Utorak, 30.07.2013.

17:58

Inspekcija zbog smrti bebe

Inspekcija Ministarstva zdravlja ušla u GAK "Narodni front" da bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenju blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla.

Izvor: Tanjug

Inspekcija zbog smrti bebe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Dobrica

pre 10 godina

Moju zena je na porodjaju pre mesec dana bila secena, pa se pocepala a kad je dosla kuci dobila infekciju mokracnih kanala od katetera koji su joj i ko zna kojih razloga stavljali da bi je ispraznili pre porodjaja. I da predjem preko svega toga jer je sve to '' normalno'' po njima ne mogu da razumem podsmeh, ignorisanje i zabranjivanje primene vezbi disanja pri kontrakcijama jer se to njima ne dopada. Ali vazno je kazu da je beba ziva i zdrava i otpustena. Mada je nacelnik hteo da ih liferuje posle jednog dana pa da na testove dolaze od kuce ali mu pedijatar nije dao. Da kad bi otisli na kontrolu radi reda kod lokalnog pedijatra saznali da je bebi polomnjena kljucna kost pri porodjaju a da nam oni nisu rekli. Valjda misle da nije bitno a beba je mala pa je malo boli. Prestace oni da primaju mito irade za platu kad budu poceli da dobijaju nesto sto im se ne svidja za svoj nemar i nebrigu.

Vaka

pre 10 godina

Porodila sam se oba puta na carski rez u Visegradskoj.Ne zato sto sam htela vec nisam mogla prirodno.Oba puta sam imala "vezu",koju prvi put nisam platila,niti me je obisao u bolnici,niti mi je on skinuo konce,a na prvu kontrolu posle mesec dana isla sam kod drugog lekara jer on nije stigao,iako je bio duzan da to uradi.Drugi put,vodeci se time da je iskusan i cenjeni doktor,i da je prvi carski rez uradio odlicno,opet smo ga kontaktirali da mi uradi i drugi carski rez,samo smo sada posle obavljene operacije tutnuli 500e,koje je primio.Obilazio me je svaki dan,smestio me je na odeljenje intezivne nege,gde su samo 5 pacijenta.2 sestre su u sobi 24h dnevno.Skinio mi je licno konce,obavio UZ pregled.Jednostavno i nazalost kod nas je tako,ako platis sve moze,a ako ne neka ti je Bog u pomoci.Sta je sa zenama koje nemaju vezu i ne mogu nista da plate?Prodju ko bose po trnju.

milos

pre 10 godina

Stvari su jednostavne ,ako je greska namerna i posledica nemara optuznica za ubistvo iz nehata i oduzimanje licence sa otkazom.. i to je to ..

Pera Kojot

pre 10 godina

čast izuzecima, kojih ima ali sve manje.
(Vojvodinac, 31. jul 2013 08:27)

Ja za sada nisam ni na svom primeru ni na tuđim iz okoline videla te iz grupe "manje". Na žalost.

Vojvodinac

pre 10 godina

Nadam se da će istraga biti bjektivna i detaljna, krajnje je vreme da se smanji stopa smrtnosti porodilja i novorođenih beba u Srpskim porodilištima.
Istraga bi se trebala raditi za svaki incident prilikom porđaja, a ne da čekamo smrtni ishod.
Ja iz svoje okoline znam za jedan identičan primer (ali iz Zemunske bolnice), blizanačka trudnoća, sve u redu sa bebama prilikom prijema u bolnicu, a posle porođaja jedno dete mrtvorođeno, drugo.... rođeno sa puno problema (po svoj prilici oštećenja nastala u inkubatoru-tako niko nije kriv). Nikada niko nije odgovarao, niistraga nije sprovedena.
Koliko nas samo ima da u svojoj okolini imamo slične primere, i znamo iz svog iskustva koliko su ginekolozi "gadljivi" na €, $, dinare....
čast izuzecima, kojih ima ali sve manje.

