Testovi

Utorak, 06.08.2013.

17:39

Toyota Hilux 3.0 D-4D City AT

Izvor: B92

Toyota Hilux 3.0 D-4D City AT IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Veliki brat

pre 10 godina

40.000e?

Ako nekome stvarno treba auto za nedođiju, koliko vidim Jeep Wrangler sa 2 vrata je nešto malo ispod 30.000e, dok je sa 4 vrata oko 36000e sa 2.8crd motorom.

Hilux sam do sada jedino video da voze ovi iz Kodar inženjeringa, jer vrlo često imaju intervencije na baznim stanicama po nekim nedođijama (ali relativno pristupačnim gde bi i običan auto mogao da izađe, samo je pitanje koliko bi često morao na servis), a treba im takav pickup jer često istim vozilom prevoze one betonske elemente koji se stavljaju na nosače kablova ili čak samog stuba antene (ako se npr. monitaju na ravan krov zgrade u gradu).

Dakle, njima je takvo vozilo potrebno, a onima koji češće idu u off-road avanturu mislim da bi bolji izbor bio Jeep, naročito što nije skuplji od Hilux-a (za razliku od Mercedesa G klase).

qwerty

pre 10 godina

Zašto u nazivu ima reč City kada sa City-jem (gradom) nema ništa zajedničko?
(boki, 8. avgust 2013 18:06)

zato shto su city, active, limited, elegant, executive nazivi paketa opreme trenutne toyotine game.

Dejan

pre 10 godina

Puno iskustva sa hilux-ima svih generacija. Benzincima naočito. Doduše onima za tržište Afrike koji se sklapaju u JAR sa motorima 2,7 VVTI benzin i 2,8 l dizel. Generalno osećaj u vožnji je više "kamionski" nego li putničkog auta zbog dužine i krutog vešanja. Zadnja klupa je jako neudobna za putnike pozadi pogotovo ako je auto prazan. Zadnji kraj poskakuje i čini putnicima pozadi vožnju neudobnom. Imao sam dva puta oštećenja zadnje osovine na verzijama 4x4 zbog vožnje po lošem terenu jednom direktan udarac na krst kardana što je prouzrokovalo kompletnu zamenu zadnje osovine. Generalno mazga koja vas izvuče gde se ponekad ni pravim džipom ne bi usudili da krenete. Moćan automobil u svakom smislu te reči sa prilično visokom cenom koja opravdava njegovu nabavku jer će vas dobro služiti. Bez premca nešto što je u ovoj klasi auta najkvalitetnije. Pitanje je samo koliko on ekonomski isplativ malom privredniku i da li mu se isplati u ovim vremenima teške recesije ulagati u 40k eura vozilo. Srbija je jako malo tržište za njega.

Pera, mali privrednik

pre 10 godina

Uh, ne sumnjam da je dobar auto, ali sa ovom cenom tesko da je za malog privrednika, zemljoradnika i slicno. Ja zbog prirode posla imam potrebe za ovakvim vozilom i jedva sam skupio za pick up verziju logana. Svaki revnostan mali privrednik ili poljoprivrednik sa 40K EUR taj novac trebalo pre da ulozi u material, djubrivo, lager proizvoda ili da novac koristi za odrzavanje cash flowa u svojoj firmi, a ne da ga ulupa u prevozno sredstvo koje po definiciji ima najvecu stopu pada vrednosti.

aca

pre 10 godina

Dabl kabovi su cini mi se poslednji off roud automobili koje jos mozete kupiti kao nov auto u Evropi (ne racunajuci Wrangler) sa tim sto ni cena od 35-40000e nije bas za uterivanje u banatsko blato ili uske brdske putice obrasle kupinom. Problem sa ovim automobilima je ipak neudobna zadnja klupa za putovanje porodice do Grcke a ako se registruje kao teretni cujem da su jednog poslali na kraj kilometarske kamionske kolone ne granici iako je isao sa porodicom na more. Ovaj hiluks je takodje drasticno nizi od onog modela recimo iz 2001ve koji ima bas dobar klirens i sjajnu prohodnost i sa 2,5l motorom.
A valjda ce se neko setiti u ovoj zemlji da oporezovanje po kubikazi nije normalno a i da ako neko da za auto 60000e da je vec dao 12000e ovj drzavi pa nije normalno da sake godine daje jos 1500-2000e poreza. Registracija Humera od 4l benzinca u Bugarskoj je 500e bas koliko i registacija Nisan Patrola od 4,2l u BIH.
Sve u svemu ko ocekuje da ce skoro upola cene kupiti lend cruser ce se prevariti jer upravljanje ovim autom vise podseca na manji kamioncic nego putnicki auto ali za geometra iz Zajecara, dobrostojeceg veterinara, sumara iz Ivanjice pa i nekog vlasnika manjih trgovina ili zemljoradnika nema boljeg resenja za porodicu i rad.

