Sreda, 07.08.2013.

15:35

Kako su nabildovane ubice postale simbol Srbije

Izvor: Veljko Miladinoviæ, Nedeljnik

Kako su nabildovane ubice postale simbol Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 10 godina

Jedno vece na studentskoj zurci gde sam radio kao DJ, obezbedjenje je prebilo momka.I kad je pao, udario je potiljkom u sto. Nas nekolicina prisutnih smo bili u soku, ali smo prisli da pomognemo. Naravno, niko nije znao kako. Proveravali smo puls i disanje i shvatili smo da ne dise. Neko je pokusavao da izvuce jezik, neko da masira grudi, neko da duva u usta... Ja sam potrcao za sefom obezbedjenja, jer ga poznajem i pitao da nam pomogne da iznesemo momka napolje da ne umre dok ne dodje hitna pomoc, a on je odgovorio "samo ga okrenite na bok da se ne udavi u krvi i nemoj da zovete hitnu". Kad sam se vratio, momak se oporavio, izneli smo ga do taksija, a on je otisao u bolnicu. Na kraju svi su dobili po kaznu oko 2000 din za remecenje javnog reda i mira. Danima se prepricavalo u krugu obezbedjenja koji su potezi upotrebljeni za prebijanje. Kada je organizator resio da im da otkaz, posle 2 sata mi se javio iz bolnice da mi kaze da nije uspeo i da ne prijavim policiji, jer su mu pretili da ce ga jos zesce unakaziti. U takvom drustvu zivimo.

Nikola

pre 10 godina

Mnogo mi je zao sto zivimo u ovako prljavom drustvu. I ja sam jedna od zrtava ovakvih olosa, samo na malo drugaciji nacin. Radio sam dugo kao DJ i prestao sam to da radim kada mi je posao najbolje isao, jer nisam mogao da gledam sopstvenu nemoc da pomognem zrtvama brutalnosti "obezbedjenja". Zavrsio sam na psihoterapijama.
Uvek sam se pitao "kako znaju kad je dosta batina, a da zrtva ne umre". Gledao sam mnogo takvih situacija na zilet od smrti. U Fedorovom slucaju se, na zalost, nije islo do tog zileta, nego se presla granica. Sad, da li je zilet ili pedalj preko te granice, svejedno je, momak vise nije ziv. Da je kojim slucajem preziveo, batinasi bi se hvalili pred pocetak svake veceri na splavu, da novajlijama daju do znanja da je brutalnost najvaznija u njihovom poslu.
Bilo je i uplasenih svedoka, ali na zalost i onih koji su gledali iz zabave i bez namere da svedoce, kao da su videli kako grupa mrava jede bubasvabu.

katica

pre 10 godina

Filipe to se dogodilo jer nema EMPATIJE, a zašto nema empatije kod našeg naroda? Da bi tvorci ratne ideologije (koji od 1987 g vladaju Srbijom) mogli nesmetano I NEKAŽNJENO da vrše „asanacije terena“ – stvorili su „javno mnjenje“ – „nož žica Srebrenica“, „ubi zakolji da šiptar ne postoji“ i tsl. Ako nisu znao: Cela Srbija je već 23 godine TAOC TE ratno-huškačke BRATIJE (koja je kao kameleon stalno menjala boje).

Dr Nada Novović

pre 10 godina

Imam sina od 30 godina.Ovo surovo ubistvo me jako pogodilo,saosećam sa Fedorovom porodicom.Apsolutno se pridružujem opštoj borbi za normalno društvo.

Idi begaj

pre 10 godina

Ljudi,ako realno i dobro razmislite shvaticete da su ovo sve prazne price i da ne mozemo zlo u Srbiji pobediti ujedinjavanjem u neke grupe koje ce se popjavljivati po novinama i protestvovati u gradu posto to zlo drzi i novine i grad i sudstvo i obdaniste,zlo nam je uzelo sve.
Siguran sam da se ovakvo zlo moze skloniti samo direktnim susretom licem u lice.
Ne znam kako da napisem a da mi puste komentar....
Nisam nasilan ali u ovom slucaju samo misici mogu unistiti zlo koje vlada Srbijom.
Sta jos treba da se desi...

Ana Krstić

pre 10 godina

A da je Fedor kojim slučajem zaista došao iz Kruševca i da nije "potomak ruskih belogardejaca, rođen i odrastao u Beogradu", onda bi bilo u redu???

Darko

pre 10 godina

Kada sam ja bio mladji,sada imam 43 god.splavovi su bili iza Sajma,bili su na jako losem glasu i posecivali su ih isti takvi ljudi.Danas su splavovi na svakom koraku, na obalame obe reke, sa reklamom o nevidjenom nocnom zivotu Beograda. Kome treba grad koji nocu ima jedno, a danju drugo lice! Meni i mojoj porodici sigurno ne,i ako se ikada pojavi neka ideja da se prestane sa slikom o Nocnom Beogradu... ja sam ZA !!!

Ivana

pre 10 godina

Moze se promeniti sve!Mora se reagovati!Uvek!I nije beznadezno i nije uzaludno.Pocinje se tako sto se reaguje i za ono sto mislimo da su male stvari a to je da li ce neko ustati trudnici u autobusu, da li ce neko uci preko reda a da nas ne pita...Kljuc je da se svako od nas shvati da se pita u vezi svega!Bitno je da shvatim da je na meni odgovornost!Na meni je odgovornost da odmah reagujem ako vidim da muskarac maltretira zenu,ako vidim da roditelji biju dete,ako vidim da neko maltretira ili ismeva Rome i Romkinje,ako se zena pozali na seksualno nasilje,ako vidim tucu,ako cujem da neko poziva na nasilje nad gej osobama,ako neko nepravedno dobije otkaz ili ga/je izrabljuju na poslu,ako vidis korupciju... Ne treba reagovati nasilno.Nekad treba pozvati policiju a nekad i blago skretanje paznje i objasnjavanje je dovoljno.Nasilja ima svuda u svetu;razlika je najvise u tome koliko obicna gradjanka i gradjanin dopustaju da se neke stvari desavaju pred njihovim ocima.Bitno je da je civilno drustvo jako.Reaguj!Stalno!Bitno je!Mozes nekom spasiti zivot na indirektan ili direktan nacin.Bori se za svoje pravo na sigurnost tako sto ces stititi sigurnost drugih.
Zao mi je za smrt ovog decka i mnogih drugih muskaraca i zena koje su nastradale/li zbog nasilja.Ne smes dozvoljavati vise nasilje ni u kakvom obliku!!!Ima puno ljudi koji misle i deluju kao ja,znam.I promena je moguca i desava se svaki sekund!

anticenzura

pre 10 godina

@Baka Vuka,CA

Nemojte ni vi dolaziti! Evo bas jutros pojedose ljudozderi troje ljudi,a huligani polomise klinicki centar,a klinci iz vrtica prebili cistacicu. Ma da vam ne pricam,stvarno je uzas u Bg. Nocu ako setate po enbidziju,morate da imate kod sebe koji gram koke,pa ako vas napadnu vi ih ponudite i puste vas inace hoce da svasta vam rade,narocito bakama s unucima.
Inace i ja sam obisao dosta Evropu i tamo su svi divni,po Parizu banja prava nigde nema opasnosti...Solun sem par narkica takodje...verujem i kod vas tamo u Torontu je super! Eto zamoljavam vas preskocite Srbiju,Nigeriju,Cad,Tanzaniju...samo nastavite da uzivate po normalnim drzavama!

Baka Vuka,CA

pre 10 godina

Boze, u sta se pretvorila moja Srbija.Evo sam ovde u Kanadi godinama-odgajila dvoje unuka-do prosle godine sam relativno cesto dolazila u Bgd,-moja cerka i zet ne dozvoljavaju da i decu dovedem-unuka -17 god. unuk 15-neobicno zele da vide Srbiju-vole sve pozitivno sto je u njoj-medjutim bezbednost je jedini razlog da ih dovedemo u Bgd,Godinama obilazimo Evropu-deca su odusevljena Londonom, Parizom. Rimom/spremamo put u Spaniju-Grcku/tesko mi je da ne vide Srbiju i ostale zemlje koje su cinile Jugoslaviju-a puno znaju o svima-ponosna sam sto svojim drugovima pricaju o lepotam Srbije koju znaju samo kroz filmove i video-zapise.Uradite nesto da se i nasi unuci krecu Beogradom kao ja i moja cerka u vremenu njene i moje mladosti.Veliki poz.iz Otawe

vesko rodić

pre 10 godina

Prvo,želim da izrazim moje saučešće porodici!Na žalost živimo u zlim vremenima u kojima se vrlo često osjećam poraženo kao čovjek i osramoćeno kao stanovnik ove naše Sbije uhvaćene u lance korumpiranih i nesposobnih političara a zatim redom.Ti neljudi,ne soj koji samo mogu silu da pokažu su produkt ove trule sredine,koju je Nušić rado i vjerno pokazivao u svojim pričama.Biće to,bojim se,veoma teško promjeniti ali nada umire zadnja!Mislim da bi početak bio prava presuda za ovaj učinjeni zločin!

Skywalker

pre 10 godina

Da li to UDBA regrutuje , gaji i obucava nove momke!? Misli o tome Srbijo dok traju reklame izmedju setova farme, brata, menjam zenu i ostalih ubimozak emisija.

Неша Србин

pre 10 godina

Јадни момак који је трагично погинуо је могао бити свако од нас који нисмо повлашћени у овом нашем друштву високо подељеном на обесправљене и повлашћене. То је, малте не као у турска времена у Србији. Онда су били сиротиња раја с једне и турци и муслимани с друге. Сад је то опет обесправљена раја с једне и ДБ, сарадници, батинаши, политичари, њихова родбина и пријатељи, медији, естрада ... Повезано друштво и увезано као црева које јаше ли јаше, немилосрдни пљачкаши и тлачитељи овог народа.
А вишестраначје, "демократија", пол.партије, преподобни Вучић и његова "бескомпромисна и неселективна борба против криминала и корупције" (а и сви остали из тог естаблишмента) су само параван који је тако јадан и отужан да човек само полуди од толиког лудила и метастазе око нас.

YX

pre 10 godina

Puno bih tiga da izjavim ali nista ne bi bilo novo ! Ponovicu staro; ako pripadate NORMALNOM procentu populacije , bojkotujte splavove a narocito ovaj poslednji! Roba koja nema kupca - propada !

YX

pre 10 godina

Da sve ovo prevaziđe samo jedan slučaj nasilja, da postane opšta borba za normalno društvo. To će biti Fedorova pobeda."----------------------------------------------svi zajedno, neumorno i svakodnevno ! Svi zajedno ujedinjeni za bolju buducnost nase dece ! Svaki dan, neumorno! Nas normalnih je VISE nego siledzija , zakon treba da prevagne prosperitetu miroljubivih!

tesko mi je

pre 10 godina

Bedan kraj jedne iskre. Zao mi je. Zaista. Saucesce porodici.
Nisam siguran da nam ima pomoci ili leka, nisam siguran da bilo ko moze da nam pomogne(jos manje da treba). Moramo sami protiv ovoga. Zato sto smo ovo MI, ovako MI izgledamo! Da li mozemo sami? Mozemo! Evo ja dajem primer, pribavicu Heckler.
Kad saberes i oduzmes, to je u stvari bas konstruktivno(delotvorno). Da bude jasno, ne bih ja da budem kao ''Smajser'' iz ''crnog bombardera''. Samo ne vidim izlaz, osim da presecem neku od tih glava na pola. Ne palim se stvarno na orudje i ostale ubojite rekvizite, ali ne znam vise kako...
Besan sam, povredjen, prazan, izlazi cista nezadovoljstija iz mene.
Davno je ovo postao Bronx, samo nismo hteli da priznamo, ili bar nismo zeleli da to svesno uradimo.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Hoce li i ovaj slucaj dobiti svoju frizerku, koja ce svedociti da je nastradali momak izvrsio samoubistvo tako sto je valjda skocio na glavu i batinasi nisu bili krivi. Kako vama nije jasno da svaki put kada se neko izvuce posle ovakvog slucaja, vi ste ohrabrili stotine drugih da ucine slicno i samo je pitanje ko je ciji sin, cije je dete, koliko moci i veza roditelji imaju da bi se krivac izvukao. da neko na taj nacin povredi moju porodicu, ja mu ne bi ostao duzan i platio bi po pravdi.

spooky

pre 10 godina

I, sta sad ? Pricacemo ovde u nedogled, a nista konkretno uraditi necemo. Ja sam za bojkot splavova, ali ja u njih ionako nikada i ne idem, a sumnjam i da oni koji su tamo redovni gosti citaju ove komentare. Ali, mozda da se organizuje neka akcija protestnog okupljanja ispred njih ?

cain

pre 10 godina

gledao sam i onog nabildovanog vodju navijaca partizana kako skida traku kapitenu, znao je on dobro da ga snimaju i to je sa tom namerom i uradio da bi se znalo ko je glavni,posle na konferenciji kaze pred kamerama svima nama da smo slepi, glupi i da nema pojma da je on to skinuo a u prilog mu ide izjava kapitena koji sav preplasen(vecina bi bila)kaze da je sam skinuo traku i dao mu,da su na sudu isto bi se desilo,mozete vi sudije da gledate koliko hocete ali on zna sta se desilo,ako ne poverujete u njegove reci ima nacina da poverujete i verujte poverovacete.u ozbiljnoj drzavi se momentalno reaguje a vucicu ovaj sto kaze da smo slepi uzima i tebe u usta i kaze da si im nesto obecao,jel i ti vidis ono sto on vidi ili sto vidimo mi koji nismo slepi??IPAK MISLIM DA SI VUCICU DUPLJAK AkO BAS NISTA POVODOM OVOGA NE PREDUZMES!!!!!!

tvorci kulture

pre 10 godina

Svi znamo korene "estradnog" vaspitanja i kultivizacije mladih i starijih Srba.
Svi znamo i vidimo kako od jednog studija nastaje tv imperija koja je visedesetinskim ruzicastim kanalima zapljusnula (plodni)region.
Svi znamo, vidimo i gledamo i dalje koko nam je "ruzicasti imperijalizam udario" i na stampane medije (blic), politicki nas oblikuje (dragi djiki)...
Svi znamo, vidimo i gledamo i dalje i vise kako RRA "ostro osudjuje" (k'0 Rusi za vreme bombardovanja) "ruzicaste vaspitace" ...
Da li se ovo desava u Srbiji? Kao da ne, dok se ne desi nama!
NA zalost, jos jedan mladi zivot je ugasen, ali neka bude poslednji ovako i na ovaj naci!
Puna podrska na aktivnosti na inicijativi, samo nove snage, novi ljudi, nova energija moze napraviti nesto novo, bolje.

Apache

pre 10 godina

Bris Taton je sam pao niz stepenice, a to što je provocirao navijače nema veze sa tvojim bratom
(Bojan, 08. avgust 2013 10:55)
Kako mozes tako nesto glupo da kazes. Prvo nije niz stepenice nego u provaliju pored stepenica. Drugo ko pri zdravoj pameti provocira bilo koga a mani navijace u drugoj drzavi da bi posle sam skocio i ubio se, ili mislis da je to namerno uradio da im napakosti? A na kraju krajeva sve i da je provocirao nisu trebali da ga ubiju.

samo pitam

pre 10 godina

a šta je naš dobri Feša tražio tamo? "Nafrakane devojčice u visokim štiklama i kratkim suknjama koje su s osmehom snimali gladijatorski užitak koji im je ponuđen. U kulturi splavova, izgleda, vidi se srozavanje društva koje je gladno krvi." što reče brat.. Licemerje?
Ili ovako, šta će tamo 'nafrakane devojčice u visokim štiklama i kratkim suknjama koje su s osmehom snimali gladijatorski užitak koji im je ponuđen'?
Zbog obezbeđenja, ne?
A kad smo tu, šta će tamo obezbeđenje, pardon 'nabildovane ubice koje su postale simbol Srbije'?
Valjda zbog zarade vlasnika i dobre zabave po njihovom ukusu, ne?
Svima lepo, svi veseli i Feša je navratio sa društvom da to isfinansira i odigra svoju ulogu. Ne? Pa čekaj, nije otišao u pozorište, ne?
Hteo je da plati novcem, na žalost, ovog puta je to bilo životom, ne?
A sad da pitam, šta je Taton tražio?

Istina je prilično crna, ne?

DECO.. bežite od takvih mesta. Da mu je to neki prijatelj rekao, naš dobri Feša bi nam možda bio živ.. ali avaj, na žalost, našlo bi se neko drugo 'topovsko meso'
NE!? Ok

Verovali ili ne, žao mi je Feše, Tatona.. i svih budućih. Njihovih porodica i prijatelja.. Žao mi je i jer jedno moje dete ide na takva mesta. I ne mogu ništa.. sem da na ovako rušan način predstavljam.. Feša, Taton su položili živote i ako ne shvatimo ISTINU iz njihovih primera.. uzalud

Vlade

pre 10 godina

Tekst je gorak, ali ISTINIT!
Kažu da se pametan uvek skloni, ali nekada čovek mora da brani dostojanstvo.
Voleo bih da normalan svet nema dodira sa manijacima, ali na žalost to je naša stvarnost.
Podrška za ideje!

Saldzo

pre 10 godina

Nije demokratija za nas Srbe, nego debela diktatura, pa da se naučimo redu i zakonu!!!
(beograd, 7. avgust 2013 22:47)

Apsolutno se slazem! Dok je car Dusan sekao ruke lopovima, jezike lazljivcima i zakivao kroz usi za vrata radnje pekara koji krade na hlebu Srbija je bila najmocnija drzava u Evropi. Knez Milos Obrenovic je od otomanske provincije Srbije napravio drzavu jer, iako nepismen, bio je akademik iz oblasti "koga, zasto i kada treba nabiti na kolac". Za nas samo diktatura, cvrst stisak oko vrata, pa svakih 10 godina popustis samo za delic milimetra da proveris kako se ponasamo sa malo vise slobode. Posle 200 godina mozda i naucimo da zivimo u demokratiji.

Silvester

pre 10 godina

Splavovi su poljski klozeti srpske bahate nekulture, i ne pada mi napamet da budem u njihovoj blizini. To je mesto za kurve i kriminalce, i ne shvatam šta pristojna i kulturna osoba tamo može da traži?

Pera

pre 10 godina

Svi ti dripci i kriminalci su pod kontrolom DB-a, oni za njih odradjuju prljave poslove, kako u miru tako i u ratu, za uzvrat budu zasticeni. Krivi su dripci, a glavni krivac je drzava!

Coco Bill

pre 10 godina

Pa ukratko, u državi u kojoj su vrhunac muzičke "umetnosti" razne Cece, Seke, Karleuše, mr. Blekovi....u kojoj su "kursadžije" vrhunac "pozorišne predstave", gde se "gutaju" razne "farme" i "trenuci istine", gde su tursko-indusko-latinoameričke serije vrhunac "filmske umetnosti", gde vlada populizam laž, dvoličnost, predrasude, razne fobije i licemerje, kako u politici tako i među običnim narodom, bojim se da će nam biti i još gore

seljadin

pre 10 godina

mnogo je kad bilo ko strada od kriminala, ali ne preterujte, ko beži iz Beograda zbog "kriminala" bežaće iz bilo kog grada, najbolje je bežite u Detroit, tamo ima samo 53 puta više ubistava, ili još bolje u London

Iv.

pre 10 godina

Tuzno. Nadam se da ce obezbedjenje dobiti zasluzenu kaznu. Ali nista nece vratiti decka njegovoj porodici.
Sami smo krivi. Beograd je postao grad jeftinog seksa sa jeftinim devojkama kojim vladaju wanna be kriminalci i biznismeni... I mislimo da smo 'mnogo' jaki

Miodrag

pre 10 godina

Jednog takvog nabildovanog gledasmo juce na televiziji kako na stadionu preskace ogradu i otima kapitensku traku. Gledalo je i obezbedjenje (samo gledalo), gledala je i policja a gledao je i ministar policije. I sve ce ostati samo na gledanju jer policija i ministar policije takav olos ne hapse.

Nebojša - Vračar

pre 10 godina

Žao mi je šta se desilo Fedoru,moja lćerka mi prića o ti dešavanjima na splavovima.Tu se vidi pravna država.Zašto se huligani i bandititi nazivaju ,,navijačima",ja sam navijač ali ne idem na utakmice zbog tih baraba.Kako jedan ,, navijač" može da skida kapitensku traku jednom fudbaleru?Mi smo društvo koje treba debelo da razmisli o svojoj budućnosti,treba li možda V. da ovo preseće?

Ђура Чворовић

pre 10 godina

Јесте, најбоље је да сви побегнемо из Србије и да је оставимо лешинарима! Не мора нико да се бори за њу, а и што би кад у њој успевају или силеџије или дефетисти.
Где вам је срце Срби? Јесу ли најхрабрији изгинули у недаћама а остале само млакоње и фукара? Да ли би смо смели да станемо пред наше дедове и прадедове који су прошли кроз Голготу два светска рата да би Отаџбину наследили издајници и млакоње?
Шта је данас вредно борбе, питање је сад? Ако нећеш да се бориш за Србију и одеш у Немачку, Француску или САД, мораћеш да ратујеш за њих, ако не ти онда ће твоја деца да буду упрегнута у Бундесвер, Легију или Маринце...
М?

ogorcena

pre 10 godina

Insajder vec godinama ukazuje na to koliko je drzava proizvela tih nakaradnih spodoba i zasto bi ona reagovala i zasto bi narod reagovao kad je on istu tu drzavu izabrao. Tuga , nasa stvarnost. Pokazalo se da su 99% tih nabildovanih nakaza deca generala i nasih vojnicina (za mene ucenih,profesionalnih ubica obucenih da se nasilje resava nasiljem) a svi ministri se pobise ko ce biti ministar odbrane i onda sta drzavu briga za nekog tamo klinca.Sad ce pola njih reci da generalizujem, ali generalno mi smo Srbi jel,a ne stanovnici planete.Sve je farsa u zatvotima saricevi, cumetovi... Cekaju da im zastare slucajevi, niko im ne dira imovinu, hapse jedne da bi oslobodili druge svoje, ma kao roditelj zelim da sva NORMALNA SRPSKA DECA nadju put daleko od ove rupe.

svarozic

pre 10 godina

Nije profesionalno, a ni moralno objavljivati ovakve tekstove dok god istraga i proces traje. Bez obzira da li je ovo tačno ili ne.

žsavić

pre 10 godina

Ko je ovde predsednik...kako bi rekao Erih Frid (Narod, naravno)...
Ako znate ko je ovde predsednik, ko je premijer i ko je onaj treći, najveći politički idol - ve ne možete da se čudite i prenemažete...
Možete da tugujete, da budete očajni, da bežite u, prema SPC, dekadentne bezbožne kulture, ako ste u manjini, ili da likujete ako ste u većini, jedino što ne možete to je da se čudite i prenemažete.

VNM

pre 10 godina

Najžalosnije je što čovek nije nikakav problematičan lik, niti se zakačio sa obezbeđenjem, niti se tukao, samo je ljudski pokušao da spreči da mu ne prebiju prijatelja i poginuo je zbog toga. Čitava akcija oko Fedora ima smisla jer Srbija ne pripada siledžijama nego normalnim ljudima, ili bi bar tako trebalo da bude. Ali bojim se da ako se ovome ne stane na put, mladi ljudi u Srbiji će početi siledžijski da se ponašaju po onoj poslovici "ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se". Ponašaće se tako da bi zaštitili sebe i da ne bi završili kao Fedor, a posebno zato što je to sasvim moguće i društveno dopušteno. E nije baš tako i zato moramo da doprinesemo da se pobedi ovo ludilo. Sa druge strane mediji par dana bruje o nekom Kimiju koji nekažnjeno skače sa tribina, uzima kapitenu traku i vraća se nazad najopuštenije. Zamislite vi koliko je taj Kimi moćan i koliko klinaca njega gleda ko idola upravo zbog količine moći koju on ima da to uradi. Policija mora aktivno i konkretno da se uključi društvene aktivnosti koje sprečavaju nasilje inače će im ovakvi likovi lupati šamare na ulici za par godina.

Morimoto

pre 10 godina

Ubica je ubica bio on NABILDOVAN ili ne. Vise je u Srbiji ubica koji nisu ni videli teretanu nego obrnuto. Ovde je rec o klasicnom stereotipu, bavim se rekreativno bodilbildingom vec 11 godina i nemam cak ni kaznu za saobracajni prekrsaj. Ubice imaju svoja imena i prezimena.
(Vladimir, 7. avgust 2013 22:38)
Bravo Vladimire, slazem se u potpunosti sa tobom, i ja se bavim rekreativno bodybildingom, i nikada ne bih ovako nesto ni pomislio da uradim a ne da uradim iako izgledam kako bi neki rekli nabildovano iako me se da kazem ljudi kad me vide plase, ja nikada nisam nikoga prvi napao, a iskren da budem zadnjih 15 godina se nisam ni potukao imam sada 31 god..
Tako da se streotipe zaboravite, ubice imaju svoja imena i prezimena, nema to veze sa teretanom ja garantujem da taj olos teretanu nije ni video, vec su nafurani idioti koji se vode time da kad su u gomili da su jaki jer priznacete koga god da napadnu 20 ljudi taj nebi mogao da im se odupre prosto i jednostavno jer ne mozes fizicki da stignes svakog da blokiras i vratis udarac, jer sldi novi i novi udarci.
Fedore, nadam se da ce da ce se neki dozvati pameti i da posto ne mozemo da te vratimo, da bar zbog buducnosti Srbije i nase dece pobedimo budale.
Pocivaj u miru!!!!

Pera

pre 10 godina

Ja se potpuno slazem s vecinom komentara ovde, ali mi samo jedno nije jasno. Ljudi, pa zasto posecujete te splavove? Znate da pripadaju mafijasima, znate da njihovo obezbedjenje premlacuje i ubija posetioce? Pa sta trazite tamo?

JA

pre 10 godina

Zabrinjavajuce zaista. Ja sam ziveo preko puta Plastika. Imam sijaset prica da ispricam na tu temu. Jedna scena koja je ostala upecatljiva je da su ti isti "mladici" iz obezbedjenja pomno posmatrali sa sve prekrstenim rukama ili drzeci cigaru kako decko udara devojku!, dok su u drugoj situaciji jurili lika po Takovskoj ulici, horda njih na njega jednog, reseni da ga mucki ubiju. Pitam se sta to covek uradi da im se zameri toliko. Mada, zna se ko pravi zurke u Plastiku...

milan

pre 10 godina

Najbolji dokaz da se ova drzava i ovo drustvo boje od tih nabildovanih tipova je nastup Kimija posle utakmice Partizana, svaki komentar je suvisan. Da prvi korak treba da bude zatvaranje po hitnom postupku poslodavaca takvih ljudi koji su spremni da uniste meciji zivot da bi se izzivljavali a ne da bi svoj posao radili. Takvi tipovi koji navodno brane svoje devojke videli smo zadnjih meseci sta se sa tim devojkama dogadja kada ih oni uhvate u ruke. Da bi se ova kratkotrajna diskusija otvorila morao jedan neduzan mlada zivot da se ugasi, sramota za sve nas, sramota za Srbiju i velika sramota za vlast ove drzave koja nema snage da na momenat ostavi muckanje oko rekonstrukcije svoje nemoci i da po hitnom postupku stavi zabranu i onemoguci rad takvim agencijama.

mica2

pre 10 godina

Samo se osvrnite na programski repertoar nekih televizija i bice vam sve jasno! Malo stariji neka sa potsete sta je sve bilo od emisija za decu pa cemo shvatiti u kom smeru se deca obrazuju danas... A tu je pocetak tj koren svega...

Pera

pre 10 godina

U pravu je covek 100% za sve sto kaze u ovom clanku. Mogao bih cak da budem cinican i kazem da je nesto i ulepsao. Evo, npr. kapiten FK Partizan je svojevoljno, iziritiran svojom igrom predao kapitensku traku vodji navijaca jer je tako osecao da mora da uradi - pa videlo se jasno da je to bio cist emotivni gest (dobro, vodja navijaca ga je malo usmerio, da covek zna sta da uradi). Strasno!!! Srbijo - crna rupa je svetlija od tebe. Primera ima na svakom koraku...ja sam odavno odustao od ove drzave. Jednostavno, mi zivimo u okupaciji a okupirale su nas budale, kriminalci, olos najgore vrste i oni koji ih podrzavaju.

Hocete u Evropu ? Ozbiljno ?

pre 10 godina

I onda, kada se javi inicijativa o promeni radnog vremena kafica i klubova, gomila nabildovanih celavaca se i ovde javlja i skici, trazeci od ljudi, koji bi nocu da spavaju, da se sele u sumu ! Da bi oni mogli nocu da vriste i povracaju po ulicama.

Maajk

pre 10 godina

Ti splavovi su noću pravo leglo idiota, kretena, siledžija is svakakog šljama. Samo poslušati "muziku" koja se "svira" tamo. Ušće je postalo simbol neukusa i divljaštva. Sve to treba pozatvarati, noću je to mesto koga se treba stideti. Toliko potencijala i koncentracije pijanih i nadrogiranih maminih i tatinih sinova i ćerki nisam vide nigde u svetu. Gde nalaze pare da se provode svi ti "nezaposleni".
Sve to treba i mora da se pozatvara, postalo je ruglo grada a ne nešto čega treba da se ponosimo. Zašto bi nekoga čudilo što se ovakve stvari događaju ?
Nekada kao mlad, živeo sam u Šest Kaplara i išli smo ponekd na Ušće, nekoliko nas, devojke i gitare i nikada nije bilo nikakvih problema. Policija je stalno patrolirala i ponekad su se policajci pridruživali na nekoliko minuta a ponekd čak i opominjali ako smo bili preglasni a sada i instrument za merenje buke bi eksplodirao.
Vlasti, UKINITE OVO RUGLO BEOGRADA, OVAJ SKUP NEUKUSA, GANGSTERA I NASILJA. OVO JE SVE ZA UNIŠTAVANJE BEOGRAD I DRŽAVE I SROZAVANJE BEOGRADA NA NIVO DIVLJAŠTVA I SVEGA ŠTO BEOGRAD NIKADA NIJE ZNAČIO, ČAK NI POD TURCIMA.

willi

pre 10 godina

ziveti u drzavi u kojoj nabildovani kriminalci prebijaju i ubijaju koga i gde stignu i to jos izaziva postovanje i ugled i primer kod velikog broja maloumnih i ne skolovanih (a takvih je vecina) - neka hvala. i naravno ako ste pametani - bezite iz drzave koja nema sta da vam pruzi osim da vam jednog dana jave da su vam najmilije prebili ili ubili, iz drzave u kojoj se samo preko veze mozes leciti , iz drzave u kojoj skolstvo ne vredi nista vec se gleda koliko su detetovi roditeli bogati, pa neka u njoj ostanu nabildovani kriminalci i korumpirani politicari.

