Petak, 26.07.2013.

17:38

Pet ministara odlazi za sada

Iz Vlade Srbije nakon rekonstrukcije za sada sa ministarskih mesta odlaze Aleksandar Vučić, Goran Knežević, Bratislav Petković, Alisa Marić i Milutin Mrkonjić.

Izvor: B92

Pet ministara odlazi za sada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Vucic - prodavac magle

pre 10 godina

Smenili su moja dva omiljena ministra : Alisu Maric (nije dala narodne pare Partizanu i Crvenoj Zvezdi - bravo Alisa), i Bratislava Petkovica (nije dao novac raznim komercijalnim festivalima, "sokantnim" umetnicima koji uglavnom pljuju po Srbiji i sumornu realnost boje jos crnjima bojama tako da posle "uzivanja" u njihovim delima dobijete zelju da vas zgazi kamion. Umesto toga Petkovic je davao ovo malo novca predvidjenog za kulturu nacionalnim institucijama, sto i jeste najveci prioritet).

Dobro je da je bar mason Knezevic odleteo, a lose da ministarka za kolonizaciju i dovodjenje u duznicko ropstvo Zorana Mihajlovic ostaje da jos sa vecim naporom ostvaruje ciljeve svojih poslodavaca.

slovenac, 1952

pre 10 godina

Za ministra odbrane bi predložio ex generala V. Trifunovića, ako je još živ! Da mu se Srbija barem malo oduži, kako ga je tretirala. Još više mu duguju tada mladi vojnici iz Varaždinske kasarne! Duguju mu svoje živote! Ćastan ćovek! Pa zaboravio sam, da ćastnim ljudima nema mesta u politici, naroćito u Srbiji. Znaći, Vivat Vučić, Re di Srbistan!:((

zaborabljeno pozorište

pre 10 godina

Svima nama, koji radimo u kulturi i medijima, laknulo je, kad smo saznali da će biti smenjen ministar-šampita. Nije bilo ni jednog intervjua a a da dotični Petković nije upotrebio izraze, tipa...,,moja radnja", ,,eto u mojoj radnji", ,,ja na primer, u mojoj radnji".
Kadvog li odnosa njegova radnja ima prema srpskoj kulturi i medijima. Ima!!! Taj isti, srpski kobajagi ministar kulture nije platio 50000 ervića poreza državi, od kojeg se, između ostalog i finansira srpska kultura, pa i mi, zaposleni, u pozorištima Srbije. Takav stepen nekompetentnosti, neznanja, elementarne nekulture, samohvalisanja, poltronstva, istovremeno, gramzivosti i bahatosti, nije zabeležen u analima srpskog parlamentarizma. Petković je, svog sina postavio za direktora muzeja, sestrića, vozača kamiona, sa jedva završenom srednjom školom poslao u diplomatiju u našu ambasadu u Angoli, a sve to o trošku poreskih obveznika, koji redovno plaćaju porez. Ne znam, da li je to opšti manir u SNSu, ili izuzetak koji potvrđuje pravilo!

Зокиша

pre 10 godina

Људи па кога боли више уво за политику..!!?? па видите и сама око 100 коментара!! све што раде раде због себе,.

Zlopogleđa

pre 10 godina

Od sve papanije, vi smeniste Alisu Marić. Neka mi neko objasni koji je problem sa njom? Da li je neko zvanično izneo neku zamerku na njen račun? Mislim da je ona jedan od retkih ministara o kom narod ima zaista lepo misljenje. Toliko o 'vladavini naroda'...

kulturnjak

pre 10 godina

U istoriji srpskog parlanemtarizma, bilo je mnogo ministara koji se nisu mešali u svoj posao, ali su bar imali pojma o čemu je reč. SNS, našavši se u kadrovskoj oskudici, kad je reč o kulturnim poslenicima, postavi nam polupismenog, neošlifovanog, samohvalisavog, narcisoidnog (ne)kulturnog poslastičara za ministra kulture i informisanja. Kad je reč o informisanju, da paradoks bude veći, na početku 21. veka, resorni ministar ne zna ni da uključi kompjuter! Vučiću, trebao bi da objasniš građanima, a pre svega nama, zaposlenima u kulturi, putem kojega trika si naseo na ovo kukavičije jaje? Potrudiću se da ti pomognem, da ti ne bi razbijao glavu i gubio dragoceno ti vreme. Petković, koga je na ministarsko mesto postavila Dragica Nikolić (supruga predsednika Srbije, je verovatno taj na koga je Vučić upro prstom danas i kazao da će biti uhapšen. Pronevere sa Milanskim ediktom, Kruševačkim i Narodnim muzejem... verovatno su prelile čašu. Obećao je, u avgustu prošle godine, da će platit porez, pred kamerama, u roku od nedelju dana. Kako onda, tako i sada, i dalje je na 341. mestu velikih poreskih dužnika. Bruka sa navodnom najstarijom poslastičanicom, je posebna priča. Osnovana je tek 1965.godine.
Da li je praksa u SNS da se za izgovorene neistine, ne odgovara ni pred kim?

vlada

pre 10 godina

to,to samo smenite ministre za sport i kulturu.mislim da ce napraviti rigorozan rez,i da ce nam kao zemlji biti bolje,samo u prosli cetvrtak

mozak

pre 10 godina

Vucic je osetio da mu pada rejting zbog drugih.
biti dobar politicar znaci biti dobar plivac u vodi sa ajkulama,krokodilima,jeguljam,piranama..znati dobro govoriti demagogiju u drustvu akademika,naucnika pisaca,i biti azdaja medju najgorim lopovima,placenim ubicama,a istovremeno biti brizan roditelj.
A od tih stvari g.Vucicu nedostaje ti dosta toga.nije dovoljno samo reci ja dolazim ujutro u 5 na posao,a odlazim uvece u 23,svakog dana,da bi uradio posao
malo iole ko zna citati izmedju redova od tvojih PR menadzera,shvatit ce sustinu

Moravac

pre 10 godina

Kakvu crnu ostavku dao Vučić, o čemu pričaju njegovi fanovi?! Oslobodio se vojske za koju nije imao vremena (jer vodi stranku i državu) i tako napravio mesto za još jednog SNS prvoborca.

skupo brate

pre 10 godina

a jel te jel vucic odlazi skroz iz vlade ili samo sa mesta ministra odbrane ako ne odlazi onda neuspela rekonstrukcija i skuplja vlada jr mora ministar odbrane plus vucic

deki

pre 10 godina

A ja se vecito pitao ko je zapeavo uzrok ove nase nesrece u Srbiji. izgleda da je to bila ministarka sporta. Kad nju promenimo ima konacno da nam krene.

Eleonora

pre 10 godina

Nije li SNS prenaglila kada su u pitanju ministar kulture i ministar poljoprivrede? Novi na tim mestima ce se pokazati kao slabiji od prethodnih u slucaju da ne rade zajednicki.Slavica Djukic Dejanovic,dok u Beogradu se ljudi u Klinickom centru bore za zivot jer nema stentova, lekova ona dogovara izgradnju Novih klinickih centara u Srbiji a ni beogradski nije zavrsen.Kod Slavice sve je biznis.Norveski portal u novododisnjem broju u zeljama Vladi Srbije za Slavicu Djukic Dejanovic je pozeleo da naraste barem pola metra, kako nebi nabadala kada hoda u stiklama koje su visine njenih listova.Smatra se da je kao drugarica Mire Markovic proneverila velike pare preko bolnica u Kragijevcu i da za to mora retroaktivno odgovarati a pare vratiti zdravstvu.Veliki novac sklonjen na racunima ino-banaka, najcvise u Portugaliji i Spaniji."Bas je odabrala."?!

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Gledajuci i slusajuci direktan prenos Vucicevog govora, gradani Srbije su ostali bez teksta, iznenadio je sve. Ostace upamcen kao politicar koji je za proteklu godinu najvise radio ponudio je svoju ostavku. Tako da ovi sto nisu ama bas nista radili sada nemaju ni jedan argument da ostanu u vladi. Stice se utisak da koalicioni partneri nece moci da isprate ovu vrstu odgovornosti prema gradjanima i Srbiji.

Srbin 100%

pre 10 godina

Mislim da je najbolje da se prekine ova agonija i da se raspisu vanredni parlamentarni izbori jer mislim da je dosta tolerisanja nerada i bahatosti URS-a i SPS-a

Ministar

pre 10 godina

Konačno će Srbiji svanuti i rešiće sve svoje probleme. Zameniće ministre za Kulturu i Sport. Samo da se Vučić toga ranije seti, pa da konačno počnemo da živimo bolje! Hvala Vučiću na ovakvom genijalnom potezu! Pravi si!!!

