Ponedeljak, 29.07.2013.

15:17

Hondini polovnjaci najpouzdaniji

Izvor: B92

Hondini polovnjaci najpouzdaniji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Atreides

pre 10 godina

qw2- covece ne pricam ti za Srbiju mi smo crna rupa u svetu i drustvo sa poremecenim vrednostima. Govorim o svetu. Kod nas ti je IN ziveti u 30 kvadrata supe u krugu dvojke al si seljober ako zivis u kuci od 300 kvadrata sa velikim dvoristem u Banovcima,Grockoj ili sl.

Zoki Lexus

pre 10 godina

@ Mrvica, hoces da kazes da Japance svi maze i paze, odrzavaju, voze sve pazljivo peru medom i mlekom, a Nemce verovatno svi unistavaju, gaze, ne odrzavaju... I druga stvar ovo je Britanija, a ne Srbija, koja je puna turskih i kineskih fals delova.

GajaG

pre 10 godina

Po komentarima mnogih ispada da BMW, Mercedes, VW i ostali nijemci samo kod nas dobro kotiraju. Ne znam samo kome oni onda prodaju tolike automobile?

Mrvica

pre 10 godina

Znam da je Honda kvalitetna, ali da su skoro uvek prvi po kvalitetu ne verujem! Niko na komentarima nd pominje da je vrlo bitno gdd odrzavas kola: u ovlascenom servisu (majstori idu na obuke, imaju kontrole, postuju standarde) ili u neovlascenom servisu (mile pile, fals delovi, priuceni majstori sa 0 sati obuke za nove modele, koji se vezbaju na vasim kolima); pa i to utice na vek trajanja vozila. Srafciger zaboden u vrata da drzi staklo (o tome pisem).

qw2

pre 10 godina

(Atreides, 30. jul 2013 12:27)

pa nisam baš siguran da Hondi najmanje pada cena

sve se kvari
servisa za Nemce na svakom koraku, aftermerket delova (što turskih što renomiranih proizvođača) na svakom koraku što uveliko snižava cenu

kako je za Japance? nosač motora za golfa4 30e, a za mazdu6 isto godište 23.000din
kraj priče

glasac ds-a

pre 10 godina

Gle gde je čak Vw?! Ja ne verujem u ovu listu...nemoguće da je Vw na toliko niskoj poziciji,a tek Audi,Bmw,Mercedes...ova lista u Srbiji nikad ne bi prošla...

Укључио мозак, одавно

pre 10 godina

@Goran
Kako ne kapirate da sva ova istrazivanja i testove finansiraju japanci pa je logicno da dominiraju na svim listama? Ne kazem da su njihovi automobili losi ali prilicno preteruju... Ulazu u marketing dosta i trose milione na ovakve reklame i po vasim komentarima ocigledno da nisu bacili novac vec da im je ovo upalilo... Ukljucite mozak malo, ne dozvolite da vam drugi formiraju misljenje...


Па, управо кад укључиш мозак изведеш веома сличне закључке овом британском истраживању. Тако је 1991. рецимо мој отац укључио мозак и није насео на будаласања нашег јавног мнења да јапанац траје две године, да брзо кородира, да нико неће да купи половног, да је нежан за наше путеве, да се распада после 100.000 км... и купио човек "королу".
Још вози исти ауто.
Тако и ја умирем од смеха кад чујем шта причају просвећени власници половних "пасата". Нека им га, нек бацају паре. Ја за гору куповину не знам - осим БМВ-а, који се и потпуно нов квари (мог цењеног директора је службена "петица" два пута оставила на цедилу у вукојебини).

Искључивање мозга на нашим просторима, дакле, првенствено је везано за готово тотемско обожавање "неподеривих аута" (често у средњем роду) из Волфсбурга (чије име неодољиво асоцира на место поменуто у пасусу изнад).

Ivan

pre 10 godina

@(qw, 30. jul 2013 11:18)

Jesu to frustracije ali ne one koje vi mislite da su. To su frustracije od višegodišnjeg nasrnuća ljubitelja VW i svete trojke ( BMW, VW, AUDI ) i "Nemačke medicine" na sve moguće sajtove i dizanje u nebesa sve što je Nemačko. Frustrirani smo jer masa ljudi kupuje neke velike polovne automobile a leti vozi zimskim gumama ili bez profila i time direktno ugrožavaju nas ostale učesnike u saobraćaju koji vozimo bezbedne i nove automobile. Frustrirani smo jer mečka zauzme dva parking mesta. Frustrirani smo jer vaše stare uvožene kante smrde jer nemate za adekvatno održavanje. Jeste frustrirani smo.

Atreides

pre 10 godina

qw - Nema tu nista tipicno britanski vec je to tako. A to sto u zatucanoj Srbiji Honda ne mzoe da se proda to samo govori o nama...zato kod nas Golf dvojka ima da plane . Honda je ako nisi znao automobil kome najmanje pada cena. Nije to VW...naravno pricamo o ostatku sveta ne o Srbiji.

Браво Британци!

pre 10 godina

Ово је сасвим реално. Годинама возим јапанске и италијанске половне аутомобиле управо из разлога прагматичности, тј. због параметара обухваћених овим британским истраживањем. Јапанци се не кваре, али кошта поприлично половна "корола" или "јарис"; италијани се кваре мање од Француза и исто колико и Немци (неки модели и знатно мање од немачке конкуренције - нпр. "пунто" - смејте се и нервирајте колико хоћете, и лупајте минусе, дабоме, али "поло" је непоуздан аутомобил у поређењу с њим), а јефтини су знатно и у набавци и за одржавање.

