Utorak, 30.07.2013.

21:15

Jugović: SPO spreman da pomogne

SPO će nastaviti da podžava politiku vlade koja se odnosi na procese evropskih integracija, primenu briselskog sporazuma i borbu protiv korupcije.

Izvor: Tanjug

Jugoviæ: SPO spreman da pomogne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

gosa

pre 10 godina

Svi vi koji danas kritikujete SPO a vase rukovodstvo sprovodi politiku Srpskog pokreta obnove iz 90 tih treba da se stidite svojih komentara,setite se drzavotvorno izolacinistickih projekata vasih lidera,osecate neku vrstu nelagode zbog toga i potrebe da se svetite Vuku i SPO-u,znam nije vam lako...

Kruna

pre 10 godina

Od avog osnivanja SPO se zalagao za zivot u zajednici sa zemljama Evrope.Dosta dobrih stvari koje je aktuelna vlast uradila upravo jesu i programski ciljevi SPO.Nikad od osnivanja SPO nije bezao od odgovornosti,i nece ni sada.

Zemun grad

pre 10 godina

@(Buducnost, 31. jul 2013 07:02)

VKo je onda 5.oktobra postigao dogovor sa Legijom i Pavkovićem. Upravo je DS na velika vrata vratio ,,socijaliste", u vlast 2008. Neko će reći iz viših interesa sa ciljem da SRS ne uzjaše na vlast, pa se pitam zašto onda iz tih interesa DS nije ušla u vladu 2004, već je svojim odbijanjem stvorila uslove SPS-u da tu vladu podržava kao manjinsku. DS je umešala svoje prste i prilikom raspada SRS kada su Nikolić i Vučić dobili ogromnu medijsku i političku podršku. Pokušano je i sa razbijanjem SPO, tako što su tadašnjem ministru Srećkoviću neograničeno bili otvoreni državni mediji na kojima je optuživao Vuka za izdaju KiM. Tako su žuti vratili SPO-u za glasove koji su odlučujuće doprineli tesnoj Tadićevoj pobedi nad Nilolićem 2008. Nekorektan odnos su imali i prema URS-u i LDP-u, dok su SPS jako poštovali. Kada smo kod KiM, mora se reći da su sada SVI sem Koštunice došli na Vukove stavove, pa i Srećkovićeva nova stranka. To zašto Vuk nema podršku je posledica toga što se u narodu primila, inače anti-zapadna, propaganda TV Bastilje protiv njega kao ,,izdajnika", i to što su sa druge strane saradnici službe iz demokratskih stranaka uz podršku iste dve decenije puštali priču o njemu kao Miloševićevom igraču, kao i to da je pucao sam na sebe u Budvi. Političke činjenice, događaji i sudske presude govore da je sve suprotno od toga. DOS je trebao da se uhvati u koštac sa kriminalom, otvori dosijea, lustrira i vodi beskompromisnu evropsku politiku...

Momčilo, NS

pre 10 godina

SPO je državotvorna i nacionalno odgovorna stranka kojoj je sudbina građana i države uvek bila iznad ličnog interesa. Eventualno učešće SPO u rekonsruisanoj vladi me raduje jer sam ubeđen da bi vlada podpomognuta SPO imala pun kapacitet da završi suštinski važne poslove približavanja EU, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i poboljšanje životnog standarda građana.

lokve

pre 10 godina

"SPO je spreman da pomogne u daljim koracima pocesa reformi i sprovođenja dela našeg progrma koji ja paralelan sa politkom vlade i spreman je da da punu podršku tim koracima, a ako o tome budemo razgovarali sa drugim akterima na političkoj sceni bićete obavešteni", rekao je Jugović Tanjugu.
Svi treba da pomognu prema svojim sposobnostima. To nam je valjda dužnost prema Srbiji i njenim građanima.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Ponovo se "Čiča" kandiduje za neko mesto ministra?! Ako je gospodin Jugović, njegov privatni "telal" tik pre prošlih izbora izjavio da je gospodin Vuk Drašković najbolji ministar spoljnih poslova u 20 i 21 Veku, onda je jasno na koju funkciju "puca" popularni "Čiča", bez obzira što se u svom životu toliko puta politički preokrenuo i izokrenuo tako da bi ime stranke trebalo promeniti u "Ventilator stranka". Kome SPO pomaže uvek završi na "bunjištu istorije".

Buducnost

pre 10 godina

Najbednija stranka u Srbiji, sad bi opet u koaliciju sa onima sto su im pobili pola stranke i par puta pokusali predsednika, ali obraz kao djon sve za "dobrobit" Srbije! Vuce, Vuce ljigo ljudska!

