi morali znati na svojim primjerima! I da, Hrvatska je u mlađim kategorijama igrala u finalu EP, vaš je problem što vi to ne znate! Fakt je da su Hrvati velesila za vas u nogometu a to najbolje boli, vidimo se u Beogradu, samo molim vas nemojte opet gasiti struju kada Hrvati zagospodare terenom! :))

The Storm

pre 10 godina

(Vladimir_natal_Petkovic, 10. avgust 2013 12:06

Komšija, daj nam molim te objasni koji se to uefin i fifin nogometni turnir ili natjecanje održava u uzrastima kadate za KLUBOVE! Ovo je najveći i najsnažniji turnir u U15 uzrastu na svijetu pod pokroviteljstvom NIKE-a i Manchester Uniteda u kojem sudjeluje preko 9000 tisuća klubova iz cijelog svijeta. I vi Srbi ste imali svog prestavnika, OFK Beograd je pobjednik turnira u Srbiji ali se nije uspio plasirati dalje jer je u sljedećoj rundi kvalifikacija završio tek na 20 mjestu! Stoga smanjite bijes i ljubomoru, ružno je kako komplekse iskazujte, Hrvati su uvijek bili bolji u nogometu i tako će i zauvijek ostati, nema razloga da se oko toga nervirate kad je jednostavno tako!

Filip Petrovic

pre 10 godina

Dinamo jeste trenutno najbolji u bivsoj zemlji, ali ne izgleda mi bas nedostizno statiranje u ls. Malo stabilnije finansiranje klubova i videcemo za 2-3 godine.
(Rogre, 10. avgust 2013 12:22)

Dinamo je najbolji na ovim prostorima od raspada zajedničke države, to je konstanta i nitko mu ozbiljno ne može niti zaprijetiti jer uz Ajax i Porto ima najbolju nogometnu školu u Europi koja igrače izbacije kao na traci. Dinamo u jednoj sezoni od transfera zaradi kao svi srbijanski klubovi zajedno u 5 godina.

Aca Maca

pre 10 godina

@(Vladimir_natal_Petkovic, 10. avgust 2013 12:06


Ja stvarno ne znam zašto je vas u Srbiji tako zapekla vijest da je Dinamo pobjednik najvećeg svjetskog turnira u U15 uzrastu u kojem je sudjelovalo preko 8000 tisuća ekipa iz cijelog svijeta?! I nije istina da srbijanski timovi nisu sudjelovali, pobjednik kvalifikacija u Srbiji je bio OFK Beograd koji se u daljem krugu kvalifikacija nije uspio plasirati na završni turnir! Ali najlakše je živiti u neznanju i negirati istinu a ona kaže je da su Hrvati nogometna velesila za Srbiju koja je samo u posljednjih godinu dana izgubila više utakmica nego Hrvatska u 7 godina! I nemojte nas nasmijavati sa finalima u mlađim uzrastima jer ih i Hrvatska ima, kad nešto napravite u seniorskom nogometu, ono što se jedino ozbiljno broji, poput Hrvata, onda možemo razglabati o nogometu. Do tada se možete samo mjerkati sa Hrvatima koji su 3 stepenice iznad vas što i sami znate.

Gdu su sada nekadasnji pioniri?

pre 10 godina

"Dinamo Zagreb tradicionalno igra bitnu ulogu na turnirima najboljih svetskih igrača do 15 godina, bio je treći na turniru 2004, a prošle godine bili su šesti." Zasluzuju cestitke za to. Ali bi bilo lepo znati ko je sve iz tih pionirskih timova stigao do prvog tima "Dinama". Jer, jedino kontinuitet u izgradnji mladih igraca daje stvarne rezultate.

blam u tuđe ime

pre 10 godina

Ja ne znam da li ste slabije moći rasuđivanja, ali u tekstu lepo piše, a može da se proveri i na sajtu takmičenja. Igrali su ovo i Ajaks i Barselona, ali nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir. Kad je poslednji put Ajaks nastupio, osvojio je poslednje mesto od 20. ekipa, izgubio svih 7 utakmica.

Izgleda da su psiholozi prestali da rade u našim osnovnim školama...

nikola87

pre 10 godina

Auu sad sam se baš uplašio a mislim da bi trebali i Španci. Klati im se to 1. mesto tamo pored zahuktalih, supertalentovanih, fenomenalnih hrvatskih "nogometaša".

Mladen

pre 10 godina

Nisam neki nacionalista mada bih po svim prilikama trebao biti jer sam jedan od onih koji su prognani sa teritorije njihove drzave, ali zar mislite da bi na bilo kom hrvatskom portalu pisalo kao jedna od glavnih vesti da je kojim slucajem neka ekipa iz srbije ovo osvojila i to jos sa znakom uzvika! Mislim stvarno...

