Nedelja, 28.07.2013.

13:44

Stefanović: Sutra o sudbini URS-a

Lideri tri najveće stranke vladajuće koalicije sutra će razgovarati o rekonstrukciji i tada će biti poznato da li URS ostaje u vlasti, kaže Nebojša Stefanović.

Izvor: Beta

Stefanoviæ: Sutra o sudbini URS-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Очистимо

pre 10 godina

Критика владе је препоручљиво, демократско средство које стоји на располагању свакој опозиционој странци, али у рукама партија које су чиниле бившу власт она бива обесмишљена јер ми ствара осећај нелагодности чињеница да су те странке биле на власти 12 година, а да се сад од њих могу чути изјаве типа како би они нешто боље урадили само ако поново дођу на власт. Ја се питам, а зашто то нису урадили за 12 година? Имали су сасвим довољно времена на располагању.

krpeljka

pre 10 godina

Dinkic je ionako bio tesko politicko breme za naprednjake. Sada, kada su pregovori sa EU na pragu, kada je ono sto se naziva "demokratskim snagama" razbijeno na paramparcad ( na zalost iskljucivo svojom zaslugom, a ne zaslugom naprednjaka), kada SNS ima skoro 50% PODRSKE U BIRACKOM TELU, vreme je da okoreli rusilac srpske ekonomije istupi iz vlade. Jer jedino sto on radi jeste ukidanje mera, poreza i svakakvih nameta u cijem kreiranju je proteklih godina aktivno ucestvovao.

uporni...

pre 10 godina

E zuckasti hteli ste da vidite ledja Mladji,pa i Dacicu...Samo zarad puste politicke vizije..Kao vi ste sanjali ako oni padnu sa vasti,da ce za vas doci bolja vremena....Vuciceva pozicija slabi i vi se ubastravate u novu vlast.Kad ono trt gevezen zajn!!!Niko nikome ne gleda kroz prste u ovoj vlasti...Takav dogovor je pao prvog dana formiranja ove vlade...Ovo je zamisljeno kao demokratska vlada i gradjani su jedini moguci presuditelji.Ali ne kao kod vas sto je bilo...Jedan kaze a svi aminuju,pa i ako je pogresno..Ovde se stvari drugacije odvijaju...Vlada je zivo telo koje stalno mora da se menja unutar sebe...Ideja ostaje jedna a njeni izvrsioci drugo...To se zove uspostavljanje odgovornosti...Proslo je vreme gde je bilo nedodirljivih i gde je vazno samo biti izabran za clana vlade a odgovornost nikakva...A onda krecu peglanja stranackih spin kuhinja,pa tajkunske i tako unedogled...A javnom mnjenju uvezu rijalitije iz belog sveta...Valjda su mislili,dok nas bombarduju,tresom i kicom ,mi cemo biti samo prosta glasacka masinerija...Jer ce nam tako sva cula otupeti..Smesno je,da ste se bas sad setili svih grehova Mladje i Dacica,kada su u koaliciji sa Vucicem i njegovom strankom...Dok su bili sa zuckastima ,u koaliciji ,bili su vam dobri i bliski,ma bili ste kao jedan.A kad bolje sagledamo kakvi ste bili,bolje da ste ih i tad ovako kritikovali,mozda nikada ne bi ni dosli na vlast...Pa mi ne bi sada ziveli u zemlji rijalitija,beznadja i siromastva.Ma posle vas...svako je dobar!

Hana

pre 10 godina

Poverenje gradjana ukzanao URS-u na izborima, ali i na skorasnjim lokalima , stanje u ekonomiji koja je vec dugi niz godina pod patronatom Dinkica , sporne privatizacije, su vise nego dovoljan razlog za osporavanje kredibiliteta , moralnog , profesionalnog i politickog u dodeljenim resorima , bezmalo i u
radu predstojece rekonstruisane Vlade.

Djordje B.

pre 10 godina

(Crni Gruja, 28. jul 2013 15:52)
Kao da si rekao da su nebitne hiljade ljudi o kojima brinu ta ministarstva. Svaki čovek je bitan i svako ministarstvo ima određen novac na raspolaganju i jako je važno kako će ga utrošiti i kako će obavljati svoj posao.

android

pre 10 godina

ko je za to da ih sve na celu sa vucicem smestimo u pritvor / min 6 meseci zbog opasnosti od bekstva/ jer nema vecih kriminalaca od onih koji ovako organizovano perfidno obmanjuju narod ?????

novica952

pre 10 godina

Bez obzira na ovaj izneti stav Dinkića i njegovo nuđenje da ponovu bude u vladi pokazuje da je Dinkić shvatio da je vrag odneo šalu i da svojim stavom da zateže oko svog mandata ministra i ostalih više nije u igri i da mora da bude više nego koperativan.Dali će po Stefanoviću biti dovoljno da URS ostane u vladi ili će biti potrebno još uraditi videćemo posle sutrašnjeg sastanka trojice lidera koji če ja verujem konačnop zatvoriti priču ko ostaju vladi a ko pakuje kofere i napušta Nemanjinu 11. Misim da bi večina naroda želela da se vlada nastavi samo udvoje i da u budućoj vladi ne bude URS-a i Dinkića i da je sasvim dovoljno kadrova iz dve stranek da se nastavi započeta reforma.

madjilac

pre 10 godina

Dalje bre vama iz sns sts pricate gluposti priznajte da hocete da se Izvucete iz ovoga svega ali da ostanete cisti sa velikim rejtingom nicim zasluzenim ali kakve glasace imate dobri ste. Sklonite se vise, nepodnosljivi ste, ne zaludjujte ovaj glupi narod jos vise.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Koga više briga za vaše šarlatanske rekonstrukcije kojima samo kupujete vreme, dok istovremeno vičete na sav glas: "Vidite kako smo mi dobra Vlada! Mnogo smo uradili! Što smo mnogo uradiliiii! Samo oni koji nas mrze mogu da spore da smo mnogo uradiliiii! Baš smo opasni! Prvi potpredsednik je najbolji, najjači, najlepši, najpametniji... Ali što smo mnogo uradiliii!"
Kao što vidite, narod ne deli ni blizu vaše oduševljenje. Prijateljski savet je da prestanete da idete okolo i iluzionistički vadite zečeve iz šešira po sistemu sad ga vidiš sad ga ne vidiš, nego uradite jednu dobru stvar za promenu. Dosta samohvalisanja, jer sve se vidi kao na dlanu.

Da bogdo

pre 10 godina

Sve velike stvari i odluke su jednostavne: Aleksandre zapitaj Tadića zašto nije hteo Dinkića po cenu da izgubi VLAST.Uči se na tuđim greškama manje boli a i dobija se na rejtingu.

Sin Dragan LO

pre 10 godina

Да би нам било боље потребно је сменити и министре и градоначелнике из Г17+ / УРС.
На пример: Господар "Лозничке кнежевине - кнез Видоје" садашњи градоначелник, бивши функционер СКЈ, СПС, ЈУЛ, бивши начелник СУП-а и УДБЕ недавно је добио признање од "г-ђе министарке" Калановић за „најуспешнијег градоначелника“ ПО ЧУВЕНОМ „ЈА ТЕБИ СЕРДАРЕ, ТИ МЕНИ ВОЈВОДО“! Неколико дана након тога "другари из службе (УДБА)" из окружења проглашавају г-ђу министарку Калановић "најбољим министром у региону"
То што ради Г17+ УРС у " Лозничкој кнежевини" је страшно. Посао могу добити само чланови Г17+ УРС и градоначелникове "омиљене странке" СПС-а.
Додуше почело је запошљавање и понеког од чланова СНС - иако су градоначелникови комунални полицајци батинали те исте СНС-овце док су били опозиција, приликом посете Млађана Динкића Лозници.
Чак и повремени и слабо плаћени послови, као што су јавни радови (за неквалификоване и КВ раднике) се могу добити само по СТРАНАЧКОЈ КВОТИ где су до скоро учествовали само чланови Г17+ УРС и СПС.
У Лозници опозиција тако рећи и не постоји. Челни људи опозиције имају одређене привилегије, а за узврат су слепо послушни "кнезу" - па често гласају у градској скупштини против интереса своје странке.
Г17+ / УРС је НАЈВЕЋА ПОШАСТ ПО ОВУ ЗЕМЉУ ОД НЕСТАНКА ЈУЛ-а са политичке сцене.
Склоните се више са грбаче овог народа!!!
Млађо, крајње је време да Армани замениш пругастим оделом - и ти и твоји министри и "градоначелници"!