Kućica na Drini

pre 10 godina

Jadni ste vi iz SPO . Nekad ranije , u Beogradu ste uz pomoć Miloševića izvršili puč i zbacili legalno izabranog Zorana Đinđića . Odmah ste podelili 350 stanova , 50 sportistima a 300 članovima i funkcionerima SPO (to se zove političko kurvanje ). Kao stranka vi ste iščezli , a opstajete na političkoj sceni zahvaljujući samilosti i sentimentu Demokratske stranke , koja vas je primila pod okrilje . Vuk Drašković nudi svoja 2 poslanika da njegova žena Dana ( u invalidskoj je penziji već 20 godina ) ostane u upravnom odboru NIS -a , gde je inače plata 5000 evrića .Za svoju političku propast ( svi članovi stranke - ona veća imena su ga napustili ) on krivi druge i čuveni je njegov ,, biser ,, : Mi smo šljive otresli, a drugi su ih pokupili.

Righteous Clan

pre 10 godina

Ovo nije novo.Stav SPO je bio jasan od sjednice na kojoj je birana vlada,a to je da će podržati sve dobro,a kritikovati loše.Tako je i radio.

ST

pre 10 godina

Komentar baš u maniru demokrata, procenjuje, analizira, diči se svojim stranačkim programom...jednom rečju, filosofira. Pa što ne uradiste nešto konkretnije na polju ostvarenja svog programa (EU)? Sa vama bi se Srbija "vukla" bar još pedeset godina.
(Miličica, 30. jul 2013 22:29)

Nismo ušli u EU, neko vas je opasno prevario...pa ne znam čemu se radujete...samo smo dali Kosovo i dobili, uslovni, nepostojeći datum...Inače, SSP, beli šengen, kandidatura ne bi mogla da se ostvari da nije urađeno ono što je potrebno, reforme...a između ostalog i hapšenje Karadžića(nadam se da se sećate da su demonstracije povodom hapšenja predvodili Nikolić i Vučić, kada je pola grada polupano, bilo mnogo povređenih i jedan čovek, Panić, stradao...nadam se da to niste zaboravili), pa Mladić, Hadžić...

Darko

pre 10 godina

Ista ona mudra i vizionarska politika SPO koja je skinula Djindjica sa mesta gradonacelnika Beograda, potom bila u Milosevicevoj vladi za vreme bombardovanja, potom u vladi sa Kostunicom, potom u Cvetkovicevoj, potom na listi sa LSV u Novom Sadu pa u koaliciju i sa "Dverima", a sada bi malo i pod Daciceve i Vuciceve skute.
Mada ovog puta ce epilog izgleda biti ciscenje srpske politicke scene od takvih parazita koji sami nisu izasli na izbore od 2000. al su zato bili mirodjija u svakoj vladi.
Jadno i bedno sta je ostalo od onakvog SPO-a sa pocetka devedesetih.

POPNIKOLA

pre 10 godina

Ovo sto se danas dogadja na politickoj sceni je zaista politika koju je vodio pre svih ,upravo SPO.Zato ne vidim nista nelogicno sto se ova stranka trudi da podrzi sve ono sto je deo njihovog programa.Ne vidim razlog za zluradim komentarima.Oni koji se rugaju trebalo bi da malo bolje prate politiku a ne da pisu samo da bi pisali.Da nije bilo takvih i da se malo vise slusao glas SPO-a,danas bi smo bili bliyi Evropi ako ne vec i clanovi EU.Podrska za stavove SPo-a i poruka drugim strankama da manje strancare a da se vise posvete dobrobiti zemlje.

dragan

pre 10 godina

Ni jedna stranka koja drzi do sebe i koja zeli da radi u intresu drzave i naroda, nece da bude protiv svog programa samo zato sto je opozicija.
U ovom slucaju to vazi za SPO, zato ja stvrano od srca podrzavam odluku ove stranke da podrzi program ove Vlade koji se ne kosi i koji nije u suprotnosti sa programom SPO.
To se zove drzavno odgovorna politika, a niko ne moze da zatvori oci pred svim dobrim sta je napravila ova Vlada, pocevsi od KiM ,pa do borbe protiv korpupcije i kriminala, zbog toga jedno veliko bravo za SPO!

LDP DO POBEDE!!!!!!!

pre 10 godina

Jadna je vlast koja vas bude primila. Vi ste poznati kao prisipetlje uz svaku vlast, stranka sa ideologijom (aj da podrzim vlast da bi mi dali da politicki nesto ucarim). Sa druge strane kome god ste se vi prikljucili vrlo brzo je sisao sa vlastio, pa vam iskreno zelim da vas vucic i dacic prime, mislim kako bi im videli ledja, bas kao i vama strankama iz 90.tih.

Miličica

pre 10 godina

@1%, 30. jul 2013 21:39

Komentar baš u maniru demokrata, procenjuje, analizira, diči se svojim stranačkim programom...jednom rečju, filosofira. Pa što ne uradiste nešto konkretnije na polju ostvarenja svog programa (EU)? Sa vama bi se Srbija "vukla" bar još pedeset godina.