majka

pre 10 godina

@ marija: Potpuno ste u pravu, doktori donekle i jesu odgovorni za pad nataliteta. Verujte da sam posle prvog porođaja odlučila da kroz agoniju, strah od toga šta će sa mnom biti, kao i sa mojim detetom, ne želim da prolazim ponovo. Po principu "imala sam sreće" ne želim da se porađam ponovo. NE ŽELIM. Ovde se sve radi "odokativno", "ako prođe - prođe", "sudbina je to" i ostale nebuloze. Sve je nasumično, bez ikakvog plana. Kad bih ponovo rađala dete, sve bih pare dala samo da odem u neku normalnu zemlju, da se tamo porodim. Razume se da porođaj uvek može da krene naopako, ali ovde se 90% žena porađa nakaradno ZBOG DOKTORA i njihove nesposobnosti. Većina žena koje poznajem može da ispriča horor priče iz porodilišta.

Moja ćerka (kad odraste) se ovde neće porađati, makar ja crkla. To je sve što imam da kažem.

goran

pre 10 godina

@mm: Očigledno ste lekar, pa Vam se upravo zato direktno i obraćam: nije vama lekarima nikakva ministarka uzela dostojanstvo, pa vam ga ne može ni vratiti. Sami ste ga izgubili kada ste postali nemarni, kupovali ili prodavali ispite na fakultetu i bavili se uzimanjem mita od farmaceutskih kompanija. Vi ste gospodo, vlasnici naših života od dijagnostifikovanja do lečenja. To sa sobom nosi veću odgovornost nego većina drugih poslova. Zato, ako niste spremni da se nosite sa tim, časno je da promenite profesiju, a nemoralno i podlo da ostanete u njoj i sve te frustracije življenja u Srbiji projektujete na nas, pacijente. To je onda laž, a laž nema dostojanstvo. Zdravstvo je postalo jedna sramotna institucija, umesto da bude uzvišena i sveta. Sram vas bilo zbog toga. Vas, lekare - vi ste u tome učestvovali.

ketty

pre 10 godina

Kada bi se fakulteti I skole zavrsavale znanjem a ne vezama I vezicma,ne bi bilo ovakvih groznih I fatalnih posledica po ljudske zivote...opet kazem, STRASNO

marija

pre 10 godina

I, doktori, koliko je zena posle prvog porodjaja odlucilo da vise nece imati dece posle vasih tortura i horora???
Vi ste direktno odgovorni za pad nataliteta, ubedjena sam u to.

lok

pre 10 godina

Čime ste zatečeni? Moguće je da je carski rez koji je trebalo da se izvrši u ponedeljak već plaćen tako da bi porođaj za vikend "pokvario posao".

pretorija

pre 10 godina

Ovo je strasno! Pre nepunih 6 godina sam rodila moje decake blizance u ovoj bonici. Za razliku od ovog osoblja,"moj" dr Zeljko Mikovic je bio vrlo savestan lekar. Dosao je u subotu u bolnicu samo da bi mene porodio, a za to mu nisam nista "platila". Ali nije moglo bas sve glatko da prodje, posto je moj stariji decak u apartmanskom boksu za bebe "dobio" eserihiju koli, zbog koje smo posle toga sve troje bili hospitalizovani na Institutu za majku I dete citave 2 nedelje.Do prvog rodjendana je pio Palitrex kao profilaksu,samo zato sto je tamo neku sestru mrzelo da pere ruke nakon presvacenja svake bebe u boksu.

Vanja

pre 10 godina

@mmJa
Da li Vas ni malo nije sramota ostavljenog komentara? Kakva ste to osoba?
Žaliti lekara?! Za šta?! Što rade u Srbiji, a ne u Hjustonu?!?! I zbog loših uslova mogu da dopuste da umre živo biće?! Birali su profesiju, neka se drže zakletve! Povratiti ugled lekarima? To niko osim njih ne može!! Grozim se šljama u našem zdravstvu!

Dr

pre 10 godina

Kada ce biti hapsenje svih lekara i svih onih koji su ucestvovali u kradji beba? Prica se o cifri od nekoliko hiljada ukradenih beba poslednjih 30 godina. Ako ne verujete pogledajte video materijale na sajtu Pescanika gde majke ukradenih beba pricaju svoje tragedije.

Pedja NS

pre 10 godina

Sramno objasnjenje... Siguran sam da je saznao ko je i zasto kriv u roku od 2 minuta.

