Četvrtak, 08.08.2013.

16:01

Plaćamo li odštetu za solarni park?

Zahtev američke kompanije Sekjurum ekviti parnters da im Država Srbija plati odštetu od 160 miliona evra ne treba da nas plaši, smatraju stručnjaci.

Izvor: B92

Plaæamo li odštetu za solarni park? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

krle - dron

pre 10 godina

Ako sada iz ministarstva tvrde da je ta firma SUMNJIVA pa koji somovi su prosle godine u oktobru ONDA potpisivali ugovor SA SUMNJIVOM FIRMOM ??,ili je neko uzo proviziju ?? da nebi ispao SOM.

smesno

pre 10 godina

Stvarno smesno:

1. sajt registrovan u martu ove godine :)
LLCCreated: 2013-03-21

2. nalazi se u Italiji na share account
http://www.direweb.it/#/servizi/web_hosting/

3. Adresa kompanije je ustvari adresa od firme koja otvara off-shore kompanije. Evo ga link, SKROZ DOLE U LEVOM UGLU JE ADRESA

http://www.delawarellc.com/

Sta vise reci...ova ili prosla...ko god da je, dolijace!

dragan

pre 10 godina

Treba da platimo ovo:) Klinac od 35 godina napravio sajt, registrovao preko interneta firme po poreskim rajevima, otišao direktno kod predsednika vlade, pregovarao sa ministrima iz dve garniture vlasti, pustio mašti na volju u smislu milijardi investicija, hiljada zaposlenih. I? Svi ga zovu na panel diskusije, novinari intervjuišu, ministarka se upiški kad samo pomisli na njega. I sad će da makne 160 miliona. A verovatno je pre samo par godina sedeo u roditeljskoj kući i mislio kako da nađe posao za džeparac:) Car, treba film snimiti a ove naše "eksperte" u vladi i medijima večno podsećati!!!! Osim one koji su učestvovali u igri. Njima svaka čast i nek lepo potroše pare.

Marko

pre 10 godina

Nema vise ni sajta, ugasen je od juce. Toliko o tome. Naravno da je od pocetka bila ideja da se naplati odsteta i tako uzme novac od drzave. I naravno da ce to da se desi, ne bi bilo prvi put. 160 miliona, ako je 10 ljudi ukljuceno, to je 16 miliona svako. Mislite da mi imamo ministre koji su dovoljno posteni da ne uzmu 16 miliona?

Naravno da ne.

ana

pre 10 godina

Nasoj vladi nista nije jasno s obzirom da je organizovala drustvo u kom investitori s parama treba da obijaju saltere i da rade njihov posao.Cak i u Crnoj Gori drzava je duzna da u roku izda uslove i dozvole a nasi su ocekivali da im dodju na salter a onda da sluzbenik trazi mito
, to ima samo u Srbiji, zato smo ovde gde jesmo. Mozda uspemo u dogledno vreme da se pogledamo u ugledalo?

Неша Србин

pre 10 godina

Сва срећа па живимо у једној срећној, уређеној, патриотској земљи где владају право, правда, истински патриотизам а истина и транспарентност је државна политика. Где нема једнаких и "једнакијих" него како радиш, тако ти је, све по заслузи. Дакле, ако добро радиш за предузеће, Србију, народ ... бићеш богато награђен, а ако их оштетиш, наравно у ћорку а оштећено ћеш сам надокадити. Овде, наравно, институције система раде поштено, без уплитања и интервенција са стране тако да рука правде увек стигне и ухвати правог кривца и поштено га казни, да би се овај пошто надокнади покрадено, прописно преиспитао у ћузи и онда почео предано и поштено да ради кад се врати на слободу. Наравно, то ће медији непристрасно, стручно, детаљно и до краја самог случаја пропратити да би народ увек знао о чему се и о коме у ком појединачном случају тачно ради.

coya

pre 10 godina

Ne uložiš ništa a padne ti 160 000 000 dolara, što lep posao. Nema šanse da je to čisto pa i da je to najbolja firma na svetu

Ljubomir

pre 10 godina

Verovatno jedan od razloga zasto je Dinkic tako brzo i mirno otisao!

Dvadesetog novembra 2011 godine, postavio sam ovaj komentar:

http://www.b92.net/mobilni/biz/komentari.php?nav_id=559119&order=th20-m&page=4

Ako vas mrzi da citate stare komentare evo i sta sam napisao:

"Ako je ova vest tacna vec se nazire velika prevara i pljacka!

-Pre ove vesti nikada niko nije cuo za ovu kompaniju osnovanu u USA sa predstavnistvom u Luksemburgu. Verovatno se radi o jednoj kancelariji zakupljenoj u poslovnom centru, gde verovatno sedi samo jedna sekretarica???
[link]

securum equity partners
412F route d'Esch | L-2086 Luxembourg
Grand Duchy of Luxembourg
Tel: +352 4661 11 6478 Fax: +352 47 11 01
e-mail: info@securum-equity-partners.com

-Ako B92 malo istrazi mozda se pokaze ko su osnivaci???
Dve kineske firme su trenutno najveci proizvodjaci solarnih panela u svetu i ako zelimo nesto napraviti zasto nismo u direktnom kontaktu sa njima???
[link]
[link]
[link]/
(Ljubomir, 20. novembar 2011 10:19)
Preporučen (+45)
Ne preporučen (-4)"

Glas Malih

pre 10 godina

1. odete na sajt te firme koja nas tuzi, naicicete na vest u dnu sajta(pocetne strane),
2. pritisnete na vest i sajt ce vas prebaciti na DETALJAN REDOSLED DOGADJAJA.

3. OTVORITE attach broj 6 koji je ustvari .pdf krovnog sporazuma ,
4. odete na kraj dokumenta i lepo pogledate ko je potpisao dokument. (?!?!?!)

4. da li ste iznenadjeni? posto ja nisam.

Velja

pre 10 godina

1.
Vojvodina dobija solarni park sa panelima koji su zabranjeni u Evropi. Radi se o "thin film" panelima kojima je osnovni materijal Cadmium http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmium_poisoning

Potpisala Zorana
http://inserbia.info/news/2013/05/first-solar-power-plant-in-vojvodina-construction-began/

2. Solarne panele "thin film" pravi "First Solar" sa cenom od 0.46 €/W
maloprodajne cene:
http://www.pvxchange.com/default.aspx?langTag=en-GB

3.
1MW je milion vati ili 460,000 evra
Projekat je placen EUR 1.5 million

4.
Ministarstvo energetike ima solarne panele u pozadini kao pravi eksperti za solarnu energiju
http://www.merz.gov.rs/en/contacts

hasta siempre....

pre 10 godina

ovo je bila udarna vest pre jedno godinu ili dve. otišao sam tada na sajt te firme, i kao da ga je neki osnovac pravio. postoji radi reda, nikakva informacija.
onda zatišje niko o tom projektu ni reč jednu da napiše. ja mislio da je neka opet prazna priča. kad evo oni raskidaju ugovor i traže odštetu... za šta? kome pare sad idu na račune u CH?

Patrijota

pre 10 godina

Koje je ovo glupo pitanje? Pa naravno da placamo jer je to bio cilj od pocetka da se mazne lova! Mene samo interesuje ko sve ide na dozivotnu robiju radi ove pljacke???
Ajde, Vucicu, da vidimo borbu protiv kriminala i korupcije na delu! Ha,ha,ha...ma salio sam se, samo ti Vucko kuliraj i treniraj trcanje, jer ce ti trebati kondicija kada budes bezao po Beogradu od gradjana sa motkama i ostalim prirucnim sredstvima za isteravanja pravde!

grof

pre 10 godina

Na sajtu kompanije, kao konakt su navedeni podaci za 7 kompanija/expoziture kompanije http://www.securumequitypartners.com/contacts.php Radi se o mreži offshore kompanija. Od tih sedam, 2 su registrovane u Delaware (SAD), 2 u Beogradu, 3 na egzotičnim ostrvima.