Ilke Kruševljanin

pre 10 godina

SPO je bio uz narod i kad nam je bilo najteže. Borio se protiv suludih ratova, a uvek bio na strani progonjenih. Odgovorna stranka podržava odgovornu vlast!

drago kragujevac

pre 10 godina

Bravo za SPO, kako moze biti jedna stranka protiv programa svoje stranke, to nema veze sa racionalnom politikom, zato puna podrska odluci SPO da podrzi sve dobro sta radi ova Vlada, a radi i uradila je mnogo toga.

Дарко

pre 10 godina

Браво за СПО!!! Тако поступа национално одговорна странка! СНС и СПО су изнад 50%!!! Браво за Вука!!!

Petar Miladinović

pre 10 godina

Mislim da se to u normalnim zemljama zove konstruktivna opozicija, glasa za sve ono za šta se ona zalaže, što je dobro za narod i državu, a kritikuje ono što ne valja! Svaka čast SPO-u! To se zove državotvorna politika! Bravo!

Ivan Šašilovac

pre 10 godina

Kad bi svi manje "strančarili" i vodili politiku u korist razvoja Srbije, dobro bi nam svima bilo. Sve čestitke za SPO! Vlada sa ovom strankom koja ima veliku tradiciju u narodu samo će biti jača. I to mnogo jača!

djeneral

pre 10 godina

odmah predlazem Danu za ministra finansija, razume se ona u pare a moze da bude istovremeno i ministar za naftu, posto je u ime drzave u Skupstini NIS AD, Vuk moze da bude potpredsednik Vlade za kulturu, ministar je nedovoljna funkcija za njega..a ostalih par clanova stranke, koliko ih jos ima, odmah da sednu u neke direktorske fotelje...tugo!!!
Jos se Beograd oporavlja od vase vladavine i Veselinovih, pokoj mu dusi, stanova i svega ostalog sto je zaradio u Direkciji za gradj zemljiste...kako vas nije sramota da se javljate, nesoju

1%

pre 10 godina

Kao sto sam rekao, nastupajuci period ce se zvati : "politicka beda"...
Sta fali da nam Danica bude glavna za eurointegracije, a Vuk ima iskustva u inistranim poslovima ( bio ministar u istoj ovakvoj vladi )..
A opet mogu da shvatim ovu izjavu da SPO ne moze protiv svog programa, jer je ovde u pitanju velika kradja, ne glasova nego politickog programa. I ptice na grani znaju, samo ne znaju SNS botovi, da je ovaj program SNS ukrao od DS-a. Samim tim , SPO i jos neke stranke su se nasle u raskoraku, jer podrzavaju program slican njihovom a ranije je pripadao DS-u...To dokazuje i suprotnost programa SNS-a i DSS-a koji su bili ranije veoma slicni.
Ma jedva cekam sutrasnji dan.....smehotresna politicka beda se nastavlja...

Саша Митровић

pre 10 godina

Српски Покрет Обнове је показао и доказао да је државотворна странка. Понекад у животу мораш преузети одговорност. Уосталом, ова влада и тако у највећој мери спроводи политику за коју се СПО залаже од свог оснивања...

ostanak ili preživljavanje?

pre 10 godina

evo još jednih moralnih bednika koji se nude i nameću svemogućem, ne bi li grabnuli komad vlasti dok se ostali glođu između sebe. fuj!

Racionalan

pre 10 godina

Nuditi se danasnjoj vlasti a pritom ne menjati samog sebe je destruktivno i od nikakve pomoci.Elem,ocistiti svoje dvoriste te svoj prag a tek onda ponuditi cistotu i validna resenja.

ostanak ili preživljavanje?

pre 10 godina

evo još jednih moralnih bednika koji se nude i nameću svemogućem, ne bi li grabnuli komad vlasti dok se ostali glođu između sebe. fuj!

djeneral

pre 10 godina

odmah predlazem Danu za ministra finansija, razume se ona u pare a moze da bude istovremeno i ministar za naftu, posto je u ime drzave u Skupstini NIS AD, Vuk moze da bude potpredsednik Vlade za kulturu, ministar je nedovoljna funkcija za njega..a ostalih par clanova stranke, koliko ih jos ima, odmah da sednu u neke direktorske fotelje...tugo!!!
Jos se Beograd oporavlja od vase vladavine i Veselinovih, pokoj mu dusi, stanova i svega ostalog sto je zaradio u Direkciji za gradj zemljiste...kako vas nije sramota da se javljate, nesoju

Darko

pre 10 godina

Ista ona mudra i vizionarska politika SPO koja je skinula Djindjica sa mesta gradonacelnika Beograda, potom bila u Milosevicevoj vladi za vreme bombardovanja, potom u vladi sa Kostunicom, potom u Cvetkovicevoj, potom na listi sa LSV u Novom Sadu pa u koaliciju i sa "Dverima", a sada bi malo i pod Daciceve i Vuciceve skute.
Mada ovog puta ce epilog izgleda biti ciscenje srpske politicke scene od takvih parazita koji sami nisu izasli na izbore od 2000. al su zato bili mirodjija u svakoj vladi.
Jadno i bedno sta je ostalo od onakvog SPO-a sa pocetka devedesetih.