Marko nb

pre 10 godina

Izgubice se sve smisao vrlo brzo. Nije on Taton iako je zlocin duplo veci. Sve ce biti po starom. Da bolje kazem vec jeste. Provozajte se malo do splavova.

sajber seljak

pre 10 godina

Beograd grad otvorenog srca a obicnog coveka strah da udje u svaki lokal . Mise uvek hvalimo nepostojecim vrednostima ali kad treba hrabrosti da bi se pomoglo nekom toga nema u Beogradu.Jad i beda u sta smo se izmetnuli ,moje iskreno saucesce porodici tog mladog coveka.

dejan

pre 10 godina

U Srbiji primitivizam i primitivci vladaju od kada valjda postojimo, nista tu nema novog. A sta je problem? Upravo sto sedimo iza svojih monitora sada, pre ispred televizora, u svojim domovima i zgrazavamo se nad ovakvim dogadjajima ne preduzimajuci ama bas nista ni po jednom problemu. A problema ima mnogo, narocito onih sustinskih. Pogledajmo kakvo nam je sudstvo, policija, politicari pa onda do dole, sve pore drustva od kojih zavisimo i zbog kojih se ovakve stvari desavaju i sa jedne strane postaju normalni deo nasih zivota. DOk god ne izadjemo na ulicu, ne dovedemo normalne ljude na vlast, ne rasturimo legla neradnika koji su posao dobili po partijskim knjizicama, ne rasturimo komplet bivse strukture DBa, policiju, sudstvo, nece se ovde ama bas nista promeniti. od ovakvih srceparajucih tekstova necemo imati skoro nista. Jedino resenje je da dovrsimo onaj famozni peti oktobar, ali ne da dovrsimo da bi jedne sklonili a neke druge slicne doveli na vlast, nego dsa uzmemo motke u svoje ruke i da se obracunamo sa kancerima ovog drustva, da ih oteramo sve u misije rupe jel im je tamo jedino i pravo mesto!

Realni Beogradjanin

pre 10 godina

A sto se tice ovih batinasa,sudjenje po slovu zakona pa na mardelj,i da se jave na sudjenju svi koji su nekad bili prebijani,izuzev lica osudjivanih za nasilnicka dela jer verujem da su i na splav dosli da glume mangupe,jel se slaze neko samnom?Ma,sta ja uopste pitam mi ovaj narod ne moze nista da promeni,nista! Samo moze da pise i da kuka,a realnost je sledeca,jos cemo dugo trpeti torturu mocnih ljudi u srbiji,onda cemo kao pokorna celjad dobiti ulaz u eu,postace nam jos gore,maltene cemo pocrkati od gladi jer ce srednja klasa da nestane,postojace robovi ljudi koji rade za hranu i smestaj,drzavni sluzbenici,i ekstra bogati sloj koji ce raditi po bankama itd,postacemo drukarska nacija,gore nego u vreme tita,cim neko progovori-mrak.Obavestajna sluzba ce biti najrazvijeniji drzavni organ,e onda braco moja,nece biti moguce nikakve promene. Ako neko zna kako,neka zaustavi clanstvo eu jer kad udjemo,uzece nam dusu,ionako su kupili sve izvore vode u srbiji i ostalo sto valja. Proputovao sam pola sveta,krecem se u raznim stalezima,moje
mislienje je merodavno,verujte. Ovoj zemlji treba vodja,vucko je na dobrom putu,ali se mnogo plasi,otkrijte cega se plasi i spasicemo buducnost nase dece,moramo!nisam za njega,ali trenutno nema bolji.dacic,dinkic,rasim,ceda,covic,djilas,vulin pod hitno sa politicke scene.Da se napravi zakon o izdaji nacionalnog poretka,u tome lezi spas ove drzave,da nas se politicari plase,naroda!da se poniste sve prodaje drzavne svojine strancima,ko se slaze samnom?

Realni Beogradjanin

pre 10 godina

@beogradjanin a propo price o ocu alkoholicaru i gostima. Ja to vidim ovako kad vec pravimo poredjenja. Sad ja malo da stanem u odbranu nasih momaka sa jos lepsim poredjenjem: kod tog istog oca alkoholicara dodje drugi covek alkoholicar siledzija u kucu da se pravi veci mangup i siledzija od njega samog a onda kad ga ovaj propusti kroz sake,bezeci glavom bez obzira,padne i zadobije smrtne posledice usled PADA,sramota je iskljucivo njegova a ne domacinova.Napominjem,ljudski zivot je najvrednija stvar na svetu,ali nemojmo mesati babe i zabe,decko je bio u svojoj drzavi isto sto i nasi momci ovde,kavgadzija,daleko od gosta turiste.Cak je bio registrovan huligan sto nasi osudjeni momci nisu bili. Nemojmo zarad neke obecane evrope da se odricemo nekih stvari,obraza.ok treba da odgovaraju za ucestvovanje u tuci i nista drugo,jer je realno tako i bilo niko ga nije gurnuo.mislite da bi mi bolje prosli u svetu? U svetu se desava pogrom Srba za koji niko ne odgovara.Sa Evropom ce nam doci GMO,roditelj 1 i roditelj 2,vece cene namirnica,i nivi svetski poredak.nikom nece biti bolje sem politicarima i ljudima koji tesno saradjuju sa drzavom,(banke,nevladine organizacije i strani placenici kao sto je Ceda.)Nista dobro nam nece Evropa doneti sem jos vece zastite za politicare koji ce se utrkivati ko ce vise da izda svoj narod i ponudi vise u zamenu za strani pasos i racun u stranoj banci,a mi cemo postati ogledna nacija (banka ljudskih rezervnih delova). Imao bih da pricam ali nema svrhe..

Zoran

pre 10 godina

Svaka normalna drzava mora imati zakon koji ce strogo da se sprovodi. Odgovorni za to su nadlezne vlasti. U Srbiji se puno prica a niko nista neprreduzima. Vi svi ovde i ostali koji su za pravednu i zakonsku drzavu treba da napravite masovnu demstraciju i dase je odrzavate 24 sata ispred skupstine i u drugim gradovima sve dotle dok predsednik drzave nizadje pred vas sve i obeca dace u odredjenom roku da pokrene sudski postupak. Svi koji su doziveli ovako nesto slicno treba da predaju zalbu. Treba isto upozoriti optuzene da bilo koja pretnja svedocima automatski povecava kaznu optuzenima.
Znaci dok god vi budete samo pricali nema nista od pravde. Sada se fino organizujte jel snaga je u masi. Srecno

borba za fedora

pre 10 godina

"Nemojte da ga bijete!" Dobio je udarac, pao na zemlju i to je bio..." - skoro kraj, barem što se moje priče tiče.
ne, ne želim da se stavljam u isti rang sa Fedorom,
ali sličnu priču čuvam u tamnim delovima moga sećanja...
ali ja sam imao više "sreće",
preživeo sam....
ćutim, pojeo me strah...
"ćutiš,
jer druge nema,
postajše polako deo "njih",
zubčanik problema...
nema druge,
ili se prilagodi,
ili nestani u tami vlastitog sećanja...
postaješ polako siledžija vlastitog straha,
noćna mora sna pred buđenje,
još jedan u nizu,
koji sam od sebe beži..."
jbg srbijo, probudi se...

Stane

pre 10 godina

Moramo odrzati pritisak da prokleta drzava ne pusti da zastari ili slicne poteze ,uvek razmisljam o onima koji godinama pisu po zidovima,pravda za Urosa, a pravda za Urosa bi bila da mu se onemoguci da ikad vise u zivotu digne ruku na nekoga,Zaista je jeftin zivot na ovom mestu.

Nikola P.

pre 10 godina

Dragi Filipe,

primi moje saučešće za gubitak brata. Kao i većinu ljudi u svom okruženju, i mene je duboko potresla vest o tako nasilno izgubljenom životu mladog čoveka čija se želja za dobrim provodom te večeri, pretvorila u porodičnu tragediju. Svi smo mi spremni da izdahnemo jednog dana, ali sam siguran da niko od nas nije spreman da tako bolno napusti ovaj svet! Svi mi želimo da izdahnemo sa osmehom na licu, znajući da smo ostavili svoju porodicu, decu, unuke, praunuke...u miru i blagostanju, bez i jednog problema.

"Simbol našeg divnog grada, sa najboljim provodom u regionu" - splavovi, ugasili su život čoveka koji je davao svoj doprinos ovom društvu, obučavajući mlađe generacije da se kroz kolektiv koji pruža sport razvijaju u ispravne mladiće! Mnogo puta pre njegove smrti, i mnogo puta nakon toga, ti isti splavovi su slali nečije sinove osakaćene, isprebijane, slomljene, komirane... ali i obeznanjene od alkohola do te mere, da se problem ispoljio na nekom drugom mestu - saobraćaj, hamburgernica, parking, kućni prag... Često ti isti splavovi ispraćaju nečije ćerke kućama, na čijem su putu često bivale zlostavljane ali i silovane. Koliko puta se desi incident u gradu, a da mi i ne znamo da je problem prenet upravo sa splava. Imam osećaj da, kada bi smo detaljno analizirali, 70% saobraćajnih nezgoda, tuča, izbadanja i upucavanja ima svoje korene na nekim od splavova ili noćnih klubova. Kako se to utiče na uređenje društva uvođenjem prohibicije od 22.00..................

Nikola P.

pre 10 godina

3.......Njihova uloga je najčešće stopiranje "kolega" u vršenju dužnosti, dodatnoj bezbednosti nošenjem vatrenog oružija, "štekom" za viđenije goste itd. jer ko će, poBogu, da pretresa kolegu?! Imam samo jedno pitanje. Zašto ti isti pripadnici MUP-a to ne rade potpuno javno, zvanično, po nalogu svoje jedinice a koji će kao servis naplaćivati lokalna policijska stanica. Gde se zna da na svakih 300 gostiju (kapaciteta) morate da plaćate servis MUP-a za obezbeđivanje gostiju. Tako, kada nastane problem, pripadnik obezbeđenja reaguje po službenoj dužnosti a samim tim je i njegova odgovornost znatno veća!

Samo upornošću i istrajnosti možete donesti promene, a razlog je toliko jak da sam siguran da nikada nećete odustati! Budite javni u svojim nastupima, kako bi ljudi poput mene mogli da vas podrže!

S'poštovanjem,
Nikola P.

Nikola P.

pre 10 godina

2.....................na koju se samo javlja još veće crno tržište i mikro korupcija, a da je potpuno u redu da vas konobar na splavu služi dok ne padnete u nesvest od alkohola i da vas nakon toga obezbeđenje išutira napolje. Zar to obezbeđenje nije trebalo da vam priđe neko vreme pre padanja u nesvest i obavesti da vam se više neće točiti piće??!

Svi ti splavovi imaju to takozvano obezbeđenje, čija je osnovna funkcija da brine o svakom gostu a samim tim brinu i o samom objektu. Na žalost, to nije tako. Ta ista obezbeđenja imaju potpuno drugu ulogu, a ta je najčešće okarakterisana kao organizovana kriminalna grupa. Takozvani čuvari nisu kadri da obezbeđuju ni sami sebe i sopstvene porodice, jer čovek koji prihvata posao dizanja tegova i šamaranja ljudi u noćnim smenama, koji nema perspektivu veću od kupovine golfa III Gti, i neprekidnog ulaganja u svoju mišićnu masu ne može da vrednuje tuđe živote koji su im povereni na čuvanje onog trenutka kada zakoračimo na most koji nas spaja između njih i splava! Sa sigurnošću mogu da potvrdim da 95% pripadnika obezbeđenja noćnih klubova ne bi znalo da pruži prvu pomoć povređenom, da ne bi znao da rukovodi vanrednom situacijom u slučaju izbijanja požara i da bi se pre vratio po svoju kožnu jaknu u vatrom zahvaćeno područje nego po osobu čije izbavljivanje nije lako.

MUP zna sve i jednog pripadnika obezbeđenja u svim noćnim klubovima. Gotovo da nema kluba sa većim prometom a da nema 2-3 pripadnika MUP-a u svom obezbeđenju.....

lil mar

pre 10 godina

Mozda bi pomoglo kada bi se donela neka uredba kojom se obavezuje vlasnik splava da istakne tablu na ulazu na kojoj bi pisalo da je tu stradao taj i taj ( puno ime osobe ) i na koji nacin... i tako za svakog ko tu strada i za svaki kafic, splav ili nocni klub... na srpskom i na nekom od stranih
jezika. da tu stoji permanentno i da bude upozorenje svima onima koji pridju. Onda bi mogli da donesu informisanu odluku o tome da li ce da udju ili ne. Mozda bi to uticalo i na gubljenje biznisa takvim idiotskim mestima? Mozda bi se onda i zatvorili takvi objekti, silama ekonomije.. Ovo bi trebalo da bude samo jedan od nacina da se zaustavi " divlji zapad" u Srbiji... naravno robija je ovde sustina. Ne robija, robija i fizicki rad na rekonstrukciji Srbije ( da vec iskoriste te misice u neku svrhu pametniju od prebijanja ) Ili je moje razmisljanje samo naivno gledanje na situaciju tamo iz perspektive zivota van Srbije vec vise od dvadeset pet godina???!!!
Pozdrav

MUKNAVI

pre 10 godina

Sirovina caruje,kocoperi se,bahati a pamet..za sada..cuti,i ponasa se po onoj izreci..pametniji popusta,odlazi,ali vecito nece jer bes mirnog je nesto sto se nemoze` zamisliti u glavama sirovena kojima komanduje..kraj kicmene mozdine!

perodeformero

pre 10 godina

Drzava je poslednjih 20 godina intenzivno gajila navijace, prvo socijalisti pa demokrate.

Strasno je kad se u 21 veku ubija bez kazne u sred Beograda. Resenje je moguce kao u americi, skupe se lepo komsije, naoruzaju se dobro i proglase se za lokalnu militiu. I kad neki kriminalni sljam ubije coveka lepo ga odmah obese o drvo na licu mesta. A moze i serif to da uradi.

Nislija

pre 10 godina

Vreme je ludo, zivot ne vredi nista. Cuvajte se, cuvajte decu, a za pocetak izbegavajte splavove i mafijaske kafice jer tamo ne mozete naci nista dobro. Drugo, samim odlaskom na takva mesta direktno finansiramo takve likove.

el chupacabra

pre 10 godina

Хвала Вам на овом чланку, волео бих да га задржите на ударном месту на сајту бар 3 дана да га што више људи прочита.

Оно што мене застрашује је КОНТИНУИТЕТ и колико се ОПЕТ ништа није променило нити се мења. А сви знамо и шта буде са сплавовима који одбију да имају такво "обезбеђење". Можемо ми да забадамо главе у песак али је чињеница да се такав друштвени систем зове фашизам.
(ЈоГ, 7. avgust 2013 16:15)

POTPISUJEM !!!

Ne 3 (tri) dana nego godinu,
admini ... ovo da bude "sticky" na duzi perod

Olos na robiju, a kljuc BACITI !!!

mille

pre 10 godina

Sto se tice te ekipe sa splavova svi oni se tako ponasaju jer ili su dousnici ili imaju drugare po raznoraznim drzavni sluzbama ciji je jedini posao da stite krimanalce.U jednoj od emisija na vasem radiju dok je jos licio na nesto tema je bila koje sve prima i sta je primao od sarica.Pominju se svi politcar opozicije i pozicije, tvz. estradne zvezde ,sportisti, menadjeri i biznismeni , sudije i panduri.Covek koji je vican istrazivackom novinarstvu je rekao da je dovoljno pregledati foto arhive skandala i sveta koji su pomno pratili sve zurke u saricevim objektima i po registracijama parkiranih kola naci koje sve bio tamo. Onda bi videli da smo mi takvo klupko kriminala i poilitike da vucicev populizam tipa dovescu strane strucnjake je sam bacanje prasine u oci.Jednostavno ko se ovdi rodi jedino moze da se nada da ce biti velik 2m i tezak 120 kila, i bez trunke moral, inace se djabe radjo.Sto kaze Avdic u po Ninu albumu godine majko da si znala ne bi radjala.

Bane

pre 10 godina

Imao sam priliku da u klubu time out na adi prisustvujem krajnje profesionalnoj reakciji obezbedjenja..naime kada su se pobile dve devojke i nakon toga jedan momak uskocio i krenuo da se obracuna sa ko zna kim, obezbedjenje je stiglo za sekund i za jos dve sekunde agresivnom momku zavrnuo ruke i pognutog i savijenog kao palacinku ga izneo iz kluba i napolju ga ljudski smirili ! Sve pohvale za momke sa tajm auta to je prava reakcija a ne ovi umobolnici!

Zoran

pre 10 godina

Da smo "normalan" narod, u "normalnoj" zemlji, gde je porodica na prvom mestu, grad, kao sto je Beograd, bio bi nocu "mrtav grad", jer bi njegovi stanovnici bili u svojim kucama, spavali i rano odlazili na posao!
Vrednosti su se promenile, tj. nema ih! Ponosni smo sto Beograd zivi nocu (ali nocni prevoz ne radi), sto stranci dolaze u nas grad da se "provedu". Ali svoj grad i svoju zemlju vole i cuvaju i ne bi radili tamo ono sto rade ovde.
Zabranjena je prodaja alkohola maloletnicima, prodaja alkohola posle 22h...i?
Problem u Srbiji je sto se NIKO Zakona ne pridrzava. Donosimo ih zato sto od nas to neko zahteva, a i sami nismo svesni da je to za nase dobro.
Kao sto "vezujemo pojas" u automobilu...ne vezujemo ga zbog Policije, vec zbog nas samih!
Ako shvatate sta hocu reci!

Bane

pre 10 godina

@ Sync
Bravo za komentar druze ! Odavno su normalni saosecajni humani i pametni ljudi potisnuti na same margine ,dok su se gov.na rasirila na sve strane !

Vladimir

pre 10 godina

Ubica je ubica bio on NABILDOVAN ili ne. Vise je u Srbiji ubica koji nisu ni videli teretanu nego obrnuto. Ovde je rec o klasicnom stereotipu, bavim se rekreativno bodilbildingom vec 11 godina i nemam cak ni kaznu za saobracajni prekrsaj. Ubice imaju svoja imena i prezimena.

nego sta

pre 10 godina

E pa bas ga preteraste,simbol Srbije.A onaj sto iskasapio preko 10 ucenika u Americi kad je ono bilo vec,pa onaj ispred bioskopa.Nista?
Nije ostali svet raj na zemlji kao sto cesto propovedate ovde na netu.Treba u ovoj zemlji zakon discipline i to debele a zatim i postovanja zemlje u kojoj zivite pa bi se onda smirili itekako

Sync

pre 10 godina

sve ovo razumem, clanak je pun saosecanja, humanosti i razuma, zao mi je tog decka i saosecam sa njegovom porodicom i prijateljima, ali ljudi, mi nikada to necemo promeniti i dalje ce se na zalost ovakve anomalije desavati, i bice samo jos gore i brutalnije. jednom je milos vasic novinar vremena rekao, a propo policije i sluzbi bezbednosti; "to je septicka jama u koju mi moramo baciti bombu, letece gov.na svuda okolo i po nama, ali pre ili kasnije ocisticemo ih, sto duze cekamo ta jama se sve vise puni fekalijama i bice nam sve teze da se odlucimo da sami sebe zatrpamo gov.nima" - ja mislim da se ta septicka jama odavno vec preliva i da mi odavno vece hodamo po fekalijama koje nazivamo "nase drustvo" gde normalan, obrazovan, kulturan i moralan svet nema sta da trazi. put, put, put pod noge.

izlisno je reci kuda..

pre 10 godina

Da li beogradjani cuju da se sa splavova ori muzicki repertoar devedesetih? Da li ih to mozda asocira na neke stvari? Reklo bi se da su devedesete neminovno rehabilitovane uz nemo aminovanje nase vlasti, tj. njihovu precutnu podrsku. Primitivizam i prostakluk su ovde na ceni, bahatost se tretira kao pozeljna a "seljaci" su postali "gradjani". Lopovi su uveliko eminentni biznismeni i politicari, a kojekakvi prevaranti su okiceni intelektualnim lovorikama. Kulturne i sve ostale zivotne vrednosti naseg drustva su toliko daleko od onih u zapadnoj evropi da bi se u tamosnjem kontekstu mogle podvesti samo pod krajnje nepozenje oblike ponasanja u svakom smislu. Ne zelim da aludiram na kakav sovinisticki autokriticizam, ali da je nase gradjansko drustvo unisteno, da je Beograd nestao u talasima emigracija, kao i doseljavanja onih koji nazalost nisu imali gde, to je gola istina. U takvom drustvu normalan svet ne ide na splavove, ne izlazi po tzv. fensi mestima i ne druzi se sa velikom vecinom naroda, jer su akutuelne vrednosne kategorije samo najobicnija afirmacija drustva koje je lici na getoizairanu gomilu konzumenata sunda, nasilja i obicnog primitivizma. sta ocekivati od drzave koja ulaze 0,60 % u kulturu? Pa nije kultura razgovor u rukavicama, kultura je vrednosna kategorija u egzistencijalnom smislu, to je esencijalno odlicje civilizovanog drustva koje prepoznaje svoje ljudske potrebe. Razaranje Srbije je izvedeno toliko visestruko i dubinski da je tesko videti izlaz.

Bane

pre 10 godina

Opasno je kada živiš u prividu o države. Ustrojstvo, red, zakon, ovde su samo reči, a reči ne štite čoveka kada zađe u leglo hijena, leglo postavljeno u centru grada.

Predrag

pre 10 godina

Samo da dodam da je tacno da su premlacivanja od strane obezbedjenja splavova vrlo cesta. Znam da su momka u prisustvu devojke dobro pretukli, ako se ne varam u pitanju je isti splav.

Beogradjanin

pre 10 godina

Prvo sam se stresao, a zatim pobesneo od ovog teksta. Posebno od one usputne price o drugom prebijanju unutar splava i gostima koji uzivaju u toj predstavi i sve to snimaju kamerom. To je slika i prilika Srbije koja ide na splavove. Cast zalutalim izuzecima. Zapravo, to je slika i prilika Srbije tacka. Ali da li je moguce, kako je moguce da su oni brojniji i mocniji od nas??

PS. Jedino se ne slazem sa delom teksta o Briceu Tatonu. Decko je bio stranac, gost u ovoj zemlji, koji nazalost nije znao gde dolazi, i zato je sramota bila nekako veca. To je kao da otac alkoholicar svako vece bije tebe i tvoju majku kad se vrati pijan iz kafane, a onda jednog dana prebije i tvog druga ili drugaricu koji su ti dosli u goste. Nekako je sramota veca kad prebije njih, iako strahota nije nista manja, naprotiv, sto svaki dan bije tebe i tvoju majku.

Pavle

pre 10 godina

Greh mi na dušu, ali od ovakvih tipova se fizički ne može odbraniti.Da li je rešenje da i siledžijama bude tvrdo, pre nego krenu nekoga da biju?Da li je rešenje da kad krenem na splav ponesem i pištolj?Da li je?Ja mislim da nije, ali se divim Fedorovom bratu na trezvenosti, u trenucima kad dušu obliva čemer.Zapamtite, bude li se nastavilo bahaćenje narko-navijačko-policijske klike, radiće i pištolji.Ostajem postidjen intervjuom ovog mladog gospodina, naspram mog pisanja i predvidjanja budućnosti, ako se ovako nastavi...Nedaj bože da neko moj strada na ovakav način.Znam da tada moj život ne bi vredeo ni po lule duvana, ali bi mnogi siledžijski, navijačko-policijsko-narko životi brutalno bili ugašeni.U ovo sam sigura.Oprosti Bože, meni grešnom...

Ima nade

pre 10 godina

Odlican clanak koji sve lepo objasnjava. Molim medije da sa punom paznjom isprate ceo slucaj do pravosnaznosti presude. Ne bih se slozio sa mnogima da nista ne mozemo da ucinimo. Mozemo. Vas sve, moje sugradjane i zemljake, molim da nikad nogom ne krocite na splav cije je obezbedjenje svirepo ubilo Fedora ali ni na jedno mesto gde na vratima stoje takvi likovi. Dakle neka propadnu takva mesta. A sve normalne Zvezdase i Partizanovce pozivam da ne idu na Sever i Jug gde ce biti podredjeni "vodjama" i time im davati na vaznosti vec da svoj klu bodre sa istoka i zapada.

Mirko

pre 10 godina

Ono sto mozemo da uradimo da se mi ne krijemo je da SLIKAMO SVE TE FACE PO SPLAVOVIMA I KLUBOVIMA i okacimo na net da ih svi vide, a ne mi da se krijemo od njih... oni treba da beze od nas miliona srba koji se stide takvog izroda!

grbavi

pre 10 godina

obezbedjenje ????? kakvo bre obezbedjenje ochito da je ovo srpska vrsta mafije ili kako bi pravnici rekli organizovani kriminal pa prema tome trebao bi da im sudi specijalni sud formiran za takve sluchajeve.

porodici nesretno nastradalog najiskrenije saucheshce i molba da ne odustaju od borbe da pochinioci budu pravedno kaznjeni.a to izmedju ostalog znachi da ne dozovole da tuzioc odustane od kvalifikacije teshkog ubistva, koje je policija ispravno kvalifikovala, i da u sluchaju da tuzilashtvo poklekne pod pritiscima zbog "nedostatka" dokaza nastave svoju borbu da kriminalci ne ostanu pravedno kaznjeni jer ovo je u ovom momentu plamichak koji tinja i daje nadu da drzava srbija nije nichija privatna prcija u kojoj moze da radi sta hoce i da ta ista srbija garantuje bezbednost svih njenih gradjana .

nije obezbedjenje tu da ta izaziva sukobe nego da iste sprechava. ko nije u stanju da se pridrazava tog pravila neka ne radi takvu vrstu posla.

neka zvanichnici policije u beogradu pa i u novom sadu izadju u javnost sa podacima koliko je takvih prebijanja bilo unazad dve tri godine od takozvanog obezbedjenja to im je moralni imperativ ako zele da garantuju bezbednost svih gradjana srbije.

Patrijota

pre 10 godina

Veoma jednostavno, sistematski uz iskljucivu pomoc, direktivu i zelju svih poluga vlasti zadnjih decenija! Pa evo vam najsvezija vest od sinoc i danas? Posle utakmice osudjivani kriminalac Kimi, vodja dela grobara, posle utakmice na sred stadiona pred hiljadama ljudi, policije, redara i saigraca skida kapitensku traku fudbaleru Partizana!?
A danas predsedava sednicom upravnog odbora kluba i pokusava glupostima preokrenuti pricu uz podrsku tog istog kapitena (Scepovic)??? Svo to vreme direktor Nadj ne sme da se oglasi???
I o cemu onda ovde pricamo? Pa gde je svemoguci Vucic, gde je premijer i ministar policije Dacic, gde je vrli direktor policije Veljovic, gde je Megatrend ministar pravde Selakovic, gde su novinari, gde je javnost...??? Nema nikog, nema nista i tako ce i biti. Vratio Vucic 90.-te na velika vrata pre nego je i zamislio i sada uzivajmo!
Hteli smo promene i doveli radikale i socijaliste! Pa eto vam ih i sad tisina!

Pero

pre 10 godina

A ko drugi da bude simbol Srbije? Istorija Srbije u prethodnih 25 godina je istorija nasilja. Koga je u Beogradu zaista pogađalo nasilje koje je u ime nacionalističkih ciljeva vršeno u devedesetima? Anti-ratne profitere? Naročito njih, kako da ne. Ljudi su se u to vreme smejali nacionalističkim "vicevima". Danas mogu i da ćute, svejedno je.

Troml

pre 10 godina

Kako su nabildovane ubice postale simbol Srbije?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uuuuuuu, jako naivno pitanje.
Trebali ste postaviti pitanje ~ "tko ih je
ustoličio i zbog koga su opstali na vrhu".
Odgovore potražite u bližoj i daljnjoj
prošlosti. Nači će te uzrok i korijenje
tom simbolu Srbije, koje ni današnje društvo
ne mjenja (simboli se teško mjenjaju ~
~ priraslo srcu).
Za početak, vratite se bar za početak,
do onog dana kada je Ante Marković ustoličen
u premijera (16. ožujak/mart 1989. godine)
i od tog dana listajte memoriju dan po dan
vrlo polako, nači će te odgovore na sva pitanja.
Pokušajte.

Кривокапић

pre 10 godina

Људи избегавајте сплавове. Оставите их манијацима, дилерима, спонзорушама, просечним фудбалерима политичарима, удбашима и неживљеним кретенима. То је ионако одраз примитивизма који већина не дели.

baranyka

pre 10 godina

"Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam ćutao; jer nisam bio komunista.
Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam ćutao; jer nisam bio socijaldemokrata.
Kada su došli po sindikalce, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene, nije preostao niko da se pobuni." - M. Niemöller
U krivu su svi koji misle da se to desava nekima drugima, onima koji idu na splavove, ne meni, onima koji idu na utakmice, ne meni, onima koji su predsednici vlade, ne meni. Svako cutanje drustva vodi k tome da ce jednoga dana doci red na tebe ili jos gore, tvoje dete.

milovan

pre 10 godina

Samo za CVRX, ili vec kako se potpisao. Prvo etiketiranje kao komunisti, socijalisti nije na mestu, i jos gore nije tacno. Demokratija je donela totalni haos u Srbiju, normalno uz pomoc naseg mentaliteta. Nas genetski kod i mentalni sklop je ostao na nivou turskog feudalizma. San vecine Srba je budu, kabadahije, age, begovi. Okreni se oko sebe pogledaj svojim oima ukljuci mozak. Pogledaj kako zive Srbi koji fizickim radom zaradjuju koju paricu. Vidi kako zive njihovi "ceraci". Isto kao u Srbiji za vreme Turaka. Mi smo se odrekli svoje vere. Zato nam je kako nam je.