Crni Gruja

pre 10 godina

Toliko buke ni oko cega. Zamenjeni su potpuno nebitni ljudi. A Vucic napusta mesto tako da dobijamo jednog ministra vise i sa time samo vece troskove. Ova zemlja ima problem sa ekonomijom sto znaci i sa privredom i to su problemi. To se ne moze resiti zamenom ministara. Ministarka energetike nema pojma sta radi. Po mesec dana prica o jeftinoj dnevnoj struji i nista , pa onda tri meseca smenjuje Bajatovica pa opet nista i cega se god dotakne nista a ipak ostaje. Ili neko ko lupeta kao Vulin a ipak ostaje. Dobro, nije ministar a u stvari jeste. Jedino sto ovoj zemlji moze pomoci je da najzad krene u nekom odredjenom pravcu a to je na zapad. Dosta je tog sibicarenja u stilu istok-zapad, koji ocigledno ne donosi nikakve rezultate. Treba sto pre uci u NAT-o i Evropsku uniju jer ce tek tada poceti da stize neki kapital. Nece niko u zemlju koja se nije jasno opredelila sa kim hoce a sa kim nece. A i onako nas niko nece osim eventualno Evropa.

Ddule

pre 10 godina

Vucic treba da preuzme resor financija. Odbrana nije njegova vestina, to moramo priznati.
Nek Vucic postane premijer vlade, pa da vidimo kako cemo napred. Dacic u penziju:)

b&s

pre 10 godina

Jos jednom je Aleksandar Vucic pokazao koliko je posten prema sebi, stranci, ali najbitnije prema gradjanima Srbije! Njegov najveci kriticar je upravo on!

SNS 4(dosta)+ SPS1(malo)+ URS 0(dovoljno za diskvalifikaciju iz vlade)

pre 10 godina

Od SNS dosta,ali od SPS malo,jako malo,a od URS čujem ni malo.E pa to neće da bude dobro,teško bez novih izbora da prođe...

Patrijota

pre 10 godina

Super, idemo dalje sa spiskom: Slavica Djukic, Obradovic, Dacic, Selakovic, Mihajlovic, Bacevic, Mrkic i ko je jos ostao?
Znaci idite svi kud koji mili moji i nikada vise!?
To bi bilo, a i bice uskoro, jedino pravo resenje, pa taman se vratio Tadic sa svojim zutim lopovima, samo da vas vise nema!
Najgori izbor i najveca tragedija u istoriji Srbije je ovo sto sada imamo na vlasti!!!

nedođija

pre 10 godina

Umesto da prvo daju ostavku Dinkić i Dačić...to je uradio onaj koji najviše vredi! Oduvek je u Srbiji bilo sve naopako, zato nam i ide ovako! Raspišite nove izbore, da se prekine sa ovim natezanjima!

Kuki

pre 10 godina

Nece nama pomoci nikakva rekonstukcija vlade. Pa oni gledaju samo svoje interese. U zadnjih dvadeset i kusur godina nema ko koga nije pljuvao i nema ko sa kim nije saradjivao. Nema toga sto svako od njih na politickoj sceni nece uraditi, samo da mu malo poraste biracko telo, ili zbog nekog drugog interesa, na primer vlassti. A nama obicnim ljudima ostaje samo da se manemo svih njih, da poradimo na sebi, da uradimo nesto korisno danas, da naucimo nesto, pa ce valjda i boljitak sam od sebe vremenom da dodje. A od ovih nasih politicara sigurno nece. Zaista su mi se smucili vise svi redom.

brka

pre 10 godina

Kao što se i pretpostavljalo sve je ovo šarena laža i pričica za naivne.Ako je ovo suštinska promena onda SNS i nezna značenje reči suštinska promena,ovo je najbednija moguća kozmetika o foliranje.

Andric

pre 10 godina

Gledajuci i slusajuci direktan prenos Vucicevog govora, sticem utisak da koalicioni partneri nece moci da isprate ovu vrstu odgovornosti prema gradjanima i Srbiji

xitam

pre 10 godina

Nemam reci. Nisam ni malo verovao Vucicu, i mislio sam da cu ovakve vesti saznati u "ponedeljak". Sad, cutim. Ja kad pogresim, uvek zelim da se izvini. A ljudi grese... I dalje sam skeptik! Ne prema Vucicu, nego prema bilo kom politicaru koji "nam pravi bolje".
Uvek sam se plasio Vucica na mestu ministra policije. Sad kad bolje razmislim... Nadam se da Premijera nece da nam "skinu". On je meni idealan za ulogu "dve noge dobre, cetiri noge lose". A mi jesmo u tom filmu. Uz precednika... Joj, da ne tupim...

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

(strašno da strašnije ne može biti, 26. jul 2013 19:14)
Rečju, SNS(radikala).
Farma-5 je u toku. Vladin rijaliti koji samo akterima donosi materijalnu dobit, dok svi ostali imaju samo štetu.

Sabre

pre 10 godina

Sjajno..samo ona ordinarna.. da ne kazem sta posto mi necete objaviti komentar.. od coveka Obradovic i dalje ostaje ministar obrazovanja.. o Srbijo, zemljo medj' sljivama.

zrenjaninac

pre 10 godina

Sad ce Knezevic da dobije utesno mesto u Srbijagasu i da se vrati u Zrenjanin. Toliko halabuke koliko je covek uspesan. Gradjani grada Zrenjanina glasali su za Knezevica da bude gradonacelnik,bio je 2 nedelje. Pa je otisao za ministra gde ga je ocetkao najaci covek u Srbiji.Dokle vise Gorane. Mozda bi trebalo da se vrati u DS, tamo je znao da pliva.

Beki Blumvud

pre 10 godina

Ja ne znam zasto se ceka samo na Dinkica. Zasto se nije do sada dogovorio sa svojim ministarkama? Pa, za Boga miloga, imaju samo tri fotelje. Zar je toliko komplikovano da se dogovore gde ce ko? E, neka Vucic raspise izbore i neka URS posalje u proslost.

SmackMyBitchUp

pre 10 godina

Ne kapiram, samo Mrka je imao obraza da podnese ostavku...a Obradovic?!?!?! Slavka? I njoj puca dugme sto nama puca kicma, a nemamo pare ni za lek ni za lecenje!

strašno da strašnije ne može biti

pre 10 godina

Ostaje tu Obradović, koji sa velikim uspehom zatire poslednje ostatke srpskog obrazovanja i nauke, Bačević, ministar za istraživanje ruda i gubljenje vremena, i njegov kultni projekat kanala bez vode, pa hipnotizer Rasim, koji u poslednjih 13 godina ni greškom nije ništa uradio, Velja Ilić sa svojim domaćinskim stavom -podržavam kraduckanje i šutiram novinare, kosovska majka Aleksandar Vulin...

make

pre 10 godina

Neophodna je promena u resoru finansija i privrede. Neophodno je da i Ujedinjeni regioni Srbije, kao treći koalicioni partner donesu odluku o personalnim promenama članova Vlade.

b&s

pre 10 godina

Vucic moze da smeni i sebe i jos tri ministra, a SPS samo jednog. A Obradovic? Zar je moguce da najgori ministar jednog od veoma vaznih resora ne treba da bude smenjen, cak ni posle ove bruke u vezi sa testovima za malu maturu?! Nadam se izborima i novoj vlasti bez SPS-a i URS-a.

sumorni

pre 10 godina

A, pa nemože tek tako da se ode...ima tu i neka odgovornost za učinjeno, neki računi da se polože.

Ako ste mislili da je to-to, i da je nakon odlaska puj pike-ne važi, prevarili ste se.

Položite račune prvo, počev od ALise Marić, pa do Vučića. Valjda ste odgovorni za svoje silne propuste, da ih niste pravili ne bi ste ni išli.

Srbija zahteva odgovornost!

Homo duplex

pre 10 godina

Poznavao sam Aleksandra Vučića dok je bio u opoziciji, kada nije prezao da se suoči ni sa "V.Koštunicom na vlasti" ali ne mogu da prepoznam Aleksandra Vučića koji, iako je lider najveće političke stranke na vlasti priznaje da "nije imao hrabrosti, ni smelosti, da pokrene pitanje smene još nekih ministara"?!
Koga se to plaši i čega Aleksandar Vučić i da li je to u interesu građana Srbije u koje se kune?!