cinober

pre 10 godina

Ovo porodični auto? To samo Amerikanci sa svojim osjećajem velike vlastite veličine voze ko porodični auto. Ova ogromna predimenzionirana monstruozna kanta?
Da se razumijemo, vozio sam jednog hiluxa prije 17 godina po Atacami i altiplanu sjevernog Čilea i mogu samo pohvaliti taj čvrsti pikap u koji smo se komotno smjestili ja i 5 mojih frendova plus 6 ogromnih ruksaka u trugu... Naravno nikakvih problema s njim, premda je možda malo preslabo vukao po većoj strmini (nemam pojma kakav je to bio motor). Ali drugo je voziti se po pustinjama i vukojebinama Južne Amerike ili selendrama Sjedinjenih američkih država a drugo po cestama Srbije ili Hrvatske. Većina onih koji kod nas kupe ovakvo monstruozno vozilo nemaju apsolutno nikakve stvarne potrebe za tim. Samo pokazuju svoju silnu ljudsku veličinu. I samo se prave važni šepireći se zaštićeni ko u tenku. Mrzim takve automobile. A pogotovo bih mrzio sudariti se s takvim automobilom koji automatski mene u mom običnom štedljivom, ekološkom i praktičnom vozilu stavlja u totalno podređeni položaj. To nije fer. Trebalo bi smisliti neki zakon po kojem ovakve monstruozne pikape i sve one džipove i suvove ili kako se to već zove mogu voziti samo ljudi sa specijalnim dozvolama koje podrazumijevaju da su nedvosmisleno dokazali da im takav auto treba. Tako bih nekako ja to.

Miroslav

pre 10 godina

Kolega Mitsu.L200, to je večita dilema, manualni ili automatski. Sa automatskim ne može klackalica da se pravi. Mislim da je za off road vožnju bolji manualni menjač.

U vezi testa severnog jelena, evo snimka http://www.youtube.com/watch?v=aZF8N9NItHI
Na snimku je direktno poređenje sa najvećim konkurentom, Mitsubishijem L-200. L-200 ima i veću nosivost.

mitsu.L200

pre 10 godina

@iz prve ruke
Gresis.Svi preporucuju automatski menjac za tezak off roud,jer je mnogo laksi za koriscenje u extremnim situacijama,kao sto je vadjenje iz blata sa sajlom,jer sami stavis u D,i kotaci se vec okrecu bez gasa na leru.
Inace,imao sam L200 poslednje generacije,automatik.
Koristio sam ga u svim situacijama,od snega metar dubokog do ostavljanja dece u vrticu. Stavis hard top,i imas ogroman gepek.
Da,malo je tvrdji,jer L200 ima 1000kg nosivost,ali ko je vozio golfa 2,nece primetiti neku razliku u tvrdoći.
Generalno,i HiLux moze da se koristi u svim ulogama-od terenca,do porodicnog vozila.

Ja probao

pre 10 godina

Imao sam prilike da vozim razne 4x4 automobile, sa raznim motorima i menjacima, i Hilux mi je apsolutni favorit. Nema prohodnost po teskim terenima kao Wrangler, Mercedes G klase, i sl (nije ni pravljen za to), ali osecaj neunistivosti je neprevazidjen.
@Iz prve ruke - druze, iz tvog komentara mogu samo da zakljucim da nisi probao kombinaciju dizel motora i automatskog menjaca. Osim u extremnim uslovima takmicarske voznje ni benzinski motor, ni manuelni menjac nemaju prednost nad ovim. Samo pogled na to sta se ugradjuje u top modele 4x4 vozila mislim da dovoljno govori. Kombinacija ogromnog obrtnog momenta i manuelnog menjaca, pogotovo kod ovakvih bas teskih vozila je vrlo nezahvalna na terenu.
@Miroslav - nisam znao to za test severnog jelena, ali sam sa ukljucenim 4x4 pogonom, na mokrom putu izbegavao jednog rotvajlera, i, koliko god bih voleo da mislim da sam dobar vozac, s obzirom koliko iznenada se to desilo, i pri kojoj brzini (70-80 km/h), ipak mislim da je VSC ono sto me zadrzalo na putu.