111

pre 10 godina

ovaj turnir je po starosnim kategorijama a ovo je najmladja znaci i najnebitnija kategorija....koga zanima Najk premijer kup u uzrastu do 15 godina

Ante

pre 10 godina

Kao nesto novo je da je Hrvatska nogometna i opcenito sportska velesila.. Sve osim medalje bi bilo razocarenje, a finale protiv milana ne bilo plitak potok, cuj milan..

zizzu

pre 10 godina

Barselona je jedne godine odrala CZV
legendarna generacija 1995.Veljko Simic,Filip Jankovic,Vukan Savicevic,Nemanja Maksimovic,Pavlovski valjda na golu Vesic,Lazic,....Dosta njih je pobeglo.

smeh

pre 10 godina

Sto ste ljubomorni?koliko su vasi dobri govori da se nijedan ni mogao kvalificirati na ovo natjecanje...
(Zigzag, 9. avgust 2013 22:28)

koliko su nasi dobri govori da smo mi u ovoj kategoriji upravo postali prvaci Evrope

za sašu iz cg

pre 10 godina

dobro saša, partizan i zvezda su najveći na ovom prostorima, naravno poznati su da su njihove uspjehe postizali isključivo srpski igrači, suci im nikada nisu pomagali, a Šuker je očigledno jedini igrač kojeg znaš iz hrvatske, npr jedan bobek, hrvat koji je morao doći u bg, je za sve ove pa i šukera pojam od igrača, i da nećemo nikada ništa osvojti, ali nećete ni vi, jer više nema fore sa samo3 stranca u ekipi,kao prije isl, meni samo nije jasno od kud ovoliko promašenih komentara za članak o klincima koji su osvojili neki turnir koji je možda i važan a možda i nije, važno je da su oni sretni, a ne tko je najbolji svih vremena u sfrj

Igor

pre 10 godina

Medju ovim klubovima nema dva koji imaju najbolju omladinsku skolu, a to su PARTIZAN i AJAKS, naravno ne zelim da umanjim uspeh Dinama ali neke stvari treba da se znaju.

edo

pre 10 godina

Ali bi bilo lepo znati ko je sve iz tih pionirskih timova stigao do prvog tima "Dinama".
Iz te generacije su do prvog tima stigli Milan Badelj,Dejan Lovren,Josip Pivaric,Ivan Tomecak... jos su neki odigrali pokoju minutu,ali danas su ili u drugoj momcadi,Lokomotivi ili u nekim drugim prvoligaskim klubovima poput Tomuslava Havojica u Istri

gerilac

pre 10 godina

ante....alo prika
pa da ti i sa ove teme skreneš na Mamića,
šta ti je. Alo, klinci, DINAMO, njihova, naša
škola je najdominantnija škola na svijetu. Nekažem seniori, ajde ni juniori, ali klinci DINAMA rasturaju po svim turnirima. I sad ajmo o Mamiću, pa jel ti misliš da sam tak bu prodo Alena, bude da, alo za 15estak milja a ima poslje njega još tri takva slična klinca, I to samo za tu poziciju igre, Nebudi smješan, i ja bi ih prodavo, njima egzistencija, nama-meni pare, a ti sad kaži kao Dinamo loša ekipa. je muda ... budi pametan..pa da još tri naša kluba tak posluju u Hrvatskoj bi svi igrali nogoš i svi imali para, sport je veliki turizam,,biznis..

Nefa

pre 10 godina

Uz duzno postovanje,ali za vise od pola klubova nisam ni cuo..gde je Ajax,Fejenord,Benfika,Porto,Partizan,neki francuski,jos koji italijanski klub..nema to veze sa prvenstvom sveta..ali cestiram,uzeti bilo koji turnir je uspeh..

samo fer

pre 10 godina

Ovaj uspjeh mojeg voljenog kluba je samo jos jedan dokaz odlicnog rada sa djecom u klubu.Ipak,to je samo fundament na kojem se mora jos puno radit,znojit i imat srece da bi se netko od tih talentiranih klinaca razvio u odlicnog seniorskog igraca....nemojte bit ljubomorni nego pogledajte u svoje dvoriste i gledajte vase talentirane klince koji imaju isto odlicne uspjehe,ali.....kad trebaju u seniore preci igraju tatini sinovi i tu propada sve....nista normaalnim ljudima ne smeta uspjeh susjeda,nego NE-normalnim...ti isti ce naci bilo kakvu gresku u uspjehu drugog dok ce svakvu ispriku naci za SVOJ neuspjeh...odlike kompleksasa.....

Ivan Bukvic

pre 10 godina

Sasa iz CGore 10 August2013 E moj Sasa. Tvoja usporedba Srpskih fudbalera nasprama Hrvatskim gdje ukljucujes i Crnogorce je zaista interesanta.A evo sti ja kazem.Sjeti se ti i svi ostali,ovih imena.Bobek Zebec,Sostaric,Cajkovski,Vukas,Suker,Boban,Skoblar{zlatna kopacka Evrope] Jerkovic[zlatna kopacka Svijetsko Prvenstvo]Suker[zlatna kopacka Sjetsko Prvenstvo.]Prijateljski pozdrav svim ljudima dobre volje.

Pero Antic

pre 10 godina

Gluposti. Pa moja generacija je igrala mnogo jace turnire na kojima smo dobijali Man utd,Milan,Ajaks,Juve,Fiorentinu,Real,Barsu,Bajern,Borusiju i jednu i drugu,Olimpijakos,CSK Moskvu. Pa niko nije rekao da smo najbolji na svetu. A ovi prosli Ulsan na penale i kao ludilo turnir. Elem,moja generacija je '89,Partizan.