Najgore je sto vas u tim trenucima, umesto da vam lepo kazu da hoce novac, uvere potpuno ubedljivo da je sve u redu i da mozete da sacekate jutro. Tesko roditeljima...

ZC Studenica

pre 10 godina

Anđelka Trifunović Popović je porodilja koja je umrla zbog zaksnelog carskog reza kraljevačkih lekara, pre 5 godina. Valjda nesavesni lekari računaju na onu-Vreme leči sve.

beograd je svet

pre 10 godina

Tragedija! Koliko puta jos treba neko neduzan da nastrada da bi neki lekar zavrsio u zatvoru i to po hitnom postupku? O kakvom se ovde vracanju dostojanstva lekarima govori? Sta je sa dostojanstvom pacijenata koji najcesce tesko bolesni trpe uvrede, ponizavanja i sikaniranja tih istih zdravstvenih radnika jer nisu dovoljno bogati da plate privatne ordinacije ili trazeni mito? Dakle stvarno sramota da se na ovakvoj vesti pokrece pitanje lekarskog dostojanstva.

Po ko zna koji put nazalost moram da konstatujem da mi nismo drustvo zrelo za human pravosudni sistem i ukidanje smrtne kazne. Drustvo u kome zivot ne vredi ni pisljiva boba - pocevsi od divljaka u saobracaju, preko razno raznih kriminalnih obezbedjenja do najopustenijeg lekarskog nemara mora da ima zaprecenu kao najtezu meru - smrtnu kaznu.

Pa da vidimo onda da li ce da se prolece kroz crveno, batina ili lakiraju nokti na dezurstvu.

Vratite smrtnu kaznu! Za ovako nesto nema adekvatnije mere.

p.s.
Sigurno je i taj lekar(ka) neciji otac/majka/brat/sestra i sl., ali je o tome trebalo da razmislja ranije dok je bilo mogucnosti da se spasi jedno neduzno bice ...

mmJa

pre 10 godina

A niko se ne pita kako je lekarima. Da li mislite da je lako raditi pod pritiskom familije, medija, Ministarstva, Komore? More problema koje je trebalo da resi ministarstvo. Sadasnja ministarka je obecala da ce vratiti dostojanstvo zdravstvenim radnicima. Prstom nije mrdnula, vazna je fotelja.A sutra, i ona ce biti u kozi tih jadnih smrtnika. Zalim smrt bebe, ali i lekare.

Danka

pre 10 godina

Dno. Otišli su lekari kući na vikend i ostavili blizanačku trudnoću bez nadzora uoči porođaja. A sestre su drobile svoje neukusne privatne priče u sobi na kraju hodnika. Neobjašnjivo je samo kako se ovakvi "propusti" ne dešavaju mnogo češće.

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih medicinara

pre 10 godina

Bravo Tihana. Imao sam slucajeva da je stariji dezurni naredjivao da ga se ne budi.

Danka

pre 10 godina

Dno. Otišli su lekari kući na vikend i ostavili blizanačku trudnoću bez nadzora uoči porođaja. A sestre su drobile svoje neukusne privatne priče u sobi na kraju hodnika. Neobjašnjivo je samo kako se ovakvi "propusti" ne dešavaju mnogo češće.

Vanja

pre 10 godina

@mmJa
Da li Vas ni malo nije sramota ostavljenog komentara? Kakva ste to osoba?
Žaliti lekara?! Za šta?! Što rade u Srbiji, a ne u Hjustonu?!?! I zbog loših uslova mogu da dopuste da umre živo biće?! Birali su profesiju, neka se drže zakletve! Povratiti ugled lekarima? To niko osim njih ne može!! Grozim se šljama u našem zdravstvu!

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih medicinara

pre 10 godina

Bravo Tihana. Imao sam slucajeva da je stariji dezurni naredjivao da ga se ne budi.

marija

pre 10 godina

I, doktori, koliko je zena posle prvog porodjaja odlucilo da vise nece imati dece posle vasih tortura i horora???
Vi ste direktno odgovorni za pad nataliteta, ubedjena sam u to.

