Aktuelno

Ponedeljak, 29.07.2013.

09:45

Preslušajte novu "Gozbu" Džonija Štulića (YT)

Izvor: B92

Preslušajte novu "Gozbu" Džonija Štuliæa (YT) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

bluzer981

pre 10 godina

Mislim da sam danas sreo Dzonija u centru Beograda. Prosao je pored mene i mislim da je primetio da sam ga prepoznao ili sam buljio u nepoznatog coveka. Prosao je pored mene, ja sam zastao da vidim gde ide. Krenuo je ka Terazijama i dize pogled i odmerava zgrade gde je nekad prolazio. Grad je danas bio pun omladine ali nazalost u tih 50-tak sekundi niko se nije obazirao na coveka koji je ili koji lici na Dzonija Stulica. Osecao sam se tuzno i usamljeno sto sam samo ja primetio tu osobu i sto je nisam pozvao na pivo ili prozborio par reci...Izrazavam veliko zaljenje sto se preko svih medija mladima servira svasta nesto preko cega se uzimaju pare, zatupljuje omladina a sto nema umetnicku,duhovnu ili bilo kakvu drugu pouku ili poruku...

vasilije marić

pre 10 godina

Kakve gluposti ljudi ovdje pisu! Pa covjek je, zabave radi, iz kucne radinosti prearanzirao neke svoje i tudje pjesme i sastavio "album". Pri tome moram reči da je pjesma Kraljevic Marko , jedina koja je nova Štulićeva pjesma - sjajna!Mnogo liči na adrenalin iz najboljih Azrinih vremena. Poslušajte samo stihove - tu lirsku a bogami i političku potku. Da je snimi u pravom studiju - bila bi hitcina narednih deset godina! Da se razumijemo, da svira danas - Azra i Stulic bi bili totalno marginalna pojava, jer društva u kojima danas živimo nemaju ni prosječan stepen opšteg obrazivanja, ni politički i socijalnu svijest potrebnu da se shvati ono o čemu je Štulić pjevao. On nikada nije bio virtuoz na gitari, ali to i nije bio njegov adut. Čovjek nije precnjenjen, samo je odlucio d nastavi da fura svoj fazon. A ovaj što kaže da je Azra imala samo dva albuma...Pa Filigranski pločnici i Sunčana strana ulice - dva albuma (dupla) su vrh eks jugoslovenske rok muzike. Ko danas ima ideje i snagu da zaredom izda dva (dobra) dupla albuma? Niko.

lelemudan

pre 10 godina

"Gozba"je genijalna.
Kao sto neko rece,u toj rastimovanosti i jeste draz.Drago mi je sto Dzoni nije podlegao uticaju modernog vremena.Puritanci,samo nastave slusati Lejdi Gagu.Ionako se Dzoni vama ne obraca,nije on za vas.

Ljuba

pre 10 godina

U zivotu sam bio na 7 Dzonijevih koncerata, imao sam srece da sam savremenik njegovih dela. Isao bih i opet, a za kartu bi dao 1000 eyra, samo da ga gledam, ne mora da peva. Neka sedne na ivicu bine i sedi 2 sata, bez gitare, bez mikrofona. Dzoni je jedino Bozanstvo u koje verujem, obzirom da sam ateista, imam prava na to. Koncerti u Domu omladine i u Kosutnjaku na Avala festu su nesto najlepse sto mi se ikada dogodilo.

Maksimilijan

pre 10 godina

Šteta što se više medijskog prostora ne daje mladim bendovima koji imaju šta da kažu umesto što se promoviše Džoni koji već decenijama nije u stanju da snimi ništa smisleno.

Razumem da je neko, iz ko zna kakve zablude ili prosto zbog nedostatka ukusa i muzičke pismenosti, fan Džonijevog lika i dela pa je spreman da u svemu traži i nađe neku njegovu kvazigenijalnost ali ovo je, recimo, loše na toliko mnogo nivoa da je prosto sramota što je izašlo u javnost.

Tragikomedija.

Miki se ne boji

pre 10 godina

Zašto je ovo dobro? Zato što je čovek, koji je nekada bio sam vrh ex-Yu roka, snimio i poklonio pesme onima, koji to žele da slušaju. Dakle, suprotno od modernih trendova snimanja u ultra skupim audiofilskim studijima, snimio je sve u dnevnoj sobi. Na kvalitet snimka i miksa Džonijevog dela, prvi će se obesiti upravo puritanci, kojima je čistoća zvuka bitnija od poruke, koju samo delo prenosi. Dajte neke naše turbofolk pevačice, da im Mark Nofler snimi album u jednom od najboljih studija u Evropi i isti ti puritanci će reći, vauuuuuuuu, kakva mjuza.