Ante

pre 10 godina

Ovi sto pricaju da je srbija bila u 4 finala, ne znam kako je uspjela u ovih desetak godina (ili manje) od kad postoji? Do kad je bila juga? Pa srb i cg? Srbija u ovih par godina se jedva koji put kvalificirala za nesto, kakva finala vi spominjete?

zg slavac

pre 10 godina

Usporedbe partizanove i dinamove skole su degutantne. Skauti Rome, Tottenhama, Lyona, Bayerna, Reala, HSVa... slazu se u tome. Samo nastavite slati svoje najbolje igrace u Kinu, Svicarsku, Poljsku

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Gde je Ajax ? Gde je Partizan ? Gde je Barselona ? Molim vas,ne budite smesni da Dinamo ima neku opasnu skolu ! Cuj Domzale treci :)

bfd

pre 10 godina

To da je svetsko klupsko prvenstvo mozete da prodajete nekom drugom!
Isto tako FIBA (ponovo) pokrece neku vrstu svetskog klupskog takmicenja gde ce igrati sampion Evrolige i J.Amerike i pobednik ce biti nezvanicni sampion sveta! A pola NBA im se smeju....

Rogre

pre 10 godina

Dinamo jeste trenutno najbolji u bivsoj zemlji, ali ne izgleda mi bas nedostizno statiranje u ls. Malo stabilnije finansiranje klubova i videcemo za 2-3 godine. A klincima svaka cast.

Keti S.

pre 10 godina

Dragi sunarodnici i sugradjani nemojte biti tako nekorektni.Ovim decacima treba cestitati i pozeleti im (koliko je god to moguce)sto veci uspeh u karijeri.Nema sumnje da im nece biti nimalo lako jer ce se vrlo brzo suociti sa sivilom ex-YU fudbalskih liga koje nazalost ne predstavljaju pravi okvir i sredinu za "uoblicavanje"talenta i njegovo "pretvaranje" u stvaran kvalitet.Oni koji budu imali vise srece mogu zavrsiti u nekom od znacajnijih evropskih klubova gde bi imali daleko bolje uslove za rad i vece mogucnosti da napreduju.To uostalom vazi i za nase evropske prvake u kategoriji do 19 godina starosti.I oni se vec suocavaju sa prethodno navedenim.Da li je resenje u nekoj regionalnoj ligi po uzoru na kosarkasku ostaje na strucnjacima da procene,ali obicni ljubitelji fudbala na ovim prostorima bice(sve dok takva liga ne ugleda svetlost dana)zakinuti za istinski kvalitet fudbalske igre kada je prostor ex-YU,pa i celog regiona u pitanju.Cestitke Dinamovim klincima,i Pozz svima dobre volje!

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

(NogometAS, 10. avgust 2013 10:48)

znas koja je razlika izmedju srbina i hrvata u sportu zvanom fudbal(nogomet) srbin ima 4 finala hrvat nema nijedan!!!

ove decije turnire gde zagreb pobedi a domazale je treci nije fifin niti uefin turnir nego turnir manchester uniteda tako da je cinjenica koju sam naveo sigurno bolna za vas.na tim decijim turnirma nikad nisu ucetvovali srpski timovi ,sto je sigurno bruka i katastrofa jer kad moze neki dinamo zagreb(najgora ekipa ikada u historiji LS) i domzale onda morao bi i najveci klub sa ovih prostora zvezda ali dobro to je neka druga tema.kad hrvat dodje do finala u ovom sportu onda ajd mozemo se meriti ovako je to stvarno bezmisleno.

Branko_NoviSad

pre 10 godina

srbi 4 finala u sportu zvanom fudbal hrvat niti jedan jedini!;)

To je FAKT!!

top 10 reprezentacija sveta bla bla ..dodjite bar jednom u finale nekog turnira(klub ili repka) pa da pricamo ovako mozete samo da slinite po ne bitnim stvarima (top 10 repka sveta,ispadanje u grupi po turnirima)

Revolt

pre 10 godina

KSG, mogao si odmah i da napises da mislis na Kup sajamskih gradova '67.
Plava masino, u fudbalu ne postoji Evroliga vec Liga Evrope. Smeh,
nemoj da brukas i sebe i nas- nasi klinci su prvi u uzrastu do 19 godina!

Sasa iz CG

pre 10 godina

Prije ce biti da Dinamo izbacuje Brazilce kao na traci :-DDD Hrvati kao uvijek igrali najbolji fudbal u bivsim drzavama? Pa da, Dinamo osvojio evropsku i svjetsku titulu, Suker bio najbolji igrac (ali u carobnjaku iz Oza), mozda posle Savicevica, Mijatovica, Stojkovica, pa da ne pominjemo ranije generacije, Pizona, Sekularca, Deleta Savica itd itd. Dinamo je u boljoj situaciji od Zvezde ili Partizana, jer je realno nikakav fudbal i u Hrvatskoj i u Srbiji, i u CG, i u BiH, i u Sloveniji, i u Makedoniji...ali NIKAD, NIKAD ne moze biti veci klub od Zvezde i Partizana! Nikad osvojiti nista nece, a ovi klubovi su igrali finala LS, a Zvezda i osvojila sve na svijetu! Igra Dinamo kao LS gdje su i Bate Borisov, Plzen, Kluz, Bazel, Apoel, pa koji iole stabilan sampion po danasnjem nacinu zrebanja ne moze u LS...Mozete samo da se hvalite da je manja katastrofa u Dinamu, nego u Zvezdi, Partizanu, Hajduku...ali manja ili veca, sve je to katastrofa!

piksla

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.

