Nedelja, 21.07.2013.

09:42

Blic: Kako su Karići prali novac?

Istražni organi završili su istragu o tokovima kojima se kretao novac porodice Karić, piše današnji ''Blic''.

Izvor: Blic

Blic: Kako su Kariæi prali novac? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

VASHsmKA

pre 10 godina

Da je ta kompanija posteno stecena i posteno da je poslovala verovatno ne bi morali da se bave pranjem novca i preusmeravanjem na privatne racune...time su dobijali samo sigurnost da kada im jednog dana dodje,kao sto im je i dosao kraj,sebe obezbede...

Duška

pre 10 godina

Svako mora da odgovara za svoje postupke.Nema zaštićenih zato što je zakon isti za sve.Nije bitno da li je Karić prao pare preko jedne ili preko 43 firme odgovaraće za svoje postupke.Prljvština polako isplivava na površinu.

Kritika

pre 10 godina

Za ove partizane koji vicu Drz'te lopova: da li je mobtel nastala kao drzavna firma? Ne.
Dakle kako smete da postavljate krivicno delo uzimanje profita iz PRIVATNE firme od strane vlasnika iste? Prosli je gospodo samoupravljanje, zato smo tu gde i jesmo...

aleksandar grozni

pre 10 godina

A koju su stranku finansirali to nije vazno a Milanka je stvarno kapacitet pa su je radikalni naprednjaci iz tog razloga uzeli u svoje krilo,bruke jedne.Akose jednoga dana istrazi nacin finansiranja svih politickih stranaka u Srbiji,mislim da ce nasi zatvori biti pretesni i ostacemo bez celokupne drzavne administracije,skupstinske vecine,vlade,predsednika,opozicije,i zamislite koliko ce tu biti ustede za Srbiju,i javna preduzeca.

samo polako

pre 10 godina

Pranje novca obično podrazumeva knjigovodstvene dosetke kojima se NELEGALNO stečen novac (npr. od prodaje narkotika) uspešno predstavlja kao legalan prihod. Ovde o tome nema govora, u pitanju su fiktivni ugovori kojima su, možda, Karići oštetili kompaniju Mobtel. Može neko da ih tuži za odštetu, možda može država da ih goni zbog zloupotrebe službenog položaja (ili kako se već to zove u najnovijoj verziji srpskih zakona) - u svakom slučaju nema mesta priči o "pranju novca".

BOZANA 63

pre 10 godina

Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg bi porodica Karic imala privilegiju zastitu drzave ako su radili nesto sto nije bilo po Zakonu. Nema zaštite od odgovornosti pred zakonom ni za koga, Aleksandar Vucic stalno ponavlja istu pricu da niko nije jaci od drzave, samo izgleda da ga slabo cuju, ako se dokaze da su radili protiv zakona Karici ce odgovarati u to sam ubedjen i siguran.Sve ostalo ne bi bilo normalno, posebno za zemlju koja pregovara o ulasku u EU.

mixa

pre 10 godina

Family tourist je jedna od firmi preko koje se prao novac.MObtel je od njih iznajmljivao automobile,/koje inace 50% platio mobtel/.Vlasnica Olivera - sestra Bogoljuba je imala platu preko 4 miliona dinara.Novac je upucivan na druge firme i kipar tako da je firma dosla do bankrota a svoje dugove nasim firmama nije isplatila i pored izvrsnih sudskih resenja.Trenutno su blokirani i ne postoje a o prodaji 100 automobila i tom novcu nema nikakav trag.Znaci pored drzave oni su ostetili i mnoge manje firme sa kojima su poslovali a svoje obaveze nisu izmirili,jednostavno resili su da sve takve firme zatvore po savetu svojih advokata i na taj nacin izbegnu placanja svojih dugovanja.

Aleksandra

pre 10 godina

Ja verujem da ako je ovo istina da su oni prali novac preko ove 43 firme da ce imati fer sudjenje i da nece imati zastitu ni Nikolica ni Vuica.

Adam, Advokat

pre 10 godina

Svi su znali da Karici "peru novac" a nista nisu preduzeli. Oni bi sada morali da odgovaraju pred sudom za ucesce u kriminalu. Sta se ceka? Kada ce akcija poceti?

SARA

pre 10 godina

Naravno da treba da odgovara porodica Karic,naravno ako ima a, ocigledno da ima za sta!!! Ni po babu ni po stricevima,tako jedino ova zemlja moze napred!!!Nezelimo nove Karice i istoriju necemo ponavljati!!!

girl from ipanema

pre 10 godina

ako se dokaze da su imale malverzacije u radu,treba ih procesuirati kao i sve ostale.vucic je zapoceo borbu protiv korupcije, ta borba ide svojim tokom i ne vidim zasto bi karici bili izuzetak.

Razocarani Demokrata

pre 10 godina

Bez obzira na to sto su Karici u koaliciji sa SNS-om bice istrazena njihova poslovanja i ako se ispostavi da su krivi imace poteno sudjenje.

Micko

pre 10 godina

Oni su sa parama pobegli, u zatvor otici nikada nece vec ce uzivati negde u svetu... Svi smo ovo znali jos dok su bili tu... Kao sto svi znamo da sada muljaju kostic, miskovic, beko i ostali i sa njima ce biti isto... Bice tu jos dugo dok negde ne odu sa parama a onda ce se neko setiti da to treba ispitati...

A gde su tu politicari koji su radili sa njima. Ako mi neko kaze da neko vrti milijarde a da to nema veze sa politikom nego sam covek krade pa nisam budala...

Samo mi ovi SNS-ovci nisu jasni (mada sam i ja prosli put za njih glasao) koji se loze na ovo sto Vucic radi a ustvari covek do sada ama bas NISTA uradio nije da popravi stanje u drzavi. Sve je ovo samo farsa i nastavak otimacine.

dejan

pre 10 godina

Mene interesuje sta je drzava Srbija radila dok su oni prali novac?
(MilosNis, 21. jul 2013 14:11)

Kako sta je radila??? Ratovala brale! Pitaj Dacica ako meni ne verujes, on dobro to zna... a mozes i ove radikale da pitas, to ti je sve isto! I ko je postavio pitanje pljacke proglasen je za izdajnika srbstva.

KOLIKO BRE TI IMAS GODINA???

Mocni

pre 10 godina

Sa svojim parama covek moze da radi sta hoce! Koliko se secam drzava je to unovcila dobro, preko milijarde, koje je naravno spiskala na plate u javnom sektoru!

Sad hoce da otimaju jos!

MUKNAVI

pre 10 godina

Pa to su koalicioni partneri Tome i ekipe koji su sada na vlasti ,izabrao ih deo Naroda po lopovskom izbornom zakonu i sada ceka od tih isprepletanih lopova,koji su smenili prethodne drparose sa nekima su sada posle izbora u koaliciji, boljitke.

VladimirUE

pre 10 godina

Bogoljub Karic je koalicioni partner A.Vucica, A.Vucic ga je uveo u srpski parlament. Toliko o tzv. borbi A.Vucica protiv korupcije, opravdanje nije da je Bogoljubova supruga Milanka Karic savetnica i clanica kabibeta Tomislava Nikolica.

SVETLANA

pre 10 godina

Ne pada mi napamet da branim Kariće, ali konstantno spominjanje njih i krivice Miloševića za ratove 90-tih,a u međuvremenu nas ti isti što njih prozivaju opljačkali do gole kože,e to me već malo iritira.Cvetković krajem 2011.godine,"naštelova" da nismo prešli u prezadužene zemlje iako je znao da jesmo.Mišković se bogatio,kad je Karić otišao 2006. iz zemlje ovaj posta bezobrazno bogat i sve na naš račun.Krali ministri,krao predsednik vlade,svi nas pljačkali,a skreću nam pažnju na nekog od pre 7 i više godina.Dobro neka vam Đelić i Dinkić kažu gde se denu 1,8 milijardi evra od prodaje Karićevog MOBTEL-a.Karić nije svetac,ali meni je da prvo plate cenu ovi što su nam na dohvat ruke,a Rusi će isporučiti Karića kad na njega red dođe...
(ko je na redu za hapšenje,pa mu Karić treba da se skrene pažnja, 21. jul 2013 11:53)

Svaka ti ka u Njegoša prijatelju...tako je to BLIC javlja ono što odgovara Đilasu,cenzuriše sve što mu škodi,a sada sigurno i skreće pažnju sa hapšenja nekih tajkuna,garant.Toliko o tom nezavisnom mediju.

corrado

pre 10 godina

Ispravka: da Mobtel jeste pripadao PTTu a ne Telekomu, I Boris Tadic je bio predsednik Upravnog odbora PTTa, a ne Telekoma
Poenta je ista, da li je iz neznanja dozvolio da Karici preuzmu Mobtel od PTTa ili je, ne daj Boze imal neku korist od toga...kako znati :)

Sir Oliver

pre 10 godina

Familija Karica ima jos masu stvari po serbistanu pa ako je ovo pravna drzava sto im ne zaplene imovinu ili im se oprasta kraduckanje zbog pomaganja stranaka? Mozda u serbistanu mito spada u poreske olaksice?

Ivan

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma
(corrado, 21. jul 2013 13:17)

Mоbtel nikada nije pripadao Telekomu, vec PTTu, i pripadao je sve vreme istih 49%, sto je omogucio Milosevic. Kada je formiran Telekom, Mobtel je vec postojao...

Miljana

pre 10 godina

Krali su novac od obicnog naroda koji je jedva sastavljao kraj sa krajem a vlast je sve to odobravala, naravno i dan danas gledamo istu situaciju.

cica

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma
(corrado, 21. jul 2013 13:17)

Ma "nije znao" Bokica nista , rekli mu iz sluzbe da zavrne rukave na kosulji, izigrava smekera i da cuti :)

Grunf

pre 10 godina

Sam čin i način kako je to neko uradio je odavno poznat. Uostalom, svi koji se bave finansijskim malverzacijama u svetu rade na isti način. Sistem je isti. Meni više smeta kako se samo sete u datim okolnostima Karića i sličnih. Ni manje zemlje ni više "Karića". Kad god je gusto izvuku nekog "Karića"iz rukava. Ako je ta porodica da uzmemo da je svetačno izvukla toliki novac zašto ga ne isporuče Rusi Srbiji i ovde ga osude i konfiskuju svu imovinu. Kako i na koji način je on uopšte otišao u Rusiju i dan danas niko ne traži zahtev da ga vrate nazad. Normalno. Jednom sam ovde napisao umesto da su ga rebnuli ovde za extra profit i naterali ga da sagradi "most", sagradi novu bolnicu kao zadužbinu što je inače svuda praksa u svetu pa i kod nas je bila, kupi 100 autobusa ili bilo šta drugo od opšteg interesa on lepo troši pare u Rusiji silne milione evra. Započeće tamo neke poslove i tamo plaćati porez. Ovde ima potomke koji će onda legalnim parama opet vršljati kako hoće i raditi šta god hoće. Poslednji primer osuda Stefana Karića. Jadna je ova zemlja. Ipak ovu zemlju vode teški bolidi, a mi smo još veći koji dajemo bilo kome glas ovakvima kakvi su i od njih pravimo ljude sa društvenim statusom, političkim kontaktima koji treba da odlučuju o našoj sudbini. Zapamtite ovu vest i pojaviće se opet za koji mesec ili godinu kada bude trebala da bude plasirana i iskorišćena. Baš da vidimo šta će država uraditi posle ove vesti i mnogih drugih ovih dana. Svi znamo odgovor-nemi posmatrači.

corrado

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma

Nika

pre 10 godina

A kako mozemo mi koji zivimo u Srbiji i gradjani smo R.Srbije da tuzimo Srbiju koja nam je oprala novac od poreza koji smo joj placali od 1992-e do sada?

Belgrade Calling

pre 10 godina

Ovo su smesne cifre od Mobtel-a koje je ovaj brkati UDBAS oprao sa svojom familijom ispred UDBE.
Naravno utociste mu je pruzila bratska majcica Rusija sa KGB-om , kao i svakom Udbasu iz Srbije koji ponekad mora reda radi da se skloni u Rusiju.
Glavna Udbaska pljacka je bila primarna emisija para i stampanje novca bez pokrica iz Topcidera koji je prosledjivan ovom brkatom Udbasu iz Peci kako bi u svojim improvizovanim menjacnicama ( citaj kombi-menjacnicama) otkupljivale devize po Kosovu na ulicama i trgovima.
Preko ovog brkatog Udbasa, cela UDBA je na taj nacin uzela par milijardi maraka tadasnjih i rastalili se medjusobno.
Mobtel je mala maca .
Eto tako je "zaradio pare" brkati Udbas, cuveni domacin koji je hteo da skida lance i katance sa fabrika koje je prethodno njegova UDBA unistila.
Kada ce poceti zaplena imovine Udbasima i sradnicima po Srbiji?

qwerty

pre 10 godina

Ako sam nesto naucio u ovoj nasoj domovini, to je da su mediji uvek tendenciozni. Sve ove vesti treba uzeti sa rezervom dok ih zvanicnici ne potvrde.A i ako ih potvrde, treba ih sud proglasiti krivima. Koliko je ljudi prethodnih 10 godina bilo hapseno i drzano i po godinu dana u pritvoru, a na kraju nisu ni procesuirani? A da ne pominjem koliko je netacnih vesti bilo plasirano u medijima. Izbije afera, pohapse ljude, ispljuju ih po medijima mesec-dva dana, a ljudi posle izadju na slobodu i prekine se postupak protiv njih. A mediji ni rec posle o tome.

Amos

pre 10 godina

Za @Hombrea koji ne razume gde je tu drzava ostecena jer je Mobtel bio "privatna firma".
Otvori ti prijatelju lepo d.o.o, pa kad ga otvoris i nesto i zaradis, onda lepo otidji u banku i sve te pare podigni, pa si kupi nesto lepo.
Ili samo direktno sa firme npr uplati sebi i porodici letovanje, moze i u CG, za par stotina evra.
Pa kad te pozovu iz poreske sledece godine a odmah potom i iz suda zbog prekrsajne prijave - zbog ostecivanja sopstvenog DRUSTVA kao i drzave - onda se ovde vrati pa pitaj opet - kako je to ostecena drzava.

Ili npr - zakasni sa PRIJAVOM poreza (ne sa placanjem poreza, vec sa slanjem prijave) drzavi 2 dana (kao ja jednom) pa kad ti stigne poziv u sud i platis 8000din (inace - vise nego iznos poreza, koji uz to nije ni zakasnio) jer "nije strasna greska" - onda pitaj a kako je to ostecena drzava.

Ali dobro, ko sto kazu - 2-3 ubistva su tragedija, milion ubistava je statistika. Verovatno je tako i sa evrima.
Mogu samo reci da je g. Karic jedan divan, obrazovan i uspesan covek, kao i njegova zena a njegove cerke su velike i divne umetnice svetskog nivoa i super je za Srbiju sto je Mobtel kupovao njihove CDove u dijamantskom tirazu. Ali samo u njegovoj glavi.

Marko Mitrovic

pre 10 godina

Svako ko i malo poznaje slucaj Karic zna da su ovo vecinom stari tekstovi i spinovanje kako bi jos jednom narod okrenuo glavu dok veca desavanja u zemnji prolaze neprimecena. Srbijo, daj boze da vam je Karic najveci problem. Probudite se i pogledajte oko sebe. Jad i beda, a Karica u Srbiji nema vec 8 godina. Vi sve gore zivite i sve teze.

Skituljko

pre 10 godina

90% komentatora su bili deca kad su Karići ulagali u Srbiju,licencirali i brendirali domaće proizvode,držali bk tv,mobtel,i sve bilo ok. Ako su toliko loši,zašto je ceo Beograd stao uz njih kad su ih proterivali iz BK zgrade ko hotela Jugoslavija? Piše ovde dosta vas ali većinom sočne gluposti vođeni agitovanjem svojih partijskih internetet jurišnika a niko iz lične odgovornosti. Po meni,svi koji su se ogrešili o zakone Srbije treba da odgovaraju pa neka bude fer. Ništa više.

Dragan O

pre 10 godina

(@Zemun grad SPO, 21. jul 2013 11:30)
Slazem se sa komentarom no cini se da smo dosli na kraj kruga. Slobo (SPS)je uz podrsku SRS stvorio Karice, Miskovice i slicne a u procesu je opljackao Srbiju (kad ce se resiti Kipar???). Sad je na vlasti SNS (citaj preoubucena SRS) us pomoc SPS. Da li je njima u interesu da se resi ono sto su oni sami zakuhali? Naravno da nije i zato svi ovi dimni signali, 'hapsenje' Miskovica i 'satro' borba protiv korupcije.

sladjana

pre 10 godina

Sve to ne bi moglo da se realizuje bez državne potpore u zakonima i načinu poslovanja. Pod državom podrazumevam Miloševića i porodicu, kao i silesiju onih koji su postavljani na rukovodeća mesta, pogotovo u javnim preduzećima. Oni su za male pare kupovali ćutanje sitne boranije koja je obavljala prljave poslove. Svi smo bili mali lopovi i po malo smo krali, (uglavnom devizne dnevnice), da bismo bili lojalni veeelikim lopovima koji su pokrali i nas i zemlju. Prvo mora da bude ispravljena nepravda prema čoveku koji je bio vlasnik licence za pejdžing telefoniju koga je Karić pokrao uz pomoć Miloševića i UDBE i od toga napravio MOBTEL.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Jel ovaj u koaliciji sa SNS, a da...SNS prvo treba sebe da rekonstruiše, mnogo se tu ološa nakupilo, pa da onda deli drugima lekcije.