@redakcija - nikako, ama bas nikako mi nije jasna potrosnja koju ste naveli. Ne zivim u gradu, pa za gradsku voznju nemam komentar, ali, prakticno prazan ovaj model (2 odrasle osobe i 2 male dece sa vrlo malo prtljaga - jedva cetvrtina njegove nosivosti) meni na otvorenom nije mogao da trosi ispod 8.5-9, a inace sam prilicno dobar sa potrosnjom...

Nemanja

pre 10 godina

Ovo je odlican i neunistiv auto. Pravi terenac i radni automobil koji moze da prodje svuda, i sto je jos bitnije, da iz toga izadje citav! A moze da sluzi i kao porodicni automobil off road entuzijastima...

Iz prve ruke

pre 10 godina

Hajlaks jeste pravi terenac, ali predstavljeni model sa automatskim menjačem nije za tu namenu. Nedavno sam sa 3-4 godine starim benzinskim modelom hajlaksa (6 cilindara) i klasičnim manuelnim 5-brzinskim menjačem prošao planinsko-brdske terene koji su na prvi pogled bili nezamislivi za vožnju četvorotočkašem. Naravno, uz reduktor i blokadu zadnjeg diferncijala, u prvoj i drugoj brzini (redukovana peta je, naravno, kao kod svih terenaca, jednaka prvoj neredukovanoj). Osim toga, auto je prilično tvrd zbog zadnjeg krutog vešanja, ali to je to - hajlaks ima tovarni sanduk za 500kg tereta (ili 6 ljudi).

NemanjaBB

pre 10 godina

Pogledajte na YT kako su emisiji Top Gear pokusali da uniste auto, bacali ga sa zgrade, sipali mu zejtin iz friteze, utopili ga u vodu, ma svasta jos...i auto je upalio iz prve posle svega :)

Mačak

pre 10 godina

A najbolja stvar je da se može registrovati kao kamion i registrovati za male pare. Čudno je da je percepcija naroda da je ovo samo radničko auto, a u suštini može biti i vrhunski porodičan auto.

Miroslav

pre 10 godina

Glavno niste napisali, da je veoma netsabilan, čak i opasan u nekim situacijama. Verzija sa ESP-om nije mogla da prođe test severnog jelena gde je pokazala veliku manjkavost pri takvim iznenadnim preprekama. Toyota nije uradila ispravku te greške.

htc

pre 10 godina

Moj drugar vec godinama vozi samo Hilux. Prvo je vozio 2.5, sad vozi 3.0 automatik. Nikad ni jedan jedini problem nije imao. Stvarno je masina, i ide uz masnu banderu. Ko god uzme ovo nece se pokajati.

htc

pre 10 godina

Moj drugar vec godinama vozi samo Hilux. Prvo je vozio 2.5, sad vozi 3.0 automatik. Nikad ni jedan jedini problem nije imao. Stvarno je masina, i ide uz masnu banderu. Ko god uzme ovo nece se pokajati.

Mačak

pre 10 godina

A najbolja stvar je da se može registrovati kao kamion i registrovati za male pare. Čudno je da je percepcija naroda da je ovo samo radničko auto, a u suštini može biti i vrhunski porodičan auto.

NemanjaBB

pre 10 godina

Pogledajte na YT kako su emisiji Top Gear pokusali da uniste auto, bacali ga sa zgrade, sipali mu zejtin iz friteze, utopili ga u vodu, ma svasta jos...i auto je upalio iz prve posle svega :)