Како год, тренутно скупљам лову за неког пет-шест година старог "акорда".

Danijel

pre 10 godina

@(qw, 30. jul 2013 11:18)
Ovde ispliva samo tvoja frustracija koliko vidimo.VW je daleko od onog nekadasnjeg.Problemi sa plivajucim zamajcem kod dizelasa i ovi 1.2 TSI motori,3 cilindra.Nema ko nije zakukao na njih.Em se vuku ko prebijene macke em trose em malo ko pozivi preko 100.000 km.Ne kazem ni da su bolji ni losiji od ostalih samo si ti nasao VW u celoj prici.Bez sumnje Honda je je jedan od najizdrzljivijih u celoj prici.Tojota i kad kiksne isplati kiks kao u U.S.A.U svakom slucaju ima sigurnosti kod japanaca.

qw

pre 10 godina

tipicno britanski, cela lista nije pravljena oko pouzdanosti jer to je gotovo nemoguce utvrditi vec da bi se nasmejali na nemacke automobile

naravno ovde komentari veoma ocekivani
mrzitelji nemackih automobila, odusevljeni vlasnici Hondi koja je "najbolja na svetu", ali opet nikako ne moze da se proda kad zavrsi u oglasima, oni koji su besni na ceo svet i ovde dolaze da se utese i tako to.
Interesanto je da bilo koji tekst o polovnjacima da se pojavi obavezno neko blati VW. Tekst je nebitan, ali necije frustracije obavezno veoma lako isplivaju na povrsinu

Zagy

pre 10 godina

Lista vjerojatno odgovara stvarnosti.
Nijemci, osim što su skupi, u zadnje vrijeme se ili dosta kvare ili ne rade dobre modele. Upravo odgledao clip Top Gear-a gdje su iskritizirali novi BMW X6 - nije dobar kao off road, a nije dobar niti u zavojima. Za te pare - katastrofa!! Toyota se dosta kvari, nadam se da pratite vijesti i povlačenju Toyotinih automobila zbog kočnica, ovog, onog... to je i odgovor ovome što se pita kako to da je Hyundai ispred Toyote na listi. IMHO, Hyundai trenutno daleeeekooo best buy, agilni i odlično opremljeni štedljivi dizelaš od 115 konja ovdje u Hr (a i kod vas) je na oko 13000 eura, što je fenomenalna cijena za takav auto, koji je uz to i lijep (meni čak jako lijep). Kakvi Nijemci, pa čak i neki Japanci (skupa Mazda koja ima zadnje lijepe modele, ali cijena je ohoho)

Goran

pre 10 godina

Kako ne kapirate da sva ova istrazivanja i testove finansiraju japanci pa je logicno da dominiraju na svim listama? Ne kazem da su njihovi automobili losi ali prilicno preteruju... Ulazu u marketing dosta i trose milione na ovakve reklame i po vasim komentarima ocigledno da nisu bacili novac vec da im je ovo upalilo... Ukljucite mozak malo, ne dozvolite da vam drugi formiraju misljenje...

aman

pre 10 godina

Oni su u obzir uzeli sve, a ne samo koliko se auto kvari, dakle od cene, premije osiguranja, dealera, cene odrzavanja. Reci cu sledece:
1. Honda se pravi u svindonu, UK, i domaci je proizvodjac, ima sjajne uslove finansiranja.
2. Ima i sjajnu prodajnu i mrezu servisa, bas zbog toga.
3. Pravi MALE automobile koji su jeftini i cije odrzavanje ne kosta puno. I ne trose puno, i to se gleda.
4. Pravi kvalitetne automobile.

Pozz

Miske

pre 10 godina

Kada te devojka prevari sa deckom koji vozi GOLFA , znaj da te nije prevarila zbog automobila .... THE POWER OF DREAMS ... HONDA

Dikh tu kava

pre 10 godina

Super. Inače, možda je neko primetio, razni izvori (Warranty Direct, JD Power, ADAC, DEKRA..) imaju razna rangiranja pouzdanosti automobila. Ona su, doduše, nekad slična, ali nekad i prilično različita. No nije to poenta, već da su ove liste isključivo neka vrsta informacije za ljude koji isključivo traže da kupe polovni automobil. A tu je već mnogo faktora u igri, pa se ovakve liste uvek uzimaju s rezervom, iako je bez sumnje Japan vrlo napredan po pitanju pouzdanosti, skoro poslovično.
A onima koji kupuju novi auto, ovo praktično može da znači ponajviše kad isti požele da prodaju, jer ipak pouzdanost (ko god i kako god da je utvrđivao) može da utiče na cenu u prodaji. Osim ako ne žele da isti auto voze 20-30 godina, što smatram da niko ne želi, prosto jer je neprirodno. Inače bi svaki novi auto (čast "izuzecima") trebalo da izdrži 5-6 godina normalne eksploatacije bez da vlasniku napravi značajne probleme.

Dakle smisao ovoga je: ko kupuje polovni auto, neka bira auto prema ovim rangiranjima, ako tako želi. A ko kupuje novi auto, ne mora da se odriče onog modela koji mu se više sviđa samo zato što je neki drugi model koji mu se manje sviđa - nominalno pouzdaniji. Jer nije samo pouzdanost ono što opredeljuje izbor između ovog ili onog modela. Pogotovo kad se radi o novim kolima.