Bojan

pre 10 godina

Ozhaloscen, postidjen, besan ali i odluchan shto sam gradjanin jedno tako jadne zemlje (iz koje sam 'pobegao' upravo zbog toga shto je, na zhalost,'takva' zemlja nasha realnost). Bez obzira shto zhivim u inostranstvu, zhelim da se prikljuchim svim inicijativama, predlozima ili finansijskim 'podrshkama' koja ce imati za cilj pobedu jedne normalne Srbije!

Programer

pre 10 godina

Ja predlazem (posto mi je to struka) da se napravi sajt sa samo jednom stranicom gde ce odprilike stajati: NE IDITE NA BEOGRADSKE SPLAVOVE, MOZE VAM SE DESITI STO I OVOM PRISTOJNOM MOMKU!

Pa onda ispod njegova slika, pa onda isti takav tekst na engleskom jeziku i naravno, slika i lokacija tog splava.

Zatim, tekst na oba jezika o tome ko u stvari drzi te splavove i dokle se stiglo kod zakona o kontroli obezbedjenja kao i kako su sudjeni i osudjeni Fekine ubice.

I onda, tu stranicu gurati ko gde i kako moze, po svim turistickim forumima redom, u kontaktu sa svima...mislim da bi to bio jak udarac kretenima koji drze takva mesta.

Kinez

pre 10 godina

Ovde je lako dokazati krivicu.
Da smo u Kini i da se dokaže krivica "obezbeđenja", dobili bi smrtne kazne čijem bi izvršenju prisustvovala i školska deca!

CVRX

pre 10 godina

Pa tako sto je, od postavljanja komunizma od strane "Saveznika" posle II Sv. Rata, sistematski vrsena negativna selekcija. E, to je najveci zlocin "Komunizma" uz unistavanje institucije licne odgovornosti...

Sta reci posle svega...

pre 10 godina

Nazalost , ne mozes vise u nocni provod da odes , da se provedes malo sa drustvom , pa popojes ako treba , a da se ne desi ovako neka glupost... Dve nedelje pre nego sto se ovo desiloi , sina od prijateljice moje majke , obezbedjenje je izvelo napolje i pocelo da ga bije ... Decko je inace 94 godiste i jedva je ostao ziv..( tezak potres mozga, vilica slomljena , 3 zuba ispala, jagodicna kost pukla , prelom ruke)...menadzer splava je pozvao njegovog oca i rekao dodjite po sina imao je mali "peh" sa obezbedjenjem , kada zavrsite sa lekarom , ovo vam je moj broj dodjite da se "dogovorimo"...- kroz 2 nedelje tacno ubijen je ovaj mladic ispred sound-a...??? obezbedjenju je ucinjena medvedja usluga , oni su nastavili da biju po svom, nikakvu posledicu nisu sneli za tog decka koje je 94 god , pa se okurazili i ubili ovog coveka ...Lepo da im se objavi ime i prezime u medijima da dobiju 20 godina minimum i da svim sledecim "siledzijama i batinasima" to bude potsetnik kako treba da se ponasaju u i ispred ugostiteljakih objekata..Kakvu ce kaznu da snose sto su ubili coveka ? Sto coveka vise nema? Sto ti morzevi od 110 kg biju decu od 70 kg po splavovima ??iIvan Bogdanov napravio incident medjunarodnih razmera , nakod 2 ipo godine covek dobio zasluzeno putovanje za Ukainu ??(gde je tu zabrana )? Pa Kimi juce na teren ulazi i skida traku Scepovicu ?? Ljudi sta se ovo desava ??? Jel treba naoruzani da se krecemo gradom???

Vera

pre 10 godina

Samo bih zelela da predlozim da se osnuje fond koji bi nosio Fedorovo ime i koji bi bio vecita opomena i secanje na vremena bezakonja i brutalnosti u Srbiji koja traju vise od dve decenije..

Milos

pre 10 godina

Sve te nabildovane i tetovirane siledzije stvorene kao produkt stanja drustva poslednjih dvadeset godina je UDBA uzela pod svoje i zbog toga su tako silni i tako bahati. Zbog toga oni slave izbornu "pobedu" sa Dacicem, zbog toga usetaju na teren i otimaju kapitensku traku igracu a niko iz kluba ne sme rec da im kaze, zbog toga ubijaju ljude u centru grada i guraju policajcu baklju u usta, zbog toga nekaznjeno lome svoj grad, pale ambasade i dzamiju, zbog toga njih brane najskuplji advokati a klinci pisu grafite sa njihovim imenima po kraju i sto je najstarasnije zbog toga su sudovi(posebno Apelacioni) puni razumevanja za njih! Nazalost, obican i posten svet nema nacina da im se efikasno suprodstavi osim da pobegne od njih u neki svoj svet!

Iza Brda

pre 10 godina

Srbija je podeljena. Oni i Mi. Mi ne treba da se mešamo sa Njima. Njihovo vidjenje života, životnih vrednosti, ljudskog dostignuća, morala, zabave, odnosa medju polovima, Njihovo shvatanje kulture i zabave se razlikuju od Našeg. Njihovo obrazovanje nije na visini kao Naše. Oni su sirovi, prosti, u Njima preovladjuju animalni instikti, u se, na se i poda se, Oni nisu estete, ne prepoznaju lepotu, oni nemaju emocije i osećanja...Oni gaze, u bukvalnom i figurativnom smislu. To Mi, ne umemo da prepoznamo, kao što nije znao ni Fedor. Mi idealizujemo svet, misleći da od gamena i geaka može da se napravi čovek sa osećanjima. Na žalost, Fedor je žrtva idealizovanog pogleda na srpsko društvo. Sa podignutim rukama, i rečima hteo je da zaustavi nasilje.
Kako dalje? Ne znam! Za početak, hajde da se Mi ne mešamo sa Njima. Gde su oni, Nas nema. Gde dodju Oni, Mi odlazimo. Linija manjeg otpora, što i jeste u suštini tužno, ali to je izgleda jedini izlaz. Valjda će da dodju, moraju da dodju, bolja vremena. Jer, ako se pomešamo sa mekinjama, svinje će nas pojesti. Fedorovoj porodici puna podrška da istraje u ovoj borbi za Pravdu.

Milosh

pre 10 godina

Samo treba uticati na decu i kad bi mogli da se bojkotuju svi ti silni splavovi i da njih niko ne ide, i brzo bi ta banda promenila delatnost i pokazala pravu narav.

seljadin

pre 10 godina

ubice po 40 godina u zatvor... Mnogo je i jedan ubijen...ali ono sto mi smeta je da mnogi jedva docekaju da ponizavaju i prozivaju ceo narod. U Detroitu ubiju 53. coveka na 100.000 ljudi, u Beogradu 1. sto je i previse za zemlju koja je navikla na civilizovano ponasanje...

zoran

pre 10 godina

Zvezdan Jovanović-Milorad Ulemek Legija ili kako već - Zoran Đinđić

Nabildovane siledžije (20 komada) - Fedor

Razlika je samo u tome što je u prvom slučaju bio metak a u drugom cokule... Sve ostalo je isto.

Срамота и Ужас

pre 10 godina

Људски живот нема вредност у Србији. Требали би да добију минимум доживотну казну а пустиће их данас сутра. А јавност се понаша као овце.

sale_bcn

pre 10 godina

Ja sam ziveo oko 7 godina u Barceloni od tih 7 oko 4,5 godina sam radio kao obezbedjenje po barovima i nocnim klubovima.Da,jesam visok i kratko osisan ali isto tako pricam i Engleski i Spanski i isto tako vrlo dobro znam da incidente treba izbegavati,nije moje bilo da ja bijem ljude nego da odrzavam mir i red u mestu na kome radim.Imao sam xy situacija gde sam cak i sa razlogom mogao da pretucem nekoga pa opet uvek sam se savladao da to ne ucinim znajuci kakve posledice mogu da budu.I tamo je postojao problem obezbedjenja znam licno slucaj gde je obezbejdenje prebilo momka i bacilo u more,momak se udavio a ovi sarlatani zavrsili na robiji.Ti kao obezbedjenje treba da ucinis sve da se ljudi osecaju sigurno unutra i da znaju da nece biti opljackani ili maltretirani od strane drugih.Mnogo puta se ljudi napiju(ili nesto drugo:)pa prave problem,boze moj takvih situacija imas svaki dan ali nije na tebi da bijes nego da pricas i urazumis coveka,tek ako to ne uspe onda mozes da koristis silu ali ne tako sto ces nekoga da udaris,vec izneses,iskoristis svoju snagu da bi nekoga izneo i ostavio vani na sigurnom.Ah imam toliko prica da bi mogao i knjigu da napisem na ovu temu ali sad nije ni vreme ni mesto...Zao mi je ovog momka i verujem da je nevino stradao od strane siladzija,ja sa svim svojim iskustvom ne verujem da bi ovde mogao da radim jer ne pripadam ni jednoj navijackoj grupi pa cak i da mogu mislim da to ne bi ni zeleo.

Beka

pre 10 godina

Gradonačelniče, sklanjajte splavove. Oni su najgori rasad kulture devedesetih. To ne smete da dozvoljavate više ni po koju cenu. Dosta je bilo.

nenabildovani

pre 10 godina

Problem je u sistemu vrednosti koga već odavno nema. Klinci nam odrastaju sa posrnulim školstvom, porodica se raspada kao institucija, političari ogrezli u aferama koje niko ne procesuira, sudstvo nezavisno koliko im "moćni" dozvoljavaju, policija da ne govorim (ubistvo dvojice madića kod Jagodine)... Problem smo i mi sami, možda i ponajviše, što se ponašamo kao ovce, ćutimo, ne reagujemo... Kao da nam tuđi životi ništa ne znače, totalni egoizam, samo da je meni OK. Kukavičluk, egoizam, indiferentost. Osakaćeni smo još od 90ih. SRAM DA NAS BUDE !

Deki

pre 10 godina

Ovo je samo logican ishod svega sto nam se desavalo. Sire gledano svi imamo udeo u tome. Ovi nabildani momci kako ih nazivate su nezvanicna drzavna vojska. Oni pale dzamije, ruse ambasade, "brane" sve sto je nacionalno, a zapravo brane svoje nalogodavce. I krivi smo jer je vecina za onu malo nacionalniju opciju jer ovi iz EU hoce da nas opljackaju dok ovi drugi kao cuvaju neki nacionalni identitet. Plasim se da ovi koji ga cuvaju ni neznaju sta znaci rec identitet.E sad posto smo odlucili da imamo cuvare identiteta, sada ti isti cuvari cuvaju sve ono cega se boje a boje se svega onoga sto nije slicno njima a to je upravo bio ovaj nesretni mladic.

испиздео

pre 10 godina

Када крене журка, онда сваки свога субашу. Очистимо Србију. Када то не буде кажњиво. До тада ћемо ћутати. И чекати варницу.

kid

pre 10 godina

slabost politicara, korumpiranost, nemoralnost, globalne tendencija urusavanja normalnosti proizvele su patologiju zvana srbija u kojojh je sljam elita drustva a stvarna elita socijala...zlo ili pobedis ili te unisti...zao mi je neduznog momka, neka mu je dusa uznesena u mir i vecnost.

Aleksandar

pre 10 godina

@Majka

Bas Dacicu i Vucicu ovakvi likovi i odgovaraju. To su kreacije njihovog dopustanja i potplacivanja. Njima su potrebni. I nisu samo Dacicevi i Vucicevi, nego celog politickog sistema. Od politicara do sudija i policije. Da bi se ovo resilo, mi moramo da promenimo vlast i da je pohapsimo. POstoje ljudi u sudstvu i policiji koji su posteni i znaju sta se sve dogadja, samo mi nije jasno zasto se plase ovih drugih. I ti drugi su najobicniji smrtnici.

mladen

pre 10 godina

"Ako je nekom stalo do pijeteta nevinoj žrtvi, onda bi sve splavove na tom potezu trebalo izmestiti kako se ne bi pravile žurke na mestu gde je neko na ovaj način stradao."

šalite se!
a mesto se zove "staro sajmište".. i pre fedora neko je tu nevin stradao.. zapravo par hiljada nevinih.. ali oni nikome i nisu bili važni pre ove žrtve.. dok god je neka žrtva najvažnija, potisnuće je neka sledeća..

pravda za Fedora

pre 10 godina

A koliko dugo drzava ne staje na put huliganima svih vrsta? Ministar Velja svojevremeno rece da su se deca malo zaigrala dok su ambasade gorele i prodavnice bile obijane. Zar nisu Vucic i Nikolic uveli tabadziju Kovacevica u skupstinu kao nagradu sto je junacki skoro na smrt prebio bespomocnog Amerikanca? A posle ga i pomilovali ako se ne varam. Ako je u redu biti siledzija kada treba tuci pedere i paliti ambasade, tesko je onda spreciti huligane da zadovoljavaju svoje nagone po raznim splavovima, gradskom prevozu, fudbalskim utakmicama i sl.

sjugjosja

pre 10 godina

I mene je sramota sto navijam za Partizan!! I razocaran sam ovom drzavom! Razocaran sam ovim drustvom! I sve ću učiniti da napustim Srbiju, i da sutra moja deca odrastaju u nekoj normalnijoj drzavi i u nekom normalnijem drustvu! Porodici nastradalom izjavljujem saucesće i zelim da istraju u svojoj borbi!! IZDRZITE, BUDITE JAKI!! Naićićete na svakakve prepreke, ali tada smognite snage, vucite iz petnih zila, budite hrabri i imajte snage i za nas slabe koji jedino ovim putem i jedino moralnu podrsku mozemo da pruzimo!!
Ne zamerite mi, meni je jednostavno muka vise od ove drzave, ovog sistema, ovog drustva...
Nek mu je laka zemlja!

BKL

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=08&dd=07&nav_id=740217

Saučešće porodici.
Jeste, moglo je svakom da se desi.

I ne odustajte, promenicete stanje svojim postupcima, ako ne na nivou drzave onda barem u nekom svom, užem krugu. Kad bi svi podigli glavu i rekli dosta, umesto da se kao miševi kriju, bilo bi nam mnogo bolje. Ne cenimo sami sebe i onda se jos čudimo ka nas i drugi nipodastavaju.

Majka

pre 10 godina

Dokle god drzava bude tolerisala i blago kaznjavala siledzije i nasilnike, samozvane "navijace" i "obezbedjenje", dotle cemo ziveti u strahu od istih. Pravi ljubitelj sporta i NAVIJAC ne pali baklje niti unistava stolice stadiona, PRAVO OBEZBEDJENJE nosi adekvatnu uniformu i odrzava red i mir u javnim prostorijama kulturno se obracajuci gostima. Ovim putem pozivam sve roditelje i mlade ljude da apeluju na vlast da jednom za svagda ostrim kaznama stanemo na put nasilju, ulicnim pucnjavama, bahatim vozacima i siledzijama ovog drustva. Trebalo bi da se malo vise nad tim zamisle Gospodin Dacic i Vucic... razumem ja da drzava ima velikih politickih problema, ali neka se zapitaju kuda nam ide omladina? Nasilje u skolama, nasilje na ulicama, nasilje na sportskim dogadjajima, nasilje u sopstvenim stanovima, nasilje.. nasilje.. i samo nasilje... kao da nam nije dosta finansijskih problema i politickih previranja, povrh svega i nasilje... Veoma cesto budna cekam sina iz grada, majka k'o majka strepim od svega gore navedenog.

ЈоГ

pre 10 godina

Хвала Вам на овом чланку, волео бих да га задржите на ударном месту на сајту бар 3 дана да га што више људи прочита.

Оно што мене застрашује је КОНТИНУИТЕТ и колико се ОПЕТ ништа није променило нити се мења. А сви знамо и шта буде са сплавовима који одбију да имају такво "обезбеђење". Можемо ми да забадамо главе у песак али је чињеница да се такав друштвени систем зове фашизам.

Mica

pre 10 godina

Ja ne znam da li i ostali gradovi u svetu imaju poput Beograda ovoliki broj splavova koji su ne samo ruglo grada već stecište ogromnog broja kriminalaca , siledžija i kojega čega sve. Ali oni su verovatno i izvor nelegalnog prihoda velikog broja ljudi iz vlasti grada koji se na taj način bogate. Inače ne bi se zatvarale oći pred ovim ogromnim problemom prestonice.

zoran

pre 10 godina

Zasto se ne zapitate za koga je Arkan radio..? Pa,z a policiju, za DB. Sta mislite z akoga rade "vodje navijaca" dva beogradska kluba..?? Pa, za policiju. Ja to znam, jer imam rodjaka koji radi u toj instituciji i to prilcino visoko. Coveku se sve smuchili i verovatnoc e u penziju pre vremena.
Ljudi moji, policija da nije u dosluhu sa kriminalcima, to bi reshila za sedam do deset dana. Ti "navijachi" imaju toliko kriminalnih dela na svojim ledjima da ne bi izlazili iz zatvora sledecih 15-20 godina. No imaju zashtitu u policiji i zato su na slobodi.

Sta mislite, kako su ubice Tatona pobegle preko granice...??

tuga

pre 10 godina

dok god ljudi pisu o ovome, dok zele bolju Srbiju, dok ne zatvaraju oci ima nade, ali treba sve jako da se ustalasa, nesto jako treba da se promeni u glavi svih, a bahatost, pa i to ce stati jednog dana.. Prave vrednosti ce se vratiti samo ako ih gajimo..

nn

pre 10 godina

Na zalost, u jednoj drugoj prilici moj drugar je pomogao zrtvi "navijaca" i nevin zavrsio u zatvoru. I opet je bilo nikom nista. Jbn advokati :(

s

pre 10 godina

Skrnava zemlja,skrnavi ljudi...šta kome nije jasno,nek pročita ponovo ovu rečenicu.Mi smo nuline nule nula.Najjadniji narod u Evropi i šire i zato smo na dnu rupe i tu ćemo ostati.Zauvek!

Komentator

pre 10 godina

Da li vam je sada jasan apsurd našeg sudstva i medija?! Bris Taton je bio daleko propraćeniji slučaj od ovog. Saznali smo imena svih učesnika, pisalo se do detalja o njima, hapšeno je redom, čak se stiglo i do toga da 16 ljudi bude optuženo za ubistvo. Sav taj apsurd koji verovatno nigde nije zabeležen u sudstvu se izdešavao zbog pritiska Francuske, medija i pokušaja pravdanja naših političara. Išlo se dotle da je nekoliko hiljada ljudi šetalo i palilo sveće za Brisa Tatona i izvinjavalo se Francuskoj...
Moje pitanje glasi gde je sada sve to za ovog momka?! Gde je medijska hajka, gde su imena, gde su masovne šetnje, gde su političari? Nema ih, ima samo sudstva za koje ćemo tek videti kako će ovo sve na kraju formulisati i šta će od svega ovoga ispasti...
Suština je da nemamo jedan pravac u kojem se krećemo i jedan način osuđivanja i odlučivanja šta je bitno i kako se sa time nositi. Zato i imamo ovoliko žrtva nasilja i rastući broj divljaka i siledžija, a iz njih ubica. Da se jednom makar zauzme čvrst stav i sa njim nastavi možda bi problem i rešili ovako ako od slučaja do slučaja rešavamo situacije i pristupamo im tako neće biti boljitka...

mojsov

pre 10 godina

Potpuno razumem ocajanje porodice ubijenog mladica. U ovoj jadnoj drzavi nikada nece biti utehe za zrtve jer isti ti nabildovani majmuni imaju podrsku politicara. Pa zar se nije sa Dacicem, kad je slavio rezultate izbora, slikao, u drugom redu, moron koji sebe naziva navijacem a svi znamo da je diler droge, osudjivan vise puta.I pojeo vuk magarca. E takvi moroni su beli medvedi u ovoj drzavi, a svi ostali divljac za odstrel. Amin!

zoran

pre 10 godina

Zasto se ne zapitate za koga je Arkan radio..? Pa,z a policiju, za DB. Sta mislite z akoga rade "vodje navijaca" dva beogradska kluba..?? Pa, za policiju. Ja to znam, jer imam rodjaka koji radi u toj instituciji i to prilcino visoko. Coveku se sve smuchili i verovatnoc e u penziju pre vremena.
Ljudi moji, policija da nije u dosluhu sa kriminalcima, to bi reshila za sedam do deset dana. Ti "navijachi" imaju toliko kriminalnih dela na svojim ledjima da ne bi izlazili iz zatvora sledecih 15-20 godina. No imaju zashtitu u policiji i zato su na slobodi.

Sta mislite, kako su ubice Tatona pobegle preko granice...??

s

pre 10 godina

Skrnava zemlja,skrnavi ljudi...šta kome nije jasno,nek pročita ponovo ovu rečenicu.Mi smo nuline nule nula.Najjadniji narod u Evropi i šire i zato smo na dnu rupe i tu ćemo ostati.Zauvek!

mojsov

pre 10 godina

Potpuno razumem ocajanje porodice ubijenog mladica. U ovoj jadnoj drzavi nikada nece biti utehe za zrtve jer isti ti nabildovani majmuni imaju podrsku politicara. Pa zar se nije sa Dacicem, kad je slavio rezultate izbora, slikao, u drugom redu, moron koji sebe naziva navijacem a svi znamo da je diler droge, osudjivan vise puta.I pojeo vuk magarca. E takvi moroni su beli medvedi u ovoj drzavi, a svi ostali divljac za odstrel. Amin!

sale_bcn

pre 10 godina

Ja sam ziveo oko 7 godina u Barceloni od tih 7 oko 4,5 godina sam radio kao obezbedjenje po barovima i nocnim klubovima.Da,jesam visok i kratko osisan ali isto tako pricam i Engleski i Spanski i isto tako vrlo dobro znam da incidente treba izbegavati,nije moje bilo da ja bijem ljude nego da odrzavam mir i red u mestu na kome radim.Imao sam xy situacija gde sam cak i sa razlogom mogao da pretucem nekoga pa opet uvek sam se savladao da to ne ucinim znajuci kakve posledice mogu da budu.I tamo je postojao problem obezbedjenja znam licno slucaj gde je obezbejdenje prebilo momka i bacilo u more,momak se udavio a ovi sarlatani zavrsili na robiji.Ti kao obezbedjenje treba da ucinis sve da se ljudi osecaju sigurno unutra i da znaju da nece biti opljackani ili maltretirani od strane drugih.Mnogo puta se ljudi napiju(ili nesto drugo:)pa prave problem,boze moj takvih situacija imas svaki dan ali nije na tebi da bijes nego da pricas i urazumis coveka,tek ako to ne uspe onda mozes da koristis silu ali ne tako sto ces nekoga da udaris,vec izneses,iskoristis svoju snagu da bi nekoga izneo i ostavio vani na sigurnom.Ah imam toliko prica da bi mogao i knjigu da napisem na ovu temu ali sad nije ni vreme ni mesto...Zao mi je ovog momka i verujem da je nevino stradao od strane siladzija,ja sa svim svojim iskustvom ne verujem da bi ovde mogao da radim jer ne pripadam ni jednoj navijackoj grupi pa cak i da mogu mislim da to ne bi ni zeleo.

Sta reci posle svega...

pre 10 godina

Nazalost , ne mozes vise u nocni provod da odes , da se provedes malo sa drustvom , pa popojes ako treba , a da se ne desi ovako neka glupost... Dve nedelje pre nego sto se ovo desiloi , sina od prijateljice moje majke , obezbedjenje je izvelo napolje i pocelo da ga bije ... Decko je inace 94 godiste i jedva je ostao ziv..( tezak potres mozga, vilica slomljena , 3 zuba ispala, jagodicna kost pukla , prelom ruke)...menadzer splava je pozvao njegovog oca i rekao dodjite po sina imao je mali "peh" sa obezbedjenjem , kada zavrsite sa lekarom , ovo vam je moj broj dodjite da se "dogovorimo"...- kroz 2 nedelje tacno ubijen je ovaj mladic ispred sound-a...??? obezbedjenju je ucinjena medvedja usluga , oni su nastavili da biju po svom, nikakvu posledicu nisu sneli za tog decka koje je 94 god , pa se okurazili i ubili ovog coveka ...Lepo da im se objavi ime i prezime u medijima da dobiju 20 godina minimum i da svim sledecim "siledzijama i batinasima" to bude potsetnik kako treba da se ponasaju u i ispred ugostiteljakih objekata..Kakvu ce kaznu da snose sto su ubili coveka ? Sto coveka vise nema? Sto ti morzevi od 110 kg biju decu od 70 kg po splavovima ??iIvan Bogdanov napravio incident medjunarodnih razmera , nakod 2 ipo godine covek dobio zasluzeno putovanje za Ukainu ??(gde je tu zabrana )? Pa Kimi juce na teren ulazi i skida traku Scepovicu ?? Ljudi sta se ovo desava ??? Jel treba naoruzani da se krecemo gradom???

Komentator

pre 10 godina

Da li vam je sada jasan apsurd našeg sudstva i medija?! Bris Taton je bio daleko propraćeniji slučaj od ovog. Saznali smo imena svih učesnika, pisalo se do detalja o njima, hapšeno je redom, čak se stiglo i do toga da 16 ljudi bude optuženo za ubistvo. Sav taj apsurd koji verovatno nigde nije zabeležen u sudstvu se izdešavao zbog pritiska Francuske, medija i pokušaja pravdanja naših političara. Išlo se dotle da je nekoliko hiljada ljudi šetalo i palilo sveće za Brisa Tatona i izvinjavalo se Francuskoj...
Moje pitanje glasi gde je sada sve to za ovog momka?! Gde je medijska hajka, gde su imena, gde su masovne šetnje, gde su političari? Nema ih, ima samo sudstva za koje ćemo tek videti kako će ovo sve na kraju formulisati i šta će od svega ovoga ispasti...
Suština je da nemamo jedan pravac u kojem se krećemo i jedan način osuđivanja i odlučivanja šta je bitno i kako se sa time nositi. Zato i imamo ovoliko žrtva nasilja i rastući broj divljaka i siledžija, a iz njih ubica. Da se jednom makar zauzme čvrst stav i sa njim nastavi možda bi problem i rešili ovako ako od slučaja do slučaja rešavamo situacije i pristupamo im tako neće biti boljitka...

Milos

pre 10 godina

Sve te nabildovane i tetovirane siledzije stvorene kao produkt stanja drustva poslednjih dvadeset godina je UDBA uzela pod svoje i zbog toga su tako silni i tako bahati. Zbog toga oni slave izbornu "pobedu" sa Dacicem, zbog toga usetaju na teren i otimaju kapitensku traku igracu a niko iz kluba ne sme rec da im kaze, zbog toga ubijaju ljude u centru grada i guraju policajcu baklju u usta, zbog toga nekaznjeno lome svoj grad, pale ambasade i dzamiju, zbog toga njih brane najskuplji advokati a klinci pisu grafite sa njihovim imenima po kraju i sto je najstarasnije zbog toga su sudovi(posebno Apelacioni) puni razumevanja za njih! Nazalost, obican i posten svet nema nacina da im se efikasno suprodstavi osim da pobegne od njih u neki svoj svet!

Programer

pre 10 godina

Ja predlazem (posto mi je to struka) da se napravi sajt sa samo jednom stranicom gde ce odprilike stajati: NE IDITE NA BEOGRADSKE SPLAVOVE, MOZE VAM SE DESITI STO I OVOM PRISTOJNOM MOMKU!

Pa onda ispod njegova slika, pa onda isti takav tekst na engleskom jeziku i naravno, slika i lokacija tog splava.

Zatim, tekst na oba jezika o tome ko u stvari drzi te splavove i dokle se stiglo kod zakona o kontroli obezbedjenja kao i kako su sudjeni i osudjeni Fekine ubice.

I onda, tu stranicu gurati ko gde i kako moze, po svim turistickim forumima redom, u kontaktu sa svima...mislim da bi to bio jak udarac kretenima koji drze takva mesta.

Majka

pre 10 godina

Dokle god drzava bude tolerisala i blago kaznjavala siledzije i nasilnike, samozvane "navijace" i "obezbedjenje", dotle cemo ziveti u strahu od istih. Pravi ljubitelj sporta i NAVIJAC ne pali baklje niti unistava stolice stadiona, PRAVO OBEZBEDJENJE nosi adekvatnu uniformu i odrzava red i mir u javnim prostorijama kulturno se obracajuci gostima. Ovim putem pozivam sve roditelje i mlade ljude da apeluju na vlast da jednom za svagda ostrim kaznama stanemo na put nasilju, ulicnim pucnjavama, bahatim vozacima i siledzijama ovog drustva. Trebalo bi da se malo vise nad tim zamisle Gospodin Dacic i Vucic... razumem ja da drzava ima velikih politickih problema, ali neka se zapitaju kuda nam ide omladina? Nasilje u skolama, nasilje na ulicama, nasilje na sportskim dogadjajima, nasilje u sopstvenim stanovima, nasilje.. nasilje.. i samo nasilje... kao da nam nije dosta finansijskih problema i politickih previranja, povrh svega i nasilje... Veoma cesto budna cekam sina iz grada, majka k'o majka strepim od svega gore navedenog.

ЈоГ

pre 10 godina

Хвала Вам на овом чланку, волео бих да га задржите на ударном месту на сајту бар 3 дана да га што више људи прочита.

Оно што мене застрашује је КОНТИНУИТЕТ и колико се ОПЕТ ништа није променило нити се мења. А сви знамо и шта буде са сплавовима који одбију да имају такво "обезбеђење". Можемо ми да забадамо главе у песак али је чињеница да се такав друштвени систем зове фашизам.

Beka

pre 10 godina

Gradonačelniče, sklanjajte splavove. Oni su najgori rasad kulture devedesetih. To ne smete da dozvoljavate više ni po koju cenu. Dosta je bilo.