Mislite da Džoni nije imao para da plati nedelju-dve studio, da snimi sve po "standardu"? Naravno da je imao para, nego je snimanje baš kućne varijante vrlo snažna poruka. Dodjite kod mene kući, na gozbu.

Srba

pre 10 godina

Ovo treba slusati preko receivera odnosno pojacala ili sa kvalitetnim Bose slusalicama, a ne preko jeftinih computer zvucnika. Zvuk i produkcija su odlicni. Svaka cast Stulicu!

zivot na severu

pre 10 godina

dzoni je legenda i to sto on radi sa obradama starih pesama, kako bi ih na svoj nacin otrgao od zaborava moze se meriti sa onim sto je svojevremeno radio Vuk Karadzic sa narodnim umotvorinanama i slicno... Ali zamerka ide na racun B92, jer ne radi se o novom albumu, kako je navedeno u tekstu, vec o omazu pesama koje je dzoni umiksovao u jedan sninak i okacio na youtube.... sto inace redovno radi, a po nekada zna u toku meseca da ih okaci vise komada.. nista neobicno za dzonija, kao i za nas, fanove, koji redovno prate njegov kanal. Eto ispravite to :)

Azroman

pre 10 godina

Draz ovog retko lepog albuma i zvuka upravo i jeste kucna produkcija, zato se valjda i zove GOZBA. Stulic nas iz njegove dnevne sobe gosti; peva, svira, nasnimava glasove i gitare, miksa (dok komsinica cupa kosu:)Briga njega za kritike, pa on je samom sebi uvek bio najveci kriticar!

Ljuba biciklista.

pre 10 godina

Od Azre mi se jedino sviđa album Kad fazani lete i Krivo srastanje, za sve ostalo se može reći da je totalno smeće. Oni prvi albumi su toliko loši da meni nije jasno kako to netko može slušati. Muzika prazna i bez melodije, jedino ju je donekle tekst spašavao. Ako ćemo u globalu gledati sve ono šta je štulić napravio, znači Azra i nakon nje, može se reći da je to prosječan glazbenik i totalno precjenjen.

Nije greh biti idiot, greh je ponositi se time. Izvini decko, ali bolje da cutis.
(Marko, 29. jul 2013 11:06)

Micun

pre 10 godina

Dzonijev pristup je skroz ok! Svira za svoju dusu, snimi cisto da to moze da stigne do nekog koga interesuje. Nema razloga da to producira, trosi vreme i pare, da se trka sa zahtevima muzicke industije i prilagodjava razmazenim usima danasnjih slusalaca. Covek vam je svoje pesme dao besplatno, a onaj koga interesuje i ko hoce da slusa razumece sve sto treba i kroz rastimovanu gitaru i sobnu produkciju!

Ja nikad nisam nesto voleo da slusam Azru, ali mislim da su Dzonijevi stavovi na mestu. Zelim da verujem da nije bas sve i bas uvek na prodaju!

pejapeja

pre 10 godina

Sta se danas sve slusa(hiphop napr.) ovaj i nije los. Kad se pojavio, niko nije ni pomislio da ce imati publiku ili uspeh.Pojavio se u vreme kada se cenio kvalitet. Nije imao uspeha ali je imao nesto publike i to one koja je drzala do sebe ali se u muziku slabo razumela.I danas je tako a sve je vise onih koji muziku ne osecaju.Dali jedu puno sargarepe ili... ma ima nesto.

Marko

pre 10 godina

Od Azre mi se jedino sviđa album Kad fazani lete i Krivo srastanje, za sve ostalo se može reći da je totalno smeće. Oni prvi albumi su toliko loši da meni nije jasno kako to netko može slušati. Muzika prazna i bez melodije, jedino ju je donekle tekst spašavao. Ako ćemo u globalu gledati sve ono šta je štulić napravio, znači Azra i nakon nje, može se reći da je to prosječan glazbenik i totalno precjenjen.