змај од ноћаја

pre 10 godina

њихова судбина је већ позната увек непосредно пред нове изборе,изађу из владе и глуме опозицију.

Uvelo lišće demokratije

pre 10 godina

Nedelja je, velika vrućina, zato se danas pohvale SNS kreću oko sto pluseva a kritike dobijaju isto toliko minusa. Dosad je ta cifra bila oko 135. Pre tri dana, desetak minuta posle objavljivanja jednog mog komentara, stiglo je 90 minusa i nijedan plus. A pisao sam o neustavnom delovanju A. Vučića, čije govore u stranci direktno prenose neke televizije, pa i ovaj tužni javni servis. A onda se cifra zaustavila na 135, a preporuka nije bilo mnogo, desetak. Mislim da sam dao veliki doprinos prepoznavanju jedne mašine, poklon jednog emira. Voleo bih da građani, ne narod, razmisle o ovim izjava potpredsednice SNS i ministarke Mihajlović: "Nisam zadovoljna radom ministara iz URS" i "SNS će kontrolisati kako će premijer ući u rekonstrukciju vlade." Ovde prestaje svaki pokušaj da se neko pozove na državu prava i na demokatiju.

zmitjkoe

pre 10 godina

"do sada nezapamćenu odgovornost u Srbiji, pre svega Vučića koji je pokazao da je njegova odgovornost prema Srbiji zaista na takvom nivou da je to malo ko učinio u našoj istoriji".

Ovaj lik vise ne moze da uvredi ni inteligenciju debila.

Studenti generacije

pre 10 godina

Nije valjda da ni danas neće proći moje pitanje: da li vlada, premijer i ministri odgovaraju strankama ili parlamentu? U kom je to svojstvu Vučić, pravnik i student generacije, krenuo u rekonstrukciju i smenu ministara? Ustav kaže da su premijer i vlada za svoj rad odgovorni parlamentu a ministri parlamentu premijeru, Ustav ne pominje "prvog" potpredsednika (te funkcije nema u Ustavu) niti stranke. Ovo što se radi govori da je Srbija partijska a ne pravna država. Zanimljivo da niko nije reč progovorio o ovome. Čak ni oni koji predaju ustavno pravo. I Dačić je student generacije. Zar ne vidi da je nekome stalo, zbog futbala i košarke i vaterpola, da se dočepa ministarstva finansija?

Vladimir

pre 10 godina

Obzirom na broj minusa na negativne komentare, ja mislim da vama iz SNS-a jave ovi vasi partijski drugovi kad ce nesto biti na vestima kako bi mogli da nalupate minuse. Deluje mi kao da radite na procenat. IP adresa sa najvise minusa dobija mesecnu kartu za prevoz (ne vazi za Bg, tu bijete kontrolore itd.) ili doplata za mobilni od 1000 dinara. Trzisna ekonomija, nema sta. Kad cete da nalupate minuse za neuspelu istragu o vrecama sa glasackim listicima?

Jecka

pre 10 godina

Da živimo bolje i da stvaramo više! Izbacuijte tog Dinkića nećemo više da se vrtimo u krug i tapkamo u mestu. Hoćemo nove ljude, novu energiju. URS nije ništa doprineo da bi se njima toliko bavili. Dinkiću orevuare!

matori

pre 10 godina

Danas je 28. jul, i NIKO nije uradio NIŠTA...!!!
Osim ispraznih obećanja, blebetanja o nekakvim "svojim" zaslugama, i stalnog odlaganja "za sutra", kada će se "sve znati", ili "sve rešiti", APSOLUTNO ništa se nije niti promenilo niti rešilo...
I sada se kaže, i bahato obećava, da će "sve biti rešeno negde oko 20. avgusta", što je novo otaljavanje i odlaganje bilo kakve smislene aktivnosti, za više od 3 sedmice!
Da mogu, sve bih vas pljunuo, jer mi se toliko gadite...

Jedan gladan gradjanin

pre 10 godina

Sa Dacicem i Bajatovicem i Slavicom i Ruzicem i Jezdimirkom i ostalim milionerima iz SPS-a prolazite kao Tadic , vec vidim vase direktorcice gladne svega i svacega koji krecu istim putem kao i Tadicevci. Ako vi to ne vidite to je vas problem koji ce na kraju vas mnogo kostati. Narod je sve vise gladan a vi nastavljate istu politiku kao i DS , samo podobni i istaknuti clanovi imaju pravo na funkcije u drzavnim i javnim preduzecima a uz to idu tenderi ,novo zaposleni u kabinetima i kancelarijama , novi automobili i poneka rotacija. Sve smo to vec videli i kod Kostunice i kod Tadica i rezultate i te kako osetili. Borba protiv korupcije ne postoji bez istrage o poreklu imovine ali vas to ne zanima. Ocekujem da propadamo svi zajedno mnogo brze nego sto ste uopste svesni.

lokve

pre 10 godina

Glavni cilj rekonstrukcije i jeste smena lošijih sa boljim da bi narod živeo bolje. Srbija mora biti ispred svakog pojedinca, ma kako se on zvao.

Pavladoljska

pre 10 godina

Jasno je da SNS ima svoje jasno definisane ciljeve, postavljene po prioritetima , ali i da je realizacija neretko uslovljena radom kolaiciong partnera, sto nikako nece ideju Vuica zaustaviti, samo je donekle usporiti,pri cemu danas imamo temu rekonstrukcije bas iz ovih raloga.
Do sada postavljeno, vec danas vidimo kao realizovano, ili u procesu realizacije , Sporazum o KiM, borba protiv korupcije, dobijanje datuma i pristupanje pregovorima sa EU, tako ce se novim ,visoko postavljenim ciljevima poput razvoja privrede, smanjenja nezaposlenosti i socijalnim pitanjima, pristupiti jednako predano sa ostenim i vidljivim rezultatima kroz predvidjeni vremenski period.Poverenje u velikom procentu Aleksandru Vucicu, samo govori u prilog tome da gradjani Srbije daju i ocekuju jedino po principu " obecano - ispunjeno ".

Bacvanin

pre 10 godina

Ako SNS uspe da ne poveca nivo Aflatoksina u mleku i ako nekako spreci Gospodina Legiju da bude Ministar pravde, to ce biti znacaj dokaz kvaliteta nevede stranke.

Marko

pre 10 godina

Da ste nesto znali sem da obecavate kule i gradove, vi bi to uradili, ovako ste doveli zemlju na ivicu ambisa. Konstantno nesto obecavate, a nista konkretno ne radite, uzas od demagogije. Vise je nezaposlenih, nema investicija, vise je gladnih, tajkuni i narkodileri su na slobodi, plate su manje ko ih u opste i prima, VI STE NA VLASTI-VI STE KRIVI!!!! Uvek je kriv onaj koji vrsi vlast i to je jedina istina, doduse vi mozete i vanzemaljce okriviti al dzaba kad ste VI KRIVI gospodo iz SNS-a!!!