Dragan

pre 10 godina

Sigurno je da se namece pitanje kako su harmonikasi Karici u vreme ekonomskih sankcija preko noci postali milijarderi, kao jos neki drugi. Sigurno je da to nisu postali zahvaljujuci svojim "talentima", i da im je neko u tome "pomogao".Sramotno je da su oni i mnogi u vreme kada je jedan poslanik u skupstini rekao " ako treba jescemo korenje", narod jeo to korenje a gangsteri gradili i kupovali vile na Dedinju. Sa druge strane mnogi su pokusali da oporezuju takve kriminalce, sto je protumaceno kao , porezi su pljacka. Mozda je taj Bogoljub Karic i na Kosovu kao savetnik Hasima Tacija. Srbija ima mentalitet iz onog davnog turskog doba.

trece oko

pre 10 godina

Sve je tacno,u slovo. Za one koji ne razumeju,pa pitaju, kako je drzava ostecena kad je to bila privatna firma...to nije bila privatna firma vec vlasnistvo PTT i Karica,a stalno su se prepucavali ciji deo je veci. Za to vreme, taj olos je podmazivao olos koji je sedeo u upravnom odboru,postavljen od strane PTT tj drzave, tako da su sve odluke donosene u korist Karica. Sema jednostavna i standardna samo su u pitanju ogrooomne pare, na dnevnom nivou ogromne. Sad treba potrpati sav taj olos koji se smenjivao po upravnim odborima i bivao debelo podmazivan, pa da znaju buduce generacije kako ce proci svako takav. Ako ne bude opipljivih pravosudnih resenja i olosa iza resetaka, narod ce to zapamtiti,nemamo svi kratko pamcenje.

Dus@n

pre 10 godina

kao da je bitno kako su Karići "oprali" novac? bitno je da ga imaju za više generacija i da taj novac nije dostupan Srbiji, već samo nekolicini, najverovatnije iz SPS-a, koja ih čuva od sudstva. da smo iole ozbiljna država pa da raspišemo poternicu za Karićem i da mu se zapleni sva imovina i u Srbiji i u svetu... nažalost u takavu mogućnost ne verujem.

eh,

pre 10 godina

@(JOJKE, 21. jul 2013 11:30)

Lepo si sve srocio i svako ti je slovo na mestu ali kako nekad rece francuski kralj Luj XIV : "Drzava sam JA !!"

Mozemo mi menjati lica na politickoj sceni kliko hocemo, ali dok ne promenimo SISTEM bice uvek isto.

Evo pogledaj ovaj na prvi pogled za naciju beznacajan primer tamo nekog visevekovnog hrasta, za kog se (gle cuda!) do pre par sedmica nije ni culo. Elem, napujdase ljue da se pobune, razgalamise se ministri, pa ce se sad raditi neki projekti za spasavanje drveta, od kojih naravno mnogi nece naravno biti prihvaceni, ali ce biti SIGURNO DEBELO naplaceni jer ce se svi projekti raditi po narudzbini. Pa onda naknanda merenja, eksproprijacija, resenja, vestacenja....

A sta ce biti s vec otkupljenim i isplacenim zemljistem ako se trasa puta pomeri?

Bilo kako bilo, neko ce da napuni dzepove.

MRKI

pre 10 godina

Ljudi hajde da se realno pogledamo i kazemo sve o ovim LOPOVIMA. Karicu Miskovicu Kosticu Bogicevicu Nikolicu /Interkop/ Borovici i ostalima je mwsto u zatvoru zbog poreske utaje i stete nanete drzavi. Sad druga je stvar sto kod nas politicari misle da su drzava a ovi LOPOVI su finansirali njih stranku i izbore. Da li je normalno da Simpo duguje preko 4 milijarde na ime poreza Pink 800 miliona Farmakom 500 miliona Ovamo se razbacuju jahtama avionima dzipovima. Pravite zatvore umesto skola jer kod nas ni trafika posteno ne radi. Drugo zasto postoji finansijska policija poreska uprava i ko im zabranjuje sa rade ono za sta su placeni?

zikaprof

pre 10 godina

Kako se onda desilo da se kod prepoštenih nam bata Tome i viteza Koje,t.j. Vučka ,ova karićka bratija nadje na izbornoj listi.Ruka ruku mije.

Stiv

pre 10 godina

"Čak su i sume za nepostojeće poslove bile i po nekoliko puta više od stvarne cene". - Ko to zna kolika je stvarna cena za nepostojeće poslove?

delija bgd

pre 10 godina

Samo a podsetim, SRBIJA je prodala MOBTEL, a ne Bogoljub Karić! Dok je finansirao i poziciju i opoziciju, bio je dobar, a kada je ustalasao javnost na izborima, ozbiljno pomuteći račune onima koje je plaćao, postao je kriminalac, oduzeta mu je televizija i slično!!! Mada, čini mi se da se polako stiču uslovi za njegov povratak u zemlju i objavljivanje njegovih "platnih spiskova".

zoran

pre 10 godina

Pećanci i dan danas "pale i žare" Srbijom. Kosovo je rak-rana srpskog naroda.

A inače, baš sada puštaju ovo sa Karićima u promet da narod zaboravi na famozni 27. Jul, Vučićev dan-D. Koja rekonstrukcija, koji bakrači. Sve su to muljatori. Između ovi danas koji su u Vladi i Karića nikakva razlika. Vaćareza, murdarenje, muljanje....

Hombre

pre 10 godina

Ja samo ne razumem zašto i kako je tu država oštećena, ako je njihova privatna firma zaradila neke pare pa oni te pare raspoređivali između svojih firmi i podizali, trošili, ili prebacivali na svoje privatne račune? Je l' prekršaj ako zaradim pa to hoću da potrošim? Ili je u pitanju to da nisu platili porez na te transakcije? Ali onda to nisu tako velike sume od neplaćenog poreza. Ali, u krajnjem, zašto bi bilo zabranjeno da ja , ako sam nešto pošteno zaradio, to prebacujem sa jednog svog računa na drugi svoj račun? Ekonomisti, objasnite mi, meni tu nema logike.
Ja bih postavio drugo pitanje: Kako je došlo do toga da oni nekom inicijalnom lovom krenu u veliki biznis? Odakle im ta lova? Od pevanja po kafanama na Kosovu sigurno nije, a ni tata Janićije im nije ostavio par miliončića tadašnjih maraka.
E to da nam se kaže, a posle je lako da uvećaš bogatstvo kad si imao početnih par miliončića.Da li je zaista u pitanju onaj čuveni zajam za preporod Srbije u kojem je i moj pokojni otac bio prevaren od strane Miloševićevih Borki i ostalih "finansijskih stručnjaka" pa uplatio čovek za decu, da se nađe, srećom samo nekoliko stotina, koje, naravno, nikad nismo dobili nazad? Rekoše u tadašnjoj Beobanci u stečaju - "prošao rok"!!! A vidim , Karićima ne prolazi rok ni u Rusiji, žive braća na visokoj nozi, sve uspešni privrednici i poliglote.A u Beogradu, jedna po jedna nekretnina se prodaje i niko ne stopira lovu koju Karići dobijaju prodajom svojih brojnih dedinjskih vila.

Rony

pre 10 godina

Ovakve stvari i dan danas radi gotovo svaka firma radi izbegavanja poreskih obaveza i sada bas kao i onda je sve po zakonu. Sad sto je zakon nakaradan pitanje je za one koji ih donose. Sasvim nam je poznato da ovde ni obicna trafika ne posluje sasvim legalno i da se poreski prekrsaji prave konstantno nekada iz pohlepe a nekada iz nuzde. Bez obzira na sve ne mogu da verujem kako je istraznim organima zanimljivije sta se desavalo 1998. nego divljacka tranzicija i unistavanje kompletne privrede od 2000. godine na ovamo. Karic se tereti za oko 60 miliona ondasnjih maraka dok je isto 60 ali milijardi evra netragom nestalo u poslednjih dvanaest godina i na to niko ne reaguje. Jedina razlika izmedju Miskovica i Karica je sto Karic nije hteo da plati "odbranu sa slobode" i nije ucestvovao u tranziciji.

Siniša

pre 10 godina

Evo još posla za pravosuđe i za Vučića
(dimitrije, 21. jul 2013 10:06)

Koji je u koaliciji sa ,,dobrim-prepoštenim'' Karićima...a oni opljačkali državu. Nazadnjaci, vidim da ne znate šta da pišete, zbunjeni ste...u svojim redovima imate veeeelike prevarante i šta sad pisati...

krle - dron

pre 10 godina

Ma to je samo vrh ledenog brega od mr. saljata,inace aljbanci se falje da je on njihovog cistog porekla od cuvenog plemena kurtesi cije prezime su zbog potreba premadurili u karice,navode kao dokaz njegova faca je kao isklesani cistokrvni aljbanac.Sto se tice muntanja po srbiji tu je prevazisao Ostapa Bendera i to mu se mora priznati,nije zgoreg priupitati hag- sto su ga stavljali na crnu listu,dali samo zbog oruzja i sverca duvana mada sto se tice duvana to je narod i onako sve popusio kao i sve drugo.Naravno on nije nikada dosao legalno u posed mobtela nega ga preoteo po nalogu ukletog zlobe,e kada bi drzava bila drzava i rekonstrukcijom utvrdila da on nije na legalan nacin prigrabio mobtel to bi bio pocetak kraja srbsko-albanskog ostapa bendera.....

Dmitar

pre 10 godina

Kakve sve to ima veze sa privatizacijom? Država je bila većinski vlasnik i odgovorna je za sve navedeno. Zatim je ista otela Karićima njihov udeo i celinu prodala Telenoru. E to je privatizacija. Stvar je u tome da su Vučić i Nikolić u svađi, sprema se podela SNS-a, pretpostavlja se da bi Karić bio na strani Vučića i sada Nikolić kopa i rukama i nogama da se Karić nikada ne vrati i pored pritisaka od strane Evropske Komisije da mora da mu se ukine progon. Našim političarima je više puta jasno rečeno da nema napretka dok se ne prestane sa progonom vlasnika privatnih firmi.

kako bese, najslabija karika na BK

pre 10 godina

Velimir Ilic i Dinkic su isli na Kipar da utvrde tok novca. Kako 2013 znaju, a 2002/3 nisu?
Ko je vlasnik i jedne i druge partije u stvari?
Kako policija nije znala, a znala je ko je homosexualac, a ko nije?
Zna policija i koja je zena abortirala nakon silovanja, a ne zna za tokove novca?
Po meni neverovatno. Neko je korumpiran, ko?

Nenad

pre 10 godina

Da li je neko od ovih nasih bogatasa zaradio posteno novac svojim radom i sposobnostima ili su svi iskoristili,ratove,sankcije i tranzicuju da se na neposten nacin obogate? Neverovatno

Sećam se

pre 10 godina

@pa zar oni. nisu bili privatna firma.

Nisu, Mobtel je bio 51% porodice Karić a 49% države. U svim zemljama je prvi operater mobilne telefonije plaćao basnoslovnu licencu, oni su dobili za DŽ. SMS servis nije fukncionisao, brojeva nije bilo u legalnoj prodaji nego na crno kod njihovih dilera u kešu, cene razgovora masakriranje a da su ponudili neki telefon za neku razumnu cenu o tome ni reči.

djoka

pre 10 godina

@zlaja
Evo vidim, svi prestupnici su pozatvarani i iza resetaka, a pravda u zemlji Srbiji je svakim danom zadovoljenija. Idem da pojedem jednu bananu.

dzigi

pre 10 godina

Prali, krali a na kraju Mobtel prodat za milijardu i po. Onom austrijancu pola milijardi, radnicima ništa (ne Karićima, već običnim radnicima) ništa, a državi ostatak. Malo li je?

JOJKE

pre 10 godina

NIJE PROBLEM KARIĆ !!!

...već šta je radila DRŽAVA SRBIJA. To je pravo pitanje. Uvek će postojati "KARIĆI", ali zato i služi DRŽAVA koja treba da zaštiti narod. To su naši NEREŠIVI i JEZIVI problemi koje mi nismo u stanju da rešimo.

Par stotina razbojnika "počistilo" je vrednosti u državi koje su stvarane decenijama.

Šifra: PESIMISTA

Kozmo

pre 10 godina

@ xmen, 21. jul 2013 10:50
Rodjena njihova firma bi bila porodicna.Ti se raspitaj ko je u sta duvao i shvatices da ni jedan nije zaradio Mobtel.Mobtel je telekom,a sa kim su bili u dilu neka se cinkare medjusobno,ali bih se postarao i da bude organizovan medjunarodni lov,da ga bekstvo sto vise kosta

ko je na redu za hapšenje,pa mu Karić treba da se skrene pažnja

pre 10 godina

Ne pada mi napamet da branim Kariće, ali konstantno spominjanje njih i krivice Miloševića za ratove 90-tih,a u međuvremenu nas ti isti što njih prozivaju opljačkali do gole kože,e to me već malo iritira.Cvetković krajem 2011.godine,"naštelova" da nismo prešli u prezadužene zemlje iako je znao da jesmo.Mišković se bogatio,kad je Karić otišao 2006. iz zemlje ovaj posta bezobrazno bogat i sve na naš račun.Krali ministri,krao predsednik vlade,svi nas pljačkali,a skreću nam pažnju na nekog od pre 7 i više godina.Dobro neka vam Đelić i Dinkić kažu gde se denu 1,8 milijardi evra od prodaje Karićevog MOBTEL-a.Karić nije svetac,ali meni je da prvo plate cenu ovi što su nam na dohvat ruke,a Rusi će isporučiti Karića kad na njega red dođe...

master

pre 10 godina

Kada je brod počeo da tone(Milošević) uvek se pojavi neki kapetan Kukavica-Perač!
A pare?
Pa pare i nisu bile njihove .To su pare koje su prvo bile iznete na Kipar pa onda vraćene za osnivanje Mobtel-a,tako da nisu ni narodne.
Pa čije su onda pare onda ispumpali?
Pare pripadaju državno-partijskom sistemu koji je za vreme sankcija "darovao" Srbiji mobilnu telefoniju kao dokaz da nam iste ne mogu ništa.

Zaključak: Ako Karići treba nekome da vrate pare onda treba da vrate SPS-u,jer je njihova politika dovela do "sheme" koje je tako dobro funkcionisala.

željko

pre 10 godina

Kako su Koštunica i Beograd samo nasjeli na ovu priču o Kariću i otjeraše normalnog čovjeka. Iste te strukture koje stoje iz tjeranja Karića su ubile Stambolića, ubile Đinđića, srušile A. Markovića, namjestile Fikretu Abdiću, ignorisale Račana, dogovarale sa Tuđmanom itd, itd, itd, itd, a sada se te iste strukture se dogovoriše oko Kosova.
Da su se pitali ovi ljudi, kao i Karić, nikada rata ne bi bilo ni sa Albancima niti sa bilo kim drugim!

Господин Друг

pre 10 godina

Реч је о познатом начину мувања с новцем, тако да је ова "истрага" само формално вођена.
Карићи су први пут покрали Србију кроз "Зајам за Србију" 1989. године. То је било прво Милошевићево "добро дело", тј. враћање услуге за стајање на страну будућег диктатора. Карићи су најуспешнији Косовци у региону: послови у Албанији никад нису ни стали, као ни у родној груди Метохији.
Схеме преко Кипра (где је Милошевићева омиљена банкарка отпремала новац у BB Cyprus, према инструкцијама које је добила од Милошевића лично, који је пре тога занат прања научио као банкар у Њујорку), Русије (уз помоћ незаменљивог Боре Милошевића) и других off-shore схема је само део приче који треба да се реши паралелно са најважнијим "привредником" тога времена, Мирославом Мишковићем.
Проблем је у томе што се повратак Карића није могао организовати упркос "надљудским напорима" СНС-а и највећег "борца против корупције" Александра Вучића. Сада "напредни радикали" не знају шта све може ЈОШ ДА СЕ ОТКРИЈЕ и пристаће на одрицање од Карића, па и по цену да их откуца Млађан Динкић, учесник отимачине од Карића.
P.S. Карићево "царство" је обично Потемкиново село настало од новца покрадених грађана Србије и спреге са Милошевићевим режимом. Нема ту нкаквог Мобтела, него ПТТ-а и Карића, који је злоупотребио инфраструктуру да оснује БК Телевизију (локације, стубове и фреквенције). Оснивање Телекома (односно Мобилне телефоније Србије) је било обично замазивање очију. Отимачина коју је после одрадио Динкић је само други део баладе о неплаћеном државном рекету.
P.P.S. А када ће "реконструкција" владе? Када ће реформа јавног система? Где су инвестиције од 100 милијарди долара?

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Eto još jednog primera, a ima ih više ovih dana, da produkti Miloševićevog vremena nastavljaju na sve načine teror i pljačku nad građanima Srbije. Dobro je što je ovo izašlo u javnost, a veliki je problem što brzo zaboravljamo. Nije dobro što ovakve stvari uvek saznajemo prvo iz medija i to zarad nečije potrebe. Na žalost, institucije su nam još slabe, iako moram priznati da se po pitanju borbe protiv kriminala i korupcije uradilo više u poslednjih godunu dana, nego za prethodnih deset.

zoran

pre 10 godina

A koliko je proneverio Miodrag Kostić i ostali tajkuni novca, a sada se u zemlji Srbiji smatraju vrhunskim privrednicima??? E Srbijo jadna li si...Šta ste zapeli za Karića, koliko se samo država okoristila prodajom njegovog Mobtela-podsetiću, milijardu i šesto miliona evra, a sada ga smatraju kriminalcem!!!

Vasilije

pre 10 godina

Ovo pre svega nije pranje novca, vec utaja poreza, prisvajanje dobiti itd. Ipak, ono sto je meni bilo najcrnje dok smo bili sugradjani, e to je kulturni model koji su zapatili u Beogradu. A koji se dobro primio, al to je prica i o nama....