Kurkuma

pre 10 godina

Kad bi sve politicke stranke bile upola odgovorne kao SNS, Srbija bi se veoma brzo oporavila. Na zalost mislim da ni SPS ni URS nisu tome dorasli

velika rekonstrukcija

pre 10 godina

Najjaca stranka menja cetiri ministra, dok Dacic menja penzionera koji nije zavrsio nijedan autoput koji je zapoceo, a ostavlja ministra prosvete koji je upropastio srpsko skolstvo. Dinkic misli da je nezamenljiv. Ekonomski mag koji je razorio srpsku ekonomiju zajedno sa Djelicem. Zamenti Obradovica, Slavicu Djukic, Mrkonjica i URS izbaciti iz VLADE.

dominikac

pre 10 godina

Ovo je vec smesno . Narod tek sad vidi kako su sa njim vladali SPS,URS(G17 i ostali).Vidi narod da je smesna njihova izjava da vladaju u ime gradjana .

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Ma ovo je sprdacina sa SPS-om.Samo Mrki?Neverovatno.A Djukic-dejanovic pa Obradovic?Ispade da su oni bezgresnia toliko toga su uradili da im ne gine smena.ma daj Vucicu ne zamlacuj se sa rekonstrukcijom.Na izbore koliko juce.Ne mogu da gledam vose ni Dinkica ni dacica ni ove gore pomenute.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Šta sam vam rekao da od ozbiljne rekonstrukcije nema ništa, da
će zameniti boraniju, a glavni likovićkrivci će ostati na svojim mestima...e naivčine...a vi ste mislili da će oni, kao, nešto ozbiljno promeniti. Ovo je više od cirkusa, toliko je neozbiljno da nemam reči koliko sam razočaran. Treba sve da ih najurimo, dosta je više igrarije.

klosar72

pre 10 godina

Realno, ovi nabrojani i treba da odu, najgori su bez premca.

ALi se sa Alisom Marić ne bih složio, nije ona kriva što Nole nije uzeo Vimbldon, svi znamo ko je bio tamo, i ko ga je izbaksuzirao.

Dok je Tadić išao, Nole je razbijao.

Dobro je da ide demagog svih demagoga, dojadio je i Bogu i narodu.

Ice Cube

pre 10 godina

Znam da je narod saglasan da svi koji ne rade kako valja odu putem koji se redje ide, ali nazalost samo jedan od lidera ima hrabrosti da licnim primerom pokaze kako se to radi! Da sam vlast...

Wooden leg

pre 10 godina

Jedinstvo medju vrsiocima vlasti mora da se postigne, inace svaki nalet interesnih grupa predvodjen krupnim kapitalom,uzetim u pravo vreme i lansiranim sada, moze izazvati opasan pozar

Prvo skoči pa kaži op!

pre 10 godina

"Vučić plaši mečku rešetom. Naravno da neće biti novih izbora..." - to sam napisao danas oko podne i dobio 125 minusa i jedva nekoliko preporuka. Ne pišem ovo da bih sebe nešto kao...itd... pišem samo zato da poilitički laici malo olabave, zagušili su sve političke sajtove svojim neznanjem. "Vučiću, raspiši izbore." Oni ne znaju da naprednjaci, bez SPS i URS, nemaju neku snagu u parlamentu, mogu da završe u opoziciji i bez izbora i posle izbora, sa najviše 60-65 poslanika, i da Dačić i Dinkić imaju podršku na Zapadu. A ovi naprednjački botovi s tim "spasonosnim" izborima dojadiše i caru i bogu. Neverovatno je kako politički ofgraničene osobe imaju ogromno samopouzsanje.

Legolas

pre 10 godina

"Postigli smo dogovor, juce na razgovorima sa predstavnicima SPS, oko podele odgovornosti u Ministarstvu finansija i privredne i da se to jasno poruci"...dakle Dinkilinki adio!!!

Glass

pre 10 godina

Ne znam kako su to mislili Daca I Mladja, da oni daju po jednog a Aca 4 komada, od kojih je jedan on? Realno to ne moze da prodje tako kako su zamislili...ili svi jednako ili niko...'oce reci izbori

Strahota

pre 10 godina

Ovo je dokaz za Nikolic i dalje vlada u SNS-u. Nije predlozio smenu Bacevica, jer je jedan od najnezapazenijih ministara, da ne spominjemo sumanutu pricu o kanalu do Soluna, trosi pare na razne gluposti, a to naravno SNS ne vidi jer mu ne smeju nista prigovoriti.

Ako je veci problem bila Alisa od Bacevica, Knezevica (OK on odlazi), Mrksica.. onda stvarno ne vidim kuda ova zemlja ida!!!

Ovo je cista demagogija i zamazivanje ociju. Sve rade da opstanu u foteljama. Kao odrekao se jedne fotelje, pa da je bio moralan to bi prvog dana i uradio.. nije on svemoguc da vodi dva bitna resora. OK skidam kapu za borbu protiv korupcije.... a kada ce da bude ministar vojni??

A ostavka Mrkonjica je ocekivana, kako bi SPS osigurao opstanak Vlade. Sada nema potrebe za novim izborima sto znaci da smo u narednih 3 godine ugasili sa SPS-om i SNS-om na vlasti.

Postvo tvrdite da ste za narod i Srbiju.. raspisite izbore pa nek najbolji program i ideja pobede...

Jadni mi sa ovima sto su ostali u foteljama!!!

Rilethegreat

pre 10 godina

Kako god okrenes,uvek ce biti isto,nema Srbija mentalitet za takve stvari....u bilo kojoj drzavi da fali i sitnica,svi izadju na ulice dok se to ne resi,a kod nas ponude bednu platu od 20 hiljada i svi se otimaju,narod je mnogo naivan...svako od nas da je na toj poziciji bi krao i gledao samo svoje dupe....generalno sto se tice Srbije,jedinstvo ne postoji,polako se i u sportu gubi....na veliku zalost i ja sam Srbin i to isti takav :-)

nidža

pre 10 godina

Plašim se da neozbiljnost sa kojom je SPS kalicija pristupila rekonstrukciji neće naići na dobar prijem u ostatku Vlade. I da će to izazvati nove trzavice!

velika rekonstrukcija

pre 10 godina

Najjaca stranka menja cetiri ministra, dok Dacic menja penzionera koji nije zavrsio nijedan autoput koji je zapoceo, a ostavlja ministra prosvete koji je upropastio srpsko skolstvo. Dinkic misli da je nezamenljiv. Ekonomski mag koji je razorio srpsku ekonomiju zajedno sa Djelicem. Zamenti Obradovica, Slavicu Djukic, Mrkonjica i URS izbaciti iz VLADE.

nidža

pre 10 godina

Plašim se da neozbiljnost sa kojom je SPS kalicija pristupila rekonstrukciji neće naići na dobar prijem u ostatku Vlade. I da će to izazvati nove trzavice!

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Ma ovo je sprdacina sa SPS-om.Samo Mrki?Neverovatno.A Djukic-dejanovic pa Obradovic?Ispade da su oni bezgresnia toliko toga su uradili da im ne gine smena.ma daj Vucicu ne zamlacuj se sa rekonstrukcijom.Na izbore koliko juce.Ne mogu da gledam vose ni Dinkica ni dacica ni ove gore pomenute.

SmackMyBitchUp

pre 10 godina

Ne kapiram, samo Mrka je imao obraza da podnese ostavku...a Obradovic?!?!?! Slavka? I njoj puca dugme sto nama puca kicma, a nemamo pare ni za lek ni za lecenje!

Sabre

pre 10 godina

Sjajno..samo ona ordinarna.. da ne kazem sta posto mi necete objaviti komentar.. od coveka Obradovic i dalje ostaje ministar obrazovanja.. o Srbijo, zemljo medj' sljivama.

nedođija

pre 10 godina

Umesto da prvo daju ostavku Dinkić i Dačić...to je uradio onaj koji najviše vredi! Oduvek je u Srbiji bilo sve naopako, zato nam i ide ovako! Raspišite nove izbore, da se prekine sa ovim natezanjima!

Ddule

pre 10 godina

Vucic treba da preuzme resor financija. Odbrana nije njegova vestina, to moramo priznati.
Nek Vucic postane premijer vlade, pa da vidimo kako cemo napred. Dacic u penziju:)

dominikac

pre 10 godina

Ovo je vec smesno . Narod tek sad vidi kako su sa njim vladali SPS,URS(G17 i ostali).Vidi narod da je smesna njihova izjava da vladaju u ime gradjana .

SNS 4(dosta)+ SPS1(malo)+ URS 0(dovoljno za diskvalifikaciju iz vlade)

pre 10 godina

Od SNS dosta,ali od SPS malo,jako malo,a od URS čujem ni malo.E pa to neće da bude dobro,teško bez novih izbora da prođe...