Ispod Mire sto đavola vire

pre 10 godina

@Mira.
Preciznije, ćerka Bačevića je udata za sina predsednika Srbije T.Nikolića, a Bačević ministar na "specijalnom zadatku" da "osvetla obraz predsedniku", koji je u predizbornoj kampanji obećao 70 mlrd.$ investicija za rečni put Dunav-Morava-Vardar-Egej i još 30 mlrd.$ za industrijsku zonu na desnoj obali Dunava, između Novog Sada i Beograda, a kada su izbori prošli i "vlast osvojena" nasta tajac?!
Kada bi neko drugi obećao 100 mlrd.$ svežih investicija u narednom desetogodišnjem periodu i u vreme globalne krize, i to ostvario, ili bi bio proglašen za "narodnog heroja" i "sveca" ili "lunatika"?!
Takođe, razdvajanje resora finansija i privrede je u funkciji "stranačkog interesa" da SNS kontroliše nemale provizije u budućim investicionim poduhvatima, koje najavljuje, doduše, već čitavu godinu, prvi potpredsednik vlade i lider SNS A.Vučić, dok "njegov prijatelj" arapski šeik kaže da čeka "datum" na što ovi iz vlade odgovaraju da ovo što se dobilo na Vidovdan, mnogo je bolje od datuma, iako po "investiciono-finansijskim efektima" ravno je nuli?!

NevenkaT

pre 10 godina

Cilj predloga rekonstrukcije jeste upravo bolji zivot, efikasniji rad Vlade, dovodjenje investicija i zaposljavanje gradjana. Sve planirano, zahvaljujuci odgovornosti Aleksandra Vucica, uglavnom se i ostvari; kontaktima je privukao investicije, odgovornoscu i sve druge zemlje uverio da se pridrzavano dogovorenog i da smo pouzdani partneri. Ako neko ne moze da isprati ove korake i usporava SNS da se stigne do cilja, dobrim putem kojim je krenuo- treba ih se kloniti- ili rekonstrukcijom ili izborima, te ce narod izabrati koga zeli i podrzava da nas vodi putem boljitka.

Gordi

pre 10 godina

Da bi Srbija stala na noge kako treba, ekonomija mora da nam se pokrene sa mrtve tacke, a to je po mom misljenju nemoguce dok god njome upravljaju ljudi kao sto su Dinkic. Ja zaista verujem SNS-u i ovom prilikom im apelujem, da vise ne dozvole da taj sektor vodi ovaj covek.

Crni Gruja

pre 10 godina

Ovom rekonstrukcijom zamenjeni su neki nebitni likovi . Naime svi oni nisu realno mogli nista da urade bez novca koji nisu ni imali na raspolaganju. A novac je obecao neko drugi. I nista. Taj ostaje i jos mu je pozicija osigurana.

mira

pre 10 godina

E sto su se rekonstruisali, malo morgen! Smenili ministarku sporta, mozes misliti, i ministra kulture, koga nije trebalo ni imenovati. Onaj Knezevic je morao biti smenjen jos zbog aflatoksina, a ne da ga vade "namesteno mu", a nas truju sa 10 puta vecom koncentracijom od dozvoljene. I tako oni promene neke potpuno nevazne resore, ostane zet predesdnika Bacevic, koji gradi kule u vazduhu, a od drugih traze da im prepuste kljucne resore, kao sto je ekonomija. I kazu, to je da nama bude bolje. Ha, ha, ha. Samo njihovi botovi ovo smatraju rekonstrukcijom.

Knez79

pre 10 godina

Vucic je napravio ogromne pomake na nasoj politickoj sceni. Iz dana u dan sve vise verujem tom coveku... Nadam se da ce rekonstrukciju uspeti da sprovede u delo kako je zamislio, ova zemlja je prvi put posle 20 godina na pravom putu...

Hunter

pre 10 godina

Rekonstrukcijom se moraju postići vidljivi rezultati i primenjivati je uvek kad nešto ne ide kako treba. Pored personalnih promena, ciljevi i strategija ekonomskog oporavka mora biti detaljno planirana i dugoročno utemeljena. Previše smo šansi ispustili sada ozbiljnost i odgovornost mora postojati kod svakog političara.

Leptirica

pre 10 godina

Svima nam je jasno cemu treba da sluzi rekonstrukcija, ali svakim danom sve vise uvidjam da SPS i URS jos vise nisu spremni da menjaju svoje ministre. A to nas ne vodi dobrom putu.

novica952

pre 10 godina

Nema gospodine Stefanoviću važnijeg cilja u Srbiji nego popravljanje stanja u ekonomiji i poboljšanja uslova života svih građana.To podrazumeva polako zapošljavanje i stvaranje novih uslova za investicie, Vučić je na glavnom odboru reako da se kasni sa kancelarijom za brze odgovore, i rast ekonomskog razvoja koji će povući da se popravljaju i javne finansije i finansiranje aktivnosti države.Naravno da popravku ekonomskog stanja treba da prati i reforma državnog aparata, i suštinsko preispitivanje dali nam treba ovakvo zdravstvo, školstvo, dali nam treba ovakva teritorijalna raspodela i lokalne samouprave. Samo suštinski i jako agresivna reforma može doneti sveukupne potrebne promene.

KLEKOVACA - ZARI

pre 10 godina

Gradjani Srbije ocekuju od ove rekonstrukcije vlade bolje rezultate u ekonomiji,privredi, poljoprivredi. Srbija ocekuje da se vise radi, da ljudi zive bolje, da imaju veće plate,da se smanji korupcija i kriminal da konacno postanemo zemlja kakvu zasluzujemo da zivimo od svog rada.

Freelander

pre 10 godina

"Prema njegovim rečima, SNS je ispunila ono što je njen lider Aleksandar Vučić obećao - do 27. jula su povukli konkretne poteze za rekonstrukciju vlade."
Ne, nije tako! Vučić je obećao da će kompletna rekonstrukcija vlade biti okončana do 27. jula. Nije dovoljno što lažete nego biste da nas ubedite da niste slagali!

Jecka

pre 10 godina

Da živimo bolje i da stvaramo više! Izbacuijte tog Dinkića nećemo više da se vrtimo u krug i tapkamo u mestu. Hoćemo nove ljude, novu energiju. URS nije ništa doprineo da bi se njima toliko bavili. Dinkiću orevuare!

novica952

pre 10 godina

Nema gospodine Stefanoviću važnijeg cilja u Srbiji nego popravljanje stanja u ekonomiji i poboljšanja uslova života svih građana.To podrazumeva polako zapošljavanje i stvaranje novih uslova za investicie, Vučić je na glavnom odboru reako da se kasni sa kancelarijom za brze odgovore, i rast ekonomskog razvoja koji će povući da se popravljaju i javne finansije i finansiranje aktivnosti države.Naravno da popravku ekonomskog stanja treba da prati i reforma državnog aparata, i suštinsko preispitivanje dali nam treba ovakvo zdravstvo, školstvo, dali nam treba ovakva teritorijalna raspodela i lokalne samouprave. Samo suštinski i jako agresivna reforma može doneti sveukupne potrebne promene.

Sin Dragan LO

pre 10 godina

Да би нам било боље потребно је сменити и министре и градоначелнике из Г17+ / УРС.
На пример: Господар "Лозничке кнежевине - кнез Видоје" садашњи градоначелник, бивши функционер СКЈ, СПС, ЈУЛ, бивши начелник СУП-а и УДБЕ недавно је добио признање од "г-ђе министарке" Калановић за „најуспешнијег градоначелника“ ПО ЧУВЕНОМ „ЈА ТЕБИ СЕРДАРЕ, ТИ МЕНИ ВОЈВОДО“! Неколико дана након тога "другари из службе (УДБА)" из окружења проглашавају г-ђу министарку Калановић "најбољим министром у региону"
То што ради Г17+ УРС у " Лозничкој кнежевини" је страшно. Посао могу добити само чланови Г17+ УРС и градоначелникове "омиљене странке" СПС-а.
Додуше почело је запошљавање и понеког од чланова СНС - иако су градоначелникови комунални полицајци батинали те исте СНС-овце док су били опозиција, приликом посете Млађана Динкића Лозници.
Чак и повремени и слабо плаћени послови, као што су јавни радови (за неквалификоване и КВ раднике) се могу добити само по СТРАНАЧКОЈ КВОТИ где су до скоро учествовали само чланови Г17+ УРС и СПС.
У Лозници опозиција тако рећи и не постоји. Челни људи опозиције имају одређене привилегије, а за узврат су слепо послушни "кнезу" - па често гласају у градској скупштини против интереса своје странке.
Г17+ / УРС је НАЈВЕЋА ПОШАСТ ПО ОВУ ЗЕМЉУ ОД НЕСТАНКА ЈУЛ-а са политичке сцене.
Склоните се више са грбаче овог народа!!!
Млађо, крајње је време да Армани замениш пругастим оделом - и ти и твоји министри и "градоначелници"!