ZC Studenica

pre 10 godina

Anđelka Trifunović Popović je porodilja koja je umrla zbog zaksnelog carskog reza kraljevačkih lekara, pre 5 godina. Valjda nesavesni lekari računaju na onu-Vreme leči sve.

Pedja NS

pre 10 godina

Sramno objasnjenje... Siguran sam da je saznao ko je i zasto kriv u roku od 2 minuta.

Najgore je sto vas u tim trenucima, umesto da vam lepo kazu da hoce novac, uvere potpuno ubedljivo da je sve u redu i da mozete da sacekate jutro. Tesko roditeljima...

Dr

pre 10 godina

Kada ce biti hapsenje svih lekara i svih onih koji su ucestvovali u kradji beba? Prica se o cifri od nekoliko hiljada ukradenih beba poslednjih 30 godina. Ako ne verujete pogledajte video materijale na sajtu Pescanika gde majke ukradenih beba pricaju svoje tragedije.

pretorija

pre 10 godina

Ovo je strasno! Pre nepunih 6 godina sam rodila moje decake blizance u ovoj bonici. Za razliku od ovog osoblja,"moj" dr Zeljko Mikovic je bio vrlo savestan lekar. Dosao je u subotu u bolnicu samo da bi mene porodio, a za to mu nisam nista "platila". Ali nije moglo bas sve glatko da prodje, posto je moj stariji decak u apartmanskom boksu za bebe "dobio" eserihiju koli, zbog koje smo posle toga sve troje bili hospitalizovani na Institutu za majku I dete citave 2 nedelje.Do prvog rodjendana je pio Palitrex kao profilaksu,samo zato sto je tamo neku sestru mrzelo da pere ruke nakon presvacenja svake bebe u boksu.

lok

pre 10 godina

Čime ste zatečeni? Moguće je da je carski rez koji je trebalo da se izvrši u ponedeljak već plaćen tako da bi porođaj za vikend "pokvario posao".

ketty

pre 10 godina

Kada bi se fakulteti I skole zavrsavale znanjem a ne vezama I vezicma,ne bi bilo ovakvih groznih I fatalnih posledica po ljudske zivote...opet kazem, STRASNO

goran

pre 10 godina

@mm: Očigledno ste lekar, pa Vam se upravo zato direktno i obraćam: nije vama lekarima nikakva ministarka uzela dostojanstvo, pa vam ga ne može ni vratiti. Sami ste ga izgubili kada ste postali nemarni, kupovali ili prodavali ispite na fakultetu i bavili se uzimanjem mita od farmaceutskih kompanija. Vi ste gospodo, vlasnici naših života od dijagnostifikovanja do lečenja. To sa sobom nosi veću odgovornost nego većina drugih poslova. Zato, ako niste spremni da se nosite sa tim, časno je da promenite profesiju, a nemoralno i podlo da ostanete u njoj i sve te frustracije življenja u Srbiji projektujete na nas, pacijente. To je onda laž, a laž nema dostojanstvo. Zdravstvo je postalo jedna sramotna institucija, umesto da bude uzvišena i sveta. Sram vas bilo zbog toga. Vas, lekare - vi ste u tome učestvovali.

beograd je svet

pre 10 godina

Tragedija! Koliko puta jos treba neko neduzan da nastrada da bi neki lekar zavrsio u zatvoru i to po hitnom postupku? O kakvom se ovde vracanju dostojanstva lekarima govori? Sta je sa dostojanstvom pacijenata koji najcesce tesko bolesni trpe uvrede, ponizavanja i sikaniranja tih istih zdravstvenih radnika jer nisu dovoljno bogati da plate privatne ordinacije ili trazeni mito? Dakle stvarno sramota da se na ovakvoj vesti pokrece pitanje lekarskog dostojanstva.

Po ko zna koji put nazalost moram da konstatujem da mi nismo drustvo zrelo za human pravosudni sistem i ukidanje smrtne kazne. Drustvo u kome zivot ne vredi ni pisljiva boba - pocevsi od divljaka u saobracaju, preko razno raznih kriminalnih obezbedjenja do najopustenijeg lekarskog nemara mora da ima zaprecenu kao najtezu meru - smrtnu kaznu.