Glass

pre 10 godina

Ne znam kako su to mislili Daca I Mladja, da oni daju po jednog a Aca 4 komada, od kojih je jedan on? Realno to ne moze da prodje tako kako su zamislili...ili svi jednako ili niko...'oce reci izbori

Legolas

pre 10 godina

"Postigli smo dogovor, juce na razgovorima sa predstavnicima SPS, oko podele odgovornosti u Ministarstvu finansija i privredne i da se to jasno poruci"...dakle Dinkilinki adio!!!

Andric

pre 10 godina

Gledajuci i slusajuci direktan prenos Vucicevog govora, sticem utisak da koalicioni partneri nece moci da isprate ovu vrstu odgovornosti prema gradjanima i Srbiji

Wooden leg

pre 10 godina

Jedinstvo medju vrsiocima vlasti mora da se postigne, inace svaki nalet interesnih grupa predvodjen krupnim kapitalom,uzetim u pravo vreme i lansiranim sada, moze izazvati opasan pozar

Beki Blumvud

pre 10 godina

Ja ne znam zasto se ceka samo na Dinkica. Zasto se nije do sada dogovorio sa svojim ministarkama? Pa, za Boga miloga, imaju samo tri fotelje. Zar je toliko komplikovano da se dogovore gde ce ko? E, neka Vucic raspise izbore i neka URS posalje u proslost.

make

pre 10 godina

Neophodna je promena u resoru finansija i privrede. Neophodno je da i Ujedinjeni regioni Srbije, kao treći koalicioni partner donesu odluku o personalnim promenama članova Vlade.

Ministar

pre 10 godina

Konačno će Srbiji svanuti i rešiće sve svoje probleme. Zameniće ministre za Kulturu i Sport. Samo da se Vučić toga ranije seti, pa da konačno počnemo da živimo bolje! Hvala Vučiću na ovakvom genijalnom potezu! Pravi si!!!

Crni Gruja

pre 10 godina

Toliko buke ni oko cega. Zamenjeni su potpuno nebitni ljudi. A Vucic napusta mesto tako da dobijamo jednog ministra vise i sa time samo vece troskove. Ova zemlja ima problem sa ekonomijom sto znaci i sa privredom i to su problemi. To se ne moze resiti zamenom ministara. Ministarka energetike nema pojma sta radi. Po mesec dana prica o jeftinoj dnevnoj struji i nista , pa onda tri meseca smenjuje Bajatovica pa opet nista i cega se god dotakne nista a ipak ostaje. Ili neko ko lupeta kao Vulin a ipak ostaje. Dobro, nije ministar a u stvari jeste. Jedino sto ovoj zemlji moze pomoci je da najzad krene u nekom odredjenom pravcu a to je na zapad. Dosta je tog sibicarenja u stilu istok-zapad, koji ocigledno ne donosi nikakve rezultate. Treba sto pre uci u NAT-o i Evropsku uniju jer ce tek tada poceti da stize neki kapital. Nece niko u zemlju koja se nije jasno opredelila sa kim hoce a sa kim nece. A i onako nas niko nece osim eventualno Evropa.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

(strašno da strašnije ne može biti, 26. jul 2013 19:14)
Rečju, SNS(radikala).
Farma-5 je u toku. Vladin rijaliti koji samo akterima donosi materijalnu dobit, dok svi ostali imaju samo štetu.

brka

pre 10 godina

Kao što se i pretpostavljalo sve je ovo šarena laža i pričica za naivne.Ako je ovo suštinska promena onda SNS i nezna značenje reči suštinska promena,ovo je najbednija moguća kozmetika o foliranje.

Homo duplex

pre 10 godina

Poznavao sam Aleksandra Vučića dok je bio u opoziciji, kada nije prezao da se suoči ni sa "V.Koštunicom na vlasti" ali ne mogu da prepoznam Aleksandra Vučića koji, iako je lider najveće političke stranke na vlasti priznaje da "nije imao hrabrosti, ni smelosti, da pokrene pitanje smene još nekih ministara"?!
Koga se to plaši i čega Aleksandar Vučić i da li je to u interesu građana Srbije u koje se kune?!

Patrijota

pre 10 godina

Super, idemo dalje sa spiskom: Slavica Djukic, Obradovic, Dacic, Selakovic, Mihajlovic, Bacevic, Mrkic i ko je jos ostao?
Znaci idite svi kud koji mili moji i nikada vise!?
To bi bilo, a i bice uskoro, jedino pravo resenje, pa taman se vratio Tadic sa svojim zutim lopovima, samo da vas vise nema!
Najgori izbor i najveca tragedija u istoriji Srbije je ovo sto sada imamo na vlasti!!!

Prvo skoči pa kaži op!

pre 10 godina

"Vučić plaši mečku rešetom. Naravno da neće biti novih izbora..." - to sam napisao danas oko podne i dobio 125 minusa i jedva nekoliko preporuka. Ne pišem ovo da bih sebe nešto kao...itd... pišem samo zato da poilitički laici malo olabave, zagušili su sve političke sajtove svojim neznanjem. "Vučiću, raspiši izbore." Oni ne znaju da naprednjaci, bez SPS i URS, nemaju neku snagu u parlamentu, mogu da završe u opoziciji i bez izbora i posle izbora, sa najviše 60-65 poslanika, i da Dačić i Dinkić imaju podršku na Zapadu. A ovi naprednjački botovi s tim "spasonosnim" izborima dojadiše i caru i bogu. Neverovatno je kako politički ofgraničene osobe imaju ogromno samopouzsanje.

Strahota

pre 10 godina

Ovo je dokaz za Nikolic i dalje vlada u SNS-u. Nije predlozio smenu Bacevica, jer je jedan od najnezapazenijih ministara, da ne spominjemo sumanutu pricu o kanalu do Soluna, trosi pare na razne gluposti, a to naravno SNS ne vidi jer mu ne smeju nista prigovoriti.

Ako je veci problem bila Alisa od Bacevica, Knezevica (OK on odlazi), Mrksica.. onda stvarno ne vidim kuda ova zemlja ida!!!

Ovo je cista demagogija i zamazivanje ociju. Sve rade da opstanu u foteljama. Kao odrekao se jedne fotelje, pa da je bio moralan to bi prvog dana i uradio.. nije on svemoguc da vodi dva bitna resora. OK skidam kapu za borbu protiv korupcije.... a kada ce da bude ministar vojni??

A ostavka Mrkonjica je ocekivana, kako bi SPS osigurao opstanak Vlade. Sada nema potrebe za novim izborima sto znaci da smo u narednih 3 godine ugasili sa SPS-om i SNS-om na vlasti.

Postvo tvrdite da ste za narod i Srbiju.. raspisite izbore pa nek najbolji program i ideja pobede...

Jadni mi sa ovima sto su ostali u foteljama!!!

SNS prevaranti

pre 10 godina

Šta sam vam rekao da od ozbiljne rekonstrukcije nema ništa, da
će zameniti boraniju, a glavni likovićkrivci će ostati na svojim mestima...e naivčine...a vi ste mislili da će oni, kao, nešto ozbiljno promeniti. Ovo je više od cirkusa, toliko je neozbiljno da nemam reči koliko sam razočaran. Treba sve da ih najurimo, dosta je više igrarije.

strašno da strašnije ne može biti

pre 10 godina

Ostaje tu Obradović, koji sa velikim uspehom zatire poslednje ostatke srpskog obrazovanja i nauke, Bačević, ministar za istraživanje ruda i gubljenje vremena, i njegov kultni projekat kanala bez vode, pa hipnotizer Rasim, koji u poslednjih 13 godina ni greškom nije ništa uradio, Velja Ilić sa svojim domaćinskim stavom -podržavam kraduckanje i šutiram novinare, kosovska majka Aleksandar Vulin...

Kuki

pre 10 godina

Nece nama pomoci nikakva rekonstukcija vlade. Pa oni gledaju samo svoje interese. U zadnjih dvadeset i kusur godina nema ko koga nije pljuvao i nema ko sa kim nije saradjivao. Nema toga sto svako od njih na politickoj sceni nece uraditi, samo da mu malo poraste biracko telo, ili zbog nekog drugog interesa, na primer vlassti. A nama obicnim ljudima ostaje samo da se manemo svih njih, da poradimo na sebi, da uradimo nesto korisno danas, da naucimo nesto, pa ce valjda i boljitak sam od sebe vremenom da dodje. A od ovih nasih politicara sigurno nece. Zaista su mi se smucili vise svi redom.

klosar72

pre 10 godina

Realno, ovi nabrojani i treba da odu, najgori su bez premca.