Gordi

pre 10 godina

Da bi Srbija stala na noge kako treba, ekonomija mora da nam se pokrene sa mrtve tacke, a to je po mom misljenju nemoguce dok god njome upravljaju ljudi kao sto su Dinkic. Ja zaista verujem SNS-u i ovom prilikom im apelujem, da vise ne dozvole da taj sektor vodi ovaj covek.

NevenkaT

pre 10 godina

Cilj predloga rekonstrukcije jeste upravo bolji zivot, efikasniji rad Vlade, dovodjenje investicija i zaposljavanje gradjana. Sve planirano, zahvaljujuci odgovornosti Aleksandra Vucica, uglavnom se i ostvari; kontaktima je privukao investicije, odgovornoscu i sve druge zemlje uverio da se pridrzavano dogovorenog i da smo pouzdani partneri. Ako neko ne moze da isprati ove korake i usporava SNS da se stigne do cilja, dobrim putem kojim je krenuo- treba ih se kloniti- ili rekonstrukcijom ili izborima, te ce narod izabrati koga zeli i podrzava da nas vodi putem boljitka.

Pavladoljska

pre 10 godina

Jasno je da SNS ima svoje jasno definisane ciljeve, postavljene po prioritetima , ali i da je realizacija neretko uslovljena radom kolaiciong partnera, sto nikako nece ideju Vuica zaustaviti, samo je donekle usporiti,pri cemu danas imamo temu rekonstrukcije bas iz ovih raloga.
Do sada postavljeno, vec danas vidimo kao realizovano, ili u procesu realizacije , Sporazum o KiM, borba protiv korupcije, dobijanje datuma i pristupanje pregovorima sa EU, tako ce se novim ,visoko postavljenim ciljevima poput razvoja privrede, smanjenja nezaposlenosti i socijalnim pitanjima, pristupiti jednako predano sa ostenim i vidljivim rezultatima kroz predvidjeni vremenski period.Poverenje u velikom procentu Aleksandru Vucicu, samo govori u prilog tome da gradjani Srbije daju i ocekuju jedino po principu " obecano - ispunjeno ".

lokve

pre 10 godina

Glavni cilj rekonstrukcije i jeste smena lošijih sa boljim da bi narod živeo bolje. Srbija mora biti ispred svakog pojedinca, ma kako se on zvao.

Hunter

pre 10 godina

Rekonstrukcijom se moraju postići vidljivi rezultati i primenjivati je uvek kad nešto ne ide kako treba. Pored personalnih promena, ciljevi i strategija ekonomskog oporavka mora biti detaljno planirana i dugoročno utemeljena. Previše smo šansi ispustili sada ozbiljnost i odgovornost mora postojati kod svakog političara.

Knez79

pre 10 godina

Vucic je napravio ogromne pomake na nasoj politickoj sceni. Iz dana u dan sve vise verujem tom coveku... Nadam se da ce rekonstrukciju uspeti da sprovede u delo kako je zamislio, ova zemlja je prvi put posle 20 godina na pravom putu...

KLEKOVACA - ZARI

pre 10 godina

Gradjani Srbije ocekuju od ove rekonstrukcije vlade bolje rezultate u ekonomiji,privredi, poljoprivredi. Srbija ocekuje da se vise radi, da ljudi zive bolje, da imaju veće plate,da se smanji korupcija i kriminal da konacno postanemo zemlja kakvu zasluzujemo da zivimo od svog rada.

Leptirica

pre 10 godina

Svima nam je jasno cemu treba da sluzi rekonstrukcija, ali svakim danom sve vise uvidjam da SPS i URS jos vise nisu spremni da menjaju svoje ministre. A to nas ne vodi dobrom putu.

Freelander

pre 10 godina

"Prema njegovim rečima, SNS je ispunila ono što je njen lider Aleksandar Vučić obećao - do 27. jula su povukli konkretne poteze za rekonstrukciju vlade."
Ne, nije tako! Vučić je obećao da će kompletna rekonstrukcija vlade biti okončana do 27. jula. Nije dovoljno što lažete nego biste da nas ubedite da niste slagali!

mira

pre 10 godina

E sto su se rekonstruisali, malo morgen! Smenili ministarku sporta, mozes misliti, i ministra kulture, koga nije trebalo ni imenovati. Onaj Knezevic je morao biti smenjen jos zbog aflatoksina, a ne da ga vade "namesteno mu", a nas truju sa 10 puta vecom koncentracijom od dozvoljene. I tako oni promene neke potpuno nevazne resore, ostane zet predesdnika Bacevic, koji gradi kule u vazduhu, a od drugih traze da im prepuste kljucne resore, kao sto je ekonomija. I kazu, to je da nama bude bolje. Ha, ha, ha. Samo njihovi botovi ovo smatraju rekonstrukcijom.

Ispod Mire sto đavola vire

pre 10 godina

@Mira.
Preciznije, ćerka Bačevića je udata za sina predsednika Srbije T.Nikolića, a Bačević ministar na "specijalnom zadatku" da "osvetla obraz predsedniku", koji je u predizbornoj kampanji obećao 70 mlrd.$ investicija za rečni put Dunav-Morava-Vardar-Egej i još 30 mlrd.$ za industrijsku zonu na desnoj obali Dunava, između Novog Sada i Beograda, a kada su izbori prošli i "vlast osvojena" nasta tajac?!
Kada bi neko drugi obećao 100 mlrd.$ svežih investicija u narednom desetogodišnjem periodu i u vreme globalne krize, i to ostvario, ili bi bio proglašen za "narodnog heroja" i "sveca" ili "lunatika"?!
Takođe, razdvajanje resora finansija i privrede je u funkciji "stranačkog interesa" da SNS kontroliše nemale provizije u budućim investicionim poduhvatima, koje najavljuje, doduše, već čitavu godinu, prvi potpredsednik vlade i lider SNS A.Vučić, dok "njegov prijatelj" arapski šeik kaže da čeka "datum" na što ovi iz vlade odgovaraju da ovo što se dobilo na Vidovdan, mnogo je bolje od datuma, iako po "investiciono-finansijskim efektima" ravno je nuli?!

Vladimir

pre 10 godina

Obzirom na broj minusa na negativne komentare, ja mislim da vama iz SNS-a jave ovi vasi partijski drugovi kad ce nesto biti na vestima kako bi mogli da nalupate minuse. Deluje mi kao da radite na procenat. IP adresa sa najvise minusa dobija mesecnu kartu za prevoz (ne vazi za Bg, tu bijete kontrolore itd.) ili doplata za mobilni od 1000 dinara. Trzisna ekonomija, nema sta. Kad cete da nalupate minuse za neuspelu istragu o vrecama sa glasackim listicima?

Marko

pre 10 godina

Da ste nesto znali sem da obecavate kule i gradove, vi bi to uradili, ovako ste doveli zemlju na ivicu ambisa. Konstantno nesto obecavate, a nista konkretno ne radite, uzas od demagogije. Vise je nezaposlenih, nema investicija, vise je gladnih, tajkuni i narkodileri su na slobodi, plate su manje ko ih u opste i prima, VI STE NA VLASTI-VI STE KRIVI!!!! Uvek je kriv onaj koji vrsi vlast i to je jedina istina, doduse vi mozete i vanzemaljce okriviti al dzaba kad ste VI KRIVI gospodo iz SNS-a!!!

zmitjkoe

pre 10 godina

"do sada nezapamćenu odgovornost u Srbiji, pre svega Vučića koji je pokazao da je njegova odgovornost prema Srbiji zaista na takvom nivou da je to malo ko učinio u našoj istoriji".