Jabbathehutt

pre 10 godina

Hahahahahahahaha u prvih 10, 7 japanaca, koreanac i 2 amerikanca, nigdje presvetog fau ve hahahahahahahahahahaha
(o.O, 29. jul 2013 18:35)7 japanca i 2 koreanca.. Chevrolet je made in Korea..

Skabo

pre 10 godina

@Beloved
Meni su objasnili da je razlika u ceni izmedju civic i jazz 200e,te da im se zato ne isplati.Inace vozim stari model dzezve i opet bi kupio hondu da mogu.

Agronom sa sela

pre 10 godina

Da Englezi znaju nešto o automobilima, imali bi svoju auto industriju!
Ovako, hvale novu Dačiju i polovne Azijate!
A Kavasaki, Suzuki, Jamaha pale na prvi zub kurble kad ovakav tekst pročitaju.

Miki

pre 10 godina

Ali Srbi ce i dalje nastaviti da kupuju nemacke krseve sa "136.000 km na satu" a u realnosti sa 300-400.000 km na satu. Nas narod ne uvazava ove argumente barem ogromna vecina i za njih je mnogo bitnije sta misli i kaze komsija nego renomirani svetski casopisi i osiguravajuce kuce.

Beloved

pre 10 godina

Kod Honde u Srbiji je najveći problem uvoznik, odnosno Delta. Pre 3 godine su mi rekli da Jazz koji ja hoću treba da čekam 8 meseci, a pritom da im se odmah uplati više od 50% vrednosti automobila.

boris pavlović

pre 10 godina

u velikoj britaniji se dosta uvoze polovni automobili iz japana. volan je sa iste strane, japanci ih dobro održavaju i prevoz morem nije skup

Sasha

pre 10 godina

A nisam siguran da bih pozeleo bilo koju Hondu, osim starog Civica :(. Nekako je to delovalo kao auto koji je nova stranica u bogatoj istoriji, a ovaj novi je sav nezgrapan. Ne bih se zalio da je imam i da je dobijem... ali da je kupim, za novac...

srbistan

pre 10 godina

pouzdanost u britaniji je jedno,..

...a pouzdanost u srbistanu (kad se vozilo suoci sa katastrofalnim bratskim gorivom, odvratnim putevima a la vlada srbije, iskompleksiranim majstorima neretko samo priucenim, sumnjivim delovima via kina, itd...) je nesto sasvim deseto!!!!

Milorad

pre 10 godina

Ja imam Accord 1998 god sa 353 hiljada KM na satu, 4 cilindara, samo menjan zupcasti kais i vodena pumpa, motor suv ko barut, vuce ko blesav. Sad kad bi prestao da radim minimalno odrzavanje on bi presao jos 100 hiljada. Sa normalnim odrzavanjem izguracu bar 600-650K, zivi bili pa videli. Takodje imam i 2003 Accord, ona ima samo 250, ona se jos uhodava, videcemo posle 300 kakav je plan. N.E.U.N.I.S.T.I.V.A.

HONDAA

pre 10 godina

E kad se sjetim svoje Civic 1993 god, 304000 milja, tj gotov pola miliona km, 1.5 l motor, 4vrata sedan, prodao je u odlicnom stanju.

Ivan

pre 10 godina

Ovde je kompletna lista : http://www.autocar.co.uk/car-news/motoring/honda-tops-uk-reliability-survey

FIAT je najbolji izmedju Evropskih proizvodjača.

Ivan

pre 10 godina

12. FIAT
13. ŠKODA
..
18. KIA
..
21. Volkswagen
..
..
26. BMW
..
..
30. Mercedes-Benz
31. Audi
..
36. Porsche

"Nemački kvalitet" haha

Milorad

pre 10 godina

Ja imam Accord 1998 god sa 353 hiljada KM na satu, 4 cilindara, samo menjan zupcasti kais i vodena pumpa, motor suv ko barut, vuce ko blesav. Sad kad bi prestao da radim minimalno odrzavanje on bi presao jos 100 hiljada. Sa normalnim odrzavanjem izguracu bar 600-650K, zivi bili pa videli. Takodje imam i 2003 Accord, ona ima samo 250, ona se jos uhodava, videcemo posle 300 kakav je plan. N.E.U.N.I.S.T.I.V.A.

srbistan

pre 10 godina

pouzdanost u britaniji je jedno,..

...a pouzdanost u srbistanu (kad se vozilo suoci sa katastrofalnim bratskim gorivom, odvratnim putevima a la vlada srbije, iskompleksiranim majstorima neretko samo priucenim, sumnjivim delovima via kina, itd...) je nesto sasvim deseto!!!!

Miki

pre 10 godina

Ali Srbi ce i dalje nastaviti da kupuju nemacke krseve sa "136.000 km na satu" a u realnosti sa 300-400.000 km na satu. Nas narod ne uvazava ove argumente barem ogromna vecina i za njih je mnogo bitnije sta misli i kaze komsija nego renomirani svetski casopisi i osiguravajuce kuce.