ALi se sa Alisom Marić ne bih složio, nije ona kriva što Nole nije uzeo Vimbldon, svi znamo ko je bio tamo, i ko ga je izbaksuzirao.

Dok je Tadić išao, Nole je razbijao.

Dobro je da ide demagog svih demagoga, dojadio je i Bogu i narodu.

Rilethegreat

pre 10 godina

Kako god okrenes,uvek ce biti isto,nema Srbija mentalitet za takve stvari....u bilo kojoj drzavi da fali i sitnica,svi izadju na ulice dok se to ne resi,a kod nas ponude bednu platu od 20 hiljada i svi se otimaju,narod je mnogo naivan...svako od nas da je na toj poziciji bi krao i gledao samo svoje dupe....generalno sto se tice Srbije,jedinstvo ne postoji,polako se i u sportu gubi....na veliku zalost i ja sam Srbin i to isti takav :-)

Moravac

pre 10 godina

Kakvu crnu ostavku dao Vučić, o čemu pričaju njegovi fanovi?! Oslobodio se vojske za koju nije imao vremena (jer vodi stranku i državu) i tako napravio mesto za još jednog SNS prvoborca.

zrenjaninac

pre 10 godina

Sad ce Knezevic da dobije utesno mesto u Srbijagasu i da se vrati u Zrenjanin. Toliko halabuke koliko je covek uspesan. Gradjani grada Zrenjanina glasali su za Knezevica da bude gradonacelnik,bio je 2 nedelje. Pa je otisao za ministra gde ga je ocetkao najaci covek u Srbiji.Dokle vise Gorane. Mozda bi trebalo da se vrati u DS, tamo je znao da pliva.

xitam

pre 10 godina

Nemam reci. Nisam ni malo verovao Vucicu, i mislio sam da cu ovakve vesti saznati u "ponedeljak". Sad, cutim. Ja kad pogresim, uvek zelim da se izvini. A ljudi grese... I dalje sam skeptik! Ne prema Vucicu, nego prema bilo kom politicaru koji "nam pravi bolje".
Uvek sam se plasio Vucica na mestu ministra policije. Sad kad bolje razmislim... Nadam se da Premijera nece da nam "skinu". On je meni idealan za ulogu "dve noge dobre, cetiri noge lose". A mi jesmo u tom filmu. Uz precednika... Joj, da ne tupim...

sumorni

pre 10 godina

A, pa nemože tek tako da se ode...ima tu i neka odgovornost za učinjeno, neki računi da se polože.

Ako ste mislili da je to-to, i da je nakon odlaska puj pike-ne važi, prevarili ste se.

Položite račune prvo, počev od ALise Marić, pa do Vučića. Valjda ste odgovorni za svoje silne propuste, da ih niste pravili ne bi ste ni išli.

Srbija zahteva odgovornost!

deki

pre 10 godina

A ja se vecito pitao ko je zapeavo uzrok ove nase nesrece u Srbiji. izgleda da je to bila ministarka sporta. Kad nju promenimo ima konacno da nam krene.

b&s

pre 10 godina

Vucic moze da smeni i sebe i jos tri ministra, a SPS samo jednog. A Obradovic? Zar je moguce da najgori ministar jednog od veoma vaznih resora ne treba da bude smenjen, cak ni posle ove bruke u vezi sa testovima za malu maturu?! Nadam se izborima i novoj vlasti bez SPS-a i URS-a.

Srbin 100%

pre 10 godina

Mislim da je najbolje da se prekine ova agonija i da se raspisu vanredni parlamentarni izbori jer mislim da je dosta tolerisanja nerada i bahatosti URS-a i SPS-a

Zlopogleđa

pre 10 godina

Od sve papanije, vi smeniste Alisu Marić. Neka mi neko objasni koji je problem sa njom? Da li je neko zvanično izneo neku zamerku na njen račun? Mislim da je ona jedan od retkih ministara o kom narod ima zaista lepo misljenje. Toliko o 'vladavini naroda'...

kulturnjak

pre 10 godina

U istoriji srpskog parlanemtarizma, bilo je mnogo ministara koji se nisu mešali u svoj posao, ali su bar imali pojma o čemu je reč. SNS, našavši se u kadrovskoj oskudici, kad je reč o kulturnim poslenicima, postavi nam polupismenog, neošlifovanog, samohvalisavog, narcisoidnog (ne)kulturnog poslastičara za ministra kulture i informisanja. Kad je reč o informisanju, da paradoks bude veći, na početku 21. veka, resorni ministar ne zna ni da uključi kompjuter! Vučiću, trebao bi da objasniš građanima, a pre svega nama, zaposlenima u kulturi, putem kojega trika si naseo na ovo kukavičije jaje? Potrudiću se da ti pomognem, da ti ne bi razbijao glavu i gubio dragoceno ti vreme. Petković, koga je na ministarsko mesto postavila Dragica Nikolić (supruga predsednika Srbije, je verovatno taj na koga je Vučić upro prstom danas i kazao da će biti uhapšen. Pronevere sa Milanskim ediktom, Kruševačkim i Narodnim muzejem... verovatno su prelile čašu. Obećao je, u avgustu prošle godine, da će platit porez, pred kamerama, u roku od nedelju dana. Kako onda, tako i sada, i dalje je na 341. mestu velikih poreskih dužnika. Bruka sa navodnom najstarijom poslastičanicom, je posebna priča. Osnovana je tek 1965.godine.
Da li je praksa u SNS da se za izgovorene neistine, ne odgovara ni pred kim?

mozak

pre 10 godina

Vucic je osetio da mu pada rejting zbog drugih.
biti dobar politicar znaci biti dobar plivac u vodi sa ajkulama,krokodilima,jeguljam,piranama..znati dobro govoriti demagogiju u drustvu akademika,naucnika pisaca,i biti azdaja medju najgorim lopovima,placenim ubicama,a istovremeno biti brizan roditelj.
A od tih stvari g.Vucicu nedostaje ti dosta toga.nije dovoljno samo reci ja dolazim ujutro u 5 na posao,a odlazim uvece u 23,svakog dana,da bi uradio posao
malo iole ko zna citati izmedju redova od tvojih PR menadzera,shvatit ce sustinu

vlada

pre 10 godina

to,to samo smenite ministre za sport i kulturu.mislim da ce napraviti rigorozan rez,i da ce nam kao zemlji biti bolje,samo u prosli cetvrtak

skupo brate

pre 10 godina

a jel te jel vucic odlazi skroz iz vlade ili samo sa mesta ministra odbrane ako ne odlazi onda neuspela rekonstrukcija i skuplja vlada jr mora ministar odbrane plus vucic

Eleonora

pre 10 godina

Nije li SNS prenaglila kada su u pitanju ministar kulture i ministar poljoprivrede? Novi na tim mestima ce se pokazati kao slabiji od prethodnih u slucaju da ne rade zajednicki.Slavica Djukic Dejanovic,dok u Beogradu se ljudi u Klinickom centru bore za zivot jer nema stentova, lekova ona dogovara izgradnju Novih klinickih centara u Srbiji a ni beogradski nije zavrsen.Kod Slavice sve je biznis.Norveski portal u novododisnjem broju u zeljama Vladi Srbije za Slavicu Djukic Dejanovic je pozeleo da naraste barem pola metra, kako nebi nabadala kada hoda u stiklama koje su visine njenih listova.Smatra se da je kao drugarica Mire Markovic proneverila velike pare preko bolnica u Kragijevcu i da za to mora retroaktivno odgovarati a pare vratiti zdravstvu.Veliki novac sklonjen na racunima ino-banaka, najcvise u Portugaliji i Spaniji."Bas je odabrala."?!

zaborabljeno pozorište

pre 10 godina

Svima nama, koji radimo u kulturi i medijima, laknulo je, kad smo saznali da će biti smenjen ministar-šampita. Nije bilo ni jednog intervjua a a da dotični Petković nije upotrebio izraze, tipa...,,moja radnja", ,,eto u mojoj radnji", ,,ja na primer, u mojoj radnji".
Kadvog li odnosa njegova radnja ima prema srpskoj kulturi i medijima. Ima!!! Taj isti, srpski kobajagi ministar kulture nije platio 50000 ervića poreza državi, od kojeg se, između ostalog i finansira srpska kultura, pa i mi, zaposleni, u pozorištima Srbije. Takav stepen nekompetentnosti, neznanja, elementarne nekulture, samohvalisanja, poltronstva, istovremeno, gramzivosti i bahatosti, nije zabeležen u analima srpskog parlamentarizma. Petković je, svog sina postavio za direktora muzeja, sestrića, vozača kamiona, sa jedva završenom srednjom školom poslao u diplomatiju u našu ambasadu u Angoli, a sve to o trošku poreskih obveznika, koji redovno plaćaju porez. Ne znam, da li je to opšti manir u SNSu, ili izuzetak koji potvrđuje pravilo!

b&s

pre 10 godina

Jos jednom je Aleksandar Vucic pokazao koliko je posten prema sebi, stranci, ali najbitnije prema gradjanima Srbije! Njegov najveci kriticar je upravo on!