1. Securum Equity Partners Group
Pareraweg 45, P.O. Box 4914 Curaçao

2. Securum Equity Partners Venture Capital
Grand Cayman KY1-1102, P.O. Box 1043, Cayman Islands

3. Securum Equity Partners & Associates
16192 Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, USA
Datum osnivanja: 17.10.2011

4. Securum Equity Partners Trust & Finance
16192 Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, USA
Datum osnivanja: 3.11.2011

5. Securum Equity Partners Europe
Blue Harbour Business Centre, Ta’ Xbiex Yacht Marina, Ta’ Xbiex, XBX 1027 Malta

6. Securum Equity Partners Corporate Services
Ušće Tower, 22nd Floor, Boulevard Mihaila Pupina 6, 11070 Belgrade Serbia
APR: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/details/EnterpriseBusinessName/5993242?code=8ADB88B537F7C79073EA84066F303F72B72EDC69
Datum osnivanja: 05.09.2012

7. Securum Equity Partners & Associates
Ušće Tower, 22nd Floor, Boulevard Mihaila Pupina 6, 11070 Belgrade Serbia
APR link: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/details/EnterpriseBusinessName/5944680?code=51B2F8B1C3BC60DD2B5D03F9CCA99235A6523A5D
Datum osnivanja: 02.08.2012

Jovan

pre 10 godina

drzava Srbija treba da da zvanicno objasnjenje zasto su angazovali fantomsku firmu? Kako su proveravali njen bonitet, ko je sve citao ovaj ugovor i davao svoje misljenje pre nego sto je ugovor potpisan?

pogledajteUgovor

pre 10 godina

U ugovoru, tacka 7.2, se eksplicitno ogranicava steta koju Srbija eventualno treba da plati, na 250 hiljada evra, u slucaju da zemljiste nije adekvatno, i 650 hiljada evra, ako ne dobiju dozvole:

http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf

Dakle, maksimalno sto po ugovoru mogu dobiti na ime odsteta je manje od milion evra. Suma koja se pominje je suluda, i ni jedan sud im to ne moze dodeliti jer cak i da imaju toliku stetu (a sigurno nisu stetili 150 miliona evra), u samom ugovoru pise da ne mogu dobiti toliku odstetu.

Inace, u ugovoru pise da sama firma/investitor odredjuje da li je zemljiste adekvatno. Oni imaju pravo da raskinu ugovor, ali odsteta moze biti daleko manja (hiljadu puta) od pominjane. Inace, kao investitor se pominje Ivan Matejak, covek koji je izgleda s ovih prostora.

O cemu se radi? Da li je u pitanju 150 miliona dinara, pa mediji pogresno prenose (to bi se nekako i uklopilo mada je daleko vise nego sto pise u ugovoru da je maksimalna odsteta), ili se prosto radi o neozbiljnoj i prevarantskoj firmi?

srecko

pre 10 godina

platicemo sve penale, ne brinite. takav dogovor od starta je i bio a ogromne provizije su vec uzete...ništa ne brinite naš ludi narod ce sve platiti i to smo i zaslužili. i to ce još reći neki politicar da je to maksimum i da su zastitili interes gradjana, a vi aplaudirajte....

R2D2

pre 10 godina

Posto sam upravo ostavio isti komentar na vest koja je vec nestala, da ponovim ovde...

Ako odete na kontakt stranicu ove firme dobijete kontakte na:

1) Curacao - off-shore ostrvce 50 km od Venecuele
2) Kajmanska ostrva - svi znamo sta je to
3) Delaware, USA - off-shore zona u samoj Americi. Stranci ako hoce da registuju firmu u SAD-u prvo idu u Delaware. Ako se googla prijavljena adresa (16192 Coastal Highway , Lewes, 19958 Delaware) dobije se Street View koji prikaze malo vecu kucu na kojoj pise Delawareinc.com
4) Malta - garant neka off-shore mutljavina
5) Beograd - verovatno su sami vlasnici ove firme iz Beograda

grunf

pre 10 godina

Procitao sam i ugovor i hronologiju dogadjaja na sajtu ove fantomske firme, i sve mi se cini da itekako imaju osnova za tuzbu. Mozda ne za toliki iznos, ali svakako srbija nije ispunila obaveze iz ugovora. Ne kapiram zasto, u cemu je stvar, zasto su naprasno prekinuti kontakti i saradnja sa ovom firmom ako su vec tako pompezno potpisali ugovor, ali nesto jaaaaaako smrdi tu.....

Jednom BOT uvek BOT

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

I onda kad vas nazivaju botovima vi se ljutite...

Kakve veze ima Dulić kada je ugovor potpisan u oktobru 2012. godine!?
Koliko se ja secam SNS je na vlasti od Jula prosle godine,ne DS.A posto je ugovor potpisan u Oktobrui jasno je kome pripada odgovornost.

stole

pre 10 godina

Ovaj ugovor je i napravljen da nikada ne bi bio ispunjen.

To ide ovako:

1) Osnuješ firmu na Kajmaksnim ostrvima ili nekoj drugoj off-shore zoni, napraviš neki sajtić, kupiš kravatu i odelo.
2) Potpišeš višemilionski ugovor o gradnji "kula i gradova" sa nekom korumpiranom banana-državom.
3) U ugovoru navedeš uslove koje druga strana (država) sigurno neće moći da ispuni i staviš ogromne penale koji se tada primenjuju.
4) Kada dođe vreme ispunjenja ugovora, objaviš da država nije svoje ispunila i pokreneš naplatu pred arbitražom.
6) Uzmeš pare. Procenat naravno ide ministrima koji su ugovor potpisali.

Ovo je kriminalni posao, kao iz udžbenika. Da li je moguće da neće biti krivično procesuiran ministar koji je ovakav ugovor odobrio i potpisao?

treb li da se crta?

pre 10 godina

M'da, nije Dulic [link]
(gandra, 8. avgust 2013 18:44)

PA naravno da nije Dulic.Prvo procitaj sve informacije pa onda pricaj.Dulic je potpisao tzv. memorandum o razumevanju koji NIJE OBAVEZUJUCI.A Ugovor je potpisala ako se ne varam ministarka Mihajlovic i valjda Mladjan Dinkic.Dakle sadasnja aktuelna SNS vlast.Tako da...obrati se njima.
Evo upravo na Dnevniku kazu da su tuzili Srbiju zbog nepostovanja ugovora potpisanog u Oktobru 2012. Iole pismenom je jasno kao dan ko je kriv.

Ja te lazem, a ti mi ne verujes

pre 10 godina

Trifunovović takođe tvrdi da bi jedino, ako se gleda suština sporazma o tom projektu zaključenom u oktobru prošle godine, Vlada Srbije mogla osnovano da tuži "Sekurum ekviti partners", jer se ta kompanija nije držala obaveza preuzetih ugovorom.
Ako je iole ozbiljna drzava neka tuzi.

Dutrich

pre 10 godina

Istina je da Srbija nije obezbedila zamljiste za gradnju solarnog parka. I naravno da ce ta firma naplatiti stetu i da ce se to obiti po stanovnistvu. Pre mesec dana brujala je vest o tome i da ima jos mesec dana fore, no pusteno je da taj mesec prodje, a sad isplata. Placajte poreze ljudi!!!

Neša

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

Kakav Dulić, kakvi "bakrači"! Ugovor je potpisala ova vlast u oktobru 2012.g!!!

Ivan

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

Kakav Dulić, kakvi "bakrači"! Ugovor je potpisala ova vlast u oktobru 2012.g!!!
(Neša, 8. avgust 2013 18:26)

Pogledaj malo bolje ovaj LINK:

http://www.securumequitypartners.com/breaking.php?id=1


Ovo je ljudi moji pljačka domaćih izdajnika!!!!!!

Na sajtu NIŠTA sem ove tužbe, sramota šta nam rade!!!!!