Ivan

pre 10 godina

12. FIAT
13. ŠKODA
..
18. KIA
..
21. Volkswagen
..
..
26. BMW
..
..
30. Mercedes-Benz
31. Audi
..
36. Porsche

"Nemački kvalitet" haha

Браво Британци!

pre 10 godina

Ово је сасвим реално. Годинама возим јапанске и италијанске половне аутомобиле управо из разлога прагматичности, тј. због параметара обухваћених овим британским истраживањем. Јапанци се не кваре, али кошта поприлично половна "корола" или "јарис"; италијани се кваре мање од Француза и исто колико и Немци (неки модели и знатно мање од немачке конкуренције - нпр. "пунто" - смејте се и нервирајте колико хоћете, и лупајте минусе, дабоме, али "поло" је непоуздан аутомобил у поређењу с њим), а јефтини су знатно и у набавци и за одржавање.

Како год, тренутно скупљам лову за неког пет-шест година старог "акорда".

HONDAA

pre 10 godina

E kad se sjetim svoje Civic 1993 god, 304000 milja, tj gotov pola miliona km, 1.5 l motor, 4vrata sedan, prodao je u odlicnom stanju.

boris pavlović

pre 10 godina

u velikoj britaniji se dosta uvoze polovni automobili iz japana. volan je sa iste strane, japanci ih dobro održavaju i prevoz morem nije skup

Atreides

pre 10 godina

qw - Nema tu nista tipicno britanski vec je to tako. A to sto u zatucanoj Srbiji Honda ne mzoe da se proda to samo govori o nama...zato kod nas Golf dvojka ima da plane . Honda je ako nisi znao automobil kome najmanje pada cena. Nije to VW...naravno pricamo o ostatku sveta ne o Srbiji.

Укључио мозак, одавно

pre 10 godina

@Goran
Kako ne kapirate da sva ova istrazivanja i testove finansiraju japanci pa je logicno da dominiraju na svim listama? Ne kazem da su njihovi automobili losi ali prilicno preteruju... Ulazu u marketing dosta i trose milione na ovakve reklame i po vasim komentarima ocigledno da nisu bacili novac vec da im je ovo upalilo... Ukljucite mozak malo, ne dozvolite da vam drugi formiraju misljenje...


Па, управо кад укључиш мозак изведеш веома сличне закључке овом британском истраживању. Тако је 1991. рецимо мој отац укључио мозак и није насео на будаласања нашег јавног мнења да јапанац траје две године, да брзо кородира, да нико неће да купи половног, да је нежан за наше путеве, да се распада после 100.000 км... и купио човек "королу".
Још вози исти ауто.
Тако и ја умирем од смеха кад чујем шта причају просвећени власници половних "пасата". Нека им га, нек бацају паре. Ја за гору куповину не знам - осим БМВ-а, који се и потпуно нов квари (мог цењеног директора је службена "петица" два пута оставила на цедилу у вукојебини).

Искључивање мозга на нашим просторима, дакле, првенствено је везано за готово тотемско обожавање "неподеривих аута" (често у средњем роду) из Волфсбурга (чије име неодољиво асоцира на место поменуто у пасусу изнад).

Ivan

pre 10 godina

Ovde je kompletna lista : http://www.autocar.co.uk/car-news/motoring/honda-tops-uk-reliability-survey

FIAT je najbolji izmedju Evropskih proizvodjača.

Beloved

pre 10 godina

Kod Honde u Srbiji je najveći problem uvoznik, odnosno Delta. Pre 3 godine su mi rekli da Jazz koji ja hoću treba da čekam 8 meseci, a pritom da im se odmah uplati više od 50% vrednosti automobila.

Jabbathehutt

pre 10 godina

Hahahahahahahaha u prvih 10, 7 japanaca, koreanac i 2 amerikanca, nigdje presvetog fau ve hahahahahahahahahahaha
(o.O, 29. jul 2013 18:35)7 japanca i 2 koreanca.. Chevrolet je made in Korea..

Zagy

pre 10 godina

Lista vjerojatno odgovara stvarnosti.
Nijemci, osim što su skupi, u zadnje vrijeme se ili dosta kvare ili ne rade dobre modele. Upravo odgledao clip Top Gear-a gdje su iskritizirali novi BMW X6 - nije dobar kao off road, a nije dobar niti u zavojima. Za te pare - katastrofa!! Toyota se dosta kvari, nadam se da pratite vijesti i povlačenju Toyotinih automobila zbog kočnica, ovog, onog... to je i odgovor ovome što se pita kako to da je Hyundai ispred Toyote na listi. IMHO, Hyundai trenutno daleeeekooo best buy, agilni i odlično opremljeni štedljivi dizelaš od 115 konja ovdje u Hr (a i kod vas) je na oko 13000 eura, što je fenomenalna cijena za takav auto, koji je uz to i lijep (meni čak jako lijep). Kakvi Nijemci, pa čak i neki Japanci (skupa Mazda koja ima zadnje lijepe modele, ali cijena je ohoho)

aman

pre 10 godina

Oni su u obzir uzeli sve, a ne samo koliko se auto kvari, dakle od cene, premije osiguranja, dealera, cene odrzavanja. Reci cu sledece:
1. Honda se pravi u svindonu, UK, i domaci je proizvodjac, ima sjajne uslove finansiranja.
2. Ima i sjajnu prodajnu i mrezu servisa, bas zbog toga.
3. Pravi MALE automobile koji su jeftini i cije odrzavanje ne kosta puno. I ne trose puno, i to se gleda.
4. Pravi kvalitetne automobile.

Pozz

Skabo

pre 10 godina

@Beloved
Meni su objasnili da je razlika u ceni izmedju civic i jazz 200e,te da im se zato ne isplati.Inace vozim stari model dzezve i opet bi kupio hondu da mogu.