Pa da vidimo onda da li ce da se prolece kroz crveno, batina ili lakiraju nokti na dezurstvu.

Vratite smrtnu kaznu! Za ovako nesto nema adekvatnije mere.

p.s.
Sigurno je i taj lekar(ka) neciji otac/majka/brat/sestra i sl., ali je o tome trebalo da razmislja ranije dok je bilo mogucnosti da se spasi jedno neduzno bice ...

Vaka

pre 10 godina

Porodila sam se oba puta na carski rez u Visegradskoj.Ne zato sto sam htela vec nisam mogla prirodno.Oba puta sam imala "vezu",koju prvi put nisam platila,niti me je obisao u bolnici,niti mi je on skinuo konce,a na prvu kontrolu posle mesec dana isla sam kod drugog lekara jer on nije stigao,iako je bio duzan da to uradi.Drugi put,vodeci se time da je iskusan i cenjeni doktor,i da je prvi carski rez uradio odlicno,opet smo ga kontaktirali da mi uradi i drugi carski rez,samo smo sada posle obavljene operacije tutnuli 500e,koje je primio.Obilazio me je svaki dan,smestio me je na odeljenje intezivne nege,gde su samo 5 pacijenta.2 sestre su u sobi 24h dnevno.Skinio mi je licno konce,obavio UZ pregled.Jednostavno i nazalost kod nas je tako,ako platis sve moze,a ako ne neka ti je Bog u pomoci.Sta je sa zenama koje nemaju vezu i ne mogu nista da plate?Prodju ko bose po trnju.

majka

pre 10 godina

@ marija: Potpuno ste u pravu, doktori donekle i jesu odgovorni za pad nataliteta. Verujte da sam posle prvog porođaja odlučila da kroz agoniju, strah od toga šta će sa mnom biti, kao i sa mojim detetom, ne želim da prolazim ponovo. Po principu "imala sam sreće" ne želim da se porađam ponovo. NE ŽELIM. Ovde se sve radi "odokativno", "ako prođe - prođe", "sudbina je to" i ostale nebuloze. Sve je nasumično, bez ikakvog plana. Kad bih ponovo rađala dete, sve bih pare dala samo da odem u neku normalnu zemlju, da se tamo porodim. Razume se da porođaj uvek može da krene naopako, ali ovde se 90% žena porađa nakaradno ZBOG DOKTORA i njihove nesposobnosti. Većina žena koje poznajem može da ispriča horor priče iz porodilišta.

Moja ćerka (kad odraste) se ovde neće porađati, makar ja crkla. To je sve što imam da kažem.

mmJa

pre 10 godina

A niko se ne pita kako je lekarima. Da li mislite da je lako raditi pod pritiskom familije, medija, Ministarstva, Komore? More problema koje je trebalo da resi ministarstvo. Sadasnja ministarka je obecala da ce vratiti dostojanstvo zdravstvenim radnicima. Prstom nije mrdnula, vazna je fotelja.A sutra, i ona ce biti u kozi tih jadnih smrtnika. Zalim smrt bebe, ali i lekare.

Vojvodinac

pre 10 godina

Nadam se da će istraga biti bjektivna i detaljna, krajnje je vreme da se smanji stopa smrtnosti porodilja i novorođenih beba u Srpskim porodilištima.
Istraga bi se trebala raditi za svaki incident prilikom porđaja, a ne da čekamo smrtni ishod.
Ja iz svoje okoline znam za jedan identičan primer (ali iz Zemunske bolnice), blizanačka trudnoća, sve u redu sa bebama prilikom prijema u bolnicu, a posle porođaja jedno dete mrtvorođeno, drugo.... rođeno sa puno problema (po svoj prilici oštećenja nastala u inkubatoru-tako niko nije kriv). Nikada niko nije odgovarao, niistraga nije sprovedena.
Koliko nas samo ima da u svojoj okolini imamo slične primere, i znamo iz svog iskustva koliko su ginekolozi "gadljivi" na €, $, dinare....
čast izuzecima, kojih ima ali sve manje.

milos

pre 10 godina

Stvari su jednostavne ,ako je greska namerna i posledica nemara optuznica za ubistvo iz nehata i oduzimanje licence sa otkazom.. i to je to ..