Gangsteri

pre 10 godina

Hajde malo napisite i kako je Tomic Simpo krao i prelivao drustveni kapital u privatni. Ja mislim da ima vise firmi koje su mu to omogucavale nego Karicu. Treba procesljati svu imovinu iznesenu na Kipar, Lihtenstajn, Francusku, Rusiju, Makedoniju, BiH i ko zna gde jos.
Zasto mu je to drzava omogucila, to je drugo pitanje. Sada se kao krece sa neplacenim doprinosima i porezima. Zamajavanje naroda. A kradja.....?

pera peric

pre 10 godina

karici, miskovici, beko,kostici,dinkici, delici,ministri i drzavni sekretari,z.mitrovici.................................................... stvarno mi nije jasno zasto smo pred bankrotom.najlepse je ono: znamo sta su radili ali ne moze da se dokaze. sije mi ga dura.

za primer ostalima

pre 10 godina

Ovakvi krupni slučajevi moraju da imaju specijalan status u pogledu efikasnosti i medijske pokrivenosti procesa. To će biti jasna poruka čemu tek mogu da se nadaju oni manje moćni, bogati i uticajni...

TDLX

pre 10 godina

I dan danas mi je žao što sam mu poklonio 150 maraka za običnu sim karticu, 2001. godine u 'ofisu' Mobtela u Novom Pazaru, i to bez ikakvog računa. Valjda je to tada bilo normalno?

Milena

pre 10 godina

I dalje neometano rade na Alfa Univerzitetu, Vilama Jelenama, paradiraju od Rusije do Engleske, daju instrukcije nasim ministrima koji im u Belorusiju idu na noge: i prave ruglo od nase zemlje. Treba im pod hitno oduzeti svu imovinu!

Zvončica

pre 10 godina

Svako u životu odgovara za svoje postupke! Svako ko je bilo šta uradio na štetu države treba da odgovara! Odakle Karićima to silno bogatstvo, od poštenog rada? Sumnjam. I moj deda je bio bogat čovek, čitav život radan i pošten, ali ne ostvari toliki kapital kao Karići! Pohvala za prvog potpredsednika Vlade g-dina Vučića i njego vu borbu protiv korupcije! Svi koji su oštetili državu treba da odgovaraju i sve što su uzeli državi da vrate!

Porodica koja stvara CVRSTE VEZE!

pre 10 godina

Ma hajte molim vas! Pa zar je dugogodisnja istraga samo to pokazala?! Pa to su znali i operateri i portiri u Mobtelu! Skolovali i sakom i kapom mazali sve koji su im trebali...
Pa prve ove na vlasti!

xmen

pre 10 godina

Prali novac? Taj termin znači legalizaciju prljavog novca stečenog kriminalom-pljačkama, švercom droge itd. Ovde se ne radi o tome jer se Karićev Mobtel bavio legalnim poslom. Karići su kršili srpski zakon zbog jako loših i rogobatnih finansijskih propisa koji vlasnicima ne dozvoljava da raspolažu sa novcem svoje rodjene firme. Tako rade svi direktori a ne samo Karići. Zbog tako strogih i krutih propisa nas zaobilaze strani investitori a uskoro ćemo ostati i bez domaćih (Mišković, Karić itd.)
Ne zaboravimo da je država već naplatila Karićima "porez na ekstra profit" u visini 50 mil. € jer su se obogatili u vreme Miloševića. Taj iznos je mnogo veći nego neke strane investicije zbog kojih ne silaze sa ekrana pojedini ministri.
Pravi motivi za uništavanje Karićevih firmi su verovatno to što nije hteo da daje donacije ministrima koji su ga kasnije proterali.
Koja je korist za državu što nam je sada biznismen br. 1 Darko Šarić? Da li on radi po propisima?

Kuki

pre 10 godina

Karic, Miskovic, Beko, Mitrovic, Kostic, DJelic, Vlahovic ... neki za koje ne znamo, ili kojih trenutno ne mogu da se setim, svi postali multimiljarderi u zadnjih trideset godina. Verovatno to nema nikakve veze sa propascu nase drzave. To sto je nasa drzava propala u istom periodu je puka slucajnost.

mmmm

pre 10 godina

U svakom slučaju i 100 miliona eura za njih ne predstavlja problem da plate državi što su dužni i mogu normalno da žive i rade, i skinu hipoteku; inače će imati desetotsruko više posredne štete od ovog iznosa npr!!! My opinion. A i kvalitet života, naravno kad uspostavimo realan kurs, pa i Karići i svi ostali budu imali interesa i računa da vrate sav kapitali i investiraju u zemlji jer bogami za strance se u mnogim zemljama spremaju i mnogo veći porezi nego u Srbiji a i svaka tudja zemlja.... tuga je golema!

бидермајер

pre 10 godina

Kojesta,zaradili pare svirajuci na svadbama,ali jedini dobar predlog Bogoljuba cinjenicno je,politicarsko branje zelene salate !

signore e signori

pre 10 godina

Jos u to vreme, kada su Karici drzali Mobtel, se znalo sta rade iz jednog prostog razloga - jer su uvek poreskoj upravi prijavljivali da im je profit nula pa samim timi u drzavnu kasu nisu platili ni dinar poreza. Necu da zalazim u pricu zasto niko od nadleznih nije tada reagovao jer mislim da je to takodje svima jasno. Ono sto je mene fasciniralo je to da su ti isti Karici osnovali stranku i na izborima dobili skoro 10 posto glasova. Kakav profil licnosti moras imati da bi dao glas onima za koje se zna da nisu lopovi nego pljackasi?

AlekS

pre 10 godina

Sva "mudrost" nasih "biznismena" lezi u peljesenju sopstvene drzave. Ovi Karici su navodno napravili "velike" pare u Rusiji. Ako su Rusiji pravli te pare kao u Kanadi, onda nisu odmakli od jednog frizerskog salona za sest stolica na Yonge street-u. Ali su zato "otvorili" vile u prestiznim krajevima grada.

fino

pre 10 godina

E pa fino, sad dok oni tobože ispituju ovo a narod u transu aplaudira Vučiću, dotle aktuelni rade isto, bez ikakve kontrole, jer tobože ko će vožda kontrolisati, on je "prepošten". Pa dok mi izađemo iz euforije radikalske podvale i shvatimo da ih treba menjati kao i prošle, ode mast u propast. Interesantno da je u jeku totalni egzodus radikala u SNS, toliko o njihovoj ideologiji, važna je samo fotelja koje su se konačno dočepali a kako i da li ćemo ih uspeti oterati to je već ?

milija đurić

pre 10 godina

Nema zaštite od odgovornosti pred zakonom ni za članove SNS, zašto bi ga bilo za Kariće ili Miškoviće? Sve ostalo ne bi bilo normalno, posebno za zemlju koja pregovara o ulasku u EU.

SashaNS

pre 10 godina

Pa dobro, otkrili ste toplu vodu, da li mozete to i da dokazete, podignete optuznicu i osudite na visegodisnju robiju ovu lopovsku familiju?

sasa

pre 10 godina

pa zar oni. nisu bili privatna firma. A sta je bilo s parama iz penzionog fonda ( najbogatiji fond koja jedna zemlja moze da ima) jer otkriste njegov put?

Fidelio

pre 10 godina

Da, Karići su prali novac u idustrijskim razmerama. I?

To sve odavno znamo, ne znamo samo tačne cifre. Kao što ne znamo ni koliki je deo to novca odlazio na finansiranje političkih stranaka u Srbiji, bez kojih bi neometan rad Karić postrojenja za pranje novca bio potpuno nemoguć i nezamisliv.

Između ostalog, bilo bi zanimljivo saznati i koliko je inkasirala stranka sa najpoštenijim i najsposobnijim kadrovima u istoriji Srbije od Velikog praska do danas, koji su za samo godinu dana uradili više nego sve ostale vlade za 12 godina i omogućili ovaj tekući procvat Srbije.

Ako još niste razumeli koja je stranka u pitanju, još jedan hint: to je stranka koja je pokrenula dosad nezapamćenu i neviđenu najezdu botova na ovaj i druge sajtove. To je izgleda i jedino konkretno što je uradila.

(Sad ćemo po broju minusa videti da li botovi rade i nedeljom.)

rekonstrukcija zabokrecine

pre 10 godina

Ma Karici za Karice, i to nije nista novo, sad kao neko otkriva toplu vodu koja je "tekla" pre deset godina.
Nego zasto se poreski i istrazni organi i mediji ne bave onim sto je sada vruce, ovih poslednjih nekoliko godina? Da li sadasnje velike telekomunikacione, trgovinske, medijske firme itd. na slican nacin kroz fiktivne ugovore o raznim uslugama i sl. odlivaju i peru pare a u bilansima iskaziju gubitke ili neku sitnu dobit (koja je realno ogromna), a onda istim tim parama kao dokapitalizuju ili opet investiraju u firmu preko raznih fondova. Ili kako se osnivaju i zasta sluze firme koje odmah u prvoj, drugoj godini poslovanja ostvaruju stotine miliona prihoda sa 1,2,3 zaposlena??
Sve genijalni naucni projekti!
To je sve i obicnim laicima jasno..
Ali naravno, o tome ce se pisati 2020. godine kad sve zastari i bude kasno! I onda nije jasno zasto tonemo i budzet je prazan!

Rade

pre 10 godina

Da li neko zna razliku izmedju pranja novca (kojeg iz navedenog nije bilo) i utaje poreza i nanosenje stete drugim akcionarima. Ovde je u pitanju drzava kao dvostruki gubitnik: gubi prihod od poreza na dobit i gubi deo dobiti (koje je ovde nema) po osnovu udela u kapitalu.

Patrijota

pre 10 godina

Zar Karici? Sokiran sam, ne mogu da verujem?
A zato je njegova stranka u vlasti, preko prepostenog borca protiv kriminala i korupcije, Vucica??? He,he,he...koliko je to kostalo Karice i kome je dat novac?
Nedavno je bio clanak kako Karici rasprodaju imovinu po Beogradu; radi se o preko 30 luksuznih vila po Dedinju i poslovnih prostora??? Pa, care Vucicu, kako je to moguce??? Kako mu je to dozvoljeno, pogotovo sada u jeku tvoje velike borbe protiv takvih???
Rumunski scenario Vucicu je jedina prava stvar za sve vas, a sta i kako radite, desice se i to veoma brzo!!!

snouden

pre 10 godina

A kartice za dopunu 063 je prodao jednom biznismenu za kes u iznosu od par desetina miliona evra i po niskoj ceni,a ovaj to posle prodavao na crno uz fantastican dobitak.Ko zna kolika je tu steta drzavi napravljena,ali ko mari za to kada taj biznismen korumpira citav sistem vec godinama!

koleking

pre 10 godina

Bravo za istražne organe.Oni su saznali ono što svi znamo već 10 godina.Pa kad se samo setim koliko su magazina izdavali mladi Karići i sponzor svih ti novina je uvek bio Mobtel.Pa kad Top Speed ne može da dobije auto na test Goran Karić ga kupi pa ga testiraju.A sponzor kupovine automobila je uvek bio Mobtel.

bbns

pre 10 godina

sve gore navedeno nije protiv zakona tj odgovorni su predstavnici državnog kapitala u Mobtelu. Karići nisu imali upravljačku moć jer nisu imali većinski paket u toj firmi. dakle prvo predstavnike države hapsiti i utvrditi njihovu imovinsku korist i odgovornost pa onda Karice. Karići su samo profiteri kojima su nesposobni i korumpirani državni sluzbenici omogućili da se neprimereno bogate. svi problemi ove zemlje počinju i završavaju se sa ne sposobnošću države. i ova ne plaćanja poreza i doprinosa koja su tema dana danas su primer. neko ih je pustio da muzu državu.

zlaja

pre 10 godina

Nedodirljivih više u Srbiji nema, pa će u skladu sa tim i Karići biti ispitani, i ako tu budu dokazane neke nezakonite radnje, nema nikakve sumnje da će i Karići odgovarati.

Milena

pre 10 godina

I dalje neometano rade na Alfa Univerzitetu, Vilama Jelenama, paradiraju od Rusije do Engleske, daju instrukcije nasim ministrima koji im u Belorusiju idu na noge: i prave ruglo od nase zemlje. Treba im pod hitno oduzeti svu imovinu!

SashaNS

pre 10 godina

Pa dobro, otkrili ste toplu vodu, da li mozete to i da dokazete, podignete optuznicu i osudite na visegodisnju robiju ovu lopovsku familiju?

koleking

pre 10 godina

Bravo za istražne organe.Oni su saznali ono što svi znamo već 10 godina.Pa kad se samo setim koliko su magazina izdavali mladi Karići i sponzor svih ti novina je uvek bio Mobtel.Pa kad Top Speed ne može da dobije auto na test Goran Karić ga kupi pa ga testiraju.A sponzor kupovine automobila je uvek bio Mobtel.

bbns

pre 10 godina

sve gore navedeno nije protiv zakona tj odgovorni su predstavnici državnog kapitala u Mobtelu. Karići nisu imali upravljačku moć jer nisu imali većinski paket u toj firmi. dakle prvo predstavnike države hapsiti i utvrditi njihovu imovinsku korist i odgovornost pa onda Karice. Karići su samo profiteri kojima su nesposobni i korumpirani državni sluzbenici omogućili da se neprimereno bogate. svi problemi ove zemlje počinju i završavaju se sa ne sposobnošću države. i ova ne plaćanja poreza i doprinosa koja su tema dana danas su primer. neko ih je pustio da muzu državu.

JOJKE

pre 10 godina

NIJE PROBLEM KARIĆ !!!

...već šta je radila DRŽAVA SRBIJA. To je pravo pitanje. Uvek će postojati "KARIĆI", ali zato i služi DRŽAVA koja treba da zaštiti narod. To su naši NEREŠIVI i JEZIVI problemi koje mi nismo u stanju da rešimo.

Par stotina razbojnika "počistilo" je vrednosti u državi koje su stvarane decenijama.

Šifra: PESIMISTA

sasa

pre 10 godina

pa zar oni. nisu bili privatna firma. A sta je bilo s parama iz penzionog fonda ( najbogatiji fond koja jedna zemlja moze da ima) jer otkriste njegov put?

djoka

pre 10 godina

@zlaja
Evo vidim, svi prestupnici su pozatvarani i iza resetaka, a pravda u zemlji Srbiji je svakim danom zadovoljenija. Idem da pojedem jednu bananu.

Patrijota

pre 10 godina

Zar Karici? Sokiran sam, ne mogu da verujem?
A zato je njegova stranka u vlasti, preko prepostenog borca protiv kriminala i korupcije, Vucica??? He,he,he...koliko je to kostalo Karice i kome je dat novac?
Nedavno je bio clanak kako Karici rasprodaju imovinu po Beogradu; radi se o preko 30 luksuznih vila po Dedinju i poslovnih prostora??? Pa, care Vucicu, kako je to moguce??? Kako mu je to dozvoljeno, pogotovo sada u jeku tvoje velike borbe protiv takvih???
Rumunski scenario Vucicu je jedina prava stvar za sve vas, a sta i kako radite, desice se i to veoma brzo!!!

бидермајер

pre 10 godina

Kojesta,zaradili pare svirajuci na svadbama,ali jedini dobar predlog Bogoljuba cinjenicno je,politicarsko branje zelene salate !

Rade

pre 10 godina

Da li neko zna razliku izmedju pranja novca (kojeg iz navedenog nije bilo) i utaje poreza i nanosenje stete drugim akcionarima. Ovde je u pitanju drzava kao dvostruki gubitnik: gubi prihod od poreza na dobit i gubi deo dobiti (koje je ovde nema) po osnovu udela u kapitalu.

Belgrade Calling

pre 10 godina

Ovo su smesne cifre od Mobtel-a koje je ovaj brkati UDBAS oprao sa svojom familijom ispred UDBE.
Naravno utociste mu je pruzila bratska majcica Rusija sa KGB-om , kao i svakom Udbasu iz Srbije koji ponekad mora reda radi da se skloni u Rusiju.
Glavna Udbaska pljacka je bila primarna emisija para i stampanje novca bez pokrica iz Topcidera koji je prosledjivan ovom brkatom Udbasu iz Peci kako bi u svojim improvizovanim menjacnicama ( citaj kombi-menjacnicama) otkupljivale devize po Kosovu na ulicama i trgovima.
Preko ovog brkatog Udbasa, cela UDBA je na taj nacin uzela par milijardi maraka tadasnjih i rastalili se medjusobno.
Mobtel je mala maca .
Eto tako je "zaradio pare" brkati Udbas, cuveni domacin koji je hteo da skida lance i katance sa fabrika koje je prethodno njegova UDBA unistila.
Kada ce poceti zaplena imovine Udbasima i sradnicima po Srbiji?

TDLX

pre 10 godina

I dan danas mi je žao što sam mu poklonio 150 maraka za običnu sim karticu, 2001. godine u 'ofisu' Mobtela u Novom Pazaru, i to bez ikakvog računa. Valjda je to tada bilo normalno?

Sećam se

pre 10 godina

@pa zar oni. nisu bili privatna firma.

Nisu, Mobtel je bio 51% porodice Karić a 49% države. U svim zemljama je prvi operater mobilne telefonije plaćao basnoslovnu licencu, oni su dobili za DŽ. SMS servis nije fukncionisao, brojeva nije bilo u legalnoj prodaji nego na crno kod njihovih dilera u kešu, cene razgovora masakriranje a da su ponudili neki telefon za neku razumnu cenu o tome ni reči.

Fidelio

pre 10 godina

Da, Karići su prali novac u idustrijskim razmerama. I?