Smesni ste

pre 10 godina

Smesan klub bez identiteta, bez ozbiljne navijacke grupe i bez istorije. Nijedan evropski trofej, u bivsoj Jugi su uspeli nekako 3 puta da osvoje ligu (Zvezda 21 put, npr.), u evropskim takmicenjima sluzi za popravljanje gol razlike...

sto je babi milo

pre 10 godina

"Mančester Junajted Premijer kup". Da, bas prvaci sveta. Pobedama nad mocnim Ulsanom i Arsenalom. Uspeh je ali palite se gore od njihovog indexa. Daj otvorite jednu rubriku o Mamicu. Da ne pricam sa Hrvatima nego citam samo ovde mislio bih da je covek cudotvorac, andjeo i buda u jednom. Jel pricamo o istom Dinamu koji je dobio 7 komada od Liona, osvojio nula bodova, tuzen je od Eduarda i ostalih zvezda koje su tu ponikle i koji ima 2 hrvatska igraca u postavi? Sto ne pisete zasto njihovi navijaci bojkotuju klub, imaju 2.000 coveka po utakmici, 3.000 na mecu Lige Sampiona? Mora da je zato sto je sve sjajno i bajno. P.S. Da li ste videli na sta im lici stadion? Sta imaju oni od toga kad Mamic sve sebi u dzep, a pritom klub uopste nije njegov? Pisite ili o obe strane medalje ili nemojte ni da pisete. Ovako ispade da su veci klub od Barselone.

111

pre 10 godina

ovaj turnir je po starosnim kategorijama a ovo je najmladja znaci i najnebitnija kategorija....koga zanima Najk premijer kup u uzrastu do 15 godina

nikola87

pre 10 godina

Auu sad sam se baš uplašio a mislim da bi trebali i Španci. Klati im se to 1. mesto tamo pored zahuktalih, supertalentovanih, fenomenalnih hrvatskih "nogometaša".

Ante

pre 10 godina

"Mančester Junajted Premijer kup". Da, bas prvaci sveta. Pobedama nad mocnim Ulsanom i Arsenalom. Uspeh je ali palite se gore od njihovog indexa. Daj otvorite jednu rubriku o Mamicu. Da ne pricam sa Hrvatima nego citam samo ovde mislio bih da je covek cudotvorac, andjeo i buda u jednom. Jel pricamo o istom Dinamu koji je dobio 7 komada od Liona, osvojio nula bodova, tuzen je od Eduarda i ostalih zvezda koje su tu ponikle i koji ima 2 hrvatska igraca u postavi? Sto ne pisete zasto njihovi navijaci bojkotuju klub, imaju 2.000 coveka po utakmici, 3.000 na mecu Lige Sampiona? Mora da je zato sto je sve sjajno i bajno. P.S. Da li ste videli na sta im lici stadion? Sta imaju oni od toga kad Mamic sve sebi u dzep, a pritom klub uopste nije njegov? Pisite ili o obe strane medalje ili nemojte ni da pisete. Ovako ispade da su veci klub od Barselone.
(sto je babi milo, 09. avgust 2013 21:31)
2000 čoveka? U koju si ti školu išao? Mislim da bi administratori na B92 trebali osim ružnih riječi pripaziti i na ovakve komentatore.. 2000 čoveka :(

Igor

pre 10 godina

Medju ovim klubovima nema dva koji imaju najbolju omladinsku skolu, a to su PARTIZAN i AJAKS, naravno ne zelim da umanjim uspeh Dinama ali neke stvari treba da se znaju.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

(NogometAS, 10. avgust 2013 10:48)

znas koja je razlika izmedju srbina i hrvata u sportu zvanom fudbal(nogomet) srbin ima 4 finala hrvat nema nijedan!!!

ove decije turnire gde zagreb pobedi a domazale je treci nije fifin niti uefin turnir nego turnir manchester uniteda tako da je cinjenica koju sam naveo sigurno bolna za vas.na tim decijim turnirma nikad nisu ucetvovali srpski timovi ,sto je sigurno bruka i katastrofa jer kad moze neki dinamo zagreb(najgora ekipa ikada u historiji LS) i domzale onda morao bi i najveci klub sa ovih prostora zvezda ali dobro to je neka druga tema.kad hrvat dodje do finala u ovom sportu onda ajd mozemo se meriti ovako je to stvarno bezmisleno.

Mladen

pre 10 godina

Nisam neki nacionalista mada bih po svim prilikama trebao biti jer sam jedan od onih koji su prognani sa teritorije njihove drzave, ali zar mislite da bi na bilo kom hrvatskom portalu pisalo kao jedna od glavnih vesti da je kojim slucajem neka ekipa iz srbije ovo osvojila i to jos sa znakom uzvika! Mislim stvarno...