Mica

pre 10 godina

Ja ne znam da li i ostali gradovi u svetu imaju poput Beograda ovoliki broj splavova koji su ne samo ruglo grada već stecište ogromnog broja kriminalaca , siledžija i kojega čega sve. Ali oni su verovatno i izvor nelegalnog prihoda velikog broja ljudi iz vlasti grada koji se na taj način bogate. Inače ne bi se zatvarale oći pred ovim ogromnim problemom prestonice.

pravda za Fedora

pre 10 godina

A koliko dugo drzava ne staje na put huliganima svih vrsta? Ministar Velja svojevremeno rece da su se deca malo zaigrala dok su ambasade gorele i prodavnice bile obijane. Zar nisu Vucic i Nikolic uveli tabadziju Kovacevica u skupstinu kao nagradu sto je junacki skoro na smrt prebio bespomocnog Amerikanca? A posle ga i pomilovali ako se ne varam. Ako je u redu biti siledzija kada treba tuci pedere i paliti ambasade, tesko je onda spreciti huligane da zadovoljavaju svoje nagone po raznim splavovima, gradskom prevozu, fudbalskim utakmicama i sl.

Iza Brda

pre 10 godina

Srbija je podeljena. Oni i Mi. Mi ne treba da se mešamo sa Njima. Njihovo vidjenje života, životnih vrednosti, ljudskog dostignuća, morala, zabave, odnosa medju polovima, Njihovo shvatanje kulture i zabave se razlikuju od Našeg. Njihovo obrazovanje nije na visini kao Naše. Oni su sirovi, prosti, u Njima preovladjuju animalni instikti, u se, na se i poda se, Oni nisu estete, ne prepoznaju lepotu, oni nemaju emocije i osećanja...Oni gaze, u bukvalnom i figurativnom smislu. To Mi, ne umemo da prepoznamo, kao što nije znao ni Fedor. Mi idealizujemo svet, misleći da od gamena i geaka može da se napravi čovek sa osećanjima. Na žalost, Fedor je žrtva idealizovanog pogleda na srpsko društvo. Sa podignutim rukama, i rečima hteo je da zaustavi nasilje.
Kako dalje? Ne znam! Za početak, hajde da se Mi ne mešamo sa Njima. Gde su oni, Nas nema. Gde dodju Oni, Mi odlazimo. Linija manjeg otpora, što i jeste u suštini tužno, ali to je izgleda jedini izlaz. Valjda će da dodju, moraju da dodju, bolja vremena. Jer, ako se pomešamo sa mekinjama, svinje će nas pojesti. Fedorovoj porodici puna podrška da istraje u ovoj borbi za Pravdu.

Кривокапић

pre 10 godina

Људи избегавајте сплавове. Оставите их манијацима, дилерима, спонзорушама, просечним фудбалерима политичарима, удбашима и неживљеним кретенима. То је ионако одраз примитивизма који већина не дели.

Kinez

pre 10 godina

Ovde je lako dokazati krivicu.
Da smo u Kini i da se dokaže krivica "obezbeđenja", dobili bi smrtne kazne čijem bi izvršenju prisustvovala i školska deca!

Aleksandar

pre 10 godina

@Majka

Bas Dacicu i Vucicu ovakvi likovi i odgovaraju. To su kreacije njihovog dopustanja i potplacivanja. Njima su potrebni. I nisu samo Dacicevi i Vucicevi, nego celog politickog sistema. Od politicara do sudija i policije. Da bi se ovo resilo, mi moramo da promenimo vlast i da je pohapsimo. POstoje ljudi u sudstvu i policiji koji su posteni i znaju sta se sve dogadja, samo mi nije jasno zasto se plase ovih drugih. I ti drugi su najobicniji smrtnici.

Sync

pre 10 godina

sve ovo razumem, clanak je pun saosecanja, humanosti i razuma, zao mi je tog decka i saosecam sa njegovom porodicom i prijateljima, ali ljudi, mi nikada to necemo promeniti i dalje ce se na zalost ovakve anomalije desavati, i bice samo jos gore i brutalnije. jednom je milos vasic novinar vremena rekao, a propo policije i sluzbi bezbednosti; "to je septicka jama u koju mi moramo baciti bombu, letece gov.na svuda okolo i po nama, ali pre ili kasnije ocisticemo ih, sto duze cekamo ta jama se sve vise puni fekalijama i bice nam sve teze da se odlucimo da sami sebe zatrpamo gov.nima" - ja mislim da se ta septicka jama odavno vec preliva i da mi odavno vece hodamo po fekalijama koje nazivamo "nase drustvo" gde normalan, obrazovan, kulturan i moralan svet nema sta da trazi. put, put, put pod noge.

Mirko

pre 10 godina

Ono sto mozemo da uradimo da se mi ne krijemo je da SLIKAMO SVE TE FACE PO SPLAVOVIMA I KLUBOVIMA i okacimo na net da ih svi vide, a ne mi da se krijemo od njih... oni treba da beze od nas miliona srba koji se stide takvog izroda!

baranyka

pre 10 godina

"Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam ćutao; jer nisam bio komunista.
Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam ćutao; jer nisam bio socijaldemokrata.
Kada su došli po sindikalce, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene, nije preostao niko da se pobuni." - M. Niemöller
U krivu su svi koji misle da se to desava nekima drugima, onima koji idu na splavove, ne meni, onima koji idu na utakmice, ne meni, onima koji su predsednici vlade, ne meni. Svako cutanje drustva vodi k tome da ce jednoga dana doci red na tebe ili jos gore, tvoje dete.

izlisno je reci kuda..

pre 10 godina

Da li beogradjani cuju da se sa splavova ori muzicki repertoar devedesetih? Da li ih to mozda asocira na neke stvari? Reklo bi se da su devedesete neminovno rehabilitovane uz nemo aminovanje nase vlasti, tj. njihovu precutnu podrsku. Primitivizam i prostakluk su ovde na ceni, bahatost se tretira kao pozeljna a "seljaci" su postali "gradjani". Lopovi su uveliko eminentni biznismeni i politicari, a kojekakvi prevaranti su okiceni intelektualnim lovorikama. Kulturne i sve ostale zivotne vrednosti naseg drustva su toliko daleko od onih u zapadnoj evropi da bi se u tamosnjem kontekstu mogle podvesti samo pod krajnje nepozenje oblike ponasanja u svakom smislu. Ne zelim da aludiram na kakav sovinisticki autokriticizam, ali da je nase gradjansko drustvo unisteno, da je Beograd nestao u talasima emigracija, kao i doseljavanja onih koji nazalost nisu imali gde, to je gola istina. U takvom drustvu normalan svet ne ide na splavove, ne izlazi po tzv. fensi mestima i ne druzi se sa velikom vecinom naroda, jer su akutuelne vrednosne kategorije samo najobicnija afirmacija drustva koje je lici na getoizairanu gomilu konzumenata sunda, nasilja i obicnog primitivizma. sta ocekivati od drzave koja ulaze 0,60 % u kulturu? Pa nije kultura razgovor u rukavicama, kultura je vrednosna kategorija u egzistencijalnom smislu, to je esencijalno odlicje civilizovanog drustva koje prepoznaje svoje ljudske potrebe. Razaranje Srbije je izvedeno toliko visestruko i dubinski da je tesko videti izlaz.

Beogradjanin

pre 10 godina

Prvo sam se stresao, a zatim pobesneo od ovog teksta. Posebno od one usputne price o drugom prebijanju unutar splava i gostima koji uzivaju u toj predstavi i sve to snimaju kamerom. To je slika i prilika Srbije koja ide na splavove. Cast zalutalim izuzecima. Zapravo, to je slika i prilika Srbije tacka. Ali da li je moguce, kako je moguce da su oni brojniji i mocniji od nas??

PS. Jedino se ne slazem sa delom teksta o Briceu Tatonu. Decko je bio stranac, gost u ovoj zemlji, koji nazalost nije znao gde dolazi, i zato je sramota bila nekako veca. To je kao da otac alkoholicar svako vece bije tebe i tvoju majku kad se vrati pijan iz kafane, a onda jednog dana prebije i tvog druga ili drugaricu koji su ti dosli u goste. Nekako je sramota veca kad prebije njih, iako strahota nije nista manja, naprotiv, sto svaki dan bije tebe i tvoju majku.

nenabildovani

pre 10 godina

Problem je u sistemu vrednosti koga već odavno nema. Klinci nam odrastaju sa posrnulim školstvom, porodica se raspada kao institucija, političari ogrezli u aferama koje niko ne procesuira, sudstvo nezavisno koliko im "moćni" dozvoljavaju, policija da ne govorim (ubistvo dvojice madića kod Jagodine)... Problem smo i mi sami, možda i ponajviše, što se ponašamo kao ovce, ćutimo, ne reagujemo... Kao da nam tuđi životi ništa ne znače, totalni egoizam, samo da je meni OK. Kukavičluk, egoizam, indiferentost. Osakaćeni smo još od 90ih. SRAM DA NAS BUDE !

sjugjosja

pre 10 godina

I mene je sramota sto navijam za Partizan!! I razocaran sam ovom drzavom! Razocaran sam ovim drustvom! I sve ću učiniti da napustim Srbiju, i da sutra moja deca odrastaju u nekoj normalnijoj drzavi i u nekom normalnijem drustvu! Porodici nastradalom izjavljujem saucesće i zelim da istraju u svojoj borbi!! IZDRZITE, BUDITE JAKI!! Naićićete na svakakve prepreke, ali tada smognite snage, vucite iz petnih zila, budite hrabri i imajte snage i za nas slabe koji jedino ovim putem i jedino moralnu podrsku mozemo da pruzimo!!
Ne zamerite mi, meni je jednostavno muka vise od ove drzave, ovog sistema, ovog drustva...
Nek mu je laka zemlja!

nn

pre 10 godina

Na zalost, u jednoj drugoj prilici moj drugar je pomogao zrtvi "navijaca" i nevin zavrsio u zatvoru. I opet je bilo nikom nista. Jbn advokati :(

el chupacabra

pre 10 godina

Хвала Вам на овом чланку, волео бих да га задржите на ударном месту на сајту бар 3 дана да га што више људи прочита.

Оно што мене застрашује је КОНТИНУИТЕТ и колико се ОПЕТ ништа није променило нити се мења. А сви знамо и шта буде са сплавовима који одбију да имају такво "обезбеђење". Можемо ми да забадамо главе у песак али је чињеница да се такав друштвени систем зове фашизам.
(ЈоГ, 7. avgust 2013 16:15)

POTPISUJEM !!!

Ne 3 (tri) dana nego godinu,
admini ... ovo da bude "sticky" na duzi perod

Olos na robiju, a kljuc BACITI !!!

Patrijota

pre 10 godina

Veoma jednostavno, sistematski uz iskljucivu pomoc, direktivu i zelju svih poluga vlasti zadnjih decenija! Pa evo vam najsvezija vest od sinoc i danas? Posle utakmice osudjivani kriminalac Kimi, vodja dela grobara, posle utakmice na sred stadiona pred hiljadama ljudi, policije, redara i saigraca skida kapitensku traku fudbaleru Partizana!?
A danas predsedava sednicom upravnog odbora kluba i pokusava glupostima preokrenuti pricu uz podrsku tog istog kapitena (Scepovic)??? Svo to vreme direktor Nadj ne sme da se oglasi???
I o cemu onda ovde pricamo? Pa gde je svemoguci Vucic, gde je premijer i ministar policije Dacic, gde je vrli direktor policije Veljovic, gde je Megatrend ministar pravde Selakovic, gde su novinari, gde je javnost...??? Nema nikog, nema nista i tako ce i biti. Vratio Vucic 90.-te na velika vrata pre nego je i zamislio i sada uzivajmo!
Hteli smo promene i doveli radikale i socijaliste! Pa eto vam ih i sad tisina!

zoran

pre 10 godina

Zvezdan Jovanović-Milorad Ulemek Legija ili kako već - Zoran Đinđić

Nabildovane siledžije (20 komada) - Fedor

Razlika je samo u tome što je u prvom slučaju bio metak a u drugom cokule... Sve ostalo je isto.

Срамота и Ужас

pre 10 godina

Људски живот нема вредност у Србији. Требали би да добију минимум доживотну казну а пустиће их данас сутра. А јавност се понаша као овце.

Pavle

pre 10 godina

Greh mi na dušu, ali od ovakvih tipova se fizički ne može odbraniti.Da li je rešenje da i siledžijama bude tvrdo, pre nego krenu nekoga da biju?Da li je rešenje da kad krenem na splav ponesem i pištolj?Da li je?Ja mislim da nije, ali se divim Fedorovom bratu na trezvenosti, u trenucima kad dušu obliva čemer.Zapamtite, bude li se nastavilo bahaćenje narko-navijačko-policijske klike, radiće i pištolji.Ostajem postidjen intervjuom ovog mladog gospodina, naspram mog pisanja i predvidjanja budućnosti, ako se ovako nastavi...Nedaj bože da neko moj strada na ovakav način.Znam da tada moj život ne bi vredeo ni po lule duvana, ali bi mnogi siledžijski, navijačko-policijsko-narko životi brutalno bili ugašeni.U ovo sam sigura.Oprosti Bože, meni grešnom...

Predrag

pre 10 godina

Samo da dodam da je tacno da su premlacivanja od strane obezbedjenja splavova vrlo cesta. Znam da su momka u prisustvu devojke dobro pretukli, ako se ne varam u pitanju je isti splav.

mille

pre 10 godina

Sto se tice te ekipe sa splavova svi oni se tako ponasaju jer ili su dousnici ili imaju drugare po raznoraznim drzavni sluzbama ciji je jedini posao da stite krimanalce.U jednoj od emisija na vasem radiju dok je jos licio na nesto tema je bila koje sve prima i sta je primao od sarica.Pominju se svi politcar opozicije i pozicije, tvz. estradne zvezde ,sportisti, menadjeri i biznismeni , sudije i panduri.Covek koji je vican istrazivackom novinarstvu je rekao da je dovoljno pregledati foto arhive skandala i sveta koji su pomno pratili sve zurke u saricevim objektima i po registracijama parkiranih kola naci koje sve bio tamo. Onda bi videli da smo mi takvo klupko kriminala i poilitike da vucicev populizam tipa dovescu strane strucnjake je sam bacanje prasine u oci.Jednostavno ko se ovdi rodi jedino moze da se nada da ce biti velik 2m i tezak 120 kila, i bez trunke moral, inace se djabe radjo.Sto kaze Avdic u po Ninu albumu godine majko da si znala ne bi radjala.

Vladimir

pre 10 godina

Ubica je ubica bio on NABILDOVAN ili ne. Vise je u Srbiji ubica koji nisu ni videli teretanu nego obrnuto. Ovde je rec o klasicnom stereotipu, bavim se rekreativno bodilbildingom vec 11 godina i nemam cak ni kaznu za saobracajni prekrsaj. Ubice imaju svoja imena i prezimena.

испиздео

pre 10 godina

Када крене журка, онда сваки свога субашу. Очистимо Србију. Када то не буде кажњиво. До тада ћемо ћутати. И чекати варницу.

BKL

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=08&dd=07&nav_id=740217

Saučešće porodici.
Jeste, moglo je svakom da se desi.

I ne odustajte, promenicete stanje svojim postupcima, ako ne na nivou drzave onda barem u nekom svom, užem krugu. Kad bi svi podigli glavu i rekli dosta, umesto da se kao miševi kriju, bilo bi nam mnogo bolje. Ne cenimo sami sebe i onda se jos čudimo ka nas i drugi nipodastavaju.

Deki

pre 10 godina

Ovo je samo logican ishod svega sto nam se desavalo. Sire gledano svi imamo udeo u tome. Ovi nabildani momci kako ih nazivate su nezvanicna drzavna vojska. Oni pale dzamije, ruse ambasade, "brane" sve sto je nacionalno, a zapravo brane svoje nalogodavce. I krivi smo jer je vecina za onu malo nacionalniju opciju jer ovi iz EU hoce da nas opljackaju dok ovi drugi kao cuvaju neki nacionalni identitet. Plasim se da ovi koji ga cuvaju ni neznaju sta znaci rec identitet.E sad posto smo odlucili da imamo cuvare identiteta, sada ti isti cuvari cuvaju sve ono cega se boje a boje se svega onoga sto nije slicno njima a to je upravo bio ovaj nesretni mladic.

Ima nade

pre 10 godina

Odlican clanak koji sve lepo objasnjava. Molim medije da sa punom paznjom isprate ceo slucaj do pravosnaznosti presude. Ne bih se slozio sa mnogima da nista ne mozemo da ucinimo. Mozemo. Vas sve, moje sugradjane i zemljake, molim da nikad nogom ne krocite na splav cije je obezbedjenje svirepo ubilo Fedora ali ni na jedno mesto gde na vratima stoje takvi likovi. Dakle neka propadnu takva mesta. A sve normalne Zvezdase i Partizanovce pozivam da ne idu na Sever i Jug gde ce biti podredjeni "vodjama" i time im davati na vaznosti vec da svoj klu bodre sa istoka i zapada.

Bane

pre 10 godina

Opasno je kada živiš u prividu o države. Ustrojstvo, red, zakon, ovde su samo reči, a reči ne štite čoveka kada zađe u leglo hijena, leglo postavljeno u centru grada.

Milosh

pre 10 godina

Samo treba uticati na decu i kad bi mogli da se bojkotuju svi ti silni splavovi i da njih niko ne ide, i brzo bi ta banda promenila delatnost i pokazala pravu narav.

mladen

pre 10 godina

"Ako je nekom stalo do pijeteta nevinoj žrtvi, onda bi sve splavove na tom potezu trebalo izmestiti kako se ne bi pravile žurke na mestu gde je neko na ovaj način stradao."

šalite se!
a mesto se zove "staro sajmište".. i pre fedora neko je tu nevin stradao.. zapravo par hiljada nevinih.. ali oni nikome i nisu bili važni pre ove žrtve.. dok god je neka žrtva najvažnija, potisnuće je neka sledeća..

kid

pre 10 godina

slabost politicara, korumpiranost, nemoralnost, globalne tendencija urusavanja normalnosti proizvele su patologiju zvana srbija u kojojh je sljam elita drustva a stvarna elita socijala...zlo ili pobedis ili te unisti...zao mi je neduznog momka, neka mu je dusa uznesena u mir i vecnost.

Zoran

pre 10 godina

Da smo "normalan" narod, u "normalnoj" zemlji, gde je porodica na prvom mestu, grad, kao sto je Beograd, bio bi nocu "mrtav grad", jer bi njegovi stanovnici bili u svojim kucama, spavali i rano odlazili na posao!
Vrednosti su se promenile, tj. nema ih! Ponosni smo sto Beograd zivi nocu (ali nocni prevoz ne radi), sto stranci dolaze u nas grad da se "provedu". Ali svoj grad i svoju zemlju vole i cuvaju i ne bi radili tamo ono sto rade ovde.
Zabranjena je prodaja alkohola maloletnicima, prodaja alkohola posle 22h...i?
Problem u Srbiji je sto se NIKO Zakona ne pridrzava. Donosimo ih zato sto od nas to neko zahteva, a i sami nismo svesni da je to za nase dobro.
Kao sto "vezujemo pojas" u automobilu...ne vezujemo ga zbog Policije, vec zbog nas samih!
Ako shvatate sta hocu reci!

tuga

pre 10 godina

dok god ljudi pisu o ovome, dok zele bolju Srbiju, dok ne zatvaraju oci ima nade, ali treba sve jako da se ustalasa, nesto jako treba da se promeni u glavi svih, a bahatost, pa i to ce stati jednog dana.. Prave vrednosti ce se vratiti samo ako ih gajimo..

Bane

pre 10 godina

Imao sam priliku da u klubu time out na adi prisustvujem krajnje profesionalnoj reakciji obezbedjenja..naime kada su se pobile dve devojke i nakon toga jedan momak uskocio i krenuo da se obracuna sa ko zna kim, obezbedjenje je stiglo za sekund i za jos dve sekunde agresivnom momku zavrnuo ruke i pognutog i savijenog kao palacinku ga izneo iz kluba i napolju ga ljudski smirili ! Sve pohvale za momke sa tajm auta to je prava reakcija a ne ovi umobolnici!

Vera

pre 10 godina

Samo bih zelela da predlozim da se osnuje fond koji bi nosio Fedorovo ime i koji bi bio vecita opomena i secanje na vremena bezakonja i brutalnosti u Srbiji koja traju vise od dve decenije..

Bojan

pre 10 godina

Ozhaloscen, postidjen, besan ali i odluchan shto sam gradjanin jedno tako jadne zemlje (iz koje sam 'pobegao' upravo zbog toga shto je, na zhalost,'takva' zemlja nasha realnost). Bez obzira shto zhivim u inostranstvu, zhelim da se prikljuchim svim inicijativama, predlozima ili finansijskim 'podrshkama' koja ce imati za cilj pobedu jedne normalne Srbije!

milovan

pre 10 godina

Samo za CVRX, ili vec kako se potpisao. Prvo etiketiranje kao komunisti, socijalisti nije na mestu, i jos gore nije tacno. Demokratija je donela totalni haos u Srbiju, normalno uz pomoc naseg mentaliteta. Nas genetski kod i mentalni sklop je ostao na nivou turskog feudalizma. San vecine Srba je budu, kabadahije, age, begovi. Okreni se oko sebe pogledaj svojim oima ukljuci mozak. Pogledaj kako zive Srbi koji fizickim radom zaradjuju koju paricu. Vidi kako zive njihovi "ceraci". Isto kao u Srbiji za vreme Turaka. Mi smo se odrekli svoje vere. Zato nam je kako nam je.

Pero

pre 10 godina

A ko drugi da bude simbol Srbije? Istorija Srbije u prethodnih 25 godina je istorija nasilja. Koga je u Beogradu zaista pogađalo nasilje koje je u ime nacionalističkih ciljeva vršeno u devedesetima? Anti-ratne profitere? Naročito njih, kako da ne. Ljudi su se u to vreme smejali nacionalističkim "vicevima". Danas mogu i da ćute, svejedno je.

Miodrag

pre 10 godina

Jednog takvog nabildovanog gledasmo juce na televiziji kako na stadionu preskace ogradu i otima kapitensku traku. Gledalo je i obezbedjenje (samo gledalo), gledala je i policja a gledao je i ministar policije. I sve ce ostati samo na gledanju jer policija i ministar policije takav olos ne hapse.

Bane

pre 10 godina

@ Sync
Bravo za komentar druze ! Odavno su normalni saosecajni humani i pametni ljudi potisnuti na same margine ,dok su se gov.na rasirila na sve strane !

CVRX

pre 10 godina

Pa tako sto je, od postavljanja komunizma od strane "Saveznika" posle II Sv. Rata, sistematski vrsena negativna selekcija. E, to je najveci zlocin "Komunizma" uz unistavanje institucije licne odgovornosti...

Troml

pre 10 godina

Kako su nabildovane ubice postale simbol Srbije?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uuuuuuu, jako naivno pitanje.
Trebali ste postaviti pitanje ~ "tko ih je
ustoličio i zbog koga su opstali na vrhu".
Odgovore potražite u bližoj i daljnjoj
prošlosti. Nači će te uzrok i korijenje
tom simbolu Srbije, koje ni današnje društvo
ne mjenja (simboli se teško mjenjaju ~
~ priraslo srcu).
Za početak, vratite se bar za početak,
do onog dana kada je Ante Marković ustoličen
u premijera (16. ožujak/mart 1989. godine)
i od tog dana listajte memoriju dan po dan
vrlo polako, nači će te odgovore na sva pitanja.
Pokušajte.

Saldzo

pre 10 godina

Nije demokratija za nas Srbe, nego debela diktatura, pa da se naučimo redu i zakonu!!!
(beograd, 7. avgust 2013 22:47)

Apsolutno se slazem! Dok je car Dusan sekao ruke lopovima, jezike lazljivcima i zakivao kroz usi za vrata radnje pekara koji krade na hlebu Srbija je bila najmocnija drzava u Evropi. Knez Milos Obrenovic je od otomanske provincije Srbije napravio drzavu jer, iako nepismen, bio je akademik iz oblasti "koga, zasto i kada treba nabiti na kolac". Za nas samo diktatura, cvrst stisak oko vrata, pa svakih 10 godina popustis samo za delic milimetra da proveris kako se ponasamo sa malo vise slobode. Posle 200 godina mozda i naucimo da zivimo u demokratiji.

grbavi

pre 10 godina

obezbedjenje ????? kakvo bre obezbedjenje ochito da je ovo srpska vrsta mafije ili kako bi pravnici rekli organizovani kriminal pa prema tome trebao bi da im sudi specijalni sud formiran za takve sluchajeve.

porodici nesretno nastradalog najiskrenije saucheshce i molba da ne odustaju od borbe da pochinioci budu pravedno kaznjeni.a to izmedju ostalog znachi da ne dozovole da tuzioc odustane od kvalifikacije teshkog ubistva, koje je policija ispravno kvalifikovala, i da u sluchaju da tuzilashtvo poklekne pod pritiscima zbog "nedostatka" dokaza nastave svoju borbu da kriminalci ne ostanu pravedno kaznjeni jer ovo je u ovom momentu plamichak koji tinja i daje nadu da drzava srbija nije nichija privatna prcija u kojoj moze da radi sta hoce i da ta ista srbija garantuje bezbednost svih njenih gradjana .

nije obezbedjenje tu da ta izaziva sukobe nego da iste sprechava. ko nije u stanju da se pridrazava tog pravila neka ne radi takvu vrstu posla.

neka zvanichnici policije u beogradu pa i u novom sadu izadju u javnost sa podacima koliko je takvih prebijanja bilo unazad dve tri godine od takozvanog obezbedjenja to im je moralni imperativ ako zele da garantuju bezbednost svih gradjana srbije.

Coco Bill

pre 10 godina

Pa ukratko, u državi u kojoj su vrhunac muzičke "umetnosti" razne Cece, Seke, Karleuše, mr. Blekovi....u kojoj su "kursadžije" vrhunac "pozorišne predstave", gde se "gutaju" razne "farme" i "trenuci istine", gde su tursko-indusko-latinoameričke serije vrhunac "filmske umetnosti", gde vlada populizam laž, dvoličnost, predrasude, razne fobije i licemerje, kako u politici tako i među običnim narodom, bojim se da će nam biti i još gore

Pera

pre 10 godina

Svi ti dripci i kriminalci su pod kontrolom DB-a, oni za njih odradjuju prljave poslove, kako u miru tako i u ratu, za uzvrat budu zasticeni. Krivi su dripci, a glavni krivac je drzava!

cain

pre 10 godina

gledao sam i onog nabildovanog vodju navijaca partizana kako skida traku kapitenu, znao je on dobro da ga snimaju i to je sa tom namerom i uradio da bi se znalo ko je glavni,posle na konferenciji kaze pred kamerama svima nama da smo slepi, glupi i da nema pojma da je on to skinuo a u prilog mu ide izjava kapitena koji sav preplasen(vecina bi bila)kaze da je sam skinuo traku i dao mu,da su na sudu isto bi se desilo,mozete vi sudije da gledate koliko hocete ali on zna sta se desilo,ako ne poverujete u njegove reci ima nacina da poverujete i verujte poverovacete.u ozbiljnoj drzavi se momentalno reaguje a vucicu ovaj sto kaze da smo slepi uzima i tebe u usta i kaze da si im nesto obecao,jel i ti vidis ono sto on vidi ili sto vidimo mi koji nismo slepi??IPAK MISLIM DA SI VUCICU DUPLJAK AkO BAS NISTA POVODOM OVOGA NE PREDUZMES!!!!!!

Silvester

pre 10 godina

Splavovi su poljski klozeti srpske bahate nekulture, i ne pada mi napamet da budem u njihovoj blizini. To je mesto za kurve i kriminalce, i ne shvatam šta pristojna i kulturna osoba tamo može da traži?

Apache

pre 10 godina

Bris Taton je sam pao niz stepenice, a to što je provocirao navijače nema veze sa tvojim bratom
(Bojan, 08. avgust 2013 10:55)
Kako mozes tako nesto glupo da kazes. Prvo nije niz stepenice nego u provaliju pored stepenica. Drugo ko pri zdravoj pameti provocira bilo koga a mani navijace u drugoj drzavi da bi posle sam skocio i ubio se, ili mislis da je to namerno uradio da im napakosti? A na kraju krajeva sve i da je provocirao nisu trebali da ga ubiju.

YX

pre 10 godina

Puno bih tiga da izjavim ali nista ne bi bilo novo ! Ponovicu staro; ako pripadate NORMALNOM procentu populacije , bojkotujte splavove a narocito ovaj poslednji! Roba koja nema kupca - propada !

ogorcena

pre 10 godina

Insajder vec godinama ukazuje na to koliko je drzava proizvela tih nakaradnih spodoba i zasto bi ona reagovala i zasto bi narod reagovao kad je on istu tu drzavu izabrao. Tuga , nasa stvarnost. Pokazalo se da su 99% tih nabildovanih nakaza deca generala i nasih vojnicina (za mene ucenih,profesionalnih ubica obucenih da se nasilje resava nasiljem) a svi ministri se pobise ko ce biti ministar odbrane i onda sta drzavu briga za nekog tamo klinca.Sad ce pola njih reci da generalizujem, ali generalno mi smo Srbi jel,a ne stanovnici planete.Sve je farsa u zatvotima saricevi, cumetovi... Cekaju da im zastare slucajevi, niko im ne dira imovinu, hapse jedne da bi oslobodili druge svoje, ma kao roditelj zelim da sva NORMALNA SRPSKA DECA nadju put daleko od ove rupe.

Pera

pre 10 godina

Ja se potpuno slazem s vecinom komentara ovde, ali mi samo jedno nije jasno. Ljudi, pa zasto posecujete te splavove? Znate da pripadaju mafijasima, znate da njihovo obezbedjenje premlacuje i ubija posetioce? Pa sta trazite tamo?