cinober

pre 10 godina

Ovo porodični auto? To samo Amerikanci sa svojim osjećajem velike vlastite veličine voze ko porodični auto. Ova ogromna predimenzionirana monstruozna kanta?
Da se razumijemo, vozio sam jednog hiluxa prije 17 godina po Atacami i altiplanu sjevernog Čilea i mogu samo pohvaliti taj čvrsti pikap u koji smo se komotno smjestili ja i 5 mojih frendova plus 6 ogromnih ruksaka u trugu... Naravno nikakvih problema s njim, premda je možda malo preslabo vukao po većoj strmini (nemam pojma kakav je to bio motor). Ali drugo je voziti se po pustinjama i vukojebinama Južne Amerike ili selendrama Sjedinjenih američkih država a drugo po cestama Srbije ili Hrvatske. Većina onih koji kod nas kupe ovakvo monstruozno vozilo nemaju apsolutno nikakve stvarne potrebe za tim. Samo pokazuju svoju silnu ljudsku veličinu. I samo se prave važni šepireći se zaštićeni ko u tenku. Mrzim takve automobile. A pogotovo bih mrzio sudariti se s takvim automobilom koji automatski mene u mom običnom štedljivom, ekološkom i praktičnom vozilu stavlja u totalno podređeni položaj. To nije fer. Trebalo bi smisliti neki zakon po kojem ovakve monstruozne pikape i sve one džipove i suvove ili kako se to već zove mogu voziti samo ljudi sa specijalnim dozvolama koje podrazumijevaju da su nedvosmisleno dokazali da im takav auto treba. Tako bih nekako ja to.

Nemanja

pre 10 godina

Ovo je odlican i neunistiv auto. Pravi terenac i radni automobil koji moze da prodje svuda, i sto je jos bitnije, da iz toga izadje citav! A moze da sluzi i kao porodicni automobil off road entuzijastima...

Pera, mali privrednik

pre 10 godina

Uh, ne sumnjam da je dobar auto, ali sa ovom cenom tesko da je za malog privrednika, zemljoradnika i slicno. Ja zbog prirode posla imam potrebe za ovakvim vozilom i jedva sam skupio za pick up verziju logana. Svaki revnostan mali privrednik ili poljoprivrednik sa 40K EUR taj novac trebalo pre da ulozi u material, djubrivo, lager proizvoda ili da novac koristi za odrzavanje cash flowa u svojoj firmi, a ne da ga ulupa u prevozno sredstvo koje po definiciji ima najvecu stopu pada vrednosti.

mitsu.L200

pre 10 godina

@iz prve ruke
Gresis.Svi preporucuju automatski menjac za tezak off roud,jer je mnogo laksi za koriscenje u extremnim situacijama,kao sto je vadjenje iz blata sa sajlom,jer sami stavis u D,i kotaci se vec okrecu bez gasa na leru.
Inace,imao sam L200 poslednje generacije,automatik.
Koristio sam ga u svim situacijama,od snega metar dubokog do ostavljanja dece u vrticu. Stavis hard top,i imas ogroman gepek.
Da,malo je tvrdji,jer L200 ima 1000kg nosivost,ali ko je vozio golfa 2,nece primetiti neku razliku u tvrdoći.
Generalno,i HiLux moze da se koristi u svim ulogama-od terenca,do porodicnog vozila.

Iz prve ruke

pre 10 godina

Hajlaks jeste pravi terenac, ali predstavljeni model sa automatskim menjačem nije za tu namenu. Nedavno sam sa 3-4 godine starim benzinskim modelom hajlaksa (6 cilindara) i klasičnim manuelnim 5-brzinskim menjačem prošao planinsko-brdske terene koji su na prvi pogled bili nezamislivi za vožnju četvorotočkašem. Naravno, uz reduktor i blokadu zadnjeg diferncijala, u prvoj i drugoj brzini (redukovana peta je, naravno, kao kod svih terenaca, jednaka prvoj neredukovanoj). Osim toga, auto je prilično tvrd zbog zadnjeg krutog vešanja, ali to je to - hajlaks ima tovarni sanduk za 500kg tereta (ili 6 ljudi).

Miroslav

pre 10 godina

Glavno niste napisali, da je veoma netsabilan, čak i opasan u nekim situacijama. Verzija sa ESP-om nije mogla da prođe test severnog jelena gde je pokazala veliku manjkavost pri takvim iznenadnim preprekama. Toyota nije uradila ispravku te greške.