Racionalan

pre 10 godina

Nuditi se danasnjoj vlasti a pritom ne menjati samog sebe je destruktivno i od nikakve pomoci.Elem,ocistiti svoje dvoriste te svoj prag a tek onda ponuditi cistotu i validna resenja.

Дарко

pre 10 godina

Браво за СПО!!! Тако поступа национално одговорна странка! СНС и СПО су изнад 50%!!! Браво за Вука!!!

Ivan Šašilovac

pre 10 godina

Kad bi svi manje "strančarili" i vodili politiku u korist razvoja Srbije, dobro bi nam svima bilo. Sve čestitke za SPO! Vlada sa ovom strankom koja ima veliku tradiciju u narodu samo će biti jača. I to mnogo jača!

POPNIKOLA

pre 10 godina

Ovo sto se danas dogadja na politickoj sceni je zaista politika koju je vodio pre svih ,upravo SPO.Zato ne vidim nista nelogicno sto se ova stranka trudi da podrzi sve ono sto je deo njihovog programa.Ne vidim razlog za zluradim komentarima.Oni koji se rugaju trebalo bi da malo bolje prate politiku a ne da pisu samo da bi pisali.Da nije bilo takvih i da se malo vise slusao glas SPO-a,danas bi smo bili bliyi Evropi ako ne vec i clanovi EU.Podrska za stavove SPo-a i poruka drugim strankama da manje strancare a da se vise posvete dobrobiti zemlje.

Petar Miladinović

pre 10 godina

Mislim da se to u normalnim zemljama zove konstruktivna opozicija, glasa za sve ono za šta se ona zalaže, što je dobro za narod i državu, a kritikuje ono što ne valja! Svaka čast SPO-u! To se zove državotvorna politika! Bravo!

Ilke Kruševljanin

pre 10 godina

SPO je bio uz narod i kad nam je bilo najteže. Borio se protiv suludih ratova, a uvek bio na strani progonjenih. Odgovorna stranka podržava odgovornu vlast!

Саша Митровић

pre 10 godina

Српски Покрет Обнове је показао и доказао да је државотворна странка. Понекад у животу мораш преузети одговорност. Уосталом, ова влада и тако у највећој мери спроводи политику за коју се СПО залаже од свог оснивања...

LDP DO POBEDE!!!!!!!

pre 10 godina

Jadna je vlast koja vas bude primila. Vi ste poznati kao prisipetlje uz svaku vlast, stranka sa ideologijom (aj da podrzim vlast da bi mi dali da politicki nesto ucarim). Sa druge strane kome god ste se vi prikljucili vrlo brzo je sisao sa vlastio, pa vam iskreno zelim da vas vucic i dacic prime, mislim kako bi im videli ledja, bas kao i vama strankama iz 90.tih.

1%

pre 10 godina

Kao sto sam rekao, nastupajuci period ce se zvati : "politicka beda"...
Sta fali da nam Danica bude glavna za eurointegracije, a Vuk ima iskustva u inistranim poslovima ( bio ministar u istoj ovakvoj vladi )..
A opet mogu da shvatim ovu izjavu da SPO ne moze protiv svog programa, jer je ovde u pitanju velika kradja, ne glasova nego politickog programa. I ptice na grani znaju, samo ne znaju SNS botovi, da je ovaj program SNS ukrao od DS-a. Samim tim , SPO i jos neke stranke su se nasle u raskoraku, jer podrzavaju program slican njihovom a ranije je pripadao DS-u...To dokazuje i suprotnost programa SNS-a i DSS-a koji su bili ranije veoma slicni.
Ma jedva cekam sutrasnji dan.....smehotresna politicka beda se nastavlja...

dragan

pre 10 godina

Ni jedna stranka koja drzi do sebe i koja zeli da radi u intresu drzave i naroda, nece da bude protiv svog programa samo zato sto je opozicija.
U ovom slucaju to vazi za SPO, zato ja stvrano od srca podrzavam odluku ove stranke da podrzi program ove Vlade koji se ne kosi i koji nije u suprotnosti sa programom SPO.
To se zove drzavno odgovorna politika, a niko ne moze da zatvori oci pred svim dobrim sta je napravila ova Vlada, pocevsi od KiM ,pa do borbe protiv korpupcije i kriminala, zbog toga jedno veliko bravo za SPO!