Alek

pre 10 godina

@Kuguaru, umes i ti bolje. Pre nego sto smislis, procitaj sta je rekla Ministarka Mihajlovic
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1206392/Milijarde+od+sunca.html
i ugovor koji su ona i Mladja potpisali
http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf

LFC

pre 10 godina

@kuguar Ugovor je potpisan u oktobru 2012. tako da nema veze sa Dulicem vec sa novom Vladom i Zoranom Mihajlovic. Pa da,SNS je najavio investicije u kampanji...

lesa

pre 10 godina

Naravno da cemo da platimo odstetu pa to je njima bio pocetni plan. Sad da smo pravna drzava odmah bi se nasao odgovorni koji je verovatno vec pokupio kajmak.

nijebitnoime

pre 10 godina

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=05&dd=08&nav_id=607337 samo za ove koji se pitaju kakve veze ima dulic

onako u jeku kampanje. a to sto su ovi nastavili da zamlacuju narod ili sto su poluobrazovani pa nisu videli muljazu... mislim sta reci kad kupis diplomu.

meni sve ovo vuce na onog muljatora bivseg ministra novakovica i njegove vetroparkove i pranje para.

inace se u zapadnoj evropi da poslednjih godina mafija ogromne pare pere preko "zelene" energije

Jova

pre 10 godina

@kuguar @mg011
Majstori da se niste malo zaleteli. Ugovor je potpisan u oktobru 2012. kada je ministarka bila SegaMega Zorana Mihajlovic, a to je bila investicija iz predizbornog investicionog paketa SNS-a od 100 milijardi dolara.
Naravno da nas " strucnjaci" uveravaju da necemo platiti penae, jer su isti ili kao oni ucetvovali procesu ugovaranja. Penale necemo platiti kao sto nismo platili za ICN Galeniku, Satelit i ko za jos koliko genijalnih,ugovora.

Ivan

pre 10 godina

teška prevara:

http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseBusinessName/5944680?code=51B2F8B1C3BC60DD2B5D03F9CCA99235A6523A5D

njihov sajt, samo o nama pišu:

http://www.securumequitypartners.com/index.php

Olivere, Olivere...

Pravnik

pre 10 godina

Cekaj bre Trifunovicu . Svaki medjunarodni ugovor za bilo sta na kraju ugovora odredjuje koja je Arbitraza u slucaju spora nadlezna.Da li ti mislis stvarno da su ovi marei toliko blesavi da potezu arbitrazu ako znaju da ce da je izgube.Znas li koliki su troskovi. Sta branis nesto sto je neodbranivo is to je neko neko svojom gluposcu potpisao. Eto sada nema DS-a amozda je i za to kriv DS.Neko davno potpisao satelit sa Izraelom i izgubismo spor u Parizu

Ilija Čvorović

pre 10 godina

Platićemo, nego šta! Usve raskinute ugovore smo na kraju platili mi poreski obveznici i Paniću i izraelcima i onom Srbi... jedino ni zajedan od tih slučajeva nijedan političar nije otišao u zatvor.

Jova

pre 10 godina

PS
Ovo ce biti sitnica prema racunu koji ce kinezi ispostaviti za Bacevicev preheat kanala Morava - Vardar - Egejsko more iz vremena Austrijsko - Srpskog carinskog rata koji je izbio posle aneksione krize 1908. godine.

kosovac

pre 10 godina

slavnicu na cemu li si da mi je znat , pa nije im drzava dala jednu parcelu od 30 000 vec deset od po 3000, a drugi je problem sto se nije proverilo sa kime se ulazi u posao, uglavnom oni su gradnju morali poceti u aprilu, ko im je dozvolio da prekorace dogovorene rokove oko izjasnjavanja za parcelu i pocetak gradnje toga za gusu, ako se izgubimo spor onda i u zatvor.

Srba

pre 10 godina

"Prema rečima Trifunovića postoje indicije da je "Sekurum ekviti partners" kompanija sa jako lošom reputacijom i sumnjivim aranžmanima u nekim članicma EU".... Pa kako je uopšte moguće da se potpiše ugovor sa takvom firmom? Neki od komentatora pominju Dulića!? Kakve veze ima Dulić kada je ugovor potpisan u oktobru 2012. godine!? Sve je ovo posledica rada na brzinu, bez pažljivog ugovaranja-sagledavanja elemenata ugovora!

slavnic

pre 10 godina

Kako da ne investitor je kriv. Ej ljudi pa nismo ispostovali nista od ugovora da bi projekat krenuo. Kod nas nema ko da radi i projekte da vodi u drzavnim institucijama. Samo goli kriticari i polemicari. Nisu trazili 10 x vecu povrsinu vec tacno onakvu i sa infrastrukturom kako je precizirano. Umesto da strucnjaci realizuju investiciju oni sada daju misljenje da nema osnova da platimo odstetu. A sve zbog toga jer investitor nije hteo da ih pocasti .

mf

pre 10 godina

Ovde se odomacio biznis da se tuzi drzava. Neki general dobio 30 'iljada evra nizasta, kompanije nas redovno tuze i dobijaju, jel dobila drzava protiv nekoga spor? Jeste protiv sirotinje kad treba da ih izbace na ulicu iz stana...Evo ja sutra idem da ugovorim investiciju od 5 milijardi evra, posle par godina odustanem i dobijem simbolicnih par miliona (kako kazu strucnjaci iz teksta mozda platimo simbolicno uz jak tim advokata, to sebe preporucuju)

mg011

pre 10 godina

Naravno da je kompanija sa lošom reputacijom. Samo sa takvima se radilo. Partneri iz bivše vlade su opravdano odsutni i tikva je napukla. Nadam se sudskom epilogu i kaznama.

stole

pre 10 godina

Ovaj ugovor je i napravljen da nikada ne bi bio ispunjen.

To ide ovako:

1) Osnuješ firmu na Kajmaksnim ostrvima ili nekoj drugoj off-shore zoni, napraviš neki sajtić, kupiš kravatu i odelo.
2) Potpišeš višemilionski ugovor o gradnji "kula i gradova" sa nekom korumpiranom banana-državom.
3) U ugovoru navedeš uslove koje druga strana (država) sigurno neće moći da ispuni i staviš ogromne penale koji se tada primenjuju.
4) Kada dođe vreme ispunjenja ugovora, objaviš da država nije svoje ispunila i pokreneš naplatu pred arbitražom.
6) Uzmeš pare. Procenat naravno ide ministrima koji su ugovor potpisali.

Ovo je kriminalni posao, kao iz udžbenika. Da li je moguće da neće biti krivično procesuiran ministar koji je ovakav ugovor odobrio i potpisao?

mf

pre 10 godina

Ovde se odomacio biznis da se tuzi drzava. Neki general dobio 30 'iljada evra nizasta, kompanije nas redovno tuze i dobijaju, jel dobila drzava protiv nekoga spor? Jeste protiv sirotinje kad treba da ih izbace na ulicu iz stana...Evo ja sutra idem da ugovorim investiciju od 5 milijardi evra, posle par godina odustanem i dobijem simbolicnih par miliona (kako kazu strucnjaci iz teksta mozda platimo simbolicno uz jak tim advokata, to sebe preporucuju)

Ivan

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

Kakav Dulić, kakvi "bakrači"! Ugovor je potpisala ova vlast u oktobru 2012.g!!!
(Neša, 8. avgust 2013 18:26)

Pogledaj malo bolje ovaj LINK:

http://www.securumequitypartners.com/breaking.php?id=1


Ovo je ljudi moji pljačka domaćih izdajnika!!!!!!

Na sajtu NIŠTA sem ove tužbe, sramota šta nam rade!!!!!

Patrijota

pre 10 godina

Koje je ovo glupo pitanje? Pa naravno da placamo jer je to bio cilj od pocetka da se mazne lova! Mene samo interesuje ko sve ide na dozivotnu robiju radi ove pljacke???
Ajde, Vucicu, da vidimo borbu protiv kriminala i korupcije na delu! Ha,ha,ha...ma salio sam se, samo ti Vucko kuliraj i treniraj trcanje, jer ce ti trebati kondicija kada budes bezao po Beogradu od gradjana sa motkama i ostalim prirucnim sredstvima za isteravanja pravde!