To sve odavno znamo, ne znamo samo tačne cifre. Kao što ne znamo ni koliki je deo to novca odlazio na finansiranje političkih stranaka u Srbiji, bez kojih bi neometan rad Karić postrojenja za pranje novca bio potpuno nemoguć i nezamisliv.

Između ostalog, bilo bi zanimljivo saznati i koliko je inkasirala stranka sa najpoštenijim i najsposobnijim kadrovima u istoriji Srbije od Velikog praska do danas, koji su za samo godinu dana uradili više nego sve ostale vlade za 12 godina i omogućili ovaj tekući procvat Srbije.

Ako još niste razumeli koja je stranka u pitanju, još jedan hint: to je stranka koja je pokrenula dosad nezapamćenu i neviđenu najezdu botova na ovaj i druge sajtove. To je izgleda i jedino konkretno što je uradila.

(Sad ćemo po broju minusa videti da li botovi rade i nedeljom.)

Nenad

pre 10 godina

Da li je neko od ovih nasih bogatasa zaradio posteno novac svojim radom i sposobnostima ili su svi iskoristili,ratove,sankcije i tranzicuju da se na neposten nacin obogate? Neverovatno

signore e signori

pre 10 godina

Jos u to vreme, kada su Karici drzali Mobtel, se znalo sta rade iz jednog prostog razloga - jer su uvek poreskoj upravi prijavljivali da im je profit nula pa samim timi u drzavnu kasu nisu platili ni dinar poreza. Necu da zalazim u pricu zasto niko od nadleznih nije tada reagovao jer mislim da je to takodje svima jasno. Ono sto je mene fasciniralo je to da su ti isti Karici osnovali stranku i na izborima dobili skoro 10 posto glasova. Kakav profil licnosti moras imati da bi dao glas onima za koje se zna da nisu lopovi nego pljackasi?

dejan

pre 10 godina

Mene interesuje sta je drzava Srbija radila dok su oni prali novac?
(MilosNis, 21. jul 2013 14:11)

Kako sta je radila??? Ratovala brale! Pitaj Dacica ako meni ne verujes, on dobro to zna... a mozes i ove radikale da pitas, to ti je sve isto! I ko je postavio pitanje pljacke proglasen je za izdajnika srbstva.

KOLIKO BRE TI IMAS GODINA???

VladimirUE

pre 10 godina

Bogoljub Karic je koalicioni partner A.Vucica, A.Vucic ga je uveo u srpski parlament. Toliko o tzv. borbi A.Vucica protiv korupcije, opravdanje nije da je Bogoljubova supruga Milanka Karic savetnica i clanica kabibeta Tomislava Nikolica.

Kuki

pre 10 godina

Karic, Miskovic, Beko, Mitrovic, Kostic, DJelic, Vlahovic ... neki za koje ne znamo, ili kojih trenutno ne mogu da se setim, svi postali multimiljarderi u zadnjih trideset godina. Verovatno to nema nikakve veze sa propascu nase drzave. To sto je nasa drzava propala u istom periodu je puka slucajnost.

Vasilije

pre 10 godina

Ovo pre svega nije pranje novca, vec utaja poreza, prisvajanje dobiti itd. Ipak, ono sto je meni bilo najcrnje dok smo bili sugradjani, e to je kulturni model koji su zapatili u Beogradu. A koji se dobro primio, al to je prica i o nama....

zikaprof

pre 10 godina

Kako se onda desilo da se kod prepoštenih nam bata Tome i viteza Koje,t.j. Vučka ,ova karićka bratija nadje na izbornoj listi.Ruka ruku mije.

Porodica koja stvara CVRSTE VEZE!

pre 10 godina

Ma hajte molim vas! Pa zar je dugogodisnja istraga samo to pokazala?! Pa to su znali i operateri i portiri u Mobtelu! Skolovali i sakom i kapom mazali sve koji su im trebali...
Pa prve ove na vlasti!

AlekS

pre 10 godina

Sva "mudrost" nasih "biznismena" lezi u peljesenju sopstvene drzave. Ovi Karici su navodno napravili "velike" pare u Rusiji. Ako su Rusiji pravli te pare kao u Kanadi, onda nisu odmakli od jednog frizerskog salona za sest stolica na Yonge street-u. Ali su zato "otvorili" vile u prestiznim krajevima grada.

fino

pre 10 godina

E pa fino, sad dok oni tobože ispituju ovo a narod u transu aplaudira Vučiću, dotle aktuelni rade isto, bez ikakve kontrole, jer tobože ko će vožda kontrolisati, on je "prepošten". Pa dok mi izađemo iz euforije radikalske podvale i shvatimo da ih treba menjati kao i prošle, ode mast u propast. Interesantno da je u jeku totalni egzodus radikala u SNS, toliko o njihovoj ideologiji, važna je samo fotelja koje su se konačno dočepali a kako i da li ćemo ih uspeti oterati to je već ?

MRKI

pre 10 godina

Ljudi hajde da se realno pogledamo i kazemo sve o ovim LOPOVIMA. Karicu Miskovicu Kosticu Bogicevicu Nikolicu /Interkop/ Borovici i ostalima je mwsto u zatvoru zbog poreske utaje i stete nanete drzavi. Sad druga je stvar sto kod nas politicari misle da su drzava a ovi LOPOVI su finansirali njih stranku i izbore. Da li je normalno da Simpo duguje preko 4 milijarde na ime poreza Pink 800 miliona Farmakom 500 miliona Ovamo se razbacuju jahtama avionima dzipovima. Pravite zatvore umesto skola jer kod nas ni trafika posteno ne radi. Drugo zasto postoji finansijska policija poreska uprava i ko im zabranjuje sa rade ono za sta su placeni?

za primer ostalima

pre 10 godina

Ovakvi krupni slučajevi moraju da imaju specijalan status u pogledu efikasnosti i medijske pokrivenosti procesa. To će biti jasna poruka čemu tek mogu da se nadaju oni manje moćni, bogati i uticajni...

Ivan

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma
(corrado, 21. jul 2013 13:17)

Mоbtel nikada nije pripadao Telekomu, vec PTTu, i pripadao je sve vreme istih 49%, sto je omogucio Milosevic. Kada je formiran Telekom, Mobtel je vec postojao...

kako bese, najslabija karika na BK

pre 10 godina

Velimir Ilic i Dinkic su isli na Kipar da utvrde tok novca. Kako 2013 znaju, a 2002/3 nisu?
Ko je vlasnik i jedne i druge partije u stvari?
Kako policija nije znala, a znala je ko je homosexualac, a ko nije?
Zna policija i koja je zena abortirala nakon silovanja, a ne zna za tokove novca?
Po meni neverovatno. Neko je korumpiran, ko?

Grunf

pre 10 godina

Sam čin i način kako je to neko uradio je odavno poznat. Uostalom, svi koji se bave finansijskim malverzacijama u svetu rade na isti način. Sistem je isti. Meni više smeta kako se samo sete u datim okolnostima Karića i sličnih. Ni manje zemlje ni više "Karića". Kad god je gusto izvuku nekog "Karića"iz rukava. Ako je ta porodica da uzmemo da je svetačno izvukla toliki novac zašto ga ne isporuče Rusi Srbiji i ovde ga osude i konfiskuju svu imovinu. Kako i na koji način je on uopšte otišao u Rusiju i dan danas niko ne traži zahtev da ga vrate nazad. Normalno. Jednom sam ovde napisao umesto da su ga rebnuli ovde za extra profit i naterali ga da sagradi "most", sagradi novu bolnicu kao zadužbinu što je inače svuda praksa u svetu pa i kod nas je bila, kupi 100 autobusa ili bilo šta drugo od opšteg interesa on lepo troši pare u Rusiji silne milione evra. Započeće tamo neke poslove i tamo plaćati porez. Ovde ima potomke koji će onda legalnim parama opet vršljati kako hoće i raditi šta god hoće. Poslednji primer osuda Stefana Karića. Jadna je ova zemlja. Ipak ovu zemlju vode teški bolidi, a mi smo još veći koji dajemo bilo kome glas ovakvima kakvi su i od njih pravimo ljude sa društvenim statusom, političkim kontaktima koji treba da odlučuju o našoj sudbini. Zapamtite ovu vest i pojaviće se opet za koji mesec ili godinu kada bude trebala da bude plasirana i iskorišćena. Baš da vidimo šta će država uraditi posle ove vesti i mnogih drugih ovih dana. Svi znamo odgovor-nemi posmatrači.

rekonstrukcija zabokrecine

pre 10 godina

Ma Karici za Karice, i to nije nista novo, sad kao neko otkriva toplu vodu koja je "tekla" pre deset godina.
Nego zasto se poreski i istrazni organi i mediji ne bave onim sto je sada vruce, ovih poslednjih nekoliko godina? Da li sadasnje velike telekomunikacione, trgovinske, medijske firme itd. na slican nacin kroz fiktivne ugovore o raznim uslugama i sl. odlivaju i peru pare a u bilansima iskaziju gubitke ili neku sitnu dobit (koja je realno ogromna), a onda istim tim parama kao dokapitalizuju ili opet investiraju u firmu preko raznih fondova. Ili kako se osnivaju i zasta sluze firme koje odmah u prvoj, drugoj godini poslovanja ostvaruju stotine miliona prihoda sa 1,2,3 zaposlena??
Sve genijalni naucni projekti!
To je sve i obicnim laicima jasno..
Ali naravno, o tome ce se pisati 2020. godine kad sve zastari i bude kasno! I onda nije jasno zasto tonemo i budzet je prazan!

krle - dron

pre 10 godina

Ma to je samo vrh ledenog brega od mr. saljata,inace aljbanci se falje da je on njihovog cistog porekla od cuvenog plemena kurtesi cije prezime su zbog potreba premadurili u karice,navode kao dokaz njegova faca je kao isklesani cistokrvni aljbanac.Sto se tice muntanja po srbiji tu je prevazisao Ostapa Bendera i to mu se mora priznati,nije zgoreg priupitati hag- sto su ga stavljali na crnu listu,dali samo zbog oruzja i sverca duvana mada sto se tice duvana to je narod i onako sve popusio kao i sve drugo.Naravno on nije nikada dosao legalno u posed mobtela nega ga preoteo po nalogu ukletog zlobe,e kada bi drzava bila drzava i rekonstrukcijom utvrdila da on nije na legalan nacin prigrabio mobtel to bi bio pocetak kraja srbsko-albanskog ostapa bendera.....

Sir Oliver

pre 10 godina

Familija Karica ima jos masu stvari po serbistanu pa ako je ovo pravna drzava sto im ne zaplene imovinu ili im se oprasta kraduckanje zbog pomaganja stranaka? Mozda u serbistanu mito spada u poreske olaksice?

Hombre

pre 10 godina

Ja samo ne razumem zašto i kako je tu država oštećena, ako je njihova privatna firma zaradila neke pare pa oni te pare raspoređivali između svojih firmi i podizali, trošili, ili prebacivali na svoje privatne račune? Je l' prekršaj ako zaradim pa to hoću da potrošim? Ili je u pitanju to da nisu platili porez na te transakcije? Ali onda to nisu tako velike sume od neplaćenog poreza. Ali, u krajnjem, zašto bi bilo zabranjeno da ja , ako sam nešto pošteno zaradio, to prebacujem sa jednog svog računa na drugi svoj račun? Ekonomisti, objasnite mi, meni tu nema logike.
Ja bih postavio drugo pitanje: Kako je došlo do toga da oni nekom inicijalnom lovom krenu u veliki biznis? Odakle im ta lova? Od pevanja po kafanama na Kosovu sigurno nije, a ni tata Janićije im nije ostavio par miliončića tadašnjih maraka.
E to da nam se kaže, a posle je lako da uvećaš bogatstvo kad si imao početnih par miliončića.Da li je zaista u pitanju onaj čuveni zajam za preporod Srbije u kojem je i moj pokojni otac bio prevaren od strane Miloševićevih Borki i ostalih "finansijskih stručnjaka" pa uplatio čovek za decu, da se nađe, srećom samo nekoliko stotina, koje, naravno, nikad nismo dobili nazad? Rekoše u tadašnjoj Beobanci u stečaju - "prošao rok"!!! A vidim , Karićima ne prolazi rok ni u Rusiji, žive braća na visokoj nozi, sve uspešni privrednici i poliglote.A u Beogradu, jedna po jedna nekretnina se prodaje i niko ne stopira lovu koju Karići dobijaju prodajom svojih brojnih dedinjskih vila.

Miljana

pre 10 godina

Krali su novac od obicnog naroda koji je jedva sastavljao kraj sa krajem a vlast je sve to odobravala, naravno i dan danas gledamo istu situaciju.

Nika

pre 10 godina

A kako mozemo mi koji zivimo u Srbiji i gradjani smo R.Srbije da tuzimo Srbiju koja nam je oprala novac od poreza koji smo joj placali od 1992-e do sada?

zoran

pre 10 godina

Pećanci i dan danas "pale i žare" Srbijom. Kosovo je rak-rana srpskog naroda.

A inače, baš sada puštaju ovo sa Karićima u promet da narod zaboravi na famozni 27. Jul, Vučićev dan-D. Koja rekonstrukcija, koji bakrači. Sve su to muljatori. Između ovi danas koji su u Vladi i Karića nikakva razlika. Vaćareza, murdarenje, muljanje....

snouden

pre 10 godina

A kartice za dopunu 063 je prodao jednom biznismenu za kes u iznosu od par desetina miliona evra i po niskoj ceni,a ovaj to posle prodavao na crno uz fantastican dobitak.Ko zna kolika je tu steta drzavi napravljena,ali ko mari za to kada taj biznismen korumpira citav sistem vec godinama!

Rony

pre 10 godina

Ovakve stvari i dan danas radi gotovo svaka firma radi izbegavanja poreskih obaveza i sada bas kao i onda je sve po zakonu. Sad sto je zakon nakaradan pitanje je za one koji ih donose. Sasvim nam je poznato da ovde ni obicna trafika ne posluje sasvim legalno i da se poreski prekrsaji prave konstantno nekada iz pohlepe a nekada iz nuzde. Bez obzira na sve ne mogu da verujem kako je istraznim organima zanimljivije sta se desavalo 1998. nego divljacka tranzicija i unistavanje kompletne privrede od 2000. godine na ovamo. Karic se tereti za oko 60 miliona ondasnjih maraka dok je isto 60 ali milijardi evra netragom nestalo u poslednjih dvanaest godina i na to niko ne reaguje. Jedina razlika izmedju Miskovica i Karica je sto Karic nije hteo da plati "odbranu sa slobode" i nije ucestvovao u tranziciji.

Господин Друг

pre 10 godina

Реч је о познатом начину мувања с новцем, тако да је ова "истрага" само формално вођена.
Карићи су први пут покрали Србију кроз "Зајам за Србију" 1989. године. То је било прво Милошевићево "добро дело", тј. враћање услуге за стајање на страну будућег диктатора. Карићи су најуспешнији Косовци у региону: послови у Албанији никад нису ни стали, као ни у родној груди Метохији.
Схеме преко Кипра (где је Милошевићева омиљена банкарка отпремала новац у BB Cyprus, према инструкцијама које је добила од Милошевића лично, који је пре тога занат прања научио као банкар у Њујорку), Русије (уз помоћ незаменљивог Боре Милошевића) и других off-shore схема је само део приче који треба да се реши паралелно са најважнијим "привредником" тога времена, Мирославом Мишковићем.
Проблем је у томе што се повратак Карића није могао организовати упркос "надљудским напорима" СНС-а и највећег "борца против корупције" Александра Вучића. Сада "напредни радикали" не знају шта све може ЈОШ ДА СЕ ОТКРИЈЕ и пристаће на одрицање од Карића, па и по цену да их откуца Млађан Динкић, учесник отимачине од Карића.
P.S. Карићево "царство" је обично Потемкиново село настало од новца покрадених грађана Србије и спреге са Милошевићевим режимом. Нема ту нкаквог Мобтела, него ПТТ-а и Карића, који је злоупотребио инфраструктуру да оснује БК Телевизију (локације, стубове и фреквенције). Оснивање Телекома (односно Мобилне телефоније Србије) је било обично замазивање очију. Отимачина коју је после одрадио Динкић је само други део баладе о неплаћеном државном рекету.
P.P.S. А када ће "реконструкција" владе? Када ће реформа јавног система? Где су инвестиције од 100 милијарди долара?

Amos

pre 10 godina

Za @Hombrea koji ne razume gde je tu drzava ostecena jer je Mobtel bio "privatna firma".
Otvori ti prijatelju lepo d.o.o, pa kad ga otvoris i nesto i zaradis, onda lepo otidji u banku i sve te pare podigni, pa si kupi nesto lepo.
Ili samo direktno sa firme npr uplati sebi i porodici letovanje, moze i u CG, za par stotina evra.
Pa kad te pozovu iz poreske sledece godine a odmah potom i iz suda zbog prekrsajne prijave - zbog ostecivanja sopstvenog DRUSTVA kao i drzave - onda se ovde vrati pa pitaj opet - kako je to ostecena drzava.

Ili npr - zakasni sa PRIJAVOM poreza (ne sa placanjem poreza, vec sa slanjem prijave) drzavi 2 dana (kao ja jednom) pa kad ti stigne poziv u sud i platis 8000din (inace - vise nego iznos poreza, koji uz to nije ni zakasnio) jer "nije strasna greska" - onda pitaj a kako je to ostecena drzava.

Ali dobro, ko sto kazu - 2-3 ubistva su tragedija, milion ubistava je statistika. Verovatno je tako i sa evrima.
Mogu samo reci da je g. Karic jedan divan, obrazovan i uspesan covek, kao i njegova zena a njegove cerke su velike i divne umetnice svetskog nivoa i super je za Srbiju sto je Mobtel kupovao njihove CDove u dijamantskom tirazu. Ali samo u njegovoj glavi.