Zevs (u korespodenciji Krsti i Houri)

pre 10 godina

Album "GOZBA" je u najmanju ruku u uzoj konkurenciji za Oskara.
Pesme su infuzija zivota, svaki ton je na svom mestu, a produkcija slag preko jagoda. Nova autorska "Kraljevic Marko" ce biti veliki hit.
No o ukusima ne valja rasravljati, a vase omalovazavanje umetnika je par rukava vuce korene iz drugih sfera, moguce sudskih sporova koje trenutno vodi(poslednja recenica je u korespodenciji na komentare 'Krste' i 'Houre').

Džeki

pre 10 godina

Džoni, jedan i jedini ..
Uradio ono što je pevao : jednog dana nema me, da nikada ne dodjem..
I sećam se, 92god, Dom omladine, 5 dana uzastopce Azrini koncerti. Nema priče, samo svirka, bez prekida, bez bisa, a urlali smo i čekali,ali "to bi bilo sve za večeras ".. I što neko reče, uveseljava me osmeh na licu mog nadražeg pesnika uz gitaru

Rade

pre 10 godina

Ili se povuci u ilegalu gde si i do sada bio ili uradi nešto kako treba i kako se radi, imaš VELIKE ideje ali ne može se to na ovaj način i da bude kvalitetno.
Nije toliko raštimovano koliko je očajno umiksovano, sve je sam odsvirao i radio u nekoj kućnoj varijanti Soundforge ili tako nešto... Ako zanemarimo produkciju i aranžmane koji su očajni, dolazimo do ispod prosečnih pesama. Kao što je već napisano u prethodnim komentarima, Džoni se izgubio i vremenu i prostoru.
Totalno bezveze, negde mu je glas pojačan negde smanjen...

Pedja

pre 10 godina

Drag mi je ovaj iskren osmeh na fotografiji na licu jednog od mojih heroja.
Covek koji nije zadovoljan ne bi imao ovako sirok i lep osmeh.
Ziveo ti meni Dzoni sa tim osmehom na licu jos puno, puno godina.

ZLOBEX

pre 10 godina

Azrin koncert u Smederevu '83, valjda.
Kapije stadiona otvorene 2 sata pre početka. Sunce, neka vrućina, tek desetak posetilaca je ušlo.
Džoni je već na bini, svira nešto, proba. Publika polako pristiže, on ne odlazi, dolaze ostali članovi grupe , i svirka se nastavlja kao da nije ni imala zvanični početak. Posle dva sata samo je rekao "hvala ljepa, bilo je to sve za večeras" i otišao. Na bis se nije vraćao.
LEGENDA bio i ostao.
(Uzgred, turneja Dugmića u Požarevcu. Deset minuta u mraku kao da očekujemo Božanstvo. Koncert se završava bez naslovne pesme, i publika prinuđena da ih zove na bis. Brega i dugme se vraćaju da otpevaju Lipe cvatu. Smešno.)

krsta

pre 10 godina

ocaj, sve je rastimovano...narodnjaci!? totalno se pogubio..solo nije naucio, jer se to ne moze na silu, braco..nadam se da je sada malo jasnije koliko je ovaj covek precenjen...

Pedja

pre 10 godina

Drag mi je ovaj iskren osmeh na fotografiji na licu jednog od mojih heroja.
Covek koji nije zadovoljan ne bi imao ovako sirok i lep osmeh.
Ziveo ti meni Dzoni sa tim osmehom na licu jos puno, puno godina.

ZLOBEX

pre 10 godina

Azrin koncert u Smederevu '83, valjda.
Kapije stadiona otvorene 2 sata pre početka. Sunce, neka vrućina, tek desetak posetilaca je ušlo.
Džoni je već na bini, svira nešto, proba. Publika polako pristiže, on ne odlazi, dolaze ostali članovi grupe , i svirka se nastavlja kao da nije ni imala zvanični početak. Posle dva sata samo je rekao "hvala ljepa, bilo je to sve za večeras" i otišao. Na bis se nije vraćao.
LEGENDA bio i ostao.
(Uzgred, turneja Dugmića u Požarevcu. Deset minuta u mraku kao da očekujemo Božanstvo. Koncert se završava bez naslovne pesme, i publika prinuđena da ih zove na bis. Brega i dugme se vraćaju da otpevaju Lipe cvatu. Smešno.)