Maajk

pre 10 godina

Ti splavovi su noću pravo leglo idiota, kretena, siledžija is svakakog šljama. Samo poslušati "muziku" koja se "svira" tamo. Ušće je postalo simbol neukusa i divljaštva. Sve to treba pozatvarati, noću je to mesto koga se treba stideti. Toliko potencijala i koncentracije pijanih i nadrogiranih maminih i tatinih sinova i ćerki nisam vide nigde u svetu. Gde nalaze pare da se provode svi ti "nezaposleni".
Sve to treba i mora da se pozatvara, postalo je ruglo grada a ne nešto čega treba da se ponosimo. Zašto bi nekoga čudilo što se ovakve stvari događaju ?
Nekada kao mlad, živeo sam u Šest Kaplara i išli smo ponekd na Ušće, nekoliko nas, devojke i gitare i nikada nije bilo nikakvih problema. Policija je stalno patrolirala i ponekad su se policajci pridruživali na nekoliko minuta a ponekd čak i opominjali ako smo bili preglasni a sada i instrument za merenje buke bi eksplodirao.
Vlasti, UKINITE OVO RUGLO BEOGRADA, OVAJ SKUP NEUKUSA, GANGSTERA I NASILJA. OVO JE SVE ZA UNIŠTAVANJE BEOGRAD I DRŽAVE I SROZAVANJE BEOGRADA NA NIVO DIVLJAŠTVA I SVEGA ŠTO BEOGRAD NIKADA NIJE ZNAČIO, ČAK NI POD TURCIMA.

Skywalker

pre 10 godina

Da li to UDBA regrutuje , gaji i obucava nove momke!? Misli o tome Srbijo dok traju reklame izmedju setova farme, brata, menjam zenu i ostalih ubimozak emisija.

seljadin

pre 10 godina

ubice po 40 godina u zatvor... Mnogo je i jedan ubijen...ali ono sto mi smeta je da mnogi jedva docekaju da ponizavaju i prozivaju ceo narod. U Detroitu ubiju 53. coveka na 100.000 ljudi, u Beogradu 1. sto je i previse za zemlju koja je navikla na civilizovano ponasanje...

Vlade

pre 10 godina

Tekst je gorak, ali ISTINIT!
Kažu da se pametan uvek skloni, ali nekada čovek mora da brani dostojanstvo.
Voleo bih da normalan svet nema dodira sa manijacima, ali na žalost to je naša stvarnost.
Podrška za ideje!

Morimoto

pre 10 godina

Ubica je ubica bio on NABILDOVAN ili ne. Vise je u Srbiji ubica koji nisu ni videli teretanu nego obrnuto. Ovde je rec o klasicnom stereotipu, bavim se rekreativno bodilbildingom vec 11 godina i nemam cak ni kaznu za saobracajni prekrsaj. Ubice imaju svoja imena i prezimena.
(Vladimir, 7. avgust 2013 22:38)
Bravo Vladimire, slazem se u potpunosti sa tobom, i ja se bavim rekreativno bodybildingom, i nikada ne bih ovako nesto ni pomislio da uradim a ne da uradim iako izgledam kako bi neki rekli nabildovano iako me se da kazem ljudi kad me vide plase, ja nikada nisam nikoga prvi napao, a iskren da budem zadnjih 15 godina se nisam ni potukao imam sada 31 god..
Tako da se streotipe zaboravite, ubice imaju svoja imena i prezimena, nema to veze sa teretanom ja garantujem da taj olos teretanu nije ni video, vec su nafurani idioti koji se vode time da kad su u gomili da su jaki jer priznacete koga god da napadnu 20 ljudi taj nebi mogao da im se odupre prosto i jednostavno jer ne mozes fizicki da stignes svakog da blokiras i vratis udarac, jer sldi novi i novi udarci.
Fedore, nadam se da ce da ce se neki dozvati pameti i da posto ne mozemo da te vratimo, da bar zbog buducnosti Srbije i nase dece pobedimo budale.
Pocivaj u miru!!!!

VNM

pre 10 godina

Najžalosnije je što čovek nije nikakav problematičan lik, niti se zakačio sa obezbeđenjem, niti se tukao, samo je ljudski pokušao da spreči da mu ne prebiju prijatelja i poginuo je zbog toga. Čitava akcija oko Fedora ima smisla jer Srbija ne pripada siledžijama nego normalnim ljudima, ili bi bar tako trebalo da bude. Ali bojim se da ako se ovome ne stane na put, mladi ljudi u Srbiji će početi siledžijski da se ponašaju po onoj poslovici "ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se". Ponašaće se tako da bi zaštitili sebe i da ne bi završili kao Fedor, a posebno zato što je to sasvim moguće i društveno dopušteno. E nije baš tako i zato moramo da doprinesemo da se pobedi ovo ludilo. Sa druge strane mediji par dana bruje o nekom Kimiju koji nekažnjeno skače sa tribina, uzima kapitenu traku i vraća se nazad najopuštenije. Zamislite vi koliko je taj Kimi moćan i koliko klinaca njega gleda ko idola upravo zbog količine moći koju on ima da to uradi. Policija mora aktivno i konkretno da se uključi društvene aktivnosti koje sprečavaju nasilje inače će im ovakvi likovi lupati šamare na ulici za par godina.

Ivana

pre 10 godina

Moze se promeniti sve!Mora se reagovati!Uvek!I nije beznadezno i nije uzaludno.Pocinje se tako sto se reaguje i za ono sto mislimo da su male stvari a to je da li ce neko ustati trudnici u autobusu, da li ce neko uci preko reda a da nas ne pita...Kljuc je da se svako od nas shvati da se pita u vezi svega!Bitno je da shvatim da je na meni odgovornost!Na meni je odgovornost da odmah reagujem ako vidim da muskarac maltretira zenu,ako vidim da roditelji biju dete,ako vidim da neko maltretira ili ismeva Rome i Romkinje,ako se zena pozali na seksualno nasilje,ako vidim tucu,ako cujem da neko poziva na nasilje nad gej osobama,ako neko nepravedno dobije otkaz ili ga/je izrabljuju na poslu,ako vidis korupciju... Ne treba reagovati nasilno.Nekad treba pozvati policiju a nekad i blago skretanje paznje i objasnjavanje je dovoljno.Nasilja ima svuda u svetu;razlika je najvise u tome koliko obicna gradjanka i gradjanin dopustaju da se neke stvari desavaju pred njihovim ocima.Bitno je da je civilno drustvo jako.Reaguj!Stalno!Bitno je!Mozes nekom spasiti zivot na indirektan ili direktan nacin.Bori se za svoje pravo na sigurnost tako sto ces stititi sigurnost drugih.
Zao mi je za smrt ovog decka i mnogih drugih muskaraca i zena koje su nastradale/li zbog nasilja.Ne smes dozvoljavati vise nasilje ni u kakvom obliku!!!Ima puno ljudi koji misle i deluju kao ja,znam.I promena je moguca i desava se svaki sekund!

Darko

pre 10 godina

Kada sam ja bio mladji,sada imam 43 god.splavovi su bili iza Sajma,bili su na jako losem glasu i posecivali su ih isti takvi ljudi.Danas su splavovi na svakom koraku, na obalame obe reke, sa reklamom o nevidjenom nocnom zivotu Beograda. Kome treba grad koji nocu ima jedno, a danju drugo lice! Meni i mojoj porodici sigurno ne,i ako se ikada pojavi neka ideja da se prestane sa slikom o Nocnom Beogradu... ja sam ZA !!!

nego sta

pre 10 godina

E pa bas ga preteraste,simbol Srbije.A onaj sto iskasapio preko 10 ucenika u Americi kad je ono bilo vec,pa onaj ispred bioskopa.Nista?
Nije ostali svet raj na zemlji kao sto cesto propovedate ovde na netu.Treba u ovoj zemlji zakon discipline i to debele a zatim i postovanja zemlje u kojoj zivite pa bi se onda smirili itekako

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Hoce li i ovaj slucaj dobiti svoju frizerku, koja ce svedociti da je nastradali momak izvrsio samoubistvo tako sto je valjda skocio na glavu i batinasi nisu bili krivi. Kako vama nije jasno da svaki put kada se neko izvuce posle ovakvog slucaja, vi ste ohrabrili stotine drugih da ucine slicno i samo je pitanje ko je ciji sin, cije je dete, koliko moci i veza roditelji imaju da bi se krivac izvukao. da neko na taj nacin povredi moju porodicu, ja mu ne bi ostao duzan i platio bi po pravdi.

spooky

pre 10 godina

I, sta sad ? Pricacemo ovde u nedogled, a nista konkretno uraditi necemo. Ja sam za bojkot splavova, ali ja u njih ionako nikada i ne idem, a sumnjam i da oni koji su tamo redovni gosti citaju ove komentare. Ali, mozda da se organizuje neka akcija protestnog okupljanja ispred njih ?

tesko mi je

pre 10 godina

Bedan kraj jedne iskre. Zao mi je. Zaista. Saucesce porodici.
Nisam siguran da nam ima pomoci ili leka, nisam siguran da bilo ko moze da nam pomogne(jos manje da treba). Moramo sami protiv ovoga. Zato sto smo ovo MI, ovako MI izgledamo! Da li mozemo sami? Mozemo! Evo ja dajem primer, pribavicu Heckler.
Kad saberes i oduzmes, to je u stvari bas konstruktivno(delotvorno). Da bude jasno, ne bih ja da budem kao ''Smajser'' iz ''crnog bombardera''. Samo ne vidim izlaz, osim da presecem neku od tih glava na pola. Ne palim se stvarno na orudje i ostale ubojite rekvizite, ali ne znam vise kako...
Besan sam, povredjen, prazan, izlazi cista nezadovoljstija iz mene.
Davno je ovo postao Bronx, samo nismo hteli da priznamo, ili bar nismo zeleli da to svesno uradimo.

Iv.

pre 10 godina

Tuzno. Nadam se da ce obezbedjenje dobiti zasluzenu kaznu. Ali nista nece vratiti decka njegovoj porodici.
Sami smo krivi. Beograd je postao grad jeftinog seksa sa jeftinim devojkama kojim vladaju wanna be kriminalci i biznismeni... I mislimo da smo 'mnogo' jaki

Неша Србин

pre 10 godina

Јадни момак који је трагично погинуо је могао бити свако од нас који нисмо повлашћени у овом нашем друштву високо подељеном на обесправљене и повлашћене. То је, малте не као у турска времена у Србији. Онда су били сиротиња раја с једне и турци и муслимани с друге. Сад је то опет обесправљена раја с једне и ДБ, сарадници, батинаши, политичари, њихова родбина и пријатељи, медији, естрада ... Повезано друштво и увезано као црева које јаше ли јаше, немилосрдни пљачкаши и тлачитељи овог народа.
А вишестраначје, "демократија", пол.партије, преподобни Вучић и његова "бескомпромисна и неселективна борба против криминала и корупције" (а и сви остали из тог естаблишмента) су само параван који је тако јадан и отужан да човек само полуди од толиког лудила и метастазе око нас.

borba za fedora

pre 10 godina

"Nemojte da ga bijete!" Dobio je udarac, pao na zemlju i to je bio..." - skoro kraj, barem što se moje priče tiče.
ne, ne želim da se stavljam u isti rang sa Fedorom,
ali sličnu priču čuvam u tamnim delovima moga sećanja...
ali ja sam imao više "sreće",
preživeo sam....
ćutim, pojeo me strah...
"ćutiš,
jer druge nema,
postajše polako deo "njih",
zubčanik problema...
nema druge,
ili se prilagodi,
ili nestani u tami vlastitog sećanja...
postaješ polako siledžija vlastitog straha,
noćna mora sna pred buđenje,
još jedan u nizu,
koji sam od sebe beži..."
jbg srbijo, probudi se...

samo pitam

pre 10 godina

a šta je naš dobri Feša tražio tamo? "Nafrakane devojčice u visokim štiklama i kratkim suknjama koje su s osmehom snimali gladijatorski užitak koji im je ponuđen. U kulturi splavova, izgleda, vidi se srozavanje društva koje je gladno krvi." što reče brat.. Licemerje?
Ili ovako, šta će tamo 'nafrakane devojčice u visokim štiklama i kratkim suknjama koje su s osmehom snimali gladijatorski užitak koji im je ponuđen'?
Zbog obezbeđenja, ne?
A kad smo tu, šta će tamo obezbeđenje, pardon 'nabildovane ubice koje su postale simbol Srbije'?
Valjda zbog zarade vlasnika i dobre zabave po njihovom ukusu, ne?
Svima lepo, svi veseli i Feša je navratio sa društvom da to isfinansira i odigra svoju ulogu. Ne? Pa čekaj, nije otišao u pozorište, ne?
Hteo je da plati novcem, na žalost, ovog puta je to bilo životom, ne?
A sad da pitam, šta je Taton tražio?

Istina je prilično crna, ne?

DECO.. bežite od takvih mesta. Da mu je to neki prijatelj rekao, naš dobri Feša bi nam možda bio živ.. ali avaj, na žalost, našlo bi se neko drugo 'topovsko meso'
NE!? Ok

Verovali ili ne, žao mi je Feše, Tatona.. i svih budućih. Njihovih porodica i prijatelja.. Žao mi je i jer jedno moje dete ide na takva mesta. I ne mogu ništa.. sem da na ovako rušan način predstavljam.. Feša, Taton su položili živote i ako ne shvatimo ISTINU iz njihovih primera.. uzalud

Pera

pre 10 godina

U pravu je covek 100% za sve sto kaze u ovom clanku. Mogao bih cak da budem cinican i kazem da je nesto i ulepsao. Evo, npr. kapiten FK Partizan je svojevoljno, iziritiran svojom igrom predao kapitensku traku vodji navijaca jer je tako osecao da mora da uradi - pa videlo se jasno da je to bio cist emotivni gest (dobro, vodja navijaca ga je malo usmerio, da covek zna sta da uradi). Strasno!!! Srbijo - crna rupa je svetlija od tebe. Primera ima na svakom koraku...ja sam odavno odustao od ove drzave. Jednostavno, mi zivimo u okupaciji a okupirale su nas budale, kriminalci, olos najgore vrste i oni koji ih podrzavaju.

Nebojša - Vračar

pre 10 godina

Žao mi je šta se desilo Fedoru,moja lćerka mi prića o ti dešavanjima na splavovima.Tu se vidi pravna država.Zašto se huligani i bandititi nazivaju ,,navijačima",ja sam navijač ali ne idem na utakmice zbog tih baraba.Kako jedan ,, navijač" može da skida kapitensku traku jednom fudbaleru?Mi smo društvo koje treba debelo da razmisli o svojoj budućnosti,treba li možda V. da ovo preseće?

JA

pre 10 godina

Zabrinjavajuce zaista. Ja sam ziveo preko puta Plastika. Imam sijaset prica da ispricam na tu temu. Jedna scena koja je ostala upecatljiva je da su ti isti "mladici" iz obezbedjenja pomno posmatrali sa sve prekrstenim rukama ili drzeci cigaru kako decko udara devojku!, dok su u drugoj situaciji jurili lika po Takovskoj ulici, horda njih na njega jednog, reseni da ga mucki ubiju. Pitam se sta to covek uradi da im se zameri toliko. Mada, zna se ko pravi zurke u Plastiku...

anticenzura

pre 10 godina

@Baka Vuka,CA

Nemojte ni vi dolaziti! Evo bas jutros pojedose ljudozderi troje ljudi,a huligani polomise klinicki centar,a klinci iz vrtica prebili cistacicu. Ma da vam ne pricam,stvarno je uzas u Bg. Nocu ako setate po enbidziju,morate da imate kod sebe koji gram koke,pa ako vas napadnu vi ih ponudite i puste vas inace hoce da svasta vam rade,narocito bakama s unucima.
Inace i ja sam obisao dosta Evropu i tamo su svi divni,po Parizu banja prava nigde nema opasnosti...Solun sem par narkica takodje...verujem i kod vas tamo u Torontu je super! Eto zamoljavam vas preskocite Srbiju,Nigeriju,Cad,Tanzaniju...samo nastavite da uzivate po normalnim drzavama!

Nikola

pre 10 godina

Jedno vece na studentskoj zurci gde sam radio kao DJ, obezbedjenje je prebilo momka.I kad je pao, udario je potiljkom u sto. Nas nekolicina prisutnih smo bili u soku, ali smo prisli da pomognemo. Naravno, niko nije znao kako. Proveravali smo puls i disanje i shvatili smo da ne dise. Neko je pokusavao da izvuce jezik, neko da masira grudi, neko da duva u usta... Ja sam potrcao za sefom obezbedjenja, jer ga poznajem i pitao da nam pomogne da iznesemo momka napolje da ne umre dok ne dodje hitna pomoc, a on je odgovorio "samo ga okrenite na bok da se ne udavi u krvi i nemoj da zovete hitnu". Kad sam se vratio, momak se oporavio, izneli smo ga do taksija, a on je otisao u bolnicu. Na kraju svi su dobili po kaznu oko 2000 din za remecenje javnog reda i mira. Danima se prepricavalo u krugu obezbedjenja koji su potezi upotrebljeni za prebijanje. Kada je organizator resio da im da otkaz, posle 2 sata mi se javio iz bolnice da mi kaze da nije uspeo i da ne prijavim policiji, jer su mu pretili da ce ga jos zesce unakaziti. U takvom drustvu zivimo.

Ђура Чворовић

pre 10 godina

Јесте, најбоље је да сви побегнемо из Србије и да је оставимо лешинарима! Не мора нико да се бори за њу, а и што би кад у њој успевају или силеџије или дефетисти.
Где вам је срце Срби? Јесу ли најхрабрији изгинули у недаћама а остале само млакоње и фукара? Да ли би смо смели да станемо пред наше дедове и прадедове који су прошли кроз Голготу два светска рата да би Отаџбину наследили издајници и млакоње?
Шта је данас вредно борбе, питање је сад? Ако нећеш да се бориш за Србију и одеш у Немачку, Француску или САД, мораћеш да ратујеш за њих, ако не ти онда ће твоја деца да буду упрегнута у Бундесвер, Легију или Маринце...
М?

vesko rodić

pre 10 godina

Prvo,želim da izrazim moje saučešće porodici!Na žalost živimo u zlim vremenima u kojima se vrlo često osjećam poraženo kao čovjek i osramoćeno kao stanovnik ove naše Sbije uhvaćene u lance korumpiranih i nesposobnih političara a zatim redom.Ti neljudi,ne soj koji samo mogu silu da pokažu su produkt ove trule sredine,koju je Nušić rado i vjerno pokazivao u svojim pričama.Biće to,bojim se,veoma teško promjeniti ali nada umire zadnja!Mislim da bi početak bio prava presuda za ovaj učinjeni zločin!

Hocete u Evropu ? Ozbiljno ?

pre 10 godina

I onda, kada se javi inicijativa o promeni radnog vremena kafica i klubova, gomila nabildovanih celavaca se i ovde javlja i skici, trazeci od ljudi, koji bi nocu da spavaju, da se sele u sumu ! Da bi oni mogli nocu da vriste i povracaju po ulicama.

sajber seljak

pre 10 godina

Beograd grad otvorenog srca a obicnog coveka strah da udje u svaki lokal . Mise uvek hvalimo nepostojecim vrednostima ali kad treba hrabrosti da bi se pomoglo nekom toga nema u Beogradu.Jad i beda u sta smo se izmetnuli ,moje iskreno saucesce porodici tog mladog coveka.

Dr Nada Novović

pre 10 godina

Imam sina od 30 godina.Ovo surovo ubistvo me jako pogodilo,saosećam sa Fedorovom porodicom.Apsolutno se pridružujem opštoj borbi za normalno društvo.

dejan

pre 10 godina

U Srbiji primitivizam i primitivci vladaju od kada valjda postojimo, nista tu nema novog. A sta je problem? Upravo sto sedimo iza svojih monitora sada, pre ispred televizora, u svojim domovima i zgrazavamo se nad ovakvim dogadjajima ne preduzimajuci ama bas nista ni po jednom problemu. A problema ima mnogo, narocito onih sustinskih. Pogledajmo kakvo nam je sudstvo, policija, politicari pa onda do dole, sve pore drustva od kojih zavisimo i zbog kojih se ovakve stvari desavaju i sa jedne strane postaju normalni deo nasih zivota. DOk god ne izadjemo na ulicu, ne dovedemo normalne ljude na vlast, ne rasturimo legla neradnika koji su posao dobili po partijskim knjizicama, ne rasturimo komplet bivse strukture DBa, policiju, sudstvo, nece se ovde ama bas nista promeniti. od ovakvih srceparajucih tekstova necemo imati skoro nista. Jedino resenje je da dovrsimo onaj famozni peti oktobar, ali ne da dovrsimo da bi jedne sklonili a neke druge slicne doveli na vlast, nego dsa uzmemo motke u svoje ruke i da se obracunamo sa kancerima ovog drustva, da ih oteramo sve u misije rupe jel im je tamo jedino i pravo mesto!

willi

pre 10 godina

ziveti u drzavi u kojoj nabildovani kriminalci prebijaju i ubijaju koga i gde stignu i to jos izaziva postovanje i ugled i primer kod velikog broja maloumnih i ne skolovanih (a takvih je vecina) - neka hvala. i naravno ako ste pametani - bezite iz drzave koja nema sta da vam pruzi osim da vam jednog dana jave da su vam najmilije prebili ili ubili, iz drzave u kojoj se samo preko veze mozes leciti , iz drzave u kojoj skolstvo ne vredi nista vec se gleda koliko su detetovi roditeli bogati, pa neka u njoj ostanu nabildovani kriminalci i korumpirani politicari.

tvorci kulture

pre 10 godina

Svi znamo korene "estradnog" vaspitanja i kultivizacije mladih i starijih Srba.
Svi znamo i vidimo kako od jednog studija nastaje tv imperija koja je visedesetinskim ruzicastim kanalima zapljusnula (plodni)region.
Svi znamo, vidimo i gledamo i dalje koko nam je "ruzicasti imperijalizam udario" i na stampane medije (blic), politicki nas oblikuje (dragi djiki)...
Svi znamo, vidimo i gledamo i dalje i vise kako RRA "ostro osudjuje" (k'0 Rusi za vreme bombardovanja) "ruzicaste vaspitace" ...
Da li se ovo desava u Srbiji? Kao da ne, dok se ne desi nama!
NA zalost, jos jedan mladi zivot je ugasen, ali neka bude poslednji ovako i na ovaj naci!
Puna podrska na aktivnosti na inicijativi, samo nove snage, novi ljudi, nova energija moze napraviti nesto novo, bolje.

mica2

pre 10 godina

Samo se osvrnite na programski repertoar nekih televizija i bice vam sve jasno! Malo stariji neka sa potsete sta je sve bilo od emisija za decu pa cemo shvatiti u kom smeru se deca obrazuju danas... A tu je pocetak tj koren svega...

milan

pre 10 godina

Najbolji dokaz da se ova drzava i ovo drustvo boje od tih nabildovanih tipova je nastup Kimija posle utakmice Partizana, svaki komentar je suvisan. Da prvi korak treba da bude zatvaranje po hitnom postupku poslodavaca takvih ljudi koji su spremni da uniste meciji zivot da bi se izzivljavali a ne da bi svoj posao radili. Takvi tipovi koji navodno brane svoje devojke videli smo zadnjih meseci sta se sa tim devojkama dogadja kada ih oni uhvate u ruke. Da bi se ova kratkotrajna diskusija otvorila morao jedan neduzan mlada zivot da se ugasi, sramota za sve nas, sramota za Srbiju i velika sramota za vlast ove drzave koja nema snage da na momenat ostavi muckanje oko rekonstrukcije svoje nemoci i da po hitnom postupku stavi zabranu i onemoguci rad takvim agencijama.

lil mar

pre 10 godina

Mozda bi pomoglo kada bi se donela neka uredba kojom se obavezuje vlasnik splava da istakne tablu na ulazu na kojoj bi pisalo da je tu stradao taj i taj ( puno ime osobe ) i na koji nacin... i tako za svakog ko tu strada i za svaki kafic, splav ili nocni klub... na srpskom i na nekom od stranih
jezika. da tu stoji permanentno i da bude upozorenje svima onima koji pridju. Onda bi mogli da donesu informisanu odluku o tome da li ce da udju ili ne. Mozda bi to uticalo i na gubljenje biznisa takvim idiotskim mestima? Mozda bi se onda i zatvorili takvi objekti, silama ekonomije.. Ovo bi trebalo da bude samo jedan od nacina da se zaustavi " divlji zapad" u Srbiji... naravno robija je ovde sustina. Ne robija, robija i fizicki rad na rekonstrukciji Srbije ( da vec iskoriste te misice u neku svrhu pametniju od prebijanja ) Ili je moje razmisljanje samo naivno gledanje na situaciju tamo iz perspektive zivota van Srbije vec vise od dvadeset pet godina???!!!
Pozdrav

YX

pre 10 godina

Da sve ovo prevaziđe samo jedan slučaj nasilja, da postane opšta borba za normalno društvo. To će biti Fedorova pobeda."----------------------------------------------svi zajedno, neumorno i svakodnevno ! Svi zajedno ujedinjeni za bolju buducnost nase dece ! Svaki dan, neumorno! Nas normalnih je VISE nego siledzija , zakon treba da prevagne prosperitetu miroljubivih!

Stane

pre 10 godina

Moramo odrzati pritisak da prokleta drzava ne pusti da zastari ili slicne poteze ,uvek razmisljam o onima koji godinama pisu po zidovima,pravda za Urosa, a pravda za Urosa bi bila da mu se onemoguci da ikad vise u zivotu digne ruku na nekoga,Zaista je jeftin zivot na ovom mestu.

Nikola P.

pre 10 godina

Dragi Filipe,

primi moje saučešće za gubitak brata. Kao i većinu ljudi u svom okruženju, i mene je duboko potresla vest o tako nasilno izgubljenom životu mladog čoveka čija se želja za dobrim provodom te večeri, pretvorila u porodičnu tragediju. Svi smo mi spremni da izdahnemo jednog dana, ali sam siguran da niko od nas nije spreman da tako bolno napusti ovaj svet! Svi mi želimo da izdahnemo sa osmehom na licu, znajući da smo ostavili svoju porodicu, decu, unuke, praunuke...u miru i blagostanju, bez i jednog problema.

"Simbol našeg divnog grada, sa najboljim provodom u regionu" - splavovi, ugasili su život čoveka koji je davao svoj doprinos ovom društvu, obučavajući mlađe generacije da se kroz kolektiv koji pruža sport razvijaju u ispravne mladiće! Mnogo puta pre njegove smrti, i mnogo puta nakon toga, ti isti splavovi su slali nečije sinove osakaćene, isprebijane, slomljene, komirane... ali i obeznanjene od alkohola do te mere, da se problem ispoljio na nekom drugom mestu - saobraćaj, hamburgernica, parking, kućni prag... Često ti isti splavovi ispraćaju nečije ćerke kućama, na čijem su putu često bivale zlostavljane ali i silovane. Koliko puta se desi incident u gradu, a da mi i ne znamo da je problem prenet upravo sa splava. Imam osećaj da, kada bi smo detaljno analizirali, 70% saobraćajnih nezgoda, tuča, izbadanja i upucavanja ima svoje korene na nekim od splavova ili noćnih klubova. Kako se to utiče na uređenje društva uvođenjem prohibicije od 22.00..................

Nikola P.

pre 10 godina

2.....................na koju se samo javlja još veće crno tržište i mikro korupcija, a da je potpuno u redu da vas konobar na splavu služi dok ne padnete u nesvest od alkohola i da vas nakon toga obezbeđenje išutira napolje. Zar to obezbeđenje nije trebalo da vam priđe neko vreme pre padanja u nesvest i obavesti da vam se više neće točiti piće??!

Svi ti splavovi imaju to takozvano obezbeđenje, čija je osnovna funkcija da brine o svakom gostu a samim tim brinu i o samom objektu. Na žalost, to nije tako. Ta ista obezbeđenja imaju potpuno drugu ulogu, a ta je najčešće okarakterisana kao organizovana kriminalna grupa. Takozvani čuvari nisu kadri da obezbeđuju ni sami sebe i sopstvene porodice, jer čovek koji prihvata posao dizanja tegova i šamaranja ljudi u noćnim smenama, koji nema perspektivu veću od kupovine golfa III Gti, i neprekidnog ulaganja u svoju mišićnu masu ne može da vrednuje tuđe živote koji su im povereni na čuvanje onog trenutka kada zakoračimo na most koji nas spaja između njih i splava! Sa sigurnošću mogu da potvrdim da 95% pripadnika obezbeđenja noćnih klubova ne bi znalo da pruži prvu pomoć povređenom, da ne bi znao da rukovodi vanrednom situacijom u slučaju izbijanja požara i da bi se pre vratio po svoju kožnu jaknu u vatrom zahvaćeno područje nego po osobu čije izbavljivanje nije lako.

MUP zna sve i jednog pripadnika obezbeđenja u svim noćnim klubovima. Gotovo da nema kluba sa većim prometom a da nema 2-3 pripadnika MUP-a u svom obezbeđenju.....

katica

pre 10 godina

Filipe to se dogodilo jer nema EMPATIJE, a zašto nema empatije kod našeg naroda? Da bi tvorci ratne ideologije (koji od 1987 g vladaju Srbijom) mogli nesmetano I NEKAŽNJENO da vrše „asanacije terena“ – stvorili su „javno mnjenje“ – „nož žica Srebrenica“, „ubi zakolji da šiptar ne postoji“ i tsl. Ako nisu znao: Cela Srbija je već 23 godine TAOC TE ratno-huškačke BRATIJE (koja je kao kameleon stalno menjala boje).

Ana Krstić

pre 10 godina

A da je Fedor kojim slučajem zaista došao iz Kruševca i da nije "potomak ruskih belogardejaca, rođen i odrastao u Beogradu", onda bi bilo u redu???

Idi begaj

pre 10 godina

Ljudi,ako realno i dobro razmislite shvaticete da su ovo sve prazne price i da ne mozemo zlo u Srbiji pobediti ujedinjavanjem u neke grupe koje ce se popjavljivati po novinama i protestvovati u gradu posto to zlo drzi i novine i grad i sudstvo i obdaniste,zlo nam je uzelo sve.
Siguran sam da se ovakvo zlo moze skloniti samo direktnim susretom licem u lice.
Ne znam kako da napisem a da mi puste komentar....
Nisam nasilan ali u ovom slucaju samo misici mogu unistiti zlo koje vlada Srbijom.
Sta jos treba da se desi...