Micko

pre 10 godina

Oni su sa parama pobegli, u zatvor otici nikada nece vec ce uzivati negde u svetu... Svi smo ovo znali jos dok su bili tu... Kao sto svi znamo da sada muljaju kostic, miskovic, beko i ostali i sa njima ce biti isto... Bice tu jos dugo dok negde ne odu sa parama a onda ce se neko setiti da to treba ispitati...

A gde su tu politicari koji su radili sa njima. Ako mi neko kaze da neko vrti milijarde a da to nema veze sa politikom nego sam covek krade pa nisam budala...

Samo mi ovi SNS-ovci nisu jasni (mada sam i ja prosli put za njih glasao) koji se loze na ovo sto Vucic radi a ustvari covek do sada ama bas NISTA uradio nije da popravi stanje u drzavi. Sve je ovo samo farsa i nastavak otimacine.

xmen

pre 10 godina

Prali novac? Taj termin znači legalizaciju prljavog novca stečenog kriminalom-pljačkama, švercom droge itd. Ovde se ne radi o tome jer se Karićev Mobtel bavio legalnim poslom. Karići su kršili srpski zakon zbog jako loših i rogobatnih finansijskih propisa koji vlasnicima ne dozvoljava da raspolažu sa novcem svoje rodjene firme. Tako rade svi direktori a ne samo Karići. Zbog tako strogih i krutih propisa nas zaobilaze strani investitori a uskoro ćemo ostati i bez domaćih (Mišković, Karić itd.)
Ne zaboravimo da je država već naplatila Karićima "porez na ekstra profit" u visini 50 mil. € jer su se obogatili u vreme Miloševića. Taj iznos je mnogo veći nego neke strane investicije zbog kojih ne silaze sa ekrana pojedini ministri.
Pravi motivi za uništavanje Karićevih firmi su verovatno to što nije hteo da daje donacije ministrima koji su ga kasnije proterali.
Koja je korist za državu što nam je sada biznismen br. 1 Darko Šarić? Da li on radi po propisima?

SNS prevaranti

pre 10 godina

Jel ovaj u koaliciji sa SNS, a da...SNS prvo treba sebe da rekonstruiše, mnogo se tu ološa nakupilo, pa da onda deli drugima lekcije.

Dragan O

pre 10 godina

(@Zemun grad SPO, 21. jul 2013 11:30)
Slazem se sa komentarom no cini se da smo dosli na kraj kruga. Slobo (SPS)je uz podrsku SRS stvorio Karice, Miskovice i slicne a u procesu je opljackao Srbiju (kad ce se resiti Kipar???). Sad je na vlasti SNS (citaj preoubucena SRS) us pomoc SPS. Da li je njima u interesu da se resi ono sto su oni sami zakuhali? Naravno da nije i zato svi ovi dimni signali, 'hapsenje' Miskovica i 'satro' borba protiv korupcije.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Eto još jednog primera, a ima ih više ovih dana, da produkti Miloševićevog vremena nastavljaju na sve načine teror i pljačku nad građanima Srbije. Dobro je što je ovo izašlo u javnost, a veliki je problem što brzo zaboravljamo. Nije dobro što ovakve stvari uvek saznajemo prvo iz medija i to zarad nečije potrebe. Na žalost, institucije su nam još slabe, iako moram priznati da se po pitanju borbe protiv kriminala i korupcije uradilo više u poslednjih godunu dana, nego za prethodnih deset.

zoran

pre 10 godina

A koliko je proneverio Miodrag Kostić i ostali tajkuni novca, a sada se u zemlji Srbiji smatraju vrhunskim privrednicima??? E Srbijo jadna li si...Šta ste zapeli za Karića, koliko se samo država okoristila prodajom njegovog Mobtela-podsetiću, milijardu i šesto miliona evra, a sada ga smatraju kriminalcem!!!

Siniša

pre 10 godina

Evo još posla za pravosuđe i za Vučića
(dimitrije, 21. jul 2013 10:06)

Koji je u koaliciji sa ,,dobrim-prepoštenim'' Karićima...a oni opljačkali državu. Nazadnjaci, vidim da ne znate šta da pišete, zbunjeni ste...u svojim redovima imate veeeelike prevarante i šta sad pisati...

trece oko

pre 10 godina

Sve je tacno,u slovo. Za one koji ne razumeju,pa pitaju, kako je drzava ostecena kad je to bila privatna firma...to nije bila privatna firma vec vlasnistvo PTT i Karica,a stalno su se prepucavali ciji deo je veci. Za to vreme, taj olos je podmazivao olos koji je sedeo u upravnom odboru,postavljen od strane PTT tj drzave, tako da su sve odluke donosene u korist Karica. Sema jednostavna i standardna samo su u pitanju ogrooomne pare, na dnevnom nivou ogromne. Sad treba potrpati sav taj olos koji se smenjivao po upravnim odborima i bivao debelo podmazivan, pa da znaju buduce generacije kako ce proci svako takav. Ako ne bude opipljivih pravosudnih resenja i olosa iza resetaka, narod ce to zapamtiti,nemamo svi kratko pamcenje.

MUKNAVI

pre 10 godina

Pa to su koalicioni partneri Tome i ekipe koji su sada na vlasti ,izabrao ih deo Naroda po lopovskom izbornom zakonu i sada ceka od tih isprepletanih lopova,koji su smenili prethodne drparose sa nekima su sada posle izbora u koaliciji, boljitke.

Dmitar

pre 10 godina

Kakve sve to ima veze sa privatizacijom? Država je bila većinski vlasnik i odgovorna je za sve navedeno. Zatim je ista otela Karićima njihov udeo i celinu prodala Telenoru. E to je privatizacija. Stvar je u tome da su Vučić i Nikolić u svađi, sprema se podela SNS-a, pretpostavlja se da bi Karić bio na strani Vučića i sada Nikolić kopa i rukama i nogama da se Karić nikada ne vrati i pored pritisaka od strane Evropske Komisije da mora da mu se ukine progon. Našim političarima je više puta jasno rečeno da nema napretka dok se ne prestane sa progonom vlasnika privatnih firmi.

Dragan

pre 10 godina

Sigurno je da se namece pitanje kako su harmonikasi Karici u vreme ekonomskih sankcija preko noci postali milijarderi, kao jos neki drugi. Sigurno je da to nisu postali zahvaljujuci svojim "talentima", i da im je neko u tome "pomogao".Sramotno je da su oni i mnogi u vreme kada je jedan poslanik u skupstini rekao " ako treba jescemo korenje", narod jeo to korenje a gangsteri gradili i kupovali vile na Dedinju. Sa druge strane mnogi su pokusali da oporezuju takve kriminalce, sto je protumaceno kao , porezi su pljacka. Mozda je taj Bogoljub Karic i na Kosovu kao savetnik Hasima Tacija. Srbija ima mentalitet iz onog davnog turskog doba.

Dus@n

pre 10 godina

kao da je bitno kako su Karići "oprali" novac? bitno je da ga imaju za više generacija i da taj novac nije dostupan Srbiji, već samo nekolicini, najverovatnije iz SPS-a, koja ih čuva od sudstva. da smo iole ozbiljna država pa da raspišemo poternicu za Karićem i da mu se zapleni sva imovina i u Srbiji i u svetu... nažalost u takavu mogućnost ne verujem.

SVETLANA

pre 10 godina

Ne pada mi napamet da branim Kariće, ali konstantno spominjanje njih i krivice Miloševića za ratove 90-tih,a u međuvremenu nas ti isti što njih prozivaju opljačkali do gole kože,e to me već malo iritira.Cvetković krajem 2011.godine,"naštelova" da nismo prešli u prezadužene zemlje iako je znao da jesmo.Mišković se bogatio,kad je Karić otišao 2006. iz zemlje ovaj posta bezobrazno bogat i sve na naš račun.Krali ministri,krao predsednik vlade,svi nas pljačkali,a skreću nam pažnju na nekog od pre 7 i više godina.Dobro neka vam Đelić i Dinkić kažu gde se denu 1,8 milijardi evra od prodaje Karićevog MOBTEL-a.Karić nije svetac,ali meni je da prvo plate cenu ovi što su nam na dohvat ruke,a Rusi će isporučiti Karića kad na njega red dođe...
(ko je na redu za hapšenje,pa mu Karić treba da se skrene pažnja, 21. jul 2013 11:53)

Svaka ti ka u Njegoša prijatelju...tako je to BLIC javlja ono što odgovara Đilasu,cenzuriše sve što mu škodi,a sada sigurno i skreće pažnju sa hapšenja nekih tajkuna,garant.Toliko o tom nezavisnom mediju.

Marko Mitrovic

pre 10 godina

Svako ko i malo poznaje slucaj Karic zna da su ovo vecinom stari tekstovi i spinovanje kako bi jos jednom narod okrenuo glavu dok veca desavanja u zemnji prolaze neprimecena. Srbijo, daj boze da vam je Karic najveci problem. Probudite se i pogledajte oko sebe. Jad i beda, a Karica u Srbiji nema vec 8 godina. Vi sve gore zivite i sve teze.

delija bgd

pre 10 godina

Samo a podsetim, SRBIJA je prodala MOBTEL, a ne Bogoljub Karić! Dok je finansirao i poziciju i opoziciju, bio je dobar, a kada je ustalasao javnost na izborima, ozbiljno pomuteći račune onima koje je plaćao, postao je kriminalac, oduzeta mu je televizija i slično!!! Mada, čini mi se da se polako stiču uslovi za njegov povratak u zemlju i objavljivanje njegovih "platnih spiskova".

cica

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma
(corrado, 21. jul 2013 13:17)

Ma "nije znao" Bokica nista , rekli mu iz sluzbe da zavrne rukave na kosulji, izigrava smekera i da cuti :)

Stiv

pre 10 godina

"Čak su i sume za nepostojeće poslove bile i po nekoliko puta više od stvarne cene". - Ko to zna kolika je stvarna cena za nepostojeće poslove?

sladjana

pre 10 godina

Sve to ne bi moglo da se realizuje bez državne potpore u zakonima i načinu poslovanja. Pod državom podrazumevam Miloševića i porodicu, kao i silesiju onih koji su postavljani na rukovodeća mesta, pogotovo u javnim preduzećima. Oni su za male pare kupovali ćutanje sitne boranije koja je obavljala prljave poslove. Svi smo bili mali lopovi i po malo smo krali, (uglavnom devizne dnevnice), da bismo bili lojalni veeelikim lopovima koji su pokrali i nas i zemlju. Prvo mora da bude ispravljena nepravda prema čoveku koji je bio vlasnik licence za pejdžing telefoniju koga je Karić pokrao uz pomoć Miloševića i UDBE i od toga napravio MOBTEL.

Skituljko

pre 10 godina

90% komentatora su bili deca kad su Karići ulagali u Srbiju,licencirali i brendirali domaće proizvode,držali bk tv,mobtel,i sve bilo ok. Ako su toliko loši,zašto je ceo Beograd stao uz njih kad su ih proterivali iz BK zgrade ko hotela Jugoslavija? Piše ovde dosta vas ali većinom sočne gluposti vođeni agitovanjem svojih partijskih internetet jurišnika a niko iz lične odgovornosti. Po meni,svi koji su se ogrešili o zakone Srbije treba da odgovaraju pa neka bude fer. Ništa više.

milija đurić

pre 10 godina

Nema zaštite od odgovornosti pred zakonom ni za članove SNS, zašto bi ga bilo za Kariće ili Miškoviće? Sve ostalo ne bi bilo normalno, posebno za zemlju koja pregovara o ulasku u EU.

Gangsteri

pre 10 godina

Hajde malo napisite i kako je Tomic Simpo krao i prelivao drustveni kapital u privatni. Ja mislim da ima vise firmi koje su mu to omogucavale nego Karicu. Treba procesljati svu imovinu iznesenu na Kipar, Lihtenstajn, Francusku, Rusiju, Makedoniju, BiH i ko zna gde jos.
Zasto mu je to drzava omogucila, to je drugo pitanje. Sada se kao krece sa neplacenim doprinosima i porezima. Zamajavanje naroda. A kradja.....?

pera peric

pre 10 godina

karici, miskovici, beko,kostici,dinkici, delici,ministri i drzavni sekretari,z.mitrovici.................................................... stvarno mi nije jasno zasto smo pred bankrotom.najlepse je ono: znamo sta su radili ali ne moze da se dokaze. sije mi ga dura.

Zvončica

pre 10 godina

Svako u životu odgovara za svoje postupke! Svako ko je bilo šta uradio na štetu države treba da odgovara! Odakle Karićima to silno bogatstvo, od poštenog rada? Sumnjam. I moj deda je bio bogat čovek, čitav život radan i pošten, ali ne ostvari toliki kapital kao Karići! Pohvala za prvog potpredsednika Vlade g-dina Vučića i njego vu borbu protiv korupcije! Svi koji su oštetili državu treba da odgovaraju i sve što su uzeli državi da vrate!

Mocni

pre 10 godina

Sa svojim parama covek moze da radi sta hoce! Koliko se secam drzava je to unovcila dobro, preko milijarde, koje je naravno spiskala na plate u javnom sektoru!

Sad hoce da otimaju jos!

corrado

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma

corrado

pre 10 godina

Ispravka: da Mobtel jeste pripadao PTTu a ne Telekomu, I Boris Tadic je bio predsednik Upravnog odbora PTTa, a ne Telekoma
Poenta je ista, da li je iz neznanja dozvolio da Karici preuzmu Mobtel od PTTa ili je, ne daj Boze imal neku korist od toga...kako znati :)

dzigi

pre 10 godina

Prali, krali a na kraju Mobtel prodat za milijardu i po. Onom austrijancu pola milijardi, radnicima ništa (ne Karićima, već običnim radnicima) ništa, a državi ostatak. Malo li je?

ko je na redu za hapšenje,pa mu Karić treba da se skrene pažnja

pre 10 godina

Ne pada mi napamet da branim Kariće, ali konstantno spominjanje njih i krivice Miloševića za ratove 90-tih,a u međuvremenu nas ti isti što njih prozivaju opljačkali do gole kože,e to me već malo iritira.Cvetković krajem 2011.godine,"naštelova" da nismo prešli u prezadužene zemlje iako je znao da jesmo.Mišković se bogatio,kad je Karić otišao 2006. iz zemlje ovaj posta bezobrazno bogat i sve na naš račun.Krali ministri,krao predsednik vlade,svi nas pljačkali,a skreću nam pažnju na nekog od pre 7 i više godina.Dobro neka vam Đelić i Dinkić kažu gde se denu 1,8 milijardi evra od prodaje Karićevog MOBTEL-a.Karić nije svetac,ali meni je da prvo plate cenu ovi što su nam na dohvat ruke,a Rusi će isporučiti Karića kad na njega red dođe...

qwerty

pre 10 godina

Ako sam nesto naucio u ovoj nasoj domovini, to je da su mediji uvek tendenciozni. Sve ove vesti treba uzeti sa rezervom dok ih zvanicnici ne potvrde.A i ako ih potvrde, treba ih sud proglasiti krivima. Koliko je ljudi prethodnih 10 godina bilo hapseno i drzano i po godinu dana u pritvoru, a na kraju nisu ni procesuirani? A da ne pominjem koliko je netacnih vesti bilo plasirano u medijima. Izbije afera, pohapse ljude, ispljuju ih po medijima mesec-dva dana, a ljudi posle izadju na slobodu i prekine se postupak protiv njih. A mediji ni rec posle o tome.

eh,

pre 10 godina

@(JOJKE, 21. jul 2013 11:30)

Lepo si sve srocio i svako ti je slovo na mestu ali kako nekad rece francuski kralj Luj XIV : "Drzava sam JA !!"

Mozemo mi menjati lica na politickoj sceni kliko hocemo, ali dok ne promenimo SISTEM bice uvek isto.

Evo pogledaj ovaj na prvi pogled za naciju beznacajan primer tamo nekog visevekovnog hrasta, za kog se (gle cuda!) do pre par sedmica nije ni culo. Elem, napujdase ljue da se pobune, razgalamise se ministri, pa ce se sad raditi neki projekti za spasavanje drveta, od kojih naravno mnogi nece naravno biti prihvaceni, ali ce biti SIGURNO DEBELO naplaceni jer ce se svi projekti raditi po narudzbini. Pa onda naknanda merenja, eksproprijacija, resenja, vestacenja....

A sta ce biti s vec otkupljenim i isplacenim zemljistem ako se trasa puta pomeri?

Bilo kako bilo, neko ce da napuni dzepove.

željko

pre 10 godina

Kako su Koštunica i Beograd samo nasjeli na ovu priču o Kariću i otjeraše normalnog čovjeka. Iste te strukture koje stoje iz tjeranja Karića su ubile Stambolića, ubile Đinđića, srušile A. Markovića, namjestile Fikretu Abdiću, ignorisale Račana, dogovarale sa Tuđmanom itd, itd, itd, itd, a sada se te iste strukture se dogovoriše oko Kosova.
Da su se pitali ovi ljudi, kao i Karić, nikada rata ne bi bilo ni sa Albancima niti sa bilo kim drugim!