Pera Kojot

pre 10 godina

čast izuzecima, kojih ima ali sve manje.
(Vojvodinac, 31. jul 2013 08:27)

Ja za sada nisam ni na svom primeru ni na tuđim iz okoline videla te iz grupe "manje". Na žalost.

Dobrica

pre 10 godina

Moju zena je na porodjaju pre mesec dana bila secena, pa se pocepala a kad je dosla kuci dobila infekciju mokracnih kanala od katetera koji su joj i ko zna kojih razloga stavljali da bi je ispraznili pre porodjaja. I da predjem preko svega toga jer je sve to '' normalno'' po njima ne mogu da razumem podsmeh, ignorisanje i zabranjivanje primene vezbi disanja pri kontrakcijama jer se to njima ne dopada. Ali vazno je kazu da je beba ziva i zdrava i otpustena. Mada je nacelnik hteo da ih liferuje posle jednog dana pa da na testove dolaze od kuce ali mu pedijatar nije dao. Da kad bi otisli na kontrolu radi reda kod lokalnog pedijatra saznali da je bebi polomnjena kljucna kost pri porodjaju a da nam oni nisu rekli. Valjda misle da nije bitno a beba je mala pa je malo boli. Prestace oni da primaju mito irade za platu kad budu poceli da dobijaju nesto sto im se ne svidja za svoj nemar i nebrigu.

mmJa

pre 10 godina

A niko se ne pita kako je lekarima. Da li mislite da je lako raditi pod pritiskom familije, medija, Ministarstva, Komore? More problema koje je trebalo da resi ministarstvo. Sadasnja ministarka je obecala da ce vratiti dostojanstvo zdravstvenim radnicima. Prstom nije mrdnula, vazna je fotelja.A sutra, i ona ce biti u kozi tih jadnih smrtnika. Zalim smrt bebe, ali i lekare.

Vanja

pre 10 godina

@mmJa
Da li Vas ni malo nije sramota ostavljenog komentara? Kakva ste to osoba?
Žaliti lekara?! Za šta?! Što rade u Srbiji, a ne u Hjustonu?!?! I zbog loših uslova mogu da dopuste da umre živo biće?! Birali su profesiju, neka se drže zakletve! Povratiti ugled lekarima? To niko osim njih ne može!! Grozim se šljama u našem zdravstvu!

Danka

pre 10 godina

Dno. Otišli su lekari kući na vikend i ostavili blizanačku trudnoću bez nadzora uoči porođaja. A sestre su drobile svoje neukusne privatne priče u sobi na kraju hodnika. Neobjašnjivo je samo kako se ovakvi "propusti" ne dešavaju mnogo češće.

marija

pre 10 godina

I, doktori, koliko je zena posle prvog porodjaja odlucilo da vise nece imati dece posle vasih tortura i horora???
Vi ste direktno odgovorni za pad nataliteta, ubedjena sam u to.

beograd je svet

pre 10 godina

Tragedija! Koliko puta jos treba neko neduzan da nastrada da bi neki lekar zavrsio u zatvoru i to po hitnom postupku? O kakvom se ovde vracanju dostojanstva lekarima govori? Sta je sa dostojanstvom pacijenata koji najcesce tesko bolesni trpe uvrede, ponizavanja i sikaniranja tih istih zdravstvenih radnika jer nisu dovoljno bogati da plate privatne ordinacije ili trazeni mito? Dakle stvarno sramota da se na ovakvoj vesti pokrece pitanje lekarskog dostojanstva.

Po ko zna koji put nazalost moram da konstatujem da mi nismo drustvo zrelo za human pravosudni sistem i ukidanje smrtne kazne. Drustvo u kome zivot ne vredi ni pisljiva boba - pocevsi od divljaka u saobracaju, preko razno raznih kriminalnih obezbedjenja do najopustenijeg lekarskog nemara mora da ima zaprecenu kao najtezu meru - smrtnu kaznu.

Pa da vidimo onda da li ce da se prolece kroz crveno, batina ili lakiraju nokti na dezurstvu.