Ja probao

pre 10 godina

Imao sam prilike da vozim razne 4x4 automobile, sa raznim motorima i menjacima, i Hilux mi je apsolutni favorit. Nema prohodnost po teskim terenima kao Wrangler, Mercedes G klase, i sl (nije ni pravljen za to), ali osecaj neunistivosti je neprevazidjen.
@Iz prve ruke - druze, iz tvog komentara mogu samo da zakljucim da nisi probao kombinaciju dizel motora i automatskog menjaca. Osim u extremnim uslovima takmicarske voznje ni benzinski motor, ni manuelni menjac nemaju prednost nad ovim. Samo pogled na to sta se ugradjuje u top modele 4x4 vozila mislim da dovoljno govori. Kombinacija ogromnog obrtnog momenta i manuelnog menjaca, pogotovo kod ovakvih bas teskih vozila je vrlo nezahvalna na terenu.
@Miroslav - nisam znao to za test severnog jelena, ali sam sa ukljucenim 4x4 pogonom, na mokrom putu izbegavao jednog rotvajlera, i, koliko god bih voleo da mislim da sam dobar vozac, s obzirom koliko iznenada se to desilo, i pri kojoj brzini (70-80 km/h), ipak mislim da je VSC ono sto me zadrzalo na putu.

@redakcija - nikako, ama bas nikako mi nije jasna potrosnja koju ste naveli. Ne zivim u gradu, pa za gradsku voznju nemam komentar, ali, prakticno prazan ovaj model (2 odrasle osobe i 2 male dece sa vrlo malo prtljaga - jedva cetvrtina njegove nosivosti) meni na otvorenom nije mogao da trosi ispod 8.5-9, a inace sam prilicno dobar sa potrosnjom...

aca

pre 10 godina

Dabl kabovi su cini mi se poslednji off roud automobili koje jos mozete kupiti kao nov auto u Evropi (ne racunajuci Wrangler) sa tim sto ni cena od 35-40000e nije bas za uterivanje u banatsko blato ili uske brdske putice obrasle kupinom. Problem sa ovim automobilima je ipak neudobna zadnja klupa za putovanje porodice do Grcke a ako se registruje kao teretni cujem da su jednog poslali na kraj kilometarske kamionske kolone ne granici iako je isao sa porodicom na more. Ovaj hiluks je takodje drasticno nizi od onog modela recimo iz 2001ve koji ima bas dobar klirens i sjajnu prohodnost i sa 2,5l motorom.
A valjda ce se neko setiti u ovoj zemlji da oporezovanje po kubikazi nije normalno a i da ako neko da za auto 60000e da je vec dao 12000e ovj drzavi pa nije normalno da sake godine daje jos 1500-2000e poreza. Registracija Humera od 4l benzinca u Bugarskoj je 500e bas koliko i registacija Nisan Patrola od 4,2l u BIH.
Sve u svemu ko ocekuje da ce skoro upola cene kupiti lend cruser ce se prevariti jer upravljanje ovim autom vise podseca na manji kamioncic nego putnicki auto ali za geometra iz Zajecara, dobrostojeceg veterinara, sumara iz Ivanjice pa i nekog vlasnika manjih trgovina ili zemljoradnika nema boljeg resenja za porodicu i rad.

Dejan

pre 10 godina

Puno iskustva sa hilux-ima svih generacija. Benzincima naočito. Doduše onima za tržište Afrike koji se sklapaju u JAR sa motorima 2,7 VVTI benzin i 2,8 l dizel. Generalno osećaj u vožnji je više "kamionski" nego li putničkog auta zbog dužine i krutog vešanja. Zadnja klupa je jako neudobna za putnike pozadi pogotovo ako je auto prazan. Zadnji kraj poskakuje i čini putnicima pozadi vožnju neudobnom. Imao sam dva puta oštećenja zadnje osovine na verzijama 4x4 zbog vožnje po lošem terenu jednom direktan udarac na krst kardana što je prouzrokovalo kompletnu zamenu zadnje osovine. Generalno mazga koja vas izvuče gde se ponekad ni pravim džipom ne bi usudili da krenete. Moćan automobil u svakom smislu te reči sa prilično visokom cenom koja opravdava njegovu nabavku jer će vas dobro služiti. Bez premca nešto što je u ovoj klasi auta najkvalitetnije. Pitanje je samo koliko on ekonomski isplativ malom privredniku i da li mu se isplati u ovim vremenima teške recesije ulagati u 40k eura vozilo. Srbija je jako malo tržište za njega.

Miroslav

pre 10 godina

Kolega Mitsu.L200, to je večita dilema, manualni ili automatski. Sa automatskim ne može klackalica da se pravi. Mislim da je za off road vožnju bolji manualni menjač.