Kozmo

pre 10 godina

@ xmen, 21. jul 2013 10:50
Rodjena njihova firma bi bila porodicna.Ti se raspitaj ko je u sta duvao i shvatices da ni jedan nije zaradio Mobtel.Mobtel je telekom,a sa kim su bili u dilu neka se cinkare medjusobno,ali bih se postarao i da bude organizovan medjunarodni lov,da ga bekstvo sto vise kosta

Adam, Advokat

pre 10 godina

Svi su znali da Karici "peru novac" a nista nisu preduzeli. Oni bi sada morali da odgovaraju pred sudom za ucesce u kriminalu. Sta se ceka? Kada ce akcija poceti?

zlaja

pre 10 godina

Nedodirljivih više u Srbiji nema, pa će u skladu sa tim i Karići biti ispitani, i ako tu budu dokazane neke nezakonite radnje, nema nikakve sumnje da će i Karići odgovarati.

aleksandar grozni

pre 10 godina

A koju su stranku finansirali to nije vazno a Milanka je stvarno kapacitet pa su je radikalni naprednjaci iz tog razloga uzeli u svoje krilo,bruke jedne.Akose jednoga dana istrazi nacin finansiranja svih politickih stranaka u Srbiji,mislim da ce nasi zatvori biti pretesni i ostacemo bez celokupne drzavne administracije,skupstinske vecine,vlade,predsednika,opozicije,i zamislite koliko ce tu biti ustede za Srbiju,i javna preduzeca.

mmmm

pre 10 godina

U svakom slučaju i 100 miliona eura za njih ne predstavlja problem da plate državi što su dužni i mogu normalno da žive i rade, i skinu hipoteku; inače će imati desetotsruko više posredne štete od ovog iznosa npr!!! My opinion. A i kvalitet života, naravno kad uspostavimo realan kurs, pa i Karići i svi ostali budu imali interesa i računa da vrate sav kapitali i investiraju u zemlji jer bogami za strance se u mnogim zemljama spremaju i mnogo veći porezi nego u Srbiji a i svaka tudja zemlja.... tuga je golema!

master

pre 10 godina

Kada je brod počeo da tone(Milošević) uvek se pojavi neki kapetan Kukavica-Perač!
A pare?
Pa pare i nisu bile njihove .To su pare koje su prvo bile iznete na Kipar pa onda vraćene za osnivanje Mobtel-a,tako da nisu ni narodne.
Pa čije su onda pare onda ispumpali?
Pare pripadaju državno-partijskom sistemu koji je za vreme sankcija "darovao" Srbiji mobilnu telefoniju kao dokaz da nam iste ne mogu ništa.

Zaključak: Ako Karići treba nekome da vrate pare onda treba da vrate SPS-u,jer je njihova politika dovela do "sheme" koje je tako dobro funkcionisala.

SARA

pre 10 godina

Naravno da treba da odgovara porodica Karic,naravno ako ima a, ocigledno da ima za sta!!! Ni po babu ni po stricevima,tako jedino ova zemlja moze napred!!!Nezelimo nove Karice i istoriju necemo ponavljati!!!

mixa

pre 10 godina

Family tourist je jedna od firmi preko koje se prao novac.MObtel je od njih iznajmljivao automobile,/koje inace 50% platio mobtel/.Vlasnica Olivera - sestra Bogoljuba je imala platu preko 4 miliona dinara.Novac je upucivan na druge firme i kipar tako da je firma dosla do bankrota a svoje dugove nasim firmama nije isplatila i pored izvrsnih sudskih resenja.Trenutno su blokirani i ne postoje a o prodaji 100 automobila i tom novcu nema nikakav trag.Znaci pored drzave oni su ostetili i mnoge manje firme sa kojima su poslovali a svoje obaveze nisu izmirili,jednostavno resili su da sve takve firme zatvore po savetu svojih advokata i na taj nacin izbegnu placanja svojih dugovanja.

BOZANA 63

pre 10 godina

Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg bi porodica Karic imala privilegiju zastitu drzave ako su radili nesto sto nije bilo po Zakonu. Nema zaštite od odgovornosti pred zakonom ni za koga, Aleksandar Vucic stalno ponavlja istu pricu da niko nije jaci od drzave, samo izgleda da ga slabo cuju, ako se dokaze da su radili protiv zakona Karici ce odgovarati u to sam ubedjen i siguran.Sve ostalo ne bi bilo normalno, posebno za zemlju koja pregovara o ulasku u EU.

VASHsmKA

pre 10 godina

Da je ta kompanija posteno stecena i posteno da je poslovala verovatno ne bi morali da se bave pranjem novca i preusmeravanjem na privatne racune...time su dobijali samo sigurnost da kada im jednog dana dodje,kao sto im je i dosao kraj,sebe obezbede...

Aleksandra

pre 10 godina

Ja verujem da ako je ovo istina da su oni prali novac preko ove 43 firme da ce imati fer sudjenje i da nece imati zastitu ni Nikolica ni Vuica.

Razocarani Demokrata

pre 10 godina

Bez obzira na to sto su Karici u koaliciji sa SNS-om bice istrazena njihova poslovanja i ako se ispostavi da su krivi imace poteno sudjenje.

samo polako

pre 10 godina

Pranje novca obično podrazumeva knjigovodstvene dosetke kojima se NELEGALNO stečen novac (npr. od prodaje narkotika) uspešno predstavlja kao legalan prihod. Ovde o tome nema govora, u pitanju su fiktivni ugovori kojima su, možda, Karići oštetili kompaniju Mobtel. Može neko da ih tuži za odštetu, možda može država da ih goni zbog zloupotrebe službenog položaja (ili kako se već to zove u najnovijoj verziji srpskih zakona) - u svakom slučaju nema mesta priči o "pranju novca".

Kritika

pre 10 godina

Za ove partizane koji vicu Drz'te lopova: da li je mobtel nastala kao drzavna firma? Ne.
Dakle kako smete da postavljate krivicno delo uzimanje profita iz PRIVATNE firme od strane vlasnika iste? Prosli je gospodo samoupravljanje, zato smo tu gde i jesmo...

Duška

pre 10 godina

Svako mora da odgovara za svoje postupke.Nema zaštićenih zato što je zakon isti za sve.Nije bitno da li je Karić prao pare preko jedne ili preko 43 firme odgovaraće za svoje postupke.Prljvština polako isplivava na površinu.

girl from ipanema

pre 10 godina

ako se dokaze da su imale malverzacije u radu,treba ih procesuirati kao i sve ostale.vucic je zapoceo borbu protiv korupcije, ta borba ide svojim tokom i ne vidim zasto bi karici bili izuzetak.

zlaja

pre 10 godina

Nedodirljivih više u Srbiji nema, pa će u skladu sa tim i Karići biti ispitani, i ako tu budu dokazane neke nezakonite radnje, nema nikakve sumnje da će i Karići odgovarati.

Zvončica

pre 10 godina

Svako u životu odgovara za svoje postupke! Svako ko je bilo šta uradio na štetu države treba da odgovara! Odakle Karićima to silno bogatstvo, od poštenog rada? Sumnjam. I moj deda je bio bogat čovek, čitav život radan i pošten, ali ne ostvari toliki kapital kao Karići! Pohvala za prvog potpredsednika Vlade g-dina Vučića i njego vu borbu protiv korupcije! Svi koji su oštetili državu treba da odgovaraju i sve što su uzeli državi da vrate!

milija đurić

pre 10 godina

Nema zaštite od odgovornosti pred zakonom ni za članove SNS, zašto bi ga bilo za Kariće ili Miškoviće? Sve ostalo ne bi bilo normalno, posebno za zemlju koja pregovara o ulasku u EU.

Dmitar

pre 10 godina

Kakve sve to ima veze sa privatizacijom? Država je bila većinski vlasnik i odgovorna je za sve navedeno. Zatim je ista otela Karićima njihov udeo i celinu prodala Telenoru. E to je privatizacija. Stvar je u tome da su Vučić i Nikolić u svađi, sprema se podela SNS-a, pretpostavlja se da bi Karić bio na strani Vučića i sada Nikolić kopa i rukama i nogama da se Karić nikada ne vrati i pored pritisaka od strane Evropske Komisije da mora da mu se ukine progon. Našim političarima je više puta jasno rečeno da nema napretka dok se ne prestane sa progonom vlasnika privatnih firmi.

Skituljko

pre 10 godina

90% komentatora su bili deca kad su Karići ulagali u Srbiju,licencirali i brendirali domaće proizvode,držali bk tv,mobtel,i sve bilo ok. Ako su toliko loši,zašto je ceo Beograd stao uz njih kad su ih proterivali iz BK zgrade ko hotela Jugoslavija? Piše ovde dosta vas ali većinom sočne gluposti vođeni agitovanjem svojih partijskih internetet jurišnika a niko iz lične odgovornosti. Po meni,svi koji su se ogrešili o zakone Srbije treba da odgovaraju pa neka bude fer. Ništa više.

corrado

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma

zoran

pre 10 godina

A koliko je proneverio Miodrag Kostić i ostali tajkuni novca, a sada se u zemlji Srbiji smatraju vrhunskim privrednicima??? E Srbijo jadna li si...Šta ste zapeli za Karića, koliko se samo država okoristila prodajom njegovog Mobtela-podsetiću, milijardu i šesto miliona evra, a sada ga smatraju kriminalcem!!!

xmen

pre 10 godina

Prali novac? Taj termin znači legalizaciju prljavog novca stečenog kriminalom-pljačkama, švercom droge itd. Ovde se ne radi o tome jer se Karićev Mobtel bavio legalnim poslom. Karići su kršili srpski zakon zbog jako loših i rogobatnih finansijskih propisa koji vlasnicima ne dozvoljava da raspolažu sa novcem svoje rodjene firme. Tako rade svi direktori a ne samo Karići. Zbog tako strogih i krutih propisa nas zaobilaze strani investitori a uskoro ćemo ostati i bez domaćih (Mišković, Karić itd.)
Ne zaboravimo da je država već naplatila Karićima "porez na ekstra profit" u visini 50 mil. € jer su se obogatili u vreme Miloševića. Taj iznos je mnogo veći nego neke strane investicije zbog kojih ne silaze sa ekrana pojedini ministri.
Pravi motivi za uništavanje Karićevih firmi su verovatno to što nije hteo da daje donacije ministrima koji su ga kasnije proterali.
Koja je korist za državu što nam je sada biznismen br. 1 Darko Šarić? Da li on radi po propisima?

željko

pre 10 godina

Kako su Koštunica i Beograd samo nasjeli na ovu priču o Kariću i otjeraše normalnog čovjeka. Iste te strukture koje stoje iz tjeranja Karića su ubile Stambolića, ubile Đinđića, srušile A. Markovića, namjestile Fikretu Abdiću, ignorisale Račana, dogovarale sa Tuđmanom itd, itd, itd, itd, a sada se te iste strukture se dogovoriše oko Kosova.
Da su se pitali ovi ljudi, kao i Karić, nikada rata ne bi bilo ni sa Albancima niti sa bilo kim drugim!

SVETLANA

pre 10 godina

Ne pada mi napamet da branim Kariće, ali konstantno spominjanje njih i krivice Miloševića za ratove 90-tih,a u međuvremenu nas ti isti što njih prozivaju opljačkali do gole kože,e to me već malo iritira.Cvetković krajem 2011.godine,"naštelova" da nismo prešli u prezadužene zemlje iako je znao da jesmo.Mišković se bogatio,kad je Karić otišao 2006. iz zemlje ovaj posta bezobrazno bogat i sve na naš račun.Krali ministri,krao predsednik vlade,svi nas pljačkali,a skreću nam pažnju na nekog od pre 7 i više godina.Dobro neka vam Đelić i Dinkić kažu gde se denu 1,8 milijardi evra od prodaje Karićevog MOBTEL-a.Karić nije svetac,ali meni je da prvo plate cenu ovi što su nam na dohvat ruke,a Rusi će isporučiti Karića kad na njega red dođe...
(ko je na redu za hapšenje,pa mu Karić treba da se skrene pažnja, 21. jul 2013 11:53)

Svaka ti ka u Njegoša prijatelju...tako je to BLIC javlja ono što odgovara Đilasu,cenzuriše sve što mu škodi,a sada sigurno i skreće pažnju sa hapšenja nekih tajkuna,garant.Toliko o tom nezavisnom mediju.

Hombre

pre 10 godina

Ja samo ne razumem zašto i kako je tu država oštećena, ako je njihova privatna firma zaradila neke pare pa oni te pare raspoređivali između svojih firmi i podizali, trošili, ili prebacivali na svoje privatne račune? Je l' prekršaj ako zaradim pa to hoću da potrošim? Ili je u pitanju to da nisu platili porez na te transakcije? Ali onda to nisu tako velike sume od neplaćenog poreza. Ali, u krajnjem, zašto bi bilo zabranjeno da ja , ako sam nešto pošteno zaradio, to prebacujem sa jednog svog računa na drugi svoj račun? Ekonomisti, objasnite mi, meni tu nema logike.
Ja bih postavio drugo pitanje: Kako je došlo do toga da oni nekom inicijalnom lovom krenu u veliki biznis? Odakle im ta lova? Od pevanja po kafanama na Kosovu sigurno nije, a ni tata Janićije im nije ostavio par miliončića tadašnjih maraka.
E to da nam se kaže, a posle je lako da uvećaš bogatstvo kad si imao početnih par miliončića.Da li je zaista u pitanju onaj čuveni zajam za preporod Srbije u kojem je i moj pokojni otac bio prevaren od strane Miloševićevih Borki i ostalih "finansijskih stručnjaka" pa uplatio čovek za decu, da se nađe, srećom samo nekoliko stotina, koje, naravno, nikad nismo dobili nazad? Rekoše u tadašnjoj Beobanci u stečaju - "prošao rok"!!! A vidim , Karićima ne prolazi rok ni u Rusiji, žive braća na visokoj nozi, sve uspešni privrednici i poliglote.A u Beogradu, jedna po jedna nekretnina se prodaje i niko ne stopira lovu koju Karići dobijaju prodajom svojih brojnih dedinjskih vila.

cica

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma
(corrado, 21. jul 2013 13:17)

Ma "nije znao" Bokica nista , rekli mu iz sluzbe da zavrne rukave na kosulji, izigrava smekera i da cuti :)

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Eto još jednog primera, a ima ih više ovih dana, da produkti Miloševićevog vremena nastavljaju na sve načine teror i pljačku nad građanima Srbije. Dobro je što je ovo izašlo u javnost, a veliki je problem što brzo zaboravljamo. Nije dobro što ovakve stvari uvek saznajemo prvo iz medija i to zarad nečije potrebe. Na žalost, institucije su nam još slabe, iako moram priznati da se po pitanju borbe protiv kriminala i korupcije uradilo više u poslednjih godunu dana, nego za prethodnih deset.

ko je na redu za hapšenje,pa mu Karić treba da se skrene pažnja

pre 10 godina

Ne pada mi napamet da branim Kariće, ali konstantno spominjanje njih i krivice Miloševića za ratove 90-tih,a u međuvremenu nas ti isti što njih prozivaju opljačkali do gole kože,e to me već malo iritira.Cvetković krajem 2011.godine,"naštelova" da nismo prešli u prezadužene zemlje iako je znao da jesmo.Mišković se bogatio,kad je Karić otišao 2006. iz zemlje ovaj posta bezobrazno bogat i sve na naš račun.Krali ministri,krao predsednik vlade,svi nas pljačkali,a skreću nam pažnju na nekog od pre 7 i više godina.Dobro neka vam Đelić i Dinkić kažu gde se denu 1,8 milijardi evra od prodaje Karićevog MOBTEL-a.Karić nije svetac,ali meni je da prvo plate cenu ovi što su nam na dohvat ruke,a Rusi će isporučiti Karića kad na njega red dođe...

Milena

pre 10 godina

I dalje neometano rade na Alfa Univerzitetu, Vilama Jelenama, paradiraju od Rusije do Engleske, daju instrukcije nasim ministrima koji im u Belorusiju idu na noge: i prave ruglo od nase zemlje. Treba im pod hitno oduzeti svu imovinu!

corrado

pre 10 godina

Ispravka: da Mobtel jeste pripadao PTTu a ne Telekomu, I Boris Tadic je bio predsednik Upravnog odbora PTTa, a ne Telekoma
Poenta je ista, da li je iz neznanja dozvolio da Karici preuzmu Mobtel od PTTa ili je, ne daj Boze imal neku korist od toga...kako znati :)

Razocarani Demokrata

pre 10 godina

Bez obzira na to sto su Karici u koaliciji sa SNS-om bice istrazena njihova poslovanja i ako se ispostavi da su krivi imace poteno sudjenje.

delija bgd

pre 10 godina

Samo a podsetim, SRBIJA je prodala MOBTEL, a ne Bogoljub Karić! Dok je finansirao i poziciju i opoziciju, bio je dobar, a kada je ustalasao javnost na izborima, ozbiljno pomuteći račune onima koje je plaćao, postao je kriminalac, oduzeta mu je televizija i slično!!! Mada, čini mi se da se polako stiču uslovi za njegov povratak u zemlju i objavljivanje njegovih "platnih spiskova".

SashaNS

pre 10 godina

Pa dobro, otkrili ste toplu vodu, da li mozete to i da dokazete, podignete optuznicu i osudite na visegodisnju robiju ovu lopovsku familiju?

sasa

pre 10 godina

pa zar oni. nisu bili privatna firma. A sta je bilo s parama iz penzionog fonda ( najbogatiji fond koja jedna zemlja moze da ima) jer otkriste njegov put?

Fidelio

pre 10 godina

Da, Karići su prali novac u idustrijskim razmerama. I?

To sve odavno znamo, ne znamo samo tačne cifre. Kao što ne znamo ni koliki je deo to novca odlazio na finansiranje političkih stranaka u Srbiji, bez kojih bi neometan rad Karić postrojenja za pranje novca bio potpuno nemoguć i nezamisliv.

Između ostalog, bilo bi zanimljivo saznati i koliko je inkasirala stranka sa najpoštenijim i najsposobnijim kadrovima u istoriji Srbije od Velikog praska do danas, koji su za samo godinu dana uradili više nego sve ostale vlade za 12 godina i omogućili ovaj tekući procvat Srbije.