LFC

pre 10 godina

@kuguar Ugovor je potpisan u oktobru 2012. tako da nema veze sa Dulicem vec sa novom Vladom i Zoranom Mihajlovic. Pa da,SNS je najavio investicije u kampanji...

R2D2

pre 10 godina

Posto sam upravo ostavio isti komentar na vest koja je vec nestala, da ponovim ovde...

Ako odete na kontakt stranicu ove firme dobijete kontakte na:

1) Curacao - off-shore ostrvce 50 km od Venecuele
2) Kajmanska ostrva - svi znamo sta je to
3) Delaware, USA - off-shore zona u samoj Americi. Stranci ako hoce da registuju firmu u SAD-u prvo idu u Delaware. Ako se googla prijavljena adresa (16192 Coastal Highway , Lewes, 19958 Delaware) dobije se Street View koji prikaze malo vecu kucu na kojoj pise Delawareinc.com
4) Malta - garant neka off-shore mutljavina
5) Beograd - verovatno su sami vlasnici ove firme iz Beograda

Srba

pre 10 godina

"Prema rečima Trifunovića postoje indicije da je "Sekurum ekviti partners" kompanija sa jako lošom reputacijom i sumnjivim aranžmanima u nekim članicma EU".... Pa kako je uopšte moguće da se potpiše ugovor sa takvom firmom? Neki od komentatora pominju Dulića!? Kakve veze ima Dulić kada je ugovor potpisan u oktobru 2012. godine!? Sve je ovo posledica rada na brzinu, bez pažljivog ugovaranja-sagledavanja elemenata ugovora!

Ilija Čvorović

pre 10 godina

Platićemo, nego šta! Usve raskinute ugovore smo na kraju platili mi poreski obveznici i Paniću i izraelcima i onom Srbi... jedino ni zajedan od tih slučajeva nijedan političar nije otišao u zatvor.

srecko

pre 10 godina

platicemo sve penale, ne brinite. takav dogovor od starta je i bio a ogromne provizije su vec uzete...ništa ne brinite naš ludi narod ce sve platiti i to smo i zaslužili. i to ce još reći neki politicar da je to maksimum i da su zastitili interes gradjana, a vi aplaudirajte....

Neša

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

Kakav Dulić, kakvi "bakrači"! Ugovor je potpisala ova vlast u oktobru 2012.g!!!

Ja te lazem, a ti mi ne verujes

pre 10 godina

Trifunovović takođe tvrdi da bi jedino, ako se gleda suština sporazma o tom projektu zaključenom u oktobru prošle godine, Vlada Srbije mogla osnovano da tuži "Sekurum ekviti partners", jer se ta kompanija nije držala obaveza preuzetih ugovorom.
Ako je iole ozbiljna drzava neka tuzi.

lesa

pre 10 godina

Naravno da cemo da platimo odstetu pa to je njima bio pocetni plan. Sad da smo pravna drzava odmah bi se nasao odgovorni koji je verovatno vec pokupio kajmak.

Jova

pre 10 godina

@kuguar @mg011
Majstori da se niste malo zaleteli. Ugovor je potpisan u oktobru 2012. kada je ministarka bila SegaMega Zorana Mihajlovic, a to je bila investicija iz predizbornog investicionog paketa SNS-a od 100 milijardi dolara.
Naravno da nas " strucnjaci" uveravaju da necemo platiti penae, jer su isti ili kao oni ucetvovali procesu ugovaranja. Penale necemo platiti kao sto nismo platili za ICN Galeniku, Satelit i ko za jos koliko genijalnih,ugovora.

mg011

pre 10 godina

Naravno da je kompanija sa lošom reputacijom. Samo sa takvima se radilo. Partneri iz bivše vlade su opravdano odsutni i tikva je napukla. Nadam se sudskom epilogu i kaznama.

pogledajteUgovor

pre 10 godina

U ugovoru, tacka 7.2, se eksplicitno ogranicava steta koju Srbija eventualno treba da plati, na 250 hiljada evra, u slucaju da zemljiste nije adekvatno, i 650 hiljada evra, ako ne dobiju dozvole:

http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf

Dakle, maksimalno sto po ugovoru mogu dobiti na ime odsteta je manje od milion evra. Suma koja se pominje je suluda, i ni jedan sud im to ne moze dodeliti jer cak i da imaju toliku stetu (a sigurno nisu stetili 150 miliona evra), u samom ugovoru pise da ne mogu dobiti toliku odstetu.

Inace, u ugovoru pise da sama firma/investitor odredjuje da li je zemljiste adekvatno. Oni imaju pravo da raskinu ugovor, ali odsteta moze biti daleko manja (hiljadu puta) od pominjane. Inace, kao investitor se pominje Ivan Matejak, covek koji je izgleda s ovih prostora.

O cemu se radi? Da li je u pitanju 150 miliona dinara, pa mediji pogresno prenose (to bi se nekako i uklopilo mada je daleko vise nego sto pise u ugovoru da je maksimalna odsteta), ili se prosto radi o neozbiljnoj i prevarantskoj firmi?

Jova

pre 10 godina

PS
Ovo ce biti sitnica prema racunu koji ce kinezi ispostaviti za Bacevicev preheat kanala Morava - Vardar - Egejsko more iz vremena Austrijsko - Srpskog carinskog rata koji je izbio posle aneksione krize 1908. godine.

Jovan

pre 10 godina

drzava Srbija treba da da zvanicno objasnjenje zasto su angazovali fantomsku firmu? Kako su proveravali njen bonitet, ko je sve citao ovaj ugovor i davao svoje misljenje pre nego sto je ugovor potpisan?

kosovac

pre 10 godina

slavnicu na cemu li si da mi je znat , pa nije im drzava dala jednu parcelu od 30 000 vec deset od po 3000, a drugi je problem sto se nije proverilo sa kime se ulazi u posao, uglavnom oni su gradnju morali poceti u aprilu, ko im je dozvolio da prekorace dogovorene rokove oko izjasnjavanja za parcelu i pocetak gradnje toga za gusu, ako se izgubimo spor onda i u zatvor.

grunf

pre 10 godina

Procitao sam i ugovor i hronologiju dogadjaja na sajtu ove fantomske firme, i sve mi se cini da itekako imaju osnova za tuzbu. Mozda ne za toliki iznos, ali svakako srbija nije ispunila obaveze iz ugovora. Ne kapiram zasto, u cemu je stvar, zasto su naprasno prekinuti kontakti i saradnja sa ovom firmom ako su vec tako pompezno potpisali ugovor, ali nesto jaaaaaako smrdi tu.....

slavnic

pre 10 godina

Kako da ne investitor je kriv. Ej ljudi pa nismo ispostovali nista od ugovora da bi projekat krenuo. Kod nas nema ko da radi i projekte da vodi u drzavnim institucijama. Samo goli kriticari i polemicari. Nisu trazili 10 x vecu povrsinu vec tacno onakvu i sa infrastrukturom kako je precizirano. Umesto da strucnjaci realizuju investiciju oni sada daju misljenje da nema osnova da platimo odstetu. A sve zbog toga jer investitor nije hteo da ih pocasti .

treb li da se crta?

pre 10 godina

M'da, nije Dulic [link]
(gandra, 8. avgust 2013 18:44)

PA naravno da nije Dulic.Prvo procitaj sve informacije pa onda pricaj.Dulic je potpisao tzv. memorandum o razumevanju koji NIJE OBAVEZUJUCI.A Ugovor je potpisala ako se ne varam ministarka Mihajlovic i valjda Mladjan Dinkic.Dakle sadasnja aktuelna SNS vlast.Tako da...obrati se njima.
Evo upravo na Dnevniku kazu da su tuzili Srbiju zbog nepostovanja ugovora potpisanog u Oktobru 2012. Iole pismenom je jasno kao dan ko je kriv.