U vezi testa severnog jelena, evo snimka http://www.youtube.com/watch?v=aZF8N9NItHI
Na snimku je direktno poređenje sa najvećim konkurentom, Mitsubishijem L-200. L-200 ima i veću nosivost.

qwerty

pre 10 godina

Zašto u nazivu ima reč City kada sa City-jem (gradom) nema ništa zajedničko?
(boki, 8. avgust 2013 18:06)

zato shto su city, active, limited, elegant, executive nazivi paketa opreme trenutne toyotine game.

Veliki brat

pre 10 godina

40.000e?

Ako nekome stvarno treba auto za nedođiju, koliko vidim Jeep Wrangler sa 2 vrata je nešto malo ispod 30.000e, dok je sa 4 vrata oko 36000e sa 2.8crd motorom.

Hilux sam do sada jedino video da voze ovi iz Kodar inženjeringa, jer vrlo često imaju intervencije na baznim stanicama po nekim nedođijama (ali relativno pristupačnim gde bi i običan auto mogao da izađe, samo je pitanje koliko bi često morao na servis), a treba im takav pickup jer često istim vozilom prevoze one betonske elemente koji se stavljaju na nosače kablova ili čak samog stuba antene (ako se npr. monitaju na ravan krov zgrade u gradu).

Dakle, njima je takvo vozilo potrebno, a onima koji češće idu u off-road avanturu mislim da bi bolji izbor bio Jeep, naročito što nije skuplji od Hilux-a (za razliku od Mercedesa G klase).

Miroslav

pre 10 godina

Glavno niste napisali, da je veoma netsabilan, čak i opasan u nekim situacijama. Verzija sa ESP-om nije mogla da prođe test severnog jelena gde je pokazala veliku manjkavost pri takvim iznenadnim preprekama. Toyota nije uradila ispravku te greške.

cinober

pre 10 godina

Ovo porodični auto? To samo Amerikanci sa svojim osjećajem velike vlastite veličine voze ko porodični auto. Ova ogromna predimenzionirana monstruozna kanta?
Da se razumijemo, vozio sam jednog hiluxa prije 17 godina po Atacami i altiplanu sjevernog Čilea i mogu samo pohvaliti taj čvrsti pikap u koji smo se komotno smjestili ja i 5 mojih frendova plus 6 ogromnih ruksaka u trugu... Naravno nikakvih problema s njim, premda je možda malo preslabo vukao po većoj strmini (nemam pojma kakav je to bio motor). Ali drugo je voziti se po pustinjama i vukojebinama Južne Amerike ili selendrama Sjedinjenih američkih država a drugo po cestama Srbije ili Hrvatske. Većina onih koji kod nas kupe ovakvo monstruozno vozilo nemaju apsolutno nikakve stvarne potrebe za tim. Samo pokazuju svoju silnu ljudsku veličinu. I samo se prave važni šepireći se zaštićeni ko u tenku. Mrzim takve automobile. A pogotovo bih mrzio sudariti se s takvim automobilom koji automatski mene u mom običnom štedljivom, ekološkom i praktičnom vozilu stavlja u totalno podređeni položaj. To nije fer. Trebalo bi smisliti neki zakon po kojem ovakve monstruozne pikape i sve one džipove i suvove ili kako se to već zove mogu voziti samo ljudi sa specijalnim dozvolama koje podrazumijevaju da su nedvosmisleno dokazali da im takav auto treba. Tako bih nekako ja to.

Veliki brat

pre 10 godina

40.000e?

Ako nekome stvarno treba auto za nedođiju, koliko vidim Jeep Wrangler sa 2 vrata je nešto malo ispod 30.000e, dok je sa 4 vrata oko 36000e sa 2.8crd motorom.

Hilux sam do sada jedino video da voze ovi iz Kodar inženjeringa, jer vrlo često imaju intervencije na baznim stanicama po nekim nedođijama (ali relativno pristupačnim gde bi i običan auto mogao da izađe, samo je pitanje koliko bi često morao na servis), a treba im takav pickup jer često istim vozilom prevoze one betonske elemente koji se stavljaju na nosače kablova ili čak samog stuba antene (ako se npr. monitaju na ravan krov zgrade u gradu).

Dakle, njima je takvo vozilo potrebno, a onima koji češće idu u off-road avanturu mislim da bi bolji izbor bio Jeep, naročito što nije skuplji od Hilux-a (za razliku od Mercedesa G klase).