Vratite smrtnu kaznu! Za ovako nesto nema adekvatnije mere.

p.s.
Sigurno je i taj lekar(ka) neciji otac/majka/brat/sestra i sl., ali je o tome trebalo da razmislja ranije dok je bilo mogucnosti da se spasi jedno neduzno bice ...

Vaka

pre 10 godina

Porodila sam se oba puta na carski rez u Visegradskoj.Ne zato sto sam htela vec nisam mogla prirodno.Oba puta sam imala "vezu",koju prvi put nisam platila,niti me je obisao u bolnici,niti mi je on skinuo konce,a na prvu kontrolu posle mesec dana isla sam kod drugog lekara jer on nije stigao,iako je bio duzan da to uradi.Drugi put,vodeci se time da je iskusan i cenjeni doktor,i da je prvi carski rez uradio odlicno,opet smo ga kontaktirali da mi uradi i drugi carski rez,samo smo sada posle obavljene operacije tutnuli 500e,koje je primio.Obilazio me je svaki dan,smestio me je na odeljenje intezivne nege,gde su samo 5 pacijenta.2 sestre su u sobi 24h dnevno.Skinio mi je licno konce,obavio UZ pregled.Jednostavno i nazalost kod nas je tako,ako platis sve moze,a ako ne neka ti je Bog u pomoci.Sta je sa zenama koje nemaju vezu i ne mogu nista da plate?Prodju ko bose po trnju.

Dr

pre 10 godina

Kada ce biti hapsenje svih lekara i svih onih koji su ucestvovali u kradji beba? Prica se o cifri od nekoliko hiljada ukradenih beba poslednjih 30 godina. Ako ne verujete pogledajte video materijale na sajtu Pescanika gde majke ukradenih beba pricaju svoje tragedije.

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih medicinara

pre 10 godina

Bravo Tihana. Imao sam slucajeva da je stariji dezurni naredjivao da ga se ne budi.

ZC Studenica

pre 10 godina

Anđelka Trifunović Popović je porodilja koja je umrla zbog zaksnelog carskog reza kraljevačkih lekara, pre 5 godina. Valjda nesavesni lekari računaju na onu-Vreme leči sve.

ketty

pre 10 godina

Kada bi se fakulteti I skole zavrsavale znanjem a ne vezama I vezicma,ne bi bilo ovakvih groznih I fatalnih posledica po ljudske zivote...opet kazem, STRASNO

majka

pre 10 godina

@ marija: Potpuno ste u pravu, doktori donekle i jesu odgovorni za pad nataliteta. Verujte da sam posle prvog porođaja odlučila da kroz agoniju, strah od toga šta će sa mnom biti, kao i sa mojim detetom, ne želim da prolazim ponovo. Po principu "imala sam sreće" ne želim da se porađam ponovo. NE ŽELIM. Ovde se sve radi "odokativno", "ako prođe - prođe", "sudbina je to" i ostale nebuloze. Sve je nasumično, bez ikakvog plana. Kad bih ponovo rađala dete, sve bih pare dala samo da odem u neku normalnu zemlju, da se tamo porodim. Razume se da porođaj uvek može da krene naopako, ali ovde se 90% žena porađa nakaradno ZBOG DOKTORA i njihove nesposobnosti. Većina žena koje poznajem može da ispriča horor priče iz porodilišta.

Moja ćerka (kad odraste) se ovde neće porađati, makar ja crkla. To je sve što imam da kažem.

pretorija

pre 10 godina

Ovo je strasno! Pre nepunih 6 godina sam rodila moje decake blizance u ovoj bonici. Za razliku od ovog osoblja,"moj" dr Zeljko Mikovic je bio vrlo savestan lekar. Dosao je u subotu u bolnicu samo da bi mene porodio, a za to mu nisam nista "platila". Ali nije moglo bas sve glatko da prodje, posto je moj stariji decak u apartmanskom boksu za bebe "dobio" eserihiju koli, zbog koje smo posle toga sve troje bili hospitalizovani na Institutu za majku I dete citave 2 nedelje.Do prvog rodjendana je pio Palitrex kao profilaksu,samo zato sto je tamo neku sestru mrzelo da pere ruke nakon presvacenja svake bebe u boksu.