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Gde je Ajax ? Gde je Partizan ? Gde je Barselona ? Molim vas,ne budite smesni da Dinamo ima neku opasnu skolu ! Cuj Domzale treci :)

Sasa iz CG

pre 10 godina

Prije ce biti da Dinamo izbacuje Brazilce kao na traci :-DDD Hrvati kao uvijek igrali najbolji fudbal u bivsim drzavama? Pa da, Dinamo osvojio evropsku i svjetsku titulu, Suker bio najbolji igrac (ali u carobnjaku iz Oza), mozda posle Savicevica, Mijatovica, Stojkovica, pa da ne pominjemo ranije generacije, Pizona, Sekularca, Deleta Savica itd itd. Dinamo je u boljoj situaciji od Zvezde ili Partizana, jer je realno nikakav fudbal i u Hrvatskoj i u Srbiji, i u CG, i u BiH, i u Sloveniji, i u Makedoniji...ali NIKAD, NIKAD ne moze biti veci klub od Zvezde i Partizana! Nikad osvojiti nista nece, a ovi klubovi su igrali finala LS, a Zvezda i osvojila sve na svijetu! Igra Dinamo kao LS gdje su i Bate Borisov, Plzen, Kluz, Bazel, Apoel, pa koji iole stabilan sampion po danasnjem nacinu zrebanja ne moze u LS...Mozete samo da se hvalite da je manja katastrofa u Dinamu, nego u Zvezdi, Partizanu, Hajduku...ali manja ili veca, sve je to katastrofa!

smeh

pre 10 godina

Sto ste ljubomorni?koliko su vasi dobri govori da se nijedan ni mogao kvalificirati na ovo natjecanje...
(Zigzag, 9. avgust 2013 22:28)

koliko su nasi dobri govori da smo mi u ovoj kategoriji upravo postali prvaci Evrope

Branko_NoviSad

pre 10 godina

srbi 4 finala u sportu zvanom fudbal hrvat niti jedan jedini!;)

To je FAKT!!

top 10 reprezentacija sveta bla bla ..dodjite bar jednom u finale nekog turnira(klub ili repka) pa da pricamo ovako mozete samo da slinite po ne bitnim stvarima (top 10 repka sveta,ispadanje u grupi po turnirima)

Pero Antic

pre 10 godina

Gluposti. Pa moja generacija je igrala mnogo jace turnire na kojima smo dobijali Man utd,Milan,Ajaks,Juve,Fiorentinu,Real,Barsu,Bajern,Borusiju i jednu i drugu,Olimpijakos,CSK Moskvu. Pa niko nije rekao da smo najbolji na svetu. A ovi prosli Ulsan na penale i kao ludilo turnir. Elem,moja generacija je '89,Partizan.

sds

pre 10 godina

Smesan klub bez identiteta, bez ozbiljne navijacke grupe i bez istorije. Nijedan evropski trofej, u bivsoj Jugi su uspeli nekako 3 puta da osvoje ligu (Zvezda 21 put, npr.), u evropskim takmicenjima sluzi za popravljanje gol razlike...
(Smesni ste, 9. avgust 2013 21:47)

Smiješan je ovakav tvoj komentar na vijest da su klinci do 15 godina osvojili neki turnir...

Agram

pre 10 godina

Svaka čast i Partizanu, ali koje je to vrijednije igrače prodao od Eduarda, Modrića, Ćorluke i Kovačića. Sva četvorica su iz dinamove škole Hitrec-Kacijan i sva četvorica iz Dinama prodani za iznose veće od deset milijuna eura. Ne sjećam se da je dosad Partizan imao transfere takve veličine.

Nefa

pre 10 godina

Uz duzno postovanje,ali za vise od pola klubova nisam ni cuo..gde je Ajax,Fejenord,Benfika,Porto,Partizan,neki francuski,jos koji italijanski klub..nema to veze sa prvenstvom sveta..ali cestiram,uzeti bilo koji turnir je uspeh..

bfd

pre 10 godina

To da je svetsko klupsko prvenstvo mozete da prodajete nekom drugom!
Isto tako FIBA (ponovo) pokrece neku vrstu svetskog klupskog takmicenja gde ce igrati sampion Evrolige i J.Amerike i pobednik ce biti nezvanicni sampion sveta! A pola NBA im se smeju....

šabalele

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (piksla, 9. avgust 2013 21:17)


Jedino je mjerilo prijatelju moj kada prodaš klinca od 17 godina Romi za 8 milijuna eura,imaš ponude za jednoga od 16 god teške od 15 do 20 milijuna,prodaš klinca od 18 godina Interu za 15 milijuna,Tottenhamu za 21,Arsenalu za 15,Man.cityu za 13...i uz sve te prodaje vrlo vjerojatno ulaziš u ligu prvaka treću sezonu zaredom svake godine sve jači...vašim vrijednim talentima navijači skidaju kapetansku traku,sve je jasno.

DraganZG

pre 10 godina

Džabe i talent i uspjeh kad će ih Mamić sve "utopit" po stranim klubovima najkasnije do njihove 20. godine i normalno da će Dinamo poslije gubiti utakmice u ligi prvaka . Za Mamića je to sve business i investicija , a od sporta i navijača ni traga ni glasa .

Revolt

pre 10 godina

KSG, mogao si odmah i da napises da mislis na Kup sajamskih gradova '67.
Plava masino, u fudbalu ne postoji Evroliga vec Liga Evrope. Smeh,
nemoj da brukas i sebe i nas- nasi klinci su prvi u uzrastu do 19 godina!