Iz prve ruke

pre 10 godina

Hajlaks jeste pravi terenac, ali predstavljeni model sa automatskim menjačem nije za tu namenu. Nedavno sam sa 3-4 godine starim benzinskim modelom hajlaksa (6 cilindara) i klasičnim manuelnim 5-brzinskim menjačem prošao planinsko-brdske terene koji su na prvi pogled bili nezamislivi za vožnju četvorotočkašem. Naravno, uz reduktor i blokadu zadnjeg diferncijala, u prvoj i drugoj brzini (redukovana peta je, naravno, kao kod svih terenaca, jednaka prvoj neredukovanoj). Osim toga, auto je prilično tvrd zbog zadnjeg krutog vešanja, ali to je to - hajlaks ima tovarni sanduk za 500kg tereta (ili 6 ljudi).

htc

pre 10 godina

Moj drugar vec godinama vozi samo Hilux. Prvo je vozio 2.5, sad vozi 3.0 automatik. Nikad ni jedan jedini problem nije imao. Stvarno je masina, i ide uz masnu banderu. Ko god uzme ovo nece se pokajati.

Mačak

pre 10 godina

A najbolja stvar je da se može registrovati kao kamion i registrovati za male pare. Čudno je da je percepcija naroda da je ovo samo radničko auto, a u suštini može biti i vrhunski porodičan auto.

NemanjaBB

pre 10 godina

Pogledajte na YT kako su emisiji Top Gear pokusali da uniste auto, bacali ga sa zgrade, sipali mu zejtin iz friteze, utopili ga u vodu, ma svasta jos...i auto je upalio iz prve posle svega :)

Pera, mali privrednik

pre 10 godina

Uh, ne sumnjam da je dobar auto, ali sa ovom cenom tesko da je za malog privrednika, zemljoradnika i slicno. Ja zbog prirode posla imam potrebe za ovakvim vozilom i jedva sam skupio za pick up verziju logana. Svaki revnostan mali privrednik ili poljoprivrednik sa 40K EUR taj novac trebalo pre da ulozi u material, djubrivo, lager proizvoda ili da novac koristi za odrzavanje cash flowa u svojoj firmi, a ne da ga ulupa u prevozno sredstvo koje po definiciji ima najvecu stopu pada vrednosti.

Nemanja

pre 10 godina

Ovo je odlican i neunistiv auto. Pravi terenac i radni automobil koji moze da prodje svuda, i sto je jos bitnije, da iz toga izadje citav! A moze da sluzi i kao porodicni automobil off road entuzijastima...

mitsu.L200

pre 10 godina

@iz prve ruke
Gresis.Svi preporucuju automatski menjac za tezak off roud,jer je mnogo laksi za koriscenje u extremnim situacijama,kao sto je vadjenje iz blata sa sajlom,jer sami stavis u D,i kotaci se vec okrecu bez gasa na leru.
Inace,imao sam L200 poslednje generacije,automatik.
Koristio sam ga u svim situacijama,od snega metar dubokog do ostavljanja dece u vrticu. Stavis hard top,i imas ogroman gepek.
Da,malo je tvrdji,jer L200 ima 1000kg nosivost,ali ko je vozio golfa 2,nece primetiti neku razliku u tvrdoći.
Generalno,i HiLux moze da se koristi u svim ulogama-od terenca,do porodicnog vozila.

Dejan

pre 10 godina

Puno iskustva sa hilux-ima svih generacija. Benzincima naočito. Doduše onima za tržište Afrike koji se sklapaju u JAR sa motorima 2,7 VVTI benzin i 2,8 l dizel. Generalno osećaj u vožnji je više "kamionski" nego li putničkog auta zbog dužine i krutog vešanja. Zadnja klupa je jako neudobna za putnike pozadi pogotovo ako je auto prazan. Zadnji kraj poskakuje i čini putnicima pozadi vožnju neudobnom. Imao sam dva puta oštećenja zadnje osovine na verzijama 4x4 zbog vožnje po lošem terenu jednom direktan udarac na krst kardana što je prouzrokovalo kompletnu zamenu zadnje osovine. Generalno mazga koja vas izvuče gde se ponekad ni pravim džipom ne bi usudili da krenete. Moćan automobil u svakom smislu te reči sa prilično visokom cenom koja opravdava njegovu nabavku jer će vas dobro služiti. Bez premca nešto što je u ovoj klasi auta najkvalitetnije. Pitanje je samo koliko on ekonomski isplativ malom privredniku i da li mu se isplati u ovim vremenima teške recesije ulagati u 40k eura vozilo. Srbija je jako malo tržište za njega.

qwerty

pre 10 godina

Zašto u nazivu ima reč City kada sa City-jem (gradom) nema ništa zajedničko?
(boki, 8. avgust 2013 18:06)

zato shto su city, active, limited, elegant, executive nazivi paketa opreme trenutne toyotine game.