Dikh tu kava

pre 10 godina

Super. Inače, možda je neko primetio, razni izvori (Warranty Direct, JD Power, ADAC, DEKRA..) imaju razna rangiranja pouzdanosti automobila. Ona su, doduše, nekad slična, ali nekad i prilično različita. No nije to poenta, već da su ove liste isključivo neka vrsta informacije za ljude koji isključivo traže da kupe polovni automobil. A tu je već mnogo faktora u igri, pa se ovakve liste uvek uzimaju s rezervom, iako je bez sumnje Japan vrlo napredan po pitanju pouzdanosti, skoro poslovično.
A onima koji kupuju novi auto, ovo praktično može da znači ponajviše kad isti požele da prodaju, jer ipak pouzdanost (ko god i kako god da je utvrđivao) može da utiče na cenu u prodaji. Osim ako ne žele da isti auto voze 20-30 godina, što smatram da niko ne želi, prosto jer je neprirodno. Inače bi svaki novi auto (čast "izuzecima") trebalo da izdrži 5-6 godina normalne eksploatacije bez da vlasniku napravi značajne probleme.

Dakle smisao ovoga je: ko kupuje polovni auto, neka bira auto prema ovim rangiranjima, ako tako želi. A ko kupuje novi auto, ne mora da se odriče onog modela koji mu se više sviđa samo zato što je neki drugi model koji mu se manje sviđa - nominalno pouzdaniji. Jer nije samo pouzdanost ono što opredeljuje izbor između ovog ili onog modela. Pogotovo kad se radi o novim kolima.

Ivan

pre 10 godina

@(qw, 30. jul 2013 11:18)

Jesu to frustracije ali ne one koje vi mislite da su. To su frustracije od višegodišnjeg nasrnuća ljubitelja VW i svete trojke ( BMW, VW, AUDI ) i "Nemačke medicine" na sve moguće sajtove i dizanje u nebesa sve što je Nemačko. Frustrirani smo jer masa ljudi kupuje neke velike polovne automobile a leti vozi zimskim gumama ili bez profila i time direktno ugrožavaju nas ostale učesnike u saobraćaju koji vozimo bezbedne i nove automobile. Frustrirani smo jer mečka zauzme dva parking mesta. Frustrirani smo jer vaše stare uvožene kante smrde jer nemate za adekvatno održavanje. Jeste frustrirani smo.

Sasha

pre 10 godina

A nisam siguran da bih pozeleo bilo koju Hondu, osim starog Civica :(. Nekako je to delovalo kao auto koji je nova stranica u bogatoj istoriji, a ovaj novi je sav nezgrapan. Ne bih se zalio da je imam i da je dobijem... ali da je kupim, za novac...

qw

pre 10 godina

tipicno britanski, cela lista nije pravljena oko pouzdanosti jer to je gotovo nemoguce utvrditi vec da bi se nasmejali na nemacke automobile

naravno ovde komentari veoma ocekivani
mrzitelji nemackih automobila, odusevljeni vlasnici Hondi koja je "najbolja na svetu", ali opet nikako ne moze da se proda kad zavrsi u oglasima, oni koji su besni na ceo svet i ovde dolaze da se utese i tako to.
Interesanto je da bilo koji tekst o polovnjacima da se pojavi obavezno neko blati VW. Tekst je nebitan, ali necije frustracije obavezno veoma lako isplivaju na povrsinu

Danijel

pre 10 godina

@(qw, 30. jul 2013 11:18)
Ovde ispliva samo tvoja frustracija koliko vidimo.VW je daleko od onog nekadasnjeg.Problemi sa plivajucim zamajcem kod dizelasa i ovi 1.2 TSI motori,3 cilindra.Nema ko nije zakukao na njih.Em se vuku ko prebijene macke em trose em malo ko pozivi preko 100.000 km.Ne kazem ni da su bolji ni losiji od ostalih samo si ti nasao VW u celoj prici.Bez sumnje Honda je je jedan od najizdrzljivijih u celoj prici.Tojota i kad kiksne isplati kiks kao u U.S.A.U svakom slucaju ima sigurnosti kod japanaca.

glasac ds-a

pre 10 godina

Gle gde je čak Vw?! Ja ne verujem u ovu listu...nemoguće da je Vw na toliko niskoj poziciji,a tek Audi,Bmw,Mercedes...ova lista u Srbiji nikad ne bi prošla...

GajaG

pre 10 godina

Po komentarima mnogih ispada da BMW, Mercedes, VW i ostali nijemci samo kod nas dobro kotiraju. Ne znam samo kome oni onda prodaju tolike automobile?

Miske

pre 10 godina

Kada te devojka prevari sa deckom koji vozi GOLFA , znaj da te nije prevarila zbog automobila .... THE POWER OF DREAMS ... HONDA

Goran

pre 10 godina

Kako ne kapirate da sva ova istrazivanja i testove finansiraju japanci pa je logicno da dominiraju na svim listama? Ne kazem da su njihovi automobili losi ali prilicno preteruju... Ulazu u marketing dosta i trose milione na ovakve reklame i po vasim komentarima ocigledno da nisu bacili novac vec da im je ovo upalilo... Ukljucite mozak malo, ne dozvolite da vam drugi formiraju misljenje...

Zoki Lexus

pre 10 godina

@ Mrvica, hoces da kazes da Japance svi maze i paze, odrzavaju, voze sve pazljivo peru medom i mlekom, a Nemce verovatno svi unistavaju, gaze, ne odrzavaju... I druga stvar ovo je Britanija, a ne Srbija, koja je puna turskih i kineskih fals delova.