Pravnik

pre 10 godina

Cekaj bre Trifunovicu . Svaki medjunarodni ugovor za bilo sta na kraju ugovora odredjuje koja je Arbitraza u slucaju spora nadlezna.Da li ti mislis stvarno da su ovi marei toliko blesavi da potezu arbitrazu ako znaju da ce da je izgube.Znas li koliki su troskovi. Sta branis nesto sto je neodbranivo is to je neko neko svojom gluposcu potpisao. Eto sada nema DS-a amozda je i za to kriv DS.Neko davno potpisao satelit sa Izraelom i izgubismo spor u Parizu

Jednom BOT uvek BOT

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

I onda kad vas nazivaju botovima vi se ljutite...

Kakve veze ima Dulić kada je ugovor potpisan u oktobru 2012. godine!?
Koliko se ja secam SNS je na vlasti od Jula prosle godine,ne DS.A posto je ugovor potpisan u Oktobrui jasno je kome pripada odgovornost.

hasta siempre....

pre 10 godina

ovo je bila udarna vest pre jedno godinu ili dve. otišao sam tada na sajt te firme, i kao da ga je neki osnovac pravio. postoji radi reda, nikakva informacija.
onda zatišje niko o tom projektu ni reč jednu da napiše. ja mislio da je neka opet prazna priča. kad evo oni raskidaju ugovor i traže odštetu... za šta? kome pare sad idu na račune u CH?

Dutrich

pre 10 godina

Istina je da Srbija nije obezbedila zamljiste za gradnju solarnog parka. I naravno da ce ta firma naplatiti stetu i da ce se to obiti po stanovnistvu. Pre mesec dana brujala je vest o tome i da ima jos mesec dana fore, no pusteno je da taj mesec prodje, a sad isplata. Placajte poreze ljudi!!!

Ivan

pre 10 godina

teška prevara:

http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseBusinessName/5944680?code=51B2F8B1C3BC60DD2B5D03F9CCA99235A6523A5D

njihov sajt, samo o nama pišu:

http://www.securumequitypartners.com/index.php

Olivere, Olivere...

nijebitnoime

pre 10 godina

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=05&dd=08&nav_id=607337 samo za ove koji se pitaju kakve veze ima dulic

onako u jeku kampanje. a to sto su ovi nastavili da zamlacuju narod ili sto su poluobrazovani pa nisu videli muljazu... mislim sta reci kad kupis diplomu.

meni sve ovo vuce na onog muljatora bivseg ministra novakovica i njegove vetroparkove i pranje para.

inace se u zapadnoj evropi da poslednjih godina mafija ogromne pare pere preko "zelene" energije

Alek

pre 10 godina

@Kuguaru, umes i ti bolje. Pre nego sto smislis, procitaj sta je rekla Ministarka Mihajlovic
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1206392/Milijarde+od+sunca.html
i ugovor koji su ona i Mladja potpisali
http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf

Ljubomir

pre 10 godina

Verovatno jedan od razloga zasto je Dinkic tako brzo i mirno otisao!

Dvadesetog novembra 2011 godine, postavio sam ovaj komentar:

http://www.b92.net/mobilni/biz/komentari.php?nav_id=559119&order=th20-m&page=4

Ako vas mrzi da citate stare komentare evo i sta sam napisao:

"Ako je ova vest tacna vec se nazire velika prevara i pljacka!

-Pre ove vesti nikada niko nije cuo za ovu kompaniju osnovanu u USA sa predstavnistvom u Luksemburgu. Verovatno se radi o jednoj kancelariji zakupljenoj u poslovnom centru, gde verovatno sedi samo jedna sekretarica???
[link]

securum equity partners
412F route d'Esch | L-2086 Luxembourg
Grand Duchy of Luxembourg
Tel: +352 4661 11 6478 Fax: +352 47 11 01
e-mail: info@securum-equity-partners.com

-Ako B92 malo istrazi mozda se pokaze ko su osnivaci???
Dve kineske firme su trenutno najveci proizvodjaci solarnih panela u svetu i ako zelimo nesto napraviti zasto nismo u direktnom kontaktu sa njima???
[link]
[link]
[link]/
(Ljubomir, 20. novembar 2011 10:19)
Preporučen (+45)
Ne preporučen (-4)"

grof

pre 10 godina

Na sajtu kompanije, kao konakt su navedeni podaci za 7 kompanija/expoziture kompanije http://www.securumequitypartners.com/contacts.php Radi se o mreži offshore kompanija. Od tih sedam, 2 su registrovane u Delaware (SAD), 2 u Beogradu, 3 na egzotičnim ostrvima.

1. Securum Equity Partners Group
Pareraweg 45, P.O. Box 4914 Curaçao

2. Securum Equity Partners Venture Capital
Grand Cayman KY1-1102, P.O. Box 1043, Cayman Islands

3. Securum Equity Partners & Associates
16192 Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, USA
Datum osnivanja: 17.10.2011

4. Securum Equity Partners Trust & Finance
16192 Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, USA
Datum osnivanja: 3.11.2011

5. Securum Equity Partners Europe
Blue Harbour Business Centre, Ta’ Xbiex Yacht Marina, Ta’ Xbiex, XBX 1027 Malta

6. Securum Equity Partners Corporate Services
Ušće Tower, 22nd Floor, Boulevard Mihaila Pupina 6, 11070 Belgrade Serbia
APR: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/details/EnterpriseBusinessName/5993242?code=8ADB88B537F7C79073EA84066F303F72B72EDC69
Datum osnivanja: 05.09.2012

7. Securum Equity Partners & Associates
Ušće Tower, 22nd Floor, Boulevard Mihaila Pupina 6, 11070 Belgrade Serbia
APR link: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/details/EnterpriseBusinessName/5944680?code=51B2F8B1C3BC60DD2B5D03F9CCA99235A6523A5D
Datum osnivanja: 02.08.2012

Glas Malih

pre 10 godina

1. odete na sajt te firme koja nas tuzi, naicicete na vest u dnu sajta(pocetne strane),
2. pritisnete na vest i sajt ce vas prebaciti na DETALJAN REDOSLED DOGADJAJA.

3. OTVORITE attach broj 6 koji je ustvari .pdf krovnog sporazuma ,
4. odete na kraj dokumenta i lepo pogledate ko je potpisao dokument. (?!?!?!)

4. da li ste iznenadjeni? posto ja nisam.

Marko

pre 10 godina

Nema vise ni sajta, ugasen je od juce. Toliko o tome. Naravno da je od pocetka bila ideja da se naplati odsteta i tako uzme novac od drzave. I naravno da ce to da se desi, ne bi bilo prvi put. 160 miliona, ako je 10 ljudi ukljuceno, to je 16 miliona svako. Mislite da mi imamo ministre koji su dovoljno posteni da ne uzmu 16 miliona?

Naravno da ne.

dragan

pre 10 godina

Treba da platimo ovo:) Klinac od 35 godina napravio sajt, registrovao preko interneta firme po poreskim rajevima, otišao direktno kod predsednika vlade, pregovarao sa ministrima iz dve garniture vlasti, pustio mašti na volju u smislu milijardi investicija, hiljada zaposlenih. I? Svi ga zovu na panel diskusije, novinari intervjuišu, ministarka se upiški kad samo pomisli na njega. I sad će da makne 160 miliona. A verovatno je pre samo par godina sedeo u roditeljskoj kući i mislio kako da nađe posao za džeparac:) Car, treba film snimiti a ove naše "eksperte" u vladi i medijima večno podsećati!!!! Osim one koji su učestvovali u igri. Njima svaka čast i nek lepo potroše pare.