Ako još niste razumeli koja je stranka u pitanju, još jedan hint: to je stranka koja je pokrenula dosad nezapamćenu i neviđenu najezdu botova na ovaj i druge sajtove. To je izgleda i jedino konkretno što je uradila.

(Sad ćemo po broju minusa videti da li botovi rade i nedeljom.)

Marko Mitrovic

pre 10 godina

Svako ko i malo poznaje slucaj Karic zna da su ovo vecinom stari tekstovi i spinovanje kako bi jos jednom narod okrenuo glavu dok veca desavanja u zemnji prolaze neprimecena. Srbijo, daj boze da vam je Karic najveci problem. Probudite se i pogledajte oko sebe. Jad i beda, a Karica u Srbiji nema vec 8 godina. Vi sve gore zivite i sve teze.

Mocni

pre 10 godina

Sa svojim parama covek moze da radi sta hoce! Koliko se secam drzava je to unovcila dobro, preko milijarde, koje je naravno spiskala na plate u javnom sektoru!

Sad hoce da otimaju jos!

Rony

pre 10 godina

Ovakve stvari i dan danas radi gotovo svaka firma radi izbegavanja poreskih obaveza i sada bas kao i onda je sve po zakonu. Sad sto je zakon nakaradan pitanje je za one koji ih donose. Sasvim nam je poznato da ovde ni obicna trafika ne posluje sasvim legalno i da se poreski prekrsaji prave konstantno nekada iz pohlepe a nekada iz nuzde. Bez obzira na sve ne mogu da verujem kako je istraznim organima zanimljivije sta se desavalo 1998. nego divljacka tranzicija i unistavanje kompletne privrede od 2000. godine na ovamo. Karic se tereti za oko 60 miliona ondasnjih maraka dok je isto 60 ali milijardi evra netragom nestalo u poslednjih dvanaest godina i na to niko ne reaguje. Jedina razlika izmedju Miskovica i Karica je sto Karic nije hteo da plati "odbranu sa slobode" i nije ucestvovao u tranziciji.

VladimirUE

pre 10 godina

Bogoljub Karic je koalicioni partner A.Vucica, A.Vucic ga je uveo u srpski parlament. Toliko o tzv. borbi A.Vucica protiv korupcije, opravdanje nije da je Bogoljubova supruga Milanka Karic savetnica i clanica kabibeta Tomislava Nikolica.

Kritika

pre 10 godina

Za ove partizane koji vicu Drz'te lopova: da li je mobtel nastala kao drzavna firma? Ne.
Dakle kako smete da postavljate krivicno delo uzimanje profita iz PRIVATNE firme od strane vlasnika iste? Prosli je gospodo samoupravljanje, zato smo tu gde i jesmo...

bbns

pre 10 godina

sve gore navedeno nije protiv zakona tj odgovorni su predstavnici državnog kapitala u Mobtelu. Karići nisu imali upravljačku moć jer nisu imali većinski paket u toj firmi. dakle prvo predstavnike države hapsiti i utvrditi njihovu imovinsku korist i odgovornost pa onda Karice. Karići su samo profiteri kojima su nesposobni i korumpirani državni sluzbenici omogućili da se neprimereno bogate. svi problemi ove zemlje počinju i završavaju se sa ne sposobnošću države. i ova ne plaćanja poreza i doprinosa koja su tema dana danas su primer. neko ih je pustio da muzu državu.

qwerty

pre 10 godina

Ako sam nesto naucio u ovoj nasoj domovini, to je da su mediji uvek tendenciozni. Sve ove vesti treba uzeti sa rezervom dok ih zvanicnici ne potvrde.A i ako ih potvrde, treba ih sud proglasiti krivima. Koliko je ljudi prethodnih 10 godina bilo hapseno i drzano i po godinu dana u pritvoru, a na kraju nisu ni procesuirani? A da ne pominjem koliko je netacnih vesti bilo plasirano u medijima. Izbije afera, pohapse ljude, ispljuju ih po medijima mesec-dva dana, a ljudi posle izadju na slobodu i prekine se postupak protiv njih. A mediji ni rec posle o tome.

Belgrade Calling

pre 10 godina

Ovo su smesne cifre od Mobtel-a koje je ovaj brkati UDBAS oprao sa svojom familijom ispred UDBE.
Naravno utociste mu je pruzila bratska majcica Rusija sa KGB-om , kao i svakom Udbasu iz Srbije koji ponekad mora reda radi da se skloni u Rusiju.
Glavna Udbaska pljacka je bila primarna emisija para i stampanje novca bez pokrica iz Topcidera koji je prosledjivan ovom brkatom Udbasu iz Peci kako bi u svojim improvizovanim menjacnicama ( citaj kombi-menjacnicama) otkupljivale devize po Kosovu na ulicama i trgovima.
Preko ovog brkatog Udbasa, cela UDBA je na taj nacin uzela par milijardi maraka tadasnjih i rastalili se medjusobno.
Mobtel je mala maca .
Eto tako je "zaradio pare" brkati Udbas, cuveni domacin koji je hteo da skida lance i katance sa fabrika koje je prethodno njegova UDBA unistila.
Kada ce poceti zaplena imovine Udbasima i sradnicima po Srbiji?

mmmm

pre 10 godina

U svakom slučaju i 100 miliona eura za njih ne predstavlja problem da plate državi što su dužni i mogu normalno da žive i rade, i skinu hipoteku; inače će imati desetotsruko više posredne štete od ovog iznosa npr!!! My opinion. A i kvalitet života, naravno kad uspostavimo realan kurs, pa i Karići i svi ostali budu imali interesa i računa da vrate sav kapitali i investiraju u zemlji jer bogami za strance se u mnogim zemljama spremaju i mnogo veći porezi nego u Srbiji a i svaka tudja zemlja.... tuga je golema!

koleking

pre 10 godina

Bravo za istražne organe.Oni su saznali ono što svi znamo već 10 godina.Pa kad se samo setim koliko su magazina izdavali mladi Karići i sponzor svih ti novina je uvek bio Mobtel.Pa kad Top Speed ne može da dobije auto na test Goran Karić ga kupi pa ga testiraju.A sponzor kupovine automobila je uvek bio Mobtel.

Kuki

pre 10 godina

Karic, Miskovic, Beko, Mitrovic, Kostic, DJelic, Vlahovic ... neki za koje ne znamo, ili kojih trenutno ne mogu da se setim, svi postali multimiljarderi u zadnjih trideset godina. Verovatno to nema nikakve veze sa propascu nase drzave. To sto je nasa drzava propala u istom periodu je puka slucajnost.

Grunf

pre 10 godina

Sam čin i način kako je to neko uradio je odavno poznat. Uostalom, svi koji se bave finansijskim malverzacijama u svetu rade na isti način. Sistem je isti. Meni više smeta kako se samo sete u datim okolnostima Karića i sličnih. Ni manje zemlje ni više "Karića". Kad god je gusto izvuku nekog "Karića"iz rukava. Ako je ta porodica da uzmemo da je svetačno izvukla toliki novac zašto ga ne isporuče Rusi Srbiji i ovde ga osude i konfiskuju svu imovinu. Kako i na koji način je on uopšte otišao u Rusiju i dan danas niko ne traži zahtev da ga vrate nazad. Normalno. Jednom sam ovde napisao umesto da su ga rebnuli ovde za extra profit i naterali ga da sagradi "most", sagradi novu bolnicu kao zadužbinu što je inače svuda praksa u svetu pa i kod nas je bila, kupi 100 autobusa ili bilo šta drugo od opšteg interesa on lepo troši pare u Rusiji silne milione evra. Započeće tamo neke poslove i tamo plaćati porez. Ovde ima potomke koji će onda legalnim parama opet vršljati kako hoće i raditi šta god hoće. Poslednji primer osuda Stefana Karića. Jadna je ova zemlja. Ipak ovu zemlju vode teški bolidi, a mi smo još veći koji dajemo bilo kome glas ovakvima kakvi su i od njih pravimo ljude sa društvenim statusom, političkim kontaktima koji treba da odlučuju o našoj sudbini. Zapamtite ovu vest i pojaviće se opet za koji mesec ili godinu kada bude trebala da bude plasirana i iskorišćena. Baš da vidimo šta će država uraditi posle ove vesti i mnogih drugih ovih dana. Svi znamo odgovor-nemi posmatrači.

girl from ipanema

pre 10 godina

ako se dokaze da su imale malverzacije u radu,treba ih procesuirati kao i sve ostale.vucic je zapoceo borbu protiv korupcije, ta borba ide svojim tokom i ne vidim zasto bi karici bili izuzetak.

SARA

pre 10 godina

Naravno da treba da odgovara porodica Karic,naravno ako ima a, ocigledno da ima za sta!!! Ni po babu ni po stricevima,tako jedino ova zemlja moze napred!!!Nezelimo nove Karice i istoriju necemo ponavljati!!!

Aleksandra

pre 10 godina

Ja verujem da ako je ovo istina da su oni prali novac preko ove 43 firme da ce imati fer sudjenje i da nece imati zastitu ni Nikolica ni Vuica.

Sećam se

pre 10 godina

@pa zar oni. nisu bili privatna firma.

Nisu, Mobtel je bio 51% porodice Karić a 49% države. U svim zemljama je prvi operater mobilne telefonije plaćao basnoslovnu licencu, oni su dobili za DŽ. SMS servis nije fukncionisao, brojeva nije bilo u legalnoj prodaji nego na crno kod njihovih dilera u kešu, cene razgovora masakriranje a da su ponudili neki telefon za neku razumnu cenu o tome ni reči.

krle - dron

pre 10 godina

Ma to je samo vrh ledenog brega od mr. saljata,inace aljbanci se falje da je on njihovog cistog porekla od cuvenog plemena kurtesi cije prezime su zbog potreba premadurili u karice,navode kao dokaz njegova faca je kao isklesani cistokrvni aljbanac.Sto se tice muntanja po srbiji tu je prevazisao Ostapa Bendera i to mu se mora priznati,nije zgoreg priupitati hag- sto su ga stavljali na crnu listu,dali samo zbog oruzja i sverca duvana mada sto se tice duvana to je narod i onako sve popusio kao i sve drugo.Naravno on nije nikada dosao legalno u posed mobtela nega ga preoteo po nalogu ukletog zlobe,e kada bi drzava bila drzava i rekonstrukcijom utvrdila da on nije na legalan nacin prigrabio mobtel to bi bio pocetak kraja srbsko-albanskog ostapa bendera.....

djoka

pre 10 godina

@zlaja
Evo vidim, svi prestupnici su pozatvarani i iza resetaka, a pravda u zemlji Srbiji je svakim danom zadovoljenija. Idem da pojedem jednu bananu.

master

pre 10 godina

Kada je brod počeo da tone(Milošević) uvek se pojavi neki kapetan Kukavica-Perač!
A pare?
Pa pare i nisu bile njihove .To su pare koje su prvo bile iznete na Kipar pa onda vraćene za osnivanje Mobtel-a,tako da nisu ni narodne.
Pa čije su onda pare onda ispumpali?
Pare pripadaju državno-partijskom sistemu koji je za vreme sankcija "darovao" Srbiji mobilnu telefoniju kao dokaz da nam iste ne mogu ništa.

Zaključak: Ako Karići treba nekome da vrate pare onda treba da vrate SPS-u,jer je njihova politika dovela do "sheme" koje je tako dobro funkcionisala.

Miljana

pre 10 godina

Krali su novac od obicnog naroda koji je jedva sastavljao kraj sa krajem a vlast je sve to odobravala, naravno i dan danas gledamo istu situaciju.

бидермајер

pre 10 godina

Kojesta,zaradili pare svirajuci na svadbama,ali jedini dobar predlog Bogoljuba cinjenicno je,politicarsko branje zelene salate !

Rade

pre 10 godina

Da li neko zna razliku izmedju pranja novca (kojeg iz navedenog nije bilo) i utaje poreza i nanosenje stete drugim akcionarima. Ovde je u pitanju drzava kao dvostruki gubitnik: gubi prihod od poreza na dobit i gubi deo dobiti (koje je ovde nema) po osnovu udela u kapitalu.

fino

pre 10 godina

E pa fino, sad dok oni tobože ispituju ovo a narod u transu aplaudira Vučiću, dotle aktuelni rade isto, bez ikakve kontrole, jer tobože ko će vožda kontrolisati, on je "prepošten". Pa dok mi izađemo iz euforije radikalske podvale i shvatimo da ih treba menjati kao i prošle, ode mast u propast. Interesantno da je u jeku totalni egzodus radikala u SNS, toliko o njihovoj ideologiji, važna je samo fotelja koje su se konačno dočepali a kako i da li ćemo ih uspeti oterati to je već ?

signore e signori

pre 10 godina

Jos u to vreme, kada su Karici drzali Mobtel, se znalo sta rade iz jednog prostog razloga - jer su uvek poreskoj upravi prijavljivali da im je profit nula pa samim timi u drzavnu kasu nisu platili ni dinar poreza. Necu da zalazim u pricu zasto niko od nadleznih nije tada reagovao jer mislim da je to takodje svima jasno. Ono sto je mene fasciniralo je to da su ti isti Karici osnovali stranku i na izborima dobili skoro 10 posto glasova. Kakav profil licnosti moras imati da bi dao glas onima za koje se zna da nisu lopovi nego pljackasi?

Patrijota

pre 10 godina

Zar Karici? Sokiran sam, ne mogu da verujem?
A zato je njegova stranka u vlasti, preko prepostenog borca protiv kriminala i korupcije, Vucica??? He,he,he...koliko je to kostalo Karice i kome je dat novac?
Nedavno je bio clanak kako Karici rasprodaju imovinu po Beogradu; radi se o preko 30 luksuznih vila po Dedinju i poslovnih prostora??? Pa, care Vucicu, kako je to moguce??? Kako mu je to dozvoljeno, pogotovo sada u jeku tvoje velike borbe protiv takvih???
Rumunski scenario Vucicu je jedina prava stvar za sve vas, a sta i kako radite, desice se i to veoma brzo!!!

Vasilije

pre 10 godina

Ovo pre svega nije pranje novca, vec utaja poreza, prisvajanje dobiti itd. Ipak, ono sto je meni bilo najcrnje dok smo bili sugradjani, e to je kulturni model koji su zapatili u Beogradu. A koji se dobro primio, al to je prica i o nama....

JOJKE

pre 10 godina

NIJE PROBLEM KARIĆ !!!

...već šta je radila DRŽAVA SRBIJA. To je pravo pitanje. Uvek će postojati "KARIĆI", ali zato i služi DRŽAVA koja treba da zaštiti narod. To su naši NEREŠIVI i JEZIVI problemi koje mi nismo u stanju da rešimo.

Par stotina razbojnika "počistilo" je vrednosti u državi koje su stvarane decenijama.

Šifra: PESIMISTA

Siniša

pre 10 godina

Evo još posla za pravosuđe i za Vučića
(dimitrije, 21. jul 2013 10:06)

Koji je u koaliciji sa ,,dobrim-prepoštenim'' Karićima...a oni opljačkali državu. Nazadnjaci, vidim da ne znate šta da pišete, zbunjeni ste...u svojim redovima imate veeeelike prevarante i šta sad pisati...

Господин Друг

pre 10 godina

Реч је о познатом начину мувања с новцем, тако да је ова "истрага" само формално вођена.
Карићи су први пут покрали Србију кроз "Зајам за Србију" 1989. године. То је било прво Милошевићево "добро дело", тј. враћање услуге за стајање на страну будућег диктатора. Карићи су најуспешнији Косовци у региону: послови у Албанији никад нису ни стали, као ни у родној груди Метохији.
Схеме преко Кипра (где је Милошевићева омиљена банкарка отпремала новац у BB Cyprus, према инструкцијама које је добила од Милошевића лично, који је пре тога занат прања научио као банкар у Њујорку), Русије (уз помоћ незаменљивог Боре Милошевића) и других off-shore схема је само део приче који треба да се реши паралелно са најважнијим "привредником" тога времена, Мирославом Мишковићем.
Проблем је у томе што се повратак Карића није могао организовати упркос "надљудским напорима" СНС-а и највећег "борца против корупције" Александра Вучића. Сада "напредни радикали" не знају шта све може ЈОШ ДА СЕ ОТКРИЈЕ и пристаће на одрицање од Карића, па и по цену да их откуца Млађан Динкић, учесник отимачине од Карића.
P.S. Карићево "царство" је обично Потемкиново село настало од новца покрадених грађана Србије и спреге са Милошевићевим режимом. Нема ту нкаквог Мобтела, него ПТТ-а и Карића, који је злоупотребио инфраструктуру да оснује БК Телевизију (локације, стубове и фреквенције). Оснивање Телекома (односно Мобилне телефоније Србије) је било обично замазивање очију. Отимачина коју је после одрадио Динкић је само други део баладе о неплаћеном државном рекету.
P.P.S. А када ће "реконструкција" владе? Када ће реформа јавног система? Где су инвестиције од 100 милијарди долара?

Kozmo

pre 10 godina

@ xmen, 21. jul 2013 10:50
Rodjena njihova firma bi bila porodicna.Ti se raspitaj ko je u sta duvao i shvatices da ni jedan nije zaradio Mobtel.Mobtel je telekom,a sa kim su bili u dilu neka se cinkare medjusobno,ali bih se postarao i da bude organizovan medjunarodni lov,da ga bekstvo sto vise kosta

Amos

pre 10 godina

Za @Hombrea koji ne razume gde je tu drzava ostecena jer je Mobtel bio "privatna firma".
Otvori ti prijatelju lepo d.o.o, pa kad ga otvoris i nesto i zaradis, onda lepo otidji u banku i sve te pare podigni, pa si kupi nesto lepo.
Ili samo direktno sa firme npr uplati sebi i porodici letovanje, moze i u CG, za par stotina evra.
Pa kad te pozovu iz poreske sledece godine a odmah potom i iz suda zbog prekrsajne prijave - zbog ostecivanja sopstvenog DRUSTVA kao i drzave - onda se ovde vrati pa pitaj opet - kako je to ostecena drzava.