Atreides

pre 10 godina

qw2- covece ne pricam ti za Srbiju mi smo crna rupa u svetu i drustvo sa poremecenim vrednostima. Govorim o svetu. Kod nas ti je IN ziveti u 30 kvadrata supe u krugu dvojke al si seljober ako zivis u kuci od 300 kvadrata sa velikim dvoristem u Banovcima,Grockoj ili sl.

Agronom sa sela

pre 10 godina

Da Englezi znaju nešto o automobilima, imali bi svoju auto industriju!
Ovako, hvale novu Dačiju i polovne Azijate!
A Kavasaki, Suzuki, Jamaha pale na prvi zub kurble kad ovakav tekst pročitaju.

Mrvica

pre 10 godina

Znam da je Honda kvalitetna, ali da su skoro uvek prvi po kvalitetu ne verujem! Niko na komentarima nd pominje da je vrlo bitno gdd odrzavas kola: u ovlascenom servisu (majstori idu na obuke, imaju kontrole, postuju standarde) ili u neovlascenom servisu (mile pile, fals delovi, priuceni majstori sa 0 sati obuke za nove modele, koji se vezbaju na vasim kolima); pa i to utice na vek trajanja vozila. Srafciger zaboden u vrata da drzi staklo (o tome pisem).

qw2

pre 10 godina

(Atreides, 30. jul 2013 12:27)

pa nisam baš siguran da Hondi najmanje pada cena

sve se kvari
servisa za Nemce na svakom koraku, aftermerket delova (što turskih što renomiranih proizvođača) na svakom koraku što uveliko snižava cenu

kako je za Japance? nosač motora za golfa4 30e, a za mazdu6 isto godište 23.000din
kraj priče

qw

pre 10 godina

tipicno britanski, cela lista nije pravljena oko pouzdanosti jer to je gotovo nemoguce utvrditi vec da bi se nasmejali na nemacke automobile

naravno ovde komentari veoma ocekivani
mrzitelji nemackih automobila, odusevljeni vlasnici Hondi koja je "najbolja na svetu", ali opet nikako ne moze da se proda kad zavrsi u oglasima, oni koji su besni na ceo svet i ovde dolaze da se utese i tako to.
Interesanto je da bilo koji tekst o polovnjacima da se pojavi obavezno neko blati VW. Tekst je nebitan, ali necije frustracije obavezno veoma lako isplivaju na povrsinu

Goran

pre 10 godina

Kako ne kapirate da sva ova istrazivanja i testove finansiraju japanci pa je logicno da dominiraju na svim listama? Ne kazem da su njihovi automobili losi ali prilicno preteruju... Ulazu u marketing dosta i trose milione na ovakve reklame i po vasim komentarima ocigledno da nisu bacili novac vec da im je ovo upalilo... Ukljucite mozak malo, ne dozvolite da vam drugi formiraju misljenje...

Sasha

pre 10 godina

A nisam siguran da bih pozeleo bilo koju Hondu, osim starog Civica :(. Nekako je to delovalo kao auto koji je nova stranica u bogatoj istoriji, a ovaj novi je sav nezgrapan. Ne bih se zalio da je imam i da je dobijem... ali da je kupim, za novac...

glasac ds-a

pre 10 godina

Gle gde je čak Vw?! Ja ne verujem u ovu listu...nemoguće da je Vw na toliko niskoj poziciji,a tek Audi,Bmw,Mercedes...ova lista u Srbiji nikad ne bi prošla...

Agronom sa sela

pre 10 godina

Da Englezi znaju nešto o automobilima, imali bi svoju auto industriju!
Ovako, hvale novu Dačiju i polovne Azijate!
A Kavasaki, Suzuki, Jamaha pale na prvi zub kurble kad ovakav tekst pročitaju.

qw2

pre 10 godina

(Atreides, 30. jul 2013 12:27)

pa nisam baš siguran da Hondi najmanje pada cena

sve se kvari
servisa za Nemce na svakom koraku, aftermerket delova (što turskih što renomiranih proizvođača) na svakom koraku što uveliko snižava cenu

kako je za Japance? nosač motora za golfa4 30e, a za mazdu6 isto godište 23.000din
kraj priče

srbistan

pre 10 godina

pouzdanost u britaniji je jedno,..

...a pouzdanost u srbistanu (kad se vozilo suoci sa katastrofalnim bratskim gorivom, odvratnim putevima a la vlada srbije, iskompleksiranim majstorima neretko samo priucenim, sumnjivim delovima via kina, itd...) je nesto sasvim deseto!!!!

Mrvica

pre 10 godina

Znam da je Honda kvalitetna, ali da su skoro uvek prvi po kvalitetu ne verujem! Niko na komentarima nd pominje da je vrlo bitno gdd odrzavas kola: u ovlascenom servisu (majstori idu na obuke, imaju kontrole, postuju standarde) ili u neovlascenom servisu (mile pile, fals delovi, priuceni majstori sa 0 sati obuke za nove modele, koji se vezbaju na vasim kolima); pa i to utice na vek trajanja vozila. Srafciger zaboden u vrata da drzi staklo (o tome pisem).