Velja

pre 10 godina

1.
Vojvodina dobija solarni park sa panelima koji su zabranjeni u Evropi. Radi se o "thin film" panelima kojima je osnovni materijal Cadmium http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmium_poisoning

Potpisala Zorana
http://inserbia.info/news/2013/05/first-solar-power-plant-in-vojvodina-construction-began/

2. Solarne panele "thin film" pravi "First Solar" sa cenom od 0.46 €/W
maloprodajne cene:
http://www.pvxchange.com/default.aspx?langTag=en-GB

3.
1MW je milion vati ili 460,000 evra
Projekat je placen EUR 1.5 million

4.
Ministarstvo energetike ima solarne panele u pozadini kao pravi eksperti za solarnu energiju
http://www.merz.gov.rs/en/contacts

krle - dron

pre 10 godina

Ako sada iz ministarstva tvrde da je ta firma SUMNJIVA pa koji somovi su prosle godine u oktobru ONDA potpisivali ugovor SA SUMNJIVOM FIRMOM ??,ili je neko uzo proviziju ?? da nebi ispao SOM.

coya

pre 10 godina

Ne uložiš ništa a padne ti 160 000 000 dolara, što lep posao. Nema šanse da je to čisto pa i da je to najbolja firma na svetu

smesno

pre 10 godina

Stvarno smesno:

1. sajt registrovan u martu ove godine :)
LLCCreated: 2013-03-21

2. nalazi se u Italiji na share account
http://www.direweb.it/#/servizi/web_hosting/

3. Adresa kompanije je ustvari adresa od firme koja otvara off-shore kompanije. Evo ga link, SKROZ DOLE U LEVOM UGLU JE ADRESA

http://www.delawarellc.com/

Sta vise reci...ova ili prosla...ko god da je, dolijace!

Неша Србин

pre 10 godina

Сва срећа па живимо у једној срећној, уређеној, патриотској земљи где владају право, правда, истински патриотизам а истина и транспарентност је државна политика. Где нема једнаких и "једнакијих" него како радиш, тако ти је, све по заслузи. Дакле, ако добро радиш за предузеће, Србију, народ ... бићеш богато награђен, а ако их оштетиш, наравно у ћорку а оштећено ћеш сам надокадити. Овде, наравно, институције система раде поштено, без уплитања и интервенција са стране тако да рука правде увек стигне и ухвати правог кривца и поштено га казни, да би се овај пошто надокнади покрадено, прописно преиспитао у ћузи и онда почео предано и поштено да ради кад се врати на слободу. Наравно, то ће медији непристрасно, стручно, детаљно и до краја самог случаја пропратити да би народ увек знао о чему се и о коме у ком појединачном случају тачно ради.

ana

pre 10 godina

Nasoj vladi nista nije jasno s obzirom da je organizovala drustvo u kom investitori s parama treba da obijaju saltere i da rade njihov posao.Cak i u Crnoj Gori drzava je duzna da u roku izda uslove i dozvole a nasi su ocekivali da im dodju na salter a onda da sluzbenik trazi mito
, to ima samo u Srbiji, zato smo ovde gde jesmo. Mozda uspemo u dogledno vreme da se pogledamo u ugledalo?

slavnic

pre 10 godina

Kako da ne investitor je kriv. Ej ljudi pa nismo ispostovali nista od ugovora da bi projekat krenuo. Kod nas nema ko da radi i projekte da vodi u drzavnim institucijama. Samo goli kriticari i polemicari. Nisu trazili 10 x vecu povrsinu vec tacno onakvu i sa infrastrukturom kako je precizirano. Umesto da strucnjaci realizuju investiciju oni sada daju misljenje da nema osnova da platimo odstetu. A sve zbog toga jer investitor nije hteo da ih pocasti .

mg011

pre 10 godina

Naravno da je kompanija sa lošom reputacijom. Samo sa takvima se radilo. Partneri iz bivše vlade su opravdano odsutni i tikva je napukla. Nadam se sudskom epilogu i kaznama.

Neša

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

Kakav Dulić, kakvi "bakrači"! Ugovor je potpisala ova vlast u oktobru 2012.g!!!

LFC

pre 10 godina

@kuguar Ugovor je potpisan u oktobru 2012. tako da nema veze sa Dulicem vec sa novom Vladom i Zoranom Mihajlovic. Pa da,SNS je najavio investicije u kampanji...

Jednom BOT uvek BOT

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

I onda kad vas nazivaju botovima vi se ljutite...

Kakve veze ima Dulić kada je ugovor potpisan u oktobru 2012. godine!?
Koliko se ja secam SNS je na vlasti od Jula prosle godine,ne DS.A posto je ugovor potpisan u Oktobrui jasno je kome pripada odgovornost.

Dutrich

pre 10 godina

Istina je da Srbija nije obezbedila zamljiste za gradnju solarnog parka. I naravno da ce ta firma naplatiti stetu i da ce se to obiti po stanovnistvu. Pre mesec dana brujala je vest o tome i da ima jos mesec dana fore, no pusteno je da taj mesec prodje, a sad isplata. Placajte poreze ljudi!!!

Ivan

pre 10 godina

teška prevara:

http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/Details/EnterpriseBusinessName/5944680?code=51B2F8B1C3BC60DD2B5D03F9CCA99235A6523A5D

njihov sajt, samo o nama pišu:

http://www.securumequitypartners.com/index.php

Olivere, Olivere...

nijebitnoime

pre 10 godina

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=05&dd=08&nav_id=607337 samo za ove koji se pitaju kakve veze ima dulic

onako u jeku kampanje. a to sto su ovi nastavili da zamlacuju narod ili sto su poluobrazovani pa nisu videli muljazu... mislim sta reci kad kupis diplomu.

meni sve ovo vuce na onog muljatora bivseg ministra novakovica i njegove vetroparkove i pranje para.

inace se u zapadnoj evropi da poslednjih godina mafija ogromne pare pere preko "zelene" energije

Patrijota

pre 10 godina

Koje je ovo glupo pitanje? Pa naravno da placamo jer je to bio cilj od pocetka da se mazne lova! Mene samo interesuje ko sve ide na dozivotnu robiju radi ove pljacke???
Ajde, Vucicu, da vidimo borbu protiv kriminala i korupcije na delu! Ha,ha,ha...ma salio sam se, samo ti Vucko kuliraj i treniraj trcanje, jer ce ti trebati kondicija kada budes bezao po Beogradu od gradjana sa motkama i ostalim prirucnim sredstvima za isteravanja pravde!

Srba

pre 10 godina

"Prema rečima Trifunovića postoje indicije da je "Sekurum ekviti partners" kompanija sa jako lošom reputacijom i sumnjivim aranžmanima u nekim članicma EU".... Pa kako je uopšte moguće da se potpiše ugovor sa takvom firmom? Neki od komentatora pominju Dulića!? Kakve veze ima Dulić kada je ugovor potpisan u oktobru 2012. godine!? Sve je ovo posledica rada na brzinu, bez pažljivog ugovaranja-sagledavanja elemenata ugovora!

Jova

pre 10 godina

@kuguar @mg011
Majstori da se niste malo zaleteli. Ugovor je potpisan u oktobru 2012. kada je ministarka bila SegaMega Zorana Mihajlovic, a to je bila investicija iz predizbornog investicionog paketa SNS-a od 100 milijardi dolara.
Naravno da nas " strucnjaci" uveravaju da necemo platiti penae, jer su isti ili kao oni ucetvovali procesu ugovaranja. Penale necemo platiti kao sto nismo platili za ICN Galeniku, Satelit i ko za jos koliko genijalnih,ugovora.

Ivan

pre 10 godina

Securum Equity Partners ne postoji. Imaju samo sajt i nista vise. Napravljen je neposredno pred izbore. Dulicu, umes ti i bolje od ovoga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kuguar, 8. avgust 2013 17:45)

Kakav Dulić, kakvi "bakrači"! Ugovor je potpisala ova vlast u oktobru 2012.g!!!
(Neša, 8. avgust 2013 18:26)

Pogledaj malo bolje ovaj LINK:

http://www.securumequitypartners.com/breaking.php?id=1


Ovo je ljudi moji pljačka domaćih izdajnika!!!!!!