Džeki

pre 10 godina

Džoni, jedan i jedini ..
Uradio ono što je pevao : jednog dana nema me, da nikada ne dodjem..
I sećam se, 92god, Dom omladine, 5 dana uzastopce Azrini koncerti. Nema priče, samo svirka, bez prekida, bez bisa, a urlali smo i čekali,ali "to bi bilo sve za večeras ".. I što neko reče, uveseljava me osmeh na licu mog nadražeg pesnika uz gitaru

Micun

pre 10 godina

Dzonijev pristup je skroz ok! Svira za svoju dusu, snimi cisto da to moze da stigne do nekog koga interesuje. Nema razloga da to producira, trosi vreme i pare, da se trka sa zahtevima muzicke industije i prilagodjava razmazenim usima danasnjih slusalaca. Covek vam je svoje pesme dao besplatno, a onaj koga interesuje i ko hoce da slusa razumece sve sto treba i kroz rastimovanu gitaru i sobnu produkciju!

Ja nikad nisam nesto voleo da slusam Azru, ali mislim da su Dzonijevi stavovi na mestu. Zelim da verujem da nije bas sve i bas uvek na prodaju!

Miki se ne boji

pre 10 godina

Zašto je ovo dobro? Zato što je čovek, koji je nekada bio sam vrh ex-Yu roka, snimio i poklonio pesme onima, koji to žele da slušaju. Dakle, suprotno od modernih trendova snimanja u ultra skupim audiofilskim studijima, snimio je sve u dnevnoj sobi. Na kvalitet snimka i miksa Džonijevog dela, prvi će se obesiti upravo puritanci, kojima je čistoća zvuka bitnija od poruke, koju samo delo prenosi. Dajte neke naše turbofolk pevačice, da im Mark Nofler snimi album u jednom od najboljih studija u Evropi i isti ti puritanci će reći, vauuuuuuuu, kakva mjuza.

Mislite da Džoni nije imao para da plati nedelju-dve studio, da snimi sve po "standardu"? Naravno da je imao para, nego je snimanje baš kućne varijante vrlo snažna poruka. Dodjite kod mene kući, na gozbu.

krsta

pre 10 godina

ocaj, sve je rastimovano...narodnjaci!? totalno se pogubio..solo nije naucio, jer se to ne moze na silu, braco..nadam se da je sada malo jasnije koliko je ovaj covek precenjen...

Azroman

pre 10 godina

Draz ovog retko lepog albuma i zvuka upravo i jeste kucna produkcija, zato se valjda i zove GOZBA. Stulic nas iz njegove dnevne sobe gosti; peva, svira, nasnimava glasove i gitare, miksa (dok komsinica cupa kosu:)Briga njega za kritike, pa on je samom sebi uvek bio najveci kriticar!

Ljuba biciklista.

pre 10 godina

Od Azre mi se jedino sviđa album Kad fazani lete i Krivo srastanje, za sve ostalo se može reći da je totalno smeće. Oni prvi albumi su toliko loši da meni nije jasno kako to netko može slušati. Muzika prazna i bez melodije, jedino ju je donekle tekst spašavao. Ako ćemo u globalu gledati sve ono šta je štulić napravio, znači Azra i nakon nje, može se reći da je to prosječan glazbenik i totalno precjenjen.

Nije greh biti idiot, greh je ponositi se time. Izvini decko, ali bolje da cutis.
(Marko, 29. jul 2013 11:06)

Ljuba

pre 10 godina

U zivotu sam bio na 7 Dzonijevih koncerata, imao sam srece da sam savremenik njegovih dela. Isao bih i opet, a za kartu bi dao 1000 eyra, samo da ga gledam, ne mora da peva. Neka sedne na ivicu bine i sedi 2 sata, bez gitare, bez mikrofona. Dzoni je jedino Bozanstvo u koje verujem, obzirom da sam ateista, imam prava na to. Koncerti u Domu omladine i u Kosutnjaku na Avala festu su nesto najlepse sto mi se ikada dogodilo.

Zevs (u korespodenciji Krsti i Houri)

pre 10 godina

Album "GOZBA" je u najmanju ruku u uzoj konkurenciji za Oskara.
Pesme su infuzija zivota, svaki ton je na svom mestu, a produkcija slag preko jagoda. Nova autorska "Kraljevic Marko" ce biti veliki hit.
No o ukusima ne valja rasravljati, a vase omalovazavanje umetnika je par rukava vuce korene iz drugih sfera, moguce sudskih sporova koje trenutno vodi(poslednja recenica je u korespodenciji na komentare 'Krste' i 'Houre').