Ivan

pre 10 godina

12. FIAT
13. ŠKODA
..
18. KIA
..
21. Volkswagen
..
..
26. BMW
..
..
30. Mercedes-Benz
31. Audi
..
36. Porsche

"Nemački kvalitet" haha

Miki

pre 10 godina

Ali Srbi ce i dalje nastaviti da kupuju nemacke krseve sa "136.000 km na satu" a u realnosti sa 300-400.000 km na satu. Nas narod ne uvazava ove argumente barem ogromna vecina i za njih je mnogo bitnije sta misli i kaze komsija nego renomirani svetski casopisi i osiguravajuce kuce.

GajaG

pre 10 godina

Po komentarima mnogih ispada da BMW, Mercedes, VW i ostali nijemci samo kod nas dobro kotiraju. Ne znam samo kome oni onda prodaju tolike automobile?

Укључио мозак, одавно

pre 10 godina

@Goran
Kako ne kapirate da sva ova istrazivanja i testove finansiraju japanci pa je logicno da dominiraju na svim listama? Ne kazem da su njihovi automobili losi ali prilicno preteruju... Ulazu u marketing dosta i trose milione na ovakve reklame i po vasim komentarima ocigledno da nisu bacili novac vec da im je ovo upalilo... Ukljucite mozak malo, ne dozvolite da vam drugi formiraju misljenje...


Па, управо кад укључиш мозак изведеш веома сличне закључке овом британском истраживању. Тако је 1991. рецимо мој отац укључио мозак и није насео на будаласања нашег јавног мнења да јапанац траје две године, да брзо кородира, да нико неће да купи половног, да је нежан за наше путеве, да се распада после 100.000 км... и купио човек "королу".
Још вози исти ауто.
Тако и ја умирем од смеха кад чујем шта причају просвећени власници половних "пасата". Нека им га, нек бацају паре. Ја за гору куповину не знам - осим БМВ-а, који се и потпуно нов квари (мог цењеног директора је службена "петица" два пута оставила на цедилу у вукојебини).

Искључивање мозга на нашим просторима, дакле, првенствено је везано за готово тотемско обожавање "неподеривих аута" (често у средњем роду) из Волфсбурга (чије име неодољиво асоцира на место поменуто у пасусу изнад).

Milorad

pre 10 godina

Ja imam Accord 1998 god sa 353 hiljada KM na satu, 4 cilindara, samo menjan zupcasti kais i vodena pumpa, motor suv ko barut, vuce ko blesav. Sad kad bi prestao da radim minimalno odrzavanje on bi presao jos 100 hiljada. Sa normalnim odrzavanjem izguracu bar 600-650K, zivi bili pa videli. Takodje imam i 2003 Accord, ona ima samo 250, ona se jos uhodava, videcemo posle 300 kakav je plan. N.E.U.N.I.S.T.I.V.A.

boris pavlović

pre 10 godina

u velikoj britaniji se dosta uvoze polovni automobili iz japana. volan je sa iste strane, japanci ih dobro održavaju i prevoz morem nije skup

Ivan

pre 10 godina

Ovde je kompletna lista : http://www.autocar.co.uk/car-news/motoring/honda-tops-uk-reliability-survey

FIAT je najbolji izmedju Evropskih proizvodjača.

Zagy

pre 10 godina

Lista vjerojatno odgovara stvarnosti.
Nijemci, osim što su skupi, u zadnje vrijeme se ili dosta kvare ili ne rade dobre modele. Upravo odgledao clip Top Gear-a gdje su iskritizirali novi BMW X6 - nije dobar kao off road, a nije dobar niti u zavojima. Za te pare - katastrofa!! Toyota se dosta kvari, nadam se da pratite vijesti i povlačenju Toyotinih automobila zbog kočnica, ovog, onog... to je i odgovor ovome što se pita kako to da je Hyundai ispred Toyote na listi. IMHO, Hyundai trenutno daleeeekooo best buy, agilni i odlično opremljeni štedljivi dizelaš od 115 konja ovdje u Hr (a i kod vas) je na oko 13000 eura, što je fenomenalna cijena za takav auto, koji je uz to i lijep (meni čak jako lijep). Kakvi Nijemci, pa čak i neki Japanci (skupa Mazda koja ima zadnje lijepe modele, ali cijena je ohoho)

aman

pre 10 godina

Oni su u obzir uzeli sve, a ne samo koliko se auto kvari, dakle od cene, premije osiguranja, dealera, cene odrzavanja. Reci cu sledece:
1. Honda se pravi u svindonu, UK, i domaci je proizvodjac, ima sjajne uslove finansiranja.
2. Ima i sjajnu prodajnu i mrezu servisa, bas zbog toga.
3. Pravi MALE automobile koji su jeftini i cije odrzavanje ne kosta puno. I ne trose puno, i to se gleda.
4. Pravi kvalitetne automobile.

Pozz

Jabbathehutt

pre 10 godina

Hahahahahahahaha u prvih 10, 7 japanaca, koreanac i 2 amerikanca, nigdje presvetog fau ve hahahahahahahahahahaha
(o.O, 29. jul 2013 18:35)7 japanca i 2 koreanca.. Chevrolet je made in Korea..

Atreides

pre 10 godina

qw - Nema tu nista tipicno britanski vec je to tako. A to sto u zatucanoj Srbiji Honda ne mzoe da se proda to samo govori o nama...zato kod nas Golf dvojka ima da plane . Honda je ako nisi znao automobil kome najmanje pada cena. Nije to VW...naravno pricamo o ostatku sveta ne o Srbiji.