Ovaj lik vise ne moze da uvredi ni inteligenciju debila.

Uvelo lišće demokratije

pre 10 godina

Nedelja je, velika vrućina, zato se danas pohvale SNS kreću oko sto pluseva a kritike dobijaju isto toliko minusa. Dosad je ta cifra bila oko 135. Pre tri dana, desetak minuta posle objavljivanja jednog mog komentara, stiglo je 90 minusa i nijedan plus. A pisao sam o neustavnom delovanju A. Vučića, čije govore u stranci direktno prenose neke televizije, pa i ovaj tužni javni servis. A onda se cifra zaustavila na 135, a preporuka nije bilo mnogo, desetak. Mislim da sam dao veliki doprinos prepoznavanju jedne mašine, poklon jednog emira. Voleo bih da građani, ne narod, razmisle o ovim izjava potpredsednice SNS i ministarke Mihajlović: "Nisam zadovoljna radom ministara iz URS" i "SNS će kontrolisati kako će premijer ući u rekonstrukciju vlade." Ovde prestaje svaki pokušaj da se neko pozove na državu prava i na demokatiju.

Crni Gruja

pre 10 godina

Ovom rekonstrukcijom zamenjeni su neki nebitni likovi . Naime svi oni nisu realno mogli nista da urade bez novca koji nisu ni imali na raspolaganju. A novac je obecao neko drugi. I nista. Taj ostaje i jos mu je pozicija osigurana.

Bacvanin

pre 10 godina

Ako SNS uspe da ne poveca nivo Aflatoksina u mleku i ako nekako spreci Gospodina Legiju da bude Ministar pravde, to ce biti znacaj dokaz kvaliteta nevede stranke.

Studenti generacije

pre 10 godina

Nije valjda da ni danas neće proći moje pitanje: da li vlada, premijer i ministri odgovaraju strankama ili parlamentu? U kom je to svojstvu Vučić, pravnik i student generacije, krenuo u rekonstrukciju i smenu ministara? Ustav kaže da su premijer i vlada za svoj rad odgovorni parlamentu a ministri parlamentu premijeru, Ustav ne pominje "prvog" potpredsednika (te funkcije nema u Ustavu) niti stranke. Ovo što se radi govori da je Srbija partijska a ne pravna država. Zanimljivo da niko nije reč progovorio o ovome. Čak ni oni koji predaju ustavno pravo. I Dačić je student generacije. Zar ne vidi da je nekome stalo, zbog futbala i košarke i vaterpola, da se dočepa ministarstva finansija?

matori

pre 10 godina

Danas je 28. jul, i NIKO nije uradio NIŠTA...!!!
Osim ispraznih obećanja, blebetanja o nekakvim "svojim" zaslugama, i stalnog odlaganja "za sutra", kada će se "sve znati", ili "sve rešiti", APSOLUTNO ništa se nije niti promenilo niti rešilo...
I sada se kaže, i bahato obećava, da će "sve biti rešeno negde oko 20. avgusta", što je novo otaljavanje i odlaganje bilo kakve smislene aktivnosti, za više od 3 sedmice!
Da mogu, sve bih vas pljunuo, jer mi se toliko gadite...

Jedan gladan gradjanin

pre 10 godina

Sa Dacicem i Bajatovicem i Slavicom i Ruzicem i Jezdimirkom i ostalim milionerima iz SPS-a prolazite kao Tadic , vec vidim vase direktorcice gladne svega i svacega koji krecu istim putem kao i Tadicevci. Ako vi to ne vidite to je vas problem koji ce na kraju vas mnogo kostati. Narod je sve vise gladan a vi nastavljate istu politiku kao i DS , samo podobni i istaknuti clanovi imaju pravo na funkcije u drzavnim i javnim preduzecima a uz to idu tenderi ,novo zaposleni u kabinetima i kancelarijama , novi automobili i poneka rotacija. Sve smo to vec videli i kod Kostunice i kod Tadica i rezultate i te kako osetili. Borba protiv korupcije ne postoji bez istrage o poreklu imovine ali vas to ne zanima. Ocekujem da propadamo svi zajedno mnogo brze nego sto ste uopste svesni.

Da bogdo

pre 10 godina

Sve velike stvari i odluke su jednostavne: Aleksandre zapitaj Tadića zašto nije hteo Dinkića po cenu da izgubi VLAST.Uči se na tuđim greškama manje boli a i dobija se na rejtingu.

змај од ноћаја

pre 10 godina

њихова судбина је већ позната увек непосредно пред нове изборе,изађу из владе и глуме опозицију.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Koga više briga za vaše šarlatanske rekonstrukcije kojima samo kupujete vreme, dok istovremeno vičete na sav glas: "Vidite kako smo mi dobra Vlada! Mnogo smo uradili! Što smo mnogo uradiliiii! Samo oni koji nas mrze mogu da spore da smo mnogo uradiliiii! Baš smo opasni! Prvi potpredsednik je najbolji, najjači, najlepši, najpametniji... Ali što smo mnogo uradiliii!"
Kao što vidite, narod ne deli ni blizu vaše oduševljenje. Prijateljski savet je da prestanete da idete okolo i iluzionistički vadite zečeve iz šešira po sistemu sad ga vidiš sad ga ne vidiš, nego uradite jednu dobru stvar za promenu. Dosta samohvalisanja, jer sve se vidi kao na dlanu.

madjilac

pre 10 godina

Dalje bre vama iz sns sts pricate gluposti priznajte da hocete da se Izvucete iz ovoga svega ali da ostanete cisti sa velikim rejtingom nicim zasluzenim ali kakve glasace imate dobri ste. Sklonite se vise, nepodnosljivi ste, ne zaludjujte ovaj glupi narod jos vise.

android

pre 10 godina

ko je za to da ih sve na celu sa vucicem smestimo u pritvor / min 6 meseci zbog opasnosti od bekstva/ jer nema vecih kriminalaca od onih koji ovako organizovano perfidno obmanjuju narod ?????

krpeljka

pre 10 godina

Dinkic je ionako bio tesko politicko breme za naprednjake. Sada, kada su pregovori sa EU na pragu, kada je ono sto se naziva "demokratskim snagama" razbijeno na paramparcad ( na zalost iskljucivo svojom zaslugom, a ne zaslugom naprednjaka), kada SNS ima skoro 50% PODRSKE U BIRACKOM TELU, vreme je da okoreli rusilac srpske ekonomije istupi iz vlade. Jer jedino sto on radi jeste ukidanje mera, poreza i svakakvih nameta u cijem kreiranju je proteklih godina aktivno ucestvovao.

uporni...

pre 10 godina

E zuckasti hteli ste da vidite ledja Mladji,pa i Dacicu...Samo zarad puste politicke vizije..Kao vi ste sanjali ako oni padnu sa vasti,da ce za vas doci bolja vremena....Vuciceva pozicija slabi i vi se ubastravate u novu vlast.Kad ono trt gevezen zajn!!!Niko nikome ne gleda kroz prste u ovoj vlasti...Takav dogovor je pao prvog dana formiranja ove vlade...Ovo je zamisljeno kao demokratska vlada i gradjani su jedini moguci presuditelji.Ali ne kao kod vas sto je bilo...Jedan kaze a svi aminuju,pa i ako je pogresno..Ovde se stvari drugacije odvijaju...Vlada je zivo telo koje stalno mora da se menja unutar sebe...Ideja ostaje jedna a njeni izvrsioci drugo...To se zove uspostavljanje odgovornosti...Proslo je vreme gde je bilo nedodirljivih i gde je vazno samo biti izabran za clana vlade a odgovornost nikakva...A onda krecu peglanja stranackih spin kuhinja,pa tajkunske i tako unedogled...A javnom mnjenju uvezu rijalitije iz belog sveta...Valjda su mislili,dok nas bombarduju,tresom i kicom ,mi cemo biti samo prosta glasacka masinerija...Jer ce nam tako sva cula otupeti..Smesno je,da ste se bas sad setili svih grehova Mladje i Dacica,kada su u koaliciji sa Vucicem i njegovom strankom...Dok su bili sa zuckastima ,u koaliciji ,bili su vam dobri i bliski,ma bili ste kao jedan.A kad bolje sagledamo kakvi ste bili,bolje da ste ih i tad ovako kritikovali,mozda nikada ne bi ni dosli na vlast...Pa mi ne bi sada ziveli u zemlji rijalitija,beznadja i siromastva.Ma posle vas...svako je dobar!