Ja probao

pre 10 godina

Imao sam prilike da vozim razne 4x4 automobile, sa raznim motorima i menjacima, i Hilux mi je apsolutni favorit. Nema prohodnost po teskim terenima kao Wrangler, Mercedes G klase, i sl (nije ni pravljen za to), ali osecaj neunistivosti je neprevazidjen.
@Iz prve ruke - druze, iz tvog komentara mogu samo da zakljucim da nisi probao kombinaciju dizel motora i automatskog menjaca. Osim u extremnim uslovima takmicarske voznje ni benzinski motor, ni manuelni menjac nemaju prednost nad ovim. Samo pogled na to sta se ugradjuje u top modele 4x4 vozila mislim da dovoljno govori. Kombinacija ogromnog obrtnog momenta i manuelnog menjaca, pogotovo kod ovakvih bas teskih vozila je vrlo nezahvalna na terenu.
@Miroslav - nisam znao to za test severnog jelena, ali sam sa ukljucenim 4x4 pogonom, na mokrom putu izbegavao jednog rotvajlera, i, koliko god bih voleo da mislim da sam dobar vozac, s obzirom koliko iznenada se to desilo, i pri kojoj brzini (70-80 km/h), ipak mislim da je VSC ono sto me zadrzalo na putu.

@redakcija - nikako, ama bas nikako mi nije jasna potrosnja koju ste naveli. Ne zivim u gradu, pa za gradsku voznju nemam komentar, ali, prakticno prazan ovaj model (2 odrasle osobe i 2 male dece sa vrlo malo prtljaga - jedva cetvrtina njegove nosivosti) meni na otvorenom nije mogao da trosi ispod 8.5-9, a inace sam prilicno dobar sa potrosnjom...

Miroslav

pre 10 godina

Kolega Mitsu.L200, to je večita dilema, manualni ili automatski. Sa automatskim ne može klackalica da se pravi. Mislim da je za off road vožnju bolji manualni menjač.

U vezi testa severnog jelena, evo snimka http://www.youtube.com/watch?v=aZF8N9NItHI
Na snimku je direktno poređenje sa najvećim konkurentom, Mitsubishijem L-200. L-200 ima i veću nosivost.

aca

pre 10 godina

Dabl kabovi su cini mi se poslednji off roud automobili koje jos mozete kupiti kao nov auto u Evropi (ne racunajuci Wrangler) sa tim sto ni cena od 35-40000e nije bas za uterivanje u banatsko blato ili uske brdske putice obrasle kupinom. Problem sa ovim automobilima je ipak neudobna zadnja klupa za putovanje porodice do Grcke a ako se registruje kao teretni cujem da su jednog poslali na kraj kilometarske kamionske kolone ne granici iako je isao sa porodicom na more. Ovaj hiluks je takodje drasticno nizi od onog modela recimo iz 2001ve koji ima bas dobar klirens i sjajnu prohodnost i sa 2,5l motorom.
A valjda ce se neko setiti u ovoj zemlji da oporezovanje po kubikazi nije normalno a i da ako neko da za auto 60000e da je vec dao 12000e ovj drzavi pa nije normalno da sake godine daje jos 1500-2000e poreza. Registracija Humera od 4l benzinca u Bugarskoj je 500e bas koliko i registacija Nisan Patrola od 4,2l u BIH.
Sve u svemu ko ocekuje da ce skoro upola cene kupiti lend cruser ce se prevariti jer upravljanje ovim autom vise podseca na manji kamioncic nego putnicki auto ali za geometra iz Zajecara, dobrostojeceg veterinara, sumara iz Ivanjice pa i nekog vlasnika manjih trgovina ili zemljoradnika nema boljeg resenja za porodicu i rad.