Nislija

pre 10 godina

Vreme je ludo, zivot ne vredi nista. Cuvajte se, cuvajte decu, a za pocetak izbegavajte splavove i mafijaske kafice jer tamo ne mozete naci nista dobro. Drugo, samim odlaskom na takva mesta direktno finansiramo takve likove.

perodeformero

pre 10 godina

Drzava je poslednjih 20 godina intenzivno gajila navijace, prvo socijalisti pa demokrate.

Strasno je kad se u 21 veku ubija bez kazne u sred Beograda. Resenje je moguce kao u americi, skupe se lepo komsije, naoruzaju se dobro i proglase se za lokalnu militiu. I kad neki kriminalni sljam ubije coveka lepo ga odmah obese o drvo na licu mesta. A moze i serif to da uradi.

Realni Beogradjanin

pre 10 godina

A sto se tice ovih batinasa,sudjenje po slovu zakona pa na mardelj,i da se jave na sudjenju svi koji su nekad bili prebijani,izuzev lica osudjivanih za nasilnicka dela jer verujem da su i na splav dosli da glume mangupe,jel se slaze neko samnom?Ma,sta ja uopste pitam mi ovaj narod ne moze nista da promeni,nista! Samo moze da pise i da kuka,a realnost je sledeca,jos cemo dugo trpeti torturu mocnih ljudi u srbiji,onda cemo kao pokorna celjad dobiti ulaz u eu,postace nam jos gore,maltene cemo pocrkati od gladi jer ce srednja klasa da nestane,postojace robovi ljudi koji rade za hranu i smestaj,drzavni sluzbenici,i ekstra bogati sloj koji ce raditi po bankama itd,postacemo drukarska nacija,gore nego u vreme tita,cim neko progovori-mrak.Obavestajna sluzba ce biti najrazvijeniji drzavni organ,e onda braco moja,nece biti moguce nikakve promene. Ako neko zna kako,neka zaustavi clanstvo eu jer kad udjemo,uzece nam dusu,ionako su kupili sve izvore vode u srbiji i ostalo sto valja. Proputovao sam pola sveta,krecem se u raznim stalezima,moje
mislienje je merodavno,verujte. Ovoj zemlji treba vodja,vucko je na dobrom putu,ali se mnogo plasi,otkrijte cega se plasi i spasicemo buducnost nase dece,moramo!nisam za njega,ali trenutno nema bolji.dacic,dinkic,rasim,ceda,covic,djilas,vulin pod hitno sa politicke scene.Da se napravi zakon o izdaji nacionalnog poretka,u tome lezi spas ove drzave,da nas se politicari plase,naroda!da se poniste sve prodaje drzavne svojine strancima,ko se slaze samnom?

žsavić

pre 10 godina

Ko je ovde predsednik...kako bi rekao Erih Frid (Narod, naravno)...
Ako znate ko je ovde predsednik, ko je premijer i ko je onaj treći, najveći politički idol - ve ne možete da se čudite i prenemažete...
Možete da tugujete, da budete očajni, da bežite u, prema SPC, dekadentne bezbožne kulture, ako ste u manjini, ili da likujete ako ste u većini, jedino što ne možete to je da se čudite i prenemažete.

Baka Vuka,CA

pre 10 godina

Boze, u sta se pretvorila moja Srbija.Evo sam ovde u Kanadi godinama-odgajila dvoje unuka-do prosle godine sam relativno cesto dolazila u Bgd,-moja cerka i zet ne dozvoljavaju da i decu dovedem-unuka -17 god. unuk 15-neobicno zele da vide Srbiju-vole sve pozitivno sto je u njoj-medjutim bezbednost je jedini razlog da ih dovedemo u Bgd,Godinama obilazimo Evropu-deca su odusevljena Londonom, Parizom. Rimom/spremamo put u Spaniju-Grcku/tesko mi je da ne vide Srbiju i ostale zemlje koje su cinile Jugoslaviju-a puno znaju o svima-ponosna sam sto svojim drugovima pricaju o lepotam Srbije koju znaju samo kroz filmove i video-zapise.Uradite nesto da se i nasi unuci krecu Beogradom kao ja i moja cerka u vremenu njene i moje mladosti.Veliki poz.iz Otawe

Nikola

pre 10 godina

Mnogo mi je zao sto zivimo u ovako prljavom drustvu. I ja sam jedna od zrtava ovakvih olosa, samo na malo drugaciji nacin. Radio sam dugo kao DJ i prestao sam to da radim kada mi je posao najbolje isao, jer nisam mogao da gledam sopstvenu nemoc da pomognem zrtvama brutalnosti "obezbedjenja". Zavrsio sam na psihoterapijama.
Uvek sam se pitao "kako znaju kad je dosta batina, a da zrtva ne umre". Gledao sam mnogo takvih situacija na zilet od smrti. U Fedorovom slucaju se, na zalost, nije islo do tog zileta, nego se presla granica. Sad, da li je zilet ili pedalj preko te granice, svejedno je, momak vise nije ziv. Da je kojim slucajem preziveo, batinasi bi se hvalili pred pocetak svake veceri na splavu, da novajlijama daju do znanja da je brutalnost najvaznija u njihovom poslu.
Bilo je i uplasenih svedoka, ali na zalost i onih koji su gledali iz zabave i bez namere da svedoce, kao da su videli kako grupa mrava jede bubasvabu.

Zoran

pre 10 godina

Svaka normalna drzava mora imati zakon koji ce strogo da se sprovodi. Odgovorni za to su nadlezne vlasti. U Srbiji se puno prica a niko nista neprreduzima. Vi svi ovde i ostali koji su za pravednu i zakonsku drzavu treba da napravite masovnu demstraciju i dase je odrzavate 24 sata ispred skupstine i u drugim gradovima sve dotle dok predsednik drzave nizadje pred vas sve i obeca dace u odredjenom roku da pokrene sudski postupak. Svi koji su doziveli ovako nesto slicno treba da predaju zalbu. Treba isto upozoriti optuzene da bilo koja pretnja svedocima automatski povecava kaznu optuzenima.
Znaci dok god vi budete samo pricali nema nista od pravde. Sada se fino organizujte jel snaga je u masi. Srecno

seljadin

pre 10 godina

mnogo je kad bilo ko strada od kriminala, ali ne preterujte, ko beži iz Beograda zbog "kriminala" bežaće iz bilo kog grada, najbolje je bežite u Detroit, tamo ima samo 53 puta više ubistava, ili još bolje u London

Nikola P.

pre 10 godina

3.......Njihova uloga je najčešće stopiranje "kolega" u vršenju dužnosti, dodatnoj bezbednosti nošenjem vatrenog oružija, "štekom" za viđenije goste itd. jer ko će, poBogu, da pretresa kolegu?! Imam samo jedno pitanje. Zašto ti isti pripadnici MUP-a to ne rade potpuno javno, zvanično, po nalogu svoje jedinice a koji će kao servis naplaćivati lokalna policijska stanica. Gde se zna da na svakih 300 gostiju (kapaciteta) morate da plaćate servis MUP-a za obezbeđivanje gostiju. Tako, kada nastane problem, pripadnik obezbeđenja reaguje po službenoj dužnosti a samim tim je i njegova odgovornost znatno veća!

Samo upornošću i istrajnosti možete donesti promene, a razlog je toliko jak da sam siguran da nikada nećete odustati! Budite javni u svojim nastupima, kako bi ljudi poput mene mogli da vas podrže!

S'poštovanjem,
Nikola P.

Realni Beogradjanin

pre 10 godina

@beogradjanin a propo price o ocu alkoholicaru i gostima. Ja to vidim ovako kad vec pravimo poredjenja. Sad ja malo da stanem u odbranu nasih momaka sa jos lepsim poredjenjem: kod tog istog oca alkoholicara dodje drugi covek alkoholicar siledzija u kucu da se pravi veci mangup i siledzija od njega samog a onda kad ga ovaj propusti kroz sake,bezeci glavom bez obzira,padne i zadobije smrtne posledice usled PADA,sramota je iskljucivo njegova a ne domacinova.Napominjem,ljudski zivot je najvrednija stvar na svetu,ali nemojmo mesati babe i zabe,decko je bio u svojoj drzavi isto sto i nasi momci ovde,kavgadzija,daleko od gosta turiste.Cak je bio registrovan huligan sto nasi osudjeni momci nisu bili. Nemojmo zarad neke obecane evrope da se odricemo nekih stvari,obraza.ok treba da odgovaraju za ucestvovanje u tuci i nista drugo,jer je realno tako i bilo niko ga nije gurnuo.mislite da bi mi bolje prosli u svetu? U svetu se desava pogrom Srba za koji niko ne odgovara.Sa Evropom ce nam doci GMO,roditelj 1 i roditelj 2,vece cene namirnica,i nivi svetski poredak.nikom nece biti bolje sem politicarima i ljudima koji tesno saradjuju sa drzavom,(banke,nevladine organizacije i strani placenici kao sto je Ceda.)Nista dobro nam nece Evropa doneti sem jos vece zastite za politicare koji ce se utrkivati ko ce vise da izda svoj narod i ponudi vise u zamenu za strani pasos i racun u stranoj banci,a mi cemo postati ogledna nacija (banka ljudskih rezervnih delova). Imao bih da pricam ali nema svrhe..

Marko nb

pre 10 godina

Izgubice se sve smisao vrlo brzo. Nije on Taton iako je zlocin duplo veci. Sve ce biti po starom. Da bolje kazem vec jeste. Provozajte se malo do splavova.

MUKNAVI

pre 10 godina

Sirovina caruje,kocoperi se,bahati a pamet..za sada..cuti,i ponasa se po onoj izreci..pametniji popusta,odlazi,ali vecito nece jer bes mirnog je nesto sto se nemoze` zamisliti u glavama sirovena kojima komanduje..kraj kicmene mozdine!

svarozic

pre 10 godina

Nije profesionalno, a ni moralno objavljivati ovakve tekstove dok god istraga i proces traje. Bez obzira da li je ovo tačno ili ne.

nego sta

pre 10 godina

E pa bas ga preteraste,simbol Srbije.A onaj sto iskasapio preko 10 ucenika u Americi kad je ono bilo vec,pa onaj ispred bioskopa.Nista?
Nije ostali svet raj na zemlji kao sto cesto propovedate ovde na netu.Treba u ovoj zemlji zakon discipline i to debele a zatim i postovanja zemlje u kojoj zivite pa bi se onda smirili itekako

Troml

pre 10 godina

Kako su nabildovane ubice postale simbol Srbije?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uuuuuuu, jako naivno pitanje.
Trebali ste postaviti pitanje ~ "tko ih je
ustoličio i zbog koga su opstali na vrhu".
Odgovore potražite u bližoj i daljnjoj
prošlosti. Nači će te uzrok i korijenje
tom simbolu Srbije, koje ni današnje društvo
ne mjenja (simboli se teško mjenjaju ~
~ priraslo srcu).
Za početak, vratite se bar za početak,
do onog dana kada je Ante Marković ustoličen
u premijera (16. ožujak/mart 1989. godine)
i od tog dana listajte memoriju dan po dan
vrlo polako, nači će te odgovore na sva pitanja.
Pokušajte.

CVRX

pre 10 godina

Pa tako sto je, od postavljanja komunizma od strane "Saveznika" posle II Sv. Rata, sistematski vrsena negativna selekcija. E, to je najveci zlocin "Komunizma" uz unistavanje institucije licne odgovornosti...

seljadin

pre 10 godina

ubice po 40 godina u zatvor... Mnogo je i jedan ubijen...ali ono sto mi smeta je da mnogi jedva docekaju da ponizavaju i prozivaju ceo narod. U Detroitu ubiju 53. coveka na 100.000 ljudi, u Beogradu 1. sto je i previse za zemlju koja je navikla na civilizovano ponasanje...

mladen

pre 10 godina

"Ako je nekom stalo do pijeteta nevinoj žrtvi, onda bi sve splavove na tom potezu trebalo izmestiti kako se ne bi pravile žurke na mestu gde je neko na ovaj način stradao."

šalite se!
a mesto se zove "staro sajmište".. i pre fedora neko je tu nevin stradao.. zapravo par hiljada nevinih.. ali oni nikome i nisu bili važni pre ove žrtve.. dok god je neka žrtva najvažnija, potisnuće je neka sledeća..

s

pre 10 godina

Skrnava zemlja,skrnavi ljudi...šta kome nije jasno,nek pročita ponovo ovu rečenicu.Mi smo nuline nule nula.Najjadniji narod u Evropi i šire i zato smo na dnu rupe i tu ćemo ostati.Zauvek!

Baka Vuka,CA

pre 10 godina

Boze, u sta se pretvorila moja Srbija.Evo sam ovde u Kanadi godinama-odgajila dvoje unuka-do prosle godine sam relativno cesto dolazila u Bgd,-moja cerka i zet ne dozvoljavaju da i decu dovedem-unuka -17 god. unuk 15-neobicno zele da vide Srbiju-vole sve pozitivno sto je u njoj-medjutim bezbednost je jedini razlog da ih dovedemo u Bgd,Godinama obilazimo Evropu-deca su odusevljena Londonom, Parizom. Rimom/spremamo put u Spaniju-Grcku/tesko mi je da ne vide Srbiju i ostale zemlje koje su cinile Jugoslaviju-a puno znaju o svima-ponosna sam sto svojim drugovima pricaju o lepotam Srbije koju znaju samo kroz filmove i video-zapise.Uradite nesto da se i nasi unuci krecu Beogradom kao ja i moja cerka u vremenu njene i moje mladosti.Veliki poz.iz Otawe

svarozic

pre 10 godina

Nije profesionalno, a ni moralno objavljivati ovakve tekstove dok god istraga i proces traje. Bez obzira da li je ovo tačno ili ne.

Realni Beogradjanin

pre 10 godina

@beogradjanin a propo price o ocu alkoholicaru i gostima. Ja to vidim ovako kad vec pravimo poredjenja. Sad ja malo da stanem u odbranu nasih momaka sa jos lepsim poredjenjem: kod tog istog oca alkoholicara dodje drugi covek alkoholicar siledzija u kucu da se pravi veci mangup i siledzija od njega samog a onda kad ga ovaj propusti kroz sake,bezeci glavom bez obzira,padne i zadobije smrtne posledice usled PADA,sramota je iskljucivo njegova a ne domacinova.Napominjem,ljudski zivot je najvrednija stvar na svetu,ali nemojmo mesati babe i zabe,decko je bio u svojoj drzavi isto sto i nasi momci ovde,kavgadzija,daleko od gosta turiste.Cak je bio registrovan huligan sto nasi osudjeni momci nisu bili. Nemojmo zarad neke obecane evrope da se odricemo nekih stvari,obraza.ok treba da odgovaraju za ucestvovanje u tuci i nista drugo,jer je realno tako i bilo niko ga nije gurnuo.mislite da bi mi bolje prosli u svetu? U svetu se desava pogrom Srba za koji niko ne odgovara.Sa Evropom ce nam doci GMO,roditelj 1 i roditelj 2,vece cene namirnica,i nivi svetski poredak.nikom nece biti bolje sem politicarima i ljudima koji tesno saradjuju sa drzavom,(banke,nevladine organizacije i strani placenici kao sto je Ceda.)Nista dobro nam nece Evropa doneti sem jos vece zastite za politicare koji ce se utrkivati ko ce vise da izda svoj narod i ponudi vise u zamenu za strani pasos i racun u stranoj banci,a mi cemo postati ogledna nacija (banka ljudskih rezervnih delova). Imao bih da pricam ali nema svrhe..

anticenzura

pre 10 godina

@Baka Vuka,CA

Nemojte ni vi dolaziti! Evo bas jutros pojedose ljudozderi troje ljudi,a huligani polomise klinicki centar,a klinci iz vrtica prebili cistacicu. Ma da vam ne pricam,stvarno je uzas u Bg. Nocu ako setate po enbidziju,morate da imate kod sebe koji gram koke,pa ako vas napadnu vi ih ponudite i puste vas inace hoce da svasta vam rade,narocito bakama s unucima.
Inace i ja sam obisao dosta Evropu i tamo su svi divni,po Parizu banja prava nigde nema opasnosti...Solun sem par narkica takodje...verujem i kod vas tamo u Torontu je super! Eto zamoljavam vas preskocite Srbiju,Nigeriju,Cad,Tanzaniju...samo nastavite da uzivate po normalnim drzavama!

seljadin

pre 10 godina

mnogo je kad bilo ko strada od kriminala, ali ne preterujte, ko beži iz Beograda zbog "kriminala" bežaće iz bilo kog grada, najbolje je bežite u Detroit, tamo ima samo 53 puta više ubistava, ili još bolje u London

milovan

pre 10 godina

Samo za CVRX, ili vec kako se potpisao. Prvo etiketiranje kao komunisti, socijalisti nije na mestu, i jos gore nije tacno. Demokratija je donela totalni haos u Srbiju, normalno uz pomoc naseg mentaliteta. Nas genetski kod i mentalni sklop je ostao na nivou turskog feudalizma. San vecine Srba je budu, kabadahije, age, begovi. Okreni se oko sebe pogledaj svojim oima ukljuci mozak. Pogledaj kako zive Srbi koji fizickim radom zaradjuju koju paricu. Vidi kako zive njihovi "ceraci". Isto kao u Srbiji za vreme Turaka. Mi smo se odrekli svoje vere. Zato nam je kako nam je.

Ana Krstić

pre 10 godina

A da je Fedor kojim slučajem zaista došao iz Kruševca i da nije "potomak ruskih belogardejaca, rođen i odrastao u Beogradu", onda bi bilo u redu???

samo pitam

pre 10 godina

a šta je naš dobri Feša tražio tamo? "Nafrakane devojčice u visokim štiklama i kratkim suknjama koje su s osmehom snimali gladijatorski užitak koji im je ponuđen. U kulturi splavova, izgleda, vidi se srozavanje društva koje je gladno krvi." što reče brat.. Licemerje?
Ili ovako, šta će tamo 'nafrakane devojčice u visokim štiklama i kratkim suknjama koje su s osmehom snimali gladijatorski užitak koji im je ponuđen'?
Zbog obezbeđenja, ne?
A kad smo tu, šta će tamo obezbeđenje, pardon 'nabildovane ubice koje su postale simbol Srbije'?
Valjda zbog zarade vlasnika i dobre zabave po njihovom ukusu, ne?
Svima lepo, svi veseli i Feša je navratio sa društvom da to isfinansira i odigra svoju ulogu. Ne? Pa čekaj, nije otišao u pozorište, ne?
Hteo je da plati novcem, na žalost, ovog puta je to bilo životom, ne?
A sad da pitam, šta je Taton tražio?

Istina je prilično crna, ne?

DECO.. bežite od takvih mesta. Da mu je to neki prijatelj rekao, naš dobri Feša bi nam možda bio živ.. ali avaj, na žalost, našlo bi se neko drugo 'topovsko meso'
NE!? Ok

Verovali ili ne, žao mi je Feše, Tatona.. i svih budućih. Njihovih porodica i prijatelja.. Žao mi je i jer jedno moje dete ide na takva mesta. I ne mogu ništa.. sem da na ovako rušan način predstavljam.. Feša, Taton su položili živote i ako ne shvatimo ISTINU iz njihovih primera.. uzalud

Ђура Чворовић

pre 10 godina

Јесте, најбоље је да сви побегнемо из Србије и да је оставимо лешинарима! Не мора нико да се бори за њу, а и што би кад у њој успевају или силеџије или дефетисти.
Где вам је срце Срби? Јесу ли најхрабрији изгинули у недаћама а остале само млакоње и фукара? Да ли би смо смели да станемо пред наше дедове и прадедове који су прошли кроз Голготу два светска рата да би Отаџбину наследили издајници и млакоње?
Шта је данас вредно борбе, питање је сад? Ако нећеш да се бориш за Србију и одеш у Немачку, Француску или САД, мораћеш да ратујеш за њих, ако не ти онда ће твоја деца да буду упрегнута у Бундесвер, Легију или Маринце...
М?

Komentator

pre 10 godina

Da li vam je sada jasan apsurd našeg sudstva i medija?! Bris Taton je bio daleko propraćeniji slučaj od ovog. Saznali smo imena svih učesnika, pisalo se do detalja o njima, hapšeno je redom, čak se stiglo i do toga da 16 ljudi bude optuženo za ubistvo. Sav taj apsurd koji verovatno nigde nije zabeležen u sudstvu se izdešavao zbog pritiska Francuske, medija i pokušaja pravdanja naših političara. Išlo se dotle da je nekoliko hiljada ljudi šetalo i palilo sveće za Brisa Tatona i izvinjavalo se Francuskoj...
Moje pitanje glasi gde je sada sve to za ovog momka?! Gde je medijska hajka, gde su imena, gde su masovne šetnje, gde su političari? Nema ih, ima samo sudstva za koje ćemo tek videti kako će ovo sve na kraju formulisati i šta će od svega ovoga ispasti...
Suština je da nemamo jedan pravac u kojem se krećemo i jedan način osuđivanja i odlučivanja šta je bitno i kako se sa time nositi. Zato i imamo ovoliko žrtva nasilja i rastući broj divljaka i siledžija, a iz njih ubica. Da se jednom makar zauzme čvrst stav i sa njim nastavi možda bi problem i rešili ovako ako od slučaja do slučaja rešavamo situacije i pristupamo im tako neće biti boljitka...

Vladimir

pre 10 godina

Ubica je ubica bio on NABILDOVAN ili ne. Vise je u Srbiji ubica koji nisu ni videli teretanu nego obrnuto. Ovde je rec o klasicnom stereotipu, bavim se rekreativno bodilbildingom vec 11 godina i nemam cak ni kaznu za saobracajni prekrsaj. Ubice imaju svoja imena i prezimena.

zoran

pre 10 godina

Zvezdan Jovanović-Milorad Ulemek Legija ili kako već - Zoran Đinđić

Nabildovane siledžije (20 komada) - Fedor

Razlika je samo u tome što je u prvom slučaju bio metak a u drugom cokule... Sve ostalo je isto.

Mica

pre 10 godina

Ja ne znam da li i ostali gradovi u svetu imaju poput Beograda ovoliki broj splavova koji su ne samo ruglo grada već stecište ogromnog broja kriminalaca , siledžija i kojega čega sve. Ali oni su verovatno i izvor nelegalnog prihoda velikog broja ljudi iz vlasti grada koji se na taj način bogate. Inače ne bi se zatvarale oći pred ovim ogromnim problemom prestonice.

Beka

pre 10 godina

Gradonačelniče, sklanjajte splavove. Oni su najgori rasad kulture devedesetih. To ne smete da dozvoljavate više ni po koju cenu. Dosta je bilo.

Patrijota

pre 10 godina

Veoma jednostavno, sistematski uz iskljucivu pomoc, direktivu i zelju svih poluga vlasti zadnjih decenija! Pa evo vam najsvezija vest od sinoc i danas? Posle utakmice osudjivani kriminalac Kimi, vodja dela grobara, posle utakmice na sred stadiona pred hiljadama ljudi, policije, redara i saigraca skida kapitensku traku fudbaleru Partizana!?
A danas predsedava sednicom upravnog odbora kluba i pokusava glupostima preokrenuti pricu uz podrsku tog istog kapitena (Scepovic)??? Svo to vreme direktor Nadj ne sme da se oglasi???
I o cemu onda ovde pricamo? Pa gde je svemoguci Vucic, gde je premijer i ministar policije Dacic, gde je vrli direktor policije Veljovic, gde je Megatrend ministar pravde Selakovic, gde su novinari, gde je javnost...??? Nema nikog, nema nista i tako ce i biti. Vratio Vucic 90.-te na velika vrata pre nego je i zamislio i sada uzivajmo!
Hteli smo promene i doveli radikale i socijaliste! Pa eto vam ih i sad tisina!

Bane

pre 10 godina

Imao sam priliku da u klubu time out na adi prisustvujem krajnje profesionalnoj reakciji obezbedjenja..naime kada su se pobile dve devojke i nakon toga jedan momak uskocio i krenuo da se obracuna sa ko zna kim, obezbedjenje je stiglo za sekund i za jos dve sekunde agresivnom momku zavrnuo ruke i pognutog i savijenog kao palacinku ga izneo iz kluba i napolju ga ljudski smirili ! Sve pohvale za momke sa tajm auta to je prava reakcija a ne ovi umobolnici!

Realni Beogradjanin

pre 10 godina

A sto se tice ovih batinasa,sudjenje po slovu zakona pa na mardelj,i da se jave na sudjenju svi koji su nekad bili prebijani,izuzev lica osudjivanih za nasilnicka dela jer verujem da su i na splav dosli da glume mangupe,jel se slaze neko samnom?Ma,sta ja uopste pitam mi ovaj narod ne moze nista da promeni,nista! Samo moze da pise i da kuka,a realnost je sledeca,jos cemo dugo trpeti torturu mocnih ljudi u srbiji,onda cemo kao pokorna celjad dobiti ulaz u eu,postace nam jos gore,maltene cemo pocrkati od gladi jer ce srednja klasa da nestane,postojace robovi ljudi koji rade za hranu i smestaj,drzavni sluzbenici,i ekstra bogati sloj koji ce raditi po bankama itd,postacemo drukarska nacija,gore nego u vreme tita,cim neko progovori-mrak.Obavestajna sluzba ce biti najrazvijeniji drzavni organ,e onda braco moja,nece biti moguce nikakve promene. Ako neko zna kako,neka zaustavi clanstvo eu jer kad udjemo,uzece nam dusu,ionako su kupili sve izvore vode u srbiji i ostalo sto valja. Proputovao sam pola sveta,krecem se u raznim stalezima,moje
mislienje je merodavno,verujte. Ovoj zemlji treba vodja,vucko je na dobrom putu,ali se mnogo plasi,otkrijte cega se plasi i spasicemo buducnost nase dece,moramo!nisam za njega,ali trenutno nema bolji.dacic,dinkic,rasim,ceda,covic,djilas,vulin pod hitno sa politicke scene.Da se napravi zakon o izdaji nacionalnog poretka,u tome lezi spas ove drzave,da nas se politicari plase,naroda!da se poniste sve prodaje drzavne svojine strancima,ko se slaze samnom?

mojsov

pre 10 godina

Potpuno razumem ocajanje porodice ubijenog mladica. U ovoj jadnoj drzavi nikada nece biti utehe za zrtve jer isti ti nabildovani majmuni imaju podrsku politicara. Pa zar se nije sa Dacicem, kad je slavio rezultate izbora, slikao, u drugom redu, moron koji sebe naziva navijacem a svi znamo da je diler droge, osudjivan vise puta.I pojeo vuk magarca. E takvi moroni su beli medvedi u ovoj drzavi, a svi ostali divljac za odstrel. Amin!

pravda za Fedora

pre 10 godina

A koliko dugo drzava ne staje na put huliganima svih vrsta? Ministar Velja svojevremeno rece da su se deca malo zaigrala dok su ambasade gorele i prodavnice bile obijane. Zar nisu Vucic i Nikolic uveli tabadziju Kovacevica u skupstinu kao nagradu sto je junacki skoro na smrt prebio bespomocnog Amerikanca? A posle ga i pomilovali ako se ne varam. Ako je u redu biti siledzija kada treba tuci pedere i paliti ambasade, tesko je onda spreciti huligane da zadovoljavaju svoje nagone po raznim splavovima, gradskom prevozu, fudbalskim utakmicama i sl.

Beogradjanin

pre 10 godina

Prvo sam se stresao, a zatim pobesneo od ovog teksta. Posebno od one usputne price o drugom prebijanju unutar splava i gostima koji uzivaju u toj predstavi i sve to snimaju kamerom. To je slika i prilika Srbije koja ide na splavove. Cast zalutalim izuzecima. Zapravo, to je slika i prilika Srbije tacka. Ali da li je moguce, kako je moguce da su oni brojniji i mocniji od nas??

PS. Jedino se ne slazem sa delom teksta o Briceu Tatonu. Decko je bio stranac, gost u ovoj zemlji, koji nazalost nije znao gde dolazi, i zato je sramota bila nekako veca. To je kao da otac alkoholicar svako vece bije tebe i tvoju majku kad se vrati pijan iz kafane, a onda jednog dana prebije i tvog druga ili drugaricu koji su ti dosli u goste. Nekako je sramota veca kad prebije njih, iako strahota nije nista manja, naprotiv, sto svaki dan bije tebe i tvoju majku.

Zoran

pre 10 godina

Da smo "normalan" narod, u "normalnoj" zemlji, gde je porodica na prvom mestu, grad, kao sto je Beograd, bio bi nocu "mrtav grad", jer bi njegovi stanovnici bili u svojim kucama, spavali i rano odlazili na posao!
Vrednosti su se promenile, tj. nema ih! Ponosni smo sto Beograd zivi nocu (ali nocni prevoz ne radi), sto stranci dolaze u nas grad da se "provedu". Ali svoj grad i svoju zemlju vole i cuvaju i ne bi radili tamo ono sto rade ovde.
Zabranjena je prodaja alkohola maloletnicima, prodaja alkohola posle 22h...i?
Problem u Srbiji je sto se NIKO Zakona ne pridrzava. Donosimo ih zato sto od nas to neko zahteva, a i sami nismo svesni da je to za nase dobro.
Kao sto "vezujemo pojas" u automobilu...ne vezujemo ga zbog Policije, vec zbog nas samih!
Ako shvatate sta hocu reci!