novica952

pre 10 godina

Bez obzira na ovaj izneti stav Dinkića i njegovo nuđenje da ponovu bude u vladi pokazuje da je Dinkić shvatio da je vrag odneo šalu i da svojim stavom da zateže oko svog mandata ministra i ostalih više nije u igri i da mora da bude više nego koperativan.Dali će po Stefanoviću biti dovoljno da URS ostane u vladi ili će biti potrebno još uraditi videćemo posle sutrašnjeg sastanka trojice lidera koji če ja verujem konačnop zatvoriti priču ko ostaju vladi a ko pakuje kofere i napušta Nemanjinu 11. Misim da bi večina naroda želela da se vlada nastavi samo udvoje i da u budućoj vladi ne bude URS-a i Dinkića i da je sasvim dovoljno kadrova iz dve stranek da se nastavi započeta reforma.

Djordje B.

pre 10 godina

(Crni Gruja, 28. jul 2013 15:52)
Kao da si rekao da su nebitne hiljade ljudi o kojima brinu ta ministarstva. Svaki čovek je bitan i svako ministarstvo ima određen novac na raspolaganju i jako je važno kako će ga utrošiti i kako će obavljati svoj posao.

Hana

pre 10 godina

Poverenje gradjana ukzanao URS-u na izborima, ali i na skorasnjim lokalima , stanje u ekonomiji koja je vec dugi niz godina pod patronatom Dinkica , sporne privatizacije, su vise nego dovoljan razlog za osporavanje kredibiliteta , moralnog , profesionalnog i politickog u dodeljenim resorima , bezmalo i u
radu predstojece rekonstruisane Vlade.

Очистимо

pre 10 godina

Критика владе је препоручљиво, демократско средство које стоји на располагању свакој опозиционој странци, али у рукама партија које су чиниле бившу власт она бива обесмишљена јер ми ствара осећај нелагодности чињеница да су те странке биле на власти 12 година, а да се сад од њих могу чути изјаве типа како би они нешто боље урадили само ако поново дођу на власт. Ја се питам, а зашто то нису урадили за 12 година? Имали су сасвим довољно времена на располагању.

zmitjkoe

pre 10 godina

"do sada nezapamćenu odgovornost u Srbiji, pre svega Vučića koji je pokazao da je njegova odgovornost prema Srbiji zaista na takvom nivou da je to malo ko učinio u našoj istoriji".

Ovaj lik vise ne moze da uvredi ni inteligenciju debila.

matori

pre 10 godina

Danas je 28. jul, i NIKO nije uradio NIŠTA...!!!
Osim ispraznih obećanja, blebetanja o nekakvim "svojim" zaslugama, i stalnog odlaganja "za sutra", kada će se "sve znati", ili "sve rešiti", APSOLUTNO ništa se nije niti promenilo niti rešilo...
I sada se kaže, i bahato obećava, da će "sve biti rešeno negde oko 20. avgusta", što je novo otaljavanje i odlaganje bilo kakve smislene aktivnosti, za više od 3 sedmice!
Da mogu, sve bih vas pljunuo, jer mi se toliko gadite...

Studenti generacije

pre 10 godina

Nije valjda da ni danas neće proći moje pitanje: da li vlada, premijer i ministri odgovaraju strankama ili parlamentu? U kom je to svojstvu Vučić, pravnik i student generacije, krenuo u rekonstrukciju i smenu ministara? Ustav kaže da su premijer i vlada za svoj rad odgovorni parlamentu a ministri parlamentu premijeru, Ustav ne pominje "prvog" potpredsednika (te funkcije nema u Ustavu) niti stranke. Ovo što se radi govori da je Srbija partijska a ne pravna država. Zanimljivo da niko nije reč progovorio o ovome. Čak ni oni koji predaju ustavno pravo. I Dačić je student generacije. Zar ne vidi da je nekome stalo, zbog futbala i košarke i vaterpola, da se dočepa ministarstva finansija?

Jedan gladan gradjanin

pre 10 godina

Sa Dacicem i Bajatovicem i Slavicom i Ruzicem i Jezdimirkom i ostalim milionerima iz SPS-a prolazite kao Tadic , vec vidim vase direktorcice gladne svega i svacega koji krecu istim putem kao i Tadicevci. Ako vi to ne vidite to je vas problem koji ce na kraju vas mnogo kostati. Narod je sve vise gladan a vi nastavljate istu politiku kao i DS , samo podobni i istaknuti clanovi imaju pravo na funkcije u drzavnim i javnim preduzecima a uz to idu tenderi ,novo zaposleni u kabinetima i kancelarijama , novi automobili i poneka rotacija. Sve smo to vec videli i kod Kostunice i kod Tadica i rezultate i te kako osetili. Borba protiv korupcije ne postoji bez istrage o poreklu imovine ali vas to ne zanima. Ocekujem da propadamo svi zajedno mnogo brze nego sto ste uopste svesni.

Ispod Mire sto đavola vire

pre 10 godina

@Mira.
Preciznije, ćerka Bačevića je udata za sina predsednika Srbije T.Nikolića, a Bačević ministar na "specijalnom zadatku" da "osvetla obraz predsedniku", koji je u predizbornoj kampanji obećao 70 mlrd.$ investicija za rečni put Dunav-Morava-Vardar-Egej i još 30 mlrd.$ za industrijsku zonu na desnoj obali Dunava, između Novog Sada i Beograda, a kada su izbori prošli i "vlast osvojena" nasta tajac?!
Kada bi neko drugi obećao 100 mlrd.$ svežih investicija u narednom desetogodišnjem periodu i u vreme globalne krize, i to ostvario, ili bi bio proglašen za "narodnog heroja" i "sveca" ili "lunatika"?!
Takođe, razdvajanje resora finansija i privrede je u funkciji "stranačkog interesa" da SNS kontroliše nemale provizije u budućim investicionim poduhvatima, koje najavljuje, doduše, već čitavu godinu, prvi potpredsednik vlade i lider SNS A.Vučić, dok "njegov prijatelj" arapski šeik kaže da čeka "datum" na što ovi iz vlade odgovaraju da ovo što se dobilo na Vidovdan, mnogo je bolje od datuma, iako po "investiciono-finansijskim efektima" ravno je nuli?!

mira

pre 10 godina

E sto su se rekonstruisali, malo morgen! Smenili ministarku sporta, mozes misliti, i ministra kulture, koga nije trebalo ni imenovati. Onaj Knezevic je morao biti smenjen jos zbog aflatoksina, a ne da ga vade "namesteno mu", a nas truju sa 10 puta vecom koncentracijom od dozvoljene. I tako oni promene neke potpuno nevazne resore, ostane zet predesdnika Bacevic, koji gradi kule u vazduhu, a od drugih traze da im prepuste kljucne resore, kao sto je ekonomija. I kazu, to je da nama bude bolje. Ha, ha, ha. Samo njihovi botovi ovo smatraju rekonstrukcijom.

Marko

pre 10 godina

Da ste nesto znali sem da obecavate kule i gradove, vi bi to uradili, ovako ste doveli zemlju na ivicu ambisa. Konstantno nesto obecavate, a nista konkretno ne radite, uzas od demagogije. Vise je nezaposlenih, nema investicija, vise je gladnih, tajkuni i narkodileri su na slobodi, plate su manje ko ih u opste i prima, VI STE NA VLASTI-VI STE KRIVI!!!! Uvek je kriv onaj koji vrsi vlast i to je jedina istina, doduse vi mozete i vanzemaljce okriviti al dzaba kad ste VI KRIVI gospodo iz SNS-a!!!