Na sajtu NIŠTA sem ove tužbe, sramota šta nam rade!!!!!

grunf

pre 10 godina

Procitao sam i ugovor i hronologiju dogadjaja na sajtu ove fantomske firme, i sve mi se cini da itekako imaju osnova za tuzbu. Mozda ne za toliki iznos, ali svakako srbija nije ispunila obaveze iz ugovora. Ne kapiram zasto, u cemu je stvar, zasto su naprasno prekinuti kontakti i saradnja sa ovom firmom ako su vec tako pompezno potpisali ugovor, ali nesto jaaaaaako smrdi tu.....

pogledajteUgovor

pre 10 godina

U ugovoru, tacka 7.2, se eksplicitno ogranicava steta koju Srbija eventualno treba da plati, na 250 hiljada evra, u slucaju da zemljiste nije adekvatno, i 650 hiljada evra, ako ne dobiju dozvole:

http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf

Dakle, maksimalno sto po ugovoru mogu dobiti na ime odsteta je manje od milion evra. Suma koja se pominje je suluda, i ni jedan sud im to ne moze dodeliti jer cak i da imaju toliku stetu (a sigurno nisu stetili 150 miliona evra), u samom ugovoru pise da ne mogu dobiti toliku odstetu.

Inace, u ugovoru pise da sama firma/investitor odredjuje da li je zemljiste adekvatno. Oni imaju pravo da raskinu ugovor, ali odsteta moze biti daleko manja (hiljadu puta) od pominjane. Inace, kao investitor se pominje Ivan Matejak, covek koji je izgleda s ovih prostora.

O cemu se radi? Da li je u pitanju 150 miliona dinara, pa mediji pogresno prenose (to bi se nekako i uklopilo mada je daleko vise nego sto pise u ugovoru da je maksimalna odsteta), ili se prosto radi o neozbiljnoj i prevarantskoj firmi?

Alek

pre 10 godina

@Kuguaru, umes i ti bolje. Pre nego sto smislis, procitaj sta je rekla Ministarka Mihajlovic
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1206392/Milijarde+od+sunca.html
i ugovor koji su ona i Mladja potpisali
http://www.securumequitypartners.com/repository/fckimg/_ANNEX_006_EN.pdf

treb li da se crta?

pre 10 godina

M'da, nije Dulic [link]
(gandra, 8. avgust 2013 18:44)

PA naravno da nije Dulic.Prvo procitaj sve informacije pa onda pricaj.Dulic je potpisao tzv. memorandum o razumevanju koji NIJE OBAVEZUJUCI.A Ugovor je potpisala ako se ne varam ministarka Mihajlovic i valjda Mladjan Dinkic.Dakle sadasnja aktuelna SNS vlast.Tako da...obrati se njima.
Evo upravo na Dnevniku kazu da su tuzili Srbiju zbog nepostovanja ugovora potpisanog u Oktobru 2012. Iole pismenom je jasno kao dan ko je kriv.

kosovac

pre 10 godina

slavnicu na cemu li si da mi je znat , pa nije im drzava dala jednu parcelu od 30 000 vec deset od po 3000, a drugi je problem sto se nije proverilo sa kime se ulazi u posao, uglavnom oni su gradnju morali poceti u aprilu, ko im je dozvolio da prekorace dogovorene rokove oko izjasnjavanja za parcelu i pocetak gradnje toga za gusu, ako se izgubimo spor onda i u zatvor.

Ilija Čvorović

pre 10 godina

Platićemo, nego šta! Usve raskinute ugovore smo na kraju platili mi poreski obveznici i Paniću i izraelcima i onom Srbi... jedino ni zajedan od tih slučajeva nijedan političar nije otišao u zatvor.

R2D2

pre 10 godina

Posto sam upravo ostavio isti komentar na vest koja je vec nestala, da ponovim ovde...

Ako odete na kontakt stranicu ove firme dobijete kontakte na:

1) Curacao - off-shore ostrvce 50 km od Venecuele
2) Kajmanska ostrva - svi znamo sta je to
3) Delaware, USA - off-shore zona u samoj Americi. Stranci ako hoce da registuju firmu u SAD-u prvo idu u Delaware. Ako se googla prijavljena adresa (16192 Coastal Highway , Lewes, 19958 Delaware) dobije se Street View koji prikaze malo vecu kucu na kojoj pise Delawareinc.com
4) Malta - garant neka off-shore mutljavina
5) Beograd - verovatno su sami vlasnici ove firme iz Beograda

Marko

pre 10 godina

Nema vise ni sajta, ugasen je od juce. Toliko o tome. Naravno da je od pocetka bila ideja da se naplati odsteta i tako uzme novac od drzave. I naravno da ce to da se desi, ne bi bilo prvi put. 160 miliona, ako je 10 ljudi ukljuceno, to je 16 miliona svako. Mislite da mi imamo ministre koji su dovoljno posteni da ne uzmu 16 miliona?

Naravno da ne.

ana

pre 10 godina

Nasoj vladi nista nije jasno s obzirom da je organizovala drustvo u kom investitori s parama treba da obijaju saltere i da rade njihov posao.Cak i u Crnoj Gori drzava je duzna da u roku izda uslove i dozvole a nasi su ocekivali da im dodju na salter a onda da sluzbenik trazi mito
, to ima samo u Srbiji, zato smo ovde gde jesmo. Mozda uspemo u dogledno vreme da se pogledamo u ugledalo?

mf

pre 10 godina

Ovde se odomacio biznis da se tuzi drzava. Neki general dobio 30 'iljada evra nizasta, kompanije nas redovno tuze i dobijaju, jel dobila drzava protiv nekoga spor? Jeste protiv sirotinje kad treba da ih izbace na ulicu iz stana...Evo ja sutra idem da ugovorim investiciju od 5 milijardi evra, posle par godina odustanem i dobijem simbolicnih par miliona (kako kazu strucnjaci iz teksta mozda platimo simbolicno uz jak tim advokata, to sebe preporucuju)

Ja te lazem, a ti mi ne verujes

pre 10 godina

Trifunovović takođe tvrdi da bi jedino, ako se gleda suština sporazma o tom projektu zaključenom u oktobru prošle godine, Vlada Srbije mogla osnovano da tuži "Sekurum ekviti partners", jer se ta kompanija nije držala obaveza preuzetih ugovorom.
Ako je iole ozbiljna drzava neka tuzi.

lesa

pre 10 godina

Naravno da cemo da platimo odstetu pa to je njima bio pocetni plan. Sad da smo pravna drzava odmah bi se nasao odgovorni koji je verovatno vec pokupio kajmak.

Jova

pre 10 godina

PS
Ovo ce biti sitnica prema racunu koji ce kinezi ispostaviti za Bacevicev preheat kanala Morava - Vardar - Egejsko more iz vremena Austrijsko - Srpskog carinskog rata koji je izbio posle aneksione krize 1908. godine.

stole

pre 10 godina

Ovaj ugovor je i napravljen da nikada ne bi bio ispunjen.

To ide ovako:

1) Osnuješ firmu na Kajmaksnim ostrvima ili nekoj drugoj off-shore zoni, napraviš neki sajtić, kupiš kravatu i odelo.
2) Potpišeš višemilionski ugovor o gradnji "kula i gradova" sa nekom korumpiranom banana-državom.
3) U ugovoru navedeš uslove koje druga strana (država) sigurno neće moći da ispuni i staviš ogromne penale koji se tada primenjuju.
4) Kada dođe vreme ispunjenja ugovora, objaviš da država nije svoje ispunila i pokreneš naplatu pred arbitražom.
6) Uzmeš pare. Procenat naravno ide ministrima koji su ugovor potpisali.

Ovo je kriminalni posao, kao iz udžbenika. Da li je moguće da neće biti krivično procesuiran ministar koji je ovakav ugovor odobrio i potpisao?

grof

pre 10 godina

Na sajtu kompanije, kao konakt su navedeni podaci za 7 kompanija/expoziture kompanije http://www.securumequitypartners.com/contacts.php Radi se o mreži offshore kompanija. Od tih sedam, 2 su registrovane u Delaware (SAD), 2 u Beogradu, 3 na egzotičnim ostrvima.