Ili npr - zakasni sa PRIJAVOM poreza (ne sa placanjem poreza, vec sa slanjem prijave) drzavi 2 dana (kao ja jednom) pa kad ti stigne poziv u sud i platis 8000din (inace - vise nego iznos poreza, koji uz to nije ni zakasnio) jer "nije strasna greska" - onda pitaj a kako je to ostecena drzava.

Ali dobro, ko sto kazu - 2-3 ubistva su tragedija, milion ubistava je statistika. Verovatno je tako i sa evrima.
Mogu samo reci da je g. Karic jedan divan, obrazovan i uspesan covek, kao i njegova zena a njegove cerke su velike i divne umetnice svetskog nivoa i super je za Srbiju sto je Mobtel kupovao njihove CDove u dijamantskom tirazu. Ali samo u njegovoj glavi.

Sir Oliver

pre 10 godina

Familija Karica ima jos masu stvari po serbistanu pa ako je ovo pravna drzava sto im ne zaplene imovinu ili im se oprasta kraduckanje zbog pomaganja stranaka? Mozda u serbistanu mito spada u poreske olaksice?

Nika

pre 10 godina

A kako mozemo mi koji zivimo u Srbiji i gradjani smo R.Srbije da tuzimo Srbiju koja nam je oprala novac od poreza koji smo joj placali od 1992-e do sada?

MUKNAVI

pre 10 godina

Pa to su koalicioni partneri Tome i ekipe koji su sada na vlasti ,izabrao ih deo Naroda po lopovskom izbornom zakonu i sada ceka od tih isprepletanih lopova,koji su smenili prethodne drparose sa nekima su sada posle izbora u koaliciji, boljitke.

za primer ostalima

pre 10 godina

Ovakvi krupni slučajevi moraju da imaju specijalan status u pogledu efikasnosti i medijske pokrivenosti procesa. To će biti jasna poruka čemu tek mogu da se nadaju oni manje moćni, bogati i uticajni...

snouden

pre 10 godina

A kartice za dopunu 063 je prodao jednom biznismenu za kes u iznosu od par desetina miliona evra i po niskoj ceni,a ovaj to posle prodavao na crno uz fantastican dobitak.Ko zna kolika je tu steta drzavi napravljena,ali ko mari za to kada taj biznismen korumpira citav sistem vec godinama!

TDLX

pre 10 godina

I dan danas mi je žao što sam mu poklonio 150 maraka za običnu sim karticu, 2001. godine u 'ofisu' Mobtela u Novom Pazaru, i to bez ikakvog računa. Valjda je to tada bilo normalno?

kako bese, najslabija karika na BK

pre 10 godina

Velimir Ilic i Dinkic su isli na Kipar da utvrde tok novca. Kako 2013 znaju, a 2002/3 nisu?
Ko je vlasnik i jedne i druge partije u stvari?
Kako policija nije znala, a znala je ko je homosexualac, a ko nije?
Zna policija i koja je zena abortirala nakon silovanja, a ne zna za tokove novca?
Po meni neverovatno. Neko je korumpiran, ko?

dzigi

pre 10 godina

Prali, krali a na kraju Mobtel prodat za milijardu i po. Onom austrijancu pola milijardi, radnicima ništa (ne Karićima, već običnim radnicima) ništa, a državi ostatak. Malo li je?

trece oko

pre 10 godina

Sve je tacno,u slovo. Za one koji ne razumeju,pa pitaju, kako je drzava ostecena kad je to bila privatna firma...to nije bila privatna firma vec vlasnistvo PTT i Karica,a stalno su se prepucavali ciji deo je veci. Za to vreme, taj olos je podmazivao olos koji je sedeo u upravnom odboru,postavljen od strane PTT tj drzave, tako da su sve odluke donosene u korist Karica. Sema jednostavna i standardna samo su u pitanju ogrooomne pare, na dnevnom nivou ogromne. Sad treba potrpati sav taj olos koji se smenjivao po upravnim odborima i bivao debelo podmazivan, pa da znaju buduce generacije kako ce proci svako takav. Ako ne bude opipljivih pravosudnih resenja i olosa iza resetaka, narod ce to zapamtiti,nemamo svi kratko pamcenje.

Stiv

pre 10 godina

"Čak su i sume za nepostojeće poslove bile i po nekoliko puta više od stvarne cene". - Ko to zna kolika je stvarna cena za nepostojeće poslove?

Dragan O

pre 10 godina

(@Zemun grad SPO, 21. jul 2013 11:30)
Slazem se sa komentarom no cini se da smo dosli na kraj kruga. Slobo (SPS)je uz podrsku SRS stvorio Karice, Miskovice i slicne a u procesu je opljackao Srbiju (kad ce se resiti Kipar???). Sad je na vlasti SNS (citaj preoubucena SRS) us pomoc SPS. Da li je njima u interesu da se resi ono sto su oni sami zakuhali? Naravno da nije i zato svi ovi dimni signali, 'hapsenje' Miskovica i 'satro' borba protiv korupcije.

sladjana

pre 10 godina

Sve to ne bi moglo da se realizuje bez državne potpore u zakonima i načinu poslovanja. Pod državom podrazumevam Miloševića i porodicu, kao i silesiju onih koji su postavljani na rukovodeća mesta, pogotovo u javnim preduzećima. Oni su za male pare kupovali ćutanje sitne boranije koja je obavljala prljave poslove. Svi smo bili mali lopovi i po malo smo krali, (uglavnom devizne dnevnice), da bismo bili lojalni veeelikim lopovima koji su pokrali i nas i zemlju. Prvo mora da bude ispravljena nepravda prema čoveku koji je bio vlasnik licence za pejdžing telefoniju koga je Karić pokrao uz pomoć Miloševića i UDBE i od toga napravio MOBTEL.

Ivan

pre 10 godina

a predsednik upravnog odbora Telekoma , 2001, Boris Tadic...hoce li ha neko pitati kako je dozvolio Karicima da izdvoje Mobtel iz telekoma
(corrado, 21. jul 2013 13:17)

Mоbtel nikada nije pripadao Telekomu, vec PTTu, i pripadao je sve vreme istih 49%, sto je omogucio Milosevic. Kada je formiran Telekom, Mobtel je vec postojao...

Micko

pre 10 godina

Oni su sa parama pobegli, u zatvor otici nikada nece vec ce uzivati negde u svetu... Svi smo ovo znali jos dok su bili tu... Kao sto svi znamo da sada muljaju kostic, miskovic, beko i ostali i sa njima ce biti isto... Bice tu jos dugo dok negde ne odu sa parama a onda ce se neko setiti da to treba ispitati...

A gde su tu politicari koji su radili sa njima. Ako mi neko kaze da neko vrti milijarde a da to nema veze sa politikom nego sam covek krade pa nisam budala...

Samo mi ovi SNS-ovci nisu jasni (mada sam i ja prosli put za njih glasao) koji se loze na ovo sto Vucic radi a ustvari covek do sada ama bas NISTA uradio nije da popravi stanje u drzavi. Sve je ovo samo farsa i nastavak otimacine.

Adam, Advokat

pre 10 godina

Svi su znali da Karici "peru novac" a nista nisu preduzeli. Oni bi sada morali da odgovaraju pred sudom za ucesce u kriminalu. Sta se ceka? Kada ce akcija poceti?

Porodica koja stvara CVRSTE VEZE!

pre 10 godina

Ma hajte molim vas! Pa zar je dugogodisnja istraga samo to pokazala?! Pa to su znali i operateri i portiri u Mobtelu! Skolovali i sakom i kapom mazali sve koji su im trebali...
Pa prve ove na vlasti!

rekonstrukcija zabokrecine

pre 10 godina

Ma Karici za Karice, i to nije nista novo, sad kao neko otkriva toplu vodu koja je "tekla" pre deset godina.
Nego zasto se poreski i istrazni organi i mediji ne bave onim sto je sada vruce, ovih poslednjih nekoliko godina? Da li sadasnje velike telekomunikacione, trgovinske, medijske firme itd. na slican nacin kroz fiktivne ugovore o raznim uslugama i sl. odlivaju i peru pare a u bilansima iskaziju gubitke ili neku sitnu dobit (koja je realno ogromna), a onda istim tim parama kao dokapitalizuju ili opet investiraju u firmu preko raznih fondova. Ili kako se osnivaju i zasta sluze firme koje odmah u prvoj, drugoj godini poslovanja ostvaruju stotine miliona prihoda sa 1,2,3 zaposlena??
Sve genijalni naucni projekti!
To je sve i obicnim laicima jasno..
Ali naravno, o tome ce se pisati 2020. godine kad sve zastari i bude kasno! I onda nije jasno zasto tonemo i budzet je prazan!

AlekS

pre 10 godina

Sva "mudrost" nasih "biznismena" lezi u peljesenju sopstvene drzave. Ovi Karici su navodno napravili "velike" pare u Rusiji. Ako su Rusiji pravli te pare kao u Kanadi, onda nisu odmakli od jednog frizerskog salona za sest stolica na Yonge street-u. Ali su zato "otvorili" vile u prestiznim krajevima grada.

Nenad

pre 10 godina

Da li je neko od ovih nasih bogatasa zaradio posteno novac svojim radom i sposobnostima ili su svi iskoristili,ratove,sankcije i tranzicuju da se na neposten nacin obogate? Neverovatno

pera peric

pre 10 godina

karici, miskovici, beko,kostici,dinkici, delici,ministri i drzavni sekretari,z.mitrovici.................................................... stvarno mi nije jasno zasto smo pred bankrotom.najlepse je ono: znamo sta su radili ali ne moze da se dokaze. sije mi ga dura.

Gangsteri

pre 10 godina

Hajde malo napisite i kako je Tomic Simpo krao i prelivao drustveni kapital u privatni. Ja mislim da ima vise firmi koje su mu to omogucavale nego Karicu. Treba procesljati svu imovinu iznesenu na Kipar, Lihtenstajn, Francusku, Rusiju, Makedoniju, BiH i ko zna gde jos.
Zasto mu je to drzava omogucila, to je drugo pitanje. Sada se kao krece sa neplacenim doprinosima i porezima. Zamajavanje naroda. A kradja.....?

zoran

pre 10 godina

Pećanci i dan danas "pale i žare" Srbijom. Kosovo je rak-rana srpskog naroda.

A inače, baš sada puštaju ovo sa Karićima u promet da narod zaboravi na famozni 27. Jul, Vučićev dan-D. Koja rekonstrukcija, koji bakrači. Sve su to muljatori. Između ovi danas koji su u Vladi i Karića nikakva razlika. Vaćareza, murdarenje, muljanje....

Dragan

pre 10 godina

Sigurno je da se namece pitanje kako su harmonikasi Karici u vreme ekonomskih sankcija preko noci postali milijarderi, kao jos neki drugi. Sigurno je da to nisu postali zahvaljujuci svojim "talentima", i da im je neko u tome "pomogao".Sramotno je da su oni i mnogi u vreme kada je jedan poslanik u skupstini rekao " ako treba jescemo korenje", narod jeo to korenje a gangsteri gradili i kupovali vile na Dedinju. Sa druge strane mnogi su pokusali da oporezuju takve kriminalce, sto je protumaceno kao , porezi su pljacka. Mozda je taj Bogoljub Karic i na Kosovu kao savetnik Hasima Tacija. Srbija ima mentalitet iz onog davnog turskog doba.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Jel ovaj u koaliciji sa SNS, a da...SNS prvo treba sebe da rekonstruiše, mnogo se tu ološa nakupilo, pa da onda deli drugima lekcije.

Dus@n

pre 10 godina

kao da je bitno kako su Karići "oprali" novac? bitno je da ga imaju za više generacija i da taj novac nije dostupan Srbiji, već samo nekolicini, najverovatnije iz SPS-a, koja ih čuva od sudstva. da smo iole ozbiljna država pa da raspišemo poternicu za Karićem i da mu se zapleni sva imovina i u Srbiji i u svetu... nažalost u takavu mogućnost ne verujem.

MRKI

pre 10 godina

Ljudi hajde da se realno pogledamo i kazemo sve o ovim LOPOVIMA. Karicu Miskovicu Kosticu Bogicevicu Nikolicu /Interkop/ Borovici i ostalima je mwsto u zatvoru zbog poreske utaje i stete nanete drzavi. Sad druga je stvar sto kod nas politicari misle da su drzava a ovi LOPOVI su finansirali njih stranku i izbore. Da li je normalno da Simpo duguje preko 4 milijarde na ime poreza Pink 800 miliona Farmakom 500 miliona Ovamo se razbacuju jahtama avionima dzipovima. Pravite zatvore umesto skola jer kod nas ni trafika posteno ne radi. Drugo zasto postoji finansijska policija poreska uprava i ko im zabranjuje sa rade ono za sta su placeni?

zikaprof

pre 10 godina

Kako se onda desilo da se kod prepoštenih nam bata Tome i viteza Koje,t.j. Vučka ,ova karićka bratija nadje na izbornoj listi.Ruka ruku mije.

eh,

pre 10 godina

@(JOJKE, 21. jul 2013 11:30)

Lepo si sve srocio i svako ti je slovo na mestu ali kako nekad rece francuski kralj Luj XIV : "Drzava sam JA !!"

Mozemo mi menjati lica na politickoj sceni kliko hocemo, ali dok ne promenimo SISTEM bice uvek isto.

Evo pogledaj ovaj na prvi pogled za naciju beznacajan primer tamo nekog visevekovnog hrasta, za kog se (gle cuda!) do pre par sedmica nije ni culo. Elem, napujdase ljue da se pobune, razgalamise se ministri, pa ce se sad raditi neki projekti za spasavanje drveta, od kojih naravno mnogi nece naravno biti prihvaceni, ali ce biti SIGURNO DEBELO naplaceni jer ce se svi projekti raditi po narudzbini. Pa onda naknanda merenja, eksproprijacija, resenja, vestacenja....

A sta ce biti s vec otkupljenim i isplacenim zemljistem ako se trasa puta pomeri?

Bilo kako bilo, neko ce da napuni dzepove.

dejan

pre 10 godina

Mene interesuje sta je drzava Srbija radila dok su oni prali novac?
(MilosNis, 21. jul 2013 14:11)

Kako sta je radila??? Ratovala brale! Pitaj Dacica ako meni ne verujes, on dobro to zna... a mozes i ove radikale da pitas, to ti je sve isto! I ko je postavio pitanje pljacke proglasen je za izdajnika srbstva.

KOLIKO BRE TI IMAS GODINA???

mixa

pre 10 godina

Family tourist je jedna od firmi preko koje se prao novac.MObtel je od njih iznajmljivao automobile,/koje inace 50% platio mobtel/.Vlasnica Olivera - sestra Bogoljuba je imala platu preko 4 miliona dinara.Novac je upucivan na druge firme i kipar tako da je firma dosla do bankrota a svoje dugove nasim firmama nije isplatila i pored izvrsnih sudskih resenja.Trenutno su blokirani i ne postoje a o prodaji 100 automobila i tom novcu nema nikakav trag.Znaci pored drzave oni su ostetili i mnoge manje firme sa kojima su poslovali a svoje obaveze nisu izmirili,jednostavno resili su da sve takve firme zatvore po savetu svojih advokata i na taj nacin izbegnu placanja svojih dugovanja.

BOZANA 63

pre 10 godina

Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg bi porodica Karic imala privilegiju zastitu drzave ako su radili nesto sto nije bilo po Zakonu. Nema zaštite od odgovornosti pred zakonom ni za koga, Aleksandar Vucic stalno ponavlja istu pricu da niko nije jaci od drzave, samo izgleda da ga slabo cuju, ako se dokaze da su radili protiv zakona Karici ce odgovarati u to sam ubedjen i siguran.Sve ostalo ne bi bilo normalno, posebno za zemlju koja pregovara o ulasku u EU.

samo polako

pre 10 godina

Pranje novca obično podrazumeva knjigovodstvene dosetke kojima se NELEGALNO stečen novac (npr. od prodaje narkotika) uspešno predstavlja kao legalan prihod. Ovde o tome nema govora, u pitanju su fiktivni ugovori kojima su, možda, Karići oštetili kompaniju Mobtel. Može neko da ih tuži za odštetu, možda može država da ih goni zbog zloupotrebe službenog položaja (ili kako se već to zove u najnovijoj verziji srpskih zakona) - u svakom slučaju nema mesta priči o "pranju novca".

aleksandar grozni

pre 10 godina

A koju su stranku finansirali to nije vazno a Milanka je stvarno kapacitet pa su je radikalni naprednjaci iz tog razloga uzeli u svoje krilo,bruke jedne.Akose jednoga dana istrazi nacin finansiranja svih politickih stranaka u Srbiji,mislim da ce nasi zatvori biti pretesni i ostacemo bez celokupne drzavne administracije,skupstinske vecine,vlade,predsednika,opozicije,i zamislite koliko ce tu biti ustede za Srbiju,i javna preduzeca.

Duška

pre 10 godina

Svako mora da odgovara za svoje postupke.Nema zaštićenih zato što je zakon isti za sve.Nije bitno da li je Karić prao pare preko jedne ili preko 43 firme odgovaraće za svoje postupke.Prljvština polako isplivava na površinu.

VASHsmKA

pre 10 godina

Da je ta kompanija posteno stecena i posteno da je poslovala verovatno ne bi morali da se bave pranjem novca i preusmeravanjem na privatne racune...time su dobijali samo sigurnost da kada im jednog dana dodje,kao sto im je i dosao kraj,sebe obezbede...