ST

pre 10 godina

Komentar baš u maniru demokrata, procenjuje, analizira, diči se svojim stranačkim programom...jednom rečju, filosofira. Pa što ne uradiste nešto konkretnije na polju ostvarenja svog programa (EU)? Sa vama bi se Srbija "vukla" bar još pedeset godina.
(Miličica, 30. jul 2013 22:29)

Nismo ušli u EU, neko vas je opasno prevario...pa ne znam čemu se radujete...samo smo dali Kosovo i dobili, uslovni, nepostojeći datum...Inače, SSP, beli šengen, kandidatura ne bi mogla da se ostvari da nije urađeno ono što je potrebno, reforme...a između ostalog i hapšenje Karadžića(nadam se da se sećate da su demonstracije povodom hapšenja predvodili Nikolić i Vučić, kada je pola grada polupano, bilo mnogo povređenih i jedan čovek, Panić, stradao...nadam se da to niste zaboravili), pa Mladić, Hadžić...

drago kragujevac

pre 10 godina

Bravo za SPO, kako moze biti jedna stranka protiv programa svoje stranke, to nema veze sa racionalnom politikom, zato puna podrska odluci SPO da podrzi sve dobro sta radi ova Vlada, a radi i uradila je mnogo toga.

Miličica

pre 10 godina

@1%, 30. jul 2013 21:39

Komentar baš u maniru demokrata, procenjuje, analizira, diči se svojim stranačkim programom...jednom rečju, filosofira. Pa što ne uradiste nešto konkretnije na polju ostvarenja svog programa (EU)? Sa vama bi se Srbija "vukla" bar još pedeset godina.

Righteous Clan

pre 10 godina

Ovo nije novo.Stav SPO je bio jasan od sjednice na kojoj je birana vlada,a to je da će podržati sve dobro,a kritikovati loše.Tako je i radio.

Momčilo, NS

pre 10 godina

SPO je državotvorna i nacionalno odgovorna stranka kojoj je sudbina građana i države uvek bila iznad ličnog interesa. Eventualno učešće SPO u rekonsruisanoj vladi me raduje jer sam ubeđen da bi vlada podpomognuta SPO imala pun kapacitet da završi suštinski važne poslove približavanja EU, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i poboljšanje životnog standarda građana.

Buducnost

pre 10 godina

Najbednija stranka u Srbiji, sad bi opet u koaliciju sa onima sto su im pobili pola stranke i par puta pokusali predsednika, ali obraz kao djon sve za "dobrobit" Srbije! Vuce, Vuce ljigo ljudska!

Kućica na Drini

pre 10 godina

Jadni ste vi iz SPO . Nekad ranije , u Beogradu ste uz pomoć Miloševića izvršili puč i zbacili legalno izabranog Zorana Đinđića . Odmah ste podelili 350 stanova , 50 sportistima a 300 članovima i funkcionerima SPO (to se zove političko kurvanje ). Kao stranka vi ste iščezli , a opstajete na političkoj sceni zahvaljujući samilosti i sentimentu Demokratske stranke , koja vas je primila pod okrilje . Vuk Drašković nudi svoja 2 poslanika da njegova žena Dana ( u invalidskoj je penziji već 20 godina ) ostane u upravnom odboru NIS -a , gde je inače plata 5000 evrića .Za svoju političku propast ( svi članovi stranke - ona veća imena su ga napustili ) on krivi druge i čuveni je njegov ,, biser ,, : Mi smo šljive otresli, a drugi su ih pokupili.

Zemun grad

pre 10 godina

@(Buducnost, 31. jul 2013 07:02)

VKo je onda 5.oktobra postigao dogovor sa Legijom i Pavkovićem. Upravo je DS na velika vrata vratio ,,socijaliste", u vlast 2008. Neko će reći iz viših interesa sa ciljem da SRS ne uzjaše na vlast, pa se pitam zašto onda iz tih interesa DS nije ušla u vladu 2004, već je svojim odbijanjem stvorila uslove SPS-u da tu vladu podržava kao manjinsku. DS je umešala svoje prste i prilikom raspada SRS kada su Nikolić i Vučić dobili ogromnu medijsku i političku podršku. Pokušano je i sa razbijanjem SPO, tako što su tadašnjem ministru Srećkoviću neograničeno bili otvoreni državni mediji na kojima je optuživao Vuka za izdaju KiM. Tako su žuti vratili SPO-u za glasove koji su odlučujuće doprineli tesnoj Tadićevoj pobedi nad Nilolićem 2008. Nekorektan odnos su imali i prema URS-u i LDP-u, dok su SPS jako poštovali. Kada smo kod KiM, mora se reći da su sada SVI sem Koštunice došli na Vukove stavove, pa i Srećkovićeva nova stranka. To zašto Vuk nema podršku je posledica toga što se u narodu primila, inače anti-zapadna, propaganda TV Bastilje protiv njega kao ,,izdajnika", i to što su sa druge strane saradnici službe iz demokratskih stranaka uz podršku iste dve decenije puštali priču o njemu kao Miloševićevom igraču, kao i to da je pucao sam na sebe u Budvi. Političke činjenice, događaji i sudske presude govore da je sve suprotno od toga. DOS je trebao da se uhvati u koštac sa kriminalom, otvori dosijea, lustrira i vodi beskompromisnu evropsku politiku...

lokve

pre 10 godina

"SPO je spreman da pomogne u daljim koracima pocesa reformi i sprovođenja dela našeg progrma koji ja paralelan sa politkom vlade i spreman je da da punu podršku tim koracima, a ako o tome budemo razgovarali sa drugim akterima na političkoj sceni bićete obavešteni", rekao je Jugović Tanjugu.
Svi treba da pomognu prema svojim sposobnostima. To nam je valjda dužnost prema Srbiji i njenim građanima.