Rade

pre 10 godina

Ili se povuci u ilegalu gde si i do sada bio ili uradi nešto kako treba i kako se radi, imaš VELIKE ideje ali ne može se to na ovaj način i da bude kvalitetno.
Nije toliko raštimovano koliko je očajno umiksovano, sve je sam odsvirao i radio u nekoj kućnoj varijanti Soundforge ili tako nešto... Ako zanemarimo produkciju i aranžmane koji su očajni, dolazimo do ispod prosečnih pesama. Kao što je već napisano u prethodnim komentarima, Džoni se izgubio i vremenu i prostoru.
Totalno bezveze, negde mu je glas pojačan negde smanjen...

Maksimilijan

pre 10 godina

Šteta što se više medijskog prostora ne daje mladim bendovima koji imaju šta da kažu umesto što se promoviše Džoni koji već decenijama nije u stanju da snimi ništa smisleno.

Razumem da je neko, iz ko zna kakve zablude ili prosto zbog nedostatka ukusa i muzičke pismenosti, fan Džonijevog lika i dela pa je spreman da u svemu traži i nađe neku njegovu kvazigenijalnost ali ovo je, recimo, loše na toliko mnogo nivoa da je prosto sramota što je izašlo u javnost.

Tragikomedija.

lelemudan

pre 10 godina

"Gozba"je genijalna.
Kao sto neko rece,u toj rastimovanosti i jeste draz.Drago mi je sto Dzoni nije podlegao uticaju modernog vremena.Puritanci,samo nastave slusati Lejdi Gagu.Ionako se Dzoni vama ne obraca,nije on za vas.

zivot na severu

pre 10 godina

dzoni je legenda i to sto on radi sa obradama starih pesama, kako bi ih na svoj nacin otrgao od zaborava moze se meriti sa onim sto je svojevremeno radio Vuk Karadzic sa narodnim umotvorinanama i slicno... Ali zamerka ide na racun B92, jer ne radi se o novom albumu, kako je navedeno u tekstu, vec o omazu pesama koje je dzoni umiksovao u jedan sninak i okacio na youtube.... sto inace redovno radi, a po nekada zna u toku meseca da ih okaci vise komada.. nista neobicno za dzonija, kao i za nas, fanove, koji redovno prate njegov kanal. Eto ispravite to :)

Srba

pre 10 godina

Ovo treba slusati preko receivera odnosno pojacala ili sa kvalitetnim Bose slusalicama, a ne preko jeftinih computer zvucnika. Zvuk i produkcija su odlicni. Svaka cast Stulicu!

Marko

pre 10 godina

Od Azre mi se jedino sviđa album Kad fazani lete i Krivo srastanje, za sve ostalo se može reći da je totalno smeće. Oni prvi albumi su toliko loši da meni nije jasno kako to netko može slušati. Muzika prazna i bez melodije, jedino ju je donekle tekst spašavao. Ako ćemo u globalu gledati sve ono šta je štulić napravio, znači Azra i nakon nje, može se reći da je to prosječan glazbenik i totalno precjenjen.

pejapeja

pre 10 godina

Sta se danas sve slusa(hiphop napr.) ovaj i nije los. Kad se pojavio, niko nije ni pomislio da ce imati publiku ili uspeh.Pojavio se u vreme kada se cenio kvalitet. Nije imao uspeha ali je imao nesto publike i to one koja je drzala do sebe ali se u muziku slabo razumela.I danas je tako a sve je vise onih koji muziku ne osecaju.Dali jedu puno sargarepe ili... ma ima nesto.

bluzer981

pre 10 godina

Mislim da sam danas sreo Dzonija u centru Beograda. Prosao je pored mene i mislim da je primetio da sam ga prepoznao ili sam buljio u nepoznatog coveka. Prosao je pored mene, ja sam zastao da vidim gde ide. Krenuo je ka Terazijama i dize pogled i odmerava zgrade gde je nekad prolazio. Grad je danas bio pun omladine ali nazalost u tih 50-tak sekundi niko se nije obazirao na coveka koji je ili koji lici na Dzonija Stulica. Osecao sam se tuzno i usamljeno sto sam samo ja primetio tu osobu i sto je nisam pozvao na pivo ili prozborio par reci...Izrazavam veliko zaljenje sto se preko svih medija mladima servira svasta nesto preko cega se uzimaju pare, zatupljuje omladina a sto nema umetnicku,duhovnu ili bilo kakvu drugu pouku ili poruku...