lok

pre 10 godina

Čime ste zatečeni? Moguće je da je carski rez koji je trebalo da se izvrši u ponedeljak već plaćen tako da bi porođaj za vikend "pokvario posao".

goran

pre 10 godina

@mm: Očigledno ste lekar, pa Vam se upravo zato direktno i obraćam: nije vama lekarima nikakva ministarka uzela dostojanstvo, pa vam ga ne može ni vratiti. Sami ste ga izgubili kada ste postali nemarni, kupovali ili prodavali ispite na fakultetu i bavili se uzimanjem mita od farmaceutskih kompanija. Vi ste gospodo, vlasnici naših života od dijagnostifikovanja do lečenja. To sa sobom nosi veću odgovornost nego većina drugih poslova. Zato, ako niste spremni da se nosite sa tim, časno je da promenite profesiju, a nemoralno i podlo da ostanete u njoj i sve te frustracije življenja u Srbiji projektujete na nas, pacijente. To je onda laž, a laž nema dostojanstvo. Zdravstvo je postalo jedna sramotna institucija, umesto da bude uzvišena i sveta. Sram vas bilo zbog toga. Vas, lekare - vi ste u tome učestvovali.

Vojvodinac

pre 10 godina

Nadam se da će istraga biti bjektivna i detaljna, krajnje je vreme da se smanji stopa smrtnosti porodilja i novorođenih beba u Srpskim porodilištima.
Istraga bi se trebala raditi za svaki incident prilikom porđaja, a ne da čekamo smrtni ishod.
Ja iz svoje okoline znam za jedan identičan primer (ali iz Zemunske bolnice), blizanačka trudnoća, sve u redu sa bebama prilikom prijema u bolnicu, a posle porođaja jedno dete mrtvorođeno, drugo.... rođeno sa puno problema (po svoj prilici oštećenja nastala u inkubatoru-tako niko nije kriv). Nikada niko nije odgovarao, niistraga nije sprovedena.
Koliko nas samo ima da u svojoj okolini imamo slične primere, i znamo iz svog iskustva koliko su ginekolozi "gadljivi" na €, $, dinare....
čast izuzecima, kojih ima ali sve manje.

Pera Kojot

pre 10 godina

čast izuzecima, kojih ima ali sve manje.
(Vojvodinac, 31. jul 2013 08:27)

Ja za sada nisam ni na svom primeru ni na tuđim iz okoline videla te iz grupe "manje". Na žalost.

Pedja NS

pre 10 godina

Sramno objasnjenje... Siguran sam da je saznao ko je i zasto kriv u roku od 2 minuta.

Najgore je sto vas u tim trenucima, umesto da vam lepo kazu da hoce novac, uvere potpuno ubedljivo da je sve u redu i da mozete da sacekate jutro. Tesko roditeljima...

milos

pre 10 godina

Stvari su jednostavne ,ako je greska namerna i posledica nemara optuznica za ubistvo iz nehata i oduzimanje licence sa otkazom.. i to je to ..

Dobrica

pre 10 godina

Moju zena je na porodjaju pre mesec dana bila secena, pa se pocepala a kad je dosla kuci dobila infekciju mokracnih kanala od katetera koji su joj i ko zna kojih razloga stavljali da bi je ispraznili pre porodjaja. I da predjem preko svega toga jer je sve to '' normalno'' po njima ne mogu da razumem podsmeh, ignorisanje i zabranjivanje primene vezbi disanja pri kontrakcijama jer se to njima ne dopada. Ali vazno je kazu da je beba ziva i zdrava i otpustena. Mada je nacelnik hteo da ih liferuje posle jednog dana pa da na testove dolaze od kuce ali mu pedijatar nije dao. Da kad bi otisli na kontrolu radi reda kod lokalnog pedijatra saznali da je bebi polomnjena kljucna kost pri porodjaju a da nam oni nisu rekli. Valjda misle da nije bitno a beba je mala pa je malo boli. Prestace oni da primaju mito irade za platu kad budu poceli da dobijaju nesto sto im se ne svidja za svoj nemar i nebrigu.