Kruna

pre 10 godina

Od avog osnivanja SPO se zalagao za zivot u zajednici sa zemljama Evrope.Dosta dobrih stvari koje je aktuelna vlast uradila upravo jesu i programski ciljevi SPO.Nikad od osnivanja SPO nije bezao od odgovornosti,i nece ni sada.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Ponovo se "Čiča" kandiduje za neko mesto ministra?! Ako je gospodin Jugović, njegov privatni "telal" tik pre prošlih izbora izjavio da je gospodin Vuk Drašković najbolji ministar spoljnih poslova u 20 i 21 Veku, onda je jasno na koju funkciju "puca" popularni "Čiča", bez obzira što se u svom životu toliko puta politički preokrenuo i izokrenuo tako da bi ime stranke trebalo promeniti u "Ventilator stranka". Kome SPO pomaže uvek završi na "bunjištu istorije".

gosa

pre 10 godina

Svi vi koji danas kritikujete SPO a vase rukovodstvo sprovodi politiku Srpskog pokreta obnove iz 90 tih treba da se stidite svojih komentara,setite se drzavotvorno izolacinistickih projekata vasih lidera,osecate neku vrstu nelagode zbog toga i potrebe da se svetite Vuku i SPO-u,znam nije vam lako...

Дарко

pre 10 godina

Браво за СПО!!! Тако поступа национално одговорна странка! СНС и СПО су изнад 50%!!! Браво за Вука!!!

Petar Miladinović

pre 10 godina

Mislim da se to u normalnim zemljama zove konstruktivna opozicija, glasa za sve ono za šta se ona zalaže, što je dobro za narod i državu, a kritikuje ono što ne valja! Svaka čast SPO-u! To se zove državotvorna politika! Bravo!

Ivan Šašilovac

pre 10 godina

Kad bi svi manje "strančarili" i vodili politiku u korist razvoja Srbije, dobro bi nam svima bilo. Sve čestitke za SPO! Vlada sa ovom strankom koja ima veliku tradiciju u narodu samo će biti jača. I to mnogo jača!

Саша Митровић

pre 10 godina

Српски Покрет Обнове је показао и доказао да је државотворна странка. Понекад у животу мораш преузети одговорност. Уосталом, ова влада и тако у највећој мери спроводи политику за коју се СПО залаже од свог оснивања...

Ilke Kruševljanin

pre 10 godina

SPO je bio uz narod i kad nam je bilo najteže. Borio se protiv suludih ratova, a uvek bio na strani progonjenih. Odgovorna stranka podržava odgovornu vlast!

drago kragujevac

pre 10 godina

Bravo za SPO, kako moze biti jedna stranka protiv programa svoje stranke, to nema veze sa racionalnom politikom, zato puna podrska odluci SPO da podrzi sve dobro sta radi ova Vlada, a radi i uradila je mnogo toga.

dragan

pre 10 godina

Ni jedna stranka koja drzi do sebe i koja zeli da radi u intresu drzave i naroda, nece da bude protiv svog programa samo zato sto je opozicija.
U ovom slucaju to vazi za SPO, zato ja stvrano od srca podrzavam odluku ove stranke da podrzi program ove Vlade koji se ne kosi i koji nije u suprotnosti sa programom SPO.
To se zove drzavno odgovorna politika, a niko ne moze da zatvori oci pred svim dobrim sta je napravila ova Vlada, pocevsi od KiM ,pa do borbe protiv korpupcije i kriminala, zbog toga jedno veliko bravo za SPO!

ostanak ili preživljavanje?

pre 10 godina

evo još jednih moralnih bednika koji se nude i nameću svemogućem, ne bi li grabnuli komad vlasti dok se ostali glođu između sebe. fuj!

djeneral

pre 10 godina

odmah predlazem Danu za ministra finansija, razume se ona u pare a moze da bude istovremeno i ministar za naftu, posto je u ime drzave u Skupstini NIS AD, Vuk moze da bude potpredsednik Vlade za kulturu, ministar je nedovoljna funkcija za njega..a ostalih par clanova stranke, koliko ih jos ima, odmah da sednu u neke direktorske fotelje...tugo!!!
Jos se Beograd oporavlja od vase vladavine i Veselinovih, pokoj mu dusi, stanova i svega ostalog sto je zaradio u Direkciji za gradj zemljiste...kako vas nije sramota da se javljate, nesoju

LDP DO POBEDE!!!!!!!

pre 10 godina

Jadna je vlast koja vas bude primila. Vi ste poznati kao prisipetlje uz svaku vlast, stranka sa ideologijom (aj da podrzim vlast da bi mi dali da politicki nesto ucarim). Sa druge strane kome god ste se vi prikljucili vrlo brzo je sisao sa vlastio, pa vam iskreno zelim da vas vucic i dacic prime, mislim kako bi im videli ledja, bas kao i vama strankama iz 90.tih.