Nemanja

pre 10 godina

Ma ajte molim vas, osvojili turnir na kome su domzale trece i oni imaju najbolju skolu.
Zna se ko ima najbolju skolu na ovim prostorima, a to potvrdjuje jedino merilo, vrednost igraca koji su izasli iz te skole.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (piksla, 9. avgust 2013 21:17)

Modrić, Eduardo, Mandžukić, Kovačić, Halilović...samo u poslednjih 5-6 godina. Treba dalje?

NogometAS

pre 10 godina

Vidim da će se neki Srbi pojesti od muke ali nema veze, mi u Hrvatskoj čvrsto stojimo na nogama i znamo da bez daljenjg rada neće biti ništa od ovih klinaca koji su osvojli svjetski naslov. Kao što vjerojatno neće biti apsolutno ništa od U19 srbijanske generacije koja je osvojila EP nedavno. Vi Srbi bi to najbolje trebali znati, mnogo ozbiljnija generacija ona U21 vam je 2 puta bila viceprvak europe pa ste danas apsolutna sprdnja na nogometnoj karti svijeta. Tako će i dalje ostati, jer za razliku od Hrvata vi ne znate dobre juniore pretvoriti u kvalitetne seniore! I da Dinamo ima uz Porto posljednjih 5 godina ima uvjerljivo najbolju nogometnu školu u Europi, nemojte nas nasmijavati sa pričama o Partizanu, hahahahahaha!

Ne znam bas ko je tu smesan

pre 10 godina

Smesni ste, nemoj da lupetas- Dinamo je cetiri puta bio prvak, a vi
18 ili 19 ako racunas i onu sezonu kad su igrali samo Makedonci i BiH.

Ante

pre 10 godina

Kao nesto novo je da je Hrvatska nogometna i opcenito sportska velesila.. Sve osim medalje bi bilo razocarenje, a finale protiv milana ne bilo plitak potok, cuj milan..

Gdu su sada nekadasnji pioniri?

pre 10 godina

"Dinamo Zagreb tradicionalno igra bitnu ulogu na turnirima najboljih svetskih igrača do 15 godina, bio je treći na turniru 2004, a prošle godine bili su šesti." Zasluzuju cestitke za to. Ali bi bilo lepo znati ko je sve iz tih pionirskih timova stigao do prvog tima "Dinama". Jer, jedino kontinuitet u izgradnji mladih igraca daje stvarne rezultate.

KSG '68

pre 10 godina

@Smesni ste

Da li moramo da budemo toliko neobrazovani, pa da ne znamo da je Dinamo uz Zvezdu, Galatasaraj i Steauu jedini balkanski osvajač nekog evropskog kupa?

gledam i cekam

pre 10 godina

Sta se babi snilo...eto je Zvezda klub s tradicijom pa dodje da ne moze gola Cernomorecu dat. Ti jos zivis u devedesetima druze. Probudi se -vrijeme je! PS ne kaze se 2000 coveka nego 2000 ljudi.

danguba

pre 10 godina

Englezi respect!!! Oni napune old traford (76000) a igraju klinci.
(zgb, 9. avgust 2013 21:09)

Napune ga kad Rio igra oproštajnu utakmicu protiv Sevilje, nakon klinaca. Inače, klincima svaka čast, a i Mamiću, koji je stvorio uslove za njihov razvoj. BBB možda zavide Zvezdi i Hajduku na njihovim uspjesima i organizaciji zadnjih godina, pa hoće i u Dinamu da primjene njihov model, nakon što smjene Mamića...

The blue machine

pre 10 godina

@Smesni ste

To sto pljujes po Dinamu iz ljubomore ili neznanja je tvoje pravo ali pokazi malo respekta..

Dinamo sigurno nije klub bez tradicije:
- prvi jugoslovenski klub sa euro titulom
- najvise puta viceprvak Jugoslavije (sigurno nije slucajno toliko puta zakinut)
- dinamovci i purgeri su najvece legende Partizana, Zvezde i Hajduka (Stjepan Bobek, Robert Prosinecki i Bajdo Vukas)
- ako ove sezone udje u Champions league to ce biti vec 5 (citaj peti) put igranje CL od raspada Juge (toliko recimo Hajduk i Zvezda nemaju zajedno nastupa u grupi Eurolige od kraja Yu)

zizzu

pre 10 godina

Barselona je jedne godine odrala CZV
legendarna generacija 1995.Veljko Simic,Filip Jankovic,Vukan Savicevic,Nemanja Maksimovic,Pavlovski valjda na golu Vesic,Lazic,....Dosta njih je pobeglo.

zg

pre 10 godina

draganzg@ da nema mamica dinamo bi bio u bankrotu kao i hajduk nasa liga je takva da nemozes zadrzat igraca ako stigne neka ponuda iz velkog kluba i on zeli otic a svi zele otic u ligu petice i dinamo je jedan od rijetkih klubova u hnl-u koji nije u minusu i netrazi pomoc od drzave uz split i rijeku ciji bi primjer trebali slijedit svi klubovi u hnl i privatizirat se

Rogre

pre 10 godina

Dinamo jeste trenutno najbolji u bivsoj zemlji, ali ne izgleda mi bas nedostizno statiranje u ls. Malo stabilnije finansiranje klubova i videcemo za 2-3 godine. A klincima svaka cast.

blam u tuđe ime

pre 10 godina

Ja ne znam da li ste slabije moći rasuđivanja, ali u tekstu lepo piše, a može da se proveri i na sajtu takmičenja. Igrali su ovo i Ajaks i Barselona, ali nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir. Kad je poslednji put Ajaks nastupio, osvojio je poslednje mesto od 20. ekipa, izgubio svih 7 utakmica.