Браво Британци!

pre 10 godina

Ово је сасвим реално. Годинама возим јапанске и италијанске половне аутомобиле управо из разлога прагматичности, тј. због параметара обухваћених овим британским истраживањем. Јапанци се не кваре, али кошта поприлично половна "корола" или "јарис"; италијани се кваре мање од Француза и исто колико и Немци (неки модели и знатно мање од немачке конкуренције - нпр. "пунто" - смејте се и нервирајте колико хоћете, и лупајте минусе, дабоме, али "поло" је непоуздан аутомобил у поређењу с њим), а јефтини су знатно и у набавци и за одржавање.

Како год, тренутно скупљам лову за неког пет-шест година старог "акорда".

HONDAA

pre 10 godina

E kad se sjetim svoje Civic 1993 god, 304000 milja, tj gotov pola miliona km, 1.5 l motor, 4vrata sedan, prodao je u odlicnom stanju.

Beloved

pre 10 godina

Kod Honde u Srbiji je najveći problem uvoznik, odnosno Delta. Pre 3 godine su mi rekli da Jazz koji ja hoću treba da čekam 8 meseci, a pritom da im se odmah uplati više od 50% vrednosti automobila.

Skabo

pre 10 godina

@Beloved
Meni su objasnili da je razlika u ceni izmedju civic i jazz 200e,te da im se zato ne isplati.Inace vozim stari model dzezve i opet bi kupio hondu da mogu.

Dikh tu kava

pre 10 godina

Super. Inače, možda je neko primetio, razni izvori (Warranty Direct, JD Power, ADAC, DEKRA..) imaju razna rangiranja pouzdanosti automobila. Ona su, doduše, nekad slična, ali nekad i prilično različita. No nije to poenta, već da su ove liste isključivo neka vrsta informacije za ljude koji isključivo traže da kupe polovni automobil. A tu je već mnogo faktora u igri, pa se ovakve liste uvek uzimaju s rezervom, iako je bez sumnje Japan vrlo napredan po pitanju pouzdanosti, skoro poslovično.
A onima koji kupuju novi auto, ovo praktično može da znači ponajviše kad isti požele da prodaju, jer ipak pouzdanost (ko god i kako god da je utvrđivao) može da utiče na cenu u prodaji. Osim ako ne žele da isti auto voze 20-30 godina, što smatram da niko ne želi, prosto jer je neprirodno. Inače bi svaki novi auto (čast "izuzecima") trebalo da izdrži 5-6 godina normalne eksploatacije bez da vlasniku napravi značajne probleme.

Dakle smisao ovoga je: ko kupuje polovni auto, neka bira auto prema ovim rangiranjima, ako tako želi. A ko kupuje novi auto, ne mora da se odriče onog modela koji mu se više sviđa samo zato što je neki drugi model koji mu se manje sviđa - nominalno pouzdaniji. Jer nije samo pouzdanost ono što opredeljuje izbor između ovog ili onog modela. Pogotovo kad se radi o novim kolima.

Ivan

pre 10 godina

@(qw, 30. jul 2013 11:18)

Jesu to frustracije ali ne one koje vi mislite da su. To su frustracije od višegodišnjeg nasrnuća ljubitelja VW i svete trojke ( BMW, VW, AUDI ) i "Nemačke medicine" na sve moguće sajtove i dizanje u nebesa sve što je Nemačko. Frustrirani smo jer masa ljudi kupuje neke velike polovne automobile a leti vozi zimskim gumama ili bez profila i time direktno ugrožavaju nas ostale učesnike u saobraćaju koji vozimo bezbedne i nove automobile. Frustrirani smo jer mečka zauzme dva parking mesta. Frustrirani smo jer vaše stare uvožene kante smrde jer nemate za adekvatno održavanje. Jeste frustrirani smo.

Miske

pre 10 godina

Kada te devojka prevari sa deckom koji vozi GOLFA , znaj da te nije prevarila zbog automobila .... THE POWER OF DREAMS ... HONDA

Danijel

pre 10 godina

@(qw, 30. jul 2013 11:18)
Ovde ispliva samo tvoja frustracija koliko vidimo.VW je daleko od onog nekadasnjeg.Problemi sa plivajucim zamajcem kod dizelasa i ovi 1.2 TSI motori,3 cilindra.Nema ko nije zakukao na njih.Em se vuku ko prebijene macke em trose em malo ko pozivi preko 100.000 km.Ne kazem ni da su bolji ni losiji od ostalih samo si ti nasao VW u celoj prici.Bez sumnje Honda je je jedan od najizdrzljivijih u celoj prici.Tojota i kad kiksne isplati kiks kao u U.S.A.U svakom slucaju ima sigurnosti kod japanaca.

Zoki Lexus

pre 10 godina

@ Mrvica, hoces da kazes da Japance svi maze i paze, odrzavaju, voze sve pazljivo peru medom i mlekom, a Nemce verovatno svi unistavaju, gaze, ne odrzavaju... I druga stvar ovo je Britanija, a ne Srbija, koja je puna turskih i kineskih fals delova.

Atreides

pre 10 godina

qw2- covece ne pricam ti za Srbiju mi smo crna rupa u svetu i drustvo sa poremecenim vrednostima. Govorim o svetu. Kod nas ti je IN ziveti u 30 kvadrata supe u krugu dvojke al si seljober ako zivis u kuci od 300 kvadrata sa velikim dvoristem u Banovcima,Grockoj ili sl.