vasilije marić

pre 10 godina

Kakve gluposti ljudi ovdje pisu! Pa covjek je, zabave radi, iz kucne radinosti prearanzirao neke svoje i tudje pjesme i sastavio "album". Pri tome moram reči da je pjesma Kraljevic Marko , jedina koja je nova Štulićeva pjesma - sjajna!Mnogo liči na adrenalin iz najboljih Azrinih vremena. Poslušajte samo stihove - tu lirsku a bogami i političku potku. Da je snimi u pravom studiju - bila bi hitcina narednih deset godina! Da se razumijemo, da svira danas - Azra i Stulic bi bili totalno marginalna pojava, jer društva u kojima danas živimo nemaju ni prosječan stepen opšteg obrazivanja, ni politički i socijalnu svijest potrebnu da se shvati ono o čemu je Štulić pjevao. On nikada nije bio virtuoz na gitari, ali to i nije bio njegov adut. Čovjek nije precnjenjen, samo je odlucio d nastavi da fura svoj fazon. A ovaj što kaže da je Azra imala samo dva albuma...Pa Filigranski pločnici i Sunčana strana ulice - dva albuma (dupla) su vrh eks jugoslovenske rok muzike. Ko danas ima ideje i snagu da zaredom izda dva (dobra) dupla albuma? Niko.

krsta

pre 10 godina

ocaj, sve je rastimovano...narodnjaci!? totalno se pogubio..solo nije naucio, jer se to ne moze na silu, braco..nadam se da je sada malo jasnije koliko je ovaj covek precenjen...

Marko

pre 10 godina

Od Azre mi se jedino sviđa album Kad fazani lete i Krivo srastanje, za sve ostalo se može reći da je totalno smeće. Oni prvi albumi su toliko loši da meni nije jasno kako to netko može slušati. Muzika prazna i bez melodije, jedino ju je donekle tekst spašavao. Ako ćemo u globalu gledati sve ono šta je štulić napravio, znači Azra i nakon nje, može se reći da je to prosječan glazbenik i totalno precjenjen.

Maksimilijan

pre 10 godina

Šteta što se više medijskog prostora ne daje mladim bendovima koji imaju šta da kažu umesto što se promoviše Džoni koji već decenijama nije u stanju da snimi ništa smisleno.

Razumem da je neko, iz ko zna kakve zablude ili prosto zbog nedostatka ukusa i muzičke pismenosti, fan Džonijevog lika i dela pa je spreman da u svemu traži i nađe neku njegovu kvazigenijalnost ali ovo je, recimo, loše na toliko mnogo nivoa da je prosto sramota što je izašlo u javnost.

Tragikomedija.

Rade

pre 10 godina

Ili se povuci u ilegalu gde si i do sada bio ili uradi nešto kako treba i kako se radi, imaš VELIKE ideje ali ne može se to na ovaj način i da bude kvalitetno.
Nije toliko raštimovano koliko je očajno umiksovano, sve je sam odsvirao i radio u nekoj kućnoj varijanti Soundforge ili tako nešto... Ako zanemarimo produkciju i aranžmane koji su očajni, dolazimo do ispod prosečnih pesama. Kao što je već napisano u prethodnim komentarima, Džoni se izgubio i vremenu i prostoru.
Totalno bezveze, negde mu je glas pojačan negde smanjen...

Ljuba biciklista.

pre 10 godina

Od Azre mi se jedino sviđa album Kad fazani lete i Krivo srastanje, za sve ostalo se može reći da je totalno smeće. Oni prvi albumi su toliko loši da meni nije jasno kako to netko može slušati. Muzika prazna i bez melodije, jedino ju je donekle tekst spašavao. Ako ćemo u globalu gledati sve ono šta je štulić napravio, znači Azra i nakon nje, može se reći da je to prosječan glazbenik i totalno precjenjen.