Izgleda da su psiholozi prestali da rade u našim osnovnim školama...

Ante

pre 10 godina

Ovi sto pricaju da je srbija bila u 4 finala, ne znam kako je uspjela u ovih desetak godina (ili manje) od kad postoji? Do kad je bila juga? Pa srb i cg? Srbija u ovih par godina se jedva koji put kvalificirala za nesto, kakva finala vi spominjete?

Nema Brazila sa Srbijance.. :))

pre 10 godina

(Branko_NoviSad, 10. avgust 2013 12:16)

Ne komšija, FAKT JE da se Srbija 16 godina ne može plasirati na EP, onda kada se slučajno i plasirate na neko veliko natjecanje uvijek završite kao ekipa sa NAJGOROM GOL razlikom! Fakt je da ste redovne mušterije poluamatera iz N. Zelanda, Kazahstana, Azerbeđana, Estonije, Litve, Hondurasa, itd. Fakt je da nećete u Brazil, ahaha! Fakt je da je državni prvak Srbije, Partizan, najgora momčad u povijesti europske lige, naima od posljednjih 23 utakmica u tom natjecanju u skupinama čak je 23 izgubio! Nemojte nas nasmijavati sa finalima klinaca koji nakon toga apsolutno ništa nisu napravili u seniorskom nogometu. Što ste dobila sa ona 2 finala u U21 generacije? Apsolutno ništa, nogomet vam nikada nije bio gori nakon toga, pa neće biti niti ništa bolji sad kad je U19 ekipa osvojila EP jer to apsolutno nema nikakvu težinu niti dokaz buduće kvalitete, to bi bar vi Srbi morali znati na svojim primjerima! I da, Hrvatska je u mlađim kategorijama igrala u finalu EP, vaš je problem što vi to ne znate! Fakt je da su Hrvati velesila za vas u nogometu a to najbolje boli, vidimo se u Beogradu, samo molim vas nemojte opet gasiti struju kada Hrvati zagospodare terenom! :))

The Storm

pre 10 godina

(Vladimir_natal_Petkovic, 10. avgust 2013 12:06

Komšija, daj nam molim te objasni koji se to uefin i fifin nogometni turnir ili natjecanje održava u uzrastima kadate za KLUBOVE! Ovo je najveći i najsnažniji turnir u U15 uzrastu na svijetu pod pokroviteljstvom NIKE-a i Manchester Uniteda u kojem sudjeluje preko 9000 tisuća klubova iz cijelog svijeta. I vi Srbi ste imali svog prestavnika, OFK Beograd je pobjednik turnira u Srbiji ali se nije uspio plasirati dalje jer je u sljedećoj rundi kvalifikacija završio tek na 20 mjestu! Stoga smanjite bijes i ljubomoru, ružno je kako komplekse iskazujte, Hrvati su uvijek bili bolji u nogometu i tako će i zauvijek ostati, nema razloga da se oko toga nervirate kad je jednostavno tako!

edo

pre 10 godina

Ali bi bilo lepo znati ko je sve iz tih pionirskih timova stigao do prvog tima "Dinama".
Iz te generacije su do prvog tima stigli Milan Badelj,Dejan Lovren,Josip Pivaric,Ivan Tomecak... jos su neki odigrali pokoju minutu,ali danas su ili u drugoj momcadi,Lokomotivi ili u nekim drugim prvoligaskim klubovima poput Tomuslava Havojica u Istri

Filip Petrovic

pre 10 godina

Dinamo jeste trenutno najbolji u bivsoj zemlji, ali ne izgleda mi bas nedostizno statiranje u ls. Malo stabilnije finansiranje klubova i videcemo za 2-3 godine.
(Rogre, 10. avgust 2013 12:22)

Dinamo je najbolji na ovim prostorima od raspada zajedničke države, to je konstanta i nitko mu ozbiljno ne može niti zaprijetiti jer uz Ajax i Porto ima najbolju nogometnu školu u Europi koja igrače izbacije kao na traci. Dinamo u jednoj sezoni od transfera zaradi kao svi srbijanski klubovi zajedno u 5 godina.

gerilac

pre 10 godina

ante....alo prika
pa da ti i sa ove teme skreneš na Mamića,
šta ti je. Alo, klinci, DINAMO, njihova, naša
škola je najdominantnija škola na svijetu. Nekažem seniori, ajde ni juniori, ali klinci DINAMA rasturaju po svim turnirima. I sad ajmo o Mamiću, pa jel ti misliš da sam tak bu prodo Alena, bude da, alo za 15estak milja a ima poslje njega još tri takva slična klinca, I to samo za tu poziciju igre, Nebudi smješan, i ja bi ih prodavo, njima egzistencija, nama-meni pare, a ti sad kaži kao Dinamo loša ekipa. je muda ... budi pametan..pa da još tri naša kluba tak posluju u Hrvatskoj bi svi igrali nogoš i svi imali para, sport je veliki turizam,,biznis..