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Gledajuci i slusajuci direktan prenos Vucicevog govora, gradani Srbije su ostali bez teksta, iznenadio je sve. Ostace upamcen kao politicar koji je za proteklu godinu najvise radio ponudio je svoju ostavku. Tako da ovi sto nisu ama bas nista radili sada nemaju ni jedan argument da ostanu u vladi. Stice se utisak da koalicioni partneri nece moci da isprate ovu vrstu odgovornosti prema gradjanima i Srbiji.

Kurkuma

pre 10 godina

Kad bi sve politicke stranke bile upola odgovorne kao SNS, Srbija bi se veoma brzo oporavila. Na zalost mislim da ni SPS ni URS nisu tome dorasli

Зокиша

pre 10 godina

Људи па кога боли више уво за политику..!!?? па видите и сама око 100 коментара!! све што раде раде због себе,.

Ice Cube

pre 10 godina

Znam da je narod saglasan da svi koji ne rade kako valja odu putem koji se redje ide, ali nazalost samo jedan od lidera ima hrabrosti da licnim primerom pokaze kako se to radi! Da sam vlast...

Vucic - prodavac magle

pre 10 godina

Smenili su moja dva omiljena ministra : Alisu Maric (nije dala narodne pare Partizanu i Crvenoj Zvezdi - bravo Alisa), i Bratislava Petkovica (nije dao novac raznim komercijalnim festivalima, "sokantnim" umetnicima koji uglavnom pljuju po Srbiji i sumornu realnost boje jos crnjima bojama tako da posle "uzivanja" u njihovim delima dobijete zelju da vas zgazi kamion. Umesto toga Petkovic je davao ovo malo novca predvidjenog za kulturu nacionalnim institucijama, sto i jeste najveci prioritet).

Dobro je da je bar mason Knezevic odleteo, a lose da ministarka za kolonizaciju i dovodjenje u duznicko ropstvo Zorana Mihajlovic ostaje da jos sa vecim naporom ostvaruje ciljeve svojih poslodavaca.

slovenac, 1952

pre 10 godina

Za ministra odbrane bi predložio ex generala V. Trifunovića, ako je još živ! Da mu se Srbija barem malo oduži, kako ga je tretirala. Još više mu duguju tada mladi vojnici iz Varaždinske kasarne! Duguju mu svoje živote! Ćastan ćovek! Pa zaboravio sam, da ćastnim ljudima nema mesta u politici, naroćito u Srbiji. Znaći, Vivat Vučić, Re di Srbistan!:((

klosar72

pre 10 godina

Realno, ovi nabrojani i treba da odu, najgori su bez premca.

ALi se sa Alisom Marić ne bih složio, nije ona kriva što Nole nije uzeo Vimbldon, svi znamo ko je bio tamo, i ko ga je izbaksuzirao.

Dok je Tadić išao, Nole je razbijao.

Dobro je da ide demagog svih demagoga, dojadio je i Bogu i narodu.

sumorni

pre 10 godina

A, pa nemože tek tako da se ode...ima tu i neka odgovornost za učinjeno, neki računi da se polože.

Ako ste mislili da je to-to, i da je nakon odlaska puj pike-ne važi, prevarili ste se.

Položite račune prvo, počev od ALise Marić, pa do Vučića. Valjda ste odgovorni za svoje silne propuste, da ih niste pravili ne bi ste ni išli.

Srbija zahteva odgovornost!

Strahota

pre 10 godina

Ovo je dokaz za Nikolic i dalje vlada u SNS-u. Nije predlozio smenu Bacevica, jer je jedan od najnezapazenijih ministara, da ne spominjemo sumanutu pricu o kanalu do Soluna, trosi pare na razne gluposti, a to naravno SNS ne vidi jer mu ne smeju nista prigovoriti.

Ako je veci problem bila Alisa od Bacevica, Knezevica (OK on odlazi), Mrksica.. onda stvarno ne vidim kuda ova zemlja ida!!!

Ovo je cista demagogija i zamazivanje ociju. Sve rade da opstanu u foteljama. Kao odrekao se jedne fotelje, pa da je bio moralan to bi prvog dana i uradio.. nije on svemoguc da vodi dva bitna resora. OK skidam kapu za borbu protiv korupcije.... a kada ce da bude ministar vojni??

A ostavka Mrkonjica je ocekivana, kako bi SPS osigurao opstanak Vlade. Sada nema potrebe za novim izborima sto znaci da smo u narednih 3 godine ugasili sa SPS-om i SNS-om na vlasti.

Postvo tvrdite da ste za narod i Srbiju.. raspisite izbore pa nek najbolji program i ideja pobede...

Jadni mi sa ovima sto su ostali u foteljama!!!

Prvo skoči pa kaži op!

pre 10 godina

"Vučić plaši mečku rešetom. Naravno da neće biti novih izbora..." - to sam napisao danas oko podne i dobio 125 minusa i jedva nekoliko preporuka. Ne pišem ovo da bih sebe nešto kao...itd... pišem samo zato da poilitički laici malo olabave, zagušili su sve političke sajtove svojim neznanjem. "Vučiću, raspiši izbore." Oni ne znaju da naprednjaci, bez SPS i URS, nemaju neku snagu u parlamentu, mogu da završe u opoziciji i bez izbora i posle izbora, sa najviše 60-65 poslanika, i da Dačić i Dinkić imaju podršku na Zapadu. A ovi naprednjački botovi s tim "spasonosnim" izborima dojadiše i caru i bogu. Neverovatno je kako politički ofgraničene osobe imaju ogromno samopouzsanje.

Patrijota

pre 10 godina

Super, idemo dalje sa spiskom: Slavica Djukic, Obradovic, Dacic, Selakovic, Mihajlovic, Bacevic, Mrkic i ko je jos ostao?
Znaci idite svi kud koji mili moji i nikada vise!?
To bi bilo, a i bice uskoro, jedino pravo resenje, pa taman se vratio Tadic sa svojim zutim lopovima, samo da vas vise nema!
Najgori izbor i najveca tragedija u istoriji Srbije je ovo sto sada imamo na vlasti!!!

Homo duplex

pre 10 godina

Poznavao sam Aleksandra Vučića dok je bio u opoziciji, kada nije prezao da se suoči ni sa "V.Koštunicom na vlasti" ali ne mogu da prepoznam Aleksandra Vučića koji, iako je lider najveće političke stranke na vlasti priznaje da "nije imao hrabrosti, ni smelosti, da pokrene pitanje smene još nekih ministara"?!
Koga se to plaši i čega Aleksandar Vučić i da li je to u interesu građana Srbije u koje se kune?!

SNS prevaranti

pre 10 godina

Šta sam vam rekao da od ozbiljne rekonstrukcije nema ništa, da
će zameniti boraniju, a glavni likovićkrivci će ostati na svojim mestima...e naivčine...a vi ste mislili da će oni, kao, nešto ozbiljno promeniti. Ovo je više od cirkusa, toliko je neozbiljno da nemam reči koliko sam razočaran. Treba sve da ih najurimo, dosta je više igrarije.

brka

pre 10 godina

Kao što se i pretpostavljalo sve je ovo šarena laža i pričica za naivne.Ako je ovo suštinska promena onda SNS i nezna značenje reči suštinska promena,ovo je najbednija moguća kozmetika o foliranje.

Rilethegreat

pre 10 godina

Kako god okrenes,uvek ce biti isto,nema Srbija mentalitet za takve stvari....u bilo kojoj drzavi da fali i sitnica,svi izadju na ulice dok se to ne resi,a kod nas ponude bednu platu od 20 hiljada i svi se otimaju,narod je mnogo naivan...svako od nas da je na toj poziciji bi krao i gledao samo svoje dupe....generalno sto se tice Srbije,jedinstvo ne postoji,polako se i u sportu gubi....na veliku zalost i ja sam Srbin i to isti takav :-)

xitam

pre 10 godina

Nemam reci. Nisam ni malo verovao Vucicu, i mislio sam da cu ovakve vesti saznati u "ponedeljak". Sad, cutim. Ja kad pogresim, uvek zelim da se izvini. A ljudi grese... I dalje sam skeptik! Ne prema Vucicu, nego prema bilo kom politicaru koji "nam pravi bolje".
Uvek sam se plasio Vucica na mestu ministra policije. Sad kad bolje razmislim... Nadam se da Premijera nece da nam "skinu". On je meni idealan za ulogu "dve noge dobre, cetiri noge lose". A mi jesmo u tom filmu. Uz precednika... Joj, da ne tupim...

zrenjaninac

pre 10 godina

Sad ce Knezevic da dobije utesno mesto u Srbijagasu i da se vrati u Zrenjanin. Toliko halabuke koliko je covek uspesan. Gradjani grada Zrenjanina glasali su za Knezevica da bude gradonacelnik,bio je 2 nedelje. Pa je otisao za ministra gde ga je ocetkao najaci covek u Srbiji.Dokle vise Gorane. Mozda bi trebalo da se vrati u DS, tamo je znao da pliva.