Saldzo

pre 10 godina

Nije demokratija za nas Srbe, nego debela diktatura, pa da se naučimo redu i zakonu!!!
(beograd, 7. avgust 2013 22:47)

Apsolutno se slazem! Dok je car Dusan sekao ruke lopovima, jezike lazljivcima i zakivao kroz usi za vrata radnje pekara koji krade na hlebu Srbija je bila najmocnija drzava u Evropi. Knez Milos Obrenovic je od otomanske provincije Srbije napravio drzavu jer, iako nepismen, bio je akademik iz oblasti "koga, zasto i kada treba nabiti na kolac". Za nas samo diktatura, cvrst stisak oko vrata, pa svakih 10 godina popustis samo za delic milimetra da proveris kako se ponasamo sa malo vise slobode. Posle 200 godina mozda i naucimo da zivimo u demokratiji.

zoran

pre 10 godina

Zasto se ne zapitate za koga je Arkan radio..? Pa,z a policiju, za DB. Sta mislite z akoga rade "vodje navijaca" dva beogradska kluba..?? Pa, za policiju. Ja to znam, jer imam rodjaka koji radi u toj instituciji i to prilcino visoko. Coveku se sve smuchili i verovatnoc e u penziju pre vremena.
Ljudi moji, policija da nije u dosluhu sa kriminalcima, to bi reshila za sedam do deset dana. Ti "navijachi" imaju toliko kriminalnih dela na svojim ledjima da ne bi izlazili iz zatvora sledecih 15-20 godina. No imaju zashtitu u policiji i zato su na slobodi.

Sta mislite, kako su ubice Tatona pobegle preko granice...??

Pero

pre 10 godina

A ko drugi da bude simbol Srbije? Istorija Srbije u prethodnih 25 godina je istorija nasilja. Koga je u Beogradu zaista pogađalo nasilje koje je u ime nacionalističkih ciljeva vršeno u devedesetima? Anti-ratne profitere? Naročito njih, kako da ne. Ljudi su se u to vreme smejali nacionalističkim "vicevima". Danas mogu i da ćute, svejedno je.

žsavić

pre 10 godina

Ko je ovde predsednik...kako bi rekao Erih Frid (Narod, naravno)...
Ako znate ko je ovde predsednik, ko je premijer i ko je onaj treći, najveći politički idol - ve ne možete da se čudite i prenemažete...
Možete da tugujete, da budete očajni, da bežite u, prema SPC, dekadentne bezbožne kulture, ako ste u manjini, ili da likujete ako ste u većini, jedino što ne možete to je da se čudite i prenemažete.

katica

pre 10 godina

Filipe to se dogodilo jer nema EMPATIJE, a zašto nema empatije kod našeg naroda? Da bi tvorci ratne ideologije (koji od 1987 g vladaju Srbijom) mogli nesmetano I NEKAŽNJENO da vrše „asanacije terena“ – stvorili su „javno mnjenje“ – „nož žica Srebrenica“, „ubi zakolji da šiptar ne postoji“ i tsl. Ako nisu znao: Cela Srbija je već 23 godine TAOC TE ratno-huškačke BRATIJE (koja je kao kameleon stalno menjala boje).

sjugjosja

pre 10 godina

I mene je sramota sto navijam za Partizan!! I razocaran sam ovom drzavom! Razocaran sam ovim drustvom! I sve ću učiniti da napustim Srbiju, i da sutra moja deca odrastaju u nekoj normalnijoj drzavi i u nekom normalnijem drustvu! Porodici nastradalom izjavljujem saucesće i zelim da istraju u svojoj borbi!! IZDRZITE, BUDITE JAKI!! Naićićete na svakakve prepreke, ali tada smognite snage, vucite iz petnih zila, budite hrabri i imajte snage i za nas slabe koji jedino ovim putem i jedino moralnu podrsku mozemo da pruzimo!!
Ne zamerite mi, meni je jednostavno muka vise od ove drzave, ovog sistema, ovog drustva...
Nek mu je laka zemlja!

Iza Brda

pre 10 godina

Srbija je podeljena. Oni i Mi. Mi ne treba da se mešamo sa Njima. Njihovo vidjenje života, životnih vrednosti, ljudskog dostignuća, morala, zabave, odnosa medju polovima, Njihovo shvatanje kulture i zabave se razlikuju od Našeg. Njihovo obrazovanje nije na visini kao Naše. Oni su sirovi, prosti, u Njima preovladjuju animalni instikti, u se, na se i poda se, Oni nisu estete, ne prepoznaju lepotu, oni nemaju emocije i osećanja...Oni gaze, u bukvalnom i figurativnom smislu. To Mi, ne umemo da prepoznamo, kao što nije znao ni Fedor. Mi idealizujemo svet, misleći da od gamena i geaka može da se napravi čovek sa osećanjima. Na žalost, Fedor je žrtva idealizovanog pogleda na srpsko društvo. Sa podignutim rukama, i rečima hteo je da zaustavi nasilje.
Kako dalje? Ne znam! Za početak, hajde da se Mi ne mešamo sa Njima. Gde su oni, Nas nema. Gde dodju Oni, Mi odlazimo. Linija manjeg otpora, što i jeste u suštini tužno, ali to je izgleda jedini izlaz. Valjda će da dodju, moraju da dodju, bolja vremena. Jer, ako se pomešamo sa mekinjama, svinje će nas pojesti. Fedorovoj porodici puna podrška da istraje u ovoj borbi za Pravdu.

Vera

pre 10 godina

Samo bih zelela da predlozim da se osnuje fond koji bi nosio Fedorovo ime i koji bi bio vecita opomena i secanje na vremena bezakonja i brutalnosti u Srbiji koja traju vise od dve decenije..

baranyka

pre 10 godina

"Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam ćutao; jer nisam bio komunista.
Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam ćutao; jer nisam bio socijaldemokrata.
Kada su došli po sindikalce, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene, nije preostao niko da se pobuni." - M. Niemöller
U krivu su svi koji misle da se to desava nekima drugima, onima koji idu na splavove, ne meni, onima koji idu na utakmice, ne meni, onima koji su predsednici vlade, ne meni. Svako cutanje drustva vodi k tome da ce jednoga dana doci red na tebe ili jos gore, tvoje dete.

Darko

pre 10 godina

Kada sam ja bio mladji,sada imam 43 god.splavovi su bili iza Sajma,bili su na jako losem glasu i posecivali su ih isti takvi ljudi.Danas su splavovi na svakom koraku, na obalame obe reke, sa reklamom o nevidjenom nocnom zivotu Beograda. Kome treba grad koji nocu ima jedno, a danju drugo lice! Meni i mojoj porodici sigurno ne,i ako se ikada pojavi neka ideja da se prestane sa slikom o Nocnom Beogradu... ja sam ZA !!!

Aleksandar

pre 10 godina

@Majka

Bas Dacicu i Vucicu ovakvi likovi i odgovaraju. To su kreacije njihovog dopustanja i potplacivanja. Njima su potrebni. I nisu samo Dacicevi i Vucicevi, nego celog politickog sistema. Od politicara do sudija i policije. Da bi se ovo resilo, mi moramo da promenimo vlast i da je pohapsimo. POstoje ljudi u sudstvu i policiji koji su posteni i znaju sta se sve dogadja, samo mi nije jasno zasto se plase ovih drugih. I ti drugi su najobicniji smrtnici.

Deki

pre 10 godina

Ovo je samo logican ishod svega sto nam se desavalo. Sire gledano svi imamo udeo u tome. Ovi nabildani momci kako ih nazivate su nezvanicna drzavna vojska. Oni pale dzamije, ruse ambasade, "brane" sve sto je nacionalno, a zapravo brane svoje nalogodavce. I krivi smo jer je vecina za onu malo nacionalniju opciju jer ovi iz EU hoce da nas opljackaju dok ovi drugi kao cuvaju neki nacionalni identitet. Plasim se da ovi koji ga cuvaju ni neznaju sta znaci rec identitet.E sad posto smo odlucili da imamo cuvare identiteta, sada ti isti cuvari cuvaju sve ono cega se boje a boje se svega onoga sto nije slicno njima a to je upravo bio ovaj nesretni mladic.

Kinez

pre 10 godina

Ovde je lako dokazati krivicu.
Da smo u Kini i da se dokaže krivica "obezbeđenja", dobili bi smrtne kazne čijem bi izvršenju prisustvovala i školska deca!

Кривокапић

pre 10 godina

Људи избегавајте сплавове. Оставите их манијацима, дилерима, спонзорушама, просечним фудбалерима политичарима, удбашима и неживљеним кретенима. То је ионако одраз примитивизма који већина не дели.

Nebojša - Vračar

pre 10 godina

Žao mi je šta se desilo Fedoru,moja lćerka mi prića o ti dešavanjima na splavovima.Tu se vidi pravna država.Zašto se huligani i bandititi nazivaju ,,navijačima",ja sam navijač ali ne idem na utakmice zbog tih baraba.Kako jedan ,, navijač" može da skida kapitensku traku jednom fudbaleru?Mi smo društvo koje treba debelo da razmisli o svojoj budućnosti,treba li možda V. da ovo preseće?

Silvester

pre 10 godina

Splavovi su poljski klozeti srpske bahate nekulture, i ne pada mi napamet da budem u njihovoj blizini. To je mesto za kurve i kriminalce, i ne shvatam šta pristojna i kulturna osoba tamo može da traži?

sale_bcn

pre 10 godina

Ja sam ziveo oko 7 godina u Barceloni od tih 7 oko 4,5 godina sam radio kao obezbedjenje po barovima i nocnim klubovima.Da,jesam visok i kratko osisan ali isto tako pricam i Engleski i Spanski i isto tako vrlo dobro znam da incidente treba izbegavati,nije moje bilo da ja bijem ljude nego da odrzavam mir i red u mestu na kome radim.Imao sam xy situacija gde sam cak i sa razlogom mogao da pretucem nekoga pa opet uvek sam se savladao da to ne ucinim znajuci kakve posledice mogu da budu.I tamo je postojao problem obezbedjenja znam licno slucaj gde je obezbejdenje prebilo momka i bacilo u more,momak se udavio a ovi sarlatani zavrsili na robiji.Ti kao obezbedjenje treba da ucinis sve da se ljudi osecaju sigurno unutra i da znaju da nece biti opljackani ili maltretirani od strane drugih.Mnogo puta se ljudi napiju(ili nesto drugo:)pa prave problem,boze moj takvih situacija imas svaki dan ali nije na tebi da bijes nego da pricas i urazumis coveka,tek ako to ne uspe onda mozes da koristis silu ali ne tako sto ces nekoga da udaris,vec izneses,iskoristis svoju snagu da bi nekoga izneo i ostavio vani na sigurnom.Ah imam toliko prica da bi mogao i knjigu da napisem na ovu temu ali sad nije ni vreme ni mesto...Zao mi je ovog momka i verujem da je nevino stradao od strane siladzija,ja sa svim svojim iskustvom ne verujem da bi ovde mogao da radim jer ne pripadam ni jednoj navijackoj grupi pa cak i da mogu mislim da to ne bi ni zeleo.

Milosh

pre 10 godina

Samo treba uticati na decu i kad bi mogli da se bojkotuju svi ti silni splavovi i da njih niko ne ide, i brzo bi ta banda promenila delatnost i pokazala pravu narav.

Milos

pre 10 godina

Sve te nabildovane i tetovirane siledzije stvorene kao produkt stanja drustva poslednjih dvadeset godina je UDBA uzela pod svoje i zbog toga su tako silni i tako bahati. Zbog toga oni slave izbornu "pobedu" sa Dacicem, zbog toga usetaju na teren i otimaju kapitensku traku igracu a niko iz kluba ne sme rec da im kaze, zbog toga ubijaju ljude u centru grada i guraju policajcu baklju u usta, zbog toga nekaznjeno lome svoj grad, pale ambasade i dzamiju, zbog toga njih brane najskuplji advokati a klinci pisu grafite sa njihovim imenima po kraju i sto je najstarasnije zbog toga su sudovi(posebno Apelacioni) puni razumevanja za njih! Nazalost, obican i posten svet nema nacina da im se efikasno suprodstavi osim da pobegne od njih u neki svoj svet!

Pavle

pre 10 godina

Greh mi na dušu, ali od ovakvih tipova se fizički ne može odbraniti.Da li je rešenje da i siledžijama bude tvrdo, pre nego krenu nekoga da biju?Da li je rešenje da kad krenem na splav ponesem i pištolj?Da li je?Ja mislim da nije, ali se divim Fedorovom bratu na trezvenosti, u trenucima kad dušu obliva čemer.Zapamtite, bude li se nastavilo bahaćenje narko-navijačko-policijske klike, radiće i pištolji.Ostajem postidjen intervjuom ovog mladog gospodina, naspram mog pisanja i predvidjanja budućnosti, ako se ovako nastavi...Nedaj bože da neko moj strada na ovakav način.Znam da tada moj život ne bi vredeo ni po lule duvana, ali bi mnogi siledžijski, navijačko-policijsko-narko životi brutalno bili ugašeni.U ovo sam sigura.Oprosti Bože, meni grešnom...

Ima nade

pre 10 godina

Odlican clanak koji sve lepo objasnjava. Molim medije da sa punom paznjom isprate ceo slucaj do pravosnaznosti presude. Ne bih se slozio sa mnogima da nista ne mozemo da ucinimo. Mozemo. Vas sve, moje sugradjane i zemljake, molim da nikad nogom ne krocite na splav cije je obezbedjenje svirepo ubilo Fedora ali ni na jedno mesto gde na vratima stoje takvi likovi. Dakle neka propadnu takva mesta. A sve normalne Zvezdase i Partizanovce pozivam da ne idu na Sever i Jug gde ce biti podredjeni "vodjama" i time im davati na vaznosti vec da svoj klu bodre sa istoka i zapada.

Mirko

pre 10 godina

Ono sto mozemo da uradimo da se mi ne krijemo je da SLIKAMO SVE TE FACE PO SPLAVOVIMA I KLUBOVIMA i okacimo na net da ih svi vide, a ne mi da se krijemo od njih... oni treba da beze od nas miliona srba koji se stide takvog izroda!

izlisno je reci kuda..

pre 10 godina

Da li beogradjani cuju da se sa splavova ori muzicki repertoar devedesetih? Da li ih to mozda asocira na neke stvari? Reklo bi se da su devedesete neminovno rehabilitovane uz nemo aminovanje nase vlasti, tj. njihovu precutnu podrsku. Primitivizam i prostakluk su ovde na ceni, bahatost se tretira kao pozeljna a "seljaci" su postali "gradjani". Lopovi su uveliko eminentni biznismeni i politicari, a kojekakvi prevaranti su okiceni intelektualnim lovorikama. Kulturne i sve ostale zivotne vrednosti naseg drustva su toliko daleko od onih u zapadnoj evropi da bi se u tamosnjem kontekstu mogle podvesti samo pod krajnje nepozenje oblike ponasanja u svakom smislu. Ne zelim da aludiram na kakav sovinisticki autokriticizam, ali da je nase gradjansko drustvo unisteno, da je Beograd nestao u talasima emigracija, kao i doseljavanja onih koji nazalost nisu imali gde, to je gola istina. U takvom drustvu normalan svet ne ide na splavove, ne izlazi po tzv. fensi mestima i ne druzi se sa velikom vecinom naroda, jer su akutuelne vrednosne kategorije samo najobicnija afirmacija drustva koje je lici na getoizairanu gomilu konzumenata sunda, nasilja i obicnog primitivizma. sta ocekivati od drzave koja ulaze 0,60 % u kulturu? Pa nije kultura razgovor u rukavicama, kultura je vrednosna kategorija u egzistencijalnom smislu, to je esencijalno odlicje civilizovanog drustva koje prepoznaje svoje ljudske potrebe. Razaranje Srbije je izvedeno toliko visestruko i dubinski da je tesko videti izlaz.

Sync

pre 10 godina

sve ovo razumem, clanak je pun saosecanja, humanosti i razuma, zao mi je tog decka i saosecam sa njegovom porodicom i prijateljima, ali ljudi, mi nikada to necemo promeniti i dalje ce se na zalost ovakve anomalije desavati, i bice samo jos gore i brutalnije. jednom je milos vasic novinar vremena rekao, a propo policije i sluzbi bezbednosti; "to je septicka jama u koju mi moramo baciti bombu, letece gov.na svuda okolo i po nama, ali pre ili kasnije ocisticemo ih, sto duze cekamo ta jama se sve vise puni fekalijama i bice nam sve teze da se odlucimo da sami sebe zatrpamo gov.nima" - ja mislim da se ta septicka jama odavno vec preliva i da mi odavno vece hodamo po fekalijama koje nazivamo "nase drustvo" gde normalan, obrazovan, kulturan i moralan svet nema sta da trazi. put, put, put pod noge.

Bane

pre 10 godina

@ Sync
Bravo za komentar druze ! Odavno su normalni saosecajni humani i pametni ljudi potisnuti na same margine ,dok su se gov.na rasirila na sve strane !

mille

pre 10 godina

Sto se tice te ekipe sa splavova svi oni se tako ponasaju jer ili su dousnici ili imaju drugare po raznoraznim drzavni sluzbama ciji je jedini posao da stite krimanalce.U jednoj od emisija na vasem radiju dok je jos licio na nesto tema je bila koje sve prima i sta je primao od sarica.Pominju se svi politcar opozicije i pozicije, tvz. estradne zvezde ,sportisti, menadjeri i biznismeni , sudije i panduri.Covek koji je vican istrazivackom novinarstvu je rekao da je dovoljno pregledati foto arhive skandala i sveta koji su pomno pratili sve zurke u saricevim objektima i po registracijama parkiranih kola naci koje sve bio tamo. Onda bi videli da smo mi takvo klupko kriminala i poilitike da vucicev populizam tipa dovescu strane strucnjake je sam bacanje prasine u oci.Jednostavno ko se ovdi rodi jedino moze da se nada da ce biti velik 2m i tezak 120 kila, i bez trunke moral, inace se djabe radjo.Sto kaze Avdic u po Ninu albumu godine majko da si znala ne bi radjala.

Maajk

pre 10 godina

Ti splavovi su noću pravo leglo idiota, kretena, siledžija is svakakog šljama. Samo poslušati "muziku" koja se "svira" tamo. Ušće je postalo simbol neukusa i divljaštva. Sve to treba pozatvarati, noću je to mesto koga se treba stideti. Toliko potencijala i koncentracije pijanih i nadrogiranih maminih i tatinih sinova i ćerki nisam vide nigde u svetu. Gde nalaze pare da se provode svi ti "nezaposleni".
Sve to treba i mora da se pozatvara, postalo je ruglo grada a ne nešto čega treba da se ponosimo. Zašto bi nekoga čudilo što se ovakve stvari događaju ?
Nekada kao mlad, živeo sam u Šest Kaplara i išli smo ponekd na Ušće, nekoliko nas, devojke i gitare i nikada nije bilo nikakvih problema. Policija je stalno patrolirala i ponekad su se policajci pridruživali na nekoliko minuta a ponekd čak i opominjali ako smo bili preglasni a sada i instrument za merenje buke bi eksplodirao.
Vlasti, UKINITE OVO RUGLO BEOGRADA, OVAJ SKUP NEUKUSA, GANGSTERA I NASILJA. OVO JE SVE ZA UNIŠTAVANJE BEOGRAD I DRŽAVE I SROZAVANJE BEOGRADA NA NIVO DIVLJAŠTVA I SVEGA ŠTO BEOGRAD NIKADA NIJE ZNAČIO, ČAK NI POD TURCIMA.

Hocete u Evropu ? Ozbiljno ?

pre 10 godina

I onda, kada se javi inicijativa o promeni radnog vremena kafica i klubova, gomila nabildovanih celavaca se i ovde javlja i skici, trazeci od ljudi, koji bi nocu da spavaju, da se sele u sumu ! Da bi oni mogli nocu da vriste i povracaju po ulicama.

Неша Србин

pre 10 godina

Јадни момак који је трагично погинуо је могао бити свако од нас који нисмо повлашћени у овом нашем друштву високо подељеном на обесправљене и повлашћене. То је, малте не као у турска времена у Србији. Онда су били сиротиња раја с једне и турци и муслимани с друге. Сад је то опет обесправљена раја с једне и ДБ, сарадници, батинаши, политичари, њихова родбина и пријатељи, медији, естрада ... Повезано друштво и увезано као црева које јаше ли јаше, немилосрдни пљачкаши и тлачитељи овог народа.
А вишестраначје, "демократија", пол.партије, преподобни Вучић и његова "бескомпромисна и неселективна борба против криминала и корупције" (а и сви остали из тог естаблишмента) су само параван који је тако јадан и отужан да човек само полуди од толиког лудила и метастазе око нас.

tesko mi je

pre 10 godina

Bedan kraj jedne iskre. Zao mi je. Zaista. Saucesce porodici.
Nisam siguran da nam ima pomoci ili leka, nisam siguran da bilo ko moze da nam pomogne(jos manje da treba). Moramo sami protiv ovoga. Zato sto smo ovo MI, ovako MI izgledamo! Da li mozemo sami? Mozemo! Evo ja dajem primer, pribavicu Heckler.
Kad saberes i oduzmes, to je u stvari bas konstruktivno(delotvorno). Da bude jasno, ne bih ja da budem kao ''Smajser'' iz ''crnog bombardera''. Samo ne vidim izlaz, osim da presecem neku od tih glava na pola. Ne palim se stvarno na orudje i ostale ubojite rekvizite, ali ne znam vise kako...
Besan sam, povredjen, prazan, izlazi cista nezadovoljstija iz mene.
Davno je ovo postao Bronx, samo nismo hteli da priznamo, ili bar nismo zeleli da to svesno uradimo.

Skywalker

pre 10 godina

Da li to UDBA regrutuje , gaji i obucava nove momke!? Misli o tome Srbijo dok traju reklame izmedju setova farme, brata, menjam zenu i ostalih ubimozak emisija.

испиздео

pre 10 godina

Када крене журка, онда сваки свога субашу. Очистимо Србију. Када то не буде кажњиво. До тада ћемо ћутати. И чекати варницу.

nenabildovani

pre 10 godina

Problem je u sistemu vrednosti koga već odavno nema. Klinci nam odrastaju sa posrnulim školstvom, porodica se raspada kao institucija, političari ogrezli u aferama koje niko ne procesuira, sudstvo nezavisno koliko im "moćni" dozvoljavaju, policija da ne govorim (ubistvo dvojice madića kod Jagodine)... Problem smo i mi sami, možda i ponajviše, što se ponašamo kao ovce, ćutimo, ne reagujemo... Kao da nam tuđi životi ništa ne znače, totalni egoizam, samo da je meni OK. Kukavičluk, egoizam, indiferentost. Osakaćeni smo još od 90ih. SRAM DA NAS BUDE !

Sta reci posle svega...

pre 10 godina

Nazalost , ne mozes vise u nocni provod da odes , da se provedes malo sa drustvom , pa popojes ako treba , a da se ne desi ovako neka glupost... Dve nedelje pre nego sto se ovo desiloi , sina od prijateljice moje majke , obezbedjenje je izvelo napolje i pocelo da ga bije ... Decko je inace 94 godiste i jedva je ostao ziv..( tezak potres mozga, vilica slomljena , 3 zuba ispala, jagodicna kost pukla , prelom ruke)...menadzer splava je pozvao njegovog oca i rekao dodjite po sina imao je mali "peh" sa obezbedjenjem , kada zavrsite sa lekarom , ovo vam je moj broj dodjite da se "dogovorimo"...- kroz 2 nedelje tacno ubijen je ovaj mladic ispred sound-a...??? obezbedjenju je ucinjena medvedja usluga , oni su nastavili da biju po svom, nikakvu posledicu nisu sneli za tog decka koje je 94 god , pa se okurazili i ubili ovog coveka ...Lepo da im se objavi ime i prezime u medijima da dobiju 20 godina minimum i da svim sledecim "siledzijama i batinasima" to bude potsetnik kako treba da se ponasaju u i ispred ugostiteljakih objekata..Kakvu ce kaznu da snose sto su ubili coveka ? Sto coveka vise nema? Sto ti morzevi od 110 kg biju decu od 70 kg po splavovima ??iIvan Bogdanov napravio incident medjunarodnih razmera , nakod 2 ipo godine covek dobio zasluzeno putovanje za Ukainu ??(gde je tu zabrana )? Pa Kimi juce na teren ulazi i skida traku Scepovicu ?? Ljudi sta se ovo desava ??? Jel treba naoruzani da se krecemo gradom???

Programer

pre 10 godina

Ja predlazem (posto mi je to struka) da se napravi sajt sa samo jednom stranicom gde ce odprilike stajati: NE IDITE NA BEOGRADSKE SPLAVOVE, MOZE VAM SE DESITI STO I OVOM PRISTOJNOM MOMKU!

Pa onda ispod njegova slika, pa onda isti takav tekst na engleskom jeziku i naravno, slika i lokacija tog splava.

Zatim, tekst na oba jezika o tome ko u stvari drzi te splavove i dokle se stiglo kod zakona o kontroli obezbedjenja kao i kako su sudjeni i osudjeni Fekine ubice.

I onda, tu stranicu gurati ko gde i kako moze, po svim turistickim forumima redom, u kontaktu sa svima...mislim da bi to bio jak udarac kretenima koji drze takva mesta.

Bojan

pre 10 godina

Ozhaloscen, postidjen, besan ali i odluchan shto sam gradjanin jedno tako jadne zemlje (iz koje sam 'pobegao' upravo zbog toga shto je, na zhalost,'takva' zemlja nasha realnost). Bez obzira shto zhivim u inostranstvu, zhelim da se prikljuchim svim inicijativama, predlozima ili finansijskim 'podrshkama' koja ce imati za cilj pobedu jedne normalne Srbije!

Predrag

pre 10 godina

Samo da dodam da je tacno da su premlacivanja od strane obezbedjenja splavova vrlo cesta. Znam da su momka u prisustvu devojke dobro pretukli, ako se ne varam u pitanju je isti splav.

willi

pre 10 godina

ziveti u drzavi u kojoj nabildovani kriminalci prebijaju i ubijaju koga i gde stignu i to jos izaziva postovanje i ugled i primer kod velikog broja maloumnih i ne skolovanih (a takvih je vecina) - neka hvala. i naravno ako ste pametani - bezite iz drzave koja nema sta da vam pruzi osim da vam jednog dana jave da su vam najmilije prebili ili ubili, iz drzave u kojoj se samo preko veze mozes leciti , iz drzave u kojoj skolstvo ne vredi nista vec se gleda koliko su detetovi roditeli bogati, pa neka u njoj ostanu nabildovani kriminalci i korumpirani politicari.

Morimoto

pre 10 godina

Ubica je ubica bio on NABILDOVAN ili ne. Vise je u Srbiji ubica koji nisu ni videli teretanu nego obrnuto. Ovde je rec o klasicnom stereotipu, bavim se rekreativno bodilbildingom vec 11 godina i nemam cak ni kaznu za saobracajni prekrsaj. Ubice imaju svoja imena i prezimena.
(Vladimir, 7. avgust 2013 22:38)
Bravo Vladimire, slazem se u potpunosti sa tobom, i ja se bavim rekreativno bodybildingom, i nikada ne bih ovako nesto ni pomislio da uradim a ne da uradim iako izgledam kako bi neki rekli nabildovano iako me se da kazem ljudi kad me vide plase, ja nikada nisam nikoga prvi napao, a iskren da budem zadnjih 15 godina se nisam ni potukao imam sada 31 god..
Tako da se streotipe zaboravite, ubice imaju svoja imena i prezimena, nema to veze sa teretanom ja garantujem da taj olos teretanu nije ni video, vec su nafurani idioti koji se vode time da kad su u gomili da su jaki jer priznacete koga god da napadnu 20 ljudi taj nebi mogao da im se odupre prosto i jednostavno jer ne mozes fizicki da stignes svakog da blokiras i vratis udarac, jer sldi novi i novi udarci.
Fedore, nadam se da ce da ce se neki dozvati pameti i da posto ne mozemo da te vratimo, da bar zbog buducnosti Srbije i nase dece pobedimo budale.
Pocivaj u miru!!!!

Pera

pre 10 godina

Ja se potpuno slazem s vecinom komentara ovde, ali mi samo jedno nije jasno. Ljudi, pa zasto posecujete te splavove? Znate da pripadaju mafijasima, znate da njihovo obezbedjenje premlacuje i ubija posetioce? Pa sta trazite tamo?

Iv.

pre 10 godina

Tuzno. Nadam se da ce obezbedjenje dobiti zasluzenu kaznu. Ali nista nece vratiti decka njegovoj porodici.
Sami smo krivi. Beograd je postao grad jeftinog seksa sa jeftinim devojkama kojim vladaju wanna be kriminalci i biznismeni... I mislimo da smo 'mnogo' jaki

VNM

pre 10 godina

Najžalosnije je što čovek nije nikakav problematičan lik, niti se zakačio sa obezbeđenjem, niti se tukao, samo je ljudski pokušao da spreči da mu ne prebiju prijatelja i poginuo je zbog toga. Čitava akcija oko Fedora ima smisla jer Srbija ne pripada siledžijama nego normalnim ljudima, ili bi bar tako trebalo da bude. Ali bojim se da ako se ovome ne stane na put, mladi ljudi u Srbiji će početi siledžijski da se ponašaju po onoj poslovici "ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se". Ponašaće se tako da bi zaštitili sebe i da ne bi završili kao Fedor, a posebno zato što je to sasvim moguće i društveno dopušteno. E nije baš tako i zato moramo da doprinesemo da se pobedi ovo ludilo. Sa druge strane mediji par dana bruje o nekom Kimiju koji nekažnjeno skače sa tribina, uzima kapitenu traku i vraća se nazad najopuštenije. Zamislite vi koliko je taj Kimi moćan i koliko klinaca njega gleda ko idola upravo zbog količine moći koju on ima da to uradi. Policija mora aktivno i konkretno da se uključi društvene aktivnosti koje sprečavaju nasilje inače će im ovakvi likovi lupati šamare na ulici za par godina.

ogorcena

pre 10 godina

Insajder vec godinama ukazuje na to koliko je drzava proizvela tih nakaradnih spodoba i zasto bi ona reagovala i zasto bi narod reagovao kad je on istu tu drzavu izabrao. Tuga , nasa stvarnost. Pokazalo se da su 99% tih nabildovanih nakaza deca generala i nasih vojnicina (za mene ucenih,profesionalnih ubica obucenih da se nasilje resava nasiljem) a svi ministri se pobise ko ce biti ministar odbrane i onda sta drzavu briga za nekog tamo klinca.Sad ce pola njih reci da generalizujem, ali generalno mi smo Srbi jel,a ne stanovnici planete.Sve je farsa u zatvotima saricevi, cumetovi... Cekaju da im zastare slucajevi, niko im ne dira imovinu, hapse jedne da bi oslobodili druge svoje, ma kao roditelj zelim da sva NORMALNA SRPSKA DECA nadju put daleko od ove rupe.