Aca Maca

pre 10 godina

@(Vladimir_natal_Petkovic, 10. avgust 2013 12:06


Ja stvarno ne znam zašto je vas u Srbiji tako zapekla vijest da je Dinamo pobjednik najvećeg svjetskog turnira u U15 uzrastu u kojem je sudjelovalo preko 8000 tisuća ekipa iz cijelog svijeta?! I nije istina da srbijanski timovi nisu sudjelovali, pobjednik kvalifikacija u Srbiji je bio OFK Beograd koji se u daljem krugu kvalifikacija nije uspio plasirati na završni turnir! Ali najlakše je živiti u neznanju i negirati istinu a ona kaže je da su Hrvati nogometna velesila za Srbiju koja je samo u posljednjih godinu dana izgubila više utakmica nego Hrvatska u 7 godina! I nemojte nas nasmijavati sa finalima u mlađim uzrastima jer ih i Hrvatska ima, kad nešto napravite u seniorskom nogometu, ono što se jedino ozbiljno broji, poput Hrvata, onda možemo razglabati o nogometu. Do tada se možete samo mjerkati sa Hrvatima koji su 3 stepenice iznad vas što i sami znate.

za sašu iz cg

pre 10 godina

dobro saša, partizan i zvezda su najveći na ovom prostorima, naravno poznati su da su njihove uspjehe postizali isključivo srpski igrači, suci im nikada nisu pomagali, a Šuker je očigledno jedini igrač kojeg znaš iz hrvatske, npr jedan bobek, hrvat koji je morao doći u bg, je za sve ove pa i šukera pojam od igrača, i da nećemo nikada ništa osvojti, ali nećete ni vi, jer više nema fore sa samo3 stranca u ekipi,kao prije isl, meni samo nije jasno od kud ovoliko promašenih komentara za članak o klincima koji su osvojili neki turnir koji je možda i važan a možda i nije, važno je da su oni sretni, a ne tko je najbolji svih vremena u sfrj

zg slavac

pre 10 godina

Usporedbe partizanove i dinamove skole su degutantne. Skauti Rome, Tottenhama, Lyona, Bayerna, Reala, HSVa... slazu se u tome. Samo nastavite slati svoje najbolje igrace u Kinu, Svicarsku, Poljsku

Keti S.

pre 10 godina

Dragi sunarodnici i sugradjani nemojte biti tako nekorektni.Ovim decacima treba cestitati i pozeleti im (koliko je god to moguce)sto veci uspeh u karijeri.Nema sumnje da im nece biti nimalo lako jer ce se vrlo brzo suociti sa sivilom ex-YU fudbalskih liga koje nazalost ne predstavljaju pravi okvir i sredinu za "uoblicavanje"talenta i njegovo "pretvaranje" u stvaran kvalitet.Oni koji budu imali vise srece mogu zavrsiti u nekom od znacajnijih evropskih klubova gde bi imali daleko bolje uslove za rad i vece mogucnosti da napreduju.To uostalom vazi i za nase evropske prvake u kategoriji do 19 godina starosti.I oni se vec suocavaju sa prethodno navedenim.Da li je resenje u nekoj regionalnoj ligi po uzoru na kosarkasku ostaje na strucnjacima da procene,ali obicni ljubitelji fudbala na ovim prostorima bice(sve dok takva liga ne ugleda svetlost dana)zakinuti za istinski kvalitet fudbalske igre kada je prostor ex-YU,pa i celog regiona u pitanju.Cestitke Dinamovim klincima,i Pozz svima dobre volje!

samo fer

pre 10 godina

Ovaj uspjeh mojeg voljenog kluba je samo jos jedan dokaz odlicnog rada sa djecom u klubu.Ipak,to je samo fundament na kojem se mora jos puno radit,znojit i imat srece da bi se netko od tih talentiranih klinaca razvio u odlicnog seniorskog igraca....nemojte bit ljubomorni nego pogledajte u svoje dvoriste i gledajte vase talentirane klince koji imaju isto odlicne uspjehe,ali.....kad trebaju u seniore preci igraju tatini sinovi i tu propada sve....nista normaalnim ljudima ne smeta uspjeh susjeda,nego NE-normalnim...ti isti ce naci bilo kakvu gresku u uspjehu drugog dok ce svakvu ispriku naci za SVOJ neuspjeh...odlike kompleksasa.....

Ivan Bukvic

pre 10 godina

Sasa iz CGore 10 August2013 E moj Sasa. Tvoja usporedba Srpskih fudbalera nasprama Hrvatskim gdje ukljucujes i Crnogorce je zaista interesanta.A evo sti ja kazem.Sjeti se ti i svi ostali,ovih imena.Bobek Zebec,Sostaric,Cajkovski,Vukas,Suker,Boban,Skoblar{zlatna kopacka Evrope] Jerkovic[zlatna kopacka Svijetsko Prvenstvo]Suker[zlatna kopacka Sjetsko Prvenstvo.]Prijateljski pozdrav svim ljudima dobre volje.