Profesor Kiks-Maler

pre 10 godina

(strašno da strašnije ne može biti, 26. jul 2013 19:14)
Rečju, SNS(radikala).
Farma-5 je u toku. Vladin rijaliti koji samo akterima donosi materijalnu dobit, dok svi ostali imaju samo štetu.

strašno da strašnije ne može biti

pre 10 godina

Ostaje tu Obradović, koji sa velikim uspehom zatire poslednje ostatke srpskog obrazovanja i nauke, Bačević, ministar za istraživanje ruda i gubljenje vremena, i njegov kultni projekat kanala bez vode, pa hipnotizer Rasim, koji u poslednjih 13 godina ni greškom nije ništa uradio, Velja Ilić sa svojim domaćinskim stavom -podržavam kraduckanje i šutiram novinare, kosovska majka Aleksandar Vulin...

Kuki

pre 10 godina

Nece nama pomoci nikakva rekonstukcija vlade. Pa oni gledaju samo svoje interese. U zadnjih dvadeset i kusur godina nema ko koga nije pljuvao i nema ko sa kim nije saradjivao. Nema toga sto svako od njih na politickoj sceni nece uraditi, samo da mu malo poraste biracko telo, ili zbog nekog drugog interesa, na primer vlassti. A nama obicnim ljudima ostaje samo da se manemo svih njih, da poradimo na sebi, da uradimo nesto korisno danas, da naucimo nesto, pa ce valjda i boljitak sam od sebe vremenom da dodje. A od ovih nasih politicara sigurno nece. Zaista su mi se smucili vise svi redom.

b&s

pre 10 godina

Jos jednom je Aleksandar Vucic pokazao koliko je posten prema sebi, stranci, ali najbitnije prema gradjanima Srbije! Njegov najveci kriticar je upravo on!

BRATAC - SACULATAC

pre 10 godina

Gledajuci i slusajuci direktan prenos Vucicevog govora, gradani Srbije su ostali bez teksta, iznenadio je sve. Ostace upamcen kao politicar koji je za proteklu godinu najvise radio ponudio je svoju ostavku. Tako da ovi sto nisu ama bas nista radili sada nemaju ni jedan argument da ostanu u vladi. Stice se utisak da koalicioni partneri nece moci da isprate ovu vrstu odgovornosti prema gradjanima i Srbiji.

nedođija

pre 10 godina

Umesto da prvo daju ostavku Dinkić i Dačić...to je uradio onaj koji najviše vredi! Oduvek je u Srbiji bilo sve naopako, zato nam i ide ovako! Raspišite nove izbore, da se prekine sa ovim natezanjima!

Andric

pre 10 godina

Gledajuci i slusajuci direktan prenos Vucicevog govora, sticem utisak da koalicioni partneri nece moci da isprate ovu vrstu odgovornosti prema gradjanima i Srbiji

Kurkuma

pre 10 godina

Kad bi sve politicke stranke bile upola odgovorne kao SNS, Srbija bi se veoma brzo oporavila. Na zalost mislim da ni SPS ni URS nisu tome dorasli

Ddule

pre 10 godina

Vucic treba da preuzme resor financija. Odbrana nije njegova vestina, to moramo priznati.
Nek Vucic postane premijer vlade, pa da vidimo kako cemo napred. Dacic u penziju:)

Srbin 100%

pre 10 godina

Mislim da je najbolje da se prekine ova agonija i da se raspisu vanredni parlamentarni izbori jer mislim da je dosta tolerisanja nerada i bahatosti URS-a i SPS-a

Ice Cube

pre 10 godina

Znam da je narod saglasan da svi koji ne rade kako valja odu putem koji se redje ide, ali nazalost samo jedan od lidera ima hrabrosti da licnim primerom pokaze kako se to radi! Da sam vlast...

SNS 4(dosta)+ SPS1(malo)+ URS 0(dovoljno za diskvalifikaciju iz vlade)

pre 10 godina

Od SNS dosta,ali od SPS malo,jako malo,a od URS čujem ni malo.E pa to neće da bude dobro,teško bez novih izbora da prođe...

velika rekonstrukcija

pre 10 godina

Najjaca stranka menja cetiri ministra, dok Dacic menja penzionera koji nije zavrsio nijedan autoput koji je zapoceo, a ostavlja ministra prosvete koji je upropastio srpsko skolstvo. Dinkic misli da je nezamenljiv. Ekonomski mag koji je razorio srpsku ekonomiju zajedno sa Djelicem. Zamenti Obradovica, Slavicu Djukic, Mrkonjica i URS izbaciti iz VLADE.

Glass

pre 10 godina

Ne znam kako su to mislili Daca I Mladja, da oni daju po jednog a Aca 4 komada, od kojih je jedan on? Realno to ne moze da prodje tako kako su zamislili...ili svi jednako ili niko...'oce reci izbori

nidža

pre 10 godina

Plašim se da neozbiljnost sa kojom je SPS kalicija pristupila rekonstrukciji neće naići na dobar prijem u ostatku Vlade. I da će to izazvati nove trzavice!

b&s

pre 10 godina

Vucic moze da smeni i sebe i jos tri ministra, a SPS samo jednog. A Obradovic? Zar je moguce da najgori ministar jednog od veoma vaznih resora ne treba da bude smenjen, cak ni posle ove bruke u vezi sa testovima za malu maturu?! Nadam se izborima i novoj vlasti bez SPS-a i URS-a.

Crni Gruja

pre 10 godina

Toliko buke ni oko cega. Zamenjeni su potpuno nebitni ljudi. A Vucic napusta mesto tako da dobijamo jednog ministra vise i sa time samo vece troskove. Ova zemlja ima problem sa ekonomijom sto znaci i sa privredom i to su problemi. To se ne moze resiti zamenom ministara. Ministarka energetike nema pojma sta radi. Po mesec dana prica o jeftinoj dnevnoj struji i nista , pa onda tri meseca smenjuje Bajatovica pa opet nista i cega se god dotakne nista a ipak ostaje. Ili neko ko lupeta kao Vulin a ipak ostaje. Dobro, nije ministar a u stvari jeste. Jedino sto ovoj zemlji moze pomoci je da najzad krene u nekom odredjenom pravcu a to je na zapad. Dosta je tog sibicarenja u stilu istok-zapad, koji ocigledno ne donosi nikakve rezultate. Treba sto pre uci u NAT-o i Evropsku uniju jer ce tek tada poceti da stize neki kapital. Nece niko u zemlju koja se nije jasno opredelila sa kim hoce a sa kim nece. A i onako nas niko nece osim eventualno Evropa.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Ma ovo je sprdacina sa SPS-om.Samo Mrki?Neverovatno.A Djukic-dejanovic pa Obradovic?Ispade da su oni bezgresnia toliko toga su uradili da im ne gine smena.ma daj Vucicu ne zamlacuj se sa rekonstrukcijom.Na izbore koliko juce.Ne mogu da gledam vose ni Dinkica ni dacica ni ove gore pomenute.

SmackMyBitchUp

pre 10 godina

Ne kapiram, samo Mrka je imao obraza da podnese ostavku...a Obradovic?!?!?! Slavka? I njoj puca dugme sto nama puca kicma, a nemamo pare ni za lek ni za lecenje!

Beki Blumvud

pre 10 godina

Ja ne znam zasto se ceka samo na Dinkica. Zasto se nije do sada dogovorio sa svojim ministarkama? Pa, za Boga miloga, imaju samo tri fotelje. Zar je toliko komplikovano da se dogovore gde ce ko? E, neka Vucic raspise izbore i neka URS posalje u proslost.

dominikac

pre 10 godina

Ovo je vec smesno . Narod tek sad vidi kako su sa njim vladali SPS,URS(G17 i ostali).Vidi narod da je smesna njihova izjava da vladaju u ime gradjana .