Darko

pre 10 godina

Ista ona mudra i vizionarska politika SPO koja je skinula Djindjica sa mesta gradonacelnika Beograda, potom bila u Milosevicevoj vladi za vreme bombardovanja, potom u vladi sa Kostunicom, potom u Cvetkovicevoj, potom na listi sa LSV u Novom Sadu pa u koaliciju i sa "Dverima", a sada bi malo i pod Daciceve i Vuciceve skute.
Mada ovog puta ce epilog izgleda biti ciscenje srpske politicke scene od takvih parazita koji sami nisu izasli na izbore od 2000. al su zato bili mirodjija u svakoj vladi.
Jadno i bedno sta je ostalo od onakvog SPO-a sa pocetka devedesetih.

POPNIKOLA

pre 10 godina

Ovo sto se danas dogadja na politickoj sceni je zaista politika koju je vodio pre svih ,upravo SPO.Zato ne vidim nista nelogicno sto se ova stranka trudi da podrzi sve ono sto je deo njihovog programa.Ne vidim razlog za zluradim komentarima.Oni koji se rugaju trebalo bi da malo bolje prate politiku a ne da pisu samo da bi pisali.Da nije bilo takvih i da se malo vise slusao glas SPO-a,danas bi smo bili bliyi Evropi ako ne vec i clanovi EU.Podrska za stavove SPo-a i poruka drugim strankama da manje strancare a da se vise posvete dobrobiti zemlje.

1%

pre 10 godina

Kao sto sam rekao, nastupajuci period ce se zvati : "politicka beda"...
Sta fali da nam Danica bude glavna za eurointegracije, a Vuk ima iskustva u inistranim poslovima ( bio ministar u istoj ovakvoj vladi )..
A opet mogu da shvatim ovu izjavu da SPO ne moze protiv svog programa, jer je ovde u pitanju velika kradja, ne glasova nego politickog programa. I ptice na grani znaju, samo ne znaju SNS botovi, da je ovaj program SNS ukrao od DS-a. Samim tim , SPO i jos neke stranke su se nasle u raskoraku, jer podrzavaju program slican njihovom a ranije je pripadao DS-u...To dokazuje i suprotnost programa SNS-a i DSS-a koji su bili ranije veoma slicni.
Ma jedva cekam sutrasnji dan.....smehotresna politicka beda se nastavlja...

Racionalan

pre 10 godina

Nuditi se danasnjoj vlasti a pritom ne menjati samog sebe je destruktivno i od nikakve pomoci.Elem,ocistiti svoje dvoriste te svoj prag a tek onda ponuditi cistotu i validna resenja.

Buducnost

pre 10 godina

Najbednija stranka u Srbiji, sad bi opet u koaliciju sa onima sto su im pobili pola stranke i par puta pokusali predsednika, ali obraz kao djon sve za "dobrobit" Srbije! Vuce, Vuce ljigo ljudska!

Kućica na Drini

pre 10 godina

Jadni ste vi iz SPO . Nekad ranije , u Beogradu ste uz pomoć Miloševića izvršili puč i zbacili legalno izabranog Zorana Đinđića . Odmah ste podelili 350 stanova , 50 sportistima a 300 članovima i funkcionerima SPO (to se zove političko kurvanje ). Kao stranka vi ste iščezli , a opstajete na političkoj sceni zahvaljujući samilosti i sentimentu Demokratske stranke , koja vas je primila pod okrilje . Vuk Drašković nudi svoja 2 poslanika da njegova žena Dana ( u invalidskoj je penziji već 20 godina ) ostane u upravnom odboru NIS -a , gde je inače plata 5000 evrića .Za svoju političku propast ( svi članovi stranke - ona veća imena su ga napustili ) on krivi druge i čuveni je njegov ,, biser ,, : Mi smo šljive otresli, a drugi su ih pokupili.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Ponovo se "Čiča" kandiduje za neko mesto ministra?! Ako je gospodin Jugović, njegov privatni "telal" tik pre prošlih izbora izjavio da je gospodin Vuk Drašković najbolji ministar spoljnih poslova u 20 i 21 Veku, onda je jasno na koju funkciju "puca" popularni "Čiča", bez obzira što se u svom životu toliko puta politički preokrenuo i izokrenuo tako da bi ime stranke trebalo promeniti u "Ventilator stranka". Kome SPO pomaže uvek završi na "bunjištu istorije".