Nije greh biti idiot, greh je ponositi se time. Izvini decko, ali bolje da cutis.
(Marko, 29. jul 2013 11:06)

Zevs (u korespodenciji Krsti i Houri)

pre 10 godina

Album "GOZBA" je u najmanju ruku u uzoj konkurenciji za Oskara.
Pesme su infuzija zivota, svaki ton je na svom mestu, a produkcija slag preko jagoda. Nova autorska "Kraljevic Marko" ce biti veliki hit.
No o ukusima ne valja rasravljati, a vase omalovazavanje umetnika je par rukava vuce korene iz drugih sfera, moguce sudskih sporova koje trenutno vodi(poslednja recenica je u korespodenciji na komentare 'Krste' i 'Houre').

Ljuba

pre 10 godina

U zivotu sam bio na 7 Dzonijevih koncerata, imao sam srece da sam savremenik njegovih dela. Isao bih i opet, a za kartu bi dao 1000 eyra, samo da ga gledam, ne mora da peva. Neka sedne na ivicu bine i sedi 2 sata, bez gitare, bez mikrofona. Dzoni je jedino Bozanstvo u koje verujem, obzirom da sam ateista, imam prava na to. Koncerti u Domu omladine i u Kosutnjaku na Avala festu su nesto najlepse sto mi se ikada dogodilo.

pejapeja

pre 10 godina

Sta se danas sve slusa(hiphop napr.) ovaj i nije los. Kad se pojavio, niko nije ni pomislio da ce imati publiku ili uspeh.Pojavio se u vreme kada se cenio kvalitet. Nije imao uspeha ali je imao nesto publike i to one koja je drzala do sebe ali se u muziku slabo razumela.I danas je tako a sve je vise onih koji muziku ne osecaju.Dali jedu puno sargarepe ili... ma ima nesto.

Pedja

pre 10 godina

Drag mi je ovaj iskren osmeh na fotografiji na licu jednog od mojih heroja.
Covek koji nije zadovoljan ne bi imao ovako sirok i lep osmeh.
Ziveo ti meni Dzoni sa tim osmehom na licu jos puno, puno godina.

Srba

pre 10 godina

Ovo treba slusati preko receivera odnosno pojacala ili sa kvalitetnim Bose slusalicama, a ne preko jeftinih computer zvucnika. Zvuk i produkcija su odlicni. Svaka cast Stulicu!

zivot na severu

pre 10 godina

dzoni je legenda i to sto on radi sa obradama starih pesama, kako bi ih na svoj nacin otrgao od zaborava moze se meriti sa onim sto je svojevremeno radio Vuk Karadzic sa narodnim umotvorinanama i slicno... Ali zamerka ide na racun B92, jer ne radi se o novom albumu, kako je navedeno u tekstu, vec o omazu pesama koje je dzoni umiksovao u jedan sninak i okacio na youtube.... sto inace redovno radi, a po nekada zna u toku meseca da ih okaci vise komada.. nista neobicno za dzonija, kao i za nas, fanove, koji redovno prate njegov kanal. Eto ispravite to :)

lelemudan

pre 10 godina

"Gozba"je genijalna.
Kao sto neko rece,u toj rastimovanosti i jeste draz.Drago mi je sto Dzoni nije podlegao uticaju modernog vremena.Puritanci,samo nastave slusati Lejdi Gagu.Ionako se Dzoni vama ne obraca,nije on za vas.

ZLOBEX

pre 10 godina

Azrin koncert u Smederevu '83, valjda.
Kapije stadiona otvorene 2 sata pre početka. Sunce, neka vrućina, tek desetak posetilaca je ušlo.
Džoni je već na bini, svira nešto, proba. Publika polako pristiže, on ne odlazi, dolaze ostali članovi grupe , i svirka se nastavlja kao da nije ni imala zvanični početak. Posle dva sata samo je rekao "hvala ljepa, bilo je to sve za večeras" i otišao. Na bis se nije vraćao.
LEGENDA bio i ostao.
(Uzgred, turneja Dugmića u Požarevcu. Deset minuta u mraku kao da očekujemo Božanstvo. Koncert se završava bez naslovne pesme, i publika prinuđena da ih zove na bis. Brega i dugme se vraćaju da otpevaju Lipe cvatu. Smešno.)