Uvelo lišće demokratije

pre 10 godina

Nedelja je, velika vrućina, zato se danas pohvale SNS kreću oko sto pluseva a kritike dobijaju isto toliko minusa. Dosad je ta cifra bila oko 135. Pre tri dana, desetak minuta posle objavljivanja jednog mog komentara, stiglo je 90 minusa i nijedan plus. A pisao sam o neustavnom delovanju A. Vučića, čije govore u stranci direktno prenose neke televizije, pa i ovaj tužni javni servis. A onda se cifra zaustavila na 135, a preporuka nije bilo mnogo, desetak. Mislim da sam dao veliki doprinos prepoznavanju jedne mašine, poklon jednog emira. Voleo bih da građani, ne narod, razmisle o ovim izjava potpredsednice SNS i ministarke Mihajlović: "Nisam zadovoljna radom ministara iz URS" i "SNS će kontrolisati kako će premijer ući u rekonstrukciju vlade." Ovde prestaje svaki pokušaj da se neko pozove na državu prava i na demokatiju.

Da bogdo

pre 10 godina

Sve velike stvari i odluke su jednostavne: Aleksandre zapitaj Tadića zašto nije hteo Dinkića po cenu da izgubi VLAST.Uči se na tuđim greškama manje boli a i dobija se na rejtingu.

Bacvanin

pre 10 godina

Ako SNS uspe da ne poveca nivo Aflatoksina u mleku i ako nekako spreci Gospodina Legiju da bude Ministar pravde, to ce biti znacaj dokaz kvaliteta nevede stranke.

Vladimir

pre 10 godina

Obzirom na broj minusa na negativne komentare, ja mislim da vama iz SNS-a jave ovi vasi partijski drugovi kad ce nesto biti na vestima kako bi mogli da nalupate minuse. Deluje mi kao da radite na procenat. IP adresa sa najvise minusa dobija mesecnu kartu za prevoz (ne vazi za Bg, tu bijete kontrolore itd.) ili doplata za mobilni od 1000 dinara. Trzisna ekonomija, nema sta. Kad cete da nalupate minuse za neuspelu istragu o vrecama sa glasackim listicima?

Crni Gruja

pre 10 godina

Ovom rekonstrukcijom zamenjeni su neki nebitni likovi . Naime svi oni nisu realno mogli nista da urade bez novca koji nisu ni imali na raspolaganju. A novac je obecao neko drugi. I nista. Taj ostaje i jos mu je pozicija osigurana.

змај од ноћаја

pre 10 godina

њихова судбина је већ позната увек непосредно пред нове изборе,изађу из владе и глуме опозицију.

Freelander

pre 10 godina

"Prema njegovim rečima, SNS je ispunila ono što je njen lider Aleksandar Vučić obećao - do 27. jula su povukli konkretne poteze za rekonstrukciju vlade."
Ne, nije tako! Vučić je obećao da će kompletna rekonstrukcija vlade biti okončana do 27. jula. Nije dovoljno što lažete nego biste da nas ubedite da niste slagali!

Knez79

pre 10 godina

Vucic je napravio ogromne pomake na nasoj politickoj sceni. Iz dana u dan sve vise verujem tom coveku... Nadam se da ce rekonstrukciju uspeti da sprovede u delo kako je zamislio, ova zemlja je prvi put posle 20 godina na pravom putu...

Pavladoljska

pre 10 godina

Jasno je da SNS ima svoje jasno definisane ciljeve, postavljene po prioritetima , ali i da je realizacija neretko uslovljena radom kolaiciong partnera, sto nikako nece ideju Vuica zaustaviti, samo je donekle usporiti,pri cemu danas imamo temu rekonstrukcije bas iz ovih raloga.
Do sada postavljeno, vec danas vidimo kao realizovano, ili u procesu realizacije , Sporazum o KiM, borba protiv korupcije, dobijanje datuma i pristupanje pregovorima sa EU, tako ce se novim ,visoko postavljenim ciljevima poput razvoja privrede, smanjenja nezaposlenosti i socijalnim pitanjima, pristupiti jednako predano sa ostenim i vidljivim rezultatima kroz predvidjeni vremenski period.Poverenje u velikom procentu Aleksandru Vucicu, samo govori u prilog tome da gradjani Srbije daju i ocekuju jedino po principu " obecano - ispunjeno ".

KLEKOVACA - ZARI

pre 10 godina

Gradjani Srbije ocekuju od ove rekonstrukcije vlade bolje rezultate u ekonomiji,privredi, poljoprivredi. Srbija ocekuje da se vise radi, da ljudi zive bolje, da imaju veće plate,da se smanji korupcija i kriminal da konacno postanemo zemlja kakvu zasluzujemo da zivimo od svog rada.

NevenkaT

pre 10 godina

Cilj predloga rekonstrukcije jeste upravo bolji zivot, efikasniji rad Vlade, dovodjenje investicija i zaposljavanje gradjana. Sve planirano, zahvaljujuci odgovornosti Aleksandra Vucica, uglavnom se i ostvari; kontaktima je privukao investicije, odgovornoscu i sve druge zemlje uverio da se pridrzavano dogovorenog i da smo pouzdani partneri. Ako neko ne moze da isprati ove korake i usporava SNS da se stigne do cilja, dobrim putem kojim je krenuo- treba ih se kloniti- ili rekonstrukcijom ili izborima, te ce narod izabrati koga zeli i podrzava da nas vodi putem boljitka.

Leptirica

pre 10 godina

Svima nam je jasno cemu treba da sluzi rekonstrukcija, ali svakim danom sve vise uvidjam da SPS i URS jos vise nisu spremni da menjaju svoje ministre. A to nas ne vodi dobrom putu.

Gordi

pre 10 godina

Da bi Srbija stala na noge kako treba, ekonomija mora da nam se pokrene sa mrtve tacke, a to je po mom misljenju nemoguce dok god njome upravljaju ljudi kao sto su Dinkic. Ja zaista verujem SNS-u i ovom prilikom im apelujem, da vise ne dozvole da taj sektor vodi ovaj covek.

novica952

pre 10 godina

Nema gospodine Stefanoviću važnijeg cilja u Srbiji nego popravljanje stanja u ekonomiji i poboljšanja uslova života svih građana.To podrazumeva polako zapošljavanje i stvaranje novih uslova za investicie, Vučić je na glavnom odboru reako da se kasni sa kancelarijom za brze odgovore, i rast ekonomskog razvoja koji će povući da se popravljaju i javne finansije i finansiranje aktivnosti države.Naravno da popravku ekonomskog stanja treba da prati i reforma državnog aparata, i suštinsko preispitivanje dali nam treba ovakvo zdravstvo, školstvo, dali nam treba ovakva teritorijalna raspodela i lokalne samouprave. Samo suštinski i jako agresivna reforma može doneti sveukupne potrebne promene.

Hunter

pre 10 godina

Rekonstrukcijom se moraju postići vidljivi rezultati i primenjivati je uvek kad nešto ne ide kako treba. Pored personalnih promena, ciljevi i strategija ekonomskog oporavka mora biti detaljno planirana i dugoročno utemeljena. Previše smo šansi ispustili sada ozbiljnost i odgovornost mora postojati kod svakog političara.

lokve

pre 10 godina

Glavni cilj rekonstrukcije i jeste smena lošijih sa boljim da bi narod živeo bolje. Srbija mora biti ispred svakog pojedinca, ma kako se on zvao.

Jecka

pre 10 godina

Da živimo bolje i da stvaramo više! Izbacuijte tog Dinkića nećemo više da se vrtimo u krug i tapkamo u mestu. Hoćemo nove ljude, novu energiju. URS nije ništa doprineo da bi se njima toliko bavili. Dinkiću orevuare!