Miličica

pre 10 godina

@1%, 30. jul 2013 21:39

Komentar baš u maniru demokrata, procenjuje, analizira, diči se svojim stranačkim programom...jednom rečju, filosofira. Pa što ne uradiste nešto konkretnije na polju ostvarenja svog programa (EU)? Sa vama bi se Srbija "vukla" bar još pedeset godina.

ST

pre 10 godina

Komentar baš u maniru demokrata, procenjuje, analizira, diči se svojim stranačkim programom...jednom rečju, filosofira. Pa što ne uradiste nešto konkretnije na polju ostvarenja svog programa (EU)? Sa vama bi se Srbija "vukla" bar još pedeset godina.
(Miličica, 30. jul 2013 22:29)

Nismo ušli u EU, neko vas je opasno prevario...pa ne znam čemu se radujete...samo smo dali Kosovo i dobili, uslovni, nepostojeći datum...Inače, SSP, beli šengen, kandidatura ne bi mogla da se ostvari da nije urađeno ono što je potrebno, reforme...a između ostalog i hapšenje Karadžića(nadam se da se sećate da su demonstracije povodom hapšenja predvodili Nikolić i Vučić, kada je pola grada polupano, bilo mnogo povređenih i jedan čovek, Panić, stradao...nadam se da to niste zaboravili), pa Mladić, Hadžić...

Righteous Clan

pre 10 godina

Ovo nije novo.Stav SPO je bio jasan od sjednice na kojoj je birana vlada,a to je da će podržati sve dobro,a kritikovati loše.Tako je i radio.

Momčilo, NS

pre 10 godina

SPO je državotvorna i nacionalno odgovorna stranka kojoj je sudbina građana i države uvek bila iznad ličnog interesa. Eventualno učešće SPO u rekonsruisanoj vladi me raduje jer sam ubeđen da bi vlada podpomognuta SPO imala pun kapacitet da završi suštinski važne poslove približavanja EU, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i poboljšanje životnog standarda građana.

lokve

pre 10 godina

"SPO je spreman da pomogne u daljim koracima pocesa reformi i sprovođenja dela našeg progrma koji ja paralelan sa politkom vlade i spreman je da da punu podršku tim koracima, a ako o tome budemo razgovarali sa drugim akterima na političkoj sceni bićete obavešteni", rekao je Jugović Tanjugu.
Svi treba da pomognu prema svojim sposobnostima. To nam je valjda dužnost prema Srbiji i njenim građanima.

Zemun grad

pre 10 godina

@(Buducnost, 31. jul 2013 07:02)

VKo je onda 5.oktobra postigao dogovor sa Legijom i Pavkovićem. Upravo je DS na velika vrata vratio ,,socijaliste", u vlast 2008. Neko će reći iz viših interesa sa ciljem da SRS ne uzjaše na vlast, pa se pitam zašto onda iz tih interesa DS nije ušla u vladu 2004, već je svojim odbijanjem stvorila uslove SPS-u da tu vladu podržava kao manjinsku. DS je umešala svoje prste i prilikom raspada SRS kada su Nikolić i Vučić dobili ogromnu medijsku i političku podršku. Pokušano je i sa razbijanjem SPO, tako što su tadašnjem ministru Srećkoviću neograničeno bili otvoreni državni mediji na kojima je optuživao Vuka za izdaju KiM. Tako su žuti vratili SPO-u za glasove koji su odlučujuće doprineli tesnoj Tadićevoj pobedi nad Nilolićem 2008. Nekorektan odnos su imali i prema URS-u i LDP-u, dok su SPS jako poštovali. Kada smo kod KiM, mora se reći da su sada SVI sem Koštunice došli na Vukove stavove, pa i Srećkovićeva nova stranka. To zašto Vuk nema podršku je posledica toga što se u narodu primila, inače anti-zapadna, propaganda TV Bastilje protiv njega kao ,,izdajnika", i to što su sa druge strane saradnici službe iz demokratskih stranaka uz podršku iste dve decenije puštali priču o njemu kao Miloševićevom igraču, kao i to da je pucao sam na sebe u Budvi. Političke činjenice, događaji i sudske presude govore da je sve suprotno od toga. DOS je trebao da se uhvati u koštac sa kriminalom, otvori dosijea, lustrira i vodi beskompromisnu evropsku politiku...

Kruna

pre 10 godina

Od avog osnivanja SPO se zalagao za zivot u zajednici sa zemljama Evrope.Dosta dobrih stvari koje je aktuelna vlast uradila upravo jesu i programski ciljevi SPO.Nikad od osnivanja SPO nije bezao od odgovornosti,i nece ni sada.

gosa

pre 10 godina

Svi vi koji danas kritikujete SPO a vase rukovodstvo sprovodi politiku Srpskog pokreta obnove iz 90 tih treba da se stidite svojih komentara,setite se drzavotvorno izolacinistickih projekata vasih lidera,osecate neku vrstu nelagode zbog toga i potrebe da se svetite Vuku i SPO-u,znam nije vam lako...