Džeki

pre 10 godina

Džoni, jedan i jedini ..
Uradio ono što je pevao : jednog dana nema me, da nikada ne dodjem..
I sećam se, 92god, Dom omladine, 5 dana uzastopce Azrini koncerti. Nema priče, samo svirka, bez prekida, bez bisa, a urlali smo i čekali,ali "to bi bilo sve za večeras ".. I što neko reče, uveseljava me osmeh na licu mog nadražeg pesnika uz gitaru

Azroman

pre 10 godina

Draz ovog retko lepog albuma i zvuka upravo i jeste kucna produkcija, zato se valjda i zove GOZBA. Stulic nas iz njegove dnevne sobe gosti; peva, svira, nasnimava glasove i gitare, miksa (dok komsinica cupa kosu:)Briga njega za kritike, pa on je samom sebi uvek bio najveci kriticar!

Micun

pre 10 godina

Dzonijev pristup je skroz ok! Svira za svoju dusu, snimi cisto da to moze da stigne do nekog koga interesuje. Nema razloga da to producira, trosi vreme i pare, da se trka sa zahtevima muzicke industije i prilagodjava razmazenim usima danasnjih slusalaca. Covek vam je svoje pesme dao besplatno, a onaj koga interesuje i ko hoce da slusa razumece sve sto treba i kroz rastimovanu gitaru i sobnu produkciju!

Ja nikad nisam nesto voleo da slusam Azru, ali mislim da su Dzonijevi stavovi na mestu. Zelim da verujem da nije bas sve i bas uvek na prodaju!

Miki se ne boji

pre 10 godina

Zašto je ovo dobro? Zato što je čovek, koji je nekada bio sam vrh ex-Yu roka, snimio i poklonio pesme onima, koji to žele da slušaju. Dakle, suprotno od modernih trendova snimanja u ultra skupim audiofilskim studijima, snimio je sve u dnevnoj sobi. Na kvalitet snimka i miksa Džonijevog dela, prvi će se obesiti upravo puritanci, kojima je čistoća zvuka bitnija od poruke, koju samo delo prenosi. Dajte neke naše turbofolk pevačice, da im Mark Nofler snimi album u jednom od najboljih studija u Evropi i isti ti puritanci će reći, vauuuuuuuu, kakva mjuza.

Mislite da Džoni nije imao para da plati nedelju-dve studio, da snimi sve po "standardu"? Naravno da je imao para, nego je snimanje baš kućne varijante vrlo snažna poruka. Dodjite kod mene kući, na gozbu.

bluzer981

pre 10 godina

Mislim da sam danas sreo Dzonija u centru Beograda. Prosao je pored mene i mislim da je primetio da sam ga prepoznao ili sam buljio u nepoznatog coveka. Prosao je pored mene, ja sam zastao da vidim gde ide. Krenuo je ka Terazijama i dize pogled i odmerava zgrade gde je nekad prolazio. Grad je danas bio pun omladine ali nazalost u tih 50-tak sekundi niko se nije obazirao na coveka koji je ili koji lici na Dzonija Stulica. Osecao sam se tuzno i usamljeno sto sam samo ja primetio tu osobu i sto je nisam pozvao na pivo ili prozborio par reci...Izrazavam veliko zaljenje sto se preko svih medija mladima servira svasta nesto preko cega se uzimaju pare, zatupljuje omladina a sto nema umetnicku,duhovnu ili bilo kakvu drugu pouku ili poruku...

vasilije marić

pre 10 godina

Kakve gluposti ljudi ovdje pisu! Pa covjek je, zabave radi, iz kucne radinosti prearanzirao neke svoje i tudje pjesme i sastavio "album". Pri tome moram reči da je pjesma Kraljevic Marko , jedina koja je nova Štulićeva pjesma - sjajna!Mnogo liči na adrenalin iz najboljih Azrinih vremena. Poslušajte samo stihove - tu lirsku a bogami i političku potku. Da je snimi u pravom studiju - bila bi hitcina narednih deset godina! Da se razumijemo, da svira danas - Azra i Stulic bi bili totalno marginalna pojava, jer društva u kojima danas živimo nemaju ni prosječan stepen opšteg obrazivanja, ni politički i socijalnu svijest potrebnu da se shvati ono o čemu je Štulić pjevao. On nikada nije bio virtuoz na gitari, ali to i nije bio njegov adut. Čovjek nije precnjenjen, samo je odlucio d nastavi da fura svoj fazon. A ovaj što kaže da je Azra imala samo dva albuma...Pa Filigranski pločnici i Sunčana strana ulice - dva albuma (dupla) su vrh eks jugoslovenske rok muzike. Ko danas ima ideje i snagu da zaredom izda dva (dobra) dupla albuma? Niko.