Pera

pre 10 godina

Svi ti dripci i kriminalci su pod kontrolom DB-a, oni za njih odradjuju prljave poslove, kako u miru tako i u ratu, za uzvrat budu zasticeni. Krivi su dripci, a glavni krivac je drzava!

Apache

pre 10 godina

Bris Taton je sam pao niz stepenice, a to što je provocirao navijače nema veze sa tvojim bratom
(Bojan, 08. avgust 2013 10:55)
Kako mozes tako nesto glupo da kazes. Prvo nije niz stepenice nego u provaliju pored stepenica. Drugo ko pri zdravoj pameti provocira bilo koga a mani navijace u drugoj drzavi da bi posle sam skocio i ubio se, ili mislis da je to namerno uradio da im napakosti? A na kraju krajeva sve i da je provocirao nisu trebali da ga ubiju.

spooky

pre 10 godina

I, sta sad ? Pricacemo ovde u nedogled, a nista konkretno uraditi necemo. Ja sam za bojkot splavova, ali ja u njih ionako nikada i ne idem, a sumnjam i da oni koji su tamo redovni gosti citaju ove komentare. Ali, mozda da se organizuje neka akcija protestnog okupljanja ispred njih ?

tvorci kulture

pre 10 godina

Svi znamo korene "estradnog" vaspitanja i kultivizacije mladih i starijih Srba.
Svi znamo i vidimo kako od jednog studija nastaje tv imperija koja je visedesetinskim ruzicastim kanalima zapljusnula (plodni)region.
Svi znamo, vidimo i gledamo i dalje koko nam je "ruzicasti imperijalizam udario" i na stampane medije (blic), politicki nas oblikuje (dragi djiki)...
Svi znamo, vidimo i gledamo i dalje i vise kako RRA "ostro osudjuje" (k'0 Rusi za vreme bombardovanja) "ruzicaste vaspitace" ...
Da li se ovo desava u Srbiji? Kao da ne, dok se ne desi nama!
NA zalost, jos jedan mladi zivot je ugasen, ali neka bude poslednji ovako i na ovaj naci!
Puna podrska na aktivnosti na inicijativi, samo nove snage, novi ljudi, nova energija moze napraviti nesto novo, bolje.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Hoce li i ovaj slucaj dobiti svoju frizerku, koja ce svedociti da je nastradali momak izvrsio samoubistvo tako sto je valjda skocio na glavu i batinasi nisu bili krivi. Kako vama nije jasno da svaki put kada se neko izvuce posle ovakvog slucaja, vi ste ohrabrili stotine drugih da ucine slicno i samo je pitanje ko je ciji sin, cije je dete, koliko moci i veza roditelji imaju da bi se krivac izvukao. da neko na taj nacin povredi moju porodicu, ja mu ne bi ostao duzan i platio bi po pravdi.

Nikola

pre 10 godina

Mnogo mi je zao sto zivimo u ovako prljavom drustvu. I ja sam jedna od zrtava ovakvih olosa, samo na malo drugaciji nacin. Radio sam dugo kao DJ i prestao sam to da radim kada mi je posao najbolje isao, jer nisam mogao da gledam sopstvenu nemoc da pomognem zrtvama brutalnosti "obezbedjenja". Zavrsio sam na psihoterapijama.
Uvek sam se pitao "kako znaju kad je dosta batina, a da zrtva ne umre". Gledao sam mnogo takvih situacija na zilet od smrti. U Fedorovom slucaju se, na zalost, nije islo do tog zileta, nego se presla granica. Sad, da li je zilet ili pedalj preko te granice, svejedno je, momak vise nije ziv. Da je kojim slucajem preziveo, batinasi bi se hvalili pred pocetak svake veceri na splavu, da novajlijama daju do znanja da je brutalnost najvaznija u njihovom poslu.
Bilo je i uplasenih svedoka, ali na zalost i onih koji su gledali iz zabave i bez namere da svedoce, kao da su videli kako grupa mrava jede bubasvabu.

Majka

pre 10 godina

Dokle god drzava bude tolerisala i blago kaznjavala siledzije i nasilnike, samozvane "navijace" i "obezbedjenje", dotle cemo ziveti u strahu od istih. Pravi ljubitelj sporta i NAVIJAC ne pali baklje niti unistava stolice stadiona, PRAVO OBEZBEDJENJE nosi adekvatnu uniformu i odrzava red i mir u javnim prostorijama kulturno se obracajuci gostima. Ovim putem pozivam sve roditelje i mlade ljude da apeluju na vlast da jednom za svagda ostrim kaznama stanemo na put nasilju, ulicnim pucnjavama, bahatim vozacima i siledzijama ovog drustva. Trebalo bi da se malo vise nad tim zamisle Gospodin Dacic i Vucic... razumem ja da drzava ima velikih politickih problema, ali neka se zapitaju kuda nam ide omladina? Nasilje u skolama, nasilje na ulicama, nasilje na sportskim dogadjajima, nasilje u sopstvenim stanovima, nasilje.. nasilje.. i samo nasilje... kao da nam nije dosta finansijskih problema i politickih previranja, povrh svega i nasilje... Veoma cesto budna cekam sina iz grada, majka k'o majka strepim od svega gore navedenog.

ЈоГ

pre 10 godina

Хвала Вам на овом чланку, волео бих да га задржите на ударном месту на сајту бар 3 дана да га што више људи прочита.

Оно што мене застрашује је КОНТИНУИТЕТ и колико се ОПЕТ ништа није променило нити се мења. А сви знамо и шта буде са сплавовима који одбију да имају такво "обезбеђење". Можемо ми да забадамо главе у песак али је чињеница да се такав друштвени систем зове фашизам.

nn

pre 10 godina

Na zalost, u jednoj drugoj prilici moj drugar je pomogao zrtvi "navijaca" i nevin zavrsio u zatvoru. I opet je bilo nikom nista. Jbn advokati :(

tuga

pre 10 godina

dok god ljudi pisu o ovome, dok zele bolju Srbiju, dok ne zatvaraju oci ima nade, ali treba sve jako da se ustalasa, nesto jako treba da se promeni u glavi svih, a bahatost, pa i to ce stati jednog dana.. Prave vrednosti ce se vratiti samo ako ih gajimo..

BKL

pre 10 godina

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=08&dd=07&nav_id=740217

Saučešće porodici.
Jeste, moglo je svakom da se desi.

I ne odustajte, promenicete stanje svojim postupcima, ako ne na nivou drzave onda barem u nekom svom, užem krugu. Kad bi svi podigli glavu i rekli dosta, umesto da se kao miševi kriju, bilo bi nam mnogo bolje. Ne cenimo sami sebe i onda se jos čudimo ka nas i drugi nipodastavaju.

kid

pre 10 godina

slabost politicara, korumpiranost, nemoralnost, globalne tendencija urusavanja normalnosti proizvele su patologiju zvana srbija u kojojh je sljam elita drustva a stvarna elita socijala...zlo ili pobedis ili te unisti...zao mi je neduznog momka, neka mu je dusa uznesena u mir i vecnost.

Срамота и Ужас

pre 10 godina

Људски живот нема вредност у Србији. Требали би да добију минимум доживотну казну а пустиће их данас сутра. А јавност се понаша као овце.

grbavi

pre 10 godina

obezbedjenje ????? kakvo bre obezbedjenje ochito da je ovo srpska vrsta mafije ili kako bi pravnici rekli organizovani kriminal pa prema tome trebao bi da im sudi specijalni sud formiran za takve sluchajeve.

porodici nesretno nastradalog najiskrenije saucheshce i molba da ne odustaju od borbe da pochinioci budu pravedno kaznjeni.a to izmedju ostalog znachi da ne dozovole da tuzioc odustane od kvalifikacije teshkog ubistva, koje je policija ispravno kvalifikovala, i da u sluchaju da tuzilashtvo poklekne pod pritiscima zbog "nedostatka" dokaza nastave svoju borbu da kriminalci ne ostanu pravedno kaznjeni jer ovo je u ovom momentu plamichak koji tinja i daje nadu da drzava srbija nije nichija privatna prcija u kojoj moze da radi sta hoce i da ta ista srbija garantuje bezbednost svih njenih gradjana .

nije obezbedjenje tu da ta izaziva sukobe nego da iste sprechava. ko nije u stanju da se pridrazava tog pravila neka ne radi takvu vrstu posla.

neka zvanichnici policije u beogradu pa i u novom sadu izadju u javnost sa podacima koliko je takvih prebijanja bilo unazad dve tri godine od takozvanog obezbedjenja to im je moralni imperativ ako zele da garantuju bezbednost svih gradjana srbije.

Bane

pre 10 godina

Opasno je kada živiš u prividu o države. Ustrojstvo, red, zakon, ovde su samo reči, a reči ne štite čoveka kada zađe u leglo hijena, leglo postavljeno u centru grada.

el chupacabra

pre 10 godina

Хвала Вам на овом чланку, волео бих да га задржите на ударном месту на сајту бар 3 дана да га што више људи прочита.

Оно што мене застрашује је КОНТИНУИТЕТ и колико се ОПЕТ ништа није променило нити се мења. А сви знамо и шта буде са сплавовима који одбију да имају такво "обезбеђење". Можемо ми да забадамо главе у песак али је чињеница да се такав друштвени систем зове фашизам.
(ЈоГ, 7. avgust 2013 16:15)

POTPISUJEM !!!

Ne 3 (tri) dana nego godinu,
admini ... ovo da bude "sticky" na duzi perod

Olos na robiju, a kljuc BACITI !!!

Nislija

pre 10 godina

Vreme je ludo, zivot ne vredi nista. Cuvajte se, cuvajte decu, a za pocetak izbegavajte splavove i mafijaske kafice jer tamo ne mozete naci nista dobro. Drugo, samim odlaskom na takva mesta direktno finansiramo takve likove.

perodeformero

pre 10 godina

Drzava je poslednjih 20 godina intenzivno gajila navijace, prvo socijalisti pa demokrate.

Strasno je kad se u 21 veku ubija bez kazne u sred Beograda. Resenje je moguce kao u americi, skupe se lepo komsije, naoruzaju se dobro i proglase se za lokalnu militiu. I kad neki kriminalni sljam ubije coveka lepo ga odmah obese o drvo na licu mesta. A moze i serif to da uradi.

MUKNAVI

pre 10 godina

Sirovina caruje,kocoperi se,bahati a pamet..za sada..cuti,i ponasa se po onoj izreci..pametniji popusta,odlazi,ali vecito nece jer bes mirnog je nesto sto se nemoze` zamisliti u glavama sirovena kojima komanduje..kraj kicmene mozdine!

Stane

pre 10 godina

Moramo odrzati pritisak da prokleta drzava ne pusti da zastari ili slicne poteze ,uvek razmisljam o onima koji godinama pisu po zidovima,pravda za Urosa, a pravda za Urosa bi bila da mu se onemoguci da ikad vise u zivotu digne ruku na nekoga,Zaista je jeftin zivot na ovom mestu.

lil mar

pre 10 godina

Mozda bi pomoglo kada bi se donela neka uredba kojom se obavezuje vlasnik splava da istakne tablu na ulazu na kojoj bi pisalo da je tu stradao taj i taj ( puno ime osobe ) i na koji nacin... i tako za svakog ko tu strada i za svaki kafic, splav ili nocni klub... na srpskom i na nekom od stranih
jezika. da tu stoji permanentno i da bude upozorenje svima onima koji pridju. Onda bi mogli da donesu informisanu odluku o tome da li ce da udju ili ne. Mozda bi to uticalo i na gubljenje biznisa takvim idiotskim mestima? Mozda bi se onda i zatvorili takvi objekti, silama ekonomije.. Ovo bi trebalo da bude samo jedan od nacina da se zaustavi " divlji zapad" u Srbiji... naravno robija je ovde sustina. Ne robija, robija i fizicki rad na rekonstrukciji Srbije ( da vec iskoriste te misice u neku svrhu pametniju od prebijanja ) Ili je moje razmisljanje samo naivno gledanje na situaciju tamo iz perspektive zivota van Srbije vec vise od dvadeset pet godina???!!!
Pozdrav

Nikola P.

pre 10 godina

Dragi Filipe,

primi moje saučešće za gubitak brata. Kao i većinu ljudi u svom okruženju, i mene je duboko potresla vest o tako nasilno izgubljenom životu mladog čoveka čija se želja za dobrim provodom te večeri, pretvorila u porodičnu tragediju. Svi smo mi spremni da izdahnemo jednog dana, ali sam siguran da niko od nas nije spreman da tako bolno napusti ovaj svet! Svi mi želimo da izdahnemo sa osmehom na licu, znajući da smo ostavili svoju porodicu, decu, unuke, praunuke...u miru i blagostanju, bez i jednog problema.

"Simbol našeg divnog grada, sa najboljim provodom u regionu" - splavovi, ugasili su život čoveka koji je davao svoj doprinos ovom društvu, obučavajući mlađe generacije da se kroz kolektiv koji pruža sport razvijaju u ispravne mladiće! Mnogo puta pre njegove smrti, i mnogo puta nakon toga, ti isti splavovi su slali nečije sinove osakaćene, isprebijane, slomljene, komirane... ali i obeznanjene od alkohola do te mere, da se problem ispoljio na nekom drugom mestu - saobraćaj, hamburgernica, parking, kućni prag... Često ti isti splavovi ispraćaju nečije ćerke kućama, na čijem su putu često bivale zlostavljane ali i silovane. Koliko puta se desi incident u gradu, a da mi i ne znamo da je problem prenet upravo sa splava. Imam osećaj da, kada bi smo detaljno analizirali, 70% saobraćajnih nezgoda, tuča, izbadanja i upucavanja ima svoje korene na nekim od splavova ili noćnih klubova. Kako se to utiče na uređenje društva uvođenjem prohibicije od 22.00..................

Nikola P.

pre 10 godina

2.....................na koju se samo javlja još veće crno tržište i mikro korupcija, a da je potpuno u redu da vas konobar na splavu služi dok ne padnete u nesvest od alkohola i da vas nakon toga obezbeđenje išutira napolje. Zar to obezbeđenje nije trebalo da vam priđe neko vreme pre padanja u nesvest i obavesti da vam se više neće točiti piće??!

Svi ti splavovi imaju to takozvano obezbeđenje, čija je osnovna funkcija da brine o svakom gostu a samim tim brinu i o samom objektu. Na žalost, to nije tako. Ta ista obezbeđenja imaju potpuno drugu ulogu, a ta je najčešće okarakterisana kao organizovana kriminalna grupa. Takozvani čuvari nisu kadri da obezbeđuju ni sami sebe i sopstvene porodice, jer čovek koji prihvata posao dizanja tegova i šamaranja ljudi u noćnim smenama, koji nema perspektivu veću od kupovine golfa III Gti, i neprekidnog ulaganja u svoju mišićnu masu ne može da vrednuje tuđe živote koji su im povereni na čuvanje onog trenutka kada zakoračimo na most koji nas spaja između njih i splava! Sa sigurnošću mogu da potvrdim da 95% pripadnika obezbeđenja noćnih klubova ne bi znalo da pruži prvu pomoć povređenom, da ne bi znao da rukovodi vanrednom situacijom u slučaju izbijanja požara i da bi se pre vratio po svoju kožnu jaknu u vatrom zahvaćeno područje nego po osobu čije izbavljivanje nije lako.

MUP zna sve i jednog pripadnika obezbeđenja u svim noćnim klubovima. Gotovo da nema kluba sa većim prometom a da nema 2-3 pripadnika MUP-a u svom obezbeđenju.....

Nikola P.

pre 10 godina

3.......Njihova uloga je najčešće stopiranje "kolega" u vršenju dužnosti, dodatnoj bezbednosti nošenjem vatrenog oružija, "štekom" za viđenije goste itd. jer ko će, poBogu, da pretresa kolegu?! Imam samo jedno pitanje. Zašto ti isti pripadnici MUP-a to ne rade potpuno javno, zvanično, po nalogu svoje jedinice a koji će kao servis naplaćivati lokalna policijska stanica. Gde se zna da na svakih 300 gostiju (kapaciteta) morate da plaćate servis MUP-a za obezbeđivanje gostiju. Tako, kada nastane problem, pripadnik obezbeđenja reaguje po službenoj dužnosti a samim tim je i njegova odgovornost znatno veća!

Samo upornošću i istrajnosti možete donesti promene, a razlog je toliko jak da sam siguran da nikada nećete odustati! Budite javni u svojim nastupima, kako bi ljudi poput mene mogli da vas podrže!

S'poštovanjem,
Nikola P.

borba za fedora

pre 10 godina

"Nemojte da ga bijete!" Dobio je udarac, pao na zemlju i to je bio..." - skoro kraj, barem što se moje priče tiče.
ne, ne želim da se stavljam u isti rang sa Fedorom,
ali sličnu priču čuvam u tamnim delovima moga sećanja...
ali ja sam imao više "sreće",
preživeo sam....
ćutim, pojeo me strah...
"ćutiš,
jer druge nema,
postajše polako deo "njih",
zubčanik problema...
nema druge,
ili se prilagodi,
ili nestani u tami vlastitog sećanja...
postaješ polako siledžija vlastitog straha,
noćna mora sna pred buđenje,
još jedan u nizu,
koji sam od sebe beži..."
jbg srbijo, probudi se...

Zoran

pre 10 godina

Svaka normalna drzava mora imati zakon koji ce strogo da se sprovodi. Odgovorni za to su nadlezne vlasti. U Srbiji se puno prica a niko nista neprreduzima. Vi svi ovde i ostali koji su za pravednu i zakonsku drzavu treba da napravite masovnu demstraciju i dase je odrzavate 24 sata ispred skupstine i u drugim gradovima sve dotle dok predsednik drzave nizadje pred vas sve i obeca dace u odredjenom roku da pokrene sudski postupak. Svi koji su doziveli ovako nesto slicno treba da predaju zalbu. Treba isto upozoriti optuzene da bilo koja pretnja svedocima automatski povecava kaznu optuzenima.
Znaci dok god vi budete samo pricali nema nista od pravde. Sada se fino organizujte jel snaga je u masi. Srecno

dejan

pre 10 godina

U Srbiji primitivizam i primitivci vladaju od kada valjda postojimo, nista tu nema novog. A sta je problem? Upravo sto sedimo iza svojih monitora sada, pre ispred televizora, u svojim domovima i zgrazavamo se nad ovakvim dogadjajima ne preduzimajuci ama bas nista ni po jednom problemu. A problema ima mnogo, narocito onih sustinskih. Pogledajmo kakvo nam je sudstvo, policija, politicari pa onda do dole, sve pore drustva od kojih zavisimo i zbog kojih se ovakve stvari desavaju i sa jedne strane postaju normalni deo nasih zivota. DOk god ne izadjemo na ulicu, ne dovedemo normalne ljude na vlast, ne rasturimo legla neradnika koji su posao dobili po partijskim knjizicama, ne rasturimo komplet bivse strukture DBa, policiju, sudstvo, nece se ovde ama bas nista promeniti. od ovakvih srceparajucih tekstova necemo imati skoro nista. Jedino resenje je da dovrsimo onaj famozni peti oktobar, ali ne da dovrsimo da bi jedne sklonili a neke druge slicne doveli na vlast, nego dsa uzmemo motke u svoje ruke i da se obracunamo sa kancerima ovog drustva, da ih oteramo sve u misije rupe jel im je tamo jedino i pravo mesto!

Marko nb

pre 10 godina

Izgubice se sve smisao vrlo brzo. Nije on Taton iako je zlocin duplo veci. Sve ce biti po starom. Da bolje kazem vec jeste. Provozajte se malo do splavova.

sajber seljak

pre 10 godina

Beograd grad otvorenog srca a obicnog coveka strah da udje u svaki lokal . Mise uvek hvalimo nepostojecim vrednostima ali kad treba hrabrosti da bi se pomoglo nekom toga nema u Beogradu.Jad i beda u sta smo se izmetnuli ,moje iskreno saucesce porodici tog mladog coveka.

Pera

pre 10 godina

U pravu je covek 100% za sve sto kaze u ovom clanku. Mogao bih cak da budem cinican i kazem da je nesto i ulepsao. Evo, npr. kapiten FK Partizan je svojevoljno, iziritiran svojom igrom predao kapitensku traku vodji navijaca jer je tako osecao da mora da uradi - pa videlo se jasno da je to bio cist emotivni gest (dobro, vodja navijaca ga je malo usmerio, da covek zna sta da uradi). Strasno!!! Srbijo - crna rupa je svetlija od tebe. Primera ima na svakom koraku...ja sam odavno odustao od ove drzave. Jednostavno, mi zivimo u okupaciji a okupirale su nas budale, kriminalci, olos najgore vrste i oni koji ih podrzavaju.

JA

pre 10 godina

Zabrinjavajuce zaista. Ja sam ziveo preko puta Plastika. Imam sijaset prica da ispricam na tu temu. Jedna scena koja je ostala upecatljiva je da su ti isti "mladici" iz obezbedjenja pomno posmatrali sa sve prekrstenim rukama ili drzeci cigaru kako decko udara devojku!, dok su u drugoj situaciji jurili lika po Takovskoj ulici, horda njih na njega jednog, reseni da ga mucki ubiju. Pitam se sta to covek uradi da im se zameri toliko. Mada, zna se ko pravi zurke u Plastiku...

mica2

pre 10 godina

Samo se osvrnite na programski repertoar nekih televizija i bice vam sve jasno! Malo stariji neka sa potsete sta je sve bilo od emisija za decu pa cemo shvatiti u kom smeru se deca obrazuju danas... A tu je pocetak tj koren svega...

milan

pre 10 godina

Najbolji dokaz da se ova drzava i ovo drustvo boje od tih nabildovanih tipova je nastup Kimija posle utakmice Partizana, svaki komentar je suvisan. Da prvi korak treba da bude zatvaranje po hitnom postupku poslodavaca takvih ljudi koji su spremni da uniste meciji zivot da bi se izzivljavali a ne da bi svoj posao radili. Takvi tipovi koji navodno brane svoje devojke videli smo zadnjih meseci sta se sa tim devojkama dogadja kada ih oni uhvate u ruke. Da bi se ova kratkotrajna diskusija otvorila morao jedan neduzan mlada zivot da se ugasi, sramota za sve nas, sramota za Srbiju i velika sramota za vlast ove drzave koja nema snage da na momenat ostavi muckanje oko rekonstrukcije svoje nemoci i da po hitnom postupku stavi zabranu i onemoguci rad takvim agencijama.

Miodrag

pre 10 godina

Jednog takvog nabildovanog gledasmo juce na televiziji kako na stadionu preskace ogradu i otima kapitensku traku. Gledalo je i obezbedjenje (samo gledalo), gledala je i policja a gledao je i ministar policije. I sve ce ostati samo na gledanju jer policija i ministar policije takav olos ne hapse.

Vlade

pre 10 godina

Tekst je gorak, ali ISTINIT!
Kažu da se pametan uvek skloni, ali nekada čovek mora da brani dostojanstvo.
Voleo bih da normalan svet nema dodira sa manijacima, ali na žalost to je naša stvarnost.
Podrška za ideje!

Coco Bill

pre 10 godina

Pa ukratko, u državi u kojoj su vrhunac muzičke "umetnosti" razne Cece, Seke, Karleuše, mr. Blekovi....u kojoj su "kursadžije" vrhunac "pozorišne predstave", gde se "gutaju" razne "farme" i "trenuci istine", gde su tursko-indusko-latinoameričke serije vrhunac "filmske umetnosti", gde vlada populizam laž, dvoličnost, predrasude, razne fobije i licemerje, kako u politici tako i među običnim narodom, bojim se da će nam biti i još gore

cain

pre 10 godina

gledao sam i onog nabildovanog vodju navijaca partizana kako skida traku kapitenu, znao je on dobro da ga snimaju i to je sa tom namerom i uradio da bi se znalo ko je glavni,posle na konferenciji kaze pred kamerama svima nama da smo slepi, glupi i da nema pojma da je on to skinuo a u prilog mu ide izjava kapitena koji sav preplasen(vecina bi bila)kaze da je sam skinuo traku i dao mu,da su na sudu isto bi se desilo,mozete vi sudije da gledate koliko hocete ali on zna sta se desilo,ako ne poverujete u njegove reci ima nacina da poverujete i verujte poverovacete.u ozbiljnoj drzavi se momentalno reaguje a vucicu ovaj sto kaze da smo slepi uzima i tebe u usta i kaze da si im nesto obecao,jel i ti vidis ono sto on vidi ili sto vidimo mi koji nismo slepi??IPAK MISLIM DA SI VUCICU DUPLJAK AkO BAS NISTA POVODOM OVOGA NE PREDUZMES!!!!!!

YX

pre 10 godina

Puno bih tiga da izjavim ali nista ne bi bilo novo ! Ponovicu staro; ako pripadate NORMALNOM procentu populacije , bojkotujte splavove a narocito ovaj poslednji! Roba koja nema kupca - propada !

YX

pre 10 godina

Da sve ovo prevaziđe samo jedan slučaj nasilja, da postane opšta borba za normalno društvo. To će biti Fedorova pobeda."----------------------------------------------svi zajedno, neumorno i svakodnevno ! Svi zajedno ujedinjeni za bolju buducnost nase dece ! Svaki dan, neumorno! Nas normalnih je VISE nego siledzija , zakon treba da prevagne prosperitetu miroljubivih!

vesko rodić

pre 10 godina

Prvo,želim da izrazim moje saučešće porodici!Na žalost živimo u zlim vremenima u kojima se vrlo često osjećam poraženo kao čovjek i osramoćeno kao stanovnik ove naše Sbije uhvaćene u lance korumpiranih i nesposobnih političara a zatim redom.Ti neljudi,ne soj koji samo mogu silu da pokažu su produkt ove trule sredine,koju je Nušić rado i vjerno pokazivao u svojim pričama.Biće to,bojim se,veoma teško promjeniti ali nada umire zadnja!Mislim da bi početak bio prava presuda za ovaj učinjeni zločin!

Ivana

pre 10 godina

Moze se promeniti sve!Mora se reagovati!Uvek!I nije beznadezno i nije uzaludno.Pocinje se tako sto se reaguje i za ono sto mislimo da su male stvari a to je da li ce neko ustati trudnici u autobusu, da li ce neko uci preko reda a da nas ne pita...Kljuc je da se svako od nas shvati da se pita u vezi svega!Bitno je da shvatim da je na meni odgovornost!Na meni je odgovornost da odmah reagujem ako vidim da muskarac maltretira zenu,ako vidim da roditelji biju dete,ako vidim da neko maltretira ili ismeva Rome i Romkinje,ako se zena pozali na seksualno nasilje,ako vidim tucu,ako cujem da neko poziva na nasilje nad gej osobama,ako neko nepravedno dobije otkaz ili ga/je izrabljuju na poslu,ako vidis korupciju... Ne treba reagovati nasilno.Nekad treba pozvati policiju a nekad i blago skretanje paznje i objasnjavanje je dovoljno.Nasilja ima svuda u svetu;razlika je najvise u tome koliko obicna gradjanka i gradjanin dopustaju da se neke stvari desavaju pred njihovim ocima.Bitno je da je civilno drustvo jako.Reaguj!Stalno!Bitno je!Mozes nekom spasiti zivot na indirektan ili direktan nacin.Bori se za svoje pravo na sigurnost tako sto ces stititi sigurnost drugih.
Zao mi je za smrt ovog decka i mnogih drugih muskaraca i zena koje su nastradale/li zbog nasilja.Ne smes dozvoljavati vise nasilje ni u kakvom obliku!!!Ima puno ljudi koji misle i deluju kao ja,znam.I promena je moguca i desava se svaki sekund!

Idi begaj

pre 10 godina

Ljudi,ako realno i dobro razmislite shvaticete da su ovo sve prazne price i da ne mozemo zlo u Srbiji pobediti ujedinjavanjem u neke grupe koje ce se popjavljivati po novinama i protestvovati u gradu posto to zlo drzi i novine i grad i sudstvo i obdaniste,zlo nam je uzelo sve.
Siguran sam da se ovakvo zlo moze skloniti samo direktnim susretom licem u lice.
Ne znam kako da napisem a da mi puste komentar....
Nisam nasilan ali u ovom slucaju samo misici mogu unistiti zlo koje vlada Srbijom.
Sta jos treba da se desi...

Dr Nada Novović

pre 10 godina

Imam sina od 30 godina.Ovo surovo ubistvo me jako pogodilo,saosećam sa Fedorovom porodicom.Apsolutno se pridružujem opštoj borbi za normalno društvo.

Nikola

pre 10 godina

Jedno vece na studentskoj zurci gde sam radio kao DJ, obezbedjenje je prebilo momka.I kad je pao, udario je potiljkom u sto. Nas nekolicina prisutnih smo bili u soku, ali smo prisli da pomognemo. Naravno, niko nije znao kako. Proveravali smo puls i disanje i shvatili smo da ne dise. Neko je pokusavao da izvuce jezik, neko da masira grudi, neko da duva u usta... Ja sam potrcao za sefom obezbedjenja, jer ga poznajem i pitao da nam pomogne da iznesemo momka napolje da ne umre dok ne dodje hitna pomoc, a on je odgovorio "samo ga okrenite na bok da se ne udavi u krvi i nemoj da zovete hitnu". Kad sam se vratio, momak se oporavio, izneli smo ga do taksija, a on je otisao u bolnicu. Na kraju svi su dobili po kaznu oko 2000 din za remecenje javnog reda i mira. Danima se prepricavalo u krugu obezbedjenja koji su potezi upotrebljeni za prebijanje. Kada je organizator resio da im da otkaz, posle 2 sata mi se javio iz bolnice da mi kaze da nije uspeo i da ne prijavim policiji, jer su mu pretili da ce ga jos zesce unakaziti. U takvom drustvu zivimo.