Sin Dragan LO

pre 10 godina

Да би нам било боље потребно је сменити и министре и градоначелнике из Г17+ / УРС.
На пример: Господар "Лозничке кнежевине - кнез Видоје" садашњи градоначелник, бивши функционер СКЈ, СПС, ЈУЛ, бивши начелник СУП-а и УДБЕ недавно је добио признање од "г-ђе министарке" Калановић за „најуспешнијег градоначелника“ ПО ЧУВЕНОМ „ЈА ТЕБИ СЕРДАРЕ, ТИ МЕНИ ВОЈВОДО“! Неколико дана након тога "другари из службе (УДБА)" из окружења проглашавају г-ђу министарку Калановић "најбољим министром у региону"
То што ради Г17+ УРС у " Лозничкој кнежевини" је страшно. Посао могу добити само чланови Г17+ УРС и градоначелникове "омиљене странке" СПС-а.
Додуше почело је запошљавање и понеког од чланова СНС - иако су градоначелникови комунални полицајци батинали те исте СНС-овце док су били опозиција, приликом посете Млађана Динкића Лозници.
Чак и повремени и слабо плаћени послови, као што су јавни радови (за неквалификоване и КВ раднике) се могу добити само по СТРАНАЧКОЈ КВОТИ где су до скоро учествовали само чланови Г17+ УРС и СПС.
У Лозници опозиција тако рећи и не постоји. Челни људи опозиције имају одређене привилегије, а за узврат су слепо послушни "кнезу" - па често гласају у градској скупштини против интереса своје странке.
Г17+ / УРС је НАЈВЕЋА ПОШАСТ ПО ОВУ ЗЕМЉУ ОД НЕСТАНКА ЈУЛ-а са политичке сцене.
Склоните се више са грбаче овог народа!!!
Млађо, крајње је време да Армани замениш пругастим оделом - и ти и твоји министри и "градоначелници"!

novica952

pre 10 godina

Bez obzira na ovaj izneti stav Dinkića i njegovo nuđenje da ponovu bude u vladi pokazuje da je Dinkić shvatio da je vrag odneo šalu i da svojim stavom da zateže oko svog mandata ministra i ostalih više nije u igri i da mora da bude više nego koperativan.Dali će po Stefanoviću biti dovoljno da URS ostane u vladi ili će biti potrebno još uraditi videćemo posle sutrašnjeg sastanka trojice lidera koji če ja verujem konačnop zatvoriti priču ko ostaju vladi a ko pakuje kofere i napušta Nemanjinu 11. Misim da bi večina naroda želela da se vlada nastavi samo udvoje i da u budućoj vladi ne bude URS-a i Dinkića i da je sasvim dovoljno kadrova iz dve stranek da se nastavi započeta reforma.

android

pre 10 godina

ko je za to da ih sve na celu sa vucicem smestimo u pritvor / min 6 meseci zbog opasnosti od bekstva/ jer nema vecih kriminalaca od onih koji ovako organizovano perfidno obmanjuju narod ?????

uporni...

pre 10 godina

E zuckasti hteli ste da vidite ledja Mladji,pa i Dacicu...Samo zarad puste politicke vizije..Kao vi ste sanjali ako oni padnu sa vasti,da ce za vas doci bolja vremena....Vuciceva pozicija slabi i vi se ubastravate u novu vlast.Kad ono trt gevezen zajn!!!Niko nikome ne gleda kroz prste u ovoj vlasti...Takav dogovor je pao prvog dana formiranja ove vlade...Ovo je zamisljeno kao demokratska vlada i gradjani su jedini moguci presuditelji.Ali ne kao kod vas sto je bilo...Jedan kaze a svi aminuju,pa i ako je pogresno..Ovde se stvari drugacije odvijaju...Vlada je zivo telo koje stalno mora da se menja unutar sebe...Ideja ostaje jedna a njeni izvrsioci drugo...To se zove uspostavljanje odgovornosti...Proslo je vreme gde je bilo nedodirljivih i gde je vazno samo biti izabran za clana vlade a odgovornost nikakva...A onda krecu peglanja stranackih spin kuhinja,pa tajkunske i tako unedogled...A javnom mnjenju uvezu rijalitije iz belog sveta...Valjda su mislili,dok nas bombarduju,tresom i kicom ,mi cemo biti samo prosta glasacka masinerija...Jer ce nam tako sva cula otupeti..Smesno je,da ste se bas sad setili svih grehova Mladje i Dacica,kada su u koaliciji sa Vucicem i njegovom strankom...Dok su bili sa zuckastima ,u koaliciji ,bili su vam dobri i bliski,ma bili ste kao jedan.A kad bolje sagledamo kakvi ste bili,bolje da ste ih i tad ovako kritikovali,mozda nikada ne bi ni dosli na vlast...Pa mi ne bi sada ziveli u zemlji rijalitija,beznadja i siromastva.Ma posle vas...svako je dobar!

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

Koga više briga za vaše šarlatanske rekonstrukcije kojima samo kupujete vreme, dok istovremeno vičete na sav glas: "Vidite kako smo mi dobra Vlada! Mnogo smo uradili! Što smo mnogo uradiliiii! Samo oni koji nas mrze mogu da spore da smo mnogo uradiliiii! Baš smo opasni! Prvi potpredsednik je najbolji, najjači, najlepši, najpametniji... Ali što smo mnogo uradiliii!"
Kao što vidite, narod ne deli ni blizu vaše oduševljenje. Prijateljski savet je da prestanete da idete okolo i iluzionistički vadite zečeve iz šešira po sistemu sad ga vidiš sad ga ne vidiš, nego uradite jednu dobru stvar za promenu. Dosta samohvalisanja, jer sve se vidi kao na dlanu.

madjilac

pre 10 godina

Dalje bre vama iz sns sts pricate gluposti priznajte da hocete da se Izvucete iz ovoga svega ali da ostanete cisti sa velikim rejtingom nicim zasluzenim ali kakve glasace imate dobri ste. Sklonite se vise, nepodnosljivi ste, ne zaludjujte ovaj glupi narod jos vise.

krpeljka

pre 10 godina

Dinkic je ionako bio tesko politicko breme za naprednjake. Sada, kada su pregovori sa EU na pragu, kada je ono sto se naziva "demokratskim snagama" razbijeno na paramparcad ( na zalost iskljucivo svojom zaslugom, a ne zaslugom naprednjaka), kada SNS ima skoro 50% PODRSKE U BIRACKOM TELU, vreme je da okoreli rusilac srpske ekonomije istupi iz vlade. Jer jedino sto on radi jeste ukidanje mera, poreza i svakakvih nameta u cijem kreiranju je proteklih godina aktivno ucestvovao.

Hana

pre 10 godina

Poverenje gradjana ukzanao URS-u na izborima, ali i na skorasnjim lokalima , stanje u ekonomiji koja je vec dugi niz godina pod patronatom Dinkica , sporne privatizacije, su vise nego dovoljan razlog za osporavanje kredibiliteta , moralnog , profesionalnog i politickog u dodeljenim resorima , bezmalo i u
radu predstojece rekonstruisane Vlade.

Очистимо

pre 10 godina

Критика владе је препоручљиво, демократско средство које стоји на располагању свакој опозиционој странци, али у рукама партија које су чиниле бившу власт она бива обесмишљена јер ми ствара осећај нелагодности чињеница да су те странке биле на власти 12 година, а да се сад од њих могу чути изјаве типа како би они нешто боље урадили само ако поново дођу на власт. Ја се питам, а зашто то нису урадили за 12 година? Имали су сасвим довољно времена на располагању.

Djordje B.

pre 10 godina

(Crni Gruja, 28. jul 2013 15:52)
Kao da si rekao da su nebitne hiljade ljudi o kojima brinu ta ministarstva. Svaki čovek je bitan i svako ministarstvo ima određen novac na raspolaganju i jako je važno kako će ga utrošiti i kako će obavljati svoj posao.