1. Securum Equity Partners Group
Pareraweg 45, P.O. Box 4914 Curaçao

2. Securum Equity Partners Venture Capital
Grand Cayman KY1-1102, P.O. Box 1043, Cayman Islands

3. Securum Equity Partners & Associates
16192 Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, USA
Datum osnivanja: 17.10.2011

4. Securum Equity Partners Trust & Finance
16192 Coastal Highway, Lewes, 19958 Delaware, USA
Datum osnivanja: 3.11.2011

5. Securum Equity Partners Europe
Blue Harbour Business Centre, Ta’ Xbiex Yacht Marina, Ta’ Xbiex, XBX 1027 Malta

6. Securum Equity Partners Corporate Services
Ušće Tower, 22nd Floor, Boulevard Mihaila Pupina 6, 11070 Belgrade Serbia
APR: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/details/EnterpriseBusinessName/5993242?code=8ADB88B537F7C79073EA84066F303F72B72EDC69
Datum osnivanja: 05.09.2012

7. Securum Equity Partners & Associates
Ušće Tower, 22nd Floor, Boulevard Mihaila Pupina 6, 11070 Belgrade Serbia
APR link: http://pretraga2.apr.gov.rs/EnterprisePublicSearch/details/EnterpriseBusinessName/5944680?code=51B2F8B1C3BC60DD2B5D03F9CCA99235A6523A5D
Datum osnivanja: 02.08.2012

Ljubomir

pre 10 godina

Verovatno jedan od razloga zasto je Dinkic tako brzo i mirno otisao!

Dvadesetog novembra 2011 godine, postavio sam ovaj komentar:

http://www.b92.net/mobilni/biz/komentari.php?nav_id=559119&order=th20-m&page=4

Ako vas mrzi da citate stare komentare evo i sta sam napisao:

"Ako je ova vest tacna vec se nazire velika prevara i pljacka!

-Pre ove vesti nikada niko nije cuo za ovu kompaniju osnovanu u USA sa predstavnistvom u Luksemburgu. Verovatno se radi o jednoj kancelariji zakupljenoj u poslovnom centru, gde verovatno sedi samo jedna sekretarica???
[link]

securum equity partners
412F route d'Esch | L-2086 Luxembourg
Grand Duchy of Luxembourg
Tel: +352 4661 11 6478 Fax: +352 47 11 01
e-mail: info@securum-equity-partners.com

-Ako B92 malo istrazi mozda se pokaze ko su osnivaci???
Dve kineske firme su trenutno najveci proizvodjaci solarnih panela u svetu i ako zelimo nesto napraviti zasto nismo u direktnom kontaktu sa njima???
[link]
[link]
[link]/
(Ljubomir, 20. novembar 2011 10:19)
Preporučen (+45)
Ne preporučen (-4)"

Jovan

pre 10 godina

drzava Srbija treba da da zvanicno objasnjenje zasto su angazovali fantomsku firmu? Kako su proveravali njen bonitet, ko je sve citao ovaj ugovor i davao svoje misljenje pre nego sto je ugovor potpisan?

hasta siempre....

pre 10 godina

ovo je bila udarna vest pre jedno godinu ili dve. otišao sam tada na sajt te firme, i kao da ga je neki osnovac pravio. postoji radi reda, nikakva informacija.
onda zatišje niko o tom projektu ni reč jednu da napiše. ja mislio da je neka opet prazna priča. kad evo oni raskidaju ugovor i traže odštetu... za šta? kome pare sad idu na račune u CH?

Glas Malih

pre 10 godina

1. odete na sajt te firme koja nas tuzi, naicicete na vest u dnu sajta(pocetne strane),
2. pritisnete na vest i sajt ce vas prebaciti na DETALJAN REDOSLED DOGADJAJA.

3. OTVORITE attach broj 6 koji je ustvari .pdf krovnog sporazuma ,
4. odete na kraj dokumenta i lepo pogledate ko je potpisao dokument. (?!?!?!)

4. da li ste iznenadjeni? posto ja nisam.

coya

pre 10 godina

Ne uložiš ništa a padne ti 160 000 000 dolara, što lep posao. Nema šanse da je to čisto pa i da je to najbolja firma na svetu

Неша Србин

pre 10 godina

Сва срећа па живимо у једној срећној, уређеној, патриотској земљи где владају право, правда, истински патриотизам а истина и транспарентност је државна политика. Где нема једнаких и "једнакијих" него како радиш, тако ти је, све по заслузи. Дакле, ако добро радиш за предузеће, Србију, народ ... бићеш богато награђен, а ако их оштетиш, наравно у ћорку а оштећено ћеш сам надокадити. Овде, наравно, институције система раде поштено, без уплитања и интервенција са стране тако да рука правде увек стигне и ухвати правог кривца и поштено га казни, да би се овај пошто надокнади покрадено, прописно преиспитао у ћузи и онда почео предано и поштено да ради кад се врати на слободу. Наравно, то ће медији непристрасно, стручно, детаљно и до краја самог случаја пропратити да би народ увек знао о чему се и о коме у ком појединачном случају тачно ради.

dragan

pre 10 godina

Treba da platimo ovo:) Klinac od 35 godina napravio sajt, registrovao preko interneta firme po poreskim rajevima, otišao direktno kod predsednika vlade, pregovarao sa ministrima iz dve garniture vlasti, pustio mašti na volju u smislu milijardi investicija, hiljada zaposlenih. I? Svi ga zovu na panel diskusije, novinari intervjuišu, ministarka se upiški kad samo pomisli na njega. I sad će da makne 160 miliona. A verovatno je pre samo par godina sedeo u roditeljskoj kući i mislio kako da nađe posao za džeparac:) Car, treba film snimiti a ove naše "eksperte" u vladi i medijima večno podsećati!!!! Osim one koji su učestvovali u igri. Njima svaka čast i nek lepo potroše pare.

Pravnik

pre 10 godina

Cekaj bre Trifunovicu . Svaki medjunarodni ugovor za bilo sta na kraju ugovora odredjuje koja je Arbitraza u slucaju spora nadlezna.Da li ti mislis stvarno da su ovi marei toliko blesavi da potezu arbitrazu ako znaju da ce da je izgube.Znas li koliki su troskovi. Sta branis nesto sto je neodbranivo is to je neko neko svojom gluposcu potpisao. Eto sada nema DS-a amozda je i za to kriv DS.Neko davno potpisao satelit sa Izraelom i izgubismo spor u Parizu

srecko

pre 10 godina

platicemo sve penale, ne brinite. takav dogovor od starta je i bio a ogromne provizije su vec uzete...ništa ne brinite naš ludi narod ce sve platiti i to smo i zaslužili. i to ce još reći neki politicar da je to maksimum i da su zastitili interes gradjana, a vi aplaudirajte....

Velja

pre 10 godina

1.
Vojvodina dobija solarni park sa panelima koji su zabranjeni u Evropi. Radi se o "thin film" panelima kojima je osnovni materijal Cadmium http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmium_poisoning

Potpisala Zorana
http://inserbia.info/news/2013/05/first-solar-power-plant-in-vojvodina-construction-began/

2. Solarne panele "thin film" pravi "First Solar" sa cenom od 0.46 €/W
maloprodajne cene:
http://www.pvxchange.com/default.aspx?langTag=en-GB

3.
1MW je milion vati ili 460,000 evra
Projekat je placen EUR 1.5 million

4.
Ministarstvo energetike ima solarne panele u pozadini kao pravi eksperti za solarnu energiju
http://www.merz.gov.rs/en/contacts

smesno

pre 10 godina

Stvarno smesno:

1. sajt registrovan u martu ove godine :)
LLCCreated: 2013-03-21

2. nalazi se u Italiji na share account
http://www.direweb.it/#/servizi/web_hosting/

3. Adresa kompanije je ustvari adresa od firme koja otvara off-shore kompanije. Evo ga link, SKROZ DOLE U LEVOM UGLU JE ADRESA

http://www.delawarellc.com/

Sta vise reci...ova ili prosla...ko god da je, dolijace!

krle - dron

pre 10 godina

Ako sada iz ministarstva tvrde da je ta firma SUMNJIVA pa koji somovi su prosle godine u oktobru ONDA potpisivali ugovor SA SUMNJIVOM FIRMOM ??,ili je neko uzo proviziju ?? da nebi ispao SOM.