Sabre

pre 10 godina

Sjajno..samo ona ordinarna.. da ne kazem sta posto mi necete objaviti komentar.. od coveka Obradovic i dalje ostaje ministar obrazovanja.. o Srbijo, zemljo medj' sljivama.

Ministar

pre 10 godina

Konačno će Srbiji svanuti i rešiće sve svoje probleme. Zameniće ministre za Kulturu i Sport. Samo da se Vučić toga ranije seti, pa da konačno počnemo da živimo bolje! Hvala Vučiću na ovakvom genijalnom potezu! Pravi si!!!

Vucic - prodavac magle

pre 10 godina

Smenili su moja dva omiljena ministra : Alisu Maric (nije dala narodne pare Partizanu i Crvenoj Zvezdi - bravo Alisa), i Bratislava Petkovica (nije dao novac raznim komercijalnim festivalima, "sokantnim" umetnicima koji uglavnom pljuju po Srbiji i sumornu realnost boje jos crnjima bojama tako da posle "uzivanja" u njihovim delima dobijete zelju da vas zgazi kamion. Umesto toga Petkovic je davao ovo malo novca predvidjenog za kulturu nacionalnim institucijama, sto i jeste najveci prioritet).

Dobro je da je bar mason Knezevic odleteo, a lose da ministarka za kolonizaciju i dovodjenje u duznicko ropstvo Zorana Mihajlovic ostaje da jos sa vecim naporom ostvaruje ciljeve svojih poslodavaca.

Wooden leg

pre 10 godina

Jedinstvo medju vrsiocima vlasti mora da se postigne, inace svaki nalet interesnih grupa predvodjen krupnim kapitalom,uzetim u pravo vreme i lansiranim sada, moze izazvati opasan pozar

make

pre 10 godina

Neophodna je promena u resoru finansija i privrede. Neophodno je da i Ujedinjeni regioni Srbije, kao treći koalicioni partner donesu odluku o personalnim promenama članova Vlade.

Legolas

pre 10 godina

"Postigli smo dogovor, juce na razgovorima sa predstavnicima SPS, oko podele odgovornosti u Ministarstvu finansija i privredne i da se to jasno poruci"...dakle Dinkilinki adio!!!

Eleonora

pre 10 godina

Nije li SNS prenaglila kada su u pitanju ministar kulture i ministar poljoprivrede? Novi na tim mestima ce se pokazati kao slabiji od prethodnih u slucaju da ne rade zajednicki.Slavica Djukic Dejanovic,dok u Beogradu se ljudi u Klinickom centru bore za zivot jer nema stentova, lekova ona dogovara izgradnju Novih klinickih centara u Srbiji a ni beogradski nije zavrsen.Kod Slavice sve je biznis.Norveski portal u novododisnjem broju u zeljama Vladi Srbije za Slavicu Djukic Dejanovic je pozeleo da naraste barem pola metra, kako nebi nabadala kada hoda u stiklama koje su visine njenih listova.Smatra se da je kao drugarica Mire Markovic proneverila velike pare preko bolnica u Kragijevcu i da za to mora retroaktivno odgovarati a pare vratiti zdravstvu.Veliki novac sklonjen na racunima ino-banaka, najcvise u Portugaliji i Spaniji."Bas je odabrala."?!

skupo brate

pre 10 godina

a jel te jel vucic odlazi skroz iz vlade ili samo sa mesta ministra odbrane ako ne odlazi onda neuspela rekonstrukcija i skuplja vlada jr mora ministar odbrane plus vucic

slovenac, 1952

pre 10 godina

Za ministra odbrane bi predložio ex generala V. Trifunovića, ako je još živ! Da mu se Srbija barem malo oduži, kako ga je tretirala. Još više mu duguju tada mladi vojnici iz Varaždinske kasarne! Duguju mu svoje živote! Ćastan ćovek! Pa zaboravio sam, da ćastnim ljudima nema mesta u politici, naroćito u Srbiji. Znaći, Vivat Vučić, Re di Srbistan!:((

deki

pre 10 godina

A ja se vecito pitao ko je zapeavo uzrok ove nase nesrece u Srbiji. izgleda da je to bila ministarka sporta. Kad nju promenimo ima konacno da nam krene.

Moravac

pre 10 godina

Kakvu crnu ostavku dao Vučić, o čemu pričaju njegovi fanovi?! Oslobodio se vojske za koju nije imao vremena (jer vodi stranku i državu) i tako napravio mesto za još jednog SNS prvoborca.

mozak

pre 10 godina

Vucic je osetio da mu pada rejting zbog drugih.
biti dobar politicar znaci biti dobar plivac u vodi sa ajkulama,krokodilima,jeguljam,piranama..znati dobro govoriti demagogiju u drustvu akademika,naucnika pisaca,i biti azdaja medju najgorim lopovima,placenim ubicama,a istovremeno biti brizan roditelj.
A od tih stvari g.Vucicu nedostaje ti dosta toga.nije dovoljno samo reci ja dolazim ujutro u 5 na posao,a odlazim uvece u 23,svakog dana,da bi uradio posao
malo iole ko zna citati izmedju redova od tvojih PR menadzera,shvatit ce sustinu

Zlopogleđa

pre 10 godina

Od sve papanije, vi smeniste Alisu Marić. Neka mi neko objasni koji je problem sa njom? Da li je neko zvanično izneo neku zamerku na njen račun? Mislim da je ona jedan od retkih ministara o kom narod ima zaista lepo misljenje. Toliko o 'vladavini naroda'...

vlada

pre 10 godina

to,to samo smenite ministre za sport i kulturu.mislim da ce napraviti rigorozan rez,i da ce nam kao zemlji biti bolje,samo u prosli cetvrtak

kulturnjak

pre 10 godina

U istoriji srpskog parlanemtarizma, bilo je mnogo ministara koji se nisu mešali u svoj posao, ali su bar imali pojma o čemu je reč. SNS, našavši se u kadrovskoj oskudici, kad je reč o kulturnim poslenicima, postavi nam polupismenog, neošlifovanog, samohvalisavog, narcisoidnog (ne)kulturnog poslastičara za ministra kulture i informisanja. Kad je reč o informisanju, da paradoks bude veći, na početku 21. veka, resorni ministar ne zna ni da uključi kompjuter! Vučiću, trebao bi da objasniš građanima, a pre svega nama, zaposlenima u kulturi, putem kojega trika si naseo na ovo kukavičije jaje? Potrudiću se da ti pomognem, da ti ne bi razbijao glavu i gubio dragoceno ti vreme. Petković, koga je na ministarsko mesto postavila Dragica Nikolić (supruga predsednika Srbije, je verovatno taj na koga je Vučić upro prstom danas i kazao da će biti uhapšen. Pronevere sa Milanskim ediktom, Kruševačkim i Narodnim muzejem... verovatno su prelile čašu. Obećao je, u avgustu prošle godine, da će platit porez, pred kamerama, u roku od nedelju dana. Kako onda, tako i sada, i dalje je na 341. mestu velikih poreskih dužnika. Bruka sa navodnom najstarijom poslastičanicom, je posebna priča. Osnovana je tek 1965.godine.
Da li je praksa u SNS da se za izgovorene neistine, ne odgovara ni pred kim?

Зокиша

pre 10 godina

Људи па кога боли више уво за политику..!!?? па видите и сама око 100 коментара!! све што раде раде због себе,.

zaborabljeno pozorište

pre 10 godina

Svima nama, koji radimo u kulturi i medijima, laknulo je, kad smo saznali da će biti smenjen ministar-šampita. Nije bilo ni jednog intervjua a a da dotični Petković nije upotrebio izraze, tipa...,,moja radnja", ,,eto u mojoj radnji", ,,ja na primer, u mojoj radnji".
Kadvog li odnosa njegova radnja ima prema srpskoj kulturi i medijima. Ima!!! Taj isti, srpski kobajagi ministar kulture nije platio 50000 ervića poreza državi, od kojeg se, između ostalog i finansira srpska kultura, pa i mi, zaposleni, u pozorištima Srbije. Takav stepen nekompetentnosti, neznanja, elementarne nekulture, samohvalisanja, poltronstva, istovremeno, gramzivosti i bahatosti, nije zabeležen u analima srpskog parlamentarizma. Petković je, svog sina postavio za direktora muzeja, sestrića, vozača kamiona, sa jedva završenom srednjom školom poslao u diplomatiju u našu ambasadu u Angoli, a sve to o trošku poreskih obveznika, koji redovno plaćaju porez. Ne znam, da li je to opšti manir u SNSu, ili izuzetak koji potvrđuje pravilo!